FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 februari 2010

[WTT] Overzicht dag 3

Florian Mayer heeft vanavond voor een verrassing gezorgd door ten koste van Tommy Robredo de kwartfinales van het ABN Amro World Tennis Tournament te halen. De Duitser won in drie sets; 6-4, 3-6 en 6-3. Helaas moesten we vandaag ook afscheid nemen van een landgenoot.

Mayer en Robredo maakten er vanavond in Ahoy' een spannende wedstrijd van. In de eerste set wist de Duitser een breakpunt te verzilveren en pakte daardoor verrassend de eerste set met 6-4. De Spanjaard wist zich in de tweede set echter weer terug in de wedstrijd te spelen. Hij brak Mayer en sleepte daardoor de tweede set met 3-6 binnen. In de laatste set was het echter gedaan met Robredo, aangezien Mayer zijn opponent alle hoeken van de baan liet zien. Hij wist zijn Robredo uiteindelijk te breken en pakte daardoor de set en tevens de wedstrijd. In de kwartfinale zal Mayer het op mogen nemen tegen de als eerste geplaatste Novak Djokovic of Marco Chiudinelli.

Eerder vandaag moest het publiek in Rotterdam afscheid nemen van een landgenoot. Igor Sijsling verloor zijn achtste finalepartij van de Zweed Robin Söderling. Sijsling, die het toernooi via de kwalificaties haalde en in de eerste ronde nog een knappe overwinning boekte op Mischa Zverev, kon in de eerste set zijn opponent nog goed bijbenen en kreeg in de tie-break zelfs twee setpunten. Söderling, de huidige nummer acht van de wereld, werkte deze knap weg en wist vervolgens met vier punten op rij de set alsnog binnen te halen. In de tweede set was het gedaan met onze landgenoot, nadat de Zweed direct de service van Sijsling brak. De set ging met 6-2 naar Söderling en hij zal daardoor naar de kwartfinales gaan. Daarin treft Söderling de winnaar van de wedstrijd tussen Julien Benneteau en Michael Berrer.

Igor Sijsling (links) met Jesse Huta Galung - Bron:Novum/AP

Ook werden er vandaag nog wedstrijden gespeeld om een plek bij de laatste zestien. Nikolaj Davydenko en Marco Baghdatis wisten beiden hun eerste partij van het toernooi te winnen en zullen tegen elkaar moeten uitmaken wie er uiteindelijk naar de kwartfinale zal gaan. De als tweede geplaatste Davydenko trof Feliciano López en won in twee sets; 6-4 en 6-2. Achteraf een knappe winst, aangezien de Rus van de laatste vijf ontmoetingen slechts eenmaal wist te winnen. "Ik heb het altijd lastig tegen hem. Hij hanteerde dezelfde tactiek als in de drie vorige duels. Bovendien was de baan extreem snel", aldus Davydenko. Baghdatis won op zijn beurt van Amerikaan James Blake. Er werd vooraf veel van het duel verwacht tussen beide voormalige top-tienspelers, maar tot een echt gevecht kwam het niet. Baghdatis had opvallend weinig moeite met de Amerikaan. De Cyprioot profiteerde van de vele fouten die Blake maakte in de partij en versloeg hem daardoor simpel in twee sets; 6-4 en 6-2.

Marco Baghdatis - Bron:Novum/AP

Belangrijkste uitslagen

Söderling (Zwe,3) - Sijsling (Nld) 7-6, 6-2

Mayer (Dui) - Robredo (Spa,5) 6-4, 3-6, 6-3

Baghdatis (Cyp) - Blake (VS) 6-4, 6-2

Davydenko (Rus,2) - López (Spa) 6-4, 6-2

Liuzzi tevreden over eerste dag VJM03

De Force India VJM03 maakte vandaag op het circuit van Jerez haar officiële testdebuut op de baan. Vitantonio Liuzzi mocht de bolide van het Indiase team als eerste besturen. Ondanks de natte omstandigheden kwam de Italiaan in Spanje toch tot een respectabele 300 kilometer.

In de ochtend werd de auto eerst gecheckt, waarna in de middag gewerkt werd aan de balans. "Vandaag kenden we een goed begin van ons testprogramma. Het was vooral het goede gevoel in de auto krijgen en de systemen checken. We hebben meer dan 70 ronden gereden en de auto was betrouwbaar, iets wat een goed startpunt is. Jammer genoeg hebben we slechts drie ronden onder droge omstandigheden kunnen rijden. Desondanks zijn we blij hoe de dag verlopen is en kijken uit naar morgen waarbij het weer hopelijk beter is," zei Liuzzi.

Met of zonder tennisballen: Ana Ivanovic

In navolging van Anna Kournikova is ook de winnares van Roland Garros 2008, Ana Ivanovic, bezig om een carrière buiten de tennisbaan op te bouwen en dat legt haar vooralsnog geen windeieren. De 22-jarige Servische ontpopt zich als de nieuwe zwempakken-babe van het toonaangevende Amerikaanse blad Sports Illustrated.

Nu haar tenniscarrière niet echt van een leien dakje gaat heeft ze besloten om haar vleugels uit te slaan en op zoek te gaan naar andere werkzaamheden. "Het is heel anders dan tennissen natuurlijk, maar ik ben blij dat ik dit ook kan", aldus de Servische.

De beelden zien er in ieder geval goed uit, oordeelt u zelf.

[OWS] Shorttracker Knegt: "Het ijs is zwaar"

Shorttracker Sjinkie Knegt maakte vandaag voor kennis met het olympische ijs in Vancouver. De Fries noemt de ijsomstandigheden in het in het Pacific Coliseum zwaar. Hij hoopt dat ook dat komende zaterdag wanneer de shorttrackers los mogen de omstandigheden beter zijn.

"Het is zacht en breekt af. Voor shorttrackers eigenlijk twee keer niets. Op dit ijs weet je dan direct dat je zwaar naar de kloten gaat. Gelukkig heeft iedereen daar last van. Je bent op dit ijs toch gauw 0,2 seconde langzamer over een rondje. Het is zwaar," zei Knegt na een training. Hij krijgt bijval van zijn ploeggenote Liesbeth Mau-Asam. "Erg wennen. Ik heb het goede gevoel nog niet gevonden."

Dat het ijs langzamer is, is voor een deel te verklaren doordat ook de kunstrijders in de hal hun wedstrijden af moeten werken. Bondscoach John Monroe denkt dat zaterdag wanneer de 1.500 meter op het programma staat de omstandigheden beter zijn. "De ijsmakers komen uit Calgary en behoren tot de besten van de wereld. Het is voor zo'n evenement altijd even zoeken naar de juiste afstelling."

Uitslag Arsenal - Liverpool

Arsenal heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van Arsène Wenger wist in het eigen Emirates Stadium met 1-0 te winnen van Liverpool. Aangezien Manchester United en Chelsea punten morsten, mag Arsenal weer een klein beetje hoop koesteren op de Engelse landstitel.

Arsenal begon de eerste helft zonder al teveel risico te nemen. Liverpool, met opnieuw Dirk Kuyt in de basis, kon ook voor weinig gevaar zorgen. Het meeste balbezit was voor The Gunners, maar tot kansen leidde dit nauwelijks. De ruststand was daarom ook 0-0.

Na rust gingen beide teams op zoek naar de openingstreffer en zo ontstond er een boeiende wedstrijd. Arsenal wist in een sterke fase uiteindelijk de openingstreffer te scoren. Diaby kopte een voorzet van Rosicky knap achter Liverpool-doelman Reina. Liverpool ging op zoek naar de gelijkmaker en Ryan Babel wist deze bijna te scoren. Onze landgenoot raakte echter de lat. Daardoor pakte Arsenal drie belangrijke punten in de strijd om het landskampioenschap.

Diaby viert een feestje met zijn teamgenoten na de 1-0 - Bron: Novum/AP

Manchester United kwam op bezoek bij Aston Villa niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Sir Alex Ferguson stond na een half uur al met tien man, aangezien Nani een rode kaart kreeg. De eindstand was op dat moment al een feit. Cuellar zette Aston Villa na twintig minuten op voorsprong. Een eigen doelpunt van Villa-verdediger Collins betekende de 1-1.

Ook Chelsea morste dure punten in de race om het kampioenschap. The Blues kwamen op bezoek bij Everton dankzij een doelpunt van Malouda nog wel op voorsprong. Twee treffers van Everton-spits Saha zorgden er uiteindelijk voor dat Chelsea op een 2-1 nederlaag werd getrakteerd. De ploeg gaat nog wel aan de leiding in de Premier League. Manchester United naderde tot op één punt, terwijl Arsenal het verschil zag slinken tot zes punten.

'Juventus wil zich versterken met Ribéry'

Juventus wil zich gaan mengen in de strijd om Franck Ribéry naar Turijn te halen. Dat meldt Tuttosport. Het medium schrijft dat John Elkann, vice-president van Fiat en ook betrokken bij Juventus, binnenkort een meeting heeft waar Ribéry ook zal verschijnen. De Oude Dame toonde al eerder interesse in de Fransman, maar die lijkt zijn contract te gaan verlengen bij Bayern.

Juve zou Ribéry willen halen om de traditie van grote Franse sterren binnen de club te houden. Men hoopt dat de snelle dribbelaar in de voetsporen gaat treden van Michel Platini en Zinedine Zidane. Voorlopig lijkt FC Barcelona de belangrijkte kandidaat om de handtekening van de 26-jarige voetballer te krijgen. Ook Real Madrid aast op de Fransman.

[OWS] Bobsleeërs trainen met gehuurde bobslee

De Nederlandse bobsleeërs hebben op de baan van Calgary twee afdalingen gemaakt om het goede gevoel weer terug te krijgen. De ploeg van piloot Edwin van Calker deed dit in een huurslee, omdat ze de eigen viermansbob niet willen beschadigen.

"Het ging wel redelijk, ook al stond de bob licht afgesteld naar rechts. Daardoor hebben we wel wat tikjes rechts gehad," zei Van Calker. "Nadat de slee de juiste afstellingen had, ging die tweede run al veel beter."

In Calgary werkt de Nederlandse ploeg naast de afdalingen met name aan de start. "Hier wordt nu nog aan details gewerkt. Maar het ziet er goed uit," zei de piloot die met zijn team nu naar Whistler afreist waar op 17 februari het toernooi voor de bobsleeërs begint.

[Video] Helikopter crasht tijdens bankoverval

In São Paulo is zojuist een helikopter gecrasht. De piloot van het toestel is als held gestorven. In plaats van tijdens de ochtendspits tussen de file neer te komen, wist hij een ramp te voorkomen door weg te sturen om zo op een paardenrenbaan neer te storten.

De bemanning van de helikopter was luchtopnames aan het maken voor de Braziliaanse tv-zender Rekord TV. In de metropool was namelijk een bankoverval gaande, waarvan het team verslag deed.

Ineens begon de motor te haperen waarna deze geheel uitviel. De piloot kreeg hem niet meer aan de praat, maar wist het toestel gelukkig nog net van het drukke verkeer te manoeuvreren.

Een tweede helikopter van een concurrerende tv-zender was ook bezig om opnames te maken van de overval, maar richtte de camera snel op de neerstortende helikopter. Vrij snel na de crash zijn de beelden op internet verschenen.

De piloot heeft de enorme klap niet overleefd. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De cameraman is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.


I'm leaving on a helicopter...

Spelers ADO Den Haag willen aanvallender spelen

Een deel van de selectie van ADO Den Haag heeft zijn bedenkingen over de speelwijze van trainer Raymond Atteveld. De ploeg wil vooral in thuisduels aanvallender gaan voetballen.

"Het klopt dat spelers hebben aangegeven dat ze meer op de aanval willen spelen", reageert Atteveld tegenover Voetbal International. "Nou, dat wil ik zelf ook. Kijk maar naar mijn periode bij Roda JC, in de ranglijst over het kalenderjaar 2007 stonden we op de tweede plaats. Dat lukt je niet als je alleen maar aan het verdedigen bent natuurlijk."

Atteveld betwijfelt echter of hij de juiste spelers heeft om offensiever te gaan werken. "Ik sta voor aanvallend voetbal, maar dan moet ik daar wel de kwaliteiten voor hebben. Zo is het nu bij ADO. We zijn nog niet rijp voor een meer offensieve speelwijze. Zodra ik tijdens trainingen zie dat we er klaar voor zijn, dan is het tijd om aan verandering te denken."

ADO Den Haag kent een moeizaam seizoen. De ploeg uit de Hofstad staat zestiende in de Eredivisie. Komend weekend speelt ADO thuis tegen Willem II, dat één punt minder heeft, maar nog wel een duel tegoed.

Nanjing krijgt Jeugdspelen van 2014

De Chinese stad Nanjing mag de Jeugd Olympische Spelen van 2014 organiseren. Dat heeft het IOC woensdag bekendgemaakt. De Chinese stad versloeg het Poolse Poznan met 47 stemmen tegen 42. Het is de tweede keer in korte tijd dat China, dat in 2008 de 'grote' Zomerspelen organiseerde, een olympisch toernooi toegewezen krijgt.

Opvallend is verder dat de tweede editie van de Jeugd Olympische Spelen weer naar Azië gaat. Deze zomer is Singapore gaststad van de debuuteditie van het evenement. De eerste Winterspelen voor jongeren worden in Europa gehouden. In 2012 is het Oostenrijkse Innsbruck daarvan de plaats van handeling.

'Veel zelfdoding in verzorgingstehuizen'

In 22 procent van de verzorgingshuizen in Nederland hebben de afgelopen drie jaar zelfdodingen of pogingen daartoe plaatsgevonden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), waarover Netwerk vandaag bericht.

In meer dan de helft van de 221 verzorgingstehuizen hebben bewoners aangegeven dat zij hun leven voltooid vonden. Twaalf procent doet daadwerkelijk een verzoek om hulp bij zelfdoding. Verzorgingstehuizen kunnen hier echter niets mee.

De NVVE stelt dat mensen zich soms uit wanhoop tot 'gruwelijke methoden' wenden om hun leven te beëindigen en wil meer aandacht voor dit probleem. "Het beleven van het leven door de bewoners wordt met geen enkel respect gevolgd", stelt de vereniging.

Nederlander slecht op de hoogte van pensioen

Slechts twaalf procent van de werknemers in loondienst is op de hoogte van zijn eigen pensioen. Tweederde van de mensen heeft geen idee. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van onder meer het ministerie van Financiën is uitgevoerd.

Hoog opgeleide mannen met een hoger inkomen en een koopwoning zijn het best op de hoogte van hun pensioen. Daarentegen weten relatief jonge vrouwen met een lagere opleiding niet goed hoe hoog hun pensioen is.

Negentig procent van de werknemers valt onder een pensioenregeling. Het kabinet wil dat dat percentage omhoog gaat.

Ubisoft meldt 495 miljoen omzet

Ubisoft heeft tijdens een bespreking met investeerders de kwartaal cijfers voor de periode oktober tot en met december 2009 bekendgemaakt. De Franse uitgever haalde 495 miljoen euro binnen, en dat is 2,5 procent minder in vergelijking tot vorig jaar, schrijft Gamesindustry.

In totaal wist Ubisoft in het financiële boekjaar dat nog loopt tot maart van dit jaar 661 miljoen euro te verdienen, en hiermee presteert de uitgever naar verwachting. Vorig jaar moest Ubisoft haar verwachtingen bijstellen door de piraterij bij games voor de Nintendo Wii en vooral de Nintendo DS.

Ubisoft verwacht de schade dit financiële jaar, lopend tot en met maart, beperkt te houden tot een operationeel verlies van 50 miljoen dollar. De Franse uitgever richt zich op 860 miljoen euro aan inkomsten uit de verkoop van games.

Voor deze en de volgende maand heeft Ubisoft nog enkele nieuwe games in petto: Assassin's Creed II: Director's Cut voor op de PC, de zwaardvechtgame Red Steel 2 voor de Wii, het strategiespel The Settlers 7: Path to a Kingdom en actie in een onderzeeër met Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic, beiden voor de PC.

Ubisoft meldt 495 miljoen inkomsten

Britse vrouw vermoordt man met giftige curry

Een Britse vrouw is vandaag veroordeeld voor het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel en de moord op haar ex-partner. De vrouw vermoordde de man door zijn curry te vergiftigen. Volgens de aanklager was de vrouw jaloers op het voorgenomen huwelijk van haar ex-partner en zijn nieuwe vriendin.

De vrouw mengde in januari 2009 akoniet -beter bekend als wolfsmelk of monnikskap- door de curry van het slachtoffer. Binnen enkele uren was de man overleden. De vriendin van het slachtoffer werd behoorlijk ziek nadat ze een kleinere portie had gegeten. De politie vond later sporen van het gif tussen de kruiden in de jaszak en de handtas van de dader.

Nijpels faalde als DSB-commissaris

VVD-coryfee Ed Nijpels heeft als commissaris van de DSB grote steken laten vallen. Dat blijkt uit een door De Nederlandsche Bank (DNB) gestuurde brief, waarop harde kritiek werd geuit op het functioneren van de raad van commissarissen van de DSB. RTL Z publiceerde vandaag passages uit de brief op zijn website.

Nijpels, door critici ook wel gezien als een 'baantjesstapelaar die graag op recepties verschijnt met een glas champagne', is door de brief in een lastig parket gebracht.

De VVD'er is namelijk voorzitter het grootste pensioenfonds van Nederland, het ambtenarenpensioenfonds ABP. Nijpels heeft gezegd dat hij zou opstappen als uit het onderzoek naar zijn DSB-verleden zou blijken dat hij gefaald heeft. Hij was commissaris bij DSB van juli 2004 tot oktober 2009.

DNB verwijt de raad van commissarissen in de brief dat Nijpels passief blijft, terwijl DSB al sinds eind 2007 onder verscherpt toezicht staat. De raad zag echter zeer weinig urgentie om de situatie bij DSB te verbeteren.

Over het ontslag van oud-defensieminister Frank de Grave, die het na enkele weken al voor gezien hield bij DSB, is DNB evenmin te spreken. Uit notulen van een bestuursvergadering van 15 mei 2009, ook in het bezit van RTL Z, rijst het beeld op dat de raad van commissarissen Scheringa bij het ontslag van De Grave geen strobreed in de weg legde.

Men had juist eerst zorgvuldig hoor en wederhoor moeten toepassen voordat er over mocht gegaan worden tot ontslag van De Grave. Uit de notulen blijkt dat Scheringa De Grave de zak gaf op de allerlaatste dag van zijn proeftijd (14 mei).

Scheringa lichtte de commissarissen de avond van tevoren, 13 mei, via een 'belrondje' in over het aanstaande ontslag van De Grave. Uit niets blijkt dat zij zich tegen dat besluit hebben verzet. De Grave was onaangenaam verrast, want niet op de hoogte van het bestaan van een proeftijd. Volgens RTL Z hadden De Grave en Scheringa ook ruzie over het dividend dat DSB zou uitkeren.

Het onderzoek ligt nu bij de jurist Michiel Scheltema, die er een onafhankelijk oordeel over moet geven voordat de resultaten naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Hierin moet ook de rol van DSB-topmannen en VVD'ers Gerrit Zalm en Robin Linschoten naar voren komen.


Bij gebrek aan een foto, een filmpje van Ed Nijpels

Glock: "Virgin heeft een droge baan nodig"

Virgin Racing kwam vandaag voor het eerst uit in een officiële Formule 1-test. Timo Glock reed op het natte circuit van Jerez slechts vijf ronden. Het team hoopt nu op een droge baan om met de VR-01 kilometers te maken en te kijken waar het op die moment staat.

"Vanwege het weer besloten we weinig te rijden. Het is nog maar onze eerste week en we hebben nog niet veel reserveonderdelen, dus als we nu zouden crashen, zouden we de komende tijd in de problemen raken. We hebben gewoon wat installatieronden gereden en slechts eenmaal een tijd neergezet. Zo op het eerste oog leek alles prima te werken en in de natte omstandigheden voelde de auto goed aan. Morgen zal het in ieder geval niet regenen, maar ik weet niet of de baan wel droog zal zijn," zei Glock tegen de pers.

Goede tijden mogen er volgens de Duitser nog niet verwacht worden. "We zijn realistisch genoeg om te weten dat we niet dezelfde snelheid als de topteams zullen hebben, dus ook in droog weer, ligt er niet zoveel druk op ons. Momenteel hebben we ook alleen nog een basispakket, al zal dat wel worden verbeterd voor de eerste race. Kilometers maken is nu het belangrijkste."

Resonance of Fate komt eraan

Resonance of Fate, de tri-Ace RPG uitgegeven door SEGA komt 26 maart uit in Europa.

De rpg komt uit op de Xbox 360 en Playstation 3, de makers van de RPG zijn al bekend door Star Ocean: The Last Hope.

Resonance of Fate speelt zich af in een "steampunk" wereld die redelijk naar de klote is door gevaarlijke gassen, de mensheid heeft kunnen overleven door in een stad diep onder de grond te gaan wonen die de lucht om hen heen zuivert en ook hopelijk die van de aarde. Alleen is er een probleempje, de zuiveringsinstallatie is kapot aan het gaan.

 

Actie Scene Resonance of Fate

Hopelijk heeft ze nog een aantal healing potions?

Siemerink: "Ben blij met Sijsling"

Igor Sijsling werd vandaag in de tweede ronde van het ABO AMRO World Tennis Tournament uitgeschakeld door Robin Söderling met 7-6 en 6-2. Sijsling gaf de nummer drie van de plaatsingslijst aardig partij en dat stemde Davis Cup-coach Jan Siemerink tevreden.

"Ik ben heel blij met Igor," zei Siemerink. "Hij heeft, met de kwalificaties erbij, in Rotterdam vier potten heel goed gespeeld. Ik hoop dat hij zich nu realiseert dat hij heel goed kan tennissen. Igor is een heel bescheiden jongen."

"Hij had gewoon de eerste set van Söderling kunnen winnen. Ik heb hem na de partij ook meteen gezegd: 'Igor, jij bent helemaal niet zover weg van de jongens van dat niveau.' Ik heb hem aangegeven wat mogelijk er voor hem mogelijk is en waar hij naar toe kan."

Vele verbeteringen in UFC Undisputed 2010

UFC Undisputed 2009 was vorig jaar een sleeperhit en verkocht goed. Hierdoor komt THQ nu met een jaarlijkse UFC titel, waarvan UFC Undisputed 2010 de 2e wordt in de serie. THQ heeft vandaag een lijst met de meeste verbeteringen gegeven die deze titel heeft ten opzichte van UFC Undisputed 2009.

In deze lijst met updates is vooral te zien dat de game veel groter maken dan 2009. Er kan nu tegen de kooi worden gevochten, er zijn veel meer moves en submissions in de game en er zullen veel meer gamemodes in de game zitten. Een minpunt van UFC Undisputed 2009 was vooral dat er te weinig sfeer in zat. Nu zal er veel meer om het gevecht heen gebeuren, zo zit zelfs de beruchte 'Buffer 180' in de game zitten. Verder zullen er meer dan 100 echte vechters in de game zitten en komen er meer vechtstijlen in voor.

De gehele lijst met verbeteringen is hieronder te vinden, de game moet 25 mei uitkomen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360, de PSP versie komt eind dit jaar.


* Full cage support
* A fighter’s position on the cage can affect striking power
* Cage can be used to help or defend from takedowns
* Twice the number of available submissions from 2009
* Ability to transition from one submission attempt to another
* Quarter and half-circle analog stick transitions used on the ground last year will be used in the clinch
* Sway system in the clinch used to deliver more powerful strikes or avoid them
* Positions on the ground will have sub-positions
* A knockout blow can be delivered from any position in the game
* When in mount the player won’t have to manually block a transition attempt from opponent
* T-shirts, hats and other gear to unlock
* The “Buffer 180″ is in the game
* New refs including Yves Lavigne
* Some kind of trash talking feature in career mode that “will gain you more popularity and will also negatively affect relationships”
* No more static animations, fighters always moving, clinch reanimated, fight animations quadrupled
* Karate, Greco-Roman Wrestling and Sambo fighting styles added
* Created fighters not limited to two fighting styles, will have individual move sets
* 100+ fighters on the roster, none made from create-a-fighter mode like 50% of last year’s roster
* “Game Is Watching You” system, which will “track every action and use this information to dictate in-game commentary, opponent intelligence and overall career progression”
* Title Mode: fight through a weight class to earn and defend a belt
* Title Defense Mode: complete milestone challenges on your road to stardom
* Tournament Mode: 16-player individual and team
* Fight camps in career mode where you can go to learn new moves
* Analog stick rolling method to escape submissions is back, button mashing/brute force is gone
* Ability to fight orthodox, southpaw, or switch and assign a dominate power hand
* Drag-and-drop system for placing sponsorships and tattoos, no more extensive menu navigation
* No more maxed out created fighters online
* Online fight camps and leagues with ability to train and learn new moves with friends

UFC

Italië blokkeert Pirate Bay voor tweede keer

Italië heeft voor de tweede keer de populaire torrentwebsite The Pirate Bay geblokkeerd. Miljoenen internetgebruikers kunnen de site nu niet meer bereiken.

In 2008 werd de site al verboden, maar The Pirate Bay spande toen een nieuwe rechtszaak aan. De Rechtbank van Bergamo besloot toen dat de site niet verboden kon worden omdat The Pirate Bay niet vanuit Italië opereert.

In de nieuwe uitspraak is het wel mogelijk om buitenlandse websites te blokkeren als deze torrents naar materiaal waar copyright op rust verspreiden. Dit zou vallen onder criminele activiteit.

Italianen zullen nu dus gebruik moeten gaan maken van proxies of de vele kleine torrentwebsites die nog niet geblokkeerd zijn.

Mutu niet in Champions League

Fiorentina moet het volgende week in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München stellen zonder Adrian Mutu. De Europese voetbalbond bepaalde vandaag dat de Roemeense aanvaller niet speelgerechtigd is omdat de Italiaanse federatie hem heeft geschorst wegens een positieve dopingtest.

"Dit is een gevolg van het besluit van de tuchtcommissie van de FIFA om een door een nationale bond opgelegde voorlopige schorsing internationaal over te nemen", liet de UEFA in een verklaring weten.

Mutu, in 2004 door Chelsea ontslagen wegens cocaïnegebruik, werd op 10 januari na de wedstrijd tegen Bari gecontroleerd. In zijn urine werden sporen gevonden van de eetlustremmende stof sibutramine. De Roemeen heeft beroep aangetekend tegen zijn uitsluiting.

Titelverdediger Stepanek uitgeschakeld in San José

Radek Stepanek is vandaag in de eerste ronde van het ATP-toernooi van San José direct al uitgeschakeld. De als derde geplaatste titelverdediger bleek niet sterk genoeg om het Xavier Malisse lastig te maken. Het werd 6-3 en 6-4 voor de Belg.

Eerder op de dag wisten de Duitsers Tommy Haas en Philipp Kohlschreiber zich wel te plaatsten voor de tweede ronde. Ditzelfde was ook weggelegd voorr de Amerikaan Sam Querry.

Nederlandse trainers door in Duitse beker

De Nederlandse trainers Louis van Gaal en Jos Luhukay hebben woensdag de halve finale van de DFB Pokal bereikt. Van Gaals ploeg Bayern München stond bij rust nog achter tegen SpVgg Greuter Fürth, maar zette dat in de tweede helft recht: 6-2. Het FC Augsburg van Luhukay, dat uitkomt in de tweede Bundesliga, klopte 1. FC Köln met 2-0.

In de eigen Allianz Arena leek Bayern München een makkelijke avond tegemoet te gaan toen Thomas Müller al na vijf minuten scoorde. Christopher Nöthe maakte in de tiende minuut gelijk en nog voor rust nam Greuter Fürth via Sami Allagui brutaal de leiding.

In de tweede helft nam Bayern het heft in handen. De gelijkmaker in de 58e minuut werd door Arjen Robben uit een strafschop gescoord en toen was het hek van de dam. Binnen zeven minuten scoorden ook Franck Ribéry en Philipp Lahm nog en in de 82e minuut maakte Müller zijn tweede goal van de avond. Het slotakkoord kwam van de bezoekers. Allagui maakte in de slotminuut een eigen doelpunt.

Luhukays Augsburg kende ook een bliksemstart toen Michael Thurk in de derde minuut scoorde. De bezoekers uit Keulen konden al niet echt meekomen, maar na een half uur werd het nog moeilijker. Toen werd Adil Chihi met rood naar de kant gestuurd.

Toen Lukas Podolski in de 68e en Petit in de 85e minuut ook rood kregen was het echt gebeurd. Oud-Ajacied Nando Rafael scoorde tegen de acht uit Keulen de 2-0.

Dinsdag had Werder Bremen al van Hoffenheim gewonnen.

[WTT] Baghdatis eenvoudig naar tweede ronde

Marcos Baghdatis heeft de tweede ronde bereikt bij het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. De Cyprioot versloeg de Amerikaan James Blake met 6-4 en 6-2.

Vooraf werd er veel verwacht van de wedstrijd tusen de twee publiekstrekkers. Het werd echter geen spannende wedstrijd omdat Baghdatis daarvoor te goed speelde en Blake te veel fouten maakte.

Baghdatis moet het in de tweede ronde nu opnemen tegen de Rus Nikolay Davydenko.

Berlusconi wil 'vriendinnetjes' mailen

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil op Valentijnsdag al zijn 'vriendinnetjes' een mail sturen. Hij zei dit met een grote glimlach tijdens een boekpresentatie waarbij de meeste aandacht uitging naar zijn privéleven.

"Ik ga achter de computer zitten en stuur wensen aan al mijn vriendinnetjes." Dit lijkt de zoveelste uitdaging richting Veronica Lario, de vrouw van de premier. Vorig jaar vroeg zij al een echtscheiding aan. Ze was het helemaal zat dat de premier zijn slang niet in zijn kooi kon houden en zich bezig hield met minderjarige meisjes en escortdames. Lario vindt dat haar man professionele hulp moet zoeken.

Eyeworks maakt documentaire over 'bomheld'

Televisieproducent Reinout Oerlemans gaat een documentaire maken over Jasper Schuringa, de 32-jarige Amsterdammer die op eerste kerstdag een Nigeriaanse terrorist overmeesterde in een vliegtuig boven de Verenigde Staten. Dat maakten Eyeworks en de woordvoerder van Schuringa vandaag bekend.

'De held van vlucht 253' was in één klap wereldnieuws. Hij was in Amerika onder meer te zien bij CNN, maar dook al snel onder omdat de hectiek hem te groot werd.

Schuringa krijgt elke dag verzoeken vanuit de hele wereld om zijn verhaal te doen. "Hoewel het allemaal nauwelijks te bevatten is, besef ik dat wat ik heb meegemaakt heel bijzonder is. Daarom wil ik graag voor iedereen, inclusief mezelf, de gebeurtenis zo gedetailleerd mogelijk reconstrueren zodat iedereen zelf kan zien wat er gebeurde."

Volgens hem was er na het eerste gesprek met Oerlemans een klik. De televisieproducent liet weten dat hij het verhaal weliswaar uit de media kende, maar dat het nog veel meer indruk op hem maakte toen Schuringa het zelf vertelde. "Wij zijn vereerd dat Jasper juist met ons deze gebeurtenis wil gaan vastleggen."

De heldhaftige Amsterdammer, zelf ook filmmaker van beroep, zal nauw betrokken zijn bij het maken van de documentaire. Volgens Oerlemans hebben vooral Britse en Amerikaanse zenders al belangstelling getoond voor de film.

Schuringa deed vanavond voor het eerst zijn verhaal bij het tv-programma De Wereld Draait Door.

Eyeworks maakt documentaire over 'De held van vlucht 253'

Lifthorror in hoogste gebouw ter wereld

Vijftien mensen kregen de schrik van hun leven toen de lift in het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa Tower in Dubai, het opeens begaf. De lift bleef rond verdieping 124 hangen nadat hij enkele meters naar beneden gevallen was.

De mensen konden via een ladder uit de lift gehaald worden. De lift was tussen twee verdiepingen blijven steken. Getuigen hoorden hulpgeroep en zagen rook uit de liftschacht komen, waarna ze hulp inschakelden. De gasten hebben drie kwartier op de hulp moeten wachten.

Toen de vijftien personen allemaal ongedeerd uit de lift waren spraken ze uit benauwde momenten te hebben meegemaakt.

dubai
Je had natuurlijk ook de trap kunnen nemen..

MVV doet geheimzinnig over nieuwe hoofdcoach

MVV heeft een nieuwe hoofdcoach gevonden. Vooralsnog is het onbekend wie de opvolger wordt van de onlangs opgestapte Fuat Çapa, zo meldt de Limburgse omroep L1.

Lange tijd leek het erop dat John van den Brom de nieuwe hoofdcoach van de club uit Maastricht zou worden. De Jupiler League-club heeft haar pijlen echter gericht op een andere trainer. Later deze week wil de club uit Limburg de naam van de nieuwe trainer bekendmaken.

"Als hij eruit is met zijn zaakwaarnemer dan is het rond. We hadden de keuze uit twee trainers, de nieuwe trainer past beter bij MVV dan Van den Brom", zo zegt bestuurder Han van der Meer.

De nieuwe hoofdcoach zal vanaf volgend seizoen de dienst uitmaken bij MVV. Deze voetbaljaargang zal interim-trainer Paul Meulenberg, die overigens niet beschikt over de benodigde papieren, voor de groep staan. De club heeft dispensatie voor hem aangevraagd bij de KNVB.

Cancellara: "Wil graag Vlaanderen winnen"

Een opvallend beeld tijdens de ploegentijdrit van de Ronde van Qatar afgelopen zondag. Wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara moest lossen bij zijn ploeg Saxobank. Ook een dag later leek de Zwitser niet in vorm, want hij was niet in de eerste waaier te vinden. Het is nog vroeg in het seizoen en daarom maakt Cancellara zich niet druk.

"Ik heb een zware winter achter de rug," vertelt Spartacus. "Rond nieuwjaar lag ik ziek in bed, al ging het daarna snel beter. We hebben nu wel het trainingskamp in Fuertaventura achter de rug, maar ik weet nog niet goed hoe het nu met mijn conditie staat. Daarom start ik dan ook in Qatar en Oman: ik wil wedstrijdkilometers maken en vooruitgang maken."

Toch blijft het apart om de wereldkampioen op zijn specialisme te zien lossen bij ploeggenoten. "Dat ik tijdens de ploegentijdrit moest lossen, is niet abnormaal. Ik had al enkele lange beurten op kop achter de rug toen ik de rest moest laten gaan. Ook maandag had ik al heel wat kilometers op kop gereden toen er waaiers getrokken werden. Ik ben hier vooral om de ploeg te helpen."

De voorjaarsklassiekers zijn het grote doel van Cancellara in 2010, met name de Ronde van Vlaanderen. "Ik heb Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix al gewonnen, maar Vlaanderen ontbreekt nog op mijn palmares. Die hiaat wil ik heel graag opvullen, hoewel ik besef dat de Ronde door de opeenvolging van heuvels erg moeilijk te winnen is."

[OWS] Deelname skister Vonn op de tocht

Skister Lindsey Vonn weet nog niet of ze deel kan nemen aan de Olympische Spelen. De Amerikaanse favoriete heeft een zwaar gekneusd scheenbeen. Die blessure liep ze vorige week op tijdens een slalomtraining in Oostenrijk, maakte Vonn woensdag in Vancouver bekend. Ze zei op een persconferentie dat ze 'zich afvraagt of ik wel kan skiën'.

Vonn is de regerend wereldkampioen op de afdaling en de super-G. Die snelle nummers liggen haar het beste, maar ook op de reuzenslalom en de slalom kan ze uit de voeten. Ze wordt gezien als medaillekandidaat op vrijwel alle onderdelen.

Lindsey Vonn in actie

NAVO wil dat ander land leiding Uruzgan overneemt

Nederland hoeft van de NAVO niet de leidende rol in Uruzgan te behouden. Een ander land neemt na 1 augustus 2010 de leiding over, in samenwerking met de Nederlandse troepen. Dit staat in het verzoek dat premier Jan Peter Balkenende (CDA) ontving van NAVO-secretaris-generaal Ander Fogh Rasmussen.

De brief die de premier ontving is vandaag aan de Kamer gestuurd. Omdat er uit de Kamer 'specifieke vragen' waren hebben ministers van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) en minster van Defensie Eimert van Middelkoop een kopie van de brief naar de Kamer gestuurd.

Als het aan de NAVO ligt blijft een beperkt aantal Nederlandse militairen tot augustus 2011 in Afghanistan om het Afghaanse leger te trainen. Over welk land de leidende rol in Uruzgan over zou nemen rept Rasmussen niet, maar hij stelt wel dat het een land is dat al langer met de Nederlandse troepen samenwerkt.

Het kabinetsbesluit over een mogelijk verlenging van de missie is nog niet genomen. De coalitiepartijen verschillen hier ernstig over van mening. De PvdA is mordicus tegen verlenging.

Looms verlengt bij Heracles Almelo

Mark Looms heeft zijn contract bij Heracles Almelo verlengd. De 28-jarige Almeloër staat nu tot de zomer van 2012 onder contract. Dat meldt de nummer vijf van de Eredivisie vandaag. De 28-jarige Looms speelt al zijn hele carrière voor Heracles en is aan zijn tiende seizoen bezig. Hij speelde 254 wedstrijden in het zwartwitte shirt.

Directeur Nico-Jan Hoogma is tevreden dat de linksback langer bij Heracles blijft. "Wij zijn heel tevreden over hem, hij presteert prima en het is een goede zaak dat Mark ook de komende twee seizoenen voor de club speelt."

Iran: 'Protesten hardhandig neerslaan'

De Iraanse autoriteiten hebben vandaag verschillende aanhangers van de oppositie opgepakt. Dat heeft de hoogste Iraanse politiecommandant, Ismail Ahmadi Moghaddam, vandaag gezegd. De arrestaties vonden plaats vlak voor de verwachte demonstraties van morgen, de feestdag ter herdenking van de Islamitische Revolutie van 1979.

Moghaddam heeft gezegd dat 'een aantal' mensen is opgepakt omdat ze betrokken waren bij de organisatie van de protesten. Mensenrechtenorganisaties buiten Iran spreken echter van honderden mensen.

De aanhoudingen zijn onderdeel van een groot offensief van de Iraanse regering om de demonstranten van de oppositie ervan te weerhouden de feestelijkheden te verstoren. De Iraanse autoriteiten zullen morgen hun uiterste best doen te laten zien dat ze de situatie onder controle hebben, terwijl aanhangers van de oppositie de feestdag kunnen gebruiken voor een krachtige uiting van hun vastberadenheid.

Internetsites en weblogs riepen op in het groen gekleed aan demonstraties deel te nemen. Groen is de kleur van de oppositie sinds Mir Hossein Mousavi de betwiste presidentsverkiezingen in juni verloor. Mousavi en andere oppositieleiders beloofden morgen zelf ook de straat op te gaan.

De autoriteiten waarschuwden echter dat elk protest direct hardhandig neergeslagen zal worden door de ordetroepen. Bij de vorige demonstraties in december werden minstens acht mensen gedood.

De oppositie weet echter van geen wijken. Op verschillende websites is gedetailleerde informatie over mogelijke demonstratieroutes te vinden en er wordt zelfs geadviseerd fluitjes mee te nemen om zo de boodschappen van de regering uit de speakers in de stad te overstemmen.

Waren de demonstraties van de oppositie in het begin alleen gericht tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen, nu zijn de protesten gericht tegen het hele islamitische systeem, inclusief grootayatollah Ali Khamenei.

De Amerikaanse onderminister van buitenlandse zaken voor Iran, John Limbert, hoopt dat het debat van de Verenigde Naties over Iran van volgende week maandag zal leiden tot een diepgaand onderzoek naar de schending van de mensenrechten in het land.

De mensenrechtenorganisatie van de VN is vaak bekritiseerd omdat het de ernstigste schendingen van de mensenrechten niet aankaartte. Toch denkt Limbert dat de hoorzitting van maandag de wereld een waardevol platform biedt. Volgens Limbert, die zelf in 1979 gevangen zat in Iran, zijn Iraanse burgers sinds juni 'vergast, gearresteerd, geslagen en doodgeschoten'. "Dit is het moment voor de VS en de rest van de wereld zich daarover uit te spreken", aldus Limbert.

Nederlandse amfibiebus vervangt pont

In Nijmegen wordt een vervanger voor een veerpont gebouwd. Het bijzondere aan de vervanger is dat het geen pont is, maar een bus. De amfibiebus kan zowel rijden als varen.

De bus zal gedurende drie weekenden dienst doen op de Waal tussen Wamel en Tiel. Daarna gaat de bus aan het werk in Rotterdam. Hier zullen toertochten georganiseerd worden die zowel over het land als over het water gaan.

De bus wordt ook aan Schotland geleverd, hier wordt wel echt een veerpont vervangen door de bus.

Ik kies jou, Zoroark!

Vorige week hadden we al het bericht over een vaag silhouet dat een nieuwe Pokémon moest voorstellen, maar nu is er dan de ingekleurde versie in het blad CoroCoro opgedoken. Er zijn zelfs twee nieuwe Pokémon bekendgemaakt. De eerste nieuwe Pokémon heet Zorua. Het is een "dark" type, maar meer details daarover zijn er nog niet. De classificatie van deze Pokémon is "Evil Fox". 

De tweede Pokémon is de evolutie van Zorua. Dit is een "Monster Fox" klasse. Ook deze "dark" type is voor de rest nog een en al geheimzinnigheid.

Bekend is dat we deze nieuwe Pokémon in de hoofdrol te zien krijgen in de nog uit te komen film "Phantom Champion Zoroark". Deze dertiende Pokémonfilm zal zich in een nieuw gebied afspelen, waar veel meer nieuwe Pokémon te vangen zullen zijn.

Wanneer het spel gebaseerd op dit nieuwe gebied zal uitkomen is niet bekend. CoroCoro belooft meer informatie over deze, maar ook andere nieuwe Pokémon in hun maartuitgave. We houden jullie op de hoogte!

 
Vijfde generatie pokemon
Gotta catch 'em all

 

'NAC mist Leonardo vier weken'

NAC moet het vier weken zonder Leonardo doen. De snelle buitenspeler verrekte tegen Willem II (2-1 winst) zijn lies en is even uit de roulatie, aldus Voetbal Interational.

De aanvaller moest afgelopen vrijdag al na 22 minuten het veld verlaten na een duel met Jan-Arie van der Heijden. Leonardo speelde dit seizoen vijftien wedstrijden in het shirt van de club uit Breda en wist vier keer het net te vinden.

NAVO begrijpt zorgen om Franse deal met Rusland

Het is uit historisch en geografisch oogpunt begrijpelijk dat de verkoop van een marineschip aan Rusland door Frankrijk sommige NAVO-landen zorgen baart. Dat heeft een NAVO-woordvoerder vandaag gezegd. Hij zei echter ook dat NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen Rusland niet als een bedreiging ziet en hoopt dat dat andersom evenmin zo is.

Met name Estland en Litouwen hebben bezorgd gereageerd op het nieuws dat Frankrijk van plan is een Mistral-oorlogsschip aan Rusland te verkopen en overweegt om Rusland in licentie nog eens drie van dergelijke schepen te laten bouwen. Het zou voor het eerst zijn dat een NAVO-land zo'n grote deal met Rusland sluit.

De Mistral is na het vliegdekschip Charles de Gaulle het grootste schip van de Franse vloot. Frankrijk verkocht niet eerder een dergelijk schip aan een ander land. De Mistral biedt plaats aan drie dozijn transporthelikopters plus een marinebataljon met pantserwagens. De Russische marine beschikt over een groot aantal fregatten, torpedojagers, kruisers en onderzeeërs uit de Sovjet-tijd, maar heeft nooit een amfibische vloot opgebouwd.

Burgerinitiatief zelfdoding tart ChristenUnie

Het burgerinitiatief om hulp bij zelfdoding van 70-plussers niet langer strafbaar te stellen, is de kleinste regeringspartij ChristenUnie in het verkeerde keelgat geschoten. Het is een 'onaangename opleving' van de paarse kabinetten, stelt Kamerlid Esmé Wiegman vandaag. "Het paarse tijdperk waarin zelfbeschikkingsrecht centraal stond behoort echt tot het verleden."

Het burgerinitiatief Uit Vrije Wil ging gisteren van start. Onder de initiatiefnemers behoren oud-politici als Frits Bolkestein (VVD), Jan Terlouw (D66) en Hedy d'Ancona (PvdA). Zij hopen veertigduizend handtekeningen op te halen om het onderwerp op de Kameragenda te krijgen. Een dag na de start zijn er al ruim elfduizend steunbetuigingen binnen.

Uit Vrije Wil vindt dat 70-plussers die om uiteenlopende redenen menen dat zij klaar zijn met leven, met professionele hulp een eind aan hun leven moeten kunnen maken. Hulp bij zelfdoding mag voor die groep mensen niet langer strafbaar zijn. "Voor ik mijn oude dag bereikte was het mijn zorg om goed te leven, op mijn oude dag is dat om goed te sterven. En goed sterven, dat is vrijwillig sterven", licht Bolkestein zijn motivatie toe aan de hand van een citaat van Seneca.

Het burgerinitiatief is de orthodox-protestantse ChristenUnie echter in het verkeerde keelgat geschoten. Wiegman betwist het recht om een dergelijk initiatief te starten niet, maar zegt het 'zorgelijk' te vinden dat met een 'gevoelig onderwerp als dit' actief op pad wordt gegaan. "Hieruit blijkt een enge individualistische benadering van het leven." Het gaat om een vraagstuk van zingeving, dat gaat 'de hele maatschappij aan', stelt zij.

De kleinste regeringspartij vindt niet dat zelfdoding het antwoord mag zijn op 'de leegte' die mensen kunnen ervaren. "Onze mensvisie op wat een 'zinvol' leven is, mag niet het laatste woord hebben." Alle inspanningen moeten er juist op gericht zijn om te voorkomen dat mensen beëindiging van hun leven als enige uitweg zien, aldus Wiegman.

Bölöni weg als trainer Standard Luik

In onderling overleg hebben trainer Laszlo Bölöni en Standard Luik besloten dat het contract van de 56-jarige Roemeen per direct wordt ontbinden.

Medio 2008 was Bölöni in Luik de opvolger van Michel Preud'homme. Onder zijn leiding prolongeerde Standard na een play-off met Anderlecht vorig seizoen de titel.

Dit seizoen gaat het vooralsnog een stuk minder. In de competitie staat Standard vijfde en in Europa werd ternauwernood overwinterd.

Jongere ontsnapt uit gevangenis

Drie jongeren hebben vanmorgen geprobeerd te ontsnappen uit een gevangenis voor jeugddelinquenten in Tongeren. Twee van hen kwamen niet erg ver, ze vielen namelijk van de elf meter hoge muur af en belandden in het ziekenhuis. De andere jongen van negentien jaar wist te ontkomen.

De politie kwam meteen in actie en ging met tien ploegen op zoek naar de negentienjarige. Ook een politiehond werd ingezet. Deze raakte echter het spoor kwijt in de buurt van het station.

De jongemannen wisten via de cellen bij de buitenmuur te komen. Toen ze over de muur kropen vielen twee van de jongens elf meter naar beneden, waarbij een van hen een been brak. De andere jongen liep ook verwondingen op.

In de gevangenis werken zestig cipiers, terwijl er maar tien jongeren vastzitten. De gevangenis in Tongeren is in november 2009 opnieuw geopend. Dit is de eerste ontsnapping sinds de nieuwe opening.

 

Extreem zware avondspits: 541 kilometer file

De ANWB heeft op het hoogtepunt van de avondspits maar liefst 541 kilometer file geteld. Hiermee staat de spits vanavond op de zeventiende plaats van de top 20 van de langste files ooit. Een ANWB-woordvoerder verwacht dat het lang duurt voordat de files oplossen.

Vooral in het oosten en het midden van het land heeft het verkeer veel last van zware sneeuwval. De sneeuwval beweegt zich richting het zuiden. Rond Utrecht heeft het verkeer op de A12 tussen Oudenrijen en Veenendaal in beide richtingen veel last van het winterweer. Op de A1 bij Hoevelaken zij behoorlijke files ontstaan door de sneeuw. Richting Amsterdam en Amersfoort staan ook files.

Ook de A2, de A27 en de A28 hebben te lijden onder de sneeuwval. Op de A28 van Zwolle naar Utrecht staat tussen Elspeet en de Uithof 49 kilometer file. De linkerrijstrook van de A12 is volgens de VerkeerInformatieDienst niet meer begaanbaar voor auto's. Het verkeer rijdt daarom stapvoets over de rechterrijstroken.

Man laat 100 kilo vet wegsnijden

Een 48-jarige Rus heeft maar liefst honderd kilo lichaamsvet laten wegsnijden. Petr Ferivov woog eerst 206 kilo.

De man had verschillende problemen met zijn gewicht. Hij kon niet meer op zijn rug liggen, viel nauwelijks nog in slaap en lopen kon hij al helemaal vergeten. Ook zijn seksleven was gereduceerd tot nul.

Doktoren zijn vier uur bezig geweest om de man te ontdoen van zijn vet. Ferivov is zeer tevreden met het resultaat en voelt zich weer als een jongen van zeventien. Hij wil nog meer gewicht verliezen, hij gaat daarom op een streng dieet. Zijn streefgewicht is negentig kilo.

Foto's van de Rus zijn hier te bekijken.

Everse komende zomer terug naar RVVH

Jan Everse is komende zomer weer trainer van RVVH. Dat heeft de oefenmeester, momenteel op interimbasis actief bij SC Heerenveen, aan het bestuur van de zaterdaghoofdklasser laten weten. Everse verruilde de club uit Ridderkerk vorige week voor de tijdelijke functie in Friesland.

De 55-jarige Rotterdammer liet aan NOS Langs de Lijn weten dat zijn contract bij Heerenveen komende zomer eindigt en dat hij dit absoluut niet zal verlengen. "We hebben duidelijk afgesproken dat dit echt alleen voor de dertien resterende wedstrijden is. Tot 1 juli loopt het officiële contract, maar als de competitie afgelopen is, houden in feite ook mijn werkzaamheden op. En dat is gewoon heel duidelijk geweest van beide kanten. Want ik heb voor volgend seizoen gewoon nog een contract bij RVVH", stelt Everse. Hij ziet in de klus bij Heerenveen vooral een uitdaging en wil graag laten zien dat hij als trainer ook de Eredivisie aankan.

Kuyt aast op jubileumgoal tegen Arsenal

Dirk Kuyt kan woensdagavond in de topper tegen Arsenal een persoonlijke mijlpaal bereiken. Als de aanvaller van Liverpool in het Emirates Stadium scoort, betekent dat zijn 200e doelpunt in het betaald voetbal. De speler verkeert momenteel in blakende vorm en maakte in de afgelopen vier wedstrijden vier goals, waaronder de winnende in de derby tegen Everton.

De goal tegen Everton was de vijftigste van Kuyt in het shirt van Liverpool. Opgeteld bij zijn doelpunten voor Feyenoord (83) en FC Utrecht (66) staat de teller nu op 199. De Nederlander scoorde dit seizoen al in de thuiswedstrijd tegen Arsenal, die door Liverpool met 2-1 werd verloren. Liverpool wacht overigens in competitieverband al tien jaar op een uitzege bij de Gunners.

Kuyt begon uitermate moeizaam aan het seizoen, maar heeft de kritiek de laatste weken doen verstommen. "Ik denk dat iedereen nu wel weet hoe belangrijk Dirk voor ons is", vertelt trainer Rafael Benitez op de clubsite. "Hij werkt altijd keihard voor het team en begint nu gelukkig ook steeds meer doelpunten te maken."

Liverpool kan bij een zege de strijd om de derde plaats nieuw leven inblazen. Het verschil tussen The Reds en Arsenal bedraagt in dat geval nog maar drie punten. Ook in de race om de landstitel staan er woensdagavond twee interessante ontmoetingen op het programma. Koploper Chelsea gaat op bezoek bij Everton, Manchester United speelt uit tegen Aston Villa.

Kuyt aast op jubileumgoal tegen Arsenal

Berlusconi weigert ontslag vertrouweling

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft geweigerd het ontslag te aanvaarden van het hoofd van de burgerbescherming, Guido Bertolaso, naar wie een onderzoek is ingesteld wegens corruptie. Bertolaso, een vertrouweling van Berlusconi, had vandaag zijn ontslag aangeboden in verband met het onderzoek.

Het onderzoek richt zich op bouwcontracten die werden afgesloten in verband met de top van de G-8 die vorig jaar zomer in Italië werd gehouden. Berlusconi zei tijdens een kabinetsberaad dat Bertolaso niet weg hoeft, omdat hij ongetwijfeld zijn onschuld zal kunnen aantonen.

Vorige maand uitte Bertolaso tot ongenoegen van minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton kritiek op de Amerikaanse hulpoperatie in Haïti.

Onzichtbaar zijn in Ghost Recon: Future Soldier trailer

Na enkele jaren van afwezigheid keert Ghost Recon eindelijk terug naar de PS3 en Xbox 360 in de vorm van Ghost Recon: Future Soldier. De game werd gisteren al aangekondigd met als extra informatie dat hij, net als twee voorgaande Ghost Recon-games; Advance Warfighter Advance Warfighter 2, in Parijs ontwikkeld wordt. De Wii, Nintendo DS en Playstation Portable blijven echter niet achter. Deze versies worden echter niet door dezelfde studio ontwikkeld.

Zoals de naam al doet vermoeden speelt de game zich af in de toekomst. Rond welk jaartal dit precies zal zijn is nog niet bekend. Wel leren we aan de hand van de allereerste trailer dat de game gepland staat voor de herfst van 2010.

We horen binnenkort ongetwijfeld meer van Ubisoft over deze Ghost Recon: Future Soldier.

 

Kentekenplicht carnavalaanhangers vervalt

Aanhangwagens van carnavalswagens hoeven vanaf volgend jaar geen kentekenplaat meer te hebben. Ook de jaarlijkse APK-kosten voor de aanhangers vervallen hierbij. Minister van Verkeer Camiel Eurlings kondigde dit vandaag aan.

Normale aanhangwagens blijven wel verplicht een kenteken te hebben. De wijziging geldt alleen voor aanhangers en opleggers die alleen op de openbare weg komen om mee te doen aan speciale gelegenheden zoals carnavalsoptochten en bloemencorso's.

Dit jaar geldt de kentekenverplichting nog wel, maar er wordt verwacht dat coulant zal worden opgetreden tegen overtreders.

Eurlings is blij dat de regel verdwijnt. "Overbodige regels schrappen is leuk, maar met carnaval helemaal," zei hij vandaag.

Schaken heeft oren naar NAC Breda

De week van Ruben Schaken kan niet meer kapot. Hij won met VVV-Venlo de thuiswedstrijden tegen sc Heerenveen (3-1) en Vitesse (2-0), waardoor de Limburgers naar de negende plek zijn gestegen. Daarnaast kan de aanvaller op de interesse van NAC Breda rekenen.

"Het zou super zijn als ik een kans zou krijgen bij die club. Met alle respect voor VVV, maar qua aanzien is NAC toch nog wel een stapje hoger. Maar met geruchten kan ik niks, ik concentreer me nu volledig op VVV", was de reactie van Schaken op de geruchten.

De jonge aanvaller beleefde in deze voetbaljaargang zijn debuut in de Eredivisie. "Het gaat lekker, maar dat had ik vooraf ook wel verwacht. Op dit niveau kom je als rechtsbuiten vaker in één-tegen-één situaties terecht en daar ligt ook mijn grote kracht," aldus de speler, die ook kritisch naar zichzelf kan kijken. "Mijn probleem is alleen dat ik nog te weinig scoor. Ik heb pas één goal gemaakt dit seizoen, dat is echt veel te weinig."

Google werkt aan supersnel internet

Het Amerikaanse internetbedrijf Google wil een supersnel breedbandnetwerk bouwen. Daarmee moeten Amerikanen meer dan honderd keer sneller kunnen internetten dan ze nu doen, zo liet de onderneming vandaag weten.

Google gaat de technologie op een aantal plekken in de Verenigde Staten testen. De dienst wordt voor een "concurrerende prijs" aan 50.000 tot 500.000 mensen aangeboden. Google spreekt van een experiment. Het bedrijf hoopt inzicht te krijgen in wat aanbieders van internetdiensten en gebruikers met een snel netwerk kunnen doen.

Google werkt aan supersnel internet

Guti: "Ik had Sneijder nooit verkocht"

José María Gutiérrez, die in de voetbalwereld beter bekend staat als Guti, heeft een opvallende uitspraak gedaan. De middenvelder van Real Madrid snapt namelijk niet dat de leiding er voor heeft gekozen om Wesley Sneijder van de hand te doen.

"Als ik een bestuurder of coach van Real was, dan had ik hem nooit verkocht," was de duidelijke taal van Guti, die overigens wel een beetje begrip heeft voor het standpunt van zijn ploeg. "De club had geld nodig en daarom is het toch gebeurd. Ik ben erg blij voor hem dat hij Internazionale nét dat beetje extra geeft dat het tot vóór zijn komst ontbeerde."

Guti en Sneijder werden bij De Koninklijke hele goede vrienden, wat niemand tot voor kort wist. Verder liet de Spanjaard weten Internazionale met veel interesse te volgen. "Inter heeft een fantastische ploeg die ik op de voet volg, met veel plezier. Twee van mijn beste vrienden, Wesley Sneijder en Samuel Eto'o spelen daar. Samu en ik klikten jaren geleden al prima toen we nog kleine jongens waren in het team van Fabio Capello. Onze voetbalcarrières verliepen anders, maar de vriendschap is altijd intact gebleven."

FIA: "F1-teams mogen geen race missen"

Autosportfederatie FIA heeft uitleg gegeven over het onderwerp dat Formule 1-teams races mogen missen voordat ze hun inschrijving kwijtraken. Eerder deze week werd bekend dat teams drie races mogen missen voordat ze uit het kampioenschap gezet worden, maar volgens de FIA mogen de renstallen helemaal geen races missen.

"Vanuit zowel sportief als reglementair oogpunt gezien moet elk team dat zich ingeschreven heeft voor het kampioenschap aan elke race van het seizoen deelnemen. Het niet halen van een kampioenschapsrace, zelfs is het er maar één, is een overtreding van zowel het Concorde Agreement als de FIA-reglementen," zo luidde een verklaring vandaag.

Toekomst deeltijd-ww nog ongewis

Het is nog onzeker of de deeltijd-ww voor bedrijven die door de crisis zijn getroffen, na 1 april wordt voortgezet. Minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) wilde er vandaag tijdens een Kamerdebat niets over kwijt.

Een deel van de Tweede Kamer bepleit verlenging van de regeling. PvdA-Kamerlid Roos Vermeij wees erop dat het budget nog niet op is als de regeling op 1 april afloopt, zoals nu nog de bedoeling is. Verlenging zou dus mogelijk moeten zijn. Ook werkgeversorganisaties en vakbonden dringen daarop aan.

CDA en VVD denken er anders over. Zij memoreren dat de deeltijd-ww bedoeld was als tijdelijke maatregel om de ergste gevolgen van de crisis op te vangen. Inmiddels lijkt de economie weer aan te trekken. "Je moet geen banen in stand houden als er geen werk is", zei CDA'er Eddy van Hijum.

Donner is bezig te bekijken hoeveel succes de deeltijd-ww heeft gehad. Volgende maand komt hij met een voorstel. Tot dan wil hij er niets over zeggen. "Anders denk ik dat we de discussie te zeer verbrokkelen", zei Donner.

De deeltijd-ww werd vorig voorjaar ingevoerd om te voorkomen dat bedrijven vanwege de crisis mensen zouden ontslaan, terwijl zij die niet veel later weer nodig zouden hebben.

Toekomst deeltijd-ww nog ongewis

PVV wil onderzoek naar eerwraak

PVV-Europarlementslid Barry Madlener heeft de Europese Commissie gevraagd een onderzoek te starten naar eerwraak in Turkije. "Het grote aantal gevallen van eerwraak in Nederland en Duitsland doet het ergste vermoeden voor de situatie in Turkije. Waarschijnlijk is het huidige aantal aangiften daar slechts het topje van de ijsberg," zo zegt Madlener.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de hervormingen in Turkije zodat het land bij de Europese Unie kan komen. Madlener is bang dat Turkije eerwraak helemaal niet als een probleem beschouwt, omdat dat bij de islamitische cultuur hoort. Hij wees hierbij ook op een recent bericht van een meisje dat levend begraven was om zo de eer van de familie te redden. Het meisje had met jongens gepraat.

De PVV is faliekant tegen de toetreding van Turkije tot de EU. De partij beschouwt het land als niet-Europees.

Beyoncé en Keys filmen clip in sloppenwijken Rio

Beyoncé en Alicia Keys zijn momenteel bezig met de opnames voor een clip in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. De opnames zijn voor de video bij hun duet 'Put it in a Love Song', dat op Keys' album 'The Element of Freedom' staat. De clip wordt op meerdere plaatsen in de Braziliaanse stad geschoten.

Gisteren begaven Beyoncé en Keys zich in de wijk Morro da Conceicao. Keys nam in haar eentje scènes op in de sloppenwijk Dona Marta.

Die wijk werd wereldwijd bekend nadat Michael Jackson er in 1996 de clip voor zijn nummer 'They Don't Care About Us' opnam.

Beyoncé en Keys filmen clip in sloppenwijken Rio
Opname in sloppenwijken (foto: Novum)

Zwerver bouwt iglo in centrum Berlijn

Een zwerver heeft in het centrum van Berlijn een iglo gebouwd. Hij deed er vier dagen over om zijn sneeuwhut van twee meter hoog te voltooien.

De 52-jarige Horst is erg blij met zijn hut, al slaapt hij er niet in, dat vindt hij te koud. "Het is super. Ik hoef geen geld te betalen voor huur of elektriciteit en ik heb geen ijskast nodig," aldus de zwerver. De bouw van zijn iglo liep wel enige vertraging op omdat zijn schep gestolen werd.

De zwerver is blij met de media-aandacht die hij krijgt. Dankzij de media haalt hij meer geld op met zijn dansjes op straat. Het geld gebruikt hij om andere zwervers te helpen en zijn dagelijkse voorraad van vier liter sangria en een fles rum te kopen.

Sinatra en Martin krijgen ster in Las Vegas

Frank Sinatra en Dean Martin krijgen een ster op de Walk of Stars in Las Vegas. De sterren voor de overleden zangers worden 22 februari onthuld. Sinatra en Martin worden geëerd omdat ze 'iconen zijn voor entertainment in Las Vegas door hun optredens in theater, film en op televisie'.

De sterren worden tijdens een ceremonie in het Flamingo Casinoresort onthuld, daarna krijgen ze een plaatsje op de stoep voor het hotel langs de beroemde Las Vegas Strip. De organisatie laat weten dat dochter Deana Martin de ster in naam van haar vader zal ontvangen.

Sinatra overleed in 1998 op 82-jarige leeftijd. De zanger en acteur zong nummers als 'New York, New York' en 'Somethin' Stupid' en maakte onder meer furore als acteur in 'Lady in Cement' en 'Tony Rome'. Ook Martin combineerde het acteren met zingen. Hij bracht nummer als 'Volare' en 'Return to me'. Hij acteerde onder meer in 'Mr. Ricco' en 'The Ambushers'. Martin overleed in 1995 en werd 78 jaar.

Sinatra en Martin krijgen ster in Las Vegas
Een ster voor Martin en Sinatra (foto: Novum)

Verdachte moord op lerares vluchtte tijdens verlof

Een van de verdachten in de zaak rond de moord op de 56-jarige lerares Marie-José Mullens uit Spaubeek was op de vlucht nadat hij niet was teruggekeerd van een 'incidenteel' verlof toen de vrouw werd vermoord. Het gaat om een 41-jarige verdachte uit Geleen, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vandaag.

De man zit sinds november weer vast. Waarvoor hij eerder werd veroordeeld, wil de woordvoerder niet zeggen.

De man had eind maart incidenteel verlof gekregen, dat wordt verleend voor bijvoorbeeld het bezoeken van een begrafenis of ziekenhuisbezoek. Na het verlof eind maart keerde hij niet meer terug.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie zat de man in het laatste deel van zijn detentietijd. Hij zat al in een halfopen inrichting, waarbij gevangenen eens in de vier weken een weekeinde naar huis mogen. Van dit verlof was hij altijd teruggekeerd.

Mullens werd half mei vorig jaar na een brand in haar huis aan de Zandstraat in de Limburgse plaats dood aangetroffen in de badkuip. Ze bleek met geweld om het leven te zijn gebracht.

In de zaak zijn in november twee verdachten opgepakt. Naast de 41-jarige man uit Geleen is ook een 25-jarige man uit Sittard aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de moord. De 25-jarige man zit niet meer in de cel, maar geldt nog wel als verdachte.

De 41-jarige man uit Geleen zat bij zijn arrestatie in de zaak rond de moord op de lerares al vast in Duitsland vanwege een ander vergrijp.

[WTT] De Bakker trekt zich terug uit dubbelspel

Thiemo de Bakker doet niet mee aan het dubbelspel bij het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. De Nederlander heeft al sinds begin deze week last van zijn schouder. In het enkelspel speelt De Bakker wel gewoon tegen de Fransman Gaël Monfils, de nummer dertien van de wereld. 

De Bakker zou het in het dubbelspel met Robin Haase opnemen tegen het koppel Paul Hanley/Simon Aspelin.

Battlefield: Bad Company 2 DLC op dag een verkrijgbaar

Patrick Bach, Senior Producer van DICE en momenteel bezig met de puntjes op de i zetten bij Battlefield Bad Company 2, heeft in een interview gezegd dat er vanaf dag een downloadable content beschikbaar is. Wat de DLC precies inhoudt is nog niet bekend.

"Wij zien Battlefield: Bad Company 2 als een eerste stap naar een langere ervaring. Wij hebben een in-game store waar je gratis content kan downloaden, alsmede betaalde content kan kopen. Het is een belangrijk aspect van de game, die we lang willen onderhouden. Ik denk dat mensen graag zouden willen zien wat er te verkrijgen is. Op dag een kan je al veel coole dingen verkrijgen", aldus Bach.

Battlefield: Bad Company 2 verschijnt op 5 maart in ons landje en komt uit op de Xbox 360, de Playstation 3 en de PC. Als je wilt kijken of de game wat is, dan kan je de demo downloaden die op elk platform behalve de PC verkrijgbaar is.

Man geeft 11-jarige rijles: drie doden

Een man uit de Amerikaanse staat Californië is gearresteerd naar aanleiding van de dood van een 11-jarige jongen en diens moeder en zusje bij een verkeersongeluk.

De jongen kreeg rijles van de verdachte en zat achter het stuur van een auto die in aanrijding kwam met een andere auto. De andere twee slachtoffers zaten ook in de auto. De 30-jarige verdachte is een vriend van de familie. Hij gaf de jongen al enkele maanden rijles. Hem is driemaal doodslag in het verkeer plus het in gevaar brengen van twee kinderen ten laste gelegd. Het ongeluk gebeurde op 12 januari op het Californische platteland.

Horner: "Het gaat dit seizoen tussen vier teams"

Christian Horner verwacht dat de titelstrijd dit seizoen tussen vier teams zal plaatsvinden. De Red Bull-teambaas verwacht dat naast zijn eigen team ook Mercedes, Ferrari en McLaren zullen meedoen om het kampioenschap.

"McLaren en Ferrari lijken erg goede auto's te hebben gebouwd en Mercedes Grand Prix zal ongetwijfeld ook erg competitief zijn", zo vertelde de Brit na de presentatie van de RB6. "Wij zijn echter vol vertrouwen dat wij ook goede progressie hebben geboekt. Adrian en zijn jongens zijn met een erg goede auto op de proppen gekomen en ook kunnen we profiteren van continuïteit op het rijdersvlak. Sebastian is vorig jaar volwassen geworden als coureur. Hij is sterker en consistenter gaan rijden. En Mark is weer volledig fit, nadat hij vorig jaar een lelijke blessure had opgelopen."

Israëlische soldaat doodgestoken op Westoever

Een Israëlische soldaat is vandaag overleden na op de Westoever te zijn neergestoken door een Palestijn. Dat heeft het leger gemeld.

De soldaat stond in zijn jeep te wachten voor een stoplicht toen de dader toesloeg. Toen het gewonde slachtoffer probeerde weg te rijden sloeg zijn auto over de kop. De dader sloeg op de vlucht, maar werd snel in de kraag gevat, aldus het leger.

Het komt de laatste jaren nauwelijks meer voor dat Israëliërs op de Westoever door Palestijnen worden aangevallen, al werd in december een joodse kolonist nog in zijn auto doodgeschoten.

Verkoopcijfers Japan: Godenverslindend spel aan top

Spellen zoals Monster Hunter doen het uitzonderlijk goed in Japan, dus het is niet zo gek dat andere ontwikkelaars mee willen genieten van dit succes. Namco heeft namelijk recentelijk hun Monster Hunter-achtige spel God Eater daar uitgebracht. Je kan wel zeggen dat Namco hier goed aan heeft gedaan, want ook God Eater komt daar meteen binnen op de nummer één plek in de top 10 van de bestverkochte spellen in Japan (van vorige week). Het succes was te verwachten, want de demo werd in januari al meer dan een miljoen keer gedownload door de Japanners.

1. [PSP] God Eater
2. [DS] Dragon Quest VI
3. [PS3] Star Ocean: The Last Hope
4. [Wii] New Super Mario Bros. Wii
5. [DS] Tomodachi Collection
6. [PS3] End of Eternity
7. [Wii] Wii Fit Plus
8. [PSP] Kingdom Hearts: Birth By Sleep
9. [PSP] Pop'n Music Portable
10. [Wii] Wii Sports Resort

God Eater verschilt van Monster Hunter vooral in de setting. In plaats van een "fantasy"-setting, speelt God Eater zich af in een futuristische, industriële omgeving. Het verhaal draait om de strijd tussen de zogenaamde Aragami; goddelijke wezens die het ineens nodig vonden om de planeet aan te vallen en het is dus aan de God Eaters om ze te verslaan (niet "opeten", zoals de titel doet vermoeden).

Als God-eter heb je de mogelijkheid om speciale wapens te gebruiken, genaamd "deus ex machina", waarmee je de levenskracht uit de Aragami kan zuigen en uiteindelijk zelf kan absorberen om je wapens mee up te graden.

 

Naast de bekende titels zoals New Mario, Wii Sports Resort en Wii Fit Plus, is vooral het spel Dragon Quest VI één van de nieuwere spellen die het extreem goed doet in Japan. Nou ja, nieuw. Dat klopt natuurlijk niet helemaal, want Dragon Quest VI is een remake van het Super Famicom (Super NES) spel uit 1995. Het spel is daar inmiddels (sinds 28 januari) al ruim een miljoen keer over de toonbank gegaan.

Dragon Quest VI: Realms of Reverie, zoals het spel voluit heet, is overgezet naar de Nintendo DS door het bedrijf ArtePiazza en is grotendeels een regelrechte remake van het originele spel. Er zijn wat kleine veranderingen, maar echt noemenswaardig zijn ze niet. Naast de laatste telg uit de serie, Dragon Quest IX, is er van dit spel ook nog geen releasedatum bekend voor Europa.

 

Testdag Jerez 10 februari

Nico Rosberg heeft vandaag tijdens de testdag op Jerez de snelste tijd gereden. De Mercedes-coureur was iets meer dan een tiende sneller dan Scuderia Toro Rosso-rijder Sebastien Buemi. Rosbergs landgenoot Nico Hülkenberg eindigde op 1,2 seconden van de Zwitser. De testdag werd deels afgewerkt bij regen wat het grote verschil in rondetijden verklaart.

Testdag 10-02-2010, Jerez

Pos Coureur Team Tijd Ronden
1 N. Rosberg Mercedes Grand Prix 01:20.927 57
2 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 01:21.031 84
3 N. Hulkenberg Williams 01:22.234 118
4 F. Alonso Ferrari 01:22.895 88
5 K. Kobayashi Sauber 01:23.287 55
6 J. Button McLaren 01:24.947 68
7 V. Liuzzi Force India F1 01:24.968 71
8 V. Petrov Renault 01:25.440 27
9 M. Webber Red Bull 01:25.502 50
10 T. Glock Virgin Racing 01:38.734 5

'IJsschots-hond' Baltyckie keert terug naar zee

Baltyckie, de Poolse hond die werd gered van een ijsschots op de ijskoude Oostzee, keert terug naar het water. Ditmaal veilig aan boord van het schip waarvan de bemanning Baltyckie eind vorige maand van de ijsschots redde.

Baltyckie ging vandaag aan boord, uitgerust met een oranje reddingsvest, voor een driedaagse missie samen met zijn nieuwe baasje Adam Buczynski, die de hond redde van de schots. Batyckie was volgens Buczynski een beetje overstuur gedurende de voorbereidingen van de reis. Op beelden van de Poolse televisie is te zien dat de hond bescherming zoekt op de schoot van zijn baasje.

De bemanning van het schip neemt pillen tegen zeeziekte mee voor het geval de zeereis Baltyckie dreigt op te breken en hij misselijk wordt.

Baltyckie met reddingsvest terug naar zee

[WTT] Davydenko eenvoudig verder

Nikolay Davydenko heeft zijn eerste partij op het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam overtuigend gewonnen. De als tweede geplaatste Rus sloeg zich met 6-4 en 6-2 langs de Spanjaard Feliciano Lopez, die ook bij zijn vier eerdere optredens in Ahoy niet verder kwam dan de eerste ronde.

Lopez kon Davydenko tot aan 4-4 in de eerste set bijbenen. Daarna plaatste de Rus de beslissende break, om aan het begin van de tweede set opnieuw toe te slaan. Davydenko kwam daarna niet meer in de problemen en stapte na vijf kwartier als winnaar van de baan.

In de tweede ronde speelt Davydenko tegen Marcos Baghdatis of James Blake. De Cyprioot en de Amerikaan spelen vanavond tegenover elkaar.

Hoofddoekjesincident in Vlaams parlement

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter heeft vandaag in het Vlaamse parlement uitgehaald naar een vrouw met hoofddoek die op de publiekstribune de plenaire zitting van het parlement volgde. Dewinter eiste dat de vrouw uit respect voor het parlement haar hoofddoek zou afdoen of de publiekstribune zou verlaten.

Parlementsvoorzitter Jan Peumans ging niet in op de eis van de rechtse politicus. "Het stoort me niet dat die vrouw met hoofddoek daar zit. Bovendien richt u zich tot een vrouw die zich niet kan verdedigen", aldus Peumans. De parlementsvoorzitter kreeg uitgebreid applaus voor zijn tussenkomst. Enkel de Vlaams Belang-fractie reageerde furieus.

Filip Dewinter krijgt een koekje van eigen deeg

Man mishandelt en bedreigt ziekenhuispersoneel

Een 31-jarige man is gisterenavond opgepakt omdat hij een vrouwelijke bewaker van een ziekenhuis in Tilburg had mishandeld. Ook bedreigde hij een receptioniste. Het ziekenhuis heeft aangifte gedaan, meldt de politie. De man zit vast.

De man uit Goirle was rond 19.00 uur met zijn moeder en zijn ziek geworden zusje het St. Elisabeth Ziekenhuis binnengekomen. Hij eiste dat zij direct werd geholpen. Toen aan zijn zus een legitimatiebewijs werd gevraagd ging hij door het lint en bedreigde de baliemedewerkster. Nadat hij naar buiten was gebracht gaf hij daar een beveiligster een duw, die daarop steil achterover op de grond viel.

EA's "Ten Dollar Project"

Mensen die recentelijk Mass Effect 2, The Saboteur of Dragon Age: Origins nieuw hebben aangeschaft hebben er reeds kennis mee kunnen maken. Een code die eenmalig gebruikt kan worden voor content waar spelers die dezelfde game tweedehands aanschaffen voor dienen te betalen. Een voorbeeld hiervan is de 'Cerberus Network' uitbreiding van Mass Effect 2.

EA directeur John Riccitiello doopte dit het "Ten Dollar Project", een maatregel om een deel van de geschatte $2 miljard omzet in tweedehands games terug te verdienen. "Ten Dollar Project" is één van de noviteiten welke EA moet helpen om te kunnen overleven als één van de marktleiders in de game industrie. Over het derde kwartaal van 2009 zag de uitgever zijn omzet met 25% afnemen.

 Een oud consultant van EA bleef echter sceptisch in een interview met BusinessWeek; "Hoewel het mogelijk is dat EA zal slagen om deze moeilijke omschakeling te maken van het verkopen van boxed content naar digitale, heeft het verleden reeds anders laten zien".

 De toekomst zal uitwijzen of gamers zitten te wachten op het kopen van extra content voor een tweedehands game of niet.

Kies jouw favoriet voor de Bafta Award 2009

BAFTA GAME Logo

Voor de tweede keer organiseert Game, in samenwerking met de British Academy of Film and Television Arts, de BAFTA Game Awards.

De genomineerden voor 2009 zijn:

- FIFA 2010
- Legend of Zelda: Spirit Tracks
- Batman: Arkham Asylum
- GTA: China Town Wars
- Call of Duty: Modern Warfare 2
- Uncharted 2: Amongst Thieves
- The Beatles: Rockband
- Assassin's Creed 2
- Streetfighter 4
- Wii Sports Resort

 

Vorig jaar heeft Call of Duty: Modern Warfare gewonnen. Wil je dat de jongere telg dit jaar wint, of heb je een andere favoriete game van 2009? Stemmen mag op deze pagina. Doe dit dan wel voor 17 maart. Helaas mogen alleen de inwoners van Groot-Brittanië en Ierland meedingen naar de prijs die verloot wordt onder de stemmers. Dus we zullen jullie niet lekker maken met het feit dat er een Sony Home Entertanment System te winnen is.

19 maart zal de uitslag live te volgen zijn op de BAFTA GAME Award site, of als je het echt niet laten kan, in het London Hilton on Park Lane hotel.

 

F1-Teams: "Bridgestone moet blijven"

De Formule 1-teams hebben bandenfabrikant Bridgestone gevraagd om na te denken over een langer verblijf in de sport. Het Japanse merk gaf vorig jaar aan na dit seizoen een punt achter de F1-activiteiten te zetten, maar volgens F1Today is de bandenleverancier vorige week in Valencia benaderd om hierop terug te komen.

"Bridgestone is ingegaan op het verzoek van de teams om te praten over de mogelijkheden. De deur lijkt op een kier te staan en de gesprekken zijn gaande. Een beslissing zal denk ik pas halverwege 2010 vallen," zo meldt een bron tegen de site. "De voornaamste reden ligt bij het feit dat alle huidige Formule 1-wagens om de Bridgestone-banden heen zijn gebouwd. Je kunt een wagen natuurlijk aanpassen op een nieuwe band, maar hier gaan veel extra kosten inzitten. Daarnaast zijn de teams allemaal erg tevreden over Bridgestone."

Mocht Bridgestone zich toch terugtrekken uit de Formule 1 dan moet er gezocht worden naar een andere fabrikant. Onder meer Avon, GoodYear, Hankook en Kumho zijn al benaderd of hebben aangegeven de F1 wel te zien zitten. Gesprekken met de eerste twee bedrijven hebben voorlopig nog niet tot een positief resultaat geleid.

Van der Vaart gelooft in titel Real Madrid

Rafael van der Vaart geeft Real Madrid een goede kans om dit seizoen kampioen van Spanje te worden.

De 'Koninklijke' kijkt tegen een achterstand van vijf punten op titelverdediger FC Barcelona aan, maar dat verschil is volgens de Nederlandse middenvelder te overzien. "Natuurlijk is het mogelijk om vijf punten goed te maken", liet Van der Vaart woensdag optekenen op de website van Real Madrid. "Barcelona zal niet veel fouten maken, maar ze moeten bijvoorbeeld nog bij ons op bezoek. En zondag spelen ze tegen Atlético Madrid, ook een sterke ploeg. Dat wordt voor ons een heel belangrijke wedstrijd, ik ga Atléticozondag aanmoedigen", aldus Van der Vaart.

De international van het Nederlands elftal maakte zaterdag tegen Espanyol zijn rentree nadat hij vanwege een kuitblessure enkele weken niet had kunnen voetballen. In de kleine tien minuten die hem als invaller waren gegund, liet Van der Vaart met een assist bij het derde doelpunt van Gonzalo Higuaín meteen weer zijn waarde zien voor de club uit de Spaanse hoofdstad. "Ik ben momenteel in topvorm", liet Van der Vaart weten.

Overbehaarde bruid achter nikab

Een Arabische ambassadeur kreeg de schrik van zijn leven toen hij zijn kersverse echtgenote voor het eerst zonder nikab, een sluier die het gehele gelaat bedekt, zag. De vrouw bleek niet alleen veel gezichtshaar te hebben, ze was ook nog eens scheel.

De man deed de ontdekking toen hij na het tekenen van het huwelijkscontract zijn bruid wilde kussen, aldus de krant Gulf News. De geschrokken bruidegom stapte direct naar een rechtbank om het huwelijk weer te laten ontbinden. Hij gaf daarbij aan dat hij tot het huwelijk verleid was na het zien van foto's van de zus van de bruid.

Naast ontbinding van het huwelijk eiste de ambassadeur ook een schadevergoeding. Hij wilde bijna 100.000 euro zien voor kleding, juwelen en andere cadeaus die hij zijn vrouw had gegeven. De rechter verwierp deze eis, maar ontbond het huwelijk wel.

Deadliest Catch kapitein overleden

De vissersboot in de populaire televisieserie 'Deadliest Catch' moet verder zonder kapitein Phil Harris. Harris is op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van een beroerte overleden. Dat heeft Discovery Channel gisteren bekendgemaakt.

De televisieserie over Harris en zijn vissersboot was een van de populairste op Discovery Channel. De serie werd al vijf jaar uitgezonden en vertelde over de avonturen van krabvissers op de gevaarlijke wateren voor de kust van Alaska.

Harris werkte sinds zijn 7e op vissersboten en sinds zijn 17e viste hij op krab. Toen hij 21 werd voer hij op zijn eigen boot en was daarmee een van de jongste kapiteinen op de Beringzee.

Bekijk hier een interview met Harris (Engels)

'Lijk' onder ijs blijkt masker

Een voorbijganger schrok zich gistermiddag een hoedje toen hij in Maassluis een persoon onder het ijs zag. Het gezicht van het stoffelijk overschot was duidelijk te zien. De politie werd gebeld, die snel arriveerde op de Vincent van Goghlaan.

Aangekomen op de plek des onheils bleek dat er geen lijk onder het ijs lag, maar dat het om een masker ging. Nader onderzoek van de politie bleek overbodig.

Voorwaardelijke schorsing en boete voor Bak Nielsen

Kristian Bak Nielsen is door de KNVB bestraft voor zijn beschuldigingen aan het adres van scheidsrechter Kevin Blom na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen ADO Den Haag op 30 januari. De Deense verdediger van sc Heerenveen moet een boete van duizend euro betalen en is daarnaast een wedstrijd voorwaardelijk geschorst.

Bak Nielsen verkondigde na afloop van de verliespartij dat Blom Heerenveen met opzet had laten verliezen. "Na de 1-1 vroeg ik Blom waar hij mee bezig was", meldde hij op de clubsite. "Hij zei dat hij wilde dat ADO zou winnen. Bij die 2-1 stond hij alleen maar te lachen, waarop ik hem zei dat ik het verhaal in de pers zou gooien."

De KNVB was niet gediend van de uitspraken van Bak Nielsen en stelde direct een vooronderzoek in. Het schikkingsvoorstel van een wedstrijd voorwaardelijk en duizend euro boete is vandaag door de voetballer geaccepteerd.

Parente weg bij Virgin Racing

Alvaro Parente heeft niet lang kunnen genieten van de reserverol bij Virgin Racing. De Portugees ontbrak vorige week al bij de presentatie en naar nu blijkt maakt hij al geen deel meer uit van de renstal van Richard Branson. De oorzaak is dat een belangrijke sponsor van de coureur afgehaakt is.

Parente zou ondersteuning krijgen van het Portugese bureau voor toerisme ITP, maar dat haakte volgens hem af. "ITP besliste om redenen die voor mij en mijn begeleiding onduidelijk zijn om niet te voldoen aan de overeenkomst met Virgin Racing. Mijn zaakwaarnemers en de leiding van Virgin Racing hebben herhaaldelijk geprobeerd om contact te krijgen met ITP, zonder resultaat," zei de Portugees in de krant A Bola.

"Het gedrag van ITP heeft als consequentie dat mijn reputatie is beschadigd en ik moet weer helemaal vanaf nul beginnen. Ik dien weer voldoende steun achter me te krijgen om mijn loopbaan een vervolg te geven. Het is onverantwoordelijk van ITP om hun verplichtingen niet na te komen op deze manier. En voor mij zeer frustrerend."

Het bureau van toerisme in inmiddels ook met een verklaring op het nieuws naar buiten gekomen. "We hebben alleen onderhandeld met Virgin Racing en daarbij alleen gesproken over wederzijdse promotie van beide merken. Op geen enkel moment hebben wij beloofd om Alvaro te helpen bij zijn poging om testrijder te worden of om in een andere serie in actie te komen."

Demon's Souls 2 uit dit najaar?

Grote verrassing afgelopen jaar was waarschijnlijk de onvergefelijke RPG Demon's Souls voor de Playstation 3. Met een beetje geluk zal er een tweede deel in de serie komen die dit najaar in Japan zal verschijnen.

In een podcast van Dengeki Games is namelijk een beschrijving naar boven gekomen van een game die dit jaar zal gaan verschijnen. De game zou een sequel zijn op een game die afgelopen jaar is verschenen en zou ontzettend moeilijk zijn met een interessant gameplay-systeem. Gamers wisten al snel de puntjes met elkaar te verbinden en kwamen tot de conclusie dat dit wel eens Demon's Souls 2 zou kunnen zijn.

Demon's Souls is afgelopen jaar verschenen voor de Playstation 3 en staat bekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad. De game is een succes en dus is de kans groot dat er een sequel van zal verschijnen.

Demon's Souls

Londen opent 'speeltuin' voor ouderen

In het Londense Hyde Park komt deze lente een fitnesstuin speciaal voor ouderen. In deze 'openluchtspeeltuin' worden fitnessapparaten neergezet die speciaal zijn toegespitst op gebruik door ouderen.

Er kunnen 'rustige oefeningen' op worden gedaan, zegt Madeline Elsdon, de ontwerpster van de fitnesstuin. Dergelijke fitnessplekken in de open lucht zijn al populair in andere Europese landen en in Azië. Dit wordt de eerste in Londen.

Wickmayer al na eerste ronde klaar in Parijs

Yanina Wickmayer is vanmiddag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Parijs uitgeschakeld. De Belgische speelster, als derde geplaatst in de Franse hoofdstad, ging met 4-6, 6-3 en 5-7 onderuit tegen de Kroatische Petra Martic. Martic is de nummer 82 van de wereld.

Francesca Schiavone wist wel de volgende ronde te bereiken. Met tweemaal 6-0 was de als vierde geplaatste Italiaanse veel te sterk voor de Russin Vesna Manasieva.

 

Vaagheid rond bestrijding namaakproducten

Het is onduidelijk hoeveel succes Nederland boekt bij de bestrijding van nepmedicijnen en andere namaakproducten. De cijfers hierover zijn een rommeltje. Dat blijkt uit een vandaag verschenen rapport van de Algemene Rekenkamer.

De douane voert het Europese beleid tegen namaakproducten volgens de Rekenkamer professioneel uit, maar onduidelijk blijft hoeveel succes er wordt geboekt. Dat komt doordat de cijfers gebreken vertonen. Zo zijn er volgens Europese cijfers ruim 650.000 neppillen op Nederlandse vliegvelden en havens onderschept, en volgens de douane 500.000 pillen.

Volgens de Rekenkamer weten de Europese Commissie, het ministerie van Economische Zaken en de douane dat de cijfers niet deugen, maar doen deze instanties daar niets aan. De cijfers worden nog steeds in officiële stukken gebruikt.

Ook op Europees niveau laat de aanpak van namaakgoederen te wensen over. De doelen in de Europese plannen zijn volgens de Rekenkamer vaag en niet meetbaar.

Het ministerie van Economische Zaken en de douane laten in reactie op het rapport weten aan verbetering te werken.

In de handel in namaakgoederen gaan waarschijnlijk miljarden om. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) schat de schade voor legitieme producenten op honderd tot tweehonderd miljard dollar per jaar. Volgens EU-cijfers, die mogelijk dus niet helemaal kloppen, zijn er in 2008 bijna 179 miljoen nepproducten onderschept, waarvan 79 miljoen illegale cd's en dvd's.

Disney en Marvel verdelen spelcomputers

Disney Interactive heeft onthuld dat Disney-games in de toekomst voornamelijk gemaakt worden voor de Nintendo Wii en Nintendo DS. Dit schrijft Gamesindustry. Games gebaseerd op de stripverhalen van Marvel worden daarentegen juist weer gemaakt voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Recentelijk heeft Disney de overname van Marvel Entertainment beklonken. Hierbij was vier miljard dollar gemoeid. Momenteel zijn er nog geen games onthuld die Disney rond de merken van Marvel produceert.

Voor het lopende kalenderjaar richt Disney Interactive haar vizier op de racegame 'Split/Second' en op het epische avontuur van Mickey Mouse 'Epic Mickey'. Daarnaast zullen de films 'Toy Story 3' en 'Tron Legacy' een game krijgen.

Disney en Marvel verdelen spelcomputers

Maagklachten Marcelo kunnen Drenthe aan minuten helpen

Een blessure van Marcelo kan dit weekend deuren gaan openen voor Royston Drenthe. De Braziliaanse linkerflankspeler van Real Madrid begon woensdag nog wel aan de training, maar moest al snel afhaken met maagklachten. Hij is een serieus twijfelgeval voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Xerez.

Door de blessure van Ezequiel Garay moest Sergio Ramos de afgelopen wedstrijden centraal spelen en verhuisde Alvaro Arbeloa van links naar rechts in de verdediging. De blessure van Marcelo komt voor trainer Manuel Pellegrini dan ook op een vervelend moment. Als Garay niet op tijd fit is voor zaterdag, lijkt Royston Drenthe of Marcos Alonso de linksback te worden.

Michael Pachter: Project Natal gaat de Arc verslaan

Marktanalist Michael Pachter heeft zich uitgesproken in de motion control-oorlog tussen de Arc van Sony en Project Natal van Microsoft die dit najaar losbarst. Volgens Pachter gaat Project Natal de Arc verslaan.

"Het draait bij een nieuwe techniek voornamelijk om marktpenetratie", aldus Pachter in een interview met NowGamer. "Als de prijs te hoog is, worden er maar weinig exemplaren van Project Natal of de Arc verkocht. Dit leidt tot minder speciaal ontwikkelde games voor één van beide systemen omdat uitgevers vanwege het geringe publiek de kosten niet kunnen verantwoorden. Het is een klassiek kip en ei verhaal."

De altijd controversiële Pachter, een begrip in de marktanalyse van de game industrie, is echter niet bang om nu al een winnaar te bepalen. "Het ziet er naar uit dat Project Natal relatief laag (rond 50 euro) geprijsd zal worden, terwijl de controller van Sony waarschijnlijk een wat hogere prijs (100 euro) krijgt. Op basis hiervan gaat Microsoft winnen. Als de door mij geschatte verkoopprijzen niet blijken te kloppen, valt het natuurlijk anders uit."

Zowel Project Natal van Microsoft als de Arc van Sony moeten eind dit jaar uitkomen.

Michael Pachter: Project Natal gaat Sony verslaan

Australiërs willen 18+ keuring

De Australische overheid peilt de publieke opinie over de invoering van een leeftijdsaanduiding voor volwassenen. Van de 6239 binnengekomen stemmen op de petitie zijn er 1084 verwerkt. Slechts 11 zijn tegen het plan.

In Australië ligt de maximale leeftijd voor een keuring van films en games op 15+. Dat betekent dat games en films met een volwassen inhoud niet goedgekeurd worden. Diverse films en games zijn de laatste jaren geweigerd. Andere games, zoals Left 4 Dead 2, zijn speciaal voor de Australische markt zwaar gecensureerd.

De introductie van een nieuwe leeftijdsaanduiding, namelijk 18+, zou het mogelijk moeten maken om media met een volwassen inhoud goed te keuren in het land van de kangoeroes. Ook in Australië worden de inwoners vanaf 18 jaar door de overheid als volwassen gezien.

Australiërs kunnen nog tot en met 28 februari hun stem laten horen. Om deze nieuwe keuring door te voeren, moeten alle ministers overeenstemming bereiken. De grootste tegenhanger is Michael Atkinson, uit het zuiden van Australië. Hij is van mening dat de petitie geen goed beeld geeft van het Australische volk omdat alleen gamers zouden stemmen. Eerder deze week kwam Jim Wallace, hoofd van de Australische Christelijke Lobby, nog in het nieuws omdat hij vond dat gamen gelijk zou staan aan een training van de SAS.

Australiërs willen 18+ keuring

Dudebro II, My Shit is Fucked Up... (etc) komt naar de PC

Op 7 december van vorig jaar had iemand op het internationale game forum NeoGAF deze post gemaakt om ermee duidelijk te maken dat hij niet altijd een stoere shooter wilt spelen, maar ook genoege neemt met een spel als Imagine Babiez. Hieronder is de post te zien die het allemaal begon:

''So, I'm a pedophile because I don't want to play Dudebro, My Shit is Fucked Up So I Got to Shoot/Slice You II: It's Straight-Up Dawg Time? To throw around these sort of accusations at someone who seeks to do something different suggests quite the insecurity on your part.''

Hier werd veel om gelachen en de photoshops kwamen al snel, maar na een paar dagen werd het serieus, er werd een ontwikkelingsteam samengesteld die ondertussen 107 man telt en dit team is nu bezig met het maken van 'Dudebro II, My Shit is Fucked Up So I Got to Shoot/Slice You: It's Straight-Up Dawg Time'. De game moet nu uitkomen in de zomer van 2010 op de PC en de Mac, en het zal een top-down shooter worden. De voice acting van 'Dudebro' wordt ingesproken door Jon St. John, die ook de stem insprak van Duke Nukem.

Als je de ontwikkeling van het spel wil volgen kan dat op de officiele site, namelijk http://www.dudebro2.com/, of in het topic op NeoGAF.

Dudebro
Are you a Bro enough dude to shoot/slice them?

Vettel wil met RB6 titel pakken

Red Bull Racing-coureur Sebastian Vettel werd vorig seizoen achter Jenson Button nog tweede in het kampioenschap, maar voor dit jaar legt hij de lat hoger: wereldkampioen worden. De jonge Duitser zette vorig jaar de lijn door die hij in 2008 bij Scuderia Toro Rosso ingezet had en voor dit jaar hoopt hij dat hij zijn ultieme doel met de RB6 kan verwezenlijken.

"De auto ziet er mooi uit. Het belangrijkste is echter dat de wagen snel en betrouwbaar is. Daar zullen we de komende dagen wel achter komen," zei Vettel tegen de pers in Jerez. Het team miste de eerste test in Valencia, maar de Duitser denkt niet dat dit een nadeel is. "We hebben al heel vroeg de beslissing genomen dat we niet zouden gaan rijden in Valencia. Het is dus niet zo dat we een week van tevoren ineens bedachten dat we de eerste test over zouden slaan. Het is natuurlijk niet in ons voordeel dat we die test hebben gemist, maar het is volgens mij ook geen nadeel. We zullen wel zien."

"Het is nog te vroeg om voorspellingen te doen, maar mijn doel is om dit jaar natuurlijk een plek hoger te eindigen dan vorig jaar." Door zijn tweede plaats van vorig jaar is de Duitser nu een van de titelkandidaten bij de bookmakers. "Dat maakt mij niets uit. We hebben net een lange winter achter de rug en zijn net begonnen met testen. Het is nu belangrijk dat de wagen veel meters maakt, zodat we de betrouwbaarheid en de snelheid kunnen verbeteren. Daar zijn we nu mee bezig. Ongeacht wat anderen over mij schrijven of zeggen, ik weet wat ik dit jaar wil bereiken en dat is het winnen van het wereldkampioenschap."

Vettel weet echter dat de concurrentie dit jaar erg sterk zal zijn. "Ik hoop dat we net zo sterk zijn als vorig jaar, of liever nog iets sterker. Maar teams als McLaren en Ferrari zien er ook erg competitief uit. En Mercedes heeft Michael Schumacher. Wat er ook gaat gebeuren, het wordt in elk geval een erg interessant seizoen."

Handelstekort VS boven $40 miljard

Het tekort op de handelsbalans (het meer importeren dan exporteren) van de Verenigde Staten is flink hoger uitgekomen dan de verwachting van analisten, zo blijkt uit vanmiddag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel. Het handelstekort over de maand december kwam uit op 40,2 miljard dollar.

Het tekort is het hoogst sinds november 2008. De verwachting van analisten was fors lager op 36,8 miljard dollar. Amerikanen exporteerden in december 142,7 miljard dollar, wat neerkomt op een toename van 3,3 procent tegenover de maand november. De import steeg echter harder met 4,8 procent naar 182,9 miljard dollar.


Handelstekort VS hoogst sinds november 2008 (Bron: RTL Z)

Celstraf en boete voor kaasfraudeur

Een kaasboer uit het Brabantse Wijk en Aalburg is vandaag veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van vijfhonderd euro. De rechtbank in Breda acht hem schuldig aan het vervalsen van etiketten van boter, olie en kazen met daarop een latere houdbaarheidsdatum dan door de producent op de oorspronkelijke sticker was gezet.

De man kocht producten waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken was en plakte hier nieuwe etiketten op. De kazen, olie en boter verkocht hij vervolgens aan consumenten. Ook liet hij bedorven kaas tussen niet-bedorven kaas liggen. Dit speelde zich af tussen januari 2007 en mei 2008. In totaal heeft hij ongeveer 340.000 valse stickers laten maken.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een jaar onvoorwaardelijke celstraf en een boete van vijftienhonderd euro tegen de 54-jarige man. De rechtbank achtte echter minder feiten bewezen dan hem ten laste was gelegd. Zo werd hij vrijgesproken van deelname aan een criminele organisatie.

Volgens de rechtbank heeft de man met zijn acties de volksgezondheid in gevaar gebracht. "Consumenten kunnen er ziek van worden."

Tegen de 26-jarige en 24-jarige zoon van de man werden werkstraffen van 240 en 200 uur en boetes van duizenden euro's geëist. De rechtbank legde hen werkstraffen van tachtig en honderd uur op.

Ciolek twee maanden aan de kant

Gerald Ciolek zal door zijn valpartij gisteren in de Ronde van Qatar de komende twee maanden geen koersen kunnen rijden.

De renner van Milram leek aanvankelijk zijn sleutelbeen te hebben gebroken, maar later bleek het om een ontwrichting van het schouderblad te gaan. Bovendien heeft hij ook een handwortelbeentje gebroken. Hij zal nu onder het mes moeten.

Ciolek mist in ieder geval Milaan-San Remo en enkele voorjaarsklassiekers. Hij hoopt in mei weer terug te kunnen keren in het peloton.

Zeno Clash komt naar XBLA

Zeno Clash Ultimate Edition komt eraan, 30 maart knalt deze first person fighter op Xbox Live Arcade.

Zeno Clash kwam vorig jaar al naar de pc en wordt nu, met extra content naar XBLA gebracht.

Medeoprichter Carlos Bordeu van Ace Team heeft aangegeven dat ze nog bezig zijn met een aantal kleine dingen aan het spel maar hij hoopt dat ze binnenkort meer van het spel kunnen laten zien.
De XBLA versie van de game kan ook nog eens nieuwe content verwachten waaronder nieuwe aanvallen, nieuwe wapens, nieuwe vijanden, nieuwe spelmodus en een aantal dingen die nog niet aangekondigd zijn.

Een van de "grootste" toevoegingen volgens Bordeu zou zijn de "co-op tower challenges" waar je met je vrienden kan samenspelen en kan de strijd aan kan gaan voor leaderboard plaatsen.

Hieronder een filmpje met al een aantal nieuwe dingen.

Ondanks sneeuw rustige avondspits verwacht

Ondanks dat het weer gaat sneeuwen, wordt vandaag een rustige avondspits verwacht. De ANWB houdt wel een slag om de arm. "We hadden gisteren ook niet zo'n drukke ochtendspits verwacht", zegt een woordvoerder. Vanochtend stond op het hoogtepunt ongeveer 380 kilometer file, terwijl 170 gebruikelijk is.

Alleen het oosten van het land lijkt te worden getroffen door de sneeuw. "In de Randstad heeft het verkeer er daardoor geen last van." Daarom komt de piek van de spits waarschijnlijk niet boven de 170 kilometer file.

De sneeuw zorgt in combinatie met harde wind wel voor overlast in het oosten, is de verwachting.

Leger VS laat Iraakse fotograaf vrij

Na zeventien maanden zonder aanklacht te hebben vastgezeten is een Iraakse fotograaf van het persbureau Reuters door het Amerikaanse leger vrijgelaten. Dat heeft Reuters vandaag gezegd.

Ibrahim Jassam werd in september 2008 aangehouden in Mahmoudiya, zo'n dertig kilometer ten zuiden van Bagdad. Het Iraakse centrale strafhof bepaalde vorig jaar dat er geen reden was Jassam langer vast te houden, maar het Amerikaanse leger weigerde hem los te laten. Het zou over informatie beschikken waaruit zou blijken dat hij een gevaar vormde.

Het leger houdt verscheidene Iraakse journalisten gevangen die voor internationale nieuwsorganisaties werken. Tot dusverre is geen van hen ooit door een Iraaks hof veroordeeld.

Hindoe mag op brandstapel gecremeerd

Een oudere Hindoe in Groot-Brittannië mag worden gecremeerd op een traditionele vuurstapel in de buitenlucht. Dat heeft het Britse hof van beroep vandaag beslist.

Davender Ghai (71) wil dat zijn lichaam na zijn overlijden op een afgelegen plek in het noorden van Engeland wordt verbrand op een vuurstapel.

Vorig jaar bepaalde een Britse rechtbank dat dat verboden is, omdat in de wet zou staan dat alle crematies moeten plaatsvinden in gebouwen met een muur en een dak. Het hof van beroep zei echter dat de door Ghai gewenste crematie wel degelijk mogelijk is binnen de bestaande wet.

Vijfhonderd mbo-opleidingen als zwak aangemerkt

Nederland telt ongeveer vijfhonderd mbo-opleidingen die zwak zijn. Dat meldt de Inspectie van het Onderwijs vandaag. Eerder werd al bekend dat er 64 opleidingen door de inspectiedienst zijn aangemerkt als zeer zwak. In totaal zijn er bijna elfduizend mbo-opleidingen die van het ministerie van Onderwijs geld krijgen.

De inspectie kijkt voor het beoordelen van de opleidingen naar twee onderdelen: hoeveel gediplomeerden de opleiding verlaten en hoe de kwaliteit van het onderwijs is. Scoort een opleiding onvoldoende voor een van beide onderdelen, dan wordt die gezien als zwak. Heeft een opleiding een onvoldoende voor beide onderdelen, dan krijgt die het predicaat 'zeer zwak'.

Er staan achttien particuliere mbo-opleidingen op de lijst met zeer zwakke scholen. Als een opleiding op de lijst met zeer zwakke scholen komt te staan, wordt deze na ongeveer een jaar nog eens onderzocht. Als de opleiding dan genoeg is verbeterd, wordt die van de lijst afgehaald.

Als het na een jaar en drie maanden nog niet tot een tweede inspectie is gekomen, gaat de school ook van de lijst af omdat anders niet zeker is of de school nog terecht op de lijst staat. Scholen die niet verbeteren, kunnen hun examenvergunning of hun onderwijsvergunning kwijtraken.

Ook met zwakke scholen worden afspraken gemaakt voor verbetering, meldt een woordvoerder van de inspectie. Als de school te lang als zwak bekendstaat, kan die ook naar de lijst met zeer zwakke scholen afzakken.

Vanmiddag vindt naar aanleiding van de publicatie van de lijst met zeer zwakke mbo-opleidingen op het Plein in Den Haag een demonstratie plaats van studenten en docenten voor verbetering van de mbo-opleidingen. Vanavond houdt de Tweede Kamer een spoeddebat over de kwaliteit van het mbo-onderwijs.

[WTT] Sijsling onderuit tegen Söderling

Igor Sijsling is in de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam uitgeschakeld. De Nederlander verloor met 7-6 en 6-2 van Robin Söderling, de nummer acht van de wereld.

Sijsling begon goed aan de partij en kwam, mede door twee lovegames op eigen service, niet in de problemen. Bij de stand 3-3 kreeg hij een breakpoint nadat Söderling een dubbele fout maakte. De Zweed behield zijn opslag echter en de set draaide uit op een tiebreak. Sijsling kreeg bij 6-4 vervolgens twee setpoints maar zijn opponent bleef kalm en pakte de vier volgende punten en dus de set.

In het tweede bedrijf bracht een vroege break de beslissing. Söderling liep vervolgens uit naar een 5-1 voorsprong. Sijsling pakte nog een game, maar de volgende game was weer voor de Zweed die daarmee de partij naar zich toetrok.

Verboden te spelen in Bioshock 2-video's

Deze week mogen we dan eindelijk weer diep in de zee in de donkere gangen van Rapture aan de slag met het verzamelen van Little Sisters en het verslaan van hun Big Daddy's. Velen kunnen dan ook niet wachten om Bioshock 2 te mogen spelen.

In de game speel je zelf ook een Big Daddy en zul je jouw Little Sisters tegen anderen moeten beschermen. Je kunt je voorstellen dat het makkelijker is andere Big Daddy's te lijf te gaan als je er zelf één bent, maar toch zal de game niet gemakkelijk worden. Ditmaal zul je het namelijk ook op moeten nemen tegen de Big Sister die het niet toelaat dat je er met de Little Sisters van door gaat. Hoe zo'n gevecht eruit ziet, en dat de Big Daddy's ook geen 'walk in the park' zijn, is te zien in onderstaande video's.

Dagzege Chicchi in Qatar

De vierde etappe in de Ronde van Qatar is gewonnen door de Italiaan Francesco Chicchi. Na 146,5 kilometer koersen, van The Pearl naar Al Khor Corniche, was de renner van Liquigas de rapste in de massasprint. Theo Bos was met zijn vierde plaats de beste Nederlander.

Wouter Mol behield de leiding in het algemeen klassement. De renner van Vacansoleil heeft vijftien seconden voorsprong op de Belg Geert Steurs en bijna twee minuten op Tom Boonen.

 

[WTT] Berrer te sterk voor Clément

Michael Berrer heeft de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam bereikt. De Duitser klopte in Ahoy' de Fransman Arnaud Clément na een spannende partij met 7-6 (16), 4-6  en 6-4.

Berrer en Clément zorgden voor een spannende partij in Rotterdam. De eerste set moet in de tiebreak beslist worden en pas bij de stand van 17-16 gaf Clément een punt en daarmee de set weg. Nadat de tweede set voor de Fransman was ging Berrer in de derde set bij een stand van 5-3 op voor de winst. De Duitser leverde zijn service in, maar kon een game later alsnog de partij binnenhalen. In de volgende ronde treft Berrer de Fransman Julien Benneteau.

Bergsma pakt Nederlandse titel op natuurijs

Jorrit Bergsma heeft zojuist de Nederlandse titel marathon op natuurijs op het Zuidlaardermeer gepakt.

Bergsma was in de eindsprint Douwe de Vries te snel af. "In het begin dacht ik dat niet sterk was, maar aan het eind voelde ik dat het er misschien toch in zat," aldus Bergsma na afloop.

Het was een loodzware race wat mede door de harde wind kwam. De kampioen van vorig jaar, Sjoerd Huisman, staakte de strijd daardoor al vroeg. Het peloton viel al snel uit elkaar en alleen de mannen met de beste benen haalden de finale.

Bergsma en de Vries gingen met een kleine voorsprong de laatste ronde in. Bergsma zette vervolgens aan voor de sprint en pakte gelijk een paar meter voorsprong. De Vries kon vervolgens niet meer langszij komen. 

WRC past puntensysteem van F1 toe

Vlak voor de start van het World Rally Championship in Zweden is bekendgeworden dat het puntensysteem op de schop is gegaan. De rallyrijders volgen nu het systeem dat onlangs in de Formule 1 is geïntroduceerd. Via de fax stemden zowel de World Motor Sport Council als de teams voor de wijziging.

Voor het eerst sinds 1997 zal de top tien weer punten gaan scoren. Destijds was het systeem van 20-15-12-10-8-6-4-3-2-1 punten; in de jaren erna het systeem dat in de Formule 1 gebruikelijk was. Het nieuwe systeem van 25-18-15-12-10-8-6-5-4-2-1 punten moet er voor zorgen dat rijders meer voor de overwinning gaan en voorkomen dat net als in 2008 het kampioenschap pas in de voorlaatste race beslist is. Toen pakte Sébastien Loeb ondanks elf overwinningen pas laat de titel omdat Mikko Hirvonen dankzij het systeem lang bij kon blijven.

Tiener ontvoert eigen hond

Een Nieuw-Zeelandse tiener heeft zijn eigen puppy uit een dierenkliniek ontvoerd om te voorkomen dat het zwaargewonde dier zou worden afgemaakt. De Nieuw-Zeelandse dierenbescherming dreigde daarop de 19-jarige Stewart aan te klagen voor dierenmishandeling als hij zijn hond niet zou laten behandelen. De tiener kon de benodigde operatie echter niet betalen.

Stewart kreeg de gelegenheid zijn verhaal op de televisie te vertellen. Hij zei dat hij liever naar de gevangenis ging dan dat hij zijn hond, de vijf maanden oude Buck, zou laten inslapen. Buck was aangereden door een auto en de dierenarts achtte een dure operatie noodzakelijk. Na Stewarts televisieoptreden stroomde het geld binnen en nu is er genoeg geld om Buck toch te kunnen laten opereren.

Volgens een woordvoerder van de dierenbescherming komt het nu weer helemaal goed met Buck en is er geen reden meer om Stewart gerechtelijk te vervolgen.

Dertig jongeren achter onrust Groningen

Dertig voornamelijk minderjarige jongeren worden verantwoordelijk gehouden voor een serie vernielingen, inbraken, diefstallen en mishandelingen in de provincies Groningen en Drenthe vorig jaar. Alle delicten werden in een groep van steeds wisselende samenstelling en meestal onder invloed van alcohol gepleegd, meldt de politie vandaag.

De misdaden werden sinds juli in Eelde, Paterswolde en Groningen gepleegd. De verdachten zijn tussen de 15 en 22 jaar oud en afkomstig uit verschillende plaatsen uit de provincie Drenthe. Er werd 35 keer aangifte gedaan en de schade loopt in de tienduizenden euro's. De vergrijpen hebben volgens de politie behoorlijk veel impact gehad op de inwoners van Eelde en Paterswolde.

De meeste verdachten wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Zij zijn verhoord en in afwachting van het onderzoek vrijgelaten.

Spaanse voetbalfans verzekerd tegen ongeval

Bezoekers van wedstrijden in het Spaanse profvoetbal zijn in de toekomst automatisch verzekerd bij een ongeval in het stadion. Dat maakte de betaald voetbalorganisatie LFP samen met de hoofdsponsor, de BVVA-bank, deze week bekend.

Iedereen die een kaartje koopt voor een wedstrijd in de eerste of tweede liga en overlijdt of arbeidsongeschikt raakt door een medische oorzaak, ongeval of relschoppende supporters kan aanspraak maken op een uitkering. Voor leden van officiële fanclubs geldt de verzekering volgens krantenberichten van vandaag ook voor de heen- en terugreis. Het verzekerde bedrag is 25.000 euro, voor fans onder de 14 jaar is dat 5.000 euro.

Dit seizoen stierven in Spaanse voetbalstadions twee supporters. Een daarvan overleed in Cadiz aan een zonnesteek, de ander kreeg in het Bernabéu-stadion in Madrid een hartinfarct.

NK wielrennen start en finisht in Beek

Het NK wielrennen op de weg zal dit jaar zowel starten als eindigen in Beek. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de startstreep in Meerssen te leggen, maar hier wordt nu door de organisatie van afgeweken. Het parcours zal de renners op 25 en 26 juni door de gemeenten Meerssen, Beek en Stein voeren.

"Het is organisatorisch handiger om de start en finish op één plek te houden. Anders vindt er veel verplaatsing plaats van personen en materiaal tussen Meerssen en Beek en dat is niet ideaal," meldt Sven Jacobs van het Stichtingsbestuur NK wielrennen.

[WTT] Monfils tegenstander De Bakker

Gaël Monfils is doorgedrongen tot de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De Fransman had in Ahoy' drie sets nodig om zich te ontdoen van de Belg Oliver Rochus. De setstanden waren 4-6, 6-1 en 6-2.

Gisteravond was er nog twijfel of Monfils vandaag wel kon spelen in Rotterdam, omdat hij via Twitter liet weten dat hij ziek was. "Ik had dinsdag koorts en voelde me grieperig. Het beste medicijn is om te winnen en dat heb ik vandaag gedaan," zei hij na afloop van de partij. In de volgende ronde stuit Monfils op Thiemo de Bakker die vorig jaar in de Davis Cup de Fransman nog wist te kloppen.

Olympia's Tour start in Heerenveen

Olympia's Tour start op 17 mei in Heerenveen, de vestigingsplaats van de nieuwe hoofdsponsor. Dat heeft de organisatie van Nederlands oudste etappekoers vandaag bekendgemaakt. Het daar gevestigde voedingsmiddelenconcern Royal Smilde heeft zijn naam aan de wielerkoers verbonden.

De eerste etappe is een tijdrit over 12 kilometer. Op de slotdag, op 22 mei, staat een ochtendetappe en een individuele tijdrit op het programma. Plaats van handeling is dan Hoofddorp. Tot de deelnemende ploegen behoren in ieder geval het continentalteam van Rabobank en de opleidingsploegen van RadioShack, Garmin en Katusha.

Wat zijn linkse hobby's?

Linkse hobby's. Het is een term die je enkele jaren terug nog nooit had gehoord en nu als een irritant gezoem in je schedel blijft hangen. Als ik sta (of zit) te pissen, begin ik me al onbewust de vraag te stellen of urineren ook een linkse hobby is. Is het wassen van de handen na het plassen een linkse hobby? Of als je net naar het toilet bent geweest en ongewassen een hand geeft aan je beste vriend. Is dat dan een linkse of juist een rechtse hobby? Of hangt dat weer af van de hand die je bij voorkeur gebruikt om te pissen?

Xbox 360 Final Fantasy XIII bundel

In een nieuwe advertentie is te zien dat er een Final Fantasy XIII bundel van de Xbox 360 aankomt. Wel is er met de advertentie iets vreemds aan de hand. Bekijk onderstaande afbeelding goed, wie het weet mag het zeggen. Het pakket zal in ieder geval het volgende allemaal omvatten:

  • Limited Edition 250GB Xbox 360
  • 2 controller
  • AV-kabel
  • Headset
  • Netwerkkabel
  • Exemplaar van Final Fantasy XIII

 

FFXIII bundel

'Tatjana is een overjarige pinupgirl zonder verstand'

Er valt weer een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de inmiddels meer dan lachwekkende soap rondom de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Waar we eerder al forse kritieken lazen op het nummer van vader smurf en de organisatie van de liveshow afgelopen zondag, is het nu de jury die de vloer met elkaar aanveegt.

Jurylid Tatjana Simic gaf de afgelopen dagen in verscheidene tv-programma's haar mening over haar collega's van afgelopen zondag. Daniël Dekker,  George Baker en componist Pierre Kartner zouden voorafgaand aan de liveshow al hebben afgesproken wie er voor Nederland naar Oslo mag afreizen. "Zij hebben bekokstoofd dat Sieneke moest winnen. 's Middags waren ze er al uit, de tv-uitzending was overbodig", aldus het rondborstige blonde ex-playboy model.

Daniël Dekker geeft in een reactie aan het AD vervolgens zijn mening over Tatjana: "Wie is Tatjana eigenlijk? Dat mens heeft een paar dubieuze disconummers gemaakt. Maar van een overjarige pinupgirl kun je niet verwachten dat ze verstand heeft van muziek". Verder vindt hij de hele discussie over het winnende nummer en de weg daar naartoe ook overtrokken. "Waar gaat het over? Dit is het songfestival, Smurfengate."

De TROS beraadt zich over de opzet van het nationaal songfestival. Vooral het jurysysteem zou op de schop moeten. Aanleiding hiervoor is natuurlijk het jammerlijke optreden van 'grote smurf' en de met moddergooiende juryleden. Hoe de opzet eventueel veranderd gaat worden is nog niet bekend. Daniël Dekker hoopt ook dat de opzet aangepast wordt. "Ik was niet gelukkig met maar één componist en één liedje."

Lees natuurlijk alles over 'smurfengate' en het songfestival in ons speciale ESF forum!

FC Twente voorlopig zonder Javadov

FC Twente zal het voorlopig moeten doen zonder de nieuwe aanwinst Vagif Javadov. Op de training liep de aanvaller bij een botsing een knieblessure op. Javadov is inmiddels geopereerd aan zijn meniscus en zal hierdoor een aantal weken uit de roulatie zijn.

Met het herstel van David Carney, die aan zijn schouder is geopereerd, gaat het de goede kant op. Hij traint inmiddels weer deels mee met de groep en de verwachting is dat hij binnen enkele weken weer deel kan uitmaken van de selectie van de club uit Enschede. 

Geen vervolg op Tom Clancy's EndWar?

Slecht nieuws voor EndWar-fans, het vervolg op de RTS met spraakbesturing is in de koelkast gezet. Dat liet Michael de Plater, creative designer van het eerste deel, weten aan de website VG247. Afgelopen zomer liet kondigde hij enthousiast aan dat Ubi Shanghai werkte aan het vervolg van EndWar, die plannen lijken nu dus gewijzigd.

Tom Clancy's EndWar moest het RTS-gerne op de console nieuw leven in blazen door de besturing van de eenheden via spraak te laten verlopen. In het vervolg zou de singleplayer-ervaring centraal staan, De Plater had er destijds het volgende over te zeggen:

"Giving more attention to the single-player is straightforward to address and will make the game a lot of fun. Changing the way the combat chain works, the paper, scissors, rock, and adding the differentiation between the three factions, again it’s not something that’s even necessarily hard to do; it’s something that we chose not to do with the accessibility"

 EndWar verscheen in 2008 op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Waarom het tweede deel nu opeens 'on-hold' staat is onduidelijk. We moeten dus afwachten wat Ubisoft van plan is met deze serie. 

[OWS] Australisch bobduo toch aan de start

Het internationale sporttribunaal CAS heeft vandaag bepaald dat er toch een Australische bobslee bij de vrouwen aan de start mag verschijnen bij de Olympische Winterspelen. De internationale bobsleefederatie FIBT had Astrid Loch-Wilkinson en Cecilia McIntosh uitgesloten van deelname omdat ze niet aan de kwalificatieregels voldaan hadden.

Het CAS is echter van mening dat het FIBT de regels verkeerd geïnterpreteerd had. Hierdoor komt het aantal deelnemende equipes bij de vrouwen op 21, één meer dan toegestaan. Het sporttribunaal zegt het IOC er verstandig aan doet om geen ander duo naar huis te sturen. Namens Nederland doen Esmé Kamphuis en Tine Veenstra mee aan de vrouwenwedstrijd.

NAC niet verder met Zwaanswijk

Patrick Zwaanswijk moet na dit seizoen vertrekken bij NAC Breda. De centrale verdediger hoeft niet te rekenen op een nieuw contract, zegt technisch directeur Earnest Stewart vandaag in dagblad BN/De Stem. De club wil de selectie verjongen en gaat daarom op zoek naar een vervanger voor de 35-jarige Zwaanswijk, die sinds 2005 voor de Brabantse club speelt.

Stewart houdt in de krant nog wel een slag om de arm. "Mocht het zo zijn dat we geen vervanger kunnen vinden, dan houden we de mogelijkheid open dat we alsnog met hem doorgaan, maar heel groot acht ik die kans niet." Zwaanswijk heeft wel een aanbieding gekregen in een andere functie verder te gaan bij de club, maar de voetballer heeft eerder aangegeven zijn spelersloopbaan graag nog met minimaal een jaar te willen verlengen.

Sinds zijn komst naar NAC kwam Zwaanswijk tot meer dan 150 competitieduels. De voormalig speler van FC Utrecht is ook dit seizoen een vaste waarde, maar heeft de pech dat de club nadrukkelijk voor de jeugd kiest. Kees Luijckx (23) werd al vastgelegd voor komend seizoen, terwijl ook Jens Janse (23) van Willem II op het verlanglijstje staat.

Zwaanswijk is niet de enige routinier die na dit seizoen moet vertrekken. Eerder kregen Ellery Cairo (31), Martijn Reuser (35) en Kurt Elshot (32) al te horen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe club.

Hoogbejaarde vrouw komt om bij brand

Bij een woningbrand in Noordwijk is vanochtend een hoogbejaarde vrouw omgekomen. De brand werd even voor 08.00 uur opgemerkt. Het vuur was volgens de brandweer binnen twintig minuten geblust.

Tijdens het blussen in de bejaardenwoning aan de Parelduiker werd het lichaam van de vrouw, geboren in 1922, gevonden. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Brandstichting is volgens een brandweercommandant 'nagenoeg uitgesloten'.

Fraude ontdekt op ambassade Bangkok

De Nederlandse ambassade in Bangkok heeft aangifte gedaan van fraude bij de Thaise politie tegen een Thaise medewerker. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag.

De man, een boekhoudkundig medewerker, heeft in anderhalf jaar tijd 325 duizend euro weggesluisd. De fraude kwam in januari na een controle aan het licht. De fraude vond plaats in de anderhalf jaar voorafgaand aan deze controle.

De werknemer is op staande voet ontslagen, maar is momenteel spoorloos. Toen hij er lucht van kreeg dat de fraude was ontdekt, heeft hij zijn werkplek op stel en sprong verlaten. De Thaise politie is op zoek naar de voormalig medewerker. Als hij is gevonden, gaat de ambassade proberen het verduisterde geld terug te krijgen.

Volgens de zegsman is de ontdekte fraude reden om controles aan te scherpen. Er werken vaker lokale medewerkers bij ambassades, vooral om de kosten te drukken. Zij staan altijd wel onder leiding van een Nederlander.

Sims 3 naar de console

De best verkochte pc-game van 2009 komt naar de console. Dan hebben we het natuurlijk over De Sims 3. Het derde deel uit de populaire levenssimulator moet dit najaar op consoles verschijnen. Dit heeft John Schappert van EA bekend gemaakt tijdens een ontmoeting met investeerders. Verdere informatie over de consoleversie is nog niet naar buiten gebracht, ook over de platformen waarop het spel verschijnt, tasten we nog in het duister.

Het is geen verrassing dat de Sims 3 naar de console komt. De serie is immens populair en is in de afgelopen tien jaar al zes keer uitgeroepen als best verkochte game op de pc. Inmiddels is deel drie sinds de lancering in juni vorig jaar, al zo'n 3.7 miljoen keer verkocht. 

sims 3

Maradona: "Misschien roep ik wel 150 spelers op"

Diego Maradona heeft als bondscoach van de Argentijnen al menig wenkbrauw doen fronsen. De oefenmeester selecteerde al meer dan honderd spelers in anderhalf jaar tijd. Maradona vindt het de normaalste zaak van de wereld.

De Argentijnen oefenen vanavond tegen Jamaica. Voorafgaand aan dat duel gaf Maradona een persconferentie. "Ik wil zo min mogelijk spelers over het hoofd zien wanneer ik mijn WK-ploeg formeer", was de uitleg van 'pluisje'.

De Argentijnen uit de Premier League mogen thuisblijven. "Maar we komen er niet voor het strand", benadrukte Maradona. "Ik wil zien hoe de spelers uit de Argentijnse competitie zich presenteren. Op het WK hebben we mannen nodig die mentaal weerbaar zijn."

Dat hij al meer dan honderd spelers selecteerde vindt Maradona niet zo vreemd. "Een selectie samenstellen is als een Formule 1-auto. Alles moet werken, anders liggen we er zo weer uit tijdens het WK. Misschien roep ik wel 150 spelers op als dat nodig is tijdens de voorbereiding. Ik ben constant met het WK bezig."

Reja vervangt Ballardini bij Lazio Roma

Lazio Roma heeft Edy Reja aangesteld als vervanger van de gisteren ontslagen trainer Davide Ballardini. Dat maakte de club uit de Italiaanse Serie A vandaag op de website bekend.

Lazio betaalde Reja's oude club Hajduk Split een afkoopsom van 100.000 euro. De 64-jarige trainer was eerder in de Serie A werkzaam bij Napoli. Ballardini moest vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten. Lazio, in 2000 nog landskampioen, won dit seizoen nog maar vier wedstrijden en maakte slechts zeventien doelpunten. De Romeinse club staat derde van onder in de Serie A.

Blizzard geeft meer informatie Battle.net

Blizzard Entertainment heeft meer informatie vrijgegeven over de aanpassingen die zullen worden doorgevoerd in Battle.net. Greg Canessa van Blizzard spreekt over drie belangrijke eigenschappen voor het nieuwe Battle.net.

Zo moeten spelers altijd verbonden zijn met Battle.net. Op die manier kunnen spelers altijd chatten met vrienden, en worden er systemen ingebouwd waarbij spelers beloond worden voor bepaalde prestaties.

Daarnaast biedt Battle.net een platform waarbinnen spelers met diverse kwaliteiten tegen elkaar kunnen spelen. Battle.net moet een competitieve arena worden, het Colosseum voor de gladiatoren van de toekomst. Battle.net leert van de manier waarop een speler speelt, zo zal je altijd een tegenstander treffen van een gelijk kaliber, ook wanneer vriendengroepen samen gaan spelen tegen andere gamers in een wedstrijd 4 tegen 4.

Tenslotte moet Battle.net het grote sociale netwerk van Blizzard worden. Spelers kunnen met elkaar chatten, ook wanneer de een in 'World of Warcraft' zit en de andere 'Starcraft II' aan het spelen is.

Battle.net zal, wellicht ten dele, gelanceerd worden op het moment dat de Starcraft II-testfase van start gaat. Er is echter nog geen datum onthuld voor dit moment waar zo ontzettend veel fans van de Starcraft-serie op wachten.

Blizzard geeft meer informatie Battle.net

Finland wil schonere Oostzee

De Finse president Tarja Halonen heeft de leiders van de negen landen aan de Oostzee opgeroepen te helpen deze zee, een van 's werelds meest vervuilde zeeën, schoon te maken. Halonen deed zijn oproep vandaag tijdens een regionale top.

De Russische premier Vladimir Poetin en andere leiders, onder wie de presidenten en premiers van Denemarken, Zweden, Polen, Duitsland, Letland, Litouwen en Estland kondigen vandaag waarschijnlijk nieuwe milieumaatregelen aan. Ook de Europese Commissie is bij het overleg vertegenwoordigd.

Het gebied rond de Oostzee, waar meer dan negentig miljoen mensen wonen, is tientallen jaren onderhevig geweest aan vervuiling door het dumpen van giftige stoffen, olie, wapens en ongezuiverd rioolwater. Volgens deskundigen is de Oostzee extra gevoelig voor veranderingen in het milieu vanwege de nauwe verbinding met de Atlantische Oceaan.

Volgende Assassin's Creed gaat naar Rome

In de volgende Assassin's Creed zullen spelers in de schoenen van Ezio het historische Rome bezoeken. Dit heeft Ubisoft bekendgemaakt tijdens een bespreking met investeerders, meldt Kotaku.

Ubisoft is op dit moment druk bezig met een nieuw deel in de Assassin's Creed-serie. Dit zal echter niet het derde deel in de serie worden. Ubisoft laat weten dat Ezio, de hoofdpersoon in de game 'Assassin's Creed II', wederom de hoofdrol zal spelen in dit volgende deel. Waar Rome in het tweede hoofdstuk van de serie geen groot deel uitmaakt van het verhaal, zal de speler in het dit deel Rome uitgebreider kunnen verkennen.

De Tempeliers hadden, of 'hebben' wanneer je het verhaal van 'Assassin's Creed' gelooft, hun hoofdkantoor in Rome. Ezio bestrijdt deze cult door één voor één de kopstukken uit de Tempeliers-organisatie om te leggen. Net als zijn vader is Ezio geboren voor één doel; hij is een Assassijn.

Deze game werd recentelijk aangekondigd. De game moet dit jaar nog uitkomen, en uitgever Ubisoft heeft al laten weten dat dit deel zal beschikken over een mogelijkheid om het spel online te spelen.

Assassin's Creed III gaat naar Rome

Transformers-game flinke dosis fanservice

Matt Tieger, game director bij High Moon Studios, heeft tegenover Novum Nieuws aangegeven dat 'Transformers: War for Cybertron' antwoord zal geven op de priemende vraag waarom Megatron zoveel vertrouwen blijft houden in Starscream.

"Voor mij was het altijd een raadsel waarom Megatron die verradelijke Starscream als onderdaan behoudt, zelfs na zijn verraad. Het eerste level van de Decepticons-verhaallijn gaat over de verhouding tussen deze twee personages", vertelt Tieger.

De vertegenwoordiger van High Moon Studios stelt dat de ontwikkelaar nauw samenwerkt met Hasbro. In samenspraak met de eigenaren van de Transformers-franchise heeft High Moon Studios verschillende openingen in de geschiedenis van de Transformers-serie gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen.

Fans van de Transformers-serie kunnen 'smullen van de nostalgie', meent Tieger. In de trailer, die werd onthuld toen 'Transformers: War for Cybertron' werd aangekondigd, vallen bekende Transformers te zien als 'Bumblebee', 'Optimus Prime', 'Megatron', 'Soundwave' en 'Omega Supreme', terwijl 'Shockwave' onthuld is als een bonus wanneer Amerikaanse gamers het spel bestellen bij Gamestop.

Transformers-game flinke dosis fanservice

Van Nistelrooy: "Had nooit moeten bedanken bij Oranje"

Ruud van Nistelrooy wil maar al te graag mee naar het WK in Zuid-Afrika. De nieuwste aankoop van HSV heeft achteraf een hoop spijt dat hij in een eerder stadium bedankte voor het Nederlands elftal.

Van Nistelrooy verkaste onlangs van Real Madrid naar HSV. Niet alleen om meer aan spelen toe te komen, maar ook om weer in beeld te komen bij bondscoach Bert van Marwijk.

"Natuurlijk, dat heeft een rol gespeeld. Ik wil graag naar het WK, wil nog één keer vol voor Oranje gaan. Achteraf had ik nooit moeten bedanken," reageerde hij tegenover Sportweek. "Als ik bij Real was gebleven, was het einde oefening geweest. Maar het is niet zo dat ik volgende week de bondscoach bel met de mededeling dat ik weer beschikbaar ben. Eerst moet het gaan draaien bij HSV, pas dan komt Oranje in beeld, niet eerder. Je denkt toch niet dat ik begin maart in de kleedkamer van Oranje sta, zo van: daar is-ie weer."

Van Nistelrooy bedankte vanwege het fysieke aspect, niet omdat hij Oranje niet meer zag zitten. "Het is best een helder verhaal. Na het EK zat ik in de voorbereiding met Real en was ik me echt door de trainingen aan het ploegen. Ik moest echt alle zeilen bijzetten om een beetje mee te komen. Ik liep verkeerd, alles deed pijn, dat was de voorbode van de knieblessure. Drie maanden later lag ik onder het mes, maar dat wist ik toen nog niet."

"Ik keek naar het programma, zag al die wedstrijden met Real en Oranje, toen moest ik een keuze maken", vervolgt hij. "Dat heb ik de bondscoach ook uitgelegd. Hij zei dat de deur altijd open blijft staan, dat moet nu gaan blijken. Achteraf had ik nooit moeten bedanken voor Oranje, maar dat is wijsheid van nu. Nu de knie weer gefixt is, voel ik me weer als nieuw. Nu moet ik eerst laten zien dat ik het niveau van voor m’n blessure haal, als dat gebeurt, gaat Oranje vanzelf weer leven."

Battlefield Bad Company 2 gaat 3D

Patrick Bach van de Zweedse ontwikkelaar Digital Illusions CE (DICE) heeft bekendgemaakt dat 'Battlefield Bad Company 2' in 3D gespeeld kan worden. De nieuwe schietgame van uitgever Electronic Arts ondersteunt namelijk nVidia's 3D-technologie.

'Battlefield Bad Company 2' is een game die zich sterk richt op de online spelervaring. De game wordt begin maart verwacht op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De 3D-spelmodus zal alleen beschikbaar zijn voor de bezitters van de PC-versie van de nieuwste telg uit de Battlefield-serie.

Momenteel kan de demo van de online multiplayer spelmodus van 'Battlefield Bad Company 2' gratis gedownload worden op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Battlefield Bad Company 2 gaat 3D

A'dam wil strippenkaart in april afschaffen

Amsterdam wil de strippenkaart in het openbaar vervoer afschaffen. Als het aan de hoofdstad ligt, kan vanaf 15 april in bus, tram en metro alleen nog met de OV-chipkaart worden gereisd. Daartoe heeft de stad vandaag een verzoek ingediend bij staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie).

Met dit verzoek volgt Amsterdam de ontwikkelingen in Rotterdam, waar de strippenkaart vanaf morgen niet meer welkom is. De Amsterdamse metro is overigens al met succes helemaal overgestapt op de OV-chipkaart, stelt de stad, en in nagenoeg de hele stadsregio kan nu al worden gereisd met het oplaadbare vervoersbewijs.

De Tweede Kamer nam gisteren nog een motie aan waarin werd gesteld dat geen enkele andere regio de strippenkaart mag uitbannen, voordat de volledige afschaffing van het papieren kaartje in Rotterdam is geëvalueerd. Amsterdam zegt toe dat de gemeente en de vervoerders 'lering trekken' uit de ervaringen in Rotterdam. De 'verbeterpunten' worden direct meegenomen bij de afschaffing van de strippenkaart op 15 april.

Tijdens een debat over de OV-chipkaart zegde Huizinga vorige week al aan de Kamer toe dat Amsterdam de strippenkaart niet zomaar mag afschaffen. Wanneer een regio het verzoek indient om de strippenkaart af te schaffen, wordt dat eerst uitgebreid getoetst. Daarbij wordt ook gekeken naar de ervaringen in Rotterdam, aldus de bewindsvrouw.

Thuishulp vecht levenslange straf aan

De thuishulp die onlangs tot levenslang is veroordeeld voor de moord op een bejaarde vrouw gaat in hoger beroep. Dat bevestigt een medewerker van het kantoor van haar advocaat Juliet Echteld vandaag.

De 38-jarige thuishulp uit Rijswijk stak op 6 maart vorig jaar een 78-jarige vrouw uit Den Haag in haar woning aan de Laakkade 51 keer met een mes. Het Openbaar Ministerie in Den Haag had achttien jaar gevangenisstraf geëist.

De rechtbank nam het haar echter zeer kwalijk dat ze aan geen enkel onderzoek meewerkte. Zo kon niet worden vastgesteld of ze nog eens tot een soortgelijke daad in staat is en daarom werd ze veroordeeld tot levenslang.

De thuishulp had het slachtoffer eerder verzorgd. Mogelijk werd ze betrapt tijdens het stelen van geld of bankpasjes van de bejaarde vrouw, waarop ze de slechtziende vrouw doodstak.

Start America's Cup opnieuw uitgesteld

De start van de 33e editie van de America's Cup is opnieuw uitgesteld. Afgelopen maandag zou de prestigieuze wedstrijd al voor de kust van Valencia van start gaan, maar draaiende wind zorgde voor uitstel. Vandaag zijn het de hoge golven die de schepen nopen in de haven te blijven. Mogelijk zal de race later vandaag alsnog van start gaan.

Bij de America's Cup neemt de Zwitserse titelverdediger Alinghi het op tegen BMW Oracle uit de Verenigde Staten. De wedstrijd bestaat uit een best-of-three, waarbij voor de Spaanse kust 40 mijl gezeild moet worden met technisch geavanceerde schepen.

Motorophanging geheim Ferrari F10

Het geheim van de nieuwe Ferrari F10 lijkt te zitten in de ophanging van de motor. Door het blok aan de voorzijde 3,5 graden lager te hangen dan de achterzijde wordt ruimte gewonnen voor de dubbele diffuser. Hiermee volgt het team de Arrows A2 uit 1979 die dit ook een gekantelde motor had.

"De Ferrari heeft een erg interessante mechanische oplossing, het merendeel ervan zit onder het bodywork," zei technisch directeur Aldo Costa. Opvallend is dat Ferrari er niet mee reed in de eerste test in Valencia waar de bolide al de snelste was. De nieuwe oplossing moet nog enkele extra tienden op gaan leveren. Het nadeel van de oplossing is dat het zwaartepunt van de auto aan de achterzijde omhoog komt, waardoor de auto moeilijker te besturen is.

Ontwerper Nikolas Tombazis geeft het belang van de vinding toe. "De diffuser is cruciaal. Om de prestaties te maximaliseren hebben de de achterzijde opnieuw aangepakt en verschillende onderdelen beter geïntegreerd. Bij de F10 is diffuser veel groter en efficiënter dan in de vorige seizoenen."

Lotus F1 beleeft baandebuut

Gisteren heeft het nieuwe Formule 1-team Lotus F1 haar nieuwe bolide het debuut op de baan laten maken. De donkergroene bolide maakte op het korte Stowe circuit van Silverstone in de handen van testcoureur Fairuz Fauzy.

Op de nieuwe bolide stonden al een aantal sponsoren, namelijk Proton, Malaysian tourism, the Tune Group en Naza Corporation, maar geen AirAsia van teambaas AirAsia. Teampresident Riad Asmat zei dat er meer sponsoren zullen volgen. "Je kunt aan de livery van de auto zien wie ons steunen. Het zal een mix zijn van Maleisische en internationale sponsoren," zo zei hij tegen de Maleisische krant The Star.

Volgens technisch directeur Mike Gascoyne waren er geen technische problemen bij de eerste run. "Het Stowe circuit is niet groter dan een baan voor de go-kart baan en op een koude februarimiddag met zo nu en dan sneeuw leer je niet hoe de auto zich gedraagt," zei hij tegen de BBC. "We hebben een mooi aantal ronden gereden en we hebben allerlei systeemchecks gedaan, waardoor we de test in Jerez aan kunnen gaan."

De presentatie van de auto zal komende vrijdag in Londen zijn.

'sc Heerenveen wil Hiddink'

Guus Hiddink is een gewild man. Voetbal International meldt vandaag dat de Achterhoeker ook wordt begeerd door sc Heerenveen. Jan Everse zou vorige week mede op voorspraak van de Achterhoeker zijn benoemd tot interim-coach van de Friezen.

De Friezen hebben Hiddink overigens nog niet officieel benaderd. De 63-jarige coach heeft nog een contract bij de Russische voetbalbond tot medio juli en binnenkort zal worden besloten of hij daar doorgaat. De verwachting is echter dat de nieuwe Russische bondsleiding in zee wil gaan met een nieuwe bondscoach.

Hiddink heeft er geen geheim van gemaakt dat hij zijn loopbaan als trainer wil afbouwen bij een provincieclub. Naast zijn band met De Graafschap heeft hij echter ook goede contacten met Heerenveen en dan vooral met Riemer van der Velde, oud-voorzitter van de Friezen.

Sterk pakt Nederlandse titel op natuurijs

Maria Sterk is zojuist op het Zuidlaardermeer Nederlands kampioene op natuurijs geworden. In de eindsprint was ze medevluchtster Mireille Reitsma te snel af.

Na zo'n dertig van de in totaal zestig kilometer te hebben afgelegd, was het tweetal ontsnapt toen het peloton even stilviel. Sterk en Reitsma werkten goed samen en vanuit het peloton, dat door verschillende valpartijen in korte tijd gehalveerd werd, kwam er geen goed georganiseerde jacht tot stand.

In de laatste ronde bleek dat Sterk nog het meeste overhad. Het brons ging naar Daniëlle Bekkering die de sprint van de achtervolgende groep won.

Red Bull Racing RB6 gepresenteerd

Als tiende team in de Formule 1 heeft Red Bull Racing vandaag haar bolide voor het seizoen 2010 gepresenteerd. De Oostenrijkse renstal heeft de RB6 op het circuit van Jerez aan het publiek voorgesteld. Mark Webber zal de eerste ronden in de auto gaan rijden.

Opvallend aan de bolide is dat Red Bull net zoals het zusterteam Scuderia Toro Rosso en McLaren de haaienvin doorgevoerd heeft tot de achtervleugel. Daarnaast valt op dat er uit de voorvleugel een hap mist. Hiermee hoopt het team de prestaties van de zeer succesvolle RB5 te overtreffen.

Red Bull Racing RB6
Red Bull Racing RB6
Red Bull Racing RB6

Red Bull Racing RB6

Red Bull Racing RB6

'Verhoog leeftijdsgrens alcohol'

De wethouders volksgezondheid van Den Haag, Rotterdam en Utrecht willen dat de Tweede Kamer de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol verhoogt naar 18 jaar. De Kamer debatteert hier naar verwachting in maart over. De drie wethouders willen een hogere leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol omdat het drinken ervan op jonge leeftijd schadelijk is voor de ontwikkeling van jongeren.

Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn tegen een proef van het kabinet. Die wil het voor gemeenten mogelijk maken zelf te beslissen op welke leeftijd alcohol aan jongeren mag worden verkocht. Op dit moment geldt 16 jaar voor zwak alcoholische dranken en 18 jaar voor sterke drank. Na evaluatie van de proef wordt besloten of de leeftijdsgrens overal wordt verhoogd.

De wethouders van de drie grote steden verwachten nauwelijks effect van de proef, aangezien in de ene gemeente een grens van 18 jaar kan gelden, terwijl in de buurgemeente die grens lager ligt. Jongeren kunnen dan gewoon naar de buurgemeente om alcoholische versnaperingen in te slaan, betogen zij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens de drie gemeenten blijkt uit onderzoek dat Nederlandse jongeren steeds vaker op steeds jongere leeftijd drinken. Zo zouden zeven van de tien kinderen al op of vóór het twaalfde jaar hun eerste glas alcohol hebben gedronken. "Ze worden wel de 'zuipschuiten van Europa' genoemd."

Eerder al meldde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) dat de meeste Nederlandse gemeenten voor de verhoging van de landelijke leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol naar 18 jaar zijn.

Meer asielverzoeken ingediend

Het aantal asielverzoeken is vorig jaar gestegen naar bijna vijftienduizend. Dat is elf procent meer dan in 2008, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De laatste jaren schommelt het aantal asielzoekers rond of iets boven de tienduizend.

De helft van de asielzoekers kwam uit Irak of Somalië. In 2008 kwamen de meeste asielverzoeken nog uit Irak. Tot eind 2008 kregen zij vanwege de situatie in Irak gemakkelijker een verblijfsvergunning. Sinds dat niet meer mogelijk is, is het aantal aanvragen van Irakezen gedaald. Vorig jaar kwamen de meeste asielverzoeken van Somaliërs.

Ook Somaliërs kregen een deel van dit jaar ook gemakkelijker een verblijfsvergunning. Sinds mei vorig jaar geldt dat niet meer voor asielzoekers uit Centraal- en Zuid-Somalië.

Het aantal asielzoekers schommelt altijd sterk. Dat komt vooral door de situatie in het buitenland. Zo zorgden de val van de Berlijnse Muur in 1989 en de oorlog in het voormalige Joegoslavië voor een sterke stijging in de eerste helft van de jaren negentig. Na 1996 was er een sterke stijging door de onrust in Afghanistan en Irak en de oorlog in Kosovo.

Rasmussen/Mørkøv winnen Zesdaagse Kopenhagen

De Deense wereldkampioenen Alex Rasmussen en Michael Mørkøv hebben, na de zesdaagsen van Berlijn en Gent, nu ook de Zesdaagse van Kopenhagen op hun naam geschreven.

De Denen hadden vier punten meer dan het Duits/Belgische koppel Bartko/Keisse. De Zwitsers Risi/Marvulli werden derde. Bruno Risi nam in Kopenhagen officieel afscheid. De andere deelnemers vormden als eerbetoon na afloop van de Zesdaagse een erehaag voor de Zwitser.
 
 

'Hokkers' sluiten vaker samenlevingscontract af

Steeds meer mensen die samenwonen hebben een samenlevingscontract. Ook het aantal niet-gehuwde paren is gestegen, blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit biedt voordelen bij bijvoorbeeld de aankoop van een woning.

Op 1 januari 2009 woonden 820 duizend paren samen zonder dat ze elkaar hun formele jawoord hadden gegeven. Het aantal niet-gehuwde paren dat samenwoont is sinds 1995 met driehonderdduizend toegenomen tot 820 duizend. Ruim de helft van de niet-gehuwde samenwoners had in 2008 een samenlevingscontract, vijf procentpunt meer dan in 2003.

Het aandeel paren met een samenlevingscontract of het voornemen er een af te sluiten is zowel onder jongere als oudere samenwoners gestegen. Oudere niet-gehuwde 'hokkers' hebben of willen wel vaker een samenlevingscontract dan jongeren. Van de oudere paren hebben of willen acht op de tien een contract, tegen zes op de tien jonge stellen.

De komst van kinderen is voor stellen steeds minder vaak een reden om te trouwen. Vorig jaar hadden vier op de tien niet-gehuwde paren thuiswonende kinderen, tegen twee op de tien in 1995.

Van de oudere stellen die niet-gehuwd samenwonen, denkt een kwart nog te gaan trouwen. Van de jongste samenwoners willen drie op de vier in het huwelijksbootje stappen. Het aandeel niet-gehuwde samenwoners met trouwplannen is tussen 2003 en 2008 niet gedaald.

Dead Space 2 niet naar de PC

EA heeft de financiële resultaten tot en met 31 december 2009 gepubliceerd. Hoewel daar logischerwijs heel veel cijfertjes over de verkopen en dergelijke in staan, is er ook een overzicht te vinden van titels die we de komende tijd kunnen verwachten. Wat daarin opvalt is de titel Dead Space 2. Het oorspronkelijke third-person horrorspel is ontwikkeld voor de PlayStation 3, Xbox 360 en ook Windows. Hoewel er best kritiek was op de besturing van de PC-versie aangezien deze weinig aangepast was voor het spelen met muis en toetsenbord, werd Dead Space over het algemeen goed ontvangen.

Desondanks lijkt het er nu toch op dat PC-gamers het zonder het tweede deel moeten stellen. In het overzicht van EA is namelijk te zien dat Dead Space alleen gaat komen voor consoles en handhelds. Volgens Bluesnews heeft een PR-medewerker van EA daarnaast aangegeven dat een PC-versie niet in de planning zit zodat de kans klein is dat deze op een later tijdstip toch nog op de PC gaat komen.

Dead Space 2

[NHL] Blackhawks in shootout langs Stars

De Chicago Blackhawks hebben in de shootout de Dallas Stars verslagen. De eindstand was 4-3. Man van de wedstrijd was de snelle forward Patrick Kane, die voor Team USA zal spelen op de Olympische Spelen in Vancouver.

De Blackhawks verloren voorafgaand aan dit duel drie wedstrijden op rij. Ook nu was het even zweten voor de overwinning binnen was, want met nog krap vier minuten te gaan maakte Loui Eriksson gelijk voor de Stars, waardoor een shootout nodig was. Daarin maakte Kris Versteeg de winnende (en enige) treffer. "Turco is een geweldige keeper, vooral in shootouts. Je wilt het dus zo eenvoudig mogelijk houden en dan maar hopen dat hij erin gaat. Gelukkig gebeurde dat dit keer."

De score werd geopend door Mike Ribeiro, de Stars-center die 15 wedstrijden miste met een nekblessure. Hij werd in de powerplay vrijgespeeld door James Neal. Kane zorgde voor de gelijkmaker met een schot vanuit de linkercirkel. Dallas kwam weer op voorsprong via Neal  die een rebound van een schot van Brad Richards kon binnenwerken, maar Kane maakte dertig seconden voor het eindigen van de eerste periode nog 2-2. Hij schaatste achter het doel langs de rechtercirkel in en schoot vanaf daar hard binnen. 

In de tweede periode werd er niet gescoord dankzij onder meer een geweldige redding van Turco op een uitbraak van Dustin Byfuglien met nog twee minuten te gaan. In de derde periode kwamen de Blackhawks op voorsprong via een goal van Troy Brouwer. Hij kon binnenschieten nadat Marian Hossa hard naastschoot en de puck via de boarding weer terug het ijs op kaatste. Loui Eriksson maakte echter gelijk na een snelle een-twee vlak bij het doel.

In de overtime werd het nog even spannend, want Mike Modano en Richards kregen goede scoringskansen in de powerplay. Goalie Antti Niemi wist beide pogingen echter te stoppen om de shootout af te dwingen. Daarin waren zoals gezegd de Blackhawks dus de sterksten dankzij de goal van Kris Versteeg.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Chicago Blackhawks Dallas Stars 4-3 (SO)
Buffalo Sabres Boston Bruins 2-3 (SO)
New York Islanders Nashville Predators 4-3 (SO)
Carolina Hurricanes Florida Panthers 4-1
Ottawa Senators Calgary Flames 3-2
Tampa Bay Lightning Vancouver Canucks 3-1
St. Louis Blues Detroit Red Wings 4-3 (SO)

Brits referendum over kiessysteem

Britse parlementsleden hebben regeringsplannen goedgekeurd om tegen het einde van 2011 een referendum te houden over de vraag of het Britse kiessysteem op de schop moet. Het House of Commons nam het voorstel gisteren met 365 tegen 187 stemmen aan.

Onder het huidige systeem hoeft de winnaar van een zetel in het Huis of Commons geen absolute meerderheid van de stemmen te krijgen. Premier Gordon Brown wil nu dat de bevolking het Australische systeem overweegt, waar kiezers de kandidaten in volgorde van voorkeur plaatsen. Als geen enkele kandidaat meer dan vijftig procent van de stemmen haalt, worden de stemmen voor tweede keus meegerekend.

Eventuele veranderingen in het kiessysteem zullen nog niet van toepassing zijn op de eerstvolgende Britse verkiezingen, die begin juni worden gehouden.

Verkeer in het westen muurvast na sneeuw

Automobilisten op de Nederlandse snelwegen staan vanochtend massaal in de file. In het noorden, midden en westen van het land is het plaatselijk glad door sneeuw. Vooral het verkeer in het westen van het land staat vast door sneeuw op de weg, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Later op de ochtend leidde de witte neerslag ook op de snelwegen in het noorden tot problemen. Normaal zou er in de gehele ochtendspits ongeveer 170 kilometer file staan, maar vandaag stond er op het hoogtepunt bijna 375 kilometer.

Alle snelwegen rond Rotterdam liepen vast, op de A12 tussen Utrecht en Den Haag stond het eveneens stil. Ook op de A7 en op de A9 stonden kilometers file. Vanaf Den Helder richting Amstelveen tussen Schoorl en knooppunt Raasdorp stond tegen kwart over acht 41 kilometer.

Na half negen namen de files langzaam af, maar "het zal nog wel lang duren" voordat alle zijn verdwenen, aldus de ANWB.

IOC: al meer dan 300 dopingcontroles

Nog voor de officiële opening van de Olympische Winterspelen in Vancouver zijn al meer dan driehonderd dopingcontroles uitgevoerd. Dat maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gisteren (plaatselijke tijd) bekend.

Sinds 4 februari is het IOC verantwoordelijk voor de dopingtesten van de deelnemers in en rond Vancouver. In totaal worden er ongeveer tweeduizend controles uitgevoerd. IOC-baas Jacques Rogge zei gisterenavond tijdens de algemene vergadering dat de olympische sporters een rolmodel zijn voor de drie miljard tv-kijkers wereldwijd. "De meerderheid van de atleten neemt deze verantwoordelijk ook serieus."

Aan de Spelen in Canada doen meer dan 2500 atleten uit 82 landen mee.

Ruimteveer aan ISS gekoppeld

Het ruimteveer Endeavour is vandaag aangekomen bij het internationale ruimtestation ISS. Het veer bezorgt een nieuwe kamer en een observatiedek, waarmee het ISS na installatie van deze twee compartimenten nagenoeg is afgebouwd.

De zes bemanningsleden van de Endeavour blijven een week in het ISS. Zij zullen de twee nieuwe ruimtes installeren en helpen bij het onderhoud van het ruimtestation. Momenteel verblijven vijf astronauten in het ruimtestation.

Vlak voor de koppeling liet gezagvoerder George Zamka het ruimteveer een omwenteling maken, zodat de bemanning van het ISS foto's kon maken van de onderkant van de spaceshuttle. De foto's worden in het commandocentrum van NASA onderzocht op eventuele schade.

Twee doden door bizar ongeval Hongkong

Een bizar ongeval in Hongkong heeft een einde gemaakt aan de levens van twee inwoonsters van de stad in het zuiden van China. Een 74-jarige vrouw viel vanuit haar appartement op de 27e verdieping van een torenflat bovenop een 51-jarige schoonmaakster, die onderweg was naar huis, zo meldde de politie vandaag.

Het ongeval deed zich gisteren voor. De politie vermoedt dat het oudste slachtoffer het evenwicht verloor toen ze de was aan een droogrek hing, dat aan de buitenkant van haar woning was bevestigd. Een beveiligingsbeambte trof beide lijken aan bij de voet van het wooncomplex in het Ma on Shan district van de miljoenenstad.

[OWS] Aparte status Kramer

De chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg, Henk Gemser, heeft Sven Kramer een 'status aparte' gegeven binnen de ploeg. In de aanloop naar zijn wedstrijden mag Kramer als enige de hectiek in het olympisch dorp mijden.

De aparte status van de schaatser houdt in dat hij één of meerdere nachten voor zijn races niet in het officiële atletenonderkomen in het centrum van Vancouver zal slapen. In plaats daarvan zal hij zijn intrek nemen in het Hilton-hotel in de buitenwijk Richmond, op vijf minuten lopen van de Olympic Oval. Behalve rust vermijdt Kramer hiermee ook de dagelijkse reis van een halfuur van het centrum van Vancouver naar de ijsbaan nabij het vliegveld.

Politicus Bolivia moet stenen bakken

Een Boliviaanse gouverneurskandidaat moet voor straf duizend bouwstenen van adobe, een bouwmateriaal van onder meer water en klei, maken omdat hij beneveld achter het stuur was gestapt. De man had gisteren al zo'n driehonderd stenen gefabriceerd.

Felix Patzi, een Aymara-indiaan, had toegegeven onder invloed te hebben gereden. Hij dong mee naar het gouverneurschap van La Paz maar leverde zijn kandidatuur in op verzoek van president Evo Morales.

De man was berecht onder het 'gemeenschapsrecht', waartoe de Boliviaanse grondwet de mogelijkheid biedt. Dit betekent dat indianengemeenschappen traditionele rechtspraak kunnen toepassen en daaraan verwante straffen mogen opleggen.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de gevolgen van een poging om een rechter te wurgen.

Een nederlaag voor onze rechtsstaat. Een wegens overval en moord tot 9 jaar cel veroordeelde man moest in hoger beroep voor het gerechtshof in Den Haag verschijnen. In dat hoger beroep eiste de Officier van Justitie een celstraf van 16 jaar tegen de moordenaar. Na diverse vergeefse pogingen van diens advocaat om de rechters in dat hoger beroep te wraken, werd besloten dat verdere wrakingverzoeken niet meer waren toegestaan. Op de zitting deed de verdachte alsof hij de rechters een document wilde overhandigen, maar plotseling greep hij de voorzitter van de rechtbank bij de keel, in een poging, hem te wurgen. Het gevolg daarvan leidt tot een vraag:

Volendam wil spelers in de beurs treffen

De voorzitter van FC Volendam, Henk Kras, dreigt de spelers van zijn club financieel te benadelen als ze er niet in weten te slagen de play-offs te bereiken. Daarnaast worden de winstpremies voor de overwinningen (2-1 en 5-0) op het failliet verklaarde FC Haarlem bij het missen van de play-offs niet uitgekeerd.

"Dit is een interne aangelegenheid, maar het zou kunnen dat de premies worden ingetrokken", aldus Kras in een reactie. De basisspelers en invallers krijgen normaal gesproken honderd euro per punt, de bankzitters strijken vijftig procent van het totaalbedrag op. Door de maatregel zou FC Volendam ongeveer tienduizend euro kunnen besparen.

De voorzitter van de Vereniging Voor Contractspelers (VVCS), Danny Hesp, is niet blij. "Wij zullen hier zeker een stokje voor gaan steken. Deze jongens hebben een prestatie geleverd waarvoor ze volledig terecht zijn beloond."

Redenen afwezigheid Xbox in het Amerikaanse leger

Gisteren was op FOK!games het bericht te lezen dat Jim Wallace de vergelijking maakt tussen gamen en een training bij de Britse SAS. Hoewel zijn redenering niet door iedereen hetzelfde gezien wordt, is het wel een feit dat tegenwoordig door kostenoverwegingen games en simulaties veel gebruikt worden bij de training in het leger, zo ook in het Amerikaanse leger. Voor dit doel is elke commandopost en trainingsruimte uitgerust met PC's, maar er is voldoende interesse geweest om die eventueel te vervangen door consoles.

Maar wat bieden consoles meer dan PC's voor dit doel? Allereerst zijn veel nieuwe recruits er al zeer bekend mee. Er zijn genoeg onderzoeken geweest die aantonen dat er door jongeren meer games gespeeld worden op consoles dan op PC's. De oudere generaties geven vaak nog wel de voorkeur aan een PC, maar deze groep wordt verhoudingsgewijs snel kleiner. Als het Pentagon blijft vertrouwen op games is het voor de hand liggend dat er een platform gebruikt wordt waar de doelgroep al bekend mee is.

Bijkomend voordeel is de gebruikte hardware. De Wii heeft bijvoorbeeld al motion control en de varianten van Microsoft en Sony zijn onderweg. Hierdoor is een console veel geschikter om ook lichaamsbewegingen in de training op te nemen, waardoor de noodzaak van een echte trainingsbaan verkleind wordt. Tevens hoeft er bij de ontwikkeling en onderhoud van games geen rekening gehouden te worden met een diversiteit aan configuraties zoals verschillende video- en geluidskaarten.

Maar hoewel bovenstaande zaken allemaal waar zijn is de grootste reden waarom er naar consoles gekeken wordt nog veel simpeler. In een interview voor het blad Training & Simulation Journal is door medewerkers die aangesteld zijn om games te ontwikkelen voor het Amerikaanse leger aangegeven dat ze met name interesse in consoles hebben vanwege de lage kostprijs. Een Xbox 360 kan voor minder dan $200 aangeschaft worden terwijl een computer voor de overheid al gauw zo'n $1000 moet kosten.

Oftewel het is toch duidelijk dat het Amerikaanse leger een berg Xbox 360's gaat kopen? Niet echt. Roger Smith, chief technology officer is verantwoordelijk voor de aankoop van trainingsapparatuur en beweert dat Microsoft geweigerd heeft om de consoles te leveren. Al in 2006 stelde hij de vraag, maar kreeg nul op het rekest zowel voor de koop van de hardware als voor een XNA-licentie om de ontwikkeltools in handen te krijgen. Hier kreeg Smith drie redenen voor van Microsoft:

  • Allereerst verwachtte Microsoft dat het leger wel heel veel hardware aan zou kopen, maar wellicht maar een enkele game per console, zodat het uiteindelijk financieel helemaal niet interessant is
  • Door een grote order van het leger was de kans aanwezig dat er een tekort zou ontstaan voor de reguliere consumentenmarkt
  • Het imago van de Xbox 360 kan wel eens een deuk oplopen als deze gebruikt gaat worden bij de training voor het slagveld. Wil Microsoft wel dat ouders een apparaat voor hun kroost aanschaffen waarvan bekend is dat precies hetzelfde apparaat in het leger gebruikt wordt?

De keerzijde van de medaille is dat deze 360's wel kunnen helpen bij een goede voorbereiding en daardoor eventueel ook levens van soldaten kan helpen redden. Daarom is opnieuw een vraag gesteld aan de PR-afdeling van Microsoft of de situatie sinds 2006 veranderd is en er in de toekomst wellicht toch 360's gebruikt gaan worden in het leger. David Dennis, woordvoerder van Microsoft, bleek niet op de hoogte van de gesprekken die er destijds geweest zijn tussen Microsoft en het leger maar kon wel een reactie geven. Volgens hem heeft het leger meerdere mogelijkheden om simulaties te bouwen. Zo kunnen ze samenwerken met een professionele ontwikkelaar en publisher die voldoende ervaring in huis hebben om een complexe simulatie te bouwen. In het verleden heeft het Amerikaanse leger dit al gedaan met Ubisoft (America's Army) en THQ (Full Spectrum Warrior). Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor het leger om in zee te gaan met onafhankelijke ontwikkelaars die door gebruik te maken van de XNA Game Studio tools de gewenste games kunnen bouwen.

Of er daadwerkelijk grote aantallen consoles geleverd zouden worden aan het leger, of dat de XNA-simulaties gepubliceerd zouden worden in de XNA Creator's Club blijft de grote vraag. Maar misschien komt dit toch allemaal el te laat. Volgens Roger Smith is het initiële enthousiasme van het leger intussen namelijk bekoeld. Er zijn dan ook helemaal geen actieve onderzoeken meer gaande of zo'n project haalbaar is. De kans dat er op korte termijn consoles gebruikt gaan worden bij de opleiding van games is daarmee erg klein geworden.

Relaxen in het leger

L.A. Noire gaat voor donkere tijden zorgen

L.A. Noire, de game van Rockstar waar nog niet veel over bekend is, krijgt nadat deze eerst al niet meer exclusief voor de ps3 was nu een releasedatum, releaseperiode eigenlijk.

L.A. Noire is een interactieve detectivegame die zich afspeelt in de jaren klassieke jaren '40 noir-periode, hierin zal je alle puzzelstukjes bij elkaar moeten zoeken om een aantal moorden in de buurt op te lossen.

De game zal dit jaar nog, in de herfst gaan verschijnen volgens deze tweet. Alleen staat er voor die periode ook de Take Two-game Max Payne 3 gepland, mogelijkerwijs zou een van de twee nog kunnen doorschuiven naar de kerstperiode om de games wat ruimte te geven.

We wachten het rustig af, maar dit jaar zullen de dagen rondom herfst en kerst nog donkerder worden dan ze al waren.

[OWS] Nederland welkom geheten in olympisch dorp

Het Nederlands team is met een korte ceremonie welkom geheten in het olympisch atletendorp. Een achttal atleten aangevuld met vijftien coaches en begeleiders werden in Vancouver ontvangen door de burgemeester van het atletendorp, de Canadese ex-roeister Tricia Smith.

Smith verklaarde in een toespraak dat het Nederlandse team de komende olympische periode deel uitmaakt van de familie en overhandigde chef de mission Henk Gemser een presentje. "Dit doet toch wel wat met je", reageerde debutant Jan Blokhuijsen na afloop van de ceremonie waarbij ook het Nederlands volkslied werd gespeeld.

Tijdens een kort muzikaal intermezzo gingen vooral Ireen Wüst en Renate Groenewold met de voeten van de vloer. De andere sporters en begeleiders keken vooral toe. "Dan bewijzen we dat we toch stijve Nederlanders zijn", zei Blokhuijsen lachend. Veel schaatsers en shorttrackers waren afwezig, omdat zij rond dat tijdstip moesten trainen. Enkele andere wintersporters, zoals de bobsleeërs, zijn nog niet aangekomen in Vancouver.

Verklaring Wellink 'onbeschoft misleidend'

DNB-president Nout Wellink probeert de schuld voor het Icesave-debacle op het bordje van de IJslandse regering te schuiven. Dat stelt de IJslandse voormalig minister van bankzaken Björgvin G. Sigurdsson in een ingezonden brief in de Volkskrant. Hij reageert op de verklaring die Wellink heeft afgelegd voor de commisie-De Witt, die de financiële crisis onderzoekt.

Wellink beweert volgens hem dat het mis is gegaan doordat IJsland hem zou hebben voorgelogen over Icesave. Sigurdsson spreekt van een 'onbeschoft misleidende weergave van de werkelijkheid' die hij niet over zijn kant kan laten gaan.

Hij wijst erop dat Wellink tijdens het verhoor zelf heeft aangegeven dat IJsland formeel 'nee' heeft geantwoord op de vraag of het garant kon staan voor de betalingen die volgen uit het depositogarantiestelsel. Het niet-formele en 'werkelijke' antwoord zou echter 'ja' zijn. Volgens de oud-minister heeft De Nederlandsche Bank te weinig waarde gehecht aan het formele antwoord.

DNB had volgens Sigurdsson beter een voorbeeld kunnen nemen aan de Franse collega's. Waar Icesave toegang kreeg tot de Nederlandse markt, werd die in Frankrijk geweigerd.

Wellink zou er volgens de oud-minister beter aan doen beschuldigingen van leugens achterwege te laten en te zoeken naar een duurzame oplossing.

AA Gent en KV Mechelen op gelijke hoogte

KV Mechelen en AA Gent werkten gisteren de eerste wedstrijd in de halve finale af van het Belgische bekertoernooi. In een aantrekkelijk schouwspel sloten beide ploegen af met een 2-2 stand.

Voor de gasten uit Gent begon de wedstrijd goed. Al na negen minuten konden de meegereisde supporters juichen. Het was de Sloveen Zlatan Ljubijankic die de 0-1 op het scorebord zette. Tien minuten voor de pauze was er wederom werk voor de man achter het scorebord. Ditmaal was het Kevin Geudens die de op dat moment verdiende gelijkmaker produceerde. Voor de thee zou er niet meer gescoord worden, maar al snel na de hervatting was het weer raak.

Het was Maxime Biset die de bal tegen de touwen werkte. De verdediging van Gent had de Mechelen-speler over het hoofd gezien, waardoor hij kon binnenschieten. Dat de gasten nog langszij zouden komen, leek na de tweede gele kaart van Mbaye Leye niet waarschijnlijk.
 
Toch zou de 2-2 nog op het scorebord komen via Elimande Coulibaly. De Senegalees met Belgische wortels wist de bal een draai mee te geven, waardoor Mechelen-sluitpost Wouter Biebauw geheel kansloos was. Hier zou het bij blijven, waardoor er in de return over twee weken nog van alles kan gebeuren.

Gall over speelveld: "Veendam speelt hier voorlopig niet meer op"

Het hoofdveld in het stadion van BV Veendam is al weken onspeelbaar. Volgens trainer Joop Gall duurt het ook nog wel even voordat er weer gespeeld kan worden op het slechte gras.

Afgelopen maandag zou de thuisclub op het eigen veld een competitieduel afwerken met AGOVV Apeldoorn. "Maar op dit veld kun je niet voetballen", aldus de oefenmeester tegenover het Dagblad van het Noorden.

Aanstaande vrijdag en maandag staat er voor Veendam wederom een thuisduel op het programma. "Maar mijn voorspelling is dat we de komende twee wedstrijden hierop ook niet spelen", gaat Gall verder. "Houd er maar rekening mee dat we onze eerste wedstrijd pas weer spelen op 26 februari." Dan neemt de Groningse club het in Roosendaal op tegen RBC.

De slechte staat van het veld zorgt er ook voor dat Gall creatief moet zijn om zijn equipe een volwaardige training voor te schotelen. "Je moet elke dag weer creatief zijn, maar het is heel vervelend allemaal. Je kunt niet doen wat je wilt doen."

"Je mist ook heel veel trainingen. Je kunt ze niet twee keer per dag op kunstgras laten trainen of in een zaal. Dan krijgen ze spierproblemen of andere klachten", besloot de oefenmeester zijn verhaal.

Britse regering verdedigt bomproeven varkens

Proeven met explosieven op varkens zijn nodig om levens van militairen te redden in oorlogsgebieden, zoals Afghanistan en Irak. Dat heeft de Britse staatssecretaris van Defensie Quentin Davies geschreven in een brief aan het parlement in Groot-Brittannië.

In de afgelopen vijf jaar werden 119 varkens gebruikt tijdens proeven met explosieven in een militair onderzoeksinstituut nabij de stad Salisbury in het zuiden van Engeland.

"Dit onderzoek heeft geleid tot belangrijke verbeteringen in post-traumatische hulp, zoals het beperken van bloedverlies", aldus de staatssecretaris. De inzet van dieren bij experimenten met bomontploffingen gelden als omstreden, met name bij dierenrechtenactivisten. Davies wil echter niets weten van het schrappen van de tests. Hij wijst erop dat bijvoorbeeld slachtoffers van grootschalige bomaanslagen nu betere medische hulp krijgen dankzij de experimenten. "In het bijzonder bij grote aantallen gewonden en als de evacuatie naar ziekenhuizen is vertraagd", aldus de bewindsman.

Kinderen meestal door moeder ontvoerd

Bij een ontvoering van een kind gaat het in 86 procent van de gevallen om de moeder die haar kind naar een ander land brengt. Dat schrijft Trouw vandaag op basis van onderzoek dat juriste Aline Nederveen voor een kennispunt van de Universiteit Utrecht deed.

In 2008 ontvoerden moeders 55 keer hun kind om samen uit Nederland weg te gaan. Vaders deden dat 28 keer. Kinderen worden ook ontvoerd om vanuit een ander land naar Nederland te gaan. Moeders deden dat 36 keer, vaders negen keer. Deze kinderen komen vooral uit West-Europa, gevolgd door de Verenigde Staten.

Als de kinderen uit Nederland weg worden genomen belanden ze vooral in België, Duitsland en Frankrijk. Daarna volgen Turkije, Marokko, Irak en de Verenigde Staten.

Vaak wordt volgens de krant gedacht dat het vooral mannen zijn die kinderen ontvoeren. Toen het kinderontvoeringsverdrag in 1980 werd ingevoerd, was dat ook zo. In die tijd kwamen veel mannelijke gastarbeiders in westerse landen werken. Ze verwekten kinderen bij een westerse vrouw en namen die mee terug zonder toestemming van de moeder.

Omdat reizen eenvoudiger is geworden ontstaan tegenwoordig sneller internationale relaties. Daardoor zijn het niet meer alleen de mannen zijn die in het buitenland komen en gebeurt het ook vaker dat vrouwen kinderen meenemen.

Batman-regisseur ontfermt zich over Superman

Batman-regisseur Christopher Nolan zal zich op verzoek van filmstudio Warner Bros gaan ontfermen over een nieuwe Superman-film. Dat betekent niet dat de regisseur van 'Batman begins' en 'The Dark Knight' deze nieuwe Superman-film ook zal regisseren, maar alleen dat hij als adviseur betrokken zal zijn bij de productie van de film. Dit bericht website Deadline Hollywood.

Batman en Superman zijn de bekendste striphelden van uitgeverij DC, die eigendom is van Warner. Terwijl Nolan met zijn nieuwe versie van Batman gigantische successen boekte was de meest recente Superman-film, 'Superman Returns' uit 2006, minder succesvol dan verwacht. De filmstudio hoopt dat Nolan voor Superman net zo goed voor wonderen kan zorgen als voor Batman. Dit nieuws betekent waarschijnlijk dat regisseur Bryan Singer en Superman-acteur Brandon Routh niet terug zullen keren.

In juli werd al bekend dat Warner van plan was om opnieuw een Superman-film te maken. In september lekte echter uit dat voorbereidingen hiervoor vertraging op hadden gelopen.

Wanneer de nieuwe Superman-film onder de supervisie van Christopher Nolan uit moet komen is nog niet bekend. Het zal nog wel even duren want de Britse regisseur is bezig de laatste hand te leggen aan zijn nieuwe film 'Inception', en daarna zal hij aan de slag gaan met een derde Batman-film. Broer Jonathan Nolan en co-scenarist David S. Goyer zijn inmiddels begonnen met het script voor de opvolger van 'The Dark Knight'.

Batman-regisseur ontfermt zich over Superman

Sneeuw zorgt voor vroege files

Door sneeuwval staan vanochtend vroeg al files rond Amsterdam. De ANWB verwacht een drukke ochtendspits met een piek van driehonderd kilometer. Normaal voor een woensdagochtend is een piek van honderdzeventig kilometer.

Het heeft voornamelijk in het westen en het midden van het land gesneeuwd. Rond Amsterdam, Rotterdam en Utrecht worden dan ook de meeste files verwacht. "De rechterrijstrook is vaak nog goed begaanbaar, maar mensen houden uiteraard afstand en rijden minder snel. We verwachten daarom veel drukte", zegt een woordvoerder.

Automobilisten wordt geadviseerd de verkeersinformatie in de gaten te houden.

 Met name het midden en westen hebben last van de sneeuwval (foto: FOK!)

Miyamoto bevestigt nieuwe hardware

Dit weekend kwam er een bevestiging uit het land van de rijzende zon. En niet van zo maar iemand, maar van Shigeru Miyamoto, het creatieve brein achter spellen als Mario, Zelda en eigenlijk brein achter geheel Nintendo. Hij bevestigt dat er nieuwe hardware op komst is. Dit deed hij tijdens het jaarlijkse Japan Media Arts festival in, hoe kan het ook anders, Japan.

Helaas meldde hij niet wat de nieuwe hardware zou inhouden. Er zijn natuurlijk al tijden geruchten: Satura Iwata zelf hintte eerder in januari dat een opvolger van de DS motion control zou hebben. Deze uitspraak van de Nintendobaas werd vorige week weer hevig ontkend.

Er wordt op internet ook al tijden gespeculeerd over een Wii HD, maar over de volgende 'next-gen' console wil Nintendo niets kwijt.

Miyamoto was erg spraakzaam tijdens zijn speech op het festival. Een tweede bevestiging wilde hij ons daarom ook niet onthouden. Hij is, naast Zelda, bezig met een tweede spel dat gebruik gaat maken van de Wii Motion Plus controller. Maar daarna was de spraakzaamheid weer op.

Mario in HD

Binnenkort op jouw Full HD tv te bewonderen?

Interview: Audrey Niffenegger - De tweeling van Highgate

Audrey NiffeneggerAudrey Niffenegger is geboren in 1963 in het idyllische South Haven in de staat Michigan. Haar familie verhuisde naar Evanston in Illinois toen zij klein was. Ze heeft voor het grootste deel van haar leven in of dichtbij Chicago geleefd. Zij begon met het maken van prints in 1978 met hulp en les van William Wimmer. Niffenegger werd opgeleid tot visuele kunstenaar aan School of the Art Institute of Chicago en ontving haar MFA (Master of Fine Arts) Northwestern University’s Department of Art Theory and Practice in 1991.Zij heeft haar kunstboeken, drukken, schilderijen, tekeningen en strips sinds 1987 tentoongesteld in de Printworks Gallery Chicago.

Haar eerste boeken waren gedrukt handgebonden in uitgaven van tien. Twee hiervan zijn sindsdien commercieel gepubliceerd door Harry N. Abrams: The Adventuress en The Three Incestuous Sisters.

In 1997 had mevrouw Niffenegger een idee voor een boek over een tijdreiziger en zijn vrouw. Zij begon aan de roman te werken en publiceerde de Vrouw van de Tijdreiziger in 2003 met onafhankelijke uitgever Macadam/de Kooi. Het was een internationale bestseller, die inmiddels ook verfilmd is.

In 1994 kwam een groep boekkunstenaars, papermakers en ontwerpers tezamen om een nieuw centrum van boekkunsten te stichten; het Columbia College Chicago Center for Book and Paper Arts. Mevrouw Niffenegger maakt deel uit van deze groep en doceerde vele jaren boekkunsten als professor in MFA. Heden ten dage doceert zij nog bij de Universiteit van Colombia; momenteel het vak schrijven, wat zich in tekst-beeld verhoudingen specialiseert. Audrey Niffenegger heeft ook voor de Newberry Library, Penland School of Craft en andere hoger onderwijs instellingen gedoceerd.

De tweede roman van Niffenegger, Her Fearful Symetry, werd gepubliceerd in 2009 door Scribner (V.S.), Jonathan Cape (UK) en veel andere uitgevers wereldwijd. Hier in Nederland verschijnt het boek deze maand onder de titel De tweeling van Highgate. Dit was een goede rede voor mij om naar het Ambasade hotel in Amsterdam af te reizen en haar een paar vragen voor FOK! te stellen.

'Elton John moet niet in Israël optreden'

Een Britse groep academici heeft Elton John dringend verzocht om niet op te treden in Israël. De Britse zanger en pianist staat geboekt voor een optreden op 17 juni in Tel Aviv.

De Britse wetenschappers hebben Sir Elton met een open brief verzocht dit concert af te gelasten. Als reden hiervoor noemen zij het buitensporig militair geweld dat Israël vorig jaar ten toon spreidde bij acties in de Gazastrook. Volgens de Britten, die de Palestijnen steunen, is het onmogelijk om in deze zaak moreel neutraal te blijven. Volgens hen is het verkeerd om in Israël op te treden.

Het is niet waarschijnlijk dat Sir Elton aan de oproep gehoor zal geven, zijn woordvoerder heeft tot dusver nog niet gereageerd op het verzoek. Als Sir Elton zijn optreden gewoon door laat gaan zal hij beslist niet de enige internationale popartiest zijn die sinds het geweld in Gaza in Israël optreedt; De afgelopen maanden hebben onder meer Madonna, Lady Gaga en Paul McCartney er concerten gegeven.

'Elton John moet niet naar Israël'

 

Dodental aardbeving Haïti nu 230.000

De autoriteiten in Haïti hebben het dodental na de aardbeving van 12 januari opnieuw naar boven bijgesteld. Op dit moment gaat de regering van het Caribische land uit van zeker 230.000 overlijdensgevallen, zo meldden Amerikaanse media gisteren.

Het aantal doden loopt waarschijnlijk in de komende tijd nog verder op. In de nieuwste schatting ontbreekt een groot aantal overledenen die door familieleden zijn begraven, zonder dat de autoriteiten op de hoogte zijn gesteld.

Het dodental ligt nu ongeveer even hoog als na de verwoestende tsunami in Zuidoost-Azië in december 2004. Die ramp trof echter meerdere landen, in tegenstelling tot de zware aardbeving van begin januari, die een kracht had van 7,0 op de schaal van Richter.

Een maand na de ramp is de situatie in Haïti, en dan met name in de hoofdstad Port-au-Prince, nog altijd nijpend. Veel mensen zijn nog dakloos en hebben gebrek aan voedsel en schoon drinkwater. Daarnaast is het op veel plekken gevaarlijk. Dat bleek gisteren, toen een supermarkt instortte in Port-au-Prince. Er waren mogelijk acht mensen aanwezig in het pand, dat zwaar beschadigd was geraakt tijdens de aardbeving.

Volgens de lokale autoriteiten waren de mensen bezig met het plunderen van de winkel toen het gebouw instortte. Tientallen reddingswerkers zijn inmiddels ter plaatse gegaan.

Terminator-rechten verkocht

De filmrechten voor de Terminator-franchise zijn maandag bij een vijf uur durende veiling in Los Angeles verkocht voor 29,5 miljoen dollar.

Halcyon Entertainment, de maatschappij die de vierde en laatste film 'Terminator Salvation' maakte, moest de rechten verkopen wegens een dreigend faillissement.
Filmstudio's Lionsgate en Sony Pictures zaten in het publiek als potentiële kopers. Tot verrassing van alle aanwezigen was het echter schuldeiser Pacificor die de rechten van de filmserie opkocht, zo meldt website Deadline Hollywood.

Pacificor is een investeringsmaatschappij dus wellicht heeft het bedrijf de rechten alleen gekocht met het doel om deze vervolgens met winst verder te verkopen aan een filmstudio. Daarnaast was Pacificor bezig een schuld van dertig miljoen dollar op te eisen bij Halcyon, dus die is met de verkoop van de Terminator-rechten zo goed als terugbetaald.

Halcyon Entertainment kwam zomer vorig jaar in de problemen nadat 'Terminator Salvation' niet zo succesvol bleek als verwacht. Regisseur McG heeft al laten weten graag terug te keren voor een vijfde en zesde deel, maar het is nog niet duidelijk of en wanneer dit gaat gebeuren.

Terminator-rechten verkocht

 

Amsterdams bestuur? Eigenwijze incompetente amateurs.

Amsterdam. Een mooie stad. De stad waar ik ben geboren en getogen. Ik woon er niet meer. Volgens mijn eigen, fundamentalistische, definitie ben ik dan ook geen echte Amsterdammer... meer. In mijn hart nog wel. Ik volg dan ook nog geïnteresseerd wat er in de stad gebeurt. De laatste tijd zijn dat geen goede dingen. Er gaat van alles mis en in plaats van dat eerst op te lossen bedenkt het stadsbestuur nog meer dingen die mis kunnen gaan. En in plaats van kunnen, bedoel ik zullen.

"EA wil online quitters straffen in FIFA 11"

Een online potje FIFA verlaten, omdat je aan het verliezen bent, zou je met FIFA 11 wel eens een straf kunnen opleveren. Volgens Simon Humber, ‘line producer’ van EA Canada, werkt het team van FIFA 11 aan manieren om 'online quitters' te straffen. Dat zei hij in een interview met Eurogamer. Humber zei dat het team had overwogen om gamers die toch door blijven spelen, in plaats van te stoppen, juist meer te belonen.                       

"Het is een complex probleem. We hebben wel de 'vijfminutenregel'. Als je de verbinding slecht vindt mag je binnen de eerste vijf minuten ongestraft het spel verlaten. Daarna zou er een straf moeten komen."

Humber werkt op dit moment als line producer aan 2010 FIFA World Cup. Die game moet op 30 April in de winkels liggen, maar het ziet er niet naar uit dat deze maatregelen tegen online quitters er in zitten.

"Voor zover ik weet hebben we daar niets aan veranderd in 2010 FIFA World Cup", aldus Simon Humber.

FIFA 11 heeft nog geen officiële releasedatum, maar komt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar uit.

Hamer ziet oplossing voor Uruzgan nog niet

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer ziet nog geen "contouren voor een oplossing" voor de onenigheid tussen CDA en PvdA over de toekomstige Nederlandse rol in Afghanistan. Dat zei ze gisteravond in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Hamer pleitte in de uitzending voor een Nederlandse trainingsmissie in een van de zes trainingscentra van de internationale stabilisatiemacht ISAF buiten Uruzgan. Maar de NAVO heeft Nederland juist gevraagd om een trainingsmissie in Uruzgan, waar de PvdA geen voorstander van is.

Hamer wil geen missie waar honderden Nederlandse militairen nodig zijn om de trainers te beschermen, want dan zou Nederland onder een andere naam "eigenlijk precies hetzelfde doen als in Uruzgan".

Bescherming door militairen van een ander land is volgens haar "een andere zaak". Maar als de veiligheid van eventuele trainers in Uruzgan niet goed gegarandeerd zou zijn, dan kan het niet, aldus Hamer. Ze vindt dat het kabinet voorzichtig moet zijn met het aan andere landen overlaten van de bescherming van Nederlandse trainers.

Voetballer Wesley op Comedy Central

Niemand minder dan voetballer Wesley Sneijder is te zien in een spotje voor Kabouter Wesley. In de commercial laat Wesley, wiens bijnaam al langer 'kabouter Wesley' is, weten dat hij tegenwoordig buiten het veld ook op Comedy Central te vinden is.

De veel besproken internationaal, momenteel werkzaam bij Inter Milaan, verleende volgens eigen zeggen maar al te graag zijn medewerking aan de zender. Het geld dat hij voor het spotje kreeg doneerde hij aan de stichting Stop Kindermisbruik.

Jonas Geirnaert, bedenker en tekenaar van Kabouter Wesley, wist voor zijn grote doorbraak met de knotsgekke kabouter niet eens van de voetballer af en houdt zich dan ook totaal niet bezig met sport. Hij geeft wel te weten het grappig te vinden dat er dus twee kabouter Wesley's bestaan. "Ik heb het filmpje gisteren voor het eerst gezien. Heel geestig. Het bewijst dat die Wesley Sneijder veel gevoel voor humor en zelfspot heeft", aldus Geirnaert.

Pattinson nerveus voor seksscènes met Thurman

Robert Pattinson kreeg het benauwd van de seksscènes die hij met Uma Thurman moest spelen voor zijn nieuwe film 'Bel Ami'. En dat lag volgens de 23-jarige acteur niet aan Thurman zelf, maar aan het karakter dat ze speelde.

"De seksscènes met Uma waren bijna schrikwekkend", vertelt Pattinson aan het Britse OK Magazine. "Haar personage Madeleine gebruikt seks als een soort wapen en mijn personage denkt als een dier."

"Er zitten heel veel seksscènes in de film, dus dat vergt veel van me. En ik doe het ook nog eens met heel veel verschillende personen", vertelt de 23-jarige 'Twilight'-ster. Andere actrices met wie Pattinson tijdens de opnames het filmbed deelde, zijn Christina Ricci en Kristin Scott Thomas.

Pattinson nerveus voor seksscènes met Thurman
Laten we lekker link gaan doen! (foto: Novum/AP)

Zeewater bij Nederlandse kust warmt snel op

Het zeewater langs de hele Nederlandse kust is tussen 1982 en 2004 veel sterker opgewarmd dan verwacht mocht worden op basis van het broeikaseffect. In die periode werd het water 1,5 graad warmer, drie keer meer dan kan worden verklaard uit de toename van broeikasgassen in die periode.

Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee (Nioz) op Texel. Volgens de onderzoekers blijkt uit berekeningen dat de sterkere opwarming komt door de zonnigere lentes en zomers en meer westenwind in de winter. Zo was in de winter van 1999 de westenwind sterker dan normaal, waardoor er relatief warme lucht vanaf de Atlantische Oceaan naar Nederland werd aangevoerd.

De veranderingen zijn mogelijk wel een gevolg van de broeikasgasconcentraties, maar volgens de onderzoekers blijkt uit hun onderzoek dat naast die concentraties op lokaal en regionaal niveau ook andere factoren meewegen in de verandering van het klimaat. Deze regionale verschillen worden in de meeste klimaatmodellen echter nog niet meegenomen.

Gratis bus in noorden tijdens valentijnsweekend

Reizigers kunnen in Drenthe en Groningen het komende valentijnsweekeinde gratis met de bus reizen. Het gaat om een promotieactie voor het busvervoer in de regio van het OV-bureau Groningen/Drenthe.

Alle streek- en stadsbussen in Groningen, Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel zijn zaterdag en zondag gratis. Buslijnen uit Friesland en Overijssel die ook Drenthe en Groningen aandoen, vallen niet onder de actie.

Eind vorig jaar mislukte een promotieactie van vervoerder Qbuzz in de regio. Het winterweer zorgde toen voor uitval van veel bussen.

Nederland helpt kansarme Arubaanse jongeren

In het kader van de intensievere samenwerking tussen Aruba en Nederland hebben staatssecretaris Bijleveld en de Arubaanse premier Eman een vormingstraject voor kansarme jongeren op Aruba bekendgemaakt.

Het gaat om een traject, gestoeld op militaire basis, waaraan Arubaanse jongeren die geen opleiding volgen of werk hebben deel kunnen nemen. De hoogte van de financiële bijdrage van Nederland aan het project is nog niet bekend, maar een vergelijkbaar project loopt al op Curaçao.

Volgens Eman is het plan om eerst een groep van veertig jongeren een kans te bieden, gevolgd door een tweede groep van gelijke omvang. Deze nauwe samenwerking moet bijdragen aan een groter draagvlak voor het Koninkrijk in de verschillende landen.

Een vrouwelijke kant in Diablo III

Nee, de Lord of Terror loopt na zijn laatste afranseling niet met een handtasje rond.

Na de aankondiging van het vierde personage vorig jaar was het lang stil rond de monk. Van de overige drie aangekondigde classes waren de vrouwelijke evenbeelden wel bekend, maar de vrouwelijke monk bleef in het zwaarbewaakte klooster van Blizzard. Tot nu.

The Jace Hall Show kreeg een exclusieve rondleiding in het kantoor van Blizzard. Zij hebben afgelopen week de eerste onduidelijke beelden van sketches met daarop de monk gefilmd met een 'geheime' camera. Natuurlijk zijn deze beelden op hun online tv kanaal uitgezonden.

Maar de onduidelijke beelden hebben weinig waarde meer, Blizzard heeft de website geüpdatet met de vechtersbazin in vol ornaat en in high-res beelden. De meningen in de community zijn verdeeld, maar oordeel zelf: wil je met haar Sanctuary (on)veilig maken?

Female Monk

Meer beelden zijn hier te vinden. Helaas is er nog geen releasedatum bekend gemaakt, dus houd je nog even in!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.