Terreuro


quote:
voor wie hierin geïnteresseerd is... (ik ben in ieder geval benieuwd!)

Zoals wij steeds in onze beurs merken is, sinds de invoering van de Euro, alles duurder geworden. Voorheen kon je nog voor de kleine koter een ijsje kopen voor een gulden, nu betaal je een Euro !!

Duidelijk merkbaar is de prijsstijging aan de
benzinepomp, parkeerautomaten, horeca, supermarkten enz.
Had je voorheen met 20 gulden een leuk avondje uit, nu rekent zich dat in 20 Euro. Er heerst een gevoel van "men heeft het Gulden teken eenvoudig verwisseld met het Euro teken".

Daar moet nu een einde aankomen, wij roepen een
consumentenstaking op. En wel op 1 Juli 2002 !!
Op deze dag kunnen wij een teken geven,waaraan iedereen mee mag en moet doen, ook jij !!

Het zou geen enkel probleem moeten zijn, een dag geen geld uit te geven (geen levensmiddelen inkopen, niet tanken, geen cafébezoek).

Het zal geen enkel effect hebben als dat 1 persoon doet, maar als wij allemaal hieraan meedoen, draagt elke consumentenstaking er aan bij, dat de verantwoordelijken de ogen geopend worden.

Stel je eens voor, heel Nederland koopt een dag lang helemaal niets!
Als wij dan nagaan, dat een ieder van ons gemiddeld 10 Euro per dag uitgeeft, is dat bij 16 miljoen Nederlanders een effect van 160 miljoen Euro !!
dit moet toch een duidelijk signaal zijn!

Help mee deze actie te verspreiden en kenbaar te maken,stuur deze mail aan iedereen die je kent,
en praat erover met hen die geen e-mail hebben.
Dus op 1 juli om 0.00u begint de staking!! het gaat ons allemaal aan, OOK JIJ !!!!!!

Dit mailtje had zich een weg gebaand naar mijn mailbox, en ondanks de spelfouten, en stijlfouten, vond ik de strekking van dit bericht erg interessant. Zou de nederlandse economie inderdaad iets voelen van zo'n daad? Is de nederlandse middenstand voldoende gevoelig voor zo'n tik op grijpgrage vingertjes?

Ik erger mij ook aan de verlakkerij van de consument door de handige middenstand. Meteen na de omschakeling van guldens naar euro's ging de prijs van een pilsje van 1.15 naar 1.50 euro. dat zou makkelijker rekenen ofzo..

Ongemerkt wordt er hier en daar een euro stuiver opgeteld bij de prijs en aan de kassa van de plaatselijke grootgrutter vraag ik me wekelijks af of ik soms een kratje bier onder mijn kar had staan ofzo, want een half jaartje geleden deed ik dezelfde boodschappen voor een kwart minder geld.

Ik sluit me aan bij de, overigens anonieme, schrijver van de bovenstaande mail. Op 1 juli ga ik niks kopen in nederland. Maar ik ga nog een stapje verder, ik sta straks met mijn benzine slurper namelijk aan de belgische pomp te tanken om mijn boodschappen bij de duitse Aldi te gaan doen. In nederland koop ik al heel lang alleen nog maar het broodnodige. Wat is het toch fijn om in de grens streek te wonen.

Deze eenmans actie is waarschijnlijk geheel aan de nederlandse middenstand voorbij gegaan, mijn bankrekening is er in iedergeval wel wat steviger van gevuld gebleven.