Toelichting op Idols berichten

Allereerst zal ik iets vertellen over de reden waarom ik geruchten plaats op een site die doorgaans alleen nieuwsfeiten brengt.

Idols is superpopulair, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar laat er ook geen misverstand over bestaan dat ik persoonlijk Idols een superleuk programma vind en deze berichten dan ook niet schrijf omdat ik het programma schade wil toebrengen, noch extra publiciteit. Dat kunnen de marketing mensen bij HMG prima zelf, daar hebben ze FOK! niet voor nodig.

Op het moment echter, dat er bakken maar dan ook bakken met geld wordt verdiend door mensen ¤ 0,70 te laten betalen per stem op hun idool, en het lijkt erop dat deze stemmen lang niet zoveel invloed hebben dan wordt beweerd, is er sprake van oplichting. Op tv wordt steeds gesproken over 'dat ene idool' waar men naar op zoek is. Maar ook wordt gezegd dat er door meerdere kandidaten muziek kan worden uitgebracht. Dan is het toch per definitie niet belangrijk op wie je stemt?

Los daarvan bereikten mij vorige week uit betrouwbare bron, die anoniem wil blijven, het bericht dat allang vaststond dat Hind zou gaan winnen en dat ze een Nederlandstalig nummer zou gaan zingen, geschreven door Fluitsma en Van Tijn. Da's typisch, want ook dan zou het niet uitmaken op wie het Nederlandse volk stemt, blijkbaar hebben de producers beslist en kunnen we massaal de telefoon laten liggen.

Normaal gesproken had ik waarschijnlijk geen bericht gemaakt na dit ene (weliswaar voor mij betrouwbare) gerucht, maar toen ook op het forum inmiddels al zoveel was gezegd dat hierop leek, besloot ik het toch te plaatsen. Wij zijn een online community en brengen mensen content in allerlei vormen. Ik ben van mening dat wij netjes bezig zijn zolang wij geen geruchten als feiten presenteren, dit is ook iets dat ik naar Dhr. Paulsen, persvoorlichter van HMG, heb gecommuniceerd. Zijn reactie: wij nemen blijkbaar iedere gek serieus. Heel jammer.