Vakantie

Eerst Euro Disney, allereerst: onwijs mooi en heel veel te doen en te zien. Meer hoef ik er denk ik niet over te zeggen, we weten immers allemaal wel wat Euro Disney is en ik heb het vermoeden dat zo’n beetje heel Nederland al wel een bezoekje aan het grote fantasiepark gebracht heeft. Daarom zal ik jullie niet vervelen met waar ik allemaal in ben geweest en hoe de attracties waren, nee ik zal vertellen over de reisorganisatie waarmee ik gegaan ben, dat was namelijk heel bijzonder….



Ze maakten er al een poosje reclame over op de tv en daarom was het ook niet verwonderlijk dat ik juist met dié reisorganisatie meeging. Ik weet niet of ik van de mensen van de FOK! site de naam mag zeggen, maar i.v.m moeilijk schrijven zeg ik dan toch maar. De reisorganisatie Peter Langhout reizen maakte een goede indruk op ons en dus besloten mijn beste vriendin (Annemarie) en ik naar het wonderbaarlijke land te gaan, om daar onze voorliefde voor achtbanen extra glans te geven.
Het park was mooi, de sfeer goed en het weer werkte ook prima mee, maar toch was het niet totaal naar onze zin. Dat was ook niet zo verwonderlijk, we hadden namelijk een chagrijnige buschauffeur. En als je iets niet moet hebben tijdens je vakantie dan is het wel een chagrijnige buschauffeur. Allereerst dachten we dat het aan de goede man zelf lag, maar later bleek dat Peter Langhout de boel een beetje fout geregeld had en dat deze chauffeur alwéér over moest werken. En het bleek niet de eerste keer te zijn dat hij plotseling weer op weg moest.



Op de heenweg regende het dat het goot en toen we op de verzamelplaats, in Eindhoven, aankwamen bleek dat al onze bagage uit de laatruimtes van de bussen, hopla, in diepe plassen water waren gegooid. Ik had geluk, ik had een waterdichte koffer mee, maar anderen, waaronder Annemarie, konden hun drijfnatte sporttas zelf uit de plassen halen en in de volgende laatbak van een andere bus zetten. Dat was even chaos en een foute start van de vakantie, maar toen wisten we nog niet waarom de reis zo goedkoop bleek te zijn.
Het lag namelijk aan het hotel, we wisten dat het hotel buiten het park lag, maar dit had ik nog nooit gezien. We zeiden tegen elkaar dat we niet voor het hotel maar voor het park kwamen en dat een beetje vaag hotel ons niets kon schelen, maar de bedden waren doorgezakt, de gordijnen hingen er half bij, de dop van het toilet mistte en uit de douche kwam geen warm water. Verder bestond het water ongeveer 80% uit chloor en werd de prullenbak, die al helemaal uitpuilde van het afval, niet geleegd.
We waren niet de enigen met deze ervaringen, maar toen we op de terugweg de vakantie nog eens na gingen kwamen we tot de conclusie dat het hotel misschien niet alles was, maar dat Euro Disney met de Space Mountain de vakantie toch om nooit meer te vergeten maakte.



OPROEP: heb je ook ergerlijke dingen meegemaakt tijdens je vakantie? Mail ze me, graag met illustratie, ik ga er namelijk een special over maken en wie weet kom jij dan op deze site te staan! (Zet het erbij als je anoniem wilt blijven.) Alvast bedankt.