FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 oktober 2010

Valdano over Rooney: "We hebben al twee wereldspitsen"

Jorge Valdano, algemeen directeur van Real Madrid, verklaart dat De Koninklijke niet de aangewezen club is om Wayne Rooney aan te trekken.

De Engelsman staat volgens diverse media nadrukkelijk in de belangstelling van de Spaanse topclub. Rooney zou in Manchester in onmin leven met Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson. De Schotse trainer liet de spits onder meer tegen West Bromwich Albion op de bank, ondanks dat Rooney verklaarde volledig fit te zijn.

Ferguson weerspraak de woorden van zijn aanvaller, door te stellen dat hij wedstrijdconditie tekort komt. Een transfer naar Real Madrid is volgens Valdano voorlopig niet aan de orde. "We hebben al twee wereldspitsen", zegt de oud-voetballer tegen Telemadrid. "Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuaín hebben vorig seizoen minstens zestig keer gescoord voor Real Madrid. We hebben daarnaast ook nog Ángel Di María en Mesut Özil. Ik zou niet weten wie uit de basiself moet als Rooney naar Real Madrid zou komen", vervolgt Valdano, die ook Fernando Llorente (Athletic Bilbao) zou volgen. "Hij is een uitstekende spits, maar ook hij zou het moeilijk krijgen met de huidige aanvallers bij Real. We hebben met Karim Benzema ook nog een jongen voor de toekomst", besluit de algemeen directeur van Real.

 

Ronaldo wil voorzitter worden

Ronaldo hoopt na zijn actieve loopbaan als voetballer op een bestuurlijke functie. De Braziliaanse voetballer wil ooit voorzitter worden van zijn club Corinthians.

"Het zou me ongelooflijk veel plezier doen om voorzitter te worden van de club waar ik van hou," liet de voormalig voetballer van PSV, Internazionale, AC Milan en Real Madrid weten op Twitter.

De Braziliaan reageerde hiermee op de protesten van de fans over de matige prestaties van Corinthians de afgelopen periode. De aanvaller stopt waarschijnlijk aan het einde van dit seizoen, mede door aanhoudende problemen met zijn fitheid.

PAOK ontslaat opnieuw trainer

PAOK Saloniki is alweer toe aan zijn derde hoofdtrainer dit seizoen. De clubleiding van de Griekse ploeg besloot daags na de nederlaag tegen Panathinaikos dat het trainerschap van Pavlos Dermitzakis niet langer gewenst was.

Dermitzakis werd kort voor het treffen in de voorronde van de Champions League met Ajax als trainer aangesteld. De Amsterdammers versloegen PAOK en de Grieken begonnen ook slecht aan de competitie. Het team won slechts één van de eerste zes wedstrijden.

Makis Havos zal voorlopig de taken van Dermitzakis overnemen. Havos was al bij Saloniki aan het werk namelijk als assistent trainer.

[WK] Programma WK Turnen Maandag

In het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy' staat deze week het WK Turnen op het programma. Elke dag lees je natuurlijk de uitslagen van dit WK op FOK!sport. Vanaf vandaag kun je op FOK!sport ook dagelijks het programma te zien krijgen en welke Nederlandse inzendingen we kunnen verwachten. Maandag zal in Ahoy' de kwalificatiewedstrijd plaatsvinden voor de finale van de landenwedstrijd bij de heren.

Subdivisie 1

Tijdstip Land
9:00 uur Egypte
9:00 uur Nieuw Zeeland
9:00 uur Zuid - Korea
9:00 uur Zweden
9:00 uur Domenicaanse Republiek
9:00 uur Luxemburg
9:00 uur Frankrijk

Subdivisie 2

Tijdstip Land
11.30 uur Colombia
11.30 uur Japan
11.30 uur Spanje
11.30 uur Roemenië
11.30 uur Finland
11.30 uur Denemarken

Subdivisie 3

Tijdstip Land
14.30 uur Canada
14.30 uur Thailand
14.30 uur Singapore
14.30 uur Ierland
14.30 uur Groot Brittanië
14.30 uur Griekenland
14.30 uur Qatar

Subdivisie 4

Tijdstip Land
17.00 uur Polen
17.00 uur Iran
17.00 uur Kazachstan
17.00 uur Zwitserland
17.00 uur Kroatië
17.00 uur Nederland
17.00 uur Qatar

Voor Nederland in actie: Arjen Butter, Michel Bletterman, Bart Deurloo, Jeffrey Wammes, Epke Zonderland, Carlo van Minde

Subdivisie 5 

Tijdstip Land
20.00 uur Wit Rusland
20.00 uur Australië
20.00 uur Bulgarije
20.00 uur Letland
20.00 uur Jemen
20.00 uur Letland
20.00 uur Portugal
20.00 uur Verenigde Staten

'Rottend lijk' staat op en wandelt

Een hoogbejaarde Amerikaanse vrouw die al dagen dood zou zijn, is uiteindelijk opgestaan. Net op het moment dat zij zou worden opgepikt om door een paar studenten Geneeskunde aan stukken te worden gesneden, liet ze van zich horen.

De politie van Severna Park in de staat Maryland verschafte zich op 1 oktober toegang tot de woning van een 89-jarige vrouw. Buren waren bezorgd omdat ze de vrouw al een tijdje niet hadden gezien.

De agenten, die volgens het rapport een geur van rottend vlees in de woning roken, troffen het ouwe lijk op de vloer van de badkamer aan. Omdat ze helemaal blauw was en niet ademde, namen de agenten contact op met de familie, arts en een lijkschouwer. Omdat ze ervan uitgingen dat ze al dagen dood was, vergaten ze haar pols te nemen.

Omdat haar zoon wist dat zijn moeder na haar dood aan de wetenschap wilde worden gedoneerd, werd er transport geregeld om haar naar een universiteit over te brengen. Net voordat zij op transport ging, ontwaakte ze echter. De vrouw werd overgebracht naar een ziekenhuis en is daar afgelopen woensdag uit ontslagen.

Ahlmann getroffen door overlijden paard

De Duitse topruiter Christian Ahlmann heeft een grote tegenslag te verduren gekregen. Enkele uren nadat hij was gestart op Calvados Z tijdens de Grote Prijs van Oslo is het paard overleden. Het dier was negen jaar oud.

De Duitser heeft na het overleden van zijn paard autopsie aangevraagd. De eerste signalen wijzen erop dat het paard is overleden aan slagaderlijke bloedingen. Ahlman won in Oslo met Taboulet de wereldbekerwedstrijd, het belangrijkste onderdeel van het toernooi.

[WK] Turnsters verrassen, komen tekort voor finaleplaats

Het gerenoveerde Sportpaleis Ahoy' is deze hele week gastheer van het WK Turnen. Vandaag vond de kwalificatie plaats voor de finale van de landenwedstrijd bij de Vrouwen. Vooraf had de turnbond het doel gesteld om bij de beste 24 landen van de wereld te behoren. In een volledig uitverkocht Ahoy' wist de ploeg onder leiding van bondscoach Gerben Wiersma te stunten door uiteindelijk negende te worden.

Deze negende plaats is een prima prestatie maar aan de andere kant had er meer in gezeten. Als de dames 1.609 punt meer hadden weten te scoren hadden ze in de finale van het WK Turnen gestaan. Voor het Nederlandse turnen is deze prestatie meer dan welkom. Slechts éénmaal eerder wisten de turnsters beter te presteren. Tijdens het WK van 2001 in het Belgische Gent wist Nederland zich als derde te kwalificeren en eindigde het uiteindelijk als vijfde in de finale.

Wiersma kwam met de negende plaats als een gelukkig mens uit de turnarena: "Een droom is uitgekomen. Ik heb maanden geleden al gezegd dat we een kans maken om met het team de Olympische Spelen in Londen te halen. Ik heb met deze turnsters, altijd geloofd in deze missie. De ploeg heeft nu haar visitekaartje afgegeven en we kunnen nu verder. Vooral met de wetenschap dat we nog goede turnsters achter de hand hebben, zoals de geblesseerde Mayra Kroonen en Wyomi Masela, zitten we op de juiste koers. Volgend jaar op het WK in Tokio zijn we niet kansloos. Als we daar bij de beste acht eindigen, wat na dit resultaat reëel is, gaan we direct naar Londen. Voor de overige acht landen (9-16) in Tokio zijn er in het voorjaar van 2012 nog vier plaatsen op het Pré Olympisch toernooi te verdienen. We tellen internationaal weer mee."

Ook voor Celine van Gerner zit er nog meer in het vat. De Nederlandse turnster wist met een 19e plaats (55.399) zich te plaatsen voor de meerkampfinale van aanstaande vrijdag. Voor de toestelfinale op vloer is Gerner de eerste reserve. Zelf zegt ze hierover: "Heel gaaf dit allemaal. Met de ploeg hebben we dit toch maar gedaan. Vooral het publiek vond ik schitterend. Ik ben het in Nederland niet gewend om voor veel toeschouwers te turnen, maar ik heb genoten van het gejuich vanaf de tribunes en ik werd er niet zenuwachtig van. Na de val van de balk raakte ik niet van slag. Ik werd goed opgevangen door de andere turnsters. De sfeer is prima."

Uitslag Kwalificatie

# Land Punten
1 Rusland 234.521
2 China 233.778
3 Verenigde Staten 233.643
4 Roemenië 228.495
5 Engeland 224.921
6 Australië 224.785
7 Italië 219.179
8 Japan 218.895

Fransman wandelt 27.000 kilometer door Europa

De 56-jarige Fransman Serge Girard heeft sinds zondag een extreem record achter zijn naam staan. Hij wandelde een jaar door Europa zonder een rustdag in te gelasten. In totaal legde hij 27.011 kilometer af, goed voor een nieuw duurlooprecord.

Girard brak het record dat in 2007 werd gevestigd door de Indische duurloper Tirtha Kuma Phani, die tussen 30 juni 2006 en 29 juni 2007 liefst 22.581 kilometer wandelde over Europese wegen. "Ik sta wat wankel op m'n benen", zei Girard na afloop van zijn tocht tegen journalisten. Zijn tocht voerde door 25 landen en begon en eindigde in Parijs. Honderden mensen moedigden Girard zondag aan bij zijn laatste meters.

Dagelijks wandelde Girard circa 74 kilometer. Tijdens zijn monstertocht kampte de Fransman enkele keren met lichte blessures, maar hij wist van geen opgeven.

Woedende menigte lyncht T-shirtdief

De diefstal van een T-shirt en een broek is een jongeman van halverwege de twintig in Madagaskar fataal geworden.

Een woedende menigte van ongeveer vijftig studenten kreeg de vermeende dief te pakken op een universiteitscampus in de hoofdstad Antananarivo en sloeg hem in elkaar. De studenten bonden hem vervolgens aan een boom vast en staken hem in brand, berichtte de krant Les Nouvelles zondag.

De man zou op heterdaad zijn betrapt toen hij kledingstukken van een drooglijn stal. Die werd echter bewaakt na een serie diefstallen.

Het is niet de eerste keer dat studenten een dief eigenhandig uitschakelen. Deze 'gewoonte' ontstond in de jaren tachtig, toen verhuurders van studentenkamers genoeg hadden van onopgeloste diefstallen op campussen. Ze pasten eigenhandig de doodstraf toe op dieven.

Obama geeft tactische fouten toe

Het Amerikaanse staatshoofd Barack Obama heeft tegenover The New York Times toegegeven dat hij tactische fouten heeft gemaakt in de eerste twintig maanden van zijn presidentschap. Ruim twee weken voor de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en een deel van de Senaat hield Obama tegelijkertijd vol dat hij ook veel heeft bereikt.

"Door het grote aantal zaken dat op ons afkwam, hebben we waarschijnlijk veel meer tijd besteed om het beleid goed te krijgen, dan om de politiek goed te krijgen", erkende Obama. "Ik denk dat iedereen die dit ambt ooit heeft bekleed, zich zal realiseren dat succes wordt bepaald door een kruising van beleid en politiek en dat je marketing, pr en publieke opinie niet kunt verwaarlozen".

Obama geeft tactische fouten toe
Obama geeft tactische fouten toe (Foto: ANP)

Uitslagen Duitsland speelronde 8

Dit weekend werd de achtste speelronde uit de Duitse Bundesliga afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken.

Eerste verlies voor Mainz

De koploper in de Bundesliga FSV Mainz is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Thuis verloor de ploeg van Thomas Tuchel met 0-1 van Hamburger SV. Paolo Guerrero maakte vlak voor tijd het enige doelpunt in een duel waarbij beide partijen goede kansen kregen en een doelpunt van Ruud van Nistelrooy afgekeurd werd. Door het verlies loopt Mainz het record van acht zeges op rij mis.

Borussia Dortmund profiteerde optimaal van het verlies van Mainz, omdat de ploeg met 1-2 wist te winnen van FC Köln. Makkelijk had BvB het niet tegen de nummer zestien, maar dankzij Jakub Błaszczykowski kwam de ploeg toch op voorsprong. Lukas Poldoski tekende acht minuten voor tijd de gelijkmaker aan, maar oud-Feyenoorder Nuri Sahin zorgde er vlak voor tijd voor dat Dortmund er alsnog met de zege vandoor ging.

Gomez geeft Bayern lucht

Bayern München mag dan vele spelers in de lappenmand hebben zitten, de ploeg van trainer Louis van Gaal boekte wel een zege tegen Hannover 96. Mario Gomez maakte dankzij drie doelpunten een einde aan een slechte reeks van Der Rekordmeister. Hierdoor klimt de club op naar de tiende plaats.

Schalke 04 klom dit weekend naar de zestiende plaats in de Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen blijft het evenwel niet goed doen, want in eigen huis werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen medelaagvlieger VfB Stuttgart. Klaas-Jan Huntelaar tekende in de 80e minuut via een penalty de gelijkmaker aan. Hoewel de Königsblauen nog wel aandrongen werd er niet meer gescoord.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
1. FC Köln Borussia Dortmund 1-2
Bayern München Hannover 96 3-0
Schalke 04 VfB Stuttgart 2-2
Werder Bremen SC Freiburg 2-1
FSV Mainz 05 Hamburger SV 0-1
FC Sankt Pauli 1. FC Nürnberg 3-2
VfL Wolfsburg Bayer Leverkusen 2-3
FC Kaiserslautern Eintracht Frankfurt 0-3
1899 Hoffenheim M'gladbach 3-2


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 8 7 0 1 21 20 - 6
2 FSV Mainz 05 8 7 0 1 21 18 - 8
3 Bayer Leverkusen 8 4 3 1 15 18 - 14
4 1899 Hoffenheim 8 4 2 2 14 16 - 12
5 Hamburger SV 8 4 2 2 14 13 - 11
6 FC Sankt Pauli 8 4 1 3 13 11 - 10
7 Hannover 96 8 4 1 3 13 11 - 11
8 Eintracht Frankfurt 8 4 0 4 12 14 - 9
9 SC Freiburg 8 4 0 4 12 12 - 13
10 Bayern München 8 3 2 3 11 8 - 8
11 Werder Bremen 8 3 2 3 11 13 - 17
12 VfL Wolfsburg 8 3 1 4 10 14 - 14
13 1. FC Nürnberg 8 2 3 3 9 9 - 11
14 1. FC Kaiserslautern 8 2 1 5 7 9 - 16
15 Borussia Mönchengladbach 8 1 3 4 6 13 - 23
16 Schalke 04 8 1 2 5 5 10 - 16
17 1. FC Köln 8 1 2 5 5 8 - 15
18 VfB Stuttgart 8 1 1 6 4 14 - 17

Benieuwd naar meer statistieken over de Duitse Bundesliga? Deze kan je hier bekijken!

Uitslagen België speelronde 11

In de Belgische Jupiler Proleague is er dit weekend weer een volledige speelronde afgewerkt. Koploper Genk won ook deze week weer zijn duel ditmaal was Standard het haasje en ook STVV werd afgeslacht. In dat duel was Eupen de sterkste.

Eupen - STVV

Eupen heeft voor een grote verassing weten te zorgen. Met een combinatie van techniek en inzet wisten zij de kanaries van Sint Truiden te vernederen. In eigen huis werd het 6-0. Al in de eerste helft hadden de Panda's de wedstrijd beslist. Na doelpunten van Daniel Panizzolo, Ervin Zukanovic, Kevin Vandenbergh en Matthias Lepiller konden de Eupenaren met een gerust hard aan de thee.

In de tweede helft was het opnieuw snel raak. Daniel Millicevic wist al na vier minuten in het tweede bedrijf de bal achter doelman Mark Volders te krijgen. Met nog 35 minuten op de klok wist ook aanvoerder Milicevic een doelpunt te maken. Een slecht verwerkte vrije trap wist hij te promoveren tot doelpunt. Met de 6-0 was een half uur voor het einde van het duel dan ook de eindstand op het scorebord verschenen. Bij thuiskomst werden de bus van Sint Truiden nog tegen gehouden door de eigen supporters. Zij zijn ontevreden met de uitslagen van de voorbije weken.

Racing Genk - Standard

Al na achttien seconde was de brilstand op het scorebord verdwenen. De thuisploeg wist door een prim actie van topscorer Jelle Vossen en Marvin Ogunjimi op voorsprong te komen. Hierna was het vrij snel weer raak. João Carlos wist binnen de vijftien minuten opnieuw het net te vinden en doelman Bolat te passeren. Diezelfde Bolat kreeg even later ruzie met de topscorer van de Pro League, Vossen. Beide kregen de gele kaart maar Bolat vond dat niet genoeg en kreeg na opnieuw ruzie maken zijn tweede gele kaart en kon van het toneel verdwijnen. Toch was het Standard dat terug kwam in de wedtrijd via een doelpunt van Mehdi Carcela.

Twee minuten na rust was het Jelle Vossen die de keeper van Standard wist te passeren. Met nog een 35 minuten op het klokje van de scheidsrechter was het Standard dat zich terug in de wedstrijd vocht met een doelpunt van Mohammed Tchite. Lange tijd bleef de stand 3-2 totdat in de derde minuut van de blessuretijd Daniël Tözser de 4-2 voor Genk op het scorebord wist te zetten. Kort daarna vloot de scheidsrechter af en kon Genk met deze overwinning opnieuw afstand nemen op de concurrentie. De Genkenaren staan momenteel 7 punten los van de nummer twee in de Pro League, AA Gent.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Zulte Waregem Club Brugge 2-3
Charleroi Lokeren 1-2
Eupen STVV 6-0
Westerlo KV Mechelen 1-1
AA Gent Kortrijk 2-0
Germinal Beerschot Lierse 1-1
Racing Genk Standard 4-2
Cercle Brugge Anderlecht 1-0

Ranglijst

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Racing Genk 11 9 2 0 29 35-10
2 AA Gent 11 7 1 3 22 22-17
3 Anderlecht 11 6 3 2 21 23-8
4 Standard 11 6 2 3 20 22-14
5 Club Brugge 11 6 1 4 19 26-16
6 Cercle Brugge 11 5 4 2 19 15-14
7 KV Mechelen 11 5 4 2 19 13-13
8 Lokeren 11 5 3 3 18 16-17
9 Kortrijk 11 5 1 5 16 12-13
10 Westerlo 11 4 3 4 15 12-12
11 Germinal Beerschot 11 3 3 5 12 9-14
12 Zulte Waregem 11 2 5 4 11 17-19
13 STVV 11 2 1 8 7 6-24
14 Lierse 11 1 3 7 6 8-19
15 Charleroi 11 1 3 7 6 7-14
16 Eupen 11 1 1 9 4 10-22

Geen treinverkeer van en naar België door staking

Door een 24-uursstaking bij de Belgische spoorwegen rijden vanaf zondagavond geen treinen van en naar België. De staking begon om 22.00 uur en duurt tot dinsdag. Ook veel treinen naar Londen en Parijs, die via België rijden, komen te vervallen. De NS raadt reizigers naar deze bestemmingen aan op een andere dag te reizen.

De intercity naar Brussel rijdt tijdens de staking niet verder dan Roosendaal. De Thalys rijdt, evenals de treinen in België, helemaal niet.

Het Belgische treinpersoneel staakt onder meer vanwege de toenemende werkdruk en het gebrek aan spoorwerkers. Ook een deel van het personeel van de Franse spoorwegen staakt. Inzet van de staking is daar de hoogte van de pensioenleeftijd. Hoe lang de Franse staking duurt is nog niet bekend.


De Thalys naar Parijs rijdt niet vanwege de staking (Foto: Novum)

'Genoeg kerosine luchthaven Parijs'

De Parijse luchthaven Charles de Gaulle hoeft ondanks een staking niet te vrezen voor gebrek aan vliegtuigbrandstof, heeft de Franse minister van verkeer Dominique Bussereau zondag gezegd. Het vliegveld wordt 'perfect voorzien via een pijpleiding', zei hij voor radiozender Europe 1. De kerosinevoorraden van de luchthavens van Nantes en Nice slinken wel, gaf hij toe.

Door een staking bij alle Franse raffinaderijen zijn op sommige plaatsen in Frankrijk brandstoftekorten ontstaan. Een tankstation in Lyon was als eerste door de voorraad diesel heen.

De vakbonden hebben hun acties tegen de voorgenomen verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 62 jaar gericht op de brandstofvoorziening. Alle twaalf raffinaderijen liggen stil en ook veel brandstofdepots zijn geblokkeerd.

De autoriteiten zetten vrijdag de oproerpolitie in om blokkades bij drie grote depots op te heffen. Minister Bussereau gaf de oliemaatschappijen na klachten uit de vervoerssector toestemming hun reserves aan te spreken, maar hij benadrukte dat er geen reden was om te vrezen voor een benzinetekort.


Luchthaven Parijs heeft wél nog brandstof (Foto: Novum)

Bosz baalt van onnodige spanning tegen N.E.C.

Heracles Almelo-trainer Peter Bosz zag zijn ploeg in Almelo vanmiddag zegevieren, ondanks dat N.E.C. Nijmegen in de slotfase nog op gelijke hoogte kwam.

Heracles kwam via Willy Overtoom en Everton op een veilige 2-0 voorsprong. Bovendien speelden de Tukkers in de tweede helft met een man meer na een rode kaart voor N.E.C.-aanvaller Erton Fejzullahu. Heracles hielp N.E.C. echter weer in de wedstrijd. Lorenzo Davids maakte de aansluitingstreffer en doelman Remco Pasveer veroorzaakte een strafschop.

Samuel Armenteros bezorgde de Heraclieden in de slotfase alsnog drie punten. "Het was wel even billenknijpen", liet Bosz na de wedstrijd weten op de persconferentie. "We hebben het tegen tien man onnodig spannend gemaakt. Het zag er zelfs even naar uit dat we met 2-2 genoegen moesten nemen. Gelukkig was Armenteros nog trefzeker."

Collega Wiljan Vloet had geen goed woord over voor scheidsrechter Richard Liesveld. De arbiter gaf beide ploegen een strafschop en stuurde Fejzullahu van het veld. "Als ik hier had gewonnen, had ik iets over zijn optreden gezegd. Nu houd ik mijn mond maar", liet Vloet weten.

Vrouwen Congo demonstreren tegen verkrachtingen

Duizenden vrouwen hebben zondag in de Congolese stad Bukavu gedemonstreerd tegen de massaverkrachtingen in het oosten van Congo. Olive Lembe Kabila, de echtgenote van president Joseph Kabila, liep vooraan in de stoet.

De Verenigde Naties meldden onlangs dat in de periode 30 juli-2 augustus in dertien dorpen in de omgeving van Bukavu 303 burgers zijn verkracht. In het afgelopen jaar werden in Oost-Congo meer dan vijftienduizend het slachtoffer van verkrachting. De hoogste VN-gezant in Congo zegt dat het voor de achttienduizend VN-soldaten in het land onmogelijk is iedereen te beschermen in het uitgestrekte gebied waar gewapende groepen opereren.

Een andere VN-functionaris stelt dat de meeste verkrachtingen worden gepleegd door 'mannen in uniform'. De Congolese minister van defensie ontkent dat regeringssoldaten erbij betrokken zijn, maar de minister van justitie zegt dat verschillende officieren zijn vervolgd, onder wie een generaal.

Schoorel dicht bij hoofdtoernooi Stockholm

Thomas Schoorel is nog een zege verwijderd van deelname aan het ATP-toernooi van Stockholm. De 21-jarige Nederlandse tennisser won vandaag in de tweede kwalificatieronde met 6-7 (2), 6-4, 6-4 van Erling Tveit uit Noorwegen.

In de eerste ronde had Schoorel al met 6-4, 6-4 afgerekend met de Zweed Patrik Rosenholm. Om het hoofdtoernooi te bereiken hoeft hij alleen nog van Marcel Granollers uit Spanje te winnen. Robin Haase is al zeker van deelname aan het toernooi dat morgen begint.

Fietsster komt onder tractor terecht

Een vrouw van 62 jaar uit het Gelderse Wijchen is vandaag gestorven nadat ze onder de wielen van een tractor belandde. Dat gebeurde in het dorpje Oudeschild op het eiland Texel.

De vrouw was samen met een andere fietser onderweg op de Dijkmanshuizen. De fietsster moest plotseling uitwijken toen de chauffeur van een trekker met een aanhanger de twee voorbij wilde rijden. De Wijchense belandde met haar fiets in de berm, viel en werd overreden door de wielen van de tractor.

Liquigas wil schadevergoeding CONI

De wielerploeg Liquigas wil de baas van de antidopingcommisie van het Italiaans olympisch comité CONI voor de rechter slepen. De wielerploeg zou aan een schadevergoeding van 5 miljoen euro denken.

Paolo Zani, ploegleider van Liquigas, zegt vandaag in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport dat Ettore Torri, de voorzittervan CONI, door zijn harde woorden over het gebruik van doping de goede naam van Liquigas te grabbel heeft gegooid. Torri zei eerder deze week dat alle renners in het profpeloton doping gebruiken.

"Zijn uitspraken hebben ons aanzien enorm geschaad en de zeges van Ivan Basso in de Giro en van Vincenzo Nibali in de Vuelta in twijfel getrokken. Onze advocaten beoordelen de situatie en komen binnenkort met een aanklacht," aldus Zani.

[DTM] Uitslag Race Hockenheim

Paul di Resta heeft zijn goede vorm in de DTM ook op de Hockenheimring doorgezet. De Schot won met zijn Mercedes niet alleen de race, maar nam ook de leiding over in het klassement van zijn merkgenoot Bruno Spengler die uitviel. In de race werd Timo Scheider tweede, voor Mike Rockenfeller.

Scheider begon van poleposition en bleef in de beginfase Rockenfeller en Gary Paffett voor. Di Resta lag in de beginfase op plaats vier nadat hij Alexandre Premat verschalkt had. Verder naar achteren miste Spengel in de eerste ronde bij de hairpin zijn rempunt en tikte Miguel Molina aan. De Spanjaard ging rond en werd zo geraakt door nog een drietal coureurs die allen uit konden stappen.

Di Resta profiteerde optimaal van zijn pitstopstrategie door veel langer dan de anderen door te kunnen rijden. De Schot slaagde er zo na de eerste stops achter Scheider op de baan te komen en bij de tweede stop pakte hij ook de regerend kampioen om zo eenvoudig te winnen. Scheider werd tweede, voor Rockenfeller die in een twee jaar oude Audi rijdt. Paffett kon niet meer aandringen voor plaats drie en hield een batterij andere auto's op.

Spengler maakte de slotfase van de race niet meer mee, omdat hij na 24 ronden zijn bolide met veringsproblemen aan de kant moest zetten. Hierdoor gaf de Canadees Di Resta de kans om met drie punten voorsprong de leiding over te nemen in het klassement. Nummer drie in het klassement is Paffett, waardoor er nog alleen meer Mercedes-rijders kunnen strijden om de titel in het DTM.

Uitslag Race Hockenheim

Pos. Rijder Team Tijd
1 Paul di Resta Mercedes 1:07:27.578
2 Timo Scheider Audi +10.532
3 Mike Rockenfeller Audi +14.702
4 Gary Paffett Mercedes +19.541
5 Martin Tomczyk Audi +20.006
6 Oliver Jarvis Audi +20.337
7 Susie Stoddart Mercedes +20.946
8 Jamie Green Mercedes +21.276
9 Maro Engel Mercedes +1 Ronde
DNF Bruno Spengler Mercedes +24 Ronden
DNF Alexandre Premat Audi +33 Ronden
DNF Mattias Ekström Audi +40 Ronden
DNF David Coulthard Mercedes +46 Ronden
DNF Cheng Cong Fu Mercedes +46 Ronden
DNF Markus Winkelhock Audi +47 Ronden
DNF Miguel Molina Audi +47 Ronden
DNF Ralf Schumacher Mercedes +47 Ronden
DNF Katherine Legge Audi +47 Ronden


Stand na Hockenheim

Pos. Rijder Team Punten
1 Paul di Resta Mercedes 63
2 Bruno Spengler Mercedes 60
3 Gary Paffett Mercedes 49
4 Timo Scheider Audi 37
5 Mattias Ekström Audi 34
6 Jamie Green Mercedes 29
7 Mike Rockenfeller Audi 22
8 Oliver Jarvis Audi 14
9 Martin Tomczyk Audi 12
10 Alexandre Premat Audi 12
11 Miguel Molina Audi 11
12 Susie Stoddart Mercedes 4
13 Ralf Schumacher Mercedes 3
14 Maro Engel Mercedes 1

Iran bereid tot atoomoverleg

Iran is bereid de gesprekken met de internationale gemeenschap over zijn atoomprogramma weer op te pakken. President Mahmoud Ahmadinejad heeft dit vandaag verklaard.

EU-minister van buitenlandse zaken Catherine Ashton stelde donderdag voor de besprekingen half november te houden in Wenen. Ahmadinejad waarschuwde zondag dat er geen vooruitgang in het overleg mag worden verwacht als het westen geen stelling neemt tegen de veronderstelde kernbewapening van Israël.

Iran wil ondanks sancties van de Verenigde Naties niet stoppen met het verrijken van uranium. Iran zegt dat het verrijkte uranium moet dienen als brandstof voor kerncentrales, maar westerse landen denken dat het land uit is op kernwapens.

Jongen loopt letterlijk tegen de lamp

Een 16-jarige jongen die de politie probeerde te ontvluchten, is gisternacht in Vlissingen letterlijk tegen de lamp gelopen. Zijn vluchtpoging eindigde na een botsing met een lantaarnpaal.

De jongen uit Vlissingen fietste zondag rond 0.45 uur zonder licht in de Badhuisstraat, toen hij werd opgemerkt door een agent in een politiewagen. Deze riep dat hij moest stoppen, maar de jongen fietste door.

De agent probeerde hem klem te rijden zonder hem hierbij te raken, waardoor de jongen kans zag te ontsnappen. Met zijn fiets aan de hand ging hij er rennend vandoor. De tiener keek tijdens de vlucht even achterom en knalde tegen een lantaarnpaal.

De knul kreeg drie bekeuringen. Een voor het niet voldoen aan de vordering van de agent, een voor fietsen zonder verlichting en een voor fietsen op de stoep.

'X Factor-babe jat 'Under The Bridge''

Diana Vickers' nieuwste single is in zwaar water terechtgekomen. De Britse nummer vier van de vorige editie van X Factor heeft waarschijnlijk een rechtszaak van de Red Hot Chili Peppers aan haar broek hangen. De 'Peppers' beweren dat Vickers' 'My Wicked Heart' als twee druppels water lijkt op hun fameuze 'Under The Bridge'.

Vickers zal haar nieuwste hit morgen ten gehore brengen tijdens de resultatenaflevering van de Britse X Factor. De Peppers willen dan ook haast maken om deze verkrachting van hun grootste hit uit de schappen te halen.

Een rechtszaak is dan ook onvermijdelijk. Anthony Kiedis en de zijnen staan overigens sterk. Vickers heeft namelijk zelf toegegeven veel naar de Peppers te hebben geluisterd voor ze haar eigen nummer schreef.

"Ja, dat gebeurde zonder er acht op te hebben geslagen", antwoordde ze toen ze op de gelijkenis werd gewezen. "We hebben 'My Wicked Heart' in een uur geschreven. Pas na het inzingen bedachten wij dat het wel erg bekend klonk. Pas toen realiseerden we ons dat het leek op 'Under The Bridge omdat we die de dag ervoor nog hadden gehoord. We besloten het nummer echter gewoon te laten zoals het was."

Had ze het nu toch maar veranderd, want de Amerikaanse rockband klaagt de zangeres nu aan voor plagiaat. "Ze heeft het zichzelf er niet makkelijker op gemaakt door te verklappen dat ze tijdens het schrijven van haar nummer naar 'Under The Bridge' luisterde", weet een bron. Een woordvoerder van Vickers' platenmaatschappij weigert te reageren op de kwestie. De zangeres zal het nummer morgen vertolken als circusdirecteur en een clown.


Vickers' single


Het briljante origineel. Jatwerk? Oordeel zelf!

Fractievoorzitter CDA Maastricht weg

Peter Geelen heeft zich teruggetrokken als fractievoorzitter van het CDA in Maastricht. Het vertrek volgt op een week waarin het college in de Limburgse stad viel omdat de PvdA geen vertrouwen meer had in samenwerking met het CDA. Geelen vindt dat is gebleken dat hij niet de juiste man op de juiste plaats was.

De CDA'er worstelde naar eigen zeggen al een tijdje met het besluit. "Ik ben een 'mensenmens'. Het klimaat in Maastricht is de laatste tijd veranderd; de toon is veel harder geworden. Dadelijk begint Onno Hoes als nieuwe burgemeester en hopelijk wordt het dan wat prettiger."

Geelen blijft wel aan als raadslid voor het CDA. Dat is iets wat ik al acht jaar met veel plezier heb gedaan en dat zal ik nu ook weer doen." Het fractievoorzitterschap wordt tijdelijk waargenomen door vicefractievoorzitter Jos Gorren.

Vrijdag trok de PvdA de stekker uit het college, dat verder bestaat uit D66 en de Seniorenpartij. De beslissing volgde op mislukt overleg na het vertrek van een CDA-wethouder om fouten rond de overname van het stadion van voetbalclub MVV. Vanaf maandag gaat een informateur in Maastricht kijken welke partijen nu het stadsbestuur gaan vormen.

Motorrijder overleden bij ongeluk op A1

Een 42-jarige motorrijder is vanochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A1. De man reed vanuit Almere naar Amsterdam en reed eerst tegen een auto, om vervolgens tegen de vangrail te botsen.

Omstanders hebben de man van de vangrail gehaald en zijn onmiddellijk begonnen met reanimeren. Dit mocht echter niet baten, het slachtoffer overleed ter plaatse.

De motorrijder was een cameraman van RTV Noord-Holland. Hij was van Almere op weg naar Amsterdam, waar hij zou filmen voor de Amsterdam marathon, zo meldt de omroep.

Fietsster dood na aanrijding Amersfoort

Bij een verkeersongeluk in Amersfoort is gisteravond een 74-jarige fietsster om het leven gekomen. Ze werd door een auto geschept en overleed in de ambulance aan haar verwondingen. Dat meldt de politie.

De aanrijding vond rond 20.20 uur plaats op de kruising van de Nijkerkerstraat en de Van Tuyllstraat. Een 47-jarige automobiliste uit Nijkerkerveen kon de overstekende vrouw uit Nijkerk niet meer ontwijken en reed haar aan. Ze raakte zwaargewond en overleed in de ambulance.

Saudi's waarschuwen voor dreiging Europa

De veiligheidsdiensten van Saudi-Arabië hebben hun Europese collega's 'enkele dagen geleden' gewaarschuwd voor terreurdreiging in Europa. De dreiging zou met name Frankrijk betreffen, zo meldde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux zondagavond.

Al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland, de belangrijkste terreurbeweging in Saudi-Arabië, zou mogelijk actief zijn, of plannen hebben om activiteiten te ontplooien op het Europese vasteland, zo staat in de meest recente mededeling van de inlichtingendiensten van Saudi-Arabië. Hortefeux bracht het nieuws naar buiten in een interview dat werd verspreid via een tv- en radiostation.

Saudi's waarschuwen voor dreiging in Europa
Saudi's waarschuwen voor dreiging in Europa (Foto: ANP)

Vrouw schopt aanrander in elkaar

Misschien hebben jullie ze dankzij de Frontpage al eens gezien, de briljante reconstructies van NMA.tv. Deze Taiwense site maakt van de gekste dingen een hilarisch filmpje. De ene keer van een leraar met een natte droom of een overspelige moeder, nu hebben ze zelfs een animatiefilmpje gemaakt hoe een vrouw een aanrander in elkaar schopt. Compleet met Taiwanese kinderhoertjes, dat dan weer wel...

Bos: "Wij voetballen om te voetballen"

Vitesse verloor zondag met behoorlijke cijfers bij Roda JC (4-1). Coach Theo Bos ontwaarde een belangrijk gebrek.De coach van de Arnhemmers zag dat zijn ploeg wel in balbezit kwam, maar - in tegenstelling tot Roda JC - niet het cruciale zetje naar het doelpunt wist te geven.

"Roda voetbalt om kansen te creëren, wij voetballen om te voetballen," zo concludeerde Bos na afloop van de wedstrijd tegenover de NOS.

Sinds Merab Jordania eigenaar van Vitesse is, heeft de club torenhoge ambities. Desondanks zijn de resultaten van Vitesse nog niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het is niet duidelijk of de interne druk op Bos toeneemt, maar de coach zelf houdt zich er niet mee bezig.

"Als je verliest is dat nooit prettig. Ik besef dat die regels in de voetballerij al heel oud zijn. Het zijn dingen waarmee ik me niet bezighoud, want ik die heb ik zelf niet in de hand," aldus Bos over de mogelijke druk die de tegenvallende resultaten met zich mee kunnen brengen.

[Video] Jochie betrapt moeder in bed met vreemde

Een vijfjarig Taiwanees jochie ontdekte onlangs zijn moeder in bed met een vreemde man. Het ventje stelde hiervan direct zijn vader op de hoogte, die hierop een DNA-test liet uitvoeren op zijn zoon. Hierna volgde een tweede schok door de bedrogen man: zijn zoon blijkt niet van zijn zaad te zijn geschapen.

De arme man, meneer Chen, was maar liefst twintig jaar getrouwd met zijn vrouw, Kuo. Na vier dochters volgde zes jaar geleden eindelijk een zoon. Chen, die eigenaar is van een groothandel in tofu, werd dikwijls bedrogen terwijl hij de kost aan het verdienen was.

Kuo ging acht jaar lang regelmatig naar haar minnaar, een zakenpartner van Chen, terwijl manlief gewoon naar zijn werk ging. Bij gebrek aan een zwijgzame oppas nam ze haar zoon telkens mee. Het stel ging gewoon van bil, zonder zich daarbij om de kleuter te bekommeren. "Ik heb mama en oom samen zien rollebollen", vertelde het ventje op een dag aan de man van wie hij dacht dat het zijn vader was.

Hierop gingen alle alarmbellen rinkelen en liet de 'vader' een vaderschapstest uitvoeren om te zien of zijn zoon wel van hem was. Helaas pindakaas, een vreemde kerel bleek hier de hand in te hebben gehad. Zijn vrouw was woedend en haalde direct al het spaargeld van de bank. Chen klaagt zijn vrouw en haar vriend nu aan voor 3.500.000 miljoen Taiwanese dollar, zo'n 80.000 euro. Om het geleden gezichtsverlies weer enigszins goed te maken, vecht hij ook voor de voogdij van de jongen die hij altijd heeft gezien als zijn zoon.

Overspel is in Taiwan overigens verboden. In december 2009 werden de destijds 41-jarige Kuo en haar viend door de politie opgepakt wegens overspel. Haar echtgenoot had de politie getipt dat het stel een nummertje aan het maken was in een hotel. Welke straf het duo heeft gekregen, is helaas niet bekend.


Weer zo'n fijne reconstructie, aangevuld met echte beelden

Grote brand doodt 45.000 kippen

Bij een grote brand in een kippenschuur in Dreumel zijn zondag 45.000 kippen om het leven gekomen. De schuur is volledig verwoest. Dat zegt een woordvoerder van de politie.

De brand ontstond even voor 17.00 uur door nog onbekende oorzaak. Een uur en een kwartier later was het vuur onder controle.

De brand veroorzaakte een stroomstoring rondom de schuur, maar hoeveel mensen daardoor precies zijn getroffen is niet bekend. Volgens de politiewoordvoerder geeft de storing niet veel overlast, omdat de ongeveer honderd bij vijftig meter grote kippenschuur in een landelijk gebied staat.

De brand zorgde voor veel rook die in de wijde omgeving te zien was. Er zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Sportvliegtuigje maakt noodlanding op strand

Een sportvliegtuigje heeft zondagmiddag een geslaagde noodlanding uitgevoerd op het strand bij Rockanje. De politie sloeg direct groot alarm, maar de drie inzittenden konden ongedeerd uitstappen. De oorzaak van de voorzorglanding wordt onderzocht, laten de politie en de luchtvaartpolitie van het KLPD weten.

Aanvankelijk kwamen er berichten binnen dat een vliegtuig in zee was gestort, maar dat bleek niet te kloppen. De hulpdiensten die onderweg waren naar Rockanje konden grotendeels weer terugkeren.

Of er mensen op het strand waren toen het vliegtuigje aan kwam vliegen is niet bekend.

Blatter: slechte zaak voor FIFA

FIFA-voorzitter Sepp Blatter is in verlegenheid gebracht door een onthulling in de Sunday Times. De Britse krant schreef vandaag dat twee leden van de wereldvoetbalbond hebben aangeboden hun stem te verkopen in de strijd om de organisatie van het WK voetbal in 2018.

Blatter uitte in een open brief aan het uitvoerend comité van de FIFA zijn ongenoegen. ,,Het is een onplezierige situatie die een negatieve invloed heeft op de bond en de toewijzing van de organisatie van het WK."

Digitale strategy guides op PSN

Sony is begonnen met het aanbieden van digitale strategy guides op het Japanse PlayStation Network met behulp van PlayView. Dit is een technologie ontworpen om efficiënt afbeeldingen met ultra-hoge resolutie te weergeven en kan gebruikt worden om snel in te zoomen op kleine details in afbeeldingen met miljarden pixels.

PlayView kan ook overweg met films, muziek en tekst. De technologie werd al gedemonstreerd op een PlayStation 3 met een Move controller op het CEDEC 2010 Developers Conference afgelopen zomer.

Sony zal het gebruik van PlayView om game guides aan te beiden verder uitbreiden. Ze hebben ook plannen om de technologie in de toekomst te gebruiken in games.

Rutten ontevreden over slordigheden

PSV-coach Fred Rutten zag zijn ploeg in Tilburg winnen (2-4). Toch is de coach niet geheel tevreden over het optreden. Willem II wist het de Eindhovenaren nog een aantal keer moeilijk te maken. Voor Rutten was dit een doorn in het oog.

"Als je een grote ploeg wil zijn, moet je die voorsprong vasthouden," zo stelt de oefenmeester na afloop van de Brabantse derby tegenover het ANP.

De voormalige coach van FC Twente en Schalke 04 vond het spel van zijn ploeg slordig. Twee keer wist PSV de leiding te nemen, maar Willem II wist in beide gevallen langszij te komen. "Tot wee keer toe zie je dat er slordigheden insluipen."

"Bij dat eerste doelpunt hadden we beter in moeten grijpen en die tweede treffer kwam voort uit het feit dat we Jan-Arie Van der Heijden voor rust teveel vrijheid gaven. Na rust hebben we dat gerepareerd en heb ik een PSV gezien dat aan de verwachtingen voldeed."

Man sterft bij het redden van z'n auto

Een 39-jarige man heeft zich dit weekend kandidaat willen stellen voor de jaarlijkse Darwin Award. Het slachtoffer, Farzad N., werd gegrepen door een aanstormende goederentrein terwijl hij zijn auto van het spoor wilde rijden. Hij was op slag dood.

Farzad reed met zijn Mercedes door Keulen toen hij op een spoorwegovergang in botsing kwam met een BMW. In plaats van voorbij de treinrails een praatje te maken, stapte de van geboorte Iraanse man uit om met de BMW-bestuurder in discussie te gaan.

"Ineens kwamen de spoorbomen naar beneden", vertelt een ooggetuige. "De man rende hierop naar zijn auto om deze te verplaatsen." De machinist van de goederentrein kon echter niet meer remmen, en sleurde de Mercedes vijftig meter mee. Farzad was op slag dood.

Luiten tweede op Portugal Masters

Joost Luiten heeft een tweede plaats behaald tijdens de Portugal Masters. De golfer kende een sterke laatste ronde van 69 en eindigde op 272 slagen, twee meer dan winnaar Richard Green. Luiten won 200.000 euro met zijn tweede plaats.

Maarten Lafeber kende een goede start tijdens het toernooi en ging na twee rondes aan de leiding. Met twee slechte rondes van 72 en 74 zakte hij echter ver terug. Robert-Jan Derksen deed het met een zeventiende plaats nog beter dan Lafeber, die 27e werd.

Aanhouding na vondst dode in Zandvoort

De politie heeft zondagmiddag een dode man aangetroffen in een woning in Zandvoort. Een 49-jarige man uit Klazienaveen is aangehouden, nadat hij zich rond 13.30 uur op het politiebureau meldde met de mededeling dat er iets ergs was gebeurd in de woning in de straat de Schelp.

De politie sluit een misdrijf niet uit. De verdachte wordt verhoord voor betrokkenheid bij de dood van de man.

Costa mogelijk naar Vacansoleil

De talentvolle Portugees Rui Costa vertrekt bij de Spaanse wielerformatie Caisse d'Epargne. De renner zei tegen Record zich ondergewaardeerd te voelen bij de formatie en heeft daarom besloten weg te gaan bij de ploeg.

Costa heeft zelf aangegeven in gesprek te zijn met Vacansoleil, wat opmerkelijk is te noemen. Gisteren gaf de PR-chef van de Nederlandse formatie aan dat de ploeg voorlopig geen renners aantrekt, omdat het nog niet zeker is dat de ploeg een ProTour-licentie krijgt.

Naast Vacansoleil zijn ook RadioShack, Lampre en de nieuwe ploeg van de gebroeders Schleck gegadigden om Costa in te lijven.

Millar snelste in Chrono des Nations, Westra derde

De laatste profwedstrijd van het seizoen op Europese bodem is gewonnen door de Brit David Millar. De renner van Garmin was de snelste in de Chrono des Nations, een tijdrit over 48,5 kilometer. Millar was ruim twee minuten sneller dan de nummer twee Edvald Boasson Hagen.

Nummer drie was Lieuwe Westra, die meer dan drie minuten moest toegeven aan Millar. Westra was vier seconden sneller dan de erkende tijdrijder Gustav Erik Larsson, die op zijn buurt de Spanjaar Markel Irizar twintig seconden te snel af was.

Uitslagen Eredivisie speelronde 9

Dit weekend werd de negende speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Zo won Ajax in eigen huis met 3-0 van NAC Breda en verloor Feyenoord opnieuw belangrijke punten in de wedstrijd tegen FC Twente (1-0). Hieronder volgt een overzicht van de afgelopen dagen.

PSV heeft dit weekend goede zaken gedaan in de Brabantse derby tegen Willem II. De Eindhovenaren wonnen in Tilburg met 4-2 van de ploeg, die nog altijd op de laatste plaats staat. Binnen het half uur was er al vier keer gescoord. Landgren deed dit voor Willem II en Dzsudzsák en Lens voor PSV. Daarnaast werkte Bouma de bal achter zijn eigen keeper. Vlak voor rust maakte Afellay echter het verschil, wat ook na de pauze werd doorgezet. Reis tekende namelijk voor de vierde treffer van de ploeg uit de Lichtstad. In het resterende deel van de wedstrijd bleven de Eindhovenaren de bovenliggende partij, maar kreeg Willem II ook nog voldoende kansen om de spanning terug te brengen.

ADO Den Haag boekte dit weekend een 2-1 zege op Excelsior, dat een zware wedstrijd kende. Na negentig minuten stonden er namelijk nog maar negen spelers op het veld en was ook trainer Pastoor naar de tribune gestuurd. In het eerste half uur was er nog niets aan de hand, maar daarna sloeg de vlam in de pan. Enkele spelers gingen met elkaar op de vuist, waarna Excelsior een strafschop kreeg. Deze werd door Vincken benut. Na de thee kregen Baltes en Wattamaleo goede kansen op de 2-0, maar ging het juist de andere kant op. Na rood voor Nelom, Nieveld en trainer Pastoor was het gedaan met de Rotterdammers. Kubik en Boelykin beslisten het duel.

Heracles Almelo boekte dit weekend een zwaarbevochten zege op N.E.C. Nijmegen. Uiteindelijk stond er na 90 minuten voetbal 3-2 op het scorebord. De eerste helft ging nog gelijk op. Beide ploegen kregen wat kansen, maar werden niet verzilverd. Op slag van rust kwam de thuisploeg via een benutte strafschop van Overtoom alsnog op voorsprong. Na de pauze namen de Almeloërs het heft in handen. De 2-0 leek in de lucht te hangen, maar Vejinovic sprong onzorgvuldig met drie kansen om. Uiteindelijk was het Everton, die de voorsprong vergrootte. N.E.C. Nijmegen liet het er echter niet bij zitten. Davids schonk zijn ploeg al snel de aansluitingstreffer, waarna doelman Pasveer ervoor zorgde dat het gelijk werd. Na een wilde actie kregen de bezoekers een strafschop, die door Schöne werd benut. In de hectische slotfase trok Heracles Almelo, middels een treffer van Armenteros, toch aan het langste eind.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Ajax NAC Breda 3-0
FC Utrecht De Graafschap 2-2
ADO Den Haag Excelsior 2-1
VVV Venlo AZ 0-1
Feyenoord FC Twente 0-1
Willem II PSV 2-4
FC Groningen SC Heerenveen 1-0
Roda JC Vitesse 4-1
Heracles Almelo NEC 3-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 9 6 3 0 21 25-8
2 Ajax 9 6 2 1 20 24-9
3 FC Twente 9 5 4 0 19 16-5
4 Roda JC 9 5 3 1 18 17-11
5 FC Groningen 9 5 3 1 18 15-9
6 ADO Den Haag 9 4 3 2 15 18-17
7 AZ 9 4 3 2 15 10-9
8 NAC Breda 9 4 2 3 13 11-11
9 FC Utrecht 9 4 1 4 13 14-15
10 SC Heerenveen 9 2 4 3 10 12-13
11 NEC 9 3 1 5 10 16-18
12 Excelsior 9 3 1 5 10 12-17
13 De Graafschap 9 2 3 4 9 12-21
14 Heracles Almelo 9 2 2 5 8 13-15
15 Feyenoord 9 2 2 5 8 12-14
16 Vitesse 9 2 2 5 8 9-18
17 VVV Venlo 9 2 0 7 6 7-15
18 Willem II 9 0 1 8 1 8-26

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Saxobank blijft Riis trouw

Wat ook de uitspraak in de zaak-Contador wordt, Saxobank zal als sponsor gewoon verbonden blijven aan de wielerploeg van Bjarne Riis. Riis had Contador aangetrokken als vervanger van de gebroeders Schleck, die een eigen ploeg starten.

''Wat de uitkomst ook wordt van deze trieste zaak, we hebben heel veel vertrouwen in Bjarne Riis," luidde de verklaring van Saxobank.. De Deense ploegleider is gelukkig met de steun. ''Ik erg blij en dankbaar dat Saxo Bank de waarde van ons team inziet."

Nadat Contador een contract getekend had kwam naar buiten dat hij in juli is betrapt op het gebruik van clenbuterol. De renner is voorlopig geschorst en is afwachting van een eventuele schorsing.

Stybar zegeviert in Aigle

Zdenek Stybar heeft vanmiddag de eerste wereldbekerwedstrijd veldrijden van het seizoen, in het Zwitserse Aigle, gewonnen.

Halverwege de koers reed de Tsjech weg uit een kopgroep van acht man en hij kwam vervolgens alleen over de meet. De Belgen Niels en Kevin Pauwels werden op respectievelijk negen en veertien seconden achterstand tweede en derde. Beste Nederlander was Gerben de Knegt die elfde werd.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Britse Katherine Compton. Daphny van den Brand werd tweede. Wereldkampioene Marianne Vos deed niet mee.

Uitslag Heracles Almelo - N.E.C. Nijmegen

Om 16:30 uur begonnen Heracles Almelo en N.E.C. Nijmegen aan de laatste wedstrijd van deze speelronde. Hieronder vind je de uitslag en overige statistieken terug.

Heracles Almelo

3 - 2

N.E.C. Nijmegen

 45' Overtoom(pen)
 70' Everton
 89' Armenteros
   74' Davids
 80' Schöne (pen)
 
 Gele kaart: Quansah, Pasveer (Heracles Almelo), Vleminckx, Zimling (N.E.C. Nijmegen)
 Rode kaart: Fejzullahu (65/2xg) (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.500
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Maertens
v.d.Linden
Looms
Overtoom
Quansah
Fledderus (Douglas/71)
Vejinovic
Armenteros (Bannink/90)
Everton
  Cillessen
Will
v.Eijden (Otten/61)
Zomer
Nuytinck
Schöne
Zimling
Goossens
Sibum
Davids
Vleminckx (Fejzullahu/46)

Wederom twee zeges Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo heeft bij wedstrijden in Rouen vanmiddag wederom twee overwinningen behaald. De Groningse zegevierde op de 100 meter vrije slag in 53,27 en was op de 50 meter vlinderslag met 26,28 het snelste.

Gisteren was  Kromowidjojo ook al de beste op de 50 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag. Ze maakte in Rouen haar rentree nadat ze afgelopen zomer een hersenvliesonsteking opliep. Daardoor moest ze het EK langebaan aan zich voorbij laten gaan.

Judoka Grol pakt goud in Rotterdam

Bij de grand prix-wedstrijden in Rotterdam heeft judoka Henk Grol goud veroverd in de klasse tot 100 kilogram. De Veendammer won met een yuko in de finale van Jevgenijs Borodavko uit Letland.

Het was voor Grol zijn eerste internationale zege sinds 2008. Toen won hij de Europese titel. In dezelfde klasse werd Danny Meeuwsen vanmiddag vijfde. Brian Bingen werd al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.

Drugs ... Als je er eenmaal mee geassocieerd wordt is er geen houden meer aan. ‘Eens een junk altijd een junk.’ Zo denkt althans menig voorbeeldburger.

Het gegeven dat Yuri (onze heldere van Gelder) wederom in opspraak is, doet vele mensen, inclusief natuurlijk alle sensatiebeluste journalisten, direct weer de link naar zijn oude cocaïneverslaving leggen. Er zijn niet eens concrete bewijzen voor zijn meest recente aantijging! Hij mag simpelweg niet meedoen met de rest. Uit de selectie gebonjourd wegens niet nader te noemen beweegreden. Dus wat zwetsen ze nou in die sportrubriek?

Kat waarschuwt baasje voor inbreker

Een man uit Barneveld is zijn kat vast eeuwig dankbaar. Het beestje waarschuwde hem vannacht dat er werd ingebroken in hun huis.

Terwijl de inbreker druk bezig was in het huisje in het rustige kerkdorp, zette het dier het op een miauwen. Het baasje werd wakker van zijn huisdier en besloot poolshoogte te nemen. Ineens stond de man pal tegenover een inbreker.

De laatste besloot er als een haas vandoor te gaan. Tijdens zijn vlucht sloeg de boef een deur achter zich dicht, waar de bewoner met zijn slaperige kop tegenaan liep. De arme man raakte hierbij gewond, waardoor de inbreker wist te ontsnappen.


Je zal maar wakker worden van gemiauw en ineens wakker worden naast Marijke Helwegen...

Trophies en soundtrack NFS: Hot Pursuit bekend

De 51 trophies voor Need for Speed: Hot Pursuit zijn bekend geworden. Dit houdt in dat er voor de Xbox 360 versie 50 achievements beschikbaar zullen zijn. De soundtrack is gevarieerd als altijd met de nodige rock- en dancetracks.

De meeste trophies zijn te behalen door het standaard spelen van de game, enkele trophies vereisen dat je sociale interactie hebt met andere spelers, zoals de Graffiti trophy.

Brons
Settling the Score – Select a Friend Autolog Recommendation and beat it
Graffiti – Create a ‘New Post’ or ‘Write a Reply’ on the Wall
Share the Dream – Share a Dreamshot to the Wall
Socialite - Have 5 or more NFS Friends
Gotcha! - Bust a Racer
Officer - Reach rank (3) Officer as a Cop
Patrolman – Reach rank (5) Patrolman as a Cop
Trooper – Reach rank (8) Trooper as a Cop
Sergeant – Reach rank (11) Sergeant as a Cop
Lieutenant – Reach rank (14) Lieutenant as a Cop
Undercover – Reach rank (17) Undercover as a Cop
Captain – Reach rank (18) Captain as a Cop
Pursuit Agent – Reach rank (19) Pursuit Agent as a Cop
Chase – Play 10 Online Hot Pursuits as a Cop
Bounty Hunter – Play 10 Online Interceptors as a Cop
Vengeance is Mine – Wreck a Cop
Suspect – Reach wanted level (2) Suspect as a Racer
Target – Reach wanted level (4) Target as a Racer
Felon – Reach wanted level (6) Felon as a Racer
Offender – Reach wanted level (8) Offender as a Racer
Outlaw – Reach wanted level (11) Outlaw as a Racer
Wanted – Reach wanted level (14) Wanted as a Racer
Fugitive – Reach wanted level (17) Fugitive as a Racer
Notorious – Reach wanted level (19) Notorious as a Racer
Festival of Speed – Play 10 Online Races
Race – Play 10 Online Hot Pursuits as a Racer
Escapologist – Play 10 Online Interceptors as a Racer
Burnout – Fill the Nitrous bar then use it all in one go without hitting anything
Wall of Steel – Deploy a Road Block which then gets hit by a Racer
Shock to the System – Get a hit with an EMP
Hit Confirmed – Get a hit with a Spike Strip
Aerial Assistance – Call in a helicopter which then hits a Racer with a Spike Strip
Denied – First Jammer use that affects a Cop
In the Zone – Use a full Turbo without hitting anything
Eye of the Needle – As a Racer, drive through an undamaged Road Block without hitting it
Share the Joy – Dreamshot a BMW and share it with your Friends
Shaken, Not Stirred – Win any Hot Pursuit in an Aston Martin
Wet in the Vette – Drive any Corvette in the wet

Zilver
Ultimate Enforcer – Reach rank (20) Ultimate Enforcer as a Cop
Most Wanted – Reach wanted level (20) Most Wanted as a Racer
Power Spike – Spike strip a car that is targeting you with an EMP
Imprezive – Accumulate 2,000 yds of drift in a single event using the Subaru Impreza WRX STI
Flight of the Bumblebee – Win the ‘Muscle Reflex’ race in a Bee Yellow Chevrolet Camaro SS
Godzilla – Get any medal in ‘Run to the Hills’ driving the Nissan GT-R SpecV without using any weapons
Iron Man – Get Distinction in a Hot Pursuit, Interceptor and Rapid Response using the Audi R8
Electrically Charged – Bust the 918 Spyder using an EMP in ‘Porsche Patrol’
Snakebite in Black – Spike a cop while driving a Black Dodge Viper SRT10 ACR or Ford Shelby GT500 Supersnake
Midnight Cowboy – Dreamshot a Midnight Blue Metallic Ford GT at night in the desert

Goud
True Blue – Earn a Distinction in every single-player Cop mission
Golddigger – Earn a Gold Medal in every single-player Racer event

Platina
NFS Hot Pursuit Elite – Awarded for successfully collection all Need For Speed™ Hot Pursuit trophies

De soundtrack inclusief extragratis links naar de nummers:
The Resist Stance – Bad Religion
Cinema – Benny Benassi feat. Garry Go
Conscience Killer – Black Rebel Motorcycle Club
Opposite of Adults – Chiddy Bang
Sofi Needs A Ladder – Deadmaus feat. Sofi
All The Same – Does It Offend You, Yeah?
Giant Song – Funeral Party
Live Like You Wanna Live – Greenskeepers
Bombshock – Hadouken!
Get A Rise – Killa Kela
Echoes – Klaxons
Twin Flames – Klaxons
Stronger – Lazee feat. Dead By April
Big Weekend – Lemonade
Shining Down – Lupe Fiasco feat. Matthew Santos
Groove Me – Maximum Balloon feat. Theophilus London
Born Free – M.I.A.
Yeah Yeah Yeah – New Politics
Watercolour – Pendulum
Nothing From You (Redanka Remix) – Pint Shot Riot
Stay Too Long (Pendulum Remix) – Plan B
Devil’s Music – Teddybears
Superbad (11:34) – Travie McCoy
Divisive (Tom Starr Remix) – We Have Band
Bigger Than Us – White Lies
Ruling Me – Weezer

Need for Speed: Hot Pursuit komt op 18 november uit voor de PC, Wii, PlayStation 3 en de Xbox 360.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag stond de tiende speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. Koploper FC Oss maakte uit bij het laag geklasseerde Haaglandia geen fout en behield de ruime voorsprong op de achtervolgers. De Treffers blijft tweede, maar staat vijf punten achter op de degradant uit de Jupiler League.

De brede middenmoot, die eigenlijk al op plek twee begint, maakte elkaar her en der weer de nodige punten afhandig. Gemert en Dijkse Boys blijven onderin hangen. Vandaag verloren de teams weer. Dijkse Boys werd op eigen veld zelfs met 0-5 geklopt door Achilles '29.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
AFC Gemert 3-1
Baronie EVV 0-3
Dijkse Boys Achilles '29 0-5
Haaglandia / Sir Winston FC Oss 1-3
Hollandia VVSB 1-0
JVC Cuijk FC Lienden 4-1
Quick '20 Argon 0-1
De Treffers FC Hilversum 2-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 10 7 2 1 23 17 - 8
2 De Treffers 10 5 3 2 18 17 - 13
3 AFC 10 5 2 3 17 22 - 16
4 JVC Cuijk 10 5 2 3 17 19 - 13
5 Hollandia 10 5 2 3 17 11 - 7
6 Argon 10 5 2 3 17 10 - 11
7 Achilles '20 10 4 3 3 15 16 - 7
8 Quick '20 10 4 2 4 14 14 - 11
9 VVSB 10 4 2 4 14 13 - 11
10 EVV 10 4 1 5 13 11 - 13
11 FC Lienden 10 4 0 6 12 14 - 21
12 Baronie 10 3 2 5 11 11 - 15
13 FC Hilversum 9 2 3 4 9 8 - 12
14 Haaglandia / W. 10 2 3 5 9 11 - 16
15 Gemert 10 2 2 6 8 7 - 13
16 Dijkse Boys 9 2 1 6 7 8 - 22

Eerste Twitter-huwelijk woensdag in Zeist

In Zeist vindt woensdag het eerste huwelijk plaats dat volledig zal zijn te volgen via Twitter. Voor het feit heeft het bruidspaar een speciale site in het leven geroepen, Twedding.

De bruidegom weigerde voor zijn bruid op de knieën te gaan. De aanstaande echtgenoot Rene Hoksbergen (@hoks) vroeg zijn vriendin Jannetta Dorsman (@jandor) namelijk via Twitter ten huwelijk. Hierna besloten ze om alles voor de bruiloft, tot bloemen en de taart aan toe, via Twitter te regelen.

De tortelduifjes steunen met hun bijzondere huwelijksvoltrekking nog het goede doel ook. Aangezien het oktobermaand, borstkankermaand is, gaan ze er met de pet rond voor Pink Ribbon.


Hierin vertelt de aanstaande bruid over hun plan

Krajicek last rustpauze in

Michaëlla Krajicek bergt voorlopig haar tennisracket op. De 21-jarige Almeerse laat op Twitter weten dat ze haar lichaam rust wil gunnen om zo volgend jaar goed beslagen ten ijs te komen.

"Deze week heb ik mijn laatste toernooi tot eind november gespeeld. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik mijn schouder rust wil geven zodat ik weer volledig gezondheid en fit ben voor 2011," zei de Nederlandse.

Krajicek won dit jaar het ITF-toernooi in Charlottesville en was ook redelijk succesvol in het dubbelspel. Afgelopen week kwam ze in actie bij het challengertoernooi in Torhout waar ze in de tweede ronde door Arantxa Rus uitgeschakeld werd. Bij de WTA-toernooien boekte Misa geen succes, want ze kwam onder meer bij de Grand Slams niet door de kwalificaties heen.

Zeldzame albinozeehond in Pieterburen

Bij de zeehondencrèche van Lenie’t Hart in Pieterburen is dit weekend een zeldzame albinozeehond binnengebracht. Het ongeveer vier maanden oude beestje heeft een flinke longworminfectie. Dat maakte de crèche zondag bekend.

Albinozeehonden hebben geen pigment en krijgen daardoor een witte vacht en rode ogen. In veertig jaar tijd is het nog maar vijf keer eerder gebeurd dat de zeehondencrèche een albinozeehond heeft opgevangen. De laatste keer was in 2000.

De zeehond is door eilanders en vrijwilligers van het zogenoemde Eerste Hulp bij Zeehonden-team gered op het strand van Vlieland. De nog naamloze zeehond verblijft in Pieterburen voorlopig in quarantaine. De crèche hoopt de albinozeehond binnen een paar maanden weer gezond vrij te laten.

Zeldzame albinozeehond in crèche Pieterburen
Zeldzame albinozeehond in crèche Pieterburen (Foto: ANP)

Doden na ruzie in tempel

In een hindoetempel in India zijn zondag tien mensen om het leven gekomen toen bezoekers van een slachtfeest elkaar onder de voet liepen.

Meer dan veertigduizend mensen, van wie een groot aantal beneveld, waren naar de tempel in het dorp Tildiha in de deelstaat Bihar gekomen om een geit te offeren aan de godin Durga. Terwijl ze voor de slachter in de rij stonden, begonnen mensen te dringen om als eerste aan de beurt te zijn en brak een handgemeen uit.

Vier vrouwen en zes mannen kwamen in het gedrang om het leven en elf mensen raakten gewond, zei de politie.

"De tempel was zo vol dat mensen nergens heen konden", zei de 35-jarige Umesh Kumar. Zaterdag waren bij de tempel dertigduizend geiten geslacht.

Taxichauffeur steekt man in Amsterdam

Een taxichauffeur heeft zaterdagavond laat op de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam een man gestoken. Het incident gebeurde toen het slachtoffer met twee anderen op de rijbaan liep en de taxi van achteren kwam aanrijden.

Volgens de politie ontstond een woordenwisseling, gevolgd door een vechtpartij waarbij de bestuurder met een nog onbekend scherp voorwerp toesloeg, bevestigde een woordvoerder een bericht op de website van de lokale tv-zender AT5.

Het drietal vluchtte daarop naar een nabijgelegen hotel. De taxichauffeur ging er vandoor. Volgens de politiezegsman is het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis maar lijkt het letsel mee te vallen.

Taxichauffeur steekt man in Amsterdam
Taxichauffeur steekt man in Amsterdam (Foto: ANP)

Zwangere vrouw 'spontaan' in brand gevlogen

Een zwangere vrouw uit de Engelse stad Bradford is donderdag in brand gevlogen. De 23-jarige vrouw van Pakistaanse afkomst heeft de brand niet overleefd.

De onbekende vrouw werd 's avonds laat met diverse verwondingen in haar achtertuin aangetroffen. Het slachtoffer, volgens buren vijf maanden in verwachting, werd korte tijd later doodverklaard.

Na de raadselachtige dood besloot men het lichaam aan een autopsie te onderwerpen om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. Het is echter niet duidelijk geworden hoe de vrouw in brand was gevlogen, noch of er sprake is van een misdrijf.

Een buurtbewoonster weet dat het slachtoffer nog geen jaar in Engeland woonde. Samen met haar man, schoonmoeder en twee schoonzussen deelde ze een huis. "We zagen haar nooit", vertelt ze. "Je zag haar nooit samen met haar echtgenoot."

"Het lijkt erop dat ze op een verschrikkelijke manier aan haar einde is gekomen", denkt gemeenteraadslid Ian Greenwood. "Je kunt niets dan geschokt zijn door de mogelijke doodsoorzaak. Ik heb enorm veel medelijden met haar en wens haar familie en vrienden veel sterkte toe."

'VS blokkeren geldstroom Wikileaks'

Julian Assange, oprichter van Wikileaks, claimt dat de VS de geldstroom naar zijn klokkenluiderssite blokkeren. Amerika zou dat doen omdat Wikileaks van plan is duizenden militaire documenten te publiceren.

Uit al eerder gepubliceerde documenten blijkt dat er niet-gerapporteerde burgerdoden zijn gevallen. Het Pentagon sommeerde Wikileaks vervolgens de documenten in te leveren. Volgens The Guardian gaat dat echter niet gebeuren. Wikileaks zou juist nog meer documenten willen publiceren, die misstanden in Irak aan de kaak stellen.

De geldstroom richting Wikileaks wordt beheerd door het accountbedrijf Moneybookers. Maar nu Wikileaks door de VS op een lijst van verdachte bedrijven is geplaatst en door Australië zelfs op een zwarte lijst, voelt Moneybookers zich gedwongen het account op te heffen. Het ip-adres van Wikileaks staat nu immers op een zwarte lijst.

De stap komt minder dan een week nadat het het Pentagon in het openbaar dreigde met represailles voor de klokkenluidersite.

 

Ganzenseizoen dit jaar vroeger dan ooit van start

Het ganzenseizoen is dit jaar vroeger dan ooit begonnen. De eerste ganzen trokken op 28 september Nederland binnen om hier te overwinteren. Dat is ongeveer tien dagen eerder dan normaal, stelt vogelonderzoeksbureau Sovon.

De eerste ganzen kwamen binnen in de noordelijke provincies, maar een dag later werden ook in het midden en zuiden van het land overtrekkende ganzen gezien. Twee weken geleden werd een massale trek waargenomen en arriveerden in twee dagen tijd meer dan honderdduizend kolganzen.

Volgens Sovon zal de eerste landelijke ganzentelling, die dit weekend plaatsvindt, waarschijnlijk ongewoon grote aantallen ganzen opleveren. Het grootste aantal ganzen dat tot nu toe werd waargenomen bij een telling is 285.000 in oktober 2004. Dat was ook een ganzenseizoen met een ongewoon vroege start.

Het verschijnsel dat ganzen steeds eerder vanuit het hoge noorden naar Nederland vliegen is niet nieuw. Sinds 1995 begint het ganzenseizoen ieder jaar gemiddeld anderhalve dag eerder. De reden van de vroege aankomst van dit jaar is volgens SOVON mogelijk dat het zeer koud is in noordwest Rusland en dat de ganzen vanuit Scandinavië meewind hebben.

Geen Mr Gay Europe-verkiezing dit jaar

De Europese Mr Gay-verkiezing is op het laatste moment afgelast. Het evenement zou van dinsdag tot en met zondag plaatsvinden in Genève. De organisatie besloot tot deze rigoureuze stap nadat het hotel waar de verkiezing plaats zou vinden, één van de hoofdsponsors, zich op het laatste moment terugtrok.

Dat heeft Mischa Germeraad, de Nederlandse Mr Gay, zondag laten weten. De editie wordt niet ingehaald. Het is nu de bedoeling dat alle Europese kandidaten in maart naar de Mr Gay World-verkiezing in Manilla gaan. De Europese kandidaat die daar het hoogst eindigt, krijgt dan alsnog de titel Mr Gay Europe.

De organisatie zal de door de deelnemers gemaakte kosten wel verhalen op het Zwitserse hotel, zo laat Germeraad weten.

Fable niet per se een trilogie

Peter Molyneux heeft aangegeven dat de Fable-serie niet per se een trilogie is. Hij zei dat, als je Fable 3 uitspeelt, er geen enkele hint is naar een eind van de serie. Molyneux was redelijk duidelijk:

"Forget about the word 'trilogy'" ... "I hate limiting ourselves to a trilogy. I want you to feel that you’re on a journey in Fable, and I’m not going to tell you what happens at the end of Fable III but I don’t think you'll feel in any way that you’ve reached the end of a trilogy."

Molyneux gaf aan dat hij er een hekel aan heeft om zich te beperken tot een trilogie. De speler moet zich meegenomen voelen op een reis door Fable en aan het einde van de game zal de speler waarschijnlijk niet ervaren dat hij of zij het einde van een trilogie bereikt heeft.

Fable 3 ligt vanaf 29 oktober aanstaande in de winkels en komt uit op de PC en de Xbox 360.

Britse winkelketens zetten Arkham City op maart 2011

Drie Britse online winkelketens hebben het spel Batman: Arkham City op de releaselijst van maart 2011 gezet, terwijl Warner Bros. voornemens is het spel aan het eind van het jaar uit te geven.

De sites Play en Shopto hebben allebei de datum 25 maart staan, terwijl Amazon meldt dat het vervolg op Arkham Asylum een dag later in hun digitale schappen ligt.

Het kunnen slechts place-holders zijn, maar we kunnen natuurlijk blijven hopen dat het klopt.

Oranje Zwart en HGC poulewinnaars EHL

Oranje Zwart en HGC hebben vandaag ook hun tweede groepswedstrijd in de Eurohockey League gewonnen. Beide clubs verzekerden zich met eenvoudige zeges van de eerste plaats in hun poules.

Oranje Zwart, dat gisteren al met 10-1 won van het Poolse KS Pomorzanin Torun, was in groep H nu veel te sterk voor Dinamo Kazan uit Rusland: 7-2. HGC zette in poule F het Ierse Pembroke Wanderers met 4-2 opzij. In de eerste wedstrijd overklaste de ploeg al Olimpia Kolos Sekvoia uit Oekraïne met 9-2.

Eind oktober staan de laatste vier poules van de eerste ronde op het programma. In het Spaanse Terrassa is Bloemendaal daar de Nederlandse vertegenwoordiger.

Villeneuve en Durango zoeken nog mogelijkheden

Jacques Villeneuve en Durango zijn nog steeds bezig om te proberen de Formule 1 zo snel mogelijk binnen te treden. Naar eigen zeggen zijn ze nog steeds met een aantal renstallen in gesprek om samen te gaan werken of het team zelfs volledig over te nemen.

Villeneuve wilde aanvankelijk met Durango een volledig nieuw Formule 1-team oprichten, maar de FIA stak hier vorige maand een stokje voor door geen dertiende team voor 2011 aan te wijzen. Daarom wordt er volgens Durango-baas Ivone Pinton naar andere oplossingen gezocht. "We staan met verscheidene bestaande teams in contact. We kijken of we met ze kunnen samenwerken of misschien zelfs een overname voor elkaar kunnen krijgen," zei de Italiaan tegen 422Race.com.

Mocht de kans zich voordoen dat er een team overgenomen kan worden dan zal Durango niet schromen om Villeneuve aan te wijzen als één van de coureurs. "Hij is ontzettend fit en heeft nog een aantal jaren in zich. Jacques is een goede kerel en ook nog eens ontzettend enthousiast. Hij belt me soms wel vijf keer per dag," zei Pinton die benadrukt dat de Canadees nog bij het project betrokken is.

Mocht het niet lukken om volgend seizoen op de Formule 1-grid te staan dan geven Villeneuve en Durango nog niet op. "Als het niet lukt, proberen we het volgend jaar gewoon weer. Als tussenstap gaan we dan kijken of we samen met Jacques iets in een NASCAR-kampioenschap kunnen doen."

Fallouts Hardcore mode biedt speciale beloning

Bethesda’s Fallout: New Vegas gaat spelers die de Hardcore mode doorploeteren belonen met een speciale beloning. Wat dat inhoudt, is niet bekendgemaakt.

Volgens de omschrijving van de mode, hieronder op het plaatje te lezen in het Engels, biedt het spelers veel meer uitdaging. Zo worden de gebroken beenderen niet langer genezen, voelen de kogels daadwerkelijk zwaar aan en moet je constant aan eten en drinken denken.

Je kunt constant wisselen tussen een makkelijkere en de Hardcore mode. Maar wanneer je het spel dus helemaal uitspeelt op die modus, krijg je een speciale beloning daarvoor. Het spel bevat een achievement van honderd punten die wordt toegekend als je die mode hebt geklaard.

Maar of dat het is...? Aanstaande vrijdag komt het spel uit voor de PC, PS3 en Xbox 360.

Vier videos van Sonic Colors

Op YouTube zijn er twee videos van Sonic Colors op de Wii verschenen, die twee complete acts blootgeven. Het gaat hier om de Sweet Mountain- en Planet Wisp-acts.

Sega wil Sonic heruitvinden en doet dat door 'alleen maar goede Sonic-games' uit te geven. Sonic and the Black Knight en Sonic and the Secret Rings vallen daar volgens Sega's senior vice president van EMEA-landen niet onder.

Sonic Colors (en Sonic 4, maar die valt ook tegen), moet de blauwe egel opnieuw op de kaarten zetten. Of dat lukt, merken we vanaf de tweede week in november, wanneer het spel uitkomt.

Uitslagen Eredivisie (17/10/2010)

Om half drie begonnen er twee duels in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen. 

 

Roda JC

4 - 1

Vitesse

 31' Sutchuin Djoum
 32' Junker
 35' Junker
 50' Janssen
   57' Jenner
 
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 13.958
Arbiter: Haverkort
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
De Fauw
Wielaert
Kah
Hempte
Delorge
Vormer
Janssen (Hupperts/85)
Sutchuin Djoum (Bodor/76)
Hadouir (Meulens/18)
Junker
  Room
Kashia
Sprockel (Pluim/46)
Caldirola
Büttner (v.d. Struijk/46)
Jenner
Stevanovic (v. Ginkel/76)
Aissati
Matic
Barazite
Pröpper


Willem II

2 - 4

PSV

 10' Landgren
 32' Bouma (e.d.)
   3' Dzsudzsák
 16' Lens
 44' Afellay
 52' Reis
 
 Gele kaart: Vossebelt, v.d. Heijden, Landgren, Swinkels, (Willem II), Hutchinson, Bakkal (PSV)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 12.500
Arbiter: v. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Verhulst
Lampi
Halilovic
Swinkels
Pereira
Vossebelt (Ippel/62)
v.d.Heijden
Landgren
Lasnik (Hutten/84)
Rigters
v.Zaanen
  Isaksson
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Pieters
Afellay
Toivonen (Bakkal/78)
Engelaar
Lens (Amrabat/67)
Reis
Dzsudzsák

[WvdW] Uitslag FC Groningen - sc Heerenveen

FC Groningen heeft vanmiddag de Derby van het Noorden gewonnen. De mannen van trainer Pieter Huistra waren in de eigen Euroborg met 1-0 te sterk voor streekgenoot sc Heerenveen. Het enige doelpunt werd gemaakt door Andreas Granqvist, die door Dusan Tadic werd bediend.

In de eerste helft had FC Groningen een licht overwicht, maar het was sc Heerenveen dat dichtbij de openingsgoal was. Oussama Assaidi verzuimde in de extra tijd echter te scoren en hielp de kans om zeep. Dit buitenkansje had hij beter kunnen benutten, aangezien de Groningers vlak na aanvang van het tweede bedrijf op voorsprong kwamen.

Tadic draaide een hoekschop in, waarna Granqvist zijn hoofd eronder zette en het leer tegen de touwen werkte. In het vervolg drongen de mannen van Ron Jans, die acht jaar voor FC Groningen werkte, aan. Dit resulteerde echter niet in de gelijkmaker, al waren Christian Grindheim en Gerry Koning nog wel dichtbij.

sc Heerenveen zakt door de nederlaag een plaatsje en staat nu elfde. FC Groningen heeft zich in de top vijf van de Eredivisie gehandhaafd en staat nu op de vijfde plaats.


 

FC Groningen

1 - 0

sc Heerenveen

 46' Granqvist
 
 
 Gele kaart: Kieftenbeld, (FC Groningen),
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen
Hiariej (Metaj/32, Lachman/68)
Pedersen
Sparv
Tadic
Matavz (García-García/90+1)
  Stuhr-Ellegaard
Janmaat (Koning/41)
Breuer (Fazli/81)
Kruiswijk
Jong-a-Pin
Grindheim
Elm
Väyrynen (Djuricic/65)
Beerens
Dost
Assaidi

 

[NHL] Stand week 42

De NHL is inmiddels tien dagen geleden van start gegaan. Hieronder vind je de standen en de leiders van de individuele klassementen.

Wat opvalt is dat de Toronto Maple Leafs bovenaan staan in de Eastern Conference. Vorig seizoen begonnen zij dramatisch waardoor hun seizoen al direct verloren was, nu is het tegenovergestelde het geval. In het westen doen de Dallas Stars het tot dusverre perfect, ook een team dat vorig seizoen de playoffs niet eens haalde. De Washington Capitals doen het ook goed met vier overwinningen uit vijf wedstrijden, maar zij waren vorig jaar in het reguliere seizoen de sterkste ploeg waardoor dat enigszins verwacht werd.

Onderin vallen vooral de New Jersey Devils op. Vrijwel alle goede spelers bleven en daar werd sterspeler Ilya Kovalchuk nog aan toegevoegd, maar zij wonnen slechts één van de zes wedstrijden. Ook de Buffalo Sabres vallen tot dusverre tegen. Met al veel thuiswedstrijden achter de rug wisten ook zij pas één overwinning te behalen. In het westen vallen vooral de Anaheim Ducks tegen met enkele kansloze overwinningen. Daar staat wel een knappe thuisoverwinning tegenover, maar duidelijk is dat de Ducks een moeizaam seizoen tegemoet gaan. Waar de Devils en de Sabres geregeld beter waren dan hun tegenstander werden de Ducks in de meeste wedstrijden helemaal weggespeeld.

In de individuele klassementen doen Brad Richards en Marian Hossa het vooralsnog het beste. Zij leiden de NHL met negen punten. Sterspeler Alex Ovechkin zit ze op de hielen met acht punten. Derek Roy en Clarke MacArthur, normaal gesproken geen hoogvliegers, vallen op met vijf goals. Veel goalies zijn het seizoen goed begonnen: veel hoge reddingspercentages vallen op. Het is echter nog vroeg in het seizoen, pas over een paar weken wordt duidelijk welke goalies gaan vechten om de Vezina Trophy voor beste goalie in de NHL.

Standen

Eastern Conference

# Club Divisie Gespeeld Winst Verlies OT Punten Goals V Goals T
1 * - Toronto NE 4 4 0 0 8 16 9
2 * - Washington SE 5 4 1 0 8 17 11
3 * - NY Islanders ATL 5 2 1 2 6 18 16
4 Montreal NE 5 3 1 1 7 14 13
5 Tampa Bay SE 4 3 1 0 6 12 14
6 Atlanta SE 5 3 2 0 6 17 16
7 Pittsburgh ATL 6 3 3 0 6 18 14
8 Philadelphia ATL 5 2 2 1 5 11 14
9 Boston NE 3 2 1 0 4 9 6
10 Carolina SE 3 2 1 0 4 8 7
11 Florida SE 4 2 2 0 4 12 5
12 NY Rangers ATL 3 1 1 1 3 13 13
13 Ottawa NE 5 1 3 1 3 10 16
14 Buffalo NE 6 1 4 1 3 12 18
15 New Jersey ATL 6 1 4 1 3 10 21

Ẅestern Conference

# Club Divisie Gespeeld Winst Verlies OT Punten Goals V Goals T
1 * - Dallas PAC 4 4 0 0 8 16 10
2 * - Nashville CEN 4 3 0 1 7 13 9
3 * - Colorado NW 5 3 2 0 6 16 18
4 Detroit CEN 5 3 1 1 7 14 12
5 Chicago CEN 6 3 2 1 7 20 18
6 Los Angeles PAC 4 3 1 0 6 10 6
7 St Louis CEN 4 2 1 1 5 12 9
8 Edmonton NW 4 2 2 0 4 12 11
9 Calgary NW 4 2 2 0 4 8 11
10 Columbus CEN 4 2 2 0 4 10 12
11 Phoenix PAC 3 1 1 1 3 6 7
12 San Jose PAC 3 1 1 1 3 7 9
13 Minnesota NW 4 1 2 1 3 10 11
14 Vancouver NW 4 1 2 1 3 7 11
15 Anaheim PAC 5 1 3 1 3 10 21

Topscorers

# Speler Club Positie Gespeeld Goals Assists Punten
1 Marian Hossa CHI R 6 5 4 9
2 Brad Richards DAL C 4 2 7 9
3 Alex Ovechkin WSH L 5 4 4 8
4 Patrick Sharp CHI L 5 5 2 7
5 Josh Bailey NYI C 5 3 4 7
6 Tomas Kopecky CHI R 6 1 6 7
7 John-Michael Liles COL D 5 0 7 7
8 Derek Roy BUF C 6 5 1 6
9 Clarke MacArthur TOR L 4 5 1 6
10 Phil Kessel TOR R 4 4 2 6

Goalies

# Speler Club Gespeeld Schoten Goals % Gemiddeld
1 Robin Lehner OTT 1 3 0 1.000 0.00
2 Tim Thomas BOS 2 61 1 .984 0.50
3 Pekka Rinne NSH 1 30 1 .967 1.40
4 Jonathan Quick LAK 3 82 3 .963 0.97
5 Brent Johnson PIT 3 85 4 .953 1.32
6 Tomas Vokoun FLA 4 104 5 .952 1.26
7 Curtis McElhinney ANA 1 19 1 .947 2.50
8 Jimmy Howard DET 3 85 5 .941 1.59
9 Ilya Bryzgalov PHX 3 112 7 .938 2.28
10 Cam Ward CAR 3 110 7 .936 2.28

[NHL] Stars met perfecte start

De Dallas Stars hebben vannacht de St. Louis Blues met 3-2 na een shootout verslagen voor hun vierde overwinning op rij. Zij zijn daarmee samen met de Toronto Maple Leafs de enige ploeg die nog geen verliespunten geleden heeft. Man van de wedstrijd werd goalie Kari Lehtonen met 41 reddingen uit 43 schoten. Bovendien won hij voor zijn team de shootout.

De Blues begonnen sterk met een goal van Patrik Berglund na een minuut spelen. Toen na amper vier minuten spelen Andy McDonald in de powerplay ook nog de 0-2 maakte leek het een moeilijke wedstrijd te worden voor de Stars. Nog voordat de eerste periode voorbij was maakte James Neal echter de belangrijke aansluitingstreffer.

In de tweede periode domineerden de Blues met zestien schoten op doel, maar de Stars maakten tegen de verhouding in de gelijkmaker via Loui Eriksson. De Blues bleven de dominante ploeg na deze treffer, maar goalie Lehtonen hield zijn team goed op de been. In de overtime periode kregen de Stars nog een powerplay-kans na een straf voor David Backes, maar er werd niet meer gescoord waardoor een shootout nodig was.

In de shootout begon Brad Richards met een goal, waarna Blues-speler TJ Oshie zijn poging gestopt zag worden door Lehtonen. Loui Eriksson bracht zijn ploeg op een 2-0 voorsprong in de shootout. Brad Boyes hield het nog even spannend door zijn poging wel te scoren, maar Mike Ribeiro hield het hoofd koel en maakte de winnende treffer in de shootout.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Dallas Stars St. Louis Blues 3-2 (SO)
Philadelphia Flyers Pittsburgh Penguins 1-5
Montreal Canadiens Ottawa Senators 4-3
New Jersey Devils Boston Bruins 1-4
New York Islanders Colorado Avalanche 5-2
Florida Panthers Tampa Bay Lightning 6-0
Nashville Predators Washington Capitals 2-3 (OT)
Minnesota Wild Columbus Blue Jackets 2-3
Chicago Blackhawks Buffalo Sabres 4-3
Phoenix Coyotes Detroit Red Wings 1-2 (OT)
Calgary Flames Edmonton Oilers 5-3
San Jose Sharks Atlanta Thrashers 2-4

Australische non heilig verklaard

Paus Benedictus XVI heeft zondag zes geestelijken heilig verklaard, onder wie een Australische non uit de negentiende eeuw.

Mary McKillop is de eerste Australische heilige. Zij werd in 1841 nog met 47 andere nonnen van haar orde uit de rooms-katholieke kerk gezet na een aanvaring met de hogere geestelijkheid. Een van de redenen was dat haar orde een pedofiele priester had ontmaskerd. De bisschop draaide het besluit op zijn sterfbed terug.


(Foto: Novum)

'Arrestatie Mladic door tegenwerking mislukt'

Zomer 2006 was er een reële kans om de van oorlogsmisdaden beschuldigde oud-generaal Ratko Mladic in Servië op te pakken.

Op een aanbod van de Bosnisch-Servische oud-legerleider om te praten over een vrijwillige overgave is echter niet ingegaan, mogelijk onder druk van de toenmalige premier van Servië, Vojislav Kostunica.

Dat meldde omroep B92 in Belgrado zondag op gezag van een anonieme ingewijde van de geheime dienst.

Het hoofd van de geheime dienst, Rade Bulatovic, die direct contact had met Mladic, bracht het aanbod van Mladic over aan de Servische aanklager voor oorlogsmisdaden. Toen aanklager Vukcevic daar positief op reageerde, had Bulatovic echter een ontmoeting met toenmalig premier Kostunica, waarna er niets meer gebeurde.

'Arrestatie Mladic door tegenwerking mislukt'
'Arrestatie Mladic door tegenwerking mislukt' (Foto: ANP)

FOK!kers: Van Gelder mag doorgaan met turnen

Yuri van Gelder mag zijn loopbaan gewoon voortzetten, dit vind althans de meerderheid van de bezoekers aan FOK!sport. Zo blijkt uit de poll die deze week is gehouden.

Van de 497 uitgebrachte stemmen kozen er 204 users (41%) voor dat Van Gelder zijn loopbaan gewoon mag voortzetten, hij is immers niet betrapt bij een dopingcontrole. 137 (27,6%) gelooft de wereldkampioen aan de ringen uit 2005 op zijn woord dat hij niks gebruikt heeft. Daarentegen vinden 107 (21,5%) dat Van Gelder zijn tweede kans heeft verspeeld en levenslang geschorst moet worden. 49 (9,9%) tot slot vind hij alleen mag terugkeren nadat hij in een verslavingskliniek is afgekicked.

Yi-Long vind dat van Gelder gewoon mag terugkeren omdat cocaine geen invloed heeft op de sportprestaties: "Volgens mij ga je er niet beter van turnen als je cocaine gebruikt, dus voor mijn part snuift hij zich ieder weekend in een coma... maar dat is dan prive en heeft niets te maken met zijn sportprestaties. "

Ecclestone wil niet met pensioen

Bernie Ecclestone denkt er niet aan om met pensioen te gaan. Dit zegt de 80-jarige commerciële baas van de Formule 1 in de Duitse krant Bild am Sonntag.

"Als ik ophoud met werken, kan ik geen problemen meer oplossen. En als ik dat niet meer kan, is dat het begin van sterven? Dus blijf ik werken en ik doe het graag.” Ecclestone begon ooit begon als handelaar in tweedehands auto's, en na teambaas van formule 1 team Brabham te zijn geweest ontwikkelde hij zich tot steenrijke zakenman. Afgelopen week ondertekende hij nog een contract met Premier Poetin van Rusland voor een GP in dat land vanaf 2014.

Iran waarschuwt media

Iran heeft binnenlandse media zondag gewaarschuwd dat zij verboden kunnen worden als zij blijven berichten over leiders van de oppositie.

Ehsan Qazizadeh, directeur binnenlandse media van het ministerie van cultuur, liet zondag via het staatspersbureau Irna weten dat media die verklaringen en foto's van 'leiders van het complot' blijven publiceren en daarmee na een eerste waarschuwing doorgaan, 'verboden zullen worden en hun vergunning kwijtraken'.

De verklaring van Qazizadeh is de krachtigste waarschuwing tot nog toe aan de oppositiemedia, na een 'verzoek' in augustus om geen aandacht meer te besteden aan de oppositieleiders.

De oppositie houdt vol dat president Mahmoud Ahmadinejad zijn herverkiezing in 2009 heeft te danken aan grootschalige fraude.

Drie doden bij ongeluk op Maasvlakte

Bij een aanrijding tussen een motor en een auto op de Maasvlakte bij Rotterdam zijn zondagmiddag drie mensen omgekomen. Het gaat om twee inzittenden van de auto en de motorrijder. Dat zegt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde even voor 15.00 uur op de Malakkastraat. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt het ongeval.

De identiteit van de betrokkenen is nog niet bekend.

Politie houdt 14-jarige autodief aan

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 14-jarige autodief aangehouden. De jongen reed in een gestolen bestelbus. Ook zijn 23-jarige bijrijder werd opgepakt. Dat maakte de politie van de regio Utrecht zondag bekend.

Agenten zagen de bestelbus zonder licht over de Balijelaan in Utrecht rijden. De bestuurder negeerde een stopteken en andere signalen van de politie. De agenten achtervolgden het voertuig, en toen de 14-jarige jongen een bocht te ruim nam en met de bestelbus tegen een reclamebord reed, konden de twee worden aangehouden.

Ivanovic wint finale Linz

Ana Ivanovic heeft het WTA-toernooi van Linz op haar naam geschreven. De 22-jarige Servische tennisster was in de finale veel te sterk voor Patty Schnyder uit Zwitserland. De nummer zeven van de plaatsingslijst won met 6-1, 6-2.

De titel in het Oostenrijkse Linz is voor Ivanovic haar eerste toernooiwinst in twee jaar. Opvallend genoeg had ze zich niet voor het hardcourttoernooi ingeschreven, maar kreeg ze na de afmelding van Serena Williams een wildcard toegewezen.

'Rooney in winterstop weg vanwege slechte relatie met Ferguson'

De zondagkrant de Sunday Mirror komt met een bijzonder verhaal naar buiten. Wayne Rooney en Manchester United zouden al de aankomende winter uit elkaar gaan. Rooney zou niet langer door één deur kunnen met trainer Sir Alex Ferguson en daarom zo snel mogelijk Old Trafford gaan verlaten.

De laatste weken zou het niet boteren tussen de Engelse spits en de Schotse oefenmeester. Zaterdag werd Rooney op de bank geplaatst tijden het duel met West Bromwich Albion, omdat hij niet fit genoeg zou zijn.

"Rooney is een van de weinige spelers die voor Ferguson opkomt", liet een bron dicht bij de club weten tegenover de Sunday Mirror. "Ferguson en Rooney hebben altijd een goede relatie gehad, maar deze is sinds kort verdwenen."

Manchester United heeft een nieuw contract klaarliggen voor de 24-jarige Rooney, maar dat voldoet naar verluidt niet aan de eisen van de aanvaller. Vanwege de te hoge eisen en de moeizame relatie zouden beide partijen daarom hebben besloten om uit elkaar te gaan.

[Upd] Bolkestein: Wilders totaal geradicaliseerd

VVD-prominent Frits Bolkestein zei zondag in het programma Buitenhof dat Wilders 'totaal geradicaliseerd' is in het isolement waarin hij momenteel verkeert. In augustus dit jaar benadrukte Bolkestein nog dat Wilders totaal geen gevaar voor de rechtsstaat vormt.

"Iedere politicus in een isolement radicaliseert", aldus Bolkestein. Volgens hem zou het veel beter zijn geweest als Wilders in de VVD-fractie was gebleven. Hij was daar in de jaren negentig fractiemedewerker, onder leiding van Bolkestein, waarna hij in 1998 Tweede Kamerlid werd.

In 2004 kwam het tot een breuk tussen Wilders en de VVD omdat Wilders onder geen beding toelating van Turkije bij de Europese Unie wilde. Dat was in strijd met de toenmalige partijlijn. Bolkestein is het nu met Wilders eens, hij noemt een mogelijke toetreding van Turkije een 'fatale ontwikkeling'.

Update 15.22 uur

In een reactie op de uitlatingen van Bolkestein laat Wilders weten dat de VVD'er 'in de war' moet zijn geweest. "Ik ben niet radicaal noch geradicaliseerd maar spreek de waarheid over de kwalijke ideologie die islam heet en anderhalf miljoen kiezers bewijzen mijn gelijk. En de beste stap in mijn politieke loopbaan is mijn vertrek bij de VVD - een stap naar de vrijheid - geweest," aldus Widers.

Bolkestein uitte verdere kritiek op de standpunten van Wilders omtrent Europa. Hij vindt dat de coalitie meer aansluiting moet zoeken met de omringende landen. Daarnaast meent hij dat de ontwikkelingshulp naar het Europese gemiddelde - de helft van de huidige uitgaven - moet en dat met dat geld de kunst- en cultuursubsidies omhoog kunnen. Verder had Bolkestein Wilders graag als minister van Buitenlandse Zaken gezien, zodat hij de volle verantwoordelijkheid voor zijn standpunten had moeten dragen: "Dan had hij gemerkt wat dat betekent."

Brons voor Schreuder op 100 vrij

Hinkelien Schreuder heeft op de tweede tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in het 25-meterbad in Singapore brons gewonnen op de 100 meter vrij. Met een tijd van 53,63 eindigde de Nederlandse zondag achter twee Australische zwemsters, Kotuku Mgawati (53,55) en Marieke Guehrer (53,60).

Op de 100 meter wisselslag werd Schreuder in de finale gediskwalificeerd. De wereldrecordhoudster zegevierde vorige week in Peking op deze afstand.

Schreuder won zaterdag in Singapore de 50 meter vrij. Ze tikte aan in 23,98 seconden en was ruim sneller dan de Zweedse Therese Alshammar die in 24,31 tweede werd. Schreuder finishte als derde op de 50 meter rugslag achter de Australische Rachel Goh (26,64) en Guehrer (26,77).

Chinees bedrijf wil Opel Antwerpen overnemen

Een Chinese investeerder wil Opel Antwerpen overnemen. Een bestuurder van de Belgische socialistische vakbond heeft dat zondag gezegd. Het bedrijf zou ook belangstelling hebben voor de toeleverenanciers van de Opelfabriek. Het is nog niet duidelijk om welke Chinese investeerder het gaat.

Enkele weken terug maakte het Amerikaanse General Motors bekend dat het de Opelvestiging in Antwerpen eind dit jaar wilde sluiten omdat het er niet in was geslaagd een overnemer te vinden.

Bij de Antwerpse Opelvestiging werken circa 1300 mensen.

Chinees bedrijf wil Opel Antwerpen overnemen
Chinees bedrijf wil Opel Antwerpen overnemen (Foto: ANP)

Automobilist veroorzaakt voor ton aan schade

Een 19-jarige automobilist heeft zaterdagnacht voor zeker een ton euro aan schade veroorzaakt toen hij door een afzetting op de A2 reed. De wegwerkers die de jonge automobilist een halt probeerden toe te roepen, werden bedreigd en mishandeld. Dat meldt de politie.

De man uit Bunde zat met drie vrienden in de auto. In Elsloo reed hij de A2 richting Maastricht op, negeerde een wegafzetting en reed de brug op. Hierbij reed hij over een rooster dat nog met beton volgestort moest worden. Dit veroorzaakte een schade die meer dan honderdduizend euro bedraagt.

Een aantal wegwerkers wilden de man afstoppen en moesten dit bekopen met bedreigingen en klappen. De politie heeft de bestuurder aangehouden. Hij zit vast.

Twee mannen neergestoken in Rotterdam

Bij een steekpartij in Rotterdam zijn zaterdagavond twee mensen gewond geraakt. Het incident vond iets voor middernacht plaats in een woning aan het Overstortpad. De politie is op zoek naar de dader, zo meldt een woordvoerder.

De slachtoffers, mannen van tussen de 22 en de 25 jaar oud, moesten naar het ziekenhuis. Een van hen liep verwondingen op aan zijn arm, hij kon na behandeling weer naar huis. De andere man is in zijn gezicht en in zijn lies gestoken, en verblijft nog in het ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar.

Rus nipt onderuit in Luxemburg

Arantxa Rus is er niet in geslaagd om het hoofdschema te bereiken van het WTA-toernooi in Luxemburg. De 19-jarige Nederlandse ging in de kwalificaties onderuit tegen de Roemeense Sorana Cirstea met 4-6, 6-3 en 6-7.

In de beslissende set serveerde Rus bij de stand 6-5 voor de partij nadat ze de eerste break had geplaatst. Cirstea wist echter op love terug te breken en een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin kwam Rus een minbreak voor te staan. De Roemeense wist zich echter terug te knokken en trok de partij alsnog naar zich toe.

A12 richting Den Haag afgesloten na ongeluk

De A12 is zondagochtend enige tijd afgesloten geweest na een ongeluk waarbij twee auto's betrokken waren. De rijbaan richting Den Haag werd tussen het knooppunt Gouwe en Waddinxveen afgesloten. Het verkeer richting Den Haag werd via Rotterdam (A20, A13) omgeleid.

Meerdere mensen raakten gewond bij het ongeluk, meldt de Verkeersinformatiedienst. De aanrijding zorgde voor veel rommel op de weg. Een van de auto's was in brand gevlogen. Rond 09.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Man op vijf meter hoogte opgesloten in hoogwerker

Een 21-jarige man uit Utrecht is aangehouden nadat hij een man op vijf meter hoogte in een hoogwerker had laten zitten en er met de sleutels vandoor was gegaan. Het slachtoffer zat daar twee uur en kon geen kant op. Onduidelijk is of het om een grap ging.

De politie kreeg zaterdagochtend rond 08.00 uur een melding dat een man in een hoogwerker zat op het Janskerkhof. Toen agenten arriveerden troffen ze een man aan die op vijf meter hoogte in het bakje van de hoogwerker zat.

Getuigen verklaarden dat ze twee andere mannen de hoogwerker hadden zien starten. Vervolgens stapte de derde man in het bakje en liet zich omhoog brengen, waarna het tweetal de sleutel uit de hoogwerker trok en wegliep.

De verdachte die de sleutel had, bleek in een huis in de Nobelstraat te wonen. Omdat de deur niet werd geopend heeft de politie die opengebroken. Daar werd de 21-jarige bewoner aangehouden. De man in de hoogwerker is ook opgepakt. Beiden zijn op de bon geslingerd.

El Hamdaoui niet bezig met interesse Lyon

Een delegatie van Olympique Lyon zou gisteren op de tribune hebben gezeten om Mounir El Hamdaoui te bekijken tijden Ajax-NAC Breda.

Olympique Lyon heeft naar verluidt serieuze belangstelling voor El Hamdaoui. De Fransen moeten ongetwijfeld een positief beeld hebben gekregen na de wijze waarop El Hamdaoui de 2-0 maakte voor de Amsterdammers. Een stiftbal vanaf de zijkant verschalkte NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Het was het zevende competitiedoelpunt van de 26-jarige spits.

El Hamdaoui bleef na afloop tegenover Eredivisie Live rustig onder de interesse van de Franse topclub. "Ik ben blij met Ajax en ben hier bovendien nog maar net. Ik ben dan ook niet met allerlei andere zaken bezig."

[F3 Euro] Uitslag Race 2 Hockenheim

Daniel Juncadella heeft in de laatste race van het Formule 3 Euroseries-seizoen 2010 zijn eerste overwinning in deze raceklasse behaald. Op de Hockenheimring won de Spanjaard eenvoudig voor zijn landgenoot Roberto Merhi en Laurens Vanthoor.

Juncadella begon van poleposition en leidde de race van start tot finish, met enkele seconden erachter Merhi. Vanthoor reed op plaats drie, maar ging in de 23e ronde in de fout, waardoor Valterri Bottas naast hem kon komen. Beide rijders raakten elkaar bij de hairpin, waardoor Bottas door het grind moest en zijn vierde plaats verloor aan Edoardo Mortara. Laatstgenoemde viel in de laatste ronde stil met mechanische problemen, waardoor Bottas alsnog vierde kon worden.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Daniel Juncadella Prema Powerteam 40:15.720
2 Roberto Merhi Mücke Motorsport +4.027
3 Laurens Vanthoor Signature-Plus +13.321
4 Valtteri Bottas ART Grand Prix +14.457
5 Antonio Felix da Costa Motopark Academy +22.418
6 Alexander Sims ART Grand Prix +22.914
7 Carlos Munoz Mücke Motorsport +29.321
8 Marco Wittmann Signature-Plus +29.877
9 Nicolas Marroc Prema Powerteam +30.416
10 Matias Laine Motopark Academy +33.836
11 Edoardo Mortara Signature-Plus +1 Ronde
12 Sandro Zeller Jo Zeller Racing +1 Ronde
DNF Jim Pla ART Grand Prix +5 Ronden
DNF Christopher Zanella Motopark Academy +25 Ronden


Eindstand in het kampioenschap

Pos. Rijder Team Punten
1 Edoardo Mortara Signature-Plus 101
2 Marco Wittmann Signature-Plus 76
3 Valtteri Bottas ART Grand Prix 73
4 Alexander Sims ART Grand Prix 62
5 Roberto Merhi Mücke Motorsport 56
6 Laurens Vanthoor Signature-Plus 46
7 Antonio Felix da Costa Motopark Academy 39
8 Daniel Juncadella Prema Powerteam 35
9 Carlos Munoz Mücke Motorsport 17
10 Jim Pla ART Grand Prix 13
11 Nicolas Marroc Prema Powerteam 10
12 Kevin Magnussen Motopark Academy 8
13 Adrian Quaife-Hobbs Motopark Academy 7
14 Matias Laine Motopark Academy 3
15 Christopher Zanella Motopark Academy 2
16 Tobias Hegewald Motopark Academy 1

Wijnaldum voorziet 'mooie tijden' voor Feyenoord

Ondanks het verlies tegen regerend landskampioen FC Twente waren velen tevreden over het spel van Feyenoord. Zo ook Georginio Wijnaldum.

Wijnaldum speelde met Feyenoord een goede wedstrijd, maar zag Twente uiteindelijk toch met 0-1 winnen. "Als we zo doorgaan, dan komen er hele mooie tijden aan", vertelde de jongeling na afloop tegen Eredivisie Live.

Feyenoord, dat thuis in De Kuip speelde, kreeg kansen om meer dan een 0-1 verlies uit het vuur te slepen, maar benutte deze niet. "Het doet allebei pijn. Twee weken terug moesten we blij zijn met een punt, nu hadden we minstens een punt verdiend", aldus de negentienjarige Wijnaldum.

"Een paar jongens zijn even weg geweest, die andere omgeving is goed. Vervolgens hebben we rustig naar de wedstrijd toegeleefd. Met het publiek hier kunnen we een extra man creëren en dat is gelukt. We speelden met druk naar voren, zodat zij hun positiespel niet konden spelen", aldus de Feyenoorder.

Lorenzo: "Eindelijk tijd om mijn titel thuis te vieren"

Coureur Jorge Lorenzo kijkt na drie races buiten Europa weer erg uit naar een terugkeer. De Spanjaard zal terugkeren naar Mallorca, om hier zijn titel met vrienden en familie te vieren.

"We wisten dat Casey (Stoner, red.) vandaag moeilijk te verslaan zou zijn. Ik deed mijn best en reed bij de start zo hard mogelijk. Op sommige momenten kwam ik wel wat dichterbij, maar een ronde later reed Casey weer bij me weg", zei Lorenzo. "Halverwege de race besloot ik geen risico te nemen. Ik heb genoten, maar de race was duidelijk voor Casey. We gaan nu terug naar huis, en kan dus voor het eerst als wereldkampioen naar Mallorca gaan, waar ik de titel met mijn vrienden en familie kan vieren."

Studenten kamers uit door brand

Een groot aantal studenten moest gisteravond halsoverkop hun flat uitvluchten toen er brand uitbrak in de fietsenkelder onder het gebouw aan de Asserpark in Wageningen.

Verschillende fietsen stonden in brand, waardoor er rook in het trappenhuis terechtkwam. De brandweer redde verschillende studenten met een ladder uit de flat. Enkele studenten hadden last van problemen met de ademhaling. Ambulancebroeders behandelden de slachtoffers ter plekke. Het is niet bekend hoe de brand kon ontstaan.

Motief gijzeling blijft onduidelijk

De politie maakt nog niet bekend wat het motief is van de brute gijzeling in het Gelderse dorp Millingen aan de Rijn. Vrijdagavond werden een 46-jarige man, een 41-jarige vrouw en een tienjarig meisje urenlang in hun eigen huis vastgehouden.

In het belang van het onderzoek zwijgt de politie over de wrede overval op het gezin. Vier of vijf mannen stormden rond 21.00 uur de woning binnen aan de Zeelandsestraat. De man des huizes werd daarbij geslagen en beschoten. Hij werd geraakt door drie kogels. De overvallers hebben het hele huis uitgebreid doorzocht. Tegen middernacht kozen de overvallers het hazenpad. De gewonde man is opgenomen in het ziekenhuis.

De politie heeft signalementen verstrekt van de daders. De mannen zijn tussen de 25 en dertig jaar en hadden allemaal een bivakmuts over hun hoofd. Dader 1 heeft een getinte huidskleur, brede lippen en sprak Nederlands met een buitenlands accent. Hij had een zwarte jas en broek aan en liep op bergschoenen.

De tweede dader is blank en sprak accentloos Nederland. Hij droeg tijdens de gijzeling een korte zwarte jas. De derde dader had een opvallende zwarte jas aan met een geelwitte afbeelding op het borstvak. Hij was maar zo'n 1.60 meter lang. Over de vierde en/of vijfde dader is niets bekend.

Vanaf auto's springen in inFamous 2 video

Greg Philips, producer van inFamous 2, laat een aantal nieuwe omgevingen en vaardigheden zien in een video-interview. De stad heeft een geheel andere 'look' en 'feel' dan Empire City. Voor inspiratie is New Orleans gebruikt wat voor een geheel andere ervaring moet zorgen. Greg laat een stukje zien van de sloppenwijken en het kerkhof ter illustratie.

Ook laat hij de nieuwe power Car Jump zien. Er is flink gesleuteld aan Coles powers en de melee combat is helemaal opnieuw gemaakt. Cole zal nu veel meer schade kunnen aanrichten.

'Chuck' komt naar Nederland

De Amerikaanse actie-drama-comedyserie Chuck komt eindelijk naar Nederland. Vanaf november gaat de zender Comedy Central de NBC-show uitzenden. Eerder had RTL 5 al plannen om de serie, die in de VS inmiddels met het vierde seizoen bezig is, uit te zenden, maar de zender zag om onbekende redenen van het plan af.

De serie Chuck gaat over de hoofdpersoon Chuck Bartowski, een nerd cq medewerker van de elektronicazaak Buy More. Bij toeval rolt Chuck in de spionnenbusiness van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, met alle gevolgen van dien. Chuck zal vanaf 10 november elke woensdagavond om 22.30 uur uitgezonden worden op Comedy Central.

Bezoek ook het centrale Chuck-topic op het forum.


Tv-serie 'Chuck' eindelijk naar Nederland

Judoka Grol in halve finale Grand Prix

Judoka Henk Grol heeft zondag als enige Nederlander de halve finale van de Grand Prix in Rotterdam bereikt. De nummer twee van de wereld in de klasse tot 100 kilogram hoefde in de eerste en tweede ronde niet in actie te komen.

Hij versloeg in de kwartfinale landgenoot Danny Meeuwsen. Grol stuit in de halve eindstrijd op David Lorijasvili uit Georgië.

Marhinde Verkerk (-78 kg) en Carola Uilenhoed (+ 78 kg) stelden evenals vorige maand op de WK in Tokio teleur. Verkerk, wereldkampioen in 2009, verloor in het Rotterdamse Topsportcentrum voor eigen publiek al haar eerste wedstrijd van Catherine Jacques uit België. Voor Uilenhoed duurde de Grand Prix in Rotterdam eveneens slechts vijf minuten. Ze verloor van Lucia Tangorre uit Italië.

De halve finales beginnen om vier uur.

Judoka Grol in halve finale Grand Prix
Judoka Grol in halve finale Grand Prix (Foto: ANP)

Beelden van de "Xbox Launch"

Weten jullie nog de launch van de originele Xbox? De goede oude tijd waarin de controllers nog zo groot waren dat Japanners hem niet vast konden houden? De tijd waarin Fable, Halo en Forza Motorsport hun debuut maakten? Ja? Dan hebben we een video voor je. Helaas zijn het geen beelden van pubers die voordringen in een rij bij de plaatselijke gamewinkel. Wat wel? Kijk zelf maar:

Van Nederlandse bedrijven 84 procent online

Van de Nederlandse bedrijven heeft 84 procent een eigen internetpagina. Vooral kleine ondernemingen en ambachtelijke bedrijven maken nog niet optimaal gebruik van de mogelijkheden om nieuwe klanten te werven met een professionele presentatie op internet.

Dat maakte de Duitse hightech-brancheorganisatie Bitkom zondag bekend. Het bedrijf baseert zijn onderzoek op cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat.

Ons land neemt in Europa de vierde plaats in achter Denemarken (88 procent), Zweden (87 procent) en Finland (85 procent). Duitsland staat op de vijfde plaats met 80 procent. Onderaan de lijst staan Roemenië en Bulgarije met 20 procent.

Van Nederlandse bedrijven 84 procent online
Van Nederlandse bedrijven 84 procent online (Foto: ANP)

Harry Potter-acteur Radcliffe verdubbelt vermogen

Daniel Radcliffe heeft zijn banksaldo het afgelopen jaar zien verdubbelen. De Harry Potter-ster is volgens de Britse Daily Mail goed voor 28,5 miljoen pond (32,6 miljoen euro). De 21-jarige Radcliffe is daarmee net iets rijker dan prins William en prins Harry, die ieder 28 miljoen zouden bezitten.

De acteur vergaarde zijn vermogen met zijn acteerwerk in de populaire Harry Potter-films en met het bedrijf dat zijn ouders oprichtten om het management van hun zoon te regelen. Vorig jaar had de acteur nog 15 miljoen pond op zijn rekening staan.

De jonge acteur heeft zijn geld onder meer geïnvesteerd in onroerend goed. Daniel bezit drie huizen in New York met een gezamenlijke waarde van tien miljoen pond. Ook heeft hij een appartement in Londen.

Op 11-jarige leeftijd werd Radcliffe gecast voor de rol van Harry Potter. In juni werden de opnames van de achtste en laatste film over de tovenaar afgerond. De acteur concentreert zich tegenwoordig op films en het theater.

Jippie, lekker rijker dan prins William en Harry! (foto: Novum)

Peuter doodgereden door taxi in Amstelveen

Een 1-jarig kind is zaterdagavond overleden nadat het door een taxi was overreden. Het incident vond plaats op Ruischenstein in Amstelveen. De peuter overleed na aankomst in het ziekenhuis, meldt de politie.

Het slachtoffertje werd samen met de ouders door de taxi afgezet bij hun woning. De taxichauffeur reed na het uitladen van wat koffers naar voren om een andere auto te laten passeren. Hierbij overreed hij de peuter. Het kind werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Daar kwam het slachtoffer te overlijden.

Multiplayer uitgelegd in Dead Space 2 video

Zach Mumbach, de producer van Dead Space 2, vertelt hoe de multiplayer werkt. Omdat Dead Space een horrorspel is konden ze niet zomaar een Halo-kloon maken. De multiplayer is nu zo opgezet dat er gespeeld wordt in 2 teams van 4 personen. Het ene team speelt als mensen en het andere team als necromorphs.

De mensen zullen zich opgejaagd voelen en de necromorphs kunnen wat vrijer spelen door hun prooi te besluipen en te kwellen. Zach benadrukt het belang van teamwork in de multiplayer. Overigens zullen er in de multiplayer ook computerbestuurde necromorphs zijn.

Bij de PS3 versie van het spel wordt er als bonus de modus Extraction meegeleverd. Hierin kan je met de Move-controller mikken en schieten.

Gamer haalt een Gamerscore van 500.000

Een gamer met de Xbox Live Gamertag Stallion83 is hard op weg om als eerste gamer ter wereld 1 miljoen Gamerscore te halen. Hij stond al in het Guinness Book of World Record en nu haalt hij opnieuw het nieuws. Hij heeft namelijk een Gamerscore van 500.000 gehaald. Dankzij de game Wallace & Gromit zit hij nu op dit magische getal. 

Stallion83, die op het moment van typen 500.848 Gamerscore bezit, heeft veel games uit moeten spelen voor deze prestatie. Een kijkje in zijn gespeelde games leert ons dat hij recentelijk onder andere de games, Autobahn Polizei, Karaoke Revolution en American Idol 2 flink heeft lopen spelen voor die hard verdiende Gamerscore. Wij kunnen ons geen beter tijdverdrijf bedenken.

Gamerscore

Mickey als actieheld in Epic Mickey-video

In een video-interview met Warren Spector, een designer van Disney's Epic Mickey, is Mickey in actie te zien en legt Warren meer uit over het spel. Hij hoopt dat de game een breder publiek aanspreekt en ze richten zich zowel op jong als oud: Epic Mickey is "entertainment voor iedereen". Ook wil hij graag nieuwe spelers aantrekken, waaronder als voornaamste groep Disney-fans die nog nooit een spel hebben gespeeld.

De beelden tonen hoe Mickey de wereld kan beïnvloeden met zijn schilderkunsten. Warren benadrukt dat Epic Mickey meer is dan alleen het besturen van Mickey met de motion-sensing controls van de Wii. De game moet Mickey vooral weer lanceren als een echte actieheld.

Nieuw parcoursrecord marathon van Amsterdam

Getu Feleke heeft vanmorgen het parcoursrecord van de marathon van Amsterdam aangescherpt. De 23-jarige Ethiopiër noteerde in de 35e editie onder perfecte omstandigheden een winnende tijd van 2:05.44 en dook daarmee 34 seconden onder het oude record van Gilbert Yegon.

Debutant Wilson Chebet finishte in zijn eerste marathon op 27 seconden knap als tweede, terwijl Chala Dechase als derde over de meet kwam. Ronald Schreur was met 2:16.55 de beste Nederlander.

Feleke plaatste op 35 kilometer een beslissende demarrage uit een kopgroep van zeven man, waar niemand een antwoord op had. De Ethiopiër had in de laatste kilometers nog veel energie over en kwam uiteindelijk ruim onder de twee uur en zes minuten binnen en brak daarmee een historische grens.

Bij de vrouwen won de Keniaanse Alice Timbilil in een persoonlijke record van 2:25.01. De winnares van vorig jaar, Eyerusalem Kuma, eindigde als tweede.

Gesloten beta van Age of Empires Online gestart

Microsoft heeft aangekondigd dat Age of Empires Online de gesloten betafase heeft bereikt.  Je kan naar de officiele website van de game gaan om je in te schrijven voor de beta. Op de site zijn de system requirements te lezen alsmede wat te verwachten van de game. In een notendop is dit dat Age of Empires een meer mainstream karakter moet krijgen en je een eigen wereldrijk moet bouwen in een online gamewereld.

Er gelden wel een paar restricties voor de beta: je moet achttien jaar oud zijn en een Xbox Live Gamertag bezitten. De beta is geen open beta, dus er zijn geen garanties dat je mee kunt doen. Het enige wat je kan doen is hopen dat je uitgekozen wordt. 

Derde sprintzege Van Hummel in Hainan

Kenny van Hummel heeft vandaag zijn derde dagsucces binnengehaald in de Ronde van Hainan in China. De wielrenner van de Nederlandse ploeg Skil-Shimano was in de ingekorte zevende etappe de snelste in de massaspurt.

Nadat de zesde etappe zaterdag was afgelast vanwege hevige regenval en overstromingen, moest de zevende rit ook wegens het slechte weer worden ingekort. Het peloton legde het eerste gedeelte van de etappe per bus af en de laatste 64 kilometer werd in de stromende regen verreden.

In Danzhou was Van Hummel, na goed voorbereidend werk van de ploeg, weer de snelste van het peloton. Het is de veertiende overwinning van Skil-Shimano dit seizoen, het dubbele aantal ten opzichte van vorig seizoen. De Kazach Valentin Iglinski (Astana) behield de leiding in het algemeen klassement. De Ronde van Hainan duurt tot en met dinsdag.

Aandewiel: "We wilden het lang dichthouden tegen Ajax"

Waar NAC Breda vorig seizoen met 6-0 verloor in de Amsterdam ArenA, bleef het gisteravond steken op 3-0 al had die score ook een stuk hoger uit kunnen vallen.

NAC kwam niet tot nauwelijks in het stuk voor zaterdagavond. Het was dat Ajax de scherpte en het geluk miste voorin anders was de score hoger uitgevallen.

Na de vroege openingsgoal van Jan Vertonghen moest trainer Gert Aandewiel het al over een andere boeg gooien. "We wilden het lang dichthouden achterin en er via counters het Ajax moeilijk maken", vertelt hij aan de NOS. "Dan is er misschien een kans dat Ajax onrustig gaat worden en dat ze meer risico gaan nemen, maar na een kwartier was dat scenario al voorbij."

Na de 2-0 van Mounir El Hamdaoui, ook voor rust, leek NAC niet meer bij machte om puntenverdeling nog anders te doen uitvallen. "In de eerste helft had het wel een stuk agressiever gekund. Aan beide doelpunten voor rust gingen toch dingen aan vooraf die niet nodig waren. Na rust probeerden we meer te voetballen, maar konden nog niet echt een goede vuist maken."

Foeksia niet naar V.S. om pijprokende heks

De Nederlandse familiefilm Foeksia de Miniheks gaat voorlopig niet naar de Verenigde Staten toe. Een deal die internationale sales agent Delphis Films bijna had gesloten, is afgeketst omdat in de film wordt gerookt en omdat een jongetje in de film zonder helm op zijn fiets rijdt.

Dat heeft regisseur Johan Nijenhuis zondag laten weten. ,,De Amerikanen en Canadezen waren heel enthousiast’’, stelt hij. ,,Maar de film mag niet naar de VS omdat Juf Minuul, het personage dat Annet Malherbe vertolkt, een pijp rookt. Dat is tegenwoordig in Noord-Amerika onacceptabel voor een familiefilm.’’

Het op een fiets rijden zonder helm was echter, 'helemaal funest', aldus Nijenhuis. De regisseur is bang dat om deze redenen een verkoop aan de Verenigde Staten er voorlopig helemaal niet in zit. De film is overigens inmiddels wel verkocht aan Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Indonesië, Rusland en Spanje.

Foeksia de Miniheks is gebaseerd op de gelijknamige boeken van schrijver Paul van Loon over een jong tienerheksje. De film draait sinds een week in de Nederlandse bioscopen.

Foeksia niet naar Amerika om pijprokende heks
Foeksia niet naar Amerika om pijprokende heks (Foto: ANP)

Warriors of Rock verkoopt 86K eerste vijf dagen

Volgens analist Doug Creutz heeft Guitar Hero: Warriors of Rock 86.000 exemplaren in de eerste vijf dagen verkocht in de VS. Dit cijfer staat in contrast met de cijfers van Guitar Hero 5, deze verkocht namelijk 499.000 exemplaren in de eerste maand. Er is een neerwaardse spiraal te zien in de serie, World Tour verkocht 500.000 in de eerste week en Guitar Hero III, verkocht 1.4 miljoen exemplaren in de eerste vijf dagen.

Er is veel speculatie vanuit de industrie dat consumenten moe worden van muziekgames, maar andere mensen zeggen weer dat de cijfers tegenvallen vanwege het feit dat al veel mensen muziekgames hebben. Wat we wel zeker weten is dat voor een grote titel de verkoopcijfers tegenvallen. Misschien kunnen de cijfers vanuit Europa verrassen en Activision wat vrolijker maken. 

Derde Europese titel darts Hoenselaar

Francis Hoenselaar is gisteren in Turkije voor de derde keer in haar carrière Europees kampioen darten geworden. De 45-jarige Rotterdamse versloeg in de badplaats Kemer in de eindstrijd Julie Gore uit Wales met 7-5.

De voormalig Lakeside-kampioene gooide tijdens de wedstrijd vijf keer de maximale score 180. Hoenselaar had in de halve finale nog nipt afgerekend met haar rivale Trina Gulliver: 6-5.

Weinig verschuivingen in peiling

In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zijn weinig verschuivingen waar te nemen. De PvdA verliest een zetel ten opzichte van een week eerder en houdt er 23 over, het CDA krijgt er eentje bij en komt daarmee op zeventien zetels.

De VVD en de PVV blijven met ieder 31 zetels de grootste partijen. De drie coalitiepartijen hebben nu samen 79 zetels.

Iets minder dan de helft van de ondervraagden hoopt dat het kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV de vier jaar uitzit. Onder VVD-aanhangers wil 89 procent dit, onder PVV'ers 74 procent en onder CDA'ers 72 procent. Slechts negen procent van de aanhang van de PvdA en Groenlinks hoopt dat het kabinet niet voortijdig ten val komt.

 

CD: Dylan LeBlanc - Paupers Field

Droeve klanken drijven je huiskamer binnen als je Paupers Field opzet, een melancholisch gitaardeuntje en slepende pedal steel sleuren je mee de herfst in en de mistroostige vocalen van Dylan LeBlanc laten de regen uit de hemel vallen, al vraagt hij nog wel even of je je wel goed voelt in 'Low'. 'If Time Was For Wasting' klinkt al niet veel frivoler, maar laat door de banjo, piano en de nodige county/americana klanken nog een hoopvol toontje weerklinken. In 'If The Creek Don't Rise' wordt de muziek van zijn excessen gestript en wordt een een bijna blanco canvas gepresenteerd. Serene en droeve klanken dragen het nummer, niet alleen van LeBlanc zelf, maar ook door de gastvocalen van niemand minder dan Emmylou Harris.

Been: "Vijftiende en zestiende plaats komen nu heel dichtbij"

Feyenoord verloor gisteravond de vierde wedstrijd van de afgelopen vijf wedstrijden. Trainer Mario Been ziet zijn elftal steeds verder dalen op de ranglijst.

"De vijftiende en zestiende plaats komen nu wel heel dichtbij. Dat doet mij heel veel pijn. Iedereen weet dat er roodwit bloed door mijn aderen stroomt," aldus Been na afloop van het 1-0 verlies tegen FC Twente in De Kuip tegenover De Telegraaf.

Been vond het verlies 'heel frustrerend'. Dit gevoel moet worden versterkt door de wetenschap dat Feyenoord aankomende zondag op bezoek gaat bij koploper PSV.

"Toch moeten we kracht en moed putten uit onze eerste helft tegen FC Twente", meent Been. "Zo goed hebben we dit seizoen nog niet gespeeld. Maar we lopen elke wedstrijd weer tegen hetzelfde probleem aan: we scoren niet of nauwelijks. Dat is het grote probleem van dit Feyenoord."

De oefenmeester van de Rotterdammers baalde dat scheidsrechter Ruud Bossen in de 36ste minuut geen strafschop gaf voor een handsbal van Douglas. "Zo'n meevaller hebben we gewoon een keer nodig", aldus Been. "Het was een zuivere strafschop."

Bij ons in de PC overtreft Koefnoen

De tv-show Bij ons in de PC van presentator Jort Kelder heeft zaterdag wat kijkersaantallen betreft Koefnoen overtroffen. Dit blijkt uit zondag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het high society-programma trok met 875.000 mensen net iets meer bekijks dan het satirische Koefnoen (859.000 kijkers), terwijl dit normaal andersom is.

RTL 4 wist wederom goed te boeren op de zaterdagavond met het jolige Ik Hou Van Holland (2,2 miljoen), Benidorm Bastards (1,5 miljoen) en Jack Spijkermans Echt Waar (1,3 miljoen).

Ook Zembla heeft zaterdag met 528.000 kijkers prima gescoord met hun documentaire 'Einde van de postbode'. SBS Groep, waar het al tijden slecht gaat, had zaterdag geen enkel programma in de kijkcijfertop-10 staan.


Bij ons in de PC scoort zaterdag hoger dan Koefnoen

[MotoGP] Uitslag Grote Prijs van Australië

Casey Stoner heeft voor eigen publiek de MotoGP van Australië gewonnen. De 25-jarige Ducati-rijder, die van poleposition was vertrokken, eindigde bijna negen seconden voor de kersverse wereldkampioen Jorge Lorenzo. Zijn ploeggenoot van Yamaha, Valentino Rossi, kwam als derde over de meet. Het was voor Stoner zijn vierde opeenvolgende zege op Phillip Island.

Stoner nadert door zijn zege de Spanjaard Dani Pedrosa tot 23 punten. De huidige nummer twee van het klassement ontbrak de laatste drie races door een blessure. Lorenzo kroonde zich vorige week in Maleisië al tot wereldkampioen.

In de 125 cc-klasse boekte Marc Marquez zijn negende overwinning van het seizoen. De spanning in algemeen klassement is om te snijden. Marquez heeft met nog twee races te gaan respectievelijk twaalf en zeventien punten voorsprong op zijn Spaanse landgenoten Nicolas Terol en Pol Espargaro.

FIFA onderzoekt omkoping in eigen gelederen

De FIFA is een onderzoek gestart naar omkoping binnen de eigen gelederen. Twee leden van het uitvoerend comité zouden zich gevoelig hebben getoond voor omkoping. De twee zouden in ruil voor geld hun stem hebben aangeboden.

De mogelijke fraude kwam aan het licht toen verslaggevers van The Sunday Times zich voordeden als lobbyisten voor een aantal Amerikaanse bedrijven,die het WK van 2018 naar de VS willen halen. Een Nigeriaans lid van het uitvoerend comité zou 570.000 dollar hebben gevraagd in ruil voor zijn stem, een lid  uit Tahiti 1,6 miljoen euro.

Overigens trok de Verenigde Staten zich vrijdag terug als kandidaat voor het WK voetbal van 2018. Op 2 december wordt besloten wie het WK van 2018 mag organiseren. Nederland en België zijn samen nog in de race voor de organisatie.

Tennisster Date weet record niet te verbreken

De Japanse Kimiko Date Krumm is er bij het WTA-toernooi in Osaka niet in geslaagd om de oudste tennisspeelster te worden die een WTA-toernooi op haar naam weet te schrijven. In de finale verloor ze met met 5-7, 7-6 en 1-6 van Tamarina Tanasugarn uit Thailand.

Date Krumm, die vorige maand 40 werd, zou bij toernooiwinst het record van Billy Jean King verbreken. King was in 1983 39 jaar, zeven maanden en 23 dagen toen ze het toernooi van Birmingham won.

Jol: "We hebben ons goed hersteld na verlies"

Martin Jol is tevreden met de 3-0 overwinning van Ajax op NAC Breda. De Ajacieden spoelden de kater weg van het verlies tegen FC Utrecht.

Jol zag zijn ploeg voor de interlandweek in eigen huis onderuit gaan tegen de Domstedelingen (1-2). "Ik kan dus alleen maar tevreden zijn. We hebben ons goed hersteld van de nederlaag tegen FC Utrecht. Dat was toch een domper. Nu hebben we het veel beter gedaan. Ik heb me vooral in de eerste helft vermaakt. Toen hadden we nog veel vaker kunnen scoren", zei Jol.

Toby Alderweireld werd tegen NAC gepasseerd ten faveure van routinier André Ooijer. Jol verklaarde na afloop van de overwinning zijn keuze voor Ooijer. "Het is niet zo dat ik ontevreden over Alderweireld ben. Anders had hij dit seizoen ook niet zo vaak gespeeld. Maar we hebben Ooijer niet voor niets gehaald", aldus de trainer van Ajax.

"Bovendien hebben we in mijn ogen de behoefte aan iemand die mannelijk is en de boel goed kan organiseren. Ooijer heeft die kwaliteiten en daarom heb ik voor hem gekozen." .

Pellè: "Ik krijg eindelijk mijn kans"

Graziano Pellè leek bij AZ op een dood spoor te zitten, maar tegen VVV-Venlo hielp hij de Alkmaarders aan een late overwinning.

De boomlange Italiaanse spits was lange tijd uit de gratie bij trainer Gertjan Verbeek. Pellè had eerder aangegeven graag te willen vertrekken uit Alkmaar. Verbeek stelde daarom geen prijs meer op de aanwezigheid van de spits in de wedstrijdselectie.

Verbeek besloot voor de ontmoeting met VVV terug te komen op zijn besluit. De keuze van de oefenmeester pakte goed uit. Pellè maakte als invaller het enige doelpunt in De Koel. "Eindelijk krijg ik een kans", zei de matchwinner tegen Eredivisie Live.

"Het is geweldig dat ik mijn team meteen de winst kan bezorgen. De laatste maanden waren niet makkelijk, maar ik moest wachten op mijn kans en die heb ik gepakt", aldus Pellè, die Jonathas een kwartier voor tijd mocht aflossen in de punt van de aanval.

Gretha Smit boos over straf

Oud-schaatsster Gretha Smit heeft boos gereageerd op de straf die NOC*NSF en de KNSB haar gisteren oplegde. Tot en met de Olympische Spelen van 2014 willen de twee instanties niet meer samenwerken met Smit. Daarnaast krijgt Smit, en ook haar oude trainster Ingrid Paul, een jaar lang geen nieuwe schaatslicentie.

Reden voor de straf is de conclusie van het rapport van de commissie Turijn. In juli van dit jaar constateerde de commissie dat Smit en Paul tijdens de Winterspelen van 2006 in Turijn Katarzyna Wojcicka geld boden voor een startplek op de 5.000 meter.

"Ik ben me van geen kwaad bewust. Ik heb Wojcicka geen bod gedaan. Hoe komen ze daarbij? Natuurlijk ben ik boos. Vind je dat gek?," aldus Smit.

Emanuelson beslist snel over toekomst bij Ajax

Urby Emanuelson beslist binnen nu en twee weken of hij ook na dit seizoen nog voor Ajax voetbalt. "We zijn in gesprek, dus staat de deur nog op een kier", vertelde hij na de 3-0 overwinning tegen NAC Breda aan Novum Nieuws. "Het is aan mij om binnen nu en twee weken een beslissing te nemen." Het contract van Emanuelson in Amsterdam loopt volgende zomer af.

Dit voorjaar leken de onderhandelingen over een nieuw contract definitief spaak te zijn gelopen, maar er wordt nu toch weer gepraat. "Ik heb nu twee weken de tijd om alles op een rijtje te zetten", meldt de linkspoot, die benadrukt dat het een moeilijke keuze wordt. "Ik moet er heel goed over nadenken en zal er met veel mensen over praten. Daarna is het aan mij om een keuze te maken."

De reacties van het Amsterdamse publiek, dat tijdens de wedstrijd tegen NAC lange tijd zijn naam scandeerde, ziet Emanuelson als een mooie opsteker. "Ik heb het idee dat de waardering die de supporters voor mij hebben groeit. Ik wil ook graag laten zien dat ik van waarde ben voor Ajax." Emanuelson is bij Ajax bezig aan zijn zevende seizoen in de hoofdmacht.

20 jaar IMDb

1990. De eerste Golfoorlog breekt uit, Oost- en West-Duitsland herenigen zich, Freddie Mercury leeft nog, Sinéad O'Connor zingt Nothing Compares 2 U, Clouseau mijmert Daar gaat ze en RTL 4 is de enige commerciële tv-zender in ons land. Het wereldwijde web (www) bestaat nog niet, computernetwerken al wel. Usenet is zo'n netwerk. Een van de newsgroups (wat we nu een discussieforum zouden noemen) heet rec.arts.movies. De leden van deze groep hebben vier lijsten met acteurs, actrices, regisseurs en overleden filmmakers samengesteld. Op 17 oktober worden ze door de Brit Col Needham via een computerprogramma doorzoekbaar gemaakt. De huidige naam was er nog niet (die kwam in 1995), maar met deze aan elkaar gekoppelde gegevens van een kleine tienduizend films en tv-series was IMDb (Internet Movie Database, vandaar de kleine letter b) geboren.

Logo

(logo met voormalige ondertitel)

Drugstoeristen aangehouden in Breskens

Bij een drugscontrole in Breskens zijn zaterdag 21 verdachten aangehouden. Vijftien Franse en Belgische drugstoeristen hadden wiet en hasj in hun auto, net als zes Nederlanders. Een persoon had cocaïne bij zich, meldt de politie.

De controle op het Veerplein volgde op meerdere meldingen van overlast van drugstoeristen. De politie zette een speurhond in, die de drugs op de raarste plekken vond, zoals in een achterlichtunit van een auto.

De 21 buitenlandse verdachten konden ter plaatse een boete van vierhonderd euro betalen. De Nederlandse verdachten krijgen een proces-verbaal thuisgestuurd.

Ferguson: "Ik kan het Van der Sar vergeven"

Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson wil de doorgaans betrouwbare Edwin van der Sar niet afvallen na zijn blunder zaterdagmiddag.

Mede door de fout van Van der Sar wist Manchester United niet te winnen van West Bromwich Albion (2-2). United kwam in eigen huis op 2-0 voorsprong door doelpunten van Javier Hernandez en Nani, maar WBA knokte zich terug.

Een eigen doelpunt van Patrice Evra en de gelijkmaker van Somen Tchoyi bezorgde de ploeg van Roberto Di Matteo een punt op Old Trafford. Van der Sar ging bij de gelijkmaker opzichtig in de fout door een voorzet van Chris Brunt los te laten. Tchoyi profiteerde gretig.

"We moeten het Van der Sar vergeven", verklaarde Ferguson tegenover BBC Sports. "Hij heeft een geweldige loopbaan achter de rug", waarmee de Schot verwees naar eerdere wedstrijden waarin de Nederlander United op de been hield. "We hadden er gewoon vier of vijf moeten scoren", besluit Sir Alex.

Duke Nukem 3D krijgt Next-Gen remake

Er gaat een remake komen van Duke Nukem 3D en die zal Duke Nukem Next Gen gaan heten. Het enige wat aan het project is op te merken is dat het niet ontwikkeled wordt door Gearbox of een ander bedrijf. Het is namelijk een project opgepakt door één fan dat nu al een team achter zich heeft staan.

Voor degenen die nu hard willen gaan roepen dat Gearbox of 2K-Games dat nooit goed gaan vinden, de fan en zijn team hebben toestemming van Gearbox en 2K-Games om dit project af te maken en ze hebben zelfs een "personal non-commercial license to Duke Nukem" gekregen. De makers gaan een drie-episode remake maken van Duke Nukem 3D en zal daarnaast ook multiplayer gaan krijgen.

De remake zal daar boven op volledig gratis zijn en zal geen andere spellen nodig hebben om te kunnen draaien. Er is nog geen datum bekend en het zal nog wel even duren voor het project klaar is. Het spel wordt gemaakt met de Unreal 3-engine en hieronder kan je alvast een test-gedeelte zien.

Met de persoonlijke toestemming van Gearbox en 2K-Games op zak kan de fan en zijn team volledig hun gang gaan, laten we hopen dat ze er wat van maken. Bekijk hier alvast de aankondiging van het spel en wat meer info omtrent de totstandkoming en het team.

Automobilist vlucht dak op om controle

Een 31-jarige man uit Gouda heeft vrijdagnacht in Gorinchem geprobeerd via daken te ontkomen aan een alcoholcontrole. Zijn vluchtpoging mocht niet baten, hij werd uiteindelijk opgepakt en op een politiebureau in een cel gezet, meldt de politie zaterdag.

Een agent had op Eike's Hof geprobeerd de automobilist te controleren op alcoholgebruik. Hij ging er echter vandoor en reed hierbij onder meer tegen de rijrichting in. Op een parkeerplaats op de Bagijnenwal stapte de man uit.

Vervolgens klom hij op daken van woningen aan de Korenbrugstraat. Hierbij bracht hij vernielingen aan aan een dak. Ook bedreigde hij agenten die de achtervolging hadden ingezet. De dienders moesten pepperspray gebruiken om de man in de boeien te kunnen slaan. Met behulp van de brandweer werd hij uiteindelijk van het dak gehaald.

Asbest vrij bij woningbrand Overschild

Bij een uitslaande brand in Overschild in de provincie Groningen is zaterdagnacht asbest vrijgekomen. Een leegstaande woning en een schuur brandden volledig uit. Twee personen die in een chalet naast het brandende pand wonen hebben rook ingeademd en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Dit meldt de brandweer.

Het vuur ontstond rond 23.00 uur door nog onbekende oorzaak. Toen de brandweer arriveerde bleek dat de brand snel om zich heen had gegrepen. Besloten werd om de woning en de schuur gecontroleerd uit te laten branden.

De vrijgekomen asbest wordt door de gemeente opgeruimd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Di Matteo ziet punt op Old Trafford als cadeau

West Bromwich Albion-trainer Roberto Di Matteo vindt dat zijn ploeg Manchester United mag bedanken voor het gelijkspel (2-2).

De 40-jarige Italiaan zag WBA terugkomen van een 2-0 achterstand. United-doelman Edwin van der Sar droeg met een blunder bij aan puntendeling in Manchester. "Ik denk dat het wel een juiste afspiegeling was van de verhoudingen op het veld. Maar als Manchester de derde had gemaakt was het over geweest voor ons."

"Het was een middag waarin beide ploegen elkaar veel cadeaus gaven. Ik heb mijn spelers verteld dat we er geen gewoont van moeten maken om onszelf terug te knokken van een 2-0 achterstand. Het toont wel aan dat het met onze teamspirit goed zit. We geven nooit op. Zo zit ik ook in mekaar", zei Di Matteo tegen Engelse media.

"Als de tegenstander beter is kunnen we verliezen, maar ik wil dat mijn team nooit de strijd opgeeft", vervolgt de oud-prof van onder meer Chelsea. WBA staat door de remise bij United zesde op twee punten van de Mancunians. "We hebben nog dertig wedstrijden te gaan. Mijn doel is om de reputatie van de club een boost geven. Dat is ons doel in elk duel."

Wenger: "Wilshere verdiende een rode kaart"

Arsenal-trainer Arsene Wenger vindt de rode kaart voor Gunner Jack Wilshere terecht in het duel met Birmingham City (2-1 winst).

De Fransman zag zijn jonge speler hard doorgaan op Birmingham-spits Nikola Zigic, die de openingstreffer maakte in het Emirates Stadium. Wilshere moest daardoor kort voor tijd het veld verlaten. "Wilshere verdiende de rode kaart. Hij kwam veel te laat in", verklaarde Wenger na afloop tegen Engelse media.

"Het was zijn eerste overtreding van de wedstrijd. Maar het was een zware overtreding. Hij is geen type om de hele wedstrijd door te schoppen. Het voetbal staat bij hem voorop. Hij was ook een van de betere spelers vanmiddag, maar hij kwam gewoon te laat in bij Zigic", vervolgt de Franse trainer van Arsenal.

Wenger heeft ondanks de rode kaart van Wilshere wel complimenten voor de middenvelder. "Hij is een zeer complete speler. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht voegt hij iets toe aan ons spel. Wilshere is zeer creatief en denkt altijd vooruit", besluit Wenger. Arsenal won in eigen huis dankzij treffers van Samir Nasri en Marouane Chamakh.

VS blijven bezit marihuana bestraffen

De Amerikaanse federale overheid zal het bezit en verbouwen van marihuana agressief blijven bestrijden, ook als Californië tijdens een referendum op 2 november voor legalisatie stemt.

Dat meldden Amerikaanse media zaterdag op basis van een brief van de minister van Justitie Eric Holder aan acht voormalige hoofden van de drugsbestrijdingsdienst DEA. Zij hadden Holder eerder per brief verzocht het legalisatievoorstel te blokkeren mocht het worden aangenomen. Een kleine meerderheid van de Californiërs zou voor legalisatie van 'recreatief gebruik' van cannabis zijn.

Als de ja-stemmers in november zegevieren, zou Californië de eerste Amerikaanse staat zijn waar de consumptie van hasj en wiet wordt toestaan. Medisch gebruik op doktersvoorschrift is al sinds 1996 legaal en in de Californische stad Oakland is het kweken van marihuana op grote schaal al gelegaliseerd.

VS blijven bezit marihuana bestraffen
VS blijven bezit marihuana bestraffen (Foto: ANP)

Merkel: multiculturele samenleving mislukt

De poging om van Duitsland een multiculturele samenleving te creëren, is mislukt. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel zaterdag op een bijeenkomst in Potsdam met jongeren van haar christendemocratische partij CDU.

Merkel stelde dat Duitsland zichzelf een tijd voor de gek heeft gehouden, door te denken dat de gastarbeiders die in de jaren '60 naar het land kwamen weer weg zouden gaan. "Maar dat is niet de realiteit", aldus Merkel. "De poging om een multiculturele samenleving op te bouwen en naast elkaar te leven, is mislukt, volkomen mislukt."

Merkel sloot zich daarmee aan bij eerdere uitspraken van politici. Afgelopen week zei Horst Seehofer, de leider van regeringspartij CSU, al dat de multiculturele samenleving mislukt was: "Multiculti is dood!", aldus Seehofer.

In Duitsland heerst al enige tijd een debat over integratie en de aanwezigheid van islamitische mensen.

Merkel: multiculturele samenleving mislukt
Merkel: multiculturele samenleving mislukt (Foto: ANP)

Storing nekt Eftelingattractie

In attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel is zaterdagmiddag rond half vier de achtbaan De Vliegende Hollander stilgezet vanwege een technische storing aan de wissels. Dat heeft een woordvoerster gemeld.

De problemen deden zich voor op de wissels na de splash in het water. Door de storing moesten de mensen een kwartier in hun sloepen blijven zitten, voordat ze konden worden geëvacueerd. Daarna is de attractie de rest van de dag gesloten om volledig te worden nagekeken.

Volgens de zegsvrouw is het de bedoeling dat De Vliegende Hollander zondag weer gewoon toegankelijk is voor het publiek. Het is wel mogelijk dat er dan minder sloepen kunnen worden ingezet.

Technische storing nekt Eftelingattractie
Technische storing nekt Eftelingattractie (Foto: ANP)

Gretha Smit woedend op NOC*NSF en KNSB

Gretha Smit heeft verbijsterd gereageerd op de straf die NOC*NSF en schaatsbond KNSB haar zaterdag oplegden. Beide instanties willen tot en met de Olympische Spelen van 2014 niet meer samenwerken met de oud-schaatsster, die een klein jaar geleden stopte met haar sport. Ook komt Smit een jaar lang niet in aanmerking voor een nieuwe schaatslicentie.

De maatregelen volgen op de uitkomst van het rapport van de 'commissie Turijn'. Begin juli constateerde de commissie, die onder leiding staat van Jan Loorbach, dat het kamp rond Smit tijdens de Winterspelen van Turijn (2006) de Poolse rijdster Katarzyna Wojcicka geld bood voor een startplek op de 5000 meter.

"Ik ben me van geen kwaad bewust", aldus Smit zaterdag. "Ik heb Wojcicka geen bod gedaan. Hoe komen ze daarbij? Natuurlijk ben ik boos. Vind je dat gek?"

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.