FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 19 augustus 2018

Kluivert van grote waarde tijdens Serie A-debuut, De Vrij begint in mineur bij Inter

Slechts twintig minuten heeft Justin Kluivert nodig gehad om voor het eerst zijn stempel te drukken in de Serie A. Hij gaf de beslissende assist.

AS Roma leek bij Torino niet verder te komen dan 0-0, maar in de voorlaatste minuut beslisten Kluivert en Edin Dzeko anders. De oud-Ajacied mocht na zeventig minuten invallen voor Cengiz Under en had na een fraaie dribbel ook nog een dito voorzet op Dzeko in huis, die met een prachtige volley de eerste driepunter van het seizoen veilig stelde.

Met Kevin Strootman, maar zonder Kluivert en Rick Karsdorp begon AS Roma aan de wedstrijd in Olimpico Grande Torino. I Giallorossi hadden voor rust het beste van het spel, maar scoorden niet. Na achttien minuten werd een schot van Javier Pastore geblokt en even later raakte Aleksandar Kolarov na voorbereidend werk van Dzeko de paal. Alessandro Florenzi en Stephan El Shaarawy deden hierna pogingen, maar ook zij konden doelman Salvatore Sirigu niet verschalken.

Aan de andere kant was de beste mogelijkheid voor Tomás Rincón, die de lat boven debutant Robin Olsen raakte. Trainer Eusebio Di Francesco besloot in de rust om geen wissels door te voeren en zag hoe Torino er 1-0 van leek te maken. Iago Falque scoorde, maar die treffer werd na bemiddeling van de VAR geannuleerd omdat Ola Aina buitenspel had gestaan. Roma had moeite om tot kansen te komen, maar kwam na 65 minuten weer dreigend opzetten.

Cengiz Ünder had de bal na een hoekschop voor zijn voeten liggen, maar mikte recht op Sirigu. Vijf minuten later werd de Turk afgelost door Kluivert, die zijn officiële debuut maakte voor zijn nieuwe werkgever. Dzeko (paal) en Soulaiho Meïté kregen mogelijkheden om de brilstand van het scorebord te poetsen, maar pas in de 89e minuut viel de verlossing. Dzeko volleerde schitterend binnen na een voorzet van Kluivert, die even daarvoor ook de eveneens debuterende Javier Pastore vrij voor de keeper had gezet.

Sassuolo - Internazionale 1-0
Sassuolo blijft een lastige horde voor Internazionale. Voor de zevende keer in acht duels bleek de middenmoter te sterk voor de Nerazzurri. Met Stefan de Vrij in de basis hoopte de ploeg van Luciano Spalletti goed aan het seizoen te beginnen, maar de bal wilde er maar niet in bij zijn team, terwijl het aan de overzijde wel raak was via een benutte strafschop van Domenico Berardi.

Inter roerde zich deze zomer flink op de transfermarkt en lijkt op voorhand met AS Roma samen de grootste concurrent te zijn van Juventus. Naast alle versterkingen werd bovendien superspits Mauro Icardi binnenboord gehouden en hij had zijn werkgever een goede dienst kunnen bewijzen door in de openingsfase zuiniger met zijn kans om te springen.

Na een half uur beging Miranda een overtreding in de eigen zestien en door de rake krijttrap van Berardi liep Inter achter de feiten aan. Icardi was er één keer dicht bij voor rust en nieuweling Kwadwo Asamoah claimde ook een strafschop te moeten krijgen namens Inter, maar de van Juventus overgekomen back kreeg niet zijn zin.

Ivan Perisic mocht in de tweede helft zijn opwachting maken en had meteen de gelijkmaker op zijn schoen, ware het niet dat zijn volley net over het doel vloog. Dat zag ook aanwinst Radja Nainggolan, die vanwege een blessure nog op zijn debuut moet wachten. Aan de overzijde raakte Boateng de paal, waardoor Inter mocht blijven hopen. Keita Baldé, ook al nieuw, mocht het ook nog een half uur proberen, zonder resultaat. De beste kans was in de slotfase voor De Vrij, die doelman Consigli van dichtbij op zijn weg vond.

Uitslagen Serie A zondag
Sassuolo - Internazionale 1-0
Torino - AS Roma 0-1
Bologna - SPAL 0-1
Empoli - Cagliari 2-0
Parma - Udinese 2-2
AC Milan - Genoa verplaatst naar 31 oktober
Sampdoria - Fiorentina verplaatst naar 19 september

Bertens stunt met toernooizege in Cincinnati

Kiki Bertens heeft in Cincinnati de grootste toernooizege uit haar loopbaan geboekt. In een hoogstaande finale versloeg ze de nummer één van de wereld Simone Halep in drie sets: 2-6, 7-6 (6) en 6-2.

In de eerste set speelde Bertens niet slecht maar liet Halep zien waarom zij de wereldranglijst aanvoert, de Roemeense won de set dan ook met 6-2. In de tweede set kon Bertens beter partij bieden en kwam zelfs met 4-1 voor. Halep knokte zich echter terug en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin kreeg halep een matchpoint maar Bertens slaagde erin deze weg te werken en haar eerste setpoint wel meteen te benutten.

In de beslissende set nam ze meteen een voorsprong en  de vermoeid ogende Halep slaagde er niet meer in terug te komen. Met een ace maakte de 26-jarige Wateringse het uiteindelijk af. Dankzij de toernooizege zal Bertens stijgen naar de dertiende plek op de wereldranglijst, Halep blijft de lijst aanvoeren.

Bij de prijsuitreiking vocht Bertens tegen de tranen: "Ik kan de woorden niet vinden voor zo’n gelukkig moment. Het was een geweldig toernooi. Ik wil Raemon Sluiter bedanken. Niet alleen deze week, maar in de laatste drie jaar ben je een geweldige steun voor mij."

Kiki Bertens wint! (PRO SHOTS/Action Images)
Kiki Bertens wint! (PRO SHOTS/Action Images)

Opgepakt tienermeisje krijgt mogelijk make-uplijn door mooi 'mug shot'

De 19-jarige Marshala Perkins uit het Amerikaanse Dallas werd in februari opgepakt: ze was op weg naar een feestje, maar werd gesnapt met wat wiet in haar bezit. Bij het inboeken voor de cel werd uiteraard een mug shot gemaakt, waarna ze de volgende dag weer naar huis mocht. 

Daar leek het aanvankelijk bij te blijven, tot een Twitteraccount met 'aantrekkelijke gearresteerde dames' haar mug shot oppikte en online zette. Er werd flink op gereageerd en het werd stevig gedeeld, waarbij een van de tweets bijna driehonderdduizend 'likes' kreeg.

Dat zorgde voor behoorlijk wat positieve aandacht, zo heeft Perkins nu laten weten: "Iemand heeft contact met me opgenomen over het starten van mijn eigen make-uplijn...het is echt heel apart", aldus de tiener, die een loopbaan als visagiste als een van haar dromen heeft.

"Dit hele gedoe neemt nu zo'n positieve wending, dus ik ga die kans met beide handen aangrijpen en dan zie ik wel wat het uiteindelijk gaat worden."

World Tour Finals gewonnen door Noorse en Braziliaanse beachduo's

In het Duitse Hamburg is dit weekeinde de World Tour in het beachvolleybal afgesloten met de World Tour Finals. Dat leverde bij de mannen een Noorse eindzege op, terwijl het bij de vrouwen naar Brazilië ging.

De Noren Anders Mol en Christian Sørum zijn de afgelopen tijd in bizarre vorm en de jonge Scandinaviërs sloten het seizoen dan ook op de enige gepaste wijze af: de Polen Michal Bryl en Grzegorz Fijalek werden met 21-19, 21-17 aan de kant geschoven.

Nog maar iets meer dan een maand geleden wonnen Mol en Sørum als eerste Noren in twintig jaar een toernooi op de World Tour en sindsdien zijn ze schier onklopbaar. Ze wonnen achtereenvolgens de major van Gstaad, het EK, de major van Wenen en nu de World Tour Finals.

In hun afgelopen vier toernooien hebben de Noren ruim een kwart miljoen dollar gewonnen, waarmee ze het record van de Amerikanen Karch Kiraly/Kent Steffes uit 1993/94 hebben verbroken, en ze wonnen nu al 24 van hun laatste 25 wedstrijden.

Bij de vrouwen was het Braziliaanse duo Agatha/Duda de sterkste. Barbora Hermannova en Marketa Slukova uit Tsjechië waren niet opgewassen tegen de sterke Braziliaanse speelsters, die met 21-15, 21-19 zegevierden.

Horrorcrash IndyCar-coureur Wickens

De veertiende race van het IndyCar-seizoen is zondag opgeschrikt door een hevige crash. Al na een ronde of twee ging het op de Pocono Raceway helemaal fout voor Robert Wickens, die in aanraking kwam met Ryan Hunter-Reay.

De race op de Tricky Triangle was al vertraagd begonnen doordat Graham Rahal en Spencer Pigor voor de start met elkaar in aanraking kwamen, maar na de herstart sloeg het noodlot al snel toe. Wickens en Hunter-Reay reden zij aan zij en tikten elkaar aan. Hunter-Reay schoof zijwaarts, Wickens leek aanvankelijk te ontsnappen, maar vloog vervolgens de lucht in en knalde loeihard in de hekken.

Wickens auto spatte in veel stukken uit elkaar, ook de hekken werden uiteen gereten. Wat de toestand is van de Canadese rookie, de nummer zes in het kampioenschap, is nog niet bekend, maar naar verluidt is de coureur van Schmidt Peterson Motorsports per helikopter afgevoerd. De race is in elk geval met een uur uitgesteld wegens de benodigde reparaties aan het hetwerk.

Update 21.07 uur
De helikopter staat al een kwartier met draaiende motor naast het medisch centrum, wat aangeeft dat Wickens nog niet vervoerd is.

Update 21.10 uur
De helikopter is nu dan wél vertrokken, vermoedelijk met Wickens.

Update 21.25 uur
Een IndyCar-woordvoerder heeft zojuist een statement naar buiten gebracht bij het medisch centrum. Wickens is 'bij kennis en alert' en was dat ook op het moment dat hij bij het medisch centrum arriveerde. Hij is per helikopter afgevoerd voor nader onderzoek.

Brandweer duikt bril op

Nadat vader André 25 vruchteloze pogingen had gewaagd om de spiksplinternieuwe bril van zijn zoontje van de bodem van het IJ te vissen, gingen vanmiddag ook brandweerduikers het water bij filmmuseum Eye in, is te lezen op de website van AT5

Vrijdag kreeg de 3-jarige zijn bril, maar nog geen vier uur later lag het montuurtje op de bodem van het IJ. Eerst besloot vader André zelf het IJ in te duiken, maar na 25 pogingen gaf hij op en besloot een oproepje te plaatsen op Facebook. 'Ik vroeg op Amsterdam Durf Te Vragen of er nog een hobbyduiker was die toevallig gaat zwemmen.'

Dat was niet het geval, maar het nieuws ging sneller dan verwacht en André kreeg hulp uit onverwachte hoek: de brandweer. 'Het leek ons als duikteam een leuk initiatief om dat vanuit onszelf te gaan doen voor deze meneer', verklaarde een van de brandweerlieden. Met succes, want niet veel later was de bril dankzij een brandweerduiker boven water. Het ventje wilde de bril niet gelijk op, zo maakt hij duidelijk: 'Hij is een beetje nat, die wil ik niet op.'

Uitzondering
Het is overigens niet de bedoeling dat het duikteam van de brandweer opgetrommeld wordt voor andere kleine voorwerpen zoals mobieltjes en sleutels. 'We zijn er natuurlijk voor het redden van mens en dier, dat in eerste instantie. Maar wij willen zo nu en dan wel een uitzondering maken, vandaar ook dat we dit doen'


Amrabat dient transferverzoek in bij Feyenoord

Sofyan Amrabat wil deze maand nog vertrekken bij Feyenoord, zo laat trainer Giovanni van Bronckhorst zondag weten.

"Of er voor Sofyan nog een toekomst is bij Feyenoord ligt aan hemzelf en wat hij zelf wil", vertelt Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. "Wat hij wil weet ik en daarom kies ik voor andere mensen. Hij heeft aangegeven dat hij het liefst weg wil bij Feyenoord, daarom maak ik nu andere keuzes. Hierdoor houd ik geen rekening meer met hem in de plannen", laat de trainer weten.

Amrabat maakte vorig jaar zomer voor vier miljoen euro de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord. Hij kwam afgelopen seizoen tot 31 wedstrijden in de hoofdmacht van de club, waarvan veelal als wisselspeler, en kwam daarin tot twee doelpunten en twee assists.

Ook Jean-Paul Boëtius lijkt in te spelen op een vertrek uit Rotterdam-Zuid. "Jean-Paul heeft zichzelf vorige week geen dienst bewezen door van het veld te gaan. Ook al het incident in Istanbul. Bij Jean-Paul is het meer een optelsom. Niet alleen van dit seizoen, maar ook van vorig seizoen."

“Jean-Paul is aan het kijken voor een oplossing en daar moet Martin van Geel (technisch directeur, red.) ook aan werken. Dat doet hij ook. Je weet nooit hoe het verder loopt in de toekomst, maar op dit moment komt hij niet meer voor in mijn plannen."

Pijnlijke les in effectiviteit voor Manchester United

In de week waarin José Mourinho zei dat het moeilijk gaat worden om de top vier te halen, heeft zijn Manchester United met 3-2 verloren bij Brighton.

De Portugese oefenmeester zag zijn ploeg nog wel goed beginnen met schoten van Anthony Martial en Romelu Lukaku, maar kon het vroege overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Brighton Hove & Albion had minder moeite om de kansen te verzilveren en kwam in de 25e minuut via Glenn Murray op voorsprong en slechts twee minuten later kreeg doelman David De Gea een tweede tegentreffer te verwerken. Ditmaal was Shane Duffy de doelpuntenmaker, uit een assist van Anthony Knockaert, die even later zelf ook nog vergeefs op doel schoot.

Daarna ging de storm even liggen en kwam het bezoek uit Manchester terug in de wedstrijd dankzij Romelu Lukaku. De Belgische spits knikte beheerst binnen en moedigde zijn team aan om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Luke Shaw kreeg een kansje, maar moest toezien hoe Brighton op 3-1 kwam via de penaltystip. Eric Bailly trok zijn mannetje naar de grond en de scheidsrechter wees naar de stip, vanwaar Pascal Gross de 3-1 ruststand op het bord bracht.

Na de thee bracht Mourinho Rashford en Lingard binnen de lijnen, maar ook dat resulteerde niet het gewenste effect. Pogba probeerde het met een kopbal, Shaw met een afstandsschot en dat was het wel qua kansen. Brighton kreeg er in de hele wedstrijd slechts drie en die gingen allemaal raak, waardoor de miljoenenploeg van Mourinho een pijnlijke les in effectiviteit kreeg. Zelfs een late strafschop mocht niet meer baten voor Manchester United. Pogba maakte er kundig 3-2 van, maar dat is niet meer dan een pleister op de diepe wonde.

Overige uitslagen zondag
Burnley - Watford 1-3
Manchester City - Huddersfield Town 6-1

Uitslag sc Heerenveen - Vitesse

Vitesse heeft zondagmiddag in de slotfase een gelijkspel geboekt bij sc Heerenveen. Tim Matavz zorgde ervoor dat het duel geen winnaar kreeg.

In de openingsfase was het Heerenveen dat het meest probeerde aan te dringen. Toch werd Vitesse hier en daar ook gevaarlijk. Doelman Warner Hahn moest een paar keer in actie komen, onder meer bij een inzet van Roy Beerens, die tegen zijn oude club speelde. Na bijna een halfuur kwamen de Friezen op voorsprong.

Vanuit een mooie aanval wist Michel Vlap een afgemeten voorzet van Kik Pierie in het Arnhemse doel te koppen: 1-0. Kort daarna verdubbelde Nemanja Mihajlovic bijna de score, maar zijn schot met rechts was net te hoog. Vitesse drong vervolgens meer aan, al wist Heerenveen wel met een voorsprong de pauze te halen.

Na de onderbreking kwamen de gasten via Tim Matavz dichter bij de gelijkmaker. De spits schoot eerst hoog over en daarna ging een poging via Dave Bulthuis over het Friese doel. De 1-1 kon niet uitblijven, maar Hahn had een paar uitstekende reddingen in huis om dat te voorkomen. In de 81ste minuut was hij dan toch verslagen; Matavz kopte via de onderkant van de lat raak.

Heerenveen hoopte in de slotfase een penalty te krijgen bij een vermeende overtreding op Jordy Bruijn, maar scheidsrechter Siemen Mulder en de VAR besloten anders. De grootste kans was daarna nog voor Oussama Darfalou, de Algerijnse spits van Vitesse die zijn kopbal niet tussen de palen kreeg. Het bleef daardoor bij 1-1.

sc Heerenveen

1 - 1

Vitesse

 26' Vlap    81' Matavz
 
 Gele kaart: Lammers, Mihajlovic, Bulthuis, (sc Heerenveen), Linssen,v.d.Werff, (Vitesse)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 16.080
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
Woudenberg
Höegh
Bulthuis
Pierie
Kobayashi
Vlap (v.Amersfoort/80)
Kongolo
Zeneli (Rienstra/59)
Lammers
Mihajlovic (Bruijn/74)
  Eduardo
Karavajev
v.d.Werff (Thelander/67)
Clarke-Salter
Büttner
Bero (Darfalou/67)
Serero
Foor
Beerens (v.Bergen/88)
Matavz
Linssen

Van der Poel demonstreert zijn klasse in slotrit Arctic Race of Norway

Mathieu van der Poel heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Arctic Race of Norway. In de slotrit naar naar Alta was de Nederlands kampioen in een sprint bergop duidelijk te sterk voor de rest. Voor Van der Poel was het alweer zijn tweede overwinning van de ronde nadat hij ook de openingsrit had gewonnen.

Voor Corendon-Circus, de ploeg van Van der Poel, was het een succesvolle ronde. De Belgische ploeg die zich aan het voorbereiden op het veldritseizoen won drie van de vier etappes in de Noorse rittenkoers. Adam Toupalik was in de derde etappe succesvol voor de ploeg, terwijl Van der Poel in die etappe in tweede over de finish kwam.

De eindzege in de Noorse rittenkoers ging naar Sergei Chernetski. De 28-jarige Rus nam na de tweede etappe de leiderstrui over van Van der Poel en stond deze niet meer af. Dennis van Winden werd op de tiende plaats de beste Nederlander in het algemeen klassement.

Herlings loopt uit in WK motorcross


Jeffrey Herlings heeft de MXGP van Zwitserland gewonnen. In Frauenfeldt won de Nederlander beide races.

Zoals vaker dit seizoen was Herlings opnieuw een klasse apart. Voor de elfde keer dit seizoen won de KTM-coureur beide races en boekte zijn dertiende GP-zege van het seizoen. Zijn concurrent voor de wereldtitel Antonio Cairoli had een mindere dag. De zevenvoudig wereldkampioen werd achtste in de eerste race en zesde in de tweede.

Met nog vier GP's te gaan heeft Herlings nu 58 punten voorsprong op Cairoli. Volgend weekend staat de MXGP van Bulgarije op het programma.

Lombok wéér getroffen door zware aardbeving

Het Indonesische eiland Lombok is wederom getroffen door een zware aardbeving. De meest recente zware beving sloeg zondag kort voor vijf uur 's middags Nederlandse tijd toe met een kracht van 6,9 tot 7,2 op de Schaal van Richter.

Eind juli werd Lombok voor het eerst getroffen door een zware aardbeving, op 5 augustus was het opnieuw raak. Meer dan zeshonderd naschokken volgden, maar vanaf 6 augustus kwamen die niet meer boven 5,0 op de Schaal van Richter uit - op één van 5,9 op 9 augustus na.

Zondagochtend was het echter weer raak met een beving met een kracht van 6,3, waar er later op de dag dus nog één overheen kwam. Om 17.16 uur en 17.29 uur (NL tijd) werd het eiland overigens wéér getroffen door twee forse naschokken met een kracht van 5,8 en 5,5.

Bij de aardbevingen zijn inmiddels al bijna vijfhonderd mensen om het leven gekomen.

Politie Rotterdam onderzoekt schietpartij

De politie in Rotterdam is massaal uitgerukt naar het Schiebroeksepark na een melding dat er een schietpartij zou zijn. Behalve de eenheden op de grond, vliegt ook de politiehelikopter over het gebied. 

De politie twijfelt of er wel echt een schietpartij heeft plaatsgevonden zo meldt het AD. Een woordvoerder van de politie verklaart: "We hebben geen aanwijzingen dat er ook echt geschoten is" Er zijn geen hulzen gevonden, geen gewonden en ook geen daders of wapens. 

Volgens een omwonende is er wel degelijk geschoten: "Ik was aan het hardlopen en rende net het park uit toen ik een schot hoorde. Je weet echt gelijk dat het om een schot gaat als je zoiets hoort. Na twintig seconden hoorde ik er nog een. (...) Toen ik in het park was, had ik twee mannen op een bankje zien zitten, maar die waren verdwenen. Verder zag ik niks dus ik ben gelijk weer weggerend."

Volgens de politie is er mogelijk in de lucht geschoten. 

Uitslag FC Emmen - AZ

AZ heeft zondagmiddag ook z'n tweede competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. De Alkmaarders maakten tegen FC Emmen vlak voor rust het verschil.

AZ was vorige week met een 5-0 zege op NAC Breda aan het seizoen begonnen, terwijl Emmen verraste met een 1-2 overwinning bij ADO Den Haag. Ook in de eerste thuiswedstrijd ooit in de Eredivisie ging Emmen goed van start. Wouter Marinus kreeg een goede kans om de score te openen, maar doelman Marco Bizot voorkwam dat.

Na een kwartier spelen scoorde Myron Boadu namens AZ, op aangeven van Mats Seuntjens. Emmen liet zich echter niet uit het veld slaan en meteen na de openingstreffer stond het al 1-1 via Nick Bakker. De verdediger wist van dichtbij te scoren uit een hoekschop van Keziah Veendorp.

In de fase die volgde zorgde AZ voor dreiging, al moest Bizot ook een paar keer optreden bij pogingen van Anco Jansen en Caner Cavlan. Toch namen de bezoekers opnieuw de leiding. Thomas Ouwejan schoot de bal met links prachtig van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek en twee minuten voor de pauze tekende Oussama Idrissi zelfs voor de 1-3 ruststand.

Op zoek naar de aansluitingstreffer lag Bizot ook na rust in de weg, dit keer bij pogingen van Bijl en Jansen. Toen AZ na 71 minuten de genadeklap uitdeelde, was het verzet van Emmen gebroken. Uit een pass van Boadu maakte Idrissi zijn tweede doelpunt van de middag: 1-4. AZ is daardoor nu koploper in de Eredivisie met zes punten en doelsaldo 9-1.

FC Emmen

1 - 4

AZ

 17' Bakker    15' Boadu
 37' Ouwejan
 43' Idrissi
 71' Idrissi
 
 Gele kaart: , Idrissi, (AZ)
 
Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 8.085
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Scherpen
Klok
Veendorp
Bakker
Cavlan
Bijl
Ben Moussa (Chacon/ 70)
A.Jansen (Peters/77)
Marinus (Arias/69)
Slagveer
Pedersen
  Bizot
Svensson
Hatzidiakos
Vlaar
Ouwejan
Midtsjö (A.Gudmundsson/65)
Til
Koopmeiners
Seuntjens
Boadu (Rotariu/ 77)
Idrissi (Johnsen/72)

Eindzege voor Mohoric in BinckBank Tour, slotrit voor Matthews

Matej Mohoric heeft de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Sloveens kampioen van Bahrain Merida wist elke aanval af te slaan en hield voldoende over voor de eindzege in de BinckBank Tour. Michael Matthews wist de slotrit te winnen en eindige op de tweede plaats in het eindklassement.

De slotrit was uitermate spannend door de vele aanvallen op de positie van Matej Mohoric. De Sloveen moest op de beklimmingen van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg steeds een gaatje laten, maar kwam steeds sterk terug.

Op twintig kilometer van de streep reed Oliver Naesen op de Bosberg weg uit het peloton op twintig kilometer van de streep en hield lang stand, maar met nog vijf kilometer te rijden werd hij bijgehaald door de voorwacht van het peloton.

Michael Matthews was op de Vesten van Geraardsbergen duidelijk in de sprint de besten voor Greg van Avermaet en Zdeněk Štybar. Mohoric begon de laatste kilometer aan kop van het peloton, maar in de laatste 500 meter viel hij stil en kwam op veertien seconden binnen van Matthews, maar dat was nog wel voldoende voor de eindwinst in de BinckBank Tour. Hij hield vijf seconden over op de Australiër in het algemeen klassement.

Viviani opnieuw de beste in Hamburg

Elia Viviani heeft de EuroEyes Cyclassics Hamburg op zijn naam geschreven. De Italiaans kampioen was in Hamburg duidelijk te snel voor zijn concurrenten. De Fransman Arnaud Démare werd tweede, voor de Noor Alexander Kristoff. Viviani volgt zichzelf op de erelijst in Hamburg op.

Vijf renners kozen voor de vroege aanval in de 216,4 kilometer lange wedstrijd in Duitsland: Ivan García Cortina, Alessandro de Marchi, Winner Anacona, Kamil Gradek en Evgeny Shalunov. De voorsprong liep op naar de drie minuten, maar op dertig kilometer van de streep kreeg het peloton ze weer in het zicht.

Op de eerste twee passages van de Wasenberg, de traditionele scherprechter, gebeurde er niks in het peloton. Pas bij de derde en laatste passage ontstond er een nieuwe kopgroep. Daarbij was de Nederlandse sprint Danny van Poppel aanwezig. Ook Alexander Kristoff en Sonny Colbrelli waren aanwezig in de kopgroep als snelle mannen. Het peloton had een maximale achterstand van twintig seconden op de kopgroep en door het werk van Quick-Step Floors en BORA-hansgrohe werden ze op vijf kilometer van de streep weer teruggehaald.

Het peloton kon zich opmaken voor de massasprint. BORA-hansgrohe wilde de Duitse kampioen Pascal Ackermann uitspelen, maar de Duitser kwam in de laatste kilometer ten val. In de sprint trok Groupama-FDJ voor Arnaud Démare. De Fransman leek op het juiste moment te vertrekken, maar Elia Viviani was simpelweg te snel voor Démare. Viviani won vorig jaar ook al in Hamburg.

Details van Rainbow Six Siege 'Operation Grim Sky' onthuld

Alle details van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege 'Operation Grim Sky' zijn zojuist onthuld op de Six Major Paris, Europa’s grootste Tom Clancy’s Rainbow Six Siege esports-toernooi. Operation Grim Sky is in september beschikbaar.

Operation Grim Sky introduceert de nieuwe aanvaller Maverick en verdediger Clash, samen met de compleet herontworpen map Hereford Base. Deze map wordt de eerste volledige map rework van Rainbow Six Siege. Year 3 Season 3 voegt daarnaast een aantal game-changing elementen toe, waaronder een nieuwe hard-breaching methode, een eerste verdediger uitgerust met een schild, aanpassingen aan verkeerde uitlijning van de wapenvizieren en aanpassingen aan Operator Idle Pick. 

Het teamlid Clash is opmerkelijk vanwege haar Crowd Control Electro (CCE) Shield, dat tasers gebruikt om nabije vijanden te vertragen en te verwonden, pushes te ontmoedigen en terugtrekken aan te moedigen. Maverick snijdt met zijn Suri Torch-gadget, een krachtige snijbrander, door oppervlakken heen op een bijna onhoorbaar niveau, wat tevens werkt op versterkte muren.

De testserver voor Operation Grim Sky gaat op 20 augustus live op pc. De testserver geeft spelers de mogelijkheid om de aankomende gameplayvernieuwingen alvast te testen. Spelers worden vervolgens uitgenodigd om de problemen die ze ondervinden op het R6 Fix-platform in te dienen, zodat deze opgelost kunnen worden voor de volledige release van Operation Grim Sky in september.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Je kunt in ons toernooiverslag over onze afslachting in deze uitbreiding lezen.

Uitslag Feyenoord - Excelsior

Feyenoord heeft zondagmiddag de Rotterdamse derby tegen Excelsior in winst omgezet. In De Kuip was de ploeg met 3-0 te sterk.

Na een afwachtend begin was het Excelsior dat na zeven minuten de eerste grote kans kreeg in De Kuip. Ali Messaoud kon vrij inschieten, maar met buitenkant voet schoot de middenvelder de bal recht op Justin Bijlow af.

Tien minuten later wist ook Feyenoord voor het eerst gevaarlijk worden, waar een schot van Sam Larsson werd geblokt. Het was Robin van Persie die in de eerste helft uiteindelijk voor het verschil zorgde. De spits kreeg de bal na een steekpass van Larsson en hij schoot beheerst binnen: 1-0. Larsson kreeg na een half uur de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar wachtte te lang met zijn schot waardoor de kans voorbij was.

Tien minuten na rust kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid op de 2-0. Een kopbal van Jan-Arie van der Heijden ging echter naast. Ook Bart Nieuwkoop kreeg een kopkans, maar uit een hoekschop verdween de bal over het doel van Sonny Stevens. Na zeventig minuten mocht Yassin Ayoub zijn opwachting maken bij Feyenoord, die Jordy Clasie verving en daarmee zijn officiële debuut maakte.

De middenvelder stond in de 77ste minuut aan de basis van de tweede treffer van de thuisploeg. Hij bediende Jeremiah St. Juste in het strafschopgebied en de verdediger schoot uit de draai raak: 2-0. Drie minuten later verzuimde Van Persie het om de 3-0 te maken. De spits kreeg de bal op een presenteerblaadje van Steven Berghuis, maar trof de lat.

Denis Mahmudov bracht acht minuten voor tijd de spanning nog bijna terug in de wedstrijd, maar de aanvaller trof de paal. In de 89ste minuut viel de definitieve beslissing. Van Persie legde de bal terug op Van der Heijden en de centrale verdediger scoorde met een hakbal en bepaalde de eindstand op 3-0.

Feyenoord

3 - 0

Excelsior

 17' v.Persie
 77' St.Juste
 89' v.d.Heijden
   
 
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Bijlow
Nieuwkoop (St.Juste/ 65)
v.Beek
v.d.Heijden
Malacia
Clasie (Ayoub/70)
Toornstra
Vilhena
Berghuis
v.Persie
Larsson (El Hankouri/59)
  Stevens
Fortes
Mattheij
Matthys
Burnet
Koolwijk
Messaoud
Schouten
Anderson (Fermina/86)
Ómarsson (Caenepeel/76)
Hadouir (Mahmudov/27)

iPad ontploft; Apple Store ontruimd

De Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam  is ontruimd geweest nadat een iPad daar ontplofte, Zo schrijft AT5 op haar website. 

'Waarschijnlijk is er sprake van een lekkende accupack', zegt een woordvoerder van de brandweer. Medewerkers hebben de iPad meteen in een bak met zand gelegd. Maar dat bleek niet voldoende.

Al snel werd duidelijk dat drie mensen last hadden van hun luchtwegen. Mogelijk door een damp of een irriterend stofje uit de iPad, aldus de brandweer.

De winkel werd ontruimd. De drie mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De brandweer heeft de Apple Store gelucht.

Vos wint met overmacht Ladies Tour of Norway na drie ritzege op rij

Marianne Vos heeft de Ladies Tour of Norway gedomineerd. De Nederlandse won al de eerste en tweede rit in Noorwegen en won zondag ook nog eens de slotrit. Ze was in de eindsprint te snel voor Coryn Rivera en Emilia Fahlin. Door haar derde ritzege op rij wint ze ook het eindklassement.

In de 127,7 kilometer lange slotrit van Fredrikstad naar Sarpsborg ontstond er al snel een kopgroep van zeven rensters. Ze pakte meer dan drie minuten op het peloton, maar op ruim vijftig kilometer van de streep was het avontuur alweer voorbij voor de zeven rensters.

Daarna bleef lang alles samen. Op het lokale circuit rond Halden brak het peloton in meerdere stukken. Uiteindelijk bestond de voorste groep uit 38 rensters, die voor de dagzege gingen strijden. In de sprint die volgde was Vos duidelijk te sterk voor de concurrentie en pakte zo haar derde ritzege in evenveel etappes.

Vorig jaar was Vos ook al de beste in de Ladies Tour of Norway, die meetelt voor de Women's World Tour. 

NFL: Raiders verliezen bij terugkeer naar oude thuis

De american footballers van de Oakland Raiders zijn voor het eerst sinds 1994 weer even teruggekeerd naar het Los Angeles Memorial Coliseum, waar ze van 1982 tot en met 1994 speelden. Voor die tijd speelden de Raiders in Oakland, waar ze tegenwoordig ook alweer vele jaren spelen.

De Los Angeles Rams spelen tegenwoordig in het Coliseum, nadat ze na 2015 verhuisden vanuit St Louis. In de tweede week van de voorbereidingswedstrijden in de NFL waren de Rams te goed voor de Raiders. 

Kicker Greg Zuerlein trapte de nodige punten voor de thuisploeg tussen de palen, waarna twee touchdowns van de Raiders in de tweede helft niet voldoende waren. De Rams wonnen het duel voor bijna zeventigduizend toeschouwers zo met 19-15.

Uitslagen NFL oefenwedstrijden week 2
Atlanta Falcons - Kansas City Chiefs 14-28
Detroit Lions - New York Giants 17-30
Carolina Panthers - Miami Dolphins 27-20
Cleveland Browns - Buffalo Bills 17-19
New Orleans Saints - Arizona Cardinals 15-20
Minnesota Vikings - Jacksonville Jaguars 10-14
Los Angeles Rams - Oakland Raiders 19-15
Dallas Cowboys - Cincinnati Bengals 13-21
Houston Texans - San Francisco 49ers 16-13
Tennessee Titans - Tampa Bay Buccaneers 14-30
Denver Broncos - Chicago Bears 23-24
Los Angeles Chargers - Seattle Seahawks 24-14

Denver Broncos - Chicago Bears (Bron: YouTube)

3-jarig meisje verdronken in Wassenaar

Zondagmiddag is een 3-jarig meisje verdronken in Wassenaar. Rond 12:40 uur kregen de hulpdiensten de melding dat er in een vakantiepark in Wassenaar al enige tijd een meisje werd vermist. De hulpdiensten startten direct met een uitgebreide zoektocht waarbij er meerdere duikteams van de brandweer werden ingezet.

Na enige tijd werd het 3- jarige meisje in een sloot aangetroffen. Ondanks de levensreddende handelingen overleed het meisje ter plaatse. De politie onderzoekt de exacte toedracht. Omstanders wordt slachtofferhulp aangeboden.

MLB: Gregorius slaat Yankees op weg naar winst

De 77e zege van het MLB-seizoen is een feit voor de honkballers van de New York Yankees. De ploeg won zaterdagavond in het eigen Yankee Stadium in The Bronx van de Toronto Blue Jays.

In de eerste inning werden de Yankees gelijk op weg geslagen door Didi Gregorius. De Nederlands international sloeg een homerun en mepte ook Brett Gardner over de thuisplaat, waardoor de eerste twee runs een feit waren. 

Uiteindelijk liepen de Yankees in de eerste vijf innings uit naar een 8-0 voorsprong. De Blue Jays kwamen met een sterke zesde inning nog wel terug tot 8-5, maar de Yankees gaven nog eens gas en wonnen met 11-6.

Uitslagen MLB zaterdag
New York Yankees - Toronto Blue Jays 11-6
Cleveland Indians - Baltimore Orioles 2-4
Oakland Athletics - Houston Astros 7-1
Philadelphia Phillies - New York Mets 1-3
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs 3-1
Washington Nationals - Miami Marlins 5-7
Atlanta Braves - Colorado Rockies 3-5
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 5-2
Chicago White Sox - Kansas City Royals 1-3
Cincinnati Reds - San Francisco Giants 7-1
Minnesota Twins - Detroit Tigers 5-7
St.Louis Cardinals - Milwaukee Brewers 7-2
Texas Rangers - Los Angeles Angels 7-11
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 7-6
Seattle Mariners - Los Angeles Dodgers 5-4

Yankees - Blue Jays (Bron: YouTube)

Uitslag FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht heeft de eerste zege van het seizoen in de Eredivisie geboekt. Op eigen veld waren de Utrechters te sterk voor PEC Zwolle.

Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd van het seizoen afgelopen weekend verloren. FC Utrecht was met 4-0 onderuit gegaan bij PSV, waar PEC Zwolle op eigen veld verloor van sc Heerenveen. De thuisploeg nam in Stadion Galgenwaard zondagmiddag het initiatief en meldde zich enkele malen voor het vijandelijke doel, maar wist niet tot serieuze kansen komen. Namens PEC lostte Gustavo Hamer een gevaarlijk schot van afstand.

Halverwege de eerste helft dat FC Utrecht op voorsprong te komen, maar de treffer van Sander van de Streek werd na overleg met de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Na 26 minuten viel alsnog de 1-0. Na een mooie aanval was Joris van Overeen het eindstadion en de middenvelder kon afronden.

Op slag van rust viel ook nog de 2-0. Sean Klaiber kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld door Simon Gustafson en bleef vervolgens rustig in de afronding. Direct na rust kreeg de thuisploeg een mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar invaller Sepp van den Berg voorkwam een treffer van Gyrano Kerk.

In de 68ste minuut kwam Utrecht met een man minder te staan vanwege een rode kaart voor Van Overeen. De middenvelder ging hard in op de enkel van Clint Leemans, waarna scheidsrechter Martin van den Kerkhof hem in eerste instantie een gele kaart gaf. Na het raadplagen van de VAR werd dit echter een rode kaart.

Ondanks een man meer slaagde PEC er niet in om tot een serieuze kans te komen. Debutant onder de lat bij FC Utrecht Maarten Paes moet redding brengen op een hard schot van Van den Berg en daarmee bleef het bij 2-0.

FC Utrecht

2 - 0

PEC Zwolle

 26' v.Overeem
 44' Klaiber
   
 
 Gele kaart: Emanuelson, Klaiber, (FC Utrecht), Hamer, (PEC Zwolle)
 Rode kaart: v.Overeem (68) (FC Utrecht),
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 18.036
Arbiter: v.d.Kerkhof
 
Opstelling:   Opstelling:
Paes
Klaiber (v.d.Maarel/ 90 2)
Bergström
Janssen
Guwara
v.Overeem
Emanuelson
Gustafson (Letschert/71)
Gavory
v.d.Streek
Kerk (Dessers/84)
  Boer
Ehizibue
Lachman
Marcellis (v.d.Berg/46)
v.Polen
Leemans
Hamer
Flemming (Genreau/61)
Namli (Elbers/81)
v.Duinen
v.Crooy

Hazard: "Ik zal dit jaar niet meer vertrekken"

Eden Hazard gaat deze maand niet meer vertrekken bij Chelsea. De Belg wordt al lange tijd in verband gebracht met Real Madrid.

De Belgische vleugelaanvaller zei na het WK dat het 'misschien tijd is om een iets anders te ontdekken'. Hazard kan nu een nieuw contract tekenen op Stamford Brigde, maar Goal begrijpt dat hij in dit stadium terughoudend is om zijn handtekening onder de verbintenis te zetten.

"Je weet wat ik na het WK heb gezegd. Ik ben gelukkig hier, daar wil ik nu niet meer over praten", vertelt Hazard, na afloop van de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Arsenal, in gesprek met RMC Sport. "Er is veel gezegd, veel onzin. Op dit moment ben ik gelukkig. Ik sta nog twee jaar onder contract en we zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik zal dit jaar niet meer vertrekken."

"De transfermarkt in Engeland is al gesloten. We kunnen verkopen, maar we kunnen geen spelers meer aantrekken. Het zou een beetje vreemd zijn als Chelsea me zou laten gaan en geen vervanger zou kunnen halen. We konden (tegen Arsenal) zien dat de fans van me houden. Ik voel me hier goed. We zullen zien wat er in een jaar of twee gebeurt."

Mourinho: "Het zal moeilijk zijn om in de top vier te eindigen"

José Mourinho stelt dat het dit seizoen erg moeilijk voor Manchester United zal zijn om in de top vier van de Premier League te eindigen.

The Red Devils eindigden afgelopen seizoen als tweede in de Premier League, met een achterstand van negentien punten. De ploeg werd in 2013 voor het laatst landskampioen.

In gesprek met Sky Sports wordt Mourinho gevraagd naar het vooruitzicht om als eerste te eindigen: "We gaan het proberen, maar het is een heel moeilijke klus voor ons, want de tweede plaats was erg moeilijk en dit seizoen zal het voor iedereen erg moeilijk zijn in de top vier te eindigen."

"Liverpool probeert de titel te winnen met hun geweldige investering. Chelsea heeft een fantastische ploeg, Manchester City heeft ook een fantastische ploeg. Tottenham Hotspur heeft een ongelooflijke investering gedaan door hun spelers te behouden, dat is de beste investering die je kunt doen."

"Ze zouden tweehonderd miljoen pond kunnen uitgeven, maar als ze Harry Kane of Christian Eriksen verliezen. De grootste investering was om al hun beste spelers te behouden. Arsenal zal beter zijn. Ik denk dat het een heel moeilijk seizoen wordt."

Manchester United opende afgelopen weekend het seizoen met een 2-1 thuiszege op Leicester city, waarin Paul Pogba en Luke Shaw trefzeker was. Zondagmiddag gaat de ploeg op bezoek bij Brighton & Hove Albion.

Verplicht anti-Trumples op universiteit VS

Een lerares Engels van de Universiteit van Colorado heeft het haar studenten verplicht om anti-Trumpboeken voor het vak 'Retoriek' te moeten lezen. In de boeken worden Trump-aanhangers neergezet als anti-immigrant, anti-moslim en anti-LGHBTHDENKTYUJUKFMNBDWSCNNGOS>±.

Alhoewel professor Katherine Mack haar leerlingen adviseert om niet neerbuigend te doen over Trumpsupporters, worden deze in de verplichte lesstof beschreven als 'dominant' en 'haatdragend'. Mack vindt dat studenten die zich gekwetst voelen zich juist moeten uitspreken tegen degene die hen kwetst.

Eén van de boeken stelt dat het 'Trump-effect' direct moet worden tegengesproken, omdat studenten anders xenofobisch kunnen worden, overschreeuwend worden, verdeeldheid zullen gaan bevorderen, angst bij anderen gaan uitbuiten en succes ten koste van alles willen bereiken.

De auteur, Bruce McComiskey, stelt dat Trump een 'eersteklas acteur is in een post-waarheidswereld vol met zelfgemaakte geloofwaardigheden'.

Een ander verplicht boek, van auteur Brooke Gladstone, beschrijft Trump als iemand die 'melodrama, kletskoek en bitterheid' met zich meebrengt.

Professor Mack wilde niet reageren op de opvallende keuze voor het curriculum.

Pamela Anderson (51) wil zich opnieuw voortplanten

De voormalige Baywatch heeft  het in haar hoofd gehaald om zich op 51-jarige leeftijd nog een keer te willen voortplanten. Dat zou via IVF moeten gebeuren. Anderson, die sinds een tijd in Frankrijk woont om dichter bij haar nieuwe partner te wonen, lijkt vastbesloten. 

Een hechte vriend van het stel verklaart: "Ze heeft haar eitjes jaren geleden laten invriezen en ze is vastbesloten om een baby te krijgen met Adil, ondanks dat ze weet dat het proces loodzwaar kan zijn op haar leeftijd en dat er geen garantie op succes is".

Anderson ontmoette de 32-jarige voetballer Adil Rami vorig jaar in mei bij een F1-race. Ze zijn nu een klein jaar samen. Volgens de Daily Star is Pamala geïnspireerd door Janet Jackson en Brigitte Nielsen, die beiden na hun vijftigste verjaardag bevielen van een kind. 

Man en vrouw gewond door aanval met bijl

Een 43-jarige man van Turkse komaf heeft afgelopen vrijdag bij een Kaufland-supermarkt in het Duitse Kerpen (bij Keulen) zijn ex-vriendin en haar nieuwe partner verwond met een vleesbijl. Volgens de politie zijn de 47-jarige Thaise vrouw en haar 44-jarige partner hierbij zwaargewond geraakt. Ze zijn met een helicopter naar een ziekenhuis gebracht. In de omgeving is een kruispunt afgezet zodat de helicopter kon landen.

De aanvaller raakte lichtgewond toen hij door een passant met een winkelwagen geramd werd. De verdachte werd daarna in de buurt van het voorval aangehouden door de politie. De man wordt aangeklaagd voor een poging tot doodslag

Politie rijdt dronken Dave Roelvink klem

Dave Roelvink is zaterdagavond door de politie klemgereden in Amsterdam. Hij zit nog steeds vast en ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Dat meldt AT5 op haar website. De politie wil alleen kwijt dat het gaat om een 24-jarige man uit Landsmeer. Verschillende bronnen bevestigen aan AT5 dat het om Dave Roelvink gaat.

Een motoragent zag gisteravond een Mercedes op de A10 rijden, de bestuurder vertoonde zeer gevaarlijk rijgedrag. Zo werd er gebumperkleefd, gaf hij lichtsignalen en reed hij veel te hard. Volgens de politie stopte de wagen even later op de vluchtstrook van de ring, stapte de bestuurder uit en schreeuwde iets naar de agent. Daarna stapte hij snel weer in en ging hij er vandoor.

De motoragent besloot op dat moment om hulp in te roepen. Na een achtervolging werd de Mercedes op het Surinameplein klemgereden door meerdere politiewagens. In een video is te zien hoe Roelvink door agenten tegen de grond gewerkt wordt. 'Ik heb het je net uitgelegd', roept hij tegen een van de agenten.

Rijbewijs ingevorderd
Bij een alcoholcontrole werd geconstateerd dat Roelvink te veel gedronken had: 2,5 keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is daarom direct ingevorderd. De politie laat weten dat de bestuurder nog steeds vastzit.

Roelvink zou afgelopen nacht een dj-optreden geven in een club in Apeldoorn. Maar de organisator van het feest Welcome to the City vertelt aan AT5 dat Roelvink niet is komen opdagen. 'Zijn management appte mij een halfuur van te voren dat hij niet zou komen, omdat hij een auto-ongeluk gehad had in Amsterdam.'

'Binnen tien minuten de zaal leeg'
De organisator moest vervolgens zijn publiek teleurstellen. 'Binnen tien minuten was de hele zaal leeg, Dave was mijn hoofdact van de avond. Iedereen stond op hem te wachten'. Hij zegt een flinke schadepost te hebben door de actie van Roelvink.

In een story op Instagram gaf Roelvink zelf aan autopech te hebben en daarom niet te kunnen optreden. Die story is inmiddels verwijderd.

Het boekingsbureau van de artiest wil niet op de arrestatie van Roelvink in gaan. Zij houden het bij het verhaal dat hij autopech had.

Agenten bekogeld met stenen, bierflessen en eieren

Een feestje in de wijk Rode Dorp in Deventer is afgelopen nacht zeer grimmig geëindigd. Agenten die op een melding van een vechtpartij afkwamen, werden bekogeld, bespuugd en uitgescholden. Hiervoor werden twee mannen aangehouden, een derde verdachte wordt nog gezocht.

Al eerder was het onrustig in de wijk: bij een opstootje aan de Enkdwarsstraat werd een 38-jarige man uit Zwolle aangehouden omdat hij herhaaldelijk de confrontatie opzocht met buurtbewoners.

Vlak na die aanhouding kregen agenten een nieuwe melding van een grote vechtpartij aan de Tabakstraat waarbij ook stokken en stenen zouden worden gebruikt. Meerdere agenten gingen naar de melding toe en werden bij aankomst met bierflessen, stenen en eieren bekogeld.

Om de rust op straat terug te laten keren, werd iedereen in zijn of haar woning gestuurd. Hoewel de meeste mensen hieraan gehoor gaven, weigerden twee mannen uit Deventer (50) en Zwolle (42) mee te werken en scholden de agenten uit. Zij werden aangehouden. Een andere man spuugde agenten in het gezicht en ging er daarna vandoor. Hij is nog niet aangehouden, maar zijn gegevens zijn bij de politie bekend.

'Trump gijzelt Melania op straffe van deportatie'

Omarosa Manigault-Newman doet in haar nieuwste boek 'Unhinged' een opzienbarende bewering: ze stelt dat Donald Trump zijn vrouw Melania zou kunnen deporteren als die het lef heeft om te willen scheiden terwijl hij het presidentsambt bekleedt. Volgens de schrijfster wacht een 'gegijzelde' Melania dan ook tot Trump president-af is. Saillant detail: Omarosa werd in december ontslagen uit het Witte Huis vanwege 'integriteitsschendingen'. 

Volgens Omarosa heeft Trump een rol gespeeld bij de immigratie van de Sloveense Melania, ook al wordt er gezegd dat de twee elkaar pas twee jaar later leerden kennen in Manhattan, waar Melania als model werkzaam was. In de afgelopen maanden heeft Trump stappen ondernomen om het staatsburgerschap af te nemen van personen die hebben gelogen of anderszins vals gespeeld hebben in het naturalisatieproces.

Omarosa denkt zeker te weten dat Trump daar persoonlijke bedoelingen mee heeft gehad. Het zou er voor zorgen dat hij zijn vrouw het staatsburgerschap kan ontnemen en laten deporteren als ze van hem zou scheiden tijdens zijn presidentschap. Ze voegt er aan toe dat Melania volgens haar de tijd aftelt tot ze veilig van Trump kan scheiden. 

Stephanie Grisham, de communicatiedirecteur van de first lady, weerlegde de beweringen van Manigault-Newman in een verklaring: “Mevrouw Trump heeft zelden of nooit contact gehad met Omarosa. Het is teleurstellend dat ze zo uithaalt en wraakzuchtig is, zeker na alle kansen die de president haar heeft geboden.”

Het Witte Huis doet het boek van Omarosa, dat 14 augustus verscheen, af als leugenachtig en zegt dat het vol staat met valse beschuldigingen.

NASCAR-coureur Kurt Busch wint in 'Last Great Colosseum', heroïsche comeback broer Kyle

NASCAR-coureur Kurt Busch heeft na 58 races eindelijk weer gewonnen in de Cup Series. Sinds zijn zege in de Daytona 500 van vorig jaar won de #41 niet meer, maar op de Bristol Motor Speedway was het dan eindelijk raak: de man uit Las Vegas won in The Last Great Colosseum, het piepkleine baantje in het fenomenaal mooie stadion in Bristol, Tennessee.

Al na amper twee ronden ging het fout: Kyle Busch schoof dwars en veroorzaakte een kettingreactie, met onder meer schade voor Denny Hamlin, Martin Truex, Bubba Wallace, broer Kurt Busch en vooral ook zichzelf, plus een paar mindere goden. Op een incident met Paul Menard na - hij ramde de muur en reed zijn rechtervoorwiel aan gort - bleef stage één verder redelijk rustig, hoewel koplopers Ryan Blaney, Clint Bowyer en Kevin Harvick in de slotfase wel druk in de weer waren om achterblijvers in te halen. Blaney won de stage, 0,003 seconden voor Harvick, gevolgd door Bowyer, Chase Elliott en Aric Almirola.

De tweede stage was niet heel spectaculair, maar wel spannend. Elliott leek het te pakken, tot Joey Logano in de laatste meters buitenom langszij kwam. Kyle Busch kreeg de aandacht ook weer op zich gericht: na een stevig duel pakte hij de positie als best geklasseerde coureur die op een ronde stond, waardoor hij bij de caution aan het einde van stage twee in de ronde van de leiders terechtkwam als lucky dog.

Al in de tweede ronde ging het fout voor onder meer Kyle Busch, wat zijn geweldige comeback inluidde (Bron: YouTube)

Tweede helft
Bij de herstart na stage twee begonnen Logano en Almirola vooraan, hoewel Almirola gelijk wat plekken inleverde. Een probleem met Reed Sorensen gooide er met een kleine 150 ronden te gaan een nieuwe caution in, maar veel problemen leverde het niet op. Bowyer nam ondertussen de leiding, voor Logano en Truex.

Met honderd ronden - één vijfde van de race - te rijden zat het uitermate dicht bij elkaar. Truex opende de aanval op Bowyer's leiding, Elliott en Logano volgden op de achterbumper en de gebroeders Kurt en Kyle Busch - jawel, Kyle met z'n kapotte auto - lagen op de vijfde en zesde plek. Logano zakte er tussenuit, Kyle passeerde zijn broer en lag zo al op plek vier, nadat hij eerder nog bijna drie ronden achterstand had en achteraan reed.

Opmars Kyle Busch
Busch zette zijn ongekende opmars voort en verschalkte Elliott met speels gemak, waardoor hij plek drie in handen had. Hij opende al in no-time de aanval op Truex en daar ging het fout - voor Truex dan. Busch tikte de Toyota Camry van de regerend kampioen aan, die stevig de muur in spinde en vervolgens nog een harde tik kreeg van de onfortuinlijke achterblijver JJ Yeley.

Na een onderbreking om de boel op te ruimen, en natuurlijk een serie pitstops, ging het veld weer onderweg met 55 ronden te gaan en Bowyer op kop, voor Kurt Busch, Erik Jones, Austin Dillon en Jimmy Johnson, terwijl Kyle Busch wat afgezakt was naar plek twaalf. Brad Keselowski raakte met dik 25 ronden te gaan in de problemen en dus kregen we een volgende caution.

Een race vol ups en downs voor Kyle Busch (Bron: YouTube)

Kurt Busch en Bowyer hadden de leiding bij de herstart, daarachter werd uitermate hard gevochten door onder mer Kyle Busch. Hij leek zich door een groep achterblijvers naar plek vier te worstelen, maar daar eindigde het: Busch liep een lekke linkerachterband op, verloor snelheid en spinde de muur in, waarmee de heroïsche comeback definitief voorbij was, hoewel zelfs voor de impopulaire Busch een staande ovatie van het publiek wachtte.

Met dertien ronden te gaan werd de boel weer op gang gevlagd, met wederom Bowyer en Kurt Busch voorop. Bowyer lette totaal niet op en werd gelijk gepakt door Kyle Larson en Jones. Met name Larson ging nog prima, maar Busch was inmiddels gevlogen: de veteraan reed naar zijn 30e zege, voor Larson, Elliott, Logano en Jones.

Kurt Busch had er zin in na de finish (Bron: YouTube)

Enorme zandstorm beëindigt Mars-onderzoek Opportunity

NASA geeft toe dat het robotwagentje 'Opportunity', dat in 2003 naar Mars werd geschoten om het oppervlak van de planeet te onderzoeken, waarschijnlijk verloren is gegaan in een gigantische zandstorm. 

In juni startte er een enorme zandstorm die uiteindelijk de hele rode planeet bedekte en nog steeds over de planeet rondraast. Sindsdien is het contact met Opportunity verloren gegaan en experts van het NASA Jet Propulsion Laboratory hebben weinig hoop op goed nieuws.

"Zelfs als we iets horen van Opportunity, dan is de kans groot dat het niet meer dezelfde is", aldus Andrew Good, die vertelde dat de kans groot is dat de  capaciteit van de batterij volledig verbruikt is, vanwege het gebrek aan zonlicht.

De grote hoeveelheden zand wat tijdens een storm wordt opgegooid is geen probleem voor het autootje. Tijdens vorige stormen viel het stof gewoon in de loop der tijd, tijdens het rijden, van de rover af.

Toch is Good niet volledig pessimistisch. "Het is als een patiënt die in diepe coma ligt. Het duurt lang voordat het herstel volledig is. We zullen regelmatig moeten blijven proberen om contact te krijgen en we zullen ongetwijfeld vaak geen gehoor krijgen."

In de jaren dat Opportunity actief op de rode planeet rondreed heeft het buitengewoon gepresteerd. Het vond bewijs voor water op Mars, heeft de binnenkant van twee kraters in kaart gebracht en heeft, als eerste buitenaards voertuig, zelfs een heuse marathon gereden.

Het feit dat Opportunity in 2018 nog steeds werkt kan al een wonder genoemd worden, aangezien het vierhonderd miljoen dollar kostende autootje gemaakt was om slechts 90 dagen op het Marsoppervlak rond te rijden. In die tijd heeft het een aantal tegenslagen te verwerken gekregen en het lijkt er nu op dat de huidige zandstorm de doodsteek voor het project zal zijn.

Bankrover keert na 60 jaar terug naar plaats delict

We keren terug naar het jaar 1958, toen Boyne Lester Johnston op 27-jarige leeftijd besloot om de bank in Ottawa (Canada) waar hij werkte te beroven. Hij vertrok met 260.958 Canadese dollars en was 17 dagen op de vlucht voor hij opgepakt werd en een celstraf kreeg van 4 jaar.

Zestig jaar later is er een restaurant gevestigd in het voormalig bankgebouw. Het personeel was volgens Alex McMahon, wijnregisseur bij restaurant Riviera, op de hoogte van de brutale roof en toen er een reservering binnenkwam met de tekst: “Ik breng mijn vriend terug naar de bank die hij beroofd heeft” hadden ze meteen een vermoeden om wie het ging.

Johnston en zijn vriend hebben vorige week van een maaltijd genoten met champagnecocktails. Hij vertelde McMahon dat zijn tijd in de gevangenis hem had geleerd zijn vrijheid te waarderen. Op verzoek van de heer McMahon zette Johnston zijn handtekening op de muur van de wijnkelder, op de plaats waar vroeger de lege bankkluis zat. De voormalige dief voegde zijn viercijferige gevangenenummer toe aan zijn naam.

Het restaurant is bezig om een kopie van de ‘wanted’ poster af te drukken en in te lijsten. Het is de bedoeling om deze in het restaurant op te hangen.

Zie je de Instagramfoto's niet? Check dan de Instagrampagina van het restaurant! 

16 ic-verpleegkundigen tegelijk zwanger

In het Banner Desert Medical Center, vlakbij Phoenix (Verenigde Staten) zijn 16 intensive care verpleegsters tegelijkertijd zwanger. Volgens de BBC is tien procent van alle verpleegkundigen in verwachting. 

Eén van de verpleegkundigen vertelt: "We hadden het niet door, tot we een Facebookgroep begonnen. Toen bleek met hoeveel we waren. Alsof we een pact hadden gesloten." Er zijn volgens het bestuur van het ziekenhuis voldoende werknemers om alle zwangerschapsverloven op te vangen. 

Neonazi's in Berlijn met flessen en stenen bekogeld

Bij een protestmars van neonazi's, gisteren in Berlijn, hebben tegendemonstranten met stenen en flessen gegooid. Enige honderden in het wit geklede neonazi's wilden gisteren Rudolf Hess herdenken. Hess was de plaatsvervanger van Adolf Hitler en pleegde 31 jaar geleden zelfmoord in de Spandau-gevangenis in Berlijn. Hij was tot levenslang veroordeeld in het prcoes van Neurenberg wegens zijn misdaden in de Tweede Wereldoorlog.

Duizenden tegendemonstranten probeerden de mars door de wijk Friedrichshain te blokkeren. Een aantal deed dat door op de weg te gaan zitten, maar anderen bekogelden de neonazi's met flessen en stenen. Ook brandde een auto en een vrachtwagen uit, maar het is niet bekend of dat iets met de demonstratie te maken had.

De politie zette 2300 mensen in om de beide groepen demonstranten uit elkaar te houden. Verschillende mensen zijn opgepakt en 1 politieman is gewond geraakt.

Ruim 120 zeldzame zeeschildpadden dood gevonden in Mexico

In Puerto Arista (Mexico) zijn ruim 120 dode zeeschildpadden aangetroffen. Het is nog onbekend waar de zeldzame dieren aan zijn overleden. Deskundigen denken aan verstikking, vishaken of schadelijke algen. Nader onderzoek moet uitwijzen of ze gelijk hebben. 

De dieren werden aangetroffen in een beschermd natuurgebied dat speciaal is aangelegd. De dode dieren lagen over een kuststrook van circa 30 dertig kilometer lengte. 

Reddit-user helpt bij vinden doodrijder

Een aanrijding met dodelijke afloop in de Amerikaanse staat Washinton is opgelost dankzij een oplettende Reddit-user. Agente Johnna Batista twitterde een foto van de plaats van het ongeval met daarop ook een onderdeel van de auto die betrokken was bij het ongeluk. 

De foto kwam op Reddit terecht in de groep 'WhatIsThisThing'. Gebruiker JeffsNuts, die jarenlang autoinspecteur is geweest, herkende het stuk metaal direct als onderdeel van de koplamp van een Chevrolet pick-uptruck, gebouwd in de tachtiger jaren. 

Hierna kreeg de politie een anonieme tip. Niet ver van de plaats van het ongeluk was een Chevy K-10 gezien met schade aan de koplamp. De politie arresteerde de 37-jarige eigenaar van de bewuste auto. Hij heeft inmiddels opgebiecht dat hij de vrouw inderdaad heeft aangereden. 

FOK! Wat een weer: nogal saai

Hallo!

Ja, het weer spreekt momenteel niet echt tot verbeelding. In het zuidoosten van het land scheen gisteren de zon nog volop, maar elders in den lande was het de bewolking die overheerste. Af en toe brak daar even een zonnetje door, maar het trok allemaal vrij snel weer dicht. Eigenlijk het meest saaie weer wat mij betreft. De grote hitte zijn we nu ook kwijt en die komt waarschijnlijk ook niet meer terug. Het is dus niet echt mooi, maar ook niet echt slecht. We hadden ook met regenbuien en 15 graden kunnen zitten. Nu is het voor veel mensen heel aangenaam met temperaturen die opliepen naar 20 tot 25 graden. 

Waar gebeurt er wel wat? In het zuiden en oosten van Europa. Daar zit de grote warmte nog en ontstaan er over grote gebieden soms stevige regen- en onweersbuien. Bijvoorbeeld in Italie, maar ook in Barcelona. Daar zijn grote hoeveelheden regen gevallen. 

In ons land zijn de wijzigingen de komende 24 uur erg klein. De wolkenvelden overheersen en zo her en der breekt de zon even door. Morgen maakt het zuiden opnieuw de grootste kans op wat zon. Het wordt dan tussen de 21 en 26 graden. Die 26 uiteraard alleen als de zon goed schijnt.

We zitten ook komende week in niemandsland tussen lagedruk boven Scandinavie en het welbekende Azoren-hogedrukgebied. Er zullen wat zwakke storingen passeren dus er kan zo her en der wat regen vallen, maar grote hoeveelheden zitten er absoluut niet in. Ook zal de zon regelmatig te zien zijn en met maxima van 20 tot 25 graden is het misschien wat saai, maar wel aangenaam zomerweer.

Fijn weekend!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

De Biesbosch (Foto: Iteejer)
De Biesbosch. Het ziet er allemaal wat groener uit dan een week geleden. (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Opnieuw zware beving Lombok, ook Fiji getroffen door een beving

Lombok is opnieuw getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op een diepte van tien kilometer. Even daarvoor was er ook een beving met een kracht van 5,4 op de schaal van Richter. 

Zo'n twee weken geleden kwamen er nog 460 mensen om het leven toen het Indonesische eiland werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter. Ook raakten honderdduizenden mensen hun huis kwijt. Het is nog niet bekend welke gevolgen deze nieuwe beving heeft voor het eiland. 

Fiji
Ook Fiji werd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter. Deze vond afgelopen nacht (02:20 uur Nederlandse tijd) plaats. Hoewel er sprake is van een zware aardbeving, blijft deze waarschijnlijk zonder gevolgen. Het epicentrum, dat op minder dan 70 kilometer ten oosten van het eiland Lakeba ligt,  ligt op een diepte van 560 killometer. 

Er is daarom volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS, weinig kans op doden en/of economische schade. Een tsunami is evenmin te verwachten volgens het Pacific Tsunami Warning Center. Er zijn voorlopig alleen lichte golven gezien. 

Drie miljoen liter benzine voor één euro

Als je goedkoop wil tanken, moet je in Venezuela zijn. Door de hyperinflatie in het land betaal je slechts één euro voor een slordige drie miljoen liter benzine. Dat meldt het AD. Een snelle check op wisselkoers.nl leert dat je voor 1 euro maar liefst 283.053 Bolivar ontvangt. 

Deze hyperinflatie heeft er voor gezorgd dat de regering van Nicolás Maduro besloten heeft nullen te schrappen. Zo wordt de prijs van een busritje á 40.000 bolivar genoteerd als 0,4 bolivar. Kortom, als je goedkoop wil tanken, is Venezuela the place to be. 

Drie miljoen liter benzine voor één euro
Drie miljoen liter benzine voor één euro

6000e La Liga-goal FC Barcelona gescoord door Messi

FC Barcelona heeft weer een jubileum te pakken. Thuis tegen Alavés wilde het in de eerste helft niet echt lukken, maar een half uurtje voor het einde was het dan eindelijk raak: Lionel Messi scoorde uit een vrije trap en opende de score.

Het was een ietwat historische goal, want Messi's treffer was de 6000e van FC Barcelona op het hoogste niveau in Spanje. Philippe Coutinho voegde er tien minuten voor tijd nog een goal aan toe, Messi gooide de boel op aangeven van Luis Suarez in blessuretijd definitief in het slot: 3-0.

Uitslagen La Liga zaterdag
FC Barcelona - Alaves 3-0
Celta de Vigo - Espanyol 1-1
Villarreal - Real Sociedad 1-2

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.