Kwakzalven

"Met Meneer Haydalada. Hallo? Spreekt u maar."
"Goedendag. Spreek ik niet met Mr. Issa, groot helderziende en medium? Dan heb ik wellicht het verkeerde medium gebeld."
"Nee, u spreekt met Meneer Haydalada, ook helderziende en medium. Mr. Issa is even de deur uit, denk ik. We hebben toevallig hetzelfde nummer."

"Oh, nou, misschien kunt u mij ook wel helpen..."
"Jazeker, ik help u om problemen op te lossen zoals daar is de liefde, altijd veel gedoe, hè, met de liefde. Maar wij van Meneer Haydalada hebben als enige medium ook de partner terugkeergarantie. Komt partner niet terug, dan hoeft u helemaal niets te betalen. Simpel toch?"
"Nou, ik belde eigenlijk voor iets anders..."
"Ah, meneer belt voor bescherming tegen slechte invloeden en jarendurend succes in zaken en werk. Daarvoor bent u aan het juiste adres. U hoeft alleen maar direct telefonisch geld over te maken en de weelde zal weldra uw kant opkomen. Eens kijken, vier dagen werk, denk ik, dat kom ik uit op een totaalbedrag van..."
"Meneer Haydalada, wacht even. Ik belde eigenlijk voor heel iets anders, ik wilde graag..."
"Juist! Nu weet ik het. U belt voor een gesprek met een overleden dierbare, ja, dat voel ik wel. Ik voelde het eigenlijk al meteen toen ik de telefoon opnam, maar u durfde het niet te vragen, hè? Ik krijg sterke signalen dat u graag met een te vroeg overleden - moge hij of zij in vrede rusten - dierbare wenst te spreken en weet u wat: dat kan! Geen probleem, nu meteen zelfs. Wij van Meneer Haydalada geven zelfs 100 % garantie op het gesprek, zodat u zeker weet dat u – god behoede ons – niet met de verkeerde overledene in contact komt. Even vlug geld overmaken en ik zal contact maken met hierboven."
"Luister Meneer Haydalada! Eigenlijk geloof ik niet in deze onzin, volgens mij bent u gewoon een kwakzalver. Maar goed ik zit nu eenmaal met een probleem en..."
"Meneer, ik zou u nooit kwakzalven, u moet mij geloven. Ik heb jarenlange ervaring, ik werk serieus, snel en efficiënt, zelfs in de meest hopeloze gevallen garandeer ik resultaat in vier dagen."
"Nou, vooruit dan. Kunt u misschien met uw gave achterhalen waar mijn kat is gebleven, die kon ik zo gauw niet vinden vanochtend."
"Uw kat? Meneer denkt u soms dat ik gek ben? Bent u soms een journalist, op zoek naar een sappig verhaal over een kwakzalver?"
"Nee, ik ben gewoon een wanhopige man op zoek naar zijn kat. U garandeert resultaat, zelfs in de meest hopeloze gevallen. En u moet geloven dat als ik die kat niet voor donker terug vind ik een groot probleem heb, of om in uw woorden te spreken, een hopeloos geval ben. Dus gaat u me helpen of niet?"
"Ik stel voor dat u nog maar even in en rond huis naar uw kat gaat zoeken. Ik ben een 100 % serieus medium, met mij valt niet te sollen. Tot ziens meneer..."
"Maar meneer Haydalada, hallo? Bent u er nog? Hallo?"