Het ontstaan van FOK!

Tja, iets waar eigenlijk niet aan gedacht was ... bleek er wel te zijn. Een kleine zoektocht via ons domme blondje Ilse, leverde toch al wel een stuk of tien 'jongerensites' op. En hoe moet je daar dan mee omgaan? De instelling is volgens mij altijd zo geweest dat 'we toch beter zouden worden dan de bestaande sites'. Ik denk dat als je op dit moment naar die situatie kijkt, dat het ons nu al redelijk gelukt is. FOK! was nog niet eens open, of het was al een ontzettend goed lopende site met een record van 12.227 unieke bezoekers op 1 dag! Maargoed, daar hadden we toen nog geen flauw benul van natuurlijk.

Toen FOK! op een gegeven moment écht serieus werd – en daarmee bedoel ik dat er al een domein geregistreerd was en een account betaald werd – en er een (zoveelste) definitieve lay-out online stond, kreeg de concurrentie het benauwd. Tenminste, dat idee hadden we omdat de concurrentie (ik noem geen namen, die kun je makkelijk zelf vinden) ineens ook hun lay-out begonnen te veranderen. Er waren op dat moment al ontzettend veel bagger lay-outs geweest (sorry jongens ), nu stond er eens een keer echt iets goeds online.

Nadat bekend werd dat anderen onze ideeën gingen oppikken, werd er ineens heel geheimzinnig gedaan over de verdere ontwikkeling van FOK! Een klein groepje mocht alleen weten hoe de lay-out (die daarna toch nog 6 keer is veranderd) eruit zou komen te zien. Vrij logisch natuurlijk dat de concurrentie ons flink in de gaten hield, wij wisten al zeker dat de site een succes zou gaan worden. En alles wat ik tot nu toe gehoord heb over het aanblik is positief, het is werkelijk niet te geloven, maar waar.
En als ik het zo eens rondkijk, dan is de 1/3 gestopt met hun jongerensite, en de rest heeft uiteindelijk tóch maar weer de oude lay-out terug gezet. Dan doen we het dus zeker niet slecht.