FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 januari 2021

Random Pics van de Dag #215

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Ook "avondklokgedoe" in Helmond, politie bekogeld met stoeptegels

In Helmond is het vanavond onrustig geworden tijdens een demonstratie tegen de avondklok bij sportpark de Braak. Tijdens deze demonstratie werd vuurwerk afgestoken en stoeptegels naar de aanwezige politie gegooid. De groep heeft zich inmiddels verplaatst en loopt verspreid de wijk in, mogelijk richting binnenstad. De politie heeft  ter versterking de Mobiele Eenheid (ME) opgeroepen.

In het sportpark brak een kleine brand uit bij tennisvereniging HTV. De brandweer was snel ter plaatse om die te blussen. Het is onduidelijk of de brand is aangestoken door de demonstratie.

Bij de brand stonden enkele mensen op straat toe te kijken. Al snel verzamelde zich een groep van zo'n vijftig mensen nabij sportpark De Braak. Deze menigte stak vuurwerk af en gooiden stoeptegels richting de politie.

Watabe stunt en klopt Riiber op noordse combinatie, Noorse teamsprintwinst

De World Cup op de noordse combinatie streek dit weekeinde neer in Lahti. Daar stond zaterdag een teamsprint op het programma, zondag was het ieder voor zich in de individuele wedstrijd.

Teamsprint
Vier teams sprongen zich naar een goede uitgangspositie en startten binnen vier seconden van elkaar bij het langlaufen: Mario Seidl/Bernhard Gruber (Oostenrijk-1), Eric Frenzel/Terence Weber (Duitsland-2), Ryota Yamamoto/Akito Watabe (Japan-1) en Fabian Riessle/Vinzenz Geiger (Duitsland-2). Ook Jørgen Gråbak/Jarl Magnus Riiber (Noorwegen-1, +0:27) en Ilkka Herola/Eero Hirvonen (Finland-1, +1:09) waren zeker nog niet kansloos, gezien hun langlaufkwaliteiten.

De eerste vier van tien ronden zorgden niet voor een schifting, in ronde vijf openden Frenzel en Riessle de aanval en moesten Seidl en Yamamoto afhaken, terwijl Gråbak ze bijna inhaalde. Riiber en Watabe gooiden het gas erop in de strijd om plek drie, de oude Gruber had grote moeite om bij de twee in het spoor te blijven.

In zijn voorlaatste ronde haalde Gråbak samen met de verrassend sterke Yamamoto Frenzel bij, wiens teamgenoot Weber grote moeite had om Riiber en Watabe te volgen - Riessle en Geiger sloegen ondertussen een gat. Gråbak liet Yamamoto in zijn laatste rondje achter en sloot aan bij Riessle, waardoor Riiber en Geiger om de winst moesten vechten in de laatste ronde.

Het tempo van de koplopers lag aanvankelijk niet bepaald hoog en Watabe kon zowaar weer aansluiten, waarna Riiber als eerste echt de aanval opende. Geiger moest alle zeilen bij zetten, maar de vogel was gevlogen en Riiber en Gråbak pakten de winst, voor Geiger/Riessle en Watabe/Yamamoto.

Individuele wedstrijd
Yamamoto en Akito Watabe sprongen het beste, Riiber mocht na 28 seconden als derde beginnen aan het langlaufen. Veel gevaar leek er van achteren niet te komen: de eerstvolgende sterke langlaufer was Johannes Rydzek, die al op 1:06 minuten van de leiders stond, terwijl Riessle en Gråbak na respectievelijk 1:20 en 1:42 minuten pas mochten vertrekken.

Halverwege de tien kilometer langlaufen sloot Riiber aan bij de twee Japanners, op zo'n vijftig seconden vormden Riessle, Rydzek en Terence Weber het Duitse achtervolgingstrio. In de tweede helft was het opvallend genoeg Watabe die een serieuze aanval plaatste, terwijl Yamamoto tegen de verwachtingen in bij de doorgaans zo dominante Riiber kon blijven.

Met dik anderhalve kilometer te gaan liet Riiber Yamamoto dan toch achter, terwijl Rydzek en Riessle - Weber was afgehaakt - de jacht op de eenzame Japanner openden. Vooraan wist Watabe het vol te houden en een knappe eerste zege van de winter te boeken, tien seconden voor Riiber. Yamamoto hield uiterst knap stand en werd derde, de eerste podiumplek voor de Japanner die doorgaans op de langlauflatten veel tijd inlevert.

Rellen in Schilderswijk Den Haag na oproep op social media

Vanavond is het onrustig in de Schilderswijk te Den Haag. Eerder vandaag is er op social media een oproep gedaan om te "demonstreren"op het Hobbemaplein. Meer beelden op op .

Rond 20.00 uur begon het inderdaad onrustig te worden. Auto's reden toeterend door de wijk; er werden vuilbrandjes gesticht, en er werd met vuurwerk gegooid. De politie neemt voorlopig een afwachtende houding aan, mogelijk om te kijken of de mensen om 21:00 uur naar binnen gaan i.v.m. de avondklok.

Rond 20.30 uur verschenen er ook politiehonden in de wijk.

Rond 20.35 uur keerde een groep van zo'n 200 man zich tegen de poilitie. Zij hebben met spoed versterking moeten vragen van de Mobiele Eenheid. Kort na deze ongeregeldheden zijn diverse ramen van politievoertuigen gesneuveld.

Rond 21.35 uur is gepoogd een bouwkeet op in de brand te steken. Er is een ruit in gegooid en er komt wat lichte rook uit de bouwkeet. Brandweer is ter plaatse voor controle.

Oproep demonstratie Hobbemaplein Den Haag 24 januari
Oproep demonstratie Hobbemaplein Den Haag 24 januari

Manchester United tikt Liverpool uit FA Cup

Liverpool krijgt weer een nieuwe dreun te verwerken. De ploeg van Jürgen Klopp scoort al weken niet in de Premier League en verloor vanavond ook in de vierde ronde van de FA Cup. Rivaal Manchester United was op Old Trafford met 3-2 te sterk.

In de Premier League kwam titelverdediger Liverpool al 438 minuten niet tot scoren. In de beker ging het uiteindelijk ook mis. Liverpool begon vanavond op Old Trafford wel goed en kwam na achttien minuten op voorsprong via Mohamed Salah. Acht minuten later maakte Mason Greenwood echter al gelijk. Drie minuten na rust gaf Greenwood ook de assist bij de 2-1 van Marcus Rashford, al zat Liverpool-verdediger Rhys Williams flink mis bij die pass. Tien minuten later schoot Salah opnieuw raak, goed voor de 2-2.

Manchester United ging uiteindelijk door in de FA Cup. De Portugese spelmaker Bruno Fernandes schoot in de 78e minuut een vrije trap prachtig binnen. 

Ole Gunnar Solskjaer was lyrisch over matchwinner Fernandes na de wedstrijd. "Gisteren na de training bleef hij nog 45 minuten op het trainingsveld om vrije trappen te oefenen. Ik moest hem naar binnen roepen, maar toen hij achter de bal ging staan had ik dus wel vertrouwen in een goede afloop. Hij is een geweldige speler, maar het is zeker geen sprake van puur talent of geluk. Hij werkt keihard op de training, ook aan zijn vrije trappen en penalty's", zei een glunderende Solskjaer bij de BBC.

Donny van de Beek stond in de basis en mocht 65 minuten meedoen, maar kon opnieuw het verschil niet maken. Hij had de minste balcontacten van alle spelers op het veld. In de Premier League kwam Van de Beek al zeven wedstrijden op rij niet van de bank. Georginio Wijnaldum, die dit seizoen de meeste minuten maakt van alle spelers bij Liverpool, werd na 62 minuten vervangen door de Senegalese aanvaller Sadio Mané.

Skicrossers door de mist naar mooie finales in Idre Fjäll

De World Cup skicross in het Zweedse Idre Fjäll is zondag na een lange week afgesloten. Dat gebeurde in uiterst mistige omstandigheden, het was bij tijd en wijlen schier onmogelijk de races te volgen.

Vrouwen
Zwitserland was goed vertegenwoordigd, want Fanny Smith en Talina Gantenbein stonden in de finale. Namens Canada deed Marielle Thompson mee en de Franse winnares van zaterdag, Alizée Baron, was er ook weer bij.

Smith had weer eens de beste start, Baron volgde. De ervaren Zwitserse ging als leidster het lastige rechte finishgedeelte op en hield het vol: Smith won, voor Baron, Thompson en Gantenbein.

Mannen
Met Ryan Regez en Jonas Lenherr stonden er ook bij de mannen twee Zwitsers in de finale, naast de Canadees Reece Howden - de winnaar van een dag eerder - en de Duitser Cornel Renn.

Howden ging er bij de start vandoor en kreeg de Zwitsers achter zich aan. Die leken hem op het rechte stuk te bedreigen, maar Howden hield vol en pakte de winst, voor Regez, Lenherr en Renn.

Luiten eindigt in de middenmoot in Abu Dhabi

Joost Luiten is bij de Abu Dhabi HSBC Championship in de middenmoot geëindigd.De 35-jarige golfer kon na een matige ronde op zaterdag (74 slagen) ook op zondag niet uitblinken. Met een ronde van 71 kwam hij uit op een totaal van 284 slagen, goed voor de gedeelde 35e plek en een bedrag van bijna 45.000 euro aan prijzengeld.

Luiten noteerde op zondag één birdie op hole twee. De resterende zeventien holes tikte hij af met par. De hoofdprijs van ruim één miljoen euro ging naar de Brit Tyrrell Hatton, die dankzij een slotronde van 66 slagen op een totaal van 270 eindigde. De Australiër Jason Scrivener werd tweede. Hij had vier slagen meer nodig. De Noord-Ier Rory McIlroy belandde op de derde plek in het eindklassement met een score van 275 slagen.

Ryan Gravenberch vond Ajax niet op hun best tegen Fortuna Sittard

Ajax heeft vandaag 1-2 gewonnen tegen Fortuna Sittard. Het was geen gemakkelijk middag in het besneeuwde Sittard. Ook middenvelder Ryan Gravenberch vond Ajax niet op hun best spelen: "Het was niet ons beste potje."

"We hebben veel kansen gehad die we niet hebben afgemaakt. En ons positiespel was vandaag ook niet best", vertelt Gravenberch aan AT5. De middenvelder zegt onder de indruk te zijn van Fortuna Sittard: "Ze hebben het goed gedaan. Ze hebben van achteruit opgebouwd dus complimenten voor Fortuna."

Volgens Gravenberch heeft Ajax het zichzelf moeilijk gemaakt: "We hebben vandaag wel achthonderd kansen gehad, maar die gaan er niet in."

Ajax heeft vandaag 1-2 gewonnen tegen Fortuna Sittard. Het was geen gemakkelijk middag in het besneeuwde Sittard. Ook middenvelder Ryan Gravenberch vond Ajax niet op hun best spelen: "Het was niet ons beste potje."

"We hebben veel kansen gehad die we niet hebben afgemaakt. En ons positiespel was vandaag ook niet best", vertelt Gravenberch aan AT5. De middenvelder zegt onder de indruk te zijn van Fortuna Sittard: "Ze hebben het goed gedaan. Ze hebben van achteruit opgebouwd dus complimenten voor Fortuna."

Volgens Gravenberch heeft Ajax het zichzelf moeilijk gemaakt: "We hebben vandaag wel achthonderd kansen gehad, maar die gaan er niet in."

'Fans happy maken'
Dat er geen fans in het stadion zijn, verminderd de motivatie in ieder geval niet: "Mijn familie en ouders kijken mee dus dat heb ik in mijn achterhoofd. En de fans kijken ook dus we proberen altijd ons best te doen om hun ook happy te maken."

Koploper
In de 64e minuut maakte Sebastian Haller de 1-2. Dit bleek de beslissende goal. Met drie punten voorsprong op nummer twee Vitesse blijft Ajax koploper van de eredivisie.

Schalke 04 verliest zonder Huntelaar ook van Bayern München

Schalke 04 heeft thuis tegen koploper Bayern München geen resultaat kunnen halen. Met Klaas-Jan Huntelaar op de tribune verloor hekkensluiter Schalke met 0-4 door doelpunten van Thomas Müller (twee keer), Robert Lewandowski en David Alaba. Huntelaar is nog niet voldoende hersteld van zijn kuitblessure. 

Schalke staat achttiende en laatste in de Bundesliga, met pas zeven punten uit achttien wedstrijden. Het verschil met nummer zeventien Mainz is drie punten. Bayern München heeft 42 punten en staat daarmee zeven punten los op nummer twee Leipzig.

Na een halfuur spelen kopte Müller de 0-1 binnen in Gelsenkirchen. Gouden Bal-winnaar Lewandowski verdubbelde na 54 minuten de voorsprong: 0-2. Schalke probeerde met schoten van Suat Serdar en invaller Alessandro Schöpf iets aan de achterstand te doen, maar de pogingen gingen naast. Müller kopte in de slotfase nog zijn tweede treffer binnen en David Alaba maakte er in blessuretijd 4-0 van.

Bayern nam met de dertiende zege van het seizoen een grotere voorsprong op de concurrentie. RB Leipzig verloor zaterdag van FSV Mainz (3-2) en trainer Peter Bosz ging met Bayer Leverkusen onderuit tegen VfL Wolfsburg (0-1). Borussia Dortmund had vrijdag al met 4-2 van Borussia Mönchengladbach verloren. Leverkusen en Wolfsburg volgen op tien punten van Bayern.

FC Köln heeft niet weten te profiteren van de nieuwe nederlaag van concurrent Schalke 04. Op bezoek bij TSG Hoffenheim ging de nummer zestien met 3-0 onderuit. Andrej Kramaric nam twee treffers voor zijn rekening en ook Christoph Baumgartner wist het net te vinden. Namens Köln miste Anthony Modeste in de 78e minuut een strafschop.

Snowboardcrossers strijden tot laatste meters, De Blois herhaalt stunt niet

De World Cup snowboardcross in het Italiaans Chiesa in Valmalenco leverde zaterdag nog Nederlandse sporthistorie op, zondag lukte dat niet helemaal. Wel werden er twee mooie finales gehouden, waarin het pas in de slotfase beslist werd.

Vrouwen
De finale ging tussen Michaela Moioli uit Italië, de Amerikaanse Faye Gulini, Eva Samkova uit Tsjechië en de jonge Française Julia Pereira de Sousa. Gulini kende de beste start, Samkova de slechtste, maar de Tsjechische kwam ineens binnendoor zetten en ging iedereen voorbij.

Samkova ging er zo met de overwinning vandoor, Gulini werd net als een dag eerder tweede en Pereira de Sousa pakte de derde plek, met Moioli als hekkensluiter in de finale.

Mannen
In de finale stonden met Hagen Kearney en Jake Vedder twee Amerikanen, naast de Oostenrijker Alessandro Hämmerle en de Fransman Merlin Surget. De Fransman pakte bij de start de leiding en werd aangevallen door Vedder, maar het was Hämmerle die langszij kwam.

De Oostenrijker drukte zijn board als eerste over de finish, vlak voor Surget en Kearney, terwijl Vedder de finale zo zonder podiumplek af zou sluiten. Glenn de Blois deed na zijn historische zege van zaterdag ook mee, maar sneuvelde dit keer in de kwartfinales.

Russische biatletes winnen estafette, Bø pakt massastart

De laatste World Cup biatlon vóór het WK dat over twee weken begint is zondag afgesloten. In het Italiaanse Antholz kregen de vrouwen de estafette voor de kiezen, de mannen werkten de massastart af.

Estafette vrouwen
Lisa Vittozzi begon namens Italië uitstekend en sloeg een gat van dik vijftien seconden naar de Duitse Vanessa Hinz en de Russische Evgeniya Pavlova. Voor Duitsland nam Janina Hettich het uitstekend over: halverwege ging Duitsland aan de leiding, met het Rusland waar Tatiana Akimova de tweede loopster was.

De derde loopsters, de snelle Denise Herrmann en Svetlana Mironova, bleven grotendeels bij elkaar en wisselden als nummers één en twee in de race. Franziska Preuss en Uliana Kaisheva namen het over om het af te maken en bij de laatste schietbeurt sloeg Kaisheva het beslissende gat, waardoor Rusland de winst pakte.

Achter de duellerende landen ging plek drie naar Frankrijk, waar Anaïs Bescond nog slecht was begonnen. Anaïs Chevalier-Bouchet werkte de ploeg echter gelijk op naar plek twee en Justine Braisaz en Julia Simon hielden de podiumplek vast.

Massastart mannen
Zoals wel vaker bestond het veld na de twee liggende schietbeurten uit een vrij langgerekt lint, dit keer aangevoerd door de Italiaan Lukas Hofer en de Sloveen Jakov Fak. Johannes Thingnes Bø nam het in de derde schietbeurt over en schudde Quentin Fillon Maillet uit Frankrijk van zich af.

De laatste schietbeurt leverde voor Bø een misser op, maar dat deed Fillon Maillet ook en daarmee was Bø's overwinning binnen. Fillon Maillet werd op een halve minuut tweede, Fak hield het bij één misser en pakte voor het eerst sinds zijn zilveren medaille op de Spelen van 2018 weer eens een podiumplek.

Duitse bobsleeërs domineren; eerste zege Kalicki en 50e voor Friedrich

In het Duitse Königssee is de voorlaatste World Cup van het seizoen in het bobsleeën alweer afgewerkt. Er stonden vier wedstrijden op het programma, Ivo de Bruin kwam namens Nederland tot een 16e en 22e plek.

Tweemansbob mannen
Niet geheel verrassend stonden de Duitsers bovenaan na de eerste run. Francesco Friedrich was met remmer Thorsten Margis weer eens de snelste, alleen Johannes Lochner en remmer Eric Franke (+0,05) bleven in de buurt. Benjamin Maier en Kristian Huber (+0,41) uit Oostenrijk bezetten de derde plek en moesten de Canadees Justin Kripps met remmer Cam Stones (+0,48) achter zich houden, met nog enkele teams op grofweg een tiende van Kripps.

Kripps en Stones verdedigden hun positie in de tweede manche, Maier en Huber gingen er 0,19 seconden onderdoor. Lochner en Franke kwamen niet in de problemen en waren nog eens 0,76 seconden sneller, maar zelfs dat was niet genoeg: Friedrich en Margis wonnen weer eens, dit keer met 0,20 seconden voorsprong.

Monobob vrouwen
De Amerikaans Kaillie Humphries liet haar klasse zien en sloeg een groot gat: Stephanie Schneider uit Duitsland volgde op 0,30 seconden, de Amerikaanse Elana Meyers Taylor stond op 0,33 seconden en ook Martina Fontaniva uit Zwitserland (+0,39) en de verrassende Zuid-Koreaanse Kim Yoo-ran (+0,45) deden in elk geval nog mee om de podiumplekken.

Ondanks een glijpartij onderin wist Kim haar vijfde plek knap te verdedigen en zelfs een positie te winnen: Fontanive viel vier plekken terug. Meyers Taylor ging 0,31 seconden sneller en ging voorbij Schneider, die na een stevige glijpartij 0,13 seconden te langzaam was. Humphries kon het vervolgens afmaken en was ongenaakbaar: ze won met 0,62 seconden voorsprong, een wereld van verschil.

Viermansbob mannen
Francesco Friedrich was weer eens de snelste in de eerste run, het is inmiddels een standaard gegeven. Landgenoot Christoph Hafer volgde ietwat verrassend op 0,29 seconden, voor de Oostenrijkse slee van Benjamin Maier (+0,31) en de derde Duitse slee, die met Johannes Lochner (+0,33) aan het stuur. De rest, aangevoerd door de Canadees Justin Kripps, had al meer dan een halve seconde achterstand.

Met Kripps aan de leiding werd in run twee de strijd om het podium geopend, Lochner nam de leiding met 0,24 seconden over en moest die met 0,13 weer afstaan aan Maier. Hafer hield het niet vol en viel met 0,16 seconden twee posities terug, met alleen Friedrich te gaan. Dat werd niet spannend en samen met Thorsten Margis, Alexander Schüller en Martin Grothkopp pakte hij zijn 50e World Cup-overwinning.

Tweemansbob vrouwen
Duitsland tegen Noord-Amerika in run één: Stephanie Schneider en Tamara Seer waren het snelst, de Amerikaanse slee van Elana Meyers Taylor en Sylvia Hoffman volgde op 0,03 seconden. Ook de Duitse dames Kim Kalicki en Ann-Christin Strack (+0,10) deden nog mee, net als het Canadese duo Christine de Bruin/Sara Villani en de Amerikaanse dames Kaillie Humphries/Lauren Gibbs (beiden +0,23).

Humphries viel in run twee 0,02 seconden achter de Oostenrijkse Katrin Beierl en haar Nederlands/Oostenrijkse remster Jennifer Onasanya terecht. De Bruin hield het wél net vol: één honderdste van een seconde sneller dan Beierl. Kalicki haalde hard uit en ging maar liefst 0,56 seconden sneller, waar Meyers Taylor met 0,46 seconden niet bij in de buurt kwam. Schneider tikte haar slee alle kanten op, behalve de goede, en werd op 0,25 seconden tweede; Kalicki pakte zo haar allereerste overwinning.

UFC: McGregor emotioneel na knock out

Conor McGregor wist even niet meer waar hij het had, zaterdagavond in Abu Dhabi. Voor een uitverkochte Etihad Arena ging de spraakmakende Ier in de tweede ronde onderuit tegen een tactisch perfect vechtende Dustin Poirier. Het was het eerste verlies op KO voor The Notorious.


Hoogtepunten Poirier vs McGregor II (Bron: YouTube)

In de eerste ronde nam McGregor zijn gebruikelijke dominante plek in de octagon in. Vanuit het midden van de kooi had hij de controle over het gevecht, al was Poirier erg sterk met zijn low-kicks op het scheenbeen van McGregor's rechterbeen.

Een mooie take down van Poirier en het daaropvolgende grondwerk zorgde voor vermoeidheid bij beide vechters al leek de Amerikaan daar meer last van de te hebben. Zijn low kicks bleven echter het onderbeen van de Ier geselen, terwijl McGregor geen moeite leek te doen om die te verdedigen.


Poirier vs McGregor II (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC)

In de pauze tussen de twee rondes in liet McGregor aan zijn team weten dat het scheenbeen toch wel erg veel pijn deed en na het begin van de tweede ronde ging Poirier lekker verder met het inmiddels opgezwollen onderbeen. De Ier leek daar zoveel last van te hebben dat hij zich niet meer genoeg kon focussen op de harde vuisten van de Amerikaan en daar kwam nou net het gevaar vandaan.

Op de helft van de tweede ronde ging McGregor neer en de scheids had genoeg gezien. 

McGregor was verbijsterd. "Het breekt mijn hart. In deze sport heb je zoveel hoogtes, maar ook zoveel dalen. Dit is moeilijk om te accepteren."


Poirier vs McGregor II (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC)

"Mijn been is volledig gevoelloos", ging hij verder. "Alhoewel ik dacht dat ik zijn trappen wel blokkeerde, ging zijn been tot aan mijn spieren. Het voelde alsof ik een american football onder mijn huid had zitten."

"Ik heb geen excuses. Dustin vocht perfect. Ik weet gewoon niet wat te zeggen. Ik ga naar huis en lekker ontspannen. Het gevecht nog eens terugkijken en proberen te begrijpen wat er fout is gegaan. Mijn been was kapot en ik reageerde daar niet goed op. Ik heb nog veel meer wapens die ik vanavond niet liet zien. Respect voor Dustin, ik ga naar huis en van mijn kinderen genieten", aldus de neergeslagen multi-miljonair.


Poirier vs McGregor II (Foto: Chris Unger/Zuffa LLC)

Volledige uitslag UFC 257:
Dustin Poirier verslaat Conor McGregor na TKO (stoten)
Michael Chandler verslaat Dan Hooker na TKO (stoten)
Joanne Calderwood verslaat Jessica Eye na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Makhmud Muradov verslaat Andrew Sanchez na TKO (stoten)
Marina Rodriguez verslaat Amanda Ribas na TKO (stoten)
Arman Tsarukyan verslaat Matt Frevola na jurybesluit (30-27 x2, 30-26)
Brad Tavares verslaat Antônio Carlos Júnior na jurybesluit (30-27 x2, 29-28
Julianna Peña verslaat Sara McMann na opgave (rear-naked choke)
Marcin Prachnio verslaat Khalil Rountree na jurybesluit (29-28 x3)
Movsar Evloev verslaat Nik Lentz na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Amir Albazi verslaat Zhalgas Zhumagulov na jurybesluit (29-28 x3) 

Uitslag Feyenoord - AZ

AZ heeft de vierde plek in de Eredivisie overgenomen van Feyenoord. Door twee goals van Myron Boadu in de tweede helft wonnen de Alkmaarders met 2-3 van Feyenoord.

AZ opende al snel de score tegen Feyenoord. Een goede aanval via Calvin Stengs en Albert Gudmundsson eindigde bij Jesper Karlsson en de Zweed wist via een geplaatst schot de score te openen. AZ kreeg kansen op de 0-2 en had bij een 0-1 stand ook nog een penalty moeten hebben na hands van Marcos Senesi, maar die werd niet gegeven. Feyenoord kwam via Nicolai Jorgensen, op aangeven van Jens Toornstra, voor rust langszij.

Myron Boadu schoot AZ vlak na rust weer op voorsprong na een perfecte pass van Fredrik Midtsjø. Opnieuw kwam Feyenoord terug van de achterstand. Mark Diemers maakte de 2-2, even daarvoor had hij al een goede kans gemist op de gelijkmaker.

Toch ging AZ er met de winst vandoor. Boadu maakte zijn tweede van de dag, ditmaal na een goede pass van Stengs. Feyenoord ging op zoek naar de gelijkmaker, maar AZ kreeg de beste kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Eerst raakte Tijjani Reijnders de paal en in de absolute slotfase kreeg AZ nog een penalty, alleen werd die gemist door Teun Koopmeinders. Toch bleef dat zonder gevolgen en nam AZ de drie punten mee naar huis en neemt de vierde plaats over van Feyenoord.

Feyenoord

2 - 3

AZ

 32' Jörgensen
 58' Diemers
   10' Karlsson
 47' Boadu
 70' Boadu
 
 Gele kaart: Sinisterra, (Feyenoord),
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 0
Arbiter: Lindhout
Bijzonderheden: Koopmeinders mist strafschop (90 6)
 
Opstelling:   Opstelling:
Marsman
Geertruida
Spajic
Senesi
Malacia
Toornstra
Fer
Diemers (Pratto/76)
Berghuis
Jörgensen (Linssen/64)
Haps (Sinisterra/56)
  Bizot
Sugawara
Hatzidiakos
Martins Indi
Wijndal
Midtsjö (Letschert/90 2)
Stengs
T.Koopmeiners
Gudmundsson
Boadu
Karlsson (Reijnders/ 82)

Godzilla op de vuist met Kong in nieuwe trailer

Lockdown of geen lockdown, dankzij het HBO Max-plan brengt Warner Bros. alle films die ze dit jaar gepland hebben sowieso uit. Amerikaanse kijkers kunnen dan, in veel gevallen, kiezen of ze de films thuis of in de bioscoop kijken. De eerste grote blockbuster van 2021 (want WW84 kwam in de VS vorig jaar uit) is Godzilla vs Kong en daarvoor is nu een trailer verschenen.

In zekere zin is deze film waar Warner Bros. en Legendary Pictures al sinds 2014 naartoe aan het werken zijn, na de introductie van Godzilla en Kong in hun eigen films. De vorige film, Godzilla: King of the Monsters werd gemengd ontvangen, maar wie te porren is voor een flink potje matten tussen twee enorme monsters zou er in maart, als de bioscopen dan geopend zijn, goed aan doen een IMAX of Dolby Cinema-stoeltje te reserveren.

De films vallen binnen het MonsterVerse, een filmuniversum rondom grote monsters dat na Godzilla vs Kong nog geen nieuwe titels heeft aangekondigd. Slim, want aangezien de trailer impliceert dat één van de twee het verhaal niet overleeft is het wel zo fijn als kijkers pas in de bioscoop ontdekken wie als winnaar eindigt: King Kong, of de King of the Monsters.

Godzilla vs Kong kent een aantal terugkerende castleden uit de vorige film, namelijk Kyle Chandler, Millie Bobby Brown en Zhang Ziyi. De regie is in handen van Adam Wingard (Blair Witch, Death Note). De film staat op dit moment gepland voor een release op 18 maart.

FOK! Wat een weer: hier en daar wit

winterbanner

Hallo!  

Vandaag begon best wel koud, net als de laatste dagen. Er is ook verrassend veel neerrslag gevallen; 14.6 mm volgens de lokale weerboer. Verder zag het er maar wat grijs uit. Maar ook zijn er mensen in het wit wakker geworden, getuige de foto. Maar hoe gaat het er de komende tijd uitzien?

Vanavond valt in het zuidwesten wat (natte) sneeuw, later komt dit ook in het (zuid)oosten voor. De temperatuur hierbij is op veel plaatsen een of twee graden onder het vriespunt. De wind is zuidwestlijk zwak tot matig, de nacht is lichtbewolkt, waar het wat zwaarder is, in het zuidwesten kan er ook sneeuw vallen. 

Ook wordt het glad deze nacht, de gladheid zal in de ochtend verminderen. Maandag schijnt de zon, in het westen kan dan nog een bui aankomen, en niet alleen daar. Maar dat is voor het volgende weerbericht. 

Voor Voor nu sluit ik af met een fraaie slee-foto, zoals beloofd. 

 

Sneeuw! Dus tijd om de slee te pakken. (Foto: Questular)
Sneeuw! Dus tijd om de slee te pakken. (Foto: Questular)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Krol ook de snelste op kilometer

Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen heeft Thomas Krol de 1.000 meter voor mannen gewonnen. Krol, gisteren ook al de snelste op de 1.500 meter, won in een rechtstreeks duel van Kai Verbij: 1.07,48 om 1.07,57.

Verbij werd tweede. De Russische wereldrecordhouder Pavel Kulizhnikov eindigde als derde in 1.07,63. De andere Nederlanders deden het ook redelijk: Hein Otterspeer (1.08,23) werd vijfde, Wesly Dijs (1.08,43) zesde en Dai Dai Ntab schaatste met 1.08,47 naar de zevende tijd.

Winst Bowe op 1.000m, Ter Mors zilver

Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden langebaanschaatsen in Thialf in Heerenveen heeft Brittany Bowe de 1.000 meter gewonnen. De Amerikaanse, die gisteren ook al de 1.500 meter won, was vandaag met 1.13,60 wederom de snelste.

Jorien ter Mors eindigde als tweede in 1.13,94. Femke Kok, die dit weekend beide 500 meters won, verbeterde met 1.14,07 haar persoonlijk record en pakte brons. Wereldkampioene Jutta Leerdam werd vierde in 1.14,15.

Uitslag FC Utrecht - Sparta Rotterdam

FC Utrecht heeft het duel tegen Sparta Rotterdam met 1-0 gewonnen dankzij een fraai afstandsschot van Othman Boussaid.

Utrecht had in de eerste helft de betere kansen om de score te openen. Bart Ramselaar kon de thuisploeg al na 39 seconden op voorsprong zetten, maar hij kon de Sparta-doelman niet passeren. Ook Willem Janssen, Gyrano Kerk en Joris van Overeem kregen kansen om de score te openen. Sparta kon in de eerste helft niks creëren en mocht blij zijn dat het bij rust nog 0-0 stond.

Sparta was in de tweede helft van het saaie duel wat vaker op de helft van de thuisploeg te vinden. Beide teams kregen echter amper kansen en het leek een doelpuntloos gelijkspel te worden, maar dat was buiten Boussaid gerekend. De ingevallen middenvelder kapte zich goed vrij en schoot knap binnen en zorgde voor de drie punten voor Utrecht.

FC Utrecht

1 - 0

Sparta Rotterdam

 88' Boussaid    
 
 Gele kaart: Maher, (FC Utrecht), Auassar, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 0
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Oelschlägel
Ter Avest
St.Jago
Janssen
Warmerdam
v.d.Streek
v.Overeem (Boussaid/68)
Maher (Emanuelson/81)
Kerk (Mahi/68)
Dalmau (Hoogma/90 1)
Ramselaar (Balk/81)
  Okoye
Abels
Beugelsdijk
Heylen
Meijers (Fortes/27)
Mijnans (Gravenberch/72)
Harroui
Thy (Kharchouch/88)
Auassar
D.Duarte
Engels

Skiester Gut-Behrami oppermachtig op super-G

Alpineskiester Lara Gut-Behrami heeft haar tweede World Cup-zege van het seizoen te pakken. Twee weken nadat ze de super-G in St Anton won, was de Zwitserse voor eigen (virtueel) publiek de beste op hetzelfde onderdeel in Crans-Montana.

Op de lastige piste snelde Gut-Behrami als een dolle naar beneden, waardoor ze 1,02 seconden sneller was dan de Italiaanse Federica Brignone. Vervolgens kwam er ook bijna niemand meer in de buurt, met name op het tweede deel van de piste.

Brignone's tijd bleek genoeg voor het podium, maar niet voor plek twee: Tamara Tippler uit Oostenrijk was iets sneller en eindigde op 0,93 seconden als tweede, terwijl Brignone haar landgenote Francesca Marsaglia met 0,04 seconden van het podium hield.

'Bijna' niemand kwam bij Gut-Behrami in de buurt, want Sofia Goggia deed dat wel: de Italiaanse, die de twee afdalingen in Crans-Montana won, was op weg naar een podiumplek, maar kwam bij de finishsprong verkeerd uit en miste het voorlaatste poortje.

Roest in sterk baanrecord naar winst 5.000m

Patrick Roest verkeert in een bloedvorm. De Nederlander won bij wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de 5.000 meter in 6.05,14 waarmee hij zijn eigen baanrecord met bijna drie seconden verbeterde. Bovendien was het een wereldrecord op een laaglandbaan.

Op gepaste afstand werd Sven Kramer tweede in 6.11.80. Net daarachter werd de Rus Sergey Trofimov derde in 6.11.94.

In de B-groep werd de 5.000 meter gewonnen door Hallgeir Engebråten. De jonge Noor verbeterde met 6.09.21 zijn eigen persoonlijk record.

Van Aert klopt Van der Poel in laatste wereldbeker van het seizoen, Alvarado de beste bij de vrouwen

Wout van Aert heeft de wereldbeker veldrijden 2020/21 op zijn naam geschreven. De Belgisch kampioen was in de laatste wereldbeker van het seizoen te sterk voor de wereldkampioen Mathieu van der Poel.

In de openingsronde reden Wout van Aert en Mathieu van der Poel direct weg van de concurrentie. Van Aert bepaalde het tempo, wereldkampioen Van der Poel volgde in het wiel. Na een lekke band op een slecht moment had Van Aert een gat van twintig seconden op Van der Poel en leek de wedstrijd in Overijse beslist.

Na een valpartij van Van Aert kwam Van der Poel tot tien seconden en leek het weer een duel te worden tussen de Belg en de Nederlander. Van Aert zette weer aan en het gat werd weer groter tussen de Belgisch kampioen en de wereldkampioen. Na een valpartij van Van der Poel was het verzet van de Nederlander gebroken en zou Van Aert uiteindelijk met meer dan een minuut winnen op Van der Poel.

Eerder op de dag veroverde Ceylin del Carmen Alvarado de laatste wereldbekerveldrit van het seizoen. De 22-jarige, die volgende week haar wereldtitel verdedigd, heeft op het juiste moment haar goede vorm gevonden. Nadat ze zaterdag al won in Hamme won Alvarado dit keer in Overijse voor Lucinda Brand.

Brand en Alvarado doken met z'n tweeën de slotronde in nadat Denise Betsema een aantal keer tegen de grond was gegaan na een foutje. In de technische afdaling maakte Alvarado het verschil ten opzichte van Brand en won voor het tweede keer dit weekend. Brand werd tweede en Manon Bakker maakte het podium compleet Nederlands.

Goud heren aflossing op EK shorttrack; zilver voor vrouwen na val Schulting

De Nederlandse shorttrackers hebben de Europese kampioenschappen in het Poolse Gdansk zondag afgesloten met een knappe zege op de aflossing. Bij de vrouwen viel Suzanne Schulting en was er na een chaotische race zilver voor de titelverdedigsters uit Nederland.

Jens van 't Wout, Dylan Hoogerwerf, Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat bleven Italië en titelverdediger Rusland voor in de finale van de 5.000 meter. De Laat vocht in de slotronde een fraaie strijd uit met de Rus Semen Elistratov en de Italiaan Pietro Sighel, die in het individuele toernooi respectievelijk goud en zilver pakten. De Laat, die individueel brons pakte, sloeg ditmaal de aanvallen wel af en stelde het goud veilig. Het is de zesde Europese aflossingstitel voor Oranje. De laatste gouden medaille dateerde uit 2018. Knegt was als enige betrokken bij al die gouden medailles.

Kopvrouw Schulting, die eerder op de dag soeverein naar haar derde allroundtitel op rij schaatste, viel in de slotfase na een touché met de Italiaanse Cynthia Mascitto. Na de race gingen de scheidsrechters nog eens de beelden van de valparij bekijken. Schulting kwam ten val doordat een Russische shorttrackster in de weg reed toen ze zich klaarmaakte om in de baan te komen. Rusland kwam als eerste over de streep, maar stond dus met lege handen. De Europese titel ging verrassend naar Frankrijk. Nederland kreeg zilver en Italië brons. De Nederlandse vrouwen waren de afgelopen twee jaar de beste op de relay bij het EK.

Uitslag FC Twente - VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft op bezoek bij FC Twente een 0-1 geboekt. In een weinig vermakelijke wedstrijd maakte Hunte het enige doelpunt.

In de beginfase waren er nog wel een paar aardige mogelijkheden voor de thuisclub. De grootste kans was voor Danilo maar hij stuitte op keeper Kirschbaum. In de rest van de eerste helft had Twente het overwicht maar maar gevaarlijk werd het geen moment meer.

Ook in de tweede helft was Twente de betere ploeg en langzaam maar zeker leidde dit ook mogelijkheden. Zo was er Danilo die net naast schoot. Maar zo ongeveer uit het niets viel de goal toen aan de aan andere kant. De ingevallen Hunte schoot zijn club, tegen de verhouding in, op voorsprong, een klap die de Tukkers niet meer te  boven kwamen.

FC Twente

0 - 1

VVV-Venlo

     78' Hunte
 
 Gele kaart: Zerrouki, Danilo, (FC Twente), V.v.Crooy, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d.Kerkhof
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Pleguezuelo
Dumic
Pierie
Smal
Zerrouki (Roemeratoe/62)
L.Ilic
Bosch (Abass/82)
v.Leeuwen (Narsingh/62)
Danilo
Menig
  Kirschbaum
Dekker (Pachonik/ 50)
Gelmi
Da Graca
Guwara
Post
Machach (Donis/84)
S.Janssen (Linthorst/63)
V.v.Crooy
Giakoumakis
John (Hunte/63)

Brons voor De Laat op EK shorttrack; derde titel Elistratov

Itzhak de Laat heeft zich bij de Europese kampioenschappen shorttrack in Gdansk een bronzen medaille behaald in het eindklassement. In de beslissende superfinale verspeelde hij een tweede plek, hij werd op het laatste moment ingehaald door de Italiaan Pietro Sighel. Eerder op de dag pakte De Laat ook brons op de 1000 meter. De eindzege overall ging naar Semen Elistratov. 

De Laat eindigde vorig jaar bij op het EK nog als vierde. Sjinkie Knegt kreeg in de superfinale een penalty en eindigde in Gdansk op de achtste plek in het eindklassement.

Op de 1000 meter moest De Laat het in de finale opnemen tegen twee Hongaren en Elistratov. Vanaf de vierde stek schoof hij een plek op en probeerde nog verder naar voren te komen. Bij het luiden van de bel kwam Elistratov buitenom naar de kop en moest De Laat genoegen nemen met brons. Elistratov won de afstand. Alleen een straf in de superfinale kon Elistratov nog van het goud afhouden, maar dat gebeurde niet. Hij eindigde als zesde. 

Voor Knegt was de halve finale het eindstation op de 1000 meter. Elistratov nam daarin, net als in de kwartfinales, de leiding. De Laat pakte de kop over en gaf deze niet meer uit handen. Daarachter knokte Knegt voor een derde plaats en kwam daarbij binnendoor bij de Fransman Sebastian Lepape. Voor deze inhaalactie kreeg Knegt na afloop een penalty. Dylan Hoogerwerf kwam in de kwartfinales net tekort voor de volgende ronde.

Schulting grijpt derde Europese titel op rij; duwtje kost Poutsma medaille

Op de Europese kampioenschappen shorttrack in Gdansk heeft Suzanne Schulting haar hattrick voltooid. Na goud op de 1500 en 500 meter veroverde ze ook de Europese titel op de 1000 meter. Met overmacht grijpt ze daarmee eveneens de allroundtitel.

In finale nam Poutsma aanvankelijk de leiding, maar nam Schulting deze al gauw weer over. Het tempo ging omhoog en de twee Nederlandse vrouwen reden onbedreigd naar de eerste en tweede plaats. Anna Seidel pakte brons. Met 102 punten was Schulting, voorafgaand aan de superfinale, niet meer te achterhalen in het klassement. Xandra Velzeboer strandde in de halve finale.

In de superfinale was er een duidelijk strijdplan voor Nederland: Velzeboer kaapte de punten weg in de tussensprint en Schulting reed in dienst van Poutsma. De samenwerking pakte goed uit, Poutsma ging in de slotfase aan de leiding met Schulting op plek drie. Op het laatste rechte stuk kwam Efremenkova nog vervaarlijk dichtbij en gaf Schulting een duwtje aan Poutsma. Beiden kregen een penalty voor assistentie waardoor Poutsma van plek twee naar zeven zakte. 

Nederlands podium op 3.000m, baanrecord voor Schouten

Bij de wereldbekerwedstrijden langebaanschaatsen in Heerenveen heeft Irene Schouten de 3.000 meter gewonnen. De Nederlandse, die gisteren al de beste was bij de massastart, reed met 3.57,15 naast een nieuw persoonlijk ook een nieuw baanrecord.

Het was een geheel Nederlands podium. Antoinette de Jong werd tweede in 3.58,52 en Joy Beune derde in 3.58,90. Martina Sáblíková schaatste met 3.59.21 naar de vierde tijd.

Ragne Wiklund was eerder vandaag snel in de B-groep. De Noorse schaatste naar 3.58,95 en verbeterde daarmee dik haar persoonlijk record. Bovendien was het ook een nieuw Noors record.

COVID-19: 4924 nieuwe besmettingen en 30 doden, totaal 948.933 en 13.540

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4924 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 948.933 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 165 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1667 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 42 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 680 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.ri

Er zijn sinds de vorige update 30 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 13.540 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Zege Arefyev op 500 meter, Ntab pakt zilver

Artem Arefyev heeft op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden langebaanschaatsen in Heerenveen de tweede 500 meter voor mannen van dit weekend gewonnen. De Rus reed met 34,45 een nieuw persoonlijk record.

Dai Dai Ntab, die gisteren de 500 meter won, werd nu tweede in 34,65. Lennart Velema reed met 34,74 een nieuw persoonlijk record en pakte het zilver.

Laurent Dubreuil mag straks overigens nog een keer overrijden omdat hij in zijn rit werd gehinderd door de val van zijn tegenstander Ruslan Murashov.

Pavel Kulizhnikov won eerder vandaag de 500 meter in de B-groep. De wereldrecordhouder zegevierde in 34,79.

Update 14:42 uur

Dubreuil heeft zojuist overgereden maar kwam niet verder dan 35,13.

Langlaufen: woeste Rus boekt concurrent neer na finish, DQ Rusland

De World Cup langlaufen in Lahti heeft zondag voor het nodige spektakel gezorgd. De estafettes stonden op het programma - twee atleten in klassieke stijl, gevolgd door twee in vrije stijl - en vooral bij de mannen eindigde het vrij explosief.

Vrouwen
De eerste vijf kilometer in klassieke stijl leverde vijf dames op die zich los wisten te werken van de rest: Yana Kirpichenko (Rusland), Rosie Brennan (VS), Charlotte Kalla (Zweden), Tiril Udnes Weng (Noorwegen) en Johanna Matintalo (Finland). De stokjes werden overgenomen door respectievelijk Natalia Nepryaeva, Jessie Diggins, Emma Ribom, Therese Johaug en Kerttu Niskanen en weinig verrassend opende Johaug de aanval.

Niskanen kon verrassend goed volgen en gaf het stokje door aan Laura Mononen, zes seconden achter Johaug die tiener Helene Marie Fossesholm op pad stuurde. Op zo'n 25 seconden volgden Diggins, Ribom en Nepryaeva, die respectievelijk debutante Sophia Laukli, de nog onervaren Lovisa Modig en Anna Nechaevskaya op weg stuurden voor vijf kilometer vrije stijl. Fossesholm sloeg een gat van 51 seconden naar Mononen, Modig en Nechaevskaya zaten tien seconden achter Finland en Laukli leverde nog iets meer in.

Voor Noorwegen kon Heidi Weng het af gaan maken, Krista Pärmäkoski moest de Finse eer verdedigden tegen de Zweedse Ebba Andersson en de Russische Mariya Istomina. Andersson haalde Pärmäkoski bij en liet de Finse vrij snel achter zich, waarmee het podium gevormd leek. Dat was ook het geval: Weng bracht de Noorse zege binnen, Andersson finishte voor Zweden op 42 seconden en Pärmäkoski behield het Finse podium: derde op een minuut, ruim voor Rusland en de VS.

Mannen
De Noorse startloper Pål Golberg ging er aan het einde van zijn 7,5 kilometer vandoor, samen met Ilia Semikov (Rusland-2), waarbij ze het stokje overgaven aan Emil Iversen en Ivan Yakimushkin. Alexey Chervotkin (Rusland-1) volgde op tien tellen en gaf over aan Evgeniy Belov, de Fin Perttu Hyvarinen wisselde kort daarachter op Ristomatti Hakola.

Iversen en Yakimushkin bleven de hele race samen en wisselden op Sjur Røthe en Andrey Melnichenko, Belov gaf het twaalf seconden later over aan Denis Spitsov en op 26 seconden tikte Hakola teamgenoot Iivo Niskanen aan voor het thuisland. Røthe maakte indruk en sloeg een enorm gat naar de totaal gebroken Melnichenko: op zo'n veertig seconden van de Noren wisselden Finland en de twee Russische teams.

Simen Hegstad Krüger was de Noorse slotloper, Joni Mäki vervulde die rol voor Finland en voor de Russen waren het Alexander Bolshunov (Rusland-1) en de van COVID-19 teruggekeerde Sergey Ustiugov (Rusland-2). Ruim achter Krüger moest Ustiugov afhaken in de strijd om plek twee, waarna het tussen Mäki en Bolshunov ging.

Dat werd nogal een gevecht: bij het uitkomen van de laatste bocht probeerde Bolshunov in een niet-bestaand gat te duiken, waardoor hij Mäki tegenkwam. De Rus was woest en sloeg met zijn stok, waarna hij na de finish hard tegen Mäki aan beukte. Het leverde een diskwalificatie op voor Rusland-1, waardoor Finland tweede bleef en Rusland-2 als derde eindigde.

Uitslag Fortuna Sittard - AFC Ajax

Ajax is tegen Fortuna Sittard ontsnapt aan puntverlies. Niet voor het eerst verzuimde de koploper een eredivisieduel voortijdig te beslissen. Sébastien Haller voorkwam erger: 1-2.

Dat de drukke voetbalmaand zijn tol begint te eisen, was duidelijk zichtbaar aan het spelbeeld. Tussen de vele slordigheden en gemiste kansen door deed een overwinning voor Ajax wel recht aan de verhoudingen. Bij Fortuna ebden de krachten langzaam weg. Pechvogel Sebastian Polter kreeg na zijn eigen doelpunt ook nog een rode kaart gepresenteerd, omdat de VAR scheidsrechter Dennis Higler in de extra tijd op een harde overtreding attendeerde.

Fortuna Sittard

1 - 2

AFC Ajax

 48' Tirpan    20' Polter (e.d.)
 64' Haller
 
 Gele kaart: Tagliafico, Neres (AFC Ajax)
 Rode kaart: Polter (90+1) (Fortuna Sittard)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 0
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Osch
Tirpan
Angha (Rota/52)
Janssen
Cox
Rienstra
Flemming
Tekie (Kastrati/82)
Semedo (Seuntjens/65)
Polter
Hansson (Verlinden/82)
  Onana
Mazraoui (Rensch/58)
Schuurs
Blind (Álvarez/74)
Tagliafico
Klaassen
Labyad (Martínez/73)
Gravenberch
Antony (Neres/58)
Haller
Tadic (Promes/87)

Vandaag is het nationale pindakaasdag. Wat weten we van pindakaas?

Pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden? Een bekende slogan van een pindakaas-producent. En ze hebben nog gelijk ook. Veel dertigers en veertigers zijn opgegroeid met brood met het pindasmeersel. Meer hierover in DvhN.

Pindakaas is een voedingsmiddel  wat gemaakt is van zeer fijn gemalen pinda's. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het in 1893 ontwikkeld werd door John Harvey Kellogg, ten tijde van een overschot in de productie van pinda's. Pindakaas was het bijproduct van pindaolie. Het is met name populair als broodbeleg in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en in mindere mate in Suriname (vooral een scherpere variant) en Duitsland.

In de Verenigde Staten moet pindakaas wettelijk ten minste 90% pinda's bevatten. Het is er bovendien wettelijk verboden kunstmatige zoetmakers, kleur- en conserveringsmiddelen aan de pindakaas toe te voegen. De meeste soorten bevatten ook zout en suiker om aan de smaak van de gemiddelde consument tegemoet te komen, hoewel ook reform- en andere varianten zonder toevoegingen worden verkocht.

Naast pindakaas voor menselijke consumptie is er ook pindakaas voor vogels. Deze bevat meestal geen toegevoegde zouten.

In het Engels heet pindakaas peanut butter, letterlijk vertaald "pindaboter". Ook in veel andere talen is er sprake van een samenstelling van het woord voor "pinda" en "boter" of "crème", zoals het Franse woord beurre de cacahuètes en het Zweedse woord jordnötssmör. Alleen in het Nederlands wordt het woord "kaas" gebruikt: volgens de Nederlandse Boterwet, die beoogde concurrentievervalsing door margarinefabrikanten tegen te gaan, mag een product waarin geen zuivel verwerkt wordt niet als "boter" worden aangeprezen.

Pindakaas is rijk aan plantaardige vetten en eiwitten, vitamines B1, B3 (niacine), linolzuur, inositol en resveratrol. Ook is vitamine E in hoge mate vertegenwoordigd.

Personen die lijden aan pinda-allergie kunnen van het eten van pindakaas allergische reacties krijgen.

Bij veel merken wordt om commerciële redenen de bij het malen van de pinda's vrijgekomen olie onttrokken en vervangen door het veel goedkopere "gedeeltelijk gehard vet" of "gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie" (transvet), zoals palmolie. Hieraan kleven echter gezondheidsrisico's. De pindaolie wordt daarna los verkocht onder de naam arachideolie.

Toevoegingen aan de pindakaas zijn veelal: zout en (riet)suiker of dextrose. Ook zijn er soorten, waarin grovere stukjes pinda zijn verwerkt.

Pindakaas wordt meestal op brood gegeten, soms in combinatie met ander beleg. Pindakaas kan ook de basis vormen voor satésaus (pindasaus). De pindakaas wordt daartoe gemengd met melk, sambal, sojasaus, zout, suiker en eventueel ui of andere kruiden. Al roerend wordt de saus opgewarmd tot hij net niet kookt. Een andere toepassing van pindakaas is in pindasoep.

In de Verenigde Staten en Canada is de 'nationale sandwich' een dubbele boterham met pindakaas en gelei (peanut butter and jelly; de laatste is in praktijk vaak jam). Pindakaas wordt daar ook veelvuldig gebruikt als vulling in bonbons of andere snoepjes. Een andere populaire variant is de 'Peanut butter, banana and bacon sandwich', ook wel de Elvis sandwich genoemd omdat het favoriete broodbeleg was van Elvis Presley.

Ten slotte is pindakaas ook een goed lokmiddel om ratten te vangen. In mei 2016 werd een rattenplaag in een wijk in Nijmegen succesvol bestreden met pindakaas als lokaas in de vallen.

Nutteloze feitje van de dag: het 'P' parkeerbord is Nederlands

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Je komt ze overal ter wereld tegen, borden met een grote 'P' om aan te geven dat je daar mag parkeren. Maar wist je dat het P-parkeerbord een Nederlandse uitvinding is? Parkeren in Amsterdam was ook een eeuw geleden al een probleem dus bedacht men destijds een bord om buitenlandse bezoekers te wijzen op de beschikbare parkeerplaatsen voor bezoekers aan de Olympische Spelen in 1928. Het werd een rond blauw bord met een witte P. Dit symbool veroverde vanuit Amsterdam al snel de wereld.

Hieronder zijn de eerste 'P' borden goed te zien:

Wederom winst Kok op 500m

Femke Kok heeft op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden langebaanschaatsen in Thialf in Heerenveen ook de tweede 500 meter voor vrouwen van dit weekend gewonnen. Ze was met 37,27 wel langzamer dan gisteren.

De Russin Angelina Golikova werd net als gisteren tweede in 37,30. Olga Fatkulina pakte het brons in 37,40. Net als gisteren verbeterde Michelle de Jong haar persoonlijk record, nu staat die op 37,75. Ze werd daarmee vijfde.

In tegenstelling tot de andere afstanden was er geen 500 meter voor vrouwen in de B-groep vanwege te weinig deelneemsters.

Halsema laat vandaag "koffie drinkers" op Museumplein preventief fouilleren

Burgemeester Femke Halsema heeft het Museumplein aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Er zouden aanwijzingen zijn dat er vandaag personen naar het plein komen die wapens hebben en bereid zijn geweld te plegen. Zo meldt AT5.

Dat heeft de gemeente zojuist laten weten. De maatregel is vanaf 11.00 uur in gegaan. De politie mag hierdoor preventief fouilleren.

Protest
Het besluit is genomen in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, mede naar aanleiding van het protest dat precies een week geleden uit de hand liep op het Museumplein. Het middel is volgens de politie vaker ingezet bij risicovolle situaties, bijvoorbeeld bij voetbalwedstrijden. Woensdag zei Halsema tijdens een vergadering van de gemeenteraad na vragen van raadsleden naar deze mogelijkheid te kijken.

Verschillende tegenstanders van de coronamaatregelen en tegenstanders van het kabinetsbeleid hebben al aangegeven dat ze vandaag komen 'koffie drinken' op het Museumplein. Ook Michel Reijinga, de organisator van de demonstratie van vorige week, komt.

Gebiedsverbod
Vorige week werden er 143 demonstranten opgepakt. Zij mogen vandaag niet op het Museumplein komen. 'Doen ze dat wel, dan kan de politie op gezag van de burgemeester aan een ieder van deze personen per direct een gebiedsverbod opleggen', laat de gemeente weten. Ook wordt er vandaag, net als vorige week, geen demonstratie toegestaan op het Museumplein.

'Een demonstratie is bespreekbaar voor de driehoek als een organisator toe ziet op de naleving van coronamaatregelen, zich aan een eventueel maximumaantal deelnemers en maatregelen treft om de openbare orde te bewaken. Vandaag is daarvan geen sprake', stelt de gemeente.


Feuz pakt afdalingsdubbel op de Streif in Kitzbühel

Alpineskiër Beat Feuz heeft de dubbel gepakt tijdens de Hahnenkammrennen in Kitzbühel. Vrijdag werd er de afdaling gehouden die oorspronkelijk in Wengen gepland stond, zondag werd de met één dag opgeschoven originele afdaling van de legendarische Streif gehouden - maandag volgt dan de super-G, die oorspronkelijk voor zondag gepland stond.

Als vijfde ging de Fransman Johan Clarey naar beneden en dat deed de 40-jarige veteraan op indrukwekkende wijze. Het leek zelfs mogelijk dat hij na bijna twee decennia éindelijk zijn eerste World Cup-zege kon pakken, maar Feuz stak daar met een geweldig tweede deel van zijn afdaling een stokje voor: Kugelblitz was 0,17 seconden sneller dan Clarey.

Vervolgens kwam alleen de Oostenrijker Matthias Mayer eigenlijk nog bij Feuz in de buurt, maar de nummer twee van vrijdag bleef steken op 0,38 seconden en moest nu genoegen nemen met de derde plek - Clarey eindigde wel als tweede, de achtste podiumplaats in zijn lange carrière.

Illegaal feest beëindigd bij agrarisch bedrijf in Ovezande

De politie heeft zaterdagavond een eind gemaakt aan een illegaal feest dat gehouden werd in een loods in Ovezande. Tegen de aangetroffen bezoekers en de organisatoren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten gingen rond 01.00 uur naar de Ovezande alwaar geluidsoverlast gemeld vanuit een loods. De dienders hoorden muziek en zagen rondom de bedoelde loods auto’s, campers en fietsen staan. Er waren vermoedelijk meer dan 30 personen binnen. Terwijl meerdere politie eenheden nog aanrijdend waren, ging de muziek uit. Kennelijk was de komst van de politie bij de feestgangers doorgedrongen. Vervolgens zijn de agenten, waaronder enkele hondengeleiders, naar binnen gegaan. Zij troffen binnen een party tent aan. Diverse bezoekers hadden zich verstopt, er werden er zestien gelokaliseerd en bekeurd voor het onvoldoende afstand houden van elkaar.

Tegen de organisatie van het feest, moeder en haar zoon, wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het illegaal organiseren van een evenement. De bevindingen worden op papier gezet ten behoeve van een bestuurlijke rapportage.

Slachtoffer steekincident Heerlen overleden

Een 19-jarige man uit Brunssum die zaterdagmiddag gewond is geraakt bij een steekincident op de Oude Brunssummerweg in Heerlen, is afgelopen nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Kort na het incident hield de politie een 20-jarige verdachte uit Heerlen aan op verdenking van betrokkenheid. Het politieonderzoek wordt voortgezet. De verdachte zit nog vast. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Vijf verdachten aangehouden voor heling en hennep

De politie heeft vrijdag vijf verdachten aangehouden in verband met heling van gestolen goederen en voor het aantreffen van 2 hennepkwekerijen. De politie kwam de gestolen goederen en een hennepkwekerij op het spoor, na een melding dat een persoon te water was geraakt bij de Zuiderdijk in Bovenkarspel. 

Toen agenten daar rond 09.10 uur ter plaatse waren, stuitten zij bij een terrein op verschillende gestolen goederen. Bij nader onderzoek werd ook een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 150 planten en stekken. Vervolgens werd naar aanleiding van de vondst aan de Zuiderdijk ook een locatie onderzocht aan de Zuiderkoggeweg in Hem. Daar troffen politiemedewerkers ook een hennepkwekerij aan met 35 planten en stekken en 13 kilo gedroogde hennep.

In totaal zijn vijf verdachten aangehouden: mannen in de leeftijd van 40, 43, 25 en 30 jaar en een 32-jarige vrouw. Zij werden overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De politie heeft de gestolen goederen, de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur in beslag genomen. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. Er wordt door de elektriciteitsmaatschappij aangifte gedaan.

Politie onderzoekt ramkraak in Maastricht

Rond 6.30 uur kreeg de politie zondagmorgen diverse meldingen van een ramkraak bij een juwelier aan de Maastrichter Brugstraat, in het centrum van Maastricht. Met een personenauto werd het rolluik voor de zaak vernield en vanuit de vitrine werden sieraden buit gemaakt. De politie is gestart met een onderzoek.

Na de kraak zijn de verdachten met hun auto weggevlucht. Het onderzoek, dat direct werd opgestart, heeft nog niet geleid tot aanhoudingen. Er is een burgernetbericht verstuurd waarin de politie vraagt naar getuigen van de ramkraak of informatie over drie donker geklede mannen die zich met een blauwe/paarse personenauto verplaatsen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Supermarkt in Groningen overvallen door groep jongeren

Vrijdagavond 22 januari omstreeks 20.15 uur werd een supermarkt aan de Kerklaan in Groningen overvallen door een groep jongeren. Er werd een aantal pakjes sigaretten buitgemaakt waarna de groep vertrok. Kort na het incident hield de politie negen verdachten aan.

Op genoemd tijdstip kwamen er tegelijkertijd ongeveer tien jongeren op fietsen en bromfietsen richting de hoofdingang van de supermarkt aan de Kerklaan. Vier van hen stapten naar binnen en beginnen te gooien met de winkelmandjes die daar opgestapeld stonden. Ook werd een aantal bloemen dat te koop stond bij de ingang omgegooid. Een deel van de groep jongeren bleef buiten de winkel. Vanuit die groep werd zwaar vuurwerk afgestoken, waardoor in ieder geval twee auto’s werden beschadigd. Een van de jongeren die de winkel was binnengegaan klom over de servicebalie en pakte een aantal pakjes sigaretten. Meteen daarop verlieten de vier jongeren de supermarkt en maakten zich uit de voeten. Er wordt niet gesproken over wapens.

Aanhoudingen
De politie was echter dichtbij en kon al snel een negental personen aanhouden. Dat gebeurde deels op aanwijzen van getuigen. Het ging hierbij om 6 minderjarigen, waarvan vier uit de stad Groningen en twee uit Hoogezand, twee 19-jarige mannen uit de stad Groningen en een 44-jarige man uit Hoogezand. Zij zaten vanmorgen nog vast en zullen worden gehoord over hun aandeel in deze zaak. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

FOK! Wat een weer: gladheid en winterse perikelen

winterbanner

Hallo! 

Na een prachtig uitgebreid weerbericht van onze enige echte weerman, die we wellicht weer wat vaker gaan zien een wat standaard weerbericht, hoewel niet alles is veranderd. Inmiddels zijn de eerste meldingen van sneeuw binnengekomen en mogen we de deur uit om te checken of het wel echt sneeuw is. 

Vandaag breekt de zon er geregeld door en is het op de meeste plaatsen droog. Een nieuwe storing trekt van Frankrijk naar Duitsland en de neerslagzone daarvan kan tot over het zuiden van ons land reiken. Dit lijkt vooral sneeuw te zijn en zeker in Limburg kan het opnieuw wit worden. De meeste neerslag lijkt echter voor de Ardennen te zijn. Daar kan zo'n 15 cm sneeuw vallen. Met een beetje stuwing nog wat meer. Maar ook in de heuvels van Limburg kan plaatselijk een paar cm vallen. Het kan dus opnieuw glad worden. 

Bij dit alles is het overdag een graad of 4, maar zakt in de avond snel weg richting het vriespunt. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig.

Fijne zondag!  

Schouwen (Foto: Scherpschutter)
Het platteland van Schouwen. Scherpschutter maakte gister even een tussenstopje voor het boodschappen doen. (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Noodbevel in Urk wegens protest avondklok en in de brand steken teststraat GGD

Op Urk vond een groep jongeren de invoering van de avondklok een legitieme reden om weer eens ouderwets te rellen. Bij een protest tegen de avondklok is gisteravond rond 21.20 uur de COVID-19 testlocatie van de GGD in brand gestoken. De burgemeester Cees van den Bos heeft tegen middernacht een noodbevel afgegeven zodat de Mobiele Eenheid kon worden ingezet.

Volgens een zegsman van de politie was de inzet van de ME echter niet nodig om de rust weer te laten wederkeren. Twee personen zijn aangehouden. 'Dramatisch zoals deze avond nu verloopt. Ik schaam me voor de gebeurtenissen', liet burgemeester Van den Bos op Twitter weten.

Update 3.20 uur: Zojuist hebben de gemeente, politie en openbaar ministerie een gezamenlijk persbericht gepubliceerd.

'“Zeer verontwaardigd zijn we over de gebeurtenissen
Vanavond was een groep relschoppers actief die de rust op Urk verstoorden. Met een gedrag waar geen woorden aan kunnen worden gegeven. Van het gooien van vuurwerk en stenen tot aan het vernielen van politieauto’s en met als dieptepunt het in de brand steken van de test-locatie van de GGD. Dit is niet alleen volstrekt onacceptabel, maar ook een klap in het gezicht van in het bijzonder de GGD-medewerkers die bij de testlocatie alles doen om Urkers te helpen.

Voordat de onrust uitbrak was al extra politie op de been gebracht. Bovendien was de Mobiele Eenheid op korte afstand gepositioneerd. Op het moment van onrusten in de Haven is er vanuit verschillende omliggende politie-eenheden versterking naar Urk gestuurd, waardoor nog meer politiemensen naar Urk zijn gekomen.

De keuze om het noodbevel en de Mobiele Eenheid in te zetten is gedaan op het moment dat de onrusten het meest hevig waren. Kort daarna bleek de politie uiteindelijk zelf de rust te kunnen terugbrengen. Uiteindelijk is er geen inzet nodig geweest van de Mobiele Eenheid

Er zijn in verband met de onrusten meerdere personen aangehouden en daarnaast zijn meerdere boetes uitgeschreven voor overtreding van de avondklok.

De komende week wordt de avondklok strikt gehandhaafd.'

Eerdere berichtgeving:
Op Urk was naast veel politie ook de marechaussee aanwezig om assistentie te verlenen. Agenten werden op diverse plaatsen in het dorp bekogeld met vuurwerk. Een politiehelikopter heeft zo'n drie kwartier boven het vissersdorp rondgevlogen. 

Eerder deze week werd er op sociale media een oproep geplaatst om zaterdag vanaf 20.45 uur te komen protesteren bij de haven tegen de avondklok. De gemeente Urk was donderdag al op de hoogte van deze oproepen op social media.

Rond 20.00 uur kwam een grote groep mensen, jong en oud, met auto's en scooters bij elkaar op het haventerrein. Er werd vuurwerk afgestoken, een stapel autobanden werd in brand gestoken en men reed wat heen en weer. Het tumult bij de haven in het dorp trok veel publiek. De aanwezige politie hield zich afzijdig.

Het ingaan van de avondklok om 21.00 uur boeide de menigte weinig, veel jongeren bleven na dat tijdstip ook op straat rondhangen.

In december is het al vaker onrustig geweest op Urk, toen was het vuurwerkverbod de aanleiding om te rellen. De politie heeft toen, geassisteerd door de Mobiele eenheid, hard op moeten treden tegen brandstichtende en vuurwerkgooiende jongeren.

Avondklokprotest in Stein; jongeren rellen, veel politie en ME op de been

Zaterdagavond rond middernacht keerde de rust terug in Stein. Eerder op de avond verzamelden zich een grote groep met het voornemen bij elkaar te komen, muziek te maken en alcohol te nuttigen. De ME werd ingezet om de groep te splitsen en ervoor te zorgen dat de situatie weer rustig werd en de avondklok werd opgevolgd. In totaal werden twaalf personen aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Vanaf 19.00 uur verzamelden zich mensen in het centrum. De politie ging het gesprek aan met de aanwezigen, maar zij waren niet bereid hun samenzijn te stoppen. Op de Stadhouderslaan werd vuurwerk afgestoken en richting de politie gegooid, hierbij raakte niemand gewond. De groep was rond 21.00 uur gegroeid tot ongeveer 100 personen. Vanwege de veiligheid en het aantal demonstranten cq belangstellenden werd de ME ingeschakeld. Bij de komst van de ME verplaatste de groep zich en door de inzet van de politie verspreidde de groep zich in kleinere groepjes over het centrum. Rond 23.00 uur was de rust wedergekeerd.

Onbegrijpelijk
De politie heeft als opdracht de avondklok te handhaven. Ze kunnen niet overal zijn maar daar waar de politie aanwezig is, treden ze op. In Stein was dat noodzakelijk. Algemeen commandant Bert Vermariën: ‘Het is onbegrijpelijk dat mensen ondanks de gezondheidscrisis en de maatregelen die genomen zijn moedwillig samenkomen en doelbewust proberen de situatie te laten escaleren. Wij hebben ervoor gekozen de situatie op een veilige manier af te bouwen.’

KLM dreigt vrachtvervoer te staken, kabinet past testbeleid cabinepersoneel aan

Nadat KLM liet weten te staken met het vrachtverkeer vanwege de aangescherpte eisen inzake COVID-19 testen voor het cabinepersoneel is het kabinet overstag gegaan met een aangepast testbeleid voor KLM. Vliegtuigbemanningen mogen hun sneltest nu na terugkeer op Schiphol afnemen, in plaats van voorafgaand aan de vlucht naar Nederland toe.

De luchtvaartmaatschappij wil geen enkel risico lopen dat personeel na een positieve sneltest in het buitenland strandt met de kans dat vliegtuigen niet de geplande vlucht naar Nederland kunnen uitvoeren. 

Na overleg met het RIVM/OMT heeft KLM een "gelijkwaardige" oplossing gevonden. Het kabinet is er inmiddels mee akkoord, en de aanpassing is al op rijksoverheid.nl gepubliceerd.

Voor "gewone"passagiers blijven de aangescherpte eisen tot negatieve COVID-19 testen voordat men naar Nederland reist ongewijzigd.

Zie ook: ‘Kabinet draait KLM met aangescherpte coronamaatregelen de nek om’


Skicrossers Baron en Howden snellen naar winst in Idre Fjäll

De tweede wedstrijd van de World Cup skicross in het Zweedse Idre Fjäll heeft zaterdag weer mooie finales opgeleverd. Na de sprintraces van eerder in de week werd dit keer gewoon het volledig parcours gebruikt, in plaats van alleen het rechte stuk richting de finish.

Vrouwen
Met Alizée Baron en Marielle Berger Sabbatel stonden er twee Franse vrouwen in de finale, waar ze gezelschap kregen van de Zwitserse Fanny Smith en de Oostenrijkse Katrin Ofner.

Smith pakte weer eens vroeg de leiding en kreeg de Franse dames achter zich aan. Op het lange rechte stuk vol hobbels en rollers staken ze allebei voorbij de Zwitserse en het was Baron die won, voor Berger Sabbatel, Smith en Ofner.

Mannen
Jonas Lenherr uit Zwitserland en de Canadees Reece Howden waren niet de meest verrassende finalisten, maar Niklas Bachsleitner uit Duitsland en de Italiaan Simone Deromedis waren daar toch zeker niet verwacht.

Lenherr ging er bij de start rap vandoor, Howden volgde hem. Op het finishgedeelte wist Howden voorbij Lenherr te glijden en de overwinning te pakken. Bachsleitner pakte een mooie podiumplek, Deromedis sloot zijn topdag als vierde af.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.