FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 oktober 2020

Liverpool bevestigt: Van Dijk moet aan knie geopereerd worden

Liverpool en het Nederlands elftal moeten het lange tijd stellen zonder Virgil van Dijk. De landskampioen meldt op de officiële clubwebsite dat de verdediger zaterdag in de wedstrijd tegen Everton schade aan de kniebanden heeft opgelopen en geopereerd moet worden.

Diverse Engelse media melden dat het om een gescheurde kruisband gaat, maar Liverpool houdt zich op de vlakte en deelt slechts dat er schade is aan de kniebanden. Van Dijk wordt op korte termijn geopereerd en gaat daarna werken aan zijn herstel. Voor een kruisband staat in principe zes tot negen maanden herstel. In het laatste geval zou Van Dijk het EK missen met Oranje, waar hij aanvoerder is.

Van Dijk moest zaterdag al in de elfde minuut van het veld nadat hij in botsing was gekomen met de doelman van Everton. Pickford ging wild het duel in maar kreeg geen strafschop tegen omdat Van Dijk buitenspel stond. De scheidsrechter besloot ook geen kaart uit te delen. Liverpool-coach Jürgen Klopp zei na afloop dat de blessure van Van Dijk er niet goed uitzag en vond ook dat een doelman niet zo kan inkomen.

Liverpool neemt het woensdagavond in de groepsfase van de Champions League op tegen Ajax. De Engelse kampioen heeft met Joe Gomez, Joel Matip en de jonge Sepp van den Berg nog maar drie fitte centrumverdedigers over na het wegvallen van Van Dijk. Middenvelder Fabinho zou eventueel ook een linie naar achteren kunnen schuiven om Van Dijk te vervangen in het hart van de defensie.

Update 23.15 uur

Virgil van Dijk heeft een update op Twitter geplaatst. 

Jonge Haarlemmer mishandeld en beroofd van oordopjes

Een 15-jarige jongen uit Haarlem is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van een straatroof. De tiener werd mishandeld en zijn telefoon en oordopjes werden gestolen.

Rond 17.40 uur fietste de jonge Haarlemmer met vrienden naar de skatebaan aan de Munterslaan. Toen de vrienden langs een ijzeren huisje aan de ‘s Gravesandeweg fietsen, zagen zij dat hier ongeveer 20 jongeren stonden.

De vrienden hoorden dat enkele jongeren iets riepen, maar besloten hun weg te vervolgen richting de skatebaan totdat het slachtoffer ineens aan zijn jas werd getrokken. Hierdoor kon de Haarlemmer niet anders dan stoppen.

Een jongen kwam voor het slachtoffer staan en zei hem dat hij zijn zakken moest leegmaken. Kort daarop begon de jongen het slachtoffer te slaan en besloot de Haarlemmer hieraan gehoor te geven. De jongen pakte de telefoon en oordopjes uit de handen van het slachtoffer.

Een tweede jongen nam daarna de telefoon van deze jongen over. De Haarlemmer moest vervolgens weer enkele klappen incasseren van de twee jongens en nog een derde. De drie jongens bleven de jongeman slaan en een van hen schopte het slachtoffer waardoor hij ten val kwam. De jongens gingen er daarna met de buit vandoor waarna het slachtoffer naar huis kon fietsen.

Signalementen
De tiener liep letsel op aan zijn gezicht, waaronder een snee achter zijn oor en een opgezwollen jukbeen. De Haarlemmer kon zijn belagers als volgt omschrijven.

Jongen 1;
-Rond de 17 jaar oud;
-Ongeveer 1,75 meter lang;
-Fors postuur;
-Blanke huidskleur;
-Droeg een zwarte jas en donkerblauw petje;
-Slechte huid, acne.

Jongen 2;
-Rond de 17 jaar oud;
-Ongeveer 1,80 a 1,85 meter lang;
-Slank postuur;
-Licht getinte huidskleur;
-Droeg een zwarte jas met capuchon.

Jongen 3;
-Rond de 16 jaar oud;
-Ongeveer 1,75 meter land;
-Licht getinte huidskleur;
-Zwart, stijl haar;

Getuigen gezocht
De politie heeft deze zaak in behandeling en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Klap voor Frijns in DTM-titelstrijd, Kubica stunt

De titelstrijd in de DTM is in het Belgische Zolder met nog drie races te gaan voorzichting in een plooi gelegd. René Rast won vorige week beide races en ook dit weekeinde was dat het geval.

Met Ferdinand Habsburg en René Rast op de eerste rij, Robin Frijns en de verrassende Fabio Scherer erachter en titelkandidaat Nico Müller op plek vijf gingen de lichten uit. De verrassende Habsburg behield de leiding, voor Rast en Müller, die langs Scherer en Frijns was gekomen.

Al snel ging het fout rondom Jonathan Aberdein op plek zes: de Zuid-Afrikaan kegelde Scherer eraf, die eindelijk eens niet achterin reed, en de Zwitser werd daardoor tegen de onfortuinlijke Frijns aan geramd. Voor de Nederlander was de race daarmee al voorbij en dat zette zo met potlood alvast een streep door zijn titelkansen.

Bij de herstart na de safety car ging het achterin fout met Lucas Auer en Philipp Eng, nadat Auer een tik kreeg van debutant Bernard Treluyer: safety car. Na twintig minuten rijden, grotendeels achter de safery car, waren er zo nog maar tien auto's over voor de tweede herstart, al snel gevolgd door de stop van Habsburg en Müller.

Rast stopte een ronde later, gelijk met Mike Rockenfeller. Rast kwam voor Habsburg de baan op en dat gold ook voor Rockenfeller, hoewel Habsburg hem op warme banden wel pakte. Müller ging er ook voorbij en reed zo virtueel op de derde plek, met F1-veteraan Robert Kubica, die nog niet gestopt was, die voor Rast en Habsburg reed.

Kubica kwam 25 minuten voor het einde als laatste binnen en viel terug naar plek vier, maar er was hoop op zelfs nog meer: Müller en Habsburg knokten en dat kostte flink wat tijd, met name omdat Habsburg nauwelijks nog tempo had. Kubica opende de aanval en ging zowaar naar de derde plek, wat eerder in het seizoen totaal ondenkbaar was.

Habsburg's banden waren er totaal aan en vanaf de inmiddels laatste plek kwam hij voor de veiligheid nog maar eens binnen. De overwinning van Rast kwam niet meer in gevaar, zijn voornaamste overgebleven rivaal Müller werd tweede en Kubica pakte een bijzonder verrassende derde plek.

Dartsters Ashton en Hedman naar PDC WK; Sherrock grijpt mis na zinderende ontknoping

Lisa Ashton en Deta Hedman hebben zich na een spannende ontknoping gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap darts van de PDC. Fallon Sherrock viel nipt buiten de boot.

Sherrock schreef vorig jaar geschiedenis door als eerste vrouw een wedstrijd te winnen op het PDC WK. Ze versloeg Ted Evetts en Mensur Suljovic, alvorens ze bij de laatste 32 verloor van Chris Dobey. Een herhaling lijkt er niet in te zitten. In Barnsley werden met de PDC Women's Series vier toernooien georganiseerd die gingen bepalen welke twee speelsters naar het WK mochten.

Ashton won zaterdagmiddag het eerste toernooi door in de finale af te rekenen met Sherrock. Laatstgenoemde verloor daarna tweemaal van Deta Hedman, die zaterdagavond het tweede evenement wist te winnen en zondagmiddag tijdens het derde evenement in de finale verloor van Ashton.

Sherrock en Hedman troffen elkaar zondagavond opnieuw in toernooi vier in de kwartfinale. Op dat moment kon Sherrock op de eindranglijst enkel nog op gelijke hoogte komen met Hedman bij een toernooiwinst, terwijl Ashton niet meer kon worden ingehaald. Sherrock versloeg Hedman met 4-2, maar er was onduidelijkheid over wat er zou gebeuren als twee spelers gelijk zouden eindigen op de ranking.

Er bleek dat er naar gewonnen legs over alle vier de toernooien gekeken ging worden. Hedman eindigde op 85 gewonnen legs, terwijl Sherrock op maximaal 83 gewonnen legs zou kunnen komen bij een toernooizege. De Queen of the Palace won het vierde toernooi, maar kwam uiteindelijk toch twee gewonnen legs tekort om opnieuw mee te mogen doen aan het PDC WK

.

Wethouder Dijksma haalt uit naar ministerie Volksgezondheid: 'Regie volkomen kwijt'

De Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma heeft op Twitter hard uitgehaald naar het ministerie van Volksgezondheid, zo meldt AT5. Ze zegt dat het ministerie de regie 'volkomen kwijt' is omdat Duitse ziekenhuizen bedden hebben klaarstaan voor Nederlandse coronapatiënten.

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn op dit moment tachtig bedden in 48 ziekenhuizen beschikbaar voor de intensieve medische zorg van Nederlandse Covid-19 patiënten. Op dit moment zijn al die bedden nog leeg, maar als de nood aan de man is, staat Duitsland klaar om te helpen.

Ook andere Duitse deelstaten hebben ermee ingestemd om patiënten uit naburige EU-landen te accepteren.

Schamen
Volgens Dijksma is dit ongelooflijk barmhartig, solidair en gastvrij van de Duitsers. Maar ze vindt tegelijkertijd dat we ons moeten schamen 'omdat we in eigen land de boel weer niet op orde hebben'. Volgens haar is het ministerie VWS 'de regie volkomen kwijt'.

Voordat Dijksma wethouder in Amsterdam werd, was ze staatssecretaris op de ministeries Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

World Superbikes-seizoen afgesloten met emotionele zege

In het Portugese Estoril is het World Superbikes-seizoen afgesloten. Er stonden nog twee races op het programma, hoewel Jonathan Rea zich zaterdag al verzekerd had van zijn zesde opeenvolgende wereldtitel.

Superpolerace
Met Toprak Razgatlioglu, Leon Haslam en Garrett Gerloff op de eerste rij en Michael van der Mark op plek zes ging de korte race van start. De Turk behield de leiding bij de start, voor Gerloff, Haslam, Chaz Davies en Van der Mark.

Haslam viel wat terug, Van der Mark opende de aanval op de derde plek van Davies. Met een handvol ronden te gaan wist hij de Welshman te verschalken, maar daar bleef het voorin verder bij: Razgatlioglu won, voor Gerloff en Van der Mark, een geheel Yamaha-podium.

Race twee
Met de uitslag van de superpolerace als grid ging de laatste race van het jaar van start, met dezelfde top-2 bij de start en Davies die Van der Mark passeerde. De Welshman was op dreef en reed zijn Ducati al snel naar de leiding, Gerloff schoof vanaf plek drie het grind in.

Voorin kon Davies een klein gaatje slaan, Razgatlioglu verweerde zich kranig tegen kersvers zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea...tot de Noord-Ier met zijn Kawasaki onderuit schoof. De voorste twee reden zo vrij eenzaam rond, net als Scott Redding op plek drie, met Van der Mark en diens oud-teamgenoot Alex Lowes erachter.

Met zes ronden te gaan sloeg drama toe in het constructeurskampioenschap: na de val van Rea moest Lowes de eer van Kawasaki redden, maar vanaf plek vijf ging hij onderuit. Ducati had zo ineens de kans om voor het eerst in negen jaar de titel te pakken, waardoor elke Kawasaki en Ducati - van Davies op één tot Rea op veertien - om elk puntje moest knokken.

Voorin nam Redding op de Ducati de tweede plek over van Razgatlioglu, een potentieel cruciale aanval voor de constructeurstitel. Davies schreef de zege op zijn naam, voor teamgenoot Redding, Razgatlioglu en diens teamgenoot Van der Mark. Javier Forés' achtste plek bleek genoeg om Kawasaki toch weer de titel te bezorgen, waarmee het seizoen klaar is.

Voor Davies was het een emotionele overwinning: hij wordt bij het topteam van Ducati vervangen door Michael Ruben Rinaldi. De Welshman reed sinds 2014 voor de renstal en won in 185 races totaal 28 keer, terwijl hij 88 keer op het podium eindigde.

Frankrijk; tienduizenden op de been om vermoorde leraar te eren

Luid applaus voor Samuel Paty (47) - in Parijs en vele andere Franse steden toonden tienduizenden mensen hun respect voor de vermoorde leraar. De demonstranten benadrukten het belang van vrijheid van meningsuiting.

In Frankrijk herdachten tienduizenden mensen de geschiedenisleraar Samuel Paty die omkwam bij een islamitische aanslag afgelopen vrijdag. Om 15.00 uur klapten mensen op de Place de la République minutenlang om de leraar te herdenken. Ondanks de coronamaatregelen was er een grote menigte op het plein. In de Franse hoofdstad geldt het hoogste corona-waarschuwingsniveau, bijeenkomsten van meer dan 1000 mensen zijn eigenlijk verboden - volgens berichten in de media werd de bijeenkomst toch goedgekeurd.

'Ik ben hier om de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van lesgeven te verdedigen', zei de 61-jarige Muriel. Ze is lerares. Ze had een bord meegebracht met de woorden "Je suis enseignant.e" (vertaald: "Ik ben een lerares"). Net als vele anderen herinnerde ze zich de slogan "Je suis Charlie", die vijf jaar geleden werd bedacht na de terroristische aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift "Charlie Hebdo". Het tijdschrift had zich ook aangesloten bij de oproep voor een demonstratie.

"Nee tegen het totalitair denken" luidden andere spandoek teksten. Sommige mensen zwaaiden met de Franse vlag en begonnen het Franse volkslied te zingen. Verschillende deelnemers droegen de posters met Mohammed-karikaturen van "Charlie Hebdo", die al jaren controversieel zijn en als zeer grievend worden ervaren door moslims.

Minister-president en burgemeester van Parijs
'We laten ons niet uit elkaar drijven', zei de Franse premier Jean Castex tijdens de bijeenkomst in Parijs. Ook de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, en de regiovoorzitter van Ile-de-France, Valérie Pécresse, waren aanwezig.

Meerdere partijen, verenigingen en vakbonden in Parijs en andere steden hadden opgeroepen tot demonstraties voor de vrijheid van meningsuiting.

Duizenden in Lyon, Marseille en Nice
Mensen kwamen ook samen in tal van andere steden in Frankrijk. Volgens de autoriteiten werden in Lyon ongeveer 6.000 demonstranten geteld en gingen ongeveer 300 mensen de straat op in Nice. Er werden ook bijeenkomsten gehouden in Toulouse, Marseille en Bordeaux. Voor woensdag is een landelijke herdenkingsdienst ter ere van het slachtoffer Samuel Paty aangekondigd.

Paty werd vrijdag vermoord in de buurt van zijn school in de Parijse voorstad Conflans-Sainte-Honorine. De politie gaat ervan uit dat de geschiedenis- en aardrijkskundeleraar is vermoord omdat hij in de klas karikaturen van de profeet Mohammed had laten zien tijdens het onderwerp vrijheid van meningsuiting en geloof. Hij zou de studenten van het moslimgeloof de mogelijkheid hebben gegeven om naar de afbeeldingen te kijken. De onderzoekers classificeren de daad als een door de islam gemotiveerde terroristische aanslag.

De 18-jarige aanvaller werd doodgeschoten door de politie. In verband met de aanslag zijn tot zondagochtend elf mensen in hechtenis genomen. Onder de arrestanten bevinden zich zowel mensen uit de famile- en vriendenkring van de dader als mensen die over de lesmethode van de leraar hebben geklaagd.

Gajser loopt uit in MXGP

Tim Gajser heeft goede zaken gedaan in de strijd voor de MXGP-titel. De Sloveense motorcrosser won zondag de MXGP van Vlaanderen. Zijn grootste concurrent voor de titel Antonio Cairoli werd slechts negende. Glenn Coldenhoff is vanwege gebroken nekwervels lang uitgeschakeld.

Dylan Walsh nam in de eerste race de leiding maar kon die positie niet lang behouden. Zijn plaats werd overgenomen door Gajser. De Sloveen werd op de voet gevolgd door Jorge Prado.

In de slotfase kwam Gajser ten val maar kon al snel weer op de motor stappen. De eerste plaats verloor hij wel aan Gautier Paulin. De Fransman was eerder al Prado voorbij gegaan. Brian Bogers finishte op een verrassende vierde plaats.

In race twee had Prado de kopstart. Na een kort gevecht tussen de Spanjaard en Gajser nam laatstgenoemde de leiding over. Prado kwam onder druk te staan van Jeremy Seewer en Bogers.

Dit keer hield Gajser het hoofd koel en kwam als winnaar over de finish. Met een achterstand van vijftien seconden werd Romain Febvre tweede. Op de derde plaats eindigde Seewer.

Door slechts een dertiende en vijfde plaats voor Cairoli loopt Gajser verder uit in het kampioenschap.

Uitslag FC Groningen - FC Utrecht

FC Groningen en FC Utrecht hebben in de Eredivisie met 0-0 gelijkgespeeld. Bij het duel tussen de beide ploegen waar Arjen Robben zijn rentree maakte na een blessure was Sergio Padt de grote uitblinker.

Groningen maakte in eigen huis weinig indruk tegen FC Utrecht. Alleen in de eerste helft kreeg de thuisploeg kansjes via Lundqvist en Ahmed El Messaoudi. In de tweede helft was FC Utrecht duidelijk de betere ploeg. De uitploeg kreeg ook een aantal prima kansen, maar FC Groningen-doelman Sergio Padt wist met goede reddingen de 0-1 te voorkomen. Alleen Moussa Sylla kon Padt te passeren, maar zijn treffer ging niet door wegens buitenspel.

Groningen houdt met zeven punten uit vijf duels het nog ongeslagen FC Utrecht (zes uit vier) onder zich. De ploegen staan respectievelijk zevende en achtste in de Eredivisie.

FC Groningen

0 - 0

FC Utrecht

 
 Gele kaart: Dammers, Larsen, El Messaoudi, v.Hintum,Matusiwa, (FC Groningen),
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 0
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Dankerlui
Dammers
Itakura
v.Hintum
El Messaoudi
Matusiwa
D.v.Kaam (Gudmundsson/88)
Lundqvist (Robben/76)
Larsen (El Hankouri/65)
Joosten (Da Cruz/65)
  Nijhuis
v.d.Maarel
St.Jago
Hoogma
Warmerdam
Maher
Gustafson
v.d.Streek
Kerk
Sylla (Elia/74)
Ramselaar (Arzani/83)

Random Pics van de Dag #131

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Uitslag PEC Zwolle - PSV

PSV is de nieuwe koploper in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen mede dankzij een vroege debuutgoal van Mario Götze met 0-3 van PEC Zwolle.

Götze begon direct aan de aftrap bij PSV en na acht minuten maakte de 28-jarige Duitser al na acht minuten zijn eerste Eredivisie-goal. Götze onderschepte slim een slechte terugspeelbal van Clint Leemans en speelde om de PEC Zwolle heen, waarna hij de 0-1 op het scorebord zette.

Voor rust liep PSV uit naar een 0-3 voorsprong via Cody Gakpo en Donyell Malen. Gakpo scoorde na een goede aanval op aangeven van Philipp Max. Malen trof doel met een afstandsschot na een assist van Gakpo: 0-3.

PEC Zwolle kreeg in de eerste helft ook kansen op doelpunten. De grootste was voor Reza Ghoochannejhad. De spits mocht bij een 0-2 achterstand aanleggen vanaf elf meter, maar hij faalde na een zeer slechte strafschop.

In de tweede helft gebeurde er niet veel meer, waardoor de ruststand ook meteen de eindstand was. Door de zege neemt PSV weer de leiding in de eredivisie. De club heeft dertien punten uit vijf wedstrijden en heeft één punt meer dan Ajax en Vitesse. Volgende week staat de topper tussen Vitesse en PSV op het programma.

PEC Zwolle

0 - 3

PSV

     8' Götze
 18' Gakpo
 39' Malen
 
 Gele kaart: Huiberts, v. Polen, (PEC Zwolle), Rosario,Sangaré, (PSV)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 0
Arbiter: Makkelie
Bijzonderheden: Ghoochannejhad mist pen.(30)
 
Opstelling:   Opstelling:
Zetterer
v.Wermeskerken
Kersten
v.Polen
Bajselmani (Saymak/46)
Huiberts (Reijnders/73)
Nakayama
Drost
Leemans (v.Duinen/63)
Ghoochannejhad (Tedic/46)
Pherai
  Mvogo
Dumfries
Baumgartl
Boscagli
Max
Götze (Ihattaren/67)
Sangaré (Fein/ 87)
Rosario (Hendrix/90 1)
Gakpo
Mauro Júnior (Madueke/67)
Malen (Piroe/

Frankrijk heroverweegt financiële steun islamitische instellingen na moord docent

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire belooft zich in te zetten voor beter toezicht over de financiering van islamitische instellingen. Dit, nadat  vrijdag een Franse docent in een voorstad van Parijs werd onthoofd door een 18-jarige immigrant die net een half jaar daarvoor zijn verblijfsvergunning had gekregen.

Persoonlijke informatie over Samuel Paty werd wijdverspreid over sociale media, nadat de docent tijdens een les over vrijheid van meningsuiting spotprenten van de profeet Mohammed liet zien. Islamitische kinderen hadden bij hun ouders hierover geklaagd, waarna zij verhaal gingen halen bij de school.

De vader van een dertienjarige leerlinge liet zich op Facebook woedend uit over deze les en hoewel Paty moslimkinderen adviseerde om de klas te verlaten, bleven zijn dochter en een andere islamitische leerling zitten.

Lees ook: 'Geschiedenisleraar vermoord na tonen spotprent Mohammed'

De vader riep andere moslims op om te protesteren tegen Paty en vooral klachten in te dienen bij de school, zodat Paty ontslagen zou worden. Al snel verspreidde deze oproep zich over diverse sociale media, waarna al snel ook de persoonsgegevens van Paty voluit werden gedeeld.

Een lokale moskee, La Grande Mosquée de Pantin, steunde de actie van de vader en riep via Facebook moslims op om vooral contact op te nemen met de gekwetste vader. Na de brute slachting van Paty haalde de moskee de oproep razendsnel van de site af en meldden ze dat ze 'deze moord afkeuren, net zoals de islam dat doet'.

Lees ook: 'Beul van Parijs' had net verblijfsvergunning

"Er is een probleem met de financiering van een aantal islamistische instellingen, waarvan ik denk dat we het beter kunnen en moeten doen", aldus La Maire. Hij belooft "voorstellen voor te bereiden om de controle over financiële stromen van islamistische groeperingen te versterken".

Van den Broek-Blaak wint Ronde van Vlaanderen vrouwen

Chantal van den Broek-Blaak heeft de zeventiende editie van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlandse profiteerde van het goede spel van haar ploeg Boels en kwam solo over de meet.

Er was een kopgoep van vijf vrouwen met daarin de Nederlandse Beekhuis. Veertig kilometer voor de meet werden ze weer teruggehaald. Vervolgens reden Alena Amalisuk en Riejanne Markus weg en ze konden een gaatje slaan. Hun maximale voorsprong was 40 tellen maar het liep daarna terug en werden ze teruggehaald omdat er voorin het peloton hard werd gereden. Vervolgens was het Van Vleuten die weg reed. Van der Breggen ging in de achtervolging en sloot even later aan bij haar landgenote.

Het duo hield echter in omdat Van der Breggen niet door wilde rijden waardoor er van achter rensters weer terug konden keren. Op 18 kilometer van de streep was het Chantal van den Broek-Blaak die versnelde en een gat sloeg. De achtervolgende ploeg probeerde de Nederlandse bij te halen, maar Pieters en Van der Breggen, de twee ploeggenoten van Van den Broek-Blaak, wisten de aanvallen te neutraliseren. Op 10 kilometer van de meet was het verschil 19 tellen.

Brown was het die vervolgens die uit de achtervolgende groep wegreed en Pieters mee kreeg. Ondertussen liep de voorsprong van Van den Broek-Blaak alleen maar op. Brown en Pieters werden intussen weer teruggehaald en hhet bleef in die groep onrustig. Vooraan was het Van den Broek-Blaak die als eerste over de meet kwam.

Titelverdediger Marta Bastianelli en Marianne Vos ontbraken. De Italiaanse rijdt voor Alé BTC Ljubljana en die ploeg deed niet mee vanwege een coronauitbraak. Vos meldde zich gisteren af met gezondheidsklachten.

MotoGP-seizoen wordt alsmaar spannender na geweldige race in Aragon

De Grand Prix van Aragon in de MotoGP heeft de kijkers zondag een geweldige race voorgeschoteld. Vanaf de eerste bocht werd volle bak gestreden om de voorste plekken en ook de strijd om de wereldtitel is ongekend spannend.

Met WK-leider Fabio Quartararo, mede-Yamaha-coureur Maverick Viñales en Honda-rijder Cal Crutchlow op de eerste rij gingen de startlichten uit. Viñales pakte bij de start de leiding over van Quartararo, die teamgenoot Franco Morbidelli achter zich aan kreeg, met Alex Rins, Jack Miller, Joan Mir, Takaaki Nakagami, Andrea Dovizioso, Alex Marquez, Danilo Petrucci en de erg slecht vertrokken Crutchlow daar weer achter.

Rins opende op zijn Suzuki rap en met succes de aanval op Morbidelli, niet veel later ging hij met een heerlijke move ook voorbij Quartararo. Na acht ronden kwam ook Mir serieus op dreef en met perfect gebruik van de uiterst wendbare Suzuki draaide de Spanjaard zich in één bocht langs zowel Morbidelli als Quartararo. Rins deed weer precies hetzelfde als hij eerder deed, dit keer nam hij de leiding over van Viñales.

Ook Marquez was ondertussen geweldig bezig op de Repsol Honda, waar hij eindelijk mee overweg lijkt te kunnen: het broertje van wereldkampioen Marc reed zich binnen tien ronden langs Quartararo naar de vijfde plek en ging een ronde later ook voorbij Morbidelli naar plek vier. Quartararo zakte in rap tempo weg, zag Nakagami, Miller en ook WK-concurrent Dovizioso langszij komen en reed halverwege rond op plek negen.

Met tien ronden te gaan reed Mir langs Viñales naar plek twee, waardoor Mir ineens virtueel op plek één in het WK reed. Quartararo werd ook gepakt door Crutchlow en Johann Zarco, Marquez ging voorin juist langs Viñales naar plek drie - de veranderingen en inhaalacties waren nauwelijks nog bij te houden. Quartararo bleef in de achteruit staan: Aleix én Pol Espargaro en ook Brad Binder kwamen erlangs, Miguel Oliveira volgde en daarmee reed hij buiten de punten.

De twee Suzuki's en Marquez vormden een sterke kopgroep, waarin Marquez de tweede plek overnam van Mir met vijf ronden te rijden. Drie ronden later deed hij een eerste echte aanval op de leiding van Rins, maar dat ging bijna fout: Marquez trok een dikke streep over het asfalt en bleef nog net overeind.

Een echte aanval zat er daarna niet meer in en dus schreef Rins eindelijk zijn eerste zege van het jaar bij, waarmee hij maar liefst de achtste verschillende racewinnaar is in MotoGP-seizoen 2020. Marquez reed met plek twee opnieuw naar het podium, Mir werd derde en neemt daardoor de leiding over in het WK - Quartararo, gefinished als achttiende, staat daar nog wel tweede en ook Viñales (vierde) en Dovizioso (zevende)  staan er dicht op.

Uitslag ADO Den Haag - Vitesse

Het Eredivisie-duel tussen ADO Den Haag en Vitesse is zondagmiddag in 0-2 geëindigd. Beide doelpunten werden gescoord door Broja.

Vanaf het eerste fluitsignaal oefende Vitesse druk uit op ADO. Na een half uur spelen keerde ADO-doelman Koopmans een schot van Openda maar uit de rebound scoorde Broja alsnog. Op slag van rust kreeg Vitesse-aanvaller Tannane na commentaar op scheidsrechter Martens zijn tweede gele kaart.

Ondanks een man meer kon de thuisclub ook in de tweede helft geen vuist maken. Met twintig minuten spelen bepaalde Broja de eindstand op 0-2. In de slotfase was Arweiler dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn bal ging op de lat.

Door de winst blijft Vitesse meedoen voor de koppositie. De Arnhemmers hebben net als koploper Ajax 12 punten maar een slechter doelsaldo.

ADO Den Haag

0 - 2

Vitesse

     32' Broja
 71' Broja
 
 Gele kaart: Philipp, Morrison, (ADO Den Haag), Rasmussen, (Vitesse)
 Rode kaart: , Tannane (45/2xg) (Vitesse)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: geen
Arbiter: Martens
 
Opstelling:   Opstelling:
Koopmans
v. Ewijk
Bijen
Pinas
Faye (Philipp/55)
De Boer
Rigo (Elmkies/78)
Bourard (Morrison/46)
Besuijen (Kramer/55)
Arweiler
Catic (Karelis/69)
  Pasveer
Dasa
Rasmussen
Bazoer (Delaveris/88)
Hajek
Wittek
Tronstad
Tannane
Huisman (Buitink/78)
Openda (Touré/71)
Broja (Darfalou/78)

Uitslag Ajax - sc Heerenveen

Ajax heeft in de Eredivisie een simpele zege geboekt op sc Heerenveen. De Friezen hadden dit seizoen nog niet verloren maar waren nu kansloos in de Arena, het werd 5-1.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en kwam dankzij Tadic al binnen vijf minuten op voorsprong. Heerenveen moest op jacht naar gelijkmaker en slaagde daar bijna in, Onana redde echter knap op een kopbal van Veerman. Na uitgebreid bestuderen van een mogelijke handsbal van Floranus kreeg Ajax een penalty die door Tadic benut werd. Toen het nog voor rust 3-0 werd na een goal van Kudus was de wedstrijd beslist.

In de tweede helft kwam Heerenveen nog wel terug tot 3-1 dankzij Henk Veerman, spannend werd het geen moment meer. Klaassen scoorde uit een strafschop en Anthony bepaalde de eindstand op 5-1.

AFC Ajax

5 - 1

sc Heerenveen

 4' Tadic
 28' Tadic(pen)
 35' Kudus
 72' Klaassen
 87' Antony
   66' H.Veerman
 
 Gele kaart: Martínez, (AFC Ajax), Kongolo, v.Hecke, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 0
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Mazraoui (Klaiber/61)
Schuurs
Blind (Martínez/82)
Tagliafico
Klaassen
Kudus
Gravenberch
Neres (Promes/80)
Traoré (Huntelaar/82)
Tadic (Antony/61)
  Mulder
Floranus
Dresevic
v.Hecke
Bochniewicz
Woudenberg
Batista Meier (Nygren/46)
Kongolo (Dewaele/81)
J.Veerman
v.Bergen
H.Veerman

Geoghegan Hart wint vijftiende rit in Giro d'Italia, Kelderman heeft roze in zicht

Tao Geoghegan Hart heeft de vijftiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. In de bergrit was de renner van team Ineos te snel voor het Sunweb-duo Wilco Kelderman en Jai Hindley. Kelderman deed wel uitstekende voor het algemeen klassement. De Nederlandse kopman van Sunweb pakte 41 seconden terug op rozetruidrager João Almeida, die nu nog vijftien seconden voorsprong heeft.

De vijftiende etappe was een echte bergrit met drie beklimmingen van de tweede categorie en als toetje de slotklim naar Piancavallo, een klim van 14,3 kilometer met een gemiddelde aan 7,8%. Vanuit de start zouden elf renners in de vroege vlucht meezitten, maar al snel werd duidelijk dat Sunweb plannen had voor vandaag.

De ploeg van Wilco Kelderman zette zich op kop van het peloton en liet het verschil niet al te groot worden, waardoor de etappewinst tussen de klassementsrenners zou gaan. Op de klim naar Piancavallo liet Sunweb zien dat de ploeg meer dan in orde is. De Duitse ploeg onderhield een stevig tempo en al snel moesten meerdere klassementsrenners lossen.

In de laatste zeven kilometer legde Jai Hindley het tempo nog hoger in dienst van Kelderman. João Almeida moest onder het strakke tempo van de jonge Australiër passen. Kelderman en Tao Geoghegan Hart wisten in het wiel te blijven van Hindley, die het tempo tot aan de laatste 500 meter van de streep bepaalde, waarna Kelderman zijn sprint begon in te zetten. De Nederlander had weinig over tegen, waarna Geoghegan Hart het makkelijk afmaakte. Ondanks dat Almeida vroeg moest afhaken op de klim kon de jonge Portugees toch zijn roze leiderstrui vasthouden.

In het klassement hield Almeida een voorsprong van vijftien seconden over op Kelderman. Hindley is de nieuwe nummer drie in het klassement op 2.56 van Almeida, Geoghegan Hart heeft één seconde achterstand op de Brit van team Ineos.

Hoe Unilever, Beyond Meat en Ikea de veggieburger willen redden van Brussel

Kunnen fabrikanten hun veganistische producten nog biefstuk, gehaktballen en worst noemen, ook al bevatten ze geen vlees? Komende week stemmen de Europarlementariers over een merkwaardig geschil over de naam van deze vegan producten.

De EU neemt de etikettering van voedsel serieus. Maar diverse Europarlementariers zijn van mening dat er hiaten zijn op belangrijke gebieden. Vervangende producten die gemaakt van peulvruchten kunnen steaks, hamburgers of schnitzel worden genoemd, hoewel ze geen vlees bevatten. Komende week, waarschijnlijk woensdag, zullen de 750 volksvertegenwoordigers beslissen of dat zo kan blijven.

De uitslag van de stemming is openbaar. Voor de stemming zijn fabrikanten, NGO's (onafhankelijke organisaties) en vegan fans enerzijds en vleesfabrikanten anderzijds verwikkeld in een echte lobbystrijd over hoe de vegan vleesvervangers genoemd mogen worden.

De belangen zijn erg groot. Het gaat om over een toekomstige markt die in de toekomst miljarden aan inkomsten belooft. Alleen al in het eerste kwartaal van dit jaar is de productie van vegetarische producten in Duitsland met 37 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Vleesproducenten worden daarentegen geconfronteerd met waarschuwingen van de Wereldgezondheidsorganisatie . Europeanen hebben steeds minder trek in rundvlees, dat als schadelijk voor de gezondheid wordt beschouwd wanneer men het in grote hoeveelheden consumeert. In een onderzoek onder Europese consumentenadviescentra in elf landen gaven meer dan 40 procent van de ondervraagden aan dat ze helemaal geen rood vlees meer aten.

Maar zijn namen als veganistische worst en nuggets een verkeerde benaming? Volgens hetzelfde onderzoek lijkt de meerderheid van de consumenten dat niet zo te ervaren. De activisten van de voedingsorganisatie ProVeg zijn daarom een eigen petitie gestart en krijgen veel steun uit de bevolking. Meer dan 160.000 consumenten hebben zich al aangemeld en willen de veggieburger redden.

Vóór de stemming botsen de argumenten van beide partijen al volop. De vrienden van de Veggie Burger discussiëren over klimaatbescherming. 'We kunnen de klimaatbeschermingsdoelen in Europa alleen halen als de vleesconsumptie daalt, zegt Alexander Holst van het Good Food Institute, een NGO uit de VS die plantaardige alternatieven promoot.

De Europese vleesproducenten gaan hier tegenin met een campagne waarin ze de "surrealistische" namen van de vervangende producten aan de kaak stellen. Op de posters zie je een beetje smakeloos ogend stukje namaakvlees gemaakt van peulvruchten. 

Van der Poel wint Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel heeft de 104e editie van de Ronde van Vlaanderen gewonnen. In een mooie koers rekende de Nederlander na 243 kilometer koersen in een rechtstreeks gevecht af met rivaal Wout van Aert.

Na wat beschietingen ontstond er een kopgroep van zes man met daarin Danny van Poppel. Hun maximale voorspong was zo'n acht minuten. Met nog zo'n 100 kilometer te gaan, begon het al onrustig te worden in het peloton. De voorsprong van de kopgroep liep dan ook terug.

Uit het peloton probeerden verschillende renners tevergeefs weg te rijden. Zo'n 50 kilometer voor de streep was de kopgroep teruggepakt door het peloton. Het was Alaphilippe, die zijn debuut maakt in de Ronde, die ten aanval trok. Hij kreeg Turgis mee. Daarachter een groepje met Van Aert en Van der Poel en zij wisten aan te sluiten. Niet veel later sloot een uitgedund peloton weer aan.

Niet veel later probeerde Alaphilippe wederom weg te rijden. Van de Poel sloot aan en even later ook Van Aert. Het drietal sloeg een gaatje op de Taaienberg. Op 35 kilometer voor de streep viel Alapahilippe toen hij tegen een motor van de jury reed nadat Van der Poel die nog net kon ontwijken. De Franse wereldkampioen schreeuwde het uit van de pijn en kon niet meer verder.

Van der Poel en Van Aert wisten hun voorsprong op de achtervolgers langzaam uit te bouwen door goed samen te werken. Naesen probeerde nog uit de achterliggende groep weg te rijden, maar de Belg werd even later gegrepen. Voorop bleef het verschil met de achtervolgers rond de minuut. Het bleef spannend naarmate de finish dichterbij kwam.

Met het ingaan van de laatste kilometer begonnen de twee kemphanen naar elkaar te loeren.  De Nederlander ging aan en Van Aert kwam naast hem. Het was Van der Poel die nipt als eerste over de finish kwam en daarmee in de voetsporen van zijn vader Adrie treedt, die de koers in de jaren 80 won.

Pieter Omzigt (CDA) bekritiseert de Nederlandse pers

Op Twitter kwam ik dit korte draadje tegen van Pieter Omzigt (CDA). Hij uit hierin kritiek op de Nederlandse pers, die 'klaagt' over bedreiging maar tegelijkertijd bedreigers van politici een podium biedt.

Eerste World Cup-zege alpineskiër Braathen in Sölden

In het Oostenrijkse Sölden zijn ook de heren alpineskiërs begonnen aan hun World Cup-seizoen, nadat de dames zaterdag de sportwinter al geopend hadden. Ook de heren kregen de reuzenslalom voor de kiezen en dat werd een mooie wedstrijd.

Het zat mooi dicht op elkaar in de eerste run, met maar liefst veertien mannen binnen een seconde. De Zwitser Gino Caviezel was ietwat verrassend de snelste, maar de Sloveen Zan Kranjec (+0,06), de Noor Henrik Kristoffersen (+0,10) en de Fransman Alexis Pinturault (+0,15) zaten er bovenop. Ook de jonge Noor Lucas Braathen (+0,24) zat er lekker bij, net als de door Loïc Meillard (+0,28) en Marco Odermatt (+0,31) gevormde nieuwe Zwitserse generatie.

Met in run twee nog acht man te gaan stond Thibaut Favrot op de eerste plek, maar Leif Kristian Nestvold-Haugen dook er iets onderdoor. Odermatt was 0,99 seconden sneller dan de Noor en zag Meillard een halve seconde achter hem eindigen. Braathen was lekker op dreef en de Noor hield 0,05 seconden over, waarmee een plek in de top-5 in elk geval een feit was - een top-4 zelfs nadat Pinturault een kleine halve seconde achter hem eindigde.

Ook Kristoffersen haalde het niet en met 0,56 seconden achterstand kwam hij buiten het podium, dat Braathen juist voor het eerst ging halen. Kranjec leverde fors in en tuimelde ook het podium af, waarna alleen Caviezel nog boven stond. De Zwitser redde het echter ook niet en dus pakte de jonge Braathen niet alleen zijn eerste podium, maar gelijk zijn allereerste World Cup-zege. Odermatt werd zo op 0,05 seconden tweede, Caviezel pakte wel een podiumplek.

De Nederlander Maarten Meiners eindigde als 51e, de jonge Sam Maes deed het met een 21e plek uitstekend namens de Belgen.

Uitslag Feyenoord – Sparta Rotterdam

De derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam is zondag in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Sparta wist goed evenwicht te bieden aan Feyenoord. De thuisclub creëerde nauwelijks gevaar voor de goal van Sparta. Vlak voor rust ging een schot van Haps door de benen van Beugelsdijk en doelman Van Leer was kansloos: 1-0.

De gelijkmaker viel uit een strafschop. Een overtreding van Spajic op Harroui werd door scheidsrechter Blom bestraft met een vrije trap maar door ingrijpen van de VAR werd dat een strafschop. Thy was vervolgens vanaf elf meter trefzeker.

Feyenoord

1 - 1

Sparta Rotterdam

 44' Haps    52' Thy (pen)
 
 Gele kaart: Toornstra, Spajic, Berghuis, (Feyenoord), Auassar, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: geen
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Bijlow
Nieuwkoop
Spajic
Senesi
Haps
Toornstra
Fer (Geertruida/68)
Teixeira
Berghuis
Linssen (Jörgensen/74)
Diemers (Johnston/75)
  v. Leer
Fortes
Vriends
Beugelsdijk
Heylen
Pinto
Harroui
D. Duarte
Auassar
Thy (Mijnans/84)
Engels (Emegha/74)

COVID-19: 8184 nieuwe besmettingen en 14 doden, totaal 228.234 en 6751

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 8184 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 228.234 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM. Op Schiermonnikoog is voor het eerst een coronabesmetting vastgesteld, het gaat om een inwoner van het eiland. Met de besmetting op het Waddeneiland registreerde nu elke Nederlandse gemeente minimaal één coronageval.

Van de gemelde patiënten zijn er 70 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 13.852 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Op dit moment liggen er 1320 mensen opgenomen in het ziekenhuis, op de IC verblijven momenteel 383 patiënten.

Er zijn sinds de vorige update 14 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6751 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Glenn Coldenhoff breekt twee nekwervels

Glenn Coldenhoff heeft twee nekwervels gebroken in de kwalificatie van de Motocross Grand Prix of Flanders. Dit laat het team van de Nederlander weten op Twitter. Duidelijk is ook dat hun rijder in beide armen en benen geen gevoel verloren is. De MXGP-coureur is voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals.

Coldenhoff, die momenteel 5e in het klassement staat, was tijdens de kwalificatie goed onderweg toen hij onderuit ging. De GasGas-crosser uit Heesch leek zich met zijn bovenlijf in het zand te graven waarna hij lang bleef liggen. Het aanwezige medisch team moest hem insnoeren en in de auto laden waarna de 29-jarige Noord-Brabander is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog onbekend hoe lang het kampioenschap het zonder de rijder moet doen.   

Begin september brak Nederlander en voormalig MXGP-wereldkampioen Jeffrey Herlings ook al een nekwervel. Dit was tijdens de training voor de GP van Faenza. Sinds het behalen van de wereldtitel wordt de crosser geplaagd door blessures. 

Aanhouding van dealer leidt naar meer dan ton aan contanten

Een 27-jarige Tilburger is zaterdagavond 17 oktober op de Pironstraat in Tilburg aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. In de woning van de verdachte vond de politie later die avond meer dan 100.000 euro aan contant geld en daarom is hij ook aangehouden voor witwassen.

Politiemensen vermoeden dat er zaterdagavond 17 oktober rond 23:15 uur op de Pironstraat wordt gedeald en besluiten de betrokken personen te controleren. Ze spreken de verkoper van de drugs aan en vragen hem het voertuig, wat hij op dat moment bestuurt, te verlaten. Nadat de verkoper is aangehouden wordt hij op het politiebureau gefouilleerd. Daar blijkt de Tilburger meer dan 300 euro contant geld bij zich te dragen. Ook vinden ze tijdens het fouilleren flink wat gripzakjes, gevuld met vermoeilijk cocaïne, in zijn onderbroek. Zowel de auto waarin hij reed als het geld en de drugs die hij op zak had, zijn in beslag genomen.

Diezelfde avond wordt ook de woning van de verdachte doorzocht. Tijdens de zoeking vinden politiemensen meer dan 100.000 euro contant geld. Al het geld is in beslag genomen omdat het mogelijk vanuit criminele activiteiten afkomstig is. De 27-jarige Tilburger zit vast en wordt door de politie gehoord. Het onderzoek loopt.

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Titelkandidaten crashen in Moto2-race Aragon

De Grand Prix van Aragon in de Moto2 heeft het nodige spektakel opgeleverd, met name de strijd om de wereldtitel is uitermate spannend. Vier man maken daar nog serieuze kans op en alle vier gingen ze zondag virtueel aan de leiding in de stand.

Met Sam Lowes voor het eerst in vier jaar weer eens op poleposition en Marco Bezzecchi en Fabio Di Giannantonio ernaast werd de race gestart, waar ze beiden voorbij gingen aan Lowes. Vanaf de zesde plek ging WK-leider Luca Marini al vroeg onderuit, voorin probeerde Bezzecchi een gaatje te slaan en met winst zou hij zelfs de leiding in het WK overnemen.

Dat gaatje werd al vrij rap gedicht en het trio reed zich gezamenlijk los van de rest, hoewel het halverwege de race een duo werd: Di Giannantonio gleed vanaf de leiding stevig het grind in. Bezzecchi en Lowes reden door, Enea Bastianini en Jorge Martin probeerden een achtervolging op te tuigen, hoewel dat met zes ronden te gaan nog weinig succes had.

In de voorlaatste ronde streden Bezzecchi en Lowes om de winst...tot de Italiaan op dezelfde plek als Di Giannantonio onderuit schoof. Zo reed Lowes eenzaam op kop en kon de Brit de WK-leiding overnemen, afhankelijk van wat Bastianini achter hem deed: bij plek twee pakte de Italiaan de leiding, maar Martin nam hem met een ronde te rijden te grazen.

Lowes reed naar de winst, zijn tweede op rij, en Bastianini pakte met alsnog een tweede plek de leiding over in het WK, terwijl Martin als derde eindigde. Bo Bendsneyder reed ook mee.

Heerlijke ontknoping in Moto3-race Aragon

De Grand Prix van Aragon in de Moto3 heeft zondag een fraaie race opgeleverd. Op het Spaanse asfalt van het beroemde Motorland Aragon werd tot in de laatste bochten gestreden om de podiumplekken.

Met Raul Fernandez, Celestino Vietti en WK-leider Albert Arenas op de eerste rij ging de race van start en het was de polesitter die de leiding nam, voor Tatsuki Suzuki, Arnas en Romano Fenati. Die vier leken weg te rijden, hoewel Darryn Binder eerst nog aan kwam sluiten.

John McPhee, Jaume Masia en Jeremy Alcoba kwamen halverwege langzamerhand aansluiten bij de eerste vijf, waarna die nieuwe kopgroep van acht man ronde na ronde streed om de posities - met de voor de Moto3 gebruikelijke regelmatige positiewisselingen, de meesten reden wel een keer aan de leiding.

Met Fernandez , Masia en de opstomende Alcoba voorop doken de heren de laatste ronde in voor een hevig gevecht. Masia vocht zich naar de eerste plek en pakte de overwinning, voor Binder en Fernandez, die zo na vier polepositions in elk geval eindelijk zijn eerste podiumplek pakte. Arenas werd zevende, WK-concurrent Ai Ogura sloot een matig weekeinde nog net binnen de punten af.

Antifa slaat Trumpsupporters ziekenhuis in

Zaterdag werd in Washington DC een demonstratie voor het vrije woord gehouden. Deze free speech rally werd georganiseerd door een conservatieve groep voor het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco, maar als Trumpsupporter ben je in de VS nergens meer veilig.

Een aantal demonstranten droeg een Make America Great Again-pet en dat was tegen het zere been van een aantal Antifa-kleuters die zich niet door hun hormoontjes tegen liet houden.

Zoals we de linkse hyenameute kennen, benaderden ze met een groepje één van de organisatoren van achter om hem daarna vanuit het niets op het hoofd te slaan om hem daarna de tanden uit de mond te slaan.

Want iedereen weet: als je protesteert voor het vrije woord, dan ben je fascist en dien je in elkaar geslagen te worden. De nieuwe regel van de linkse meute. Andere 'fascisten' werden volgens politieberichten bewerkt met iets dat leek op een honkbalknuppel.

Isabella DeLuca proefde ook de inclusieve sfeer van de linkse meute die toch zó enorm progressief zijn dat iedereen maar geaccepteerd mag worden. Behalve Trumpsupporters, want die mogen in elkaar geslagen worden.

Tijdens de jaarlijkse Women's March, een demonstratie waar deelnemers opkomen voor vrouwenrechten, droeg DeLuca een Trumpvlag met zich mee. Enkele uren later lag ze op de Eerste Hulpafdeling, omdat ze door een groepje Black Lives Matter aanhangers in elkaar was geslagen. Tot zover de inclusiviteit van links.

Politie houdt man aan onderweg naar melding woninginbraak; getuigen gezocht

De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden toen zij onderweg was naar een melding van een mogelijke woninginbraak. De man werd aangehouden op de Geul in Heerhugowaard.

Even voor 20.00 uur kregen agenten de melding om naar een woning aan de Tabaksmolen te gaan omdat zich daar vermoedelijk een inbreker bevond. Onderweg trof de politie een stilstaande auto met verlichting aan op de Paltrokmolen. Ineens besloot de automobilist richting de politieauto te rijden en te stoppen waardoor de agenten dachten dat de bestuurder mogelijk getuige was van de inbraak. Toen de agenten uitstapten om met hem in gesprek te gaan, reed de auto plotseling met hoge snelheid achteruit, passeerde hen en sloeg de Amstel op.

De politie ging achter de bestuurder aan omdat nu het vermoeden bestond dat de man mogelijk iets met de inbraak te maken kon hebben. Op de Geul gaf de bestuurder gehoor aan het stopteken en konden de agenten met hem aanspreken. De man werd gevraagd uit te stappen, weigerde medewerking en werd zeer agressief. Hierop werd de bestuurder aangehouden waartegen hij zich verzette. Uiteindelijk konden de agenten de Heerhugowaarder onder controle krijgen door pepperspray te gebruiken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

De politie onderzoekt of de verdachte iets met de woninginbraak te maken heeft en vraagt getuigen zich te melden. Dat is mogelijk via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Fun met Funda #216 - Wonen aan je eigen waterplas

In Zoetermeer staat dit jachthuis. Met onder meer een eigen vissteiger, Engelse pub, paardenstallen, twee jacuzzi's, en nog veel meer. Het complete perceel beslaat een ruime 82.000 vierkante meter, inclusief waterpartij en natuurgebied. Het geheel is omsloten door een tweer meter hoge omheining waardoor privacy verzekerd is.

Het zeventig jaar oude jachthuis en het bijgebouw zijn nog geen tien jaar geleden volledig gerenoveerd en voorzien van veel technologisch gemak: een hoogwaardige (Bang & Olufsen) muziekinstallatie, volledige internetbekabeling, vloerverwarming, elektrische zonneschermen, HUE-verlichting (‘smart’ verlichting, die in alle kleuren en ambiances kan worden ingesteld, bedienbaar door middel van een app) en op afstand bedienbare gordijnen.Volgens de makelaar een 'once in a lifetime' kans. 

Quanta costa? 5 miljoen, maar dan heb je ook wel wat voor je centen! 

Wonen aan je eigen waterplas  (Foto: Funda)
Wonen aan je eigen waterplas (Foto: Funda)

Onderzoek TU Delft: 'mondkapjes schijnveiligheid'

Consumentenprogramma Kassa liet een team wetenschappers van de TU Delft zeven mondkapjes testen om te zien of zij virusdeeltjes tegen zouden houden. Een medisch masker, waarvan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigenlijk niet wil dat consumenten het kopen, kwam als beste uit de test, de rest faalde genadeloos.

De TU Delft heeft tijdens de coronacrisis hard gewerkt aan een testmethode voor mondkapjes waarbij ze een kunststof hoofd waterdamp laten uitademen op normale ademsnelheid. Hiermee wordt onder andere doorlaatbaarheid, maar ook pasvorm van de meest verkochte mondmaskers getest.

Het onderzoek laat zien dat veel maskers lekkage vertonen bij de neus, wangen en kin. Sommige maskers laten ook gewoon waterdamp door. Waterdamp, of aerosolen, wordt algemeen gezien als bron van besmettingen, omdat het coronavirus zich laat meenemen door aerosolen.

Volgens wetenschapper Philomena Bluyssen bieden veel mondmaskers schijnveiligheid en hebben ze hoogstens nut bij niezen of hoesten. De test gaat binnenkort uitgebreid worden met echte proefpersonen.

Het masker gemaakt van een oud laken, gemaakt op basis van een patroon dat op de site van de overheid, komt reteslecht uit de test. De overheid heeft naar aanleiding van deze test dan ook maar besloten het patroon van de site te halen. Alleen het medische KN95 masker werd als 'goed' getest, maar deze worden de Nederlanders afgeraden om te kopen.

Reactie ministerie
Het ministerie en de Rijksvoorlichtingsdienst hebben inmiddels gereageerd op de resultaten van het onderzoek. "Het kabinet volgt het OMT in haar advies wat erop neerkomt dat het dragen van een mondkapje niet dé oplossing is tegen de verspreiding van het virus. Het allerbeste is om anderhalve meter afstand te houden, hygiëne te betrachten, bij klachten thuis te blijven en je te laten testen. Het dragen van een mondkapje is wél een aanvullend middel om het risico dat blijft bestaan af te dekken. Nu de epidemie oplaait, helpen alle kleine beetjes - zeker op plekken waar het moeilijk is de anderhalve meter afstand te houden."

Het Nederlands Normalisatie Instituut is intussen bezig een Nederlands keurmerk voor mondkapjes te ontwikkelen, waardoor consumenten weten wanneer een product een goed mondkapje is.

Milieu
Wereldwijd worden er sinds de coronacrisis iedere maand 129 miljard mondkapjes gebruikt. Een groot deel hiervan zijn de door dit onderzoek nutteloze wegwerpmondkapjes waarvan vele dan ook in het milieu terecht komen. Volgens de activistische milieubeweging Greenpeace is de impact hiervan op het milieu enorm groot.

Giro: Etappe 15 - De koninginnerit

De vijftiende etappe van de Giro d'Italia volgt vandaag en het wordt een onmeunig zware. Van de vliegbasis van het indrukwekkende militaire demonstratieteam Frecce Tricolori rijden de heren naar Piancavallo, 185 kilometer verderop.

We verwijzen voor de details door naar het werk van Rellende_Rotscholier, maar we kunnen wel aangeven waarom de etappe zó zwaar is: drie zware beklimmingen, gevolgd door een nog aanzienlijk zwaardere slotklim naar Piancavallo. Niet-klimmers moeten op gaan passen vandaag en het algemeen klassement kan wel eens overhoop gegooid worden.

De etappe start kort na elf uur, na een ongetwijfeld fraaie demonstratie van de vliegeniers volgt de officiële start een kwartier later. Eurosport is tegen half één live, hoewel de echte liefhebber natuurlijk vanaf 9.45 uur al naar draaiende wielen kijkt in de Ronde van Vlaanderen. De finish in de Giro wordt wederom tussen grofweg tien over vier en tien voor vijf verwacht.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

NS schrapt de extra forensentreinen en weekendnachttreinen

Vanaf maandag 19 oktober stopt NS tijdelijk met enkele ritten. Het gaat met name om de inzet van de extra forensentreinen tijdens de spits. De reguliere treindienst blijft rijden, ook tijdens de spits. Vanaf aankomend weekend worden ook de nachttreinen, bedoeld voor het uitgaanspubliek, opgeheven. Het reguliere nachtnet, inclusief de verbinding naar Schiphol, blijft ongewijzigd.

Met deze aanpassing gaat NS drie procent minder treinen rijden. Het aantal reizigers blijft namelijk dalen en ze willen zich erop voorbereiden dat het aantal ziekmeldingen de komende tijd mogelijk toeneemt. Zo bieden ze een voorspelbare en betrouwbare treindienst voor reizigers die afhankelijk zijn van de trein. De aangepaste dienstregeling vindt stapsgewijs plaats. We adviseren reizigers daarom kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

De extra forensentreinen rijden vanaf 19 oktober niet tussen:

  • Haarlem en Alkmaar (Intercity)
  • ’s-Hertogenbosch en Oss (Sprinter)
  • Amsterdam Centraal en Enkhuizen (Intercity)
  • Assen en Groningen (Sprinter)
  • Utrecht Centraal en Houten Castellum (Sprinter)
  • Veenendaal Centrum en Uitgeest (Sprinter)
  • Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle (Sprinter)
  • Leiden Centraal en Alphen ad Rijn (Sprinter)
  • Harderwijk en Amersfoort Centraal (Sprinter)

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Leerlingen Luchtmobiele Brigade testen negatief op COVID-19

18 leerlingen die de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel volgen, zijn negatief getest op COVID-19. Zij zijn uit isolatie en brengen het weekend thuis door. Maandag gaan zij verder met hun opleiding.

Afgelopen donderdag gingen 60 leerlingen preventief in isolatie op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Dat gebeurde nadat 18 van hen COVID-19-gerelateerde klachten vertoonden. Na een reguliere COVID-test bleken zij niet besmet met het coronavirus.

Maatregelen
Defensie draagt bij aan de vitale processen van Nederland en de taken staan niet stil tijdens de coronacrisis. Daarom moeten het opleiden en trainen van militairen zoveel mogelijk doorgaan. De landmacht neemt maatregelen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Desondanks valt het risico niet volledig uit te sluiten. Defensie is daarom alert op mogelijke besmettingen en plaatst mensen waar nodig in preventieve isolatie.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

FOK! Wat een weer: mistig

Er zijn wolkenvelden en met name in het midden en oosten komt (dichte) mist voor. In de tweede helft van de ochtend lost de mist op. Van het noordwesten en noorden uit trekken enkele lichte buien vanaf zee het land op. Vanmiddag kunnen er ook landinwaarts enkele buien ontstaan. Ook is er af en toe ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zwak tot matig en komt uit een westelijke richting. Aan de kust komt de wind uit west tot noordwest.

In de nacht naar maandag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen waarin (dichte) mist kan ontstaan. Lokaal komt er een bui voor. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 3°C in opklaringen tot 7°C langs de kust en onder de bewolking. De zuidwestelijke wind is zwak, langs de kust matig.

Maandag overdag zijn er wolkenvelden maar is er ook ruimte voor de zon. In het noordwesten zou er nog een lichte bui kunnen voorkomen, elders blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind is overwegend matig en draait in de loop van de dag van zuidwest naar zuid tot zuidoost. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Ochtendzonnetje (Foto: Pukeko )
Ochtendzonnetje (Foto: Pukeko )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Manchester United met invaller Van de Beek laat langs Newcastle

Manchester United heeft nieuw puntenverlies in de Premier League ternauwernood kunnen voorkomen. Bij Newcastle United werd de zege pas laat veiliggesteld: 1-4. Oranje-international Donny van de Beek viel een kwartier voor tijd in bij Manchester. Op dat moment was de stand nog 1-1.

Verdediger Luke Shaw van Manchester United werkte de bal al in de tweede minuut ongelukkig achter zijn eigen doelman. Halverwege de eerste helft maakte Harry Maguire gelijk. De Portugees Bruno Fernandes miste in de 58e minuut een strafschop voor United. De middenvelder scoorde in de 86e minuut alsnog: 1-2. In blessuretijd werd het via Aaron Wan-Bissaka en Marcus Rashford ook nog 1-3 en 1-4.

Manchester United heeft na vier wedstrijden zes punten. Newcastle United heeft één punt meer, maar had daar ook een extra wedstrijd voor nodig.

Door De Jong veroorzaakte penalty kost Barcelona de kop tegen Getafe

Ronald Koeman is als trainer van FC Barcelona niet langer ongeslagen. Op bezoek bij Getafe werd het 1-0. De vorige speelronde had Barcelona in eigen stadion tegen Sevilla ook al punten verspeeld (1-1).

Oud-Ajacieden Frenkie de Jong en Sergiño Dest hadden allebei een basisplaats bij Barcelona. De Jong veroorzaakte in de 56e minuut een strafschop toen hij Djené van Getafe aantikte. Jaime Mata benutte de penalty. Koeman ging wisselen om een nederlaag te komen. Zo kwam de Deense aanvaller Martin Braithwaite in de ploeg voor De Jong en ook het jonge talent Ansu Fati viel in. Getafe, dat vorig seizoen Ajax uitschakelde in de Europa League, bleef overeind.

Barcelona heeft na vier duels zeven punten. De achterstand op koplopers Real Madrid, Getafe, Cádiz en Granada is drie punten. Die clubs speelden wel één of twee wedstrijden meer dan Barcelona.

Hands-on met de Blue Yeti X: World of Warcraft edition

Collega Pheno had al eerder over de speciale World of Warcraft-editie van de Yeti X geschreven, waarbij Blizzard en Blue de handen ineen slaan om een echt collector’s item voor de World of Warcraft-fanaat te maken. Het is geen toeval dat de microfoon nu wordt uitgebracht: de nieuwste uitbreiding Shadowlands komt binnen enkele maanden uit, en als je je guildmaten wilt uitkafferen na een raidwipe wil je dat natuurlijk in stijl doen. Ik testte de microfoon uit, inclusief de unieke opties die de World of Warcraft-versie heeft ten opzichte van de  “gewone” Yeti X.

Zesde World Superbikes-titel op rij voor Rea

Op het circuit van Estoril in Portugal is alweer het laatste weekeinde van het door de COVID-19-pandemie flink in de war gegooide World Superbikes-seizoen begonnen. Zaterdag stond één race op het programma, zondag volgen de superpolerace en race twee.

De race begon met Toprak Razgatlioglu op poleposition, Leon Haslam en Gerrit Gerloff ernaast en Michael van der Mark op de zesde plek - WK-leider Jonathan Rea en diens concurrent Scott Redding vertrokken slechts als 15e en 22e wegens crashes in de kwalificatie. Razgatlioglu behield de leiding bij de start, Gerloff nam de tweede plek in en Michael Ruben Rinaldi schoof aan op plek drie.

Na drie ronden reed Rea al rond op de vierde plek, voor Van der Mark, terwijl hij ook Rinaldi snel te grazen nam. Met zestien ronden te gaan gaf de Ducati van Redding de geest en daarmee was de strijd om de wereldtitel gestreden: Rea verdedigde zijn titel met succes, Redding had sowieso een overwinning nodig om nog een theoretische kans op de eindzege te houden.

Van der Mark's Yamaha gleed met ruim dertien ronden te gaan onder hem vandaan, zijn teamgenoot Razgatlioglu reed nog altijd op kop, voor Rea en Gerloff. Davies wist zich op zijn Ducati dan weer langs beide heren te rijden en nam zo de tweede plek in, hoewel Razgatlioglu buiten schot leek te blijven. Dat was ook zo en de Turk won de race, voor Davies, Gerloff en Rea, die daarmee zijn zesde wereldtitel op rij bevestigde.

Hugo de Jonge: 'Met je kont op de bank blijven zitten als de GGD dat zegt'

In Den Haag wordt naast een mondkapjesplicht ook hard gewerkt aan een quarantaineplicht. Hoe die plicht eruit komt te zien is nog niet duidelijk. Maar wat wel helder is, is dat er iets moet gebeuren aan het feit dat sommige Nederlanders niet in quarantaine gaan als ze (mogelijk) wel besmet zijn, of ziekteverschijnselen hebben die te relateren zijn aan corona. Zo valt te lezen bij AT5.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zegt in een interview met AT5 dat gekeken wordt hoe een quarantaineplicht juridisch eenvoudiger gemaakt kan worden. 'Als je positief getest bent, of je bent in contact geweest met iemand die positief was en de GGD zegt: "Ga met je kont op de bank zitten", dan ga je gewoon met je kont op de bank zitten. Daar gaan we dan ook niet over discussiëren en zeggen: "We snappen dat het heel moeilijk is". Dat moet je gewoon doen.'

Toch is een dergelijke plicht nu ook al mogelijk. In Amsterdam kan burgemeester Halsema op basis van de Wet publieke gezondheid mensen aanwijzen die verplicht in quarantaine moeten. Maar Anniek de Ruijter, docent Europees recht aan de UvA, vertelt dat het opleggen van een plicht onder die wet omslachtig is. 'Je moet voor alle mensen persoonlijk een beschikking maken en vervolgens moet je ook die mensen allemaal gaan bezoeken thuis en daar is natuurlijk gewoon een capaciteitsgebrek.'

Belgie; huisarts droeg geen mondkapje, besmette mogelijk honderd patienten

Tientallen patiënten van een huisarts (68) uit het Belgische Ouwegem moeten dit weekeinde halsoverkop een coronatest ondergaan, omdat de arts tijdens zijn consultaties niet consequent een mondkapje droeg. De huisarts bleek deze week zelf besmet met het coronavirus. De praktijk is inmiddels gesloten, maar de telefoon staat niet stil, de arts wordt naar eigen zeggen uitgescholden en bedreigd. Zo valt te lezen bij het AD.

Ridderkerk; auto beschoten op klaarlichte dag, een dode en een zwaargewonde

Op de Vechtstraat in Ridderkerk is rond 15.15 uur nabij een supermarkt een auto beschoten. De bestuurder heeft daarop geprobeerd weg te vluchtten, maar strandde op de Oostdijk waar de politie de auto aantrof met daarin twee zwaargewonde mannen. Een man is ter plaatse  aan zijn verwondingen overleden, de ander is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De dader is nog voortvluchtig. De politie is een onderzoek gestart, wat er zich voorafgaand aan de schietpartij heeft afgespeeld is nog onbekend. 

Update zondag 1.00 uur

De politie heeft inmiddels meer informatie vrijgegeven, op politie.nl werd vanavond het volgende bericht geplaatst:

Een 30-jarige man uit Oud Beijerland is vanmiddag overleden nadat de auto, waarin hij samen met een andere man zat, op de Vechtstraat in Ridderkerk werd beschoten. Agenten troffen later de beschoten auto met daarin twee slachtoffers aan op de Oostdijk in Rotterdam. De bestuurder van de auto, een 32-jarige man uit Oud Beijerland werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Later op de middag werden een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. Het onderzoek is in volle gang, de politie komt graag in contact met getuigen en met mensen die camerabeelden bezitten maar deze nog niet hebben gedeeld met de politie.

Op Twitter speculeert men over de toedracht en mogelijke dader;

Eerdere Tweets

Quartararo pakt 4e poleposition van het jaar

De poleposition voor de Grand Prix van Aragon in de MotoGP is een prooi geworden voor Fabio Quartararo. De Franse WK-leider was zaterdag op zijn Petronas Yamaha de snelste op het Spaanse asfalt.

Het was spannend, want Quartararo hield Yamaha-fabriekscoureur Maverick Viñales slechts 0,046 seconden achter zich. Op 0,229 seconden was er een knappe derde startplek voor LCR Honda-coureur Cal Crutchlow, terwijl de tweede rij bezet werd door Franco Morbidelli (Yamaha, +0,241), Jack Miller (Ducati, +0,337) en Quartararo's WK-concurrent Joan Mir (Suzuki, +0,603). Takaaki Nakagami, Danilo Petrucci en Aleix Espargaro vertrekken vanaf rij drie, voor Alex Rins, Alex Marquez en Pol Espargaro.

Voor het eerst sinds Aragon in 2016 ging de poleposition in de Moto2 naar Sam Lowes, die destijds zonder succes naar de MotoGP trok en inmiddels alweer aan het derde jaar van zijn tweede Moto2-carrière bezig is. De Brit wist Marco Bezzecchi met 0,148 seconden af te troeven, voor Fabio Di Giannantonio (+0,219). WK-leider Luca Marini vertrekt vanaf plek zeven, concurrent Enea Bastianini vanaf plek twaalf en Bo Bendsneyder staat zondag zowaar op plek zeventien.

In de Moto3 ging de poleposition naar Raul Fernandez, inmiddels alweer voor de vierde keer dit jaar. Spannend was het wel: de Spanjaard hield Celestino Vietti slechts 0,059 seconden achter zich. WK-leider Albert Arenas completeerde de eerste rij op een dikke halve seconde, met Alonso Lopez, Tatsuki Suzuki en Romano Fenati op rij twee.

De Moto3 opent de racedag om 12.00 uur, gevolgd door de Moto2 om 13.20 uur en de MotoGP om 15.00 uur, waarna ook de Red Bull Rookies nog in actie komen, voor de echte liefhebber.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.