Column: De ontklede waarheid (2)

Wat me uiteindelijk uit deze crisis redde, was de nabijgelegen Zevenhuizer Plas. Daar is namelijk sinds vorig jaar een officieel blootgebeuren gekomen. Goedgekeurd door de Vereniging Van Zevenhuizer Huisvrouwen, naar ik aanneem. Het strand is een belevenis (4 meter lang) en er is een heerlijk beschutte ligweide (ja, dat struweel is er ook om te voorkomen dat je op z'n Hollands uit je voorhuid waait), hemel op aarde voor de korsettenhaters dus. En, niet onbelangrijk, er is de mogelijkheid om in speciaal door GroenLinks aangelegde bosjes te vluchten wanneer er een hoofddoekje allochtoonbaar nadert.

Het was in het begin even wennen, aan die Zevenhuizer Plas. De spanning van het betrapt worden; ik miste het! Toch had ik wat moeite met dat collectieve Ik gooi nooit iets weg wat nog draagbaar is, kijk maar, ik heb zelfs mijn geboortekostuum bewaard! Maar al snel dacht ik: welke reden heb ik nou om onder de starende blikken van al die mannen en vrouwen van 16 tot 96 te knalkleuren en te verschrompelen! Want zij allen staan en liggen er toch net zo bestaarbaar bij als ik? 'Gedeelde smart is halve schaamte', is mijn motto dan ook geworden. En gelukkig begreep ik al snel dat die hele gemeenschap slechts autochtoon naar me staarde.
Sindsdien voel ik mij in dit Zevenhuizer pretpark als een naaktslak in een moestuin. Zie ik daar de zwarte panty's van een Wachttoren-colporteuze aankomen? Ha- kijk mij eens ferm blijven liggen! Ongedwongen groet ik haar. Ik ben ook een kind van haar God, tenslotte. En nee maar; als dat Majoor Bosshardt niet is! Met de collectebus! Sorry majoor; ik heb nu eventjes geen geld op zak zoals u ziet!

Om maar gelijk in te haken op de actualiteiten: onlangs was dit soort recreren weer eens negatief in het nieuws. Ook gelezen? Ja, dat dacht ik wel! Welke Nederlander is niet dol op taboes wanneer ze blootgelegd worden h?
Het ging om dat schaamstreekje vlakbij Almere, of all places. Maar op het Almeerse Zilverstrand bedreef men niet, zoals ik, de liefde met de zon, de wind en het water, nee, daar ging men publiekelijk van de ene blote bil op de andere...
Nederland ging prompt op de achterste benen. En eiste het bloed en de ballen van de Zilverstrandse homo's. Misschien wist je het niet, maar naaktstranden zijn namelijk een uitvinding van de homosuwelen. Iets flamboyants als 'naaktrecreren' kan toch alleen een homo bedenken?
Helaas viel een woordvoerder van de Almeerse politie eventjes uit zijn vooroordelen door toe te geven dat het voor het grootste deel hetero's zijn, die elkaar op het Zilverstrand en aanpalende ligweiden bespringen. Met rode koontjes vertelde hij de pers dat ze voor jan en alleman werkelijk hele trios opvoeren, kwatrijnen, tertsen, unplugged n plugged!
Laat ik er maar voor uitkomen: ik kn zoiets niet eens! Ik vind ontkleed in de buitenlucht vertoeven beslist aangenaam (in de Kerstvakantie wat minder), maar de banaan in mijn fruitmand is nog nooit en plein publique recht geworden. Zelfs niet in koud en modderig water en gekust door hongerige baarsjes.

Preutsheid. Hebben Adam en Eva dat indertijd zelf bedacht? Of kregen ze het als oprotpremie mee toen het Paradijs failliet ging en ze moesten afvloeien? Ik heb geen idee.
Toch vind ik het jammer dat een in zoveel opzichten verloederde samenleving preutsheid zo hypokriet cultiveert. Daardoor voel ik me tot op de dag van vandaag nog steeds niet 'ganz freikrpert' en blijf ik net zo hypocriet. Als ik tijdens een Interland voor het oog van toeschouwers en tv-camera's in m'n natuurlijke staat het voetbalveld opren zou ik dat niet doen onder het mom dat ik zo heerlijk 'natuurlijk' ben. Ik zou het doen omdat ik heerlijk straalbezopen ben.
Hypocriet ben ik ook omdat ik wl de Zevenhuizer ligweide afren wanneer -daar zijn ze weer!- die allochtone families verschijnen en rentegrerend naar me gaan staren. Hun kinderen spreken trouwens beter Nederlands dan ik. Het begrip 'gelubd worden' was me onbekend en ik moest het thuis opzoeken.

In de vorige aflevering schetste ik van mezelf een vrij monsterlijk beeld. Toch was ik niet zo vreselijk lang geleden ook een jong piepeltje en niet eens zo'n lelijke. Maar wt ik me dezer dagen ook door TelSell laat aansmeren; mijn lichaam wordt natuurlijk nooit meer zo fris & strak als dat van Neugebaute Cher. Die op haar 65e verjaardag waarschijnlijk in n keer Einstrtzt, maar dat terzijde.
Ik ben er trouwens van overtuigd dat k onze hoogbejaarde Schepper een uitgesproken hekel heeft aan afknellende zwemslips en alles lekker vrij laat golven en deinen wanneer Hij in Zijn wateren poedelt, echwel. Ik geloof niet dat Hij rondloopt in een fraai gedrapeerd badlaken met goud randje en met een lange, witte, 'goed vallende' baard. Ik geloof helemaal niet, maar dat doet er niet toe. Het gaat even om het totaalfrescootje.
Maar voor een lichamelijk slooppand doe ik het niet eens zo slecht; dat bloot-recreren. Ik heb die begerenswaardige naturel houding van de nudistische professional toch wel een beetje van nature: buik op je dijen en kont in je knieholten. Ik doe alleen niet mee met wat de nieuwste trend aan het worden is: het algeheel gladscheren van het lichaam' Een dag later zat ik nder de rode kruisuitslag. Nee, zoiets laat ik maar aan de Costa boys over. Die trouwens de onderlijfbaard gewoon kunnen laten staan omdat het nog steeds geen jongerentrend is om fabrikanten van peperdure badkleding te laten barsten.
Nou, de moraaldienaren en hunne praalpausen kunnen van mij barsten.
Leve zomer 2004!

2003DoubleU