FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 31 juli 2019

Fors meer hardrijders betrapt rond Amsterdam

Agenten hebben in een kleine week tijd opvallend veel rijbewijzen van automobilisten afgepakt.

Team Hoofdwegen, een politieteam dat voornamelijk actief is op de snelwegen rond Amsterdam, nam vanwege snelheidsovertredingen 32 rijbewijzen in beslag. Normaal zijn dat er zo'n vijf per week.

Een rijbewijs wordt pas ingevorderd als er buiten de bebouwde kom meer dan 49 kilometer kilometer per uur te hard wordt gereden, binnen de bebouwde kom gaat het om snelheidsoverschrijdingen van meer dan 29 kilometer per uur.

Agenten wilden ook het rijbewijs van een 33-jarige bestuurder invorderen, maar dat lukte niet. De man bleek namelijk helemaal geen rijbewijs te hebben.

Volgens de politie werden de meeste hardrijders overdag betrapt. "Trots zijn wij er zeker niet op, wij vinden het eerder zorgwekkend."

Uitslagen tweede voorronde Champions League 31/07/2019

Er werden op woensdagavond vijf duels gespeeld in de tweede voorronde van de Champions League. Onder andere Rosenborg, Rode Ster en Kopenhagen wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde. In dit bericht de uitslagen van de gespeelde wedstrijden en het programma van de derde ronde. 

Uitslagen tweede voorronde Champions League 31/07/2019 

Thuis Uit Uitslag Agg.
Qarabag FK (Aze) Dundalk FC (Ier) 3-0 4-1
Rosenborg BK (Noo) BATE Borisov (WRu) 2-0 3-2
HJK Helsinki (Fin) Rode Ster Belgrado (Ser) 2-1 2-3
AIK Fotboll (Zwe) NK Maribor (Slv) 3-2 ET 4-4*
FC København (Den) The New Saints (Wal) 1-0 3-0

Derde voorronde - kampioenenroute
CFR Cluj - Celtic
APOEL - Qarabağ
PAOK - Ajax
Dinamo Zagreb - Ferencváros
Rode Ster Belgrado - FC København 
NK Maribor - Rosenborg

Competitieroute
İstanbul Başakşehir - Olympiacos
Krasnodar - Porto
Club Brugge - Dynamo Kyiv
Basel - LASK

Pleidooi voor 'varende Hollebolle Gijs' tijdens Canal Parade

Als het aan de VVD ligt, wordt afval tijdens de Canal Parade in Amsterdam straks ook per boot opgehaald.

Volgens VVD-raadslid Hala Naoum Néhmé produceren toeschouwers die tijdens de parade op boten langs de kant staan vaak veel afval. Dit afval, zoals lege flesjes en blikjes, moet nu nog in een vuilniszak worden gestopt en in containers op de kade worden gegooid.

"Om te voorkomen dat deze containers snel vol raken zou de gemeente zich kunnen inspannen om het afval van de boten alvast tijdens het evenement in te zamelen met een gemeentelijke afvalboot", stelt Naoum Néhmé. Ze vraagt het stadsbestuur om tijdens deze of de volgende editie van de Canal Parade met de afvalboot te experimenteren.

Het zou volgens haar daarnaast ook aantrekkelijk moeten worden om afval weg te gooien. "Zou het college het aanbieden van afval aan gemeentelijke afvalboten 'leuk' willen maken, namelijk door een 'varende Hollebolle Gijs' te maken van deze boten?", vraagt Naoum Néhmé. "Gedacht kan worden aan een feestelijke aankleding van de afvalboten en aan geluidseffecten bij het aanbieden van volle afvalzakken, in ruil voor nieuwe lege vuilniszakken, eventueel bedrukt met Pride-uitingen."

De Canal Parade vindt aanstaande zaterdag plaats.

Beelden dashcam: auto geramd door bus in Amsterdam

Op de Insulindeweg in Amsterdam Oost is vanmiddag een personenauto aangereden door een bus van het GVB. Dashboard-camerabeelden laten zien dat de twee voertuigen behoorlijk hard met elkaar in botsing kwamen.

Het ongeluk vond rond 13:00 uur plaats, ter hoogte van de Sumatrastraat. Op de video is te zien hoe een auto met een Duits kenteken wil afslaan of omdraaien, maar daarbij geen rekening houdt met de aankomende bus. Volgens Rem van Kuijeren, die het ongeluk filmde, zaten er zeker drie mensen in de auto.

De politie laat weten dat er geen gewonden zijn gevallen bij het ongeluk. Wel is er sprake van blikschade en moest de auto van de trambaan worden getakeld.

WK voetbal voor vrouwen van 24 naar 32 landen

Wereldvoetbalbond FIFA heeft groen licht gegeven voor de uitbreiding van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. In 2023 zullen er 32 landen deelnemen. Deze zomer deden in Frankrijk nog 24 teams mee. Slechts acht landen overleefden de groepsfase niet.

In 2023 worden de 32 landen verdeeld over acht groepen. De nummers een en twee van de poules bereiken de achtste finales. "Het enorme succes van het WK dit jaar in Frankrijk maakte ons duidelijk dat we nu door moeten pakken. Het vrouwenvoetbal moet verder doorgroeien”, aldus Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA.

"De uitbreiding betekent veel meer dan alleen maar acht extra deelnemers. Op veel meer plekken in de wereld zal vrouwenvoetbal nu nog serieuzer worden aangepakt, omdat de kans op deelname aan een WK veel groter is. Meer meisjes en vrouwen gaan voetballen. Het WK is elke vier jaar de top van een enorme piramide. In de tussentijd hebben we allemaal de plicht om het grondwerk te verrichten en de infrastructuur voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in alle bij onze aangesloten confederaties te versterken."

Het is overigens nog niet duidelijk waar het WK in 2023 gespeeld zal  gaan worden. In mei 2020 wordt de gastheer bekendgemaakt, zo verwacht de FIFA. De Verenigde Staten zijn de titelverdediger na de zege op Oranje in de finale van het WK van eerder deze maand.


Bokser Farmer gaat de matrix in, Ramirez sloopt Hooker

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want er werd weer flink geknokt. Met name in Arlington in Texas was het raak, met twee wereldtitelgevechten en in totaal drie titels die op het spel stonden.

We beginnen met Tevin Farmer (29-4), die zijn IBF-wereldtitel in het supervedergewicht (-59,0kg) verdedigde tegen Guillaume Frenois (46-1). De Fransman stond pas in zijn eerste wereldtitelgevecht en vocht voor het eerst in de VS, maar veel kans had hij niet. Farmer verdedigde weer fenomenaal en leek zelfs meer dan eens even de matrix in te duiken: op het hoogtepunt ontweek hij maar liefst dertien slagen van Frenois achter elkaar. Farmer deelde uit wanneer het moest en werd unaniem aangewezen als winnaar.

Farmer in de matrix (Bron: YouTube)

In het superlichtgewicht (-63,5kg) werd gestreden door WBC-wereldkampioen Jose Carlos Ramirez (24-0, 16 KO's) en Maurice Hooker (26-0, 17 KO's), de kampioen bij de WBO. Ramirez leek al snel de overhand te hebben, hoewel Hooker wat in het gevecht wist te groeien. In de zesde ronde was dat echter klaar: Ramirez sloeg Mighty Mo tegen de touwen, haalde nog een paar keer snoeihard uit op diens hoofd en daarmee maakte de scheidsrechter er volkomen terecht een einde aan, voor het licht écht uit kon gaan.

Farmer hoopt zijn IBF-wereldtitel binnenkort te verenigen met de WBA-wereldtitel, die in handen is van Gervonta Davis (21-0, 20 KO's). De protègè van Floyd Mayweather vocht in Baltimore tegen Ricardo Nunez (21-2, 19 KO's), maar dat ging niet zo heel lang goed voor de uitdager. In de tweede ronde sloeg Davis weer eens hard toe en daarmee was het gevecht gelijk klaar.

Hooker vs Ramirez (Bron: YouTube)

Nederlanders willen Boerka beschermen

Vanaf morgen gaat het boerkaverbod in. Op Twitter zijn er mensen opgestaan om mensen met boerka's veilig te begeleiden. Zo gaan ze bijvoorbeeld met ze mee naar de supermarkt. 

Er zijn ook tegengeluiden te horen:

Wat vind jij van het boerkaverbod? Zou jij mensen met een boerka willen beschermen op straat?

FIFA nomineert Ten Hag voor Coach van het Jaar

Erik ten Hag is een van de kanshebbers voor de 'The Best Men's Coach'-award van de FIFA, zo heeft de wereldvoetbalbond woensdagmiddag bekendgemaakt.De oefenmeester van Ajax maakt samen met onder meer Josep Guardiola, Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino kans op de prestigieuze prijs.

Ten Hag kan terugkijken op een bijzonder succesvol seizoen met Ajax, waarin hij de halve finale van de Champions League wist te bereiken en de landstitel en beker won.

De trainer van de Amsterdammers neemt het echter op tegen coaches als Guardiola, met Manchester City kampioen van Engeland, Champions League-winnaar Klopp en verliezend Champions League-finalist Pochettino.

De stembussen zijn woensdag geopend, op maandag 23 september zal in Milaan de winnaar bekend worden gemaakt. Ten Hag is overigens niet de enige Nederlandse trainer die kans maakt op een 'The Best'-award. Bondscoach van de Oranje Leeuwinnen Sarina Wiegman is namelijk eveneens genomineerd bij de vrouwen.

Zij bereikte met de Nederlandse vrouwenploeg de finale van het eerder deze zomer georganiseerde WK en moet het opnemen tegen onder meer de Amerikaanse bondscoach, en WK-winnaar, Jill Ellis, de Engelse bondscoach Phil Neville en Reynold Pedros, de trainer van Olympique Lyon die vorig jaar met de prijs aan de haal ging.

YouTube op 3DS is binnenkort niet meer

Slecht nieuws voor het handjevol mensen dat graag YouTube keek op hun Nintendo 3DS. Nintendo maakt bekend dat de service binnenkort niet meer beschikbaar is voor het platform.

Vanaf 3 september is het niet meer mogelijk om via de app YouTube-filmpjes te kijken op je 3DS. Het wordt een waar gemis, maar gelukkig hebben we de Switch-app nog. Of op PlayStation 4, Xbox One, pc, Smartphone, tablet of je koelkast. Het wordt een zware periode, ongetwijfeld.

Vliegende ledematen in nieuwe Surge 2-trailer

Vanaf 24 september ligt The Surge 2 in de winkels, de nieuwe actie-RPG van Focus Home Interactive. Vandaag zette de Franse uitgever een nieuwe trailer online boordevol actie en geweld.

Zoals ik in mijn preview al opmerkte lijkt er niet enorm veel veranderd te zijn ten opzichte van het eerste deel, maar misschien moeten we dat ook helemaal niet willen. De ontwikkelaars bij Deck13 hebben echter wel laten weten dat ze meer in willen in zetten op het open-wereld aspect, meer interactie met NPC's en beïnvloeding van het verhaalverloop door keuzes die de spelers maakt. Ook is er op gebied van wapentuig en 'killer moves' behoorlijk aan de weg getimmerd.

Van Dijk, De Jong en De Ligt door FIFA genomineerd voor Speler van het jaar

Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn door wereldvoetbalbond FIFA genomineerd voor de titel Speler van het Jaar.

Naast de drie Nederlanders zijn ook Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Mo Salah, Harry Kane, Sadio Mané, Eden Hazard en Kylian Mbappé genomineerd. De verkiezing van vorig jaar werd gewonnen door Luka Modric.

Succesvol seizoen voor Virgil van Dijk (Pro Shots / SIPA USA)
Een succesvol 2018/2019 seizoen voor Virgil van Dijk (Pro Shots / SIPA USA)

Bij de verkiezing van Speelster van het Jaar is Vivianne Miedema voor de tweede keer in haar carrière genomineerd. De huidige speelster van Arsenal werd in 2017 zesde. Naast Miedema zijn onder andere ook Alex Morgan, Megan Rapinoe en Ellen White genomineerd.

Door zijn succesvolle seizoen met Ajax maakt Erik ten Hag kans op de prijs Coach van het Jaar. Bij de verkiezing Coach van het Jaar in het vrouwenvoetbal is de bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal Sarina Wiegman genomineerd. De Haagse won de prijs in 2017.

Zes nieuwe titels aan Game Pass toegevoegd voor augustus

Microsoft heeft opnieuw een lading games aangekondigd die in augustus aan de Game Pass-dienst zullen worden toegevoegd. Het betreft vier titels voor de console-versie van de Pass, en twee voor de pc-variant.

De gamegenres lopen flink uiteen, van roguelikes tot malle party-games. Zo vinden we onder andere de roguelike deck-builder Slay the Spire en het gedigitaliseerde bordspel Pandemic op de lijst. Bekijk onderstaande afbeelding voor alle titels.

Game Pass op Xbox One is verkrijgbaar voor €9,99 per maand, de pc-versie is (tijdelijk) €3,99 per maand. De Ultimate Game Pass, welke zowel de console-versie als de pc-versie combineert én ook Xbox Live Gold inbegrepen heeft kun je krijgen voor €12,99 per maand.

Pokémon GO is één miljard keer gedownload

Voor veel mensen is Pokémon GO gebleven bij een mooie zomer in 2016, maar de game is nog altijd immens populair en succesvol. Vandaag is gebleken hoe succesvol met een nieuwe mijlpaal.

In totaal is de game inmiddels meer dan één miljard keer gedownload. Dit werd getoond in een nieuwe trailer van de game. Niantic blijft de game ook ondersteunen met updates, events en meer. Dit merkt Niantic ook in de opbrengsten, want de game nadert de drie miljard dollar aan omzet en bereikt deze mijlpaal waarschijnlijk dit jaar nog.

Burgerarrest voor boerkaverbod gevaarlijk

Het AD schrijft vandaag over de mogelijkheid om een burgerarrest uit te voeren wanneer het boerkaverbod wordt overtreden. Volgens mij is dit een zeer gevaarlijke ontwikkeling. Relletjes liggen op de loer wanneer iemand daadwerkelijk een moslima vast gaat houden. Maar het is vooral een symptoom van een veel ernstiger probleem, de politie weigert de wet te handhaven. En dat is schandalig.

Monster Hunter World: Iceborne voor pc komt begin 2020

De pc-versie van Monster Hunter World: Iceborne komt in janauri 2020 uit. Dat is iets later dan de console-versie, die al op 6 september uitkomen. Monster Hunter World Icerborne is een grote uitbreiding op de game die een nieuw speelgebied, monsters en quests toevoegt. Capcom heeft verder bekendgemaakt dat Iceborne niet het einde is van Monster Hunter World. De nieuwe versie krijgt volgens de ontwikkelaar veel gratis DLC.

EA: 'Switch-eigenaren spelen onze games op PS4 en Xbox One'

In gesprek met CEO van EA, Andrew Wilson, werd de vraag gesteld hoe bepaald wordt welke games er gebracht wordt naar welke consoles, in het specifiek over The Sims.

Wilson was stellig in zijn antwoord: "We hebben veel data die suggereert dat veel eigenaren van een Switch ook een PlayStation 4, Xbox One of pc hebben en er vaak voor kiezen om onze games op die platformen te spelen, ook al hebben ze een Switch met veel goede content."

Een ietwat opmerkelijk antwoord, als je nagaat dat EA's aanwezigheid op Switch vrijwel nihil is. De console heeft twee Legacy versies gekregen van FIFA en twee indie-titels: Fe en Unravel 2. Het is dus niet alsof Switch-eigenaren de keuze hebben om veel van EA's games op het platform te spelen en het ligt in de lijn der verwachting dat dit voorlopig niet gaat veranderen ook.

electronic arts

WipEout en Sniper Elite naar PlayStation Plus

Sony heeft de PlayStation Plus-titels voor augustus bekendgemaakt. Het betreft WipEout Omega Collection en Sniper Elite 4. De games zijn voor abonnees vanaf 6 augustus gratis te downloaden.

Dit betekent ook dat je nog maar tot en met 5 augustus hebt om de huidige games, Detroit: Become Human en Horizon Chase Turbo, aan je account toe te voegen. Wees er dus snel bij.

Nieuwe Need for Speed op Gamescom onthuld

Uit een investeerdersvergadering van Electronic Arts is gebleken dat een nieuwe Need for Speed-game tijdens Gamescom aangekondigd zal worden. Details zijn er nog niet, naar verwachting betreft het de vierde game van ontwikkelaar Ghost Games, de studio die sinds 2011 verantwoordelijk is voor de racegame-franchise.

Op E3 werd nog niets verteld over een eventuele nieuwe NFS-game, dus in die zin wel logisch dat EA nu Gamescom aangrijpt om alsnog hun nieuwe racespel te showen. Toch is het opvallend dat zo relatief laat in het jaar een game wordt aangekondigd die ook dit jaar nog uit moet komen. Het is de vraag waar ze nu mee komen, de vorige twee NFS-titels konden in het algemeen op weinig waardering rekenen. Gamescom is van 20 augustus tot en met 24 augustus.

AT5 doet oproep: 'Van wie is deze foto?'

Een opmerkelijke vondst gisteren op het Centraal Station in Amsterdam. Een man vond daar een wel erg oude foto. Hij is op zoek naar de eigenaar. Edwin Bokhorst liep gisteren op Centraal Station, waar hij werkt. Rond 12 uur vond hij de foto. De foto lag in de middentunnel, net na de check-in poortjes aan de stadszijde.

Het is niet duidelijk van wie de foto is. Op de foto is geen geschreven tekst of iets dergelijks te zien. 'Je kunt bijna voelen dat iemand om een hele bijzondere reden zo'n oude foto bij zich draagt. Misschien is het wel de laatste foto die van deze vrouw is gemaakt', vertelt de vinder.

Mocht je de eigenaar van de foto zijn of meer weten, dan kunt je contact opnemen met AT5, via info@at5.nl of 06 5119 0938.

Politie zoekt vrouwelijke getuige na beroving

De recherche in Enschede is op zoek naar getuigen van een beroving van twee Duitsers op woensdagmiddag 17 juli en richt zich hierbij specifiek op een onbekende vrouw. De beroving van de twee Duitsers van 18 en 26 jaar vond plaats tussen 16:00 en 16:40 uur op of in de omgeving van de Breugelmansgaarde in Enschede.

De twee slachtoffers hadden die dag verschillende cafés en coffeeshops in de binnenstad van Enschede bezocht. Hierbij kwamen de twee in contact met een onbekende landgenoot. Deze onbekende Duitser wees hen de weg vanaf de Oliemolensingel naar de Emmastraat waar de twee hun auto hadden geparkeerd. Op de Breugelmansgaarde ging de onbekende man er opeens vandoor en werden de twee vanuit het niets aangevallen en beroofd van hun geld door drie mannen. Hierbij raakte de 18-jarige man gewond.

De recherche wil graag in contact komen met getuigen die de slachtoffers en de onbekende man hebben zien lopen op of in de omgeving van de genoemde straten. De onbekende Duitse man was begin 20, had een blanke huidskleur, een donkere stoppelbaard en was ongeveer 1.75 m lang en had een sportief postuur. Hij droeg donkere sportkleding waarvan hij de capuchon constant op had en donkere sportschoenen. De drie aanvallers waren blank en droegen donkere kleding.

Specifiek wordt gezocht naar een onbekende vrouw. Ze sprak één van de slachtoffers kort na de beroving en wees hem op een verwonding in zijn gezicht. De vrouw stelde het slachtoffer voor om de politie te bellen maar dat wilde het slachtoffer op dat moment (nog) niet.

De vrouw in kwestie, en getuigen, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-70000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Mooie NASCAR-strijd op Tricky Triangle

Voor de liefhebbers van een stevig potje racen keren we nog even terug naar zondagavond. Op de Pocono Raceway, de Tricky Triangle, werd weer geracet in de NASCAR Cup Series, de tweede race van het jaar op de baan met drie bochten.

Met Kevin Harvick en Joey Logano op front row werd het veld op gang gevlagd en die kregen Kyle Busch, Denny Hamlin en Erik Jones achter zich aan. Gedurende de verder weinig boeiende eerste stage nam Kyle Busch de leiding over en hij won de stage dan ook vrij ruim voor Logano, Harvick, Hamlin en Martin Truex Jr.

Harvick en Hamlin reden bij de herstart voorop, tot een probleem voor Chase Elliott al snel voor de volgende caution zorgde. Busch had inmiddels de leiding bij de herstart, Harvick reed erachter en ook Jimmie Johnson zat nu goed voorin. Kort voor het einde van de stage werd de boel even geneutraliseerd, want het regende een beetje en dat is gevaarlijk.

Een onderling duel tussen Suarez en Blaney zorgde ervoor dat Blaney - zonder al teveel schade - in de muur eindigde: caution. Busch moest voor brandstof naar binnen, Johnson pakte de stagewinst en met Logano en Harvick voorop konden we weer door, waarbij Hamlin gelijk de leiding in handen pakte.

Suarez en Blaney in de clinch (Bron: YouTube)

Met nog 47 ronden te rijden spinde de #47 van Ryan Preece met enige vaart de muur in. Dat zorgde dus voor een caution, waarna Busch en Jones bij de volgende herstart de eerste posities in beslag namen. Busch moest echter sowieso nog een pitstop maken en zo nam Jones de leiding over, voor teamgenoten Truex en Hamlin.

Vijftien ronden voor het einde opende Hamlin de aanval op Jones, gevolgd door Truex. De vraag bij dat alles was wel wie er nog naar binnen moest, want het zou spannend worden. Harvick kwam in de slotronden ook nog bijzonder dicht bij de koplopers en met acht ronden te gaan kwam de volgende caution: Josh Bilicki of all people parkeerde met problemen tegen de muur.

Hamlin vertrok bij de herstart op kop, gevolgd door Jones, Truex en met nog vier ronden op de teller...en na twee bochten volgde de caution: Kurt Busch en Michael McDowell kwamen met elkaar in de clinch. Na het opruimen werd de boel op gang gevlagd voor de overtime, Hamlin, Jones, Truex en ineens ook Kyle Larson voorin.

Dit keer ging het opvallend genoeg wél goed en Hamlin wist de niet al te stevige aanval van Jones af te slaan voor zijn vijfde zege op Pocono, voor Jones, Truex, William Byron en Larson.

Crash in de slotfase (Bron: YouTube)

Vrouw overleden na verkeersongeval

Op zondagmiddag 28 juli 2019 heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto in Kudelstaart. De fietser, een 46-jarige vrouw uit Aalsmeer, is als gevolg van het verkeersongeval om het leven gekomen.

Even voor 14:00 uur vond de aanrijding tussen de fietser en de personenauto plaats op de kruising van de Herenweg met de Ambachtsheerweg. De bestuurder van de auto heeft gelijk de politie gebeld. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de vrouw is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele dagen later is zij aan haar verwondingen overleden.

Het team ernstige verkeersongevallen (TOEV) van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De politie vraagt getuigen die zich nog niet gemeld hebben, contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

'Heracles Almelo incasseert een miljoen euro met transfer Peterson'

Kristoffer Peterson gaat Heracles Almelo binnenkort verlaten, zo meldt het Zweedse Expressen. De aanvaller, die nog tot volgend jaar zomer vastligt bij de Eredivisionist, staat naar verluidt op het punt om zich aan te sluiten bij Swansea City, dat ongeveer een miljoen euro gaat overmaken in ruil voor de Zweeds international.

De 24-jarige Peterson speelt sinds januari 2017 voor Heracles, nadat hij eerder werkzaam was voor onder meer FC Utrecht, Roda JC Kerkrade en Liverpool. Sindsdien weet Peterson regelmatig het net te vinden namens de club uit Almelo, waardoor diverse clubs aan hem werden gelinkt. Door zijn contractsituatie zou een transfer nu voor de hand liggen.

Afgelopen maart werd de optie in het contract van Peterson nog gelicht door Heracles, waardoor hij tot medio 2020 vastligt. Een breuk lonkt echter nu Swansea City bereid is een miljoen euro te betalen voor Peterson. "Er is al een tijdje veel belangstelling, veel clubs willen hem strikken", laat zaakwaarnemer Hasan Cetinkaya weten aan Expressen .

"We gaan zien wat er op korte termijn gaat gebeuren. Meer kan ik er niet over zeggen", zo klinkt het. Aanvallers Adrián Dalmau en Brandley Kuwas hebben Heracles reeds verlaten voor respectievelijk FC Utrecht en Al-Nasr. Heracles begint het nieuwe Eredivisie-seizoen komende zondag met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Voetbal International en het Algemeen Dagblad melden eveneens dat Peterson op weg is naar de uitgang bij Heracles. De aanvaller en Swansea City zijn volgens de genoemde krant op dit moment met elkaar in onderhandeling over een samenwerking. Heracles heeft de linkerspits toestemming gegeven 'om met een club te gaan praten'.

Excentriekeling reist door het land in zelfgebouwde pipowagen

Al tien jaar jaagt hij zijn dromen achterna. Leven zoals de authentieke Roma of Sinti. De 74-jarige Ruud uit Brabant reist in de zomer de lage landen rond in zijn zelfgebouwde pipowagen, samen met Kip Truus, hond Robbie en muilezel Bella die de wagen trekt. In de winter strijkt hij thuis bij zijn vrouw en kinderen neer. 

Overal waar hij komt trekt hij veel aandacht, met zijn draaiorgel. Nieuwsgierig geworden naar Ruud? Je vindt hem op dit moment in Goor, waar hij misschien nog wel wat langer blijft, na een eerder aangenaam verblijf in het Twentse gehucht, twee jaar geleden.

Ex-model trouwt met hond: 'Heel normaal'

Sommige Britten zitten in de vroege ochtend klaar voor het programma This Morning. Daar zie je dan allemaal dingen, zoals ook vandaag. Hele gewone dingen ook, zoals dus ook vandaag: de 49-jarige Elizabeth Hoad, oud-model, trouwde met haar hond Logan.

Hoad zocht via datingsites jarenlang naar de ware, maar zonder succes. Nu was ze er helemaal klaar mee, nadat ook haar laatste vriend haar niet kon helpen: hij was inmiddels getrouwd. "Mijn golden retriever Logan heeft me gered", aldus de hele gewone vrouw. "Mijn vrienden vinden het ook heel normaal."

Hoad was al vier keer verloofd, maar nooit kwam het tot het definitieve ja-woord, hoewel de vraag is of Logan dat wél deed. "Ik werk momenteel niet, dus mijn vrienden spoorden mij aan om met Logan te trouwen. Want ja, waarom niet?", stelt Hoad, die daarmee gelijk onze vraag van de dag stelt: waarom niet?

Verdachte aangehouden na vondst dode man in Leeuwarden

In het onderzoek naar de dood van de 73-jarige bewoner van een woning aan de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg in Leeuwarden heeft de politie dinsdag een verdachte aangehouden. Het betreft een 25-jarige man die woont in Leeuwarden.

Na de aanhouding is er een huiszoeking gedaan op het woonadres van de aangehouden verdachte. In het onderzoek is vastgesteld dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de achtergronden van het slachtoffer of informatie hebben over deze zaak.

Verborgen ruimte in auto, drugs en geld in beslag genomen

In een auto die gisteren op de Vaanweg in Rotterdam werd gecontroleerd heeft de politie een verborgen ruimte met verdovende middelen aangetroffen. Verder onderzoek bracht ze naar een woning in Rotterdam, waar achter een plint enkele tienduizenden euro’s verstopt lagen. Drie verdachten zijn aangehouden en zitten vast.

De auto reed rond elf uur over de Vaanweg, toen agenten de 44-jarige bestuurder een stopteken gaven. Bij controle van zijn auto werd onder de stoel van de auto een verborgen ruimte gevonden. Daarin lagen enkele pakketjes met vermoedelijk verdovende middelen verstopt. De politie ontdekt steeds vaker verborgen ruimtes. De politie vindt vrijwel altijd een link met georganiseerde misdaad waarbij het gaat om smokkelen van verdovende middelen, grote hoeveelheden cash geld of wapens.

De bestuurder van de auto is vervolgens aangehouden. Het onderzoek naar zijn mogelijke verblijfplaats heeft de politie geleid naar een woning in Rotterdam-West. In de woning waren op dat moment een 42-jarige man en een 22-jarige vrouw aanwezig. Tijdens de doorzoeking van de woning werden enkele tienduizenden euro’s gevonden. Het geld is in beslag genomen. De inwoners zijn aangehouden, onderzocht wordt wat hun mogelijke relatie met de man in de auto is.

Het onderzoek gaat vandaag verder. De verdachten zullen worden gehoord en de auto wordt forensisch onderzocht.

Voorzitter FIA en voormalig teambaas Todt over Schumacher: “Het gaat uitstekend met hem”

Jean Todt heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan Michael Schumacher. Volgens de voorzitter van de internationale autosportfederatie FIA en voormalig teambaas van Ferrari gaat het uitstekend met de zevenvoudig wereldkampioen. De Duitser is nog steeds herstellende van een zwaar skiongeval in 2013.

Over de exacte fysieke en mentale toestand van Schumacher is weinig bekend. Zijn familie en nabije omgeving doen daar geen uitspraken over.

“Ik durf te zeggen dat het uitstekend met hem gaat. Ik heb samen met Michael naar de race gekeken dit weekend”, aldus Todt. “Ik ben graag erg voorzichtig met het geven van updates over zijn toestand, maar ik durf te zeggen dat het uitstekend met hem gaat. Ik heb samen met Michael naar de race van dit weekend gekeken. Dat doen we overigens wel vaker. ’Schumi’ is in goede handen en wordt goed verzorgd.”

Nogmaals Todt: “Hij geeft niet op en blijft vechten. Zijn familie vecht even hard voor hem. Ik besef wel dat onze vriendschap niet meer hetzelfde is als deze ooit was. Net zoals de communicatie heel anders verloopt dan we voor zijn ongeval gewend waren. We maken allemaal het beste van de situatie. Iedereen is erg positief ingesteld.”

Ajax maakt rugnummers bekend

Ajax heeft woensdag de rugnummers voor het komende seizoen bekendgemaakt. De club liet eerder al een verdeling weten en deze is nu, mits er geen transfers meer plaatsvinden, definitief. Perr Schuurs, Edson Álvarez en Kik Pierie krijgen een prominent nummer, terwijl Ajax geen melding maakt van de rugnummers van bijvoorbeeld Sergiño Dest, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang.

Het trio heeft al eens geacteerd in het eerste van Ajax. Mogelijk krijgt het drietal de nummers tussen de 26 tot en met 29 als ze hun opwachting maken in de hoofdmacht. Tijdens de voorbereiding droegen Dest, Ekkelenkamp en Lang respectievelijk 28, 26 en 27. Schuurs draagt het komende seizoen nummer 2, terwijl Álvarez en Pierie respectievelijk met nummer 4 en 5 spelen.

André Onana behoudt zijn geliefde nummer 24 en Varela gaat spelen met nummer 1. Kjell Scherpen, overgekomen van FC Emmen, heeft nummer 35 gekregen. Op het shirt van nieuwkomer Razvan Marin staat het getal 18, terwijl Lisandro Martínez nummer 21 overneemt van de naar Barcelona vertrokken Frenkie de Jong. Ajax benadrukt dat alle nummers onder voorbehoud zijn gezien de transfermarkt.

Rugnummers Ajax 2019/20: 1. Bruno Varela 2. Perr Schuurs 3. Joël Veltman 4. Edson Álvarez 5. Kik Pierie 6. Donny van de Beek 7. David Neres 8. Carel Eiting 9. Klaas Jan Huntelaar 10. Dusan Tadic 11. Quincy Promes 12. Noussair Mazraoui 15. Siem de Jong 16. Lisandro Magallán 17. Daley Blind 18. Razvan Marin 19. Zakaria Labyad 20. Lasse Schöne 21. Lisandro Martínez 22. Hakim Ziyech 23. Lassina Traoré 24. Andre Onana 25. Kasper Dolberg 30. Dani de Wit 31. Nicolás Tagliafico 32. Hassane Bandé 33. Dominik Kotarski 35. Kjell Scherpen.

Street Fighter V gratis van 1 tot en met 11 augustus

Begin augustus kan iedereen met een pc of PlayStation 4 aan de slag met Street Fighter V. Het is niet de eerste keer dat Capcom een gratis knokperiode inlast, maar dit keer krijg je naast alle launch characters ook meteen alle personages uit Season 3 tot je beschikking.

De gratis trial brengt alle 16 standaardpersonages en daarnaast dus ook Blanka, Cody, Falke, Sagat, Sakura en een of andere Abraham Lincoln-imitator genaamd "G". De pc-versie kun je via Steam oppikken zodra de gratis periode aanbreekt, voor PlayStation 4-gamers geldt dat ze op diezelfde dag de store even in de gaten moeten houden.

Zuid-Koreaanse fans boos op Ronaldo en Juventus na verbreken van belofte

Cristiano Ronaldo en Juventus hebben wat uit te leggen aan duizenden fans uit Zuid-Korea. De Italiaanse topclub oefende afgelopen vrijdag tegen de sterspelers van de K-League (3-3), maar Ronaldo bleef zogenaamd vanwege een 'lichte blessure' negentig minuten op de bank. Supporters eisen nu hun geld terug, aangezien er was beloofd dat de Portugees speelminuten zou maken.

Ronaldo zou contractueel gezien minimaal 45 minuten hebben moeten spelen, maar bleef uiteindelijk buiten de lijnen. Fans in het stadion waren woest en begonnen zelfs de naam van Lionel Messi te scanderen.

Een deel van de aanhang eist nu een schadevergoeding van Ronaldo. De supporters die in het stadion zaten willen hun geld terug, circa 52 euro, en eisen compensatie vanwege 'het mentale aspect'.

De K-League heeft ook al een brandbrief naar Juventus gestuurd vanwege het nalaten van het naleven van de gemaakte afspraken. Robin Chang, eigenaresse van het bedrijf The Fasta dat het duel organiseerde, is zeer teleurgesteld. "Toen ik ging klagen bij Pavel Nedved, zei hij: ik zou ook willen dat Ronaldo speelt, maar hij wil niet. Sorry, ik kan niets doen."

De fans nemen geen genoegen met een excuses en willen financiële compensatie, aldus een advocaat tegenover Reuters. "Doorgaans wordt alleen gevraagd om compensatie inzake de kaartverkoop, maar nu is er ook sprake van valse beloftes. De organisatie heeft geprofiteerd van de liefde van de fans voor Ronaldo. Het was heel pijnlijk, want ze houden van hem."

Janssen over periode bij Tottenham: "Zeg dan maar eens 'nee' tegen zo'n grote club"

Na teleurstellende jaren bij Tottenham Hotspur en Fenerbahçe hoopt Vincent Janssen bij Monterrey zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De aanvaller is blij met zijn overstap naar de Mexicaanse competitie. "Een grote club, prachtig stadion, zeer fanatieke achterban en een mooi land met een goed klimaat", zo vat de aanvaller woensdag in gesprek met De Telegraaf het hoe en waarom achter zijn transfer samen.

Janssen rekent af met de berichten dat hij niet fit zou zijn. "Ik ben fit en heb nergens last van, al moet ik nog wel aan mijn wedstrijdritme werken", benadrukt de spits in gesprek met het dagblad. "Daar krijg ik alle tijd voor. In tegenstelling tot Europa is de Mexicaanse competitie al een paar weken bezig, dus het is logisch dat mijn nieuwe medespelers fysiek verder zijn dan ik."

Janssen is vooral opgelucht dat hij voor een club heeft kunnen kiezen waar hij honderd procent achter staat. "Er waren best wat andere partijen die wilden doorpakken, maar daarbij dacht ik: is dit wat ik écht wil?"

Monterrey meldde zich anderhalve maand geleden en Janssen sprak diverse malen met de voorzitter. "Er loopt in Mexico heel veel kwaliteit rond en de atmosfeer in de stadions is ongelooflijk. In Europa is dit een minder bekend voetballand, maar dat maakt mij weinig uit."

Hij erkent dat ook hij meer had verwacht van zijn eerste jaren in het buitenland. "Het hoofdstuk Tottenham is niet verlopen zoals we allemaal wilden, maar ik denk dat ik dezelfde keuze zou maken als ik een nieuwe kans zou krijgen. Als je bij AZ speelt en er komt zo'n grote club die je wil hebben, dan ben je daar als jonge jongen wel van onder de indruk."

"Zeg dan maar eens 'nee'. En los van de mindere momenten heb ik er ook heel veel geleerd, zowel binnen als buiten de lijnen." Janssen verwijt zichzelf niets omdat hij altijd honderd procent heeft gegeven en wijst erop dat hij door een voetblessure en een daaropvolgende operatie een terugslag kreeg 'in waar hij wilde zijn'.

De aanvaller kan nu beter met tegenslagen om gaan. "Inmiddels ben ik een stuk volwassener en kan ik dingen makkelijker verwerken. Ik sta hier nu ook echt als een blij mens. Ik heb ontzettend veel zin om weer te vlammen, om de mensen hier terug te betalen en te laten zien wie Vincent Janssen is."

Agenten niet vervolgd voor schietincident Nieuwehorne

De Rijksrecherche Regio Noord-Oost Nederland heeft onderzoek gedaan naar het schietincident dat plaatsvond op 17 januari 2019 aan de Schoterlandseweg 17 in Nieuwehorne. Tijdens dit incident is er door drie politieambtenaren meermalen geschoten. Hierbij kwam een 50-jarige man uit Nieuwehorne om het leven.

Onderzoek
De betrokken politieambtenaren zijn door de Rijksrecherche bevraagd over de situatie waarop zij de locatie in Nieuwehorne aantroffen en over het gebruik van hun vuurwapens. Ook heeft de Rijksrecherche gesproken met andere politieambtenaren die op de locatie aanwezig waren en met een burgergetuige.

Overrijden
De inwoner uit Nieuwehorne werd door de politieambtenaren benaderd in zijn auto na een melding van mogelijk poging zelfdoding. De chauffeur reed meerdere keren in op de politieambtenaren, en één van hen komt in een poging te vluchten ten val en wordt overreden. Als de man opnieuw op de agenten wil inrijden, zien de politieambtenaren geen andere mogelijkheid dan op de auto en de chauffeur te schieten om te voorkomen dat zij worden aangereden.

Doodsoorzaak
De dienstpistolen met munitie van de politieschutters zijn in beslag genomen en onderzocht. Uit de sectie is vast komen te staan dat de man door politiekogels om het leven is gekomen. De overige schoten hebben volgens het onderzoek geen (substantiële) rol van betekenis gespeeld bij overlijden van de man.

Schoten rechtmatig afgevuurd
De volledige onderzoeksresultaten zijn aan het Openbaar Ministerie voorgelegd waarna de officier van justitie heeft geconcludeerd dat de politieambtenaren hun vuurwapen rechtmatig hebben gebruikt. Het voorgenomen besluit om de politieambtenaren niet strafrechtelijk te vervolgen is door de officier van justitie aan de Landelijke Adviescommissie politieel vuurwapengebruik voorgelegd. De Adviescommissie heeft aangegeven dat zij kunnen vinden in de gronden en conclusies van de officier van justitie.

Dit betekent dat de politieambtenaren niet strafrechtelijk worden vervolgd.

Stemmen op het mooiste station van Nederland

Vanaf vandaag kan er gestemd worden  op het mooiste station van Nederland. Na een eerste selectie ronde zijn er acht overgebleven. Om het stemmen extra gemakkelijk te maken heeft de NS besloten dat er gestemd kan worden via Facebook, Instagram en Twitter.

Op ieder kanaal staat een bundeling van de uitverkoren stations, waarbij je door middel van een “like” of “reactie-sticker” op jouw station kunt stemmen. Al die stemmen worden bij elkaar opgeteld en dat levert op woensdag 7 augustus een winnaar op. Alle informatie over de genomineerde stations is terug te vinden op het NS YouTube-kanaal

De acht overgebleven stations zijn Amsterdam Amstel; Amsterdam Centraal; Den Haag Hollands Spoor; Eindhoven; “Hoofdstation” Groningen; Rotterdam Centraal; Utrecht Centraal en Valkenburg. 

Volgens uw redacteur verdient slechts één station die titel en dat is natuurlijk Amsterdam Centraal.

Huisarts die een relatie onderhield met een patiënte berispt

Het tuchtcollege in Groningen behandelde een klacht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) tegen een huisarts. De IGJ had onderzoek gedaan naar het handelen van de huisarts jegens een patiënte. Aanleiding hiervoor was een melding die over de huisarts bij de IGJ was gedaan.

Tussen de huisarts en de patiënte heeft een behandelrelatie bestaan van 1993 tot eind 2015. Omdat de patiënte niet zo mobiel was, vonden de consulten vaak bij haar thuis plaats. In 2014/2015 was er naast de behandelrelatie tevens een persoonlijke relatie tussen beiden ontstaan, waarbinnen af en toe ook intiem contact plaatsvond. De huisarts en de patiënte spraken in deze periode geregeld over hun wederzijdse verliefdheid, de complexiteit daarvan binnen een arts-patiëntrelatie en over de vraag of de behandelrelatie wel moest worden voortgezet. Uiteindelijk is de behandelrelatie in september 2015 in overleg beëindigd. Het persoonlijke contact tussen hen ging door tot begin 2016.

In december 2016 heeft een psychiater van de GGZ-instelling waar de patiënte onder behandeling was, en die van de patiënte had gehoord over wat er tussen haar en huisarts was gebeurd, hiervan melding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (verder te noemen: de inspectie). De inspectie lichtte de werkgever van de huisarts in, die hierna ook een melding deed bij de inspectie.

De klacht
De inspectie verwijt de huisarts dat hij zich ten opzichte van een kwetsbare patiënte zeer onprofessioneel heeft opgesteld door een persoonlijke en intieme relatie met haar te gaan. Hiermee heeft hij zich schuldig gemaakt aan onder meer ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ ten opzichte van de patiënte.

Ook verwijt de inspectie de huisarts dat hij de behandelrelatie met de patiënte niet al veel eerder had beëindigd.

Het college
Het college volgt de inspectie in de klacht en verklaart de klacht geheel gegrond. Ook verweerder ziet in dat zijn handelen tuchtrechtelijk ernstig verwijtbaar is geweest. Herhaaldelijk heeft hij spijt betuigd over het feit dat hij zo onprofessioneel heeft gehandeld. Hij heeft inmiddels diverse maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat dit niet weer gebeurt in de toekomst.

Het college overweegt in de beslissing dat seksueel grensoverschrijdend gedrag van een zorgverlener jegens een patiënte ernstig verwijtbaar is. Als maatregel behoort minstens een berisping te worden gegeven. In veel gevallen wordt gekozen voor een zwaardere maatregel dan een berisping. In deze situatie vindt het college een berisping echter voldoende. Dat wordt als volgt gemotiveerd.

Er zit veel tijd tussen de start van het onderzoek van de inspectie en deze tuchtprocedure. In de tussentijd heeft de werkgever van de huisarts al diverse maatregelen ten opzichte van hem getroffen. Zo werden zijn werkzaamheden tijdens het onderzoek van de inspectie en de tuchtprocedure opgeschort, heeft hij zijn functie van huisartsenopleider moeten neerleggen en kreeg hij voorwaardelijk strafontslag. Ook is nadat er een tuchtklacht was ingediend beslist dat hij niet meer kan terugkeren in zijn eigen praktijk. De huisarts is door al deze maatregelen gedurende de gehele periode al sterk benadeeld.

De huisarts heeft gedurende het onderzoek van de inspectie en ook tijdens deze tuchtprocedure telkens duidelijk laten blijken veel spijt te hebben van zijn handelen en ook in te zien wat er verkeerd aan is. Ook heeft hij zelf al maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Zo is hij onder behandeling van een psychiater. Deze omstandigheden maken dat het tuchtcollege de meerwaarde van een (voorwaardelijke) schorsing niet in ziet. In feite heeft er al een ‘schorsing’ plaatsgevonden en zijn er ook al diverse maatregelen getroffen die het college aan een voorwaardelijke schorsing had kunnen verbinden.

De huisarts wordt daarom alleen berispt.

7,6 miljoen mensen in Bangladesh in gevaar

Ruim 7,6 miljoen mensen in Bangladesh dreigen te maken te krijgen met honger en ziekten door de aanhoudende regenval en overstromingen. Door de enorme regenval in Zuid-Azië zijn de buurlanden van Bangladesh ook overstroomd, dat zorgt ervoor dat dit water ook richting het lagergelegen Bangladesh komt. Het land kampt met de hoogste waterstand in de rivieren sinds een eeuw.

In het noorden en noordoosten van het land zitten honderdduizenden mensen vast door de overstromingen, de huizen van 600.000 mensen zijn beschadigd. De mensen zijn genoodzaakt om te leven in onhygiënische omstandigheden. Er is niet genoeg schoon drinkwater en er is geen goed onderdak. Het Rode Kruis is bang dat er ziekten zullen uitbreken door het vervuilde water. De hulporganisatie krijgt al signalen vanuit gemeenschappen dat er te weinig voedsel is. Zo’n 160.000 hectare landbouwgrond is verwoest.

Voedsel
"Toen ik in het district Bogura was deze week, sprak ik met families die hun huis zijn kwijtgeraakt en nu langs de weg kamperen. Ze vertelden mij dat ze niet genoeg water hadden, en zich ook erge zorgen maakten over voedsel, ook voor de rest van het jaar. Er zijn daar maar twee oogsten per jaar, en één daarvan is nu verwoest. We verwachten nog meer regenval en overstroming, de situatie is schrijnend”, zegt Azmat Ulla, hoofd van het Rode Kruis in Bangladesh.

Hulp
Het Rode Kruis heeft zo’n 6,3 miljoen euro nodig om de eerste noodhulp te geven in de zwaarst getroffen gebieden. Het Rode Kruis deelt voedsel, schoon drinkwater en toiletartikelen uit en zorgt voor gezondheidszorg. Meer dan 775 hulpverleners zijn actief in de getroffen gebieden. "Dit is mooi, maar we moeten snel nog meer mensen bereiken in nood. Elke dag horen we dat er nog meer mensen getroffen zijn, die slapen in de openlucht. Naast ziektes die via water worden overgedragen, liggen longontsteking en huidinfecties op de loer.”

Burenconflict mondt uit in steekincident

Een ruzie tussen twee buren woensdagmorgen op de Doctor Schaepmanstraat in Maastricht is uitgemond in een steekincident. Het slachtoffer raakte zo licht gewond dat er geen medische hulp noodzakelijk was.

De politie kreeg rond 10:45 uur de melding van een steekincident tussen twee mannen. Uit onderzoek op locatie bleek dat het ging om een burenconflict. De verdachte is bekend maar is nog niet aangehouden.

Hardleerse drankrijder is auto kwijt

Drank maakt meer kapot dan je lief is. In ieder geval maakt het je hardleers. Een 22-jarige man uit Enkhuizen kreeg het in ieder geval voor elkaar om binnen vijf uur twee maal te worden gepakt wegens het rijden onder invloed van alcohol. Bijzonder detail: zijn rijbewijs was al volledig ongeldig verklaard.

Omstreeks 00.20 uur werd de man in een personenauto gecontroleerd op het Venedie in Enkhuizen. Omdat hij duidelijk zichtbaar alcohol had gebruikt, moest hij een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij 855 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is bijna vier maal de maximale waarde van 220 ug/l (1,9 %o).

Om 04.45 uur zag de politie dezelfde man weer in zijn auto rijden op de Havenweg in Enkhuizen. Hij moest weer een ademanalyse afleggen. Hij blies toen nog steeds 625 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum (1,4%o).

De politie nam de auto van de man in beslag. Met deze twee zaken erbij bleek dat hij het afgelopen jaar al vier maal was gepakt met alcohol op achter het stuur.

Douane onderschept 96 kilo cocaïne

De Douane heeft tijdens een controle in de Rotterdamse haven op woensdag 31 juli een partij van 96 kilo cocaïne gevonden. De verdovende middelen zaten verstopt bij de koelmotor van een koelcontainer.

De koelcontainer was afkomstig uit Peru en geladen met avocado’s. De vruchten waren bestemd voor een fruitbedrijf in Barenrecht. Het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak in onderzoek.

Douane onderschept 96 kilo cocaïne (Foto: Openbaar Ministerie)
Douane onderschept 96 kilo cocaïne (Foto: Openbaar Ministerie)

Start viering 75 jaar vrijheid in Terneuzen

Willem-Alexander, Máxima en Mark Rutte vieren zaterdagmiddag 31 augustus in Terneuzen het begin van 75 jaar vrijheid in Nederland. Ook minister Bijleveld van Defensie en verantwoordelijk staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn aanwezig.

Tijdens de viering in Terneuzen is er daarnaast speciale aandacht voor de bevrijding van Zuid-Nederland en de Slag om de Schelde. Veteranen van landen die hier destijds bij betrokken waren, zijn aanwezig. Er is eerst een kort programma in het Scheldetheater waar minister-president Rutte een toespraak houdt. Vervolgens vindt buiten de officiële start van 75 jaar vrijheid plaats. Koning Willem-Alexander opent het jubileumjaar door aan de Schelde een belboei te luiden. Aansluitend is er een vloot- en vliegparade.

Voor de feestelijkheden zijn ook vertegenwoordigers uitgenodigd van de landen die betrokken waren bij de bevrijding van Nederland. Kort voor 31 augustus zal bekend worden welke internationale gasten in Terneuzen aanwezig zullen zijn.

In 2019 en 2020 vieren en herdenken we dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd en dat we sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in vrijheid leven. Met een reeks festiviteiten worden de niet vanzelfsprekende waarden als vrijheid, recht, democratie en internationale samenwerking onderstreept. Leden van het Koninklijk Huis en leden van het kabinet zullen diverse van deze evenementen bijwonen.

Man vindt babylijkje in vriezer van overleden moeder

De 37-jarige Adam Smith uit St. Louis, Amerika, deed onlangs een bizarre ontdekking. Hij was het huis van zijn overleden moeder aan het opruimen en in de vriezer stond een doos die daar al zijn hele leven inlag. Volgens Smith beweerde zijn moeder al die jaren dat het om een bruidstaart ging die ze wilde bewaren. 

Bij het opruimen bleek er echter geen taart in de doos te zitten, maar een gemummificieerd lijkje van een baby, gewikkeld in een roze dekentje. Smith is kwaad op zijn moeder, en gruwelt daarbij van het idee dat hij zijn hele leven eten uit dezelfde vriezer heeft genuttigd waar ook het lijkje in lag verstopt. 

Smith herinnerde zich wel dat zijn moeder ooit eens iets heeft gezegd over een doodgeboren kindje, maar niet over het bewaren daarvan. De politie is een onderzoek gestart. 

Bandai Namco onthult Man of Medan pre-order bonus modus

Bandai Namco onthult in een nieuwe video meer info over de Curator’s Cut-modus in The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, waarin een vroege scene in de game vanuit twee perspectieven wordt bekeken.

The Curator’s Cut – een alternatief pad en perspectief in het hoofdverhaal – onthult nieuwe informatie, nieuwe keuzes, beslissingen die het verhaal beïnvloeden en biedt nieuwe geheimen bieden aan spelers om te ontdekken. The Curator’s Cut is voor iedereen met een pre-order vanaf release beschikbaar en verschijnt later dit jaar gratis voor elke speler.

De video neemt je mee naar een scene in het begin van de game en toont keuzes vanuit het perspectief van Brad (zoals te zien is in de eerste playthrough) en vervolgens in de Curator’s Cut vanuit het perspectief van diens broer Alex (vrijgespeeld als je eenmaal het hoofdverhaal volledig hebt doorlopen).

The Dark Pictures Anthology, Man of Medan is vanaf 30 augustus 2019 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

50% Nederlanders solliciteert boven niveau

51 procent van de Nederlanders durft door de huidige arbeidskrapte op banen te solliciteren waarvoor zij niet de juiste opleiding hebben gevolgd. Onder twintigers ligt dit percentage zelfs op 65 procent. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel door PanelWizard liet uitvoeren onder 1.158 Nederlanders. Maar liefst 74 procent van de ondervraagden zegt door de krapte op de arbeidsmarkt bereid te zijn om een hoger salaris te vragen dan voorheen.

Het lijkt erop dat Nederlanders door de personeelstekorten hoger durven in te zetten bij sollicitatiegesprekken. Naast een hoger salaris, durven zeven op de tien ondervraagden ook betere secundaire arbeidsvoorwaarden te eisen. Vooral mannen schromen niet om een hoger salaris (79 procent) en betere secundaire arbeidsvoorwaarden (77 procent) te vragen. “Wij merken ook dat sollicitanten de laatste jaren steeds hoger durven in te zetten bij sollicitatiegesprekken. Ze zijn zich erg bewust van hun eigen waarde in deze schaarse markt”, aldus Annemieke Kaspersen, manager recruitment bij Brunel. Waar vroeger alleen over het salaris en de reiskostenvergoeding werd onderhandeld, zijn leaseauto’s, extra vakantiedagen en onbetaald verlof tegenwoordig ook allemaal zaken die besproken worden.

Kritischer en veeleisender
Niet alleen sollicitanten zijn veeleisender geworden. Ook werknemers die al in dienst zijn bij bedrijven laten vaker het achterste van hun tong zien. 42 procent van de respondenten zegt door de krappe markt kritischer te zijn geworden ten opzichte van zijn of haar baas. Mensen die in de bouw werken (59 procent) en ICT’ers (48 procent) blijken het mondigst te zijn naar leidinggevenden. “Waar vroeger de manager heel kritisch kon zijn naar de werknemer, omdat hij of zij diegene makkelijk kon inruilen voor een ander, zijn de rollen nu omgekeerd”, zegt Kaspersen. “Als een werknemer het gevoel heeft dat hij of zij zich niet genoeg kan ontwikkelen of de sfeer op kantoor niet prettig vindt, kan diegene zo vertrokken zijn naar een ander bedrijf.”

Keerzijde
Hoewel veel werknemers baat lijken te hebben bij de gevolgen van het arbeidstekort ondervinden zij ook de nadelen ervan. Zo vindt een ruime meerderheid (54 procent) dat er te vaak mensen worden aangenomen die niet aan het functieprofiel van een baan voldoen. In de retail en de (zware) industrie is zelfs tweederde van de ondervraagden deze mening toegedaan. Kaspersen: “Als werkgever wil je natuurlijk het liefst iemand aannemen met de juiste opleiding en relevante werkervaring, maar in deze markt heb je niet altijd die luxe. Wanneer er geen kandidaten solliciteren die volledig aan de functie-eisen voldoen, zul je met minder gekwalificeerde mensen genoegen moeten nemen. Er is immers wel personeel nodig om de zaak draaiende te houden.”

Zorgnetwerk Best georganiseerd rondom behoefte kwetsbare oudere

Kwetsbare ouderen in Best staan centraal in het zorgnetwerk van de huisarts, de praktijkondersteuner ouderen en de wijkverpleegkundige. Dat is de algemene conclusie van de inspectie na haar netwerktoezicht in Best. De inspectie bezocht de gemeente Best (Noord-Brabant) met als doel om zicht te krijgen op de samenwerking tussen de huisartsenzorg en de wijkverpleging bij de zorg voor kwetsbare ouderen. Voor dit netwerktoezicht bezoekt de inspectie zes gebieden in Nederland.

Positief beeld van samenwerking in Best
De inspectie heeft een positief beeld gekregen van de samenwerking tussen de huisartsenzorg en de wijkverpleging bij kwetsbare ouderen in Best. De ouderen en hun mantelzorgers zijn tevreden over de huisartsenzorg en de wijkverpleging in Best. Deze zorg sluit aan bij de behoefte van de ouderen. Ouderen hebben zoveel mogelijk zelf de regie over de zorg. En als het nodig is krijgen zij hier hulp bij van hun mantelzorgers. Mantelzorgers ervaren dat er oog is voor hun situatie. Zij kunnen met hun vragen of zorgen terecht bij de huisarts, de praktijkondersteuner ouderen van de huisarts en het team van de wijkverpleging. Bij de multidisciplinaire overleggen zijn cliënten en mantelzorgers aanwezig.

De huisarts, de praktijkondersteuner en de wijkverpleegkundige weten elkaar te vinden. Door de gezamenlijke huisbezoeken en multidisciplinaire overleggen kennen zij elkaar goed. Dit zorgt voor laagdrempelig contact. Het Zorgprogramma kwetsbare ouderen biedt in Best een duidelijk kader en de noodzakelijke randvoorwaarden voor de zorg aan kwetsbare ouderen. De praktijkondersteuner speelt hierin een belangrijke coördinerende rol.

De inspectie concludeert dat de samenwerking tussen de huisarts, de praktijkondersteuner en de wijkverpleging grotendeels voldoet aan de gestelde normen. Er zijn nog wel verbeteringen mogelijk. Zo was de cognitieve problematiek van de ouderen was niet altijd goed in beeld bij de wijkverpleging. En niet alle thuiszorgorganisaties waren goed op de hoogte van het Zorgprogramma kwetsbare ouderen. De inspectie heeft er vertrouwen in dat de huisartsen en de wijkverpleging in Best de aanbevelingen van de inspectie gezamenlijk kunnen uitvoeren.

Netwerkzorg: samenwerking is essentieel
Steeds meer kwetsbare ouderen blijven thuis wonen en krijgen zorg dichtbij huis. De kwaliteit van zorg hangt mede af van de samenwerking tussen de zorg- en hulpverleners in het zorgnetwerk rond de oudere. De huisarts, de praktijkondersteuner en de wijkverpleegkundige vormen het kernteam in de zorg voor kwetsbare ouderen. Goede samenwerking in dit kernteam is essentieel. Met dit netwerktoezicht wil de inspectie een bijdrage leveren aan verbetering en borging van deze samenwerking.

Best is het eerste gebied dat de inspectie bezoekt voor dit netwerktoezicht. De inspectie bezoekt twee kleine gemeenten, twee middelgrote gemeenten en twee grote steden. Zo krijgt de inspectie een gevarieerd beeld van de samenwerking in de zorg voor kwetsbare ouderen in Nederland.

Verdachte dood Rinia Chitanie vandaag voor rechter

De 20-jarige man die de 68-jarige Rinia Chitanie in april zou hebben misbruikt en gedood, staat vandaag voor de rechter in Amsterdam. Het gaat om een eerste zogenoemde pro-formazitting. De rechtszaak begint om 11:00 uur zo meldt AT5. 

Rinia Chitanie werd op zondagavond 21 april rond 22:00 uur zwaar mishandeld op de Geervliet in Amsterdam Buitenveldert. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar in juni.

De advocaat van de verdachte liet eerder weten dat zijn cliënt een statushouder is. Volgens de advocaat verkeerde de 20-jarige man mogelijk in een psychose en kende hij Rinia Chitanie niet. De twintiger heeft de mishandeling bekend, ook heeft hij bekend dat hij haar misbruikt heeft.

Een paar honderd inwoners van Buitenveldert liepen na de dood van Chitanie mee in een stille tocht. "Haar naam moet herdacht worden en constant gezegd blijven worden", zei een van de organisatoren. "Zodat de dader opgeborgen gaat worden en niet over een paar jaar weer rondloopt en een ander slachtoffer gaat zoeken."

Van Bommel: "Wij zijn beter dan Basel, maar benutten de kansen niet"

PSV-trainer Mark van Bommel reageerde na afloop van de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen FC Basel (2-1) teleurgesteld. De oefenmeester is van mening dat zijn elftal de bovenliggende partij was in Zwitserland, maar dat het missen van kansen de Eindhovenaren de kop heeft gekost. "Wij zijn beter, maar dan moet je het wel afmaken", aldus de coach tegenover De Telegraaf.

"Op de momenten dat je de wedstrijd in handen hebt, krijg je de beste kansen, die benut je alleen niet", ziet Van Bommel, die vindt dat PSV zichzelf dinsdagavond tekort heeft gedaan. "Zij schieten misschien drie keer op doel en maken twee goals, zoals dat in Eindhoven ook was. Wij krijgen kansen uit voetbal, zij uit opportunisme, daar hebben zij ook de spelers voor."

"We moeten wel door, of je nu wil of niet. Het omslagpunt is dat je gaat winnen. Als je ons veldspel analyseert de laatste duels, dan krijg je genoeg kansen, daar ligt het niet aan", aldus Van Bommel, die alweer vooruitkijkt naar de komende wedstrijden van PSV. "Over drie dagen spelen we in Enschede. En dan volgende week weer Europa League. Het is even wennen, maar het zij zo."

Sniper Elite 3 komt naar Nintendo Switch

Sniper Elite 3 Ultimate Edition heeft een releasedatum in het vizier voor Nintendo Switch. Zoals te zien is in de eerste gameplaytrailer komt deze tactische shooter van Rebellion op 1 oktober 2019 naar Nintendo Switch, beide op de Nintendo eShop en als fysieke versie.

Sniper Elite 3 Ultimate Edition heeft alle content ooit uitgebracht voor de game, inclusief vier extra gampaign levels; voorkom een plan om Churchill te vermoorden en elimineer de Führer. Er is ondersteuning voor multiplayer en co-op : speel met tot 4 lokale spelers of met 8 spelers online. Je kunt de hele campagne in co-op voor twee spelers spelen. Co-op is ook mogelijk in Overwatch en Survival. Natuurlijk is er voor de Switch ondersteuning voor de Pro Controller en Joy Con.

ProRail: 'Stations moeten volledig rookvrij worden'

ProRail wil dat de stations rookvrij worden. Op dit moment is het alleen nog toegestaan te roken op de aangewezen rookplekken op het perron. ProRail noemt het onvermijdelijk dat het rookverbod dat in alle publieke ruimtes is ingevoerd ook op stations wordt ingesteld. Het is daarom belangrijk om deze discussie binnen de spoorsector nu op te starten.

Rookzones
Sinds 1 januari 2004 geldt een rookverbod op stations en in de trein. Het rookverbod geldt voor stationshallen, trappen, liften, tunnels en in overkapte stations. Om rokers tegemoet te komen zijn op onoverdekte plekken op het perron rookzones ingesteld. In die rookzone mag tot nu toe nog gerookt worden. Deze rookzones op stations worden binnen afzienbare termijn opgeheven.

Rookverbod in publieke ruimtes
Sinds de invoering van het rookverbod op stations vijftien jaar geleden is er veel veranderd. Overheidsgebouwen zijn geheel rookvrij geworden. In de horeca geldt een rookverbod. Rondom publieke ruimte zoals schoolpleinen, speeltuinen en sportterreinen wordt roken ook uitgebannen. Het Rijk heeft vorig jaar een pakket maatregelen afgekondigd om van Nederland een volledig rookvrije samenleving te maken. Zo moet de prijs van een pakje sigaretten over een paar jaar een tientje zijn, wordt het aantal rookvrije ruimtes fors uitgebreid en komen er steeds minder rookhokken. Ook in alle gebouwen van ProRail geldt inmiddels een rookverbod voor medewerkers en personeel. Op het station werd tot nu toe nog een uitzondering gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat het draagvlak voor het instellen van een rookvrij perron de afgelopen tien jaar gestegen is.

Spoorsector
Met het instellen van algeheel rookverbod op alle stations komt ProRail tegemoet aan de wens van het overgrote deel van de reizigers, die overlast ervaren van rokende medereizigers. Het instellen van rookzones op perrons was een voorbode voor een algeheel rookverbod. De rookzones zijn in 2004 ingesteld zodat rokers geleidelijk konden wennen aan een rookverbod. ProRail is met de spoorsector in overleg hoe en op welke termijn het rookverbod wordt ingevoerd.

Stations moeten volledig rookvrij worden  (Foto: FOK!)
Stations moeten volledig rookvrij worden (Foto: FOK!)

Politie zoekt 22-jarige Aldijr Marlin

De politie is op zoek naar de 22-jarige Aldijr Marlin. De politie verdenkt hem ervan op 3 juli geschoten te hebben op de auto, waar op dat moment de 25-jarige Gino Oliveira inzat. Oliveira overleed aan de verwondingen die hij opliep tijdens het schietincident.

Op woensdagavond 3 juli zat Gino Oliveira op de achterbank van een Fiat Punto aan de Westkousdijk in Rotterdam-Delfshaven toen de auto onder vuur werd genomen. De bestuurder reed nog snel weg naar de Slamatstraat daar vlakbij. Gino werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later alsnog aan zijn verwondingen bezweek.

De politie startte een groot onderzoek en kon al snel de route van de auto van de dader grotendeels in kaart brengen. Die werd getoond in het programma Opsporing Verzocht. Daarnaast deed de politie meerdere getuigenoproepen. Uit het onderzoek van het rechercheteam kwam de identiteit van de vermoedelijke schutter naar voren. Het gaat om de 22-jarige Aldijr Marlin. Marlin is 1.76 meter, heeft zwart kroeshaar en donkerbruine ogen.

Ziet u Aldijr Marlin? Benader hem niet zelf, maar bel de politie op 112. Denkt u te weten waar hij zich bevindt of heef u andere informatie? Bel dan met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen, telefoon: 079-3458999 of meld anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Aldijr Marlin (Foto: Politie)
Aldijr Marlin (Foto: Politie)

FOK! Wat een weer: echte buien!

Goeiedag!

Ook gisteren werd er in het oosten weer een tropische dag genoteerd. Dit is echter wel de laatste keer voorlopig. Het weer gaat uit een ander vaatje tappen de komende dagen. gisteren was het nog overwegend zonnig. De passage van twee zwakke fronten ging vrijwel geruisloos. Alleen in het oosten ontstonden er aan het einde van de middag een paar buien die naar het noorden trokken. In de loop van de dag draaide de wind van zuidoost naar zuidwest, en daar komt ons weer de komende tijd vandaan. De afgelopen nacht zijn er hier en daar al pittige buien gevallen.

Vandaag vallen er in de ochtend nog steeds veel buien in het westen. Daarbij kan ook makkelijk onweer bijzitten. Lokaal vallen er daar dan grote hoeveelheden regen. Sommige modellen suggereren zelfs tot 40 mm aan toe. In de loop van de ochtend en middag breiden de buien zich naar het oosten toe uit. Toch zullen er ook plaatsen zijn die weinig of geen buien krijgen, maar neem de paraplu toch maar mee. Bij buien kunnen ook enkele zware windstoten voorkomen. Toch schijnt de zon ook geregeld tussen de buien door. Met 19 tot 24 graden hebben we vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar. 

Fijne avond!  

Kasteel Schwanenburg (Foto: Erwin Klein)
Kasteel Schwanenburg in Kleve torent boven de grondmist uit. Een prachtige en rustieke foto van Erwin Klein. (Foto:Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Metal Wolf Chaos XD van From Software uitgelegd

Metal Wolf Chaos XD is een remaster van een oude en krankzinnige game van From Software. De geschiedenis van de game, die nooit buiten Japan is uitgekomen, wordt in de nieuwe onderstaande trailer nog even uitgelegd. Het ziet eruit alsof het gegarandeerd een cult-hit gaat worden.

Devolver Digital en From Software hebben samen met ontwikkelaar General Arcade samengewerkt om de game te moderniseren met updates voor het spel, waaronder verbeterde graphics, bediening en gameplay, een nieuw opslagsysteem, 4K resolutie en 16:9-ondersteuning.

Amerika is in gevaar als onder leiding van vicepresident Richard Hawk een gemechaniseerde leger een staatsgreep plegen. President Michael Wilson stapt in een geavanceerde mech en vecht voor vrijheid in allerlei omgevingen waaronder de Brooklyn Bridge, de Grand Canyon en de voorste trappen van het Witte Huis.

Metal Wolf Chaos XD komt op 6 augustus uit voor PS4, Xbox One en pc.

Xbox Live Gold games van augustus zijn bekend

De maandelijkse Xbox Live Gold games voor augustus zijn bekendgemaakt. Abonnees mogen vanaf 1 augustus aan de game met Gears of War 4 en iets later in de maand wordt ook Forza Motorsport 6 beschikbaar. De volledige lijst:

Xbox One
Gears of War 4 (heel augustus beschikbaar)
Forza Motorsport 6 (van 16 augustus t/m 15 september)

Xbox 360
Torchlight (van 1 augustus t/m 15 augustus, speelbaar op XB1)
Castlevania: Lords of Shadow (van 16 augustus t/m 31 augustus, speelbaar op XB1)

Creatieve Concrete Genie komt in oktober uit

Concrete Genie komt op 9 oktober uit. De game is exclusief voor PS4 omdat ontwikkelaar Pixelopus door Sony Interactive Entertainment wordt beheerd. In de game speel je als een jongen die in een grauw dorp leeft. Met behulp van een magische kwast kan hij echter zijn creaties tot level brengen en weer kleur terug in zijn dorp krijgen. De game is verder compatibel met Playstation VR en gaat €29.99 kosten.

Zeboyd Games kondigt Cthulhu Saves Christmas aan

Zeboyd Games heeft Cthulhu Saves Christmas aangekondigd. Een releasedatum of trailer zijn er nog niet. De game is ook enkel voor pc aangekondigd, al zegt de ontwikkelaar dat andere platforms later zullen volgen. Zeboyd Games is bekend van kleine turn-based RPGs zoals Cosmic Star Heroine en Cthulhu Saves the World.

In Cthulhu Saves Christmas is de kerstman ontvoerd door een groep slechterikken en het is aan Cthulhu om hem te redden.

Daemon X Machina krijgt anime proloog

Daemon X Machina, de aankomende exclusive mech-game voor Switch, heeft alvast een anime proloog gekregen. In het onderstaande filmpje kun je evenementen zien die zich afspelen voor het begin van het verhaal van de game. In dit spel is het je missie om je planeet en de mensheid te beschermen van losgeslagen AI. Dit doe je met behulp van een mech, die je uitgebreid zelf kunt customizen.

Daemon X Machina komt op 13 september uit.

Immigratie in eerste helft 2019 toegenomen

De bevolking van Nederland groeide in het eerste half jaar van 2019 sneller dan in dezelfde periode een jaar eerder. Bijna 46.000 inwoners kwamen erbij. Er vestigden zich vooral meer mensen uit het buitenland, maar ook het aantal sterfgevallen was kleiner dan in de eerste helft van 2018. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste bevolkingscijfers.

In het eerste halfjaar werden bijna 82.000 kinderen geboren en overleden ruim 77.000 mensen. De natuurlijke aanwas kwam daarmee uit op bijna 5.000. In het eerste halfjaar van 2018 was dat nog 1.000, doordat het aantal sterfgevallen toen hoger was (81.000).

Het aantal immigranten steeg in de eerst helft van 2019 tot bijna 113.000. In de eerste zes maanden van 2018 schreven ruim 101.000 immigranten zich in bij een Nederlandse gemeente. Het aantal emigranten nam minder toe, van 70.000 naar 72.000. Per saldo kwamen er 41.000 mensen bij door buitenlandse migratie, 10.000 meer dan in de eerste helft van 2018.

Vooral meer migranten uit Europa
Vooral het aantal migranten uit Europa nam toe, per saldo van ruim 14.000 in de eerste helft van 2018 naar bijna 21.000 in de eerste helft van 2019. Ook steeg het aantal migranten met een Aziatische en Amerikaanse achtergrond.

Vanuit Afrika bleef het aantal migranten ongeveer gelijk, ruim 5.000. Uit Eritrea en Ethiopië vestigden zich per saldo minder mensen in Nederland, maar uit andere Afrikaanse landen nam de migratie juist toe, zoals van mensen met een Zuid-Afrikaanse of Marokkaanse achtergrond.

Indiërs tweede groep migranten
Poolse migranten vormen nog altijd de grootste groep. Per saldo kwamen er in het eerste halfjaar ruim 5.500 Poolse inwoners bij. De immigratie nam toe van bijna 12.500 in de eerste helft van 2018 naar ruim 13.500 in de eerste helft van 2019, de emigratie steeg van ruim 7.500 naar 8.000. Indiërs vormen nu de op een na grootste groep immigranten. Zij komen veelal voor werk met hun partner en gezin naar Nederland

De sterkst groeiende groepen migranten hebben een achtergrond in de voormalige Sovjet-Unie, het Verenigd Koninkrijk en Turkije. Het aantal Britten dat naar Nederland komt neemt sinds 2015 toe. Daarnaast vestigen zich nu meer Turkse migranten in Nederland dan er vertrekken. Van 2011 tot en met 2016 was dit omgekeerd.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.