FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 december 2019

Man beroofd bij vuurwerkdeal

Een man die illegaal vuurwerk wilde kopen is op 1e Kerstdag beroofd van 1900 euro. Op het moment dat de deal zou plaatsvinden bedreigde de verkoper hem met een mes en beroofde hem van ruim 1900 euro. Van de verkoper ontbreekt elk spoor.

Op 1e Kerstdag rond het middaguur, zou de verkoop plaatsvinden. Een 34-jarige man uit Veldhoven kwam met zijn auto naar Blerick om het vuurwerk te kopen. Het slachtoffer trof de verkoper in Blerick en de man stapte bij hem in de auto. In plaats van vuurwerk te leveren bedreigde de verkoper het slachtoffer met een mes en beroofde hem van 1900 euro die hij bij zich had. De verdachte vluchtte vervolgens te voet.

De politie heeft direct na de beroving een Burgernetbericht verstuurd en is gestart met een buurtonderzoek. De verdachte is nog niet getraceerd. De verkoper was een circa 19-jarige man van Noord-Afrikaanse afkomst en hij droeg een rood-zwart trainingspak en een zwarte jas met een witgrijze bontkraag. Heb je iets gezien, bel dan 0900-8844

Man dood in woning Geleen, politie houdt alle scenario's open

In de nacht van 24 op 25 december kreeg de politie de melding dat een bewoner van een woning aan de Rijksweg-Noord in Geleen overleden zou zijn. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf maar om te achterhalen hoe de man om het leven is gekomen is de politie gestart met een onderzoek.

Er wordt onderzoek verricht in de woning en er is een buurtonderzoek gestart. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Op dit moment houdt de politie alle scenario’s open.

NFL: Packers verslaan aartsrivalen Vikings, beiden naar play-offs

In de NFL moet er nog één week gespeeld worden in het reguliere seizoen: alle wedstrijden van week zeventien staan komende zondag op het programma en er zijn nog wel wat plekken over voor de play-offs. Uiteraard is er ook al wat beslist, te beginnen met de Minnesota Vikings.

De ploeg ontving de aartsrivalen uit de buurt, de Green Bay Packers. Dankzij Stefon Diggs begon het lekker: na een interception van de Vikings gooide quarterback Kirk Cousins een 21-yard pass naar hem voor een touchdown, maar via field goals bleven de Packers met 10-9 in de buurt.

Aan het einde van het derde kwart sloegen de bezoekers toe: Aaron Jones werkte een 12-yard run binnen voor een touchdown, waarna quarterback Aaron Rodgers de Packers met een pass op Geronimo Allison voor de 2-point conversion op 10-17 zette.

Jones gooide de boel met zes minuten te gaan definitief op slot met een 56-yard run voor een touchdown, zeker nadat een Vikings-score van Bisi Johnson wegens holding niet door bleek te gaan. Het bleef dus bij 10-23, waardoor de Packers de titel in de NFC North voor zich opeisten.

Vikings - Packers (Bron: YouTube)

Play-offs
Groot zal het Vikings-feest niet geweest zijn, maar de ploeg is wel zeker van de play-offs. Ze hadden namelijk een nederlaag van de Los Angeles Rams tegen de San Francisco 49ers nodig en zo geschiedde: een zinderende strijd eindigde met een field goal van Robbie Gould (49ers) voor 34-31 en de winst, waardoor de Rams uitgeschakeld zijn en de Vikings in de play-offs staan.

De Houston Texans wonnen op bezoek bij de Tampa Bay Buccaneers met 20-23, nadat een 27-yard interception return van Bradley Roby de score opende. Het leverde de Texans de AFC South-titel én een definitief plekje in de play-offs op.

Twaalf teams plaatsen zich voor de play-offs, tien zijn er inmiddels zeker: de Buffalo Bills, Minnesota Vikings, Seattle Seahawks en San Francisco 49ers hebben het ticket vast, de Kansas City Chiefs (AFC West), Houston Texans (AFC South), Baltimore Ravens (AFC North), New England Patriots (AFC East), New Orleans Saints (NFC South) en Green Bay Packers (NFC North) hebben daarnaast ook de divisietitel binnen.

De Philadelphia Eagles en Dallas Cowboys vechten om de NFC East-titel en bijbehorende play-offplek, de Tennessee Titans, Pittsburgh Steelers en Oakland Raiders strijden om het enige overgebleven plekje in de AFC.

Uitslagen NFL week 16
Tampa Bay Buccaneers - Houston Texans 20-23
New England Patriots - Buffalo Bulls 24-17
San Francisco 49ers - Los Angeles Rams 34-31
Atlanta Falcons - Jacksonville Jaguars 24-12
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 15-31
Tennesee Titans - New Orleans Saints 28-38
Indianapolis Colts - Carolina Panthers 38-6
Miami Dolphins - Cincinnati Bengals 38-35 OT
New York Jets - Pittsburgh Steelers 16-10
Washington Redskins - New York Giants 35-41 OT
Denver Broncos - Detroit Lions 27-17
Los Angeles Chargers - Oakland Raiders 17-24
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 17-9
Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 13-27
Chicago Bears - Kansas City Chiefs 3-26
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 10-23

Man neergeslagen met vuurwapen bij mislukte beroving

Een 31-jarige Rotterdammer raakte in de vroege uren van eerste kerstdag op de Bonn en Meeswerf in Rotterdam gewond toen twee mannen hem aanvielen en met een vuurwapen in het gezicht sloegen. De politie komt graag in contact met getuigen.

Even na 01:00 uur parkeerde het slachtoffer zijn auto en stapte nietsvermoedend uit waarna twee nog onbekende mannen hem probeerden te beroven. Volgens de Rotterdammer sloegen ze hem meerdere malen hard in het gezicht met een vuurwapen. Ze renden weg zonder buit, het slachtoffer gewond achterlatend. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Italiaanse snowboardcrossers sluiten jaar met winst af

In het Italiaanse Cervinia is het kalenderjaar 2019 afgesloten voor de snowboardcrossers in de World Cup. Eind januari zal het seizoen voor de heren en dames weer verder gaan in het Canadese Big White.

Mannen
Lorenzo Sommariva had zich nog nooit voor een World Cup-finale geplaatst, tot hij dat voor eigen publiek in het Valle d'Aosta wel deed. Daar bleef het niet bij, want na een fraai Italiaans onderonsje gaf hij landgenoot Emanuel Perathoner bij de finish het nakijken en boekte Sommariva gelijk zijn eerste zege. De jonge Fransman Merlin Surget stond voor het eerst op het podium, de zelfs nog maar 18-jarige Eliot Grondin uit Canada stond voor het eerst in de finale en de Nederlander Glenn de Blois werd knap negende.

De competitie werd nog even opgeschrikt door een zware val van Luca Hämmerle bij de finish van een van de kwartfinales, waarna hij er in zorgwekkende toestand bij bleef liggen. Uiteindelijk bleek het broertje van Alessandro Hämmerle, die zevende werd, een fikse hersenschudding opgelopen te hebben.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Vrouwen
De vrouwenfinale was wat minder spannend, want halverwege was het veld door valpartijen al uitgedund. De thuisfans konden in elk geval weer juichen: Michela Moioli kwam als eerste over de finish, voor de Française Chloe Trespeuch en de tweede Italiaanse, Sofia Belingheri, die daarmee haar eerste World Cup-podium te pakken heeft.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Slecht nieuws voor veldrijder Aerts: vier gebroken ribben

Bij zijn valpartij afgelopen zondag in de wereldbekercross van Namen heeft Toon Aerts niet één maar vier ribben gebroken.

In eerste instantie had onderzoek op maandag uitgewezen dat de Belgisch kampioen een rib gebroken had. Bij nader onderzoek een dag later bleken vier ribben gebroken te zijn.

Ondanks de gebroken ribben zal Aerts op eerste kerstdag op de fiets stappen voor een korte training. Nadien beslist de renner samen met zijn ploeg of hij op tweede kerstdag van start zal gaan in de wereldbekercross van Heusden-Zolder. De 26-jarige veldrijder staat aan de leiding in het klassement van de wereldbeker.

Update 14.22 uur Aerts van start in Heusden-Zolder

Cillessen is er klaar mee: "Dat mag toch? Het houdt dan wel een keer op"

Jasper Cillessen heeft het naar zijn zin bij Valencia. De doelman ruilde Barcelona afgelopen zomer in voor een dienstverband bij los Che, waar hij in de afgelopen eerste seizoenshelft veel aan spelen toekwam. De dertigjarige Oranje-international geeft toe dat het wennen was om weer vaak in actie te komen, ook qua belasting. "Ik moet elke dag top zijn. En ik ben niet snel tevreden."

"Maar ik mag tot dusver zeker niet klagen. Langzamerhand valt alles op zijn plek", zegt Cillessen in gesprek met de Gelderlander. Bij Barcelona speelde de doelman tweede viool achter Marc-André ter Stegen.

Cillessen heeft echter geen spijt van zijn transfer naar het Camp Nou. "Ik heb daar een fantastische tijd gehad en enorm veel geleerd. Op menselijk vlak en in sportief opzicht."

"Ik ben naar het buitenland gegaan. Van Ajax en Amsterdam naar Barcelona. Dat is een enorme stap. Ik moest de taal leren. De cultuur. De mensen. Er kwam veel meer hectiek op me af."

"Ik heb bij Barcelona getraind met wereldtoppers als Lionel Messi. Ik heb er veel prijzen gewonnen, dus het was fantastisch", aldus Cillessen, die ook meer media-aandacht kreeg in Spanje.

De doelman wordt door de buitenwacht weleens verweten dat hij nors kan overkomen na een kritische vraag. Cillessen geeft aan dat de wijze waarop vragen worden gesteld daar medeverantwoordelijk voor is.

"Ik ben het niet altijd eens met de zaken die gezegd worden. Dat mag toch? Er is vrijheid van meningsuiting. Als je dan tien keer dezelfde vraag krijgt, houdt het wel een keer op. Iedereen heeft een mening in het voetbal. Dat mag."

"Maar veel is onzin of onwetendheid. Je moet als topsporter een olifantenhuid hebben. Dat is niet altijd makkelijk, omdat de wereld met social media veranderd is. In mijn beleving is social media harder geworden", besluit Cillessen.

Valverde plaatst kleine aantekening op Kerstrapport De Jong bij Barcelona

Barcelona is als koploper in LaLiga aan de winterstop begonnen. Daarnaast maakt de Catalaanse grootmacht nog steeds kans op de eerste eindzege in de Champions League sinds 2015. Napoli is in de achtste finale de opponent van het elftal van trainer Ernesto Valverde. Laatstgenoemde maakt een tussenbalans op, met onder meer aandacht voor Frenkie de Jong. De zomeraankoop uit Nederland presteert naar behoren, maar er is volgens Valverde ook ruimte voor verbetering.

"Hij maakt ontzettend veel meters en speelt ontzettend goed", stelt Valverde in een uitgebreid interview op de clubsite van Barcelona.

De keuzeheer van de Spaanse koploper plaatst echter ook een kanttekening bij het spel van De Jong, die een vaste plaats heeft verworven op het middenveld van de Catalanen.

"Frenkie kan echter nog meer geven, zeker in het strafschopgebied van de tegenstander." De Jong deed in alle achttien competitieduels tot dusver mee, zestien keer als basisspeler.

Ook Antoine Griezmann, afgelopen zomer voor 120 miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid, wordt onder een vergrootglas gelegd door Valverde. "Hij is niet alleen een afmaker, maar ook een harde werker."

"Antoine weet wanneer hij moet terugzakken naar het middenveld en ook wanneer de vleugelverdediger hulp nodig heeft. We zijn daarom heel blij met zijn aanwezigheid."

Griezmann staat op 8 doelpunten en 4 assists in 23 optredens in het shirt van Barcelona, al zijn er in de Spaanse media nog steeds twijfels over zijn slagingskansen in het Camp Nou.

Valverde is verder ook zeer tevreden over Lionel Messi, die in zijn ogen perfectie benadert. Daarnaast krijgt Luis Suárez complimenten voor zijn killerinstinct voor het doel van de tegenstander.

De Barcelona-trainer weet echter dat Messi en Suárez niet het eeuwige voetballeven hebben en is daarom gelukkig met de doorbraak van onder meer Carlés Perez en Ansu Fati.

"Hun doorbraak is geweldig nieuws voor de club. Dat zijn niet alleen spelers voor nu, maar zeker ook voor de toekomst."

Vrouw doodgestoken in Hengelo, man gearresteerd

In Hengelo is afgelopen nacht bij een steekpartij een vrouw om het leven gekomen. Toen de politie na de melding rond 02:00 uur in de straat De Hampshire ter plaatse kwam, troffen zij het levenloze lichaam aan. Over haar identiteit is nog niets bekend. 

Wel heeft de politie inmiddels een man aangehouden. Zijn rol bij de steekpartij wordt onderzocht zo meldt RTV Oost. De politie verricht ook buurtonderzoek, waarbij onder meer naar wordt gezocht naar kleding en/of andere voorwerpen die mogelijk door de dader(s) zijn weggegooid. 

De politie is op zoek naar getuigen, met name in de buurt van de omgeving van de Hampshire, de Bankastraat, de Troelstrastraat, de Weideweg of de Jozef Israëlstraat. Mensen die iets gehoord of gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Vrouw (79) slachtoffer van straatroof

Een 79-jarige vrouw uit Haarlem is dinsdag rond 11.00 uur het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde op de Europaweg in Haarlem.

Het slachtoffer had net geld opgenomen bij een geldautomaat in de buurt en was op weg naar huis. De vrouw werd ter hoogte van de Italiëlaan door twee vrouwelijke daders belaagd. Het tweetal ging er vandoor met het gepinde geldbedrag. Thuis aangekomen heeft het slachtoffer de politie gebeld.

De politie zoekt getuigen van de beroving. Mensen die iets gezien hebben kunnen bellen met 0900-8844.

Zeven aanhoudingen na straatroven in Almere

Sinds november hebben er in Almere diverse straatroven plaatsgevonden. Een beroving heeft een enorme impact op de slachtoffers. Niet altijd is er een goed signalement van de daders of heeft de politie aanknopingspunten om de zaak op te lossen. Onlangs zijn er, naar aanleiding van drie Almeerse berovingszaken, echter in totaal zeven verdachten aangehouden.

De politie ontving in de afgelopen periode meerdere meldingen van berovingen. De drie zaken waarbij nu aanhoudingen zijn verricht, speelden zich allemaal af in de periode 1 november tot 12 december en vonden plaats in verschillende delen van Almere. Zowel overdag als ’s avonds.

De slachtoffers raakten daarbij soms gewond en hebben de schrik goed te pakken. Bij de berovingen werd er door de daders vooral jacht gemaakt op telefoons, Airpods e.d. De aangehouden verdachten zijn zeven jongens in de leeftijd van 14-17 jaar, afkomstig uit Almere. Vooralsnog heeft de politie geen indicatie dat de verdachten deel uitmaken van een organisatie of dat de berovingen met elkaar in verband staan.

Waarschuwingsschoten na melding verdachte situatie

De politie heeft dinsdag 24 december omstreeks 00.40 uur twee waarschuwingsschoten gelost na een melding over een verdachte situatie op de Herman Costerstraat in Den Haag waarbij er een vuurwapen zou zijn gezien.

Rond 00.30 uur werd gemeld dat er mannen met wapens uit een bestelauto waren gestapt en een horecagelegenheid waren binnengelopen. Bij de horecagelegenheid was mogelijk een conflict waarbij er ook geschreeuwd werd. Agenten hebben na de melding de omgeving afgezet in afwachting van politiehonden toen een bestelauto met twee inzittenden hen tegemoet kwam rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en een uitpraatprocedure werd gestart. De inzittenden waren onder invloed en luisterden niet naar de aanwijzingen van de agenten. Hierop zijn de waarschuwingsschoten gelost en werden de twee mannen, een 30-jarige Hagenaar en een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van bedreiging. Bij de personen en in de bestelauto werden geen vuurwapens aangetroffen. Van de bestuurder , de 30-jarige man werd een blaastest afgenomen. Hij blies 585 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie doet verder onderzoek.

FOK! Wat een weer: vrolijke kerst!

Goedemorgen!

Het is weer kerst. Eigenlijk mag het weerbericht ook wel even met kerstreces wat mij betreft. Ik heb nauwelijks tijd om me in het weer te verdiepen. En zo boeiend is het allemaal ook weer niet. Enfin, gisteren was het wederom een bewolkte dag en vielen er enkele buien. Slechts op een enkele plek klaarde het even op.

Vandaag nemen de buien in aantal en activiteit af en breekt de zon geregeld door. Zeker in de middag is het dan heel aardig weer.  Koud is het met 9 graden zeker niet, en ook de wind schakelt een tandje minder. 

Tweede kerstdag lijkt dan weer somber en druilerig te verlopen.

Fijne dag allemaal en natuurlijk een vrolijk kerstfeest!  

Meer weer op FOK!

Je zou maar op Hawai zijn, zoals een bekende van me...
Je zou maar op Hawai zijn, zoals een bekende van qltel...

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

FOK!Kerstprijsvraag: 25 december

Ervaar pure sniper-gameplay in de ruwe omgevingen van het hedendaagse Siberië, met een nieuw op contracten gebaseerd systeem dat strategisch denken in spannende, opnieuw speelbare missies beloont. De opdrachten die je in Sniper Ghost Warrior Contracts moet volbrengen, bieden een duidelijk hoofddoel met een vaste geldbeloning en talloze opties om secundaire doelstellingen en bonussen te behalen.

Vandaag geven we een  Sniper Ghost Warrior Contracts collecters edition weg voor Xbox One weg. Daarvoor moet je wel de volgende vraag beantwoorden.

Wie schreef Sniper Ghost Warrior Contracts preview op fok.nl?

Neem mij mee naar de prijsvraag! 

Lees hier de spelregels door.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.