FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 januari 2021

Uitslag FC Utrecht - FC Groningen

FC Utrecht heeft dankzij een late treffer van Gyrano Kerk een puntje overgehouden aan het duel tegen FC Groningen: 2-2.

Utrecht begon sterk het eerste kwartier tegen FC Groningen, maar het was de ploeg uit Groningen dat op voorsprong kwam. Patrick Joosten kopte tegen zijn oude club raak uit een voorzet van Jørgen Strand Larsen, die vijf minuten na de openingstreffer zelf de 0-2 binnenschoot. Nog voor rust zorgde Bart Ramselaar voor de aansluitingstreffer.

Na rust was FC Utrecht duidelijk de betere ploeg. Mimoun Mahi en Sander van de Streek kregen kansen op de 2-2, maar steeds wist FC Groningen-doelman Sergio Padt met goede reflexen de gelijkmaker te voorkomen. In de extra tijd kreeg FC Utrecht toch waar het recht op had dankzij een late treffer van Kerk. De goal werd nog bekeken door de VAR, vanwege mogelijk hands, maar de goal werd goedgekeurd waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

FC Utrecht

2 - 2

FC Groningen

 39' Ramselaar
 90+4' Kerk
   16' Joosten
 21' Larsen
 
 Gele kaart: Kerk, Janssen, (FC Utrecht), Suslov, (FC Groningen)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 0
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Oelschlägel
v.d.Maarel
Janssen (Sylla/75)
Hoogma
Warmerdam
Ramselaar (v.d.Streek/81)
v.Overeem
Gustafson (Emanuelson/75)
Kerk
Dalmau
Elia (Mahi/35)
  Padt
Dankerlui
Dammers
Itakura
v.Hintum
Gudmundsson
El Messaoudi
Joosten (El Hankouri/66)
D.v.Kaam (Balk/90 4)
Da Cruz (Suslov/ 46
Schreck/89)
Larsen

Uitslag Heracles Almelo - Vitesse

Vitesse blijft goed meedraaien in de top van de eredivisie. In Almelo wonnen de Arnhemmers met 0-2 van Heracles Almelo en komen daarmee op twee punten van Ajax en één punt van PSV.

Vitesse speelde niet goed tegen Heracles en kwam vlak voor rust met de nodige geluk op 0-1. Een schot van Matús Bero werd door verdediger Robin Pröpper van richting veranderd in eigen goal. In de tweede helft mocht Bero wel een doelpuntje achter zijn naam staan. Na een goede aanval van Vitesse maakte de Slowaak het af en verdubbelde zijn seizoensaantal. Tot dit seizoen had de middenvelder nog maar één keer gescoord voor Vitesse.

Heracles Almelo

0 - 2

Vitesse

     38' Pröpper (e.d)
 83' Bero
 
 Gele kaart: Bakis, Kiomourtzoglou, Lunding, (Heracles Almelo), Bruns, (Vitesse)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Breukers
Rente (Knoester/83)
Pröpper
Quagliata
Schoofs (De la Torre/59)
Vloet
Kiomourtzoglou
v.d.Water (Lunding/87)
Bakis (Szöke/59)
Burgzorg (Azzaoui/59)
  Pasveer
Doekhi
Bazoer
Rasmussen
Dasa
Bero
Tannane (Huisman/ 71)
Bruns
Wittek
Darfalou (Vroegh/71)
Openda (Buitink/70)

Uitslag PEC Zwolle - AZ

AZ heeft voor de zevende keer dit seizoen gelijkgespeeld. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle kwamen de Alkmaarders niet verder dan 1-1.

Na negen minuten kwam PEC al op voorsprong via Pelle Clement. De aanvallende middenvelder kreeg net voldoende zijn schoen tegen een voorzet van Eliano Reijnders aan waarmee hij de thuisploeg op voorsprong zette. PEC Zwolle bleef goed spelen en de 1-0 was dan ook een terechte ruststand.

In de tweede helft ging AZ beter spelen en was het vooral Zwolle dat achter de bal aanliep. Halverwege de tweede helft kwam AZ dan ook langszij via Fredrik Midtsjø, die vanaf de rand van de zestien met een geplaatst schot raak schoot.

Een kwartier voor tijd waren de Alkmaarders via Teun Koopmeiners nog dicht bij de zege. De aanvoerder van AZ schoot buiten bereik van PEC-doelman op de lat, waardoor de thuisploeg goed weg kwam. In het vervolg van de wedstrijd hield PEC Zwolle goed stand.

PEC Zwolle

1 - 1

AZ

 9' Clement    67' Midtsjö
 
 Gele kaart: Kersten, (PEC Zwolle),
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 0
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Zetterer
v.Wermeskerken
Kersten
v.Polen
Paal
Saymak (Lam/60)
Strieder (Nakayama/46)
Huiberts (Drost/ 74)
Reijnders
Clement (Leemans/82)
v.Duinen
  Bizot
Sugawara
Hatzidiakos
Martins Indi (Aboukhlal/60)
Wijndal
Midtsjö
Reijnders
Koopmeiners
Stengs
Boadu
Karlsson (Druijf/85)

Uitslag FC Emmen - FC Twente

Zonder Eredivisie-topscorer Danilo aan de aftrap heeft FC Twente de eerste overwinning in 2021 binnen. Nog voor rust liepen de Tukkers tegen hekkensluiter FC Emmen uit naar 0-3, dat nog altijd wacht op de eerste competitiezege van dit seizoen. Het werd uiteindelijk 1-4. 

FC Twente staat nu zesde met 27 punten na vijftien wedstrijden. FC Emmen heeft slechts vijf punten en staat stijf onderaan. 

FC Emmen

1 - 4

FC Twente

 59' Araujo    16' Cerný
 33' Menig
 42' Bosch
 63' Cerný
 
 Gele kaart: , Bosch, (FC Twente)
 
Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 0
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Telgenkamp
Bijl
Araujo
v.Rhijn
Cavlan
Tibbling
Bernadou
Veendorp
Pena (Laursen/73)
De Leeuw
Jansen (Avdijaj/73)
  Drommel
Ebuehi (Markelo/89)
Pleguezuelo
Pierie
Oosterwolde
Roemeratoe
Zerrouki
Bosch (Selahi/89)
Cerný (v.Leeuwen/79)
L.Ilic (Rots/80)
Menig (Danilo/63)

Noorse driedubbelslag in World Cup biatlon

De World Cup biatlon in het Duitse Oberhof blijft een behoorlijk Noors feestje opleveren. Dat was vrijdag op de sprints al het geval, zaterdag op de achtervolging werd er nog een schepje bovenop gedaan: één van de zes podiumplekken ging níet naar Noorwegen.

Vrouwen
Tiril Eckhoff won de sprint en vertrok dus als eerste, de Zweedse Hanna Öberg volgde, maar viel met in totaal vier missers terug. De Oostenrijkse Lisa Theresa Hauser begon met vijftien treffers en zat lekker in de race, hoewel ze Eckhoff - die in schietbeurt twee één keer de mist in ging - niet bij kon halen.

Ondertussen kreeg Hauser na de derde schietbeurt gezelschap van nog een Noorse, World Cup-leidster Marte Olsbu Røiseland. De twee openden de jacht op Eckhoff, die in de laatste schietbeurt een misser liet noteren. Dat deed Hauser ook en voor haar was dan ook de derde plek weggelegd, maar om de winst werd nog geknokt.

Røiseland voegde zich met twintig treffers in twintig schoten bij Eckhoff en de twee gingen samen op de finish af. Eckhoff kon haar landgenote niet afschudden, maar had wel de rappere benen en won zo alsnog, voor Røiseland en Hauser. Plek vier was voor de als zestiende vertrokken Svetlana Mironova, Dorothea Wierer steeg met twintig treffers van de 31e naar de zevende plek.

Mannen
Johannes Thingnes Bø won de sprint en vertrok dus als eerste, maar na een misser bij de eerste schietbeurt kreeg hij gezelschap van broer Tarjei. Johannes gooide er nog een misser achteraan en schoot zelfs vier keer mis in de derde schietbeurt, waarna hij afsloot met nog één misser en een - gezien zijn totaal van zeven missers - nog aardige achtste plek.

Het wegvallen van de World Cup-leider kon een Noors podium niet voorkomen: Tarjei, Johannes Dale en Sturla Holm Lægreid streden om de winst en de laatste twee konden profiteren van drie missers van Bø bij de laatste schietbeurt. Dale ging echter ook twee keer de mist in, Lægreid één keer en achtervolgers Lukas Hofer en Jakov Fak lieten hun gouden kans liggen.

Lægreid kon zo op weg naar de overwinning, Dale finishte nog als tweede en Tarjei Bø pakte op 25 seconden de derde plek door Fabien Claude uit Frankrijk nog achter zich te houden. Diens voor België uitkomende broer Florent Claude (1+1+0+2) finishte als 52e.

Bobsleeër Friedrich evenaart record, Duitsers domineren in Winterberg

De beste bobsleeërs ter wereld hebben het nieuwe jaar ook geopend en wel in Winterberg, waar de World Cup-wedstrijd tevens dienst deed als het EK. Op het Duitse ijs deden ook de Noord-Amerikaanse teams voor het eerst deze winter mee, maar winst zat er voor hen nog niet in. Alle wedstrijden werden gehouden in de tweemansbobs, zondag komen eindelijk de viermansbobs in actie.

Vrouwen
Een Duitse zege zat er na de eerste run aardig in: drie van de snelste vier tijden werden door een Duitse slee neergezet. Laura Nolte en remster Deborah Levi waren het snelst, 0,14 seconden voor Kim Kalicki en Ann-Christin Strack. Katrin Beierl en Jennifer Onasanya uit Oostenrijk volgden op 0,22 seconden, met Mariama Jamanka en Leonie Fiebig (+0,30) achter zich.

De Noord-Amerikanen waren er voor het eerst dit seizoen ook weer bij en deden het uitstekend: de Canadese Christine de Bruin met remster Sara Villani en de van Canada naar de VS overgestapte Kaillie Humphries met Sylvia Hoffman deelden plek vijf op 0,37 seconden, Elana Meyers Taylor en Lolo Jones (+0,39) deden namens de VS ook nog volop mee.

De Bruin kwam in de tweede run als beste uit de verf van de Noord-Amerikaanse dames, voor Humphries en Meyers Taylor. Jamanka klopte De Bruin met slechts vier honderdsten, Beierl noteerde exact dezelfde tijd. Kalicki raasde op indrukwekkende wijze naar beneden en pakte met 0,37 seconden de leiding, maar op Nolte stond geen enkele maat: ze vergrootte het gat naar maar liefst 0,42 seconden, won de World Cup-wedstrijd én pakte de Europese titel.

Mannen
De grote man van de afgelopen jaren was ook in de eerste run weer veel te goed voor de rest: Francesco Friedrich noteerde met remmer Thorsten Margis veruit de snelste tijd. Alleen hun Duitse landgenoten Johannes Lochner/Eric Franke (+0,34) en de Oostenrijkers Benjamin Maier/Markus Sammer (+0,37) bleven ruim binnen een halve seconde, de Britten Brad Hall en Nick Gleeson (+0,50) zaten op het randje en voerden de strijd om plek vier aan.

In run twee viel Hall drie plekken terug, waardoor de Zwitser Michael Vogt met Simon Friedli aan de leiding ging. Maier greep met 0,27 seconden de leiding en verzekerde zich zo van een verrassende medaille, maar Lochner was wel 0,18 seconden sneller. Op Friedrich stond verder geen enkele maat: met 0,67 seconden pakte hij met Margis de winst.

Het was Friedrich's 45e World Cup-overwinning, waarmee hij grootheid André Lange evenaarde - Sandra Kiriasis heeft er 46, net als de legendarische remmer Kevin Kuske.

Dumoulin kiest voor ander programma en komt aan de start in Ronde van Vlaanderen

Tom Dumoulin kiest voor een programma in vergelijking met de voorgaande jaren, zo meldt Wielerflits. De 30-jarige renner van Jumbo-Visma zal aan de start komen van de Ronde van Vlaanderen en slaat de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik over in het nieuwe wielerseizoen.

Dumoulin begint zijn seizoen normaal gesproken in Italië. De Limburger komt aan de start van Strade Bianche (6 maart), Tirreno-Adriatico (10-16 maart) en Milaan-San Remo (20 maart). Daarna volgt in het voorjaar nog E3 Saxo Bank Classic en de Ronde van Vlaanderen. Voor Dumoulin wordt het zijn tweede start in Vlaanderens Mooiste, in zijn debuutjaar bij de profs kwam de Nederlander ook aan de start, maar reed hem toen niet uit.

Na de Ronde van Vlaanderen staan er drie weken geen wedstrijden op het programma, waarna hij normaal gesproken het seizoen weer oppakt in de Ronde van Romandië. Hoe het verdere programma van Dumoulin eruitziet en in welke grote ronde de 30-jarige Nederlander van start gaat is nog niet bekendgemaakt.

Uitslag RKC - ADO Den Haag

ADO Den Haag is het nieuwe jaar goed begonnen. In de eerste eredivisiewedstrijd in 2021 won ADO met 0-1 van RKC Waalwijk.

ADO, dat het jaar afsloot als nummer 17 van de eredivisie, versterkte zich tijdens de winterstop met twee ervaren krachten. Aanwinsten Marko Vejinovic en Daryl Janmaat kregen meteen een basisplaats in Waalwijk. Het tweetal had een positieve bijdrage aan het spel van ADO en na zestien minuten kwam de uitploeg dan ook verdiend op voorsprong dankzij Boy Kemper. De verdediger knalde vanaf rand zestien hard raak.

ADO had het betere spel in de eerste helft en RKC kwam er in de eerste helft niet aan te pas, maar in de tweede helft kwam RKC beter voor de dag. De thuisploeg kreeg dan ook enkele kansjes op de gelijkmaker, maar die werden niet benut. Ook in de negen minuten lange extra tijd was RKC nog dicht bij de gelijkmaker uit een goed ingestudeerde vrije trap, alleen de inzet van Thierry Lutonda schoot tekort, waardoor ADO drie punten overhield aan de uitwedstrijd tegen RKC.

RKC Waalwijk

0 - 1

ADO Den Haag

     16' Kemper
 
 Gele kaart: Anita, (RKC Waalwijk), Kramer, Goossens, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 0
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Bakari
Meulensteen
Touba
Quasten (Lutonda/77)
Azhil (Min/77)
Anita
v.d.Venne (Damascan/84)
Efmorfidis (Sow/60)
Stokkers
Daneels
  Koopmans
v.Ewijk
Janmaat
Pinas
Kemper
Goossens (Del Fabro/90)
Vejinovic
Bourard (Pascu/67)
Besuijen (Ould-Chikh/90)
Kramer
Kishna (Philipp/ 52)

Britse zatlap wijzigt naam in Céline Dion

De Britse Thomas Dodds heeft mag sinds zich kort officieël Céline Dion noemen. Op kerstavond zat de 30-jarige superfan onder het genot van een fles of twee champagne in zijn eentje op de bank de concertfilm van de My Heart Will Go On-zangers te kijken.

Klinkt niet als een hele bijzondere Kerst, ware het niet dat Dodds zo zat werd dat het hem een goed idee leek zijn naam officieel te laten wijzigen in Céline Dion. Zo gezegd zo gedaan.

Toen hij enkele dagen later de bevestiging kreeg van de aangevraagde naamswijziging, wist hij zich pas weer te herinneren wat er zich voltrokken had en sindsdien gaat de fan als zijn grote idool door het leven. Voorlopig wil hij de naam nog aanhouden, mits het geen grote problemen oplevert in zijn leven.

De babbelbox heeft wel bewondering voor deze toewijding en vraagt 'waarin zou u uw naam graag wijzigen?'

Spot the DJ: Resistor wint een pimp abo!

We gaan een spelletje spelen! Verspreid door het hele land staan live webcams opgesteld. Elke tweede zaterdag van de maand ga ik er één opzoeken en degene die mij als eerste op de webcam spot én daarvan een screenshot maakt en onder dit bericht post, wint! Vandaag doe ik de Grote Markt in Groningen aan.

De spelregels zijn vrij simpel: ik moet te zien zijn op het screenshot. Ik zal het niet al te moeilijk maken, ik draag een gele signaalbroek en een blauwe parka en heb een blauw FOK!petje op. (Zie dit voorbeeld screenshot). Al te makkelijk maak ik het echter ook niet: het is maar de vraag hoelang ik over m’n reis erheen doe! Kleine hint: Ik heb de trein van 08:37 richting Nijmegen vanaf Alkmaar Noord. Het is echter maar de vraag of ik onderweg extra pauzes inlas  of dat de NS vertraging oploopt

Degene die me al eerste gespot heeft en een screenshot onder dit bericht plaatst, wint een FOK! PIMP maandabonnement en mag de volgende live webcam uitzoeken die ik ga bezoeken! Spot on!

Update 18:30 uur
Rond 12 uur was ik op de plaats van bestemming na een vertraging van vier minuten met de NS en een wandeling van zo'n 20 minuten. Natuurlijk was het eerste wat ik tegenkwam na het station weer een KUTbrug . Resistor spotte mij niet als eerste, maar was wel de snelste met het posten van een screenshot Hij wint deze ronde dus. 

De volgende locatie wordt op 13 februari op de boulevard van Scheveningen  

Haase treft Braziliaan Seyboth Wild bij Australian Open-kwalificatie in Doha

Robin Haase is zaterdag bij de loting voor het kwalificatietoernooi van de Australian Open in de eerste ronde gekoppeld aan de Braziliaan Thiago Seyboth Wild, de nummer zes van de plaatsingslijst. De twintigjarige Seyboth Wild vinden we terug op plek 117 van de wereldranglijst. Haase staat 198e.

Botic van de Zandschulp treft in de eerste ronde de achttienjarige Italiaan Lorenzo Musetti, de nummer 127 op de wereldranglijst. Van de Zandschulp volgt een kleine dertig plaatsen lager. Tallon Griekspoor, op plaats 155 de hoogst geklasseerde Nederlander, treft Harry Bourchier. De Australiër heeft een wildcard voor het kwalificatietoernooi gekregen. Van de Zandschulp komt zondag al in actie. Haase en Griekspoor volgen maandag.

Voor de kwalificatie van de Australian Open wordt vanwege de coronamaatregelen uitgeweken naar Doha. De tennissers die zich plaatsen, moeten daarna twee weken in quarantaine in Australië. De Australian Open begint op 8 februari.

Waar de heren in Doha te vinden zijn moeten de dames zich kwalicieren in Dubai.  Bibiane Schoofs (WTA-199) neemt het zondag op tegen de Chileense Daniela Seguel (WTA-208). Richèl Hogenkamp heeft op papier de moeilijkste loting. Ze treft de Zwitserse Viktorija Golubic, de nummer 138 van de wereld. Hogenkamp staat zelf momenteel 213e.

Lesley Pattinama-Kerkhove (WTA-176) treft de Japanse Kurumi Nara (WTA-160) en Indy de Vroome (WTA-195) ontmoet de Amerikaanse Claire Liu (WTA-218).

Hogenkamp, Pattinama-Kerkhove en De Vroome komen pas maandag in actie. Arantxa Rus is op basis van haar plek op de wereldranglijst al zeker van deelname. Voor Kiki Bertens komt de Australian Open na een operatie aan haar achillespees nog te vroeg.

Celstraf en TBS voor poging doodslag op gevangenbewaarder

De rechtbank Den Haag heeft een 43-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden en tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag, gijzeling en bedreiging van een gevangenenbewaarder in de PI Alphen aan den Rijn.

De man heeft op 15 april 2020 het slachtoffer een zelfgemaakt steekwapen op de hals gezet, een riem om zijn hals getrokken en geroepen dat hij hem dood zou maken. Het slachtoffer heeft hierdoor een steekverwonding in zijn nek opgelopen. Omdat bewijs ontbreekt voor voorbedachte raad, veroordeelt de rechtbank de man voor poging doodslag, en niet voor poging moord.

Oplegging tbs met dwangverpleging
De man zat in de gevangenis in afwachting van plaatsing in een tbs-kliniek voor een eerdere veroordeling. De rechtbank ziet in de stoornissen van de man en het hoge recidiverisico aanleiding om hem opnieuw tbs met dwangverpleging op te leggen. Alleen een langdurige klinische behandeling in een tbs-kader zal het recidiverisico mogelijk kunnen inperken. Die behandeling moet ook specifiek zijn gericht op de feiten waarvoor verdachte nu is veroordeeld.

Straf
Bij de bepaling van de hoogte van de gevangenisstraf heeft de rechtbank meegewogen dat het slachtoffer gewond is geraakt en nog steeds wordt geconfronteerd met de psychische gevolgen van het incident. Daar komt bij dat meerdere gevangenbewaarders en gedetineerden getuige zijn geweest van het incident. Als strafmatigend weegt de rechtbank mee dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en dat spoedige behandeling in een tbs-kliniek noodzakelijk is. De straf valt daarom lager uit dan de straf die door de officier van justitie is geëist. Daarnaast geldt dat de rechtbank er anders dan de officier van justitie van uitgaat dat de verdachte geen actieve steekbewegingen heeft gemaakt en dat de verdachte is vrijgesproken van de voorbedachte raad.

Indonesië: vliegtuig van radar verdwenen, vermoedelijke brokstukken gevonden

Een vliegtuig van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air, met 62 inzittenden, verdween kort na het opstijgen van de radar. Het laatst werd de Boeing 737-500 waargenomen toen deze zo'n 20 kilometer van de luchthaven boven zee vloog. Dit was boven de Javazee in de buurt van het eiland Lancang.

Voor de kust van het Indonesische eiland Java zijn nu vermoedelijke brokstukken gevonden van het vliegtuig, melden plaatselijke media, het is inmiddels donker maar het zoeken gaat verder.

Vlucht SJY182 van Sriwijaya Air zou zaterdag om 13.40 uur lokale tijd (07.40 uur Nederlandse tijd) volgens het vluchtschema vertrekken naar Borneo. Het toestel verloor volgens Flightradar24 enkele minuten na het opstijgen meer dan 3300 meter hoogte in minder dan een minuut. Het laatste contact met het toestel was om 14.40 uur lokale tijd. Op social media zijn posts geplaatst met screenshots van de route van het verdwenen vliegtuig, ook is te zien hoe snel het toestel zakt in hoogte.

Zware val skiër Ford, Pinturault opnieuw ongebaakbaar

In het Zwitserse Adelboden heeft alpineskiër Alexis Pinturault opnieuw hard uitgehaald op de reuzenslalom. Op de beruchte Chuenisbärgli was de Fransman vrijdag al met afstand de beste en zaterdag kwam daar geen verandering in.

Loïc Meillard was de beste in de eerste run: de Zwitser was 0,30 seconden sneller dan de Fransman Alexis Pinturault, de winnaar van vrijdag. Met Marco Odermatt (+0,70) stond er nog een Zwitser in de top-3, terwijl de Noor Aleksander Aamodt Kilde (+0,98) verder nog binnen een seconde bleef. Ook de Kroaat Filip Zubcic (+1,02) leek nog mee te strijden om de podiumplekken, Thibaut Favrot (+1,40) had al een beduidend grotere achterstand.

De eerste run werd opgeschrikt door een valpartij van Tommy Ford. De Amerikaan ging bij een van de laatste poorten in de fout en verdraaide zich, waarbij zijn onderbeen op een uiterst onnatuurlijke manier bewoog. Vervolgens maakte hij ook nog eens een koprol en dook hij hard de netten in, waarna Ford roerloos bleef liggen. Met een helikopter werd hij na een lange behandeling vervoerd, het lijkt erop dat hij een zware beenblessure opgelopen heeft.

Favrot opende in run twee de top-6, maar viel drie plekken terug: Luca de Aliprandini, tiende na één manche, had de leiding in handen. Zubcic nam met 0,80 seconden de eerste plek over en zag Kilde 0,43 seconden toegeven. Odermatt kwam 0,41 seconden tekort en leverde dus een plekje in, Pinturault haalde weer uit en ging met 1,26 seconden naar plek één. Meillard maakte een forse fout en de zege was daarmee weg, maar met 1,65 seconden achterstand pakte hij nog nét de derde plek, enkele honderdsten voor Odermatt en Kilde.

De Nederlander Maarten Meiners bleef in de eerste run steken op de 37e plek.

Toeristen hekelen Halsema's coffeeshopplan, 'We komen voor seks en drugs'

Teleurgestelde coffeeshophouders tegenover jubelende binnenstadbewoners. Het contrast kon bijna niet groter nadat de gemeente Amsterdam het plan heeft gelanceerd om buitenlandse toeristen in de toekomst te weren in coffeeshops. Zo meldt AT5.

'We zijn hier heel blij mee. We hebben gezien hoe het de laatste jaren niet alleen veel te druk werd in de stad, maar ook met mensen die voor drugs en seks komen. En daar zitten we gewoon helemaal niet op te wachten', reageert Els Iping van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad.

Bij de coffeeshops heerst juist ongeloof, vertelt Joachim Helms van de Bond voor Cannabis Detaillisten, terwijl hij een imposante verzameling foto's laat zien van buitenlandse beroemdheden die genieten van een Amsterdams jointje. 'Straks zijn er weer festivals en concerten en dan zullen we 'nee' moeten verkopen.'

Burgemeester Halsema en de top van politie en het Openbaar Ministerie lanceerde vanmorgen hun plan. Aan aandacht, ook buitenland Nederland, geen gebrek. De driehoek wil af van drugstoeristen en lanceert het plan om buitenlanders in de toekomst te weren in coffeeshops. Dan zouden alleen 'Nederlandse ingezetenen' (I-criterium) nog een jointje mogen kopen in Amsterdam.

En dat brengt een hoop discussie te weeg. Coffeeshophouders vrezen dat de handel gaat verschuiven naar de straat, met alle gevolgen van dien. 'Er zullen altijd veel toeristen naar Amsterdam blijven komen. Het is gewoon een hele mooie stad. En die willen gewoon cannabis roken. En dan zullen ze aangewezen zijn op straathandel.'

Maar de binnenstadbewoners zien dat anders. 'Wat wij zien is dat juist de aanwezigheid van coffeeshops drugstoeristen aantrekt en vervolgens de straathandel aantrekt. Onder mijn raam wordt normaal gesproken gewoon gedealed', aldus Iping.

Een groepje wiet rokende toeristen op de Nieuwmarkt ziet weinig in de plannen. 'Mensen komen hier voor seks en drugs', zegt een van hen. 'Dus als dat weg gaat verlies je een groot aantal toeristen.'

Toch behelzen de plannen niet alleen maar misère voor de coffeeshops. Er is ook aandacht voor versoepeling van het achterdeurbeleid. Maar dat heeft volgens de Bond voor Cannabis Detaillisten dan weer weinig te maken met het weren van toeristen.

'Het is een uitruil tussen twee zaken die niet echt verband met elkaar hebben. De achterdeur hadden we al veel langer gewoon goed moeten regelen en het toerisme-probleem speelt eigenlijk pas een paar jaar.'

Amsterdam trekt met zijn nog geen 900.000 inwoners jaarlijks bijna 18 miljoen touristen. Onder hen zijn er volgens burgemeester Femke Halsema velen die geen oog hebben voor de schoonheid van de pittoreske oude binnenstad, de grachten of het museumdistrict.

Huidige studies tonen aan dat veel toeristen niet eens naar Nederland zouden komen als de coffeeshops voor hen gesloten waren. 'Dan blijven de reizigers over die altijd welkom zijn', zegt de burgemeester.

'Amsterdam is een internationale stad en we ontvangen graag toeristen', zegt Halsema. 'Maar we zouden graag toeristen willen die komen voor de rijkdom van de stad en onze culturele instellingen, daarnaast willen we graag dat er minder bezoekers komen die hier dronken en stoned rondlopen.'

Er zijn momenteel 166 coffeeshops in Amsterdam. 20 jaar geleden waren dat er meer dan 280. Als de 'cannabistoeristen' wegblijven, zouden  volgens berekeningen zo'n  70 coffeeshops voldoende zijn om de lokale markt te bedienen. 

De gemeenteraad moet het voorstel van burgemeester Halsema echter nog goedkeuren. Het duurt dus zeker een jaar of langer voordat de plannen daadwerkelijk zouden kunnen worden uitgevoerd.


Skiester Goffia haalt hard uit op afdaling St. Anton, nare val Suter

Alpineskiester Sofia Goggia heeft de derde afdaling van het World Cup-seizoen op haar naam geschreven. In het Oostenrijkse St. Anton stond er geen maat op de altijd uiterst aanvallend skiënde Italiaanse.

Goggia was de eerste die een echt scherpe tijd noteerde en vervolgens kwam eigenlijk niemand er meer in de buurt, met name omdat het tweede deel van haar afdaling razendsnel was geweest. De Oosterijkse Tamara Tippler werd op 0,96 seconden tweede en was zo de enige die binnen een seconde bleef.

Namens de Verenigde Staten zorgde Breezy Johnson voor een verrassende derde plek op 1,04 seconden, voor de Tsjechische Ester Ledecka (+1,10) en de verrassende Italiaanse Laura Pirovano (+1,15).

De wedstrijd werd nog opgeschrikt door een zware valpartij van de laat gestarte Zwitserse Juliana Suter, die al vallend over de finish kwam - waar haar direct vóór haar gestartte zus Jasmina Suter stond te wachten - en mogelijk een forse knieblessure heeft opgelopen.

COVID-19: 7383 nieuwe besmettingen en 139 doden, totaal 866.235 en 12.307

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 7383 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 866.235 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 241 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1874 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 44 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 700 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 139 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 12.307 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Hendrix verruilt PSV voor Spartak Moskou

Jorrit Hendrix zal PSV gaan verruilen voor Spartak Moskou. De middenvelder, die al zestien jaar rondloopt bij de ploeg uit Eindhoven, zal op korte termijn een contract gaan ondertekenen in Rusland. PSV krijgt volgens het Eindhovens Dagblad een bescheiden transfersom voor de middenvelder, die over een aflopend contract beschikt.

Hendrix zal zondag niet bij de wedstrijdselectie zitten voor het duel met Ajax. Onder Roger Schmidt was Hendrix geen vaste waarde meer en kwam dit seizoen tot drie basisplaatsen in de Eredivisie.

Hendrix doorliep de jeugdopleiding van PSV, waar hij de bezig is aan zijn achtste seizoen bij de A-selectie. In die periode werd hij met PSV drie keer landskampioen en won hij drie keer de Johan Cruijff Schaal.

'Slecht nieuws voor coronavaccinatie'

Slecht nieuws voor iedereen die het vaccin komende maanden toegediend gaat krijgen, experts wijzen op een gigantisch minpunt.

Ronx Ikharia, Britse arts en expert op het gebied van spoedeisende hulp, waarschuwt dat mensen die recentelijk gevaccineerd zijn de alcohol zouden moeten laten staan. De alcohol tast namelijk je immuunsysteem aan, en dat is op zich wel handig om in optimale vorm te hebben als ze afweer moeten opbouwen na de injectie.

Hoe kom je de dag dan door zonder alcohol? Dat weten we hier bij FOK! ook niet, maar ter vermaak kan je alvast de reacties lezen op dit bericht. 

Hercules en Xena hebben ruzie

In de gouden 90's konden we allemaal genieten van Legendary Journeys van de enige echte Hercules Kevin Sorbo. Het programma was een van de grootste TV-hits van dat moment.

Terug naar het heden waar onze helden allemaal doorgegaan zijn met hun leven en zelfs wat vinden van de Amerikaanse politiek. Sorbo vindt namelijk van alles van de opmerkelijke rellen in Washington en dit leidt tot een heuze twitterfittie tussen hem en zijn toenmalige tegenspeelster, Xena the Warrior Princess. Conspiracy nut tegen linksgekkie, altijd genieten!

Moorden en bruut geweld: 18 jaar cel, TBS en ¤190.000 aan schadevergoeding

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft gisteren een 40-jarige man veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij heeft onder meer 2 mensen van het leven beroofd en bij 2 anderen een poging daartoe gedaan. Eerder die avond had hij ook een ander mishandeld.

Het hof komt tot een lagere celstraf dan de 24 jaar die de rechtbank Limburg eerder oplegde. Het hof vindt dat de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar is en weegt dit nadrukkelijker mee in de hoogte van de op te leggen straf.

Buitensporig geweld
Op 14 december 2017 heeft de man in het Turks Cultureel Centrum in Maastricht zonder enige aanleiding een andere bezoeker in het gezicht geslagen. Daarna is hij bij een vriend op bezoek gegaan, die hij uiteindelijk door 13 messteken om het leven heeft gebracht. Vervolgens is hij meteen naar een ander huis gelopen met de intentie om de bewoners van het leven te beroven. Toen de vrouw opendeed, stak de man onmiddellijk vele keren op haar in. De dochter kwam naar beneden en probeerde de man te stoppen, zij werd door de man ook meerdere keren in haar gezicht, hals en armen gestoken en raakte ernstig gewond in haar gezicht. De overbuurman zag de geweldsexplosie van de man en schoot de vrouwen te hulp. Hij sloeg de man met een moersleutel op zijn hoofd en redde daarmee het leven van de dochter. De overbuurman kon echter niet voorkomen dat ook hij in zijn hoofd werd gestoken met het mes. De moeder overleed na 19 messteken. De man wist op dat moment te ontkomen. Op 20 januari 2017 had de man al een ander in het been gestoken waardoor deze zwaar letsel opliep.

Sterk verminderd toerekeningsvatbaar
De man is onderzocht door het Pieter Baan Centrum. Uit het dossier blijkt dat hij al vanaf zijn jeugd traumatische gebeurtenissen en onveilige situaties heeft meegemaakt. Tot 2017 heeft hij zich psychisch in zekere mate staande weten te houden, maar het overlijden van meerdere familieleden in Syrië zorgde ervoor dat zijn psychische problemen verder toenamen. Dat, andere stressfactoren en drugsgebruik leidde tot een psychotische toestand.

In de periode voor de gewelddadige incidenten is de man ook steeds meer drugs gaan gebruiken. Hij wist dat het niet goed met hem ging en dat zijn drugsgebruik effect had op zijn (psychische) toestand. Hij had kunnen weten dat het drugsgebruik zijn functioneren zodanig kon beïnvloeden dat er riskant gedrag zou kunnen ontstaan.

Deskundigen van het PBC adviseerden om vanwege de ernstige psychose van de man, de strafbare feiten niet aan hem toe te rekenen en hem volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren. De man is volgens hen niet schuldig aan het ontstaan van zijn psychose. Het hof denkt daar iets anders over: de man kan niet helemaal verantwoordelijk worden gehouden voor zijn handelen vanwege de ontstane psychose, maar het drugsgebruik heeft zijn mentale toestand ook verslechterd en dat rekent het hof de verdachte aan. Daarom verklaart het hof de man in hoger beroep sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

Jarenlange celstraf en tbs met dwangverpleging
De feiten die de man heeft begaan, zorgen in de samenleving voor afgrijzen, angst en onveilige gevoelens. Het hof vindt een jarenlange celstraf dan ook op zijn plaats. Er is bij het bepalen van de straf ook rekening gehouden met de psychische toestand van de man. De straf in hoger beroep is iets lager dan de rechtbank eerder oplegde, namelijk 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Het hof vindt dat in de straf van de rechtbank niet voldoende rekening was gehouden met de sterk verminderde toerekeningsvatbaarheid van de man en het houdt ook rekening met overschrijding van de redelijke termijn.

De man moet ook schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers en nabestaanden. Dat bedrag komt in totaal neer op ruim 190.000 euro. Daarbij gaat het vooral om de immateriële schade die zij hebben opgelopen, waaronder de zogenaamde shockschade.

Viruswaarheid haalt bakzeil, regeling verplichte PCR-test reizigers blijft in stand

De rechtbank Den Haag heeft gisteren geoordeeld dat de verplichte PCR-test voor reizigers uit het buitenland in stand blijft.

Stichting Viruswaarheid en 29 andere eisers hebben in een kort geding tegen de Staat geprobeerd te bereiken dat die regeling, die reizigers die naar Nederland willen reizen verplicht om een recente negatieve PCR-testuitslag te hebben, buiten werking zou worden gesteld.

Eisers hebben om verschillende redenen bezwaar tegen die regeling, maar de rechter gaat niet mee in die bezwaren.

Kortgedingvonnis 31 december 2020
In een onlangs gevoerd kort geding was dat nog anders. De rechter heeft de Staat toen bevolen om het mogelijk te maken dat de eisers in dat kort geding zonder negatieve PCR-test naar Nederland konden terugkeren. Er ontbrak toen een deugdelijke wettelijke grondslag voor de gestelde verplichting.

Wettelijke basis
Inmiddels is de verplichting ook opgenomen in de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19. Daarmee is er naar het oordeel van de voorzieningenrechter nu wel een voldoende wettelijke basis voor de getroffen maatregelen.

Andere bezwaren
De rechter gaat ook voorbij aan de andere bezwaren van eisers, waaronder van de schending van hun grondrechten. De opgelegde beperking kan worden gerechtvaardigd vanuit het belang van de volksgezondheid dat de Staat, op grond van andere grondrechtelijke bepalingen, moet dienen. De rechter gaat ook niet mee in het betoog van eisers dat de PCR-test niet beschikt over de eigenschappen voor het ingezette doel en dat er is sprake van een gebrekkige en willekeurige besluitvorming. De regeling wordt dus in stand gelaten.

Freestyleskiërs Ruud en Tanno winnen big air Kreischberg

In het Oostenrijkse Kreischberg hebben de freestyleskiërs de eerste World Cup-wedstrijd op de big air afgewerkt. Dat leverde een Noors en Zwitsers feestje op in het door COVID-19 flink ingekorte seizoen: er wachten mogelijk nog één World Cup en het WK.

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de winst naar de Zwitsese Giulia Tanno, die met haar tweede en derde sprong 173,40 punten bij elkaar verzamelde. Dat was precies één punt meer dan de Française Tess Ledeux, terwijl het Estse fenomeneen Kelly Sildaru met 160,60 punten de derde plek pakte.

Mannen
Birk Ruud bleek niet te kloppen, vooral dankzij een indrukwekkende eerste en tweede sprong. Het leverde hem 193,20 punten op en daarmee klopte hij de Fransman Antoine Adelisse (189,60). Oliwer Magnusson completeerde het podium met 189,20 punten, precies één punt voor de Zwitser Kim Gubser.

Russische skeletonners pakken EK-goud in World Cup, Bos buiten het podium

In het Duitse Winterberg is de vijfde World Cup-wedstrijd voor de skeletonners gehouden. Dat was gelijk een dubbele wedstrijd, want de Europese deelnemers streden ook om het eremetaal voor het Europees kampioenschap.

Mannen
Veteraan Alexander Tretiakov noteerde in de eerste run de snelste tijd, waarbij hij thuisfavoriet Alexander Gassner met 0,15 seconden het nakijken gaf. De Letse grootheid Martins Dukurs zat er met 0,18 seconden relatief dicht bij, met de Duitser Felix Keisinger (+0,22) en broer Tomass Dukurs (+0,39) er nog bij leek de strijd om het podium tussen vijf man te gaan.

Tomass Dukurs kwam in run twee 0,15 seconden achter de Brit Craig Thompson terecht, Keisinger nam met 0,18 seconden de leiding over. Martins Dukurs was nog eens 0,22 seconden sneller en ging daarmee voorbij Gassner: de Duitser kwam 0,04 seconden tekort. Tretiakov liet niet met zich sollen en pakte met 0,17 seconden de World Cup-zege en werd en passant Europees kampioen, veertien jaar na zijn vorige titel.

Vrouwen
In de eerste run zat het bijzonder dicht bij elkaar, met Tina Hermann die de snelste tijd noteerde. De Duitse had startraket Elena Nikitina uit Rusland slechts 0,02 seconden achter zich en ook de Oostenrijkse World Cup-leidster Janine Flock, de Duitse Jacqueline Lölling (beiden +0,06) en diens landgenote Hannah Neise (+0,09) zaten er nog bovenop. Kimberley Bos moest iets meer toegeven, maar met 0,19 seconden en plek zes deed de Nederlandse ook zeker nog mee.

Bos opende in run twee de strijd om het podium, maar kwam 0,15 seconden achter de Canadese Elisabeth Maier terecht. Neise nam met 0,17 seconden de leiding over, maar de indrukwekkende Flock dook er nog eens 0,22 seconden onderdoor en liet Lölling (+0,07) achter zich. Nikitina greep met 0,19 seconden de leiding met alleen Hermann nog te gaan, maar de Duitse leverde iets teveel in en werd tweede op 0,06 seconden, waardoor Nikitina ook gelijk haar Europese titel verdedigde.

FOK! Wat een weer: rustig na grijze dagen

Er zijn brede opklaringen aanwezig waarin vooral in het zuiden en midden lokaal (dichte) mist voorkomt. Tevens zijn er boven de noordelijke helft enkele buien aanwezig, waardoor daar op meerdere plaatsen ook ijzel voorkomt. Op veel plaatsen vriest het licht waardoor het ook elders lokaal glad is. Vlak aan zee ligt de temperatuur iets boven het vriespunt. Er staat een meest zwakke wind uit het noordwesten.

In de loop van de ochtend is er, na het oplossen van de mist, sprake van een afwisseling van zon en stapelwolken. Er kan nog steeds een enkele bui voorkomen. Eventuele gladheid verdwijnt in de tweede helft van de ochtend. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het oosten en zuidoosten tot 6°C vlak aan zee. Boven land staat een zwakke west tot noordwestelijke wind. Langs de kust is de wind matig.

Komende nacht zijn er opnieuw brede opklaringen en kan vooral in het zuiden en zuidoosten weer mist ontstaan. In het noorden komen er wolkenvelden voor. De minimumtemperatuur ligt in opklaringen rond -2°C, onder de bewolking rond 3°C. Lokaal kan het weer glad worden. Boven land is de wind zwak en draait naar het zuidwesten. Aan zee is sprake van een matige tot vrij krachtige westenwind.

Zondag overdag lost eventueel aanwezige mist langzaam op waarna de zon nog even kan schijnen. Van het noordwesten uit neemt de bewolking echter overal toe en in de middag valt er af en toe lichte (mot)regen. De middagtemperatuur varieert van circa 2°C in het zuidoosten tot 5°C in de kustprovincies. De zuidwestenwind is matig, vlak aan zee is de wind westelijk en af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)
 

Nog net op tijd om de zon te spotten (Foto: _UserName_)
Nog net op tijd om de zon te spotten (Foto: _UserName_)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Jonkies Aston Villa houden uur stand tegen Liverpool in FA Cup

Liverpool heeft vrijdagavond de vierde ronde van de FA Cup bereikt. Tegen een door corona volledig uitgekleed Aston Villa had de ploeg van Jürgen Klopp het een uur lang lastig, maar nadat Georginio Wijnaldum voor de tweede keer op de avond The Reds op een voorsprong schoot, was het verzet van de piepjonge thuisploeg gebroken. Het werd 1-4.

Door een uitbraak van het coronavirus moest Aston Villa met een flink gewijzigde formatie spelen. Aston Villa speelde met een mix van het A-team, Jong Aston Villa en Onder 18. Daardoor had de zeventienjarige Lamare Bogarde, het neefje van oud-voetballer Winston Bogarde, een basisplaats gekregen van manager Dean Smith. Naast Bogarde zit er overigens nóg een Nederlander bij de selectie van Aston Villa. De zeventienjarige Sil Swinkels, die afgelopen woensdag nog verjaardagskaarsjes mocht uitblazen, neemt plaats op de bank. Liverpool trad met een normaal team aan. Onder andere Wijnaldum had een basisplaats gekregen van manager Jürgen Klopp.

Het was Wijnaldum die na een uur de ban brak voor Liverpool, dat via een kopbal Sadio Mané na vier minuten al op voorsprong was gekomen. Vlak voor de rust kwam de gelijkmaker op het bord. Louie Barry liet in de 41ste minuut uiterst koel de 1-1 aantekenen. Na rust ging Villa alsnog de boot in.

Pas toen Wijnaldum met de binnenkant van de voet hard en laag raak in de rechteronderhoek schoot, was het verzet van de piepjonge thuisploeg gebroken. Drie minuten later hadden ook opnieuw Mané en Salah het net gevonden en kon het zich door de eerste zege na een nederlaag en twee remises opmaken voor de vierde ronde van het belangrijkste bekertoernooi. In de slotfase mocht Swinkels ook nog zijn debuut maken bij The Villans.

Er was nog een andere wedstrijd vrijdagavond. Wolverhampton Wanderers trad aan tegen Crystal Palace. Het werd 1-0. De wedstrijd in de FA Cup is zondagavond. Marine FC uitkomend in de Northern Premier League Division One North West op het achtste niveau van de Engelse voetbalpiramide neemt het thuis op tegen Tottenham Hotspur. 

Pinturault domineert reuzenslalom Adelboden

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft in het Zwitserse Adelboden de eerste van twee reuzenslaloms op de beruchte Chüenisbärgli gewonnen. De Fransman was oppermachtig in de eerste run en consolideerde in de tweede manche.

In de eerste run haalde Alexis Pinturault gelijk behoorlijk uit: de Fransman zette een indrukwekkende manche op de sneeuw en pakte maar liefst 0,96 seconden voorsprong op de Zwitser Marco Odermatt, die op zijn beurt één honderdste sneller was dan de Kroaat Filip Zubcic.

De Amerikaan Tommy Ford (+1,15), thuisskiër Justin Murisier (+1,28), de Amerikaanse revelatie van dit seizoen Ryan Cochran-Siegle (+1,38) en de Noor Leif Kristian Nestvold-Haugen (+1,42) bleven binnen anderhalve seconde. Namens Noorwegen en Zwitserland deden ook Henrik Kristoffersen (+1,52) en Loïc Meillard (+1,57) nog mee in de strijd om de podiumplekken.

In run twee nam Lucas Braathen de leiding over, maar de jonge Noor ging bij de finish hard onderuit en leek zich aan zijn knie te blesseren. Landgenoot Aleksander Aamodt Kilde kwam er gelijk achteraan en nam de leiding over, Meillard en Kristoffersen haalden zijn tijd niet, net als Nestvold-Haugen. Cochran-Siegle viel zes plekken terug, Murisier kwam net achter Kilde terecht. Ford kon het ook niet bolwerken en leverde zes plekken in, waarna de strijd tussen de top-3 van de eerste run kon beginnen.

Zubcic liet zien dat Kilde niet onaantastbaar was en verloor slechts twee honderdsten op de Noor, waardoor hij 1,17 seconden sneller was na twee runs. Odermatt kwam zeven honderdsten achter de Kroaat op de tweede plek terecht, met alleen Pinturault nog te gaan. De Fransman hield indrukwekkend stand en pakte met 1,04 seconden voorsprong de overwinning.

Trump's Twitteraccount door het putje getrokken

Het zat er natuurlijk al wel een tijdje aan te komen, zeker nadat het gebruikt werd om het vuurtje onder een bestorming van het Amerikaanse Capitool flink op te stoken, maar nu is het dan zover: Donald Trump's Twitteraccount is door de shredder gehaald.

Trump gebruikte Twitter al jaren als zijn voornaamste officiële communicatiemiddel, waarbij hij er vooral een sport van maakte om zoveel mogelijk onzin te retweeten en zo vaak mogelijk zijn Caps Lock aan te laten staan. Zo verschenen er ontelbare tweets met allemaal dezelfde strekking: alles en iedereen is altijd tegen Trump.

Genoeg is genoeg, vindt het bedrijf nu ook, en in naleving met hun eigen regels is Mr President er nu vanaf getrapt - nog een heel stuk later dan met een niet-president gebeurd zou zijn. De vele opruiende en leugenachtige posts van de president - soms gewoon een beetje zielig, andere keren vooral irritant, covfefe en zo nu en dan zelfs levensgevaarlijk en ogenschijnlijk wijzend richting een oorlog - zijn ongetwijfeld nog wel gearchiveerd.

Overigens heeft Twitter het oneindige geschreeuw van de minst presidentiële president ooit definitief de nek omgedraaid, Facebook, Instagram, Snapchat en Twitch hebben hem een voorlopig ban gegeven - duckface selfies snappen zit er dus ook even niet in.

Naar verluidt heeft Trump zich inmiddels geregistreerd op Parler, het extreemrechtse afvoerputje der social media. De vraag is overigens hoe lang dat kan duren: Apple en Google dreigen de app te verwijderen, tenzij er streng gemodereerd gaat worden op de berichten van het grotendeels extreemrechtse gepeupel dat er rondhangt.

KKD: De top 6 in actie

Vanavond staat in de Keuken Kampioen Divisie speelronde 19 op het programma waar we weer gaan schakelen. Er zijn zes wedstrijden waarin de top 6 in actie komt en de top vijf thuis speelt.

N.E.C. trapt om 19:00 uur af tegen Excelsior, tegelijkertijd trapt ook De Graafschap af tegen Telstar. MVV krijgt bezoek van Jong FC Utrecht. Om 21:00 uur komt de top 3 in actie: Cambuur ontvangt FC Volendam, NAC ontvangt Roda JC en FC Eindhoven gaat op bezoek bij FC Almere.

Morgen om 14:00 uur komt Jong Ajax in actie tegen Helmond Sport. Zondagavond krijgt Go Ahead TOP Oss op bezoek om 20:15 uur. Maandag zijn de twee laatste wedstrijden; om 18:45 uur ontvangt FC Den Bosch Jong AZ en om 21:00 uur trapt FC Dordrecht thuis af tegen Jong PSV.

Speelschema en uitslagen onder de foto.

Hij gaat weer rollen! (Foto: Pixabay)

Hij gaat weer rollen! (Foto: Pixabay)

Speelronde 19        
Vrijdag, 18:45        
MVV  0 - 2 Jong FC Utrecht
N.E.C. 3 - 2 Excelsior
De Graafschap 2 - 0 Telstar
Vrijdag, 21:00        
NAC Breda 2 - 2 Roda JC
SC Cambuur 0 - 1 FC Volendam
Almere City FC 0 - 0 FC Eindhoven
Zaterdag, 14:00        
Jong Ajax   -   Helmond Sport
Zondag, 20:15        
Go Ahead Eagles   -   TOP Oss
Maandag, 18:45        
FC Den Bosch   -   Jong AZ
Maandag, 21:00        
FC Dordrecht   -   Jong PSV

Interessant sportnieuws gevonden? Tip ons via onze submit

Helemaal sportgek? Kom schrijven bij de sportcrew!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.