Column: Idols, het is weer begonnen (2)

Eerlijk gezegd had ik gedacht dat de eerste aflevering van Idols de beste zou zijn. Zoals ze bij films altijd de beste stukjes in de trailers laten zien. Maar tot mijn verrassing haalde de tweede aflevering met gemak het niveau van de eerste en zat zij vol met lachwekkende audities.

Ik kan er nog steeds niet over uit over hoe sommigen echt denken dat zij met hun "act" Nederlands nieuwste idool kunnen worden. Die frustratie kwam echter tot een hoogtepunt toen Milan op de ster mocht gaan staan. Jeugdherinneringen aan de film "The Blob" kwamen mij gelijk te boven.



The bigger they are, the bigger they fall.


Ik weet niet of jullie de term "steenkolenengels" kennen? De herkomst van het woord zal ik jullie besparen maar die term wordt je in ieder geval toegekend als je onder andere "earth" uitspreekt als "urts", zoals onze grote vriend Milan deed. Jeugdherinneringen van Henkjan kwamen ook bovendrijven toen hem de omvang van Milan zijn buik opviel en zei dat zijn shirt niet te klein was, maar zijn buik te groot.



Jack voerde meer een act op dan Milan.


Subtiele heupbewegingen en armgezwaai ondersteunden zijn opvoering van "Great Balls of Fire". Ballen van dat kaliber heb je inderaad nodig als je je zo gedraagt op de Nederlandse televisie. Hij wist dat hij niet ver zou komen (waarom doe je dan mee?), maar een sprankeltje hoop putte hij uit zijn vriendin die zei dat hij vast zou winnen. Dan ben ik toch heel benieuwd naar hoe zijn vriendin is en er uit ziet...



Jack zijn vriendin?


Joyce zong de onsterfelijke lyrics van het door jurylid van Tijn geproduceerde "Alles of Niets". Niets is wat Joyce heeft toe te voegen in de muziekwereld, mijn wereld of welke wereld dan ook. Het is heel makkelijk om iemand te pakken op uiterlijk, maar hemeltje, toen ik haar zag en hoorde had ik veel liever dat Katja Schuurman met haar vriendinnen het nummer ten gehore zou brengen.



Claudia weet maar niet van ophouden.


Claudia wist dit jaar wel welke kant ze opkijken moest tijdens haar auditie. Maar ik denk dat iedereen liever heeft dat ze met de rug naar je toe staat. Ze is een beetje van hetzelfde kaliber als Joyce, misschien zijn het wel zusjes van elkaar? Jammer dat ze ook acteert dat ze geen nerd is, terwijl ze dat juist wel is. Zag je haar flirten met Robin? Kan ze beter doen met types als Jack of tweaker Tim van vorig jaar. Alhoewel dat weer tot onnodig voortplanten kan leiden.



Louis zoekt naar het juiste sterretje.


"Louis kan rekenen op de steun van zijn vriendin." Zijn? Volgens mij is dit de Miss Kelly van Idols. Ik kan niet eens zien of het nou een verwijfde jongen is, of gewoon een manwijf. Het kon wel heel goed Cher kopiëren. Niet alleen qua stem maar ook het aantal gezichtverbouwingen lijken overeen te komen met die van Cher. De vriendin van Louis lijkt ook prima in staat om net als Bono haar partner in elkaar te slaan.



"Vanavond eet ik friet."


Mark had zo kunnen figureren in de film "Blade". Niet als stoere superheld maar als vampier natuurlijk. Dress to impress was zijn motto. Het enige waar hij bij mij indruk maakte was zijn optreden, erg sterk hoe Alane van Wes deed.



"Break down that wall." Ja ik weet wel een manier...


Het zou mij niet verbazen als Marieke heel ver zou komen. Ze is misschien wat dun en persoonlijk hou ik niet zo van meisjes met potterig kort haar maar ze heeft een lekker koppie en een lekkere stem. Samen met de flikflakkende uitslover Ron zou ze zo in de finale kunnen staan. Maar iets te voorbarig gezegd misschien, want we hebben nog niet alle audities gehad en heel wat dieptepunten te verwerken zoals we vast in de derde aflevering vanavond kunnen zien.

Ik kreeg trouwens acute migraine toen Do vertelde dat je "gewoon je zelf moet zijn!" Hoevaak hebben we dat nou al niet moeten horen? Dat Frans Bauer zo'n gewone jongen is gebleven. Dat artiesten altijd maar claimen "ach ik ben altijd gewoon mezelf gebleven hihi" Na twee afleveringen Idols heb je kunnen zien dat mensen die zichzelf zijn niet altijd ver komen. Ik ben benieuwd hoe dat vanavond zal ontpoppen...