Big...

Oké, ik weet dat ik een beetje laat reageer, het is al weer maandag, maar ik had dan ook even de tijd nodig om de harde waarheid tot mij door te laten dringen. En ik was vorige week ziek, dat hielp ook.

Want ik moet toegeven, ik heb hét gezien! Het was niet de bedoeling, zeker niet na de vorige keer, maar ik heb het toch weer gedaan. En wat het ik tenenkrommend voor de buis gezeten! Of om het anders te stellen, mijn haar schoot spontaan in permanent, en daar zit ik nu maar wel weer mee.

Big Brother 2000...

Niet eens 2, nee, 2000, en dan vrees ik meteen weer dat ze er nog 1998 hebben opgenomen, maar dat die al helemaal zo erg waren, dat ze het niet uit durfen te zenden, en dat dit dus de leukste is! En dan vrees ik voor het niveau van de Nederlander. Want ik ben vast niet de enige zeg, die dat vond, je zus wat een figuren!
En dan bedoel ik niet alleen de bewoners, maar ook de presentatoren. Doe mij maar liever een presentator met nog wat wittig poeder onder zijn neus, dan eentje met zó'n kapsel!

Uit de "achter de schermen" stukjes in de Veronica gids (van een of andere medewerker die semi-informatie gaf over BB en hoe leuk het was om als eerste te weten dat Tara opstapte) wist ik dat er dit keer "uitgesprokener persoonlijkheden" in het huis zouden zitten. Ik moet zeggen, dat was het wa mijn aandacht trok, en ik stapte met onbeschermde ogen in de Veronica-val. Uitgesprokener persoonlijkheid, dan verwacht je toch een lekkere directe racist, of een achtergebleven hippie die meteen de eerste avond marihuana tussen de sla staat te poten ofzo. Des noods een zwangere vrouw die via het programma proberen gaat de vader van het kind op te sporen, en die Back To Basic gaat bevallen op de keukentafel, onder begeleiding van een sjamaan uit Kenia die haar in de baringsnood door middel van eeuwenoude riten bij gaat staan, terwijl de rest ritmisch met keukengerei op de wanden beukt.
Ik bedoel, zoiets leek me nou wel weer grappig!
Maar nee hoor, wat krijgen we? Ten eerste bijna allemaal eng sportieve types (zwemmen, skaten, wielrennen, welke sport hebben we eigenlijk níet zien langskomen? Is dit om de concurrentie van de olympische spelen te compenseren ofzo?) waarvan ik me in ieder geval al verkneukel dat ze na die 100 dagen lekker hun conditie en goede figuur kwijt zijn! En dat het uitgesprokene, één of andere vrachtwagenchauffeur die, naar eigen zeggen, een paar waarheden wil gaan verkondigen. Kom nou man, daar ben je toch geen chauffeur voor? En dan een of andere miep van 19, die zeker heel erg haar paard gaat missen. Fijn. De zakenman, die het nu zonder zijn mobieltje moet stellen, en ook zeker zijn honden moet missen. Leuk, nóg meer dierenvrienden! En gaan die straks samen een koe slachten?

En dan een vrouw waarvan ik al helemaal gordelroos van kreeg, een of ander veel te oud mens wat zich nog zó jong voelde! Maar toen bleek zij niet de enige te zijn, want er was nóg zo'n wijf, en die kleedde zich ook nog ondeugend in leer en latex, en ging zélfs wel eens zo boodschappen doen! Waar ik nu even dit stukje wil onderbreken voor een mededeling aan alle sexshops: Kan er een maximale leeftijdsgrens komen op latex aub!
En dan was er ook nog iemand, die, toen ze werd voorgesteld, mij meteen deed denken aan een reïncarnatie van Tara, en verrek, ze had nog hetzelfde accent ook!

Ik heb na de eerste uitzending geen aflevering meer gezien, en ik weet niet echt of ik dat nu moet betreuren. Maar toen ik met koorts op bed lag leek het me niet bepaald medisch verantwoord BB aan te zetten, al schijnt lachen wel goed voor de gezondheid te zijn. Al was tot nu toe de grootste humor die ik heb gezien de sleutel uit het water vissen, en dat dat níet vertellen. Hahaha.
Ach, wie weet waag ik me binnenkort wel weer eens aan een uitzending, ik heb gelukkig altijd FOK! Nog om mijn frustraties en onbegrip af te reageren. Onbegrip ja, wat wat ís dat voor'n redactie die dit zooitje heeft samengesteld? Echt interessant zijn de mensen niet, maar een leuk detail vind ik wel dat er nu in het huis een bijl aanwezig is, dus wie weet zien we straks nog wat The Shining-achtige tafrelen, en ik ben altijd al een Stephen King-fan geweest!