FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 februari 2011

Ruim honderd feestvierders in metro Amsterdam

Tussen de honderd en honderdvijftig feestvierders zijn zaterdagavond afgekomen op een housefeest in de Amsterdamse metro. Dat liet een een woordvoerster van het openbaarvervoerbedrijf GVB weten. Ze zei dat de medewerkers de raveparty in de gaten hebben gehouden en dat zich geen gevaarlijke situaties hebben voorgedaan.

Toen er twee metrostellen vol zaten met feestvierders, hebben GVB-medewerkers gevraagd te stoppen met de party. Aan dat verzoek voldeden ze en zijn ze uitgestapt bij Metrostation Amstel.

Housecollectief Infaders had eerder opgeroepen voor het metrofeest, maar zag daar later toch vanaf om dat het GVB zich zorgen maakte over de veiligheid. Ongeveer 2600 personen lieten op Facebook weten naar de raveparty toe te komen. De Infaders-oproep was gedaan om de protesteren door het kabinet geplande bezuinigingen op het openbaar vervoer.

Geert Dales wil vertrekregeling niet

Oud-bestuursvoorzitter van Hogeschool Inholland Geert Dales hoeft niets meer te ontvangen van zijn vertrekregeling zodra hij een nieuwe baan heeft gevonden. In het televisieprogramma Eenvandaag zegt Dales zaterdag dat hij het geld helemaal niet wil.

Dales stelt dat hij nu echter in een situatie zit waarin hij genoodzaakt is gebruik te maken van de regeling. "Ik wil de handen uit de mouwen steken en zo snel mogelijk weer aan het werk."

Inholland kwam de afgelopen tijd onder vuur te liggen nadat bleek dat de hogeschool in een aantal gevallen te gemakkelijk diploma's had verstrekt aan langstudeerders. De affaire kostte Dales afgelopen najaar de kop. Hij kreeg volgens de hogeschool een 'sobere' vertrekregeling. Later bleek echter dat hij zijn salaris tot oktober dit jaar krijgt uitbetaald. Dales kreeg meer dan 180.000 euro per jaar.

Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra gaf in november aan dat Dales volgens hem honderdduizend euro van zijn ontslagvergoeding moet inleveren. Hij zou slechts recht hebben op tachtigduizend euro.

Deze week werd overigens bekend dat bij Inholland in Diemen studenten hebben gefraudeerd met tentamens. Dales vreest dat nog één zo'n publiciteitsgolf het einde van Inholland betekent. "En dat gaat mij zeer aan het hart."

[WK allround] Sáblíková wint, Wüst leidt

Martina Sáblíková heeft in Calgary met overmacht de 3.000 meter bij het wereldkampioenschap allround gewonnen. De Tsjechische reed met 3.55,55 een nieuw persoonlijk record en bleef hiermee Ireen Wüst (3.58,01) voor. Wüst nam met haar goede tijd wel de leiding in het klassement van Christine Nesbitt over.

De eerste die een serieuze tijd op de klokken bracht in Canada was Marrit Leenstra die met 4.02,74 een hap van haar persoonlijk record af haalde. Een rit later kwam Jorien Voorhuis niet aan die tijd, maar Diane Valkenburg ging er in haar rit tegen Masako Hozumi wel drie tiende onderdoor en reed zo een persoonlijk record.

Deze ritten vormden de opmaat naar het geweld tussen de kampioenskandidaten. Sáblíková was de eerste die in actie moest komen en viel in haar rit tegen Stephanie Beckert dan ook aan. De Tsjechische kwam ruim onder de vier minuten uit en verbeterde hiermee haar oude persoonlijke record. In de buurt van het wereldrecord van Cindy Klassen kwam ze echter niet.

Wüst moest een rit later en viel ook aan. De Nederlandse lag lang op schema om de tijd van Sáblíková te evenaren, maar in de laatste ronden ging ze kapot, maar de TVM-rijdster pakte wel een persoonlijk record. In de laatste rit nam Nesbitt het op tegen haar mede Canadese Brittany Schussler, maar beiden gingen stuk, waarbij Nesbitt met 4.03,44 de rit won. Ze verloor hierdoor wel de leiding in het klassement aan Wüst.

Uitslag 3.000 meter

# Naam Land Tijd
1 Martina Sáblíková Tsjechië 3:55.55
2 Ireen Wüst Nederland 3:58.01
3 Stephanie Beckert Duitsland 4:00.77
4 Diane Valkenburg Nederland 4:02.44
5 Masako Hozumi Japan 4:02.52
6 Cindy Klassen Canada 4:02.55
7 Marrit Leenstra Nederland 4:02.74
8 Christine Nesbitt Canada 4:03.44
12 Jorien Voorhuis Nederland 4:04.43


Klassement na 3.000 meter

# Naam Land Punten Verschil 1.500 meter
1 Ireen Wüst Nederland 78.198 -
2 Christine Nesbitt Canada 78.293 +0.29
3 Martina Sáblíková Tsjechië 78.748 +1.65
4 Marrit Leenstra Nederland 78.986 +2.37
5 Cindy Klassen Canada 79.675 +4.44
6 Diane Valkenburg Nederland 79.886 +5.07
7 Jorien Voorhuis Nederland 79.898 +5.10

Egypte: Demonstranten blijven nog

De harde kern van betogers op het Tahrir-plein in Caïro zegt zaterdag te blijven totdat de legertop, die sinds president Hosni Mubarak is opgestapt de macht in handen heeft, de door de betogers geëiste hervormingen doorvoert.

De groep demonstranten wil dat de noodtoestand wordt opgeheven en dat het onlangs ingestelde kabinet en het parlement hun functies neerleggen, zo staat in een communiqué. De betogers willen dat een presidentiële raad, met daarin vier burgers en een legerfunctionaris, het land bestuurt in de transitieperiode. Ook moet een overgangsregering verkiezingen voorbereiden, die binnen negen maanden moeten plaatsvinden.

Verder moet er een nieuwe grondwet komen en vrijheid voor de media en belangenverenigingen die groepen als advocaten, artsen en ingenieurs vertegenwoordigen. Militaire en tijdelijke rechtbanken moeten worden opgeheven.

De betogers zijn bezig met het vormen van een zogeheten Raad van Behoeders die de revolutie moet bewaken en moet onderhandelen met de Hogere Raad van de Strijdkrachten. Dat heeft een van de betogers op het plein laten weten.

De raad van de betogers zal gedurende de transitieperiode oproepen voor betogingen kunnen doen of juist een oproep doen niet te gaan betogen, aldus de man op het Tahrir-plein in het centrum van Caïro.

Betogers blijven tot hervormingen feit zijn
Betogers op Tahrir-plein (Foto: ANP)

Digitale Hangjongeren

Zo ontzettend vaak is het begin hetgeen dat het zo moeilijk maakt. Beginnen met een paper, beginnen aan de afwas. Aanbellen bij het bedrijf waar je een sollicitatiegesprek hebt, afstappen op dat meisje dat je al een tijdje van de andere kant van de club naar jou hebt zien kijken. Jezelf zo ver krijgen dat je écht je hardloopschoenen aantrekt, jezelf zo ver krijgen dat je met bovenlichaam en al de zee in springt. Als je eenmaal bezig bent, dan gaat het altijd wel. Maar er aan beginnen, dat is zo lastig.

[WvdW] Uitslag AZ - PSV

PSV heeft uit bij AZ hard uitgehaald door met 0-4 te winnen. In Alkmaar wist de koploper uit de Eredivisie via twee doelpunten van Marcus Berg en twee van Balázs Dzudzsák een effectieve zege te boeken.

AZ begon goed aan het duel met PSV, maar het waren de Eindhovenaren die na acht minuten spelen op voorsprong kwamen via Marcus Berg. De Zweed tikte de bal al na acht minuten binnen nadat deze via de paal het veld weer ingekomen was. AZ zette druk, maar het was PSV dat gevaarlijker was en via een schot van Dzsudzsák na een half uur spelen zelfs op 0-2 voorsprong kwam.

Na rust was het weer AZ dat aanviel, maar Isaksson versperde onder meer Holman de weg voor de Alkmaarders die halverwege de tweede helft de 0-3 via wederom een schot van Dzsudzsák om hun oren kregen. Uit een counter zorgde Berg nog voor de 0-4 eindstand, waardoor PSV AZ een les effectiviteit gaf. Bij de thuisploeg werd trainer Gertjan Verbeek nog naar de tribune gestuurd.

AZ

0 - 4

PSV


   8' Berg
 30' Dzsudzsák
 66' Dzsudzsák
 77' Berg
 
 Gele kaart: Sigthórsson, Viergever (AZ), Rodríguez, Isaksson (PSV)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.851
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Alvarado
Poulsen
Viergever
Moreno
Klavan
Elm
Wernbloom
Schaars
Holman (Gudmundsson/67)
Sigthórsson
Martens (Pellè/80)
  Isaksson
Manolev
Rodríguez (Marcelo/62)
Bouma
Pieters
Hutchinson (Bakkal/73)
Toivonen
Engelaar
Lens
Berg
Dzsudzsák (Wuytens/81)

Willem II-supporters boos op KNVB

Tijdens het duel met FC Utrecht besloten diverse Willem II-supporters een signaal aan de KNVB af te geven met leuzen op spandoeken. De supporters van de Tilburgse club verdenken de nationale voetbalbond ervan niet zuiver te handelen wat betreft de benadering van wedstrijden. Op diverse spandoeken in het Koning Willem II-stadion waren leuzen te zien die aan de KNVB gericht waren.

Willem II-verdediger Arjan Swinkels kreeg in de duels met FC Groningen en VVV-Venlo de rode kaart, die vervolgens werden geseponeerd. In beide gevallen was scheidsrechter Kevin Blom degene die de verdediger van het veld stuurde. Voor diverse supporters was dit een aanleiding om een protestgeluid te laten horen.

Aangezien Blom de scheidsrechter was die Swinkels in beide wedstrijden van het veld stuurde, moest ook de arbiter het ontgelden. Zijn naam was op diverse spandoeken terug te lezen.

Schoorel door in kwalificaties Marseille

In Marseille heeft Thomas Schoorel de eerste ronde van de kwalificaties voor het ATP-toernooi in de Franse plaats overleefd. De Amsterdammer klopte Andrej Martin uit Slowakije met tweemaal 6-4.

In beide sets had de nummer 157 van de wereld genoeg aan een vroege break om zijn zeven plaatsen lager geklasseerde tegenstander te kloppen. Schoorel is nog twee zeges verwijderd van het hoofdschema.

Overvaller gepakt na schoten op auto

Een 30-jarige man uit Helmond is zaterdagmiddag na een overval in Gemonde opgepakt, nadat de politie meerdere keren op zijn auto schoot. De auto reed aanvankelijk slingerend door, raakte in een slip en reed tegen een boom, waarbij de wagen op zijn kant viel. De verdachte bleef ongedeerd, meldt de politie zaterdagavond.

De overval op een tankstation vond rond 17.00 uur plaats op de Dorpstraat. Met vermoedelijk een vuurwapen bedreigde de overvaller het aanwezige personeel. Een personeelslid raakte lichtgewond door een klap van de verdachte. De overvaller ging er uiteindelijk met een onbekende buit vandoor.

Agenten kwamen de auto van de verdachte tegen en gaven de bestuurder een stopteken. In eerste instantie stopte hij direct, maar vervolgens reed hij toch met hoge snelheid weg. De agenten zetten de achtervolging in. Met hoge snelheid reden ze de bebouwde kom van Schijndel in. Op een rotonde raakte de auto van de verdachte in een slip en kwam de wagen tegen het verkeer in tot stilstand.

De politie sommeerde de man uit te stappen. Toen hij dat niet deed, werd een waarschuwingsschot gelost. De verdachte gaf daarop echter weer gas en ging er weer vandoor. Daarop losten beide agenten enkele schoten op de auto van de verdachte, die uiteindelijk opnieuw slipte en tegen de boom reed, waarop de 30-jarige kon worden aangehouden.

[WTT] Söderling opnieuw naar finale

Robin Söderling heeft voor de derde keer in zijn carrière de finale van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam bereikt. De titelverdediger was in de halve eindstrijd met 7-5, 6-4 te sterk voor de Serviër Viktor Troicki. In de finale is de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die eerder op de dag in twee sets Ivan Ljubicic de baas was, zijn tegenstander.

Söderling en Tsonga stonden drie keer eerder tegenover elkaar. In zowel Indian Wells, Shanghai als Hamburg ging de overwinning naar de Zweed, die daarbij zelfs geen set inleverde. Vorig jaar won Söderling in de finale van Mikhail Youzhny.

Win kaarten voor Season of the Witch!

We bieden in samenwerking met A-film 10 FOK!kers de kans op twee kaarten zodat je samen met een persoon naar keuze de film Season of the Witch kunt gaan zien in een bioscoop bij jou in de buurt! Daarnaast maak je kans op de dvd's van Kick-Ass en Centurion.

Nicolas Cage is een veertiende-eeuwse kruisvaarder. Als hij en zijn kameraad (Ron Perlman) terugkeren in hun thuisland, treffen zij een door Zwarte Pest verwoest land aan. De kerk ziet zwarte magie als oorzaak van de pest en beveelt de kruisvaarders een schuldig bevonden heks (Claire Foy) naar een afgelegen klooster te brengen. Daar zullen monniken een ritueel uitvoeren dat een einde moet maken aan de plaag. Tijdens de tocht ontstaat er onenigheid over het lot van het meisje. Als het gezelschap bij het klooster arriveert, zorgt een angstaanjagende ontdekking voor verdere verdeeldheid. De strijders worden getroffen door onverklaarbare destructieve krachten.

De actie duurt tot en met 17 februari en meedoen kan hier.

Heidfeld maakt indruk bij Renault

Nick Heidfeld heeft vandaag op de derde testdag indruk gemaakt door voor Lotus Renault GP de snelste tijd van de dag te rijden. De Duitser mocht instappen omdat vaste rijder Robert Kubica zwaargewond is en voorlopig niet in actie kan komen. Een contract heeft hij nog niet, maar dat lijkt nu slechts een kwestie van tijd.

"Ik heb erg genoten van de dag. Het was leuk om met de auto te rijden, al kost het natuurlijk tijd om te wennen als je voor het eerst in de auto rijdt en met een nieuw team werkt. We kenden een goede dag zonder al te veel problemen en alle veranderingen die we deden pakten gelukkig goed uit, zodat ik sneller en sneller kon gaan," zei Heidfeld.

"Qua rondetijden is het lastig met de anderen vergelijken, omdat we niet weten met welke brandstofhoeveelheden ze reden en waar ze mee bezig waren. Mijn eerste indruk van de auto is goed, al zijn er natuurlijk altijd zaken die verbeterd kunnen worden."

Ook Lotus Renault was erg tevreden, omdat Heidfeld al direct bij kon dragen aan de ontwikkeling van de auto. Morgen zal Bruno Senna in actie gaan komen, maar hij is volgens teambaas Eric Boullier geen kandidaat om Kubica tijdelijk te gaan vervangen.

Uitslagen Eredivisie (12/02/2011)

 Om kwart voor acht begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord

2 - 1

Heracles Almelo

 18' Miyaichi
 33' Biseswar
   45+1' Fledderus
 
 Gele kaart: De Vrij, (Feyenoord), Te Wierik, (Heracles Almelo)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: Wiedemeijder
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Swerts
De Vrij
Vlaar
De Cler
Meeuwis
Wijnaldum (Fer/71)
Leerdam
Biseswar
Castaignos
Miyaichi
  Pasveer
Te Wierik
Maertens
v.d.Linden (Rienstra/88)
Looms
Quansah
Overtoom (Vejinovic/71)
Fledderus
Douglas
Armenteros
Everton

Willem II

3 - 3

FC Utrecht

 25' v.d. Heijden
 31' Hakola
 89' Rigters
   23' Mertens
 55' Mertens
 90+3' Vorstermans
 
 Gele kaart: Ippel, Vossebelt, (Willem II), Vorstermans, Cornelisse, (FC Utrecht)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.300
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Verhulst
Lampi
Halilovic
Swinkels
Pereira
Hakola
Ippel (Vossebelt/46)
Lasnik
v.d. Heijden
Jelic (Rigters/74)
Strihavka (Janga/84)
  Sinouh
Cornelisse
Vorstermans
Schut
Nesu
Duplan
Sarota (Maguire/69)
Asare
Strootman
Mertens
Demouge (De Kogel/43)

FC Twente

1 - 0

Vitesse

 39' Chadli
 
 
 Gele kaart: Rosales, (FC Twente), Rajkovic, Yasuda, (Vitesse)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.750
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Onyewu
Brama
Chadli (Landzaat/89)
Janssen
Ruiz
De Jong
Bajrami (John/73)
  Room
v.d.Struijk
Kashia
Rajkovic
Yasuda
Riverola
López
Matic (Propper/58)
Babangida
v.Ginkel (Pedersen/63, Stevanovic/84)
Aissati

Nieuwe taalwet moet Fries beter beschermen

Iedereen in de provincie Friesland heeft het recht in het contact met de overheid of in de rechtszaal zelf te kiezen voor de Nederlandse of Friese taal. Dat staat in de nieuwe taalwet die minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) zaterdag heeft gepresenteerd. De nieuwe taalwet moet de positie van de Friese taal waarborgen.

Donner presenteerde de wet na afloop van een bezoek aan Omrop Fryslân in Leeuwarden. Het wetsvoorstel was al aangekondigd in het regeerakkoord en wordt binnenkort voor een consultatieronde gepubliceerd.

Een onderdeel van de wet is de introductie van een Raad voor de Friese taal. Deze raad moet bijdragen aan het stimuleren en waarborgen van het gebruik van de Friese taal. Ook bevat het wetsvoorstel bepalingen voor het afleggen van de eed of belofte in de Friese taal, met name voor ambtenaren, burgerlijke stand, notarissen, advocaten en leden van de rechterlijke macht.

Eind vorig jaar werd nog bekend dat zeventien Nederlandse organisaties de hulp inriepen van de Raad van Europa om de Friese taal te beschermen. In een brief aan de raad schreven onder meer het Europeeske Buro for Lytse Talen, Omrop Fryslân en de Friese sectie van de Vereniging Levende Talen dat Nederland te weinig doet om de taal te behouden.

Nederland heeft het Europees Handvest voor regionale of minderheidstalen ondertekend, maar hield zich er volgens de instanties nauwelijks aan. Zo zouden mensen in theorie in rechtbanken Fries mogen spreken, maar kon dit in de praktijk lang niet altijd. Ook zou de afgelopen tien jaar nauwelijks vooruitgang zijn geboekt om Fries op scholen te geven. Daarnaast zouden er bewijzen zijn dat de Nederlandse overheid het niet nodig lijkt te vinden meer maatregelen te nemen om het Fries te beschermen en promoten.

Gedragscode voor zwembadmedewerkers

De zwembadbranche werkt aan een gedragscode voor medewerkers. Aanleiding is de misbruikzaak rond zwemschoolhouder Benno L. Een woordvoerder van het Nationaal Platform Zwembaden NRZ heeft een bericht hierover van RTL Nieuws zaterdagavond bevestigd.

De zwemleraar uit Den Bosch werd in juli veroordeeld tot zeven jaar cel. De rechtbank in Den Bosch achtte hem schuldig aan de jarenlange aanranding van drie meisjes en ontucht bij 37 meisjes. Het merendeel van de meisjes was jong en verstandelijk gehandicapt.

Volgens de woordvoerder van de NRZ werd bij de arrestatie van L. duidelijk dat de branche nog geen gedragscode had. "Dus daar zijn we snel mee aan de slag gegaan."

De code is onder meer bedoeld om mogelijke argwaan bij ouders weg te nemen. "In de code staat duidelijk wat wel en geen gewenst gedrag is. Voorheen was daar nog wel eens wat ruis over. Met deze code in de hand is het makkelijker over bepaald gedrag te spreken."

De code is nog in de conceptfase. De komende tijd wordt er met zwembadmedewerkers over gesproken. Zij kunnen nog komen met tips en aanvullingen.


Gedragscode voor zwembadmedewerkers (Foto: Novum)

[WK allround] Davis wint 500 meter

Shanis Davis heeft bij het WK allround in Calgary de 500 meter gewonnen. De Amerikaan kwam op de eerste afstand tot 35,08. De Nederlanders vielen buiten het podium.

Jonathan Kuck was de eerste van de toppers die in actie kwam. De nummer twee van vorig jaar reed met 35,97 een PR. Hij versloeg Wouter Olde Heuvel, die niet verder kwam dan 36,42. Een rit later kwam Europees kampioen Ivan Skobrev in actie. Ook de Rus reed met 35,89 een PR. Renz Rotteveel kwam tot een tijd van 36,48.

Shani Davis kwam in actie tegen Koen Verweij. De Amerikaan stelde licht teleur, maar reed met 35,08 wel een kampioenschapsrecord. Verweij reed met 35,64 een persoonlijk record. Jan Blokhuijsen reed tegen Konrad Niedzwiedzki. De Pool kwam tot 35,35, Blokhuijsen reed met 35,58. In de slotrit kwam Havard Bokko in actie. De Noor stelde teleur en reed slechts 35,93.

Uitslag 500 meter:

# Naam Land Tijd
1 Shani Davis Verenigde Staten 35,08
2 Brian Hansen Verenigde Staten 35,33
3 Konrad Niedzwiedzki Polen 35,35
4 Jan Blokhuijsen Nederland 35,59
5 Koen Verweij Nederland 35,64
12 Wouter Olde Heuvel Nederland 36,41
13 Renz Rotteveel Nederland 36,49

 

THQ onthult een paar tracks voor Dance Paradise

In THQ's Dance Paradise, hun dansspel dat volgende week uitkomt, zullen natuurlijk liedjes zitten. THQ heeft er al een aantal onthuld, om je alvast een idee te geven wat je kan verwachten in de game.

Tracks van Lady Gaga (Bad Romance, Poker Face), Rihanna (Disturbia), Gwen Stefani (Hollaback Girl, What Are You Waiting For), Gloria Gaynor (I Will Survive) en Kool & Gang (Celebration) zullen in de game voorkomen.

In de game kan je alleen of samen met iemand anders dansen op de tracks. De game bevat ook de bijbehorende muziekvideo's voor elk lied. Terwijl de spelers de bewegingen op het scherm nadoen, zullen hun Xbox Avatars op hun beurt jouw bewegingen op het scherm tonen.

Dance Paradise bevat ook een "Versus"-modus, 40 tracks en de mogelijkheid om in "Video Box" de muziekvideo's in de game los te bekijken.

Dance Paradise

Opnames remake Nederlandse film begonnen

Acteur Mark Wahlberg is deze week in New Orleans begonnen met de opnames van Contraband, de Amerikaanse remake van de Nederlands-IJslandse actiethriller Reykjavik-Rotterdam. Dat heeft producent Dick Rijneke zaterdag gemeld.

De opnames vinden plaats in New Orleans en Puerto Rico. De regie is in handen van Baltasar Kormákur, die als acteur de hoofdrol in het origineel speelde. Naast Kormákur speelde ook de Nederlandse acteur Victor Löw een hoofdrol in de film.

Contraband verhaalt over een frauduleuze en gewetenloze beveiliger (Wahlberg), die meewerkt aan een smokkeltransport. De opnames duren een paar weken, aldus producent Rijneke. Behalve Wahlberg spelen ook bekende acteurs als Kate Beckinsale, Ben Foster, Giovanni Ribisi en Lukas Haas rollen in de remake.

Opnames remake Nederlandse film begonnen
Opnames remake Nederlandse film begonnen (Foto: ANP)

Nederlandse regisseur maakt nazi-zombiefilm

De Nederlandse regisseur Richard Raaphorst gaat de komende zomer de nazi-zombiefilm Frankenstein’s Army draaien. Producent Nick Jongerius heeft zaterdag een bericht daarover van het online horrormagazine De Nachtvlinders bevestigd.

De deels Nederlandse productie verhaalt over een groep Russische soldaten die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog stuit op een geheim laboratorium van Hitler. Hier probeert een Frankenstein-achtige professor lichaamsdelen van dode Duitse soldaten aan elkaar te naaien om ze weer in te kunnen zetten op het slagveld.

De financiering is volgens de producent bijna rond. De horrorfilm moet worden gedraaid in Amsterdam en Praag. Acteurs zijn nog niet bekend, maar volgens de producent zijn de makers in gesprek 'met een aantal sappige internationale namen'. Veel acteurs zullen uit Duitsland en Oost-Europa komen, omdat de meeste personages een Duits accent moeten hebben.

[WK allround] Nesbitt oppermachtig op 500 meter

Christine Nesbitt is bij het WK allround in Calgary de winnares geworden van de 500 meter. De wereldkampioene sprint was met 37,72 oppermachtig.

Diane Valkenburg was de eerste Nederlandse die in actie kwam. Ze reed sterk en kwam tot 39,48, wat een dik persoonlijk record was. Een rit later kwam Jorien Voorhuis in actie, met 39,16 reed ook zij een persoonlijk record. Een rit later kwam Martina Sáblikova in actie, de regerend wereldkampioene reed met 39,48, een verbetering van haar PR met een halve seconde. Ze won de rit van Cindy Klassen. De Canadese, die in 2006 het WK in Calgary won dankzij onder meer een fabuleuze 37,51 op de 500 meter, kwam nu niet verder dan 39,28.

Ireen Wust reed een tijd van 38,52, de snelste tijd tot dan toe. Een rit later werd deze tijd weer verbeterd toen Erbanova tot 38,22 kwam. Christine Nesbitt kwam in actie tegen Marrit Leenstra. De Canadese was met 37,72 oppermachtig. Leenstra kwam net als Wust tot 38,52, ook een PR. Door het beperkte verlies van Sáblikova op de andere toppers lijkt de Tsjechische de morele winnaar te zijn.

# Naam Land Tijd
1 Christine Nesbitt Canada 37,72
2 Karolina Erbanova Tsjechie 38,22
3 Marrit Leenstra Nederland 38,53
3 Ireen Wust Nederland 38,53
5 Jekaterina Lobysjeva Rusland 38,69
7 Jorien Voorhuis Nederland 39,16
13 Diane Valkenburg Nederland 39,48

Uitslag ADO Den Haag - VVV-Venlo

Vanavond stond in de Eredivisie het duel tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo op het programma. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

ADO Den Haag

3 - 0

VVV-Venlo

 53' Toornstra
 63' Bulykin (pen)
 83' Bulykin
 
 
 Gele kaart: Verhoek (ADO Den Haag), Chula (VVV-Venlo)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 15.000
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi
Derijck
N'Toko
M. Piqué
Immers
Toornstra
Radosavljevic
Verhoek
Bulykin (Brouwer/88)
Kubik (Vicento/84)
  Begois
Timisela
De Regt
Yoshida
El-Akchaoui
Cullen
Vujicevic
Leemans
Chula
Boymans (Uchebo/68)
Musa

Gekraakte ov-chipkaart crasht NS-automaten

Het is mogelijk gebleken om met een gekraakte ov-chipkaart betaalautomaten op NS-stations plat te leggen. Dat toonde IT-onderzoeksjournalist Brenno de Winter vrijdagavond aan in het PowNews.

In de uitzending (het item start op 17'30") vroeg De Winter met een gekraakte kaart de producten op de kaart op. Daarop stopte de NS-automaat met werken; enkel via een reset kan deze na de crash weer in bedrijf worden gebracht.

NS-automaat crasht op gekraakte OV-chipkaartDe NS reageert net als het verantwoordelijke bedrijf Trans Link door te wijzen op strafbaarheid. "Je kaart hacken mag niet. Ga niet zitten hobbyen, het is strafbaar. Hou er mee op. Betaal voor je reis, zoals het hoort", aldus een NS-woordvoerder tegenover PowNed. Minister Schultz van Infrastructuur geeft aan niet op ieder incident te willen reageren en zegt dat een onderzoek naar de kaart over een paar weken zal zijn afgerond.

Volgens De Winter zijn er nog meer hacks op komst. Zo zou er worden gewerkt aan een applicatie waarmee studenten zowel doordeweeks als in het weekeinde gratis kunnen reizen.

Overigens lijkt de in het PowNews getoonde crash erop te wijzen dat gekraakte kaarten wel degelijk herkend kunnen worden. De software in de automaat stuit namelijk blijkbaar op een zogeheten exception waarmee de programmeurs geen rekening hebben gehouden. In principe zou een update het probleem af moeten kunnen vangen, en dan zou de programmatuur een gekraakte kaart dus herkennen.

Vroege artwork van Skyrim uitgebracht

Op de Flickr pagina van Bethesda is sinds gisteren artwork uitgebracht van de game Skyrim. Hierop is te zien wat de makers voor ogen hadden tijdens de ontwikkeling van de game.

Elder Scrolls 5: Skyrim is het vervolg op de succesvolle vorige deel van de serie genaamd Oblivion. In Oblivion is het mogelijk om vrij rond te lopen op het magische continent Tamriël. Hierbij kun je zelf beslissen hoe je het verhaal doorloopt. in Skyrim zul je ook vrij zijn om de route door te lopen zoals je zelf wil.

Bekijk de artwork hieronder.

Skyrim 

Skyrim Skyrim

Skyrim Skyrim

Ook Ferguson verbaasd over treffer Rooney

De fabelachtige omhaal van Wayne Rooney tegen Manchester City vanmiddag heeft ook op zijn coach Alex Ferguson een bijzondere indruk achtergelaten. Ferguson, die al het één en ander mee heeft gemaakt in zijn imposante trainerscarrière, was betoverd door de omhaal van zijn sterspeler. "Ik heb nog nooit zoiets gezien, dat is zeker. Absoluut verbazingwekkend. Ongelooflijk", aldus de Schot tegenover Sky Sports.

"Het nadeel van dit doelpunt is dat de goal van Nani volledig vergeten wordt en ook dat was een prachtig doelpunt. Eerst werkt hij de bal voorbij de verdediger en vervolgens rolt hij hem in het net. Dit was een prachtige goal, maar niemand zal het daar ooit nog over hebben."

De oefenmeester denkt, net als Rooney, zelf dat het doelpunt van de laatstgenoemde zijn mooiste uit zijn carrière is. "Een aantal seizoenen geleden scoorde hij ook een prachtige volley tegen Newcastle United, maar wat betreft de uitvoering van een doelpoging zie je zoiets eigenlijk nooit."

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vandaag werd de twintigste speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs afgewerkt. In de strijd om de titel deed Spakenburg goede zaken. De koploper won met miniem verschil van Katwijk en zag concurrent Rijnsburgse Boys de punten delen met nummer vier Capelle. Daardoor is de kloof nu drie punten. Landskampioen IJsselmeervogels won weer eens na enkele nederlagen en doet ook nog altijd mee.

Onderin wisten CSV Apeldoorn en Sparta Nijkerk een knappe zege te boeken. Beide teams wonnen in een uitwedstrijd. Barendrecht, dat de adem van deze teams in de nek voelt, won ook. FC Lisse speelde gelijk tegen Harkemase Boys en schoot daar uiteindelijk weinig mee op. Hoek, dat verloor van IJsselmeervogels, is onderin de grote verliezer van de speelronde. De Zeeuwen zien degradatie dichterbij komen.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
ARC Excelsior '31 afg
Barendrecht SC Genemuiden 3-1
Flevo Boys Emmeloord Sparta Nijkerk 2-3
HHC Hardenberg CSV Apeldoorn 0-3
Hoek IJsselmeervogels 0-3
FC Lisse Harkemase Boys 1-1
Rijnsburgse Boys Capelle 1-1
Spakenburg Katwijk 3-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Spakenburg 20 13 4 3 43 52-26
2 Rijnsburgse Boys 20 11 7 2 40 52-26
3 IJsselmeervogels 19 11 4 4 37 33-20
4 Capelle 19 8 5 6 29 25-18
5 Harkemase Boys 19 8 5 6 29 35-29
6 HHC Hardenberg 19 8 3 8 27 29-18
7 Katwijk 19 8 3 8 27 26-24
8 SC Genemuiden 20 8 3 9 27 32-41
9 Excelsior '31 18 6 6 6 24 25-28
10 Barendrecht 19 6 6 7 24 17-23
11 Sparta Nijkerk 20 6 5 9 23 22-32
12 Flevo Boys E. 19 5 7 7 22 27-33
13 CSV Apeldoorn 19 5 6 8 21 24-41
14 FC Lisse 19 4 6 9 18 24-31
15 Hoek 20 4 5 11 17 12-26
16 ARC 19 3 5 11 14 18-37

Schlierenzauer, Evensen vliegen gelijk op

Gregor Schlierenzauer en Johan Remen Evensen hebben vandaag in Vikersund de wereldbekerwedstrijd skispringen gewonnen. Schlierenzauer kwam tot sprongen van 243,5 en 232,5 meter, Evensen landde na 240 en 234,5 meter. De totaalscore was met 486,6 echter gelijk.

Wereldkampioen Simon Ammann werd met 452,0 punten derde. Thomas Morgenstern behield de leiding in de stand om de wereldbeker.

Gratis reizen na overval op bus Almere

Reizigers kunnen dit weekend gratis mee met bussen in Almere. Buschauffeurs rijden er dit weekend rond zonder geld en kaartjes. Aanleiding voor de actie is de overval op een buschauffeur vrijdagnacht, bevestigt een woordvoerder van Connexxion.

De actie ging zaterdagmiddag van start en duurt het hele weekend. Hoeveel buschauffeurs meedoen aan de actie, weet de woordvoerder niet.

Connexxion heeft begrip voor de actie, maar zegt deze wel te betreuren. "Hiermee pakken ze hun werkgever, niet degenen die dit veroorzaken." Over veiligheid op de bus wordt volgens de woordvoerder al langer gesproken met de buschauffeurs. "Dit is niet het eerste incident. Het overleg hierover is gaande."

De overval vond vrijdag rond 01.15 uur plaats op een bus bij een halte aan de Gooisekant-West in Almere. Twee mannen gingen de bus in, waarop een van hen de 51-jarige chauffeur vastpakte, hem bedreigde en in zijn gezicht sloeg met een vuurwapen en geld eiste.

De tweede man dreigde met een steekwapen en eiste ook geld. De mannen kregen de geldlade van de chauffeur uiteindelijk open en gingen er met geld daaruit vandoor. De buschauffeur hield lichte verwondingen in zijn gezicht over aan het incident.

Testdag Jerez 12 februari

Nick Heidfeld heeft vandaag goede zaken gedaan als voorlopige vervanger van Robert Kubica: de Duitser zette namelijk de snelste tijd neer tijdens de testdag vandaag op het circuit van Jerez. Fernando Alonso was een tiende langzamer, gevolgd door Michael Schumacher.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 N. Heidfeld Renault 1:20.361 -.--- 86
2 F. Alonso Ferrari 1:20.493 +0.132 131
3 M. Schumacher Mercedes 1:21.054 +0.693 114
4 L. Hamilton McLaren-Mercedes 1:21.099 +0.738 36
5 K. Kobayashi Sauber 1:21.242 +0.881 84
6 S. Vettel Red Bull Racing 1:21.574 +1.213 98
7 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:21.681 +1.320 92
8 H. Kovalainen Lotus 1:21.711 +1.350 61
9 R. Barrichello Williams 1:22.227 +1.866 99
10 P. di Resta Force India 1:22.945 +2.584 64
11 J. d'Ambrosio Virgin 1:25.471 +5.110 72

[WTT] Oud-toppers vermaken publiek

Paul Haarhuis, John van Lottum, Jan Siemerink en Jacco Eltingh vermaakten vanmiddag het publiek bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Aangezien vanwege ziekte van de Tsjech Tomas Berdych een van de twee halve finales van het dubbelspel niet kon doorgaan, namen de vier oud-toppers de honneurs waar.

Het gelegenheidsduo Haarhuis/Van Lottum versloeg Siemerink/Eltingh in de tiebreak met 8-6. Het optreden van de vier duurde een set.

Eltingh en Haarhuis kwamen eerder dit toernooi al in actie in het dubbelspel. Ze maakten hun rentree in het internationale circuit, maar verloren in de eerste ronde van het Poolse duo Mariusz Fyrstenberg en Marcin Matkowski.

Oud-toppers vermaken publiek
Oud-toppers vermaken publiek (Foto: ANP)

Veldhuis wint 50 vrij in Uppsala

Marleen Veldhuis heeft de vijftig meter vrije slag in Uppsala op haad naam geschreven. De Nederlandse bleef in Zweden met een tijd van 25,13 seconden Ranomi Kromowidjojo (25,20) nipt voor. Het was voor Veldhuis haar rentree op de langebaan. Eerder zwom ze na haar zwangerschap al wel weer op de kortebaan.

Veldhuis deed naast de 50 meter vrij ook mee aan de 100 meter vlinderslag. Daarin werd ze achter winnares Sarah Sjoström (58,47 seconden) vierde met een tijd van 1.00,34. Sjoström won in Uppsala ook de 200 meter vrije slag in 1.59,75. Kromowidjojo werd hierin vijfde met een tijd van 2.04,53.

[Premier League] Uitslag Arsenal - Wolverhampton

Robin van Persie heeft Arsenal vanmiddag naar een 2-0 zege op Wolverhampton Wanderers geschoten. De aanvaller nam beide treffers voor zijn rekening.

Na een kwartier volleerde hij een voorzet van Cesc Fàbregas in de goal. Tien minuten na rust was het weer raak. Nu rondde Van Persie een voorzet van Theo Walcott af. Door de zege blijft Arsenal meedoen om de titel. Koploper Manchester United won eerder vandaag al.

Tatjana: Eindelijk leuk 'huisje' gevonden

Tatjana Šimić heeft eindelijk een man gevonden die wel over een huis beschikt dat haar bevalt. In de derde aflevering van haar eigen datingshow Wie Kiest Tatjana kwam de zangeres en actrice Richard tegen, een 42-jarige ondernemer uit het Groningse Winschoten.

Als onderdeel van het programma mocht Tatjana eerst de huizen van de kandidaten een half uur alleen bezoeken. Toen ze naar de villa van Richard reed zag ze helaas een te koop-bord in de tuin staan. "Vind ik eindelijk een huisje leuk, staat ie te koop", zei Tatjana lachend.

De 47-jarige blondine vond niet alleen het grote landhuis leuk. "Das een leuk tuintje dit", aldus Tatjana over het perceel dat over maar liefst 744 vierkante meter grond beschikt.

Het huis van Richard beviel haar dan ook een stuk beter dan de woningen van andere mannen, waar Tatjana in eerdere uitzendingen nogal 'bedroefd' over was. Van de drie kandidaten in derde uitzending koos Tatjana uiteindelijk dan ook voor Richard.

Bekijk op VastgoedPRO het grote landhuis van Richard en bekijk via RTL XL de derde aflevering van Wie Kiest Tatjana.


In eerdere afleveringen nog weinig soeps in de woningen van de Tatjana-kandidaten

Spong en Hammerstein stoppen samenwerking

Advocaten Gerard Spong en Oscar Hammerstein stoppen na tien jaar met hun samenwerking. Hammerstein bevestigde zaterdagochtend berichtgeving daarover in De Telegraaf. De advocaat wilde niets zeggen over de reden van de breuk.

De twee hadden samen een advocatenkantoor aan de Keizersgracht in Amsterdam. Ze gaan apart verder.

Volgens De Telegraaf zijn de twee met knallende ruzie uit elkaar gegaan. De breuk zou te maken hebben met conflicten over de interne bedrijfsvoering en de administratie. Ook zou de zaak die Spong aanspande tegen Geert Wilders tot veel irritatie hebben geleid. Hammerstein was fel tegen de vervolging van de PVV-leider.

Hammerstein liet zich verder niet uit over de reden van de breuk. "We wensen elkaar het allerbeste", was alles wat hij kwijt wilde.


Spong en Hammerstein stoppen samenwerking (Foto: Novum)

Politiehond bijt mannen bij rellen in Apeldoorn

Twee mannen zijn zaterdagochtend vroeg in Apeldoorn gebeten door een politiehond, nadat de arrestatie van een 32-jarige Apeldoorner voor ongeregeldheden zorgde. De politie moest een korte charge uitvoeren om de rust weder te laten keren.

De man had al een verbod voor de horecagelegenheden in het centrum, maar was desondanks een café aan het Caterplein binnengeglipt. Daar werd hij op verzoek van de politie weer weggestuurd. Eenmaal buiten wilden de agenten de man oppakken voor huisvredebreuk en hem meenemen naar een politiebureau, maar de man verzette zich hevig.

Met de nodige dwang werd de Apeldoorner onder controle gebracht, geboeid en naar een politiebusje geleid, meldt de politie. Daar zag hij nog kans een van de agenten een kopstoot te geven, waarop hij werd afgevoerd naar een bureau.

Tijdens de aanhouding van de man ontstond echter ook nog eens een grimmige sfeer op het Caterplein. De aanwezige agenten wisten samen met de portiers en enkele politiehonden diverse omstanders die zich met de arrestatie bemoeiden en zich verbaal en fysiek agressief gedroegen richting de politie op afstand te houden.

Uiteindelijk werd besloten alle omstanders weg te sturen. Een deel gaf hieraan gehoor, een deel bleef zich ondanks waarschuwingen verzetten. Hierbij werden twee mannen gebeten door een politiehond. Het lukte de politie echter niet deze twee op te pakken. Nadat ze waren gebeten, renden de mannen weg. Pas nadat ook nog een korte charge werd ingezet om de resterende omstanders weg te krijgen, keerde de rust op het plein terug.

Tegen de 32-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook onderzoekt de politie de ongeregeldheden die volgden op zijn aanhouding.

Limbo en Inertia! winnen Indie Game Challenge

Limbo en Xbox Indie-game Inertia! hebben de tweede editie van de jaarlijkse Indie Game Challenge van DICE gewonnen. De Indie Game Challenge is gesponsord door The Guildhall op de SMU, GameStop en AIAS. De winnaars krijgen elk $100.000 en een analyse door EEDAR DesignMetrics ter waarde van $15.000.

Limbo won de grote prijs in de categorie "professional", samen met een $2.500 prijs voor "achievement in art direction."

Inertia!, alleen beschikbaar via Xbox Live Indies en daardoor helaas niet te krijgen in Nederland, won in de categorie "non-professional". Ook sleepte de game de prijzen voor "technical achievement,""achievement in gameplay" en "gamer's choice" in de wacht waardoor de studio $15.000 aan extra prijzengeld mag bijschrijven. De game is gemaakt door Team Hermes, bestaande uit acht mensen die reeds zijn geslaagd op The Guildhall van Southern Methodist University. Drie leden van het team, Evan Skarin, Michelle Hayden en Brandon Stephens, zijn Inertia Studios gestart, terwijl de overige leden bij andere studio's zijn begonnen.

Voor alle genomineerden check je de site van de Indie Game Challenge.

limbo

Haase tegen Seppi in Marseille

Robin Haase moet het in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Marseilli opnemen tegen de Italiaan Andreas Seppi. Het zal de derde ontmoeting tussen beiden worden. De eerste partij in 2007 op de ATP Tour was voor Seppi, maar in 2008 in de Challenger in Sunrise, Florida, was Haase de betere.

Dat Haase rechtstreeks tot het hoofdschema in Marseille toegelaten is heeft hij te danken aan het afzetten van Thiemo de Bakker. De Nederlander kampt met een polsblessure en wil dit met rust laten genezen.

Hoofdpersoon Portal 2 heeft een nieuw uiterlijk

Portal, het futuristische puzzelspel van Valve, heeft nooit echt een populair hoofdpersoon gehad. De ietwat suffe Chell heeft in haar testkleding nog geen digitale modeshows gewonnen. Met Portal 2 willen de makers hier verandering in brengen.

In de recente editie van het Franse gamesblad Canard PC is de nieuwe Chell te zien. De lompe testkleding is ingeruild voor een sportief truitje en het uiterlijk van Chell is ook op de schop genomen. Het geheel ziet er in elk geval een stuk aantrekkelijker uit dan haar vorige uiterlijk.

Bekijk hier de cover van Canard PC met Chell op de voorkant.

Portal 2

Symonds aan de slag bij Virgin

Pat Symonds gaat aan de slag als adviseur bij Marussia Virgin Racing. De Brit mag vanwege crashgate in 2008 in Singapore geen actieve rol in de Formule 1 bekleden, maar een adviserende rol is wel toegestaan. Hij doet dit vanuit zijn bedrijfje Neutrino Dynamics waarmee hij bij verschillende projecten betrokken was.

Symonds moet nog tot 2013 wachten voordat hij weer volledig in de Formule 1 aan de slag mag. "Er zijn nog vele dingen die ik wil doen. Ik werk nu als consultant en doe daarbij veel werk in de racewereld, maar ook daar buiten. De Formule 1 heeft nog steeds een plekje in mijn hart, omdat je daar als engineer je hart kwijt kunt. Ik heb een passie voor de racesport; je kunt mij er niet weg houden."

Clijsters en Kvitova naar finale Parijs

Kim Clijsters en Petra Kvitova bestrijden elkaar morgen in de finale van het WTA-toernooi in Parijs. De als eerste geplaatste Clijsters won in twee sets van Kaia Kanepi uit Estland: 6-1, 7-5. Kvitova, de nummer vier van de plaatsingslijst, boekte een nog overtuigender zege. Zij klopte Bethanie Mattek-Sands uit de Verenigde Staten met 6-2, 6-0.

Clijsters, die door het bereiken van de halve finale maandag de nieuwe nummer een van de wereld is, leek een eenvoudige partij tegemoet te gaan tegen Kanepi. De Vlaamse trok de eerste set vlot met 6-1 naar zich toe, maar daarna ging Kanepi meedoen. De Estste pakte een vroege break voorsprong en serveerde op 5-4 voor de set. Clijsters brak terug en Kanepi leverde bij 6-5 achter nogmaals haar opslag in.

Kvitova had alleen in de openingsfase van haar partij iets te duchten van Mattek-Sands. In de tweede set ging twee derde van de punten naar de Tsjechische die na iets minder dan een uur klaar was. Voor Kvitova is het haar tweede finale van het jaar. Vorige maand won ze al de titel in Brisbane.


Clijsters en Kvitova naar finale Parijs (Foto: Novum)

Duizenden Tunesiërs overspoelen Lampedusa

Op het Zuid-Italiaanse eilandje Lampedusa is de noodtoestand van kracht, omdat binnen enkele dagen duizenden vluchtelingen uit vooral Tunesië aankwamen. Er is een luchtbrug ingesteld om het eilandje te ontzetten. Dat heeft de Italiaanse regering in Rome zaterdag bepaald.

Lampedusa kreeg in ruim 48 uur ongeveer drieduizend vluchtelingen te verwerken en er zijn meer boten met migranten gezien die richting het eilandje varen.

De opvangcentra op de eilanden ten zuiden van Sicilië waren opgedoekt, omdat door het omstreden vluchtelingenbeleid van Italië door mensen direct terug te sturen, nauwelijks nog vluchtelingen op die eilandjes aankwamen. Tussen juli 2008 en juli 2009 kreeg Lampedusa nog 20.000 vluchtelingen te verwerken.

Minister: Meer in de buurt sporten op platteland

Jongeren in alle buurten, dorpen en steden in Nederland moeten veilig kunnen sporten in de buurt. Dat vindt minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD). Volgens Schippers werd sporten tot nu toe vooral gestimuleerd onder jongeren in achterstandswijken van grote steden, maar dat wil zij veranderen.

Hoewel de minister vindt dat sportprojecten voor jongeren in wijken met weinig mogelijkheden om te sporten belangrijk zijn, is ze van mening dat sporten ook in dorpen op het platteland moet worden gestimuleerd. "Ik wil dat sporten makkelijker, sneller en veiliger kan. Het moet echt een goede plek krijgen, overal in het land, in de volkswijken in de grote steden, maar ook in de dorpen op het platteland."

Zo moeten sportcentra ook in dorpen goed bereikbaar zijn, zegt ze. Verafgelegen voorzieningen die alleen te bereiken zijn via donkere fietspaden of die liggen aan gevaarlijke wegen zijn in de ogen van de minister niet goed. 'Makkelijke en bereikbare sportcentra, zo dicht mogelijk bij huis', is wat de minister wil.

Schippers deed haar uitspraken zaterdag in het Friese Sint Nicolaasga, waar zij een prijs uitreikte op een zaalvoetbaltoernooi voor jongeren van 6 tot 19 jaar met een handicap. De minister wil nog dit voorjaar bekendmaken hoe zij haar plannen precies vorm wil gaan geven.

Drie op een rij voor Feillu

Romain Feillu is goed bezig in de Ronde van de Middellandse Zee. De Fransman van Vacansoleil won vandaag zijn derde etappe op rij in de rittenkoers.

Feillu was op de slotklim, met percentages van boven de tien procent, de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Door zijn zege verstevigde Feillu zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Morgen is de laatste etappe met aankomst op de Mont Faron.

[GP2 Asia] Uitslag Race 2 Abu Dhabi

Stefano Coletti heeft de tweede race van de GP2 Asia Series in Abu Dhabi op zijn naam geschreven. De Monegask was in de sprintrace op het Yas Marina-circuit te sterk voor Josef Kral en Marcus Ericsson. Giedo van der Garde eindigde na een drive-through penalty als laatste.

Colletti mocht na zijn achtste plaats in de race van gisteren van poleposition vertrekken en behield deze plaats voor de zeer goed gestarte Van der Garde die twee plaatsen won. De Nederlander had echter de pech dat zijn team Barwa Addax voor de start iets in de sidepots had laten liggen, waarna een monteur net voor de opwarmronde dit er uit haalde. Omdat dit niet mag kreeg hij een drive-through penalty en zakte naar de laatste plaats.

Sam Bird profiteerde van het leed van Van der Garde en reed achter Coletti lange tijd op plaats twee, maar met nog enkele ronden te gaan ging de Brit te enthousiast over de kerbstones en crashte uit de race. Dit gaf de tweede stek aan Kral die deze plaats niet meer uit handen gaf. Ericsson werd derde, voor Jules Bianchi die gisteren de openingsrace wist te winnen. De Fransman is ook de leider in het kampioenschap.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Stefano Coletti Trident Racing 43:02.819
2 Josef Kral Arden International +2.629
3 Marcus Ericsson iSport International +3.323
4 Jules Bianchi ART Grand Prix +9.434
5 Davide Valsecchi Team Air Asia +11.531
6 Michael Herck Scuderia Coloni +14.687
7 Fabio Leimer Rapax +17.175
8 Nathanael Berthon Racing Engineering +17.426
9 Johnny Cecotto Jr. Super Nova Racing +25.351
10 Charles Pic Addax Team +25.493
11 Rodolfo Gonzalez Trident Racing +30.947
12 Jolyon Palmer Arden International +32.897
13 Andrea Caldarelli Ocean Racing Technology +33.396
14 Esteban Gutierrez ART Grand Prix +33.643
15 James Jakes Scuderia Coloni +34.526
16 Fairuz Fauzy Super Nova Racing +38.094
17 Luiz Razia Team Air Asia +38.830
18 Julián Leal Rapax +39.280
19 Max Chilton Carlin Motorsport +42.205
20 Oliver Turvey Ocean Racing Technology +42.677
21 Pal Varhaug DAMS +43.137
22 Dani Clos Racing Engineering +47.035
23 Giedo van der Garde Addax Team +49.926
DNF Mikhail Aleshin Carlin Motorsport +3 Ronden
DNF Sam Bird iSport International +5 Ronden
DNF Romain Grosjean DAMS +26 Ronden

The Gamerator: Een arcadekast met tap

Wat krijg je als je bier en arcade samenvoegt? Een geniale machine! The Custom Bar Guys hebben een dergelijk apparaat gebouwd: The Gamerator. Dat is een arcadekast waar een koelruimte inzit. In deze koelruimte past gemakkelijk een klein biervat. Dat vat kan je vervolgens verbinden met de ingebouwde tap en zo kan je genieten van een koel drankje terwijl je een van de 100 beschikbare arcade-classics speelt.

De kast gaat je zo'n €2600 kosten, wat toch best veel is. Bedenk wel dat we het hebben over een arcadekast met tap en bekerhouders, waar je ook nog eens Root Beer Tapper op kan spelen. Als je interesse hebt in het apparaat, kan je terecht op de site van The Gamerator.

gamerator
Dat wat deze machine zo speciaal maakt: de ingebouwde tap.

Wubben zegeviert in Zweden

Marathonschaatser Kurt Wubben heeft vanmiddag in het Zweedse Falun de laatste natuurijsmarathon van het Grand Prix Circuit gewonnen. Wubben wordt volgende week 39 jaar en stopt aan het eind van dit seizoen met schaatsen.

In de slotfase van de wedstrijd over 150 kilometer reed hij weg uit een kopgroep van vijf man en kwam alleen over de streep. Ruud Borst en Douwe de Vries kwamen als de nummers twee en drie over de streep.

Karlo Timmerman reed de wedstrijd niet uit maar werd wel winnaar van het eindklassement.

[WTT] Tsonga eerste finalist

Jo-Wilfried Tsonga is de eerste finalist van het ABN Amro World Tennis Tournament. De Fransman was in Ahoy in twee sets te sterk voor Ivan Ljubicic uit Kroatië: 6-4, 7-6 (6). In de eindstrijd treft Tsonga Robin Söderling of Viktor Troicki. De Zweed en de Serviër strijden later vandaag om de tweede finaleplaats.

Tsonga had in de eerste set aan een break genoeg. Die plaatste de nummer achttien van de wereld in de vijfde game. In het tweede bedrijf was Ljubicic scherper en nam de Kroaat, die de vijftiende positie op de wereldranglijst bezet, een break voorsprong. Toen Ljubicic voor de set serveerde sloeg Tsonga terug en via de tiebreak trok hij alsnog aan het langste eind.

[WB] Shorttracker Knegt vierde op 1.000m

Sjinkie Knegt is er bij wereldbekerwedstrijden shorttrack in Moskou niet in geslaagd een medaille te pakken op de 1.000 meter. In de finale eindigde de Nederlander als vierde. De Zuid-Koreaan Kim Beyong-Jun pakte het goud.

Niels Kerstholt eindigde in de B-finale van de 1.500 meter als derde. Jorien ter Mors won de B-finale van de 1.500 meter bij de vrouwen. Ze bleef Annita van Doorn net voor.

Kotick: 'Terugkeer Guitar Hero-serie mogelijk'

Volgens de CEO van Activision, Bobby Kotick, is het mogelijk dat Guitar Hero en DJ Hero in de toekomst terug kunnen komen. Eerder deze week maakte hij een einde aan de betreffende series, omdat deze niet winstgevend genoeg waren. Hij heeft het verder over de serie 'opnieuw uitvinden'.

"... We had three fantastic products in the marketplace in the [music] genre this year, our two games, DJ Hero 2 and Guitar Hero: Warriors of Rock, and then Rock Band did a terrific game, but it's just not a category that's getting consumers enthusiastic right now, and so I think you need to focus your resources on the things that really gets consumers excited."

"If something's not working, we'll take it off the table, maybe reinvent it in the future, but our focus is really on figuring out what are the things that are going to excite audiences the most", aldus Bobby Kotick.

Verder meldde de CEO dat het nu niet logisch is om door te gaan met de twee muziekgames: "We can never say never, but over the past two years we have seen rapid declines in the music genre, and unfortunately, based on current demand, we simply cannot continue to profitably make these games given the considerable licensing and manufacturing costs."

http://i.fokzine.net/upload/11/02/110212_192227_1277119501.jpeg

                                Warriors of Rock: toch niet de laatste Guitar Hero?

[Premier League] Uitslag Man. United - Man. City

Manchester United heeft stadgenoot Manchester City een forse tik uitgedeeld in de strijd om de Engelse landstitel. De lijstaanvoerder in Engeland was op Old Trafford met 2-1 te sterk voor The Citizens. Wayne Rooney besliste de Engelse topper met een oogverblindende omhaal.

Manchester United komt door de overwinning in eigen huis op acht punten van nummer drie Manchester City. United poetste dankzij Rooney de nederlaag van vorige week bij hekkensluiter Wolverhampton Wanderers goed weg.

Manchester City begon, zonder de geblesseerde Nigel de Jong, uitstekend aan de wedstrijd op vijandelijk terrein. Na vier minuten werd het doel van Van der Sar onder vuur genomen door David Silva. De Spanjaard wist een fraaie combinatie met Carlos Tévez en Yaya Touré niet te bekronen met de openingstreffer. De inzet scheerde langs de paal. City bleef in de openingsfase de betere ploeg, maar Van der Sar werd zelden op de proef gesteld. United kreeg daardoor de ruimte om in de wedstrijd te komen.

Naarmate de eerste helft vorderde zocht de lijstaanvoerder in Engeland steeds nadrukkelijk het doel van Joe Hart. Kort voor de pauze kwam United op voorsprong. Rooney vond Ryan Giggs met een lange pass, waarna de Welshman goed teruglegde op Nani. De Portugees controleerde de bal keurig en passeerde Hart met links. United wilde de voorsprong vervolgens uitbouwen.

Aan de hand van Rooney ging de ploeg van Ferguson op zoek naar een tweede treffer, maar na enkele waarschuwingsschoten kwam City aan de andere kant wel tot scoren. Invaller Shaun Wright-Philips en Edin Dzeko deden van zich spreken. Dzeko werd bediend door Wright-Philips, waarna de Bosnische spits uithaalde van afstand. Doordat Silva de bal onderweg aanraakte met zijn rug was Van der Sar kansloos: 1-1.

City hoopte op een stunt in het laatste half uur, maar Rooney maakte een einde aan de hoop van de ploeg van Robert Mancini. De Engels international bekroonde een uitstekende wedstrijd met een weergaloze winnende treffer. Op aangeven van Nani dacht Rooney niet na en verschalkte Hart met een fantastische omhaal á la Marco van Basten. Dankzij het droomdoelpunt van Rooney heeft United een concurrent minder in de titelstrijd.

Rutte vreest lage opkomst Statenverkiezingen

VVD-voorman Mark Rutte vreest een lage opkomst bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart. Dat zei hij zaterdag bij de aftrap van de verkiezingscampagne van zijn partij langs de A2 bij Beesd.

Rutte doelde voor een deel op het lage opkomstcijfer bij verkiezingen voor de Provinciale Staten. Daarnaast doet de VVD het volgens hem momenteel goed in de peilingen en is hij bang dat VVD-stemmers het daarom niet nodig vinden naar de stembus te gaan.

Na de verkiezingen wordt duidelijk of de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV samen een meerderheid in de Eerste Kamer zullen krijgen. "Dit kabinet neemt maatregelen om Nederland sterker, veiliger en financieel gezond te maken. Willen we deze maatregelen daadwerkelijk kunnen uitvoeren, dan is die meerderheid in de Eerste Kamer van belang", zei Rutte.


Rutte vreest lage opkomst Statenverkiezingen (Foto: Novum)

Drugstoerist opgelicht met chocoladerepen

Een Fransman die vrijdagavond dacht in Nederland voor 1100 euro softdrugs te hebben gekocht, bleek slechts stro en chocoladerepen op de kop te hebben getikt. De man en de twee Nederlanders die hem probeerden op te lichten zijn aangehouden, meldt de politie zaterdag.

De Fransman en de oplichters vielen door de mand nadat agenten vrijdag rond 22.00 uur meerdere malen twee auto's voorbij zagen rijden. Een auto had een Nederlands en de andere een Frans kenteken. Het Franse voertuig werd op de A16 bij Hazeldonk tot stoppen gemaand.

De inzittende gooide een pakketje uit het raam van de auto. Agenten zagen dat uit het pakketje een stukje hasj stak. In de auto van de 30-jarige Fransman werd nog een pakketje gevonden. Beide pakketjes werden in beslag genomen en de Fransman moest mee naar een politiebureau.

Daar bleek dat in het ene pakketje een gram hasj en meerdere Kitkatrepen zaten. Het andere pakketje bevatte stro en een kleine hoeveelheid hennep. De Fransman verklaarde tijdens het verhoor dat hij 1100 euro had neergeteld voor de chocoladerepen en stro.

In Gilze op de A58 werden een 38-jarige man uit Roosendaal en een 30-jarige man aangehouden voor oplichting. De Roosendaler bleek al vaker drugstoeristen te hebben opgelicht. De drie zitten vast voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Marcellis: "Ik moet constanter gaan worden"

Dirk Marcellis is bezig aan zijn eerste seizoen bij AZ. De verdediger moest flink aanpoten na zijn overstap van PSV.

Marcellis is sinds zijn komst een vaste waarde in de ploeg van Gertjan Verbeek. De Friese oefenmeester deed tot nu toe in vrijwel alle duels een beroep op de ex-PSV'er. "Ik heb als een monnik moeten leven. Tussen augustus en december speelden we 31 officiële duels. Na de winterstop volgen er nog dertien", zegt Marcellis.

"De trainer heeft me één keer rust gegeven, thuis tegen BATE Borisov. Een paar dagen later werd de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen afgelast", aldus Marcellis tegen Voetbal International. "Had ik twee keer achter elkaar niks te doen. Daar moest ik even aan wennen. Dit ritme beïnvloedt je leefwijze. Ik ben erg geïnteresseerd in het evenwicht tussen rust, voeding en herstel."

Vorig seizoen moest de rechtsback bij PSV genoegen nemen met een reserverol. "Doordat ik vorig seizoen vooral trainde, was ik altijd klaar voor een wedstrijd. Nu was ik doodop en stond er meteen weer een volgende belangrijke wedstrijd voor de deur. Ik moest in twee dagen weer op honderd procent zien te komen. Soms had ik iets langer nodig. Maar het verschil tussen de eerste en tweede seizoenshelft was dan ook enorm."

"Een jaar lang zat ik een beetje te verpieteren op de bank. Bij AZ kreeg ik te maken met een andere omgeving en andere mensen. Ze hadden hier ook een nieuwe start gemaakt. Alles lag open. Vol ertegenaan, en dat is het. Het is lekker binnenkomen als je meteen twee keer per week speelt. Hier verlangde ik naar", vervolgt Marcellis, die ruimte voor verbetering ziet. "Ik vind dat ik te wisselvallig ben geweest. Ik moet constanter worden, dat is mijn goede voornemen. Van daaruit ga ik voor uitschieters naar boven", aldus de drievoudig international.

Vanavond speelt AZ tegen PSV. Marcellis doet niet mee vanwege een schorsing.

Real-life Mario Kart deel 2

Meer dan twee jaar geleden verbaasde Rémi Gaillard menig automobilist door met zijn kart over de rijbaan te scheuren. De Franse schavuit is terug en haalt wederom gevaarlijke toeren uit op de rijbaan. Verkleed als onze favoriete loodgieter gooit hij bananen op andere auto's en lanceert pluche schildpadjes. De quote aan het einde van het filmpje betekent zoveel als: "Wat je doet bepaalt wie je bent." Dus waarom niet Mario?

Dit filmpje leert je ook gelijk waarom Mario zijn bananen uit die dozen met vraagtekens haalt in plaats van uit de fruitafdeling in de supermarkt.

DVD: Foeksia De Miniheks

De winnaar van de Publieksprijs Beste Nederlandse Kinderfilm 2010 was Foeksia De Miniheks. Een film van Johan Nijenhuis naar een boek van Paul van Loon, die kinderboekenschrijver die altijd z'n zonnebril op heeft. Deze film kwam eind vorig jaar in het nieuws omdat de Amerikanen de film niet in ongewijzigde vorm in hun bioscopen wilden laten draaien. Een van de heksen rookt namelijk een pijp... 

Foeksia De Miniheks dvd cover

[Upd] Pornoster Sofia in Secret Story

Naar aanleiding van een speuractie van gebruikers van het FOK!forum is naar voren gekomen dat pornoster Sofia Valentine het Secret Story huis zal gaan betreden. Op secretstory.fok.nl vind je meer info over deze Hollandse pornoster.

De deelname van Valentine is nog niet officiëel bevestigd, in tegenstelling tot die van werkeloze blondine Aafke (31) en student Guido (20).

Een andere naam die genoemd werd tijdens de zoektocht is Laura. Hierover is verder nog niets bekend.

Update 14:50 uur
Inmiddels zijn ALLE namen gevonden door onze actieve FOK!kers.
De volledige lijst:

Mannen:
Guido Mendes (20) - Professioneel Gamer (nick guidson), parttime student en bodybuilder
Servio Switzer - Travestiet (Miss Windy Mills).  Deed eerder mee aan oa Peking Express en Smaken Verschillen
Philip (26) - Barman
Alex
Mike
Gerard
Karim
Jurien 

Vrouwen:
Aafke (31) - Werkeloze blondine
Sofia Valentine - Pornoster
Laura
Johanna
Monique 
Cynthia
Sharon 

Ook diverse geheimen zijn inmiddels gelekt. Johanna slaapwandelt en Karim is dakloos geweest, maar er zijn ook een piercer, iemand met een borstverkleining, een bingokampioen, een anabolenslikker, een hoogbegaafde, een ridder, iemand die de tsunami overleefde en een miljonair.

Alle informatie vind je natuurlijk op secretstory.fok.nl

China bagatelliseert nieuws over Egypte

China bagatelliseert het nieuws over de enorme opstand in Egypte die leidde tot het vertrek van de Egyptische president Hosni Mubarak. De regering in Beijing vreest dat de massale protesten in andere landen kunnen leiden tot onrust onder de Chinese bevolking.

De meeste kranten en websites plaatsten zaterdag een beknopt bericht van het Chinese staatspersbureau Xinhua. Er werd een kort overzicht gegeven van het aftreden van Mubarak en er werd zijdelings melding gemaakt van de enorme demonstraties.

In het journaal van de staatstelevisie werd het nieuws uit Egypte zaterdag weggestopt tussen andere berichten. CCTV zond geen beelden uit van de demonstranten, maar liet slechts beelden zien van verlaten straten en gesloten winkels.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zei te hopen dat Egypte snel de stabiliteit in het land kan herstellen.

Onderzoek naar dure sms'jes goede doelen

Natuurmonumenten en Stop Kindermisbruik doen onderzoek naar onregelmatigheden bij een sms-actie om donateurs te werven. Bij sommige mensen is ten onrechte geld afgeschreven. Dat maakten de organisaties zaterdag bekend.

Een externe partij voerde de sms-actie uit. Mensen die zich hebben aangemeld kregen sms'jes terug die twee keer zo veel kostten als was afgesproken. Beide organisaties hebben direct de samenwerking met de sms-dienst gestopt.

Natuurmonumenten biedt de benadeelden excuses aan en garandeert dat ze hun geld terugkrijgen. Volgens de organisatie gaat het om ongeveer 2200 mensen. Om hoeveel gedupeerden het bij Stop Kindermisbruik gaat, is nog niet duidelijk.

Marine ruimt explosieven op Noordzee

De Koninklijke Marine heeft de afgelopen twee weken vijf explosieven op de Noordzee geruimd. De bommen lagen in de drukbevaren aanvoerroute naar de Rotterdamse haven, meldt het ministerie van Defensie zaterdag.

Vier explosieven werden op locatie vernietigd. Marineduikers brachten een explosieve lading aan op de bom, die vervolgens gecontroleerd tot ontploffing werd gebracht. Een van de bommen lag te dicht bij een pijpleiding en moest worden verplaatst naar een andere locatie om tot ontploffing te worden gebracht.

De explosieven werden geruimd door de mijnenjager Hr. Ms. Hellevoetsluis en moesten weg omdat ze in een drukke vaarroute lagen. "Elk explosief daar vormt een reële bedreiging voor de scheepvaart", stelt luitenant-ter-zee Sjoerd Feenstra.

Vissers treffen nog wekelijks mijnen aan uit de Tweede Wereldoorlog. Dat die na ruim een halve eeuw nog altijd levensgevaarlijk zijn werd duidelijk op 6 april 2005. Drie opvarenden van een Nederlandse visserskotter kwamen die dag om het leven toen een opgeviste vliegtuigbom op het dek ontplofte.


Marine ruimt explosieven op Noordzee (Foto: Novum)

Songfestivaldeelnemer masturbeert voor geschokte fan

David Bryan heeft een vrouwelijke fan geschokt door een masturbatieshowtje te geven voor zijn webcam. De Brit, die dit jaar uitkomt voor Roemenië, wist naar eigen zeggen niet dat zijn webcam aanstond tijdens het chatten.

De 24-jarige zanger was aan het chatten met een meisje, terwijl hij met zijn vrije hand zichzelf zat af te trekken. Hoewel het meisje verbijsterd was, wist ze niet hoe snel ze screendumps moest maken van het tafereeltje en aan de media doorspelen.

Ondanks het relletje weigert de Roemeense tv Bryan uit het Europese Songfestival te knikkeren. "Zijn privéactiviteiten zouden niet van invloed moeten zijn hoe mensen tegen zijn muziek aan kijken", luidt de verklaring. "Het lied heeft niets te maken met zijn nachtelijke activiteiten."

Bryan, een voormalig lasser, werd tijdens een televisieshow uitgekozen Roemenïe te vertegenwoordigen. Hij werd in een Roemeens winkelcentrum ontdekt. De Brit kwam naar het land toe om mee te helpen een weeshuis op te bouwen.


Een filmpje over deze rukkende zanger

[WB] Shorttracker Knegt naar finale 1.000m

Bij wereldbekerwedstrijden in Moskou heeft shorttracker Sjinkie Knegt de finale bereikt op de 1.000 meter. In zijn halve finale eindigde hij als tweede achter de Canadees Charles Hamelin.

Jorien ter Mors, Niels Kerstholt en Annita van Doorn slaagden er op de 1.500 meter niet in om de eindstrijd te behalen. Ze werden alledrie in hun halve eindstrijd vierde en komen later vandaag in actie in de B-finale.

Hantuchova houdt Zvonareva uit finale

Vera Zvonareva krijgt geen kans het WTA-toernooi in Pattaya voor de derde keer op rij te winnen. De als eerste geplaatste Russin boog in de halve finale, na dertien zeges op rij in de Thaise badplaats, voor Daniela Hantuchova: 7-6 (3), 6-4.

Nadat Hantuchova de eerste set in de tiebreak naar zich toe had getrokken, nam ze in het tweede bedrijf ook een vroege break. Op 5-3 kreeg Hantuchova op de opslag van Zvonareva zelfs al een matchpunt. Dat werkte de Russin echter, maar een game later ging de partij alsnog naar Hantuchova.

In de finale treft de Slowaakse Sara Errani. De nummer acht van de plaatsingslijst won een Italiaans onderonsje van Roberta Vinci (5): 6-1, 6-4.

Man met busje door geluidsbarrière

Bij een Italiaanse automobilist plofte deze week een opmerkelijke snelheidsbekeuring op de mat. De man bleek in het dorpje Orio, in de hak van de welbekende laars, te zijn geflitst met een snelheid van maar liefst 1230 kilometer per uur, maar liefst 6 kilometer harder dan de geluidsbarrière.

Desondanks hoeft de man geen astronomisch bedrag over te maken aan het Italiaanse CJIB. Voor deze snelheid, gereden in een witte Fiat Doblo bestelwagen, moet de man 165 euro betalen. Daarnaast heeft hij drie strafpunten op zijn rijbewijs gekregen.

Pechstein mag naar Salt Lake City

Claudia Pechstein heeft zich geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden volgende week in Salt Lake City. De 38-jarige Duitse schaatsster, die haar rentree maakte na een schorsing van twee jaar wegens verdachte bloedwaarden, plaatste zich vandaag in het Duitse Erfurt.

Op de 3.000 meter reed ze een tijd van 4.10,05 waarmee ze ruim aan de limiet van 4.15 voldeed. Die had de internationale federatie ISU voor WB-deelname gesteld.

Pechstein hoopt volgende week op de 5.000 meter een startbewijs te bemachtigen voor het wereldkampioenschap afstanden in maart in Inzell.

Vroege versie Crysis 2 gelekt

Een fenomenale klap voor Crytek. Crysis 2, de opvolger van supersoldaat-shooter Crysis, is in bètavorm gelekt. De game, met hier en daar wat onderdelen die nog niet af zijn, is volledig speelbaar op PC. Dat is echter nog niet alles; ook de multiplayer en de Sandbox 3 editor zitten erbij.

Als klap op de vuurpijl zijn de master keys voor de SolidShield-beveiliging, die de online activatie afhandelt, middels deze versie te achterhalen. Met andere woorden, de hele beveiliging van de game is nutteloos, tenzij ze met iets nieuws op de proppen komen vóór release. Crytek zal niet vrolijk zijn door deze ontwikkeling, vooral voor hen is het tegen het zere been. Crysis 2 was een twijfelgeval geweest, mede doordat de illegale markt flinke schade toebracht aan Crysis 1. De game moet over ongeveer anderhalve maand uitkomen.

Crysis2 leak

Nieuwe naam stadhuis: 'Harige Ballen'

Het gemeentehuis van Fort Wayne, in de Amerikaanse staat Indiana, is naarstig op zoek naar een nieuwe naam. Tijdens een verkiezing werd met een overweldigende meerderheid de naam 'Harry Baals' gekozen, maar het is nog maar de vraag of de naam van deze oud-burgemeester op het nieuwe stadhuis zal prijken. De naam wordt namelijk uitgesproken als 'Hairy Balls', harige kloten dus.

De stad hield op internet een poll waar mensen de nieuwe naam konden kiezen. Harry Baals bleek de grote favoriet. Deze man loodste de stad door de Tweede Wereldoorlog en de Grote Depressie. Omdat diens naam klinkt als 'Hairy Balls' wist het Harry Baals Government Center bijna 24.000 stemmen te vergaren. De nummer twee moest het met een kleine duizend stemmen doen.

De huidige burgervader, Henry, kan er wel om lachen. "Prachtig, dit is precies waarom we deze vragen op internet stellen. Prima als er wat humor bij komt." De nazaten van Baals, die hun naam inmiddels hebben veranderd in Bales, vinden het een eer dat hun voorvader zo populair is. "Het zet Fort Wayne op de kaart", vindt een achterneef. "Veel mensen zullen er om grinniken, maar ook dat houdt wel weer op."

Hoewel de nieuwe naam blijkbaar onder de bevolking leeft, peinst de gemeenteraad er vooralsnog niet over om de naam in overweging te nemen. "Niet vanwege de naam, maar omdat het oneerlijk is één enkele burgemeester te eren", zo laat een woordvoerder weten. De stemronde is inmiddels gesloten, over enkele weken maakt de burgemeester de nieuwe naam bekend.


Een nieuwsitem over 'Hairy Balls'

Tweede operatie Reis pas over een maand

Jonathan Reis moet tot 16 maart wachten voordat hij voor de tweede keer wordt geopereerd aan zijn knie. Reis vertoeft momenteel in zijn vaderland Brazilië om te revalideren van de zware knieblessure die hij vlak voor de winterstop opliep in de wedstrijd tegen Roda JC. Reis raakte in botsing met keeper Przemyslaw Tyton, waardoor hij in ieder geval dit seizoen niet meer in actie zal komen.

Specialist Richard Steadman voert de ingreep in twee delen uit. Het eerste deel zit erop. In Vail werd hij al geopereerd aan zijn mediale band en meniscus. Op 16 maart zijn de kruisbanden van de Braziliaan aan de beurt. Vooralsnog verloopt het herstel van Reis volgens schema.

Reis was dit seizoen erg belangrijk voor PSV. In elf competitieoptredens maakte de Braziliaan acht goals. Momenteel is de spitspositie bij PSV omstreden. Danny Koevermans en Marcus Berg weten allebei niet te overtuigen en lijken voorlopig stuivertje te moeten wisselen.

Dragon Age 2 is goud en gameplay-beelden

De opvolger van het populaire Dragon Age: Origins, Dragon Age 2, is vandaag goud verklaard. De RPG zal uitkomen voor PC, Xbox 360, PlayStation 3 en ook Mac. Op 11 maart kunnen we hier in Europa gaan hakken, converseren en de liefde bedrijven. Ook hebben we voor jullie 55 minuten aan opgenomen livestream, waar Mike Laidlaw van Bioware informatie geeft met betrekking tot het verhaal en de gameplay, terwijl hij zelf de game speelt.

da2

AZ boos op Argentijnse voetbalbond

AZ heeft met ophef gereageerd op de verergerde enkelblessure waarmee keeper Sergio Romero terugkeerde van de interland met Argentinië tegen Portugal.

Ondanks een enkelblessure verdedigde Romero afgelopen woensdag het Argentijnse doel in de oefeninterland tegen Portugal. Door zijn deelname verergerde de enkelkwetsuur van de sluitpost, waardoor AZ vanavond in de competitiewedstrijd tegen PSV een beroep moet doen op derde doelman Estaban Alvarado. Reserve-doelman Joey Didulica kampt met een nekhernia.

AZ dreigt Romero maar liefst een maand te moeten missen. Dit tot grote ontevredenheid bij trainer Gertjan Verbeek. "Iedereen is toch met zijn eigen belang bezig. De denkwijze, dat spelers ook aan hun werkgever denken, is een utopie", vertelt de coach aan De Telegraaf. "We hebben ook Simon Poulsen al eens teruggekregen van een interland, met een blessure waardoor hij bijna een half jaar niet kon spelen."

"Er komen op dit gebied steeds meer fricties", vervolgt Verbeek. "De Argentijnse bondscoach, de medische staf en Sergio zelf hebben woensdag geoordeeld, dat hij zou kunnen spelen. En nu hebben wij hem geblesseerd terug. Waarschijnlijk zullen we ook nooit weten, in hoeverre Sergio in deze eerlijk heeft gehandeld."

Arabische wereld rijp voor revoluties

Na de geslaagde revoluties in Egypte en eerder al Tunesië lijken verschillende landen in de Arabische wereld rijp voor revoluties. Met name in Algerije en Jemen zijn de eerste stappen al gezet. Naast de Arabische landen lijkt ook in Iran de situatie onrustig.

Algerije
In Algerije zijn zaterdag demonstraties tegen de regering en met name president Bouteflika van start gegaan. De demonstranten eisen meer democratie en hervormingen. De regering heeft vrijdag het treinverkeer stilgelegd zodat mensen niet naar Algiers konden reizen en de demonstraties zijn verboden.

Ondanks dit verbod zijn de demonstraties toch begonnen en zijn er duizenden mensen op de been. Honderden mensen zouden al gearresteerd zijn, waaronder een belangrijk lid van de oppositie. Al Jazeera is verboden in Algerije en daarom is het moeilijker dan bij Egypte om geruchten te bevestigen. Facebook zou offline zijn gehaald, maar via Twitter lekken er foto's en filmpjes uit van geweld tegen demonstranten.

Jemen
In Jemen zijn zaterdag duizenden demonstranten op de been. Zij eisen het vertrek van de al 23 jaar aan de macht zijnde president Saleh. Ook hier zijn berichten over confrontaties tussen demonstranten en de ordepolitie.

Bahrein
In Bahrein is voor maandag het eerste protest tegen het beleid van het soennitische koningshuis aangekondigd. De meerderheid van de bevolking is sjiitisch. Het koningshuis probeert de bevolking van de demonstraties te weerhouden door iedere familie 1000 dinar (1966 euro) in het vooruitzicht te stellen.

Iran
In Iran is sprake van demonstraties en protesten. Maar vanwege de beperkte, of afwezige, mediavrijheid is het onduidelijk wat er daar precies gebeurt.

Ook in andere landen in de regio is het steeds onrustiger aan het worden. In Marokko is op 20 februari een grote demonstratie gepland. In Syrië, Libanon, Saudi-Arabië en Jordanië wordt ook gedemonstreerd tegen de zittende regeringen. In Libië, waar Khadafi eerder Mubarak steunde, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag spontane vreugdeprotesten gemeld.

Hordeloper Sedoc scheurt hamstring

Hordeloper Gregory Sedoc heeft gisteren zijn hamstring gescheurd. Dat meldt de 29-jarige atleet op Twitter. Zijn indoorseizoen is door de blessure in een klap afgelopen. Deelname aan het EK in Parijs, waarvoor hij zich al gekwalificeerd had, zit er niet in. Sedoc had er net een lange revalidatie na een voetblessure opzitten.

Sedoc liep de blessure aan zijn hamstring op tijdens een indoorwedstrijd in Düsseldorf. In de serie van de 60 meter horden had hij daar een tijd van 7,67 seconden gelopen. In de finale sloeg het noodlot toe.

Bleker wil in Moskou export veiligstellen

Staatssecretsaris Henk Bleker (Lanbdbouw) heeft maandag in Moskou een gesprek met de Russische landbouwminister Elena Borisovna Skrynnik met als doel het oplossen van belemmeringen bij de export van groenten, fruit, vlees en zuivel.

Rusland is een belangrijke markt voor het Nederlandse agrarische bedrijfsleven, maar de toegang wordt bemoeilijkt door strenge keuringseisen. Sinds 2004 steeg de export van agrarische producten naar Rusland explosief en in 2008 kwam die zelfs uit op 1,5 miljard, met als uitschieters groente- en sierteeltproducten.

Als gevolg van de economische crisis viel die uitvoer terug naar 1,1 miljard, maar buiten de Europese Unie is Rusland na de Verenigde Staten de grootste exportmarkt met goede kansen voor Nederlandse bedrijven.

[WK] Guay pakt titel op afdaling

Erik Guay heeft bij het wereldkampioenschap skiën in het Duitse Garmisch-Partenkirchen de wereldtitel op de afdaling gepakt. Met een tijd van 1.58,41 bleef de Canadees Didier Cuche en de Italiaan Christof Innerhofer ruim voor. Cuche moest 0,32 seconden toegeven, Innerhofer 0,76 seconden.

Nadat hij de laatste twee wereldbekerwedstrijden had gewonnen, was de 36-jarige Cuche de grootste kanshebber voor de wereldtitel op het koningsnummer bij het alpineskiën. Voor de Zwitser was Innerhofer echter de te kloppen man: "Hij liet woensdag met zijn zege op de Super G al zien goed uit de voeten te kunnen op een ijzige piste."

Innerhofer stond ook even eerste vanmiddag maar zag uiteindelijk Cuche en Guay zijn tijd verbeteren. Voor Guay is het zijn eerste wereldtitel.

Noord-Hollander (16) overlijdt door ongeval

Een 16-jarige jongen uit het Noord-Hollandse Nibbixwoud is vrijdagavond om het leven gekomen door een ongeval in Zwaag. Dat heeft de politie zaterdagochtend bekendgemaakt.

De jongen zat in de auto bij een 18-jarige dorpsgenoot die rond 20.30 uur op de Wogmergouw de macht over het stuur verloor. Het voertuig kwam tegen een boom tot stilstand.

De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het rijbewijs van de bestuurder, die zelf onbekende verwondingen opliep bij het ongeluk, is ingevorderd.

Neeskens niet naar Trinidad en Tobago

Johan Neeskens wordt geen bondscoach van Trinidad en Tobago. De onderhandelingen tussen de voetbalbond van het Caribische land en de 59-jarige oud-international werden gisteren gestaakt. Dat meldt Neeskens' zaakwaarnemer Rob Jansen op de website van zijn bedrijf Sport Promotion. "We zijn er niet uitgekomen."

Volgens Jansen wilde Neeskens graag bondscoach worden in Trinidad en Tobago, "maar dan wel onder voorwaarden die hem in staat zouden stellen zijn werk naar behoren uit te kunnen voeren". Op die voorwaarden liepen de onderhandelingen stuk. "Dan moet je eerlijk zijn tegenover elkaar en niet aan de klus beginnen."

Neeskens vertrok in oktober als assistent van Frank Rijkaard bij Galatasaray. Eerder werkten de twee ook al samen bij het Nederlands elftal en Barcelona. Neeskens was onder meer ook trainer bij N.E.C. Nijmegen.

[WvdW] Voorbeschouwing AZ - PSV

Komend weekend staat er weer een volledige speelronde in de Eredivisie op het programma. De bezoekers van het VBL-forum konden in de afgelopen week weer stemmen op de Wedstrijd van de Week en gingen massaal voor het duel tussen AZ en PSV! Hieronder volgt de voorbeschouwing op dit duel.

AZ

AZ hoopt zich komend weekend te herstellen van de zeperd tegen promovendus Excelsior, dat vorige week zaterdag met een 2-1 zege verraste. De bezoekers kwamen via goudhaantje Kolbeinn Sigthórsson nog wel op voorsprong, maar dit werd in het vervolg ongedaan gemaakt door Tim Vincken en Jordy Clasie, die tien minuten voor tijd voor de winnende treffer tekende.

Sigthórsson lijkt overigens definitief doorgebroken te zijn bij AZ. De IJslander tekende twee weken geleden, tijdens het duel tegen VVV-Venlo (6-1), namelijk voor vijf doelpunten. Dat was overigens wel een opsteker voor de Alkmaarders, die daarvoor twee keer gelijk speelden.

De laatstgenoemde sportieve prestaties hebben er ook voor gezorgd dat de ploeg enigszins wegzakte in de strijd om de top drie. De ploeg van trianer Gert-Jan Verbeek heeft momenteel tien punten minder dan koploper én tegenstander PSV. Bij winst zou het verschil tussen beide ploegen terug kunnen lopen naar zeven. Daarnaast zouden de Alkmaarders zich ook weer in de strijd om de landstitel kunnen mengen.

PSV

Bij PSV draait het op dit moment ook niet geweldig. De ploeg won twee weken geleden met veel moeite van Willem II (2-1), dat aanvankelijk op voorsprong kwam. Afgelopen weekend kreeg de formatie van trainer Fred Rutten de deksel op de neus, nadat ADO Den Haag in blessuretijd de winnende goal wist te maken.

Ondanks het recente verlies staan de Eindhovenaren nog altijd op de eerste plaats in de Eredivisie, al is dit wel op basis van doelsaldo. De selectie van trainer Rutten wordt namelijk op de hielen gezeten door FC Twente, dat evenveel punten heeft.

Op basis van het vertoonde spel van de afgelopen weken kunnen we voorzichtig concluderen dat PSV na dit weekend mogelijk geen koploper meer is. Toch zal dat ook afhangen van de prestaties van FC Twente, die eigen huis tegen Vitesse zullen spelen.

Danny Koevermans en Jeremain Lens... Van AZ naar PSV

Danny Koevermans en Jeremain Lens spelen beide in het shirt voor PSV, maar hebben ook een verleden bij AZ. Koevermans speelt inmiddels alweer vier jaar voor de Eindhovenaren, maar kwam ook twee seizoenen in actie voor de ploeg uit Alkmaar. In die periode kwam hij tot 52 wedstrijden in de Eredivisie en trof daarin 31 keer doel.


Lens begon zijn carrière als voetballer bij AZ en deed dit in het seizoen 2005/2006. De aanvaller zou twee jaar voor de Alkmaarder formatie spelen, waarna hij voor de duur van één seizoen aan N.E.C. Nijmegen verhuurd zou worden. Bij de Nijmeegse formatie brak de 22-jarige speler defitinief door, waarna hij vervolgens terugkeerde naar AZ. Daar zou hij nog twee seizoenen spelen, voordat de jongeling naar de Brabantse formatie vertrok.


Dirk Marcellis... Van PSV naar AZ

Voor Dirk Marcellis kon het duel tegen PSV een bijzonder tintje krijgen, maar hij zit echter een schorsing uit. De verdediger begon zijn carrière in het seizoen 2006/2007 namelijk bij de Eindhovenaren, maar koos afgelopen zomer voor een vertrek naar Alkmaar. In zijn periode in Eindhoven kwam de 22-jarige voetballer 68 keer in actie, maar scoorde daarin niet.

In zijn laatste seizoen bij PSV zat Marcellis veelvuldig op de bank, waarna hij uiteindelijk werd betrokken bij een deal rondom Lens. De aanvaller bewandelde namelijk de omgekeerde weg en ging voor PSV spelen.


Historie

AZ en PSV troffen elkaar in het verleden al 60 keer eerder. De Eindhovenaren kwamen het beste uit de verf en wonnen tot dusver 32 keer, waar de Alkmaarder formatie slechts vijftien keer met de drie punten naar huis ging.

Op 17 april 1985 werden in het treffen tussen beide ploegen de meeste goals gemaakt, namelijk negen. Deze wedstrijd werd destijds in Eindhoven gespeeld en werd met 7-2 door PSV gewonnen. René van der Gijp (3) en Ernie Brandts (2) namen het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening. Kees Kist en Kees Tol deden wat terug voor de Alkmaarders.

In de laatste vijf wedstrijden in Alkmaar wisten beide ploegen twee keer te winnen. Het laatste duel op Alkmaarder bodem eindigde in een gelijkspel (1-1). Otman Bakkal (PSV) en Mounir El Hamdaoui (AZ) waren op 2 mei 2010 verantwoordelijk voor de doelpunten.

Wedstrijdinformatie

Het duel tussen AZ en PSV wordt komend weekend in het AFAS-stadion in Alkmaar gespeeld. De wedstrijd, die omstreeks 14:30 uur van start gaat, staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Nijhuis kwam eerder dit seizoen in aanvaring met Orlando Engelaar, uitkomend voor PSV. De middenvelder kreeg tijdens het duel tegen De Graafschap in de eerste helft twee keer een gele kaart en kon inrukken. De aanleiding voor de tweede prent was herhaaldelijk commentaar op de leiding, waar de arbiter van dienst op dat moment genoeg van had.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.

Button: "Leukere races door Pirelli-banden"

Jenson Button verwacht dat de Formule 1 een aantrekkelijk jaar te wachten staat. Dit jaar zijn de Pirelli-banden nieuw en dat zal volgens de McLaren-coureur voor veel spanning in de races gaan zorgen. De wereldkampioen van 2009 verwacht dat hij in ieder geval goed om zal kunnen gaan met het rubber.

"Tussen de harde, medium, zachte en superzachte compound zitten grote verschillen. Niet alleen met het oog op de rondetijden, maar ook qua slijtage en levensloop. Dit maakt het racen er een stuk leuker op," zei de McLaren-coureur gisteren na afloop van zijn eerste test met de MP4-26.

"Ik denk dat het voor iedereen goed is om de keuze te hebben uit allerlei verschillende banden, die onderling zomaar voor een verschil van een halve seconde per ronde kunnen zorgen. Ik begrijp dat de mensen thuis kunnen volgen op welke banden een coureur rijdt. Dat maakt het zeer interessant."

Button kwam gisteren niet in de buurt van de snelste tijden, maar dat deerde hem niet. "Met de afstelling hebben we ons helemaal nog niet serieus bezig gehouden. Desondanks ben ik tevreden met de progressie die we boeken. Ik heb het licht nog niet gezien, maar heb voldoende data om te bestuderen. En ik heb zeker nog geen zwakke punten kunnen ontdekken."

Elizabeth Taylor herstelt na hartfalen

De Britse filmlegende Elizabeth Taylor (78) ligt met ernstige gezondheidsklachten in een ziekenhuis in Los Angeles. Ze wordt er behandeld voor congestief hartfalen, zo maakte haar woordvoerster vrijdag bekend. Momenteel is ze herstellende.

Liz Taylor kampt al jaren met haar gezondheid. In 1997 werd ze geopereerd aan een hersentumor. In 2009 onderging Taylor een hartoperatie.

De actrice werd in de jaren zestig wereldberoemd door rollen in films als Butterfield 8 (1960) en vooral Who's Afraid of Virginia Woolf (1968), waarvoor ze Oscars won. Privé is Taylor niet onbesproken: zo was ze verslaafd aan alcohol en pijnstillers en trouwde ze maar liefst acht keer.

FC Oss gaat op de Griekse toer

Zondagtopklasser FC Oss lijkt in de jacht op promotie op de Griekse toer te gaan. De uit de Jupiler League gedegradeerde club trok eerder al een Griekse verdediger aan en heeft nu weer twee voetballers uit Griekenland aangetrokken. Zij zijn per direct speelgerechtigd.

Charis Vournazos speelt sinds enkele weken al bij de Brabanders. Hij wordt nu vergezeld door zijn landgenoten Thomas Makaronas en Manos Sgouros. Sgouros is een rechtsback, Makaronas is een middenvelder. Laatstgenoemde speelde in de jeugdopleiding van de Griekse topclubs Panathinaikos en Olympiakos.

Everse haalt uit naar Bonthuis

Sparta Rotterdam-trainer Jan Everse heeft gisteravond hard uitgehaald naar algemeen directeur Peter Bonthuis. Bonthuis uitte eerder pittige kritiek op het functioneren van de trainer, die na de gewonnen uitwedstrijd bij FC Dordrecht zijn gram haalde.

Bonthuis had gezegd dat de discipline bij Sparta niet goed zou zijn. Hij deed die uitspraak tijdens een uitzending op de radio en herhaalde deze later tijdens een bijeenkomst met de businessclub van de Rotterdammers. "Het is bij Sparta altijd onrustig omdat er al acht jaar wanbeleid wordt gevoerd", was de reactie van Everse. "Ik vind het onbegrijpelijk dat iemand die dit seizoen maar een training heeft bezocht en nooit in het spelershome komt dit zegt. Het is schandalig en beneden alle peil."

[Video] Samenvattingen Jupiler League

Gisteravond stonden er in de Jupiler League acht wedstrijden op het programma. Net als in de voorgaande periode publiceert FOK!sport de samenvattingen van deze wedstrijden, die je hieronder kunt terugvinden.

MVV - RKC Waalwijk

FC Emmen - FC Volendam

FC Den Bosch - AGOVV

BV Veendam - Almere City FC

SC Cambuur - FC Eindhoven

Helmond Sport - RBC Roosendaal

Telstar - Fortuna Sittard

FC Dordrecht - Sparta Rotterdam

Almagro en Dolgopolov in finale Brazilië

De finale van het ATP-toernooi in het Braziliaanse Costa do Sauipe gaat tussen Nicolás Almagro en Alexandr Dolgopolov. Almagro, als eerste geplaatst in de badplaats, versloeg Juan Antonio Chela (5) uit Argentinië nadat hij de eerste set verloor: 1-6, 6-2, 6-4. De Spanjaard kan zijn tweede titel in Costa do Sauipe winnen. In 2008 was hij er al eens de beste.

Dan moet hij wel eerst Dolgopolov, de nummer vier van de plaatsingslijst, verslaan, De Oekraïner verpestte de droom van de thuisspelende Ricardo Mello en versloeg de Braziliaan met 6-2, 6-1. De 22-jarige Dolgopolov stond nog nooit eerder in een eindstrijd op ATP-niveau.

Xavi: "Ik zou een kaartje kopen"

FC Barcelona-middenvelder Xavi Hernández kijkt uit naar het Champions League tegen Arsenal. Woensdag staat het duel tussen de beide grootmachten op het programma. Volgens de Spanjaard wordt het een genot om naar te kijken.

"Ik was erg blij met de loting," verteld Xavi tegen The Guardian. "Arsenal probeert je niet het voetbal onmogelijk te maken. Zij willen net als ons graag de bal hebben. Als ik supporter was, zou ik een kaartje kopen," lacht hij.

"Arsenal is een heel ander soort tegenstander dan bijvoorbeeld Chelsea of Manchester United. Die ploeg vinden het niet erg als wij de bal hebben, want zij reageren graag. Ik verwacht dat Arsenal dat absoluut niet zal doen." aldus Xavi

Vorig jaar verloor Arsenal in de return kansloos van Barcelona met 4-1. In die wedstrijd scoorde sterspeler Lionel Messi zelfs vier keer. Volgens Xavi gaat dat dit keer niet weer gebeuren. "Arsenal is dit jaar veel sterker. Het is eigenlijk een nadeel dat we ze vorig jaar ook hebben getroffen. Toen hadden ze veel respect voor ons en hadden wij in beide duels constant de bal. Dat zal nu niet het geval zijn."

Raonic krijgt eerste ATP-finale cadeau

Milos Raonic speelt bij het ATP-toernooi van San Jose zijn eerste finale. Het Canadese servicekanon won gisteren in de kwartfinale met 6-4, 7-6 (2) van Richard Berankis uit Litouwen. In de halve finale zou hij het op moeten nemen tegen Gaël Monfils. De Fransman (2) liep bij zijn winst op Tim Smyczek (6-4, 7-6 (6)) echter een polsblessure op en trok zich terug voor de halve eindstrijd.

De andere halve finale gaat tussen Fernando Verdasco (1) en Juan Martin del Potro. Verdasco zette de Oezbeek Denis Istomin met twee maal 6-4 aan de kant.

Del Potro, die begin dit jaar zijn rentree maakte na een slepende blessure, liet zien dat hij snel weer terug wil keren in de top tien van de wereld. De als zevende geplaatste Lleyton Hewitt overklaste hij: 6-2, 6-3.

Meisje (13) verkracht door klasgenootjes

De politie van Banning, in de Amerikaanse staat Californië, heeft drie dertienjarige jongens opgepakt. Het drietal heeft een eveneens dertienjarig klasgenootje verkracht.

Het meisje liep maandagavond van school naar huis toen zij door het trio werd vastgepakt. Zij dwongen haar naar een speeltuin te lopen, waar twee van de jongens haar vasthielden. Het derde ventje verkrachtte vervolgens hun klasgenootje.

De volgende dag meldde het meisje de schokkende verkrachting, waarna de politie na enkele verhoren en volledige bekentenissen donderdag de jongetjes arresteerde. Het drietal blijft voorlopig vastzitten in een jeugdgevangenis. Het meisje heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen aan haar verwondingen.

Van Basten is natrappen zat

Marco van Basten rekent in een groot interview in het AD af met een beeld dat de voorbije jaren over hem werd geschetst omtrent zijn periode als Ajax-trainer. ''Heel veel mensen zitten bij Ajax omdat ze zo'n rood stropdasje willen dragen.''

Van Basten stapte in mei 2009 op als trainer van Ajax omdat hij de ploeg naar eigen zeggen niet meer op het goede spoor kon krijgen. In de jaren erna zijn er veel dingen over Van Basten gezegd, met name door diens opvolger Martin Jol. Dat steekt de voormalig bondscoach.

Van Basten is boos over het feit dat hij is neergezet als iemand die de volledige leiding wilde hebben en alle beslissingen zelf wou nemen. Dat hij verantwoordelijk is geweest voor grote tekorten, dure aankopen, kortom; mismanagement met als eerste referentie de aankoop van Miralem Sulejmani. ''Onzin, grote onzin, ik handelde niet alleen, maar juist in gezamenlijkheid met de directie."

Bovendien noemt Van Basten Jol in het interview ''een rare snuiter''. ''Jol heeft vaak gezegd dat ik mijn gang maar kon gaan. Ik vind hem een rare snuiter; hij heeft zich vanaf dag één afgezet tegen mij zonder me ooit te spreken. Hij heeft de mensen met wie ik werkte, zoals John van 't Schip, gewoon weggepest. Nu is hij zelf weg. Vreemd. Ik vraag me af wat ik hem misdaan heb, waardoor hij zo ongenuanceerd op me afgegeven heeft. En het ergste was: iedereen papegaaide het na.''

San Marco deelde ook een sneer uit aan de mensen die nu bij Ajax werken: ''Nu blijkt dat er heel veel mensen zitten omdat ze zo'n rood stropdasje willen dragen. Ze willen erbij horen en willen zo lang mogelijk uit de wind. Dat valt me wel tegen. Opportunisten.''

Atleet Som slaat indoorseizoen over

Bram Som laat het indoorseizoen schieten. Som wilde graag meedoen aan het EK indoor begin maart in Parijs, maar volgens de atleet zelf is hij niet voldoende wedstrijdfit.

"De nasleep van de bacteriële infectie rond de EK in Barcelona in juli heeft langer geduurd dan verwacht. Daarnaast werd ik in januari ook nog eens ziek. Ik wil geen risico lopen," aldus de Europees kampioen outdoor van 2006.

[WB] Shorttrackers op dreef in Moskou

De Nederlandse shorttrackers blijven het goed doen. Na de goede prestaties bij het EK in eigen land wisten ze dit gisteren een passend vervolg te geven bij wereldbekerwedstrijden in Moskou.

Op de 1.500 meter bereikten Jorien ter Mors, Annita van Doorn en Niels Kerstholt alledrie de halve finales. Kerstholt won zijn serie, terwijl Ter Mors en Van Doorn op basis van hun tijd doorgingen. Ter Mors en Van Doorn bereikten bovendien op de 1.000 meter de kwartfinales.

Super Meat Boy krijgt nieuwe DLC op XBLA

Super Meat Boy krijgt nieuwe gratis DLC op XBLA. Het team achter de game hoopt volgende week een 'Expert Remix Chapter' uit te brengen samen met een "User Created Pack". Het remix-pack zal twintig verschillende levels krijgen die je al kent vanuit het origineel, alleen dan nog moeilijker.

Bekijk hieronder het lijstje met levels die een nieuwe behandeling krijgen. Wat voor een levels er in de user created pack zullen zitten is nog niet bekend.

  • 1-1
  • 1-15
  • 1-17
  • 1-19
  • 2-8
  • 2-11
  • 2-12
  • 2-18
  • 3-6
  • 3-3
  • 3-11
  • 4-3
  • 4-8
  • 4-14
  • 5-4
  • 5-8
  • 5-15
  • 6-2
  • 7-6
  • Kid1 

Het team hoopt volgende week de DLC uit te brengen.

Onderzoek naar handelen officier en rechter

De rijksrecherche gaat onderzoek doen naar het handelen van een officier van justitie van het arrondissementsparket en een rechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad. De twee worden verdacht van schending van het ambtsgeheim. Ze zouden informatie waarover zij uit hoofde van hun functie beschikken in de privésfeer hebben gebruikt.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat vrijdagavond laat meegedeeld. De hoofdofficier van justitie in Zwolle heeft opdracht gegeven tot het onderzoek. Hij heeft de officier op non-actief gesteld.

De informatie waarover het gaat, betreft het strafrechtelijk verleden van iemand. Die gegevens zouden zijn gedeeld met vrienden van de rechter, die de persoon kenden. Degene om wie het gaat, heeft aangifte gedaan tegen de rechter.

Onderzoek naar handelen officier en rechter
Onderzoek naar handelen officier en rechter (Foto: ANP)

De Boer: ''Rekening houden met Lukaku''

Frank de Boer laat al voorzichtig zijn licht schijnen over het Europa League-treffen met Anderlecht, van aanstaande donderdag. In Het Nieuwsblad geeft De Boer aan dat Anderlecht vertrouwen mag hebben. ''Het speelt al anderhalf jaar met een formatie die nauwelijks wijzigt en Romelu Lukaku is een speler waarmee we veel rekening moeten houden'', aldus de Ajax-trainer.

De 17-jarige Lukaku is een fysiek- en kopsterke spits die een keer de overstap gaat maken naar de Europese top. Voorlopig zit hij nog in Brussel en zal Ajax het in het Europese tweeluik knap lastig met hem krijgen.

De Boer wil kampioen worden met Ajax, maar schuift de Europa League zeker niet te ver naar achteren. "We spelen nu tegen Roda JC en volgende week tegen VVV. Het kampioenschap is het belangrijkste, maar ook in de Europa League willen we zo lang mogelijk meedoen. Voor de spelers is het een mooi platform om zich te tonen, maar het is via de competitie dat je Europese kwalificatie afdwingt", zegt hij.

Algerijnse agenten maken zich op voor protestmars

Honderden agenten maken zich in het centrum van de Algerijnse hoofdstad Algiers op voor een grote protestmars. De overheid heeft de demonstratie verboden, maar vreest dat de organisatie het protest toch doorzet.

Betogers zijn van plan zaterdagmiddag de straat op te gaan om te demonstreren tegen de regering. Ze willen hervormingen en eisen meer democratie. Ook willen de betogers dat president Abdelaziz Bouteflika vertrekt.

Vorige maand maakten agenten een einde aan een grote betoging in Algiers. Bij gevechten tijdens die demonstratie raakten tientallen mensen gewond.

CDA: justitie moet vaker straf opleggen

Het Openbaar Ministerie (OM) moet veel vaker een straf opleggen zonder tussenkomst van een rechter. Dat zei CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zaterdagochtend op Radio 1.

Nu kan justitie bij kleine vergrijpen ook al straffen opleggen zonder dat daar een rechter aan te pas komt, maar het CDA in de Tweede Kamer vindt dat dit veel te weinig gebeurt. De partij wil dat het OM veel vaker lichte criminaliteit afhandelt en nog dezelfde dag een straf oplegt.

Volgens Van Haersma Buma is dat sneller, eerlijker en efficiënter en wordt de rechterlijke macht daarmee ontlast. Wie het niet eens is met zijn straf kan alsnog naar de rechter.


CDA: justitie moet vaker straf opleggen (Foto: Novum)

[WK allround] Skobrev tegen Blokhuijsen op 5.000m

Jan Blokhuijsen moet het op de 5.000 meter bij het wereldkampioenschap allround in Calgary in de twaalfde en laatste rit opnemen tegen Europees kampioen Ivan Skobrev. Dit heeft de loting uitgewezen.

Een rit daarvoor treft Renz Rotteveel Håvard Bøkko terwijl Wouter Olde Heuvel het in de tiende rit moet opnemen tegen de Nieuw-Zeelander Shane Dobbin. Shani Davis rijdt in de zesde rit tegen Dmitri Babenko uit Kazachstan.

Op de 3.000 meter rijden Martina Sáblíková en Stephanie Beckert in de negende rit tegen elkaar. In de tiende rit moet Ireen Wüst het opnemen tegen de Amerikaanse Jilleane Rookaard terwijl wereldkampioene sprint Christine Nesbitt in de laatste rit haar landgenote Brittany Schlusser treft.

Zowel de mannen als vrouwen beginnen het WK allround met de 500 meter.

[NBA] Cleveland wint weer

Cleveland Cavaliers heeft in de NBA na 26 nederlagen op rij weer een overwinning geboekt. Cleveland versloeg Los Angeles Clippers na verlenging met 126-119.

Bij Cleveland was het Daniel Gibson die voor het verschil zorgde. In de verlenging maakte hij negen van zijn zeventien punten.

Op 18 december boekte Cleveland zijn laatste overwinning in de NBA. New York Knicks werd toen na een verlenging verslagen.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Indiana Minnesota 116-105
Orlando New Orleans 93-99
Philadelphia San Antonio 77-71
Toronto Portland 96-102
Charlotte New Jersey 89-94
Cleveland LA Clippers 126-119 wnv
Detroit Miami 92-106
New York LA Lakers 96-113
Memphis Milwaukee 89-86
Utah Phoenix 83-95

Man zwaargewond door vliegende dildo

Een man uit Darwin is gewond geraakt tijdens een vrijgezellenfeestje. Tijdens het feestje werd de Australiër hard geraakt door een vliegende dildo.

Het 31-jarige slachtoffer was te gast op het vrijgezellenfeest van een vriend. Plotseling kwam er een vrouw binnen die een striptease weggaf en met dildo's begon te schieten. Een van deze kogelvormige, roze seksspeeltjes vloog zo'n 7 meter door de lucht op een hoogte van zo'n 2 meter.

De 12 centimeter lange fallus raakte de onfortuinlijke feestneus op zijn voorhoofd, dat hierop in tweeën spleet. Hevig bloedend werd hij afgevoerd. Hoewel het nu goed met hem gaat, liep hij drie weken later op de trouwdag van zijn vriend met een flink litteken op zijn voorhoofd rond.

Heraclied Plet mist uitduel met Feyenoord

Heracles Almelo kan vandaag niet beschikken over aanvaller Glynor Plet. Plet kampt nog met fysieke ongemakken en moet het duel in De Kuip laten schieten. Trainer Peter Bosz besloot de spits gisteren niet op te nemen in zijn wedstrijdselectie.

Ook Andrej Rendla is niet van de partij wegens een blessure. Tim Breukers moet door een schorsing het duel op een andere manier volgen. De rechtsback zal worden vervangen door Mike te Wierik.

Heracles mocht gisteren niet trainen in Rotterdam. De ploeg zou aanvankelijk een oefensessie afwerken op Varkenoord, maar Mario Been was het daar niet mee eens en gaf Heracles geen toestemming.

'Jacobs kan Feyenoord snel verlaten'

Financieel directeur Onno Jacobs vertrekt mogelijk bij Feyenoord. Volgens RTV Rijnmond heeft de bestuurder een baan aangeboden gekregen in het bedrijfsleven. De supporters van de Rotterdammers zullen niet rouwig zijn om een eventueel vertrek van de financieel directeur.

Jacobs ligt al langere tijd onder vuur bij de aanhang van Feyenoord. In een eerder stadium eisten de supporters zijn vertrek na afloop van het seizoen. De financiële malaise bij de club is volgens hen mede aan Jacobs te danken.

Jacobs was in het verleden divisiedirecteur Finance & IT van CSM/PURAC en trad in 2005 in dienst bij Feyenoord. Als financieel directeur was hij onder meer verantwoordelijk voor het oprichten van de zogenoemde 'Talent Pools'.

Wilders kwaad over 'tuigdorpcartoon'

Geert Wilders is kwaad op VARA-weblog Joop.nl omdat deze een cartoon heeft geplaatst waarin een geüniformeerde Wilders criminele allochtonen de weg wijst naar de douche. Cartoonist Adriaan Soeterbroek verwijst hiermee naar de vernietigingskampen uit de Tweede Wereldoorlog.

De cartoon toont vijf allochtonen met een bordje om hun nek, waar de letter T opstaat. 'Kampleider' Wilders wijst hen de weg naar de douche. Wilders heeft er geen goed woord voor over en noemt het 'een walgelijke en ziekelijke cartoon'. "Ik krijg er de rillingen van over mijn rug. Het zegt genoeg dat dit op een website van de VARA staat."

De cartoon is gemaakt naar aanleiding van het idee dat Wilders opperde om mensen die in korte tijd drie keer voor overlast zorgen, weg te stoppen in zogenaamde tuigdorpen. Deze dorpen zouden moeten bestaan uit wooncontainers die buiten de bebouwde kom worden geplaatst.

Zes jaar geleden was een kamermeerderheid van VVD, CDA en PVDA ook al voor een soortgelijk plan.

De bewuste cartoon staat hier, maar de website is tijdelijk offline.

'Landelijk netwerk alcoholpoli's voor comazuiper'

Er komt een landelijk netwerk van poliklinieken waar jongeren die zichzelf bewusteloos drinken behandeld kunnen worden. De behoefte aan deze alcoholpoli's is groot, schrijft de Volkskrant zaterdag.

Ziekenhuizen in Delft, Eindhoven, Hoorn en Leeuwarden hebben al een afdeling waar comazuipers terechtkunnen. De komende drie jaar moeten nog eens twintig hospitalen zo'n alcoholpoli krijgen.

De afgelopen jaren nam het aantal jongeren dat met een alcoholvergiftiging op de spoedafdeling van een ziekenhuis belandt sterk toe. De cijfers van vorig jaar zijn nog niet bekend, maar komen uit op ongeveer zevenhonderd. Een jaar eerder waren dat er vijfhonderd.

Kinderarts Nico van der Lely helpt de ziekenhuizen de komende jaren met het inrichten van de poliklinieken. De arts is initiatiefnemer van de eerste alcoholpoli die in 2007 in Delft werd geopend.

Onderzoek van Van der Lely wijst uit dat 60 procent van de jongeren onder de 16 die in de alcoholpoli opgenomen zijn geweest, na zes maanden helemaal is gestopt met drinken. Ruim 80 procent doet na een opname niet meer aan het zogenoemde binge drinken.

Het succes heeft er volgens de kinderarts mee te maken dat comazuipers en hun ouders na een opname voorlichting krijgen over de gevolgen van alcoholmisbruik. Daarna volgt een gesprek met een kinderpsycholoog die probeert te achterhalen waarom het kind naar de fles heeft gegrepen.


'Landelijk netwerk alcoholpoli's voor comazuiper' (Foto: Novum)

Double Dragon komt naar de iPhone

De klassieker Double Dragon gaat terugkomen in een verbeterd jasje. Brizo Interactive gaat de game in een nieuw jasje steken en Aksys Games zal hem gaan uitgeven voor de iPhone. De game zal een verbeterde remake gaan worden van de klassieke side-scroller vechtgame.

De game zal bluetooth co-op multiplayer, nieuwe eindbazen, nieuwe bewegingen, achievements, nieuwe muziek en verborgen personages krijgen. Bekijk hieronder de eerste screenshots van deze remake. Double Dragon voor iOS komt ergens in maart uit, exacte datum en prijs is nog niet bekend.

Double DragonDouble DragonDouble DragonDouble DragonDouble DragonDouble DragonDouble DragonDouble DragonDouble DragonDouble Dragon

VS: opstand Egypte maakt Iran angstig

De bemoeienis van de Iraanse regering met de verslaggeving over de opstand in Egypte, toont aan dat het bewind in Teheran angst heeft voor het eigen volk. Dat heeft Robert Gibbs, de woordvoerder van het Witte Huis in de VS, vrijdag gezegd.

Gibbs reageerde onder meer op een verklaring van de BBC. De Britse omroep had gemeld dat zijn uitzendingen in het Perzisch over het protest in Egypte door Teheran waren verstoord. "Om eerlijk te zijn, de Iraanse regering is bevreesd voor de wil van het volk", zei Gibbs.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad had het verzet tegen de Egyptische president Hosni Mubarak 'een islamitisch ontwaken' genoemd. Het bewind in Teheran gaf echter geen toestemming voor een demonstratie die de Iraanse oppositie wilde houden ter ondersteuning van de opstanden in Egypte en Tunesië. Oppositieleider Mehdi Karroubi, een van de initiatiefnemers tot de betoging, was deze week door de Iraanse autoriteiten onder huisarrest geplaatst.

VS: opstand Egypte maakt Iran angstig
VS: opstand Egypte maakt Iran angstig (Foto: ANP)

'Misbruikslachtoffers willen Simonis aanklagen'

Misbruikslachtoffers willen kardinaal Ad Simonis voor de rechter slepen. Dat schrijft het AD. De kardinaal hielp een pedofiele priester aan een baan als pastoor in Amersfoort, maar hield zijn mond over diens veroordeling. De geestelijke misbruikte daar opnieuw kinderen.

De slachtoffers willen Simonis aanklagen omdat hij niets over het verleden van de priester heeft gezegd, terwijl hij wel wist dat de man was veroordeeld voor kindermisbruik.

Strafrechtadvocaat Jan Boone wil bovendien met de slachtoffers proberen Simonis, het aartsbisdom Utrecht en de hele katholieke kerk te laten vervolgen als criminele organisatie. "De kerk en Simonis hebben die man keurig gefaciliteerd. Ontluisterend."

De kardinaal loopt het risico flink in de buidel te moeten tasten voor schadevergoedingen aan slachtoffers van de pedofiele priester.

'Proef 130 km/u op acht snelwegen'

Automobilisten kunnen met een paar maanden niet op vier, maar op acht snelwegen het gaspedaal harder indrukken. Het kabinet wil ook op de A17, A32, A37 en A58 een proef met een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur.

Eerder lekte uit dat minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) wil dat er een proef met een hogere maximumsnelheid komt op delen van de A2, A6, A7 en A16. Uit de definitieve plannen blijkt volgens De Telegraaf dat er vanaf het voorjaar ook op delen van de A17, A32, A37 en A58 harder gereden mag worden.

De krant schrijft dat de plannen van de minister veel verder gaan dan uit een eerder concept zou blijken. Uiteindelijk moet de maximumsnelheid op tientallen trajecten omhoog naar 130 kilometer per uur.

Schultz van Haegen wil ervoor zorgen dat deze kabinetsperiode minimaal op een derde van de snelwegen een maximumsnelheid van 130 ingevoerd wordt. "Waar het kan, gaat het gebeuren."

Ook wil de minister de maximumsnelheid op wegen waar nu 100 gereden mag worden waar mogelijk opvoeren naar 120. "Het gaat mij om doorrijden."


'Proef 130 km/u op acht snelwegen' (Foto: Novum)

Ferguson: "De media kan alles overdrijven"

Sir Alex Ferguson is niet kwaad om de uitspraken van Giovanni Trapattoni. De bondscoach van Ierland zei na de interland tegen Wales dat Darren Gibson Manchester United moet verlaten, omdat dat beter zou zijn voor de middenvelder zijn ontwikkeling. Ierland won het duel met 3-0.

Gibson speelde dit seizoen pas twaalf duels voor United en Trapattoni vindt dat niet voldoende. Ferguson heeft geen moeite met de uitspraken van zijn collega. "Ik weet niet in welke context hij dit heeft gezegd", luidt zijn reactie.

"De media kan tegenwoordig alles overdrijven. Misschien was het maar een simpele boodschap voor Darron. Ik ken Trapattoni. Hij is een verstandig en ervaren man. Ik denk niet dat hij dit heeft gezegd om kwaad te veroorzaken."

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer: 

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit.

Sony krijgt inzage in Geohots computer

Hacker Geohot moet van de rechter zijn volledige harde schijf van zijn pc beschikbaar stellen voor het team van Sony. Het bedrijf mag de volledige harde schijf doorzoeken naar bestanden die te maken hebben met de PS3-hack. Geohot moest eerder zijn computer-apparatuur inleveren.

Sony mag alleen bestanden van de harde schijf aandragen die ook echt met de hack te maken hebben. Alle andere bestanden die Sony aantreft mogen niet gebruikt worden op één of andere manier. Daarnaast had de rechter ook ge-oordeeld dat Geohot moest zorgen dat alle codes die eventueel doorgestuurd waren teruggestuurd moesten worden. De rechter kwam hier later op terug dat dit niet handig was omdat alles digitaal was, de code uitprinten en per post terugsturen was dus geen optie volgens de rechter.

Afgelopen week kreeg Sony nog te horen dat ze geen informatie zouden krijgen van diensten zoals YouTube en Twitter. Hoelang het onderzoek naar de harde schijf gaat duren is nog niet bekend.

Amerikaan langer vast in Pakistan

De Pakistaanse politie heeft vrijdag in de oostelijke stad Lahore een Amerikaanse man beschuldigd van 'moord in koelen bloede'. Een rechter besloot dat de 36-jarige Raymond Allen Davis nog veertien dagen langer in hechtenis moet blijven en verzocht de Pakistaanse regering uit te zoeken of de man diplomatieke onschendbaarheid geniet.

Volgens de Verenigde Staten schoot Davis op 27 januari twee mannen dood die hem probeerden te beroven. Washington blijft erbij dat de detentie onder internationale overeenkomsten voor diplomaten onwettig is, aangezien Davis werkzaam is op de Amerikaanse ambassade. De VS oefenen nu diplomatieke druk uit en hebben al gedreigd miljarden aan hulpgeld niet uit te keren als Davis niet wordt vrijgelaten.

Uit het Pakistaanse politieonderzoek zou blijken dat Davis niet uit zelfverdediging zou hebben gehandeld. Zo zou een van de slachtoffers in de rug zijn geschoten. "Het was een opzettelijke moord in koelen bloede gepleegd", aldus politiechef Aslam Tareen. Volgens de Amerikaanse consul-generaal in Lahore, Carmela Conroy, zijn er echter ooggetuigen die kunnen bevestigen dat het wel degelijk zelfverdediging was.

De beweringen van de politie en het langere voorarrest hebben de spanningen tussen de VS en Pakistan verder doen oplopen. Hun - altijd al ongemakkelijke - bondgenootschap wordt van cruciaal belang geacht voor het beëindigen van de oorlog in Afghanistan.

Dode man uit water gehaald bij Den Helder

In Den Helder is vrijdagmiddag in het water langs de Weststraat een dode man aangetroffen. Een voorbijganger die zijn hond uitliet zag rond 16.15 uur het lichaam in het water tegenover het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers en waarschuwde de politie.

De identiteit van de man is onbekend, net als de doodsoorzaak. Zaterdag hoopt de politie meer informatie te kunnen geven over het incident.

Nokia en Microsoft gaan intensief samenwerken

De Finse mobieltjesfabrikant Nokia en softwaregigant Microsoft gaan intensief samenwerken. Dat hebben de ondernemingen vrijdag gezamenlijk bekendgemaakt.

Nokia maakt voortaan gebruik van het besturingssysteem van Microsoft voor mobiele telefoons. Het Finse concern en de softwaregigant gaan ook nauw samenwerken om nieuwe mobiele producten te ontwikkelen en op de markt te zetten. Verder zullen de smartphones van Nokia gebruikmaken van de zoekmachine Bing van Microsoft.

De samenwerking maakt deel uit van de nieuwe strategie van Nokia-topman Stephen Elop. Hij zei onlangs dat het concern in een crisis verkeert.

Nokia ondervindt hevige concurrentie op de smartphonemarkt van de iPhone van Apple en telefoons die draaien op Android, het besturingssysteem voor smartphones van Google. De telefoons van Nokia draaien nu op het eigen besturingssysteem Symbian, dat niet concurrerend genoeg is.

Beleggers zijn vooralsnog niet overtuigd van de samenwerking tussen Nokia en Microsoft. Het aandeel Nokia verloor in de ochtendhandel 10 procent.

Nokia en Microsoft gaan intensief samenwerken
Nokia en Microsoft gaan intensief samenwerken (Foto: ANP)

FARC heeft twee gijzelaars vrijgelaten

De Colombiaanse rebellenbeweging FARC heeft vrijdag twee gijzelaars vrijgelaten. Dat heeft het internationale Rode Kruis bekendgemaakt.

Armando Acuña (48), een gemeenteraadslid uit het zuiden van het land, en de 24-jarige militair Henry Lopez Martinez zijn overgedragen aan een delegatie onder leiding van oud-senator en bemiddelaar Piedad Cordoba. Ze kwam ze in de jungle met een legerhelikopter ophalen.

Woensdag liet de FARC de eerste gijzelaar van een groep van in totaal vijf vrij. Voor zondag staan nog twee vrijlatingen gepland.

Turkse officieren moeten proces in cel afwachten

Een Turkse rechtbank heeft vrijdag bepaald dat 133 actieve en gepensioneerde officieren in de cel de uitkomst van hun proces moeten afwachten. Ze worden ervan beschuldigd in 2003 de op islamitische leest geschoeide regering van premier Recep Tayyip Erdogan ten val te hebben willen brengen. De rechtbank vaardigde daarnaast arrestatiebevelen tegen nog 29 officieren uit.

Medewerkers van de veiligheidsdiensten sloten direct alle deuren van de rechtbank en arresteerden de verdachten, onder wie vroegere bevelhebbers van de luchtmacht en de marine. De officieren zongen militaire liederen om te protesteren tegen de beslissing van de rechtbank, aldus de televisiezender NTV. Als ze schuldig worden bevonden kunnen ze tussen de vijftien en twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

Volgens gelekte documenten die door de krant Taraf gepubliceerd werden, wilden de militairen op een vrijdag twee grote moskeeën opblazen, een aantal joodse en christelijke leiders ombrengen en een Turks gevechtsvliegtuig neerschieten en aartsrivaal Griekenland de schuld in de schoenen schuiven. De samenzweerders hoopten volgens de aanklagers dat de chaos die hierdoor zou worden veroorzaakt, zou leiden tot de roep om het overnemen van de macht door het leger. De militairen wilden vervolgens stadions omtoveren in openluchtgevangenissen.

Het Turkse leger heeft het bestaan van een dergelijk complot ontkend en zegt dat de documenten betrekking hadden op een simulatie voor een militaire oefening. De Turkse bevolking blijft verdeeld over de authenticiteit van het complot en de dreiging die er mogelijk van uit zou gaan. Wat wel duidelijk is, is dat de machtsverhouding in Turkije duidelijk verschoven is: de regering heeft meer vertrouwen in het aangaan van de confrontatie met het leger. Het arresteren van militairen, die ooit heersten over de Turkse politiek, was in het verleden ondenkbaar.

Bel me, Matthijs. Bel me!

Ben Saunders. Het wandelende schildersdoek van Henk Schiffmachers minder getalenteerde en zwaar mongolide broertje. Ben won een talentenshow. Geen idee welke. Eén van de 341. En als je dat flikt, ben je in Hoorn in één klap een held. Want voor het eerst sinds 1721, toen er naar verluidt een man was die met zijn rechterteen zijn linkeroor kon aanraken terwijl hij met zijn andere been een bal hooghield, heeft Hoorn een nieuw idool in zijn midden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.