FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 17 september 2021

Random Pics van de Dag #418

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Miedema voorkomt complete afgang Oranje tegen Tsjechië bij debuut Parsons

Vivianne Miedema heeft vrijdag een blamage voorkomen voor van het Nederlands elftal bij het debuut van de nieuwe bondscoach Mark Parsons. De spits redde in de slotfase van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië een punt voor Nederland. Het werd 1-1.

Met recordinternational Sherida Spitse op de bank begon Nederland matig aan het duel in de Euroborg. Oranje begon slordig in balbezit en er kwamen weinig tot geen enkele uitgespeelde kansen in de openingsfase. Alleen Jill Roord schoof de bal krachteloos naast het Tsjechische doel. Na tien minuten spelen leek Tsjechië zelfs op voorsprong te komen. Sari van Veenendaal reageerde traag op een bal van Andrea Stasková en was gezien, maar de Kroatische scheidsrechter Ivana Martincic keurde de treffer af vanwege licht duwen aan het adres van Dominique Janssen.

Na het waarschuwingsschot van Tsjechië werden de Oranjevrouwen een stuk gevaarlijker. Shanice van de Sanden wist een voorzet van Vivianne Miedema niet tot doelpunt te promoveren en een schot van Stefanie van der Gragt werd gepakt door de Tsjechische keeper Barbora Votíková. In de tweede helft was het dan toch raak. Daniëlle van de Donk leed balverlies en na half ingrijpen van rechtsachter Folkertsma, die normaal gesproken aanvaller is, schoof Stasková de bal in de verre hoek van Van Veenendaal: 0-1.

Het Nederlands elftal was duidelijk aangeslagen na de verrassende treffer van Tsjechië, maar na tien minuten spelen herpakte de ploeg van Parsons zich en was Martens dicht bij de 1-1. Haar schot met links eindigde op de lat. Vooral na het inbrengen van Spitse en Lineth Beerensteyn werd Tsjechië met de rug tegen de muur gezet, wat in de 83e minuut resulteerde in de gelijkmaker van Miedema. Aniek Nouwen zette de spits alleen voor de keeper en de topscorer aller tijden van de Oranje faalde niet. De gelijkmaker stond op het bord. 

In de resterende zeven minuten trokken de Oranjevrouwen alle registers open voor de winnende 2-1. In de 86e minuut was invaller Pelova ook dichtbij, maar haar schot eindigde op de binnenkant van de paal, waardoor Parsons een valse start als bondscoach van het Nederlands elftal kent. Oranje vervolgt de kwalificatiereeks voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland komende dinsdag met een uitwedstrijd tegen IJsland. Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor het toernooi. De nummer twee speelt play-offs.

Uitslag Sparta Rotterdam - NEC

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en NEC vanavond heeft geen winnaar opgeleverd. In Rotterdam bleef het 1-1.

 Er waren geen echte kansen aan het begin van de wedstrijd. In de 29e minuut kwam NEC op voorsprong. Okita schoot raak na een combinatie met Schöne en Bruijn. Sparta begon sterker te worden en in de 43e minuut was het Osman die van afstand op de lat schoot. Op slag van rust werd het alsnog 1-1. Het schot van Thy werd eerst nog gekeerd door Branderhorst, maar Mijnans stond goed en wist de bal van dichtbij binnen te tikken.

In de tweede helft was er weinig goed voetbal te zien, al was er wel genoeg strijd. NEC was wel iets dreigender maar kwam net als Sparta niet meer in de beurt van een doelpunt.

Sparta Rotterdam

1 - 1

N.E.C. Nijmegen

 45' Mijnans    29' Okita
 
 Gele kaart: Auassar, Abels, (Sparta Rotterdam), Akman, Barreto, Schöne, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 7.041
Arbiter: v.d. Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Okoye
Abels (Jans/80)
Vriends
Heylen
Pinto
Mijnans (Masouras/ 71)
Osman (Goudmijn/80)
Smeets (Emegha/ 46)
Auassar
V.v.Crooy (Engels/72)
Thy
  Branderhorst
v.Rooij
Márquez
Odenthal
El Karouani
Proper
Duelund (Barreto/76)
Schöne
Okita
Akman (Tavsan/70)
Bruijn (Mattsson/61)

Oud-toernooiwinnaar Luiten na twee dagen al uitgeschakeld bij Dutch Open

Golfer Joost Luiten is al na twee dagen uitgeschakeld op het Dutch Open in Cromvoirt. De tweevoudig winnaar van het toernooi ging vrijdag net als een dag eerder rond in 72 slagen, precies het baangemiddelde. Daarmee staat hij voorlopig 89e plaats, waar de top 65 de cut haalde.

De 35-jarige Luiten sloeg in de tweede ronde op de golfbaan Bernardus in Cromvoirt een double bogey en twee bogeys en voegde daar ook een eagle en twee birdies aan toe. Daarmee kwam hij op 72 slagen en een totaal van 144. Twee slagen boven de cut. Luiten schreef in 2013 en 2016 het Dutch Open, toen nog het KLM Open, op zijn naam. Mede door lichamelijke problemen beleeft hij een tegenvallend seizoen.

Eerder op de dag miste Wil Besseling ook al de cut op het Dutch Open. De 35-jarige Besseling, die twee jaar geleden zevende werd en daarmee de beste Nederlander was, kende met een ronde van +3 wederom een teleurstellende dag. Hij was donderdag begonnen met een ronde van 74 slagen.

Sven Maurits is de beste Nederlander met een gedeelde twaalfde plaats. Hij staat na twee dagen met -7. Darius van Driel (-6), Daan Huizing (-5), Mike Toorop (-4), Rowin Caron (-4), Lars van Meijel (-3), Nordin van Tilburg (-3), Philip Bootsma (-3) en Koen Kouwenaar (-2) haalden de cut ook. 

De Zweed Kristoffer Broberg leidt met -12. Hij ging vrijdag rond in 64 slagen. Marcus Helligkilde en Thomas Detry volgen op -11. 

KKD: speelronde 7, waar iedereen weer gelijk staat

Vanavond staat speelronde 7 van de Keuken Kampioen Divisie op het programma waarin 9 wedstrijden te zien zijn in het altijd fijne schakelprogramma om 20:00. 

De wedstrijd uit de Eredivisie dat ook in het schakelprogramma zit wordt live uitgezonden op ESPN 2. Uit de KKD is NAC Breda - FC Emmen live te zien, wat eerst werd beoogd als topper is nu een fraaie kelderkraker met FC Emmen op plek 13 en NAC op plek 16. De koploper, Jong AZ speelt een uitwedstrijd tegen FC Den bosch dat 18e staat. Excelsior speelt op De Vijverberg tegen De Graafschap dat 9e staat. Jong Utrecht gaat op bezoek vanaf een derde plek naar Helmond Sport, zij staan op een 17e stek.

TOP Oss bezoekt vanaf plek 5 de club op plek 11, Roda JC. VVV Venlo reist af naar FC Volendam, ver uit elkaar maar op de ranglijst dichtbij, plek 8 en 6. FC Eindhoven bezoekt vanaf plek 7 MVV, dat 10e staat. Almere vinden we terug op plek 12, zij ontvangen Jong Ajax vanaf plek 15. De laatste en laagste wedstrijd op de ranglijst is FC Dordrecht - Telstar vanaf plek 19 en 20. 

De nummer 4, ADO Den Haag speelt maandag om 20:00 in Eindhoven tegen Jong PSV.

Honkballers naar EK-finale na nipte zege tegen Spanje

De Nederlandse honkballers hebben zich op het EK geplaatst voor de finale. In de halve finale was Oranje net te sterk voor Spanje (9-8).

Spanje begon het beste aan de halve finale. In de tweede inning zorgde Edison Valerio met een homerum, met één man op de honken, voor de eerste score. Lang kon Spanje niet genieten van de voorsprong, want in de derde inning draaide Oranje de wedstrijd om en onder meer door een homerun van Dashenko Ricardo uit naar 5-2.

Nederland zou uitlopen naar een 9-3 voorsprong en leek makkelijk op weg naar de finale, maar in de voorlaatste inning kwam Spanje terug tot 9-6 en in de negende en laatste inning van de wedstrijd maakte Spanje er zelfs 9-8 van, maar verder kwamen de Spanjaarden niet, waardoor Oranje in de finale staat.

Tegenstander is de winnaar van de wedstrijd tussen Italië en Israël.

COVID-19: 2.172 positief getesten en 10 doden, totaal 1.981.252 en 18.107

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 2.172 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.981.252 COVID-19-positief geteste personen gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde personen zijn er 51 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen 372 patiënten op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 10 patiënten opgenomen, er liggen nu 194 mensen met COVID-19 op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 10 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 18.107 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Het is aannemelijk dat niet alle met COVID-19 besmette personen zich laten testen. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Een deel van de hierboven genoemde data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Defensieminister Ank Bijleveld treedt toch af na motie van afkeuring

Demissionair minister van Defensie Bijleveld (CDA) treedt toch af na de motie van afkeuring tegen haar. Ze is na minister van Buitenlandse Zaken Kaag de tweede bewindspersoon die vertrekt vanwege de moeizame evacuaties uit Afghanistan. Zo meldt de NOS

Binnen haar partij ontstond gisteren onrust en verbijstering toen de defensieminister besloot aan te blijven. Daarna heeft de partijtop waarschijnlijk met elkaar overlegd over de ontstane situatie. Ministers Grapperhaus en Bijleveld waren vanmorgen afwezig bij de ministerraad en partijleider en minister van Financiën Hoekstra verliet enige tijd de vergadering.

Vader van de ZX Spectrum Sir Clive Sinclair (81) is overleden

Sir Clive Sinclair, de uitvinder en ondernemer die een belangrijke rol speelde bij het naar de massa brengen van thuiscomputers, is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter, Belinda, zei dat hij donderdagochtend thuis in Londen stierf na een lang ziekbed. Sinclair vond de zakrekenmachine uit, maar stond vooral bekend om het populair maken van de thuiscomputer, en bracht deze tegen relatief betaalbare prijzen naar Britse winkels.

Veel hedendaagse titanen van de game-industrie zijn begonnen met een van zijn ZX-modellen. Voor een bepaalde generatie gamers was de favoriete computer de ZX Spectrum 48K of zijn rivaal, de Commodore 64.

Elon Musk, de baas van Tesla en SpaceX, reageerde op Twitter op een artikel waarin Sir Clive de vader van de ZX Spectrum wordt genoemd: "RIP, Sir Sinclair. Ik hield van die computer.”

Belinda Sinclair, 57, vertelde aan de Guardian: “Hij was een fantastische man. Hij was erg slim en altijd in van alles geïnteresseerd. Mijn dochter en haar man zijn ingenieurs, dus hij zou met hen over techniek praten.”

Sir Clive verliet de school op 17-jarige leeftijd en werkte vier jaar als technisch journalist om geld in te zamelen voor de oprichting van Sinclair Radionics. In het begin van de jaren zeventig vond hij een reeks rekenmachines uit die zo klein en licht genoeg waren om in de broekzak te passen in een tijd dat de meeste rekenmachines zo groot waren als een ouderwetse winkelkassa. "Hij wilde dingen klein en goedkoop maken, zodat het toegangelijk werd voor veel mensen", zei zijn dochter.

Zijn eerste thuiscomputer, de ZX80, genoemd naar het jaar waarin hij verscheen, zorgde voor een revolutie op de markt. Het model leek in de verste vertie niet op de huidige PC's. Voor £ 79,95 in kitvorm en £ 99,95 gemonteerd, was het ongeveer een vijfde van de prijs van andere thuiscomputers in die tijd. Van de ZX-80 werden 50.000 eenheden verkocht, terwijl zijn opvolger, de ZX81, £ 69,95 kostte en 250.000 keer werd verkocht. Veel veteranen uit de game-industrie begonnen met het typen van programma's in het op aanraking gebaseerde toetsenbord en raakten verslaafd aan games zoals 3D Monster Maze en Mazogs. De ZX80 en ZX81 maakten hem erg rijk: in 2010 vertelde Sinclair aan The Guardian: "Binnen  een periode van twee of drie jaar maakten we £ 14 miljoen winst per jaar."

De zakenmagnaat Lord Sugar bracht op Twitter hulde aan zijn "goede vriend en concurrent" en schreef: "Wat heeft deze man het ver geschopt, hij begon met consumentenelektronica in het VK met zijn versterkerkits, vervolgens rekenmachines, ontwikkelde mini-tv en natuurlijk de Sinclair ZX. En niet te vergeten zijn eigenzinnige elektrische auto. RIP vriend.”

In 1982 bracht hij de ZX Spectrum 48K uit. De rubberen toetsen, de vreemde botsende beelden en het blikkerig geluid verhinderden niet dat het een cruciale rol speelde in de ontwikkeling van de Britse game-industrie. Geliefde games – in kleur – die een generatie inspireerden, waren onder meer Jet Set Willy, Horace Goes Skiing, Chuckie Egg, Saboteur, Knight Lore en Lords of Midnight.

Sinclair werd een begrip toen zijn producten uit de schappen vlogen en in 1983 werd geridderd. Maar hij zou ook synoniem worden met een van zijn minder succesvolle uitvindingen - de Sinclair C5 - die hem financieel de kop kostte. De C5, een elektrische driewieler op batterijen, werd gelanceerd in januari 1985, en Sinclair voorspelde in het eerste jaar een verkoop van 100.000 stuks.

Maar de C5 flopte en Sinclair Vehicles kwam in oktober van hetzelfde jaar onder curatele te staan. Reviewerss uitten hun bezorgdheid over de veiligheid van de elektrische driewieler doordat men op de C5 slecht zichtbaar was voor automobilisten. Het jaar daarop verkocht Sinclair zijn computerbedrijf aan Amstrad.

De Sinclair TV80, een zak-tv, was een ander apparaat, dat net als de C5 niet aansloeg, hoewel mensen nu regelmatig TV-programma's op hun mobiele telefoon bekijken. En hoewel de huidige elektrische voertuigen er niet uitzien als de Sinclair C5, die later een cultstatus verwierf, zijn ze immens populair.

Belinda Sinclair zei: “Het waren de ideeën, de uitdaging, die hij spannend vond. Hij kwam met een idee en zei: 'Het heeft geen zin om te vragen of iemand het wil, omdat ze het zich niet kunnen inbeelden.'”

Sinclair maakte zelf geen gebruik van zijn eigen uitvindingen. Zijn dochter zei dat hij voor zover ze wist nooit een zakrekenmachine had, maar altijd een rekenliniaal bij zich had. En hij vertelde in interviews dat hij geen computer of e-mail gebruikte.

Naast het uitvinden waren zijn interesses onder meer poëzie, marathons lopen en poker. Hij verscheen in de eerste drie seizoenen van de Late Night Poker-televisieserie en won de eerste seizoensfinale van de Celebrity Poker Club spin-off, waarbij hij Keith Allen versloeg.

Hij wordt overleefd door dochter Belinda, zonen Crispin en Bartholomew, respectievelijk 55 en 52 jaar oud, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. 

  

Opmerking submitter: "Denk dat oudere Fokkers deze man nog wel kennen en zijn producten hebben gebruikt. Voor velen zal het de eerste kennismaking met een computer zijn geweest. Voor mij in ieder geval wel (ZX-81)."



Het nutteloze feitje van de dag: Rutte demissionair recordhouder

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Mark Rutte is alweer lang premier van ons land maar hij is nog niet de langstzittende premier. Wel heeft hij inmiddels een ander record op zijn naam staan. Want wist je dat Rutte met 667 dagen de meest demissionaire minister-president sinds de Tweede Wereldoorlog is? Dat komt omdat het kabinet van Rutte I na het intrekken van de gedoogsteun van de PVV 196 dagen demissionair was, Rutte II was nog langer in demissionaire status omdat de formatie van Rutte III zo lang duurde (in totaal 225 dagen) en Rutte III viel begin dit jaar over de kindertoeslagaffaire en sindsdien is er zelfs nog geen zicht geweest op een nieuwe regering. Dit record zal dus nog veel scherper worden gezet.

Nutteloze feitje van de dag: Rutte demissionair recordhouder (WikiCommons/Maarten from Netherlands)
Nutteloze feitje van de dag: Rutte demissionair recordhouder (WikiCommons/Maarten from Netherlands)

88 bezoekers Grand Prix Zandvoort positief getest op COVID-19, geen grote uitbraken

Zeker 88 mensen die twee weken geleden de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort hebben bezocht, zijn positief getest op het coronavirus. Het evenement heeft “niet tot grote uitbraken geleid”, concludeert de GGD Kennemerland.

Het aantal besmettingen kan in de komende dagen nog iets oplopen. Bovendien kan het daadwerkelijke aantal besmettingen iets hoger liggen want mogelijk hebben toeschouwers met een positieve zelftest dit niet altijd gemeld. “Het kan ook zijn dat mensen geen klachten hebben gekregen en zich daarom niet hebben laten testen”, aldus de GGD. Lees verder bij Skipr.

Hoe effectief is nieuwe overheidscampagne in strijd tegen geweld onder drillrappers?

"Het dragen van een niffie is echt niet wijs" of "drop je knife en doe wat met je life". Het zijn fragmenten uit de landelijke campagne van het Ministerie van Justitie en Veiligheid die deze week is gelanceerd. Doel is om bewapening onder jongeren tegen te gaan. Maar deskundigen, die met de doelgroep in aanraking komen, twijfelen over het nut ervan. Zo valt te lezen bij AT5.

We leggen de (beeld)campagne voor aan strafrechtadvocaat Vito Shukrula en criminoloog Marijke Drogt. Beiden zijn niet echt onder de indruk van de filmpjes, voornamelijk omdat de overheid de straat probeert na te doen. "Het is gewoon niet echt stoer om te rappen over het juiste doen", zegt Shukrula.

Irritatie
"Ze gebruiken natuurlijk straattaal op die poster. Dat roept bij mij ook een beetje irritatie op, want het woord straattaal zegt het op zich al: dat wordt gebruikt op de straat en door de straat. En opeens gaat de Staat straattaal gebruiken en dat lijkt mij niet de manier om aan te sluiten bij de jongeren die ze voor ogen hebben", aldus criminoloog Marijke Drogt.

Hoewel de campagne voor alle jongeren in Nederland geldt is het evident dat de focus ligt op minderjarigen die zich aangetrokken voelen of behoren tot de drillrapscene. De afgelopen jaren vonden verschillende (dodelijke) steekincidenten plaats, waarbij rivaliserende drillrapgroepen elkaar te lijf gingen met kapmessen.

'Bang voor elkaar'
Vito Shukrula is als advocaat bij verschillende strafzaken betrokken waarin drillrappers figureren. Hij denkt dat de jongens die aanleiding zijn voor deze campagne het allemaal weinig zal interesseren.

"Die jongens dragen vaak zo'n mes, omdat ze vaak bang zijn voor elkaar. De politie zegt nu: lever je mes in. En dan? Dan zit je dus zonder mes. Dus die jongens denken: ja, dat is leuk, dan ga ik mijn mes inleveren, maar hoe zit het dan met mijn tegenstander? Die heeft nog steeds een mes. Dan kan ik mij niet verweren als hij mij gaat neersteken", schetst de advocaat. "Het doel wat de politie heeft, gaat het denk ik niet redden bij deze jongens."

"Die jongens zitten zo in een geweldsspiraal dat heel moeilijk te doorbreken is vanuit de overheidscampagne", vult Drogt aan. "Ik denk dat de overheid wel echt 'the least of their concerns is'. Zij leven in een eigen dimensie waarin gevaar is, waarin de ander de vijand is. Daar zit angst bij, daar zit heel veel identiteit bij. Die beïnvloeding moet van dichtbij komen, niet van grote afstand".

Maar er gebeurt meer dan alleen filmpjes, posters en een landelijke actie waarbij jongeren anoniem hun wapens kunnen inleveren op politiebureaus. Er wordt ook gewerkt aan een verkoopverbod van alle messen voor jongeren onder de 18 en het wordt strafbaar om straks nog met een steekwapen over straat te lopen.

Eenvoudig bestellen
Nu is het voor minderjarigen nog vrij eenvoudig om aan kapmessen, hakbijlen of andere grote steekwapens te komen. Volgens Shukrula worden die vooral online besteld, via AliExpress. "Je kan gewoon grote kapmessen bestellen. Zelfs voor omgerekend 15 euro. Daarmee kan je als klein jongetje al de straat op in Amsterdam."

Inleveractie steekwapens ( Foto: Ministerie van Justitie en Veiligheid)
Inleveractie steekwapens ( Foto: Ministerie van Justitie en Veiligheid)



Man die dreigde te schieten bij klimaatmars Utrecht was psychotisch

De 24-jarige man, die verdacht wordt van stalking en bedreiging van deelnemers aan de Utrechtse klimaatmars op 14 maart dit jaar, moet worden ontslagen van alle rechtsvervolging, aldus de officier van justitie. Ten tijde van de feiten leed hij zozeer aan een psychose dat de feiten hem niet kunnen worden aangerekend. De man is inmiddels behandeld.

De dag voordat de klimaatmars zou worden gehouden voor het Utrechtse Beatrixtheater, kwam er een melding binnen bij de politie. De meldster gaf aan ruim een maand gestalkt te worden door de verdachte. Die dag had hij haar een bericht gestuurd dat hij de dag erop om drie uur voor het Beatrixtheater mensen die geen mondkapje zouden dragen ‘met zijn coronastick’ zou neerschieten. Uit het onderzoek dat gelijk werd gestart kwam de verdachte naar voren als een instabiele persoon met onvoorspelbaar gedrag. Aangezien het vaker voorkomt dat aanslagplegers vooraf een waarschuwing sturen, werd het bericht serieus genomen. Op de ochtend van de klimaatmars werd de man in zijn woning aangehouden.

De officier van justitie vond beide feiten, bedreiging met een terroristisch misdrijf en stalking, bewezen. De bedreiging was erop gericht mensen vrees aan te jagen. Dat de verdachte deze bedoeling niet had, doet daar niets aan af. “In deze tijden waarin we nu leven is dreigen met een aanslag angstaanjagend, zeker als dat gericht is op een demonstratie waarbij veel mensen aanwezig zijn”. Er is volgens de officier dan ook terecht alarm geslagen, opgeschaald en snel gehandeld. Ook de belaging was dermate dwingend, ernstig en frequent dat er sprake is van stelselmatige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de aangeefster.

De psychiater die de verdachte heeft onderzocht, heeft gerapporteerd dat de man als volledig ontoerekeningsvatbaar moet worden beschouwd. De officier van justitie neemt dit advies over en vroeg de verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging. Hij is zonder reëel motief vanuit een psychose tot zijn daden gekomen. De man is inmiddels behandeld bij Altrecht, gebruikt nog altijd medicatie en woont bij zijn ouders in Luxemburg. Daar wordt de behandeling voortgezet.

WHO verklaart 'dodelijke Marburgvirus uitbraak in Guinee voorbij'

Goed nieuws: ongeveer een maand nadat het Marburg-virus voor het eerst in West-Afrika werd aangetroffen, geeft de Wereldgezondheidsorganisatie duidelijkheid. Ze verklaart de uitbraak voorbij. Begin augustus hadden de gezondheidsautoriteiten in Guinee het zeer gevaarlijke virus ontdekt, dat hemorragische koorts kan veroorzaken, bij een reeds overleden man. Als gevolg hiervan werden meer dan 170 mensen in quarantaine geplaatst als risicocontacten, maar werd er geen verdere besmetting gevonden.

Het Marburg-virus, dat tot dezelfde familie behoort als ebola, wordt op mensen overgedragen door vleermuizen en verspreidt zich onder mensen door direct contact met lichaamsvloeistoffen, oppervlakken en geïnfecteerd materiaal. Er zijn geen goedgekeurde vaccins of directe behandelingen voor hen.

Italië: zonder coronapas nergens meer aan het werk vanaf 15 oktober

Italië scherpt de coronamaatregelen verder aan: elke werknemer moet vanaf half oktober een vaccinatie- of testcertificaat overleggen, het zogenaamde "groene paspoort". Wie dit weigert, kan worden geschorst en krijgt geen salaris meer.

Italië gaat alle werknemers in het land verplichten om zich te laten vaccineren of negatieve coronatesten te laten doen als ze aan het  werk gaan. Vanaf 15 oktober zijn alle werknemers in Italië verplicht dit aan te tonen door middel van het "Groene Paspoort". Anders bestaat het risico op sancties. "We breiden de verplichting tot een 'groen paspoort' uit naar alle werknemers, zowel in de publieke als de private sector", zei minister van Volksgezondheid Roberto Speranza.

"We doen dit om twee hoofdredenen: om deze plaatsen veiliger te maken en om onze vaccinatiecampagne te versterken", aldus Speranza. In Italië laat het "Groene Paspoort" zien of de houder is ingeënt tegen Covid-19, of hij de afgelopen 48 uur negatief heeft getest of dat hij onlangs is hersteld van COVID-19. Momenteel moet men de pas al laten zien voor toegang tot restaurants, in bioscopen of sportstadions, op intercity's, bussen en op binnenlandse vluchten.

Op veel plaatsen in Italië is geprotesteerd tegen de verplichte invoering van het coronapaspoort. Volgens berichten in de media riskeren werknemers die hun paspoort niet tonen boetes tot duizend euro. Iedereen die wegblijft van het werk omdat hij het document niet kan voorleggen, kan worden geschorst. In sommige gebieden, zoals scholen, is de "groene pas" al verplicht. Werkgevers die geen controles uitvoeren op de aanwezigheid van de groene pas, riskeren boetes tot 1500 euro. Het nieuwe besluit geldt van 15 oktober tot en met 31 december. De Corona-noodsituatie geldt officieel tot het einde van het jaar in Italië. Het besluit van de regering heeft gevolgen voor "in totaal 23 miljoen arbeiders, het hele menselijke kapitaal van het land", zei minister van Bestuur Renato Brunetta.

De facto vallen alleen gepensioneerden, werklozen en huisvrouwen niet onder de coronapas verplichting. Momenteel is ongeveer 75 procent van de Italianen ouder dan twaalf jaar volledig ingeënt tegen COVID-19. Het kabinet hoopt dat het paspoort de vaccinatiecampagne een verdere impuls zal geven. In Italië is vaccinatie al langere tijd verplicht voor medische beroepen. Volgens de nationale medische vereniging zijn er 728 artsen geschorst omdat ze zich niet hebben laten vaccineren.

Draghi zette het nieuwe decreet door ondanks protesten van de vakbonden en een deel van de rechtse partijen in Italië. In het overleg met de regeringsleider eisten zij tevergeefs dat COVID-19-testen gratis moesten blijven als alternatief voor mensen die zich niet kunnen of willen laten vaccineren. Het kan niet zo zijn dat mensen moeten betalen om naar hun werk te mogen gaan, zeiden ze. Het kabinet van Draghi besloot echter alleen de prijzen van de testen te beperken: volwassenen mogen maximaal 15 euro per coronatest betalen, kinderen 8 euro.

Italië is niet de enige met het verplichte gezondheidspaspoort: in Griekenland moeten alle niet-gevaccineerde werknemers zich sinds 13 september een of twee keer per week op eigen kosten laten testen op COVID-19. In Slovenië werd het gezondheidspaspoort woensdag verplicht voor alle werknemers.

Italië was het eerste land in Europa dat werd getroffen door de coronapandemie; meer dan 130.000 mensen stierven daar in verband met een besmetting met het coronavirus. Vorig jaar beleefde Italië als gevolg van de pandemie de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog.

Oud-motorcoureur Boet van Dulmen (73) overleden na ongeval

Oud-motorcoureur Boet van Dulmen is overleden. De 73-jarige Nederlander kwam in zijn woonplaats Ammerzoden om het leven bij een verkeersongeval. "Regenspecialist Van Dulmen was lid van ‘de grote drie’. Samen met Wil Hartog en Jack Middelburg zorgde hij in de jaren zeventig en vroege jaren tachtig voor veel Nederlandse successen in de wegracesport”, aldus de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Meer hierover bij DvhN.

Als Nederlander is het Van Dulmen nooit gelukt competitief fabrieksmateriaal te krijgen. Desondanks haalde hij als 's-werelds beste privérijder diverse successen, waaronder een GP-overwinning in Finland in 1979 en een tweede plaats in de TT van Assen in 1981.

Ook op hogere leeftijd wist Van Dulmen zich te handhaven in de wereldtop. Zo werd hij in 1985, op 37-jarige leeftijd, nog vierde op de TT van Assen. Van Dulmen probeerde zijn ervaring over te brengen op jongere rijders, zoals Henk van de Mark en Rob Punt. Eind 1986 stopte hij als coureur om zich te richten op een transportbedrijf. Op 18 januari 2020 werd er in Ammerzoden een borstbeeld van Van Dulmen onthuld.

Kabinet lamgeslagen na vertrek Kaag: 'We zitten in een moeilijke fase'

Leden van het demissionaire kabinet reageren lamgeslagen op het vertrek van Sigrid Kaag (D66) uit de ministersploeg. "We zitten in een moeilijke fase’’, zegt vicepremier Hugo de Jonge. Op de vraag aan D66-minister Wouter Koolmees of hij zich verraden voelt door coalitiegenoot ChristenUnie, zegt hij: "Ik heb er allerlei gevoelens over, maar laat ik dat maar voor mezelf houden.’’ Meer hierover bij het AD.

Volgens CU-minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) hebben de Tweede Kamerleden ‘het grondwettelijke recht’ om een oordeel te vellen over het kabinetsbeleid. Dat CU de motie van afkeuring steunde, wil niet zeggen dat Kaag van hen weg moest. "Mijn collega heeft daar haar conclusies aan verbonden. Dat heeft ze heel respectvol gedaan. Wat er gisteren is gebeurd, vind ik persoonlijk wel heftig’’, aldus Slob. 

Mark Rutte wil niet inhoudelijk reageren. "De feiten liggen zoals ze liggen’’, zegt hij vanmorgen. "We gaan nu hard werken aan de formatie." Kaag blijft gewoon aan als D66-leider en schuift van het weekend aan bij formatiebesprekingen waarvoor Remkes een locatie in Hilversum heeft geregeld. Haar post als demissionair minister van Buitenlandse Zaken wordt tijdelijk waargenomen door haar partijgenoot Tom de Bruijn, die nu al minister voor Buitenlandse Handel is.

Castlevania Advance Collection mogelijk in de maak

De Castlevania Advance Collection leeftijdsclassificatie van de Taiwan Digital Game Rating Committee gekregen. Deze collectie is nog niet officieel aangekondigd door Konami. In juni kreeg de collectie ook al in Australië een rating.

De collectie zou drie games bevatten: Castlevania: Circle of the Moon, Castlevania: Harmony of Dissonance en Castlevania: Aria of Sorrow. Allemaal Castlevania-games die dus voor de Gameboy Advance zijn uitgekomen.

Verbazing om vrijlating Mallorca-verdachte Lukas O. (18), OM mogelijk in beroep

Het Openbaar Ministerie is 'not amused' dat een van de verdachten van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman (27) in afwachting van het onderzoek op vrije voeten is gesteld. Het gaat om de 18-jarige Lukas O. uit Hilversum, die naast het medeplegen van doodslag op Carlo nog verdacht werd van poging tot doodslag op een ander slachtoffer en van twee keer openlijk geweld. Meer hierover in het AD.

Gisteren zijn nog twee andere verdachten vrijgelaten. De mannen van 18 en 19 jaar, beiden uit Hilversum, werden woensdag aangehouden. Ze waren de zevende en achtste verdachten in de zaak Carlo, de twee worden nog wel verdacht van openlijke geweldpleging op Mallorca. De andere 5 verdachten in deze zaak zitten nog vast.

Volgens advocaten van twee verdachten in deze zaak, was het geen vooropgezette actie om heibel te zoeken in het uitgaansleven op de bewuste avond in Mallorca. Dit werd beweerd door Spaanse Media.

Justitie heeft door aandacht voor deze zaak in Opsporing Verzocht een aantal nieuwe aanwijzingen gekregen. Wat betreft de vrijlating van Lukas O. door de raadkamer in Lelystad geeft het OM aan hier een duidelijke andere mening over te hebben: "Wij zien dit anders. Het gaat hier om een forse verdenking.” Het OM overweegt dan ook om in appèl te gaan tegen deze beslissing.

Speedklimmers strijden om wereldtitel in Moskou

In het Russische Moskou is het wereldkampioenschap sportklimmen van start gegaan. Op dag één stond het speedklimmen op het programma en dat leverde mooie en soms wat verrassende uitslagen op.

Bij de mannen viel er in de achtste finales al een prominent slachtoffer: oud-wereldrecordhouder Reza Alipour uit Iran werd verslagen door de verrassende Spanjaard Erik Noya. Die bleef indruk maken en schopte het zelfs tot de finale, waarin hij Danyil Boldyrev trof.

De Oekraïner was in de eindstrijd wel een maatje te groot en knalde de vijftien meter hoge muur op in 5,73 seconden, tegenover 5,95 voor Noya. Het brons ging met 6,31 naar de Amerikaan Noah Bratschi, die de Fransman Guillaume Moro na een slippertje de baas was.

Bij de vrouwen zagen we in de achtste finales een strijd tussen tweelingzussen Natalia en Aleksandra Kalucka uit Polen, gewonnen door Natalia. Die bleef snel omhoog gaan en rekende in de halve eindstrijd af met landgenote en regerend tweevoudig wereldkampioene Aleksandra Miroslaw, die van de muur viel.

De 7,07 seconden van Kalucka was wel een zeer rappe tijd, in de andere halve finale - een Russisch onderonsje - was Iuliia Kaplina met 7,09 te sterk voor Ekaterina Barashchuk. Kaplina maakte in de finale vervolgens een fout en met 7,18 pakte Kalucka de wereldtitel, terwijl Miroslaw revanche nam in de strijd om brons: 7,00 en winst tegen Barashchuk.

Het WK gaat vrijdag verder met de kwalificaties in het boulderen.

Geen gewonden bij schietincident na achtervolging in Maastricht

Rond 23.00 uur donderdagavond kreeg de politie meerdere meldingen van een schietincident bij een achtervolging in de buurt van het Sterreplein in Maastricht. De gealarmeerde agenten reden op de Boschstraat beide auto’s klem. Alle inzittenden zijn overgebracht naar het politiebureau en twee personen zijn aangehouden. Bij het incident raakte niemand gewond.

Diverse melders gaven aan dat twee auto’s elkaar met hoge snelheid volgden en dat tijdens deze achtervolging schoten werden gehoord. De politie onderzoekt wat er is gebeurd. Duidelijk is dat de achterste auto de voorste auto een aantal keren heeft geramd. Bij het incident raakte niemand gewond.

De Boschstraat is tijdens het onderzoek afgesloten voor alle verkeer. De politie doet onderzoek in de Boschstraat en op het Sterreplein.

Nederlanders korter, maar nog steeds lang

Nederlandse mannen van 19 jaar zijn in 2020 volgens eigen opgave gemiddeld 182,9 cm lang, 19-jarige vrouwen meten 169,3 cm. In de loop van de vorige eeuw zijn we steeds langer geworden, maar sinds 1980 is de groei er uit. De mannen geboren in 2001 werden gemiddeld 1 cm kleiner dan de generatie uit 1980, vrouwen gemiddeld 1,4 cm. Dit blijkt uit nieuw onderzoek op basis van cijfers uit de gezondheidsenquêtes van het CBS, de GGD’en en het RIVM.

Voor dit onderzoek zijn alle lengtegegevens uit de Gezondheidsenquête (1981–2020) en de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen (2012, 2016 en 2020) geanalyseerd. Deze onderzoeken zijn gebaseerd op zelfrapportage. Dit onderzoek is beperkt tot personen die in Nederland geboren zijn. In totaal zijn de lengtes geanalyseerd van 719 duizend personen van 19 tot en met 60 jaar. Deze lengtes zijn vervolgens toegewezen aan de overeenkomstige geboortejaren van de respondenten. Per geboortejaar worden schattingen gegeven voor de gemiddelde lengte op 19-jarige leeftijd van die generatie.

Generatie geboren rond 1980 het langst
Volgens de uitkomsten van het onderzoek werden mannen die zijn geboren in 1930 gemiddeld 175,6 cm lang, degenen die zijn geboren in 1980 bereikten een lengte van 183,9 cm. Mannen zijn dus in 50 jaar tijd gemiddeld 8,3 cm langer geworden. Ook vrouwen groeiden flink. Zo werd de generatie vrouwen uit 1930 gemiddeld 165,4 cm, zij die in 1980 werden geboren kwamen uit op 170,7 cm, bijna 5,3 cm meer. Bij de generaties na begin jaren 80 is de lengtegroei gestopt. De huidige 19-jarige mannen, geboren in het begin van het millennium, zijn gemiddeld 1 cm kleiner, de vrouwen zijn gemiddeld 1,4 cm kleiner.

De afname hangt deels samen met de toegenomen immigratie van minder lange nieuwe bevolkingsgroepen en de hieruit in Nederland geboren kinderen. Maar ook bij de generaties bij wie ook beide ouders in Nederland zijn geboren, en bij de generaties bij wie alle vier de grootouders in Nederland zijn geboren, stagneerde de groei. Mannen zonder migratieachtergrond werden niet nóg langer en bij vrouwen zonder migratieachtergrond is een neerwaartse trend te zien.

21 procent van de mannen langer dan 190 cm
Begin jaren 50 waren lange mannen (190 cm of meer) nog zeer bijzonder. Niet meer dan 3 procent van de generatie uit 1930–1934 bereikte een lengte van minimaal 190 cm. In 2020 is ruim een op de vijf jonge mannen minstens 190 cm lang, 7 procent is langer dan 195 cm. Een lengte korter dan 175 cm was in de jaren 50 heel normaal voor een man: 42 procent van de jonge mannen was kleiner dan 175 cm. Deze lengte zien we minder in het huidige straatbeeld: 12 procent van de jonge mannen heeft de 175 cm niet gehaald.

Bij vrouwen is het beeld vergelijkbaar. Rond 1950 was een vrouw van 180 cm lang nog zeldzaam. Nog geen 2 procent van de vrouwelijke generatie uit de jaren 30 bereikte deze lengte. Tegenwoordig lopen er meer lange vrouwen rond. Bijna een op de 10 meisjes die rond 1980 zijn geboren werd minstens 180 cm lang. Dit aantal loopt wel wat terug bij de jongste generatie.

Grote Friezen, kleine Limburgers
Er is een opvallend groot lengteverschil tussen mensen uit het noorden en zuiden van Nederland. Dit verschil in lengte is er al jaren. Het gemiddelde lengteverschil tussen bijvoorbeeld een jonge Fries en een jonge Limburger blijft al decennia stabiel tussen 3 en 3,5 cm, bij de vrouwen uit deze provincies ligt dit verschil rond 3 cm. De Limburgers zijn de kleinste Nederlanders, gevolgd door de Brabanders en de Zeeuwen. De Groningers, Friezen, Drentenaren en Overijsselaren zijn de langste mensen van Nederland. Dit geldt zeker voor de huidige veertigers, die gemiddeld 185 cm (mannen) en 182 cm (vrouwen) zijn.


Nederland nog altijd het langste volk ter wereld
Ruim een eeuw geleden bevonden de langste mensen zich nog voornamelijk in Noord-Amerika en Noord-Europa (Zweden en Noorwegen). De eerste generatie Nederlanders die de status van langste ter wereld bereikte werd naar schatting eind jaren 50 geboren, blijkt uit internationaal onderzoek. Dit geldt zowel voor de vrouwen als de mannen. De generatie geboren begin deze eeuw heeft deze status nog steeds.

FOK! Wat een weer: ---------------------

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo beste mensen!

De titel spreekt denk ik al boekdelen hé? Ik heb even bezuinigd op een originele titel. De mogelijkheid is namelijk aanwezig dat ik dan zeker vijf tot tien dagen dezelfde titel kan/of ga gebruiken. Dat moeten we ook weer niet hebben natuurlijk.

Ik kan wel door blijven emmeren over dat het saai is en saai zal blijven voorlopig. Dat heeft echter ook geen zin. Op de één of andere manier weet ik altijd wel iets te vertellen. Géén dag is tenslotte hetzelfde, ook al lijkt dat zo. 

Er zijn de komende dagen een afwisseling van wolkenvelden, kleine stapelwolken en ook momenten dat de zon flink schijnt. Mocht er eventueel nog een klein beetje regen vallen, dan zal dat vannacht en morgen zijn. De grootste kans daarop is er in de noordelijke helft. Ik denk echter niet dat er meer dan 2 tot 4 mm zal vallen en dan nog heel plaatselijk ook. Het weekend en ook de nieuwe week zien er zo goed als helemaal droog uit.

De temperaturen liggen morgen nog tussen de 18 en 22 graden, maar heel geleidelijk zullen deze iets gaan zakken en na het weekend lijkt de 20 graden op veel plaatsen een moeilijk verhaal te gaan worden. Waarschijnlijk alleen als de zon langdurig schijnt. Dit lijkt echter niet heel realistisch. Ook de wind stelt niets voor en zal de komende dagen meer de oosthoek gaan opzoeken.

Waar vinden we dan wel een beetje leven in de brouwerij? In het zuiden van Europa. Vandaag waren er zware buien in het oosten van Spanje en in het zuidoosten van Frankrijk met een uitloper tot Noord-Italie. Dat was behoorlijk heftig. Op sommige plaatsen viel er zo'n 70 tot 100 mm. Ook in het oosten van Europa was het niet allemaal even pluis.

De komende dagen zullen we vaker gaan horen van slecht weer in het Middellands Zeegebied, alsmede de zuidkant van de Alpen en in mindere mate het oosten van Europa. Ook het noorden van Scandinavie, delen van Ierland en Schotland zullen het niet droog houden. Al deze storingen moeten met grote afstand om een zeer krachtige hogedrukblokkade heen. Neemt een kern daarvan af, dan ontstaat er meteen weer een nieuwe. Alleen de locatie wisselt wel eens. De druk is echter dermate hoog dat depressies geen schijn van kans hebben om ons met een heerlijk regenbuitje te verwennen.  

Tot ziens!  

 
Is het de toekomst? Nee, het is een prachtplaatje van Sanicole, waar ook bloemkolen zijn te zien. (Foto: Charged)
Is het de toekomst? Nee, het is een prachtplaatje van Sanicole, waar ook bloemkolen zijn te zien. (Foto: Charged)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Meatlovers geen Liegebeest meer

Wakker Dier trekt vleesmerk Meatlovers terug uit de Liegebeestverkiezing. Het merk stopt met misleiding over het welzijn van kalfjes. Eerder beweerde het bedrijf onder andere onterecht dat de kalfjes stressloos leven en buiten grazen. Kenny Oostrik van Wakker Dier: “De waarheid is dat kalfjes leven in kale, dichte stallen en ze komen zeker nooit buiten.”

Vleesmerk Meatlovers is onder andere te koop bij supermarkt Jumbo. De misleiding over stressloos leven en grazen in de wei stond op de website en is inmiddels verwijderd. Op de verpakking van het kalfsvlees staat dat de dieren leven in ruime, diervriendelijke stallen. Dit wordt zo snel mogelijk aangepast volgens het vleesmerk.

De verkiezing
Er zitten nog vier kandidaten in de verkiezing; Keurslagers, het PlanetProof-keurmerk voor zuivel, Olvarit en de kipsector. Consumenten hebben nog enkele dagen de tijd om te stemmen op de meest leugenachtige kandidaat. Op 22 september maakt Wakker Dier bekend wie het grootste Liegebeest van 2021 is.

Keurslager: ‘het beste’ leedvlees
Denk je aan de Keurslager, dan denk je aan kwaliteit, keurmerken en dierenwelzijn. Onterecht. De slagersvereniging stelt namelijk helemaal geen dierenwelzijnseisen. Zo’n ‘Keur’-slager kan dus zelf kiezen wat hij in zijn vitrine legt. Plofkip bijvoorbeeld. Dierenleed dat de supermarkten al hebben afgekeurd.

PlanetProof: strenge welzijnseisen?
Steeds meer zuivel in de supermarkt draagt het stempel PlanetProof. Dit keurmerk stelt naar eigen zeggen ‘strenge eisen’ op het gebied van dierenwelzijn. Onterecht, want die eisen stellen nauwelijks iets voor. PlanetProof-zuivel komt van koeien die na zes jaar volledig uitgemolken naar de slacht gaan.

Olvarit: pure leed-ingrediënten
Olvarit babyvoeding bevat volgens de verpakking ‘pure ingrediënten’. En op de website: ‘Daarnaast zetten we ons in om dieren een veilige en gezonde omgeving te bieden, waarin ze natuurlijke beweging en gedrag kunnen vertonen.’ Maar van die inzet is weinig te merken. Want de babyvoeding van Olvarit bevat onder andere plofkalkoen. Dit dier is doorgefokt op extreem snelle groei en leeft in volle dichte stallen in zijn eigen poep. Daar is niets puurs aan.

Kiplobby: plofkip met ‘optimaal welzijn’
De Nederlandse kipsector is met EU-subsidie een campagne gestart. Op de radio bluffen ze dat hun kip van hoge kwaliteit is. Wat dat inhoudt, lezen we op hun website. Daar spreken ze over ‘optimaal welzijn’ en zien we een prachtige foto van kippen in de wei. Een flinke portie fake news van de kippenlobby, want ‘hun’ kip is vooral plofkip. Ongezonde dieren met een rotleven zonder daglicht. En in de wei komen ze al helemaal niet.

Wakker schudden
Wakker Dier organiseert al dertien jaar de Liegebeestverkiezing om bedrijven te ontmaskeren die hun klanten om de tuin leiden met misleidende praatjes over dierenwelzijn. De verkiezing blijkt al jaren effectief; ieder jaar kondigen kandidaten aan hun producten aan te passen. Oostrik: “Sommige merken verwijderen hun leugens. Maar wat we natuurlijk het liefst zien, is dat bedrijven hun praatjes over dierenwelzijn waarmaken.”

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.