FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 november 2019

Verstappen noemt wereldtitels Hamilton erg indrukwekkend

Vandaag eindigde Max Verstappen tijdens zijn honderdste grand prix op de derde plaats. Lewis Hamilton stelde zijn zesde wereldtitel veilig, de Nederlander sprak vol bewondering over de Brit.

"Dat is erg indrukwekkend. Hij presteert fenomenaal en heeft een goed team achter zich staan. Hopelijk kunnen wij volgend jaar het gevecht met hen aangaan", aldus Verstappen na de race, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur keek met tevredenheid terug op zijn race. "We hebben er het maximale uitgehaald, maar Mercedes was vandaag net iets sneller. Ik probeerde in de buurt te blijven, voor het geval er iets zou gebeuren. We hadden een erg goede race en ik heb me vermaakt. Ik kon de concurrentie voor me zien rijden en onze snelheid was goed."

"Er hing een gele vlag aan het einde van het rechte stuk, dus daar kon ik geen DRS gebruiken. Anders hadden we vandaag misschien als tweede kunnen eindigen. Maar desondanks is het fijn om op het podium te staan", zo blikte Verstappen terug.

Verstappen noemt wereldtitels Hamilton erg indrukwekkend (Pro Shots / Action Images)
Verstappen noemt wereldtitels Hamilton erg indrukwekkend (Pro Shots / Action Images)

Advocaat tevreden over resultaat, niet over spel

Na weken van moeizame resultaten voor Feyenoord wisten de Rotterdammers vandaag met 3-0 van VVV te winnen. Een welkome overwinning voor de kersverse coach Dick Advocaat die nog veel ruimte voor verbetering zag.

"Qua resultaat ben ik zeker tevreden, maar qua spel nog niet", zo was Advocaat duidelijk na afloop. Hij was vooral te spreken over de instelling van zijn elftal. "Die was geweldig. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd. Er werden nog wel fouten gemaakt, maar de intentie – controle hebben – was goed. Soms lieten we onszelf iets te ver terugdringen. Dat moet beter, maar het is logisch dat het nog niet helemaal naar wens is."

"Alles kan beter, dat weet het elftal ook. Maar VVV-uit is niet gemakkelijk, je moet het toch doen. Ik vind het een prachtige overwinning die met name bij de spelers voor een goed gevoel zorgt", zo besloot de nieuwe coach van Feyenoord.

Advocaat tevreden over resultaat, niet over spel (Pro Shots / Niels Boersema)
Advocaat tevreden over resultaat, niet over spel (Pro Shots / Niels Boersema)

FOK! sportfoto-onderschrift week 44

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is maali met het volgende onderschrift: "Ze kan er duidelijk Nix van!"

De opgave van deze week:

Bij de presentatie van haar ploeg troffen we Ireen Wüst zo aan, wat is hier gaande? (Pro Shots / Wilfred de Bruijn)
Bij de presentatie van haar ploeg troffen we Ireen Wüst zo aan, wat is hier gaande? (Pro Shots / Wilfred de Bruijn)

F1: Uitslag Grand Prix van de Verenigde Staten

Valtteri Bottas heeft de Grand Prix van de Verenigde Staten op zijn naam geschreven. De Fin startte vanaf poleposition en zegevierde voor Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton die zich verzekerde van zijn zesde wereldtitel in de Formule 1. Max Verstappen maakte in Austin het podium compleet.

Bottas vertrok vanaf de eerste plek en was prima weg, gevolgd door Verstappen die in de eerste bocht Sebastian Vettel buitenom passeerde. De Duitser had met de Ferrari in de eerste ronde geen tempo en verloor plek drie al snel aan Hamilton, waarna Charles Leclerc en Lando Norris hem ook passeerden, gevolgd door Daniel Ricciardo. In de eerste bocht was er nog een aanrijding tussen Carlos Sainz en Alexander Albon, waardoor laatstgenoemde aan het eind van de eerste ronde al direct een stop moest maken.

Vooraan pakte Bottas een klein gaatje met Verstappen en Hamilton, maar het drietal reed snel weg bij Leclerc die ook geen tempo kon vinden. Norris werd snel gepasseerd door Ricciardo, terwijl daarachter bij Vettel rechtsachter de ophanging het na zeven ronden begaf.

Hamilton probeerde de druk bij Verstappen op te voeren die na twaalf ronden voor de eerste maal de pits opzocht, gevolgd door Bottas. Beiden reden hierna het gat op Hamilton dicht die een eenstopper wilde proberen. Na 24 ronden had Bottas zijn teamgenoot ingehaald, waarna Hamilton de pits opzocht voor de harde banden. Dit legde de Brit aanvankelijk geen windeieren, want hij kwam gestaag dichter bij Verstappen die na 33 ronden opnieuw stopte, snel gevolgd door Bottas.

Verstappen kreeg de opdracht om acht tienden per ronde in te lopen op Hamilton, maar mede door verkeer slaagde de Nederlander hier niet snel in. Ook Bottas had moeite om het gat te dichten, maar op vijf ronden voor het einde kon de Fin zijn teamgenoot eindelijk passeren. Verstappen dichtte hierna het gat op Hamilton, maar de Brit had geluk dat eerst Pierre Gasly Verstappen in de weg reed en daarna aan het einde van het tweede rechte stuk de Haas van Kevin Magnussen in het grind stond. Een van de remmen had het begeven.

Zodoende werd Bottas na 56 ronden als eerste afgevlagd, maar de zege van de Fin werd volledig overschaduwd doordat Hamilton zijn zesde titel in de Formule 1 binnenhaalde. Verstappen mocht als derde naar het podium. Leclerc pakte de vierde stek, voor Albon die een sterke inhaalrace bekroonde met plaats vijf. Ricciardo haalde met een zesde stek mooie punten binnen, voor Norris, Sainz, Nico Hülkenberg en de uit de pits gestarte Sergio Perez. Daniil Kvyat kwam weliswaar als tiende over de meet, maar een straf van vijf seconden vanwege het onreglementair inhalen van Perez kostte de Rus deze plaats.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 V. Bottas Mercedes 1:33:55.653
2 L. Hamilton Mercedes +4.148
3 M. Verstappen Red Bull +5.002
4 C. Leclerc Ferrari +52.239
5 A. Albon Red Bull +1:18.038
6 D. Ricciardo Renault +1:30.366
7 L. Norris McLaren +1:30.764
8 C. Sainz Jr. McLaren +1 ronde
9 N. Hulkenberg Renault +1 ronde
10 S. Pérez Racing Point +1 ronde
11 K. Räikkönen Alfa Romeo +1 ronde
12 D. Kvyat Toro Rosso +1 ronde
13 L. Stroll Racing Point +1 ronde
14 A. Giovinazzi Alfa Romeo +1 ronde
15 R. Grosjean Haas +1 ronde
16 P. Gasly Toro Rosso +2 ronden
17 G. Russell Williams +2 ronden
18 K. Magnussen Haas +4 ronden
DNF R. Kubica Williams +25 ronden
DNF S. Vettel Ferrari +49 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 381
2 Valtteri Bottas Mercedes 314
3 Charles Leclerc Ferrari 248
4 Max Verstappen Red Bull 235
5 Sebastian Vettel Ferrari 230
6 Alex Albon Red Bull 84
7 Carlos Sainz Jr. McLaren 80
8 Pierre Gasly Toro Rosso 77
9 Daniel Ricciardo Renault 46
10 Sergio Perez Racing Point 44
11 Lando Norris McLaren 41
12 Nico Hülkenberg Renault 37
13 Daniil Kvyat Toro Rosso 34
14 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 31
15 Lance Stroll Racing Point 21
16 Kevin Magnussen Haas 20
17 Romain Grosjean Haas 8
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 4
19 Robert Kubica Williams 1
20 George Russell Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 652
2 Ferrari 466
3 Red Bull 341
4 McLaren 111
5 Renault 73
6 Toro Rosso 64
7 Racing Point 64
8 Alfa Romeo 35
9 Haas 28
10 Williams 1

Slachtoffer steekincident wordt uitgeleverd aan Duitsland

Twee bewoners die zaterdagavond betrokken waren bij een ruzie in een woning in America zijn allebei aangehouden. Bij een ruzie in de woning raakte een van beide mannen gewond aan zijn hand. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan de verwondingen.

Rond 19.30 uur zaterdagavond, kreeg de politie de melding van een steekincident in een woning. Bij aankomst troffen de agenten een man aan die gewond was aan zijn hand. Het slachtoffer had deze verwondingen opgelopen bij een ruzie met een andere mannelijke bewoner. De verwondingen werden veroorzaakt door een messteek. De aanleiding vooor de ruzie is onduidelijk.

De gewonde man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling werd hij uit het ziekenhuis ontslagen. Beide mannen zijn door de politie aangehouden. De gewonde man zal worden uitgeleverd naar Duitsland. Tijdens het onderzoek bleek dat voor deze man een uitleveringsverzoek geldt.

Jeugdzorg wil eind aan geweld tegen medewerkers

Tachtig procent van alle jeugdbeschermers en jeugdreclasseerders kreeg het afgelopen jaar te maken met agressie, intimidatie en geweld door hun cliënten of de ouders daarvan. In een brief aan het kabinet en de Tweede Kamer wordt gevraagd om maatregelen.

Volgens jeugdzorginstellingen krijgen veel medewerkers dagelijks te maken met verbale en fysieke agressie. Maar vanuit de maatschappij en politiek zeggen zij weinig steun te ervaren in de aanpak daarvan.

Capaciteitsgebrek politie
'Het kabinet beloofde eerder professionals in overheidsdienst - dus ook die van jeugdbescherming - goed te beschermen. In de praktijk is daarvan niets terechtgekomen. Ministers en politiek: maak er werk van', staat geschreven in de brief. Volgens de instellingen worden aangiftes van geweld vaak niet opgevolgd door capaciteitsgebrek bij de politie.

De vandaag verstuurde brief werd opgesteld en ondertekend door zestien gecertificeerde jeugdzorginstellingen, waaronder de Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Die organisatie zei twee jaar geleden al grote problemen te hebben met agressieve cliënten en ouders.

'Uitgescholden of geslagen'
'Ik weet zeker dat er van de vierhonderd mensen die hier rondlopen, er niet één is die niet dit jaar is bedreigd, geïntimideerd, uitgescholden of geslagen', vertelde een gezinsmanager van Jeugdzorg Amsterdam in 2017.

In de brief die vandaag verstuurd is roepen de instellingen op om maatregelen te nemen die een eind maken aan de bedreigingen en onveilige werksituaties. Ook zouden websites geblokkeerd moeten worden en berichten offline gehaald moeten worden, als jeugdbeschermers met naam en toenaam online uitgescholden of bedreigd worden.

Van Barneveld klaar in Nederland; Noppert en Van Gerwen in halve finale

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om de halve finales te behalen van het World Series of Darts. In een spannende wedstrijd tegen Dave Chisnall verloor de 52-jarige Nederlander met 10-8 van de Engelsman.

De eerste zes legs ging het gelijk op tussen 'Barney' en Chisnall, waarna Van Barneveld voor de eerste break van de wedstrijd. Met een 127-finish stond het niet veel later 5-3 voor de Nederlander.

Van Barneveld kwam ook nog op een 7-5 voorsprong, maar via finishes van 90, 68 en 81 kwam ‘Chizzy’ terug in de wedstrijd en na vijftien legs was het opeens 8-7 in het voordeel van Chisnall. Van Barneveld kwam nog wel terug tot 8-8, alleen de volgende twee legs werden gewonnen door de Engelsman, onder meer door een 127-finish in de laatste leg van de wedstrijd.

Daarmee kwam in de kwartfinale een einde aan zijn laatste officiële toernooi in eigen land voor Van Barneveld. Over anderhalve maand volgt bij het WK darts in Alexandre Palace zijn definitieve afscheid.

In de halve finales neemt Chisnall het op tegen Danny Noppert. De Fries leek op weg naar een makkelijke zege tegen Ian White. Noppert kwam op een 9-6 voorsprong en leek het in de volgende leg af te maken. Hij kreeg maar liefst acht matchtdarts, maar miste ze allemaal, waarna de leg alsnog nog naar White ging. Bij 9-8 kreeg de 28-jarige Fries opnieuw matchdarts en opnieuw miste hij ze, waardoor hij nu al twaalf macthdarts had gemist. White kwam terug tot 9-9, maar gelukkig voor Noppert maakte hij het in deze leg wel af, waardoor hij het in de halve finale opneemt tegen Chisnall.

In de andere halve finale staat staat Michael van Gerwen in de finale. In de kwartfinale won de Nederlander van Jonny Clayton met 10-6. Na zes legs had de huidig wereldkampioen nog een 2-4 achterstand en na 12 legs stond het 6-6, waarna Van Gerwen op stoom kwam. Via een 12-darter kwam de 30-jarige darter op voorsprong en in de laatste twee legs gooide hij ook nog een 14- en 13-darter. Hij neemt het in de halve finale op tegen Mensur Suljovic, die in een thriller te sterk bleek voor Krzysztof Ratajski.

Welke schaatsers mogen de World Cup in?

De afgelopen drie dagen waren er in het Thialf in Heerenveen kwalificaties voor de wereldbekerwedstrijden. We hebben hieronder op een rijtje gezet wie op welke afstand een WB-ticket heeft veroverd.

Mannen

500m

Dai Dai Ntab

Kai Verbij

Ronald Mulder

Lennart Velema

Hein Otterspeer

1.000m

Kai Verbij

Kjeld Nuis

Thomas Krol

Hein Otterspeer

Dai Dai Ntab

1.500m

Kjeld Nuis

Thomas Krol

Patrick Roest

Marcel Bosker

Sven Kramer

5.000m

Patrick Roest

Jorrit Bergsma

Sven Kramer

Marcel Bosker

Douwe de Vries

10.000 meter

Patrick Roest

Jorrit Bergsma

Douwe de Vries

Marcel Bosker

Marwin Talsma

Vrouwen

500m

Jorien ter Mors

Sanneke de Neeling

Michelle de Jong

Jutta Leerdam

Dione Voskamp

1.000m

Jorien ter Mors

Ireen Wüst

Letitia de Jong

Jutta Leerdam

Antoinette de Jong

1.500m

Jorien ter Mors

Antoinette de Jong

Ireen Wüst

Melissa Wijfje

Reina Anema

3.000m

Esmee Visser

Antoinette de Jong

Carlijn Achtereekte

Reina Anema

Melissa Wijfje

5.000m

Esmee Visser

Reina Anema

Carlijn Achtereekte

Antoinette de Jong

Irene Schouten

Over twee weken zijn de eerste wereldbekerwedstrijden van dit seizoen in het Wit-Russische Minsk.

Horrorblessure Gomes overschaduwt duel tussen Everton en Tottenham

Everton en Tottenham Hotspur hebben zondagavond in Liverpool met 1-1 gelijkgespeeld. Dele Alli en Cenk Tosun verzorgden in de tweede helft de doelpunten, maar na afloop zal het weinig over de uitslag van het duel op Goodison Park gaan. André Gomes liep namelijk een horrorblessure op na een wilde tackle van Heung-min Son, die een rode kaart kreeg en in tranen het veld verliet.

De ontmoeting tussen Everton en Tottenham Hotspur vormde een wedstrijd tussen twee clubs die geen al te gelukkige seizoensstart achter de rug hadden. Ondanks de torenhoge ambities bezetten the Toffees voorafgaand aan het duel de zeventiende plaats in de Premier League, terwijl Tottenham als nummer veertien van de competitie aan het treffen op Goodison Park begon. Na een halfuur spelen kreeg Gomes voor de thuisploeg de eerste goede mogelijkheid, maar zijn kopbal ging over het doel.

Kort daarna leverde Richarlison een schot, maar de poging bracht Tottenham-doelman Paulo Gazzaniga niet in de problemen. Al vroeg in de tweede helft mochten de bezoekers hopen op een strafschop, toen Heung-min Son gevloerd werd in het strafschopgebied. Martin Atkinson besloot na het raadplegen van de beelden echter geen penalty toe te kennen. Nadat Richarlison een kans had laten liggen, kwam Tottenham op voorsprong. Na een foute pass kwam Son in balbezit op het middenveld, waarna de Zuid-Koreaan Dele Alli bediende. De middenvelder dribbelde het strafschopgebied in, zocht ruimte voor het schot en verschalkte Everton-doelman Jordan Pickford.

Atkinson werd vervolgens andermaal door de VAR naar het scherm geroepen voor een vermeende handsbal van Alli binnen het strafschopgebied, maar opnieuw gaf de arbiter geen strafschop. De leidsman moest tien minuten voor tijd optreden na een wilde tackle van Son. De Zuid-Koreaan schrok toen hij zag dat hij daarmee het been van André Gomes had gebroken en ontving een rode kaart van Atkinson, nadat hij in eerste instantie nog geel had gegeven. Na een lang oponthoud werd de wedstrijd hervat met elf tegen tien, toen Gylfi Sigurdsson in het veld kwam als vervanger van Gomes.

Er werden twaalf minuten blessuretijd toegevoegd aan de wedstrijd en Everton maakte uiteindelijk gebruik van die extra tijd. In de achtste minuut van de blessuretijd kwamen the Toffees nog op gelijke hoogte. Tosun kopte op aangeven van Lucas Digne de gelijkmaker tegen de touwen en bepaalde de eindstand daarmee op 1-1.

Bokser 'Canelo' haalt fenomenaal uit en schrijft geschiedenis

In de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas was het zaterdagavond weer eens raak in de bokswereld: een heerlijk gevecht en wel tussen de Mexicaan Saul Canelo Alvarez (52-1, 35 KO's) en de Rus Sergey Krusher Kovalev (34-3, 29 KO's).

Alvarez is oud-wereldkampioen in het superweltergewicht (-69,9kg), regerend wereldkampioen in het middengewicht (-72,6kg) en het supermiddengewicht (-76,2kg) en wordt algemeen gezien als een van 's werelds allerbeste pound-for-pound boksers.

In Vegas deed hij een stapje omhoog naar het lichtzwaargewicht (-79,4kg), waar hij het bij zijn debuut gelijk op zou nemen tegen Kovalev. De Rus is al sinds 2013 de WBO-wereldkampioen, op enkele korte periodes rondom zijn nederlagen na, waarna hij de titel telkens terugpakte.

De heren begonnen vrij tam aan het gevecht en zo kabbelde het eigenlijk ook verder. Kovalev bleef de meest actieve van de twee, Canelo gooide er af en toe een klap tussendoor, maar al met al werd steeds duidelijker dat de Rus de touwtjes in handen leek te hebben.

Het was wachten op de actie van Alvarez, maar die leek maar niet te komen en met nog één minuut in de voorlaatste ronde leek het te laat. Niks was echter minder waar: met een linker bracht hij Kovalev uit het niks aan het wankelen, met een rechter ramde hij hem de touwen in en daarmee was het ineens gedaan.

Alvarez is daarmee de nieuwe wereldkampioen, wat hem de tweede bokser ooit maakt die tegelijkertijd in drie gewichtsklassen wereldkampioen is, na de vooroorlogse Henry Armstrong.

De hoogtepunten van Canelo vs Kovalev (Bron: YouTube)

Uitslag ADO Den Haag - sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft zondag een punt veiliggesteld op bezoek bij ADO Den Haag. In de slotfase van de wedstrijd kopte Ajax-huurling Sven Botman de 1-1 tegen de touwen, nadat Michiel Kramer de score in de tweede helft had geopend uit een strafschop. ADO leek de verrassende 0-2 zege op Vitesse van vorige week een passend vervolg te geven, maar kwam dus bedrogen uit. Het team van Alfons Groenendijk staat nu veertiende, terwijl Heerenveen terug te vinden is op de zevende plek.

Vlak voor de aftrap kreeg Heerenveen een domper te verwerken: Mitchell van Bergen haakte tijdens de warming-up af met een blessure en werd vervangen door Alen Halilovic. De Kroaat was na een halfuur verantwoordelijk voor een van de weinige doelpogingen van de eerste helft, toen hij net naast het doel van Luuk Koopmans schoot na een counter. Heerenveen was de beter voetballende ploeg in Den Haag, maar het tempo lag laag en voor de neutrale toeschouwer viel weinig te genieten. Vijf minuten voor de rust werd een treffer van Jens Odgaard afgekeurd, omdat de Deen een paar centimeters buitenspel stond. Vervolgens kende Koopmans weinig moeite met een inzet van Chidera Ejuke in de korte hoek en dus bleef de eerste helft verstoken van doelpunten.

Uiteindelijk bleek een strafschop nodig om de ban te breken. Na een corner van Heerenveen volgde een uitbraak van ADO en verslikte Ricardo van Rhijn zich in een duel met Crysencio Summerville. De rechtsback schoot naast de bal, waardoor Summerville plots kon afstormen op het vijandelijke doel. In het strafschopgebied werd hij gevloerd door Sherel Floranus en arbiter Sander van der Eijk wees naar de stip. Kramer benutte de strafschop via de paal: 1-0. Daarmee was de wedstrijd opengebroken en werd Heerenveen gedwongen om de aanval te zoeken. Er leek weinig aan de hand voor de bezoekers, maar de urgentie om toe te slaan nam sterk toe na het openingsdoelpunt.

Al gauw liet Odgaard zich gelden: de spits krulde de bal met links richting de verre hoek, maar zag Koopmans redding brengen. Aan de overzijde grabbelde collega-doelman Warner Hahn en reageerde hij net op tijd om de 2-0 van Elson Hooi te voorkomen. Heerenveen nam steeds meer risico's en mocht zich tien minuten voor tijd gelukkig prijzen toen Erik Falkenburg naliet om de wedstrijd te beslissen. Vlak voor het doel van Hahn kreeg hij een grote kans, maar het harde schot van Falkenburg zeilde over.

Aan de andere kant plaatste Ibrahim Dresevic een vrije trap over de lat, maar twee minuten voor het eind va de wedstrijd kreeg Heerenveen toch waarnaar het zocht. Op aangeven van Jordy Bruijn won de fysiek sterke Botman een kopduel bij de tweede paal en knikte hij de gelijkmaker binnen.

ADO Den Haag

1 - 1

sc Heerenveen

 60' Kramer(pen)    88' Botman
 
 Gele kaart: Kramer, Necid, Goossens, (ADO Den Haag),
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.681
Arbiter: v.d.Eijk
 
Opstelling:   Opstelling:
Koopmans
Malone
Beugelsdijk
Pinas
Meijers
Immers (Ould-Chikh/83)
Bakker
Goossens
Summerville
Kramer (Necid/88)
Hooi (Falkenburg/73)
  Hahn
v.Rhijn
Dresevic
Botman
Floranus (Woudenberg/86)
Kongolo
Faik
J.Veerman (Bruijn/69)
Halilovic (Dreyer/69)
Odgaard
Ejuke

Baansprinters domineren World Cup met sweep

De slotdag van de eerste World Cup van het seizoen voor de baanwielrenners heeft een heuse Nederlandse sweep opgeleverd. Dat gebeurde uiteraard op de individuele sprint, waar Nederland al enige tijd de toon aangeeft.

Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Mattijs Büchli kwamen de kwalificatie als eerste, tweede en vijfde door, waardoor Büchli een ronde eerder in actie moest komen. De drie werkten zich naar de halve finales, waarin Lavreysen Büchli klopte en Hoogland van de Fransman Sebastien Vigier won.

In de strijd om het brons had Büchli een beslissende heat nodig, maar die won hij wel van Vigier. Europees kampioen Hoogland en wereldkampioen Lavreysen gingen eveneens naar de derde en beslissende heat en daarin pakte Lavreysen, die de eerste nog verloor, alsnog de winst.

Jan Willem van Schip en Yoeri Havik reden de koppelkoers, waarop het podium er niet echt in bleek te zitten. Het duo pakte wel de punten mee, maar kon geen ronde voorsprong nemen en eindigde als zesde. De Denen Lasse Norman Hansen en Michael Morkov pakten de winst, voor de Fransen Bryan Coquard en Benjamin Thoams en Albert Torres/Sebastian Mora uit Spanje.

Wereldkampioene Kirsten Wild had niet echt haar dag op het omnium. Ze begon met een vierde plek op de scratch, maar viel met plek tien op de tempokoers tegen. Een vijfde plaats op de afvalkoers hielp niet echt en in de puntenkoers kon ze er ook niet veel meer van maken. De Amerikaanse Jennifer Valente pakte de winst, voor de Italiaanse Letizia Paternoster en de Britse Laura Kenny.

Op de keirin kwam Laurine van Riessen niet door de herkansingen. Emma Hinze pakte de winst in een fraaie finale, waarin de Duitse het nipt won van Mathilde Gros en Lee Hye-jin. De Française en Zuid-Koreaanse konden met geen mogelijkheid van elkaar gescheiden worden en dus eindigden ze allebei als tweede.

Swaen beslist Klassieker in Hoofdklasse hockey, Den Bosch verslaat Kampong

Met twee treffers heeft Tim Swaen zijn ploeg Bloemendaal de zege bezorgd in de Klassieker tegen Amsterdam (1-2). De landskampioen blijft door de zege koploper in de Hoofdklasse hockey, maar wordt op drie punten gevolgd door Rotterdam dat afrekende met Pinoké (3-0). Ook Den Bosch blijft meedraaien in de top na de 2-1 zege op Kampong. Het was voor de Utrechtse ploeg de eerste nederlaag van het seizoen. Onderaan boekte Hurley een belangrijke zege. Met de 3-5 overwinning op Almere pakte de ploeg uit het Amsterdamse Bos tevens de eerste drie punten van het seizoen.

Almere - Hurley (3-5)
De strijd tussen de ploegen die nog geen wedstrijd dit seizoen in de Hoofdklasse hadden gewonnen werd in het voordeel van Hurley beslecht. Daarmee boekte de kampioen van Promotieklasse de eerste overwinning van het seizoen. Dankzij de drie punten passeerde Hurley Tilburg op de ranglijst voor plek tien. Almere blijft hekkensluiter met een punt uit zeven competiteduels.

Amsterdam - Bloemendaal (1-2)
Amsterdam raakte in de Klassieker zijn ongeslagen status kwijt. En dat betekende de 200ste nederlaag van de Amsterdammers in de Hoofdklasse. Tim Swaen maakte beide doelpunten voor Bloemendaal. Mirco Pruyser scoorde voor Amsterdam, dat nu vier van de laatste vijf wedstrijden verloor van de Mussen. Bij de Mussen maakte Wouter Jolie noodgedwongen zijn rentree vanwege een blessure van Oliver Polkamp. Domper op de feestvreugde bij Bloemendaal was het uitvallen van Jorrit Croon. De international verliet het veld met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

Den Bosch - Kampong (2-1)
Voor het eerst sinds 11 april 2008 boekte Den Bosch voor eigen publiek een overwinning op Kampong. Aan de Oosterplas werd de Utrechtse formatie met 2-1 verslagen. Hiermee raakte Kampong zijn ongeslagen status kwijt. Hoewel de ploeg van coach Alexander Cox nog een wedstrijd moet inhalen, bedraagt de achterstand op koploper Bloemendaal al acht punten. Met een derde plaats doet Den Bosch het uitstekend in de beginfase van de competitie.

Oranje-Rood - Klein Zwitserland (4-1)
Na twee nederlagen pakte Oranje-Rood weer eens de volle winst. Klein Zwitserland werd in Eindhoven met 4-1 verslagen. Daarmee nestelt de ploeg zich aan kop van het rechterrijtje. Mink van der Weerden scoorde zijn 248ste doelpunt en passeerde daarmee Teun de Nooijer op de eeuwige topscorerslijst van de reguliere competitie. Klein Zwitserland zit in een mindere periode. Uit de laatste vier wedstrijden werd slechts een schamel punt behaald.

Rotterdam - Pinoké (3-0)
Na de nederlaag op de eerste speeldag won Rotterdam vijf van de daaropvolgende zes competitieduels. Zondag werd Pinoké aan de zegekar gebonden dankzij twee doelpunten van Jeroen Hertzberger en de openingstreffer van Sean Murray. Hertzberger staat nu op een totaal van 256 doelpunten in de eeuwige topscorerslijst. 31 daarvan maakte hij tegen Pinoké, zijn meest favoriete tegenstander. Rotterdam behoudt de tweede plaats op drie punten van koploper Bloemendaal. Pinoké zakte naar de achtste plaats na de tweede nederlaag op rij.

HC Tilburg - HGC (0-6)
HGC had geen kind aan Tilburg, dat zijn derde nederlaag op rij leed en zesde in totaal. Maico Casella was met zijn drie doelpunten voor de helft verantwoordelijk voor de HGC-productie. Steijn van Heijningen, Seve van Ass en Thomas Vis maakten het half dozijn doelpunten vol. HGC staat, met een wedstrijd minder gespeeld dan de rest, op een vierde plaats. Tilburg werd op de ranglijst gepasseerd door Hurley en bezet nu de elfde en voorlaatste plaats.

Baanrecord Verbij op kilometer

Op de slotdag van de kwalificaties voor de wereldbekerwedstrijden heeft Kai Verbij de 1.000 meter voor mannen op zijn naam geschreven. Met 1.07,48 reed Verbij in Thialf bovendien een nieuw baanrecord.

Kjeld Nuis werd tweede in 1.07,82, plek drie was voor Thomas Krol in 1.07,88. Ook de nummers vier en vijf Hein Otterspeer (1.08,55) en Dai Dai Ntab (1.08,80) bemachtigen een ticket voor de wereldbekerwedstrijden op de kilometer.

Michel Mulder haalde ook op de 1.000 meter geen WB-ticket, net als dat het hem niet lukte op de 500 meter. Mulder kwam niet verder dan 1.10,83. Zijn tweelingbroer Ronald slaagde er ook niet in, maar hij had al een WB-ticket op de 500 meter

Ter Mors ook de snelste op kilometer

Op de slotdag van de kwalificaties voor de wereldbekerwedstrijden heeft Jorien ter Mors ook de 1.000 meter voor vrouwen op haar naam geschreven. Ter Mors, dit weekend in Heerenveen ook al de snelste op de 500 en 1.500 meter, won vandaag de kilometer in 1.14,56.

Ireen Wüst eindigde als tweede in 1.14,77. Letitia de Jong werd in 1.15,12 derde. Samen met het drietal plaatsten ook Jutta Leerdam (1.15,48) en Antoinette de Jong (1.15,51) zich voor de 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden. De Jong was overigens slechts drie duizendsten sneller dan de nummer zes, Sanneke de Neeling.

Uitslag FC Utrecht - Fortuna Sittard

FC Utrecht heeft zondagmiddag zijn plek in de subtop van de Eredivisie verstevigd dankzij een gemakkelijke en indruwekkende 6-0 overwinning op eigen veld tegen het zeer tegenvallende Fortuna Sittard. Het elftal van trainer John van den Brom had met name in de eerste helft niets te duchten van de bezoekers uit Limburg. Simon Makienok luisterde zijn rentree in de Eredivisie op met een treffer. Daarnaast is de grootste zege ooit geëvenaard, de 7-1 zege op Sparta Rotterdam in 2007.

Binnen vijf minuten was het al duidelijk dat Fortuna een zeer moeilijke middag tegemoet ging in De Galgenwaard. Gyrano Kerk knalde al in de vierde minuut raak in de rechterbenedenhoek na goed voorbereidend werk van Sean Klaiber op de flank. Bij de tweede treffer, na slechts een kwartier spelen, was Kerk juist de aangever. Sander van de Streek kon vervolgens binnen het strafschopgebied van Fortuna raak schieten.

Het werd van kwaad tot erger voor Fortuna in de eerste helft in Utrecht, want met een halfuur op de klok kreeg de thuisspelende ploeg een strafschop. Van de Streek werd in het strafschopgebied onderuitgehaald door Amadou Ciss, waarna scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de stip wees. Simon Gustafson zorgde er vervolgens vanaf elf meter voor dat alle spanning nog voor rust was verdwenen. Fortuna-trainer Sjors Ultee greep kort daarna in en haalde centrumverdediger Cian Harries naar de kant. Clint Essers nam zijn plaats in bij de laagvlieger uit Sittard.

In de tweede helft in Utrecht bleef het spelbeeld ongewijzigd. Fortuna was niet bij machte om een comeback te forceren en de plaatselijke FC kon de wedstrijd makkelijk uitspelen. Van de Streek scoorde na een uur spelen op aangeven van Gustafson, die zelf tien minuten later trefzeker was. Twintig minuten voor tijd kreeg Utrecht namelijk wederom een strafschop, nadat Van de Streek was neergehaald door Branislav Ninaj. Ook ditmaal was Gustafson succesvol vanaf elf meter. De vernedering van Fortuna was echter nog niet compleet, want de ingevallen Makienok, die midweeks zijn rentree in de beker opluisterde met een doelpunt, verzorgde zeven minuut voor tijd het slotakkoord met zijn eerste treffer ooit in de Eredivisie. De boomlange spits kwam in zijn eerste twee seizoenen in Utrecht niet in actie vanwege enkele zware blessures, waardoor er tranen vloeiden bij de Deen in Nederlandse dienst.

FC Utrecht

6 - 0

Fortuna Sittard

 4' Kerk
 14' v.d. Streek
 32' Gustafson(pen)
 59' v.d. Streek
 70' Gustafson(pen)
 83' Makienok
   
 
 Gele kaart: , Smeets, Ninaj, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 18.776
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Paes
Klaiber
Janssen
Hoogma
v.d. Maarel
v. Overeem
Maher (Emanuelson/64)
Gustafson
Ramselaar
Kerk (Bahebeck/71)
v.d. Streek (Makienok/80)
  Koselev
Passlack (Carbonell/62)
Angha
Ninaj
Harries (Essers/33)
Cox
Tekie
Smeets
Ciss
Diemers
Sambou

Drone zorgt voor problemen bij Amsterdam CS

Treinen rond het Centraal Station in Amsterdam rijden op dit moment stapvoets vanwege een gesignaleerde drone.

De onbekende bestuurder van de drone laat het apparaat vlak boven de bovenleiding vliegen, meldt ProRail op Twitter. Het is niet bekend aan welke kant van CS de dronepiloot actief is.

De politie is inmiddels ingeschakeld. Het is namelijk verboden om met een drone boven het centrum van de stad te vliegen.

Uitslag FC Groningen - Willem II

FC Groningen heeft zondagmiddag in een niet al te best duel met 2-0 gewonnen van Willem II. Daardoor houdt de Trots van het Noorden aansluiting met de subtop van de Eredivisie. Kaj Sierhuis was de grote man aan de zijde van de thuisploeg, want de aanvalsleider van Groningen verzorgde de totale productie van het elftal van trainer Danny Buijs. Sierhuis sloeg kort voor en net na rust keihard toe, klappen die Willem II niet meer te boven kwam.

De bezoekers in het Hitachi Capital Mobility Stadion werden in de eerste helft bepaald niet verwend, want beide ploegen bakten er niet veel van, zeker niet in aanvallend opzicht. Willem II had op voorsprong kunnen komen na 27 minuten, na verkeerd inschatten van Groningen-verdediger Ko Ikatura. De doorgebroken Vangelis Pavlidis wist echter niet te profiteren van het slippertje en schoot naast, tot opluchting van alles en iedereen bij FC Groningen.

Vijf minuten voor rust werd er wel gescoord, alleen niet door de Tricolores. Sierhuis werd op maat bediend door de mee opgekomen Django Warmerdam en de ex-Ajacied rondde vervolgens bekwaam af met een hard schot van dichtbij. Slechts twee minuten na rust was Sierhuis wederom trefzeker. Joel Asoro kopte de bal goed door op de jonge aanvaller, die de bal keihard in de bovenhoek knalde. Sierhuis kreeg na ruim een uur spelen een publiekswissel, met Charlison Benschop als zijn vervanger in de voorhoede van de Groningers.

Willem II probeerde in de slotfase om het duel weer spannend te maken, maar het ontbrak de Tilburgers aan stootkracht in aanvallend opzicht. Ook Paul Gladon, met een verleden in Groningen, wist niet te scoren voor de verliezend bekerfinalist van afgelopen seizoen. Benschop liet aan de andere kant nog een goede kans voor Groningen onbenut, maar er kwam in de slotfase geen verandering meer in de stand.

FC Groningen

2 - 0

Willem II

 40' Sierhuis
 47' Sierhuis
   
 
 Gele kaart: El Messaoudi, Benschop, (FC Groningen), Saddiki, Peters, (Willem II)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 16.590
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Zeefuik
Te Wierik
Itakura
Warmerdam
Hrustic (Memisevic/71)
Matusiwa
El Messaoudi
El Hankouri (Schreck/86)
Sierhuis (Benschop/63)
Asoro
  Wellenreuther
Heerkens
Holmén
Peters
Nelom (Gladon/66)
Saddiki (Nieuwkoop/60)
Ndayishimiye
Llonch
Nunnely (Quinónez/46)
Pavlidis
Köhlert

Van der Poel wint bij rentree in het veldrijden

Mathieu van der Poel heeft de vierde wedstrijd van de Superprestige in Ruddervoorde gewonnen. Voor de 24-jarige veldrijder was dit de eerste veldrit van het seizoen.

Met zeven overwinningen is Eli Iserbyt voorlopig de man van het seizoen. Vooraf werd gehoopt op een duel tussen de Belg en Van der Poel.

Het eerste half uur van de wedstrijd was het vooraan stuivertje wisselen tussen Van der Poel, Iserbyt, Laurens Sweeck, Toon Aerts en Tom Pidcock. Niemand slaagde er in om weg te rijden. In de vijfde ronde plaatste Van der Poel opnieuw een versnelling en dit keer was hij wel weg, enkel Sweeck kon in zijn wiel blijven.

Ronde na ronde werd de achterstand van Sweeck iets groter en de Belg zou uiteindelijk na acht ronden op 23 seconden als tweede over de finish komen. Op de derde plaats eindigde Toon Aerts. Iserbyt finishte op een teleurstellende vijfde plaats op meer dan anderhalve minuut van de regerend wereldkampioen.

Uitslag
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Laurens Sweeck (BEL)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Tim Merlier (BEL)
5. Eli Iserbyt (BEL)
6. Thomas Pidcock (GBR)
7. Corné Van Kessel (NED)
8. Tom Meeusen (BEL)
9. Quinten Hermans (BEL)
10. Diether Sweeck (BEL)

Uitslag VVV-Venlo - Feyenoord

Dick Advocaat heeft een goed debuut achter de rug als trainer van Feyenoord. Bij zijn eerste wedstrijd als trainer van de Rotterdammers wist zijn ploeg zondagmiddag met 0-3 te zegevieren over VVV-Venlo. Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis waren in de eerste helft trefzeker, waarna VVV in de zoektocht naar de aansluitingstreffer geen vuist meer kon maken. In de slotfase benutte Berghuis nog een penalty: 0-3. Door de zege stijgt Feyenoord naar plek tien; VVV blijft zeventiende.

Advocaat besloot Jan-Arie van der Heijden voor het eerst sinds 18 augustus weer een basisplek te geven. De verdediger kon onder Jaap Stam niet meer rekenen op speelminuten bij de hoofdmacht, maar Advocaat besloot bij zijn debuut meteen Van der Heijden het vertrouwen te geven. De stopper vormde met Edgar Ié het hart van de defensie, aangezien Eric Botteghin kampte met een lichte blessure. Steven Berghuis werd door Advocaat benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Feyenoord.

In het eerste kwartier waren er geen grote kansen te noteren, hoewel vooral VVV af en toe gevaarlijk leek vlak voor het doel van Kenneth Vermeer. Na zeventien minuten spelen werd het eerste wapenfeit van Feyenoord meteen een doelpunt. Nicolai Jörgensen controleerde een pass van achteruit en stuurde Jens Toornstra weg. De middenvelder stuurde de Deen even later diep met een scherpe voorzet, waarna de spits zijn eerste doelpunt sinds 15 mei kon maken: 0-1.

VVV speelde geen onverdienstelijke helft, maar na ruim een halfuur spelen kwamen de Limburgers desalniettemin verder op achterstand. Een combinatie op het middenvelder kwam via de kluts uiteindelijk bij Berghuis terecht, die geen seconde twijfelde en met een prachtige volley doelman Thorsten Kirschbaum het nakijken gaf: 0-2. VVV zocht naar de aansluitingstreffer, maar moest na 45 minuten spelen toch met twee goals achterstand de kleedkamer opzoeken.

De formatie van Robert Maaskant probeerde in de tweede helft een gaatje te vinden in de defensie van Feyenoord, maar Vermeer hoefde zich nauwelijks in het zweet te werken. Halverwege de tweede helft kreeg VVV nog een tegenvaller te verwerken toen Christian Kum met zijn tweede gele kaart van het veld moest na een overtreding op Berghuis. Feyenoord speelde het duel vervolgens uit en mocht in blessuretijd nog een penalty nemen na hands van Schafer. Berghuis hield zijn zenuwen in bedwang en zette de eindstand op het scorebord: 0-3.


Feyenoord juicht na het scoren van de 0-2 (Pro Shots / Niels Boersema)

VVV-Venlo

0 - 3

Feyenoord

     18' Jörgensen
 33' Berghuis
 90+2' Berghuis (pen)
 
 Gele kaart: Post, (VVV-Venlo), Jörgensen, (Feyenoord)
 Rode kaart: Kum (69/2xg) (VVV-Venlo),
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 6.572
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Kirschbaum
Pachonik
Schäfer
Röseler
Kum
Cattermole (Yeboah/73)
Post
Neudecker
Linthorst
Wright
v.Ooijen (Opoku/72)
  Vermeer
Karsdorp (Geertruida/77)

v.d.Heijden
Haps
Toornstra
Kökcü
Fer
Berghuis
Jörgensen (Narsingh/83)
Sinisterra (Larsson/81)

Roest wint 10.000m in baanrecord, geen WB-ticket Kramer

De 10.000 meter voor mannen bij de kwalificaties voor de wereldbekerwedstrijden is gewonnen door Patrick Roest. Roest, die vrijdag al de 5.000 meter won, reed met 12.42,97 bovendien een nieuw baanrecord.

Jorrit Bergsma, de wereldkampioen op deze afstand, werd tweede in 12.51,50. Douwe de Vries eindigde als derde in 13.01,87. Samen met de eerste drie mogen ook Marcel Bosker (13.07,01) en Marwin Talsma (13.07,25) in actie komen op de 10.000 meter bij wereldbekerwedstrijden dit seizoen.

Sven Kramer moest als eerste de baan op. Zijn tijd van 13.07,97 was niet genoeg voor een plek bij de beste vijf. Opvallend was ook het persoonlijk record van Crispijn Ariens. De marathonrijder haalde bijna twee minuten van zijn pr af en kwam tot 13.14,39.


Patrick Roest is blij na zijn rit die resulteerde in een nieuw baanrecord (Pro Shots / Erik Pasman)

Winnaar bordspellen en tickets voor Het Spellenspektakel

Wij mochten twee kaartjes weggeven en een spellenpakket met daarin spellen die allemaal genomineerd zijn voor Speelgoed van het Jaar. Wat moest je daar voor doen? Antwoord geven op de volgende vraag: van welk bordspel zijn er Europese kampioenschappen op Het Spellenspektakel? Het antwoord is Catan, en onder andere ironite had dat goed. Hij is de gelukkige winnaar en kan deze winter compleet los op allerlei bordspelen en nog veel meer bordspelen ervaren op het Spellenspektakel dat in de Jaarbeurs gehouden wordt op 9 en 10 november.

Spellenpakket (Foto: 999 Games)

Hockeysters SCHC aan kop, achtklapper Amsterdam, Kampong verslaat Laren

De hockeysters van SCHC zijn na de negende speeldag de nieuwe koploper in de Livera Hoofdklasse Dames. De Bilthovense formatie passeerde Den Bosch op de ranglijst op basis van doelsaldo na de 6-0 op Victoria. Den Bosch versloeg in het Amsterdamse Bos Hurley met 1-0. Even verderop in het Wagener Stadion rekende landskampioen Amsterdam af met Bloemendaal: 8-0. Kampong was met 2-0 te sterk voor Laren en Oranje-Rood rekende af met HGC. Het werd in Eindhoven 5-0.

Amsterdam - Bloemendaal (8-0)
Voor de zevende keer in acht duels met Bloemendaal kreeg Amsterdam geen doelpunt tegen. De landskampioen scoorde er in het Wagener Stadion liefst acht. Er was amper afgeslagen op Felice Albers opende de score voor Amsterdam, dat na iets meer dan een kwartier al op rozen zat met een 3-0 voorsprong. Albers bepaalde de ruststand op 4-0, waarna de ploeg van Robert Tigges in het tweede deel nogmaals vier keer doel trof. Bloemendaal incasseerde de vijfde nederlaag in zes duels.

Hurley - Den Bosch (0-1)
Lang had Hurley zicht op een punt tegen Den Bosch. In de slotfase pakte de Bossche formatie alsnog de volle buit dankzij een doelpunt, uit een strafcorner, van Pien Sanders. Ondanks de overwinning werd Den Bosch op de ranglijst gepasseerd door SCHC, dat nu de nieuwe koploper is in de Livera Hoofdklasse Dames.

Laren - Kampong (0-2)
Voor het eerst sinds 11 oktober 2009 boekte Kampong weer eens een overwinning in en op Laren. Het werd 2-0 voor de Utrechters, die vijf van de laatste zes wedstrijden wisten te winnen. In Laren bracht Renée van Laarhoven Kampong op voorsprong. Die stand werd pas na rust verdubbeld door Pam Imhof. Laren blijft stroef draaien en is al vier wedstrijden zonder zege. De ploeg uit het Gooi staat tiende met zeven punten uit negen duels. Kampong is nog steeds vierde met 16 uit negen.

Oranje-Rood - HGC (5-0)
Het gepromoveerde HGC had weinig in te brengen tegen Oranje-Rood. Voor de negende maal op rij bleef de ploeg puntloos. Voor Oranje-Rood scoorden vijf verschillende speelsters. De ploeg uit Eindhoven hoopt met de overwinning een slechte reeks waarin slechts een van de vier wedstrijden werd gewonnen achter zich te laten. Met de winst blijft Oranje-Rood derde met een punt voorsprong op Kampong en Amsterdam. HGC is en blijft hekkensluiter.

SCHC - Victoria (6-0)
Ook het gepromoveerde Victoria had een lastige middag. In Bilthoven was SCHC met 6-0 te sterk. Hierdoor passeerde Stichtsche Den Bosch op de ranglijst van de Livera Hoofdklasse Dames. Voor de nieuwe koploper scoorde Pien Dicke liefst drie keer. Ook Ginella Zerbo, Kyra Fortuin en Yibbi Jansen waren trefzeker voor SCHC.

HDM - Pinoké (0-1)
Het doelpunt na een half uur spelen van Pamela Raaff bleek de beslissing in het duel tussen hdm en Pinoké. De Steekneuzen sluiten het linkerrijtje in de Livera Hoofdklasse Dames af op twee punten voorsprong van hdm, dat de afgelopen vijf speelronden de meeste punten van alle ploegen had verzameld.

Alvarado wint modderige Superprestige-wedstrijd in Ruddervoorde

Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado heeft zondag de Superprestige-wedstrijd in het Belgische Ruddervoorde gewonnen.

Alvarado ging na de start als eerste het veld in en zou die positie niet meer afstaan. Op de tweede plaats finishte regerend wereldkampioen Sanne Cant. De Amerikaanse Katie Compton werd derde.

Door de winst neemt de Nederlandse in het klassement de leiding over van haar landgenote Yara Kastelijn.

Uitslag
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Sanne Cant (BEL)
3. Katie Compton (USA)
4. Kaitlin Keough (USA)
5. Yara Kastelijn (NED)
6. Manon Bakker (NED)
7. Ellen Van Loy (BEL)
8. Shirin Van Anrooij (NED)
9. Annemarie Worst (NED)
10. Alice Maria Arzuffi (ITA)

'Bouwvakkers' overvallen supermarkt, politie zoekt getuigen

De recherche doet onderzoek naar een overval op de Plusmarkt aan de Elzenlaan in Delft. De overval gebeurde vanmorgen omstreeks 08.00 uur.

Twee gemaskerde mannen kwamen via de achterzijde de supermarkt binnen en bedreigden een medewerker met vermoedelijk een wapen. De mannen verlieten uiteindelijk de supermarkt met een geldbedrag. Het is onbekend hoe en in welke richting ze vervolgens zijn gevlucht. De mannen droegen oranje hesjes en bouwhelmen.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

FIA heldert vraag over brandstoftoevoer op

Autosportfederatie FIA heeft opheldering gegeven over een vraag van Red Bull Racing over de brandstoftoevoer van de Formule 1-bolides. Mogelijk komt hiermee een einde aan de tijdenlange speculatie over Ferrari dat met haar krachtbron op de rechte stukken veel tijd won.

De bolides van de Italiaanse renstal versnelden op de rechte stukken veel meer dan die van de concurrentie en hiermee ontstond speculatie hoe dat zou komen. Verschillende renstallen hebben bij autosportfederatie FIA geïnformeerd en kregen nul op het rekest. Red Bull heeft bij de FIA een vraag ingediend of er iets met de brandstoftoevoer mogelijk is en heeft hier een negatief antwoord op gekregen. Sterker nog, de FIA vaardigde zelfs een technical directive uit om teams deze mogelijkheid te verbieden.

De snelheid in de toevoer van brandstof mag maximaal 100 kilogram per uur bedragen. Deze snelheid wordt niet constant gemeten, maar kent meetmomenten. Tussendoor zou de doorvoersnelheid van brandstof omhoog kunnen volgens Red Bull Racing, waarbij nog steeds aan de regels voldaan wordt. Het zou betekenen dat er meer brandstof naar de motor stroomt en meer vermogen geleverd wordt dan mogelijk zou moeten zijn. De FIA liet alle teams weten dat de door Red Bull ingediende methode niet legaal is, waardoor deze maas in de regels gedicht is.

De vraag blijft of Ferrari deze methode toepaste of dat ze een andere manier gevonden hadden om de bolides sneller te laten rijden. Mocht Ferrari nog steeds meer versnellen op de rechte stukken dan de concurrentie dan zullen er mogelijk meer verzoeken van teams komen om gaten in de regels op te helderen.

Barty verslaat Svitolina in finale WTA Finals

Tennisster Ashleigh Barty heeft in het Chinese Shenzhen de WTA Finals gewonnen. De Australische was in de finale van het eindejaarstoernooi met 6-4 en 6-3 te sterk voor Jelina Svitolina.

Gezien de geschiedenis was de als achtste geplaatste Svitolina vooraf favoriet. De Oekraïense had de vijf eerdere ontmoetingen allemaal gewonnen. Barty profiteerde echter van de afwachtende houding van Svitolina.

Door de winst sluit de 23-jarige Barty het seizoen af als waardige nummer één van de wereld. Door haar goede resultaten, winst van vier toernooien waaronder Roland Garros, klom ze dit seizoen op van de vijftiende naar de eerste plaats op de ranglijst.

Uitslag FC Emmen - Vitesse

Vitesse is er zondagmiddag niet in geslaagd om de derde plaats in de Eredivisie over te nemen van PSV, dat punten morste tegen Sparta Rotterdam (2-2). De formatie van trainer Leonid Slutsky verloor op De Meerdijk met 2-1, mede door een zeer slechte beginfase van de bezoekende ploeg. Nikolai Laursen maakte veel indruk aan de kant van Emmen, dat goede zaken doet in de strijd tegen degradatie. Een ander hoogtepunt was de terugkeer van Anco Jansen, die sinds april niet meer voor de thuisploeg.

Vitesse kende een zeer slechte start in Emmen, want al na elf minuten kwam de thuisspelende ploeg op voorsprong. Michael de Leeuw profiteerde optimaal van miscommunicatie tussen doelman Remko Pasveer en rechtsback Eli Dasa en schoot vervolgens beheerst raak bij de tweede paal. Emmen rook vervolgens bloed en ging massaal op jacht naar de tweede treffer, die er ook kwam na een klein halfuur spelen. Vitesse stond andermaal te schutteren in verdedigend opzicht en Laursen wist Emmen al koppend op 2-0 te brengen.

Het was het sein voor Vitesse om wakker te worden, wat resulteerde in meer aanvallende intenties van de bezoekers uit Arnhem. Slechts zes minuten na de tweede treffer van Emmen leidde dat al tot een doelpunt, gemaakt door Nouha Dicko. De Vitesse-aanvaller was er als de koppen bij om een door doelman Dennis Telgenkamp niet goed verwerkte kopbal in het doel te rammen. Emmen haalde het rustsignaal met een 2-1 voorsprong, maar het was duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was.

Riechedly Bazoer zag in de beginfase van de tweede helft een afstandsschot gekeerd worden door Telgenkamp, terwijl de middenvelder van Vitesse korte tijd later een gele kaart kreeg vanwege een harde overtreding op eigen helft. Laursen deed vervolgens verwoede pogingen om de marge van Emmen weer op twee te brengen, maar de Deense aanvaller werd gestuit door de alerte Vitesse-defensie. Slutsky greep kort daarop zonder twijfelen in en bracht verdediger Julian Lelieveld binnen de lijnen voor de tegenvallende Jay-Roy Grot.

Het ondermaats spelende Vitesse bleef in het laatste halfuur zoeken naar de gelijkmaker. Bryan Linssen leek op weg naar de tweede Arnhemse treffer, maar de inzet van de vleugelaanvaller werd gekeerd door Keziah Veendorp. Aan de andere kant draaide Laursen Max Clark dol, al slaagden achtereenvolgens Jafar Arias en De Leeuw er niet in om de wedstrijd in het slot te gooien. In de absolute slotfase verscheen de weer geheel fitte Anco Jansen binnen de lijnen, tot grote vreugde van het Emmen-publiek. De aanvaller stond vanwege een zware knieblessure ruim een halfjaar buitenspel. Dicko zag een fraaie omhaal in de blessuretijd over het doel van Emmen verdwijnen. Vitesse wist in de toegevoegde tijd niet meer langszij te komen en moest een zure nederlaag slikken.

FC Emmen

2 - 1

Vitesse

 11' De Leeuw
 22' Laursen
   33' Dicko
 
 Gele kaart: Bijl, (FC Emmen), Bazoer, Darfalou, (Vitesse)
 
Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 8.048
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Telgenkamp
Bijl
Heylen
Veendorp
Burnet
Laursen (A. Jansen/86)
Chacón
Hiariej
Pena
De Leeuw
Kolar (Arias/69)
  Pasveer
Dasa
Doekhi
Obispo
Clark (Buitink/87)
Grot (Lelieveld/60)
Bazoer
Bero
Linssen (Darfalou/69)
Matavz
Dicko

Visser wint 5.000m, Anema verrast wederom

Op de slotdag van de kwalificaties voor de wereldbekerwedstrijden heeft Esmee Visser de 5.000 meter gewonnen. Visser, de olympisch kampioene op deze afstand, was een klasse apart vandaag met 6.52,76.

Net als op de 1.500 en 3.000 meter eerder dit weekend, liet Reina Anema ook vandaag op de langste afstand zien in topvorm te verkeren. Ze werd in 6.57.58 tweede. Carlijn Achtereekte ging hard van start en reed lang de snelste tijd, maar verloor in de slotronden veel tijd en kwam tot  6.59,25, goed voor de derde tijd.  Samen met de eerste drie mogen ook Antoinette de Jong en Irene Schouten de 5.000 meter voor vrouwen rijden tijdens de wereldbekerwedstrijden.

Man opgepakt voor vernielen oude stadhuis Harderwijk

De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.20 uur, op aanwijzing van enkele getuigen, een 29-jarige man uit Harderwijk op heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van enkele ruiten van het oude gemeentehuis aan de Markt in Harderwijk. 

De verdachte had met enkele houten blokken diverse ruiten vernield en liet een spandoek achter. Het handelen van de man stond ook op camerabeelden van bewakingscamera’s. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Brutale beroving in Breda

Een 33-jarige man uit Breda verrichtte zaterdagmiddag een goede daad door op de Dijklaan de weg te wijzen aan twee mannen. Wat hij niet wist, was dat het een truc was om hem te beroven.

Het slachtoffer reed rond 14.30 uur met zijn scooter vanuit de Haagweg richting de Dijklaan. Twee mannen, beiden blank en vermoedelijk tussen de 25-30 jaar oud, vroegen hem de weg. De Bredanaar pakte zijn telefoon om hen de weg te wijzen, waarop een van de mannen zijn telefoon uit zijn handen pakte. De ander duwde hem van zijn scooter en beide daders reden vervolgens met de zojuist gestolen scooter, telefoon en oordopjes weg in de richting van de Plataanstraat.

De politie is op zoek naar de twee daders. Beiden zijn rond de 1.80m lang en hadden een normaal postuur. Een van hen droeg een donkerkleurige legerjas en een rode pet met zwart logo. De ander droeg een blauwe jas met een zwarte broek.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Voorzitter onderwijsbond stapt op, lerarenstaking gaat door

De voorzitter van de Algemene Onderwijsbond, Liesbeth Verheggen, is opgestapt. Afgelopen vrijdag ondertekende ze namens de bond een convenant. Hierin werd afgesproken dat het kabinet 460 miljoen euro investeert in het onderwijs. Doordat een groot deel van dat bedrag slechts éénmalig is, ontstond er onvrede onder de AOb-leden. 

Verheggen is tot de conclusie gekomen dat ze het convenant te snel heeft ondertekend. Volgens haar had ze het in het weekend aan het hoofdbestuur moeten voorleggen en een ledenraadpleging moeten houden, zoals ook was afgesproken met het hoofdbestuur. Verheggen: "Daarom heb ik nu besloten af te treden als voorzitter van de AOb." 

De geplande onderwijsstaking 6 november gaat dus gewoon door aldus het hoofdbestuur, dat zegt veel respect te hebben voor het besluit van Verheggen: "Het is een heel moeilijke beslissing, maar Liesbeth neemt haar verantwoordelijkheid."

Verder biedt de bond excuses aan voor de verwarring: "We hebben enorme waardering voor alle collega’s die heel hard werken om de staking tot een groot succes te maken, en we bieden onze excuses aan voor de ontstane verwarring. Wat nodig is, is een structurele investering in onderwijs. We gaan met onze leden in gesprek, te beginnen op de algemene vergadering van morgen – maandag."

Ganna rijdt wéér wereldrecord op achtervolging, Nederlandse sprinters domineren

Wielrenner Filippo Ganna heeft tijdens de eerste World Cup van het seizoen in het baanwielrennen gelijk flink uitgehaald. De 23-jarige Italiaan, op de weg koersend voor INEOS, reed in Minsk een wereldrecord op de individuele achtervolging.

In de kwalificatie kwam Ganna na één kilometer door in 1:07,929 minuten, gevolgd door kilometers in 59,886 seconden, 58,726 seconden en 57,711 seconden. Dat bracht hem met een gemiddelde snelheid van bijna 59 kilometer per uur op 4:04,525 minuten als eindtijd, een dikke seconde sneller dan de Amerikaan Ashton Lambie in september was in het op 2,5 kilometer hoogte gelegen Cochabamba in Bolivia.

De finale, waarin Ganna het opneemt tegen de Brit John Archibald, staat later in de ochtend op de planning.

Update 13.30 uur
Het kon bijna niet harder...maar toch wel: Ganna heeft in de finale zijn kersverse wereldrecord nog eens aan gort gereden. Hij opende met 1:06,784 al veel sneller, waarna kilometers van 59,199 seconden, 58,371 seconden en 58,293 seconden hem tot een eindtijd van 4:02,647 minuten brachten.

Ganna zette opponent Archibald op een rondje, terwijl oud-wereldrecordhouder Ashton Lambie het brons pakte door de Zwitser Stefan Bissegger het nakijken te geven.

Op de individuele sprint gaat het lekker voor Nederland. Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli kwamen als eerste, tweede en vijfde uit de kwalificatie en wonnen uiteindelijk hun kwartfinales allemaal met 2-0, waardoor drie van de vier halvefinalisten uit Nederland komen.

Koeman geeft toe: "Vertrekclausule Barcelona geldt voor na het EK 2020"

Ronald Koeman heeft nog een contract tot medio 2022 als de bondscoach van Oranje, maar de kans is aanwezig dat hij die termijn niet uit gaat dienen.
Directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma onthulde onlangs namelijk dat er een speciale clausule in de overeenkomst met Koeman is opgenomen die het voor de keuzeheer mogelijk maakt om de overstap te maken naar Barcelona.

Koeman bevestigt zondagochtend het bestaan van deze afspraak en geeft aan dat hij dit liever onder de pet had gehouden. "Dat was een beetje ongelukkig van Nico-Jan, laat ik het netjes omschrijven. Dat hoort niet zo en daar heb ik het wel even over gehad met hem."

"Je geeft ergens voeding aan iets wat niet interessant is", vertelt de bondscoach bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Ik kreeg toen ik aantrad als bondscoach de vraag of ik openheid van zaken moest geven, maar een leugentje om bestwil doe ik ook weleens een keer." Koeman laat wel weten dat er van een snel vertrek bij Oranje geen sprake zal zijn: "Het gaat alleen om Barcelona en ook alleen over een moment na het EK. Ik ga nu niet weg, dat is honderd procent zeker."

"Ik vind dat je als bondscoach een traject ingaat en dat duurt twee jaar. Na het EK is er een evaluatiemoment en wie weet zegt de KNVB dan wel: 'We hebben zo slecht gepresteerd op het EK, we gaan niet verder.' Dan gaan we niet verder."

"Maar ik heb de gelegenheid om voor één club, en er staat ook maar één club in, weg te gaan. Ik kan rustig zeggen dat ik voor niemand anders wegga bij het Nederlands elftal. Ik heb al vaak genoeg gezegd dat dat mijn droomclub is."

Koeman heeft het voorval inmiddels besproken met Hoogma en geeft aan dat er wat hem betreft weer vooruitgekeken kan worden: "Het was een slip of the tongue van hem, hij dacht misschien: 'Dat weet iedereen toch?'"

Golfer McIlroy na play-off WGC-winnaar in Shanghai; Luiten 34e

Golfer Rory McIlroy heeft zich na een spannende slotdag verzekerd van de winst op de HSBC Champions. Op de banen van het Sheshan-golfcomplex van Shanghai had de Noord-Ier een play-off nodig om Xander Schauffele te verslaan.

De Amerikaan ging de vierde dag rond in 66 slagen, zes onder par. McIlroy had 68 slagen nodig. Beiden sloten het toernooi af met 269 slagen, 19 onder par. Op de eerste extra hole pakte McIlroy met een birdie de winst.

Joost Luiten had een goede ronde van 68 slagen, zijn beste van het toernooi, en kwam daarmee uit op 284 en de gedeelde 34e plaats. Schauffele was de titelverdediger in Shanghai waar een mooie prijzenpot klaar stond. McIlroy ging als winnaar met een cheque van ruim anderhalf miljoen euro naar huis. Het was voor de Noord-Ier al weer zijn vierde toernooizege dit kalenderjaar. 

FNV Zorg & Welzijn opent meldpunt stagemisbruik

FNV Zorg & Welzijn heeft vandaag een meldpunt geopend waar leerlingen/ stagiairs en medewerkers in de Gehandicaptenzorg, Kinderopvang en Verpleeg- & Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) hun ervaring kunnen delen.

De FNV heeft via het NPO Radio 1 programma De Reporter meldingen ontvangen van leerlingen die handelingen moesten verrichten, terwijl zij daar nog niet toe bevoegd waren. Ook krijgen sommige leerlingen als enige ‘werknemer’ de volledige verantwoordelijkheid over een groep patiënten/ bewoners. Op het meldpunt kunnen niet alleen de leerlingen zelf, maar ook werknemers die dit bij hen op de werkvloer zien gebeuren, reageren.

Cor de Beurs, zorgbestuurder: “Ondanks de enorme personeelstekorten in de zorg, mag het natuurlijk niet gebeuren dat leerlingen en stagiairs als volledige werkkracht worden ingezet. Een leerling of stagiair moet boven de personeelssterkte staan, omdat hij/zij het vak nog moet leren. En moet daarbij deskundige begeleiding krijgen. Het kan dus nooit zo zijn dat zij ineens verantwoordelijk worden gesteld voor de zorg van een (soms grote) groep patiënten of bewoners, want zij zijn daar nog helemaal niet toe bevoegd. Met alle mogelijke gevaren voor veiligheid en gezondheid. Als vakbond willen we met werkgevers waar dit misgaat in gesprek en geconstateerde misstanden oplossen. Want leerlingen en stagiairs mogen niet de rekening betalen voor de huidige personeelstekorten in de zorg.” Het meldpunt staat open tot maandag 25 november.

De uitzending van Reporter Radio is op zondagavond 3 november om 19.00 uur bij KRO-NCRV op Radio 1.

Fun met Funda #170 - Industrieel wonen in Oosterhout

In Oosterhout vinden we dit prachtige en ruime pand. Wat direct opvalt zijn de vele ramen (complete pui in staal met glas) en het hoge plafond van maar liefst 4.20 meter hoog. Ook het ‘trappenhuis’ in het midden van de ruimte die volledig is bekleed met kurk, springt meteen in het oog. Voor nog geen acht ton is het van jou! 

Kijken jullie mee? Liever alle foto's onder elkaar? Ga dan gauw naar de laatste pagina! 

Industrieel wonen in Oosterhout  (Foto: Funda)
Industrieel wonen in Oosterhout (Foto: Funda)

Tieners opgepakt voor steekincident in Rotterdam

Agenten hebben twee jongens van 16 en 17 jaar uit Rotterdam aangehouden na een steekincident op de Haltewachter in Rotterdam. Hierbij raakte een 21 jarige Rotterdammer gewond.

Rond 20.00 uur troffen ambulancemedewerkers de 21-jarige man gewond aan op de Haltewachter. Hij was kort daarvoor in een auto gestoken en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Agenten namen de auto in beslag en stelden sporen veilig. Al snel kwamen er in het onderzoek twee verdachten in beeld. Agenten hielden een 17-jarige verdachte nog dezelfde avond aan in zijn woning in Rotterdam. De 16-jarige verdachte meldde zich vannacht bij het politiebureau Slotlaan. Ook hij is aangehouden.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844. Voor Meld Misdaad Anoniem bel je met 0800-7000. 

Oranje Onder-17 nog aan zijden draad na winst op WK op Amerika in Brazilië

Oranje Onder-17 heeft de laatste strohalm gepakt op het WK in Brazilië. Het team van bondscoach Peter van der Veen won de laatste groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten met 4-0. Door de overwinning in Goiana eindigt Nederland als derde in Groep D en moet men de laatste uitslagen in de groepsfase afwachten.

Sontje Hansen was de absolute uitblinker van Nederland Onder-17. De spits van Ajax tekende voor de verdiende openingstreffer door vlak voor rust een uitstekende individuele actie met een droge schuiver te bekronen.

Hansen was na rust ook de maker van het tweede doelpunt, na voorbereidend werk van Anass Salah-Eddine, en leverde de assist op de 3-0 van Mohamed Taabouni.

Een zege met vijf doelpunten verschil had voor de Europees kampioen directe plaatsing voor de achtste finales betekend, maar een dergelijk resultaat bleef uit.

Jayden Braaf, die eerder in de wedstrijd de paal raakte, zorgde pas vijf minuten voor tijd voor de vierde treffer. Kenneth Taylor had daarvoor nog een strafschop voor Oranje gemist. Na een overtreding op Hansen ging de bal op de stip en raadde keeper Chituru Odunze de intenties van Taylor.

Om zich te plaatsen voor de achtste finales moet Nederland zondag bij de vier beste nummers drie eindigen na alle wedstrijden in de groepsfase. De laatste wedstrijden van Groep E en Groep F zijn van belang.

Mexico en Tadzjikistan kunnen Oranje nog achterhalen als beste nummers drie. Als Tadzjikistan van Argentinië verliest, of Mexico niet wint van de Solomonseilanden, is Oranje door.

Echtpaar vastgebonden bij gewelddadige overval op juwelier in Waalwijk

Twee eigenaren van een juwelierszaak aan de Grotestraat in Waalwijk werden zaterdagavond 2 november in hun woning opgeschrikt door een aantal gewelddadige overvallers. De slachtoffers werden vastgebonden, mishandeld en er werd een schot gelost. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Even na 22.00 uur hoorden de eigenaren, die boven de juwelierszaak wonen, een raar geluid. De vrouw keek in de hal en zag dat de deur openstond. Toen zij dichterbij kwam zag zij een persoon met een masker staan. Direct werd de vrouw flink geduwd, waarop zij op de grond viel. Vervolgens stapten er vermoedelijk nog twee overvallers de woning binnen. De vrouw werd vastgebonden en de overvallers kwamen daarna in worsteling met de mannelijke bewoner. Ook hij werd vastgebonden. Tijdens de overval werd duidelijk dat de overvallers toegang wilden tot de juwelierszaak. Uiteindelijk bleven de slachtoffers in de woning achter en kwamen de overvallers in de zaak. Het alarmsysteem trad direct in werking en rook verspreidde zich door de gehele zaak. Na de overval zijn de daders vermoedelijk gevlucht in de richting van de Winterdijk. Of er is iets buitgemaakt is op dit moment niet bekend.

De alarmcentrale maakte direct melding bij de politie. Meerdere eenheden van de politie gingen naar de locatie. Zij troffen de slachtoffers bij de woning aan. Direct werd de omgeving afgezet voor het politieonderzoek. Hiernaast werd er een buurtonderzoek gehouden. Tijdens het onderzoek vertelden meerdere getuigen dat zij een ‘ harde knal’ hadden gehoord. Zij vermoedden een schot. Uit onderzoek blijkt dat er inderdaad in de woning in de lucht is geschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Wel zijn de hevig geschrokken eigenaren ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zij deden diezelfde avond aangifte.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of via WhatsApp.

Van Barneveld naar kwartfinales op laatste toernooi in Nederland

Raymond van Barneveld heeft zaterdag de kwartfinales bereikt van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. De Hagenaar was in de tweede ronde te sterk voor Jermaine Wattimena. Het werd 6-4. Dit toernooi is het laatste professionele optreden van Van Barneveld op Nederlandse bodem. 

De 52-jarige Van Barneveld, die een bye had in de eerste ronde, won met 6-4 van zijn 21-jarige landgenoot. De laatste leg gooide hij in elf darts uit. In de kwartfinales treft Van Barneveld zondag Dave Chisnall, die Rob Cross versloeg. De halve finale en de finale worden ook op zondag afgewerkt in de AFAS Live.

Volgende maand speelt Van Barneveld op het WK in Londen zijn laatste officiële partij, nadat de vijfvoudig wereldkampioen een jaar geleden zijn afscheid al aankondigde.

Michael van Gerwen was zaterdag in de tweede ronde te sterk voor Gerwyn Price uit Wales, al moest hij wel flink aan de bak. Het werd 6-5. Danny Noppert was veel te sterk voor tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. Hij won met liefst 6-1 van de Schot.

World Series of Darts - Uitslagen tweede ronde
Jonny Clayton 6-5 James Wade
Mensur Suljovic 6-3 Damon Heta
Krzysztof Ratajski 6-4 Daryl Gurney
Michael van Gerwen 6-5 Gerwyn Price
Ian White 6-2 Peter Wright
Danny Noppert 6-1 Gary Anderson
Raymond van Barneveld 6-4 Jermaine Wattimena
Dave Chisnall 6-4 Rob Cross

Kwartfinales - zondagmiddag. Vanaf 13.45 uur. Live via Videoland. Samenvatting vanaf 18.00 uur
Mensur Suljovic v Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen v Jonny Clayton
Ian White v Danny Noppert
Raymond van Barneveld v Dave Chisnall

Ruim 1500 mensen preventief gefouilleerd in Breda

In Breda is afgelopen nacht de eerder aangekondigde actie van start gegaan, waarbij de politie het uitgaanspubliek preventief mag fouilleren. In eerdere afstemming met de gemeente Breda, het Openbaar Ministerie en de politie is deze maatregel genomen om op die manier inzicht te krijgen in de omvang van het aantal wapens dat in omloop is tijdens een stapavond. De maatregel duurt een half jaar.

De politie zette rond middernacht de Visserstraat volledig dicht. Iedereen in die straat werd vervolgens gefouilleerd. Later die nacht volgde de Reigerstraat Naar schatting zijn ongeveer 1500 mensen aan een fouillering onderworpen. Drie van hen hadden messen op zak die op dat moment niet zijn toegestaan in de binnenstad. Deze messen zijn in beslag genomen. De verdachten kregen een bekeuring en een gebiedsverbod voor de duur van twaalf uur opgelegd.

Tijdens de nacht in Breda is er samengewerkt tussen de BOA’s van de gemeente Breda, portiers, politie en SOS-teams. SOS is een samenwerking tussen Gemeente Breda, de politie en de horecaondernemers. Samen zetten zij gastheren in om stappers welkom te heten en indien nodig aan te spreken op hun gedrag.

Agent raakt gewond bij aanhouding

In Nibbixwoud is een politieman is gewond geraakt aan zijn knie, toen hij door een 35-jarige man vanuit het niets hardhandig omver werd geduwd. De verdachte vluchtte daarna weg, waarna de politiehelikopter werd ingezet. 

De verdachte werd uiteindelijk door een politiehond onder een caravan gevonden. De politie was ingeroepen om te bemiddelen tussen twee mensen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Snowboarder Laframboise wint big air Modena, Nederlanders buiten finale

In het Italiaanse Modena SKIPASS is de tweede big air-wedstrijd van het World Cup-seizoen voor de snowboarders gehouden. In augustus werd de winter al geopend in het Nieuw-Zeelandse Cardrona, nu kan het dan 'echt' van start gaan.

Bij de mannen ging de winst naar de 19-jarige Nicolas Laframboise uit Canada, die zijn eerste podiumplek pakte. Met onder meer een front triple 1440 mute in zijn eerste van drie sprongen kwam hij in totaal tot 172,50 punten, goed om zijn illustere landgenoot Mark McMorris (168,00) en de Amerikaan Chris Corning (166,25) te verslaan. De Nederlander Niek van der Velden kwam met een 17e plek in de kwalificaties niet tot de finale, net als Casper Wolf (33e).

Laframboise wint (Bron: YouTube)

De winst bij de vrouwen was voor de 17-jarige Japanse Reira Iwabuchi, al haar vierde in de World Cup. Met onder meer een back double cork 1080 mute in haar tweede sprong noteerde ze 176,50 punten. Dat was met grote afstand de beste score: de Canadese Brooke Voigt bleef haken op 126,75 en olympisch kampioene Anna Gasser besloot de matige finale met slechts één goede sprong wel als derde (109,75). Cheryl Maas kwam met plek acht niet door de kwalificaties.

Iwabuchi wint (Bron: YouTube)

Ihattaren kiest voor Nederlands elftal

Mohamed Ihattaren kiest voor een interlandloopbaan in het Nederlands elftal. De 17-jarige PSV'er, geboren in Utrecht, had ook de keuze om voor Marokko uit te komen.

"Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen", licht Ihattaren zijn keuze toe op de website van de KNVB.

"Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen, ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder 14 speel ik al in het oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten."

Nederlandse honkbalploeg kansloos onderuit in eerste wedstrijd Premier12

De Nederlandse honkballers zijn de Premier12, het officieuze WK, slecht begonnen. In het Mexicaanse Guadalajara ging Oranje kansloos met 9-0 onderuit tegen de Verenigde Staten.

Team Kingdom of the Netherlands, dat dit toernooi speelt zonder MLB-spelers speelt, begon met Rob Cordemans als startende werper. Het werd geen gelukkige start voor de 45-jarige werper, want bij zijn eerste worp sloeg Drew Waters direct een homerun. Ook in de tweede en derde inning wisten de Amerikanen te scoren, waarna Cordemans bij een 3-0 stand werd vervangen door Lars Huijer.

Huijer kwam de vierde inning probleemloos door, maar in de vijfde inning kwam de 26-jarige reliever in de problemen. Alle honken waren bezet, waarna eerste honkman Robert Dalbec de bal over hekken sloeg, goed voor een grandslam homerun.

Daarna kwamen Diego Markwell, Mike Bolsenbroek en Jim Ploeger nog op de werpersheuvel. De eerste kwamen hun innings goed door, maar in de achtste inning moest Ploeger nog twee runs toestaan na een homerun van Brent Rooker, de vierde van de wedstrijd.

Aanvallend had Nederland geen grip op het werpen van de Amerikanen. Hendrik Clementina en Sharlon Schoop sloegen de enige honkslagen voor de Nederlandse ploeg.

Zondag krijgt het Koninkrijksteam een herkansing. Dan is om 19.00 uur (Nederlandse tijd) de Dominicaanse Republiek de tegenstander.

Grand Prix van Maleisië levert weinig spanning op in MotoGP

Op het circuit van Sepang is de Grand Prix van Maleisië in de MotoGP verreden, de voorlaatste race van het seizoen. Dat leverde helaas niet heel veel spanning op; Maverick Viñales was een klasse apart.

Jack Miller kende een geweldige start en pakte vanaf plek vier de leiding op zijn Ducati, voor Viñales, Andrea Dovizioso, Franco Morbidelli, de geweldig vertrokken Marc Marquez en de matig gestartte polesitter Fabio Quartararo.

Het ging weer eens flink tekeer in de eerste ronde, waarin Viñales de leiding nam. Marquez vertrok na zijn val in de kwalificatie als elfde, maar zat al vol in het achterwiel van Miller, die hij niet veel later passeerde. Dovizioso schoof ook voorbij Miller, die daarna Valentino Rossi en Alex Rins achter zich aan kreeg.

Rossi nam de vierde plek rap over, Miller had na een bijna-valpartij Rins in zijn nek hijgen. Voorin sloeg Viñales een alsmaar groeiend gat naar Marquez, die op zijn beurt ver voor Dovizioso, Rossi en Rins reed. Teamgenoten Morbidelli en Quartararo vochten daarachter om plek zes, tot Quartararo een fout maakte en het duel op moest geven.

Joan Mir reed ondertussen op de achtste stek, Miller was teruggevallen naar plek negen en Johann Zarco schoof rond die posities in duel met Mir onderuit. Viñales werd ondertussen geen moment meer bedreigd, Marquez reed eenzaam naar de tweede stek en Dovizioso hield Rossi en Rins van zich af om het podium zo compleet te maken.

Shorttracksters Schulting en Van Kerkhof tweede in World Cup

Ook voor de shorttrackers is het World Cup-seizoen van start gegaan en wel in het Amerikaanse Salt Lake City. Op de eerste van twee finaledagen leverde dat gelijk twee Nederlandse podiumplekken op, beiden bij de dames.

Op de 500 meter schopte Yara van Kerkhof het tot de finale, waarin ze bij de start gelijk plek twee pakte. Die hield ze achter de Italiaanse Martina Valcepina vast, terwijl de Hongaarse Petra Jaszapati het duel met Natalia Maliszewski om plek drie in haar voordeel beslechtte. Xandra Velzeboer en Lara van Ruijven sneuvelden in de kwartfinales.

Suzanne Schulting stond in de finale van de 1500 meter, waar Rianne de Vries en Marijn Wiersma in de herkansingen uitgeschakeld werden. In die finale vocht Schulting een fraai duel uit met de Zuid-Koreaanse Kim A-lang en de Canadese Kim Boutin, die uiteindelijk nét te sterk bleek. Schulting werd tweede, voor de Chinese Han Yutong, die Kim nog passeerde.

Bij de mannen bleef het bij B-finales, te beginnen met de 500 meter. Dylan Hoogerwerf kon nog vijfde worden, maar ging onderuit in de B-finale en werd achtste. Jasper Brunsmann en Dennis Visser werden eerder uitgeschakeld in de herkansingen. De Zuid-Koreaan Hwang Dae-heon pakte de winst, zijn naar Rusland overgestapte oud-landgenoot Victor An passeerde de Hongaar Liu Shaoang in de slotmeters en werd tweede.

Voor Bram Steenaart en Daan Breeuwsma eindigde de 1500 meter ook in de herkansingen, terwijl Itzhak de Laat het keurig tot de B-finale schopte. Daarin moest hij genoegen nemen met de derde plek en dus de tiende plek in totaal. De winst in de A-finale ging naar de Rus Semen Elistratov, die Kim Dong-wook uit Zuid-Korea en landgenoot Alexander Shulginov het nakijken gaf.

In de gemengde aflossing stond Nederland in de B-finale, met alleen Frankrijk als tegenstander. Dat was nog verrassend pittig, maar Steenaart, Breeuwsma, Van Ruijven en Velzeboer wonnen het duel wel. De A-finale werd een prooi voor Rusland, dat China en Zuid-Korea in een mooie strijd klopte.

Van Ruijven, De Vries, Schulting en Van Kerkhof werden in de halve finale van de vrouwenaflossing achter China tweede en plaatsten zich zo voor de eindstrijd van zondag. Breeuwsma, Visser, Hoogerwerf en De Laat eindigden nípt achter Canada op plek twee, maar bleven de VS net voor en staan dus in de mannenfinale.

FOK! Wat een weer: aardige start, later regen

Goeiedag!  

Een vrij actieve buienzone trok gisteren over ons land naar het noordoosten. In een strook van Zeeland naar Drenthe viel tussen de 10 en 15 mm. Er waren zelfs een paar plekken met 20 mm. Daarachter klaarde het tijdelijk heel mooi op en was het zelfs enige tijd helemaal helder. Echter, de bewolking nam later op de dag weer toe en in het westen viel daar ook wat regen uit. Er stond behoorlijk wat wind.

Afgelopen nacht viel er in het noordwesten nog af en toe regen.

Vandaag starten we dan ook met flink wat zon. Een nieuwe storing is echter onderweg. De bewolking zal in de middag dan ook weer snel toenemen en uiteindelijk gaat het ook weer regenen. Zeker in het binnenland kan er weer zo'n 7 mm gaan vallen. De zuidelijke wind neemt flink af en is aan het einde van de dag nog maar zwak tot matig. Bij dit alles wordt het ongeveer 12 graden.

Fijne zondag!  


Meer weer op FOK!

Utrecht cs by night
Utrecht cs by night

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Theo van Gogh herdacht: 'We zijn er niet beter op geworden'

Op de Linnaeusstraat in Amsterdam werd gistermiddag stilgestaan bij de moord op cineast Theo van Gogh. Hij werd daar vijftien jaar geleden doodgestoken door moslimextremist Mohammed B..

De herdenking vindt elk jaar plaats, dit jaar was het iets drukker dan voorgaande jaren. Volgens sommige aanwezigen is de samenleving niks opgeschoten in de afgelopen vijftien jaar en wordt Theo van Gogh zelfs vergeten.

'Natuurlijk, hij kon hele grove dingen zeggen, maar ook hele ware dingen', zei iemand. 'We zijn er niet beter op geworden in de vijftien jaar dat Theo er niet meer is. De vrijheid van meningsuiting staat echt onder druk.'

Een ander denkt dat veel mensen bang zijn om voor hun mening uit te komen. 'Of de discussie aan te gaan. Als je gisteren keek naar Pauw, Beau en De Wereld Draait Door, dan zie je ook dat er nauwelijks aandacht voor Theo van Gogh is.'

Zoals elk jaar is er ook een sterk anti-islam geluid te horen, volgens de aanwezigen in de geest van Van Gogh. 'Je moet hun profeet belachelijk blijven maken, je moet cartoons blijven maken', vond een vrouw. 'Zij krijgen ook steeds meer macht, want de overheid denkt dat moslims zielig zijn.'

Secondenstrijd om Moto2-titel in Maleisië, Bendsneyder valt

Alex Marquez heeft zich na twee opeenvolgende vierde plekken in het Moto2-kampioenschap (2017 en 2018) dan eindelijk laten kronen tot wereldkampioen. Het jongere broertje van MotoGP-kampioen Marc Marquez had op het circuit van Sepang in Maleisië genoeg aan plek twee.

Brad Binder nam vanaf de derde plek de leiding, voor kampioenschapsleider en polesitter Marquez, die Tetsuta Nagashima en Xaxi Vierge achter zich aan kreeg. De verschillen voorin werden al snel redelijk groot, hoewel Thomas Lüthi zijn titelkansen in leven probeerde te houden in duel met Vierge.

Marquez kreeg na een paar ronden de leiding in de schoot geworpen: Binder maakte een foutje en zag na de Spanjaard ook Nagashima langszij komen, hoewel hij de Japanner snel terugpakte. De aansluiting met Marquez was er al vrij snel weer en hij opende zelfs de aanval, waardoor Nagashima en Lüthi bijna aan konden sluiten.

Niet veel later nam Binder de leiding dan ook weer over, terwijl Lüthi probeerde om bij Marquez te blijven. De drie bleven redelijk dicht bij elkaar, maar een aanval zat er niet meer in en dus reed Marquez naar de wereldtitel. Binder reed naar de winst, Marquez kon zich laten kronen tot wereldkampioen en Lüthi completeerde het podium.

Bo Bendsneyder acteerde wederom in de achterhoede, maar zijn race was al snel voorbij: de Rotterdammer ging onderuit.

Moto3-race Maleisië levert strijd tot laatste ronde op

Op het circuit van Sepang is de zondag van de Grand Prix van Maleisië geopend door de Moto3. Dat leverde een prima race op, zoals wel vaker in de lichtste klasse, waarin het pas in de slotronde werd beslist.

Bij de start pakte Albert Arenas vanaf de vierde plek de leiding, hoewel polesitter Marco Ramirez er snel langszij kwam. Tatsuki Suzuki volgde en ook John McPhee, Darryn Binder, Gabriel Rodrigo en Celestino Vietti volgden. In de eerste ronden werd regelmatig van leiding gewisseld, onder meer Suzuki, Rodriguez, Ramirez en Arenas reden even op kop en Jaume Masia schoof vanaf de allerlaatste plek ondertussen door naar de top-10.

Voor Suzuki, Rodrigo en Alonso Lopez was het na zeven ronden voorbij: leider Rodrigo schoof onderuit, Suzuki reed er vanaf de tweede plek tegenaan en Lopez kon de machine van de Japanner niet meer ontwijken, waardoor de Spanjaard een nare smak maakte. Rookie Vietti nam ondertussen de leiding, kersvers kampioen Lorenzo Dalla Porta kwam ook naar voren en achter Arenas reed Masia inmiddels al op de vierde stek.

In de slotronden werd de kopgroep kleiner, maar er werd wel steeds feller om de posities geknokt, met Dalla Porta, Vietti, Arenas en Masia voorop. Dalla Porta sloot het slipstreamgevecht het slimst af, Sergio Garcia pakte de tweede plek en zijn eerste podium en Masia bekroonde zijn ijzersterke race met een derde plek, mede doordat Arenas vanaf de tweede plek in de laatste bocht onderuit schoof. Ai Ogura werd vierde, voor Vietti, en hield de strijd om de titel 'Rookie of the Year' zo in leven.

Zakkenroller in actie vastgelegd door politieagent op Centraal Station

Twee agenten die vrijdagavond een zakkenroller achtervolgden nadat zij hem op het Stationsplein iin Amsterdam in actie zagen, betrapten hem direct daarna nog eens op heterdaad. De dief stapte een trein in, waar hij nogmaals probeerde iemand te beroven. De agenten legden het tafereel vast.

Op de foto is te zien hoe de zakkenroller achterstevoren op zijn trein stoel zit, en probeert de portemonnee van de reiziger achter hem uit diens jaszak te vissen. Hij is zich er niet van bewust dat één van de agenten, die dicht naast het treinraam staat, een foto van hem maakt. 

Lang kon de zakkenroller niet genieten van zijn nieuwe buit. Vlak nadat de foto werd genomen stapten ook de agenten de treincoupé in, waar ze de dief arresteerden.

F1: Bottas pakt poleposition in Austin

Valtteri Bottas heeft verrassend poleposition gepakt voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Fin was in een spannende kwalificatie met een tijd van 1.32,029 een fractie sneller dan Sebastian Vettel en Max Verstappen. Aanstaande wereldkampioen Lewis Hamilton kwam niet verder dan de vijfde tijd.

Vooraf was duidelijk dat Sergio Perez vanuit de pits moest starten en de vraag was nog of Ferrari op tijd de motor gewisseld had bij Charles Leclerc. De Monegask kon gewoon deelnemen aan Q1 en hij meldde zich gewoon bovenin. Onderin vielen de Williamsen van George Russell en Robert Kubica af, evenals Perez. Voor de veilige plaatsen was het in de laatste minuten weer flink stuivertje wisselen, waarbij de Alfa's van Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen uiteindelijk aan het kortste eind trokken. Verrassend snelste was Lando Norris met de McLaren.

In het tweede deel gingen de Mercedessen, de Ferrari's en Verstappen naar buiten op de mediums, waarmee ze zich makkelijk plaatsten voor het derde deel. Red Bull-coureur Alexander Albon ging wel voor het zachte rubber en ging ook door, net als de McLarens. In de strijd om een plek bij de beste tien trokken Daniel Ricciardo en Pierre Gasly aan het langste eind. De afvallers waren Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen, Daniil Kvyat, Lance Stroll en Romain Grosjean. Curieus moment aan het eind was nog een actie tussen Verstappen en Hamilton. Laatstgenoemde haalde Kvyat in, waarbij Verstappen op hetzelfde moment Hamilton probeerde te passeren. De Nederlander moest even buiten de baan en het leverde wat commentaar op de boodradio op.

In Q3 konden de coureurs gelukkig zonder problemen hun ronden rijden. Bottas kwam met een 1.32,029 direct bovenaan de lijst te staan, twaalf duizendste voo Vettel. Verstappen gaf anderhalf tiende toe, terwijl Hamilton zelfs op 2,5 tienden zat. In run twee verbeterden Bottas, Vettel en Hamilton zich niet. Verstappen wel, maar de Nederlander bleef op 67 duizendste steken, terwijl achter hem Leclerc op Bottas een tiende tekort kwam. Hamilton eindigde op plek vijf, voor Albon, Carlos Sainz, Norris, Ricciardo en Gasly.

Uitslag

# Coureur Team Q1 Q2 Q3
1 V. Bottas Mercedes 1:33.750 1:33.160 1:32.029
2 S. Vettel Ferrari 1:33.766 1:32.782 1:32.041
3 M. Verstappen Red Bull 1:33.549 1:33.120 1:32.096
4 C. Leclerc Ferrari 1:33.988 1:32.760 1:32.137
5 L. Hamilton Mercedes 1:33.454 1:33.045 1:32.321
6 A. Albon Red Bull 1:33.984 1:32.898 1:32.548
7 C. Sainz Jr. McLaren 1:33.916 1:33.422 1:32.847
8 L. Norris McLaren 1:33.353 1:33.316 1:33.175
9 D. Ricciardo Renault 1:33.835 1:33.608 1:33.488
10 P. Gasly Toro Rosso 1:33.556 1:33.715 1:33.601
11 N. Hulkenberg Renault 1:34.092 1:33.815  
12 K. Magnussen Haas 1:33.812 1:33.979  
13 D. Kvyat Toro Rosso 1:34.138 1:33.989  
14 L. Stroll Racing Point 1:33.921 1:34.100  
15 R. Grosjean Haas 1:34.161 1:34.158  
16 A. Giovinazzi Alfa Romeo 1:34.226    
17 K. Räikkönen Alfa Romeo 1:34.369    
18 G. Russell Williams 1:35.372    
19 S. Pérez Racing Point 1:35.808    
20 R. Kubica Williams 1:35.889    

Racetalent Munandar (20) overleden na crash op Sepang

Motorcoureur Afridza Munandar is zaterdag overleden. De Indonesiër kwam tijdens race één van het weekeinde in de Asia Talent Cup op het circuit van Sepang ten val en overleed later aan zijn verwondingen, slechts 20 jaren jong.

De Asia Talent Cup rijdt in Maleisië in het bijprogramma van de MotoGP en met nog twee races te gaan, beiden dit weekeinde, stond Munandar op de derde plek in het kampioenschap, met zeker nog kans op de titel. Zaterdag ging het echter fout: halverwege de eerste ronde schoof hij vrij onschuldig onderuit, maar al snel volgde een rode vlag en dus was duidelijk dat er meer aan de hand was.

Niet veel later was op de TV-beelden de - vooral aan de voorkant - zwaarbeschadigde motor van de Japanner Shinji Ogo te zien, waardoor het vermoeden ontstond dat hij vol op Munandar ingereden was. Binnen een kwartier stond er al een traumahelikopter op het circuit, maar motorsportbond FIM bevestigde later op de dag dat de jonge Indonesiër in het ziekenhuis van Kuala Lumpur aan zijn verwondingen is bezweken.

Alle Asia Talent Cup-coureurs kwamen na afloop bijeen om te stemmen over het al dan niet racen op zondag: iedereen stemde vóór het door laten gaan van de race, hoewel Alberto Puig - de baas van het talentenprogramma - wel aangaf dat men alle begrip zou hebben voor coureurs die zich toch nog zouden bedenken.

MotoGP-rookie Quartararo pakt 5e pole, nare crash Marquez

Fabio Quartararo heeft zijn vijfde poleposition in de MotoGP ook alweer te pakken. De nog altijd maar 20-jarige Franse rookie zette zijn Yamaha op het circuit van Sepang op de eerste plek neer voor de Grand Prix van Maleisië, de thuisrace van zijn Petronas-team.

In de beslissende fase van de kwalificatie ging wereldkampioen Marc Marquez hard onderuit. De Spanjaard werd met een highsider van zijn Honda geslingerd en kwam op een nare wijze op het asfalt terecht, hoewel hij wel zelf weg kon lopen. Ondertussen werd gestreden om de pole en die ging in een dik nieuw polerecord naar Quartararo, 0,103 seconden voor de Spaanse fabriekscoureur van Yamaha, Maverick Viñales.

Quartararo's teamgenoot Franco Morbidelli maakt op 0,129 tellen de eerste startrtij compleet. Jack Miller (Ducati), Cal Crutchlow (Honda) en Valentino Rossi (Yamaha) bezetten de tweede startrij, voor de Suzuki van Alex Rins, de Ducati van Danilo Petrucci en de Honda van Johann Zarco.

Broertje Alex Marquez deed het een stuk beter in de Moto2, waar hij de pole voor zich opeiste. De Spanjaard bleef de Japanner Tetsuta Nagashima anderhalve tiende voor, de Zuid-Afrikaan Brad Binder completeerde de eerste startij op ruim drie tienden. Naast Binder moet Marquez wat betreft de titelstrijd vooral naar Thomas Lüthi kijken, de Zwitser start zondag vanaf de vijfde stek.

Lorenzo Dalla Porta is in de Moto3 al kampioen en vertrekt vanaf plek zeven. Marcos Ramirez pakte de pole: hij bleef de Japanner Tatsuki Suzuki ruim een tiende voor, terwijl de Brit John McPhee op ruim twee tienden ook plaats mag nemen op de eerste rij.

De racedag wordt zondagochtend Nederlandse tijd geopend om 05.00 uur door de Moto3, om 06.20 uur gevolgd door de Moto2. De MotoGP gaat om 08.00 uur van start.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.