FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 september 2009

Voorbeschouwing Grand Prix van Italië

Komend weekend staat op Autodromo Nazionale di Monza de Grand Prix van Italië op het programma. Giancarlo Fisichella zal zijn racedebuut bij Ferrari maken. De Italiaan eindigde twee weken geleden in de Force India in België nog als tweede. Zijn vervanger bij dat team is Vitantonio Liuzzi. Wat kunnen zij bij hun nieuwe teams en kan Ferrari wederom voor de tifosi een overwinning boeken? En wat kan Renault nu het hevig onder vuur ligt?

Het circuit van Monza is al in 1922 geopend en bestond uit twee delen, namelijk een kombaan en een normaal circuit. De kombaan is niet meer in gebruik, maar het normale circuit is met een paar kleine aanpassingen nog steeds de plaats waar de motoren in de Formule 1 het door de hoge snelheden erg zwaar hebben.

Lengte: 5.793 km
Aantal ronden: 53
Totale lengte: 306.720 km
ronderecord: 1:21.046 (R. Barrichello - Ferrari F2004, 2004)

Coureurs

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 72
2. R. Barrichello Brawn GP 56
3. S. Vettel Red Bull 53
4. M. Webber Red Bull 51.5
5. K. Räikkönen Ferrari 34
6. N. Rosberg Williams 30.5
7. L. Hamilton McLaren 27
8. J. Trulli Toyota 22.5
9. F. Massa Ferrari 22
10. H. Kovalainen McLaren 17
11. F. Alonso Renault 16
12. T. Glock Toyota 16
13. N. Heidfeld BMW 10
14. G. Fisichella Force India 8
15. R. Kubica BMW 8
16. S. Buemi Toro Rosso 3
17. S. Bourdais Toro Rosso 2
18. K. Nakajima Williams 0
19. A. Sutil Force India 0
20. N. Piquet jr. Renault 0
21. R. Grosjean Renault 0
22. L. Badoer Ferrari 0
23. J. Alguersuari Toro Rosso 0

Constructeurs

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 128
2. Red Bull 104.5
3. Ferrari 56
4. McLaren 44
5. Toyota 38.5
6. Williams 30.5
7. BMW 18
8. Renault 16
9. Force India 8
10. Toro Rosso 5

Autodromo Nazionale di Monza ademt autosporthistorie en dat is overal te zien. Zo ligt een groot deel van de oorspronkelijke kombaan er nog, maar daar komt de Formule 1 sinds het dodelijk ongeval van Wolfgang von Trips waarbij ook veertien toeschouwers in 1961 omkwamen niet meer. De laatste keer dat het circuit behoorlijk aangepast is, was in 2000 toen de Variante dello Rettifilo van een dubbele chicane een enkele chicane werd.

Ferrari weet zich bij deze race gesteund door de tifosi die her en der op strategische plekken de tribunes rood kleuren. Met name via Michael Schumacher heeft het merk in de laatste vijftien jaar vaak gewonnen. Met name in 2004 toonde het Italiaanse merk haar klasse door ondanks fouten in het begin toch te winnen. Rubens Barrichello koos de verkeerde banden bij de start en moest een vroege pitstop maken. Schumacher spinde en verloor veel tijd. Uiteindelijk won Barrichello voor zijn teamgenoot, nadat beiden vele rijders hadden ingehaald.

Het jaar 2006 was een jaar van afscheid. Michael Schumacher maakte na afloop van de race bekend een punt achter zijn Formule 1-loopbaan te zetten. De Duitser wist de race wel te winnen voor de Fin Kimi Räikkönen die hem met 0,002 nog de poleposition had afgesnoept. Derde man op het podium werd Robert Kubica die hiermee het eerste podium voor een Pool in de sport behaalde.

Het weekend vorig jaar op Monza verliep onder natte omstandigheden. Het leverde een poleposition op voor Sebastian Vettel die Heikki Kovalainen en Mark Webber voorbleef. Titelkandidaat Felipe Massa startte als zesde, terwijl Lewis Hamilton de top tien miste door een verkeerde bandenkeuze.

Vettel kwam bij de start als beste weg en opende meteen een gat naar de McLaren van Kovalainen die worstelde met de auto. Hamilton en Kimi Räikkönen baanden zich ondertussen een weg door het veld naar voren. Meer naar voren was het Massa die rondenlang met Nico Rosberg vocht en na vijftien ronden de vierde plaats in handen had.

De baan werd droger, maar Kovalainen kon Vettel ook niet in deze omstandigheden te bedreigen, zodat de Duitser de jongste Grand Prix-winnaar ooit werd in de Formule 1. Derde werd Robert Kubica die dankzij een spin van Webber in die positie kon komen. Massa werd uiteindelijk zesde, met één plek daarachter Hamilton.

Vrijdag 11 september 2009

10:00 - 11:30 vrije training 1
14:00 - 15:30 vrije training 2

Zaterdag 12 september 2009

11:00 - 12:00 vrije training 3
14:00 - 15:00 kwalificatie

Zondag 13 september 2009

14:00 Gran Premio Santander d'Italia


Datum Tijd Programma
Za 12 september13.55-15.15 uur RTL GP: Formule 1 - Italië - Kwalificatie
Zo 13 september13.00-13.55 uur RTL GP: Formule 1 - Italië - Pre-show
Zo 13 september13.55-15.45 uur RTL GP: Formule 1 - Italië - Race
Zo 13 september15.45-16.00 uur RTL GP: Formule 1 - Italië - Nabeschouwing
Zo 13 september20.00-20.30 uur RTL GP: Formule 1 - Italië - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 12 september13.10-15.15 uur BBC1: Formule 1 - Italië - Kwalificatie
Zo 13 september13.10-16.00 uur BBC1: Formule 1 - Italië - Race
Zo 13 september20.00-20.30 uur BBC3: Formule 1 - Italië - Samenvatting
Nederlandse tijden

DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag16 °C28 °C20 %zonnig
Zaterdag17 °C27 °C10 %zonnig
Zondag15 °C24 °C20 %deels bewolkt
Bron: The Weather Channel

Digitale muziekmarkt groeit

Muziek wordt steeds meer digitaal verkocht. In de eerste helft van dit jaar nam de verkoop van digitale albums en singles met 38 procent toe ten opzichte van 2008, terwijl de verkoop van cd-albums en -singles met respectievelijk 7 procent en 27 procent daalde.

Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor de entertainmentindustrie (NVPI) vandaag bekendmaakte.

Toch is de digitale markt volgens de NVPI nog steeds een markt "voor het proberen van muziek". Bij de aankoop van singles geven consumenten wel de voorkeur aan de digitale vorm; ruim 2,5 miljoen digitale singles tegenover een kwart miljoen cd’s. Maar bij albums, het bestverkochte muziekproduct, blijft de fysieke vorm populair. Ruim 95 procent van de bijna 8 miljoen albums werd op cd verkocht.

In totaal hebben consumenten in de eerste helft van dit jaar minder besteed aan entertainmentproducten, zo blijkt verder uit cijfers. De markt had een omvang van 494 miljoen euro, dat is bijna 5 procent minder dan in de eerste helft van vorig jaar. Volgens NVPI staan de inkomsten onder druk door het illegale aanbod en door de recessie.

Webwinkels lijken juist van de recessie te profiteren. Volgens Wijnand Jongen, directeur van brancheorganisatie Thuiswinkel.org, steeg de verkoop van internetwinkels in de eerste zes maanden van dit jaar met 20 tot 25 procent. Voor entertainmentproducten voorspelt Jongen zelfs een groei van 40 tot 50 procent. De definitieve cijfers worden eind deze maand bekendgemaakt.

Miss Nederland poseert naakt

De huidige Miss World Nederland, Carmen Kool, is naakt te zien in het oktobernummer van mannenblad Playboy. Het blad, met daarin de "spectaculaire naaktshoot" van Kool, ligt al in de winkels.

Carmen Kool is blij met de shoot, maar of de Miss World-organisatie dat ook is? "Ik denk dat de organisatie niet blij zal zijn met mijn fotoshoot voor Playboy. Helaas. Ik heb zelf helemaal niets tegen naakt. Bovendien: ik hou wel van een beetje rebels zijn," aldus Kool.

Kool loopt nu het risico haar kroontje te verliezen. De Amerikaanse organisatie van de Miss World-verkiezing wordt namelijk niet graag geassocieerd met bloot. De preutse Amerikanen raken al in paniek van een ontblote tepel. Kool trekt zich er weinig van aan. "Ik ben Miss Nederland. Mijn onderdanen hebben hier recht op."

Met dank aan Leonhart voor de submit.

Piquet jr.: "Ik crashte op commando"

Formule 1-coureur Nelson Piquet jr. heeft vandaag het F1-wereldje op zijn kop gezet. Volgens de website van radio RMC geeft Piquet toe dat de teamleiding van Renault hem verplichtte opzettelijk te crashen tijdens de Grote Prijs van Singapore 2008.

"Het werd mij zowel door Flavio Briatore, directeur van de Franse renstal Renault en op dat moment mijn manager, alsook door Pat Symonds, technisch directeur van Renault, gevraagd. Ze wilden dat ik opzettelijk een ongeval zou veroorzaken om zo de resultaten van Renault te verbeteren", aldus Piquet in een schrijven aan Radio RMC.

Ook autosportwebsite F1SA.com maakt op zijn beurt een proces-verbaal wereldkundig dat zou zijn opgemaakt op basis van een opname van het radiogesprek van Piquet met de teamleiding van Renault en dat geadresseerd is aan de FIA. Uit het radiogesprek zou afgeleid kunnen worden dat Piquet de opdracht kreeg om bewust een ongeval te veroorzaken.

Tijdens de Grote Prijs van België lekte uit dat er een onderzoek was opgestart naar de crash van Piquet tijdens de GP van Singapore in 2008. De Braziliaan werd toen reeds verdacht van het opzettelijk veroorzaken van een crash. Daarvan kon zijn teammaat Fernando Alonso, die zich op het moment van de crash met zijn bolide in de pitlane bevond, dankbaar gebruik kon maken om de eerder opgelopen achterstand weer goed te maken.

Renault F1 zal zich voor die feiten op 21 september voor de FIA moeten verantwoorden. De officiële verklaring van Piquet jr. valt hier te lezen.

Boutahar verrast door goede start Feyenoord

Willem II, dat een moeizame start van de competitie doormaakt, ontvangt dit weekend het juist prima gestarte Feyenoord.

Saïd Boutahar is nu middenvelder bij Willem II, maar is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord.

"Feyenoord staat organisatorisch goed", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Ze hebben veel snelheid voorin. We moeten vooruit druk zetten. Vooral als we thuis spelen, moeten we zo spelen."

"Feyenoord heeft me, net zoals veel mensen, verrast", vervolgt Boutahar, die met zijn eigen ploeg niet bepaald lekker speelt. "We hadden twee wedstrijden niet hoeven verliezen. Zeker Sparta-uit. Uiteindelijk hebben we ongelukkig verloren."

"Vorig jaar pakten we tegen de betere ploegen de punten, en tegen minderwaardige ploegen lieten we punten liggen", constateert de middenvelder.

[US Open] Gullickson en Parott verrassen

Carly Gullickson en Travis Parrott hebben bij de US Open verrassend de titel in het gemengd dubbelspel veroverd. Het ongeplaatste Amerikaanse duo was donderdag in de finale met 6-2, 6-4 te sterk voor titelverdedigers Cara Black en Leander Paes.

Naast het als tweede geplaatste Zimbabwaans/Indische koppel rekenden Gullickson en Parrott in de halve eindstrijd ook af met het als eerste ingeschaalde duo Liezel Huber/Mahesh Bhupathi. Voor het Amerikaanse tweetal betekende de toernooizege de eerste Grand Slam-titel in hun loopbaan.

Dutroux bezoekt zijn huis

Marc Dutroux mocht vandaag een bezoek brengen aan zijn huis in Marcinelle. Het bestuur van de stad wil de woning onteigenen, maar Dutroux betwist de toegekende waarde. Dutroux had daarom volgens de wet recht op een bezoek aan het huis.

De stad wil het bouwvallige huis afbreken, om er een herdenkingsplaats te maken. Dutroux hield zijn slachtoffers gevangen in de kelder van de woning.

Het bezoek verliep zonder problemen. Om te zorgen dat alles vlekkeloos zou verlopen, zijn meer dan dertig agenten ingezet.

De Tafel Van 5

Een goedenavond en welkom bij de tafel van vijf. Vanavond gaan we het onder andere hebben of stigmatiserende reclames, over het voortbestaan van coffeeshops en we hebben een gesprek met een bijzondere gast: regisseur Paul Verhoeven. En dat doen we met de volgende vrouwen, op de stoelen zitten hoogleraar Ruth Oldenziel, caféhoudster Marina Bosman, actrice Georgina Verbaan en zangeres Frédérique Spigt. Ik ben Daphne Bunskoek en dit is de tafel van vijf.

Oranje volleyers zevende op EK

De mannen van de Nederlandse volleybalploeg hebben het EK in Turkije afgesloten met een zevende plaats. In de laatste groepswedstrijd was Servië in vier sets te sterk: 25-20, 25-23, 21-25 en 25-23.

Na enig rekenwerk was voor het duel met Servië al duidelijk geworden dat de vijfde plaats in de eindklassering nagenoeg onbereikbaar zou zijn. Alleen via een 3-0-overwinning op de nummer twee van de World League was niet alleen de derde plaats in de poule bereikt, maar zou het setgemiddelde beter zijn dan dat van Duitsland (de nummer drie van de andere poule). Het was niet verrassend dat dit een te zware opgave bleek te zijn.

En het was eigenlijk ook niet verrassend dat Oranje niet van Servië won. De grootmacht beschikt bijvoorbeeld over de befaamde spelverdeler Nicola Gribic en ook over Ivan Miljkovic. Laatstgenoemde is misschien wel de beste diagonaalspeler van de wereld. Gribic en Miljkovic zijn ook bijzonder ervaren want de twee dertigers wonnen in 2000 al olympisch goud in Sydney.

Nederland vocht voor wat het waard was tijdens het laatste EK-duel, maar had na de vijf slopende wedstrijden niet meer de macht om de verzameling toppers aan de andere kant van het net te verslaan. Nadat de invallers Niels Klapwijk en Lars Lorsheijd in de derde set voor nieuwe impulsen hadden gezorgd, leidde dat slechts tot een tijdelijke opleving. Na de winst in set nummer drie werd in de vierde serie een voorsprong van 16-11 verspeeld. Bij 24-23 betekende een foute service van Yannick van Harskamp een vervelend einde van een sterk EK.

Bondscoach Peter Blangé was onmiskenbaar niet blij met de zevende plaats - deze was hetzelfde als twee jaar geleden in Rusland - maar constateerde wel dat zijn ploeg veel progressie had gemaakt. "Dit team is veel beter geworden in de afgelopen jaren. En voor de ontwikkeling van deze ploeg hadden we geen mooiere zomer kunnen beleven."

Squasher Bennett soepel naar laatste vier

Dylan Bennett heeft zich geplaatst voor de halve finales squash van de Indian Challenger #3 2009. De Nederlander won in de kwartfinales van het PSA Super Satelliet-toernooi in het Indiase Chennai met 3-0 van Ahmed Hawas (5).

In tegenstelling tot een dag eerder had de 24-jarige Eindhovenaar donderdag weinig te stellen met zijn tegenstander. De als eerste geplaatste squasher moest alleen in de derde game even de gashendel open trekken om de zege in straight games binnen te slaan: 11-2, 11-3 en 15-13.

In de halve eindstrijd van het met zesduizend Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi stuit Bennett nu op Siddarth Suchde (4) uit India, die de Oostenrijker Aqeel Rehman uitschakelde. De tweede halve finale gaat tussen Harinder Pal Sandhu (8) uit het gastland en Anson Kwong (7) uit Hong Kong.

'Vriendin van ex Kathleen nieuw K3-lid'

Zit je ook aan de buis gekluisterd tijdens K2 Zoekt K3, waarin de overgebleven K3-leden hopen hun groep weer tot een trio aan te vullen? Ook zo benieuwd wie er bij de optredens van K3 naast Kristel en Karen op het podium zal staan? Het lijkt erop dat de winnares bij voorbaat al bekend is: Anne Deliën. Saillant detail: de Nederlandse Anne is de huidige vriendin van de eveneens Nederlandse Jasper Verheugd, regisseur bij Studio 100 én de ex van...jawel, Kathleen.

Verheugd, die tot 2005 een knipperlichtrelatie met Kathleen had, en Deliën leerden elkaar kennen bij audities voor de Nederlandse versie van de door eerstgenoemde geregisseerde musical Pinokkio, waarin Deliën uiteindelijk ook de hoofdrol kreeg. Eén van de andere rollen werd gespeeld door Kristel. Anne zit inmiddels, heel verrassend, bij de laatste acht. "Karen en Kristel hebben wel eens iemand gered tijdens de audities, dat de jury ’nee’ zei. Dat hebben ze bij mij gelukkig niet gedaan. Ik pas perfect in K3, maar ik moet het worden omdat iederéén dat wil", zo liet ze weten.

Studio 100 is uiteraard wat minder blij dat de relatie tussen Verheugd en Deliën in de publiciteit is gekomen. Het is niet bekend hoe de andere deelneemsters erover denken.

Met dank aan LinkseVriend voor de submit.

Lees ook de column van EstherSchrijft!

Räikkönen mikt op podiumplek Monza

Kimi Raikkonen bezorgde zijn werkgever Ferrari op Spa-Francorchamps de eerste overwinning van het seizoen. De wereldkampioen wil die prestatie in de thuisrace van Ferrari op Monza een passend vervolg geven. Raikkonen: “In België zegevierden we en we willen de goede lijn van de laatste races doortrekken en proberen weer op het podium te eindigen.”

"We hopen ook in de laatste races van het seizoen podiumplaatsen te kunnen boeken, na onze overwinning in België", zei Räikkönen. "De zege op Spa was erg belangrijk voor het team. Toen ik op het podium stond, zag ik de enorme blijdschap bij de monteurs en realiseerde ik me hoeveel deze overwinning voor hen betekende. Het was geweldig om de Finse en Italiaanse volksliederen weer te horen en het zou geweldig zijn als we voor het einde van het seizoen nog eens kunnen winnen."

"Op Monza heb ik nog nooit weten te winnen, maar ik mag er desondanks erg graag rijden", vervolgde de Fin. "Het is een fantastisch gevoel om zoveel rode vlaggen langs de baan te zien. Ik voel geen extra druk na onze zege in Spa, maar ik weet heel goed hoe graag het team hier een goed resultaat wil boeken."

Courtney Love haalt uit naar Activision

Courtney Love, weduwe van Kurt Cobain, is niet echt gecharmeerd van het feit dat Kurt Cobain een rolletje speelt in Guitar Hero 5. Op Twitter stak ze haar mening niet onder stoelen of banken. Enkele hoogtepuntjes uit haar ronduit bijzonder te noemen berichten welke als schokkend ervaren kunnen worden door onze jongste lezers:

"thank you for destroying my universe, christ this is a disaster im so furious, this is beyond comprehension activision are CUNT"

"[url=if you @everetttrue have an issue with "my demographic" of grumpy disaffected females and gay guys question your own values,also freaks.]if[/url] you @everetttrue have an issue with "my demographic" of grumpy disaffected females and gay guys question your own values,also freaks."

"when did @everetttrue get bitter, i own my rage but im not yet bitter, and if you think for one second from the lunchbox and now this..NO"

"the goddammed Lunchbox was it for me i get crucified over Converse shoes i didnt approve and stood it, then spy a lunchbox and nowGHERO?NO!!"

"oh did i mention i LIVE for and LOVE Givenchy over and over again, ACtivision being motherfuccking sorted it will be addressed hardcore."

"FOR THE RECORD I DID NOT APPROVE KURTS AVATAR FOR GUYITARHERO5. i think Kurt would despise this game alone let alone this avatar"

"this is NECROPHILIC this is VILE please address all calls to my lawyer Kieth Fink Esquire who is FURIOUS And to my Publicist Rogers and Cowa"

"now theyre just LIQUIDATING kurt and IM THE DEVIL? I HAVE NOTHING TO DO WITH GUITAR HERO I LOATHE IT AND FIND IT ODIOUS KURT WOULD HAVE TOO"

"go [;ay guitar hero five and make kurt sing Boderline and while your at it listen to Hendrix knowing al hendrix was until recently becaise"

"and you wonder about Guitar Hero 5 disgusted? welcome to my NIGHTMARE. yeah well sue activision this is disgusting, but theres alot MORE"

"have fun with your avatars you slimebags, i rant? fuck off i have proof youve simply never bothred to look. so fucking play your videogame."

Wij hebben het idee dat Courtney Love inmiddels haar roes aan het uitslapen is aangezien haar laatste tweet zo'n tien uur geleden geplaatst is. Verder is uit bovenstaande tekst wel duidelijk dat Courtney Love niet op de hoogte is van het feit dat Kurt Cobain in Guitar Hero 5 zit. Activision heeft vooralsnog niet gereageerd op deze uitlatingen.

Kolk en Hofs zien Davids graag in geel-zwart

Santi Kolk en Nicky Hofs hopen dat Vitesse Egdar Davids weet te strikken om zijn eredivisierentree te maken.

Davids is sinds zijn aflopende contract bij Ajax vorige zomer clubloos, maar zou nog wel open staan voor een club op het hoogste niveau.

"Het zou natuurlijk fantastisch zijn als hij komt", aldus Kolk in De Gelderlander. "Ik denk dat het voor iedere voetballer mooi is om met een speler als Edgar Davids te spelen. Als je zijn carrière bekijkt. Daar moet je veel respect voor hebben."

"Als er nog een beetje over is van dat wij hij al die jaren op topniveau heeft laten zien, dan kan het al voldoende zijn om ons te helpen. Hij heeft eigenschappen die elke ploeg kan gebruiken", denkt Kolk.

Ploeggenoot Hofs is het met hem eens. "Davids heeft fantastische dingen laten zien. Hij is een persoonlijkheid. Of ik hem er graag bij zou willen hebben? Waarom niet?"

Trein ramt kudde olifanten

Een trein is in het zuiden van Kenia in botsing gekomen met een kudde olifanten. Vijf dieren - drie volwassenen en twee kalveren - overleefden de klap niet. Dat heeft het wildbeheer van Kenia vandaag gezegd.

De dieren waren afgelopen nacht naar het spoor gekomen, omdat een waterleiding bij de rails was gescheurd. Door aanhoudende droogte zijn de wilde dieren in Kenia wanhopig op zoek naar water.

Bewoners van een nabijgelegen dorp grepen het ongeluk aan om voor hun avondeten te zorgen. Ze sneden stukken vlees van de olifantenkarkassen af.

Boumsong staat maand langs de kant

Olympique Lyon kan zeker een maand niet beschikken over Jean-Alain Boumsong.

De verdediger leip afgelopen dinsdag op de training een lieskwetsuur op na een botsing met ploeggenoot Anthony Reveillere.

Door de afwezigheid van een maand mist Boumsoung niet alleen het belangrijke competitietreffen met Paris Saint-Germain, maar ook de eerste twee wedstrijden in de Champions League tegen Fiorentina en Debreceni.

Boumsong is bezig aan zijn derde seizoen bij Lyon. Daarvoor speelde hij onder meer voor Newcastle United en Juventus.

Paolo Guerrero scheurt kruisband

Topschutter van Hamburger SV Paolo Guerrero is maandenlang uitgeschakeld vanwege het scheuren van zijn kruisband, zo meldt het Duitse Kicker.

De Peruaan liep de blessure op tijden het treffen van zijn nationale elftal tegen Venezuela (1-3 verlies). Al na 15 minuten liep Guerrero de blessure op aan zijn linkerknie.

Zowel de voorste als de achterste kruisband is hierbij gescheurd.
De 25-jarige spits wordt in Venezuela onderzocht. Hoewel de diagnose als betrouwbaar wordt gezien, zal Guerrero ook in Hamburg worden onderzocht.

Mocht de ernstige blessure worden bevestigd in Duitsland, dan kan de Peruaans international rekenen op zes maanden revalidatie.

Guererro is met vier goals in vier wedstrijden clubtopscorer voor HSV.

André Rieu bouwt Vrijthof na

Violist en orkestleider André Rieu wil zijn fans volgend jaar niet in de kou laten staan. Mocht het slecht weer zijn tijdens de zes optredens die hij in juli 2010 geeft op het Vrijthof in Maastricht, dan wijkt de gehele productie uit naar de evenementenhal MECC, net buiten de stad. Om de sfeer van het plein ook binnen te behouden, laat Rieu het complete Vrijthof nabouwen.

Rieu staat volgend jaar zomer twee opeenvolgende weekeinden op het Vrijthof (9,10,11 juli en 16,17,18 juli). "Mochten de weersomstandigheden van dien aard zijn dat een optreden op het Vrijthof zowel voor de artiesten als voor het publiek onverantwoord is, dan wordt het evenement voor die avond naar het MECC verplaatst", aldus de ster. "In de grootste hal van het MECC wordt het hele Vrijthof nagebouwd, zodat iedereen droog, veilig en toch ‘op de Vriethof’ het concert kan bijwonen. Wanneer het noodzakelijk is het concert te verplaatsen, zal dit tijdig bekend worden gemaakt."

Voor een eerdere concertreeks liet Rieu het hele Schönbrunnpaleis in Wenen nabouwen.


André Rieu bouwt Vrijthof na  (foto: DAG)

Met dank aan hans26 voor de submit.

Nieuwe album Muse uitgelekt

Door een fout van een Franse cd-verkoper is het nieuwe album van Muse met de titel 'The Resistance' gisteravond al uitgelekt. Een blije koper heeft het album al kunnen bemachtigen, nog voordat de cd officieel in de schappen hoorde te liggen. Vrijwel direct is het album op het wereldwijde web verschenen, iets waar de band logischerwijs niet blij mee kan zijn. Of dit consequenties heeft voor de albumverkopen is nog de vraag.

Muse, bekend van nummers als 'Starlight', 'Bliss' en 'Supermassive Black Hole' brengt met 'The Resistance' na drie jaar het vijfde album uit. Het nieuwste album, waar in totaal elf nummers op staan, ligt vanaf morgen in de Nederlandse schappen.

[Vuelta] Farrar stapt niet meer op

Tyler Farrar zal morgen niet meer starten in de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje. De Amerikaan wil zich gaan voorbereiden op het WK in Mendrisio.

De komende drie dagen volgen in de Vuelta zware bergetappes met aankomsten bergop. Daar zou Farrar geen rol van betekenis spelen. Het is niet de eerste keer dat Farrar voortijdig afstapt. Vorige maand besloot Farrar nog in de Eneco Tour niet te starten in de afsluitende tijdrit, destijds omdat hij zich wou voorbereiden op de Vuelta.

Kalou niet voor Heerenveen in Europa

Bonaventure Kalou is door zijn club, SC Heerenveen, niet ingeschreven voor de Europa League. Voor de groepsfase mag elke club 25 namen zetten, wel moeten er 4 bij de club opgeleid zijn en 4 in het land van de ploeg.

Ook doelman Kenny Steppe ontbreekt op de lijst van de Friezen. "Daar is geen speciale reden voor. Het is iets voetbaltechnisch. De technische staf heeft een lijst samengesteld, die aan allerlei eisen moet voldoen. Kenny zit nu nog in het gips," aldus Yme Kuiper de directeur van Heerenveen.

Reimond Manco is door PSV ook niet op de lijst geplaatst. Kerlon en Zé Eduardo zijn door Ajax op de lijst gezet ondanks dat ze in Ajax 2 beginnen. Omdat FC Twente de papieren voor aanwinst Wellington niet rond heeft ontbreekt hij bij de Tukkers in de groep van 25.

'Geen sukkels en klootzakken meer in Rotterdamse raad'

Metin Çelik, plaatsvervangend voorzitter van de Rotterdamse gemeenteraad is de taalverruwing in het stadhuis aan de Coolsingel beu. In een brief roept hij raadsleden op niet langer schuttingtaal te gebruiken.

'Woorden als 'eikel’, 'sukkels’, 'teringzooi' en 'klootzakken' drukken wellicht uit wat de spreker vanuit de grond van zijn hart wil zeggen, maar horen niet thuis in een publiek debat dat door alle Rotterdammers en daarbuiten is te volgen'
, schreef PvdA’er Çelik vandaag. De nestor van de raad heeft een gesprek gehad met de fractievoorzitters over strengere handhaving van de regels.

De taalverruwing ontwikkelde zich volgens Çelik in de maanden voor het zomerreces en daarmee wordt volgens hem het gezag en de uitstraling van de raad ondermijnd. 'Grof taalgebruik en persoonlijke aanvallen zijn wat mij betreft onethisch en oncollegiaal', aldus Çelik. Hij schrijft dat hij met de voorzitter, burgemeester Ahmed Aboutaleb, nadere afspraken wil maken.

De discussie over het taalgebruik laaide vorige week weer op, nadat Marco Pastors tijdens het raadsdebat over Hoek van Holland (Leefbaar Rotterdam) Aboutaleb 'moslimburgemeester' had genoemd. Bas van Tijn (VVD) betitelde de hooligans die de rellen veroorzaakten als 'klootzakken'. Voor het reces noemde Peter van Heemst (PvdA) Ronald Sörensen (Leefbaar Rotteram) al eens 'eikel', om die woorden direct terug te nemen en er 'flapdrol' van te maken.

'Geen sukkels en klootzakken meer in Rotterdamse raad'  (foto: DAG)

F1-voorspeller: Grand Prix van Italië

Dit weekend staat de Grand Prix van Italië op het programma. Daarom kun je jouw voorspelling voor de F1-voorspeller nog invullen tot donderdagavond 10 september 23:59 uur.

Wat kun je winnen?

Je kunt dit jaar fantastische prijzen winnen. De nummer één wint de Coca-Cola ZERO Race Experience, een dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort aangeboden door Bleekemolens Race Planet. De nummers twee tot en met vier winnen een jaarabonnement op Formule1 RaceReport, het blad voor de Formule 1-fan. De nummers vijf tot en met veertien winnen ieder twee kartheats van Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen.

Dus vul je voorspelling in tot donderdagavond 10 september 23:59 uur.

[EK vrouwen] Duitsland wint finale

Duitsland is wederom Europees kampioen voetbal bij de vrouwen geworden. In de finale versloeg het Engeland met 6-2.

De Engelse dames konden lang aanklampen, bij rust stond er een stand van 2-1 voor Duitsland op het bord. Vijf minuten na rust liep Duitsland weer uit, maar niet veel later bracht Engeland het verschil weer terug tot één doelpunt. Maar toen na een uur de 4-2 werd gescoord was het verzet gebroken.

Het is voor Duitsland de vijfde Europese titel op rij. Inka Grings werd, mede dankzij twee treffers in de finale, topscorer van het toernooi met zes goals.

Wenger: "Adebayor niet voor het geld naar City"

Emanuel Adebayor heeft Arsenal niet ingeruild voor Manchester City om het geld. Althans, dat zegt Arsène Wenger.

De trainer van Arsenal reist zaterdag met zijn ploeg af naar Manchester om het op te nemen tegen de nog ongeslagen ploeg van Adebayor. Verwijten van de Arsenal-aanhang dat de Togolese spits alleen om het geld naar City is gegaan, zijn volgens de Franse oefenmeester onterecht.

"Ik denk niet dat Adebayor geobsedeerd was door geld", doelt hij op de keuze van zijn voormalige spits. "Dat moet ik zeggen om eerlijk te zijn tegenover hem. Wij hebben een eerlijk financieel systeem. Als je ons op financieel vlak vergelijkt met de andere Premier League-clubs horen wij niet bij de onderste."

"Adebayor is het seizoen heel goed begonnen", vervolgde Wenger op de website van Arsenal. "Het is aan ons zijn vorm te stillen." Het duel begint zaterdag om 16.00 uur.

Alonso verrast door ophef over Singapore

Renault-coureur Fernando Alonso heeft laten weten verrast te zijn door alle controverse die rond zijn overwinning in de Grand Prix van Singapore is ontstaan. Oud-teamgenoot Nelson Piquet jr. zou tegenover de Braziliaanse pers verteld hebben dat hij opzettelijk moest crashen van het team.

"Natuurlijk ben ik verrast. Ik kan me deze hele situatie haast niet voorstellen", liet Alonso weten aan verslaggevers in Monza. "Ik wil hier verder niets meer over zeggen. Het team heeft al gezegd dat we geen commentaar zullen geven. Tijdens de hoorzitting zal het allemaal worden opgehelderd en dan is het tijd om er iets over te zeggen. Daar is het nu niet het goede moment voor. Het is nu belangrijk dat ik me volledig op deze race en het behalen van een goede resultaat concentreer."

Renault moet op 21 september verantwoorden bij het World Motor Sport Council.

Mallya heeft vertrouwen in Force India

Ondanks het vertrek van Giancarlo Fisichella naar Ferrari is teambaas Vijav Mallya ervan overtuigd dat Force India in Monza mee zal strijden voor de grote prijzen.

Nadat Fisichella in Spa de eerste triomf voor Force India bij elkaar reed, werd hij gecontracteerd door Ferrari om als vervanger van Felipe Massa het seizoen af te maken. Daarom zal Force India het in Monza met Vitantonio Liuzzi moeten doen. Teambaas Vijav Mallya denkt dat dit geen enkel probleem op gaat leveren: "Adrian Sutil en Liuzzi kennen elkaar goed, ze weten hoe het team werkt en ze kennen de auto’s, dus ik denk dat we zeker in staat zullen zijn om verder te gaan waar we vorig weekend zijn gebleven. KERS zal wel een grote rol spelen deze keer. Het zal moeilijk zijn om voor de auto’s met KERS te blijven. Maar dat betekent niet dat we er niet voor gaan."

Met het succes in Spa heeft Force India een duidelijke toon gezet in de paddock. "Ik denk niet dat iemand ons nu nog afschrijft", zo stelt hij.

Aangezien de circuits van Spa en Monza in elkaars verlengde liggen, verwacht Mallya dat er ook deze keer goede resultaten bereikt gaan worden: "Als je snel bent in Spa, ben je dat meestal ook in Monza. Ik hoop dat we opnieuw door Q2 komen en kunnen strijden om punten."

Jackpot Staatsloterij weer op eenvijfdelot

De jackpot van de Staatsloterij is vanavond opnieuw gevallen op een eenvijfdelot. Dat betekent dat de loterij 5,5 miljoen euro uitkeert aan de eigenaar van het winnende nummer. Het winnende lot werd verkocht in Rotterdam. Dat heeft de Staatsloterij bekendgemaakt.

Vorige maand viel de jackpot ook op een eenvijfdelot. Dat leidde tot klachten van spelers die zich misleid voelden door de Staatsloterij die garandeerde dat de jackpot in augustus zou vallen.

Voor de trekking van vandaag verkocht de Staatsloterij elf miljoen lotnummers. Ruim 68 procent van de verkochte loten bestond uit eenvijfdeloten.

De rest van het geld, 22 miljoen, schuift door naar de volgende trekking op 10 oktober. Ook dan zit er weer 27,5 miljoen in de jackpot.

Dankbare christen geplet door altaar

Gunther Link, die zijn dankbaarheid aan God wilde tonen, heeft dit met de dood moeten bekopen. De streng katholieke Oostenrijker werd namelijk geplet door een altaar.

Volgens politiewoordvoerder Roman Hahslinger zat de 45-jarige Link onlangs een poosje vast in een lift. "Link was een zeer religieus man en stond doodsangsten uit toen hij werd opgesloten in de lift. Hij heeft de hele tijd gebeden dat hij spoedig zou worden bevrijd. Een korte tijd later werd hij uit de lift gered, waarna hij in een streep doorliep naar de kerk om God te bedanken."

Enige tijd later werd de onfortuinlijke katholiek als vermist opgegeven door zijn neef. Hierop besloten parochianen op zoek te gaan naar de man, die de volgende dag in een Weense kerk werd gevonden. Hij bleek te zijn geplet door het bijna vierhonderd kilo zware altaar.

"Het heeft er alle schijn van dat Link een stenen pilaar omarmde", concludeert Hahslinger. "Op deze pilaar rustte het stenen altaar, dat vervolgens bovenop hem viel. Wij hebben namelijk zijn vingerafdrukken op de pilaar gevonden." De politie is overigens nog bezig met het onderzoek.

Wellicht natte kwalificatie op Monza

Na vorig jaar een compleet natte race in Italië is het dit weekend wellicht weer vochtig. Tijdens de zaterdag verwachten ze fikse regenbuien boven Monza.

Wel begint het op vrijdag mooi en worden er tempraturen van rond de 25 graden verwacht. Zaterdag koelt het wellicht iets af door de regen en zondag wordt het weer iets warmer en word de klans op nattigheid minder.

Vorig jaar won Sebastian Vettel de race, wat tevens zijn eerste Grand Prix-zege ooit betekende.

Mancini: "Ibrahimovic overdrijft"

Internazionale-spelers Marco Materazzi en Mancini zijn niet te spreken over de uitspraken die Zlatan Ibrahimovic onlangs deed over zijn tijd bij de Italiaanse club. Volgens de Zweed waren de prijzen die Inter de afgelopen jaren pakte aan hem te danken.

Woensdag keert de 27-jarige spits terug in het Giuseppe Meazza, als zijn nieuwe club FC Barcelona het in de Champions League opneemt tegen Inter. "Ibrahimovic bedanken voor de drie titels? We zullen het woensdag zien.", vertelde Materazzi tegenover de Corriere dello Sport.

De uitspraken van Ibrahimovic schoten bij de Materazzi in het verkeerde keelgat. "Onverschilligheid kan heel pijnlijk zijn voor een persoon. Hij hielp ons bij het winnen van drie kampioenschappen, maar we waren een team."

"Zijn opmerkingen waren een beetje provocerend en overdreven", denkt Mancini. "Iedereen mag zijn eigen mening hebben en die moeten we ook respecteren. Maar het was niet zoals hij zegt. Inter bestaat honderd jaar en won ook voor zijn komst prijzen."

Nicole Richie is bevallen

Nicole Richie is gisteren moeder geworden van een zoontje genaamd Sparrow James Midnight. Dat meldden Amerikaanse media.

Nicole Richie heeft een relatie met Good Charlotte-zanger Joel Madden. De 27-jarige tv-bekendheid kreeg begin 2008 al een dochtertje, Harlow, met de rocker.

Richie is de dochter van zanger Lionel Richie. Ze is zelf vooral bekend van de reality-soap The Simple Life, waarin ze samen met haar vriendin Paris Hilton de hoofdrol speelde. In deze serie deden de showbizzdames iedere aflevering zo gewoon mogelijk werk.


Nicole Richie is bevallen  (foto: DAG)

Een cursus van Microsoft

De heren en dames bij Microsoft verdienen graag geld, dat moge bekend zijn, en hoe kun je beter geld verdienen dan verkopers op vele manieren duidelijk te maken (ook al klopt veel niet) dat je de klanten veel gelukkiger maakt met een Windows computer dan met een Apple.

Ze hebben nog meer cursus materiaal, waarom Windows beter is dan Linux, ook leuk leesvoer, en vol dingen die op z´n zachtst gezegd niet helemaal kloppen

'Gynaecoloog vaak te terughoudend'

Vrouwen die in Nederland bevallen hebben twee keer zo veel kans op ernstige zwangerschapsvergiftiging als vrouwen in Groot-Brittannië. "Dat komt omdat we in Nederland te terughoudend zijn met het geven van medicatie en het inleiden van bevallingen", zei de Leidse gynaecoloog Joost Zwart vandaag.

Zwart deed twee jaar lang onderzoek naar het aantal vrouwen dat ernstig ziek wordt tijdens de zwangerschap, iets wat tot voor kort niet werd bijgehouden. Hij noteerde 2500 gevallen van ernstige complicaties, wat neerkomt op zeven op de duizend zwangerschappen. Ongeveer 8 procent van de betrokken vrouwen leed aan een ernstige zwangerschapsvergiftiging.

Zwart heeft de laatste jaren al bij gynaecologen aan de bel getrokken. "Ik zie dat het beleid verandert. Gynaecologen grijpen agressiever in om een complicatie te voorkomen. Ze denken niet meer puur en alleen aan de baby."

Akzo Nobel maakte verboden prijsafspraken

Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft Akzo Nobel vandaag in hoger beroep veroordeeld tot een boete van bijna 21 miljoen euro voor het maken van verboden prijsafspraken.

Het bedrijf en een aantal dochterondernemingen werden schuldig bevonden aan een kartel in de cholinechloridesector, een produkt dat onder meer wordt gebruikt in veevoer.

De boete was al in 2004 opgelegd door de Europese Commissie en door het hof bevestigd, maar het chemieconcern tekende beroep aan.

Management De Toppers teleurgesteld

Het management van De Toppers is zeer teleurgesteld over het vertrek van zanger Gordon, die gisteren per direct uit de groep stapte. Dat heeft een woordvoerder van het management vandaag gezegd.

"We vinden het heel erg jammer. We hadden gehoopt dat ze bij elkaar zouden blijven", aldus de zegsman desgevraagd. Hij verwacht niet dat er nog een lijmpoging wordt gedaan, omdat Gordon heel duidelijk was in zijn besluit.

Benno de Leeuw, de manager van De Toppers, liet in een verklaring weten dat "het bericht als een volkomen verrassing" kwam. Hij gaat nu samen met de overige Toppers, René Froger en Jeroen van der Boom, uitkijken naar een opvolger. Zijn woordvoerder benadrukte dat ze ondanks geruchten nog niemand op het oog hebben.

Ferrari hoopt op uitzondering testverbod

Het team van Ferrari gaat opnieuw proberen om een uitzondering op het testverbod voor elkaar te krijgen. Met Michael Schumacher lukte het niet, dit keer is het bedoeld voor de revaliderende Felipe Massa.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is ervan overtuigd dat nu wel alle teams in zullen stemmen met een eenmalige test. “We zullen om dispensatie vragen en ik weet bijna zeker dat de rest ons dat zal toestaan”, aldus de Italiaan in Gazzetta dello Sport.

In augustus gaven Williams, Scuderia Toro Rosso en Red Bull Racing geen toestemming om Michael Schumacher te laten testen in de huidige Ferrari F60.

Justitie compenseert 63 onterechte gevangenen

Het Openbaar Ministerie heeft in de afgelopen anderhalf jaar in totaal 45.000 euro aan schadevergoedingen betaald aan 63 mensen die door een administratieve fout onterecht in de gevangenis hebben gezeten. Meestal zaten ze enkele dagen onterecht in de bak.

Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) aan de Tweede Kamer gemeld. De SP had haar schriftelijk om opheldering gevraagd over iemand die drie keer de gevangenis in moest voor hetzelfde strafbare feit. Volgens Albayrak zijn in deze zaak twee grote administratieve fouten gemaakt waardoor de veroordeelde twee keer onterecht vastzat, eerst veertig dagen en drie jaar later nog eens 49 dagen.

Deze maand kunnen de oorlogsstrategen aan de slag

Vanaf 19 september aanstaande kunnen gamers die van RTS games houden op de PC aan de slag met de game Order of War. De game speelt zich af in het West-Europa van 1944 en geeft je de keuze uit twee campaigns. De eerste campaign laat je de Amerikaanse troepen leiden bij het bevrijden van West-Europa. De tweede campaign laat je de Duitsers leiden tijdens de invasie van Rusland.

In het spel kun je leiding geven aan legers van wel 1000 eenheden. De panorama camera zou de ideale mogelijkheden moeten bieden om een strategie te plannen. Een indruk van de graphics krijg je in de onderstaande screenshots.






Wenger boos op Hiddink voor inzetten Arshavin

Arsenal-trainer Arsène Wenger is op z'n zachtst gezegd niet blij met Guus Hiddink. De Fransman neemt het de bondscoach van Rusland kwalijk dat hij Andrei Arshavin opstelde tegen Wales.

Arshavin kampte voordat hij zich bij Rusland meldde al met fysieke ongemakken, maar Hiddink stelde hem toch op tegen Wales (1-3 winst).

"Arshavin kan nu zaterdag niet meespelen in het competitieduel tegen Manchester City en ook woensdag in de Champions League tegen Standard Luik is hij niet inzetbaar", vertelde Wenger tegenover het ANP. "Hij had niet mogen spelen."

Tegen Liechtenstein, afgelopen zaterdag, had Hiddink geen beroep gedaan op Arshavin, maar in het belangrijke duel met Wales liet hij zijn sterspeler dus alsnog opdraven.

Winnaars PDC World Darts Championship

Enige maanden geleden maakte je bij FOK!games en FOK!sport kans op één van de drie exemplaren van PDC World Championship Darts 2009 voor de Wii. Nu hebben jullie enthousiast gereageerd, maar zijn wij helemaal vergeten om ook de winnaars bekend te maken.

Een fout die we bij deze herstellen, want de volgende drie mensen zullen binnenkort verblijd worden met een exemplaar van de game:

UAG
Muchachooo
HeadshotNL

Van harte gefeliciteerd. Als jullie je adresgegevens kunnen sturen naar games[at]fok.nl, dan zorgen wij dat de prijs jullie kant op komt.

R. Elm traint voor het eerst mee met AZ

Rasmus Elm is donderdag voor het eerst in actie gekomen op het trainingsveld van AZ.

De Zweedse middenvelder werd vlak voor het verstrijken van de transferdeadliner overgenomen van Kalmar FF, maar kreeg van AZ toestemming eerst nog afscheid te nemen van zijn oude club en interlandwedstrijden te spelen met Zweden.

Vandaag was de eerste werkdag na de interlandperiode, waardoor het tevens de eerste dag van Elm bij AZ was.

Bij de groep van AZ ontbraken Sergio Romero en Hector Moreno nog, die beiden WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika afwerkte. Pontus Wernbloom trainde alleen.

Wonderbramodel was vroeger hoertje

Sophie Anderton heeft in een televisie-interview toegegeven vroeger haar lichaam te hebben verkocht voor geld. Het Britse topmodel, bekend van onder andere Wonderbra-commercials, gaf in een interview op de commerciële zender ITV toe dat ze voor haar drugsverslaving vele dingen heeft gedaan waar ze niet trots op is.

"Ik heb vermoedelijk met heel veel mannen geslapen van wie ik de volgende dag de naam al niet meer wist. Dat is wat drugs kan aanrichten", verklaarde een emotionele Anderton.

Het inmiddels 32-jarige fotomodel werd twee jaar geleden stiekem gefilmd toen ze met een undercoveragent het bed in wilde duiken. Dit zorgde destijds voor een flinke rel in de modewereld.

Hierna verbleef het topmodel twee jaar in een afkickkliniek om van de drugs af te komen. "Mijn moeder heeft me gered. Ze zei: 'Ik laat je niet sterven vóór mij'. Dat heeft me wakker geschud."


Het mooie fotomodel heeft zelfs een shoot gedaan voor Playboy

Naldo verlengt contract bij Werder Bremen

Werder Bremen heeft verdediger Naldo langer aan zich gebonden. De Braziliaan tekende in Noord-Duitsland tot 2013 bij.

"We zijn zeer blij met het langere aanblijven van Naldo", zegt Werder-voorzitter Klaus Allofs. "Hij is een belangrijke steunpilaar en heeft zich de afgelopen jaren tot een van de beste verdedigers in Duitsland ontwikkelt."

"Ik heb het bijzonder naar mijn zin bij Werder", stelt Naldo zelf. "Zowel sportief als privé verloopt alles naar wens. De keuze was dan ook snel gemaakt."

Naldo is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Werder Bremen. Deze zomer waren Olympique Marseille en Fiorentina serieus geïnteresseerd in de diensten van de lange verdediger.

[MotoGP] Stoner: "Ik voel me al een stuk beter"

Voormalig wereldkampioen Casey Stoner is goed aan het herstellen van zijn mysterieuze ziekte. De Ducati-rijder heeft de afgelopen drie races moeten missen, maar wordt tijdens de Grote Prijs van Portugal weer terugverwacht.

"Ik voel dat ik beter aan het worden ben", vertelde Stoner tegen de Australische krant Northern Territory News. Het is nog altijd niet duidelijk wat Stoner precies mankeert. "Doktoren vermoeden dat ik tijdens het weekend in Barcelona last heb gehad van een virus en dat ik daarna te veel van mijn lichaam bleef eisen, wat tot gevolg had dat ik last kreeg van extreme vermoeidheid."

Chardy vervangt Simon in Davis Cup

Gilles Simon kan volgende week niet meedoen met de Franse tennisploeg in het Daviscupduel tegen Nederland in Maastricht. Dat meldt de Franse tennisbond donderdag. Jeremy Chardy zal de Fransman vervangen.

In de derde ronde van de US Open sprong de knie van Simon op slot in de wedstrijd tegen Juan Carlos Ferrero. Hij is niet op tijd herstelt voor de belangrijke Davis Cup-ontmoeting.

Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils en Michaël Llodra zijn de andere Franse tennissers die zijn opgeroepen voor het duel met Oranje. Julien Benneteau is toegevoegd als reservespeler.

"Voor ons verandert er niet zoveel", aldus Jan Siemerink, captain van het Nederlands Daviscupteam. "Frankrijk heeft ook zonder Simon een sterk team en Chardy heeft mischien niet zoveel ervaring in de Davis Cup, maar hij is een goede vervanger."

Spaanse bank sponsort Ferrari

De Spaanse bankengigant Santander heeft in een persconferentie verklaard, dat het vanaf 2010 de hoofdsponsor zal worden van Scuderia Ferrari. De deal loopt over 5 jaar.

De overeenkomst werd door Ferrari president Luca di Montezemelo en de president van de Bank of Santander Emilio Botin bevestigd op het circuit van Monza. Luca di Montezemelo zei: "We zijn zeer tevreden met een nieuwe partner als Santander. We beginnen met hen een lange en belangrijke samenwerking."

"We delen dezelfde waarden, zoals het streven naar perfectie, de passie voor competitie, een internationale aanpak en het belangrijkste, de kleur rood. Dit zal wereldwijd een vruchtbare samenwerking worden."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[GP2] Cecotto vervangt Franck Perera

Johnny Cecotto zal de resterende races van het seizoen voor DPR rijden. De Venezolaan vervangt Franck Perera, die het team na een moeilijke periode heeft verlaten en is teruggekeerd naar de Superleague Formula.

"Ik ben erg blij met deze kans", aldus Cecotto, die dit seizoen in de Formule 3 Euroseries reed. "Ik weet dat het zwaar zal worden, want ik ken de auto niet en kan er niet mee testen. Ik moet de auto nu leren kennen in de training van een half uur. Mijn doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Mijn debuut maak ik op Monza, een circuit dat ik goed ken. Hopelijk kan ik het vertrouwen van het team terugbetalen met een goed resultaat."

Verhuurde speler meldt zich bij verkeerde club

Derby County kwam met Stafford Rangers de verhuur van Jermaine Johnson overeen, maar zelf dacht de verdediger daar blijkbaar anders over. De jongeling meldde zich per abuis bij het verkeerde elftal.

Johnson dacht namelijk dat hij werd uitgeleend aan Tamworth, uitkomend in de Engelse Conference (vijfde divisie). Daarom meldde hij zich na aankomst bij het team en genoot hij een maaltijd van de club, die in voorbereiding was op een uitduel.

"Een jongen in een Derby-trainingspak kwam op het parkeerterrein naar ons toe en stelde zich voor als JJ", aldus Tamworth-speler Bradley Pritchard tegen de BBC. "We waren wat verbaasd, maar namen aan dat de manager hem op huurbasis had gestrikt en gingen met hem kennismaken bij de lunch."

Vervolgens werd het misverstand duidelijk toen Johnson gebeld werd. "Hij nam op en vertelde dat hij op de club was gearriveerd. Toen werd het even stil en werd hem duidelijk wat voor blunder hij had gemaakt."

"Misschien was hij ook wel gewoon uit op een gratis maaltijd", vervolgt Pritchard grappend. "We hebben in ieder geval niets meer van hem vernomen. Hij hing op, pakte zijn tas en is weggelopen. Jammer, want we hadden hem denk ik goed kunnen gebruiken."

Homo klaagt Bijbel aan om homohaat

Bradley LaShawn Fowler uit de staat Michigan klaagt twee bijbeluitgevers aan. Volgens de homoseksuele Amerikaan verkopen zij een versie van het heilige boek die hem ernstig heeft gekwetst en zelfs in strijd is met de grondwet.

Fowler eist van uitgever Zondervan een bedrag van maar liefst 60 miljoen en van Thomas Nelson Publishing 10 miljoen dollar. In hun versie van de Bijbel wordt in 1 Korintiërs 6:9 homoseksualiteit expliciet een zonde genoemd.

In een standaard King James vertaling luidt deze passage: "Weet gij niet, dat de onrechtvaardigen niet het Koninkrijk Gods beërven? Dwaalt niet: noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch verwijfden, noch ontuchtigen." Fowler beweert nu dat de twee bovengenoemde uitgevers de tekst hebben verdraaid. Volgens hem hebben zij het woord 'ontuchtigen' veranderd in 'homoseksuelen'.

In ons land, toch een van de meest homotolerante landen ter wereld, is de Bijbel echter ook niet zo lief voor homo's. De bewuste passage luidt in de Statenvertaling als volgt: "Dwaalt niet; noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch ontuchtigen, noch die bij mannen liggen, noch dieven, noch gierigaards, noch dronkaards, geen lasteraars, geen rovers zullen het Koninkrijk Gods beërven." Volgens deze vertaling zouden lesbiennes dus echter wel naar de hemel gaan. 

Electronic Arts laat co-op Army of Two: The 40th Day zien

Het einde van 2009 zit vol met lekkers voor console- en PC-eigenaren. Gelukkig wil Electronic Arts ons ook begin 2010 nog trakteren op goede games en daarom verschijnt Army of Two: The 40th Day op 12 januari voor de Xbox 360 en Playstation 3. De game focust zich, net als zijn voorganger, sterk op de co-op functie. De developers willen ons nu laten zien hoe de co-op in zijn werk gaat en komt daarom vandaag met deel één van een co-op walkthrough.

Banco Santander officieel sponsor van Ferrari

De Spaanse bankengigant Santander heeft in een persconferentie verklaard, dat het vanaf 2010 de hoofdsponsor zal worden van Scuderia Ferrari. De deal loopt over 5 jaar.

De overeenkomst werd door Ferrari president Luca di Montezemelo en de president van de Bank of Santander Emilio Botin bevestigd op het circuit van Monza. Luca di Montezemelo zei: "We zijn zeer tevreden met een nieuwe partner als Santander. We beginnen met hen een lange en belangrijke samenwerking."

"We delen dezelfde waarden, zoals het streven naar perfectie, de passie voor competitie, een internationale aanpak en het belangrijkste, de kleur rood. Dit zal wereldwijd een vruchtbare samenwerking worden."

Kubica had gesprekken met Ferrari

Robert Kubica heeft onthuld dat hij in gesprek is geweest met Ferrari om de plaats in te nemen van Felipe Massa voor de rest van het seizoen.

Ferrari koos uiteindelijk voor Giancarlo Fisichella om de teleurstellende Luca Badoer te vervangen. Kubica zegt dat hij ook kanshebber was voor het stoeltje, maar de Pool besloot dat het wennen aan een nieuwe auto halverwege het seizoen zonder te testen te veel moeite was.

"Er was wat contact en er was interesse in mij van Ferrari, maar het is niet makkelijk om van team te veranderen in het midden van het jaar. Ik denk dat we met BMW een competitieve auto hebben dus ik ben blij met waar ik ben." vertelde Kubica.

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de submit.

KBVB wil al met Advocaat werken

De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Dick Advocaat gevraagd eerder te beginnen met zijn baan als bondscoach.

De Belgische nationale ploeg zou anders een periode lang zonder bondscoach zitten na het vertrek van interim-trainer Frank Vercauteren. Hij stapte op na de 2-1 nederlaag bij Armenië in het WK-kwalificatietoernooi.

Advocaat, die eigenlijk pas op 1 januari 2010 in dienst zou treden bij de Belgen, denkt na en heeft aangegeven de Belgische bond op korte termijn een antwoord te geven.

België speelt in oktober nog twee kwalificatieduels tegen Turkije en Estland, maar kan zich niet meer plaatsen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Afellay mogelijk toch tegen Roda JC

Ibrahim Afellay is toch fit genoeg om zaterdag in actie te komen tegen Roda JC, meldt Omroep Brabant.

De PSV'er meldde zich bij Oranje af wegens hamstringproblemen en leek ook het duel met Roda JC aan zich voorbij te moeten laten gaan.

De middenvelder trainde donderdag echter volledig mee met de groep van trainer Fred Rutten, waardoor hij zaterdag fit genoeg is om mee te spelen tegen de Limburgers. Nordin Amrabat is er dit weekend nog niet bij. Hij heeft last van een liesblessure.

Roda JC vormt in Eindhoven traditioneel een lastige tegenstander voor PSV. De laatste twee seizoenen won Roda in het Philips-stadion.

[Sitenieuws] FOK! op de KOF!fie

Zoals hier al is aangegeven, de User van de maand (UVDM) stopt ermee. Tenminste, in de huidige vorm. Achter de schermen is flink nagedacht hoe we een soortgelijk concept op de Frontpage kunnen plaatsen wat nog interessant is ook. Daarom de nieuwe rubriek; FOK! op de KOF!fie.

Het concept
De rubriek lijkt op het item wat FOK!TV een flinke tijd terug had. Een persoon van de redactie gaat langs bij een FOK!user om de persoon eens flink aan de tand te voelen. Met FOK! op de KOF!fie (FOK) gaan we dit opnieuw oppakken, maar dan zonder camera. Een interviewer komt bij een user (crew en non-crew) over de vloer om een bakkie koffie of thee te nuttigen en tevens om een interview af te nemen.

De user die in de spotlight wordt gezet, wordt volledig door jullie bepaald. In dit topic kun je je opgeven voor de FOK-rubriek. Als er genoeg namen zijn wordt er in een apart topic een poll gestart met daarin enkele usernames. Jullie als community kunnen stemmen op de persoon wie volgens jullie een diepgaand interview moet verdienen.

Interactie
Zowel FOK!TV als UVDM hebben weinig interactie (gehad) van de community. Tijd om dit ook te veranderen. Wat kunnen jullie allemaal doen voor deze nieuwe rubriek?Voor het antwoord op deze vraag en meer informatie over dit nieuwe item, kijk dan in het desbetreffende topic en geef je op!


© shiznuts

Albayrak: geen gedwongen ontslagen in bajes

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) denkt dat de reorganisatie in het gevangeniswezen niet hoeft te leiden tot gedwongen ontslagen. Veel medewerkers die moeten vertrekken, zullen volgens haar een andere baan vinden.

Albayrak zei dat vandaag in een overleg met de Tweede Kamer. Vanwege een overschot aan cellen wil ze de komende jaren acht gevangenissen sluiten, waardoor 1200 banen verdwijnen. De vakbonden en de gezamenlijke ondernemingsraden van het gevangenispersoneel wijzen de plannen af. Volgens hen is al sprake van onderbezetting, die tot veiligheidsrisico's en een te hoge werkdruk leidt.

Albayrak zei in gesprek te zijn met de bonden en ondernemingsraden. Ze wil zorgvuldig met het personeel omgaan. Van het sociaal beleid dat bij de reorganisatie hoort, maakt het personeel volgens haar al gebruik.

geen gedwongen ontslagen  (foto: ANP)

Politie houdt verdachte strandfeest aan

De politie in Rotterdam heeft vandaag een verdachte aangehouden die verantwoordelijk zou zijn voor de rellen enkele weken geleden op het strandfeest in Hoek van Holland. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam bekendgemaakt. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer. Het OM verwacht dat in de loop van de dag meer arrestaties volgen.

Op de bewuste avond hield de politie al drie personen aan. Een groep bezoekers keerde zich tegen de politie. Agenten zagen zich genoodzaakt om te schieten. De 19-jarige Robby van der Leeden werd daarbij dodelijk geraakt door een politiekogel. In totaal vuurden 21 agenten. Het is nog onduidelijk of bezoekers ook schoten hebben gelost.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb kondigde vorige week aan jacht te maken op de relschoppers. Hij zei dat de politie beschikt over 1200 dossiers van mogelijke hooligans. De politie bekijkt aan de hand van videobeelden of zij betrokken waren bij de rellen.

Ondanks deze aanhouding, blijft de kritiek op de politie enorm.


Nasleep van 'feest' in Hoek van Holland  (foto: ANP)

Verdrinkende man gooit kwallen naar pubers

De politie van Madeira Beach in de Amerikaanse staat Florida heeft maandag een 41-jarige man gearresteerd. De man simuleerde telkens dat hij bezig was te verdrinken. Vervolgens begon Keith Edward Marriott met kwallen te gooien naar pubers die bij hem in de buurt dreigden te komen.

Volgens het politierapport begon men zich zorgen om hem te maken toen Marriott telkens onder water kwam en weer naar boven dreef. Ook vertoonde de man lawaaierig en storend gedrag. Hierna begon hij te gooien met zeedieren.

Marriott is in de boeien geslagen en wordt aangeklaagd wegens dronkenschap en het dragen van een verborgen wapen. De man had namelijk een zakmes in zijn zak zitten. Voor 250 dollar wordt hij op borgtocht vrijgelaten.

Spokenjaagster valt dood in universiteit

Een 29-jarige vrouw is afgelopen nacht te pletter gevallen van de universiteit van Toronto. Volgens de politie was de Canadese in het twee verdiepingen tellende gebouw op zoek naar spoken.

Rond twee uur vannacht was de politie ter plaatse na een melding dat een man en een vrouw van de ene verdieping van het gebouw naar de andere wilden springen. De man slaagde er wel in om de sprong tot een goed einde te brengen, waar de vrouw echter faalde.

De vrouw stortte twee verdiepingen naar beneden. Ze werd nog met spoed naar een ziekenhuis gebracht, maar het mocht niet baten. In het St. Michael's Hospital werd de vrouw namelijk dood verklaard.

Het tweetal was volgens de politie in het 134 jaar oude gebouw op zoek naar geesten. Zij waren er heilig van overtuigd dat het in de universiteit spookte. Of het duo te diep in het glaasje heeft gekeken, is de politie niet bekend.

In het universiteitsgebouw worden zelfs speciale spokenrondleidingen gegeven. Voor een foto en een verslag, klik hier

Doedée blijft eerste doelman Dordrecht

Stef Doedée heeft de concurrentiestrijd om de positie van doelman van FC Dordrecht gewonnen. De nieuweling zal morgen tegen FC Eindhoven onder de lat staan.

Doedée, die overkwam van RKC Waalwijk, was aanvankelijk reserve achter Nick van der Ploeg. Die was de afgelopen twee wedstrijden geschorst na een rode kaart tegen FC Zwolle. Doedée verving hem dusdanig goed, dat trainer Gert Kruys nu heeft besloten hem eerste doelman te laten blijven.

Papy kan debuteren voor MVV

MVV kan Faty Papy eindelijk inzetten. De Afrikaanse middenvelder, die wordt gehuurd van Trabzonspor, heeft eindelijk zijn verblijfsvergunning nodig.

De negentienjarige middenvelder uit Burundi wordt gezien als een groot talent. MVV wilde hem dan ook graag huren van Trabzonspor. Omdat de aanvraag voor een verblijfsvergunning via de Turkse ambassade geregeld moest worden, kon de club uit Maastricht hem nog niet opstellen. Dit duurde lang, maar het papierwerk is nu geregeld. Papy is direct opgenomen in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch, die morgen gespeeld wordt.

GM verkoopt Opel aan Magna

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zopas bevestigd dat General Motors zijn Duitse dochter Opel aan Magna verkoopt. Magna is een Canadees bedrijf dat auto-onderdelen produceert en Merkel liet al weten dat ze bijzonder tevreden is met dit besluit. De verkoop aan Magna kreeg al van het begin de voorkeur van de Duitse regering omdat zij de Duitse fabrieken wilden openhouden.
 
De afgelopen dagen deden geruchten de ronde dat General Motors Opel zelf in handen wilde houden, maar Opel zal nu dus losgemaakt worden van de groep. De andere overnamekandidaat was de Amerikaanse investeringsmaatschappij RHJI. Meer details rond de overname moeten nog worden onderhandeld. Magna heeft voor deze overname samengewerkt met de Russische Sberbank en autofabrikant Gaz.

Handelstekort VS stijgt fors

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in juli sterker dan verwacht toegenomen. Dit blijkt vandaag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

Het handelstekort (het meer importeren dan exporteren) steeg naar 32 miljard dollar in juli, terwijl dat een maand eerder nog op 27,5 miljard dollar lag. Analisten gingen er van uit dat het tekort gelijk zou blijven.

De Amerikaanse export nam in juli 2,2 procent toe, terwijl de import met 4,7 procent steeg. Amerikanen leefden in juli dus weer meer op de pof van de rest van de wereld, versus een maand eerder.

De toegenomen import was de grootste stijging sinds 1999. Dit was met name te danken aan het 'cash for clunkers-programma', de Amerikaanse autosloopregeling.

Door gebruikte auto's te slopen, het sloopijzer naar China en Japan te verschepen, en vervolgens nieuwe Aziatische auto's te importeren hoopt de regering Obama de Amerikaanse economie weer aan de praat te krijgen.

Pooier: 'Ik regelde hoertjes voor Berlusconi'

En wéér ligt de Italiaanse premier Silvio Berlusconi onder vuur vanwege seksuele escapades. Dit keer zijn het aantijgingen van een "zakenman" (lees: pooier) die de premier in het nauw drijven. Er loopt een rechtszaak tegen deze Gianpaolo Tarantini (36) wegens corruptie, aanzetten tot prostitutie en drugshandel.

In een van de verhoren klapte Tarantini uit de school over zijn leveranties aan Berlusconi. Hij beweert 30 meisjes voor 18 privéfeesten van de premier te hebben geregeld. De zes dames die met Berlusconi naar bed gingen kregen ieder 1.000 euro, de anderen slechts een onkostenvergoeding.

Overigens wist Berlusconi niet in alle gevallen dat de meisjes werden betaald om hem te verleiden. Volgens Tarantini betaalde hij de dames soms uit eigen zak om de banden met de premier goed te houden. Berlusconi heeft altijd beweerd nooit te hebben betaald voor seks.

Alle eerdere schandalen leken de premier niet in zijn populariteit te hebben aangetast, maar volgens persbureau Reuters is de sfeer onder Italiaanse kiezers, met name het katholieke deel van hen, nu aan het omslaan. "Sinds april hebben we het stadium bereikt dat men aanneemt, en niet alleen in linkse kringen, dat het tijdperk-Berlusconi spoedig tot een einde komt", aldus James Walston, professor politicologie in Rome.

Desalniettemin heeft de premier in de polls nog altijd de steun van zo'n 50 procent van de bevolking. Een stuk minder dan de eerdere 70 procent, maar nog altijd niet niks.


'Ik regelde hoertjes voor Berlusconi'  (foto: DAG)

"Nu stop ik écht!" (10)

Ze gaan de woonkamer binnen, en ja hoor, twee wijnglazen staan al klaar en een fles champagne in de koeler. Pien voelt dat haar handen klam worden. David haalt met een vanzelfsprekend gebaar de fles uit de koeler en voordat Pien kan protesteren heeft hij de kurk al laten knallen. “Deze avond vraagt, nee schrééuwt om champagne!” roept David met een stralende lach. O, wat is dit moeilijk! Zal ze? Eén glaasje maar?

Hitler niet blij met Battlefield 1943

Toegegeven, de 'Downfall / Der Untergang' spoofs zijn niet nieuw. Maar we wilden je deze versie toch niet onthouden. Het is namelijk wel heel mooi gedaan en ultra-herkenbaar voor vrijwel iedereeen die Battlefield 1943 heeft gekocht. Je zou wat dat betreft wensen dat ze destijds deze game al hadden gehad, dan zou de vaderlandse geschiedenis er heel anders uitzien.

Dus bij deze: Adolf die tekeer gaat over BF1943.

Team Sky haalt Flecha en Boasson Hagen

Team Sky beschikt in 2010 over Juan Antonio Flecha (Rabobank), Edvald Boasson Hagen, Thomas Lövkvist (beide Team Columbia) en Simon Gerrans (Cervélo Test Team). Dit heeft de Britse wielerploeg vandaag officieel bekend gemaakt.

Het was al bekend dat Flecha en Boasson Hagen na dit seizoen naar een andere ploeg zouden vertrekken. Daarnaast liet Team Columbia onlangs weten dat het vertrek van Lövkvist aanstaande was.

Verder zullen ook Kurt-Asle Arvesen (Team Saxo Bank), Kjell Carlström (Liquigas), John-Lee Augustyn (Team Barloworld), Greg Henderson (Columbia), Morris Possoni (Team Columbia) en Lars Petter Nordhaug (Joker-Bianchi) vanaf 2010 voor Team Sky gaan rijden.

Zwartrijder (12) uit rijdende trein gegooid

Een twaalfjarige jongen heeft vandaag ontdekt dat met de Indiase spoorwegpolitie niet te spotten valt. Salahuddin werd namelijk door enkele werknemers van de Railway Protection Force (RPF) uit een snel rijdende trein gegooid.

Volgens politiebronnen vroeg een van de conducteurs de jongen vandaag zijn treinkaartje te laten zien. Omdat hij dit niet wilde tonen, gooiden ze hem in de buurt van station Kudhani uit de razende trein.

De jongen is gelijk afgevoerd naar het ziekenhuis. Als gevolg van de actie hebben chirurgen het linkerbeen van de jongen moeten amputeren.

Volgens de woordvoerder van het Sri Krishna Medical College Hospital ligt het ventje nog steeds in coma. De politie heeft inmiddels een klopjacht geopend op de ontsnapte heren van de RPF.

'Lokhoff gaat Stevens assisteren'

Voormalig Excelsior-trainer Ton Lokhoff wordt de nieuwe assistent van Huub Stevens bij Red Bull Salzburg.

Trainer Huub Stevens kwam één assistent te kort toen Markus Schupp als hoofdtrainer werd aangesteld bij het Duitse Karlsruher SC.

De Nederlander Ton Lokhoff zal, volgens De Telegraaf, de vacante positie in Oostenrijk gaan opvullen. Stevens krijgt met Lokhoff een tweede Nederlander aan zijn zijde. Eddy Achterberg is reeds in dienst als assistent van de Limburgse oefenmeester.

De oud-speler van NAC, PSV, Feyenoord en Nimês was eerder actief als assistent-trainer onder Wim Rijsbergen, Ronald Spelbos en Henk ten Cate. Als hoofdtrainer was Lokhoff actief bij Excelsior en NAC Breda.

Freire: "Ik ga misschien toch door"

Het is nog maar de vraag of Óscar Freire zijn fiets na volgend seizoen aan de wilgen zal hangen. De Spanjaard is inmiddels 34 jaar en zou met pensioen willen gaan. Op het digitale thuis van de Rabobank-wielerploeg trekt hij zijn eerder uitgesproken woorden in twijfel.

"Hmmm, misschien toch niet. Ik ben er nog niet zo zeker over. Het zou kunnen, maar mijn besluit staat eigenlijk nog niet definitief vast. Ik begrijp wel dat veel mensen verrast zijn door het nieuws, maar zo stellig heb ik het echt niet bedoeld. Eind 2010 ben ik bijna 35, dan zou het zomaar kunnen, dat ik stop. Maar eigenlijk wil ik helemaal nog niet aan de toekomst denken. Dit seizoen zijn er nog prijzen te winnen," liet Freire in een reactie weten.

Freire had overigens niet verwacht dat zijn afscheid zo'n groot nieuws zou zijn. Dat was niet alleen in Nederland het geval, maar ook daarbuiten. "Dat had ik niet verwacht. Ook omdat het voor mijn eigen gevoel nog niet zo stellig was. Het zou een mooi afscheid zijn, heb ik gezegd, dat wel. Bij de ploeg waar ik me prettig voel. Maar ik word voortdurend heen en weer geslingerd tussen twijfel en zekerheid. Het ene moment wel, het andere moment niet. We zien volgend jaar wel hoe ik me dan voel."

Sutil is erg blij voor Fisichella

Adrian Sutil heeft laten weten erg blij te zijn voor Giancarlo Fisichella, zijn oud-ploeggenoot bij Force India. De Italiaan maakt het seizoen namelijk af bij Ferrari. Vitantonio Liuzzi zal op zijn beurt weer voor het Indiase team gaan rijden.

"Ik vind het geweldig voor Giancarlo dat hij voor Ferrari kan gaan rijden en zijn droom kan verwezenlijken," liet Sutil in een reactie weten. "Ik vind het ook leuk voor Vitantonio dat hij nu eindelijk kan gaan racen met deze auto. Ik ken hem heel erg goed. We maken al twee jaar lang deel uit van hetzelfde team. Vitantonio is een prima kerel en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de auto. Ik hoop dat we samen nog wat meer progressie kunnen boeken en goede resultaten kunnen gaan scoren."

Sutil besloot met de woorden: "Voor mij is het geen probleem om halverwege het seizoen van teamgenoot te wisselen. Dat heb ik al eens eerder meegemaakt." Hiermee refereerde de Duitser naar het seizoen 2007. In dat jaar reed de coureur voor Spyker F1, waar Christijan Albers destijds aan de kant werd gezet.

Van der Gun naar Swansea City

Cedric van der Gun zal dit seizoen voor Swansea City gaan spelen. De aanvaller, die in de afgelopen voetbaljaargang voor FC Utrecht uitkwam, heeft voor een jaar bij de ploeg uit de Engelse tweede klasse getekend.

Eerder maakte Van der Gun al bekend dat hij een nieuwe aanbieding van FC Utrecht niet had geaccepteerd. De aanvaller had zijn zinnen namelijk op een avontuur in het buitenland gezet. Hierdoor hoefde ADO Den Haag, dat geïnteresseerd was in de diensten van de speler, eigenlijk al niet meer op zijn komst te rekenen.

Van der Gun komt bij Swansea City nog twee Nederlanders tegen, namelijk Ferrie Bodde en Dorus de Vries. Daarnaast loopt Dominique van Dijk er sinds deze week stage.

Ramos gaat CSKA Moskou trainen

Juande Ramos heeft in Rusland een nieuwe werkgever gevonden. De Spaanse oefenmeester, vorig seizoen nog dienst van Real Madrid, maakt het seizoen af bij CSKA Moskou.

Ramos krijgt de komende maanden als voornaamste taak om CSKA door de groepsfase van de Champions League te loodsen. De Russen zijn ingedeeld in een poule met Manchester United, VfL Wolfsburg en Besiktas.

Een andere taak voor de Spanjaard wordt het behalen van de tweede plaats in de Russische Premjer Liga. Momenteel staat CSKA zes punten achter nummer twee Spartak Moskou. De Russische competitie heeft nog tien speelronden voor de boeg.

"CSKA is een club met veel historie," aldus Ramos in de Spaanse media. "Ik kom met name om in de Champions League succes te behalen. Het doel wordt om de groepsfase te overleven."

Agenten LOL'en om mugshot 'Dracula'

De politie van Dade City, een stad in de Amerikaanse staat Florida, heeft de 43-jarige Dale Lee opgepakt wegens geweldpleging. Tijdens het fotograferen van de zogeheten 'mugshot', een gelaatsfotootje van de arrestant voor in het archief, konden de agenten hun ogen haast niet droog houden van het lachen. De man heeft nogal een vreemde kop.

"Het was moeilijk om het gezicht in de plooi te houden tijdens het maken van de foto", aldus een politiewoordvoerder. "Niemand heeft ooit zo'n slecht gebit gezien."

Lee wordt dan ook door het politiekorps onderling 'Dracula' genoemd. De verdachte blijft in voorarrest in afwachting van zijn dagvaarding.

De lachwekkende mugshot is overigens hier te zien

Rijtoer Prinsjesdag extra zwaar beveiligd

De rijtoer op Prinsjesdag wordt dit jaar extra zwaar beveiligd. De politie zal aanstaande dinsdag achter het publiek een extra veiligheidsring aanbrengen, die bestaat uit betonnen bloembakken en politiewagens. Daardoor moet het onmogelijk worden om met een auto van achteren in te rijden op het publiek.

De extra maatregelen zijn een gevolg van afgelopen Koninginnedag, waarop Karst Tates met zijn Suzuki Swift een drama veroorzaakte in Apeldoorn. Verder zullen er dit jaar voor het eerst zichtbaar beveiligers meelopen naast de Gouden Koets die koningin Beatrix van paleis Noordeinde naar het Binnenhof brengt en terug.

De politie laat dit jaar de ceremoniële uniformen in de kast, omdat ze in hun reguliere pak sneller bij hun pistool en wapenstok kunnen.


Rijtoer Prinsjesdag extra zwaar beveiligd  (foto: DAG)

Nigeria boos op Sony

We kregen net een email uit Nigeria, afkomstig van de zoon van de oom van de vader van een belangrijk lid van de koninklijke familie.... Nee, geintje. Maar wat wel waar is, is dat de Nigeriaanse overheid behoorlijk 'pissed' is op Sony.
De Japanse elektronicagigant zou het West-Afrikaanse land, in een online reclamecampagne, namelijk hebben afgeschilderd als "a home of fraud where its citizens hardly do genuine business", een land waar fraude hoogtij viert en vrijwel niemand eerlijk zaken doet.

Nigerian Millionaire
De campagne in kwestie circuleert momenteel over het www (o.a. Youtube en Facebook) en is een duidelijke parodie op de bekende spamberichten en bedelbrieven. Sony zegt in één van de reclames bijvoorbeeld: "You can't believe everything you read on the Internet. Otherwise, I'd be a Nigerian millionaire by now."

En dat is dus tegen het zere been van de Minister van Informatie en Communicatie, Prof Dora Akunyili. Akunyili eist nu dat Sony de reclames verwijdert en een offcieel excuus uit doet gaan met betrekking tot deze flagrante en "deliberate negative campaign against the country's image and reputation."



cartoon afkomstig van bendib.com

Volgens Akunyili berust de campagne op een veel voorkomend misverstand dat [digitale] piraterij en andere internationale criminaliteit meer zouden voorkomen in Nigeria dan in andere landen. Akunyili: "Nigeria remains a major investment destination and a country where most businesses thrive in trust, good faith, competence and integrity."

Zo zie je maar: je moet niet alles geloven wat ze in reclames zeggen. Als Minister Akunyili dat nu van ons aanneemt, dan gaan wij ondertussen even een email beantwoorden.

Topclubs voor financiële maatregelen

Honderd voetbalteams verenigd in de European Club Association (ECA) hebben in Genève een vergadering gehouden over de financiële situatie bij voetbalclubs. Uitkomst van de meeting is dat alle aanwezige clubs, inclusief Real Madrid, ingestemd hebben met maatregelen die moeten leiden tot een financieel gezonde voetbalwereld.

Dat kersvers voorzitter van Real Madrid Florentino Perez heeft ingestemd met de maatregelen is een zegen voor alle clubs. De koninklijke gaf afgelopen zomer voor 250 miljoen euro uit aan nieuwe spelers en heeft inmiddels een schuld van 800 miljoen euro. Op de lange termijn is dit niet meer mogelijk, omdat clubs een sluitende begroting in moeten dienen. Hierdoor wordt verwacht dat de jeugd weer een kans krijgt.

De European Club Association heeft nu een controleorgaan in het leven geroepen dat toe moet zien op de financiële situatie bij de 144 leden die uit 53 landen komen. Onder hen zijn alle topclubs uit Europa. De ECA hoopt dat de FIFA en de UEFA het initiatief snel navolging zullen geven.

Op de vergadering is ook aangekondigd dat jeugdspelers onder de achttien jaar geen internationale transfer meer mogen ondergaan. Dit geldt voor transfers binnen en buiten Europa. Dit was een wens van de FIFA die nu door onder meer Maarten Fontein van AZ uitgewerkt gaat worden.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

'Voorzitter Polen nam woorden terug'

De Poolse bond draaide vandaag de beslissing terug om Leo Beenhakker de laan uit te sturen. De oefenmeester is zelf echter klaar met de handelswijze van de Poolse voetbalbond.

Tegenover Radio Rijnmond liet Beenhakker weten 'not amused' te zijn over de emotionele beslissing van de Poolse voorzitter. Een dag later trok de Poolse bond de beslissing alweer in om hem te ontslaan. "De voorzitter reageerde emotioneel met een drankje op. Maar ik ben er klaar mee", reageerde Beenhakker tegenover het radiostation.

De oefenmeester had nog een contract voor twee maanden in Polen en dat zal de komende dagen worden afgehandeld. "Maandag ga ik pas met Feyenoord om tafel zitten over mijn toekomst bij de club."

Phelps blijft bij Speedo

Michael Phelps zal in ieder geval tot en met 2013 blijven zwemmen in een Speedo-zwembroek. De veertienvoudig winnaar van goud op de Olympische Spelen zwemt al sinds 2001 in Speedo kleding.

Afgelopen zomer had de Amerikaan nog kritiek op de sportartikelenfabrikant, omdat diens zwempakken langzamer waren dan die van andere fabrikanten. Desondanks behaalde Phelps vijf wereldtitels tijdens het WK in Rome. Phelps zal per wereldrecord dat hij zwemt 10.000 dollar ontvangen, wat naar zijn eigen stichting zal gaan. Met zijn stichting wil Phelps de zwemsport populairder maken.

PvdA: kernwapens weg uit Nederland

De PvdA wil dat de Verenigde Staten hun kernwapens op Nederlands grondgebied weghalen. PvdA-Kamerlid Martijn van Dam zal minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vandaag vragen die boodschap namens Nederland over te brengen aan Washington. Van Dam bevestigt berichtgeving daarover vandaag in de Volkskrant en De Telegraaf.

Officieel is nooit bekend gemaakt dat er in het kader van de Nederlandse nucleaire taak binnen de NAVO Amerikaanse kernwapens liggen op de luchtmachtbasis Volkel, maar het is een publiek geheim dat ze er liggen. De wapens zijn er tijdens de Koude Oorlog geplaatst om in het geval van een oorlog tussen het westen en de Sovjet-Unie onder Nederlandse F16's te kunnen hangen.

Van Dam vindt dat Nederland moet inspelen op het pleidooi van president Obama van de VS voor wereldwijde nucleaire ontwapening. Dat kan onder meer door de kernwapens van Volkel weg te halen.

'Minder angst voor aanslag'

De angst voor een terroristische aanslag ebt steeds verder weg. Uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond blijkt vandaag dat 27 procent van de Nederlandse bevolking bang is voor een dergelijke aanslag. In 2002, een jaar na de aanslag op de WTC-gebouwen in New York, dacht 40 procent dat er weer een aanslag zou komen, in 2005 ging het om 55 procent.

Bijna 50 procent denkt dat de Nederlandse overheid de burger goed beschermt tegen eventuele terroristische aanslagen. Dat is de hoogste score in acht jaar. In 2003 was dat maar 20 procent. Ongeveer 6 procent vindt nu dat de Verenigde Staten schuld hebben aan de aanslagen op 11/9. Toen vlogen twee vliegtuigen in de WTC-torens.

Topclubs voor financiële maatregelen

Honderd voetbalteams verenigd in de ECA hebben in Genève een vergadering gehouden over de financiële situatie bij voetbalclubs. Uitkomst van de meeting is dat alle aanwezige clubs, inclusief Real Madrid, ingestemd hebben met maatregelen die moeten leiden tot een financieel gezonde voetbalwereld.

Dat kersvers voorzitter van Real Madrid Florentino Perez heeft ingestemd met de maatregelen is een zegen voor alle clubs. De koninklijke gaf afgelopen zomer voor 250 miljoen euro uit aan nieuwe spelers en heeft inmiddels een schuld van 800 miljoen euro. Op de lange termijn is dit niet meer mogelijk, omdat clubs een sluitende begroting in moeten dienen. Hierdoor wordt verwacht dat de jeugd weer een kans krijgt.

De European Club Association heeft nu een controleorgaan in het leven geroepen die toe moet zien op de financiële situatie bij de 144 leden die uit 53 landen komen. Onder hen zijn alle topclubs uit Europa. De ECA hoopt dat de FIFA en de UEFA het initiatief snel navolging zullen geven.

Op de vergadering is ook aangekondigd dat jeugdspelers onder de achttien jaar geen internationale transfer meer mogen ondergaan. Dit geldt voor transfers binnen en buiten Europa. Dit was een wens van de FIFA die nu door onder meer Maarten Fontein van AZ uitgewerkt gaat worden.

Presentatrice ontslagen om condoomfoto

De Japanse Miku Natsume is haar baan kwijtgeraakt. De 25-jarige tv-presentatrice stond namelijk onlangs afgebeeld met een doosje condooms in een Japans tijdschrift.

Het idee dat de vrouw ook aan seks doet en er zelfs van geniet, is te schokkend voor de gekke Japanners. Ze heeft hiermee haar carrière geschaad, en haar baas heeft dan ook aangekondigd dat ze in december op straat komt te staan.

Toen haar werd meegedeeld dat ze haar huidige tv-show niet mag voortzetten, zou ze naar verluidt hebben gesmeekt om een tweede kans. Men was echter onverbiddelijk. Ze zou afbreuk hebben gedaan aan het imago van brave huisvrouwen. Zij vormen namelijk de belangrijkste doelgroep voor haar programma.

Natsume was echter juist een rijzende ster aan het Japanse televisiefront. Toen de foto met haar en het pakje kapotjes in het tijdschrift was verschenen, verklaarde ze dat het een AIDS-campagne betrof. Dit werd echter door niemand geloofd. 

De foto van Natsume en haar rubber is hier te zien

FOK!Fotowedstrijd september 'mooie locaties'

pic

FOK! organiseert elke maand een fotowedstrijd met een uitdagend onderwerp. Iedereen met een camera kan hier aan meedoen! Denk je dat jij je camera volledig onder controle hebt? Kun jij de foto bij het opgegeven onderwerp maken die andere users aanspreekt? Dan kun je met deze wedstrijd mooie prijzen winnen.

De fotowedstrijd wordt elke maand vanuit het fotografieforum georganiseerd. Deze maand staat in het teken van mooie locaties

Ben jij op doortocht een mooie plek tegengekomen? Een idyllisch stadje? Een prachtig landschap? Een blauwe zee aan een wit strand? Kortom een mooie locatie die een foto waard was? Stuur dan jouw foto in!

Mee doen is makkelijk! Lees de regels in het centrale topic even goed door: [fotowedstrijd centrale topic]  september, mooie locaties. Dit is ook de plek waar je de ingezonden foto's kun je terug kijken! Ideeën uitwisselen voor de voor de wedstrijd kan hierInzenden kan tot 25 september 22:00 uur! 


HerinneringenOpLinnen.nl is de grootste aanbieder van canvasdoeken op internet. Zij printen je foto op canvas en spannen dit vervolgens op een houten frame. Zo ontstaat er een schitterend en persoonlijk resultaat van je eigen foto op doek!
HerinneringenOpLinnen.nl stelt 3 canvasdoeken ter beschikking voor de FOK!fotowedstrijd. De 2 users met de meeste stemmen krijgen een doek. Wie het derde doek krijgt wordt bepaald door FOK!. 

Vrouw meldt onbekenden'dood' familieleden

Een gestoorde vrouw uit België heeft al tientallen mensen de stuipen op het lijf gejaagd door hun de dood van een familielid te melden. Dat berichtten Belgische media vandaag.

De nog onbekende vrouw doet zich voor als verpleegster van een ziekenhuis in het West-Vlaamse Kortrijk, en belt mensen op met de mededeling dat hun echtgenoot of kind zwaargewond is opgenomen. "De daderes is blijkbaar op de hoogte van de familiale situatie van haar slachtoffer", aldus een juriste van het ziekenhuis. De vrouw belt meerdere bekenden en kent de naam van het slachtoffer.

Net als de familieleden bezorgd om informatie vragen, zegt de vrouw dat ze met spoed weggeroepen wordt. Ze verzoekt hun aan de lijn te blijven.

Soms duurt het 40 minuten voordat het overlijden van het familielid meegedeeld wordt. Pas als de familie gaat uitzoeken wat de feiten achter het ongeluk zijn, komt die erachter dat van het verhaal niets klopt.

Mensen in de buurt van Kortrijk zijn gewaarschuwd en de politie is een onderzoek gestart.

Mpenza ging met kapotte schoenen naar Armenië

Dat de Belgen met 2-1 verloren op bezoek in Armenië was al een schande op zich. Nu blijkt achteraf dat niet alle spelers goed voorbereid waren op het duel. Emile Mpenza had slechts een paar oude schoenen bij zich.

Aanvaller Mpenza leek zijn comeback te maken voor de Belgische nationale ploeg. Aangekomen in Armenië bleek Mpenza slechts kapotte voetbalschoenen bij zich te hebben, zo melden de media in België.

De aanvaller ging nog de stad in om snel een nieuw paar te kopen, maar voor de inmiddels ontslagen trainer Frank Vercauteren was dat reden om Mpenza naar de tribune te verbannen.

De overwinning voor Armenië was de eerste thuisoverwinning in bijna twee jaar tijd.

GT 5 krijgt Head Tracking met Playstation eye

Ok, nu niet allemaal als een gek naar de gamewinkel rennnen en een Eyetoy aanschaffen. Maar als de berichten kloppen dan krijgt Gran Turismo een gadget waar heel wat sim-racers smachtend naar uit hebben gekeken: head tracking, ofwel de camera volgt de bewegingen van het hoofd. Kijk je naar links dan draait de in-game camera naar links, kijk je naar rechts, dan volgt de in-game camera ook netjes.



Volgens Polyphony Digital mastermind Kazunori Yamauchi zal de 'nog steeds binnenkort uitkomende' Gran Turismo 5 deze mogelijkheid gaan bieden. Weliswaar alleen in de cockpitview, maar toch. Stel je eens voor dat het echt goed werkt! Het realisme schiet dan meteen met sprongen vooruit. Je kunt eindelijk zien wie er precies naast je zit en waar die vreemde blauwe lijn na de bocht naar toe gaat.

Geen remote op je hoofd
Volgens Yamauchi gebruikt Polyphony Digital Sony's Eyetoy om de positie bewegingen van het hoofd van de speler te volgen. Je hoeft dus geen vreemde helm of hoofdband met een motion controler of iets dergelijks op te zetten. Het wordt als het goed is een kwestie van camera installeren, op de bank hangen en racen maar.

Helaas zijn er nog geen beelden van de eyetoy met head tracking. Het beste voorbeeld van wat je kunt verwachten zie je momenteel op Youtube. Waar John Lee hetzelfde effect bereikt, maar dan met de infrarood sensor van de Wii.


Lee werkt momenteel voor Microsoft aan de Natal. Wellicht dat we dus binnenkort een zelfde nieuwtje kunnen brengen over Microsofts nieuwe 'pet project'.

Samengevat: als head tracking goed blijkt te werken met de Eyetoy (en dat moeten we eerst maar eens afwachten), dan gaat er letterlijk een wereld van nieuwe mogelijkheden open. Wat ons betreft mag het.

Jol stalt wekelijks vijf spelers bij Jong Ajax

Martin Jol wil zijn trainingsselectie drastisch verkleinen. De oefenmeester wil met 23 man op het trainingsveld staan. Een aantal spelers zal daarom met Jong Ajax mee moeten gaan trainen.

Jol maakte aan Voetbal International bekend dat hij wekelijks vijf spelers zal laten meetrainen met het tweede elftal van de Amsterdammers.

Aan het begin van dit seizoen gaf de oefenmeester aan met twintig veldspelers en drie keepers op het trainingsveld te willen staan. Wie de eerste vijf ongelukkigen zijn, is nog niet bekend.

Ajax wilde voor het sluiten van de transfermarkt nog een groot aantal spelers verkopen of verhuren, maar daar is de club niet in geslaagd.

Vujicevic verlengt contract bij FC Twente

Dario Vujicevic heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Twente. De negentienjarige middenvelder tekende vandaag bij tot medio 2012.

De website van FC Twente meldt dat de club een optie heeft om de jongeling nog een jaar langer aan zich te binden. Vujicevic speelde in zijn jongere jaren in Duitsland.

In 2007 kwam hij naar de Voetbalacademie FC Twente en daarvoor was hij actief voor Schalke'04 en Emsdetten. De Bosnische middenvelder speelde tot nu toe zes duels in de hoofdmacht van FC Twente. Tijdens de laatste wedstrijd van FC Twente in de Kuip (1-1) stond Vujicevic in de basis bij trainer Steve McClaren.

[US Open] Djokovic slordig naar laatste vier

Novak Djokovic heeft de laatste vier op de US Open bereikt. De Serviër won in New York in een slordige niet hoogstaande partij van Fernando Verdasco. De nummer vier van de wereld klopte de Spanjaard in vier sets: 7-6 (2), 1-6, 7-5 en 6-2.

Na de eerste set verloor Djokovic zijn concentratie en daarmee zeven games op rij. Pas in de derde set was de Serviër weer bij de les en speelde vanaf dat moment een gewonnen partij tegen de Spanjaard die kampte met een bovenbeenblessure.

Hoogerland: "Ik vlieg er in"

De ploegleider van Vacansoleil Hilaire van der Schueren krijgt in de Vuelta a España grijze haren van zijn pupil Johnny Hoogerland. De Zeeuw staat goed in het klassement, maar schuwt desondanks de aanval niet.

Zo trok Hoogerland in de elfde etappe opnieuw ten strijde. "Ik was razend. Deze ontsnapping was gedoemd te mislukken. Als er nu geen rustdag zou zijn, had ik hem persoonlijk teruggehaald," zei Van der Schueren die later zijn uitspraken afzwakte. "Op zo'n jongen kun je toch niet boos blijven."

Zo werd de ploegleider kwaad op Hoogerland die even een paar bidons voor zijn ploeggenoten ging halen en daarmee volgens zijn coach onnodig energie verspilde. "Ik begrijp het wel. Nu ik vijftiende in het klassement sta, ben ik daar niet de aangewezen man voor. Maar toch ben ik niet te beroerd om het te doen," zei de onstuimige Zeeuw die rustig aan doen maar niets vindt.

"Sommige mensen denken dat ik een rock-'n-rollfiguur ben. Dat ik jarenlang alleen maar op stap ben geweest en achter de vrouwen aan heb gezeten. Ja, ik heb een gouden ketting met een kruis eraan. En die stier, ja die laat ik graag zien aan mijn tegenstanders. We zijn toch in Spanje? Misschien ben ik wel anders dan de rest. Is dat erg? Als ze met mijn imago bedoelen dat ik een knokker ben, streelt dat alleen maar mijn ego. Ik durf erin te vliegen. Dat maakt voor mij het wielrennen leuk en ik denk ook voor de toeschouwers."

Dodental vloedgolf Istanbul opgelopen

Het aantal doden door noodweer in en rond de Turkse stad Istanbul is opgelopen tot 32. Acht mensen worden nog vermist. Dat meldde het Turkse persbureau Anatolië vandaag.

Wegen en wijken in het westelijke (Europese) deel van de Turkse metropool overstroomden als gevolg van de zwaarste regenbuien in tachtig jaar tijd. Op sommige plaatsen kwam het water 2 meter hoog te staan. Auto's en bussen werden meegesleurd, soms met de inzittenden er nog in.

Het weer is in de nacht van woensdag op donderdag iets opgeklaard. Voor vrijdag en zaterdag worden echter nieuwe buien voorspeld.

Aantal doden door noodweer Istanbul gestegen.  (foto: ANP)

Abdullah: kiescommissie bevooroordeeld

De Afghaanse presidentskandidaat Abdullah Abdullah heeft hard uitgehaald naar de kiescommissie. De leden van de commissie, die de stemmen bij de recente presidentsverkiezingen moet tellen, zijn volgens Abdullah op de hand van zijn rivaal, de zittende president Hamid Karzai.

Dat zei Abdullah vandaag in een interview met de Britse zender BBC. "De raad is corrupt en zijn wanbeleid is wijdverspreid", stelt hij. Ook Karzai moet het ontgelden. "Ik denk niet dat het goed is voor het land als iemand die op grote schaal fraudeert het land nog vijf jaar regeert", zegt hij.

Abdullah stelt dat bij de presidentsverkiezingen eind vorige maand is gefraudeerd om ervoor te zorgen dat Karzai wordt herkozen. Die beschuldiging vindt steeds luider weerklank. De kiesraad heeft afgelopen weekeinde voor het eerst erkend dat er is gesjoemeld. Een deel van de stemmen wordt opnieuw geteld.

Afghaanse presidentskandidaat Abdullah Abdullah haalt uit naar kiescommissie   (foto: ANP)

[Gerucht] Plannen voor nieuwe Resident Evil film

Volgend jaar zal de vierde Resident Evil film uitkomen, genaamd Afterlife. Het gerucht gaat echter dat Sony nu al plannen heeft voor een vijfde film in de populaire serie. En ja, deze zou ook met de mooie Milla Jojovich zijn.

De nieuwe film zou Resident Evil: Begins gaan heten en zou terug gaan naar het begin van het verhaal, nog voor de eerste film. Net als in het eerste deel zou het verhaal gaan over een militaire unit die het moet opnemen tegen een supercomputer en een bende zombies. Verdere details zijn nog niet bekend.



[US Open] Sprookje Oudin voorbij

Caroline Wozniacki heeft een einde gemaakt aan de US Open van de 17-jarige Melanie Oudin. De Amerikaanse had dit toernooi al veel gestunt, maar tegen Wozniacki was ze niet opgewassen. De Deense won met 6-2 en 6-2.

Oudin begon niet goed aan de partij tegen Wozniacki en hoewel ze liet zien over veel talent te beschikken zat een overwinning er nimmer in. "Sorry dat ik van jullie Melanie heb gewonnen," zei Wozniacki na haar zege. Oudin wilde het massaal opgekomen publiek bedanken voor hun steun aan haar. "Jullie hebben mij hier door veel duels gedragen. Dat zal ik nooit vergeten."

'Drie fabrieken dicht als GM Opel houdt'

Het Amerikaanse General Motors (GM) sluit mogelijk drie belangrijke fabrieken in Europa wanneer het besluit om de controle over de noodlijdende Duitse dochter Opel zelf te houden. Het gaat om twee fabrieken in Duitsland en een fabriek in Antwerpen, meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vandaag.

Het is al maanden onduidelijk wat GM met Opel wil. De nieuwe leiding van het concern, dat in juni uitstel van betaling moest aanvragen, overweegt om af te zien van de verkoop van de dochteronderneming.

Duitsland staat al tijden klaar om Opel voor miljarden aan staatssteun te geven, op voorwaarde dat de autofabrikant wordt verkocht aan het consortium van de Canadese producent van auto-onderdelen Magna en de Russische staatsbank Sberbank. Dat zou de minste banen in Duitsland kosten. In de tussentijd heeft de Duitse overheid Opel een overbruggingskrediet verstrekt, zodat het kan doordraaien zolang de onderhandelingen nog lopen.

'Drie fabrieken dicht als GM Opel houdt'  (foto: ANP)

[US Open] Federer met moeite naar halve finale

Roger Federer heeft met moeite de laatste vier op de US Open bereikt. De Zwitser moest in de derde en vierde set tegen Robin Söderling vol aan de slag. Uiteindelijk won de nummer één van de wereld met 6-0, 6-3, 6-7 (6) en 7-6 (6) van de Zweed.

Federer heerste in de eerste twee sets en stuurde Söderling alle kanten op. In de derde set kon de Zweed terugkomen in de wedstrijd, al had de Zwitser ook in de tiebreak het betere van het spel. Söderling had wat geluk en kon zo de tiebreak ondanks een 5-2 achterstand toch pakken. In de vierde set leek Söderling wederom de tiebreak te pakken, maar enkele gemiste ballen later was het Federer die voor de 22e maal op rij in de halve finale van een Grand Slam staat.

Boarden door New York en Parijs met Shaun White

Eind dit jaar kun je op de Wii weer gaan snowboarden met Shaun White, want dan brengt Ubisoft World Stage op de markt. Ditmaal zul je niet alleen van gewone pistes mogen afdalen, maar ook dwars door steden als Londen, New York en Parijs. Om je een wat beter beeld van deze nieuwe game te geven heeft Ubisoft een developer diary vrijgegeven waarin kunnen luisteren naar de de ontwikkelaars die met een heerlijk "Allo Allo"-accent uitleggen wat je dit keer allemaal zult gaan doen.

Wellicht krijgt Forza Natal functionaliteit

Afgelopen E3 kwam Microsoft met een aantal grote aankondigingen. Één daarvan was het langverwachte Forza Motorsport 3 en een andere was Project Natal waarmee je in de toekomst geen controller meer nodig zult hebben. Turn 10, de ontwikkelaar van Forza 3, ziet Natal wel zitten en ziet mogelijkheden om dit te gebruiken bij de race-serie.

Dan Greenawalt, die druk bezig is met Forza 3, ziet het als zijn doel om auto-liefhebbers tot gamers te veranderen en om gamers enthousiast te maken over auto's Met Natal ziet hij hierin ene perfect middel omdat, volgens hem, de gamer echt het gevoel kan krijgen met zijn auto bezig te zijn.

What gets me excited about Natal is getting people involved with cars - touching cars, opening doors, smashing cars, taking parts out, that visceral feeling of moving and playing inside a car/

Greenawalt ziet mogelijkheden om Natal te gebruiken. Het zou dus mogelijk zijn dat Forza 4 met Natal te besturen zal zijn.

Kamer debatteert over kraakverbod

De Tweede Kamer debatteert vandaag over een kraakverbod. Op tafel ligt een initiatiefwetsvoorstel van Kamerleden van het CDA, de VVD en de ChristenUnie getiteld 'Wet kraken en leegstand'.

De indieners van het wetsvoorstel willen zowel het kraken als leegstand tegengaan. Wat de drie partijen betreft moeten krakers een gevangenisstraf kunnen krijgen die kan oplopen tot bijna drie jaar. Gemeenten moeten toegang krijgen tot panden die al lang leeg staan.

De eerste voorstellen werden begin dit jaar aangepast na kritiek van de vier grote steden, die het plan contraproductief en bureaucratisch noemden. Voorstanders van kraken dienden dinsdag bij de Kamer nog een petitie in met 17.000 handtekeningen tegen een kraakverbod.

Een Kamermeerderheid voor het wetsvoorstel is er nog niet. De indieners van CDA, VVD en ChristenUnie hebben samen 68 zetels. De PVV zou hen aan een meerderheid kunnen helpen maar ook die partij heeft nog veel bedenkingen bij het wetsvoorstel.

Debat over verbod op kraken van panden en huizen.  (foto: ANP)

Marechaussee pakt tweetal met half miljoen

De Koninklijke Marechaussee heeft vorige week donderdag op de luchthaven Schiphol 504.000 euro in beslag genomen van een Venezuelaanse man en vrouw. Beiden zijn aangehouden op verdenking van het witwassen van crimineel geld. Dat meldde de marechaussee dinsdag.

Rechercheurs van het zogenoemde Schipholteam, waarin de marechaussee en de douane samenwerken, werden gealarmeerd door het verdachte gedrag van het tweetal. Het geld zat verstopt tussen de kleding in de koffers van de man en vrouw, die op de terugreis naar Venezuela waren.

Oranje trekt meer dan twee miljoen kijkers

Het Nederlands elftal heeft gisteravond meer dan twee miljoen kijkers getrokken. Het WK kwalificatieduel tegen Schotland wist in totaal 2.283.000 mensen voor de buis te krijgen. Dat blijkt vandaag uit gegevens van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). De wedstrijd staat hiermee op nummer een in de lijst met kijkcijfers.

Oranje won gisteravond de achtste en laatste wedstrijd in de WK-kwalificatie. Invaller Eljero Elia maakte in de 82e minuut van het uitduel met Schotland het enige doelpunt (0-1). Oranje was al zeker van deelname aan het WK van volgend jaar zomer in Zuid-Afrika.

Het programma Hello Goodbye, het populaire NCRV-programma met Joris Linssen, begon gisteren aan een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok 1.085.000 liefhebbers van het realityprogramma en haalde daarmee de vierde plaats op de kijklijst.

Kabinet neemt kritiek op crisisaanpak over

Het kabinet heeft kritiek van de Raad van State op de zogeheten Crisis- en herstelwet grotendeels overgenomen en verwerkt in het wetsvoorstel zoals dat vrijdag in de ministerraad wordt besproken. Vooral het pleidooi van de Raad van State voor een Deltawet-achtige benadering, vergelijkbaar met een noodwet uit 1995, vond weerklank bij het kabinet.

Dat stelde een woordvoerder van premier Jan Peter Balkenende vandaag in reactie op een bericht in de Volkskrant.

De crisis- en herstelwet moet allerlei procedures versnellen, zodat veel bouw- en energieprojecten sneller kunnen worden afgerond. Dat moet Nederland sneller door de economische recessie helpen.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de verkeerde persoon die onze Friese medemens aanspreekt op een duur reisje naar Amerika.

Allerlei geneuzel over de ontdekking van wat wij nu New York noemen. 400 jaar geleden. Hoewel, daarvoor hadden de indianen het al ontdekt, maar vooruit. Ons kroonprinselijk paar is nu daar om die 400-jarig jubileum te voeren. De New Yorkse bevolking interesseert dat trouwens geen bal.
 
Ook een Friese delegatie is afgereisd naar New York. Zeventien man. Kosten 337.000 euro. Dat is wel een enorme smak geld. Het wordt een beetje sleets praatje: de overheid verwacht dat burgers de buikriem wat aanhalen, maar smijt zelf met bakken geld. Dus kreeg de Friese Commissaris der Koningin Jorritsma (“geen familie van”) een uitbrander van minister Ter Horst. Boter op haar hoofd. Want:

DVD: Ira & Abby

Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? De prins op het witte paard? Mister right? Abby Wiloughby (Jennifer Westfeldt) wel en dat zal Ira Black (Chris Messina) te weten komen in de romantische komedie Ira & Abby. Amerika is het land waar elke kat zelfs een psycholoog nodig schijnt te hebben omdat zijn baasje te weinig van hem houdt. Het is dan ook niet zo vreemd dat het leven van een psycholoog als rode draad door deze film heen loopt.

Playboy-baas Hugh Hefner gescheiden

Playboy-baas Hugh Hefner (83) en zijn 47-jarige vrouw Kimberley Conrad zijn nu echt gescheiden. Hefner zei tegen de entertainmentsite TMZ.com dat hij de scheiding door had gezet nadat zijn ex een rechtszaak tegen hem had aangespannen met betrekking tot de verkoop van het huis dat ze samen nog bezaten.

Hefner en Kimberley (Playmate van het jaar in 1989) leven al elf jaar gescheiden van elkaar, maar officieel waren ze nog altijd in de echt verbonden. Volgens Hefner op verzoek van Kimberly "in het belang van de kinderen". De twee hebben twee zonen.

Hefner was eerder getrouwd met Mildred Williams. De playboy vertelde het tijdschrift People dat hij niet uitsluit voor de derde keer het huwelijksbootje in te stappen. "Het is onwaarschijnlijk, omdat ik er niet heel succesvol in gebleken ben, maar alles is mogelijk."

Hefner is, naast playboy-baas, ook bekend van het televisieprogramma Girls of the Playboy Mansion. Daarin is te zien hoe de hoogbejaarde Hefner zich omringt met vrouwelijk schoon.

Playboy-baas Hugh Hefner nu echt gescheiden  (foto: ANP)

Beenhakker ontslagen bij Polen

De voorzitter van de Poolse voetbalbond heeft bekend gemaakt dat Leo Beenhakker ontslagen is als hoofdtrainer van het Poolse nationale elftal.

De verhoudingen tussen de bond en Beenhakker waren ernstig verslechterd, doordat de Nederlander enige tijd geleden ook aan de slag ging bij Feyenoord als technisch adviseur. Door teleurstellende resultaten in de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK, namelijk tegen Slovenië en Noord-Ierland, is er besloten door de Poolse bond om versneld afscheid te nemen van de Nederlander.

Bij Feyenoord zal Beenhakker nu de taak van technisch directeur op zich gaan nemen. Dit was in een eerder stadium al overeengekomen.

Raad van State kritiek op crisisbestrijding

De Raad van State vindt dat het kabinet faalt bij het bestrijden van de crisis. Dat schreef gisteren de Volkskrant op basis van een nog vertrouwelijk advies van de Raad aan het kabinet. Het adviescollege vindt dat de versnelde wegenaanleg en andere grote bouwprojecten maar mondjesmaat helpen bij de bestrijding van de economische crisis.

De Raad van State betwijfelt of de projecten de werkgelegenheid bevorderen en vindt dat door de grote projecten de economie slechts in beperkte mate wordt aangejaagd. Ook heeft de Raad van State bezwaren tegen de procedures. Met name is ze kritisch over de voorgestelde onteigeningsprocedures in de Crisis- en herstelwet. Die wet moet zorgen dat de projecten versneld tot stand kunnen komen.

Raad van State kritiek op crisisbestrijding  (foto: ANP)

Pamela Anderson te bloot voor vliegveld

Een filmpje waarin een schaarsgeklede Pamela Anderson reclame maakt voor dierenrechten is te uitdagend om uit zenden op vliegvelden in New York. Dat meldde een woordvoerder namens de luchthavens. De vliegvelden denken dat de bijna blote Pamela aanstootgevend kan zijn voor gezinnen met kinderen.

In het spotje van dierenrechtenorganisatie PETA speelt de voormalige Baywatch-ster een uitdagend geklede beveiligingsmedewerkster die reizigers ontdoet van kledingstukken gemaakt van leer, bont en ander dierlijk materiaal. Het is vooral bedoeld voor de aanwezigen van de kledingbranche tijdens de New York Fashion Week, die donderdag van start gaat.

Het filmpje zou volgens planning vanaf vandaag op de vliegvelden te zien zijn via het CNN Airport Network, dat de uitzendingen op vliegvelden verzorgt. PETA probeert nu om luchtvaartmaatschappijen zover te krijgen dat ze het spotje uitzenden tijdens vluchten.

  
Pamela te bloot voor op het vliegveld (foto: ANP) 

Schattige wezens mishandelen, ehh testen, in Squeeballs

In het spel Squeeballs Party is het de bedoeling om Squeeballs, kleine schattige wezentjes die geproduceerd worden op een geheimzinnig eiland in de oceaan, te testen voordat kinderen ermee gaan spelen. Spelers moeten de wezentjes opblazen, koken, beschieten, elektrocuteren en veel meer om ze goed uit te kunnen testen.

Bekijk hieronder de trailer om een beeld te krijgen van het spel.

Hond gewurgd in Haagse lift

De twaalfjarige Jayson Holgen is ontroostbaar. Voor zijn ogen is zijn even oude hondje Pasha gewurgd.

Gistermiddag stapte hij samen met zijn hondje en een vuilniszak in de lift van een Haagse flat. "Die tilde hij met twee handen. Pasha liep achter hem aan", vertelt zijn moeder Belinda Karssen. Toen de lift wilde verplaatsen naar een andere verdieping, bleek de riem nog buiten de liftdeuren te hangen. Het hondje werd gewurgd en de lift bleef stilstaan.

"Jayson drukte direct op de alarmbel, maar kreeg steeds horen dat hij even moest wachten", gaat zijn moeder verder. "Na een klein uur wist hij zichzelf te bevrijden."

Het blijft voorlopig gissen hoe het drama heeft kunnen gebeuren. Hopnan-liftservice wilde namelijk nog geen commentaar geven op het ongeluk.

Square Enix komt met Nier Replicant

De Famitsu, een Japans tijdschift over games, van deze week bevatte een advertentie van twee pagina's over Nier Replicant, met daarop een knappe witharige ongetrouwde vrouw en de one-liner "Beyond revenge lies crazed desperation". Verder wordt er geen informatie gegeven, maar Square Enix belooft dat er komende week meer informatie beschikbaar komt.

Al eerder kondigde Square Enix het spel Nier aan voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Dus de vraag is wat Nier Replicant zal zijn.




Luierfetisjist opgepakt wegens oplichting

Een man uit de Amerikaanse stad Cocoa, Florida, is gisteravond opgepakt wegens oplichting. De 39-jarige Sean Kelly heeft namelijk een luierfetisj, en bood vrouwen honderden dollars om zijn luier te komen verwisselen.

Kelly kwam namelijk zijn afspraken niet na. Nadat hij een vrouw had gevonden via een Amerikaanse advertentiesite liet hij ze zijn luier verschonen. Na het verschonen, beloonde hij ze echter niet voor hun diensten.

Het was ene Janet Schulte die het verhaal naar buiten bracht. Hij wist haar te overtuigen dat zijn gehandicapte broer medische hulp nodig had. Voor zeshonderd dollar per week zou zij zijn broer verzorgen. Uiteindelijk bleek het om Kelly zelf te gaan.

"Kelly liep door het huis als een vijfjarige kleuter", zo vertelde ze. "Hij sleet zijn dagen met op de bank zitten en SpongeBob kijken. Verder speelde hij videogames met de kinderen."

Kelly ontkent alles: "Ik was het niet." Schulte weet wel beter. "Ik heb zijn luier vele malen verschoond", vertelde ze. Kelly zit nu vast, in afwachting van zijn proces. Voor 5500 dollar komt hij op borgtocht vrij.

'Priester' kaapte vliegtuig Mexico met bijbel

Een 44-jarige Boliviaanse drugsverslaafde alcoholist, die zei priester te zijn, heeft gisteren enige tijd een Mexicaans vliegtuig gekaapt. Hij zei tot zijn daad te zijn gekomen, omdat god hem had opgedragen Mexico te waarschuwen voor een op handen zijnde aardbeving, aldus de politie. Dat meldden Mexicaanse media en de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Het toestel met 112 mensen aan boord, onder wie Amerikaanse toeristen, was vertrokken vanuit de oostelijke stad Cancun aan de Golf van Mexico. Daar had de Boeing 737 een tussenstop gemaakt, nadat het eerder op de dag was vertrokken vanuit Bolivia. De kaper eiste een onderhoud met de Mexicaanse president Felipe Calderon, maar zover kwam het niet.

Op het internationale vliegveld van Mexico-Stad omsingelden veiligheidsdiensten het toestel. Op tv-zenders in Mexico was te zien hoe agenten acht mannen afvoerden, die allen handboeien droegen en één van hen droeg tevens een bijbel. De mannen zonder bijbel bleken niets met de kaping te maken te hebben.

Doden door vrachtwagenbom in Noord-Irak

Een zelfmoordenaar heeft vanochtend een vrachtwagen met explosieven tot ontploffing gebracht in het dorp Wardek in Noord-Irak. Zeker negentien mensen zijn omgekomen en ten minste 25 mensen zijn gewond geraakt. Ook zijn veel huizen verwoest. Dat maakte de Iraakse politie bekend. Onder de doden zijn vrouwen en kinderen.

Een bestuurder van een tweede vrachtauto met explosieven werd gedood voordat hij de bom kon laten ontploffen in Wardek, dat 30 kilometer ten oosten van Mosul ligt.

Volgens Amerikaanse functionarissen waren de bommen bedoeld om de etnische spanningen tussen Koerden en Arabieren op te voeren. Er zijn spanningen tussen het noorden en de centrale regering in Bagdad over Koerdische aanspraken op gebied buiten hun regio. Het gaat onder meer om de olierijke provincie Kirkuk, waaruit de Koerden zijn verdreven onder het voormalige regime van Saddam Hussein.

Het Koerdische deel van Irak in het noorden is sinds 1991 grotendeels zelfstandig, toen het onder bescherming kwam te staan van de Amerikanen na hun eerste aanval op Irak (in de Golfoorlog van 1990-91).

Ziekenhuis Hoorn schuldig aan dood baby

In het Westfriesgasthuis in Hoorn is een baby vlak na de bevalling overleden na een serie fouten van het dienstdoende medisch personeel. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis gisteren bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het Noordhollands Dagblad.

De ouders van de gestorven baby Biendiya Ramgoelam deden na de bevalling in mei aangifte tegen de gynaecoloog die de geboorte leidde. Na de gebeurtenissen stelde het ziekenhuis een onderzoek in dat werd geleid door een gynaecoloog uit het UMC Utrecht. Hieruit bleek dat het ziekenhuis schuldig is aan de dood van het kindje.

Volgens de woordvoerster is de Inspectie voor de Gezondheidszorg inmiddels ook een onderzoek naar de bevalling gestart. Volgens haar betreurt het ziekenhuis de gebeurtenissen. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het ziekenhuis heeft de nodige maatregelen genomen", aldus de woordvoerster.

De zegsvrouw bevestigde ook dat de gynaecoloog nog gewoon aan het werk is. De verloskundige die bij de bevalling betrokken was heeft zich na de bevalling ziek gemeld en is nog steeds thuis, zo meldde de woordvoerster.

Obama: VS moeten gezondheidszorg nu aanpakken

Ik ben niet de eerste president die zich met deze zaak bezighoudt, maar ik ben vastbesloten om de laatste te zijn. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama in zijn toespraak vandaag in het Congres. Volgens de president is het moment aangebroken om op te houden met politiek gekibbel en het eens te worden over een nieuw zorgstelsel.

De aanpak van de gezondheidszorg geldt als het belangrijkste binnenlandse hervormingsproject van Obama. Hij wil nog dit jaar een akkoord over een betaalbare zorg voor alle Amerikanen, inclusief de circa 47 miljoen mensen die op dit moment onverzekerd zijn. De honderden miljoenen Amerikanen die al verzekerd zijn zullen geen nadeel ondervinden van het nieuwe plan, beloofde Obama.

Naast particuliere zorg wil Obama ook een ziektekostenverzekeraar in het leven te roepen die gerund wordt door de overheid, iets waar de Republikeinen hevig tegenstander van zijn. Zij spreken van staatssocialisme. "Toch kunnen verzekeringsmaatschappijen, het bedrijfsleven en de regering niet alleen opdraaien voor de extra lasten. Iedere Amerikaan moet een bijdrage leveren", aldus Obama. Een door de overheid gerunde ziektekostenverzekeraar is echter maar een van de middelen. "We moeten open blijven staan voor andere ideeën om ons doel te bereiken", zei de president. Het nieuwe zorgstelsel moet voor meer zekerheid en stabiliteit zorgen voor degenen die al verzekerd zijn en een verzekering bieden voor degenen die niet verzekerd zijn. Ook moet het nieuwe stelsel de stijgende ziektekosten afzwakken.

De president waarschuwde degenen in het Congres die tegen de hervormingen zijn. "Nog meer Amerikanen zullen hun dekking verliezen als ze ziek zijn en het juist het hardst nodig hebben en daardoor zullen steeds meer mensen sterven. Ik accepteer de huidige situatie niet als oplossing."

Polen ontslaat Leo Beenhakker

Leo Beenhakker is ontslagen als bondscoach van Polen. Bondsvoorzitter Grzegorz Lato maakte het ontslag gisteravond bekend op de Poolse televisie. De mededeling kwam kort na het 3-0 verlies van Polen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië, waardoor de Poolse kansen op WK-deelname zo goed als verkeken zijn.

Lato zei op televisie dat hij liever geen overhaaste beslissingen maakt na een wedstrijd, maar dat het ontslag vaststaat. "Leo Beenhakker is niet langer de coach van Polen", aldus de bondsvoorzitter die verder aangaf dat de volgende bondscoach een Pool zal zijn. De relatie tussen Beenhakker en de Poolse voetbalbond was al bekoeld door de nevenwerkzaamheden van Beenhakker bij Feijenoord, waar hij technisch adviseur is.

Beenhakker zorgde in 2008 voor een sensatie door zich voor de eerste keer in de geschiedenis met Polen te kwalificeren voor de eindronde van een Europees kampioenschap. Beenhakkers elftal strandde uiteindelijk in de eerste ronde van het toernooi, dat in Oostenrijk en Zwitserland gespeeld werd.

Denters, Clark en Le Grand in race MTV Award

YouTube-sensatie Esmée Denters, soulzanger Alain Clark en dj/producer Fedde le Grand zijn door een team van MTV-experts uit Nederland, andere Europese landen en Amerika genomineerd voor een MTV Award. De genomineerden strijden tegen elkaar in de categorie ‘beste nationale act’, meldde een woordvoerster van de muziekzender gisteren.

De uitreiking van de MTV Europe Music Awards wordt zaterdag 5 november rechtstreeks uitgezonden vanuit de O2 World Arena in Berlijn. Wie de winnaar wordt, kan de MTV-kijker zelf bepalen. Tot zondag 11 oktober kunnen belangstellenden stemmen via www.mtvema.com.

De winnaar in de categorie ‘beste nationale act’ zal maandag 12 oktober bekend worden gemaakt en met de overige Europese regionale winnaars strijden om de titel Beste Europese Act. Tijdens de MTV Europe Music Awards zal deze uitslag live bekend worden gemaakt.


Denters, Clark en Le Grand in race MTV Award  (foto: DAG)

Ter Horst woest over reisje naar New York

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken is boos op de commissaris van de koningin in Friesland, John Jorritsma. Volgens een woordvoerder van de provincie Friesland vindt de minister dat de provincie te veel geld uitgeeft aan een bezoek van een Friese delegatie aan New York ter gelegenheid van de 400-jarige band met de stad. De provincie Friesland heeft daarvoor 337.000 euro uitgetrokken.

Zeventien Friese bestuurders en ambtenaren verblijven deze week in de Amerikaanse stad. "Tijdens een bijeenkomst in Delfzijl sprak Ter Horst de commissaris aan. Ze vond het belachelijk dat we zoveel geld aan de delegatie besteden", aldus de woordvoerder.

Een woordvoerder van de minister bevestigt de kritiek van Ter Horst. "De minister heeft provinciale bestuurders gevraagd terughoudend te zijn in het besteden van geld in deze tijden."

De vraag of uitgerekend minister Ter Horst de aangewezen persoon is om Friesland te kapittelen, wordt hier gesteld.


Ter Horst woest over reisje naar New York  (foto: DAG)

Kate Moss verlaat scheldend awardshow

Het Britse topmodel Kate Moss is woedend en scheldend weggelopen tijdens de uitreiking van de GQ Awards, dinsdagavond in London. Het dramatische moment werd toevallig backstage gefilmd.

Kate Moss was niet gecharmeerd van de komische presentator James Nesbitt (rechts op foto) die af en toe de spot dreef met het topmodel. Terwijl zangeres Lily Allen (van de hit Fuck You) werd uitgeroepen tot ‘Woman of the Year’, verscheen Kate Moss al vloekend en tierend in beeld.

Het filmje dat op de site van the Sun werd geplaats, toont hoe het model tekeergaat tegen host James Nesbitt, omdat hij constant flauwe grapjes over haar maakte. “Hij is zo f**cking onbeleefd! Weet je wat? Ik kom nooit meer naar deze f**cking awardshow”, aldus Moss.

Lily Allen probeerde nog samen met Kate’s vriendje Jamie Hinch de boel te sussen. Een paar minuten na het drama keerde Moss echter terug om haar lippenstift te zoeken. Toen ze deze niet meteen kon vinden, riep ze hard; “Heeft iemand mijn lippenstift gezien?”

Op dat moment was net artiest Dizzee Rascal uitgeroepen tot ‘Best Solo Artist’ en nog bezig met het geven van een kort interview. Hij zette het model nogmaals voor gek en riep: “Dit is mijn moment, ga toch weg. Je bent je lippenstift kwijt. Oh, oh, oh, wat een wereldramp.”


Kate Moss verlaat scheldend awardshow  (foto: DAG)

7-jarige maakt parachutesprong

De 7-jarige Britse Tom Hayes is hoogstwaarschijnlijk de jongste parachutespringer.

Tijdens een vakantie met zijn ouders en zus maakte de kleine jongen samen met zijn vader een tandem parachutesprong uit een vliegtuig op 2700 meter hoogte.

De vader en zoon maakte de sprong tijdens de vakantie boven het ‘Bled’ meer in Slovenie. Lucy, het achtjarige zusje van Tom, maakte ook een tandem sprong uit een Cessna 206 torbo vliegtuigje. Zij is hiermee waarschijnlijk de jongste vrouwelijke parachutespringer.


7-jarige maakt parachutesprong  (foto: DAG)

Oranjes onthullen New Amsterdam Pavillion

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben gisteren in New York samen met enkele kinderen het New Amsterdam Pavillion onthuld. Het futuristisch ogende paviljoen van architect Ben van Berkel in Battery Park - op de zuidpunt van Manhattan - is een geschenk van Nederland aan New York ter ere van vierhonderd jaar vriendschap.

Het geschenk heeft de Nederlandse overheid 2,3 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) gekost. "Met het cadeau bestendigen wij de goede relatie tussen ons land en deze geweldige stad in dit geweldige land", aldus de prins.

Het paviljoen en het omringende plein moeten een ontmoetingsplek worden voor New Yorkers, forenzen en toeristen. Dagelijks passeren 75.000 mensen de plek. Het omringende plein krijgt de naam Nieuw Amsterdam Plein.

Het New Amsterdam Pavillion is 24 uur per dag open "voor spontane ontmoetingen en geplande activiteiten, om iets te drinken of te eten en voor het verkrijgen van informatie." De vier vleugels van het paviljoen openen zich naar de omgeving en maken dat het gebouw geen voor- of achterkant heeft. "Het biedt de stad een plek die letterlijk en symbolisch open, toegankelijk en uitnodigend is", aldus Van Berkel.

De werkzaamheden aan het paviljoen zijn nog in volle gang. De oplevering staat gepland voor volgend jaar.

Oranjes onthullen New Amsterdam Pavillion  (foto: ANP)

Whitney Houston klapper in VS

Het eerste album sinds 2002 van de Amerikaanse zangeres Whitney Houston, I Look to You, is in Amerika een enorm succes. In de eerste week gingen ruim 305.000 schijfjes over de toonbank. Dat meldde de Britse omroep BBC gisteren op zijn website.

Nog nooit eerder verkocht de ster zoveel cd's in de eerste week. Ze is daarmee de best verkopende vrouwelijke artiest van 2009 tot nu toe.

Met het album I Look to You, waar sterren als Alicia Keys en R Kelly aan meewerkten, sluit de diva een lange periode van persoonlijke drama's af. Eerder deze week gaf Houston voor het eerst in zeven jaar een uitgebreid interview. Het gesprek dat ze voerde met Oprah Winfrey is volgende week in Amerika op de buis.

Whitney Houstons comeback-album klapper in VS  (foto: ANP)

Einde aan groei entertainmentmarkt

Consumenten hebben in de eerste helft van dit jaar minder besteed aan entertainmentproducten. Vooral de uitgaven aan cd's, dvd's en spelcomputers verminderden. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie NVPI vandaag heeft bekendgemaakt.

De totale entertainmentmarkt had een omvang van 494 miljoen euro. Dat is bijna 5 procent minder dan in de eerste helft van 2008. Volgens NVPI staan de inkomsten onder druk door het teruglopende consumentenvertrouwen en het illegale aanbod. In 2008 en 2007 groeide de markt nog met respectievelijk 11 en 15 procent.

Opvallend is dat de verkoop van spelcomputers terugliep. Dit segment was lange tijd een drijvende kracht achter de groei van de entertainmentbranche. In het eerste halfjaar vielen de inkomsten echter met bijna 8 procent terug tot 109 miljoen euro. De software voor de spelcomputers ging wel meer over de toonbank en boekte een omzetstijging van ruim 1 procent tot 117 miljoen euro. Vooral The Sims 3 en Killzone 2 waren populair, aldus NVPI.

De verkoop van muziekalbums, die al jarenlang onder druk staat, zakte met bijna 7 procent tot 92 miljoen euro. Vooral artiesten van nationale bodem, zoals Nick & Simon en Ilse DeLange, hielden zich redelijk staande. Digitale muziek nam sterk in populariteit toe, maar de inkomsten hieruit bedragen nog maar 6,7 miljoen euro.

De inkomsten uit dvd's zakten met ruim 8 procent in tot 131 miljoen euro. De nieuwe dvd-standaard Blu-ray wordt steeds meer omarmd, maar ook hier is de omzet nog relatief klein (7,5 miljoen euro). De verkoop van Blu-ray-schijfjes verdrievoudigde tot meer dan 300.000 stuks.

Einde aan groei entertainmentmarkt  (foto: ANP)

Aanvrager luchtaanval Kunduz was onbevoegd

De Duitse militair die afgelopen vrijdag het verzoek indiende voor de luchtaanval in de Afghaanse provincie Kunduz, waardoor mogelijk tientallen burgers om het leven kwamen, had niet de bevoegdheid om dat besluit te nemen. Dat meldde de Duitse krant Süddeutsche Zeitung vandaag op de eigen website.

In een eerste onderzoeksrapport van de NAVO staat volgens het dagblad dat overste Georg Klein verkeerd heeft gehandeld door te vragen om een bombardement op twee vrachtwagens met olie, die door de Taliban waren gekaapt. Klein zou de situatie verkeerd hebben ingeschat.

De Süddeutsche Zeitung baseert zich op gesprekken met hoge functionarissen binnen de NAVO. Tijdens de luchtaanval vonden zeker 56 en mogelijk 150 mensen de dood. De internationale troepenmacht ISAF in Afghanistan heeft al erkend dat er niet alleen Talibanstrijders, maar ook burgers om het leven zijn gekomen.

Aanvrager luchtaanval Kunduz was onbevoegd  (foto: ANP)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.