FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 maart 2012

Lokeren wint Beker van België

KSC Lokeren heeft zaterdag voor het eerst in de clubgeschiedenis de Beker van België gewonnen. In de finale in Brussel werd KV Kortrijk met 1-0 verslagen. Hamdi Harbaoui maakte diep in de tweede helft de enige goal voor de tien man van Lokeren. Benjamin de Ceulaer kreeg al na negentien minuten rood. De oud-speler van Feyenoord en RKC Waalwijk had nagetrapt.

Voor Lokeren is het pas de tweede keer dat de bekerfinale gehaald werd. In 1981 bleek Standard Luik te sterk. Kortrijk debuteerde in de eindstrijd om de beker.

Opvolger voor BlazBlue in de maak

Arc System Works, de ontwikkelaar achter de 2D-fighter BlazBlue is bezig met een nieuwe game. De game heet Xblaze en zal een eerste stap binnen het adventure-genre zijn. De onthulling kwam op de nationale BlazBlue wedstrijd naar voren. Ook wist de ontwikkelaar aan te geven dat ze nog met een ander game binnen het adventure-genre bezig zijn.

In de onderstaande trailer zie je de onthulling op het podium van het event. In de trailer is de tekst "Another blue story" te lezen, wat er waarschijnlijk op wijst dat deze game verbonden is aan BlazBlue.

.hack//Versus beelden in hoge resolutie

Niet veel mensen zullen de .Hack-serie kennen. Toch zijn er in een ver verleden vier games uitgebracht van deze game die offline een MMORPG moet nabootsen. De serie ontving een mager succes in Europa vergeleken bij het succes in Japan en Amerika. Toch is het idee achter de serie erg tof en door series als .Hack//SIGN is de wereld erg levendig geworden.

Nadat het een tijdje stil is geweest rond de serie, is in Japan een nieuwe hybride PS3-game aangekondigd. Het schijfje zal naast een heuse .Hack fighting-game ook een nieuwe film bevatten die de vernieuwde nep-online wereld van "the world" aan ons zal laten zien. Om je alvast een idee van .Hack//VERSUS te geven, heeft de uitgever wat screenshots uitgebracht.

Bekijk de screenshots hieronder.

.Hack//VERSUS

 .Hack//VERSUS

Betoging Israël tegen aanval op Iran

In de Israëlische stad Tel Aviv is zaterdag gedemonstreerd tegen een dreigende militaire aanval op Iran. Israëlische media telden ongeveer 1000 betogers, minder dan organisatoren hadden verwacht. Het was de eerste demonstratie in Israël tegen eventueel ingrijpen.

Israël zegt dat aartsvijand Iran in het diepste geheim aan kernwapens werkt. De joodse staat dreigt daarom de nucleaire installaties te bombarderen. Dat deed het eerder in Syrië (2007) en in Irak (1981). Westerse landen proberen Israël van een aanval te weerhouden.

Betoging in Israël tegen aanval op Iran
Betoging in Israël tegen aanval op Iran (Foto: ANP)

Pechtold: Bij val kabinet geen tijd verliezen

Als de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV tot niets leiden en nieuwe verkiezingen nodig zijn, dan wil D66 voorkomen dat er veel tijd verloren gaat. In het tv-programma Nieuwsuur zei D66-leider Alexander Pechtold dat in dat geval de Tweede Kamer zelf het initiatief moet nemen om tot structurele hervormingen te komen.

Pechtold wil dat Nederland hoe dan ook aan de Europese eis voldoet dat het begrotingstekort volgend jaar niet hoger is dan 3 procent van het bruto binnenlands product.

Een bekend pleidooi van D66 is een stapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd. Zaterdag zei Pechtold dat wat hem betreft volgend jaar die leeftijd al meteen met 6 maanden kan worden verhoogd.

Pechtold: bij val kabinet geen tijd verliezen
Pechtold: Bij val kabinet geen tijd verliezen (Foto: ANP)

Drietal urenlang vast op aan grond gelopen boot

Drie mensen hebben zaterdag urenlang vastgezeten op de Waddenzee, nadat hun rubberboot aan de grond was gelopen. Onder de opvarenden bevond zich een 10-jarig kind. Het bootje is uiteindelijk gevonden, meldt het Kustwachtcentrum zaterdagavond.

Het bootje was omstreeks 11.00 uur vertrokken uit Den Oever. Omstreeks 14.00 uur liep het aan de grond. De opvarenden besloten te wachten op hoog water, maar slaagden er ook toen niet in om los te komen.

Daarop werd een familielid gewaarschuwd, die het Kustwachtcentrum weer inschakelde. Verschillende reddingboten werden er vervolgens op uitgestuurd.

De opvarenden waren niet in staat een positie op te geven, maar meenden de lichten van het Friese Kornwerderzand te zien. Rond 20.15 uur vond een reddingboot ze en nam de drie aan boord. De drie en hun bootje zijn naar Kornwerderzand gebracht.

CDA zet webshop op zwart

De webwinkel van het CDA is vandaag offline gehaald nadat er een flinke fout in betalingsproces werd ontdekt. Op het moment dat er bij het aantal bestelde producten een minteken werd ingegeven, daalde logischerwijs het aantal tot nul en hoefden alleen de verzendkosten te worden betaald.

Aangezien het bestelproces al had plaatsgevonden op dat moment, kon het promotiemateriaal vrijwel gratis besteld worden. Melf.nl bracht de fout aan het licht: ze bestelden 600 ballonnen, vier poloshirts en een karaf met glazen. De rekening bedroeg vier euro.

Het CDA heeft als reactie hierop direct de webshop op zwart gezet: "De webwinkel is bedoeld voor afdelingen die promotiemateriaal willen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling om vrijwel gratis allerlei dingen te bestellen.” Het bedrijf dat de webshop in beheer heeft, heeft aangegeven het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. 

Ook de webshops van de SP, PvdD, SGP, PvdA én de VVD hebben hetzelfde probleem gehad, maar zij kwamen al voordat er gratis spullen besteld konden worden, achter de oorzaak en wisten dit op tijd te verhelpen.  

Uitslag ADO Den Haag - FC Twente

FC Twente heeft in de strijd om de titel in de Eredivisie wederom schade opgelopen. De Tukkers kwamen uit tegen ADO Den Haag niet verder dan 1-1, waardoor het team van coach Steve McClaren de kans om de leiding in de tussenstand over te nemen zagen mislukken.

ADO Den Haag

1 - 1

FC Twente

 6' Smolarek    62' Plet
 
 Gele kaart: Vicento, Omeruo (ADO Den Haag), Rosales, Kuiper (FC Twente)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Omeruo
Kum
Horváth
Supusepa
Immers
Chery
Visser
Elbers (Mulders/63)
Smolarek (Ammi/70)
Vicento (J.Verhoek/63)
  Boschker
Rosales
Wisgerhof (Röseler/41)
Douglas
Kuiper
Janssen
Brama
Fer (W.Verhoek/82)
Chadli
Plet
O.John

Derde Expendables film in 2013

Fans van actiefilms waren al verheugd toen ze te vernamen dat The Expendables 2 toch een film voor 16 jaar en ouder gaat worden. Vandaag doken de eerste geruchten op over een derde deel van The Expendables.

Randy Couture had recentelijk een interview met BJJ Addict in Ottowa en deed daar de volgende onthullende uitspraak: "We gaan waarschijnelijk beginnen met opnames voor Expendables 3 in het najaar, nadat The Expendables 2 in augustus is uitgebracht."

Dit is het eerste nieuws wat we vernemen over een tweede vervolgfilm. Het succes van de tweede Expendables-film is bepalend of er een derde deel gaat worden gemaakt. Couture vertelt in het interview ook dat de meeste van zijn scenes in de film samen met Dolph Lundgren en Terry Crews zijn.

Silent Hill: Book of Memories weer uitgesteld

De laatste tijd is het enge stadje Silent Hill weer een behoorlijk toeristische trekpleister. Zo verschijnen deze maand de Silent Hill HD collection en Silent Hill Downpour. Voor de Vita staat er ook een Silent Hill in de planning, die ook eind deze maand in de winkels moest liggen. Helaas gaat dit niet gebeuren.

Konami laat namelijk weten dat Silent Hill: Book of Memories is uitgesteld en niet op de geplande datum van 27 maart verkrijgbaar is. Dit is al de tweede keer dat het spel wordt uitgesteld, oorspronkelijk had in februari met de lancering van de Vita moeten uitkomen. Wanneer de Vita-bezitters gezamenlijk, Book of Memories is namelijk de eerste multiplayer game uit de serie, Silent Hill kunnen bezoeken is nog onduidelijk. Volgens sommige retailers is de datum verschoven naar 31 mei, maar Konami heeft nog geen nieuwe datum aangekondigd.

Vrouw rolt broekspijp van agent op

In Heerenveen is vrijdagnacht een 27-jarige vrouw aangehouden op verdenking van belediging van een ambtenaar in functie. Op het moment dat twee agenten in gesprek waren met een aantal stappers, kwamen er twee overduidelijk dronken vrouwen aanlopen. De vrouw in kwestie knielde bij de agent en probeerde zijn broekspijp op te rollen.

Volgens de vrouw voerde ze een traditie uit. De agent, die hier niet van gediend was, stuurde de vrouw weg. Vervolgens begon de vrouw de agent uit te schelden. Om af te koelen werd ze aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Later op de nacht mocht ze weer naar huis, met een proces-verbaal op zak.

[Premier League] City verliest punten bij Stoke

Manchester City heeft in de Premier League punten laten liggen tegen Stoke City: 1-1. In Stoke-on-Trent was het Peter Crouch die het thuispubliek in vervoering bracht toen hij na een uur de bal in de bovenhoek pegelde. Yaya Touré bracht een kwartier voor tijd City echter weer op gelijke hoogte.

Ondanks de remise staat Manchester City wel weer op gelijke hoogte met stadgenoot United op zeventig punten. United speelde echter een wedstrijd minder en komt maandag pas in actie tegen Fulham.

Peter Crouch scoort voor Stoke City (Foto: Pro Shots)

Meerderheid F1-teams tekent nieuw Concorde Agreement

Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft in Maleisië een meerderheid van de F1-teams de nieuwe Concorde Agreement getekend. De nieuwe afspraken zullen van 2013 tot en met 2020 gaan lopen.

"Het doet me deugd te kunnen melden dat we met een meerderheid van de huidige Formule 1-teams, waaronder Ferrari, McLaren en Red Bull, een commercieel akkoord hebben bereikt over de voorwaarden voor voortzetting van de competitie in de Formule 1 na het verstrijken van de huidige Concorde Agreement aan het eind van het jaar," zei Ecclestone.

Vorige week werd er in Australië al gesproken over Ferrari en Red Bull die een nieuw akkoord zouden hebben getekend. Nu is bekend geworden dat Ferrari, Red Bull, McLaren, Lotus, Force India, Sauber en Toro Rosso hun krabbel gezet hebben. Met Williams, Caterham, Marussia en HRT moet nog onderhandeld worden.

Opvallende afwezige op de lijst is Mercedes dat naar verluidt niet blij is met was Ecclestone dat team geboden heeft. Het steekt het vierde topteam op de grid dat geen van de topteams hetzelfde contract aangeboden heeft gekregen. Gezien de historie en de wisselende namen van de renstal is het team hierdoor in het nadeel. Mercedes wil voorlopig nog niet op de kwestie reageren.

Uitslagen Eredivisie (24/03/2012)

Vanavond stonden in de Eredivisie om 19:45 uur twee wedstrijden op het programma. sc Heerenveen versloeg in eigen huis VVV-Venlo, terwijl de derby tussen NAC Breda en N.E.C. Nijmegen in een 1-1 gelijkspel eindigde.

sc Heerenveen

4 - 1

VVV-Venlo

 17' Elm
 31' Djuricic
 85' Elm
 87' Dost
   61' Maguire
 
 Gele kaart: Linssen, Holla, Timisela (VVV-Venlo)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 25.500
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Vandenbussche
Schmidt
Gouweleeuw
Zomer
Breuer
Djuricic (Van Anholt/88)
Kums
Elm
Narsingh (Van La Parra/79)
Dost
Assaidi
  Gentenaar
Timisela
Vorstermans
Emenike
Leiwakabessy
Maguire (Cullen/84)
Holla
Meeuwis
Wildschut
Uchebo (Nwofor/62)
Linssen (Berghuis/62)


Doke Schmidt (l) in duel met Uche Nwofor van VVV (Foto: Pro Shots)


NAC Breda

1 - 1

N.E.C. Nijmegen

 77' Boukhari    20' Schöne
 
 Gele kaart: Botteghin, Lurling, Bayram, Luijckx (NAC Breda), Zeefuik (N.E.C. Nijmegen)
 Rode kaart: Boukhari (90+1) (NAC Breda)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.000
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Koenders
Luijckx
Botteghin
El-Akchaoui
Buijs
Bonevacia (Bayram/46)
Gilissen (Schalk/76)
Lurling
Kolk
Boukhari
  Babos
Will (Szélesi/81)
Van Eijden
Nuytinck
Amieux
Vadócz
Schöne
Koolwijk
Foor (Van der Velden/75)
Zeefuik
George (Platje/88)

NAC Breda speler Anthony Lurling (l) in gevecht met Nathaniel Will (Foto: Pro Shots)

Spanje pakt 'streepjescodepooiers' op

De Spaanse politie heeft twee Roemeense pooierbendes opgerold. Als 'eigendomsbewijs' tatoeëerden de criminelen streepjescodes op de vrouwen, met daaronder een bedrag. Dat was vermoedelijk de hoeveelheid geld die de vrouwen moesten verdienen voordat ze zouden worden vrijgelaten.

In totaal zijn 22 mensen opgepakt, meldde de politie in Madrid zaterdag. Een 19-jarige vrouw die probeerde te ontsnappen, werd voor straf aan een radiator vastgebonden en uitgehongerd. Ze kreeg bovendien zweepslagen. Agenten hebben haar bevrijd.

Behalve aan mensenhandel en prostitutie maakten de arrestanten zich schuldig aan roofovervallen, heling en drugssmokkel. Bij de operatie zijn drie vuurwapens, messen, zwaarden, juwelen, vijf auto’s en een bedrag van 140.000 euro in beslag genomen.

Spanje pakt'streepjescodepooiers' op
Spanje pakt'streepjescodepooiers' op (Foto: ANP)

[Serie A] Ibrahimovic bezorgt AC Milan zege

De Italiaanse koploper AC Milan heeft zaterdag een zwaarbevochten zege geboekt op AS Roma. In het eigen San Siro werd het 2-1 voor Milan. Pablo Daniel Osvaldo zette de Romeinen, met Maarten Stekelenburg onder de lat, voor rust op voorsprong, maar Zlatan Ibrahimovic was in de tweede helft trefzeker. De Zweed scoorde eerst vanaf de strafschopstip en later via een veldgoal.

Door de zege staat Milan nu zeven punten voor op Juventus. De ploeg uit Turijn komt zondag in actie tegen Internazionale. Roma blijft zesde, maar kan bijgehaald worden door Catania en Inter.


Ibrahimovic bezorgt AC Milan zege (Foto: Novum)

Nieuwe voetbalrellen Egypte na dood tiener

In de Egyptische stad Port Said zijn zaterdag weer rellen uitgebroken. Aanhangers van de plaatselijke voetbalclub al-Masry gooiden stenen naar overheidsgebouwen. De oproerpolitie vuurde waarschuwingsschoten af en zette traangas in.

Ook vrijdag waren er hevige rellen in Port Said. Daarbij werd een 13-jarige jongen doodgeschoten en raakten 18 mensen gewond. De ongeregeldheden braken uit nadat de Egyptische voetbalbond had besloten al-Masry voor twee seizoenen te schorsen.

Al-Masry wordt bestraft omdat aanhangers van de club na afloop van een wedstrijd in februari fans van topclub al-Ahly hadden aangevallen. Daarbij waren 74 mensen omgekomen. De situatie was zo ernstig dat spelers van al-Ahly per helikopter geëvacueerd moesten worden. Duizend mensen raakten gewond.

Al-Ahly werd voor vier wedstrijden geschorst. Volgens de bond gooiden fans van de club vuurwerk op het veld en droegen ze beledigende spandoeken, voorafgaand aan de rellen in februari.

Veel supporters van al-Masry zijn woedend op de Egyptische voetbalbond, omdat ze vinden dat de overheid schuld heeft aan de rellen. Zo zou er bijvoorbeeld niet genoeg politie in het stadion aanwezig zijn geweest, ondanks signalen dat het ernstig mis kon gaan.

Ook denken velen dat de rellen in scène zijn gezet door aanhangers van de inmiddels verdreven president Hosni Mubarak. De harde kern van al-Ahly, de Ultras, was zeer actief tijdens de revolutie tegen Mubarak.

Nieuwe voetbalrellen Egypte na dood tiener
Nieuwe voetbalrellen Egypte na dood tiener (Foto: ANP)

'Nieuwe president Wereldbank is rapper'

Behalve dat de nieuwe president van de Wereldbank een keurige man is, beschikt Jim Yong Kim over een talent dat niet voor iedereen is weggelegd. De door Barack Obama aanbevolen kandidaat voor het leiderschap van de Wereldbank, kan namelijk ook nog eens rappen als de beste. Ook dansen gaat hem niet verkeerd af.

Tijdens de Dartmouth Idols Finals, op de campus van zijn universiteit, stal de Koreaan de show door met hippe bril, hoedje en fluorescerende bandjes een optreden weg te geven. Obama lijkt zeer onder de indruk te zijn van Yong Kim: “Ik kan me niet voorstellen dat de Wereldbank een betere leider zou kunnen hebben.


Jim Yong Kim is te zien vanaf de tweede minuut (bron: YouTube)

'Gratis stroom voor de rest van je leven'

Ja hoor, eindelijk is het er! Gratis stroom. Een aantal Russen zijn er in geslaagd om door middel van een electrische aansteker een stekkerdoos van stroom te voorzien.

In het filmpje is te zien hoe een Rus de ontsteker van de aansteker vakkundig demonteert. Eenmaal het vonkertje eruit te hebben gehaald geeft hij stroom over naar de stekkerdoos en heeft hij volgens eigen zeggen, 'gratis stroom voor de rest van je leven'.


Gratis stroom, de rest van je leven!

Uitslag Roda JC - Vitesse

Roda JC heeft in de Eredivisie een 3-1 zege geboekt op Vitesse. Voor de ploeg uit Kerkrade troffen Malki, De Beule en Junker doel, terwijl Pröpper het enige doelpunt voor de Arhemmers maakte. Op de ranglijst blijft Vitesse zevende staan, terwijl Roda klimt naar de achtste stek.

Roda JC

3 - 1

Vitesse

 25' Malki
 37' De Beule
 49' Junker
   38' Pröpper
 
 Gele kaart: Malki (Roda JC)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 15.340
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Kieszek
Monteyne
Biemans
Vukovic
Hempte
Delorge
Vormer
De Beule (Donald/86)
Ramzi (Fledderus/46)
Junker (Hupperts/90 1)
Malki
  Velthuizen
Yasuda (Havenaar/59)
Kashia
Kalas
Van Aanholt
Van Ginkel
Annan
Pröpper
Ibarra
Bony
Büttner (Chanturia/78)


Sanharib Malki (l) met Vitesse speler Tomas Kalas (Foto: Pro Shots)

Monti: EU bang voor besmetting Spanje

De Europese Unie is bang dat de schuldencrisis in Spanje andere landen 'besmet'. Dat heeft de Italiaanse premier Mario Monti zaterdag gezegd. Monti prees Spanje voor doorgevoerde arbeidshervormingen, maar zei ook dat het land te weinig aan zijn schuldencrisis doet.

De Italiaanse premier voorspelt dat zijn land in 2012 geen economische groei zal doormaken, maar hoopt op een 'lichtere recessie' dan nu het geval is. Zijn strenge bezuinigingsbeleid, belastingverhogingen en investeringen moeten hiervoor zorg dragen.

Barry Atsma onzeker over talent

Barry Atsma twijfelt aan zijn talenten als acteur. Atsma, die momenteel te zien is in de thriller Quiz, denkt dat hij zijn succes te danken heeft aan zijn onverschrokkenheid.

Atsma roemt de kwaliteiten van mensen met wie hij geacteerd heeft, zoals Pierre Bokma, zijn tegenspeler in Quiz, en Carice van Houten. "Dat zijn talenten waar je niet omheen kunt", zegt hij in Volkskrant Magazine. "Ik ben dat helemaal niet. Ik ga hier niet misplaatst bescheiden doen, maar ik ben best onzeker over mijn talent. Soms valt het goed, soms niet."

De 39-jarige acteur, die de afgelopen jaren hoofdrollen speelde in onder meer De Storm, Loft en Komt een Vrouw bij de Dokter, zegt geen angst te hebben om te falen. "Ik stap gewoon die arena in, ook al heb ik geen idee wat er gaat gebeuren. Ik denk dat ik mijn carrière deels te danken heb aan mijn gladiatorenbloed."


Barry Atsma onzeker over talent (Foto: Novum)

Zeldzame filmposters leveren half miljoen op

Een verzameling zeldzame posters van oude filmklassiekers heeft 503 duizend dollar opgeleverd. De collectie, die onlangs werd gevonden op een zolder in Pennsylvania, ging in Texas onder de hamer.

Een poster van Dracula, een film uit 1931 met Bela Lugosi, leverde met ruim 143 duizend dollar het meest op. In totaal werden 33 affiches van de hand gedaan. Voor een afbeelding van Cimarron, de eerste western die een Oscar won voor beste film, werd ruim 101 duizend dollar neergeteld.

De filmposters zaten aan elkaar geplakt met behanglijm toen ze vorig najaar voor ongeveer dertigduizend dollar werden gekocht. Veilinghuis Heritage Auctions wist de vellen van elkaar te halen door ze los te stomen.

Arrestatie voor ontvoering in Veghel

Een 37-jarige man uit Veghel is zaterdagochtend in zijn woning opgepakt voor het ontvoeren van een 27-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd meegenomen naar een bos, bedreigd en mishandeld en gedwongen papieren te tekenen. Daarna is hij weer in Veghel afgezet, meldt de politie.

Het slachtoffer werd vrijdagmiddag op de Beatrixsingel de weg gevraagd naar een garage. De onbekende vroeg hem in een auto te stappen om de weg te wijzen, wat hij deed. In de auto zaten verschillende mensen, onder wie een oude bekende. Daarna werd de 27-jarige man meegenomen naar een bos.

De Brabander deed vrijdagavond aangifte. Onderzoek leidde de politie vervolgens naar de 37-jarige man. Hij zit vast voor verhoor. De auto die bij de vrijheidsberoving is gebruikt, is in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

[GP2] Uitslag Race 1 Maleisië

Luiz Razia heeft de eerste race van het GP2-seizoen 2012 op zijn naam geschreven door in Maleisië in de hoofdrace als eerste over de streep te komen. De Braziliaan won voor polesitter Davide Valsecchi en Max Chilton. Giedo van der Garde eindigde als negende, terwijl Nigel Melker als zestiende afgevlagd werd.

Razia startte vanaf de tweede plaats en kon onbedreigd naar de zege rijden. Valsecchi viel na de start juist terug naar de vierde stek, maar wist na een sterke race alsnog te klimmen naar de tweede plaats, voor Chilton die via de pitsstop omhoog wist te klimmen. Van der Garde kende een slechte start en werd zo uiteindelijk negende, al had hij in de slotfase van de race nog een gevecht met James Calado en Esteban Gutierrez die voor hem wisten te eindigen. Gutierrez behaalde met zijn achtste plaats de pole voor de sprintrace van morgen.

Voor Melker zat de pech al voor de start van de wedstrijd, want de monteurs waren op de startgrid te laat klaar met de bolide van de Nederlander. Hij kreeg hiervoor een drive-through penalty en lag hierdoor al snel achteraan. Door snelle rondetijden te laten noteren hervond hij de aansluiting met het veld en kon hij nog opklimmen naar de zestiende plaats.

De uitslag van de race is hier te vinden.

Epische Mickey op Nintendo 3DS

Er komen niet één, maar twee Epic Mickey-spellen uit dit jaar. Dat blijkt uit de cover van het Amerikaanse tijdschrift Nintendo Power. Volgens de cover van de 277e editie van het maandblad komt er naast Epic Mickey 2: The Power of Two voor Nintendo Wii ook een Epic Mickey: Power of Illusion uit voor Nintendo 3DS.

Omdat het tijdschrift nog uit moet gaan komen is er verder nog niets bekend over het spel. Voor meer informatie zullen we moeten wachten tot Nintendo Power ook daadwerkelijk in de winkels ligt.

Epic Mickey: Power of Illusion

Britney Spears praat met rechter over X Factor

Britney Spears heeft afgelopen week een onderonsje gehad met haar vader, haar verloofde en een rechter. De rechter wilde met de zangeres praten over haar mogelijke aanstelling als jurylid bij X Factor.

Britney werd in 2008 onder curatele gesteld vanwege haar psychische gezondheid. Haar bewaarders, onder wie haar vader, moeten van de rechtbank toestemming krijgen voor Spears haar handtekening zet onder een contract bij X Factor.

"De rechter wilde persoonlijk een woordje wisselen met Britney om te kijken of ze dit echt wil en ertoe in staat is", vertelt een bron aan entertainmentsite Radar Online. "Hij was heel erg onder de indruk van haar. Britney wil heel graag onderdeel worden van de show van Simon Cowell en de rechter heeft zijn goedkeuring gegeven."

Volgens de ingewijde gaat de popprinses ongeveer vijftien miljoen dollar per jaar verdienen bij X Factor. Een officiële verklaring over de deal zou binnen twee weken naar buiten komen.

Sanchez boekt ritzege in Catalonië

Samuel Sanchez heeft zaterdag de zesde en voorlaatste etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De olympisch kampioen wist met een aanval in de slotkilometer een massasprint te voorkomen. Michael Albasini uit Zwitserland behoudt de leiderstrui.

Allan Davis won twee seconden na Sanchez de sprint van het peloton. De Fransman Julien Simon, vrijdag winnaar van de vijfde etappe, finishte als derde.

De voor GreenEdge rijdende Albasini verdedigt zondag in de slotetappe precies anderhalve minuut op Sanchez, die dankzij zijn ritzege stijgt naar de tweede plaats. De Belg Jurgen van den Broeck staat derde. De Ronde van Catalonië eindigt zondag in Barcelona.

[Premier League] Arsenal profiteert van remise Spurs

Arsenal heeft zaterdag optimaal geprofiteerd van het gelijkspel tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. De Gunners wonnen op eigen veld met 3-0 van Aston Villa en staan steviger op de derde plaats. Het gat met de Spurs groeide naar drie punten. Kieran Gibbs en Theo Walcott scoorden al voor rust, Mikel Arteta deed dat in de blessuretijd.

Liverpool ging thuis onderuit tegen Wigan Athletic: 2-1. Shaun Maloney zette de degradatiekandidaat na een halfuur vanaf de penaltystip op voorsprong, maar vlak na rust was het Luis Suárez die voor de gelijkmaker zorgde. In de 63e minuut kwam de winnende treffer van Gary Caldwell.

Queens Park Rangers verloor met 3-1 bij Sunderland en staat daardoor weer onder de degradatiestreep. Zowel Wigan als QPR heeft 25 punten. Nummer laatst Wolverhampton Wanderers verloor met 2-1 bij Norwich City en heeft drie punten minder.

Kieran Gibbs van Arsenal maakte een doelpunt (Foto: Pro Shots)

Jongen (16) opgepakt voor mishandelen agent

Een 16-jarige jongen is vrijdagnacht in het Gelderse Zelhem opgepakt voor het mishandelen van een agent. De arrestatie volgde op een opstootje bij een jongerencentrum aan de Stationsstraat in Zelhem. De agent kreeg een klap op zijn oog en liep oogletsel op, waar een arts naar heeft moeten kijken, meldt de politie zaterdag.

De politie werd rond 00.45 uur gewaarschuwd over het opstootje. Een groep van ongeveer veertig jongeren gaf aan aangifte te willen doen, omdat een van hen door een beveiliger zou zijn geduwd. Deze persoon zou daardoor zijn gevallen.

De agenten vertelden dat hiervoor zaterdag overdag contact kon worden opgenomen met de politie. De sfeer werd daarop volgens de politie grimmiger. De jongeren belemmerden het verkeer en kregen daarom verschillende keren te horen dat ze moesten vertrekken.

De 16-jarige jongen uit Doetinchem weigerde te gaan. Een agent wilde hem aanhouden en kreeg daarbij hulp van een collega. Die collega kreeg vervolgens een klap op zijn oog van de jongen. De 16-jarige is in een cel gezet voor nader verhoor. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht.

Ook een 17-jarige jongen en een 46-jarige man, beiden uit Zelhem, werden aangehouden. De jongen weigerde ook te vertrekken en gedroeg zich volgens de politie vervelend. Hij wilde agenten te lijf gaan. De 46-jarige man bemoeide zich met de aanhouding en werd daarop eveneens in de boeien geslagen. Deze jongen en man zijn na verhoor met een boete op zak voor het negeren van een politiebevel weer vrijgelaten.

Dode bij verkeersongeval Engeland

Een botsing tussen een bus en een vrachtwagen in het midden van Engeland heeft zaterdag aan zeker één persoon het leven gekost. Ook vielen er zo'n veertig gewonden. Dat hebben de Britse reddingsdiensten gezegd.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, zei de politie. Mogelijk speelde mist de bestuurders van de voertuigen parten. Het ongeluk vond plaats op de snelweg M5, zo'n dertien kilometer ten westen van Birmingham.

De 49-jarige chauffeur van de bus is opgepakt, zei de politie. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag.

[Upd] Olifant Circus Renz in sloot gevallen

Op het terrein van de Zeelandhallen in Goes is een olifant die bij Circus Renz hoort in de sloot gevallen. Het zou om een klein exemplaar gaan dat scheef in de sloot terechtgekomen is.

Om te zorgen dat het dier niet schrikt en in paniek raakt, worden omstanders op afstand gehouden. Alles wordt uit de kast getrokken om het beest op het droge te krijgen, onder meer met touwen. 

Update 19.39 uur
Volgens het Algemeen Dagblad zou het om een vrouwtje gaan van 30 tot 40 jaar oud. Inmiddels zou ze weer vaste grond onder haar poten hebben. Voor foto's kun je hier een kijkje nemen. 

'Taliban Pakistan traint tientallen Fransmannen'

Tientallen Franse moslims krijgen in het noordwesten van Pakistan training van de Taliban. Dat hebben bronnen bij de Pakistaanse inlichtingendiensten zaterdag gezegd.

De inlichtingendiensten onderzoeken of Mohammed Merah, de dader van de drie aanslagen in Toulouse en omgeving die aan zeven mensen het leven kostten, ook in Pakistan terreurtrainingen heeft gekregen.

Merah reisde in 2011 naar Pakistan en zei dat hij door Al-Qaida werd getraind in de regio Waziristan. Donderdag kwam hij in een vuurgevecht met speciale Franse politietroepen om het leven.

Volgens de bronnen hebben de afgelopen drie jaar 85 Fransmannen in de stammenregio Noord-Waziristan trainingen gekregen van de Pakistaanse Taliban. De meesten van hen hebben een dubbele nationaliteit.

Rotterdam gaat probleemdrinkers van straat plukken

De gemeente Rotterdam wil jonge risicodrinkers in de stad in kaart brengen en hulp bieden. Hiertoe gaan de politie en verslavingszorg samenwerken. Het is de bedoeling dat overlastgevende dronken jongeren van straat worden geplukt en op het bureau gedwongen gescreend worden door een medewerker van de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

Als uit dit gesprek blijkt dat de jongere tot de risicogroep behoort, wordt er dringend geadviseerd om hulp te accepteren. Deze aanpak is onderdeel van het programma Drugs & Alcohol dat door de gemeente is opgezet om het risicovol drank- en drugsgebruik onder jongeren omlaag te brengen met minstens 10 procent. Vooralsnog gaat het om een proef, de aanpak zou van de zomer structureel moeten zijn.

Bij het programma worden alle partijen betrokken, dus ouders, sportverenigingen, scholen, politie, en de verslavingszorg. Hoe vroeger het probleemgebruik wordt gesignaleerd, hoe beter te voorkomen is dat de jongere op latere leeftijd verslaafd raakt. Naast deze kerngedachte hoopt de gemeente ook de maatschappelijke schade terug te brengen. Jongeren die vaak te veel drinken zijn vaak ook notoire spijbelaars en de schooluitval onder hen is hoger dan gemiddeld.

40 procent van de jongeren drinkt bij het uitgaan gemiddeld tien glazen of meer is gebleken uit onderzoek. Vooral in de uitgaansgebieden zoals het Stadhuisplein en de Oude Haven zal de politie extra alert zijn op risicodrinkers.

Evans leidt Critérium International

Cadel Evans heeft na de eerste dag de leiding in het Critérium International in handen. De tourwinnaar won zaterdagmiddag de 6,5 kilometer lange tijdrit door Porto Vecchio. Een rit in lijn met start en finish in de Corsicaanse stad werd eerder zaterdag gewonnen door de Fransman Florian Vachon (Bretagne-Schuller) die als snelste sprintte.

Evans (BMC) raffelde de tijdrit 's middags af in 7.21 minuten. Daarmee blijf hij Michael Rogers (Team Sky) maar net voor. De twee Australiërs zetten dezelfde tijd neer. Simon Geschke (Project 1t4i) kwam als derde over de streep. Diens ploegmaat Tom Dumoulin werd op de tiende plaats de beste Nederlander.

In het algemeen klassement staat Evans ook net voor op Rogers en volgt Geschke op een tel van de Australiërs. Dumoulin is ook hier de beste Nederlander, maar staat pas 49e. Hij geeft 54 seconden toe op de gele trui.

Zondag volgt nog een etappe in het Critérium International. Dan volgt een 179 kilometer lange klimetappe met aankomst bergop op de Col de l'Ospedale.

'Topambtenaren negeren declaratieregels voor hotel'

Topambtenaren van de Nederlandse ministeries overtreden massaal de declaratieregels voor hotelovernachtingen. Bij twee op de drie boekingen wordt het toegestane tarief overschreden, meldt RTL Nieuws zaterdag na onderzoek.

RTL Nieuws onderzocht ruim honderdvijftig hotelboekingen van de secretarissen-generaal en directeuren-generaal van de verschillende ministeries. Bij meer dan honderd werd het toegestane maximum overschreden, soms tot honderden euro's per nacht. Zo overnachtte een topambtenaar van Buitenlandse Zaken in New York in een hotelkamer van vijfhonderd euro, terwijl het toegestane maximum 309 euro is.

In Brussel wordt het meest een te dure kamer geboekt. Daar is honderdvijftig euro het toegestane maximum, maar wordt vaak overnacht in kamers van boven de tweehonderd euro.

De ministeries laten overigens in een reactie weten dat alleen sprake is van het overtreden van regels bij het overschrijden van het maximum als er geen goedkopere hotelkamers beschikbaar zijn. Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) heeft laten weten dat ze de bonnen van de hoge ambtenaren op internet wil gaan zetten. Dat plan bestaat al voor de bonnen van ministers en staatssecretarissen.

CDA-Kamerlid Ger Koopmans vindt dat echter niet ver genoeg gaan. Hij gaat Spies vragen tien geboden op te stellen die ervoor moeten zorgen dat ambtenaren soberder worden met hun declaraties.

Probleem in 's werelds oudste kerncentrale

Een reactor in 's werelds oudste nog functionerende kerncentrale is stilgelegd wegens een probleem met de voornaamste pomp voor koelwater. Exploitant Axpo van de centrale in het Zwitserse Beznau heeft dat bekendgemaakt.

Voor de reparatie moet de pomp eerst afkoelen. De onderbreking duurt daarom minstens enkele dagen. Axpo zei dat er geen gevaar is voor de bevolking. Een andere reactor in de centrale, vlakbij de Duitse grens, functioneerde volgens het bedrijf normaal.

De Zwitserse centrale is in 1969 in gebruik genomen. Het werd 29 februari de oudste nog werkende kerncentrale in de wereld toen die in het Britse Oldbury sloot.

Probleem in's werelds oudste kerncentrale
Probleem in's werelds oudste kerncentrale (Foto: ANP)

[WK] Sábliková wereldkampioen 5000m

Martina Sábliková is voor de vijfde keer wereldkampioen gewonnen op de 5000 meter. Tijdens de wereldkampioenschappen afstanden in Heerenveen was ze de snelste met een tijd van 6.50,46. Het podium wordt aangevuld door twee Duitse dames. Stephanie Beckert pakte het zilver en Claudia Pechstein moest genoegen nemen met brons. 

Voor Sábliková is het de tweede wereldtitel tijdens deze afstandskampioenschappen. Eerder won ze al de 3000 meter. De Tsjechische moest in de voorlaatste rit een tijd neerzetten en de dames uit Duitsland die in laatste rit reden kwamen niet aan de tijd van Sábliková. 

De Nederlanders kwamen niet in de buurt van het podium. Diane Valkenburg werd vijfde op 23 seconden van Sábliková. Annouk van der Weijden en Jorien Voorhuis werden respectievelijk achtste en negende. 

Uitslag

# Naam Land Tijd
1 Martina Sábliková Tsj 6.50,46
2 Stephanie Beckert Dui 6.56,64
3 Claudia Pechstein Dui 7.04,01
4 Olga Graf Rus 7.10,22
5 Diane Valkenburg Ned 7.13,61
6 Do-Yeong Park Z-Ko 7.13,74
7 Cindy Klassen Can 7.14,19
8 Annouk van der Weijden Ned 7.15,84
9 Jorien Voorhuis Ned 7.16,21
10 Ayaka Kikuchi Jap 7.17,18


Sábliková wereldkampioen 5000m (Foto: Pro Shots)

[Premier League] Chelsea en Tottenham scoren niet

Chelsea is er niet in geslaagd het gat met Tottenham Hotspur terug te brengen tot twee punten. Op Stamford Bridge eindigde het duel tussen de nummer vier en vijf van de Premier League in 0-0. Rafael van der Vaart stond in de basis en werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Tottenham, dat in de Premier League nog nooit op Stamford Bridge wist te winnen, kreeg diep in de tweede helft via Emmanuel Adebayor de beste kans. De spits zag zijn inzet tien minuten voor tijd door Gary Cahill net voor de lijn weggehaald worden.

Met nog acht wedstrijden te spelen heeft Tottenham een voorsprong van vijf punten op Chelsea en acht op Newcastle, dat zondag tegen West Bromwich Albion speelt. De vierde plaats verschaft toegang tot de voorronde van de Champions League.


Chelsea en Tottenham scoren niet (Foto: Novum)

Bertens naar finale in Bath

Tennisster Kiki Bertens heeft de finale van het ITF-toernooi in de Engelse stad Bath bereikt. De als tweede geplaatste Nederlandse verloor de eerste set van Tatiana Malek (5) uit Duitsland, maar herstelde zich sterk: 4-6, 6-4 en 7-5.

In de finale treft Bertens opnieuw een Duitse. Annika Beck, de nummer vier van de plaatsingslijst, won met 6-4, 4-6 en 6-2 van Diana Marcinkevica. De Letse was als qualifier tot het hoofdtoernooi doorgedrongen.

[Bundesliga] Bayern wint, Gladbach onderuit

Bayern München heeft de hoop op de Duitse titel nog niet opgegeven. Door een 2-1 thuiszege op Hannover houdt de ploeg van trainer Jupp Heynckes koploper Borussia Dortmund in het vizier. Nummer drie Borussia Mönchengladbach ging thuis verrassend met 2-1 onderuit tegen Hoffenheim.

Bayern maakte drie dagen na de zware bekerwedstrijd tegen Gladbach nog een vermoeide indruk, maar wist puntverlies net te voorkomen. Kort voor rust maakte Toni Kroos er na voorbereidend werk van Arjen Robben 1-0 van, de 23e competitiegoal van Mario Gomez betekende na ruim een uur de 2-0.

In de slotfase bracht Hannover Bayern toch nog serieus in de problemen. Invaller Didier Ya Konan maakte er in de 74e minuut met een halve omhaal 2-1 van. Mame Biram Diouf liet kort daarna van dichtbij de kans op de gelijkmaker liggen.

Bayern brengt de achterstand op Dortmund voorlopig terug tot twee punten, maar de koploper heeft zondag nog de uitwedstrijd tegen Köln tegoed.

Gladbach moet de hoop op de landstitel definitief opbergen. Een 1-0 voorsprong tegen Hoffenheim werd in het laatste kwartier verspeeld: 1-2. Roel Brouwers (Gladbach) en Ryan Babel (Hoffenheim) stonden in de basis. Edson Braafheid bleef bij de bezoekers op de bank.

Het Augsburg van trainer Jos Luhukay kaapte een puntje weg bij Werder Bremen. Paul Verhaegh maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker: 1-1.


Bayern wint, Gladbach onderuit (Foto: Novum)

Nederlandse vrouw gedood in India

Een 35-jarige Nederlandse vrouw is zaterdag dood gevonden in een woning in de Indiase tempelstad Mamallapuram. Haar 32-jarige Nederlandse vriend wordt ondervraagd, melden Indiase media.

De man heeft de politie verteld dat een aantal onbekenden vrijdagnacht de woning binnendrong en hem aanviel. Hij raakte daarbij bewusteloos. Toen hij een paar uur later wakker werd, vond hij zijn dode vriendin. De politie twijfelt echter aan zijn verhaal.

Op het lichaam van de vrouw wordt sectie verricht.

Veel meer slepende zaken bij IGZ dan gedacht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kampte eind vorig jaar met ruim twee keer zo veel zaken die al meer dan een jaar open stonden dan waarvan werd uitgegaan. Eind vorig jaar stonden nog 57 zaken al langer dan twaalf maanden open. Dat meldt Argos zaterdag op basis van gegevens die het radioprogramma bij de IGZ heeft opgevraagd.

Uit uitspraken van minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) en inspecteur-generaal Gerrit van der Wal viel eerder nog op te maken dat de IGZ eind vorig jaar nog 'slechts' 25 zogenoemde langlopende zaken had. De 57 langlopende zaken gaan uitsluitend over meldingen over ziekenhuizen en medisch specialisten.

Medio januari erkende de IGZ nog ernstige fouten te hebben gemaakt in de ruim 3,5 jaar slepende zaak van baby Jelmer. Jelmer Mulder liep in 2007 tijdens een operatie in het Universitair Medisch Centrum Groningen een hersenbeschadiging op, waardoor hij zwaar geestelijk en lichamelijk gehandicapt raakte.

Ondanks herhaalde verzoeken van de ouders van Jelmer gaven het ziekenhuis en de IGZ geen opheldering over de hersenbeschadiging. Een rapport van de IGZ over de zaak liet jaren op zich wachten. Dit kwam de inspectie in december nog op vernietigende kritiek van Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer te staan.

Ook een onderzoekscommissie was kritisch naar aanleiding van deze zaak. De commissie stelde 'ernstige tekortkomingen' vast in de werkwijze van de IGZ. Zo zou sprake zijn van onvoldoende aansturing binnen de inspectie en is er een neiging tot solistisch werken.

Volgens de Nationale Ombudsman tonen de nieuwe cijfers aan dat sprake is van een structureel probleem." Brenninkmeijer zei zaterdag in Argos zich overvallen te voelen door de cijfers. Hij geeft aan dat in het gesprek met de minister en de Inspecteur-Generaal van de IGZ altijd is gesproken over 25 zaken. "Dat zij zelf niet met nieuwe cijfers zijn gekomen, vind ik toch wel erg ongelukkig."

SP-Kamerlid Renske Leijten geeft aan geschrokken te zijn."Ik ga er in ieder geval opheldering over vragen. Het is echt nodig dat we de deksel van de beerput halen en dat die beerput leeg gaat."

Uit de opgevraagde cijfers blijkt overigens ook dat de werkdruk op de IGZ groot is en toeneemt. Vorig jaar kwamen bij de inspectie 8751 meldingen binnen over ziekenhuizen en specialisten, 22 procent meer dan het jaar daarvoor.

Lichaam gevonden bij garage in Nieuwveen

In een sloot bij een garagebedrijf in het Zuid-Hollandse Nieuwveen is zaterdag het lichaam van een man gevonden. Of sprake is van een misdrijf wordt nog onderzocht, meldt een politiewoordvoerder.

Het stoffelijk overschot werd omstreeks 14.45 uur ontdekt door een medewerker van de garage. Het lichaam is inmiddels uit het water gehaald. Wie het slachtoffer is, is nog onbekend.

Wetenschapper Paul Callaghan overleden

Sir Paul Callaghan, een Nieuw-Zeelandse wetenschapper die internationale faam verwierf door zijn werk in moleculaire natuurkunde, is aan darmkanker overleden. Dat heeft een adviseur van de Nieuw-Zeelandse premier John Key zaterdag bekendgemaakt. Callaghan was 64 jaar.

Callaghan genoot bekendheid door zijn werk met magnetische resonantie, een onderzoeksveld dat praktisch toegepast wordt in de gezondheidszorg en industriële productie. Daarnaast was hij een nanowetenschapper en bestudeerde hij de eigenschappen van materie op atomair niveau.

Zijn werk leverde Callaghan een fellowship op aan de Royal Society in Londen. In 2009 werd hij tot ridder geslagen. Twee jaar later - hij wist toen al dat hij aan kanker leed - werd hij uitgeroepen tot Nieuw-Zeelander van het jaar.

Callaghan was een groot voorstander van het vercommercialiseren van wetenschap. In 2004 richtte hij Magritek op, een bedrijf dat beeldvorming met magnetische resonantie (MRI) en kernspinresonantie (NMR) toepaste in industriële en onderzoeksdoeleinden.

Koningin Elizabeth onverwachte gast op bruiloft

Een kersvers Brits echtpaar in Manchester kreeg vrijdag tot zijn grote verrassing een bijzondere onverwachte gast op de bruiloft. Koningin Elizabeth bezocht het stadhuis van Manchester en besloot tijdens de rondleiding de huwelijksceremonie van John en Frances Canning aan te doen.

De vorstin kletste wat met de bruid en bruidegom en poseerde met hen voor een foto. Samen met haar echtgenoot prins Philip, de hertog van Edinburgh, bezocht ze die dag diverse plekken in de stad.

"Het was heel bijzonder", zei Frances Canning tegen The Sun. "Het was zo vriendelijk dat ze de tijd nam om ons aan te spreken."

Jongen zwaargewond bij val door dak

Een 17-jarige jongen uit Heiloo is vrijdagnacht in Limmen zwaargewond geraakt toen hij door het dak van een loods viel. Hij kwam ongeveer tien meter lager op een betonnen vloer terecht en liep verschillende ernstige verwondingen op, waaronder vermoedelijk een schedelbasisfractuur, meldt de politie.

De jongen was rond 00.30 uur aan het voetballen op het terrein bij de loods aan de Bloemenhof en vertelde dat hij op het dak kon klimmen. Ondanks advies van zijn vrienden dat niet te doen, ging hij toch door met zijn plannen. Het dak zakte echter door en hield de 17-jarige niet. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Vrouw botst op urnenmuur door schakelfout

Een oudere vrouw is zaterdagochtend in Stompetoren met haar auto tegen een urnenmuur op een kerkhof gebotst. Door de klap viel een deel van de muur om, op de motorkap van de wagen. De vrouw en haar echtgenoot, die naast haar in de auto zat, raakten lichtgewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Het ongeval vond omstreeks 11.00 uur plaats op het kerkhof aan de Noordervaart. Het echtpaar stond met hun auto voor het toegangshek van het kerkhof. De vrouw zette door een schakelfout de wagen in zijn vooruit, terwijl ze eigenlijk achteruit wilde rijden.

Toen ze gas gaf, schoot de auto naar voren, reed door het hek, over het kerkhof en kwam tot stilstand tegen de urnenmuur. Omstanders wisten de vrouw, die enigszins bekneld was geraakt, via de passagierskant uit de auto te helpen.

Volgens de politie heeft het nog geruime tijd geduurd voordat de urnen en grafmonumenten veilig waren gesteld.

Man vernielt toegangsdeur politiebureau

Een 60-jarige man uit Zutphen is vrijdag aangehouden, nadat hij een glazen toegangsdeur van een politiebureau in zijn woonplaats had vernield. Hij had stenen tegen de deur van het bureau aan de Houtwal gegooid, meldt de politie zaterdag.

Het incident vond omstreeks 12.15 uur plaats. De deur raakte volgens de politie flink beschadigd. De man werd direct aangehouden en in een cel gezet. Tijdens zijn arrestatie beledigde de man een agent. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. Waardoor de man tot zijn daad kwam, is onduidelijk. De politie maakt proces-verbaal op.

[WK] De Jong voor de vijfde keer wereldkampioen op de 10000 meter

Bob de Jong is in Heerenveen wereldkampioen geworden op de 10000 meter. In de laatste rit tegen Hårvard Bøkko klokte hij 12.53,91. Deze tijd is bijna vier seconden sneller dan de nummer twee Jorrit Bergsma. Derde werd de Amerikaan Jonathan Kuck die zijn tweede bronzen medaille won. 

De Jong werd eerder de beste van de wereld op de 10000 meter in 1999, 2003, 2005 en 2011. Daarmee werd hij alleen recordhouder, aangezien Gianni Romme op vier wereldtitels op deze afstand bleef steken. Sinds de eerste WK afstanden in 1996 is de 10000 meter altijd gewonnen door een Nederlander.

In de voorlaatste rit reden Jorrit Bergsma en Bob de Vries tegen elkaar. Bergsma reed tot de 8000 meter alleen dertigers. Daarna liepen de ronde tijden op tot 32,4 in de laatste ronde. De Jong reed rondes van 30 en 31 seconde en ging in de laatste ronden versnellen, de slotronde was 29,9 en dat was tevens de snelste ronde van de Leimuidenaar.  

Uitslag

# Naam Land Tijd
1 Bob de Jong Ned 12.53,91
2 Jorrit Bergsma Ned 12.57,71
3 Jonathan Kuck VS 13.12,66
4 Moritz Geisreiter Dui 13.21,10
5 Hårvard Bøkko Nor 13.25,74
6 Bob de Vries Ned 13.25,74
7 Marco Weber Dui 13.28,44
8 Shane Dobbin Nzl 13.28,84
9 Alexej Baumgärtner Dui 13.29,02
10 Alexis Contin Fra 13.29,92


De Jong wint de 10000 meter (Foto: Pro Shots)

Xseed teaset game-aankondiging

Wat is de beste manier om bekend te maken dat je binnenkort een game gaat aankondigen? Countdown-sites en viral-campaignes zijn al jaren in de mode, maar wij prefereren Xseeds methode. De onderstaande drie plaatjes zijn aanwijzingen die duidelijk zouden moeten maken om welke game het gaat.

Het gaat hier waarschijnlijk om UnchainBlades Rexx. Een RPG die vorig jaar in Japan uitkwam voor 3DS en PSP, het is van de makers van Lunar en Grandia. Mogelijk horen we hier binnenkort meer over.

Dode vrouw Rijswijk slachtoffer misdrijf

De dode vrouw die donderdagochtend door de politie en een camerateam in Rijswijk werd gevonden, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie zaterdag. Het slachtoffer blijkt een 20-jarige Rotterdamse te zijn, die sinds 20 februari werd vermist.

De vrouw verliet 20 februari Schiedam, waarna niets meer van haar werd vernomen. Haar lichaam werd donderdagochtend gevonden in de Vliet langs het Jaagpad.

Het camerateam en de politie waren bezig met opnames voor het opsporingsprogramma Team West voor de regionale omroep toen ze iets zagen drijven in het water aan het Jaagpad. De politie kon nog net voorkomen dat een binnenvaartschip over het lichaam zou varen.

SGP: Kabinet-Rutte moet hervormen

De SGP heeft het kabinet opgeroepen om 'zonder taboes' te hervormen. Volgens fractievoorzitter Kees van der Staaij is dat nodig om twee redenen: 'de financieel-economische malaise en de morele crisis'. Van der Staaij deed zijn oproep zaterdag tijdens een ledenvergadering in Hoevelaken.

Met bezuinigen alleen wordt de crisis volgens Van der Staaij niet afdoende bestreden. "De kaasschaaf volstaat niet, de botte bijl voldoet niet. Slim hervormen is nodig." De SGP'er wil aanpassing van de woning- en de arbeidsmarkt en van de gezondheidszorg.

SGP-politici gaven zaterdagochtend in NRC Handelsblad aan meer te willen in ruil voor steun aan het kabinet, dat na het opstappen van Hero Brinkman uit de PVV zijn meerderheid in de Kamer kwijt is. Daardoor komt de SGP nog nadrukkelijker aanzet als informele gedoogpartij, menen ze.

SGP: Kabinet-Rutte moet hervormen (Foto: Novum)

Sylvie bezeert zich met trampolinespringen

Sylvie van der Vaart heeft haar lip gestoten. De presentatrice botste tijdens het trampolinespringen tegen haar zoon Damián aan.

"Ik heb net een ongelukje gehad tijdens het springen met Dami op de trampoline", twittert de 33-jarige Sylvie. "We botsten met onze hoofden tegen elkaar en nu is mijn lip bebloed, au!"

De presentatrice vraagt haar volgers om raad. "Ik doe er nu ijs op, maar hebben jullie nog meer tips? Het is aan het zwellen."

Jongen (11) gewond bij val van balkon

Een 11-jarige jongen is vrijdagnacht in zijn woonplaats Tilburg gewond geraakt bij een val van een balkon. Het kind was vermoedelijk tijdens een klauterpartij van het balkon vanaf de eerste verdieping van de woning van zijn vader gevallen. Hij blijkt een scheur in zijn schedel, een gebroken elleboog en diverse kneuzingen te hebben opgelopen.

Een voorbijganger trof de 11-jarige rond 01.00 uur aan op de Pieter Vreedestraat. De jongen was verward en gewond toen de voorbijganger hem vond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Omdat aanvankelijk onduidelijk was waardoor de 11-jarige gewond was geraakt, werd onder meer een deel van de straat afgesloten voor sporenonderzoek. Ook werden de vader en zijn vriendin naar een politiebureau gebracht voor nader verhoor.

Onderzoek heeft volgens de politie uitgewezen dat sprake is van een ongeval. "Er zijn geen redenen om uit te gaan van een geweldsmisdrijf."

Syrisch leger valt stadje Saraqeb aan

Syrische regeringstroepen hebben zaterdag vanuit het noorden het offensief geopend op het stadje Saraqeb, in het noordwesten van het land. Ze stuitten op fel verzet van legerdeserteurs, zeiden activisten van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

De deserteurs zijn erin geslaagd een tank en drie pantservoertuigen onklaar te maken. Er zijn diverse doden en tientallen gewonden gevallen. Grote aantallen mensen zijn het stadje uitgevlucht, zei het Observatorium.

Saraqeb, in de provincie Idlib, is al maanden in handen van de Syrische opstandelingen. Elf dagen geleden slaagde het leger erin de provinciehoofdstad Idlib te heroveren.

Het leger nam zaterdag ook de wijk Khaldiyeh in de stad Homs onder vuur met mortiergranaten, zeiden het Observatorium en de Lokale Coördinatiecomités (LCC). Ook deze wijk is al maanden in handen van de opstandelingen.

Volgens het Observatorium hebben regeringstroepen zaterdag in heel Syrië tien mensen gedood, de LCC spraken van vijftien doden.

Bruce Willis in G.I. Joe: Retaliation

Bruce Willis is te zien in een onlangs verschenen foto van G.I. Joe: Retaliation. Strak in het pak met een wapen in zijn hand, zij aan zij met Adrianne Palicki, is hij te zien op de foto. Willis speelt Generaal Joe Colton, de oprichter van de G.I. Joe organisatie.

In G.I. Joe: Retaliation zul je zien hoe de overgebleven Joes proberen te overleven nadat een groot deel van hun collega's zijn vermoord door Zartan. Die de organisatie beschuldigt als verrader van het Amerikaanse volk.

De organisatie heeft uiteraard nog wel flink wat spierkracht achter de hand, zoals Colton (Bruce Willis), maar ook Roadblock (Dwayne Johnson) en Lady Jaye (Adrianne Palicki). Hoe groot de rol van Channing Tatum zal zijn, is nog maar af te vragen. Hij speelde al wel in het voorgaande deel.

G.I. Joe: Retaliation is gepland om uit te komen op 22 Juni 2012 in Engeland. Wanneer de film in Nederland zal uitkomen is nog niet bekend. Maar dit zal niet veel later zijn. Dus liefhebbers van actie-films zullen deze zomer kunnen genieten van G.I. Joe: Retaliation.

 


De trailer voor de G.I. Joe: Retaliation

Broer schutter van Toulouse naar Parijs gebracht

De broer van Mohammed Merah, de man die de afgelopen weken zeven mensen doodschoot in Toulouse en in een vuurgevecht met de politie om het leven kwam, is overgedragen aan het hoofdkantoor van de Franse terreurbestrijding in Parijs. Dat heeft de Franse politie zaterdag gezegd. Een politiebron liet weten dat de moeder van de twee broers is vrijgelaten.

Abdelkader Merah is samen met zijn vriendin overgedragen aan het hoofdkantoor van de terreurbestrijding. Hij werd enkele jaren geleden al eens verhoord over zijn vermoedelijke banden met een netwerk dat jongeren uit de omgeving van Toulouse naar Irak zou sturen.

Onderzoekers proberen te achterhalen of Mohammed Merah alleen handelde of kon rekenen op de hulp van handlangers. Rechercheurs zouden inmiddels over bewijzen beschikken dat Abdelkader zijn broer 'middelen heeft verschaft' en als 'handlanger' optrad.

Als Abdelkader en zijn vriendin na het weekeinde nog vastzitten, moeten zij volgens de Franse wet in staat van beschuldiging worden gesteld.

Mohammed Merah werd donderdag na een belegering van twee dagen uiteindelijk doodgeschoten toen een arrestatieteam van de Franse speciale politietroepen zijn appartement binnenviel en door hem op een kogelregen werd getrakteerd. Hij had de verantwoordelijkheid voor de aanslagen, die het leven kostten aan een rabbijn, twee van diens kinderen, het dochtertje van het hoofd van een joodse school en drie paratroopers, opgeëist en heeft verklaard alleen te hebben gehandeld.

Zeven arrestaties na steekpartij in Delft

Een 22-jarige Hagenaar is zaterdagochtend vroeg neergestoken in Delft en levensgevaarlijk gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie arresteerde zeven mensen na het incident. Dat meldde de politie.

De politie kreeg rond vier uur 's nachts een melding over een vechtpartij in een woning aan de Van Kinschotstraat. Daar werd de zwaargewonde man aangetroffen. De zeven gearresteerden worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij, maar het is nog niet duidelijk wat hun rol was.

Zeven arrestaties na steekpartij in Delft
Zeven arrestaties na steekpartij in Delft (Foto: ANP)

Freire: "Dacht dat finish 500 meter verder lag"

Oscar Freire moest het vrijdag in de sprint afleggen tegen Tom Boonen om de E3 Prijs op zijn naam te schrijven. De Spanjaard had wel genoeg snelheid, maar kwam uiteindelijk een banddikte te kort om de zege af te snoepen. Volgens Oscarito was dit het gevolg van een inschattingsfout.

"Dit is een enorme teleurstelling. Ik heb een grote kans laten liggen", zo laat de renner van Katusha aan Sporza weten. "Ik dacht dat de finish 500 meter verder lag. Boonen kent deze finish natuurlijk erg goed. Zonder die fout denk ik dat ik hier win."

Freire hoopt dat hij Boonen wel kan verslaan in Gent-Wevelgem, de wedstrijd die hij in 2008 in dienst van de Rabobankploeg won. "Die wedstrijd ligt mij beter dan de E3 Prijs. Het is niet zo belangrijk om altijd vooraan te rijden. de conditie is goed."

Dalai Lama van nazi-beleid beticht

De Dalai Lama, de geestelijk leider van Tibet, is op een website van de Chinese overheid beticht van het voeren van een op 'nazi-leest geschoeid' raciaal beleid. Ook zou hij Tibetanen oproepen zichzelf in brand te steken. Dat heeft het Chinese persbureau Xinhua zaterdag gemeld.

Niet eerder reageerde Beijing in zulke krachtige bewoordingen op de onrust in etnisch-Tibetaanse regio's in het westen van China. De Dalai Lama kwam onder vuur te liggen toen de geestelijk leider de moed prees van Tibetanen die zich in brand steken uit protest tegen de Chinese 'culturele genocide' in Tibet.

Op de website van de regering, die het Chinese perspectief over Tibet belicht, wordt de Dalai Lama er nu van beschuldigd zelf aan te zetten tot de zelfverbrandingen en raciale ideeën uit te dragen zoals de nazi's dat ook deden.

Het kantoor van de Dalai Lama in Dharmsala, in India, had niet direct commentaar op de beschuldigingen.

Japanse vissersboot bereikt kust Canada

Een Japans vissersschip dat een jaar geleden door de tsunami werd meegesleurd naar open zee, is zaterdag aangekomen voor de kust van Canada. Het 54 meter lange schip uit Hokkaido dobbert langzaam naar het vasteland. Jeff Olson van het Joint Rescue Coordination Centre zei zaterdag tegen lokale media dat er niemand aan boord is.

Een surveillancevliegtuig ontdekte het spookschip dinsdag al. De kustwacht heeft schepen in de buurt gewaarschuwd, zodat ze niet in botsing komen met de Japanse vissersboot. Het is nog niet bekend of het schip naar land wordt gesleept, of dat wordt gewacht tot het vanzelf aanspoelt.

De boot, die in Japan werd gebruikt om inktvissen te vangen, is het eerste grote stuk puin dat in Noord-Amerika aankomt. De tsunami sleurde in totaal 5 miljoen ton troep met zich mee de zee in. Veel daarvan is inmiddels gezonken, maar een aanzienlijk deel is nog op drift. De verwachting is dat al die wrakstukken de komende maanden aanspoelen in Canada, Alaska en andere delen van de Verenigde Staten.

Drive-by in Bavel zonder slachtoffers

Bij een schietpartij vanuit een auto in Bavel is vrijdagavond niemand gewond geraakt. Een andere auto met drie inzittenden werd onder vuur genomen, maar alleen de achterruit sneuvelde. Over het motief is nog niets bekend. De auto met de schutters ging ervandoor, meldt de politie zaterdagochtend.

De drive-byschietpartij vond plaats rond 20.50 uur op de Lange Voore in de Brabantse plaats. De drie inzittenden van de beschoten auto zijn verhoord. De omgeving is afgezocht naar sporen maar de andere auto, met vermoedelijk twee of drie inzittenden, is nog spoorloos.

Van Dijk erg verheugd met zege op Excelsior

FC Groningen-verdediger Virgil van Dijk was zeer te spreken na de overwinning die zijn ploeg boekte op Excelsior. Tegenover de NOS liet Van Dijk weten dat het niet gemakkelijk ging. "Ik ben hartstikke blij dat we een moeizame, maar mooie zege over de streep hebben getrokken." FC Groningen maakte hiermee een einde aan een negatieve reeks.

Aan het begin van dit seizoen deed de ploeg nog mee om de bovenste vijf plaatsen. "In de eerste seizoenshelft hebben we vaker laten zien goed te kunnen voetballen. Dat zijn we dus niet zomaar verleerd." Tegen de Kralingers liet Groningen dit goede spel bij vlagen weer zijn. "In fasen lukte dat ook tegen Excelsior. Daar ben ik best trots op", besluit de verdediger.

Strootman: "Aan Cocu twijfel je niet"

PSV-middenvelder Kevin Strootman is blij dat hij met Philip Cocu een trainer heeft die vroeger uitblonk op dezelfde positie, links op het middenveld. "Je merkt aan alles dat Cocu in de absolute top heeft gevoetbald", zegt Strootman tegen het Algemeen Dagblad.

"Positie kiezen, situaties herkennen, weten wat een wedstrijd vraagt, dat ziet Cocu als geen ander. En als hij iets zegt, twijfel je niet of het klopt." Het feit dat Cocu op hoog niveau speelde is een groot voordeel, meent Strootman. "Natuurlijk is het fijn om een trainer te hebben die precies weet wat op mijn positie nodig is, ook op het hoogste niveau van het Nederlands elftal of Barcelona."

Inmiddels worden er al diverse vergelijkingen gemaakt tussen de oud-Spartaan en de hoofdtrainer van PSV. "Het is een compliment om met Cocu te worden vergeleken, al ben ik daar zelf totaal niet mee bezig. Ik zou nu tekenen voor zo'n carrière."

Emanuelson hoopt op goal tegen Stekelenburg

Urby Emanuelson heeft na zijn doelpunt van vorige week in de uitwedstrijd tegen Parma de smaak te pakken. Zaterdagavond tegen AS Roma, waar zijn oud-ploeggenoot Maarten Stekelenburg onder de lat staat, hoopt de middenvelder van AC Milan opnieuw doel te treffen. "Het zou heel mooi zijn om juist tegen Maarten te scoren."

Emanuelson weet dat Stekelenburg, zeven jaar lang zijn ploeggenoot bij Ajax, hem koste wat het kost van scoren af zal proberen te houden. "Het is natuurlijk ook een beetje een onderlinge strijd. Twee Ajacieden die lang samen hebben gespeeld en goed bevriend zijn. Al heb ik in aanloop naar de wedstrijd nog geen contact met hem gehad."

Het publiek kan volgens Emanuelson een aantrekkelijke wedstrijd verwachten. "Sommige tegenstanders graven zich in tegen ons, maar dat zal Roma niet doen", voorspelt de speler van de koploper van de Serie A. "Dat is een voetballende ploeg." Het Roma van Stekelenburg staat zesde.

Servië herdenkt NAVO-bombardementen

Servië staat zaterdag stil bij de dertiende verjaardag van de NAVO-bombardementen die een einde maakten aan de oorlog in Kosovo.

Nationalisten maakten van de mogelijkheid gebruik om in te spelen op anti-westerse sentimenten, terwijl liberalere Serviërs erop wezen dat Servië nog altijd te weinig doet om zijn oorlogsverleden onder ogen te zien.

President Boris Tadic en andere hoogwaardigheidsbekleders woonden ceremonies bij om de honderden mensen die bij de bombardementen het leven verloren te herdenken.

Featurette Battleship

Universal Pictures heeft een featurette uitgebracht voor de film Battleship. In de featurette krijgen we te zien hoe de buitenaardse wezens onze planeet ontdekken en waarom ze hier naar toe komen.

Peter Berg (Hancock) is producer en regisseur van deze epische actiefilm waarin de mensheid ter land ter zee en in de lucht de overlevingsstrijd aan moet gaan met een superieur buitenaard ras. Battleship is gebaseerd op het bekende bordspel Zeeslag. In de film zien we Taylor Kitsch (John Carter), Liam Neeson (Wrath of the Titans), Alexander Skarsgård (True Blood) en Brooklyn Decker (Just Go with It) in de belangrijkste rollen.

Battleship is vanaf 19 april in de Nederlandse bioscopen te zien.

Lentenieren

“Min 18. Min fucking 18 graden Celsius. Het staat er echt.” Zo opende ik bijna twee maanden geleden mijn column, ‘Horrorwinter’. De verwarming aanzetten was het eerste wat ik deed in de ochtend. Naar buiten gaan deed ik alleen als het echt nodig was. En nu, zeven weken later, is het bijna 40 graden warmer. Het eerste wat ik nu ’s ochtends doe is de ramen opengooien om de vogels te horen fluiten. Was het maar altijd lente.

Principeakkoord cao bouwvakkers

Na vier maanden onderhandelen is zaterdagochtend een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de bouw. Vakbond FNV Bouw zegt er met werkgeversorganisaties Bouwend Nederland en de AFNL uit te zijn, maar wil nog geen informatie geven over de inhoud van het akkoord.

In het weekend worden nog enkele details uitgewerkt. De inhoud van de overeenkomst wordt maandag bekendgemaakt. Daarna wordt het akkoord voorgelegd aan de leden van FNV Bouw.

De cao Bouwnijverheid geldt voor ongeveer 150.000 mensen in de bouwsector.

[WK] Nesbitt prolongeert wereldtitel 1000m

Christine Nesbitt heeft haar tweede wereldtitel gewonnen tijdens de WK afstanden in Heerenveen. Gister won ze de 1500meter en vandaag was ze de snelste over de kilometer. De Canadese won de 1000m in een tijd van 1.15,16. De Chinese Jing Yu werd tweede en derde werd Margot Boer. 

Ireen Wüst werd tot haar eigen teleurstelling vijfde en Laurine van Riessen die de geblesseerde Marit Leenstra verving werd elfde. Voor De olympisch kampioene Nesbitt is het de derde wereldtitel op een rij op deze afstand. Nesbitt opende met een lage 18, de eerste ronde klokte ze 27,4 en de sloot af met 29,4.   

Uitslag

# Naam Land Tijd
1 Christine Nesbitt Can 1.15,16
2 Jing Yu Chi 1.15,98
3 Margot Boer Ned 1.16,16
4 Heather Richardson VS 1.16,30
5 Ireen Wüst Ned 1.16,33
6 Yekatherina Shikova Rus 1.16,50
7 Hong Zang Chi 1.16,50
8 Brittany Bowe VS 1.17,12
9 Kali Christ Can 1.17,15
10 Yekatherina Aydova Kaz 1.17,35
11 Laurine van Riessen Ned 1.17,47

Bejaarde spookrijder stopt pas na 23 km

Een 75-jarige man uit Gouda is zaterdagochtend op de A12 bij De Meern 23 kilometer lang tegen het verkeer in gereden. De man veroorzaakte wonder boven wonder geen ongelukken en stopte uiteindelijk langs de weg. Hij verklaarde in de war te zijn gebracht door werk aan de weg bij de oprit Gouda.

De politie kreeg meerdere meldingen binnen van automobilisten over de spookrijder. Het tegemoetkomende verkeer werd uit voorzorg door de politie stilgezet, maar dat viel de man niet op. Hij had ook niet door dat politieagenten die op hem afreden lichtsignalen gaven. Hij reed nog een stukje langs de file en stopte toen zelf.

De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingenomen. Of hij het ooit nog terugkrijgt is de vraag. Eerst zal het CBR zich moeten buigen over of de man nog wel rijbekwaam is.

Kim Kardashian overweegt stappen tegen bloemgooier

Kim Kardashian denkt na over juridische stappen tegen de vrouw die haar bekogelde met bloem. De realityster was donderdagavond in Hollywood om haar nieuwe parfum te promoten toen ze op de rode loper het witte poeder over zich heen kreeg.

"Ik zei eerder dat ik geen aanklacht wilde indienen", vertelt Kardashian aan entertainmentzender E! "Maar ik ga er toch over nadenken, want ik wil niet dat iemand denkt dat hij hier zomaar mee weg kan komen."

De vrouw die de bloem gooide, werd opgepakt na haar actie. "Ik deed er in het begin lacherig over", legt de 31-jarige Kim uit. "Maar het is echt zonde dat iemand een evenement op deze manier weet te verpesten."

Ook beseft ze dat het erger met haar kunnen aflopen. "Wat als ze met iets anders had gegooid? Of als ze een gevaarlijk wapen bij zich had gehad? Het is heel beangstigend." Kardashian zegt maatregelen te nemen voor haar veiligheid. "Dit is niet accceptabel."

Knokpartij met skistokken en barkrukken in Renesse

Bij een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid in Renesse zijn vrijdagnacht mensen geslagen met barkrukken, skistokken en tafels. Een groep van twintig man zorgde voor problemen. Zes van hen werden opgepakt, meldt de politie zaterdag. Voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond.

De groep gedroeg zich vervelend, wat uiteindelijk leidde tot een knokpartij. De opgepakte mannen zijn 22 tot 25 jaar en komen uit Almere, Maarssen en Utrecht. Ze zitten nog vast.

Vriendin huwt vermoorde Franse militair postuum

De zwangere vriendin van een Franse militair die is doodgeschoten door Mohammed Merah, de dader van de aanslagen in Toulouse en omgeving, treedt postuum met haar geliefde in het huwelijk. Dat heeft haar advocaat Gilbert Collard zaterdag gezegd.

Abel Chennouf was een van twee paratroepers die in het stadje Montauban door Merah werd doodgeschoten. Zijn vriendin Caroline Monet (21) wil desondanks met hem in de echt worden verbonden. Het kantoor van de Franse president heeft al goedkeuring verleend voor het postume huwelijk, zei Collard.

R. Koeman: "Niet eenvoudiger geworden"

Ronald Koeman heeft de doelstelling van zijn ploeg Feyenoord naar boven bijgesteld. Reden hiervoor was de halve finale in de KNVB Beker tussen AZ en Heracles Almelo. Omdat Heracles Almelo ten koste van AZ de finale van de KNVB Beker bereikte, spelen de Almeloërs volgend seizoen wellicht Europees voetbal.

Alleen als PSV de KNVB Beker wint en vervolgens niet bij de eerste twee in de Eredivisie eindigt, geeft plaats vijf recht op direct Europees voetbal. Tijdens de winterstop ga Koeman aan dat Feyenoord dit seizoen een plek in de top vijf in gedachten heeft. Door de recente ontwikkelingen heeft Koeman deze doelstelling bijgesteld naar een plek in de top vier, meldt het Algemeen Dagblad.

"Dus is het er niet gemakkelijker op geworden", zegt Koeman. "Ik heb mijn spelers verteld dat wij dus minimaal vierde moeten worden. Nee, dat verandert niets aan onze strijdwijze. Ik denk ook dat het mogelijk is, want andere elftallen zijn niet veel beter dan dit Feyenoord."

"Het staat allemaal zo dicht bij elkaar. Maar dat neemt niet weg dat ik liever een andere bekerfinale had gezien. Dat had het voor ons iets eenvoudiger gemaakt."

Narsingh wil revanche na uitschakeling

Luciano Narsingh is gebrand op revanche na de uitschakeling in de KNVB Beker tegen PSV (1-3). De aanvaller van sc Heerenveen wil dit zaterdag rechtzetten tegen VVV-Venlo. Op de officiële website van de club laat Narsingh weten dat het spel tegen PSV vertrouwen geeft voor de wedstrijd tegen de Limburgers. "We moeten ze natuurlijk niet onderschatten, maar als we net zo spelen als tegen PSV, gaan we zeker winnen."

"Dat goede gevoel heeft de hele groep", vervolgt de rechtsbuiten. "We spelen thuis met het publiek erachter. We moeten gewoon lekker gaan voetballen. VVV-Venlo heeft het vaak lastig in uitwedstrijden."

"Tuurlijk was het balen dat we door die vijf minuten na rust de wedstrijd weggaven", blikt Narsingh terug op het duel met PSV. "We waren niet scherp genoeg. Toch hebben we goed voetbal laten zien en veel kansen gecreëerd. Die positieve punten hebben we eruit gehaald en nemen we mee in de wedstrijd tegen VVV."

V. Williams verslaat Kvitova in Miami

Venus Williams heeft bij het masterstoernooi van Miami op knappe wijze de derde ronde bereikt. De Amerikaanse, die haar rentree maakt na meer dan een half jaar afwezigheid, won met 6-4, 4-6 en 6-0 van de als derde geplaatste Tsjechische Petra Kvitova. In de volgende ronde wacht haar een confrontatie met de Canadese Alexandra Wozniak.

Williams stond sinds augustus vorig jaar aan de kant nadat bij haar een auto-immuunziekte was geconstateerd. De zevenvoudig grandslamwinnares had daarom een wildcard nodig om tot het toernooi van Miami te worden toegelaten. Op de wereldranglijst bezet ze momenteel de 134e plaats.

In het mannentoernooi maakte Rafael Nadal geen fout. De nummer twee van de wereld won met 6-2 en 6-0 van Santiago Giraldo. De als 25e geplaatste Tsjech Radek Stepanek is zijn volgende tegenstander.


Venus Williams verslaat Kvitova in Miami (Foto: Novum)

Vachon wint ochtendrit Critérium International

Florian Vachon heeft de openingsetappe van het Critérium International op Corsica gewonnen. De Franse renner van Bretagne-Schuller was in een korte ochtendrit met de finish in Porto-Vecchio de snelste in de sprint. Ook mocht hij de leiderstrui aantrekken.

In de rit over 89,5 kilometer was Vachon sneller dan landgenoot Laurent Mangel (Saur-Sojasun). Deze namiddag zal er nog een individuele tijdrit plaatsvinden waarbij de renners 6,5 kilometer moeten afleggen. Morgen volgt de laatste etappe met een bergrit waarbij de finish ligt op de Col de l"Ospedale.

Multimiljonair in huis overvallen

Multimiljonair Wim Zegwaard is in zijn villa in Rijswijk (Zuid-Holland) overvallen. Dat meldden betrouwbare bronnen zaterdag. De overval vond donderdagavond laat plaats.

De politie liet vrijdag weten dat er een overval was geweest. Vermoedelijk twee mannen drongen de villa binnen en bedreigden en beroofden de bewoners. Zij werden ook vastgebonden. De overvallers verlieten het huis met enkele persoonlijke bezittingen van de slachtoffers.

Afvaltransporteur Zegwaard stond vorig jaar in de Quote 500 met een geschat vermogen van bijna 100 miljoen euro.

Remkes: Verruil PVV desnoods voor PvdA

Oud-minister en VVD-prominent Johan Remkes wil dat de coalitie desnoods met de PvdA in zee gaat als het Catshuisoverleg met gedoogpartij PVV niets oplevert. Dat zegt hij zaterdag in NRC Handelsblad. Volgens Remkes wordt samenwerking met de partij van Geert Wilders onmogelijk als die ingrepen blijft weigeren.

"Het vertrek van Hero Brinkman uit de PVV maakt de politieke situatie er niet eenvoudiger op", stelt Remkes. "Maar een ding is nog belangrijker: samenwerking met de PVV wordt onmogelijk als deze partij blijft weigeren om tijdens de zwaarste economische crisis sinds de oorlog structurele ingrepen voor haar rekening te nemen."

Als de overleggen in de ambtswoning van premier Rutte geen soelaas bieden dan is de PvdA een optie. Volgens Remkes zijn hervormingen van bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek, de arbeidsmarkt, of het pensioenstelsel noodzakelijk.

Voor een verandering van de coalitie zijn geen nieuwe verkiezingen nodig, benadrukt Remkes. "Het zijn waandenkbeelden uit de jaren zeventig dat verkiezingen altijd noodzakelijk zijn. Die kunnen we er in de huidige economische crisis echt niet bij hebben. Bovendien hebben we goed met de PvdA samengewerkt op het Europa-dossier."

Ad Visser: Matthijs schoot uit

Ad Visser vindt dat De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk te ver is gegaan in het interview met PvdA-Kamerlid Martijn van Dam. Dit vertelt de presentator in een interview met de VARAgids.

Van Nieuwkerk kreeg kandidaat-partijleider Van Dam in februari letterlijk aan het zweten. "Soms kan Matthijs van Nieuwkerk uitschieten. Bijvoorbeeld in zijn interview met Martijn van Dam. Van Nieuwkerk zei: 'Ik zal u wat zeggen: het wordt helemaal niets.' Dat slaat nergens op, want wat weet hij er nou van?", bekritiseert Visser.

Visser is teleurgesteld in de populaire VARA-presentator: "De interviewer schatte zichzelf te hoog in. Maar dat geldt voor wel meer interviewers. Ik snap hoe het ontstaat. Tijdens een live-interview floept er wel eens iets uit."


OM wil dader meteen laten betalen voor schade

Financiële compensatie voor slachtoffers moet standaard een onderdeel worden van de strafeis tegen verdachten. Dat zegt OM-topman Herman Bolhaar in een interview zaterdag in de Volkskrant. Volgens hem moeten criminelen die schade hebben berokkend zo snel mogelijk afrekenen.

Voor kleine zaken moet de dader liefst direct de portemonnee trekken. "Scooter vernield? Dan betaal je nog diezelfde dag een nieuwe, liefst uit de portemonnee die je op zak hebt." Ook bij grotere zaken wil Bolhaar dat crimineel verkregen geld vaker wordt afgenomen.

Bij zaken waarbij het ingewikkelder is om het schadebedrag vast te stellen, zoals bij verkrachtingen, moet volgens Bolhaar ook worden betaald. "Fysieke schade gaat nog wel, maar immateriële schade is heel lastig te bepalen." Hij wijst op een recente zaak waarbij het echter wel lukte en waarbij een uitgebuite prostituee 105.000 euro kreeg.

Real Madrid bouwt eiland van 750 miljoen

Real Madrid heeft vrijdag plannen onthuld om een enorm eiland te laten bouwen voor de Verenigde Arabische Emiraten. Het vakantieresort moet 750 miljoen euro gaan kosten en zal in januari 2015 zijn deuren openen.

Bij de presentatie in het Santiago Bernabeustadion werden de plannen getoond voor sportfaciliteiten, een jachthaven, luxehotels en villa's, een pretpark, een clubmuseum en een voetbalstadion dat plaats biedt aan 10.000 mensen met een open zijde naar de zee.

"Dit is een belangrijke strategische stap, die onze club zal versterken in het Midden-Oosten en Azië", aldus Real Madrid-baas Florentino Pérez. De Spaanse profclub heeft in deze werelddelen zo'n 300 miljoen aanhangers.

McClaren: "Plet moet het nu laten zien"

Door de enkelblessure van Luuk de Jong zal Glynor Plet de komende weken de spitspositie bij FC Twente moeten opvullen. De aanvaller krijgt het vertrouwen van Steve McClaren.

De trainer van De Tukkers denkt dat Plet voldoende kwaliteit heeft om De Jong succesvol te vervangen. "Glynor heeft het talent en de capaciteiten om deze positie goed in te vullen en zal het nu moeten laten zien", zegt McClaren in De Telegraaf.

"Zijn situatie is vergelijkbaar met die van De Jong twee jaar geleden. Blaise N’Kufo raakte geblesseerd, De Jong kwam erin en hij sleepte er ons doorheen", weet McClaren nog. De Engelsman was destijd ook trainer van Twente, in het jaar dat de club kampioen van Nederland werd.

Plet maakte afgelopen winter de overstap van Heracles Almelo naar FC Twente en McClaren is erg onder de indruk van de spits. "Plet is een imposante verschijning en fysiek sterk. Als hij de bal aan de voet heeft, is hij bijna niet van de bal te krijgen."

Trials Evolution in Limbo's wereld

De masochistische coureur uit Trials-serie zal een uitstapje maken naar een andere populaire indie-game. In Trials Evolution zal het namelijk mogelijk zijn om met je crossmotor in de donkere wereld van Limbo rond te rijden. Dit zal voor veel bekende, vertrouwde scene's zorgen voor Limbo-fans.

Trials Evolution is een vervolg op Trials HD. De Trials-serie zelf gaat al een langere tijd mee. In deze games bestuur je een crossmotor en kun je beslissen oeveel gas je geeft en welke kant je op leunt. Deze factoren hebben effect op hoe jij je een weg baant door de hinderenissen. Trials Evolution komt op 18 april uit op XBLA.

Trials Evolution

Trials Evolution

Trials Evolution

Occupy'ers weg zonder verzet

Het kamp van de Occupy-beweging op het Beursplein in Amsterdam is zaterdagochtend zonder verzet opgedoekt. Burgemeester Eberhard van der Laan wilde de Occupyers eigenlijk al donderdag weg hebben, maar ze stapten naar de rechter. Die gaf de gemeente echter gelijk, waardoor ze alsnog zaterdag voor tienen weg moesten zijn.

Volgens Van der Laan had het protest in de binnenstad lang genoeg geduurd. Aangezien de Occupyers geen einddatum wilden noemen, niet wilden verkassen en steeds minder bezig waren met daadwerkelijk protest, was het tijd ermee op te houden. Het recht op demonstratie woog niet meer op tegen de overlast voor omwonenden en ondernemers.

De rechter gaf Van der Laan gelijk. Occupy Amsterdam mag nog wel een informatietent laten staan.

Topbestuurders blijken minder te verdienen

Topbestuurders van in de AEX-index opgenomen bedrijven zijn het afgelopen jaar gemiddeld 8,1 procent minder gaan verdienen. Dat blijkt uit de jaarlijkse inventarisatie van de Volkskrant. Shell-baas Peter Voser blijft ondanks een loondaling van zeventien procent naar 8,7 miljoen euro de best betaalde topman.

De topmannen Eric Meurice van ASML en Paul Polman van Unilever eindigden op de tweede en derde plaats. De krant onderzocht alle 21 AEX-fondsen die hun jaarcijfers al hebben gepubliceerd. De kleinere spelers Aperam, Boskalis, SBM Offshore en Unibail Rodamco deden dat nog niet.

De daling is opvallend, omdat het beeld van salarissen van de top van het bedrijfsleven wordt getekend door ophef over uitbetaalde hoge bonussen. De lagere verdiensten voor de bestuursvoorzitters komt echter voor een belangrijk deel doordat er minder geld aan bonussen is uitgekeerd.

Nieuw einde voor Frozen Synapse

Het is geen antwoord op de ontevredenheid over het einde van Mass Effect 3. De maker van Frozen Synapse heeft ervoor gekozen om een week lang het originele einde te vervangen voor het slechtste einde dat hij kon verzinnen. Hij deed dit gewoon om te zien hoe de fans zouden reageren.

In het einde zijn verschillende memes verwerkt en schaamteloze referenties naar de ontwikkelaar geplaatst. Toch schijnt een groot gedeelte van de fanbase het te snappen en is er een discussie op gang gekomen over verhalen in games. Een van de spelers heeft het einde gevangen en geüpload. Als je zelf benieuwd bent, dan zul je Steam moeten downloaden om het zelf mee te maken.

Verbeek: "Even de zinnen verzet"

De selectie van AZ was vrijdag niet op het veld, maar in het zwembad bezig om de kater van de uitschakeling in de KNVB Beker te verwerken. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek bracht vrijdag een bezoek aan zwembad de Hoornse Vaart. "We hebben even de zinnen verzet. Morgen (zaterag, red.) gaan we wel weer hollen op het veld", aldus de trainer tegen De Telegraaf.

De uitschakeling in de KNVB Beker kwam hard aan in Alkmaar. Verbeek sprak eerder al van een 'mokerslag', terwijl ook linksback Simon Poulsen zeer teleurgesteld was. "Het was de grootste teleurstelling van het seizoen. Dit was de kortste weg en beste weg naar een prijs."

"Ik ben na afloop direct naar huis gegaan en heb niemand meer gesproken. Ik ben na afloop direct naar huis gegaan en heb niemand meer gesproken", zei Poulsen tegen het medium.

[F1] Uitslag kwalificatie Maleisië

Lewis Hamilton (McLaren) heeft zijn tweede pole position behaald van het seizoen 2012. De Brit was in de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië sneller dan zijn ploeg- en landgenoot Jenson Button. De derde stek was voor Michael Schumacher, die zijn beste kwalificatie reed sinds zijn terugkeer in de Formule 1 twee jaar terug.

De eerste kwalificatiesessie liep zoals verwacht. Het opvallende was dat de HRT's zich deze week wel binnen de 107% wisten te rijden, waardoor er morgen 24 auto's aan de start staan. Ook de Caterhams en Marussias vielen af, evenals de Toro Rosso van Jean-Eric Vergne. Heikki Kovalainen zal als laatste moeten vertrekken door zijn gridstraf naar aanleiding van de race van vorige week.

Kimi Räikkönen zette vroeg in de tweede sessie een snelle tijd neer en wist zich daarmee al te verzekeren van de laatste kwalificatiesessie. De Ferrari's van Fernando Alonso en Felipe Massa hadden weer alle moeite zich bij de beste tien te scharen. Alonso knalde er nog een goed rondje uit, terwijl Massa zich weer tevreden moest stellen met een plek buiten de top tien.

De Mercedessen reden zich op het laatste moment nog in de top tien, waardoor naast Massa ook Pastor Maldonado, Bruno Senna, Paul di Resta, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg en Kamui Kobayashi klaar waren.

In de top ten qualifing was Lewis Hamilton na de eerste serie rondes het snelste. Met 1.36,219 stond hij vier tienden voor zijn ploeggenoot bij McLaren Jenson Button. Michael Schumacher wist zich met zijn enige run tussen de beide McLarens te plaatsen en was daarmee tevens sneller dan zijn teamgenoot Nico Rosberg, die ook maar één run deed.

Niemand wist meer aan de tijd van Hamilton te komen, waardoor hij zijn tweede pole van het seizoen pakte. Button wist zich nog naar de tweede plaats te werken, voor Schumacher, Mark Webber en Räikkönen, die nog wel vijf plaatsen moet inleveren op de startopstelling. Sebastian Vettel werd weer slechts zesde, voor Romain Grosjean, Rosberg, Alonso en Sergio Perez.

Uitslag

Pos Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 L. Hamilton McLaren 1.37,813 1.37,106 1.36,219 14
2 J. Button McLaren 1.37,575 1.36,928 1.36,368 14
3 M. Schumacher Mercedes 1.37,517 1.37,017 1.36,391 14
4 M. Webber Red Bull 1.37,172 1.37,375 1.36,461 19
5 K. Räikkönen* Lotus 1.37,961 1.36,715 1.36,461 13
6 S. Vettel Red Bull 1.38,102 1.37,419 1.36,634 14
7 R. Grosjean Lotus 1.38,058 1.37,338 1.36,658 14
8 N. Rosberg Mercedes 1.37,696 1.36,996 1.36,664 14
9 F. Alonso Ferrari 1.38,151 1.37,379 1.37,566 16
10 S. Perez Sauber 1.37,933 1.37,477 1.37,698 17
11 P. Maldonado Williams 1.37,789 1.37,589   14
12 F. Massa Ferrari 1.38,381 1.37,731   15
13 B. Senna Williams 1.38,437 1.37,841   13
14 P. di Resta Force India 1.38,325 1.37,877   15
15 D. Ricciardo Toro Rosso 1.38,419 1.37,883   14
16 N. Hülkenberg Force India 1.38,303 1.37,890   13
17 K. Kobayashi Sauber 1.38,372 1.38,069   12
18 J. Vergne Toro Rosso 1.39,077     7
19 H. Kovalainen* Caterham 1.39,306     9
20 V. Petrov Caterham 1.39,567     6
21 T. Glock Marussia 1.40,903     8
22 C. Pic Marussia 1.41,250     8
23 P. de la Rosa HRT 1.42,914     4
24 N. Karthikeyan HRT 1.43,655     6

* krijgen gridstraf van vijf plaatsen

Boek Wilders ligt bij de drukker

Het nieuwe boek van PVV-leider Geert Wilders over de gevaren van de islam is af en ligt bij de drukker. Het boek Marked For Death; Islam's War Against The West and Me wordt op 1 mei in de Verenigde Staten gepresenteerd en is vanaf die datum ook te koop, laat Wilders weten.

Het boek gaat over 'de ware aard en de gevaren van de islam' en over hoe de islamisering wereldwijd bestreden kan worden. De PVV-leider kondigde in 2010 aan een boek met zijn visie op de islam te schrijven.

Het Engelstalige boek wordt in eerste instantie alleen uitgegeven in de VS. Wel is het via een grote Amerikaanse internetwinkel ook in Nederland te bestellen. In 2005 schreef Wilders al een korte autobiografie met de titel: Kies voor Vrijheid.

'Illustrator Silent Hill teleurgesteld in HD release'

Masahiro Ito, een illustrator die heeft gewerkt aan Silent Hill 1, 2 en 3, is teleurgesteld in de HD remake van de serie. Hij vindt dat de HD remake er niet uit ziet. Dit liet hij weten via zijn Twitter-account toen aan hem werd gevraagd om commentaar te leveren op screenshots tussen het origineel en de HD remake.

"Left side is HD, isn't it? It's poor," schreef hij. "It's really a released version? Really?"

Toen iemand hem vertelde dat beide plaatjes echt genomen zijn van retailversies van beide games, antwoordde hij: "OMG."

Ito geeft als verklaring waarom het origineel en de remake zo verschillend zijn:"But PS2 has no such a weak point, and original SH2/SH3 use so many 'translucent texture'. Example, for fog/mist."

Silent Hill verschillen

Paus met open armen ontvangen in Mexico

Paus Benedictus XVI is vrijdag feestelijk onthaald in Mexico. Langs de 30 kilometer lange route van het vliegveld naar de stad Léon stonden mensen die hem toejuichten. In de stad heerst een carnavalssfeer. De Paus werd ook welkom geheten door president Felipe Calderon. Die dankte de paus voor zijn vreugdevolle komst in moeilijke tijden.

De paus blijft drie dagen in Mexico. Zondag worden 300.000 mensen verwacht bij een mis in Léon. Na het bezoek reist de paus maandag door naar Cuba.

Voor aankomst in Mexico riep de paus op tot een einde aan het drugsgerelateerde geweld in Mexico en drong hij aan op dialoog in Cuba om een alternatief te vinden voor het marxisme in dat land. Dat deed hij tegenover verslaggevers die meevlogen in het pauselijke vliegtuig.


Paus met open armen ontvangen in Mexico (Foto: Novum)

SGP-politici willen meer terug voor steun kabinet

Lokale SGP-politici vinden dat premier Mark Rutte (VVD) meer in ruil moet geven voor de steun van hun partij aan het kabinet. Strengere abortusregels lijkt ze wel wat. Ruim driekwart van hen denkt dat er iets te halen valt nu door het vertrek van Hero Brinkman bij gedoogpartij PVV de Kamermeerderheid is verdwenen. Dat meldt het Nederlands Dagblad op basis van eigen onderzoek.

Van de SGP'ers denkt 65 procent dat de positie van de partij als informele gedoogpartij sterker is geworden na het opstappen van Brinkman. Bijna acht op de tien ondervraagden zijn het eens met de steun van de partij aan het kabinet. Een minderheid van 18 procent is het oneens met de steun, omdat op ethische vraagstukken niks te winnen valt.

Als ruilobject voor de kabinetssteun zien de 110 SGP-politici die meewerkten aan het onderzoek het liefst strengere abortus- en euthanasiewetgeving. Bijna zes op de tien koos voor deze optie. Ruime onderwijsvrijheid volgde met 44 procent, vóór inperking van het aantal koopzondagen (30 procent).

Ebecilio fit voor duel met PSV

Lorenzo Ebecilio is fit genoeg om te starten tegen PSV. De buitenspeler kampte met een liesblessure, maar is daar nu van hersteld. De 20-jarige aanvaller van Ajax miste vorige week het duel met ADO Den Haag wegens een lichte blessure aan zijn lies, maar kan dit weekeinde wel starten in de topper tegen PSV. Ajax onmoet komende zondag in de eigen Amsterdam ArenA concurrent PSV.

Voor trainer Frank de Boer is de inzetbaarheid van Ebecilio een opsteker, de aanvaller wist in zijn laatste twee duels liefst vier keer te scoren. Gezien de afwezigheid van buitenspelers Miralem Sulejmani en Derk Boerigter kan De Boer iedere flankspeler goed gebruiken.

Gregory van der Wiel en Kolbeinn Sigthórsson trainden deze week wel weer mee met de A-selectie, maar het duel met PSV komt nog te vroeg voor het tweetal. De komende weken worden zij weer terug verwacht bij het elftal van De Boer.

PvdA-leider Samsom tien keer opgepakt

Diederik Samsom is in zijn tijd als Greenpeace-activist tien keer aangehouden. Dat zegt de nieuwe PvdA-leider in een interview zaterdag in de Volkskrant. Samsom, die nooit een geheim heeft gemaakt van zijn actieverleden, heeft naar eigen zeggen geen strafblad. "Je wordt na een actie niet veroordeeld, je krijgt meteen een boete. Dan koop je het af."

Samsom verwacht niet dat zijn achtergrond als milieuactivist een probleem voor hem zal worden. Dat Wilders hem dinsdag omschreef als 'Samsom en zijn hut geklutste milieufreaks' deert hem niet. "Ik heb wel eens betere teksten van hem gehoord. Ik zit al tien jaar in de Kamer. Tot nu toe is er niks boven gekomen. Er is ook niks."

Spijt heeft Samsom niet van zijn Greenpeace-acties. Hij verliet de organisatie omdat hij vond dat Greenpeace te weinig gedaan kreeg. "Ik zat op de publieke tribune na een actie die zo succesvol was dat er een debat van kwam, maar er gebeurde echt niks in de Tweede Kamer."

Als hij ook de verkiezingen in mag gaan als partijleider - er volgt nog een nieuwe partijverkiezing voor het lijsttrekkerschap - dan ziet hij in GroenLinks en SP de voornaamste bondgenoten. "Ik ben eerst bezig met de PvdA. Als ik daarna om me heen kijk zie ik op even grote afstand, op andere hoeken van het speelveld, SP en GroenLinks. Het CDA staat ietsje verder weg."


PvdA-leider Samsom tien keer opgepakt (Foto: Novum)

Overtuigende zege Nadal in Miami

De Spaanse tennisser Rafael Nadal is overtuigend begonnen aan het toernooi in Miami. De nummer twee van de plaatsingslijst rekende vrijdag (plaatselijke tijd) in zijn eerste partij in 69 minuten met 6-2 6-0 af met de Colombiaan Santiago Giraldo.

Nadal had in de eerste ronde een bye en hoefde daarin niet in actie te komen. In de derde ronde treft hij de Tsjech Radek Stepanek, die in twee sets van de Duitser Tommy Haas won. "Ik speelde een goede wedstrijd zonder fouten. Maar geen enkele wedstrijd is makkelijk, je moet blijven vechten voor ieder punt", aldus Nadal.

De Schot Andy Murray was ook te sterk voor een Colombiaan. Hij ontdeed zich met 6-2 6-3 van Alejandro Falla. Hij speelt nu tegen de Canadees Milos Raonic.

Trainer Gall per direct weg bij Go Ahead

Go Ahead Eagles en trainer Joop Gall gaan per direct uit elkaar. Dat is de uitkomst van een onderhoud tussen Gall en de leiding van de club uit de Jupiler League in de nacht na de 5-1-nederlaag vrijdag tegen Helmond Sport.

Eerder deze week maakte Marc Overmars bekend na dit seizoen als hoofd technische zaken te vertrekken bij de Eagles. Vlak daarna stapte assistent-trainer Paul Bosvelt met onmiddellijke ingang op omdat zijn contract na dit seizoen niet zou worden verlengd. Na het onderhoud met de club na de nederlaag besloot Gall dat hij ook niet langer verder wilde in Deventer.

Huistra na winst: "De opluchting is groot"

FC Groningen won vrijdagavond op bezoek bij Excelsior (0-1). De opluchting bij trainer Pieter Huistra was na afloop groot. De Groningers hadden daarvoor namelijk vier wedstrijden op rij verloren en leken een play-off-ticket definitief te moeten vergeten. Door de driepunter doet de ploeg uit het hoge noorden weer enigszins mee in die strijd.

"Dit is een mooie basis voor de komende weken", zei Huistra na afloop van de wedstrijd tegenover de aanwezige media op Woudestein. "Of het lek nu boven is? Dat zullen we volgende week zien."

De trainer zat zelf in een benauwde situatie na vier verliespartijen op rij. "De opluchting is groot, dat merk je aan iedereen. We hadden het wat beter uit kunnen spelen voorin, maar daar ga ik nu niet over zeuren."

Lorenzo Burnet was de maker van het enige doelpunt en kroonde zich tot matchwinner. "We wisten dat we hier moesten winnen, ten koste van alles. Uiteindelijk is dat gelukt. De crisis is voorbij, we gaan nu een heel sterke reeks neerzetten."

Uitslag derde vrije training Maleisië

Nico Rosberg heeft tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Maleisië de snelste tijd op de klokken gebracht. De Duitser was bijna een halve seconde sneller dan zijn landgenoot Sebastian Vettel. Mark Webber reed de derde tijd, gevolgd door Kimi Räikkönen en Romain Grosjean.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 N. Rosberg Mercedes 1:36.877   16
2 S. Vettel Red Bull 1:37.320 +0:00.443 15
3 M. Webber Red Bull 1:37.338 +0:00.461 12
4 K. Räikkönen Lotus 1:37.356 +0:00.479 13
5 R. Grosjean Lotus 1:37.382 +0:00.505 13
6 J. Button McLaren 1:37.404 +0:00.527 12
7 P. Maldonado Williams 1:37.455 +0:00.578 13
8 M. Schumacher Mercedes 1:37.663 +0:00.786 15
9 L. Hamilton McLaren 1:37.776 +0:00.899 8
10 K. Kobayashi Sauber 1:37.977 +0:01.100 17
11 B. Senna Williams 1:38.091 +0:01.214 20
12 S. Perez Sauber 1:38.178 +0:01.301 15
13 F. Alonso Ferrari 1:38.246 +0:01.369 17
14 N. Hülkenberg Force India 1:38.285 +0:01.408 16
15 D. Ricciardo Toro Rosso 1:38.423 +0:01.546 13
16 J. Vergne Toro Rosso 1:38.640 +0:01.763 11
17 P. di Resta Force India 1:38.794 +0:01.917 18
18 F. Massa Ferrari 1:39.209 +0:02.332 16
19 V. Petrov Caterham 1:39.704 +0:02.827 15
20 H. Kovalainen Caterham 1:40.189 +0:03.312 14
21 C. Pic Marussia 1:41.901 +0:05.024 14
22 T. Glock Marussia 1:42.007 +0:05.130 14
23 P. de la Rosa HRT 1:42.464 +0:05.587 14
24 N. Karthikeyan HRT 1:43.378 +0:06.501 17

'Volledig rooster Dead or Alive 5 uitgelekt'

Iemand heeft een kijkje genomen in de broncode van de Dead or Alive 5-demo die bij Ninja Gaiden 3 komt en heeft daarmee het volledige rooster van Dead or Alive 5 gevonden.

Er zullen op het rooster ook vechters uit Dead or Alive 4 staan en ook enkele uit de Virtua Fighter-serie. Daarnaast zal elk personage zo'n zes verschillende kostuums krijgen voor de variatie. Bekijk het volledige rooster van vechters door op onderstaand plaatje te klikken. Officieel is er nog niks bekendgemaakt over dit rooster.

Dead or Alive

'SOCOM-ontwikkelaar gaat sluiten'

Volgens bronnen van Kotaku zal MAG- en SOCOM-ontwikkelaar Zipper Interactive zijn deuren gaan sluiten. Er schijnen grote aantallen personeelsleden ontslagen zijn wat een sluiting van de studio moet betekenen aldus de bronnen.

Zipper Interactive bracht vorig jaar tijdens de grote PSN-downtime hun laatste SOCOM-game uit die daardoor niet aansloeg. De vermoedelijke laatste game van de ontwikkelaar is Unit 13 voor de PS Vita die twee weken geleden is uitgekomen. Sony geeft aan geen reactie te geven op de geruchten, wat hun gebruikelijke reactie is.

Bioshock-film verliest weer een regisseur

Het ziet ernaar uit dat de film over de videogameserie Bioshock wederom op zoek moet naar een regisseur. Nadat eerder Gore Verbinski bedankte voor de eer, heeft nu ook Juan Carlos Fresnadillo de spreekwoordelijke pijp aan Maarten gegeven. Dit heeft hij aangegeven tegen website IndieWire.

Verbinski werd in 2008 genoemd als regisseur toen bekend dat 2K Games een film van de Bioshock-serie ging maken. Nadat hij overstapte op een ander project nam Fresnadillo het stokje van hem over.

"Om heel eerlijk te zijn, ben ik volledig uit dat project en ben ik bezig met het ontwikkelen van andere projecten," zegt Fresnadillo tegen IndieWire. "Op dit moment staat de film in de ijskast. De filmstudio en de gameontwikkelaar moeten nog overeenstemming bereiken over het budget en de leeftijdsclassificatie."

Het volgende project van Levine is waarschijnlijk een volgend deel in de Highlander-reeks, maar daar zegt hij zelf nog vrij weinig over.

Street Fighter IV-producer in ziekenhuis

Capcom heeft bekendgemaakt dat Yoshinori Ono, bekend van Street Fighter IV en de X Tekken-game, met spoed is opgenomen in het ziekenhuis.

Capcom geeft aan dat Ono zijn gezondheid snel achteruit ging na een promotietour in Azië. Wat voor klachten Ono precies heeft is niet bekendgemaakt maar volgens Capcom zal de producer voorlopig geen werkgerelateerde dingen doen. We wensen Ono beterschap en een spoedig herstel.

Kuipers zoekt dekking voor ruimtepuin

De bemanning van het internationale ruimtestation heeft zich uit voorzorg teruggetrokken in de ontsnappingscapsules van het ISS. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vliegt Russisch ruimtepuin zaterdagochtend vroeg vlak langs het station.

Het ISS heeft zes bemanningsleden, waaronder de Nederlandse astronaut André Kuipers. Volgens de NASA lopen ze vermoedelijk geen gevaar. "Het puin gaat het ISS waarschijnlijk missen, maar de bemanning zit in de Soyuz-capsules en kan vertrekken bij een inslag", twitterde de organisatie.

De restanten van een Russische satelliet passeren het station waarschijnlijk op ongeveer 23 kilometer afstand. Hoe groot de brokstukken zijn is onbekend.

Kuipers zoekt dekking voor ruimtepuin
Kuipers zoekt dekking voor ruimtepuin (Foto: ANP)

Boete voor dronken Koninginnedagvierder

De Amsterdamse politie gaat op Koninginnedag boetes uitdelen aan dronken feestvierders. Laveloze bezoekers kunnen een bon krijgen van 70 euro. Dat kondigde de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan vrijdag aan op de lokale zender AT5. Alcoholgerelateerde incidenten zijn hem al langer een doorn in het oog.

Van der Laan opperde eerder om comazuipers hun eigen ambulancerit te laten betalen. Dat plan bleek echter onhaalbaar, onder meer omdat verzekeraars tegen waren.

De burgemeester hoopt dat het vooruitzicht op een boete voor openbare dronkenschap mensen aanspoort voorzichtiger te zijn met alcohol. De boete kan bovendien gemakkelijk oplopen tot 340 euro als iemand zich ook schuldig maakt aan geweldpleging. "Wel iets om rekening mee te houden."

Een maatregel die vorig jaar gold tijdens Koninginnedag, waarbij supermarkten, winkels en particulieren per persoon maar één alcoholische consumptie mochten verkopen, is van tafel. Volgens Van der Laan werkte dat niet, onder meer omdat een sixpack bier ook als één consumptie kan worden gezien. Wel wil hij afspraken maken met ondernemers zodat die hun verantwoordelijkheid nemen.


Boete voor dronken Koninginnedagvierder (Foto: Novum)

'Prey 2 is niet meer'

Nederlandse website PSFocus heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Prey 2 de prullenbak is ingegooid. Er is al heel lang geen enkele update geweest over het spel en vlak voor de GDC zijn alle drie de geplande presentaties over Prey 2 geannuleerd.

Volgens de bron ligt er voor volgende week een officiële verklaring klaar waarin uitgelegd wordt waarom de game geannuleerd is. Verschillende websites hebben al contact gezocht met Bethesda en die geeft vriendelijk aan geen commentaar te hebben op het gerucht. We zullen een weekje moeten afwachten of de geruchten kloppen of niet.

Golfende BN'ers halen ton op voor goed doel

Een groot aantal bekende Nederlanders heeft vrijdag een steentje bijgedragen aan een sportieve actie voor het goede doel. Onder meer dankzij hun deelname aan een golftoernooi in Spaarnwoude werd een ton opgehaald. De deelnemers maken bovendien kans op een plekje in het Guiness Book of Records.

Met het evenement werd namelijk ook geprobeerd om het grootste eendaagse golftoernooi ter wereld te organiseren. Het record is momenteel in handen van China en staat op 1562 golfers. De Nederlandse recordpoging lijkt geslaagd, omdat het toernooi in Spaarnwoude in totaal 1590 inschrijvingen telde. Het wachten is nu nog op goedkeuring van het Guiness Book of Records.

De opbrengst van het evenement gaat naar Stichting Spieren voor Spieren, die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. Onder anderen Tygo Gernandt, Mariska van Kolck en Spieren voor Spieren-ambassadeur Louis van Gaal namen deel aan het toernooi in Spaarnwoude.

Aanhoudingen bij mensenhandelactie

Bij een grote actie tegen mensenhandel in de prostitutie in Eindhoven zijn vrijdagavond zes aanhoudingen verricht. Dat meldde de gemeente. Er waren volgens het Openbaar Ministerie 44 dames en 20 klanten op het Baekelandplein toen dat door de autoriteiten hermetisch werd afgesloten.

Volgens een gemeentewoordvoerder zijn in totaal zes mensen aangehouden, onder meer op verdenking van mensenhandel en het witwassen van geld. Daarbij zijn ook sommen geld in beslag genomen. Om wat voor bedragen het gaat is niet bekendgemaakt, "maar het gaat niet om een tientje in de broekzak", aldus de zegsman. Ook is een enkeling in de boeien geslagen omdat hij pepperspray op zak had.

De gemeente acht de kans klein dat in de loop van de nacht nog meer aanhoudingen worden verricht. "We hebben inmiddels alle klanten en aanwezigen op het plein gesproken", stelde de zegsman. Hij sluit evenwel niet uit dat de gesprekken op termijn tot meer arrestaties leiden.

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel meldde op een persconferentie dat er "sterke signalen" waren dat de helft van de prostituees gelinkt kon worden met mensenhandel. De signalen waren afkomstig uit meerdere onderzoeken en bronnen van politie, Europol en OM. Dat ook vrouwen zouden overnachten in bedden waar zij klanten ontvangen, wijst erop dat zij niet vrijwillig werken.

Deze vorm van mensenhandel "willen we voorkomen en vermijden", zei de burgemeester op een persconferentie. "Dit is moderne slavernij die we niet willen."

De actie begon rond 20.00 uur. De politie zette 300 agenten in en ook 50 ambtenaren van gemeentelijke diensten zijn bij de actie betrokken. Alle aanwezige prostituees werden overgebracht naar het stadhuis, waar speciale zeden- en mensenhandelrechercheurs met hen in gesprek gingen. Zij gaan daarna niet terug naar het prostitutiegebied.

Tolken, advocaten en hulpverleners stonden de vrouwen bij. Publiek, pooiers, beheerders en exploitanten moesten zich legitimeren en werden bevraagd op signalen van mensenhandel. Buurtbewoners waren per brief op de hoogte gebracht.

Aanhoudingen bij mensenhandelactie Eindhoven
Aanhoudingen bij mensenhandelactie Eindhoven (Foto: ANP)

Lichaam baby gevonden tussen huisvuil

Het lichaam van een als vermiste opgegeven baby is vrijdag in de Belgische gemeente Sint-Amands teruggevonden in een vuilniswagen. De moeder en grootmoeder van het drie maanden oude meisje zijn opgepakt, meldde het parket van Mechelen. Ze zijn officieel nog geen verdachten in de zaak.

De 29-jarige moeder had zelf melding gemaakt van haar verdwenen baby. De vrouw verklaarde dat het kind niet meer in de wieg lag en dat de voordeur openstond.

De politie begon direct een zoekactie in de omgeving, maar die leverde niets op. Omdat het huisvuil net was opgehaald, besloten agenten om de vuilniswagen te controleren. Ze vonden het lichaam van het meisje tussen het afval.

De moeder en grootmoeder zijn vrijdagavond opgepakt en verhoord. De autopsie van het lichaam volgt zaterdag.

Lichaam baby gevonden tussen huisvuil
Lichaam baby gevonden tussen huisvuil (Foto: ANP)

Tweetal fragmenten uit Wrath Of The Titans gepubliceerd

Er zijn twee fragmenten opgedoken uit de langverwachte vervolgfilm van Clash of the Titans. Wrath of the Titans is geregisseerd door Jonathan Liebesman, die eerder naam maakte met de film Battle LA.

Let op! Het tweede fragment bevat een spoiler, dus niet lopen klagen achteraf.


In het eerste fragment zien we hoe een gesprek tussen Zeus (Liam Neeson) en Hades (Ralph Fiennes) nogal vurig verloopt.

 
In het tweede fragment verloopt een gesprek tussen Perseus (Sam Worthington) en Poseidon (Danny Huston) al niet veel beter af. [SPOILER ALARM!]

Naast bovengenoemde acteurs zien we Edgar Ramiez, Bill Nighy, Toby Kebbell en Rosamund Pike in de belangrijkste rollen.

Wrath of the Titans draait vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscopen.

IJshockey: Finale NK krijgt beslissend vijfde duel

De best-of-five finale van het Nederlands kampioenschap ijshockey wordt komende zondag in Den Haag beslist. Ruijters Eaters Geleen klopte vrijdag in eigen huis HYS The Hague met 5-2. De Limburgers dwongen daarmee een beslissende vijfde wedstrijd af.

Regerend landskampioen HYS moest eerste keus op doel Imrich Petrik missen wegens een liesblessure. De Slowaak werd vervangen door de 22-jarige Fabian Schotel. Geleen nam in de eerste periode het voortouw door een goal van David Burgess. HYS liep in het restant van het eerste bedrijf geen verdere averij op, maar in het middendeel namen de Limburgers definitief afstand. Matthew Glasser, Akim Ramoul en Jeffrey Mens scoorden namens Geleen. Marco Postma deed wat terug voor de Haagse ploeg, waardoor na veertig minuten een stand van 4-1 op het scorebord stond.

In het derde wedstrijddeel tekende Shawn Collymore voor de vijfde Limburgse treffer. Stacey van Bentem bepaalde de eindstand op 5-2. Zondag begint de beslissende vijfde wedstrijd om 20:30 uur. Plaats van handeling is De Uithof in Den Haag.

Isner verslaat Davydenko in Miami

John Isner heeft de derde ronde van het masterstoernooi in Miami bereikt. De als tiende geplaatste thuisfavoriet was vrijdag met 2-6, 6-3 en 6-4 te sterk voor de Oekraïner Nikolay Davydenko. Isner klaarde de klus in één uur en 45 minuten. In de volgende ronde treft hij de Duitser Florian Mayer (19), die Ivan Dödig uitschakelde: 6-4 en 7-5.

Jo-Wilfried Tsonga en Janko Tipsarevic plaatsten zich ook voor de derde ronde. De als zesde geplaatste Fransman stuurde de Belg Xavier Malisse naar huis met 7-5 en 7-5. Tipsarevic, als negende geplaatst, was de Argentijn David Nalbandian de baas met 7-5 en 6-3.

Bij de vrouwen was voor Vera Zvonareva de tweede ronde het eindstation. De Russin verloor verrassend met 6-4 en 6-3 van de Spaanse Garbine Muguruza Blanco, die met een wildcard was toegelaten tot het hoofdschema.

De Poolse Agnieszka Radwanska en Ana Ivanovic uit Servië sloegen zich wel een ronde verder. Radwanska was overtuigend met tweemaal 6-1 te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys. Ivanovic versloeg met Vania King een andere thuisspeler: 6-4 en 7-5.


Isner verslaat Davydenko in Miami (Foto: Novum)

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 28

FC Zwolle heeft zich in de Jupiler League hersteld van de zeperd tegen FC Oss. De koploper was vrijdag met 3-0 te sterk voor AGOVV Apeldoorn. Zwolle zag bovendien naaste rivaal Sparta Rotterdam tegen een 1-0 nederlaag aanlopen bij FC Volendam. Het verschil is nu negen punten in het voordeel van de Zwollenaren.

De ploeg van trainer Art Langeler kwam in eigen huis na tien minuten op voorsprong via Nassir Maachi en twee minuten later breidde Giovanni Hiwat de score uit. Jesper Drost besliste het duel op slag van rust.

Sparta kwam door een treffer van Jack Tuyp al snel op achterstand. Na de tweede gele kaart voor Iliass Bel Hassani kort na rust slaagden de Rotterdammers er niet meer in die score om te buigen.

Helmond Sport versloeg Go Ahead Eagles met 5-1. Philipp Haastrup, Nito Sequeira, Zarko Grabovac, Jop van der Linden en Erik Quekel scoorden voor de nummer vier van de ranglijst, Marnix Kolder deed iets terug.

SC Cambuur was thuis FC Den Bosch de baas. Martijn Barto werd met een treffer in de 23e minuut matchwinner. Den Bosch staat nog wel vijfde met 47 punten, één meer dan de Friezen. Willem II kwam tegen FC Dordrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dordrecht kwam via Santy Hulst op voorsprong, Donny de Groot maakte gelijk.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
SC Cambuur FC Den Bosch 1-0
Almere City FC FC Oss 3-2
FC Volendam Sparta Rotterdam 1-0
FC Zwolle AGOVV Apeldoorn 3-0
Helmond Sport Go Ahead Eagles 5-1
FC Emmen Fortuna Sittard 0-4
Willem II FC Dordrecht 1-1
Telstar FC Eindhoven 24/3
SC Veendam MVV Maastricht 26/3


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 FC Zwolle 28 19 5 4 62 63 - 28
2 Sparta 28 16 5 7 53 49 - 27
3 FC Eindhoven 27 15 7 5 52 43 - 24
4 Helmond Sport 28 14 7 7 49 53 - 45
5 FC Den Bosch 28 13 8 7 47 45 - 23
6 SC Cambuur 28 13 7 8 46 58 - 37
7 Willem II 28 13 5 10 44 51 - 37
8 FC Dordrecht 28 10 11 7 41 42 - 50
9 MVV 27 11 7 9 40 49 - 47
10 Fortuna Sittard 28 11 7 10 40 53 - 43
11 Go Ahead Eagles 28 10 6 12 36 54 - 51
12 Almere City FC 28 10 6 12 36 47 - 50
13 FC Volendam 28 10 5 13 35 43 - 48
14 FC Oss 28 10 4 14 34 50 - 62
15 Telstar 27 7 2 18 23 36 - 61
16 SC Veendam 27 4 7 16 19 37 - 56
17 AGOVV 28 5 3 20 18 32 - 74
18 FC Emmen 28 6 4 18 16 22 - 64


Topscorers

# Speler Club Doelpunten
1 Jack Tuyp FC Volendam 19
2 Nassir Maachi FC Zwolle 17
3 Erik Quekel Helmond Sport 16
4 Jeremy Bokila Sparta Rotterdam 14


Programma

Datum Thuis Uit
30/3 FC Oss Willem II
30/3 AGOVV Apeldoorn MVV Maastricht
30/3 FC Emmen Helmond Sport
30/3 FC Volendam Almere City FC
30/3 Go Ahead Eagles FC Den Bosch
30/3 Fortuna Sittard SC Veendam
1/4 SC Cambuur FC Zwolle
1/4 Sparta Rotterdam Telstar
2/4 FC Eindhoven FC Dordrecht

Geschutter met Kazachs volkslied

De leden van de Kazachse schietploeg hebben vrijdag in Koeweit-Stad op hoge poten excuses geëist wegens geschutter met het volkslied. De organisatie had, om Maria Dmitrienko te huldigen, de verkeerde nationale hymne van het internet gehaald.

De muziek was afkomstig uit de film Borat, het Kazachse alter ego van de Britse komiek Sacha Baron Cohen. In die rolprent worden de inwoners van de voormalige Russische deelrepubliek - 'beroemd om zijn mestproductie en goede hoeren' - niet al te voordelig neergezet.

Geschutter met Kazachs volkslied
Geschutter met Kazachs volkslied (Foto: ANP)

Taxiregels moeten strenger

Het fors opschroeven van de eisen (financieel en qua opleiding en gedrag) aan de taxibedrijven en hun chauffeurs zal leiden tot een shake-out. De rotzooiende avonturiers met hun ongewassen uitstraling en hun groezelige taxi’s zullen dan het veld moeten ruimen. Niets mis mee. Wat dan eindelijk overblijft, is een taxiwereld die op een goede manier voor zijn klanten zorgt en onze hoofdstad niet langer internationaal te schande maakt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.