Tuut tuut! Peeeep!!!!

Veel mensen rijden hier rond in enorme slagschepen van auto´s, volledig verroest. Meestal grote Amerikanen uit de jaren 70. Ook zijn er veel pickup trucs te zijn. In de regel zitten pa en ma voorin en hun 6 kinderen met aanhang gezellig in de open achterbak. Airconditioning niet nodig!
Ik heb helaas geen rijbewijs maar dat is in dit land niet echt een probleem. Wil je een rijbewijs? Dan koop je er gewoon een! Het rijden in de Dominicaanse Republiek heeft ook weinig uitleg nodig. Er geldt eigenlijk maar 1 simpele regel:

* Zorg dat je niets of niemand raakt.

Hou je je aan deze regel dan kun je hier perfect rijden. Stoplichten dienen in de meeste gevallen louter ter decoratie. Voorrang heb of krijg je niet, die neem je. Met name grote Amerikaanse trucs hebben hier dus altijd voorrang. Heel makkelijk allemaal!
Verder is het ook zaak om heel goed op de weg te letten. Vaak zijn er forse gaten in het wegdek die je schokbrekers in 1 klap naar de schroothoop kunnen sturen. Ook houdt de weg regelmatig gewoon plotseling op en gaat hij over in een ongedefinieerd kiezelpad.
Tja... de weg was dan nog niet klaar maar het is ook weer zo wat om de mensen te laten wachten tot ie klaar is. Vandaar dat de regering zo aardig is om de mensen er alvast gebruik van te laten maken. Work in progress, zullen we maar zeggen. Ik heb nog geen rijbewijs aangeschaft maar als ik wat geld gespaard heb: wie weet!

Zoals je hebt kunnen lezen is het vervoer en verkeer hier ietwat anders dan in Nederland. Dit zoals vele andere dingen ook, waarover later meer...

Wederom: wordt vervolgd!

Hasta Luego!

Marco