FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 4 augustus 2010

Kameroen ontkent Matthäus te hebben gepolst

Lothar Matthäus is nooit gepolst voor het bondscoachschap van Kameroen. Dat laat Paul Biya van de Kameroense voetbalbond vandaag weten.

Matthäus claimde onlangs dat hij door Kameroen is benaderd om als bondscoach aan de slag te gaan. De Duitser zou naar eigen zeggen de opvolger van Paul Le Guen, die op het WK in Zuid-Afrika verantwoordelijk was voor de nationale ploeg, worden.

Biya ontkent echter dat er contact was tussen beide partijen. "Naar aanleiding van de uitlatingen van Lothar Matthäus in enkele westerse media wil de Kameroense voetbalbond graag nogmaals herhalen wat zij in een eerder interview al naar buiten heeft gebracht."

"De bond wil bevestigen dat er nooit contact is geweest met Matthäus. Er is nooit een zaak besproken. Zijn woorden dat hij niet wordt aangesteld als bondscoach van Kameroen door toedoen van iemand binnen de organisatie kloppen daarom van geen kant", aldus de bestuurder.

Uitslagen 3e voorronde CL (04/08/2010)

Vanavond werden de returnwedstrijden in het kader van de derde voorronde uit de Champions League gespeeld. FOK!sport heeft alle uitslagen op een rijtje gezet en zijn hieronder terug te vinden.

Zenit St. Petersburg (RUS)* - Unirea Urziceni (ROM) 1-0 (0-0)
33 Danny 1-0

MSK Zilina (SLW)* - Litex Lovech (BUL) 3-1 (1-1)
50 Sandrinho 0-1
52 Rilke 1-1
70 Oravec 2-1
84 Ceesay 3-1

AA Gent (BEL) - Dinamo Kiev (UKR)* 1-3 (0-3)
32 Garmash 0-1
55 Milevskiy 0-2
85 Coulibaly 1-2
90 Gusev 1-3

Red Bull Salzburg (AUT)* - AC Omonia (CYP) 4-1 (1-1)
20 Svento 1-0
37 Schiemer 2-0
41 Schiemer 3-0
58 Boghossian 4-0
90 Rengifo 4-1

Lech Poznan (POL) - Sparta Praag (CZE)* 0 1 (0-1)
50 Kladrubsky 0-1

Fenerbahçe (TUR) - Young Boys (ZWI)* 0-1 (2-2)
40 Ntsama 0-1

FC Basel (ZWI)* - Debrecen (HON) 3-1 (2-0)
26 Atan 1-0
59 Chipperfield 2-0
64 Shaqiri 3-0
74 Coulibaly 3-1

Rosenborg (NOO)* - AIK (ZWE) 1-0 (3-0)
55 Prica 1-0
64 Demidov 2-0
76 Lustig 3-0

Dinamo Zagreb (KRO) - Sheriff Tiraspol (MOL)* 1-1 (1-1) (5-6 na penalties)
16 Volkov 0-1
55 Sammir 1-1

FC Kopenhagen (DEN)* - BATE Borisov (BLR) 3-2 (0-0)
2 Santin 1-0
27 Jorgenson 2-0
41 Kontsevoy 2-1
44 Nekhaichik 2-2
60 N Doye 3-2

Paok Saloniki (GRI) - Ajax (NED)* 3-3 (1-1)
16 Vieirinha 1-0
48 Suárez 1-1
50 De Jong 1-2
55 Lindgren 1-3
56 Salpingidis 2-3
91 Ivic 3-3

HJK Helsinki (FIN) - Partizan Belgrado (SER) * 1-2 (0-3)
9 Cleo 0-1
39 Kamara 1-1
90 Cleo 1-2

Celtic (SCO) - Sporting Braga (POR)* 2-1 (0-3)
20 Cesar 0-1
52 Hooper 1-1
79 Juarez 2-1

*Door naar laatste voorronde Champions League

FIA praat volgende week met kandidaatteams

De internationale autosportfederatie FIA is druk bezig om een nieuw team te selecteren voor 2011 in de Formule 1. Na het afhaken van US F1 wordt er gezocht naar een dertiende team waarvoor nog enkele kandidaten in de race zijn. Volgende week vrijdag zal er in Parijs met de nieuwe renstallen gesproken worden.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport heeft de FIA al enkele renstallen in het proces af laten vallen. Eerder werd al bekend dat ART en Cypher Group hun inschrijving niet rondkregen. Naar verluidt zijn Durango/Villeneuve, Epsilon Euskadi en misschien Stefan GP nog over.

De tijd dringt voor de nieuwe teams, omdat ze helemaal vanaf nul moeten beginnen op het moment dat ze de inschrijving voor 2011 binnen hebben. Lotus slaagde erin om in de weinige tijd die het had het tot beste nieuwe renstal te schoppen, maar het zal lastig worden voor een nieuw team om zich met de rest te gaan meten.

[CL] Uitslag PAOK Saloniki - Ajax

Ajax heeft zich weten te plaatsen voor de volgende voorronde van de Champions League. Na de 1-1 vorige week in de ArenA, speelde Ajax vandaag met 3-3 gelijk tegen Paok Saloniki in Griekenland. Op basis van uitdoelpunten is Ajax dus geplaatst voor de volgende voorronde.

Ajax startte met Rasmus Lindgren in de basis. Lange tijd leek hij het duel niet te gaan halen, maar vandaag werd hij fit genoeg bevonden om te spelen. Het begin van de wedstrijd kende weinig kansen, beide ploegen gingen onzorgvuldig met het balbezit om. Lindgren was met een afstandsschot nog dichtbij, maar de keeper van PAOK wist de bal over te tikken. Salpingidis leek in de 14e minuut te gaan scoren nadat hij de bal al voorbij Stekelenburg had gespeeld, maar de keeper kon met moeite de bal nog op de lijn te pakken krijgen. Twee minuten later was het wel raak, uit een vrije trap wist Vierinha de bal links naast Stekelenburg te koppen

Na een half uur kwam Vierinha weer in kansrijke positie, maar zijn schot werd geblokt door Stekelenburg. Ajax probeerde wel aan te vallen maar kwam er maar moeilijk doorheen, daar waar PAOK Saloniki een paar keer vrij eenvoudig wist te counteren. Aan het eind van de tweede helft kwam Ajax iets beter in het spel maar onder andere Sulejmani wist de kansen niet te benutten waardor Ajax met een 1-0 achterstand de rust inging.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Ajax kwam fel uit de startblokken wat al na drie minuten leidde tot de gelijkmaker van Luis Suárez, op aangeven van Alderweireld. Nog geen twee minuten later was Suárez weer goed betrokken bij een aanval en speelde de bal op De Jong, die binnen kon tikken: 1-2. Ajax bleef aanzetten en in de 55e minuut wist Lindgren de bal uit een vrije trap achter Kresic te krijgen: 1-3. PAOK gaf zich echter nog niet gewonnen en scoorde een minuut later via Salpingidis al de 2-3.

De doelpuntenregen stokte daarna, hoewel Ajax nog een flink aantal kansen kreeg om het duel defintief te beslissen. In de 76e minuut maakte Anita een overtreding op Boussaidi in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter een penalty aan PAOK toekende. Ivic legde aan maar vond in Stekelenburg een sta-in-de-weg, hij wist de bal met de voeten uit zijn doel te houden waardoor hij Ajax behoedde voor een angstige eindfase. PAOK werd nog wel gevaarlijk maar een schot van Ivic ging naast. Salpingidis kwam nog oog in oog te staan met Stekelenburg maar de keeper van Ajax wist dusdanig te hinderen dat het langzame schot nog voor de doellijn kon worden weggehaald. In de blessuretijd was het echter wel raak voor PAOK, Ivic maakte de 3-3. Dit mocht echter niet meer baten, ondanks het gelijkspel is PAOK uitgeschakeld, en gaat Ajax door naar de volgende voorronde.


Karakteristieken

PAOK Saloniki

3 - 3

AFC Ajax

 16' Vieirinha
 56' Salpingidis
 91' Ivic
   48' Suárez
 50' De Jong
 55' Lindgren
 
 Gele kaart: Cirillo, Ivic, (PAOK Saloniki), Anita, (AFC Ajax)
 
Stadion: Toumba Stadium, Thessaloniki
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Velasco Carballo, Spa
Bijzonderheden: Ivic mist in 77e minuut strafschop
 
Opstelling:   Opstelling:
Kresic
Boussaidi
Contreras
Cirillo
Sznaucner (Filomeno/83)
Vieirinha
García
Ivic
Vitolo (Muslimovic/64)
Sorlin
Salpingidis
  Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Zeeuw
De Jong
Lindgren
Sulejmani (Eriksen/78)
Suárez (Oleguer/90 3)
Emanuelson

Modern Warfare 2 demo

We hebben er even op moeten wachten maar nu is er eindelijk een singleplayer-demo van Call Of Duty: Modern Warfare 2. De demo toont ons het sneeuwlevel dat vorig jaar meerdere malen getoond werd om de game te hypen voor zijn release. COD: MW 2 is nu al zo'n negen maanden uit in de winkel.

Waarom er nu alsnog een demo komt is niet helemaal zeker maar gedacht wordt dat Activision dit doet zodat de mensen die toch nog twijfelen over de streep getrokken worden en de game alsnog zullen halen. De demo is beschikbaar op de Xbox 360 en PS3 en is downloaden.

Uncharted niet voor 2012 in de bios

Een film rond de action-adventureserie Uncharted zal niet voor 2012 in de bioscopen draaien. Dat concludeert de LA Times uit de weigering van David O. Russell om de film te regisseren. Sinds mei werd Russell overwogen als regisseur voor een project gebaseerd op de gameserie Uncharted.

De laatste paar weken waren er zelfs serieuze onderhandelingen gestart door de producers van de film en Russell om hem bij het project te betrekken. De regisseur van films als Three Kings heeft nu te kennen gegeven niet mee te werken aan een film over Uncharted. Door de weigering van Russell zullen de studio en producers nu teruggaan naar het tekenbord en waarschijnlijk eerst proberen een regisseur en een paar acteurs binnen te halen, voor ze verder gaan met het project.

Hierdoor is het vrijwel onmogelijk dat de film nog in 2011 op het witte doek zal verschijnen, laat staan in de eerstvolgende zomer zoals Sony nog hoopte. Nog even geduld dus voor de fans.

Uncharted
Nog even wachten

Rodriguez slaat zeshonderdste homerun

Honkballer Alex Rodriguez heeft zijn zeshonderdste homerun geslagen in de MLB.  De speler van de New York Yankees is de zevende, en met 35 jaar tevens de jongste, die deze mijlpaal heeft gehaald.

Rodriguez sloeg nummer zeshonderd in de eerste inning van het duel met de Toronto Blue Jays. De teller voor dit seizoen komt daarmee op zeventien. Op de ranglijst aller tijden gaat Barry Bonds met 762 homeruns aan de leiding, voor Hank Aaron met 755 en Babe Ruth met 714.

'Geen wetten aangepast voor de FIFA'

De afgelopen dagen is er in Nederland en België veel ophef geweest over de eisen waaraan beide landen moeten voldoen bij organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal in 2018. François Colin, woordvoerder van de Nederlands-Belgische kandidatuur, heeft nu hier voor het eerst op gereageerd.

De ophef ontstond toen bleek dat in het bidbook onder meer staat dat de FIFA geen belastingen en btw hoeven te betalen en dat de FIFA-medewerkers een aparte rijstrook op de snelwegen zouden krijgen. In een straal van twee kilometer rond de WK-stadions zou ook alle reclame moeten worden weggehaald of overgeplakt. Er zou enkel plaats zijn voor officiële FIFA-sponsors. Colin reageert nu op volgens hem "misverstanden en onjuiste feiten."

Hij wijst erop dat de FIFA onder het Zwitserse belastingstelsel valt en dus geen tweede keer belastingen hoeft te betalen in het organiserende land. "En btw is helemaal geen discussiepunt, omdat altijd al buitenlandse organisaties deze in Nederland en België kunnen terugvorderen of verrekenen. Alleen voor de btw over de kaartverkoop is een uitzondering gemaakt."

Ook de ophef dat binnen een straal van twee kilometer rond de stadions alleen reclame gemaakt mag worden voor sponsors van de FIFA klopt niet. Dit zou alleen gelden voor reclame op publieke borden en plaatsen.  "Winkels en cafés binnen de stadioncirkel hoeven zich niet aan te passen en kunnen verkopen wat zij altijd verkopen."

"De garanties die de FIFA vraagt zijn helemaal niet onredelijk of onlogisch", stelt Colin. "Zij heeft de rechten van het grootste sportevenement ter wereld en natuurlijk moeten zij deze beschermen. Van aparte rijstroken voor FIFA-medewerkers is volgens Colin helemaal geen sprake. "Wel is het zo dat bussen van spelers, scheidsrechters en wedstrijdofficials 'op een soepele manier door het verkeer worden geloodst'. Dat is gebruikelijk."

Tot slot wijst Colin erop dat organisatie van het WK de schatkist 300 miljoen tot 1,5 miljard euro kan opleveren. Op 2 december valt de beslissing. Naast Nederland/België zijn Engeland, Rusland en Spanje/Portugal de kandidaten.

Brands: "Bouma ideale vervanger Salcido"

Carlos Salcido heeft nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden. Hierdoor is de kans groot dat hij in elk geval tot de winterstop bij PSV zal spelen. Mocht de Mexicaan alsnog vertrekken, dan wordt Wilfred Bouma vrijwel zeker zijn opvolger.

"Er is nog steeds geen bod gedaan op Carlos, maar als hij vertrekt hebben we met Bouma al een ideale optie in huis", liet Marcel Brands, technisch directeur van de Eindhovenaren, in een reactie weten.

Bouma traint al een aantal weken op vrijwillige basis met de selectie mee. Daarnaast kwam hij tijdens een aantal oefenduels van de Eindhovense club in actie. Officiële wedstrijden zitten er voor de verdediger voorlopig nog niet in, aangezien hij geen contract met de ploeg uit de Lichtstad heeft.

Rond Salcido rommelt het al enige tijd. De Mexicaan kwam eerder deze week drie dagen te laat terug naar Eindhoven, wat hem een boete van 3.750 euro opleverde. Daarnaast ging de verdediger in gesprek met Fred Rutten en Brands. Hieruit bleek uiteindelijk dat de speler nog steeds open staat voor een vertrek.

Zolang er nog geen ploeg is, die Salcido wil overnemen, zal de Mexicaan zich vol overgave op zijn spel bij PSV storten.

Huta Galung verder in Segovia

Tennisser Jesse Huta Galung is erin geslaagd om de kwartfinale van het challengertoernooi in Segovia te bereiken. De Nederlander won in de Spaanse plaats van de Spanjaard Daniel Munoz-De La Nava met 7-5 en 7-6 (3).

In de kwartfinale moet Huta Galung het weer tegen een Spanjaard opnemen: Roberto Bautista-Agut. Eerder in het toernooi had hij ook al met de Spanjaard Marcel Granollers afgerekend.

Vrachtauto rechtop in voortuin

Bij een woning aan de Distelstraat in het Limburgse Maasbree is woensdagmiddag een vrachtauto achterover gekiept tijdens het lossen van een container zand. De truck is vervolgens recht overeind in de tuin komen te staan.

De chauffeur van de vrachtwagen bevond zich ten tijde van het incident niet in zijn cabine. Niemand raakte gewond en ook de woning werd niet beschadigd. In de tuin ontstond wel een gat.

Aan het eind van de middag is de vrachtauto met behulp van een kraanwagen weer op zijn wielen gezet. Het grondverzetbedrijf heeft daarna de gelekte olie en de container met zand weggehaald.

Op de website van L1 vind je enkele foto's van de truck.

EA: 'Pers, laat DICE rustig BF3 maken'

Niet alleen ikzelf, maar ook de andere games-paparazzi vroegen zich af waarom er over beta-toegang van Battlefield 3 werd gesproken bij aankoop van Medal Of Honor. DICE werd namelijk kort nadat het bericht online ging overspoeld met vragen over BF3.

Saillant detail: Battlefield 3 is nog niet eens formeel aangekondigd. EA is daarom snel bovenop de pers gesprongen en hen vriendelijk doch dringend verzocht DICE met rust te laten.

"Battlefield 3 is een van 's werelds meest geanticipeerde games, en we willen het ontwikkelteam zo veel mogelijk tijd en privacy gunnen als ze nodig hebben zonder ze te storen met marketing en PR. In de tussentijd hopen we dat iedereen de Medal Of Honor Beta speelt en van de volledige game zal genieten komende herfst."

Omdat Battlefield 3 nog niet in de fiscale jaarlijst is opgenomen van EA, kunnen we ervan uitgaan dat de game pas ná april 2011 in de schappen zal liggen. Ook de platforms zijn nog niet bekend, maar het is vrijwel zeker dat de PC daar één van is. Schijnbaar is het niét aankondigen van games een trend, en moeten we het tegenwoordig doen met aankondigingen van aankondigingen. Ach, we weten het in ieder geval al sinds februari: Battlefield 3 gaat mensen wegblazen.

BF3
Dus laat DICE met rust, ze moeten zich concentreren!

Eva Mendes stak bijna Will Ferrell dood

Eva Mendes heeft tijdens de opnames van de nieuwe comedy 'The Other Guys' bijna tegenspeler Will Ferrell neergestoken. Gedurende een improvisatiescène over een ruzie pakte de actrice een echt mes op waarmee ze iets te enthousiast toesloeg.

"Nadat we de scène meermalen hadden geoefend, moesten we gaan improviseren", zei de 36-jarige Mendes maandag tijdens de première in Manhattan tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "We begonnen een beetje te stoeien, en ik pakte een mes op waarvan ik dacht dat het een rubber stuntmes was. Maar het was eigenlijk een echt mes van onze eettafel. Ik haalde naar hem uit en was zo ontzettend trots op mezelf."

Pas toen de opname afgelopen was, realiseerde Mendes zich dat Ferrell aan de dood was ontsnapt. "Toen de camera's uitgingen zei Will: 'Wow, meestal moeten we dat soort dingen eerst coördineren met de stuntmensen.' Het had heel snel heel fout kunnen lopen. Ik heb bijna Will Ferrell vermoord!"

In 'The Other Guys' spelen Ferrell en Mark Wahlberg twee knullige agenten die steeds worden overschaduwd door de echte helden van het politiebureau, gespeeld door Samuel L. Jackson en Dwayne Johnson. Mendes is te zien als de knappe echtgenote van Ferrell. 'The Other Guys' gaat op 11 november in première.

Eva Mendes stak bijna Will Ferrell dood
Eva Mendes (Foto: Novum)

Alleen oude Pokémon na het einde in Pokémon Black and White

Junichi Masuda van Gamefreak heeft onthuld dat je geen oude Pokémon zult zien totdat je de game hebt gehaald. Je hebt waarschijnlijk de game gehaald als je de beruchte Elite Four hebt verslagen. De reden hiervoor is dat Masuda wil dat deze nieuwe game als een oude voelt, waar je nog niemand kent en steeds nieuwe gezichten tegenkomt.

Maar een game zonder dat we Pikachu, Ratata of Pidgey tegenkomen? Denken jullie dat dit een goed idee is of heb je liever dat ze wat oude Pokémon in de mix gooien net zoals bij Diamond/Pearl?

Geen Pikachu maar wel Reshiram en Zekrom!

Microsoft wint rechtszaak uit 2004

Sony en Microsoft zijn beide in 2004 aangeklaagd over een inbreuk op een patent genaamd "Apparatus and method for electrically connecting remotely located video games". Sony heeft in begin 2009 samen met de aanklager een overeenkomst gesloten en Microsoft deed dit niet en heeft nu, zes jaar later, gewonnen.

Het patent zou erom gaan dat twee spelers met elkaar konden gamen in hetzelfde spel zonder dat één van de twee het spel nodig zou hebben. De aanklagers vonden dat Xbox Live en het PlayStation Network continu inbreuk maakten op dit patent en er moest geld rollen. De rechter was het niet eens met de aanklacht, er was wat moeite met het gedeelte "electrically connecting" en nu hoeft Microsoft niks te betalen en moeten de aanklagers de kosten van de zaak voor Microsoft betalen.

Sony kan zichzelf natuurlijk in het gezicht slaan want die heeft dus gewoon de vijf jaar aan kosten moeten betalen en een onbekende deal gesloten met de aanklagers.

Ace
Heeft Microsoft hulp gehad van deze Ace?

Torchlight 2 in de maak

Torchlight, de relatief populaire RPG die losjes gebaseerd is op het Diablo 2-principe, krijgt een vervolg. We kunnen nu eindelijk multiplayer verwachten (in co-op-vorm weliswaar) en een vierde klasse. Volgend jaar kun je samen met je vechthond of stoeipoes weer op avontuur.

Naast online co-op en die vierde klasse kun je ook je personage volledig cosmetisch aanpassen voor een unieke look. Ook komt er een nieuwe interface en komen er weerseffecten en dag-en-nacht cycli in de buitengebieden.  Natuurlijk ga je op pad met je trouwe metgezellen in de vorm van een pet en kan je nog altijd heerlijk relaxt vissen in de poeltjes die je tegenkomt op je avonturen. Daarnaast kun je weer je huidige personage met pensioen sturen om je nieuwe karakter een boost te geven.

Torchlight, dat voortborduurt op Diablo 2's willekeurig gegenereerde werelden, is een klassieke RPG die zowel de casual speler als de die-hard RPG-er vermaakt. Er is een demo beschikbaar, mocht je je vervelen en zin hebben in een voorproefje van deze RPG.

Torchlight 2

Suárez direct na wedstrijd richting Spanje

Luis Suárez zal direct na het laatste fluitsignaal tussen PAOK Saloniki en Ajax naar Barcelona vliegen. De Uruguyaan heeft toestemming van Martin Jol om naar zijn vrouw te reizen die op het punt staat om te bevallen.

Direct na het laatste fluitsignaal zal de Uruguyaan in een busje stappen en met spoed afreizen naar de luchthaven. De tweedaagse trip is mogelijk omdat de Ajacied is geschorst voor de komende twee wedstrijden in de Eredivisie.

HSV wint met Elia van Chelsea

Hamburger SV heeft vandaag een oefenwedstrijd tegen Chelsea met 2-1 gewonnen. Nadat Eljero Elia was ingevallen boog HSV een 0-1-achterstand om in een zege. WK-ganger Elia keerde pas maandag terug op het trainingsveld, maar kreeg tegen de kampioen van Engeland direct bijna een halfuur speeltijd van trainer Armin Veh.

Frank Lampard bracht Chelsea halverwege de eerste helft op voorsprong. Manager Carlo Ancelotti gaf bijna al zijn sterren speeltijd in Hamburg. Jeffrey Bruma, die volgende week tegen Oekraïne zijn debuut kan maken voor het Nederlands elftal, viel in de tweede helft in bij Chelsea. Mladen Petric en Heung Min Son bezorgden HSV in de laatste twintig minuten de winst.

Ruud van Nistelrooij begon in de basis, Romeo Castelen viel net als Elia in de 67e minuut in. Joris Mathijsen behoorde nog niet tot de selectie van de Duitsers.

Contador denkt nog niet aan 'triple'

Alberto Contador zal voorlopig nog niet proberen de drie grote wielerronden (Giro d'Italia, Tour de France en Vuelta a España) in één seizoen op zijn naam te schrijven. Met deze uitspraak spreekt hij bovendien zijn nieuwe ploegleider, Bjarne Riis van Team Saxo, tegen.

Riis verklaarde gisteren namelijk dat Contador van plan is om de eerste renner te worden, die de drie grote wedstrijden in één wielerjaargang op zijn naam gaat schrijven. "Ik denk dat er een vergissing is gemaakt in de vertaling," liet de Spanjaard aan Eurosport weten.

"Het is onmogelijk om in hetzelfde jaar de Giro, Tour en Vuelta te winnen. We hebben duidelijk gemaakt dat de Tour de France de komende twee seizoenen het belangrijkste doel blijft."

Contador wil proberen om zich over twee jaar tot een select gezelschap wielrenners te scharen. De Spaanse renner won La Grande Boucle tot op heden drie keer, waar Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain dit vijf keer voor elkaar kregen.

Lance Armstrong staat nog altijd op eenzame hoogte, als het gaat om de meeste Tour-zeges. De Texaan was zeven keer de beste.

Berlusconi wint stemming over motie van wantrouwen

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft zijn eerste test in het parlement na de breuk met bondgenoot Gianfranco Fini doorstaan. Een motie van wantrouwen die was ingediend door de oppositie werd na stemming niet aangenomen.

Parlementariërs die na de breuk trouw zijn gebleven aan Fini hebben hun eigen groep gevormd. De coalitie van Berlusconi heeft hierdoor geen meerderheid meer in het lagerhuis. Bij de stemming onthielden de aanhangers van Fini zich van stemming.

Door de onthoudingen werd de motie afgewezen, maar het was een helder signaal dat Berlusconi de grip op het parlement aan het verliezen is. Bovendien werd door de stemming duidelijk hoeveel slagkracht Fini heeft.

Haase naar kwartfinale San Marino

Robin Haase staat in de kwartfinale bij het challengertoernooi in San Marino. De Hagenaar, nummer 121 van de wereld, versloeg in de tweede ronde Maximo Gonzalez uit Argentinië met 6-2, 3-6 en 6-3. In de kwartfinale neemt Haase het op tegen Rui Machado. De Portugees klopte zijn landgenoot (4) Frederico Gil: 6-4 en 6-1.

Haase begon het duel met een vroege break en daardoor kwam hij in de eerste set niet meer in de problemen. Aan het begin van het tweede bedrijf was Gonzalez echter beter bij de les dan de Nederlander. Haase werd gebroken, maar kwam weer terug. Een nieuwe break van de Argentijn was hem echter te machtig.

In de derde set pakte Haase het initiatief weer terug. Hij maakte weer de vroege break. Op 5-2 liet hij kansen om de partij met een break te beslissen liggen. Een game later serveerde hij voor de winst, maar waren er vier breakkansen voor Gonzalez. Haase werkte ze allemaal weg en won de game en de wedstrijd alsnog.

Opstelten nieuwe informateur

Koningin Beatrix heeft VVD'er Ivo Opstelten woensdagavond benoemd tot nieuwe informateur. De voormalige burgemeester van Rotterdam moet de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA in goede banen leiden.

Het wordt Opsteltens opdracht te kijken naar de 'spoedige totstandkoming van een stabiel kabinet van VVD en CDA', maakte het Kabinet der Koningin bekend. Het minderheidskabinet moet met de steun van de PVV kunnen rekenen op een 'vruchtbare samenwerking' met het parlement.

Beatrix ontving Opstelten woensdag aan het einde van de middag op Paleis Noordeinde en sprak een kleine drie uur met hem. Opstelten vertrok zonder de pers te woord te staan.

Dinsdag bleek al dat VVD, PVV en CDA hun onderhandelingen over de vorming van een minderheidskabinet graag willen voeren onder leiding van Opstelten. Hij is de vijfde informateur sinds de verkiezingen van 9 juni.

VVD-senator Uri Rosenthal, vicevoorzitter Herman Tjeenk Willink van de Raad van State, PvdA-prominent Jacques Wallage en oud-premier Ruud Lubbers gingen Opstelten voor.

Onder leiding van Opstelten moeten VVD, PVV en CDA het eens zien te worden over een regeerakkoord en een gedoogakkoord. VVD en CDA gaan het kabinet vormen, waaraan de PVV van Geert Wilders dan gedoogsteun belooft.

VVD-leider Mark Rutte, die als het lukt premier wordt, zei woensdag dat het hem erom gaat een 'evenwichtige, goede manier van politieke samenwerking' te vinden. CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen benadrukte het belang van goede afspraken met de PVV.

De drie partijen moeten het eens zien te worden over achttien miljard aan bezuinigingen. In het gedoogakkoord moeten bovendien afspraken komen te staan over immigratie, integratie, veiligheid en ouderenzorg.

Opstelten was burgemeester van Rotterdam van 1999 tot en met 2008. Van 2002 tot en met 2006 gaf hij leiding aan een stadsbestuur van VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam.

Will.i.am woest over nieuwe Jackson-plaat

Will.i.am zit niet te wachten op tot nu toe onbekend materiaal van Michael Jackson. De frontman van de Black Eyed Peas, die intensief samenwerkte met de King of Pop, vindt het een schande dat er in november een nieuwe Jackson-plaat wordt uitgebracht.

"Michael was een perfectionist en zou het niet op deze manier hebben gewild", vertelt de 35-jarige. Will.i.am werkte samen met Jackson aan diens nieuwe versie van het album 'Thriller'. Op de plaat, die in 2008 verscheen, stonden een aantal remixes.

"Hoe kun je materiaal van Jackson uitbrengen als hij er niet zelf is om zijn zegen te geven?", tiert Will.i.am. "Hoe lang ga je hem nog uit blijven melken? Achterlijke parasieten."

Eerder deze week werd bekend dat de nabestaanden van Michael Jackson in november nieuw materiaal van de zanger uit willen brengen. De nummers lagen nog op de plank en zijn volgens Will.i.am niet af. "Het is gewoon respectloos."

Will.i.am woest over nieuwe Jackson-plaat
Will.i.am is woest over nieuwe Jackson-plaat (Foto: Novum)

Gran Turismo 5 collectors edition voor ¤80,- of ¤180,-

Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat Gran Turismo 5 al lang op zich laat wachten, nu komt de release toch steeds dichterbij en zo'n release kun je niet laten gaan zonder een speciale Collectors Edition te hebben. Sony Computer Entertainment Europe heeft er eentje die maar €180,- kost.

De zogenaamde "Signature"-versie zal bevatten:

  • Metalen box die afgewerkt is met SLS AMG Obsidian Black (autolak)
  • Exclusieve Gran Turismo SLS AMG miniatuurauto (schaal is 1:43)
  • Leren Gran Turismo portemonnee met Signature Competitie kaart
  • Gran Turismo USB-Key met Polyphony/Mercedes-Benz trailer
  • Metalen Gran Turismo sleutelhanger
  • Koffietafelboek met de auto's en locaties uit Gran Turismo 5
  • 200 pagina tellend APEX tijdschrift met daarin besturingstips, tune tips en nog veel meer.

Met deze editie zul je ook nog eens toegang krijgen tot speciale competities voor eigenaren van deze collectors edition, de winnaar wint een Mercedes SMG.

Er komt ook een goedkopere editie van €80,- en die bevat:

  • Een gegoten Nissan GT-R Spec V (schaal is 1:43)
  • 300 pagina tellend gedetailleerde autogids
  • Metalen Gran Turismo sleutelhanger
  • Een bon om vijf auto's te downloaden
  • Authenticiteits Certificaat

Beide speciale edities komen ook in Europa uit maar voor de Europese versie van Gran Turismo 5 is er nog geen releasedatum bekendgemaakt, op de Gamescom wordt deze verwacht. De Amerikaanse versie komt 2 november uit.

Signature
€180,-

CE
€80,-

Duiker verdronken in Oosterschelde

In de Oosterschelde bij Zierikzee is woensdagmiddag een duiker verdronken. De vrouw is door mededuikers boven water gehaald, maar reanimatie mocht niet meer baten.

De vrouw kwam rond 15.45 uur in de problemen. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten en de Zeeuwse politie stellen een onderzoek in naar het duikongeluk.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Het lichaam is overgebracht naar een mortuarium.

Man eet eigen oma levend op

De 26-jarige Sergei Zhmaryov uit Simferopol is opgepakt na een gruwelijke daad. De Oekraïense computerprogrammeur wordt beschuldigd van het eten van zijn eigen grootmoeder. Het schokkendste is dat de zestigjarige vrouw nog leefde tijdens de schranspartij.

Volgens zijn buren is Zhmaryov een religieuze fanaticus. De politie is er dan ook zeker van dat het gruwelijke incident een rituele moord was. "Al die tijd was ze bij bewustzijn", laat de politie weten. "Ze probeerde telkens te ontsnappen en schreeuwde het uit."

Om haar te laten stoppen met schreeuwen, sneed de jongeman de tong van zijn oma af en at deze op. Oma Lydia, die haar kleinzoon verzorgde na de scheiding van zijn ouders, bezweek uiteindelijk aan haar verwondingen.

Om de kannibaal te arresteren, pompten agenten zijn huis vol met een verdovend gas. Tijdens zijn arrestatie droeg Zhmaryov slechts een onderbroek. Hij droeg een kruis en prevelde gebeden. De politie vermoedt dat hij bezig was met een perverse 'rouwdienst' voor zijn grootmoeder.

Korpschef Olga Kondrashova van de politie van Simferopol wil echter niet al te veel over de zaak kwijt. "We kunnen alleen bevestigen dat een 26-jarige man werd gearresteerd op verdenking van moord", verklaart ze. "Ik kan daaraan toevoegen dat deze moord werd gepleegd met een bijzondere wreedheid. We kunnen geen nadere gegevens verstrekken, in het belang van het onderzoek."

Dubbelslag Lorenzetto in Ronde van Polen

Mirko Lorenzetto heeft de vierde rit in de Ronde van Polen gewonnen. De Italiaan van Lampre kwam als eerste door een haakse bocht op iets meer dan vijftig meter van de finish in Cieszyn. Zijn ploeggenoot Grega Bole werd tweede voor Alessandro Ballan (BMC). Omdat Allan Davis in een groepje op achterstand binnenkwam, neemt Lorenzetto de leiderstrui over.

Schlemiel van de dag werd Vacansoleil-renner Marco Marcato. De Italiaan sprong weg nadat ploeggenoot Johnny Hoogerland, die samen met Cameron Meyer (Garmin-Transitions) bij een eerdere aanval betrokken was, drie rondjes voor het einde werd teruggegrepen.

Marcato had na twee plaatselijke omlopen van bijna zeven kilometer een halve minuut voorsprong op het peloton, trok zijn shirtje recht en stak zijn handen de lucht in. De Italiaan was echter een ronde te vroeg en was, toen hij weer doorreed, zo ontgoocheld dat hij vrijwel direct werd ingelopen.

In de laatste ronde brak het peloton terwijl de sprintersploegen zich voorbereidden. De Lampre-ploeg was met vier man van voren vertegenwoordigd, terwijl klassementsleider Allan Davis en veel van de beste sprinters in het tweede groepje zaten. Lorenzetto hield het tempo hoog en kwam daardoor als eerste over de streep.

[Upd] Zeer grote brand Nijverdal onder controle

De brandweer van Twente heeft omstreeks 18.00 uur bekendgemaakt dat er momenteel een zeer grote brand woedt bij een bedrijf in Nijverdal. Behalve deze informatie is op dit moment nog niks bekend.

 

Update 18.53 uur:

De rook is in de wijde omgeving waar te nemen. Brandweerkorpsen uit onder meer Hengelo, Almelo en Rijssen zijn opgeroepen om te helpen de brand te bestrijden. De situatie is opgeschaald naar GRIP 1. Het in brand staande gebouw aan de  Nijverheidsweg staat zelf leeg, maar ligt tegen een ander bedrijf aan, welke nu bedreigd wordt door het vuur.

Update 19.35 uur:

Het in brand staande gebouw moet als verloren beschouwd worden. Het zou mogelijk om brandstichting gaan, omdat er meerdere brandhaarden gemeld worden. De brand is inmiddels onder controle, de brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand over zou slaan naar een naastgelegen garage.

Klik hier voor foto's van de brand.

PSN update 4 augustus: komkommertijd

Het is overal rustig door de vakantietijd, dus ook op PlayStation Network. Er staan geen grote titels, maar ook de kleine namen kunnen soms pareltjes zijn. De mensen die niet in de verleiding zijn gekomen om een PSN Plus abonnement te nemen kunnen nu ook LittleBigPlanet downloaden. 

PlayStation Store (via PS3, PSP en Media Go)

Speciale aanbiedingen (beschikbaar tot 18 augustus)
High Stakes on the Vegas Strip (van €9.99 voor €7.99)
Switchball (van €7.99 voor €4.99)
Section 8 (van €24.99 voor €9.99)
Flock (van €14.99 voor €6.99)
1942: Joint Strike (van €9.99 voor €4.99)
Innocent Life: A Futuristic Harvest Moon (PSP) (van €12.99 voor €9.99)
WWE SmackDown vs. Raw 2010 (PSP) (van €29.99 voor €21.99)
R-Type Tactics (PSP) (van €14.99 voor €9.99)
Stellar Attack (mini) (van €3.99 voor €2.99)

Permanente Prijsverlaging
Kick-Ass: The Game (van €12.99 voor €9.99)
Need for Speed Shift (PSP) (van €39.99 voor €19.99)

Downloadable Games (PS3)
LittleBigPlanet (€26.99)
Gundemonium Collection (£9.99/€12.99) (of los:)
   Gundemonium Recollection (€4.99)
   GundeadliGne (€4.99)
   Hitogata Happa (€4.99)

Downloadable Games (PSP)
Groovin' Blocks (€7.99)
Ridge Racer (€19.99)

PSone Games (PS3/PSP)
Tekken 2 (€4.99)

minis (PS3/PSP)
Solitaire (€2.99)
Widget's Odyssey 2 (€1.99)

Demos (PS3)
Call of Duty: Modern Warfare 2 Cliffhanger Demo

Add-On Game Content (PS3)
Bioshock 2 - The Protector Trials (€3.99)
ModNation Racers - Nukular Packs (€1.75)
Tiger Woods PGA Tour 11 - Riviera CC (€3.99)
LittleBigPlanet - Marvel Costume Kit 3 (€5.99) (of los:)
   Captain America Costume (€1.99)
   Invisible Woman Costume (€1.99)
   Rogue Costume (€1.99)
   Venom Costume (€1.99)
   Wolverine Costume (€1.99)
Rock Band
   ‘I Only Want You' by Eagles of Death Metal (€1.49)
   ‘Jesus Freak' by dc Talk (€1.49)
   ‘Love Addict' by Family Force 5 (€1.49)
   ‘Rapture' by Blondie (€1.49)
   ‘Saturday Morning' by Eels (€1.49)
   ‘Sturm & Drang' by KMFDM (€1.49)
   ‘The Perfect Crime #2′ by The Decemberists (€1.49)
   ‘Bulletproof' by La Roux (€1.49)
Rock Band Network
   ‘Crushed Beyond Dust' by Skeletonwitch (€1.49)
   ‘Elements‘ by Texas in July (€0.79)
   ‘Fake It' by Seether (€1.49)
   ‘Heads or Tails? Real or Not' by Emarosa (€1.49)
   ‘Is There a Ghost' by Band of Horses (€1.49)
Guitar Hero 5
   The Used Track Pack (€5.49) (of los:)
   Pretty Handsome Awkward (€1.99)
   The Bird and the Worm (€1.99)
   The Taste of Ink (€1.99)

Add-On Game Content (PSP)
LittleBigPlanet
   Robin Hood Men in Sacks Level Kit (€2.99)
   Robin Hood Men in Sacks Costume Kit (gratis)

Videos (PS3)
Crysis 2 Pinger Teaser Trailer

Soundtracks (PS3)
Super Stardust HD Soundtrack (€1.99)

Themes (PS3)
Von Chrono Themes' Bad Business (€1.49)

Wallpapers (PS3)
Fat Princess: Fat Roles Ninja Wallpaper
Fat Princess: Fat Roles Pirate Wallpaper

 

sc Heerenveen haalt Deense doelman

sc Heerenveen heeft het nijpende keeperstekort opgelost door de Deen Kevin Stuhr-Ellegaard aan te trekken. De 27-jarige doelman tekende een contract voor een jaar bij de club van trainer Ron Jans. Dat maakten de Friezen vandaag bekend.

Stuhr-Ellegaard was afgelopen week op proef bij sc Heerenveen. Jans wilde graag nog een keeper aan zijn selectie toevoegen, omdat Brian Vandenbussche lang uitgeschakeld is. De Belg scheurde vorige maand de voorste kruisband van zijn linkerknie af. sc Heerenveen heeft nog de beschikking over Kenny Steppe, maar de Belgische keeper was afgelopen seizoen lang uitgeschakeld met blessures.

De Deense sluitpost Stuhr-Ellegaard komt over van Randers FC, waar hij een aflopend contract had. Hij speelde eerder voor Manchester City, Blackpool en Hertha BSC.

'De Graafschap hengelt naar Hersi'

De Graafschap heeft zijn selectie voor komend seizoen nagenoeg rond, maar zou nog graag een aanvallende middenvelder aantrekken. De naam van Youssouf Hersi gaat inmiddels rond bij De Superboeren.

Hersi verdient zijn belegde boterham nu nog bij AEK Athene. In het afgelopen seizoen kwam de 27-jarige voetballer echter nauwelijks aan spelen toe. Ook in de nieuwe voetbaljaargang lijken zijn kansen op speeltijd nagenoeg nul te zijn.

Leen Looyen, directeur voetbalzaken van De Graafschap, wilde niet ingaan op de geruchten. "Ik ga niet in op namen", liet hij weten. "Ik ken hem nog van mijn tijd bij NEC en natuurlijk is het een goede speler. Maar dat zijn er wel meer."

De komst van Hersi hangt ook af van de komst van een nieuwe hoofdsponsor. Op dit moment is de ploeg uit Doetinchem niet in staat om een speler aan te trekken. De club heeft echter de hoop uitgesproken deze week een nieuwe sponsor te presenteren. Op die manier is er ook weer wat ruimte om nieuwe spelers aan te trekken.

Hersi is in elk geval geen onbekende op de Nederlandse velden. In het verleden speelde de middenvelder namelijk voor Ajax, NAC Breda, NEC, sc Heerenveen, Vitesse en FC Twente.

[MotoGP] Ducati droomt van Rossi

Er bestaat een mogelijkheid dat Valentino Rossi volgend seizoen voor het fabrieksteam van Ducati zal rijden. De ploeg maakt er in elk geval geen geheim van om de Italiaan aan de formatie toe te voegen.

"We zijn zeer geïnteresseerd, maar er is nog geen contract", liet Ducati middels een persbericht weten. Rossi zou in het geval van een overgang de plaats van Casey Stoner over moeten nemen. De Australiër zal volgend seizoen namelijk voor Honda gaan rijden.

Rossi is al zeven jaar actief voor Yamaha. Daarvoor was de Italiaan actief voor Honda.

Het is in elk geval wachten op een besluit van Rossi. Mocht hij ervoor kiezen om naar Ducati te verhuizen, dan zal de Amerikaan Ben Spies de vrijgekomen plaats bij Yamaha opvullen.

Man steelt verlopen voedsel

Bij een supermarkt in Stein heeft een man sinds maart regelmatig levensmiddelen gestolen uit een container. De bewuste container wordt door medewerkers van de supermarkt gebruikt om levensmiddelen waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken te verzamelen.

Er werd al langer vermoed dat er uit de container werd gestolen. De man uit Stein werd betrapt door medewerkers van de supermarkt. Hij biechtte zijn daden vervolgens op. 's Avonds kroop de man onder het hek door om in de container te zoeken naar iets van zijn gading.

Fable III toont de revolutie van een kip

Lionhead Studios heeft vandaag het openingsfilmpje van Fable III vrijgegeven. In het filmpje zien we een kip ontsnappen en leren we door de ogen van de kip hoe Albion ervoor staat. Het filmpje toont geen spoilers dus iedereen kan kijken naar de avonturen van een kip in Albion.

In Fable III zul je het eerste deel van de game proberen de troon te veroveren van het koninkrijk, als je die eenmaal hebt moet je hem ook kunnen behouden. De game verschijnt 26 oktober op de Xbox 360, op een PC-versie zullen we nog even moeten wachten.

Klasnic tekent bij Bolton Wanderers

Ivan Klasnic is terug bij Bolton Wanderers. De Kroatische spits tekende een contract voor twee jaar. Klasnic, die vorig seizoen al op huurbasis in het Reebok Stadium speelde, was transfervrij. Eerder deze week bereikte hij overeenstemming met FC Nantes om zijn contract te ontbinden.

Klasnic, die vorig seizoen acht keer doeltreffend was in de Premier League, begon zijn carrière in zijn geboorteland Duitsland. Daar speelde hij voor Sankt Pauli en Werder Bremen. De 30-jarige aanvaller is 38-voudig Kroatisch international.

Advocaat met kinderporno hoeft cel niet in

Een Rotterdamse advocaat die veroordeeld is voor het bezit van kinderporno hoeft de cel niet in. In hoger beroep werd hij veroordeeld tot 180 uur werkstraf. Eerder kreeg hij drie maanden celstraf, maar na de uitspraak van het Haagse gerechtshof ontloopt hij nu verblijf in het gevang.

Het hof achtte het bezit van minder pornografisch materiaal bewezen dan de rechtbank in eerste aanleg. Bovendien werd niet bewezen dat hij in het bezit wilde komen van plaatjes van zeer jonge kinderen en van ernstige en gewelddadige kinderporno. Deze afbeeldingen zouden bijvangst zijn en onbedoeld tijdens het surfen op internet zijn binnengehaald.

Omdat hij nog niet eerder veroordeeld was en door de publiciteit al gestraft was, valt de straf lager uit dan in eerste instantie.

Kinderverkrachter doodgestampt

Een kinderverkrachter is door zijn medegevangenen in de nor in het Britse Bucks doodgestampt. De 44-jarige Robert Coello werd zondag gevonden in een plas van bloed met verschillende wonden aan zijn hoofd. Het incident is nu pas bekendgemaakt.

De HMP Grendongevangenis geldt als de veiligste bajes van Groot-Brittannië. Coello stierf uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Chirurgen zijn zeven uur bezig geweest om de kinderverkrachter te redden. Een 25-jarige gevangene van de HMP Grendongevangenis is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Onderzocht wordt of er nog meer bajesklanten betrokken zijn bij het misdrijf.

Coello zat sinds 2006 vast voor vier verkrachtingen en twaalf pogingen daartoe. Hij zat een levenslange celstraf uit, maar maakte kans om na zeven jaar vrij te komen. Coello liet zich onlangs vrijwillig overplaatsen naar Grendon, omdat hij daar een speciale therapie kon volgen.

Indrukwekkende rentree Messi

Lionel Messi is vandaag op indrukwekkende wijze teruggekeerd bij FC Barcelona. In een oefenwedstrijd tegen een All Starteam uit de Zuid-Koreaanse competitie maakte Messi twee doelpunten in slechts drie minuten tijd.

Trainer Josep Guardiola wilde tijdens de wedstrijd in Seoul eigenlijk geen gebruikmaken van de diensten van Messi. Contractueel was echter met de Zuid-Koreanen afgesproken dat de Argentijn zou spelen. Anders zou Barcelona een boete van 200.000 euro moeten betalen.

Messi keerde pas deze week terug van vakantie na het voor Argentinië teleurstellend verlopen WK in Zuid-Afrika. Zonder ook maar één fatsoenlijke training in de benen viel de balvirtuoos na een half uur in. Vijftien minuten en twee treffers later zat zijn optreden er weer op. Barcelona won de wedstrijd met 5-2.

NAC test oud-Ajacied Mitea

NAC zal morgen tijdens het vriendschappelijke duel tussen Jong NAC en Jong FC Dordrecht de Roemeen Nicolae Mitea testen. De Roemeen speelde eerder vijf seizoenen voor Ajax. De speler is op dit moment transfervrij.

Bij Ajax speelde de door blessures geplaagde linksbuiten in vijf seizoenen slechts 53 wedstrijden. In deze wedstrijden wist hij elf maal het doel te vinden. In het seizoen 2008-2009 kwam Mitea uit voor Dinamo Boekarest. Voor de Roemeense topclub kwam hij tien maal in actie.

Wat Mitea afgelopen seizoen heeft uitgevoerd is bij NAC onbekend. "Dat is tricky natuurlijk, maar het kan geen kwaad om hem eens te bekijken. Men zegt dat hij fit is, dat zullen we morgen zien. Mitea was natuurlijk wel een linksbuiten, daarover hoeven we niet te discussieren," aldus Jeffrey van As, hoofd scouting.

Eerste fase dichten olielek afgerond

Olieconcern BP meldt dat operatie 'static-kill' geslaagd is. Bij deze operatie is een dikke vloeistof in het gat gepompt en de dekkingskap weer op het gat geplaatst. Er zal nu cement ingepompt worden zodat het lek gedicht blijft.

Nauwlettend wordt de komende tijd de bodem in de gaten gehouden, om te kijken of er niet elders in het olieveld te veel druk wordt opgebouwd. Gebeurt dat niet, dan zal operatie 'bottom-kill' over waarschijnlijk twee weken worden uitgevoerd, waarbij het lek ook aan de onderkant wordt gedicht. Uit de laatste berichten blijkt dat inmiddels 780 miljoen liter olie de oceaan is ingestroomd. Hiermee is het de grootste olieramp uit de geschiedenis.

Hak wil record Van Langen aanvallen

Atlete Yvonne Hak zal een aanval gaan doen op het Nederlandse record dat Ellen van Langen op de 1.000 meter heeft gelopen. Hak won vorige week bij de Europese kampioenschappen in Barcelona zilver op de 800 meter en wil met deze vorm haar naam in de recordboeken gaan zien.

Van Langen zette in 1993 in Sheffield een tijd van 2:35,21 neer op de 1.000 meter die als incourant bekend staat. Hak zal komende zaterdag in Amsterdam een poging gaan wagen om de tijd van de olympisch kampioene van de 800 meter van 1992 uit de boeken te lopen.

Oude tunnel ontdekt onder ruïnes Mexico

Onder de ruïnes van de archeologische stad Teotihuacan in Mexico zijn een tunnel en enkele kamers gevonden, die mogelijk de graven herbergen van enkele van de vroegste heersers van de stad. Dat hebben archeologen dinsdag gezegd.

Als er werkelijk graven worden gevonden, is dat van groot belang, omdat de sociale structuur van Teotihuacan na honderd jaar van archeologisch onderzoek nog altijd onduidelijk is. Er is nog nooit een afbeelding van een heerser of het graf van een monarch gevonden.

De aanwezigheid van de tunnel werd vorig jaar duidelijk toen een deel van de grond voor een van de tempels in Teotihuacan na hevige regen verzakte. Na acht maanden graven werd het plafond van de tunnel bereikt, twaalf meter diep. De ruimte is tussen het jaar 200 en 250 waarschijnlijk met opzet afgesloten. De tunnel zou de heiligste plek zijn waaromheen de overige delen van een ceremonieel centrum zijn aangelegd.

De grootste kamer die aan de tunnel ligt, is bijna precies onder de tempel gelegen. Aan beide zijden van de tunnel bevinden zich nog twee kleinere kamers.

Vlak voor de tunnel werd afgesloten zijn er vele voorwerpen van steen, jade, schelpen en aardewerk in gegooid, een teken dat de ruimte bestemd was voor een heerser.

Teotihuacan is een groot complex, bestaande uit piramides, pleinen, tempels en lanen. De stad bood op zijn hoogtepunt onderdak aan zo'n honderdduizend mensen en was daarmee een van de grootste en machtigste steden in het Noord-Amerika van voor de Europese ontdekkingsreizen.

[Upd] Vliegtuigje crasht in gebouw Arizona

Woensdagmiddag is een vliegtuig in Phoenix, Arizona in de Verenigde Staten een gebouw ingevlogen, zo meldt de brandweer uit die plaats. Het zou gaan om een klein vliegtuig.

Het gebouw waar het vliegtuig invloog is het gebouw van City Wide Pest Control, vlakbij het Deer Valley Airport. Het bedrijf houdt zich bezig met ongediertebestrijding. Verdere informatie ontbreekt vooralsnog.

Update 15.55 uur:

Het gaat om een Cirrus, een éénmotorig vliegtuig waar vier mensen in kunnen. Er worden vaak vliegcursussen gegeven vanaf Deer Valley Airport. De student-pilote van dit vliegtuig is bij de crash om het leven gekomen. Of er meer gewonden of doden zijn gevallen is nog niet bekend. De door de crash ontstane brand kon binnen 15 minuten geblust worden door de snel aanwezige brandweer.

Update 17.39 uur:

Behalve de pilote is niemand om het leven gekomen bij de crash. Getuigen melden dat de pilote probeerde het vliegtuig te landen, maar vlak voor de crash was er een sputterend geluid te horen. De luchtvaartautoriteiten gaan de zaak nader onderzoeken.

Bussen bekogeld in Almere

In Almere zijn de afgelopen tijd vier bussen bekogeld. De incidenten vonden plaats in de Frambozenstraat bij de tunnel onder de Hagevoortdreef. Vermoedelijk werd met stenen gegooid. Zoekacties naar de daders leverden niets op. De politie neemt de vernielingen zeer ernstig op en is op zoek naar getuigen.

De eerste bekogeling vond op 23 juli rond middernacht plaats, waarbij drie ruiten werden ingegooid. De chauffeur en de twee passagiers kwamen met de schrik vrij.

Afgelopen zondagavond en -nacht was het drie keer raak. Naar drie bussen van Connexxion werden bij de tunnel voorwerpen gegooid. Bij de eerste bus die omstreeks 23.00 uur in de tunnel reed, werd een ruit beschadigd. Om 00.30 uur sneuvelden drie ruiten van een andere bus. Bij de derde bus werd ook een ruit ingegooid.

Dronken vrouw valt in slaap bij poging tot aangifte

Tijdens een aangifte op een politiebureau in Leeuwarden is een 62-jarige dronken vrouw dinsdagochtend in slaap gevallen. De agent die de aangifte op probeerde te nemen stelde voor dat ze een dag later terugkwam om haar verhaal in nuchtere toestand te vertellen, maar dat viel volgens de politie verkeerd.

De vrouw uit Sint Jacobiparochie zou hebben geschreeuwd dat ze zo niet behandeld wenst te worden. Uiteindelijk werd ze naar buiten gewerkt met een waarschuwing dat ze zou worden aangehouden als ze weer naar binnen komt. Toen ze het bureau aan de Gardeniersweg toch weer naar binnen ging, is ze aangehouden voor huisvredebreuk. Na verhoor is ze weggestuurd.

Woensdag is nog altijd niet duidelijk waar de vrouw nou aangifte van wilde doen. "Er was geen touw aan vast te knopen. Ze sloeg van alles uit", zegt een politiewoordvoerder. "Vandaag is ze voor zover bekend nog niet langs geweest."

Het gebeurt volgens de woordvoerder wel vaker dat iemand stoned of dronken op het bureau verschijnt. "Er komen hier allerlei soorten mensen, maar dat iemand tijdens een aangifte in slaap valt maken we niet vaak mee."

Daders brandstichting reddingsboot vrijgelaten

De drie jongens die zondag zijn opgepakt voor brandstichting op een boot van de reddingsbrigade in de Oosterhaven in Medemblik zijn woensdag onder voorwaarden vrijgelaten. Twee andere verdachten mochten dinsdagmiddag naar huis, zij hadden niets met de brand te maken, meldt de politie.

De drie verdachten tussen de 17 en 21 jaar uit Zwaagdijk bekenden dat ze verantwoordelijk waren voor de brand, maar zeiden dat er geen opzet in het spel was. Het zou gaan om uit de hand gelopen baldadigheid.

De boot, die onder de Kwikkelsebrug lag, ontstond zondagochtend rond 04.30 uur en ging volledig in vlammen op. De vijf werden kort nadien aangehouden in Zwaagdijk. De schade aan de boot wordt geschat op ruim anderhalve ton.

Patenten wijzen richting nieuwe Syndicate

Game-uitgever Electronic Arts heeft drie patenten laten registreren voor een game genaamd Syndicate. Dat blijkt onder meer uit openbare data van het Amerikaanse patentbureau. Hiermee worden geruchten rond het in ontwikkeling zijn van een nieuwe Syndicate-game aangesterkt.

De drie patenten zijn voor een game, een dienst via het internet en speelgoed waaronder poppetjes en een kaartspel. Alle patenten zijn door Electronic Arts' hoofdkantoor in Redwood City in de Verenigde Staten geregistreerd.

Syndicate is een sciencefiction actiegame waarbij de speler een groep huurlingen bestuurt. Als onderdeel van dit syndicaat moet er geld verdiend worden om machtiger en sterker te worden.

In het begin van de jaren negentig maakte Bullfrog Productions twee games binnen de Syndicate-serie. De Zweedse gamestudio Starbreeze wordt al enige tijd in verband gebracht met de ontwikkeling van een nieuwe Syndicate-game.

Patenten wijzen richting nieuwe 'Syndicate'
Patenten wijzen richting nieuwe Syndicate

Topklasser beslist over lot eerstedivisieclub

Het is nog niet zeker of de nummer achttien uit de eerste divisie komend seizoen naar de Topklasse degradeert. Dat heeft de KNVB vandaag gemeld.

De Topklasse kent komend seizoen twee competities, één op zaterdag en één op zondag. De winnaars van die twee competities treffen elkaar in de finale. De winnaar van die finale heeft het recht op promotie naar de eerste divisie. Als die club niet wil, mag de verliezer van de eindstrijd promoveren. Als beide clubs niet naar de eerste divisie willen promoveren, handhaaft de nummer achttien van de eerste divisie zich. Alle clubs uit de Topklasse moeten uiterlijk 1 februari aangeven of ze voor promotie in aanmerking willen komen.

Amateurclubs konden tot dit seizoen niet doorstromen naar het betaalde voetbal. De hoofdklasse was de hoogste afdeling. Daar is nu verandering in gekomen. De beste clubs uit de hoofdklassen (in totaal zes stuks) van vorig seizoen plaatsten zich voor de twee Topklassen. Ook het uit de Jupiler League gedegradeerde FC Oss zit in de Topklasse.

Halo: Reach krijgt remake Ivory Tower

Halo-fans moeten nog iets meer dan een maand wachten op de laatste Halo van ontwikkelaar Bungie, Halo: Reach. We weten inmiddels dat de game Forge World, Firefight 2.0, een campagne en verschillende nieuwe multiplayermodi zal gaan bevatten. Hoe zit het eigenlijk met de multiplayer maps? Vandaag zijn er drie nieuwe maps bekendgemaakt: Reflection, Zealot en Spire.

Reflection is een remake van Ivory Tower uit Halo 2. Deze binnen-map is grotendeels hetzelfde gebleven als 'vroeger', al zijn er wat kleine dingetjes aangepast. Ken je Ivory Tower? Dan zal je als eerste opvallen dat Reflection er een stuk frisser uitziet. Door je nieuwe armor-mogelijkheden zal de actie op deze map een flink stuk anders verlopen dan in Halo 2. Zo kun je nu met een jetpack snel en gemakkelijk op het balkon komen waar de sniper ligt. Wapens als de rocketlauncher en shotgun liggen op dezelfde plek als in Halo 2.

Zealot is ook een remake van een map uit Halo 2 genaamd Midship. In Halo 2 was het vooral een binnen-map, maar in Zealot is het een en ander flink veranderd. De twee verdiepingen van Midship hebben er in Zealot nog een verdieping bij gekregen. Deze verdieping brengt je midden in de ruimte met alle gevolgen van dien voor de zwaartekracht. Via een lift of je jetpack kun je dwars door het dak gaan van de tweede verdieping, terwijl kogels dat weer niet kunnen. Op deze manier kun je snel van de ene naar de andere kant in de map, maar het brengt ook een nieuw sausje toe aan deze klassieke map.

 

Spire is een compleet nieuwe map, die speciaal gemaakt is voor Invasion. Deze nieuwe multiplayermode was ook aanwezig in de bèta van Halo: Reach en krijgt er dus een nieuwe map bij. In Spire begin je op het strand voordat je op weg gaat naar een grote toren waar de rest van de invasion-gameplay verder gaat. Het verschil met de eerste Invasion-map is dat de Spartans dit keer gaan aanvallen en de Elites gaan verdedigen.

In de bèta van Halo: Reach kon je al kennis maken met een paar nieuwe armor-mogelijkheden als rennen en een jetpack, maar er is een nieuwe bij. Je kunt een hologram van jezelf laten lopen, waardoor andere spelers denken dat jij daar loopt. Erg handig natuurlijk, want als andere spelers op deze hologram schieten verraden zij hun plaats, terwijl jij er geen schade aan oploopt. Of er nog meer nieuwe mogelijkheden komen voor je armor, is nog niet bekend.

Halo: Reach komt op 14 september uit op de Xbox 360.

Strijd om KNVB-beker bij Eredivisie Live

Voetbalkanaal Eredivisie Live breidt het aanbod met ingang van komend seizoen uit met de strijd om de KNVB-beker. Tot aan de kwartfinale zijn alle wedstrijden om de nationale bekerstrijd alleen te zien op Eredivisie Live. De betaalzender brengt iedere maandag en vrijdag ook wedstrijden uit de Jupiler League live in de huiskamer. Dat maakte Eredivise Live vandaag bekend.

Vanaf de kwartfinale zijn bekerwedstrijden eveneens te zien op Veronica, die op donderdag ook de samenvattingen van de wedstrijden in de bekercompetitie mag uitzenden. RTL7 zendt de samenvattingen uit van de eerste divisie.

Een woordvoerder van Eredivisie Live zegt dat de zender zich door de liveregistraties van het bekervoetbal en de Jupiler League meer en meer tot een complete voetbalzender ontwikkelt.

Komend seizoen zendt het kanaal van de Eredivisieclubs ook in HD uit.

Meisje aangerand in treintoilet

In een toilet van de trein tussen Den Haag en Leiden is zondagochtend een meisje aangerand. De politie is op zoek naar de verdachte en roept getuigen op zich te melden.

Het meisje werd op station Den Haag Hollands Spoor aangesproken door een licht getinte man, die in het gezelschap was van een vriend. Het duo liep met het meisje mee naar de trein, die om 09.47 uur vertrok richting Leiden. In de trein trok de de donker geklede man haar de wc in, waar hij het meisje aanrandde.

Het meisje wist uiteindelijk te ontsnappen en ontvluchtte de trein om 10.00 uur op het station van Leiden Centraal. Op het balkon van de trein stonden volgens de politie op dat moment meerdere mensen.

Nicolette van Dam wil acteren én presenteren

Nicolette van Dam begon als actrice, maar ging twee jaar geleden voor RTL aan de slag als presentatrice. Na een periode waarin haar acteercarrière op een laag pitje stond, tekende de blondine voor de nieuwe Huis Anubis-film. "Ik kan niet kiezen wat ik leuker vind, presenteren of acteren", vertelt Van Dam woensdag in het AD.

"Ik wil echt blijven acteren, maar ik wil nog zoveel leren op presentatiegebied", vervolgt de 25-jarige. Nicolette brak door als actrice dankzij haar rol in de jeugdserie 'Zoop'. Ook was ze te zien in de tv-serie 'Voetbalvrouwen'. Voor RTL presenteert ze programma's als 'De Bloemenstal', 'De Grote Woonwens' en 'My Name Is?'. "Ik krijg heel mooie kansen, ook in de toekomst wil ik alle kansen aanpakken."

Nicolette maakte dinsdag via Twitter bekend dat ze een rol in de nieuwe Huis Anubis-film heeft. Hoewel de makers bezig zijn met een nieuw seizoen van de jeugdserie, heeft Van Dam geen oren naar een rol. "Ik weet uit ervaring dat dat erg lange dagen zijn. Ik wil graag hard werken, maar dat zou ik niet kunnen combineren met presenteren."

Nicolette van Dam wil acteren én presenteren
Nicolette van Dam (Foto: Novum)

Man blij dat hond zijn teen afbeet

Een inwoner van Rockford in de Amerikaanse staat Michigan zegt dankbaar te zijn dat zijn hond een groot deel van zijn teen heeft opgegeten. Dat gebeurde toen de man door de drank buiten bewustzijn was geraakt. De daad van de viervoeter zorgde ervoor dat nog net op tijd werd ontdekt dat de man, Jerry Douthett, aan suikerziekte lijdt. Daar wordt hij nu voor behandeld.

De krant Grand Rapids Press meldde dat de 48-jarige muzikant al een tijdje het vermoeden had dat er iets goed mis was met zijn voet. Er zat een ontsteking die maar niet over ging. Hij weigerde echter medische hulp in te schakelen. Uiteindelijk wist zijn vrouw hem er toch toe te pressen een afspraak bij de dokter te maken.

Voordat hij naar de dokter ging, besloot Douthett zich eerst nog ergens buitenshuis moed in te drinken. Eenmaal weer thuis viel hij dronken in katzwijm. Toen hij later wakker werd, zat zijn hond, Kiko, naast hem en resteerde van zijn teen nog slechts een bloederige massa.

Zijn vrouw bracht hem vlug naar het ziekenhuis, waar artsen diabetes en een ernstige botinfectie constateerden. De rest van de teen moest worden geamputeerd.

Verbindingsweg tussen A4 en A12 dicht na ongeval

De verbindingsweg tussen de A4 en A12 is woensdagmiddag afgesloten na een ongeluk. Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken. Op de weg ligt veel glas, automaterialen en vloeistof. Ook is een geleiderail zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond bij het ongeluk, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het ongeval vond rond 14.15 uur plaats op het knooppunt Prins Clausplein op de A4 van Amsterdam naar Delft. De verbindingsweg naar de A12 richting Utrecht wordt naar verwachting rond 18.00 uur weer vrijgegeven. Het verkeer richting Utrecht wordt geadviseerd bij Voorburg te keren.

De Gendt naar Vacansoleil

Thomas de Gendt en Vacansoleil teammanager Daan Luijkx hebben een akkoord bereikt over een tweejarige verbintenis tussen de Gendt en het Vacansoleil Pro Cycling Team.

De 23-jarige Belg viel dit jaar op met top 5 klasseringen in de eindklassementen van de Ster van Bessèges, Ronde van België en Ster Elektrotoer Ook werd de inwoner van het Vlaamse Semmerzake tweede in de Brabantse Pijl. In 2009 won De Gendt een etappe in de Ronde van Wallonië.

Daan Luijkx weet wat hij in huis haalt: "Thomas de Gendt is een jonge en aanvallende renner. Hij rijdt zelf uitslagen maar schroomt niet te werken en aan te vallen, hiermee past hij perfect binnen onze koersstrategie waarmee we herkenbaar zijn in het peloton. Ik verwacht dat De Gendt alleen nog maar beter wordt."

Het Vacansoleil Pro Cycling Team gaat voor een ProTour licentie in 2011. Het internationale team met een Nederlandse basis werkt aan een ProTour-waardige ploeg voor 2011 samengesteld uit ongeveer tien Nederlanders, vijf Belgen en tien andere veelal Europese nationaliteiten.

Rummenigge hoopt op langer verblijf Van Gaal

Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge hoopt dat Louis van Gaal langer aanblijft als trainer van Bayern München. Het contract van de Nederlandse oefenmeester loopt tot het einde van komend seizoen. Als het aan mevrouw Van Gaal ligt, blijft haar man nog wel even in Duitsland.

"We zijn erg tevreden met zijn werk. Zijn vrouw Truus heeft me een week geleden nog verteld dat hij zich goed voelt in München en misschien nog wel zes jaar blijft", aldus Rummenigge in de Duitse krant Bild. "Als ze ons een signaal geven, gaan we praten over contractverlenging."

Ook clubicoon Franz Beckenbauer ziet de coach graag nog een paar jaar bij Bayern. "Het zou mooi zijn als hij blijft. Het elftal heeft zijn filosofie nu begrepen en kan alleen maar beter worden." Van Gaal heeft echter al meermalen aangegeven graag nog eens als bondscoach te werken.

Beckenbauer heeft begrip voor de ambities van Van Gaal. "Hij loopt al tegen de 60. Het is logisch dat hij op een gegeven moment zijn buik vol heeft van dagelijkse trainingen. Voor meer vrijheid is bondscoach een ideale functie."

Vuelta keert mogelijk terug naar Baskenland

Vanaf 2011 zal de Ronde van Spanje waarschijnlijk voor het eerst in meer dan dertig jaar weer terugkeren naar het Baskenland. De Baskische krant El Correro meldt dit vandaag. Het parlement uit Baskenland en Unipublic, de organisator van de Vuelta, staan dichtbij een akkoord.

De lokale en regionale autoriteiten uit Baskenland hebben veiligheid in het gebied gegarandeerd. De laatste etappe van de Vuelta zou aankomen in Bilbao en een dag eerder was de aankomst gepland in de hoofdstad Vitoria.

In 1978 was het de laatste keer dat er in Baskenland gereden werd. De ETA zorgde toen door middel van een demonstratie voor een vroegtijdige stop, dit was ook de reden dat er sindsdien niet meer gereden wordt.

KNVB openbaart licentieoverzicht elk kwartaal

De KNVB zal voortaan elke drie maanden het licentieoverzicht van betaaldvoetbalclubs openbaar maken. Dat meldde de voetbalbond woensdag in het 'uitvoeringsbesluit licentiesysteem', waarin aanbevelingen van de werkgroep Vermeend zijn opgenomen.

De KNVB publiceerde woensdag voor het eerst de financiële situaties van de clubs, waarvan er dertien zijn ingedeeld in de zogenoemde categorie 1. Dat betekent dat ze onder verscherpt toezicht van de voetbalbond staan. De KNVB besloot onlangs tot openbaarmaking van het licentieoverzicht om duidelijkheid te verschaffen, onder meer aan sponsors en supporters van clubs.

Nu komt er elke drie maanden een nieuw overzicht, waarin wordt aangegeven welke betaaldvoetbalclub in welke categorie is ingedeeld. Daarbij geeft de KNVB ook een toelichting. Ook wordt aangegeven hoe lang de clubs in bepaalde categorieën zijn ingedeeld.

Als een club een betalingsachterstand heeft van meer dan drie maanden bij werknemers, het pensioenfonds voor profvoetballers, de Belastingdienst, andere betaaldvoetbalclubs of de KNVB, besluit de bond direct om die club in categorie 1 in te delen. Dan wordt niet meer gekeken naar punten die de club op andere 'kernvariabelen' heeft behaald.

Godin verlaat Villarreal voor Atlético Madrid

Diego Godin verruilt Villarreal voor Atlético Madrid. Dat melden de Spaanse clubs woensdag. De Uruguayaanse centrale verdediger tekent een vijfjarig contract bij Atlético. Hij moet vrijdag nog wel de medische keuring doorstaan.

De 24-jarige Godin was deze zomer met Uruguay actief op het WK in Zuid-Afrika. De Zuid-Amerikanen verloren in de halve-finale van Nederland, waarna ze de troostfinale verloren van Duitsland. Godin speelde sinds 2006 voor Villarreal. In dienst van de club kwam hij tot 164 wedstrijden, daarin vond hij vier keer het net.

Mourinho: "Ik wil nog een spits voor Real"

De nieuwe trainer van Real Madrid leek zich in eerste instantie vooral te richten op aankopen voor in de verdediging, maar laat in de Spaanse media weten ook graag nog een aanvallende versterking te willen halen.

Nu club-icoon Raúl vertrokken is naar Schalke is er een plek vrij in de voorhoede. "Een nieuwe spits zou zeer welkom zijn", vertelt de Portugese oefenmeester woensdag in de Spaanse media.

"Naast het contracteren van een nieuwe verdediger wil ik ook nog een aanvaller toevoegen aan de selectie. Ik heb er liever een voorhoedespeler bij dan dat we dadelijk mensen tekort komen voorin", aldus de Portugees. "Momenteel heb ik Gonzalo Higuaín en Karim Benzema voor de spitspositie. Cristiano Ronaldo kan er ook spelen, maar ik geef hem liever wat meer vrijheid op het veld."

Eerder trok Real Madrid Pedro León, Ángel Di María en Sami Khedira aan. Zij komen echter niet in aanmerking voor de spitspositie.

Commissie bepaalt opvolger Maradona

De Argentijnse voetbalbond heeft een commissie ingesteld die op zoek moet naar een opvolger voor Diego Maradona. Het contract van de flamboyante bondscoach werd vorige maand niet verlengd. De commissie wordt in oktober gevormd bij de algemene jaarvergadering van de bond.

Het vertrek van de publiekslieveling was een teleurstelling voor veel Argentijnen. Zelfs president Cristina Kirchner was 'verdrietig' om het vertrek van Maradona. Bondsvoorzitter Julio Grondona gaat nu uiterst zorgvuldig op zoek naar een nieuwe trainer.

Dode bij schietpartij in Amsterdam-West

Bij een schietpartij in Amsterdam is woensdag een persoon om het leven gekomen. Bij het incident dat plaatsvond op de Bestevaerstraat in Amsterdam-West werd meerdere keren geschoten. Dat meldt de politie.

De schietpartij vond rond 12.10 uur op straat plaats. Het slachtoffer is een man, volgens Elsevier zou het gaan om Clyde de J.. De politie zoekt naar de schutter.

Getuigen verklaarden tegenover De Telegraaf en AT5 dat er een salvo van geweerschoten werd afgevuurd door twee schutters. Het slachtoffer zou met kogels zijn doorzeefd. Volgens de krant en de Amsterdamse omroep had het slachtoffer connecties in het criminele circuit.

SP vindt rechts kabinet rampzalig

Het minderheidskabinet waar VVD, PVV en CDA aan werken, is een voorbode van een 'aanstaande ramp'. De rekening voor de economische crisis komt namelijk terecht bij de gewone Nederlander, waarschuwde SP-fractieleider Emile Roemer woensdag tijdens het debat met oud-informateur Ruud Lubbers.

De rekening voor de achttien miljard euro waarover de drie partijen het eens zijn wordt niet neergelegd bij de eigenaren van 'dure villa's', mensen met 'topinkomens', de banken of de krijgsmacht. "Dan weet iedere andere Nederlander waar de rekening wel neergelegd gaat worden", zei Roemer. "Ik vraag mij af of iedere PVV-stemmer dit ook met zijn stem bedoeld heeft."

Roemer kondigde verder aan dat hij scherp in de gaten zal houden welke uitspraken PVV-leider Geert Wilders zal blijven doen over bijvoorbeeld de islam. "Elke grensoverschrijdende opmerking van de PVV zal ik de toekomstige minister-president aanrekenen. Op dit terrein zal ik het gedogen niet gedogen."

Roemer voegt zich niet in het koor van critici die Lubbers verwijten dat hij zich niet aan zijn opdracht heeft gehouden. Het minderheidskabinet is namelijk democratisch tot stand gekomen. "Als een meerderheid iets wil, gaat dat gebeuren."

De SP-leider blijft zich verder hard maken voor een centrumlinks kabinet. Hij wil snel een gesprek met PvdA-leider Job Cohen om dit van de grond te krijgen.

Verhagen weerspreekt kritiek

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen ontkent dat hij zijn verzet tegen de opvattingen van de PVV van Geert Wilders heeft gestaakt. Juist omdat het CDA problemen heeft met de standpunten van Wilders, wordt er niet gepraat over een meerderheidskabinet, zegt Verhagen.

PvdA, D66 en GroenLinks uitten woensdag in een Kamerdebat met informateur Ruud Lubbers forse kritiek op Verhagen. PvdA-leider Job Cohen zei het hypocriet te vinden dat het CDA niet met de PVV in een kabinet wil, maar wel gedoogsteun accepteert.

Verhagen ging tijdens het debat niet in op de kritiek. Buiten de vergaderzaal deed hij dat wel tegenover de pers. "Ik vind wat ik vond", zei Verhagen op de vraag of hij zijn eerdere kritiek op de standpunten van Wilders heeft laten varen.

In een eerder stadium verbond Verhagen een serie voorwaarden aan gesprekken met de PVV. Zo moest die partij eerst afstand nemen van bijvoorbeeld de belasting op hoofddoekjes en de invoering van etnische registratie.

De linkse partijen verwijten Verhagen dat hij zijn voorwaarden heeft laten varen. Volgens Verhagen is dat een 'onjuist standpunt'. "Die voorwaarden gelden nog steeds. Daarom praten we juist over een minderheidskabinet, waar de PVV niet in zit."

Verhagen heeft met Wilders en VVD-leider Mark Rutte afgesproken dat zij zich niet mengen in het Kamerdebat. De drie willen pas in debat als de onderhandelingen over de vorming van een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV zijn afgerond.

Haug niet blij met zomerstop

Niet iedereen is het eens met de door de FIA ingevoerde verplichte zomerstop. Eerder al gaf Martin Whitmarsh aan niet blij te zijn met de kostenbesparende maatregel, nu heeft ook oud-collega Norbert Haug zich daarbij aangesloten.

In 2009 werd de verplichte zomerstop van twee weken ingevoerd als één van de kostenbesparende maatregelen in de Formule 1. Tussen de Grand Prix van Hongarije en die van België moeten alle fabrieken van de deelnemende teams op slot. Dit heeft de nodige weerstand opgeleverd, vooral vanuit de teams die wat minder presteren. Zij willen de tijd liever gebruiken om hun auto te verbeteren.
Norbert Haug, chef motorsport bij Mercedes verklaarde tegenover persbureau DPA: "Dit is een gedwongen vakantie. Als je probeert terrein goed te maken, dan werk je liever door."

Webber heeft genoeg van kritiek op auto

Coureur Mark Webber heeft het gehad met alle kritiek op zijn auto. Sinds de Grand Prix van Duitsland wordt Red Bull ervan beschuldigd met een voorvleugel rond te rijden die te flexibel is en in het begin van het seizoen kreeg het team ook nog kritiek op het systeem waarmee mogelijk de rijhoogte kan worden aangepast.

Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren, had sterk de neiging na de race naar de FIA te stappen over de voorvleugel van Webber. "Het is iedere keer weer hetzelfde liedje", verzuchtte Webber in de Britse krant The Telegraph. "Onze jongens hebben zich de longen uit het lijf gewerkt om een snelle auto te ontwerpen die aan alle regels voldoet. Als mensen niet blij zijn als ze naar de tijdenlijsten kijken, moeten ze maar eens naar zichzelf kijken, in plaats van naar een ander te wijzen."

Linkdump Woensdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:      

  • Kun je een baksteen wassen in een wasmachine? Met dank aan Blue Thunder
  • Ben jij ook op zoek naar een stoer winkelwagentje? Met dank aan Brammie1 
  • Wat is een baby toch eigenlijk lief! Met dank aan remcheese 
  • Rusland staat in brand, #1#2 en #3! Met dank o.a. aan j95 

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit

Itagaki: "Devil's Third beste game ooit"

De maker van Dead Or Alive en Ninja Gaiden, Tomonobu Itagaki, heeft weer eens een 'bescheiden' uitspraak gedaan. De Japanner beweert dat zijn nieuwe game, Devil's Third, de beste game ooit gaat worden. Dat zei hij in een interview met Edge Magazine.

Devil's Third is een third-person shooter met veel combat-elementen. De game moet ergens in 2011 in de winkels liggen, maar Itagaki heeft dus alle vertrouwen in het eindresultaat. Devil's Third zal niet zo frustrerend moeilijk worden als Ninja Gaiden. Gametesters van THQ helpen Itagaki om de game toegankelijk te houden, want Itagaki maakt een game al snel moeilijk.

Itagaki bood in het interview zelfs zijn excuses aan, omdat de eindbaas van Dead Or Alive 4 bijna niet te verslaan was. "Ik zeg het je: de eindbaas in Dead Or Alive 4 was veel te moeilijk. Ik ben degene die dat gedaan heeft en het spijt me erg. Van de moeilijkheidsgraad van Ninja Gaiden heb ik dan weer geen spijt. Ik wilde graag dat Ninja Gaiden net zo moeilijk was als de oude versie uit 1988, omdat ik dan de hardcore-gamers blij kon maken", aldus Tomonobu Itagaki.

"Voor Ninja Gaiden 2 wilde ik graag dat meer mensen er plezier aan konden beleven", vervolgt Itagaki, "maar voor de juiste balans hadden we geen tijd meer. Dat was echt vreselijk. Nu zijn we bezig met Devil's Third en niemand hoeft zich zorgen te maken over de moeilijkheidsgraad van deze game. Ik werk nauw samen met de testers van THQ om te zorgen dat de balans dit keer wel klopt. Het wordt zeker weten het beste spel ooit".

Eerder dit jaar kondigde Itagaki aan dat de PlayStation 3-versie van Devil's Third volledig in 3D te spelen zou zijn. Devil's Third moet in 2012 in de winkels liggen en komt uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Devil's Third wordt volgens Itagaki het beste spel ooit

FC Dordrecht accepteert besluit KNVB niet

FC Dordrecht vindt dat de ploeg niet thuishoort in de categorie 1, waar de clubs met financiële problemen zitten. Volgens de eerstedivisionist is dat bij hen niet het geval.

Volgens de eerstedivisionist is het onterecht dat de KNVB hen heeft ingeschaald in categorie 1.Dat zegt voorzitter Ad Heijsman in gesprek met RTV Rijnmond.

Maandag werd bekend dat de voetbalbond Dordrecht in categorie 1 heeft geplaatst, maar de club is nu tegen dat besluit in beroep gegaan.

Clubs die in categorie 1 zijn ingedeeld, worden door de KNVB onder curatele gesteld. Binnen drie jaar moeten zij hun financiële huishouding weer op orde hebben. Zo niet, dan wordt de proflicentie ontnomen.

Consortium meldt zich in strijd om Liverpool

Een consortium van Canadese en Arabische zakenlieden heeft zich in de strijd om de overname van Liverpool gemengd. Eerder deze week werd al bekend dat de Chinese zakenman Kenny Huang interesse heeft in de Engelse club. Het consortium onder leiding van de Syriër Yahya Kirdi is volgens Sky Sports in een vergevorderd stadium.

Er zou al een plan opgesteld zijn voor de overname, het terugbetalen van de schuld en de financiering van het nieuwe stadion. "Met extra geld voor het verbeteren van de selectie en de financiering van het nieuwe stadion, zal Liverpool een solide basis krijgen om te kunnen concurreren in de Premier League en Europa", zei Kirdi tegen Sky Sports.

Liverpool werd in mei te koop gezet door de Amerikaanse eigenaren Tom Hicks en George Gillett junior. De achttienvoudig Engels kampioen kampt met een schuld van bijna 284 miljoen euro.

Jol onder de indruk van selectie PSV

Martin Jol doet dit seizoen een tweede poging voor het landskampioenschap van Nederland. Hij heeft in ieder geval al één grote concurrent kunnen ontwaren.

Jol, die afgelopen seizoen de KNVB-Beker won en nipt tweede werd, ziet de selectie van PSV als een gevaar voor zijn ambitie om kampioen te worden. "Want PSV ziet er op papier heel sterk uit", zegt Jol tegenover Voetbal International

"Ze hebben goede spelers gekocht en hun posities zijn dubbel bezet", vertelt de trainer van Ajax. "Dat laatste is erg belangrijk als je een lang seizoen tegemoet gaat."

"Wijzelf zijn natuurlijk ook een grote kanshebber. Vorig jaar hebben we vooral in de tweede seizoenshelft progressie geboekt en resultaten neergezet, die lijn moeten we door zien te trekken", besluit Jol.

Hamilton sceptisch over titelkansen

Lewis Hamilton staat slechts vier punten achter op Mark Webber in de strijd om de titel, toch is de Brit niet optimistisch over zijn titelkansen. Afgelopen weekend werd het pijnlijk zichtbaar voor de Brit dat de Red Bull-coureurs bijna twee seconden sneller waren dan hij.

"Ik kan hier nu niet gaan zitten roepen dat ik vol vertrouwen ben dat ik dit jaar wereldkampioen word", aldus Hamilton tegen The Telepgraph. "Maar ik moet wel optimistisch blijven. Ik heb het nog steeds in me om kampioen te worden, maar of ik een auto heb waarmee dat kan, weet ik nog niet. We moeten gewoon hard aan de wagen blijven werken. Hopelijk bedenken de engineers nog iets wanneer zij op het strand liggen. Ik hoop dat de slimme koppen in het team er nog achter kunnen komen wat er niet werkt aan onze auto."

Op de Hungaroring moest Hamilton vroegtijdig het strijdperk verlaten met een kapotte versnellingsbak.

[SF] Van der Drift loopt ook gebroken ribben op

Chris van der Drift heeft meer verwondingen overgehouden aan zijn crash in de Superleague Formula op Brands Hatch dan eerder gedacht. Hij blijkt naast zijn gebroken enkel en gebroken pink ook twee gebroken ribben en een beschadigd schouderblad opgelopen te hebben. Daarnaast is de wijsvinger van de linkerhand zwaar beschadigd.

Van der Drift is inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis in Nottingham waar hij verder behandeld zal worden. "Ik ben een beetje beurs, maar alles bij elkaar genomen gaat het zo slecht nog niet. Ik krijg veel pijnstillers en die helpen wel. Ik ben dinsdag geopereerd aan mijn enkel en nu is mijn vinger aan de beurt," zei de Olympiakos-rijder.

Toch is het niet zijn gebroken enkel die hem gaat beletten van het rijden. "Dat zal van mijn hand afhangen. Ik heb daar eigenlijk nog geen idee van. Ik zal echter mijn best doen om snel mogelijk weer terug te keren. We zullen het over een paar weken moeten bekijken."

Haatprediker wil islamschool heropenen

In Duitsland is ophef ontstaan, omdat een haatprediker zijn moslimschool vlakbij Mönchengladbach wil heropenen. Vanuit de school verspreidt Mohammed Ciftci zijn radicale uitleg van de Islam.

Zo pleit Ciftci ervoor om afvallige moslims te onthoofden en vrouwen die hun geloof zijn afgevallen op te sluiten. Eerder had de man een school in Braunschweig, maar daar is hij niet meer welkom. Gisteren maakte hij in Nedersaksen zijn plannen bekend voor de verplaatsing van zijn school en zijn vereniging 'Uitnodiging naar het Paradijs'.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is niet gerust op de komst van Ciftci. Zijn islamschool geldt als de belangrijkste educatievestiging voor salafisme in Duitsland. Het salafisme wordt als een fundamentalische stroming binnen de Islam beschouwd.

Munsterman houdt voet bij stuk: "Doel is bij eerste vijf eindigen"

Joop Munsterman weigert hoog van de toren te blazen. De voorzitter van landskampioen FC Twente stelt zijn club ten doel om bij de eerste vijf te eindigen.

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal was Twente bij vlagen ouderwets op dreef tegen Ajax, dat met 1-0 verslagen werd. Munsterman weigert echter ook na het veroveren van de eerste prijs van het seizoen de doelstelling bij te stellen. "Ik noem dat niet laf, maar reëel", stelt de preses tegenover Voetbal International.

Twente werd vorig seizoen enigszins verrassend kampioen van Nederland. Het was voor de eerste keer in de historie dat de Enschedeërs zich tot besten van het land kroonden. Munsterman zag vervolgens deze zomer enkele belangrijke spelers vertrekken, maar trok daarnaast ook de portemonnee voor meerdere vervangers.

"Ik wil de ploeg niet opzadelen met een onnodig hoge druk", zegt Munsterman. "We hebben een nieuwe technische staf gekregen en er zijn belangrijke spelers vertrokken. Met al die veranderingen is het naïef te denken dat alles binnen twee of drie maanden probleemloos functioneert. Ik ben al blij als we ons dit seizoen rechtstreeks plaatsen voor de Europa League."

Meisje (12) schopt inbreker huis uit

Een twaalfjarig meisje dat alleen thuis was in het Britse Bosham heeft een inbreker eigenhandig het huis uitgejaagd. Georgia Bulis-Gray zat op haar kamer toen ze een deur open hoorde gaan en ging onmiddellijk naar beneden om te kijken wat er aan de hand was.

In de keuken betrapte het kind de inbreker op heterdaad. De boef schrok niet van haar, want hij schonk haar onmiddellijk een glimlach. Het tengere meisje was daar niet van gecharmeerd en begon de man te schoppen waar ze kon. Ze raakte hem onder andere in zijn kruis. De inbreker rende daarop het huis uit. De politie is nog op zoek naar de boef.

WK-game legt EA geen windeieren

De verkoop van drie miljoen exemplaren van 2010 FIFA World Cup South Africa heeft er mede voor gezorgd dat Electronic Arts 72 miljoen euro winst heeft gemaakt in het afgelopen kwartaal. Dat heeft de game-uitgever bekendgemaakt.

Naast de WK-game was ook de verkoop van Battlefield Bad Company 2 en FIFA 10 succesvol voor EA. In mei liet de uitgever weten dat FIFA 10 meer dan tien miljoen keer is verkocht, terwijl de nieuwe Battlefield meer dan vier miljoen keer over de toonbank ging.

Hoewel de omzet van Electronic Arts daalde van 617 miljoen euro vorig jaar naar 407 miljoen dit jaar, presteert de game-uitgever beter. Vorig jaar leed EA namelijk nog 176 miljoen euro verlies in hetzelfde kwartaal. Bestuursvoorzitter John Riccitiello is van mening dat het bedrijf nu een solide kwartaal heeft gedraaid.

WK-game legt EA geen windeieren
WK-game legt EA geen windeieren

Kromowidjojo zwemt alweer

Ranomi Kromowidjojo heeft alweer haar eerste baantjes in het zwembad getrokken nadat ze tijdens een trainingskamp op Tenerife getroffen werd door een virale hersenvliesontsteking. In Eindhoven kwam ze gisteren nog niet verder dan zes baantjes.

Kromowidjojo werd voorzichtigheidshalve in het ziekenhuis in Geldrop nogmaals onderzocht en daar is gebleken dat ze geen blijvend letsel heeft overgehouden aan de hersenvliesontsteking. Wel is het EK zwemmen in Boedapest dat volgende week begint uitgesloten.

De zwemster bereidt zich daarom vanaf september voor op de Europese kampioenschappen kortebaan die eind november in Eindhoven gehouden zullen gaan worden. Daar zal ook de onlangs bevallen Marleen Veldhuis haar rentree op het hoogste niveau gaan maken. "Wie weet staan we tijdens die EK weer op volle sterkte op het startblok," zei coach Jacco Verhaeren.

Dertien clubs onder verscherpt toezicht KNVB

Dertien betaaldvoetbalclubs staan onder verscherpt toezicht van de KNVB. Dat maakte de voetbalbond vandaag bekend.

Vijf van die clubs spelen in de Eredivisie. Dat zijn Feyenoord, Roda JC, NEC, Willem II en Excelsior. Ook AGOVV Apeldoorn, Almere City FC, Cambuur Leeuwarden, Fortuna Sittard, MVV, RBC Roosendaal, RKC Waalwijk en BV Veendam, die allemaal in de eerste divisie uitkomen, zijn wegens financiële problemen door de KNVB ingedeeld in categorie 1 van het licentiereglement.

De clubs uit categorie 1 dienen op basis van een goedgekeurd plan van aanpak binnen drie jaar orde op zaken te hebben gesteld, anders dreigen ze de licentie voor het spelen van betaald voetbal kwijt te raken.

Van de overige clubs zitten er slechts vier in de gezonde categorie 3. Sc Heerenveen is het enige team uit de Eredivisie dat hiertoe behoort. Uit de Jupiler League zijn alleen Go Ahead Eagles, FC Volendam en Telstar gezond. De andere negentien clubs met betaald voetbal bevinden zich allemaal in categorie 2.

Het is voor het eerst dat de KNVB de gegevens naar buiten brengt. Het bestuur betaald voetbal wilde af van de geheimhoudingsplicht inzake de (financiële) status van een profclub. Tijdens de voorjaarsvergadering van de profsectie is daarom een reglementswijziging toegepast. Van de nieuwe openheid moet onder meer een preventieve werking uitgaan, zo legde de KNVB eerder uit. De bond vindt het belangrijk dat supporters en sponsors weten dat hun club voorlopig geen gekke dingen kan doen met geld.

Tiener pleegt 600 inbraken

Een 19-jarige Britse man moet vijf jaar de cel in voor het plegen van zeshonderd inbraken in Essex. De tiener wordt door de Britse media omschreven als een van de ergste veelplegers van het Verenigd Koninkrijk.

Vorig jaar kwam Bradley Wernham er beter af. In paats van een gevangenisstraf kreeg hij een flat waarvoor hij geen huur hoefde te betalen wanneer hij onbetaald werk zou gaan doen. Daarbij moest hij wel beloven om zijn leven te beteren. Die belofte kwam Bradley niet na. De tiener werd een paar maanden later betrapt toen hij opnieuw bezig was met een inbraak. Dit keer was de rechter minder genadig en legde een lange celstraf op.

Man naait open wond zelf dicht

Een 32-jarige koele kikker uit Zweden heeft in het ziekenhuis eigenhandig een grote open wond in zijn been gehecht. De man had zijn been gestoten tegen het gasfornuis. In het hospitaal wachtte hij in de behandelkamer een uur lang op een arts, maar die kwam maar niet.

De patiënt besloot toen maar om het heft in eigen hand te nemen. Hij pakte een setje naald en draad uit de behandelkamer en ging zelf succesvol aan de slag. Het ziekenhuis heeft aangifte gedaan bij de politie, omdat de man zonder toestemming gebruik heeft gemaakt van medisch materiaal.

Veiligheid bij vliegshows niet altijd in orde

De veiligheid bij vliegshows is niet altijd in orde. Dat meldt woensdag de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), die organisatoren maant zich te houden aan de veiligheidsregels. Zo scheren de stuntvliegers soms te laag over het publiek - lager dan 150 meter - of voeren ze te gevaarlijke capriolen uit in de lucht.

Vorig jaar vonden in Nederland 38 vliegshows plaats. De IVW is over het algemeen tevreden over de organisatie, maar het kan beter. Zo liep het publiek bij sommige shows gevaar. Vorige maand kreeg een stuntvlieger nog een boete van 750 euro omdat hij te laag had gevlogen.

De IWV bekijkt voor bij iedere evenement waar een vergunning voor is aangevraagd naar de risico's van de shows. Tot nu toe zijn voor dit jaar 28 aanvragen ingediend.

OV-chipkaart vaker gebruikt voor treinreizen

Zo'n zeshonderdduizend mensen kunnen hun treinreis inmiddels afrekenen met hun OV-chipkaart. De NS biedt sinds oktober de mogelijkheid landelijk 'op saldo'  te reizen. Het aantal in- en uitcheckpalen op stations wordt steeds verder uitgebreid, meldt het vervoerbedrijf woensdag in zijn halfjaarbericht.

De NS doorliep het afgelopen halfjaar 'redelijk'. In de eerste maanden zorgde het winterweer voor veel overlast, maar ook de staking onder de schoonmakers heeft het oordeel van de reizigers negatief beïnvloed. Inmiddels is het imago weer wat verbeterd. Het aantal reizigerskilometers is vergeleken met de eerste helft van 2009 met 1,1 procent gedaald, voornamelijk door het winterweer. Maar ook de economische crisis heeft nog invloed.

De omzet steeg met twaalf procent naar 2,36 miljard euro; de winst bleef grofweg gelijk op honderd miljoen euro. De hogesnelheidslijn is nog steeds 'fors verliesgevend'. In de eerste zes maanden van dit jaar werd 62 miljoen euro verlies ingeboekt.

Sinds maart bieden sommige intercity's gratis internet. Eind dit jaar is naar verwachting bijna 27 procent van de intercity's omgebouwd, waardoor dagelijks zo'n 150 duizend reizigers hier gebruik van kunnen maken. In 2012 moeten alle intercity's van de NS en alle treinen van Arriva internet hebben.

Dagelijks reizen zo'n 1,1 miljoen mensen met de trein. Bij de NS werken bijna dertigduizend mensen.

Gekloond vlees op Britse markt terechtgekomen

Vlees van een afstammeling van een in de Verenigde Staten gekloonde koe is illegaal op de Britse markt verkocht. Dat heeft de Britse voedsel- en warenautoriteit FSA gezegd. De FSA startte een onderzoek nadat in de media was gemeld dat melk van een gekloonde koe in Britse winkels terecht was gekomen.

Volgens de FSA is zeker dat gekloond vlees, afkomstig van een stier die afstamde van een in de VS gekloonde koe, in de verkoop is gekomen. De stier, Dundee Paratrooper geheten, werd vorig jaar juli geslacht.

Een tweede stier, Dundee Perfect, werd vorige week geslacht. Ook het vlees van deze stier dreigde op de markt te komen. De FSA greep net op tijd in.

Het is in Groot-Brittannië verboden om melk en vlees van afstammelingen van gekloonde dieren in de voedselketen te brengen. De FSA onderzoekt nog of melk van een derde afstammeling van de Amerikaanse gekloonde koe, de koe Dundee Paradise, inderdaad in Britse winkels is verkocht.

AZ met gehavende ploeg naar Zweden

Zeven spelers moeten de ontmoeting van AZ met IFK Göteborg in de derde voorronde van de Europa League aan zich voorbij laten gaan. De Alkmaarders verdedigen morgen in Zweden een 2-0-voorsprong uit het eerste duel.

Alle WK-gangers zijn inmiddels terug bij de club, maar middenvelder Stijn Schaars en doelman Sergio Romero krijgen nog rust. Brett Holman, Hector Moreno en Simon Poulsen zijn wel weer van de partij na het toernooi in Zuid-Afrika.

Charlison Benschop en Nick Viergever, vorige week basisspelers in de thuiswedstrijd, zijn geblesseerd afgehaakt. Benschop heeft een spierblessure aan zijn bovenbeen en Viergever heeft enkelklachten. Rasmus Elm heeft al langer problemen met hetzelfde gewricht. Doelman Esteban (buikspier) en spits Jonathas (hamstring) zijn ook niet fit genoeg.

Desondanks reist AZ vandaag met twintig spelers naar Scandinavië. Bij winst plaatst de ploeg van trainer Gertjan Verbeek zich voor de vierde voorronde. Daarin is een plek in de groepsfase van de Europa League te verdienen.

'Contador gaat 5,5 miljoen per jaar verdienen'

Het Nieuwsblad laat weten dat Tourwinnaar Alberto Contador aankomend seizoen 5,5 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Gisteren werd bekend dat de Spanjaard volgend jaar gaat rijden voor de Saxo Bank-Sungard ploeg van teamleader Bjarne Riis.

Een contract van twee seizoenen werd ondertekend door El Pistolero. Van zijn inkomen wordt twee miljoen bekostigd door Specialized, een fietsenfabrikant. Bij Astana verdiende Contador om en nabij de vier miljoen euro.

[Upd] 'Geen aanslag op Iraanse president'

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft woensdag een aanslag op hem overleefd. Een onbekend aantal mensen is wel gewond geraakt. Dat meldt het Libanese televisiestation Future TV. 

De president was op weg naar een bijeenkomst om een toespraak te houden. Onderweg gooide iemand een bom in de richting van de presidentiële stoet. Een auto met presidentiële stafleden en journalisten zou zijn geraakt.

Ahmadinejad heeft de speech, die live op tv werd uitgezonden, gewoon laten doorgaan. De dader is gepakt.

Update 12.06 uur
De Iraanse zender Press TV meldt op gezag van presidentiële bronnen dat er geen aanslag heeft plaatsgevonden.

Recordverlies voor achttien Eredivisieclubs

Dat het Nederlandse voetbal op financieel gebied bar slechte tijden kent, is bekend. Het Financieele Dagblad onthult nu dat de Eredivisieclubs vorig seizoen een recordverlies leden.

Tot die conclusie komt het medium op basis van voorlopige cijfers van de KNVB. De clubs verloren in het seizoen 2009/2010 ruim 92 miljoen euro. En daarmee overtroffen ze het record van 43 miljoen uit 2003/2004.

Het verlies is vooral veroorzaakt door het stilvallen van de transfermarkt door de economische crisis en hoge schuldenlasten. Ook zijn personeelskosten hard opgelopen. De nationale voetbalbond heeft de clubs verplicht maximaal 60 procent van de begroting aan salarissen te besteden, maar die maatregel wordt nauwelijks nageleefd.

De KNVB maakt woensdag officieel bekend welke clubs in de problemen zijn. Eerder werd al bekend dat twaalf clubs onder curatele komen te staan. Louter sc Heerenveen blijft in de hoogste 'gezonde' categorie gehandhaafd.

FOK!games Tofste baas - dag 29

Red wist gisteren met grote cijfers te winnen waardoor hij doorgaat naar de volgende ronde en het op zal moeten nemen tegen Shoa Kahn en Lavos.

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Genshin (Ninja Gaiden 2)
Deze ninja is de overlord van de Black Spider Clan. Hij is jaloers op de Hayabusa Clan, waar Ryu ook deel van uitmaakt, omdat ze groter en belangrijker zijn. Genshin sluit een pact met de demonische Elizebet. In Ninja Gaiden II vecht je in totaal vier keer met Genshin. De eerste keer zul je er waarschijnlijk wel zo'n tien keer over doen om hem te verslaan, want Genshin is een taaie ninja. Hij is namelijk niet voor niets leider van de clan.

The Joker (Batman: Arkham Asylum)
The Joker is al decennia een geduchte tegenstander van Batman. In 1988 verschijnt hij voor het eerst op een console in de tweede videogame die rond Batman gemaakt is, namelijk Batman: The Caped Crusader. Ook in de meest recente Batmangame, Batman: Arkham Asylum, is The Joker degene die het asylum overneemt. The Joker is een gevaarlijke tegenstander van Batman die niet snel zijn lesje leert. Maar goed, Why so serious?

Gilgamesh (Final Fantasy V)
Sinds Final Fantasy V verschijnt deze baas met acht armen. Hij heeft in elke arm een zwaard en in de latere delen worden dit zelfs bekende zwaarden. In Final Fantasy VIII krijgt hij bijvoorbeeld de Zantetsuken van Odin nadat Seifer hem vermoord heeft. In Final Fantasy XII kun je voor de tweede keer in de serie tegen hem vechten, en dat zul je weten ook! Hij draagt een namaak Buster Sword en een namaak Gunblade, maar desalniettemin is hij dodelijk.

genshinJokerGilgamesh

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Zelda niet de Skyward Sword

Iedere Zelda-fan zit met hartkloppingen te wachten op het volgende avontuur in de succesvolle serie. De geruchtenstroom is nu dan ook heel erg actief en één van de iets geloofwaardigere geruchten blijkt nu juist niet waar te zijn.

Legend of Zelda: Skyward Sword producer Eiji Aonuma heeft namelijk gezegd dat Zelda niet het vrouwelijke karakter is dat uit de Skyward Sword tevoorschijn komt. Hij deed wel mysterieus over wat nu wel de identiteit is van het karakter.

In zijn eigen woorden: “Basically what leads Link on this adventure is the Skyward Sword. When that sword is actively guiding Link it actually transforms into a feminine figure. I wouldn’t say that it’s female per se but it’s a feminine figure. It would be kind of nice to keep this a mystery, but I can tell you right now that it is not Zelda."

Dus nu weten we alleen wie het niet is. We zullen nog een tijdje moeten wachten op het antwoord ben ik bang, maar voor veel fans is het wachten en speculeren bijna net zo leuk als de game zelf. Deze mensen worden in ieder geval weer verwend. The Legend of Zelda: Skyward Sword zal volgend jaar uitkomen op de Wii.

Renault wil met F-duct McLaren inhalen

Het Formule 1-team van Renault werkt hard aan de introductie van de F-duct. De Franse renstal zal het onderdeel bij de Grand Prix van België gaan introduceren en een serieuze bedreiging voor McLaren kunnen gaan vormen in de strijd om het derde team te zijn achter Red Bull en Ferrari.

"Toen we McLaren ermee zagen rijden in het voorseizoen, wisten we direct wat zij bereikt hadden," zei de technisch directeur van Renault James Alison. Hij zegt dat de renstal niet zonder reden gewacht heeft met de introductie van het systeem. "Het was een bewuste keuze. We hadden veel goede aanpassingen in de pijplijn zitten, waar veel tijd in ging zitten. Ik geloofde dat we daar veel vooruitgang mee konden boeken, dus dat ging voor."

Renault introduceerde enkele races geleden wel een versie van de F-duct, maar deze werkte niet optimaal. "Het is bepaald niet makkelijk. Het was al een grote uitdaging om het in de fabriek goed te laten werken. Nu zal het aankomen op de trainingen in België, daar moeten we de laatste horde nemen."

Alison heeft goede hoop dat het onderdeel op Spa-Francorchamps goed zal gaan werken. "We hebben geen reden om te denken dat we niet flink in gevecht zouden kunnen gaan met McLaren. Verder willen we Mercedes achter ons houden, in de strijd om plaats vier in het constructeurskampioenschap."

Jaffe: gamers haten online trophies

Op de E3 van dit jaar kwam Sony met een grootse aankondiging; Twisted Metal keert terug naar de console van Sony. David Jaffe en zijn team werken momenteel hard aan de game en hij is momenteel aan het nadenken over de trophies in de game.

Volgens Jaffe lijkt het erop dat gamers geen behoefte hebben aan online trophies. Hij stelt dat online trophies gamers afleiden van het algehele doel van het team waarin men zit. Hieronder de vier tweets waarin hij zijn gedachten deelt. Momenteel lijkt het er dus op dat we voornamelijk trophies krijgen voor het singleplayer-gedeelte van de game.

"Dunno on trophies yet but more and more it sounds like most plyrs hate online troph."

"So my gut says we will lean very heavily towards SP trophies. Perhaps 90/10 split? What say you? "

"Sure but if the goal of the trophy=goal of the mode, it works, yes? Ex: be on a winning NUKE team 10 times."

"We would not make u win a ranked match 10 times IN A ROW, but we prob wud say win a match 10 times to get a trophy."

Nog steeds twijfels over GP Zuid-Korea

De geruchten dat de organisatie van de Grand Prix niet op tijd gereed zal zijn voor de Formule 1-race van 24 oktober blijven hardnekkig. FIA-baas Charlie Whiting bracht recentelijk een bezoek aan het circuit om zich van de voortgang op de hoogte te stellen, waar Korea Auto Valley Operation bezwoer dat het geheel op tijd klaar is.

Het Yeongam-circuit zou in juli klaar hebben moeten zijn, maar deze deadline werd niet gehaald. Nu staat de oplevering voor eind deze maand gepland, maar een official denkt dat deze tweede deadline ook niet gehaald gaat worden. Zo zou er nog veel werk verzet moeten worden aan de tribunes, pitboxen, gebouwen voor de raceleiding en aan een persgebouw.

Volgens de Spaanse krant AS zou Motorland Aragon in de race zijn om de race in Zuid-Korea te vervangen mocht het circuit niet op tijd gereed komen.

Stewart geschokt door actie van Schumacher

Legende Jackie Stewart is zeer geschokt over de actie van Michael Schumacher tijdens de Grand Prix van Hongarije. Waar Rubens Barrichello de Duitser in wilde halen gooide Schumi het slot op de deur en joeg de Braziliaan bijna de muur in. Stewart zegt dat de Duitser makkelijk een dodelijk ongeluk had kunnen veroorzaken.

"Het is zestien jaar en vier maanden geleden dat we voor het laatst een rijder verloren en we zijn soms maar millimeters verwijderd van een nieuw vreselijk ongeluk", aldus de Brit tegenover The Daily Express. "Wat Michael Schumacher bij Rubens Barrichello deed, was de goden verzoeken."

Na afloop van de race kreeg Schumacher meteen een gridstraf voor de volgende race. Derek Warwick, een oud-coureur die in Hongarije deel was van de wedstrijdleiding, had Schumacher een zwarte vlag kunnen geven als het incident eerder plaats had gevonden.

"Het was gewoon schokkend om een coureur dit te zien doen, terwijl hij wist dat de wielen in elkaar konden raken en dat Rubens geen kant meer op kon", vervolgde Stewart, die eind jaren negentig teambaas was van Barrichello. "Dit was een van de ergste aanslagen op een andere coureur die ik heb gezien. Het is ook vreselijk dat een man die zeven wereldtitels heeft gewonnen, zo'n slecht voorbeeld geeft."

 

De bewuste actie

Crysis 2 flink verschoven

Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat het spel Crysis 2 zijn eerder geplande uitgave van eind 2010, net op tijd voor de kerstdagen, niet gaat halen.

De nieuwe datum staat slechts op 'kwartaal vier van het fiscale jaar 2011', wat inhoudt dat het spel ongeveer vier maanden vertraging op gaat lopen en eind maart uit zal komen. Waarom het spel uitgesteld is, is niet bekend. Waarschijnlijk krijgt het spel 3D-beelden.

Need for Speed Shift 2 bevestigd

Het heeft al een tijd in de lucht gehangen, en dinsdag is de kogel door de kerk gegaan: Electronic Arts heeft bevestigd dat er een vervolg op Need for Speed Shift in de maak is.

Voorlopig gaat het spel nog door het leven als Need for Speed Shift 2. Het spel moet eind 2011 uitkomen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Op dit moment is er verder geen informatie over het spel.

Rutten wil 'vechtmachine' maken van PSV

Fred Rutten heeft alle zaakjes prima op orde in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De trainer van PSV kwalificeerde zich niet voor de voorrondes van de Champions League en kan zich derhalve in alle rust voorbereiden op de Eredivisie.

Rutten zit naar eigen zeggen met de Eindhovense spelersgroep midden in het proces van ontwikkeling en groei. De oefenmeester stelt 'de vechtmachine' van Oranje tijdens het WK als voorbeeld. Dat wil Rutten bij PSV ook zien.

"In de goede zin van het woord wel, ja. Dat een team optreedt als ze aan je eten komen. Collectief een grens trekt van: tot hier en niet verder", aldus Rutten in het Eindhovens Dagblad. "We hebben daarop ook geselecteerd; de spelers die nieuw zijn hebben dat element in zich. Niet door hun agressie of door te schreeuwen, maar door de energie die ze het team geven."

"We wilden de omslag ma­ken van reageren naar ageren. Dat hebben we in ons spel ook aange­toond. Uiteindelijk hebben we van de 49 officiële wedstrijden vier keer verloren, waarbij duidelijk een andere en meer dominante manier van voetballen zichtbaar werd. We zijn alleen vergeten ons­zelf te belonen."

Emanuelson: "We moeten PAOK gewoon kapot spelen"

Urby Emanuelson kijkt met vertrouwen uit naar het Champions League-treffen tussen Ajax en PAOK Saloniki. De middenvelder put vooral hoop uit de eerste helft tegen de Grieken, die de Amsterdammers in het heenduel op 1-1 hielden.

Emanuelson over de eerste helft: "Daarin kregen wij vijf, zes kansen. Alleen de tweede helft ging moeizaam. De eerste kans die zij krijgen benutten ze gelijk. Dat is eigenlijk het verhaal van de eerste wedstrijd", blikt de alleskunner terug op de officiële website van Ajax, dat woensdagavond in Thessaloniki minimaal één keer moet scoren om zich te plaatsen voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League.

"Tegen die tijd zijn onder anderen Luis en Demy ook weer een week verder", doelt hij op Suárez en De Zeeuw, die vanwege het WK pas later aansloten bij de rest van de groep. "Het zal daar niet makkelijk worden, maar we zullen op een goede manier moeten omgaan met het publiek. We zijn profs en kunnen goed voetballen. We moeten het laten zien en ze gewoon kapot spelen."

Naast de Europese verplichtingen, maakt Emanuelson volgende week ook zijn rentree in Oranje. De middenvelder is door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Oekraïne. "Het zijn toch weer kansen je te laten zien aan de bondscoach."

Nieuwe singleplayer uitdagingen voor BioShock 2

Vanaf vandaag zijn er nieuwe uitdagingen te downloaden voor het spel BioShock 2. Voor ongeveer vijf euro is het pakket met extra's  binnen te halen van het PlayStation Network en Xbox LIVE Arcade.

Wederom is het de bedoeling om de Little Sisters te beschermen, terwijl ze ADAM oogsten, de instabiele stamcellen van een bepaalde zeeslak-parasiet. Voor een groep gamers is dit mosterd na de maaltijd, terwijl anderen geen genoeg krijgen van de strategische gevechten die het oplevert.

In de download zitten zes mappen, die gebaseerd zijn op bestaande locaties binnen het spel. Daarnaast heeft het drie verschillende moeilijkheidsgraden, concept art, video's en zeven nieuwe achievements en trophies.

Honderden bezwaren tegen windmolenpark Urk

Het ministerie van Economische Zaken heeft ongeveer 650 bezwaren ontvangen tegen de plannen voor een windmolenpark voor de kust van de Noordoostpolder. Dat zei een woordvoerder van het ministerie woensdag.

Het geplande windmolenpark stuit vooral op Urk op verzet. De meeste klachten waren dan ook afkomstig van het voormalige eiland. De bewoners zijn bang dat het park het uitzicht van het kustplaatsje ruïneert. Het comité Urk Briest verzet zich al jaren tegen de plannen en stelde een voorbeeldbrief op die naar het ministerie gestuurd kon worden. Ruim vijfhonderd bezwaarmakers maakten hier gebruik van.

Het ministerie gaat de bezwaren bekijken en verwacht eind dit jaar een reactie te kunnen geven. De bezwaarmakers kunnen daarna nog in beroep gaan bij de Raad van State.

Moeder dode baby Breda vrijgelaten

De moeder van de dode baby die vorige week zondag werd gevonden in een woning in Breda is dinsdag vrijgelaten. De 19-jarige is verhoord en voor het onderzoek is het volgens het Openbaar Ministerie in Breda niet langer nodig haar langer vast te houden.

De kans dat ze vlucht zou klein zijn. De moeder blijft wel verdachte. Wat ze bij haar verhoor heeft verklaard, wil justitie niet zeggen. De dode baby werd gevonden nadat de vrouw vorige week zaterdag was bevallen van een tweede baby. Een dag later meldde een andere bewoner van het huis aan de Haagse Beemden bij de politie dat er een babylijk in de woning lag.

De politie vermoedt dat die eerste baby uit een verborgen zwangerschap van de vrouw kwam, een jaar eerder. Met forensisch onderzoek probeert justitie de doodsoorzaak te achterhalen. Ook moet daaruit blijken of de baby al dood was bij de geboorte. Verder wil justitie met DNA-onderzoek achterhalen wie de vader is.

Jeugdzorg heeft zich over de tweede baby ontfermd.

Binnenkort meer Batman: Arkham Asylum 2 informatie

Eén van de betere games van 2009 zal volgens vele gamers ongetwijfeld Batman: Arkham Asylum zijn. In deze game ontsnapt de Joker uit dit instituut en maakt hij het eiland onveilig met de bekende figuren uit de comics. Momenteel werkt developer Rocksteady aan het tweede deel.

Official Xbox Magazine uit de UK zal volgende maand meer details en screenshots onthullen van de game. Ook Official PlayStation Magazine zal op dezelfde dag, 2 september, veel informatie verschaffen. Momenteel is er nog maar weinig bekend, behalve dat de Joker en Harley terug zijn en ze deze keer vergezeld worden door onder andere Two-Face, Mr. Freeze en Talia al Ghul. Zodra de informatie is verschenen, kun je deze uiteraard lezen op FOK!games.

Batman: Arkham Asylum 2 zal verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een precieze releasedatum is er nog niet, maar dit zal vermoedelijk 2011 worden.

En zeilmeisje Laura (14) is weg

Zeilmeisje Laura Dekker is vanochtend vertrokken voor haar tweejarige solozeilreis rond de wereld. Meer dan een jaar werd de 14-jarige aan de wal gehouden door Bureau Jeugdzorg.

De puber wil de jongste solozeilster ter wereld worden. Ze gaat nu eerst met haar vader naar Portugal waar de echte reis gaat beginnen. Over vier weken moet Laura met haar boot Guppy de wereld rondvaren. EyeWorks gaat er een soap over maken. Ook gaat Laura een boek over haar reis schrijven.

Riis denkt aan Rasmussen voor Saxo Bank

Ploegleider Bjarne Riis van Saxo Bank overweegt om zijn landgenoot Michael Rasmussen aan zijn team toe te voegen. De Deense voormalige klimmer van Rabobank zou een van de helpers van de Spanjaard Alberto Contador kunnen worden.

"Michael verdient een kans om terug te keren op het hoogste niveau. Of dat in mijn ploeg zal zijn, kan ik nog niet zeggen. Ik ga het bekijken en erover nadenken", zei Riis tegen het Deense TV2.

De 36-jarige Rasmussen koerst tegenwoordig voor de kleine Italiaanse formatie Miche. Hij keerde halverwege 2009 terug in het peloton na een schorsing van twee jaar. Die schorsing was hem opgelegd nadat hij onder meer had gelogen over zijn verblijfplaats in de aanloop naar de Tour de France van 2007. De Deen stond op het punt de ronde te winnen, toen Rabobank hem uit de koers haalde.

VN deelt standpunt Israël in conflict met Libanon

De Verenigde Naties delen het standpunt van Israël in het grensconlict met Libanon dat dinsdag tot vier doden leidde. Volgens de VN stond de boom die de aanleiding vormde voor de gewelddadige confrontatie tussen Libanese en Israëlische troepen inderdaad, zoals het Israëlische leger zei, op Israëlisch grondgebied.

Israëlische militairen wilden de boom weghalen, waarop een schotenwisseling met Libanese soldaten volgde. Daarbij kwamen een Israëlische officier, twee Libanese soldaten en een Libanese journalist om het leven.

Opstelten nog niet benoemd tot informateur

Koningin Beatrix heeft VVD'er Ivo Opstelten woensdag niet direct benoemd tot nieuwe informateur. De koningin voert eerst overleg met haar vaste adviseurs.

Beatrix ontving woensdagochtend op Paleis Noordeinde eerst voorzitter Gerdi Verbeet van de Tweede Kamer. Daarna volgen voorzitter René van der Linden van de Eerste Kamer en vicevoorzitter Herman Tjeenk Willink van de Raad van State.

VVD, PVV en CDA hebben dinsdag te kennen gegeven dat zij over de vorming van een kabinet willen onderhandelen onder leiding van Opstelten als informateur. VVD en CDA willen samen een kabinet vormen, dat vervolgens gedoogsteun krijgt van de PVV.

Molyneux: Kinect vervangt controller niet

Eens in de zoveel tijd komt de grote baas van Lionhead Studios, Peter Molyneux, uit de schaduw gekropen om ons te verblijden met één van zijn uitspraken. Ook vandaag heeft hij het één en ander te zeggen, en wel over Microsofts Kinect.

In een recent interview weet Molyneux ons te vertellen dat de controllers voorlopig niet gaan verdwijnen. Volgens hem zijn besturingsmethoden als Kinect een compleet andere ervaring en is het niet mogelijk dat deze de controllers weg zullen drukken. In zijn uitspraak vergelijkt hij een controller met Kinect door te praten over de verschillen tussen een skateboard en een fiets.

"The controller is a skateboard. It requires an element of skill and practice for use. And yes, it is lovely and refreshing to use motion controllers, but they are a different kind of experience. You can argue all you want that bicycles are better for cycling than skateboards, but ultimately they're too different experiences for compare. Games controllers have been designed for two decades, and they're not going anywhere, they will continue to evolve. I don't think motion control, in itself, will cause the death of standard controllers."

Hoewel Molyneux zeer te spreken is over Kinect en een rol speelt in de ontwikkeling van enkele games, is hij er niet van overtuigd dat Kinect de belangrijkste verandering biedt binnen gaming wanneer je Kinect naast online gaming, handheld gaming en social gaming zet. Volgens de beste man gebeurt er vaak genoeg iets in de gaming-industrie waar Kinect prima tussen past, maar niet met kop en schouders bovenuit zal steken.

"It's been an amazing ride these last five years. I don't think anyone's stopped to notice that every six months over the last five years something's happened that's changed the course of the industry."

Tot zover de uitspraken van Molyneux. Wat denken jullie?

Dembélé: "Ik zal nu een beslissing moeten nemen"

AZ lijkt spoedig afscheid te nemen van Moussa Dembélé. De Belg staat in de belangstelling van meerdere Engelse clubs en staat positief tegenover een vertrek uit Alkmaar.

AZ vroeg vorig jaar zomer meer dan tien miljoen euro voor Dembélé, die door de hoge vraagprijs niet op concrete interesse van buitenlandse clubs kon rekenen. Dembélé heeft echter een teleurstellend seizoen achter de rug, terwijl AZ spelers moet verkopen. Een transfer lijkt dan ook dichterbij dan ooit voor Dembélé.

"Ik zal nu een beslissing moeten nemen", stelt de Belgisch international tegen Het Laatste Nieuws. "Misschien hak ik eind deze week of volgende week de knoop door. Wat mijn prijs is? Ik schat rond de vijf miljoen. Er is belangstelling genoeg. Birmingham City is concreet. Maar nog andere clubs zijn even concreet. Namen noem ik liever niet."

Een transfer naar Fiorentina ketste onlangs af. "Er is geschreven dat ik te veel geld vroeg, maar dat klopt niet", stelt Dembélé. "Ik wilde gewoon niet naar de Italiaanse competitie. Ik ga liever naar Engeland of Duitsland."

Meteb wil via dienstplicht onder contract uitkomen

Er bestaat een mogelijkheid dat Emad Meteb alweer vertrekt bij Standard Luik zonder ooit een wedstrijd voor de club te hebben gespeeld. De Egyptenaar zat ook gisteren niet op de vlucht vanuit Caïro, waar hij zonder toestemming van Standard naartoe was gereisd.

Volgens Egyptische bronnen kon Meteb niet overweg met de 'sfeer in België' en heeft hij zich met opzet aangemeld bij het leger. Zo kon hij onder zijn contract met Standard uit. Als universiteitsstudent kon Meteb ontsnappen aan de militaire dienst. Dat liet hem toe vorige maand een contract in Luik te tekenen.

In Egypte werd echter bekend dat Meteb zich aan de Modern Academy in Maadi heeft uitgeschreven. Daardoor moet hij in dienst en heeft hij meteen het excuus in handen om zijn contract met Standard te verbreken.

Of dat volstaat om de FIFA te overtuigen, zal moeten blijken. Op contractbreuk staan schorsingen van vier maanden tot twee jaar. Standard wilde gisteren niet reageren op de nieuwe ontwikkelingen. "We willen eerst weten waarom de speler zonder onze toestemming wegblijft en welke juridische middelen we desgevallend moeten aanwenden", zegt directeur Pierre François tegen Het Nieuwsblad.

Missouri wijst Obama's zorgstelsel af

De kiezers in de Amerikaanse staat Missouri wijzen het nieuwe zorgstelsel van president Barack Obama af. Ruim zeventig procent van de kiezers heeft gisteren voor een wet tegen het nieuwe federale zorgstelsel gestemd.

De wet bepaalt dat burgers en bedrijven in Missouri niet verplicht kunnen worden aan het systeem deel te nemen. De wet, Proposition C geheten, is een initiatief van de Republikeinen.

De wet moet vooral worden gezien als van symbolische betekenis, omdat staatswetten doorgaans ondergeschikt zijn aan federale wetgeving.

Dodental bosbranden Rusland stijgt

Het dodental door bosbranden in Rusland is vandaag gestegen tot 48. Dat heeft het Russische ministerie van Noodsituaties gemeld. Zeker 120.000 hectare bos staat in vlammen en de afgelopen 24 uur zijn vierhonderd nieuwe branden ontstaan.

Circa 150.000 brandweerlieden, 25.000 voertuigen en 56 blusvliegtuigen zijn ingezet voor het bestrijden van het vuur. Vladimir Stepanov, hoofd van het crisiscentrum van het ministerie van Noodsituaties, liet weten dat de aanhoudende hitte de belangrijkste oorzaak van de branden is.

De zwaarst getroffen regio's door de bosbranden zijn Moskou en omgeving en het gebied rond Nizjni Novgorod, honderden kilometers ten oosten van de Russische hoofdstad. Bij Moskou raasde een vuurzee door een legerbasis, aldus Russische media. Onder meer tweehonderd vliegtuigen raakten beschadigd of zijn verwoest. De schade loopt in de miljarden.

Nederlander verdronken in Thailand

Een 50-jarige Nederlander is in Thailand verdronken toen hij probeerde een man te redden. De 43-jarige Thai overleed ook, melden lokale media. Het incident gebeurde vorige week op Koh Chang, een populair toeristeneiland.

De Thaise man kwam in een sterke stroming terecht bij White Sand Beach, aan de westkust van het eiland. De Nederlander schoot te hulp, maar kwam ook in de problemen. Beiden verdronken in de onstuimige zee.

CD: Beach Club Vroeger 2010 - The Ultimate Beach Experience

Beachclub Vroeger in Bloemendaal aan Zee is een heerlijke locatie voor liefhebbers van zon, zee, strand en aanverwanten. Je kunt er een hapje eten in de brasserie of een avond/nachtje uit je bol gaan in hun club. In totaal kan het 5500 mensen huisvesten en met feesten zoals Nope = Dope, Sexy on the Beach en andere evenementen kan het dan ook goed vol stromen. Het draait bij deze activiteiten naast de locatie, de gerechten en drankjes uiteraard ook om de muziek en sfeer.

'Steeds vaker autokraak zonder braakschade'

Door nieuwe technieken laten auto-inbrekers steeds vaker geen sporen achter, waardoor verzekeraars de schade niet vergoeden. Dat schrijft het AD vandaag.

Criminelen gebruiken tegenwoordig stoorzenders om het signaal van de autosleutel te storen, waardoor de auto niet op slot gaat. Bij oudere auto's kunnen ze de frequentie van de sleutel kopiëren. Ook kunnen ze het slot met zeer fijn gereedschap openen.

Apparatuur voor deze inbraaktechnieken is steeds meer beschikbaar, zegt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit in de krant. Het aantal diefstallen van auto's wordt nauwkeurig bijgehouden, maar diefstallen uit auto's niet. Wel worden volgens de stichting vaker diefstallen uit auto's zonder braakschade gemeld.

Verzekeraars zien volgens het AD ook een toename. Als er geen braakschade is, wordt de schade niet vergoed omdat de verzekeraar dan aanneemt dat de auto niet op slot is gedaan. Wel geeft een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars toe dat het beleid achterloopt bij de technologische ontwikkelingen.

Bij inbraak in huizen wordt de schade wel vergoed als er geen braakschade is omdat dieven kunnen inbreken zonder schade te veroorzaken. Bij de auto's worden inmiddels wel uitzonderingen gemaakt. Dat was bijvoorbeeld het geval na een inbraakgolf in auto's van het type Volkswagen Golf.

De Bakker onderuit in Washington

Thiemo de Bakker is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Washington uitgeschakeld. De Nederlander ging met tweemaal 6-7 onderuit tegen de Amerikaan John Isner.

De Bakker serveerde prima, sloeg negen aces en werkte het enige breekpunt dat hij tegen kreeg weg. Isner, goed voor vijftien aces gedurende de wedstrijd, wist geen enkele kans weg te geven. De Bakker verloor de eerste set nadat hij een dubbele fout maakte in de tiebreak. In de tiebreak in de tweede set sloeg Isner toe op zijn derde matchpoint.

Kagame muilkorft media voor verkiezingen

Het bewind van het Rwandese staatshoofd Paul Kagame heeft de vergunningen van dertig mediaorganisaties ingetrokken in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van volgende week maandag. Dat maakte de organisatie Verslaggevers zonder Grenzen gisteren bekend.

De mediaondernemingen geven kranten en tijdschriften uit en zijn actief met een groot aantal radiostations. "Met minder dan een week te gaan tot de presidentsverkiezingen op 9 augustus, negeren de Rwandese autoriteiten openlijk de regels van de democratie", aldus de belangenorganisatie van journalisten.

Zeker 22 dagbladen en negentien radiostations mogen tot nader order niet verschijnen of uitzendingen verzorgen in Rwanda. Niet alleen de media, maar ook de oppositie in het Centraal-Afrikaanse land wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt door het bewind van Kagame, die huizenhoog favoriet is voor de stembusgang.

Gamers moeten stoute meisjes straffen

Een nieuwe Japanse game draait om het straffen van meisjes die in de hel zijn beland. Dat schrijft de weblog Andriasang naar aanleiding van een onthulling in het Japanse gamemagazine Dengeki. Vertaald naar het Engels draagt de Japanse game van uitgever Nippon Ichi de titel Criminal Girls.

In 'Criminal Girls' is het de bedoeling om zeven meisjes, die elk symbool staan voor een van de kardinale zonden - lust, jaloezie, traagheid, gierigheid, wraak, vraatzucht en ijdelheid - te straffen. Als hun beschermer zul je ze onder andere met de harde hand moeten reformeren. Naast het corrigeren van de dames moet er ook gevochten worden.

Het is niet de eerste keer dat een game met een dergelijk opvallend thema uit Japan komt. Het spel Rapelay, waarin de speler een vrouw moet verkrachten, zorgde vorig jaar voor veel opschudding. In augustus adviseerde de Verenigde Naties een verbod op de productie van soortgelijke games.

In tegenstelling tot Rapelay heeft de game van Nippon Ichi geen realistische insteek. Het spel is tweedimensionaal en de personages zijn opgebouwd uit zogenaamde sprites.

Criminal Girls is enkel aangekondigd voor de Japanse markt. Het spel verschijnt in november voor de PSP.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over Frans Heeres die de bijl aan de wortel van de rechtsstaat zet. 

De suggestie van de politievakbond is bij de portefeuillehouder “geweld” van het korpscheffenoverleg, Frans Heeres, goed gevallen: veelplegers als dat zo uitkomt zonder vorm van proces “preventief” oppakken. Want dat “kan misdrijven voorkomen.”
 
De heren vergeten dat we in een rechtsstaat leven. Mensen worden gearresteerd wanneer ze ervan worden verdacht, een misdrijf te hebben begaan. Mensen worden daarna voor de rechter gebracht, die ze al dan niet een straf oplegt. Zonder tussenkomst van de rechter mensen vastzetten is de bijl aan de wortel van de rechtsstaat. Het is aan de rechter om een veroordeelde bijzondere straffen op te leggen zoals een voorwaardelijke gevangenisstraf of een gebiedsverbod; dat mag nooit een bevoegdheid zijn van de eerste de beste politieman:

Zesduizend sporters klagen EA aan

Ongeveer zesduizend gepensioneerde American Football-spelers hebben in Californië een rechtszaak aangespannen tegen game-uitgever Electronic Arts. EA zou op de spelers lijkende figuren in het spel Madden NFL 09 onrechtmatig hebben gebruikt.

De veteranen zijn van mening dat de game-uitgever de namen en uniformen van de spelers met opzet veranderd heeft, maar ondertussen wel de visuele gelijkenissen heeft behouden. De gelijkenis was zo groot dat spelers gemakkelijk konden zien welk personage welke sporter moest voorstellen. EA zou veel geld verdienen dankzij het realisme van de Madden NFL-serie. Zo heeft Madden NFL 09 omgerekend zo'n driehonderd miljoen euro omgezet.

Het is niet de eerste keer dat Electronic Arts in de problemen komt door het onrechtmatig gebruik van op echte sporters lijkende gamefootballers. Vorig jaar moest de uitgever 26 miljoen dollar betalen aan de belangenorganisatie voor NFL-spelers vanwege het gebruik van de afbeeldingen van tweeduizend spelers in diverse sportgames.

Zesduizend sporters klagen game-uitgever aan
Zesduizend sporters klagen game-uitgever aan

Weer steekpartij op Chinese school

Weer heeft zich op een Chinese school een steekpartij voorgedaan. Dit keer stak een met een mes bewapende man toe op een kleuterschool in Zibo, in de oostelijke provincie Shandong. Drie kleuters en een leerkracht werden doodgestoken. Rond de twintig kinderen en leerkrachten raakten gewond. Twee gewonde kinderen zijn er slecht aan toe.

De dader sloeg gisteren toe aan het eind van de schooldag, toen ouders hun kinderen kwamen ophalen. Hij deed zich voor als een van de ouders.

China is de afgelopen tijd vaker opgeschrikt door steekpartijen op scholen, waarbij tientallen doden en gewonden zijn gevallen. Deskundigen zeggen dat de wortel van het probleem de wijdverbreide frustratie over de groeiende inkomensongelijkheid en de corruptie is. Bovendien heeft de gemiddelde burger niet de mogelijkheid om via juridische procedures zijn gelijk te halen.

Uit officiële statistieken blijkt dat het aantal geweldsmisdrijven in China het afgelopen jaar met tien procent is gestegen. Vorig jaar waren er 5,3 miljoen meldingen van moord, roofovervallen en verkrachtingen. In de begroting van dit jaar heeft de Chinese regering de uitgaven voor de openbare veiligheid sterk verhoogd.

Kamerdebat over formatie

Woensdagmiddag om 13.00 uur begint het kamerdebat over de formatie in de Tweede Kamer. Het debat zal rechtstreeks worden uitgezonden op Nederland 1 vanaf 13.20 uur. Het debat is aangevraagd door onder anderen Job Cohen (PvdA) en Alexander Pechtold (D66). De voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet, heeft de Kamerleden voor het formatiedebat opgeroepen tijdens het zomerreces.

De aanvragers van het debat willen graag met informateur Ruud Lubbers debatteren over het proces en de opdracht die Lubbers van de koningin had meegekregen. Lubbers zal hierom ook bij het debat aanwezig zijn.

VVD-leider Mark Rutte, CDA-leider Maxime Verhagen en PVV-leider Geert Wilders hebben aangegeven het debat niet te zullen blokkeren, maar evenmin in te zullen gaan op vragen. Hiervoor vinden zij het namelijk nog te vroeg.

Shvedova schakelt Petrova uit in San Diego

Yaroslava Shvedova heeft Nadia Petrova in de eerste ronde van het WTA-toernooi in San Diego uitgeschakeld. De Kazachse verloor de eerste set nog Petrova, maar won vervolgens het tweede bedrijf wel. Toen was het verzet van Petrova gebroken: 5-7, 6-4, 6-1. Shvedova neemt het nu op tegen Shahar Peer (7) die Ana Ivanovic versloeg: 7-6 (3), 6-3.

In Kopenhagen voldeed Caroline Wozniacki aan de verwachtingen van het thuispubliek door haar eersterondepartij te winnen. De Deense, de nummer drie van de wereld, rekende overtuigend af met de Kroatische Petra Martic: 6-3, 6-2. Wozniacki's volgende tegenstander is Iveta Benesova uit Tsjechië.

Wiegel: onbedoelde meesterzet Rosenthal

Het was een meesterzet van informateur Uri Rosenthal (VVD) om niet inhoudelijk te onderzoeken of een minderheidskabinet tussen VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV mogelijk is. Dat schrijft VVD-coryfee Hans Wiegel woensdag in zijn column in De Pers.

Als de eerste informateur die mogelijkheid meteen had onderzocht, waren de onderhandelingen volgens Wiegel mislukt "De tijd was er niet rijp voor." Het CDA was daar volgens hem na de grote verkiezingsnederlaag nog niet aan toe.

Toch denkt Wiegel niet dat Rosenthal een onderzoek naar een rechtse coalitie bewust links heeft laten liggen. "Zoiets past niet in zijn karakterstructuur. Maar het heeft wel gewerkt!"

Wiegel ziet een parallel met 1977, toen hij en Dries van Agt een kabinet tussen CDA en VVD smeedden. Als zij die opdracht direct hadden gekregen, was dat volgens hem mislukt. "De linkervleugel van het CDA -dezelfde types als nu- had dat dan weten te verhinderen."

Maandag noemde VVD-leider Mark Rutte PvdA-leider Job Cohen in De Telegraaf de 'matchmaker' van rechts. Ruud Lubbers, tot en met dinsdag informateur, zei dinsdag dat niet Cohen, maar Rutte de coalitie mogelijk heeft gemaakt.

Wiegel sluit nu in het rijtje aan en stelt dat Lubbers deze uitkomst mogelijk heeft gemaakt. Het zou het voorstel van Lubbers zijn geweest dat de drie partijen met elkaar gaan overleggen en hij zou het CDA bij de PVV aan tafel hebben gekregen.

Portugees Bruno Alves verkast naar Rusland

De Portugese international Bruno Alves vervolgt zijn carrière in Rusland. Zenit Sint-Petersburg neemt de verdediger voor naar verluidt 22 miljoen euro over van FC Porto. De Russische club maakte de transfer gisteren bekend.

De 28-jarige Bruno Alves, die deze zomer actief was op het WK in Zuid-Afrika, werd in 2009 uitgeroepen tot speler van het jaar in Portugal. Eerder speelde hij onder meer voor Farense, Vitoria Guimaraes en het Griekse AEK Athene.

Ajax hoopt op Lindgren

Trainer Martin Jol van Ajax hoopt vanavond in de return tegen PAOK in de derde voorronde van de Champions League te kunnen beschikken over Rasmus Lindgren. De Zweedse middenvelder heeft lichte spierklachten. "Ik hoop op een akkoord van de dokter", aldus Jol gisteren op de persconferentie in Thessaloniki.

Lindgren deed een deel van de training met de groep mee en ging daarna individueel aan de slag. Jol neemt in samenspraak met de medische staf vandaag een besluit over het meespelen van de Zweed. De Amsterdammers moeten het sowieso doen zonder Eyong Enoh, die zaterdag in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente een hamstringblessure opliep. Zijn vervanger Lindgren stapte in datzelfde duel ook geblesseerd van het veld. "Als Lindgren afvalt, heb ik weinig middenvelders. Ook daarom is Ismail Aissati mee. Hij kan ook op rechts en links spelen."

De eerste wedstrijd tegen PAOK vorige week in de ArenA einidigde in 1-1. Ajax zal in Griekenland dus minimaal één keer moeten scoren om de laatste voorronde van de Champions League te bereiken.

Miljardenclaim ingediend tegen BP om giflek

Een Amerikaanse advocaat heeft namens tweeduizend eisers een proces aangespannen tegen het Britse olieconcern BP. Hij eist een schadevergoeding van 10 miljard dollar (7,6 miljard euro) wegens een lek van giftige chemische stoffen op de olierafinaderij in Texas City eerder dit jaar. Dat berichtte de Britse krant Daily Telegraph woensdag.

Volgens advocaat Tony Buzbee, die ook mensen vertegenwoordigt die zijn getroffen door de olieramp in de Golf van Mexico, willen de eisers compensatie voor gezondheidsproblemen door onder meer blootstelling aan benzeen.

De lekkende oliebron in de Golf van Mexico heeft volgens de laatste schatting van experts 4,9 miljoen vaten olie in zee doen belanden.

De Britse oliemaatschappij maakte eerder bekend voor 30 miljard dollar (23 miljard euro) aan bezittingen te verkopen om de kosten van de olieramp in de Golf van Mexico te kunnen dekken, maar met de nieuwe claim is dit mogelijk niet genoeg.

'Bonnetjes-Horst' moet nu zelf dokken

Duitsland smult van leedvermaak. 'Bonnetjes-Horst', die andere automobilisten terroriseert met inmiddels meer dan 15.000 aangiften wegens fout parkeren, niet-handsfree bellen en andere vergrijpen, heeft nu eindelijk zelf een verkeersboete aan zijn broek.

Bonnetjes-Horst (Knöllchen-Horst) werd in Duitsland wereldberoemd toen hij aangifte wegens fout parkeren deed tegen een traumahelikopter die op een stoep was geland om een man met een hartstilstand te helpen.

De 56-jarige arbeidsongeschikte Horst-Werner N. heeft er een hobby van gemaakt elke minieme overtreding van de verkeersregels aan te geven, sinds hij zes jaar geleden de WAO in ging. Nu moet hij zelf 10 euro dokken omdat hij te hard heeft gereden.

Horst-Werner liet het er niet bij zitten en spande een rechtszaak aan die hij dinsdag verloor, aldus Duitse media dinsdag. De man uit de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen moet nu naast de 10 euro boete ook een veelvoud aan proceskosten betalen.

Nederland geeft miljoen noodhulp aan Pakistan

Nederland stelt een miljoen euro beschikbaar voor noodhulp aan het door overstromingen geteisterde Pakistan. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Nederland reageert hiermee op het hulpverzoek van het Internationale Rode Kruis.

Het Internationale Rode Kruis denkt 12,5 miljoen euro nodig te hebben om de slachtoffers te helpen. Met dat bedrag kunnen 25 duizend Pakistaanse families voor negen maanden worden geholpen. Het Nederlandse Rode Kruis meldde dinsdag een rekeningnummer, 6868, te openen, waar mensen geld op kunnen storten voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan.

De overstromingen in het noordwesten van Pakistan worden veroorzaakt door hevige moessonregens. Naar schatting zijn tot nu toe de afgelopen week ruim 1.500 mensen omgekomen. Zo'n 3,2 miljoen mensen zijn getroffen door de overstromingen, bijvoorbeeld doordat ze hun huis hebben moeten verlaten.

Ook scholen en klinieken zijn verwoest. Grote delen van de beschikbare landbouwgrond staan onder water en de toegang tot de getroffen gebieden wordt bemoeilijkt door beschadigde wegen en weggespoelde bruggen.

De Pakistaanse Rode Halve Maan, de zusterorganisatie van het Rode Kruis, zal met het geld uit Nederland noodhulp bieden, zoals onderdak, voedsel, medische zorg, schoon drinkwater en hygiëne.

Obama grijzer en mogelijk wijzer

De Amerikaanse president Barack Obama viert woensdag zijn 49e verjaardag. Hij is volgens Amerikaanse media zichtbaar grijzer geworden in de anderhalf jaar aan het hoofd van de Verenigde Staten van Amerika. Mogelijk is hij ook wijzer geworden, maar volgens opiniepeilingen in ieder geval niet populairder. Zes van de tien kiezers zou volgens peilingen het vertrouwen in Obama hebben verloren.

De voormalige Democratische senator uit Illinois werd 20 januari 2009 de eerste Afro-Amerikaanse president van de VS. Obama werd 4 augustus 1961 in Hawaï geboren uit een blanke moeder uit Kansas, Ann Durham, en een vader van de Luo-stam in Kenia, Barack Obama senior.

'Geef optie publieke omroep op te zeggen'

Het moet mogelijk worden de publieke omroep op te zeggen. Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van een enquête die de krant heeft laten uitvoeren. Hoe groot de meerderheid is, staat er niet bij.

Het kijk- en luistergeld, zo'n 75 euro per huishouden, wordt geïnd via de belasting. Er is dus geen optie om het niet te betalen. Slechts één op de vijf ondervraagden vindt de omroep dit bedrag waard. Bijna dertig procent betaalt liever niks en drie procent is bereid meer te betalen.Wie de omroep opzegt, moet hem dan volgens zeventig procent ook niet meer ontvangen.

Van de ondervraagden vindt 45 procent de omroep vergelijkbaar met voorzieningen zoals dijken, wegen en defensie, 48 procent vindt dat niet. Verder vindt 57 procent dat de omroep net zoals de Engelse BBC geen reclames meer moet uitzenden. Ongeveer 35 procent wil de huidige mix van reclame-inkomsten en belastinggeld in stand houden.

De ondervraagden noemen de programma's volgens de krant gevarieerd en van grote waarde voor de maatschappij, maar de helft vindt dat het bestel niet onafhankelijk is van politiek en commercie.

De publieke omroep moet volgens de 544 ondervraagden uit maximaal twee tv-zenders en drie radiostations bestaan. Dat sluit aan bij de plannen die VVD en CDA met de omroep hebben. De PVV wil nog verder gaan.

Mugabe eist excuses EU en VS

De ambassadeurs van Duitsland, de Verenigde Staten en de Europese Unie zijn zondag in Zimbabwe boos weggelopen tijdens een toespraak waarin president Mugabe tegen hen tekeer ging. Mugabe vindt dit respectloos en eist excuses.

Mugabe hield de toespraak kort na de begrafenis van zijn zus. Hij uitte zijn woede over de sancties die Zimbabwe zijn opgelegd. Wat hem betreft kunnen onder meer Duitsland, de VS en de EU naar de hel lopen. "De sancties moeten verdwijnen en zij moeten verdwijnen." De ambassadeurs vertrokken vervolgens direct.

"Hun gedrag was duidelijk erg, erg respectloos voor ons nationaal heiligdom, Zimbabwe, zijn leiders, zijn gevallen helden en zijn volk", aldus de minister van Buitenlandse Zaken. De ambassadeurs moesten zich gisteren verantwoorden.

In een persconferentie later, lieten de ambassadeurs weten niet met zich te laten sollen. "Als de Verenigde Staten op deze wijze behandeld worden, reageer ik", aldus de Amerikaanse afgevaardigde.

Obama bezuinigt bij politieke benoemingen

Alle extra's die regeringsfunctionarissen ontvangen die hun baan aan politieke benoemingen danken, worden bevroren. Net als alle huishoudens in de VS moet ook de federale overheid bezuinigen. Dat staat in een dinsdag door Obama verspreide verklaring.

"Op een moment dat zo veel Amerikaanse families moeten vechten om tot het einde van de maand rond te komen, wil ik er zeker van zijn dat de federale regering haar geld wijs en voorzichtig besteedt en de uitgaven waar mogelijk vermindert", zei Obama de een verklaring waar hij de maatregel mee aankondigde.

De extra's die worden bevroren hebben betrekking op bijzondere ambtenaren die worden ingehuurd op initiatief van de president en meestal hun baan weer op moeten geven, wanneer er een nieuwe regering aantreedt. Een bron in het Witte Huis zei dat deze maatregel minstens 2900 mensen treft.

Van Wolfswinkel: "Luzern moet wat gaan doen"

FC Utrecht werkte gisteren de laatste training in Nederland af voorafgaand aan het Europa League-duel met FC Luzern. Vanmorgen vertrekt de Utrechtse selectie naar Zwitserland.

Tijdens de laatste oefensessie op Nederlandse bodem trainde Utrecht met Jabulani-ballen, die worden gebruikt door Luzern. "De Jabulani kan op het laatste moment nog alle kanten op gaan. Dat maakte de aanname lastig", aldus Ricky van Wolfswinkel over het omstreden speeltuig.

Ajax hielp FC Utrecht nog uit de brand. De Amsterdammers leverden tien Jabulani's aan de Utrechters om zich gedegen voor te bereiden op het komende Europa League-treffen. Samen met de tien exemplaren die Utrecht zelf bijeen heeft kunnen verzamelen, was dat genoeg om mee te trainen.

Van Wolfswinkel denkt dat het initiatief vooral bij de Zwitsers ligt. "Wij staan 1-0 voor, dus zij moeten wat gaan doen", gaat de aanvaller van de Domstedelingen verder tegenover FC Utrecht TV. "We zijn er klaar voor."

Vrijetijdsbesteding

Wat een raar woord is dat eigenlijk, vrijetijdsbesteding. Besteding geeft aan dat het een uitgave is, iets waar je zuinig mee om zou moeten gaan. We geven het zelfs expliciet aan: vrije tijd. En dat is vreemd, want zijn wij immers niet allemaal vrij geboren? Kennelijk dus ook weer niet zo vrij dat we alle tijd die we hebben, vrij tot onze beschikking hebben om mee te doen wat we willen.

Eigenaar Fulham voelt zich 'gebruikt' door Hodgson

Mohamed Al Fayed heeft geen goed woord over voor Roy Hodgson. De Engelse oefenmeester verhuisde eerder deze zomer van Fulham naar Liverpool.

Hodgson was 2,5 jaar werkzaam op Craven Cottage en kreeg volgens Al Fayed, eigenaar van Fulham, alles wat zijn hartje begeerde. Dat leidde tot goede prestaties, maar op het moment dat Liverpool zich meldde vertrok Hodgson snel.

Gisteren presenteerde Fulham opvolger Mark Hughes. "Roy heeft een groots team neergezet waarmee hij goede resultaten haalde, maar helaas heeft hij gebruik van ons gemaakt en is hij vertrokken op het eerste moment dat daar een kans voor kwam. Toch wens ik hem het beste en Liverpool ook", aldus Al Fayed.

De preses had enkele vleiende woorden over voor Hughes. "Hij is een vriendelijke man en ziet er in ieder geval beter uit", zei Al Fayed gekscherend. "Ik weet zeker dat Mark het hier goed zal doen en ik vertrouw erop dat Mark ons naar het kampioenschap zal leiden", besloot de puissant rijke eigenaar met een knipoog.

Frankrijk wil criminelen burgerschap ontnemen

De Franse minister van immigratie Eric Besson heeft een wijziging van een wetsvoorstel ingediend. De wijziging staat het de regering toe genaturaliseerde Franse burgers hun nationaliteit te ontnemen als zij misdaden begaan waarvoor zij tot vijf of meer jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

Besson zei eveneens te willen voorstellen om recidivisten die in Frankrijk zijn geboren en allochtone ouders hebben het Franse burgerschap te ontzeggen.

Vorige week zei de Franse president Nicolas Sarkozy in een toespraak dat hij immigranten het Franse burgerschap wil ontnemen wanneer zij het leven van politieagenten in gevaar brengen. Het voorstel wekte de woede van de oppositie.

Besson verdedigde de maatregelen dinsdag en zei dat de Franse wet zich moet 'ontwikkelen'.

Lichaam vermiste watersporter gevonden

Het lichaam van een 71-jarige man uit Nijmegen die sinds zaterdagavond was vermist, is dinsdag door familieleden aangetroffen in de haven van Makkum. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) dinsdagavond.

De man zat op een jacht, waarmee hij met twee vrienden had aangemeerd in de buitenhaven van Makkum. Zaterdag ging hij rond 23.30 uur naar het toilet, waarna hij niet meer terugkwam. Rond 00.45 uur startten zijn vrienden een zoektocht naar hem, waarna ze een uur later de politie waarschuwden.

Diezelfde nacht nog probeerden duikers van de brandweer om de Nijmegenaar te vinden. Ook zondag en maandag werd nog naar hem gezocht. Vervolgens besloten de instanties maandagmiddag de zoektocht te staken.

Het lichaam van de man is uit het water gehaald en overgebracht naar een mortuarium, waar een schouw moet uitwijzen of er een misdrijf in het spel was. De politie vermoedt overigens dat de man in het water is gevallen.

Sandra Bullock is best betaalde actrice

Sandra Bullock is de best betaalde actrice ter wereld. Dat heeft het zakenblad Forbes dinsdag gemeld.

Bullock verdiende het afgelopen jaar 56 miljoen dollar met twee films: de komedie The Proposal en het drama The Blind Side. Voor die laatste verdiende de actrice ook nog eens een Oscar.

De 46-jarige Bullock kreeg voor beide rollen een percentage van de opbrengst van de film. Zowel The Proposal als The Blind Side deden het goed in de bioscopen en brachten wereldwijd meer dan 300 miljoen dollar op.

Op de tweede plaats staan actrices Cameron Diaz en Reese Witherspoon, die vorig jaar allebei 32 miljoen dollar verdienden. Witherspoon kreeg het afgelopen jaar al betaald voor twee films die ze heeft opgenomen maar die nog moeten worden uitgebracht. Diaz scoorde vooral met haar rollen in de vierde Shrek-film en de actiekomedie Knight and Day.

Daarna volgen actrices Jennifer Aniston en Sarah Jessica Parker (Sex and the City). Forbes publiceert jaarlijks een lijst met de best verdienende actrices van Hollywood.

Motorrijder verongelukt door laagstaande zon

Een 22-jarige motorrijder uit Deventer is dinsdag om het leven gekomen bij een ongeluk in zijn woonplaats. De man raakte in een lichte bocht naar links vermoedelijk door de laagstaande zon van de weg af, schampte een boom en viel. Het slachtoffer overleed ter plaatse, meldt de politie.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur op de Nico Bolkesteinlaan. De politie onderzoekt het ongeval.

Dode en gewonde bij ongeval

Een 24-jarige man uit het Limburgse Siebengewald is dinsdag om het leven gekomen bij een ongeval in zijn woonplaats. Een 55-jarige vrouw raakte gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis, meldt de politie.

Het ongeval vond rond 15.45 uur plaats op de Nieuweweg. De man reed met zijn auto vermoedelijk achterop de auto van de vrouw. Ze raakten in een slip. De auto van de man kwam uiteindelijk midden op de rijbaan tot stilstand, de vrouw belandde met haar wagen tegen de gevel van een woning.

De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrouw liep borstletsel op.

'Hackers willen energiecentrales VS overnemen'

Computerhackers zijn erop uit energiecentrales en andere belangrijke infrastructuur in de wereld over te nemen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid gezegd. Cyberdeskundigen zouden een kwaadaardige computercode hebben ontdekt die specifiek ontworpen is om systemen over te nemen die de inwendige mechanieken van industriële complexen besturen.

Het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid liet weten speciale teams in het leven te roepen die zich zullen gaan bezighouden met het bestrijden van deze bedreiging.

Bijna 85 procent van de Amerikaanse infrastructuur -van kern- en energiecentrales tot verkeers- en productiesystemen- is in handen van particuliere bedrijven.

Vastgebonden vrouw typt met tenen om hulp

Een vrouw in de Amerikaanse stad Atlanta, die door een inbreker aan haar bed was vastgebonden, heeft dinsdag met haar tenen een noodbericht naar haar vriend gestuurd. Haar vriend belde daarop de politie. Dat meldde de krant The Atlanta Journal-Constitution.

De 39-jarige vrouw vertelde de politie dat de inbreker, gehuld in een skimasker, haar onder dwang van een vuurwapen het huis innam, waar hij haar spullen doorzocht. Binnen bond hij haar vast. De laptop van de vrouw lag op het bed, waarop ze het klaarspeelde met haar tenen een bericht te sturen naar haar vriend.

De inbreker is er uiteindelijk met de auto van het slachtoffer vandoor gegaan.

Du Chatinier: "Niet als angsthazen op het veld lopen

FC Utrecht heeft plaatsing voor de Europa League volledig in eigen hand. Donderdag gaat het op bezoek bij FC Luzern om een 1-0 voorsprong uit het heenduel te verdedigen.

Ton Du Chatinier weet dat er ruimte zal ontstaan voor Utrecht. "Zij moeten, dus natuurlijk komt er dan ruimte voor ons. Het is wel belangrijk dat je daar durft te voetballen, dat we niet als angsthazen over het veld lopen", aldus de oefenmeester tegen Utrecht TV.

"In de thuiswedstrijd hebben we eigenlijk weinig weggegeven, al werd het in de slotfase wat onrustig." Utrecht overtuigde in de eerste wedstrijd van het tweeluik. Uiteindelijk was alleen Dries Mertens trefzeker, maar het duel zorgde voor positieve geluiden in het Utrechtse kamp.

Du Chatinier kan bogen over een fitte selectie. Michel Vorm keert terug tussen de palen, terwijl Nana Asara weer fit is na een blessure. "In principe is alles fit, dus we hebben een ruime selectie waar we spelers uit kunnen halen."

Benayoun: "Ik voel me uitstekend bij Chelsea"

Yossi Benayoun kan zijn geluk niet op. De middenvelder verruilde eerder deze zomer Liverpool voor Chelsea en dat is volgens de Israëliër een goede keus geweest.

Benayoun zegt van iedere dag te genieten in Londen. "Ik voel me uitstekend", aldus Benayoun, die voor zes miljoen euro werd binnengehaald, op het digitale thuis van Chelsea. "Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenliep gaven de mensen mij een goed gevoel, alsof ik hier al jaren speel."

Tot dusverre is Benayoun de enige aankoop van trainer Carlo Ancelotti deze zomer. De voorbije dagen stond de 30-jarige middenvelder buitenspel door een hamstringblessure, maar inmiddels heeft hij zijn rentree gemaakt. "Binnenkort ben ik weer fit om volledige wedstrijden te spelen", stelde hij de Londense achterban gerust.

Met Joe Cole trok Liverpool onlangs de vervanger van Benayoun aan. "Ik hou niet van vergelijkingen tussen mezelf en een andere speler. Ik ben hier gekomen om mijn best te doen en ik denk dat hetzelfde geldt voor Joe. Hij is in ieder geval een geweldige voetballer."

Zanger Bobby Hebb (72) overleden

In de Amerikaanse stad Nashville is zanger Bobby Hebb (72) dinsdag overleden. Hebb leed aan kanker. Dat melden Amerikaanse media.

Hebb is vooral bekend van de hit ''Sunny'' uit 1966. Het nummer is honderden keren gecovered door diverse artiesten, zoals James Brown en Frank Sinatra. Al in 1952 ging Hebb deel uitmaken van de band Roy Acuff's Smokey Mountain Boys. Zijn grootste hits scoorde Hebb in de jaren '60, al bleef hij tot twee jaar terug nummers schrijven.

Sunny 1966

Grote brand in Echt

Bij een grote brand in het Limburgse Echt is het activiteitencentrum van Stichting Pergamijn volledig verwoest. De brand brak dinsdagavond rond half negen uit, naar een oorzaak wordt nog gezocht. Het vuur was na een uur ‘redelijk onder controle’, maar het sein brand meester kon nog niet gegeven worden.

De brandweer rukte massaal en met groot materieel uit om te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen asielzoekerscentrum en een gasreduceerstation. Door de vele toegestroomde ramptoeristen raakten de toegangswegen naar het complex verstopt waardoor de hulpverleners moeite hadden om de plek te bereiken. De politie heeft daarop een groot omliggend gebied afgezet.

Stichting Pergamijn is een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Gelukkig is er niemand gewond geraakt en bewoners van het complex zijn opgevangen en begeleid. De schade loopt waarschijnlijk in de tonnen.

BP begint aan definitief dichten olielek

Experts van olieconcern BP zijn dinsdag in de Golf van Mexico begonnen met het definitief dichten van het olielek op de zeebodem. Door zware modder en, uiteindelijk, beton in het lek te pompen hopen zij het gat voorgoed af te sluiten.

Enkele uren eerder werden tests gedaan met olie-achtige vloeistoffen, waarmee bekeken werd of er zich in de bron obstructies bevonden en om uit te proberen welke druk het lek kon weerstaan.

Deskundigen moeten na enkele uren kunnen bepalen of de modder inderdaad in het lek blijft zitten, maar het duurt nog zeker een week voor duidelijk is of de poging is geslaagd. Daarvoor moet gewacht worden tot het boren van een extra bron van 5500 meter lang is voltooid.

Mogelijk is de modder afdoende om het lek te dichten, maar voor de zekerheid wordt via de extra bron ook cement in het lek gepompt.

Geïmproviseerd explosief bij woning

Aan de deur van een woning in Alkmaar is dinsdagavond een geïmproviseerd explosief aangetroffen. Het explosief, dat aan een deur bevestigd zat, bleek geen ontstekingsmechanisme te hebben en stond dus niet op springen. De politie heeft het explosief meegenomen voor onderzoek, meldt een woordvoerder.

Het explosief werd rond 20.45 uur aangetroffen. Vanwege de vondst moesten 24 woningen aan de Spieghelstraat worden ontruimd. Aan het begin van de nacht werden de woningen weer vrijgegeven.

De bewoner van de woning waar het explosief werd aangetroffen, is voor zijn eigen veiligheid meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt momenteel verhoord. Waarom het explosief aan de deur bevestigd was, is nog onduidelijk.

In 1993 kwam een beruchte drugsbaron uit Alkmaar om het leven, toen een tas met explosieven bij zijn voordeur ontplofte.

'Preventief politiegeweld moet kunnen'

Politievakbond ACP vindt dat de politie in bepaalde gevallen op voorhand proportioneel geweld moet kunnen gebruiken om een situatie in de hand te houden. Momenteel is de regel dat de politie pas de wapenstok ter hand neemt als er daadwerkelijk iets gebeurt.

Gepast geweld om te voorkomen dat een situatie uit de hand loopt is al langere tijd ‘not done’. De ACP ziet hierin een van de oorzaken van het tanende gezag van de politie en de toename van agressie tegen agenten. Politieagenten proberen het gebruik van geweld tot een absoluut minimum te beperken, mede omdat ze weten dat er op het bureau een grote papierwinkel ligt te wachten. Bovendien lopen ze het risico om in ellenlange procedures terecht te komen. Vakbondsvoorzitter Gerrit van de Kamp zegt hierover: “De toepassing van geweld wordt dan langer uitgesteld dan de situatie vereist”.

Om het probleem in kaart te brengen en te zien hoe de politie er nu mee omgaat, starten de Politieacademie en het Centrum voor Politie- en Veiligheidswetenschappen van de Vrije Universiteit binnenkort een onderzoek. Zij stellen dat ‘preventief geweld niet alleen bijdraagt aan de veiligheid van de samenleving maar ook aan de doeltreffendheid en geloofwaardigheid van de politie. De samenleving is blijkbaar zodanig veranderd dat de softe aanpak van de politie niet meer werkt’.

De onderzoekers zien het liefst de agent van vroeger, met overwicht en gezag. Ieder jaar raken ongeveer tweeduizend agenten gewond door agressie van burgers.

Schleck wint profronde van Surhuisterveen

Andy Schleck heeft de profronde van Surhuisterveen op zijn naam geschreven. De Saxo Bank-renner bleef in de straten van de Friese plaats met een solo Robert Gesink voor. Thuisrijder Pieter Weening kon dit jaar vanwege een andere wedstrijd niet aan de start verschijnen.

Schleck was maandag al de beste in Roosendaal in Draai van de Kaai en gisteravond was hij in Surhuisterveen wederom de beste, voor Gesink die net terug was uit Baskenland en voor Lieuwe Westra die in de sprint voor plaats drie Ivan Basso klopte.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.