FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 oktober 2020

Na 16 jaar weer Japanse poleposition in MotoGP, Bendsneyder eindelijk goed

De Grand Prix van Teruel in de MotoGP kent een bijzondere naam op poleposition: Takaaki Nakagami, de eerste Japanner die dat voor elkaar heeft gekregen sinds Makoto Tamada in 2004.

Op het Spaanse circuit van Aragon, waar vorige week ook al geracet werd, zat Nakagami er al het hele weekeinde uitstekend bij en in de kwalificatie maakte hij dat helemaal waar. Op zijn Honda van vorig jaar klopte de Japanner Petronas Yamaha-rijder Franco Morbidelli (+0,063), terwijl Alex Rins zijn Suzuki op 0,273 seconden op de derde plek parkeerde.

Yamaha-fabriekscoureur Maverick Viñales start als vierde, voor Johann Zarco, die opvallend genoeg de enige Ducati-coureur in de tweede sessie was - fabrieksrijders Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci en Pramac-coureurs Jack Miller en Francesco Bagnaia haalden het niet. Morbidelli's teamgenoot Fabio Quartararo start vanaf plek zes, de derde rij wordt gevormd door Nakagami's teamgenoot Cal Crutchlow en de KTM's van Miguel Oliveira en Pol Espargaro.

De poleposition in de Moto2 ging naar de man met het momentum in het WK: Sam Lowes, nu nog de nummer twee in de stand, maar goed voor twee zeges op rij. De Brit krijgt Jorge Navarro en Remy Gardner naast zich op rij één, met WK-leider Enea Bastianini op de zesde plek. Bo Bendsneyder kende eindelijk eens een lekkere dag, was de snelste in de eerste sessie en zette zijn NTS op een uiterst nette tiende stek.

In de Moto3 ging de poleposition voor de vijfde keer dit jaar naar Raul Fernandez, die dat vorige week wist te bekronen door eindelijk zijn eerste podiumplek te pakken. De Spanjaard gaf de van een COVID-19-pauze teruggekeerde Tony Arbolino met 0,231 seconden het nakijken, Celestino Vietti vertrekt vanaf plek drie en WK-leider Albert Arenas was goed voor de vijfde tijd.

De Moto3 opent de racezondag om 11.20 uur, de MotoGP volgt daarna om 13.00 uur om een clash met de Formule 1 te vermijden. De Moto2 start om 14.30 uur, waarna de jongelingen in de Red Bull Rookies Cup de dag afsluiten, voor de echte liefhebber.

Uitslag sc Heerenveen - FC Emmen

Onder toeziend oog van van maar liefst 15.000 teddyberen in het kader van een Kika-actie voor onderzoek naar kinderkanker heeft sc Heerenveen het thuisduel tegen FC Emmen met 4-0 gewonnen.

Emmen was de eerste 25 minuten sterker en zorgde via Michael de Leeuw en Caner Cavlan voor gevaar. Maar het was Heerenveen dat voorsprong kwam. Henk Veerman opende de score en niet veel later maakte Benjamin Nygren de 2-0.

Kort na rust kwam Emmen met tien man te staan na twee keer geel voor Simon Tibbeling. Na rust zou Heerenveen nog uitlopen naar 4-0 via doelpunten van Rodney Kongolo en de tweede treffer van Henk Veerman. Vlak na de 4-0 moest Emmen verder met negen man nadat Nikolai Laursen met direct rood van het veld werd gestuurd.

Door de winst blijft Heerenveen goed meedoen in de top van de eredivisie. Na zes wedstrijden heeft de Friese club dertien punten en staan voorlopig op een derde plek. Emmen blijft steken op drie punten na zes wedstrijden en staan daarmee op de zestiende plaats.

sc Heerenveen

4 - 0

FC Emmen

 26' H. Veerman
 29' Nygren
 71' Kongolo
 74' H. Veerman
   
 
 Gele kaart: v. Hecke, Dewaele, (sc Heerenveen), De Leeuw, (FC Emmen)
 Rode kaart: , Tibbeling (52/2xg)Lauren (77) (FC Emmen)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d. Eijk
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Floranus
v.Hecke (Dresevic/72)
Bochniewicz
Woudenberg
Kongolo
Batista Meier (Dewaele/72)
J.Veerman ((Hajal/88)
H.Veerman
Nygren (Driouech/80)
v.Bergen (Llanez/88)
  Telgenkamp
Bijl
Araujo
Bakker
Cavlan
Tibbling
Ben Moussa (Veendorp/79)
Chacón
Laursen
De Leeuw (Caciano/74)

Topfiguur al-Qaeda gedood in Afghanistan

Afghaanse veiligheidstroepen hebben bij een operatie in de oostelijke provincie Ghazni een topman van terreurbeweging al-Qaeda gedood. Abu Muhsin al-Masri stond op de lijst van meest gezochte personen van de Amerikaanse FBI. Al-Masri is in de VS aangeklaagd voor onder meer het leveren van materiaal en geld aan een buitenlandse terreurorganisatie, zo  valt te lezen bij het AD.

Van Kalmthout op P9 voor seizoensfinale IndyCar Series

Coureur Rinus van Kalmthout start zondag vanaf de negende plek tijdens de seizoensfinale van de IndyCar Series. Op de straten van St Petersburg in Florida strandde de Nederlandse Rookie of the Year in de tweede sessie.

Van Kalmthout plaatste zich in de eerste sessie na het nodige gedoe omtrent het al dan niet afnemen van rondetijden voor de tweede ronde, waarin er twaalf in actie kwamen. Daarin noteerde hij de tiende tijd en dus plaatste hij zich niet voor de Fast Six. Hij schoot later nog wel een plekje op, omdat Simon Pagenaud teruggezet werd.

Will Power was in die Fast Six de snelste van iedereen en start zondag - Ziggo Sport is er vanaf 19.30 uur bij - van poleposition, met Colton Herta naast hem. Titelkandidaten Scott Dixon (12e) en Josef Newgarden (9e) vielen tegen, hoewel Dixon aan een plek bij de beste negen zondag sowieso genoeg heeft voor een zesde titel.

DJMO liep 80 km voor Slaapmeisje en Milo!

Om iets voor middernacht ben ik vertrokken voor een wandeling van iets meer dan 80 kilometer om Slaapmeisje en haar zoon Milo een hart onder de riem te steken. Milo (13 jaar) is in 2014 zijn vader verloren aan hartfalen. Binnenkort zal hij zijn moeder verliezen. Slaapmeisje heeft namelijk borstkanker in een vergevorderd stadium en heeft niet lang meer te leven. 

Lees ook: Help de zoon van slaapmeisje

Op het moment dat ik van de situatie hoorde besloot ik een wandeling te maken om de crowdfunding te ondersteunen. Dat is nu niet meer nodig, maar ik raakte in gesprek met Slaapmeisje en vroeg haar of ze nog een grote wens had. Dat heeft ze. Ze wil dolgraag een keer Japans eten in hotel Okura in Amsterdam. Afgelopen week heb ik contact gezocht met Okura, en ze willen graag hun steentje bijdragen. Er zitten echter wel wat haken en ogen aan, want door de coronamaatregelen is dineren alleen mogelijk in combinatie met een hotelovernachting. Ik heb daarom een nieuwe crowdfunding actie opgestart, om te zorgen dat Slaapmeisje samen met Milo naar hotel Okura kan. Ook dit keer is het beoogde bedrag al binnen voor ik kon vertrekken. Daarmee is een onvergetelijk verblijf in hotel Okura dus verzekerd. Alles wat er nu nog extra binnenkomt aan donaties zal ook ten goede komen aan Slaapmeisje, Milo en het maken van mooie herinneringen. Zodra ik in Baarn ben aangekomen zal ik de crowdfundingactie sluiten. 

Lees ook: Stuur Slaapmeisje en Milo naar hotel Okura

Mijn wandeling gaat van A(lkmaar) naar B(aarn). De originele slogan luidt van A naar Beter. Helaas kan ik Slaapmeisje niet beter wandelen, maar ik kan er met deze actie hopelijk wel voor zorgen dat ze een onvergetelijke avond uit kan met haar zoon. Onderweg zal ik worden bijgestaan door ondermeer de users Rob, Interpretatie, Harry64 en Jippie.  Wil je me onderweg aanmoedigen? Stuur me dan een berichtje via Facebook Messenger! Weten waar ik wandel? Je kunt me live volgen via deze link! 

Update 07:22 uur:
Ondertussen is DJMO al in Wormerveer. Ze is al 26 km onderweg, heeft koffie gedronken bij steun en toeverlaat Rob en stuurde me rond half 4 deze foto's. We houden je vandaag op de hoogte!

Een verlaten fietspad om half 4 in de nacht (Foto: FOK!)
Een verlaten fietspad om half 4 in de nacht (Foto: FOK!)

Een verlaten fietspad om half 4 in de nacht (Foto: FOK!)
Een verlaten fietspad om half 4 in de nacht (Foto: FOK!)

Update 09:25 uur:
34 km, heb de zon op zien komen. Gaat nog steeds prima. Neem elke vijf km vijf minuten rust, als ik op de helft ben een kwartiertje om koffie te drinken en m'n spieren te verzorgen. Still going strong.


DJMO in Zaandam (rond 9 uur) (Foto: FOK!)
DJMO in Zaandam (rond 9 uur) (Foto: FOK!)

DJMO in Zaandam (rond 9 uur) (Foto: FOK!)
DJMO in Zaandam (rond 9 uur) (Foto: FOK!)

Update 12:09 uur:
En ze is alweer in Amsterdam. Rond 11 uur stuurde ze deze foto's. En daarna een bezoekje aan Interpretatie met koffie, een hapje eten en een snelle kledingwissel.

Amsterdam!!! (Foto: FOK!)
Amsterdam!!! (Foto: FOK!)

Amsterdam!!! (Foto: FOK!)
Amsterdam!!! (Foto: FOK!)

Amsterdam!!! (Foto: FOK!)
Amsterdam!!! (Foto: FOK!)

Boe! (Foto: FOK!)
Boe! (Foto: FOK!)

Update 13:58 uur (maar aan mij doorgegeven rond 13:15):
48 km. Gedwongen rust van vijftien minuten tijdens het wachten op de pont. Ik bekeek zojuist de rest van de de route en zag tot mijn ellende dat ik straks opnieuw de gevreesde spoorbrug bij Weesp over mag steken. Ik heb van Interpretatie moeten beloven dat ik Jippie bel als het niet meer gaat. Voorlopig gaat het echter nog prima, al is het voor mijn gevoel veel later dan pas kwart over een. De pont komt eraan, tot de volgende update.

DJMO op 48 km (Foto: FOK!)
DJMO op 48 km (Foto: FOK!)

DJMO op 48 km (Foto: FOK!)
DJMO op 48 km (Foto: FOK!)

Update 15:00 uur:
55 km. Inmiddels ben ik bekend terrein. Ruim een jaar geleden begon ik met het Westerborkpad, om de gedeporteerde Joden, Roma en Sinti te herdenken. Ook herdacht ik bij mezelf de andere oorlogsslachtoffers. Nu loop ik hier weer met een intens verdrietige reden. Terwijl ik dit schrijf springen de tranen in m'n ogen. Mijn benen en voeten voel ik nauwelijks. Loop nog steeds op de adrenalinekick die er gisteren in sprong.

Het Westerborkpad begint hier! (Foto: FOK!)
Het Westerborkpad begint hier! (Foto: FOK!)

Update 17:20 uur:
Na circa zestig km was ik 'de brug'. Inmiddels toch wel m'n voeten voelend doorgelopen, midden op de brug gaan zitten was geen optie. Eenmaal onderaan de brug stond Rob me weer eens breed  lachend als het spreekwoordelijke duveltje uit het doosje op te wachten, precies wat ik even nodig had. Na een flesje AA voor driekwart achterover gegooid te hebben en nog een laatste sokkenwissel, ben ik nu aan de laatste loodjes bezig. Volgens Googlemaps is het nog 24 km tot station Baarn.
Terwijl ik daar zat kreeg ik nog een spraakbericht van m'n jongste zoon. "Komop mama, je kunt het."

In Baarn zal ik worden opgewacht door mijn lieve collega Jippie die me naar mijn jongste zoon toebrengt. Mijn huidige verwachte Eta op het station schat ik in om 22:00 uur.

Een brug, maar niet te ver (Foto: FOK!)
Een brug, maar niet te ver (Foto: FOK!)

Een brug, maar niet te ver (Foto: FOK!)
Een brug, maar niet te ver (Foto: FOK!)

Update 19:12 uur:
Kleine verandering. Rond de zeventig km kwam ik een omleiding tegen waardoor ik nog een km extra moest omlopen. Als ik bij station Hilversum aankom heb ik er precies tachtig km opzitten. Eindbestemming wordt dus Hilversum in plaats van Baarn. Nog ongeveer 7,5 km.

Fijn, een omleiding  (Foto: FOK!)
Fijn, een omleiding (Foto: FOK!)

Update 21:30 uur:
Omstreeks 21:07 was ze aan de eindstreep. 80 km in ruim 21 uur!!

ZE HEEFT HET GEHAALD!!!! (Foto: FOK!)
ZE HEEFT HET GEHAALD!!!! (Foto: FOK!)


(Laatste) update 22:38 uur:
Is door Jippie en echtgenoot veilig naar DrainBamage gebracht en ze heeft beloofd om morgen een verslag te maken. Eerst even welverdiende nachtrust.

Met een mooi certificaat!
Met een mooi certificaat!

Uitslag PEC Zwolle - Willem II

Het duel tussen PEC Zwolle en Willem II heeft geen doelpunten opgeleverd. Na drie keer ingrijpen door de VAR moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt.

PEC Zwolle was in de eerste de betere ploeg en kreeg via Dean Huiberts en Yuta Nakayama mogelijknheden om de score te openen. Vlak voor rust leek de thuisploeg de beste kans te krijgen op de 1-0. In eerste instantie kreeg PEC een strafschop, maar na ingrijpen van de VAR werd de overtreding net buiten strafschopgebied gemaakt.

In de tweede helft was Willem II dicht bij de openingstreffer. Eerst kreeg Vangelis Pavlidis de bal hard tegen zich aangeschoten door de doelman van PEC, waarna de bal net niet in het goal ging en één kwartier voor tijd kopte de spits tegen de paal.

Vlak voor tijd leek Willem II alsnog met de drie punten vandoor te gaan. Vlak voor tijd legde scheidsrechter Perez de bal op de stip voor Willem II, maar na ingrijpen van de VAR ging de penalty niet door, doordat hier ook de overtreding net buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Uit de vrije trap kwam Willem II toch op voorsprong, maar opnieuw greep de VAR in nadat Sebastian Holmén hinderlijk buitenspel stond.

PEC Zwolle

0 - 0

Willem II

 
 Gele kaart: Leemans, (PEC Zwolle), Trésor, (Willem II)
 Rode kaart: Saymak (85/2xg) (PEC Zwolle),
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 0
Arbiter: Pérez
 
Opstelling:   Opstelling:
Zetterer
Kersten
v.Polen (Bajselmani/42)
Nakayama
v.Wermeskerken
Saymak
Reijnders (Strieder/90 1)
Huiberts
Pherai
Leemans (Drost/69)
Tedic
  Ruiter (Brondeel/65)
Owusu (v.d.Bogert/75)
Holmén
Peters
Köhn
Nunnely (Yeboah/65)
v.d.Heijden
Trésor (Romeny/82)
Llonch
Köhlert (Saglam/66)
Pavlidis

Uitslag FC Utrecht - FC Twente

FC Twente heeft voor het eerst dit seizoen verloren. De Tukkers verloren uit bij FC Utrecht met 2-1.

Danilo bracht FC Twente al in de eerste minuut op voorsprong. De assist kwam op naam van FC Utrecht-huurling Cerný. Na bekomen te zijn van de achterstand werd FC Utrecht sterker. Vlak voor rust maakte Ramselaar de gelijkmaker.

De tweede helft was nauwelijks begonnen toen Van de Streek de 2-1 scoorde. Ondanks meer balbezit wist FC Twente nauwelijks grote kansen te creëren. In de slotfase scoorde Ramselaar 3-1 maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

FC Utrecht

2 - 1

FC Twente

 43' Ramselaar
 47' v.d. Streek
   1' Danilo
 
 Gele kaart: v.d. Maarel, (FC Utrecht), Oosterwolde, Ebuehi, Bosch, Pleguezuelo, (FC Twente)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: Geen
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Nijhuis
v.d. Maarel (Troupée/56)
St. Jago
Hoogma
Warmerdam
Maher
Gustafson
v.d. Streek
Kerk
Sylla (Boussaid/71)
Ramselaar
  Drommel
Ebuehi
Pleguezuelo
Dumic (Zerrouki/87)
Oosterwolde (Smal/62)
Brama
Roemeratoe (Dervisoglu/62)
Bosch
Cerný (Lamprou/62)
Danilo
Menig

Geen doelpunten bij duel Manchester United - Chelsea

Het duel tussen Manchester United en Chelsea is zaterdag in 0-0 geëindigd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, in de slotfase van de eerste helft kreeg de thuisclub de beste kansen om op voorsprong te komen. Na de pauze opnieuw hetzelfde patroon, echter gescoord werd er niet. Hakim Ziyech kwam tien minuten voor tijd in het veld, Donny van de Beek zat de hele wedstrijd op de bank.

Uitslagen Premier League zaterdag
West Ham United - Manchester City 1-1
Fulham - Crystal Palace 1-2
Manchester United - Chelsea 0-0
Liverpool - Sheffield United 21.00u

COVID-19: 8669 nieuwe besmettingen en 55 doden, totaal 281.052 en 7019

LET OP: door een storing in GGD-systemen zijn de nieuwe RIVM-cijfers zijn lager dan verwacht. Het aantal zal morgen waarschijnlijk hoger liggen.

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 8669 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 281.052 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 92 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 14.444 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Op dit moment liggen er 1696 mensen opgenomen in het ziekenhuis, op de IC verblijven momenteel 497 patiënten.

Er zijn sinds de vorige update 55 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 7019 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Wellens sprint naar dagwinst in Ronde van Spanje

Tim Wellens heeft de vijfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal, die onderweg ook de bergtrui veroverde, won in een sprintje bergop van Guillaume Martin en Thymen Arensman. Primoz Roglic blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Na de vlakke rit van gisteren moet er vandaag opnieuw geklommen worden in de Vuelta. Niet zwaar genoeg voor de klassementsrenners en te zwaar voor de sprinters, dus was het een ideale etappe voor de aanvallers. Toch was het lang wachten voordat een kopgroep de ruimte kreeg van het peloton. Pas na negentig kilometer nam een ruime kopgroep één minuut voorsprong op het peloton, maar die kregen nog geen vrijheid van het peloton.

Pas nadat Wellens in eerste samen met Arensman was weggereden uit de ruime kopgroep en later Martin de oversteek maakte, kreeg het drietal de ruimte. De andere van de omvangrijke kopgroep werden al snel weer ingelopen.

De drie zouden het gaan uitmaken voor de etappezege, waar een hellende finish wachtte. Arensman probeerde het in de slotkilometer het met een verrassingsaanval, maar Wellens reageerde direct. Martin moest passen maar zou niet veel later weer aansluiten, maar in de sprint bergop was duidelijk dat Wellens de beste was van de drie. Voor de Belg van Lotto Soudal was dat zijn eerste zege in de Vuelta nadat hij in het verleden ook al twee keer wist te winnen in de Giro.

Ruim twee minuten later sprintte Roglic de concurrentie uit het wiel, maar doordat er een valpartij in de laatste drie kilometer was kreeg iedereen in het peloton dezelfde tijd, waardoor Roglic vijf seconden voorstaat in het algemeen klassement op Dan Martin.

F1: Hamilton pakt poleposition in Portugal, Verstappen derde

Lewis Hamilton heeft poleposition gepakt voor de Formule 1 Grand Prix van Portugal. De Brit reed in Portimao naar een tijd van 1.16,652 en was hiermee iets sneller dan Valtteri Bottas en Max Verstappen. De sessie begon een half uur later omdat er na de problemen in de derde vrije training putdeksels vast gelast moesten worden.

In het eerste deel vielen weinig verrassingen te noteren. Bijna alle coureurs deden op dezelfde set banden meerdere runs omdat in de derde vrije training bleek dat met deze strategie de banden beter op temperatuur zouden komen en dit snellere rondetijden op zou leveren. Achteraan was het als gebruikelijk stuivertje wisselen waarbij de coureurs van Haas, Alfa Romeo en Williams streden om plek vijftien. Deze eer was lange tijd voor Romain Grosjean, maar de Fransman raakte die plek bij het vallen van de vlag kwijt aan Kimi Räikkönen. De Fin kon dit niet volhouden, want George Russell trok aan het langste eind. Naast Räikkönen en Grosjean konden ook Kevin Magnussen, Antonio Giovinazzi en Nicholas Latifi uitstappen.

In Q2 gingen de Mercedessen en de Ferrari's naar buiten op de mediums. Voor Hamilton, Bottas en Charles Leclerc pakte dit goed uit, want zij wisten zich te plaatsen voor het derde deel. Sebastian Vettel lukte dit niet. Verstappen en de rest van de top tien zullen de race op softs aan moeten vangen. Zoals gebruikelijk was het weer spannend om plek tien. Uiteindelijk waren naast Vettel ook Russell, Esteban Ocon, Daniil Kvyat en Lance Stroll klaar. Bij het vallen van de vlag ging Daniel Ricciardo nog even met zijn Renault achterwaarts de bandenstapels in. Het kostte hem het derde deel.

Daarin zetten Hamilton en Bottas direct weer de snelste tijden neer, gevolgd door Verstappen. In de tweede run reed Bottas op mediums naar de snelste tijd, waarna Verstappen plek twee pakte. Hamilton was de laatste op de baan en hij dook nog onder de tijd van dit duo door, waardoor hij op pole mag starten. Op plek vier eindigde Leclerc, voor Sergio Perez, Alex Albon, Carlos Sainz, Lando Norris, Pierre Gasly en Ricciardo.

Uitslag

# Rijder Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 L. Hamilton Mercedes 1:16.945 1:16.824 1:16.652 21
2 V. Bottas Mercedes 1:16.945 1:16.466 1:16.754 17
3 M. Verstappen Red Bull 1:16.879 1:17.038 1:16.904 23
4 C. Leclerc Ferrari 1:17.421 1:17.367 1:17.090 23
5 S. Pérez Racing Point 1:17.370 1:17.129 1:17.223 21
6 A. Albon Red Bull 1:17.435 1:17.411 1:17.437 29
7 C. Sainz Jr. McLaren 1:17.627 1:17.183 1:17.520 24
8 L. Norris McLaren 1:17.547 1:17.321 1:17.525 24
9 P. Gasly AlphaTauri 1:17.209 1:17.367 1:17.803 26
10 D. Ricciardo Renault 1:17.621 1:17.481 geen tijd 17
11 E. Ocon Renault 1:17.614 1:17.614   18
12 L. Stroll Racing Point 1:17.626 1:17.626   22
13 D. Kvyat AlphaTauri 1:17.728 1:17.728   22
14 G. Russell Williams 1:17.788 1:17.788   17
15 S. Vettel Ferrari 1:17.919 1:17.919   20
16 K. Räikkönen Alfa Romeo 1:18.201     12
17 A. Giovinazzi Alfa Romeo 1:18.323     12
18 R. Grosjean Haas 1:18.364     12
19 K. Magnussen Haas 1:18.508     10
20 N. Latifi Williams 1:18.777     11

Bayern boekt ruime overwinning op Eintracht Frankfurt, Zeefuik na vijf minuten met rood van het veld

Bayern München heeft zaterdagmiddag een eenvoudige 5-0 overwinning geboekt op Eintracht Frankfurt. Drie doelpunten werden gescoord door Robert Lewandowski en daarmee staat de Pool na vijf wedstrijden al op tien doelpunten. Hertha BSC-verdediger Deyovaisio Zeefuik kende in het duel tegen RB Leipzig een ongelukkige middag. De Amsterdammer kwam in de tweede helft in het veld maar amper vijf minuten later kon hij weer vertrekken vanwege twee gele kaarten.

Overige wedstrijden Bundesliga zaterdag
Bayern München - Eintracht Frankfurt 5-0
SV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 2-3
RB Leipzig - Hertha BSC 2-1
Union Berlin - SC Freiburg 1-1
Borussia Dortmund - Schalke 04 3-0

Uitslag VVV-Ajax

Ajax heeft op bezoek bij VVV-Venlo geschiedenis geschreven door het doelpuntenrecord in een Eredivisie-wedstrijd te verbreken. In De Koel wonnen de Amsterdammers met maar liefst 0-13 van VVV. Het vorige record was ook in handen van Ajax. In 1972 won Ajax toen met 12-1 van Vitesse.

Met rust leidde Ajax al met 0-4 door doelpunten van Jurgen Ekkelenkamp, Dusan Tadic en twee van Lassina Traoré. Na rust moest VVV al snel met tien man verder na een lompe overtreding van Christian Kum. Na de rode kaart ging het snel in de stand. Binnen vier minuten maakte Ajax vier goals en was het na één uur spelen 0-8.

De volgende goals kwamen van Ekkelenkamp, Daley Blind, weer Traoré en nummer tien van de dag kwam via invaller Klaas-Jan Huntelaar vanuit een penalty. Huntelaar voegde twee minuten later een tweede goal toe en een andere invaller, Lisandro Martínez, zorgde in de 76ste minuut voor het record.

De grootste overwinning ooit in de eredivisie was met deze 0-12 stand binnen. Daarna was het wachten op een nieuw record. Nog nooit maakte een eredivisieclub meer dan 12 doelpunten in een eredivisieduel. Dat record sneuvelde in de 87ste minuut. Het was de vijfde goal van man van de wedstrijd Traoré: 0-13.

VVV-Venlo

0 - 13

AFC Ajax

     12' Ekkelenkamp
 17' Traoré
 32' Traoré
 44' Tadic
 54' Traoré
 55' Antony
 57' Ekkelenkamp
 59' Blind
 65' Traoré
 74' Huntelaar (pen)
 76' Huntelaar
 79' Martínez
 87' Traoré
 
 Gele kaart: Post, (VVV-Venlo),
 Rode kaart: Kum (51) (VVV-Venlo),
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
D.v.Crooy
Pachonik
Swinkels
Kum
Schmitz
Linthorst (v.Dijck/65)
Post (Roemer/46)
Machach(S.Janssen/46)
Hunte Giakoumakis (Essanousi/79)
V.v.Crooy
  Onana
Klaiber
Schuurs
Blind (Álvarez/70)
Tagliafico (Martínez/46)
Klaassen
Ekkelenkamp
Gravenberch (Huntelaar/70) Antony (Labyad/70)
Traoré
Tadic (Promes/46)

Koeman verliest zijn eerste El Clásico als trainer van Barcelona

El Clásico, de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid, is zaterdag in 1-3 geëindigd. Voor de ploeg van trainer Ronald Koeman is dit de tweede nederlaag op een rij. Frenkie de Jong en Sergiño Dest speelden de hele wedstrijd.

Real Madrid kwam al na vijf minuten op voorsprong via een doelpunt van Federico Valverde. De Spaanse middenvelder scoorde via een hard schot in de verre hoek.

Lang kon de De Koninklijke niet van de voorsprong genieten want in de achtste minuut maakte Ansu Fati de gelijkmaker.

Na een uur spelen werd bij een vrije trap voor Real Madrid Sergio Ramos in het strafschopgebied door Clément Lenglet aan z’n shirt getrokken. De scheidsrechter bestrafte dit, na inmenging van de VAR, met een strafschop. Vanaf elf meter schoot Ramos de bal in de linkerhoek. In de blessuretijd bepaalde Luka Modric de eindstand op 1-3.

Door het verlies blijft de ploeg van Koeman op zeven punten staan. Tegenstander Real Madrid heeft zes punten meer en gaat daarmee aan de leiding van LaLiga.

Alvarado zegeviert ook in Ruddervoorde

Ook de tweede Superprestige-veldrit van dit seizoen in Ruddervoorde is gewonnen door Ceylin Alvarado. De wereldkampioene veldrijden bleef landgenote Annemarie Worst voor.

Alvardo ging hard van start en alleen Worst kon haar aansluiten. Alvarado ging in de tweede ronde onderuit. Worst werd ook opgehouden, maar ze kon even later toch een gaatje slaan. Toen Worst tijd verloor in de zandbak, konden Alvarado,Manon Bakker,Yara Kastelijn en Lucinda Brand aansluiten.

In het vervolg van de koers maakten de vijf Nederlandse vrouwen er een spannende strijd van. Maar net als in Gieten was het Alvardo die over de beste benen beschikte.

De overwinning bij de mannen ging naar Eli Iserbyt. De Belg pakte daarmee zijn tweede zege van dit seizoen.

Toon Aerts had de laatste drie veldritten op zijn naam geschreven en ook vandaag gold hij als de te kloppen man. In de openingsfase van de koers moest de Belg verschillende vluchtpogingen herstellen. Dat lukte hem eenvoudig, maar die inspanningen deden hem de das om in de slotfase.

In de achtste van in totaal negen ronden was het Iserbyt die er vandoor ging en nu had Aerts geen antwoord. Hij werd tweede op 16 seconden van zijn landgenoot. Las van der Haar eindigde als derde.

Ritwinst Geoghegan Hart, Kelderman is roze trui kwijt

Wilco Kelderman is zijn roze trui in de Giro kwijt. In de eennalaatste etappe met finish op Sestriere verloor de Nederlander teveel tijd. De etappe werd gewonnen door Tao Geoghegan Hart die Sunweb-rijder Jai Hindley te snel af. Het is de zesde ritzege deze Giro voor Ineos. Hindley start morgen in het roze.

Er ontstond een grote kopgroep die de zegen kreeg van het peloton met daarin onder meer Tratnik, Viviani, Kangert,Rubio en Démare. Hun voorsprong liep al gauw op tot boven de vier minuten. Démare won de eerste tussensprint van de dag en verzekerde zich daarmee van de paarse puntentrui. De maximale voorsprong van rond de zeven minuten.

De Sestriere moest driemaal worden bedwongen. Eerst vanuit de oostelijke kant en de twee andere keren vanuit de zwaardere westelijke kant. De voorsprong van de kopgroep liep langzaam terug en uit de kopgroep moesten al wat renners lossen tijdens de eerste beklimming. Het waren de mannen van Ineos die de regie in handen namen aan kop van het peloton.

Het was Fiorelli die als eerste boven kwam. In de afdaling reed Ballerini uit de kopgroep weg en sloeg een gaatje. Onder aan de voet van de tweede beklimming was de voorsprong op de achtervolgers opgelopen tot driekwart minuut. Het peloton dunde steeds meer tot uiteindelijk tien man. Het was Dennis die aan kop van dat groepje reed. Kelderman kon niet volgen en moest lossen. Net als donderdag waren het Dennis, Geoghegan Hart en Hindley die samen reden.

Kelderman reed in een groepje daarachter met Bilbao en Almeida. Rubio was inmiddels Ballerini voorbij gegaan en kwam als eerste boven. Het groepje Hindley met Dennis als tempomaker had op de top een voorspong van 37 tellen op de groep met Kelderman. Dat verschil liep langzaam op en was een minuut 11 kilometer voor de streep.

Inmiddels was de groep met Hindley Rubio ook voorbij en reden ze nu aan kop van de wedstrijd. Het was nog steeds Dennis die het tempo maakte. Terwijl het verschil met de groep Kelderman bijna twee minuten was was het 4 kilometer voor de streep nog iets meer dan een minuut. Almeida reed vervolgens weg uit de groep met Kelderman.

Hindley probeerde 3,5 kilometer voor de streep weg te rijden, maar de aanval werd afgeslagen door Dennis. Twee kilometer voor de meet probeerde hij het opnieuw, Dennis moest lossen maar Geoghegan Hart kon mee. Dennis sloot even later weer aan. Even later ging Hindley wederom aan maar de Brit bleef in zijn wiel. In de eindsprint was het Geoghegan Hart die Hindley de baas waardoor er een unieke situatie ontstond. Zowel Geoghegan Hart en Hindley staan nu met de afsluitende tijdrit nog te gaan gelijk in tijd. Hindley start morgen in het roze  dankzij de honderdsten voorsprong in de twee tijritten. Kelderman kwam op anderhalve minuut achterstand over de meet.

Furieus gevecht om wereldtitels tussen boksers Estrada en Cuadras

In Mexico-Stad is vrijdagavond volle bak gebokst om twee wereldtitels: de WBC- en The Ring-titels in het supervlieggewicht (-52,1kg) stonden op het spel, met Juan Francisco Estrada (40-3, 27 KO's) en Carlos Cuadras (39-3, 27 KO's) als kandidaten.

Estrada won in 2013 al twee wereldtitels in het vlieggewicht (-50,8kg), die hij meerdere malen verdedigde alvorens een gewichtsklasse omhoog te gaan - in Californië verloor hij tegen de Thai Srisaket Sor Rungvisai vervolgens de strijd om de twee wereldtitels die hij vorig jaar alsnog van hem won en die vrijdag weer op het spel stonden.

Ook Cuadras is bekend met het houden van een wereldtitel: hij versloeg Sor Rungvisai in 2014 en pakte de WBC-titel in het supervlieggewicht, die hij na zes succesvolle gevechten in 2016 verloor aan Roman Gonzalez. Cuadras verloor daarna nog twee keer, waaronder in 2017 tegen Estrada, maar kreeg nu weer een kans om zich tot kampioen te laten kronen.

Het werd een fraai gevecht tussen Principe Cuadras en El Gallo Estrada, die in de derde ronde al even flink wankelde. De heren klapten er keer op keer hard op en het gevecht ging beide kanten op, tot Estrada langzaam de overhand begon te krijgen. In de elfde ronde sloeg hij Cuadras twee keer neer en nog een harde stoot op diens hoofd maakte er een einde aan, zijn 28e knockoutzege.

De hoogtepunten van het gevecht

Messen verbod in heel Zaanstad, gevolgd door steekpartij

Burgemeester Jan Hamming heeft gisteren rond het middaguur per direct heel Zaanstad aangewezen als gebied waar het verboden is om gevaarlijke voorwerpen, zoals messen en slagwapens, bij je te dragen. Hiermee kan in de hele gemeente handhavend worden opgetreden tegen het bij zich dragen van gevaarlijke voorwerpen, zoals messen, die niet vallen onder de Wet Wapens en Munitie. De politie kan de voorwerpen in beslag nemen en er zal een bestuurlijke dwangsom van €2.500,- opgelegd worden door de burgemeester. Binnen twaalf uur was het helaas al weer raak, een maaltijdbezorger (16) werd neergestoken.

Omstreeks 23.00 uur was de maaltijdbezorger (16) bij een woning aan de Indigostraat te Zaandam. Bij de ingang van de flat zag hij drie jongens staan. Toen het slachtoffer na de bezorging van de bestelde maaltijd bij zijn bromfiets terug kwam bleek hier eten uit te zijn gestolen. Getuigen van deze diefstal wezen het slachtoffer in de richting waarin de jongens waren weglopen en hij wist de drie daders te achterhalen. Hij sprak de jongens aan op de diefstal, hierop ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer werd geslagen en een steekwond opliep.

De gewaarschuwde politie kwam onderweg naar de plaats van het incident drie jongens tegen die aan het opgegeven signalement van de daders voldeden. Zij konden ter plaatse worden aangehouden. De verdachten zijn jongens van 16 en 17 uit Zaandam en een 15-jarige jongen uit Westzaan. Bij een eerste onderzoek werd nog geen wapen teruggevonden.

Op de website van de gemeente Zaanstad werd het volgende bericht geplaatst over het messenverbod:

'Wapens en geweld moeten onze gemeente uit', zo stelt burgemeester Jan Hamming. ‘De afgelopen jaren zijn er teveel geweldsincidenten geweest met soms tragische gevolgen. Ik wil er alles aan doen om dit terug te dringen. Met dit verbod op messen en andere gevaarlijke voorwerpen stellen we een norm. Het is niet normaal om een wapen bij je te dragen. Doe je dat toch dan zetten we daar een flink geldbedrag tegenover.'

Voldoende aanleiding
Het besluit leidt er niet toe dat spontaan op inwoners zal worden afgestapt en gevraagd gaat worden of ze in het bezit zijn van gevaarlijke voorwerpen. Dit is alleen mogelijk bij preventief fouilleren in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden. Een timmerman die gereedschap bij zich draagt, de slager die met slagersmessen werkt en winkels die aardappelschilmesjes verkopen, vallen niet onder de werking van dit verbod. Op het moment dat de openbare orde of veiligheid in gevaar is of kan komen kan er wel gehandeld worden. De aard, gedraging, feiten en omstandigheden van het geval zijn bij de werking van een verbod op bezit van gevaarlijke voorwerpen, op aangewezen wegen en daaraan gelegen voor het publiek toegankelijke gebouwen en terreinen, van doorslaggevend belang.

Toename geweldsincidenten
Bezit en gebruik van gevaarlijke voorwerpen en met name het bezit van messen, is een groot probleem in Zaanstad. Uit cijfers van de politie blijkt dat de omvang van het wapenproblematiek in Zaanstad de afgelopen vier jaar is gestegen. In 2017 zijn er 138 incidenten geregistreerd waarbij een wapen betrokken was en waarvoor de politie in actie moest komen. In 2018 en 2019 steeg dit naar 156 respectievelijk 171 incidenten. In 2020 zijn er tot en met september, ondanks de coronacrisis, 142 incidenten geweest. Deze incidenten vinden verspreid door de hele gemeente Zaanstad plaats.

Preventief handelen en stevig optreden tegen overtredingen
'We proberen op verschillende manier om het aantal geweldincidenten terug te dringen', zegt Hamming. 'Dat doen we met preventieve inzet, bijvoorbeeld in samenwerking met het onderwijs. Maar ook repressie is belangrijk. Om de ernst te onderschrijven: er hebben de afgelopen jaren twee dodelijke steekincidenten in Zaanstad plaatsgevonden met niet strafbare messen. We moeten alles in het werk stellen om die incidenten te voorkomen. Daarom hebben we onder andere het preventief fouilleren en nu deze maatregel. Het leed dat kan ontstaan is onmetelijk groot en bovendien heeft het grote impact op het gevoel van veiligheid van onze inwoners. We verwachten dat van dit verbod een ontmoedigende werking uitgaat. Daarnaast kunnen we als dat nodig is stevig optreden tegen overtredingen.'

Naast dit besluit is burgemeester Jan Hamming in gesprek met de ministers Dekker en Grapperhaus om ook de verkoop van messen aan minderjarigen aan banden te leggen. Hamming is van mening dat het verboden zou moeten worden via de Wet Wapens en Munitie om messen te verkopen aan mensen onder de 18.

Bottas opnieuw de snelste, Verstappen haakt aan

Valtteri Bottas heeft ook in de derde en afsluitende vrije training voor de Grand Prix van Portugal de snelste tijd gereden. De Mercedes-coureur kwam op het circuit van Portimao tot een tijd van 1.16,654 waarmee hij een fractie sneller was dan Lewis Hamilton en Max Verstappen. De training eindigde vlak voor het einde met een rode vlag.

Het duurde in de derde sessie even voordat er actie was op de baan. Toen die er wel was, ging Mercedes meteen snel, waarbij Hamilton het veld op ruime achterstand zette. Verstappen kwam laat naar buiten en deed verschillende snelle rondes op de mediums. Zijn snelste tijd was 1.16,658 maar die werd afgenomen vanwege het overschrijden van de baanlimieten. in een tweede poging kwam de Nederlander een tiende te kort. Bottas dook in zijn tweede run wel onder de snelste tijd door. Ook Pierre Gasly zat er verrassend goed bij.

Helemaal vlekkeloos ging de training niet, want Charles Leclerc spinde en Hamilton maakte een uitstapje door het grind. George Russell rookte een setje banden op door zich te verremmen. De sessie werd een minuut voor tijd beëindigd door een rode vlag, omdat Sebastian Vettel aan de buitenzijde van bocht veertien over een putdeksel reed die daarna los kwam.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Ronden
1 V. Bottas Mercedes 1:16.654 27
2 L. Hamilton Mercedes 1:16.680 23
3 M. Verstappen Red Bull 1:16.812 21
4 P. Gasly AlphaTauri 1:16.930 24
5 A. Albon Red Bull 1:17.117 25
6 C. Leclerc Ferrari 1:17.229 20
7 C. Sainz Jr. McLaren 1:17.238 24
8 S. Pérez Racing Point 1:17.297 17
9 L. Norris McLaren 1:17.478 22
10 E. Ocon Renault 1:17.666 20
11 S. Vettel Ferrari 1:17.685 24
12 D. Kvyat AlphaTauri 1:17.720 29
13 K. Räikkönen Alfa Romeo 1:17.922 20
14 D. Ricciardo Renault 1:17.935 13
15 G. Russell Williams 1:18.932 20
16 L. Stroll Racing Point 1:18.100 17
17 A. Giovinazzi Alfa Romeo 1:18.201 20
18 K. Magnussen Haas 1:18.287 13
19 N. Latifi Williams 1:18.397 20
20 R. Grosjean Haas 1:18.454 19

Alblasserdam: Illegaal feest eindigt met veel geweld tegen de politie

Politieagenten die vrijdag 23 oktober kort voor middernacht een illegaal feest op een schip nabij jachtwerf Oceanco beëindigden, kregen te maken met een golf van geweld. De aanwezigen keerden zich massaal tegen de agenten en gebruikten daarbij veel geweld. Vijf geweldplegers werden aangehouden, twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.

Tijdens een surveillance zagen enkele agenten feestverlichting branden aan boord van een boot nabij jachtwerf Oceanco. Toen zij poolshoogte gingen nemen, hoorden en zagen zij dat er een feest gaande was waarbij luide muziek werd afgespeeld. Hierop besloten de agenten om de boot te betreden. Aan boord van de boot is getracht om met aanwezige in gesprek te gaan, deze was echter niet goed aanspreekbaar omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was. In de binnenruimte van het schip waren circa 15 personen volop aan het feesten. De agenten zagen daarbij dat de aanwezigen zich niet aan de Coronaregels hielden (onder andere geen 1,5 meter afstand). Hierop werd besloten om een einde te maken aan dit feest. Bij het aanroepen door de politie om te stoppen met het feest negeerde de aanwezigen de opdracht van de agenten. In plaats daarvan ontstond een discussie tussen de agenten  en de aaanwezige personen waarbij de feestgangers gingen duwen en trekken. Tijdens dit tumult werd het politieshirt van een van de agenten kapot getrokken. Toen de agenten versterking hadden opgeroepen, werd besloten om het feest te beeindigen en de aanwezigen te verwijderen van het schip.

Golf van geweld
De personen gingen vervolgens vol in verzet, en er werd met glazen naar agenten gegooid, ook gooide men stoelen naar de politieagenten. Hierop volgend zijn de feestgangers een gevecht met de agenten aangegaan. In totaal hield de politie vijf raddraaiers aan. De verdachten, vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 34 jaar, komen uit Alblasserdam. De agenten waren genoodzaakt om ook geweld te moeten toepassen. Er is onder andere met de wapenstok geslagen. Daarnaast was er inzet nodig van een surveillancehond, waarbij ook een stroomstootwapen door de politie is ingezet. Agenten spraken van een ‘orgie van geweld’ dat zij nog niet eerder hadden meegemaakt.” Twee agenten zijn gewond geraakt. De één heeft kneuzingen. De ander heeft een beschadiging aan een vinger.

De politie neemt de zaak erg hoog op. 'Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot de Corona-pandemie. Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond. Twee agenten raakten in het tumult lichtgewond.'

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie is van mening dat agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel is. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten ongehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen politiemensen wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

NFL: Eagles in extremis langs aartsrivalen Giants

Thursday Night Football is voor deze week alweer achter de rug en er stond een fraai affiche te wachten: de Philadelphia Eagles ontvingen de New York Giants, een van de felste rivaliteiten in de NFL.

Eagles-quarterback Carson Wentz rende na een paar minuten een touchdown binnen, Giants-quarterback Daniel Jones bediende Golden Tate niet veel later voor een 39-yard touchdown. In het tweede kwart bleef het bij een field goal van Jake Elliott (Eagles), in het derde kwart bracht Wayne Gallman de Giants met een korte rush op een 10-14 voorsprong.

De Giants gingen lekker door met minder dan een half kwart te gaan: Jones bereikte Sterling Shephard voor een volgende touchdown en 10-21. Wentz gaf zich echter niet gewonnen en al snel sloegen de Eagles terug met een 3-yard touchdown pass op Greg Ward, waarna Wentz zelf de 2-point conversion de endzone in wist te werken.

Een slotoffensief bracht de aanval nog één keer in stelling en vanaf 18 yards werd Boston Scott bereikt voor de 22-21 voorsprong, waarna de conversion faalde. De verdediging van de Eagles hield bij de laatste kans van de Giants echter stand en dus ging de thuisploeg er met de winst vandoor.

Geen straf voor opgepakte klimaatactivisten

Zeven klimaatactivisten van Extinction Rebellion, die deze maand voor de rechter moesten komen vanwege onder meer de blokkade van de Stadhouderskade en de Blauwbrug in Amsterdam vorig jaar, krijgen geen straf. Zo valt te lezen bij AT5

Dat heeft de kantonrechter gisteren geoordeeld. De activisten werden in oktober 2019 opgepakt tijdens de twee demonstraties en tijdens een demonstratie op de Gustav Mahlerlaan in onze hoofdstad.

Te lang vastgehouden
In drie zaken was de strafrechtelijke vervolging volgens de kantonrechter 'in strijd is met de beginselen van een goede procesorde'. Sommigen van de verdachten waren onder meer te lang vastgehouden. Ook ontbrak een proces-verbaal van aanhouding van de drie.

In de andere vier zaken was er wel een proces-verbaal opgemaakt. Uit de bewijsmiddelen kon echter niet duidelijk worden afgeleid dat de verschillende demonstraties in opdracht van de burgemeester waren beëindigd. De kantonrechter kon dan ook niet vaststellen dat aan de wettelijke eisen is voldaan om over te kunnen gaan tot beëindiging van de demonstraties.

Onvoldoende bewijs
Ook kon niet worden vastgesteld dat deze verdachten bij de groep demonstranten hoorden die geen gehoor gaf aan bevelen van de politie. Daarmee was er in deze zaken onvoldoende bewijs en werden de verdachten vrijgesproken.

De burgemeester mocht, ondanks dat demonstreren door de kantonrechter als een fundamenteel recht wordt gezien, het demonstratierecht wel beperken. Dat mocht vanwege het belang van onder meer de openbare veiligheid en het voorkomen van wanorde.

Cambuurfans vieren feest na winst, maar houden geen afstand

Een groep van zo’n 100 tot 200 Cambuurfans hebben gisteravond bij het Cambuurstadion de 3-0 winst tegen Roda JC gevierd. De meeste aanwezigen hielden op geen enkele wijze enige afstand.


De fans hadden zich verzameld bij het stadion. Er werd volop gejuicht, gezongen en vuurwerk afgestoken. Enkele politieagenten waren hierbij aanwezig en keken toe, zo valt te lezen op LC.

Vuelta: Etappe 5 - Vluchters in de bergen?

We hebben alweer vier etappes achter de rug in de Vuelta a España, tijd voor de vijfde dus. We trekken de heuvels van Aragon in, waar het een perfecte rit lijkt voor een groepje enthousiaste vluchters.

De heren krijgen een kleine 185 kilometer voor de kiezen, op te delen in twee stukken: de eerste helft is vooral Spaans - en dus niet - vlak, de tweede helft kent drie vrij pittige beklimmingen, in theorie zou een enthousiaste klassementsrenner iets kunnen proberen.

Ook hier geldt dat Rellende_Rotscholier een uitgebreide voorbeschouwing in elkaar heeft gewerkt, zeker weer het lezen waard. De etappe begint kort voor één uur, twee uur later zijn we live op Sporza, waar het Gouden Duo - Renaat Schotte en José de Cauwer - eindelijk weer eens samen is. De finish volgt tussen kwart over vijf en kwart voor zes.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

Giro: Etappe 20 - De laatste bergen

We gaan het slotweekeinde van de Giro d'Italia in en het is vreselijk spannend: Wilco Kelderman rijdt in het roze, teamgenoot Jai Hindley staat op twaalf tellen en INEOS-man Tao Geoghegan Hart staat nog eens drie seconden achter Hindley.

Een bergetappe en een tijdrit, dat krijgen we nog, vandaag is het de beurt aan de laatste bergen. Het had een monsterlijke rit van epische proporties moeten worden met de Col d'Agnel en Col d'Izoard, maar we mogen Frankrijk niet in en dus gaat dat feestje niet door.

De finish ligt wel nog steeds in wintersportoord Sestriere, daar klimmen de heren vandaag gewoon drie keer naartoe. Het is vooral een wat vlakke aanloop, dan een bijzonder lange - maar niet al te steile - klim naar Sestriere, waar men dan nog een tijd rond gaat toeren om nog eens twee keer omhoog te gaan.

Rellende_Rotscholier beschrijft het allemaal weer lekker gedetailleerd, hier om precies te zijn. De etappe begint om elf uur, Eurosport is er tegen half één bij, waardoor we in principe niet zo veel missen. De finish staat gepland tussen vier en kwart voor vijf.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

FOK! Wat een weer: Zon en wolkenvelden

De ochtend start met veel bewolking en plaatselijk een bui. In de loop van de ochtend breekt de bewolking en schijnt de zon af en toe. De middag verloopt overwegend droog, aanvankelijk is er nog wat zon maar in de tweede helft van de middag raakt het van het zuidwesten uit volledig bewolkt. Het wordt ongeveer 15°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind verder toe naar matig tot vrij krachtig landinwaarts en krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer. In de avond kan de wind langs de noordwestkust toenemen naar stormachtig, 8 Bft. Daarbij is dan ook een kleine kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

In de nacht naar zondag is het bewolkt en gaat het van het westen uit regenen. Het koelt af naar ongeveer 12°C. Het waait stevig uit zuid tot zuidwest met een matige tot vrij krachtige wind boven land en een harde wind, 7 Bft, langs de kust. In het noordwestelijk kustgebied is de wind mogelijk stormachtig, 8 Bft en is er een kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Zondag overdag trekt het neerslaggebied langzaam oostwaarts weg. In de ochtend wordt het in het westen droog, in de middag gebeurt dat ook in het oosten en dan kan de zon af en toe doorbreken. Wel blijft een bui mogelijk. De middagtemperatuur komt uit rond 14°C. De zuidwestelijke wind neemt in de ochtend af naar matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Rustig water in Wormerveer. Week of 2 geleden (Foto: Charged)
Rustig water in Wormerveer. Week of 2 geleden (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Bokser Lopez schrijft historie tegen Lomachenko, Berlanga pakt 15e KO op rij

Met het weekeinde voor de deur keren we nog even terug naar afgelopen week en wel naar The Bubble in Las Vegas, onder boksliefhebbers inmiddels bekend. Er stond een geweldig affiche op het programma met maar liefst vier wereldtitels in één keer in de ring.

De Oekraïner Vasyl Lomachenko (14-1, 10 KO's), volgens velen de pound-for-pound beste bokser ter wereld, nam het op tegen Teofimo Lopez (15-0, 12 KO's). De inzet was fors: Lomachenko's WBA Super, WBO en The Ring-wereldtitels en de IBF-wereldtitel van Lopez. Dat alles vond plaats in het lichtgewicht (-61,2kg), dat daarmee voor het eerst een zogenaamde four-belt-kampioen zou krijgen.

Dubbel olympisch kampioen Lomachenko, 32 jaren jong, was wellicht de favoriet, maar de negen jaar jongere Lopez ging er volle bak tegenaan en liet duidelijk merken dat hij er niet voor niks was. Op wellicht de tweede ronde na domineerde Lopez het gevecht ronde na ronde, pas diep in de tweede helft kwam zijn opponent op gang.

Lomachenko begon in de zevende ronde eindelijk wat offensief te tonen en in de achtste ronde nam hij de touwtjes meer in handen, waardoor men een echt gevecht kreeg. Zo leek het toch nog spannend te worden, maar in de twaalfde ronde had Lopez weer de overhand en na afloop gaven de drie juryleden de vier gordels allemaal aan hem - hoewel één jurylid het met 119-109 wel een tikkeltje overdreef.

Hoogtepunten tussen Lomachenko en Lopez

De ogen in het voorprogramma waren vooral gericht op de 23-jarige Edgar Berlanga (14-0), een groot talent in het lichtzwaargewicht (-79,4kg). Hij nam het op tegen Lanell Bellows (20-5), die hij in de eerste ronde terug naar de kleedkamers sloeg: de jonge Berlanga heeft nu vijftien profgevechten op zijn naam en won vijftien keer met een knockout in de eerste ronde.

Berlanga vs Bellows, het hele gevecht

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.