Column: Ik heb echt wel een goede smaak klojo's

Op dit moment heb ik rond de 50.000 posts op het Forum. Ik kwam er deze week pas achter en moest het even op me laten inwerken. 50.000 posts. Vijf-tig-dui-zend. En dat is dan alleen onder SunChaser, want ik heb ook nog een stuk of wat klonen waardoor ik misschien wel aan de 60.000 posts kom in totaal. Ik zit nu vier jaar op Fok! dus een simpel rekensommetje leert dat ik 15.000 keer per jaar iets op het Forum! heb gezet. Op de FrontPage heb ik overigens slechts 100 posts in vier jaar. Dat geeft wel aan waarom ik op de FP minder bekend ben dan op het Forum!

Vijftigduizend posts. Hoeveel tijd zou daar in hebben gezeten? Hoeveel uren heb ik gemiddeld per dag besteed aan die posts? Want ik kan me niet voorstellen dat ik overal maar wat geblaat heb, ik zal ongetwijfeld ook gewoon eerst hebben gelezen waarover het op dat moment ging. Maar waar ging het dan over? Ik vraag me af waar die 50.000 posts onder mijn nick SunChaser in hemelsnaam over gaan. Want hoezeer ik ook een eigen mening heb, ik kan nooit 50.000 keer iets belangrijks hebben gezegd.

Ik weet dat mijn eerste posts staan in het Big Brother 1 Forum. Ik zal wel iets hebben gevraagd in de trant van of er echt een filmpje was waar Karin Maurice aan het pijpen was, of waar de naaktfoto's van Tara stonden.

Maar niet lang daarna heb ik de rest van het Fokforum ontdekt en ben ik gaan kletsen in General Chat, FTR en Onzin. Dat laatste was toen nog leuk. En gaandeweg ben ik me gaan bemoeien met zaken in R&P, Muziek en Feedback.
Het enige forum dat echt voor mij altijd onbekend en vooral ook onbemind is gebleven is Het Eiland. Ik heb ooit een keer met wat Fokkers het Eiland bestormd met een reeks topics en daar is het bij gebleven.

Wat ik me afvraag is hoe ik na 50.000 posts overkom bij de 75.000 users die Fok! rijk is. Ergeren mensen zich aan mijn Bob Saget-icoon? Vinden ze me grappig? Hopen ze dat ik onder een trein terechtkom? Of interesseert het ze gewoonweg niet? Het zijn dingen die je bezighouden als Fokforumjunkie.

Maar kijk, daar zijn de jaarlijkse Fok!polls. De jaarlijkse nominaties en toekenning van de Fok!Awards. Ik heb er echt wakker van gelegen, zo zenuwachtig was ik. Het is namelijk niet niets, zo'n Award. Zeker niet als je meedingt naar Awards in je favoriete subforum subfora?, in mijn geval dus FTR en Muziek.

De spanning naar de uitreiking was echt ondraaglijk, dat mogen jullie best weten. Ik heb bij de drogist om een buisje valium gevraagd en ik ben twee keer per dag langs de slijter gegaan in plaats van één keer. Ja, zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten.

Maar sinds twee dagen zit ik bij een psycholoog, sinds twee dagen ben ik levensmoe. Ik heb namelijk drie Awards gewonnen. Je zou denken dat ik er blij om zou zijn, maar let op: ik ben achtereenvolgens de meest voorspelbare user, de meest overgewaardeerde user en ben de user met de grootste wansmaak.

Kijk, dat ik voorspelbaar ben weet ik zelf ook wel. En dat ik word overgewaardeerd door users die nog minder een leven hebben dan ik weet ik ook. Maar wansmaak? Ik? Man, daar kan ik me zo kwaad op maken. Je mag alles van me in twijfel trekken maar niet mijn goede smaak. Ben ik soms minder omdat ik Volle Maan 5 keer in de bioscoop heb gezien? Ben ik minder omdat ik niet weet wie John Zorn is? Ik heb ook gevoel. Ook bij mij kun je te ver gaan. Ach, zoek het allemaal maar lekker uit met jullie kut-awards. Ik zet mijn computer uit en ga lekker K3 opzetten. Geen smaak, wat zullen we nou krijgen.