Het eind der tijden

Het cijfer 666 heeft al eeuwenlang de mensheid in de greep. In de Bijbelse Openbaring is het het getal van het beest, de Anti Christ. Zijn komst tekent het einde der aarde. Vanmiddag kwam ik langs een pagina welke uitlegde in hoeverre 666 visueel in onze samenleving aanwezig was. Ik heb zoveel plaatjes gezien van allerlei bekende bedrijven, telefoonnummers, aardbeienjamdeksels en ijsjes dat ik vanaf nu nooit meer naar iets kan kijken zonder de 6 er in te herkennen. Vodafone met zijn 6 symbool, Volle maan die de O en de AA als draaiende cirkels schrijft, zelfs de nullen in onze maatschappij worden uit een vorm van creatief impressionisme niet meer dichtgemaakt maar zijn van boven iets open gelaten met aan de linkerkant het hogere begin, als ware het een zes.

Wist je dat Bush zijn geboortedag bij elkaar opgeteld 6 vormt? (6 - 7- 1946 = 33 = 3 + 3 = 6), de dag dat hij president werd ook 6 optelt (20 - 1 - 2001 = 6). En wist je dat veel mensen hieruit afleiden dat hij Het Beest is waar de Apocalyps mee begint, zoals voorspelt in de Bijbel? Als tegenhanger zag ik trouwens ook nog ergens Poetin als beest aangeduid zodat de koude oorlog weer opnieuw kan beginnen. Over Vodafone gesproken, leuk om te zien dat het teken van de KKK in het midden van zijn kruis een druppel bloed heeft dat, jawel, hetzelfde vormpje als het Vodafone teken heeft.

Ook het binaire systeem is niet verschoond van het 666 getal. 6 vormt binair 0110 en dit is ondersteboven en rechts naar links altijd hetzelfde geschreven. Een precieze uitleg is moeilijk maar kan voor de geinteresseerden hier gevonden worden. Punt is dat de computer gelijkgesteld wordt aan het Beest. Streepjescodes zijn helemaal uit den boze aangezien de nummers op streepjescodes gescheiden worden door driemaal 2 horizontale balkjes. Twee horizontale balkjes staan voor de 6 en dus maken deze horizontale balken, jawel, het getal 666. Het wereldwijde 'ken de mens' systeem kan met 18 cijfers je land, woonplaats en sofinummer herkennen. De eerste drie cijfers worden gebruikt om je te herkennen in het systeem, 666.

Ik kan voor jullie doorgaan door te zeggen dat een gelijkzijdige driehoek hoeken van 60 graden kent. Een pentagram bestaat uiteraard uit drie V's (ofwel drie gelijkzijdige driehoeken). Daarnaast is de S een oud symbool voor 6, en de S is naast nog veel andere dingen gelijkgesteld aan de aanvallende cobra. (lees het beest) 1889 het is geboortejaar van Hitler, maar ook het einde van de 666ste olympiade(een vier jaar intervaltermijn tussen de olympische spelen). Op een andere manier uitgelegd is het het jaar 621 wat opgevolgd wordt door het jaar 622, het jaar dat Mohammed uit Mekka trok en de Islam stichtte. Ook op andere websites vinden we het jaar 666 gelinkt aan de stichting van de Islam. Deze pagina is helemaal leuk wanneer je via de meest onmogelijke optelsommen het Latijnse, en daarmee het Roomse rijk op 666 ziet uitkomen. Pech voor de Katholieken, zaten ze toch fout. Overigens wordt mij in een audio-presentatie uitgelegd dat de voltallige Oosterse Wijsheid de zonnegod ENLIN aanhangt (uit het oude BabyloniŽ) en in zeer omslachtige bewijsredenen wordt dit gelijkgesteld aan het beest, 666.

Wat moet ik hier nu mee? Eens geschreven voor altijd gebleven. Eťn opmerking in het best verkochte boek aller tijden houdt de mensheid al eeuwenlang bezig. Als men lang genoeg zoekt ziet men in alles het symbool van het beest, de komende apocalyps. Op het internet heb ik nu ongeveer alle geloven, alle technologische ontwikkelingen en alle geboortejaren van belangrijke mensen aan het getal 666 verbonden zien worden. Ik kan hier maar twee conclusies uit trekken. Ofwel, sinds het woord 666 is opgeschreven, zijn we al bezig de profetie aan het laten uitkomen en is alles wat door mensenhanden gemaakt wordt, onherroepelijk een uiting van het Beest en daarmee het kwaad. Ofwel, we zijn met zijn allen wat paranoÔde aan het worden.

Een veel leukere verklaring is misschien wel dat mensen die het getal 666 wat te serieus nemen of de profetie van God willen berekenen zich bezondigen aan het zelf voor God willen spelen door middel van voorspelling en daardoor eigenlijk al de Anti- Christ belichamen.

Symbolen houden de mensen al eeuwig bezig. Nog niet zo lang geleden werd in een IJsselmuidense kerk de euro verboden. Hier staan namelijk 12 sterren op en deze zijn volgens de predikant een brute schoffering van alweer een Openbaringvers waarin een vrouw met ook twaalf sterren op haar hoofd wordt vermeld. Het dollarbiljet met zijn pyramide en het alziende oog als teken van de Illuminatie is allang een doorn in het oog van vele conspiracy mensen.

Zo kan men elk symbool afbreken in zijn eigen kleine interpretatie van de werkelijkheid. Want dat is een symbool; een object, blootgesteld aan interpretatie. Een Nederlandse vlag roept bij de ťťn chauvinsme op, bij de ander patriotisme en nog weer een ander nazisme. Een ieder heeft zijn eigen gevoel erbij, en zal er daardoor meer of minder belang aan hechten. Uiteindelijk denk ik dat we met zijn allen nog maar eens Plato moeten lezen. Zijn grottheorie komt wel overeen met onze werkelijkheid. Wij zien enkel de schaduwen van de eeuwige tekens en willen wij de werkelijkheid zien, dan zullen we uit onze grot moeten kruipen, en ons niet druk maken om de grillige vormen van de schaduwen welke symbolen maken die in het geheel niet op het object lijken. Het hakenkruis was ooit ook een positief symbool (swastika) van de vier windrichtingen. Het is maar net vanuit welke hoek je het bekijkt, hoeveel massa hysterische mensen het als symbool voor het nazisme zijn gaan zien. Dat geeft namelijk de huidige zwaarte aan.

Maar toch, toch twijfel ik nog of ik nu wel of niet binnen moet blijven op 6-6-6.

Alsof de duivel ermee speelt is er iets onverklaarbaars misgegaan en kunnnen reacties pas worden gelezen op deze pagina.