FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 september 2020

Nations League: Engeland in slotseconden voorbij IJsland

Engeland heeft zaterdag in de Nations League met 1-0 gewonnen van IJsland. Het winnende doelpunt viel in de slotseconden van de reguliere speeltijd uit een strafschop. In de blessuretijd miste tegenstander IJsland een strafschop.

Ondanks het overwicht in de wedstrijd wist Engeland nauwelijks serieuze kansen te creëren. Een doelpunt van Harry Kane werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Halverwege de tweede helft kreeg Kyle Walker na een grove overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

In de slotseconden maakte Sverrir Ingason in het strafschopgebied hands. De scheidsrechter gaf een strafschop aan de bezoekers en Ingason kreeg zijn tweede gele kaart en moest van het veld. Vanaf elf meter trapte Raheem Sterling de bal hard door het midden in het doel.

IJsland kreeg in de blessuretijd zelf een strafschop mee na een overtreding van Joe Gomez op Johann Berg Gudmundsson, echter Birkir Bjarnason schoot ver over.

Overige uitslagen Nations League zaterdag:
Noord-Macedonië - Armenië 2-1
Gibraltar - San Marino 1-0
Cyprus - Montenegro 0-2
Azerbeidzjan - Luxemburg 1-2
IJsland - Engeland 0-1
Estland - Georgië 0-1
Denemarken - België 0-2
Portugal - Kroatië 4-1
Zweden - Frankrijk 0-1

Van Gerwen mist voor het eerst finaleavond Premier League na nieuwe pak slaag

Michael van Gerwen heeft zich zaterdag voor het eerst niet geplaatst voor de finaleavond van de Premier League. De Brabantse nummer één van de wereld werd tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie vernederd door Daryl Gurney. Het werd 2-8.

Van Gerwen was bij een zege met minimaal zes legs verschil zeker een plek in de top vier, maar hij maakte daar geen moment aanspraak op. Hij verloor zelfs de eerste zes legs en slaagde er ook daarna niet in om de spanning terug te brengen. Mighty Mike was sinds zijn debuut in 2013 juist ongenaakbaar in de Premier League. Hij won het prestigieuze toernooi de afgelopen vier jaar en de vijf keer in totaal en werd bij al zijn deelnames eerste in de reguliere competitie.

Van Gerwen was in deze editie van de Premier League zeer matig. Hij verloor uiteindelijk zeven duels, waaronder met 1-8 tegen wereldkampioen Peter Wright. Van Gerwen en eindigde als zesde op de ranglijst. Eerder op de avond won Geryn Price al met 8-3 van Gary Anderson. Later zijn nog Peter Wright - Michael Smith en Nathan Aspinall - GLenn Durrant. 

Update 22.45 uur

Peter Wright wint met 8-5 van Michael Smith en Nathan Aspinall boekt een 8-2 zege op Glen Durrant. Wright en Aspinall plaatsen zich daarmee voor de play-offs. 

Telstar wint op bezoek bij FC Eindhoven; Zevenklapper Cambuur bij MVV

Telstar heeft zaterdag zijn eerste overwinning geboekt in de Eerste Divisie. Onder het oog van assistent-trainer Edgar Davids gaf de uitclub tegen FC Eindhoven eerst een voorsprong weg, om er vervolgens alsnog met de winst vandoor te gaan. Het werd 2-3. 

Davids voegde zich in augustus als nieuwe assistent van trainer Andries Jonker bij Telstar, in Eindhoven zat hij voor het eerst op de bank naast de coach. Davids zal vooral op de bank zitten als de andere assistenttrainers Gertjan Tamerus en Anthony Correia met respectievelijk Koninklijke HFC en VV Katwijk op pad zijn. Beide assistenten zijn ook hoofdtrainers van de genoemde amateurploegen. 

De 74-voudig international zag Telstar na een half uur op voorsprong komen via topscorer Ilias Bronkhorst. De spits, voorheen rechtsback, prikte binnen voor alweer zijn derde goal dit seizoen. Na de rust was het snel gedaan met de voorsprong. Hugo Botermans scoorde direct na de aftrap van FC Eindhoven en talent Kaj de Rooij – die serieus in de belangstelling staat van diverse clubs – maakte er zeven minuten later zelfs 2-1 van.

Het slot van de wedstrijd was voor Shayne Pattynama. De 2-2 maakte hij uit een voorzet en twintig minuten voor tijd was het weer raak, na een bal op de lat viel uiteindelijk alsnog de 2-3 in het Jan Louwers Stadion. Telstar is voor minimaal twee uur koploper met vier punten uit twee duels. FC Eindhoven lijdt de eerste nederlaag van het seizoen, na de eerste 2-1 overwinning op Jong FC Utrecht.

Update 20.45 uur

SC Cambuur heeft zaterdag zijn tweede wedstrijd van het seizoen in de Eerste Divisie met grote cijfers gewonnen. Het werd 1-7 op bezoek bij MVV. De eerste drie doelpunten van Cambuur tegen MVV vielen in een tijdsbestek van slechts acht minuten. Robin Maulun opende de score na negentien minuten uit een vrije trap, waarna Mees Hoedemakers en Robert Mühren met afstandsschoten ook het doel vonden.

Mühren was even later met een intikker ook goed voor de 0-4. Op slag van rust deed Joeri Schroijen wat terug voor MVV door een strafschop te benutten.

In de tweede helft werd het al snel 1-5 via een kopbal van Jamie Jacobs. Vervolgens kwam ook Jarchinio Antonio nog tweemaal tot scoren. Door de overwinning gaat Cambuur met zes punten uit twee duels voorlopig alleen aan kop. Later op de avond kan Roda JC zich naast de ploeg uit Leeuwarden voegen. Daarvoor moeten de Limburgers thuis winnen van TOP Oss.

Update 22.45 uur

Roda won zaterdagavond op eigen veld met 3-0 van TOP Oss. Stefano Marzo, Roland Alberg en Jordy Croux waren in de eerste helft trefzeker namens de thuisploeg. 

In de tweede helft kwam de zege van Roda niet meer in gevaar, waardoor de club na twee duels op zes punten staat op het tweede niveau. De laatste keer dat Roda twee keer achter elkaar won in de KKD was in oktober 2019, toen Telstar en Helmond Sport achtereenvolgens werden verslagen. 


Hoe lang zit jij gemiddeld op je telefoon per dag?

Zojuist zat ik even door de instellingen van m'n telefoon te spitten op zoek naar iets, en kwam toen weer de snelkoppeling naar m'n schermtijd tegen. Onderstaand een afbeelding van mijn telefoon-schermtijd per dag van afgelopen week.

Dit is enkel het gebruik van m'n telefoon, het gebruik van m'n desktop/laptop zit hier niet bij. Ik besef dat dit wel extreem hoog is, maar juist daarom vroeg ik me dan ook af hoe hoog het gemiddelde gebruik van de doorsnee FOK!ker is. Dus: gilt u maar! 

Schermtijd op telefoon  (Foto: FOK!/DJMO)
Schermtijd op telefoon (Foto: FOK!/DJMO)

Frijns pakt eerste Nederlandse DTM-zege sinds Albers in 2004

Robin Frijns heeft éindelijk zijn eerste zege in de DTM te pakken. De Limburger zat er al regelmatig erg dicht bij, maar uitgerekend op het TT Circuit van Assen - ook nog eens de eerste race van het jaar waarin fans op de tribunes zaten - pakte hij de eerste Nederlandse DTM-zege sinds Christijan Albers in 2004 zijn vijfde en laatste overwinning pakte.

De race begon met poleposition voor Loïc Duval en thuisfavoriet Robin Frijns naast zich, met Nico Müller en Ferdinand Habsburg op rij twee. Duval kende een prima start en behield de leiding, Habsburg nam Frijns gelijk te grazen bij het ingaan van de eerste bocht en Mike Rockenfeller en René Rast verschalkten Müller.

Rast ging prima door en nam zowel Rockenfeller als Habsburg te grazen voor plek drie. Na een goede twintig minuten werd het pitstopbal geopend, Duval was kort daarna de eerste van de voorste mannen die nieuwe banden kwam halen. Rast en Müller kwamen een ronde later en wisselden daarbij van positie, terwijl er langzaam wat druppeltjes vielen op het Drentse asfalt.

Nog een ronde later kwam Frijns naar binnen, waarna hij weer achter Duval de baan op kwam. Rockenfeller was de laatste van de toppers die stopte en kwam als vijfde weer de baan op, ruim achter Müller en Rast. Met een kwartier te gaan sloot Frijns langzaam weer aan bij Duval, terwijl hij zelf Müller in zijn nek hoorde hijgen, met Rast ook nog binnen het zicht van de spiegels.

Met acht minuten te gaan opende Frijns eindelijk de aanval en op de Veenslang zette hij zijn Audi naast en voorbij die van Duval. De later gestopte Rockenfeller dichtte het gat met Rast en ging er drie minuten voor het einde voorbij, maar het podium leek te ver weg. Frijns, Duval en Müller doken een seconde van elkaar de laatste ronde in, strijdend om de winst, maar ze haalden elkaar niet meer in en dus kon Frijns juichen.

Bennett: "Tom zei dat hij niet super was"

Het aanvalsplan van Jumbo-Visma ging in de achtste etappe van de Tour de France niet helemaal volgens plan. Kopman Primoz Roglic kwam in de finale alleen te zitten.

"We wilden druk zetten vandaag. Gesink en Van Aert waren heel sterk,maar Kuss en ik haalden ons niveau niet.Maar Primoz ziet er sterk uit en we hebben het erg zwaar voor de andere ploegen gemaakt," zo zei knecht George Bennett na afloop van de etappe.

Schaduwkopman Tom Dumoulin moest in de finale ook lossen, nadat hij voor Roglic nog even op kop van de groep favorieten had gereden. "Tom heeft laten zien dat hij hier voor het team rijdt. Hij zei dat hij niet super was en liet zien wat voor een geweldige teamplayer hij is."

Grischa Niermann, ploegleider bij Jumbo-Visma, zei na afloop dat de koersverloop inderdaad niet volgens het ideale scenario verliep. "Maar we komen wel iets dichter bij het doel. Primoz zit er dicht bij.”

Mollema houdt ondanks tijdverlies vertrouwen

Bauke Mollema verloor vandaag in de eerste Pyreneeënrit deze Tour 38 seconden op de groep favorieten met geletruidrager Adam Yates en Primoz Roglic. Toch kijkt de Nederlander van Trek-Segafredo tevreden terug op de etappe van vandaag.

"Het was een goede dag, niet super”, zei Mollema. "Ik miste net de aansluiting met de groep favorieten. Bovenop de laatste klim zat ik er een seconde of 15 achter. Jammer, want de benen waren goed.”

De achterstand werd in de laatste afdaling iets groter. "Net iets te veel, maar het geeft toch vertrouwen voor wat er nog gaat komen. Ik heb mezelf niet volledig opgeblazen en alles verloren. Er zullen nog goede dagen komen.”

Mollema is met plaats 14 nu wel de best geklasseerde Nederlander omdat Tom Dumoulin vandaag meer dan twee minuten verloor.

F1: Opnieuw poleposition Hamilton, Verstappen vijfde

Lewis Hamilton heeft de poleposition gepakt voor de Formule 1 Grand Prix van Italië. Op Monza snelde de Mercedes-coureur naar een tijd van 1.18,887 waarmee hij een fractie sneller was dan teamgenoot Valtteri Bottas. Carlos Sainz eindigde op acht tiende op plek drie, Max Verstappen kwam niet verder dan de vijfde tijd.

Dit weekend is de partymodus afgeschaft, waardoor coureurs vanaf de kwalificatie in dezelfde motormodus moeten rijden. Veel verschil bracht het niet in Q1, want de bekende namen streden om door te mogen naar het tweede deel, aangevuld met de Ferrari's. Zij reden samen met Haas, Alfa Romeo en Williams als eerste een snelle ronde. Nadat zij klaar waren ging de rest op pad, waarna een aantal rijders, aangevuld met Leclerc een tweede ronde neerzetten.

Onder meer Lance Stroll, Leclerc en Alex Albon moesten twee pogingen doen om een tijd te laten noteren, omdat vanwege het overschrijden van baanlimieten tijden werden afgenomen. In de slotfase was er de gevreesde chaos. Een groep coureurs ging naar buiten voor een snelle tijd, maar ze reden elkaar zodanig in de weg dat niemand meer iets kon. Hierdoor vielen Romain Grosjean, Sebastian Vettel, Antonio Giovinazzi, George Russell en Nicholas Latifi buiten de boot.

In Q2 gingen de Mercedessen al snel naar buiten, gevolgd door Verstappen en de rest. Hamilton en Bottas nestelden zich opnieuw aan kop, ruim voor de rest van het veld. Daar werd het spannend om plek tien, maar Albon behield deze, waardoor Daniil Kvyat, Esteban Ocon, Leclerc, Kimi Räikkönen en Kevin Magnussen uit konden stappen.

Het laatste deel gaf eenzelfde beeld als Q2. De Mercedessen als eerste naar buiten, gevolgd door de Red Bulls. Bottas zette als eerste een snelle tijd neer, waarna Hamilton deze verbeterde. Verstappen strandde op plek vier, omdat Sergio Perez er onder door ging. Albon zag opnieuw een tijd geschrapt worden en moest weer aan de bak.

In de tweede run ging Bottas met een 1.18,956 onder de tijd van Hamilton door, maar de Brit wist met een 1.18,887 terug te slaan. Verstappen verbeterde zijn tijd, maar zakte desondanks terug naar plek vijf, omdat Sainz naar plek drie doorschoof. Perez bleef vierde, voor Verstappen, Lando Norris, Daniel Ricciardo, Stroll, Albon en Pierre Gasly.

Uitslag

# Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:19.514 1:19.052 1:18.887 18
2 Valtteri Bottas Mercedes 1:19.786 1:18.952 1:18.956 18
3 Carlos Sainz McLaren 1:20.099 1:19.705 1:19.695 16
4 Sergio Perez Racing Point 1:20.048 1:19.718 1:19.720 17
5 Max Verstappen Red Bull 1:20.193 1:19.780 1:19.795 17
6 Lando Norris McLaren 1:20.344 1:19.962 1:19.820 18
7 Daniel Ricciardo Renault 1:20.548 1:20.031 1:19.864 16
8 Lance Stroll Racing Point 1:20.400 1:19.924 1:20.049 19
9 Alexander Albon Red Bull 1:21.104 1:20.064 1:20.090 19
10 Pierre Gasly AlphaTauri 1:20.145 1:19.909 1:20.177 20
11 Daniil Kvyat AlphaTauri 1:20.307 1:20.169   14
12 Esteban Ocon Renault 1:20.747 1:20.234   12
13 Charles Leclerc Ferrari 1:20.443 1:20.273   15
14 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 1:21.010 1:20.926   14
15 Kevin Magnussen Haas 1:20.869 1:21.573   14
16 Romain Grosjean Haas 1:21.139     8
17 Sebastian Vettel Ferrari 1:21.151     5
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 1:21.206     9
19 George Russell Williams 1:21.587     7
20 Nicholas Latifi Williams 1:21.717     8

Peters wint eerste Pyreneeënrit, Yates behoudt geel

Nans Peters heeft de eerste van twee Pyreneeënritten in de Tour de France gewonnen. Na 141 kilometer koersen kwam de Fransman na een solo alleen over de meet. Adam Yates behield het geel. Tadej Pogacar pakte tijd terug van de tijd die hij gisteren verloor. Tom Dumoulin verloor ruim drie minuten en zakte weg in het algemeen klassement.

Vanuit de start was het onrustig in het peloton. Er ontstond een kopgroep van 13 man met onder anderen Zakarin, Cosnefroy, Powless, Kragh Andersen en Skujins. Hun voorsprong liep al gauw op tot boven de tien minuten.

De eerste beklimming van de dag was de Col de Menté van de eerste categorie. De kopgroep, waarin goed werd samengewerkt, had toen een voorsprong van ruim 13 minuten. Het was de drager van de bolletjestrui Cosnefroy die als eerste boven kwam. In het vlakke stuk na de afdaling reed Cousin weg uit de kopgroep en sloeg een gat.

De Port de Balès van de buitencategorie was de tweede berg die moest worden bedwongen. Cousin had een voorsprong van ruim een minuut op de achtervolgende groep die aan het uitdunnen was, en bijna dertien minuten op het peloton. In dat peloton reed Jumbo-Visma op kop. Cousin werd even later teruggepakt door Peters, Zakarin en Pacher en moest lossen. Pacher kon even later het ook het tempo bijhouden en moest Peters en Zakarin laten gaan. In het peloton, waar Jumbo-Visma nog steeds de regie voerde, moest Thibaut Pinot verrassend al lossen.

Helemaal vooraan was het Peters die als eerste bovenkwam voor Zakarin. In de afdaling moest Zakarin door zijn slechte dalen Peters laten gaan. Het peloton volgde op een kleine tien minuten. De col de Peyresourde was de slotklim van vandaag. Aan de voet had Peters 40 tellen op Zakarin, maar dat verschil werd kleiner bij het klimmen.

In het uitgedunde peloton probeerde Alaphilippe tot tweemaal toe te ontsnappen, maar werd beide keren weer gegrepen. En even later moest de Fransman lossen. Ook geletruidrager Yates had het zwaar in de groep met favorieten. Pogacar versnelde vervolgens en kreeg landgenoot Roglic en Nairo Quintana mee. Roglic, Quintana en Pogacar kwamen echter niet ver en werden bijgehaald.

Helemaal vooraan was het Peters die als eerste bovenkwam. Pogacar demareerde vervolgens wederom uit de groep met favorieten en nu kreeg hij niemand mee. Dumoulin was inmiddels gelost. Landa en Porte gingen op jacht naar Pogacar. Net onder de top demareerden Quintana en Roglic en al snel in de afdaling haalden ze Landa en Porte bij. De rest van de favorieten kon ook weer aansluiten.

Vooraan was het Peters die de dagzege voor zich opeiste. Pogacar, die gisteren ruim een minuut verloor, maakte veertig tellen goed op Yates, Quinana en Roglic.

Tilburger aangehouden na bedreiging met vuurwapen en mes

Een 42-jarige Tilburger is zaterdagmiddag in zijn woonplaats op de Katterug aangehouden vanwege bedreiging. Hij zou vanuit zijn kamer andere bewoners van een appartementencomplex op de Stationsstraat met een vuurwapen en een mes bedreigd hebben.

De politie kreeg zaterdag 5 september 2020 omstreeks 11.30 uur een melding dat een man vanuit zijn kamerraam drie bewoners van een appartement bedreigd had. Hij had een vuurwapen op hen gericht en daarbij geroepen: “Ik maak jullie allemaal kapot”. Daarna had hij met een keukenmes een snijdende beweging langs zijn nek gemaakt.

Het gaat om een bekende van de politie. In juli 2020 werd op zijn adres na een melding nog een nepvuurwapen, een boksbeugel en vuurwerk aangetroffen. In overleg met de officier van justitie werd besloten om de man, een 42-jarige Tilburger, ter zake bedreiging buiten heterdaad aan te houden.

Hij werd, nadat hij zijn woning per fiets had verlaten, met hulp van Cameratoezicht door getrainde agenten van een Ondersteuningsgroep omstreeks 15.00 uur op de Katterug aangehouden. Op zijn kamer werd een nepvuurwapen aangetroffen dat echter voor afdreiging geschikt is. Het wapen is in beslag genomen.

Vijf gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Melickerweg in Herkenbosch zijn zaterdagmiddag vijf personen gewond geraakt. Het ongeval, waarbij twee personenauto’s betrokken waren, gebeurde rond 14.30 uur.

De slachtoffers, twee vrouwen en drie kinderen, bevonden zich in dezelfde auto. Ze zijn alle vijf overgebracht naar het ziekenhuis. Dit gebeurde zowel met een traumaheli als met ambulances. Over de aard van het (eventuele) letsel is op dit moment nog niets bekend

De bestuurder van de andere auto raakte niet gewond. Het Team Tactische Ondersteuning Verkeersongevallen en Verkeersongevallenanalyse verrichten onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Nizzolo, Bonnet stappen af in Tour

Giacomo Nizzolo is in de achtste etappe van de Tour de France afgestapt. De Italiaanse sprinter deed dat tijdens de beklimming van de Col de Menté.

Nizzolo, die in augustus Europees kampioen op de weg werd, kneep in de remmen omdat hij een knieblessure heeft.

Update 16:30 uur

William Bonnet is afgestapt. De renner van Groupama-FDJ moest al vroeg in de etappe lossen en besloot in de ploegauto te stappen.

Update 16:47 uur

Lilian Calmejane is de volgende die is afgestapt. De Fransman besloot tijdens de beklimming van de Port de Balès in de remmen te knijpen.

Update 17:13 uur

De vierde afstapper vandaag in de achtste etappe is Diego Rosa. De renner van Arkea-Samsic kwam ten val en kon niet meer verder.

Osaka met moeite langs tiener op US Open, toppers onderuit

Tennisster Naomi Osaka heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de US Open. De Japanse winnares van 2018, als vierde geplaatst, had het behoorlijk lastig met de Oekraïnse Marta Kostyuk, maar stuurde de 18-jarige tiener met 6-3, 6-7 (4), 6-2 naar huis.

De als zesde geplaatste Tsjechische Petra Kvitova won met 6-4, 6-3 van de Amerikaanse Jessica Pegula, terwijl de Kroatische Petra Martic (8) te sterk was voor de jonge Russische Varvara Gracheva: 6-3, 6-3.

Drie top-10-speelster vlogen er vroegtijdig uit: de als vijfde geplaatste Aryna Sabalenka verloor met 6-1, 6-3 van haar Wit-Russische landgenote Viktoria Azarenka, de verliezend finaliste van 2012 en 2013. Johanna Konta was niet opgewassen tegen de Roemeense Sorana Cirstea (6-2, 6-7 (5), 4-6), terwijl de Bulgaarse Tsvetana Pironkova de Spaanse Garbiñe Muguruza (10) met 7-5, 6-3 klopte.

Man gewond geraakt bij steekincident

Bij een steekincident op de Markt in Hoensbroek is zaterdagmiddag een man gewond geraakt. Het incident vond rond 14.00 uur plaats.

Het slachtoffer is met nog onbekende verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.  

De verdachte is na het incident op de vlucht geslagen en de politie is op zoek naar hem.

Mensen die getuige zijn geweest van het steekincident op de Markt in Hoensbroek of andere informatie hebben die het onderzoek kan helpen, worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Djokovic naar vierde ronde US Open, Tsitsipas sneuvelt

Novak Djokovic staat in de vierde ronde van de US Open. De Servische wereldranglijstaanvoerder had het niet al te moeilijk met de als 28e geplaatste Duitser Jan-Lennard Struff: 6-3, 6-3, 6-1.

De Griek Stefanos Tsitsipas was als vierde geplaatst, maar in een heuse thriller moest de jongeling het hoofd buigen voor de als 27e geplaatste Kroaat Borna Coric, die na vijf lange sets en 4,5 uur zegevierde: 6-7 (2), 6-4, 4-6, 7-5, 7-6 (4).

De als vijfde geplaatste Duitser Alexander Zverev knikkerde de Fransman Adrian Mannarino (32) met 6-7 (4), 6-4, 6-2, 6-2 naar huis, terwijl de Belg David Goffin (7) aan drie sets genoeg had tegen de Serviër Filip Krajinovic (26): 6-4, 7-6 (5), 6-4.

Andy Murray, de winnaar van 2012, vloog er in de tweede ronde uit. De jarenlang door blessures geteisterde en toch teruggekeerde Brit sneuvelde tegen de jonge, als vijftiende geplaatste Canadees Felix Auger-Aliassime: 6-2, 6-3, 6-4.

Koolhof naar kwartfinales US Open, Rojer, Middelkoop en Schuurs ook door

Tennisser Wesley Koolhof staat in de kwartfinales van de US Open. Samen met de Kroaat Nikola Mektic, met wie hij als achtste geplaatst is, stuurde hij de Italiaan Simone Bolelli en Maximo Gonzalez met 6-3, 6-4 naar huis. In de kwartfinales wachten de Belgen Sander Gillé en Joran Vliegen.

Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense kompaan Horia Tecau haalden de tweede ronde door Marcelo Arevalo uit El Salvador en de Brit Jonny O'Mara met 6-7 (3), 6-2, 6-4 te verslaan. Rojer en Tecau mogen het nu opnemen tegen de Colombiaanse nummers één en titelverdedigers Juan Sebastian Cabal en Robert Farah.

Matwé Middelkoop speelt met de Braziliaan Marcelo Demoliner en ook zij begonnen prima. Het duo opende tegen Nicolas Mahut en Jan-Lennard Struff en stuurde het Frans/Duitse duo met 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3 terug naar huis.

Demi Schuurs en de alweer 45-jarige Tsjechische Kveta Peschke zijn bij de vrouwen als vierde geplaatst en begonnen prima. De Canadese Sharon Fichman en de Kroatische Darija Jurak moesten er met 6-2, 7-6 (6) aan geloven.

Bottas snelste in derde vrije training op Monza

Valtteri Bottas heeft in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Italië de snelste tijd gereden. De Finse Formule 1-coureur snelde op Monza met de Mercedes naar een tijd van 1.20,089 waarmee hij iets sneller was dan de McLarens van Carlos Sainz en Lando Norris. Max Verstappen eindigde op plek zes.

Het duurde even voordat er echt actie was op de baan. Toen de rijders hun eerste snelle ronden lieten noteren werd al duidelijk dat de slipstream belangrijk zou zijn en dat de banden het meerdere ronden goed deden. Zo reed Verstappen de snelste tijd op de mediums die er al een flink aantal ronden op hadden zitten.

Twintig minuten voor het einde begon de serie tweede runs waarin Bottas het voortouw nam en er langzaam maar zeker meer coureurs tussen de Fin en Verstappen schoven. Onder hen was Daniel Ricciardo die vlak daarna zijn Renault met problemen langs de baan moest parkeren. Hierdoor volgde een rode vlag, waarna met drie minuten te gaan de baan weer vrij werd gegeven. Bijna alle rijders gingen de baan op en voor de laatste bocht ontstond hierdoor een file die al gevreesd werd. Lewis Hamilton kwam hierbij goed weg toen de kampioenschapsleider de file over het hoofd zag en een aantal langzaam rijdende coureurs maar net kon ontwijken.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Ronden
1 V. Bottas Mercedes 1:20.089 14
2 C. Sainz Jr. McLaren 1:20.318 14
3 L. Norris McLaren 1:20.412 15
4 D. Ricciardo Renault 1:20.419 9
5 L. Hamilton Mercedes 1:20.439 11
6 M. Verstappen Red Bull 1:20.456 15
7 A. Albon Red Bull 1:20.563 15
8 E. Ocon Renault 1:20.693 13
9 L. Stroll Racing Point 1:20.804 14
10 S. Pérez Racing Point 1:20.897 13
11 C. Leclerc Ferrari 1:20.917 11
12 P. Gasly AlphaTauri 1:20.936 14
13 D. Kvyat AlphaTauri 1:20.953 13
14 R. Grosjean Haas 1:21.205 14
15 S. Vettel Ferrari 1:21.263 13
16 K. Magnussen Haas 1:21.436 15
17 K. Räikkönen Alfa Romeo 1:21.459 15
18 G. Russell Williams 1:21.677 16
19 N. Latifi Williams 1:21.764 15
20 A. Giovinazzi Alfa Romeo 1:22.090 15

Explosie veroorzaakt schade bij avondwinkel in Amsterdam

Een explosief heeft vannacht schade aangericht aan de voorgevel van een avondwinkel aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam Osdorp. Er hoefde niet ontruimd te worden. Wel is de straat geruime tijd afgezet geweest voor onderzoek. De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.

Rond halfvier vannacht kreeg de politie meerdere meldingen van een harde knal op de Pieter Calandlaan. Agenten zagen daar schade aan een avondwinkel veroorzaakt door een explosief. Uit onderzoek moet duidelijk worden om wat voor soort explosief het gaat. Direct na de explosie reed er een scooter weg van de voornoemde locatie.

De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over dit incident of beelden hebben van het incident. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Vesti wint chaotische Formule 3-race Monza, Viscaal 8e

De heren in de Formule 3 hebben op het circuit van Monza het raceweekeinde aldaar geopend met de eerste van twee races. Dat werd een prima race, waarin van begin tot einde genoeg gebeurde.

De uitslag van de kwalificatie werd flink overhoop gegooid, nadat coureurs in de kwalificatie veel te langzaam reden om zo een betere slipstream te krijgen. Theo Pourchaire raakte zijn poleposition kwijt en startte als zesde, voorin vertrokken Liam Lawson en Matteo Nannini van de eerste rij, voor Jake Hughes, Calan Williams, Logan Sargeant en Pourchaire, met Richard Verschoor en Bent Viscaal op plekken veertien en éénentwintig.

Lawson kende een uitstekende start, Nannini volgde en Pourchaire ging er als een raket vandoor: na één rondje pakte hij de tweede plek al over van Nannini. Twee ronden later kwam hij op het rechte stuk uit de slipstream van Lawson en pakte de piepjonge Fransman 'gewoon' de leiding weer terug, terwijl Hughes inmiddels voorbij Nannini was gestoken.

In een lompe poging om plek drie terug te pakken opende Nannini de aanval op Lawson, met een duidelijk gevolg: Nannini lag eruit, Lawson kon door. Met een kleine tien ronden te gaan spinde Sebastian Fernandez het grind in, waardoor de safety car de baan betrad. Lawson verloor zijn derde plek ondertussen aan Frederik Vesti, die deze volgens het team van Lawson wegens inhalen onder de safety car terug moest geven - iets dat niet gebeurde.

Vesti opende zelfs de aanval op Hughes, met succes, terwijl Lawson Alex Peroni in zijn nek kreeg. In de subtop spinde kampioenschapsleider Sargeant na een tikje van Clement Novalak, waardoor Oscar Piastri - rijdend op plek zes - uitstekende zaken kon doen. Novalak kreeg ondertussen een straf van tien seconden voor de tik tegen Sargeant, waardoor Viscaal - inmiddels rijdend op plek elf - de poleposition voor zondag zag naderen.

Met mogelijk een straf boven het hoofd ging Vesti er nog volle bak in: twee ronden voor het einde pakte hij Pourchaire en nam hij de leiding over, terwijl Lawson hard terug begon te vallen. Piastri ging juist erg lekker en schoof langs Hughes door naar de derde plek. Vesti pakte ondertussen de winst, Pourchaire en Piastri completeerden het podium, voor David Beckmann, Hughes, Lawson, Lirim Zendeli en Viscaal op plek acht - Verschoor kende een probleem en eindigde als 27e en laatste.

Vrouw maakt ommetje over vliegtuigvleugel

Wat doe je als je tijdens je vlucht met technische problemen stil komt te staan op een vliegveld en je het te warm krijgt? Precies, je opent de nooddeur van het vliegtuig en maakt even een ommetje over de vleugel. Volkomen logisch toch? 

Het toestel stond afgelopen maandag met technische problemen aan de grond in Kiev (Oekraïne) toen het voorval plaatsvond. Het uitstapje heeft de vrouw, die volgens de politie volkomen nuchter was, een levenslange ban van Ukraine International Airlines (UIA) opgeleverd. Waarschijnlijk zal ze ook een zeer hoge boete mogen betalen. 

Muzikale interventie door BasOne.

Tour: Etappe 8 - Loodzware rit en buitencategorieklim

De eerste échte bergetappe van de Tour staat vandaag op het programma, hoewel we natuurlijk al wel twee aankomsten bergop gehad hebben. Vandaag begint het langzaam oplopend, maar daarna volgt echt klimwerk.

Voor een uitgebreide beschrijving van de beklimmingen verwijzen we weer door naar het werk van Rellende_Rotscholier, maar kort komt het hierop neer: eerst de Col de Menté (eerste categorie), dan de Port de Balès (buitencategorie) en dan nog de Col de Peyresourde (eerste categorie), di we afdalen naar de finish in Loudenville na 141 kilometer.

Het wordt een uitstekende etappe om eens lekker voor te gaan zitten, beginnend om half twee. Eurosport is weer direct live, Sporza en de Herbert Dijkstra-loze NOS zijn er vanaf het begin bij. De finish staat tussen vijf en half zes op de planning, bij een straf windje in de rug kan het wat eerder zijn.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

Vijf gewonden bij vechtpartij in Wezep

Gisteravond rond 22.45 uur is er een vechtpartij ontstaan in een cafe aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep. Bij deze vechtpartij is ook gestoken waarbij twee personen gewond zijn geraakt. De vechtpartij kreeg zijn vervolg buiten op straat en daar zijn ook nog eens drie personen gewond geraakt.

Rond 02.30 uur vannacht heeft de politie een 34-jarige man uit Hattem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het steekincident. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De slachtoffers zijn vier mannen uit Wezep (18, 20, 21 en 21 jaar) en een 45-jarige man uit Kamperveen.

De politie is volop bezig met het onderzoek. Getuigen worden gesproken en er wordt een buurtonderzoek uitgevoerd. Wat de aanleiding van de ruzie is, is nog onbekend en wordt uiteraard onderzocht. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Man (27) overleden na eenzijdig ongeluk in Mill

Bij een eenzijdig ongeluk op de Volkelseweg in Mill is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 september een 27-jarige man uit de gemeente Mill en Sint Hubert om het leven gekomen.

De man raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en raakte een boom. Hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Verkeersspecialisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk. De weg was daarvoor enige tijd afgesloten, maar is inmiddels weer open. De bestuurder was de enige inzittende van de auto.

Hoe gaat het met Nederland in coronatijd?

Een half jaar na de afkondiging van de gedeeltelijke lockdown worstelt Nederland net als veel buurlanden met een crisis van een ongekende omvang. Hoewel de sterfte als gevolg van de virusuitbraak sterk is afgenomen, wordt versoepeling van maatregelen om menselijk contact te beperken vaak gevolgd door een stijging van de dagelijkse besmettingen.

In de afgelopen periode is duidelijk geworden dat de uitbraak van het virus en de daarop genomen maatregelen een grote impact hebben op de economie en de samenleving. Niet eerder mat het CBS een zo sterke krimp van de economie als in het tweede kwartaal. En dat terwijl we tot half maart nog een lange periode van hoogconjunctuur beleefden. Wat voor impact heeft de crisis op de samenleving, en op onszelf? Aan het CBS is vanuit het coronaoverleg van de Sociaal Economische Raad gevraagd om met data daar meer inzicht in te bieden.

Dashboard Welvaart in coronatijd
Om dit inzicht te bieden lanceert het CBS vandaag een nieuw dashboard: Welvaart in coronatijd. Voor een negental overkoepelende thema’s wordt daarin de meest recente stand van zaken gegeven met betrekking tot de economie en de samenleving. We doen dat aan de hand van de vele week-, maand- en kwartaalindicatoren die het CBS regulier publiceert én informatie die door andere partijen beschikbaar is gesteld. We brengen deze samen en beschrijven de ontwikkelingen met korte teksten en grafieken. De komende maanden wordt het dashboard stapsgewijs uitgebreid.

Het dashboard is geïnspireerd op de Monitor Brede welvaart & Sustainable Development Goals dat het CBS elk jaar in mei uitbrengt. Toen de meest recente editie in mei 2020 uitkwam, leek het verslagjaar (2019) door de coronacrisis ver achter ons te liggen. Vandaar dat is besloten tot de bouw van een dashboard met actuele informatie. In dit dashboard wordt een selectie van relevante indicatoren getoond die recente updates hebben gehad en daarmee meer inzicht bieden in de recente crisisperiode. Het CBS werkt eraan voor meer indicatoren frequente updates mogelijk te maken, zodat het actuele inzicht in de komend periode kan verbeteren.

Gezonder gevoel, minder huwelijken
Het dashboard beschouwend is het eerste dat opvalt: we voelden ons in het tweede kwartaal van dit jaar gezonder. Een hoger percentage mensen dan voorheen rapporteerde de eigen gezondheid als goed of zelfs zeer goed te ervaren. Los van de gezondheid heeft de crisis ook andere effecten op de privésfeer. Zo werden in april en mei maar half zoveel huwelijken en partnerschappen afgesloten als een jaar eerder. Ook het aantal scheidingen liep iets terug. De geregistreerde misdaad lag in het voorjaar een stuk lager dan een jaar eerder. Dit was te danken aan onder meer een sterke daling van het aantal woninginbraken. In juni lag het echter iets boven het oude niveau. Vanaf maart zijn er wel veel meer meldingen van overlast dan een jaar eerder.

Begrotingsoverschot slaat om in tekort
Zowel het consumentenvertrouwen als het producentenvertrouwen in de industrie daalde met historische cijfers. Wel is het producentenvertrouwen na de klap al weer behoorlijk hersteld. Dit herstel trad al aan in het tweede kwartaal, waarin de economie zoals gezegd met historische cijfers kromp. Om de klappen voor de economie en de werkgelegenheid op te vangen heeft de regering een groot pakket aan steunregelingen opgetuigd. Dit miste zijn effect op de Rijksfinanciën niet. Het begrotingsoverschot sloeg in korte tijd om in een -tekort. De belastinginkomsten lopen terug en de uitgaven nemen versneld toe. Alleen al in de maanden maart-juni gaf het Rijk bijna 35 miljard euro meer uit dan er binnenkwam.

Minder werkenden, meer thuiswerk
Ondanks alle dempende maatregelen werd de coronacrisis snel zichtbaar op de arbeidsmarkt: het aantal werkenden daalde sterk en het aantal werklozen steeg. Ook het aantal mensen in de bijstand steeg voor het eerst sinds jaren, vooral onder jongeren. In juni trad er een licht herstel op van de werkgelegenheid. Er wordt veel meer vanuit huis gewerkt. Een weekje of weekendje weg zat er zeker in de begintijd niet in: het aantal overnachtingen in logiesaccommodaties in eigen land lag in april bijna 90 procent lager dan een jaar eerder.

Woningmarkt
Al dan niet gedwongen door coronamaatregelen nam onze consumptie sterk af. De meeste huishoudens vinden het zinvol om nu te sparen. Aan de inkomens viel in het eerste kwartaal nog geen crisis af te lezen. Eind september weten we wat het tweede kwartaal bracht. De woningmarkt is vooralsnog onverstoorbaar. De prijzen blijven stijgen en het aantal transacties blijft op een vergelijkbaar niveau.

Minder gereisd, minder emissies
We zitten nog maar weinig in het vliegtuig, ook niet veel in het openbaar vervoer en zaten tijdelijk minder op de weg. In het eerste kwartaal namen de CO2-emissies al met 7,5 procent af, waarschijnlijk ook ten gevolge van maatregelen die losstaan van de coronacrisis, zoals met betrekking tot de energietransitie. Deze maand nog publiceert het CBS de CO2-emissies in het tweede kwartaal. Het verbruik van motorbrandstoffen, aardgas en steenkool nam in het eerste halfjaar fors af. Het ging hier deels om het doorzetten van bestaande trends.

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouden man met verward gedrag

Agenten hebben zaterdag 5 september rond 03.10 uur een waarschuwingsschot moeten lossen bij een aanhouding. Een 23-jarige man uit Goes is aangehouden, hij maakte een verwarde indruk.

De politie kreeg rond 03.00 uur de melding dat er aan de Joseph Lunslaan in Goes een man met een vuurwapen zou rond lopen. Meerdere eenheden werden direct die kant opgestuurd. Een hondengeleider trof de man aan op een bankje en zag dat de verdachte een vuurwapen vast had. Daarop riep hij hem aan het wapen te laten vallen, wat deze vervolgens deed. Toen de verdachte vervolgens toch weer een beweging richting het wapen maakte loste de diender een schot in de lucht. Vervolgens kon de man worden aangehouden.

Nader onderzoek wees uit dat het wapen niet echt was, maar dat het om een airsoftwapen ging. De man is overgebracht naar het cellencomplex en onder observatie geplaatst. Een arts zal oordelen over de geestelijke gesteldheid van de verdachte.

Meet Pinguïn Pennywise!

Mijn jongste zoontje is af en toe een echte clown, en een paar weken geleden liep hij tijdens het douchen als een pinguïn door de badkamer. Toen ik hem gekscherend pinguïn Pennywise noemde lag hij dubbel van het lachen (al heeft hij natuurlijk totaal geen besef wie Pennywise precies is).

Gisteren vroeg hij ineens uit het niets: "Mama, jij noemde mij toch pinguïn Pennywise?". Zelf ben ik niet zo handig met paints, maar onze paintgod ToT is dat wel. Meet Pinguïn Pennywise!! Ook een pinguín Pennywise painten? Kijk even op het forum! 

Pinguïn Pennywise  (Foto: ToT)
Pinguïn Pennywise (Foto: ToT)

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

De politie heeft vrijdagavond rond 19.00 uur een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Sint Wirosingel in Roermond. Om 18.50 uur kreeg de politie een melding dat een verward ogende man met een mes rondliep aan de Sint Wirosingel in Roermond.

Eenmaal ter plaatse negeerde de verdachte aanwijzingen van de politie en sloeg op de vlucht. De verdachte zorgde hierbij voor een dreigende situatie naar zowel agenten als omstanders. Daarop werd er een waarschuwingsschot gelost. De man gooide zijn mes weg en kon worden aangehouden. Het mes is in beslag genomen. Naar het schieten wordt, zoals gebruikelijk, een onderzoek ingesteld.

Tijdens het incident zijn enkele omstanders voor hun veiligheid weggestuurd door de politie. De politie wil alsnog graag in contact komen met deze mensen en andere getuigen. Zij worden verrzocht contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Van Gerwen blijft in race voor play-offs na zege op Anderson

Michael van Gerwen blijft kanshouden op de play-offs van de Premier League. De Brabantse nummer één van de wereld en titelverdediger boekte tijdens de voorlaatste speelronde een 8-6 overwinning op Gary Anderson.

Van Gerwen, die moest winnen om niet al nagenoeg uitgeschakeld te zijn, maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen Anderson. Hij begon ijzersterk en liep met 110 gemiddeld uit naar 5-2. Mighty Mike miste daarna een aantal dubbels, waardoor hij Anderson terug liet komen tot 5-5 en vervolgens zelfs tegen een 5-6-achterstand aankeek. Hij herstelde zich echter op tijd en forceerde bij 6-6 de beslissende break.

Van Gerwen bezet ondanks de overwinning nog altijd de vijfde plaats op de ranglijst, terwijl de top vier zich plaatst voor de play-offs. Alleen koploper Glen Durrant is daarvan met 21 punten al zeker, maar daarachter kan het nog alle kanten op. 

Durrant leed vrijdag tegen Wright pas zijn eerste nederlaag in deze Premier League (6-8). Aspinall won met 8-5 van Gurney. Price en Smith speelden tegen elkaar gelijk (7-7). Price miste dubbel 12 voor een negendarter. 

Uitslagen Premier League - speelronde 15
Nathan Aspinall 8-5 Daryl Gurney
Peter Wright 8-6 Glen Durrant
Michael van Gerwen 8-6 Gary Anderson
Michael Smith 7-7 Gerwyn Price

Programma speelronde 16
Gerwyn Price v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Peter Wright v Michael Smith
Nathan Aspinall v Glen Durrant

FOK! Wat een weer: regen, zon en stapelwolken

Het is bewolkt en vooral in het zuidoosten regent het nog af en toe. Van het westen uit wordt het geleidelijk droog en breekt de zon door. Vanmiddag is er een afwisseling van zon en stapelwolken en later kunnen deze uitgroeien tot enkele buien. De maximumtemperatuur varieert van 17°C in het Waddengebied tot 20°C in het zuidoosten. De westelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig. In het oosten is de wind aanvankelijk zuidwest.

In de nacht naar zondag is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en aan de kust een enkele bui. De minima lopen uiteen van 12°C aan de kust tot 7°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidwest tot west en is zwak, aan de kust matig.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend enkele buien. De maxima liggen rond 18 °C. De wind is westelijk, overwegend matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Maisveld in de zon, 2 jaar geleden
Maisveld in de zon, 2 jaar geleden

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Farah verbreekt werelduurrecord, Duplantis haalt weer uit

De Diamond League-wedstrijd in Brussel, de Memorial Van Damme, is een wat aparte avond geworden - vanwege de COVID-19-pandemie was het programma flink kleiner dan normaal, maar er werd bijzonder sterk gepresteerd.

Sifan Hassan liep namens Nederland al een werelduurrecord bij de vrouwen, later op de avond waren de mannen aan de beurt. De twee in Somalië geboren vrienden Mo Farah en Bashir Abdi, uitkomend voor Groot-Brittannië en België, namen dat voor hun rekening.

Na fantastisch kopwerk van de Keniaanse haas Robert Keter, die na een dik half uur uitstapte, namen Farah en Abdi het over en de twee maakten er een strijd op hoog niveau van. In de laatste minuut ging Farah er vandoor en hij zette het nieuwe wereldrecord op 21,330 kilometer, acht verder dan Abdi en 45 meter voorbij Haile Gebrselassie's record uit 2007.

Op de 1500 meter probeerde Jakob Ingebrigtsen zijn kersverse Europese record van 3:28,68 aan te scherpen, maar dat zat er niet in en hij won in een alsnog fraaie 3:30,69 minuten. Faith Kipyegon probeerde het 24 jaar oude wereldrecord op de kilometer aan te vallen, maar strandde op een kleine seconde met 2:29,92 minuten.

Bij het polsstokhoogspringen was Armand Duplantis weer eens de grote man. De pas 20-jarige Zweed bleef tot en met 6,00 meter foutloos en ging daarna drie keer de mist in op 6,15 meter, wat een nieuw wereldrecord zou betekenen - dat komt er ongetwijfeld een keer aan.

Oversterfte, corona en hittegolf

Op twitter kwam ik dit informatieve draadje tegen van Marino van Zeist over sterfgevallen door corona, de algemene oversterfte en de vraag of er een samenhang is tussen de laatste hittegolf en de oversterfte in week 33 en week 34.

De uitleg is helder, daarom deel ik dit draadje graag met jullie.

  

'Dubieuze doelen' op GoFundMe

Welkom in de wondere wereld van fundraising. Had ik het idee dat men alleen de knip trekt voor doelen waar de mensheid profijt van trekt, op Twitter werd ik attent gemaakt voor een aantal opvallende inzamelingsacties op GoFundMe.com. Meningen zullen verschillen, maar ik vind een aantal doelen (en de bijbehorende beschrijvingen) ronduit dubieus te noemen.

Nieuwsgierig als ik ben ging ik zelf even rond kijken op GoFundMe.
Ik zocht op BLM en had een 'hit' op BlackLivesMatter-Los Angeles. Een teaminzamelingsaktie welke is aangemaakt op 13 juli 2018 met als doel 'Dromen en Wensen'.

Doel $ 1.000.000  en de teller staat op $ 2.980.770 

George Floyd -Official George Floyd Memorial Fund. Gestart op 27 mei 2020 door de zus van George Floyd met als doel een mooie begrafenis voor George te kunnen faciliteren. Er staat zelfs een adres bij waar men kaartjes en checques naar toe kan sturen.

Doel $ 1.500.000 en de teller staat op $14.772.800 , dat is blijkbaar genoeg voor een waardige begrafenis want het is niet meer mogelijk om donaties over te maken.

Voor het 6 jarige dochtertje van George Floyd (Official Gianna Floyd Fund) op 2 juni 2020 aangemaakt door Tiffany Lee van Stewart Trial Attorneys.

Doel $ 2.500.000 reeds ingezameld $2.351.920

De zoekterm Kyle Rittenhouse leverde een oproep van 27 augustus 2020 op om te doneren voor beschermende middelen/kleding voor demonstranten  tegen politiegeweld ((Protective Gear for Protestors in DC and Beyond) 

Doel $ 5.000 reeds ingezameld $ 370.

Vragen om geld lijkt dus lonend te zijn, schrijf een pakkend verhaal erbij en mensen trekken hun knip.

Weer terug naar het (engelstalige) draadje op Twitter, dat begon met Jacob Blake, die vandaag nog via een videocall 'onschuldig' pleitte voor de aanklachten van aanranding en huiselijk geweld.
Voor Jacob is er, in een dag of 12, inmiddels $ 2.231.620 van de gevraagde $3.000.000 ingezameld.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.