FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 september 2010

46.000 mensen bezochten Passiespelen Tegelen

De Passiespelen 2010 in openluchttheater De Doolhof in Tegelen hebben in totaal 46.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er ruim 12.000 meer dan tijdens de vorige Passiespelen in 2005, maakte de organisatie zondag na afloop van de spelen bekend.

Ruim vierhonderd vrijwillige medewerkers voerden onder regie van Cees Rullens het theaterspektakel over het lijden en de dood van Jezus op in 23 voorstellingen. De première vond plaats in het bijzijn van koningin Beatrix op 16 mei, zondag was de laatste voorstelling.

"Dit soort religieus drama heeft niet alleen een rijk verleden, maar een even rijke toekomst", zei een tevreden vice-voorzitter Paul Hollaar van de Stichting Passiespelen na afsluiting van het evenement.

Weer balkonspringer overleden

De bizarre sport om vanaf een hoog balkon in een zwembad te springen, heeft opnieuw een leven geëist. Een jonge Italiaan viel te pletter toen hij van een balkon sprong vanaf de zevende verdieping van een hotel op Ibiza.

De 26-jarige Italiaan is de zesde dode bij het balkonspringen op de Balearen (Ibiza, Mallorca en Menorca) deze zomer, meldde de Spaanse krant El Mundo zondag op zijn website.

Hoteleigenaren zijn van plan om balkons te verbouwen om te voorkomen dat jongeren er nog vanaf springen.

Mogelijk link België bij explosie Denemarken

De Deense politie heeft zondag camerabeelden vrijgegeven van de man die ervan verdacht wordt een explosief te hebben laten afgaan in een hotel in Kopenhagen afgelopen vrijdag. Volgens de politie heeft de man mogelijk banden met België.

De identiteit van de Franssprekende man is nog niet bekend. In een poging de man te identificeren heeft de politie foto's en camerabeelden van de man vrijgegeven. De man had documenten bij zich die verwezen naar drie verschillende identiteiten. "We hebben zijn vingerafdrukken over de hele wereld gestuurd en dat heeft nog geen resultaat opgeleverd. Op het moment hebben we dus een groot probleem", aldus politiewoordvoerder Svend Foldager. "De man heeft een overvloed aan identiteiten. Het probleem is dat hij geen van hen is. Dit is een persoon die een hoop heeft gedaan om zichzelf te vermommen."

Mogelijk heeft de verdachte banden met België. De man had vlak voor de explosie vrijdag een busticket gekocht naar België.

De politie heeft eerder gezegd dat de explosie mogelijk een terreurdaad was, maar Foldager zei geen informatie te hebben dat de verdachte onderdeel uitmaakte van 'iets groters'. "Of het wel of niet een terreurdaad was, is puur giswerk", aldus Foldager.

Vrijdag vond in een badkamer van een hotel een explosie plaats. Er vielen geen slachtoffers. Agenten arresteerden niet veel later in een park in het centrum van de stad een Franssprekende man. Hij werd gezien toen hij vlak na de explosie bij het hotel wegrende. Met een robot verwijderden de agenten een tas van het middel van de man, omdat er vanuit werd gegaan dat er mogelijk explosieven in zouden zitten. In het hotel werden een vuurwapen en geladen munitiemagazijnen gevonden.

Massale zoektocht naar Engels meermonster

Nu iedereen er het wel zo'n beetje over eens is dat het monster van Loch Ness een hoax is, heeft men in Engeland nu een nieuw monster ontdekt. In het grootste meer van Engeland, Lake Windermere, blijkt namelijk ook een monster te leven. Men heeft nu de jacht geopend op het beest om dit te sporen.

In de afgelopen vier jaar zijn er maar liefst zeven gevallen gerapporteerd over een ontmoeting met het monster, in de volksmond gedoopt tot 'Bow Nessie'. Thomas Noblett, die een hotel runt aan het meer, heeft het monster al eens ontmoet. "Opeens voelde ik iets langs mijn benen strijken, hetgeen ik eerst in verband bracht met een reusachtige vis", vertelt hij. "Op dat moment werd ik opgetild door een meterhoge golf, ik had geen idee wat het was."

Tijdens de zoektocht ontdekte men al een veertien meter lange onregelmatigheid in het water, maar de sonar was niet in staat het beest op te sporen. Het doorzoeken van het meer op Bow Nessie is als een speld in een hooiberg, aangezien het meer ruim zeventig meter diep is en bijna twintig kilometer lang.

Organisator van de klopjacht, Dean Maynard, vindt dat Bow Nessie meer aandacht verdient. "Wij hebben hier meer waarnemingen van monsters dan in Loch Ness. Bow Nessie verdient dan ook meer aandacht", aldus Maynard. Vorig jaar werd in het meer al een object van twintig meter gefilmd, maar sceptici vermoeden dat het hier om een golf van een onzichtbare boot gaat.


'Slechts een golf van een onzichtbare boot'

IJzersterke Gesink wint GP Montréal

Robert Gesink is de winnaar geworden van de eerste editie van de GP Montréal. De renner van Rabobank reed in de laatste ronde van 12 kilometer weg en bleef een elitegroep met Peter Sagan en Ryder Hesjedal na een sterke solo net voor. Afgelopen donderdag was Gesink al derde in de andere Canadese ProTour-koers; GP de Quebéc.

Op het parcours van iets meer dan 12 kilometer, die 17 keer verreden moest worden, reden lange tijd vier renners voorop. Naast Insausti Izagirre, Madrazo en Seeldraayers reed ook Maarten Tjallingii mee bij de koplopers. Ze kregen ruim vier minuten voorsprong, maar door hard werken van onder andere Sky, RadioShack en Garmin werd de voorsprong langzamerhand kleiner op het lastige parcours.

Op zestig kilometer van het einde ging Levi Leipheimer er als eerste van de favorieten ervandoor. Zijn ploeggenoot Chris Horner nam de aanval over maar zag op de klim de grote groep terugkeren. Uiteindelijk reed er wel een groepje van vijf weg met Horner, Chris Anker Sorensen, Machado, Gavazzi en Oss weg, die ook uiteindelijk de kopgroep bijhaalden en lieten staan.

Veel ruimte kreeg de nieuwe kopgroep niet door het door Rabobank en Euskaltel geleidde peloton. Met nog drie ronden te gaan viel thuisrijder Ryder Hesjedal aan bij het peloton en kreeg onder andere Robert Gesink en Leipheimer direct mee op het wiel. De klim bleek uiteindelijk te kort om genoeg ruimte te krijgen en er wist een grote groep weer aan te sluiten.

De kopgroep werd met nog iets minder dan twee ronden te gaan ingelopen, waarna direct weel een nieuwe kopgroep ontstond met Horner, Gavazzi, Sorensen en Gauter. De kopgroep werd op de laatste klim bijgehaald door het peloton, waarna Gesink aanviel.

De Rabobank-renner had direct een gaatje op zijn achtervolgers, waarbij onder andere Samuel Sanchez, Hesjedal en Leipheimer zaten. Niet veel later wisten ook Peter Sagan en Edvald Boasson Hagen aan te sluiten en bleef de achterstand op Gesink, een seconde of tien, in tact.

Op een kilometer had Gesink nog een seconde of zes voorsprong op de groep, die nog snel dichterbij kwam, maar Gesink hield vol en won vlak voor Sagan en Hesjedal.

Uitslag

# Renner Ploeg Tijd
1 Robert Gesink (Ned) Rabobank 4:58.22
2 Peter Sagan (Swk) Liquigas z.t.
3 Ryder Hesjedal (Can) Garmin z.t.
4 Haimar Zubeldia (Spa) RadioShack z.t.
5 Maxime Monfort (Bel) HTC-Columbia z.t.
6 Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel z.t.

Boete voor Hispania Racing na pitincident

Het Formule 1-team Hispania Racing is na afloop van de Italiaanse Grand Prix beboet voor een incident in de pitstraat. Het Spaanse team moet 20.000 dollar betalen, omdat een monteur bij het verwisselen van het rechterachterwiel van de bolide van Sakon Yamamoto gewond raakte.

De Japanner werd door de lollipopman al weggestuurd, terwijl de monteur nog bezig was met het achterwiel. Hier staat een boete op voor het niet veilig wegsturen van een coureur.

Young Boys-verdediger in coma na kopduel

Dat koppen niet zonder gevaar is, heeft Emiliano Dudar zondag gemerkt. De verdediger van het Zwitserse Young Boys ligt na een botsing in coma in het ziekenhuis. De Argentijn botste tijdens een kopduel met zijn hoofd tegen dat van FC Basel-speler François Affolter. Dudar verloor het bewustzijn en wordt in een kunstmatig coma gehouden. Young Boys meldt op de clubsite dat zijn toestand stabiel is.

Het incident gebeurde enkele minuten voor de rust in het duel in de Zwitserse Superleague. Na een lange medische behandeling ging de wedstrijd weer verder. Young Boys en Basel speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Uitslagen Jupiler Pro League speelronde 6

In de Belgische Jupiler League zijn we na de interland-periode alweer aanbeland bij de zevende speelronde. Deze speelronde is voor Racing Genk de eerste waarin het punten heeft gemorst. De koploper was in en tegen Brugge niet sterk genoeg om de volle drie punten mee naar huis te nemen.

STVV - Anderlecht

Een gretig begin van Sint Truiden kon niet voorkomen dat Anderlecht aan het einde van de wedstrijd met drie punten naar huis ging. Al na twintig minuten wist Suárez de topscorer van Anderlecht, Lukaku vrij voor het doel te zetten en die wist te scoren. Het was nogmaals Lukaku die na een prima aanval de score voor Anderlecht wist te verdubbelen.

Club Brugge - Racing Genk

Het was de topscorer van de Belgische Jupiler Pro League die de score wist te openen Jelle Vossen was na zeven minuten trefzeker na een onbedoelde kopbal. Niet snel daarna alvoor het eerste kwart van het duel erop zat ging Kevin de Bruyne van Genk al na de kleedkamers na zijn tweede gele kaart. AA Gent kwam terug in de wedstrijd maar het duurde nog wel even voordat de Gentenaren het net wisten te vinden. Ronald Vargas was in de 60ste minuut de eerste en werd een kwartier later gevolgd door Peter van der Heyden die de thuisploeg op voorsprong zette. Na 81 minuten was het koploper Genk die via Daniël Tözser de gelijkmaker wist binnen te tikken. Uitslagen

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
STVV Anderlecht 0-2
Zulte Waregem Eupen 0-0
Standard Cercle Brugge 2-0
Germinal Beerschot Charleroi 1-0
Kortrijk KV Mechelen 1-0
Lierse AA Gent 2-2
Club Brugge Racing Genk 2-2
Lokeren Westerlo 3-1

Ranglijst

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Racing Genk 6 5 1 0 16 21-5
2 Anderlecht 6 4 2 0 14 13-1
3 KV Mechelen 6 4 1 1 13 7-3
4 Kortrijk 6 4 1 1 13 7-3
5 AA Gent 6 4 1 1 13 9-8
6 Standard 6 3 2 1 11 11-6
7 Club Brugge 6 2 1 3 7 10-10
8 STVV 6 2 1 3 7 3-8
9 Zulte Waregem 6 1 4 1 7 7-4
10 Lokeren 6 1 3 2 6 8-11
11 Cercle Brugge 6 1 3 2 6 5-9
12 Westerlo 6 1 2 3 5 4-7
13 Germinal Beerschot 6 1 2 3 5 2-7
14 Charleroi 6 1 2 3 5 4-10
15 Lierse 6 0 1 5 1 5-14
16 Eupen 6 0 1 5 1 3-13

Topscorer

# Speler Club Doelpunten
1 Vossen RC Genk 8
2 Vargas Club Brugge 4
3 Carcela-Gonzalez Standard Luik 4
4 Suárez Anderlecht 3
5 Boussoufa Anderlecht 3
6 Ivan Leko SC Lokeren 3

Programma

Datum Thuis Uit
17/9 KV Mechelen Standard
18/9 Eupen Germinal Beerschot
18/9 Westerlo Lierse
18/9 Cercle Brugge STVV
18/9 Racing Genk Lokeren
19/9 Charleroi Club Brugge
19/9 AA Gent Zulte Waregem
19/9 Anderlecht Kortrijk

[US Open] Vergeer heerst in finale

Rolstoeltennisster Esther Vergeer heeft met overmacht de US Open op haar naam geschreven. De Nederlandse nummer één van de wereld was in de finale met 6-0 en 6-0 veel te sterk voor de Australische Daniela di Toro. Voor Vergeer is het haar zestiende grandslamtitel in het enkelspel. De Woerdense is nu 396 wedstrijden op rij ongeslagen.

Samen met Sharon Walraven won Vergeer zaterdag ook al de titel in het dubbelspel, haar zeventiende grandslamtitel. In die eindstrijd waren Vergeer en Walraven met tweemaal 6-3 te sterk voor landgenoot Aniek Koot en Di Toro.

Het mannendubbelspel bij de rolstoeltennissers ging ook naar Nederland. Daarin waren Maikel Scheffers en Ronald Vink met 6-0 en 6-0 de Fransman Nicolas Peifer en de Amerikaan Jon Rydberg de baas.

Erfelijkheid bijziendheid aangetoond

Mensen die last hebben van bijziendheid hebben deze aandoening via hun ouders gekregen. Onderzoekers van het Erasmus MC hebben aangetoond dat bijziendheid erfelijk is. Tot nu toe waren er alleen aanwijzingen dat de aandoening erfelijk was. De onderzoekers hebben hun bevindingen zondag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Genetics.

Omgevingsfactoren zoals het lezen op jonge leeftijd en weinig buitenspelen lijken de aandoening erger te maken, bij mensen die al erfelijk belast zijn. Ruim een kwart van de Nederlanders kampt met bijziendheid, waardoor zij slecht veraf kunnen zien. Bijziendheid is de belangrijkste oorzaak van blindheid op middelbare leeftijd.

De oogbol groeit bij bijzienden excessief in de lengte, waardoor het brandpunt van de lichtstralen die het oog inschijnen voor het netvlies valt in plaats van erop. Hierdoor ontstaat een onscherp beeld. Bijziendheid komt vaker voor bij stadsbewoners dan op het platteland.

De onderzoekers hebben nu laten zien welke delen van het DNA de erfelijke aanleg bepalen. Zij hopen dat de ontdekking in de toekomst kan helpen bij het vinden van een behandeling tegen de abnormale groei van het oog.

Frijns kampioen Formule BMW Europe

Robin Frijns is dit weekend kampioen in de Formule BMW Europe geworden. De Nederlander sloeg dit weekend hard toe nadat zijn enige concurrent Jack Harvey gisteren in Monza door een uitvalbeurt geen punten pakte. De 19-jarige Frijns won gisteren de eerste race en had aan een derde plaats genoeg om de titel op te eisen.

In de tweede race startte Frijns als vierde en kon het gevecht om de laatste podiumplaats aangaan. Hij besloot het echter rustig aan te gaan doen en enkele rijders voorbij te laten, zodat hij als laatste van de leidende groep zou eindigen. Voor de 19-jarige Maastrichtenaar gingen echter twee rijders in de fout, waardoor hij bij de Ascari-chicane door het grind moest. Hij wist nog een coureur te passeren en achter winnaar Harvey de derde plaats en de titel te pakken.

Frijns gaat met de titel in de Formule BMW Europe enkele bekende rijders achterna. In het verleden waren onder meer Nico Rosberg, Sebastian Vettel en Nico Hülkenberg winnaars van deze raceklasse.

Uitslagen Jupiler League speelronde 5

Ook dit weekend werd er weer gespeeld in de Jupiler League. Go Ahead Eagles zag dat Cambuur te sterk was. De Friezen klommen daardoor op naar de tweede plaats van de ranglijst. Het klassement wordt aangevoerd door FC Zwolle dat wist te winnen van RBC Roosendaal.

Sparta Rotterdam - BV Veendam, FC Volendam - Almere City - FC

Sparta heeft op het eigen Kasteel goede zaken gedaan tegen BV Veendam. De ploeg van Jan Everse pakte drie punten (4-2) is weer op weg richting de top van de Jupiler League. Na een klein kwartier spelen kwamen de Rotterdammers op voorsprong via David Abdul. Vijf minuten voor het rustsignaal vergrootte Johan Voskamp de voorsprong van de Spartanen. Toch wilde Veendam laten merken niet voor niets naar Het Kasteel te zijn afgereisd.

Zo scoorde Andrew Ornoch de aansluitingstreffer, want in de 70e minuut was het wederom Sparta dat scoorde. Voskamp scoorde alweer zijn tiende treffer van het seizoen. Zes minuten na de treffer van Voskamp wist Marnix Kolder namens bezoeker een doelpunt bij te prikken, maar dit bood geen soelaas. Om de zege veilig te stellen, scoorde Abdul in de 84e minuut de 4-2.

Ook FC Volendam boekte zondagmiddag een zege. De ploeg van Gert Kruys wist dankzij een treffer van Paul de Lange drie punten in de wacht te slepen. Na het eindsignaal mocht De Lange zich matchwinner van Het Andere Oranje noemen.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Den Bosch MVV Maastricht 3-1
Helmond Sport FC Eindhoven 1-1
Fortuna Sittard FC Emmen 1-3
RBC Roosendaal FC Zwolle 0-1
FC Volendam Almere City FC 1-0
Go Ahead Eagles sc Cambuur Leeuwarden 1-2
Sparta Rotterdam BV Veendam 4-2
AGOVV Apeldoorn RKC Waalwijk 2-3
Telstar FC Dordrecht maandag

Ranglijst:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 FC Zwolle 5 4 1 0 12 8-1
2 sc Cambuur Leeuwarden 5 4 0 1 12 9-3
3 FC Eindhoven 5 3 2 0 11 9-2
4 Sparta Rotterdam 5 3 1 1 10 21-10
5 Helmond Sport 5 3 1 1 10 4-3
6 Go Ahead Eagles 5 3 0 2 9 10-6
7 RKC Waalwijk 5 2 3 0 9 10-6
8 FC Volendam 5 2 3 0 9 7-5
9 FC Den Bosch 5 2 1 2 7 9-7
10 Telstar 4 1 2 1 5 5-5
11 RBC Roosendaal 5 1 1 3 4 6-7
12 FC Emmen 5 1 1 3 4 7-10
13 AGOVV Apeldoorn 5 2 0 3 0 6-8
14 Almere City FC 5 1 0 4 0 5-20
15 Dordrecht 4 0 0 4 -1 1-5
16 MVV 5 1 3 1 -1 7-8
17 Fortuna Sittard 5 0 1 4 -1 5-16
18 BV Veendam 5 0 2 3 -2 5-12

Topscorers

Speler Club Doelpunten
Johan Voskamp Sparta Rotterdam 10
Derk Boerrigter RKC Waalwijk 5
Luis Pedro Go Ahead Eagles 5
Sjoerd Ars FC Zwolle 4
Bruno Fernandes de Brito Helmond Sport 4
David Abdul Sparta Rotterdam 4

Programma:

Datum Thuis Uit
17/9 RKC Waalwijk Sparta Rotterdam
17/9 MVV Maastricht Fortuna Sittard
17/9 FC Volendam AGOVV Apeldoorn
17/9 RBC Roosendaal Go Ahead Eagles
17/9 FC Emmen Helmond Sport
17/9 sc Cambuur BV Veendam
17/9 FC Zwolle Telstar
17/9 FC Eindhoven Almere City FC
19/9 FC Dordrecht FC Den Bosch

Uitslagen Duitsland speelronde 3

Na de interlands van vorige week, werd er dit weekend gewoon weer een ronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. De derde speelronde stond op het programma. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken.

'Grote' Duitse clubs laten punten liggen

Hamburger SV heeft twee punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen FC Nürnberg. Met Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen in de basis en Eljero Elia als invaller kwam HSV niet verder dan 1-1. Mathijsen bracht zijn ploeg in de 61e minuut nog wel op voorsprong, maar een kleine tien minuten voor tijd maakte Javier Pinola gelijk.

Steve McClaren liep met VfL Wolfsburg opnieuw tegen een nederlaag aan. Op bezoek bij Borussia Dortmund werd met 2-0 verloren. Oud-Feyenoorder Nuri Sahin en Shinji Kagawa bezorgden de thuisploeg na rust de overwinning. Ook VfB Stuttgart staat na drie wedstrijden nog op nul punten. Op bezoek bij SC Freiburg werd het 2-1.

Ook Schalke 04 verloor afgelopen weekend opnieuw. Op bezoek bij koploper 1899 Hoffenheim werd met 2-0 verloren. Klaas-Jan Huntelaar maakte zijn debuut bij Schalke en raakte in de tweede helft de lat. Na dit weekend staat de ploeg van trainer Felix Magath nog altijd op nul punten.

Bayern kan jarige Beckenbauer geen passend cadeau schenken

Bayern München is er op de 65e verjaardag van clubicoon Franz Beckenbauer niet in geslaagd om Werder Bremen over de knie te leggen. Saai was het niet in München. Beide ploegen kregen voldoende scoringskansen. Er waren kansen over en weer tijdens het duel. Hans-Jörg Butt (Bayern) en Tim Wiese (Werder) hielden hun doelen echter schoon. Toni Kroos en Franck Ribéry hadden de grootste kansen voor de thuisploeg. Marco Marin had namens Werder Bremen een goede kans.

Trainer Louis van Gaal gunde verdediger Martin Demichelis deze wedstrijd zijn rentree. Hij mocht vertrekken van de Nederlandse trainer, maar heeft zich toch terug in de wedstrijdselectie geknokt. Een kwartier voor tijd kwam hij in het veld voor Daniel van Buyten.Door deze remise staan Werder en Bayern op gelijke hoogte. Beide ploegen hebben uit vier wedstrijden namelijk vier punten.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
1899 Hoffenheim Schalke 04 2-0
Borussia Dortmund VfL Wolfsburg 2-0
SC Freiburg VfB Stuttgart 2-1
Hamburger SV 1. FC Nürnberg 1-1
M'gladbach Eintracht Frankfurt 0-4
Hannover 96 Bayer Leverkusen 2-2
Bayern München Werder Bremen 0-0
FSV Mainz 05 FC Kaiserslautern 2-1
1. FC Köln FC Sankt Pauli 1-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 1899 Hoffenheim 3 3 0 0 9 7-1
2 FSV Mainz 05 3 3 0 0 9 8-4
3 Hamburger SV 3 2 1 0 7 6-3
4 Hannover 96 3 2 1 0 7 6-4
5 FC Kaiserslautern 3 2 0 1 6 6-3
6 Borussia Dortmund 3 2 0 1 6 5-3
7 SC Freiburg 3 2 0 1 6 5-5
8 Bayer Leverkusen 3 1 1 1 4 7-8
9 M'gladbach 3 1 1 1 4 7-8
10 Werder Bremen 3 1 1 1 4 5-6
11 Bayern München 3 1 1 1 4 2-3
12 Eintracht Frankfurt 3 1 0 2 3 6-5
13 FC Sankt Pauli 3 1 0 2 3 3-3
14 1. FC Köln 3 1 0 2 3 4-7
15 1. FC Nürnberg 3 0 2 1 2 3-4
16 VfL Wolfsburg 3 0 0 3 0 4-8
17 Schalke 04 3 0 0 3 0 2-6
18 VfB Stuttgart 3 0 0 3 0 2-7

Klik hier om nog meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

BioWare werkt aan een onaangekondigde handheld-game?

Momenteel zijn de medewerkers van BioWare druk bezig met Dragon Age 2, Star Wars: The Old Republic en Mass Effect 3. Blijkbaar kunnen we nog een game aan dit lijstje toevoegen aangezien BioWare ook aan een handheld-game zou werken.

Op het LinkedIn-profiel van Mitchell Fujino kun je zien dat hij werkt aan een onaangekondigde game. Fujino werkte ook aan BioWare's laatste handheld-game Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood. Zou het om een vervolg van dit spel kunnen gaan? Of een compleet nieuw spel? Jullie lezen zodra het bekend is!

3DSWare ook geregistreerd in Europa

Nu Nintendo de 3DS heeft aangekondigd begint nieuwe informatie binnen te stromen. Zo zal de service om software mee te downloaden waarschijnlijk 3DSWare heten. De naam was al in Japan geregistreerd. 3DSWare is nu ook in Europa geregistreerd.

Deze service zal waarschijnlijk ongeveer hetzelfde zijn als WiiWare en DSiWare. Het is nog niet bekend of de Virtual Console ook op de 3DS zal verschijnen. Zodra er meer informatie over Nintendo's nieuwe handheld opduikt, lezen jullie dat natuurlijk op Fok!games.

 

Opnieuw miljoenen gevonden in El Salvador

De politie van het Midden-Amerikaanse El Salvador heeft vrijdagnacht opnieuw een oliedrum gevonden waarin miljoenen dollars in cash geld zat. Het geld is waarschijnlijk afkomstig van drugshandel.

De plastic oliedrum werd gevonden in een dure wijk in het westen van de hoofdstad San Salvador. In het vat zaten pakketjes van honderddollarbiljetten. In totaal zat er 4,2 miljoen dollar (ruim drie miljoen euro) in de oliedrum.

Het is de derde oliedrum met geld die de autoriteiten deze week hebben gevonden. Eerder werden al twee oliedrums opgegraven op een ranch.

De vondst van de oliedrums zijn het resultaat van een groot onderzoek naar de georganiseerde misdaad en de drugshandel. Agenten van de Amerikaanse narcoticadienst DEA hebben geholpen bij het onderzoek.

NBA Jam met Boss Battle Gameplay

Het is al weer veel te lang geleden dat de NBA Jam-serie een opvolger kreeg, maar dit jaar krijgen we eindelijk een vervolg. Hier en daar verschijnen er beelden van de twee tegen twee basketbal-game, waarvan het eerste deel in 1993 verscheen. De game komt volgende maand pas uit, dus krijgen we een trailer te zien om ons zoet te houden.

In de onderstaande gameplay is wat footage van een Boss Battle te zien. De footage bestaat uit twee delen. Klik hier om deel twee te bekijken.

 

Opdam maakt rentree op Nederlandse velden

Barry Opdam keerde vandaag weer terug op de Nederlandse velden. De voormalig voetballer van AZ speelde namelijk zijn eerste wedstrijd in het shirt van FC Volendam en droeg daarnaast ook de aanvoerdersband. Almere City FC werd uiteindelijk met 1-0 verslagen.

De entree van Opdam liet even op zich wachten, aangezien de verdediger nog herstellende was van een blessure aan zijn knie. Na afloop van zijn eerste wedstrijd liet hij weten zich nog aan het niveau in de Jupiler League te moeten aanpassen. "Het voetbal in de Jupiler League is allemaal net iets optimistischer dan dat ik in Oostenrijk gewend was."

Opdam liet daarnaast ook nog weten erg blij te zijn met zijn nieuwe broodheer. "Ik heb met mijn volle verstand hier getekend en ondanks dat we vandaag geen grote wedstrijd speelden, wil ik prijzen pakken met Volendam dit jaar."

Vermoedelijk foetus in Haagse vuilcontainer

De politie vermoedt dat in een ondergrondse vuilcontainer in Den Haag een foetus ligt. Een woordvoerder van de politie omschrijft de melding over de foetus als uiterst betrouwbaar. Een kraanwagen is onderweg om de container naar boven te halen.

Rond 19.30 uur kwam de melding, over de foetus in de container in de Hopmanstraat bij de hoek van de Olieslagerlaan, bij de politie binnen.

Sega: "Sonic Colors even goed als 2D-delen"

Sinds Sonic de overstap naar de derde dimensie heeft gemaakt, zijn fans ontevreden over de games waarin hij speelt. Spellen als Sonic the Hedgehog en Sonic and the Black Knight werden bijvoorbeeld zeer slecht ontvangen. Toch heeft Sega de hoop nog lang niet opgegeven met Sonic, want nu zijn ze bezig met Sonic Colors. Deze game zal volgens producer Takashi Iizuka even goed, of zelfs beter, zijn als de 2D-delen.

"The team think they know the problem (with 3D Sonic games), but the reason behind it is because those games in 3D didn't live up to the expectation of the fans. In Sonic Colors, the team looked back at previous Sonic games and looked at the pros and cons of each title, and they hope they have addressed all the goods and bads in Sonic Colors. We believe that this Sonic game is as good as or even better than the 2D Sonic games." - Sonic Colors Producer Takashi Iizuka

Sonic Colors komt in november uit voor de Nintendo DS en Wii. Fans van 2D-Sonic games kunnen ook wachten op Sonic the Hedgehog 4, welke tegen het einde van dit jaar te koop zal zijn via XBLA, PSN, WiiWare en de App Store.

Mourinho: "Ajax op dit moment verder"

Komende woensdag neemt Real Madrid het in de Champions League op tegen Ajax. De coach van de Spanjaarden kijkt niet met een gerust hart vooruit.

Afgelopen zaterdag won Real moeizaam met 1-0 van Osasuna. "Een geheel andere tegenstander dan Ajax", aldus Mourinho. "Ik kijk niet echt ontspannen uit naar het duel van woensdag tegen Ajax. Onze tegenstander heeft dit seizoen al vier wedstrijden in de competitie gespeeld en tien in totaal. Ik schat in dat Ajax op dit moment wat verder is dan wij. Ondanks dat wij nog niet veel ritme hebben opgedaan, zijn we wel favoriet en moeten we winnen".

Kalezic: "De Graafschap wijkt voor niemand"

De Graafschap hield vanmiddag één punt over aan het treffen met ADO Den Haag. De Haagse club stond na 70 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong, waarna Hugo Bargas van zich liet spreken. Met twee treffers bezorgde hij De Superboeren het gelijke spel.

Darije Kalezic, trainer van De Graafschap, keek met een goed gevoen terug op de wedstrijd. "We wisten dat ADO eigenlijk in een flow zat voorafgaand aan dit duel", liet hij weten. "Ook namen we waar dat ADO brutaliteit heeft, vooral in Den Haag zelf. Het zet de tegenstander snel onder druk en heeft daarnaast ook nog voetballend vermogen en goede spelers voorin. De aanvallers van ADO zijn gevaarlijk in balbezit én in de omschakeling."

Met name de aanvallers maakten het de verdediging van De Graafschap af en toe erg moeilijk. "Maar wij wijken voor niemand, ook niet voor ADO in Den Haag. Daarmee wil ik zeggen dat we met veel optimisme hiernaartoe kwamen. Ik hoop ook dat we dat vandaag hebben laten zien", besloot Kalezic.

"We hebben twee doelpunten zelf afgedwongen en verdiend. Ik ben dan ook tevreden met dit punt in Den Haag, zeker gezien hun situatie en vorm."

Zilver vrouwen acht op EK roeien

De Nederlandse vrouwen acht heeft bij het Europees kampioenschap roeien in Portugal zilver gewonnen. De Nederlandse boot moest alleen favoriet Roemenië voor laten gaan.

De Nederlandse dames eindigden in een tijd van 6.39,35 als tweede. De Roemeense vrouwen waren met 6.36,45 bijna drie seconden sneller. Duitsland eindigde in 6.41,51 als derde. Voor de mannen verliep het EK teleurstellend. De Nederlandse acht kwam niet verder dan de vierde plaats.

Tjeenk Willink maandag naar koningin

Informateur Herman Tjeenk Willink geeft maandagochtend zijn eindverslag aan koningin Beatrix op Huis ten Bosch. Dat meldt het Kabinet der Koningin zondag. Vrijdag liet de informateur weten dat hij zijn conclusies had getrokken uit de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet.

Tjeenk Willink wilde zijn conclusies vrijdag nog niet bekendmaken omdat zijn gesprekpartners eerst nog naar het verslag moesten kijken en konden reageren. De informateur rondde vrijdag de gesprekken met VVD, CDA en PVV af.

Als de informateur met een positief oordeel komt kunnen de gesprekken tussen de partijen over een coalitie tussen de liberalen, christendemocraten met gedoogsteun van de PVV worden hervat.

Koperdief geëlektrocuteerd bij Belgisch spoor

Een dief die koperen leidingen wilde stelen van een Belgische spoorlijn, is onfortuinlijk om het leven gekomen. De man kwam onder hoogspanning te staan en stierf ter plaatse.

De politie vond zijn levenloze lichaam langs de rails in Marchienne-au-Pont bij de Zuid-Belgische stad Charleroi, meldde de politie zondagavond. Naast het lichaam van de dief vonden de agenten een tang, die gebruikt wordt om koperkabels door te knippen. Het Belgische spoorbedrijf NMBS wordt regelmatig getroffen door koperdiefstallen, wegens de prijs van koper. De diefstallen zorgen voor behoorlijk wat vertraging en uitgevallen treinen.

Been teleurgesteld na nederlaag

Feyenoord is er vanmiddag niet in geslaagd om van NAC Breda te winnen. In het Rat Verlegh-stadion eindigde de wedstrijd in een 2-0 zege voor de thuisploeg. Mario Been, trainer van de Rotterdammers, was na afloop teleurgesteld.

"We hadden zeker een doelpunt verdiend, maar wat dat betreft hebben we een lesje gehad", liet Been weten. De oefenmeester was overigens zeer te spreken over het veldspel van zijn ploeg en sprak zelfs van één van de beste wedstrijden van dit seizoen. "Maar dit spel is uitgevonden om goals te maken. En dat hebben we niet gedaan."

Naast de misgelopen punten verloor Feyenoord ook nog twee spelers. Luigi Bruins en André Bahia liepen in Breda beide een blessure op. Het is nog niet duidelijk of het tweetal volgende week, in de Klassieker tegen Ajax, inzetbaar is. "We hopen dat het meevalt", aldus Been.

Turkse regering wint referendum

De Turkse regering heeft zondag een referendum over grondwetswijzigingen gewonnen. Een meerderheid van 58 procent stemde voor het verminderen van de macht van militairen en rechters; 42 procent stemde tegen.

De Turkse grondwet dateert nog uit de tijd van de militaire dictatuur. Premier Recep Tayyip Erdogan stelde dat het tijd is om nu de burger centraal te stellen. Turkije komt daardoor ook beter in aanmerking voor toetreding tot de Europese Unie.

Maar de oppositie, die veel aanhang heeft in het leger en rechtbanken, waarschuwde dat de aanpassingen de weg vrijmaken om van Turkije een islamitische staat te maken. Opiniepeilingen voorspelden tevoren een nek-aan-nekrace, maar de regering won met ruimere cijfers dan verwacht.

Zo'n 50 miljoen Turken konden zondag hun stem uitbrengen. De opkomst was over het algemeen vrij hoog. Alleen in Zuidoost-Turkije hebben veel Koerden het referendum geboycot.

Turkse regering wint referendum
Turkse regering wint referendum (Foto: ANP)

Dode vrouw in sloot Leusden

Een passant heeft zondagmiddag het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden in een sloot in het Utrechtse Leusden. De politie onderzoekt of er sprake is van een misdrijf of dat zij door een een andere oorzaak om het leven kwam. Haar identiteit is nog onbekend.

De voorbijganger vond het levenloze lichaam rond 17.45 uur in het water aan de straat Bohemen. De brandweer is volgens de politiewoordvoerder onderweg om het lichaam uit de sloot te halen.

850.000 bezoekers Open Monumentendag

De Open Monumentendag is dit weekend door 850.000 mensen bezocht. Dat is evenveel als vorig jaar, meldt de organisatie. Het evenement, dat in zo'n 350 gemeenten plaatsvond, stond dit jaar in het teken van de 19e eeuw.

Monumentenliefhebbers konden op bezoek bij onder meer woonhuizen en industriële bouwwerken. Mensen konden ook 19e eeuwse streekgerechten tot zich nemen en meedoen aan proeverijen.

Grote publiekstrekkers dit jaar waren onder meer de Strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda, het Bananenpakhuis in Gouda en de Chocoladefabriek De Baronie in Alphen aan den Rijn. Ook 19e eeuwse woonhuizen aan de Maliebaan in Utrecht en de ambtswoning van de burgemeester en de Westergasfabriek in Amsterdam, waren in trek.

De Open Monumentdag wordt elk jaar in het tweede weekend van september gehouden. Op de dag zijn een paar duizend monumenten gratis toegankelijk voor publiek. De Open Monumentendag werd in 1987 in Nederland voor het eerst gehouden.

Vettel had remproblemen

Sebastian Vettel kende vandaag in de Grand Prix van Italië vandaag een opvallend moment. Vroeg in de Grand Prix ging de Duitser plotseling langzamer, zodat Red Bull-teamgenoot Mark Webber hem eenvoudig kon passeren en de zevende plaats kon overnemen. Naderhand zei Vettel dat het een remprobleem was.

De Duitser zei op de boordradio richting het team dat hij vreesde voor een motorisch probleem en dat hij op zou moeten geven, maar Red Bull controleerde de data en kwam tot de conclusie dat de krachtbron in orde was. Vettel kon het tempo weer verhogen en Webber bijhouden. Dankzij het lange doorrijden en een pitstop in de laatste ronde wist hij zelfs nog vierde te worden in de wedstrijd. Na afloop van de race maakte Red Bull bekend dat een rem tijdelijk vast had gezeten en dat Vettel op had gehouden.

Pac-Man gespeeld met 111 pixels

Je zit op een feestje maar je hebt geen idee wat je op zo'n sociale aangelegenheid moet doen, wat dan? Dan ga je uiteraard met 110 van je beste vrienden Pac-Man spelen. Maar niet zomaar Pac-Man op een van de tientallen consoles waarop het spel is uitgekomen, maar gewoon met echte mensen.

Dan krijg je dit projectje hieronder op beeld. 111 mensen hebben vier uur in een bioscoopzaal aan een 'Human Pac-Man' gewerkt, en het ziet er behoorlijk goed uit. Met levensechte geluidseffecten en HD-graphics moet dit dé Pac-Mans der Pac-Man-games zijn.

Uitslagen Engeland speelronde 4

Dit weekend is in Engeland de vierde speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na drie speelronden.

Liverpool knoeit voor de derde keer met punten

Liverpool is er dit weekend opnieuw niet in geslaagd om een zege te boeken en speelde gelijk tegen Birmingham City. The Reds wonnen vorige week wel van West Bromwich Albion (2-0), maar daar bleef het ook bij. Daarnaast werd namelijk nog een keer gelijk gespeeld en één keer verloren.

Dirk Kuyt was bij Liverpool afwezig, vanwege een blessure aan zijn schouder. Saillant detail is dat The Reds in de wedstrijden zonder de Nederlands international er niet in slagen om te winnen; zo ook vandaag weer. De formatie, die op bezoek was bij Birmingham City, kreeg wel een aantal goede mogelijkheden, maar zette deze niet in doelpunten om.

Door het nieuwe gelijkspel groeide de achterstand op koploper Chelsea naar zeven punten. Liverpool staat momenteel op de dertiende plaats, wat op zijn zachtst gezegd teleurstellend is.

Manchester United verspeelt zege in slotfase


Manchester United is er opnieuw niet in geslaagd een wedstrijd, waarbij de drie punten zo goed als binnen waren, te winnen. Enkele weken geleden lieten The Mancunians Fulham nog terugkomen naar 2-2. Deze week pakte Everton een verdiend punt, nadat het vlak voor tijd nog tegen een 1-3 achterstand aankeek.

Everton kwam na 40 minuten wedstrijd verdiend op voorsprong door een doelpunt van Steven Pienaar. De voormalig speler van Ajax profiteerde van een enorme fout van Patrice Evra. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, aangezien Darren Fletcher voor de thee de gelijkmaker liet aantekenen.

In de tweede helft stelde Manchester United orde op zaken. Eerst was Nemanja Vidic, die het net wist te vinden. Daarna deed ook Dimitar Berbatov een duit in het zakje. De zege leek binnen, maar niets bleek minder waar. In de eerste minuut van de blessuretijd kwam Everton via Tim Cahill terug naar 2-3. Bij The Mancunians sloeg de paniek toe, waarna Mikel Arteta één minuut later de gelijkmaker binnenwerkte. Hierbij kreeg hij nog wel hulp van Paul Scholes.



Uitslagen speelronde 4:

Thuis Uit Uitslag
Everton Manchester United 3-3
Arsenal Bolton Wanderers 4-1
Fulham Wolverhampton Wanderers 2-1
Manchester City Blackburn Rovers 1-1
Newcastle United Blackpool FC 0-2
West Bromwich Albion Tottenham Hotspur 1-1
West Ham United Chelsea 1-3
Wigan Athletic Sunderland 1-1
Birmingham City Liverpool 0-0


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chelsea 4 4 0 0 12 17-1
2 Arsenal 4 3 1 0 10 13-3
3 Manchester United 4 2 2 0 8 11-5
4 Blackpool FC 4 2 1 1 7 8-8
5 Birmingham City 4 1 3 0 6 6-5
6 Fulham 4 1 3 0 6 6-5
7 Aston Villa 3 2 0 1 6 4-6
8 Manchester City 4 1 2 1 5 4-2
9 Wolverhampton Wanderers 4 1 2 1 5 5-5
10 Sunderland 4 1 2 1 5 4-4
11 Tottenham Hotspur 4 1 2 1 5 3-3
12 Bolton Wanderers 4 1 2 1 5 6-7
13 Liverpool 4 1 2 1 5 2-4
14 Newcastle United 4 1 1 2 4 7-6
15 Blackburn Rovers 4 1 1 2 4 4-5
16 West Bromwich Albion 4 1 1 2 4 2-8
17 Wigan Athletic 4 1 1 2 4 2-11
18 Everton 4 0 2 2 2 4-6
19 Stoke City 3 0 0 3 0 2-6
20 West Ham United 4 0 0 4 0 2-12


Alle andere statistieken uit de Premier League kun je op deze pagina terugvinden!

Hamilton: "Fout kan me titel kosten"

Voor Lewis Hamilton duurde de Grand Prix van Italië vandaag maar enkele bochten. De Brit ging met zijn McLaren bij de Variante della Roggia in de fout door tegen het linkerachterwiel van Felipe Massa te rijden. Hamilton erkent zijn fout en denkt zelfs dat het hem misschien zelfs de titel in de Formule 1 kan kosten.

"Het was gewoon duidelijk mijn fout. Het gebeurt gewoon als je aan het racen bent en er helemaal voor gaat. Ik probeerde de auto goed te positioneren, maar ik zat te dicht bij Massa. Hij raakte mijn wiel en beschadigde de auto. Ik kon er niets meer aan doen," zei Hamilton.

De Brit verloor de leiding in het klassement aan Mark Webber. Hij heeft nu een achterstand van vijf punten op de Australiër. De McLaren-rijder denkt dat zijn fout op Monza hem de titel kan kosten. "Het is nog niet voorbij, maar door fouten zoals ik die vandaag maakte verlies je de wereldtitel. Ik kan alleen mijzelf er de schuld van geven."

Bokser Hatton snuift erop los

Bokser Ricky Hatton is gefilmd terwijl hij zeven lijntjes cocaïne aan het snuiven was. De voormalige wereldkampioen hield in het Manchester hotel een tien uur durend feestje waarbij een hoop gedronken werd en een hoop narcotica werd geconsumeerd.

Een vriend van de bokser was getuige en vertelt: "Als hij zo door blijft gaan zal het zijn dood worden. Ik ben echt heel erg bezorgd om hem."

Het filmpje, dat op internet is gezet, laat zien dat hij een zakje met het spul uit zijn schoen haalt. Vervolgens maakt hij met zijn creditcard een drietal lijnen met een fikse hoeveelheid poeder. Vervolgens rolt hij een biljet van twintig pond op om daarmee de boel op te snuiven.

Het 31-jarige rolmodel, dat onder de nickname 'The Hitman' schuil gaat, heeft het feest twee weken geleden gehouden in het Manchester hotel. Zijn familie is gechoqueerd door het schandaal, maar zal hem helpen om zijn leven weer op de rails te krijgen.

 

Halfnaakte vrouwen in God of War: Ghost of Sparta

Traditiegetrouw zitten in elke titel uit de God of War-serie de nodige seksueel getinte scenes. Tot op heden was er nog niets bekend over de seksscenes in Ghost of Sparta, maar gelukkig is de ESRB er om de nodige details uit de doeken te doen. Naast de, al dan niet mythische, monsters wordt verteld waar allemaal bloed op druppelt en wordt uit de doeken gedaan dat een soldaat in tweeën gehakt wordt, waarbij bloed en ingewanden rond het lichaam van de soldaat terecht komen. Over een seksscene staat het volgende geschreven:

"The game also contains a sex mini-game in which players may lead topless women into a bedroom. Actual sex is never depicted; the camera pans out to the foot of a shaking bed. As players respond to on-screen prompts with button presses, loud moaning sounds can be heard."

Kortom: een minigame waarbij halfnaakte vrouwen naar de slaapkamer gelokt moeten worden. Seksuele handelingen zelf zijn niet te zien, maar als je de schermaanwijzingen opvolgt dan hoort de speler luid kreunende geluiden. De release van God of War: Ghost of Sparta staat voor begin november gepland en de game komt uit op de PlayStation Portable.

God of War: Ghost of Sparta

 

Fries randt politieagente aan

De politie van Drachten heeft vanochtend een inwoner van deze plaats aangehouden. De negentienjarige Fries heeft een agente aangerand.

De agenten waren vanochtend rond kwart over vijf een babbeltje aan het maken toen een agente ineens voelde dat ze van achteren onzedelijk werd betast. Achter haar bleek een man te staan die dit op zijn geweten zou hebben.

De man werd direct in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau. Met een proces-verbaal op zak mocht hij even later weer huiswaarts keren.

Volg de jerrycan in de Left 4 Dead 2 mutation mode

Deze week komt een oude mutation mode weer langs. Het wordt weer eens zombies slachten in een nieuwe ronde "Follow the Liter." "Follow the Liter" is een variant op de "scavenge mode" waar je een generator moet vullen met benzine. Valve wilt kijken of de oude modes nog steeds als leuk beschouwd worden.

In deze mutation mode moet je dus een generator vullen met benzine. Het enige probleem is dat er maar één jerrycan op de map staat. Gelukkig weet je waar hij is, maar... de zombies weten dat ook. Wees voorbereid op een potje zombies slachten.

Nieuwslezeres neemt ontslag tijdens uitzending

Een Noorse nieuwslezeres heeft tijdens een live-uitzending ontslaggenomen. De 43-jarige Pia Beathe Pedersen wilde de slechte werkomstandigheden bij publieke omroep NRK aankaarten.

"Goeiemorgen, ik ben Pia Beathe Pedersen. Wat ik nu ga doen, is bijzonder akelig", zo begon ze gisteren haar nieuwspraatje. Hierna richtte ze zich tot de omroepbaas, en begon over de enorme druk op het personeel.

"Je moet helpen. Het gaat niet goed met je personeel. Ik ben het beu buikpijn te hebben, ik wil weer normaal kunnen eten en ademen", ging ze verder. "Nu heeft u wel geen nieuwsuitzending gekregen, maar er was toch geen nieuws te melden. Ik neem nu ontslag. Het ga u goed", beëindigde ze haar verhaal en stapte op.


Het bewuste fragment. Succes met vertalen

Uitslagen Eredivisie speelronde 5

Dit weekend werd de vijfde speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Ajax en PSV maakten geen fout tegen Willem II en N.E.C. Nijmegen en blijven daardoor aan de leiding van de competitie. Ook FC Twente won uit bij VVV-Venlo en blijft daarmee in het spoor van de leiders.

FC Twente heeft onnodig veel energie verspeeld op weg naar de Champions League wedstrijd tegen Internazionale. Desondanks werd VVV-Venlo wel met 1-2 opzij gezet. De Twentenaren hadden genoeg kansen En zag Brian Ruiz ook scoren. Maar Patrick Paauwe verzilverde vlak voor rust een penalty, waardoor de stand bij rust gelijk was. Na rust bleef de huidige landskampioen aanvallen, maar duurde het tot de 70e minuut dat aankoop Rosales zijn van richting veranderde schot achter Dennis Gentenaar wist te krijgen. Het duel werd nog even stilgelegd vanwege spreekkoren.

Vitesse heeft ondanks zijn nieuwe aankopen nog niet kunnen winnen tegen SC Heerenveen. De ploeg uit Arnhem startte met aankopen  Rajkovic, Matic, Barazite en Aissati in de basis en kwam een kwartier voor tijd op voorsprong door een goal van Nilsson. Daarna zocht Heerenveen de aanval en sloeg het vlak voor tijd toe. Beerens benutte in de 88e minuut een penalty, terwijl Assaidi diep in blessuretijd alsnog de drie punten in het noorden wist te houden. Vitesse is inmiddels afgezakt naar de 17e plaats.

Op zondag stond de sub-topper tussen FC Groningen en FC Utrecht op het programma. De wedstrijd zelf viel tegen. Beide ploegen wisten weinig kansen te creëren. Topscorer Van Wolfswinkel van Utrecht kreeg drie kansen, maar uiteindelijk was het Groningen dat met de winst ervandoor ging. In de slotfase werd Matavz neergelegd, waarna Granqvist de daarop volgende penalty benutte. Door de winst staat Groningen nu op de vierde plaats.

De Wedstrijd van de Week was die tussen NAC Breda en Feyenoord, klik hier voor een verslag van die wedstrijd.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Ajax Willem II 2-0
VVV-Venlo FC Twente 1-2
sc Heerenveen Vitesse 2-1
PSV NEC 3-1
AZ Roda JC 1-2
Excelsior Heracles Almelo 2-1
NAC Breda Feyenoord 2-0
ADO Den Haag De Graafschap 2-2
FC Groningen FC Utrecht  1-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 5 4 1 0 13 17-5
2 Ajax 5 4 1 0 13 16-4
3 FC Twente 5 3 2 0 11 9-1
4 FC Groningen 5 3 2 0 11 9-4
5 Roda JC Kerkrade 5 3 1 1 10 9-7
6 Excelsior 5 3 1 1 10 10-9
7 sc Heerenveen 5 2 2 1 8 8-7
8 Feyenoord 5 2 1 2 7 10-7
9 N.E.C. Nijmegen 5 2 1 2 7 11-12
10 NAC Breda* 5 2 1 2 6 7-7
11 FC Utrecht 5 2 0 3 6 7-9
12 ADO den Haag 5 1 2 2 5 9-12
13 Heracles Almelo 5 1 1 3 4 7-8
14 De Graafschap 5 1 1 3 4 6-15
15 AZ 5 0 3 2 3 5-8
16 VVV-Venlo 5 1 0 4 3 4-8
17 Vitesse 5 1 0 4 3 6-14
18 Willem II 5 0 0 5 0 3-16

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Van Gelder opgelucht na zege

Yuri van Gelder pakte na zijn rentree in de turnwereld vandaag in Gent de zege in een wereldbekerwedstrijd op de ringen. Helemaal foutloos was The Lord of the Rings nog niet, maar met een score van 15,475 punten kwam wel een kleine droom uit.

"Dit is heerlijk, helemaal top. Echt super, ik ben zo blij met dit resultaat. Dit keer stond ik na mijn afsprong en was het allemaal net iets stabieler. Ik ben zeker nog niet honderd procent maar er zit progressie in. Dit was mijn eerste echte internationale wedstrijd en meteen win ik goud. Dit is een kleine droom," zei Van Gelder die na vandaag ook weer onderdeel uitmaakt van de selectie voor het WK dat half oktober in Rotterdam gehouden wordt.

Warriors of Rock krijgt Twitter integratie op de Wii

Facebook en Twitter integratie in games is nou niet echt waar we allemaal op zitten te wachten, maar toch blijft men het in games stoppen. Zo is nu ook de Wii aan de beurt. Guitar Hero: Warriors of Rock zal volgens Vicarious Visions producer Joe Fisher de eerste Wii-game met Facebook en Twitter integratie zijn.

Hij legt verder uit dat je je in-game prestaties op je Twitter en Facebook kan posten. Omdat Nintendo geen achievements of trophies heeft, heeft de ontwikkelaar zelf een systeem bedacht, dat vervolgens de prestaties op de social-networking sites publiceert.

"We've also incorporated a Wii award system, so when you do specific challenges in the game, you get credited for an award. You can share those with your online friends as well."

Zo kan je als Wii-gamer ook gaan pronken met je behaalde achievements in Guitar Hero.

Uitslag FC Groningen - FC Utrecht

Om 16:30 uur begon in het Euroborg Stadion de negende en laatste wedstrijd van de vijfde speelronde van de Eredivisie tussen FC Groningen en FC Utrecht.

Hieronder vind je de uitslag  van dat duel.

FC Groningen

1 - 0

FC Utrecht

 85' Granqvist (pen)
 
 
 Gele kaart: Van Wolfswinkel, Nesu, Silberbauer, Cornelisse (FC Utrecht)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Kieftenbeld (Ajilore/90+1)
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen (Van de Laak/81)
Hiariej
Bacuna (Matavz/66)
Sparv
Tadic
Pedersen
  Vorm
Cornellisse
Schut
Wuytens
Nesu
Nijholt (Danso/63)
Lensky
Silberbauer
Duplan
Van Wolfswinkel
Maguire (De Kogel/88)

Portal 2 zonder Portal-gun?

De titel zal even schrikken zijn, maar we kunnen jullie geruststellen. Portal 2, het vervolg op het razendpopulaire Portal, zal gewoon een Portal-gun bevatten, maar dit neemt niet weg dat Valve wel nagedacht heeft over het weglaten van het apparaat.

Project leader Josh Weier en schrijver Erik Wolpaw hebben in een interview met PCgamer aangegeven dat Valve klaar was met de portalen, maar dat de game-testers hen er van wisten te weerhouden de Portal-gun weg te laten.

“But one of the ideas was: what if the Portal franchise is, instead of always being about Portals – which’d be tough because it’s called Portal – but what if it was always about introducing a new puzzle element that you’re going through? It’s about Aperture Science, and now you’re going through this new testing track with this new element."

Gelukkig drong het door bij de heren en dames bij Valve dat gamers de Portal-gun zouden gaan missen. Valve begon andere game-mechanieken te verkennen om de puzzels in Portal 2 uitgebreider te maken en stuitte daarbij op Tag: The Power of Paint. Men wilde het gebruik van portalen echter niet op de achtergrond laten verdwijnen en er werden methodes bedacht om de twee elementen te combineren.

“Also paint was one of the things we had played with as being “Okay this is the central mechanic: the goo.” That was one of the ones that we tried that we were actually able to fold into, and they actually played pretty well with, portals. We also went down a couple of branches where we’d take the central mechanics that we thought we were going to use as the fundamental component and try and mix it with portals. And for a lot of reasons, different mechanics – either they’re just redundant, or they just ruin each other. There was all sorts of other stuff. We also didn’t want it to be a game where I have a portal gun for half the game, and then this other thing for half the game.”

Weier voegde hier aan toe dat de elegantie van Portal erg belangrijk is voor de ontwikkelaar en dat men deze elegantie graag mee wilde nemen naar het tweede game. De portalen zullen dus nog steeds het belangrijkste element zijn in de game. De verschillende soorten verf zijn hier omheen gebouwd. Het gehele interview kun je hier lezen. Portal 2 verschijnt op 9 februari voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

 

Huta Galung wint challenger Alphen

Jesse Huta Galung is winnaar geworden van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn. De kampioen van 2005 en 2007 was in de finale landgenoot Thomas Schoorel de baas: 6-7 (4), 6-4 en 6-4. Voor de Amsterdammer was het na het challenger in Scheveningen zijn tweede finaleplaats op het een na hoogste niveau in de tennissport.

In de eerste set gaven beide mannen twee keer hun opslag prijs, maar was Schoorel de beste in de tiebreak. Daarna had Huta Galung twee keer aan een break voldoende om de partij alsnog naar zich toe te trekken. Daarmee won Huta Galung zijn tweede challengertitel van het jaar. Begin augustus kreeg hij ook in het Italiaanse Trani al de bloemen.

Bij de vrouwen ging de titel naar de Duitse Julia Schruff. De nummer vijf van de plaatsingslijst kende weinig problemen met de Française Irena Pavlovic: 6-0 en 6-3.

Assassin's Creed: Brotherhood dev-diary met cosplay

Ubisoft zit ons weer eens te teasen met deze nieuwe episode van de dev-diary serie voor Assassin's Creed: Brotherhood. In het filmpje kan je gameplay bekijken en zal men wat van het achtergrondverhaal onthullen. Daarbovenop verkleedt men zich om de sfeer nogmaals te benadrukken. Fans zullen zeker van dit filmpje genieten.

Ezio is in deze game ouder en op het begin wordt zijn villa vernietigd, de villa waar je in Assassin's Creed II zo hard aan hebt gewerkt. Ezio gaat dan naar Rome om de orde van de Assassins te herstellen. In het filmpje wordt wat meer over Rome duidelijk. Je kan de bekende gebouwen herkennen, zoals het Pantheon en het Colosseum. In de stad zijn zogenaamde bourgeoise torens te vinden. Als je deze vernietigt zullen bijvoorbeeld meer winkels beschikbaar worden. In het filmpje wordt duidelijk dat je hulpjes ook echt helpen. Je kan ze tevens helemaal aanpassen en trainen. Ook kunnen ze doodgaan en dan ben je ze dus kwijt. Een beetje zonde als je bedenkt dat je ze zelf moet rekruteren. Ontdek het allemaal zelf in het onderstaande filmpje.

'Beckhams doen vluggertje in lift'

Een nieuwe filmpje van David Beckham en zijn vrouw Victoria doet weer heel wat stof opwaaien. In het filmpje wordt overduidelijk gesuggereerd dat het stel even snel een nummertje maakt in een lift.

De Beckhams hebben het filmpje gemaakt om hun nieuwe parfum 'Intimately Yours' te promoten. In het spotje staat de voormalige stervoetballer, gekleed in maatpak, in een lift. Net voor deze de deuren wil sluiten, komt Posh Spice de lift in. Met sexy roodgestifte lippen streelt ze de borst van haar man en houdt de leuning vast.

Hierna volgt een snelle wip waarin David zelfs zijn vlinderstrikje verliest. Bij Victoria is alles wonderwel op haar plek blijven zitten. Zelfs haar decolleté is intact gebleven. Hoeveel het in scène gezette vluggertje het stel heeft opgebracht, is helaas niet bekend.


Wie heeft er nu niet in een lift gesekst?

Ook turner Wammes pakt goud

Na Yuri van Gelder heeft ook turner Jeffrey Wammes goud gepakt bij de wereldbekerwedstrijden in Gent. De Nederlander miste eerder dit weekend de finale op vloer en rek, maar pakte wel een finaleplaats op het onderdeel sprong waar hij vandaag goud pakte.

Wammes behaalde mede dankzij een tweede sprong met een uitgangswaarde van 6,8 een score van 16,000. Hiermee bleef hij de Let Jevgeniis Sapronenko (15,838) en de Fin Tomi Tuuha (15,800) voor. "De sprong is redelijk makkelijk te trainen, gaat ook bijna altijd goed. Maar ik moest hem toch een keer in een wedstrijd laten zien," zei Wammes.

Rottweiler bijt peuter dood

Een Duitse Rottweiler heeft gisteravond een jongetje van slechts drie jaar oud doodgebeten. Dit heeft de politie van Dessau-Roßlau, in de deelstaat Saksen-Anhalt, vandaag bekendgemaakt.

De rothond werd verzorgd door een 76-jarige bewoonster van de plaats en is door de politie doodgeschoten. Een tweede Rottweiler van de vrouw is naar een asiel overgebracht.

Holder Hövelmann, minister van Binnenlandse Zaken van Saksen-Anhalt, is geschokt door de dood van het ventje. Dit incident heeft volgens hem weer eens het gevaar van agressieve honden aangetoond. Hij zei dat de precieze omstandigheden moeten worden onderzocht voordat er conclusies kunnen worden getrokken.

De politie werd gisteravond naar het huis van de vrouw geroepen. De moordlustige hond werd direct afgeschoten, de peuter bleek helaas al te zijn overleden. De politie zal de tragische dood nader onderzoeken.

Resolute vrouw voorkomt dronken rijden

Een Duitse man in Mönchengladbach die zaterdagavond ontdekte dat de voorwielen van zijn auto waren verdwenen, keek vervolgens lelijk op zijn neus. De 42-jarige man had de politie gebeld en meldde dat ze waren gestolen. Agenten ontdekten echter dat de echtgenote de wielen van de auto had geschroefd en in de kelder opgeborgen.

De vrouw vertelde de agenten dat ze wilde voorkomen dat de man dronken achter het stuur zou kruipen. Ze zou de onderdelen de volgende dag weer aan de man teruggeven, als hij weer nuchter zou zijn.

De man zag maar af van een aangifte wegens diefstal. Dit heeft de politie in Mönchengladbach, zo'n 30 kilometer ten zuidoosten van Venlo, zondag laten weten.

'Irak houdt tienduizenden vast zonder proces'

Zo'n 30.000 mensen zitten zonder proces vast in Iraakse gevangenissen. Ze worden daar lichamelijk en geestelijk mishandeld, stelde Amnesty International zondag.

"De veiligheidsdiensten zijn verantwoordelijk voor systematische schendingen van de rechten van gevangenen. En ze mogen dat straffeloos doen", aldus Malcolm Smart, directeur Midden-Oosten en Noord-Afrika van de mensenrechtenorganisatie. Hij eist dat de Iraakse autoriteiten een einde maken aan de mishandelingen en schendingen van mensenrechten.

Amnesty noemt in een rapport meerdere mannen die gefolterd zijn of zijn gestorven in de gevangenis. Onder hen is Ria Mohammed Saleh al-Oqaibi, die in september 2009 was opgepakt en zodanig mishandeld dat hij in februari stierf in een geheime gevangenis.

Bij de mishandeling zouden de veiligheidsdiensten ledematen breken, het lichaam doorboren en kabels gebruiken.

'Irak houdt tienduizenden vast zonder proces'
Amnesty: Irak houdt tienduizenden vast zonder proces (Foto: ANP)

Duitse golfer Kaymer wint KLM Open

De Duitse golfer Martin Kaymer heeft de KLM Open op zijn naam geschreven. De winnaar van het PGA Championship ging zaterdag al aan de leiding en had zondag 66 slagen nodig voor de achttien holes. Hij sloot zijn ronde af met een birdie en mocht zich een ovationeel applaus van de volgepakte tribunes op de achttiende hole laten welgevallen.

Uiteindelijk finishte de 25-jarige Kaymer op veertien slagen onder het baangemiddelde, vier slagen minder dan de Zweed Christian Nielsen en Fabrizio Zanotti uit Paraguay. Daarachter waren er vier golfers die de vierde plaats deelden. Onder hen was ook de Zuid-Afrikaanse Open-winnaar Louis Oosthuizen.

De beste Nederlander op de Hilversumsche werd Jurrian van der Vaart. Dankzij een ronde van 68, kwam de Almeloër na 72 holes uit op -1 en werd daarmee gedeeld vijftigste. Joost Luiten, die zaterdag zijn kans op een goed klassement vergooide, had 71 slagen nodig en eindigde op par en de 57e plaats. Tim Sluiter (+3) werd 69e.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag - en voor een deel gisteravond - stond de vijfde speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. FC Oss blijft koploper door een overwinning op VVSB. De grote groep achtervolgers liet het vrijwel stuk voor stuk afweten, zodat FC Oss slechts Achilles '29 nog in de buurt weet. De club uit Groesbeek klopte Hollandia en volgt FC Oss op drie punten. De andere teams staan al op grotere achterstand.

FC Oss is inmiddels ook de enige ploeg die nog niet verloor. De Treffers incasseerde namelijk de eerste nederlaag. De succesvolste zondagamateurclub aller tijden ging onderuit tegen FC Lienden. Trainers Hans Kraaij junior lijkt zijn ploeg dus weer wat op de rails te hebben.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Achilles '29 Hollandia 1-0
Argon AFC 1-0
Dijkse Boys Haaglandia / Sir Winston 4-0
EVV Gemert 2-0
FC Hilversum JVC Cuijk 2-0
FC Lienden De Treffers 4-2
FC Oss VVSB 2-1
Quick '20 Baronie 2-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 5 4 1 0 13 9 - 4
2 Achilles '29 5 3 1 1 10 8 - 2
3 AFC 5 2 1 2 7 10 - 7
4 Baronie 5 2 1 2 7 10 - 9
5 Quick '20 5 2 1 2 7 8 - 8
6 Argon 5 2 1 2 7 5 - 5
7 Hollandia 5 2 1 2 7 4 - 4
8 FC Hilversum 5 2 1 2 7 8 - 9
9 EVV 5 2 1 2 7 4 - 5
10 Gemert 5 2 1 2 7 3 - 4
11 De Treffers 5 1 3 1 6 8 - 9
12 Dijkse Boys 5 2 0 3 6 7 - 8
13 FC Lienden 5 2 0 3 6 8 - 10
14 Haaglandia / W. 5 1 2 2 5 6 - 8
15 VVSB 5 1 2 2 5 6 - 8
16 JVC Cuijk 5 1 1 3 4 6 - 10

[Vuelta] Ritwinst Barredo, Nibali blijft leider

Carlos Barredo is de winnaar geworden van de vijftiende etappe van de Vuelta. De Spanjaard, volgend jaar in dienst van de Rabobank, bleef als enige over van een kopgroep van zeven renners. Vincenzo Nibali bleef leider in het klassement.

Barredo sprong op de laatste beklimming naar Lagos de Covadonga weg uit een kopgroep van zeven man en werd niet meer teruggezien. Daarachter deed Ezequiel Mosquera als eerste een poging om Nibali uit het rood te rijden. Nibali moest het daarachter alleen doen, waardoor nummer vier van het klassement Xavier Tondo het moeilijk kreeg evenals Fränk Schleck.

Mosquera had lang een voorsprong van vijftien tot twintig seconden op Nibali en Rodriguez, maar hield op de streep elf seconden over. Nibali bleef daardoor leider in het klassement.

Uitslag etappe 15

# Renner Ploeg Tijd
1 Carlos Barredo (Spa) Quick Step 4.33.09
2 Nico Sijmens (Bel) Cofidis +1.07
3 Martin Velits (Slo) HTC-Columbia +1.43
4 Greg van Avermaet (Bel) Omega Pharma-Lotto +2.08
5 Pierre Cazaux (Fra) Francaise des Jeux +2.10
6 Olivier Kaisen (Bel) Omega Pharma-Lotto +2.12
7 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia +2.15
8 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +2.26

Stand na etappe 15

# Renner Ploeg Tijd
1 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas 65.31.14
2 Joaquin Rodriguez Katusha +0.04
3 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia +0.39
4 Peter Velits (Slo) HTC-Columbia +2.29
5 Xavier Tondo (Spa) Cervelo +2.30
6 Nicolas Roche (Ier) AG2r +2.47
7 Frank Schleck (Lux) Saxobank +2.48
8 Thomas Danielson (VS) Garmin +3.48

Hoogbejaarde op stoep doodgereden

Een 90-jarige man is zondagmiddag in Heerlen op de stoep doodgereden. Een 19-jarige man reed op de stoep over de man heen. Hij zit vast, meldt de politie.

De dodelijk aanrijding gebeurde rond 14.45 uur op de Vergilliusstraat. De slechtziende man liep daar op de stoep toen een wagen met hoge snelheid vanuit de Celsusstraat aan kwam rijden en de stoep op schoot.

De man overleed ter plaatse. De auto schoot door en boorde zich in een gebouw. Naast de bestuurder zaten er nog twee mensen in de auto. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Jongen waagt leven om te rukken op slipje

Een jonge Chinees heeft onlangs zijn leven gewaagd om een slipje van de buurvrouw te bemachtigen om er vervolgens mee te masturberen. Helaas voor hem is de actie gefotografeerd door een buurtbewoner, die weldra de foto's op internet zette.

Op de foto's is te zien hoe de jonge knaap bij daglicht het raam van zijn appartement uitklimt. Vervolgens gaat hij naar het balkon van de buurvrouw om daar een slipje van de waslijn te halen. Hierna sluipt hij zijn eigen flatje weer in om daar flink de hand aan zichzelf te slaan.

Na een minuut of vijf is de jongen klaargekomen. Om geen sporen achter te laten, besluit hij het slipje terug te hangen. Om niet weer zijn leven te hoeven wagen, weet hij het onderbroekje met een stuk gereedschap weer aan de waslijn te hangen.

Helaas voor hem heeft een buurman alles gefotografeerd, inclusief het rukken zelf. De hele fotoreportage is hier te zien.

BioShock: Infinite gameplay-beelden op 21 september

Aankondigingen voor trailers, het kan altijd gekker. Vandaag heeft Chris Remo van Irrational Games, de developer achter BioShock aangekondigd dat we op 21 september de eerste bewegende beelden van BioShock: Infinite te zien krijgen.

Onze eigen wc-eend heeft de beelden al gezien achter de schermen en deelde onlangs zijn bevindingen in de preview van de game, maar binnenkort kunnen ook wij genieten van de beelden van de game. De game staat gepland voor 2012, een eeuw na de gebeurtenissen in de game, en zal verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Man wil met geslachtsdeel aandacht trekken

Een 26-jarige man heeft vrijdagnacht in Arnhem geprobeerd om, door met zijn ontblote geslachtsdeel bewegingen te maken, de aandacht van twee bekenden te trekken. De man is aangehouden voor schennispleging, meldt de politie zondag.

Surveillerende agenten zagen rond 02.30 uur in de binnenstad achter het glas van een horecagelegenheid de man die zijn geslachtsdeel zichtbaar tegen de ruit drukte. Hij maakte volgens de politie bewegingen met zijn onderlichaam om in contact te komen met twee mannen die buiten op een bank zaten.

De man uit Raalte werd vervolgens door de politie opgepakt.

Schruff wint ITF-toernooi in Alphen

Julia Schruff heeft het ITF-tennistoernooi in Alphen aan de Rijn op haar naam geschreven. De Duitse was in de finale met 6-0 en 6-3 te sterk voor de Française Irena Pavlovic. Gisteren had Schruff in de halve finale de Nederlandse troef Arantxa Rus nog geklopt.

Schruff speelde tegen een lichtelijk vermoeide Pavlovic. De Française speelde eerder vandaag al de finale van het dubbelspel samen met de Russische Ksenia Lykina. De Nederlandses Danielle Harmsen en Bibiane Schoofs bleken met 6-3 en 6-2 te sterk voor het duo te zijn.

Uitslag ADO Den Haag - De Graafschap

Om 14:30 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen ADO Den Haag en De Graafschap. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

ADO Den Haag

2 - 2

De Graafschap

 11' Bulykin
 70' Visser
   73' Bargas
 87' Bargas
 
 Gele kaart: Kubik, (ADO Den Haag), Meijer, Wormgoor, Nalbantoglu, Fränkel, (De Graafschap)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11.860
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi
Derijck
Bosschaart (Radosavljevic/46)
Kum
Leeuwin
Immers
Toornstra
Verhoek (Antonio/68)
Bulykin (Visser/69)
Kubik
  Waterman
Nalbantoglu
Saeijs (Jungschläger/73)
Wormgoor
Fränkel
J. Buijs (El Hassnaoui/79)
Rose
Meijer
Bargas
Poepon
Hersi (De Ridder/64)

Politie geeft fietsendief een fiets

De politie is je beste vriend. In Taiwan zeker, waar een fietsendief een fiets heeft gekregen van de politie. De oude man was te arm om zelf een fiets te betalen.

De man uit Chiayiin in het hart van Taiwan stal de fiets bij een middelbare school bij zijn huis. Hiermee wilde hij de regelmatige tocht van tien kilometer van huis naar het ziekenhuis draaglijker maken voor zijn dochter. De oude fietsendief ligt geregeld in het ziekenhuis en zijn dochter bezoekt hem dan trouw. De enorme afstand legde ze altijd te voet af.

Zijn dochter vertelde hij dat hij een tweedehands fiets had gekocht. Toen de daadwerkelijke eigenaar echter zijn gestolen fiets herkende was het uit met de pret en werden vader en dochter opgepakt.

De politie hoorde het levensverhaal van de fietsendief met lede ogen aan. De man vertelde dat hij in een oude zeecontainer woont naast een kerkhof, zonder water en elektriciteit. Hierop besloot de politie de man niet te straffen. Integendeel, ze gingen met de pet rond om een fiets voor de dochter te kopen.

Black Ops dedicated servers alleen bij Game Servers te huur

In Call of Duty: Black Ops is er support voor dedicated servers, waar ze in Modern Warfare 2 weggelaten waren. Dit is natuurlijk iets goeds voor alle pc-gamers. Helaas heeft Activision toch nog iets gedaan waar men minder blij van wordt. Ze hebben namelijk een deal gesloten met GameServers.com, die als enige servers voor de game mag verhuren.

Josh Olin, community manager bij Treyarch, vertelde dat je nog steeds vrij bent om mensen te "kicken", te "bannen" of de server te wijzigingen naar eigen wens. Ranked servers hebben wat vaste opties die je niet kan veranderen, maar verder ben je vrij om je server in te stellen zoals je zelf wilt.

De kosten voor 18-player ranked servers zullen $14,95 per maand zijn. Als je voor drie, zes of twaalf maanden tegelijk betaalt zijn er kortingen. Unranked servers zijn $0,99 per maand per speler, met een limiet van 24 spelers. Natuurlijk kan je als mainstreamspeler ook gewoon op Treyarchs servers spelen. Om de game online te kunnen spelen hoef je geen server te huren.

Groninger komt om na ruzie

Een 49-jarige man is zaterdagavond in een woning Groningen om het leven gekomen na een ruzie. Hoe de man is omgekomen is onbekend. De politie heeft een 25-jarige man die zich ook in de woning bevond aangehouden. Hij zit nog vast, meldt de politie zondag.

De politie had een melding over een ruzie gekregen in de woning aan de Froukemaheerd in de wijk Beijum. Toen de politie ter plaatse kwam werd het slachtoffer buiten bewustzijn gevonden. Hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. Aan de uiterlijke kenmerken van de man was volgens een politiewoordvoerder niet direct te zien dat er geweld tegen hem was gebruikt.

Maandag of dinsdag wordt er sectie op het lichaam verricht. Het is onduidelijk of het slachtoffer de bewoner van de woning was. Naast de verdachte worden er meerdere mensen die in het pand aanwezig waren gehoord.

Weer autobrand in Drachten

Zondagochtend is in het Friese Drachten weer een auto in vlammen op gegaan. In dezelfde straat brandde vrijdag en op 21 augustus ook al twee auto's uit. De politie laat weten een relatie tussen de branden en brandstichting niet uit te sluiten.

De auto brandde zondag rond 06.30 aan De Orion uit. Het voertuig stond geparkeerd op de oprit van een woning. Een andere auto was door de bewoners van het huis uit de buurt van de brandende auto gereden. De weggereden auto liep schade op.

Een 34-jarige vrouw en een 38-jarige man deden aangifte.

Protesten New York vreedzaam verlopen

Na de officiële herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 in New York gingen zaterdag ongeveer tweeduizend demonstranten de straat op. Zij wilden hun steun verlenen aan de plannen voor de bouw van een moskee op de plek waar ooit de Twin Towers stonden. Een paar blokken verderop demonstreerden vijftienhonderd mensen juist tegen de moskee. Zij riepen 'USA, USA' en 'Geen moskee hier'.

Vlakbij het stadhuis droegen demonstranten spandoeken en borden met daarop protestleuzen. Op een van de borden stond 'De aanval op de islam is racisme'. Tegenstanders van de moskee droegen borden met 'Vergeef nooit, vergeet nooit, geen WTC-moskee'.

Bij de demonstraties werden geen arrestaties verricht, aldus de politie. Wel waren her en der wat opstootjes. Bij een van de opstootjes scheurde een demonstrant een bord van een tegenstander stuk. Die gaf daarop een klap met de stok waar het bord aan bevestigd was.

Henderson sprint naar leiding in Tour of Britain

De tweede etappe in de Tour of Britain is gewonnen door Greg Henderson. De renner van Team Sky was in Stoke-on-Trent de rapste van een kopgroep van vijftien man. Henderson neemt ook de leiding in het algemeen klassement over van André Greipel.

Bozic en Golas (Vacansoleil), Porte en Marycz (Saxobank), Travis Meyer (Garmin), De Kort (Skil), Gianluca Brambilla en Canuti (Colnago), Albasini (Team Columbia), Sinkewitz (ISD), Thomas, Henderson, Martin en Wiggins (Team SKY), Craven (Rapha Condor) en Haussler (Cervélo) ontsnapten al vroeg in de etappe uit het peloton. Johnny Hoogerland en Darren Lapthorne gingen in de achtervolging, maar alleen Hoogerland slaagde er in om bij de kopgroep aan te sluiten.

Verschillende renners uit de kopgroep probeerden in de finale van de race nog te ontsnappen maar geen van hen wist een beslissende jump te plaatsen. Vervolgens was Henderon in de eindsprint oppermachtig.

Haryanto mag F1-bolide testen

De Indonesiër Rio Haryanto zal na het seizoen een testrit in een Formule 1-bolide van Virgin Racing krijgen. De coureur dankt de testrit aan zijn goede presteren in de GP3 Series waar hij als beste van de Manor Grand Prix-coureurs eindigde

De 17-jarige Haryanto eindigde als zesde in het kampioenschap en wist dit seizoen één race te winnen. In Istanbul was hij de beste, terwijl hij in Monza in de eerste race als derde finishte.

Bloedbank toont porno op schoolpresentatie

Een medewerker van de Amerikaanse bloedbank heeft op een middelbare school in het westen van de staat Pennsylvania voor heel wat rode oortjes gezorgd. Terwijl de man een presentatie hield over de noodzaak van bloed doneren, liet hij per abuis enkele pornoplaatjes zien.

Meer dan vierhonderd ouderejaars leerlingen van de Norwin High School woonden vrijdag de presentatie bij over het geven van bloed. In plaats van enkele bloederige foto's, liet de medewerker van de bloedbank 'enkele pornografische afbeeldingen' zien, aldus de schoolleiding. De vieze plaatjes stonden op een eigen USB-stick van de bewuste bloedbankier.

De Central Blood Bank heeft inmiddels excuses aangeboden voor het incident en de betrokken medewerker voor onbepaalde tijd geschorst. Ambtenaren van Onderwijs hebben de politie en de aanklager ingelicht over het voorval. Een bloedbankpresentatie voor de jongste leerlingen is wegens omstandigheden afgelast.

Van Gelder zegeviert in Gent

Yuri van Gelder heeft bij zijn eerste wereldbekerwedstrijd na zijn schorsing gelijk goud gepakt op ringen.

Van Gelder had zich als derde weten te plaatsen voor de finale in Gent en in de eindstrijd was hij goed voor een score van 15.475. Met dat puntentotaal hield hij de Chinees Junlin (15.400) en de Griek Petrounias (15.275) achter zich.

De oud-wereldkampioen wordt door zijn overwinning van vandaag toegevoegd aan de voorselectie voor het WK turnen volgende maand. 21 september zal de definitieve selectie bekend worden gemaakt.

Volleyballers missen EK

De Nederlandse volleybalheren zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het EK van volgend jaar.  Na de 3-1 nederlaag eerder tegen Estland, moest Oranje vandaag met ruime cijfers winnen van Estland. Nadat Nederland de eerste twee sets had verloren, was het echter al voorbij.

Nederland speelde zeer gespannen en hierdoor kwam er vrijwel geen rally uit de verf. Toen de Esten in de eerste set op 7-2 kwamen, was het duel in feite gespeeld.

[F1] Uitslag Grand Prix van Italië

Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Italië op zijn naam geschreven. De Ferrari-coureur haalde via een goede pitstop Jenson Button in die tweede werd. Felipe Massa eindigde op Monza als derde. De nieuwe leider in het kampioenschap is Mark Webber die als zesde finishte.

Ferrari-coureur Fernando Alonso mocht de race van poleposition vertrekken, voor McLaren-rijder Jenson Button en de tweede Ferrari-coureur Felipe Massa. Kamui Kobayashi moest vanuit de pits vertrekken omdat zijn versnellingsbak gewisseld was.

De beste start was voor Button die Alonso verschalkte in de eerste bocht, terwijl de Ferrari's naast elkaar reden, met Alonso die voor Massa eindigde. Bij de tweede chicane raakte Massa Hamilton, waardoor de Brit met een afgebroken rechtervoorwielophanging op moest geven.

Daarachter kende Nico Rosberg een goede start en klom op naar de vierde plaats, voor de eveneens goed gestarte Robert Kubica. Michael Schumacher klom naar plaats acht, voor Mark Webber die na de start ver teruggevallen was. Adrian Sutil viel door een uitstapje langs de baan terug naar de laatste plaats. Kobayashi kwam helemaal niet weg uit de pits.

Button trok meteen een klein gaatje met Alonso, maar de Spanjaard wist na enkele ronden het tempo te vinden, maar tot een aanval kon het in de beginfase op de met veel downforce rijdende Button niet komen. Na vijf ronden was het Webber die de achtste plaats terugpakte op Schumacher door hem aan het einde van het rechte stuk te passeren.

Button bleef zwaar onder druk staan van beide Ferrari's die sneller dan de McLaren leken, maar de Brit pakte met name in de Lesmo's genoeg tijd om de eerste plaats te behouden. Na 12 ronden reden nog tien rijders binnen 20 seconden van elkaar. Vitantonio Liuzzi had ondertussen Pedro de la Rosa ingehaald voor plaats twaalf, terwijl Sutil beide HRT's passeerde. Bruno Senna moest snel daarna opgeven.

De leider in de race Button voerde het tempo op en creëerde een gat van ruim een seconde, maar Alonso deed even later hetzelfde, waardoor de Spanjaard de Brit in het oog hield. Sutil haalde de ene na de andere achterblijver in en lag na zeventien ronden alweer zeventiende. De eerste die een pitstop maakte was Jaime Alguersuari,  maar de Spanjaard bleef in het achterveld rijden.

Na twintig ronden kreeg Sebastian Vettel problemen met zijn Renault-motor en hij verloor meteen een plaats aan teamgenoot Mark Webber. De Duitser verloor veel tijd. Alguersuari moest naar binnen om een drive-through penalty voor het missen van een bocht in te lossen. De Spanjaard verloor hierdoor enkele plaatsen.

Na ruim de helft van de race was nog niemand van de toppers binnengeweest voor een pitstop. De coureurs behielden een status quo wat betreft de afstand van elkaar. Button reed de snelste rondetijden met Alonso op het vinkentouw. Massa volgde op iets grotere afstand, met Rosberg ruim vijftien seconden achter de Braziliaan. Vettel leek ondertussen geen problemen met zijn motor te hebben, want de Duitser kon het tempo van teamgenoot Webber weer volgen.

De 35e ronde betekende de eerste stops voor de leiders. Kubica kwam als eerste binnen, een ronde later gevolgd door Rosberg en Webber. Button kwam in de 37e ronde binnen, samen met Nico Hülkenberg die Kubica voorbleef. De Duitser hield de Pool zodanig op, zodat Webber de Renault-rijder in kon halen. Vettel kwam in de laatste banden binnen voor banden en pakte plaats vier.

Vooraan won Alonso eenvoudig voor Button en Massa. Vettel eindigde als vierde, voor Rosberg, Webber, Hülkenberg, Kubica, Schumacher en Rubens Barrichello.

Alonso kwam een ronde na Button binnen en kende een zodanig snelle inlap, waardoor de Spanjaard de Brit nipt voorbleef en de leiding overnam. Massa sloot direct na dit duo aan. Alonso trok gelijk een gat met Button. Op plaats vier lag de nog niet gestopte Vettel die zeer snelle rondetijden noteerde, waardoor Red Bull probeerde de Duitser vier plaatsen te laten klimmen. Teamgenoot Webber zat klem achter Hülkenberg die enkele keren de eerste chicane afstak, maar zijn zesde plaats toch behield.

Met nog vijf ronden te gaan hadden alleen Vettel en Petrov hun stop niet gemaakt. Trulli parkeerde op dat moment zijn bolide op het rechte stuk met een rokende motor. Webber haalde met drie ronden te gaan eindelijk Hülkenberg in, wat hem een zesde plaats opleverde.

Uitslag Race

Pos. Rijder Team Tijd
1 Fernando Alonso Ferrari 1:16:24.572
2 Jenson Button McLaren-Mercedes +2.938
3 Felipe Massa Ferrari +4.223
4 Sebastian Vettel Red Bull Racing +28.196
5 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix +29.942
6 Mark Webber Red Bull Racing +31.276
7 Nico Hulkenberg Williams +32.812
8 Robert Kubica Renault +34.028
9 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix +44.948
10 Rubens Barrichello Williams +1:04.213
11 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso +1:05.056
12 Vitantonio Liuzzi Force India F1 +1:06.106
13 Vitaly Petrov Renault +1:18.919
14 Pedro de la Rosa Sauber +1 Ronde
15 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso +1 Ronde
16 Adrian Sutil Force India F1 +1 Ronde
17 Timo Glock Virgin Racing +1 Ronde
18 Heikki Kovalainen Lotus F1 +1 Ronde
19 Sakon Yamamoto HRT F1 Team +1 Ronde
DNF Lucas Di Grassi Virgin Racing +3 Ronden
DNF Jarno Trulli Lotus F1 +7 Ronden
DNF Bruno Senna HRT F1 Team +42 Ronden
DNF Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +53 Ronden
DNF Kamui Kobayashi Sauber +53 Ronden


Coureursstand na Monza

Pos. Coureur Team Punten
1 Mark Webber RBR-Renault 187
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 182
3 Fernando Alonso Ferrari 166
4 Jenson Button McLaren-Mercedes 165
5 Sebastian Vettel RBR-Renault 163
6 Felipe Massa Ferrari 124
7 Nico Rosberg Mercedes GP 112
8 Robert Kubica Renault 108
9 Michael Schumacher Mercedes GP 46
10 Adrian Sutil Force India-Mercedes 45
11 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 31
12 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 21
13 Vitaly Petrov Renault 19
14 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 16
15 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 13
16 Sebastien Buemi STR-Ferrari 7
17 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 6
18 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 3
19 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 0
20 Karun Chandhok HRT-Cosworth 0
21 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 0
22 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 0
23 Bruno Senna HRT-Cosworth 0
24 Timo Glock Virgin-Cosworth 0
25 Sakon Yamamoto HRT-Cosworth 0


Stand constructeurs na Monza

Pos. Team Punten
1 RBR-Renault 350
2 McLaren-Mercedes 347
3 Ferrari 290
4 Mercedes GP 158
5 Renault 127
6 Force India-Mercedes 58
7 Williams-Cosworth 47
8 BMW Sauber-Ferrari 27
9 STR-Ferrari 10
10 Lotus-Cosworth 0
11 HRT-Cosworth 0
12 Virgin-Cosworth 0

Man vindt gebruikte tampon in ontbijtgranen

Een stel uit het Amerikaanse Upson County eist een fikse schadevergoeding van zowel een Amerikaanse supermarktketen als de producent van ontbijtgranen. De man heeft namelijk een uiterst ranzige ontdekking gedaan bij het ontbijt. In het pak ontbijtgranen bleek een bloederige tampon te zitten.

Thomas en Lynn Roddenberry kochten op 23 oktober 2008 een pak ontbijtgranen met chocoladevlokken bij een buurtsuper in Thomaston. De volgende ochtend had meneer zin in een bord ontbijtgranen. Hij opende het pak, goot wat in een kom melk en nam een hap. Terwijl hij kauwde, zag hij een gebruikte tampon in het kommetje drijven.

Hierop spuugde de beste man de melk en de granen uit en werd vrijwel direct misselijk. Hierop meldde hij zich bij de afdeling Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. Het pak ontbijtgranen en de zak werden aan een andere inspectie onderworpen, maar het sluitzegel bleek niet eerder te zijn verbroken.

De heer Roddenberry zegt nog steeds lichamelijk en emotioneel letsel te hebben opgelopen na de bloederige vondst en heeft besloten de twee bedrijven een proces aan te spannen. Beide aangeklaagde bedrijven waren vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Ballack weer weken uit de roulatie

Michael Ballack moet opnieuw wekenlang aan de zijlijn toekijken. De 33-jarige middenvelder van Bayer Leverkusen raakte  gisteren in het duel met Hannover 96 (2-2) geblesseerd. Naar verluidt staat de Duitser zes weken buitenspel.

De clubartsen constateerden vandaag na enkele scans dat Ballack een kleine fractuur in zijn linkerscheenbeen heeft opgelopen. Het is voor hem de tweede keer in korte tijd dat hij langdurig aan de kant staat. In mei liep Ballack een enkelblessure op, waardoor hij het WK in Zuid-Afrika moest missen.

Baby gedumpt in vliegtuigvuilnisbak

Filippijnse vliegtuigschoonmakers hebben vandaag een bizarre vondst gedaan in een zojuist geland vliegtuig. In het prullenbakje op de wc van het vliegtuig bleek een pasgeboren zuigeling te liggen. De baby bleek gelukkig nog in leven te zijn.

Hierop lichtten de schoonmakers direct de artsen van het vliegveld in. Deze zorgden op hun beurt ervoor dat het kindje naar het ziekenhuis werd overgebracht. Hier werd het jongetje kerngezond verklaard en overgedragen aan maatschappelijk werkers.

De artsen, die de baby in een doek wikkelden en onder een warme lamp legden om hem op te warmen, hebben het jongetje de naam Jorge Francis meegegeven. De zoektocht naar de ouders laat het vliegveld van Manila over aan maatschappelijk werk.

Het vliegtuig was afkomstig uit Bahrein en maakte zich op voor een retourvlucht. Gulf Air, de eigenaar van het bewuste vliegtuig, heeft nog niet gereageerd.

[WvdW] Uitslag NAC Breda- Feyenoord

NAC heeft zojuist de thuiswedstrijd tegen Feyenoord gewonnen. De ploeg uit Breda won met 2-0 dankzij twee treffers van Robbert Schilder.

NAC begon afwachtend aan de wedstrijd en liet het initatief aan de Rotterdammers. Feyenoord zorgde alleen voor gevaar met schoten van afstand. De eerste beste kans van de wedstrijd was voor NAC. De kopbal van Amoah vlak voor rust werd echter gekeerd door doelman Van Dijk.

De wedstrijd wilde in de tweede helft ook niet op gang komen. NAC bleef afwachten en Feyenoord ontbrak het de macht om de defensie van de club uit Breda in de problemen te brengen.

Zes minuten voor tijd was het dan toch 1-0 via Schilder. In de blessuretijd zorgde diezelfde Schilder met een vrije trap voor de eindstand. Feyenoord eindigde het duel overigens met tien man omdat invaller Martins Indi vlak voor tijd door arbiter Bossen van het veld werd gestuurd.

NAC Breda

2 - 0

Feyenoord

 84' Schilder
 90+2' Schilder
 
 
 Gele kaart: Lurling, Gudelj, (NAC Breda), Smolov, De Vrij, (Feyenoord)
 Rode kaart: , Martins Indi (90+1) (Feyenoord)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.850
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Fehér
Penders
Horváth
Schilder
Gudelj
Gorter
Luijckx (Koenders/86)
Kolkka (Lurling/61)
Amoah (Boussaboun/90+5)
Leonardo
  v.Dijk
De Vrij
Vlaar
Bahia (Martins Indi/71)
De Cler
Leerdam
Bruins (Cissé/37)
Fer
Schaken
Smolov (Castaignos/82)
Wijnaldum

Hagenaar doodgereden door Randstadrail

Een 44-jarige Hagenaar is zaterdagavond doodgereden door een metro van de Randstadrail. Hij liep met een 35-jarige plaatsgenoot op de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag en had het voertuig volgens de politie niet aan zien komen.

De 35-jarige man wist op tijd weg te springen. De 44-jarige man werd geraakt. Hij is in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd. Daar bezweek hij aan zijn verwondingen.

Politie VS waarschuwt voor Pedobeer

Hoewel al jaren een populair internetfenomeen, heeft de sheriff van het Californische San Luis Obispo County nu pas besloten ouders te waarschuwen voor Pedobeer. Volgens de sheriff is het schattige beertje populair onder pedofielen en seksueel gestoorden.

De Pedobeer begon zijn leven als een online cartoonfiguurtje in Japan, dat opgewonden wordt van prepuberale kinderen. Pedofielen hebben de beer dan ook onlangs geclaimd als hun mascotte. Ook in de VS wint Pedobeer gestaag aan populariteit. Zo zouden er al mensen zijn gesignaleerd in Pedobeer-kostuums en mensen met stickers van deze beer op hun auto.

De plaatselijke sterke arm der wet waarschuwt ouders zich bewust te zijn van de afbeelding, met name bij openbare evenementen. Ouders die hun bezorgdheid willen uiten, kunnen contact opnemen met de politie.

Pedo Bear
Op FOK! kreeg iemand het beertje onlangs toegezonden.
Deze Pedobeer is inmiddels verkocht

'Rechts kabinet is gebaseerd op wrok'

De partijen die een rechtse samenwerking proberen te vormen vinden elkaar vooral in wrok. Dat zei GroenLinks-leider Femke Halsema zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

"Ik heb nog weinig ideeën voor de toekomst van het land gehoord", zei ze over de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV. "De huizenmarkt wordt niet aangepakt, de arbeidsmarkt wordt niet aangepakt, wat je overhoudt is een kabinet dat elkaar vindt op rigide bezuinigingen op de publieke sfeer." Volgens Halsema komen de partijen niet met antwoorden op vragen als 'wat te doen met de vergrijzing'.

Ze zei niet te willen verzanden in een links-rechts discussie. Dat zou heilloos zijn en 'het doet geen recht aan de omstandigheden waarin we verkeren'.

De oppositie moet volgens de GroenLinks-leider samenwerken, ook omdat het kabinet dat nu gevormd wordt geen vaste meerderheid in de Kamer heeft. "We zullen bijvoorbeeld niet met zes of zeven tegenbegrotingen moeten komen, maar met één."


GroenLinks-leider Femke Halsema: 'Rechts kabinet is gebaseerd op wrok'

Man gooit zichzelf met agent door ruit politiebus

Een 24-jarige Utrechtenaar heeft zichzelf zaterdagnacht in Overveen met een agent die hem probeerde aan te houden door de ruit van een politiebus gegooid. De agent is ter plaatse aan zijn snijwonden behandeld. De Utrechtenaar moest naar een ziekenhuis omdat hij een snijwond in zijn arm had opgelopen.

Agenten wilden de man rond 00.15 uur op de Kop van de Zeeweg aanhouden voor het verstoren van de openbare orde. Volgens de politie liep hij agressief in het rond te schreeuwen en sloeg hij een paar keer op een autoruit. Toen hij zich legitimeerde, bleek hij nog een aantal boetes niet betaald te hebben.

De agenten wilden hem meenemen naar het politiebureau, maar de man verzette zich hevig en wierp zich met een agent tegen een ruit van een politiebus aan. De ruit versplinterde. Na behandeling in een ziekenhuis is de man ingesloten.

Machinarium naar de Wii

Developers Amanita Design en XGen Studios werken samen aan een WiiWare-release van de point-and-click puzzeladventure Machinarium. Het spel kwam oorspronkelijk in 2009 uit voor PC en Mac en heeft sindsdien enkele awards gewonnen. Ook is een Linux-versie uitgebracht. Jordan Dubuc, Director of Operations van XGen is erg blij dat ze met de ontwikkelaars van Amanita samen kunnen werken om zo een heel nieuw publiek aan te kunnen boren.

In het spel is het de bedoeling dat je een robotje, dat in stukken op een vuilnishoop terecht is gekomen, helpt om de weg terug te vinden naar de stad om daar zijn vriendinnetje te redden. De prachtige handgetekende achtergronden en ingewikkelde puzzels leverden het spel hoge reviewscores op. Het is nog niet bekend wanneer de WiiWare-versie uitkomt en wat het spel gaat kosten.

Machinarium

Van der Garde in gesprek met F1-teams

Giedo van der Garde aast op een stoeltje in de Formule 1. De Nederlander rijdt momenteel in de GP2 Series, maar wil volgend jaar een stap hogerop. Hij is naar eigen zeggen in onderhandeling met meerdere teams, al bevinden de gesprekken zich nog in een vroeg stadium.

"We zijn inderdaad met wat teams in gesprek. Virgin en Lotus horen daarbij, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Of we het voor elkaar krijgen weten we natuurlijk nog niet, maar de Formule 1 is al mijn hele carrière mijn hoofddoel. Daar wil ik rijden. Alles is nog open. We zullen zien," zei Van der Garde tegen GPUpdate.

Trezeguet zinspeelt op terugkeer in Frans elftal

David Trezeguet heeft een terugkeer op internationaal niveau nog niet uit zijn hoofd gezet. De 32-jarige aanvaller zegt graag terug te keren in het nationale voetbalelftal van Frankrijk.

Nu zijn voormalige teamgenoot Laurent Blanc de nieuwe bondscoach is, ziet Trezeguet een rentree wel zitten. De Fransman zegt wel eerst een basisplaats te willen veroveren bij zijn nieuwe club Hercules Alicante. "Daarna zien we wel wat er gebeurt", aldus Trezeguet zondag in Le Parisien. Hij verruilde deze zomer Juventus voor de Spaanse promovendus.

"Het Franse team bestaat nu uit veel jonge getalenteerde spelers. Maar als Blanc me nodig heeft, kan hij op me rekenen." Trezeguet, die samen met Blanc het WK won in 1998 en het EK in 2000, leefde op gespannen voet met Raymond Domenech, de vorige keuzeheer van de Fransen. Hij speelde meer dan twee jaar geleden zijn laatste interland.

[GP2] Uitslag Race 2 Monza

Christian Vietoris heeft de tweede race van de GP2 Series in Monza op zijn naam geschreven. De coureur van Racing Engineering bleef Jerome d'Ambrosio en Sam Bird voor. Pastor Maldonado mocht zich ondanks zijn uitvalbeurt al vroegtijdig tot kampioen kronen.

Max Chilton mocht van poleposition starten, maar het was Vietoris die meteen de leiding greep, nog voor de eerste bocht. D'Ambrosio zette hem bijna de gehele race onder druk, maar nadat de Belg zelf onder druk van Bird kwam te staan was het Vietoris die alsnog eenvoudig kon winnen.

Voor Maldonado zat de race er al na twee ronden op toen hij in de Parabolica door Sergio Perez aangetikt werd en door het grind tegen de vangrail stuiterde. Perez moest hierna een goed resultaat om Maldonado van de titel af te houden, maar de Mexicaan viel terug naar het achterveld, waardoor Maldonado met nog het weekend in Abu Dhabi voor de boeg de titel greep.

Uitslag Monza Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Christian Vietoris Racing Engineering 32:28.733
2 Jerome d` Ambrosio DAMS +1.048
3 Sam Bird ART Grand Prix +1.184
4 Jules Bianchi ART Grand Prix +6.789
5 Max Chilton Ocean Racing Technology +9.485
6 Oliver Turvey iSport International +9.917
7 Adrian Zaugg Trident Racing +13.430
8 Charles Pic Arden International +15.627
9 Alvaro Parente Coloni Motorsport +18.921
10 Luiz Razia Rapax +21.568
11 Marcus Ericsson Super Nova International +25.746
12 Dani Clos Racing Engineering +28.111
13 Sergio Perez Addax +28.733
14 Luca Filippi Super Nova International +31.502
15 Fabrizio Crestani DPR +33.045
16 Davide Valsecchi iSport International +1:12.761
DNF Brendon Hartley Coloni Motorsport +13 Ronden
DNF Giedo van der Garde Addax +17 Ronden
DNF Michael Herck DPR +20 Ronden
DNF Edoardo Piscopo Trident Racing +20 Ronden
DNF Rodolfo Gonzalez Arden International +21 Ronden
DNF Pastor Maldonado Rapax +21 Ronden
DNF Fabio Leimer Ocean Racing Technology +21 Ronden


Stand na Monza

Pos. Rijder Team Punten
1 Pastor Maldonado Rapax 87
2 Sergio Perez Addax 60
3 Jules Bianchi ART Grand Prix 52
4 Dani Clos Racing Engineering 43
5 Sam Bird ART Grand Prix 42
6 Giedo van der Garde Addax 39
7 Christian Vietoris Racing Engineering 37
8 Oliver Turvey iSport International 37
9 Charles Pic Arden International 28
10 Davide Valsecchi iSport International 21
11 Luiz Razia Rapax 20
12 Jerome d` Ambrosio DAMS 19
13 Giacomo Ricci DPR 16
14 Alvaro Parente Coloni Motorsport 13
15 Michael Herck DPR 12
16 Marcus Ericsson Super Nova International 11
17 Adrian Zaugg Trident Racing 9
18 Fabio Leimer Ocean Racing Technology 8
19 Romain Grosjean DAMS 7
20 Luca Filippi Super Nova International 5

Geen post door aanhouding postbode

Door de aanhouding van een postbode hebben meerdere Delftenaren zaterdag geen post ontvangen. De postbode werd zaterdag op de Jacoba van Beierenlaan betrapt toen hij door een rood licht fietste.

De agenten die hem daarop aanspraken trokken hem na en zagen dat hij nog zeshonderd euro aan openstaande boetes moest betalen. Omdat de 29-jarige bezorger de boetes niet direct kon betalen, werd hij opgesloten. De post wordt volgens de politie later bezorgd.

Traangas losgelaten in volle disco Noordwijk

In een disco in Noordwijk zijn zaterdagnacht vijftien mensen onwel geworden toen daar traangas was vrijgelaten terwijl er zevenhonderd mensen binnen waren. De slachtoffers zijn in een ander pand door ambulancebroeders behandeld, waarna ze volgens de politie naar huis konden.

Het gas werd rond 01.15 uur losgelaten in de disco aan de Grent. Op last van de brandweer is het pand ontruimd. Om de evacuatie goed te laten verlopen zijn veertig agenten, twee agenten te paard en twee politiehonden ingezet. De evacuatie verliep volgens de politie zonder problemen.

Om te voorkomen dat het te druk werd op straat zijn andere disco's aan de straat langer open gebleven. Twee 18-jarige jongens uit Katwijk en Noordwijk werden aangehouden omdat ze omstanders op zouden jutten.

De politie onderzoekt nog wie het gas heeft vrijgelaten. Het gebied rond de uitgaansgelegenheid werd 's nachts afgeschermd voor onderzoek.

De Zeeuw: "Wij zijn daar de underdog"

Komende week zal Ajax naar Spanje afreizen om in Champions League-verband een loodzware wedstrijd te spelen tegen Real Madrid. Volgens Demy de Zeeuw zijn de Amsterdammers niet kansloos.

Gisteren boekte Ajax een bescheiden overwinning op Willem II (2-0). Na afloop van de wedstrijd blikte De Zeeuw vooruit op het treffen met Real Madrid. De Oranje-international is van mening dat de ploeg van José Mourinho momenteel nog niet zo ver gevorderd is als Ajax.

"We zijn daar de underdog, we moeten maar zien wat we daar teweeg kunnen brengen in Madrid. Real is één van de grootste ploegen ter wereld, maar momenteel denk ik dat wij een beter team hebben. We moeten maar zien hoever het zal komen", aldus De Zeeuw tegenover NOS.

"Dit is een supermooie wedstrijd. Daar droom je als speler alleen maar van. Zeker als je bij Ajax na zoveel jaar weer Champions League speelt en dan met een uitwedstrijd tegen Real Madrid mag beginnen, is dat alleen maar mooi. Dan sta je meteen in het toernooi en weet je waar het in de Champions League om draait.

Dronken jongeren keren zich tegen politie

Een groep dronken jongeren heeft zich zondagochtend vroeg bij een feest in Waalwijk tegen de politie gekeerd. Die wilde ingrijpen omdat er vechtpartijen plaatsvonden. Agenten moesten de hulp inroepen van collega's van het eigen en een ander korps, maakte de politie bekend.

De politie hield zes mensen aan, wegens onder meer bedreiging, verzet en belediging en het gooien van een steen naar een beveiliger. Het gaat om vier inwoners van Waalwijk (19, 19, 20 en 27 jaar oud), een 19-jarige inwoner van Drunen en een 25-jarige man uit Kaatsheuvel.

CDA op nieuw dieptepunt in peiling

Het CDA zou nog maar veertien zetels halen als nu verkiezingen worden gehouden. Dat is een nieuw dieptepunt, meldt opiniepeiler Maurice de Hond zondag.

Het slechte resultaat komt echter niet doordat kiezers tegen de geplande samenwerking met de PVV zijn. Driekwart van degenen die bij de laatste verkiezingen CDA hebben gestemd zegt voor deze onderhandelingen te zijn.

Vorige week stond het CDA nog op vijftien zetels. De VVD steeg deze week van 25 naar 28 zetels. De PVV bleef gelijk op 34 zetels. Een kabinet van VVD en CDA dat wordt gedoogd door de PVV zou dus nog steeds een nipte meerderheid van 76 zetels in de Kamer halen. Van de ondervraagden hoopt 49 procent dat het lukt zo'n kabinet te vormen, 48 procent is tegen.

Op de linkervleugel verliest de PvdA twee zetels. De partij komt zo uit op 23 zetels, slechts vijf meer dan de SP.

De opiniepeiler vroeg ook aan welke partijen mensen een hekel hebben. De PVV blijkt met 39 procent de meest gehate partij. Vorige week bleek al dat de helft de PVV zeker niet in de volgende regering wil hebben. De meeste haat richting de PVV komt van de PvdA, waar 71 procent zegt een hekel aan die partij te hebben.

De PvdA komt op de tweede plaats met 36 procent. Niet geheel verrassend komt de meeste haat van de PVV-stemmers, daar heeft 78 procent een hekel aan de PvdA. Opvallend genoeg zijn onder de PvdA-stemmers ook mensen te vinden die een hekel aan de PvdA hebben, bij twee procent is dat het geval. Geen een andere partij heeft stemmers die de eigen partij zeggen te haten.

Informateur Herman Tjeenk Willink zei vrijdag dat hij zijn conclusie heeft getrokken uit de gesprekken die hij de afgelopen dagen heeft gevoerd over de vorming van een nieuw kabinet. Wat de conclusie is, maakt hij waarschijnlijk maandag bekend. Zijn gesprekspartners reageren dit weekeinde op zijn verslag.

Na het verwerken van die reacties overhandigt hij zijn rapport aan de koningin.


Slechts 14 zetels voor het CDA van Maxime Verhagen

Liuzzi baalt van kwalificatie

Vitantonio Liuzzi baalt van de uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. De Italiaan kwam met de Force India niet door het eerste deel heen, omdat de aandrijving van de Indiase bolide het begaf. Hierdoor moet hij de wedstrijd achter de Lotussen aan gaan vangen.

"Tijdens de vrije training hadden we hetzelfde probleem. Erg spijtig, want de auto is goed. Je weet nooit wat er gebeurt tijdens een race, dus ik geef nog niet op," zei Liuzzi. "In de eerste ronde verloren we al snelheid en daarna moest ik uitstappen, waardoor ik geen echte vliegende ronde heb gehad."

Teamgenoot Adrian Sutil kwam niet verder dan een elfde tijd. "Het scheelde maar een paar honderdste. De verschillen zijn gewoon erg klein. Op zich ben ik tevreden met mijn prestatie. Het betekent dat ik op een verse set banden mag beginnen en ik sta aan de schone kant van de grid. Ik denk dat we morgen nog altijd punten kunnen scoren."

[WK] Prijzen voor Paumen en Aymar

Maartje Paumen verloor dan met Nederland de finale van het WK hockey, ze mocht na afloop toch een prijs in ontvangst nemen. De strafcornerspecialiste nam de topscorerstrofee in ontvangst. Paumen was in Rosario goed voor  in totaal elf doelpunten.

De Argentijnse Luciano Aymar werd door de wereldhockeybond FIH verkozen als beste speelster van het toernooi. De Engelse Beth Storry was de beste doelvrouwe, terwijl de 15-jarige Rani Rampal uit India werd gekozen als beste talent.

ICO/Shadow of the Colossus-collectie nu echt onderweg?

Nadat de God of War-collectie een grote hit was eind 2009, was de vraag daarna erg groot voor een ICO/Shadow of the Colossus-collectie. Veel mensen zien dit als een van de beste twee PS2-spellen, nu lijkt het erop dat die collectie ook echt onderweg is, aldus Walmart.

Het warenhuisketen Walmart heeft op hun site namelijk deze collectie in hun assortiment opgenomen, alhoewel de datum voor de releasew op 1 april staat, gaan wij er niet van uit dat het een grapje is. De game moet uitkomen voor 40 dollar, hetzelfde als wat de God of War-collectie. Of de game volgend jaar dan ook echt komt blijft de vraag, al zijn de geruchten nu wel erg sterk.

 

[GP3] Uitslag Race 1+2 Monza

Dit weekend werden in Italië op het circuit in Monza de laatste races in de GP3 Series verreden. Esteban Gutierrez wist de eerste race op het ultrasnelle circuit te winnen, terwijl Robert Wickens de tweede wedstrijd voor zich opeiste. Gutierrez mocht zich uiteindelijk tot kampioen in deze nieuwe raceklasse laten kronen.

Race 1

Gutierrez mocht van poleposition vertrekken, maar had het in de race niet makkelijk. Nico Muller, Robert Wickens, Roberto Merhi, Rio Haryanto en Renger van der Zande zorgden er voor dat het een klassiek slipstreamgevecht tussen zes rijders zou worden. In iedere ronde waren er wel positiewisselingen, waardoor Gutierrez op enig moment in de race zelfs vijfde lag.

Na tien ronden moest Van der Zande met problemen opgeven, waardoor hij zijn kleurloze seizoen hiermee voortzette. Gutierrez had zich ondertussen weer naar voren gereden en plaatste met nog drie ronden te gaan de beslissende aanval op Wickens, waarna hij meteen een gat sloeg en naar de zege reed voor Wickens en Haryanto.

Race 2

Nigel Melker mocht de tweede race van poleposition starten, maar de Nederlander zorgde ervoor dat de start uitgesteld moest worden, waardoor hij van achteraan de grid moest starten. Dit gaf de leiding aan Merhi, maar hij zag na de eerste chicane de als vijfde gestarte Wickens voorbijsnellen, waarna laastgenoemde eenvoudig de race won.

Mirko Bortolotti klom nog naar plaats twee, maar hij had niet genoeg snelheid om het Wickens lastig te maken. Muller wist Merhi in de race ook nog te verschalken, waardoor hij de laatste plaats op het podium claimde. Gutierrez kwam niet over de finish nadat hij met zijn bolide in de Parabolica spinde en daar strandde.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1. Esteban Gutierrez ART Grand Prix 28:26.731
2. Robert Wickens Status Grand Prix +0.995
3. Rio Haryanto Manor Racing +2.104
4. Nico Muller Jenzer Motorsport +2.656
5. Mirko Bortolotti Addax Team +3.693
6. Robert Wickens Status Grand Prix +4.539
7. Josef Newgarden Carlin Motorsport +4.886
8. Nigel Melker Mücke Motorsport +6.923
9. Daniel Morad Status Grand Prix +10.148
10. Tobias Hegewald Mücke Motorsport +10.889
11. Miki Monras MW Arden +10.952
12. Oliver Oakes Atech CRS GP +12.102
13. James Jakes Manor Racing +13.372
14. Pal Varhaug Jenzer Motorsport +13.461
15. Michael Christensen MW Arden +15.945
16. Stefano Coletti Tech 1 Racing +20.674
17. Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing +21.286
18. Pablo Sanchez Lopez Addax Team +21.426
19. Ivan Lukashevich Status Grand Prix +21.938
20. Lucas Foresti Carlin Motorsport +24.541
21. Doru Sechelariu Tech 1 Racing +24.949
22. Daniel Juncadella Tech 1 Racing +25.544
23. Vittorio Ghirelli Atech CRS GP +48.201
24. Pedro Nunes ART Grand Prix +1:04.316
DNF Felipe Guimaraes Addax Team +4 Ronden
DNF Renger van der Zande Mücke Motorsport +6 Ronden
DNF Simon Trummer Jenzer Motorsport +10 Ronden
DNF Leonardo Cordeiro MW Arden +12 Ronden
DNF Dean Smith Carlin Motorsport +15 Ronden
DNF Alexander Rossi ART Grand Prix +16 Ronden


Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Roberto Merhi Atech CRS GP 26:20.507
2 Mirko Bortolotti Addax Team +1.618
3 Nico Muller Jenzer Motorsport +1.939
4 Roberto Merhi Atech CRS GP +3.040
5 Josef Newgarden Carlin Motorsport +4.430
6 Miki Monras MW Arden +9.604
7 Daniel Morad Status Grand Prix +12.695
8 Leonardo Cordeiro MW Arden +15.274
9 Oliver Oakes Atech CRS GP +15.873
10 Michael Christensen MW Arden +17.698
11 Tobias Hegewald Mücke Motorsport +18.669
12 Pablo Sanchez Lopez Addax Team +18.860
13 Nigel Melker Mücke Motorsport +25.415
14 Ivan Lukashevich Status Grand Prix +26.612
15 Alexander Rossi ART Grand Prix +26.664
16 Dean Smith Carlin Motorsport +27.354
17 Felipe Guimaraes Addax Team +27.983
18 Doru Sechelariu Tech 1 Racing +28.073
19 Pal Varhaug Jenzer Motorsport +28.310
20 Stefano Coletti Tech 1 Racing +29.703
21 Vittorio Ghirelli Atech CRS GP +39.337
22 Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing +1:04.494
23 Rio Haryanto Manor Racing +1 Ronde
24 Simon Trummer Jenzer Motorsport +1 Ronde
DNF Pedro Nunes ART Grand Prix +3 Ronden
DNF James Jakes Manor Racing +5 Ronden
DNF Renger van der Zande Mücke Motorsport +11 Ronden
DNF Esteban Gutierrez ART Grand Prix +12 Ronden
DNF Lucas Foresti Carlin Motorsport +13 Ronden
DNF Daniel Juncadella Tech 1 Racing +14 Ronden


Eindstand in het kampioenschap

Pos. Rijder Team Punten
1 Esteban Gutierrez ART Grand Prix 88
2 Robert Wickens Status Grand Prix 68
3 Nico Muller Jenzer Motorsport 52
4 Alexander Rossi ART Grand Prix 39
5 Roberto Merhi Atech CRS GP 29
6 Rio Haryanto Manor Racing 27
7 Dean Smith Carlin Motorsport 24
8 James Jakes Manor Racing 23
9 Stefano Coletti Tech 1 Racing 18
10 Miki Monras MW Arden 17
11 Mirko Bortolotti Addax Team 16
12 Daniel Morad Status Grand Prix 15
13 Daniel Juncadella Tech 1 Racing 10
14 Pal Varhaug Jenzer Motorsport 10
15 Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing 10
16 Felipe Guimaraes Addax Team 9
17 Jean-Eric Vergne Tech 1 Racing 9
18 Lucas Foresti Carlin Motorsport 7
19 Adrien Tambay Manor Racing 6
20 Renger van der Zande Mücke Motorsport 6

'Wilders, the Movie' in première

'Wilders, the Movie' gaat zondagavond in première. Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan hebben PVV-leider Geert Wilders een half jaar gevolgd om de VPRO-documentaire voor elkaar te krijgen.

Via partijgenoten, collega's en PVV-sympathisanten willen de makers het fenomeen van Wilders en het succes van zijn partij beter belichten. Het spoor van de politicus en de zoektocht naar zijn verleden, motivatie en achterban brengt hen via Londen en de Verenigde Staten naar Israël.

De Teledoc Wilders, the Movie wordt zondagavond volgens NOS Teletekst om 20:20 uitgezonden op Nederland 2.


Wilders, the Movie zondagavond in première

F1-teams slagen voor flextests

Alle Formule 1-teams zijn geslaagd voor de nieuwe flextests die de FIA voor de bolides geïntroduceerd heeft. Na het aanscherpen van de tests voor de voorvleugels kwam de autosportfederatie met een test die de voorzijde van de vloer moest controleren op de beweeglijkheid.

De controverste rond de voorvleugels ontstond nadat uit foto's bleek dat Red Bull Racing en Ferrari hun vleugels dichter bij de grond konden laten brengen dan de rivaliserende teams. Hierdoor hadden ze in de snelle bochten en bij het remmen een voordeel. In België werd het gewicht dat de voorvleugels moesten kunnen weerstaan verdubbeld naar 100 kilogram en in Italië kwam daar een test voor de voorzijde van de vloer bij. Ook mocht de vloer nog maar uit twee delen bestaan.

Vrijwel alle teams hebben om te slagen voor de tests hun bolides aan moeten passen, maar allen claimden ze dat ze qua prestaties niets in hoefden te leveren. Zowel Ferrari als Red Bull en McLaren kwamen gisteren na afloop van de kwalificatie eenvoudig door de tests.

[WRC] Ogier wint in Japan

Sébastien Ogier heeft de Rally van Japan gewonnen. De Fransman was na drie dagen de snelste voor Citroën-merkgenoot Petter Solberg en Ford-rijder Jari-Matti Latvala.

Lang zag het er naar uit dat de privé-inschrijving van Solberg zou winnen, waarmee hij de eerste in zestien jaar was die het zou lukken, maar een gebroken demper gooide op de laatste dag roet in het eten van de Noor. Ogier kon hierdoor uiteindelijk met een geruststellende voorsprong van 15,7 seconden winnen.

Ford leek ook mee te gaan doen om de overwinning, maar Latvala kreeg op de zaterdagmiddag te maken met een gebroken aandrijfas, waardoor hij veel tijd verloor. Toch wist hij plaats drie nog van Dani Sordo af te snoepen. Teamgenoot Mikko Hirvonen had meer pech. Hij lag op de laatste dag tweede achter Solberg, maar problemen met het differentieel deden hem terugvallen naar plaats zes, nog achter kampioenschapsleider Sébastien Loeb die er dit weekend niet aan te pas kwam.

CD: Baskerville - Disco Biscuits

Muzikaal gezien staat Haarlem ineens weer op kaart in 2010. Zeker na een succesvol optreden op Sziget en op Lowlands van het producersduo Baskerville. De India-tent op Lowlands was nauwelijks groot genoeg voor het optreden dat de heren daar gaven en ook op Sziget ging blijkbaar het publiek helemaal los. Velen zouden dat graag thuis of ergens anders nog een keertje lichtjes over willen doen; voor hen en voor andere liefhebbers van elektro+ is er het debuutalbum van Baskerville: Disco Biscuits.

OM Iran nu ook voor vrijlating Amerikaanse

Een Amerikaanse vrouw die al ruim een jaar gevangen zit in Iran wordt op borgtocht vrijgelaten omdat ze gezondheidsproblemen heeft. Daarvoor moet wel een half miljoen dollar borg worden betaald. Een hoge officier van justitie heeft daarmee ingestemd, meldt de Iraanse staatstelevisie.

Volgens de familie van de vrouw is ze in de gevangenis helemaal niet behandeld aan haar problemen. Ze zou onder meer een voorstadium van baarmoederhalskanker hebben.

De vrouw, Sarah Shourd, zou zaterdag al worden vrijgelaten. President Mahmoud Ahmadinejad had dat toegezegd. De vrijlating moest het einde van de ramadan markeren. De officier van justitie hield de vrijlating echter onverwacht tegen omdat de rechtbank daarover zou moeten beslissen. Nu stemt hij er volgens de staatstelevisie alsnog mee in.

Shourd en twee andere Amerikanen, Shane Bauer en Josh Fattal, werden in juli vorig jaar opgepakt bij de grens van Iran en Irak. Ze werden vastgezet voor het illegaal oversteken van de grens en spionage. Volgens hun families maakten ze een wandeltocht en wisten ze niet dat ze op de grens waren. De zaak leidde tot spanningen tussen Iran en de Verenige Staten.

Wanneer Shourd vrijkomt is niet bekend. Ze zit nu nog in een isoleercel. Ook is niet duidelijk of ze het land mag verlaten. Bauer en Fattal blijven voorlopig vastzitten.

Linkdump Zondag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:      

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit

Beckham maakt na zes maanden rentree

David Beckham heeft zijn rentree gemaakt op de Amerikaanse voetbalvelden. De 35-jarige middenvelder van LA Galaxy stond maandenlang buitenspel met een gescheurde achillespees, maar mocht gisteren voor het eerst sinds maart weer minuten maken.

In de competitiewedstrijd tegen Columbus Crew kwam Beckham in de zeventigste minuut onder luid applaus van de fans binnen de lijnen. Vier minuten later had hij al zijn eerste gele kaart te pakken. Galaxy won de wedstrijd met 3-1.

"Na tien minuten spelen had ik het gevoel dat ik dood ging", zei de Brit na afloop van het duel. "Maar daar kwam ik doorheen en uiteindelijk voelde ik me steeds beter worden. Ik heb nog nooit zolang buitenspel gestaan en ik ben blij dat ik zo snel hersteld ben."

De verwachting was dat Beckham pas in oktober fit zou zijn. Door zijn blessure miste Beckham het WK in Zuid-Afrika.

Van Dijk: "Het was een penalty"

De wedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Twente werd gisteravond tijdelijk gestaakt vanwege spreekkoren. Trainer Jan van Dijk vond het een verstandige keuze.

Scheidsrechter Tom van Sichem kreeg de spreekwoorden naar zijn hoofd nadat hij VVV een strafschop had onthouden. "Vandaar dat ons bestuur de scheidsrechter heeft gevraagd het duel enige tijd stil te leggen. Ik begrijp dat. Ik vond het een geweldig initiatief."

"Het was een penalty", vervolgt Van Dijk. "Dat is echter geen aanleiding om je op de tribune op deze manier uit te laten." Van Dijk wilde het morrende publiek toespreken. "Dat is mijn taak. Helaas deed de microfoon het niet."

VVV en Twente speelde de wedstrijd uiteindelijk uit. Na negentig minuten vond Van Sichem het mooi geweest en floot hij af bij een 1-2 stand in het voordeel van Twente.

Nog vijf vermisten na gasexplosie VS

Nadat vrijdag een gasleiding in de Amerikaanse plaats San Bruno explodeerde, worden nog vijf mensen vermist. Bij de explosie kwamen volgens de politie zeker vier mensen om. Overheidsmedewerkers bezochten het rampgebied zaterdag en beschreven een spookstad vol met overblijfselen van gesmolten auto's en huizen waar alleen de schoorsteen nog overeind staat.

Door de ontploffing in de plaats ten zuiden van San Francisco werden veertig huizen met de grond gelijk gemaakt. Zeven huizen raakten zwaar beschadigd en tientallen huizen in de wijde omtrek liepen minder ernstige schade op. Tientallen mensen raakten gewond.

Bij de explosie schoot vrijdag een vuurbal meer dan driehonderd meter de lucht in. De brand die daarop volgde ging gepaard met vlammen van meer dan dertig meter hoog. De brandweer had grote moeite met het bestrijden van de brand omdat de waterleiding ook was gesprongen. Het water moest van drie kilometer ver worden opgepompt.

Voetganger doodgereden op A59

Een voetganger is zondagochtend in Noord-Brabant doodgereden op de A59. Hij werd even voor 05.15 uur tussen knooppunt Zonzeel en Terheijden geschept door een auto.

De bestuurder is gestopt en heeft de hulpdiensten gewaarschuwd. De politie vermoedt dat een tweede auto het slachtoffer ook heeft geraakt en vervolgens is doorgereden. "Het kan natuurlijk dat de tweede bestuurder niets heeft gemerkt, maar we zijn nog wel naar deze persoon op zoek", zegt een woordvoerder.

Door het ongeluk is de A59 richting Waalwijk afgesloten. Dat blijft voorlopig zo. Waarom de man op de weg liep, is niet met zekerheid vast te stellen.

Afghanistan steeds gevaarlijker

De veiligheidssituatie in Afghanistan is in de afgelopen maanden in rap tempo verslechterd. Nog nooit sinds het begin van de internationale invasie van het Centraal-Aziatische land in 2001 was de toestand zo gevaarlijk.

Dat stellen internationale hulporganisaties in Afghanistan in de zondageditie van de Amerikaanse krant The New York Times. De organisaties laten weten dat de Taliban nu ook actief zijn in regio's in Afghanistan die voorheen veilig waren. Als voorbeeld noemen ze de provincies in het noorden.

De Afghan N.G.O Safety Office, een door het Westen gefinancierde onafhankelijke organisatie die toeziet op de veiligheid van hulpverleners in Afghanistan, stelt dat het aantal aanslagen door de Taliban en andere opstandelingen in een jaar tijd fors is toegenomen. In augustus 2009 waren het er 630 en in augustus dit jaar ruim 1300.

[WK Judo] Mooren kan niet verrassen

Jeroen Mooren heeft bij het wereldkampioenschap judo in Tokyo in de derde ronde van de klasse tot 60 kilogram niet voor een verrassing weten te zorgen. De Nederlandse judoka ging onderuit tegen Europees kampioen David Asoembani uit Georgië.

Mooren, goed voor brons op het EK van vorig jaar, won in Tokyo van de Amerikaan Aaron Kunihiro en Tumurkhuleg Davaadorj uit Mongolië. Tegen de sterke Asoembani verloor de Nederlandse judoka na 41 seconden vervolgens met een ippon.

[WK Judo] Bravik strandt in tweede ronde

Kitty Bravik is in de tweede ronde van het WK judo uitgeschakeld. De Nederlandse judoka verloor in de klasse tot 52 kilogram van de Luxemburgse Marie Muller.

Bravik, die vorig jaar nog brons pakte bij het EK in Tbilisi, had in de eerste ronde nog Kalpana Devil Thoudam uit India verslagen. Tegen Muller kon ze echter niet imponeren. De Nederlandse kwam al snel op achterstand en in de slotfase van het gevecht belandde ze op haar rug.

Jol: "Zo'n uitslag zijn we niet gewend"

Voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Willem II was het niet de vraag wie er zou winnen, maar met hoeveel Ajax zou winnen. Het werd uiteindelijk 'slechts' 2-0 door twee goals van Luis Suárez.

"Zo'n uitslag zijn we niet gewend, meestal maken we vier, vijf of zes doelpunten, maar toch ben ik niet ontevreden", zei trainer Martin Jol na afloop tegenover het Algemeen Dagblad.

"Willem II hield de ruimte klein en daar hadden we in de eerste helft moeite mee. We hebben nu eenmaal op de vleugels geen razendsnelle spelers. Na de rust hebben we dat beter gedaan. Van achteruit zetten de backs voldoende druk en was er daardoor meer dreiging. We kregen ook minimaal vier goede kansen. Helaas gingen die er niet in, maar al met al ben ik eigenlijk best tevreden met de drie punten."

Suárez scoorde twee keer uit een strafschop. De Amsterdammers kregen nog voldoende kansen om de score uit te breiden, maar liet dat na.

Suikerfeest zonder incidenten verlopen

Het Suikerfeest is in Amsterdam dit jaar rustig verlopen. De politie meldt AT5 dat er geen noemenswaardige incidenten zijn geweest. De afgelopen jaren ging het vaak mis tijdens het Suikerfeest. Vooral in de bioscopen zorgden islamitische jongeren voor veel overlast. Vorig jaar ontruimde de politie zelfs een hele zaal in Pathé de Munt. Daarbij werd de ME ingezet.

Dit jaar werd niets aan het toeval overgelaten. De politie surveilleerde extra, met name bij de bioscopen. Pathé stelde zelfs een minimumleeftijd van zestien jaar in na 16.00 uur 's middags. Daarnaast waren er buurtvaders aanwezig in de zalen om de orde te bewaren.

Amsterdam gaat binnen tien jaar op slot

Wethouder Maarten van Poelgeest maakt zich grote zorgen over de woningbouw in Amsterdam. Hij voorziet dat er over vijf jaar niets meer bijgebouwd kan worden.

Oorzaak is de ingestorte kantoormarkt. De gemeente verdiende daar altijd veel geld aan, geld dat uiteindelijk weer werd gebruikt om woningen van te bouwen.

Als er niet meer bijgebouwd kan worden, zal de stad volgens Van Poelgeest op slot gaan. Vooral starters en studenten zullen daar de gevolgen van merken, voorspelt de wethouder. Hij vindt daarom dat hervorming van de markt hoognodig is.

Terreurdreiging Frankrijk groter dan ooit

De dreiging van een islamitische terreuraanslag in Frankrijk is nog nooit zo groot geweest. Dit zegt de Franse nationale coördinator terrorismebestrijding, Bernard Squarcini, zaterdag in een interview met de krant Journal du Dimanche.

Squarcini ziet drie dreigingsscenario's in Frankrijk: een radicale moslim die in zijn eentje een actie pleegt, een operatie van de Noord-Afrikaanse tak van terreurnetwerk al-Qaeda en de djihadisten, Franse moslims die in Afghanistan of Jemen een terreuropleiding volgen en dan naar Frankrijk terugkeren.

De "ferme posities" van Frankrijk in het buitenlands beleid en de discussie over het boerkaverbod dragen volgens Squarcini bij aan de terreurdreiging. Hij kijkt ook met enige onrust naar Nederland, waar het Hariri-Tribunaal in Leidschendam naar verwachting later dit jaar met zijn eerste aanklacht komt. De toegenomen spanningen in Libanon zijn een extra risico voor Frankrijk dat er militairen heeft gestationeerd als deelnemers aan de VN-vredesmacht.

In Frankrijk wonen circa zes miljoen moslims, de grootste moslimbevolking van West-Europa.

Dodental explosie Californië loopt op

Reddingswerkers hebben zaterdag (lokale tijd) nog twee stoffelijke overschotten gevonden in de door een gasexplosie getroffen woonwijk van de Amerikaanse stad San Bruno, in de staat Californië. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Zeker 37 huizen werden verwoest door de ontploffing donderdag, waarna een vuurzee ontstond. Tot nu toe gingen de hulpdiensten uit van vier doden.

De speurtocht naar slachtoffers gaat nog door. Meer dan vijftig mensen raakten gewond en drie mensen staan nog te boek als vermist.

San Bruno ligt circa 3 kilometer van het internationale vliegveld van San Francisco. Inwoners van de getroffen wijk vreesden donderdag in eerste instantie voor een terreuraanslag, maar al snel bleek dat de explosie was ontstaan door een lekkage in een gasleiding. Het is nog onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Dodental explosie Californië loopt op
Dodental explosie Californië loopt op (Foto: ANP)

Ruzie over ochtendmaal leidt tot zes doden

Een Amerikaan die zijn huis uit dreigde te worden gezet vanwege zijn temperament is zaterdag zo boos geworden over de manier waarop zijn vrouw zijn eieren had gekookt dat hij haar, zijn stiefdochter en drie buren met een jachtgeweer heeft doodgeschoten. Dat gebeurde op een woonwagenkamp in het landelijk gebied in het oosten van Kentucky.

De man, Stanley Neace, ging uiteindelijk naar huis en schoot daar zichzelf dood. Volgens buren in het kamp rende Neace in zijn pyjama over de gazonnen van zeven huizen en loste hij tientallen schoten. De politie arriveerde ongeveer een uur nadat Neace begon te schieten. Toen de politie ter plekke kwam, werd nog een schot gehoord. Daarna werd het lichaam van Neace gevonden.

De dader zou uit zijn vel zijn gesprongen toen zijn vrouw, de 54-jarige Sandra Neace, zijn ontbijt niet klaarmaakte zoals hij het wilde. Daarop zou zijn vrouw naar de woonwagen van de buren zijn gevlucht. Neace zou haar en de buren van 30, 31 en 40 jaar hebben doodgeschoten omdat ze hen had verteld wat er was gebeurd. Ook schoot hij de 28-jarige dochter van zijn vrouw dood. De 30-jarige buurvrouw werd voor de ogen van haar 7-jarige dochter doodgeschoten. Neace liet het meisje gaan.

De eigenaar van het land heeft enkele tijd geleden al een procedure opgestart om Neace de woonwagen uit te krijgen. De afgelopen maanden werd Neace volgens hem steeds vijandiger naar zijn buren. De dader woonde al zeven jaar op het park. Een buurman zegt dat hij zag hoe Neace en zijn vrouw rond een jeep renden terwijl Neace op haar schoot. "Ik hoorde haar schreeuwen", zegt hij, terwijl hij naar de jeep vol kogelgaten wijst. Uiteindelijk schoot Neace ook op de getuige, maar hij miste.

Na de schietpartij ging Neace volgens hem op de veranda van zijn woonwagen zitten, waar hij wat in zichzelf mompelde. Toen richtte hij het jachtgeweer op zijn eigen hoofd en haalde hij de trekker over. "Vanaf het moment dat hij hier kwam is hij een lastpak geweest."

Rutten: "In de tweede helft uitstekend gereageerd"

PSV won gisteravond met 3-1 van NEC. Trainer Fred Rutten gaf na afloop aan dat hij niet tevreden was over de eerste helft, waarin de thuisploeg op achterstand kwam.

"Het idee was om NEC heel snel bij de kladden te pakken", zei Rutten na afloop. "Dat lukte niet in de uitvoering. Het baltempo was te laag en er waren veel slordigheden. Ik houd van ageren, het initiatief nemen, maar dat kwam er in de eerste helft niet uit. In de tweede helft heeft het team uitstekend gereageerd. In fases werd er aardig tot goed voetbal gespeeld."

"Ik bracht Bouma erin omdat hij in de opbouw beter is en Wilfred klaar is voor speeltijd", vervolgt de trainer van PSV. "Zeker richting aanstaande donderdag (Sampdoria, Europa League) hebben we Wilfred hard nodig door de schorsing van Maza. Wilfred is een organisator en brengt rust en straalt die rust ook uit. Hij is gepokt en gemazeld op Europees niveau."

Danny Koevermans was belangrijk voor PSV. Hij viel in en scoorde gelijk. "Koevermans heeft heel goed getraind de afgelopen weken. En als Marcus niet echt in de wedstrijd zit, dan moet je niet aarzelen om Danny in te brengen. Dat is het voordeel als je kwaliteiten op de bank hebt", aldus Rutten.

[US Open] Clijsters wint derde titel

Kim Clijsters heeft voor de tweede keer op rij en de derde keer in totaal de US Open gewonnen. De als tweede geplaatste Belgische had precies een uur nodig om Vera Zvonareva (7) in de finale met 6-2, 6-1 te verslaan. Voor de Russische was het haar tweede verloren grandslamfinale van het jaar. Op Wimbledon moest ze buigen voor Serena Williams.

Zvonareva kon Clijsters in de eerste set tot 2-2 bijbenen, maar daarna begon een opeenstapeling van slordigheden haar op te breken. De titelverdedigster trok via een dubbele break de set naar zich toe en ging daarna vrolijk verder. Het snelle aanvalsspel van de Belgische dreef Zvonareva tot wanhoop en met het kapot slaan van haar racket leek ze zich al gewonnen te geven.

Pas toen Clijsters in de tweede set was uitgelopen naar 3-0, liet Zvonareva even zien waarom ze zonder setverlies de finale had gehaald. Ze won eindelijk weer eens een game en dwong na enkele knappe rally's zelfs een breakpoint op de service van Clijsters af. Dat wist ze echter niet te benutten, waarna de Belgische het karwei snel afmaakte.

Clijsters is na de gewonnen finale al 21 wedstrijden op rij ongeslagen in New York. In 2005 won de Vlaamse het toernooi voor het eerst, de twee jaar daarna was ze door haar tijdelijke afscheid van het tennis niet van de partij. Vorig jaar begon Clijsters op Flushing Meadows aan de zegereeks die nog steeds niet is doorbroken.

Cahill: "Om eerlijk te zijn is dit een oneerlijk punt"

Everton heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Manchester United. Vlak voor tijd stond de ploeg nog met 1-3 achter op Goodison Park. Maar door doelpunten van Mikel Arteta en Tim Cahill in de negentigste minuut werd het nog 3-3.

Waar Manchester United de zege al binnen dacht te hebben, sloegen The Toffees toe. De Australische Cahill was na afloop verheugd met het punt. "Om eerlijk te zijn is het oneerlijk. Maar al met al gaven we veel kansen weg en scoorden wij ook niet uit onze mogelijkheiden. Dus aan de andere kant is het wel terecht", zo zegt Cahill tegenover Sky Sports.

"Het was een zware wedstrijd", vervolgt Cahill. "Maar we hebben nu juist kunnen laten zien dat we kunnen vechten. De afgelopen weken probeerden we van alles, maar bleef het resultaat uit. Vandaag hebben we gelukkig een punt gepakt."

'RBC Roosendaal heeft trainer Brandts bijna binnen'

Ernie Brandts lijkt de nieuwe trainer van RBC Roosendaal te worden. De club en voormalige trainer van NAC Breda zijn bijna rond. Dat meldt ELF.

Brandts was van 2006 tot 2008 trainer van NAC Breda. In zijn laatste seizoen deed hij het bijzonder goed bij de club uit Noord-Brabant, maar ondanks dat wilde NAC niet met hem verder. Brandts ging aan de slag in Iran bij Rah Ahan. Vorig jaar werd hij daar voortijdig de laan uitgestuurd.

RBC heeft nog altijd geen hoofdtrainer. In de transferperiode werd Sandor Popovic aangesteld, maar die vertrok al na een week omdat er geen duidelijkheid was over zijn rol bij de club uit de Jupiler League.

Eric Hellemons en Peter van Vossen hebben het tot dusver overgenomen. Wanneer Hellemons zijn papieren heeft gehaald zal hij volgend seizoen hoofdtrainer worden.

[WK] Argentinië verslaat Oranje

Om 0.30 uur stond in het Argentijnse Rosario de finale van het WK vrouwenhockey op het programma. Nederland wist na eerst al mazzel gehad te hebben in de halve finale tegen Engeland de finale niet in winst om te zetten. Het team van bondscoach Herman Kruis zag het al in de openingsfase misgaan. Deze klap kwam de ploeg niet meer te boven. Het werd 3-1 voor Argentinië

In een uitverkocht stadion werd uiteindelijk om tien over half één afgeslagen door het Nederlandse team. De dames waren behoorlijk onder de indruk van de sfeer die in het stadion hing. De Argentijnse ploeg werd door massa's volk aangemoedigd en vooral aanvoerster en publiekslieveling Aymar kreeg een hoop applaus. Een prima start voor de Argentijnse ploeg. Een goed geplaatst backendschot kwam bij Rebecchi terecht en die wist Joyce Sombroek in de derde minuut al te passeren. Een viertal minuten later was het opnieuw raak door een strafcorner van de Argentijnen. De specialiste van de Argentijnse ploeg, Barrionuevo, schoot de bal keihard richting doel en belandde uiteindelijk via de handschoen van Sombroek in het Nederlandse doel.

Na een kwartier spelen leek Nederland wat sterker te worden. Er kwam wat meer balbezit maar echte kansen leverden dit niet op. Met nog een vijftiental minuten op de klok in de eerste helft kwam de eerste strafcorner voor Nederland. Marilyn Agliotti werd op haar stick geslagen en verdiende daarmee de corner. Maartje Paumen wist deze corner niet te verzilveren en schoot hem naast het doel van de Argentijnse dames. Ondanks dat Nederland wat meer aandrong in het tweede gedeelte van de eerste helft leidde dit uiteindelijk nog niet tot een doelpunt. Hopelijk komt dat in de volgende 35 minuten goed.

In het begin van de tweede helft ging Nederland via Lidewij Welten voortvarend van start. De Nederlandse wist een strafcorner te verdienen en hiermee de eerste kans in de tweede helft te krijgen. Helaas was het deze keer de keepster van de Argentijnen die niet wilde meewerken aan een doelpunt. Zoals wel vaker is driemaal dan uiteindelijk toch scheepsrecht. Maartje Paumen kon de derde Nederlandse strafcorner uiteindelijk wel achter de Argentijnse doelvrouw krijgen en bracht Nederland terug in de wedstrijd. Ook de Argentijnse dames kregen niet veel later opnieuw een strafcorner. Doordat een bal op een Nederlandse voet werd geschoten. Ditmaal hoefde de Nederlandse verdediging niet aan het werk omdat de strafcorner door de Argentijnen werd verprutst. 

Toch was het de Argentijnse ploeg die even later alsnog wist te scoren. Een puinhoop in de Nederlandse verdediging zorgde ervoor dat het overzicht kwijt was en met nog een kwartier op de klokken was het Rebecchi die opnieuw voor een treffer wist te te tekenen. Met deze nieuwe voorsprong van twee doelpunten lijkt een wereldkampioenschap voor de Nederlandse ploeg opnieuw ver weg. Met nog twaalf minuten te spelen was het opnieuw een strafcorner voor de Nederlandse ploeg. Een variant werd gespeeld maar bleek helaas niet doeltreffend te zijn en zo werd opnieuw een prima kans niet tot doelpunt gepromoveerd. Ook de vijfde strafcorner van Nederland werd vijf minuten voor tijd niet gescoord. Het restant van de wedstrijd was vooral een periode van gallery-play voor de Argentijnse dames. De Nederlanders voelden zich verslagen en dat was uiteindelijk ook het geval.

Nederland speelde dit WK een prima toernooi maar zag uiteindelijk dat Argentinië in eigen huis te sterk was. Een iets zwakkere openingsfase was hier de oorzaak van voor Nederland. Als de dames van Herman Kruis niet binnen acht minuten tijd twee treffers hadden tegen gekregen was de wedstrijd anders gelopen. De Oranje-dames en de Argentijnse ploeg waren namelijk best  aan elkaar gewaagd. Toch bracht het thuisvoordeel de Argentijnen vermoedelijk de overwinning in de finale. Een tegenvaller voor het gehele Nederlandse kamp maar uiteindelijk mogen ze allemaal dik tevreden zijn met de zilveren plek die ze uitgereikt zullen krijgen.

 

[US Open] Djokovic naar finale

Tennisser Novak Djokovic gaat zondag op jacht naar zijn eerste US Open-titel. De als derde geplaatste Serviër boekte zaterdagavond (lokale tijd) in de halve eindstrijd een zwaarbevochten overwinning op de Zwitser Roger Federer. Het werd in een hoogstaande partij 5-7 6-1 5-7 6-2 en 7-5.

In de finale speelt Djokovic tegen de Spanjaard Rafael Nadal.

Novak Djokovic naar finale US Open
Novak Djokovic naar finale US Open (Foto: ANP)

Finale Alphen Nederlands onderonsje

De finale van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn wordt een Nederlands onderonsje tussen Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel. De als vijfde geplaatste Huta Galung won met 3-6, 6-2, 6-3 van de Duitser Bastian Knittel. Ook Schoorel rekende af met een Duitse tegenstander. De nummer zeven van de plaatsingslijst was Jan-Lennard Struff met 6-2, 6-4 de baas.

Huta Galung kan het toernooi in Alphen voor de derde keer winnen. Hij deed dat eerder in 2005 en 2007. De finale begint zondagmiddag om 15.00 uur.

Bij de vrouwen gaat de titel niet naar een Nederlandse. Arantxa Rus, die als eerste was geplaatst, verloor met 1-6, 1-6 van Julia Schruff (5). De Duitse speelt in de finale tegen de Française Irena Pavlovic, die Valeria Solovieva op een 6-3, 6-4 nederlaag trakteerde.

Harry Potter and the Deathly Hallows

Harry Potter was voor kleine kinderen, hoorde je nog bij de eerste paar boeken, maar na Harry Potter and the Goblet of Fire is dat omgeslagen. De Harry Potter-boeken groeien met je mee en worden ook volwassen. De bijbehorende games volgen hetzelfde traject. Van kinderachtige saaie platformgames is het nu stoere actiegame geworden waarvoor je je niet meer hoeft te schamen als je het speelt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.