FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 27 mei 2022

Random Pics van de Dag #635

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

The Throne of the Tides volgende mini-set Hearthstone

Blizzard heeft de mini-set aangekondigd die hoort bij Voyage of the Sunken City. Throne of the Tides plaatst ons midden in het conflict tussen Ozumat en Neptulon.

De set bevat zoals altijd 35 nieuwe kaarten die de komende dagen worden onthuld. De set is te koop voor 2000 in-game gold of vijftien euro. Een compleet gouden versie van de mini-set is te koop voor een slordige zeventig euro.

Throne of the Tides is vanaf 2 juni in-game te vinden.

Eerste blik op Willow-serie

Culklassieker Willow krijgt een nieuw leven in de vorm van een serie en zojuist is er een eerste blik vrijgegeven. De trailer werd vertoond tijdens het Lucasfilm panel op de Star Wars Celebration in Anaheim.

Over het verhaal is nog weinig bekend, maar wel dat Warwick Davis terug zal keren in de titelrol. In een magische wereld waar een boze koningin jaren geleden is verslagen, moet een onwaarschijnlijke groep helden een gevaarlijke tocht ondernemen om hun angsten onder ogen te komen en de wereld opnieuw te redden. 

Naast Davis zullen onder anderen Erin Kellyman (Solo: A Star Wars Story, The Falcon and the Winter Soldier), Tony Revolori (Spider-Man: No Way Home, The Grand Budapest Hotel) en Rosabell Laurenti Sellers (Game of Thrones). De eerste aflevering van Willow verschijnt 30 november op Disney+.

Alleen Luiten en Van Meijel overleven cut op Dutch Open

Met Joost Luiten en Lars van Meijel hebben twee van de vijftiend Nederlandse golfers de 'cut' gehaald na de tweede dag van het Dutch Open. Voor Wil Besseling en Darius van Dries zit de Dutch Open erop. Besseling kwam na een ronde van 75 slagen uit op een totaal van 146 slagen, twee slagen boven par. Ook Van Driel staat op 146 slagen na een ronde 76. 

Luiten zakte op de banen van Bernardus Golf in Cromvoirt weg naar de gedeeld negentiende plaats na een ronde van +3. Dat waren er tien meer dan op de eerste dag, toen hij met een ronde 65 de leiding had gepakt. De 36-jarige Zuid-Hollander heeft zes slagen achterstand op de Portugees Ricardo Gouveia die na een ronde van 66 slagen op tien slagen onder het baangemiddelde staat. De 26-jarige Chinees Li Haotong, die vrijdag 63 slagen nodig had, heeft een slag achterstand.

Van Meijel ging na een ronde van 71 slagen op donderdag nu rond in 70. Hij sloeg drie birdies en één bogey en staat met -3 op een gedeelde 28e plaats.

Besseling nam na een matige start van dag twee risico op laatste holes risico om alsnog de het weekend te halen, maar dat mislukte. Na bogeys op hole 17 en 18 kwam hij uit op een totaal van 146. Hetzelfde geldt voor Van Driel. De golfer, die vorig jaar nog de beste Nederlander in Cromvoirt was met de vierde plaats, kwam eveneens uit op twee slagen boven het baangemiddelde.

Voor de winnaar van het Dutch Open ligt een cheque van bijna 300.000 euro klaar.

Eerste trailer Andor toont nieuw perspectief op rebellie

Vandaag is de eerste teaser trailer van Andor, een nieuwe Star Wars-serie, verschenen tijdens de Star Wars Celebration. 

Het verhaal zal zich focussen op Cassian Andor, voor het laatst gezien in Rogue One: A Star Wars Story, en hoe hij met de opstand een verschil wil maken in het gevecht tegen de Empire. Hoe lukt het de rebellen om zo veel mogelijk complete planeten zich aan te laten sluiten bij dit gevecht en wat zijn daar de gevolgen van? 

Diego Luna zal terugkeren in de hoofdrol en wordt in de cast bijgestaan door onder anderen Genevieve O’Reilly, Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough en Kyle Soller. De show is in handen van Tony Gilroy, die eerder het script schreef voor Rogue One: A Star Wars Story. De eerste aflevering zal verschijnen op 30 augustus.

Hoogma moet als technisch directeur Heracles terugbrengen naar Eredivisie

Nico-Jan Hoogma keert terug bij Heracles Almelo. Bij de gedegradeerde Tukkers wordt hij als technisch directeur de opvolger van de vertrokken Tim Gilissen.

Hoogma kent de club zeer goed. De gewezen verdediger werkte van 2007 tot 2018 als bestuurder samen met Rob Toussaint, de algemeen directeur met wie hij nu de tweekoppige directie gaat vormen. Hoogma verruilde in 2018 Heracles voor de KNVB, waar hij besloot zijn aflopende contract niet te verlengen.

"In november vorig jaar gaf ik al publiekelijk aan mijn dienstverband bij de KNVB niet te verlengen, omdat ik mij meer clubman voel dan bondsman. Bij de KNVB heb ik met veel plezier gewerkt aan de nationale teams en daar ben ik de KNVB dankbaar voor. Nu neem ik die kennis en ervaring mee in mijn werkzaamheden binnen de directie van Heracles Almelo, een club waarmee ik me nauw verbonden voel. Daarom heb ik het volste vertrouwen in de hernieuwde samenwerking, met name ook met Rob Toussaint, waarmee ik van 2007 tot 2018 gezamenlijk de directie voerde. Als directieteamleden zijn we complementair aan elkaar. Bovendien kijk ik uit naar de hernieuwde contacten met staf, spelers, collega’s, supporters en sponsoren, en verheug ik me erop om met iedereen te kunnen samenwerken aan de spoedige terugkeer van onze club naar de eredivisie. Ik verwacht dan ook de trouwe support van en voor iedereen binnen de club!", aldus Hoogma in het persbericht. 

Van de Zandschulp heeft weinig in te brengen tegen Nadal op Roland Garros

Botic van de Zandschulp heeft vrijdag niet voor een stunt kunnen tegen Rafael Nadal in de derde ronde van Roland Garros. In drie sets was het klaar. Nadal trok de partij met 6-3, 6-2 en 6-4 naar zich toe. De als vijfde geplaatste Spanjaard, die al dertien keer de beste was op het gravel in Parijs, trok de winst in ruim twee uur naar zich toe.

De partij begon nogal verrassend omdat Van de Zandschulp Nadal direct wist te breaken. Een game later moest hij dit voordeel direct weer inleveren. In game zes volgde een nieuwe break en kon Nadal de set eenvoudig naar zich toe trekken. In set twee was Van de Zandschulp zo goed als kansloos en zag de set met 6-2 naar de Spanjaard gaan. 

De derde set leek ook snel afgelopen te zijn. Op 4-0 achter richtte Van de Zandschulp zich nog op, maar dat was (veel) te laat om een nederlaag af te wenden. De derde set ging uiteindelijk met 6-4 naar Nadal. 

Nadal vervolgt zijn jacht op zijn 22e Grand Slam-titel met een partij tegen Félix Auger-Aliassime. De nummer negen van de wereld won vrijwel gelijktijdig in drie sets van de Serviër Filip Krajinovic: 7-6 (3), 7-6 (2) en 7-5.

Sony kondigt nieuwe State of Play aan voor 2 juni

Sony heeft vandaag een nieuwe State of Play-presentatie aangekondigd. De presentatie wordt op donderdag 2 juni om 23:59 uitgezonden. Sony zegt dat de presentatie dertig minuten gaat duren. Het zal uiteraard over aankomende titels gaan, maar ze beloven ook een eerste 'sneak peak' voor PlayStation VR2. De presentatie is live te zien op de officiele Twitch- en YouTube-kanalen van PlayStation.

Fans doen er goed aan om geen gigantische aankondigingen te verwachten. Deze presentatie lijkt vooralsnog niet de plaats in te nemen van wat we vroeger op de E3 konden verwachten.

Nieuwe ritzege voor Bouwman en is zeker van blauwe bergtrui

Koen Bouwman heeft zijn tweede ritzege in de Giro d'Italia te pakken. In de negentiende rit was de Nederlander van Jumbo-Visma de snelste van een kopgroep van vijf. Daarnaast verzekerde Bouwman zich van de eindoverwinning in het bergklassement. In het algemeen klassement blijft Richard Carapaz aan de leiding staan.

Na een vlakke rit van donderdag stond er weer een bergrit op het programma in de Giro. Vrij vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep, met daarbij Koen Bouwman. De vluchters liepen al snel uit naar een voorsprong van ruim elf minuten, waarna Bora-hansgrohe besloot om te gaan rijden in het peloton. Toch kwam het peloton niet snel dichterbij en was duidelijk dat de winnaar vooraan in de kopgroep zat.

Onderweg stelde Bouwman de eindoverwinning in dat klassement veilig door op alle drie de beklimmingen van de dag als eerste boven te komen. Op de 10,3 lange klim naar Kolovrat met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2% moest een groot gedeelte van de kopgroep lossen, maar kwam Bouwman samen met Alessandro Tonelli, Mauro Schmid en Attila Valter boven. In de afdaling kon Andrea Vendrame nog terugkomen, waardoor de vijf om dagzege gingen strijden.

Op de slotklim werd er alleen maar naar elkaar gekeken en moest een sprint de beslissing brengen. Schimd begon als eerste aan de sprint, waarna Bouwman hem in de laatste bocht slim passeerde. Niemand kon meer voorbij de Nederlander komen en pakte zijn tweede ritzege deze Giro.

Tussen de klassementsrenners gebeurde er weinig, al probeerde Richard Carapaz het in de laatste twee kilometer nog wel. De leider in de Giro probeerde om wat meer voorsprong te pakken, maar de nummer twee in het klassement Jai Hindley kon Carapaz volgen, waardoor het gat tussen de twee nog steeds drie seconden is.

Almere: Roken verboden in appartement, anders geen nieuw huurcontract

In de muziekwijk te Almere wordt maandag het eerste rookvrije particuliere appartementencomplex van Nederland geopend. In de vijf woningen en in de gezamenlijke ruimtes mag absoluut niet gerookt worden. Dit geldt niet alleen voor binnen, maar ook op de balkons en de parkeerplaats geldt een rookverbod.

"Ik ben er heel blij mee dat ik straks op mijn balkon kan zitten, zonder last te hebben van de tabaksrook van bijvoorbeeld mijn onderbuurman", vertelt kersverse huurder Rafael. Naast hem woont Manon en zij denkt er precies hetzelfde over: "Mijn vriend en ik roken niet. We hebben wel vrienden die roken, maar we hebben hen al gewaarschuwd dat dat bij ons dus niet kan. Ook niet op het balkon." Meer hierover bij Omroep Flevoland.

Geschaarde boedelbak zorgde voor blokkade Heinenoordtunnel

Een geschaarde boedelbakaanhanger achter een personenwagen zorgde voor twee dichte rijstroken in de Heinenoordtunnel (#A29). Er ontstond zo'n 30 minuten vertraging richting Rotterdam. De brandweer schoot te hulp om samen met de weginspecteur te helpen de weg weer vrij te maken. De Heinenoordtunnel (#A29) richting Rotterdam is weer vrij.

Groot- Britannië: testdummy's vallen uit rollercoaster tijdens testrit

Een testrit van een nieuwe achtbaan in Engeland is niet helemaal  volgens plan verlopen. Bij het testen van een spectaculaire rollercoaster in attractiepark Flamingo Land vielen de testdummy's plotseling uit de karretjes. Verbaasde fans filmden het bizarre schouwspel. Zo meldt Looopings.

In eerste instantie valt één van de 24 blauwe testdummy's uit de karretjes. Later vallen er nog meer dummy's uit de kar, de meeste blijven hangen door de riemen waarmee ze zijn vastgemaakt.

WK turnen 2026 naar Ahoy Rotterdam

Rotterdam organiseert in 2026 voor de derde keer de wereldkampioenschappen turnen in Ahoy. De internationale gymnastiekfederatie FIG heeft het evenement toegewezen aan de havenstad. In 1987 en 2010 was het WK turnen ook al in Rotterdam.

De Rotterdamse sportwethouder Christine Eskes maakte eind vorig jaar bekend dat haar stad zich kandidaat had gesteld. Tijdens een bestuursvergadering in de Kroatische stad Dubrovnik wees de FIG de WK toe aan Rotterdam. De gemeente zal zelf 1,35 miljoen euro bijdragen aan de organisatie.

"We zijn enorm vereerd en trots dat we het WK mogen verwelkomen”, zei voorzitter Monique Kempff van de Nederlandse gymnastiekunie KNGU, die samen met Eskes en voormalige topturner Epke Zonderland in Dubrovnik waren om het WK binnen te halen. "Als vierde sport van Nederland hebben wij ons ten doel gesteld om de sport meer en beter naar de mensen toe te brengen. Het onderstrepen van het belang van sport en bewegen is de rode draad in veel van de initiatieven die we als KNGU ondernemen. Op deze manier de sport weer op de kaart zetten en de wereld opnieuw openen voor onze prachtige sport. Dit WK is een unieke stip aan de horizon.”

Dit jaar gaan de turners naar de Engelse stad Liverpool voor de WK en volgend jaar is het evenement in Antwerpen. De WK in Rotterdam zijn van 17 tot en met 25 oktober 2026 in sportpaleis Ahoy.

Drievoudig wereldkampioen Zonderland, winnaar van olympisch goud aan de rekstok bij de Spelen van Londen 2012, noemt het ‘een eer’ dat Nederland de WK weer mag organiseren. "Het is geweldig voor de promotie van de sport en de sportparticipatie in ons land. Wat is er mooier dan op het grootste internationale podium aan de wereld te laten zien hoe fantastisch turnen is?”, aldus de 36-jarige Fries. 

Valkenburg: karretjes vallen van attractie Sprookjesbos, gewonden naar ziekenhuis

Vandaag zijn zes bezoekers van 'het Sprookjesbos' in Valkenburg zijn gewond geraakt, nadat twee karretjes van de attractie 'Callidius' naar beneden vielen. Er zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn hierbij vier volwassenen en twee kinderen gewond geraakt. Over de aard van de verwondingen is nog niks bekend, meldt 1Limbug.

Het ongeval gebeurde rond 14:50. Calidius opende in september vorig jaar. Het gaat om een familieattractie van de Italiaanse leverancier SBF-VISA. Hoe het ongeval kon gebeuren, zal onderzoek moeten uitwijzen. 

Mario Strikers: Battle League ontvangt gratis nieuwe content

Nintendo kondigt aan dat het Mario Strikers: Battle League gaat ondersteunen met gratis post-launch content. Hiermee wordt de trend van Mario Sports-titels vervolgd, want ook Mario Tennis Aces en Mario Golf: Super Rush ontvingen na launch gratis content.

Het is niet precies wanneer de content beschikbaar komt of wat er precies komt. Wel kunnen we in de toekomst in ieder geval voetballen met nieuwe personages. Daarbuiten is het voorlopig nog even afwachten.

Mario Strikers: Battle League komt op 10 juni uit voor Nintendo Switch. Er is nu ook een demo te downloaden, waarna abonnees van Nintendo Switch Online van 3 tot en met 5 juni de online gameplay kunnen uitproberen.

10 jaar cel voor in brand steken eigen huis met gezin in Schijndel

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 20-jarige man uit Schijndel veroordeeld voor een viervoudige poging tot doodslag en brandstichting. Hij stichtte 's nachts brand in zijn woning, terwijl zijn ouders en zussen lagen te slapen. Deze familieleden wisten net op tijd aan de vlammenzee te ontsnappen. De man krijgt een gevangenisstraf van 10 jaar.

Op 14 oktober 2020 kort na middernacht ontstond er brand in de woning van de verdachte en zijn familie. De moeder werd wakker van geluiden, wekte haar man en wist vervolgens de beide zussen te waarschuwen. De ouders vluchtten via het slaapkamerraam en het dak van de serre uit de woning. De zussen sprongen uit een raam op zolder. Eén van de meisjes raakte hierbij gewond en lag enige tijd in het ziekenhuis. Het andere meisje en de ouders liepen ernstige brandwonden op. De verdachte stond als eerste op straat en liep zelf ook brandwonden op.

Uit onderzoek blijkt dat de brand op de overloop van de eerste verdieping ontstond en dat daarbij benzine werd gebruikt. De verdachte probeerde de schuld in de schoenen van zijn vader te schuiven. De rechtbank sluit de vader echter uit als dader. Hij lag namelijk te slapen toen de brand werd aangestoken, zo blijkt uit een verklaring van de moeder. De rechtbank sluit op basis van alle verklaringen van de familieleden ook uit dat de brand is aangestoken door de moeder of één van de zussen.

Handschoenen
In tegenstelling tot de overige familieleden, is er aan de kant van de verdachte wel sprake van belastend bewijsmateriaal. Zo droeg hij handschoenen tijdens de brand en was hij als eerste buiten terwijl zijn familieleden nog bezig waren de woning uit te komen. Ook verklaarde hij dat de ramen en deur in zijn slaapkamer openstonden toen hij de woning ontvluchtte. Dit was echter niet het geval. Alles bij elkaar is de rechtbank ervan overtuigd dat het niet anders kan dan dat de verdachte brand heeft gesticht in de woning.

Geen pogingen moord
Volgens de officier van justitie was er sprake van voorbedachte raad en daarmee een viervoudige poging tot moord. De rechtbank ziet dit anders. Er zijn te veel onduidelijkheden om tot een bewezenverklaring van dit verwijt te komen. Zo is niet bekend waar de benzine vandaan kwam en wanneer en waarom deze werd aangeschaft. Verder staat weliswaar vast dat de verdachte op de avond van de brandstichting geruime tijd alleen op zijn kamer was, maar over de aanloop naar de brandstichting is niets bekend.

Volgens de rechtbank is er wel voldoende bewijs dat er sprake was van een viervoudige poging tot doodslag. Door op deze manier brand te stichten bestond de reële, niet onwaarschijnlijke kans dat de ouders en zussen om het leven zouden komen. De verdachte moet zich dit hebben gerealiseerd en besloot desondanks brand te stichten.

Niet veilig
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte niet alleen welbewust zijn familieleden in levensgevaar bracht, maar ook de buren. De ouders en zussen raakten tijdens hun vlucht ernstig gewond; drie gezinsleden zijn getekend door littekens. Hun angst tijdens de brand is moeilijk voor te stellen. Daarbij komt dat zij zich lange tijd niet veilig hebben gevoeld binnen hun eigen gezin. Tijdens het onderzoek uitte de politie immers het vermoeden dat sprake was van brandstichting en dat iemand binnen het gezin hiervoor verantwoordelijk moest zijn. Tot de aanhouding van de verdachte in juli 2021, verbleef de familie in een tijdelijke woning in het besef dat iemand van hen vermoedelijk de brand had gesticht.

Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 10 jaar op zijn plaats.

Samenvattingen Eredivisie ook komende drie seizoenen bij de NOS

De samenvattingen van de Eredivisie zijn ook de komende drie jaar bij de NOS te zien. De huidige overeenkomst met Eredivisie Media & Marketing (EMM) liep af en is nu verlengd. Het loopt nu tot en met het seizoen 2024/2025. Hetzelfde geldt voor de live-verslaggeving op de radio bij NOS Langs de Lijn.

Op vrijdag, zaterdag en zondag zal in Studio Sport de samenvattingen en nabeschouwingen te zien zijn. Ook online zullen de beelden terug te vinden zijn. Het voetbalweekend wordt traditioneel zondagavond afgesloten in Studio Voetbal. Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS, is uiteraard blij met de nieuwe overeenkomst. "De Eredivisie is en blijft de belangrijkste competitie voor de Nederlandse voetballiefhebber. Met onze uitzendingen bereiken we wekelijks zo'n vier miljoen mensen. Die belangstelling geeft de relevantie aan die het logisch maakt dat we als NOS en publieke omroep ook de komende drie seizoenen voor het Nederlands publiek het eredivisiebaken zijn."

Ook EMM-directeur Frank Rutten is verheugd met de verlenging van de langdurige samenwerking. "Uitstekend nieuws voor alle eredivisieliefhebbers dat ieders favoriete club ook de komende jaren op de vertrouwde wijze gevolgd kan worden. Niet alleen live bij ESPN, maar ook via de populaire eredivisie-uitzendingen van Studio Sport, op de radio in Langs de Lijn en steeds uitgebreider via de online-kanalen."

De samenvattingen van de Eredivisie-duels worden al sinds jaar en dag uitgezonden bij de NOS. In 2005 raakte de omroep de rechten echter kwijt aan Talpa. In het seizoen 2008/09 keerden de samenvattingen weer terug bij de NOS. In 2025 kan er wel weer een grote opschudding plaatsvinden. In de zomer van dat jaar loopt de huidige verbintenis van de Eredivisie met ESPN af. Dan is alles weer open op het gebied van de Nederlandse voetbalrechten. 

Van Gaal neemt Janssen op in selectie Oranje, Schouten debuteert; Wijnaldum kan op vakantie

Vincent Janssen zit ondanks zijn trouwplannen in de selectie van het Nederlands elftal. De spits kan na jarenlange afwezigheid zijn rentree maken. Jerdy Schouten debuteert in de selectie, terwijl voor Bruno Martins Indi (AZ) hetzelfde geldt als voor Janssen.

Janssen speelde sinds oktober 2017 geen interland meer en sinds die tijd was de aanvaller niet bijster succesvol in dienst van Fenerbahçe, Tottenham Hotspur en nu CF Monterrey. Jordy Clasie, Arnaut Danjuma, Luuk de Jong, Rick Karsdorp, Marten de Roon en Owen Wijndal vallen ten opzichte van de voorselectie af, Georginio Wijnaldum viel bij de eerste schifting al buiten de boot. Deze spelers kunnen in ieder geval goed op vakantie en zich optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. 

Bij het Nederlands elftal kan Janssen in ieder geval prima cijfers overleggen. In zeventien interlands was hij goed voor zeven doelpunten. Zijn laatste minuten in dienst van Oranje maakte Janssen als basisspeler op 10 oktober 2017 in de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (2-0). Dit seizoen maakte de spits vijf doelpunten in dienst van Monterrey. Na de wedstrijd tegen België zal hij aansluiten bij de selectie, omdat hij op 5 juni gaa trouwen. 

Van Gaal had nog twee verrassingen in petto. Hij riep ook Schouten en Martins Indi op, het duo stond niet op de lijst van de voorselectie. Schouten krijgt zijn eerste uitnodiging voor Oranje, Martins Indi wordt beloond voor een sterk seizoen met AZ. De verdediger speelde in juni 2017 zijn 34ste en voorlopig laatste interland. Schouten maakt de laatste jaren indruk in de Serie A, hij speelt sinds 2019 in dienst van Bologna en staat op zeventig duels in de Italiaanse competitie. 

Selectie Oranje (26 spelers)
Keepers: Jasper Cillessen (Valencia), Mark Flekken (SC Freiburg), Tim Krul (Norwich City)
Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Hans Hateboer (Atalanta), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Bruno Martins Indi (AZ), Jordan Teze (PSV), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale)
Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Jerdy Schouten (Bologna), Guus Til (Feyenoord)
Aanvallers: Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (CF Monterrey), Noa Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Burnley)

2200 jaar oude muurschilderingen blootgelegd in Egyptische tempel

In het Egyptische Esna, in Opper-Egypte, hebben Duitse en Egyptische archeologen een fraaie ontdekking gedaan. In de Tempel van Khnum, een van de oudst bekende Egyptische goden, zijn bijzonder fraaie muurschilderingen blootgelegd.

Men was al bekend met de decoraties in de tempel, maar die waren grotendeels verborgen onder een dikke laag roet, vogelpoep en andere viezigheid, dat zich in de afgelopen ruim twee millenia verzameld heeft. Een team van de universiteit van Tübingen, samenwerkend met Egyptische experts, is de boel schoon gaan maken met onder meer alcohol.

Op het dak werden onder meer 46 schilderingen gevonden van de Opper-Egyptische gierengodin Nekhbet en de Neder-Egyptische slangengodin Wadjet. Ook op de muren werden vele uitgebreide en vooral kleurrijke schilderingen gevonden. De troep waar het mee bedekt was heeft een grote bijdrage geleverd: daardoor zijn de kleuren prachtig behouden, waar deze normaliter zijn vervaagd.

Voor meer gedetailleerde informatie en de nodige fraaie afbeeldingen verwijzen we graag door naar de publicatie van de universiteit van Tübingen en de speciale website van het nog altijd lopende project.

Ontwikkeling The Witcher 4 spoedig van start

De onderzoeksfase inzake de ontwkkeling van The Witcher 4 is officieel afgerond, wat betekent dat het daadwerkelijke programmeren spoedig kan gaan beginnen. Dat maakte CD Projekt RED bekend tijdens een financiële briefing.

"We hebben onlangs de onderzoeksfase afgerond voor de eerste game in de nieuwe Witcher-saga, wat inhoudt dat per heden de ontwikkelingskosten zullen worden meegenomen in de balans", aldus CDPR-topman Adam Kicinski, die aangeeft niet te kunnen wachten om terug te keren naar de franchise die het bedrijf groot heeft gemaakt.

In maart van dit jaar werd bekendgemaakt dat CDPR een langdurig 'strategisch partnerschap' aangaat met Epic Games. De nieuwe (Witcher-)games zullen dan ook ontwikkeld worden met behulp van Unreal Engine 5, in plaats van de eigen in-house REDengine.

We weten nog zo goed als niets over de nieuwe Witcher-game. Wel kunnen we er hevig op los speculeren aan de hand van de teaser-afbeelding die CDPR in maart publiceerde. We zien daarop een ondergesneeuwd Witcher-medaillon, maar niet van het type dat Geralt of Rivia draagt. Geralt is lid van de 'Witcher school of the Wolf', terwijl het nieuwe medaillon een Lynx lijkt af te beelden. The school of the Cat, oftewel 'Feline Witchers' bestonden ook al in eerdere delen. De kans is aanwezig dat een nieuwe iteratie in de serie een compleet nieuwe of onderbelichte 'Witcher school' met bijbehorende personages gaat introduceren, wat de ondertitel 'A new Saga Begins' ook lijkt te suggereren. Of borduurt de Poolse ontwikkelaar voort op het verhaal van Ciri?

Hele Bioshock-collectie gratis bij EGS

Op de Epic Game Store worden met regelmaat games weggegeven en deze week zijn dat niet de minsten. de gehele BioShock-serie is namelijk gratis op te pikken. BioShock: The Collection bevat voor de goede orde BioShock remastered, BioShock 2 remastered en BioShock Infinite: Complete Edition. 

De complete editie van BioShock Infinite bevat nog een zwik aan uitbreidingen, te weten Clash in the Clouds, Burial at Sea 1 & 2 en nog een partij 'packs' met allerlei micro-content zoals wapens als de China Broom Shotgun en Comstock's Bird's eye Sniper Rifle.

BioShock-games staan bekend om hun voortreffelijke level design in de fantasierijke werelden van Rapture, de onderwaterwereld uit deel 1 en 2, en Columbia, de zwevende stad uit Infinite. De combat onderscheid zich door een combinatie van conventionele wapens en plasmids, bovenmenselijke krachten zoals vuur uit je vingertoppen of de mogelijkheid om een zwerm bijen op je vijanden af te sturen.

Voor fans die niet alle geruchten volgen: een BioShock 4 is officieel in ontwikkeling bij Cloud Chamber Studios, een divisie onder de vleugel van uitgever 2K. In het ontwikkelteam zijn mensen werkzaam die onderdeel waren van het originele BioShock-team. Cloud Chamber Studios werd in 2019 opgericht met in eerste instantie als enige doel het ontwikkelen van een nieuwe BioShock-game, de verwachtingen zijn dus dat we binnenkort een onthulling gaan zien.

Roland Garros: Swiatek simpel verder, Badosa en Sabalenka ook door

Na een rumoerig begin van het damesenkelspeltoernooi op Roland Garros is het voor de top-7 even wat rustiger geworden. Wereldranglijstaanvoerster Iga Swiatek had in elk geval weinig moeite in haar tweederondepartij: de Poolse topfavoriete stuurde Alison Riske met 6-0, 6-2 terug naar de VS.

Paula Badosa had het wat lastiger, maar de Spaanse nummer drie van de plaatsingslijst staat wel ook in de derde ronde: ze versloeg de Sloveense Kaja Juvan met 7-5, 3-6, 6-2. De Wit-Russische Aryna Sabalenka (7) klopte Madison Brengle uit de VS ondertussen met 6-1, 6-3.

Voor Karolina Pliskova is het toernooi wel voorbij. De Tsjechische nummer acht ging verrassend makkelijk onderuit tegen de Franse wildcarddebutante Léolie Jeanjean: 6-2, 6-2. Ook aan het toernooi van Danielle Collins (9) kwam een einde in ronde twee: haar Amerikaanse landgenote Shelby Rogers was met 6-4, 6-3 te sterk.

Roland Garros: Medvedev soepel door, Tsitsipas moet knokken

Op Roland Garros heeft Daniil Medvedev zich zonder noemenswaardige problemen geplaatst voor de derde ronde. De Russische nummer twee van de wereld was op het Franse gravel een maatje te groot voor de Serviër Laslo Dere: 6-3, 6-4, 6-3.

Stefanos Tsitsipas, de Griekse nummer vier van de ranking, had het beduidend moeilijker met de Tsjechische qualifier Zdenek Kolar, die nog nooit eerder een ATP-wedstrijd gewonnen had. Nadat Tsitsipas in ronde één al vijf sets nodig had om Lorenzo Musetti te kloppen, dwong ook Kolar hem tot een flinke strijd: 6-3, 7-6 (8), 6-7 (3), 7-6 (7) en dus de winst na ruim vier uur.

De Rus Andrey Rublev (7) had het een stukje minder moeilijk, hoewel hij tegen de Argentijn Federico Delbonis wel een set af moest staan: 6-3, 3-6, 6-2, 6-3. De Noor Casper Ruud (8) rekende in een Scandinavisch onderonsje met 6-3, 6-4, 6-2 af met de Fin Emil Ruusuvuori.

Giro: Etappe 19 - Het slotakkoord voor de eindzege gaat beginnen

De achttiende etappe van de Giro d'Italia kende een fraai slot: het peloton met de sprintersploegen kwam te laat, het uit vier heren bestaande kopgroepje bleef vooruit en Dries de Bondt zegevierde. Vandaag een ander verhaal, we gaan beginnen aan het slotakkoord van de Giro.

We beginnen vanuit Marano Lagunare met een relatief rustige aanloop, waarna de eerste twee niet al te eenvoudige beklimmingen volgen. Een op-en-neer-afdaling brengt het peloton vervolgens over de Sloveense grens, waar de immens zware beklimming van de Kolovrat wacht: tien kilometer à 9,2 procent, met vooral onderin meerdere kilometers die ruim steiler zijn.

Via een lange afdaling gaan we terug naar Italië, om vervolgens te eindigen met de slotklim naar het Santuario di Castelmonte, 177 kilometer na de start. Rellende_Rotscholier heeft alles hier weer uitgebreid voorbeschouwd, zelf kunnen we vanaf 12.10 uur kijken - mogelijk gaat het vanaf vier uur in de slotfase regenen.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Koolhof dubbelt tweemaal door op Roland Garros, ook Middelkoop verder

Tennisser Wesley Koolhof heeft op Roland Garros een prima dag achter de rug. De Nederlander kwam zowel in het mannendubbelspel als het gemengd dubbelspel in actie en plaatste zich in beide gevallen voor de volgende ronde.

In het gemengd dubbelspel is Koolhof samen met de Japanse Ena Shibahara als tweede geplaatst. Het duo nam het op tegen een andere Nederlander, Jean-Julien Rojer, en zijn Chileense partner Alexa Guarachi, wat uitmondde in een supertiebreak. Daarin waren Koolhof en Shibahara te sterk: 3-6, 6-4 [10-6], waarna ze het hierna op mogen nemen tegen Demi Schuurs en Matwé Middelkoop, Koolhof's oude dubbelpartner.

Samen met de Brit Neil Skupski is Koolhof in het mannendubbeltoernooi als zesde geplaatst. In ronde twee namen ze het daar op tegen de Amerikaan Hunter Reese en de Indiër Ramkumar Ramanathan, die ze met 6-3, 6-2 versloegen om zich zo te plaatsen voor de achtste finales.

Ook Middelkoop staat in de achtste finales, samen met de Indiër Rohan Bopanna. Het als zestiende geplaatste duo klopte Andrey Golubev uit Kazachstan en diens Franse kompaan Fabrice Martin met 6-3, 6-4, waarna ze het op mogen nemen tegen de als tweede geplaatste Kroaten Nikola Mektic en Mate Pavic.

Dat Kroatische topduo zorgde voor de exit van Robin Haase, die samen met de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen met 6-7 (5), 6-4, 2-6 onderuit ging. Sander Arends en de Pool Szyymon Walkow verloren met 5-7, 6-4, 1-6 van de Brit Jonny O'Mara en de Amerikaan Jackson Withrow, die net als het Nederlands-Poolse duo als reserves aan het hoofdtoernooi toe werden gevoegd.

FOK! Wat een weer: motregen, daarna zonnig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend begint in het zuidoosten bewolkt met wat regen en motregen. Verder is het vandaag vrijwel overal droog en komen er flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het noorden tot 19°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind is matig, in het noorden geleidelijk vrij krachtig en op de Wadden krachtig.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het wisselend bewolkt met vooral in de noordelijke helft enkele buien, mogelijk met onweer of korrelhagel. De minimumtemperatuur wordt 9 à 10°C. De west- tot noordwestenwind is boven land zwak tot matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Zaterdag overdag is het half tot zwaar bewolkt met vooral in het noorden en oosten een enkele bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noorden tot 17°C in het zuiden. De noordwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Het was prima vertoeven rondom Austerlitz (Foto: DJMO)
Het was prima vertoeven rondom Austerlitz (Foto: DJMO)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Politieauto rijdt zwanger hert dood

Een politiebus is donderdagmorgen 26 mei op de A256 bij Goes op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

Twee agenten reden rond 4.00 uur richting de A58 toen plotseling twee herten de weg overstaken. De bestuurder kon een aanrijding met een van de herten niet voorkomen. Toen de agenten waren gestopt, zagen ze dat niet alleen een volwassen hert was omgekomen, maar ook twee bijna volgroeide babyhertjes. Nadat een loszittend stuk bumper was losgeknipt, werd de beschadigde auto naar het politiebureau gereden.

De beschadigde bus op het bureau (Afbeelding: Politie)
De beschadigde bus op het bureau (Afbeelding: Politie)

PS Utrecht op jacht naar vergeten historische 'trage' wandelpaden

Misschien loop je er wel eens overheen, zonder dat je het doorhebt: de zogeheten trage paden. Dat zijn spontaan gecreëerde wandelpaden, zoals jaagpaden of kerkenpaden, die in de 15e of 16e eeuw alleen werden gebruikt door voetgangers om zich te verplaatsen. Op initiatief van Provinciale Staten gaat de provincie Utrecht uitzoeken waar deze paden liggen zodat ze beter kunnen worden beschermd.

Bedreiging
“Ik heb me laten vertellen dat in heel Nederland al 30.000 kilometer traag pad is opgeheven”, aldus Statenlid Erwin Kamp. Hij schreef een eigen voorstel dat door nagenoeg alle politieke fracties werd aangenomen. Hierin staat dat de provincie Utrecht in kaart moet brengen waar alle Utrechtse trage paden precies liggen en hoe er aan behoud en bescherming van deze wandelroutes kan worden gewerkt.

“Een traag pad is niet iets dat is gecreëerd”, aldus Kamp die erachter kwam dat de provincie geen beleid had voor deze wandelpaden. “Zo’n traag pad is spontaan ontwikkeld door mensen om zich te verplaatsen. Het is heel zonde, als het zo’n rijke historie heeft, als zoiets verdwijnt."

Initiatiefvoorstel
Het gebeurt niet vaak dat Statenleden stemmen over een voorstel van een collega-Statenlid. Meestal oordeelt de politiek over voorstellen van het provinciebestuur, het college van Gedeputeerde Staten. Maar een Statenlid kan, als hij of zij dat wil, ook zelf een initiatiefvoorstel schrijven om de provincie Utrecht aan het werk te zetten.

“Als je een motie indient, zoals heel vaak gebeurt, dan is de kans dat het college die naast zich neerlegt”, zegt Kamp. “En juist vanwege de waarde die ik zie in dit onderwerp, maar ook omdat ik wil dat de provincie er écht iets mee gaat doen, heb ik zelf een initiatiefvoorstel geschreven.”

De provincie gaat nu uitzoeken waar deze paden liggen. Ken jij ook een traag pad, zoals een jaagpad of kerkenpad, bij jou in de buurt? Help dan mee in onze zoektocht! Stuur een foto en omschrijving naar tragepaden@provincie-utrecht.nl.

KLM stopt tijdelijk met ticketverkoop vanaf Schiphol om drukte tegen te gaan

Zowel Schiphol als KLM hebben maatregelen genomen om de drukte op het vliegveld tegen te gaan. Waar Schiphol vandaag een actieplan tegen de drukte presenteert, stopt KLM met de verkoop van tickets voor vluchten die de komende dagen vanaf het vliegveld vertrekken. Zo meldt AT5.

De lange wachtrijen en de drukte op Schiphol van de afgelopen weken, zullen naar verwachting tot en met de zomervakantie aanhouden. De luchthaven komt vandaag met maatregelen die de huidige situatie moeten verbeteren.

"Het is niet zo dat reizigers niet meer in de rij zullen staan", tempert Schiphol-CEO Dick Benschop alvast de verwachtingen, "maar wel de belofte dat wij er alles aan doen om reizigers een voorspelbare en aangename Schiphol-ervaring te bezorgen."

Vier actiepunten
In het 'Actieplan Zomer 2022' heeft Schiphol vier punten opgesteld. Zo moet er volgens de leiding meer ingezet worden op het werven van medewerkers en moet werken op Schiphol aantrekkelijker worden. Ook wil Schiphol werken aan een betere doorstroming op het vliegveld en wil het met luchtvaartmaatschappijen nieuwe afspraken maken over de planning van vluchten.

Die afspraken hebben vooral te maken met de versoepeling van de landingsrechten. Normaal gesproken moeten maatschappijen die landingsrechten op Schiphol hebben, daar zoveel mogelijk gebruik van maken. Om de drukte aan te pakken, wil Schiphol de maatschappijen meer ruimte geven om zelf vluchten te kunnen schrappen en wel hun rechten behouden.

Kritiek van KLM
Een van die luchtvaartmaatschappijen, KLM, is kritisch over dat laatste plan. Het wil dat er eerst gewerkt wordt aan andere maatregelen, zoals het spreiden van vluchten en het uitwijken naar andere luchthavens. "Schiphol zit nog niet op het niveau van 2019, het is zorgwekkend dat dit nu al zulke problemen oplevert door tekorten bij de Schipholsecurity", zegt een KLM-woordvoerder tegen de NOS.

KLM neemt zelf ook maatregelen: tot en met zondag worden er geen nieuwe tickets verkocht voor vluchten vanaf de luchthaven. Een woordvoerder benadrukt bij NH Nieuws dat reizigers die al tickets voor de komende dagen hebben geboekt, zich geen zorgen hoeven te maken dat hun reis niet doorgaat. Het gaat alleen om nieuwe tickets vanaf Schiphol die tot en met zondag niet zullen worden verkocht.

China en Rusland blokkeren nieuwe sancties tegen Noord-Korea in Veiligheidsraad

China en Rusland spraken donderdag hun veto uit over een door de VS geleide poging om meer sancties van de Verenigde Naties op te leggen aan Noord-Korea vanwege de hernieuwde lanceringen van ballistische raketten.

De overige 13 raadsleden stemden allemaal voor de door de VS opgestelde resolutie die voorstelde om de export van tabak en olie naar Noord-Korea, waarvan de leider Kim Jong Un een kettingroker is, te verbieden. Het zou ook de hackgroep Lazarus op de zwarte lijst hebben gezet, die volgens de Verenigde Staten banden heeft met Noord-Korea.

De stemming vond plaats een dag nadat Noord-Korea drie raketten had afgevuurd, waarvan één de grootste intercontinentale ballistische raket (ICBM) is, na de reis van de Amerikaanse president Joe Biden naar Azië. Het was de laatste in een reeks van lanceringen van ballistische raketten dit jaar, die door de Veiligheidsraad zijn verboden.

De Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Linda Thomas-Greenfield, beschreef de stemming als een "teleurstellende dag" voor de raad.

"De wereld wordt geconfronteerd met een duidelijk en actueel gevaar van de DVK (Noord-Korea)", zei ze tegen de raad. "De terughoudendheid en het stilzwijgen van de Raad hebben de dreiging niet weggenomen of zelfs verminderd. Noord-Korea is in ieder geval aangemoedigd."

Ze zei dat Washington had vastgesteld dat Noord-Korea dit jaar zes ICBM-lanceringen had uitgevoerd en "actief voorbereidingen trof om een kernproef uit te voeren".

In de afgelopen 16 jaar heeft de Veiligheidsraad gestaag en unaniem de sancties opgevoerd om de financiering van de kernwapens en ballistische raketprogramma's van Pyongyang stop te zetten. Het heeft in 2017 voor het laatst de sancties tegen Pyongyang aangescherpt.

Sindsdien dringen China en Rusland aan om op humanitaire gronden de sancties te versoepelen. Hoewel ze enige actie achter gesloten deuren in de Noord-Koreaanse sanctiecommissie van de Veiligheidsraad hebben uitgesteld, was de stemming over de resolutie op donderdag de eerste keer dat ze publiekelijk de unanimiteit verbraken.

"De invoering van nieuwe sancties tegen de DVK (Noord-Korea) is een doodlopende weg", zei de Russische VN-ambassadeur Vassily Nebenzia tegen de raad. "We hebben de ineffectiviteit en de onmenselijkheid benadrukt van het verder aanscherpen van de sancties tegen Pyongyang."

De Chinese VN-ambassadeur Zhang Jun zei dat aanvullende sancties tegen Noord-Korea niet zouden helpen en alleen maar zouden leiden tot meer "negatieve effecten en escalatie".

"De situatie op het schiereiland heeft zich ontwikkeld tot wat het nu is, voornamelijk dankzij het flip-flop-beleid van de VS en het niet vasthouden aan de resultaten van eerdere dialogen", zei hij tegen de raad.

China heeft er bij de Verenigde Staten op aangedrongen actie te ondernemen - waaronder het opheffen van een aantal unilaterale sancties - om Pyongyang er toe over te halen om de sinds 2019 vastgelopen besprekingen te hervatten, er waren toen drie mislukte topontmoetingen tussen Kim en toenmalig Amerikaans president Donald Trump. De Verenigde Staten hebben gezegd dat Pyongyang niet mag worden beloond.

De Algemene Vergadering van de VN zal Noord-Korea de komende twee weken bespreken op grond van een nieuwe regel die voorschrijft dat het 193 leden tellende orgaan bijeen moet komen telkens wanneer in de Veiligheidsraad een veto wordt uitgesproken door een van de vijf permanente leden - Rusland, China, de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Irak: elk contact met Israëli's 'wordt zwaar bestraft, levenslang of de doodstraf'

De parlementsleden in Bagdad hebben met een duidelijke meerderheid voor een wet gestemd die strenge straffen oplegt aan een ieder die contact met Israëli's heeft. De bepaling is niet alleen van toepassing op Irakezen in binnen- en buitenland, maar ook op buitenlandse instellingen, bedrijven en particulieren die in Irak werken.

Overtredingen kunnen worden bestraft met levenslange gevangenisstraf of de doodstraf. Het wetsvoorstel is ingediend door de alliantie rond de sjiitische geestelijke Muktada al-Sadr, die in oktober de parlementsverkiezingen heeft gewonnen.

In tegenstelling tot andere Arabische staten wil het Iraakse parlement de normalisering van de diplomatieke betrekkingen met Israël verhinderen. Afgelopen najaar hadden ongeveer 300 deelnemers aan een conferentie in de Koerdische autonome regio's dit geëist. De regering ondernam vervolgens gerechtelijke stappen tegen verschillende van de deelnemers.

Nog meer verdriet in Uvalde na schietpartij op Robb Elementary School

Joe Garcia, echtgenoot van de bij de aanslag omgekomen juf Erma Garcia, heeft de dood van zijn vrouw niet kunnen verwerken en is twee dagen na de schietpartij overleden aan een hartaanval. Zij laten hierbij hun vier kinderen achter, aldus KABB-TV nieuwslezer Ernie Zuniga in een tweet. De twee waren al vanaf de middelbare school bij elkaar en 24 jaar getrouwd. 

Joe Garcia had net donderdagochtend bloemen geplaatst bij de herdenkingsplaats van zijn middelbare schoolliefde Irma Garcia - zijn vrouw en moeder van hun vier kinderen.

Toen hij terugkwam, ging hij aan een keukentafel zitten omringd door familie en stortte plotseling in, volgens zijn neef, John Martinez. Pogingen om hem te reanimeren mochten niet baten. 

Het aartsbisdom van San Antonio en het Rushing-Estes-Knowles Mortuary bevestigden ook de dood van Joe Garcia. 

Irma Garcia was een van de twee leerkrachten van de vierde klas die - samen met 19 kinderen - dinsdag stierven in een regen van geweervuur op de Robb Elementary School in Uvalde, Texas .

Wit-Rusland stuurt bataljonsgroepen naar grens met Oekraïne

De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft de vorming van een zuidelijk militair commando aangekondigd. Tactische bataljonsgroepen zullen worden ingezet in het gebied nabij de grens met Oekraïne, zei hij. Verdere details gaf hij niet. Tactische bataljonsgroepen zijn meestal samengesteld uit gemotoriseerde infanterie, waaronder tanks.

Het Wit-Russisch grondgebied is tot dusver gebruikt voor raketaanvallen in de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne. Het Wit-Russische leger nam echter niet deel aan Russische grondoperaties. Oekraïne heeft zijn bezorgdheid geuit dat Wit-Rusland instemt om meer betrokken te zijn bij de oorlog.

Russische nationale gardisten weigeren oorlog Oekraïne in te gaan en krijgen ontslag

In de Russische Noord-Kaukasus hebben 115 nationale gardisten geweigerd zich in te zetten in de oorlog tegen Oekraïne. Dit leverde hen echter een ontslag op, dat door een militaire rechtbank rechtmatig werd verklaard. Dat meldde het Interfax-bureau uit Nalchik, de hoofdstad van de republiek Kabardië-Balkarië. De Nationale Garde weigerde naar verluidt om bevelen op te volgen en keerde terug naar hun kazerne. Toen hun contracten vervolgens werden beëindigd, spanden ze een rechtszaak aan, maar verloren de zaak.

Volgens berichten in de media hebben ook 15 leden van de politie-eenheid OMON hun baan verloren in de Zuid-Russische regio Krasnodar. Ze waren in februari op een oefening op de Krim geweest en weigerden zich in te zetten in de oorlog tegen Oekraïne. Naast het reguliere leger stuurt de Russische leiding ook eenheden van de Nationale Garde naar de 'militaire speciale operatie', zoals het officieel de oorlog noemt.

Fun met Funda #232- 'Kluizenaarswoning' te koop!

Belachelijk dure bovenverdieping (voormalig bankgebouw) als appartementje te koop in slaapdorp Zevenhuizen (ZH). Met een kekke kluisdeur in je slaapkamer en nieuwe inloopkastdouche voor slechts 750.000 euro.

Dit appartement dat geschikt is om als woning of als werk-/kantoorruimte te gebruiken, is gelegen midden in de gezellige Dorpsstraat van Zevenhuizen met diverse winkels en restaurants. De hippe kantoorgebouw look  is inbegrepen, tuin en parkeerplaats niet.

Kenmerken:
- zeer royaal appartement
- geschikt als woon-, werk- of kantoorruimte
- onderdeel voormalig bankgebouw; originele kluis is nog aanwezig (niet meer in werking)
- woonoppervlakte ca. 270 m2
- inhoud ca. 750 m3
- royale woonkamer/werkruimte
- 2 slaap-/werkkamers
- wasruimte
- 2 balkons
- dakterras
- inpandige berging met originele kluisdeur
- zeer centrale ligging

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)
Kluizenaarswoning te koop (Foto-Funda)

Mede-oprichter Depeche Mode Andy Fletcher overleden

Andy Fletcher, toetsenist en mede-oprichter van de Britse band Depeche Mode, is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter.

Fletcher begon zijn loopbaan als bassist in de band No Romance in China, samen met schoolvriend Vince Clarke. De band richtte zich qua stijl op The Cure. In 1979 ruilde Fletcher de bas om voor een synthesizer en richtte samen met Clarke en Martin Gore de band Composition of Sound op. Nadat Dave Gahan als zanger toetrad tot de band werd de naam gewijzigd in Depeche Mode.

De band scoorde hits met nummers als Just Can't Get Enough, Enjoy the Silence en People Are People.

Hij laat een vrouw na en twee kinderen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.