FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 januari 2020

De negen namen voor de Premier League Darts

De deelnemers aan het nieuwe seizoen van de Premier League zijn bekend. Nathan Aspinall en Glenn Durrant zullen debuteren in de rondreizende dartcircus. Ahoy zal net zoals de laatste jaren twee avonden hebben.

De top vier van de wereldranglijst zijn automatisch geplaatst voor de Premier League. Daarnaast hebben Sky en de PDC wildcard te verdelen. Michael van Gerwen, kersvers wereldkampioen Peter Wright, Gerwyn Price en Rob Cross komen via de ranking. De overige vijf hebben een wildcard gekregen. 

Deelnemers Premier League 2020
Michael van Gerwen
Peter Wright
Gary Anderson
Michael Smith
Nathan Aspinall
Glenn Durrant
Gerwyn Price
Rob Cross
Daryl Gurney

Net zoals vorig jaar zijn er contenders. Twee daarvan zijn al bekendgemaakt. Het gaat om John Henderson en Fallon Sherrock. De dame die dit WK behoorlijk wat kleur heeft gegeven. De overige namen volgen binnenkort. 

Beide partners aangehouden na steekincident

Woensdagmiddag is een man in een pand aan de Diependijkstraat in Venlo gewond geraakt toen hij door zijn partner was gestoken. De man moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht.

Tijdens het onderzoek werd al snel duidelijk dat de ruzie relationeel van aard was geweest. Omdat zowel de man als de vrouw ervan worden verdacht elkaar te hebben mishandeld, zijn ze beiden aangehouden. Beide personen worden in verzekering gesteld.

Peter Wright overklast Van Gerwen en is wereldkampioen darts

Peter Wright is de nieuwe wereldkampioen darts van de PDC. Hij versloeg drievoudig kampioen Michael van Gerwen. Het werd 7-3.

Wright mocht aan de set beginnen, maar het was Van Gerwen met een break van 88 de eerste leg pakte. De Schot brak echter direct terug en het werd 2-2. Van Gerwen kreeg een kans om de set af te snoepen, maar miste bullseye voor een 170-finish. Wright kwam terug voor 56 en maakte er 1-0 in sets van.

Op 1-1 in de tweede set is het Wright die met een break van 81 een voorsprong pakt en vervolgens ook de set. De Schot is scorend een stuk beter en noteerde 105 gemiddeld tegenover 99 van Van Gerwen. De titelverdediger werd wakker en won set drie met 3-0 en een setgemiddelde van 122.
Van Gerwen ging 128 niet uitgooien, terwijl Wright op 140 stond. De Schot nam de uitdaging aan en gooide het uit. De break werd echter direct ongedaan gemaakt. Op 2-2 kreeg Wright een kans om de set te pakken, maar verzuimde. Van Gerwen stond klaar en gooide 25 uit om de stand gelijk te trekken.

Van Gerwen heeft in set vijf problemen om met name dubbel zestien te vinden. Hij miste in totaal zeven pijlen op de dubbels in legs vier en vijf waardoor Wright op 3-2 kwam. Het momentum lag weer naar de Schot en won set zes met 3-0.

Op 0-1 in de zevende set kan Van Gerwen eindelijk weer eens een leg pakken na zeven legs op rij verloren te hebben. Hij won de set met 3-1 en kwamweer op één set achterstand (4-3). Het werd 2-2 in set acht. Beide heren hadden problemen om de tripels te vinden. Van Gerwen faalde vanaf 72, waarna Wright 50 uitgooide om 5-3 voor te komen.

Opnieuw 2-2 in set negen. Wright gooide 130 niet uit, maar Van Gerwen wist 100 ook niet uit te gooien. Wright kwam terug en maakte er 6-3 van en brak Van Gerwen direct. Met een tiendarter maakte de Nederlander er wel 1-1 van. Hij miste dubbel twaalf voor een perfecte leg. Een nieuwe break volgde nadat Wright 76 uitgooide. Nog één leg verwijderd van de overwinning. Van Gerwen had de handdoek geworpen. Via dubbel tien werd Peter Wright wereldkampioen.

Peter Wright is wereldkampioen. (PRO SHOTS/Imago)
Peter Wright is wereldkampioen. (PRO SHOTS/Imago)

Akerboom: 'Tragedie Arnhem is dieptepunt'

De jaarwisseling was drukker dan vorig jaar voor de politie. Korpschef Erik Akerboom blikt in de video terug op een avond met veel branden, vernielingen en geweld tegen hulpverleners.

Maar ook meldt hij positief nieuws: 'Dankzij uitstekend optreden van collega's en de samenwerking met andere diensten is veel ellende voorkomen.'Het dieptepunt was volgens Akerboom de tragedie in Arnhem. 

Explosie bij kinderkamer: 'Er lag een groot stuk glas achter zijn hoofd'

Een gezin dat woont in een flat aan Hoogoord in Amsterdam-Zuidoost is in de vroege ochtend opgeschrikt door een ontploffing bij de kinderkamer. Daardoor vlogen er glasscherven het bed in. Het explosief ging rond 05.30 uur af. 'Het was echt een vreselijke knal', vertelt bewoner Wiedjaikumar Binda. 'Het was gelijk aan een granaat. M'n zoon slaapt hier in deze kamer en die is zich echt rotgeschrokken. Hij was de oriëntatie daarna helemaal kwijt.'

Op beelden die Binda na de explosie heeft gemaakt, is te zien dat in het bed van de jongen glasscherven liggen. 'Er lag ook een groot stuk glas achter zijn hoofd.' De zoon van de bewoner begreep na de explosie even niet wat er gebeurde. 'Ik schrok. Ik dacht: wat gebeurt er?', vertelt hij. 'En ik had angst. Ik dacht: wat voor nieuwjaarsdag is dit?'

Explosie zevende verdieping
Opvallend is dat de woning van de slachtoffers op de zevende verdieping is. 'Je zoekt meteen naar een schuldige, maar ik kan niemand bedenken. Ik heb geen vijanden hier en ga goed om met de mensen.' Een geluk bij een ongeluk dat de jongen niet gewond is geraakt door de explosie. 'Een engeltje heeft hem gesaved. Het glas lag helemaal om hem heen.'

'Zeer kwalijk incident'
Een woordvoerder van de politie laat weten dat agenten inderdaad ter plaatse zijn geweest. 'Het is een zeer kwalijk incident en we kunnen ons voorstellen dat de bewoner zich is rotgeschrokken.' Met de bewoner is een afspraak gemaakt om op 6 januari op het politiebureau aangifte te doen.

Hekman grijpt in Enschede voor het eerst Nederlandse titel marathonschaatsen

Gary Hekman voor het eerst in zijn carriere de Nederlandse titel in het marathonschaatsen op zijn naam geschreven. De schaatser uit Kampen was op IJsbaan Twente in Enschede na een massasprint veruit de sterkste.

Op enige afstand kwam Sjoerd den Hertog als tweede over de finish. De onttroonde Arjan Stroetinga, recordhouder met zeven overwinningen, moest genoegen nemen met brons. Eerder dit seizoen wist Hekman al de Trachitol Trophy op zijn naam te schrijven. Voor het eerst in negen jaar is de winnaar van de NK marathonschaatsen op kunstijs niet uit de ploeg van coach Jillert Anema gekomen.

De 31-jarige Hekman draait al een tijd mee in het marathonschaatsen. Hij behaalde veel zeges, werd zelfs twee keer nationaal kampioen op natuurijs, maar op kunstijs lukte het nooit. "Och man, hier heb ik al die jaren voor gestreden", zei hij na zijn winst. Vorig jaar lag hij op kop, maar hij viel in de laatste bocht en zag Stroetinga weer winnen. "Ik werd vanmorgen wakker en dacht maar een ding: Stroetinga is vandaag voor mij. Wat er ook gebeurt."

Er deden zich geen lange ontsnappingen voor in de 150 ronden tellende wedstrijd. De race kabbelde richting een massasprint. Deze werd dus gewonnen door Hekman. 

Hekman wint voor het eerst de Nederlandse marathontitel. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Hekman wint voor het eerst de Nederlandse marathontitel. (PRO SHOTS/Erik Pasman)

Veel minderjarigen onder aangehouden verdachten jaarwisseling

Op veel plaatsen is de jaarwisseling 2019 – 2020 zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Zo was het relatief rustig in Gooi- en Vechtstreek en Flevoland. Anders was het beeld in de stad Utrecht en in Vianen, waar de ME moest worden ingezet om de openbare orde te handhaven en waar tientallen autobranden waren. Opvallend dit jaar is het grote aantal minderjarige verdachten.

De politie leverde vandaag 37 verdachten aan bij ZSM, waar politie, Slachtofferhulp, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming en OM samenwerken om deze zaken af te doen. Naast de reguliere zaken die elke dag binnen komen, werden de feiten die te maken hebben met de jaarwisseling apart behandeld. Dit met het oog op de strafverzwarende omstandigheden. Hierbij gaat het om vuurwerk, geweld, vernieling, mishandeling, (poging) brandstichting en belediging of bedreiging van werknemers met een publieke taak. In totaal konden acht zaken direct worden afgedaan. Op dit moment zijn er geen zaken die aanmerking komen voor de snelrechtzitting van woensdag 8 januari.

De 37 zaken betreffen vijf maal geweld tegen personen, tien maal geweld tegen personen in een publieke functie, en 22 zaken van geweld tegen goederen. De zaken waarin vandaag een beslissing is genomen betreffen bedreigingen en beledigingen van agenten, vernielingen en openlijk geweld tegen goederen. De verdachten in deze zaken moeten naar Halt, naar aan taakstrafzitting of moeten een boete betalen.

Van de tien zaken van geweld, bedreiging of belediging van werknemers met een publieke taak, zoals brandweermannen en politieagenten, zijn er drie afgedaan waaronder één sepot. De overige zaken zijn nog in behandeling of in onderzoek bij de politie. In deze gevallen is het nodig om bijvoorbeeld getuigen te horen, beelden op te vragen of forensisch onderzoek te doen.

De twee verdachten die eerder deze week zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de autobranden in Kanaleneiland, worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Irene Schouten verovert vijfde Nederlandse marathontitel en evenaart Keulen-Deelstra

Irene Schouten heeft in Enschede haar Nederlandse marathontitel op kunstijs geprolongeerd. De 27-jarige schaatsster van Royal A-ware zegevierde na honderd ronden op kenmerkende wijze. Ze trok in de slotronde al vroeg de sprint aan waarna ze niet meer te achterhalen was. Marijke Groenewoud eindigde als tweede en Manon Kamminga pakte brons.

Met haar vijfde titel op rij komt Schouten op gelijke hoogte met recordhoudster Atje Keulen-Deelstra, die in haar rijke loopbaan eveneens vijf marathontitels greep. Dat deed ze in 1975, 1976, 1977, 1978 en 1980. Schouten steekt in topvorm, want afgelopen weekeinde greep ze bij de NK afstanden op de langebaan nog de titel op de massastart en eindigde ze als tweede op de 3.000 en 5.000 meter.

"Dit was wel echt een groot doel", zei Schouten vlak na de finish. "Atje is gewoon een legende, daarnaast staan is echt super."  Schouten richtte zich ook tot haar ploeggenote Carien Kleibeuker, die haar uit de wind hield. "Ze heeft ronden lang op kop gebeukt, zodat ik me kon sparen voor de sprint. Echt bedankt, Carien."

Tijdens de wedstrijd waren er verschillende pogingen om met een kopgroep weg te rijden, maar deze werden iedere keer weer teruggehaald. Kleibeuker had daarbij veel beulswerk verricht. 

De mannen strijden zaterdag eveneens om de titel. Arjan Stroetinga, net als Schouten winnaar van de massastart op de NK, is titelverdediger. Hij gaat op jacht naar zijn achtste nationale titel.

Vijfde Nederlandse titel voor Irene Schouten. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Vijfde Nederlandse titel voor Irene Schouten. (PRO SHOTS/Erik Pasman)

Alvarado en Van der Poel winnen GP Sven Nys

Ceylin del Carmen Alvarado en Mathieu van de Poel hebben op nieuwjaarsdag de GP Sven Nys gewonnen. De veldrit in Baal was de zesde ronde van de DVV-trofee.

Alvarado was duidelijk de sterkste en kwam met bijna een minuut voorsprong op eerste achtervolgster Lucinda Brand over de finish. Op de derde plaats eindigde Annemarie Worst.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Alvarado in het algemeen klassement een voorsprong van ruim twee minuten op Worst. Yara Kastelijn staat derde op vijf minuten.

Bij de mannen won Alavardo's teamgenoot – de ploeg Corendon-Circus gaat per 1 januari door het leven als Alpecin-Fenix – Van der Poel. De regerend wereldkampioen had vooraan lange tijd gezelschap van Eli Iserbyt.

Op bijna halfweg koers verhoogde Van der Poel het tempo en moest de Belg lossen. De eerste plaats kwam niet meer in gevaar. In de slotronde rekende Iserbyt af met de Brit Tom Pidcock. De Belg blijft wel aan de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Thomas Pidcock (GBR)
4. Corné Van Kessel (NED)
5. Michaël Vanthourenhout (BEL)
6. Quinten Hermans (BEL)
7. Laurens Sweeck (BEL)
8. Jens Adams (BEL)
9. Tim Merlier (BEL)
10. Gianni Vermeersch (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Lucinda Brand (NED)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Yara Kastelijn (NED)
5. Eva Lechner (ITA)
6. Katie Compton (USA)
7. Kata Blanka Vas (HUN)
8. Ellen Van Loy (BEL)
9. Sanne Cant (BEL)
10. Laura Verdonschot (BEL)

Bolshunov pakt leiding in Tour de Ski, ōstberg sprint Johaug eruit

Langlaufer Alexander Bolshunov heeft de leiding in de Tour de Ski overgenomen. Op Nieuwjaarsdag stond in het Italiaanse Toblach de vierde etappe op het programma, een achtervolging in klassieke stijl - vijftien kilometer voor de mannen, tien voor de vrouwen.

Mannen
Sergey Ustiugov vertrok na zijn zege in de individuele start op Oudjaarsdag als eerste, 23 en 29 seconden voor landgenoten Ivan Yakimushkin en Bolshunov. Yakimushkin zakte vrij snel weg, de Zweed Calle Halfvarsson - op dertig tellen als vierde gestart - sloot samen met de klassieke specialist Bolshunov aan bij Ustiugov.

Dat drietal bleef even samen, tot Bolshunov in het tweede deel van de race de aanval opende en een gat sloeg. Hij liet Ustiugov achter en won met dertien seconden voorsprong op zijn landgenoot, terwijl de als elfde gestartte Finse specialist Iivo Niskanen behoorlijk naar voren kwam zetten en met een late aanval op 24 seconden de derde plek pakte.

Voor het Tour de Ski-klassement werd gekeken naar de tijden van woensdag, dus niet de verschillen bij de finish. De Noor Martin Løwstrøm Nyenget was de snelste, voor landgenoot Pål Golberg, waarmee zij op de zesde en vierde plek in het klassement komen te staan. De Noor Johannes Høsflot Klæbo zette de tiende tijd neer en staat in het klassement op plek drie, Bolshunov was 43 seconden sneller dan Ustiugov en neemt de leiding in het klassement over met zestien tellen voorsprong.

De mannenwedstrijd (Bron: YouTube)

Vrouwen
Het Noorse duo Therese Johaug en Ingvild Flugstad Østberg vertrok nagenoeg tegelijk, net als op elf seconden het Noors-Zweedse duo Heidi Weng/Ebba Andersson. Zo'n tien seconden daarachter vonden de Noorse Astrid Uhrenholdt Jacobsen en Natalia Nepryaeva elkaar en samen sloten ze aan bij Weng en Andersson. De aanval inzetten op de voorste twee dames zat er nooit echt in en dus konden Østberg en Johaug om de winst sprinten.

Ondanks een aanval van Johaug was het Østberg die niet geheel verrassend liet zien over rappere sprintbenen te beschikken. Het kwartet achter hen streed een kleine halve minuut later om de derde plek, die nét naar Weng ging: de Noorse bleef Nepryaeva één tiende van een seconde voor, terwijl ook Jacobsen en Andersson nog binnen een seconde eindigden.

Østberg maakte met haar prestatie welgeteld één seconde goed op Tour de Ski-leidster Johaug, die nu 22 seconden voorsprong heeft. Nepryaeva's achterstand is één seconde gegroeid en bedraagt nu ook 22 seconden, terwijl Weng (38 seconden), Jacobsen (50 seconden) en Andersson (51 seconden) ook nog binnen een minuut van Johaug staan.

De vrouwenwedstrijd (Bron: YouTube)

Chelsea begint 2020 met gelijkspel door omhaal Jahanbakhsh

Chelsea is het nieuwe jaar met een gelijkspel begonnen. De Londense club speelde met 1-1 gelijk bij Brighton & Hove Albion. Vlak voor tijd maakte Alireza Jahanbakhsh via een omhaal de gelijkmaker. Het duel tussen Burnley en Aston Villa eindigde in 1-2.

Chelsea kwam al na tien minuten spelen op voorsprong. César Azpilicueta schoot van dichtbij binnen. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakte de thuisclub gelijk. Nadat Jahanbakhsh vorige week zijn eerste doelpunt in de Premier League scoorde was de voormalige speler van NEC en AZ opnieuw trefzeker. Via een prachtige omhaal schoot hij in de linkerbenedenhoek.

Lindvik wint nieuwjaarsspringen Garmisch-Partenkirchen

Schansspringer Marius Lindvik heeft zijn allereerste zege in de World Cup te pakken. De 21-jarige Noor, die nog geen dertig World Cup-deelnames in de tas heeft zitten, was in het Duitse Garmisch-Partenkirchen de beste in de tweede wedstrijd van de Vierschansentournee.

Vooral in de eerste ronde maakte Lindvik grote indruk: met 143,5 meter evenaarde hij het uit 2010 stammende schansrecord van de Zwitserse veteraan Simon Ammann. De Pool Dawid Kubacki volgde op enige afstand, met thuisfavoriet Karl Geiger daar dan weer achter, gevolgd door World Cup- en Vierschansenleider Ryoyu Kobayashi.

Daiki Ito uit Japan bleek de beste van iedereen buiten de top-4, maar kwam niet echt in de buurt van het podium. Kobayashi sprong prima in de tweede ronde, maar het was niet genoeg om Geiger te passeren. Sterker nog, de Duitser nam de leiding en sprong voorbij Kubacki, waardoor het publiek kon hopen op de eerste Duitse nieuwjaarszege sinds Sven Hannawald in 2002.

Het mocht echter niet zo zijn: Lindvik sprong ook in de tweede ronde uitstekend en ging over Geiger heen, waarmee zijn eerste zege een feit was. Geiger en Kubacki completeerden het podium, titelverdediger Kobayashi staat wel weer steviger op de eerste plek in de Vierschansentournee.

De tournee trekt nu naar Oostenrijk, waar vrijdag in Innsbruck de kwalificatie wordt gesprongen. Op die prachtige Bergiselschanze, misschien wel de mooiste schans op aarde, staat zaterdag om 14.00 uur wedstrijd drie op het programma.

Man rijdt in op vrouwen en slaat op de vlucht

In een parkeergarage in Eindhoven reed  een automobilist in de vroege ochtend van 1 januari een groep vrouwen aan. Hij vluchtte en kwam korte tijd later op een vluchtheuvel in de stad tot stilstand, waar agenten hem in de boeien sloegen.

De agenten zagen rond 6.50 uur dat een automobilist een groep van drie vrouwen aanreed in de parkeergarage aan de Ten Hagestraat. Eén van de vrouwen, een 21-jarige Tilburgse, werd met verwondingen aan haar been en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere vrouw liep een lichte verwonding aan haar been op.

Toen de agenten de automobilist probeerden te stoppen, reed hij gewoon door. Ze konden op het nippertje opzij springen. De bestuurder schampte tijdens zijn vlucht een aantal bomen en kwam vervolgens op een vluchtheuvel bij de Hertogstraat in Eindhoven met zijn voertuig tot stilstand. Daar werd de 24-jarige Utrechtenaar aangehouden. De verdachte was opstandig en weigerde elke medewerking aan een onderzoek om vast te stellen of er sprake was van drugs- en/of alcoholgebruik.

Waarom de man  de vrouwen aanreed wordt onderzocht. De verkeersspecialisten gingen in de vroege ochtend meteen aan de slag om het sporenbeeld in kaart te brengen rondom het incident. De auto waarmee de aanrijding plaatsvond is in beslag genomen. Daarnaast vinden uiteraard gesprekken plaats met de betrokkenen en wordt de verdachte verhoord. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Man breekt in terwijl bewoners feest vieren in de tuin

Een 21-jarige Poolse man is woensdag 1 januari 2020 omstreeks 03.05 uur in een woning aan de Abraham Kuijperstraat in Tilburg door de politie aangehouden ter zake inbraak met geweld. Hij was de woning binnengedrongen tijdens een feest dat in de tuin werd gehouden. Nadat hij betrapt was, probeerde hij tevergeefs te ontkomen en sloeg daarbij de eigenaar van de woning in het gezicht.

De politie kreeg een melding dat in een woning aan de Abraham Kuijperstraat een inbreker werd vastgehouden. Ter plaatse bleek er een man de woning was binnengedrongen terwijl er in de tuin en Oud en Nieuw Feest gaande was. De eigenaar van de woning vertelde dat hij op het moment dat hij via de voordeur een gast uitliet geritsel hoorde vanaf de slaapkamer op de eerste verdieping.

Hij liep de trap op en kwam op de overloop een onbekende man tegen. De inbreker rende naar beneden en sloeg de bewoner in zijn gezicht. Het lukt de aangever nog net om de dief vast te pakken. Samen met andere gasten kon hij de indringer onder controle houden totdat de politie arriveerde. De kasten op de eerste verdieping waren doorzocht. Er lijkt niets ontvreemd te zijn.

Jaarwisseling regio Den Haag zonder grote incidenten verlopen

Op de meeste plekken in het werkgebied van de politie-eenheid Den Haag is de jaarwisseling feestelijk en zonder grote incidenten verlopen. Naast de festiviteiten waren er wel veel meldingen van vuurwerkoverlast door de gehele regio. Helaas zijn ook dit jaar weer hulpverleners tijdens hun werk op verschillende plekken in de regio bekogeld met vuurwerk.

Oud en Nieuw is het drukste en grootste evenement voor de hulpverleners in Nederland. Hierbij is de inzet van de politie-eenheid Den Haag altijd gericht op een ordelijk en goed verloop van de jaarwisseling.

Veiligheidsregio's
Een totaalbeeld van de inzet van de hulpdiensten tijdens de jaarwisseling in de regio Hollands Midden is te vinden op de website van de Veiligheidsregio Hollands Midden. De gemeente Den Haag heeft  eveneens een beeld over de afgelopen jaarwisseling geplaatst, net als de gemeente Delft. Vanuit de politie-eenheid Den Haag vielen de volgende zaken op:

Waarschuwingsschot ‘s-Gravenzande
In ’s-Gravenzande raakte een 38-jarige man gewond bij een vechtpartij die ontstond nadat jongeren zwaar vuurwerk in een vuurton gooiden. Omdat bij de vechtpartij een vuurwapen werd gezien, hebben agenten ter plaatse een waarschuwingsschot gelost. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, de recherche onderzoekt de zaak.

Agenten bekogeld met zwaar vuurwerk
Op de Schoutendreef in Den Haag zijn twee agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. Zij reageerden op een melding van een brand bij een gevel van een woning. Ook brandweermensen die ter plaatse kwamen werden bekogeld met vuurwerk. Niemand raakte daarbij gewond.

Politieman gewond in Delft
In Delft raakte een politieman gewond toen hij tussenbeide kwam bij een ruzie tussen een stelletje. Het tweetal keerde zich vervolgens tegen hem.

Stapel pallets Raadhuisplein
Rond 23.30 uur gingen agenten af op een melding dat op het Raadhuisplein in Waddinxveen jongeren stonden met een stapel pallets. Toen agenten ter plaatse kwamen, renden de jongeren weg. De agenten gingen achter hen aan. Tijdens deze achtervolging kreeg een van de agenten een duw waardoor hij ten val kwam. Hij is behandeld aan zijn verwondingen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Inzet Mobiele Eenheid
De Mobiele Eenheid heeft verschillende keren kort opgetreden, vooral in het Haagse Laakkwartier. Groepen jongeren verstoorden daar de openbare orde.

3 arrestaties na vechtpartij en steekincident Eindhoven

Bij een vechtpartij tussen een tiental personen op de Oude Stadsgracht in Eindhoven liepen twee mannen op 1 januari steekverwondingen aan hun been op. Hiervoor werd een 33-jarige Fransman als verdachte gearresteerd. Twee Eindhovenaren werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.

In het centrum van Eindhoven ontstond rond 4.00 uur een vechtpartij tussen een aantal personen. Er bleek ook een mes in het spel te zijn. Twee mannen liepen hierdoor verwondingen aan hun been op en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Een 33-jarige verdachte uit Frankrijk werd aangehouden. Ook werden twee verdachte Eindhovenaren van 21 en 22 jaar in de boeien geslagen voor betrokkenheid bij de vechtpartij. Alle drie de verdachten zitten vast voor het verdere onderzoek.

Politiebureau Hoensbroek doelwit vuurwerkaanslag

Dinsdagmiddag is een ruit van het politiebureau aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek beschadigd als gevolg van een vuurwerkprojectiel. Voor zover bekend is het stuk vuurwerk opzettelijk tot ontploffing gebracht bij het politiebureau.

Een van de ruiten op de benedenverdieping raakte door de knal beschadigd doordat het voorste gedeelte van het dubbele glas deels kapot ging. Ook enkele metalen lamellen die aan de buitenzijde zijn bevestigd, liepen schade op. Wie verantwoordelijk is voor deze daad, is nog niet bekend, de politie stelt een onderzoek in.

Politie en brandweer bekogeld met zwaar vuurwerk, 3 arrestaties

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn de brandweer en de politie in Zaandam bekogeld met zwaar vuurwerk. De politie heeft drie personen aangehouden.

Rond 01.00 uur kwam er een melding binnen van een autobrand op de E. Heimansstraat. Toen de brandweer en de politie ter plaatse kwamen werden zij direct met zwaar vuurwerk bekogeld. Hierbij raakte een agent licht gewond aan zijn arm. Met ondersteuning van de politie kon de brandweer de brand blussen.

De politie heeft een persoon aangehouden voor brandstichting van een auto, een 16-jarige jongen uit Zaandam voor poging zware mishandeling en een 18-jarige Zaandammer voor het negeren van het samenscholingsverbod. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.

Molen uit 1848 in vlammen op, politie zoekt getuigen

Op dinsdagavond stond er aan de Broekerhavenweg in Bovenkarspel een molen in brand. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en is op zoek naar getuigen.

Rond 21.45 uur kreeg de politie een melding dat er een molen aan de Broekerhavenweg in brand stond. Toen de politie en brandweer ter plaatse kwamen stond de molen volledig in brand. Het gebied rond de molen werd ruim afgezet en de brandweer heeft de brand geblust. De Forensische Opsporing doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Man (31) opgepakt voor steekpartij in relationele sfeer in Nuth

Een steekincident dat afgelopen nacht heeft plaatsgevonden in een woning aan de Tiendstraat in Nuth waarbij een man gewond is geraakt, vindt zijn oorsprong mogelijk in de relationele sfeer. De gewonde man moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd voor medische zorg. De man is niet in levensgevaar en is aanspreekbaar.

Op basis van het eerste onderzoek houdt de politierekening met een incident in de relationele sfeer. De man die als verdachte wordt gezien, was in de woning aanwezig bij aankomst van de politie en werd meteen aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man.

Vrouw (47) zwaargewond naast snorfiets aangetroffen

Een 47-jarige vrouw uit Utrecht is woensdagochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw werd rond 08.00 uur bij ’t Goyplein naast haar snorfiets aangetroffen. Zij is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die gezien hebben hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren. Zij reed op het fietspad vermoedelijk vanuit de Schonauwensingel in de richting van Lunetten. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie vai 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

59 arrestanten, 2 zwaargewonden, 26 autobranden en incidenten regio Rotterdam

59 arrestanten, 2 zwaargewonden, 26 autobranden en tientallen andere incidenten maakten dat hulpverleners in de eenheid Rotterdam tijdens de jaarwisseling de handen vol hadden.

Zo’n duizend agenten waakten over de miljoenen feestvierders in het werkgebied van de eenheid Rotterdam. Gedurende de nacht werden bij zeven incidenten waarbij agenten werden belaagd aanhoudingen verricht. Er waren in de nieuwjaarsnacht 26 autobranden in de eenheid, waarvan 14 in Rotterdam- zuid. In dat gebied was het sowieso flink aanpoten voor hulpverleners.

Op de Rotterdamse Sumatraweg troffen agenten in een woning een zwaargewonde man aan. Twee verdachten zitten vast. Rond 03.00 uur braken drie mannen drie auto’s open en staken er één van in brand op de Plompertstraat. Na een waarschuwingsschot werd het trio aangehouden op de Waalstraat. Omstreeks 03.40 uur zien medewerkers van cameratoezicht dat op de Groene Hilledijk een man loopt met een vuurwapen. Ook hier is een waarschuwingsschot nodig om de man aan te houden.

Veel groepen liepen met zwaar vuurwerk en er waren diverse containerbranden. Op de Waalhavenstraat gooide jeugd met kennelijke benzinebommen. Op het Koninginnehoofd werden verkeersregelaars belaagd en op de Riederlaan kregen ME’ers zwaar vuurwerk naar het hoofd gegooid. Van een politievoertuig werd een raam ingeslagen.

Rond 04.00 uur vinden agenten op de Dordtse Groenedijk een neergestoken man. Wat zich daarvoor afspeelde is voor de politie nog onbekend. De politie heeft het slachtoffer nog niet kunnen verrhoren. Weet u meer? Bel met de politie. In Zuid-Holland Zuid werden vijf personen aangehouden voor diverse feiten. In het Rotterdamse centrum was veel publiek op de been. Er waren in het district zeven autobranden en 16 aanhoudingen.

Vuurwerk
In Nederland werd in aanloop naar de jaarwisseling 49.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Zo’n 12.500 kilo daarvan werd van straat gehaald door Rotterdamse onderzoeken. Leed, vernielingen en miljoenen knallen zijn daarmee voorkomen.

Meer aanhoudingen voor bovenstaande incidenten zijn aannemelijk. Het is ook de verwachting dat de komende dagen nog aangiftes binnenkomen van feiten die de politie op dit moment nog onbekend zijn. Al helemaal kijkend naar de inzetten van de de brandweerkorpsen in de Veiligheidsregio’s Zuid-Holland Zuid en Rotterdam. Die hadden respectievelijk 174 en 700 inzetten voor diverse brandstichtingen en andere vernielingen.

Doden en gewonden in Noord-Nederland door ongelukken en vuurwerkincidenten

De jaarwisseling in Noord-Nederland werd  dit jaar gekenmerkt door de dichte en verraderlijke mist. Het KNMI gaf vanwege het zeer beperkte zicht code rood af voor de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Door de mist kregen de hulpdiensten meer meldingen van verkeersongelukken. Daarnaast was er ook sprake van geweld tegen hulpverleners in Nieuwe Pekela en Muntendam. Ook raakten twee mensen gewond als gevolg van vuurwerk. In de drie provincies van de eenheid Noord-Nederland kregen agenten te maken met diverse meldingen van mishandeling, vernieling en branden.

Door de zeer dichte mist ontstonden diverse verkeersongevallen en gevaarlijke situaties op de (snel)wegen. Op de A32 ter hoogte van Akkrum leidde dit rond 18:30 uur tot een ernstige kettingbotsing. Hierbij liet een 58-jarige vrouw uit Dokkum het leven, raakten twee mensen gewond en liepen in ieder geval 17 mensen licht letsel op. De betrokkenen mensen zijn opgevangen in een schoolgebouw in Akkrum. De weg bleef de hele nacht afgesloten, zodat verkeersspecialisten van Verkeersongevallenanalyse (VOA) bij daglicht onderzoek kan verrichten op de snelweg. De auto’s zullen na het onderzoek worden afgesleept.

Kettingbotsing Heerenveen
Ongeveer een uur later ontstond er ook op de A7 bij Heerenveen een kettingbotsing. Hierbij waren tussen de dertig en veertig voertuigen betrokken. Bij dit ongeval raakten acht mensen (licht)gewond. Ook deze weg was de hele avond en een groot deel van de nacht afgesloten, maar inmiddels is de A7 weer volledig vrijgegeven.

Ongevallen Nieuw-Amsterdam
In Nieuw-Amsterdam (gemeente Emmen) raakte een auto te water aan de Vaart ZZ. De brandweer was snel ter plekke. Een duiker wist de bestuurder, een 69-jarige vrouw uit de gemeente Emmen, uit het voertuig te halen. Alle medische hulp mocht haar niet meer baten. Later op de avond vond nog een aanrijding plaats in Nieuw-Amsterdam. Dit betrof een eenzijdige aanrijding, waarbij een 24-jarige bestuurder man uit Emmen gewond raakte. Het slachtoffer werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis bracht. Een bloedproef moet uitwijzen of hij onder invloed van drank of drugs heeft gereden. Verder raakten er auto’s te water in Bedum, Ten Boer en Saaksum. Daar konden alle inzittenden gelukkig zonder letsel uit hun auto komen.

Geweld tegen hulpverleners
In Nieuwe Pekela bluste de brandweer een brandje op straat. Terwijl brandweerlieden naast de brandweerwagen stonden, gooiden omstanders een vuurwerkbom onder de bluswagen. Een agente, die vlakbij de bluswagen stond, raakte lichtgewond aan haar gezicht. 

In Muntendam werden vier politieagenten, die bezig waren met de hulpverlening bij een woningbrand, beschoten met een lawinepijl. Zij liepen gelukkig geen letsel op. Tot op heden werden voor deze incidenten geen verdachten aangehouden. De politie doet onderzoek naar wie de pijl heeft afgeschoten. Hierbij worden nadrukkelijk getuigen gezocht. Mensen die meer informatie hebben of iets hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Vuurwerkslachtoffers
Bij een 8-jarig meisje kwam in Dronryp vuurwerk in haar kleding terecht. Zij werd met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis. In Heerenveen liep een 23-jarige vrouw uit die plaats oogletsel op toen zij vuurwerk in haar gezicht kreeg.

Incidenten provincie Groningen
In Hoogezand vond rond 22.00 uur een overval op een woning aan de Transportweg plaats. Een man met een bivakmuts heeft daarbij geschoten, waardoor een vrouw lichtgewond raakte. De politie doet onderzoek naar de verdachte en komt graag in contact met getuigen.

In de stad Groningen kwamen enkele meldingen van zakkenrollerij binnen. Daarop hebben agenten, die specifiek surveilleerden op verdachten van zakkenrollerij, een aanhouding verricht. In de vroege ochtend waren in de binnenstad van Groningen nog enkele opstootjes, waarbij het uitgaanspubliek met elkaar slaags raakte. Daarbij werden vier aanhoudingen verricht. In de Merelstraat in Groningen was een man uit eigen beweging een vreugdevuur ingelopen. Hij liep daardoor brandwonden op. Het slachtoffer is voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Incidenten provincie Drenthe
In Hoogeveen was er rond 22.30 uur een grote brand in de Juliana van Stolbergschool aan de K. de Raadstraat ontstaan. De politie houdt rekening met brandstichting en doet onderzoek naar de toedracht. In Gasselte bedreigde een 83-jarige man jeugd op straat die vuurwerk aan het afsteken waren. Hij gebruikte daarbij een antiek vuurwapen. Agenten namen het wapen in beslag. Zij maken proces-verbaal op tegen de verdachte. Rondom horecagelegenheden in Assen, Emmen en Hoogeveen waren kleine opstootjes ontstaan. Hierbij werden diverse aanhoudingen verricht.

Incidenten provincie Friesland
In Leeuwarden waarschuwden omstanders de hulpdiensten, nadat zij een man in het Julianapark hadden aangetroffen. De man bleek ernstig onderkoeld en niet meer goed aanspreekbaar. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis. In Drachten hielden agenten aan de Middelwyk een 17-jarige man zonder vaste woonplaats aan. Hij bedreigde mogelijk meerdere mensen met een mes en vroeg om geld. De man zit vast en de politie onderzoekt de zaak. In Tzumarrum, Oudwoude en Bakhuizen had de politie te maken met straatbranden en wat baldadige jeugd. Daarbij zijn geen aanhoudingen verricht.

27-jarige vrouw zwaar mishandeld na opmerking over vuurwerk

Op dinsdagavond is een 27-jarige vrouw in Tuitjenhorn slachtoffer geworden van een zware mishandeling. De politie is op zoek naar getuigen. Rond 19.00 uur sprak het slachtoffer op de Manusveert drie jongens aan op hun gedrag bij het afsteken van vuurwerk.

Hierop werd het slachtoffer door één van de jongens geduwd. Toen deze jongen wegrende is de meldster er achteraan gerend om hem nogmaals aan te spreken. Hierop werd het slachtoffer naar de grond gewerkt en geschopt en geslagen. Hierna is de groep jongens weggefietst in onbekende richting. Zij zijn hierna niet meer aangetroffen.

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Man in kritieke toestand na gewelddadige ruzie

Het jaar 2020 was slechts enkele minuten oud toen er een ruzie ontstond in een huis in Rotterdam Katendrecht waarbij een man zwaar gewond raakte. Agenten hielden een vrouw en een man aan. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, zich te melden.

Agenten die op de reanimatiemelding van de Sumatraweg afgingen, troffen daar een zwaargewonde man met hoofdletsel aan. Na snel ingrijpen bracht het ambulancepersoneel de 42-jarige man in kritieke toestand naar het ziekenhuis. Politiemensen deden meteen onderzoek en spraken met buren en andere getuigen.

Waarschijnlijk vond er een ruzie plaats in de woning die gepaard ging met flink wat geweld. De politie doet verder onderzoek en heeft gisteravond twee verdachten aangehouden; een 41-jarige vrouw en een 64-jarige man, beiden uit Rotterdam.  De politie vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Jongeren in Vianen hinderen brandweer, 15-jarige opgepakt

In de wijk Vijfheerenlanden in Vianen veroorzaakten jongeren op 31 december veel overlast en heeft de ME moeten ingrijpen om de openbare orde te herstellen. 

Een grote groep jongeren gooide zwaar vuurwerk naar burgers en politie en hinderden de brandweer bij het blussen van diverse autobranden. Een jongen van 15 jaar uit Vianen is aangehouden omdat hij geen legitimatie bij zich had.

38 arrestaties in Utrecht, ME ingezet om orde te herstellen

Tijdens de jaarwisseling heeft de politie in Utrecht 38 personen aangehouden voor onder andere het verstoren van de openbare orde, het plegen van vernielingen, openbare dronkenschap en het gooien van zwaar vuurwerk. Bij dit incident, op de Tigrisdreef, raakte een agent en een (nog onbekende) man gewond.

De agent liep een gescheurd trommelvlies op en de man is met letsel aan het gezicht naar een ziekenhuis gebracht. De ME heeft op diverse locaties moeten ingrijpen om de openbare orde te herstellen. Van de 38 aangehouden personen zijn er 23 minderjarig.

Man (31) gewond bij steekincident Den Haag, politie zoekt getuigen

Een 31-jarige Hagenaar raakte oudjaarsavond gewond bij een steekincident aan de Paviljoensgracht in Den Haag. Er is nog niemand aangehouden.

Vlak voor middernacht kwam bij de politie de melding binnen dat er op de Paviljoensgracht iemand neergestoken zou zijn. Ter plaatse troffen gewaarschuwde agenten het gewonde slachtoffer op straat aan. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd en daar opgenomen. Er is nog geen verdachte aangehouden.

De districtsrecherche Den Haag Centrum onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die vlak voor middernacht in de omgeving van de Paviljoensgracht iets gezien hebben dat met deze zaak te maken kan hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

19-jarige opgepakt voor vuurwerk naar agent gooien

Op oudejaarsavond heeft de politie in Amersfoort een 19-jarige man aangehouden voor het gooien van vuurwerk naar politie. Rond 19.45 uur was de politie op de Meridiaan in gesprek met een groep mensen.

Toen de agenten weer bij de politieauto stonden, werd een van hen geraakt door vuurwerk. Een 19-jarige man uit Amersfoort is direct hierna aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. Ook is er zwaar vuurwerk in beslag genomen.

Inbraak met vuurwerkbom gaat mis, 17-jarige zwaargewond

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een inbraakpoging plaatsgevonden bij een restaurant aan het Reinaldapad in Haarlem. Hierbij raakte een 17-jarige Haarlemmer zwaargewond.

Rond 01.15 uur kreeg de politie een melding dat er in een restaurant gelegen aan het Reinaldapad werd ingebroken en dat er een vuurwerkbom was afgegaan. Ter plaatse troffen agenten twee jongens op de grond aan, waarvan er één zwaargewond bleek. De 17-jarige zwaargewonde jongen is naar het ziekenhuis overgebracht.

De andere 15-jarige Haarlemmer is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De voorgevel van het pand is zwaar beschadigd. De politie doet onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld.

Politie in Breda bekogeld met vuurwerk, ME ingezet

In Breda Noord zijn oudjaarsavond vernielingen aangericht. Ook werd er door jongeren met zwaar vuurwerk naar de politie gegooid. Uiteindelijk werd de Mobiele Eenheid ingezet om de rust te laten wederkeren. Rond 21.50 uur werden op de Vierlingstraat vier mannen aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren.

Aan het begin van de avond werd gemeld dat een groep van circa twintig jongeren bezig was met het vernielen van een mobiele camera op de Wensel Cobergherstraat. Agenten die ter plaatse kwamen werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Gelet op de dreigende sfeer werd besloten om op te schalen en de Mobiele Eenheid in te zetten.

Ondertussen werd gemeld dat van een Arrivabus een ruit vernield was. Ook bushokjes en een mobiele camera op het Groenedijkplein werden vernield. Een groep jongeren werd op de Calandstraat staande gehouden. Vier personen die zich niet konden legitimeren werden door de politie aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man uit Dinteloord, een 25-jarige Oosterhouter en twee Bredanaars (17 en 22 jaar).

Man (59) overleden bij eenzijdig ongeval

Vanmorgen vond omstreeks 08.00 uur op rijksweg A16 een zeer ernstig eenzijdig verkeersongeval plaats net voor de afrit naar de A58, rijrichting Antwerpen. De 28-jarige bestuurder van een auto met daarin nog vier inzittenden verloor de macht over het stuur en raakte van de weg. Het voertuig belandde in een greppel. Een van de inzittenden, een 59-jarige Rotterdammer, is in het ziekenhuis aan de gevolgen van de aanrijding overleden.

De andere vier betrokkenen zijn opgenomen in ziekenhuizen in Breda  en Tilburg. Het gezin, vader, moeder, zoon (bestuurder), opa en oma was onderweg naar Eindhoven Airport. Een verkeersongevallenanalist van de politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het verkeersongeval.

Vader en zoontje overleden bij flatbrand, moeder en dochter gewond

Afgelopen nacht vond er een brand plaats in een flat aan het Gelderseplein in Arnhem. De brand woedde in de hal, lift en het trappenhuis van de flat. Bij die brand zijn een vader (39) en zoon (4) overleden; moeder (36) en dochter (8) raakten gewond. Zij liggen in het ziekenhuis. Het gezin uit Arnhem was op bezoek in de flat toen de brand uitbrak. Meerdere bewoners zijn uit de flat geëvacueerd door de brandweer. Een deel van de bewoners is in de flat gebleven. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Op dit moment wordt er rekening mee gehouden dat de brand is veroorzaakt door vuurwerk dat in de flatingang kan zijn afgestoken. De politie bekijkt op dit moment beelden die beschikbaar zijn. Daarnaast wil de politie graag met mensen spreken, die mogelijk getuige zijn geweest van iets dat met de oorzaak van de brand te maken kan hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

FOK! Wat een weer: dichte mist.

Hallo!

Daar zijn we dan met laatste weerbericht voor dit jaar. En het is nog even flink OPPASSEN geblazen. Op heel veel plaatsen komt al dichte mist voor, eigenlijk in vrijwel het hele land, maar er is een uitzondering. Hier in Haarlem is er van mist totaal geen sprake. Als ik op het waarnemingskaartje kijk zie ik dat het zicht in mijn regio rond 19.00 nog ruim 10 km is. Dit is vaker het geval met mist hier. Overal mist, behalve hier. Ik zou daar wel eens verklaring voor willen hebben. 

Enfin, het draait de komende jaarwisseling om mist. Ook hier zal het zicht wel wat gaan teruglopen. Voor iedereen is het dus oppassen geblazen. Lokaal kan het ook glad worden, want de minima schommelen rond het vriespunt.

Op Nieuwjaarsdag zal het wel even duren voor de mist is opgelost. De meeste kans dat de zon nog even doorbreekt is in het zuiden van het land. Elders blijft de mist hardnekkig of is het sterk nevelig. De maxima liggen tussen de 2 graden in de mist tot 6 in opklaringen. 

Hou dus overal rekening met zeer dichte mist. 

Update 20.39: Inmiddels is voor de noordelijke helft code ORANJE van kracht!

Update 23.27: Er is inmiddels een WEERALARM van kracht voor de noordelijke provincies. Code ROOD dus. Blijf dus vooral thuis daar!

Namens Frank en Monique wensen we jullie een heel fijne jaarwisseling, veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar. Dat het maar weer een mooi weerjaar mag worden met veel regen en onweer.   Grapje.   Ooh nee, toch niet.  

Tot volgend jaar!  

Update 01-01-2020 09:59 uur:
De rookpluimen zijn opgetrokken en we zitten inmiddels in 2020. We starten het nieuwe jaar op veel plaatsen nog met mist en zeer lokaal in het oosten is het glad, meldt weeronline. In de loop van de ochtend trekt de mist op. Regionaal, vooral in het zuiden, wordt het vrij zonnig. Op andere plaatsen blijft het langer grijs. De nieuwjaarsduik verloopt koud bij 4 graden. De temperatuur van het zeewater is 7-8 graden.

Wie het nieuwe jaar begint met de bekende nieuwjaarsduik, moet rekening houden met een koude duik. In Scheveningen waait vanmiddag een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. De temperatuur ligt rond 4 graden en dat is koud als je het water uitkomt. Het zeewater is momenteel 7-8 graden. Dat is warmer dan de lucht, maar zo voelt het niet. Water neemt namelijk veel beter je lichaamswarmte op dan lucht en daardoor is het een ronduit koude duik.

Komende dagen zachter en wisselvalliger
Vanavond neemt de kans op dichte mist weer toe en landinwaarts koelt het af naar 0 tot -2 graden. In het westen blijft het kwik boven nul. In de loop van de nacht breidt bewolking vanuit het westen uit over het land.

Donderdag is het overwegend bewolkt met kans op een spat motregen. In het oosten kan de zon nog even schijnen. Het wordt 6-9 graden. In de nacht naar vrijdag neemt de kans op regen toe en ook vrijdag valt af en toe regen. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en de temperatuur stijgt naar 8-11 graden.

In het eerste weekend van 2020 is zaterdag kans op buien en daarbij kan het ook stevig waaien. Zondag houdt de wind zich rustiger en blijft het waarschijnlijk droog. De temperatuur stijgt zaterdag naar 7-9 graden. Zondag is het met maximaal 6-8 graden weer iets minder zacht.

Meer weer op FOK!

Haamstede Zeeland (Foto: W.T)
Een prachtige foto uit Zeeland. Dit is nabij Haamstede op Schouwen. (Foto: W.T)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zwartrijder opgepakt voor mishandeling buschauffeur

Dinsdagmiddag is een 20-jarige man uit Roosendaal aangehouden omdat hij een buschauffeur zou hebben mishandeld. De Roosendaler was rond 12.10 uur in de bus gestapt op het Stationsplein. De buschauffeur zag dat de man zonder in te checken de bus inliep. De chauffeur sprak de man hierop aan.

Voor vertrek ging de chauffeur nog even buiten staan en vervolgens kreeg hij klappen en werd hij geschopt door deze passagier. De verdachte sloeg vervolgens op de vlucht. Beveiligingsmedewerkers van de NS zijn achter hem aan gegaan en hebben de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politieagenten. De buschauffeur is voor medische zorg naar een artsenpost gegaan.

Twee aanhoudingen na ramkraak

In de nacht maandag op dinsdag 31 december vond een ramkraak plaats bij een fietsenzaak aan de Dorpsstraat in Bakel. De politie heeft twee mannen van 27 en 30 jaar uit ‘s-Hertogenbosch aangehouden.

Rond 02.45 uur kreeg de politie een melding dat een buurtbewoner iemand in de fietsenwinkel zag staan, ook hoorde hij gehamer. Twee mannen probeerden met een bijl het winkelpand binnen te komen. Toen de getuige de mannen zag is hij naar ze toegegaan. De verdachten hebben de man vervolgens vermoedelijk opzettelijk met hun wagen aangereden. Hierbij raakte de man gewond.

Met buitgemaakte motorfietsen in de kofferbak zijn de 2 mannen vervolgens gevlucht. Later op de avond zijn zij aangehouden op de Rijksweg in Veghel. Het tweetal is ingesloten voor onderzoek.

De eerste dode in 2020 (of de laatste van 2019) is gevallen

Het is koud 2020 en we kunnen de eerste dode van het jaar al weer melden. Bij een schietpartij in Zwolle is één persoon om het leven gekomen. Dat meldt de politie op Twitter. 

De politie is een onderzoek gestart. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie via de gebruikelijke kanalen: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

De FOK!crew wenst jullie een ?!?! 2020!!!

2020

Ook dit jaar trappen we af met een serie persoonlijke Nieuwjaarswensen voor jullie !!

Ik wens eenieder een gezegend, rijk en vooral gezond nieuwsjaar toe! Dat er weinig mag gebeuren, en dat we in goede gezondheid het jaar 2020 met elkaar afsluiten over 366 dagen!! ~DJMO 


'Ik haat jullie

Oh oh oh oh

En aan mij mede redactieleden..

Natuurlijk...

'Ik haat jullie ' ~ BasOne


"Dat jullie allemaal dit jaar mogen bereiken wat jullie willen bereiken"

Ik ben zo slecht in dit soort shit  ~RvLaak 


Er is blijkbaar geen animo, dram niet zo. ~Static


Dat 2020 maar net zo kut (of goed) mag worden als 2019 ~qltel


Een prachtig nieuw weerjaar gewenst allemaal!
Kusjes van mij! ~Stephan5


Ik hoop dat we in 2020 wat meer gaan basketballen op een pleintje en wat minder gaan barbecueën op een snelweg.

Maak er een mooi jaar van! ~PippenScottie 


Iedereen de beste wensen voor 2020.
Dat het een mooi sportjaar mag worden. ~TargaFlorio


Ik wens iedereen een mooie en vooral gezond 2020 ~Rubbereend

Ga gewoon eens sporten in 2020, dat kan helemaal geen kwaad. ~GGMM


Vrolijk 2020! cheer happy~Deisyy 


Ik wens iedereen veel mooie topics, geluk en gezondheid toe in 2020!  ~Budapestenaar 


Allemaal een heel goed jaar gewenst en dat we nog maar lang samen kunnen FOK!ken. Make FOK!
great again  ~Lavenderr 

Dat toekomstige tijden er voor mogen zorgen dat er steeds meer van onze geschiedenis boven water komt.

Een ieder een gezond en voorspoedig nieuw jaar en dat men het verleden blijft koesteren. ~Cobra4


Goed nieuwjaar weer vogeltjesdans!
Moge jullie allemaal veel bitterballen frituren ~Plompzakker 


Ik wil alle posters bedanken voor het mooie jaar in POL. En dat 2020 hopelijk minstens even interessant wordt als 2019!
Keep up the good work.  ~capricia


Een gezond en respectvol nieuw jaar vol mooie verhalen. Ik ben benieuwd!

 ~bazbo


2020 is een jaar, maak je niet dik. ~Lenny_Leonard 


Met Kant in de hand en Descartes in brand wens ik iedereen een gedachtevol nieuw decennium  ~naatje_1


Baggeraar, voorbeelduser, of #ANONIEM, we houden van jullie allemaal en wensen jullie alle gezondheid in 2020. ~Faux. 


Ik wens elke zolderkamerautist het beste voor 2020. En gun jullie veel seks met de linker en rechterhand! ~Nizno

Veel (reis)plezier in 2020! ~UIO_AMS 

Dat jullie maar weer mogen genieten van mijn kwaliteitsweblogjes en brekende nieuwsjes. Kusjes ~Paul


Ik wens iedere FOK!er, FOK!ster, alles ertussenin en zelfs de anonieme brigade een spetterend, gezond en top olympisch 2020  ~Nattekat


Een fantastisch mooi, gezond en voorspoedig 2020 gewenst! ~ChatGirl


Dat er maar weer veel geneukt mag worden in 2020 Fokkers!
Geintje. We weten allebei dat je dit jaar je abonnement op Pornhub gewoon weer verlengt.
(Ik zoek nog een kortingscode voor een vriend)

Toch wens ik jullie al het goeds voor 2020.  ~onlogisch


Ik wens iedereen heerlijke maaltijden toe  ~Lucky_Strike


Naast de allerbeste wensen voor het komende jaar en zulks, wens ik iedereen de kracht toe om FOK! een heel jaar lang correct te spellen zodat ik er geen last meer van heb.
Maar ik hou wel van jullie hoor  ~SuperwormJim


Wees gewoon een wat liever tegen elkaar komend jaar. Niet veel gevraagd toch. Beetje liever.
Verder iedereen een gezond 2020 gewenst.
The Roaring Twenties, maak er wat van. ~yvonne 


Ik zal er ongetwijfeld als klimaatdrammer door gezien worden maar:

Ik wens iedereen een gezondere planeet toe

Eigenlijk wens ik iedereen de wijsheid toe om zich meer te verdiepen in problemen als het stikstofoverschot en klimaatverandering zodat er minder negatief over gedaan wordt en meer gezocht wordt naar oplossingen (vooral door de veroorzakers), maar dat is te lang ~Crazy Harry 


Een mooi Olympisch 2020! ~borisz


Ik wens iedereen een heel mooi en gezond 2020!!
Laten we inderdaad allemaal wat liever voor elkaar en onszelf zijn.  ~senesta 


Mens0n laten we er een leuk jaar van maken. Een heel jaar zonder gezeik, zonder gerel, zonder getier, zonder pis -en kutnijd, zonder namecalling en shaming. Zonder in alles en iedereen het slechtste te zoeken, maar juist uit te gaan van positieve en goede bedoelingen. Mensen zijn beter dan ze gezien worden. Allemaal. Abdul is echt niet slechter dan Bob of Willem, Jan is niet slechter dan Truus of Bep en niemand is er op uit anderen onderuit te halen. Kunnen we niet voor eens en altijd af van het vingerwijzen? Van het zoeken naar verschillen in plaats van het benadrukken van overeenkomsten? En vooral; sta achter je principes, maar onthoud altijd dat die principes persoonlijk zijn en niet meer of minder waard zijn dan de principes van anderen. Mensen zijn goed. Mannen, vrouwen en alles ertussenin, of ik nou wel of niet de mening deel dat er honderden genders zijn. Wees wie je bent of wilt zijn en gun anderen hetzelfde. Bedankt voor de afgelopen 20 jaar FOK! en eeuwige dank aan iedereen die zich inzet om deze site levend te houden en op welke manier ook bijdraagt tot een beter, leuker en gezelliger FOK! Een fantastisch 2020 gewenst!!  ~Danny


Voor 2020 wens ik iedereen op FOK het allerbeste toe. Met meer saamhorigheid, meer geduld en verdraagzaamheid, meer open staan voor een toekomst die veel veranderingen met zich mee zal brengen.
FOK was altijd een plek waar allerlei meningen, ook al stonden die vaak haaks op elkaar, allerlei normen en waarden elkaar konden ontmoeten.
Elkaar ontmoeten, in plaats ons in minachting onbegrip en woede van elkaar afkeren omdat we anders tegen dingen aankijken.
Want ook dat is discriminatie: mensen uitsluiten en onwelkom verklaren omdat meningen en normen verschillen.
Nuancering bereik je door ontmoeting en kennis nemen van de ander. Niet door buitensluiten en afschermen.
Dit geldt ook voor mijzelf natuurlijk. En dat wens ik iedereen en FOK van harte toe! ~iteejer 

2020

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.