FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 september 2019

Man gewond bij schietincident Geervliet

Bij een woning aan de Aleida van Strijenlaan in Geervliet is zondagavond rond 20:15 uur een man gewond geraakt toen er op hem werd geschoten. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar buiten levensgevaar. Een onderzoek in de omgeving, onder andere met de helikopter, leidde nog niet tot een aanhouding. Er is direct een uitgebreid onderzoek gestart.

Toen de melding kwam dat er schoten werden gehoord, waren agenten snel ter plaatse. De man was gewond, maar wel aanspreekbaar. Verschillende agenten en de politiehelikopter zijn gelijk op zoek gegaan naar de dader, maar hebben hem niet gevonden.

Er is gelijk gesproken met geschrokken buurtbewoners en mogelijke andere getuigen, op dit moment wordt sporenonderzoek verricht bij de woning en camerabeelden zullen worden opgevraagd en bekekenen.

Misschien is u iets opgevallen vanavond of heeft u andere informatie die kan helpen? Heeft u bewakingsbeelden van de omgeving waarop u iets verdachts denkt te zien? De politie hoort graag van u! Dat kan telefonisch via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of het tipformulier

Servische volleybalsters weer Europees kampioen na zinderende finale

De Servische volleybalsters hebben in Ankara voor de tweede keer op rij de Europese titel gepakt. Servië won in de finale van gastland Turkije, maar de ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti - de ex-bondscoach van Nederland - maakte er een spannende partij van.

Guidetti zag zijn ploeg de eerste set winnen, waarna Servië op gelijke hoogte kwam. De regerend wereldkampioen trok set drie ook naar zich toe, maar in de kolkende hal pakte Turkije dan weer de vierde set. De beslissende vijfde set ging gelijk op, tot 11-11.

Servië speelde twee matchpoints op het bord en bij de tweede was het op de Turkse service raak: voor de rally goed en wel op gang kon komen maakte een Turkse speelster een netfout, waarmee een geweldige finale met een joekel van een anticlimax eindigde in 21-25, 25-21, 25-21, 22-25, 15-13.

Tennissters Mertens en Sabalenka winnen US Open

Tennissters Elise Mertens en Aryna Sabalenka hebben op de US Open het damesdubbelspel gewonnen. Voor beide dames, in New York als vierde geplaatst, was het de eerste Grand Slam-titel.

Het Belgisch/Wit-Russische duo nam het op tegen Sabalenka's landgenote Victoria Azarenka en de Australische Ashleigh Barty, als achtste geplaatst. In de eerste set kwam Azarenka en Barty op een break voorsprong, maar Mertens en haar partner maakten dat gelijk ongedaan en trokken met een tweede break de set naar zich toe.

De tweede set leverde voor beide zijden gelijk een break op. Het ging verder gelijk op, tot Mertens en Sabalenka op 5-5 toesloegen op de service van Azarenka en Barty, waarna ze het op eigen opslag na een paar sterke services van Mertens afmaakten: 7-5, 7-5.

Bautista pakt World Superbikes-zege Portimão, Van der Mark 7e

Alvaro Bautista heeft de laatste race van het World Superbikes-weekeinde in Portimão gewonnen. Op het Portugese asfalt was de Spaanse Ducati-coureur de snelste, hoewel hij tot de laatste meters nog flink moest werken voor zijn geld.

Jonathan Rea pakte bij de start weer eens de leiding, voor Toprak Razgatlioglu, Leon Haslam, Alex Lowes, Michael van der Mark en Alvaro Bautista. De Spanjaard werkte zich op zijn Ducati vrij snel naar de derde plek en met één rappe move nam hij Razgatlioglu én Rea te grazen, hoewel de Turk nog een ronde tegenstribbelde.

Bautista en Rea waren al snel vrij definitief los van de rest, Razgatlioglu kon zich ook loswerken van Haslam, die de Yamaha's van Lowes en daarna ook Van der Mark in z'n nek kreeg. De Nederlander moest de plek echter weer inleveren en in de slotfase verloor hij plek zes zelfs nog aan Loris Baz.

Voorin kwam Rea een paar honderd meter tekort om de aanval op Bautista te openen en dus won de Spanjaard, voor Rea, Razgatlioglu, Lowes, Haslam, Baz en de behoorlijk teleurgestelde Van der Mark. Rea behoudt wel ruim de leiding in het WK ten opzichte van de in helft één van het seizoen zo dominante Bautista.

Terug naar het Overlook Hotel in nieuwe Doctor Sleep-trailer

Danny Torrance, nu volwassen dus Dan, gaat terug naar het Overlook Hotel om een klein meisje te redden van... wat eigenlijk? De nieuwe trailer voor Mike Flanagans Doctor Sleep, vervolg op Stanley Kubricks The Shining, laat zien dat Dan de horrors nog niet afgeschud heeft.

Ze noemen het 'stoom', maar wat heeft dat meisje ermee te maken? De trailer hint er slechts naar, maar Dan (Ewan McGregor) moet de tiener Abra Stone, die gaven bezit die op de zijne lijken, beschermen tegen een groep kwaadwillenden.

Doctor Sleep is te zien vanaf begin november.

Ferrand-Prévot klopt Terpstra in sprint, Courtney pakt eindwinst in wereldbeker mountainbike

Anne Terpstra is tweede geworden in de laatste wereldbeker van het seizoen. De 28-jarige Nederlandse leek in de laatste ronde op weg na haar tweede wereldbeker van het seizoen, maar werd in het laatste deel van de slotronde bijgehaald door wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot, die vervolgens makkelijk de sprint won. De eindzege in de Wereldbeker was voor Kate Courtney, die profiteerde van een slechte dag van leidster Jolanda Neff.

Terpstra reed een geweldige wedstrijd in het Amerikaanse Snowshoe en de mountainbikester uit Zierikzee leek op weg naar de winst in laatste wereldbeker van het seizoen. In de voorlaatste ronde reed ze weg bij Ferrand-Prévot en had bij het ingaan van de slotronde een voorsprong van tien seconden. Toch wist de wereldkampioene terug te komen in het laatste deel van de slotronde en was vervolgens in de sprint oppermachtig. De Britse Annie Last werd op gepaste afstand derde nadat de Zweedse Jenny Rissveds in de laatste ronde met een lekke band moest afhaken.

De eindwinst in de wereldbeker voor vrouwen ging naar de Kate Courtney. De Amerikaanse raakte vorige haar wereldtitel kwijt aan Ferrand-Prévot, maar ze sloot het seizoen toch nog goed af. Doordat wereldbekerleidster Jolanda Neff een slechte dag kende ging Courtney in de laatste wereldbeker nog voorbij de Zwitserse. In de algemene wereldbeker legde Ferrand-Prévot beslag op de derde plaats, vlak voor de Nederlandse Terpstra.

Hurry-Up en Tongeren samen aan kop in BENE-League

Hurry-Up heeft ook de tweede wedstrijd in de BENE-League gewonnen. De handballers uit Zwartemeer in Drenthe versloegen HC AtomiX met 26-27.

De bezoekers uit Zwartemeer namen een ruime voorsprong in de eerste dertig minuten. Bij een stand van 9-16 gingen de ploegen de rust in. Na de pauze ging Hurry-Up verder met scoren. Bij een voorsprong van negen punten kantelde de wedstrijd en kwam AtomiX uit het Belgische Haacht helemaal terug in de wedstrijd. Bij een gelijke stand van 26-26 scoorde René Jaspers via een strafworp en ging de zege naar Hurry-Up.

Door de winst is Hurry-Up samen met Handbal Tongeren na twee speelronden koploper in de BENE-League, al moet worden opgemerkt dat OCI-LIONS, HC Visé BM en Achilles Bocholt op gelijke hoogte kunnen komen bij winst in hun tweede wedstrijd.

Overige uitslagen BENE-League speelronde 2
The Dome/Handbal Houten - Handbal Tongeren 31-36
Sporting Pelt - Herpertz/BEVO HC 31 - 29
HC AtomiX - JD Techniek/Hurry Up 26-27
OCI-LIONS - Achilles Bocholt dinsdag 10 september
Hubo Initia Hasselt - KRAS/Volendam woensdag 11 september
HC Visé BM - Green Park/Aalsmeer dinsdag 17 september

Tenminste 1 miljoen opgehaald met City Swim

De 3000 mensen die vandaag meededen aan de City Swim in Amsterdam hebben samen al tenminste 1 miljoen euro opgehaald. Het geld dat tijdens het jaarlijkse zwemevenement wordt gedoneerd is voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

Hoogstwaarschijnlijk zullen de donaties vandaag nog verder oplopen. De City Swim begon dit jaar bij het Marineterrein en eindigde op de kruising tussen de Keizersgracht en de Reguliersgracht.

Net als in voorgaande jaren deed er een aantal bekende Nederlanders mee aan de City Swim. Zo waagden Beau van Erven Dorens en Jan Joost van Gangelen zich vandaag aan de zwemtocht.

Ambtenaren wilden 'meelezen' met pleitnota OM in zaak-Wilders

Ambtenaren van het ministerie van Justitie wilden ‘meelezen’ met het Openbaar Ministerie (OM) als deze in de Wilders-zaak over zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraken de pleitnota gingen schrijven.

Dit meldt het AD op hun site. Kennelijk vonden de ambtenaren dat ze 'nuttige opmerkingen' konden maken die zouden bijdragen aan de beslissing Wilders te vervolgen.

Misser van El Azzouzi breekt FC Volendam op in Almere

Almere City heeft de tweede zege van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie kunnen bijschrijven. De ploeg van trainer Robert Molenaar hield FC Volendam nipt op afstand: 1-0. Shayon Harrison maakte al vroeg het enige doelpunt van de wedstrijd; Zakaria El Azzouzi miste namens Volendam een penalty. Almere City heeft acht punten verzameld in de eerste vijf duels, terwijl Volendam op plaats zeven staat.

Volendam kende een valse start in Almere, want Harrison tekende al in de derde minuut voor de openingstreffer. Niek Vossebelt profiteerde optimaal van geblunder in de verdediging van de bezoekers en de middenvelder stelde Harisson vervolgens in staat om vanbinnen het strafschopgebied raak te schieten.

Vossebelt leek na twintig minuten uit te groeien tot schlemiel van Almere City, daar hij de bal tegen zijn hand kreeg in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd echter tegen de lat geschoten door El Azzouzi, waardoor Volendam een ideale mogelijkheid om de stand gelijk te trekken onbenut liet.

Het elftal van trainer Wim Jonk liet de gemiste strafschop snel achter zich en via Derry John Murkin en Noah Fadiga was de formatie uit Volendam dicht bij de gelijkmaker. Aan de andere kant liet Ricardo Kip zich niet onbetuigd, maar de inzet van de aanvallende middenvelder van Almere City vloog over het doel.

Het was een vermakelijke eerste helft, mede door de fraaie doelpoging van Nick Doodeman namens Volendam in de slotfase. De thuisspelende ploeg bereikte het rustsignaal echter met een 1-0 voorsprong dankzij een bekwame redding van doelman Joshua Smits.

Na de rust was Almere City meerdere keren dicht bij een verdubbeling van de marge. De beste kansen waren voor Jelle Goselink, die net naast krulde na een goede aanval én de bal uit kansrijke positie in het zijnet kopte.

Halverwege het tweede bedrijf bereidde hij tevens een kans voor Anwar Bensabouh voor, maar de middenvelder had geen succes in de afronding. In het laatste kwartier werd Volendam een stuk gevaarlijker en hing de 1-1 even in de lucht.

Doelman Joshua Smits pareerde meerdere afstandsschoten en bracht goed redding op een gevaarlijke kopkans, waardoor Almere de zege veiligstelde.

Herlings en Coldenhoff 1-2 in MXGP van Turkije

Jeffrey Herlings heeft zijn eerste grand prix van het seizoen gewonnen. De motorcrosser won in Turkije beide races. Winnaar van de vorige twee MXGP's Glenn Coldenhoff werd tweede.

Na maanden blessureleed maakte Herlings twee weken geleden zijn rentree in de MXGP. De Brabander gaf toen op in de eerste race na een valpartij en werd vierde in de tweede race. In Turkije ging het een stuk beter. In de eerste race was er een dominante zege voor de wereldkampioen van 2018. In de tweede race moest hij lange tijd zijn meerdere erkennen in Coldenhoff. Pas in de laatste ronde wist Herlings zijn landgenoot te verschalken.

Naast de tweede plaats in race twee was Coldenhoff derde in de eerste race en zodoende tweede in de daguitslag. In het wereldkampioenschap is hij de Fransman Gautier Paulin op plaats drie tot op 11 punten genaderd.

Koeman hint naar wijzigingen tegen Estland

Ronald Koeman heeft zondag op een persconferentie gewaarschuwd voor onderschatting van Estland, dat na vier kwalificatiewedstrijden nog puntloos is. De bondscoach van het Nederlands elftal sluit tevens niet uit dat er maandagavond andere spelers aan de aftrap verschijnen in Tallinn, al wil Koeman nog geen namen prijsgeven.

"We moeten even goed kijken wie we kunnen gebruiken om Estland te bespelen", wordt Koeman zondagmiddag tijdens het perspraatje geciteerd door onder meer het ANP. "Misschien moeten we ook wat frisheid in de ploeg brengen. Maandagochtend trainen we nog even. Daarna beslis ik." Oranje stond vrijdagavond tegenover Duitsland (2-4 zege) en komt drie dagen later uit tegen Estland.

"We hebben genoten van de zege van vrijdag op Duitsland. Maar die overwinning telt nu niet meer", geeft Koeman voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen hekkensluiter Estland als waarschuwing mee aan zijn spelers. "We moeten naar een team toe dat ongeacht het niveau van de tegenstander zijn eigen ding doet. De naam van de tegenstander mag niet meer van belang zijn. Ook daar moeten we stappen in maken."

Het The New Wave-filmpje , dat in aanloop naar de wedstrijd tegen Duitsland werd gepresenteerd door de KNVB, kan de goedkeuring van Koeman wegdragen. "Ik vond het wel een heel mooi filmpje. Het past ook wel bij de groep. We leven in een andere tijd, de spelers voelen zich hier happy bij en zij zien het ook zo, als een nieuwe golf. Je ziet gewoon een heel mooie ontwikkeling in deze selectie."

Koeman is tevens tevreden over de samenhang die het Nederlands elftal tentoonspreidt. "Er is een nieuwe hiërarchie, alle grote spelers van de laatste jaren zijn er niet meer", aldus de keuzeheer van Oranje. "Dat heeft het team goed gedaan. Debutanten worden gemakkelijk in de groep opgenomen en zien dat er een mooie ontwikkeling in dit team zit. Zij moeten wachten op hun kans en aantonen dat ik het verkeerd zie als ik ze niet opstel."

FC Eindhoven grijpt naast koppositie door prachtige uithaal Brusselers

FC Eindhoven heeft zondagmiddag verzuimd om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie over te nemen van De Graafschap. Het elftal van trainer Ernie Brandts verloor met 1-0 van Helmond Sport, dat dankzij de late treffer van Bodi Brusselers de eerste zege van het seizoen boekte. Eindhoven blijft met tien punten steken op de tweede plaats, omdat de Superboeren , met hetzelfde aantal punten, over een beter doelsaldo beschikken.

Eindhoven was de bovenliggende ploeg in de beginfase, al bleven grote kansen voor de bezoekers uit. Joey Sleegers probeerde het na twintig minuten spelen met een afstandsschot, maar zijn inzet verdween over het doel. Helmond kwam in de persoon van Givan Werkhoven dicht bij de openingstreffer, maar zijn knal richting de benedenhoek werd onschadelijk gemaakt door doelman Ruud Swinkels. De thuisploeg dacht na een halfuur spelen op voorsprong door een eigen doelpunt van Valentino Vermeulen, maar Karim Essikal haalde de bal net op tijd van de lijn.

In de tweede helft werd er door beide elftallen vooral veel strijd geleverd, zonder dat het publiek in Helmond werd getrakteerd op aantrekkelijk voetbal. Ferry de Regt had Helmond kort na rust aan de leiding kunnen brengen, maar zijn kopbal trof geen doel. Sleegers kreeg ruim tien minuten voor tijd een grote kans om Eindhoven aan de leiding te brengen. De door Feyenoord opgeleide middenvelder faalde echter in kansrijke positie.

Voor Eindhoven ging het in de absolute slotfase alsnog helemaal fout. Brusselers kreeg de bal net buiten het strafschopgebied aangespeeld en de middenvelder met een verleden bij NAC Breda liet Swinkels vervolgens kansloos met een prachtige uithaal van ongeveer twintig meter.

Collin Seedorf was Eindhoven nog dicht bij de gelijkmaker, maar de eerste nederlaag van het seizoen kon niet meer voorkomen worden.

Agressieve arrestant bezorgt agent gebroken arm en hersenschudding

Een aanhouding in het centrum van Amsterdam vannacht is flink uit de hand gelopen. Een politieagent heeft een hersenschudding een een gebroken arm opgelopen nadat een verdachte zich verzette.

"De uitspraak van je werk niet mee naar huis nemen wordt wel erg lastig in dat geval", schrijft de politie Amsterdam Centrum-Burgwallen op hun Facebookpagina.

Waarvoor de verdachte opgepakt werd is niet duidelijk. Hij heeft zoveel geweld gebruikt dat hij een agent met een hersenschudding en 8 weken gips opgezadeld heeft. Ook is er een kans dat zijn duim geopereerd moet worden.

De politiebus moest er ook aan geloven. Hij heeft namelijk het raam eruit getrapt. De politie schrijft sarcastisch: "Oh, en ook speciale dank aan de boef voor het eruit trappen van het raam van onze bus. Zou zonde zijn als onze dienstvoertuigen kilometers maken, dus wij laten ze ook liever stilstaan bij de garage..."

Bewoner (76) steekt medewerkster (51) zorginstelling neer

Afgelopen middag omstreeks 12.00 uur heeft de politie een 76-jarige bewoner van de zorginstelling Cordaan op de Postjesweg  in Amsterdam aangehouden na aanleiding van een steekincident. Hierbij raakte een 51-jarige medewerkster gewond.

Om 11.50 uur krijgt de meldkamer de melding binnen van het steekincident. De medewerkster heeft hierbij meerdere steekwonden opgelopen, maar is buiten levensgevaar. De 76-jarige bewoner van de instelling is vrijwel direct aangehouden. De verdachte raakte ook gewond doordat iemand het slachtoffer te hulp is geschoten.

De verdachte is ontslagen uit het ziekenhuis en zit vast in een cellencomplex, waar hij in verzekering is gesteld. De recherche is druk bezig met het onderzoek en hoopt snel duidelijkheid te krijgen over de toedracht van dit incident.

Agenten lichtgewond tijdens arresteren verdachte van mishandeling

Twee agenten die naar aanleiding van een mogelijke mishandeling aan de Vogelschoot in Breda een 29-jarige verdachte wilden aanhouden, zijn hierbij lichtgewond geraakt. De man is aangehouden, een vrouw is aangehouden omdat zij een agent sloeg tijdens deze aanhouding.

Zaterdag 7 september rond 19.30 uur zijn twee agenten naar de Vogelschoot gereden in verband met een melding van een man die een vrouw zou mishandelen. Eenmaal ter plaatse troffen zij op straat een vrouw in een auto die mogelijk betrokken zou zijn. Tijdens een kort praatje met deze vrouw, hoorden zij gegil komend vanuit de richting van de woningen. In een van de achtertuinen zagen zij een man staan en een huilende vrouw. Wanneer een van de agenten de man aanspreekt en hem wil aanhouden voor mishandeling, begint de man te gillen en zich hevig te los te rukken. De man blijft zich verzetten bij de aanhouding waarna hij naar de grond wordt gewerkt door de agenten.

Door het verzet van de man is een van de agenten diverse malen geschopt tegen zijn been. Na een korte worsteling lukte het om de handboeien om te doen en de man in een dienstauto te plaatsen om naar het bureau te vervoeren. Een 37-jarige vrouw uit Breda probeerde om de agenten los te rukken van de man en sloeg hierbij meerdere malen op het achterhoofd van een van de agenten. Zij is ook aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex.

Kuss bezorgt Jumbo-Visma tweede ritzege in Ronde van Spanje, Roglic doet goede zaken voor klassement

Sepp Kuss heeft de bergrit naar Santuario del Acebo gewonnen. De Amerikaan van Jumbo-Visma was mee gegaan in een vroege vlucht en rondde het af. In het algemeen klassement deed Primoz Roglic goede zaken. Hij was samen met wereldkampioen Alejando Valverde de sterkste van de klassementsrenners. Wilco Kelderman kon de schade beperken en steef naar de achste plaats in het algemeen klassement.

Het beloofde een zware dag te worden voor de niet klimmers in de vijftiende etappe van de Vuelta a España. De renners moesten vier beklimmingen van de eerste categorie over in 154. Vanaf de eerste beklimming maakte Movistar de koers hard. Het resulteerde uiteindelijk in een kopgroep van zeventien renners, met daarbij Marc Soler. Ook andere sterke klimmers als Ion Izagirre en Sepp Kuss waren meegesprongen.

Na de eerste klim was het peloton helemaal uit elkaar gereden, maar uiteindelijk kwam alles weer terug. Het zorgde ervoor dat de voorsprong van de kopgroep uiteindelijk opliep naar meer dan vijf minuten, waar in het peloton Tony Martin het tempo bepaalde.

Dat duurde tot aan de slotklim en werd de Duitser van Jumbo-Visma voor zijn diensten en konden de klassementsrenners zich laten zien op de Santuario del Acebo. Het was wel duidelijk dat ritwinst er niet in zat voor ze, want de kopgroep had meer dan voldoende voorsprong genomen.

In die kopgroep bleek Kuss duidelijk de sterkste klimmer. Hij reed op de slotklim al vroeg weg en niemand kon de Amerikaan van Jumbo-Visma meer bedreigen. Hij won uiteindelijk met meer dan een halve minuut voorsprong op de nummer twee.

In de groep van de favorieten liet Alejandro Valverde zich al vroeg zien. De wereldkampioen trok snel ten aanval en alleen leider Primoz Roglic mee. De twee raapte één voor één renners van de vroege vlucht op en finishte uiteindelijk net in de top tien. De twee pakte wel veertig seconden op Miguel Angel Lopez en Tadej Pogacar, waardoor ze hun plaatsen verstevigde. Nairo Quintana zakte op de slotklim er wat doorheen, maar de Colombiaanse klimmer staat nog wel altijd op de vijfde plaats in het algemeen klassement.

Nep-bezorger bindt vrouw (72) vast bij woningoverval

Een 72-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een woningoverval in Amsterdam-Zuidoost afgelopen april. De daders hebben haar bedreigd met een stroomstootwapen en vastgebonden in haar eigen huis.

Het is half 10 's avonds op dinsdag 16 april. Ajax speelt die avond de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. De bewoonster luistert muziek en heeft de wedstrijd op de achtergrond aan staan. Op dat moment zijn er drie mannen onderweg naar haar huis aan het Tondenpad in Zuidoost.

De vrouw verwacht een pakketje voor haar zoon, dus als er aangebeld wordt doet ze zonder argwaan open. Een man in een postbezorgersjas staat voor de deur met een pakket, hij heeft echter ook een wapen, waarschijnlijk een stroomstootwapen, in zijn hand. De vrouw wordt direct haar woning in gedwongen door de man.

Vastgebonden aan handen en voeten
Naast de nep-bezorger komen nog twee mannen de woning in. De vrouw wordt aan haar handen en voeten vastgebonden terwijl ze op de bank zit. Ze eisen geld, maar moeten genoegen nemen met een klein geldbedrag, tassen, kleren en schoenen die de vrouw in huis heeft.

De zogenaamde bezorger maakt tijdens de overval een nerveuze indruk en spreekt de vrouw aan met 'u'. Wanneer de telefoon van de nog steeds vastgebonden mevrouw plotseling muziek afspeelt, wordt het hem dusdanig heet onder de voeten en gaat hij er vandoor met de andere daders. De vrouw blijft vastgebonden achter maar weet zichzelf na een tijdje te bevrijden en de politie te alarmeren.

Nep -postbezorger herkenbaar in beeld
De politie is op zoek naar drie verdachten. De nep-postbezorger staat duidelijk op beeld. Hij draagt op die avond een DHL-jas en had een pakketje bij zich. Het is bij de politie niet bekend of de verdachte van tevoren al wist dat de vrouw een pakketje verwachtte.

De man wordt tussen de 20 en 30 jaar geschat en heeft een getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. De andere daders zijn onherkenbaar op beeld en zijn tijdens de overval ook niet door het slachtoffer gezien. Wellicht dat hun postuur en kleding in combinatie met de zeer herkenbare beelden van andere verdachte toch iets zegt.

Ackermann wint GP de Fourmies,Van Poppel derde

Net als vorige jaar heeft Pascal Ackermann de GP de Fourmies op zijn naam geschreven. De Duitser bleef in de massasprint de Belg Jasper Philipsen en Boy van Poppel voor.

In de finale probeerde Mads Pedersen nog weg te komen, maar met nog een kilometer te gaan werd hij teruggehaald. In de eindsprint die volgde ging Nacer Bouhanni, die de koers in 2017 won, hard onderuit.

Tijdens de eendaagse koers over 205 kilometer moesten de renners zeven hellinkjes over en daarna volgde nog vijf ronden over een 10 kilometer lang circuit.

Ackermann werd gisteren tweede in de Brussels Cycling Classics.

Roda JC Kerkrade verlaat laatste plaats mede dankzij blunder Koeman jr.

Roda JC Kerkrade heeft zondag de eerste zege van het seizoen geboekt en verlaat daardoor de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Jean-Paul de Jong won vrij eenvoudig met 2-1 van TOP Oss, dat een behoorlijk tegenvallende indruk maakte in het Parkstad Limburg Stadion. TOP-doelman Ronald Koeman jr., die midweeks nog een plaats in het Guiness Book of Records kreeg door binnen een minuut 29 ballen vanaf de middenlijn in het doel te schieten, ging opzichtig in de fout bij de tweede treffer van Roda JC.

De thuisspelende ploeg kende een droomstart, daar Richard Jensen al in de derde minuut trefzeker was middels een kopbal. Het goede voorbereidende werk was van Daryl Werker, die de bal uit een hoekschop verlengde richting Jensen, die vervolgens met het hoofd de openingstreffer aantekende. TOP Oss kwam de vroege tegenslag in het restant van de eerste helft niet meer te boven. Roda JC bleef dominant en het overwicht zorgde vijf minuten voor het rustsignaal voor het tweede doelpunt. Koeman jr. liet een afstandsschot los en Iké Ugbo was er als de kippen bij om de manschappen van De Jong van dichtbij op een 2-0 voorsprong te brengen.

TOP Oss-trainer Klaas Wels greep in de rust in en bracht Dylan Mertens en Lars Hutten voor Giovanni Büttner en Cihat Çelik. De wissels boden echter geen soelaas, want Roda JC kwam ook in de tweede helft nauwelijks in de problemen. Niels Verburgh was na een uur spelen in het matig gevulde stadion in Kerkrade dicht bij de derde treffer van de thuisclub, maar de Belgische verdediger wist een afgemeten voorzet van Jordy Croux niet tot doelpunt te verwerken. Luttele minuten later was TOP Oss zowaar dicht bij de aansluitingsstreffer, al werd Cas Peters gestuit door doelman Tom Muyters. Even later probeerde Philippe Rommens het van dichtbij, maar de middenvelder werd teruggefloten wegens buitenspel.

Koeman jr., die in de eerste helft nog in de fout ging bij de tweede treffer van Roda JC, redde twintig minuten voor tijd bekwaam op een uithaal van Croux in de linkerbenedenhoek. Even later probeerde Ugbo het met een schot van net buiten het strafschopgebied. De inzet van de van Chelsea gehuurde aanvaller werd echter geblokt. Aan de andere kant werd een kopbal van de ingevallen Hutten eenvoudig gepakt door Muyters.

Croux hoopte nog een strafschop te krijgen na een duel met TOP Oss-verdediger Niels Fleuren, maar de bal werd niet op de stip gelegd door arbiter Stan Teuben. Philippe Rommens tekende ver in blessuretijd nog voor de aansluitingstreffer, maar de eerste zege van Roda JC in de jaargang 2019/20 kwam niet meer in gevaar.

F1: Uitslag Grand Prix van Italië

Charles Leclerc heeft de Grand Prix van Italië op zijn naam geschreven. De Monegask boekte zijn tweede Formule 1-zege op rij en liet vandaag op Monza met de Ferrari de Italiaanse fans voor het eerst sinds jaren weer juichen. Valtteri Bottas werd tweede, voor regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Max Verstappen ging na de start de fout in en eindigde na een inhaalrace als achtste.

Leclerc begon vanaf poleposition en hield na de start de eerste plek vast, voor Hamilton die teamgenoot Bottas bij de eerste chicane net van zich af kon houden. Achteraan raakte Sergio Perez de Toro Rosso van Pierre Gasly, waarna de van de laatste plek vertrokken Verstappen de Racing Point van Perez nog eens aantikte. De Nederlander moest naar binnen voor banden en een nieuwe neus en moest aan een forse inhaalrace beginnen.

Vooraan kon Leclerc niet wegrijden bij Hamilton die op zijn beurt de Monegask niet aan kon vallen. Iets daarachter lag Alexander Albon in de clinch met Carlos Sainz en ging na Lesmo 1 door de grindbak na contact met de Spanjaard. De Thai verloor hierdoor enkele plaatsen.

In de zevende ronde ging Vettel bij Ascari de mist in door te spinnen. De Duitser lag op plek vier en had de jacht op de voor hem rijdende Bottas geopend, maar belandde op de kerbs, waardoor hij aan een inhaalrace kon beginnen. Bij het terugkeren op de baan zag de Ferrari-coureur echter Lance Stroll over het hoofd, botste tegen de Canadees aan die op zijn beurt spinde. Toen Stroll terugkeerde op de baan reed de rijder van Racing Point op zijn beurt Gasly van de baan. Het leverde Vettel een stop-and-go van tien seconden op en Stroll kreeg een drive-through. Een ronde later spinde Romain Grosjean, waarna de Fransman naar de pits moest voor nieuw rubber.

De wedstrijdleiding had het druk, want ook Räikkönen kreeg straf omdat hij op medium-banden startte, terwijl hij zich kwalificatie Q3 haalde op zacht rubber. De Alfa-coureur crashte hierna in de banden, waarna besloten werd om uit de pits te starten. Dit ontsloeg hem niet van de plicht om zich aan de kwalificatieregels te houden.

Vooraan probeerde Mercedes in de pits Ferrari tot een stop te dwingen, maar de Italianen trapten er niet in. Dat veranderde toen Mercedes Hamilton na twintig ronden binnenhaalde om de undercut te proberen. Dit slaagde niet, want een ronde later ging Leclerc naar de harde banden en bleef virtueel leider. Wel kwam de druk er vol op te staan, maar Hamilton zag een poging bij de tweede chicane stranden. De Mercedes zat aan de buitenkant waar geen ruimte was om in te sturen.

Iets na halverwege de race waren er twee virtuele safetycars. De eerste kwam doordat McLaren Sainz de baan opstuurde terwijl het wiel rechtsvoor niet volledig vast zat. De tweede doordat de Honda van Daniil Kvyat het begaf en de Rus de bolide aan de kant moest parkeren. Verstappen was ondertussen opgerukt naar plek twaalf en had zicht op de punten.

Leclerc ging na 36 ronden bij de eerste chicane de fout in door iets te laat te remmen. De Ferrari ging in de chicane over de snelheidsremmers, maar bleef op plek 1, voor Hamilton die meteen de druk er weer opzette. Niet veel later ging ook Hamilton de fout in en hij zigzagte langs de blokken bij de eerste chicane. Het kostte de Brit plek twee, waardoor teamgenoot Bottas de aanmoedigingen kreeg om de druk er bij Leclerc op te zetten.

De Monegask gaf geen krimp en kon de tienduizenden Ferrari-fans op Monza na 53 ronden laten juichen. Bottas eindigde als tweede, voor Hamilton. Daniel Ricciardo eindigde na een prima race als vierde, voor Nico Hülkenberg, Albon, Perez, Verstappen, Antonio Giovinazzi en Lando Norris.

Uitslag

# Cureur Team Tijd
1 C. Leclerc Ferrari 1:15:26.665
2 V. Bottas Mercedes +0.835
3 L. Hamilton Mercedes +35.199
4 D. Ricciardo Renault +45.515
5 N. Hulkenberg Renault +58.165
6 A. Albon Red Bull +59.315
7 S. Pérez Racing Point +1:13.802
8 M. Verstappen Red Bull +1:14.492
9 A. Giovinazzi Alfa Romeo +1 ronde
10 L. Norris McLaren +1 ronde
11 P. Gasly Toro Rosso +1 ronde
12 L. Stroll Racing Point +1 ronde
13 S. Vettel Ferrari +1 ronde
14 G. Russell Williams +1 ronde
15 K. Räikkönen Alfa Romeo +1 ronde
16 R. Grosjean Haas +1 ronde
17 R. Kubica Williams +2 ronden
DNF K. Magnussen Haas +10 ronden
DNF D. Kvyat Toro Rosso +24 ronden
DNF C. Sainz Jr. McLaren +26 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 284
2 Valtteri Bottas Mercedes 221
3 Max Verstappen Red Bull 185
4 Charles Leclerc Ferrari 182
5 Sebastian Vettel Ferrari 168
6 Pierre Gasly Toro Rosso 65
7 Carlos Sainz Jr. McLaren 58
8 Daniel Ricciardo Renault 34
9 Alex Albon Red Bull 34
10 Daniil Kvyat Toro Rosso 33
11 Nico Hülkenberg Renault 31
12 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 31
13 Sergio Perez Racing Point 27
14 Lando Norris McLaren 25
15 Lance Stroll Racing Point 19
16 Kevin Magnussen Haas 18
17 Romain Grosjean Haas 8
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 3
19 Robert Kubica Williams 1
20 George Russell Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 505
2 Ferrari 350
3 Red Bull 266
4 McLaren 83
5 Renault 65
6 Toro Rosso 51
7 Racing Point 46
8 Alfa Romeo 34
9 Haas 26
10 Williams 1

Kaptheijns en Sweeck winnen opening Belgische veldritseizoen

Maud Kaptheijns en Laurens Sweeck hebben de Ethias Cross gewonnen. De veldrit in het Vlaamse Eeklo was de eerste Belgische veldrit van het 2019/20 seizoen.

Kaptheijns ging voortvarend van start en kreeg gezelschap van zes rensters. Vervolgens was het stuivertje wisselen met diverse aanvallen. In de laatste ronde waren Kaptheijns en Inge van der Heijden vooraan overgebleven. Op de laatste zandstrook moesten beide rensters van de fiets, Kaptheijns was sneller weg en kon een kleine voorsprong nemen en die behouden tot aan de finish. De Britse Anna Kay werd derde.

Uitslag vrouwen
1. Maud Kaptheijns (NED)
2. Inge van der Heijden (NED)
3. Anna Kay (GBR)
4. Loes Sels (BEL)
5. Shirin van Anrooij (NED)
6. Laura Verdonschot (BEL)
7. Ellen van Loy (BEL)
8. Alicia Franck (BEL)
9. Manon Bakker (NED)
10. Sophie de Boer (NED)

Sweeck won verrassend bij de Elite mannen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal reed mee in de kopgroep maar speelde tot aan de laatste paar honderd meter geen hoofdrol. Die rol was weggelegd voor zijn ploeggenoot Eli Iserbyt en Belgisch kampioen Toon Aerts. In de slotfase van de laatste ronde sprintte Sweeck weg en bleef uit de greep van de achtervolgers. Iserbyt finishte op de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Quinten Hermans van Telenet-Baloise Lions.

Uitslag mannen
1. Laurens Sweeck (BEL)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Quinten Hermans (BEL)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Daan Soete (BEL)
6. Michael Vanthourenhout (BEL)
7. Jens Adams (BEL)
8. Tom Meeusen (BEL)
9. Jim Aernouts (BEL)
10. Gianni Vermeersch (BEL)

Dubbelslag voor Trentin in Tour of Britian

Matteo Trentin heeft de tweede rit in de Tour of Britian gewonnen. De Italiaan van Mitchelton-Scott was na een etappe van 165 kilometer de snelste, voor de Belg Jasper de Buyst. Mike Teunissen legde beslag op de derde plaats. Trentin neemt in het algemeen klassement de leiding over van Dylan Groenewegen, die het peloton moest laten gaan.

Op dag twee van de Britse rittenkoers stond er wederom een relatief vlakke etappe op het programma. De renners moesten 165 kilometer afleggen met start en finishplaats in Kelso. In de laatste dertig kilometer lagen nog wel twee beklimmingen om het verschil te maken.

Lange tijd reden drie renners voorop. Het peloton maakte zich niet al te veel zorgen en gaven de drie vooraan een mooie voorsprong. Op de eerste van de twee beklimmingen liet Mathieu van der Poel zich zien. De Nederlander trok samen met Frederik Frison ten aanval en hadden snel de aansluiting bij de kopgroep gemaakt.

De aanval van Van der Poel zorgde ervoor dat er ook een versnelling was in het peloton. Mitchelton-Scott en Team Ineos gooide het tempo in de hoogte en nog voor de laatste klim werd de kopgroep ingelopen. Op de laatste klim van de dag ging Pavel Sivakov ten aanval, waardoor leider Dylan Groenewegen.

Het tempo in het peloton viel niet meer stil dankzij Mitchelton-Scott en Groenewegen wist dat hij zijn leiderstrui ging verliezen. Sivakov werd ingerekend en in de laatste drie kilometer probeerde Alex Dowsett het nog, maar ook hij wist het peloton niet voor te blijven. In de sprint die zou volgen maakte Trentin het werk van zijn ploeg af, voor De Buyst en Teunissen. Trentin is ook de nieuwe leider in de Tour of Britian.

Majerus wint Boels Ladies Tour

De Boels Ladies Tour is gewonnen door Christine Majerus. De Luxemburgse wielrenster pakte gisteren de leiding in het algemeen klassement, en stond deze vandaag niet meer af. De slotetappe werd gewonnen door Chiara Consonni.

De etappe van vandaag ging over 154,6 kilometer, van Nijmegen naar Arnhem. Lucinda Brand viel een aantal maal aan, maar kon niet voorkomen dat de ritwinst zou worden beslist in de eindsprint. Amy Pieters en Annemiek van Vleuten kwamen nog kort voor die eindsprint in aanraking met het wegdek.

Brand kon nog wel meesprinten om de winst, maar ze legden het af tegen de 20-jarige Consonni, die haar eerste zege boekte.


Christine majerus wint de Boels Ladies Tour voor Lorena wiebes en Lisa Klein (Pro Shots / George Deswijzen)

Riiber sprint naar winst in laatste Zomer Grand Prix-wedstrijd noordse combinatie

In het Sloveense Planica is de Zomer Grand Prix op de noordse combinatie alweer afgesloten. In de zevende en laatste wedstrijd ging de Oostenrijker Franz-Josef Rehrl bij het rollerskiën niet meer van start, maar zijn eindzege was al binnen.

De Noor Espen Bjørnstad mocht na zijn winst in het schansspringen als eerste vertrekken op de rollerski's, maar werd al snel bijgehaald door vijf man: landgenoten Jens Lurås Oftebro, Espen Andersen en Jarl Magnus Riiber, de Oostenrijker Lukas Greiderer en de sterke Fransman Antoine Gerard.

De zes bleven tot in de slotfase bij elkaar, waarna de sprint geopend werd door Riiber. De dominante World Cup-winnaar van afgelopen winter bleek te sterk voor de rest en sprintte naar de zege, voor Gerard en Oftebro.

Op 28 november gaat de World Cup van start in het Finse Ruka.

Zinderende ontknoping World Cup downhill mountainbike

In het Amerikaanse Snowshoe zijn de World Cup-titels voor de mountainbikers op de downhill vergeven. Bij zowel de vrouwen als de mannen was de eindwinnaar nog niet bekend en dus moest nog volle bak gevochten worden op het lastige parcours.

Mannen
Twee Franse mannen streden om de titel: regerend World Cup-kampioen Amaury Pierron en leider Loïc Bruni, die onlangs zijn wereldtitel verdedigde. Bij winst van Pierron zou Bruni tweede of derde moeten worden, bij een tweede plek van Pierron had hij ook nog genoeg aan de vierde plaats. Voor wie het eerst zou willen kijken: hier is de gehele wedstrijd te zien.

Van de toppers was Pierron na een matige kwalificatie de eerste die naar beneden mocht en hij viel werkelijk vólle bak aan. Een fenomenale run leverde hem met afstand de snelste tijd op en dus kon hij toe gaan kijken hoe de rest van de wedstrijd zich zou ontwikkelen. De Zuid-Afrikaanse grootheid Greg Minnaar leek hem aan te vallen, maar verloor op de uiterst technische rotssectie wat tijd en haalde het niet.

Troy Brosnan uit Australië begon ook snel, maar ook hij verloor de nodige tijd op de rotsen en haalde het niet, terwijl de jonge Amerikaan Charlie Harrison het andersom deed: hij verloor wat, was juist bloedsnel op de rotssectie en eindigde maar net boven de tijd van Pierron, waarna alleen Bruni en de Brit Danny Hart nog bovenaan de afdaling stonden.

De ontknoping
Bruni wist dat hij de titel binnen zou hebben als hij minstens de tweede tijd zou noteren, maar hij verloor dik een seconde op de rotsen en wist met moeite nog de derde plek te pakken. Hart begon vervolgens prima aan zijn run en onderin wisten de Fransen hoe het zat: als Hart eerste óf vierde of lager zou eindigen was Bruni kampioen, anders ging de titel naar Pierron.

Het leek erop dat Hart het niet zou halen, maar de Britse oud-wereldkampioen trok ineens een enorme dot snelheid uit de mouw, pakte een voorsprong en snelde naar de winst, zijn eerste van het jaar. Bruni kon zo aan het feest, want hij werd de eerste man sinds Sam Hill in 2007 die zowel wereldkampioen als World Cup-winnaar werd in hetzelfde seizoen.

Vrouwen
Bij de vrouwen, waarvan de gehele wedstrijd hier te zien is, was het in principe vrij duidelijk: het ging tussen Marine Cabirou en Tracey Hannah, en bij een derde seizoenszege van de Française had Hannah genoeg aan een plek in de top-6. Cabirou denderde weer indrukwekkend naar beneden en noteerde met alleen Hannah te gaan de snelste tijd, waarna de Australische het spannend maakte.

Op het laatste tussenpunt noteerde ze de vijfde tijd en dat bleek het aan de finish ook te zijn. Hannah won zo het World Cup-klassement, als eerste Australische vrouw ooit, terwijl Cabirou de slotwedstrijd won. Haar landgenote en kersvers wereldkampioene Myriam Nicole sloot haar door blessures geplaagde seizoen af met plek twee, de Italiaanse Veronika Widmann completeerde het podium.

Groenendijk uit forse kritiek op het beleid van ADO Den Haag

Alfons Groenendijk heeft bij Omroep West forse kritiek geleverd op het beleid van ADO Den Haag. De hoofdtrainer van de Haagse club baalt ervan dat hij wederom met een onevenwichtige selectie aan het seizoen moest beginnen en Groenendijk vindt tevens dat United Vansen, de Chinese eigenaar van ADO, de afspraken herhaaldelijk niet nakomt.

"Het is al de derde keer op rij dat we het seizoen starten met een selectie die niet compleet is. Er is geen geld om spelers te kopen, we kunnen alleen maar transfervrije buitenkansjes halen. Ach, je went eraan bij deze club", verzucht Groenendijk. "Supporters verwijten mij dat ik geen spelers koop, zeker na de transfers van Bjorn Johnsen (naar AZ, red.) en Nasser El Khayati (naar Qatar SC, red.). Maar mij is vanuit de club duidelijk gemaakt dat er geen transfersommen betaald worden, ook al zijn er spelers verkocht. De opbrengsten daarvan worden in de tekorten gestopt van de club."

Groenendijk kreeg van United Vansen juist de toezegging dat de opbrengsten van transfers deels mochten worden gebruikt voor het aantrekken van nieuwe spelers. "Maar dat is niet gebeurd", benadrukt de ADO-trainer. "Dat er in het begin door de eigenaar doelen zijn gesteld als Europees voetbal en er investeringen zijn beloofd is vervelend. Daar schep je verwachtingen mee naar de achterban en naar ons. Die beloftes zijn niet nagekomen."

"Het ziet er niet naar uit dat er bij ADO de komende jaren wél geld is om te investeren", vervolgt Groenendijk, wiens contract in Den Haag doorloopt tot medio 2021. "Het is voor mij als trainer heel lastig om in te schatten wat de clubeigenaar nu eigenlijk wil. Ik heb sowieso nauwelijks contact met China, heb één keer in Peking met ze (United Vansen, red.) aan tafel gezeten en hoor verder weinig. Dat je als trainer bijna geen contact hebt met de eigenaar geeft wel iets aan. Dat is wel gek natuurlijk." ADO bezet momenteel de elfde plaats in de Eredivisie, met zes punten uit vijf wedstrijden.

Wolff spreekt van schande na Formule 1-kwalificatie

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft schande gesproken over de kwalificatie voor de Formule 1-race in Italië. De Oostenrijker deed dit nadat in het laatste deel de coureurs elkaar in de weg reden om een slipstream van de ander te pakken en vrijwel iedereen te laat was om nog een snelle ronde neer te kunnen zetten.

Wolff: "De fans die op het evenement af waren gekomen werd de climax van de laatste kwalificatieronde ontnomen. Niemand van ons heeft ooit zoiets absurds gezien."

Alle coureurs wilden in de slipstream van een andere rijder zitten omdat het op Monza in de kwalificatie veel voordeel opleverde. "Het is een schaakspel om de best mogelijke gridpositie te behalen. Op een gegeven moment loopt dat uit de hand, zoals vorige week in Spa al begon, en op vrijdag in de Formule 3 met het afsteken van chicanes en extreem langzaam rijden. Wat we gisteren zagen was dat auto's niet meer aan hun laatste snelle ronde konden beginnen. Het is een schande voor de Formule 1 en niet goed voor de teams en coureurs."

Door de auto's van dit jaar is op enkele circuits de slipstream belangrijk geworden omdat zo gratis enkele tienden van een seconde rondetijd te winnen zijn. Dit was voor het eerst in China te zien toen de coureurs voor hun laatste run allemaal achter Mercedes naar buiten gingen en enkelen te laat waren om nog een tijd te laten klokken.

Vorige week op Spa reed Nico Hülkenberg voorop in de trein en weigerde Valtteri Bottas de Duitser te passeren. Dit zorgde bijna voor een aanrijding, terwijl iets daarvoor Lewis Hamilton bijna op de langzaam rijdende Bottas geknald was. Op Monza werd in het laatste deel van de kwalificatie zichtbaar dat de teams alleen maar oog voor elkaar hadden en pas naar buiten gingen op het moment dat de ander ging. Niemand wilde voorop rijden, waardoor rijders extreem langzaam reden. Hierdoor misten de meesten de kans om nog een snelle rondetijd te laten noteren.

Autosportfederatie FIA had voor de kwalificatie een minimale rondetijd van 1.45 minuten neergelegd, maar deze tijd zorgde er nog steeds voor dat het schaakspel zich kon voltrekken. Zo deden de Mercedessen bij het uitkomen van de pits nepproefstarts, reed Hülkenberg in de eerste chicane rechtdoor, weigerden Carlos Sainz en Lance Stroll Hülkenberg te passeren en deden de andere coureurs mee in het spel. Alleen Sainz en polesitter Charles Leclerc waren aan het eind van Q3 nog op tijd om een rondetijd te laten noteren.

Na afloop stelde de FIA een onderzoek in naar het gedrag van de coureurs die voorop reden. Hülkenberg kwam er met een waarschuwing vanaf, net als Sainz en Stroll. De vraag is of een waarschuwing het gedrag van teams en coureurs gaat veranderen. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton denkt in ieder geval van niet en pleit voor een ander kwalificatieformat op circuits waarbij de slipstream uitermate belangrijk is. Het is aan de FIA om hierop te reageren.

PSV ziet Gutiérrez wegvallen met breuk in rechterhand

PSV lijkt het voorlopig te moeten stellen zonder Érick Gutiérrez. De middenvelder heeft dit weekeinde tijdens de training van Mexico een breuk in zijn rechterhand opgelopen, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. Gutiérrez zal op korte termijn geopereerd worden. Niet duidelijk is hoelang hij vervolgens uit de roulatie zal zijn.

De blessure van Gutiérrez is bevestigd door de Mexicaanse voetbalbond, die laat weten dat de middenvelder in onderling overleg met PSV onder het mes zal gaan. De kwetsuur volgt voor de middenvelder kort na een hoogtepunt, want in de nacht van vrijdag op zaterdag had hij nog weten te scoren in de met 0-3 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd van Mexico tegen de Verenigde Staten.

Gutiérrez werd een jaar geleden voor ongeveer acht miljoen euro door PSV overgenomen van Pachuca en kende een moeizaam debuutjaar, met slechts vijf basisplaatsen in de Eredivisie.

Dit seizoen heeft de middenvelder zich echter in het elftal van trainer Mark van Bommel weten te spelen. Hij verscheen in elf duels in alle competities binnen de lijnen; alleen in de strijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal kwam hij als invaller het veld in.

Open Dag Vliegveld Seppe

Vorige week bestond Vliegveld Seppe - of zoals het tegenwoordig officieel heet: Breda International Airport - 70 jaar. Het vliegveld werd op 28 augustus 1949 geopend dankzij pionierswerk van Adrie en Truus van Campenhout. De verjaardag van het vliegveld werd onder meer gevierd met een luchtshow. 

FOK!ster Lucky_Strike was er bij en schoot een paar fraaie foto's. 

Open Dag Vliegveld Seppe (Foto: Lucky_Strike )
Open Dag Vliegveld Seppe (Foto: Lucky_Strike )

Ten Voorde pakt eerste Porsche Supercup-zege

Larry ten Voorde heeft zijn eerste zege in de Porsche Supercup te pakken. De Nederlandse rookie won de race op het circuit van Monza, hoewel hij daar niet als eerste over de finish kwam.

De start van Jaxon Evans was prima, maar in de eerste chicane leverde de polesitter plekken in aan Ayhancan Güven en de Nederlander Ten Voorde. Joey Mawson schoof van plek zeven door naar de derde stek en ook Michael Ammermüller reed voorbij Evans.

De Franse kampioenschapsleider Julien Andlauer kende een dramatisch weekeinde: de kwalificatie leverde een startplek in het middenveld op en al in de tweede ronde stuiterde hij de baan af, waardoor zijn race voorbij was. Concurrent Ammermüller - die aan de race begon met evenveel punten - lag ondertussen op de vierde plek.

Halverwege de race bleek dat Güven een probleem had: bij de start gaf hij Evans een flinke ram en dat leverde hem een tijdstraf van vijf seconden op, waardoor Ten Voorde, die vlak achter hem reed, ineens de beste papieren had om de race te winnen.

Daar bleef het voorin verder bij: Güven finishte als eerste, maar Ten Voorde pakte de winst, voor Ammermüller, die Mawson nog verschalkte. Pedersen werd vierde, Güven kwam achter de Deen terecht.

In het kampioenschap neemt Ammermüller de leiding over, terwijl Ten Voorde ook voorbij Andlauer naar plek twee klimt. De Nederlander is daarmee Ammermüller's voornaamste titelconcurrent in Mexico, waar het seizoen eind oktober met twee races afgesloten wordt.

Mazraoui loopt blessure op in wedstrijd met Marokko

Ajax dreigt Noussair Mazraoui enige tijd te moeten missen. De rechtsback annex middenvelder speelde zaterdagavond met het Olympisch team van Marokko een wedstrijd tegen Mali, maar moest uiteindelijk halverwege de tweede helft geblesseerd afhaken. Over de ernst van de blessure is nog niets duidelijk, al maakt Mazraoui op foto's die op Twitter circuleren een aangeslagen indruk.

Mazraoui kwam vrijdagavond niet in actie in de vriendschappelijke wedstrijd van het grote Marokko tegen Burkina Faso (1-1) en begon zaterdagavond in de basis namens het Olympisch team tegen Mali. Mazraoui startte op het middenveld, maar moest de strijd halverwege de tweede helft uiteindelijk staken vanwege een blessure.

De Ajacied bekeek het restant van de wedstrijd vanaf de reservebank en was zichtbaar aangeslagen, zo is op foto's te zien. Het doorgaans betrouwbare Maghrib Foot weet te melden dat Mazraoui diverse keren werd geattaqueerd op zijn voet, alvorens hij afzwaaide. Marokko en Mali speelden overigens met 1-1 gelijk; volgende week wacht de return in Mali.

Mazraoui was vorig seizoen als rechtsback een vaste waarde bij Ajax en speelde dit seizoen in alle competities ook al zes wedstrijden voor de Amsterdammers. In de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-4 overwinning) werd Mazraoui echter door trainer Erik ten Hag op de bank gehouden, ten faveure van Sergiño Dest. Hij maakte toen als invaller kort zijn opwachting.

Rea wint superpolerace World Superbikes Portimão, Van der Mark 6e

Jonathan Rea heeft op het circuit van Portimão de superpolerace van het World Superbikes-weekeinde aldaar gewonnen. De wereldkampioen was op zijn Kawasaki weer een klasse apart in de korte race, die de startopstelling van race twee bepaalde en halve punten opleverde voor de titelstrijd.

Rea pakte vanaf poleposition weer eens de leiding, voor Tom Sykes, Leon Haslam, Alex Lowes en Sandro Cortese. Marco Melandri volgde, Michael van der Mark kende net als zaterdag een prima start en schoof vanaf de tiende stek gelijk drie plaatsen naar voren.

Lowes reed zich in de eerste helft van de race knap naar de tweede plek, Van der Mark had moeite om op te schuiven en werd door Toprak Razgatlioglu zelfs verwezen naar de achtste plek.

Rea kwam ondertussen niet meer in gevaar en won voor Alvaro Bautista, die zo revanche nam op zijn matige race van zaterdag. Lowes completeerde het podium, Razgatlioglu stoomde door naar de vierde plek, voor Kawasaki-genoot Leon Haslam en Van der Mark, die Sykes en Cortese nog wel kon pakken.

Om 15.00 uur gaat de tweede reguliere race van het weekeinde van start.

Cambuur boekt derde zege; FC Dordrecht is laatste plaats voorlopig kwijt

SC Cambuur is erin geslaagd om de uitwedstrijd tegen Telstar winnend af te sluiten. De ploeg van trainer Henk de Jong was in het Rabobank IJmond Stadion met 0-2 te sterk en passeert de Witte Leeuwen zo op de ranglijst. FC Dordrecht doet voorlopig afstand van de rode lantaarn, doordat er in eigen stadion een punt gepakt werd tegen MVV Maastricht.

Telstar - SC Cambuur 0-2
Met zeven punten uit vier wedstrijden was Telstar redelijk goed aan de competitie begonnen. SC Cambuur had voorafgaand aan het treffen in het Rabobank IJmond Stadion een punt minder, maar begon wel beter aan de wedstrijd. Nadat Giovanni Korte met een kopbal nog de paal had geraakt, was het na 24 minuten spelen raak. Na een vrije trap van Robin Maulun bleef de bal in het strafschopgebied liggen, waarna Jamie Jacobs op aangeven van Robert Mühren het leer tegen de touwen werkte. Voor rust kreeg Mühren nog twee grote kansen om de marge van Cambuur uit te breiden.

Gaandeweg de tweede helft werd Telstar beetje bij beetje sterker, wat resulteerde in schoten van de ingevallen Tuur Houben, Anass Najah en Reda Kharchouch. Een kwartier voor tijd was Frank Korpershoek heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Ragnar Oratmangoen. Desondanks kwam Cambuur in de slotfase, op dat moment misschien enigszins tegen de verhoudingen in, op 0-2. Stanley Akoy bediende Alex Bangura, die uiteindelijk de eindstand in Velsen-Zuid bepaalde.

FC Dordrecht - MVV Maastricht 1-1
Al na drie minuten spelen stond de openingstreffer op het scorebord in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Een vrije trap van Joshua Holtby vanaf de zijkant van het veld belandde in een keer achter FC Dordrecht-doelman Ramón ten Hove in de verre hoek. Enkele minuten later leek MVV de marge al te verdubbelen, toen Anthony van den Hurk raak schoot op aangeven van Joeri Schroijen. De treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel. FC Dordrecht richtte zich gedurende de eerste helft redelijk op en kwam na een klein halfuur spelen op gelijke hoogte. Fabian De Abreu kopte raak vanuit een vrije trap van Jari Schuurman.

In de tweede helft zorgden Pedro Marques en Noah Lewis namens FC Dordrecht voor kleine mogelijkheden, terwijl MVV van zich deed spreken via Serhat Kot. Beide ploegen wisten in de slotfase niet meer tot grote kansen te komen, waardoor het duel enigszins doodbloedde. Door de remise is FC Dordrecht de laatste plaats voorlopig kwijt, doordat het puntentotaal naar twee wordt getild. Roda JC Kerkrade en Jong PSV staan nog op één punt, al hebben beide ploegen nog een wedstrijd tegoed.

Go Ahead Eagles speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Excelsior, dankzij een goal van Alexander Bannink in de 89e minuut. Ahmad Mendes Moreira had Excelsior kort na rust met twee snelle goals nog op 1-2 gezet.

De Vries 3e in fraaie F2-race Monza, titel komt dichterbij

Nyck de Vries heeft weer uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Formule 2-titel. De Nederlandse ART-coureur besloot de sprintrace op het circuit van Monza als derde, nadat hij dat zaterdag in de hoofdrace ook al deed.

Bij de start leverde De Vries zijn zesde plek gelijk in bij Luca Ghiotto, terwijl polesitter Jack Aitken de leiding pakte, voor Jordan King, Giuliano Alesi, Callum Ilott en Sergio Sette Camara. Voorin werd een mooi duel om de leiding uitgevochten tussen Aitken en King, die elkaar meer dan eens afwisselden.

In de zevende ronde ging die leiding naar King, terwijl De Vries daarachter een tik kreeg van Ghiotto. De Nederlander reed zo tegen Sette Camara aan en zowel de Braziliaan als Ghiotto konden met flinke schade een goed resultaat vergeten. De Vries schoof zo door naar plek vijf, Ghiotto was woest, maar kreeg wel een tijdstraf.

Ondertussen werd voorin alsmaar feller gevochten door Aitken en King, waardoor Ilott weer aan kon sluiten. Niet veel later kwam ook De Vries erbij, net als Matsushita, hoewel de Japanner wegens een overtreding tijdens de virtual safety car wel vijf seconden tijdstraf aan de broek kreeg.

De vijf koplopers - waar De Vries zich nog behoorlijk verremde en bijna wegviel - gaven elkaar niks toe, maar bij het ingaan van de laatste ronde ging het fout: Ilott, inmiddels doorgeschoven naar plek twee, verremde zich behoorlijk en ramde nét niet tegen Aitken aan. Hij liep wel schade op en viel weg tot buiten de punten.

Aitken kon zo relatief rustig naar de winst rijden, voor King en Matsushita, die wegens zijn tijdstraf de derde podiumplek direct in kon leveren bij De Vries. De Nederlander zag titelconcurrent Nicholas Latifi nul punten scoren en dus loopt hij weer lekker uit in de titelstrijd.

UFC: onnavolgbare Nurmagomedov laat Poirier kansloos

Khabib Nurmagomedov liet zaterdagavond in Abu Dhabi weer eens zien dat hij de meest dominante MMA-kampioen in de UFC op dit moment is. Met ogenschijnlijk speels gemak kreeg de Dagestani zijn tegenstander Dustin Poirier al vroeg in de derde ronde op de knieën om zo zijn kampioensgordel voor de derde keer uit de octagon mee te nemen.

Het gevecht met de sterk opkomende Poirier was het einde van een avond die gevuld leek met Russen, Dagestani en Tsjetsjenen. De sjeiks die rondom de octagon zaten vonden het allemaal maar mooi, vooral de schaars geklede ring girls stonden in het bloedhete emiraat wat extra in de aandacht.

Poirier heeft in de aanloop van dit gevecht een prima indruk in de UFC achtergelaten en na zijn overwinning op de sterke Max Holloway leek The Diamond vooraf een waardige tegenstander te worden. Echter, al snel in de eerste ronde werd duidelijk dat de uitzonderlijke klasse van Nurmagomedov nog steeds geen gelijke kent. De voormalig tweevoudig sambo-wereldkampioen kon Poirier vrij snel tegen de kooi vastpinnen, waarna het grapplen en de marteling voor Poirier echt zou beginnen.

Al ziet het er voor de leek wat saai uit, als de übertechnische Nurmagomedov bovenop je zit dan ben je gewoon zuur. Nurmagomedov blijft zoeken naar de overwinning, met constante pogingen tot verwurging of met ground-and-pound, het maakt de Dagestani allemaal niet uit. Geen vechter heeft daar in 28 MMA-gevechten een oplossing voor gevonden, zelfs messias Conor McGregor niet. Poirier zou het ook niet weten.

De Amerikaan kwam alleen in de tweede ronde een paar keer goed door met rake klappen, maar Nurmagomedov nam even afstand en wist zich zodoende prima te herstellen om in de derde ronde Poirier te slopen. Waarom Poirier besloot om naar zijn coach te kijken met Nurmagomedov op zijn rug, geen idee, maar de arm van de Dagstani wikkelde zich razendsnel om de nek van de Amerikaan, viel achter het hoofd van Poirier in het slot en werd hard aangetrokken.

Poirier wist niet hoe snel hij moest afkloppen, Nurmagomedov wist niet hoe snel hij in de armen van UFC-president Dana White moest springen. Al was het uiteindelijke doel de familieleden van de Dagestani die achter White zaten.

Paul Felder vs Edson Barboza
Eerder op de avond vochten lichtgewichten Felder en Barboza een heerlijke knokpartij uit. Na eerder in 2015 verloren te hebben, zocht Felder nu naar wraak. En wraak kan zoet zijn, maar deze avond was het ogenschijnlijk wreed.

In een keihard staand gevecht gingen beide kemphanen elkaar niet uit de weg. Het was een clash tussen een snelle Barboze en een accurate Felder die het voor de jury erg moeilijk maakte. Drie ronden lang klonken de harde klappen door The Arena in Abu Dhabi, terwijl de Ier in de tweede ronde wat sterker leek dan de Braziliaan.

Drie ronden lang knokken eindigde in mineur voor Barboza. De ietwat vreemde jury-uitslag, een jurylid gaf alle ronden aan Felder terwijl een ander alle ronden aan Barboza gaf, liet misschien zien dat beide vechters die avond enorm aan elkaar gewaagd waren.

Bijzonder dat deze avond geen bonus werd gegeven voor Fight of the Night, want deze had die eer moeten krijgen.

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg dan hier het FOK! MMA-forum.

Volledige uitslag UFC 242 en daarna nog wat hoogtepunten:
Khabib Nurmagomedov verslaat Dustin Poirier na opgave (verwurging, ronde 3)
Paul Felder verslaat Edson Barboza na jurybesluit (27-30, 29-28, 30-27)
Islam Makhachev verslaat Davi Ramos na jurybesluit (29-27, 30-26 x2)
Curtis Blaydes verslaat Shamil Abdurakhimov na TKO (stoten, ronde 2)
Carlos Diego Ferreira verslaat Mairbek Taisumov na jurybesluit (29-28, 29-27 x2)
Joanne Calderwood verslaat Andrea Lee na jurybesluit (28-29, 30-27, 29-28)
Zubaira Tukhugov vs. Lerone Murphy eindigt in onbeslist (28-29, 29-28, 28-28)
Sarah Moras verslaat Liana Jojua na TKO (stoten, ronde 3)
Ottman Azaitar verslaat Teemu Packalen na KO (stoten, ronde 1)
Belal Muhammad verslaat Takashi Sato na opgave (verwurging, ronde 3)
Muslim Salikhov verslaat Nordine Taleb na TKO (stoten, ronde 1)
Omari Akhmedov verslaat Zak Cummings na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Don Madge verslaat Fares Ziam na jurybesluit (30-27 x2, 29-28) 

Engeland wint makkelijk dankzij hattrick Kane, Fransen winnen na blunder met volkslied

Engeland heeft ook zijn derde wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks gewonnen. Op Wembley wonnen de Engelsen makkelijk met 4-0 van Bulgarije. Aanvoerder Haary Kane was goed voor drie doelpunten.

De aanvaller van Tottenham Hotspur schoot halverwege de eerste helft van dichtbij raak op aangeven van Raheem Sterling. In de tweede helft schoot Kane ook twee keer vanaf elf meter. Tussen beide penalty's door gaf Kane ook nog de assist voor de 3-0 van Sterling.

Engeland gaat aan de leiding in groep A. De Engelsen hebben na drie wedstrijden negen punten en treffen dinsdag Kosovo. De Kosovaren staan verrassend op de tweede plaats in Poule en zijn na vier wedstrijden nog altijd ongeslagen in Poule A. Kosovo won zaterdag nog verrassend van Tsjechië met 2-1.

Frankrijk blundert met volkslied Albanië
Frankrijk is op basis van doelsaldo de nieuwe koploper groep H. De wereldkampioen won in Parijs met 4-1 van Albanië en heeft twaalf punten uit vijf wedstrijden, evenveel als IJsland dat met 3-0 won van Moldavië.

De wedstrijd begon wel met vertraging doordat de Franse organisatie in de fout ging met het volkslied van tegenstander Albanië. In het plaats van het volkslied van Albanië klonk in het Stade de France het volkslied van Andorra, dat komende dinsdag in hetzelfde stadion tegen Frankrijk speelt.

De stadionspeaker maakte vervolgens excuses voor de fout, maar ook daar ging het mis. De stadionspeaker vroeg om respect te tonen voor "het volkslied van Armenië".

In dezelfde poule was Andorra lang in de buurt voor een stunt tegen Turkije. In Turkije hield Andorra het lang op 0-0, maar in de 89ste minuut kwam Turkije toch op voorsprong dankzij een doelpunt van Ozan Tufan. Ook Ijjsland wist in deze poule te winnen, waardoor zowel Frankrijk, Turkije en Ijsland op 12 punten staan na vijf wedstrijden.

Portugal boekt belangrijke winst
In groep B boekte Portugal een belangrijke tegen Servië. In Belgrado wonnen de Europees Kampioenen met 4-2 van Servië.

Portugal was goed begonnen aan het EK-kwalificatietraject. Portugal had na twee wedstrijden slechts twee punten en er moest gewonnen worden om in het spoor van Oekraine te blijven. Kort voor rust kwam Portugal William Carvalho op 0-1 en na rust leek de zege binnen te zijn voor Portugal na een doelpunt van Goncalo Guedes.

Servië gaf niet op en kwamen terug tot 1-2 via een kopgoal van Nikola Milenkovic uit een corner van Dusan Tadic. Cristiano Ronaldo scoorde vanuit de buitenspelpositie de 1-3, maar opnieuw kwam Servië terug in de wedstrijd na een doelpunt Aleksandr Mitrovic. Lang mocht Servië niet hopen, want één minuut na de aansluitingstreffer bracht Bernardo Silva de 2-4 eindstand op het scorebord.

Door de zege staat Portugal na drie wedstrijden op vijf punten, maar hebben nog altijd een achterstand van acht punten op Oekraïne. Ook zaterdagavond won die ploeg makkelijk met 4-0 en staan op dertien punten uit vijf wedstrijden. Servië staat voorlopig op een vierde plaats met vier punten uit vier wedstrijden, evenveel als Luxemburg dat op een voorlopige derde plaats staat in Poule B.

Fun met Funda #163 - Sexy etalagepoppen in Wijnaldum

Vaak hebben we bouwvallen of uitgewoonde krotten in deze rubriek. Nu echter een, als ik de foto's zie, leuk huis met een aparte maar best leuke inrichting. Alleen de etalagepoppen in lingerie zijn wat apart. Dit oude dorpscafé staat in Wijnaldum, dat ligt in Friesland, en is gerenoveerd tot woonhuis. Het is gebouwd in 1800 en voor € 549.500 kun je je er de eigenaar van noemen.

Fun met Funda #163 - Sexy etalagepoppen in Wijnaldum
Fun met Funda #163 - Sexy etalagepoppen in Wijnaldum

Amerikaanse basketballers verslaan Griekenland op WK

In de tweede groepsronde van het WK basketbal in China hebben de Amerikanen een nieuwe zege geboekt. De ploeg, spelend met een soort B-team uit de NBA, rekende met 69-53 af met het Griekenland van Giannis Antetokounmpo, die goed was voor 15 punten en 13 rebounds.

In dezelfde groep wist Tsjechië onder meer dankzij 20 punten en 9 assists van Chicago Bulls-speler Tomas Satoransky een verrassend ruime 93-71 overwinning te boeken op het toch vrij sterke Brazilië. De Tsjechen, voor het eerst als zelfstandig land op het WK aanwezig, staan daardoor met één been in de kwartfinales: zij spelen nog tegen Griekenland, de Braziliaanse concurrenten spelen tegen de VS.

Frankrijk en Australië plaatsten zich ondertussen al voor de kwartfinales. De Fransen, aangevoerd door 24 punten van Evan Fournier, hielden nog maar net stand tegen Litouwen: 78-75. Australië had het ook niet makkelijk met de Dominicaanse Republiek, maar 19 punten en 9 assists van San Antonio Spurs-speler Patty Mills hielpen de ploeg met 82-76 naar de winst en dus de kwartfinales.

De beste plays van de dag (Bron: YouTube)

Honkballers kunnen eerste EK-duel niet afmaken wegens duisternis

De Nederlandse honkballers zijn in principe prima begonnen aan het Europees kampioenschap in Duitsland, maar een zege staat er nog niet op de borden: het openingsduel tegen Groot-Brittannië kon wegens de duisternis niet afgemaakt worden.

Dankzij de regen begonnen de ploegen al een uur later dan gepland in Solingen, waar het stadion opvallend genoeg geen uitgebreide verlichting heeft, zoals in de andere speelstad Bonn wel het geval is. Ademar Rifaela had Nederland in de tweede inning op voorsprong geslagen, waarna de ploeg van Evert-Jan 't Hoen uitliep tot 10-0, onder meer dankzij drie runs van Kalian Sams en twee van Rifaela en Curt Smith.

In de zevende inning konden de Britten pas iets terug doen, maar verder dan 10-2 kwamen ze niet. In de negende inning werd de wedstrijd in de laatste slagbeurt gestaakt, want het werd te donker. Wat er met het restant van het duel gebeurt is nog niet duidelijk.

Nederland moet in Duitsland, waar de ploeg zondag tegen Tsjechië speelt, bij de beste vijf eindigen om zich te plaatsen voor het olympisch kwalificatietoernooi. Dat wordt gelijk na het EK gespeeld en daar is één ticket te winnen voor de Olympische Spelen. Het bereiken van de top-5 mag overigens geen enkel probleem zijn, Italië en Israël lijken de voornaamste titelconcurrenten.

Rugbykampioen Chester 'Black Pearl' Williams (49) overleden

De Zuid-Afrikaanse oud-rugbyer Chester Williams is op 49-jarige leeftijd overleden. De voormalige winger van de Springbokken werd vermoedelijk getroffen door een hartaanval.

Williams debuteerde in 1993 in het Zuid-Afrikaanse team en dat was wel 'een dingetje': hij was namelijk zwart. Twee jaar later was Williams de enige zwarte speler van het legendarische team dat in eigen huis de wereldtitel won.

Aanvankelijk kon The Black Pearl het WK vergeten wegens een blessure, maar hij werd er toch bij gehaald en kon in de kwartfinale tegen West-Samoa spelen. Dat ging bijzonder goed: de bloedsnelle Williams leidde zijn ploeg met vier tries naar de halve eindstrijd.

Williams is al de vierde speler van het heroïsche Zuid-Afrikaanse kampioensteam die is overleden, na Ruben Kruger (2010), Joost van der Westhuizen (2017) en James Small (juli 2019).

Williams schittert op het WK (Bron: YouTube)

Eerste F3-zege Tsunoda, Verschoor weer 4e

Yuki Tsunoda heeft zijn eerste zege in het FIA Formule 3-kampioenschap te pakken. De Japanner van het doorgaans niet zo fantastisch vooraan rijdende Jenzer Motorsport won in het Italiaanse Monza de tweede race van het weekeinde.

Op de nog behoorlijk vochtige baan pakte Jake Hughes vanaf de derde plek de leiding, voor polesitter Fabio Scherer, Tsunoda en de prima vertrokken Richard Verschoor, die wel verschalkt werd door Liam Lawson.

Tsunoda werkte zich met de snelste ronde langs Scherer en leek de aanval op Hughes te kunnen openen. Halverwege de race kreeg Scherer het moeilijk: de Zwitser zag Lawson langszij komen en ook Verschoor schoof een plekje door.

De Venezolaans-Spaanse achterblijver Sebastian Fernandez was na twaalf ronden de eerste die het op slicks ging proberen, hij had immers niks te verliezen. Tsunoda opende ondertussen de aanval op Hughes, met succes: de Japanner pakte de leiding.

Voorin ontstond een fraaie strijd, waarbij Hughes een aanval op Tsunoda zag mislukken, waarna hij door een andere Red Bull-rijder gepasseerd werd: Lawson kwam naar plek twee en langzamerhand begon Verschoor ook aan te dringen.

Daar bleef het verder wel bij en dus kon Tsunoda zijn eerste F3-zege bijschrijven, voor Lawson en Hughes, terwijl Verschoor met zijn derde vierde plek zijn beste resultaat opnieuw evenaarde. Bent Viscaal besloot een lastige race als 25e.

Vuelta: Etappe 15 - Loodzware bergrit met een nog zwaardere slotklim

Uitgerekend op zaterdag werd het een vrij suffe rit, maar vandaag wordt het in principe een stuk beter. De heren krijgen een loodzware bergrit voorgeschoteld en vooral op de slotklim gaan de benen stevig branden.

De heren starten in Tineo, na twintig voorzichtig oplopende kilometers volgt de eerste klim: een opwarmer voor de slotklim, want de zwaardere versie van deze berg sluit de dag af. Vervolgens is het dalen, flink klimmen, dalen en nog eens behoorlijk klimmen, om zich dan naar de slotklim te begeven. Na 154,4 kilometer ligt bovenop dat verschrikkelijke onding de finish.

Uiteraard verwijzen we voor alle beenverschroeiende, longbrandende details over de klimmen door naar de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier. De rit begint om kwart over één, en we hebben een wonder: Eurosport is er gelijk live bij! Sporza komt er ergens in de middag ook wel een keer bij, we zullen zien, of niet. De finish staat wederom tussen 17.20 en 17.50 uur gepland, maar dat zegt niks.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

FOK! Wat een weer: minder buien

Dag mensen!  

Het was gisteren een dag met echt Hollandse luchten. De zon scheen tussen de stapelwolken door, maar veel van die stapelwolken hadden ook inhoud bij zich. Op diverse plaatsen kwam er ook elektriciteit aan te pas. Maar zoals zo vaak in dit soort situaties waren er ook veel plaatsen die het gewoon droog of bijna droog hielden. Hier in Haarlem zit het me al tijden niet mee betreffende de buien, en ook gisteren was weer zo'n dag. Op andere plaatsen is er de afgelopen dag 10 tot 20 mm gevallen.

Vandaag kan er nog een enkele bui vallen. De meeste en zwaarste buien worden boven Duitsland verwacht. In ons land zullen de buien waarschijnlijk zeer beperkt zijn, en ook niet zo heftig. De meeste bewolking vinden we langs de oostgrens. In het westen en zuidwesten heeft de zon goede papieren om het mooie weer te maken.  Bij dit alles blijft het fris met 17 graden en er staat een noordwestelijke wind. 

Tot ziens!  

Onweer nabij Doesburg (Foto: Erwin Klein)
Een prachtige blikseminslag nabij Doesburg van afgelopen weekend. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

MLB: 1000ste honkslag voor Bogaerts

Xander Bogaerts heeft een mijlpaal bereikt in de MLB. De Nederlandse kortestop van de Boston Red Sox sloeg vannacht zijn 1000ste honkslag

en is pas de derde Red Sox-speler ooit die dat voor zijn 27ste verjaardag voor elkaar krijgt.

De wedstrijd van vannacht ging overigs wel verloren tegen de New York Yankees van Didi Gregorius met 5-1, waardoor het bereiken van de play-offs voor de regerend kampioen bijna kansloos is.

Ook andere Nederlanders waren succesvol aan slag: Jurickson Profar sloeg zijn twintigste homerun van het seizoen en later in de wedstrijd sloeg hij zijn tweede RBI binnen, waardoor hij een belangrijk aandeel had in de 10-2 zege van zijn Oakland Athletics tegen de Detroit Tigers. Ook Ozzie Albies sloeg een homerun, zijn 21ste van het seizoen en de Atalanta Braves wonnen mede daardoor van de Washington Nationals.

Jonathan Schoop sloeg weliswaar geen homerun, maar met een driehonkslag was hij ook succesvol aan slag. De Nederlandse tweede honkman was daarmee goed voor één binnen geslagen punt en later in de inning kwam hij zelf ook over de thuisplaat.

De kans is heel erg groot dat zowel Albies, Profar en Schoop zich mogen opmaken voor de play-offs. Ook Gregorius en Kenley Jansen lijken zeker te zijn van het postseason, waardoor vijf Nederlanders in actie zullen komen in de play-offs.

Uitslagen MLB zaterdag:
Boston Red Sox - New York Yankees 1-5
Cincinnati Reds - Arizona Diamondbacks 0-2
Tampa Bay Rays - Toronto Blue Jays 5-3
Miami Marlins - Kansas City Royals 2-7
Baltimore Orioles - Texas Rangers 4-9
Pittsburgh Pirates - St. Louis Cardinals 1-10
Houston Astros - Seatlle Mariners 2-1
New York Mets - Philadelphia Phillies 0-5
Minnesota Twins - Cleveland Indians 5-3
Chicago White Sox - Los Angeles Angels 7-8
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 3-2
Atlanta Braves - Washington Nationals 5-4
San Diego Padres - Colorado Rockies 3-0
Oakland Athletics - Detroit Tigers 10-2
Los Angeles Dodgers - San Francisco Giants 0-1

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding

Even na 22.45 uur ontving de politie zaterdagavond melding van een conflict in de relationele sfeer in een woning op de Koningstraat in Heerlen. In de situatie die daarop ontstaat ziet de politie zich genoodzaakt twee waarschuwingsschoten te lossen.

Na de melding van een hoogoplopend conflict, gaat de politie ter plaatse richting de Koningstraat. In het conflict dat zich vervolgens op straat verder afspeelt, weigert een van de betrokkene, een 36-jarige man uit Heerlen, de aanwijzingen van de agenten op te volgen en stelt zich dreigend op in de richting van de agenten. Deze zien zich daarop genoodzaakt twee waarschuwingsschoten te lossen. Hierbij raakt niemand gewond. De betreffende 36-jarige Heerlenaar is vervolgens aangehouden.

F2-coureur Correa 'kritiek, maar stabiel' na dodelijk ongeval Hubert

Formule 2-coureur Juan Manuel Correa is er nog niet best aan toe. De Amerikaan was vorige week betrokken bij het dodelijke ongeval op Spa-Francorchamps, waar Anthoine Hubert om het leven kwam nadat Correa de al zwaar gecrashte Fransman niet meer kon ontwijken.

Correa werd deze week met botbreuken van het ziekenhuis van Luik overgeplaatst naar Londen, waar hij een ernstige longaandoening bleek te hebben, iets wat wel vaker voorkomt bij slachtoffers van een dergelijk zwaar ongeval. 

De familie van Correa heeft een update naar buiten gebracht met de stand van zaken en die is niet al te best: de coureur wordt wegens zijn longproblemen in kunstmatige coma gehouden en is in 'kritieke, maar stabiele' toestand. Het hele statement van zijn familie is hier te lezen.

Raceauto's stapelen in de regen

Iedereen weet het natuurlijk, maar een van de gouden regels in het leven is om toch altijd naar de Deense Citroën DS3 Cup te kijken. Dat bleek zaterdag wel: op de Jyllandsringen in Resenbro was het nogal schijtweer en dat hebben de coureurs geweten.

De een na de ander denderde de bandenstapels in, tot er zoveel auto's voor de banden stonden dat men gewoon de auto's in reed. Het werd een kwestie van stapelen, waarbij gelukkig geen gewonden vielen.

Hier ging iets fout (Bron: YouTube)

Rolstoeltennisster De Groot ook in US Open-finale

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft zich geplaatst voor de finale van de US Open. De 22-jarige Nederlandse titelverdedigster had het niet al te moeilijk: ze klopte de Duitse Sabine Ellerbrock met 6-1, 6-0 en stuurde wildcardspeelster Dana Mathewson met 6-3, 6-2 naar huis.

Marjolein Buis won in de kwartfinales met 6-1, 6-4 van de Italiaanse Giulia Capocci, terwijl Aniek van Koot, de winnares van 2013, sneuvelde tegen de Japanse Yui Kamiji, de winnares van 2014 en 2017: 1-6, 3-6. Kamiji klopte Buis vervolgens met exact dezelfde cijfers en speelt net als in de voorgaande twee jaren de finale tegen De Groot.

De Groot won in 2017 in Wimbledon haar eerste Grand Slam-finale en zat sindsdien in elke finale, waardoor ze zondag al haar tiende op rij speelt. Alleen op de US Open 2017, Roland Garros 2018 (beiden tegen Kamiji) en Wimbledon dit jaar (Van Koot) werd ze geklopt.

Andreescu wint US Open en schrijft geschiedenis met winst op Williams

Tennisster Bianca Andreescu heeft als eerste Canadese speler of speelster ooit een Grand Slam-toernooi gewonnen. De pas 19-jarige nummer vijftien van de plaatsingslijst schreef in New York de US Open op haar naam, waardoor Serena Williams haar 24e Grand Slam-titel nog altijd niet pakte; Margaret Court houdt het record zo alleen in handen.

De Canadese begon uitermate sterk aan de wedstrijd en met bij vlagen geweldig tennis liet ze zien de betere op de baan te zijn. Een fraaie winner bracht Andreescu op setpoint, waarna Williams de bal eerst buiten de lijnen serveerde en vervolgens het net in mepte, zodat de Canadese de eerste set won.

In de tweede set speelde Andreescu zich op knappe wijze naar een 5-1 voorsprong en de winst leek haar niet meer te kunnen ontgaan. Daar dacht Williams echter anders over en naarmate ze dichter in de buurt kwam, begon het publiek alsmaar onsportiever te worden, tot aan het belachelijke toe. Williams profiteerde er optimaal van en kwam zowaar terug tot 5-5.

Andreescu wist zich vervolgens knap te herpakken en speelde zich op de service van haar opponent zowaar naar twee matchpoints. De eerste werd vakkundig weggeserveerd door Williams, de tweede timmerde ze op overtuigende wijze binnen en dus schreef Andreescu als eerste ooit namens Canada een Grand Slam-toernooi op haar naam.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.