FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 juni 2021

Random Pics van de Dag #334

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

EK 2021: Italië loopt in tweede helft gemakkelijk weg tegen apatisch Turkije

Een jaar later dan gepland, maar het EK voetbal is eindelijk écht begonnen. Turkije mocht vandaag aantreden tegen Italië. Een erg spannende wedstrijd was het niet: De Italianen waren ruim beter en wonnen vrij gemakkelijk met 0-3. Na een moeizame eerste helft wist Italië in het tweede bedrijf makkelijk weg te lopen en de drie goals te scoren. Turkije had niets in te brengen en wist vrijwel niet gevaarlijk te worden. De Italianen gaan hiermee vanzelfsprekend aan de leiding in Groep A.

Na een openingsceremonie met onder andere Andrea Bocelli en onze eigen Martin Garrix mochten de ploegen eindelijk aftrappen. Italië liet gelijk al zien dat zij de meeste intentie hadden om aan te vallen, de Turken kwamen helemaal niet tot kansen. Lorenzo Insigne kam na twintig minuten vrij voor de keeper, maar rondde zwak af. Tien minuten later kreeg spits Ciro Immobile ook nog een lastige kopkans. Daarnaast waren nog een aantal kleine mogelijkheden, maar goals bleven uit in de eerste helft. Turkije stelde daar een moment tegenover waar de Italiaanse keeper Gianluigi Donnarumma in actie moest komen, bij een voorzet die gevaarlijk had kunnen worden als de keeper niet had opgetreden. Misschien nog het meest enerverende moment naast de kans van Insigne was de laatste minuut, toen er misschien een penalty gegeven had moeten worden. De Turkse rechtsback Celik maakte hands en had zijn hand niet volledig naast het lichaam, maar Danny Makkelie en de VAR, Kevin Blom, zagen er geen duidelijke penalty in.

Na de thee kwam Cengiz Under op het veld voor Yusuf Yazici. Meteen was er wat meer gevaar: De Turken kregen de eerste kans uit een counter. Italië sloeg kort daarna toe. Het was Berardi die aan de rechterkant vrij wist te komen, waarna hij een voorzet gaf. Verdediger Demiral probeerde de harde voorzet te blokkeren, maar uiteindelijk kon hij slechts de bal in het doel werken. De eerste goal was daarmee een feit: Een eigen doelpunt. Turkije kon daarna ook geen vuist maken en belandde daardoor nog meer tussen wal en schip. Italië werd gevaarlijker en scoorde ook de tweede goal. Spinazolla schoot en de Turkse doelman pakte de bal knap, maar Immobile schoot de rebound alsnog makkelijk binnen. Geien hoe zwak de Turken speelden leek de wedstrijd daarmee wel beslist.

Ook hierna bleef Italië de sterkere ploeg en na een fout achterin bij de Turken liep de ploeg zelfs weg naar 3-0. Doelman Cakir speelde de bal zo in de voeten bij een Italiaan en na twee passes stond Insigne vogelvrij voor diezelfde Cakir. Hij aarzelde niet en scoorde de derde. Daarna gaf Italië de topspelers rust, al viel Berardi ook nog uit na een pijnlijke botsing. Halve Nederlander Halil Dervisoglu mocht ook nog invallen, maar liet zich vooral gelden door een tackle van achter, waarvoor hij met slechts geel niet ontevreden mocht zijn. Gescoord werd er niet meer, en dus stond met de 0-3 voor Italië de eindstand op het bord.

Morgen wordt in Groep A de wedstrijd tussen Wales en Zwitserland gespeeld. Woensdag moeten Italië en Turkije weer aan de bak: De Turken moeten dan proberen hun toernooi te redden tegen Wales, terwijl Italië daar al de volgende ronde kan proberen te bereiken door punten te pakken tegen Zwitserland.

Kletsende meiden letten niet op, komen met boot vast te zitten boven op dam

Vier vrouwen moesten gisteren door hulpdiensten uit een benarde positie worden gered waar ze met hun gehuurde elektrische motorboot in verzeild waren geraakt. Ze waren in Austin, Texas op de bovenkant van de Longhorndam vast komen te zitten en het bootje helde al gevaarlijk over de rand. Volgens de betrokken reddingsdiensten waren de vriendinnen zo aan het kletsen dat ze de borden die waarschuwden weg te blijven van de afgrond helemaal hadden gemist. Meer over de reddingsactie bij de Stentor.

  

Dit zijn de 10 best betaalde sporters ter wereld

Het Amerikaanse tijdschrift "Forbes" selecteert elk jaar de best betaalde sporters ter wereld. Wie voert dit jaar de ranglijst aan? Een overzicht van de top tien.

Of het nu gaat om een voetballer, basketbalheld of American football-speler - professionele atleten verdienen miljoenen, niet alleen door hun sportprestaties.

Sponsor- en advertentiecontracten bezorgen de prominente sporters waardevolle extra inkomsten. In de afgelopen tien maanden hebben de top tien topverdieners onder sporters maar liefst 1,05 miljard dollar verdiend. Dat is 28 procent meer dan een jaar eerder.

Dit zijn 's werelds best betaalde atleten in de huidige ranglijst voor 2021

  • 10e plaats: Kevin Durant , Brooklyn Nets - Basketbal (NBA) Kevin Durant is een professionele basketbalspeler en staat momenteel onder contract bij de Brooklyn Nets in de NBA. Met zijn jaarinkomen staat hij dit jaar op de tiende plaats in de "Forbes"-ranglijst van best betaalde atleten. De Brooklyn Nets betalen de NBA-ster een forse 31 miljoen dollar per jaar. Buiten het veld verdient Kevin Durant ongeveer $ 44 miljoen aan advertentiedeals. In totaal verdiende de atleet in 2020 $ 75 miljoen.

  • 9e plaats: Tom Brady , Tampa Bay Buccaneers - American Football (NFL)
    Tom Brady, de beste quarterback aller tijden, bereikte dit jaar de negende best betaalde atleet ter wereld. Vorig jaar stond Brady nog op de 21e plaats in de "Forbes"-ranglijst. Dankzij zijn overstap naar de Tampa Bay Buccaneers vorig jaar, met wie hij in zijn eerste seizoen daar de Super Bowl-titel won, heeft Tom Brady de afgelopen twaalf maanden $ 45 miljoen verdiend. Naast zijn eigen merk TB12 zijn er ook tal van advertentiedeals met partners als Under Armour, IWC Schaffhausen en T-Mobile, die nog eens 31 miljoen dollar aan zijn kassa toevoegen. Tom Brady's inkomen was vorig jaar ongeveer $ 76 miljoen . Op 43-jarige leeftijd verliet Brady het meest lucratieve jaar van zijn carrière tot nu toe.

  • 8e plaats: Lewis Hamilton, Formule 1
    Formule 1-coureur Lewis Hamilton is dit jaar de achtste  op de lijst van de best betaalde sporters ter wereld. Hamilton won in 2020 zijn zevende wereldkampioenschapstitel als Formule 1-coureur, en staat nu op gelijke voet met de vorige recordwereldkampioen Michael Schumacher. De Mercedes-coureur verdiende vorig jaar zo'n 70 miljoen dollar als autocoureur. Daarbij komen nog een omzet van circa $ 12 miljoen uit advertentiecontracten met Tommy Hilfiger, Monster Energy en Puma. In totaal verdiende Lewis Hamilton vorig jaar 82 miljoen dollar.

  • 7e plaats: Roger Federer, tennis
    De Zwitserse tennisprofessional Roger Federer werd dit jaar zevende. Terwijl hij vorig jaar de lijst aanvoerde met een inkomen van 106,3 miljoen dollar, is dat dit jaar slechts genoeg voor de zevende plaats en een nog steeds behoorlijk inkomen van zo'n 90 miljoen dollar . Tot de reclamepartners van de tennisster behoren bedrijven als Mercedes Benz , Credit Suisse , Rolex en Barilla.

  • 6e plaats: Neymar Jr. , Paris-Saint-Germain - voetbal (Ligue 1)
    Op de zesde plaats onder de topverdieners onder professionele sporters staat voetballer Neymar Jr. Volgens de "Forbes"-ranglijst 2021. Neymar, die onder contract staat bij de Franse eersteklasser Paris-Saint-Germain, ontvangt ongeveer 76 miljoen US dollar dit jaar. De Braziliaan ontvangt nog eens $ 19 miljoen aan inkomsten uit advertentiecontracten met partners als DAZN, Puma en Red Bull. Met een jaarinkomen van maar liefst 95 miljoen dollar is Neymar Jr. een van de best betaalde voetballers in de wereld. Slechts twee andere voetballers verdienen meer dan hij.

  • 5e plaats: LeBron James , LA Lakers - Basketbal (NBA)
    Net als vorig jaar gaat de vijfde plaats bij de best betaalde sporters in 2021 naar de professionele basketballer LeBron James. De NBA-ster, die onder contract staat bij de LA Lakers, krijgt jaarlijks een salaris van 31,5 miljoen dollar. Sponsorovereenkomsten met bekende merken als Nike, Pepsi, AT&T en Beats Electronics leveren LeBron James een extra inkomen op van 65 miljoen US dollar. Dat komt neer op een jaaromzet van 96,5 miljoen dollar - geen andere basketballer verdient meer.

  • 4e plaats: Dak Prescott, Dallas Cowboys - American Football (NFL)
    Op de vierde plaats van de "Forbes" 2021-ranglijst staat American football-speler Dak Prescott. De quarterback van de Dallas Cowboys ontving vorig jaar ongeveer 97,5 miljoen dollar aan salarissen. Een tekenbonus van $ 66 miljoen (ingebed in zijn nieuwe vierjarige contract) zorgt ervoor dat Dak Prescott de afgelopen twaalf maanden meer dan $ 100 miljoen heeft verdiend.

    Naast het salaris van 97,5 miljoen dollar van de Dallas Cowboys komt er nog eens 10 miljoen dollar van het voetbalveld. Dak Prescott heeft reclamedeals met 7/11 of DirecTV. Met een jaarinkomen van maar liefst 107,5 miljoen dollar is de quarterback de best betaalde American football-speler ter wereld.

  • 3e plaats: Cristiano Ronaldo , Juventus Turijn - voetbal (Serie A)
    Waarschijnlijk geen andere voetballer polariseert meer dan de Portugese superster Cristiano Ronaldo. Als spits bij de Italiaanse topclub Juventus Turijn verdient Cristiano Ronaldo 70 miljoen dollar per jaar.

    Zijn status als superster in de voetbalindustrie leverde hem ook een aantal reclamedeals op. Ronaldo's  288-miljoen Instagramvolgers laten zien hoeveel fans de voetballer over de hele wereld heeft - dat maakt hem interessant voor veel internationale bedrijven. Als het belangrijkste gezicht van de Amerikaanse fabrikant van sportartikelen Nike en van tal van andere reclamedeals, verdient Cristiano Ronaldo nog eens 50 miljoen dollar. Samen resulteert dat in een jaarinkomen van 120 miljoen US dollar en de derde plaats in de "Forbes" ranking.

  • 2e plaats: Lionel Messi , FC Barcelona - voetbal (La Liga)
    De Argentijnse voetballer Lionel Messi werd dit jaar tweede op de lijst. De superster van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona, die recentelijk met wisselende krantenkoppen de aandacht trok, geldt als een van de beste voetballers aller tijden en is daarmee niet alleen een aanwinst voor zijn club, maar ook voor tal van reclamepartners. FC Barcelona beloont de sportieve prestaties van de voetbalster met een fors bedrag van 97 miljoen dollar per jaar. Lucratieve reclamedeals met bedrijven als Pepsi, MasterCard en sportartikelenleverancier Adidas leveren Lionel Messi dit jaar 33 miljoen dollar extra op. In totaal nam de uitzonderlijke voetballer $ 130 miljoen op in de afgelopen twaalf maanden. Hij is daarmee de topverdiener onder de voetballers in 2021.

  • 1e plaats: Conor McGregor, MMA-vechter
    MMA-vechter Conor McGregor behaalde dit jaar de eerste plaats. Hij is de eerste mixed martial arts-jager sinds de start van de "Forbes"-ranglijst van de best betaalde sporters in 1990 die bovenaan de lijst staat. Ondanks zijn verlies in de UFC 257-strijd tegen Dustin Poirier, liet Conor McGregor zich daarvoor $ 22 miljoen uitbetalen. Maar het grootste deel van zijn inkomen is te danken aan zijn whiskymerk Proper No. Twelve toegeschreven. Tot de reclamepartners van de MMA-vechter behoren bedrijven als Monster Energy, Reebok, Beats Electronics en Burger King. Al met al genereerde Conor McGregor vorig jaar een omzet van $ 180 miljoen - een absoluut topcijfer onder sporters.

    <

Amalia ziet voorlopig af van uitkering die ze krijgt na haar 18e verjaardag

Prinses Amalia zal de uitkering die ze van de Nederlandse Staat krijgt na haar achttiende verjaardag terugstorten, tot ze klaar is met studeren. Dat laat premier Mark Rutte weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een fiks bedrag. Onze kroonprinses heeft in december, als ze 18 jaar wordt, namelijk recht op een toelage van ruim 1,6 miljoen euro. Meer hierover in de Stentor.

Vanaf 30 juni evenementen met 100% bezoekerscapaciteit mogelijk

Vanaf 30 juni kunnen evenementen onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs, met 100% van de bezoekerscapaciteit georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten tijdens het evenement. Het kabinet heeft op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen besloten om de routekaart hiervoor aan te passen. Meerdaagse evenementen met overnachting(en) zijn vanaf eind juli ook weer mogelijk. Daarbij gelden extra voorwaarden zoals tussentijds testen.

Het kabinet is voornemens om de verruiming naar 100% van de bezoekerscapaciteit en het loslaten van de 1,5 meter bij inzet van toegangsbewijzen vanaf stap 4 ook voor andere sectoren zoals de horeca, culturele instellingen en professionele sportwedstrijden te laten gelden.

Meer bezoekers met toegangsbewijzen
Fieldlab Evenementen heeft de afgelopen maanden onderzocht hoe evenementen veilig en verantwoord georganiseerd kunnen worden in tijden van een pandemie. Zij concludeerden onder meer dat alle type evenementen veilig kunnen plaatsvinden wanneer er gebruik wordt gemaakt van een coronatest vooraf en gecontroleerde in- en uitstroom van bezoekers. Het OMT heeft naar aanleiding van deze resultaten geadviseerd dat het vanaf 30 juni weer verantwoord is om evenementen te organiseren met 100% van de reguliere bezoekerscapaciteit. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet iedere bezoeker zich vooraf laten testen of in het bezit zijn van een vaccinatie- of herstelbewijs. De coronatest mag maximaal 40 uur voor binnenkomst bij het evenement afgenomen worden.

Het kabinet is voornemens om bij de besluitvorming over stap 4 van het openingsplan de lessen van de Fieldlab Evenementen ook naar een aantal andere sectoren te vertalen. Daarmee zouden vanaf stap 4 onder meer de horeca, culturele instellingen, beurzen en professionele sportwedstrijden met toegangsbewijzen (coronatest of een vaccinatie- of herstelbewijs) naar 100% van de bezoekerscapaciteit kunnen gaan. De 1,5 meter afstand kan dan ook worden losgelaten. Het gebruik van toegangsbewijzen is nadrukkelijk optioneel en de keuze van de organisatie.

Vanaf 29 juli ook meerdaagse evenementen
De eerste 4 weken, tot 28 juli, zijn evenementen van maximaal 24 uur mogelijk en geldt een maximum van 25.000 bezoekers per dag. Een overnachting is toegestaan als dat binnen het tijdvak van 24 uur valt. Na vier weken, als er nog meer mensen zijn gevaccineerd en de besmettingscijfers naar verwachting verder zijn gedaald, vervallen deze beperkingen en zijn meerdaagse evenementen met overnachting(en) ook weer mogelijk. Met de huidige planning is dit vanaf 29 juli. Het RIVM adviseert wel om bij meerdaagse evenementen niet alleen vooraf maar ook tussentijds te testen. Het kabinet is met de sector in gesprek over een mogelijke praktische invulling hiervan.

Zonder toegangsbewijzen
Tot slot beziet het kabinet bij de besluitvorming over stap 4 of het op basis van de besmettingscijfers verantwoord is om zonder toegangsbewijzen niet langer een absoluut maximum aantal personen per ruimte of zaal te hanteren. Dan zou vanaf stap 4 een maximale capaciteit van 100% van de capaciteit op 1,5 meter gelden, in plaats van het maximum van 100 personen dat nu nog in de routekaart is opgenomen. Daarmee komt het kabinet met name tegemoet aan locaties met capaciteit op 1,5 meter die (veel) hoger is dan 100 personen. Voor vrij toegankelijke evenementen met een doorstroom van publiek, zoals kermissen, geldt dat er maximaal 1 persoon per 10 vierkante meter oppervlakte toegestaan is.

Druk op de hulpdiensten
Tijdens de coronacrisis hebben de politie en hulpdiensten fors extra inzet moeten plegen. De komende periode moet er ruimte zijn voor training, opleidingen en verlof. Dat betekent dat nu de samenleving heropent verstandig om moet worden gegaan met de beschikbare capaciteit van politie en hulpdiensten. Burgemeesters, Openbaar Ministerie en politie zullen scherpe afwegingen maken als het gaat om de inzet van politie en hulpdiensten bij evenementen. Het kabinet onderschrijft deze afwegingen volledig. Organisatoren zullen daarbij meer dan ooit eigen veiligheidsmaatregelen moeten nemen.

Ervaar dezelfde dag keer op keer in Twelve Minutes

InTwelve Minutesspeel je als een man die vastzit in de tijd. Hij ervaart een tijdsloop van 12 minuten en elke loop moet je de informatie die je wint in de vorige loop gebruiken, in de hoop de loop te doorbreken.

Tijdens de Tribeca Games Spotlight is de game weer getoond, waar de developer onder andere in is gegaan op het perspectief van de game. Ook horen we wat van de muziek, die vooral klassieke muziek lijkt te gebruiken. De game heeft een sterrencast met onder andere Willem Dafoe en Daisy Ridley.

De game komt naar pc, Xbox One en Xbox Series X | S. De game moet ergens dit jaar uitkomen.

Meer over Kena: Bridge of Spirits

Kena: Bridge of Spirits is weer getoond, ditmaal tijdens de Tribeca Games Show. De developers gingen meer in op hun inspiratie voor de game, hoe hun achtergrond in animatie naar voren komt en wat hun visie voor de game is.

Dit ging gepaard met nieuwe gameplay, die je hieronder kunt bekijken. De game gaat draaien in 60FPS en heeft zo'n 45 minuten tot een uur aan cinematics. De game is in ontwikkeling voor pc, PlayStation 4 en 5 en moet uitkomen op 24 augustus.

Kron wint in Oostenrijk na diskwalificatie Costa

Andreas Kron heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Deen kreeg de winst nadat Rui Costa werd teruggezet omdat hij flink van zijn lijn afweek. De Oostenrijker Hermann Pernsteiner eindigde als derde. Antwan Tolhoek was op de achtste plek de beste Nederlander.

Het peloton eindigde op zo'n drie minuten van de etappewinnaar. Richard Carapaz behield zonder veel moeite zijn leiderstrui.

Mathieu van der Poel, die deze Ronde twee etappes won, verscheen niet meer aan de start. Hij is licht verkouden en neemt met het oog op de Tour de France geen risico.

Slordig Oranje hockeyt zich langs België en staat in finale EK hockey

Voor het eerst dit Europees kampioenschap hockey wankelde Nederland even, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed voor de ploeg van bondscoach van Alyson Annan. In de halve finale werd tegenstander België met 3-1 verslagen. Zondagmiddag speelt Nederland de finale.

Het was halverwege het derde kwart dat de Belgische speelster Amber Ballenghien vlak voor het doel van Anne Veenendaal haar stick net niet tegen de bal kreeg. Anders had het zowaar 2-2 gestaan, na 38 minuten hockeyen. Nederland kwam met de schrik vrij. Oranje speelde de slechtste wedstrijd van het toernooi tot nu toe.

Eerder deze week leek het erop alsof Nederland met twee vingers in de neus richting de EK-titel wandelde. Of het nu de Ieren (4-0), de Spanjaarden (7-1) of de Schotten (10-0) waren, dit Oranje veranderde tot nu toe elke tegenstander in een stel pupillen. Ook zonder Lidewij Welten, Xan de Waard, Ireen van den Assem en Marijn Veen was het klasseverschil veel te groot, leek het wel.

Deze keer had Nederland vijf minuten nodig om zichzelf op voorsprong te brengen. De prachtige aanval begon met een lange pass van verdediger Sanne Koolen op middenvelder Stella van Gils. Maria Verschoor draaide zich in de cirkel slim weg bij twee Belgische verdedigsters en bediende Frédérique Matla, die voor haar man kroop en de 1-0 binnentipte.

Met een prachtige actie speelde Felice Albers – die dit EK nadrukkelijk naar een plek in de Tokio-selectie solliciteert – na zestien minuten hockeyen verdediger Tiphaine Duquesne uit. Vervolgens liep ze voorbij keepster Elodie Picard en maakte ze de 2-0.

Die voorsprong verbloemde veel bij Oranje. Wanneer je met een kritische blik keek, zag je dat er veel mis ging bij de ploeg van bondscoach Alyson Annan. De Belgen hadden zelfs even meer balbezit dan Nederland. Met name het derde kwart was van een veel te laag niveau, waardoor de Red Panthers in een stunt begonnen te geloven.

Het begon allemaal met een overtreding van Marloes Keetels in de cirkel op Justine Rasir. De scheidsrechters konden niet anders dan België een strafbal toekennen. Met een push linkslaag bracht Stephane Vanden Borre de spanning terug (2-1).

Waar niemand in het Wagener Stadion vooraf rekening mee hield, gebeurde toch. Deze Nederland-België werd zowaar een wedstrijd. Zeker toen Amber Ballenghien de kans op 2-2 miste. Dat gebeurde in een fase dat Oranje wankelde. De finaleplaats was opeens geen zekerheidje meer.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed voor Nederland. Toen Caia van Maasakker een strafcorner in de kruising sleepte, was er genoeg lucht voor Oranje om de wedstrijd professioneel uit te hockeyen. De laatste minuten kwam Nederland niet meer in de problemen.

Ewan zegeviert in België

Caleb Ewan heeft de derde etappe in de Ronde van België op zijn naam geschreven. Na iets meer dan 174 kilometer koersen, van Gingelom naar Scherpenheuvel-Zichem, was de renner van Lotto-Soudal de snelste in de massasprint.

Er was een kopgroep met daarin de Nederlander Jan-Willem van Schip die het in de slotronde lastig kreeg. De Dongelstraat (700 meter lang à 5,2%) moest drie keer genomen worden. Het bleek voor de kopgroep een ronde te veel te zijn en ze werden vier kilometer voor de meet teruggepakt. In de eindsprint kwam Ewan al vroeg aan kop, en liet die leidende positie niet meer los.

In het algemeen klassement veranderde er vrij weinig. Remco Evenepoel behield de leiding in het algemeen klassement. 

COVID-19: 1.417 positief getesten en 3 doden, in totaal 1.670.498 en 17.708

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 1.417 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.670.498 COVID-19-positief geteste personen gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde personen zijn er 51 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 448 patiënten op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 8 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 281 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 3 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 17.708 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

NSFW - PornHub remastured old porn; 'waarop men rukte in de 19e eeuw'

De site voor volwassenen heeft kunstmatige intelligentie gebruikt om 20 vintage erotische films in te kleuren, van de jaren 1890 tot de jaren 1940.

"Vanaf het moment dat we ontdekten hoe we beelden tot leven kunnen laten komen door middel van film, hebben we porno gemaakt", verklaart Pornhub, bij het aankondigen van een nieuw project (met de titel 'Remastured') waarbij stokoude pornofilms zijn 'geremastured'.

Met behulp van kunstmatige intelligentie kleurde Pornhub 20 vintage erotische films uit de jaren 1890 tot de jaren 1940 in. De clips bevatten de allereerste kus ooit vastgelegd op film (geregisseerd, bizar, door de uitvinder van gloeilampen Thomas Edison), stripteases met alleen blote enkels en kinky cosplay uit de jaren 1920. Hoewel veel van de vroege video's, zoals Pornhub zegt, "komisch en lief" zijn, lijken de latere clips op de porno van vandaag. Denk aan: billenkoek in de klas, happy endings en 'ongeplande' trio's.

In een persbericht deelde Pornhub details over hoe het de video's met succes heeft hersteld dankzij AI, ondanks dat deep-learningmodellen zelden worden getraind met naakt- of pornografische afbeeldingen. "Door AI te introduceren in de enorme inhoudsbibliotheek van Pornhub, leerde het een ondeugende nieuwe truc: hoe subtiele tinten van penissen, tepels en struiken van rond de eeuwwisseling te detecteren."

Het vernieuwde materiaal is te zien op: https://nl.pornhub.com/art/remastured/home

Update15.15 uur: Nieuw beeldmateriaal (tweet) voor degenen die niet op PornHub kunnen of mogen

Het nutteloze feitje van de dag: een klein EK voetbal

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Vandaag begint het EK voetbal na een jaar vertraging dan eindelijk. Er staan 24 teams te trappelen van ongeduld en dat is heel wat anders dan het allereerste EK voetbal. Want wist je dat er maar vier landen deelnamen aan het EK in 1960? Er was ook geen poulefase, het toernooi startte met twee halve finales. Joegoslavië won daarin met 5-4 van gastland Frankrijk en in de andere wedstrijd won de Sovjet-Unie met 3-0 van Tsjecho-Slowakije.

In de finale schoven de Sovjets de Joegoslaven met 2-1 aan de kant en legden zo beslag op de allereerste Europese titel. De Tsjechen werden uiteindelijk derde door Frankrijk met 2-0 te verslaan.

Het nutteloze feitje van de dag: een klein EK voetbal (WikiCommons/Brands of the World)
Het nutteloze feitje van de dag: een klein EK voetbal (WikiCommons/Brands of the World)

Hackers bestelen EA van source codes Frostbite Engine en Fifa 21

Software ontwikkelaar Electronic Arts is recentelijk gehacked waarbij source codes van hun Frostbite Engine en Fifa 21 zijn gestolen. De totale omvang is ongeveer 780 GB.

Het nieuws over de hack werd voor het eerst gemeld door nieuwssite Vice, die zei dat er ongeveer 780 GB aan gegevens was gestolen. EA zegt dat er geen spelersgegevens zijn gestolen tijdens de hack.

Het bedrijf is een van de grootste gamesbedrijven ter wereld. Het produceert populaire spellen zoals Battlefield, Star Wars: Jedi Fallen Order, The Sims,Titanfall en een breed scala aan jaarlijkse sportgames.

"We onderzoeken een recente inbraak in ons netwerk waarbij een beperkte hoeveelheid gamebroncode en gerelateerde tools zijn gestolen", aldus een EA-woordvoerder in een verklaring. "Er is geen toegang geweest tot spelersgegevens en we hebben dan ook geen reden om aan te nemen dat er enig risico is voor de privacy van spelers", voegde ze eraan toe.

Het bedrijf zei dat het de beveiliging al had verbeterd en verklaarde dat de hack verder geen "impact op onze games of ons bedrijf" zal veroorzaken. De "netwerkinbraak" was geen ransomware-aanval en is recentelijk gebeurd, voegde EA eraan toe. Er is inmiddels contact opgenomen met de politie.

In zijn publicatie zegt Vice screenshots te hebben gezien van de hackforums waarop de gestolen gegevens van EZ te koop zouden worden aangeboden.

In november vorig jaar kreeg Capcom, de maker van Street Fighter en Resident Evil, te maken met een ransomware-aanval die mogelijk de persoonlijke informatie van maximaal 350.000 gebruikers hebben buitgemaakt. En in februari kreeg Cyberpunk-ontwikkelaar CD Projekt Red opnieuw een ransomware-aanval waardoor de broncode voor verschillende games werd gestolen en online werd geveild. In het geval van CD Project Red beweerden de hackers dat ze de gegevens voor meer dan $ 7 miljoen (£ 4,9 miljoen) hadden verkocht, hoewel het niet duidelijk is of de verkoop daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Duitse ziekenhuizen manipuleerden bezettingsgraad IC-bedden

Een rapport van de Duitse Rekenkamer (BRH) heeft een van de grootste schandalen tijdens de coronapandemie in Duitsland onthuld. Duitse ziekenhuizen zouden de bezettingsgraad van hun IC hebben gemanipuleerd, zodat het mogelijk was om financiële steun van de overheid te ontvangen.

De Duitse regering zou al maanden op de hoogte van deze fraude, maar hield het geheim volgens de Duitse nieuwswebsite Bild. Bondskanselier Angela Merkel waarschuwde oktober vorig jaar de Duitse bevolking dat “het gezondheidssysteem binnen enkele weken zijn grenzen zou kunnen bereiken. De Vereniging van IC-artsen (DIVI) heeft zojuist gewezen op de verslechterende situatie”, vertelde Merkel.

De nieuwe wet rond de ziekenhuisfinanciering met als voorwaarde: er gaat enkel geld naar de ziekenhuizen als minder dan 25 procent van de IC-bedden vrij is, trad half november in werking. Bild meldt niet veel later op basis van verschillende bronnen dat het aantal vrije Intensive Care-bedden hoger ligt dan wordt opgegeven door de ziekenhuizen en de alarmerende berichten over een tekort aan IC-bedden dus overdreven zijn.

Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, neemt in januari contact op met het ministerie van Volksgezondheid. Ze melden te vermoeden “dat sommige ziekenhuizen meer bezette IC-bedden rapporteerden dan in werkelijkheid het geval was”. Dat zou blijken uit “verschillende telefoontjes en talloze e-mails”. De werkelijke situatie kan daardoor niet meer exact ingeschat worden, zo waarschuwt het RKI.

Twee maanden geleden zei Merkel dat “de artsen op IC de ene na de andere oproep tot hulp doen”. Nu vraagt men zich af hoe ernstig de situatie werkelijk was in de Duitse ziekenhuizen, zo schrijft Bild. “Wat wist de kanselier van de gigantische manipulatie die de RKI had gemeld?” Uit een grafiek van BILD (op basis van gegevens uit het DIVI-Intensivregister) blijkt dat op 7 juni 2021 alle ziekenhuizen, behalve in Schleswig-Holstein, minder dan 25 procent van de IC-bedden beschikbaar zouden hebben.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat het RKI er inderdaad op heeft gewezen dat “de zorg voor een tekort aan IC-bedden niet met gegevens of analyses kon onderbouwd worden”. Ondanks de “concrete informatie” uit de brief van het RKI “waren er geen betrouwbare bevindingen die aantoonden dat het aantal gerapporteerde bezette IC-bedden hoger lag dan in werkelijkheid het geval was”. Ook zegt het ministerie van Volksgezondheid dat het “in het kader van de zorg om de IC-bedden van het RKI direct actie heeft ondernomen om het gebrek aan gegevens op verschillende niveaus tegen te gaan.” De minister van Volksgezondheid “is op de hoogte gebracht van mogelijke tegenstrijdigheden in de rapporten.” Een regeringswoordvoerder van de Kanselarij vertelde echter aan Bild dat het “geen kennis” had van bedrog met de bezettingsgraad op de IC's.

CPB directeur: Nederland moet de bitcoin in de ban doen

Het kabinet moet zo snel mogelijk de productie, handel en het bezit van cryptomunten zoals bitcoin verbieden. Dat schrijft de directeur van het Centraal Planbureau (CPB), Pieter Hasekamp, vrijdag in een essay in het Financieele Dagblad ( zie hieronder de publicatie op www.cpb.nl). Volgens hem is er sprake van een ‘cryptozeepbel’ en is het onvermijdelijk dat die gaat klappen. Zo meldt het AD.

"Nederland moet de bitcoin in de ban doen
‘Slecht geld verdringt goed geld.’ De wet van Gresham is ouder dan de economische wetenschap zelf. Al in de 16e eeuw zag Gresham dat hoogwaardig muntgeld uiteindelijk uit de circulatie verdwijnt. Het betalingsverkeer schakelde over op onzuivere munten, en later op bankbiljetten en giraal geld. De opkomst van cryptomunten zoals de bitcoin lijkt in dit patroon te passen. Cryptomunten vertonen alle kenmerken van ‘slecht geld’: onduidelijke herkomst, onzekere waardering, schimmige handelspraktijken. Doet de wet van Gresham weer opgeld?

Nee, integendeel. Cryptovaluta worden juist niet in het gewone betalingsverkeer gebruikt. En de wet van Gresham gaat ervan uit dat het ‘slechte’ geld dezelfde garandeerde nominale waarde heeft als het ‘goede’ geld. Is dat niet het geval, dan past de wisselkoers zich aan en krijgt slecht geld te maken met een lagere waardering. Als die geldontwaarding flink doorzet, kan zelfs het omgekeerde gebeuren: het slechte geld verdwijnt uit circulatie omdat niemand het nog wil accepteren.

Is de opkomst van cryptomunten dan een illustratie van valutaconcurrentie: moge de beste munt winnen? Dat is wat de fans van bitcoin, ether, enzovoorts graag willen geloven. De redenering is als volgt: het bestaande geld, chartaal en giraal, is ouderwets en onveilig, omdat overheden het naar believen kunnen bijdrukken en banktransacties bovendien traceerbaar zijn. De toekomst is volgens de crypto-aanhangers aan blockchain-technologie, die ervoor zorgt dat de geldhoeveelheid maar beperkt kan groeien en dat transacties veilig en anoniem kunnen plaatsvinden.

Laten we eens kijken naar die argumenten. Geld heeft drie functies: rekeneenheid, betaalmiddel en waardeopslag. Hoe goed een bepaalde munteenheid die functies vervult, hangt af van verschillende factoren. Voor het gebruik als rekeneenheid is vooral waardevastheid van belang: niemand rekent graag in valuta waarvan de koers heen en weer jojoot. Voor de betaalfunctie speelt ook gebruiksgemak: het is niet zo handig om te betalen in goudstaven. En daarnaast is veiligheid belangrijk: hoe groot is de kans op diefstal en fraude? Veiligheid en waardevastheid zijn ook essentieel voor het gebruik als waardeopslag.

Als we het overheidsgeld (dollars, euro’s) langs de bovenstaande meetlat leggen, scoort dat goed op waardevastheid. De afgelopen decennia is er nauwelijks sprake van geldontwaarding. Hoewel de inflatie nu voorzichtig iets oploopt, zijn er weinig mensen die geloven dat we terugkeren naar de cijfers uit de jaren 60 en 70. Ook het gebruiksgemak scoort goed, zeker nu we naast de klassieke technologie (bankbiljetten, cheques) op alle mogelijke manieren elektronisch kunnen betalen.

Iets minder goed is het daardoor gesteld met de veiligheid: digitale gegevensbescherming is een zorg en cyberdiefstal en -fraude nemen toe. Maar alles bij elkaar werkt het huidige geldstelsel – met onafhankelijke centrale banken, bankentoezicht en depositogaranties, een geavanceerde betaalinfrastructuur – in de praktijk behoorlijk. Verdere verbeteringen zijn denkbaar: veel centrale banken werken nu aan digitale versies van hun munteenheid: central bank digital currencies.

Zwendelpraktijken
Maar dat is iets heel anders dan de huidige (private) cybervaluta. Die presteren op alle punten veel slechter dan het overheidsgeld. Waardevastheid bestaat niet, het gebruiksgemak lijdt onder een gebrek aan acceptatie en de veiligheid wordt ondergraven door regelrechte zwendelpraktijken. Alleen op het aspect van privacy scoren cybertransacties goed – en die anonimiteit is precies wat ze aantrekkelijk maakt voor criminelen.

Cryptovaluta zijn buiten het criminele circuit dus ongeschikt als rekeneenheid en betaalmiddel; het gebruik als waarde-opslag is gebaseerd op de hoop dat cryptomunten ooit écht geld zullen vervangen. Maar dat gaat dus niet gebeuren. Cryptomunten zijn in wezen geen geld en ook geen financieel product, maar een voorbeeld van wat Nobelprijswinnaar Robert Shiller een contagious narrative noemt: een besmettelijk verhaal waarin mensen geloven omdat andere mensen erin geloven. In plaats van de wet van Gresham geldt die van Newton: what goes up, must come down. Het uiteindelijke klappen van de cryptozeepbel is onvermijdelijk.

Inmiddels zetten diverse landen stappen om de cryptohype in te dammen, vanwege schadelijke gevolgen – fraude, crimineel gebruik, gokverslaving, financiële instabiliteit en niet te vergeten de enorme energieverspilling bij de productie. Deze week werd bekend dat China, na een eerder handelsverbod, nu ook bitcoin-accounts op sociale media blokkeert.

Nederland blijft daarbij achter: er zijn pogingen gedaan om het toezicht op handelsplatforms aan te scherpen, maar zonder veel succes. Het Centraal Planbureau heeft in 2018 gewezen op de risico’s van cryptohandel, maar concludeerde toen dat strengere regulering nog niet nodig was.

Tijd voor actie
Maar voorzichtige regulering kan ook averechts werken: ze legitimeert cryptovaluta als een bonafide financieel product. De recente ontwikkelingen laten zien dat het tijd is om in actie te komen: hoe langer we wachten, hoe groter de negatieve gevolgen van de uiteindelijke crash.

De ultieme stap is een totaalverbod op productie, handel en zelfs bezit van cryptovaluta. Tegenstanders van zo’n verbod wijzen vaak op de aanpak van drugshandel, waar een verbod weinig effectief is gebleken. Maar hier is een cruciaal verschil: waar het verbieden van drugs de winstmarges in productie en handel vergroot, zorgt een verbod op cryptomunten juist voor prijsdaling: het product heeft zelf immers geen intrinsieke waarde en ontleent zijn aantrekkingskracht alleen aan acceptatie door anderen.

Voor beleggers én overheden geldt: wie als laatste in beweging komt, is de klos. Nederland moet nu de bitcoin in de ban doen.

Pieter Hasekamp (directeur van het Centraal Planbureau)"



Donatie terugvraag aan Willem Engel, formulier beschikbaar gemaakt

“Willem Engel gebruikte donatiegeld Viruswaarheid voor de financiering van een perceel op Fuerteventura”

Zónder enig overleg met zijn donateurs heeft Willem Engel besloten om zichzelf een leenovereenkomst te verstrekken – met gebruik van de donatiegelden – bij gebrek aan financierders of krediet van zijn bank. Het betrof de financiering van een perceel op Fuerteventura. Dit alles speelde in juli 2020 en werd door Willem Engel en de stichting Viruswaarheid.nl verzwegen naar de donateurs. 

Het behoeft geen uitleg dat donatiegeld niet bedoeld is om ook maar op enige wijze in te zetten voor privé-doeleinden. Saillant detail: dit alles kwam aan het licht bij een rechtszaak tegen de ING Bank. Zonder die zitting zou dit alles vermoedelijk nooit aan de oppervlakte zijn gekomen.

Het roept niet alleen vragen op over de financiële huishouding van Willem Engel en zijn stichting, maar veroorzaakt ook verontwaardiging. Zo zijn er donateurs die geen enkel resultaat zien na een jaar demonstreren en procederen, maar nu ook wantrouwen omtrent de besteding van het donatiegeld hebben. Een eenvoudige rekensom leert dat stichting Viruswaarheid.nl in een jaar tijd al meer dan 400.000,- euro heeft ontvangen.

Op de website www.stopwillemengel.nl kwamen talloze reacties binnen van ontstemde en teleurgestelde donateurs over deze gang van zaken, zodat de website besloot om de klagers een handje te helpen door een kant & klaar “donatie-teruggave-formulier” ter beschikking te stellen.

Het is eenvoudig: na het invullen van een e-mailadres ontvangt men hierop het terugvraag formulier met bijbehorende instructies. 

Hong Kong verscherpt censuur op films

Het gaat momenteel niet lekker in de kunst- en met de cultuur sector in Hong Kong: de lokale autoriteiten gaan meer censuur toepassen en controleren nu films op mogelijke schendingen van de nationale veiligheid .

"Elke handeling of activiteit die een strafbaar feit zou kunnen vormen dat een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid" moet worden "verhinderd en onderdrukt", aldus het nieuwe beleid dat vandaag door de Chinese regering van de Speciale Administratieve Regio is gepubliceerd. Films worden streng gecontroleerd in China. Slechts een paar westerse films of documentaires worden daar gepubliceerd. De censuur in Hong Kong was meestal niet zo streng. Maar nu geven de autoriteiten aan meer controle willen over de cultuur- en kunstsector.

Eerste twintigers kunnen afspraak maken voor COVID-19 vaccinatie

De eerste twintigers zijn aan de beurt om een afspraak te maken voor vaccinatie tegen het coronavirus. Mensen die in 1991 zijn geboren, kunnen vanaf vrijdag online de prikken inplannen. Hier zijn ook mensen bij die nu nog 29 zijn en later dit jaar hun dertigste verjaardag vieren. Deze groep krijgt, net als dertigers, het coronavaccin van Pfizer en BioNTech of het vaccin van Moderna.

De mensen uit 1991 krijgen binnenkort een uitnodigingsbrief, maar kunnen nu al online een afspraak maken bij één van de ongeveer 140 vaccinatielocaties. Het kan zijn dat sommigen van hen al zijn gevaccineerd omdat ze in de zorg werken of omdat ze een medisch risico lopen en dus voorrang hebben gekregen. Zij kunnen de nieuwe uitnodiging weggooien. Meer hierover bij Skipr.

Belgische pomp slaat niet af: man betaalt 250 euro voor tank benzine

Een Belgische automobilist kreeg de schrik van zijn leven toen bij een pompstation in de plaats Mortsel de pomp maar bleef doorlopen, terwijl zijn tank allang vol was. Er werd ook nog eens automatisch 250 euro afgeschreven van zijn rekening. Zo meldt de Gelderlander.

Vanwege een niet juist functionerend tankpistool bleef de benzine maar doorstromen, nadat de man klaar was met tanken. Er ging in totaal zo’n 170 liter verloren. Uiteindelijk schakelde de politie de brandweer in, die besloot om de bezinepomp enkele uren te sluiten omdat op het terrein overal benzine lag. De eigenaar van het tankstation heeft beloofd om het teveel betaalde geld terug te storten op de rekening van de automobilist.

Amsterdams asiel krijgt dagelijks 'coronahuisdieren' terug

Veel mensen brengen hun huisdieren die ze tijdens de lockdown in huis hebben gehaald weer naar het asiel. Dat zien ze onder meer in Amsterdam: het aantal binnengebrachte dieren in hoofdstedelijke asielen is de afgelopen maanden aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Meer hierover in De Gelderlander.

CDA-leider Hoekstra: 'Memo Omtzigt is heel vervelend en ook echt beschadigend'

CDA-leider Wopke Hoekstra reageerde vanmorgen op de inhoud van de explosieve memo van partijgenoot Pieter Omtzigt en noemt het  ‘heel vervelend en ook echt beschadigend’. "Er worden allemaal mensen met naam en toenaam genoemd. Dit roept heel veel vragen op." Meer hierover bij het AD.

Hugo de Jonge wil nog niet reageren op de inhoud van de explosieve memo. "Als ik zo’n bericht lees, heb ik daar natuurlijk allerlei ideeën over hoe het zit, alles wat naar buiten is gekomen, gaat ook heel erg over Pieter Omtzigt zelf. Ik zou daar heel graag op willen reageren, maar ik denk niet dat het verstandig is om dat te doen.’’ 

Mona Keijzer ervaart de notitie van Omtzigt ‘niet zo fijn’. "Het grijpt me aan, als je het allemaal bekijkt, denk ik: wat is er toch gebeurd?." Ank Bijleveld en Ferd Grapperhaus verwijzen naar de commissie-Spies die bezig is de CDA-verkiezingscampagne te evalueren. "Het is aan de commissie om daar uiteindelijk een oordeel over te vellen’’, stelt Bijleveld. Ook Grapperhaus wil niet ingaan op de inhoud van Omtzigt's memo. Wel zegt hij: "Ik vind Pieter Omtzigt een CDA’er, laat dat duidelijk zijn.’’

Zie ook: Omtzigt opent rottende CDA beerput, CDA reageert voorzichtig

Gameplay van Back 4 Blood onthuld

Warner Bros. Games en Turtle Rock Studios hebben gisteren een nieuwe Back 4 Blood gameplay-trailer uitgebracht tijdens het digitale event Summer Game Fest Kickoff Live.

Daarbij werd er bevestigd dat de aanstaande Back 4 Blood open bèta zal beginnen met een Early Access-gedeelte van 5 tot 9 augustus voor iedereen die de game pre-ordert. De open bèta zal verdergaan van 12 tot 16 augustus voor alle spelers. Beide delen van de open bèta zullen beschikbaar zijn voor Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc, met ondersteuning voor crossplay en cross-gen.

Daarnaast zal er een Back 4 Blood E3 2021 PvP-showcase plaatsvinden op 13 juni om 23.00 uur, waarbij je meer te weten komt over het nieuwe PvP (player versus player) speltype in de game.

Back 4 Blood is een co-op first-person zombie-shooter van de makers van de Left 4 Dead-franchise. Het verhaal speelt zich af na een rampzalige uitbraak van de parasitaire Devil Worm, die het grotendeel van de mensheid heeft besmet of gedood. Gehard door gebeurtenissen en vastberaden om te vechten voor de overgebleven mensheid, heeft een groep van apocalyps-veteranen zich verenigd om het op te nemen tegen de besmette zombies en de wereld te redden.

Back 4 Blood zal beschikbaar zijn voor Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc op 12 oktober 2021. Pre-orders ontvangen toegang tot het Early Access-gedeelte van de open bèta van 5 tot 9 augustus, met daarnaast een extra Fort Hope Elite Weapon Skin Pack.

House of Ashes releasedatum en collectors edition onthuld

House of Ashes, de aankomende game in The Dark Pictures Anthology, verschijnt op 22 oktober 2021 op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.

Irak, 2003. In de schaduw van het Zagros-gebergte komt een militaire eenheid onder vuur te liggen van Iraakse troepen. Het resulterende vuurgevecht veroorzaakt een aardbeving waarbij beide kanten in de ruïnes van een begraven Sumerische tempel vallen. Nu alle communicatie is verbroken, zitten onze protagonisten gevangen in een angstaanjagende onderwereld, waarin ze moeten navigeren om te ontsnappen, zich niet bewust dat iets ouds en kwaads is ontwaakt in de schaduw en een nieuwe prooi heeft gevonden om op te jagen.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes zal beschikbaar zijn in Standard- en Pazuzu-edities en zal ook worden opgenomen in de aankomende Triple Pack-bundel.

  • De Pazuzu-editie bevat het spel House of Ashes, de Pazuzu Edition box, een exclusieve onderwereld monster figurine (9x9x10cm), een metalen Eclipse-pin, exclusieve art print, stickers en toegang tot de pre-order bonus: Curator's Cut.
  • Het Triple Pack is een bundel met Man of Medan-, Little Hope- en House of Ashes-games. Het bevat ook een steelbook met 4 discs, een stoffen landkaart van Dark Pictures, 3 pins van The Dark Pictures en toegang tot de pre-orderbonus: Curator's Cut.
  • Pre-orderbonus: Day One-toegang tot The Curator's Cut, waarmee je toegang hebt tot voorheen niet-beschikbare scènes met verschillende speelbare personages en resultaten.

Meer over de game kun je in onze preview lezen.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes - Pazuzu Edition (Foto: Bandai Namco)

Nieuwe Pokemon TCG uitbreiding Sword & Shield Evolving Skies

The Pokémon Company International heeft Sword & Shield—Evolving Skies aangekondigd. Deze nieuwe uitbreiding voor de Pokémon Trading Card Game zal vanaf 27 augustus 2021 verkrijgbaar zijn.

Sword & Shield—Evolving Skies bevat Eevee en al zijn evoluties, en elke evolutie van Eevee verschijnt als Pokémon V en Pokémon VMAX. Sommige evoluties van Eevee hebben tevens Battle Styles, zoals Single Strike Flareon VMAX, Rapid Strike Vaporeon VMAX, Rapid Strike Sylveon VMAX en Single Strike Umbreon VMAX. Daarnaast maken Pokémon van het type Dragon zoals Rayquaza VMAX en Duraludon VMAX hun opwachting in de Sword & Shield-serie van de Pokémon TCG. Pokémon van het type Dragon beschikken over krachtige aanvallen maar vereisen meerdere energietypen.

Sword & Shield—Evolving Skies is verkrijgbaar in booster packs, speciale collecties en twee versies van de Elite Trainer Box: een versie met Umbreon, Flareon, Jolteon en Leafeon en een versie met Sylveon, Vaporeon, Glaceon en Espeon. De volledige uitbreiding bevat de volgende kaarten:

  • 15 Pokémon VMAX
  • 18 Pokémon V en 33 full-art Pokémon V
  • 24 Trainer-kaarten en 5 full-art Supporter-kaarten
  • een nieuwe speciale Energy-kaart

Trainers die de uitbreiding al willen spelen vóór de release, kunnen vanaf 14 augustus 2021 de Build & Battle Box Sword & Shield—Evolving Skies aanschaffen bij deelnemende Pokémon TCG-winkeliers. Elke box bevat 4 Sword & Shield—Evolving Skies booster packs, een evolution pack met 23 belangrijke kaarten uit huidige en voorgaande sets, waaronder 1 van 4 alternate-art promokaarten, en een blad met tips voor het samenstellen van een deck.

Pokemon TCG: Sword & Shield&#8212;Evolving Skies (Foto: The Pokemon Company International)Pokemon TCG: Sword & Shield&#8212;Evolving Skies (Foto: The Pokemon Company International)

For Honor Year 5 Season 2 beschikbaar

Mirage, het tweede seizoen van het vijfde jaar van For Honor, is nu gratis beschikbaar. Spelers kunnen ook een tijdelijke in-game event genaamd Visions of the Kyoshin spelen waarin ze de uitgedroogde versies van verschillende maps verkennen.

In Visions of the Kyoshin, het tijdelijke in-game event dat vandaag van start gaat, vechten spelers voor grondstoffen in de Kyoshin Temple met nieuwe, speciale variabelen in de Temple Garden. Daarnaast introduceert het event een gratis Event Pass waarmee spelers tal van beloningen verdienen. Naast het event, introduceert Mirage uitgedroogde versies van de maps Temple Garden, Forest, Belvedere en Highfort. Ook introduceert dit seizoen een nieuwe Battle Pass waarin nieuwe beloningen vrij te spelen zijn. Een nieuwe Held vergezelt de Samurai-factie later dit seizoen samen met titelupdate 2.

For Honor is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Ook is de game backwards compatible en daardoor speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X|S in 60 fps.

De Sims 4 Landelijk Leven is verkrijgbaar vanaf 22 juli

Electronic Arts en Maxis hebben aangekondigd dat de De Sims 4 Landelijk Leven Expansion Pack vanaf 22 juli verkrijgbaar is voor pc en mac via Origin en Steam, PlayStation 4 en Xbox One.

In De Sims 4 Landelijk Leven kunnen Sims zich aansluiten bij een hechte gemeenschap in het pittoreske dorpje Henford-on-Bagley. Sims kunnen het platteland en alles wat het te bieden heeft verkennen, meer te weten komen over de geschiedenis van het dorpje, genieten van een picknick, op avontuur gaan in het bos en zich op de nieuwe borduurhobby storten. Sims kunnen na een lange dag ook naar Het Witte Paard gaan om een sapje te drinken met de locals.

Leven van het land is makkelijker dan ooit, want Sims kunnen hun eigen groente en fruit telen, in het wild naar ingrediënten zoeken en de plaatselijke dorpsmarkt bezoeken voor kakelverse producten. Sims kunnen ook dieren in hun eigen tuin grootbrengen om verse melk van koeien, eieren van kippen en wol van lama's te verkrijgen. Ze kunnen daarnaast het vertrouwen van de wilde konijnen en vogels winnen voor incidentele cadeaus en hulp in de tuin. Kijk alleen uit voor de ondeugende vossen, want die pikken graag eieren! En als Sims echt een naam voor zichzelf willen maken, is de Finchwick Braderie de perfecte plek voor het aanprijzen van enorme gewassen en prijswinnende koeien of kippen.

De Sims 4 Landelijk Leven is vanaf 22 juli verkrijgbaar voor € 39,99.

Cast en crew over Loki: 'Hiddleston gaf Loki-lessen'

Loki laat het pad zien van de god van het onheil en de list, wanneer hij in 2012 de Tesseract onder de neuzen van de Avengers meeneemt. De serie was voor het gehele team een grote verrassing en ontdekkingstocht rondom het personage, maar daarvoor konden ze gelukkig hoofdrolspeler Tom Hiddleston gebruiken om de cast en crew te voorzien van Loki-lessen. Ook vertellen ze tijdens een wereldwijde persconferentie wat er nog allemaal te verwachten valt van dit zes afleveringen tellende seizoen. FOK! was erbij en luisterde graag mee.

Amerikaans-Brits duo wint gemengd dubbelspel Roland Garros

Tennissers Desirae Krawczyk en Joe Salisbury hebben het gemengd dubbelspel op Roland Garros op hun naam geschreven. Het Amerikaans-Britse duo was in de finale te sterk voor de van zwangerschap teruggekeerde Elena Vesnina en Australian Open-verrassing Aslan Karatsev.

Het Russische duo begon ijzersterk en trok de eerste set soepel naar zich toe, maar Krawczyk en Salisbury namen het in set twee over. In de supertiebreak ging de winst vervolgens naar hen: 2-6, 6-4 [10-5]. Het was Krawczyk's eerste Grand Slam-titel in welke discipline dan ook, voor Salisbury was het zijn eerste in het gemengd dubbelspel - hij won vorig jaar wel de Australian Open in het mannendubbelspel.

FOK! Wat een weer: warm met een hapje uit de zon

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hee hallo!

Zoals gezegd, het was een beetje als gister maar dan iets warmer. En de zon verdween even gedeeltelijk zonder dat dat door de wolken kwam. De maan schoof even tussen de aarde en de zon waardoor we te maken kregen met de zogeheten sikkelschaduw; een verbuiging van het zonlicht door de gedeeltelijke verduistering. In de warmte was dat ook wel iets te merken; de temperatuur stagneerde iets tijdens de verduistering maar ondanks dat was het wederom genieten vandaag.

Ik denk dan terug aan vroeger, zo'n 20 jaar geleden toen ik vaak in het openluchtzwembad te vinden was. En wat is er lekkerder dan patat/friet (streep door wat niet van toepassing is) na het zwemmen! Zo ook vandaag, 20 jaar later. De zon liet zich meer zien dan verwacht, wat totaal niet erg is voor de tijd van het jaar. Wel was er iets bewolking.

Vanavond trekt deze weg hoewel aan de westkust nog wat lage bewolking of mist kan voorkomen. Vannacht is de minimumtemperatuur zo'n 13 graden, in het zuidoosten een paar graden warmer. Bewolking is er wel, maar niet veel. De wind is zwak tot matig vanuit het zuidwesten. 

Morgen begint in het westen bewolkt, later worden dit wat stapelwolken maar blijft het droog. In de middag heeft de zon vrijwel vrij baan en wordt het zo'n 20 graden aan de kust tot 27 in het zuiden en oosten. De wind is hierbij zwak tot matig vanuit het westen.

Een hartelijke dag allen!


Een hapje uit de zon, gemaakt nabij Berlijn door een vriend van qltel (Foto: Vriend van qltel)
Een hapje uit de zon, gemaakt nabij Berlijn door een vriend van qltel (Foto: Vriend van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

WK-brons voor judoka Van Dijke

Judoka Sanne van Dijke heeft op het wereldkampioenschap in Boedapest het brons gepakt in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse, die boven Kim Polling verkozen werd om naar de Olympische Spelen te gaan, pakte daarmee na het EK-goud en brons op de Grand Slam in Tel Aviv al haar derde grote medaille van het jaar.

Van Dijke begon met een overwinning op de Amerikaanse Chantal Wright, waarna ze in no-time afrekende met de Hongaarse Szabina Gercsak. Ook de Ierse Megan Fletcher had weinig kans op succes, maar in de halve finales ging het fout: Van Dijke kwam tegen Yoko Ono al na een handvol seconden op voorsprong, maar ging vervolgens te verdedigend judoën en verloor uiteindelijk van de Japanse.

In de strijd om het brons maakte Van Dijke korte metten met Miriam Butkereit uit Duitsland, terwijl de Oostenrijkse Michaela Polleres de andere bronzen medaille won door Fletcher te verslaan. Het goud was ietwat verrassend voor de Kroatische Barbara Matic, die een waza-ari voorsprong pakte en in de slotseconden een verwurging nét wist te overleven tegen Ono.

Hilde Jager schopte het tot de derde ronde, na winst op de Kazachse Zere Bektaskyzy en een stunt tegen de Franse wereldkampioene Marie-Ève Gahié, maar Matic was vervolgens te sterk voor de Apeldoornse.

Bij de mannen tot 90 kilogram, waar Noël van 't End zijn wereldtitel in verband met de Olympische Spelen niet kwam verdedigen, won Jesper Smink van Paolo Persoglia uit San Marino, maar de Israëliër Li Kochman was vervolgens te sterk.

Het goud ging net als in 2018 naar de Spanjaard Nikoloz Sherazadishvili, die in de golden score een verkeerd geplaatst been van de Oezbeek Davlat Bobonov keihard afstrafte. Brons was er voor de Hongaar Krisztian Toth en de Zweed Marcus Nyman, na overwinningen op respectievelijk Gantulgyn Altanbagana uit Mongolië en Kenta Nagasawa uit Japan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.