FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 mei 2021

Random Pics van de Dag #318

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Van de Zandschulp in thriller door in kwalificaties Roland Garros; De Vroome faalt

Botic van de Zandschulp heeft maandag de tweede kwalificatieronde op Roland Garros bereikt. De Veenendaler won in Parijs in drie sets van Leonardo Mayer. De setstanden waren 2-6, 7-6 (4) en 6-3. Voor Indy de Vroome hield het na één ronde op. 

De 25-jarige Van de Zandschulp leek aanvankelijk nog kansloos tegen de negen jaar oudere Mayer. De nummer 154 van de wereldranglijst moet direct zijn service inleveren en verloor de set met 2-6. In de tweede set ging het wel gelijk op. De Argentijn brak hem wel in de zesde game en mocht vervolgens serveren voor de wedstrijd, maar de Nederlander poetste een matchpoint weg en won vervolgens ook de tiebreak: 7-6 (4). Dit voordeel trok Van de Zandschulp door en won set drie met 6-3.  In de volgende ronde wacht de Fransman Manuel Guinard treft.

Naast Van de Zandschulp doen ook Robin Haase en Tallon Griekspoor mee in het kwalificatietoernooi bij de mannen. Zij komen dinsdag in actie in de kwalificaties. Geen enkele Nederlandse tennisser heeft zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi, dat volgende week maandag van start gaat.

De Vroome verloor in drie sets van de Paraguayaanse Veronica Cepede. Het werd 0-6, 6-2 en 4-6. De 25-jarige Brabantse kwam dramatisch uit de startblokken en won geen enkele game in de eerste set. Er was vervolgens een regenonderbreking en pakte goed uit. Set twee ging met 6-2 naar De Vroome. In set drie kwam ze ook een break voor, maar het was niet genoeg, ze verloor twee keer op rij haar servicebeurt en dat kon ze niet meer goedmaken. Het werd 4-6. 

Bij de vrouwen doen ook nog Lesley Pattinama-Kerkhove en Richèl Hogenkamp mee in de kwalificaties. Arantxa Rus en Kiki Bertens hebben zich als enige Nederlandse tennissters direct geplaatst voor het Grand Slam-toernooi in Parijs, al is hun deelname nog hoogst onzeker door blessures.

'Charlie bit my finger' als NFT geveild voor 625.000 euro

Opnieuw is een stukje internetgeschiedenis op een veiling van eigenaar gewisseld: de video "Charly Bit My Finger", die meer dan 883 miljoen keer is bekeken op YouTube. De legendarische 14-jaar oude YouTube-hit werd vandaag geveild voor het equivalent van 625.000 euro (760.000 dollar). De 55 seconden durende video van de Britse baby Charlie Davies-Carr die de vinger van zijn broer Harry bijt, werd verkocht als een Non-Fungible Token (NFT). Dit is een soort digitaal certificaat van echtheid.

Op zich is dat wel jammer: de video zal binnenkort van het online platform verdwijnen. De familie Davies-Carr heeft aangekondigd dat ze het zullen verwijderen. Het filmpje werd geplaatst in 2007 en is sindsdien de meest bekeken video op het platform geworden. Gelukkig zijn er nog talloze exemplaren online, dus we komen de clip voorlopig nog wel tegen.

Hier het origineel:

'Snuivende' winnaar Songfestival heeft geen drugs gebruikt volgens test

Op sociale media is enige ophef ontstaan rond de Italiaanse winnaar van het Eurovisie Songfestival. In een fragment dat veelvuldig wordt gedeeld is te zien dat zanger Damiano David van de groep Måneskin met zijn hoofd naar de tafel gaat en een snuifbeweging maakt. Zelf ontkent hij het ten stelligste dat hij cocaïne gebruikt. Zo meldt de Stentor.

Update 24 mei 21.05 uur: Na beschuldigingen van drugsgebruik in de Green Room van de grote finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 22 mei, heeft de European Broadcasting Union (EBU), zoals gevraagd door de Italiaanse delegatie, de feiten grondig onderzocht, inclusief het controleren van alle beschikbare beelden. Eerder vandaag werd ook vrijwillig een drugstest uitgevoerd door de zanger van de band Måneskin, die een negatief resultaat heeft opgeleverd, welke is gezien door de EBU.

Update 15.15 uur: Zojuist heeft de EBU (European Broadcasting Union) een verklaring gepubliceerd over het vermeende 'snuiven' in de Green Room door de Italiaanse zanger. Er zal een drugstest worden uitgevoerd.

'EBU-verklaring over Måneskin in de ESC Green Room tijdens de grote finale
We zijn ons bewust van de speculatie rond de videoclip van de Italiaanse winnaars van het Eurovisie Songfestival gisteravond in de Green Room. De band heeft de aantijgingen van drugsgebruik krachtig weerlegd en de zanger in kwestie zal na thuiskomst een vrijwillige drugstest ondergaan.

Dit was gisteravond door hen aangevraagd, maar kon niet onmiddellijk door de EBU worden georganiseerd. De band, hun management en het hoofd van de delegatie hebben ons laten weten dat er geen drugs aanwezig waren in de Green Room en legden uit dat er een glas was gebroken aan hun tafel en dat het werd opgeruimd door de zanger. De EBU kan bevestigen dat gebroken glas werd gevonden na een controle ter plaatse. We bekijken de beelden meerdere malen zorgvuldig terug en zullen te zijner tijd een update geven met meer informatie.'

Eerdere berichtgeving:

Man bijt agent in nek tijdens aanhouding in Amsterdam

Bij een aanhouding aan de Carolina MacGillavrylaan in Amsterdam-Oost heeft een man aan het eind van de middag een agent in diens nek gebeten. De agent is naar de eerste hulp gebracht. Zo meldt AT5.

De politie kwam rond 17.50 uur naar de Carolina MacGillavrylaan vanwege een melding dat iemand daar een tijdelijk huisverbod overtrad. Na het overtreden van dat verbod ontstond er een ruzie in de woning.

Pepperspray
Toen de politie de man wilde aanhouden, verzette die zich. De politie bespoot de man vervolgens met pepperspray. Op het moment dat de situatie onder controle leek, zag de man kans om een van de agenten in diens nek te bijten, tot bloedens toe.

Daarop kwam een groot aantal politiewagens naar de plek van het incident toe om de gewonde collega te ondersteunen. De verdachte is in de boeien geslagen en naar een cellencomplex gebracht. De gewonde agent wordt behandeld in het ziekenhuis.

Rapper Lil' Kleine na verhoor op vrije voeten, zaak geseponeerd

Rapper Lil' Kleine is, naar verluidt, zaterdagnacht gearresteerd op het Spaanse eiland Ibiza na een incident met zijn vriendin Jaimie Vaes. Ze zou 'gewond en bebloed' en met gescheurde kleding naar de lobby van hun hotel zijn gerend, waarna de politie werd gebeld. Dat zeggen bronnen tegen De Telegraaf. Zo meldt AT5.

Update 20.50 uur: De Amsterdamse rapper Lil' Kleine is volgens De Telegraaf weer vrijgelaten door de Spaanse politie na verhoor. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht. Zijn advocaat bevestigt aan Shownieuws dat hij is vrijgelaten. Eerder vandaag zou hij voorgeleid zijn aan de officier van justitie in Ibiza-Stad. Het Spaanse Openbaar Ministerie zou aan RTL Boulevard hebben bevestigd dat de zaak tegen Jorik Scholten, zoals de rapper heet, is geseponeerd.

Daarnaast zou de kamer van het stel zijn vernield. Agenten hebben de artiest (echte naam: Jorik Scholten) vervolgens meegenomen en sindsdien zit hij in de gevangenis, meldt de krant. De manager van Scholten en Vaes laat aan het AD weten 'op de hoogte te zijn van een voorval' tussen de twee.

Scholten en zijn vriendin zouden aanwezig zijn geweest op een openingsfeest van het hotel Oku in San Antonio.

Bokser Taylor schrijft historie met prachtige zege

We keren even terug naar het weekeinde en wel naar Las Vegas, want daar werd een behoorlijke partij gebokst. Dat gebeurt wel vaker, maar het komt niet vaak voor dat álle grote wereldtitels in een gewichtsklasse in één keer op het spel staan.

Josh Taylor (17-0) - Jose Ramirez (26-0)
De twee grote kampioenen in het superlichtgewicht (-63,5kg) waren Taylor en Ramirez, houders van respectievelijk de WBA-, IBF- en The Ring-titels en die bij de WBC en WBO. Die stonden dus alle vijf op het spel en men zou dus voor de vijfde keer in de historie van het 'four-belt-era' een undisputed kampioen krijgen.

Het gevecht begon een beetje traag, maar kwam al rap op gang en dat was vooral in het voordeel van Ramirez. Hij leek de eerste vijf ronden grotendeels in handen te hebben, maar in de zesde ronde werd alles ineens anders, te beginnen met een knockdown van de Amerikaan door.

Taylor won die ronde en The Tartan Tornado sloeg in de zevende ronde nog veel harder toe: met een fenomenale uppercut ramde hij Ramirez naar het canvas, waarna hij enigszins verrassend zag hoe zijn opponent zowaar weer overeind kwam en de ronde zelfs af wist te maken.

Taylor had vervolgens wel steeds meer de overhand, hoewel Ramirez ook zijn slagen mee wist te pakken. Vooral in de laatste ronde was het weer spannend en uiteindelijk vonden de juryleden dat ook: alle drie wezen ze Taylor aan als de winnaar, maar wel met een erg krappe 114-112.

De Schot is de vijfde man in het huidige tijdperk die alle titels weet te verenigen, na Bernard Hopkins, Jermain Taylor, Terence Crawford en Oleksandr Usyk.

Jose Zepeda (33-2) - Hank Lundy (31-8)
Het voorprogramma kende op papier een prima gevecht tussen opkomende titelkandidaat Zepeda en veteraan Lundy. Zepeda won in oktober de WBC Silver-titel in het superlichtgewicht van Ivan Baranchyk, een van de beste gevechten van de laatste jaren met in totaal maar liefst acht knockdowns in vijf ronden.

Van Zepeda werd dan ook veel verwacht tegen Lundy, maar het kwam er nauwelijks uit. Ronde na ronde was het eigenlijk maar gezapig en hoewel het hem wel een unanieme overwinning opleverde, was het geenszins indrukwekkend genoeg om gelijk naar een titelgevecht te mogen.

Evans wint Rally van Portugal na drama Tänak

Het wereldkampioenschap rally heeft alweer de vierde wedstrijd van het jaar achter de rug. Gedurende het weekeinde werd op de wegen en het gravel van het noorden van Portugal gestreden om de overwinning.

De Spanjaard Dani Sordo begon met navigator Borja Rozada sterk en had in de Hyundai i20 enige proeven de leiding in handen, maar aan het einde van de openingsdag nam zijn Estse teamgenoot Ott Tänak dat met Martin Järveoja over.

In de voorlaatste proef op zaterdag ging het echter fout voor Tänak, die zware schade aan de ophanging opliep - zijn kansen waren voorbij. Niet best voor Hyundai, die een dag eerder vergelijkbare zware schade zagen aan de auto van de Belg Thierry Neuville.

De Welshman Elfyn Evans kon met navigator Scott Martin de leiding overnamen in de Toyota Yaris en die stonden ze niet meer af. Evans won met 28 seconden voorsprong op Sordo, terwijl zijn teamgenoot en veelvoudig wereldkampioen Sebastien Ogier met Julien Ingrassia op 1:23 minuten als derde eindigde.

Ex-autosportbaas Mosley overleden

Voormalig autosportbaas Max Mosley is overleden. De Brit is 81 jaar geworden. Tussen 1993 en 2009 was Mosley voorzitter van de internationale autosportfederatie FIA.

Overigens was Mosley in de jaren zestig zelf actief als amateurcoureur. Verder dan de Formule 2 kwam hij echter niet.

Mosley stapte in 1970 in de Formule 1 als mede-oprichter van Match Engineering. Voor die renstal reden onder meer Niki Lauda en Jan Lammers.

"Het voelt alsof ik een familielid verlies. Max en ik waren als broers. Hij heeft veel goede dingen gedaan. Niet alleen voor de gemotoriseerde sport, maar ook voor de volledige auto-industrie. Hij zorgde ervoor dat auto’s veilig werden gebouwd," zo zegt oud Formule 1-baas Bernie Ecclestone in een reactie.

Biomutant

Biomutant leek lange tijd de volgende Duke Nukem Forever te worden, maar de game zag uiteindelijk toch het licht. De game werd in 2017 alweer aangekondigd en verdween lange tijd uit beeld. Vanaf de eerste trailer was ik nieuwsgierig naar de game, dankzij het aparte uiterlijk en de belofte dat mutaties een grote rol spelen in de game. Maar heeft THQ Nordic uiteindelijk wel geleverd?

Teaser trailer voor Marvels Eternals

Na een eerste glimp te hebben getoond in de see you at the movies-trailer van Marvel Studios heeft de filmstudio nu een echte eerste teaser vrijgegeven van Eternals, de derde van vier MCU-films die dit jaar verschijnen.

De video toont niet bijster veel over wat het precies is dat we in de film te zien krijgen, maar het geeft wel een indruk van de mystieke toon die er rondom het heldenteam hangt.

Eternals, geregisseerd door Chloé Zhao (Nomadland) is in november in bioscopen te zien. De eerstvolgende MCU-film die je kunt bekijken is Black Widow, in juli.

Bernal toont klasse in ingekorte bergetappe Giro

Egan Bernal heeft in de zestiende etappe van de Giro d'Italia wederom zijn klasse laten zien. De Colombiaan viel aan op de slotklim de Passo Giau en kwam vervolgens solo over de meet. De etappe werd overigens vanwege de barre weersomstandigheden ingekort. In plaats van vier cols moesten er twee worden bedwongen en de etappe was nog maar 153 kilometer lang.

Er ontstond een kopgroep van 21 man met daarin Dan Martin, Nibali en Bouwman. Het was Bouchard uit die kopgroep die als eerste boven op La Crosetta kwam. De voorsprong van de kopgroep op het peloton was zo'n drie minuten. In de afdaling, die werd ontsierd door hevige regen, spatte de kopgroep uit elkaar.

Er ontstond een nieuwe kopgroep van zes man met daarin Nibali, Almeida, Izagirre, Formolo, Pedrero en Ghebre. Zij kregen een maximale voorsprong van rond de vijf minuten. De koplopers werkte prima samen. Op 35 kilometer moest Ghebre uit de kopgroep lossen nadat hij veel kopwerk had gedaan voor zijn ploegmaat Nibali. Inmiddels was Remco Evenpoel al even gelost uit het peloton.

Op ongeveer 27 kilometer voor de meet begonnen de renners aan de Passo Giau van 1e categorie met de top op 2.233 meter boven zeeniveau. De col is tien kilometer met een gemiddelde van 9,3 procent. Het verschil met het uitgedunde peloton was nog iets meer dan twee minuten. De kopgroep spatte al gelijk uit elkaar en het waren Nibali, Pedrero en Formolo die vooraan reden. Formolo pakte vervolgens een gaatje. Het peloton was ondertussen nog maar tien man groot.

Helemaal vooraan was het Pedroro die Formolo weer wist bij te halen en hem vervolgens achter te laten. Nibali en Almeida zaten daar niet ver achter. Simon Yates, de nummer twee, en Vlasov reden inmiddels niet meer in de groep favorieten. Yates kon het tempo niet meer aan en Vlasov had mechanische pech.

Bernal viel vervolgens aan en Carthy kon aanvankelijk mee. De voorsprong van Formolo werd steeds kleiner. Op Bernal was echter geen maat te slaan en hij ging alleen ook over Formolo heen. Achter Bernal reed Caruso op een halve minuut. Bardet zat daar zeven seconden achter. Bernal was als eerste boven met Caruso daar 45 seconden achter.

In de afdaling, waar het mistig was, kwam Caruso wel iets terug, maar Bernal hield genoeg voorsprong over om zijn tweede ritzege deze Giro te pakken. Bardet wist bij Caruso aan te sluiten en  ze kwamen op een kleine halve minuut achter Bernal  over de meet. Caruso steeg naar de tweede plek in het algemeen klassement.

 📽️ The @Eganbernal's attack!

COVID-19: 2766 nieuwe besmettingen en 11 doden, totaal 1.628.922 en 17.553

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 2766 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.628.922 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 92 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1097 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 19 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 598 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 11 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 17.553 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Het nutteloze feitje van de dag: even diep ademhalen

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

We hebben allemaal weleens een wedstrijdje 'je adem inhouden' gedaan, maar zo gek als Budimir Šobat heeft niemand het gemaakt. Want wist je dat sinds kort de Kroaat het wereldrecord het wereldrecord in handen heeft met 24 minuten en 37,36 seconden. De bizarre beelden kun je hieronder zien en we adviseren: 'doe dit thuis niet na'.

Tijdelijke vervanging minister van EZK

De minister van Economische Zaken en Klimaat, Bas van ’t Wout, kan vanwege een burn out zijn functie voor een periode van tenminste drie maanden niet vervullen. Het kabinet wenst hem een voorspoedig herstel.

Met onmiddellijke ingang zal minister Van ‘t Wout, voor de duur dat hij niet in staat is zijn taak als minister uit te oefenen, worden vervangen door de minister van Buitenlandse zaken, Stef Blok.

De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, zal gedurende deze periode daarom ook fungeren als minister van Buitenlandse Zaken.

Daarnaast zal, vanwege de omvang van de portefeuille van de minister van Economische Zaken en Klimaat, worden gezocht naar een extra staatssecretaris op dit ministerie. Deze zal voor de rest van de demissionaire periode worden belast met de portefeuille klimaat en energie en zal afkomstig zijn uit de kring van de VVD. De naam van deze nieuwe staatssecretaris zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Nawa Technologies presenteert een iets andere Cafe Racer (met supercaps)

Supercaps (supercondensatoren) zullen in de toekomst een revolutie teweegbrengen in de batterijtechnologie. De accuspecialist Nawa laat nu zien hoe dit eruit zou kunnen zien met een futuristische Cafe Racer. Hij ziet er niet alleen stijlvol uit, hij laadt ook sneller op en gaat veel verder met minder batterij.

De accuspecialist Nawa Technologies wil zijn elektrische motorfiets Nawa-Racer, die als ontwerpstudie op de CES in 2020 is gepresenteerd, bouwen als een rijklaar prototype. De Fransen krijgen steun van technologiepartners uit hun thuisland en uit Groot-Brittannië.

Op de CES veroorzaakte de futuristische Cafe Racer een sensatie met zijn modern en elegant uiterlijk, maar belangrijker was zijn hybride batterij, die bestaat uit klassieke lithiumcellen en supercondensatoren. Deze supercaps kunnen bijzonder snel elektrische lading opnemen en afgeven, wat verschillende voordelen heeft: bij het opladen slaan ze veel sneller elektriciteit op dan normale lithiumbatterijen en kunnen dit ook veel sneller afgeven, wat de efficiëntie en het bereik verhoogt en een betere acceleratie mogelijk maakt. Ze maken het ook mogelijk lichtere batterijen te bouwen zonder bereik te verliezen.

Bereik van 150 tot 300 kilometer
In het geval van de Nawa-Racer heeft de lithiumbatterij een capaciteit van 9 kWh, wat zorgt voor een actieradius van 150 kilometer. Met behulp van de supercaps, die ongeveer 10 kilogram wegen en een capaciteit hebben van slechts 0,1 kWh, zou het bereikvenster moeten toenemen tot 300 kilometer, althans bij gebruik in de stad. De 100 pk sterke elektromotor maakt een topsnelheid van 160 km / u mogelijk en de sprint naar 100 km / u in minder dan drie seconden. Overigens zit de elektromotor van de Nawa Racer in een ring in het achterwiel en vormt deze optisch een eenheid met de spaak en naafloze velg.

Nawa Technologies wil tegen de zomer een rijklare versie bouwen. Het bedrijf wil op dit moment echter niet in serieproductie gaan met de stijlvolle e-bike. Met hun rijdbare prototype willen de Fransen in ieder geval de prestaties van hun hybride batterijtechnologie supercaps demonstreren.

Amerigo (27) zal nooit meer Sinterklaas begeleiden

De ruin Mentor, beter bekend als Amerigo het paard van Sinterklaas, is op 27-jarige leeftijd overleden.

De schimmel was jarenlang de trouwe metgezel van Sinterklaas en kwam bij bijna elke landelijke intocht mee en was te zien in het Sinterklaasjournaal. Ook speelde het paard een van de hoofdrollen in de bioscoopfilms 'De Club van Sinterklaas' en 'Het Paard van Sinterklaas'.
 
Enkele jaren geleden ging het paard met welverdiend pensioen en werd opgevolgd door Ozosnel. De woordvoerder van manege Hippisch Centrum Muiderberg, waar Amerigo van zijn pensioen genoot, beklemtoont dat hij vooral "een ontzettend lief, betrouwbaar dier was". Amerigo is overleden aan een tumor in de buikwand.

Kabinet overweegt volgende stap versoepeling coronamaatregelen te versnellen

Het demissionaire kabinet overweegt de volgende stap van de versoepeling van de coronamaatregelen iets te versnellen. De volgende verruiming zou dan ingaan op 5 juni in plaats van 9 juni, melden ingewijden na het Catshuisoverleg zaterdag.

Het zou betekenen dat restaurants en culturele instellingen een paar dagen eerder open mogen dan gepland. Ook zouden huishoudens dan vier mensen thuis mogen ontvangen. Of de versnelling er daadwerkelijk komt hangt af van verdere positieve cijfers over onder meer besmettingen en ziekenhuisopnames. De besmettingscijfers dalen al enige dagen. Ook worden er minder nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. In combinatie met het feit dat steeds meer mensen gevaccineerd worden levert dat een steeds positiever beeld op. Het kabinet neemt rond 31 mei een besluit of stap drie van het openingsplan eerder kan ingaan. Meer hierover bij Skipr.

Wit-Rusland kaapt vliegtuig om activist te arresteren, Ryan Air onder vuur na 'laffe reactie'

Wit-Rusland heeft een Ryanair-vliegtuig dat op weg was van Athene ( Griekenland) naar Vilnius (Litouwen) gedwongen laten landen in Minsk, meldt Ryanair. Het vliegtuig werd vlak voor de Litouwse grens door een militair vliegtuig onderschept omdat er een bommelding zou zijn gedaan. De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko had hier persoonlijk opdracht voor gegeven maar eenmaal aan de grond, zijn er geen explosieven aangetroffen.

Update 24 mei 11.45 uur: Ryanair krijgt de wind van voren op sociale media vanwege een ‘laffe’ en ‘hypocriete’ reactie op de gedwongen landing van een vliegtuig van de maatschappij in de Belarussische hoofdstad Minsk gisteravond.  Roman Protasjevitsj (26) werd bij aankomst in Minsk opgepakt. Ryanair doet in een mededeling over het incident alsof er niets gebeurd is. Zo meldt het AD.

Wit-Rusland doet ondertussen alsof ze zich van geen kwaad bewust zijn, volgens hen hebben ze zich aan de regels te gehouden toen ze zondag het toestel van Ryanair in Minsk lieten landen. Volgens het land doet het Westen om politieke motieven ongegronde beschuldigingen.

Eerdere berichtgeving:
Luchthavenwoordvoerders maakten in staatsmedia bekend dat de piloten aan boord van het passagiersvliegtuig toestemming hadden gevraagd om te landen. Later bleek de informatie over de vermeende bom vals alarm te zijn. De ploegendienstleider van de luchthaven, Maxim Kijakow, zei op de staatstelevisie dat de 123 passagiers in de transitzone zaten te wachten op hun verdere vlucht.

Volgens het Wesna Human Rights Center was de Wit-Russische blogger Roman Protasevitsch aan boord van het 'gekaapte' vliegtuig, hij werd in het vliegtuig gearresteerd na de landing in Minsk. Het nieuwskanaal van de oppositie Nexta, waarvoor Protasevich, nu in ballingschap, werkte, deed verslag van zijn  arrestatie. De blogger is een van de vele oppositie-activisten die internationaal worden gezocht door Loekasjenko. 

De 'noodlanding' zorgde voor veel internationale ophef.
De NAVO beschouwt het omleiden van een internationale passagiersvlucht naar Minsk door de Wit-Russische autoriteiten als een "ernstig en gevaarlijk incident". Dit vereist een "internationaal onderzoek", legt secretaris-generaal Jens Stoltenberg uit. De EU-leiders veroordeelden het incident scherp. Een woordvoerder verklaarde dat de EU-top, die maandag begint, de kwestie zal behandelen en ook zal adviseren over "mogelijke sancties" voor Wit-Rusland. De regeringsleiders en vertegenwoordigers van verschillende EU-landen hebben hierom verzocht.

Eerder schreef Ursula von der Leyen, hoofd van de Europese Commissie, op Twitter: "Het is absoluut onaanvaardbaar om de Ryanair-vlucht van Athene naar Vilnius te dwingen om in Minsk te landen. Overtredingen van internationale luchtverkeersregels moeten consequenties hebben."

"Een ongekend incident"
Charles Michel, voorzitter van de EU-Raad, schreef op Twitter dat er onderzoek moet worden gedaan door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie. De Poolse premier Mateusz Morawiecki sprak van staatsterrorisme.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis en de Litouwse president Gitanas Nauseda veroordeelden ook de acties van Wit-Rusland. Nauseda schreef op Twitter: "Dit is een ongekend incident (...) Het Wit-Russische regime zit achter deze gruwelijke daad." Oostenrijk sprak zich uit voor een onafhankelijk onderzoek naar het incident.

De Litouwse president Gitanas Nauseda riep op tot de onmiddellijke vrijlating van de activist Protassevich. "Dit is een ongekend incident (...) Het Wit-Russische regime zit achter deze afschuwelijke actie", schreef hij op Twitter. De Duitse regering gaf ook commentaar op het incident. De staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Miguel Berger, riep op tot een "onmiddellijke aangifte" van Wit-Rusland.

Volgens de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken Gabrielius Landsbergis waren er reizigers uit tal van landen aan boord, waaronder drie Duitse en één Oostenrijkse staatsburger. Het vliegtuig kon 's avonds zijn vlucht naar Litouwen voortzetten en landde om 21.25 uur in de hoofdstad Vilnius. Oorspronkelijk zou het vliegtuig dat vertrok uit Athene met meer dan 100 mensen aan boord om 13.00 uur lokale tijd moeten landen.

Tichanovskaya: Zelfs het luchtruim boven Wit-Rusland is niet veilig
Het nieuwskanaal Nexta van Protasevich op Telegram is een van de belangrijkste informatiebronnen voor de oppositie in Wit-Rusland. Wit-Rusland was na de massale protesten tegen Loekasjenko vorig jaar een onderzoek gestart naar de 26-jarige blogger. De oppositieleider Svetlana Tichanovskaya, die ook in ballingschap leeft, sprak haar afschuw uit over de arrestatie van haar strijdmakker. Ze had het over een ongeëvenaarde operatie van de geheime dienst. De regering van Wit-Rusland "forceerde" de landing van het vliegtuig met Protasevich aan boord, schreef ze op Twitter. Hij wordt nu in zijn thuisland met de doodstraf bedreigd. Vanaf vandaag is het overduidelijk, dat zelfs het luchtruim boven Wit-Rusland niet meer veilig is; het regime is bereid het internationale luchtverkeer te misbruiken om critici te arresteren, voegde Tichanovskaya eraan toe

Nexta riep op tot massale protesten tegen Loekasjenko
Honderdduizenden demonstranten werden via het Nexta-platform gemobiliseerd na de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland, die vorig jaar augustus gepaard gingen met massale beschuldigingen van fraude. Loekasjenko, die sinds 1994 over Wit-Rusland regeert, liet de massale protesten neerslaan met doden en gewonden als gevolg. 

Volgens mensenrechtenorganisaties hebben de autoriteiten sindsdien ongeveer 35.000 mensen gearresteerd. Velen van hen zijn gemarteld. Volgens de autoriteiten zijn er meer dan 1.000 juridische procedures gestart tegen demonstranten. Meer dan 400 van hen werden veroordeeld tot gevangenisstraffen.

De autoriteiten in Wit-Rusland hadden NEXTA als extremistisch geclassificeerd. De geheime dienst KGB had Protassevich op een lijst gezet van mensen die werden beschuldigd van deelname aan terroristische aanslagen.

BLM activiste Sasha Johnson (27) in hoofd geschoten na doodsbedreigingen

De Britse Black Lives Matter-activiste Sasha Johnson ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat ze in haar hoofd geschoten is bij een incident in Zuid-Londen, heeft de Taking The Initiative partij (TTIP) aangekondigd op sociale media.

In een verklaring op de Facebook-pagina van de groep zei de partij dat het incident in de vroege uren van zondag plaatsvond en volgde op "talloze doodsbedreigingen".

Johnson is een prominent lid van TTIP, dat wordt omschreven als "de eerste door het zwart geleide politieke partij van Groot-Brittannië". Ze kreeg bekendheid na de BLM-protesten van vorig jaar waar ze hielp bij het organiseren van marsen en menigten toesprak.

Ze heeft gewerkt in het activisme en gemeenschapsondersteuning en behaalde een eersteklas graad in sociale zorg aan de Oxford Brookes University.

Op haar pagina op de TTIP-website staat: "Ze heeft een enorme passie voor het doorvoeren van verandering en rechtvaardigheid en heeft actief de uitroeiing van onrecht in de samenleving ondersteund door protesten bij te wonen en te leiden."

Het TTIP heeft mensen gevraagd "allemaal samen te komen en voor Sasha te bidden, te bidden voor haar herstel en onze steun te betuigen aan haar familie en dierbaren".

Claudia Webbe, de MP voor Leicester East, schreef online: "Schokkend om te horen over de schietpartij op Sasha Johnson; Alle vrouwen zouden veilig moeten zijn in onze straten. Ik wens haar een volledig herstel. Liefde en solidariteit sturen naar haar familie, vrienden en geliefden. Er zijn nog steeds te veel wapens en gewelddadige wapens die te veel levens beschadigen #BLM ."

De politie zei dat de vrouw werd gevonden nadat agenten een melding kregen over geweerschoten in Peckham, Zuidoost-Londen, kort voor 3 uur 's nachts. Aangenomen wordt dat de schietpartij plaatsvond in de buurt van een huis waar een feest plaatsvond en mogelijk zijn er getuigen geweest die iets hebben gezien.

Een woordvoerder van de politie zei dat, hoewel het onderzoek zich nog in een vroeg stadium bevind, niets erop wees dat het een gerichte aanval was of dat de vrouw vóór dit incident was bedreigd. Detectives van de Met's Specialist Crime Command (Trident) leiden het onderzoek.

DCI Jimi Tele zei: "Dit was een schokkend incident waarbij een jonge vrouw zeer ernstige verwondingen opliep. Onze gedachten zijn bij haar familie die in deze verschrikkelijk moeilijke tijd van steun wordt voorzien."

Hij zei dat rechercheurs 'goede vorderingen' maakten bij het zoeken naar de daders, maar dat ze hulp van het publiek nodig hadden en dat het 'cruciaal' was dat iedereen die zondag vroeg iets verdachts zag in het Consort Road-gebied of die sindsdien informatie had gehoord neem contact op.

Tele voegde eraan toe: "Ten slotte erken ik dat dit incident degenen in de lokale gemeenschap en daarbuiten zal hebben geschokt. Ik zou mensen willen vragen om niet te speculeren over het motief of de omstandigheden erachter."

Tot dusver zijn er geen arrestaties verricht.

Drie aanhoudingen na zware mishandeling met lachgasfles

Op het terrein van een fastfoodrestaurant aan de Veldsteen in Breda vond in de nacht van zondag 23 mei op maandag 24 mei een flinke mishandeling plaats. Een medewerker, die na zijn dienst door meerdere mannen werd lastiggevallen, belde de politie. Hierop werd hij toegetakeld. De politie hield niet veel later twee 19-jarige mannen uit Vlissingen en een 20-jarige man uit Terneuzen aan.

Toen het slachtoffer rond 03.00 uur klaar was met werken, stond hij buiten op het terrein nog wat na te praten met collega’s. Verderop stonden meerdere mannen luidruchtig met elkaar te kletsen. Ook werd door hen lachgas gebruikt. Toen deze mannen de medewerkers zagen, begonnen zij in hun richting te schreeuwen. Een van de medewerkers belde hierop de politie. Hierop kwamen de mannen verhaal halen. Een van hen gaf de medewerker een vuistslag in het gezicht. Een tweede man vond het vervolgens nodig om de medewerker met een lachgasfles op zijn hoofd te slaan. De gewonde medewerker viel op de grond en bleef roerloos liggen. Hij werd later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De mannen waren inmiddels in een auto vertrokken.

Aanhoudingen
De auto, met daarin de drie verdachten, werd niet veel later bij een tankstation langs de A58 in Etten-Leur aangetroffen. Zij werden direct aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

'Nederland financiert Palestijnse terreur'

Nederlandse ontwikkelingshulp werd in Palestijnse gebieden gebruikt om terrorisme te financieren. Hulpinstanties voor boeren, medische zorg, mensenrechten en kinderen fungeerden als dekmantel van terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Geert Wilders wil hier een kamerdebat over, zo liet hij op Twitter weten.

Zestiende etappe Giro ingekort

De etappe van vandaag in de Giro d'Italia is vanwege het barre weer ingekort. Dit heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. Ook is besloten de tijdslimiet met dertig minuten te verlengen.

De beklimmingen van de Fedaia en de Pordoi zijn geschrapt. De Passo Giau en de finish in Cortina d'Ampezzo blijven wel nog over. De etappe is nu 155 kilometer lang.

Het regent op het parcours, er hangt sneeuw in de lucht en daarnaast is de temperatuur nabij het vriespunt.

Giro: Etappe 16 - De koninginnerit, lang en loodzwaar

De vijftiende etappe van de Giro d'Italia was best leuk: Victor Campenaerts' aanvalslust werd beloond, dat is altijd goed om te zien. Vandaag volgt de koninginnerit, een loodzware monsterrit en dat op een vrije dag!

De heren beginnen in Scalice en rijden naar wintersportwalhalla Cortina d'Ampezzo. Een rit van maar liefst 212 kilometer, voorzien van vier uiterst zware beklimmingen, moeder gods. Dit gaat pijn doen, en de finish na een lange afdaling kan altijd voor spektakel zorgen.

Rellende_Rotscholier heeft elke meter hier weer in detail besproken, in plaats van dat over te nemen raden we je gewoon aan om dat door te nemen. Het wordt een vroegertje, om tien voor elf zitten Jeroen en Karsten al klaar, de finish volgt zes tot zeven uur later.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

World Superbikes-seizoen van start, Van der Mark begint BMW-carrière goed

Op het circuit van Motorland Aragon is het World Superbikes-seizoen van start gegaan. Dat gebeurde met een paar verschuivingen op de grid, zoals Michael van der Mark, die van Yamaha overstapte naar BMW. Zoals tegenwoordig het geval is werd op zaterdag één race verreden, op zondag twee.

Race één
Met Jonathan Rea, Scott Redding en Tom Sykes op de eerste rij en Michael van der Merk op plek vijftien kon het seizoen beginnen. Rea behield bij de start de leiding, voor teamgenoot Alex Lowes, Redding en Garrett Gerloff.

Chaz Davies en Toprak Razgatlioglu kwamen op de Ducati en Yamaha naar voren en openden de aanval op nummer drie Redding. Voorin moest Lowes halverwege eindelijk afhaken bij Rea, wat Razgatlioglu de kans gaf zijn tweede plek over te nemen.

Rea's overwinning kwam niet meer in gevaar, zijn honderdste zege in de World Superbikes was een feit. Teamgenoot Lowes wist Razgatlioglu in een mooi duel tóch nog te kloppen en werd tweede, voor de Turk en Redding, die alsnog langs Davies ging. Van der Mark eindigde als elfde.

Superpolerace
Met dezelfde grid als in race één ging men van start op een op zondag ietwat vochtige baan, precies nat genoeg voor regenbanden. Redding pakte dit keer bij de start de leiding, voor Lowes, Rea en Sykes. De Kawasaki's kwamen er toch weer voorbij op de intermediates, Redding had op de wets moeite om er bij te blijven.

Redding kwam flink tempo tekort, want ook Gerloff en Davies gingen hem rap voorbij en sloegen een gat. Ook Michael van der Mark was erg lekker bezig: hij had inmiddels negen plekken gewonnen op zijn BMW en ging voorbij Redding naar de vijfde plek.

Ook dit keer pakte Rea overtuigend de winst, wederom voor Lowes en dit keer met Gerloff op plek drie. Davies finishte vlak daarachter als vierde, Van der Mark werd keurig vijfde, Redding zakte nog weg naar plek acht.

Race twee
Met de uitslag van de superpolerace als startopstelling begon de slotrace van het weekeinde, Davies ging kort na de start al onderuit vanaf plek vier. Rea en Lowes namen de leiding, voor Gerloff en Van der Mark, terwijl Redding op zijn slicks - de rest had intermediates - naar plek zes kwam.

Gerloff nestelde zich tussen de twee Kawasaki's, Razgatlioglu en Van der Mark hielden de aansluiting ook nog vast. Toch ging het al snel fout: Gerloff was te enthousiast en probeerde Rea te pakken, waarbij hij onderuit schoof - de wereldkampioen wist een val te ontwijken en ging door het grind, maar bleef wel voorin rijden.

Vijf man knokten zo om de voorste vijf plekken: Razgatliuoglu, Lowes, Van der Mark, Rea en Redding. De Nederlander zat er lekker bij en niet veel later reed hij zich zelfs langs oud-teamgenoten Razgatlioglu en Lowes naar de leiding, voor het eerst op zijn nieuwe BMW. Redding begon op zijn slicks steeds beter op dreef te komen en nam Van der Mark's positie snel over.

Redding verdween in rap tempo aan de horizon, de andere vier duelleerden om plek twee, met ook Van der Mark's teamgenoot Tom Sykes er inmiddels bij. Rea reed zich los van het groepje, Van der Mark moest zich ook gewonnen geven tegen Lowes en begon een duel om plek vier tegen zijn nieuwe teamgenoot Sykes.

De overwinning van Redding kwam geen seconde meer in gevaar, met de juiste bandenkeuze stond er geen maat op de Ducati-coureur. Rea finishte als tweede, vlak voor teamgenoot Lowes, met de BMW's van Sykes en Van der Mark op de vierde en vijfde plek.

FOK! Wat een weer: nog even volhouden mensen!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

11 punten!  

Het is nog even volhouden mensen, maar als uit gaat komen wat de weerkaarten ons nu voorschotelen, dan staat ons een markante weersomslag te wachten. Het ziet er naar uit dat er zich een krachtig warmbloedig hogedrukgebied boven onze omgeving gaat ontwikkelen. Dat wil zeggen dat we een overgang gaan krijgen naar (vrij) stabiel en warm weer. Zelfs de 30 graden verschijnt in de uitvoer. Met een piek rond 32 graden begin volgende week. Kanttekening daarbij is dat het misschien niet heel stabiel is en er kans is op een lokale onweersbui. Enfin, dat is nog ver weg. 

Stabiel is het tot het einde van de week zeker niet. Vandaag trokken er in de ochtend nog een paar pittige buien van zuidwest naar noordoost over het land. Tegen het middaguur waren die vrijwel overal verdwenen en kregen we een heel aardige middag. Tussen de sluierbewolking door scheen de zon. Tot de avond bleef het droog. Inmiddels vallen er in het westen alweer een paar lichte buien.

Vannacht komt er dan weer een portie regen op ons af. Aan het einde van de nacht regent het overal. Er kan weer zo'n 10 mm vallen. Dat is iets wat we de laatste dagen vaker zagen. 

Tegen lunchtijd moet het in het westen dan net droog zijn geworden. De regen trekt verder weg en uiteindelijk wordt het ook in Limburg droog. Lang duurt dat allemaal niet, want terwijl opklaringen zich aandienen zijn de volgende buiengebieden alweer onderweg. Deze worden in de loop van de dag steeds actiever en uiteindelijk zal er ook onweer en hagel bij voorkomen. Met name bij passage van een trog zijn dat behoorlijk actieve buien.  Er kunnen ook flinke windvlagen voorkomen.

Bij dit alles loopt het kwik op naar een graad of 15 bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind.

Tot ziens!  

DJMO aan de wandel (Foto: DJMO)
Waarom er omheen lopen als je...

Wandelen deel 2 (Foto: DJMO)
...Als je er ook overheen kan. (Foto's DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Diamond League-seizoen geopend in Engelse regen, wind en kou

In het Engelse Gateshead is zondag eindelijk het Diamond League-seizoen geopend in de atletiek. Dat werd een drassige, winderige en koude bedoening, wat de resultaten niet bepaald ten goede kwam, maar dat mocht de pret niet drukken. 

400m vrouwen
Lieke Klaver ging goed mee en op het laatste rechte stuk deed ze zelfs een gooi naar de winst. Dat lukte niet, met 51,86 seconden was de Amerikaanse Kendall Ellis de snelste. Stephenie Ann McPherson werd tweede in 51,96 seconden, voor Klaver's 52,03 seconden - Lisanne de Witte werd in 53,42 seconden zevende.

100m vrouwen
In een bijzonder sterk veld ging de winst naar de thuisfavoriete: Dina Asher-Smith snelde vol tegen de wind in naar 11,35 seconden. De Amerikaanse sprinttopper van dit jaar, Sha'Carri Richardson, werd in 11,44 seconden tweede, voor de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou (11,48).

Verspringen mannen
Filippo Randazzo uit Italië deed het in de 'finale' het beste: hij sprong 8,11 meter ver, zeven centimeter verder dan de Spanjaard Eusebio Caceres. De Jamaicaanse wereldkampioen Tajay Gayle bleef steken op 8,00 meter en de derde plek.

3000m steeplechase mannen
Na een wat gezapig begin ontstond een strijd tussen de Keniaanse Amerikaan Killary Bor en de Keniaanse Keniaan Leonard Bett, waarbij Bor de beste bleek: hij pakte de winst in 8:30,20 minuten, voor Bett (8:31,52) en de Fransman Djilali Bedrani (8:32,04).

Kogelstoten vrouwen
Een matige finale werd gewonnen door de Portugese Auriol Dongmo, die in de finale tot een matige 18,16 meter kwam. Dat was vier centimeter beter dan de Jamaicaanse Danniel Thomas-Dodd, terwijl de Amerikaanse Maggie Ewen zelfs op 16,96 meter bleef steken - in haar derde poging gooide ze wel 18,54 meter, maar in het huidige format telt alleen de laatste worp voor de top-3.

Speerwerpen mannen
Met een vrolijke muts op wist de Pool Marcin Krukowski het gezien de omstandigheden uitstekend doen: in de finaleronde gooide hij de speer naar 81,18 meter, in poging vier had hij al 82,61 meter gehaald. Keshorn Walcott uit Trinidad & Tobago werd met 73,31 meter tweede, de Zweed Kim Amb werd derde zonder in de finaleronde een geldige worp te noteren.

200m mannen
Ook hier viel met de harde wind weinig uit te richten wat betreft snelle tijden, maar er was er wel één duidelijk de beste: de Amerikaan Kenneth Bednarek snelde naar 20,33 seconden, ruim voor de Canadezen Aaron Brown (20,79) en André de Grasse (20,85).

Hoogspringen vrouwen
Het niveau was bepaald niet geweldig, uiteindelijk bleek 1,91 meter al genoeg voor de winst. Die ging naar de Poolse Kamila Licwinko, die de betreffende hoogte met minder fouten bereikte dan de Britse Emily Borthwick, wiens landgenote Morgan Lake met 1,88m als derde eindigde.

100m horden vrouwen
De dames liepen volle bak tegen een storm in, wat de 13,28 seconden van de Britse Cindy Sember best een nette tijd maakte. De Hongaarse Luca Kozak werd met 13,37 verrassend tweede, voor de ook al verrassende Italiaanse Luminosa Bogliolo (13,45). Zoë Sedney finishte in 13,57 seconden als zesde.

1500m mannen
De jonge Jakob Ingebrigtsen hield zich even rustig, maar in de slotfase voerde de Noor het tempo flink op. Alleen de Australiër Oliver Hoare kon volgen, hoewel Ingebrigtsen wel te snel was en won in 3:36,27 minuten, voor Hoare (3:36,58) en zijn landgenoot Stewart McSweyn (3:37,32).

5000m mannen
Het ging tussen de Spanjaard Mohamed Katir en de Keniaan Nicholas Kimeli, die daar toch wel de favoriet was. Niks bleek echter minder waar: Katir versnelde en liep Kimeli van zich af, waarna hij finishte in 13:08,52 minuten - goed voor olympische plaatsing én een PR met meer dan 40 seconden. Kimeli's landgenoot Michael Kibet werd in 13:20,52 derde, voor Mike Foppen was er een elfde plek in 13:27,33.

Polsstokhoogspringen mannen
Met de wind en regen zat een topniveau er ook hier niet in, maar de twee groten streden alsnog om de winst. Die ging met 5,74 meter naar de Amerikaan Sam Kendricks, nadat de Zweed Armand Duplantis dat twee keer gemist had en ook 5,80m niet haalde - hij bleef steken op 5,55m, de Brit Harry Coppell werd met 5,45m derde.

Hinkstapspringen vrouwen
De Jamaicaanse Shanieka Ricketts was met 14,29 meter in de finale de beste, elf centimeter minder ver dan haar derde poging. De Portugese Patricia Mamona bleef op 13,62 steken - eerder sprong ze 14,37m - en de Britse Naomi Ogbeta hield het bij 13,32 meter, nadat ze in de reguliere ronden tot 14,29 meter kwam.

1500m vrouwen
Voor het thuispubliek wellicht het hoogtepunt, want Laura Muir was de grote naam en maakte het helemaal waar: de Schotse won in 4:03,73 minuten, ruim voor de 4:07,73 van Rababe Arafi uit Marokko en de 4:08,92 van de Britse Katie Snowden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.