FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 januari 2020

Historische stunt Belgische skiër Marchant

Alpineskiër Armand Marchant heeft voor een enorme stunt gezorgd tijdens de World Cup in Zagreb. Op de Kroatische sneeuw kwam de 22-jarige Belg op de slalom tot de vijfde plek, met afstand de beste Belgische World Cup-prestatie ooit.

Na de eerste run was de leiding in handen van de Zwitserse reus Ramon Zenhäusern, die 0,07 seconden voorsprong had op de Oostenrijker Michael Matt. De verrassende Duitser volgde op 0,18 seconden, met achter zich de Fransman Clement Noël (+0,27), de Italiaanse en Zweedse veteranen Manfred Mölgg (+0,31) en André Myhrer (+0,36) en de Oostenrijker Manuel Feller (+0,50). Marchant deed het met de twintigste plek op 1,48 seconden uitstekend.

In run twee ging het voor Marchant echter nog een stuk beter: de een na de ander beet zich stuk op zijn tijd en het was Alex Vinatzer, achtste na één run, die hem eindelijk van zijn troon stootte. Feller en Mölgg vielen vervolgens terug tot achter Marchant, Myhrer was iets sneller en Noël nam de leiding in handen, waarna Matt de finish niet haalde.

Ook Strasser eindigde achter de jonge Belg en Zenhäusern kwam 0,07 seconden tekort om Noël te verslaan, waarmee de zege voor de Fransman een feit was, alweer zijn vierde in de World Cup. Zenhäusern eindigde als tweede, de pas 20-jarige Vinatzer pakte zijn eerste podiumplek en Marchant sloot de wedstrijd op een indrukwekkende vijfde plek af.

Het is de beste Belgische prestatie ooit in de World Cup alpineskiën. Henri Mollin werd in 1981 in St Anton weliswaar ook vijfde op de combinatie, maar daar staan slechts vijf mannen in de uitslag. De enige vergelijkbare prestatie, in elk geval in het moderne tijdperk met volle deelnemersvelden, is de twaalfde plek van Sam Maes op de reuzenslalom in Kransjka Gora vorig seizoen.

Dakar: Shibalov boekt eerste zege in rally

Anton Shibalov heeft zijn etappezege in de Dakarrally te pakken. De Rus was met de Kamaz in de 319 kilometer lange proef tussen het Saudische Jeddah en Al Wajh ruim een minuut sneller dan de MAZ van Siarhei Viazovich en drie minuten rapper dan de snelste Nederlander Janus van Kasteren.

Andrey Karginov ging lange tijd aan de leiding, voor Kamaz-teamgenoot Dmitry Sotnikov, maar zij verloren in de slotfase veel tijd. Dat gold ook Vic Versteijnen die een uur inleverde nadat hij op een steen klapte en de stuurinrichting en vooras verschoven waren. Gert Huzink beleeft vooralsnog weinig plezier aan de primeur van een hybride truck, want door problemen met de ophanging linksachter leverde hij veel tijd in.

NFL: Wedstrijdverslag Minnesota Vikings @ New Orleans Saints

De vorige keer dat de Minnesota Vikings en de New Orleans Saints elkaar tegenkwamen in de play-offs van de NFL was het een historische wedstrijd, die eindigde met de Minneapolis Miracle. Die hoge verwachtingen werden zondag weer waargemaakt in de eerste NFC wildcard-game!

De eerste drive van de Vikings begon veelbelovend, maar een fumble van wide receiver Adam Thielen zorgde voor een turnover en een mooie kans voor de Saints om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. De redzone defense van de Vikings was, net zoals in het reguliere seizoen, weer uitstekend en de Saints moesten daarom genoegen nemen met een 29-yard field goal (0-3).

De volgende drive van de Vikings liep beter: met een drive van bijna zes minuten wisten ze 50 yards af te leggen en trokken ze de score gelijk na een 43-yard field goal van kicker Dan Bailey (3-3). Na deze twee field goals waren het vooral de defenses van beide teams die hoge ogen gooiden. Zowel de Vikings als de Saints konden keer op keer geen enkele 1st down halen.

Sean Payton, de coach van de Saints, besloot hierna om het anders aan te pakken. Taysom Hill, een unieke en veelzijdige speler nam tijdelijk de positie van sterspeler en quarterback Drew Brees over. Dit leek de juiste beslissing, want Hill gooide een prachtige  pass van maar liefst 50 yards naar wide receiver Deonte Harris. Met een 1st & goal vanaf de 4-yard liep running back Alvin Kamara makkelijk de endzone binnen (3-10).

Bij de volgende drive kwamen de Vikings drie punten dichterbij na eem 21-yard field goal (6-10). De Saints kregen de bal terug met nog ruim twee minuten te spelen in de eerste helft. Dit was echter van korte duur: een lange pass van Brees werd gevangen door Vikings-safety Antony Harris, waardoor de Vikings nog een kans kregen om het gat te verkleinen. Hier maakten ze dan ook dankbaar gebruik van en ze scoorden een touchdown met running back Dalvin Cook (13-10). De Saints leken net voor rust nog op gelijke stand te kunnen komen, maar kicker Wil Lutz miste een 43-yard field goal.

De tweede helft stond weer in het teken van de defenses. Pas laat in het derde kwart wisten de Vikings door te breken door een paar mooie passing plays van quarterback Kirk Cousins naar Thielen. Uiteindelijk was het weer Cook die de endzone in wist te lopen voor nog een touchdown (20-10).

Het duurde tot in het vierde kwart voordat de Saints weer iets terug konden doen. Ook nu was Hill weer het middelpunt, die een 20-yards pass van Brees wist te vangen in de endzone (20-17). Deze touchdown gaf de Saints-defense duidelijk weer wat energie en vertrouwen, want de Vikings kwamen niet meer in de buurt van de redzone. Even leek het er op dat de Saints een fumble van Cook terug hadden gelopen voor een touchdown. Na een review was het echter duidelijk dat Cook al down was en werd de touchdown teruggedraaid.

Met nog 1:55 op de klok en een stand van 20-17 kregen de Saints nog één keer de bal om ten minste een field goal te scoren en een overtime te forceren. Na een snelle drive en met nog maar zeven seconden op de klok besloten de Saints om inderdaad een 49-yards field goal te kicken om een overtime af te dwingen. Lutz miste dit keer niet en met een stand van 20-20 was de tweede overtime game tijdens deze play-offs een feit.

De coin toss werd gewonnen door de Vikings, die natuurlijk besloten om hun offense het veld op te sturen. Onder leiding van Cousins wisten de Vikings een indrukwekkende drive neer te zetten. De 43-yards pass van Cousins naar, wie anders dan, Thielen resulteerde in een 1st & goal vanaf de 2-yard line. De Saints hielden goed stand tijdens de eerste twee downs, maar met 3rd & goal wist Cousins zijn tight end Kyle Rudolph te vinden in de endzone (26-20).

De Vikings wisten met deze score de Saints voor de tweede keer in drie jaar tijd uit te schakelen in de play-offs. Volgende week mogen de Vikings op bezoek bij de als eerste geplaatste San Francisco 49ers.

Saints - Vikings (Bron: YouTube)

Dakar: Zala verrast favorieten bij de auto's

Vaidatos Zala heeft verrassend de eerste Dakaretappe van 2020 op zijn naam geschreven. De Litouwer was met zijn Mini op de 319 kilometer lange proef tussen Jeddah en Al Wajh twee minuten sneller dan meervoudig winnaar Stéphane Peterhansel en Carlos Sainz.

Titelverdediger Nasser Al-Attiyah opende de proef als snelste, maar de Qatarees kreeg onderweg te maken met drie lekke banden binnen vijftien kilometer en verloor zodoende vijf minuten op Zala die naarmate de proef vorderde steeds verder naar voren kwam. Peterhansel verloor tijd door communicatieproblemen, terwijl er andere rijders waren die net als Al-Attiyah tijd verloren door lekke banden. Onder hen was Bernhard ten Brinke die desondanks naar een prachtige vijfde stek reed. Tweede Nederlander werd Erik van Loon die op dertien minuten achterstand naar de tiende tijd reed, nog net voor debutant Fernando Alonso.

Romain Dumas, die net als Alonso, al eens zegevierde in de 24 uur van Le Mans, kan tot de uitvallers gerekend worden. De bolide van de Fransman brandde onderweg uit.

Politie onderzoekt vaag schietincident in Heerlen

Rond 18.45 uur ontving de politie meerdere meldingen van een schietincident op Vrieheidepark in Heerlen. Ter plaatse werden geen gewonden aangetroffen. De politie heeft de omgeving afgezet en doet onderzoek.

Nadat de politie melding ontving van het schietincident op Vrieheidepark is ter plaatse onderzoek opgestart. Daar werden sporen aangetroffen die inderdaad wezen op een schietincident. De omgeving is afgezet en de politie doet onderzoek. In het kader van dit onderzoek komt de politie ook graag in contact met mogelijke getuigen.

Bij een ziekenhuis hebben zich enige tijd later meerdere personen gemeld die mogelijk betrokken waren bij het schietincident. Zij worden van medische zorg voorzien. Over de aard van hun verwondingen is op dit moment nog niets bekend. Hun mogelijke betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht. Daarmee is ook onderzoek in de omgeving van het ziekenhuis opgestart.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

FOK! sportfoto-onderschrift week 1

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is AtheistischFundamentalist met het volgende onderschrift: "Zeg eens eerlijk, valt het op dat ik een luier draag?"

De opgave van deze week:

Waar is Celtic-manager Neil Lennon hier mee bezig tijdens de wedstrijd tussen Celtic en Rangers FC (Pro Shots / Action Images)
Waar is Celtic-manager Neil Lennon hier mee bezig tijdens de wedstrijd tussen Celtic en Rangers FC (Pro Shots / Action Images)

Dakar: titelverdediger Price opent als snelste bij de motoren

Toby Price heeft de eerste Dakaretappe van 2020 op zijn naam geschreven. De rally wordt dit jaar in Saudi Arabië verreden waar de deelnemers een nieuw uitdagend parcours wacht. De winnaar van vorig jaar begon in de 319 kilometer tellende etappe tussen Jeddah en Wajh als beste.

Aan de streep had Price vijf seconden voorsprong op Ricky Brabec die als snelste opende. De voorsprong van de Australiër op de Amerikaan bedroeg eigenlijk iets meer dan twee minuten, maar een vastgelopen en afgescheurd roadbook zorgde voor een tijdstraf van twee minuten voor Price. Hij had het geluk dat hij Matthias Walkner, die vandaag als derde eindigde, kon volgen. Kevin Benavides en Sam Sunderland sloten de dag af op de plekken vier en vijf.

Van de Nederanders deed Paul Spierings het vandaag het beste met plek 49 met een achterstand van bijna een uur. Dat was een stuk beter dan de Fransman Willy Jobard die al na een paar kilometer met een schouder uit de kom op moest geven.

Langlaufer Bolshunov op monsterklim naar Tour de Ski-winst

Langlaufer Alexander Bolshunov heeft voor het eerst in zijn loopbaan de Tour de Ski gewonnen, de jaarlijkse etappewedstrijd op de langlaufkalender. De Rus sloeg zijn slag op de monsterlijke slotklim op de flanken van de Alpe Cermis, waar de laatste van zeven etappes eindigde.

Vooraf was duidelijk dat het om drie mannen ging: de Noorse titelverdediger en klassementsleider Johannes Høsflot Klæbo en zijn twee Russische uitdagers Bolshunov en Sergey Ustiugov, die op respectievelijk één en vijftien seconden in het klassement stonden. Twee andere Noren waren als rasklimmers de favorieten voor de etappezege: Simen Hegstad Krüger en Sjur Røthe, die met een enorme dag mogelijk nog richting het podium zou kunnen.

Dankzij sprinter Gleb Retivykh werd het tempo door de Russen al flink opgeschroefd in de vlakke aanloop, waarna Denis Spitsov, Ustiugov en Bolshunov het op de klim overnamen. Krüger en Røthe gingen er inderdaad al vrij vroeg vandoor, maar het meest belangrijke gebeurde achter hen: Klæbo moest lossen en niet zo'n beetje ook. Al snel was duidelijk dat hij geen rol van betekenis meer zou spelen in de strijd om de winst, die dus tussen de Russen ging.

Het was wachten op een aanval van oud-winnaar Ustiugov, maar de grote en jongere Bolshunov gaf geen krimp. Op de monsterlijk steile stukken bleef hij bij en in de laatste kilometer gaf hij Ustiugov de genadeklap door er zelfs vandoor te gaan. Krüger pakte de winst, want Røthe moest lossen en nam genoegen met plek twee, Bolshunov finishte als derde en pakte zo de eindzege in de Tour de Ski, voor de als vijfde gefinishte Ustiugov en Klæbo, die op anderhalve minuut van de winnaar als 21e binnen kwam.

De mannenwedstrijd (Bron: YouTube)

Duitse bobsleeërs pakken 1-2-3'tje, 1-2-3'tje en 1-2'tje

De World Cup bobsleeën is dit weekeinde neergestreken in het Duitse Winterberg. Daar stond één wedstrijd voor de vrouwen op het programma en twee voor de mannen, beiden in de viermansbob en de tweede daarvan deed tevens dienst als EK.

Op dag één ging de winst naar de ploeg van de Duitse piloot Francesco Friedrich. Hij zette een geweldige tweede run neer en ging daarmee voorbij aan de slee van landgenoot Nico Walther, die voor het eerst in zijn leven níet in een FES-slee naar beneden ging. Dat deed Friedrich voor het eerst juist wel en Walther's Stampfer-slee bleek net wat te langzaam: hij verloor met 0,20 seconden.

De Let Oskars Kibermanis completeerde met zijn ploeg het podium op 0,40 seconden, waarmee hij op één honderdste van een seconde een Duits podium voorkwam - Johannes Lochner werd vierde. Ivor de Bruin, Janko Franjic, Joost Dumas en Dennis Veenker eindigden als gedeeld zestiende.

Walther kwam er in de tweede wedstrijd net niet echt aan te pas, hoewel hij wel keurig derde werd. Friedrich stond dit keer na één run op de eerste plek, maar ook nu werden de rollen omgedraaid: ondanks een fout in het laatste stuk pakte Lochner de snelste tijd en Friedrich eindigde er 0,02 seconden achter, wat een Duits 1-2-3'tje opleverde. De Bruin eindigde nu als zeventiende, wat neerkwam op een dertiende plek op het EK.

De vrouwenwedstrijd leverde niet geheel verrassend - zeker op een eigen baan - een volledig Duits podium op. Stephanie Schneider stond na één run bovenaan en met de pas 19-jarige remster Kira Lipperheide hield ze wereld- en olympisch kampioene Mariama Jamanka en remster Annika Drazek welgeteld 0,040 seconden achter zich.

De jonge Laura Nolte maakte met remster Debora Levi haar World Cup-debuut, stond tweede na run één en eindigde uiteindelijk op 0,13 seconden op een uiterst knappe derde plek. Een dillemma voor het Duitse team, want mededebutante Kim Kalicki haalde dit seizoen ook al podiumplaatsen, terwijl er maar drie plekken per wedstrijd zijn per land.

Liverpool schakelt aartsrivaal uit in FA Cup dankzij wonderschot van Jones

Liverpool heeft zondagavond ten koste van Everton de volgende ronde van de FA Cup bereikt. De B-keus van the Reds had het in de eerste helft moeilijk tegen de aartsrivaal, die bij diverse grote kansen op doelman Adrián stuitten. In de 71ste minuut besliste de achttienjarige Curtis Jones de wedstrijd met een absolute wereldgoal: 1-0. Het was de eerste treffer van Jones in dienst van Liverpool.

Manager Jürgen Klopp van Liverpool besloot om bijna al zijn vaste waarden te sparen en met een B-team aan te treden. Ten opzichte van de laatste Premier League-wedstrijd speelden alleen James Milner en Joe Gomez en zo ontstond ruimte in de basis voor jongelingen als Curtis Jones en Harvey Elliott.

Ook maakte de van Red Bull Salzburg overgenomen Takumi Minamino zijn debuut, terwijl de Nederlandse rechtsback Ki-Jana Hoever het hele duel op de bank bleef bij the Reds.

Al in de zesde minuut bracht Liverpool-keeper Adrián prachtig redding op een volley van Dominic Calvert-Lewin. Binnen het kwartier volgde de tweede grote kans voor Everton.

De kopbal van de volledig vrije Mason Holgate ging echter recht op Adrián af. Na een klein half uur redde de Spaanse goalie knap op een inzet van Richarlison.

Vlak voor rust kreeg Liverpool zijn eerste grote kans van de wedstrijd, met opnieuw een hoofdrol voor een doelman: Jordan Pickford van Everton hield de poging van Divock Origi fraai uit het doel.

De tweede helft begon beduidend minder spectaculair. Kansen voor beide ploegen bleven lange tijd uit, totdat Curtis Jones de Liverpool-fans op Anfield in de 71ste minuut in vervoering bracht.

De jonge vleugelspits ontving de bal op de rand van de zestien en vond met een werkelijk schitterende curve precies de verre kruising: 1-0. Na het wonderdoelpunt probeerde Everton nog aan te zetten, maar Liverpool bleef vrij moeiteloos op de been.

 

De Graaf na beslissende leg door op BDO WK; Mandigers uitgeschakeld

Wisselend Nederlands succes op dag twee op het wereldkampioenschap bij de BDO. Aileen de Graaf wist haar eerste duel te winnen, terwijl Willem Mandigers meteen onderuit ging.

De Graaf plaatste zich ternauwernood voor de kwartfinales. De speelster uit Bunschoten moest een beslissende leg spelen tegen Kirsty Hutchinson, maar wist deze met een vijftiendarter naar zich toe te trekken. In de strijd om een plek bij de laatste vier staat De Graaf tegenover het vijftienjarige talent Beau Greaves.

Mandigers mocht het toernooi vanaf de tweede ronde instromen, maar verloor net als vorig jaar van Michael Unterbuchner. De Duitser zegevierde met 3-1 in sets en plaatste zich voor de laatste zestien. 

Uitslagen BDO WK - zondagmiddag
Wayne Warren (92.75) 3-2 (91.11) Justin Thompson (R2)
Joe Chaney (86.27) 2-3 (86.22) Ben Hazel (R1)
Aileen de Graaf (72.99) 2-1 (70.15) Kirsty Hutchinson (R1 dames)
Willem Mandigers (94.16) 1-3 (89.71) Michael Unterbuchner (R2)

Avondsessie (vanaf 20:00 uur - live op Eurosport)
Andreas Harrysson v John O’Shea (R1)
Deta Hedman v Laura Turner (R1 dames)
Paul Hogan v Brian Raman (R1)
Martijn Kleermaker v Gino Vos (R2)

Kamermeerderheid tegen vuurwerkverbod slinkt snel

Nadat eerder burgemeesters Jan van Zanen van de stad Utrecht en Johan Remkes van Den Haag zich al voor een vuurwerkverbod uitspraken, lijkt nu ook de Tweede Kamer overstag te gaan. Tot 2019 was er nog een ruime meerderheid tegen een vuurwerkverbod, maar die meerderheid slinkt met het ingaan van het jaar 2020 snel.

GroenLinks en de Partij voor de Dieren waren de traditionele partijen voor een vuurwerkverbod, maar nu voegen D66, Christen Unie, 50Plus en SGP zich bij die groep. Volgens dagblad AD twijfelt de PvdA nog en zijn bij de SP, VVD en CDA interne discussie gaande over dit onderwerp.

De laatste twee partijen storen zich vooral aan de wetteloosheid die lijkt te heersen rond de jaarwisseling. De mogelijkheid en vrijheid om vuurwerk af te steken staat, volgens bronnen binnen die partijen, niet meer in verhouding tot de groeiende schade aan auto's, containers, etcetera. De aanvallen tegen handhavers en hulpverleners worden dan nog niet meegenomen in de discussie.

De schatting is dat er nu 59 zetels voor een vuurwerkverbod zouden stemmen. Zodra de SP of het CDA zich daarbij zal voegen, komt een kamermeerderheid voor een 'handhaafbaar vuurwerkverbod' in zicht.

De leider van de D66, Rob Jetten, riep het kabinet al op om vooral te luisteren naar de burgemeesters die het zat zijn dat hun stad en inwoners elk jaar weer grote schade oplopen.

Petitie voor vuurwerkverbod
Eerder werd een vuuwerkverbod al massaal door het volk getekend. Meer dan 10.000 handtekeningen per dag stroomden binnen bij het vuurwerkmanifest, die in het leven werd geroepen door een aantal traumachirurgen die zich zorgen maakten over het groeiende aantal slachtoffers van vooral legaal vuurwerk.

Teken de petitie hier.

Spurs niet voorbij Middlesbrough; Cocu stunt met Derby County tegen Crystal Palace

Tottenham Hotspur is er zondagmiddag niet in geslaagd om voorbij Middlesbrough te komen in het toernooi om de FA Cup. De ploeg van manager José Mourinho kwam zelfs op achterstand tegen de nummer zestien van de Championship en gaat dankzij een treffer van Lucas Moura op herhaling tegen Boro. Het Derby County van Phillip Cocu zorgde tegelijkertijd voor een stunt door Premier League-tegenstander Crystal Palace uit te schakelen, terwijl Chelsea af wist te rekenen met Nottingham Forest.
 
Middlesbrough - Tottenham Hotspur 1-1
Mourinho koos er vier dagen na de nederlaag tegen Southampton voor om met een sterk elftal aan te treden voor de wedstrijd in de FA Cup. Harry Kane ontbrak weliswaar vanwege een blessure, maar onder meer Heung-Min Son, Dele Alli en Christian Eriksen begonnen gewoon aan de aftrap in het Riverside Stadium.
 
De bezoekers speelden desondanks een moeizame eerste helft en via een gevaarlijke kopbal van Dael Fry was de enige grote kans voor de rust ook voor Middlesbrough. Paulo Gazzaniga had echter een antwoord op deze inzet, waardoor er met een gelijke stand gerust werd.
 
Vijf minuten na de hervatting van de wedstrijd was het echter alsnog raak toen Tottenham de bal verspeelde op het middenveld en Ashley Fletcher alleen opdook voor het doel. Gazzaniga slaagde er nog wel in om een voet tegen de bal te krijgen, maar moest toch een doelpunt incasseren.

The Spurs gingen daarna in de achtervolging en kwamen met nog een halfuur te gaan via Lucas Moura op gelijke hoogte. In de slotfase volgde een ware omsingeling van het doel van Middlesbrough, dat in doelman Tomás Mejías echter een uitblinker kende.
 
Doordat de sluitpost erin slaagde om zijn goal verder schoon te houden, moeten de twee ploegen op herhaling in Londen.
 
Crystal Palace - Derby County 0-1
De bekerstunt van het elftal van Cocu, met een basisplaats voor Wayne Rooney, kreeg na ruim een halfuur spelen op Selhurst Park gestalte. Chris Martin rondde van dichtbij beheerst af, na een uitstekende voorzet vanaf de zijkant van Jayden Bogle.
 
Palace kon weinig uitrichten in aanvallend opzicht en bij de spaarzame kansen voor the Eagles stond Derby-doelman Kelle Roos goed opgesteld. Halverwege de tweede helft moest de thuisploeg verder met tien man, nadat Luka Milivojevic met een rode kaart was weggestuurd na een check van de VAR. De verdediger was betrokken bij een incident met Tom Huddlestone, die een gele kaart kreeg voorgehouden. Derby kwam in de slotfase niet meer in de problemen en mag zich derhalve opmaken voor een vervolg in de FA Cup.
 
Chelsea - Nottingham Forest 2-0
Chelsea, dat met het geel-blauwe tenue aandacht schonk aan de eerste eindzege van de FA Cup in 1970, kwam al na acht minuten op voorsprong. Callum Hudson-Odoi trok vanaf de zijkant naar binnen en liet doelman Jordan Smith kansloos met een schuiver in de korte hoek.
 
Nottingham Forest leek halverwege de eerste helft een strafschop te krijgen toen Alex Mighten werd neergehaald. De aanvaller stond kort daarvoor echter minimaal buitenspel, waardoor de penalty op aanraden van de VAR werd geschrapt.
 
Na ruim een half uur spelen verdubbelde Chelsea de voorsprong in de persoon van Ross Barkley. Smith redde nog op het schot van Hudson-Odoi, maar was kansloos op de rebound van de middenvelder.
The Blues, voor het laatst winnaar van het bekertoernooi in 2018, speelden het duel op Stamford Bridge professioneel uit en staan in de vierde ronde van de FA Cup.
 
Overige uitslagen:
Bristol Rovers - Coventry City 2-2
Burton Albion - Northampton Town 2-4
Charlton Athletic - West Bromwich Albion 0-1
Crewe Alexandria - Barnsley 1-3
Queens Park Rangers - Swansea City 5-1
Sheffield United - AFC Fylde 2-1

Van der Poel en Alvarado ook de beste op universiteit van Brussel

Mathieu van der Poel heeft de voorlaatste wedstrijd van de DVV-trofee gewonnen. Op het terrein van de universiteit van Brussel was de veldrijder zondag opnieuw oppermachtig. Net als haar mannelijke teamgenoot begint Ceylin del Carmen Alvarado ook een dominante factor in het veldrijden te worden. De Rotterdamse won in Brussel haar achttiende wedstrijd van het seizoen.
 
Na twee ronden leek Van der Poel 'ribbedebie' te zijn maar een stuurfout met een val als gevolg bracht de spanning terug in de wedstrijd. Corné van Kessel en de ploeggenoten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout sloten opnieuw aan bij Van der Poel. Halverwege de wedstrijd verhoogde Van der Poel opnieuw het tempo en nu was de Nederlander wel definitief vertrokken voor een solo naar de finish. In de strijd voor de tweede plaats was Iserbyt de meerdere van Van Kessel.
 
Bij de vrouwen was het net als vaker dit seizoen opnieuw een duel tussen Alvarado en Annemarie Worst. Worst leek de betere van de twee Nederlandse veldrijdsters maar in de slotronde maakte ze een fout op het wasbord en kwam ten val. Alvarado profiteerde en boekte haar achttiende zege uit dertig wedstrijden. De regerend wereldkampioene Sanne Cant werd derde.
 
Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Corné Van Kessel (NED)
4. Michaël Vanthourenhout (BEL)
5. Jens Adams (BEL)
6. Tom Meeusen (BEL)
7. Tim Merlier (BEL)
8. Gianni Vermeersch (BEL)
9. Lars van der Haar (NED)
10. Vincent Baestaens (BEL)
 
Uitslag vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Sanne Cant (BEL)
4. Anna Kay (GBR)
5. Katie Compton (USA)
6. Manon Bakker (NED)
7. Marion Norbert Riberolle (FRA)
8. Eva Lechner (ITA)
9. Ellen Van Loy (BEL)
10. Alice Maria Arzuffi (ITA)

Technisch directeur Allach vertrekt bij Vitesse

Vitesse neemt definitief afscheid van technisch directeur Mohammed Allach, zo maakt de Arnhemse club zondagmiddag wereldkundig. De 'td' had zich eind december ziekgemeld omdat hij het niet eens was met de aanstelling van Edward Sturing als nieuwe hoofdtrainer. Hoofd scouting Marc van Hintum neemt voorlopig de honneurs waar als technisch directeur van Vitesse.

"Ik heb eind 2019 de balans opgemaakt waar ik sta en hoe ik verder wil gaan met mijn loopbaan", verklaart Allach zijn tussentijdse vertrek bij Vitesse. "Na zo'n overweging vind ik dat je eerlijk naar elkaar moet zijn en dan samen een beslissing moet nemen die zowel het beste is voor de club als voor mijzelf. Vitesse is een waanzinnig mooie club, met enorme potentie en waar ontzettend veel prettige en kundige mensen werken. Ik wens iedereen binnen en rondom de club dan ook veel succes toe."

Allach was tussen 2013 en 2017 ook al technisch directeur van Vitesse en keerde in maart 2019 in deze hoedanigheid terug in GelreDome. "Zeker op de sleutelposities binnen de club hoop je op stabiliteit en continuïteit", aldus algemeen directeur Pascal van Wijk. "We betreuren daarom het vertrek van Mo , maar tegelijkertijd zijn we blij dat Marc van Hintum bereid is de taken tijdelijk over te nemen."

Van Wijk vertrouwt op de kwaliteiten van 'clubman' Van Hintum. "Hij kent de ins en outs van de club en weet wat er van hem gevraagd wordt in de functie van interim-technisch directeur. De focus komt allereerst te liggen op de winterse transferperiode. Daarna gaan we zorgvuldig op zoek naar een nieuwe technisch directeur."


Schulting en Roes naar titel op NK shorttrack

Suzanne Schulting is in Leeuwarden Nederlands kampioen shorttrack geworden. Bij de mannen was de titel verrassend voor Sven Roes.
 
Met winst in de finales van alle drie de afstanden was Schulting oppermachtig. Op de 500 meter en 1.500 meter werden Yara van Kerkhof en Rianne de Vries tweede en derde. Op de 1.000 meter was er een tweede plaats voor De Vries. Lara van Ruijven werd daarin derde. Voor de 22-jarige Schulting is dit na 2017 de tweede Nederlandse titel.
 
Bij de mannen versloeg Roes op de 1.500 meter verrassend Daan Breeuwsma. Friso Emons finishte als derde. Breeuwsma won wel op de 1.000 meter. Achter de regerend Nederlands kampioen werden Roes en Emons tweede en derde. De 500 meter werd gewonnen door Dylan Hoogerwerf, voor Itzhak de Laat en Jens van 't Wout.  De beslissende superfinale over 3.000 meter werd gewonnen door Van 't Wout. De tweede plaats van Roes was genoeg voor zijn eerste de Nederlandse titel. Hoogerwerf finishte als derde.
 
Eindklassement NK vrouwen
1. Suzanne Schulting
2. Rianne de Vries
3. Lara van Ruijven
4. Xandra Velzeboer
5. Yara van Kerkhof
6. Gioya Lancee
 
Eindklassement NK mannen
1. Sven Roes
2. Daan Breeuwsma
3. Dylan Hoogerwerf
4. Jens van 't Wout
5. Itzhak de Laat
6. Friso Emons
 
De Nederlands kampioenen shorttrack. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
De Nederlands kampioenen shorttrack. (PRO SHOTS/Erik Pasman)

De komende week weer veel speedruns in Games Done Quick

Ben je fan van speedruns? Dan is er weer een gouden week in aantocht. Om 18:00 uur vanavond, een kleine twintig minuten dus, begint Awesome Games Done Quick 2020. Veel speedrunners zijn samengekomen om geld in te zamelen voor de Prevent Cancer Foundation.

De speedruns worden non-stop gespeeld en gaan door tot volgende week zondag. Via Twitch is live mee te kijken, de speedruns worden ook allemaal op het YouTube-kanaal geüpload. Je kunt ook hieronder kijken, mocht je dat willen natuurlijk.

Johaug met machtsvertoon naar Tour de Ski-zege

Langlaufster Therese Johaug heeft met groot vertoon van macht de Tour de Ski gewonnen. De Noorse, winnares in 2014 en 2016, was met afstand de beste in de slotetappe: tien kilometer in vrije stijl, met de slotklim op de monsterlijke Alpe Cermis.

Johaug had vooraf de leiding in het klassement al in handen, maar de verschillen waren ongewoon klein: landgenote Astrid Uhrenholdt Jacobsen stond op drie seconden, de Russische Natalia Nepryaeva op veertien seconden en Johaug's landgenotes Ingvild Flugstad Østberg en Heidi Weng stonden op 23 en 47 seconden.

Bijna gelijk na het begin van de gigantisch zware klim moest Jacobsen afhaken, terwijl Johaug met Weng in haar kielzog een gat sloeg. Weng moest lossen, Johaug stoomde onverstoord door en kwam geen moment meer in gevaar: ze won met vijftig seconden voorsprong op Weng, die Østberg en Nepryaeva nog wel net achter zich kon houden.

Østberg en Nepryaeva streden om de tweede plek, waarbij de Russische in de slotfase leek te moeten lossen. Ze beet zich echter nog één keer vast, hield de schade beperkt tot drie seconden en sloot de Tour de Ski zo als tweede af, voor Østberg.

De vrouwen (Bron: YouTube)

'Juwelier Willemsparkweg te Amsterdam overgoten met ammoniak tijdens overval'

De juwelier aan de Willemsparkweg te Amsterdam die afgelopen vrijdag is overvallen, is tijdens het incident gewond geraakt nadat de dader haar had overgoten met een bijtende stof, waarschijnlijk ammoniak.

Het slachtoffer vertelt aan De Telegraaf dat de dader die bewuste middag direct bij binnenkomst zijn pistool tevoorschijn haalde.

Volgens de juwelier vroeg de overvaller gelijk naar de inhoud van de kluis, maar toen zij aangaf dat niet te hebben, werd hij woedend en nam hij haar mee naar de ruimte met het toilet.

Zware mishandeling
Buiten het zicht van de straat werd de eigenaar geslagen, vastgebonden met tiewraps en overgoten met ammoniak. 'Hij pakte zijn pistool en zei dat hij me dood zou maken als ik zou bewegen', vertelt het slachtoffer aan de krant.

In het begin begrijpt ze niet wat er gebeurt, maar al snel merkt ze dat ze is overgoten met een zeer bijtende stof. Het slachtoffer loopt hierdoor onder andere brandwonden op in haar gezicht.

Beroving
De vrouw moet van de dader al haar bezittingen afdoen en meegeven. 'Hij heeft zo veel meegenomen. Alle sieraden zijn ook echt diamant en echt goud, en vrijwel alles is weg.

Wel zijn alle sieraden gemerkt met CM. 'Ze moeten dus te traceren zijn als iemand ze wil doorverkopen', aldus de eigenaar.

Buit
De politie bevestigt aan AT5 dat de vrouw is overgoten met een bijtende stof, maar kan niets melden over de precieze buit van de overval.

Er is nog niemand aangehouden voor de overval op de juwelier. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. 

Australische premier niet geliefd in binnen- en buitenland

Terwijl in Australië al het een en ander in brand stond, ging premier Morrison gewoon op vakantie op Hawaï. Dit werd hem niet in dank afgenomen. In het bijzonder omdat hij eerder niet naar de brandweer heeft geluisterd die smeekte om een beter beleid en meer materieel om de toen nog komende branden te kunnen blussen. Het kwam zelfs zover dat de brandweerleiding nog weigerde met de regering te overleggen, zoals normaal is voor het jaarlijkse bosbrandenseizoen...

De bosbranden zijn nu dan ook heftiger dan ooit, en vermoed wordt dat het ergste nog moet komen. Brandweermannen en -vrouwen zijn doodop door de ruim 16 uur-diensten zonder pauze. Brandweermannen en -vrouwen voelen zich dan ook vrij om de premier publiekelijk flink de wacht aan te zeggen.

Intussen wordt de premier ook geweigerd als spreker op het komende klimaatoverleg in het VN-hoofdkwartier in New York. Dit heeft niets te maken met het beleid van de brandbestrijding maar met het feit dat Australië de koolmijn-industrie steunt. Hiermee komt Australië in een rijtje andere landen die ook niet mogen spreken vanwege de steun aan de koolmijn-industrie zoals Japan en Zuid-Afrika. Daarnaast zijn landen als Brazilië, de Verenigde Staten en Saudie-Arabië uitgesloten omdat zij kritiek hebben op het klimaatakkoord van Parijs.

Dat de premier toch al niet van plan was om zelfs maar te gaan luisteren, ondanks hij in de VS is ten tijde van de top, maar om een officieel bezoek aan Trump te brengen, komt hem ook op flinke kritiek te staan in Australië.

FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day'

Op Fat Cat Day roept FNV de veertien meest invloedrijke ceo’s op om zich uit te spreken voor een hoger minimumloon. Op Fat Cat Day, over komen waaien uit Engeland, hebben kortweg gezegd de meest invloedrijke CEO's al evenveel verdiend als iemand met een minimumloon in een heel jaar.

De FNV voerde vandaag actie in Amsterdam. Veertien mensen in kattenpakken (iedere kat staat voor een ceo) liepen in optocht van het Centraal Station naar Beursplein. Daar is een expositie over de 14 meest invloedrijke ceo’s van Nederland.

Zakaria Boufangacha, lid dagelijks bestuur FNV: ‘Het is de hoogste tijd dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen om winsten eerlijker te verdelen en een stijging van de lonen te realiseren. Ook kan de politiek niet meer lijdzaam toekijken hoe werkenden moeten knokken om een loonstijging af te dwingen bij hun werkgever.'

FNV bouwt via de Voor14 campagne aan een beweging voor een eerlijke verdeling en een daarbij horend minimumloon van 14 euro per uur. Eerder bleek uit onderzoek dat FNV samen met Totta Research heeft gedaan, dat een grote meerderheid in Nederland voor de verhoging van het minimumloon is.

FOK! was erbij en maakte een paar foto's.

FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )
FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )
FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )
FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )
FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )
FNV voert actie voor hoger minimumloon op 'Fat Cat Day' (Foto: FOK! / DJMO )

'Zoekend Barcelona verkoos Boateng boven 'ongepolijste' Haaland'

Barcelona zocht een jaar geleden op de transfermarkt naar een spits die als back-up kon dienen voor Luis Suárez. Aangezien de Catalanen zich er al bij neer hadden gelegd dat grote namen niet haalbaar zouden zijn, en zij niet van plan waren om een grote transfersom op tafel te leggen, werd er uiteindelijk voor gekozen om Kevin-Prince Boateng voor een halfjaar te huren van Sassuolo. AS weet zondag echter te melden dat Barça ook voor Erling Braut Haaland had kunnen kiezen.

De nu negentienjarige spits speelde destijds nog voor het Noorse Molde FK, waar hij in het afgelopen seizoen 12 doelpunten wist te produceren in 25 wedstrijden. Haaland stond destijds volgens de berichtgeving op de radar bij Barcelona en de club zou het talent zelfs aangeboden hebben gekregen.

De Spaanse grootmacht achtte Haaland echter te onervaren en ‘ongepolijst’ om al in huis te halen en opteerde er daarom voor om Boateng aan te trekken. Het dienstverband van de huidige aanvaller van Fiorentina liep niet uit op een succes: in vier officiële wedstrijden namens Barcelona wist hij niet te scoren en leverde hij ook geen assists.

Haaland maakte op zijn beurt afgelopen zomer voor 5 miljoen euro de overstap naar Red Bull Salzburg, waar hij in de eerste seizoenshelft 29 doelpunten maakte in 27 optredens. Hier zal het ook bij blijven, aangezien Borussia Dortmund onlangs besloot om te voldoen aan de in zijn contract opgenomen afkoopsom van twintig miljoen.

Politie veegt Den Haag CS leeg na uit de hand gelopen feest, NS zet extra trein in voor overlastgevers

Meerdere agenten zijn zaterdagavond bekogeld met stenen nadat er ongeregeldheden uitbraken bij een uit de hand gelopen event aan de Wegastraat in Den Haag. Vier agenten raakten hierbij gewond. Bij de ongeregeldheden zijn vier personen aangehouden.

Rond middernacht kwam de melding dat er onrust was ontstaan bij een evenement. Een groep van naar schatting 100 personen wilde zonder entreebewijs of fouilleren een feest betreden. Toen zij het feest binnendrongen heeft de beveiliging besloten het event te beëindigen en de zaal te ontruimen. De bezoekers met kaartje werden hierdoor boos en weigerden de locatie te verlaten.

Na de melding was de politie snel ter plaatse, een groep van ongeveer 100-150 personen wilde de locatie niet verlaten en keerde zich tegen de politie. Er werden vernielingen gepleegd en er werd met stenen en andere voorwerpen naar agenten gegooid. Hierbij raakten vier agenten licht gewond, een van hen is ter plaatste door de ambulance gecontroleerd. Deze agenten doen aangifte.

Om de orde terug te krijgen stelde de politie een linie op om de bezoekers te verwijderen, in samenwerking met de bereden politie. Door de hondensurveillance werden er honden ingezet. Daarbij werd een verdachte later, nadat deze in zijn been werd gebeten, per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. In totaal zijn vier personen aangehouden, zij zitten vast. Het rechercheonderzoek is in volle gang, meerdere aanhouding worden dan ook niet uitgesloten.

Een deel van de weggestuurde bezoekers bleef rond Den Haag Centraal hangen. Daar vandaan rijden geen nachttreinen. Om de bezoekers buiten het station te houden hebben meerdere agenten op linie de hal van Den Haag Centraal geblokkeerd. In overleg met NS is een extra trein ingezet voor deze groep, deze vertrok van Holland Spoor onder begeleiding van de politie.

'Manchester United biedt 53 miljoen euro én Lingard voor Maddison'

Manchester United bereidt achter de schermen een formeel bod op James Maddison voor, zo schrijven Engelse media zondag. De middenvelder annex Engels international van Leicester City is naar verluidt het absolute nummer één doelwit van manager Ole Gunnar Solskjaer, al is het onwaarschijnlijk dat het tot een winterse transfer komt.

De media in Engeland claimen een naderend bod van 53 miljoen euro én Jesse Lingard, in ruil voor de diensten van Maddison. Leicester City zal waarschijnlijk geen medewerking verlenen aan het winterse vertrek van de 23-jarige middenvelder, daar de ploeg van manager Brendan Rodgers grote kans maakt om bij de eerste vier in de Premier League te eindigen. De voorsprong op de nummer vijf, nota bene Manchester United, bedraagt veertien punten.

Maddison moet de eerste bouwsteen van 'het nieuwe Manchester United' worden, zo klinkt het. Solskjaer ziet in de middenvelder met 'zijn honger en talent' een aanwinst voor zijn team en is bereid om Lingard tegelijkertijd uit te zwaaien. Laatstgenoemde kwam in het voorbije kalenderjaar niet tot een doelpunt of een assist in de Premier League en speelde afgelopen zomer in het toernooi om de Nations League zijn allerlaatste A-interland.

Het is maar de vraag of Maddison een zomerse transfer naar Manchester United ziet zitten als Leicester City zich voor de Champions League kwalificeert en the Mancunians weer veroordeeld worden tot het spelen van Europa League-voetbal. Het kan op financieel gebied echter een aantrekkelijke optie zijn: Manchester United zou bereid zijn om zijn huidige weeksalaris van 65.000 euro bijna te verdriedubbelen naar 175.000 euro.

Het valt niet uit te sluiten dat Leicester City en Maddison in de tussentijd aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. De verrassende nummer twee van de Premier League zou in dat geval de financiële verhoudingen binnen de spelersgroep moeten veranderen. Op dit moment zijn Jamie Vardy en Kasper Schmeichel met respectievelijk 165.000 en 150.000 euro per week de absolute grootverdieners van the Foxes .

Chinezen waren niet blij met Nederlandse nieuwjaarsboodschap

De nieuwjaarsboodschap die de Nederlandse Ambassade in China de wereld instuurde viel niet goed bij de Chinezen. De boodschap benadrukte het belang van mensenrechten, waaronder vrijheid van religie. De boodschap bevatte ook een link naar de uitspraak van een Chinese rechtbank waarin een christelijke pastoor veroordeeld werd voor het ondermijnen van de staat. De betreffende pastoor organiseerde ondergrondse kerken en had kritiek op het regime.

In de reacties vroegen Chinezen zich af of religie in Nederland zich in politiek kan mengen. En of we wel weten wie China is en wat wij denken voor te stellen in de wereld, want zij zijn tenslotten wel een van de 5 permanente leden van de veiligheidsraad...

De ambassade zei in een reactie tegen Quartz dat de nieuwjaarsboodschap een logische is voor een Nederlandse ambassade omdat er in de Nederlandse grondwet staat dat de Nederlandse regering op moet komen voor de internationale rechtsorde.

China heeft de universele verklaring voor de rechten van de mens ondertekend, al was dit nog wel voordat de communistische partij het land middels een burgeroorlog overnam.

Zes doden in Zuid-Tirol nadat dronkelap op groep toeristen inrijdt

Afgelopen nacht zijn zes, waarschijnlijk Duitse, toeristen omgekomen in het Italiaans-Oostenrijkse grensgebied nadat een auto op een groep van 17 personen in is gereden. Dat gebeurde rond 01:00 uur in het dorpje Luttach im Ahrntal, gelegen in een wintersportgebied. 

Zes van hen overleden ter plekke, de rest van de groep raakte (zwaar) gewond. De chauffeur van de auto raakte ook gewond. De gewonden zijn verdeeld over ziekenhuizen in Zuid-Tirol en Innsbruck. De doden moeten nog geïdentificeerd worden, slechts enkele personen uit de groep hadden hun identiteitspapieren bij zich. 

Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, en of de slachtoffers bijvoorbeeld naast of op de weg hebben gelopen, maar vooralsnog gaat de politie in Bozen, de hoofdstad van de Duitstalige regio, uit van een ongeluk. Bij het drama waren 160 hulpverleners in touw. 

Update 12:10 uur
Met dank aan Gombro die ons weet te melden dat de dader een 27-jarige man is die onder invloed van alcohol op de groep Duitsers inreed toen zij na een discobezoek onderweg terug naar hun hotel gingen. Het gaat om een reisgroep, de slachtoffers zijn tussen de 19 en 21 jaar. De bestuurder is inmiddels gearresteerd

Dit keer in Dragon Ball Z: Kakarot

Uitgever Bandai Namco en ontwikkelaar CyberConnect2 hebben een nieuwe trailer voor Dragon Ball Z: Kakarot uitgebracht met de titel "This Time on Dragon Ball Z: Kakarot."

Dragon Ball Z: Kakarot neemt spelers mee naar bekende en onbekendere Dragon Ball Z-verhaallijnen, laat ze hun vrienden ontmoeten, vechten tegen hun vijanden, en onthult enkele langlopende mysteries in de meest uitgebreide vertelling van het leven van Goku (de Saiyan bekend als Kakarot).

Dragon Ball Z: Kakarot komt 17 januari uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Doe jij al mee met de FOK!-fotowedstrijd?

Er is een vers nieuw jaar aangebroken en dus is er ook weer een verse nieuwe wedstrijd in ons foto-forum van start gegaan. Het thema van deze maand laat zich raden: NIEUW!

Fotowedstrijd januari 2020 : Nieuw

 
Meedoen is heel gemakkelijk: je maakt een foto en die mail je naar fotowedstrijd@fok.nl onder vermelding van je username. Inzenden kan tot de 21e van de maand, daarna kan het stemmen beginnen en aan het eind van de maand wordt de winnaar bekend gemaakt. De volledige spelregels vind je hier! 
 
Afbeelding ter illustratie (Pixabay)
Afbeelding ter illustratie (Pixabay)

Politie zoekt getuigen steekincident Oostzaan

Zaterdagavond werd bij de politie een melding gedaan van een steekincident in een woning op de Draaikolk in Oostzaan. De politie trof een gewonde 19-jarige jongeman aan. Hij bleek gestoken te zijn na een conflict met een bezoeker in de woning.

Deze is na de steekpartij weggevlucht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de verdachte. Het 19-jarige slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie doet onderzoek en heeft inmiddels meerdere getuigen gesproken, die in de woning aanwezig waren.

Niet alle bezoekers waren echter nog aanwezig, toen de politie in de woning kwam en daarom roept de politie die getuigen op om zich alsnog te melden bij de districtsrecherche in Zaandam via tel.nr. 0900-8844.

Fun met Funda #179 - Budgetwoning in Dieren

In Dieren, aan de Zutphensestraatweg vinden we deze halfvrijstaande monumentale woning. Volgens de makelaar op Funda gaat het om een 'afmaker' in plaats van een opknapper. Het huis wordt verkocht aan de hoogste bieder voor een vanafprijs van slechts 50.000 euro. Let wel op: je betaalt daarnaast nog wel 5.100 euro erfpacht per jaar. Daarvoor krijg je drie kamers, waarvan twee slaapkamers, een ruime vliering en flinke kelder. Ook zijn er een toilet en badkamer met ligbad en tweede toilet aanwezig. 

Als we de foto's bekijken niet echt heel veel bijzonders, maar toch heeft dit optrekje wel iets, zeker voor deze prijs. De makelaar: "Dit is een monumentale woning met karakter en allure. Veel nieuwe bouw is praktisch, energiezuinig en heeft ongeveer net zoveel karakter en uitstraling als een koude pannenkoek. De Zutphensestraatweg 83 heeft een smoel. Het is gemaakt in een tijd dat huizen nog karakter meekregen bij de bouw."

Op 18 en 19 januari is de woning te bezichtigen, op 20 januari zal bekend worden wie het hoogste bod heeft uitgebracht.

Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)

Domme rode kaart Frenkie de Jong wordt Barcelona fataal in Catalaanse derby

Barcelona is zijn voorsprong op Real Madrid zaterdagavond kwijtgeraakt. De ploeg van trainer Ernesto Valverde leek op weg naar een overwinning bij Espanyol, maar na een knullige rode kaart voor Frenkie de Jong werd de zege uit handen gegeven: 2-2. De voorsprong die dankzij een doelpunt en prachtassist van Luis Suárez op het scorebord was gezet werd daarmee tenietgedaan.

Barça startte met Neto als doelman, omdat Marc-André ter Stegen vanwege een knieblessure moest afhaken. Barça had vanaf het begin moeite om openingen te vinden tegen het agressief spelende Espanyol. In de 23ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, toen David López bij een vrije trap vanaf de zijkant volledig over het hoofd werd gezien en knap binnen kopte: 1-0.

Pas in de slotfase van het eerste bedrijf kreeg Barcelona zijn eerste kansen. Eerst stuitte Messi na een fraaie actie op doelman Diego López, terwijl Luis Suárez met buitenkant rechts de paal trof.

Met het inbrengen van Arturo Vidal direct na rust werd Barcelona sterker. In de vijftigste minuut leidde dat tot de gelijkmaker van Suárez, die een lage voorzet van Jordi Alba met succes ineens richting het doel van Espanyol verlengde: 1-1. Negen minuten daarna was het opnieuw raak. Suárez gaf met de buitenkant van zijn schoen een fenomenale assist op Vidal, die vernietigend raak kopte: 1-2.

Suárez had daarna een goede kans op de 1-3, maar werd ditmaal gestuit door Diego López. Er leek weinig aan de hand voor Barcelona, totdat De Jong een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart pakte. De ex-Ajacied verloor de bal op een gevaarlijke plek aan Jonathan Calleri en trok aan de noodrem.

Espanyol kreeg daardoor de hoop op een resultaat terug. Invaller Lei Wu was dichtbij, maar doelman Neto bracht op fantastische wijze redding voor Barcelona. Suárez had de beslissing in de 87ste minuut op de schoen, maar zijn poging om de bal over Diego López te liften strandde. Dat kwam Barça duur te staan, want Lei Wu legde de bal luttele minuten later wél binnen: 2-2.

Frenkie de Jong kan vroegtijdig vertrekken. (PRO SHOTS/Action Images)
Frenkie de Jong kan vroegtijdig vertrekken. (PRO SHOTS/Action Images)

Man probeert op agenten in te rijden na melding huiselijk geweld

De politie hield zaterdag 4 januari rond 23:30 uur na een korte achtervolging een 41-jarige verdachte uit Lepelstraat voor poging doodslag op de agenten op het Geuzenhof aan. De politie kreeg een melding van huiselijk geweld in Halsteren. De verdachte was daar ondertussen weggereden en reed richting Lepelstraat.

Na een korte achtervolging wilden agenten hem even later nabij een garage aan het Geuzenhof aanhouden. De verdachte was door een openstaand hekwerk gereden en was gestopt op een oprit naar een garage. Hij maakte meermaals aanstalten om op de politie in te rijden. Agenten hebben hun vuurwapens moeten trekken en pas na meermaals gebruik van de pepperspray kon de verdachte worden overmeesterd. Hij zit vast voor nader onderzoek naar poging tot doodslag op de agenten. Ook wordt het huiselijk geweld onderzocht.

12-jarige meldt zichzelf op bureau na neersteken 12-jarige

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het steekincident dat zaterdagavond plaatsvond nabij een hotel aan de West-Friese Parkweg in Hoorn. Tijdens een conflict nabij het hotel bleek een 12-jarige jongen gewond te zijn geraakt, omdat hij was gestoken met een mes. Het slachtoffer ging met zijn vrienden het hotel in om hulp in te roepen.

Politie en ambulancepersoneel kwamen ter plaatse en de jongen werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Direct na de melding is door de politie onder andere met de politieheli gezocht naar de verdachte. De verdachte, een 12-jarige jongen uit Hoorn, meldde zich later zelf op het politiebureau. Hij werd daar aangehouden en onderzoek naar de toedracht van dit geweldsincident is ingesteld.

De politie heeft meerdere vrienden en bekenden van het slachtoffer gesproken. De 12-jarige verdachte is ingesloten.

Van Gerwen gaat hilarisch in de fout op demonstratietoernooi

Michael van Gerwen speelde zaterdagavond op het Promi WM. Een demonstratietoernooi in Duitsland waarin bekende darters gekoppeld worden aan andere beroemdheden. Van Gerwen stond te shinen in zijn nieuwe shirt en met zijn nieuwe pijltjes. Hij is overgestapt naar Winmau. Helaas voor Mighty Mike ging hij wel even flink de fout in!

Terwijl hij op 69 stond, gooide MvG doodleuk 79 uit om dat vervolgens met een flinke strijdkreet te vieren. 'No score!', riep caller George Noble opeens om. Van Gerwen keek even raar om en kon er toen ook wel om lachen! Later tweette hij nog dat hij toch echt dacht dat er 79 was omgeroepen in plaats van 69.

Gelukkig kan iedereen er om lachen en is het slechts een demonstratietoernooi. 

Standbeeld Ibrahimovic in Malmö volledig vernield

Het standbeeld van Zlatan Ibrahimovic is in de nacht van zaterdag op zondag volledig vernield door vandalen. Nadat de Zweed zich als aandeelhouder inkocht bij Hammarby IF, werd hem dat niet in dank afgenomen voor de achterban van Malmö FF. Het standbeeld was de voorbije weken al doelwit van vandalisme, maar na de laatste vernielingen is het maar de vraag of het standbeeld nog op zijn oude plaats zal terugkeren.

Het standbeeld van de kersverse aanvaller van AC Milan is vannacht ten val gebracht, zo werd rond half twee vannacht via sociale media al duidelijk. Het bronzen standbeeld is via de voeten omgehakt of afgesneden; alleen de voeten staan nog op de sokkel. Over het hoofd van het standbeeld is een blauw shirt met de letters ‘Zweden’ getrokken. Op de grond is met blauwe letters het woord ‘verwijderen’ gespoten. Op het standbeeld zelf is ook een blauwe kleur waarneembaar.

Twee maanden geleden werd het standbeeld onder grote publieke belangstelling onthuld. Ibrahimovic werd geboren in Malmö en zette de eerste stappen in zijn profcarrière bij de club in de Zweedse stad. Mede daarom werd er afgelopen jaar een standbeeld van Ibrahimovic voor het stadion van Malmö FF neergezet. Toen bekend werd dat Ibrahimovic zich voor 25 procent had ingekocht bij Hammarby IF, werd een wc-bril om de arm van het beeld gehangen en een zak over het hoofd gedaan.

Op de deur van de woning van Ibrahimovic werd ‘Judas’ gekladderd en op sociale media gingen beelden rond van woedende supporters die probeerden om het standbeeld in brand te steken. Vandalen gingen afgelopen maand al een stap verder en zaagden de neus van het standbeeld af, terwijl ook een teen werd verwijderd. Ook werd het bronzen standbeeld zilver gespoten.

15-jarig darttalent Greaves wint eerste ronde op BDO WK

Beau Greaves heeft haar debuut op het wereldkampioenschap darts bij de BDO winnend afgesloten. De 15-jarige speelster versloeg Tori Kewish met 2-0.

Greaves wist in haar debuutjaar al indruk te maken met diverse toernooizeges op de toernooien te winnen. Ze is als zesde geplaatst op het dames WK. Ze zou eerst tegen tienvoudig wereldkampioene Trina Gulliver spelen, maar zij meldde zich vanwege ziekte af. Dus werd Kewish haar tegenstandster, maar de Australische kon het Engelse talent geen moment bedreigen.

Greaves speelt in haar volgende partij mogelijk tegen een Nederlandse. Zij treft namelijk de winnares uit de partij tussen Aileen de Graaf en Kirsty Hutchinson.

Jim Williams heeft zich op de valreep geplaatst voor de laatste zestien bij  de heren. De Welshman zegevierde na verlenging tegen Gary Stone.
Williams kwam tweemaal op een set voorsprong tegen Stone, maar de Schot kwam telkens weer op gelijke hoogte. In de beslissende set werd het 6-4 voor de als derde geplaatste darter.

Eerder op de avond was er ook een verlenging bij de partij tussen Thibault Tricole en Ross Montgomery. Zij hadden zelfs een beslissende leg nodig in de laatste set. Die werd na een 76 finish gewonnen door Tricole, de eerste Fransman ooit op een WK-podium.

Uitslagen BDO WK dag I avondsessie 
Darren Herewini (87.30) 3-1 (86.22) Simon Stainton (R1)
Beau Greaves (80.37) 2-0 (74.66) Tori Kewish (R1 dames)
Thibault Tricole (86.19) 3-2 (93.08) Ross Montgomery (R1)
Jim Williams (85.52) 3-2 (85.12) Gary Stone (R2)

Zondagmiddag is het de beurt aan Aileen de Graaf en Willem Mandigers. De avond wordt afgesloten met Gino Vos tegen Martijn Kleermaker. Het complete schema is hier te vinden.  

Winnen! De Mol - De Code Opdracht

Recent heeft JustGames een nieuw Wie Is De Mol-bordspel uitgegeven: De Mol: de code-opdracht. Met dank aan JustGames mogen we ook dit jaar weer wat bordspellen weggeven in ons forum Wie is de Mol?

Om kans te maken doe je mee aan onze app-poule: MOL / [WIN!] De WIDM-app (met FOK!poule)
En/of aan onze jaarlijkse prono: MOL / [WIN!] FOK! Wie is de Mol? Prono 2020

We raden je aan om vóór zaterdag 11 januari al deel te nemen om de meeste punten te harken. Maar ook als je de eerste afleveringen punten misloopt maak je nog kans! De winnaars worden uiteraard pas bekend na de laatste aflevering van 14 maart.

En als je dan nog niet uitgeMOLd bent, volgen we aansluitend ook weer de Vlaamse versie van De Mol. Hiervoor heeft JustGames wederom een Vlaamse versie van het 'De Mol'-bordspel beschikbaar gesteld! Om hierop kans te maken doe je mee aan onze 'Vlaamse prono': MOL / [WIN!] FOK! De Mol Prono 2020

Het 8e seizoen van 'De Mol' Vlaanderen gaat in maart 2020 van start, dus blijf zeker plakken! De winnaar van de prono zal enkele maanden later blijken.

Winnen! De Mol - De Code Opdracht
Winnen! De Mol - De Code Opdracht

Fietser valt door over de weg gespannen ijzerdraad

In Oldebroek, Gelderland, is afgelopen nacht een fietser lelijk ten val gekomen nadat hij tegen een over de weg gespannen ijzerdraad aanfietste. De fiets raakte zwaar beschadigd zo meldt de politie op Facebook, en het had ook heel anders kunnen aflopen. 

Het ongeval gebeurde aan de Rustenburgerweg. Op de foto die de politie bij het bericht plaatste, is te zien dat hem om zwart ijzerdraad gaat, dat aan een paaltje op een hoogte van circa een meter was vastgebonden. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Vrouw daagt Tripadvisor voor de rechter na val van kameel

Wat een leuke vakantie had moeten worden liep voor de 24-jarige Breanna Ayala anders af dan ze had verwacht. De vrouw, woonachtig in New Jersey, boekte samen met haar familie in januari 2018 via Viator (een dochtermaatschappij van Tripadvisor) een kamelenrit bij zonsondergang in Marrakech (Marokko). 

Tijdens de rondrit, waarbij de familie volgens de vrouw geen veiligheidsinstructies hadden gekregen, kreeg Breanna te horen dat de kameel waarop zij reed drachtig was en circa een maand later zou moeten bevallen. Niet veel later rende de kameel weg van de karavaan en Breanna viel op de grond waarbij ze haar arm brak. Het duurde een uur totdat de eigenaar van het bedrijf arriveerde, waarna er pas een ambulance werd gebeld. Ze moest aan haar arm geopereerd worden en lag twee dagen in het ziekenhuis. 

Breanna heeft nu Tripadvisor en Viator voor de rechter gedaagd voor nalatigheid en contractbreuk. De bedrijven zouden niet hebben onderzocht of het bedrijf dat de kamelentour aanbood veilig handelde en getrainde, fitte kamelen gebruikte. Tripadvisor wil geen commentaar geven op lopende rechtszaken. 

Niet de kameel uit het verhaal (Afbeelding: Pixabay)Niet de kameel uit het verhaal (Afbeelding: Pixabay)

17-jarig meisje krijgt pistool op hoofd gezet en geeft iPhone af

Een 17-jarig meisje werd op zondag 5 januari 2020 tussen 00.45 uur en 01.15 uur bedreigd met een vuurwapen aan de Parallelweg LS in Hengelo. Ze fietste rond het tijdstip in de richting van het centrum. Op een gegeven moment, ter hoogte van de Golsstraat, kwamen er twee jongemannen haar kant op lopen. De twee belemmerden haar de weg en pakten haar fiets vast waardoor ze stopte en op de grond viel.

Eén van de mannen drukte haar een vuurwapen tegen het hoofd en zei dat hij haar telefoon met code wilde. Het meisje heeft de man gegeven waar hij om vroeg. In het hoesje van haar telefoon, een witte iPhone XR, zaten diverse pasjes. Het meisje was inmiddels weer gaan staan. Toen er op een gegeven moment een auto aan kwam rijden renden de jongemannen weg in de richting van de Isaacstraat. Mogelijk zijn de daders in de richting van de Twekkelerweg/Fluweelplein gegaan.

Het slachtoffer is direct naar haar huis gefietst en heeft daar de politie gealarmeerd die meteen in de omgeving een onderzoek heeft ingesteld. Volgens het meisje werd zij beroofd door twee jonge mannen waarvan één een lichte jas droeg en de andere een donkere jas. Ze hadden beiden een bivakmuts over hun hoofd.

De politie wil graag de bestuurder van de auto die over de Parallelweg Ls reed spreken. Dit is mogelijk een waardevolle getuige. Het rechercheteam, dat deze beroving onderzoekt, wil ook graag met mensen in contact komen die meer weten over deze beroving. Wie meer informatie heeft kan de politie bereiken via Facebook, 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of een tip achterlaten op de website

Opnieuw dierendrama in Duitsland, tientallen dieren dood door brand

Nadat tijdens oud en nieuw in Krefeld vrijwel alle apen in de dierentuin omkwamen tijdens een brand, brak er gisterenavond rond 20:15 uur brand uit in een dierenwinkel in de Duitse stad Remscheid. Toen de hulpdiensten arriveerden stond het pand in lichterlaaie. Het vuur werd door zestig brandweerlieden, die met 19 wagens waren uitgerukt, bestreden. 

Bij de brand kwamen tientallen dieren, waaronder alle vogels en veel kleine huisdieren,  om het leven. Er konden uiteindelijk acht konijnen, zes cavia's en drie muizen worden gered, die door een dierenarts op een naastgelegen parkeerterrein werden behandeld. Hoewel door stroomuitval de zuurstoftoevoer in de aquaria lamgelegd was, konden ook de meeste vissen worden gered. 

Trump dreigt met wraak als Iran wraak neemt voor moord op Soleimani

In een reeks Tweets laat Donald Trump weten onmiddellijk toe te slaan als Iran het lef heeft om wraak te nemen na de moord op generaal Soleimani. Volgens Tump heeft de VS 52 doelwitten geselecteerd, refererend aan de door Iran 52 Amerikaanse gegijzelden jaren geleden. Deze zullen 'heel snel en heel hard' geraakt worden. 

Verder laat Trump nog even fijntjes weten dat de VS beschikt over het grootste en beste leger van de hele wereld, en dat ze nieuw materiaal hebben aangeschaft. Wanneer Iran het lef heeft om een Amerikaanse basis aan te vallen, of om het eender een Amerikaan, dan zal de VS zonder aarzelen wat van dat nieuwe materiaal richting Iran sturen. 

FOK! wat een weer: dichte mist in het (noord)oosten

Vanochtend komt in het noordoosten en oosten eerst nog lokaal mist voor, die mogelijk verkeersbelemmerend is. Verder is het vandaag overwegend bewolkt en valt hier en daar soms lichte motregen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestenwind is matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

In de nacht naar maandag houdt de bewolking de overhand en blijft het overwegend droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 4°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Maandag is er eerst vrij veel bewolking. In de loop van de dag breekt van het zuiden uit op steeds meer plaatsen de zon van tijd tot tijd door. Het blijft droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Ook in Friesland was het met de jaarwisseling mistig (Foto: Innisdemon)
Ook in Friesland was het met de jaarwisseling mistig (Foto: Innisdemon)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

NFL: Wedstrijdverslag Tennessee Titans @ New England Patriots

De tweede wild-cardwedstrijd van de dag in de NFL werd gespeeld tussen de Tennessee Titans en de Super Bowl-winnaars van vorig jaar, de New England Patriots. Het was de eerste keer in tien jaar tijd dat de Patriots al tijdens het wild-cardweekend in actie moesten komen.

De Patriots kregen als eerste de bal en maakten na een goede drive een 36-yard field goal om als eerste in de wedtrijd de leiding te nemen (0-3). De Titans wisten meteen te antwoorden en maakten een touchdown na een lange drive die bijna zeven minuten duurde. Ryan Tannehil, de Titans-quarterback, wist zijn tight-end Anthony Firkser te vinden met een 12-yard pass (7-3).

De defenses van beide teams hadden het zwaar tijdens het eerste kwart en leken geen manier te kunnen vinden om de offenses te stoppen. De Patriots deden wat de Titans deden en scoorden na een lange drive van 75-yards en bijna zes minuten een touchdown met een pass naar wide receiver Julian Edelman (7-10).

Na de touchdown van Edelman was het nu de beurt aan de defenses om zich te bewijzen. De Patriots-defense zorgde ervoor dat de Titans tot twee keer toe niet verder kwamen dan zeven yards en dus moesten punten. Ook de Titans-defense leek in eerste instantie stand te houden, maar gaven met 2:16 op de klok nog een field goal weg (7-13). Hoewel het er op leek dat dit de ruststand zou zijn wisten de Titans met een mooie snelle drive een touchdown te scoren met running back Derrick Henry (14-13). Het waren niet de Patriots, maar de Titans die met de leiding de kleedkamers konden opzoeken.

In de tweede helft van de wedstrijd hadden de defenses duidelijk manieren gevonden om de tegenstander te stoppen. De Patriots wisten Henry keer op keer te stoppen, terwijl de Titans Brady niet genoeg tijd gaven om de vrije man op te zoeken. Beide defenses speelden uitstekend in het derde kwart en geen van de teams kwam zelfs in de buurt van een score. De wedstrijd werd een waar schaakspel tussen Mike Vrabel, de coach van de Titans en Bill Belichick, de coach van de Patriots.

Met nog 0:15 op de klok was de stand nog steeds 14-13 in het voordeel van de Titans. Tom Brady, de quarterback en sterspeler van de New England Patriots kreeg nog één, onmogelijke, kans om een drive op te zetten voor een field goal. Die droom duurde niet lang, want de eerste pass van de drive werd een interception en een touchdown voor de Titans (20-13). De two-point conversion mislukte, maar dat mocht de pret niet drukken. De Patriots konden niks met de kick-off return en werden thuis uitgeschakeld door de als zesde en laatste geplaatste Tennessee Titans.

Zowel voor als na de wedstrijd was de grote vraag of dit de laatste wedstrijd van Tom Brady zou zijn. Dit is nog steeds niet duidelijk, maar de fans in New England houden er serieus rekening mee dat dit misschien wel zijn allerlaatste optreden was. Of dit inderdaad het einde van een tijdperk is zullen we waarschijnlijk pas in het off-season horen.

De Titans spelen volgende week uit tegen de Baltimore Ravens. Voor de andere wedstrijd in de AFC moeten de Houston Texans op bezoek bij de Kansas City Chiefs.

Patriots vs Titans (Bron: YouTube)

 

NFL: Wedstrijdverslag Buffalo Bills @ Houston Texans

Voor de eerste play-off-wedstrijd van dit NFL-seizoen waren de Buffalo Bills op bezoek bij de Houston Texans. De wedstrijd was misschien niet van een hoog niveau, maar dat werd meer dan goedgemaakt door de spanning.

De Bills begonnen de wedstrijd goed en kwamen al snel op voorprong door een hele sterke eerste drive. Josh Allen, de rookie quarterback van de Bills, leek totaal geen last te hebben van spanning. Op een 2nd & 8 wist hij maar liefst voor 42 yards te rushen,  de langste rush van het seizoen voor de Bills. Twee plays later scoorden de Bills een prachtige touchdown door middel van een trick-play. Josh Allen gaf de bal aan wide receiver John Brown, die op zijn beurt weer de bal gooide naar een vrij lopende Allen, die de endzone in kon duiken voor de eerste touchdown van de wedstrijd (7-0).

De rest van de eerste helft stond vooral in de teken van de defenses. Vooral de Bills maakten indruk met maar liefst vier sacks op DeShaun Watson, de quarterback van de Texans. De Bills wisten nog eens twee field goals te maken en gingen met een voorsprong van 13-0 de kleedkamer in.

Ook in het begin van de tweede helft waren het de defenses die het voor het zeggen hadden. Een fumble van Texans wide receiver DeAndre Hopkins resulteerde in nog een field goal voor de Bills (16-0). Het was pas aan het einde van het derde kwart dat de Texans eindelijk iets terug konden doen. Na een lange drive wist quarterback DeShaun Watson een 21-yard rushing touchdown te maken (16-6). In de daaropvolgende two-point conversion wist Watson nogmaal de endzone te vinden (16-8).

De volgende drive van de Bills eindigde in een fumble van quarterback Allen waardoor de Texans de bal op de 50-yard line in bezit kregen. Zij  konden de turnover echter niet omzetten in een touchdown, maar kwamen wel drie punten dichterbij na een field goal van kicker Ka’imi Fairbairn (16-11).

Na een mislukte drive en een punt van de Bills zetten de Texans weer een uitstekende drive neer met onder andere een lange pass van 41 yards naar Hopkins. Het werd nog even heel stil in het NRG Stadium van de Texans toen running back Carlos Hyde de bal uit zijn handen liet vallen op een 1st & goal vanaf de 1-yard line. Hij wist de bal echter wel weer in bezit te krijgen op de 5-yard line. De volgende play was het wel raak en wist Hyde de endzone te vinden met een 5-yard rush (16-17). De Texans gingen weer voor een two-point conversion en ook dit keer waren ze succesvol. Een korte pass naar Hopkins zorgde voor een stand van 16-19 met nog 4:37 op de klok.

De volgende drives van zowel de Bills als de Texans resulteerden in turnover on downs en met nog 1:16 op de klok kregen de Bills nog éénmaal de kans om terug te komen. Na een mooie drive onder leiding van Allen wisten de  Bills een 47-yard field goal te maken met nog maar 5 seconden op de klok en forceerden zo een over-time (19-19).

De coin-toss werd gewonnen door de Texans en ze kregen als eerste de bal. De drive mislukte echter en na de punt kregen de Bills de bal op hun eigen 30-yards line. Ook de Bills kwamen niet ver en moesten de bal teruggeven aan de Texans.

De Texans-drive, die op hun eigen 17-yard line begon, resulteerde in een paar mooie plays. Watson, die vakkundig wist te ontsnappen aan een sack, kreeg de bal in de handen van running back Taiwan Jones die de bal voor 31-yards rushde naar de 10-yard line van de Bills. De Texans namen verder geen risico meer en gingen meteen voor een 28-yard field goal poging. Fairbairn maakte geen fout en zorgde voor een 19-22 overwinning voor de Texans.

De tegenstander in de volgende ronde is afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen de Tennessee Titans en New England Patriots, die later op de dag wordt gespeeld. Indien de Titans winnen spelen de Texans uit tegen Kansas City Chiefs. Mochten de Patriots de volgende ronde halen dan spelen de Texans uit tegen de Baltimore Ravens.

Texans vs Bills (Bron: YouTube)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.