FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 januari 2014

Sørensen derde rijder Lotus F1-team

Marco Sørensen zal komend seizoen functioneren als derde rijder voor het Lotus Formule 1-team.
Sørensen is geen onbekende voor het team, hij reed namens Lotus twee seizoenen in de Formule Renault 3.5-klasse. Met de komst van de Deen zal er waarschijnlijk geen plek meer zijn voor Davide Valsecchi.

Valsecchi voelde zich gepasseerd toen Lotus niet voor hem, maar voor Heikki Kovalainen koos in de laatste twee races van 2013. De Italiaan reageerde toen boos, wellicht heeft dat hem de positie gekost binnen in het team.

[Dakar] Van Loon tiende in eerste etappe

Carlos Sousa en Miguel Ramalho hebben met de auto de eerste etappe in de Dakar Rally op hun naam geschreven. In Argentinië was het Portugese duo tussen Rosario en San Luis zondag in ruim twee uur de snelste. Elf seconden achter de Great Wall-equipe werd de maxi-Mini van Orlando Terranova tweede. Nasser Al-Attiyah greep de derde plaats.

Erik van Loon en Wouter Rosegaar waren op de tiende plek op ruim zes minuten van de winnaar de beste Nederlanders. Erik Wevers en zijn Belgische partner Fabian Lurquin werden twaalfde met een achterstand van iets minder dan acht minuten. Robby Gordon verloor ruim twee uur door technische problemen met zijn Hummer.

Sebastian Husseini deed het met een vijfde plek uitstekend op de quad. De Chileense winnaar Ignacio Casale was een kleine drie minuten sneller dan de Nederlander.

Volleybalsters bereiken WK ondanks nederlaag

De Nederlandse volleybalsters hebben zich zondag gekwalificeerd voor het WK. In Rovinj verloor Oranje met 3-2 (18-25, 23-25, 25-22, 25-22 en 14-16) van gastland Kroatië, maar de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen gaat als een van de twee beste nummers twee toch naar het WK.

De winnaars van de vijf Europese kwalificatiegroepen en de twee beste nummers twee plaatsen zich voor het WK. Door vrijdag en zaterdag zonder setverlies te winnen van Frankrijk en Hongarije werd Oranje tweede in zijn groep met een goed puntentotaal.

Kroatië, de nummer 24 van de wereld, verraste Nederland (18) door de eerste twee sets te winnen. Na een knappe comeback moest Oranje in de laatste set alsnog buigen voor de Kroaten, maar dat bleef zonder gevolgen.

Het WK wordt van 23 september tot en met 12 oktober gespeeld in Italië. Op het vorige WK in 2010 eindigde Nederland als elfde.

Man gooit bijl op rijdende auto

Een automobilist kreeg zaterdagnacht in Hoofddorp de schrik van zijn leven toen een voetganger een bijl op zijn voorruit gooide. De ruit sneuvelde, maar de bestuurder bleef ongedeerd, laat de politie zondag weten.

Kort na het incident aan de Molenaarslaan werd een 54-jarige man uit de Noord-Hollandse plaats aangehouden als verdachte. De politie onderzoekt of hij inderdaad de dader is en waarom hij de bijl zou hebben gegooid.

[NFL] Chargers simpel langs de Bengals

De San Diego Chargers hebben relatief makkelijk van de Cincinnati Bengals gewonnen met 10-27. De Chargers komen door deze overwinning te spelen tegen de Denver Broncos in de divisional playoffs.

De ploeg uit Cincinnati, vooraf gezien als favoriet in deze wedstrijd, had duidelijk haar dag niet en is zo uitgeschakeld na een relatief goed seizoen. Ze keken na veertien minuten tegen een achterstand aan door de touchdown die Danny Woodhead binnenliep voor de Chargers. In het tweede kwart trokken de Bengals de stand gelijk door een touchdown van Jermaine Gresham. Nog voor de rust kwamen ze zelfs op voorsprong toen kicker Mike Nugent de field goal scoorde in de laatste seconden van de eerste helft.

Na de rust leek het alsof Bengals' quarterback Andy Dalton last kreeg van de druk die op zijn schouders rustte als aanvalsleider in een wedstrijd voor de playoffs. Hij gooide in de tweede helft twee interceptions en wist eenmaal niet de 1st down te krijgen, waardoor hij de bal drie keer aan de Chargers gaf. Die maakten daar gretig gebruik van en wisten in zowel het derde als het vierde kwart tien punten op het bord te zetten.

De wedstrijd eindigde daarmee in 10-27 in het voordeel van de ploeg uit San Diego die het nu als underdog gaat opnemen tegen de torenhoge favoriet uit Denver.

[BDO WK] Hofstra simpel langs Van Eijden

Darter Rick Hofstra heeft via Remco van Eijden de tweede ronde op het WK van de BDO bereikt. De Fries stond in het Engelse Frimley Green geen set af tegen de Amsterdammer: 3-0. In de achtste finales is Martin Atkins uit Engeland Hofstra's tegenstander.

Bij de vrouwen verloor Rilana Erades in de eerste ronde van Fallon Sherrock. De Engelse was met 2-0 te sterk voor de dartster uit Voorschoten.

Lewandowski hoopt op steun van Dortmund

Robert Lewandowski heeft nog een aantal doelstellingen voordat hij Borussia Dortmund na dit seizoen verruilt voor Bayern München. "Ik zal de komende maanden alles geven voor Borussia Dortmund. Ik hoop dat jullie me daarbij steunen, ook al zijn sommigen van jullie het niet eens met mijn beslissing", luidt de boodschap van Lewandowski volgens de BBC.

Vorig jaar ontstond dezelfde situatie met Mario Götze, die zich bij de BVB-aanhang niet populair maakte. Robert Lewandowski maakte dit seizoen zestien doelpunten in alle competities samen. Dortmund nam de 25-jarige aanvaller in 2010 over van Lech Poznan. In totaal scoorde hij voor de Duitse club tot nu toe 91 keer in 163 officiële wedstrijden.

Karl-Heinz Rummenigge benadrukte overigens dat de komst van Lewandowski geen gevolgen heeft voor Mario Mandzukic. De Kroaat stond in de belangstelling van een aantal grote clubs. "We hebben absoluut niet de intentie om Mario te verkopen", aldus Bayern-voorzitter Rummenigge.

"Zijn contract loopt nog tot 2016 door en ik heb zijn zaakwaarnemer verteld dat we die verbintenis misschien wel willen verlengen." Mandzukic was dit seizoen al vijftien keer trefzeker in het shirt van de Rekordmeister.

Davids voetbalt misschien toch door

Edgar Davids overweegt toch nog even door te gaan met voetballen. De speler/manager van Barnet zegt dat zijn loopbaan nog niet definitief voorbij is. Davids zei eind december te stoppen met voetballen, nadat hij zijn derde rode kaart van het seizoen had gekregen.

De oud-international claimde dat hij te veel werd 'gezocht' door de Engelse arbitrage. Een week later lijkt de 40-jarige middenvelder toch een beetje te zijn bijgedraaid.

"Als ik er echt mee stop, kom ik wel met een statement naar buiten. En als ik niet stop, doe ik dat niet", vertelde Davids aan Sky Sports na de 1-0 zege van Barnet tegen Alfreton Town. "Ik heb er nu even geen plezier in. We zien wel of ik me zo blijf voelen als nu, want je moet alleen blijven doorgaan als je er plezier in hebt."

Van alle ophef in de Engelse media heeft Davids weinig meegekregen. "Ik volg de media niet, de media volgen mij. We zien wel of ik nog doorga als speler. Ik denk dat ik nog wel tijd heb om mijn 'drive' terug te krijgen, maar ik weet niet of dat ook gebeurt."

Edgar Davids is sinds ruim een jaar speler en manager van Barnet. Met die Londense club degradeerde hij vorig seizoen uit League Two, de vierde en laagste profdivisie van Engeland. In de Conference staan The Bees momenteel op de zesde plaats.

FOK!toen: Metroid

In januari 1988 verscheen Metroid voor de allereerste Nintendo-spelcomputer in Europa. In Metroid spelen we Samus Aran, een vrouwelijke premiejager in space. Voordat ze premiejager werd werkte ze bij de Galactic Federation een overheidsorganisatie die moet zorgen voor een veilig universum.

In Metroid ga je op zoek naar de Metroid-parasiet die door de Space Pirates is gestolen. De Space Pirates willen de Metroid inzetten als biologisch wapen en Samus moet daar een stokje voor steken. Om de basis van de Space Pirates te vernietigen moet Samus Mother Brain uitschakelen zodat de verdediging van de basis valt en de Galactic Federation kan binnenvallen.

De game is een 2D sidescroller waarin niet alleen rennen, springen en schieten centraal staat maar ook de steeds grotere spelwereld. Je start met slechts een zwak wapen en naarmate de game vordert worden de wapens steeds krachtiger. Met de krachtigere wapens kun je weer nieuwe gebieden betreden.

 

Deze opzet wordt tegenwoordig ook voor Castlevania-games gebruikt en het genre dat eenzelfde opbouw kent wordt daarom 'Metroidvania' genoemd. Voorbeelden van dergelijke games zijn Cave Story en Shadow Complex. Metroid voor de NES werd goed ontvangen en ging in totaal 2,73 miljoen keer over de toonbank wereldwijd. Tegenwoordig worden games uit de serie vaak genoemd in Top 10/100-lijsten als het aankomt op Nintendo-games.

Na het succes van de eerste Metroid verschenen er natuurlijk een behoorlijk aantal vervolgdelen. Metroid II kwam uit op de originele Game Boy terwijl Super Metroid verscheen voor de 16-bits spelcomputer Super Nintendo. Hierna werd het een aantal jaren stil. Nintendo kwam pas ten tijde van de GameCube en GameBoy Advance terug met Metroid. Voor GBA verschenen Metroid Zero Mission (een remake van het origineel) en Metroid Fusion. Voor GameCube verscheen Metroid Prime. 

Metroid Prime kende nog steeds de Metroidvania-opzet waarin de spelwereld langzaam steeds groter werd door meer gebieden toegankelijk te maken, maar nu speelde je vanuit een first person view. In totaal verschenen er drie Metroid Prime-games waarvan het derde deel voor Wii uitkwam.

 

Op Wii keerde Metroid overigens ook terug als 2D-game in de vorm van Metroid Other M. Nintendo maakte deze game in samenwerking met Team Ninja, bekend van Ninja Gaiden. De game was een stuk sneller en actievoller. Helaas werd het verhaal dramatisch gepresenteerd en waren fans van de serie behoorlijk teleurgesteld.

Sindsdien is het stil rondom Metroid. Een tijd terug waren er nog geruchten die Metroid Dread noemden als volgende game, maar daar hebben we niets meer over gehoord. Metroid heeft daarmee dezelfde status als F-Zero, Star Fox en Wave Race; populaire franchises die Nintendo lijkt te zijn vergeten...

Van der Haar dicht bij winst wereldbeker

Veldrijder Lars van der Haar heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om de wereldbeker. Hij verstevigde zijn leiding in het klassement door in Rome als tweede te eindigen, vier seconden achter winnaar Niels Albert. Sven Nys moest in de sprint buigen voor Van der Haar en werd derde.

Van der Haar had een lastige start in de Italiaanse modder. Zijn Duitse concurrent Philipp Walsleben, de nummer twee in de tussenstand, zat mee in de aanval. Samen met Nys reed de Nederlands kampioen echter een gat dicht van veertig seconden. Albert was toen al gevlogen.

De 22-jarige Van der Haar kan de wereldbeker op 26 januari binnenhalen, als de laatste cross van het seizoen wordt verreden in het Franse Nommay.

Robben gekozen tot FOK!sporter van het jaar

Arjen Robben is gekozen tot FOK!sporter van het jaar 2013. In de finale versloeg de voetballer wielrenster Marianne Vos.

Robben kende een zeer succesvol seizoen met zijn club Bayern München. Daarmee won Robben zowel de Champions League, de landstitel en de nationale beker. In de finale van de Champions League scoorde Robben het beslissende doelpunt.

Op weg naar de finale versloeg Robben achtereenvolgens Jesper Drost, Alexander Brouwer, Mathieu van der Poel, Epke Zonderland en Michel Mulder . In de finale versloeg hij Vos uiteindelijk met 32-22.

Robben komt met zijn zege in een rijtje met Sven Kramer, Nicolien Sauerbreij, Marianne Vos en Epke Zonderland, die deze verkiezing de afgelopen jaren wonnen.


Arjen Robben, FOK!sporter van het jaar 2013 (Foto: Pro Shots)

Politie maakt einde aan gijzeling kind

Een vader heeft zondagavond in Sittard zijn 3-jarige kind gegijzeld. Na een achtervolging maakte de politie een einde aan de ontvoering. Het kind is ongedeerd herenigd met de opgeluchte moeder. Twee volwassenen zijn opgepakt. Dat maakte de politie bekend.

Na een melding gingen meerdere patrouilleauto's zondagavond vanuit stadsdeel Stadtbroek achter de auto aan, waarin de vader het 3-jarig kind had gegijzeld. De auto kon tot stoppen worden gedwongen en twee volwassenen werden daarbij aangehouden. Het kind kon vervolgens ongedeerd met de opgeluchte moeder worden herenigd.

Politie maakt einde aan gijzeling kind
Politie maakt einde aan gijzeling kind (Foto: ANP)

'Gebrek aan kandidaten gemeenteraadsverkiezingen'

In veel gemeenten zijn er problemen om kandidaten te vinden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit een enquête die het tv-programma Nieuwsuur liet houden onder de griffiers. 97 zeggen dat het in hun gemeente lastig is om kandidaat-raadsleden te vinden.

In zeker twintig gemeenten doen partijen in maart niet mee aan de verkiezingen omdat ze geen kandidaat-raadsleden kunnen vinden. Het probleem speelt vooral in kleinere gemeenten, met vijftigduizend inwoners of minder en bij zowel lokale als afdelingen van landelijke partijen.

Deskundigen en raadsleden maken zich zorgen om de trend. Oud-burgemeester Jan Mans, die in meerdere gemeenten heeft gewerkt als burgemeester of waarnemer, is vooral bezorgd om de kwaliteit van de raadsleden. "Als je een minder grote vijver hebt om uit te vissen, zal onvermijdelijk het niveau van de raadsleden verder zakken", zegt hij zondagavond in het programma. Volgens hem was dat niveau al niet zo hoog.

Directeur van de Rotterdamse Rekenkamer Paul Hofstra noemt de controle van de raadsleden op de nieuwe taken die gemeenten er bij krijgen een probleem. "Als je ziet dat in een grote raad als Rotterdam er maar drie raadsleden zijn die verstand hebben van financiën, dan kun je je afvragen hoe dat in kleinere gemeenten moet."

De enquête werd gehouden door de Vereniging van Griffiers en door 220 van de in totaal 408 gemeentelijke griffiers ingevuld.

Volleyballers lopen WK mis

De Nederlandse volleyballers zijn in september niet van de partij op het WK in Polen. Oranje is niet de beste nummer twee van de vijf Europese kwalificatiegroepen en loopt daardoor een ticket mis. Nederland versloeg Tsjechië en Cyprus in zijn groep, maar verloor van Bulgarije.

De ploeg van bondscoach Edwin Benne kreeg zondag tijdens de wedstrijd België - Frankrijk in een andere groep pas duidelijkheid. Doordat die twee landen in hun onderlinge duel allebei twee sets wonnen eindigen ze allebei met een betere score dan Nederland.

Oranje, de olympisch kampioen van 1996, deed in 2002 voor het laatst mee aan het WK en werd toen negende.

Mannen met tassen vol coke betrapt in haven

In de haven van Rotterdam zijn zaterdagnacht vier mannen aangehouden die vijf tassen met daarin zeker 125 kilo cocaïne bij zich hadden. Ze hebben de drugs waarschijnlijk kort daarvoor uit een container gehaald, laat het Openbaar Ministerie zondagavond weten.

De douane stuitte zondag op hetzelfde terrein bij de controle van een container met wijn uit Chili op nog eens vijf tassen met drugs. Daarin zat minstens 150 kilo coke.

De verdachten zijn tussen de 19 en 28 jaar en komen uit Rotterdam, Colombia en Albanië. Ze zitten vast. De drugs, met een totale waarde van zo'n tien miljoen euro, zijn vernietigd.

Nederland geeft Curaçao drone wegens overvallen

Nederland stuurt een onbemand vliegtuigje naar Curaçao dat op het eiland wordt ingezet in de strijd tegen overvallen. Dat laat justitie op Curaçao zondag weten. De Raven, een drone van ruim twee kilo die is uitgerust met een camera, moet overvallers volgen en opsporen.

Het aantal roofovervallen op het eiland neemt toe. Vooral rond het carnaval op het eiland, dat dit jaar eind februari en begin maart wordt gehouden, zijn er volgens het Curaçaose Openbaar Ministerie elk jaar weer veel roofovervallen en andere vermogensmisdrijven.

Justitie wil alles op alles zetten om het aantal overvallen tijdens het carnaval omlaag te brengen en had het ministerie van Defensie in Den Haag daarom om de drone gevraagd. Het departement honoreerde het verzoek. De Curaçaoënaren mogen de drone in ieder geval de eerste drie maanden van het jaar gebruiken.

Mars door Afrikaanse migranten Israël

Duizenden Afrikaanse migranten hebben zondag in de Israëlische stad Tel Aviv een mars gehouden om recht op werk en een betere behandeling door de overheid te eisen.

De betogers zeggen drie dagen te staken om te protesteren tegen manier waarop zij worden behandeld. Ze willen dat de overheid hun het recht om te werken en andere rechten gunt.

In de afgelopen jaren zijn tienduizenden Afrikanen, meest Sudanezen en Ethiopiërs, door verschillende landen naar Israël getrokken. Sommigen zijn gevlucht voor onderdrukking in hun eigen land, anderen zijn vooral op zoek naar werk.

De toestroom heeft op sommige plaatsen geleid tot spanningen met de lokale bevolking. Maar Israël kan de migranten niet uitwijzen, omdat zij in hun eigen landen gevaar lopen.

[Dakar] Barreda wint eerste rit motoren, Verhoeven 18e

Joan Barreda Bort heeft de eerste etappe gewonnen in de Dakar-rally bij de motoren. De Spanjaard was in de eerste etappe van 180 kilometer van Rosario naar San Luis zijn landgenoot Marc Coma 37 seconden voor.

De derde plek in de etappe was voor de Fransman Cyril Depres, die een minuut en veertig seconden moest toegeven. Frans Verhoeven, teamgenoot van Depres, was de beste Nederlander in de etappe. Hij werd op achttiende op bijna zeven minuten van de winnaar. Henk Knuiman staat na de eerste etappe op de 32e plaats.

[FA Cup] Bony kopt Swansea voorbij Manchester United

Wilfried Bony heeft Manchester United dieper in de problemen gedrukt. De spits van Swansea City kopte de regerend landskampioen zondag in de negentigste minuut uit de FA Cup. Op Old Trafford werd het 2-1 voor de ploeg uit Wales.

United-spits Javier Hernandez had een vroege openingstreffer van Wayne Routledge in de eerste helft nog tenietgedaan. Nadat United's Fabio na een grove tackle met rood van het veld was gestuurd kopte voormalig Vitesse-aanvaller Bony Swansea naar de vierde ronde. De ploeg van Michael Laudrup stuit daarin op Birmingham City, Bristol Rovers of Crawley Town.

Voor United is de uitschakeling een fikse tegenvaller. De Engelse recordkampioen staat in de competitie op de zevende plek en lijkt de landstitel te kunnen vergeten. De ploeg staat wel in de achtste finales van de Champions League, waarin Olympiakos de tegenstander is.

United moest het tegen Swansea doen zonder de geblesseerden sterspelers Robin van Persie en Wayne Rooney. Alexander Büttner was wel van de partij en speelde de hele wedstrijd. Bij Swansea maakte Dwight Tiendalli het duel af, Jonathan de Guzman werd na 85 minuten gewisseld.

Robben: "Lewandowski een superspeler"

Arjen Robben is verheugd over de komst van Robert Lewandowski. De Poolse spits van Borussia Dortmund tekende een vijfjarig contract bij Bayern München dat per komende zomer ingaat.

"Hij is een superspeler, hij is echt heel goed. Het is geweldig dat we hem erbij krijgen, want dat maakt onze ploeg nog beter", zegt de 29-jarige Robben in gesprek met Sport1. Onder aanvoering van Lewandowski, die sinds 2010 65 Bundesliga-doelpunten maakte, pakte Dortmund de landstitels van 2011 en 2012.

Robben herstelt momenteel van een vleeswond die hij heeft opgelopen in het bekerduel met FC Augsburg. De aanvaller zal meegaan op trainingskamp naar het Qatarese Doha om zijn herstel voort te zetten. Robben heeft goede hoop dat hij snel weer inzetbaar is. Op 29 januari speelt Bayern de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen VfB Stuttgart.

"Ik zal in mijn eentje beginnen met trainen, daarna bekijken we per dag hoe het gaat. Het gaat in ieder geval vooruit. Tijdens de vakantie heb ik elke dag iets kunnen doen", zei Robben, die met Bayern München gaat praten over een verlenging van zijn contract. De Nederlander weet niet wat de uitkomst zal worden.

"De gesprekken kunnen binnen een week plaatsvinden, maar ook over een paar maanden. Ik voel me hier in ieder geval goed, dat weet de club. Het contract met Bayern is tot nu het beste huwelijk uit mijn carrière."

'Weekers onderschat animo schenken'

De tijdelijke regeling voor belastingvrij schenken is populair. Dat blijkt uit een enquête die brancheorganisatie Netwerk Notarissen onder leden hield. Naar verwachting maken er veel meer mensen gebruik van dan staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) denkt.

Tot 1 januari volgend jaar mogen mensen eenmalig honderdduizend euro belastingvrij aan een ander schenken. Dat bedrag was ruim 51 duizend euro. Het geld moet wel in de woning van de ontvanger gestoken worden en bijvoorbeeld gebruikt worden voor een verbouwing of het aflossen van de hypotheek.

Weekers rekende erop dat zo'n tienduizend mensen gebruik zouden maken van de regeling, die sinds 1 oktober 2013 geldt. De notarissen gaan echter uit van negentigduizend. Bij de ruim vijftig notariskantoren die aan de enquête meededen hebben zich bijna duizend mensen gemeld die een schenking willen doen.

De branchevereniging kan niet uitrekenen hoeveel de regeling de schatkist gaat kosten, maar dat de kosten hoger liggen dan verwacht is volgens Netwerk Notarissen duidelijk.

Allegri bevestigt vertrek bij Milan

Massimiliano Allegri heeft zondag bevestigd dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt als trainer van AC Milan. De 46-jarige Italiaan bracht algemeen directeur en vicevoorzitter Adriano Galliani reeds voor Kerstmis op de hoogte van zijn besluit.

"Ik wil mijn vier jaar bij Milan op de best mogelijke manier afsluiten", vertelde Allegri, meldt de Italiaanse krant La Repubblica. "Wat er ook gebeurt, ik heb mijn besluit genomen."

Allegri volgde in 2010 de Braziliaan Leonardo op en veroverde in zijn eerste seizoen de Italiaanse titel. Daarna ging het echter minder met de Rossoneri. Momenteel staat de ploeg dertiende in de Serie A. Milan staat wel in de achtste finales van de Champions League, waarin Atletico Madrid de tegenstander is.

Clarence Seedorf is in beeld om Allegri te vervangen. De Nederlander, die nu nog voor het Braziliaanse Botafogo speelt, was tussen 2002 en 2012 actief in San Siro. Hij zou de voorkeur genieten van preses Silvio Berlusconi, die Jaap Stam bovendien als assistent wil hebben.

Schuil neemt afscheid met Nederlandse titel

Richard Schuil heeft in stijl een punt achter zijn carrière gezet. De 40-jarige beachvolleyballer veroverde zondag samen met Reinder Nummerdor de titel op het NK indoor. In Aalsmeer versloeg het duo Wessel Keemink en Jeffrey van Wijk in de finale met 2-0 (21-12 en 21-18).

Schuil nam in zijn loopbaan vijf keer deel aan de Olympische Spelen, als zaalvolleyballer en als beachvolleyballer. In de zaal won hij in 1996 in Atlanta de gouden medaille. In het zand werd hij op de Spelen samen met Nummerdor in 2008 vijfde en in 2012 vierde. Het duo, dat vijf keer de Nederlandse titel won, werd daarnaast drie keer Europees kampioen.

[PD] Sanchez leidt Barcelona naar ruime zege

FC Barcelona is uitstekend aan het nieuwe jaar begonnen. De equipe van coach Gerardo Martino was zondag thuis met 4-0 te sterk voor Elche. Alexis Sanchez was met drie treffers de grote man. De Chileen opende de score na zestien minuten en na de 2-0 van Pedro sloeg hij in de tweede helft nog twee keer toe. Xavi miste kort na rust een strafschop.

Lionel Messi ontbrak nog bij de Catalanen. De Argentijnse sterspeler hervatte pas donderdag de training na een dijbeenblessure. Mogelijk maakt hij volgende week tegen Atletico Madrid zijn rentree. In dat duel staat de koppositie in de Primera Division op het spel. Zowel Barcelona als Atletico heeft 49 punten, alleen het doelsaldo van de Madrilenen is iets minder.

Sevilla versloeg op eigen veld Getafe met 3-0. Vitolo, Ivan Rakitic en Carlos Bacca maakten de doelpunten. Sevilla, dat op 2 november voor het laatst een competitieduel verloor, staat zesde. Getafe is de nummer negen.

[FA Cup] Chelsea verder, West Ham vernederd

Chelsea en Liverpool hebben zondag de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De Londenaren zegevierden met 2-0 op bezoek bij Derby County, dat op het tweede niveau uitkomt. Liverpool versloeg Oldham (3) op Anfield Road met 2-0. West Ham United leed een pijnlijke 5-0 nederlaag bij Nottingham Forest (2).

Jamie Paterson scoorde een hattrick voor tweevoudig Europa Cup 1-winnaar Forest. Chelsea-middenvelders John Obi Mikel en Oscar vonden het net tegen Derby County. Iago Aspas en James Tarkowski (eigen doelpunt) bezorgden Liverpool de zege. Premier League-topscorer Luis Suarez werd rust gegund en viel een kwartier voor tijd in.

Liverpool speelt in de vierde ronde tegen de winnaar van het duel tussen Bournemouth en Burton. Het Stoke City van Erik Pieters is de tegenstander van Chelsea. Forest neemt het op tegen Ipswich Town of Preston North End.

Overige resultaten
Sunderland - Carlisle 3-1
Port Vale - Plymouth 2-2

Handballers winnen van België in WK-kwalificatie

De Nederlandse handballers hebben zondag het tweede WK-kwalificatieduel tegen België gewonnen. In Sittard werd het 27-21 voor Oranje, dat daarmee revanche nam voor de nederlaag van afgelopen donderdag tegen de Belgen (22-28).

Nederland nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong en wist die vast te houden tot de rust: 14-10. Na de pauze dichtte België het gat en met twaalf minuten te spelen stond het 20-20. Nederland bewaarde het geduld en sloeg in de slotfase toe. Nick Verjans was topscorer met acht treffers.

De ploeg van bondscoach Joop Fiege neemt het woensdag in Thessaloniki op tegen Griekenland, vier dagen later wordt de kwalificatie in eigen huis besloten met een wedstrijd tegen Israël. Nederland staat momenteel tweede in de groep, achter de Israëliërs.

[BDO WK] Meulenkamp uitgeschakeld

Darter Ron Meulenkamp is op het WK van de BDO niet verder gekomen dan de eerste ronde. De Engelsman Gary Robson was zondag in het Engelse Frimley Green met 3-2 te sterk voor de Nederlander.

Christian Kist, de winnaar van 2012, moest nog een kwalificatiewedstrijd spelen en deed dat met succes. De darter uit Mariënberg versloeg de Japanner Hiroaki Shimizu met 3-2. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi treft Kist James Wilson uit Engeland.

Bij de vrouwen bleef Karin Krappen in de eerste ronde steken. De Rotterdamse verloor met 2-1 van drievoudig winnares Anastasia Dobromyslova.

Het WK van de BDO, beter bekend als de Lakeside, stond lang te boek als het meest prestigieuze dartstoernooi ter wereld. De laatste jaren vertrokken echter bijna alle toppers naar de concurrerende bond PDC. Dat WK werd afgelopen weekeinde gewonnen door Michael van Gerwen.

'Amerikanen niet terug naar Irak'

De Verenigde Staten steunen de Iraakse regering in haar strijd tegen soennitische extremisten die twee steden hebben ingenomen, maar sturen geen Amerikaanse troepen naar Irak. Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry zondag gezegd.

Kerry zei dat de extremisten de regio proberen te destabiliseren en het democratisch proces in Irak ondermijnen. De VS staan in contact met Iraakse tribale leiders in de provincie Anbar die de militanten het hoofd bieden, maar 'dit is een strijd die aan de Irakezen toebehoort', zei hij.

"Dat is precies wat de president en de wereld enige tijd geleden hebben besloten toen wij Irak verlieten, daarom overwegen wij geen terugkeer", zei Kerry. "Dit is hun gevecht. Wij zullen hen helpen in hun gevecht, maar zij zullen dit gevecht zelf moeten winnen en ik heb er alle vertrouwen in dat zij dit kunnen."

De met Al-Qaida verbonden militanten hebben de steden Fallujah en Ramadi grotendeels overgenomen nadat het Iraakse leger zich had teruggetrokken. Beide steden liggen in Anbar, een uitgestrekte, woestijnachtige provincie met een overwegend soennitische bevolking die grenst aan Syrië en Jordanië.

"Wij zijn zeer, zeer bezorgd over de pogingen van Al-Qaida en de Islamitische Staat van Irak in de Levant om zijn gezag niet alleen in Irak, maar ook in Syrië te vestigen", zei Kerry. "Zij zijn de gevaarlijkste spelers in die regio. Iedereen kan zien hoe barbaars ze optreden tegen burgers in Ramadi en Fallujah en tegen de Iraakse veiligheidstroepen."

De Amerikaanse minister is inmiddels uit Jeruzalem naar Jordanië en Saudi-Arabië vertrokken om de leiders van die landen bij te praten over zijn besprekingen met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Hij zei dat er in de 'zeer serieuze en zeer intensieve' gesprekken enige vooruitgang is geboekt, maar dat er nog belangrijke obstakels moeten worden geslecht.

Volgens een Palestijnse zegsman heeft Kerry Abbas gevraagd Israël te erkennen als joodse staat. Volgens de zegsman is Abbas tegen, omdat dit afbreuk doet aan het recht van Palestijnse vluchtelingen om terug te keren naar wat nu Israël is, maar worden de gesprekken wel voortgezet. In ruil voor Palestijnse erkenning van Israël als thuisland voor de joden wil Kerry Israël zo ver krijgen de grenzen van voor 1967 te aanvaarden als uitgangspunt voor de onderhandelingen over de uiteindelijke grenzen.

89-jarige verjaagt inbreker na worsteling

Een 89-jarige man heeft in de nacht van zaterdag op zondag een inbreker verjaagd uit zijn huis aan de Kasteellaan in Heerlen. Dat gebeurde na een worsteling, waarbij de hoogbejaarde bewoner lichtgewond raakte. Dat maakte de politie zondag bekend.

De inbreker was vlak daarvoor door de bejaarde betrapt, waarna het tot een worsteling kwam. Op enig moment wist de inbreker weg te komen en de duisternis in te vluchten. De gealarmeerde ambulancedienst heeft de bewoner aan zijn verwondingen behandeld. Wat de dief heeft buitgemaakt, is niet bekend.

Twentenaar (18) mishandelt agente

Een 18-jarige man uit Haaksbergen is zaterdagnacht in Hengelo aangehouden voor het mishandelen van een agente. Hij zou de vrouw hebben geschopt en geslagen.

De jongen hoorde bij een groep jongens die op de Langestraat in de Twentse plaats portiers lastigviel en uitschold. Toen de politie ze sommeerde te vertrekken, beledigden de jongens de agenten. Die wilden daarop een 16-jarige Enschedeër aanhouden, maar de andere jongens probeerden dat te voorkomen. In de strijd gaf de 18-jarige Haaksberger een agente een stomp in het gezicht.

De Twentenaar rende vervolgens weg, maar kon verderop tegen de grond worden gewerkt door de politievrouw en een portier. Tijdens de worsteling wist de jongen de agente nog te slaan, te schoppen en aan haar haren te trekken. De vrouw is niet ernstig gewond geraakt.

Stroetinga pakt wederom marathontitel

Arjan stroetinga heeft vanmiddag op het kunstijs van Dronten de Nederlandse titel marathonschaatsen veroverd. Voor de rijder van BAM was het zijn vijfde Nederlandse titel na 2008, 2010, 2011 en 2012.

Na een inhaalrace slaagde Gary Hekman er in om de kop van een kopgroep te nemen. In de laatste bocht kwam Stroetinga echter langszij en won de sprint nipt van Hekman. Frank Vreugdenhil legde beslag op het brons.

Eerder vandaag won Foske Tamar van der Wal de titel bij de vrouwen.

Volleyballers nog onzeker van WK na zege op Cyprus

De Nederlandse volleyballers hebben hun laatste WK-kwalificatiewedstrijd zondag gewonnen. Cyprus werd in het Tsjechische Opava met 3-0 (25-21, 25-15 en 25-23) verslagen. Of dat resultaat genoeg is voor een plek op het WK moet nog blijken.

Oranje versloeg vrijdag Tsjechië, maar verloor een dag later van Bulgarije. Die twee landen treffen elkaar later zondag.

De groepswinnaar en de beste nummer twee van de vijf Europese groepen plaatst zich voor het WK. Omdat Nederland nog niet zeker is van zijn plek in de groep en nog niet alle kwalificatieduels zijn gespeeld is het afwachten of Oranje in september naar het WK in Polen mag afreizen.

Emma Watson weer vrijgezel

Emma Watson en William Adamowicz vormen niet langer een koppel. Dit heeft een woordvoerder van de actrice aan de Britse krant The Mirror bevestigd. 

De reden van de breuk is volgens een vriend van het koppel het drukke leven van de actrice. Ze zouden sinds de zomer al uit elkaar zijn, maar werden in november nog samen gezien. 

Ze leerden elkaar in 2011 kennen, toen Watson studeerde aan de Oxford University.

Emma Watson weer vrijgezel (Foto: Novum)Emma Watson (foto: Novum)

Mannenharten en Mees Kees op Kamp behalen status Platina Film

De eerste twee Platina films van 2014 zijn bekend. Het zijn de films Mannenharten en Mees Kees op Kamp. Deze films wisten inmiddels ruim 400.000 bezoekers naar de bioscopen toe te trekken.

Van allebei de films is inmiddels een vervolg aangekondigd.

De verwachting is dat er snel nog een film de Platinastatus zal weten te behalen, namelijk de romkom Soof. Dit zou dan gelijk het aantal Platina Films van 2013 zijn. Toen waren dat Spijt!, De Nieuwe Wildernis en Verliefd op Ibiza.

De Platina Films zullen in de loop van de week worden uitgereikt.

 

Ter Mors en Knegt Nederlands kampioen shorttrack

Jorien ter Mors en Sjinkie Knegt zijn zondag Nederlands kampioen shorttrack geworden. Beide schaatsers waren na drie afstanden al zeker van de eindzege. Ter Mors won voor de vierde keer op rij, Knegt was na 2011 voor de tweede maal Nederlands beste.

Ter Mors, die op de Olympische Spelen zowel aan het shorttrack als het langebaanschaatsen gaat deelnemen, zegevierde op alle vier de afstanden. Na zaterdag de 1500 meter te hebben gewonnen was ze een dag later ook de snelste op de 500, 1000 en 3000 meter.

Knegt won de 3000, 1500 en 1000 meter en pakte zilver op de 500 meter. Niels Kerstholt legde in het eindklassement beslag op het zilver. Freek van der Wart won zondag de 500 meter, maar raakte geblesseerd bij een val na de finish. Hij liet de laatste twee afstanden lopen, maar werd toch derde.

Bij de vrouwen eindigde Yara van Kerkhof op elke afstand als tweede achter Ter Mors en won zo het zilver. Rianne de Vries en Rosalie Huisman moesten de bronzen plak delen. Omdat De Vries op de 3000 meter een plek voor Huisman eindigde kreeg zij de medaille omgehangen.

Duwen en trekken in de rij voor een Wii U

Het was vandaag dringen geblazen bij MediaMarkt in Hasselt, België. Tientallen mensen waren richting de winkel gereisd om een Wii U te bemachtigen. Normaal gesproken kun je op je dooie gemak een Wii U kopen, maar normaal gesproken kosten ze ook geen 99 euro.

De actie was in het kader van 'De gekste solden', een uitverkoop die altijd veel bekijks trekt en hoewel Wii U normaal vergeten wordt als het aankomt op nieuwe consoles lijken er toch behoorlijk wat geïnteresseerden. Op verschillende fora valt te lezen dat het er net zo heftig aan toe ging als tijdens de PlayStation 4-launch. Mensen stonden te duwen en trekken in de rij en er waren meer potentiële kopers dan dat er Wii U-units waren. Bekijk de beelden... 

Feyenoord nipt langs Excelsior in oefenduel

Feyenoord heeft het oefenduel tegen Excelsior op het nippertje gewonnen. Tonny Vilhena scoorde in 88e minuut uit een vrije trap het enige doelpunt.

De derby tussen de twee Rotterdamse clubs was een benefietduel dat in het teken van de strijd tegen kanker en het 100 jarig bestaan van de Daniel den Hoed-kliniek. Ook gaat de opbrengst van het duel gaat naar onderzoek tegen kanker. "Het is een bijzondere wedstrijd", aldus Ronald Koeman voorafgaand aan de wedstrijd. "De ziekte hoort helaas bij het leven. Dat heb ik zelf ook meegemaakt, maar het geldt voor heel veel mensen."

Feyenoord zal morgen naar het Spaanse Marbella vertrekken voor een trainingskamp. Ruud Vormer zal vanwege een blessure in Nederland achterblijven.

Johaug en Sundby winnen Tour de Ski

Therese Johaug en Martin Johnsrud Sundby zijn de eerste Noorse langlaufers die de Tour de Ski op hun naam hebben geschreven. Het duo stond al hoog in het klassement en domineerde tijdens de slotklim in Val di Fiemme.

Bij de vrouwen ging Astrid Uhrenholdt Jacobsen na de voorlaatste dag aan de leiding, waardoor ze voorafgaand aan de slotklim een voorsprong van 23,8 seconden op Johaug te verdedigen had. Deze haalde haar Noorse landgenote snel bij en had boven aan de streep uiteindelijk twintig seconden voorsprong op haar. Ook de derde plaats ging naar Noorwegen, want Heidi Weng kwam bijna drie minuten na de winnares als derde over de meet.

Bij de mannen had Sundby een voorsprong van 49 seconden te verdedigen op zijn landgenoot Chris Jespersen. Sundby hield stand en had aan de streep nog 36 tellen over op Jespersen. Een geheel Noors podium kwam er niet, omdat de Oostenrijker Johannes Duerr aan het einde van de klim de moegestreden Petter Northug nog inhaalde.

Van Calker stel opnieuw teleur in viermansbob

Bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Winterberg heeft Edwin van Calker zich vanmiddag in de viermansbob niet kunnen onderscheiden. Van Calker, met de viermansbob al zeker van deelname aan de Olympische Spelen, kwam niet verder dan de 20e plek. Gisteren deed hij het met de zeventiende plaats iets beter.

Net als gisteren ging de overwinning naar de Duitser Maximilian Arndt. Na twee runs hield de wereldkampioen een marge van 0,23 seconde over op zijn landgenoot Francesco Friedrich. Het was een geheel Duits podium, Thomas Florschütz eindigde als derde.

Slachtoffer schietpartij voormalig clubeigenaar

De man die zaterdag is doodgeschoten in Amsterdam is oud-eigenaar van discotheek The Sand in het Westelijk Havengebied. Dat meldt AT5 zondag. Familieleden van het 39-jarige slachtoffer zeggen tegen de stadszender dat zijn kinderen getuige waren van de moord.

Het slachtoffer werd rond 22.30 uur neergeschoten in de Slauerhoffstraat in Amsterdam Nieuw-West. Hij kwam volgens familieleden met zijn gezin terug van een etentje en werd onder vuur genomen toen hij iets uit de kofferbak van zijn auto wilde halen. Hij zou zijn anderhalf jaar oude zoontje op dat moment op zijn arm hebben gehad. Ook zijn 8-jarige dochter was getuige. Er zou zeker vier keer op hem zijn geschoten.

Het slachtoffer was al jaren niet meer betrokken bij The Sand. De club aan de Mekongweg kreeg in 2009 een andere eigenaar.

Arsenal ontloopt concurrenten in FA Cup

De Engelse topclubs hebben gunstig geloot voor de vierde ronde van de FA Cup. Arsenal, dat zaterdag Tottenham Hotspur uitschakelde, neemt het op tegen Coventry City, dat uitkomt op het derde niveau. Ook Manchester City, Liverpool en Manchester United kunnen een tegenstander treffen die niet in de Premier League actief is.

Die drie clubs moeten wel eerst zien af te rekenen met respectievelijk Blackburn Rovers, Oldham en Swansea City. Manchester City wacht in dat geval een treffen met Bristol City of Watford. De volgende tegenstander van Liverpool komt uit het duel tussen Bournemouth en Burton en Manchester United stuit op Birmingham City, Bristal Rovers of Crawley Town.

Chelsea kan zich bij winst op Derby County zaterdag in de derde ronde opmaken voor een ontmoeting met Stoke City. Everton neemt het in de vierde ronde op tegen Stevenage FC, dat vorig jaar nog een einde maakte aan de bekerambities van Newcastle United.

Als Wigan Athletic, dat vorig seizoen ten koste van Manchester City de FA Cup won, de vierde ronde haalt, is Crystal Palace de opponent. Wigan stuit eerst nog op MK Dons. Norwich City of Fulham treft Sheffield United. De League One-club verraste zaterdag Aston Villa in de derde ronde.

Verdachte tientallen misdrijven opgepakt in hotel

De politie heeft in een hotel in Valkenburg een man aangehouden die ervan wordt verdacht de afgelopen maand minstens 45 misdrijven te hebben gepleegd in Limburg. De 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van onder meer oplichting, overvallen en diefstallen.

Via Burgernet werd vrijdag via e-mail een signalement van de man gestuurd naar ruim 87 duizend deelnemers in de regio. Zondagochtend werd de man dankzij een tip over zijn verblijfplaats aangehouden in een hotel aan de De Guascostraat. De man verzette zich hevig bij zijn arrestatie, laat de politie zondag weten.

Van der Wal kampioene marathonschaatsen

Marathonschaatsster Foske Tamar van der Wal heeft in Dronten de Nederlandse titel op kunstijs gewonnen. De 27-jarige schaatsster pakte de titel in het seizoen 2005/2006 ook al.

In de sprint van een uitgedund peloton was Van der Wal Manon Kamminga en Sharon Hendriks de baas. Op acht ronden van het einde vond er een valpartij in het peloton plaats en die maakte een eind aan de titelaspiraties van Carla Zielman, Irene Schouten en Janneke Ensing.

Voor Van der Wal was het haar eerste overwinning van dit seizoen.

12 Years a Slave lijkt favoriet prijzenseizoen

Met de uitreiking van de Golden Globes op 12 januari en de bekendmaking van de Oscarnominaties vier dagen later staat het filmprijzenseizoen weer op punt van losbarsten. Wellicht een goed moment om eens te kijken wie de grootste kanshebbers lijken.

Om meteen met de meest prestigieuze categorie in huis te vallen: het slavernijdrama 12 Years a Slave van de Britse regisseur Steve McQueen is bij zowel de Globes als de Oscars de favoriet voor beste film. Slavernij is een gevoelig onderwerp dat doorgaans goed scoort bij de meeste Amerikanen, evenals het thema van verlossing. 

De grote concurrenten voor beste film lijken het 3D-ruimtedrama Gravity van Alfonzo Cuaron met Sandra Bullock en de relatiekomedie Blue Jasmine van Woody Allen met Cate Blanchett. Dan is er nog het kleine onafhankelijke Britse drama Philomena van Stephen Frears met Judi Dench, dat al op vele festivals werd genomineerd en in Venetië maar liefst negen prijzen in de wacht sleepte.

Bij de regisseurs is het iets lastiger. McQueen is met 12 Years a Slave nog steeds favoriet, maar Cuaron lijkt hier sterker te staan met Gravity, vooral vanwege het verbluffende visuele spektakel en de opvallende rol van Bullocks eenzame ruimtereiziger. Ook maken publiekslievelingen Joel en Ethan Coen een kans met hun muziekdrama Inside Llewyn Davis. Opvallend is dat Allen bij de Globes niet eens is genomineerd voor Blue Jasmine.

Voor beste acteur komen ineens wat nieuwe filmtitels om de hoek kijken. Behalve Ejiofor staan hier Tom Hanks voor Captain Phillips, Forest Whitaker voor The Butler en Matthew McConaughey voor Dallas Buyers Club op de lijst. McConaughey heeft voor Dallas Buyers Club al de prijzen van de filmcritici in Los Angeles, New York en Las Vegas in zijn tas. Daarmee blijft Hanks ondanks zijn enorme staat van dienst wellicht met lege handen achter.

Noemenswaardig is ook Christian Bale voor het misdaaddrama American Hustle. Leonardo DiCaprio lijkt kanshebber met de misdaaddrama The Wolf of Wall Street, maar die film werd vanwege de excessen onlangs door veel leden van de Academy, de organisatie achter de Oscars, verguisd. DiCaprio won nooit eerder een Oscar.

De kanshebbers voor beste actrice zijn grotendeels al genoemd. Bullock, Blanchett en Dench staan uiteraard op de lijst, maar daaraan kunnen Meryl Streep voor August: Osage County en Emma Thompson voor Saving Mr. Banks worden toegevoegd. Blanchett lijkt favoriet, maar wellicht dat Dench in de nadagen van haar carrière nog voor een verassing weet te zorgen.

Jennifer Lawrence lijkt de grootste kanshebber bij de vrouwelijke bijrollen, met haar rol in American Hustle. Haar enige 'probleem' is dat ze vorig jaar ook al een Oscar won, voor haar hoofdrol in Silver Linings Playbook. Oprah Winfrey werd voor haar bijrol in The Butler niet genomineerd voor een Globe. Wellicht nomineert de Academy haar wel voor een Oscar.

Bij de mannelijke bijrollen gaat de race waarschijnlijk tussen Bradley Cooper voor American Hustle, Michael Fassbender voor 12 Years a Slave en Jared Leto voor Dallas Buyers Club. Vooral Leto viel op met zijn rol als travestiet en ook hij heeft, net als McConaughey, al de prijzen van de New York, Los Angeles en Las Vegas Film Critics Circle op zak.

Tot slot de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Het Italiaanse La Grande Bellezza lijkt hier torenhoog favoriet. Het drama van Paolo Sorrentino won naast zowat alle Italiaanse prijzen ook de European Film Award voor beste film en is genomineerd voor de Gouden Palm in Cannes. Nadat Borgman van Alex van Warmerdam de Oscar-shortlist voor beste niet-Engelstalige film niet haalde, is er voor de Nederlanders weinig eer meer te behalen. De hoop is nu gevestigd op het Nederlands gesproken Vlaamse drama The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen.

De Golden Globes op 12 januari uitgereikt. De Oscarnominaties worden op 16 januari bekendgemaakt, de uitreiking vindt op 2 maart plaats.


12 Years a Slave lijkt favoriet filmprijzenseizoen (Foto: Novum)

[NFL] Saints winnen op de valreep van de Eagles

De New Orleans Saints hebben vannacht op de valreep de Philadelphia Eagles weten te verslaan. Door een field goal in de allerlaatste seconde te scoren versloegen ze de Eagles met 22-24.

Het eerste kwart bleef puntloos. Saints' quarterback Drew Brees had een lastige eerste helft. Hij gooide in de eerste twee kwarten zelfs twee interceptions. De Saints kwamen daarom niet verder dan twee field goals in het tweede kwart. Eagles' quarterback Nick Foles was een stuk beter aan het gooien, maar zag zijn receivers af en toe falen. Hij wist wel een touchdownpass te geven op Riley Cooper waardoor de Eagles met een voorsprong van één punt de rust in gingen.

De Saints kwamen goed uit de kleedkamer en scoorden in het derde kwart twee touchdowns. Mark Ingram en Lance Moore waren de twee scorende spelers. De ploeg uit New Orleans leek met een comfortabele voorsprong het vierde kwart in te gaan, maar in de laatste minuut van het derde kwart wisten de Eagles via LeSean McCoy nog een touchdown binnen te rennen.

Met zes punten achterstand aan het begin van het vierde kwart hadden de Eagles genoeg aan een touchdown. Die wisten ze in in hun eerste drive niet te scoren waardoor ze met een field goal genoegen moesten nemen. De Saints antwoordden door ook een field goal te scoren en de voorsprong weer naar zes punten te tillen. Met nog vijf minuten te gaan scoorden de Eagles hun broodnodige touchdown. Daar ging een grote fout van een verdediger van de Saints aan vooraf. De Eagles leken zo aan het langste eind te trekken, maar het ging toch nog mis voor ze. Door hun drive zo lang mogelijk te rekken kwamen de Saints op een afstand om een field goal te maken met slechtst vijf seconden te gaan. De field goal werd geraakt en de Saints wonnen zo de wedstrijd met 22-24 in de allerlaatste seconde.

Compton Vos weer de baas

Bij een wereldbekerwedstrijd veldrijden in Rome is Marianne Vos als de nummer twee over de finish gekomen. De Nederlandse moest net als in Namen en Heusden-Zolder Katie Compton voor zich dulden.

Vos had een achterstand van 24 seconden op de negen jaar oudere Compton. Compton was eerder al de beste in Tabor en Koksijde, en daar ontbrak Vos vanwege een operatie.

Vanmiddag in Rome scheidden Vos en Compton zich al snel af van de rest van de rijdsters. Compton reed de Brabantse vervolgens vrij makkelijk uit het wiel.

Relikneus verhongert zich tegen homohuwelijk

Een voormalig plaatselijke politicus uit Utah, zet alles op alles om ervoor te zorgen dat het homohuwelijk in de conservatieve staat verdwijnt en alles weer gaat zoals God het bedoeld heeft. Om dit te bereiken houdt de 35-jarige Trestin Meacham een hongerstaking. Een beetje net zoals kleuters hun adem inhouden totdat ze hun zin krijgen.

Hij begon zijn verhongering toen een rechter het discriminerende karakter van een zogenaamd traditioneel huwelijk veroordeelde en het huwelijksbootje opeens voor iedereen ruimte had. Trestin was het daar niet mee eens en sindsdien is hij al bijna tien kilo lichter geworden.

Het intolerante ventje is van mening dat het hooggerechtshof deze beslissing op elk moment kan terugdraaien, als de wil er maar is. Om zijn eigen willetje wat beter met de wereld te kunnen delen heeft Trestin zelfs een Facebookpagina opgezet, waarop hij zijn standpunten uiteenzet. "Ik kan niet stilstaan en toekijken hoe het kwaad bezit neemt van mijn omgeving," zegt de relikneus. "Sommige dingen zijn de moeite waard om iemands leven op te offeren. Helaas ben ik maar één man. Ik bezit niet het geld en de macht om iets te veranderen in het corrupte systeem waar we onder lijden. Desalniettemin kan ik iets doen dat niemand kan negeren."

Op zijn Facebookpagina laat meneer duidelijk merken dat gelijke rechten pas na religieuze vrijheid komen en dat jezelf verhongeren een prima middel is om andermans plezier te vergallen.

Verkiezing: Finale sporter van het jaar 2013

Het jaar 2013 loopt alweer bijna op zijn eind, wat dus betekent dat de sporters weer de vele verkiezingen kunnen aflopen. Ook wij doen hieraan mee, want in een speciaal toernooi kunnen jullie kiezen wie volgens FOK! de beste Nederlandse sporter van het afgelopen jaar was.

Er waren 64 sporters genomineerd. Marianne Vos en Arjen Robben bleven daarvan over en zij gaan in deze finale uitmaken wie zich mag kronen tot 'FOK!sporter van het jaar 2013'. Vos bereikte de finale door achtereenvolgens te winnen van Lars van der Haar, Michael van Gerwen, Jorien ter Mors, Sven Kramer en Ranomi Kromowidjojo. Robben was onderweg te sterk voor Jesper Drost, Alexander Brouwer, Mathieu van der Poel, Epke Zonderland en Michel Mulder. 

Links naar vorige rondes:
1e ronde 
2e ronde 
3e ronde 
Kwartfinale 
Halve finale 

Onder dit bericht en in het topic op het Sport-forum kun je stemmen. Dit kan door gebruik te maken van de [ b] en [ /b] tags. (gebruik deze zonder de spaties rond de naam van je keuze).

voorbeeld:
[b]Roger Federer[/b] - Novak Djokovic

Bij een gelijkspel zal er een tiebreak volgen van 24 uur. De finale sluit op zondag 5 januari 2014 om 20:00uur.

De finale:
Arjen Robben - Marianne Vos 

FOK!kers kijken vooral uit naar Fallout 4

Uit een enquete op FOK!games blijkt dat bezoekers van de website vooral uitkijken naar Fallout 4. Met 19% van de stemmen liet het Watch_Dogs met 17% achter zich. Opvallend feit is dat Fallout 4 officieel nog niet aangekondigd is en er enkel geruchten zijn.

Andere populaire keuzes van FOK!kers zijn The Division, South Park: The Stick of Truth en The Witcher 3. Ubisoft is met deze uitslag goed aanwezig, maar liefst drie van de vijf games worden door hen uitgegeven komend jaar.

De populairste exclusieve game is Mario Kart 8 voor Nintendo Wii U. Met ruim 7% van de stemmen eindigde de game net buiten de top 5. Toch knap voor een console die het qua verkoopcijfers erg zwaar heeft.

Games die vaak genoemd werden in de reacties zijn Dragon Age: Inquisition, Dark Souls 2 en Wolfenstein: The New Order. Ook die games gooien hoge ogen dus. 

We bedanken iedereen voor hun stem! Op dit moment kun je stemmen op je favoriete game van 2013

'Deutsche Bank zwaar onder vuur door Libor'

Bestuurders van Deutsche Bank hebben niet adequaat gereageerd op de fraude met rentetarieven. Daarbij is het ook nog altijd onduidelijk of leidinggevenden op de hoogte waren van de misstanden. Dat stelt de Duitse financieel toezichthouder Bafin in een tussentijds rapport over het renteschandaal, meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel zondag.

In het rapport uit de toezichthouder scherpe kritiek op de leiding van Deutsche Bank. Zo zouden interne controles op de wijze waarop de rentetarieven werden vastgesteld hebben ontbroken en zou er van de door nieuwe bestuurders beloofde cultuuromslag geen sprake zijn.

Deutsche Bank gaf in een verklaring aan volledig met de onderzoeken van toezichthouders mee te werken. Volgens de bank is uit eigen onderzoek gebleken dat de fraude met de internationaal toonaangevende rentetarieven Libor en Euribor alleen is veroorzaakt door acties van individuele werknemers.

Shiffrin rapste op WB-slalom

De wereldbekerwedstrijd slalom voor vrouwen in Bormio is vanmiddag gewonnen door Mikaela Shiffrin. De Amerikaanse bleef Maria Pietilä-Holmner uit Zweden en Natasia Noens (Fra) voor.

In de stand om de wereldbeker op de slalom heeft Shiffrin met 302 punten de leiding. Marlies Schild, vandaag zesde, bezet de tweede plaats met 62 punten achterstand.op de Amerikaanse.

Overigens zou de wereldbekerwedstrijd aanvankelijk worden afgewerkt in de buurt van Zagreb, maar een tekort aan sneeuw gooide roet in het eten.

Passagiers gewond door ongelukkige landing Medina

Bij een ongelukkige landing van een Saudisch passagiersvliegtuig zijn zondagochtend 29 mensen gewond geraakt. Het landingsgestel van het toestel werkte niet naar behoren, zegt de Saudische burgerluchtvaartautoriteit.

De Boeing 767 was van Iran onderweg naar Medina. De landing op het vliegveld Prins Mohammed bin Abdul Aziz verliep echter ongelukkig. Het vliegtuig van de Saudische staatsluchtvaartmaatschappij had 315 passagiers aan boord.

IJsbreker VS helpt vastgevroren Russen en Chinezen

Een zware ijsbreker van de Amerikaanse kustwacht heeft zondag koers gezet naar Antarctica om twee daar vastgevroren schepen te bevrijden. Rusland, China en Australië hadden om hulp gevraagd omdat 'er reden genoeg is om te vrezen dat de vaartuigen zich niet zelf uit het poolijs kunnen losmaken'.

Het Russische onderzoeksschip Akademik Sjokalski ligt sinds kerstavond vast in het pakijs. De Chinese ijsbreker Xue Long (Sneeuwdraak) schoot de Russen te hulp, maar verkeek zich ook op de poolkoude. De Amerikaanse Polar Star hoopt over een dag of zeven te arriveren en de schepen uit het ijs te bevrijden.

Van der Wart geblesseerd na winst op 500 meter

Freek van der Wart heeft vandaag de winst gepakt op de 500 meter bij het NK shorttrack. Na de finish liep Van der Wart wel een hele vervelende blessure op. 

Van der Wart gleed uit op de Jaap Edenbaan en daarbij raakte zijn schouder uit de kom. Zijn fysiotherapeut zette meteen het gewricht weer op zijn plek maar Van der Wart is er niet gerust op. "Het doet best wel pijn. Het ging even mis, wat er precies gebeurde weet ik niet. Ik ga nu even kijken of het verstandig is om door te gaan", meldt de regerend Europees kampioen, die nog op de 1000 en 3000 meter zou starten. 

Sjinkie Knget, winnaar van de 1500 meter, werd tweede. Niels Kerstholt legde beslag op plek drie. Vierde werd Daan Breeuwsma, die net hersteld is van een virusinfectie. 

Bij de vrouwen was Jorien ter Mors net als zaterdag op de 1500 meter, nu ook de sterkste op de 500 meter. Vanaf de start reed zij aan kop en gaf dit niet meer weg aan de numer twee, Yara van Kerkhof. Kerkhof probeerde in de laatste meters nog om Ter Mors te passeren, maar slaagde hier niet in. Rianne de Vries werd op ruime afstand derde. 

VS maken zich op voor recordkou

Grote delen van de VS maken zich op voor temperaturen van recordlaagte. De afgelopen dagen raasde al een sneeuwstorm over het noordoosten van het land, maar in veel staten wordt het nog flink kouder, zo meldde de Amerikaanse weerdienst zondag.

Die kondigde aan dat een "ongelooflijk sterke stroom ijskoude lucht uit het poolgebied" tot zeker dinsdag over het land waait. In delen van het noorden kan de gevoelstemperatuur dalen zo'n -50 graden Celcius. Meteorologen vrezen voor het koudste weer in decennia en raden mensen aan om binnen te blijven.

Zaterdag gaven thermometers in Hartford (Connecticut) -22.8 graden Celcius in aan, de laagste temperatuur in het land sinds februari 2009, zo meldde NBC Connecticut. Sinds woensdag kwamen zeker 13 Amerikanen om en werden 5000 vluchten geannuleerd. Het winterweer teistert ook Canada.

VS maken zich op voor recordkou
VS maken zich op voor recordkou (Foto: ANP)

'Verhuizing gaat DWDD goed doen'

De verhuizing van De Wereld Draait Door is een goede zaak voor de kijkcijfers van het programma. Dat denkt Maarten Reesink, tv-deskundige en docent televisie aan de Universiteit van Amsterdam. De doordeweekse VARA-show van Matthijs van Nieuwkerk is vanaf maandag om 19.00 uur te zien op Nederland 1, een halfuur eerder dan voorheen op Nederland 3. Daarmee is het af van het Europees voetbal, waardoor DWDD regelmatig werd ingekort.

"Dat gaat het goed doen, want het mist nu de concurrentie van het journaal", legt Reesink uit aan Novum Nieuws. De nieuwsuitzending op Nederland 1 trekt om 20.00 uur over het algemeen zo'n twee miljoen kijkers. "DWDD zat al vaak net iets boven het miljoen", vervolgt de deskundige. "Het zou mij niets verbazen dat, als iedereen dat programma weer gevonden heeft, de kijkcijfers eerder iets hoger dan iets lager uit gaan vallen."

Ook Lingo hoeft zich geen zorgen te maken, vindt hij. DWDD neemt de plek in de programmering over van de TROS-spelshow, waardoor Lingo op zijn beurt verhuist naar Nederland 2 om 18.30 uur. "Lingo heeft een heel specifiek publiek, ik denk ook een wat ouder publiek", zegt Reesink. "Dat duurt een paar weken, maar dat verhuist uiteindelijk wel mee."

Volgens de deskundige heeft de nieuwe concurrentie van DWDD meer te vrezen van het programma dan andersom. De show overlapt een halfuur met Utopia, dat ook maandag start op SBS6. In John de Mols realityshow moet een afgezonderde groep mensen een nieuwe beschaving opbouwen. "Dit hebben we volgens mij al gezien", zegt Reesink doelend op programma's als Big Brother en De Gouden Kooi. Daarnaast is SBS6 'een lastige zender'. "Het zit wel op de afstandsbediening, maar het zit niet meer in de hoofden van mensen."

DWDD zou concurrent RTL Boulevard op het nieuwe tijdstip zomaar in het nauw kunnen brengen. "Ik denk dat vooral RTL Boulevard hier weleens last van zou kunnen krijgen. Ik benieuwd wat Boulevard gaat doen", zegt de deskundige. DWDD moet in ieder geval niet sleutelen aan het format. "Ik zou het jammer vinden wanneer ze iets populairder gaan programmeren", aldus Reesink. "Ze moeten vooral niets veranderen en volgens mij zijn ze dat ook helemaal niet van plan."

De VARA bevestigt dat. "Qua opzet is het hetzelfde zoals we dat kennen", laat een woordvoerder van de omroep weten over het verkaste DWDD. Alleen het decor en het logo van het programma, dat sinds 2005 wordt uitgezonden, zijn onder handen genomen. "Aan de tafelheren, gasten en rubrieken gaat er niets veranderen."

Ali B in tranen na complimentjes

Ali B is diep geraakt door de vele reacties op zijn deelname aan 24 Uur Met... "Ik krijg er tranen en kippenvel van", schrijft de 32-jarige rapper zondag op Facebook. Ali was vrijdagavond te zien in het programma, hij vertelde onder meer open over zijn verslavingen en zijn besneden zoontjes.

"Ik ben niet perfect en maak elke dag nog fouten. Dat houdt mij ondanks jullie mooie woorden met beide benen op de grond", schrijft Ali. "En bovendien... als jullie complimenten blijven geven, zegt het een hoop over wat jullie waarderen in het leven en dat maakt jullie net zo mooi als jullie compliment."

24 Uur Met... Ali B trok vrijdagavond bijna een half miljoen kijkers. De rapper zelf keek niet, hij zit momenteel in Dubai. "Nog steeds geen 24 Uur Met gekeken", biecht Ali zondag op. Vrijdag was cabaretier Theo Maassen voor het eerst te zien als presentator van 24 Uur Met... Maassen nam het stokje over van Wilfried de Jong.

Vulkaan Indonesië verjaagt opnieuw duizenden

De Indonesische autoriteiten hebben zondagochtend vroeg nog eens duizenden mensen rond de vulkaan Sinabung gelast elders een veilig heenkomen te zoeken. De Sinabung begon even na middernacht opnieuw gloeiend hete gassen uit te spuwen. De nieuwe uitbarsting leidde op de flanken van de vulkaan tot paniek.

Mannen met asgrijze gezichten baanden zich op motorfietsen een weg naar het dal. Ze wrongen zich tussen een mêlee van vrachtwagentjes en busjes door vol vrouwen en huilende kinderen. Op de vluchtende menigte regenden ondertussen stukken steen en asdeeltjes neer.

De autoriteiten van Noord-Sumatra hebben het verboden verklaarde gebied ten zuidoosten van de vulkaan vergroot van vijf naar zeven kilometer van de top. Ze dirigeerden militairen naar de streek om te helpen bij de evacuatie.

Meer dan twintigduizend mensen hebben al voor de brakende berg moeten vluchten. Sinds september is de Sinabung meerdere keren tot uitbarsting gekomen. In november kondigde het provinciebestuur de hoogste staat van paraatheid af.

In 2010 kwamen bij een eruptie twee mensen om het leven. Wetenschappers waren destijds verrast door de uitbarsting omdat de vulkaan al zo'n vierhonderd jaar in een diepe slaap leek.

Joyrider (14) opgepakt dankzij lege tank

In het Brabantse Groeningen is zaterdagavond om 22.00 uur een 14-jarige jongen opgepakt, omdat hij in de auto van een kennis had rondgereden. Politieagenten kwamen de joyrider op het spoor toen hij zonder benzine in de berm van de Groeningsestraat stond geparkeerd. Dat heeft de politie zondag gemeld.

De jongen had de autosleutels van bekenden uit het nabijgelegen Boxmeer meegenomen en was gaan rijden. Onderweg pikte hij een paar vrienden op. Toen de benzine op bleek te zijn, werden weer andere vrienden ingeschakeld.

De jonge joyrider heeft tijdens zijn rit een paaltje geraakt. De ouders van de jongen gaven aan de schade met hun kennis te regelen.

Leger ingezet voor veiligheid Amsterdam-Noord

In Amsterdam is in december het leger ingezet om de veiligheid in Noord te waarborgen. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan gezegd in het tv-programma Buitenhof. "Het heeft resultaat gehad", aldus Van der Laan.

Het gaat onder meer om de inzet van materieel. "Het gaat niet om soldaten die over straat lopen", aldus Van der Laan. Hoe de samenwerking er precies uitziet, wilde de burgemeester niet kwijt. Dat laat hij aan het Openbaar Ministerie over. De samenwerking werd in het leven geroepen vanwege het hoge aantal inbraken in Amsterdam-Noord.

Kamphuis/Vis zevende in Winterberg

Bij wereldbekerwedstrijden in Winterberg zijn de Nederlandse vrouwen Esmé Kamphuis en Judith Vis zevende geworden in de tweemansbob. Kamphuis evenaarde met haar zevende plek de klassering waarmee ze zich vorige maand in Park City kwalificeerde voor Sochi. De overwinning ging naar de bob van de Duitse Kiriasis.

In de stand om de wereldbeker staat Kamphuis na vijf van de acht wedstrijden op een elfde plaats met 752 punten. De leiding is met 1.080 punten in handen van de Amerikaanse Elana Meijers, die vandaag als tweede eindigde.

Cubanen schrikken van autoprijzen

Raùl Castro, de broer van, heeft op Cuba een aardige hervorming er doorheen gedrukt: voortaan is het iedere Cubaan toegestaan een gloednieuwe auto van een staatsbedrijf te kopen. Een klein minpuntje is echter dat er bijna geen Cubaan te vinden is die ook daadwerkelijk in staat is zo’n buitenlands vehikel aan te schaffen.

Een gemiddeld staatsloontje komt namelijk neer op ongeveer 15 euro. Op het eiland tel je voor een Kia Rio Hatchback al snel zo’n 30.000 euro neer, een luxe uitvoering van een Peugeotje 508 moet al snel zo’n 192.000 euro gaan kosten. Prijzen die zeer ver boven andere markten uitstijgen. Tot 2011 kon men alleen een nieuwe auto kopen met een speciale vergunning,. Slechts motorvoertuigen die voor de revolutie al op het eiland waren (1959) konden vrijelijk gekocht en verkocht worden.

Het sigaarrokende volk snapt niet goed wat de bedoeling van de regering is met zulke prijzen. Slechts hoge uitzonderingen hebben de mogelijkheid om zo’n enorm dure heilige koe te kopen. Veel Cubanen hadden liever gezien dat Raùl meer centen had besteed om het openbaar vervoer van het land te verbeteren. Nu wil de regering juist via winst van de verkoop van deze ietwat prijzige auto’s het OV een boost geven. Dat lijkt wat kansloos.

Een van die gelukkigen die om een of andere reden wel het geld bij elkaar heeft weten te sprokkelen, kocht maar meteen zes auto’s bij een staatsdealer. Voor de duurste auto telde hij 37.000 euro neer.

Lichte handblessure Feyenoord-keeper Mulder

Feyenoord-keeper Erwin Mulder heeft bij een val een middenhandsbeentje gekneusd. De keeper kwam bij de val ongelukkig terecht en Feyenoord dacht dat hij mogelijk zijn pols had gebroken. In het ziekenhuis werd gelukkig voor hem een andere diagnose gesteld.

Volgens het AD was Feyenoord vanwege de mogelijke polsbreuk al bezig met het onderzoeken naar de mogelijkheden om FC Dordrecht-keeper Warner Hahn eerder naar de club te halen. De keeper van de koploper van de Jupiler League zal komende zomer al de overstap maken naar de club uit Rotterdam.

Door de blessure zal Mulder in ieder geval vanmiddag niet kunnen keepen in een oefenduel tegen Excelsior. Kostas Lamprou en Ronald Graafland zullen beide een helft keepen. Onduidelijk is nog hoelang Mulder uit de roulatie is.

HTC boekt opnieuw verlies

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw verlies geleden. Het bedrijf heeft de grootste moeite zijn nieuwe toestellen aan de man te brengen.

HTC meldde zondag een operationeel verlies van 1,6 miljard Taiwanese dollar (circa 38 miljoen euro) over het vorige kwartaal, dat eind december werd afgesloten. Onder de streep ontstond nog een kleine nettowinst van omgerekend 7 miljoen euro. Dit kwam echter geheel door de verkoop van het belang van HTC in Beats Electronics.

HTC wordt hard geraakt door de felle concurrentiestrijd met Apple en Samsung. De omzet van het bedrijf gaat al jaren op rij omlaag. Het marktaandeel van HTC op de wereldwijde smartphonemarkt brokkelt daardoor steeds verder af.

HTC boekt opnieuw verlies
HTC boekt opnieuw verlies (Foto: ANP)

Lingo is j-a-r-i-g

Lingo is jarig. Het nog altijd populaire tv-programma, dat draait om het raden van woorden, is zondag 25 jaar geworden.

Komende week staat Lingo in het teken van het zilveren jubileum. De uitzendingen van maandag 6 januari tot en met donderdag 9 januari krijgen een feestelijk tintje, met felicitaties van bekende Nederlanders als Matthijs van Nieuwkerk, Astrid Joosten en Ruud de Wild. Ook zijn er gastoptredens van de oud-presentatoren Robert ten Brink, François Boulangé en Nance Coolen.

Ten Brink presenteerde de eerste uitzending op 5 januari 1989. Sindsdien is Lingo niet meer weg te denken uit het Nederlandse tv-landschap. Lingo werd de eerste jaren uitgezonden door de VARA, vanaf 2000 vond het onderdak bij de TROS.

Lingo is j-a-r-i-g
Lingo is j-a-r-i-g (Foto: ANP)

Tachtigduizend euro per lot in Vrouwenpolder

Wijkwinnaars uit Vrouwenpolder van de Postcodeloterij krijgen 80.399 euro per lot. Dat heeft de loterij zaterdagavond bekendgemaakt. Het Zeeuwse dorp heeft ruim 180 wijkwinnaars die 21,45 miljoen euro verdelen, de helft van de hoofdprijs die op Nieuwjaarsdag viel.

De ruim tachtigduizend euro per lot is een record. "De afgelopen dagen is er in het dorp al druk gespeculeerd over het wijkbedrag", zegt een winnaar van de prijs in een verklaring. Negen andere winnende inwoners mochten de ruim 21 miljoen euro al verdelen.

Vrouwenpolder telt maar 1100 inwoners. Alle postcodes in het dorp beginnen met de winnende cijfers 4354, daarom wonnen alle deelnemende inwoners een prijs. Het was de eerste keer dat een prijs viel in een dorp met een postcode.

Figo: Portugal verliest koning van het voetbal

Het overlijden van Eusebio is een groot verlies voor iedereen. Dat schrijft de Portugese oud-international Luis Figo zondag op Twitter. "Het is een groot verlies. Hij was de koning, de grootste", liet de voormalige speler van onder meer FC Barcelona en Real Madrid weten.

Eusebio overleed zaterdagnacht op 71-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De Zwarte Parel maakte in de jaren zestig furore bij Benfica en het Portugese nationale team.

Chelsea-coach José Mourinho roemde Eusebio op de Portugese radio. "Op deze trieste dag geef ik er de voorkeur aan om naar hem te kijken als onsterfelijk." Ook Cristiano Ronaldo betuigde zijn medeleven. "Rust in vrede", schreef de sterspeler van Real Madrid op Twitter.

Dries Roelvink verdient weer eens wat

Dries Roelvink mag naar eigen zeggen niet klagen over 2013. "Het was voor mij eigenlijk een heel goed jaar", vertelde de volkszanger in WNL op Zondag. "Omdat ik qua gage een beetje onderaan de markt zit."

Volgens Roelvink zijn artiesten als Jan Smit en Frans Bauer 'eigenlijk niet meer te betalen.' "Die zitten zeker boven de tienduizend euro. Voor mij moet je rekenen op ongeveer een derde. Een bedrijfsfeest dat toch een grote naam wil boeken, kijkt daar toch naar." De volkszanger heeft 'behoorlijk wat' boekingen gehad. "Het was een mooi jaar."

Roelvink hoopt dat ook 2014 een mooi jaar voor hem wordt. De 55-jarige zanger viert dit jaar zijn dertigjarig artiestenjubileum. "Ik wil een keer in Ahoy staan", vertelde Roelvink over zijn plannen voor het nieuwe jaar. "Als ik daar vroeger zat bij André Hazes, Lee Towers of René Froger dacht ik altijd: dat is mijn droom."

Die droom moet in november verwezenlijkt worden. Ter gelegenheid van zijn jubileum wil Roelvink een speciaal concert geven met verschillende gastoptredens. Artiesten voor die gastoptredens heeft de volkszanger nog niet gestrikt. "Ik denk aan een Guus Meeuwis, Gordon, René Froger of Gerard Joling. Die mensen ga ik benaderen, maar ik kan nog geen uitsluitsel geven."

Leger Irak optimistisch over herovering Fallujah

Binnen een dag of drie heeft het Iraakse leger de moslimextremisten die zich meester hebben gemaakt van Fallujah en Ramadi weer verdreven. Dat heeft de bevelhebber van de provincie Anbar zondag op de staatstelevisie verzekerd. Regeringsgezinde soennitische stammen nemen het voortouw bij de tegenaanval, zei luitenant-generaal Rasheed Fleih. De luchtmacht geeft de stammenstrijders dekking en het leger geeft ook logistieke steun.

Zaterdagavond keerde volgens inwoners van Fallujah de rust in de stad terug. In de provinciehoofdstad Ramadi wordt nog af en toe gevochten.

Strijders van de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL) bezetten de afgelopen dagen het gehele stadscentrum van Fallujah en Ramadi. De radicaalislamitische terreurgroep, die verbonden is met Al-Qaida, sloeg daarmee een belangrijke slag. ISIL en zijn geestverwanten hadden de afgelopen tijd al veel veld gewonnen in het westen van Irak, dat grenst aan Syrië.

Volgens het provinciebestuur hebben honderden zwaarbewapende ISIL-strijders zich in Fallujah verschanst. Ze zouden beschikken over zware machinegeweren, raketwerpers en mortieren. Regeringsgezinde strijders waren er zondagochtend nog niet in geslaagd op te rukken naar de rand van de stad.

Honderden gezinnen zijn de stad ontvlucht. Er dreigt een tekort aan brandstof en voedsel.

In de provincie Anbar protesteren soennieten al ruim een jaar tegen het in hun ogen antisoennitische beleid van de regering. Moslimextremisten verklaarden zich solidair met hen en grepen de onvrede en bestuurlijke wanorde aan om de macht te grijpen.

Gezinsdrama in Belgische Moerbeke

Een man heeft zondagochtend in het Belgische Moerbeke zijn ex-vriendin en hun zoontje vermoord en vervolgens een eind aan zijn leven gemaakt. Dat melden Vlaamse media.

De man bracht in het plaatsje aan de grens met Zeeuws-Vlaanderen eerst zijn ex-vriendin om en nam zijn zoontje vervolgens mee naar een naburig bos, denkt de politie. Daar doodde hij de kleuter en zichzelf.

Moerbeke ligt een kilometer of vijftien ten zuiden van Terneuzen.

Arsenal hoeft niet te rekenen op Mandzukic

Bayern München is niet van plan Mario Mandzukic in de zomer te verkopen nu van Robert Lewandowski bekend is dat hij de Zuid-Beierse club na dit seizoen komt versterken

"Hij heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd dat we afgelopen jaar zoveel prijzen hebben gewonnen", zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de website van Bayern München. "Als ik alleen al aan dat doelpunt in Londen (Champions League-finale, red.) mag herinneren. Hij is aan fantastische speler die zich bij Bayern schitterend ontwikkelt."

Bayern München wil het contract van Mandzukic zelfs openbreken. "Ik heb zijn zaakwaarnemer tijdens het WK voor clubteams in Marrakesh ook gezegd dat we bereid zijn over een contractverlenging na te denken. Het is bij ons zeker niet aan de orde hem te laten gaan." Het huidige contract van de spits loopt in 2016 af.

Dat nieuws is een streep door de rekening van Arsenal, dat het spitsenprobleem hoopte op te lossen met de komst van Mandzukic. Overigens stelde Rummenigge ook dat David Luiz niet naar München komt. "Ik kan heel duidelijk zijn; voor ons is dat geen thema."

"Met personele wijzigingen die ons komende zomer wachten, houden we ons nu niet bezig. We hebben niets voorbereid en we hebben ook niets te verbergen. Het speelt op dit moment simpelweg niet."

Honda gelooft dat hij Milan kan helpen

Keisuke Honda is aangekomen in Milaan. De Japanner meldde zich zaterdag in de Italiaanse stad om te beginnen aan een nieuw avontuur bij AC Milan.

"Ik heb hierop heel lang gewacht. AC Milan heeft voor mij altijd een legendarische status gehad. Ik heb deze club vanaf kinds af aan gevolgd", zegt Honda, wiens contract bij CSKA Moskou deze winter afliep. Zodoende kon hij transfervrij de overstap maken naar de Serie A-club.

Honda moet proberen Milan uit het slop te trekken. De ploeg van Massimiliano Allegri staat op de dertiende plek in Serie A en wist van de eerste zeventien wedstrijden slechts vier keer te winnen. "Ik ken de situatie en ik weet dat iedereen veel van mij verwacht. Maar ik geloof dat ik iets speciaals kan brengen. Ik heb veel vertrouwen."

Honda zal maandag niet meteen in actie komen voor zijn nieuwe club tijdens de competitiewedstrijd tegen Atalanta Bergamo. Waarschijnlijk trekt hij volgende week tegen Sassuolo voor het eerst het shirt van AC Milan aan.

De 27-jarige Japanner werd door VVV-Venlo naar Europa gehaald en maakte begin 2010 de overstap naar CSKA Moskou. Daar vertrok hij na het aflopen van zijn vierjarige contract, iets waar de Russische club niet blij mee was. Volgens CSKA had het met Honda een mondeling akkoord over een contractverlenging.

Chefkok Bocuse in ziekenhuis

De beroemde Franse chefkok Paul Bocuse is opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldden Franse media zondag. De 87-jarige topkok is geveld door hevige rugpijnen, waar hij al maanden mee kampt.

In het verleden is Bocuse verschillende keren aan zijn hart geopereerd. Hij kreeg meerdere bypasses en ook een nieuwe hartklep. Daarnaast lijdt hij aan de ziekte van Parkinson.

Bocuse is vooral bekend als grondlegger van de 'nouvelle cuisine', een kookstijl met lichte en verse ingrediënten in relatief kleine porties. Ook schreef hij diverse kookboeken en verdiende hij drie Michelinsterren met zijn eigen restaurant onder de rook van Lyon. De naar hem genoemde prijs Bocuse d'Or is de meest prestigieuze prijs onder topchefs over de hele wereld.

Befaamde Franse chefkok Bocuse in ziekenhuis
Befaamde Franse chefkok Bocuse in ziekenhuis (Foto: ANP)

Man zwaargewond door gasexplosie in huis

Een 36-jarige man uit Haps is zondagochtend ernstig gewond geraakt door een vermoedelijke gasontbranding in zijn huis in Noord-Brabant. De verwarde en ernstig verbrande man heeft zelf bij een buurman aangebeld om hulp te vragen. Dat meldt de politie.

De brandweer vermoedt dat de man de gaskraan in zijn huis had opengedraaid, waarna de explosie plaatshad. Bij de brand in het dorp is ook een hond gewond geraakt.

De toedracht van het ongeval wordt onderzocht. De man is naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Artsen somber over Sharon ondanks succesje

De artsen van Ariel Sharon hebben diens bloedsomloop dit weekeinde weer op gang weten te krijgen, maar het ziet er voor de voormalige Israëlische premier somber uit. De toestand van Sharons nieren en andere vitale organen die er afgelopen week langzaam maar zeker mee ophielden is er niet beter op geworden, zei de directeur van het Sheba-ziekenhuis zondag.

Sharon vecht volgens geneesheer-directeur Zeev Rotstein voor zijn leven. De 85-jarige oud-premier verkeert al acht jaar in coma nadat hem, op het toppunt van zijn macht, een zware hersenbloeding had getroffen. De afgelopen dagen verslechterden de werking van belangrijke organen en liep hij een bloedvergiftiging op.

Cricketers Australië winnen ook laatste duel om Ashes

De cricketers van Australië hebben ook het vijfde en laatste duel tegen Engeland om The Ashes gewonnen. De testwedstrijd was na drie dagen al afgelopen. Australië won met 281 runs. Het is de derde keer in de geschiedenis van The Ashes dat Australië met 5-0 heeft gewonnen van Engeland. 

Op de Sydney Cricket Ground maakten de Engelsen in hun tweede inning jacht op een totaal van 487 runs. De ploeg was uitgespeeld na 166 runs. Het was de zesde keer in tien innings dat Engeland niet boven de 200 runs wist te komen. De Engelse batsmannen waren niet opgewassen tegen het bowlersgeweld van Ryan Harris en Mitchell Jonhson. "Bij en bokspartij zou zijn ingegrepen", aldus de Engelse captain Alastair Cook.

Gewonden bij botsing tegen verkeerszuil

In Hapert zijn zondagochtend vijf jonge mannen gewond geraakt bij een botsing tegen een verkeerszuil. Twee van de inzittenden zijn er ernstig aan toe, meldt de politie. Agenten zagen rond 2.20 uur het ongeluk gebeuren aan de N284 bij Hapert, toen ze met een melding bezig waren.

De agenten renden naar de auto en troffen vijf mannen aan, waarvan er twee buiten kennis waren. Vermoedelijk verloor de 22-jarige bestuurder de macht over het stuur. Hij werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een 19-jarige man werd met botbreuken naar het ziekenhuis gebracht.

Gewelddadige verkiezingsdag in Bangladesh

De verkiezingen in Bangladesh verlopen zeer onrustig. Politieagenten hebben in verschillende plaatse geschoten op demonstranten, waarbij doden zijn gevallen. Meer dan honderd stembureaus werden in brand gestoken en op een stembureau werd een medewerker doodgestoken.

De opkomst van de verkiezingen zondag lijkt laag te zijn. Veel tv-stations toonden beelden van lege stembureaus. Tegen de middag werd het stemmen in honderdtwintig plaatsen gestaakt wegens aanvallen waarbij stembiljetten in brand werden gestoken.

De oppositie blokkeert de verkiezingen en eist het aftreden van premier Sheikh Hasina. Hij weigert echter op te stappen. De parlementsverkiezingen in Bangladesh dreigen de crisis in het landen te verergeren. Het politieke geweld kostte in 2013 al aan 275 mensen het leven.

Steven Seagal wil gouverneur worden

Steven Seagal heeft politieke ambities. De 61-jarige acteur, vooral bekend van actiefilms, overweegt een gooi te doen naar het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Arizona.

Seagal wil van veiligheid zijn speerpunt maken. Zo wil de acteur, die tevens martialarts-expert is, de grens met Mexico beter laten bewaken. Dat vertelde Seagal zaterdag in een Amerikaanse radioshow.

De acteur, bekend van films als Under Siege en On Deadly Ground, werkt momenteel aan een realityserie. In Steven Seagal - Lawman: Maricopa County is te zien hoe de acteur in Arizona als plaatsvervangend sheriff aan de slag gaat.

Arizona kiest in november een nieuwe gouverneur.

Voetballegende Eusébio (71) overleden

De legendarische Portugese voetballer Eusébio is overleden. Eusébio Ferreira da Silva, zoals zijn volledige naam luidt, is 71 jaar geworden. Hij overleed aan een hartstilstand.

Eusébio, wiens bijnaam De Zwarte Parel van Mozambique was, won met Benfica, de club waarvoor hij veertien jaar speelde, elf nationale titels, vijf bekers en de Europa Cup I (1962). Daarnaast verloor hij met Benfica drie finales van de Europa Cup I (1963, 1965 en 1968).

In 1965 werd hij verkozen tot Europees voetballer van het jaar en in 1968 en 1973 was hij de eerste winnaar van de Gouden Schoen. In 1966 werd hij topschutter op het WK Voetbal in Engeland. Tussen 1964 en 1973 werd hij zeven keer topschutter van de Portugese competitie, en tweemaal werd hij zelfs Europees topschutter (1968 en 1973) met respectievelijk 42 en 40 doelpunten. In 373 competitiewedstrijden maakte hij liefst 342 doelpunten.

Eusébio speelde 64 maal voor het Portugese elftal waarin hij 41 maal het net wist te vinden.

Shorttracker Breeuwsma nog steeds snel

Shorttracker Daan Breeuwsma moest drie weken toekijken hoe zijn collega's richting Sochi toewerkten. Eind december was de voorgeschreven rustperiode na zijn virusinfectie eindelijk voorbij. Tijdens de NK in Amsterdam richt de Fries zich vooralsnog alleen op de 500 meter. 

Hoewel, zaterdag maakte de 26-jarige shorttracker ook zijn rondjes in de 1500 meter. "Maar dat was echt alleen maar voor het gevoel," vertelt Breeuwsma. Het is hem meegevallen, de terugkeer op het ijs na de verplichte rust. "Het was even afwachten. Ik dacht: dat zal wel tegenvallen. Maar ik stapte het ijs op en reed zo weg. De snelheid zit er nog aardig in."

De klachten van de virusinfectie kwamen al bij het tweede olympische kwalificatietoernooi aan het licht. Breeuwsma klaagde tegen de bondscoach Jeroen Otter over een tekort aan energie. "Ik voelde me gewoon niet goed. De week erna gingen we fietsen op Lanzarote. Waar ik normaal geen enkele moeite heb en vaak het tempo bepaal werd ik er nu afgereden."

Onderzoeken toonden aan dat Breeuwsma last had van een haperende leverfunctie, een gevolg van een hardnekkige virusinfectie. "Natuurlijk schrik je. In de eerste plaats omdat het je voorbereiding op Sochi verstoort. Maar ook omdat je met een opgezette buik loopt, zwaarder wordt en je afvraagt wat er precies aan de hand is."

Rust was de oplossing. Breeuwsma houdt niet van stilzitten. Naast wat klusjes op de boerderij, wat hulp aan de verbouwing van de buren en af en toe een bezoekje aan de training, deed hij vooral niets. "Slapen, rusten en heel erg op mijn voeding letten. Ik eet altijd gezond maar in een periode dat je niets doet moet je de hoeveelheden natuurlijk aanpassen."

Breeuwsma, dorpsgenoot van langebaanschaatser Jorrit Bergsma, is een belangrijk deel van de aflossingsploeg die een medaillekans heeft in Sochi. Met collega's Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt en Freek van der Wart won hij al eerder zilver en brons op WK's. Ook werd het viertal al twee keer Europees kampioen. Over twee weken zijn weer de Europese kampioenschappen, het zal de laatste test zijn op weg naar Sochi. Breeuwsma zal nog veertien dagen vol moeten doortrainen, terwijl zijn collega's nog maar één week hard hoeven te werken. "Het is een andere route geworden richting Sochi, maar misschien pakt het juist wel goed uit. Ik ben blij dat ik me weer kan aansluiten. Het team ook. We hebben elkaar nodig om beter te worden."

V. Williams tennist niet in Hobart International

Tennisster Venus Williams heeft zich zondag teruggetrokken uit de Hobart International. De Amerikaanse Williams zou zondag de organisatie op de hoogte hebben gebracht, meldden Australische en Amerikaanse media.

Haar afmelding komt bijna een dag nadat ze de finale van het WTA-tennistoernooi in Auckland had verloren van Ana Ivanovic. De Servische was in de finale in Nieuw-Zeeland te sterk voor de 33-jarige Williams.

Williams zal, in plaats van deelnemen aan het toernooi in Tasmanië, meteen beginnen met trainen voor de Australian Open, dat 13 januari begint.

Williams tennist niet in Hobart International
Williams tennist niet in Hobart International (Foto: ANP)

Terpstra en Keisse weer aan de leiding in Zesdaagse

Het duo Niki Terpstra en de Belg Iljo Keisse hebben opnieuw de leiding gepakt in de Zesdaagse van Rotterdam. De titelverdedigers wonnen de afsluitende koppelkoers over 250 ronden. 

Terpstra en Keisse, die de eerste dag ook al wonnen, gingen het Belgische duo Kenny de Ketele en Jasper de Buyst voorbij op de ranglijst. De twee Belgen staan nu tweede, met één ronde op 197 punten. De Nederlanders Jens Mouris en Wim Stroetinga staan derde met ook één ronde, maar met 111 punten. 

De Zesdaagse van Rotterdam eindigt aankomende dinsdag. 

Cassani volgt Bettini op als bondscoach Italiaanse wielrennen

Davide Cassani is de nieuwe bondscoach van de Italiaanse wielrenners. Dat maakte de Italiaanse wielerbond FCI zaterdagavond bekend. De 53-jarige oud-wielrenner is de opvolger van Paolo Bettini, die vorige week aangaf te vertrekken. Cassani was de laatste jaren werkzaam als wielercommentator bij de RAI.

Als prof won Cassani onder meer twee etappes in de Giro d'Italia. De meeste publiciteit kreeg hij echter voor zijn rol bij de ontmaskering van Michael Rasmussen. De Italiaan kwam er bij toeval achter dat de toenmalig Rabobankrenner in aanloop naar de Tour de France van 2007 had gelogen over zijn verblijfplaats. Rasmussen werd daarop, kort voordat hij in het geel naar Parijs zou rijden, door zijn ploeg uit de Tour gezet.

FOK! wat een weer... Af en toe zon

Goeiemoggel! Het jaar is op veel plaatsen niet geruisloos begonnen. Afgelopen vrijdag trokken er heftige onweersbuien over ons land met verschijnselen die we normaal gezien alleen in de zomer tegenkomen. Toch werden er ook mensen ernstig teleurgesteld en één daarvan was ik. Deze dag zal dan ook niet terugkomen in mijn jaaroverzicht 2014. . Even zonder dollen, het weekend valt behoorlijk mee wat het weer betreft.

We hebben een afwisseling van wolkenvelden en enkele opklaringen. De neerslag bleef gisteren beperkt en ook vandaag blijft het overdag op de meeste plaatsen wel droog. Pas later vanavond volgt er weer regen en dat is de opmaak naar een natte, maar vooral uitzonderlijk zachte maandag. Opnieuw kunnen we dan recordwaarden gaan optekenen met maxima van 12 graden of iets hoger. Vandaag is het met 7 graden gewoon 'koud' te noemen. De wind draait in de loop van de dag naar het zuiden toe.

Héél in de verte lijkt zich toch een wat kouder weertype te gaan aandienen...

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 VPk
We houden de sfeer er..

Vpk
...nog even in met...

VpkL
...KlapMongeaul op vakantie.

Gone With the Wind-actrice Alicia Rhett (98) overleden

De Amerikaanse actrice Alicia Rhett is afgelopen vrijdag in haar woonplaats Charleston in South Carolina overleden. Het treurige nieuws werd bekendgemaakt door een woordvoerder van het rusthuis waar zij haar oude dagen sleet. Rhett werd het meest bekend door haar rol in de film Gone With the Wind.

Rhett werd geboren op 1 februari 1915 in Savannah, Georgia. Nadat haar vader tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven was gekomen, ging Alicia samen met haar moeder in Charleston in South Carolina wonen. Alicia Rhett begon aldaar ook haar loopbaan als toneelactrice en werd in 1936 gespot, bij een uitvoering van The Recruiting Officer, door Hollywood regisseur George Cukor. Rhett zou door deze ontmoeting een rol krijgen in de filmklassieker Gone With the Wind en was te zien in de rol van India Wilkes, de zuster van Ashley Wilkes.

Na het succes van de film besloot Rhett om terug te keren naar South Carolina en ging in 1941 met pensioen. Op het moment van haar overlijden was Rhett het oudste nog in leven zijnde actrice uit de legendarische film van Victor Fleming. Van de gehele cast van de film uit 1939 leven nu alleen nog Olivia de Havilland (1916), Mary Anderson (1920) en Mickey Kuhn (1932).

Alicia Rhett in betere tijden
Alicia Rhett in betere tijden

Hondenverkrachter met verborgen camera betrapt

Een pizzabezorger in Florida is de afgelopen week opgepakt wegens dierenmishandeling en bestialiteiten. Met een verborgen camera was de man gefilmd terwijl hij seks had met een Duitse herder.

De 22-jarige Joshua Lee Werbicki werd afgelopen vrijdag opgepakt. Werbicki wordt ervan verdacht dat hij meerdere keren gemeenschap heeft gehad met de hond. De Duitse herder was van een huisgenoot van de hondenliefhebber.

De zaak kwam aan het licht toen het de eigenaar op ging vallen dat zijn hond wat mank liep, zonder te weten wat de oorzaak daarvoor was. Ook reageerde het dier angstig als er mensen in de buurt kwamen. De eigenaar van de hond besloot daarop om een verborgen camera in zijn huis neer te zetten en kwam er op deze wijze achter wat voor een smeerlap zijn huisgenoot is.

Mocht de man veroordeeld worden voor de misdadige praktijken, dan mag hij voor de rest van zijn leven geen huisdieren meer bezitten en eveneens niet in een huis wonen waar men huisdieren heeft. We hopen dus voor Joshua dat Bubba geen platjes heeft.

Kamervoorzitter wil blijven

"Ik zie geen reden te twijfelen of ik op de goede plek zit. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en sta elke dag op met het voornemen om het beter te doen dan gisteren. Ik probeer met kritiek mijn voordeel te doen. Maar ik zal geen ander mens worden."

Dat zei Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) zaterdagnacht in het radioprogramma De Overnachting van Patrick Lodiers. In het interview reageerde zij voor het eerst op alle commotie rondom haar voorzitterschap.

Van Miltenburg raakte in december in opspraak nadat fractievoorzitters in de Volkskrant anoniem hevige kritiek op haar uitten. Zo noemde een van hen haar totaal ongeschikt voor haar functie. Ondanks de kritische noten bleef de Tweede Kamer haar steunen. De voorzitter ziet zich dan ook niet genoodzaakt de handdoek in de ring te gooien.

Van Miltenburg: geen reden twijfelen vertrek
Van Miltenburg: geen reden twijfelen vertrek (Foto: ANP)

[NFL] Colts veroveren wildcard ten koste van Chiefs

De Indianapolis Colts hebben een wilcard voor de playoffs weten te veroveren door de Kansas City Chiefs te verslaan. In een wedstrijd die een bijzonder verloop kende trok de ploeg uit Indianapolis met 45-44 aan het langste eind.

De Chiefs pakten in de eerste helft van de wedstrijd de leiding. Een touchdown en een field goal waren het startsein om een grote voorsprong te pakken op de Colts. De Colts, die tien punten op het scorebord wisten te zetten, werden volledig overrompeld door de ploeg uit Kansas City. Dat was deels te danken aan de aanval van de Chiefs, maar ook voor een groot deel aan de aanval van de Colts. De aanval van de Colts was slordig waardoor de Chiefs veel fumbles wisten te pakken. Ze wisten dit om te zetten in drie touchdowns in het tweede kwart waardoor de rust bereikt werd met een score van 10-31.

Na de rust keerde het tij. Onder leiding van quarterback Andrew Luck begon de ploeg uit Indianapolis aan een grote comeback. De ploeg maakte drie touchdowns en moest een touchdown en een field goal incasseren, waardoor het verschil aan het begin van het laatste kwart nog maar tien punten was.

Luck deed aan het begin van het vierde kwart zijn naam eer aan. Een foute pass vlakbij de endzone van de Chiefs stuiterde via verschillende spelers opnieuw in de handen van Luck die geen seconde aarzelde en zelf de touchdown binnen sprong. De Chiefs lieten vervolgens na om een touchdown te scoren en moesten genoegen nemen met een field goal. Dat zorgde ervoor dat de Colts aan één touchdown genoeg hadden voor de winst. Een fantastische pass van Luck, met nog vijf minuten te spelen, werd gevangen door Eugene "T.Y." Hilton die achter de verdediging van de Chiefs was gerend om zo de eindstand op 45-44 te bepalen.

Noodlanding op snelweg New York

Automobilisten op een snelweg in New York zijn zaterdag opgeschrikt toen een vliegtuigje een noodlanding moest maken. De drie mensen die aan boord waren, zijn grotendeels met de schrik vrijgekomen. Een van de passagiers is licht gewond geraakt aan haar hoofd.

De piloot zette het vliegtuig aan de grond op de Major Deegan Expressway in de wijk de Bronx. Naast de piloot waren twee vrouwen aanwezig in het toestel. Zij konden zichzelf in veiligheid brengen.

Ook automoblisten die op de snelweg reden, zijn ongedeerd gebleven. Wel moesten ze 's middags en 's avonds lange tijd in de file wachten tot het vliegtuig was geborgen. Dat kon pas toen de politie alle benzine uit het toestel had laten lopen.

Burgemeester van New York Bill de Blasio noemde het "een klein wonder" dat niemand ernstig gewond is geraakt of is omgekomen, meldden Amerikaanse media.

Vliegtuig maakt noodlanding snelweg New York
Vliegtuig maakt noodlanding snelweg New York (Foto: ANP)

Man doodgeschoten in Amsterdam Nieuw-West

Een man is zaterdagavond doodgeschoten in Amsterdam. Dat meldde de politie. Wie het slachtoffer is en waarom hij werd neergeschoten, is nog niet bekend. De fatale schietpartij was rond 22.30 uur in de Slauerhoffstraat in stadsdeel Nieuw-West.

Volgens een buurtbewoner is er meerdere malen geschoten. Ook was er veel geschreeuw te horen, aldus de getuige tegenover AT5.

Het slachtoffer werd na het schietincident gereanimeerd, maar hij stierf later alsnog. Er is voor zover bekend nog niemand aangehouden.


Technische recherche arriveert op plaats delict (beeld: AT5)

[KPV] 5 januari, dag 14

Vandaag is de laatste dag van Kerstvakantie voor velen en dit markeert ook de laatste dag van de Kerstprijsvraag. Op deze laatste dag is een game te winnen voor de Xbox 360, het gaat hier om Army of Two: The Devil's Cartel.

Wil jij kans maken op deze prijs?
Klik dan hier en beantwoord de vraag met het goede antwoord!

Meedoen kan alleen vandaag! De winnaar wordt in een nieuwsbericht op de gamessite bekendgemaakt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.