FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 maart 2021

Random Pics van de Dag #263

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Negentien mensen overleden na eten schildpad in Madagascar

In het oosten van Madagaskar zijn  van de week negentien mensen overleden nadat ze schildpad hadden gegeten. Dit deden ze ondanks waarschuwingen over voedselvergiftigingen.

Afgelopen maandag werden in totaal 34 mensen met voedselvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis. Hiervan zijn er 19, waaronder 9 kinderen, overleden. De schildpad zou tot een beschermde soort horen.

De autoriteiten op het eiland hebben de inwoners geadviseerd om geen schildpadden te eten, omdat de dieren algen eten die in de warme maanden van november tot en met maart giftig kunnen zijn. De waarschuwing geldt ook voor tientallen soorten vis.

Uitslag Ajax - ADO Den Haag

Ajax heeft in de Eredivisie een makkelijke overwinning geboekt. Degradatiekandidaat ADO Den Haag werd met 5-0 verslagen.

Het eerste doelpunt viel na tien minuten, nadat Del Fabro in de fout ging kon Rensch scoren. In de rest van de eerste helft walste Ajax over ADO heen en scoorde het nog drie keer. Brobby, Brobby, Álvarez en Tadic vonden het net. Vlak na rust scoorde scoorde Klaassen de 5-0. Ajax vond het vervolgens wel genoeg, wisselde een aantal spelers en spaarde de krachten zodat ADO Den Haag een grotere afstraffing bespaard bleef.

AFC Ajax

5 - 0

ADO Den Haag

 11' Rensch
 21' Brobbey
 32' Álvarez
 45' Tadic
 50' Klaassen
   
 
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 0
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
Rensch
Álvarez (Schuurs/55)
Martínez
Tagliafico (Kudus/79)
Gravenberch
Klaassen (Labyad/54)
Blind
Neres
Brobbey (Traoré/54)
Tadic (Idrissi/46)
  Fraisl
v.Ewijk
Del Fabro
Pinas
Familia-Castillo (Kemper/46)
Adekanye (Arweiler/46)
De Boer
Gomelt (Goossens/71)
El Khayati (Pascu/71)
Besuijen
Kishna

Seksistische dominee geschorst: 'Vrouwen moeten mooi en slank blijven voor hun man'

Een predikant uit Missouri is geschorst nadat er een video verscheen waarin hij predikte dat getrouwde vrouwen ernaar moeten streven om slank, goed verzorgd, goed gekleed en hun man totale bevrediging te bezorgen in bed om hun echtgenoten geïnteresseerd te houden, omdat "God ervoor heeft gezorgd dat mannen zich aangetrokken voelden tot mooie vrouwen."

Een filmpje op Facebook laat zien dat prediker Stewart Allen Clark vanaf de kansel het volgende uitspreekt: "Ik wil dat je weet dat je man een behoefte heeft waar hij je nooit over zal vertellen, maar aangezien ik de predikant ben, zal ik het zeggen: je man heeft een aantrekkelijke vrouw nodig," 

De datum waarop en voor welk publiek de prediker deze uitspraken heeft gedaan is onduidelijk.

In een verklaring van het diakenenteam van First General Baptist Church stond vermeld dat "vanaf 2 maart 2021 dominee Stewart-Allen Clark verlof heeft genomen en professionele hulp zoekt." Clark heeft tot nu toe niet willen reageren op de media.

General Baptist Ministries, waarbij de kerk is aangesloten, zei dat Clarks preek "opmerkingen bevatte die niet in overeenstemming zijn met de standpunten en waarden van General Baptists". 

"Ik zeg niet dat elke vrouw de epische trofee-vrouw aller tijden kan zijn, zoals Melania Trump," zei Clark in de video, terwijl een foto van de voormalige first lady op een scherm achter hem werd geprojecteerd. ' Je moet dit weten, mannen hebben de behoefte dat hun vrouwen op vrouwen lijken. Trainingsbroeken zijn niet altijd genoeg," zei Clark. "Mannen willen dat hun vrouwen er thuis en in het openbaar goed uitzien".

Clark zei voorts dat het aan een vrouw is om haar gewicht laag te houden, make-up te dragen en zich goed te kleden om te voorkomen dat haar man bedriegt. "Waarom komt het zo vaak voor dat vrouwen zich na hun huwelijk laten gaan", vroeg Clark. "Geef hem geen reden om rond te kijken ... Ik geloof echt niet dat vrouwen begrijpen hoe visueel ingesteld mannen zijn," voegde hij eraan toe. "Ik denk niet dat vrouwen begrijpen hoe belangrijk het voor een man is om een mooie vrouw aan zijn arm te hebben. Je kunt het jeugdig, onvolwassen, seksistisch noemen,'' zei Clark. Maar "God heeft mannen gemaakt om aangetrokken te worden tot mooie vrouwen. We zijn zo gemaakt, we kunnen er niets aan doen".

"Wat is het verschil tussen de vrouw van een man en de vriendin van een man? Oh, ongeveer 60 pond," zei Clark lachend. Clark zei dat als het op make-up, kapsels en kleding aankomt, vrouwen zich moeten aanpassen naar hetgeen wat hun man aantrekkelijk vindt. "Prijs God voor make-up ... Het is als een vulmiddel voor scheur in gipsplaat," zei Clark. 

Skicrossers sluiten World Cup-seizoen af met mooie finales

In het Zwitserse Veysonnaz is het World Cup-seizoen op de skicross afgesloten. Op de fraaie piste werd nog één keer dit seizoen gestreden om de winst, waarbij de eindzeges in de World Cup al vergeven waren.

Vrouwen
De grote twee stonden weer eens in de finale: Fanny Smith uit Zwitserland - al lang zeker van eindwinst in de World Cup - en Sandra Näslund uit Zweden, die gezelschap kregen van de Oostenrijkse Katrin Ofner en de Française Alizée Baron.

Näslund kende de beste start en kreeg Smith achter zich aan. Voor de zoveelste keer dit seizoen ontstond een prachtig duel tussen de twee en dit keer was het Näslund die de winst pakte, terwijl Baron de strijd om plek drie won van Ofner.

Mannen
De Duitsers gingen werkelijk als een jekko, zelden staat er één in de finale, nu waren dat er maar liefst drie! Cornel Renn, Florian Wilmsmann en Tim Hronek streden om de winst tegen elkaar en de Fransman Jonathan Midol. Reece Howden uit Canada ging er in de kwartfinales uit, maar was al zeker van eindwinst in de World Cup.

De beste start was voor Wilmsmann, die Midol achter zich aan kreeg - Hronek en Renn leken om plek drie te gaan strijden. Wilmsmann moest knokken om Midol achter zich te houden, maar slaagde daar wel in en pakte de tweede zege uit zijn carrière, nadat hij vorige maand in Bakuriani ook won. Midol werd tweede, Hronek klopte Renn in het duel om plek drie.

UFC: tussendoortje in de APEX

Even een simpel tussendoortje dit weekeinde met MMA-gala UFC Vegas 22. Veteraan Derek Brunson mocht het in de uitsmijter van de avond opnemen tegn Kevin Holland. Niet echt een publiekstrekker, net als de hele card overigens, maar zeker niet onaangenaam om nog eens na te kijken.

In een avond waar het grote nieuws rondom het vertrek van kampioen Khabib Nurmagomedov domineerde moesten beide vechters heel wat uit de kast halen om enigszins de voorpagina's van het nieuws te halen. Het grondwerk bleek de doorslaggevende factor te zijn in dit gevecht. Het spektakel van Holland werd de grond ingeboord door het degelijke werk van de veteraan. Nadat de hele avond doordrenkt was met knockouts, ging deze partij over de volle vijf ronden.


Brunson neemt initiatief (Foto: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Het plezier dat Holland in de octagon uitstraalt is iets waarmee hij fans kan bekoren. Een verlies hoeft dus niet direct een stap terug te zijn voor de gangmaker, die tijdens de rustpauze nog wat advies vroeg aan Nurmagomedov die vlakbij de kooi zat. Maar als je tegen een degelijke MMA-vechter als Brunson staat, dan moet je meer meebrengen dan spektakel, dan moet je je kansen pakken.

Die kansen kwamen voor Holland in de tweede ronde. Brunson liep 'te wankelen' en Holland had dat uit kunnen buiten. Deed ie niet. Sterker nog, Brunson wist hem op de grond te krijgen. In de vierde ronde was Brunson buiten adem, maar Holland wist ook daar geen voordeel uit te halen.

In de vijfde ronde had Holland de dominante positie op de grond, maar Brunson wist zich vrij makkelijk los te werken en ook daarmee werd Holland te kijk gezet. Spektakel is leuk, maar als je in de top mee wilt draaien heb je meer nodig.

Maar goed, Holland kan nog een tijdje mee en dit was een mooi leermoment voor hem. Het potentieel dat in hem ziet moet echter wel omgezet worden in daden. Een talent die niet verder komt dan de subtop gaat snel vervelen en Holland moet daarvoor waken.

De toekomst voor Holland? Misschien een gewichtsklasse lager. "Ik ga maar eens met een diëtist praten om naar de 170 lbs te gaan", aldus de verliezer.   Een mooi gevecht tegen Belal Mohammad ligt dan in het verschiet. Beide vechters lopen elkaar regelmatig uit te dagen en vooral Holland ziet het wel zitten.

De toekomst zal leren of Holland de kilo's kan missen.

Wil je ook meepraten over de UFC of MMA in het algemeen, doe dat dan hier op het FOK!-forum!

Volledige uitslag UFC Vegas 22 met daarna nog een aantal hoogtepunten van de avond:
Derek Brunson verslaat Kevin Holland na jurybesluit (49-45, 49-46 x2)

Max Griffin verslaat Song Kenan na knockout (stoten, ronde 1)
Montserrat Ruiz verslaat Cheyanne Buys na jurybesluit (29-27, 29-28 x2)
Adrian Yanez verslaat Gustavo Lopez na knockout (stoten, ronde 3)
Tai Tuivasa verslaat Harry Hunsucker na TKO (stoten, ronde 1)
Macy Chiasson verslaat Marion Reneau na jurybesluit (29-28 x3)
Grant Dawson verslaat Leonardo Santos na knockout (stoten ronde 3)
Trevin Giles verslaat Roman Dolidze na jurybesluit (29-28 x3)
Montel Jackson verslaat Jesse Strader na TKO (stoten, ronde 1)
Bruno Silva verslaat JP Buys na TKO (stoten, ronde 2)

Ralf Schumacher over Mick: "Wordt een soort stagejaar voor hem"

Volgend weekend staat de eerste grand prix van het seizoen op het programma en zal (als het goed is) Mick Schumacher zijn racedebuut in de Formule 1 gaan maken. Zijn oom Ralf Schumacher verwacht dat het vooral een leerjaar voor zijn neefje zal worden.

"De Haas is de minst ontwikkelde auto, omdat het team zich liever richt op de auto voor 2022. Dat jaar komen er geheel nieuwe technische reglementen. Aan de andere kant profiteert Haas van de nieuwe Ferrari-motor, die naar verluidt veel beter is dan die van vorig jaar. Toch verwacht ik Haas helemaal achteraan, want Williams en Alfa leken tijdens de test veel sterker", zo spreekt Ralf zijn verwachtingen uit bij F1-Insider.

De oud Formule 1-coureur is duidelijk over de opdrachten die de jonge Schumacher heeft komend seizoen. "Mick kan slechts drie dingen doen: zo weinig mogelijk fouten maken, sneller zijn dan zijn teamgenoot en dan optimaal voorbereid naar 2022 gaan. Het wordt een soort stagejaar voor hem, dus we moeten allemaal niet te veel verwachten", zo lezen we op Motorsport.com.

Biatleet Bø tóch eindwinnaar World Cup, knotsgekke vrouwenwedstrijd op slotdag

In het Zweedse Östersund is het World Cup-seizoen in het biatlon afgesloten. Dat gebeurde onder lastige omstandigheden - het waaide flink - met de massastarts. Bij de mannen werd nog volop gestreden om de eindzege in de World Cup, Tiril Eckhoff had die bij de vrouwen al binnen.

Vrouwen
Negen vrouwen begonnen met vijf treffers bij de eerste schietbeurt, aangevoerd door de Tsjechische Marketa Davidova en de Italiaanse Dorothea Wierer. De tweede schietbeurt leverde veel problemen op, maar niet voor Yuliia Dzhima: de Oekraïnse bleef als enige foutloos en pakte de leiding, maar had Davidova en Wierer wel in haar nek hijgen. Franziska Preuss schoot er ook één naast, maar zat er niet ver achter, net als de Wit-Russische Hanna Sola, die zelfs al twee keer gemist had.

De derde schietbeurt leverde een waar slagveld op: overal ging alles en iedereen de mist in, vaak meer dan eens, behalve Dzinara Alimbekava. De Wit-Russische, die al wel drie liggende missers had geschoten, rukte zo op naar de leiding, dertien seconden voor Wierer en twintig tellen voor de Duitse Janina Hettich, die Sola, Linn Persson uit Zweden en de Russische Svetlana Mironova achter zich aan had.

De laatste schietbeurt van het vrouwenseizoen werd weer tamelijk bizar, te beginnen met Wierer die maar niet schoot. Alimbekava schoot er drie naast, maar achter haar werd keer op keer gemist, behalve door Wierer: die schoot nog steeds niet. Alimbekava ging als eerste de slotronde in, op vijf tellen ineens gevolgd door Ingrid Landmark Tandrevold, die haar in de slotronde te grazen nam en zo haar eerste overwinning pakte. Lena Häcki ging als derde de slotronde in, maar Preuss ging er voorbij en finishte als derde.

Ondertussen schoot Wierer uiteindelijk dan toch vijf keer, maar dat duurde wel meer dan twee minuten en nóg gingen de laatste drie schoten mis. Ze zakte zo ver weg en werd uiteindelijk 26e.

Mannen
Het ging eigenlijk om één ding: de eindzege in de World Cup. De Noren Johannes Thingnes Bø en Sturla Holm Lægreid streden daarom, wie van hen als hoogste zou eindigen zou de titel pakken, met de kanttekening dat Lægreid wel in de top-8 moest finishen. Hij begon in elk geval lekker met vijf treffers in de eerste schietbeurt, waar Bø een strafronde aan zijn broek kreeg. Een andere Noor ging echter aan de leiding: Vetle Sjåstad Christiansen, voor de Fransman Simon Desthieux.

Bij de tweede schietbeurt nam de Rus Eduard Latypov de leiding over, net als de Zwitser Benjamin Weger bleef hij foutloos. Johannes Dale uit Noorwegen volgde al op een halve minuut met een grote groep achter zich, waaronder Lægreid, die zijn eerste misser noteerde. Bø zat er nog wat achter, hij schoot een tweede misser. Latypov schoot er twee mis bij de derde schietbeurt, net als Weger. Benedikt Doll en Antonin Guigonnat profiteerden en namen met vijf treffers de leiding over, vijftien tellen voor Latypov en Bø, die vlak voor concurrent Lægreid zat.

Guigonnat en Doll vergooiden hun kansen bij de laatste schietbeurt, Latypov sloeg terug en pakte plek één weer over. Desthieux zat er niet ver achter en verschalkte de Rus, wat de Fransman de winst opleverde. De World Cup werd in deze schietbeurt beslist: Bø schoot één keer mis, Lægreid twee keer en daarmee was het gedaan. Bø werd achter Latypov derde, Lægreid finishte als achtste en dus verdedigde Bø alsnog zijn World Cup-titel tegen dé sensatie van dit seizoen.

Demonstratie Museumplein: ruim 150 aanhoudingen en 12 mensen 'bestuurlijk verplaatst'

Zojuist heeft de gemeente Amsterdam aangegeven een groep mensen op het Museumplein aan te merken als een demonstratie, en deze direct ontbonden. De politie is gelijk begonnen met gebruik van het waterkanon om het museumplein weer 'leeg'te krijgen.

Update 20.30 uur: De Amsterdamse politie heeft haar handen vrijwel de hele middag vol gehad aan de 'demonstranten'op het Museumplein. Over de hele middag zijn er ruim 150 mensen aangehouden.

Zojuist heeft de politie Amsterdam dit nieuwsbericht gepubliceerd:
'Zondagmiddag 21 maart 2021 ontstond er een niet toegestane demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. De demonstratie werd door de driehoek ontbonden, een noodbevel werd afgekondigd en de politie trad vervolgens gefaseerd op. Hierbij zijn ruim 150 verdachten aangehouden. Het Museumplein en de omliggende omgeving waren vanaf 10.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De driehoek nam dit besluit naar aanleiding van signalen dat personen met wapens naar het plein wilden komen.

In de ochtend was een tekstkar op het Museumplein onklaar gemaakt en werd bij het toepassen van het preventief fouilleren een mes aangetroffen.

In de loop van de middag ontstond er een demonstratie op het Museumplein waar ongeveer 300 mensen aanwezig waren. Een demonstratie was op deze locatie niet toegestaan en mensen hielden zich niet aan de coronamaatregelen. Hierop is de demonstratie door de driehoek ontbonden.

De politie heeft gefaseerd opgetreden. Demonstranten zijn eerst aangesproken en gewaarschuwd. Toen zij het plein niet verlieten na bevel, trad de politie op door de waterwerper in te zetten en een ME-linie te vormen. De meeste betogers verlieten daarop het Museumplein. Onder de demonstranten bevonden zich mensen met lichaamsbeschermende kleding.

Verspreiding door de stad
Nadat het Museumplein leeg was, verplaatsten meerdere groepen zich in de omgeving van het plein.

Rond 16.00 uur verzamelden zich weer ongeveer 300 mensen op het Museumplein. Op basis van het noodbevel heeft de politie met versterkt geluid gevorderd om het plein te verlaten. Hier werd gehoor aan gegeven. De ME heeft vervolgens een linie gevormd op de Van Baerlestraat om te voorkomen dat het Museumplein wederom vol liep.

Aanhoudingen
Er zijn ruim 150 personen aangehouden, waarvan het merendeel op basis van artikel 2.2. van de APV (verstoren van de openbare orde). Ook zijn er 12 personen bestuurlijk verplaatst vanaf de Frans Van Mierisstraat. Dit gebeurde nadat de driehoek een noodbevel had afgekondigd om de openbare orde te handhaven.'

Update 14.15 uur: De ontruiming wekt veel boosheid op, maar toch geeft een moeder met haar kinderen hartjes aan de ME .

Eerdere berichtgeving:

I.R.Baboon for Champion!

Op dit moment gaat FOK! user en internetfenomeen I.R.Baboon de strijd aan in het programma "Beat the Champions" op RTL4.

Beat the Champions is een spelprogramma waarin quizliefhebbers het solo opnemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens neemt de kandidaat het helemaal alleen op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen, hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen.

Laten we allemaal even voor hem duimen en hem heel veel succes toe wensen!!

                                         

                                                          I.R.Baboon I.R.Baboon

CHAMPION I.R.Baboon !!!

CHAMPION I.R.Baboon !!!

Uitslag Heracles Almelo - Sparta Rotterdam

Heracles Almelo heeft op het allerlaatste moment een gelijkspel overgehouden aan het thuisduel met Sparta Rotterdam. Lennart Thy zette Sparta op voorsprong in de tweede helft en lange tijd leken de Rotterdammers met de winst ervandoor te gaan, maar in de blessuretijd maakte Rai Vloet na een fout van een Sparta-verdediger maakte Heracles alsnog gelijk: 1-1.

Heracles Almelo

1 - 1

Sparta Rotterdam

 90+3' Vloet    58' Thy
 
 Gele kaart: Bakis, (Heracles Almelo), L.Duarte, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Fadiga
Rente
Pröpper
Quagliata
Schoofs (Lunding/71)
Vloet
De la Torre
Azzaoui
Bakis (Kutucu/63)
Burgzorg (Kiomourtzoglou/ 63)
  Okoye
Abels
Vriends
Heylen
Meijers
L.Duarte
Smeets
Auassar (Emegha/87)
Harroui
Thy (Mijnans/87)
Burger (D.Duarte/67)

Schansspringster Kramer wint opnieuw en verstevigt leiding Blue Bird Tour

In het Russische Nizhny Tagil heeft schansspringster Marita Kramer haar klasse weer eens getoond. De geboren Nederlandse, uitkomend voor Oostenrijk, won voor de tweede keer op rij in de World Cup en pakte zo ook de winst in wedstrijd twee van de Blue Bird Tour, de Russische tegenhanger van de Vierschansentournee.

Marita Kramer deed het in de eerste ronde weer meer dan uitstekend en sprong naar een ruime leiding, voor de Japanse Sara Takanashi en de Sloveense Nika Kriznar, die Silje Opseth uit Noorwegen nog erg dicht bij zich zag staan. De gaten achter het leidende kwartet waren groter, waarbij de Japanse Nozomi Maruyama dat deel van het veld aanvoerde.

Daniela Iraschko-Stolz sprong in ronde twee naar de leiding en ging voorbij zowel Maruyama als Opseth, maar Kriznar wist haar positie wel overtuigend vast te houden. Takanashi kwam vlak achter de Sloveense terecht, met alleen Kramer nog bovenaan de schans. De geboren Nederlandse hield het hoofd koel en sprong naar een tweede ruime zege op rij, waardoor ze ook haar leiding in de Blue Bird Tour verstevigde.

Kabinet ziet geen ruimte voor versoepelingen coronaregels, avondklok blijft

Versoepelen van coronamaatregelen zit er op korte termijn niet in. Volgens ingewijden zal dat dinsdag de boodschap zijn van het demissionaire kabinet tijdens de persconferentie. Meer hierover in het DvhN.

Tijdens het Catshuisoverleg vandaag is volgens ingewijden geconcludeerd dat de ontwikkeling van de COVID-19 besmettingen daar onvoldoende ruimte voor biedt. "De druk op het systeem is te hoog”, concludeert een betrokkene na afloop van het beraad. Het reproductiegetal is met 1,14 te hoog, net als het aantal COVID-19 besmettingen van zo’n 100.000, klinkt het.

Dat houdt in dat er geen ruimte is om het hoger onderwijs weer in de klassen te laten plaatsvinden en om de terrassen te openen.

Wel is er het vooruitzicht dat, als over acht tot tien weken de meeste Nederlanders hun COVID-19 vaccinatie hebben gehad, er meer mogelijk zal worden.

Longo Borghini wint Trofeo Alfredo Binda, Vos tweede

Elisa Longo Borghini heeft op indrukwekkende wijze de Trofeo Alfredo Binda gewonnen. De 29-jarige Italiaanse reed in de laatste 25 kilometer reed op een van de vele beklimmingen weg uit het peloton en won vervolgens solo. Marianne Vos won het sprintje van de sterke achtervolgende groep.

De Trofeo Alfredo Binda is de oudste wielerkoers bij de vrouwen. De rensters moesten in totaal 142 kilometer afleggen met in de laatste zeventig kilometer, vier plaatselijke rondes met telkens de beklimmingen van Via Sciareda (0,8 km aan 8,4%), Chiesa Nuova di San Vittore en de Orino (3,1 km aan 4,4%).

Ondanks de vele aanvallen bleef het peloton lang samen. Op 25 kilometer van de aankomst op de beklimming van Orino plaatste Italiaanse kampioene Elisa Longo Borghini haar aanval. De renster van Trek-Segafredo had een klein gaatje op een sterk achtervolgende groep met daarin Marianne Vos. De Nederlandse had het gezelschap van Cecilie Uttrup Ludwig, Kasia Niewiadoma, Mavi García en Soraya Paladin.

Longo Borghini had bij het ingaan van de slotronde een voorsprong van vijftien seconden, maar in de slotronde bouwde de Italiaanse kampioene haar voorsprong alleen maar meer uit. Ze won uiteindelijk met een kleine twee minuten voorsprong. Vos, die in het verleden al vier keer deze wedstrijd wist te winnen, moest ditmaal genoegen nemen met een tweede plaats. Ze won het sprintje van de achtervolgende groep, voor de Deense Uttrup Ludwig.

Uitslag Vitesse - Willem II

Vitesse heeft zondag in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie dure punten verspeeld. De Arnhemmers kwamen thuis tegen degradatiekandidaat Willem II niet verder dan 0-0. Vitesse houdt ondanks het puntenverlies PSV en AZ, die de tweede plaats delen met 55 punten uit 27 wedstrijden, in het vizier. De Arnhemmers hebben 52 punten, vier meer dan nummer vijf Feyenoord.

Vitesse

0 - 0

Willem II

 
 Gele kaart: Rasmussen, Tannane, (Vitesse), Spieringhs, (Willem II)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 0
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Dasa
Doekhi
Cornelisse
Rasmussen
Wittek (Openda/ 46)
Tronstad (Vroegh/77)
Tannane (Manhoef/77)
Bero
Broja
Darfalou
  Muric
Owusu
v.Beek
Holmén
Köhn
Spieringhs
Trésor (Selahi/82)
Llonch
Nunnely (Köhlert/77)
Wriedt (Romeny/89)
Pavlidis

‘Linkse’ historicus Nadia Bouras krijgt intimiderende boodschap thuis: ‘Locatie in de gaten gehouden’

Nadia Bouras overweegt aangifte te doen tegen ‘Vizier Op Links’, nadat ze de boodschap heeft gekregen dat haar huis in de gaten wordt gehouden door volgers van het omstreden platform. Vanochtend zag Bouras dat op haar deurpost een sticker is geplakt, waaruit blijkt dat haar woning al is bezocht. 

Uitslag AZ - PSV

AZ heeft zondag in de strijd om de tweede plaats een belangrijke tik uitgedeeld aan PSV. De Alkmaarders waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren en nestelden zich op de ranglijst in punten naast de formatie van Roger Schmidt. PSV staat nog tweede op een verschil van vier doelpunten (+29 om +25).

AZ

2 - 0

PSV

 4' Karlsson
 68' T.Koopmeiners
   
 
 Gele kaart: Sangaré (PSV)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 0
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson
Letschert
Martins Indi
Wijndal
Midtsjö (Reijnders/79)
Gudmundsson (De Wit/66)
T.Koopmeiners
Stengs
Boadu (Duin/87)
Karlsson (Aboukhlal/87)
  Mvogo
Dumfries
Viergever
Teze
Max
Gakpo (Vertessen/46)
Rosario (Madueke/ 69)
Sangaré
Götze
Zahavi (Ihattaren/ 87)
Malen

Riiber sluit World Cup-seizoen noordse combinatie in stijl af

In het Duitse Klingenthal hebben de heren op de noordse combinatie het World Cup-seizoen afgesloten. Dat zou doorgaans moeten gebeuren in Schonach, maar wegens sneeuwgebrek ging dat niet door en ving Klingenthal het evenement op.

De Japanner Ryota Yamamoto sprong weer eens het beste, maar aangezien hij bepaald niet de beste langlaufer van het stel is kwam het gevaar vooral achter hem: de dominante Jarl Magnus Riiber mocht zeven seconden later beginnen aan het langlaufen, op twee tellen gevolgd door zijn Noorse landgenoot Espen Bjørnstad.

Het leek dit keer wel spannender te worden, want met de Duitsers Manuel Faisst (+0:31) en Fabian Riessle (+0:35), de Oostenrijkse wereldkampioen Johannes Lamparter (+0:49) en de Duitsers Vinzenz Geiger (+1:17) en Eric Frenzel (+1:20) lagen er voor meer mannen mogelijkheden om flink naar voren te komen in tien kilometer op de langlaufski's.

Bjørnstad en Riiber zaten in no-time bij Yamamoto, Lamparter voegde zich na een kilometer of drie bij Faisst en Riessle, hoewel Faisst vervolgens snel moest lossen. Kort na de helft van de wedstrijd moest Yamamoto afhaken bij de twee Noren, waardoor Riessle en Lamparter hem op konden jagen, met succes. De groep daarachter leek geen bedreiging te gaan vormen voor de podiumplekken, terwijl Riessle en Lamparter het gat naar de twee koplopers ook niet echt konden verkleinen.

De twee leidende Noren gingen op weg naar de finish, waarbij duidelijk werd wie de grote man was: Bjørnstad moest afhaken en Riiber pakte zijn negende overwinning van het seizoen. In de sprint om de derde plek moest Lamparter zich gewonnen geven tegen Riessle, die zo voor eigen publiek nog een mooi seizoenseinde kende. Yamamoto finishte nog op een keurige vijfde plek door nota bene de snelle Geiger eruit te sprinten.

Linda de Mol poept niet buitenshuis

Wie had dit niet willen weten? Linda de Mol kan buitenshuis niet poepen, 'lukt echt niet' aldus de Mol. Als ze al ergens naar de wc gaat dan is het volgens haar alleen maar om haar blaas te legen. Ze loopt liever de hele dag met samengeknepen billetjes (lees: reet!) rond en bewaart haar bolus tot ze veilig thuis haar opgehoopte stront eruit kan persen.

Nog 62 dagen tot de grote Finale Eurovisiesongfestival 2021 !

We tellen samen met het songfestivalforum af naar de finale van het Eurovisie Songfestival op 22 mei te Rotterdam

Om alvast in de stemming te komen hier een recap van alle deelnemers van dit jaar:

Skiër Feller sluit World Cup-seizoen af met slalomwinst in Lenzerheide

Het World Cup-seizoen in het alpineskiën zit er na zo'n vijf maanden op: in het Zwitserse Lenzerheide werd de winter afgesloten met een laatste slalom bij de mannen, waar net als bij de vrouwen de eindklassementen al verdeeld waren.

De slalombokaal was vooraf al binnen voor Marco Schwarz, maar de Oostenrijker deed het niet rustig aan: hij noteerde de snelste tijd in run één, 0,18 seconden voor de Fransman Clement Noël. De Oostenrijkse vicewereldkampioen Adrian Pertl volgde op 0,62 seconden, één honderdste voor de grote Zwitser Ramon Zenhäusern.

Ook de Duitser Linus Strasser (+0,72), Manuel Feller uit Oostenrijk (+0,94) en de Zwitser Loïc Meillard (+0,97) bleven nog binnen een seconde van Schwarz, de jonge Italiaan Alex Vinatzer gaf exact één tel toe en de kersverse winnaar van de algemene World Cup, Alexis Pinturault, stond negende op 1,09 seconden.

Pinturault zette in de tweede run een scherpe tijd neer, waarmee hij Vinatzer en Meillard passeerde. Feller dook 0,11 seconden onder Pinturault's tijd door, Strasser leverde zes plekken in. Zenhäusern was aardig onderweg, maar Doppelmeter bleef achter een poortje hangen en vervolgens finishte ook Pertl niet.

Noël kwam 0,08 seconden tekort om Feller's tijd te verbeteren, waarna Schwarz het World Cup-seizoen af mocht sluiten. Dat ging niet geweldig: hij maakte een fout en finishte op 0,76 seconden van Feller als zesde, waardoor zijn landgenoot de winst pakte, voor Noël en Pinturault.

COVID-19: 7025 nieuwe besmettingen en 15 doden, totaal 1.201.545 en 16.275

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 7025 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.201.545 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 194 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1462 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 31 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 611 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 15 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 16.275 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Docent Calandlyceum op non-actief na uitspraak over "klote-Marokkaantjes"

Het schoolbestuur van het Calandlyceum in Amsterdam - Nieuw-West is een onderzoek naar een docent gestart. Aan het einde van een online les zou de man tegen zijn vrouw hebben gezegd: "Ik ben bijna klaar met die klote-Marokkaantjes." Hij had niet door dat zijn microfoon nog aanstond en dat de leerlingen hoorden wat hij zei. Zo meldt AT5.

Het incident vond vorige week plaats, bevestigt de directie van de school. "Wij keuren de opmerking absoluut af en betreuren dit", laat directeur Wendelien Hoedemaker in een reactie weten aan AT5. "Wij staan als school voor inclusie en voor gelijkwaardigheid. Daar past dit totaal niet bij."

Sancties
"Ik zal sancties niet schuwen en ik zal passende maatregelen nemen", zegt Hoedemaker. "Wat die sancties zullen inhouden, besluiten we naar aanleiding van de resultaten van het interne onderzoek", aldus de directeur. Zolang het onderzoek loopt zal de docent geen les geven.
Het bestuur heeft inmiddels aan alle ouders, leerlingen en medewerkers van de school een bericht gestuurd over het incident. "We zullen, mede naar aanleiding van dit incident, de dialoog op school intensiveren en juist nu deze ingewikkelde en ongemakkelijke gesprekken aangaan met de leerlingen, docenten en ouders", aldus de directie.

Op sociale media doet een mail de ronde die de docent aan zijn collega's zou hebben gestuurd. In deze mail zegt hij zich voor het incident te schamen. Of deze mail daadwerkelijk van de docent komt, wil Hoedemaker niet zeggen.

Uitslag PEC Zwolle - VVV-Venlo

Jos Luhukay is er in zijn eerste duel als hoofdtrainer bij VVV-Venlo niet in geslaagd punten te pakken. Op bezoek bij PEC Zwolle werd de achtste wedstrijd op rij verloren: 2-1.

VVV was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg ook meerdere kansen op de 0-1. Vito van Crooij was vanuit een vrije trap gevaarlijk, maar de beste kans was er voor Georgios Giakoumakis. De Griekse topscoorder had echter zijn vizier niet op scherp, want uit een vrije kopkans kopte hij de bal naast.

Gedurende de eerste helft kwam PEC Zwolle wat beter erin en probeerde de thuisploeg het met enkele afstandsschoten. Dat leverde nog niet het gewenste resultaat op en dus gingen de beide ploegen rusten met een 0-0 stand. Zwolle zette in het begin van de tweede helft het spel door, waarmee ze de eerste helft waren geëindigd. Na een uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via een kopbal van Invaller en Manchester City-huurling Slobodan Tedic.

Lang kon Zwolle niet genieten van de voorsprong want Roy Gelmi sloeg na een corner toe uit een scrimmage. Toch zouden de drie punten in Zwolle blijven: Christian Kum veroorzaakte een ongelukkige penalty, die werd benut door Thomas Lam.

Nummer vijftien VVV verloor zo zijn achtste competitiewedstrijd op rij en staat nog wel op de vijftiende plaats, maar kan vandaag door Willem II voorbij worden gestoken als Willem II minimaal een puntje haalt tegen Vitesse. PEC Zwolle lijkt zich door de zege wel veilig te hebben gespeeld en het verschil met VVV bedraagt nu zeven punten in het voordeel van Zwolle.

PEC Zwolle

2 - 1

VVV-Venlo

 66' Tedic
 79' Lam(pen)
   69' Gelmi
 
 Gele kaart: Lam, (PEC Zwolle), Giakoumakis, (VVV-Venlo)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 0
Arbiter: Oostrom
 
Opstelling:   Opstelling:
Mous
v.Polen
Kersten
Lam
Paal
Reijnders (v.Duinen/63)
Saymak (Clement/63)
Huiberts
Misidjan (Nakayama/87)
Buitink (Tedic/46)
Manuel (Pherai/20)
  Kirschbaum
Pachonik
Gelmi
Da Graca
Kum (Arias/81)
Guwara
Post (Essanoussi/74)
V.v.Crooy
Janssen
Giakoumakis
Hunte (A.Donis/60)

Het nutteloze feitje van de dag: Winterspelen in Nederland, het kon zomaar

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

De Olympische Zomerspelen naar Nederland halen is een idee wat nog weleens besproken wordt, maar de Winterspelen in ons land klinkt gek. Maar wist je dat Nederland de Winterspelen daadwerkelijk mocht gaan organiseren in ons land? In 1921 kreeg Nederland de Olympische Spelen van 1928 na een aantal mislukte pogingen toegewezen. Op dat moment bestonden er eigenlijk alleen nog maar Olympische Zomerspelen. Er waren altijd wel enkele wintersportonderdelen aanwezig op die Spelen. De Winterspelen ontstonden doordat de wintersportonderdelen van de Olympische Spelen in 1924 in Parijs gehouden werden in een ‘Wintersportweek’ in het daarvoor bestemde seizoen in het in de Franse Alpen gelegen Chamonix. Deze formule beviel het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zo dat er vanaf toen aparte Olympische Winterspelen georganiseerd zouden worden.

Het IOC besloot dat het gastland van de Olympische Spelen het recht kreeg zowel de Zomer- als Winterspelen te mogen organiseren. Hiermee kreeg Nederland dus ineens het recht naast de reeds geplande Spelen in Amsterdam ook de Winterspelen te mogen organiseren. Iets waar het Nederlands Olympisch Comité (NOC) aanvankelijk geen rekening mee gehouden had. Die regel werd pas na de Tweede Wereldoorlog afgeschaft. Tot die tijd vonden Zomer- en Winterspelen in hetzelfde land plaats zoals in Los Angeles en Lake Placid in 1932 en Berlijn en Garmisch-Partenkirchen in 1936.

Aanvankelijk overwoog het NOC daadwerkelijk de Winterspelen te gaan organiseren maar uiteindelijk zag men er toch vanaf. Wil je meer weten over dit bijzondere stukje Nederlandse sportgeschiedenis? Lees dan deze special die eerder op FOK! verscheen.

Het Olympisch Stadion in Amsterdam dat werd gebouwd voor de Zomerspelen in 1928. Na de komende Winterspelen in Sochi zal het stadion het decor zijn voor diverse schaatswedstrijden (WikiCommons/www.geheugenvannederland.nl)
Het Olympisch Stadion in Amsterdam dat werd gebouwd voor de Zomerspelen in 1928. Na de komende Winterspelen in Sochi zal het stadion het decor zijn voor diverse schaatswedstrijden (WikiCommons/www.geheugenvannederland.nl)

Nieuw-Zeelandse skisensatie Robinson sluit World Cup-seizoen af met fraaie zege

In het Zwitserse Lenzerheide is het World Cup-seizoen voor de alpineskiesters afgesloten. Dat gebeurde met de achtste en laatste reuzenslalom van het seizoen, waar behalve de dagwinst weinig meer te behalen viel: het eindklassement op de reuzenslalom en het algemeen klassement waren al beslist.

In run één was Mikaela Shiffrin de beste, maar de verschillen in de top waren klein: de verrassende Sloveense Meta Hrovat volgde op één tiende van een seconde, net als de Italiaanse Marta Bassino, die al zeker was van eindwinst in het reuzenslalomklassement. De zoals altijd uiterst aanvallend skiënde Nieuw-Zeelandse Alice Robinson stond vierde op 0,77 seconden, verder bleven alleen de Zwitserse Michelle Gisin (+0,81) en de Oostenrijkse slalomkoningin Katharina Liensberger (+1,08) nog een beetje in de buurt van Shiffrin.

Liensberger leverde in de tweede run een plekje in bij Federica Brignone, die ook nipt voorbij ging aan Gisin. Robinson maakte weer grote indruk en dook maar liefst 1,29 seconden onder Brignone's tijd door, waarna Bassino vier plekken inleverde en Hrovat op 0,48 seconden van de Nieuw-Zeelandse terecht kwam. Shiffrin mocht het vrouwenseizoen dan afsluiten, maar kon niet aan wonderkind Robinson tippen: ze kwam 0,28 seconden tekort en de jonge Nieuw-Zeelandse boekte alweer de derde World Cup-zege uit haar loopbaan.

Black Lives Matter demonstreert in Amsterdam en Den Haag tegen racisme en discriminatie

Black Lives Matter Den Haag protesteert vandaag in het Westerpark in Amsterdam en op de Koekamp in Den Haag tegen racisme en discriminatie. Dat meldt de organisatie, die oproept de bijeenkomst ‘veilig, vreedzaam en krachtig te laten verlopen’. Zo meldt het AD.

Verder zegt de organisatie van de demonstratie er vanuit te gaan dat ‘de gemeente en politie alles zullen doen om het recht op betoging veilig te stellen en om de dag goed te laten verlopen'. 




Update 13.50 uur: Zojuist heeft de gemeente Amsterdam aangegeven dat het te druk wordt in het Westerpark en opgeroepen om niet meer naar het Westerpark te komen.

Eerdere berichtgeving: 

Israelische rechtbank beslist: zonder COVID-19 test of -vaccin niet aan het werk

Werkgevers in Israël mogen werknemers die geen coronavaccinatie of reguliere tests wensen te ondergaan, weigeren op hun werkplek.

Dat heeft een arbeidsrechtbank in Tel Aviv beslist in een rechtzaak die was aangespannen door een assistent-leraar. Ze had zowel een COVID-19-vaccinatie als COVID-19 testen geweigerd en was toen niet meer welkom op een basisschool waar zij werkt. De rechtbank oordeelde dat het recht van de hulpleraar niet sterker woog dan het “recht van leerlingen, ouders en leerkrachten op leven”. Tegelijkertijd riep de rechtbank de wetgever op om duidelijkheid te scheppen in de wetgeving. Sommige Israëlische bedrijven leggen sancties op aan werknemers die weigeren zich te laten vaccineren tegen COVID-19.

In Israël is ongeveer de helft van de negen miljoen inwoners gevaccineerd sinds de vaccinatiecampagne drie maanden geleden begon. Het aantal infecties daalt langzaam maar zeker, evenals het aantal mensen dat ernstig ziek is door COVID-19.

Slopestylewinst voor snowboarders Kleveland en Gasser in Aspen

De beste freestyle snowboarders ter wereld zijn nog altijd in Aspen, waar eerder in de week het wereldkampioenschap werd afgesloten. De World Cup aldaar is in volle gang, zaterdagavond stond de slopestyle op het programma.

Vrouwen
De winst ging naar de Oostenrijkse Anna Gasser, die op de rails indruk maakte met een switch back blunt 270 en op de kickers onder meer lekker scoorde met een front double 900 indy en een back 1080 melon, wat haar 81,90 punten opleverde. Daarmee klopte ze de Amerikaanse Hailey Langland, die op 72,30 bleef steken, terwijl Enni Rukajärvi uit Finland met 71,91 de derde plek pakte. De jonge Nederlandse Melissa Peperkamp werd veertiende in de kwalificaties en haalde daarmee de finale niet.

Mannen
De Noor Marcus Kleveland pakte de wereldtitel op de slopestyle en zette zijn vorm zaterdag door: hij werd beloond met de winnende score van 87,58 punten voor onder meer zijn hardway cab 270 270 out op de rails en een back 1620 melon en cab 1620 indy op de kickers. De Amerikaanse olympisch kampioen Redmond Gerard werd met 82,16 punten tweede, voor de 81,90 van de Canadees Mark McMorris. Casper Wolf bleef hangen op een dertigste plek in de kwalificaties.

Uitslag RKC Waalwijk - FC Groningen

RKC Waalwijk heeft in de strijd om de onderste regionen van de Eredivisie te verlaten uitstekende zaken gedaan. De Waalwijkers wonnen thuis met 3-1 van FC Groningen en hebben hiermee het gat naar nummer zestien Willem II tot vijf punten vergroot, al hebben de Tilburgers nog wel een wedstrijd tegoed.

RKC werd in het eerste kwartier van de wedstrijd flink in het zadel geholpen door FC Groningen. Foutjes van Ko Itakura en Bart van Hintum zorgden ervoor dat Thijs Oosting al heel snel een 2-0 voorsprong op de borden kon zetten. De bezoekers knokten zich daarna in de wedstrijd en na een half uur spelen maakte Ahmed El Messaoudi de aansluitingstreffer.

Na rust had Groningen het beste van het spel, maar het vizier van El Messaoudi en Kian Slor stond niet op scherp. RKC kon er alleen via counters uitkomen en uit één ervan zette Sylla Sow de 3-1 einduitslag op de borden.

RKC Waalwijk

3 - 1

FC Groningen

5' Oosting
15' Oosting
86' Sow
  33' El Messaoudi
 
Gele kaart: Touba, (RKC Waalwijk), Da Cruz, Itakura, (FC Groningen)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 0
Arbiter: Van der Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Bakari
Meulensteen
Touba
Quasten (Lutonda/85)
Van der Venne (Gaari/89)
Anita
Tahiri (Mulder/85)
Daneels (Sow/46)
Oosting
John (Azhil/61)
  Padt
Te Wierik
Itakura
Van Hintum (Dammers/46)
Gudmundsson (Abraham/63)
El Hankouri
D. van Kaam (Dankerlui/46)
Suslov (Matusiwa/81)
El Messaoudi
Joosten (Slor/63)
Da Cruz

Snowboardster Jörg sluit carrière af met podiumplekken, dubbelslag March

In de diepe sneeuwlagen van het Duitse Berchtesgaden is het World Cup-seizoen voor de alpinesnowboarders afgesloten. Dat gebeurde met een parallelslalom op zaterdag, gevolgd door een teamwedstrijd op hetzelfde onderdeel op zondag.

Vrouwen
Selina Jörg kondigde vooraf aan afscheid te gaan nemen en dat deed de Duitse winnares van olympisch zilver (2018) in stijl: via zeges op de Zwitserse Ladina Jenny, de Oostenrijkse Julia Dujmovits en landgenote Carolin Langenhorst plaatste ze zich voor de finale. Dat deed Julie Zogg uit Zwitserland ook en wel via de Oostenrijkse veterane Claudia Riegler, diens landgnote Daniela Ulbing en de Japanse Tsubaki Miki.

In de kleine finale ging Miki onderuit, waardoor Langenhorst haar eerste podiumplek in ruim vier jaar tijd kon pakken. Jörg ging in de finale aan de leiding, maar in de slotmeters kwam Zogg nog langszij en pakte ze de winst af van de tweevoudig regerend wereldkampioene op de parallelreuzenslalom, die zo wel op mooie wijze individueel afscheid kon nemen. Michelle Dekker en Kiki Bedaire de Prairie plaatsten zich niet voor de knockoutfase.

Met haar zege wipte Zogg in het eindklassement op de parallelslalom over de tegenvallende Russische Sofia Nadyrshina heen, het algemeen klassement - inclusief de reuzenslalom - was voor de Duitse Ramona Hofmeister.

Mannen
Aaron March deed een gooi naar de eindwinst in de World Cup en dat ging goed: hij klopte de Japanner Shinnosuke, de Oostenrijker Andreas Prommegger en landgenoot Edwin Coratti op weg naar d finale. Daarin trof hij de Oostenrijker Alexander Payer, die won van landgenoot Lukas Mathies, de Italiaan Mirko Felicetti en nóg een landgenoot, Arvid Auner.

In de kleine finale was Auner met één honderdste te sterk voor Coratti, waardoor de Oostenrijker zijn eerste World Cup-podium kon vieren. March zette alles op alles in de spannende finale en wist daarin met welgeteld acht honderdsten van een seconde af te rekenen met Payer.

Veteraan March, die al zo'n anderhalf decennium meedraait in de World Cup, pakte daarmee na 2017 opnieuw de parallelslalombokaal, maar voor het eerst in zijn carrière ook de algemene parallelbeker.

Landenwedstrijd
Ondanks de aanwezigheid van twee of zelfs drie duo's voor meerdere landen, waren de halve finales mooi verdeeld: Dario Caviezel en Julie Zogg uit Zwitserland klopten het 'oude' Oostenrijkse duo Claudia Riegler/Andreas Prommegger, Dmitry Loginov en Sofia Nadyrshina waren namens Rusland te sterk voor de Duitsers Selina Jörg en Stefan Baumeister.

In de kleine finale rekenden Baumeister en Jörg af met Prommegger en Riegler, waardoor Jörg's carrière definitief voorbij was. Loginov en Caviezel gingen in de finale exact gelijk op, maar Nadyrshina wist Zogg te verslaan en schonk het Russische team zo de winst.

Freestyleskiërs Stevenson en Ledeux winnen slopestyle Aspen

In het Amerikaanse Aspen is de World Cup freestyleskiën enkele dagen na het afsluiten van het WK aldaar weer vervolgd. Zaterdag stonden de slopestyles op het programma, waarvan het seizoen volgende week wordt afgesloten in het Zwitserse Silvaplana.

Vrouwen
Na een teleurstellend WK, waarin ze op de slopestyle genoegen moest nemen met plek vier, sloeg Tess Ledeux terug: in haar derde run scoorde de jonge Française met onder meer een sterke switch left 1080 japan, switch right bio 900 safety en left double cork 1260 mute in totaal 83,90 punten, goed voor de winst. Plek twee was voor de pas 16-jarige Britse Kirsty Muir (81,00), voor de Russische big air-wereldkampioene Anastasia Tatalina (78,55).

Mannen
Voor Colby Stevenson was er zilver op het WK, maar dit keer was hij de beste: hij kreeg in zijn derde run 91,40 punten voor onder meer een left nose butter 450 on 270 out op de rails en een switch left double cork 1440 stalefish en left double cork 1620 stalefish op de kickers. Zijn Amerikaans landgenoot Mac Forehand pakte met 86,60 punten de tweede plek, voor de 84,46 punten van de Zweedse veteraan Henrik Harlaut.

FOK! Wat een weer: wolkenvelden maar overwegend droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het bewolkt en in Limburg kan er eerst nog wat lichte motregen vallen. In de middag komt de zon vooral in het midden en zuiden af en toe tevoorschijn en is het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur varieert van 7°C in het noorden tot 9°C in het zuiden. De noordwestenwind is matig, in de kustprovincies af en toe vrij krachtig. Vlak aan zee is de wind vrij krachtig, aan de noordkust eerst af en toe krachtig.

In de nacht naar maandag zijn er wolkenvelden, waar mogelijk lokaal wat lichte regen uit valt. Niet overal is het bewolkt en waar het langduriger opklaart kan een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van lokaal 1°C in opklaringen tot ca. 5°C aan zee. De wind draait geleidelijk naar west tot noordwest en neem af naar zwak tot matig.

Maandagochtend overheerst de bewolking, in de loop van de dag breekt de zon af en toe door. Het is overwegend droog, maar lokaal kan het even licht regenen. De middagtemperatuur komt uit op 8 à 9°C. De noordwestelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

DJMO liep gisteren van Nunspeet naar 't Harde  (Foto: FOK!)
DJMO liep afgelopen week van Nunspeet naar 't Harde (Foto: FOK!)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Fieldlab optimistisch over festivalzomer: ‘Politiek moet het aandurven’

Met bijna zeven proefevenementen achter de rug is Fieldlab Evenementen voorzichtig optimistisch over de komende zomer. Volgens programmamanager Pieter Lubberts is het mogelijk om vanaf mei of juni weer veilig evenementen te organiseren, maar daarin heeft de politiek wel de regie. Meer hierover in De Stentor.

Veteranen en Rode Kruis distantiëren zich van protest op Museumplein

Het Veteranen Platform neemt afstand van de acties van vermeende veteranen bij het protest tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam zaterdagmiddag. Ook het Rode Kruis distantieert zich en roept op dat anderen het embleem van de organisatie niet mogen gebruiken. Zo meldt AT5.

Volgens de belangenorganisatie van alle Nederlandse veteranen is er op een besloten Facebookpagina opgeroepen om bij het protest op het Museumplein als veteranen een buffer te vormen tussen demonstranten en de politie.

"Door dit te doen als (vermeende) veteraan wordt er gesuggereerd dat zij dit doen namens alle veteranen", aldus de vereniging. "Het Veteranen Platform distantieert zich volledig van deze actie en staat schouder aan schouder met de politie tegen elke vorm van onwettelijke actie."

Baretten
Op het plein stonden vanmiddag demonstranten met baretten lijnrecht tegenover de politie. Sommigen hadden ook een legerbroek of -jas aan. Of het daadwerkelijk om veteranen ging is niet duidelijk. Andere demonstranten hadden een witte jas aan, sommigen met het logo van het Rode Kruis op hun kleding.

Het Rode Kruis meldt dat het symbool van de organisatie niet zomaar mag worden gebruikt. "Het is namelijk een beschermd embleem. Dit staat zelfs in de wet", aldus de organisatie. "Het rode kruis, de rode halve maan en het rode kristal worden wereldwijd erkend. Zo weet je bij het zien van deze symbolen overal ter wereld dat je te maken hebt met een onpartijdige hulpverlener."

Zie ook: Demonstratie Amsterdam, 58 aanhoudingen en 1400 mensen 'bestuurlijk verplaatst'


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.