FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 augustus 2010

[Video] Meisje (14) nu al ruim 2 meter

De Braziliaanse Elisany wordt gepest. Zo wordt ze onder andere 'Avatar' genoemd, naar aanleiding van een film over zeer lange wezens. Het veertienjarige meisje is dan ook ruim twee meter; twee meter en zes centimeter om precies te zijn.

Door haar lengte valt het meisje enorm uit de toon bij haar klasgenootjes. De gemiddelde lengte van een veertienjarig meisje is slechts anderhalve meter. Toch droomt Elisany ervan ooit fotomodel te worden.

"Ik kan niets goed doen", vertelt het meisje in een interview aan de Braziliaanse tv. "Ik wil spelen met vrienden maar dat gaat niet. Ik kan in huis niet staan, ik stoot overal mijn hoofd." Ook mag ze niet meer met de schoolbus meerijden omdat ze te lang is.

Haar moeder weet niet wat ze met haar dochter aan moet. "Ik wil dat ze stopt met groeien, dat ze is zoals de andere meisjes." Volgens een specialist lijdt het meisje aan een zeldzame ziekte die ervoor zorgt dat ze ieder jaar vijftien centimeter groeit, drie keer zo veel als een normaal kind.


'Hé, is het koud daarboven!'

Uitslagen België speelronde 4

De vierde speelronde in de Belgische Jupiler League zit er alweer op. De Nederlandse ogen waren vooral gericht op Charleroi waar AA Gent tegen de plaatselijke ploeg moest spelen. Feyenoord dat afgelopen donderdag nog te sterk was voor Gent kon toekijken hoe Gent makkelijk wist te winnen.

Charleroi - AA Gent 1-3
Even leek het erop dat Charleroi revanche kon nemen voor de smadelijke nederlaag van vorige week tegen STVV (5-0). De thuisploeg kwam na een klein kwartier spelen namelijk op voorsprong door de ook in Nederland bekende Hernan Losada. De voormalige Heerenveenspeler kon vrij voor het doel van Jorgacevic een hoek kiezen en passeerde de doelman. Een kwartier later stond de stand echter alweer gelijk. Yaya Soumahoro wist de Gentenaren na 32 minuten op gelijke hoogte te brengen.

Stijn de Smet was voor rust opnieuw trefzeker voor de bezoekers na een prima voorzet van Soumahoro. Na de rust was het Charleroi dat probeerde de gelijkmaker te maken. Ondanks het sterke begin van de thuisploeg was het Soumahoro die het vanaf elf meter mocht proberen maar hij miste de strafschop.  Een viertal minuten voor het laatste fluitsignaal was het Yassine El Ghanassy die uiteindelijk wel de score naar 1-3 wist te schieten en zette daarmee de eindstand op het scorebord. 

STVV - Standard 1-0
Vrijdagavond was het de beurt aan Sint Truiden en Standard die het voetbalweekeinde mochten openen. De thuisploeg begon goed aan het duel en al na twee minuten wist STVV het openingsdoelpunt te maken. Ibrahim Sidibe wist het doelpunt voor de thuisploeg te maken. Standard wist daar niet heel erg veel tegenover te zetten en het bleek al snel dat het vroege doelpunt de beslissende was. 

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
STVV Standard 1-0
Zulte Waregem Cercle Brugge 4-0
Germinal Beerschot Westerlo 0-0
Lokeren Anderlecht 0-3
Lierse Kortrijk 1-2
Charleroi AA Gent 1-3
Club Brugge KV Mechelen 1-2
Eupen Racing Genk 1-4


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Racing Genk 4 4 0 0 12 15-2
2 KV Mechelen 4 4 0 0 12 7-2
3 Anderlecht 4 3 1 0 10 11-1
4 Kortrijk 4 3 1 0 10 6-2
5 AA Gent 4 3 0 1 9 6-6
6 STVV 4 2 0 2 6 3-6
7 Zulte Waregem 4 1 2 1 5 7-4
8 Standard 4 1 2 1 5 8-6
9 Westerlo 4 1 2 1 5 2-2
10 Cercle Brugge 4 1 2 1 5 4-6
11 Club Brugge 4 1 0 3 3 6-7
12 Lokeren 4 0 2 2 2 4-9
13 Germinal Beerschot 4 0 2 2 2 1-6
14 Charleroi 4 0 2 2 2 2-9
15 Lierse 4 0 0 4 0 2-8
16 Eupen 4 0 0 4 0 3-11

Voor de overige statistieken van de Belgische competitie klik je hier.

Toivonen over Liverpool: "No comment"

Ola Toivonen wilde na afloop van PSV - AZ niet reageren op de interesse van Liverpool. De spits van PSV werd naast de Nederlandse media ook ondervraagd door uit Zweden overgekomen journalisten.

Als het onderwerp Liverpool werd aangesneden wenste Toivonen niet verder te praten. "No comment", klonk het. Trainer Fred Rutten zei op de persconferentie dat hij ervan uitgaat dat Toivonen bij PSV blijft. Over eventuele onderhandelingen tussen de club en Liverpool werd niets gezegd.

Toivonen speelde tegen AZ, ondanks het feit dat hij voor het eerst dit seizoen niet scoorde, een prima wedstrijd. Hij speelde landgenoot Marcus Berg mooi vrij bij de eerste goal. "Het voelt goed om met hem te spelen", zei Toivonen daarover. "We kennen elkaar goed." Ook bij de Zweedse nationale ploeg vormen de twee PSV'ers een koppel.

Liverpool stuurde vandaag hoofdscout Kenny Dalglish naar het Phillips Stadion. De Engelsen zijn op zoek naar een aanvalspartner van Fernando Torres. Ook met een vertrek van Dirk Kuyt lijkt rekening gehouden te worden.

Finale WTA Montreal pas maandag

De finale van het WTA-toernooi in Montreal wordt morgen pas gespeeld. De organisatie heeft hiertoe besloten.

De halve finales moeten vandaag, als de weersomstandigheden het toelaten, worden gespeeld. Gisteren konden alleen Caroline Wozniacki en Svetlana Kuznetsova twee games in hun halve eindstrijd spelen voordat de regen roet in het eten gooide. De andere halve finale gaat tussen Viktoria Azarenka en Vera Zvonareva.

Vorm: "Heb behalve penalty niets te doen gehad"

FC Utrecht-doelman Michel Vorm kende een bijzonder rustige middag tegen Willem II. De Utrechters waren in eigen huis te sterk (3-0).

Willem II kreeg via Andreas Lasnik wel de kans om de score te openen. "We kregen een penalty tegen, maar de bal vloog hoog de tribune in", zei Vorm na afloop tegen NUsport. "Dat was wel het moment dat ik vies ben geworden, want ik dook wel. Verder heb ik niets te doen gehad vanmiddag", vervolgt de Oranje-international.

De doelman had niet het gevoel dat Utrecht punten zou verspelen tegen de Tilburgers. "Willem II was wel erg zwak. Ik heb geen seconde gedacht dat wij vandaag punten lieten liggen. Na de 1-0 van Ricky was de wedstrijd al gelopen", aldus Vorm, die zijn ploeg via wederom Van Wolfswinkel en een doelpunt van Dries Mertens zag uitlopen.

De zege op Willem II is een goede opsteker voor Utrecht in aanloop naar de return van de Europa League tegen Celtic. "Celtic uit of thuis is nogal een verschil. We hebben niets te verliezen, we kunnen vrijuit voetballen. Er kunnen gekke dingen gebeuren, maar dat het moeilijk wordt is duidelijk", besluit de tweede keeper van Oranje.

Tieners gelyncht in Pakistan

Er zijn vreselijke beelden gemaakt en online gezet van een woedende Pakistaanse menigte die twee broers (15 en 17) lynchen. Ze werden aangezien voor dieven, maar bleken later onschuldig.

Op de beelden die met een mobiele telefoon zijn opgenomen, worden de jongens doodgeslagen met knuppels en stenen. De omstanders doen niet meer dan kijken of beelden filmen met een telefoon. Ook de aanwezige politie doet niks. Na afloop werden ze ondersteboven gehangen. De Pakistaanse krant The News vraagt zich af: "Is dit wie we zijn? Wilden?"

Een minister heeft vandaag de ouders van de jongens bezocht. Er zijn tien verdachten aangehouden waaronder vier politiemannen. Het incident komt voor Pakistan niet zo goed uit. De wereld maakt zich op om geld in te zamelen voor hulp wegens de overstromingen in Pakistan.

Federer pakt eerste titel sinds Australian Open

Roger Federer heeft zijn eerste titel gepakt op de ATP World Tour sinds zijn winst op de Australian Open in januari. In de finale van het Masters Series toernooi van Cincinnati versloeg hij na 2,5 uur Mardy Fish met 6-7, 7-6 en 6-4.

De spelers gingen heel de partij gelijk op. Federer leek wel enigszins de overhand te hebben, maar Fish zette op de juiste momenten daar een sterke service tegenover. Federer wist dan ook niet door de service te komen van de Amerikaan en verloor de eerste set zelfs in de tiebreak.

De tweede set had hetzelfde verloop als de eerste, maar dit keer met Federer als overtuigende winnaar van de tiebreak. Ook de derde set verliep lang gelijk op tot 4-4. Toen wist Federer zijn eerste breekpunt van de set direct te benutten en sloeg in de daarop volgende game toe op zijn tweede wedstrijdpunt.

The Stig eindelijk ontmaskerd

Hij werd al langer aangezien voor The Stig, maar ditmaal kan hij niet langer ontkennen. Nieuw bewijs heeft aangetoond dat The Stig, de mysterieuze testrijder in het programma Top Gear, niemand minder dan Formule 3-coureur Ben Collins is.

Men heeft ontdekt dat rekeningen van het bedrijfje van Collins, Collins Autosport, laten zien dat hij een belangrijke, commerciële band heeft met Top Gear. De eerste rekeningen werden verstuurd in 2003, net nadat de zwarte Stig werd vervangen door de witte. In december van dat jaar, pas een maand na het verschijnen van de nieuwe Stig, ging 2003 voor het bedrijf de boeken in als 'hoeksteenjaar'. Dit werd deels veroorzaakt door 'coureursdiensten voor de BBC, voornamelijk in het programma Top Gear'.

De bestuurders beschreven het als het aanbieden van 'goede vooruitzichten op lange termijn voor de voortzetting van inkomsten'. De enige conclusie die hieruit valt te trekken is dat Collins de nieuwe Stig moet zijn.

Men heeft gisteren geprobeerd Collins uit te horen over de vinding. De coureur, die juist een race reed in Hongarije, kon de interviewer niet te woord staan. "Ik kan nu niet met je praten. Ik rijd net een tunnel in", luidde het antwoord.

De ontmaskering van The Stig valt net enkele dagen nadat werd ontdekt dat de witte coureur misschien het veld moet ruimen. Hij ligt in de clinch met de BBC over zijn autobiografie. De advocaten van de omroep willen de publicatie van het boek tegenhouden.


Nee, ook Michael Schumacher is The Stig niet

Computers die gedachten lezen

Het bedrijf Intel is bezig met het ontwikkelen van computers die via gedachten te besturen zijn. De nieuwe technologie laat je brieven schrijven en surfen op het internet, alleen door eraan te denken. Dat stellen onderzoekers van Intel die aan het project werken.

De huidige generatie 'hersengestuurde' computers vereist nog dat de gebruiker via het indenken van fysieke handelingen de cursor op het scherm beweegt. Deze nieuwe vondst interpreteert echter direct de woorden waar je aan denkt. De wetenschappers maken een gedetailleerde hersenkaart, waarop de hersenactiviteit staat die gemeten wordt bij het denken aan individuele woorden. Als iemand dan een computer gebruikt, worden de woorden waaraan hij denkt gelinkt aan die hersenkaart, zodat de computer weet welke opdracht hij krijgt.

Vroege tests hebben uitgewezen dat de computer woorden kan herkennen door vergelijkbare hersenpatronen te bekijken en de belangrijkste verschillen te bepalen. Dean Pomerleau, een wetenschapper bij het Intel Lab, zegt dat op het moment de benodigde apparaten echter grote, dure scanners zijn, vergelijkbaar met die in het ziekenhuis. Maar, zegt hij, er wordt gewerkt aan een soort hoofdtelefoon, waarmee hetzelfde detailniveau kan worden bereikt.

Pomerleau: "De computer gebruikt een lijst van twintig vragen om te bepalen aan welk woord de gebruiker denkt. Een zelfstandig naamwoord bijvoorbeeld, zoals 'schep', waarmee je graaft, produceert activiteit in het motorische gedeelte van de hersenen, omdat daar de fysieke beweging wordt gecontroleerd. Een woord zoals appel echter, produceert activiteit in de hersendelen gerelateerd aan honger. De computer kan dus kenmerken aan een woord waar iemand aan denkt verbinden, wat ervoor zorgt dat hij redelijk snel het juiste woord vindt."

"Op het moment meten we de geproduceerde activiteit wanneer de hersenen aan verschillende woorden denken. Dat betekent dat je in staat gaat zijn brieven te schrijven, e-mails te openen en zoekopdrachten te doen, alleen maar door eraan te denken." Intel heeft al een werkend prototype dat woorden als 'schroevendraaier', 'huis' en 'schuur' kan herkennen, door twintigduizend verschillende punten in de hersenen te meten.

Justin Ratner, directeur van het Intel Lab en hoofd van de afdeling technologie van het bedrijf: "Gedachten lezen is de ultieme gebruikersinterface. Er zullen vraagtekens geplaatst worden bij problemen als privacy, maar dat moeten we zien op te lossen. Mensen zijn in ieder geval niet meer aangewezen op alleen een toetsenbord en een muis."

Verbeek koopt niets voor complimenten

Gertjan Verbeek wacht nog steeds op de smaak van een overwinning met AZ. Zijn ploeg ging vandaag met 3-1 ten onder bij PSV.

Het begint een zeer vervelend begin van de Eredivisie te worden voor AZ. De ploeg staat na drie wedstrijden op twee punten en bivakkeert daardoor in de onderste regionen van de stand. Dit ondanks goed voetbal. Ook in Eindhoven liet AZ zien dat het genoeg potentieel heeft.

"Ik ben niet tevreden over de uitslag, dat lijkt me duidelijk", zei Verbeek na afloop in de mixed zone. "Topsport is winnen en dat hebben we niet gedaan. Of het door de onervarenheid komt? Dat kun je niet zeggen. Achterin staan een paar jongens die toch het een en ander hebben meegemaakt."

"De eerste goal van PSV ontstaat door dom balverlies en de tweede goal is slecht verdedigd. Het was vandaag net niet genoeg om PSV te breken." En dus hoorde Verbeek na afloop dat zijn ploeg meer verdiend had. "Maar daar koop je niets voor."

Langs de lijn wond de trainer zich behoorlijk op. "Ik had last van de vierde official, meer dan de scheidsrechter. Hij moet mij gewoon m'n werk laten doen."

Peter R. de Vries rectaal onderzocht

Peter R de Vries is keihard aangepakt tijdens zijn arrestatie in Australië. De misdaadverslaggever werd zelfs doorzocht op plekken waar de zon nooit schijnt.

"We zijn naar een cellencomplex gebracht en daar moesten we ons meteen uitkleden", vertelt De Vries. "Vervolgens werden we naakt tegen de muur gezet. Daar moesten we een paar kniebuigingen maken zodat ze konden controleren of we niets rectaal zouden meesmokkelen. Het is behoorlijk vernederend als daar een paar man staan toe te kijken."

De SBS6-medewerker moest samen met zijn collega DNA afstaan en vingerafdrukken afgeven. Vervolgens werden ze afgevoerd naar een lege, betonnen cel. "Er lag alleen een plastic matras met een dekentje op de grond. Het is wintertijd in Australië en het was knap koud. Daarbij bleef ook het licht de hele nacht aan. Ik heb geen minuut geslapen. Dit kwam ook omdat de medegedetineerden een hels kabaal maakten. Ze schopten vaak tegen de tralies aan."

Er leek voor de misdaadverslaggever dan ook geen einde te komen aan de nacht. "Maar er is meer dan een nacht in een gevangenis voor nodig om mij te vellen", houdt De Vries zich stoer, die maar niet begrijpt waarom hij zo hard is aangepakt. "Een journalist is er toch voor om vragen te stellen? De autoriteiten zeiden dat ik niet op zijn terrein mocht komen, maar als ik hem wil spreken, moet ik toch aanbellen?"

De Vries is momenteel op borgtocht vrijgelaten, maar dinsdag moet hij zich voor de rechter verantwoorden. Ondanks dat zijn collega een boete heeft betaald, weigert de misdaadverslaggever hier gehoor aan te geven. Het is hem overigens verboden in de tussentijd contact op te nemen met de moordverdachte.


In dit filmpje spreekt De Vries over zijn arrestatie

Gentenaar: "Ik heb een voorsprong op Begois"

Dennis Gentenaar staat weer tussen de palen bij VVV-Venlo. De ervaren doelman profiteert van een blessure van Kevin Begois.

Begois was aanvankelijk eerste doelman in Venlo. Maar de Belg brak zijn neus in een oefenduel met het Duitse Allemania Aachen. Gentenaar, die vorig seizoen langdurig geblesseerd was, greep zijn kans en is de eerste keuze op dit moment.

"Ik heb een gesprek met trainer Jan van Dijk gehad en daarin gaf hij aan dat ik op dit moment de nummer één ben", zegt Gentenaar tegen NUsport. "Ik heb dagelijks contact met Kevin en er is helemaal geen wrijving tussen ons."

"We trainen goed samen en houden elkaar scherp. Voorlopig heb ik een voorsprong op hem, maar ik moet elke dag blijven presteren om die te behouden", vervolgt Gentenaar, die drie doelpunten incasseerde tegen ADO Den Den Haag (2-3).

Uitslagen Duitsland speelronde 1

Afgelopen weekend stond de eerste speelronde van de Duitse Bundesliga op het programma. De eerste speelronde had een aantal leuke wedstrijden op het affiche. Bayern München - VfL Wolfsburg is hier na te lezen en een verslag van Hamburger SV - Schalke 04 kun je hier nog eens bekijken.

Verrassende top-drie na speelronde 1

De eerste speelronde van de Duitse Bundesliga heeft meteen voor een paar opmerkelijke resultaten gezorgd. 1899 Hoffenheim, vorig seizoen nog goed voor een plaats in de middenmoot, maakte gehakt van Werder Bremen, dat waarschijnlijk dit seizoen uitkomt in de Champions League. Hoffenheim won in eigen huis met maar liefst 4-1 van de ploeg van trainer Thomas Schaaf. Frings zette Bremen na drie minuten nog wel op voorsprong met een benutte penalty, maar nog voor rust bogen Ba, Mlapa, Ibisevic en Salihovic de stond om naar 4-1. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Hoffenheim pakt dankzij de overwinning de eerste plaats in de Bundesliga en Werder Bremen is na dit weekend hekkensluiter.

De top-drie na speelronde 1 wordt verder gevormd door de promovendussen 1. FC Kaiserslautern en Sankt Pauli. Kaiserslautern mocht op bezoek bij 1. FC Köln en won knap met 1-3. Köln-speler Mohamad liep in record-tempo een rode kaart, maar de thuisploeg kwam dankzij een treffer van Novakovic nog wel op voorsprong. Dankzij twee doelpunten van Lakic en eentje van Ilicevic boog Kaiserslautern redelijk simpel de stand om in hun voordeel.

Sankt Pauli won met 1-3 van degradatiekandidaat SC Freiburg. Alle doelpunten vielen pas in het laatste kwartier. Twaalf minuten voor tijd leek Cisse Freiburg in veilige haven te schieten, maar een slotoffensief van Sankt Pauli leverde maar liefst drie doelpunten op. In de 83e minuut was Boll verantwoordelijk voor de gelijkmaker en in de laatste minuut waren zowel Sukuta-Pasu en Bartels nog trefzeker.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Bayern München VfL Wolfsburg 2-1
SC Freiburg FC Sankt Pauli 1-3
1. FC Köln 1. FC Kaiserslautern 1-3
M'gladbach 1. FC Nürnberg 1-1
Hannover 96 Eintracht Frankfurt 2-1
1899 Hoffenheim Werder Bremen 4-1
Hamburger SV Schalke 04 2-1
FSV Mainz 05 VfB Stuttgart 2-0
Borussia Dortmund Bayer Leverkusen 0-2


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. 1899 Hoffenheim 1 1 0 0 3 4-1
2. 1. FC Kaiserslautern 1 1 0 0 3 3-1
3. FC Sankt Pauli 1 1 0 0 3 3-1
4. Bayer Leverkusen 1 1 0 0 3 2-0
5. FSV Mainz 04 1 1 0 0 3 2-0
6. Bayern München 1 1 0 0 3 2-1
7. Hamburger SV 1 1 0 0 3 2-1
8. Hannover 96 1 1 0 0 3 2-1
9. 1. FC Nürnberg 1 0 1 0 1 1-1
10. M'gladbach 1 0 1 0 1 1-1
11. Eintracht Frankfurt 1 0 0 1 0 1-2
12. Schalke 04 1 0 0 1 0 1-2
13. VfL Wolfsburg 1 0 0 1 0 1-2
14. 1. FC Köln 1 0 0 1 0 1-3
15. SC Freiburg 1 0 0 1 0 1-3
16. Borussia Dortmund 1 0 0 1 0 0-2
17. VfB Stuttgart 1 0 0 1 0 0-2
18. Werder Bremen 1 0 0 1 0 1-4

Meer statistieken over de Duitse Bundesliga zijn hier na te lezen.

Uitslagen Engeland speelronde 2

Dit weekend is in Engeland de tweede speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na twee speelronden.

Blackpool FC krijgt pak slaag van Arsenal

Arsenal is er in geslaagd om het blazoen dit weekend op te vijzelen. Vorige week speelden The Gunners in de openingswedstrijd nog gelijk tegen Liverpool (1-1). Dit weekend ging het beter en werd promovendus Blackpool FC met 6-0 naar huis gestuurd.

Na twaalf minuten stond Arsenal op voorsprong door een doelpunt van Theo Walcott, die op aangeven van Andrei Arshavin wist te scoren. Na een half uur wedstrijd moest Blackpool FC met tien man verder. Ian Evatt kreeg een rode kaart voorgehouden, nadat hij een overtreding in het strafschopgebied maakte.

Dit was voor The Gunners het sein om gas te geven. In het tijdsbestek van zeven minuten werd de wedstrijd beslist. Eerst pikte Arshavin zijn doelpunt mee, waarna Walcott voor zijn tweede van de wedstrijd tekende. Na de pauze troffen ook bou Diaby, wederom Walcott en Marouane Chamakh de score nog verder op.

Wigan Atheltic ook in tweede duel hard onderuit

Het zit Ronnie Stam niet echt mee bij Wigan Ahtletic. Vorige week ging de voormalig speler van FC Twente met 4-0 onderuit tegen promovendus Blackpool FC. Ook dit weekend kreeg de ploeg een forse draai om de oren, aangezien Chelsea met 6-0 wist te winnen.

Het waren aan de zijde van Chelsea vooral de Franse spelers, die het de verdediging van Wigan Ahtletic erg moeilijk maakte. Na 34 minuten wedstrijd viel de eerste treffer. Deze werd door Florent Malouda gemaakt. Aan het begin van het tweede bedrijf maakte Nicolas Anelka het verschil door in vijf minuten twee keer te scoren.

Voor Wigan Ahtletic was de gifbeker echter nog niet leeg. In de 78e minuut verergerde Salomon Kalou het leed van de thuisploeg, waarna ook in blessuretijd nog twee keer werd gescoord. Eerst was het opnieuw Kalou, waarna Yossi Benayoun voor het slotakkoord tekende.



Uitslagen speelronde 2:

Thuis Uit Uitslag
Birmingham City Blackburn Rovers 2-1
Everton Wolverhampton Wanderers 1-1
West Bromwich Albion Sunderland 1-0
West Ham United Bolton Wanderers 1-3
Arsenal Blackpool FC 6-0
Stoke City Tottenham Hotspur 1-2
Wigan Athletic Chelsea 0-6
Newcastle United Aston Villa 6-0
Fulham Manchester United 2-2


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chelsea 2 2 0 0 6 12-0
2 Arsenal 2 1 1 0 4 7-1
3 Manchester United 2 1 1 0 4 5-2
4 Bolton Wanderers 2 1 1 0 4 3-1
5 Birmingham City 2 1 1 0 4 4-3
6 Wolverhampton Wanderers 2 1 1 0 4 3-2
7 Tottenham Hotspur 2 1 1 0 4 2-1
8 Newcastle United 2 1 0 1 3 6-3
9 Blackburn Rovers 2 1 0 1 3 2-2
10 Blackpool FC 2 1 0 1 3 4-6
11 Aston Villa 2 1 0 1 3 3-6
12 West Bromwich Albion 2 1 0 1 3 1-6
13 Fulham 2 0 2 0 2 2-2
14 Liverpool 1 0 1 0 1 1-1
15 Manchester City 1 0 1 0 1 0-0
16 Sunderland 2 0 1 1 1 2-3
17 Everton 2 0 1 1 1 1-2
18 Stoke City 2 0 0 2 0 2-4
19 West Ham United 2 0 0 2 0 1-6
20 Wigan Athletic 2 0 0 2 0 0-10


Alle andere statistieken uit de Premier League kun je op deze pagina terugvinden!

Terpstra tekent alsnog bij Quick Step

Niki Terpstra gaat dan alsnog naar Quick Step. Eerder dit weekend werd nog bericht dat de Nederlandse kampioen dichtbij een contract met Vacansoleil zou staan, maar vandaag maakte de ploegleider van Quick Step Patrick Lefevere bekend dat Terpstra toch naar de Belgische ploeg trekt.

"Ik ben blij dat ik volgend jaar in een topteam als Quick Step kan rijden," zei Terpstra. "Dit is voor mij een grote kans en ik hoop dat ik het vertrouwen Lefevere terug kan betalen met enkele goede resultaten."

Ook Lefevere is tevreden met het aantrekken van Terpstra, die overkomt van Milram. "Terpstra is een goede rijder die nog veel progressie kan halen in zijn resultaten. Hij zal een belangrijke speler worden in de voorjaarsklassiekers, waarin hij zichzelf al diverse keren heeft bewezen. Ook verwachten we van hem goede resultaten in andere ééndagskoersen en in rittenkoersen."

Uitslagen Eredivisie speelronde 3

Dit weekend werd de derde speelronde afgewerkt in de Eredivisie. Feyenoord verspeelde wederom punten, FC Twente boekte haar eerste overwinning. PSV blijft koploper dankzij een 3-1 overwinning op AZ.

Excelsior, voor velen de gedoodverfde degradant van dit seizoen, heeft na drie duels al twee overwinningen behaald. Vorige week werd nog verrassend Feyenoord verslagen met 3-2, vrijdag was het te sterk voor medekoploper N.E.C. Nijmegen. N.E.C. kwam aanvankelijk nog wel op voorsprong via Vleminckx, maar na rust was die voorsprong in een tijdsbestek van drie minuten omgebogen in een achterstand. Clasie (53e minuut), en Bovenberg (56e minuut) zorgden voor de 2-1. N.E.C kwam in de 73e minuut nog op gelijke hoogte door een doelpunt van Sibum, maar vijf minuten later stond Excelsior al weer voor door Bergkamp. N.E.C. probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar in de 92e minuut maakte Fernandez, die er een gewoonte van lijkt te maken in blessuretijd te scoren, aan alle Nijmeegse hoop een eind door de 4-2 binnen te schieten.

Ron Jans heeft zijn eerste overwinning als coach van sc Heerenveen te pakken. In het eigen Abe Lenstra-stadion werd NAC Breda met 3-1 verslagen. NAC Breda stond onder leiding van John Karelse, Gert Aandewiel en Arno van Zwam, aangezien Robert Maaskant gistermorgen bekendmaakte per direct te vertrekken naar de Poolse club Wisla Kraków. Het trio maakte een droomstart in Heerenveen, want al na 42 seconden lag de bal in het net. Steppe verkeek zich op een schot van Amoah, waarna de 0-1 een feit was. NAC gaf geen goed gevolg aan de vroege voorsprong, want de van Heracles overgekomen Dost trok de stand na 26 minuten weer gelijk 1-1. Het leed werd nog groter voor NAC, want in de 59e minuut werkte Luijckx de bal achter zijn eigen doelman Ten Rouwelaar. In de 77e minuut besliste Dost met zijn tweede van de avond de wedstrijd: 3-1. NAC staat nu gedeeld laatste, samen met Willem II. Beide ploegen hebben nul punten uit drie duels. De ploeg uit Breda speelde wel al een keer gelijk (1-1 tegen AZ), maar begon de competitie met één punt in mindering.

ADO Den Haag heeft de eerste punten van het seizoen binnen. Op bezoek bij VVV-Venlo werd met 2-3 gewonnen. Debutant Boelykin zorgde al na twee minuten voor een 0-1 voorsprong. In de 23e minuut trok Ahahaoui de stand weer gelijk: 1-1. Boekilyn wist na rust zijn tweede van de middag te maken, in de 61e minuut werd het 1-2. In de 69e minuut lag de wedstrijd enkele tijd stil, toen er onweer in de lucht hing, twijfelde arbiter Nijhuis geen moment en nam alle spelers mee naar binnen. Na 20 minuten was de lucht geklaard en kon de wedstrijd worden voortgezet. VVV had het betere van het spel en de gelijkmaker leek in aantocht. Zonder succes, want Verhoek scoorde namens ADO Den Haag aan de andere kant van het veld, 1-3, waarna de wedstrijd gespeeld leek. Boymans dacht daar echter anders over en maakte in de 92e minuut nog de 2-3. Gejaagd werd nog op de 3-3, maar daar duurde de wedstrijd te kort voor. VVV en ADO staan nu respectievelijk twaalfde en dertiende, met allebei één overwinning in drie duels.

El Hamdaoui maakte in het met 3-0 gewonnen duel van Roda JC Kerkrade de vijftigduizendste Eredivisiegoal. De eerste Eredivisiegoal werd in 1956 gemaakt door Tonny van der Linden, die namens DOS de 1-0 aantekende in het uiteindelijk met 2-3 verloren duel tegen Sparta.

De Wedstrijd van de Week was die tussen AZ en PSV. Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd.

 

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Excelsior NEC 4-2
Vitesse FC Twente 0-3
FC Groningen De Graafschap 2-1
SC Heerenveen NAC Breda 3-1
Ajax Roda JC 3-0
Heracles Almelo Feyenoord 1-1
FC Utrecht Willem II 3-0
VVV-Venlo ADO Den Haag 2-3
PSV AZ 3-1


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 3 3 0 0 9 12 - 2
2 Ajax 3 2 1 0 7 9 - 4
3 FC Utrecht 3 2 0 1 6 7 - 4
4 NEC 3 2 0 1 6 8 - 7
5 Excelsior 3 2 0 1 6 7 - 7
6 FC Twente 3 1 2 0 5 3 - 0
7 FC Groningen 3 1 2 0 5 5 - 4
8 Heracles Almelo 3 1 1 1 4 4 - 2
9 Feyenoord 3 1 1 1 4 6 - 5
10 SC Heerenveen 3 1 1 1 4 4 - 4
11 Roda JC 3 1 1 1 4 3 - 4
12 VVV-Venlo 3 1 0 2 3 3 - 4
13 ADO Den Haag 3 1 0 2 3 5 - 8
14 Vitesse 3 1 0 2 3 5 - 8
15 De Graafschap 3 1 0 2 3 4 - 8
16 AZ 3 0 2 1 2 3 - 5
17 NAC Breda 3 0 1 2 0 3 - 7
18 Willem II 3 0 0 3 0 3 - 11

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Nummerdor/Schuil ook Nederlands kampioen beachvolleybal

Reiner Nummerdor en Richard Schuil hebben een week na hun Europese titel ook de Nederlandse titel veroverd bij het beachvolleybal. Het als eerste geplaatste duo was in de finale in drie sets te sterk voor de nummer twee van de plaatsingslijst; Boersma/Spijkers.

De eerste set werd nog verrassend gewonnen door Boersma/Spijkers met 19-21. Nummer/Schuil gaf daarna gas in de tweede set en won deze met 21-16. Niks leek een nieuwe titel in de weg te staan, maar Boersma en Spijkers wist het het sterke duo toch nog lastig te maken. Desondanks wonnen Nummerdor en Schuil de derde set met 15-12 en eisten dus de Nederlandse titel op.

Museum Caïro werd slecht bewaakt

Het museum in Caïro waar zaterdag een doek van Vincent van Gogh werd gestolen, werd slecht bewaakt. Het alarm deed het niet en van de 43 bewakingscamera's werkten er maar zeven. Dat heeft de Egyptische hoofdofficier van justitie Abdel-Meguid Mahmoud zondag gezegd.

Het dertig bij dertig centimeter grote schilderij, getiteld Klaprozen of Vaas met bloemen, werd zaterdag door dieven uit de lijst gesneden. In tegenstelling tot eerdere meldingen van de minister van Cultuur is het nog altijd zoek. De waarde van het uit 1887 daterende doek wordt geschat op veertig miljoen euro.

Hoofdofficier Mahmoud zei dat de 'slappe en oppervlakkige' bewaking van het Mahmoud Khalil Museum niet voldeed aan minimumeisen voor de bescherming van internationaal erkende kunstwerken. Hij zei dat alle musea in Egypte waren gewaarschuwd strengere beveiligingsmaatregelen te treffen nadat vorig jaar negen schilderijen waren gestolen uit een ander museum in Caïro, het Mohammed Ali Museum. Mahmoud zei dat de directeur van het museum, het hoofd van de kunstafdeling van het ministerie van Cultuur en dertien andere ambtenaren Egypte niet mogen verlaten voordat het onderzoek is afgerond.

De Egyptische minister van Cultuur Farouk Hosni meldde zaterdagavond dat het schilderij weer was teruggevonden en dat twee vermoedelijke dieven waren aangehouden op de luchthaven van Caïro, maar hij kwam daar later op terug en zei dat de informatie die hij had ontvangen onjuist was.

Het is de tweede keer dat hetzelfde schilderij uit het Khalil-museum is gestolen. In 1978 werd het doek ontvreemd en twee jaar later in Koeweit teruggevonden. Details van de diefstal zijn nooit naar buiten gekomen.

Het gestolen doek lijkt op een bloemenschilderij van de Franse kunstenaar Adolphe Monticelli, die een grote indruk maakte op de jonge Van Gogh. Het werk van Monticelli maakt ook deel uit van de collectie van het Khalil-museum.

Goss wint GP Plouay

Matthew Goss is de winnaar geworden van de GP Ouest France Plouay. De Australiër van HTC-Columbia versloeg Tyler Farrar in de sprint van een grote groep. De derde plaats was voor de Fransman Yoann Offredo.

In de kopgroep van de dag zat één Nederlander; Wout Poels van Vacansoleil. De groep werd in de finale ingelopen, waarna er dus werd gesprint. Farrar ging te vroeg aan en werd nog voorbij gestreefd door Goss, die daarmee de 74e editie won van de koers.

[WvdW] Uitslag PSV - AZ

PSV is vanaf vandaag de enige koploper in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen vanmiddag met 3-1 van AZ, dat daardoor een reeks van zestien wedstrijden zonder verlies ten einde zag komen.

In de eerste helft had PSV de touwtjes zeer stevig in handen, maar AZ kwam er via fraai combinatie-voetbal af en toe gevaarlijk uit. Het kreeg via Maarten Martens zelfs een prima kans. De meeste mogelijkheden waren echter voor de Eindhovenaren, die voor de thee ook verdiend op voorsprong kwamen. Ola Toivonen, in de afgelopen wedstrijd goed voor vijf doelpunten, bracht Marcus Berg in stelling. De Zweed schoot vervolgens raak.

Na de pauze kwam AZ al snel op gelijke hoogte. Een fout in de Eindhovense verdediging werd door Erik Falkenburg afgestraft. Bij deze treffer ging ook doelman Andreas Isaksson, die overigens een redelijk goede wedstrijd kende, niet vrijuit.

Na de gelijkmaker ging AZ harstochtelijk op zoek naar de voorsprong, maar het was PSV vrij snel weer op voorsprong stond. Berg liet zijn tweede treffer van de middag aantekenen, nadat hij de bal eenvoudig in het doel schoof. De Alkmaarders speelden in het resterende deel van de wedstrijd vol op de aanval, maar het was het vermoeide PSV dat voor het slotakkoord tekende. Invaller Ibrahim Afellay maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen.


PSV

3 - 1

AZ

 43' Berg
 53' Berg
 90' Afellay
   50' Falkenburg
 
 Gele kaart: Manolev (PSV), Martens, Moreno (AZ)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Rodríguez
Vukovic
Pieters
Hutchinson
Toivonen (Afellay/82)
Engelaar
Lens
Berg (Bakkal/76)
Dzsudzsák
  Didulica
Marcellis
Moisander
Moreno
Klavan
Wernbloom (Sigthórsson/72)
Schaars
Martens
Holman
Falkenburg (Jonathas/79)
Gudmundsson

Partijen Australië zoeken steun

De verkiezingen in Australië hebben zaterdag voor het eerst sinds meer dan zestig jaar voor geen van de partijen een duidelijk mandaat opgeleverd. De leiders van de twee grote politieke partijen gingen daarom zondag op zoek naar steun bij onafhankelijke parlementsleden.

Nadat ruim 78 procent van de stemmen was geteld, stond de Labor-partij van premier Julia Gillard op 70 van de 150 zetels in het lagerhuis en de liberale coalitie van oppositieleider Tony Abbott op 72. De verwachting is dat de liberalen uiteindelijk op 73 zetels uitkomen en Labor op 72.

Drie onafhankelijke parlementsleden staken zondag de koppen bij elkaar om te bespreken of zij gedrieën een akkoord willen sluiten met een van de grote partijen, of ieder voor zich. "Welke partij het ook wordt, er moet enige stabiliteit zijn en stabiliteit gehandhaafd kunnen worden, wil de regering werken", zei Tony Windsor, een van de drie. "Het kan ook dat wij terug naar de stembus moeten", voegde hij eraan toe.

Het is sinds 1943 niet meer voorgekomen dat een Australische regering moest vertrouwen op de steun van partijloze parlementsleden.

Labor verloor veel stemmen aan de Groenen, omdat de regering plannen voor een CO2-heffing voor de meest vervuilende bedrijven in de ijskast heeft gezet. De Groenen zagen hun zetelaantal in de Senaat hierdoor groeien van vijf tot negen.

Premier Gillard suggereerde dat Labor beter in staat zou zijn wetgeving door de Senaat te loodsen dan de conservatieve liberalen van Abbott, die twijfelt aan de klimaatverandering en niets voelt voor een CO2-heffing voor bedrijven. Maar Abbott zei dat Labor al instabiel is gebleken, zelfs toen die partij nog de meerderheid had.

Zeker één Labor-parlementslid zei haar zetel te hebben verloren door de partij-intriges waardoor de vroegere premier Ken Rudd enkele maanden geleden werd gedumpt ten gunste van Gillard. Anderen weten de povere resultaten aan gestook van Rudd-adepten tegen Gillard in de media.

"Het is zeker dat een Labor-regering die nu aantreedt chronisch verdeeld en disfunctioneel zal zijn", zei Abbott.

Dronken Pool rijdt zonder rijbewijs

De politie heeft zaterdagavond in het Brabantse Sprang-Capelle een Pool van de weg gehaald die met zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol op reed en bovendien geen rijbewijs had. De man had geen rijbewijs meer omdat dat was ingenomen nadat hij eerder beschonken achter het stuur zat.

De Pool werd rond 20.00 uur van de weg gehaald toen hij slingerend over de Nederveenweg reed. Toen de politie de man aansprak, bleek hij enorm dronken te zijn. Een ademtest bevestigde dit.

In Tilburg reed zondagmiddag een landgenoot van de Pool op de Blaakweg tegen drie stilstaande auto's aan. Hij was ook dronken en had drie keer te veel op. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De inzittenden van de auto's raakten lichtgewond.

[Video] [BCR] Kalff crasht tijdens demonstratie

Voor Allard Kalff en Junior Strous is de zesde editie van Bavaria City Racing in Rotterdam vandaag uitgelopen op een deceptie. Strous draaide met een oude IndyCar-bolide donuts, iets wat Kalff niet door had. De pitreporter van RTL haalde met de Lotus 70 uit de F5000-klasse de driftende bolide in waarbij beide auto's elkaar raakten en veel schade opliepen.

Het was naast de regenval de enige smet op een verder vlekkeloos verlopen dag. De coureurs konden het parcours van de Willemsbrug via Blaak en de Coolsingel naar het Hofplein afleggen. Daar konden ze zich naar hartelust uitleven om daarna terug te gaan naar de Willemsbrug.

Het programma begon met racewagens op alternatieve energie. Daarna was het de beurt aan de echte racebolides waarbij een programma van veel verschillende raceklasses samengesteld was. Zo reden er Dakartrucs, driftauto's, karts, motoren, een IndyCar, een Formule 2-auto en een Formule 1-tweezitter die bestuurd werd door Robert Doornbos. Het hoogtepunt was een demonstratie van Vitaly Petrov met een Formule 1-bolide van Renault.


De eerste beelden van het ongeval

Keizer en Van Iersel prolongeren titel

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben de nationale titel beachvolleybal geprolongeerd. Het duo versloeg in de finale Madelein Meppelink en Marloes Wesselink met 21-16 20-22 15-6.

Keizer en Van Iersel hadden de partij al in twee sets kunnen beslissen. Ze pakten een voorsprong van 20-17, maar benutten de wedstrijdpunten niet. Meppelink en Wesselink sleepten er een belissende set uit. Daarin overtuigenden Keizer en Van Iersel echter: 15-6.

Man gaat brandend huis in voor broek

Het zou een Belgenmop kunnen zijn. Een man weet succesvol zijn brandende woning te ontvluchten om vervolgens weer terug te keren om een broek te halen. Het bleek echter de harde waarheid te zijn voor een Britse man dit weekend.

Een man uit het Engelse Brixham werd gisterochtend in alle vroegte gewekt door de geur van een brandend huis. Hij wist samen met vijf gezinsleden het huis te ontvluchten. In de haast was de huisvader echter vergeten zijn broek te pakken. Aangezien hij niet wilde dat de buurt hem zo zag, ging hij zijn huis weer binnen, dat inmiddels in lichterlaaie stond.

Terwijl hij een broek wilde pakken, werd de man overmand door de rook. Uiteindelijk werd de bewusteloze man gevonden door de brandweer. Hij is met ernstige brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Krakers willen jonge poesjes afslachten

De krakers zijn woedend over het op handen zijnde kraakverbod. Een anonieme kraakbeweging pikt het dan ook niet langer en neemt harde vergeldingsmaatregelen. Voor ieder ontruimd kraakpand zullen zij een jonge kat om het leven brengen.

"Wij, een anonieme, autonome groep krakers, verklaren hierbij, dat bij elk kraakpand dat als gevolg van het kraakverbod ontruimd zal worden, één kitten van minder dan 10 weken omgebracht zal worden", schrijft actiegroepering Poesje AU! aan het Vrij Media Centrum Nederland. "Criterium hierbij is dat ze lief en schattig zijn, en net lol beginnen te krijgen in het leven."

Schijnbaar hebben de krakers een bloedhekel aan de lieve poesjes, want de diertjes zullen een gruwelijke dood sterven. "De jonge katten zullen verder gruwelijk, bloederig, en pijnlijk afgemaakt worden, op een manier waarbij er geen twijfel meer bestaat over of ze nog leven: nee dood zijn ze", waarschuwen de krakers. Zo wil de actiegroep katten vierendelen met behulp van een viertal fietsen of het beestje zelfs boven de snelweg hangen.

"Ook het mes, de hakbijl, de ijzerzaag, de knuppel, de zeis, het kapmes, de kloofbijl, de goeiendag, de koevoet, de cirkelzaag, de legerkist, de bankschroef, de nijptang, de benzinefles, of de versnipperaar worden niet geschuwd", belooft Poesje AU!. Met de stoffelijke resten weten zij ook wel raad. Deze willen zij aan de deur van de eigenaar van het ontruimde pand spijkeren.

Of men Poesje AU! serieus moet nemen of met een korreltje zout, is nog niet bekend. Feit is wel dat iemand die dit in zijn geest haalt behoorlijk ziek is. Voor enkele foto's van hun gruwelijke daden, check de bron

Uitslagen Eredivisie (22/08/2010)

Om 14.30 uur begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Heracles Almelo

1 - 1

Feyenoord

 15' Looms
   71' Wijnaldum
 
 Gele kaart: Plet, Quansah, (Heracles Almelo), De Vrij, (Feyenoord)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.500
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Maertens
v.d.Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Vejinovic (Armenteros/68)
Douglas (Fledderus/63)
Plet
Everton (Houtkoop/85)
  Mulder
De Vrij
Vlaar
Martins Indi
De Cler
Fer
Bruins (Cabral/62)
El Ahmadi (v.Haaren/46)
Schaken
Castaignos (Smolov/75)
Wijnaldum

FC Utrecht

3 - 0

Willem II

 22' Van Wolfswinkel(pen)
 28' Mertens
 33' Van Wolfswinkel
 
 
 Gele kaart: , Pereira, Lasnik, Hutten, (Willem II)
 Rode kaart: Schut (58/2xg) (FC Utrecht), Demouge (73) (Willem II)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Wiedemeijer
Bijzonderheden: Lasnik (Willem II) mist penalty (20)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu
Asare (Oar/80)
Silberbauer
Mertens (Nijholt/75)
Lensky
Duplan
v.Wolfswinkel (Maguire/64)
  Mäenpää
Lampi
Biemans
v.d.Heijden
Swinkels
Pereira (Hutten/64)
Lasnik (Vossebelt/46)
Levtsjenko
Hakola
Demouge
v.Zaanen (Sheotahul/46)

VVV-Venlo

2 - 3

ADO Den Haag

 23' Ahahaoui
 90+2' Boymans
   2' Boelykin
 61' Boelykin
 89' Verhoek
 
 Gele kaart: Fleuren, (VVV-Venlo), Leeuwin, Ammi, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.000
Arbiter: Nijhuis
Bijzonderheden: Wedstrijd lag enige tijd stil wegens onweer
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
Timisela
v.Kouwen (De Regt/63)
Paauwe
Fleuren
Leemans
Josué
Tóth
Viana (Dadda/74)
Boymans
Ahahaoui (Chula/59)
  Coutinho
Ammi
Derijck
Bosschaart
Kum
Leeuwin
Immers
Toornstra
Verhoek (Visser/90)
Boelykin (Achterberg/78)
Kubik

Smit pakt Nederlandse tennistitel

Jasper Smit heeft in Amstelveen de Nederlandse titel veroverd bij de mannen. Smit, als derde geplaatst, versloeg in de eindstrijd vanmiddag de als vijfde geplaatste Boy Westerhof met 2-6, 6-7, 7-4, 6-4 en 7-6.

De titel bij de vrouwen ging gisteren naar Kiki Bertens die in de finale de als vierde geplaatste Olga Kalyuzhnaya met tweemaal 6-3 versloeg. Kalyuzhnaya had in de halve eindstrijd vrijdag de als eerste geplaatste Richel Hogenkamp verslagen.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vandaag werd het restant van de eerste speelronde in de Topklasse van de zondagamateurs afgewerkt. Vrijdagavond openden Jupiler League-degradant FC Oss en De Treffers al met een 3-3 gelijkspel. Opvallende resultaten van de eerste speeldag zijn vooral de ruime zege van Hollandia bij Dijkse Boys, dat fors investeerde in de selectie, de zege van Argon op het eveneens goed in de slappe was zittende FC Lienden van Hans Kraaij junior en de overwinning van EVV op bezoek bij Achilles '29. Baronie is door een ruime zege op JVC Cuijk de eerste koploper.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Achilles '29 EVV 0-1
Argon FC Lienden 3-2
Baronie JVC Cuijk 4-1
Dijkse Boys Hollandia 0-3
Haaglandia / Sir Winston AFC 1-1
FC Hilversum Gemert 0-1
FC Oss De Treffers 3-3
Quick '20 VVSB 1-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Baronie 1 1 0 0 3 4 - 1
2 Hollandia 1 1 0 0 3 3 - 0
3 Argon 1 1 0 0 3 3 - 2
4 EVV 1 1 0 0 3 1 - 0
5 Gemert 1 1 0 0 3 1 - 0
6 De Treffers 1 0 1 0 1 3 - 3
7 FC Oss 1 0 1 0 1 3 - 3
8 AFC 1 0 1 0 1 1 - 1
9 Haaglandia / W. 1 0 1 0 1 1 - 1
10 Quick '20 1 0 1 0 1 1 - 1
11 VVSB 1 0 1 0 1 1 - 1
12 FC Lienden 1 0 0 1 0 2 - 3
13 Achilles '29 1 0 0 1 0 0 - 1
14 FC Hilversum 1 0 0 1 0 0 - 1
15 JVC Cuijk 1 0 0 1 0 1 - 4
16 Dijkse Boys 1 0 0 1 0 0 - 3

Slachtoffer schietpartij 48-jarige Hagenaar

De man die zaterdagavond op de Markt in Arnhem werd neergeschoten en in het ziekenhuis overleed is een 48-jarige man uit Den Haag. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De twee andere slachtoffers, een man en een vrouw, die zaterdagavond naar het ziekenhuis waren overgebracht, zijn daar zondagmiddag nog. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat de vrouw zaterdagavond al uit het ziekenhuis zou zijn ontslagen. De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zoekingen gedaan in de woningen van beide verdachten, een 29-jarige man uit Duiven en een 32-jarige man uit Arnhem, in Duiven en Arnhem.

Het technische sporenonderzoek op de Markt is afgerond en het terrein is weer vrijgegeven. Naar aanleiding van het incident hebben zich tientallen getuigen gemeld bij de politie. Deze zullen de komende dagen worden gehoord.

De twee verdachten zitten zondag nog vast op het politiebureau in Arnhem. De politie verwacht dat beide mannen later zondag gehoord zullen worden.

[Eneco] Bobridge wint vijfde rit

De vijfde etappe van de Eneco Tour is gewonnen door Jack Bobridge. De renner van Garmin reed in de slotfase van de rit van Roermond naar Sittard weg uit een kopgroep en bleef zijn medevluchters voor. Tony Martin blijft leider in de koers die dinsdag eindigde.

De rit zelf verliep, ondanks een mooi parcours door de Limburgse heuvels, teleurstellend. De enige poging op de leiderstrui van Tony Martin kwam van Richie Porte en Lars Boom. Echter werden die twee snel bijgehaald.

De rit werd gedomineerd door een kopgroep van elf man, dat later werd uitgedund. In de slotfase waren er diverse uitlooppogingen uit de groep, waarbij Jack Bobridge de beste poging had en solo wegreed op twee kilometer van het eind.

Ruben Perez en Thomas de Gendt probeerden nog dichtbij te komen, maar moesten zich tevreden stellen met de tweede en derde plaats. Het peloton kwam net te laat en finishte op vijftien seconden van winnaar Bobridge.

[DTM] Uitslag Race Zandvoort

Gary Paffett heeft de DTM-race op het circuit van Zandvoort op zijn naam geschreven. De Mercedes-coureur bleeft zijn merkgenoot Paul di Resta nipt voor. Timo Scheider werd op ruime afstand derde. In het klassement behoudt Bruno Spengler met 44 punten de leiding.

Scheider mocht van poleposition vertrekken, maar de regerend kampioen kwam erg slecht weg bij de start en lag na één ronde slechts op plaats tien. Dit gaf Mercedes de kans om met Paffett en Di Resta eenvoudig bij de rest van het veld weg te rijden en de zege te grijpen.

Scheider kwam door een uitgekiende pitstopstrategie en met behulp van Audi-teamgenoten nog wel naar plaats drie, maar meer zat er niet in. Mattias Ekström werd vierde, voor Miguel Molina. Beide rijders staan echter nog wel onder verdenking van de wedstrijdleiding, omdat Molina tot tweemaal toe de Zweed voorbij moest laten en het duo in de eindfase van de race ook nog Scheider moesten laten passeren.

Uitslag Zandvoort

Pos. Coureur Team Tijd
1 Gary Paffett Mercedes 1:07:04.346
2 Paul di Resta Mercedes + 0.396
3 Timo Scheider Audi + 12.238
4 Mattias Ekström Audi + 18.659
5 Miguel Molina Audi + 19.310
6 Oliver Jarvis Audi + 20.568
7 Bruno Spengler Mercedes + 20.886
8 Martin Tomczyk Audi + 21.706
9 Ralf Schumacher Mercedes + 22.113
10 Jamie Green Mercedes + 22.880
11 Alexandre Premat Audi + 33.747
12 David Coulthard Mercedes + 36.578
13 Mike Rockenfeller Audi + 44.528
14 Katherine Legge Audi + 48.892
15 Susie Stoddart Mercedes + 49.235
16 Cong Fu Cheng Mercedes + 1:19.178
DNF Maro Engel Mercedes + 40 ronden

Zahoui volgt Eriksson op bij Ivoorkust

De voetbalbond van Ivoorkust heeft François Zahoui benoemd tot opvolger van Sven-Goran Eriksson. De Ivoriaan tekende een tweejarig contract en zal over twee weken al als bondscoach op de bank zitten. Ivoorkust speelt op 5 september de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Rwanda.

De voormalig international van Ivoorkust fungeerde eerder deze maand als interim-coach tijdens de oefeninterland met Italië. De Afrikanen wonnen met 1-0 van de wereldkampioen van 2006 en dat resultaat deed de voetbalbond besluiten om Zahoui een vast contract te geven.

Zahoui (48) heeft amper ervaring. Hij was coach van Ivoorkust onder 20 jaar en fungeerde korte tijd als trainer bij Africa Sports uit Abidjan en de Franse club Toulon. In zijn laatste functie was hij technisch directeur bij de Franse amateurclub FC Seynois.

57-jarige spits voor KV Mechelen

De 57-jarige Pol de Vleesschouwer wilde bij een klein clubje genaamd Blaasveld gaan spelen om daar zijn conditie op peil te gaan houden. Tot zijn schrik werd hij door een fout van de KBVB echter ingedeeld bij KV Mechelen, dat momenteel koploper is in de Belgische Jupiler League.

Naar verluidt zat de Mechelense club niet te wachten op de spits en heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond De Vleesschouwer laten weten de fout zo snel mogelijk te herstellen.

Moeder moet kraamkamer poetsen na keizersnee

In ons land houdt men het hart vast voor de komende bezuinigingen op de gezondheidszorg, maar in Zweden kan men er ook wat van. Daar werd een kersverse moeder vlak na een keizersnee opgedragen zelf de kraamkamer schoon te maken.

Elin Andersson, moeder van twee kinderen, moest onlangs een keizersnee ondergaan op de kraamafdeling van een ziekenhuis in het Noord-Zweedse Sundsvall. Het bewuste ziekenhuis heeft echter te kampen met personeelsgebrek. Zo moest de vrouw telkens het personeel opbellen om hen eraan te herinneren haar medicijnen toe te dienen. De kersverse vader moest zelfs meehelpen in het verzorgen van zijn vrouw.

Het ergste kwam pas twee dagen na de bevalling, toen Andersson besloot dat ze voldoende was hersteld weer naar huis te gaan. "De verloskondige vertelde me dat ik echter nog een taak te vervullen had", vertelt de nieuwbakken moeder aan de pers. "Ze gaf me een witte zak en droeg me op om de kamer en het bed waar ik had gelegen schoon te maken."

Twee verloskundigen op de bewuste kraamafdeling hebben het bericht inmiddels bevestigd. "Ze beschrijft precies de klusjes waar wij geen tijd meer voor hebben", vertelt eentje. "Medische veiligheid staat altijd voorop en je kunt een moeder niet alleen laten die aan het bevallen is. Soms moeten we een beroep doen op de ouders en dat voelt niet goed.

Heelal wordt dood en ijskoud gebied

Het heelal zal eeuwig uit blijven dijen. Daar heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA aanwijzingen voor gevonden. Uiteindelijk verandert de kosmos in een dood en ijskoud gebied.

Sterrenkundigen vroegen zich al lang af of het heelal blijft uitdijen of juist weer zal gaan krimpen. Wetenschappers deden onderzoek naar de 'donkere energie' in de ruimte. Die werkt als een soort vergrootglas en buigt al het licht van de sterrenstelsels om. De NASA concludeert dat het heelal eeuwig uit blijft breiden totdat er uiteindelijk een dood en koud gebied overblijft met een temperatuur van rond de -273,15 graden Celsius.

'Walgelijkste vrouw Engeland' biedt excuses aan

Een 32-jarige Britse vrouw die heeft geürineerd op een oorlogsmonument om er vervolgens een seksact op te voeren heeft excuses aangeboden. Dat deed Wendy Lewis toen ze terechtstond voor de rechtbank van Blackpool.

Voordat de vrouw naar binnen werd gevoerd, stonden oorlogsveteranen haar op te wachten. Gezamenlijk scandeerden ze het woord 'Walgelijk!'. De Britse verklaarde voor de rechtbank: "Ik was ladderzat toen ik deed wat ik heb gedaan. Mijn leven is sindsdien veranderd in een hel. Ik kan alleen maar mijn spijt betuigen. Ik zat gevangen in een relatie met een veel oudere man die heroïne gebruikte. Ik raakte zelf ook aan de drugs. Ik heb twee kinderen, maar die zijn me afgenomen." De vrouw is schuldig bevonden aan het schenden van van de publieke eerbaarheid tijdens een herdenking voor oorlogsslachtoffers in Blackpool.

Bril omhoog laten mans slechtste gewoonte

Mannen en toiletbrillen, deze combinatie wekt altijd veel woede bij vrouwen. Doet de man na jaren strijd de bril keurig omhoog tijdens het plassen, is de vrouw weer boos dat deze na afloop niet weer naar beneden wordt gedaan. Maar liefst 54 procent van de vrouwen ergert zich eraan de bril voor het plassen eerst te moeten laten zakken.

Dit is de schokkende uitkomst van een enquête van een Britse webwinkel in huishoudspullen, waaraan 1165 vrouwen hebben deelgenomen. Naast het toiletbrilgedrag hekelen veel vrouwen ook het gedrag van hun man met betrekking tot wasgoed.

Zo ergert bijna een kwart van de vrouwen (23%) zich eraan dat de partner zijn natte handdoek na het douchen op bed laat liggen. Een derde punt waar de man op moet letten, is dat hij zijn vieze onderbroeken niet overal laat slingeren. Vijftien procent van de vrouwen ergert zich hieraan.

Hoewel mannen proberen het de vrouw zo veel mogelijk naar de zin te maken, kan hij maar weinig goed doen in de ogen van vrouwen. Zo haten vrouwen het als hun man snurkt, en ook het zich er met een jantje-van-leiden van af maken bij een huishoudelijke klus, in de hoop hier niet nog een keer voor te worden gevraagd, zet kwaad bloed bloed bij de dames.

Tot slot worden ook het niet vervangen van een lege toiletrol en het niet vragen van de weg indien men is verdwaald, genoemd als bron van ergernis. Wil men vrouwlief echter echt op de kast krijgen, dan moet de man zijn afgeknipte teennagels laten slingeren. Ook het rechtstreeks uit een melkpak drinken kan op weinig goedkeuring rekenen.

Evans bereidt zich in Europa voor op WK

Cadel Evans zal zich in Europa gaan voorbereiden op het WK wielrennen, dat in oktober in Australië wordt gehouden. Dit heeft de renner van Team BMC vandaag bekendgemaakt.

Evans geeft acte de présence in Parijs-Brussel (11 september), GP Fourmies (12 september) en de GP van Wallonië (15 september). De renner koos er bovendien voor om twee Canadese ProTour-wedstrijden aan zich voorbij te laten gaan.

Daarnaast zal Evans ook niet aan de Vuelta a España deelnemen. De Australische renner eindigde vorig jaar nog op het podium van deze wielerronde. Hij moest alleen Alejandro Valverde en Samuel Sánchez voor zich dulden.

[WRC] Loeb ook oppermachtig in Duitsland

Sébastien Loeb heeft de WK-rally van Duitsland gewonnen. De Fransman was oppermachtig en won met 51 seconden voorsprong op zijn Spaanse ploeggenoot Daniel Sordo. De derde plaats ging ook naar een rijder van Citroën, Sebastien Ogier. Mark van Eldik eindigde in zijn Subaru knap op een negende plaats.

Door zijn winst heeft Loeb nu een voorsprong van 58 punten in de WK stand op Ogier. Derde in de stand is Jari-Matti Latvala op 74 punten met nog vier rally's te gaan.

Van Hummel: "Parcours WK te zwaar voor mij"

De kans is klein dat Kenny van Hummel aan het WK wielrennen zal deelnemen. Dat heeft de renner van Skil-Shimano laten weten. Naar eigen zeggen is het parcours van de mondiale titelstrijd in Australië veel te zwaar.

"Ik heb het parcours op internet bekeken. Het is veel te zwaar voor mij," lichtte Van Hummel toe. De renner denkt er wel over om volgend jaar in Kopenhagen aan de start te verschijnen. "Dat is een rondje wat me beter moet liggen. Daar zouden we met Theo Bos, Tom Leezer en ik misschien een rol kunnen spelen."

Sarpong van Ajax naar Real Sociedad

Real Sociedad heeft via de clubsite bekendgemaakt dat het een principe-akkoord bereikt heeft met Ajax over de transfer van Jeffrey Sarpong. Naar verluidt zou het een afkoopsom van 200.000 euro moeten neertellen.

Ook Sarpong zelf bereikte al een akkoord met Sociedad, hij kan een driejarig contract ondertekenen. Afelopen seizoen kwam Sarpong op huurbasis uit voor N.E.C. Nijmegen, maar bij terugkeer in Amsterdam hoefde hij niet te rekenen op veel speeltijd.

Ajax is hard op weg om overbodige spelers kwijt te raken, gisteren werd al bekend dat Robbie Wielaert verhuurd zal worden aan Roda JC Kerkrade.

Mertens moet miljoenen opleveren

FC Utrecht wil er alles aan doen om Dries Mertens voor de club te behouden. Ton du Chatinier, trainer van de ploeg uit de Domstad, liet zich op Radio M Utrecht uit over de hoogte van de transfersom van de Belg.

Mocht een club concrete interesse voor Mertens hebben, dan zal deze tenminste 4,5 miljoen euro op tafel moeten leggen. De kleine voetballer heeft bij FC Utrecht nog een contract tot medio 2012. Daarnaast heeft de clubleiding van de Utrechtse formatie nog een optie tot verlenging met twee jaar.

In de afgelopen weken werd Mertens veelvuldig in verband gebracht met een transfer. Zo zouden onder meer FC Twente en PSV achter de diensten van de Belg aanzitten. Ook het Engelse Everton heeft inmiddels belangstelling getoond in de speler.

Meisje (2) uit rijdende trein gegooid

In India heeft een ruzie tussen treinpassagiers geleid tot de tragische dood van een tweejarig meisje. De peuter werd uit de rijdende trein gegooid en was op slag dood.

Het slachtoffertje, Nisha, reed met haar vader en moeder in de trein door de Noord-Indiase staat Uttar Pradesh. Op een gegeven moment kwamen vier mannen de treincoupé inlopen. "Zij probeerden met geweld de door het gezin bezette ligplaatsen te veroveren", laat de spoorwegpolitie weten. "Het gezin verzette zich hier hevig tegen."

"Volgens het politierapport werd het viertal agressief en begon geweld te gebruiken tegen de ouders. Geen van de andere passagiers schoot het gezin te hulp. In een vlaag van woede pakten de mannen het meisje op en gooiden haar door een geopende deur naar buiten. Ze was op slag dood."

Hierop maakte de trein een noodstop. De ouders renden de trein uit om het lichaampje van hun dochter veilig te stellen. De mannen gingen op in de menigte, van hen ontbreekt nog ieder spoor. "Wij zullen alle middelen inzetten om de daders op te sporen", belooft de politie.

Duplan werd overdonderd door interesse FC Utrecht

Edouard Duplan werd door FC Utrecht weggekaapt bij het gedegradeerde Sparta Rotterdam. De 27-jarige speler speelt nu zelfs Europees.

"Zelf was ik behoorlijk overdonderd. Ik hoorde van de interesse van FC Utrecht  en een paar dagen later tekende ik mijn contract. De club kon me nog op tijd registreren voor de thuiswedstrijd tegen NAC Breda en ik kon meteen debuteren met een zege", aldus de speler tegen Voetbal International.

De Domstedelingen wonnen vorige week met 3-1 van de Bredanaars. "Ik heb genoten. Mijn medespelers zijn slim en mentaal sterk en de ambiance was prachtig. Het mooie stadion en fanatieke publiek gaven me een extra stimulans. Hier doe je het als voetballer allemaal voor."

In Europees verband werd midweeks met 2-0 van Celtic verloren, maar Utrecht is op de goede weg. "De ambities van de leiding om door te groeien, daar zit echt een goede heldere gedachte achter. FC Utrecht wil de top in Nederland aanvallen en ik geloof er ook echt in dat dat kan", besluit Duplan.

[F3 Euro] Uitslag Race 2 Zandvoort

Antonio Felix da Costa heeft op het circuit van Zandvoort de tweede race in de Formule 3 Euroseries op zijn naam geschreven. De Portugees bleef uiteindelijk Laurens Vanthoor zeer nipt voor. Roberto Merhi bezette de laatste plaats op het podium.

Felix da Costa mocht van poleposition vertrekken en behield na de start de leiding. Carlos Muñoz schoof ten koste van Vanthoor door naar plaats twee, maar de Belg haalde de Colombiaan al snel weer in. Merhi plaatste later in de race nog een aanval op Muñoz, zodat hij de derde stek voor zich opeiste. Vooraan werd het nog spannend omdat Vanthoor bij Felix da Costa aandrong, maar de Portugees wist uiteindelijk met 0,2 seconden voorsprong te winnen.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Antonio Felix da Costa Motopark Academy 40:53.306
2 Laurens Vanthoor Signature-Plus +0.265
3 Roberto Merhi Mücke Motorsport +1.533
4 Carlos Munoz Mücke Motorsport +2.901
5 Alexander Sims ART Grand Prix +11.099
6 Marco Wittmann Signature-Plus +11.347
7 Christopher Zanella Motopark Academy +31.245
8 Mika Mäki Motopark Academy +32.206
9 Daniel Juncadella Prema Powerteam +32.679
10 Matias Laine Motopark Academy +33.767
11 Edoardo Mortara Signature-Plus +33.841
12 Nicolas Marroc Prema Powerteam +35.010
13 Jim Pla ART Grand Prix +35.797
DNF Valtteri Bottas ART Grand Prix +9 Ronden


Stand na Zandvoort

Pos. Rijder Team Punten
1 Edoardo Mortara Signature-Plus 77
2 Marco Wittmann Signature-Plus 55
3 Alexander Sims ART Grand Prix 44
4 Valtteri Bottas ART Grand Prix 43
5 Roberto Merhi Mücke Motorsport 43
6 Laurens Vanthoor Signature-Plus 27
7 Antonio Felix da Costa Motopark Academy 24
8 Daniel Juncadella Prema Powerteam 14
9 Carlos Munoz Mücke Motorsport 9
10 Kevin Magnussen Motopark Academy 8
11 Jim Pla ART Grand Prix 7
12 Adrian Quaife-Hobbs Motopark Academy 7
13 Nicolas Marroc Prema Powerteam 6
14 Matias Laine Motopark Academy 2

Mosley: "Ferrari moet alle punten inleveren"

Als het aan voormalig FIA-president Max Mosley ligt moet Ferrari alle punten inleveren die het tijdens de Grand Prix van Duitsland bij elkaar heeft gereden. Het Italiaanse team wordt namelijk verdacht van teamorders.

Op 8 September aanstaande zal Ferrari zich moeten melden bij de World Motor Sport Council vanwege het overtreden van het verbod op teamorders. Mosley is duidelijk in zijn mening en vindt dat Ferrari alle gescoorde punten van Hockenheim moet inleveren, zowel de punten van Massa als die van Alonso.

"De meeste teams pleiten nu voor een afschaffing van het verbod op teamorders. Dat kan ik wel begrijpen, want een team wilt altijd het best mogelijke resultaat halen. Maar als we willen blijven voldoen aan de behoeften van het publiek en de fans, dan zullen we vast moeten houden aan het verbod op teamorders.", aldus Mosley.

Volgens de Brit moet dus ook Felipe Massa al zijn punten verliezen van zijn gescoorde tweede plaats. "Voordat een coureur een superlicentie krijgt moet hij alle reglementen hebben gelezen en gaat hiermee akkoord. Ook Massa heeft deze regel in Hockenheim overtreden."

Gallas voor een jaar naar Tottenham

William Gallas speelt dit seizoen voor Tottenham Hotspur. De 33-jarige Fransman tekende zondag zijn contract op White Hart Lane.

De verdediger was transfervrij nadat zijn contract bij Arsenal eind juni was afgelopen. De overstap naar Tottenham is daarmee des te opvallender, want die club is de aartsrivaal van Arsenal. Slechts vijf andere Spurs-spelers in de geschiedenis van de club hadden een Arsenal-verleden.

Gallas moet bij de Spurs de backup worden van de blessuregevoelige centrale verdedigers Ledley King en Jonathan Woodgate. Eerder speelde de 83-voudig Frans international voor Caen en Olympique Marseille in eigen land voordat Claudio Ranieri hem in 2001 naar Chelsea haalde. Galas speelde vier jaar voor Arsenal.

Gigantische ratten teisteren Noord-Engeland

In West Yorkshire in het noorden van Engeland kampt de bevolking momenteel met een rattenprobleem. De ratten dringen huizen binnen en voeden zichzelf met afval. Nu zijn ratten overal wel te vinden, maar de ratten in het plaatsje Bradford zijn bijzonder groot. Meerdere malen is de melding 'zo groot als een kat' al binnengekomen.

De 31-jarige Brandon Goddard schoot één van de ratten dood (klik hier voor foto's), maar moest vier andere exemplaren laten gaan. "Het leken meer Ratzilla's dan ratten. Ik ben zo snel mogelijk weggegaan." Brandon gaat regelmatig op 'rattenjacht', aangezien de streek relatief veel problemen met de beesten heeft. De ratten zitten ook in huizen en gaan zelfs gevechten met inwonende katten aan, omdat ze simpelweg net zo groot zijn.

Laura Drake, van een Britse zoogdierenvereniging, is bang dat de ratten zogeheten beverratten zijn. Dit zijn Zuid-Amerikaanse ratten die twee keer zo groot zijn als katten, maar die uitgestorven werden geacht in Groot-Brittannië. Desondanks denkt Drake dat het niet onmogelijk is dat een aantal het heeft overleefd.

Zonnestelsel ouder dan gedacht

Het zonnestelsel zou wel eens bijna twee miljoen jaar ouder kunnen zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Geoscience, dat zondag is gepubliceerd.

De onderzoekers van de universiteit van de Amerikaanse staat Arizona baseren zich op een 1,5 kilo zware meteoriet die in 2004 in de Marokkaanse woestijn is gevonden. Het brok steen bevat sporen van een mineraal dat werd gevormd na het ontstaan van de zon.

Volgens de wetenschappers is het mineraal 4.45682 miljard jaar oud. Daardoor is de meteoriet het oudste object dat ooit is gevonden. Uit de bevindingen concluderen de wetenschappers verder dat het zonnestelsel tussen de 300.000 en 1,9 miljoen jaar ouder is dan eerder werd geschat.

Volleybaldames sluiten af met winst

De Nederlandse volleybaldames hebben de World Grand Prix met een positieve noot afgesloten. De dames wonnen in Tokio hun laatste wedstrijd met 3-2 van Japan. Het werd 25-19, 22-25, 38-36, 16-25.

De winnaars van de World Grand Prix van 2007 maakten al geen kans meer om de finaleronde te bereiken. Daarvoor had dit weekend alles met 3-0 gewonnen moeten worden, maar het verlies tegen Italië op vrijdag gooide al roet in het eten. De formatie van Avital Selinger eindigde op de zevende plaats.

Jongen verdacht van vergiftigen vriend

Een 19-jarige Rotterdammer is aangehouden op verdenking van het vergiftigen van een 17-jarige vriend. Dat meldde de politie zondag.

De twee dronken vrijdagavond in de Rotterdamse deelgemeente Pernis met nog een 19-jarige Rotterdammer enkele biertjes. De verdachte zou een bijtende stof in het flesje van het slachtoffer hebben gedaan.

De 17-jarige jongen had zonder problemen enkele biertjes gedronken, maar werd bij een nieuw flesje onwel. Toen agenten en ambulancemedewerkers aankwamen, had hij brandwonden in zijn gezicht. In het ziekenhuis bleek dat hij letsel had opgelopen aan zijn slokdarm en keel. De politie onderzocht de flesjes; de bijtende stof zat alleen in het flesje dat het slachtoffer dronk.

De verdachte werd zaterdag aangehouden en zit vast. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.

Van der Vaart: "Britse krant verzon quotes over Man U"

Rafael van der Vaart heeft geen voorkeur voor een transfer naar Manchester United. Dat laat hij weten in een vraaggesprek met AS. "De Britse media hebben valse quotes naar buiten gebracht."

Van der Vaart wil juist dolgraag vechten voor zijn plaats bij Real Madrid. In de Britse media verschenen in de voorbije week diverse berichten over de spelmaker, die Real zou willen verruilen voor Manchester United.

In die berichten stond dat Van der Vaart het 'moeilijk zou vinden een voorstel van United af te wijzen'. Maar de hoofdpersoon heeft niet met de Britse media gesproken. "Ik heb met geen enkele Engelse krant gesproken. Zoals vorig jaar wil ik ook dit jaar voor mijn plaats vechten bij Real."

Niet alleen Man U werd in verband gebracht met Van der Vaart, maar ook werd de aanvallende middenvelder gelinkt aan het Bayern München van trainer Louis van Gaal. De 27-jarige Van der Vaart heeft bij Real concurrentie van onder meer Kaká en nieuwkomer Mesut Özil.

Militair slaat beveiliger met stoel op hoofd

Bij een vechtpartij in het Drentse dorp Erm heeft een militair een beveiligingsmedewerker met een stoel op zijn hoofd geslagen. De beveiliger was volgens de politie in het gedrang gestapt om de vechtende partijen te scheiden.

De vechtpartij was losgebarsten bij een feest ter gelegenheid van een beachvolleybaltoernooi op het Emmerstrand. Toen de beveiliger in het gedrang stapte, kreeg hij de stoel op zijn hoofd. Getuigen wezen de 21-jarige man uit Elim aan als dader.

Hij is aangehouden en overgedragen aan de marechaussee omdat hij militair is. De marechaussee onderzoekt de zaak.

Rasmussen niet naar Team Luxemburg

Michael Rasmussen is nog altijd bezig om een ploeg te vinden, zodat hij in het seizoen 2011 weer op het hoogste niveau kan uitkomen. De Deen is hier echter nog niet in geslaagd. Zijn laatste afwijzing is afkomstig van Team Luxemberg, de ploeg van de gebroeders Schleck.

"Vanwege zijn leeftijd richten wij ons niet op Michael Rasmussen," liet Kim Anderesen, ploegleider van Team Luxemburg, aan de zender TV2 Sport weten. "Hij is een fantastische renner, maar wij proberen een team op te bouwen met de focus op de jeugd en we hebben al enkele oudere renners gecontracteerd."

Rasmussen wordt ook al enige tijd met Team Saxo Bank in verband gebracht. De Deen zou al een gesprek hebben gehad met ploegleider Bjarne Riis. Tot een overeenkomst is het tot op heden nog niet gekomen. "Hij zou een nieuwe kans moeten krijgen, maar er is nog een lange weg te gaan," liet Riis aan BT weten.

"Het lijkt er nu een beetje op alsof ik degene ben die over zijn toekomst moet gaan beslissen. Dat lijkt me niet juist", ging de ploegleider van Team Saxo Bank verder, die blij is met het feit dat Rasmussen erkende fouten te hebben gemaakt. "Hij heeft zijn excuses aangeboden en dat is de juiste beslissing geweest. We zullen zien waar het eindigt."

Cunego blijft bij Lampre-ISD

Na wekenlange speculaties heeft Damiano Cunego eindelijk zijn ploeg bekendgemaakt voor de komende seizoenen. De Italiaan, die eerder werd gelinkt aan onder andere Vacansoleil en Liquigas, zal blijven rijden voor Lampre, dat volgend jaar door het leven zal gaan als Lampre-ISD.

"Ik was direct onder de indruk van het nieuwe project," zei Cunego over de fusie van de ploegen Lampre en ISD tegen La Gazetta dello Sport. "Ik heb ook mijn relatie met de ploegleider en de eigenaren van Lampre in overweging genomen, omdat zij mij altijd gesteund hebben, in goede en slechte tijden."

Cunego heeft lang de tijd genomen voor zijn beslissing. "Het is de afgelopen tijd vooral reflectie geweest voor mijzelf. Het is misschien wel mijn belangrijkste beslissing in mijn carrière, want ik ben nog niet eerder in deze positie geweest. Ik heb wel even overwogen om Lampre te verlaten voor een nieuwe stimulans, maar heb toch besloten te blijven."

Ooijer trots op debuut bij Ajax

André Ooijer debuteerde gisteren, in de competitiewedstrijd tegen Roda JC (3-0), voor Ajax. De verdediger werd een kwartier voor tijd door trainer Martin Jol ingebracht. Een klein deel van de Amsterdamse aanhang floot de nieuwe aankoop echter uit.

Ooijer kon zich wel vinden in de kritische blik van de achterban. "Dat heeft natuurlijk te maken met mijn verleden bij PSV", aldus de voetballer. "Ik begrijp dat wel. Vooral vorig jaar heb ik flinke duels met Luis Suárez uitgevochten. Ik ben nu eenmaal een winnaar en doe mijn best voor de club waar ik voetbal."

Ondanks het fluitconcert keek Ooijer met een goed gevoel terug op zijn eerste wedstrijd in het shirt van Ajax. "Ik ben echt heel trots dat ik tegen Roda JC mocht invallen. Gelukkig veroverde ik nog een paar ballen. Zo kon ik laten zien waarom ik gehaald ben."

Vacansoleil wil ook Terpstra binnenhalen

Vacansoleil blijft zich roeren op de rennersmarkt bij het wielrennen. De Nederlandse wielerploeg die eerder Riccardo Riccò en Stijn Devolder aantrok, wordt nu ook over gemeld dat Nederlands kampioen Niki Terpstra de overstap zal maken naar de formatie.

Terpstra heeft ook een aanbieding van Quick Step op zak, maar volgens Het Nieuwsblad zou Vacansoleil een interessanter aanbod hebben gedaan bij de huidige renner van Milram.

'Liverpool heeft ook Salcido op radar'

Liverpool FC zou een eerste bod hebben uitgebracht op PSV'er Ola Toivonen, maar nu zou Roy Hodgson zijn pijlen ook op Carlos Salcido hebben gericht.

Hodgson is bij The Reds de nieuwe manager van Liverpool, nadat Rafael Benítez zijn congé kreeg. Volgens News of the World wil Liverpool een poging wagen bij PSV inzake Salcido als de transfer van Paul Konchesky geen doorgang vindt.

De coach blijft echter hoopvol dat Konchesky kan worden opgepikt bij Fulham, nota bene de vorige club van Hodgson. De Mexicaan Salcido, die goed speelde voor zijn vaderland op het afgelopen WK, dient als alternatief.

Liverpool heeft met Fabio Aurelio een linksback in huis, maar zoekt een meer ervaren speler. Centrumverdediger Daniel Agger heeft als linksback gefungeerd tegen Arsenal, maar Hodgson zou toch echt een specialist op die positie willen zetten.

DSi doorgelicht

De in april 2009 uitgebrachte DSi was Nintendo's een na laatste versie van het populaire DS platform. Aan de vooravond van de introductie van de 3DS leek het een leuk idee om de oer DS eens te vergelijken met de DSi.


De Game & Watch spelletjes welke door Nintendo tussen 1980 en 1991 zijn geproduceerd bleken een succesnummer en de doorbraak voor draagbare spelcomputers. Nadeel van deze spelcomputers met LCD schermpjes was het feit dat er per console maar één spel mogelijk was omdat het scherm was voorbedrukt met de spelomgeving.

Game & Watch 'Donkey Kong'
Simpele schakelingen bij Donkey Kong

De DSi en zijn grote broer DSi XL zijn de laatste versies van de Nintendo Dual Screen, of DS. Dual Screen is de verwijzing naar de Game & Watch spellen uit vervlogen jaren en minstens zo populair. De DSi maakt met zijn 133 MHz snelle processor een indrukwekkende spelervaring mogelijk vergeleken met zijn beroemde voorganger. Toevoeging van draadloze netwerk techniek, ingebouwde browser en twee camera's maken de DSi veel meer dan een spelcomputer alleen.

Nintendo DSi
Complex moederbord met duidelijk zichtbare processor net rechts van het midden (vijf uur)

De complete set röntgenfoto's van spelcomputers en andere zaken is te vinden op Flickr.

 

Man scheurt meerdere keren door uitgaanspubliek

Een 21-jarige man is zaterdagnacht in Beilen meerdere keren met grote snelheid dwars door het uitgaanspubliek gescheurd. Dat gebeurde op de Domoweg bij discotheek Lef. Omdat het sluitingstijd was, stonden veel mensen buiten. Meerdere mensen moesten volgens de politie aan de kant springen om de auto te ontwijken. Al snel hadden agenten de automobilist aan de kant gezet. "Maar de bestuurder begon ook nog eens moeilijk te doen en weigerde aanvankelijk uit te stappen", zegt een politiewoordvoerder.

De automobilist bleek te hebben gedronken. "Maar hij was niet zo dronken dat hij niet meer wist wat hij deed." Vrienden van de man vonden het maar 'flauwekul' dat de agenten hem aanhielden en bemoeiden zich volgens de woordvoerder met de arrestatie.

Uiteindelijk is de man ingesloten op een politiebureau in Assen. Waarom hij met zijn auto door het publiek scheurde, is niet bekend. "Je hebt wel vaker idioten met een auto. Kennelijk was dit er ook een."

Met de disco zelf heeft de politie overigens goed contact, zegt de woordvoerder. Eerder op de nacht hield een beveiliger van de discotheek een 21-jarige man uit het Drentse Zuidwolde aan nadat hij een steen tegen een politiewagen had gegooid.

Wind verpest Gronings luchtballonnenfestijn

De wind heeft zaterdagavond roet in het eten gegooid van het Ballon Fiësta in het Groningse Meerstad. Vanwege de windkracht en -richting moesten de 28 heteluchtballonnen die de lucht in zouden gaan aan de grond blijven.

"Met deze wind zijn ze binnen 25 minuten bij de Waddenzee. Dan moeten ze te vroeg een weiland in, en dat willen we de bezoekers niet aandoen", liet een woordvoerder van het gratis evenement weten. Hij schatte dat vijf- tot zesduizend belangstellenden naar Meerstad - tussen Groningen en Slochteren - waren afgekomen.

De ballonnen, waarvan een aantal met een speciale vorm, zouden vanaf 19.30 uur de lucht ingaan. Tien 'special shapes'-ballonnen zijn wel opgeblazen. "Dat is ook een geweldig gezicht, maar ja, ballonnen horen te varen." Ballonnen in de vorm van onder meer een kangoeroe, een kikker, een molen, een smurf, een clown, een aap en Calimero zouden het luchtruim kiezen.

Storing vloert vliegverkeer Griekenland

Door een grote storing in het communicatiesysteem dat de vliegvelden in Griekenland met elkaar verbindt, konden vliegtuigen daar urenlang niet opstijgen. Tussen 07.30 uur en 10.00 uur kon geen vliegtuig de lucht in.

Het is niet bekend wat de storing heeft veroorzaakt. Het hoofd van de vakbond voor vliegtuigpersoneel zei op de radio dat het systeem zeventien jaar geleden voor het laatst is bijgewerkt.

[NASCAR] Uitslag Irwin Tools Night Race

Kyle Busch heeft in de NASCAR Series geschiedenis geschreven door op de Bristol Motor Speedway in één weekend zowel in de Truck Series, Nationwide Series als in de Sprint Cup te winnen. Gisteren bleef hij in laatstgenoemde raceklasse David Reutimann en Jamie McMurray voor.

In de Sprint Cup Series mocht Jimmie Johnson in de Irwin Tools Night Race van de eerste plaats vertrekken, waarbij de regerend kampioen het eerste deel van de race soeverein leidde. Een tik van Juan Montoya na 262 ronden zorgde ervoor dat hij in de muur belandde en na reparaties uiteindelijk slechts als 35e over de streep kwam.

Op dat moment had Kyle Busch de leiding al overgenomen. De Toyota-rijder bleek over een zeer snelle bolide te beschikken en reed op de korte oval langzaam maar zeker naar de leiding toe. Na 172 ronden liet hij zich voor het eerst van voren zien om na een rondenlang gevecht met Reutimann na 429 de leiding definitief over te nemen en niet meer af te staan.

In de stand om het kampioenschap gaat Kevin Harvick nog altijd ruim aan de leiding. Met nog twee races voor The Chase begint heeft hij 3521 punten verzameld. Jeff Gordon staat tweede, voor Kyle Busch die door zijn winst liefst vijf plaatsen klom. Johnson verloor door zijn problemen vier plaatsen, maar ook hij lijkt bij de beste twaalf te blijven. Clint Bowyer veroverde vorige week een plaats bij de beste twaalf en door in Bristol vierde te worden deed hij goede zaken in het klassement, want zijn naaste belager voor een plaats in The Chase Jamie McMurray staat op precies 100 punten.

Uitslag Irwin Tools Night Race

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 19 Kyle Busch Toyota 195/10 500  
2 5 David Reutimann Toyota 175/5 500  
3 7 Jamie McMurray Chevrolet 170/5 500  
4 24 Clint Bowyer Chevrolet 165/5 500  
5 11 Kasey Kahne Ford 155/0 500  
6 6 Ryan Newman Chevrolet 150/0 500  
7 8 Juan Montoya Chevrolet 146/0 500  
8 21 Greg Biffle Ford 142/0 500  
9 20 Kurt Busch Dodge 138/0 500  
10 14 Matt Kenseth Ford 134/0 500  
11 26 Jeff Gordon Chevrolet 135/5 500  
12 2 Carl Edwards Ford 127/0 500  
13 27 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 124/0 500  
14 28 Kevin Harvick Chevrolet 121/0 500  
15 18 Reed Sorenson Toyota 118/0 499  
16 16 Jeff Burton Chevrolet 115/0 499  
17 9 Martin Truex Jr. Toyota 112/0 499  
18 3 Joey Logano Toyota 109/0 499  
19 15 Brad Keselowski Dodge 106/0 499  
20 22 Marcos Ambrose Toyota 103/0 499  
21 12 Paul Menard Ford 100/0 499  
22 33 Travis Kvapil Ford 102/5 498  
23 13 Mark Martin Chevrolet 99/5 498  
24 31 Jeff Green Ford 91/0 497  
25 25 Sam Hornish Jr. Dodge 88/0 497  
26 34 David Gilliland Ford 85/0 495  
27 4 Tony Stewart Chevrolet 87/5 494  
28 39 Tony Raines Ford 79/0 492  
29 41 Elliott Sadler Ford 76/0 491  
30 29 Regan Smith Chevrolet 73/0 489  
31 10 A.J. Allmendinger Ford 70/0 488  
32 38 David Ragan Ford 67/0 486  
33 23 Scott Speed Toyota 64/0 486  
34 17 Denny Hamlin Toyota 61/0 473  
35 1 Jimmie Johnson Chevrolet 63/5 415  
DNF 40 Kevin Conway * Toyota 55/0 212 Vibration
DNF 42 Landon Cassill Chevrolet 52/0 129 Ignition
DNF 30 Bobby Labonte Chevrolet 49/0 118 Accident
DNF 43 Casey Mears Toyota 46/0 58 Electrical
DNF 37 Robby Gordon Toyota 43/0 50 Electrical
DNF 36 Todd Bodine Toyota 40/0 47 Rear Gear
DNF 32 Scott Riggs Toyota 37/0 32 Transmission
DNF 35 Michael McDowell Toyota 34/0 16 Engine
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand na 24 van de 36 races (top 12)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Kevin Harvick 3521 Leader 24 0 3 11
2 Jeff Gordon 3242 -279 24 0 0 10
3 Kyle Busch 3170 -351 24 2 3 6
4 Carl Edwards 3113 -408 24 1 0 5
5 Denny Hamlin 3108 -413 24 0 5 9
6 Tony Stewart 3107 -414 24 2 0 6
7 Jeff Burton 3101 -420 24 0 0 4
8 Matt Kenseth 3095 -426 24 0 0 5
9 Jimmie Johnson 3077 -444 24 1 5 8
10 Kurt Busch 3073 -448 24 2 2 8
11 Greg Biffle 3055 -466 24 0 1 5
12 Clint Bowyer 2920 -601 24 0 0 4

Maleisië zet samenwonende moslims huis uit

Ongetrouwde moslimambtenaren worden in Maleisië uit hun huis gezet als blijkt dat ze ongetrouwd samenwonen. Het is al meerdere ambtenaren die in een huis van de overheid wonen, overkomen, blijkt zondag.

De overheid lanceerde eerder dit jaar een campagne om de administratieve hoofdstad Putrajaya vrij te maken van 'immorele activiteiten'. De maatregel om ongetrouwde samenwonende moslimambtenaren uit hun huis te zetten maakt deel uit van de campagne 'Op weg naar nul immorele activiteiten in Putrajaya in 2010'.

"Het lijkt misschien hard, maar we willen dat de inwoners van Putrajaya weten dat we deze zaak serieus nemen", zegt de directeur van het departement van islamitische zaken Che Mat Che Ali in de New Straits Times. Degenen die door de islamitische zedenpolitie worden betrapt op samenwonen, worden naar een rechtbank gebracht.

Twee derde van de 28 miljoen mensen in Maleisië is moslim. Voor hen gelden zedenwetten die hen bijvoorbeeld verbieden in het openbaar alcohol te drinken. De wetten gelden niet voor de grote groepen christenen, boeddhisten en hindoes die ook in het land wonen.

Maleisië werd lang gezien als een modern islamitisch land. Het land kwam eerder dit jaar in het nieuws toen drie moslimvrouwen zweepslagen kregen nadat een rechtbank hen schuldig had bevonden aan seks buiten het huwelijk.

Vrees voor lager pensioen

Ruim zes van de tien Nederlanders vrezen dat ze te weinig pensioen gaan krijgen. Maar op steun van de overheid voor de fondsen zitten niet veel mensen te wachten: 39 procent van de Nederlanders wil dat de overheid de tekorten van de pensioenfondsen aanvult, 44 procent is hier tegen.

Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond zondag heeft gepubliceerd. De meeste mensen (71 procent) vinden wel dat de overheid er beter op toe had moeten zien hoe de fondsen hun geld investeerden. Maar de schuld voor de problemen ligt volgens de ondervraagden bij de leiding van de pensioenfondsen. Ruim twee derde vindt dat de werknemers te weinig te zeggen hebben bij de pensioenfondsen.

Veertien fondsen moeten mogelijk de pensioenen korten omdat ze in de problemen zijn geraakt.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Vrees voor lager pensioen (foto: ANP)

[WvdW] Voorbeschouwing PSV - AZ

Ook dit weekend wordt er weer een volledige speelronde in de Eredivisie afgewerkt. De Wedstrijd van de Week is deze keer een treffen tussen twee ploegen, die eerder deze week nog in actie kwamen in de Europa League. Jullie raden het al; het gaat om het duel tussen PSV en AZ.

PSV is één van de twee ploegen, die tot op heden alle punten nog hebben binnengehaald. De andere ploeg, die nog geen wedstrijd verloor, is het verrassende N.E.C. Nijmegen. In de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar wonnen de Eindhovenaren met 3-1 van sc Heerenveen. Afgelopen weekend waren de mannen van trainer Fred Rutten een maatje te groot voor De Graafschap, dat met 6-0 werd opgerold. Ola Toivonen, aanvaller uit de Lichtstad, nam toen drie doelpunten voor zijn rekening.


Ola Toivonen scoorde in twee wedstrijden al vijf keer voor PSV

Voor AZ begon het seizoen minder goed. De formatie van nieuwbakken trainer Gert-Jan Verbeek won vooralsnog geen wedstrijd, maar deelde de punten steeds met de tegenstander. Zowel NAC Breda als FC Groningen hielden de Alkmaarder formatie op 1-1. Op Europees niveau gaat het iets beter. Gisteren was de ploeg met 2-0 te sterk voor KF Aktobe uit Kazachstan, waardoor plaatsing voor de groepsfase van de Europa League erg dichtbij is. Dan moet er volgende week donderdag wel voor gezorgd worden, dat de voorsprong gehandhaafd wordt.

Dirk Marcellis zal zondagmiddag een bijzondere wedstrijd meemaken. De verdediger stond in de periode tussen 2006 en 2010 onder contract bij PSV. In het afgelopen seizoen kon de speler nauwelijks op speeltijd rekenen, waardoor hij ervoor koos om te vertrekken. Uiteindelijk bleek AZ de beste optie voor de speler, waarna de transfer werd bevestigd. Daarnaast is hij al uitgegroeid tot een vaste waarde bij de Alkmaarders.


Dirk Marcellis; vorig jaar speler van PSV, nu van AZ (Wikimedia Commons/CrazyPhunk)

In het afgelopen seizoen speelden PSV en AZ twee keer tegen elkaar. De Eindhovenaren wisten in eigen huis met een minimaal verschil (1-0) te winnen. In Alkmaar moesten beide ploegen de punten op de laatste speeldag van de competitie delen (1-1). Het is dus zomaar mogelijk dat er zondagavond weer een gelijkspel op het bord staat.

Voor AZ is winst op PSV alweer enige tijd geleden. Dan moeten we namelijk terug naar 12 november 2008. In het kader van het nationale bekertoernooi werd de ploeg uit de Lichtstad destijds met 1-0 verslagen. De verwachting is in elk geval dat er een mooie partij op de mat wordt gelegd. PSV wil proberen ongeslagen te blijven en AZ wil nu eindelijk wel eens drie punten op het conto bij kunnen schrijven.

Het duel in het Philips Stadion begint zondagmiddag om 16:30 uur en staat onder leiding van Erik Braamhaar. Discusieer hieronder alvast over de uitslag en de mogelijke opstellingen van beide ploegen!

Van Leeuwen: "Het is een gekkenhuis"

Afgelopen maandag werd bekendgemaakt dat de Georgiër Merab Zjordania de nieuwe eigenaar van Vitesse is. In de dagen daarna gingen er veel geruchten omtrent spelers, die mogelijk naar Arnhem zouden komen. Ted van Leeuwen, technisch directeur van de Arnhemmers, blikt terug op een bewogen week.

Van Leeuwen noemde de afgelopen week een 'gekkenhuis'. "Het is ongelooflijk wat een reacties dit heeft losgemaakt. De ene speler na de andere wordt ons aangeboden. Ik heb echt geen idee hoeveel het er zijn geweest."

Veel zaakwaarnemers denken dat Vitesse inmiddels omkomt in het geld, maar volgens Van Leeuwen is dit niet waar. "Kennelijk is de indruk gewekt dat hier potten met geld klaar staan. Je zou bijna gaan geloven dat al die makelaars de hele zomers niets te doen hebben gehad en nu ineens denken dat er zaken te doen zijn."

Daarnaast ontkrachtte Van Leeuwen de geruchten rondom de komst van nieuwe spelers. Toch zouden er twee jonge spelers van Chelsea zijn, die binnenkort gepresenteerd zullen worden. "Dat zijn spelers die we een jaar geleden ook al op onze lijst hadden staan, maar toen niet haalbaar bleken."

De technisch directeur van Vitesse liet ook weten dat de uitspraak van Zjordania enigszins ongelukkig was. De Georgiër liet onlangs weten binnen twee dagen nieuwe spelers te presenteren. "Hij komt uit een andere cultuur. Hij heeft dat inderdaad gezegd maar had nooit gedacht dat zijn woorden zo letterlijk zouden worden genomen. Het is allemaal niet zo'n punt. Maar zo snel gaat het natuurlijk allemaal niet."

De plannen van Vitesse zijn in elk geval glashelder. "We proberen ons op meerdere posities zo snel mogelijk te versterken. Misschien komen er vier spelers, misschien meer. We zijn met veel mensen bezig, maar het is een utopie om te denken dat alles wat we van plan zijn in twee weken lukt. Mijn keus is gericht op jonge, talentvolle spelers. Maar ik sluit niet uit dat er ook wel eens een 'naam' tussen kan zitten. We zullen zien."

Afknallen, die kutmarokkaantjes

Bij de autochtone omstanders van het oproer in de Diamantbuurt was de vreemdelingenhaat op de gezichten te lezen, en te horen in de uitspraken die werden gedaan. Over “bruine teringlijers die het land moesten worden uitgetrapt naar die armoedige teringwoestijn waar ze vandaag kwamen”. Over dat je ze “allemaal moet afknallen, die kutmarokkanen.” Dat soort uitspraken. Verwerpelijk? Mwah, eerder begrijpelijk.

Bondscoach VS wil naar Aston Villa

Bob Bradley, de bondscoach van de Verenigde Staten, heeft aangegeven wel oren te hebben naar de managersvacature bij Aston Villa. Er is nog geen direct contact geweest tussen Bradley en de baas van Villa, Randy Lerner, maar de eerstgenoemde vertelde dat zijn vertegenwoordigers de zaak uitzoeken.

Hoewel Bradley nog tot het einde van dit kalenderjaar onder contract staat bij de Amerikaanse bond zou hij graag aan de slag willen gaan in Europa. "Na het WK zijn er gesprekken geweest met de bond over onze toekomst. Daar zullen we de komende weken mee doorgaan en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik zie in beide banen een uitdaging. Ik heb altijd graag een club in Europa willen trainen, maar ik ben ook trots op wat we met het nationale elftal hebben bereikt en het is belangrijk om dat ook nog als een uitdaging te zien."

Bradley zou bij Aston Villa Martin O'Neill moeten opvolgen, die na onenigheden met het bestuur de handdoek in de ring gooide. Behalve Bradley worden ook voormalig bondscoach Sven-Göran Eriksson en voormalig Villa-aanvoerder Gareth Southgate genoemd als mogelijke opvolgers.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Infineon Raceway

Will Power heeft op de Infineon Raceway alweer zijn achtste poleposition van het seizoen behaald. De Australiër was in de Fast Six weer supersnel en bleef zijn Penske-teamgenoot Helio Castroneves nipt voor. Derde werd Dario Franchitti.

Het eerste deel van de kwalificatie verliep zoals verwacht, al was opvallend dat in de eerste groep Simona de Silvestro een snellere tijd reed dan Penske-rijder Ryan Briscoe. In de tweede groep zorgde Dan Wheldon voor de verrassing door de beste twaalf te bereiken.

In het tweede deel van de kwalificatie reed Castroneves de snelste tijd. De Braziliaan zag dat de andere rijders erg dicht bij hem stonden, want nummer zeven Justin Wilson was ruim twee tiende van een seconde langzamer maar bereikte de Fast Six niet. Dat deed wel Power, maar eenvoudig ging dit niet. De Australiër stond met nog drie minuten te gaan tweede, maar werd er door andere rijders uitgeknikkerd. Hij was al de baan op om een nieuw setje rubber in te rijden en moest plotseling in zijn laatste ronde alles op alles zetten om toch door te gaan, iets wat lukte.

Castroneves reed op een setje gebruikte rode banden de snelste tijd en leek op weg te gaan naar de poleposition. Powel stak er met vier minuten te gaan een stokje voor, waardoor de Australiër op de baan waar hij vorig jaar nog een ruggenwervel brak wederom een eerste startplaats behaalde.

Uitslag kwalificatie

Pos. Coureur Team Tijd
1 W. Power Penske 1:16.528
2 H. Castroneves Penske + 0.037
3 D. Franchitti Ganassi Racing + 0.416
4 A. Tagliani FAZZT + 0.679
5 R. Briscoe Penske + 0.683
6 S. Dixon Ganassi Racing + 0.819
7 J. Wilson Dreyer & Reinbold + 0.416
8 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 0.603
9 T. Kanaan Andretti Autosport + 0.790
10 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 0.843
11 S. De Silvestro (R) HVM Racing + 1.215
12 D. Wheldon Panther + 1.300
13 B. Baguette (R) Conquest Racing + 0.996
14 H. Mutoh Newman/Haas + 0.990
15 E. Viso KV Racing + 1.154
16 G. Rahal Newman/Haas + 1.000
17 T. Sato (R) KV Racing + 1.183
18 Mo. Andretti Andretti Autosport + 1.093
19 JR. Hildebrand (R) Dreyer & Reinbold + 1.238
20 M. Moraes KV Racing + 1.225
21 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 1.387
22 A. Lloyd Dale Coyne + 1.514
23 D. Patrick Andretti Autosport + 1.871
24 M. Duno Dale Coyne + 5.770
25 F. Dracone (R) Conquest Racing + 4.698

Dost: "Het kan nog beter"

Bas Dost was gisteravond de grote man aan de zijde van sc Heerenveen. De nieuwbakken aanvaller van de Friezen trof twee keer doel in het competitieduel tegen NAC Breda (3-1), dat in de eerste minuut van de wedstrijd via een doelpunt van Matthew Amoah op voorsprong kwam.

"Een lekker gevoel", liet Dost na afloop van het duel aan sc Heerenveen TV weten. "Dat ik uiteindelijk ook nog Man Of The Match word is mooi, maar het kan nog veel beter, maar die twee goals is lekker. Ben ik erg blij mee. Het eerste doelpunt zat er lekker in."

"Oussie (Oussama Assaidi, red.) had een goede actie en zat lekker in de wedstrijd en gaf de bal goed voor en ik kon raak koppen in de korte hoek. De tweede zat er ook goed in, maar ik ben ook gehaald omdat ik wel wat moet kunnen."

Regen spelbreker bij WTA Montreal

Het WTA-toernooi in Montreal dreigt pas morgen te worden afgesloten. Op de zaterdag (plaatselijke tijd) kon er vanwege de regen maar tien minuten worden gespeeld. De weersverwachting voor vandaag ziet er ook slecht uit.

Caroline Wozniacki en Svetlana Kuznetsova konden in hun partij in de halve finale maar twee games spelen, allebei gewonnen door de Deense, voordat de partij wegens de regen moest worden afgebroken.

De twee halve finale-partijen en de finale staan nu voor vandaag op het programma.

El Hamdaoui: "Het voetbalt lekker met Suárez"

Ajacieden Mounir El Hamdaoui en Luis Suárez waren gisteravond de hoofdpersonen in de competitiewedtsrijd tegen Ajax. De aanvaller, die vorig seizoen nog voor AZ speelde, scoorde twee keer. De assist werd in beide gevallen door de Uruguayaan uitgevoerd.

Daarnaast pikte ook Suárez zijn doelpunt mee, nadat El Hamdaoui zijn ploeggenoot in stelling bracht. De Marokkaan was na afloop van het duel logischerwijs tevreden. "We weten elkaar al aardig te vinden", liet hij weten. "Het is lekker voetballen met Suárez. Ik denk dat het de komende weken alleen maar beter met ons zal gaan."

"Hopelijk woensdag al tegen Dinamo Kiev. Dat is een heel belangrijke wedstrijd voor ons", besloot El Hamdaoui. Hiermee refereerde de aanvaller naar komende woensdag. Dan speelt Ajax in de vierde voorronde van de Champions League de return tegen Dinamo Kiev. De eerste wedstrijd werd afgelopen dinsdag gespeeld en eindigde in een gelijkspel (1-1).

Het is voor de Amsterdammers dus zaak om tenminste één keer te scoren. Anders wordt het erg lastig om de groepsfase van het miljoenenbal te bereiken.

Nieuwe bommenwerper Iran ingehuldigd

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft zondag de eerste in Iran gemaakte onbemande langeafstandsbommenwerper ingehuldigd. De inhuldiging van het vier meter lange vliegtuig was zondag live op de staatstelevisie te zien.

Deze zondag viert Iran de nationale dag voor de defensie-industrie. Iran produceert al sinds eind jaren tachtig zijn eigen onbemande verkenningsvliegtuigjes. Sinds 1992 maakt Iran ook zelf tanks, pantserinfanterievoertuigen, raketten, torpedo's en gevechtsvliegtuigen.

Iran ging tijdens de oorlog met Irak in de jaren tachtig stevig aan de slag met het ontwikkelen van eigen wapens omdat de Verenigde Staten een wapenembargo hadden ingevoerd.

[GC] Vanquish demo komt 2 september

Atsushi Inaba, werkende bij Platinum Games als ontwikkelaar, heeft op de GamesCom gezegd dat de Vanquish demo vanaf 2 september te downloaden is op Xbox Live en het PSN. De demo krijgt de titel Velocity Attack en het bevat een deel van de proloog alsmede een bossfight met Argos.

Spelers kunnen de Casual en de Normal moeilijkheidsgraden testen en ook kunnen ze de Auto-Aim toevoeging testen. Vanquish komt 22 oktober uit voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Kwakman: "NAC is op en buiten het veld los zand"

Intern lijkt er heel wat mis bij NAC Breda. De Bredanaars verloren gisteren met 3-1 van sc Heerenveen en Kees Kwakman deed onthullingen.

Op de dag dat trainer Robert Maaskant uit het niets vertrok naar Wisla Krakow moest NAC met Heerenveen strijden om drie belangrijke punten. NAC werd weggespeeld. "En dat is zielig", oordeelde Kwakman tegenover Omroep Brabant.

"NAC is los zand, zowel op als buiten het veld", onthult de verdediger annex middenvelder van de Brabanders. Het spel tegen Heerenveen was veelzeggend, vond Kwakman. "Dit is een opeenhoping van wat NAC het laatste halfjaar heeft laten zien."

De Bredanaars staan met nul punten onderaan de ranglijst van de Eredivisie. Vanwege een strafpunt moest NAC een punt goed maken. Dat minpunt kreeg het van de KNVB opgelegd, omdat NAC vorig seizoen te laat geld overmaakte aan het spelerspensioenfonds.

Soldaat schiet twee officieren dood in Venezuela

Een soldaat heeft zaterdag op een militaire basis in Venezuela twee officieren doodgeschoten. Daarna volgde volgens de autoriteiten een vuurgevecht waarbij zes militairen gewond raakten.

De soldaat is vervolgens in een auto gevlucht. De verlaten wagen werd later in een sloppenwijk gevonden. Militairen en agenten zijn nog op zoek naar de dader.

De soldaat opende het vuur op de basis Fort Tiuna in de hoofdstad Caracas na een ruzie met kapitein Miguel Angel Rosales. Hij schoot de 33-jarige officier in het hoofd met een AK-103, een moderne kalasjnikov. Enkele minuten later schoot de verdachte, Jeffersson Jose Trujillo Vasquez, bij een wapendepot de 25-jarige luitenant Alfredo Ruiz dood.

Bij het vuurgevecht dat daarop volgde raakten drie mannen en drie vrouwen gewond. In rang variëren zij van sergeant tot eerste luitenant.

Fort Tiuna is de grootste militaire basis van Venezuela. Onder meer het ministerie van Defensie is er gevestigd. Op dezelfde basis raakte op 13 augustus een sportvrouw uit Hong Kong gewond tijdens het wereldkampioenschap honkbal. Ze werd getroffen door een verdwaalde kogel. Haar team trok zich terug uit het WK. De overige wedstrijden werden op een andere locatie gehouden.

'Schroef van boot verminkt Britse zeehonden'

De schroeven van boten die van en naar een windpark voor de Britse kust varen, hebben vermoedelijk de dood van tientallen zeehonden veroorzaakt.

Volgens onderzoekers zijn de schroeven de enige uitleg voor de vreemde wonden die op de aangespoelde lichamen van zeker 38 zeehonden werden aangetroffen. Dat meldde de Sunday Times zondag.

De zeehonden zijn waarschijnlijk in de schroeven gezogen en eruit gekomen met een kurkentrekkerachtige wond. De schroeven, die omgeven zijn door een soort metalen huls en daardoor onzichtbaar zijn voor de zeehonden, veroorzaken een lange wond die begint bij de kop van een zeehond en gedraaid over het lichaam naar het achterlijf gaat.

De bouw van het windpark voor de kust van Norfolk begon in december. Kort daarna spoelden de eerste verminkte zeehonden aan. Vermoedelijk zijn voor de bouw meer schepen met omhulsde schroeven ingezet. Het windpark van Statoil moet vanaf volgend jaar voldoende stroom genereren om 220.000 Britse huishoudens te voorzien.

ANPID303679.jpg
'Schroef van boot verminkt Britse zeehonden' (Foto: ANP)

Australische premier weet van geen wijken

Ondanks het verlies van Labor in de Australische parlementsverkiezingen van zaterdag, weet premier Julia Gillard van geen wijken. Ze komt na het tellen van circa 75 procent van de stemmen zes zetels tekort voor een meerderheid, maar is zondag (Nederlandse tijd) al begonnen met onderhandelingen.

Gillard heeft haar hoop gevestigd op een handjevol onafhankelijke kandidaten en de groene partij om alsnog tot voldoende zetels te komen. "Het is mijn intentie om in goed vertrouwen te onderhandelen en een effectieve overeenkomst te sluiten om een regering te vormen", aldus de premier.

Ze stelt het recht te hebben op de onderhandelingen, omdat Labor meer stemmen heeft gekregen dan het oppositionele blok van de Liberale en de Nationale Partij, geleid door Tony Abbott. Volgens de voorlopige uitslag heeft Labor 50,7 procent van de stemmen, tegen 49,3 procent voor de oppositie. "Het lijkt nu duidelijk dat Labor de race tussen de twee partijen heeft gewonnen", aldus Gillard.

Agent lost schot na ernstige steekpartij

Om een man aan te houden die vermoedelijk een jonge vrouw had neergestoken heeft een agent zaterdagnacht in Breda een waarschuwingsschot gelost. De man bleef volgens de politie echter vluchten, maar hij is later alsnog aangehouden.

De verdachte heeft volgens de politie rond 01.00 uur in Etten-Leur een 22-jarige vrouw in haar borst gestoken. Dat gebeurde in een woning aan de Van Genkstraat. Er zou sprake zijn van een relationeel conflict. De vrouw had een slagaderlijke bloeding, maar na een melding bij 112 wisten agenten haar leven te redden. Ze is in een ziekenhuis geopereerd.

De politie kwam de vermoedelijke dader door een tip in Breda op het spoor. Daar zagen agenten hem op de Haagse Markt fietsen. Toen hij de agenten zag, fietste hij weg over een voetpad richting de Doelen. Een agent loste een waarschuwingsschot om hem tot stoppen te dwingen, maar de man vervolgde zijn weg richting de Dreef.

In de Rijstraat slaagden agenten erin hem tot stoppen te dwingen. In zijn kleding werd een mes gevonden. De toestand van het slachtoffer is nog altijd kritiek, maar wel stabiel.

Gestolen Van Gogh toch niet gevonden

De Egyptische minister van Cultuur heeft de bewering dat een gestolen schilderij van Vincent van Gogh is gevonden, ingetrokken. De politie is nog altijd op zoek naar het schilderij van een vaas met bloemen. Het doek werd zaterdag uit een museum in de Egyptische hoofdstad Caïro gestolen.

De minister, Farouk Hosni, had eerder zaterdag gezegd dat de politie het schilderij op het vliegveld van Caïro had onderschept. Een Italiaans stel zou het schilderij bij zich hebben gehad. Enkele uren daarvoor was het schilderij op klaarlichte dag gestolen uit het Mahmoud Khalil Museum.

Later zei Hosni dat zijn verklaring op verkeerde informatie was gebaseerd. Het schilderij is ongeveer vijftig miljoen dollar waard. In 1978 werd het doek ook al gestolen, twee jaar later vonden de autoriteiten het in Koeweit. Destijds werden drie Egyptenaren opgepakt, maar de autoriteiten hebben nooit duidelijkheid gegeven over de achtergronden van die diefstal. Ook is niet duidelijk of die dieven ooit zijn vervolgd.

Het doek van dertig bij dertig centimeter is naar alle waarschijnlijkheid in 1887 geschilderd. Het werk lijkt op een schilderij van de Franse schilder Adolphe Monticelli, een belangrijke inspiratiebron voor Van Gogh. Het werk van Monticelli zit ook in de verzameling van het Mahmoud Khalil Museum.

De meeste werken waar Van Gogh bekendheid mee vergaarde zijn geschilderd in de 29 maanden voordat hij in 1890 op 37-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. In die maanden was zijn productie enorm hoog.

Het gestolen doek wordt gezien als een keerpunt in de schilderstijl van Van Gogh. Op het doek is te zien dat Van Gogh de invloeden van de Franse avant-garde opneemt nadat hij in 1886 vanuit Amsterdam in het land was aangekomen.

Onbemande vliegtuigjes doden zes Pakistaanse militanten

Raketten die zijn afgevuurd met een onbemand vliegtuigje hebben in Pakistaans stammengebied in de buurt van de Afghaanse grens zes militanten omgebracht. De raketten, vermoedelijk door de Verenigde Staten afgevuurd, raakten zaterdag twee voertuigen in het dorp Anghar Kala, in de buurt van Miran Shah in Noord-Waziristan.

Het is de tweede keer dat op deze manier een aanval wordt uitgevoerd sinds Pakistan eind juli werd getroffen door overstromingen. Sommige dode militanten komen mogelijk uit het buitenland, zeiden betrokkenen.

Het stammengebied is een toevluchtsoord voor militante moslimgroeperingen. De grootste organisatie die zich er schuilhoudt is het Haqqani, dat zich bezighoudt met het aanvallen van troepen van de Verenigde Staten en de NAVO over de grens in Afghanistan.

De Pakistaanse regering vreest dat opstandelingen de chaos door de overstromingen misbruiken. De Verenigde Staten probeert zijn imago in Pakistan op te krikken door veel hulp te sturen, maar de aanval van zaterdag laat zien dat de VS niet bereid is te stoppen met de veel bekritiseerde aanvallen met onbemande vliegtuigjes. Bij die aanvallen vallen regelmatig burgerslachtoffers.

Zaterdag vielen in het noordwesten van Pakistan ook zes doden toen een bom explodeerde bij een controlepunt dat wordt bemand door agenten stamleden die de regering steunen. De aanval was bij Mohmand, een stammengebied 75 kilometer ten noordwesten van Peshawar. Onder de doden was een agent, een voorbijganger en vier leden van een vredescomité dat de bewegingen van de militante bewegingen in de gaten houdt.

Gijzeling in Intercontinental Rio de Janeiro

Zo'n twintig zwaar bewapende criminelen hebben zaterdag 35 mensen gegijzeld in het chique Intercontinental Hotel in Rio de Janeiro. De Braziliaanse politie wist de actie te beëindigen zonder dat gegijzelden gewond raakten.

De gijzeling begon met een schietpartij tussen de politie en criminelen vlakbij Rocinha, de grootste favela (sloppenwijk) van Rio. Daarbij kwam een vrouw om het leven. De Braziliaanse televisie liet beelden zien van vluchtende mensenmassa's. Een groep criminelen zocht toevlucht in het Intercontinental, waar op dat moment meer dan 1500 mensen verbleven, onder wie buitenlanders. De criminelen namen de receptie over. Na een schietpartij in de keuken wisten agenten de gijzelnemers te overmeesteren.

Rio maakt zich op voor het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. De politie probeert de veiligheidssituatie te verbeteren.

ANPID202575.jpg
Gijzeling in Intercontinental Rio de Janeiro (Foto: ANP)

Twee doden door ongeval op A17

Twee personen zijn zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een ongeval op de A17, ter hoogte van het Brabantse plaatsje Standdaarbuiten (gemeente Moerdijk). De politie vermoedt dat de slachtoffers op de snelweg liepen. Ze werden aangereden door een auto met drie inzittenden.

Omdat de toedracht van het ongeval nog niet duidelijk is, roept de politie getuigen op zich te melden. De snelweg is in noordelijke richting afgesloten.

Preud'homme: "Dit is wat we nodig hadden"

De 0-3 zege van FC Twente op Vitesse was een bevrijding voor de landskampioen, dat dit seizoen nog geen overwinning had geboekt. Coach Michel Preud'homme erkende na afloop van de wedstrijd de opluchting van de zege.

"In de rust heb ik het bekende praatje gehouden: Jongens, jullie spelen goed, dat doelpunt komt wel. Bovendien hebben we er met Luuk de Jong een jongen met pit in gebracht. Ook dat heeft geholpen", aldus Preud'homme na afloop tegenover de pers. "De eerste helft hebben we, zoals in de eerste twee wedstrijden, goed gespeeld. De kansen werden alleen niet benut, die kwamen na de hervatting wel. Dit is wat we nodig hadden."

De Belg ging ook dieper in op de samenstelling van de huidige selectie. "Natuurlijk is het vertrek van Cheik Tioté een tegenvaller, maar we wisten dat dit kon gebeuren. Er stonden tegen Vitesse drie nieuwe jongens voor de eerste keer in de basis en ik vind dat ze goed hebben gespeeld."

Voor 31 augustus zal Preud'homme echter nog niet met de volledige zekerheid over zijn selectie kunnen leven. Pas na 31 augustus is de transferperiode tot januari ten einde. "Tot dan is het mogelijk dat iemand nog vertrekt. Ik hoop dat de maand snel voorbij is, al geloof ik dat men daar bij Vitesse anders over denkt."

Racemonsters scheuren door hartje Rotterdam

Rotterdam kan de oordopjes weer uit de kast halen. De stad is vandaag het decor van oorverdovend motorgeluid tijdens de zesde editie van de Bavaria City Racing.

Op het evenement komen jaarlijks tienduizenden racefanaten af. De binnenstad is in de afgelopen dagen omgetoverd tot een circuit. Zo is aan de voet van de Willemsbrug een groot vipdorp opgetrokken. De coureurs rijden van daaruit over de Willemsbrug via Blaak over Coolsingel om bij het Hofplein om te draaien en de route omgekeerd af te leggen.

Onder meer het formule 1-team van Renault is van de partij. De Russische coureur Vitali Petrov kruipt achter het stuur van de bolide. Ook testrijder Jan Charouz uit Tsjechië zal een demonstratie weggeven voor de Franse renstal. De Nederlanders Christijan Albers en Robert Doornbos besturen een formule 1-tweezitter. De Rus Vladimir Tsjagin, zesvoudig winnaar van de befaamde Dakar Rally bij de vrachtwagens, komt ook in actie. Tsjagin rijdt met een Kamaz door Rotterdam.

Fish, Federer naar finale Montreal

De finale van het Masters-toernooi in Cincinnati gaat tussen Mardy Fish en Roger Federer. Fish versloeg Andy Roddick met 4-6, 7-6 en 6-1, terwijl Marcos Baghdatis met 4-6 en 3-6 onderuit ging tegen Federer.

Fish liet in zijn partij tegen Roddick in de eerste set drie breekkansen liggen. Na een regenpauze sloeg Roddick op 5-4 bij zijn enige breekkans toe. Het leek daarna afgelopen te zijn met Fish die op 5-2 in de tweede set nog wel uitstel van executie kreeg vanwege wederom een regenbui. 

Na die bui kwam Fish echter weer als herboren de baan op. Hij brak zijn tegenstander tweemaal terug en won vervolgens de tiebreak. Roddick kwam die klap in de derde en beslissende set niet meer te boven.

FIFA-delegatie bezoekt vier Engelse steden

Een FIFA-delegatie bezoekt vanaf morgen de Engelse steden Londen, Manchester, Sunderland en Newcastle. De inspecteurs onderzoeken vier dagen lang de Britse kandidatuur voor het WK van 2018 en 2022, jaren waarvoor Nederland en België samen ook kandidaat zijn.

De delegatie onder leiding van de voorzitter van de Chileense voetbalfederatie Harold Mayne-Nicholls bezoekt in Engeland slechts vier van de twaalf steden waar bij een WK wedstrijden gespeeld zouden worden, maar van de steden die ze niet bezoeken krijgen ze een presentatie te zien. De 24 leden van de delegatie besluiten in december wie in 2018 en wie in 2022 gastheer mag zijn.

Na het bezoek van de delegatie aan Nederland concludeerde Harry Been, de drijvende kracht achter het zogenoemde HollandBelgium Bid, dat het WK in Nederland een stapje dichterbij is gekomen. Op de Nederlands-Belgische kandidatuur is veel kritiek, bijvoorbeeld omdat is toegezegd dat de FIFA alle betaalde belasting terugkrijgt.

Andere kandidaatlanden voor 2018 zijn Rusland, de Verenigde Staten en een samenwerking van Spanje en Portugal. Australië, Japan, Zuid-Korea en Qatar gaan alleen voor het WK van 2022.

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Ik presenteer jullie de wekelijkse Japanse verkoopcijfers van 09 augustus tot en met 15 augustus.

Deze week zien we geen nieuwe games in de top tien maar Wii Party heeft een lichte boost in de verkopen gekregen, daarnaast zien we dat het totaal verkochte software iets gezakt is maar dat de hardware voor sommigen gestegen is.

 
Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 Wii
Wii Party
124.489
2 PS3 Sengoku Basara 3 35.324
3 NDS Inazuma Eleven 3: World Challenge!! 28.215
4 PSP Tales of Phantasia: Narikiri Dungeon X 27.822
5 PSP
Hatsune Miku: Project Diva 2 24.017
6 Wii
Super Mario Galaxy 2 20.879
7 DS
Art Academy 16.895
8 DS
Friend Collection 15.243
9 Wii Dragon Quest: Monster Battle Road Victory 14.803
10 DS
Taiko Drum Master DS: Dororon! Battle With the Ghouls!! 14.299
Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.

Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP
35.734 +5.336
2 PS3
33.057 +4.427
3 DSi XL
27.923 +6.905
4 Wii
25.072 +6.834
5 DSi
24.850 +6.352
6 Xbox 360
5.065 -574
7 DS Lite
4.809 +437
8 PS2
1.675 +151
9 PSP Go
608 -100
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 51.829 36.342
DS 74.652 57.582
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000) en de DS (DS, DSi, DSi XL).

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 87.153 71.074
Microsoft - 5.065
Nintendo 234.823 82.654
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.258.594 14.925.927
PS3 920.474 5.421.841
Wii 950.228 10.555.427
DSiXL 779.166 1.286.073
DSi 548.377 4.887.323
DS Lite
4.809 17.992.662
Xbox 360
141.282 1.350.954
PSP GO
42.886 118.641
PS2 54.555 21.664.732
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 04-01-2010) en in totaal.

Handheld Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.301.480 15.044.568
DS 1.472.449 30.751.529
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de twee handhelds van dit jaar (vanaf 04-01-2010) en in totaal.

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 08-08-2010 t/m zaterdag 14-08-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

Dance on Broadway blijft de lijst domineren maar Art Academy komt gevaarlijk dichtbij want dat is onze grootste stijger van plaats 24 naar 2. Starcraft II zakt in de lijst van twee naar zes en lijkt zijn beste tijd alweer gehad te hebben. Onze hoogste binnenkomer deze week is Madden NFL 11 op plaats vijftien en achttien. Er zijn drie games die alle drie negen plaatsen zakken, namelijk Alan Wake, Crackdown 2 en Tiger Woods PGA Tour 11.

De lijst bestaat uit tien Wii-games, veertien Xbox 360-games, zes PlayStation 3-games, twee PC-games, nul PSP-games en acht DS-games.

Top40

'Ribéry grootverdiener Bundesliga'

Franck Ribéry heeft het meest lucratieve contract van de Bundesliga. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse krant Bild, die een ranglijst samenstelde met de best en minst verdienende werknemers in de hoogste voetbalcompetitie van Duitsland.

De Franse middenvelder van Bayern München strijkt volgens Bild elke maand bruto 833.000 euro op. Ribéry verlengde eerder dit jaar zijn contract tot medio 2015.

De Spaanse spits Raúl (Schalke 04) staat tweede op de lijst met een geschat maandinkomen van 600.000 euro. Michael Ballack en Philipp Lahm, die in de nationale ploeg van Duitsland concurreren om de aanvoerdersband, krijgen volgens Bild allebei 583.000 euro per maand. Bayern München zou de hoogste salarispost hebben van Duitsland met bijna 90 miljoen euro, gevolgd door VfL Wolfsburg (70 miljoen) en Schalke 04 (60 miljoen).

Louis van Gaal, die Bayern afgelopen seizoen naar de titel en de Duitse beker leidde, moet het volgens Bild qua inkomen afleggen tegen Schalke-coach Felix Magath: 333.000 om 458.000 euro per maand.

Zaakwaarnemer: "Iaquinta vertrekt niet bij Juventus"

De toekomst van Juventus-aanvaller Vincenzo Iaquinta is bij zijn huidige club nogal onzeker, zo beweren diverse bronnen. Zijn zaakwaarnemer spreekt dit echter tegen.

Zaakwaarnemer Vincenzo D'Amico heeft al te kennen gegeven dat een transfer naar CSKA Moskou niet aan de orde is. D'Amico beweert eveneens dat de 30-jarige spits gewoon in Turijn zal blijven en niet zal worden verkocht.

"Ik kan uitsluiten dat Iaquinta wordt verkocht", aldus de belangenbehartiger tegenover Calcionews24. "Vincenzo heeft een contract bij Juventus en hij heeft de intentie om dit contract te respecteren", zo voegde D'Amico eraan toe. "Hij is erg gelukkig in Turijn en er zijn geen problemen met zijn nieuwe coach Luigi Del Neri."

De 30-jarige Iaquinta speelt sinds 2007 bij Juventus. De aanvaller speelde voorheen bij Reggiolo, Padova, Castel di Sangro en Udinese. Sinds 2005 heeft hij veertig interlands in dienst van Italië achter zijn naam staan. Daarin wist hij zes keer tot scoren te komen.

Wenger: "We waren vloeiend, scherp en snel"

Arsenal walste gistermiddag met 6-0 over laagvlieger Blackpool heen. Coach Arsène Wenger was na afloop dan ook erg tevreden.

"We creëerden veel doelkansen en een aantal wisten we ook goed te benutten. Over het algemeen waren we vloeiend, scherp en snel als we in de aanval gingen, toen we kansen wisten te creëeren", aldus de Fransman na afloop van de wedstrijd tegenover Sky Sports.

Wenger wil de tegenstander echter niets tekort doen. "Ook Blackpool verdient de credits, ze probeerden ook goed te spelen toen ze met tien man kwamen te staan. Over het algemeen bekeken, waren wij het die een goed collectief hadden staan", zo vervolgde de oefenmeester.

De drie doelpunten van Theo Walcott maakten ook indruk op Wenger. "Ik vond zijn spel vandaag aantrekkelijk, want hij liet veel creativiteit zijn bij zijn derde doelpunt. Hij gaf doelkansen weg, maar hij scoorde ze ook. Er zijn twee belangrijke aspecten voor een spits: hij moet de bal passen als hij moet passen en afmaken als hij moet afmaken."

bazbo presenteert nieuw boek vol FOK!columns

‘Zelfmoord is een optie’ is de nieuwe verhalenbundel van onze columnist bazbo. Het boek staat vol met columns die hij schreef voor FOK! tussen januari 2007 en de zomer van 2009.

In Art Café Sam Sam in de Van Kinsbergenstraat in het centrum van Apeldoorn wordt hem het eerste exemplaar feestelijk uitgereikt door vriend en collega DriekOplopers. Iedereen is vanmiddag welkom om het glas te komen heffen, vanaf 15.30 uur. De presentatie begint om 16.00 uur, waarna bazbo ook een aantal verhalen zal voordragen.

McEwen gaat niet naar het WK

Robbie McEwen zal niet op het WK te bewonderen zijn. De Australische wielrenner liet via zijn Twitteraccount weten dat hij niet bij de Australische selectie zit voor het WK in Geelong, dat in Australië ligt.

"Ik zal er niet bij zijn op het WK in Geelong. Ik weet niet welke renners de bondscoach meeneemt, maar ik ben er niet bij. Ik ben teleurgesteld, want ik denk wel dat ik daar goed zou zijn," aldus McEwen. De 38-jarige Australiër is momenteel met zijn ploeg Katusha actief in de Eneco Tour, waarin hij al een ritzege pakte en de leider in het puntenklassement is.

[GC] Star Wars: The Force Unleashed 2 demo komt binnenkort

De game zoals die te spelen was op de GamesCom is nog niet helemaal af en er zal wel wat aan gesleuteld worden voor de release, maar de geplande demo voor Star Wars: The Force Unleashed 2 zal vrijwel hetzelfde zijn. Ook wist een vertegenwoordiger van LucasArts te vertellen dat de demo ergens voor de release van de game op 29 oktober uitkomt.

Een korte beschrijving van de demo: De demo begint als onze held de Starkiller uitbreekt en vervolgens een toren neerhaalt, door een koepel sloopt en vervolgens zijn weg uit de instelling vecht. Na wat force-foefjes probeert hij een Tie Fighter te stelen om zo de planeet te ontsnappen.


Dit dus. Komt binnenkort naar een Xbox 360/PS3 in jouw omgeving.

Wielaert van Ajax naar Roda JC Kerkrade

Robbie Wielaert zal de rest van het seizoen uitkomen voor Roda JC Kerkrade. De verdediger wordt gehuurd van Ajax. Eerder vandaag speelden Ajax en Roda tegen elkaar, Ajax zegevierde met 3-0.

Wielaert werd in de winter van 2009 overgenomen van FC Twente. Hij werd gehaald door Marco van Basten, die de speler dan ook in zestien duels speeltijd gaf. Nadat Martin Jol het stokje overnam raakte Wielaert uit beeld, hij speelde slechts nog drie duels.

"Na het vertrek van Arnold Kruiswijk bij Roda JC waren we op zoek naar een ervaren centrumverdediger met leidinggevende kwaliteiten. We denken dat Rob Wielaert die behoefte bij ons prima kan invullen," aldus technisch directeur Martin van Geel.

Wielaert speelde eerder onder andere voor N.E.C. Nijmegen, FC Den Bosch en PSV.

Bijna half miljoen bezoekers voor Sail

Sail 2010 heeft zaterdag bijna een half miljoen bezoekers naar Amsterdam getrokken. "Het is heel goed verlopen", laat een woordvoerder van de organisatie weten.

Donderdag kwamen ongeveer driehonderdduizend mensen naar de hoofdstad, en vrijdag waren 350.000 op of langs het IJ te vinden. Naar verwachting trekt het enorme evenement in vijf dagen anderhalf miljoen belangstellenden. Zangeres Ellen ten Damme sluit de derde dag van Sail af met onder meer een havenlied

Om 22.00 uur werd opnieuw vuurwerk afgestoken. De politie riep schippers op om op het IJ driehonderd meter afstand te houden van het ponton waar vuurwerk wordt afgestoken. Vrijdagavond kostte het de waterpolitie veel moeite om de boten op afstand te houden. Een aantal boten kwam klem te zitten en raakte beschadigd.

Het was niet alleen druk op het water vanwege Sail. Zaterdagavond vond ook het jaarlijkse Prinsengrachtconcert plaats. De politie raadde mensen aan het begin van de avond af nog te komen, omdat de kades volstonden met mensen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.