FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 oktober 2020

En jij dacht dat Biden in zee ging met China

Veel is er gezegd en geschreven over Biden, en dan specifiek Hunter Biden, de zoon van de presidentskandidaat en niet de kandidaat zelf... Over dat deze in zee ging met China en dat dit dan op een of andere manier slecht zou zijn voor zijn vader. Maar projectie is Trump-minnaars niet vreemd want zo'n beetje bij alles wat ze aan Biden proberen te plakken, blijkt bij Trump zelf het geval.

Trump blijkt een bankrekening geheim gehouden te hebben aldus de New York Times. En niet zomaar een bankrekening, een bankrekening in China. Volgens zijn advocaat enkel opgezet om zaken te kunnen doen in China. Maar waarom wordt deze dan verborgen gehouden?

De advocaat van Trump wilde niet zeggen bij welke bank de rekening gehouden wordt. Maar in Trump Tower zit ICBC, China's grootste bank die door de Chinese overheid bestuurd wordt. De rekening in China hoort bij Trump's bedrijf Trump International Hotels Management. De rekening hiervan laat onder andere zien dat Trump veel meer belasting in China heeft betaald dan in de VS. Namelijk $188.561 van 2013 tot 2015 tegenover in diezelfde jaren $0 in de VS...

In 2017 rapporteerde Trump Internation Hotels Management een ongewone piek in omzet. Waar het normaal enkele honderd duizenden dollars was, was het in 2017 ineens $17,5 miljoen. Dit werd gevolgd door een persoonlijke opname door Trump van $15,1 miljoen...

Trump beweert vaak een handelsoorlog te voeren met China, en beweert productie terug naar de VS te willen halen. Echter laat hij met zijn bedrijven intussen veel in China maken.

De valse beweringen die Trump's handlangers doen over Hunter Biden, komen hiermee in schril contrast te staan met wat er daadwerkelijk aan de hand is.

Ajax verliest openingsduel met Liverpool in CL door eigen doelpunt

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd in Groep D van de Champions League verloren. Tegen Liverpool verloren de Amsterdammers met 0-1 van Liverpool door een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico.

Ajax begon verrassend in een 4-4-2 formatie met Mohammed Kudus als meest aanvallende middenvelder, maar al na tien minuten kon het tactisch plan van Ajax-coach Erik ten Hag al overboord. Kudus werd na tien minuten al vervangen nadat de Ghanees geblesseerd raakte aan zijn knie. Quincy Promes was zijn vervanger.

Ondanks de tactische tegenvaller begon Ajax aardig aan de wedstrijd tegen Liverpool en kreeg enkele kansjes op de openingstreffer, maar na een half uur spelen kreeg Promes de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een voorzet van David Neres schoot Promes recht op de Liverpool-doelman.

Waar Promes was het aan de andere kant wel raak via een eigen doelpunt van Tagliafico. De Argentijnse linksback kreeg de bal na een afzwaaier van Mané op zijn voeten en werkte de bal ongelukkig in eigen doel: 0-1.

Vlak voor rust kreeg Tadic een levensgrote kans op de gelijkmaker. De 31-jarige Serviër leek de 1-1 te maken nadat hij met een lobje Liverpool-keeper Adrián passeerde, maar de bal werd door Fabinho net voor de lijn weggewerkt.

Ook in de tweede helft was Ajax dicht bij de gelijkmaker. Nog geen minuut in de tweede helft schoot Davy Klaassen vanaf de rand van het strafschopgebied op de binnenkant van de paal, maar de bal ging er niet in. Liverpool kon niet overtuigen, maar kreeg ook enkele mogelijkheden onder meer een kopbal van Firmino uit een corner. Daarna kreeg Ajax via Promes na een goede counter weer een kans op de gelijkmaker, maar opnieuw kon Ajax niet scoren.

Na vele wissels bij zowel Ajax als Liverpool werd het er niet beter op. Toch kreeg Ajax in de blessuretijd nog een grote kans op de gelijkmaker. Na slecht verwerken van Liverpool-doelman kon Jurgen Ekkelenkamp alsnog de terechte gelijkmaker maken, maar de invaller schoot hoog over.

De andere wedstrijd in groep D werd door Atalanta met 0-4 gewonnen bij FC Midtjylland. Duvan Zapata, Alejandro Gómez, Luís Muriel dn Aleksey Miranchuk scoorden voor de Italiaanse club, die volgende week in Bergamo de volgende tegenstander is van Ajax.

Willie zegt sorry, 'het doet pijn uw vertrouwen beschaamd te hebben'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in een videoboodschap aan het Nederlandse volk gezegd dat het ze pijn doet 'uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben'. Ze reageren daarmee op de grote ophef die ontstond toen ze met hun dochters op vakantie gingen naar Griekenland.

COVID-19; RUR in gesprek met Diederik Gommers

Sinds de uitbraak van het coronavirus is Diederik Gommers een van de meest besproken Nederlanders. De arts van het Erasmus MC is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en is in die laatste rol dagelijks in de media te zien. Dat maakte hem in korte tijd en bekende landgenoot. Onder meer daarover zijn Jan Dirk Stouten en Frank Vijg  van de Rotterdamse internetzender RUR met hem in gesprek gegaan.

Het interview kun je hieronder of bij RUR terugzien.

YouTube: Verwijdering account Lange Frans wegens schenden richtlijnen

Het YouTube-account van Lange Frans is vandaag verwijderd ‘wegens herhaalde of ernstige schendingen van de communityrichtlijnen’. Op Twitter deelt de rapper een screenshot van de melding. Hij hint erop dat een recente uitzending van Zondag met Lubach te maken zou hebben met de verwijdering, maar YouTube ontkent dat. Zo valt te lezen in het AD 

Uitslag RKC - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft op bezoek bij RKC Waalwijk punten laten liggen. De Zwollenaren leken lang de overwinning te pakken in Waalwijk, maar vlak voor tijd maakte RKC gelijk.

In de eerste helft had PEC het beste van het spel. De uitploeg was dan ook dicht bij het openingsdoelpunt via Clint Leemans, maar zijn inzet raakte de paal. In de tweede helft kwam PEC Zwolle wel op voorsprong. Na een uur spelen maakte invaller Eliano Reijnders de 0-1 na een slechte uittrap van Kostas Lamprou.

Vlak voor tijd kopte invaller Finn Stokkers, na een goede voorzet van Lennerd Daneels, de gelijkmaker voor RKC binnen. In een spannende slotfase bleef het volgens 1-1.

Na het gelijkspel staat PEC Zwolle op plek tien in de eredivisie. RKC Waalwijk blijft staan op plaats dertien.

RKC Waalwijk

1 - 1

PEC Zwolle

 86' Stokkers    65' Reijnders
 
 Gele kaart: Damascan, Gaari, (RKC Waalwijk), v. Dijnen, Bajselmani, (PEC Zwolle)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 0
Arbiter: Dieperink
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Gaari
Meulensteen
Touba
Wouters
Anita
Tahiri (Stokkers/83)
Olsak (v.d.Venne/72)
Ngonge (Daneels/46)
Damascan (El Haddouti/72)
Sow (John/83)
  Zetterer
Bajselmani (Clement/90)
Kersten
v.Polen
v.Wermeskerken
Saymak (Strieder/75)
Drost (Reijnders/62)
Nakayama
Leemans (v.Duinen/75)
Ghoochannejhad (Tedic/ 62)
Pherai

Random Pics van de Dag #134

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Dumoulin is leeg

In de tweede etappe van de Ronde van Spanje vandaag verloor Tom Dumoulin ruim acht minuten op de andere klassementsrenners. Na afloop was de renner van Jumbo-Visma duidelijk.

"Ik ben gewoon leeg. Geen energie. Er zit niet veel in mijn benen op dit moment. Het lijkt erop dat ik een terugslag krijg van het drukke programma van de afgelopen maanden. Maar kijken hoe het de komende dagen gaat," aldus de Limburger na afloop van de etappe.

Met zijn ploegmaat Primoz Roglic gaat het prima. De Sloveen pakte gisteren gelijk de leiderstrui en hield zich vandaag eenvoudig staande in het groepje met alle favorieten.

Hersenschudding Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft een lichte hersenschudding opgelopen bij zijn val tijdens de Driedaagse Brugge-De Panne vanmiddag. Morgenochtend zal de winnaar van de Ronde van Vlaanderen wederom worden onderzocht.

Van der Poel maakte deel uit van een kopgroep toen hij met nog zeventien kilometer te gaan in een greppel terecht kwam waarschijnlijk door een windvlaag.

"Hij heeft een pijnlijke nek,hoofdpijn en voelt zich heel misselijk.Hij is waarschijnlijk op zijn hoofd gevallen. Het was een vreselijke klap", zo zei de ploegleider van Van der Poel na de val.

Vijf shorttrackers waaronder Knegt in isolatie

Shorttrackers Sjinkie Knegt, Dennis Visser, Bram Steenaart, Sven Roes en Xandra Velzeboer zullen aankomend weekeinde niet aan de start verschijnen van de Invitation Cup in Heerenveen. Visser is positief getest op corona. Hij is de afgelopen weken in contact geweest met de andere vier en die gaan daarom ook in zelfisolatie.

In Thialf doen ook shorttrackers mee uit Frankrijk, België, Israël en Polen. Vandaag hebben alle schaatsers, coaches en andere teamleden een coronatest ondergaan. Morgen zijn de resultaten daarvan bekend.

Super Smash Bros. Ultimate Throwback Throwdown begint vrijdag 23 oktober

Op vrijdag 23 oktober kunnen Super Smash Bros. Ultimate-spelers uit deelnemende Europese landen van 18.00 tot 20.00 uur tegen elkaar strijden in de Super Smash Bros. Ultimate European Online Challenge – Throwback Throwdown.

Het thema voor deze online-uitdaging is ‘Throwback Throwdown’, wat inhoudt dat alleen stages en items beschikbaar zijn uit het originele Super Smash Bros. dat voor de Nintendo 64 verscheen. Het zal heel wat kennis van de old-school omgevingen vergen om als winnaar uit de strijd te komen.

Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch bevat elke vechter uit de geschiedenis van de serie. Spelers kunnen kiezen uit 69 vechters, terwijl er zelfs nog meer te koop zijn. Tijdens Throwback Throwdown zijn alle vechters toegestaan, zodat elke speler met zijn favoriete personage voor het goud kan gaan.

Spelers strijden voor de hoogste Tourney score in hun regio, om de prijs van 10.000 gouden My Nintendo-punten te winnen, ter waarde van € 100,- voor de aankoop van content in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch. Spelers die niet de toppositie bereiken in hun regio, maar wel eindigen in de Europese top 100, winnen 1.000 gouden My Nintendo-punten, met een waarde van € 10,- in Nintendo eShop. Er is genoeg om voor te spelen, en je hebt slechts twee uur om ervoor te strijden.

Super Smash Bros. Ultimate - Throwback Throwdown event

Doom Eternal: The Ancient Gods is nu beschikbaar

Doom Eternal: The Ancient Gods – Part One, het nieuwe singleplayer-hoofdstuk van id Software's Doom Eternal, is nu beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4, pc en Stadia.

Na het verslaan van de Khan Maykr en het vernietigen van de gereïncarneerde Icon of Sin, is het gevecht van de Doom Slayer nog maar net begonnen. Versla krachtige nieuwe bedreigingen, herstel de orde in de hemel en breng de corruptie aan het licht die het universum in chaos heeft geworpen.

The Ancient Gods – Part One is beschikbaar voor alle spelers die eigenaar zijn van de Deluxe-editie van Doom Eternal of de Year One Pass. The Ancient Gods - Part One is ook afzonderlijk verkrijgbaar en biedt toegang tot Battlemode. Spelers hoeven Doom Eternal niet te bezitten om The Ancient Gods - Part One te kopen en te spelen.

Ubisoft introduceert Ubisoft Connect

Het bestaande ecosysteem van Uplay en Ubisoft Club gaat opgefrist en uitgebreid verder als Ubisoft Connect. Deze nieuwe universele interface, waarmee spelers van alle platformen in contact komen met in-game diensten, activiteiten en de community van Ubisoft, is vanaf 29 oktober beschikbaar, tegelijk met de release van Watch Dogs Legion.

Ubisoft Connect is met één druk op de knop te zien door een in-game overlay in de nieuwste en aankomende titels van Ubisoft. Deze uitbreiding stelt spelers in staat om, ongeacht het platform dat ze gebruiken, toegang te krijgen tot de in-game en sociale features van Ubisoft. Deze sociale en gepersonaliseerde game-ervaring bevat ook een nieuwsfeed-interface die de activiteiten en prestaties van vrienden verzamelt. Daarnaast biedt een Smart Intel-functie spelers speciale tips en video-aanbevelingen op basis van hun gameactiviteiten. Elke speler heeft toegang tot gegevens over zijn persoonlijke statistieken en speelstijl om zich te blijven verbeteren of zich te vergelijken met vrienden via een verbeterd leaderboardsysteem.

Om de lancering van Ubisoft Connect en het verbeterde loyaliteitsprogramma te vieren, worden vandaag meer dan 1.000 legacy Ubisoft Club beloningen gratis vrijgemaakt voor alle spelers. Regelmatige updates voegen meer functies en beloningen toe om de ervaring van de spelers gaandeweg te verbeteren.

Ubisoft Connect is vanaf 29 oktober beschikbaar op de huidige platformen, waaronder Windows PC, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch, en binnenkort op de nieuwe generatie platformen, namelijk Xbox Series X | S en PlayStation 5. Om de integratie ook beschikbaar te maken op de nieuwe cloudgaming en streamingdiensten, gaan Stadia, Nvidia GeForce Now en Amazon Luna later dit jaar ook enkele Ubisoft Connect-features aanbieden. Daarnaast hebben spelers toegang tot het ecosysteem via de mobiele Ubisoft Connect app, de desktop app en op ubisoftconnect.com.

Gearbox onthult twee nieuwe Borderlands 3 skill-trees

Vandaag heeft het Borderlands Creator Team de nieuwe Skill Trees voor Vault Hunters Amara en FL4K onthuld voor de nieuwe Season Pass 2 voor Borderlands 3.

Iedere Skill Tree biedt een nieuwe Action Skill en nieuwe passive abilities die je kunt combineren met bestaande vaardigheden om nieuwe manieren te creëren om iedere bonafide badass te spelen.

Amara's nieuwe Phaseflare Action Skill roept een gigantische, bestuurbare orb van elemental destruction waarmee ze het haar tegenstanders bloederig lastig weet te maken. Ondertussen laat haar Enlightened Force Skill Tree haar vijanden bevriezen met behulp van Cryo elemental effects, waarmee ze haar toolkit met natuurlijke elementen compleet maakt. De passive abilities in de Enlightened Force tree helpen haar elemental damage te maximaliseren en vijanden te vertragen, zodat ze de hoop wel kunnen opgeven dat ze haar Phaseflare weten te ontlopen.

FL4K krijgt crowd control met zijn nieuwe Gravity Snare Action Skill. Deze langdurige skill gooit af en toe vijanden die in de buurt staan de lucht in en onderbreekt hun aanvallen voordat ze op de grond worden geworpen. De passive abilities in de Trapper Skill Tree geven FL4K en zijn companion enorme overlevingskansen via schildbonussen, evenals extra schade door verhoogde critical hit effects.

Donderdag 22 oktober om 18:00 worden de skilltrees van Moze en Zane onthuld. De vorige uitzending is hioeronder terug te kijken.

Halloween komt naar For Honor

Monsters of the Otherworld, het nieuwe Halloween event in For Honor, is vanaf morgen, 22 oktober, speelbaar voor alle spelers. Het in-game evenement duurt drie weken en introduceert twee nieuwe gamemodi gebaseerd op de Dominion modus.

Van 22 oktober tot 5 november nemen spelers het in Endless March op tegen skeletten, die een flinke uitdaging vormen. Daarna nemen spelers het in Spooky Slashers van 5 november tot 12 november met behulp van speciale boosts op tegen demonen, verstopt over de hele map.

Met gevaar continu op de loer strijden spelers om exclusieve beloningen, waaronder wapens, versieringen en voorwerpen uit voorgaande Halloween events. Daarnaast zijn er nieuwe items beschikbaar in de in-game winkel, waaronder outfits, maskers en executies.

For Honor is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc via de Epic Games Store en de Ubisoft Store.

Bogers kan pole position niet verzilveren in MXGP van Limburg

Brian Bogers heeft in het Belgische Lommel zijn eerste pole position uit zijn nog jonge MXGP-carrière behaald. Met een vijfde en zevende plaats kon de motorcrosser uit Eindhoven die goede startpositie echter niet verzilveren. Jorge Prado pakte de eindwinst in de MXGP van Limburg.

Na winst van de eerste race leek Tim Gajser in race twee af te stevenen op de GP-zege. Echter de leider in het WK bleef hangen in een reclamebord en viel terug naar de derde plaats.

De leiding werd overgenomen door Jorge Prado. De pas 19-jarige Spanjaard vocht vervolgens een fel gevecht uit met zijn mentor Antonio Cairoli. Prado was niet onder de indruk en kwam winnend over de streep. Een tweede en eerste plaats was voldoende voor de GP-zege.

Wat betreft de overige Nederlanders naast Bogers: Calvin Vlaanderen werd 6e en 9e, wildcard-rijder Freek van der Vlist 21e en 19e. Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff kwamen niet aan de start, beide staan de rest van het seizoen buitenspel door zware blessures.

Demo voor Kirby Fighters 2

Nintendo heeft een demo vrijgegeven voor Kirby Fighters 2, de vechtgame met Kirby en al zijn power-ups in de hoofdrol. In de demo kun je spelen met vier van de power-ups, het eerste hoofdstuk van de story mode doorlopen en aan de slag met lokale en online multiplayer.

De volledige game biedt meer dan vijftien speelbare personages en extra modi. De game is exclusief beschikbaar in de Nintendo eShop van Nintendo Switch.

Soler soleert naar winst in tweede etappe Ronde van Spanje

Marc Soler heeft de tweede etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Catalaan van Movistar reed in een afdaling weg uit een favorietengroepje en hield op de streep twintig seconden over. Klassementsleider Primoz Roglic sprintte naar de tweede plaats en pakte daarmee zes bonificatieseconden en verstevigde daarmee de leiding in het algemeen klassement. Daniel Martin werd derde in de etappe.

Nadat de eerste etappe eindigde op de Alto de Arrate stond vandaag opnieuw een lastige rit op het programma, met in de finale de klim Alto de San Miguel de Aralar, een klim van eerste categorie van 9,5 kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van 7,9%.

Al vroeg in de etappe werd duidelijk dat Movistar zijn zinnen had gezet op deze rit. De ploeg die in eigen streek rond rijdt nam al snel het initiatief in het peloton in een achtervolging op een kopgroep van vijf. De vroege vluchters werden vlak voor de slotklim gegrepen, waarna even Richard Carapaz voor het peloton uitreed, maar die aanval werd al snel ongedaan gemaakt door Movistar en Jumbo-Visma.

Op de slotklim bepaalde vooral Movistar het tempo en dan met name Marc Soler die op kop van het uitgedunde peloton reed. Op het moment dat Soler het tempo echt hoog legde was Tom Dumoulin er al niet meer bij. Voor de Vuelta had Dumoulin nog goede hoop op een goed klassement, maar vandaag verloor hij meer dan acht minuten.

Vlak voor de top waren er nog kleine aanvallen van Sepp Kuss en Carapaz, maar niemand raakte weg, waarna een groepje van tien over de top van de Alto de San Miguel de Aralar. Vrij snel in de bochtige afdaling zag Soler zijn kans en plaatste zijn aanval. De Catalaan van Movistar nam direct vijftien seconden voorsprong en zou die tot de meet volhouden, al proberen George Bennett en Kuss het gat naar Soler nog te dichten voor Primoz Roglic, maar ze kwamen nooit dichter bij de 27-jarige Catalaan, die daarmee zijn eerste zege boekte in zijn Vuelta.

Roglic won op twintig seconden wel het sprintje van de favorietengroep en pakte daarmee zes bonificatieseconden. In het klassement heeft de Sloveen van Jumbo-Visma nu een voorsprong van elf seconden op Daniel Martin, die vandaag als derde over de streep kwam.

Dertien minuten aan gameplay voor Scorn

Xbox Series X|S-game Scorn laatzich weer eens zien. Via GameSpot is er een gameplay-demo getoond van dertien minuten die meer van de game toont.

Scorn is een FPS dat draait om het verhaal en inspiratie haalt uit het werk van H.R. Giger (Alien) en de kunst van Zdzisław Beksiński. De game werd voor het eerst getoond in 2016, maar aan het wachten komt bijna een einde. De game moet in 2021 uitkomen voor de consoles en pc.

O'Connor vanuit vroege vlucht naar ritwinst in Giro d'Italia; klassementsrenners houden zich rustig

De zeventiende etappe van de Giro d'Italia, een bergrit naar skioord Madonna di Campiglio over 203 kilometer, is gewonnen door de Australiër Ben O'Connor, die de sterkste bleek van een vroege kopgroep. O'Conner kwam alleen over de finish. Hermann Pernsteiner finishte als tweede op een halve minuut van de Australiër.

De mannen van het klassement hielden zich, met de koninginnenrit van morgen in het achterhoofd rustig. João Almeida kwam samen binnen met de andere favorieten en behield zodoende de leiderstrui in de Giro d'Italia.

Op weg naar de eerste beklimming, de Forcella Valbona (22 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%), reed een kopgroep van negentien weg uit het peloton. De kopgroep kreeg een mooie voorsprong van het peloton en op de volgende beklimming van de eerste categorie, de Monte Bondone, liep de voorsprong van de kopgroep op naar de zeven minuten.

In de afdaling van de Monte Bondone reed Dario Cataldo weg uit de kopgroep en bleef tot vijftig kilometer van de streep alleen, maar werd daarna bijgehaald door Zakarin, Vanhoucke, Carretero, Gebreigzabhier, O’Connor en Dennis bijgehaald. Even later sloten ook De Gendt en Pernsteiner weer aan. Op de Passo Durone steeg de voorsprong naar de acht minuten en werd duidelijk dat de kopgroep om de ritwinst ging strijden.

Nog voor de slotklim naar Madonna di Campiglio (12,5 kilometer á 5,7%) werd aangevangen, was de kopgroep alweer gegroeid tot vijftien man. Op de slotklim bleek O’Connor de sterkste. De Australiër die eerder deze Giro al bijna een rit won reed op zeven kilometer van de streep weg bij zijn medevluchters en pakte zijn eerste zege in een grote ronde. Pernsteiner werd op een halve minuut tweede, voor Thomas de Gendt.

Achter de strijd om de dagzege probeerde Sunweb het even op de slotklim, maar meer dan een versnelling van Jai Hindley was het niet en kan Joao Almeida weer één dag langer genieten van zijn rozeleiderstrui.

Landmacht start grote oefening in Nederland

Militairen van vier landmacht-brigades bereiden zich op verschillende plekken in Nederland voor op grootschalige gevechtsoperaties. Dat gebeurt van 26 oktober tot 11 november tijdens de oefening Zebra Sword. Deze oefening zou eerst in Duitsland plaatsvinden, maar is vanwege COVID-19 naar Nederland verplaatst.

Om dezelfde reden oefenen de eenheden in kleinere verbanden en op verschillende locaties zoals oefenterreinen, maar ook binnen de bebouwde kom. Om het risico op COVID-besmetting te verkleinen vermijden de eenheden hierbij wel zoveel mogelijk contact met omwonenden.

De landmacht oefent op militaire terreinen in de buurt van Weert, de Peel, Oirschot, Stroe, Deelen, ’t Harde en de Marnewaard. Daarnaast zijn militairen actief buiten oefenterreinen tussen Amersfoort, Arnhem en Hoogeveen. Defensie vraagt mensen om afstand te houden en oefenende eenheden niet op te zoeken. De landmacht verwacht verder weinig overlast te veroorzaken.

Vanwege Zebra Sword zijn er op de Nederlandse wegen nu al meer militaire transporten. Op 22 oktober gaan meer dan twintig gevechtsvoertuigen, waaronder CV90’s en een Leopard II bergingstank, van Havelte naar de Leusderheide bij Amersfoort.

Extra COVID-19 maatregelen
Tijdens de oefening houden de militairen zich aan de COVID-19 maatregelen. Daarom beperken militaire eenheden onderling ook interacties. Alle militairen hebben meerdere gezichtsmaskers. Tijdens de oefening is geneeskundige ondersteuning aanwezig. Als militairen ziekteverschijnselen krijgen dan plaatst de landmacht hen in isolatie en worden zij getest.

Oefenen in coronatijd blijft belangrijk
Defensie is een vitale organisatie die altijd voorbereid moet zijn voor verdediging van het NAVO-grondgebied en het bevorderen van de internationale rechtsorde. Daarom oefent Defensie continu.

Momenteel levert de landmacht eenheden voor de snelle reactiemachten van de NAVO en EU en traint militairen voor de missies in Afghanistan, Irak en Litouwen. Daarnaast staat de landmacht gereed om bijstand te leveren tijdens rampen en crises. Denk hierbij aan de inzet in de strijd tegen het COVID-19-virus. De landmacht ondersteunt daarvoor nu het UMC Utrecht.

De engste horrorfilm volgens de hartslag is...

Wat is volgens jou de engste horrorfilm? In de aanloop naar Halloween is deze week een kleinschalig onderzoek gepubliceerd met het antwoord op deze vraag, op basis van de hartslag.

Op de eerste plaats is de horrorfilm Sinister gekomen. Met een basishartslag van 65 slagen per minuut zorgde de horrorfilm uit 2012 voor een gemiddelde stijging van 32% naar 86 slagen per minuut. De hoogste piek tijdens deze film tikte de 131 slagen aan. Dit is niet de hoogste stijging volgens het onderzoek. Deze eer is aan Insidious, waar er een piek is gemeten van 133 slagen per minuut.

Insidious staat op de tweede plaats in het onderzoek met 85 slagen per minuut, gevolgd door The Conjuring (84 slagen), Hereditary (83 slagen) en Paranormal Activity (82 slagen). 

Kijkinspiratie nodig of wil je de overige onderzoeksresultaten bekijken? Check dan onderstaande infographic.

Engste horrorfilm volgens hartslag
Engste horrorfilm volgens hartslag

Lampaert wint Driedaagse Brugge - De Panne, valpartij voor Van der Poel

Yves Lampaert heeft de wielerwedstrijd Driedaagse Brugge - De Panne gewonnen. De Belgische renner van Deceuninck-Quick Step demarreerde acht kilometer voor de finish weg uit een kleine groep en kwam solo over de finish. Mathieu van der Poel maakte deel uit van de kopgroep maar kwam door een harde windstoot ten val.

Ondanks de naam is de Driedaagse Brugge – De Panne een wedstrijd van één dag. Vanwege de harde wind werd de wedstrijd ingekort tot 188 kilometer. Die harde wind was ook de reden dat het peloton al na twaalf kilometer in meerdere groepen uiteenviel.

Vooraan ontstond een kopgroep van circa twintig renners met onder andere Van der Poel, Lampaert, Kasper Asgreen, Matteo Trentin, John Degenkolb, Stefan Küng en Tim Merlier. Jumbo-Visma had de boot gemist en ging met Mike Teunissen en Taco van der Hoorn tevergeefs in de achtervolging.

Op vijftien kilometer van de finish werd Van der Poel van de weg geblazen en kwam in een sloot terecht. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen bleef lange tijd liggen maar stond uiteindelijk op. Ogenschijnlijk zonder breuken of andere grote fysieke schade.

In de laatste tien kilometer waren er enkele aanvallen van Deceuninck-Quick Step. Tim Declercq kreeg geen ruimte, maar zijn ploeggenoot Lampaert werd niet teruggehaald. Op ruim twintig seconden kwam Declercq als tweede over de finish. Merlier werd derde.

Raya and the Last Dragon openbaart zich met trailer

Deze middag is de eerste trailer verschenen van de nieuwe Disney-animatiefilm Raya and the Last Dragon. De film is geregisseerd door Paul Briggs en Dean Wellins en is ingesproken door onder meer Awkwafina en Kelly Marie Tran.

In Kumandra vormen vijf verschillende clans het Land van de Draak. De draken zijn echter al lang verdwenen, en Kumandra is binnengevallen door een duistere sinistere kracht. Raya is een eenzame krijger die een zoektocht start om haar wereld te redden en is vastbesloten om de laatste draak te vinden die volgens haar de macht heeft om Kumandra te redden.

De film Raya and the Last Dragon verschijnt (mogelijk) op 10 maart 2021 in de Nederlandse bioscopen.

Fast & Furious-franchise eindigt met tweeluik

De Fast & Furious-franchise gaat eindigen met een tweeluik in het tiende en elfde deel van de reeks. Beide films worden geregisseerd door Justin Lin, zo laat Deadline weten.

Castleden voor deel tien en elf zijn op dit moment nog niet bekendgemaakt, maar de kans is groot dat Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, en Ludacris hoe dan ook terugkeren. De bijna vaste schrijver van de Fast-films Chris Morgan gaat naar alle verwachting ook de laatste twee delen pennen.

De releasedatum van de twee films zijn op dit moment nog niet bekendgemaakt. Dit heeft met name te maken vanwege de huidige pandemie, die er eerder voor heeft gezorgd dat F9 niet deze zomer maar nu in 2021 verschijnt. Hierin is onder meer John Cena als Dominic Toretto zijn broer te zien. Ook keert personage Han terug en speelt de film zich in ieder geval voor een deel in de ruimte plaats.

Toch stopt het voorlopig nog niet met Fast-producties. Zo is op dit moment de spin-off sequel Hobbs & Shaw 2 in ontwikkeling en zijn er verregaande plannen voor een Fast-film met een volledig vrouwelijke cast.

Fast & Furious
Fast & Furious

OM eist toepassing volwassenenstrafrecht in zaak Amsterdamse liquidatiepoging

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep gevangenisstraffen geëist van zestien en dertien jaar tegen twee verdachten voor de poging tot liquidatie van de bedrijfsleider van een Amsterdamse spyshop.

De mannen worden verdacht van een moordpoging die plaatsvond op 28 augustus 2018 in het westelijk havengebied in de hoofdstad. De hoofdverdachte stapte daar op een parkeerplaats uit een auto, bestuurd door de medeverdachte. Hij heeft daarna geprobeerd het slachtoffer met een volautomatisch geweer om het leven te brengen. Alleen weigerde het wapen dienst, toen het op het slachtoffer gericht werd.

Bewusteloos
In een worsteling die daarop volgde sloeg de hoofdverdachte de man in het gezicht en vervolgens meerdere malen hard op het achterhoofd. Toen hij bewusteloos lag sloeg de man hem nog een paar keer op het bebloede hoofd. Het slachtoffer hield er blijvend letsel aan over en is volledig arbeidsongeschikt verklaard. “Het is een wonder dat hij deze aanslag heeft overleefd”, zegt de advocaat-generaal (AG), de officier van justitie in hoger beroep.

Volwassenenstrafrecht
De rechtbank in Amsterdam legde een gevangenisstraf van dertien jaar op voor de 56-jarige verdachte. De nu 22-jarige medeverdachte kreeg twee jaar jeugddetentie, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook moeten beide verdachten het slachtoffer elk ruim 200.000 euro betalen. De officier van justitie had twintig respectievelijk vijftien jaar gevangenisstraf geëist. Zowel de verdachten als het OM zijn in hoger beroep gegaan tegen dit vonnis.

Het OM omdat het bij de jongere verdachte niet eens is met de vrijspraak voor het medeplegen van de liquidatie en het toepassen van het jeugdstrafrecht. Vooral omdat volgens de AG uit het laatste reclasseringsrapport blijkt dat de man als volwassene kan worden berecht. “Hij is allesbehalve kinderlijk en onder leeftijdgenoten zeker geen meeloper.“

Motief onbekend
Overigens rekent de AG het met name de oudere verdachte aan dat hij nog steeds zwijgt over het motief van zijn daad. Een eventuele opdrachtgever voor de aanslag is daardoor onbekend gebleven. “Tot nu toe toont hij geen enkel blijk van besef dat deze daad verwerpelijk is en dat het slachtoffer en de samenleving nu wel een (mede)menselijke reactie zou mogen verwachten van de verantwoordelijke(n).”

Daarnaast wil de AG dat beide verdachten elk ruim 265.000 euro aan schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Het gerechtshof in Amsterdam doet over twee weken uitspraak.

COVID-19: 8764 nieuwe besmettingen en 60 doden, totaal 253.134 en 6873

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 8764 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 253.134 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 101 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 14.130 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Op dit moment liggen er 1550 mensen opgenomen in het ziekenhuis, op de IC verblijven momenteel 470 patiënten.

Er zijn sinds de vorige update 60 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6873 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Verstappen over Portimão: “Het is een geweldig circuit!”

Komend weekend wordt de Portugese Grand Prix verreden op de Autódromo Internacional do Algarve in Portimão. Het is voor het eerst sinds 1996 dat de Formule 1 terugkeert naar Portugal. Op het circuit in Portimão werd nooit eerder een F1-race gehouden.

Max Verstappen maakte reeds kennis met het circuit. Eerder dit jaar mocht hij met een GT-wagen enkele ronden rijden. De Red Bull-coureur is enthousiast over het circuit: “Het is een geweldig circuit! Ik was er een paar dagen en het regende het grootste gedeelte van de tijd, maar het was toch gaaf om er te rijden, helemaal op de natte baan.”

“Het zit vol met hoogteverschillen en de lay-out is erg cool. Het is deels technisch, maar over het algemeen is het een snel circuit, dus ik kijk er naar uit om daar nu met een Formule 1-auto te rijden. Ik ga graag naar nieuwe circuits, het is voor iedereen iets nieuws en dat kan dingen door elkaar gooien, wat het interessant maakt.”

Door het goede resultaat in Duitsland is Verstappen positief gestemd over komend weekend: “We hebben een goed weekend gehad op de Nürburgring en ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet met de auto. We leken dichter bij Mercedes te zitten, wat erg positief is en met een nieuwe baan, kijk ik er naar uit om te zien wat we kunnen bereiken.”

AZ en PSV missen basiskrachten in EL-duels na positieve coronatest

Zowel AZ en PSV treden donderdagavond met een gehavende ploeg aan in de Europa League. Bij de Alkmaarse club zijn dertien spelers besmet. PSV mist in het thuisduel tegen Granada Pablo Rosario en Cody Gakpo.

AZ beschikt voor het uitduel tegen Napoli over negentien spelers. Spelers die ontbreken zijn Myron Boadu, Timo Letschert, Jordy Clasie, Ron Vlaar, Ferdy Druijf, Zakaria Aboukhlal, Hakon Evjen, Juan Familia-Castillo, Tijjani Reijnders en Thijs Oosting.

Woensdag maakte PSV bekend dat Pablo Rosario en Cody Gakpo positief hebben getest waardoor beide spelers de wedstrijd in Eindhoven tegen Granada missen. Ook doelman Maxim Delanghe van Jong PSV en twee personen binnen de staf zijn besmet.

Vallende sterren van de Orioniden zeer waarschijnlijk te zien

Komende nacht is het hoogtepunt van de meteorenzwerm Orioniden, maar ook de nachten daarna zijn nog vallende sterren van deze meteorenzwerm te zien. Het aantal vallende sterren kan oplopen naar ruim 30 per uur. Er zijn opklaringen en dat betekent dat de vallende sterren te zien zijn.

Bewolking en regen trekken vanochtend over het land naar het noorden en vanmiddag klaart het geleidelijk op. Ook vanavond en komende nacht kunnen we opklaringen verwachten, maar de heldere momenten worden wel afgewisseld door enkele wolkenvelden. Echt helder is het dus niet om de meteorenzwerm goed te kunnen zien, maar omdat er toch ruim 30 vallende sterren per uur zichtbaar zouden moeten zijn, is de kans groot dat er toch één of meerdere te zien zijn.

De Orioniden zijn stukjes ruimtesteen afkomstig van de komeet Halley. Ze hebben deze naam omdat ze uit het sterrenbeeld Orion lijken te komen. Het zijn zeer snelle meteoren, want ze vallen met een snelheid van ruim 200.000 km/uur.

Vallende sterren zijn stukjes ruimtepuin die binnendringen in onze atmosfeer. Het ruimtepuin wordt meteoroïde genoemd en zodra het puin een lichtspoor achterlaat noemen we het een meteoor. Dagelijks dringen enkele meteoroïden onze atmosfeer binnen, maar wanneer de aarde door zogenaamde meteorenzwermen heen trekt kan een heuse sterrenregen of meteorenstorm ontstaan.

De meteorenzwermen zijn afkomstig van kometen. Kometen verliezen onder invloed van straling van de zon constant stukjes steen; de meteoroïden. Wanneer dit ruimtestof onze atmosfeer, op 100 km hoogte boven het aardoppervlak, met hoge snelheid binnendringt begint het steentje te gloeien. Dit komt door wrijving en het samendrukken van de lucht vóór de meteoroïde uit. Ook wordt het pad van de vallende ster door de hoge valsnelheid elektrisch geladen. Dit proces heet ionisatie. Bij het opheffen van het ladingsverschil komt straling vrij en dat zien we als licht.

Het verschil tussen meteoren, sterren en een meteoriet
Bij het binnendringen van de atmosfeer worden soms snelheden behaald van meer dan 252.000 km/uur. Dat is 315 keer sneller dan een Boeing 747 vliegt. Astronomen noemen het lichtspoor een meteoor en in de volksmond hebben we het over vallende sterren. In werkelijkheid heeft het niets met sterren te maken. Sterren zijn gasvormige hemellichamen die tientallen tot duizenden lichtjaren ver weg staan van de aarde. Het bekendste voorbeeld van een ster is de Zon!

Wanneer een meteoroïde (ruimtesteen) niet geheel verpulvert bij het vallen door de dampkring kan het ruimtepuin het aardoppervlak bereiken. In dat geval spreken we van een meteoriet. Simpelweg is een meteoriet dus niets anders dan een grote vallende ster.

Ook komende nachten nog volop kansen
Het beste moment om te kijken is in de vroege ochtenduren tussen 4:00 en 6:00 uur, omdat dan ruim 30 vallende sterren per uur vallen. Ook in de uren daarvoor is al een aantal vallende sterren te zien. Aan het begin van de nacht zijn het er ongeveer 10 per uur. De kijkrichting is om 4:00 uur richting het zuidoosten en daarna verschuift de kijkrichting naar het zuiden. Mocht je eerder in de nacht kijken dan is de kijkrichting wat meer naar het oosten.

Het weerbeeld is wisselend de komende tijd, maar er is goede hoop dat er in de komende nacht en de daaropvolgende nachten vallende sterren te zien zijn. Wel neemt het aantal vallende sterren per uur langzaam af, maar in de nacht naar zondag zijn het er nog altijd zo’n 24 per uur.

De temperatuur daalt komende nacht naar 13-14 graden en in de nacht naar vrijdag is het 9-11 graden. In het weekend koelt het ’s nachts af naar 8-10 graden. Een warme jas is dan zeker geen overbodige luxe.

Vuelta: Etappe 2 - Nog meer Baskische bergen

De eerste etappe van de Vuelta, het was een behoorlijke partij spektakel. De helft van de kanshebbers kan al aan andere zaken gaan denken, er zijn er nog maar een stuk of zes over.

Ook vandaag wordt het mogelijk oorlog in het Baskenland - nee, niet dát soort oorlog tegenwoordig. Een rit van een goede 150 kilometer, met drie noemenswaardige beklimmingen. De eerste twee vallen mee, de laatste niet echt.

Na de top op 135 kilometer is het grotendeels dalen naar de finish, met af en toe een wat stijgend stukje in het slot. Rellende_Rotscholier beschrijft de finale hier wat beter dan het officiële profielkaartje van de organisatie.

Om tien voor twee start de etappe, de finish staat tussen 17.20 en 17.45 gepland. De Belgische TV is vanaf 15.30 uur live - De Panne is daar dan al vijf kwartier bezig - en Eurosport heeft de Player en het Giro-Vuelta-schakelprogramma.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

Giro: Etappe 17 - Het klimwerk wordt alsmaar zwaarder

Goed, gisteren gebeurde er wat het klassement betreft nagenoeg niks, op enkele seconden verschil na. Vandaag zou het anders kunnen zijn, maar misschien ook niet: er wachten nog meer bergen.

De rit gaat over tweehonderd kilometer en al vrij vroeg trekken we de bergen weer in. Eerst een klim van 22 kilometer, daarna een klim van twintig kilometer, beiden met de nodig steile stukken erin.

Vervolgens een klim van tien kilometer die iets minder zwaar is en de slotklim van ruim twaalf kilometer waarin het op zich wel meevalt, maar de kilo- en hoogtemeters zouden inmiddels wel eens kunnen tellen. We verwijzen voor meer info nog even door naar Rellende_Rotscholier, hier dus.

Om 10.20 uur gaat de etappe van start, zo'n twee uur later is Eurosport live. Dat blijven ze in elk geval de hele rit op de Player, op TV schakelt men met de Vuelta. De finish staat tussen vier en vijf gepland.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

2 op de 3 singles durft zich niet te binden

In de huidige, rap voortrazende wereld gaat alles snel. Van het nieuws tot aan bestellingen, alles wordt steeds sneller en on demand geleverd. Geldt dit ook voor daten? Nemen we nog wel de tijd om iemand echt te leren kennen en durven we ons open te stellen, of swipen we snel door naar de volgende potentiële match? Lexa vroeg 1000 singles in Nederland ernaar. Wat blijkt, tweederde van de singles geeft aan het lastig te vinden om zich te binden en open te stellen voor hun date. Dat terwijl 75% van hen stiekem droomt van hun eigen ‘happily ever after’.

Mannen houden vaker account actief
Mannen geven veel vaker dan vrouwen (40% versus 25%) aan dat zij hun profiel actief houden terwijl zij al langer met iemand daten. Puur voor het geval dat het uiteindelijk toch op niets uitloopt. Ook hebben mannen vaker dan vrouwen (30% versus 20%) het gevoel dat achter de volgende swipe een nog betere match op hun wacht. Zijn zij dan echt angstiger om alsnog een blauwtje te lopen als ze bewust voor iemand kiezen? Of zijn de heren toch meer van de uitspraak: vrijheid = blijheid?

Over het algemeen genieten singles juist van de volle aandacht van de ander. 8 op de 10 singles zegt het aantrekkelijk te vinden als de ander er 100% voor gaat en bewust voor hem/haar kiest. Waar komt dan toch die angst om zich te binden vandaan? Relatietherapeut Drs. Nynke Nijman verklaart: “De angst voor het binden komt veel meer voort uit de angst om gekwetst te worden. Zodra je je aan iemand bindt, maak je jezelf kwetsbaar. Dat is ook het mooie van de liefde, dat het je kwetsbaar maakt en je van alles voelt. Maar we willen geen gebroken hart, en dus zorgen we ervoor dat we ons niet helemaal geven.”

Tips van Nynke
Deze 3 date tips van relatietherapeut Nynke kunnen singles hierbij helpen:

  1. Je zal nooit garanties hebben in de liefde, ongeacht hoe je elkaar ontmoet. Ga ervoor, trap erin, en geniet ervan. En mocht het toch niet de ware zijn, gun jezelf dan even de tijd om ervan te herstellen bij teleurstelling, en duik er vervolgens gewoon weer in.
  2. Realiseer je dat je niet met iedereen een relatie wíl. Het is dus eigenlijk als vanzelfsprekend dat je niet met iedereen zal matchen en dat het even kan duren voordat je iemand treft met wie het wél echt klikt!
  3. Geef jezelf en de ander echt even de tijd om elkaar te leren kennen. Doordat je elkaar online hebt leren kennen, is de kans groot dat je al een heel beeld hebt gevormd bij de ander, wat in de werkelijkheid misschien niet helemaal overeenkomt. Laat je er niet door afleiden, maar investeer even oprecht in de ander. Wees nieuwsgierig en leer de ander kennen voordat je je oordeelt velt.

Juiste mindset
De sleutel tot succes in de zoektocht naar liefde lijkt een combinatie van de juiste mindset, openstaan voor commitment maar ook simpelweg doorzettingsvermogen. In de praktijk blijkt geduld echter wel een schone zaak. Vooral de vrouwen lijken wat ongeduldig: 67% van de vrouwen swiped direct verder als zij niet gelijk die klik voelen tegenover slechts 50% van de mannen. De mannen zien ook meer dan vrouwen daten als een leerproces, waarbij zij ook van niet-geslaagde dates iets leren. Zowel de helft van de mannen als vrouwen heeft wel eens de handdoek in de ring gegooid en een datingapp verwijderd om die vervolgens weer te installeren. Never give up on love!

Exclusief versus casual dating
Waar ruim de helft van de Nederlandse singles bang is om een blauwtje te lopen, geloven zij wel in love at first date. Ruim 40% van de single ladies spreekt ook het liefst wederzijdse 'exclusiviteit' uit als de vonk overslaat op een first date. En is ‘verkering vragen’ nog wel van deze tijd? Als het aan de vrouwen ligt wel, 80% vindt het heel leuk als de ander hen vraagt. Er lijkt in de huidige tijd dus niks mis met een oud staaltje dating etiquette en romantiek.

Reparatie Sloebrug Vlissingen duurt naar verwachting tien weken

Sinds maandag 14 september is de Sloebrug in Vlissingen gestremd voor de scheepvaart. Uit de onderzoeken is gebleken welke herstelwerkzaamheden nodig zijn om de Sloebrug weer veilig te kunnen draaien. De werkzaamheden duren naar verwachting maximaal tien weken. Tot die tijd blijft de Sloebrug gestremd voor de scheepvaart.

Aanleiding
Op 14 september is tijdens een inspectie van de Sloebrug in Vlissingen aan het licht gekomen dat de bevestiging van de draaipunten van de brug (ankerplaat) beweegt bij het draaien van de brug. Hierdoor ontstaat speling waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan. Vanwege veiligheid heeft Provincie Zeeland direct besloten de Sloebrug niet te openen voor scheepvaart. De brug is van gemeente Vlissingen, de Provincie voert het beheer en onderhoud aan de brug uit.

Herstelwerkzaamheden
Op advies van de inspecteur is nader onderzoek uitgevoerd naar zowel de ankerplaten als aan de betonconstructie van beide oplegpunten. Zowel aan het beton als aan de ankerplaten moeten herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden om de brug weer veilig te kunnen draaien. De voorbereidende werkzaamheden starten zo spoedig mogelijk.

De provincie: "We onderzoeken of we andere werkzaamheden aan de brug ook nu uit kunnen voeren. Deze werkzaamheden zouden anders volgend jaar uitgevoerd worden, en op dat moment ook een stremming veroorzaken. Mogelijk is de stremming volgend jaar dus niet meer nodig. We zullen via de provinciale website updates van de voortgang geven."

Inspectie
Provincie Zeeland laat frequent haar bruggen over het Kanaal door Walcheren controleren. Deze mechanische inspectie vindt volgens de richtlijnen om de vijf jaar plaats. De onderhoudsinspecties zijn er op gericht om problemen te signaleren, zodat onderhoud tijdig en goed wordt uitgevoerd en de bruggen veilig zijn en blijven.

Gevolgen scheepvaart
Doorvaart is op dit moment alleen mogelijk voor schepen die onder de brug door kunnen varen (tot 5 meter). De Nautische Centrale Vlissingen houdt het waterpeil in het kanaal laag om dit te kunnen waarborgen. Scheepvaart wordt geadviseerd via Zandkreek /Hansweert /Wemeldinge te varen of via de Noordzee.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Baldur's Gate 3 (early access)

Het verhaal achter de ontwikkeling van Baldur’s Gate 3 klinkt bijna als een quest in Dungeons and Dragons: Wizards of the Coast ging zeer voorzichtig om met de IP en sloeg een aanbod van grote namen zoals Brian Fargo en Obsidian Entertainment af, wachtend op de ware uitverkorene. Na eerst een aanbod van Larian te hebben afgeslagen is de Belgische ontwikkelaar de spreekwoordelijke held die de IP mag gebruiken, na het enorme succes van Divinity: Original Sin 2. De game is nu in early access en is nu officieel aan een avontuur begonnen voor de ultieme prijs: een waardige opvolger worden van een van de beste isometrische RPG’s aller tijden.

FOK! Wat een weer: regen en wind

In de ochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de middag wordt het van het zuiden uit droog en breekt de zon door. In het noordwesten is in de namiddag een enkele bui mogelijk. Het is zacht met een maximumtemperatuur van 17°C in het noordelijk kustgebied tot 21°C in het zuidoosten. In de ochtend staat er een matige, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtige zuid- tot zuidoostenwind. In de middag wordt het onstuimig. De wind draait dan naar zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral in de kustprovincies komen dan zware windstoten van 75-90 km/uur voor, langs de noordwestkust zijn windstoten van 90-100 km/uur mogelijk. In de tweede helft van de avond neemt de wind van het zuiden uit wat af.

In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en vooral het noordwesten en zuidoosten maken kans op een bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C en de zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig. later mogelijk hard

Donderdag overdag zijn er perioden met zon en met name het noordwesten en zuidoosten van het land maken nog steeds kans op een bui. De middagtemperatuur ligt tussen 14°C in het noordwesten en 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig of hard. In de avond neemt de wind van het zuiden uit af. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Deze is van vanochtend in De Bilt rond 8.00 thv N237 (Foto: Charged)
Deze is van vanochtend in De Bilt rond 8.00 thv N237 (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Rudy Giuliani doet boekje open over Hunter Biden

Voormalig burgemeester van New York en huidig advocaat van president Donald Trump, Rudy Giuliani, gaf in een exclusief interview aan Newsmax TV  nieuwe onthullingen over zijn onderzoek naar de democratische kandidaat Joe Biden en zijn zoon Hunter.

Rudy Giuliani deed dinsdagavond een aantal weerzinwekkende beweringen over de inhoud van de harde schijf uit de laptop van Hunter Biden - een apparaat dat een jongere Hunter Biden verbeurd had laten verklaren aan een computerreparateur in Delaware doordat hij de laptop niet ophaalde bij deze reparatiedienst. Rudy Guiliani vertelde dat hij de inhoud van de vermeende Hunter Biden-laptop inmiddels aan de Delaware State Police had overgedragen, aangezien deze foto's van minderjarige meisjes en  onthullende sms-berichten bevatte.

Giuliani liet een reeks sms-berichten op beeld zien die hij toeschrijft als een gesprek tussen Hunter en zijn vader Joe. In een sms-bericht, vertelt Hunter dat een vrouwelijke medewerker aan Hunter's therapeut heeft verteld dat hij zich “seksueel ongepast,” gedroeg. Giuliani beweert dat de sms-berichten verwijzen naar "ongepaste" interacties waarbij een "14-jarig meisje" betrokken was, en dat hij beelden van "minderjarige meisjes" heeft gezien die de sms-berichten nog verdachter maakten. Als deze sms-berichten echt naar Joe Biden zelf zijn gestuurd, hebben beide heren van de Biden-familie heel wat uit te leggen. De laptop zelf is momenteel in het bezit van de FBI, verkregen via een dagvaarding nadat computerreparateur John MacIsaac maandenlang heeft geprobeerd de FBI ertoe te bewegen de verdachte, en mogelijk criminele inhoud van de laptop, te onderzoeken.

Verder vertelde Giuliano dat Joe Biden zijn zoon Hunter bij een vermeende steekpenningenaffaire met Chinese zakenmensen als een "loopjongen" gebruikte. 'Tien procent van het geld dat zakelijk werd omgezet ', zei Giuliani. 'Dat was 10 miljoen dollar per jaar, en nog eens 50% van de winst van drie Chinezen, ging naar Hunter om doorgesluist te worden naar The Big Guy'. Fox-News  heeft "The Big Guy" geïdentificeerd als Joe Biden, en Giuliani zijn team zou Joe Biden ook op andere manieren heeft geïdentificeerd als "The Big Guy".

Giuliani vatte samen dat de harde schijf  het bewijs bevat dat er ongeveer 'vijf grote federale misdaden' zijn gepleegd en er circa '$ 30 tot $ 40 miljoen' als steekpenningen naar de familie Biden zijn gegaan.

De directeur van de nationale inlichtingendienst, John Ratcliffe, bevestigde maandag dat de informatie die voortkomt uit de laptop geen ‘Russische desinformatie’ is, een complottheorie welke de laatste dagen veel wordt gebruikt door diverse media, waarschijnlijk om de berichtgeving over de laptop van Hunter te ontkrachten.

Joe en Hunter Biden blijven de berichtgevingen over de inhoud van de laptop volledig negeren, waardoor er nog maar weinig twijfel bestaat dat de laptop ooit van Hunter Biden was. 

Ondertussen gaan de Trump/Giuliani- fans en de Biden-fans door met ruzie maken op Twitter.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.