FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 14 augustus 2011

Live-verslag: Real Madrid - FC Barcelona (14/08/2011)

90' - Einde wedstrijd. De eindstand van de eerste El Clásico is 2-2. Komende woensdag vindt de return van de Spaanse Super Cup plaats in Camp Nou.

90' - - Coentrão krijgt geel nadat hij Pedro tegen de grond werkt.

86' - Barcelona komt in de naam van Pedro dicht bij een doelpunt. De aanvaller slalomt door de verdediging van de Madrilenen, komt uiteindelijk in scoringspositie, maar op het moment dat hij de trekker wil overhalen, wordt hij geblokt door de defensie van Madrid.

85' - Invaller Callejón schiet vanaf de rechterkant van het veld op het doel van Valdés. Het schot van de debutant gaat net voorlangs het doel.

81' - Benzema verlaat het veld en Gonzalo Higuaín is zijn vervanger. Ook Mourinho is door zijn wissels heen.

78' - - Xabi Alonso ontvangt een gele kaart nadat hij Messi hard naar de grond werkt door middel van een schop op de enkels van de Argentijn.

73' - David Villa, maker van de prachtige treffer in de eerste helft, wordt gewisseld voor Pedro. Guardiola heeft daarmee al zijn wissels in deze wedstrijd verbruikt.

68' - Het regent kansen in Madrid. Nu probeert Cristiano Ronaldo het in de korte hoek, maar zijn schot gaat maar net langs de verkeerde kant van de paal. Een aanval later krijgt de Portugees alweer een kans, maar zijn schot heeft te weinig kracht om het Valdés lastig te maken.

67' - Een voorzet van rechts van Özil belandt bij Benzema. Hij kopt richting doel, maar ziet Valdés opnieuw redding brengen.

65' - Opnieuw een kans voor Cristiano Ronaldo, ditmaal pareert Valdés het schot van de Portugees.

64' - Cristiano Ronaldo krult een vrije trap van een meter of twintig maar net langs de rechterkruising. FC Barcelona ontsnapt aan een achterstand..

61' - Guardiola past zijn tweede wissel van de wedstrijd toe. Gerard Piqué, niet fit genoeg om vanaf de eerste minuut te starten, wordt binnen de lijnen gebracht. Hij vervangt Adriano.

57' - Wissel aan zowel de kant van Real Madrid als FC Barcelona. Xavi neemt de plek in van Thiago, terwijl bij Real debutant Callejón het veld betreedt in plaats van Khedira.

54' - Benzema is dichtbij de 3-2. Hij kopt de bal echter voorlangs het doel van FC Barcelona.

52' -
- Geel voor Alexis Sanchéz. De speler van FC Barcelona maakt hands.

51' - DOELPUNT -
Real Madrid komt weer op gelijke hoogte. Xabi Alonso krijgt de bal teruggelegd van Pepe en schiet de bal achter Valdés tegen het net; 2-2.

51' - Mourinho past de eerste wissel van de wedstrijd toe. Aankoop Fabio Coentrão, overgekomen van Benfica, wordt binnen de lijnen gebracht. Angel Di María verlaat het veld.

50' - Het begin van de tweede helft is volledig het tegenovergestelde van de eerste helft. Nu dringt FC Barcelona de tegenstander flink terug op de eigen helft.

46' - FC Barcelona heeft afgetrapt en daarmee een begin gemaakt aan de tweede helft van deze wedstrijd.



45'
- Het is rust in Madrid. Real Madrid had vooral in de beginfase van de eerste helft een flink overwicht, maar wist slechts eenmaal doel te treffen. FC Barcelona daarentegen was wel trefzeker en gaat daarom met een 1-2 voorsprong de rust in.

45' - DOELPUNT - Lionel Messi zet FC Barcelona op 1-2. Hij omspeelt Pepe en schuift vervolgens de bal langs Iker Casillas.

44' - Real Madrid blijft druk zetten op het vijandige doel. Een aanval van De Koninklijke eindigt bij Cristiano Ronaldo. Het harde schot van de Portugees gaat over het doel van Valdés.

43' - Xabi Alonso zet Benzema alleen voor Valdés, maar het schot van de Fransman wordt net op tijd geblokt door een alerte Javier Mascherano.

36' - DOELPUNT -  Met een prachtige treffer brengt David Villa de stand gelijk. De aanvaller krijgt de bal aan de linkerkant van het veld en schiet de bal op schitterende wijze in de rechterbovenhoek. Het was de eerste doelpoging van FC Barcelona deze wedstrijd; 1-1.

31' - - Sami Khedira (Real Madrid) krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd nadat hij Thiago vasthield.

29' - Benzema probeert met een schot in de korte hoek Valdés te verrassen. De doelman is alert en pareert de poging van de Franse spits.

23'- FC Barcelona heeft het moeilijk in Madrid. Real Madrid jaagt de ploeg van Guardiola al op de eigen helft flink op en daardoor mislukken de meeste combinaties aan de kant van Barca.

13'- DOELPUNT - Özil scoort namens Real Madrid. Benzema wordt langs de rechterkant weggestuurd en bereikt de Duitser, die op zijn beurt beheerst de bal langs Valdés schiet.

9' - Benzema kopt de bal richting de linkerhoek, maar met een spectaculaire redding houdt Valdés zijn ploeg Barcelona op de been. Uit de daaropvolgende hoekschop krijgt ook Sergio Ramos een kans, maar de verdediger weet net als Benzema niet tot score te komen.

2' - Karim Benzema vuurt namens Real Madrid een schot op het doel van Valdés. De poging van de Fransman gaat naast.

1'- Real Madrid heeft afgetrapt, de strijd om de Spaanse Super Cup is begonnen!

0'-Opstelling Real Madrid: Iker Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo; Sami Khedira, Xabi Alonso; Angel di María, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo; Karim Benzema

0'-Opstelling FC Barcelona: Victor Valdés; Dani Alves, Javier Mascherano, Eric Abidal, Adriano; Thiago, Seydou Keita, Andrés Iniesta; Alexis Sánchez, David Villa, Lionel Messi

0'- FC Barcelona won vorig seizoen zowel de Champions League als de landstitel, Real Madrid pakte daarentegen de Copa del Rey. Daardoor staan beide ploegen tegenover elkaar in de strijd om de Spaanse Super Cup. Het duel wordt over twee wedstrijden gespeeld, vanavond in Madrid en komende woensdag in Barcelona.

0'- Real Madrid kende een uitstekende voorbereiding. Los Angeles Galaxy, Guadalajara, Philadelphia Union, Hertha BSC, Leicester City, Guangzhou en Tianjin Teda werden allen verslagen. Karim Benzema wist in de acht wedstrijden in totaal acht keer te scoren. FC Barcelona verging het in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een stuk minder. Slechts drie van de acht wedstrijden werden gewonnen.

0' - Barça-trainer Josep Guardiola moet het vanavond stellen zonder sterkhouders Sergio Busquets, Gerard Piqué, Carles Puyol en Xavi. Ook Ibrahim Afellay is er wegens een blessure niet bij. José Mourinho beschikt bij Real Madrid over een nagenoeg fitte selectie.

[Super Cup] Uitslag Real Madrid - FC Barcelona

Het eerste treffen tussen Real Madrid en FC Barcelona in het kader van de Spaanse Super Cup heeft een 2-2 gelijkspel opgeleverd. Komende woensdag vindt in Camp Nou de return plaats.

Real Madrid begon erg sterk aan de wedstrijd en met name Karim Benzema kreeg kansen op de openingstreffer. Na een klein kwartier resulteerde het sterke spel van Real in de voorsprong. Benzema bediende Mesut Ozil vanaf rechts en de Duitser schoot de bal achter keeper Viktor Valdés. Real kreeg vervolgens veel kansen om de score uit te breiden, maar telkens stond het vizier niet op scherp.

In de slotfase van de eerste helft kreeg FC Barcelona twee kansen en deze werden beiden benut. Eerst was het David Villa die met een schitterend schot in de rechterkruising de stand gelijktrok. Op slag van rust wist Lionel Messi zelfs zijn ploeg op voorsprong te zetten. De Argentijn omspeelde Pepe en liet vervolgens Casillas kansloos.

Na rust leek het er heel even op dat Barcelona het initiatief van de wedstrijd volledig had overgenomen van Real Madrid, maar De Koninklijke kwam in de 51e minuut toch weer terug op gelijke hoogte. Pepe bediende Xabi Alonso, die op zijn beurt de bal achter Valdés wist te krijgen. Diezelfde Valdés hield vervolgens zijn ploeg de rest van de tweede helft op de been door middel van diverse reddingen en zodoende eindigde het eerste treffen tussen beide Spaanse topclubs in 2-2.

Lees hier het live-verslag van de eerste El Clásico van dit seizoen nog eens terug.

Djokovic slaat opnieuw titel aan de haak

Novak Djokovic heeft opnieuw een titel behaald. De Serviër was in de finale van het ATP Masters Series-toernooi van Montréal in drie sets te sterk voor Mardy Fish; 6-2, 3-6 en 6-4. Het was alweer de negende titel voor de nummer één van de wereld van 2011.

Fish begon sterk aan de wedstrijd en kreeg vijf kansen op de service van de Serviër. Hij wist ze echter niet te benutten, waarna Djokovic op zijn eerste kans wel direct toesloeg. Ook in de volgende servicegame van de Amerikaan ging het mis, zodat Djokovic de set met 6-2 binnenhengelde.

Ook in de tweede set kreeg Fish, de nummer acht van de wereld, een breakkans, maar die werkte Djokovic direct weg. Fish leek zich toch meer als een vis in het water te voelen op het hardcourt in Montréal en zag dat beloond worden. Bij zijn negende breakkans van de partij was het eindelijk raak en wist hij een 2-4 voorsprong te nemen. Djokovic leek de weg even kwijt te zijn en leverde op 3-5 nogmaals zijn service in.

In het begin van de derde set kreeg Djokovic toch weer mogelijkheden op de service van Fish, maar de Amerikaan wist alles weg te werken. Bij een 2-2 stand wist de Serviër daadwerkelijk door de service van Fish heen te breken. Hij wist de voorsprong vast te houden en op 5-4 serveerde hij de wedstrijd uit.

Het was alweer de negende titel die Djokovic aan de haak wist te slaan in 2011. Eerder won hij onder andere al de Australian Open en Wimbledon. In totaal verloor de Serviër tot nu toe slechts één partij in 2011. Daar tegenover staan 53 zeges. Tevens is de Serviër nu de eerste tennisser die in één seizoen vijf Masters Series-toernooien weet te winnen.

'Geef jongens en meisjes apart les'

Scholen moeten experimenteren met gescheiden lessen voor jongens en meisjes. Die oproep doet voorzitter Wim Kuiper van de Besturenraad, een vereniging die de belangen van het christelijk onderwijs in Nederland behartigt, maandag in dagblad Trouw.

Volgens Kuiper is zo’n scheiding een probaat middel tegen de achterstand van jongens in het onderwijs. "We vinden het volkomen logisch dat leerlingen van dezelfde leeftijd bij elkaar in de klas zitten, maar leerlingen van hetzelfde geslacht bij elkaar plaatsen is taboe,’’ zegt Kuiper. ,,Terwijl het goed zou zijn om dat voor bepaalde lessen te proberen."

'Geef jongens en meisjes apart les’
'Geef jongens en meisjes apart les' (Foto: ANP)

Marokko in november vervroegd naar stembus

In Marokko worden medio november vervroegde parlementsverkiezingen gehouden. Dat heeft minister-president Abbas al-Fassi zondag bekendgemaakt. De precieze datum moet nog worden bepaald.

De Marokkaanse bevolking stemden vorige maand in grote meerderheid in met hervormingen waardoor koning Mohammed VI een deel van zijn macht kwijtraakt aan de gekozen premier. Het staatshoofd besloot tot de veranderingen in het licht van de sociale onrust die sinds begin dit jaar heerst in veel Arabische landen.

Marokko in november vervroegd naar stembus
Marokko in november vervroegd naar stembus (Foto: ANP)

Zes doden bij steekpartij Jersey

Bij een steekpartij in een appartement op het Kanaaleiland Jersey zijn zes doden gevallen. Onder hen zijn twee jonge kinderen. De politie heeft zondag een dertigjarige man aangehouden die van de moord wordt verdacht.

De politie zegt op de plaats des onheils twee mannen, twee vrouwen en twee kinderen te hebben aangetroffen. Vijf van hen waren reeds overleden. Het zesde slachtoffer bezweek op de operatietafel.

Volgens hun buren in St. Helier, de hoofdstad van het eiland, zijn ten minste enkele van de slachtoffers leden van een Poolse familie. Maar de politie zegt dat het inwoners van Jersey betreft. De gearresteerde verdachte was ook gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Meer wilde de politie zolang het onderzoek nog voortduurt niet loslaten.

Ooggetuige Andre Thorpe zegt te hebben gezien dat agenten om de woning renden op zoek naar een ingang. Vervolgens zouden hulpverleners een bebloed kind in veiligheid hebben gebracht. Geweld is een zeldzaamheid op het Britse kroonbezit voor de Normandische kust.

[Vuelta] Poels, Ligthart mee met Vacansoleil

Vacansoleil zal volgende week zaterdag met drie Nederlanders aan het vertrek staan bij de Vuelta à España. Zo maakte de ploeg vandaag bekend. Wout Poels, Martijn Keizer en Nederlands kampioen Pim Ligthart zullen aan de start staan in Benidorm.

Voor Poels wordt het zijn tweede start in een grote ronde in dit jaar. Eerder startte hij al in de Tour de France, waarin hij ziek moest opgeven. Gisteren werd hij nog tweede in de Tour de l'Ain. Voor Keizer en Ligthart wordt het hun eerste grote ronde.

De volledige selectie; Wout Poels, Martijn Keizer, Pim Ligthart, Stijn Devolder, Santo Anza, Matteo Carrara, Michal Golas, Ruslan Pidgornyy en Sergey Lagoetin.

Hamilton zet titel nog niet uit het hoofd

Voor Lewis Hamilton had de zomerpauze in de Formule 1 niet gehoeven. De Brit steekt momenteel in uitstekende vorm en wist dit jaar al twee races op zijn naam te schrijven. Ook McLaren-teamgenoot Jenson Button zat er de laatste races goed bij, waardoor McLaren de koploper Red Bull Racing het vuur aan de schenen kan leggen.

"Het is spijtig dat we niet direct nog een race hadden, maar het is niet anders. Ik kan niet wachten tot de Grand Prix van België en het vervolg van het seizoen. Het belooft een spannende strijd te worden," zei Hamilton tegen het Maleisische The Star. "Het tempo zit in de auto. Dat hebben we aangetoond met onze successen. Mijn overwinning in Duitsland en die van Jenson Button in Hongarije. Daarnaast reed ik de snelste ronde op de Nürburgring en zaten we er ook in de kwalificatie goed bij de afgelopen races."

De McLaren-coureur heeft de titelaspiraties nog niet in de ijskast gezet. "Ik sta 88 punten achter, maar het is geen onmogelijke opgave. Er liggen nog 200 punten voor het oprapen. Ik ga iedere race in met het idee dat ik kan winnen."

'Politietrainingsmissie logistieke puinhoop'

Militairen die deelnemen aan de politietrainingsmissie in Kunduz noemen de operatie een logistieke puinhoop. Dat meldt de NOS zondag op basis van e-mails van militairen.

De militairen die begin juli in Kunduz aankwamen zijn gefrustreerd omdat ze er al zes weken zitten en nog niets kunnen doen. Een groot deel van het materieel zou nog niet zijn aangekomen en er zijn nog maar twee van de twintig tolken aanwezig die nodig zijn voor de opleiding van Afghaanse agenten.

Begin deze week meldde De Telegraaf al een soortgelijk verhaal. Een deel van de 350 Nederlandse militairen in de Afghaanse provincie Kunduz zou zich vervelen omdat nog gewacht wordt op materieel. Militairen zouden hun tijd doden met lezen, studeren en films kijken, zei een officier maandag in de krant.

Zondag maakte het ministerie van Defensie juist bekend dat Nederlandse politietrainers zondag in Kunduz, de hoofdstad van de gelijknamige Afghaanse provincie, voor het eerst zelfstandig hebben gepatrouilleerd. Het ministerie stelde verder dat de Nederlanders zich de afgelopen weken in Kunduz voorbereidden op hun taak, het trainen van Afghaanse agenten.

Zo werd onder meer geoefend met Duitse militairen om er zeker van te zijn dat de Nederlanders in geval van nood op hen kunnen rekenen. Ook werden procedures met de Amerikanen doorgenomen. De leiding van de politietrainingsmissie voerde gesprekken met vertegenwoordigers van onder meer de Afghaanse autoriteiten over de wijze waarop de missie wordt uitgevoerd.

De politietrainingsmissie duurt tot medio 2014. In totaal nemen 545 Nederlandse militairen en politieagenten deel aan de missie. Het is de bedoeling dat de Nederlanders de Afghaanse politie gaan helpen een rechtsstaat op te bouwen en zelf de openbare orde te handhaven.

Man verwondt gezicht door vuurwerk

Een 18-jarige man heeft zondag in Zoetermeer verwondingen opgelopen aan zijn gezicht door vuurwerk dat volgens hem aan een hekje zat. Dat meldt een politiewoordvoerder.

Volgens de Zoetermeerder ontplofte het vuurwerk rond 15.15 uur toen hij een hekje bij een hondenuitlaatplaats bij het Westerpark opende. Hoe het met de man is, is onduidelijk. Volgens een politiewoordvoerder was hij aan het einde van de middag nog in een ziekenhuis.

De politie onderzoekt of inderdaad gebeurd is wat de man zegt. "De mogelijkheid bestaat ook dat hij het vuurwerk zelf heeft meegenomen", aldus de woordvoerder.

Man met 240 luid toeterend over A16

Een 53-jarige man uit Maasland is zondag betrapt terwijl hij 240 kilometer per uur reed op de A16 richting Breda. Luid toeterend en met lichtsignalen probeerde hij van zijn medeweggebruikers ruim baan te krijgen. De man is zijn auto en rijbewijs kwijt.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) stelt dat de man de nieuwe maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op dit stuk weg kennelijk nog veel te langzaam vond. Een motoragent van het KLPD zag de man bij Dordrecht met hoge snelheid rijden.

Tot bij Breda kreeg de luid toeterende hardrijder inderdaad alle ruimte van het overige verkeer, maar bij de Brabantse stad stuitte hij op verkeerslichten die op rood stonden. De auto's die al stil stonden kon hij niet passeren. Zijn auto kwam rokend net op tijd voor de auto's voor hem tot stilstand.

De Maaslander verklaarde doodleuk aan de motoragent dat hij zin had eens lekker hard te rijden en dat hij vond dat iedereen maar aan de kant moest voor hem, aldus het KLPD.

'Arsenal ziet in Ayew gewenste aanwinst'

Arsenal is volgens het Franse Canal+ geïnteresseerd in Olympique Marseille-aanvaller André Ayew, die gecharmeerd is van The Gunners.

Ayew reageerde na het gelijkspel van Marseille tegen AJ Auxerre (2-2) op de geruchten over de interesse van Arsenal. "Arsenal is een grote club, maar ik denk nog niet aan een transfer. Ik concentreer me volledig op Olympique Marseille. We zien wel wat er gaat gebeuren", zei Ayew.

De aanvaller was één keer trefzeker voor L'OM in het uitduel met Auxerre. Didier Deschamps was niet op de hoogte van de transfergeruchten rond Ayew. "Bovendien heeft hij nog gewoon een contract bij Marseille", aldus de trainer van Marseille. Arsenal shopte al eerder in de Ligue 1.

Eerder deze zomer werd Gervinho overgenomen van Frans kampioen en bekerwinnaar OSC Lille. De Engelse topclub wil zich versterken met het oog op de transfers van Samir Nasri en Cesc Fabregas. Laatstgenoemde staat voor een terugkeer naar Barcelona en Manchester City wil Nasri.

Capri Anderson: Laat mij Charlie Sheen roasten

Pornoster Capri Anderson probeert een plaatsje te bemachtigen in de show Comedy Central Roast of Charlie Sheen. De dame die voor 20.000 dollar Charlie Sheen plezierde wil zo nog iets meer aandacht krijgen.

Anderson beweerde eind 2010 dat Charlie Sheen geprobeerd heeft haar te wurgen. Ook zou hij haar 20.000 dollar hebben betaald om een nachtje samen door te brengen in een hotel.

Haar manager Gina Rodriguez is druk bezig om haar in de show te krijgen en heeft ook al een beroep gedaan op presentator van de show Jeff Ross. Rodriguez heeft gezegd dat ze hem benaderd heeft en hem gevraagd heeft of hij geïnteresseerd is. 

In het programma Comedy Central Roast worden celebrities voor gek gezet door een aantal stand-up comedians. 

Jans: 'Ajax won dikverdiend''

Ron Jans vond de 5-1 uitslag tegen Ajax wat aan de hoge kant, maar erkende dat de Amsterdammers duidelijk de betere waren vanmiddag. "Wij waren het eerste half uur hartstikke blij dat het 0-0 stond, want we kwamen niet verder dan tegenhouden. Het ging veel te snel. We verloren de bal heel snel als we 'm hadden en Ajax kreeg wat kansjes", analyseerde Jans het begin van de wedstrijd tegenover de NOS.

"Na de 1-0 kwam de beste fase van ons. De 1-1, we kregen nog wat kansen, alleen Alderweireld - en dat heeft hij dit seizoen al eerder gedaan - schiet van 35 meter binnen. Bij de 3-1 na rust zie je bij ons dat het geloof eruit gaat", vervolgt Jans.

Jans wilde voor de 2-1 van Alderweireld de schuld niet al te veel bij zijn eigen spelers zoeken. "In die situatie kun je misschien zeggen: je moet eerder uitstappen, maar dan komt misschien een ander vrij. Je mag ook wel een compliment geven aan Alderweireld. Hij schiet één keer en die zit er fantastisch in."

"Op het moment dat je iets meer naar voren speelt en je verliest de bal, dan is Ajax zo bliksemsnel in de omschakeling en zo kwam de 4-1 ook. Dan is de wedstrijd gewoon helemaal gespeeld. Over die laatste fase kun je jezelf verwijten dat je het weggeeft, vandaar dat ik die 5-1 wel wat hoog vond, maar verder wint Ajax dikverdiend", aldus de trainer van Heerenveen.

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 2

In de Duitse Bundesliga werd afgelopen weekend de tweede speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen en andere statistieken.


Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Schalke 04 1.FC Köln 5-1
Hamburger SV Hertha BSC 2-2
1.FC Nürnberg Hannover 96 1-2
SC Freiburg FSV Mainz 05 1-2
1899 Hoffenheim Borussia Dortmund 1-0
VFL Wolfsburg Bayern München 0-1
Borussia Mönchengladbach VFB Stuttgart 1-1
FC Kaiserslautern FC Augsburg 1-1
Bayer Leverkusen Werder Bremen 1-0

Stand:

# Club Wed. w g v p v-t
1 FSV Mainz 05 2 2 0 0 6 4-1
2 Hannover 96 2 2 0 0 6 4-2
3 VFB Stuttgart 2 1 1 0 4 4-1
4 Borussia Mönchengladbach 2 1 1 0 4 2-1
5 VFL Wolfsburg 2 1 0 1 3 3-1
6 FC Schalke 04 2 1 0 1 3 5-4
7 Borussia Dortmund 2 1 0 1 3 3-2
8 Werder Bremen 2 1 0 1 3 2-1
9 1899 Hoffenheim 2 1 0 1 3 2-2
10 1.FC Nürnberg 2 1 0 1 3 2-2
11 Bayern München 2 1 0 1 3 1-1
12 Bayer Leverkusen 2 1 0 1 3 1-2
13 FC Augsburg 2 0 2 0 2 3-3
14 SC Freiburg 2 0 1 1 1 3-4
15 Hertha BSC 2 0 1 1 1 2-3
16 Hamburger SV 2 0 1 1 1 3-5
17 FC Kaiserslautern 2 0 1 1 1 1-3
18 1.FC Köln 2 0 0 2 0 1-8

Topscorers:

# speler club goals
1 Mölders FC Augsburg 3
1 Huntelaar Schalke 04 3
3 Rosenberg Werder Bremen 2
3 Salihovic 1899 Hoffenheim 2
3 Helmes VfL Wolfsburg 2
3 Papiss Cissé SC Freiburg 2
3 Pekhart 1. FC Nürnberg 2
3 Grosskreutz Borussia Dortmund 2
3 Abdellaoue Hannover 96 2
3 Cacau VfB Stuttgart 2

Programma volgende speelronde:

Thuis Uit
Borussia Mönchengladbach VFL Wolfsburg
Borussia Dortmund 1.FC Nürnberg
Bayern München Hamburger SV
Werder Bremen SC Freiburg
VFB Stuttgart Bayer Leverkusen
FC Augsburg 1899 Hoffenheim
1.FC Köln FC Kaiserslautern
FSV Mainz 05 FC Schalke 04
Hannover 96 Hertha BSC

Bejaarde Amerikaanse vindt luchtschip in tuin

Een 94-jarige vrouw in de Amerikaanse staat Ohio heeft bij het wakker worden in haar achtertuin een bijna veertig meter lang luchtschip aangetroffen.

Harde wind had het skeletloze luchtschip, een zogeheten blimp, zondagochtend doen losraken van zijn ankers op het naburige vliegveld van Columbus. Er waren geen passagiers aan boord.

Lillian Bernhagen ontdekte de verstekeling die haar achtertuin nagenoeg bedekte pas uren later toen de politie bij haar aanklopte. De bejaarde vrouw zei 's nachts wel een dreun te hebben gehoord, maar zich zorgeloos nog eens te hebben omgedraaid.


Bejaarde Amerikaanse vindt luchtschip in tuin (Foto: Novum)

Mulenga: "Droomde dat ik vandaag zou scoren"

Jacob Mulenga speelde negen maanden geleden zijn laatste duel voor FC Utrecht, maar beleefde vandaag zijn rentree. Direct na rust bracht trainer Erwin Koeman de Zambiaan in, die vervolgens twee doelpunten maakte.

"Ik heb veel tot God gebeden de laatste tijd," liet Mulenga na afloop van de wedstrijd weten. "Hij weet dat ik graag scoor, maar Hij bepaalt of dat ook echt gebeurt. Al droomde ik wel dat ik vandaag zou scoren."

Met het inbrengen van Mulenga ging FC Utrecht ook beter spelen. "Hoe is het mogelijk dat één persoon zoveel verschil kan maken?", vroeg de voetballer zich openlijk af. "Dat we terugkomen van een 2-0 achterstand in de tweede helft, geeft aan dat deze ploeg karakter heeft. Mentaal zijn we nu nog sterker geworden."

Volgend weekend neemt FC Utrecht het op tegen Vitesse. Het is nog niet duidelijk of Mulenga dan in de basis zal starten. "Dat is aan de trainer. Het belangrijkste is niet eens dat ik twee keer scoor, maar wat er met de ploeg gebeurde toen ik erin kwam. Als ik ze niet had gemaakt, hadden anderen wel gescoord."

Rabo-stagiair Goos heeft gebroken heup

Beoogd Rabobank-stagiair Marc Goos zal dit seizoen toch niet in actie komen voor het ProTeam. De renner heeft zijn heup gebroken bij een val in de voorlaatste etappe van de Mi-Août Bretonne.

Goos zal enkele dagen ter observatie blijven in het ziekenhuis. De renner, die een paar weken terug de Vuelta Ciclista a Leon won, zou voor het Rabobank ProTeam de Ronde van Colorado rijden.

Seriemoordende stier doodt opnieuw Spanjaard

Een seriemoordende Spaanse stier heeft een nieuw slachtoffer gemaakt. Een 29-jarige man is zaterdagavond overleden aan de verwondingen die de vijfhonderd kilo zware Raton hem tijdens een stadsfeest in het Oost-Spaanse Xativa had toegebracht.

Raton, Spaans voor muis, had al de dood van twee toeschouwers in het afgelopen decennium op zijn kerfstok.

Vanwege zijn moordzuchtige reputatie laten Ratons eigenaars zich naar verluidt tienduizend euro betalen voor ze hun prijsdier laten opdraven. Dat hebben festivalorganisatoren er volgens Ratons bezitters graag voor over. Treedt Raton op, dan betalen toeschouwers grif het dubbele voor een toegangskaartje.

Op televisiebeelden was te zien hoe de beruchte stier de man in de arena de lucht in slingerde en vervolgens neersmakte. Volgens de lokale krant Las Provincias hebben ooggetuigen verklaard dat het slachtoffer beneveld was en even daarvoor nog naar zijn tribuneplaats was teruggeleid.

Onrust na schietpartij Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft aan het begin van de zondagavond aan de Strijensestraat een gewapende man neergeschoten. De man zou zelf ook schoten gelost hebben, het is niet bekend of daarbij ook gewonden zijn gevallen.

De schutter had eerder zelf geschoten aan de Langenhorst en pakte vervolgens de tram om zich uit de voeten te maken. Toen de politie de tram aanhield en doorzocht bleek de man niet meer in de tram te zitten. Niet veel later kwamen agenten de man  tegen in de Strijensestraat, waar hij een verdachte beweging maakte. De agenten schoten hem uit voorzorg in de borst, en controle wees uit dat de man een vuurwapen bij zich had.

Na de schietpartij ontstond er een gespannen sfeer in de buurt, waarbij de politie werd belaagd door een groot aantal toeschouwers. Het Regionaal Interventieteam probeert de menigte op afstand te houden en de politie houdt politiehonden paraat voor het geval de situatie uit de hand loopt.

[Eneco] Koersdirecteur kijkt tevreden terug

Spannend wilde het niet meer worden in de slotrit van de Eneco Tour. Toch stapte koersdirecteur Rob Discart vandaag in Sittard met een goed gevoel uit de auto. "De meeste vedetten hebben zich getoond in deze ronde. Ze waren gemotiveerd en maakten hun reputatie waar’’, vond de Belg kort nadat winnaar Edvald Boasson Hagen was gehuldigd.

Er waren wat valpartijtjes, met name in de eerste rit. "Maar echte incidenten zijn er niet geweest. We zijn vooral tevreden met de nieuwe datum. Een week eerder waardoor de Vuelta en de GP Plouay geen concurrenten meer zijn. De belangstelling was overweldigend. Zeker vier, vijf keer zo groot dan voorgaande jaren. In België speelt het Gilbert-effect zeker mee, maar ook hier stond het goed vol op de Cauberg, dat heeft zeker ook met het totale deelnemersveld te maken’’, aldus een tevreden Discart.

[Eneco] Gilbert: "Ik mag niet klagen"

Het lukte Philippe Gilbert voor de verandering niet om de Eneco Tour naar zijn hand te zetten. De Belg kon Edvald Boasson Hagen in de slotrit niet meer van de troon stoten. Toch kon de veelwinnaar van dit seizoen leven met het resultaat.

"De meest regelmatige renner heeft gewonnen," zei Gilbert, die één rit wist te winnen, tegen Sporza. "Ik ben tweede geworden en heb een rit op mijn naam geschreven, dus ik moet niet klagen. Het parcours, met onder meer die tijdrit, was niet voor mij gemaakt. We wilden Boasson Hagen nog van zijn troon stoten in de slotrit, maar alles zat tegen."


Gilbert mag niet klagen over zijn Eneco Tour (Foto: Pro Shots)

Bosz: "Deze zege geeft vertrouwen"

Heracles Almelo heeft vanmiddag zijn tweede competitieduel van het nieuwe seizoen in winst omgezet. In de eerste thuiswedstrijd waren de Heraclieden met 2-1 te sterk voor NAC Breda, dat aanvankelijk nog wel op voorsprong kwam.

Vorige week gaf Heracles Almelo tegen RKC Waalwijk een 2-0 voorsprong uit handen en keerde uiteindelijk met één punt huiswaarts. Peter Bosz, trainer van de ploeg uit Almelo, zag vandaag dat zijn ploeg grote stappen heeft gemaakt. "Ik had aangegeven dat er fouten gemaakt mochten worden maar dat de ploeg vooral moest gaan voetballen. Dat ging niet altijd even gemakkelijk maar wij bleven toch knap overeind," liet hij op de officiële website weten.

Na de thee werd de 1-0 achterstand van NAC Breda door doelpunten van Willie Overtoom en Everton Ramos da Silva ongedaan gemaakt. Bosz: "In de tweede helft ging het steeds beter lopen. Over negentig minuten hebben wij dan ook een terechte overwinning behaald. Een zege die ook vertrouwen geeft."

[Bundesliga] Leverkusen in slotfase langs Bremen

Bayer Leverkusen heeft in de tweede speelronde van de Bundesliga een nipte overwinning geboekt op Werder Bremen. Pas in de slotfase werd het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord.

De Tsjech Michal Kadlec bezorgde leverkusen de overwinning door een goal een paar minuten voor tijd. Het betekende voor Leverkusen de eerste punten van het seizoen. Bremen heeft er na 2 duels ook 3.

Tien Nederlandse atleten naar WK atletiek

Nederland stuurt tien atleten en twee estafetteploegen naar het WK atletiek. Dat meldt de Atletiekunie vandaag. Opvallendste atleet in de selectie is Churandy Martina. De Antilliaanse 100 en 200 meterloper komt sinds dit jaar voor Nederland uit nadat de Nederlandse Antillen eind vorig jaar werden opgeheven.

Churandy komt ook op de 4x100 meter estafette in actie. Voor die ploeg zijn ook Givanni Codrington, Jerrel Feller, Mike van Kruchten, Patrick van Luijk en Brian Mariano geselecteerd.

Ook de naam van 800 meterloper Bram Som valt op. De middenafstandsloper was op enkele honderdsten van de kwalificatie-eis gestrand, maar werd toch geselecteerd. Verder werden discuswerpers Erik Cadée en Rutger Smith en tienkampers Eelco Sintnicolaas en Ingmar Vos nog in de WK-ploeg opgenomen.

Bij de vrouwen is Dafne Schippers een opvallende naam. Het 19-jarige talent plaatste zich voor de 100 meter, 200 meter en de zevenkamp, maar doet alleen aan de 200 meter en de 4x100 meter mee. Op dat laatste onderdeel wordt ze bijgestaan door Marit Dopheide, Anouk Hagen, Nikki van Leeuwen, Jamile Samuel en Kadene Vassell.

Yvonne Hak, vorig jaar tijdens het EK in Barcelona nog goed voor een zilveren plak, komt op de 800 meter uit. Discuswerpster Monique Jansen en zevenkampster Remona Fransen gaan ook mee naar de titelstrijd.

Het WK atletiek wordt dit jaar in het Zuid-Koreaanse Daegu gehouden. De wereldtitels worden daar tussen 27 augustus en 4 september verdeeld.

De Boer: "Zo willen we het"

Ajax won vanmiddag met 5-1 van sc Heerenveen. Na afloop was de trainer van de Amsterdammers, Frank de Boer, niet alleen tevreden over het resultaat.

"Dit is de norm. We hebben 90 minuten gedomineerd. Dat willen we, zeker in de ArenA," aldus De Boer die Vurnon Anita liet beginnen als linksback. Anita kreeg de voorkeur boven Nicolae Boilesen. "Dat had twee oorzaken. Boilesen heeft woensdag tijdens zijn debuut voor de nationale ploeg van Denemarken een enkelblessure opgelopen. Daarbij wist ik dat Anita de gevaarlijke Narsingh goed kan bespelen.”

[Eneco] Hagen: "Ploeg liet me niet in de steek"

Edvald Boasson Hagen won vandaag voor de tweede keer de Eneco Tour. De Noor pakte en passant ook de ritzege in de slotrit naar Sittard-Geleen en dat maakt het een geslaagde rittenkoers voor de renner van Sky.

"Ik had vandaag maar één opdracht en dat was Philippe Gilbert in het oog houden," vertelde Boasson Hagen op de site van de Eneco Tour. "De rest van het werk deed mijn ploeg. Al de hele week rijden de jongens op een zeer hoog niveau en ook vandaag lieten ze me niet in de steek."

Hagen won de rit doordat Jurgen Roelandts en Denis Galymzianov in de laatste bocht onderuit gingen. "Ik voelde aan dat Jurgen Roelandts iets te snel ging. Ik nam bewust wat gas terug en kwam heelhuids door de bocht."

Nepalezen demonstreren voor homorechten

Honderden homoseksuelen, lesbiënnes, transseksuelen en hun geestverwanten hebben in de Zuid-Nepalese stad Narayanghat gedemonstreerd voor gelijke rechten.

De naar schatting vijfhonderd betogers dansten, schreeuwden leuzen en paradeerden door de straten van de stad. Narayanghat, dat zo'n honderdzestig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kathmandu ligt, vierde zondag de feestdag Gaijatra. In Kathmandu grepen homorechtenactivisten Gaijatra al vaker aan om de straat op te gaan, maar niet eerder begaven zij zich buiten de hoofdstad.

In Nepal, een behoudende, door hindoe's gedomineerde samenleving, is de acceptatie van homoseksualiteit nog pril. De grote partijen willen naar verluidt in de aanstaande nieuwe grondwet rechten voor seksuele minderheden opnemen.

Twee opgetuigde olifanten en muziekgroepen gingen de in felle kleuren gehulde demonstranten in Narayanghat voor en trokken veel bekijks. De uit Kathmandu afkomstige deelnemer Anee Lama kon zich 'een paar jaar geleden niet voorstellen zo over straat te paraderen of aanvaard te worden door familie en vrienden'. "Maar nu voeren we actie om ook de plattelanders te bewegen uit de kast te komen en zich bij ons te voegen."

Uitslagen Eredivisie speelronde 2

Dit weekend is de tweede speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Na twee speelrondes zijn alleen Ajax, FC Twente en Feyenoord nog zonder puntverlies. Ajax won thuis eenvoudig met 5-1 van sc Heerenveen, terwijl ook Feyenoord weinig moeite kende met Roda JC Kerkrade (3-0). FC Twente won thuis de lastige wedstrijd tegen AZ met 2-0.

FC Twente heeft de eerste wedstrijd in eigen huis sinds de stadionramp van begin juli gewonnen. De Enschedeërs wonnen met 2-0 van AZ. Na een indrukwekkende minuut stilte was het al snel Janko die uit een kopbal de 1-0 wist te maken.

Daarna kwam AZ wel meer, maar Benschop en Holman waren niet scherp genoeg. In de tweede helft was FC Twente beter, maar wist het alleen door een mooie goal van Ruiz te scoren. 

PSV heeft zich enigszins hersteld van de nederlaag van vorige week tegen AZ. In een uitermate slecht duel wisten de Eindhovenaren met 1-0 te winnen van promovendus RKC Waalwijk.

De enige goal werd gemaakt door Mertens, die ook de enige was die zo nu en dan zijn normale niveau wist te behalen. Na rust wist RKC zelfs het initiatief over te nemen en kreeg het enkele kansen. Ten Voorde en Meijers wisten echter geen raad met de opgelegde kansen die ze kregen. 

Feyenoord is ook na twee wedstrijden nog ongeslagen in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen hun eerste thuisduel van het seizoen met 3-0 van Roda JC Kerkrade. Cabral was met twee goals de grote man van de club uit Rotterdam Zuid.

De twee goals van Cabral waren allebei fraai te noemen, zowel bij de 1-0 als 3-0 draaide hij naar binnen en krulde de bal in de verre hoek. Ook bij de 2-0 had hij een groot aandeel. Zijn voorzet werd binnengewerkt door Fer.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Twente AZ 2-0
PSV RKC Waalwijk 1-0
Vitesse VVV-Venlo 4-0
Feyenoord Roda JC Kerkrade 3-0
Heracles Almelo NAC Breda 2-1
Ajax sc Heerenveen 5-1
FC Utrecht De Graafschap 2-2
FC Groningen ADO Den Haag 4-2
N.E.C. Nijmegen Excelsior maandag

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Ajax 2 2 0 0 6 9-2
2 Feyenoord 2 2 0 0 6 5-0
3 FC Twente 2 2 0 0 6 3-0
4 Vitesse 2 1 1 0 4 4-0
5 Heracles Almelo 2 1 1 0 4 4-3
6 FC Groningen 2 1 0 1 3 5-4
7 AZ 2 1 0 1 3 3-3
8 PSV 2 1 0 1 3 2-3
9 Roda JC Kerkrade 2 1 0 1 3 2-4
10 FC Utrecht 2 0 2 0 2 2-2
11 N.E.C. Nijmegen 1 0 1 0 1 2-2
12 RKC Waalwijk 2 0 1 1 1 2-3
13 ADO Den Haag 2 0 1 1 1 2-4
14 De Graafschap 2 0 1 1 1 3-6
15 sc Heerenveen 2 0 1 1 1 3-7
16 VVV-Venlo 2 0 1 1 1 0-4
17 Excelsior 1 0 0 1 0 0-2
18 NAC Breda 2 0 0 2 0 1-3


Tim Matavz maakte een loepzuivere hattrick tegen ADO. (Foto: Pro Shots)

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Bertens wint ITF-toernooi Koksijde

Kiki Bertens heeft zondag het ITF-toernooi van Koksijde gewonnen. De als eerste geplaatste Wateringse was met 6-2 en 6-1 veel te sterk voor Elitsa Kostova uit Bulgarije. Voor Bertens, de nummer 184 van de wereld, betekent haar eindzege een kleine verbetering ten opzichte van vorig jaar. Toen verloor ze de eindstrijd in de Belgische badplaats.

Bertens is momenteel de derde Nederlandse vrouw op de wereldranglijst. De 19-jarige moet alleen Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek nog voor zich dulden. Bertens' volgende toernooi is de kwalificatie van de US Open.

Chinees Lin wint wereldtitel badminton

De Chinees Dan Lin is in Londen wereldkampioen badminton geworden. In de Wembley Arena klopte de als tweede geplaatste olympisch kampioen Chong Wei Lee (1) uit Maleisië met 20-22, 21-14 en 23-21. Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar Lins landgenote Yihan Wang. Zij versloeg Shao Chieh Cheng uit Taiwan met 21-15 en 21-10.

Ook alle dubbeltitels gingen naar China. Yun Cai en Haifeng Fu versloegen in de finale van het mannendubbelspel Sung-Hyun Ko en Yeon-Seong Yoo met 24-22 en 21-16. De titel in het vrouwendubbelspel was voor Xiaoli Wang en Yang Yu. Zij waren in een Chinees onderonsje met 22-20 en  21-11 Qing Tian en Yunlei Zhao de baas.

De enige niet-Aziaten in een WK-finale was het Britse duo Chris Adcock en Imogen Bankier. In de finale van het gemengde dubbelspel bogen zij met 15-21 en 7-21 voor Nan Zhang en Yunlei Zhao. Die laatste veroverde zo toch een wereldtitel in Londen.

Boze man spuit buurman pepperspray in ogen

Een 25-jarige man is zaterdagnacht in Eindhoven aangehouden, nadat hij zijn buurman met pepperspray in zijn ogen had gespoten. Ook de vriendin van de buurman kreeg de volle lading, meldt de politie zondag.

De boze buurman had kort voor het incident rond 01.00 uur aangebeld bij zijn buren, die een feestje hielden. Hij vroeg of de muziek zachter kon, waarop een ruzie hierover ontstond. Plotseling spoot de 25-jarige man zijn 24-jarige buurman met pepperspray in de ogen. De 22-jarige vriendin van het slachtoffer die haar vriend te hulp schoot, werd ook in haar ogen gespoten. De twee hadden er volgens de politie veel last van.

De politie hield de boze buurman voor zijn woning aan de Drosserstraat aan. Hij is in een cel gezet. Zijn buren hebben aangifte gedaan.

Tientallen gewonden bij zelfmoordaanslag Algerije

Bij een zelfmoordaanslag zijn in het Algerijnse Tizi Ouzou ten minste 29 mensen gewond geraakt. De dader ramde met een vrachtwagen vol explosieven zondagochtend vroeg een politiebureau in de hoofdstad van de Berberse regio Kabylië.

Volgens het staatspersbureau APS waren onder de gewonden vijftien agenten en veertien burgers. Het ziekenhuis dat de slachtoffers opnam sprak echter van 33 gewonden, van wie het merendeel met licht letsel. Veel van de slachtoffers woonden rond het politiebureau.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Kabylië, even ten oosten van Algiers, is de bakermat van Al-Qaida in de Islamitische Maghreb. Dat Noord-Afrikaanse filiaal van Al-Qaida wint sinds ordetroepen in 2006 een opstand van moslimfundamentalisten de kop indrukten aan kracht en roert zich steeds meer.

Som krijgt clementie atletiekunie

Bram Som mag naar het WK atletiek eind deze maand in Zuid-Korea. De Nederlandse atleet bleef 0,04 seconden boven de limiet op de 800 meter. Hij besloot geen poging meer te wagen om de limiet te lopen. Som hoopte op clementie van de atletiekunie en die heeft hij nu ook gekregen.

"Ik verwacht dat hij de komende week nog wat progressie kan boeken. Daarnaast acht ik het van belang dat Som in de aanloop naar de Spelen toernooi hardheid opdoet", aldus technisch directeur Peter Verlooy.  

'Duitsland bereid ver te gaan voor euro'

De Duitse regering overweegt verregaande stappen om de schuldencrisis te bezweren en de euro te redden. Dat meldde de Duitse krant Welt am Sonntag zondag op basis van gesprekken met ingewijden.

Volgens de krant is de regering uiteindelijk zelfs bereid om in te stemmen met de uitgifte van gezamenlijke euro-obligaties. Tot nu toe was Duitsland hier altijd op tegen, omdat de rente op die leningen hoger zal uitvallen dan die op de huidige Duitse staatsleningen.

De ingewijden verwachten echter niet dat dergelijke grote stappen al op korte termijn worden gezet. Gezien de enorme weerstand is de kans groot dat de discussie over verdere Europese integratie pas wordt gevoerd als er geen enkele andere oplossing voor de crisis mogelijk is, aldus de krant.

'Duitsland bereid ver te gaan voor euro'
'Duitsland bereid ver te gaan voor euro' (Foto: ANP)

Uitslag FC Groningen - ADO Den Haag

Om half vijf begon de competitiewedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen

4 - 2

ADO Den Haag

 16' Matavz
 21' Matavz
 37' Matavz
 48' Bacuna
   51' Immers
 59' v. Duinen
 
 Gele kaart: , Ammi, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Loo
Hiariej
Ivens
Kwakman
Burnet
Bacuna
Kieftenbeld
Andersson (Pedersen/75)
Holla (Sparv/68)
Tadic
Matavz
  Coutinho
Ammi
Leeuwin
Kum
Lukík
Immers
Radosavljevic (Mulders/46)
Toornstra
Höcher (v. Duijn/85)
v.Duinen
De Vogel (Chery/67)

FC Groningen te sterk voor ADO (Foto: Pro Shots)

Fritz Korbach (66) overleden

Vandaag is oud-voetbaltrainer Fritz Korbach op 66-jarige leeftijd overleden. De Duitser, die een Nederlandse moeder had, leed aan keelkanker.

Korbach was tussen 1968 en 2007 actief in het betaald voetbal als trainer. Eerst als assistent bij ESV Elinkwijk en daarna bij FC Utrecht. In 1973 werd hij hoofdtrainer van FC Wageningen waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde. Hij heeft in zijn lange loopbaan als trainer vele clubs onder zijn hoede gehad, waaronder FC Twente, sc Heerenveen, Istanbulspor, Cambuur Leeuwarden en Sparta Rotterdam.

In de nadagen van zijn trainersloopbaan streek Korbach eerst neer bij Rohda Raalte om daarna bij PSM Makassar een buitenlands avontuur aan te gaan. In 2006 keerde hij terug naar Nederland bij de Harkemase Boys, maar na degradatie uit de hoofdklasse kon hij daar in 2007 vertrekken.

Begin dit jaar werd bekend dat Korbach keelkanker in een vergevorderd stadium had. Daaraan is hij vandaag overleden.


Friz Korbach overleden (Foto: Pro Shots)

500.000 euro

Afgelopen week schrok ik van een bedrag uit de voetbalwereld. Nee, dan heb ik het niet over de ruim 15 miljoen die Samuel Eto’o per jaar zou kunnen verdienen bij Anzhi Makhachkala. En nee, ook niet de 40 miljoen euro die Cesc Fabregas voor Arsenal moet opleveren indien hij naar Barcelona gaat. Nee, ik heb het over de 500.000 euro die Dennis Bergkamp en Wim Jonk elk per jaar willen ontvangen voor hun werk bij de jeugdopleiding van Ajax.

Schoorel niet naar hoofdtoernooi Cincinnati

Thomas Schoorel heeft zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het ATP Masters Series toernooi van Cincinatti. In de tweede en laatste kwalificatieronde verloor de nummer 115 van de wereld met 6-7 (4) en 3-6 van de Turk Marsel Ilhan.

Schoorel had een ronde eerder nog verrast door in drie sets te winnen van Jarko Niemienen, maar tegen de nummer 108 van de wereld Ilhan was het na de eerste set al over en uit. Door de nederlaag van Schoorel zal er geen Nederlander spelen in het hoofdtoernooi omdat zowel Robin Haase als Thiemo de Bakker ervoor kozen elders te spelen of rust te nemen.


Thomas Schoorel niet naar hoofdtoernooi (Foto: Pro Shots)

Het verhaal achter Street Fighter's Balrog

De verschillende personages in de Street Fighter-serie hebben elk een diverse en complexe achtergrond. Iets wat, voor een game waar het normaliter de bedoeling is om elkaar de kop in te slaan, best verrassend is.

Enkele fans van de serie hebben besloten om deze complexiteit te gebruiken en hun eigen versie te vertellen van de historie achter bokslegende Balrog. Het resultaat is een korte documentaire over het leven van deze geweldenaar.

Nintendo wil patent op "massively single-player"

Nintendo heeft altijd volgehouden dat ze, wat betreft online-gamen, de concurrenten niet zomaar zouden volgen. Net als met zoveel dingen koos Nintendo op dit gebied ook liever haar eigen weg. Met het idee van een "Massively Single-Playing Online Game", lijkt het bedrijf dat inderdaad te doen. In 2010 vroeg Nintendo al patent aan op het idee en die aanvraag is nu gepubliceerd.

Het patent geeft een aantal voorbeelden van hoe zo'n MSO zou kunnen gaan werken. Het eerste voorbeeld is een game waarin de acties van één gamer invloed hebben op de omgeving en personages waar een andere speler ook mee te maken heeft. Dit lijkt een beetje op wat er gebeurt in veel MMO's, maar hierbij zal er dan niet direct interactie zijn tussen spelers.

Nintendo's tweede voorbeeld ging in op de invloed die spelers kunnen hebben op een gedeelde economie: items die veel spelers willen hebben, zullen duurder worden dan items waar weinig vraag naar is. Dit zou gebruikt kunnen worden in een game die draait om mode of een game die ingaat op het ruilen van grondstoffen.

Nog een voorbeeld ging uit van een stapel bouwmaterialen waar de eerste speler langskomt en tegen de tijd dat er een tweede gamer op dezelfde plek arriveert, staat er een huis. Ook had Nintendo het in het patent over een roddel die een speler vertelt aan een NPC, en die NPC zorgt er vervolgens weer voor dat die roddel ook in de wereld van andere gamers verteld wordt.

"Voor spelers die games willen spelen die dynamischer zijn, die niet gefundeerd zijn op een AI en die niet pre-scripted zijn zoals multiplayer-games, maar toch niet te maken willen hebben met andere gamers, zal de privacy die dit introduceert erg aangenaam zijn." Voor spelers die echter wel houden van een traditionelere aanpak zal er de mogelijkheid zijn, zo staat er in het patent, om elkaar in dezelfde wereld te zien en met elkaar om te gaan, wanneer je 'bevriend' bent.

Ook staat er in de aanvraag nog wat over het MSO-concept en plannen in verband met het gebruik van 3D. Eerder dit jaar heeft Nintendo echter publiekelijk laten weten dat ze geen brood zien in een opvolger van de Wii met 3D-mogelijkheden. Het dragen van een bril voor de tv zou, volgens het bedrijf, niet aan gaan slaan bij de consument.

Mishandelaar dient klacht in tegen Tamaëla

Mihai Barbat, de man die tennisster Elise Tamaëla in elkaar sloeg, heeft een klacht tegen de Culemborgse ingediend. De Deen, vader van tennisster Karen Barbat, claimt 'fysiek mishandeld' te zijn door Tamaëla. Dat twitterde haar broer Sander Tamaëla.

Barbat diende de claim bij de tennisfederatie ITF in. Die onderzoekt de zaak. Tamaëla heeft tien dagen om bewijs in te dienen dat zij Barbat niet mishandeld heeft.

Tamaëla was dinsdag aanwezig bij een wedstrijd van vriendin Daniëlle Harmsen tegen Barbat in de kwalificaties van het ITF-toernooi in het Duitse Versmold. Ze werd racistisch bejegend door Barbats vader en toen ze daar wat van zei, sloeg hij haar neer. Tamaëla was enkele minuten buiten bewustzijn, liep een hersenschudding op en enkele wonden aan haar gezicht.

Mihai Barbat vluchtte direct na het incident met dochter Karen weg. De geboren Roemeen hangt een zware schorsing boven het hoofd. De Duitse politie was naar hem op zoek wegens mishandeling, maar later doken de Barbats in Denemarken op. Daar meldden ze in de media dat Tamaëla Harmsen te luid aanmoedigde en dat ze, toen vader Barbat daar wat van zei, hem aanviel.

Vakcentrale Italië dreigt met staking

De grootste vakcentrale van Italië dreigt met een algemene staking als de regering van premier Silvio Berlusconi haar vrijdag gepresenteerde bezuinigingsplan doorzet.

Susanna Camusso, die de vakcentrale CGIL leidt, noemde een staking in de Italiaanse krant La Repubblica de enige manier om 'de onrechtvaardigheid van dit pakket te veranderen'. Ze kondigde aan 23 augustus bijeen te komen om een stakingsdag aan te wijzen en nodigde andere vakbonden uit zich aan te sluiten.

Camusso kraakte vooral de voorgenomen liberalisering van de arbeidsmarkt en de hervorming van het pensioenstelsel. Maar ook uit andere hoek zwelt de kritiek op het bezuinigingspakket van de regering-Berlusconi aan. Dat zou de middenklasse onevenredig treffen, laat na de massale belastingontduiking aan te pakken en knijpt door nieuwe belastingen de economische groei af. Negen leden van de coalitiepartijen hebben zich onlangs tegen het pakket uitgesproken.

De Italiaanse regering besloot tot de ingrijpende maatregelen, die bezuinigingen, ontslagen en belastingverhogingen omvatten, om een dreigend bankroet af te wenden. De Europese Centrale Bank had de versoberingen geëist.

Ontruimde woningen Emmen vrijgegeven

De gezinnen die zondagochtend na een explosie in een flat in Emmen hun woning moesten verlaten, kunnen weer terug naar huis. De politie heeft het onderzoek afgerond en de woningcorporatie heeft een aantal noodmaatregelen getroffen, waaronder het plaatsen van stempels. Dat meldt de gemeente Emmen zondagmiddag.

De explosie vond omstreeks 05.15 uur plaats in een berging op de benedenverdieping van de flat aan de Tammingecamp. Een gedeelte van de voorgevel van het gebouw is weggeblazen en twee bergingen raakten beschadigd. Niemand raakte gewond.

Wel werden uit voorzorg vier woningen ontruimd. De geëvacueerde gezinnen werden tijdelijk elders opgevangen. Onderzoek wees al snel uit dat de flat bewoonbaar is, maar de bewoners konden nog niet terug naar hun woningen vanwege het politieonderzoek.

De politie gaat ervan uit dat de explosie met opzet is veroorzaakt.

Ambulanceklever gepakt op A7

Een 40-jarige man uit Utrecht is zaterdag aan de kant gezet, nadat hij eerst een hele tijd voor en later achter een ambulance die met spoed naar een ziekenhuis in Groningen moest reed. De man verklaarde dat hij voor een bepaalde tijd in Groningen moest zijn en dat het op die manier lekker opschoot, meldt de politie zondag.

De ambulance reed 160 kilometer per uur met zwaailicht en sirene over de linker rijstrook van de A7. De man uit Utrecht reed voor de ambulance en bleef dat continu doen. Omdat het op een gegeven moment bij Gorredijk niet anders kon, moest de man wel naar rechts.

De ambulance haalde de man in, maar werd vervolgens door hem achtervolgd. Agenten wachtten de automobilist op bij Leek. Toen de man de agenten zag, liet hij het gaspedaal los en minderde hij tot de normale snelheid. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie in Brabant maakte woensdag nog bekend hard op te treden tegen zogeheten ambulanceklevers, automobilisten die dicht achter een ambulance gaan rijden om zo sneller door het verkeer te komen. De politie in Midden- en West-Brabant meldde de afgelopen tijd herhaaldelijk meldingen te hebben binnengekregen over ambulanceklevers.

Met de ambulancedienst en de centrale meldkamer is daarom afgesproken de ambulanceklevers voortaan direct aan de kant te zetten en beboeten. Als dat niet lukt, wordt de eigenaar van de wagen opgespoord aan de hand van het kenteken.

Ambulanceklevers zorgen volgens de Brabantse politie voor gevaarlijke situaties. Ambulances zien zich door de klevers gedwongen langzamer te gaan rijden, en dat kan levens kosten.

FOK! vakantiefoto's

Hoewel er de laatste tijd in Nederland weinig van te merken is geweest, is het wel degelijk zomer. En dat betekent voor veel FOK!kers maar één ding: Vakantie. Nederlanders kom je overal ter wereld tegen, FOK!kers natuurlijk ook.

Op vakantie worden vaak de nodige foto's gemaakt. De mooiste foto's krijg je de komende tijd te zien op de FOK!frontpage. Heb jij ook een mooie serie foto's gemaakt tijdens je vakantie en wil je deze met ons delen? Stuur even een e-mailtje naar fotografie@fok.nl voor meer informatie!

De eerste fotoreportage staat inmiddels online. Kevin Schoenmakers ging op vakantie naar Groot-Tibet en maakte deze reportage (klik).

Ex 'Frasier' biedt excuses aan voor penisgrap

Camille Grammer heeft haar excuses aangeboden na een grap over haar ex. Camille beweerde dat Frasier-acteur Kelsey Grammer teleurstelde tussen de lakens. "Grote handen, grote voeten, grote teleurstelling", grapte Camille over Kelsey.

Camille, een van de Real Housewives of Beverly Hills, komt terug op die grap. "Sommige opmerkingen die ik maakte hebben mijn ex in verlegenheid gebracht. Daarvoor wil ik mijn welgemeende excuses aanbieden", laat Camille weten aan entertainmentwebsite TMZ. "Hoewel de media het verhaal uit verband hebben gerukt, neem ik de verantwoordelijkheid van mijn uitspraken op me."

Kelsey en Camille gingen vorig jaar zomer uit elkaar na een huwelijk van dertien jaar. Nog voordat de scheiding in februari werd goedgekeurd, verloofde Kelsey zich met zijn nieuwe, 26 jaar jongere vriendin. De twee zijn inmiddels getrouwd, wat Kelseys vierde huwelijk is. Hoewel de scheiding van Kelsey en Camille is goedgekeurd, ruziën de twee nog steeds over de afwikkeling.

"Ik heb Kelsey aangeboden de spullen eerlijk te verdelen en de voogdij te delen", zegt Camille, die twee kinderen heeft met de acteur. "Maar dat werd afgewezen. Nu wil hij alleen nog communiceren via onze advocaten en ik maak me zorgen over de boodschap die we daarmee afgeven aan onze kinderen."

Brons voor Nummerdor en Schuil op EK

Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben bij het Europees Kampioenschap beachvolleybal in Kristiansand brons veroverd. De onttroonde titelhouders waren in de strijd om de derde plaats de Zwitsers Patrick Heuscher en Jefferson Bellaguarda met 25-13, 15-21 en 18-16 de baas.

Eerder vandaag verloor het Nederlandse koppel in de halve finales van de Duitsers Jonathan Erdmann en Kay Matysik.

Politietrainers Kunduz klaar om te beginnen

Nederlandse politietrainers hebben voor het eerst zelfstandig gepatrouilleerd in Kunduz, meldt het ministerie van Defensie zondag. Bij een 'checkpoint’ maakten ze kennis met Afghaanse agenten die ze de komende tijd gaan trainen en opleiden.

De afgelopen weken werden de Nederlanders op hun patrouilles begeleid door Duitse of Amerikaanse militairen. Maar inmiddels zijn alle randvoorwaarden ingevuld en zijn de Nederlanders klaar om te beginnen met de training van Afghaanse agenten, aldus Defensie.

[Eneco] Boasson Hagen pakt eindzege en slotrit

Edvald Boasson Hagen heeft voor de tweede keer de Eneco Tour op zijn naam geschreven. De Noor van team Sky wist zijn eindzege meer kleur te geven door tevens de laatste etappe te winnen.

Vroeg in de etappe gingen twaalf renners op pad, waar er zes van overbleven. Mattew Wilson van Garmin-Cervélo bleef als langste over, maar werd vlak voor het laatste klimmetje van de St. Pergamijn op vier kilometer van de streep ingelopen.

Philippe Gilbert, nummer twee in het klassement, besloot daarop niet weg te rijden, waardoor Boasson Hagen onbedreigd naar zijn tweede eindzege kon rijden. Lars Bak (HTC) demarreerde wel op de laatste heuvel en kreeg maximaal tien seconden voorsprong.

Hij werd vlak voor het einde ingelopen waardoor er een sprint van een kleine groep de beslissing over de etappe moest brengen. Een valpartij van Jurgen Roelandts en Denis Galymzianov in de laatste bocht zorgde er echter voor dat Hagen alleen voorop kwam te liggen en hij zonder problemen ook de etappe wist te winnen. Tweede werd Mauel Cardoso, vlak voor Lars Boom.


Edvald Boasson Hagen eindwinnaar Eneco Tour (Foto: Pro Shots)

Jochie (9) wil paard kopen met heroïne

Een negenjarig jochie uit het Ierse Limerick wilde zo graag een paard, dat hij hiervoor alle middelen wilde inzetten. De knul deed een greep in papa's heroïnevoorraad en wilde dit tegen de knol ruilen.

De opmerkelijke drugsdeal kwam vorige maand aan het licht toen het kereltje, de zoon van een vooraanstaand bendelid, door de politie werd staande gehouden en gefouilleerd. De drugs blijken een waarde te hebben van maar liefst 1500 euro.

Het jongetje had net voordat hij de dope had gepakt communie gedaan. Het jochie is overgebracht naar familieleden.

Uitslagen Eredivisie (14/08/2011)

Vanmiddag stonden om 14:30 uur in de Eredivisie twee duels op het programma. Ajax nam het in eigen huis op tegen sc Heerenveen, terwijl FC Utrecht in de Galgenwaard De Graafschap mocht ontvangen. Hieronder vind je de uitslagen van deze duels.

AFC Ajax

5 - 1

sc Heerenveen

 37' Sigthórsson
 42' Alderweireld
 51' Boerrigter
 74' Sulejmani
 90+3' Van der Wiel
   39' Dost
 
 Gele kaart: Janssen, (AFC Ajax), Dost, Svec, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 48.820
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Van der Wiel
Alderweireld
Blind
Anita
De Jong
Janssen
Eriksen (Serero/59)
Sulejmani
Sigthórsson (Enoh/69)
Boerrigter (Ebecilio/75)
  Vandenbussche
Schmidt
Kruiswijk
Breuer
El-Akchaoui
Kums
Djuricic (Svec/58)
Elm
Narsingh (Martinus/73)
Dost (Sibon/58)
Assaidi


Ajax onderweg naar een 5-1 zege tegen sc Heerenveen (Foto: Pro Shots)

FC Utrecht

2 - 2

De Graafschap

 77' Mulenga
 83' Mulenga
   14' Poepon
 59' El Hassnaoui
 
 Gele kaart: , Breinburg, El Hassnaoui, (De Graafschap)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Van Dijk
Van der Maarel (Mulenga/46)
Nilsson
Schut
Zullo (Boldewijn/77)
Martensson (Sarota/84)
Wuytens
Asare
Lensky
Oar
Gerndt
  Terol
Evers
Wormgoor
Van der Pavert (Jansen/88)
Fränkel
Rose
Meijer
De Leeuw (Kujala/70)
Breinburg (Overgoor/68)
Poepon
El Hassnaoui


Van der Maarel (Utrecht) in duel met El Hassnaoui (De Graafschap) (Foto: Pro Shots)

Actie tegen 'uitbuiting' buitenlandse truckers

FNV Bondgenoten gaat zondag de buitenlandse vrachtwagenchauffeurs van een groot transportbedrijf in Noord-Brabant vertellen dat ze te weinig verdienen en in actie moeten komen. Volgens de bond is er iets 'grondig mis' bij Van den Bosch uit Erp, de grootste bulktransporteur van Nederland.

De chauffeurs worden gewezen op een uitspraak van de rechtbank in Roermond, die afgelopen week oordeelde dat Poolse werknemers volgens de Nederlandse cao moeten worden betaald. FNV Bondgenoten had de zaak aangespannen tegen een transporteur die een onrechtmatige uitzendconstructie hanteerde.

Vanuit Berlijn arriveert elke zondag een touringcar die Oost-Duitse chauffeurs aflevert en op Eindhoven Airport worden geregeld Hongaarse chauffeurs ingevlogen, om te werken voor buitenlandse lonen en arbeidsvoorwaarden. De bond roept ze op om bij Van den Bosch betaling volgens de Nederlandse cao beroepsgoederenvervoer te eisen.

Van den Bosch heeft bijvoorbeeld in Duitsland een kantoortje waar de Duitse chauffeurs worden aangenomen, zegt Edwin Atema van FNV Bondgenoten. "Gewoon een schijnconstructie om goedkoop personeel te werk te stellen in Nederland. De Nederlandse chauffeurs worden eruit gepest of ontslagen, terwijl er via Duitsland gewoon nieuwe Duitse chauffeurs worden aangenomen."

Bedrijven die personeel naar Nederlandse transporteurs uitzenden moeten een zogeheten aanwijzingsbeschikking aanvragen, zegt Atema. "Geen van de chauffeurs die wij hebben gesproken kent het bestaan van dit document en uit navraag bij de KIWA, de instantie die belast is met de afgifte ervan, blijkt dat men het bedrijf niet eens kent. Dit laat zien hoe deze werkgever omgaat met zijn personeel."

Een 'pikant detail' is volgens FNV Bondgenoten dat Van den Bosch een van de grootste leden van werkgeversorganisatie TLN is. "Begin dit jaar was de voorzitter van TLN nog bij Van den Bosch om een nieuw opleidingsinstituut voor chauffeurs te openen", zegt de vakbondsman. "Wij gaan ervan uit dat hij er nu snel bij is om zijn eigen lid Van den Bosch op te dragen zich aan de cao te houden."

'Uitshirt PSV lelijkste van Eredivisie'

Het uitshirt van PSV is het lelijkste uitshirt van de Eredivisie. Zo vind het meerendeel van de users van FOK!sport. Liefst 44,7% van de in totaal 562 stemmen ging naar het shirt van PSV, dat een blauw/zwarte blokjesshirt is. Het shirt werd eerder ook al bekritiseerd door supporters en door René van der Gijp.

De meningen erover zijn nog wel verdeeld. Zo vindt user Daemician de kleuren van het shirt wel okee, maar hadden ze het dambordmotief wel achterwege mogen laten. Glijdt_licht is meer duidelijk in zijn mening; "Het shirt is gewoon oerlelijk".

Op de tweede plaats in de poll eindigde het shirt van FC Utrecht, dat zwart/roze is. Het kreeg 119 stemmen wat 21,2% van de stemmen was. Nauwelijks 0,4% daarachter eindigde het uitshirt van Ajax.


Uitshirt PSV lelijkste van Eredivisie (Foto: Pro Shots)

Pawlenty trekt zich terug uit verkiezingsrace VS

Tim Pawlenty trekt zich terug uit de verkiezingsrace om de Amerikaanse presidentskandidatuur namens de Republikeinse Partij. De voormalige gouverneur van Minnesota deelde dat zondag zijn aanhang mee na zijn teleurstellende derde plaats in de zogeheten 'straw poll', een informele verkiezingspeiling, zaterdag in Iowa.

Pawlenty had verwoed campagne gevoerd in Iowa, waar hij zei per se te moeten winnen om zijn kansen in de Republikeinse voorverkiezingen in leven te houden. De afgelopen weken werd hij in de conservatieve staat, die als eerste voorverkiezingen organiseert, echter allengs voorbijgestreefd door Tea Party-kandidaat Michele Bachmann. Zij won zaterdag de straw poll.


Pawlenty trekt zich terug uit verkiezingsrace VS (Foto: Novum)

Notts County in erewedstrijd tegen Juventus

Notts County heeft van Juventus de eer gekregen om de openingswedstrijd in het nieuwe stadion in Turijn te spelen. De ploeg uit de Engelse League 1 zal het op 8 september opnemen tegen Juventus.

Juventus heeft een speciale band met de Engelse club. In 1903 regelde de Engelse voetballer John Savage dat de Italiaanse club in een shirt met zwart-witte strepen kon spelen. Dat behoorde indertijd toe aan Notts County. Sindsdien draagt Juventus deze outfit.

"Gilbert en Boonen hebben kans op olympisch goud"

Ondanks dat Mark Cavendish vandaag de olympische testrit won op het parcours in Londen zien de Belgen nog genoeg perspectief om alsnog olympisch goud te winnen. Volgens de Belgische bondscoach Carlo Bomans hebben Philippe Gilbert en Tom Boonen genoeg kans om de gouden medaille te behalen.

"Ik weet niet of Cavendish volgend jaar op een been naar de olympische titel rijdt. Het parcours wordt lastiger," vertelde de Belgische bondscoach tegen Sporza. "Nu legden we twee plaatselijke rondes af, op de Olympische Spelen worden dat er negen. En het lokale rondje is pittig, met onderweg een lastige klim van 2,5 kilometer."

"Na die klim is het nog 40 kilometer tot de finish. Het is niet onmogelijk dat een groepje van 10 à 15 renners volgend jaar naar de finish rijdt. Mijn renners hebben gemerkt dat het olympisch parcours lastiger is dan op voorhand gedacht. We kunnen de rassprinters uitschakelen in de plaatselijke rondjes. Dan zullen ze wel twee à drie rondjes keihard moeten koersen."

Bomans zag ook dat Cavendish vandaag op het verkortte parcours al problemen had. "Cavendish kwam vanochtend al in de problemen in het rondje. Hij vond later weer aansluiting, maar volgend jaar staat er 250 kilometer op het menu. Het parcours opent perspectieven voor Tom Boonen. Philippe Gilbert maakt zeker ook kans, maar dan moet hij meegaan in een vlucht. Als hij de sprint afwacht, maakt hij weinig kans op het goud."

[F3] Uitslag Masters Zandvoort

Felix Rosenqvist heeft de 21e editie van de Masters of Formula 3 op Zandvoort op zijn naam geschreven. De coureur van Mücke is de eerste Zweed die het belangrijke evenement wint. Hij bleef vandaag in de Nederlandse duinen Marco Wittmann en Kevin Magnussen voor. Nigel Melker eindigde de wedstrijd op de vierde plaats.

Roberto Merhi mocht van poleposition vertrekken, maar kwam nog voor de eerste bocht in aanraking met Prema-teamgenoot Daniel Juncadella, waardoor onder meer Juncadella ridder te voet werd. Merhi kende een slechte start en probeerde met een gang naar rechts het hele veld achter zich te houden. Daar zat Juncadella echter al, waardoor de bolides in elkaar haakten en Juncadella de pitmuur raakte. Merhi kon verder, maar verloor vele plaatsen.

Een safety car was noodzakelijk omdat de rommel opgeruimd moest worden. Rosenqvist was om alle rotzooi heen gereden en van de derde stek naar de eerste gereden. De Zweed bleek nadat de baan weer vrij was gegeven sneller dan Wittmann en won zo eenvoudig voor de Duitser. Magnussen, de zoon van oud-Formule 1-coureur Jan Magnussen, had de gehele race Melker in zijn spiegels. De Nederlander probeerde de Deen van alle kanten te passeren, maar slaagde hier op het Noord-Hollandse duinencircuit niet in en moest genoegen nemen met een vierde stek.

Uitslag Masters Zandvoort

Pos. Rijder Team Tijd
1 Felix Rosenqvist Mücke 42:19.994
2 Marco Wittmann Signature +5.182
3 Kevin Magnussen Carlin +23.934
4 Nigel Melker Mücke +24.507
5 Rupert Svendsen-Cook Carlin +26.170
6 Daniel Abt Signature +27.232
7 Laurens Vanthoor Signature +27.826
8 Lucas Foresti Mücke +28.944
9 Roberto Merhi Prema Power +29.838
10 Jimmy Eriksson Motopark +30.337
11 Jazeman Jaafar Carlin +40.802
12 Carlos Huertas Carlin +41.923
13 Kimiya Sato Motopark +48.439
DNF Carlos Munoz Signature +25 Ronden
DNF Luis Derani Prema Power +25 Ronden
DNF Daniel Juncadella Prema Power +25 Ronden

Gent eert Weylandt met atletiekstadion

Gentbrugge, een deelgemeente van Gent, heeft de eerder dit jaar overleden Wouter Weylandt geëerd door een nieuw atletiekstadion naar hem te vernoemen. De Belgische wielrenner kwam in de Giro d'Italia zwaar ten val en overleed aan de gevolgen van de valpartij.

Voordat Weylandt ging wielrennen deed hij aan atletiek. Op verzoek van de Gentse atletiekclubs die gebruik gaan maken van het stadion is het nieuwe complex vernoemd naar de Belg.

[Vuelta] Cofidis met Moncoutié en Taaramäe

De Franse wielerploeg Cofidis heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de Vuelta à España. In vergelijking met wat verwacht werd zit de Fransman Damien Monier niet bij de selectie. Hij is dermate uit vorm dat hij zichzelf afmeldde en een medisch onderzoek zal ondergaan.

Wel in de selectie is David Moncoutié, die Wout Poels gisteren van de eindzege afhield in de Tour de l'Ain. Rein Taaramäe, die Moncoutié gisteren aan de eindzege hielp door alles te geven op de slotklim, zal volgende week ook afreizen naar Benidorm.

De volledige selectie; David Moncoutié, Yoan Bagot, Rémi Cusin, Nicolas Edet, Julien Fouchard, Rein Taaramäe, Luis Ángel Mate, Alexeis Saramotins en Nico Sijmens.

Pokémon als echte monsters

Pokémon staat voor pocket monsters, maar ondanks die naam zijn Pokémon geen echte monsters. Angst aanjagen, zoals bijvoorbeeld de twee monsters uit Monsters Inc. doen ze niet. Het zijn meer de schattige pluizige monsters waar iedereen mee zou willen knuffelen in plaats van hard wegrennen.

Gavin Mackey heeft op Deviant Art de Pokémon het uiterlijk gegeven dat ze eigenlijk zouden moeten hebben om hun naam eer aan te doen. Let op, de tekeningen zijn niet geschikt voor Pokémon-spelers van alle leeftijden. Bekijk de tekeningen van Mackey hier.

Man loopt naakt tussen koeien in weiland

De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden voor schennispleging in een weiland in het Drentse Geesbrug. De 70-jarige man uit Hoogeveen liep naakt tussen de koeien in de wei aan de Witte Menweg. Dat zei een politiewoordvoerster zondag.

Na een melding konden agenten de Hoogevener op een weg bij het weiland aanhouden. Hij verklaarde dat hij het fijn vindt om in zijn blootje in de natuur te lopen en dat hij niet de indruk had dat anderen hem konden zien. Volgens de woordvoerster is de man als naaktloper een bekende van de politie. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Mijnenjager ruimt Duitse zeemijn

De mijnenjager Hr. Ms. Vlaardingen heeft zondagochtend op de Noordzee een oude Duitse zeemijn tot ontploffing gebracht. Volgens Defensie gaat het om een van de meest beruchte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.

Het explosief lag bij de ingang van de Eurogeul, de belangrijkste aanvoerroute naar de Rotterdamse haven en was door een visser aangetroffen. De mijn had een explosieve lading van duizend kilo en was voorzien van een akoestische en magnetische ontsteking en boobytraps.

De mijnenjager vertrok vorige week uit Den Helder en maakt deel uit van een vlootverband dat de komende vier maanden op de Noordzee zeemijnen en explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog ruimt.

[MotoGP] Uitslag race Tsjechië

Casey Stoner heeft de MotoGP race van Tsjechië gewonnen. De Australiër bleef op het circuit van Brno de Italiaan Andrea Dovizioso ruim zes seconden voor. De derde plaats was eveneens voor een Italiaan; Marco Simoncelli.

Polesitter Dani Pedrosa nam in eerste instantie ook de leiding, maar ging al in de derde ronde onderuit. Zijn teamgenoot Stoner nam de leiding over en gaf deze niet meer af. Hij pakte daarmee zijn zesde overwinningen van het seizoen.

Stoner bouwde ook zijn voorsprong in het wereldkampioenschap uit. De Hondarijder heeft 218 punten, wat er 32 meer zijn dan de Spanjaard Jorze Lorenzo, die vandaag slechts vierde werd. De derde plaats in het WK met nog zeven races te gaan is voor Dovizioso, die 55 punten achter staat op Stoner.

Opnieuw voertuigen beschoten rond Rotterdam

Opnieuw zijn op verschillende snelwegen rond Rotterdam voertuigen beschoten. Van vier voertuigen sneuvelden zaterdag ruiten, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zondag. Het aantal aangiften van beschoten voertuigen is hiermee opgelopen tot 23.

De eerste auto die zaterdag werd beschoten, reed op de A13 bij de afslag naar vliegveld Zestienhoven. Vervolgens sneuvelden ruiten van voertuigen op de A4 bij het Beneluxplein, de A29 net ten zuiden van Rotterdam en op de A20 bij Rotterdam Alexandrium.

Niemand raakte gewond. Wel zat in de eerste auto die onder vuur werd genomen een baby, die glas over zich heen kreeg. Het kind raakte niet gewond, maar de inzittenden schrokken flink, aldus de woordvoerder.

De beschietingen vonden plaats tussen 16.00 en 20.45 uur. Of sprake is van dezelfde daders als degenen die vorige week zondag toesloegen, wordt nog onderzocht. "Het zou kunnen, maar het zou ook kunnen gaan om kopieergedrag", zegt de woordvoerder.

Vorige week zondag werden op de A13, A12 en A16 auto's beschoten. Op de Stadhouderskade in Rotterdam werd daarnaast een zijruit van een bus kapotgeschoten. Ook zondag raakte niemand gewond en sneuvelden alleen wat ruiten. Vrijdag hadden zich bij de politie 32 getuigen gemeld en hadden negentien automobilisten aangifte gedaan.

Wielrenner Arvesen vindt het mooi geweest

Wielrenner Kurt Asle Arvesen hangt aan het einde van het seizoen zijn racefiets aan de wilgen. Dat zei de 36-jarige Noorse aanvaller tegen Cyclingnews.

Arvesen werd in zijn dertienjarige carrière vier keer Noors kampioen op de weg en was twee keer de beste van zijn land op de tijdrit. Hij won in 2003 en 2007 etappes in de Giro en greep in 2008 een ritoverwinning in de Tour de France. In de Vuelta van 2006 won hij met CSC de ploegentijdrit.

Arvesen, die achtereenvolgens voor de ploegen Asics, Riso Scotti, Amica Chips, Team Fakta, Team CSC en sinds 2009 bij Team Sky reed, won verder verschillende kleinere etappekoersen. Zowel in 2004 als 2007 was hij de beste in de Ronde van Denemarken, in 2006 schreef hij de Ster Elektrotoer op zijn naam.

De wereldkampioen bij de beloften van 1997 hoopt in de wielersport actief te blijven. "Ik heb nog niets geregeld. Ik houd al mijn opties open."

Wielrenner Arvesen vindt het mooi geweest (Foto: Pro Shots)

Alleen nog biologische kroket in veel kantines

De grootste bedrijfscateraar van Nederland verkoopt vanaf maandag in al zijn 1300 bedrijfskantines alleen nog maar biologische kroketten. Dat heeft Sodexo aan Wakker Dier laten weten, meldt de stichting zondag.

De cateraar voorziet 350.000 werknemers van een lunch. Ze verorberen samen ongeveer anderhalf miljoen kroketten per jaar.

Wakker Dier startte in mei een campagne voor diervriendelijkere bedrijfskantines. Volgens de stichting is een biologische 'snackmarkt' belangrijk voor de biologische sector. Nu worden vaak alleen de dure en goede delen van een dier biologisch verkocht, maar de restjes vlees die in snacks worden gebruikt niet. Als die delen voortaan ook biologisch worden verkocht, krijgt de boer een betere prijs en worden de goede delen van een dier relatief minder duur.

Politie: reconstructie Utøya leverde veel op

De reconstructie die de Noorse politie samen met Anders Behring Breivik heeft gemaakt van de schietpartij op het eiland Utøya, heeft veel informatie opgeleverd. De details die Breivik heeft verstrekt, zullen worden gebruikt bij verdere verhoren. Dat meldde de Noorse politie zondag op een persconferentie, deelde de Noorse publieke omroep mee.

De reconstructie had zaterdag plaats en duurde 8 uur. Breivik, die op 22 juli op het eiland 69 mensen doodschoot, was kalm, gaf gedetailleerde informatie en werkte goed mee, aldus de politie.

Politie: reconstructie Utoya leverde veel op
Politie: reconstructie Utøya leverde veel op (Foto: ANP)

N.E.C. zonder Will tegen Excelsior

Nathan Will zal morgen niet in actie kunnen komen met N.E.C. Nijmegen. De verdediger mist de wedstrijd tegen Excelsior door een hamstringblessure. Zijn plaats zal mogelijk worden ingenomen door Pavel Cmovs.

N.E.C. speelde dat vorige week gelijk bij sc Heerenveen, terwijl opponent Excelsior een nederlaag opliep tegen stadsgenoot Feyenoord.


Nathan Will niet in actie tegen Excelsior (Foto: Pro Shots)

[Moto2] Iannone wint in Brno

Andrea Iannone heeft de Moto2-race op Brno in Tsjechië op zijn naam geschreven. De Italiaan greep de leiding in de laatste ronde en stond deze niet meer af. De Spanjaard Marc Marquez werd tweede, voor de Duitser Stefan Bradl. In het kampioenschap gaat Bradl nog met 43 punten voorsprong op Marquez aan de leiding.

Iannone maakte gedurende de race deel uit van een groep van vijf rijders die streed om de eerste plaats. Marc Marquez, Stefan Bradl, Alex de Angelis en Thomas Luthi waren de andere rijders die elkaar afwisselden in de eerste groep. Bradl ging lang aan de leiding van de race, maar de Duitser moest toezien hoe eerst Marquez en later Iannone hem passeerden. Iannone greep bij het ingaan van de laatste ronde en stond deze niet meer af, te meer omdat Marquez eerst nog af moest rekenen met Bradl. De Angelis werd vierde, voor Luthi die in de slotfase enkele seconden toe moest geven.

Nummerdor en Schuil missen finale EK

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn er op het Europees kampioenschap beachvolleybal niet in geslaagd de finale te bereiken. De titelverdedigers verloren in de halve eindstrijd van het duitse koppel Erdmann/Matysik met 21-16 en 21-17.

Een vroege achterstand in de eerste set kon niet meer worden goedgemaakt. In de tweede set kwam het Nederlandse duo op een voorsprong van 8-5. De Duitsers namen vanaf dat moment de regie echter weer over. Nummerdor en Schuil stuitten telkens op het sterke blok van Erdmann en daarmee was het pleit beslecht.

Massaal protest tegen Chinese chemische fabriek

Minstens twaalfduizend inwoners van de havenstad Dalian in het noordoosten van China zijn zondag te hoop gelopen tegen een petrochemische fabriek in hun stad. De betogers eisten dat de fabriek uit hun stad verdwijnt. De autoriteiten besloten in reactie op het massale protest de fabriek onmiddellijk te sluiten. Voorts deden ze de toezegging dat de fabriek naar elders zal worden verplaatst. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gemeld.

De autoriteiten hadden de oproerpolitie ingezet om de betogers te verspreiden. Her en der kwam het tot confrontaties met groepjes woedende betogers. Er vielen evenwel geen gewonden.

Vorige week werd de roep om sluiting van het fabriekscomplex luider toen een dijk rond het complex lek sloeg door toedoen van tropische storm Muifa en het leger in allerijl moest worden ingeschakeld om een mileuramp te voorkomen.

In de fabriek wordt paraxyleen geproduceerd, dat op zijn beurt weer wordt gebruikt voor de productie van polyester.


Massaal protest tegen Chinese chemische fabriek (Foto: Novum)

Vrouw week ontvoerd door ex

Een 30-jarige vrouw is ontvoerd door haar ex en een week lang tegen haar wil vastgehouden op een plezierjacht die in de Rotterdamse Kreeksehaven lag. Ze werd in de nacht van vrijdag op zaterdag bevrijd door de politie.

De vrouw had na een week kans gezien familieleden te bellen. Ze vertelde hen dat ze was ontvoerd en niet wist waar ze was, maar dat ze uitzicht had op stadion De Kuip. De familie schakelde de politie in, die de doodsbange vrouw rond 01.30 uur bevrijdde. Ze is tijdens haar ontvoering ook door ex mishandeld.

Het jacht was van de werkgever van de 39-jarige ontvoerder. Hij had het slachtoffer zonder medeweten van de eigenaar naar het vaartuig gebracht. De vrouw heeft aangifte gedaan tegen haar ex. Hij is aangehouden.

Uitslag Heracles Almelo - NAC Breda

Om half één begon in Almelo de competitiewedstrijd tussen Heracles en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag.

Heracles Almelo

2 - 1

NAC Breda

 66' Overtoom(pen)
 77' Everton
   31' Amoah
 
 Gele kaart: Douglas, Rienstra, Everton, Quansah, (Heracles Almelo), Koenders, Luijckx, Schilder, (NAC Breda)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.314
Arbiter: Sanders
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Rienstra
Ter Horst
Jallo
Quansah
Overtoom
Vejinovic (Duarte/78)
Douglas (Plet/63)
Armenteros (Pedro/90 1)
Everton
  Ten Rouwelaar
Koenders (Janse/58)
Luijckx (Botteghin/46)
Buijs
Gorter
Gudelj
Bonevacia
Schilder
Kolk (Bouwman/76)
Amoah
Jozefzoon

Meisje (2) uit vuilniscontainer gered

Een meisje van 2 is door bezorgde inwoners van het Spaanse plaatsje Cabezo de Torres uit een vuilniscontainer gered. Het kind was door haar ouders alleen gelaten. Of ze zelf in de container was geklommen, is nog niet duidelijk. De ouders zijn gearresteerd, zei de politie.

Omwonenden hoorden zaterdagavond vreemde geluiden uit de container opstijgen. Het klonk als gesnik en gesnotter. Nadat ze een fiks aantal vuilniszakken uit de container hadden gehaald, ontdekten ze de dreumes, huilend, zwetend en volledig in paniek.

De politie deelde zondag mee dat onmiddellijk was uitgezocht waar het meisje vandaan kwam en dat haar ouders daarna voor verhoor zijn meegenomen en vervolgens onder arrest geplaatst.

Watermuseum korte tijd dicht door wateroverlast

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem moest zijn deuren zondagochtend korte tijd gesloten houden wegens wateroverlast. Een deel van het ondergrondse museum stond onder water vanwege hevige regenval zaterdagnacht, laat een woordvoerder van het museum weten.

Het museum zou om 10.00 uur opengaan, maar toen medewerkers bij het museum aan de Zijpendaalseweg arriveerden, zagen ze dat er in een deel van het pand een laag van vijf tot tien centimeter water lag. "Het klinkt natuurlijk erg ironisch, een watermuseum dat wateroverlast heeft", zegt de woordvoerder. "We kunnen er nu ook wel om lachen, maar vanmorgen was dat wel anders."

Bezoekers die naar binnen wilden, moesten geduld hebben omdat er eerst moest worden schoongemaakt. "Voor hen werd het klimaatprobleem wel meteen inzichtelijk gemaakt en ze konden ook kijken hoe de brandweer wateroverlast aanpakt." Rond half twaalf kon het museum alsnog zijn deuren openen.

Er is geen schade aan de exposities van het museum of aan apparatuur.

Eerste screenshots van Borderlands 2

De aankondiging van Borderlands 2 zal vrij weinig gamers ontgaan zijn. Gearbox werkt momenteel hard aan Borderlands 2 om de game in 2012 in de schappen te krijgen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Windows. Vandaag hebben we de eerste screenshots voor jullie.

Hoewel de plaatjes niet groot zijn en we nog weinig echte actie zien, is het duidelijk dat de gevarieerde omgevingen waarover gesproken werd, aanwezig zijn. Volgende week gaat GamesCom 2011 van start. We verwachten dan ook veel nieuwe informatie en beelden.

Cavendish wint olympische testwedstrijd

Mark Cavendish heeft vandaag in Londen London Surrey Cycle Classic Olympic Test Event gewonnen. Na 140 kilometer was de Brit van HTC-Highroad de snelste van een uitgedund peloton.

Vier kilometer voor de finish vond er een grote valpartij in het peloton plaats. Onder meer Tyler Farrar was hierbij betrokken.

Overigens deden er geen Nederlanders mee. De koers van vandaag ging voor een groot gedeelte over het parcours dat de renners volgend jaar ook bij de olympische wegwedstrijd moeten afleggen.

Goud voor judoka's Stam en Polling op Universiade

Judoka's Esther Stam en Kim Polling hebben goud gewonnen op de Universiade. Stam won in het Chinese Shenzhen de titel in de klasse tot 63 kilogram. In de finale rekende zij af met Miki Tanaka uit Japan, de vice-wereldkampioene van vorig jaar. Polling klopte in de finale van de klasse tot 70 kilogram Laura Vargas-Koch uit Duitsland.

De Universiade is een tweejaarlijks evenement waar studentensporters het tegen elkaar opnemen. Het toernooi in Shenzhen is de 26e editie. De opening was afgelopen vrijdag en de Universiade duurt nog tot en met 23 augustus.

Man te dik om door metro overreden te worden

Mogelijk was een dikke man uit het New Yorkse stadsdeel The Bronx de grappen over zijn figuur beu waardoor hij besloot zich vrijdag voor een aanstormende metro te gooien. Ook hier zat zijn lichaam hem tegen. De trein slingerde hem namelijk meters de lucht in.

Louis Schmulson woog maar liefst 136 kilogram. Om voor eens en altijd gewichtloos te zijn, stortte hij zich voor metrolijn nummer 2. In plaats van hem te pletten onder de wielen, wierp het treinstel de 42-jarige New Yorker terug op het perron. Hierbij ramde Schmulson een vrouw, die net als hij gewond raakte.

"Ik hoorde een schreeuw en vervolgens een krakend geluid", zegt getuige James Dobbin. "Het was bloederig - bloed op het platform en op de straat." Uiteindelijk bleek de zelfmoordpoging toch te zijn geslaagd. De beste man is even later alsnog doodverklaard.

Onheilspellende muziek in Dead Island

Enkele dagen geleden zijn enkele nummers uit de zombiegame Dead Island op YouTube verschenen. Onheilspellende muziek lijkt een belangrijke rol te spelen in de game. Dit staat in schril contrast met de rustige pianomuziek uit de eerste trailer.

Veel woorden zullen we er verder niet aan verspillen. Zet je speakers lekker hard, ga achterover zitten en luister naar de muziek uit de onderstaande video's. Dead Island verschijnt 6 september voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Windows.

Mortal Kombat verkoopt bijna drie miljoen keer

Uitgever Warner heeft aangegeven dat de laatste game uit de Mortal Kombat-serie sinds de lancering al bijna drie miljoen keer over de toonbank is gegaan. Martin Tremblay, president bij Warner, heeft aangegeven tevreden te zijn met de resultaten.

De game heeft tot dusver meer exemplaren weten te verkopen dan Super Street Fighter IV en Marvel vs Capcom 3, welke beiden tegen de twee miljoen exemplaren zitten. Mortal Kombat lijkt de serie terug op de kaart gezet te hebben en scoorde dan ook een verdiende 9 bij FOK!games.

[125cc] Uitslag race Tsjechië

Motorcoureur Jasper Iwema heeft de Grand Prix van Tsjechië als tiende afgesloten. De 21-jarige uit Hooghalen was als zestiende gestart in de 125cc-klasse. Het is de vierde keer dit seizoen dat hij in de punten rijdt. De zege in Brno ging naar de Duitser Sandro Cortese die Johann Zarco net voor bleef. Ook Alberto Moncayo mocht mee naar het podium.

Dankzij de zes punten die Iwema in Brno haalde, staat hij nu 21e in de WK-stand met dertien punten. Klassementsleider Nicolas Terol heeft 166 punten, de Fransman Zarco volgt met twaalf punten minder op de tweede plaats. Maverick Vinales staat met 132 punten derde, maar voelt de hete adem van Cortese (131 punten) in zijn nek.

Been: "Van Geel had me eerder moeten inlichten"

Mario Been vindt dat technisch directeur Martin van Geel een kwalijke rol heeft gespeeld bij het vertrek van de trainer bij Feyenoord. Dat zei de oefenmeester vandaag bij Eredivisie Live.

Been verwijt Van Geel dat hij niet eerder ingelicht is over de op handen zijnde stemming binnen de spelersgroep. "Ik had graag voor die stemming met de spelersgroep gesproken."

Been stelt verder dat Van Geel geen leiderschap heeft getoond. "Hij riep me 's avonds bij me en vertelde me wat er gebeurd was. Toen ik vroeg 'wat nu?' kreeg ik alleen het antwoord: Ik weet het niet." Van Geel zei bij de persconferentie waarop het vertrek van Been bekend was gemaakt dat hij naar de trainer was gegaan om een gesprek met de spelersgroep voor te stellen.

Been beweerde bovendien dat Van Geel bij contractbesprekingen met spelers op de hoogte was gesteld van twijfels over Been. "Dat heeft hij mij nooit verteld, terwijl ik er dan wat aan had kunnen doen. Alle twijfels waren te ontkrachten. Ik vraag me af of er ook gestemd was als ik eerder met de spelers had kunnen praten."

Zieke Indonesiërs op treinrails als therapie

Iedere ochtend en avond liggen tientallen mensen in de Indonesische hoofdstad Jakarta op de treinrails als therapie tegen reuma of rugpijn. Ze hopen door de stroom via de rails te genezen. Medewerkers van het Indonesische spoorbedrijf hebben de 'patiënten' al meermaals tevergeefs gewaarschuwd uit angst voor ongelukken, aldus een woordvoerder, berichtte persbureau DPA zondag.

De therapie nam een vlucht nadat volgens de geruchtenstroom een man met een verlamming op een rails was gaan liggen om een einde aan zijn leven te maken, weer kon lopen voordat de trein passeerde. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is er geen bewijs dat de 'stroomkuur' werkelijk helpt.

Een vrouw die naar eigen zeggen genas van rugpijn na de kuur zei niet bang te zijn geweest door een trein te worden overreden: "ik ken de dienstregeling".

Zieke Indonesiërs op treinrails als therapie
Zieke Indonesiërs op treinrails als therapie (Foto: ANP)

[Video] Doden door ingestort podium

Zeker vier mensen zijn zaterdag om het leven gekomen toen tijdens een buitenconcert in de Amerikaanse stad Indianapolis een podium instortte. Ongeveer veertig mensen raakten gewond, meldt een woordvoerder van de politie.

Het podium is waarschijnlijk ingestort door de harde wind. Toen dat gebeurde was het podium zelf leeg. De openingsact van het concert was net afgelopen en het publiek wachtte op een optreden van de countrygroep Sugarland.

Het concert was onderdeel van de Indiana State Fair. Er waren duizenden mensen aanwezig.


Doden door ingestort podium Indianapolis

Twee verdachten Birmingham aangeklaagd

Een man van 26 en een jongen van 17 zijn in staat van beschuldiging gesteld in verband met de dood van drie mannen tijdens de rellen in Birmingham eerder deze week. De twee worden zondag voorgeleid aan de rechter. Dat heeft de Britse politie zaterdagavond laat bekendgemaakt.

De drie mannen werden dinsdagavond laat, kennelijk doelbewust, aangereden door een aanstormende auto, die na de aanrijding keihard wegreed. De drie, allen van Pakistaanse afkomst, waren op straat om winkels in hun buurt te beschermen tegen plunderaars. Alle drie bezweken aan hun verwondingen.

De politie had zeventig rechercheurs op de zaak gezet om de daders op te sporen.

Eerder werden al mensen in deze zaak aangehouden. Twee van hen zitten nog in voorarrest.

Nederlander opgepakt in Suriname om drugs

De politie in Suriname heeft een Nederlander opgepakt die twee flessen parfum met daarin vloeibare cocaïne bij zich had. Ook had de man 116 bolletjes geslikt. Hij zou terugreizen naar Nederland na een vakantie in Suriname, meldt de Surinaamse politie.

De man werd donderdag aangehouden op de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel nabij de hoofdstad Paramaribo. Hij had de flessen parfum in zijn koffer verstopt. De exacte hoeveelheid cocaïne die in beslag is genomen en de leeftijd van de man zijn niet bekendgemaakt.

Surinaamse media melden dat vrijdag op dezelfde luchthaven 21 kilo cocaïne in beslag werd genomen. De drugs waren verstopt in elf pakken met bananenbladeren die als geschenk naar Nederland zouden worden verstuurd.

Colombianen vast voor drugssmokkel naar Nederland

De Colombiaanse politie heeft zaterdag vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden cocaïne naar onder meer Nederland te hebben verscheept. De vier zouden gelieerd zijn aan het Mexicaanse drugskartel Los Zetas. Dat melden Colombiaanse media.

Vanuit Colombiaanse havens werd de drugs naar havens in Guatemala en Mexico vervoerd. Een deel van de drugs werd vervolgens naar de Verenigde Staten gesmokkeld, terwijl een ander deel onder meer in containers naar Nederland en België werd verscheept. Tijdens de politieoperatie, die al anderhalf jaar aan de gang was, werd in totaal bijna 8,5 ton cocaïne in Colombia en Mexico in beslag genomen.

De Colombianen werden opgepakt in de steden Bogota en Buga. Het is de tweede keer binnen een week tijd dat Colombianen in het Zuid-Amerikaanse land zijn opgepakt die banden hebben met Mexicaanse drugskartels. De VS heeft om hun uitlevering gevraagd.

Ophef Peters kost GroenLinks zetel in peiling

De ophef rond GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters kost de partij in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond een zetel. De partij daalt van negen naar acht zetels. Ook de VVD en de SGP leveren een zetel in. De VVD komt daarmee uit op 31 zetels en de SGP op twee.

Peters is in opspraak geraakt omdat zij in 2005 als diplomate in de Afghaanse hoofdstad Kabul een positief advies uitbracht aan het Prins Claus Fonds over een subsidieaanvraag van haar huidige levenspartner Robert Kluijver voor een cultureel project. Naar aanleiding van berichten over mogelijke belangenverstrengeling kondigde Buitenlandse Zaken een onderzoek aan. Ondanks dat daaruit is gebleken dat er geen sprake was van 'oneigenlijke beïnvloeding', voelt de partij de ophef in de peiling.

In de peiling krijgt de PvdA er twee zetels bij en komt de partij uit op 19. D66 wint een zetel en staat op zestien. Bij de overige partijen waren er geen verschuivingen. De gedoogcoalitie van VVD, CDA en steun van de PVV komt uit op 74 zetels. Gedrieën zouden ze dus twee zetels tekortkomen voor een Kamermeerderheid.

[MotoGP] Rossi: "Nog steeds twijfels over Motegi-race"

Valentino Rossi twijfelt nog steeds of hij eind september wel naar Japan zal afreizen voor de MotoGP-race van Motegi. De Italiaan weet dat daar op 2 oktober een inhaalrace verreden zal gaan worden, maar twijfelt over de veiligheid in het gebied. De straling waar de coureurs eerder voor vreesden is niet langer meer een probleem.

Motorsportfederatie FIM heeft om het probleem van de zorgen over de straling de baas te worden experts naar Japan gestuurd om het stralingsniveau rond Motegi te meten. Zij kwamen tot de conclusie dat de straling die in Fukushima vrijkomt in de omgeving van het circuit in Motegi niet voor merkbaar hogere waarden zorgt.

Toch blijven er zorgen. "De belangrijkste reden is dat het gebied nog niet rustig is. Twee of drie dagen geleden was er nog een aardbeving. De grootste angst is dat er iets gebeurt als wij er zijn," zei Rossi. "Voor mij is het lastig omdat niet alle rijders op één lijn zitten, omdat er er veel druk voor de toekomst op hen ligt, zoals het verdienen van een nieuw contract. Hierdoor denk ik dat sommige rijders meer willen riskeren dan anderen. In de paddock zijn ook veel monteurs bang om te gaan. De coureurs hebben we veel druk op onze schouders en omdat we maar negen of tien rijders in de veiligheidscommissie hebben zitten, moeten we daarom goed nadenken over wat we gaan doen."

[Gerucht] Eerste DOTA 2 screenshots

Op het forum van de website NeoGAF zijn screenshots opgedoken van DOTA 2. Althans, dit wordt door de gebruiker geclaimd. De screenshots zijn echter niet geverifieerd door Valve. De kans dat dit echter wel ingame screenshots zijn is groter dan normaal, aangezien Valve over niet minder dan drie dagen grote onthullingen over deze game gaat doen op de GamesCom.

Bekijk de screenshots en oordeel zelf.

DOTA 2

DOTA 2

Vermiste postzegelhandelaar weer in Nederland

De postzegelhandelaar uit Utrecht die vermist was in Noord-Korea, is weer terug in Nederland. Dat hebben ingewijden tegen RTV Utrecht gezegd. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

De man was sinds eind vorige maand in het communistische land om postzegels te verzamelen. Hij zou eigenlijk twee weken geleden terugvliegen. Toen familieleden al een tijdje niets van hem hadden gehoord, gaven ze hem als vermist op. Ze hadden ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken ingeschakeld, maar dat kon weinig doen omdat Nederland geen diplomatieke betrekkingen heeft met de communistische dictatuur.

Rutten niet tevreden over spel PSV

PSV Eindhoven won gisteravond in eigen huis in de Eredivisie met 1-0 van RKC Waalwijk. De Eindhovenaren hebben na twee speelronden nu drie punten, maar eenvoudig bleven die gisteren niet in eigen huis. De spelers verlieten dan ook met een fluitconcert het veld.

"Zeker in de tweede helft hebben we de mensen absoluut niet vermaakt. Een verklaring voor het spel? Die heb ik niet", zei Rutten die over de eerste helft wel tevreden was. "Toen was het tempo vrij hoog en zetten we vrij goed druk. Vanaf de eerste seconde van de tweede helft waren we niet meer bij machte dat op te brengen. We gingen veel te ver uit elkaar spelen. Gelukkig redde Andreas (Isaksson) een keer en miste een speler van RKC, anders was het een heel zure avond geworden."


Rutten niet blij met spel PSV tegen RKC (Foto: Pro Shots/Willem Moret)

Djokovic naar finale Montreal

Tennisser Novak Djokovic heeft zich eenvoudig geplaatst voor de finale van het ATP Masters Toernooi in Montreal. De Servische nummer één van de wereld zag in zijn halve finale de Fransman Jo-Wilfried Tsjonga geblesseerd opgeven.

Tsonga had eerder dit toernooi opzien gebaard door Roger Federer naar huis te sturen. Tegen Djokovic kwam de Fransman met 6-3 en 3-0 achter toen hij na net geen uur spelen de handdoek in de ring gooide met een armblessure. Hierdoor wist Djokovic ook zijn 52e partij van het jaar te winnen, hij verloor dit jaar slechts eenmaal, namelijk de halve finale op Roland Garros van Federer.

In de finale in Montreal treft Djokovic de Amerikaan Mardy Fish die in zijn halve finale met 6-3 en 6-4 afrekende met de Serviër Janko Tipsarevic.

Verbeek rekent op aanvaller Beerens

Trainer Gertjan Verbeek van AZ rekent erop dat hij binnenkort kan beschikken over Roy Beerens. "Ik denk dat het over enkele dagen rondkomt," zei hij dit weekeinde.

Zover is het nog niet. Verbeek: "Er moet nog met Beerens worden gesproken en in detail met Heerenveen. Volgens mij willen alle partijen graag dat het doorgaat, dus ik zie eigenlijk geen belemmering meer."

Met de komst van de aanvaller van sc Heerenveen heeft Verbeek zijn selectie voor dit seizoen rond.

Verbeek rekent op aanvaller Beerens
Verbeek rekent op aanvaller Beerens (Foto: ANP)

Latakia bestookt door oorlogsbodems

De Syrische strijdkrachten belegeren de kuststad Latakia van alle kanten. Er zijn zelfs kanonneerboten ingezet om de stad vanaf de Middellandse Zee te bestoken. Daarbij zijn zondag zeker vijf doden gevallen. Dit zeggen het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in Londen en plaatselijke activisten.

Zaterdag trokken tanks en pantservoertuigen de stad binnen. Verscheidene wijken van de stad worden nog altijd zwaar onder vuur genomen.

De belegering van Latakia vormt onderdeel van een grote operatie van de Syrische strijdkrachten, die opdracht hebben alle verzet tegen het regime van president Bashar Assad met harde hand de kop in te drukken.

Golfer Steele naar gedeelde leiding op PGA Championship

Golfer Brendan Steele heeft na de derde ronde van het PGA Championship in Atlanta de leiding genomen. De Amerikaan ging rond in 66 slagen (-4) en komt zo uit op een totaal van 203 slagen (-7). Overigens moet hij de koppositie wel delen met een landgenoot, want Jason Dufner staat na een ronde van 68 (-2) ook op 203 slagen.

Het duo wordt op de hielen gezeten door de Amerikanen Keegan Bradley (-6), Scott Verplank (-5) en Steve Stricker (-4). Beste niet-Amerikaan is de Deen Anders Hansen op een gedeelde zesde plaats met 207 slagen (-3). Grote namen als Tiger Woods en Martin  Kaymer sneuvelden al na twee ronden.

Rus koopt duurste Britse woning

Een Rus heeft een 300 jaar oud pand gekocht in de buurt van Londen voor 140 miljoen pond (160 miljoen euro). Park Place staat op 81 hectare grond gelegen in het dorpje Remenham ten westen van Londen en geldt nu als duurste Britse woning. Dat meldden Britse media zondag.

Het pand werd in 2007 voor 42 miljoen pond (48 miljoen euro) gekocht door een projectontwikkelaar, die voor vele miljoenen aan het 'opknappertje' verspijkerde. Bij de woning aan de Thames horen verschillende kleine huisjes, monumenten, paardenstallen, golfbanen en een haven. Ook zou er volgens geruchten de geest rondwaren van een vrouw die in 1752 haar vader zou hebben vergiftigd.

De identiteit van de koper is niet bekendgemaakt.

De tot dusver duurste woning was een appartement aan het Londense Hyde Park, dat eerder dit jaar gekocht werd door een Oekraïener voor 136 miljoen pond (155 miljoen euro).

Paddenstoelen vroeg vanwege regen

Paddenstoelen zijn er dit jaar vroeg bij. Vanwege de natte zomer groeien de fopzwam, de heksenboleet, de krulzoom en eekhoorntjesbrood al volop in de bossen. Ook beruchte giftige soorten als de vliegenzwam zijn al gesignaleerd, meldt natuurcentrum Ecomare.

Normaal komen paddenstoelen pas in september boven de grond. Als het echter veel regent komen ze eerder tevoorschijn.

Volgens Ecomare is het opvallend dat niet overal in het bos veel paddenstoelen te vinden zijn. Dat kan te maken hebben met de vochtigheid in de bodem, die niet overal hetzelfde is. Bovendien kunnen paddenstoelen na een paar droge dagen zo weer weg zijn, omdat ze door zomerse temperaturen snel verrotten en verschimmelen. Ook worden de zwammen in de zomer vaker van binnenuit opgegeten door vliegenlarven dan in de herfst.


Paddenstoelen vroeg vanwege regen (Foto: Novum)

Afgelopen jaar 24 nieuwe diersoorten ontdekt

Het afgelopen jaar is Nederland 24 nieuwe diersoorten rijker geworden. Het gaat voornamelijk om insecten. Zo werden zeventien nieuwe soorten bronswespen ontdekt, meldt het radioprogramma Vroege Vogels zondagochtend.

Naast de bronswespen werden het afgelopen jaar een nieuw soort kogelgoudwesp en twee nieuwe bijensoorten ontdekt. De nieuwe bijensoorten, de luzernebehangersbij en de schubhaarkegelbij, zijn waarschijnlijk als gevolg van klimaatverandering naar Nederland gekomen. Het is afwachten of ze zich hier blijvend vestigen. Tot slot werden vorig jaar drie nieuwe wantsen en een nieuwe steelkwal ontdekt.

De 24 nieuwe soorten zijn ontdekt door onderzoekers van Bureau EIS, een stichting die zich inzet voor een toename van de kennis over insecten en andere ongewervelden.


Afgelopen jaar 24 nieuwe diersoorten ontdekt (Foto: Novum)

Explosie in flat Emmen

In een flat in Emmen heeft zondagochtend rond 05.15 uur een explosie plaatsgevonden. Een gedeelte van de voorgevel van het gebouw is weggeblazen en twee bergingen raakten beschadigd, meldt een woordvoerder van de politie.

De explosie vond plaats in een berging op de benedenverdieping van het pand aan de Tammingecamp. Niemand raakte gewond. Wel zijn vier woningen uit voorzorg ontruimd. De gezinnen zijn elders opgevangen, laat de gemeente Emmen weten. De gemeente onderzoekt of de woningen nog bewoonbaar zijn.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

Belgische agent doodt echtgenote met dienstwapen

Een Belgische agent heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Hermalle bij Luik zijn echtgenote doodgeschoten met zijn dienstwapen. De agent ging er daarna vandoor en is voortvluchtig, melden Belgische media.

De agent en zijn vrouw leefden al een tijdje gescheiden, maar waren zaterdagavond nog met vrienden op stap geweest. Toen ze thuiskwamen kregen ze ruzie en ging de agent naar het bureau om zijn wapen op te halen. Daarmee schoot hij drie keer op zijn vrouw.

Bouma: "Ik blijf dit seizoen"

Wilfred Bouma blijft gewoon in Eindhoven. De verdediger laat weten niet weg te lopen voor concurrentie bij PSV.

Afgelopen week zat Bouma op de reservebank, toen PSV pijnlijk onderuit ging tegen AZ. Bouma was 'not amused' en de geruchten gingen dat de verdediger wilde vertrekken uit Eindhoven. Gisteravond tegen RKC Waalwijk stond Bouma echter weer gewoon op zijn vertrouwde plek. De international wijst dan ook alle verhalen over een vertrek naar het land der fabelen.

Door de komst van Timothy Derijck krijgt Bouma er wel een directe concurrent bij, maar dat laat de verdediger koud. "Er zou sowieso een verdediger bijkomen en ik ben alleen maar blij dat hij komt", aldus Bouma tegenover de NOS.

"Ik loop niet weg voor concurrentie en ik heb ook niet letterlijk gezegd dat ik perse weg wil. Ik wilde weten waar ik aan toe was. Ik moet het nu in het veld laten zien. Of er belangstelling voor mij was? Niet dat ik weet. Het is inmiddels duidelijk, ik blijf dit seizoen."

Positieve test sprinter Rodgers

De Amerikaanse sprinter Mike Rodgers is positief bevonden bij een wedstrijd in Italië. De nummer vier op de seizoensranglijst op de 100 meter dreigt hierdoor het WK atletiek later deze maand te missen.

Tony Campbell, de coach van Rodgers, zegt dat zijn pupil een foutje heeft gemaakt. "Hij heeft in een bar een energiedrankje gedronken, waarin een verboden middel blijkt te zitten. Mike is geen slikker."

Cabral: "Koeman is duidelijk en direct"

Feyenoord kende een buitengewoon goede avond tegen Roda JC. De noodlijdende topclub wist met 3-0 te winnen van Roda JC. Jersen Cabral vervulde een belangrijke rol.

Cabral leverde twee doelpunten en hij verzorgde de assist voor de derde treffer. De jeugdige aanvaller is te spreken over zijn coach Ronald Koeman, die na het vertrek van Mario Been de functie van hoofdcoach vervult bij de Rotterdammers.

"Hij is vrij duidelijk en direct. We weten allemaal wat hij van ons verwacht. Hij geeft ons vertrouwen. We hebben een talentvolle groep. Koeman wil dat wij ons eigen spel spelen. Gewoon lekker voetballen. Dat kunnen we en dat hebben we tegen Roda JC ook laten zien", aldus Cabral tegenover diverse media.

Sinds 2010 is Cabral bij Feyenoord op het hoogste niveau actief. Hij heeft inmiddels ook zijn debuut gemaakt voor Jong Oranje. De linksbuiten is een product van de eigen jeugdopleiding.

Berovers schieten in Waalwijk

Bij een beroving in Waalwijk is zaterdagmiddag enkele malen geschoten. Niemand is gewond geraakt. De daders zijn voortvluchtig. Een 37-jarige Tilburger zat in zijn geparkeerde auto aan de Poststraat toen daar iets voor 18.00 uur een auto met vier mannen arriveerde. Ze stapten uit, sloegen de achterruit van de auto van de Tilburger in en pakten een tas met spullen uit de auto. Voordat ze ervandoor gingen, werden de schoten gelost.

Het slachtoffer reed hen nog achterna, maar verloor hen uit het oog. Rechercheurs hebben sporenonderzoek verricht en enkele getuigen gehoord. De Tilburger heeft aangifte gedaan. Wat er in de tas zat, is niet bekendgemaakt.

Fish naar finale in Montreal

Mardy Fish is zaterdag doorgedrongen tot de finale van het Masters-toernooi van Montreal. De Amerikaanse nummer zes van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor Janko Tipsarevic uit Servië: 6-3 en 6-4.

Fish moet in de eindstrijd in Canada zien af te rekenen met de Servische nummer een van de wereld Novak Djokovic of de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die als dertiende is geplaatst.


Fish naar finale in Montreal (Foto: Novum)

Earth Defense Force: Insect Armageddon

In 2006 kwam er vanuit Japan een spel uit dat zo bizar was dat het er geniaal door werd. Dit was Earth Defense Force 2017. Een shooter die het niet van zijn graphics, verhaal of diversiteit moest hebben maar vooral van de chaos. De aarde werd aangevallen door gigantische insecten en jij moest als lid van de EDF de aarde redden. Vijf jaar later komt het vervolg uit van dit spel, Earth Defense Force: Insect Armageddon. Dit keer wordt de game niet gemaakt in Japan maar in Amerika. Krijgen wij dezelfde chaos en fun terug maar nu nóg beter of was het een eendagsvlieg?

Game of the Decade-toernooi - Dag 28

Vandaag dag 28 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Call of Duty: Black Ops
Het grote vervolg op zijn voortganger Modern Warfare 2. Het perkssysteem was iets aangepakt en de graphics waren wat bijgewerkt, maar over het algemeen bleef de gameplay hetzelfde. Schiet tegenstanders neer, haal je doelen en win XP. Opvallend aan deze Call of Duty-shooter was de sterk verbeterde singleplayer-modus.

Edna & Harvey: The Breakout
Edna wordt op een dag wakker in een kussencel van een inrichting. Waarom is haar niet duidelijk, want ze is helemaal niet gek en haar pluchen konijn Harvey is het daar helemaal mee eens. Samen ondernemen ze een ontsnappingspoging, waarbij ze vele krankzinnige figuren tegenkomen. Natuurlijk is niet iedereen blij met deze ontsnapping; de kwade Dr. Marcel zal alles in zijn macht doen om Edna tegen  

Guitar Hero II
Het tweede deel van de Guitar Hero-serie wordt door velen nog steeds gezien als de beste. Goede muziek, nieuwe gameplaymogelijkheden, er zat veel in deze game. Iedereen bleef maar rocken op Sweet Child 'o Mine en Freebird.

Mario Kart DS
Mario Karten was nog nooit zo leuk als op de DS. Online play, nieuwe technieken, vele banen en leuke characters. Het was de droom-game van elke Mario Kart-fan.

Phantasy Star Online Episode I & II
Online spelen op de Dreamcast is nooit een grote hit geworden, maar één titel sprong er wel uit, namelijk Phantasy Star. Episode I & II kwamen later uit voor de Gamecube en de Xbox en dit waren twee grote titels. De game wordt door sommige nog steeds gespeeld.

Secret Files: Tunguska
Een point 'n click die vooral werd geroemd vanwege prachtige graphics. Het spel kwam oorspronkelijk uit op de pc, maar kwam vorig jaar ook uit voor de Wii en de Nintendo DS.

The Darkness
Wat doe je als 'de Darkness' om je schouders hangt? Er gebruik van maken! Twee gigantische slang-achtige dieren die je kon gebruiken om je vijanden op te vreten. Het tweede deel van deze game is onderweg.

Wolfenstein: Enemy Territory
Deze game was volledig gratis te downloaden en dat zorgte voor nogal een grote groep spelers. Het was een vervolg op Return to Castle Wolfenstein in multiplayervorm, en het werkte perfect. Veel gratis updates bleven uitkomen en het spel werd met de maand beter.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.