La Cucaracha, la Cucaracha!

Volgens afspraak werden we opgewacht op het vliegveld en werden we naar ons appartement gebracht. Het was snel duidelijk dat het wooncomfort alhier niet op het zelfde niveau ligt als in Nederland, afgezien van
de extreem rijken hier. Waar ben ik in godsnaam aan begonnen, dacht ik toen ik compleet zonder succes probeerde in slaap te komen in de verstikkende hitte van de Dominicaanse nacht. Nou ja... morgen is alles vast veel beter, dacht ik bij mezelf. Na een paar hazeslaapjes kon ik om 4 uur in de nacht echt geen oog meer dicht doen. De jetlag sloeg hard en genadeloos toe! Toch maar blijven liggen en wat rusten maar.
Zo werd het dan eindelijk 9 uur, tijd om op te staan.

Ik had als eerste een douche genomen. De douche kent 1 stand: "koud". Ik had echter nooit durven dromen dat ik nog eens alleen een koude douche zou hebben en dat NIET erg zou vinden! De douche was heerlijk verfrissend en het zweet van de eerste nacht was snel verdwenen.
Even later hoorde ik wat paniekachtige reacties uit de badkamer komen.
Terwijl Maaike rustig aan het douchen was had ze een ongewenste gast gespot: een flink geschapen bruine kakkerlak verkende ons badvertrek...
Gelukkig stond er een bus spray, al ras "ROADKILL" door ons genoemd, waar nog een heel klein bodempje in zat. PSSSS!!!! Exit kakkerlak.
Hasta la vista, baby!
Het weerzien zou helaas niet lang op zich laten wachten. De kill-list staat reeds op 4 kingsize "cucaracha´s" zoals ze hier heten en ik denk dat het spuiten met onze bus "ROADKILL" een dagelijkse bezigheid zal zijn. Er is ons reeds verzekerd dat de kakkerlakken de meest normale zaak van de wereld zijn alhier, zowel in dure als goedkope huizen dus we zullen er maar aan wennen!