FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 juni 2020

Lachgaskoerier overvallen door meerdere daders, slachtoffer lichtgewond

Een lachgaskoerier is vanavond rond 19.00 uur lichtgewond geraakt bij een overval aan de Hendrik Hosstraat in Amsterdam Zuidoost. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Daarna heeft de koerier aangifte gedaan van de overval. Het incident werd gepleegd door meerdere daders. Om hoeveel daders het gaat is niet duidelijk. Ook is niet bekend of er tijdens de overval iets is buitgemaakt.

Het is niet de eerste keer dat een lachgaskoerier is overvallen in Amsterdam. In april gebeurde het aan Bernard Shawsingel in Zuidoost, hiervoor werden twee verdachten opgepakt. In december vorig jaar werd een lachgaskoerier door zes daders overvallen aan de Slikkerveerstraat, tevens in Zuidoost. Bij beide overvallen werd de koerier flink mishandeld.

Man opgepakt na ongeregeldheden op Malieveld

De politie heeft vandaag een man aangehouden die er van verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de ongeregeldheden, die op zondag plaatsvonden na de verboden demonstratie op het Malieveld.

Na de demonstratie is de politie gestart met een grootschalig rechercheonderzoek. Uit dat onderzoek werd de identiteit van deze aangehouden man bekend. Dit leidde vanmiddag in Brielle tot de aanhouding van de 61- jarige man uit Den Haag. De man is inmiddels overgebracht naar een politiebureau waar hij later zal worden gehoord.

Ondanks het verbod op de demonstratie van de groep “Viruswaanzin”, begaf een mix van demonstranten en onruststokers zich toch naar het Malieveld in Den Haag. Tijdens de confrontaties met de ME is fors geweld gebruikt door de onruststokers. Zij gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME fysiek te lijf. De politie hield 425 personen aan, het merendeel voor overtreding van de Wet Openbare Manifestatie (WOM). Daarnaast werden er nog 11 personen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Van deze 11 personen zit er op dit moment nog 1 vast en zijn de anderen heengezonden, maar blijven wel verdachten in dit onderzoek. Het rechercheonderzoek is op dit moment nog in volle gang en doet onderzoek naar verdachten die ook betrokken waren bij de ongeregeldheden, maar die niet konden worden aangehouden. Daarvoor is de politie op zoek naar foto’s of filmpjes die gemaakt zijn van de ongeregeldheden.

Oud-NBA-speler naar Donar Groningen

De Groningse basketbalclub Donar heeft een uitstekende zet gedaan. De 34-jarige Damjan Rudez heeft een contract getekend bij de ploeg, waar zijn broer Ivan Rudez sinds april hoofdcoach is.

Damjan Rudez heeft veel ervaring, te beginnen met een kleine tien jaar in Europa - hij speelde onder meer in België, de Kroatische topclub Cedevita en het Spaanse Zaragoza. In 2014 trok Rudez naar de VS, waar hij tekende bij de Indiana Pacers.

Bij de Pacers speelde hij in zijn eerste jaar gelijk 68 wedstrijden, terwijl hij met een percentage van 40,6 procent de beste rookie was wat betreft het gooien van drietjes.

In de twee seizoenen daarna speelde Rudez bij de Minnesota Timberwolves en Orlando Magic, waarna hij terug ging naar Europa. Via Valencia, Monaco en Murcia komt de Kroaat, die met zijn land in 2008 op de Olympische Spelen speelde, nu terecht in Groningen.

Westerborkpad - interview met de grondlegger

Tussen de bedrijven door struin ik ook het web af voor informatie over het Westerborkpad dat ik aan het lopen ben. Ik kreeg een paar dagen terug de suggestie dat ik de grondlegger van het Westerborkpad, Jan Dokter, eens zou moeten benaderen met de vraag wat hij van mijn special vond. 


Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging

Ergens vind ik dat eng, want ja, ik ben en blijf tenslotte een echte zolderkamerautist. Aan de andere kant heb ik tijdens het lopen van het pad tot nu toe al kennis gemaakt met enkele FOK!collega's die langs de route wonen en die me al dan niet fysiek hebben geholpen tijdens het wandelen. Zo wist Interpretatie me het nodige te vertellen over Amsterdam, kreeg ik van Cobra4 de nodige informatie over de omgeving in Weesp, werd ik in Hilversum opgewacht door Harry64, dronk ik in Nunspeet koffie met Heywoodu en hielp RvLaak me uit de brand in Lichtmis. 

Zojuist verveelde ik me lichtelijk en besloot ik op zoek te gaan naar meer informatie over Jan Dokter. Ik stuitte daarbij op onderstaand interview uit 2012, waarbij hij ingaat op zijn beweegredenen om deze route te lopen. Zo vertelt hij over zijn jeugd, hoe zijn moeder een jodenster moest dragen en hoe vervelend hij dat vond. Ook dat hij twaalf van zijn familieleden in de concentratiekampen heeft verloren komt aan bod. Jan liep zijn eigen tocht zo dicht langs mogelijk de spoorlijn, maar mede op verzoek van Kamp Westerbork, werd de route zo aangepast dat deze ook langs educatieve plaatsen zoals begraafplaatsen, oorlogsmonumenten en schuilplaatsen á la het Verscholen Dorp voert. 

Jan: "Het is wel 70 jaar geleden, maar het was zo verschrikkelijk. Discriminatie is nog steeds aan de orde en aanwezig. De onverdraagzaamheid is er ook nog steeds ten opzichte van onze medemens. Ik hoop persoonlijk dat als men deze tocht loopt dat men ook een beetje tot bezinning komt. En dat moet denk ik wel gebeuren als men bedenkt wat het thema is van dit pad."

Ik heb persoonlijk de video een aantal keer moeten pauzeren omdat het zeer persoonlijke verhaal me nog steeds naar de keel grijpt. Daarom wilde ik deze graag met jullie delen. 

Ali B steunt Hugo de Jonge bij CDA-strijd

Goed nieuws voor Hugo de Jonge, hij heeft in de strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA steun gekregen uit onverwacht hoek: Ali B!

Werder Bremen 'wint' strijd voor afwenden directe degradatie van Fortuna Düsseldorf

Op de laatste speeldag van de Bundesliga heeft Werder Bremen directe degradatie afgewend. De ploeg van Davy Klaassen won met 6-1 van 1. FC Köln. Concurrent Fortuna Düsseldorf verloor met 3-0 van Union Berlin en speelt daardoor volgend seizoen in de 2. Bundesliga.

Werder Bremen begon goed aan de wedstrijd en stond na een half uur spelen al op een 3-0 voorsprong. Na rust werd de voorsprong uitgebouwd met onder meer een doelpunt van Klaassen.

Op 2 en 6 juli speelt Werder Bremen tegen de nummer drie van de 2. Bundesliga, dit zal 1. FC Heidenheim of grootmacht Hamburger SV zijn. Die winnaar van die confrontatie speelt komend seizoen op het hoogste Duitse niveau.

Overige uitslagen Bundesliga
Bayer Leverkusen - FSV Mainz 05 1-0
Borussia Dortmund - 1899 Hoffenheim 0-4
Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 2-1
Eintracht Frankfurt - Paderborn 3-2
FC Augsburg - RB Leipzig 1-2
SC Freiburg - Schalke 04 4-0
Union Berlin - Fortuna Düsseldorf 3-0
VfL Wolfsburg - Bayern München 0-4
Werder Bremen - 1. FC Köln 6-1

J. Verstappen: "Ik denk dat we nét achter Mercedes zitten"

Jos Verstappen kijkt met vertrouwen uit naar de seizoensstart van de Formule 1 in Oostenrijk. De oud-coureur denkt dat Red Bull er goed voor staat en dichtbij Mercedes zit. Daarom verwacht hij dat zijn zoon om de wereldtitel zal strijden met Lewis Hamilton.

"De auto voelde goed aan in Barcelona, zei Max. We denken dat we er goed bijzitten, maar waar we precies staan, weten we niet. We denken wel dat we in Oostenrijk mee kunnen doen voor de zege. Dat circuit ligt Max wel, hoewel Mercedes daar ook snel zal zijn. Niemand weet hoe de verhoudingen precies liggen. Het zal spannend worden", aldus Verstappen in een interview bij het Ziggo-programma F1 Café.

De oud Formule 1-coureur vindt het moeilijk om een voorspelling te doen. "Dat vind ik heel moeilijk. Persoonlijk denk ik dat we nét achter Mercedes zitten. Als dat binnen twee tienden is, wordt het een heel spannend kampioenschap. Als we er een halve seconde achter zitten dan kunnen we het vergeten. Als het zo dicht bij elkaar zit als dat wij verwachten, dan zou het tussen Lewis Hamilton en Max gaan."

De vader van Max vertelde dat hij zelf niet aanwezig zal zijn bij de seizoensstart in Oostenrijk. "Ik ga niet naar de eerste Grands Prix. Daar heb ik het wel met Red Bull over gehad, maar het team gaat fungeren als een bubbel en eigenlijk willen ze geen ‘buitenstaanders’ toelaten. Ik zou niet eens de pitbox in kunnen, dus dan heeft het geen meerwaarde. Thuis kan ik op mijn televisie en met m’n tablet bij de hand net zoveel zien. Dan kan ik net zo goed niet gaan. Ik word tijdens een raceweekend door het team op de hoogte gehouden, dus ik hoef er niet per se bij te zijn. Hopelijk wordt het gedurende het seizoen weer open gesteld en dan ga ik dan wel."

J. Verstappen: "Ik dat we nét achter Mercedes zitten" (Red Bull Content Pool)
J. Verstappen: "Ik dat we nét achter Mercedes zitten" (Red Bull Content Pool)

83-jarige vrouw vanuit het niets uitgescholden en geslagen; politie zoekt getuigen

Een 83-jarige vrouw uit Heerhugowaard is dinsdagmiddag vanuit het niets door een voor haar onbekende man mishandeld. De politie doet onderzoek en is dringend op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer wandelde rond 14.15 uur over de Genestetlaan vlakbij de Vosmaerlaan. Uit tegengestelde richting kwam een jongeman haar tegemoet. Op een gegeven moment wilden de twee elkaar passeerden en gebaarde de vrouw dat de jongeman een beetje aan de kant moest vanwege de smalte van de stoep.

De jongeman schold de vrouw uit en gaf het slachtoffer een harde klap op haar hoofd. Daarna liep de jongen door in de richting van de Middenweg en vond het nodig de vrouw nog een keer uit te schelden. Het slachtoffer is daarna naar huis gegaan alwaar de politie werd gealarmeerd. De vrouw hield een beurs en pijnlijk hoofd over aan de mishandeling.

De vrouw kon de jongeman als volgt omschrijven: het gaat om een 16 á 17 jarige jongen met een getinte huidskleur en een slank postuur. Hij had bruine ogen en zwart haar, en droeg een blauw vest met capuchon, spijkerbroek en een petje. Verder had hij een opvallende tatoeage in zijn hals die doorloopt naar zijn borst. 

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Robben: "Comeback bij FC Groningen is het doel"

Voetballer Arjen Robben heeft een opvallende mededeling gedaan: hij gaat proberen een comeback te maken bij FC Groningen, de club waar zijn loopbaan begon.

In een door de Groningse club geplaatste video vertelt Robben een verhaaltje over dat het rare tijden zijn en dat hij ooit bij FC Groningen begon, waarna hij tot het daadwerkelijke punt kwam: een comeback bij de Trots van het Noorden.

Of het gaat lukken durft Robben zelf nog niet te zeggen, maar hij geeft wel aan dat het zijn doel is en dat hij er vol voor gaat. Als alles goed verloopt hoopt de aanvaller aan te sluiten bij de eerste training voor het nieuwe seizoen.

Robben debuteerde in 2000 bij Groningen en trok twee jaar later naar PSV, warna hij via Chelsea en Real Madrid bij Bayern München terecht kwam. De 96-voudig international kondigde vorig jaar na tien jaar zijn afscheid bij Bayern en tevens het einde van zijn carrière aan.

Drie tegen één - tieners opgepakt na neersteken 27-jarige man

De recherche van Den Haag-Zuid heeft zaterdag 27 juni drie jonge Hagenaars van 15, 15 en 16 jaar aangehouden na een steekincident van een 27-jarige plaatsgenoot.

Gisterenavond  rond 22.10 uur werd het slachtoffer op de Troelstrakade door drie verdachten geslagen, geschopt en gestoken. Het slachtoffer heeft een steekwond in zijn rug, een gebroken neus en meerdere kneuzingen aan zijn bovenlichaam. Zaterdagochtend wist de recherche de drie verdachten aan te houden. De verdachten zitten vast voor nader onderzoek.

Demonstratie-rave op Dam blijft uit, slechts handvol demonstranten aanwezig

De demonstratie-rave op de Dam is vanmiddag uitgebleven. Enkele demonstranten zijn op de verboden demonstratie afgekomen, maar die vertrokken al snel weer. Tientallen politiebusjes en ME's waren aanwezig voor het geval de verboden demonstratie-rave toch door zou gaan. Maar dat was uiteindelijk niet nodig.

Afgelopen woensdag werd bekend dat de Amsterdamse driehoek (burgemeester Halsema, de politie en het Openbaar Ministerie) de demonstratie-rave heeft verboden. De organisatie gaf aan in opstand te willen komen voor 'de ondernemers, creatieve geesten en festivals in Nederland'. De driehoek vond het te veel op een evenement lijken en niet op een demonstratie.

De organisatie laat via Facebook weten dat de demonstratie-rave is verplaatst. De demonstranten zijn gevraagd om zich aan te sluiten bij de demonstratie in Den Haag van Virus Waanzin die morgen plaats zal vinden op het Malieveld, al is ook die demonstratie verboden door de rechter.

Defensie ondersteunt opnieuw Invictus Games in 2021

Het ministerie van Defensie ondersteunt ook volgend jaar de Invictus Games in Den Haag. Dit maakte minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten vandaag bekend tijdens de Nederlandse Veteranendag. Vanwege COVID-19 konden de Invictus Games dit jaar niet doorgaan.

De Invictus Games Foundation en het organisatiecomité van de Invictus Games The Hague 2020 besloten op 19 maart besloten om de Invictus Games te verplaatsen naar 2021.

Het organisatiecomité heeft ondertussen al veel werk verzet voor de komende Games, zoals planning, middelen en faciliteiten. De Invictus Games vinden plaats op de Sportcampus Zuiderpark. De exacte data zijn nog niet bekend.

Erkenning en waardering
De Invictus-sporters zijn helden die voor de vrede en veiligheid een hoge prijs betaalden. Zij zetten hun heldhaftigheid voort met hun kracht en doorzettingsvermogen. Met deze ondersteuning toont Defensie erkenning en waardering voor hen, hun thuisfront én voor de huidige en toekomstige militairen.

Bijleveld vindt het belangrijk dat Defensie opnieuw de Invictus Games ondersteunt: “Met de ondersteuning van Defensie krijgen de Invictus Games 2021 een extra impuls. Dit is goed nieuws voor de sporters. Ze hebben iets heel moois om naar uit te kijken. En iets waar ze samen met hun thuisfront naar toe kunnen leven.”

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer sluit zich aan bij de woorden van de minister. “Defensie is trots op onze sporters. Zij tillen doorzetten naar een hoger niveau. Opstaan en weer doorgaan, daar zijn zij meester in. Die inspiratie komt goed van pas, zeker nu ze zich weer kunnen opladen voor volgend jaar.”

Initiatief prins Harry
De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor (oud-)militairen die door hun werk als militair fysiek of mentaal gewond zijn geraakt, of ziek zijn geworden. Initiatiefnemer van deze spelen is de Britse prins Harry, die zelf enkele malen als militair is uitgezonden.

Belangrijkste doel van de Invictus Games is het tonen van de kracht van sport, anderen te inspireren en het ondersteunen van de revalidatie en re-integratie. Daarnaast zorgen de spelen voor een breder begrip en respect voor militairen en veteranen.

Afbeelding: Defensie
Afbeelding: Defensie

7-jarige Martin door ouders 'ontvoerd' uit instelling

De politie doet onderzoek naar de verblijfplaats van de 7-jarige Martin Florian den Hertog. Martin is een jongen met een verstandelijke beperking en hij verbleef in verband met een ondertoezichtstelling in een instelling in Oisterwijk. Tijdens een bezoekmoment op woensdag 24 juni hebben zijn ouders hem meegenomen. Het is onbekend waar zij nu zijn.

De politie wil graag weten waar Martin is zodat hij de juiste zorg kan krijgen. Ook willen ze weten waar zijn ouders nu zijn. De 7 jarige Florian heeft kort blond haar, met een scheiding links in het haar. Hij droeg een wit met rood gestreept T-shirt. 

Zijn 49-jarige vader heeft donker haar en een stevig postuur met een buikje. Hij droeg een beige lange broek, roze T-shirt en bruine sandalen. Hij is van Australische afkomst en praat mogelijk met een accent. 

Zijn 34-jarige Russische moeder spreekt vrijwel geen Nederlands. Zij heeft zwart stijl haar tot op de schouders en droeg een zwarte broek, wit T-shirt met opdruk en sandalen. 

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

De vermiste Martin (Afbeelding: Politie)
De vermiste Martin (Afbeelding: Politie)

Margot Robbie wordt nieuwe Depp in Pirates of the Caribbean

De nieuwe Pirates of the Caribbean-film zal niet langer Johnny Depp als hoofdrolspeler hebben. In plaats daarvan is besloten de film een feministisch tintje te geven en de film te genderbenden. Margot Robbie (altijd lekker) zal de hoofdrol gaan spelen. De film wordt geschreven door Christina Hodson, die eerder het huzarenstukje 'Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn' schreef.

Waar de film over gaat is nog onbekend. Wel staat vast dat Johnny Depp, die veel rollen kwijtraakte nadat hij door zijn vriendin Amber Heard vals werd beschuldigd van mishandeling, terwijl feitelijk zij degene was die hém veelvuldig mishandelde, niet langer de hoofdrol zal vertolken.

De film zal, naar het schijnt, volledig los komen te staan van de eerdere delen.

Margot Robbie
Margot Robbie

Metal Slug Code: J aangekondigd

SNK en TiMi Studios (dochteronderneming van Tencent) kondigen samen Metal Slug Code: J aan, een nieuwe game in de serie dat speciaal in ontwikkeling is voor smart devices.

Buiten onderstaande gameplay-beelden is nog maar weinig bekend over de game. Tenminste ziet het er naar uit dat de game de traditionele gameplay behoudt. Maak je verder overigens geen zorgen: er is ook een nieuwe Metal Slug in ontwikkeling voor consoles die dit jaar nog moet uitkomen.

Ook Scrubs, Community en Always Sunny gecensureerd

De purge gaat door. Het uitwissen en witwassen van de entertainmentgeschiedenis is in volle gang. Little Britain, Fawlty Towers, The Office, 30 Rock en vele anderen gingen inmiddels al voor en nu zijn ook Scrubs en Community aan de beurt, omdat de normen en waarden van 2020 met terugwerkende kracht dienen te worden opgedrongen aan het verleden.

In de geslachtofferde aflevering van Community spelen de personages Advanced Dungeons and Dragons. Een van de personages, Ben Chang, verschijnt in zwarte make-up en een witte pruik. Niet als racistisch stereotype, maar als zwarte Elf. Toch is dit voor Netflix en Hulu ruimschoots voldoende om de aflevering uit de geschiedenis te wissen. Sony Pictures en Television staat achter deze beslissing.

Ook de populaire ziekenhuiscomedy Scrubs werd al gecensureerd. De zeer diverse serie raakte drie afleveringen kwijt vanwege het 'blackface' stokpaardje van de cancelcultuur. Ook It's Always Sunny in Philadelphia bleef niet buiten schot.

WK wielrennen gaat gewoon door in Zwitserland, WK tijdrijden valt samen met slotdag Tour de France

Het WK wielrennen zal dit jaar zoals gepland plaatsvinden in Aigle-Martigny.Aigle-Martigny, Zwitserland (20-27/09). Even werd eraan gedacht dat het WK verplaatst zou worden naar het Midden-Oosten, maar Zwitserse organisatie maakte vrijdag bekend dat het toch gewoon in Zwitserland zullen worden gehouden.

Twee maanden geleden leek de UCI het WK te moeten verplaatsen naar Qatar. Vanwege het coronavirus mochten evenementen van meer dan 1.000 mensen niet doorgaan en dat zou betekenen dat het WK nier door kon gaan. Maar gelukkig heeft Zwitserland de regels versoepeld, waardoor het WK alsnog op de geplande data door kan gaan.

WK tijdrijden
Doordat de UCI vasthoudt aan de huidige planning van het WK zullen een hoop renners het WK tijdrijden moeten missen, doordat de slotdag van de Tour de France samenvalt met het WK tijdrijden. In het verleden werd het WK tijdrijden voor de mannen altijd op woensdag gehouden, maar omdat de UCI de Mixed Team Relay meer aanzien wil geven zijn die twee wedstrijden van plek veranderd en zullen nu een hoop toppers het WK tijdrijden moeten missen.

COVID-19: 71 nieuwe besmettingen en 2 doden, totaal 50.074 en 6105

Tot en met 27 juni 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 50.074 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 71 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 11.868 (+1) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 2 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6105 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dagelijkse update stopt
Vanaf 1 juli publiceert het RIVM niet meer dagelijks de toename van het aantal positief geteste COVID-19 patiënten, het aantal in het ziekenhuis opgenomen en aantal overleden COVID-19 patiënten. Hiervoor in de plaats komt een wekelijkse update op dinsdag. Op 7 juli verschijnt de eerste wekelijkse update.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt.

Politie zoekt seriekettingrukker

Vanmorgen is een twaalfde vrouw slachtoffer geworden van een zogenaamde ‘kettingrukker’. Ditmaal in De Bilt. Sinds dinsdag rukt de man de sieraden af van oudere vrouwen in verschillende plaatsen in Utrecht Oost en het Gooi. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. De recherche wil de man zo snel mogelijk oppakken, voordat er ernstige gewonden vallen doordat de man met kracht de sieraden aftrekt.

De man sloeg tot nu toe twaalf keer toe, steeds in een andere plaats: Leusden, Bunschoten, Driebergen, Hoevelaken, Huizen, Zeist, Eemnes, Baarn, Soest, Bussum, Hilversum en De Bilt. Alle incidenten vonden plaats van dinsdag 23 juni tot en met zaterdag 27 juni 2020. Zijn werkwijze is steeds hetzelfde. De man rijdt op een scooter langs een fietsende of wandelende vrouw en trekt de sieraden van de hals van de vrouw of doet daar een poging toe. De slachtoffers zijn 65-plussers, meestal 80-plussers. De slachtoffers hebben nadien vaak last van een zere hals of nek en blauwe plekken. Eén vrouw viel op de grond.

Alle incidenten op een rij: 

  • 23 juni rond 12.15 uur op de Dorser, Leusden.
  • 24 juni rond 10 uur op de Kuyperstraat, Bunschoten.
  • 24 juni rond 14.40 uur op de Korte Dreef, Driebergen.
  • 24 juni om 17.10 uur, Eiberlaan, Hoevelaken.
  • 25 juni tussen 10 en 10.30 uur op de Berlagestraat te Huizen.
  • 25 juni tussen 15.30 en 16 uur op de Arnhemsebovenweg te Zeist.
  • 26 juni 10.50 uur, Jacob van Lenneplaan, Baarn.
  • 26 juni rond 12 uur, Varenstraat, Soest.
  • 26 juni rond 14 uur, Ceintuurbaan, Bussum.
  • 26 juni tussen 16.05 en 16.20 uur op de Oude Amerfoortseweg te Hilversum.
  • 27 juni tussen 10 en 10.15 uur op de Looydijk in De Bilt.

Het gaat om een man met een lichte huidskleur en blond haar. Hij is tussen de 20 en 30 en heeft een normaal / gespierd postuur. Hij rijdt op een scooter. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Veteranendag 2020 (27 juni)

Veteranendag op 27 juni 2020 gaat door, maar met een ander programma. Dit komt door de COVID-19-maatregelen. Er is geen Nationaal Defilé door de binnenstad van Den Haag, en ook geen publieksevenement op het Malieveld.

De 111.000 veteranen die zich inzetten voor Nederland worden in plaats daarvan geëerd met een speciaal programma vanuit de Ridderzaal.

4 veteranen doen daar hun verhaal:

OK-verpleegkundige kapitein Maaike Hoogewoning deelt wat ze meemaakte toen ze tijdens de coronacrisis aan de slag ging op de intensive care van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Rick Torenstra raakte als korporaal in Afghanistan aan 1 oog blind; hij vertelt hoe hij kon opkrabbelen via de sport en deel ging uitmaken van het team van de Invictus Games.

Sergeant Dennis Kroon heeft uitgezonden naar Irak, Bosnië en Afghanistan op zijn naam staan. Hij is ook zanger en oud-deelnemer van The Voice en verzorgt een optreden.

De 95-jarige Hendrik Fokkens vertelt zijn verhaal als Indië-veteraan.

Naast Dennis Kroon treedt ook zanger Marcel Veenendaal van Di-rect op. De Marinierskapel speelt ‘coronaproof’ vanaf het Malieveld en er zijn beelden van muzikale initiatieven in Bronbeek en Eindhoven.

De NOS zendt de bijeenkomst in de Ridderzaal live uit van 12.45 tot 13.50 uur. Vanaf 19.15 uur blikt presentator Astrid Kersseboom terug op Veteranendag 2020. Voormalig Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif is daarbij te gast. Dan zijn er ook beelden te zien van de 4 veteranen tijdens een wandeling door de binnenstad van Den Haag, langs de route die het defilé normaal volgt. Tijdens de wandeling is er aandacht voor de ervaringen van veteranen.

Tientallen politiebusjes paraat voor mogelijke demonstratie-rave op de Dam

Mocht er ondanks het verbod vanmiddag toch een demonstratie-rave op de Dam in Amsterdam plaatsvinden, dan is de politie daarop voorbereid. Er staan daar tientallen politiebussen klaar, ook is de Mobiele Eenheid (ME) ingeschakeld.

'Er staan duizenden mensen op 'aanwezig' op Facebook, ondanks het verbod', vertelt een politiewoordvoerder. 'Het is moeilijk voorspelbaar hoeveel mensen er uiteindelijk naar de Dam toekomen. We doen dit uit voorzorg.'

Evenement
De driehoek (burgemeester, jusititie, politie) besloot afgelopen week om de demonstratie-rave te verbieden. De actie zou te veel elementen van vermaak in zich hebben en zou aangemerkt zijn als evenement. 'Dat is in strijd met de huidige noodverordening', legt de politiewoordvoerder uit.

Verplaatst
Zelf zegt de organisatie het evenement te hebben verplaatst. Demonstranten worden gevraagd om morgen aan te sluiten bij een protest in Den Haag.

Maar het is niet met zekerheid te zeggen of zij gehoor geven aan deze oproep. Mogelijk gaan de actievoerders toch op eigen initiatief nog naar de Dam, vandaar dat de politie in groten getale aanwezig is. Tot nu toe is het overigens nog erg rustig.

Opstand
De organisatoren gaven eerder aan in opstand te willen komen voor 'de ondernemers, creatieve geesten en festivals in Nederland'. Het zou gaan om een vreedzaam protest 'waar we samen dansen tegen het scheve coronabeleid.'

Maar op Facebook gingen al enkele berichten rond van mensen die met andere bedoelingen naar de rave zouden komen. 'ME wil gaan vegen, we laten ons niet slaan', reageerde iemand. En: 'ALS ER GEWELD WORDT GEBRUIKT, GEBRUIKEN WIJ DAT OOK'.

Politie treedt op tegen zinloos geweld dronken jongeren

In het centrum van Middelburg moest de politie vrijdagnacht optreden bij de arrestatie van een jongeman toen een groep dronken jongeren het werk van de agenten probeerde te belemmeren. Rond 01:15 uur waren agenten op de hoek van de Vlasmarkt met de Penninghoek in gesprek met enkele jongens, die duidelijk onder invloed waren. Een van hen was erg brutaal, wat op de anderen oversloeg. Deze 17-jarige jongen uit 's Heer Arendskerke werd aangehouden. Omdat hij zich verzette, werd hij naar de grond gebracht en geboeid. De jongen werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt zaterdag verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens het incident haalde een jongen twee stokken. Ondertussen waren meerdere politie-eenheden ter plaatse. Omdat hij niet naar de agenten luisterde, werd pepperspray tegen hem gebruikt, wat aanvankelijk weinig effect had. Toch kon hij worden aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette door onder andere naar een agent te schoppen, ook bedreigde hij de politie. Met het nodige geweld door de agenten werd hij onder controle gebracht en geboeid. Er waren veel omstanders aanwezig, die door de agenten met wapenstokken op afstand werden gehouden. De 18-jarige jongeman uit Middelburg werd ook in een politiecel ingesloten. Hij zit nog vast en wordt zaterdag verhoord. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wereldrecordhouder halve marathon aangereden door motor

Atleet Geoffrey Kamworor heeft in Kenia een gebroken scheenbeen opgelopen. De 27-jarige Kamworor werd tijdens een training rond vast trainingsoord Eldoret aangereden door een motor en is inmiddels geopereerd.

Kamworor heeft een bijzonder indrukwekkende erelijst op de lange afstanden, met als voornaamste specialiteit de halve marathon. Op die afstand won hij drie keer de wereldtitel en is hij huidig wereldrecordhouder: vorig jaar raffelde hij in Kopenhagen de 21,1 kilometer af in 58 minuten en één seconde.

Buiten de halve marathon om won Kamworor in 2017 en 2019 de marathon van New York, waarin hij in andere jaren ook nog als tweede (2015) en derde (2018) eindigde. Daarnaast pakte hij in 2015 en 2017 de wereldtitel veldlopen en won hij in 2015 WK-zilver op de tien kilometer.

Volgens Kamworor gebeurde het ongeval dicht bij huis: "Ik moest nog een kilometer en werd door een snel rijdende motor van achteren aangereden." Hij liep ook verwondingen aan zijn hoofd op, maar die lijken niet al te ernstig te zijn.

Werkzaamheden jonge maaltijdbezorgers stilgelegd

De Inspectie SZW heeft vrijdag  samen met gemeenten en de politie zes vestigingen van een fastfoodketen gecontroleerd. Vijf vijftienjarige bezorgers bleken na 21.00 uur en zelfs om 23.00 uur nog aan het werk te zijn terwijl dit niet is toegestaan. De Inspectie SZW heeft die werkzaamheden direct stilgelegd. Aanleiding voor de inspectie waren meldingen over jonge maaltijdbezorgers die tot laat in de avond nog aan het werk zouden zijn. De controles vonden plaats in Amstelveen, Bussum, Huizen, Utrecht en Hilversum.

De maaltijdbezorging maakt de laatste jaren een grote groei door. Niet alleen neemt het aantal maaltijdbezorgers toe, er is ook een duidelijke verschuiving te zien in leeftijd. De bezorgers worden steeds jonger. Bij jonge maaltijdbezorgers onder de 16 jaar ziet de Inspectie verschillende gevaren bij het bezorgen van de maaltijden. Zoals werken onder tijdsdruk, onveilige verkeersomstandigheden en het uitvoeren van betalingen. De Inspectie SZW vindt een ondubbelzinnige norm van maatschappelijk belang. Daarom heeft de Inspectie de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gevraagd om maaltijdbezorging door jongeren onder de 16 jaar expliciet te verbieden. Dit verbod treedt op 1 juli 2020 in werking.

De controle op de maaltijdbezorgers is het afgelopen jaar door de Inspectie SZW geïntensiveerd. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven bleek het mis te gaan. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werken te lang of mogen überhaupt op bepaalde tijden niet werken omdat ze te jong zijn. Dit geldt zowel voor grote ketens met eigen bezorgers als voor de kleinere eetgelegenheden met eigen bezorgers.

Het is vandaag..

Hallo! Het is vandaag zaterdag 27 juni, waar de hersenen op de weekendstand staan waardoor de dagen voor morgen, vandaag waren geplaatst. Vandaag is het veteranendag, dag van de zonnebril en de dag van het micro- en kleinbedrijf. Een van de jarigen van vandaag is de veelbesproken Wilfred Genee, hij mag vandaag 53 kaarsjes uitblazen.

Veteranendag.

Nederland kent ongeveer 120.000 veteranen, niet alleen de veteranen van de Tweede Wereldoorlog worden geëerd, maar alle veteranen van vredesmissies en conflicten die ooit in het belang van onze democratie en vrijheid ons land hebben gediend. Bezoekers van deze dag dragen een witte anjer, tijdens de Tweede Wereldoorlog het symbool van loyaliteit aan het huis van Oranje en het icoon van verzet tegen de nazi's. De eerste viering van deze dag was op 29 juni, als eerbetoon aan Prins Bernard. Later werd de vaste dag om dit te vieren de laatste zaterdag in juni.

Lees ook: Veteranendag

Dag van de zonnebril.

De afgelopen dagen hebben we veelvuldig gebruik gemaakt van de zonnebril. De bril die ons beschermd tegen de straling van de zon en ons beter zicht geeft in onder andere het verkeer. De oorsprong van deze dag is niet geheel bekend, op social media lijkt het wel een dingetje te zijn. Verschillende opticiens geven op deze dag kortingen op zonnebrillen. En zeg eens eerlijk, een waardevol product als een zonnebril, mag soms ook wel in het zonnetje worden gezet.


Dag van het micro- en kleinbedrijf.

Er zijn heel veel bedrijven op de wereld, maar we kennen maar een heel klein percentage. Hoeveel mensen zouden bijvoorbeeld "De planten van Annie" kennen in schubbekutteveen, de kleine plantenwinkel waar 10 klanten per dag komen. Dit fictieve bedrijf heeft samen met alle andere micro- en kleinbedrijven 90% van het bedrijfsleven in handen. De grote bedrijven kennen we wel, daarom is het juist belangrijk om ook aan de kleinere bedrijven te denken. Zonder deze bedrijfjes zou de economie instorten. De slogan "koop lokaal, juist nu" is vandaag dan ook van toepassing.


De witte anjer, symbool voor loyaliteit in de Tweede Wereldoorlog (Foto: pxhere)
De witte anjer, symbool voor loyaliteit in de Tweede Wereldoorlog (Foto: pxhere)

Deze zondag special TT Assen op Eurosport

Voor het eerst sinds 1949 vindt er in verband met de coronacrisis geen Nederlandse ronde van de MotoGP plaats. Daarom zendt Eurosport zondag, de dag dat de TT Assen van start moest gaan, een special uit. Daarnaast kunnen fans zich ook verheugen op een tweetal documentaires en herhalingen van de drie voorgaande edities Dutch TT.

Nederlands succes
De twee uur durende special zal zich richten op de historie van ons Drentse circuit, mooie momenten, de Nederlandse successen die er plaatsvonden en wat het betekent voor het circuit dat er dit jaar geen Grand Prix verreden wordt. Ook wordt er stilgestaan bij het Nederlandse Moto2-team NTS RW Racing GP en hun coureurs. Zo zullen we Rotterdammer en Moto2-rijder Bo Bendsneyder over het circuit zien scheuren op de motor van Jack Middelburg, de laatste Nederlander die de TT wist te winnen. Uiteraard is geen special over Neerlands' succes compleet zonder stil te staan bij Michael van der Mark die momenteel niet overdienstelijk rijdt in het WorldSBK-kampioenschap, maar in 2017 een geblesseerde Valentino Rossi verving op eigen bodem. De racer zal vertellen over zijn ervaringen en neemt ons mee naar het circuit.

Interview Marquez
Tot slot zien we een uitgebreid interview met huidig wereldkampioen Marc Marquez over zijn gedenkwaardige TT-belevenissen. Om het geheel mooi af te ronden laten bekende coureurs zoals Fabio Quartararo, Jack Miller, Cal Crutchlow en Danilo Petrucci weten wat de Dutch TT voor hun betekent en horen we uiteraard van Valentino Rossi.

Hieronder een overzicht:

  • 10.15 - 10.45 - Petronas documentaire
  • 10.45 - 12.00 - Dovi Undaunted, docu over Andrea Dovizioso
  • 12.00 - 13.00- TT Assen 2017
  • 13.00 - 15.00 - TT Assen Special
  • 15.00 - 16.00 - TT Assen 2018
  • 16.00 - 16.15 - TT Assen 2019
     

Spugende wildpoepert opgepakt

De politie van Venlo heeft afgelopen week in het centrum van Venlo een vrouw opgepakt die naar voorbijgangers spuugde en haar drollen achterliet in de winkelstraat.

De vrouw is een bekende van de politie, de afgelopen weken is zij vaker gepakt en weer vrijgelaten. Nadat zij een gebiedsverbod negeerde en naar voorbijgangers spuugde, is ze wederom opgepakt. Volgens de politie is spugen in deze tijd niet zonder risico. De vrouw is onderworpen aan een corona-test en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Terwijl een bespuugde man aangifte deed, meldde er ook een vrouw die bespuugd zegt te zijn door de vrouw. Komende week komt de zaak voor de rechter.


Snookeraar Maguire pakt titel Coral Tour Championship

Snookeraar Stephen Maguire heeft het Tour Championship snooker op zijn naam geschreven. De 37-jarige Schot won in de finale van Mark Allen met 10-6. Voor Maguire was het zijn eerste rankingtitel in zeven jaar.

Na de eerste sessie tussen Maguire en Allen stond het 4-4, maar in de avondsessie was het vooral Maguire die indruk maakte. De 37-jarige Scot opende direct met een break van 139 en pakte in de avondsessie vijf van de zes frames en mocht zich gaan opmaken voor zijn eerste rankingtitel in zeven jaar.

Allen kwam nog terug met een break van 107, maar verder zou de Noord-Ier niet komen. In het laatste spannende frame werden een paar fantastische snookers gespeeld, maar uiteindelijk trok Maguire aan het langste eind in de finale.

Maguire verdiende met de zege 260.000 pond. Naast het prijzengeld voor de winst 150.000 pond pakte hij ook nog eens bonus van 100.000 pond door de eindwinst in de drie toernooien die meetellen voor de Coral Cup (World Grand Prix, Players Championship en Tour Championship). In de finale maakte hij ook nog eens de hoogste break van het toernooi, goed voor 10.000 pond.

Normaal gesproken had Maguire niet meegedaan aan het toernooi, doordat alleen de eerste acht zich kwalificeren voor het toernooi, maar doordat Ding Junhuii niet kon afreizen vanuit China vanwege het coronavirus kwam een plaatsje vrij voor Maguire, die daar optimaal gebruik van maakte.

NS steunt herinneringscentra Tweede Wereldoorlog

Kamp Westerbork, kamp Vught, kamp Amersfoort en het Oranjehotel krijgen financiële steun van de NS. Door deze ondersteuning geeft de NS erkenning van het leed en lot van de grote groep getransporteerde gevangenen die buiten de Individuele Tegemoetkoming vallen. Hiertoe behoren onder meer Joden, Sinti en Roma die de oorlog niet overleefden en geen nabestaanden achterlieten, verzetsstrijders, politieke gevangenen en dwangarbeiders. De NS heeft de herinneringscentra gevraagd het bedrag onder meer te besteden aan educatie voor jongeren, met bijzondere focus op discriminatie waaronder antisemitisme tot aan de dag van vandaag. Het gaat in totaal om 5 miljoen euro.


Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging

Met deze stap geeft de NS invulling aan het openstaande advies van de Commissie Individuele Tegemoetkoming Slachtoffers WO II Transporten NS. De Commissie heeft de NS aanbevolen te overwegen om tot een collectieve uiting van erkenning te komen van het leed en lot van de grote groep getransporteerde gevangenen, waarvoor geen aanspraak meer op de regeling (de Individuele Tegemoetkoming) kan worden gemaakt. Ook circa 20.000 kinderen, die tijdens de oorlog op transport zijn gesteld naar vernietigingskampen waar ze door de Duitse bezetter zijn vermoord, behoren tot deze groep.

Individuele Tegemoetkoming
Eerder heeft de NS besloten op morele gronden een individuele financiële tegemoetkoming beschikbaar te stellen voor Joden, Sinti en Roma die tijdens de Tweede Wereldoorlog op bevel van de Duitse bezetter door de NS per spoor naar Westerbork, Vught of Amersfoort of naar andere locaties in Nederland zijn vervoerd, met het oogmerk om naar concentratie- of vernietigingskampen te worden vervoerd - met het doel hen als bevolkingsgroep uit te roeien. Bij hun overlijden geldt dit ook voor direct nabestaanden.

Vooronderzoek NIOD
Tot slot adviseerde de Commissie een diepgaand onderzoek te doen instellen naar de rol van de NS tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij het perspectief is gericht op transporten tijdens de oorlog. Dit met het oog op het verdiepen van het historisch inzicht en de reflectie op het eigen handelen in de oorlogsjaren. Daarom heeft de NS het NIOD gevraagd hier een vooronderzoek naar te starten. Het NIOD verwacht hier zo’n zes maanden voor nodig te hebben. Mocht uit het vooronderzoek blijken dat meer onderzoek nodig is, dan geeft de NS het NIOD daar opdracht toe. Het advies tot diepgaand onderzoek is daarmee de laatste aanbeveling van de Commissie die nog open staat.

Zwarte bladzijde in de geschiedenis
De NS heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog in opdracht van de Duitse bezetter speciaal ingezette treinen gereden om mensen te vervoeren met concentratie- en vernietigingskampen in het buitenland als uiteindelijke bestemming. De NS beschouwt de medewerking aan deze deportaties door de bezetter als een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het bedrijf en heeft hier in 2005 excuses voor aangeboden.

Dr Disrespect permanent gebanned van Twitch

Uit het niets is Dr Disrespect gebanned van Twitch. Niet zozeer uit het niets omdat het zo'n net persoon is die nooit wat uithaalt, maar uit het niets omdat er nog geen reden voor de ban gegeven is. Het lijkt ook nog eens te gaan om een zeer ongewone permanente ban, die Twitch niet snel uitdeelt.

Twitch vergoedt abonnees die het afgelopen maand een abonnement hebben afgesloten hun geld. Ook andere partners, zoals Discord, hebben de samenwerking opgezegd. Het internet is druk bezig met wat de reden zou kunnen zijn. Insider 'Slasher' weet in ieder geval te melden dat het niet met een DMCA-takedown te maken heeft.

Sterker nog, Slasher zegt in een Tweet: 'Betrouwbare bronnen hebben me nu al de reden voor zijn ban verteld. Vanwege het belang en gevoeligheid rondom het onderwerp heb ik echter besloten er verder niet op in te gaan. Ik voel me er momenteel niet comfortabel mee.' Dit zorgt dat veel mensen aan het speculeren zijn dat Dr Disrespect zich op seksueel gebied heeft misdragen. De afgelopen dagen zijn er meer mensen in de game-industrie beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ongetwijfeld krijgen we de ware reden nog te horen.

Hitteplan niet meer actief

Het hitteplan is vanaf 27 juni 2020 niet meer actief. Vandaag koelt het af en ook de komende dagen wordt het op de meeste plaatsen minder warm. Het KNMI en RIVM blijven alert op nieuwe warmteperiodes.

Het hitteplan werd woensdag 24 juni geactiveerd voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. Aanhoudend warm weer vormt een gezondheidsrisico voor sommige groepen mensen zoals ouderen, zieken en mensen in zorginstellingen. Het is belangrijk dan extra alert te zijn op bijvoorbeeld uitdroging.

Het fundament lekt in eerste uitbreiding van Control

Publisher 505 Games en ontwikkelaar Remedy Entertainment nodigen Xbox One-spelers uit om de Oldest House in Control nog eens te bezoeken in de uitbreiding The Foundation.

In de uitbreiding krijgen spelers een nieuw verhaal en missies voorgeschoteld met daarin nieuwe vijanden die met nieuwe vaardigheden aanpakt kunnen worden. Jesse wordt door de mysterieuze Raad gewaarschuwd dat er een probleem is ontstaan in het fundament van de Oldest House. Een mysterieuze structuur genaamd de Monolith is beschadigd en de tweede dimensie lekt naar binnen. Als Jesse het niet kan stoppen, zal de andere dimensie een invasie doen.

The Foundation kan digitaal worden gekocht bij de Microsoft Store voor Xbox One en Xbox One X voor € 14,99. De Control-seizoenspas voor Xbox One is verkrijgbaar voor € 24,99 in de Microsoft Store en omvat The Foundation, en een nog uit te komen tweede uitbreiding, AWE.

Control is nu beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One en komt naar PlayStation 5 en Xbox Series X.

Acht minuten gameplay van The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Uitgever Bandai Namco en ontwikkelaar Supermassive Games hebben een gameplayvideo uitgebracht waarin we acht minuten kunnen griezelen in de horrorgame The Dark Pictures Anthology: Little Hope.

Elke nieuwe game in The Dark Pictures Anthology levert een nieuwe horrorervaring op die in single- en multiplayer kan worden gespeeld, waaronder Shared Story dat online met een vriend kan worden gespeeld en in de Movie Night-modus, waar maximaal vijf spelers offline en pass-the-pad kunnen spelen. Little Hope is de tweede game in The Dark Pictures Anthology. Opgesloten en geïsoleerd in het verlaten stadje Little Hope moeten vier studenten en hun professor ontsnappen aan de nachtmerrieachtige verschijningen die hen achtervolgen door een ondoordringbare mist.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope komt dit najaar uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Man gewond bij steekincident

Bij een steekincident in een woning aan de 2e Maasveldstraat in Venlo is vrijdagavond een man gewond geraakt. De politie heeft een man en een vrouw gearresteerd, die ervan worden bedacht betrokken te zijn geweest bij het steekincident.

De gewonde man is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie houdt er rekening mee dat de aanleiding van het steekincident mogelijk in de relationele sfeer ligt. Meer informatie over de betrokken personen kan op dit moment nog niet worden verstrekt.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition krijgt demo

Square Enix maakt bekend dat Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition zal verschijnen voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en iOS- en Android-apparaten een gratis te downloaden demoversie krijgt bij release van de game.

In de demo van Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition kunnen spelers de eerste drie kerkers doorlopen, zowel in de singleplayer-mode als in online multiplayer-mode met cross-play-functionaliteit. Daarnaast kunnen spelers die de volledige game aanschaffen als host dienen voor multiplayer-sessies met spelers die de demo gebruiken. Op die manier kan een volledige party van maximaal vier caravanners tot dertien kerkers in het fantasy-avontuur doorlopen, met slechts één exemplaar van de volledige game. Spelers kunnen ook hun save-gegevens van de demo overzetten naar de volledige game, zodat ze na aanschaf van de volledige game hun avontuur kunnen voortzetten vanaf het punt waar ze in de demoversie waren gebleven.

Hiernaast zijn er nieuwe gameplay-verbeteringen onthuld. Naast de eerder aangekondigde 'Mimic'-functie die spelers de vorm aan laat nemen van verschillende personages die ze onderweg tegenkomen, zijn dat onder meer de volgende gameplay-verbeteringen:

  • Quick Chat – Wissel tekstgebaseerde, tactische instructies uit met teamgenoten tijdens het spelen van de online multiplayer.
  • Magic Timer – Een nieuw timer-mechaniek dat spelers helpt hun magische aanvallen te synchroniseren en combineren voor optimale aanvalskracht.
  • UI-verbeteringen – De UI (user interface) is uitgebreid met een mini-map zodat spelers hun omgeving altijd goed in de gaten kunnen houden. Ook kunnen spelers nu meer materialen bij zich dragen.
  • Extra difficulty-modes – Na het voltooien van het hoofdscenario komen moeilijkere dungeons beschikbaar voor de dapperste avonturiers, inclusief de Mine of Cathuriges met zeer sterke vijanden en nieuwe uitdagingen. Deze uitdagende post-game-kerkers zijn alleen toegankelijk in de volledige versie van Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition.
  • Vernieuwde soundtrack – Er zijn meer dan 50 nieuwe muziektracks geschreven door Kumi Tanioka, die ook de muziek van het origineel schreef, inclusief opnieuw opgenomen versies van de themasongs Sound of the Wind en Starry Moonlit Night.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition komt op 27 augustus 2020 uit voor Nintendo Switch, PlayStation 4, iOS en Android.

Brit opgepakt die nog 444 dagen de gevangenis in moet

De politie heeft woensdagochtend in een woning in het centrum van Amsterdam een voortvluchtige Brit aangehouden. De Britse autoriteiten zochten de 59-jarige verdachte in verband met een openstaande gevangenisstraf voor handel in verdovende middelen. Hij moet nog 444 dagen uitzitten.

De aanhouding volgde nadat uit een ander onderzoek concrete informatie binnenkwam dat vanuit een woning in het centrum mogelijk gehandeld zou worden in drugs. Rechercheurs besloten een onderzoek in te stellen.

Terwijl ze bij de voordeur stonden, sprong aan de achterzijde van de woning een man vanaf het balkon naar een balkon op een lagere verdieping. Hij had een pak geld in zijn handen en kon direct worden ingerekend door agenten.

Daarna is de woning doorzocht en daar werd ook nog zo’n 50.000 euro aan contant geld aangetroffen.

Met de 18.500 euro cash die hij bij zich had, namen rechercheurs een geldbedrag van in totaal ruim 68.000 euro in beslag. Daarnaast werden er in de woning diverse goederen aangetroffen die verband houden met  handel in verdovende middelen.

De Brit is voor twee weken in bewaring gesteld. De procedure met betrekking tot overlevering naar het Verenigd Koninkrijk zal op een later moment volgen.

FOK! Wat een weer: buien

Vanochtend is er vrij veel bewolking en verspreid over het land komen er enkele regenbuien voor. De kans op onweer is aanvankelijk klein. In opklaringen kan het eerst plaatselijk nevelig zijn. Vanmiddag nemen de buien in het westen geleidelijk in activiteit af. In het oosten en noordoosten leeft de buiigheid dan juist sterk op en is er bij buien kans op onweer, hagel en windstoten tot 70 km/uur. In de loop van de avond trekken de meeste buien weg en komen er meer opklaringen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan zee tot ca. 26°C in het oosten en zuidoosten. De zwakke tot matige zuidenwind wordt zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden later vrij krachtig en aan zee mogelijk krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en tegen het einde van de nacht kan er langs de westkust een bui voorkomen. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig en de minimum temperatuur ligt rond 15°C

Zondag laat de zon zich regelmatig zien maar is komen er ook nog enkele buien voor. De middagtemperatuur blijft landinwaarts steken bij 22°C, in de kustprovincies bij 19°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

2 verliefde zwanen (Foto: Klapmongeaul)
2 verliefde zwanen (Foto: Klapmongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Releasedatum Hellraid-DLC voor Dying Light

Ontwikkelaar Techland kondigt aan dat de DLC Hellraid voor Dying Light op 23 juli wordt uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One en pc voor een tientje.

Overlevenden onderzoeken een vreemde stroomstoring in The Tower. In de kelder vinden ze een arcade-machine. Niemand van hen kon zich herinneren dat ze dit vreemde apparaat ooit eerder hadden gezien. Ze verplaatsen het naar boven, zich niet bewust van de ware aard van de machine. Deze DLC is gebaseerd op de niet eerder uitgebrachte first-person fantasy slasher Hellraid van Techland en breidt het spel uit met een dungeon vol nieuwe vijanden die je kunt verslaan met diverse nieuwe wapens. Je kunt alleen of in co-op spelen.

Bloodstained: Curse of the Moon 2 komt 10 juli uit

Inti Creates laat weten dat Bloodstained: Curse of the Moon 2 10 juli uitkomt voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc via Steam voor zo'n 15 euro.

De ontwikkelaar laat ook weten dat, naast de eerder aangekondigde nieuwe personages Zangetsu, Dominique, Robert en Hachi, de oude cast van de eerste Bloodstained: Curse of the Moon, bestaande uit Miriam, Alfred en Gebel ook speelbaar is. Het spel zal een lokale co-op modus voor twee spelers hebben.

Donderdag meer informatie over Outriders

Square Enix kondigt de tweede Outriders Broadcast aan. Deze geeft spelers een voorproefje van de game. Zo komen spelers meer te weten over de speciale krachten, de gevechten en de omgevingen die hen wachten in de komende RPG-shooter.

De tweede Outriders Broadcast is getiteld 'Beyond the Frontier'. De uitzending toont nieuwe omgevingen, brengt de structuur van de game in kaart, en maakt meer bekend over de Pyromancer-klasse. De tweede aflevering van de Outriders Broadcast wordt uitgezonden op donderdag 2 juli om 18:00 uur via Twitch: www.twitch.tv/squareenix.

"We hebben een sfeervolle gamewereld gebouwd, met de speler als middelpunt. Als speler zal je je eigen stempel op deze wereld zetten, waarbij je acties en prestaties worden erkend door de mensen in de steden en nederzettingen van Enoch. Je reis voert je door het gevaarlijke grensgebied van een wereld die via hyper-evolutie een dodelijke bedreiging voor de mensheid is geworden. Zo beleef je een episch verhaal over kracht, ontdekkingen en de prijs die we betalen voor het verleggen van onze grenzen", zei Bartek Kmita, creative director bij People Can Fly. "We kunnen niet wachten om spelers te tonen hoe de campaign, side-quests en aanvullende content allemaal samenkomen. Er zal in Outriders bijzonder veel te doen zijn voor spelers, of die nu in hun eentje spelen of in de coöpstand."

Outriders verschijnt tegen het einde van 2020 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One en pc.

The Office en 30 Rock verwijderen scenes en stemacteurs stoppen

De jongste slachtoffers van cancel culture zijn bekend. Van diverse series zullen scenes of hele afleveringen worden verwijderd. 

Zo verdwijnt een scène uit de hitserie The Office (US) waarin blackface voorkomt. Het gaat hierbij om de aflevering Dwight's Christmas. Ook van de serie 30 Rock verdwijnt een aflevering waarin blackface voorkomt.

Actrices Jenny Slate en Kristen Bell stoppen per direct met het inspreken van stemmen van zwarten voor Netflix serie Big Mouth en Apple TV plus serie Central Park en acteur Mike Henry stopt na 20 jaar met het inspreken van de stem van Cleveland Brown uit Family Guy.

In The Simpsons tenslotte zal geen enkele niet-blanke rol nog door een blanke vertolkt worden.

Wil je de originelen hebben? Dan zul je deze rap moeten bestellen. Bijvoorbeeld bij bol. com.

The Office gecensureerd
The Office gecensureerd

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.