FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 april 2013

YouTube verwijdert sexy clip Robin Thicke

De nieuwe clip van Robin Thicke en Pharrell is 'te pikant'. Dat vinden de preutse Amerikanen bij YouTube. De clip is daarom van de videosite verwijderd.

Reden voor verwijdering is 'een schending van het beleid van YouTube op het gebied van naaktheid of seksuele inhoud', meldt De Telegraaf. In de clip, getiteld Blurred Lines, zijn een aantal naaktmodellen te zien. Een gecensureerde versie staat inmiddels op YouTube.

De ongecensureerde clip, uiteraard NSFW, vind je hier.

Israëlische luchtaanval op Gazastrook

Israël heeft laat op dinsdagavond een luchtaanval uitgevoerd op de Gazastrook. De beweging die de dichtbevolkte strook domineert, de Islamitische Verzetsbeweging Hamas, heeft de aanval gemeld. Het is de eerste Israëlische luchtaanval op het gebied sinds november toen Israël en Hamas een bestand in acht namen.

De aanval volgde op de beschietingen vanuit de Gazastrook. Een van de drie projectielen die Palestijnen afvuurden richting Israël kwam daarbij op Israëlisch grondgebied terecht.

Wilders in actie voor behoud friture

De met sluiting bedreigde snackbar De Sport in Den Haag kan rekenen op de steun van PVV-leider Geert Wilders. Dinsdagmiddag bezocht de PVV-voorman de friture, meldt De Telegraaf.

Op de plek van de zaak moet een groot sportcomplex verrijzen. De eigenaressen van de zaak krijgen geen compensatie voor de kosten die een verhuizing met zich meebrengt. Er is bovendien geen andere locatie toegewezen. Woensdag behandelt de rechtbank de zaak.

Er is door de eigenaressen van de snackbar een petitie gestart. Naast Geert Wilders hebben meer dan drieduizend mensen deze al getekend.

Volgens Wilders is zijn actie geen verkiezingsstunt. "De PVV komt op voor alle hardwerkende Nederlanders die door de overheid verkeerd worden behandeld." De geblondeerde PVV-leider heeft raadsvragen gesteld over deze zaak.

Grote meerderheid voor wapenverdrag in VN

De algemene vergadering van de Verenigde Naties heeft dinsdag met overweldigende meerderheid een verdrag voor internationale wapenhandel aangenomen. Het is voor het eerst dat een dergelijk verdrag voor een betere regulering van de wapenhandel er komt.

Afgelopen weekeinde liepen onderhandelingen in een kleiner comité nog op niets uit doordat een kleine groep landen met Noord-Korea, Iran en Syrië het verdrag tegenhield. Tijdens de stemming in de algemene vergadering was een grote meerderheid van 154 landen voor het verdrag en waren er drie tegen. 23 staten onthielden zich van stemming.

Grote meerderheid voor wapenverdrag in VN
Grote meerderheid voor wapenverdrag in VN (Foto: ANP)

Geslachtsverandering in geboorteakte simpeler

Mannen die zich vrouw voelen en vrouwen die zich man voelen kunnen hun geslacht gemakkelijker laten omzetten in hun geboorteakte. Dat werkt dan ook door in reisdocumenten en diploma's. De Tweede Kamer ging dinsdagavond als verwacht in meerderheid akkoord met de voorstellen hiervoor van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie).

De transgenders hoeven niet langer een operatie of hormoonbehandeling te hebben gehad en onvruchtbaar te zijn. Alleen een deskundige moet de overtuiging van een transgender erkennen. Dan kan de burgerlijke stand de wijziging doorvoeren, zonder dat er een rechter aan te pas komt.

'Nieuwe iPhone binnenkort in productie'

Apple begint in het tweede kwartaal van dit jaar met de productie van een nieuwe iPhone. Het apparaat, dat in omvang en vorm gelijk is aan de huidige versie, komt mogelijk komende zomer op de markt. Dat meldde The Wall Street Journal dinsdag op gezag van ingewijden.

Volgens de zakenkrant werkt de Amerikaanse technologiereus ook nog altijd aan een goedkopere variant van zijn populaire smartphone. Ook die zou al in de tweede helft van het jaar in de winkels kunnen liggen.

'Nieuwe iPhone Apple binnenkort in productie'
'Nieuwe iPhone Apple binnenkort in productie' (Foto: ANP)

Cercle Brugge ontslaat Booy

Cercle Brugge heeft trainer Foeke Booy ontslagen. De Nederlander die november vorig jaar werd aangetrokken na het ontslag van Bob Peters heeft niet voor een kentering kunnen zorgen. Cercle Brugge moet play-off III spelen met als inzet lijfsbehoud in de Belgische Jupiler Pro League. 

De club verloor in play-off III het eerste duel van Beerschot en heeft nu zes punten achterstand op Beerschot met nog vier duels te spelen. Cercle Brugge staat nog wel in de Belgische bekerfinale, daarin spelen ze tegen KRC Genk van Mario Been. "De precaire situatie op een cruciaal moment noopt ons hiertoe. We bedanken Foeke voor zijn inspanningen", aldus de directie van Cercle. Assistent-trainer Lorenzo Staelens neemt voorlopig de taken over van Booy.

Cardiochirurg Hagaziekenhuis blijft thuis

Cardiochirurg Krishna Khargi heeft op verzoek van het Hagaziekenhuis besloten zijn time-out te verlengen. De chirurg is een van de medeoprichters van het in opspraak geraakte hartcentrum van het ziekenhuis. Oorspronkelijk zou de time-out die inging op 22 maart tot Pasen duren.

Het ziekenhuis laat dinsdag weten dat Khargi besloten heeft tot de verlenging, om gesprekken tussen hem en de Raad van Bestuur meer tijd te gunnen. Het is volgens de persverklaring nog niet te zeggen waar deze gesprekken toe zullen leiden. Ook speelt mee dat het ziekenhuis op 27 maart alle werkzaamheden van de hartafdeling heeft stilgelegd.

Het ziekenhuis kwam in opspraak nadat radioprogramma Argos meldde dat het sterftecijfer bij cardiochirurgische operaties al jaren hoger ligt dan bij andere hartcentra. Het ziekenhuis bevestigde vervolgens dat er samenwerkingsproblemen op de afdeling waren. Ook werden tussen 2007 en 2010 door de afdeling verkeerde sterftecijfers doorgegeven aan de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT).

Khargi was onder meer verantwoordelijk voor het verzamelen en doorgeven van deze cijfers. Het feit dat deze cijfers achteraf niet correct bleken, kwam zowel voor hem als voor zijn collega's als een onaangename verrassing, aldus het ziekenhuis.

Wel stelt het ziekenhuis nogmaals dat geen sprake is geweest van abnormaal hoge sterftecijfers van hartpatiënten. "De sterftecijfers zijn vergelijkbaar met bijvoorbeeld die van het Leids Universitair Medisch Centrum en vallen binnen alle geldende normen."

Vanaf 2009 is het sterftecijfer volgens het ziekenhuis gedaald, naar het niveau van het landelijk gemiddelde.

[CL] Uitslagen kwartfinales (02/04/2013)

Vandaag werden de eerste kwartfinales afgewerkt in de Champions League. FC Barcelona ging op bezoek bij Paris-Saint Germain. Bayern Munchen ontving in eigen huis Juventus. Hieronder de uitslagen en karakterstieken van deze duels. Morgen staan er nog twee kwartfinales op het programma.

Paris Saint-Germain - FC Barcelona

Paris Saint-Germain begon voortvarend aan het duel en kwam na vijf minuten spelen al bijna op voorsprong. Sergio Busquets passeerde zijn eigen doelman Valdés, maar de bal belandde op de paal. Naarmate de eerste helft vorderde, raakte Barcelona beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 38e minuut in de 0-1 van Messi. Na een schitterende pass van Alves wist hij PSG-goalie Sirigu te passeren.

In de tweede helft - Messi bleef na rust in de kleedkamers achter met een hamstringblessure - drukte PSG, maar Barcelona bleef overeind. Tien minuten voor tijd kwam PSG toch op gelijke hoogte. Vanuit buitenspelpositie kopte Ibrahimovic de 1-1 tegen de netten. In de slotminuten kwam Barcelona toch weer op voorsprong. Xavi benutte een strafschop, nadat Sanchez werd gevloerd in de zestien van PSG. Het was nog niet gedaan, want Matuidi wist in de slotseconden met een van richting veranderd schot de 2-2 op het scorebord te zetten.

Paris Saint-Germain

2 - 2

FC Barcelona

 80' Ibrahimovic
 90+3' Matuidi
   38' Messi
 89' Xavi (pen) 
 
 Gele kaart: Matuidi, Beckham Ibrahimovic, Sirigu, (Paris Saint-Germain), Piqué, Alba, Mascherano, Alves (FC Barcelona)
 
Stadion: Parc des Princes, Parijs
Toeschouwers: 43.000
Arbiter: Stark (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Sirigu
Jallet
Alex
T. Silva
Maxwell
Lucas Moura
Beckham (Verratti/70)
Matuidi
Pastore (Gameiro/76)
Ibrahimovic
Lavezzi (Menez/66)
  Valdés
Alves
Piqué
Mascherano (Bartra/84)
Alba
Xavi
Busquets
Iniesta
Sánchez
Messi (Fabregas/46)
Villa (Tello/80)

Bayern München - Juventus

Na nog geen halve minuut wist Bayern via Alaba al op voorsprong te komen. De verdediger verschalkte Juve-goalie Buffon met een verradelijk schot. Bayern kreeg vervolgens enorm veel kansen, maar het vizier bij onder meer Robben - hij viel na een kwartier spelen al in voor de geblesseerde Kroos - stond niet op scherp.

Na rust wist Muller namens de Duitse ploeg de verdiende 2-0 te maken. Hij scoorde nadat Buffon een schot van Luiz Gustavo slecht verwerkte. Pas na de 2-0 zocht Juventus de aanval, maar Bayern hield eenvoudig stand. Via Muller was de thuisploeg zelfs nog dichtbij 3-0.

Bayern München

2 - 0

Juventus

 1' Alaba
 63' Muller
   
 
 Gele kaart: Mandzukic, Luiz Gustavo (Bayern München), Chiellini, Vidal, Lichtsteiner (Juventus)
 
Stadion: Allianz Arena, München
Toeschouwers: 66.000
Arbiter: Clattenburg (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Lahm
v. Buyten
Dante
Alaba
Muller
Schweinsteiger
Kroos (Robben/16)
Luiz Gustavo
Ribéry
Mandzukic
  Buffon
Barzagli
Bonucci
Chiellini
Lichtsteiner
Vidal
Pirlo
Marchisio
Peluso (Pogba/75)
Matri (Vucinic/65)
Quagliarella (Giovinco/65)


Spekenbrink: "Dopinguitkomst onbevredigend"

Argos-Shimano-teammanager Iwan Spekenbrink is niet blij met de uitkomsten van het onderzoek naar dopinggebruik binnen de Nederlandse wielerwereld. De ingevulde vragenlijsten hebben geen nieuwe dopinggevallen opgeleverd, terwijl dit wel verwacht was.

Spekenbrink vindt de uitkomsten opmerkelijk. "Doping was gemeengoed, stond destijds in een persbericht. Nu blijkt dat niet zo te zijn. Niemand heeft er iets mee te maken gehad."

Binnen Argos-Shimano hebben alle medewerkers de vragenlijst ingevuld. Ploegleider Rudi Kemna heeft in een eerder stadium na zijn dopingbekentenis een half jaar langs de kant gestaan. Renners of ploegmedewerkers die ook hun zonden, gepleegd in de periode tot 1 januari 2008, op wilden biechten zouden eenzelfde straf krijgen.

Topscorer FC Volendam wil weg

Aanvaller Jack Tuyp (29) wil na dit seizoen hoe dan ook vertrekken bij FC Volendam, de club waar hij aan zijn tiende seizoen bezig is. De topscorer van de Jupiler League (25 treffers) heeft een aflopend contract bij de titelkandidaat uit Noord-Holland.

Zelfs bij promotie wil de geboren Volendammer vertrekken bij 'zijn' club. "Ik heb gewoon mijn zinnen gezet op een transfer", liet hij dinsdag op RTV Noord-Holland weten.

Tuyp speelde ooitéén seizoen zonder veel succes en ook zonder competitietreffer voor FC Groningen (2004-2005).

[Upd] 'Geen verbod pedoclub Martijn mogelijk'

Pedofielenvereniging Martijn kan niet worden verboden. Het gerechtshof in Leeuwarden vindt dat de werkzaamheden van de vereniging wel in strijd zijn met de openbare orde, maar dat er geen sprake is van dreigende maatschappelijke ontwrichting. Eerder verbood de rechtbank in Assen de club nog wel.

De teksten en afbeeldingen die Martijn op zijn website had staan zijn niet strafbaar, vindt het hof. Ook heeft de vereniging geen strafbare feiten gepleegd en geen 'tips and tricks' gegeven aan volwassenen om tot seks met kinderen te komen.

Toch vinden de rechters van het hof dat de werkzaamheden van de vereniging Martijn een ernstige aantasting zijn van bepaalde principes in het Nederlandse rechtsstelsel. Martijn "bagatelliseert de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen, praat dergelijke contacten goed en verheerlijkt ze zelfs". Daartegenover staat dat de maatschappij weerbaar genoeg is tegen de "ongewenste uitingen en verwerpelijke gedragingen".

Update 21.45 uur
Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt of er aanknopingspunten zijn om cassatie aan te tekenen tegen de uitspraak in hoger beroep die draait om pedovereniging Martijn. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde dat de club niet kan worden verboden. Een woordvoerster van justitie noemde die uitspraak teleurstellend.

Het OM vond dat Martijn geen hoger beroep had kunnen aantekenen, omdat de vereniging vorig jaar al was ontbonden na het verbod door de rechtbank in Assen. Dat is een van de punten waarop het OM wellicht in cassatie wil gaan.

Hof: geen verbod pedoclub Martijn mogelijk
Hof: geen verbod pedoclub Martijn mogelijk (Foto: ANP)

Doutzen tussen de billen gekiekt

Het lijkt wel of de paparazzi geen gêne meer kennen. Werd Doutzen eerder al in bikini gefotografeerd, nu hebben ze haar nog intiemer gefotografeerd. Zo lijkt het zowaar wel of een fotograaf zijn telelens tussen Doutzen Kroes' billen heeft geduwd en heeft afgedrukt.

Het Friese fotomodel geniet deze week van een welverdiende vakantie in Miami. In haar koffers heeft ze waarschijnlijk vele bikini's gestopt. Het fleurige setje van vandaag laat echter weinig aan de verbeelding over.

Benieuwd naar Doutzens vakantiekiekjes? De pics zijn hier te vinden!

[Video] Hovercraft als golfkarretje

Het lijkt op een verlate 1 aprilgrap, maar daar heeft topgolfer Bubba Watson maling aan. De Amerikaan is de traditionele golfkarretjes zat en heeft samen met Oakley een nieuwe variant ontworpen: een golfhovercraft.

Watson kan zich met de hovercraft makkelijker tussen de holes bewegen en hoeft niet per se op de paden de blijven. Het betreft uiteraard nog een proefmodel, maar mocht het naar tevredenheid werken dan kunnen in de toekomst er meer hovercrafts op de golfbaan verwacht worden. Goedkoop is het niet, want een basismodel kost al gauw 20.000 dollar. Of titelverdediger Watson zijn nieuwe speeltje volgende week ook in gaat zetten bij de Masters in Augusta is nog niet bekend.

John Mayer spreekt over breuk Katy Perry

John Mayer sprak in de talkshow van Ellen DeGeneres over de recente breuk met Katy Perry. Waarin hij gisteren toegaf dat daten niet echt makkelijk is.

"Het was aan het begin een privé relatie, het was tijdens een privé relatie en het is nog steeds een privé relatie. Ik kan de vragen begrijpen die gebaseerd zijn op de antwoorden die ik eerder heb gegeven, maar ik heb nu eindelijk geleerd hoe ik het ene van het andere kan scheiden," zo vertelt de singer-songwriter in de talkshow.

"Ïk ben veel gelukkiger sindsdien. Ik ben op dezelfde missie als ieder ander. Daten is een lastig iets." voegt hij daaraan toe. Alhoewel dit triviale interview niet veel meer duidelijkheid geeft op de breuk, heeft hij wel gezegd nu wat gezonder te gaan leven. Nadat hij de afgelopen twee jaar weinig aan muziek heeft gedaan doordat hij last had van granuloma.

Bekijk het interview met John Mayer hier!

Lindsay Lohan toont sideboob

Mean Girls-actrice Lindsay Lohan had gisteren misschien beter een beha aan kunnen trekken. Lohan stapte uit een helicopter en daarbij was duidelijk een sideboob zichtbaar. Gelukkig zorgden haar rode haren dat er niet meer dan een sideboob zichtbaar was.

Ze is momenteel in Zuid-Amerika om een kledingmerk te promoten, waar een beloning van maar liefst honderdduizend dollar tegenover staat per dag. 

De foto van de sideboob kun je hier zien!

Lindsay Lohan onder de blauwe plekken

Lindsay Lohan is bijzonder onvoordelig op de foto gezet. De gevallen actrice zit momenteel onder de blauwe plekken.

LiLo is gisteren gefotografeerd terwijl ze in bikini over het Braziliaanse strand paradeert. Op haar linkerbeen zijn enkele flinke blauwe plekken te zien.

Hoe de crackhoer aan de verwondingen komt, is nog onbekend. Mogelijk heeft het te maken met een partijtje verstoppertje onder een tafel eerder deze week.

Benieuwd naar de foto's? Deze zijn hier te zien

Reus: "Isco is een genie"

Marco Reus maakt zich met Borussia Dortmund op voor de Champions League-ontmoeting met Malaga. De Duits international waakt voor de kwaliteiten van Isco.

Isco is al op jonge leeftijd een van de smaakmakers bij het ambitieuze Malaga. Met zijn twintig jaar is hij een van de grootste talenten op de Europese velden. Hetzelfde kan gezegd worden over Reus, die zelf tegenover AS zegt bewonderaar van Isco te zijn.

"Hij is echt een genie en een enorm natuurtalent", begint de Duitser in een interview over de ontmoeting met de Spaanse opponent, waar ook voormalig Bundesliga-speler Martin Dimichelis onder contract staat. "Achterin kan Dimichelis het mij lasig maken. Hij speelde jaren voor Bayern München, waar hij bewees een goede speler te zijn. Malaga is een sterke ploeg die het ons en elke tegenstander lastig kan maken."

Reus lijkt zich goed te hebben voorbereid voor het duel van komende woensdag. "Malaga heeft ondanks wat rumoer een prima seizoen. Vergeet niet dat ze hebben gewonnen van AC Milan en in de vorige ronde FC Porto hebben uitgeschakeld!"

Mobieltje viert 40ste verjaardag

"Joel, ik bel je met een 'echte' mobiele telefoon. Een draagbare handheld telefoon." Met die woorden opende Motorola-uitvinder Martin Cooper op 3 april 1973 het eerste mobiele telefoongesprek.

Het 'mobieltje' dat Cooper precies 40 jaar terug gebruikte woog ruim een kilo en was nauwelijks handiger dan de autotelefoons die daarvoor al bestonden. Het zou dan ook nog zo'n 10 jaar duren voor de eerste exemplaren op de markt werden gebracht. In Nederland brak de technologie zelfs pas echt door na de introductie van het GSM-netwerk in de jaren 90.

De ontvanger van het eerste gesprek, Joel Engel, zal er echter niet minder geïrriteerd door zijn geweest. Hij probeerde voor concurrent AT&T eveneens mobiele telefonie te ontwikkelen. AT&T wilde daarop zelfs een monopolie hebben. Cooper is er nog steeds trots op dat hij dat streven heeft kunnen dwarsbomen. "Meer competitie is beter", schreef de inmiddels 84-jarige Amerikaan dinsdag nog op zijn Twitteraccount.

Nu zijn mobieltjes en smartphones niet meer weg te denken uit onze samenleving en er zijn talloze telecomproviders die elkaar met de nieuwste technische snufjes de loef proberen af te steken. Er kan niet alleen draadloos worden gebeld; ook berichtjes schrijven, spelletjes, bankieren en andere online toepassingen behoren tot de mogelijkheden.

Toch vindt Cooper dat nog steeds niet alle mogelijkheden van de mobiele telefoon goed worden benut. "Het hele concept van data en mobiel computergebruik staat echt nog in de kinderschoenen", stelde hij onlangs in een interview op vaksite MobilizeMe.

Voor Cooper is de opkomst van de mobiele telefoon meer dan alleen een commercieel succesverhaal. "Het belangrijkste voordeel van draadloze communicatie is het verbeteren van de productiviteit en het verhogen van de welvaart, zodat mensen beter kunnen leven en beter kunnen functioneren", zo staat op zijn website. De gepensioneerde technicus betreurt het daarom dat toegang tot mobiel internet voor bijvoorbeeld arme boeren in de derde wereld nog steeds vaak niet te betalen is.

Impey sprint naar zege in Baskenland

Wielrenner Daryl Impey heeft dinsdagmiddag de tweede etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Zuid-Afrikaan was na afloop van de rit over 170 kilometer van Elgoibar naar Vitoria de snelste in een massasprint.

Impey bezorgde zijn ploeg Orica-GreenEdge alweer de tweede zege in de Spaanse rittenkoers. De Australiër Simon Gerrans schreef maandag de eerste rit op zijn naam.

Impey klopte in de sprint Francesco Gavazzi. De Italiaan had ondanks zijn tweede plaats nog wat te vieren. Hij loste Gerrans af als nieuwe leider van het klassement. De Spanjaard Angel Vicioso werd derde in de tweede etappe.

Impey sprint naar zege in Baskenland
Impey sprint naar zege in Baskenland (Foto: ANP)

Opa plakt blote wijven op zijn voordeur

De politie van Fredericksburg, in de Amerikaanse staat Virginia, heeft woensdag ene James Albert Frost in de boeien geslagen. De 68-jarige man had namelijk de voordeur van zijn huis versierd met talloze plaatjes van naakte vrouwen.

De beste man was juist afgelopen februari naar zijn nieuwe optrekje verhuisd. De arme man wilde graag de kale voordeur verfraaien met een groot aantal voorgevels en venusheuvels. Dit was zeer tegen het zere been van zijn nieuwe buren, die uiteraard hun beklag deden bij de politie.

Frost deed overigens erg veel moeite om met zijn buren in contact te komen. Telkens als een van hen voorbij liep, maakte de krasse knar seksueel getinte opmerkingen. De politie heeft hem inmiddels onderdak gegeven in de gevangenis. Deze maand mag hij zich voor de rechter verantwoorden.

BuurmanBuurman, wat doet u nu? (foto: Fredericksburg Police Dpt.)

Blanco met kopman Gesink naar Giro

Robert Gesink is de kopman van Blanco Pro Cycling tijdens de aankomende Giro d’Italia. Hij zal worden vergezeld door vier landgenoten, waaronder Wilco Kelderman. Gesink heeft een goed klassement als doel in de Italiaanse ronde.

Kelderman zal voor de jongerentrui mogen gaan, mits dat verder niet dwars ligt met de ambities van Gesink. Naast Gesink en Kelderman gaan ook Stevan Kruijswijk, Maarten Tjallingii en Stef Clement als Nederlanders mee. De buitenlanders in de formatie zijn Jack Bobridge, Paul Martens, Juan Manuel Garaté en Maarten Wynants. De Giro gaat op 4 mei van start in Napels.

Huistra jaar langer trainer De Graafschap

Pieter Huistra is ook volgend seizoen trainer bij De Graafschap. De 45-jarige oefenmeester uit Rhenen heeft zijn contract met een jaar verlengd bij de Superboeren.

Vorige week werd al bekend dat beide partijen dichtbij een akkoord waren over een nieuw contract tot medio 2014. Afgelopen maandag zijn ze opnieuw om tafel gaan zitten om het rond te maken. Er werd gesproken over de secundaire voorwaarden. Directeur Henk Bloemers verwacht nu dat eind deze week de deal helemaal definitief is.

"Er is een klik tussen Huistra en De Graafschap. Dat is vooral te zien aan de ontwikkeling van de jonge spelers", zei Bloemers tegenover Omroep Gelderland, die daar aan toevoegde in zijn huidige trainer de juiste man te zien, die zijn team terug moet brengen naar de Eredivisie.

De Graafschap staat momenteel op de enigszins teleurstellende zevende plek in de Jupiler League. De Superboeren wonnen echter al wel een periodetitel, waardoor er sowieso nog een kans bestaat dat er het huidige seizoen nog promotie wordt afgedwongen in de nacompetitie.

Lindsay Lohan tweet 1 aprilgrap

Lindsay Lohan heeft op Twitter voor nogal wat ophef gezorgd. Ze schreef namelijk op Twitter in een inmiddels verwijderd bericht dat haar zwangerschap officieël is. 

Kort daarna heeft Lohan een Tweet geschreven waarin ze aangeeft dat dit een 1 aprilgrap was. "April Fools. Where's everyone's sense of humor?", zo schreef ze op Twitter. Lohan moet nog negentig dagen in de afkickkliniek uitzitten. Daarna moet ze nog eens een taakstraf van dertig dagen nakomen en achttien maanden psychotherapie. Dat was toch wat lastiger geweest met een zwangere buik.

Become an Ultimate Vault Hunter

2K Games heeft vandaag de Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack uitgebracht voor Borderlands 2. Daarnaast is er ook een patch uit waarmee je meer ammo kan dragen, meer Eridium bij je kan hebben en nieuwe items kan kopen in de market. De upgrade bezorgt je nieuwe wapens en relics.

Patch notes:

  • Adds new items to the Black Market:
  • One additional ammo upgrade for each ammo type, at 50 Eridium each.
  • Two more backpack storage space upgrades, at 50 and 100 Eridium respectively.
  • Two more bank storage space upgrades, at 50 and 100 Eridium respectively.
  • Increases the maximum amount of Eridium players can hold from 99 to 500.
  • Adds a new playthrough balanced for top-tier play: Ultimate Vault Hunter Mode.
  • Various bug fixes.

Ultimate Vault Hunter Pack

  • Raises level cap to 61, allowing characters to gain 11 additional levels.
  • Characters gain a skill point with every level from 51 to 61, for a total of 11 more skill points.
  • Powerful new “Ancient” E-Tech relics and rare Pearlscent-grade weapons can be picked up in Ultimate Vault Hunter Mode.

Ultimate Vault Hunter

2 vrouwen doen alles voor je kwakje

Mannen, het wordt momenteel ten strengste afgeraden om naar Zimbabwe af te reizen. Sinds kort zijn er twee vrouwen actief, die je bedwelmen om vervolgens seks met je te hebben. Het duo gaat over lijken om je zwemmertjes te oogsten.

Mashonaland West wordt momenteel geteisterd door twee bloedgeile vrouwen die inmiddels de 'Spermajaagsters' zijn gedoopt. De politie heeft inmiddels een incident bevestigd dat vorige plaatsvond op een industrieterrein in Chegutu.

In de avond van 29 maart liep een nietsvermoedende kerel in het industriegebied toen een zilverkleurige auto op hem afreed. Aan boord waren twee vrouwen en een man die hem een lift aanboden. Eenmaal binnen werd hem meegedeeld dat ze eerst nog wilden tanken.

Na het tanken ging het voertuig ineens van de weg af en werd de arme drommel geblinddoekt. Hij werd uitgekleed en men dwong hem een onbekend goedje te drinken. Ondanks dat hij hiervan suf werd, was zijn paarsgepunte lans in vol ornaat. Hierop reden de twee dames zich om beurten klaar op zijn kloppende roede.

Het drietal drukte hem op het hart om vooral geen aangifte te doen. Even later kwam het slachtoffer weer bij bewustzijn en liep naar de politie. Volgens de politie zijn de laatste tijd meer lifters het slachtoffer geworden van de geile dames.

Battlefield 4 wordt menselijker

De General Manager van DICE heeft in een interview aangegeven dat Battlefield 4 veel menselijker zal worden dan eerdere delen. Oorlogen en 'geo-politics' zullen achtergrondverhalen worden om het grote verhaal te sturen. Het spel zal dramatischer, menselijker en geloofwaardiger worden.

“While it made sound cliché or [like] a bullet-point phrase, it’s something that the team are really living by. As opposed to trying to tell a story solely about a huge war, geo-politics, what’s going on around the world. That will be there in the background, but that’s not what this game is about.”

Naast het menselijkere aspect zal Battlefield 4 ook socialer worden. De game bevat elementen om de voortgang van je vrienden te zien en zo te vergelijken hoe jij het doet. DICE hoopt hiermee de herspeelbaarheid te vergroten en je onderdeel te laten voelen van een groter geheel.

Battlefield 4 moet in de herfst uitkomen voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows.

Lara Croft gaat naar 1939

De multiplayer-modus van Tomb Raider is vanaf vandaag uitgebreid met een nieuwe mappack genaamd 1939. Deze bundel bevat twee nieuwe mappen: Dogfight en Forest Meadow. Mid april en begin mei kunnen we twee andere mappacks verwachten genaamd The Caves and Cliffs en Shipwrecked.

Dogfight is een afgesloten bunker die tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebruikt; Forest Meadow is meer open en bedoeld voor lange afstand-battles. Vanaf april mogen we dus een mappack verwachten (Caves and Cliffs) die drie nieuwe mappen zal bevatten.   Shipwrecked, waarin twee levels zitten, komt in mei uit.

Finding Nemo-vervolg heet Finding Dory

Dat Pixars diepzeesucces Finding Nemo een vervolg zou krijgen was al een tijdje duidelijk, ook al waren er nog geen concrete signalen. Deze week maakten Pixar en talkshowhost en stemactrice Ellen DeGeneres bekend dat het vervolg eindelijk van de grond gaat komen en Finding Dory gaat heten.

Finding Dory: logo (Foto: Disney/Pixar)

Ellen maakte het nieuws bekend in haar dagelijkse talkshow, na te vertellen hoe ze in Sydney vergeefs op zoek was geweest naar een 42, Wallaby Way. Voorafgaand aan de bekendmaking toonde ze een compilatie van fragmenten waarin ze herhaaldelijk hint naar het niet tot stand komen van de Finding Nemo-sequel.

Finding Dory zal in ieder geval Ellen zelf weer herenigen met de vergeetachtige Dory, nu het titelkarakter van de film. De regie is wederom in handen van Andrew Stanton, die vorig jaar een uitstapje naar live action maakte met John Carter. De release vindt plaats in 2015.

Finding Dory: Dory (Foto: Disney/Pixar)
Finding Dory: Dory (Foto: Disney/Pixar)

Casillas ontbreekt tegen Galatasaray

Iker Casillas is niet opgeroepen voor de eerste kwartfinale van de Champions League tegen Galatasaray. De doelman van Real Madrid is niet fit genoeg.

Coach José Mourinho selecteerde wel Diego Lopez, Adan en Jesus. Eerste doelman Casillas staat al sinds eind januari buitenspel. De routinier hield toen aan de wedstrijd tegen Valencia een breukje in zijn hand over.


Real Madrid kan woensdag wel beschikken over verdediger Raphaël Varane. Afgelopen weekend moest hij de competitiewedstrijd tegen Real Zaragoza (1-1) aan zich voorbij laten gaan vanwege fysieke klachten.

Dinsdag werkte Real de laatste training af in de voorbereiding op het duel met Galatasaray. De Turken komen woensdagavond op bezoek in Santiago Bernabeu. Op dinsdag 9 april is de return in Istanbul.

Boefje Bieber haalt een grapje uit

Het idool van tienermeisjes met een twitteraccount Justin Bieber heeft entertainmentwebsite TMZ in het ootje genomen. Het Canadese popidool beloofde telefoontjes van zijn fans aan te nemen, maar gaf via Twitter het nummer van de tiplijn van TMZ door.

"Zoals beloofd neem ik vandaag jullie telefoontjes aan, ik spreek jullie snel", stuurde Bieber naar zijn bijna 37 miljoen volgers op Twitter. Hoewel de 19-jarige zanger het bericht snel verwijderde, grepen duizenden Beliebers naar de telefoon.

Biebers geintje kan een duur grapje worden voor TMZ, de site draait op voor alle telefoonkosten omdat de tiplijn voor bellers gratis is. Medewerkers van TMZ lijken de humor van Justins stunt wel in te zien. "Het is een goede grap", moest redactiechef Harvey Levin, wellicht onder enige druk van een mogelijke volkswoede, toegeven.

Bieber is niet de enige doerak die op 1 april een grap uithaalde. Zo beweerde mediageile Sharon Osbourne dat zij en echtgenoot Ozzy weer een kind verwachten. Met tranen in haar ogen verkondigde ze in praatprogramma The Talk dat ze in een Duitse kliniek was bevrucht. "Ik heb altijd al actrice willen worden", biechtte Osbourne niet veel later op.

Ook de als betrouwbaar bekend staande Lindsay Lohan grapte over een zwangerschap. De getroebleerde actrice twitterde dat ze 'eindelijk' in verwachting was. Lohans geintje werd echter al snel doorzien. Dat is niet het geval bij Nicole 'Snooki' Polizzi. De Jersey Shore-ster suggereerde via -uiteraard- Twitter dat ze in het geniep is getrouwd met de vader van haar kind, met wie ze zich vorig jaar maart verloofde. Of Snooki daadwerkelijk is getrouwd of dat ze een grap uithaalt, wist de opzichter niet te melden.

FOK!filmtips van de dag: Poltergeist

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

The Fantastic Four - Mr. Fantastic, The Invisible Woman, The Human Torch en The Thing - komen tegenover hun grootste uitdaging te staan, wanneer de intergalactische Silver Surfer naar de aarde komt in voorbereiding op de totale vernietiging van de planeet. Terwijl de geheimzinnige Silver Surfer chaos creëert over de gehele wereld, moeten Reed, Sue, Johnny en Ben het mysterie achter deze nieuwe vijand zien op te lossen. Maar ook hun aartsvijand Dr. Doom is terug dus de Fantastic Four zullen alles uit de kast moeten halen, voordat het te laat is. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer om 20.30 uur op RTL7.

Met films als Mary PoppinsBedknobs and Broomsticks en Pete's Dragon specialiseerde Disney zich in films die deels geanimeerd en deels live-action waren. Disney steekt nu zelf de draak met die traditie met Enchanted, een komische familiefilm waarin getekende sprookjesfiguren als echte mensen in de moderne wereld terechtkomen. Hoofdrolspeelster Amy Adams is één van de nieuwe sterren aan het firmament van Hollywood en tegenspeler Patrick Dempsey is, jaren na zijn rollen in tienerkomedies, vooral bekend als dokter McDreamy uit de ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Regisseur Kevin Lima kent zijn klassiekers en wist voor de voice-over Julie Andrews te strikken, niemand minder dan Mary Poppins in eigen persoon. Om 20.30 uur op NET5.

CIA-agent Gaylord Oakes krijgt de opdracht om de sarcastische en eigenwijze Jake Hayes op te leiden tot een geraffineerde en professionele spion. Het is de bedoeling dat Jake undercover gaat en de plaats inneemt van zijn vermoorde tweelingbroer. Oakes heeft maar negen dagen de tijd om deze onmogelijke opdracht te volbrengen. Want dan moet Jake klaar zijn om een riskante wapendeal tot een goed einde te brengen. Deze parodie op actiefilms wordt met een flinke dosis humor gebracht. Dat kan je dan ook met een gerust hart overlaten aan onder andere Anthony Hopkins, Chris Rock en Peter Stormare. Bad Company om 20.30 uur op Veronica.

Het rustige leven van de familie Feeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze de dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeest-specialisten. Poltergeist  om 01.20 uur op BBC1.

Je kunt vanavond ook nog afstemmen op The Greatest, Dnevnoy dozor (Day Watch), Metro en Showdown at Area 51.

Spelen met poppen in Puppeteer

Sony heeft vandaag een trailer over het verhaal van Puppeteer uitgebracht. In de game speel je met een jongen genaamd Kutaro die in een pop veranderd is en zijn hoofd kwijt is. Met een vervangend hoofd ga je op avontuur om je eigen hoofd terug te krijgen.

De game wordt ontwikkeld door Sony Japan en zal op 10 september in Amerika uitkomen, exclusief voor PS3. Of de game ook naar Europa zal komen is nog niet bekendgemaakt. Bekijk de trailer hieronder.

Negen maanden cel voor molotovgooier

De 60-jarige Gijsbert R. uit Haelen is dinsdag veroordeeld tot negen maanden cel door de rechtbank in Limburg, meldt de regionale omroep L1. De Limburger hoeft niet terug de cel in, tijdens de zitting op 19 maart werd zijn hechtenis na zo'n negen maanden geschorst. Een woordvoerder liet toen al weten dat zijn straf zijn voorarrest niet zou overstijgen. Justitie had acht jaar geëist tegen de man.

De Limburger draaide door toen gemeentewerkers in juni een illegaal geplaatst hek wilden verwijderen. R. gooide plastic flessen met brandende benzine naar agenten en dreigde met een handboog te schieten. R. sloeg op de vlucht, maar kon later die avond in de boeien worden geslagen.

Het incident ontstond door een langlopend conflict tussen de man en een naast zijn woning gelegen woonwagenkamp. R. plaatste het hek om zich te beschermen tegen wat hij beschreef als de terreur van de kampbewoners. De gemeente Leudal, waar Haelen onder valt, vond het hek illegaal en wilde het verwijderen.

Een onafhankelijke commissie die onderzocht hoe het conflict zo uit de hand kon lopen oordeelde dat de gemeente ernstige fouten heeft gemaakt. Zo werden de problemen gezien als een burenruzie, terwijl volgens de commissie sprake was van een 'lokale oorlog'. In de afgelopen vijftien jaar zou te weinig aandacht zijn geweest voor de veiligheid van de bewoners.

Een van de aanbevelingen van de commissie aan de gemeente was het huis van R. te kopen zodat hij niet meer naast het kamp hoeft te wonen. De gemeente overweegt dit, maar kijkt ook naar alternatieve oplossingen.

Moslims vallen krantenredacties aan

Gewapende lieden hebben maandag de burelen van vier onafhankelijke kranten in de Iraakse hoofdstad Bagdad aangevallen. Vijf medewerkers werden neergestoken. Dat hebben de Iraase autoriteiten dinsdag gemeld.

Volgens de politie droegen sommige aanvallers militaire uniformen. Ze vernielden met messen en bajonetten computers en kantoormeubilair.

Irak is een van de gevaarlijkste plekken ter wereld voor journalisten, aldus het Comité voor de Bescherming van Journalisten (CPJ). In het land zijn sinds 2003 al honderden journalisten om het leven gekomen, bijna geen van alle door een natuurlijke oorzaak.

Helmond Sport nieuwe koploper Jupiler League

Helmond Sport is de nieuwe koploper in de Jupiler League. Door het faillissement van Veendam zijn alle uitslagen van die club geschrapt. Een aantal clubs is daardoor punten kwijtgeraakt. Helmond Sport voert de ranglijst aan, maar heeft wel twee duels meer gespeeld dan de concurrentie.

FC Volendam bezet nu plaats twee, drie punten achter Helmond Sport (51 punten). Sparta Rotterdam volgt met 46 punten op de derde plek en MVV is vierde met 45 punten. Plaats vijf is voor SC Cambuur (43 punten), dat ten opzichte van Helmond Sport zelfs nog drie duels mag inhalen.

Veendam had 675.000 euro nodig om dinsdag het faillissement tegen te gaan. Ondanks de vele acties, waaronder een benefietconcert, is er niet genoeg geld verzameld. De club maakte dan ook voor de deadline al bekend dat Veendam definitief verdwijnt.

Iedereen werkt mee aan het Koningslied

Eerder werd al bekend gemaakt dat topartiesten als Glennis Grace en Jim Bakkum geheel onbaatzuchtig en totaal niet ter meerdere eer en glorie voor zichzelf zouden meewerken aan het Koningslied, inmiddels is bekend geworden dat Trijntje Oosterhuis, Lisa Lois, Edsilia Rombley en Rowwen Hèze ook een duit in het zakje gaan doen.

"Superveel zin in!", twittert Glennis. Ook Bakkum kan naar eigen zeggen niet wachten. "Yep, ik ga meedoen aan het Koningslied, geschreven door onze John Ewbank. Zin om het prachtige lied in te zingen." De artiesten treden op met het Metropole Orkest.

De komende weken worden zelfs nog meer namen toegevoegd aan de line-up. Hoewel het nog niet officieel is bevestigd, is het de verwachting dat Marco Borsato ook gaat meezingen. Ewbank is zijn vaste liedjesschrijver en vertaler. De zanger zei eerder dat hij 'met gepaste trots' zou meewerken.

Aan de tekst voor het Koningslied kan de Nederlandse bevolking ook een bijdrage leveren. Iedereen mag van dinsdag tot en met volgende week woensdag in een inzending van één zin beschrijven hoe zijn droom voor Nederland eruitziet. De 'beste en treffendste woorden, zinnen, zinsdelen en passages' worden dan gebruikt in de definitieve tekst, die op 22 april naar buiten komt.

Je eigen ideetjes kan je hierrr leveren.


Glennis Grace en Jim Bakkum zingen Koningslied (Foto: Novum)

Voorstel: één duel schorsing voor Been

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Mario Been een schikkingsvoorstel van een duel schorsing gedaan.

Dat meldt Belga. Been werd zondag in de slotfase van de wedstrijd van Racing Genk tegen Anderlecht naar de tribune gestuurd. De Nederlander uitte namelijk kritiek op de arbitrage.

Als Been het voorstel van één wedstrijd schorsing niet accepteert, dan mag hij zich vrijdag voor de Geschillencommissie verdedigen. Overigens riskeert de oud-coach van Feyenoord ook een geldboete van 100 euro.

Mocht de trainer daadwerkelijk geschorst worden, dan moet hij komende zondag de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem vanaf de tribune bekijken.

Nieuwe gevallen vogelgriep bij mens in China

In China zijn vier nieuwe gevallen ontdekt van mensen die zijn besmet met een variant van het vogelgriepvirus. Afgelopen weekeinde werd bekend dat vorige maand drie mensen in Sjanghai waren besmet. Twee van hen bezweken aan de infectie.

Volgens persbureau Xinhua zijn de vier nieuwe patiënten in zeer kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De variant is door Chinese gezondheidsautoriteiten geïdentificeerd als H7N9, waarvoor geen vaccins bestaan.

Nieuwe gevallen vogelgriep bij mens in China
Nieuwe gevallen vogelgriep bij mens in China (Foto: ANP)

De Haan bedankt fans voor steun

Henk de Haan, de oud-speler van SC Veendam die een grote reddingsactie organiseerde, heeft dinsdag gelaten gereageerd op het definitieve faillissement. De club had 675.000 euro nodig om het faillissement aan te vechten.

De reddingsactie bracht 190.000 euro op. "Ik vind het een geweldig bedrag en fantastisch dat mensen zo massaal hieraan hebben meegedragen", reageerde De Haan volgens RTV Noord.

"Tegelijk moeten we constateren dat het niet genoeg is. Dat is ontzettend jammer. Maar het is niet anders, nogmaals dank aan al de mensen die de actie hebben gesteund." De Haan liet weten dat hij de overgemaakte gelden zo snel mogelijk zal terugstorten.

De Haan zette onder de naam 'Broezen voor Veendam' een reddingsactie op touw om de Groningse club te redden. Hij riep onder meer in De Wereld Draait Door en in het tv-programma Voetbal International de mensen op om geld te doneren. Tevergeefs, zo bleek dinsdag.

Cultregisseur Jess Franco overleden

De Spaanse regisseur Jesús "Jess" Franco is gisteren overleden. De cultregisseur overleed op 82-jarige leeftijd in zijn woning in Malaga aan de gevolgen van een beroerte. Het treurige nieuws werd vandaag bekendgemaakt door Kike Mesa, regisseur van de Franco-documentaire Jess Franco: Way of Life uit 2007.

Jess Franco maakte naam met heerlijke lowbudgetproducties, zoals Vampyros Lesbos, Oasis of the Zombies en A Virgin Among the Living Dead. De films van Franco waren altijd verrassend. Zo kon een misdaadfilm van de regisseur zomaar overgaan in een horror of pornofilm.

Jess Franco was niet alleen regisseur, hij schreef ook scenario's voor zijn films, was acteur en verzorgde ook de soundtracks voor een aantal van zijn bizarre cineastische uitspattingen. In totaal maakte Franco meer dan 200 films waarin ook grote sterren als Howard Vernon, Christopher Lee en Klaus Kinski te zien waren.

Zidane: "Gareth Bale is uniek"

Zinedine Zidane heeft dit seizoen genoten van Gareth Bale. Volgens de Fransman is de vleugelspeler van Tottenham Hotspur met niemand te vergelijken.

"De speler die dit seizoen de meeste indruk op mij heeft gemaakt, speelt niet in de Champions League, maar in de Europa League. Het is Gareth Bale", vertelt Zidane aan Sky Sports. "Je kunt hem met niemand vergelijken. Hij is uniek."


"Het ziet er bij Bale allemaal zo makkelijk uit en zijn snelheid is echt beangstigend", gaat de Fransman verder. "Zijn acceleratie is onvoorstelbaar, want hij is in staat om in een kleine ruimte ineens te versnellen. Technisch is hij ook nog heel goed."

Zidane zag Bale dit seizoen een aantal keren 'live' in actie. "Onlangs nog tegen Lyon. Dat was niet eens zijn beste wedstrijd, maar hij kan je wel bij ieder balcontact verrassen."

Meat Loaf: dit is mijn laatste toer

Meat Loaf is bezig met zijn laatste tournee. "Het is nu echt klaar. Ik wil niet meer reizen", beweert de Amerikaanse rocker tegenover Reuters. Als de 65-jarige muzikant woord houdt, wordt zijn optreden op 11 mei in Zwolle een van zijn laatste.

"Ik ben bijna vijftig kilo zwaarder dan Jagger en dat zegt wel iets", vergelijkt Meat Loaf zichzelf met Mick Jagger, die op zijn 69e nog optreedt met de Rolling Stones. "Hij kan nog wel even mee."

Meat Loaf, die werd geboren als Marvin Lee Aday, kampt de laatste jaren geregeld met gezondheidsproblemen. Zo had hij stemproblemen, viel hij flauw op het podium vanwege zijn astma en kreeg hij een nieuwe knie. Meat Loaf, onder meer bekend van Paradise by the Dashboard Light uit 1978, geeft zijn laatste show in het kader van de Bat Out of Hell Tour op 17 mei in Dublin.


Meat Loaf: dit is mijn laatste toer (Foto: Novum)

SC Veendam definitief failliet

Het doek is definitief gevallen voor SC Veendam. De actie om de Groningse club van de ondergang te redden, heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

"Het is niet gelukt. Na 59 jaar geen betaald voetbal meer in Veendam. De Langeleegte huilt", schrijft de club op het officiële Twitteraccount. Ruim een week geleden werd SC Veendam failliet verklaard. Vervolgens werden alle zeilen bijgezet om alsnog genoeg geld op te halen om zo de club te redden.

Tot dinsdagmiddag 16:00 uur had Veendam de tijd om beroep aan te tekenen tegen het uitgesproken faillissement. Twintig minuten voor die deadline kwam de club echter al met het treurige nieuws naar buiten. Er is niet genoeg geld verzameld om SC Veendam te redden.

Door het verdwijnen van Veendam verandert de stand op de ranglijst van de Jupiler League ingrijpend. Alle uitslagen van de Groningse club worden geschrapt, waardoor titelkandidaat MVV bijvoorbeeld zes punten verliest.

EU-lidstaten willen wijziging privacybeleid Google

Zes Europese landen hebben dinsdag aangekondigd samen te gaan werken om het Amerikaanse internetbedrijf Google te dwingen zijn privacybeleid aan te passen. Onder leiding van Frankrijk hebben privacywaakhonden uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje en Italië besloten de handen ineen te slaan en actie te ondernemen.

Vorig jaar besloot Google de ruim zestig verschillende privacyvoorwaarden die het bedrijf hanteerde samen te voegen in een universeel beleid. Concrete wijzigingen zijn volgens de zes landen tot nu toe echter uitgebleven. Internetgebruikers hebben daardoor nog steeds geen idee over de informatie die Google heeft verzameld en hoe lang die informatie bewaard blijft.

Gratis regenboogvlag voor protest Poetin in trek

De regenboogvlaggen die het COC Amsterdam gratis uitdeelt om te laten wapperen tijdens het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin volgende week zijn erg in trek. Dat liet voorzitter van de Amsterdamse afdeling van de homobelangenvereniging Jan van Asch weten.

Het COC roept Amsterdammers op de regenboogvlag tijdens het bezoek Poetin te hijsen uit protest tegen de omstreden Russische 'antihomowet'. Het wetsvoorstel stelt propaganda voor homoseksualiteit in het bijzijn van jongeren strafbaar.

Eerder liet de gemeente al weten de homovlag te hijsen op het stadhuis. Naar verwachting doen ook de zeven stadsdelen mee aan het protest. Ook oud-PvdA-leider en voormalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen hangt een regenboogvlag uit. Cohen doet dat bij het oudste homocafé van Amsterdam, 't Mandje op de Zeedijk.

De vlaggen zijn vanaf dinsdag gratis af te halen bij de Amsterdamse boekhandel Vrolijk. Voor die dinsdagochtend zijn deuren opende, stonden er buiten al mensen te wachten. Er zijn in totaal tweehonderd vlaggen te vergeven. Volgens het COC was daarvan dinsdag aan het begin van de middag al een kwart opgehaald. "Als het zo doorgaat zijn we er aan het einde van de week doorheen."

Arrestatie na schieten op koelkast

Een bewoner van een woning in Voorschoten is dinsdag opgepakt, nadat hij met een medebewoner op een koelkast in hun tuin had geschoten. Twee kogels misten doel en belandden in de woning van een buurman. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

De bewoner van de geraakte woning aan het Gerard Douplantsoen belde rond 08.30 uur de politie, nadat hij twee kogelgaten in de ramen aan de achterkant van zijn woning vond. In zijn woning bleken ook twee kogels te liggen.

Onderzoek wees uit dat de bewoners van een woning aan de Antonie van Dijcklaan rond 05.00 uur uit baldadigheid op een koelkast in hun tuin hadden geschoten met een vuurwapen. Daarbij belandden twee kogels in de woning aan het Gerard Douplantsoen, pal achter de woning van de opgepakte verdachte.

Clint Eastwood laat oog vallen op Jersey Boys

Clint Eastwood overweegt de Broadway-musical Jersey Boys naar het witte doek te brengen. De Amerikaanse regisseur is in onderhandeling over de regie van het filmproject over de opkomst en ondergang van de band Frankie Valli and the Four Seasons, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Jersey Boys was een groot succes op Broadway. Jon Favreau heeft eerder om onbekende redenen bedankt voor de regie. De film volgt de de viermansformatie The Four Seasons en hun frontman Frankie Valli die in de jaren zestig doorbraken met het nummer Sherry, later volgden hits als Big Girls Don't Cry en Walk Like a Man.

Als de 82-jarige Eastwood tekent voor de regie, zet hij zijn plannen voor de musical A Star is Born in de koelkast. Hij heeft dat project eerder op de lange baan geschoven, toen bleek dat beoogd hoofdrolspeelster Beyoncé zwanger was. Daarna stapte de Amerikaanse zangeres uit het filmproject en trok Eastwood Esperanza Spalding aan voor de hoofdrol.


Clint Eastwood laat oog vallen op Jersey Boys (Foto: Novum)

Uitnodigende trailer Gåten Ragnarok

Op het filmfestival in Berlijn wist het Amerikaanse Magnolia Pictures de rechten van de Noorse avonturenfilm Gåten Ragnarok te bemachtigen. De eerste trailer die van deze film is uitgekomen ziet er strak uit en lijkt de goede lijn die men in Scandinavië heeft getrokken eenvoudig door te kunnen zetten. 

Ragnarok staat in het Noors voor ‘lot van de heersende machten’, waarbij enkele grote Noorse goden het leven moeten laten en uiteindelijk zelfs de hele wereld vergaat. In deze door Mikkel Brænne Sandemose geregisseerde film gaat een archeoloog op onderzoek uit, nadat hij deze mythe niet naast zich neer kan leggen.

Uiteraard heeft dit nogal wat voeten in de aarde en afgaande op de trailer is het de vraag of slapende goden hier niet onterecht wakker worden gemaakt en of de mythe wel echt een mythe is. De beelden zijn alvast sfeervol en de muziek nodigt uit tot een episch drama. Wordt dit de Scandinavische hit van 2013?

Gåten Ragnarok wordt op 4 oktober in de Noorse bioscopen uitgebracht, een wereldwijde releasedatum is nog onbekend.

Vos zat dicht tegen anorexia aan

Marianne Vos zat in de aanloop naar de Olympische Spelen in Londen dicht tegen anorexia aan. De olympisch en wereldkampioene op de weg onthult dit in haar biografie, waarover ze dinsdag in het radioprogramma Dit is de dag vertelde.

"Met het oog op de Spelen ben ik heel veel meer gaan trainen. Ik ben daar toch een beetje in doorgeslagen. Ik herstelde niet meer. Ik ging altijd maar door. Ik at nog wel drie maaltijden per dag, maar dat was met al de trainingen die ik deed, niet genoeg." Vos woog op een bepaald moment nog maar 50 kilogram, 6 kilo onder haar 'normale' gewicht. "Het was best moeilijk te veranderen omdat ik wel bleef presteren. Maar gelukkig wist ik het met behulp van de mensen om mij heen toch om te buigen."

De alleskunner op de fiets had de moeilijke fase het liefst voor zich gehouden, maar vond het toch belangrijk om naar buiten te brengen. "Het is toch een lastig verhaal voor mij. Maar ik wil er vooral mee aangeven dat het ondanks alle mooie prestaties ook bij mij niet allemaal vanzelf gaat. Daarnaast wil ik er ook mee duidelijk maken dat je niet licht hoeft te zijn om te kunnen presteren."

Onder anderen veelvoudig olympisch kampioene Leontien Zijlaard-Van Moorsel kampte tijdens haar loopbaan met anorexia.

Na weekeinde minder koud

De temperaturen lijken na het weekeinde normale waarden aan te nemen voor de tijd van het jaar. Naar verwachting worden na zondag weer dubbele cijfers bereikt. De zachtere lucht die het land binnenkomt gaat echter gepaard met bewolking en regen, waardoor het volgens een meteoroloog van weeronline.nl niet per se lekkerder weer is dan nu.

"Het is nu zonnig en als je uit de wind zit voelt het lang niet zo koud als het is. Volgende week is het weliswaar minder koud, maar het is vanwege bewolking en regen maar de vraag of we dat ook zo beleven", legt de meteoroloog uit.

Echt zonnig lenteweer zit er waarschijnlijk voorlopig nog niet in. "De waarden worden normaal voor april en van die lage middagtemperaturen lijken we af te raken, maar zo mooi als het vorige maand een paar dagen werd, wordt het nog niet."

De komende dagen verlopen nog erg fris voor de tijd van het jaar. Wel blijft het overwegend droog en zonnig.

Gas Powered verder als Wargaming Seattle

Gamestudio Gas Powered Games gaat verder als Wargaming Seattle. Het gaat hier om een mogelijk tijdelijke benaming, laat studiobaas Chris Taylor weten tegenover gameweblog Polygon. De Amerikaanse gamestudio werd in februari overgenomen door het Wit-Russische gamebedrijf Wargaming.net.

Wargaming Seattle werkt volgens Taylor aan een gratis online spel waarin competitieve elementen verwerkt zitten. Een eerder aangekondigd project, het actierollenspel Wildman, zou zijn geschrapt.

Gas Powered Games werd in februari overgenomen door Wargaming nadat de gamestudio in de financiële problemen was gekomen. Verschillende contracten werden beëindigd en een poging het actierollenspel Wildman via crowdfunding te financieren mislukte.

Wargaming Seattle werkt aan een spel dat past bij andere producten van het moederbedrijf. Wargaming.net is verantwoordelijk voor gratis online spellen, waaronder World of Tanks en World of Warplanes.

 

Mobiele apparaten binnenkort PS3 voorbij

De volgende generatie mobiele apparaten beschikt over meer rekenkracht dan Xbox 360 of PlayStation 3. Dat voorspelt topman Tony Tamasi van Nvidia tegenover techweblog Bit Tech. Nvidia's huidige Tegra 4-chip verricht tachtig miljard handelingen per seconde, terwijl de volgende generatie zeker tweehonderd miljard handelingen per seconde moet uitvoeren.

Het aantal handelingen per seconde wordt doorgaans aangeduid met flops, oftewel floating point operations per second. Waar PlayStation 3 zo'n tweehonderd miljard flops uitvoert, doet Nvidia's nieuwste grafische processor voor pc's, de Titan, het met 4,5 biljoen flops aanzienlijk beter. Volgens Bit Tech presteert PlayStation 4 met 1,8 biljoen flops minder dan Nvidia's nieuwste grafische kaart.

Op dit moment werkt Nvidia nog volop met de Tegra 4-chip. Het bedrijf brengt dit jaar een eigen draagbare spelcomputer op de markt, Nvidia Shield genaamd. Het is niet bekend wanneer het hardwarebedrijf met zijn nieuwe generatie chips op de markt komt.

 

Demonstranten laten passagierstrein ontsporen

Demonstranten tegen de regering hebben dinsdag in Bangladesh een passagierstrein laten ontsporen door een stuk van de rails weg te halen. Door de ontsporing tussen de hoofdstad Dhaka en de havenstad Chittagong raakten minstens 50 mensen gewond, aldus een woordvoerder van de politie.

De actievoerders waren de straat opgegaan na een oproep voor een nationale staking door de oppositie. Deze wil de regering van premier Sheikh Hasina tot aftreden dwingen.

Demonstranten laten passagierstrein ontsporen
Demonstranten laten passagierstrein ontsporen (Foto: ANP)

War Z-servers offline wegens hack

Vanmorgen zijn de servers van de game The War Z offline gehaald. Uitgever OP Productions heeft deze actie ondernomen omdat zowel het forum als de database van War Z is gehacked. Het is overigens niet de eerste keer dat de game is gehacked.

OP Productions is momenteel hard bezig om de beveiliging te verbeteren en vraagt spelers van War Z om direct hun wachtwoorden te veranderen. 

“We have already taken a number of steps to increase security and are continuing to work with external advisors and investigators to identify and implement measures to minimize the chance of this happening in the future", aldus de uitgever. 

War Z nogmaals gehackedWar Z nogmaals gehacked

Vijftal met zeshonderd kilo qat gepakt

Vijf mannen die bijna zeshonderd kilo qat bij zich hadden zijn zondag in Aalsmeer opgepakt. De drugs hebben een straatwaarde van 45 duizend euro, meldt de politie dinsdag.

De beveiliging van de bloemenveiling in Aalsmeer had de politie gewaarschuwd dat een aantal mannen zich verdacht gedroeg bij de Legmeerdijk. Agenten troffen de mannen op een parkeerplaats bij een bestelbus aan. Bij de bus stonden ook 110 dozen met daarin bijna zeshonderd kilo van het sinds begin dit jaar verboden middel qat.

De vijf mannen van tussen de 20 en 42 jaar uit het Belgische Stabroek en Kapellen en uit Amsterdam, Uithoorn en Alkmaar zitten vast voor verhoor. De drugs zijn in beslag genomen.

Qat is vooral populair bij Somaliërs. Het kauwen op de bladeren van een qatplant heeft een licht stimulerende werking.

Hamilton hekelt Pirelli-banden

Formule 1-coureur Lewis Hamilton hekelt de Pirelli-banden waarmee dit seizoen geracet wordt. De Mercedes-coureur vindt dat hij niet het maximale uit het rubber kan halen, waardoor hij minder plezier in het rijden heeft. Net als zijn team is de Brit ervan overtuigd dat Pirelli voor dit seizoen iets te ver is gegaan.

"Het is met deze banden extreem moeilijk om ze te sparen. Het is niet leuk, ik heb bijvoorbeeld niet genoten van de race in Maleisië. Het is niet zoals vroeger toen je de hele tijd kon pushen op banden waarvan je wist dat ze het vol zouden houden. Nu is het net alsof je honderd dollar hebt en het gedurende de tijd verstandig uit moet gaan geven. Het heeft grote invloed op het racen. Het is meer strategisch dan puur racen op snelheid."

Slachtoffer paasvuur Teuge kende duwer

De 18-jarige man uit Twello die zwaargewond raakte toen hij in een paasvuur in Teuge werd geduwd, kende de jongen uit Voorst die hem duwde. Een woordvoerder van de politie bevestigt dinsdag dat de twee elkaar kenden. De 15-jarige verdachte werd maandag aangehouden en zit nog vast.

De politie doet onderzoek naar het incident. Daarbij worden getuigen gehoord en wordt ook hun drank- en drugsgebruik onderzocht, licht de zegsvrouw toe.

Het paasvuur aan de Bottenhoekseweg had plaats in de nacht van zondag op maandag. Toen de hulpdiensten arriveerden waren omstanders de 18-jarige aan het koelen. Getuigen verklaarden vervolgens dat de 15-jarige jongen uit Voorst hem zou hebben geduwd. De jongen kon thuis worden aangehouden. Het slachtoffer liep ernstige brandwonden op en ligt nog in het brandwondencentrum in Beverwijk.

De 15-jarige verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer vast moet blijven.

Massale voedselvergiftiging studenten Caïro

Een kleine vijfhonderd studenten van de Al-Azhar universiteit in Caïro zijn met voedselvergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis beland. De studenten werden ziek na het eten van een maaltijd die hun maandag op de campus was voorgezet. Dit heeft het Egyptische ministerie van volksgezondheid dinsdag gezegd.

Honderden studenten van Al-Azhar uitten maandag hun woede over het gebeurde. Zij blokkeerden de toegang tot de universiteitsgebouwen en scandeerden leuzen tegen het bestuur. Voor dinsdag stonden nieuwe demonstraties op het programma.

De universiteit ressorteert onder de Al-Azhar moskee, 's werelds belangrijkste soennitische leerstoel.

Onderzoek hulpverlening steekpartij IJsselstein

De gemeente IJsselstein laat onderzoeken wat zich in het gezin waarvan de moeder haar dochter in januari doodstak precies heeft afgespeeld op het gebied van hulpverlening en zorg. Aanleiding voor de steekpartij is volgens de politie een uit de hand gelopen ruzie. De gemeente wil nu weten of hulpverleners het gezin in beeld hadden.

Het 16-jarige slachtoffer uit de Utrechtse gemeente, dat van Marokkaanse afkomst was, werd begin januari zwaargewond aangetroffen in een woning aan het Saffierpad. Ze overleed ter plaatse. De 42-jarige moeder van het meisje werd nog dezelfde dag aangehouden voor de dood van haar dochter.

Al snel deden geruchten de ronde dat het meisje was doodgestoken uit eerwraak omdat ze zwanger was. De politie heeft daar geen aanwijzingen voor gevonden.

De moeder staat later deze maand voor het eerst voor de rechter. Het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door een bureau uit Woerden, moet in juni af zijn. De gemeente hoopt er lessen uit te kunnen trekken voor de toekomst, meldt een woordvoerder.

'Piraten doden vissers in Golf van Bengalen'

De politie in Bangladesh heeft de lichamen gevonden van drie vissers die vermoedelijk door piraten zijn omgebracht in de Golf van Bengalen. De stoffelijke overschotten, die reeds in staat van ontbinding verkeerden, zijn aangespoeld op het strand bij Cox's Bazar, in het zuidoosten van Bangladesh.

De kustwacht is nog op zoek naar 28 andere vissers die sinds 23 maart worden vermist. Piraten vielen toen twee trawlers met in totaal 31 opvarenden aan. Volgens vissers drijven er nog zeker twintig lijken in de Golf van Bengalen.

Het komt vaak voor dat piraten voor de kust van Bangladesh schepen aanvallen.

William H. Macy regisseert Selena Gomez

Selena Gomez heeft een rol gescoord in het regiedebuut van William H. Macy. De dramatische muziekfilm is getiteld Rudderless, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Het is nog niet duidelijk welke rol de zangeres en actrice gaat spelen in de film.

Rudderless gaat over een vader die zijn zoon verliest en in een neerwaartse spiraal belandt. Als hij muziek vindt die zijn zoon heeft gemaakt, begint hij met een band de muziek te spelen om zo zijn zoon te eren.

De 20-jarige Gomez heeft in een aantal tienerfilms gespeeld en is binnenkort te zien in de gewaagde komedie Spring Breakers. Naast Gomez spelen ook Laurence Fishburne en Macy's vrouw Felicity Huffman rollen in het drama. Macy is als acteur voornamelijk bekend van drama's als Fargo en Magnolia.

Macy schreef het scenario van Rudderless met de hulp van Casey Twenter en Jeff Robison. De film wordt in april opgenomen, maar wanneer het drama in de bioscopen komt, is nog niet bekend.


William H. Macy regisseert Selena Gomez (Foto: Novum)

Aanklager wil AZ'er Lam een duel schorsen

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil Thomas Lam een wedstrijd schorsen. De Finse verdediger werd zondag tegen Heracles Almelo met rood naar de kant gestuurd. Vanwege ernstig gemeen spel zou hij een wedstrijd aan de kant moeten blijven plus een wedstrijd voorwaardelijk.

AZ en Lam hebben tot 15.00 uur de tijd om akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel. Doen ze dat niet dan gaat de zaak naar de tuchtcommissie van de voetbalbond.

Australië sponsort Disney-film met 22,5 miljoen

De Australische overheid heeft 22,5 miljoen dollar aan filmmaatschappij Disney gegeven om de nieuwe verfilming van 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo in het land op te nemen. Dat is het grootste bedrag dat Australië ooit aan een filmmaker heeft uitgereikt. Dat zeggen bronnen tegen de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De film zou een budget hebben van 150 miljoen dollar. De productie zou zo'n tweeduizend banen creëren, zeggen kenners.

De nieuwe film van David Fincher, bekend van Se7en, Fight Club en The Social Network, verkeert nog in het stadium van de casting. Maar de productie van Nemo wordt zo gigantisch dat ook Fox Studios in Sydney en Village Roadshows in Queensland een deel van de kosten zullen dragen.

Recentelijk gaf de Australische overheid al 12,8 miljoen dollar aan de makers van The Wolverine met Hugh Jackman om de superheldenfilm in Sydney op te nemen. Vorige maand werd twintig miljoen dollar uitgetrokken om internationale filmproducties door middel van belastingvoordelen naar Australië te lokken.

NAM-directeur steunt meekijkende ombudsman

Het is goed dat een ombudsman meekijkt bij de afhandeling van schademeldingen door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) na aardbevingen. Wel worden Groningers met klachten en problemen opgeroepen om eerst bij de NAM zelf aan te kloppen. Dat zegt NAM-directeur Bart van de Leemput dinsdag in een interview met Trouw.

De NAM is ruimhartig met de schadeafwikkeling, stelt Van de Leemput. "We zijn een stuk minder krenterig geworden." Toch is er begrip voor de mensen die het bedrijf wantrouwen. "Ik begrijp ook dat mensen ons niet vertrouwen omdat wij veel belang hebben bij gaswinning. Daarom lijkt het me goed dat zo'n ombudsman meekijkt", aldus de NAM-topman.

Uit onderzoek blijkt dat aardbevingen tot 5 op de schaal van Richter mogelijk zijn. Waar het maximum ligt, weet het bedrijf niet. Daar wordt nu nader onderzoek naar gedaan.

Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) maakte donderdag bekend dat er een speciale ombudsman wordt aangesteld voor Groningers met klachten over de afhandeling van schademeldingen na aardbevingen door gaswinning. Wie dat wordt is nog niet bekend.

Veel Groningers zijn ongerust over de toegenomen kans op relatief zware aardbevingen. Uit onderzoek bleek eerder dat bevingen door gaswinning in de toekomst sterker worden dan was ingeschat.

Israël zet traangas in tegen Palestijnse gevangenen

Israëlische gevangenisbewakers hebben dinsdag traangas ingezet tegen protesterende Palestijnse gevangenen. De Palestijnen roerden zich naar aanleiding van de dood van een medegevangene, die aan kanker overleed. Volgens hen had hij geen adequate medische zorg gekregen.

De dood van Maysara Abu Hamdiyeh, die tot levenslang was veroordeeld voor zijn rol bij een verijdelde aanslag op een café in Jeruzalem in 2002, werd dinsdag bekendgemaakt. Na de bekendmaking begonnen Palestijnen in diverse gevangenissen op de deuren van hun cellen te slaan en met voorwerpen te gooien, waarna de cipiers traangas inzetten. Drie gevangenen en zes bewakers moesten worden behandeld omdat ze traangas hadden ingeademd.

Volgens een woordvoerder van het Israëlische gevangeniswezen werd de 64-jarige Abu Hamdiyeh behandeld door specialisten en is hij in een ziekenhuis in Beersheba overleden. Het gevangeniswezen had een verzoek ingediend om Abu Hamdiyeh vrij te laten nadat vorige week was vastgesteld dat hij terminaal was. Dat verzoek was op het moment van zijn overlijden echter nog in behandeling.

De Palestijnse minister voor gevangeniszaken, Issa Karakeh, houdt Israël aansprakelijk voor Abu Hamdiyehs dood. "Dit is een serieus en lelijk misdrijf, het gevolg van medische nalatigheid en de onwil om hem vrij te laten", aldus Karakeh.

Meer schade aan wegen door wisselvallig weer

Het wisselvallige winterweer heeft tot veel schade aan snelwegen geleid. Rijkswaterstaat noteerde ruim 2700 schadegevallen, tegenover 1250 een jaar eerder. Rijkswaterstaat verwacht dat de teller nog wel wat oploopt. "De winter is officieel wel voorbij, maar zolang het vriest ontstaan er nog steeds schades", zegt een woordvoerder.

De schade wordt veroorzaakt door de vele wisselingen van vorst en dooi. "Als het dan nat weer is, zet het water dat in het asfalt zit steeds uit. Daardoor raken steentjes los en ontstaan soms zelfs gaten", legt de zegsman uit.

De dienst moest ruim zeshonderd keer op pad voor een spoedreparatie. In zevenhonderd gevallen was de situatie niet direct gevaarlijk voor het verkeer en werd de weg binnen 24 uur gerepareerd. De rest van de schades wordt bij het reguliere onderhoud hersteld.

Volgens de zegsman is het aantal van 2700 overigens niet bijzonder veel. In de winter van 2010/2011 kwamen bijvoorbeeld 3800 schademeldingen binnen.

De ANWB waarschuwde eind vorige week motorrijders al voorzichtig te zijn op de wegen vanwege de schades, die door de aanhoudende kou nog niet overal zijn gerepareerd.


Meer schade aan wegen door wisselvallig weer (Foto: Novum)

De Hollandse gunfactor

Wie in Nederland succesvol genoeg is, heeft de ranzige lucht van de riooljournalistiek in zijn neus hangen. De bladen en nieuwszenders zijn dol op de relatiebreuken, roddels, slippertjes, modeflaters en regelrechte uitglijders. De publieke omroepen hebben hun eigen manier om mensen te kakken te zetten. De door spruitjeslucht omringde augurkslurpers op de nieuwsredacties kunnen waarschijnlijk niet meer tegen allerlei mogelijke bezuinigingen, want het ene na het andere onderwerp wordt zuurder en zuurder naar buiten gebracht.

Fraude internetbankieren scherp gedaald

De fraude met internetbankieren is in de tweede helft van vorig jaar scherp gedaald met 60 procent ten opzichte van het eerste halfjaar. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Het totale schadebedrag daalde van 24,8 miljoen euro naar 10 euro miljoen euro. Het is voor het eerst in 5 jaar dat er sprake is van een dergelijke scherpe daling. In de eerste helft van vorig jaar steeg deze fraudevorm nog met 14 procent. In heel 2010 verviervoudigde de zwendel met het internetbankieren en in 2011 was er sprake van een verdubbeling.

In heel 2012 bedroeg de fraude met internetbankieren 34,8 miljoen euro, iets minder dan in 2011. De schade door 'skimming', het kopiëren van betaalpassen, daalde vorig jaar met meer dan een kwart tot 29 miljoen euro. Dat schrijft de NVB vooral toe aan de invoering van de chip op de pinpassen.

Cybercriminelen slagen er ook steeds minder in om bankgegevens te stelen met schadelijke software, zogeheten malware. Dat is software die onopgemerkt op iemands computer wordt geïnstalleerd om bijvoorbeeld inloggegevens te onderscheppen. Deze vorm van fraude nam in 2012 licht af tot 22,1 miljoen euro. Volgens de NVB weten banken deze schade steeds meer te beperken door beter te monitoren, waardoor eerder kan worden ingegrepen.

In totaal daalde de schade als gevolg van fraude in het betalingsverkeer, waaronder overboekingsfraude en zwendel met gestolen bankpassen en creditcards, in 2012 met 11 procent tot 82 miljoen euro.

Volgens de NVB worden slachtoffers van internetfraude in de regel schadeloos gesteld, tenzij ze naar het oordeel van de bank onvoorzichtig of nalatig zijn geweest. De NVB wijst erop dat fraude door internetbankieren relatief gezien beperkt is. Het fraudebedrag van nog geen 35 miljoen euro vorig jaar is een schijntje, afgezet tegen de totale omzet van internetbankieren van 3,2 biljoen euro (3200 miljard).

PSG: Rooney niet door ons benaderd

Paris Saint-Germain voorzitter Nasser Al-Khelaifi heeft de geruchten rondom een eventuele transfer van Wayne Rooney naar Parijs ontkracht. Eerder dit seizoen werd Rooney in verband gebracht met een vertrek uit Manchester.

Een slechte verhouding met manager Sir Alex Ferguson zou daar aan ten grondslag liggen. PSG kwam al snel in beeld, maar Al-Khelaifi zegt Rooney nooit te hebben benaderd. "We hebben nooit met hem gesproken", zegt de voorzitter van PSG tegenover Sky Sports News. Al-Khelaifi is wel onder de indruk van Rooney. "Hij is een geweldige speler, een van de beste spitsen ter wereld."


PSG heeft Rooney dan wel niet benaderd, de club sluit niet uit dat in de toekomst wel te doen. "Ik denk dat iedere club hem er wel bij zou willen hebben."

Alex Rasmussen mag niet starten van UCI

De Deense wielrenner Alex Rasmussen mag van de UCI niet starten in het Circuit van de Sarthe. Dat schrijft de 28-jarige Deen dinsdag op Twitter. Rasmussen zou in de Franse rittenkoers zijn rentree maken na een dopingschorsing van anderhalf jaar. Die kreeg hij opgelegd vanwege het missen van drie dopingcontroles.

De renner van Garmin-Sharp werd door de UCI uit koers genomen. "Blijkbaar effectief levenslange schorsing", schrijft hij cynisch. Zowel zijn ploeg als de UCI hebben nog niet gereageerd.

'Nederlandse wielrenners ontkennen gebruik dope'

De Nederlandse wielrenners hebben massaal ontkend doping te hebben gebruikt. Dat schrijft nrc.next dinsdag. Van alle renners en ploegleiders van de Nederlandse ploegen en de wielerbond KNWU hebben er slechts twee dopinggebruik toegegeven. Van Grischa Niermann en Rudie Kemna was dat bovendien al eerder bekend geworden.

De Nederlandse ploegen Blanco Pro Cycling, Vacansoleil en Argos-Shimano en de KNWU ondervroegen de afgelopen maanden hun personeel. Als ze toegaven konden ze op een lichtere straf rekenen. Als ze dopinggebruik ontkenden, maar dat later toch blijkt, volgt juist een zwaardere straf.

Probleem van het vrijblijvende dopingonderzoek, waarvan de resultaten dinsdag officieel bekend worden gemaakt, is een gebrek aan solidariteit tussen renners, meent NRC-wielerjournalist Thijs Zonneveld. "Vooral dopingzondaars die nog actief zijn in de sport hullen zich in stilzwijgen, bang als ze zijn om te worden aangesproken op hun eigen verleden."

Volgens Zonneveld deden diverse dopingzondaars hun verhaal wel anoniem aan de commissie onder leiding van oud-minister Winnie Sorgdrager, die de dopingcultuur in het Nederlandse wielrennen in kaart brengt.

Jacobs: "Vloet is eindverantwoordelijk"

Sparta Rotterdam heeft dinsdag trainer Michel Vonk en zijn assistent Pascal Jansen ontslagen. Oud-trainer Rob Jacobs vindt de beslissing onbegrijpelijk.

Na drie nederlagen op rij heeft Sparta de koppositie uit handen gegeven. Dit heeft uiteindelijk Vonk en Jansen de kop gekost. Arjan van der Laan en Peter van den Berg nemen de taken voorlopig over.

Maandag ging Sparta met 1-0 onderuit op eigen veld tegen FC Emmen en zakte naar de vierde plaats op de ranglijst. Desondanks vindt Jacobs het geen goede keuze om Vonk de laan uit te sturen.

"Ik denk dat het meer te maken heeft met het 125-jarig bestaan van de club, waarin een hoop mensen teleurgesteld zijn", vertelt Jacobs aan RTV Rijnmond.

Jacobs vindt dat technisch directeur Wiljan Vloet ook zijn conclusies moet trekken. "Vloet is eindverantwoordelijk. Als hij een beetje fatsoen in zijn lijf heeft, stapt hij zelf ook op", aldus Jacobs.

VN stemmen dinsdag over mondiaal wapenverdrag

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stemt vermoedelijk dinsdag over een wereldwijd wapenverdrag dat de wapenhandel aan regels moet onderwerpen. Lang hadden voorstanders van het verdrag goede hoop dat alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties het zouden onderschrijven, maar vorige week trokken Iran, Noord-Korea en Syrië hun handen af van het verdrag.

Volgens een woordvoerder van de Algemene Vergadering wordt het verdrag nu in een resolutie voorgelegd, die door een meerderheid van de 193 VN-lidstaten moet worden goedgekeurd. Omdat het vorige week al duidelijk was dat er veel steun is voor het verdrag, is de verwachting dat de resolutie wordt aangenomen.

Er wordt al meer dan tien jaar gesproken over een wapenverdrag. Activisten en regeringen willen dat de wapenhandel aan banden wordt gelegd om zo wapens uit handen van terroristen, opstandelingen en leden van de georganiseerde misdaad te houden.

Iran wijst het verdrag af omdat er te veel 'mazen' in zitten en het bovendien 'vatbaar zou zijn voor politisering en discriminatie'. Daarnaast gaat het volgens Iran voorbij aan de 'legitieme eis' om de levering van wapens aan agressors te verbieden. Ook Syrië weigert het verdrag te ondertekenen en is met zeven bezwaren aangekomen. Syrië is het onder meer niet eens met het feit dat er in het verdrag geen verbod is opgenomen op het leveren van wapens aan 'terroristische gewapende groepen en niet-staats actoren'. Noord-Korea vindt dat het wapenverdrag wapenexporteurs voortrekt, omdat die leveranties van wapens naar believen kunnen inperken of uitbreiden. Volgens Noord-Korea botst dit met het belang van importerende landen, die het recht hebben zichzelf te verdedigen en voor die verdediging wapens aan te schaffen.

Autodiefstallen gehalveerd dankzij startonderbreker

De sinds 1998 verplichte startonderbreker heeft de afgelopen vijftien jaar gezorgd voor een halvering van de autodiefstallen in Nederland. De baten zijn daarmee minstens drie keer zo hoog als de kosten, stellen de economen Jan van Ours en Ben Vollaard van Tilburg University.

Sinds 1998 moeten alle nieuwe auto's die worden verkocht in de Europese Unie zijn uitgerust met een elektronische startonderbreker. Een startonderbreker moet het moeilijk maken een auto te stelen zonder dat de sleutel in het contact zit. Inmiddels bevat bijna 95 procent van de auto's in Nederland een startonderbreker.

Tot nog toe was onbekend hoe groot het effect van de elektronische startonderbreker was op de autodiefstalcijfers en hoe de kosten van deze preventiemaatregel zich verhouden tot de baten. De onderzoekers berekenden dat het voorkomen van één autodiefstal ongeveer vijftienhonderd euro bespaart. Dit betekent dat dertig auto's moeten worden uitgerust met een startonderbreker van circa vijftig euro om een autodiefstal te compenseren.

Na het verplicht worden van de startonderbrekers lag het diefstalrisico van oudere auto's van 1995 tot 2008 ongeveer een kwart hoger. Toch halveerde het totaal aantal autodiefstallen in deze periode. Vooral onder de relatief kleine en goedkope auto's is het diefstalrisico volgens de onderzoekers, die cijfers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer bestudeerden, afgenomen.

De daling bedraagt bij deze wagens meer dan zeventig procent. Voor grotere en duurdere auto's is de daling kleiner. In bijvoorbeeld het zogenoemde E-segment waar onder meer de BMW 5-serie toe behoort is het diefstalrisico met twintig procent afgenomen. "In de duurdere segmenten zijn meer professionele daders actief die moeilijker tegen zijn te houden", meldt de universiteit.

Button denkt nog aan titel

Na Maleisië geloven ze bij McLaren nog altijd in de titel. Volgens Jenson Button is de renstal goed bezig om de auto sneller te krijgen dan die de eerste races was.

"Wat mij betreft is de strijd in het kampioenschap nog volledig open en daar ga ik dan ook voor", sprak de kampioen van 2009 in The Mirror. "Sebastian klopte me bijna in de titelstrijd van 2009 en toen scoorde hij niet in de eerste vier races. We zijn al bezig met een enorme ommekeer. Op Sepang waren we in de race lange tijd sneller dan Lotus en Ferrari. Wie had dat gedacht na Melbourne?"

"We staan nog zeker niet waar we moeten staan en we hadden de mazzel dat we op Sepang goed konden zien waar de downforce zat in de auto. Gelukkig zijn ze vooraan punten van elkaar aan het afpakken, dat hebben we nodig."

"We zijn nog altijd langzamer dan de Red Bulls, maar het is bijzonder dat je zo snel progressie kan boeken in zo'n korte tijd," aldus de Brit.

Vijftien jaar cel voor doodsteken ex

Een 37-jarige Arnhemmer moet vijftien jaar de cel in voor de moord op zijn ex-vrouw. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechtbank acht bewezen dat de man zijn 30-jarige ex in maart vorig jaar in haar woning aan de Bertha von Suttnerstraat met tientallen messteken doodstak. Voor zijn daad zette hij de kinderen die in de woning waren buiten, om ze geen getuige te laten zijn van de moord op hun moeder.

'Voorjaarsstijging aantal woningverkopen'

Het aantal verkochte woningen is in maart gestegen ten opzichte van de voorgaande twee maanden. Daarmee is op de woningmarkt sprake van de 'reguliere voorjaarstoename', stelt Makelaarsland dinsdag. Volgens schattingen van het makelaarskantoor wisselden in maart 5500 woningen van eigenaar.

In januari en februari daalde het aantal verkochte woningen nog fors tot respectievelijk 3500 en 4800. Veel mensen haalden vorig jaar de koop van een woning naar voren, zodat ze nog konden profiteren van de oude regeling voor hypotheekrenteaftrek, waarin niet hoeft te worden afgelost. Volgens Makelaarsland ebt dat effect langzaam weg.

De woningverkopen trekken in het voorjaar altijd aan ten opzichte van de wintermaanden. Ondanks de verscherpte hypotheekregels is dat ook dit jaar het geval, stelt Makelaarsland. "De woningmarkt moet het de komende maanden vooral hebben van positief ingestelde starters die profiteren van lage rentes en erop vertrouwen dat het dieptepunt qua huizenprijzen nu wel bereikt is."

Ten opzichte van een jaar eerder daalde het aantal verkopen in maart echter nog wel met 32 procent. In maart vorig jaar was echter juist sprake van een forse toename, omdat mensen toen vreesden dat de tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting zou aflopen. In het Lenteakkoord werd die belastingverlaging echter permanent gemaakt.

Makelaarsland stelt 'gematigd positief' te zijn over de woningmarkt in de eerste drie maanden van dit jaar. In maart waren er 75.000 woningbezichtigingen, meer dan de 68.000 in februari. Volgens Makelaarsland is het aantal bezichtigingen een goede graadmeter voor het aantal verkopen in de komende maanden.


'Voorjaarsstijging aantal woningverkopen' (Foto: Novum)

Zoektocht vermiste duiker hervat

De zoektocht naar de vermiste duiker in Zeeland is dinsdagochtend hervat. De politie krijgt bij de zoekactie hulp van de marine, die een speciale sonar kan inzetten, meldt de politie dinsdagochtend.

De duiker, een 30-jarige man uit Goes, was maandag rond 08.00 uur met een vriend bij Scharendijke het water ingegaan. De vriend raakte hem kwijt en sloeg rond 10.30 uur alarm. Helikopters, duikploegen, twee boten en een sonarboot hielpen bij het zoeken in het Grevelingenmeer in Zeeland.

Toen het donker werd werd de zoekactie gestaakt. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) meldde maandag al ervan uit te gaan dat de 30-jarige duiker is overleden.

Zes gewonden bij kettingbotsing A50

Bij een kettingbotsing op de A50 zijn maandagavond zes personen gewond geraakt. Een van hen raakte zwaargewond en is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur tussen Vaassen en Apeldoorn-Noord. Vier personenauto's botsten door nog onbekende oorzaak op elkaar. Vier gewonden werden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een persoon kon ter plaatse worden behandeld. De weg bleef tot ongeveer 02.00 uur dicht.

Over de toestand van de gewonden was dinsdagochtend niets bekend. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

'Prinses Beatrix wordt oppasprinses'

Koningin Beatrix wordt na haar abdicatie een oppasprinses. Het wordt niet gemakkelijk voor haar om helemaal afstand te doen van de troon, denkt striptekenaar Tom Janssen. In zijn werk voor dagblad Trouw en een reeks regionale titels legt hij de vorstin regelmatig vast.

De koningin was altijd 'tamelijk in de plooi', vindt Janssen. "Ze had altijd alles goed geregisseerd, vooral dat kapsel altijd helemaal strak. Straks is ze dan eindelijk weer eens een keer uit de publiciteit."

"Ze is natuurlijk altijd een ontzettende controlfreak geweest, veel meer dan haar moeder. Ze hield alles in de hand en ze was ook wel stijf en een beetje afstandelijk." Een van de meest typische beeldkenmerken van de vorstin was dan ook haar kapsel, zegt Janssen tegenover de camera van Novum Nieuws.

"Dat enorme stijfgespoten kapsel dat waarschijnlijk vol zit met hairspray. Dat is wel heel kenmerkend voor haar persoonlijkheid, dat ze altijd strak zat in haar kapsel. Ik vind dat ze ook altijd wel een aardige eigenwijze keuze had qua kleding, met die enorme hoeden die haar zo kenmerkten."

"Het zijn niet alleen de kleinkinderen waar ze straks oppas van is", voorspelt Janssen. Prinses Beatrix zal ook vaak door haar zoon worden geraadpleegd als ervaringsdeskundige. "Ze wordt de oppasprinses op de achtergrond."

Koning Willem-Alexander en zijn vrouw Màxima worden wel 'losser en leuker' om te tekenen, denkt de politiek tekenaar en tweevoudig winnaar van de Inktspotprijs. "Ze zijn minder afstandelijk."

Karakteriserend aan Willem-Alexander is dat hij 'een beetje gezet lijf en een rond hoofd heeft'. De nieuwe koningin wordt moeilijker te tekenen. "Het is altijd lastiger om aantrekkelijke vrouwen te tekenen. Bij vrouwen is het dan al snel fout."

Beatrix heeft ervoor gekozen zich na de abdicatie niet langer koningin te laten noemen, maar prinses. Ze neemt 'op een nader te bepalen moment' haar intrek in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Het is de plek waar ze haar gelukkigste huwelijksjaren doorbracht en haar kleine kinderen opvoedde.


'Prinses Beatrix wordt oppasprinses' (Foto: Novum)

Tieners gepakt na wilde achtervolging gestolen auto

Drie Amsterdamse tieners die rondreden in een gestolen auto zijn maandag aangehouden na een wilde achtervolging. Tijdens de achtervolging, die eindigde nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor en de auto op zijn kant terechtkwam, werd volgens de politie heel hard gereden. Geen van de drie verdachten van 14, 17 en 19 jaar raakte gewond.

De politie kreeg het trio maandag rond 14.30 uur in het vizier op de A1 bij Muiden. De auto waarin ze reden, bleek te zijn gestolen. Toen agenten de wagen wilden laten stoppen, ontstond een achtervolging die via de A9 naar wegen binnen de bebouwde kom leidde.

Zowel op de snelwegen als binnen de bebouwde kom werd met hoge snelheden gereden en werden andere weggebruikers in gevaar gebracht, aldus de politie. Nadat de auto op de Karspeldreef in stadsdeel Zuidoost op zijn kant was beland, kon de politie met getrokken dienstwapen de drie inzittenden uit de auto praten. Ze zitten nog vast.

G.I. Joe 3 al in de maak

Na een indrukwekkende wereldwijde opbrengst van 132 miljoen dollar in het openingsweekend hebben de makers van G.I. Joe: Retaliation besloten meteen een derde film in de reeks te maken. Net als Retaliation wordt de film ook uitgebracht in 3D. Dat maakte Paramount bekend.

De studiobazen moeten opgelucht adem hebben gehaald, want Paramount heeft er alles aan gedaan om Retaliation tot een succes te maken. Zo werd de film maar liefst negen maanden uitgesteld na negatieve feedback van het testpubliek. Besloten werd de film na te bewerken tot 3D en er een ander einde aan te breien.

Zelfs na deze tegenvallers werd de film nog goedkoper afgeleverd dan zijn voorganger, G.I. Joe: The Rise of Cobra. Waar Cobra 175 miljoen dollar kostte, werd Retaliation gemaakt voor 130 miljoen.

Een reden voor de hoge opbrengsten van Retaliation is juist de hogere prijs die voor kaartjes voor 3D-voorstellingen wordt gevraagd. Mede hierdoor heeft Retaliation in het openingsweekend zo'n 35 procent meer opgebracht dan zijn voorganger.

Mocht deze trend zich voortzetten, dan zou Retaliation uiteindelijk zo'n 410 miljoen dollar kunnen opbrengen. Cobra bracht wereldwijd ruim 303 miljoen in het laatje.

Wanneer G.I. Joe 3 in productie gaat is nog onbekend.


G.I. Joe 3 al in de maak (Foto: Novum)

Potvis blijkt goudmijn

In een op Texel aangespoelde potvis is bij de ontleding een enorme hoeveelheid amber aangetroffen. Dat bevestigt een woordvoerder van Ecomare dinsdag na berichtgeving over het dier van Omroep Gelderland. De zeldzame stof, die ook wel 'drijvend goud' wordt genoemd, heeft een waarde die mogelijk oploopt tot een half miljoen euro.

De potvis spoelde kort na bultrug Johannes in december aan op De Razende Bol bij Texel. In het zeezoogdier werden vijf brokken amber van in totaal 83 kilo gevonden. Of het centrum de brokken gaat verkopen, is nog niet bekend.

Een Franse deskundige onderzocht begin februari de echtheid van de brokken amber, dat ook wel ambergris wordt genoemd. De expert stelde vast dat het inderdaad om amber ging. Het spul is nog vers, waardoor het mogelijk nog vocht, en dus gewicht, zal verliezen.

De zeldzame stof amber wordt door twee procent van de potvismannetjes aangemaakt als reactie op het eten van inktvissen. Vaak wordt het in uitgepoepte vorm gevonden. De harde, wasachtige substantie wordt gebruikt in de parfumindustrie, die er grof geld voor neertelt.

De preparateur maakte behalve van de amber, ook afgietsels van de twee meter lange penis en het spuitgat van de potvis. Het geraamte van de walvis en de replica's zijn binnenkort te zien in het natuurmuseum van Ecomare op Texel.

Menzo tot zomer coach Jong Vitesse

Stanley Menzo wordt de komende maanden coach van Jong Vitesse. Dat meldt de Arnhemse club dinsdag. De oud-doelman en assistent-trainer van het eerste team neemt de honneurs waar voor Gerry Hamstra. Het hoofd opleidingen van Vitesse kreeg contractverlenging en gaat zich volledig concentreren op de herinrichting van de jeugdopleiding.

Met het vrijmaken van Hamstra moet de jeugdopleiding een nieuwe impuls krijgen, stelt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Met de ingebruikneming van het nieuwe gebouw kan de academie opnieuw ingericht worden naar de wensen en eisen van deze tijd. Daarvoor wordt Hamstra volledig vrijgemaakt, zodat we in de zomer volledig up-to-date zijn."

Van Hanegem ziet kansen Feyenoord slinken

Het gemis van Graziano Pelle afgelopen zaterdag bij Feyenoord tegen sc Heerenveen bleek groot. De Rotterdammers hadden niets in te brengen en gingen met 2-0 onderuit.

Eerder dit seizoen gaf trainer Ronald Koeman nog af op Ajax. Frank de Boer zou volgens hem geen 'Plan B' hebben. Maar waar De Boer het tegendeel heeft bewezen, lijkt Feyenoord zelf geen tweede plan te hebben.

Zonder de geschorste Pelle begon zaterdagavond Lex Immers in de punt van de aanval. Het pakte niet goed uit. "Omdat Pellè niet meedoet? Zijn afwezigheid scheelde inderdaad heel veel, maar moet je dan ineens anders gaan spelen. Volgens mij valt er een poppetje weg en daar zet je één ander poppetje voor in de plaats", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Na een half uur spelen viel Immers geblesseerd uit. Daarna lukte er weinig meer bij Feyenoord. Van Hanegem wijst naar Koeman. "Hij heeft zijn team aangepast aan het ontbreken van Pellè en dat is volgens mij een grote fout. Dat 'plan B' was helemaal niet nodig. Had de eerste helft gewoon dat Heerenveen uit laten razen, had ze keurig achterin opgevangen. Dat is toch niet zo moeilijk? Maar goed, het is voorbij, de landstitel is ineens een stuk moeilijker te realiseren."

Ruim miljoen euro binnen op Giro 555

Nederlanders hebben tot nu toe 1,2 miljoen euro gestort op Giro 555 voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Dat meldden de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) dinsdag.

Bij dat bedrag zijn de donaties opgeteld die binnenkwamen tijdens en na de speciale tv-actie van maandag. Naar die uitzending keken bijna 350.000 mensen. Tijdens die uitzending maakte minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) bekend dat ook de Nederlandse staat 4 miljoen euro beschikbaar stelt. Hoeveel geld er precies is binnengekomen op maandagavond, kan een woordvoerder van de SHO niet zeggen.

De actie voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië begon vorige week maandag.

Chloë Moretz naast Charlize Theron in Dark Places

Chloë Grace Moretz is zo ongeveer het grootste vrouwelijke supertalent van Hollywood van het moment. Mooi en getalenteerd en nu al met een rijtje grote films achter haar naam, wil half Hollywood haar in zijn of haar film hebben. De laatste geruchten zijn dat de 16-jarige Amerikaanse naast Charlize Theron gaat spelen in Dark Places.

Dark Places is gebaseerd op de gelijknamige roman van Gillian Flynn. Het verhaal richt zich op een Libby Day, gespeeld door Charlize Theron, die vijfentwintig jaar geleden het bloedbad overleefde waarbij haar gehele familie het leven moest laten. Tijdens de rechtszaak getuigt ze dat haar broer de moordenaar is. Wanneer een geheime organisatie, The Kill Club, ervan overtuigd is dat haar broer onschuldig is, moeten oude koeien uit de sloot worden gehaald en worden oude wonden opgehaald.

Moretz moet hierbij het personage van Diondra gaan vertolken, een geheimzinnig iemand die psychopathisch overkomt en misschien wel iets met de moorden te maken zou kunnen hebben. Dark Places staat gepland voor productie in 2014.

DayZ zeer waarschijnlijk ook voor PS3

Het zombiespel DayZ verschijnt zeer waarschijnlijk ook voor PlayStation. Gamestudio Bohemia Interactive heeft hiervoor gesprekken gevoerd met Sony Computer Entertainment. Of dit gebeurt, is afhankelijk van het succes van de pc-versie. Dat zei ontwikkelaar Dean Hall in een interview met gamewebsite The Escapist.

"Wanneer wij geen enorme zooi van de pc-versie maken, dan is een versie voor een spelcomputer zo goed als zeker", zei de gameontwikkelaar in het interview. Hall liet niet weten of het zou gaan om een PlayStation 3- of PlayStation 4-spel.

Hall is eigenhandig verantwoordelijk voor DayZ, een variant op het schietspel Arma 2 voor pc. Hall werkt nu samen met Bohemia Interactive, het bedrijf achter de Arma-reeks, aan een versie van DayZ die geheel opzichzelfstaand is.

Wanneer DayZ op de markt moet komen is niet bekend. In een poging vals spelen door gamers te beperken, heeft Hall vorig jaar zomer besloten het pc-spel in z'n geheel opnieuw op te bouwen.


DayZ zeer waarschijnlijk ook voor PS3 (Foto: Novum)

Trustfull: "De jeugd is onze levensader"

De B1 van Ajax verloor zondagmiddag de finale van de Future Cup met 2-0 van RSC Anderlecht. Trainer Orlando Trustfull kijkt terug op een geslaagd toernooi.

's Ochtends bleek Ajax nog met 5-0 te sterk voor Benfica in de halve finale. "Anderlecht heeft ons ook zien spelen vanmorgen. Ze lieten zich in de finale wat meer achteruit zakken. Mijn jongens zijn 16, 17 jaar. Die kunnen dan, in zo’n situatie wat onrustig worden. Dat hoort ook bij deze leeftijd. Deze finale is in elk geval een goed leermoment geweest. Later kan ik altijd weer aanhalen: ‘weet je nog hoe we er na de finale tegen Anderlecht bijzaten?’"

"De opleiding van Ajax kan zich toch meten met de opleiding van andere sterke clubs", zegt Trustfull op de website van Ajax. "Dat is dit toernooi wel gebleken. Het opleiden van spelers, volgens onze filosofie, staat voorop. De jeugd is onze levensader. Ik ben ervan overtuigd dat er tussen nu en een paar jaar ook een paar van deze jongens in Ajax 1 staan. De vraag wie het gaan halen is natuurlijk moeilijk te beantwoorden. Het begint nu eigenlijk pas. Ze hebben het talent om heel goed te worden. Hoe ze zich mentaal houden zullen we in de komende jaren zien."

This is the End Red Band Trailer

Films over de Apocalyps zijn er al genoeg gemaakt, met een komische inval echter nog niet zo vaak. De schrijvers van Pineapple Express en Superbad vonden dat daar verandering in moest komen, waarop ze met This Is The End zijn gekomen. Hiervoor hebben ze een aardige cast bij elkaar geschraapt die nu te zien is in een Red Band Trailer.

In de trailer is het naderende einde van de wereld te zien, die een feest bij James Franco behoorlijk verstoort. Gasten op dit feest zijn onder andere Rihanna en Michael Cera en het is maar de vraag of zij de apocalyps gaan overleven. Verdere rollen zijn weggelegd voor onder meer Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Jason Segel, Paul Rudd en Emma Watson.

This Is The End draait vanaf 27 augustus in de bioscoop.

Angelina Jolie opent meisjesschool in Afghanistan

Angelina Jolie heeft een school voor meisjes geopend in Afghanistan. De actrice en speciaal gezant van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties financierde een basisschool in de buurt van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat schrijft entertainmentzender E! op zijn website.

Op de school krijgen zo'n twee- tot driehonderd meisjes les. Jolie is niet van plan het bij één school te houden, de 37-jarige actrice wil de komende jaren meerdere onderwijsinstellingen openen in het door oorlogen verscheurde land.

Jolie gaat die instellingen financieren met de verkoop van door haar ontworpen juwelen. "De wetenschap dat ons werk ook ten goede komt aan kinderen in nood, is inspirerend", vertelt Angelina aan E! Haar juwelenlijn Style of Jolie ligt later dit jaar in de Verenigde Staten in de winkels. De volledige opbrengst gaat naar de Afghaanse scholen.

Met de meisjesscholen treedt Jolie in de voetsporen van Oprah Winfrey. De talkshowkoningin financierde in 2007 de bouw van twee scholen in Zuid-Afrika. Een van de onderwijsinstellingen kwam een paar maanden na de oprichting in het nieuws omdat een medewerkster werd beschuldigd van mishandeling en misbruik van leerlingen. Een rechter bepaalde in 2010 dat er te weinig bewijs voor een zaak was.

Xbox.com lekt releasedatum Battlefield 4

Xbox.com heeft een blog geplaatst waarin de datum staat voor de release van Battlefield 4. "Battlefield 4 will arrive on the Xbox360  on October 29, 2013", staat in het stukSchijnbaar was het niet de bedoeling dat het er in stond, want de blog is later aangepast en die specifieke zin is weggehaald. 

Electronic Arts heeft zelf officieel aangekondigd dat de release van Battlefield 4 voor Xbox360, PlayStation 3 en pc in de herfst van 2013 gaat plaatsvinden. EA heeft daarbij aangekondigd dat de eerste DLC van Battlefield 4 een premium uitbreidingspakket zal zijn, dat speciaal is voor de mensen die Battlefield 4 pre-orderen. 

 

Clasie lijkt niet aan operatie te ontkomen

Tegen sc Heerenveen schoot voor de vijfde keer dit seizoen de schouder uit de kom bij Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie. Een operatie lijkt noodzakelijk.

Tijdens de wedstrijd werd de schouder van Clasie weer goed gezet. Maar het blijkt slechts een tijdelijke oplossing. De Nederlandse international lijkt niet te ontkomen aan een operatie. Waarschijnlijk zal dat gebeuren na het EK van Jong Oranje in Israël.

"Ik heb er steeds een paar dagen last van. We hebben het nog niet helemaal besproken, maar het is plat gezegd 'klote", zegt Clasie in de Telegraaf.

Clasie speelde de wedstrijd zaterdag gewoon uit. Hij kon niet voorkomen dat Feyenoord puntenverlies leed in Friesland. De Rotterdammers gingen met 2-0 onderuit tegen de ploeg van Marco van Basten.

Dierenasiels zien gevolgen crisis

Dierenasielen worden steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van de financiële crisis. Huisdieren zitten langer dan voorheen in de opvang en moeten vaker worden 'opgelapt'. Dat meldt de Dierenbescherming dinsdag.

Dierenartsen laten de Dierenbescherming weten dat mensen vaker afzien van behandeling omdat die te duur is. Ook zijn er signalen dat dieren in slechtere conditie binnenkomen in het asiel omdat mensen te laat naar een dierenarts gaan of dat zelfs helemaal nalaten en het dier dan wegdoen, laat directeur van de Dierenbescherming Frank Dales weten in een verklaring.

Als dieren door de crisis langer blijven zitten in de asielen, dreigt volgens Dales een nijpend probleem te ontstaan. Vanaf het begin van de zomer kan de opnamecapaciteit onder druk komen als dieren te lang in het asiel moeten worden verzorgd.

Volgens de Dierenbescherming moet verder serieus worden gekeken naar 'verantwoord huisdierbezit', met name in crisistijd. Onder meer een verkeerde inschatting van de verzorging van dieren en de kosten daarvan zouden een hoop ellende veroorzaken.

De Dierenbescherming start dinsdag met een ludieke actie om aandacht te vragen voor dieren in het asiel. Op diverse plaatsen kunnen 'gedumpte', pluchen hondjes worden aangetroffen met aan hun halsband de boodschap 'Ik zoek baas'.

Grote schoonmaak bij Hoffenheim

Bundesligaploeg 1899 Hoffenheim heeft trainer Marco Kurz en technisch directeur Andres Müller ontslagen. Dat maakte de Duitse club dinsdag bekend. Ook assistent-trainer Günther Gorenzel kreeg zijn congé. Markus Gisdol, die enkele jaren het tweede team van Hoffenheim trainde en vervolgens assistent-trainer werd bij Schalke 04, is de nieuwe hoofdcoach.

Gisdol wordt de derde trainer van Hoffenheim dit seizoen. De ploeg begon de jaargang met Markus Babbel aan het roer, maar die werd begin december ontslagen en vervangen door Kurz.

Hoffenheim kent een moeilijk seizoen. De ploeg staat zeventiende met twintig punten. Dat zijn er negen minder dan de veilige vijftiende stek en vier minder dan de zestiende positie die recht geeft op een promotie-degradatiewedstrijd.


Grote schoonmaak bij Hoffenheim (Foto: Novum)

Jennifer Hoffman vindt kinderen dodelijk vermoeiend

Jennifer Hoffman wil dolgraag moeder worden. "Maar je moet natuurlijk afwachten of het je gegeven is en ik heb geen haast", vertelt de 32-jarige actrice, die een relatie heeft met cabaretier Henry van Loon, in De Telegraaf.

"Veel vriendinnen hebben inmiddels kinderen en ik heb ook een heel lief nichtje. Het is leuk om tante te zijn, maar het lijkt me ook hartstikke leuk om ooit moeder worden." Wanneer dat is, weet de blondine nog niet. "Tot die tijd zijn er in mijn omgeving genoeg kinderen waarop ik kan oefenen. Ik word vaak gebeld om op te passen en dat vind ik ontzettend leuk. Maar kinderen zijn soms ook dodelijk vermoeiend."

Portal en Borderlands samen in pokerspel

Verschillende personages uit games en animatieseries komen samen in een pokerspel van gamebedrijf Telltale Games. In het binnenkort te verschijnen Poker Night 2 komen onder meer personages uit het puzzelspel Portal, het schietspel Borderlands 2 en de animatieserie The Venture Bros voor. Poker Night 2 is in de maak voor verschillende spelcomputers.

De volledige cast van het kaartspel bestaat uit vijf personages. Glados, de antagonist uit de Portal-reeks, is de kaartendeler. Naast de speler doen Sam, uit de detectivereeks Sam & Max, Claptrap, bekend als de komische compagnon uit Borderlands 2, Brock Samson uit de animatiereeks The Venture Bros en Ash Williams uit de cultfilm The Army of Darkness mee.

Telltale Games belooft het spel te voorzien van veel grappige gesprekken tussen de gamepersonages. Gamers kunnen met hun gewonnen virtuele muntstukken verschillende digitale producten vrijspelen, afhankelijk van de computer waarop het wordt gespeeld. Poker Night 2 moet binnenkort verschijnen voor Xbox 360, PlayStation 3, pc en Mac.


Portal en Borderlands samen in pokerspel 

Sparta zet trainer Vonk op non-actief

Sparta Rotterdam heeft besloten dat hoofdtrainer Michel Vonk en assistent-trainer Pascal Jansen per direct op non-actief te stellen. De reden is de slechte resultaten van de laatste tijd.  Maandag werd thuis verloren van FC Emmen (0-1) en uit werd er afgelopen vrijdag verloren bij Go Ahead Eagles (3-2). 

Algemeen/Technisch Directeur Wiljan Vloet geeft aan dat er ingegrepen moest worden bij Sparta: "Laat ik voorop stellen dat ik tevreden ben over het vakmanschap en de werkwijze van Michel Vonk en zijn staf. Echter zijn we op een punt aangekomen dat we niet de verwachting hebben dat de prestatiecurve op een positieve wijze kan worden beïnvloed."

Sparta heeft de selectie geïnformeerd over de genomen maatregelen. "Het is een gezamenlijk falen, het is niet uitsluitend af te rekenen op de hoofdtrainer of zijn assistent. Om ons doel te behalen, dat blijft de promotie naar de Eredivisie, moet Sparta Rotterdam een nieuwe weg inslaan," aldus Wiljan Vloet.

De trainingen van de ploeg worden voorlopig overgenomen door Arjan van der Laan en Peter van den Berg. Sparta zal zich de komende periode buigen over de nabije toekomst.

Tv-actie Syrië trekt 350.000 kijkers

Bijna 350.000 Nederlanders keken maandagavond naar de speciale televisieactie voor Syrië. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee valt de uitzending buiten de top 25 van de dag als het gaat om de kijkcijfers.

Tijdens de uitzending S.O.S. Syrië! werden kijkers opgeroepen geld te storten op giro 555. Ook werd aandacht gevraagd voor de hulpverlening aan miljoenen mensen die op de vlucht zijn voor de burgeroorlog in het land.

Later dinsdag maken de Samenwerkende Hulporganisaties bekend hoeveel geld er is opgehaald dankzij de tv-actie.

Tv-actie Syrië trekt 350.000 kijkers
Tv-actie Syrië trekt 350.000 kijkers (Foto: ANP)

'Agressieve chlamydia-variant in opmars'

Een agressieve variant van de seksueel overdraagbare aandoening chlamydia rukt op onder homomannen. Vorig jaar was sprake van meer dan een verdubbeling van het aantal LVG-infecties van 51 naar 116, schrijft de Volkskrant dinsdag op basis van jaarcijfers van de Amsterdamse soa-polikliniek die binnenkort bekend worden gemaakt.

Van de mannen die zich vorig jaar lieten testen, bleek ruim een procent de agressieve chlamydia-variant onder de leden te hebben. Ook bij heteroseksuele mannen zouden inmiddels besmettingen zijn vastgesteld. Daardoor gaat de verspreiding van de soa vermoedelijk nog sneller verlopen.

LVG dringt via het slijmvlies de lymfebaan binnen, waardoor lymfevaten kapot kunnen gaan waardoor geen vocht meer kan worden afgevoerd. In de darmen kunnen daarnaast vernauwingen optreden. Na een besmetting ontstaan wondjes, waardoor makkelijker andere soa's als hiv kunnen worden overgedragen. Mogelijk dat daardoor het aantal gevallen van hepatitis C onder Amsterdamse homo's is gestegen.

Een kwart van de geïnfecteerden merkte overigens niets van de soa, die goed te behandelen is met antibiotica.

N-Korea: nucleaire installaties operationeel

Noord-Korea maakt alle installaties in zijn grootste nucleaire complex weer operationeel. Dit heeft het regime in Pyongyang dinsdag laten weten.

De installaties in het Yongbyon-complex werden in 2007 gesloten als onderdeel van een internationaal kernontwapeningsverdrag.

De aankondiging van Pyongyang komt na weken van dreigende taal in de richting van Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

'Dopingonderzoek E. Dekker hoort in prullenbak'

Het onderzoek waarmee oud-wielrenner Erik Dekker in 1999 werd vrijgepleit van doping hoort volgens hematoloog Jo Marx in de prullenbak. Dat zegt de inmiddels gepensioneerde Marx dinsdag in de Volkskrant.

"Wetenschappelijk stelde dit onderzoek niets voor. Dit was helemaal geen wetenschappelijk onderzoek. Dit was een heel toegepast onderzoek met zeer gebrekkige middelen. Werk dat in de prullenbak hoort. In mijn vakgebied geldt de regel: als je iets niet kunt publiceren bestaat het niet. Dit onderzoek bestaat dus niet."

Bij Dekker was toentertijd een te hoge hematocrietwaarde vastgesteld, wat kan duiden op doping. De commissie Marx sprak Dekker vrij omdat de dopingcontroleur bij het bloed prikken het stuwbandje te lang om de arm van de renner zou hebben laten zitten. Dat zou de te hoge waarde heb veroorzaakt.

'Onderzoek Erik Dekker in prullenbak'
'Onderzoek Erik Dekker in prullenbak' (Foto: ANP)

OV-chipkaart wordt betaalmiddel op alle stations

De OV-chipkaart kan later dit jaar worden gebruikt om mee af te rekenen in de verschillende winkels op alle NS-stations. Servex, die deze winkels exploiteert, werkt samen met Rabobank om de betaalmogelijkheid landelijk beschikbaar te maken. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

Afrekenen met een OV-chipkaart levert een enorme tijdswinst op. Pinnen of chippen kost tien tot vijftien seconden, betalen met de OV-chipkaart slechts een of twee, aldus De Telegraaf. De transacties zijn mogelijk ook na te lezen op de mobiele telefoon.

Servex test de betaalmogelijkheid al een aantal jaren, onder meer op station Amersfoort.

'Kunsthal maanden dicht voor verbouwing'

De Kunsthal in Rotterdam sluit vanaf juni voor enkele maanden de deuren. Dat meldt RTV Rijnmond dinsdag. Het gebouw van de expositieruimte wordt duurzamer gemaakt. De entree wordt daarnaast verbreed en het café verbouwd.

Onduidelijk is of de ingrepen iets van doen hebben met de grote kunstroof die vorig jaar plaatsvond in de Kunsthal. Daarbij werden zeven werken van kunstenaars als Monet, Picasso, Freud en Gauguin meegenomen.

'René Froger verhoord in auteursrechtenzaak'

René Froger wordt volgens De Telegraaf voor de rechtbank gehoord vanwege een auteursrechtenkwestie. Volgens zijn voormalig manager en liedjesschrijver John van Katwijk verzwijgt de zanger al jarenlang optredens voor auteursrechtenorganisatie Buma.

"De artiest is verplicht om opgave te doen, maar René doet dat alleen van grote optredens", zegt Van Katwijk in De Telegraaf. Volgens Van Katwijk heeft Froger verschillende liedjesschrijvers, onder wie hemzelf, in totaal voor honderdduizenden euro's gedupeerd door bepaalde optredens niet te melden. Schrijvers van de nummers die hij zingt, lopen daardoor inkomsten mis.

Volgens de advocaat van Van Katwijk wordt een zaak aangespannen tegen Buma.

Eenvoudiger loonstrookje kost 65-plusser geld

Een vereenvoudiging van belastingen die onder het vorige kabinet Rutte werd ingevoerd, leidt tot inkomensverlies bij alle drie miljoen gepensioneerden in Nederland. Zij gaan er maandelijks tussen de 0,6 en 2,8 procent op achteruit. Dat schrijft de Volkskrant dinsdag.

De krant baseert zich op berekeningen van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers. Daaruit blijkt verder dat de Wet uniformering loonbegrip (WUL) onder meer een belastingverhoging veroorzaakt die alleen wordt gecompenseerd voor werkenden met een bruto maandinkomen boven de tweeduizend euro.

Voor alle werkenden en 65-plussers is het tarief in de eerste schijf verhoogd. Gepensioneerden hebben echter niks aan de compensatiemaatregelen van het kabinet. Uit de cijfers van Weekers blijkt ook dat directeur grootaandeelhouders er eveneens fors op achteruit gaan. Tussen de 2,3 en vijf procent, aldus de Volkskrant.

'Zenuwgas sarin voor moordpoging minnares'

Een van de verdachten die maandag werd aangehouden voor het bezit van de verboden stof sarin, zou met het zenuwgas zijn minnares hebben willen vermoorden. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Islam A. uit Heerlen zou onlangs hebben gedreigd zijn minnares iets aan te doen, omdat zij zijn echtgenote steeds lastig viel.

Maandag zocht de politie in een natuurgebied in de buurt van Maastricht naar het zenuwgas. De stof zou zijn verstopt in de grond bij de wijk Amby, maar de politie vond niets. De politie was afgelopen woensdag getipt dat het gas, dat onder meer werd gebruikt bij een aanslag op de metro in Tokio in 1995, te koop was aangeboden.

Naast Islam A. werden nog een man en twee vrouwen aangehouden in de leeftijd van 21 tot 52 jaar. Zij worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vier worden verdacht van het voorhanden hebben van een gevaarlijke stof en van het begraven van deze stof. Volgens De Telegraaf zou Islam A. ook worden verdacht van poging tot moord.

'Bedrijven in problemen bij quotum gehandicapten'

Bedrijven en overheden komen in de problemen als ze moeten voldoen aan een quotum van vijf procent gehandicapten in hun personeelsbestand. Dat meldt Trouw dinsdag op basis van onderzoek onder 25 werkgevers.

Het plan van staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) is dat bedrijven met meer dan 25 werknemers in 2021 minimaal vijf procent arbeidsgehandicapten in dienst hebben. Voor iedere werknemer die een bedrijf tekort komt, moet een boete van vijfduizend euro worden betaald. Dat plan maakt onderdeel uit van de nieuwe Participatiewet, die per 1 januari volgend jaar ingaat.

Bedrijven zouden voor het quotum nu massaal vacatures moeten invullen met gehandicapten. Bij de gemeente Heerenveen zou het om tien procent gaan, bij de gemeente Hollands Kroon al om 37 procent gehandicapten.

Veel werkgevers zouden niet weten hoeveel gehandicapten er nu al in dienst zijn vanwege de privacywetgeving. Die verbiedt het werknemers op handicaps te registreren. Ook is nog onduidelijk wie er precies vallen onder de term 'arbeidsgehandicapten'. Klijnsma zei eerder dat het onder meer gaat om mensen met autisme, zintuiglijke beperkingen, chronische aandoeningen en een vastgesteld laag IQ.

Naar schatting een procent van de werkende beroepsbevolking heeft een handicap, aldus Trouw.


'Bedrijven in problemen bij quotum gehandicapten' (Foto: Novum)

Glennis Grace en Jim Bakkum zingen Koningslied

Glennis Grace, Jim Bakkum en Trijntje Oosterhuis zijn enkele van de artiesten die meewerken aan het Koningslied dat wordt gecomponeerd door John Ewbank. Ook Lisa Lois, Edsilia Rombley en Rowwen Hèze helpen een handje mee, zo maakte organisator Radio 2 bekend.

"Superveel zin in!", twittert Glennis. Ook Bakkum kan naar eigen zeggen niet wachten. "Yep, ik ga meedoen aan het Koningslied, geschreven door onze John Ewbank. Zin om het prachtige lied in te zingen." De artiesten treden op met het Metropole Orkest.

De komende weken worden meer namen toegevoegd aan de line-up. Hoewel het nog niet officieel is bevestigd, is het de verwachting dat Marco Borsato ook gaat meezingen. Ewbank is zijn vaste liedjesschrijver en de zanger zei eerder dat hij 'met gepaste trots' zou meewerken.

Aan de tekst voor het Koningslied kan de Nederlandse bevolking ook een bijdrage leveren. Iedereen mag van dinsdag tot en met volgende week woensdag in een inzending van één zin beschrijven hoe zijn droom voor Nederland eruitziet. De 'beste en treffendste woorden, zinnen, zinsdelen en passages' worden dan gebruikt in de definitieve tekst, die op 22 april naar buiten komt.

FOK! wat een weer... Zonnig

Goedemorgen! Het vrije paasweekend zit er weer op en gisteren was het ondanks de wind een heerlijke dag om iets te ondernemen. Het was op een paar kleine stapelwolkjes na zonnig en overal droog.

Ook vandaag is het na een koude nacht opnieuw zonnig en droog weer. De temperatuur loopt een graadje op naar ongeveer 8 graden. In de zon en uit de wind zouden we zowaar even op het terras kunnen gaan zitten. En dat al in april! Toch zal de temperatuur de komende dagen weer iets lager komen te liggen. Morgen is het daarbij nog zonnig, maar donderdag en zeker vrijdag komt er meer bewolking. In het weekend kan er vervolgens ook wat regen gaan vallen. De wind blaast deze week nog uit het noordoosten en is over het algemeen matig tot vrij krachtig. Pas na het komende weekend lijkt er nog steeds die verandering aan te komen waar ik het gisteren al over had.

Nu de maand maart voorbij is komen er ook wat neerslagcijfers binnen uit het Middellandse Zeegebied. Spanje spant de kroon, maar ook in bijvoorbeeld Nice viel ruim 230 millimeter. Nog natter was het in Catania met ruim 270 millimeter. Het landschap zal er op veel plekken opvallend groen uitzien.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

ReiOoi
Reigers en Ooievaars bij elkaar. Een prachtig plaatje op een koude dag gemaakt door KlapMongeaul. 

 


Doet u mij maar plofkip

Met enige regelmaat slaat Wakker Dier mij middels een billboard om de oren, waarop ik een mooie kip zie zitten. Naast de kip zijn er nog een paar veren om een snavel heen gevallen. Wat blijkt? Dat is ook een kip. Een bio-kip nog wel. Weegt nog geen kilo. Min de snavel en overige botten, blijft er dus net een kipnugget over. Het grote beest is ten minste het dubbele en de filets steken trots uit zijn borst. Als een koning zit hij daar, de plofkip.

Hoger beroep Van der Sloot in juni

Het hoger beroep van Joran van der Sloot in Peru dient in juni. Hoewel het niet gebruikelijk is dat de gedetineerde zelf bij deze zitting aanwezig is, heeft Van der Sloot een aanvraag gedaan om erbij te kunnen zijn. Joran van der Sloot heeft dat laten weten aan het ANP, via zijn advocaat Máximo Altez.

Van der Sloot vindt dat hij terecht moet staan voor doodslag en niet voor moord, omdat hij Stephany Flores niet met voorbedachten rade heeft gedood. Het was een reactie na "zoveel opgebouwde frustratie en verdriet na het overlijden van mijn vader in 2010", zo zegt hij.

Van der Sloot hoopt in het hoger beroep op aanzienlijke strafvermindering. Volgens hem zou hij zelfs tot onder de vijftien jaar mogen krijgen, omdat hij schuld bekend heeft en berouw heeft getoond. Hij is in eerste instantie veroordeeld tot 28 jaar.

Een andere zaak die nog loopt, is het verzoek om het hele proces over te doen, voor het Interamerikaanse Hof voor de mensenrechten van de Organisatie van Amerikaanse Staten. Van der Sloot houdt staande dat zijn aanhouding in Chili illegaal was. Het kan nog enkele jaren duren voordat het Hof uitspraak doet.

Van der Sloot beaamt dat hij gaat trouwen met zijn vriendin Leidy en dat de directeur van de Piedras Gordas-gevangenis, waar hij zit, daar toestemming voor heeft gegeven. Hij moet papieren hiervoor regelen en verwacht dat het binnen een paar maanden zover is. Ook heeft hij in augustus van 2012 bezoek gehad van zijn moeder. De Amerikaanse Mary Hamer betaalt nog steeds zijn advocatenkosten. Behalve hijzelf zitten er nog drie Nederlanders in zijn gevangenis. Die ziet hij bij de bezoeken van de Nederlandse ambassade.

Hoger beroep Joran Van der Sloot in juni
Hoger beroep Joran Van der Sloot in juni (Foto: ANP)

[Premier League] QPR komt tekort tegen Fulham

Queens Park Rangers komt steeds dichter bij degradatie. De Londense club verloor maandag met 3-2 van stadgenoot Fulham. Dimitar Berbatov scoorde op Craven Cottage twee keer voor Fulham voordat Clint Hill er met een eigen doelpunt 3-0 van maakte. Adel Taarabt en Loïc Rémy scoorden voor de bezoekers.

Fulham had in de eerste helft totaal geen moeite met QPR dat mat speelde en verdedigend veel fouten maakte. De thuisploeg kreeg al na acht minuten een strafschop en stond na 41 minuten op 3-0. Toen was Urby Emanuelson drie minuten ingevallen. De oud-Ajacied zag hoe Taarabt op slag van rust de 3-1 maakte.

Die aansluitingstreffer gaf QPR nieuwe moed en de ploeg van trainer Harry Redknapp kwam sterk uit de kleedkamer. Vlak na de thee kreeg QPR een strafschop, maar Rémy miste. Vijf minuten later maakte hij zijn fout goed door alsnog de 3-2 te maken.

In het vervolg bleef QPR aandringen en hing de gelijkmaker ook nadrukkelijk in de lucht, maar het Fulham van Martin Jol hield in eigen huis stand. Emanuelson maakte de wedstrijd overigens niet af. Hij werd tien minuten voor tijd gewisseld toen Jol omzettingen moest maken na een rode kaart voor Steve Sidwell.

QPR staat voorlaatste in de Premier League met 23 punten uit 31 wedstrijden. Dat zijn zeven punten minder dan de veilige zeventiende positie. Fulham is met 39 punten uit dertig duels een middenmoter.

'Hattricky' van Wolfswinkel

Aanvaller Ricky van Wolfswinkel heeft maandagavond namens Sporting Portugal een topprestatie geleverd in de Portugese competite. De voormalige spits van Vitesse en FC Utrecht scoorde in de uitwedstrijd tegen SC Braga drie keer. Zijn laatste doelpunt maakte hij in de extra tijd. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg alsnog de zege: 2-3.

Sporting moest vanaf de 70e minuut met 10 man verder door een rode kaart voor Joazinho. Dankzij 'Hattricky' van Wolfswinkel ging Sporting toch nog met 3 punten naar huis. De trefzekere aanvaller speelt volgend seizoen in de Engelse Premier League voor Norwich City.

'Hattricky' van Wolfswinkel
'Hattricky' van Wolfswinkel (Foto: ANP)

'Meer hongerstakers Guantanamo'

De hongerstaking in de Amerikaanse gevangenis Guantanamo Bay breidt zich steeds verder uit. Inmiddels zijn 130 gevangenen gestopt met eten. Dat heeft de advocaat van een van de gevangenen, Shaker Aamer, maandag gezegd. De gevangenen staken uit protest tegen het feit dat ze worden vastgehouden zonder aanklacht.

Volgens zijn advocaat is Aamer sinds hij op 6 februari stopte met eten bijna vijftien kilo afgevallen. De bewakers in de gevangenis hebben geprobeerd de staking te beëindigen, maar zonder succes, aldus Aamer.

Volgens de Amerikaanse autoreiten doen lang niet zoveel gevangenen mee aan de hongerstaking als Aamer beweert. Een woordvoerder zei maandag dat 39 gevangenen in hongerstaking zijn, twee meer dan vorige week.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.