FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 juli 2009

Jeugd niet bang voor de Mexicaanse griep

Jongeren halen hun schouders op voor de Mexicaanse griep. Slechts één op de zes is bang om ziek te worden. En maar acht procent blijft preventief weg van festivals en andere grote evenementen. Dat blijkt uit onderzoek onder Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag.

De meerderheid van de 1700 ondervraagden tussen 12 en 24 jaar verwacht dat de griep zich verder gaat uitbreiden. Veertig procent vindt dit zelfs wel een spannend idee.

De jongeren voelen zich veilig in Nederland: bijna driekwart procent heeft er alle vertrouwen in dat de overheid er alles aan doet om de bevolking tegen de griep te beschermen. Een grote meerderheid vindt het belangrijk dat de NS en scholen zich voorbereiden op een griepgolf.

Een op de vijf deelnemers aan het onderzoek heeft het vaccin het liefst nu al in huis en vijftig procent wil erover beschikken als de griep serieus uitbreekt.

Mocht het zover komen dat jongeren ziek thuis komen te zitten, dan zullen zij hun tijd vooral doden met surfen op internet, lezen en films kijken.

Meer over de Mexiaanse griep vind je op ons forum.

Uitslagen 3e voorronde CL 28 juli

Vandaag werden er vier duels gespeeld in de derde vooronde van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

FK Aktobe (KAZ) - Maccabi Haifa FC (ISR) 0-0

FK Bakı (AZE) - PFC Levski Sofia (BUL) 0-0

AC Sparta Praha (CZE) - Panathinaikos FC (GRE) 3-1

26' Holenda 1-0
32' Vacek 2-0
67' Salpingidis 2-1
86' Kalouda 3-1

RSC Anderlecht (BEL) - Sivasspor (TUR)5-0
17' De Sutter 1-0
22' Boussoufa 2-0
32' Chatelle 3-0
82' De Sutter 4-0
90' Frutos 5-0

[WK] Recordregen in Rome houdt aan

De recordregen op het WK zwemmen in Rome blijft aanhouden. De Zuid-Afrikaan Cameron van der Burgh heeft op de 50 meter schoolslag in de finale het wereldrecord aangescherpt tot 26,74. Hiermee haalde hij 0,15 af van de tijd die de Braziliaan Felipe Franca da Silva eerder dit jaar zwom.

Ook op de 100 meter rugslag sneuvelde er bij de vrouwen een wereldrecord. De Britse Gemma Spofforth veroverde het goud met een tijd van 58,12. Hiermee bleef ze Anastasia Zoeeva en Emily Seebohm voor.

Ook op de 200 meter vrije slag bij de vrouwen sneuvelde de mondiale toptijd. De Italiaanse Federica Pellegrini kwam in eigen land in de halve finale tot een tijd van 1.53,67. Hiermee scherpte ze haar eigen wereldrecord flink aan. In de halve finales deden voor Nederland Femke Heemskerk en Inge Dekker mee, maar zij kwamen tot de elfde en twaalfde tijd en plaatsten zich daardoor niet voor de finale.

Wiggins gaat zich op Tour richten

Bradley Wiggins eindigde in de afgelopen Tour de France op een vierde plaats in het algemeen klassement. Volgens de Brit smaakt dit succes naar meer en daarom gaat hij zich de komende twee jaren volledig op het wegwielrennen concentreren.

De voormalig baanspecialist won in 2004 en 2008 olympisch goud op de vier kilometer individuele achtervolging en goud in 2008 op de teamachtervolging. "De komende twee seizoenen zien ze me niet op de baan, ik focus me volledig op de Tour," zei de Garmin-renner.

De vierde plaats in de Tour dit jaar achter Alberto Contador, Andy Schleck en Lance Armstrong heeft hier aan bijgedragen. "Die klassering heeft veel nieuwe deuren voor me geopend. Er is inmiddels veel veranderd," zei Wiggins die in 2012 in London ook weer op de baan wil schitteren. "Dat jaar de Tour en olympisch goud winnen zou echt een prestatie zijn. Ik geloof echter dat het mogelijk is. Mijn honger is door de Tour van dit jaar alleen maar toegenomen."

Ibrahimovic drie weken buitenspel

De kersverse FC Barcelona-aankoop Zlatan Ibrahimovic zal zijn debuut in de hoofdmacht van Barça drie weken uit moeten stellen. De Zweed werd dinsdag geopereerd aan zijn hand.

In een oefenwedstrijd met zijn oude club Internazionale tegen Chelsea liep Ibrahimovic de kwetsuur op. Zijn blessure kwam tijdens de medische keuring van de aanvaller aan het licht. Hierop besloten de artsen van Barcelona dat een ingreep aan de hand noodzakelijk was. Dat meldt het Spaanse Sport.

"We hebben zijn gebroken hand uitvoerig bekeken. Uit het onderzoek bleek dat zijn hand op een vervelende plaats was gebroken en dus moest worden geopereerd", was de reactie van clubarts Ricard Pruna op de website van de Blaugranas.

Maandagavond kreeg Ibracadabra een warm onthaal van de clubleiding en fans van Barcelona. Zeker 40.000 supporters waren naar Camp Nou gekomen om de nieuwe nummer 9 welkom te heten.


Zlatan Ibrahimovic tijdens zijn presentatie bij FC Barcelona (Marca)

Britse overheid pompt geld in industrie

De Britse overheid heeft vandaag aangekondigd 150 miljoen pond (174 miljoen euro) te steken in hoogwaardige technologische industrieën.

Zo kan Rolls-Royce 45 miljoen pond tegemoet zien voor het bouwen of uitbreiden van vier fabrieken in Groot-Brittannië. Dat zou achthonderd banen creëren dan wel veiligstellen. Eerder op de dag maakte Rolls-Royce zelf bekend 300 miljoen pond te zullen investeren.

Nog eens 45 miljoen pond gaat naar een project om minder vervuilende vliegtuigmotoren te ontwikkelen. Dat project wordt ook geleid door Rolls-Royce.

In april maakte de regering van Gordon Brown bekend dat het een actievere rol wilde spelen in de industrie om de recessie het hoofd te bieden. Daarmee stapte de regering af van het beleid alles aan de markt over te laten.

Lees ook de FOK!-column Waarom de VS een diepere recessie nodig hebben.

Pythons ontsnapt in Hoogeveen

In Hoogeveen (Drenthe) wordt in de buurt van de Laveranhof gezocht naar twee ontsnapte pythons. Het gaat om zogeheten Koningspythons van een meter lang. De slangen ontsnapten tijdens de vakantie van de eigenaar uit hun terrarium dat niet goed was afgesloten.

De wurgslangen zijn niet giftig en voeden zich met vogels of muizen. Koningspythons zitten meestal verscholen op donkere plaatsen zoals onder bosjes of in holen. De eigenaar heeft vandaag de buurt en de politie ingelicht over de vermiste slangen.

Uitslagen oefenduels 28 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Den Bosch
Caracciolo
Bolton Wanderers (Eng)
Ricketts, S. Davies
1-2
Schouwens Elftal Excelsior
Mossaoui
1-1
SV Meerssen MVV
Remans (2), Zevne (2), Sillah (2), Olsen
1-7
FC Omniworld FC Oss
Van de Sande
0-1

[WK] Biedermann klopt Phelps op 200 meter

Michael Phelps is bij de WK zwemmen in Rome tegen een zeldzame nederlaag aan gelopen. De Duitser Paul Biedermann wist op de 200 meter vrije slag de olympisch kampioen in de finale te verslaan.

Biedermann kwam in de Italiaanse hoofdstad tot een tijd van 1:42,00 waarmee hij het record van Phelps flink aanscherpte. De Amerikaan kwam tot een tweede tijd van 1:43,22. Sebastiaan Verschuren werd in de finale tot een zevende plaats en een tijd van 1:46,05.

Na afloop van de race verklaarde Phelps niet blij te zijn met de pakken die de zwemmers tegenwoordig dragen. "De technologie heeft onze sport totaal veranderd. Dit is geen zwemmen meer," zei Phelps over de pakken van polyurethaan. "In alle krantenkoppen staat het woord 'pakken'. Ik kijk uit naar de dag dat ik mijn sport weer zwemmen kan noemen."

Madonna heeft aderarmen

Er is een schokkende foto opgedoken van Madonna nadat zij afgelopen weekend een restaurant in Londen had bezocht. Op de foto is duidelijk te zien hoe de vermagerde 50-jarige entertainer veel aan fitness doet en enorme opgezwollen aderen heeft op haar armen.

Madonna traint momenteel zes dagen per week twee uur lang intensief met haar persoonlijke trainer Tracy Anderson, die speciaal is overgevlogen uit New York om de zangeres voor te bereiden op haar nieuwe Europese tour.

De foto is via deze link te zien.

Fat Princess deze donderdag op PSN

Vandaag is de aankondiging op de Playstation blog verschenen dat komende donderdag de release zal zijn van Fat Princess. De release zal wereldwijd plaatsvinden, met een kleine uitzondering voor Japan. Japan krijgt de release waarschijnlijk over enkele weken. De prijs zal € 14,99 worden.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben Chris Millar en Craig Leigh van Titan Studios een interview gegeven om alle brandende vragen te beantwoorden.

Punten F1-voorspeller ronde 10

Het Formule 1-circus heeft na een bizar weekend de Hungaroring weer verlaten. Tijd voor FOK!sport om de balans op te maken en de nieuwe tussenstand in de FOK! F1-voorspeller bekend te maken.

Winnaar deze ronde is groundhopper met 25 punten. Daarachter zijn azaroth en RRebel gedeeld tweede geworden met 17 punten. Een gedeelde vierde plaats was er deze ronde voor RSF1984, hafc, urahara, RemyRR, Balloontje, Charrel en Juppy.

In het klassement gaat Mist ook deze ronde nog aan de leiding met 242 punten. Charrel staat op plaats twee met 225 punten. Daarachter volgen Sufferdt met 209 en JB83 met 207 punten. De top vijf wordt afgesloten door urahara met 206 punten.

De ingevoerde resultaten:
VT1: Heikki Kovalainen
VT2: Lewis Hamilton
VT3: Lewis Hamilton

Kwali1: Fernando Alonso
Kwali2: Sebastian Vettel
Kwali3: Mark Webber
Kwali4: Lewis Hamilton
Kwali5: Nico Rosberg

Snelheid kwali: McLaren

Race1: Lewis Hamilton
Race2: Kimi Räikkönen
Race3: Mark Webber
Race4: Nico Rosberg
Race5: Heikki Kovalainen
Race6: Timo Glock
Race7: Jenson Button
Race8: Jarno Trulli
Race9: Kazuki Nakajima
Race10: Rubens Barrichello

Snelste ronde: Mark Webber
Snelste pitstop: Toyota
Eerste uitvaller: Force India

De volgende race is de Grand Prix van Europa die op 23 augustus op het circuit van Valencia verreden wordt. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 20 augustus 23:59 uur.

Mededeling: Mocht je Jaime Alguersuari willen kiezen, vul dan Sébastien Bourdais in. Verder zal de vervanger van Felipe Massa in het spel onder de naam van de Braziliaan rijden. Tenslotte zal het eventuele niet rijden van Renault niet tellen als zijnde dat zij de eerste uitvallers in Valencia zijn.

Politie doet inval in woning arts Jackson

De politie is vandaag de woning van Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, in Las Vegas binnengevallen. De woning van Murray wordt volgens Amerikaanse media grondig doorzocht. De geruchten dat hij de King of Pop op 25 juni een fatale dosis van het verdovingsmiddel Propofol zou hebben toegediend, worden steeds sterker.

Vorige week werd het kantoor van de arts in Houston al doorzocht.

Volgens showbizzwebsite TMZ.com zoeken agenten van de zogenoemde Drug Enforcement Administration (DEA) en rechercheurs met een huiszoekingsbevel naar de medische gegevens van Jackson.

Propofol is een krachtig narcosemiddel dat normaliter alleen in ziekenhuizen wordt gebruikt. Toxicologisch onderzoek moet uitwijzen of Jackson inderdaad aan een hartstilstand is bezweken na inname van het verdovingsmiddel.

 


Politie doet inval in woning arts Michael Jackson  (foto: DAG)

Siamese tweeling sterft in Indonesië

Een Siamese tweeling, die enkele dagen geleden geboren werd in een ziekenhuis op het Indonesische eiland Sumatra, is vandaag gestorven. De jongetjes stierven enkele minuten na elkaar, schrijft The Jakarta Post.

Sinds hun geboorte hadden de baby's moeite met ademhalen. Daardoor raakten ze enkele uren voor hun overlijden in kritieke toestand. De dokters konden de kindjes niet meer redden.

De tweeling moest lijf en ledematen delen maar de kindjes hadden wel een eigen hart. Direct na de geboorte was al duidelijk dat ze niet van elkaar gescheiden konden worden.

NAC en supporters gaan iets opzij

Zoals bekend zal NAC Breda zijn eerste thuisduel in de Eredivisie, tegen Heracles Almelo, zonder publiek moeten afwerken. NAC was in beroep gegaan tegen deze beslissing maar de KNVB besliste dat de straf gehandhaafd wordt. NAC heeft daarom met de supporters een alternatief georganiseerd.

Onder de noemer "Wij gaan iets opzij" zal er op zondag 9 augustus op parkeerplaats P5 een voetbalfeest plaatsvinden. NAC Breda zal 5.000 zitplaatsen creëren door het plaatsen van een kilometer aan Duitse biertafels. Ook zal er een een 30m2 grote led wall worden neergezet zodat de supporters de wedstrijd kunnen volgen.

En toen was het stil in Tilburg

De Tilburgse pastoor Harm Schilder staakt tijdelijk het luiden van de kerkklokken in de vroege ochtend. Hij doet dit op verzoek van bisschop Antoon Hurkmans van Den Bosch. Een woordvoerder van het bisdom heeft dat vandaag bevestigd.

Schilder laat op zijn website weten dat de bisschop hem steunt, maar tegelijk adviseert om tijdelijk te stoppen met het vroege klokgelui in afwachting van de juridische procedures.

De pastoor ligt al enige tijd overhoop met de gemeente Tilburg over het klokgelui. De gemeente heeft de plaatselijke regels aangepast en dwangsommen aangekondigd nadat buurtbewoners klaagden over geluidsoverlast. Maar Schilder trekt zich hier weinig van aan en luidt elke werkdag gewoon door om 7.15 uur in de morgen.

De kerkklokken zwijgen sinds gisterenochtend, het moment dat de dwangsommen van de gemeente verbeurd konden worden.

Golfer slaat bizarre hole-in-one

Golfer Leif Olson heeft afgelopen weekend tijdens het Canadian Open een bizarre hole-in-one geslagen. De Amerikaan sloeg in de derde ronde van het toernooi op hole vijftien zodanig dat de bal tegen die van zijn tegenstander rolde en hiermee in de hole verdween.

Het was in het regenachtige toernooi een opsteker voor Olson. Hij verdiende namelijk een cabrio met zijn wonderlijke bal. In het toernooi eindigde hij op een gedeelde 36e plaats.

Een dag later was het Mark Calcavecchia die in Canada alle aandacht op zich vestigde door op negen achtereenvolgende holes een birdie te slaan en hiermee het record op de Amerikaanse PGA Tour te breken. Nog nooit eerder was het een golfer gelukt om zo vaak achtereen een slag te winnen. Het leverde in het toernooi Calcavecchia een gedeelde achtste plaats op.

Tot slot natuurlijk het filmpje van deze bizarre actie.

[Upd] Schumacher keert niet terug

Meervoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher staat open voor een eventuele terugkeer in de Formule 1. Deze terugkeer moet dan wel van tijdelijk aard zijn en alleen om Felipe Massa te vervangen bij Ferrari zolang deze nog niet kan racen.


Sabine Kehm, de woordvoerster van Schumacher, heeft dit vandaag bekend gemaakt tegenover de BBC. De Braziliaan Felipe Massa is door een ongeval tijdens de race afgelopen weekend voor enige tijd uitgeschakeld en zal dus vervangen moeten worden. In eerste instantie liet Schumacher nog weten er geen zin in te hebben.

"Hij wil geen volledige comeback maken. Maar hij staat open voor een tijdelijk optreden. Ferrari bekijkt momenteel alle opties en als ze Schumacher benaderen, zal hij het zeker overwegen", aldus de manager. "Schumacher geniet momenteel van een normaal leven en normaal gesproken zou hij dan ook geen interesse hebben, maar de situatie is nu anders."

Een nekblessure die Schumacher in februari opliep kan echter nog wel roet in het eten gooien. Het is niet duidelijk of de Duitser voldoende hersteld is van deze blessure om te kunnen racen. Dit zal echter pas bekeken worden wanneer Schumacher gevraagd wordt om plaats te nemen in de Ferrari.

Update 19.35
Willi Weber, de manager van Michael Schumacher sluit een terugkeer van de zevenvoudig wereldkampioen uit. "Michael zal in geen geval in Valencia in de auto zitten. Dat is uitgesloten." Wellicht gaat hij weer testen, "maar voor al het andere geldt een duidelijke nee", aldus Weber.

Voor meer F1-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK!sport F1-site!.

Treinverkeer stil door jagers

Het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen lag vanmiddag enige tijd stil. Dit gebeurde nadat een machinist gewapende mannen langs het spoor zag lopen en alarm sloeg. De mannen bleken jagers te zijn.

Na de melding van de machinist gelastte de politie de NS het treinverkeer op het traject stil te leggen. Agenten namen poolshoogte en concludeerden dat de mannen, die camouflagekleding droegen en jachtgeweren bij zich hadden, een vergunning hadden om op een stuk land langs het spoor te jagen.

Anti-Lowlands Festival in Amsterdam

In Amsterdam wordt 21 augustus, tijdens het Lowlandsfestival, een ander festival gehouden om de vercommercialisering van de muziek en muziekfestivals tegen te gaan. Organisator Manuela Uggiano werd gek van de "verwende tieners" op Lowlands.

Manuela wilde haar festival Manupalooza in het weekend tijdens Lowlands organiseren, maar dat werd door iedereen afgeraden. Ondanks de kritiek plande Manuela haar festival toch tijdens het Biddinghuizense festival en doopte Manupalooza tot The Official Anti-Lowlands Festival.

De anti-Lowlander was één keer in de polder van Biddinghuizen, maar dat beviel haar helemaal niet. "De mensen vielen me zo enorm tegen. Je merkt dat de sfeer op kleinere- of gratis festivals een stuk beter is. Mensen gingen zonder respect om met de natuur en infrastructuur. Ik ben wel klaar met de verwende tieners," aldus Manuela.

De organisatie van het festival hoopt op een droge dag: "We zitten dan wel in OCCII maar willen eigenlijk op de binnenplaats beginnen. Mocht het nou echt los gaan dan kunnen we naar binnen hoor. Dan zorgen we voor cocktails." Het anti-Lowlands festival is op vrijdag 21 augustus in OCCII Amsterdam. De entree is gedeeltelijk gratis. Het buitengedeelte is zonder kosten, maar het binnengedeelte kost 5 euro. 

Vrouw schrikt: 'Die terrorist is mijn vent!'

Een vrouw in Indonesië heeft een van de meest gezochte terrorismeverdachten in Azië herkend als haar echtgenoot. Zij kent Noordin Mohammed Top als Abdul Halim, zei haar advocaat vandaag.

Volgens de politie is het terreurnetwerk van Top verantwoordelijk voor de aanslagen in Jakarta op de Marriott en Ritz-Carlton hotels, ook al heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslagen eerder deze maand in Jakarta opgeëist.

De 25-jarige Arina Rahman zag haar echtgenoot voor het laatst in maart. Ze zei dat hij geregeld lang weg was voor zaken. Zij dacht dat hij voor een islamitische school werkte. Thuis was hij "net als andere echtgenoten".

Noordin zou een splintergroepering leiden van de terreurbeweging Jemaah Islamiyah. Rahmans vader, Baharudin, zou een handlanger van Top zijn. Hij is enkele dagen voor de aanslagen op de vlucht geslagen, nadat de politie materiaal om bommen te maken in zijn tuin had gevonden.

Bij de zelfmoordaanslagen vielen, naast de twee daders, zeven doden. Onder hen waren twee Nederlanders.

Terroristen boos op 'Brüno'

Sacha Baron Cohen is bedreigd door de terroristische organisatie Al-Aqsa Martelarenbrigade, meldt World Net Daily. De terroristen zijn niet blij omdat hij hen belachelijk heeft gemaakt in de komische Brüno-film. Baron Cohen wordt er niet koud of warm van.

De militante groep uit de Palestijnse Westbank schreef in een statement erg 'overstuur' te zijn over hoe ze werden afgeschilderd in de film. De groep, die verantwoordelijk is voor tientallen zelfmoordaanslagen en vuurgevechten, wordt door Europa en Amerika aangemerkt als een terroristische organisatie.

"De film was onderdeel van een complot tegen de Al-Aqsa Martelarenbrigade", aldus een woordvoerder. "We behouden ons het recht om op onze manier te reageren tegen deze man."

In de film probeert Baron Cohen als de Oosterijkse modegek Brüno om zichzelf te laten kidnappen tijdens een ontmoeting met Ayman Abu Aita, die in de film als leider van de terreurorganisatie wordt aangewezen. Brüno raadt de ‘terrorist’ in het interview aan om zijn snor te verwijderen: "Omdat jouw koning Osama eruit ziet als een vieze tovenaar of een dakloze Kerstman."

Verslaggever Aaron Klein van WorldNet, die het statement over 'Brüno' ontving van de Al-Aqsa Martelarenbrigade, zei vandaag: "Dit zijn terroristen die fundamentele moslims zijn. Zij zijn tegen feminisme, homorechten en abortus."

Abu Aita dreigt nu om Baron Cohen aan te klagen, omdat hij erin is geluisd om mee te doen aan de film. Ook beweert hij dat hij niet meer betrokken is bij de terroristische organisatie.

Voor Baron Cohen is dit niet de eerste keer dat hij is aangeklaagd of dat hij doodsbedreigingen krijgt. Na zijn film Borat kreeg hij hier ook al mee te maken. Ook bij deze bedreiging geeft baron Cohen geen krimp, ook dit keer hoopt hij vast dat de woede wel weer overwaait.

Roemenië wil Formule 1-race

Roemenië is plannen aan het maken om een Formule 1-race te kunnen gaan organiseren in de buurt van Boekarest. Onder andere oud wereldkampioen Jacques Villeneuve zou bij het project betrokken zijn.

"Het project omvat de bouw van een permanent circuit dat wij voor diverse doeleinden willen gaan inzetten, zowel op toeristisch als op competatief vlak. Ons uiteindelijk doel is om een Formule 1-race te mogen organiseren", aldus Jacques Samalens, eigenaar van het verantwoordelijke bedrijf Ramses Project Romania.

[BCR] Force India niet van de partij

Force India zal dit jaar op zondag 16 augustus niet deelnemen aan Bavaria City Racing. Het team was de afgelopen jaren vaste gast als MF1 Racing, Spyker en Force India in de straten van Rotterdam.

"Wij nemen dit jaar niet deel aan het evenement, omdat wij geen apart test- of demonstratieteam hebben. Al het materiaal en alle mensen zijn op dat tijdstip al op weg naar Valencia voor de Grand Prix van Europa", aldus een woordvoerster van de Indiase renstal.

'Kleurstof uit M&M's kan rugletstel genezen'

De blauwe kleurstof die in M&M's zit, kan mogelijk schade aan het ruggenmerg genezen. Amerikaanse onderzoekers spoten de stof in bij muizen met rugletsel, waarna de dieren weer konden lopen. Nadeel was dat de dieren mank bleven en tijdelijk blauw kleurden.

Dat meldde CNN vandaag op basis van een onderzoek van de Universiteit van Rochester. Muizen die niet ingespoten werden met het zogeheten Brilliant Blue G (BBG), herstelden niet. De onderzoekers hopen dat BBG uiteindelijk ook toe te passen is op mensen met schade aan het ruggenmerg, voor wie nu nog geen behandeling bestaat.

Schumacher staat open voor terugkeer

Meervoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher staat open voor een eventuele terugkeer in de Formule 1. Deze terugkeer moet dan wel van tijdelijk aard zijn en alleen om Felipe Massa te vervangen bij Ferrari zolang deze nog niet kan racen.

Sabine Kehm, de manager van Schumacher, heeft dit dinsdag bekend gemaakt tegenover de BBC. De Braziliaan Felipe Massa is door een zware crash afgelopen weekend voor enige tijd uitgeschakeld en zal dus vervangen moeten worden. In eerste instantie liet Schumacher nog weten er geen zin in te hebben.

"Hij wil geen volledige comeback maken. Maar hij staat open voor een tijdelijk optreden. Ferrari bekijkt momenteel alle opties en als ze Schumacher benaderen, zal hij het zeker overwegen", aldus de manager. "Schumacher geniet momenteel van een normaal leven en normaal gesproken zou hij dan ook geen interesse hebben, maar de situatie is nu anders."

Een nekblessure die Schumacher in februari opliep kan echter nog wel roet in het eten gooien. Het is niet duidelijk of de Duitser voldoende hersteld is van deze blessure om te kunnen racen. Dit zal echter pas bekeken worden wanneer Schumacher gevraagd wordt om plaats te nemen in de Ferrari.

Ook mannen in Expeditie Robinson

In het programma Expeditie Robinson zullen dit seizoen ook mannen meedoen. Dit in tegenstelling tot wat eerder door RTL werd gezegd, dat dit jaar alleen maar vrouwen meedoen. In Expeditie Robinson, dat in september uitgezonden wordt zitten onbekende Nederlanders voor ruim een maand vast op een onbewoond eiland.

Gisteren lekte uit dat RTL 5 ook twee specials uitzendt met mannen op een onbewoond eiland. De specials krijgen de logische naam Expeditie Robinson: De Mannen. Een zegsvrouw van RTL 5 geeft toe dat het iets te vroeg bekend is geworden. "Maar hoe de mannen in Expeditie Robinson komen, wat hun rol is en met hoeveel ze komen laten we nog in het midden," aldus de zegsvrouw.

Altman: "Oog Massa onbeschadigd"

Volgens de persoonlijke arts van Felipe Massa is het linkeroog van de Ferrari-coureur onbeschadigd gebleven. De Braziliaan liep de schade afgelopen weekend op bij een ongeval op de Hungaroring waarbij hij een veer van de auto van Rubens Barrichello op zijn helm kreeg.

Een woordvoerder van het ziekenhuis zei dinsdag dat Massa mogelijk binnen tien dagen het ziekenhuis mag verlaten. Volgens de lijfarts van de Braziliaan heeft Massa zijn ogen open gedaan en "zijn linkeroog heeft geen probleem. Zijn zicht is in orde." De vader van de Formule 1-coureur onderstreept dat zijn zoon aan de beterende hand is. "De toestand van Felipe gaat flink vooruit. Ik wil niet zeggen van dag tot dag, maar van uur tot uur."

Bosbranden: Ringweg Athene dicht

Vanwege een bosbrand die in de buurt van de snelweg woedt, is de ringweg van Athene vanmiddag afgesloten voor het verkeer. Als gevolg van de afsluiting is een grote verkeerschas ontstaan.

De brandweer probeert de brand bij de Griekse hoofdstad onder controle te krijgen met blusvliegtuigen. Door de hevige rookontwikkeling was het zicht op sommige plaatsen niet meer dan twintig meter.

Het vuur werd aangewakkerd door een stevige wind en hoge temperaturen. De afgelopen dagen werd het maar liefst 43 graden in Griekenland.

Filemon stopt met Spuiten en Slikken

BNN'er Filemon Wesselink stopt met het jongerenprogramma Spuiten en Slikken. Na het komende seizoen, waarin Spuiten en Slikken op reis gaat stopt de presentator met het omstreden programma. Het komende seizoen begint op 2 augustus.

Filemon wordt binnenkort vader en nadert de 30. "Ik heb dit tv-programma de afgelopen jaren met onwaarschijnlijk veel plezier gemaakt. Vanaf het begin al, toen alles nog heel spannend was. Ik heb altijd enorm achter dit programma gestaan, omdat ik vind dat je mensen moet voorlichten zoals het is," aldus Filemon, die vorig jaar de presentatie overnam van Sophie Hilbrand.


Filemon stopt met Spuiten en Slikken (foto: ANP)

Scholieren weer thuis uit Indonesië

De Nederlandse scholieren die in Indonesië in quarantaine zaten omdat één van hen wellicht Mexicaanse griep had, is weer thuis. De dertienjarige jongen waarvan men vermoedde dat hij de griep had, bleek niet besmet te zijn met het virus en kon met de rest van de groep mee terug reizen. Dit meldde voorzitter Theo Dinissen van stichting Navitas, die de jongeren begeleidde op een maatschappelijke stage, vandaag.

Dinnissen heeft met de leerlingen in quarantaine gezeten. "Iedereen is in goede gezondheid. Wij hebben een weekje moeten missen, maar wij hebben uiteindelijk kunnen doen wat wij wilden doen," stelt hij. De scholieren verbleven op het eiland Flores. Ze volgden een maatschappelijke stage in een tehuis voor gehandicapte kinderen.

Meer informatie over de Mexicaanse griep vind je in ons het subforum FLU.

'Dit Was Het Nieuws moet doorgaan'

Presentator Harm Edens van het TROS-programma Dit Was Het Nieuws vindt dat programma gewoon door moet blijven gaan. Dit vertelde Harm gisteravond in RTL Boulevard. Onlangs werd bekend dat de TROS had besloten om de stekker eruit te trekken.

Harm, die gisteren de nieuwe talkshow On Air bij de NCRV presenteerde, vertelde in RTL Boulevard: "Ik had stiekem in mijn hoofd het gevoel dat het nog minstens vijf jaar mee kon of nog wel langer. Misschien dat een andere publieke omroep of überhaupt een omroep het over wil nemen. Dat zou misschien wel kunnen. Ik acht het niet geheel kansloos dat we nog ergens doorgaan. Laten we het hopen."

Militairen mogen in uniform mee op Canal Parade

Militairen varen aanstaande zaterdag voor het eerst mee in uniform tijdens de roemruchte Canal Parade in de Amsterdamse grachten. Het ministerie van Defensie heeft hen hiervoor toestemming gegeven.

De militairen varen mee op de boot van de homonetwerken van onder meer FNV, Cisco, IBM, Philips en Shell. Dat maakte vakcentrale FNV vandaag bekend.

Een woordvoerster van het ministerie liet weten dat het goed is dat ze meevaren "mits ze een correct tenue dragen". Ze benadrukte dat de deelname niet is georganiseerd vanuit Defensie, maar een actie betreft van de militairen zelf.

Vorig jaar ontstond nog ophef toen het ministerie het militairen verbood in uniform mee te doen aan de jaarlijkse botenparade van de Gay Pride. Deelname in uniform zou de waardigheid van dat kledingstuk aantasten.

Cambuur haalt Wau op amateurbasis

Nuelson Wau speelt komend seizoen op amateurbasis voor SC Cambuur. De verdediger trainde mee bij Willem II, maar omdat die club hem maar geen aanbieding deed, besloot hij in te gaan op een voorstel van de Friezen.

De 28-jarige verdediger uit Geldrop kwam afgelopen seizoen nog tot negen competitieduels voor de Tilburgers. Eerder speelde Wau van 1999 tot 2008 bij Willem II. Tussendoor kwam hij een half seizoen uit voor Roda JC en een half seizoen voor NEA Salamina Famagusta uit Cyprus. Wau, die tweevoudig international is voor de Nederlandse Antillen, speelde 153 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij één keer scoorde.

Moslima krijgt blindengeleidepony

Een blinde moslimvrouw uit Detroit (Amerika) wilde geen blindengeleidehond. Deze dieren zijn volgens haar geloof namelijk onrein. Om toch begeleid te worden, heeft zij daarom sinds kort een blindengeleidepony.

De pony, Cali, is een van de weinige paarden die en opleiding heeft gevolgd om blinden te begeleiden. Ten opzichte van een hond biedt een blindengeleidepony overigens heel veel voordelen. Zo worden de dieren ouder en kunnen ze tot dertig jaar dienst doen. De meeste blindengeleidehonden moeten echter al op hun twaalfde met pensioen. Het nadeel van een pony is dat deze veel meer verzorging nodig heeft en het dier kost ook meer dan een hond.  

De blinde vrouw, Mona Ramouni, laat weten dat ze eigenlijk alle hoop al op had gegeven. Zij mocht van haar ouders geen hond, omdat het speeksel van honden in de islam als onrein wordt beschouwd. Een hond mag wel werken, bijvoorbeeld als waakhond. De ouders van Mona wilden er echter niet aan geloven. "Ik had het eigenlijk al opgegeven", aldus Mona.

De blindengeleidepony heeft Mona weer hoop gegeven. "Er waren momenten dat ik dacht: ik ga niets uit mijn leven kunnen halen", zo spreekt ze over de tijd voor ze Cali had. "Met Cali heb ik weer het idee dat ik alles aankan. Dat alles mogelijk is."

Met dank aan Oma voor de submit.

FIM presenteert voorlopige kalender voor 2010

De TT in Assen vindt volgend jaar plaats op 26 juni, Donington Park wordt vervangen door Silverstone en in Valencia rijden de coureurs de laatste Grand Prix. De FIM heeft vandaag een voorlopige kalender uitgebracht voor 2010.

De kalender ziet er als volgt uit:

11 april - Grote Prijs van Qatar - Losail
25 april - Grote Prijs van Japan - Motegi
2 mei - Grote Prijs van Spanje - Jerez
16 mei - Grote Prijs van Frankrijk - Le Mans
30 mei - Grote Prijs van Italië - Mugello
6 juni - Grote Prijs van Groot-Brittannië - Silverstone
26 juni - Grote Prijs van Nederland - Assen
4 juli - Grote Prijs van Catalonië - Barcelona
18 juli - Grote Prijs van Duitsland - Sachsenring
25 juli - Grote Prijs van de Verenigde Staten - Laguna Seca
15 augustus - Grote Prijs van Tsjechië - Brno
29 augustus - Grote Prijs van Indianapolis - Indianapolis
12 september - Grote Prijs van San Marino - Misano
19 september - Grote Prijs van Hongarije - Balatonring
10 oktober - Grote Prijs van Maleisië - Sepang
17 oktober - Grote Prijs van Australië - Phillip Island
31 oktober - Grote Prijs van Portugal - Estoril
7 november - Grote Prijs van Valencia - Valencia

'Ontsnappen uit gevangenis niet strafbaar'

De vier gedetineerden die vandaag uit Merksplas (België) probeerden te ontsnappen, maar direct ingerekend konden worden, kunnen hier mogelijk geen straf voor krijgen. Dit meldt De Standaard vandaag.

De krant meldt dat het geen misdrijf is om een ladder te lenen die in een werf binnen de gevangenismuren staat en dat de ontsnapping op zich in het Belgische recht niet strafbaar is. Er wordt nog onderzocht of de gevangenen tijdens hun ontsnappingspoging andere strafbare feiten, zoals het gebruik van geweld, hebben gepleegd die wel strafbaar zijn. 

De handlangers van de gedetineerden zijn overigens wel strafbaar: zij kunnen hiervoor in de gevangenis belanden. Ook cipiers die de ontsnapping vergemakkelijken zijn strafbaar. In ons land is het ontsnappen uit een gevangenis wel een strafbaar feit en ook in België wordt gestreden om het ontsnappen op zich strafbaar te stellen.

In 2004 zijn 28 gedetineerden uit de gevangenis van Dendermonde ontsnapt. Toen is het voorstel gelanceerd om een ontsnappingspoging strafbaar te stellen. Er was echter weinig bijval voor een dergelijk voorstel. Een veel gehoord argument hierbij is: "De vrijheidsdrang is een aangeboren en niet te onderdrukken kracht, die alle mensen hebben."

Britse ouderen armste van Europa

Uit een onderzoek van de Europese Commissie naar relatieve armoede onder ouderen in de Europese Unie, blijkt dat de Britse gepensioneerden tot de armsten van de EU behoren. Met een maximale uitkering van 110 euro per week (150 voor samenwonenden), zijn alleen ouderen in Letland, Estland en Cyprus er slechter af.

Miljoenen Britten leggen niets opzij voor het pensioen, waardoor zij bij de pensionering zijn aangewezen op een schamel staatspensioen. Dertig procent van de Britse ouderen leeft inmiddels onder de armoedegrens. De EU heeft deze gesteld op zestig procent van het gemiddelde inkomen in een land.

De verwachting is dat de armoede onder ouderen de komende jaren fors zal toenemen. Uit een onderzoek van de BBC bleek onlangs dat vooral jongeren onder de dertig niets sparen voor hun oude dag.

Volgens de Britse regering valt het allemaal wel mee, aangezien de pensioenen flink zijn verhoogd de afgelopen jaren. Donderdag komt de overheid met een eigen rapport.

Maffiabaas opgepakt in Zuid-Italië

De Italiaanse politie heeft vandaag in Zuid-Italië een van de honderd gevaarlijkste gezochte criminelen van het land opgepakt, de 37-jarige maffiabaas Vincenzo Capone. Dat berichtten Italiaanse media.

Door telefoontaps en het volgen van de 31-jarige echtgenote van Capone wist justitie de man te traceren. Hij werd al sinds maart vorig jaar gezocht.

Capone inde beschermingsgeld voor de Camorraclan Crimaldi en pleegde moorden. De Crimaldi’s controleren het gebied rondom Accera ten noorden van Napels.

Duizenden Duitsers tegen gamesverbod

In juni werd bekend dat de Duitse regering een verbod tegen gewelddadige games overweegt. De gamers in Duitsland zijn het hier natuurlijk helemaal niet mee eens en inmiddels is er een door 64.000 gamers getekende petitie overhandigd aan de regering. Dit aantal betekent dat er genoeg handtekeningen zijn verzameld om een openbaar debat hierover te houden.

De overheid kijkt naar een manier om alle software te verbieden waarbij het hoofddoel is om mensen te doden of andere onmenselijke handelingen te verrichten. Het Duitse ministerie wil de regeling snel invoeren aangezien Duitsland op 27 september al naar de stembus gaat om een nieuw parlement te kiezen. De Bundestag (het Duitse parlement) moet de plannen nog wel goedkeuren en zal nu dus een openbaar debat hierover moeten voeren.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Brandweerlieden opgepakt om brandstichting

Op het Franse eiland Corsica zijn twee brandweerlieden van de vrijwillige brandweer opgepakt op verdenking van brandstichting. Dat berichtte de Franse krant Corse Matin vandaag op zijn website. Een van de twee heeft bekend.

"Dat is een zware klap voor ons, aangezien we dagelijks tegen de vlammen vechten", zei brandweercommandant Pierre Salinesi tegen de lokale media. Op Corsica is in enkele dagen tijd bijna 6000 hectare bos in de as gelegd.

Gisteren zijn twee jonge veehouders wegens opzettelijke brandstichting op het eiland in de Middellandse Zee veroordeeld tot twee en respectievelijk acht maanden celstraf. In totaal zijn acht vermoedelijke brandstichters opgepakt.

De branden zijn gedoofd op een brand bij het dorpje Aullène na. De burgemeester van Aullène, Pierre Castellani, klaagde eerder dat zijn gemeente steeds als laatste aan de beurt is bij de bluswerkzaamheden, omdat het geen toeristische trekpleister is.

Brandweerlieden verdacht van brandstichting op Corsica  (foto: ANP)

Discotheek Zenith vecht sluiting aan

Discotheek Zenith spant een kort geding aan tegen de gemeente Venray. Burgemeester Jos Waals van Venray besloot gisteren de discotheek tijdelijk te sluiten. De discotheek vecht deze sluiting aan. Wanneer het kort geding plaatsvindt is nog niet bekend.

Aanleiding voor de sluiting van de discotheek was een schietincident dat eergisteren plaatsvond. Hoewel niemand gewond raakte, vond burgemeester Waals de schietpartij een bedreiging voor de openbare orde en veiligheid.

Duizenden handtekeningen tegen Duits gamesverbod

In juni werd bekend dat de Duitse regering een verbod tegen gewelddadige games overweegt. De gamers in Duitsland zijn het hier natuurlijk helemaal niet mee eens en inmiddels is er een door 64,000 gamers getekende petitie overhandigd aan de regering. Dit aantal betekent dat er genoeg handtekeningen zijn verzameld om een openbaar debat hierover te houden.

De overheid kijkt naar een manier om alle software te verbieden waarbij het hoofddoel is om mensen te doden of andere onmenselijke handelingen te verrichten. Het Duitse ministerie wil de regeling snel invoeren aangezien Duitsland op 27 september al naar de stembus gaat om een nieuw parlement te kiezen. De Bundestag (het Duitse parlement) moet de plannen nog wel goedkeuren en zal nu dus een openbaar debat hierover moeten voeren.

OM eist celstraf in valkuilenzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond heeft vier jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar geëist tegen de 25-jarige Ferry B. uit Maasbracht.

Hij zou materialen hebben geleverd, waarmee in 2008 in de Heldense bossen in Noord-Limburg drie valkuilen zijn gemaakt. Twee mensen vielen in de kuilen en raakten gewond.

Officier van Justitie C. Keeris vindt dat B. medeverantwoordelijk is voor meerdere pogingen tot doodslag en zware mishandeling. B. heeft toegegeven dat hij vooréén valkuil scherpe pinnen en latjes heeft geleverd, maar dat hij er verder niets mee te maken heeft.

Keeris weigerde dat te geloven. "U bent meer dan leverancier, u wist wat de plannen waren, u bent mededader." Ze noemde de valkuilen in de buurt van een camping in de Heldense bossen een monsterlijke en lugubere daad. "De Heldense bossen zijn in 2008 in een spookbos veranderd."

Celstraf geëist tegen leverancier pinnen in valkuilenzaak  (foto: ANP)

Navelpuist

Na elke zes minuten vol autocommercials, wc-reinigers en deodorant wordt een stukje van de film herhaald. Ik denk dat die vreselijke gewoonte uit Duitsland komt. Daar is het wel nodig als je twee pinten bier in twintig minuten achterover kan slaan en om ook nog die braadworst eruit te draaien is zes minuten reclame niet genoeg. Ik gaap en blijf ineens met open mond zitten. Er zit een pukkel in mijn navel.

Dolgedraaide Fries overrijdt vader en zoon

Een dolgedraaide automobilist (37) uit Leeuwarden heeft vanochtend een 53-jarige vader en diens zoon van 23 jaar uit Deinum opzettelijk aangereden. De man vluchtte na zijn actie, maar gaf zich even later aan bij de politie. Dat heeft de Friese politie vandaag bekendgemaakt.

De Deinummers reden met een bestelbus met aanhanger over de Archipelweg in de Friese hoofdstad, toen de relschopper hen probeerde in te halen op een stuk weg waar dat niet is toegestaan. Daarop kwamen de twee voertuigen klem te zitten.

Op straat overlegden de betrokkenen met elkaar dat de Leeuwarder een stukje achteruit zou rijden om zo de doorgang weer mogelijk te maken. De man gaf echter vol gas, reed over de vader heen en sleepte de zoon 20 meter mee op de motorkap. "Wonder boven wonder zijn de beide mannen slechts lichtgewond geraakt", liet een politiewoordvoerder weten.

Een half uur later heeft de man zich aangegeven bij de politie. "De slachtoffers hebben aangifte gedaan wegens poging tot doodslag. Wij hebben de man aangehouden en zijn auto en rijbewijs ingenomen. Het meest schokkende was nog dat hij tijdens zijn actie twee heel kleine kinderen op de achterbank had zitten", aldus de zegsman.

Verdovingsmiddel propofol maakt patiënten ziek

Zeven patiënten zijn ziek geworden door het verkeerd gebruik van verdovingsmiddel propofol op operatiekamers. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft daarom afgelopen week een waarschuwingsbrief gestuurd aan alle ziekenhuizen en apotheken.

Propofol is een verdovings- of kalmeringsmiddel dat per injectie wordt toegediend. Het geneesmiddel is erg vatbaar voor bacteriën. Daarom moet het direct na het aanprikken van de injectieflacons of het openen van ampullen worden toegediend, zoals op de bijsluiter staat vermeld. Als dit niet gebeurt kan dat leiden tot infecties bij patiënten.

Bij de zeven ziektegevallen is aangetoond dat er een verband is tussen het verkeerd gebruik van propofol en de infectie. De Inspectie sluit niet uit dat het vaker mis gaat met dit middel.

Dierenpark met dresscode

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is het eerste Nederlandse dierenpark dat een dresscode invoert. Bezoekers mogen vanaf aanstaande zaterdag niet meer met ontbloot bovenlijf door het park lopen.
 
Volgens parkmanager Sjors van den Boogaart nam nam het aantal klachten over halfnaakte bezoekers toe. "Natuurlijk moet iedereen in z’n vrije tijd kunnen dragen wat hij of zij wil, maar bij een kindvriendelijke dagattractie vinden we het net als veel bezoekers niet gepast," stelt Van den Boogaart.

Bezoekers die ondanks de dresscode toch hun bovenkleding uitdoen, zullen niet beboet worden. Wel verwijzen medewerkers van het park hen naar de souvernirwinkel, waar T-shirts verkocht worden.

Met dank aan WilliamBlake en mouthman voor de submit.

Geen toptransfers Mallorca na mislukte overname

De overname van Real Mallorca door Carlos González is geannuleerd. González, advocaat van beroep, was van plan om een groot aantal aandelen van de Spaanse ploeg in bezit te krijgen, maar deze laat op de website weten dat de onderhandelingen zijn gestaakt.

Dit nieuws komt niet gelegen bij Mallorca. González had naar verluidt grote plannen met de club. Zo wilde hij bijvoorbeeld Riquelme naar het eiland halen en waren er ook geruchten dat hij Figo aan wilde trekken.

Figo liet echter al eerder weten niet welwillend tegenover een terugkeer te staan en nu de overname ook niet doorgaat is de kans dat Riquelme komt ook nihil. Waarom de deal niet door is gegaan is onbekend, Mallorca laat weten hier geen verdere uitspraken over te willen doen.

[WK] Dekker en Heemskerk naar halve finales

Inge Dekker en Femke Heemskerk zijn er in geslaagd om tijdens het WK zwemmen in Rome de halve finales van de 200 meter vrije slag te bereiken.

Dekker vestigde tevens een persoonlijk record door de afstand in 1:57,32 af te leggen. Dat is 0,10 seconden sneller dan haar oude tijd. Heemskerk had 0,30 seconden langer nodig, maar ook dit bleek voldoende om plaatsing voor de halve eindstrijd af te dwingen.

Op de 50 meter schoolslag sneuvelden twee Nederlanders, namelijk Robin van Aggele en Lennart Stekelenburg. De laatstgenoemde sporter wist nog wel een persoonlijk record te zwemmen, maar dit bleek uiteindelijk niet genoeg te zijn.

Enoh is fit

Ajacied Eyong Enoh is bijna zeker op tijd fit voor de wedstrijd tegen Groningen. Dinsdag trainde de Kameroener voor het eerst weer mee met de A-selectie.

Enoh kampte deze week met een liesblessure. Aankopen Demy de Zeeuw en Timotheé Atouba sloten maandag al aan bij de groepstraining.Trainer Martin Jol heeft vanaf dinsdag de beschikking over een bijna fitte selectie. De enige geblesseerden zijn Gabri en Verhoeven.

Naaktfilmpjes van Dita Von Teese opgedoken

Dita Von Teese brengt als danseres en model heel wat mannen het hoofd op hol, maar ze blijkt vroeger ook uit de kleren te zijn gegaan voor erotische internetfilmpjes. Het 36-jarige Wonderbra-model is in een van de filmpjes naakt en flirtend met de camera te zien, zo meldde de Duitse krant Bild vandaag.

De Amerikaanse Von Teese, die eigenlijk Heather Sweet heet, maakte de filmpjes onder het pseudoniem Bedroom Betty. Vorig jaar bleek dat de ex van shockrocker Marilyn Manson eerder ook al speelde in een lesbische film.


Dita von Teese  (foto: DAG)

PSV en AZ azen op Honda

Het is al een tijdje stil rondom Keisuke Honda, maar de Japanse middenvelder wil VVV-Venlo nog steeds verlaten. De speler wordt op dit moment gevolgd door PSV en AZ, maar geen van beide is concreet.

"Keisuke staat ongetwijfeld op veel lijstjes, maar er is nog geen club concreet," liet de zaakwaarnemer van Honda, Kees Ploegsma jr., in een reactie weten. "AZ en PSV hebben interesse, maar ze zitten op dit moment vol. Misschien dat er bij Heerenveen een kansje is. Ajax wordt het in elk geval niet."

Ook een aantal buitenlandse ploegen is geïnteresseerd in de diensten van Honda. Zo zouden Anderlecht, FC Porto en Galatasaray naar de speler hengelen. "We vinden het voor Keisuke het beste dat hij in Nederland blijft, maar hij is geen EU-speler en dus duur. Voor Nederlandse topclubs is het mede door de vraagprijs van VVV een flinke investering. Die transfer komt er wel. Is het niet deze zomer dan is het wel in januari."

'Kinderbommen' bevrijd in Swatvallei

Pakistaanse veiligheidstroepen hebben in de noordwestelijke Swatvallei negen jongens bevrijd die door militanten van de Taliban klaargestoomd werden voor zelfmoordaanslagen. Twee andere jongens gaven zichzelf tijdens invallen spontaan over. Dat maakten overheidsfunctionarissen vandaag bekend.

Volgens ruwe schattingen heeft de Taliban ongeveer 1500 jonge jongens in opleiding die na hun training aanslagen kunnen plegen door zichzelf op te blazen. Hun leeftijd varieert van 9 tot 18 jaar. "Ze worden zo gehersenspoeld dat ze zelfs hun ouders ongelovig noemen", aldus een regionale minister. De kinderen worden vaak door de militanten bij hun familie weggeroofd.

In de trainingskampen krijgen de kinderen films te zien over de onderdrukking van de Palestijnen en die van moslims in Kashmir. Daarnaast wordt hun verteld dat ze naar de hemel gaan als ze vijanden van de islam doden. Na hun bevrijding ontstaat een probleem, omdat ouders de geradicaliseerde kinderen vaak niet terug willen.

De Swatvallei is na een offensief van het leger weer in handen van de overheid. Tot voor kort had de Taliban het daar voor het zeggen.

Fucking is sekstoeristen beu

Het Oostenrijkse dorpje Fucking is het helemaal zat. Het plaatsje bij Salzburg wordt overspoeld door die toeristen die denken dat ze leuk zijn door zichzelf te filmen terwijl ze seksuele handelingen verrichten voor het plaatsnaambord Fucking.

Een vermoeide dorpeling tegen The Sun: "Ze denken ieder voor zich vast dat ze de eerste zijn die dat geintje bedenken, maar geloof mij: dat zijn ze niet. We zijn het helemaal beu en gaan er nu iets aan doen."

Er hangen nu beveiligingscamera’s bij de plaatsnaamborden zodat creatieve koppeltjes meteen worden gesnapt. "Hopelijk denken ze dan nog een keer na en besluiten ze een gewone foto te maken."

Volgens The Sun is de naam Fucking een afgeleide van een edelman uit de zesde eeuw die heer Focko heette, met de toevoeging -ing die ‘familie van’ betekent in het Germaans.


Fucking is sekstoeristen beu  (foto: DAG)

Mexicaanse griep bij hockeyinternational

Hockeyinternational Wouter Jolie heeft de Mexicaanse griep. Dat maakte de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond vandaag bekend.

De symptomen van de griep werden vrijdag bij Jolie geconstateerd. De medische staf liet de speler testen en diende hem uit voorzorg medicatie toe. De positieve uitslag bevestigde eergisteren dat Jolie met de griep is besmet.

Sinds de openbaring van de griep is Jolie niet meer bij de selectie, die in voorbereiding is op het Europees kampioenschap van eind augustus, geweest. Inmiddels voelt Jolie zich weer goed. Donderdag hervat hij waarschijnlijk de groepstraining weer. De gehele selectie van Oranje, inclusief begeleidingsteam, heeft medicatie toegediend gekregen. De overige spelers vertonen geen verschijnselen van de griep.

Het nationale vrouwenteam deed in juli mee aan de Champions Trophy in Australië. In het spelershotel werd bij een hotelgast de Mexicaanse griep geconstateerd. Op advies van de Australische toernooiarts kregen alle speelsters van Oranje medicatie toegediend. Bij geen van de Nederlandse vrouwen is de ziekte geconstateerd.

Meer over de Mexicaanse griep vind je op het forum!

Avci krijgt na ongeval nog een kans bij Eindhoven

Burak Avci krijgt nog een dag de tijd om FC Eindhoven te overtuigen van zijn kwaliteiten. De linksback moest in eerste instantie gisteren al indruk zien te maken op de Brabanders, maar door een ongeval met zijn auto kwam Avci niet opdagen voor een oefenwedstrijd.

De 21-jarige linksback trainde overdag mee en had mee moeten spelen tegen eersteklasser Geldrop / AEK. Dit ging vanwege het auto-ongeluk niet door. Avci krijgt vandaag een tweede kans. De andere stagiair, spits Dmitri Iakovlevski, werd na de 3-1 nederlaag tegen de zondagamateurs afgetest.

Boukhari vervolgt loopbaan in Turkije

Nourdin Boukhari gaat in Turkije aan de slag. De Rotterdammer liet een aanbieding van NAC Breda voor wat die was en tekende een lucratief contract bij Kasimpasa.

Kasimpasa promoveerde afgelopen seizoen naar de hoogste afdeling in Turkije. In het verleden stond huidig FC Utrecht-goalie Khalid Sinouh er onder contract. Dit seizoen zal Boukhari ex-international Ugur Yildirim als ploeggenoot treffen.

NAC Breda had de 29-jarige Boukhari graag willen houden, maar kon hem slechts een lage aanbieding doen. Voor de linkspoot betekent de stap naar Kasimpasa een derde buitenlands avontuur. Beide eerdere pogingen waren weinig succesvol. In het seizoen 2006/07 verhuurde het Franse Nantes hem na negen wedstrijden en twee goals al tijdens de winterstop aan AZ, terwijl Boukhari voor Al-Ittihad zelfs geen enkele wedstrijd speelde.

In Nederland kwam hij uit voor Sparta Rotterdam, Ajax, NAC Breda, wederom Ajax, AZ, wederom Sparta Rotterdam en nogmaals NAC Breda. Boukhari speelde 233 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 45 keer scoorde.

Vrouw week lang opgesloten op toilet

Een Australische vrouw heeft een week lang opgesloten gezeten op het toilet, nadat ze was gevallen. Pas na een week hoorde de buurman haar geschreeuw en schakelde de autoriteiten in, berichtten Australische media vandaag.

Reddingswerkers bevrijdden de 67-jarige vrouw uit Ipswich (Queensland) afgelopen zondag. Ze had ernstige uitdrogingsverschijnselen, maar was nog wel bij bewustzijn. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis.

Reddingswerkers hadden de grootste moeite om haar te bevrijden. Haar voeten zaten vast aan beide zijden van het toilet en de deur ging naar binnen open. Reddingswerkers schoven haar naar een kant van de wc om haar los te kunnen krijgen.

"Deze gebeurtenis herinnert ons eraan dat mensen niet moeten vergeten ouderen een beetje in de gaten te houden", aldus de buurman.

Arbeloa dicht bij terugkeer naar Real Madrid

Real Madrid haalt Alvaro Arbeloa naar alle waarschijnlijkheid terug naar Santiago Bernabeu. De rechtsback, die de gehele jeugdopleiding van Real doorliep, zegt dat hij dicht bij een transfer naar zijn oude club is.

"De onderhandelingen verlopen soepel. Het is een wens van mij om bij Real Madrid te tekenen", aldus Arbeloa tegenover Marca. Real Madrid en Liverpool zijn nog aan het onderhandelen over de transfersom, die volgens Engelse media rond de vijf miljoen euro komt te liggen. "We zien wel wat er de komende dagen gebeurt. Ik concentreer me nu nog op Liverpool, maar het klopt dat de overgang bijna is afgerond."

Arbeloa tekent waarschijnlijk deze week nog een contract in Madrid. De verdediger werd in het seizoen 2006/07 door Liverpool gekocht van Deportivo La Coruna. Voordat hij naar Deportivo vertrok kon hij in 2004 en 2005 geen potten breken bij Real Madrid. Voor zijn jeugdliefde Real speelde hij slechts twee competitiewedstrijden in de A-selectie.

Stadion Marseille wellicht twee maanden gesloten

De Franse club Olympique Marseille kan waarschijnlijk de komende twee maanden niet in het eigen stadion spelen. Begin deze maand vielen twee doden en acht gewonden in het stadion van Olympique bij het opbouwen van een podium voor een concert van Madonna.

Het gerechtelijk onderzoek naar de oorzaken van het ongeluk is nog niet afgerond en het opruimen van alle materialen zou nog circa twee maanden kunnen duren. Gedurende deze periode zou het stadion gesloten blijven, volgens La Provence.

Dit zou betekenen dat Marseille de thuiswedstrijden tegen Lille (16 augustus), Bordeaux (30 augustus) en Montpellier (19 september) niet in haar eigen thuishaven kan afwerken.

China verbiedt games over maffia en bendes

Onlinegames over bendes en de maffia mogen in China niet langer gespeeld worden. Volgens het ministerie van Cultuur stimuleren de spellen mensen om "te bedriegen, te plunderen, te moorden en het leven van gangsters te verheerlijken". Dat schrijft het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

De spellen ondermijnen de Chinese traditionele cultuur en waarden, vindt de overheid. In de verklaring van het ministerie staat dat overtreders van de nieuwe regels zwaar zullen worden gestraft.

De internetpolitie, waar ongeveer 30.000 mensen werken, die het internetgedrag gedrag van de Chinezen in de gaten houden, moet de nieuwe regel gaan handhaven. Verschillende sites die de spellen aanbieden of een link naar de spellen hebben, zijn dan ook uit de lucht gehaald.

In China hebben ruim 338 miljoen mensen toegang tot het internet. Een groot deel van deze mensen speelt onlinegames. De gangsterspellen zijn erg populair.

Jongste drugskoerier (12) van Berlijn opgepakt

De politie in Berlijn heeft een 12-jarige drugskoerier opgepakt. De jongen had 150 doses heroïne in het zand begraven in een park. "Zo jong en al zo crimineel!", schreef de Duitse krant Bild vandaag. De harddrugs hebben een geschatte straatwaarde van 1500 tot 2250 euro.

Agenten zagen de jongen iets begraven in het park. Toen ze hem wilden aanspreken, wilde hij op de vlucht slaan. Maar agenten wisten hem in de kraag te vatten. De jongen bleek ook honderden euro’s in contanten bij zich te hebben. Hij is naar een jeugdopvang gebracht.

China verbiedt games over maffia en bendes

Onlinegames over bendes en de maffia mogen in China niet langer gespeeld worden. Volgens het ministerie van Cultuur stimuleren de spellen mensen om "te bedriegen, te plunderen, te moorden en het leven van gangsters te verheerlijken". Dat schrijft het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

De spellen ondermijnen de Chinese traditionele cultuur en waarden, vindt de overheid. In de verklaring van het ministerie staat dat overtreders van de nieuwe regels zwaar zullen worden gestraft.

De internetpolitie, waar ongeveer 30.000 mensen werken, die het internetgedrag gedrag van de Chinezen in de gaten houden, moet de nieuwe regel gaan handhaven. Verschillende sites die de spellen aanbieden of een link naar de spellen hebben, zijn dan ook uit de lucht gehaald.

In China hebben ruim 338 miljoen mensen toegang tot het internet. Een groot deel van deze mensen speelt onlinegames. De gangsterspellen zijn erg populair.

Economie Litouwen krimpt 22,4 procent

De economie van Litouwen is in het tweede kwartaal van dit jaar gekrompen met 22,4 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit is de ergste krimp sinds het EU-land zelfstandig werd van de Sovjet-Unie in 1990. Vooral de productie (-20,4%) en de winkelverkopen (-27,7%) van de Baltische staat zijn compleet in elkaar gestort.

In het eerste kwartaal van 2009 kromp de economie van Litouwen (3,6 miljoen inwoners) nog met 13,3 procent versus dezelfde periode een jaar eerder.

De Baltische staten, Litouwen, Estland en Letland, verkeren van alle Europese landen in de grootste financiële en economische problemen door het barsten van de plaatselijke huizenzeepbel, het verdwijnen van makkelijke kredieten en valutaproblemen. Ook de export staat zwaar onder druk door vraaguitval uit het buitenland.

Economen waren enigszins verrast door de slechte cijfers, die op een krimp van 17,7 procent rekenden. Men ging ervan uit dat Litouwen nog de beste cijfers zou presteren van de Baltische staten. Het groeicijfer over het tweede kwartaal van Letland en Estland worden op 10 en 13 augustus verwacht. Het ziet er in ieder geval naar uit dat de Baltics aan het Kyoto-protocol gaan voldoen.

Lees ook de FOK!-column Waarom de VS een diepere recessie nodig hebben.

Ligging van Litouwen in Europa

Stel mist eiland door tikfout in gps

Een Zweeds stelletje dacht eindelijk hun vakantiebestemming bereikt te hebben, maar bleek door een tikfout in hun gps-systeem 650 kilometer verderop te zitten. Ze kwamen in het Noord-Italiaanse industriestadje Carpi terecht in plaats van op het Zuid-Italiaanse eiland Capri.

"Het is nauwelijks te begrijpen hoe ze dit voor elkaar gekregen hebben, want Capri is een eiland!", aldus een woordvoerder van de gemeente Carpi.

Het stel van middelbare leeftijd ontdekte de fout toen ze bij de lokale VVV van Carpi vroegen hoe ze het best naar de beroemde blauwe grotten konden rijden op het eiland in de baai van Napels. Het stel is volgens de gemeentewoordvoerder alsnog naar Capri vertrokken.

Inbreker krijgt stroomstoot van 10.000 volt

Een 35-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek heeft een inbraak in een bedrijfspand in Doetinchem vanochtend moeten bekopen met een stroomstoot van 10.000 volt. Dat meldde de politie.

De man ging samen met een 22-jarige medeverdachte een leegstaand bedrijfspand binnen. De twee verschaften zich toegang tot een transformatorruimte om daar koper te stelen. De 35-jarige kreeg daar echter een schok van 10.000 volt. De man is met ernstige verwondingen per traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn 22-jarige maat is aangehouden.

De transformator in het leegstaande gebouw was nog in bedrijf, omdat diverse panden in de omgeving er ook gebruik van maken, aldus de politie.

Koper, vaak gebruikt om elektriciteit te transporteren

McClaren trots op nieuwe spelers

Komend weekend gaat het nieuwe Eredivisie-seizoen weer van start. FC Twente beëindigde de vorige jaargang als tweede, maar trainer Steve McClaren vraagt zich af of zijn ploeg in staat is dit huzarenstukje nog eens te herhalen.

"Een nieuw seizoen, waarin het, zoals ik tegen de spelers heb gezegd, nog een keer zo lastig zal zijn het succes te herhalen," liet McClaren in een reactie weten. Toch kijkt de Brit vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. "Ik ben er van overtuigd dat het mogelijk is, maar we zullen ook nu, met het vertrek van enkele goede spelers, weer aan het team moeten bouwen. Ook dit seizoen is het doel weer het maximale uit onze mogelijkheden te halen."

Met het vertrek van Eljero Elia en Marko Arnautovic heeft FC Twente mogelijk veel kracht ingeboet. De trainer is echter ook erg te spreken over de nieuwe aankopen. "De afgelopen periode was lastig. We moesten goede spelers die vertrokken zijn zien te vervangen. Ik ben bijzonder verheugd over de spelers die we hebben weten vast te leggen. Enkele jonge talentvolle Nederlandse spelers, daarnaast een aantal uitstekende spelers uit het buitenland."

De eerste uitdaging van het seizoen is Sporting Lissabon. "Met deze groep wacht ons een aantal uitdagingen. De eerste daarvan is de derde kwalificatieronde van Champions League. Het is zaak in Portugal een goed resultaat te behalen. Vervolgens moeten we het dan thuis, met ons publiek als twaalfde man, af zien te maken."

Astana wil Contador behouden

De kans is groot dat Alberto Contador, winnaar van de Tour de France, langer bij Astana zal blijven. Volgens de Franse sportkrant L'Équipe heeft de Kazachse wielerformatie een nieuw aanbod bij de Spanjaard neergelegd.

Ook Alexandre Vinokourov, die binnenkort in het peloton zal terugkeren, juicht een langer verblijf van Contador toe. Bovendien zou de Kazach bereid zijn om als knecht van de Spaanse wielrenner te gaan fungeren.

Bovendien zou Contador veel inspraak hebben in de samenstelling van de wielerploeg voor 2010. Deze zou, volgens eerdere berichten, alleen uit Spanjaarden en Kazachen gaan bestaan.

Blind alleen nog assistent-trainer

Danny Blind is geen technisch manager meer bij Ajax. De oud-international wil zich volledig kunnen richten op zijn baan als assistent-trainer en heeft zijn taken neergelegd.

Onder voormalig Ajax-coach Marco van Basten was Blind verantwoordelijk voor de scouting, jeugdopleiding en het aan- en verkoopbeleid. Met de komst van hoofdtrainer Martin Jol is er een nieuwe constructie ontstaan. In eerste instantie zou Blind de twee functies combineren maar dit bleek niet haalbaar.

Om de taken van Blind over te nemen wordt geen nieuwe technisch manager aangetrokken. Zijn taken zullen worden verdeeld onder andere functies. In deze constructie is Jol verantwoordelijk voor alle voetbalzaken bij de Amsterdamse club.

Hincapie heeft gebroken sleutelbeen

George Hincapie wilde, na een valpartij, de Tour de France graag uitrijden, maar ondervond erg veel hinder van zijn sleutelbeen. Toch weigerde de Amerikaan om röntgenfoto's te laten maken en de strijd te staken.

Deze foto's zijn inmiddels wel gemaakt en daaruit is gebleken dat Hincapie zijn sleutelbeen inderdaad gebroken heeft. Dat wil dus zeggen dat de renner van Team Columbia de laatste etappes met een breuk heeft voltooid.

Bobson in beeld bij Roeselare

Het Belgische Roeselare lijkt wederom een Nederlandse speler te gaan aantrekken.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de eersteklasser zich heeft gemeld bij Kevin Bobson. De aanvaller, ex-speler van onder meer Willem II en NAC Breda, zit momenteel zonder club.

Wanneer Bobson ingaat op het aanbod van Roeselare, dan zal hij de vijfde Nederlander in dienst van de Belgische club worden. In dienst van Roeselare spelen momenteel ook Collins John, Samir El Gaaouiri, Sergio Hellings en Arturo ten Heuvel.

Dennis van Wijk is momenteel trainer van de club uit de Jupiler Pro League.

Martins wil niets liever dan tekenen bij Wolfsburg

Obafemi Martins wil vertrekken bij het gedegradeerde Newcastle United. De volgende halte in de carrière van de Nigeriaan zou de Duitse kampioen VfL Wolfsburg moeten worden.

Wolfsburg gaf enkele dagen geleden al aan Martins graag te willen vastleggen. De oud-speler van Internazionale heeft zelf ook oren naar een overstap richting Duitsland.

"De Bundesliga is in opkomst en zou binnenkort één van de beste competities in de wereld kunnen worden. Daarom zou ik graag tekenen bij een kampioen van diezelfde competitie", aldus een vastberaden Martins in het Engelse The Mirror. "Ik hoop dat de transfer snel doorgang zal vinden."

Obafemi Martins kwam in 2006 voor zo'n vijftien miljoen euro over van Internazionale. De 24-jarige Nigeriaan maakte 28 competitietreffers voor The Magpies.

Massa mogelijk snel uit ziekenhuis

Ferrari-coureur Felipe Massa zal mogelijk al binnen een week het ziekenhuis in Budapest kunnen verlaten. De Braziliaan raakte vorige week zwaargewond nadat een veer van de auto van Rubens Barrichello zijn hoofd raakte. Na enkele zware operaties is Massa inmiddels uit zijn coma ontwaakt.

Gistermiddag is Massa al bijgebracht, wat een dag eerder was dan de bedoeling. De Formule 1-coureur herstelt voorspoediger dan verwacht. "In de laatste 24 uur is de toestand van Felipe Massa flink veranderd. Door de CT-scan konden we zien dat zijn toestand was verbeterd. We hebben de narcose gestopt en vervolgens kon Massa contact maken," zei Dr. Lajos Zsiros van het hospitaal waar Massa ligt.

"In de middag hebben we Felipe van de beademing gehaald. Op dit moment is hij slaperig, maar geeft hij heldere antwoorden op de vragen die we hem stellen en kan hij uit zichzelf zijn armen en benen bewegen. Op dit moment heeft hij geen koorts en het infuus is verwijderd. We verwachten dat zijn conditie verder zal verbeteren en we zullen hem vannacht dan ook niet meer onder narcose brengen," zei hij gisteren.

De vader van Massa Luis Antonio zei dat zijn zoon over twee dagen van de intensive care af kan. Maar het linkeroog kan de Ferrari-coureur nog niet openen. Het is nog onduidelijk of dat beschadigd is en of dat volledig zal herstellen. "Daar kunnen we bevestigend noch ontkennend op antwoorden, want in dit stadium kunnen we zijn zicht niet onderzoeken," zei Zsiros. De persoonlijke arts van Massa Dino Altman gaat er vanuit dat de Braziliaan volledig zal herstellen.

VS klagen zeven man aan voor terrorisme

Zeven personen zijn in de Amerikaanse staat North Carolina aangeklaagd voor het beramen van terroristische aanslagen in het buitenland, waaronder Israël, Jordanië en Kosovo. Volgens aanklagers zaten de mannen in trainingskampen in Pakistan en Afghanistan, berichtte dagblad The Los Angeles Times vandaag.

De leider van de groep, de 39-jarige Daniel Boyd, reisde in maart 2006 naar de Gazastrook. Twee jaar later ging hij samen met vier anderen naar Israël om daar een gewelddadige jihad te voeren, maar dat mislukte. Boyd noemt zichzelf Saifullah, zwaard van God. Ook zijn twee zoons van 20 en 22 zijn aangeklaagd. De leden van de groep komen opéén na uit de VS.

Boyd zette een trainings- en fondsenwervingsorganisatie op. De zeven worden beschuldigd van samenzwering om te doden, te ontvoeren en te verminken. Boyd leidde ook een metselbedrijf in de buurt van de plaats Raleigh.

"In de afgelopen drie jaar heeft hij met anderen samengewerkt om mensen te werven en jonge mannen te helpen naar het buitenland te reizen om te doden", aldus een medewerker van het Amerikaanse ministerie van Justitie. De mannen trainden zich in juni en juli in militaire tactieken in North Carolina.

Zakelijke dienstverleners vrezen banenverlies

Zakelijke dienstverleners zijn zeer somber over de werkgelegenheid in hun branche. Bijna tweevijfde van de dienstverleners verwacht dat het aantal banen de komende drie maanden zal afnemen. Van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening zegt 44 procent dat de werkgelegenheid in hun branche de afgelopen drie maanden al is gedaald.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag gepubliceerd heeft. Zakelijke dienstverleners zijn nog nooit zo somber geweest sinds het CBS in de jaren negentig de stemming in hun branche begon te meten.

Kliniek dwong patiënten blunders te verzwijgen

Artsen van Acura Medisch Centrum, de vroegere Silhouet-kliniek, hebben cliënten onder druk gezet om medische fouten te verzwijgen. Dat zeggen patiënten en plastisch chirurg Roel Fresow naar aanleiding van nieuwe klachten tegen de privékliniek. Ten minste twee patiënten die met complicaties na een borstvergroting bij de kliniek terugkwamen, moesten een zwijgcontract tekenen. Deden ze dat niet, dan werden ze niet geholpen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is op de hoogte van de zwijgcontracten en betrekt ze in het lopende onderzoek naar twee artsen van Acura MC. De inspectie laat weten dat er zeker tien klachten tegen de privékliniek liggen. De meeste daarvan gaan over de periode toen de kliniek nog de naam Silhouet droeg. De zwijgcontracten zijn ook van die tijd.

De Silhouet-kliniek met vestigingen in Weert en Breda werd in februari dit jaar gesloten wegens slechte hygiëne. De OK in Breda werd door de kliniek zelf ontmanteld. Die in Weert werd aangepast en ging in april weer in bedrijf, nu onder de naam Acura MC.

Woordvoerder Anand Ramparichan zegt dat de kliniek alleen met reguliere behandelingsovereenkomsten werkt. "We kijken nu naar de oude contracten, maar ik weet zeker dat patiënten nooit onder druk worden gezet om papieren te tekenen."

Maar volgens één van de gedupeerde patiënten, die niet met haar naam in de krant wil, was die druk er wel degelijk. "Ik moest meteen tekenen, anders werd ik niet geholpen. Langer wachten kon niet, want ik liep al tien dagen met een infectie rond."

In het - waarschijnlijk niet rechtsgeldige - contract dat de patiënt kreeg voorgelegd, staat dat "mevrouw en haar familie zullen afzien van het voeren van negatieve publiciteit via kranten, tijdschriften of internetmedia."

IGZ onderzoekt of nieuwe maatregelen tegen de kliniek nodig zijn. Tegen artsen kan de dienst, zonder een uitspraak van de medische tuchtraad, niet optreden. Vorige week zei minister Klink van Volksgezondheid, naar aanleiding van een andere zaak, dat hij IGZ meer bevoegdheden wil geven. Artsen tegen wie een onderzoek loopt en van wie doorwerken tot ernstige schade kan leiden, moeten direct geschorst kunnen worden.

Gemeenten voor hogere leeftijd alcoholverkoop

Zestig tot 70 procent van de gemeenten is voorstander van een een landelijke leeftijdsgrens van 18 jaar voor de verkoop van alcoholhoudende dranken. Dat meldde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vandaag naar aanleiding van een publicatie in het blad Binnenlands Bestuur.

Het gaat vooral om plattelandsgemeenten en grote steden, die veel problemen ervaren met jongeren die veel alcohol gebruiken.

Dat wil niet zeggen dat de rest van de gemeenten tegenstander is van het verhogen van de minimumleeftijd van 16 naar 18 jaar. "Die hebben minder problemen, voor hen is het minder relevant", aldus een woordvoerder van de VNG.

[WK] Verlinden in record naar halve finales

Joeri Verlinden heeft zich dinsdagochtend bij het WK zwemmen met een Nederlands record geplaatst voor de halve finales van de 200 meter vlinderslag.

Verlinden kwam in het Romeinse buitenbad tot een tijd van 1.56,59 en zwom daarmee bijna een seconde onder zijn eigen record. Zijn tijd was vijftiende tijd in de series, wat hem toegang gaf tot de halve finales.

De Pool Pawel Korzeniowski noteerde de beste tijd (1.54,32) en bleef daarmee de Amerikaan Michael Phelps nipt voor. De halve finales vinden dinsdagavond plaats.

Armstrong: "Contador moet nog veel leren"

De Astana-ploeg wist tijdens de Tour de France nog grotendeels te voorkomen dat er onenigheid ontstond, maar nu de Tour is afgelopen lijkt het moddergooien begonnen te zijn.

Alberto Contador liet op maandag weten dat hij Lance Armstrong niet zo hoog heeft zitten en de Amerikaan kon het niet laten om zijn teamgenoot via Twitter te antwoorden. "Als ik hem was, zou ik stoppen met zwetsen en beginnen met het bedanken van zijn ploeggenoten. Zonder hen zou hij nooit hebben gewonnen," twittert Armstrong.

Ook maakt Armstrong hem duidelijk dat hij nog veel moet leren middels het volgende bericht: "Hey pistolero, er bestaat geen ik in een team. Wat heb ik je in maart gezegd? dat je nog een hoop moet leren, dat wordt nu nogmaals bevestigd."

Vertonghen: "Er hoeft niemand meer bij"

Ajax-speler Jan Vertonghen vindt dat zijn club met de huidige selectie een gooi naar de titel kan doen. De Belg vindt dat trainer Martin Jol goed heeft ingekocht. "Met De Zeeuw en Atouba is gericht ingekocht. Wat mij betreft hoeft er niemand meer bij", verklaarde hij tegenover Sportweek.

Vertonghen was niet verrast toen Demy de Zeeuw een contract tekende bij Ajax. "Ik hoorde het donderdagavond en ook toen was ik niet verrast. Ik ken De Zeeuw goed, hij is de buurman van Moussa Dembélé, bij wie ik vaak over de vloer kom. Ik wist dat De Zeeuw naar Ajax wilde."

Volgens Vertongen heeft Ajax met de Zeeuw een topaankoop gedaan. "De Zeeuw heeft diepgang, speelt de ballen in één keer. En hij weet bovendien wat het is om gericht naar een kampioenschap toe te werken."

Button begint zich zorgen te maken over prestaties

Jenson Button begint zich een beetje zorgen te maken over zijn voorsprong in het kampioenschap. In de eerste zeven races van het seizoen won hij alleen de race in China niet, maar in de laatste drie races behaalde hij slechts 9 punten. Zijn voorsprong op Red Bull-coureur Mark Webber is daarom teruggelopen naar 18,5 punten.

"In drie races is Webber vijftien punten op me ingelopen. Dat is echt veel", aldus Button in het Britse blad Autosport. "In dit tempo heeft hij me over vier races ingehaald, terwijl er nog zeven te gaan zijn. Ik zit dus niet in een comfortabele positie, maar we kunnen er momenteel niet veel aan doen. We moeten de data bestuderen, maar daar moeten we twee weken op wachten, omdat de fabrieken twee weken dicht moeten tijdens de zomerstop. Dat is behoorlijk vervelend."

"Als we zo blijven presteren als nu, is het onvermijdelijk dat we worden gepasseerd", vervolgde hij. "Het is alsof we de gele trui in de Tour de France hebben, maar weten dat we in de bergen niets kunnen uitrichten en worden ingehaald."

Munsterman: "Feyenoord wordt weer grootste"

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman weet het zeker: "Feyenoord wordt weer de grootste club van Nederland."

Munsterman deed zijn uitspraak tijdens de jaarlijkse perspresentatie van FC Twente. "Feyenoord gaat een groot stadion bouwen, krijgt een omzet van 80 miljoen en wordt dé club van Nederland. Als je door Rotterdam rijdt en je ziet die havens en al die fantastische bedrijven. Als je dat goed aanpakt met elkaar, is het slechts een kwestie van tijd," denkt Munsterman.

Bij FC Twente start men dit seizoen met de uitbreiding van het eigen stadion. De Grolsch Veste biedt nu plaats aan 24.000 toeschouwers. Aan het begin van volgend seizoen moet het Enschedese onderkomen 31.000 mensen kunnen herbergen.

Crouch naar Tottenham

Peter Crouch verruilt Portsmouth voor Tottenham Hotspur. De club uit Noord-Londen bevestigt dat op de officiële website.

Crouch is al medisch gekeurd en alle details rond de transfer zijn afgerond. Voor hoeveel jaar hij bij de Spurs gaat voetballen, wordt nog niet vermeld. De Engelsman stond ook in de belangstelling van Sunderland.

De 28-jarige international speelde het afgelopen seizoen voor Portsmouth, waar hij in alle competities in totaal zestien treffers maakte. Crouch had daarvoor bij Liverpool een succesvolle periode van drie jaar, waarin hij 40 keer scoorde in 132 duels.

Peter Crouch, die tot nu toe 34 interlands speelde, begon zijn loopbaan in de jeugdafdeling van Tottenham Hotspur. Hij wordt nu herenigd met manager Harry Redknapp, die het vorige seizoen begon als manager van Portsmouth. Sinds oktober 2008 staat hij aan het roer bij de Spurs.

Met deze transfer lijkt een eventuele overstap van Huntelaar naar de Spurs van de baan.

CD: Girls Love Dj's

Iedereen die wel eens gaat stappen heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van Girls Love Dj’s. Ruim zeven jaar geleden begon dit concept in de hoofdstad en al snel groeide dit uit tot één van de populairste feesten. Het is dan nu ook niet alleen maar in Amsterdam te vinden, maar door het hele land heen worden nu deze feesten gehouden. Zelfs wordt er af en toe eens een uitstapje naar het buitenland gedaan. Het concept is simpel, artiesten mogen in een set van 45 minuten alles draaien wat ze willen. Dit creëerde een sound welke later "eclectic dancefloor music" genoemd zou worden. Na zeven jaar succesvol te zijn in de feesten werd het nu eens tijd om een cd uit te brengen. Samen met Cloud9 Dance zijn ze dus op deze compilatie-cd uitgekomen.

Levenslang voor moordplan op George Bush

Een Arabische Amerikaan is gisteren tot een levenlange gevangenisstraf veroordeeld voor het beramen van plannen om de vorige Amerikaanse president George W. Bush te vermoorden.

De 28-jarige Ahmed Omar Abu Ali, die in de Verenigde Staten is geboren en opgroeide, reisde in 2002 naar Saudi-Arabië. Daar sloot hij zich aan bij een al-Qaeda-cel die Bush wilde vermoorden door hem dood te schieten, een bom te plaatsen of een zelfmoordaanslag te plegen.

Abu Ali werd in juni 2003 door de Saudische autoriteiten gearresteerd en twee jaar later uitgeleverd aan de VS. De verdachte voerde tijdens zijn proces aan dat zijn bekentenissen in Saudi-Arabië door foltering waren verkregen.

In 2006 legde de rechtbank in Alexandria (Virginia) Abu Ali aanvankelijk 30 jaar gevangenisstraf op, omdat bij alles wat hij heeft gedaan geen enkel slachtoffer is gevallen. Maar een beroepshof vernietigde dat vonnis omdat het te mild zou zijn.

VERS UIT DE VS: Warehouse 13

Op 7 juli veranderde The Sci-Fi Channel in Syfy. De zender wil daarmee het imago dat de term Sci-Fi met zich mee brengt van zich af schudden en een groter publiek aanspreken. Niet langer is de zender bedoeld voor 30-jarigen die in de kelder van hun ouders leven en langdurige discussies op het internet voeren over de verschillen tussen de originele Battlestar Galactica en de remake. Of het plan gaat werken moet nog blijken, de uitspraak blijft tenslotte hetzelfde. Op 7 juli zag ook de nieuwe serie Warehouse 13 het daglicht en daarmee is het de eerste kennismaking met het nieuwe Syfy.


Straf voor seks met 15-jarig meisje

Meer pech hebben dan de 24-jarige man uit Kitchener in Canada is bijna niet mogelijk. Hij is schuldig bevonden aan het hebben van seks met een 15-jarig meisje, iets wat volgens de lokale wet niet is toegestaan. Het meisje had hem echter verteld dat de minimumleeftijd voor seks op 14 lag. Helaas voor hem was dat net verhoogd naar 16 jaar.

De minimumleeftijd voor seks in Canada lag al sinds 1892 op 14 jaar. Vanaf die leeftijd word je oud genoeg geacht om zelf over je seksuele handelingen te kunnen beslissen. De Canadese regering had echter besloten deze wettelijke leeftijd te verhogen naar 16 jaar, net een maandje voordat de man en het meisje het bed in doken.

Het stel werd betrapt door de moeder van het meisje, op een manier die zo uit de film had kunnen komen: het meisje lag nog naakt in bed terwijl de man zich had verstopt in de kast met een t-shirt voor z'n zaakje. Bij de politie verklaarde het meisje dat de seks met instemming was gebeurd en ze zelf haar kleding had uitgetrokken.

Helaas voor de man zal hij dit uitstapje waarschijnlijk moeten bekopen met een gevangenisstraf, de uitspraak is in oktober. Wat de vrouw en twee kinderen van de man hier van denken is niet bekend.

Obama en Geithner willen duurzaam herstel uit China

De Amerikaanse president Barack Obama en zijn minister van Financiën Timothy Geithner hebben maandag gepleit voor nauwere economische samenwerking tussen de VS en China. Geithner wil dat China zich meer richt op binnenlandse vraag dan op de export.

Geithner: "Het succes van China in het omvormen van de economie tot een door binnenlandse vraag gestuurde economie, inclusief een grotere rol voor consumentenuitgaven, zou een grote bijdrage leveren aan een snellere, meer gebalanceerde en langdurige wereldwijde groei."

Chinezen staan namelijk bekend als echte spaarders. Zo hebben de Chinese 2 biljoen aan dollarreserves, zoals Amerikaanse staatsobligaties.

Obama onderstreepte dat China een enorme markt voor Amerikaanse goederen kan zijn en dat beide landen moeten samenwerken om de verspreiding van kernwapens in de wereld tegen te gaan. 

Hooggeplaatste Chinese diplomaten waren de afgelopen twee dagen in Washington op bezoek om te praten over strategische en economische zaken.

Lees ook de FOK!-column Waarom de VS een diepere recessie nodig hebben.

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner

Gebruik de krachten van de elementen in Champions Online

Binnenkort komen de makers van City of Heroes en City of Villians met een nieuwe superhelden MMO genaamd Champions Online. Net als in de andere twee games zul je jouw eigen superheld kunnen aanmaken en deze volledig customizen naar jouw wensen. Ook zul je veel verschillende krachten kunnen bezitten. In de volgende trailer is te zien hoe deze helden met elementaire krachten strijden.

Champions Online komt zowel naar de Xbox 360 als de PC.

[CC09] The Darkness krijgt een vervolg

Volgens comics-uitgever Top Cow is er een vervolg in de maak gebaseerd op The Darkness, één van de comics die zij uitgeven. Navraag leerde echter dat Starbreeze, de ontwikkelaar van het eerste deel, niet aan het vervolg zal werken.

Johan Kristiansson, CEO van Starbreeze, zei dat hij wel gehoord had van een vervolg, maar dat Starbreeze momenteel druk bezig is met twee projecten in opdracht van Electronic Arts.

I heard that there were talks about a Darkness sequel, but Starbreeze is not involved in anything like that right now. We are busy on two projects together with EA.

Welke ontwikkelaar dan wel met de avonturen van Jacky Estacado aan de slag gaat, is onbekend.

DVD: S1ngle Seizoen 2

Na een lading succesvolle strips van Hanco Kolk en Peter de Wit, in onder andere in het Parool en het Brabants dagblad, kwam vorig jaar de tv-serie S1ngle op net5. Nederland bleek aan de tv gekluisterd te zitten om te kijken naar het leven van de drie vrijgezellen vrouwen in Amsterdam. Gelukkig hield het voor de kijker niet op na het afscheid in het eerste seizoen. Fatima (Bracha van Doesburgh), Nienke (Eva van der Gught) en Stella(Katja Romer-Schuurman) zijn namelijk terug in een tweede seizoen van S1ngle.

FOK! in de ban van Mexicaanse griep

Alle nieuwsmedia staan bol van het nieuws rondom de Mexicaanse griep en alle media proberen uiteraard in te spelen op alle vragen die het grote publiek mogelijkerwijs heeft.

FOK! besloot daarom dat we niet willen proberen jullie vragen over de Mexicaanse te beantwoorden, we gaan jullie vragen beantwoorden! Hou de aankomende tijd ons nieuwe forum, het FLU forum, in de gaten want we zullen veel bedrijven en instanties gaan benaderen om jullie vragen te beantwoorden.

Als eerste heeft de RVD zich bereid verklaard om vragen van FOK!kers te beantwoorden. 

RVD
De RVD is onderdeel van het Ministerie van Algemene Zaken en verzorgt onder meer de informatievoorziening en voorlichting over het Koninklijk Huis en is woordvoerder van de koningin en van de minister-president.

Vragen!
Dus ben jij ook benieuwd of koningin Beatrix of Jan Peter Balkenende zich in laten enten? Of vraag je je af of Maxima evengoed haar taken zal blijven vervullen als de griep echt losbreekt? Stel je vragen dan hier!
Dat kan tot woensdag 29 juli, wij maken daarna een selectie uit alle vragen en leggen die voor aan RVD.

Krijg een stoomcursus knallen in Darkest of Days trailer

In Darkest of Days zul je door de tijd kunnen reizen om het verloop van enkele van de belangrijkste veldslagen uit het verleden te beinvloeden, om zo de toekomst naar je hand te kunnen zetten. Door dat je in meerdere verschillende tijdszones vecht, zal de game een gevarieerd arsenaal aan schietijzers bevatten. In de volgende trailer krijgen we een korte stoomcursus.

Darkest of Days komt naar de Xbox 360 en PC.

Verwarring na Alzheimerkaartje

Er is grote verwarring ontstaan na een actie van de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO). Om aandacht te vestigen op de ziekte van Alzheimer verstuurde de organisatie tienduizenden vakantiekaarten.

Arno en Dinie (fictieve personen) kondigen op de persoonlijk geadresseerde kaart aan dat zij hun poes na de vakantie op komen halen. Enkele dagen na het kaartje volgde er een brief van ISAO. Hierin werd uitgelegd dat het gevoel van vervreemding dat opgeroepen wordt met de kaart, iets is waarmee Alzheimerpatiënten continu worden geconfronteerd.

"De gedachte achter deze mailing was om aandacht te vestigen op de ziekte van Alzheimer en de invloed van de ziekte op een patiënt. Helaas heeft de postkaart bij een aantal donateurs verwarring veroorzaakt. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling geweest", laat de ISAO op haar website weten. De stichting biedt haar excuses aan voor de kwestie.

Boos over Feyenoord-postzegel

Raun G. (26) uit Hendrik-Ido-Ambacht is boos op korfbalvereniging KCD. Het bestuur plakte een Feyenoord-postzegel op de brief waarin zij hem lieten weten dat hij niet langer welkom was in de sporthal De Dijk. "Terwijl iedereen weet dat ik voor Ajax ben". G. is van mening dat de korfbalvereniging 'uitdagend gedrag' vertoont. 

In december 2008 verscheen G. in de sporthal, ondanks een verbod van de club. Hiervoor moest hij bij de politierechter komen. De man was eerder dat jaar al betrokken bij een vechtpartij tussen KCD'ers en fans van korfbalclub PSV. G. werd vrijgesproken van huisvredebreuk: de brief met de Feyenoordzegel was naar het adres van zijn ouders in Dordrecht gestuurd, maar G. woonde daar al drie jaar niet meer.  

Tijdens het 'verboden' bezoek had G. zich volgens de club uitdagend gedragen. Deze uitspraak was voor G. de reden om zijn beklag te doen over de Feyenoord-postzegel.  Uiteindelijk kreeg hij het voordeel van de twijfel. volgens de rechter is het waarschijnlijk dat G. de inhoud van de brief, waarin hem de toegang tot de sporthal werd ontzegd, kende, maar dat hij dit via zijn ouders had vernomen en niet zelf had gelezen.

Hij werd echter wel gestraft met dertig uur voorwaardelijke werkstraf wegens een eenvoudige mishandeling. Deze vond plaats in maart vorig jaar bij de ingang van de kantine van KCD. Een fan van PSV liep hierbij toen een gebroken neus op.

Proef met griepprik: wie durft?

Om het vaccin tegen de Mexicaanse griep te testen, zijn medicijnproducenten op zoek naar honderden Nederlanders hier als proefpersoon willen dienen. Deze tests zijn nodig om toestemming voor verkoop te krijgen.

Nederland kent twee leveranciers voor de 34 miljoen bestelde inentingen. Novartis, de Zwitserse farmaceut, heeft laten weten de komende maand te gaan starten met de ultieme test van het vaccin op mensen. Ook vaccinmaker Solvay uit Weesp ziet Nederland als mogelijk testland. "Maar we kijken ook naar proefpersonen in andere Europese landen", laat vaccinspecialist Jaap Venema weten.

De tests worden over het algemeen door medische onderzoeksbureaus uitgevoerd. Zij gaan op zoek naar gezonde volwassenen en kinderen. Indien de uitslag van de test op mensen goed is, dan pas mag de farmaceut het vaccin op de markt brengen. De resultaten van deze tests zullen na ongeveer zes weken bekend zijn.

Wie zich opgeeft als proefpersoon loopt een 'bijzonder klein' risico, laat griepexpert Ab Osterhaus van de Erasmus Universiteit weten. "Formeel moet ik zeggen dat er risico's zijn, omdat het om een test gaat. Maar de manier van het produceren van het vaccin is grotendeels al goedgekeurd", aldus de griepexpert. De tests zijn in Australië, de VS, China, België en Duitsland al gestart.

Viroclinics in Rotterdam zal, met Osterhaus als een van de bestuurders, voor verschillende partijen bloedonderzoek doen in deze testfase. Volgens de hoogleraar is het 'een goede zaak' om mee te doen met de test. "Groot voordeel is dat je letterlijk vooraan in de rij staat", aldus Osterhaus.

Wie meldt zich aan als proefkonijn? Discussieer ook mee over de test in het FOK!forum.

Veel weigeringen tbs-onderzoek

Verdachten van een misdrijf weigeren steeds vaker mee te werken aan een psychisch onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Vorig jaar is meer dan de helft van het aantal verzoeken geweigerd en dat baart het ministerie van Justitie zorgen.

Een verdachte bepaalt dus zelf om al dan niet mee te werken aan een psychisch onderzoek. De meest gehoorde reden om een onderzoek te weigeren, is het ontlopen van tbs. Een weigering kan echter nadeling uitpakken voor een verdachte, omdat er dan juist een zwaardere straf wordt opgelegd.

Volgens Justitie zijn verdachten en advocaten niet goed doordrongen van het feit dat een weigering vaak leidt tot een hogere gevangenisstraf. Ook is de kans op herhaling van crimineel gedrag groter wanneer er geen tbs-behandeling is geweest.

Ook Belgen ontvangen 'scheppingsbrochure'

Nederland heeft hem al gehad, maar nu zullen ook de Vlamingen heb in de bus krijgen: de 'scheppingsbrochure'. Als het aan christelijke Nederlandse verenigingen ligt, worden er 'een paar honderdduizend' van deze brochures in België verspreid.

De brochure met de titel 'Evolutie of schepping, wat geloof jij?' viel in februari bij 6,6 miljoen Nederlandse huishoudens op de mat. De aanleiding was de tweehonderdste verjaardag van Darwin. Ook de Belgen zullen de brochure, waarin uitgelegd wordt waarom het Bijbelse scheppingsverhaal geloofwaardiger is dan de evolutietheorie van Darwin, binnenkort op de mat vallen.

Bert Dorenbos, een van de initiatiefnemers van de folders laat weten dat er in heel Europa interesse is voor de brochure. "Maar we beginnen in België, want de brochure bestaat voorlopig alleen in het Nederlands." Dorenbos ziet echter wel mogelijkheden om de brochure te gaan vertalen.

Een aantal Vlaamse gezinnen hebben de brochure al ontvangen. Volgens Dorenbos hebben Belgische sympathisanten de folders eerder al aangevraagd en op eigen initiatief verspreid. "We zijn nog aan het onderzoeken hoe we heel Vlaanderen op een systematische manier kunnen bereiken", aldus Dorenbos. Hiervoor zijn er al wel contacten gelegd met bevriende organisaties in België, maar deze zijn met name lokaal actief. "We zoeken een landelijk netwerk waarop we beroep kunnen doen."

CD: Putumayo - Brazilian Café

Een lekker mellow gevoel neemt bezit van je. De eerste klanken van de nieuwste Putumayo-cd beloven weer veel goeds. Het label is al jaren een vaste waarde op FOK! en dus pakken we Brazilian Café natúúrlijk mee voor een review, zeker in deze zomertijd een goede keus voor mensen die niet de financiële middelen hebben om op vakantie te gaan maar toch het vakantiegevoel willen krijgen... Al is het in de achtertuin of op het balkon tien hoog in Amsterdam.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om daarna aan een betrokkene een lastige vraag te stellen. Vandaag de valse beschuldiging van de Vegan Streaker:

Je kunt van Peter Janssen vinden wat je wilt. De een vindt de Vegan Streaker een verschrikkelijke mafkees, de ander vindt hem een bevlogen idealist. Zelf vind ik hem allebei. Zo ongeveer in zijn blote reet bij Paul de Leeuw zijn punt maken vind ik een briljante actie, maar nertsen laten ontsnappen die vervolgens om de hoek op de snelweg worden platgereden vind ik wat minder…

Windows 7 concurrentie

Ik ben een Linux nerd, geef ik eerlijk toe. En het mooie van Linux is dat er voor iedereen wel een smaakje te vinden is. Ben je christelijk dan kun je met Christian Ubuntu gelukkig worden. Maar stel nou dat je niet christelijk bent maar Hannah Montana fan, nou geen nood sinds een paar dagen kun je je computer voorzien van Hannah Montana Linux.

Mocht je een uitgebreide review van dit OS willen lezen, dan kun je hier terecht, niet dat ik je aanraad Hannah Montana te installeren, dat even voor alle duidelijkheid...

Ruimteveer Endeavour ontkoppelt vandaag

Het Amerikaanse ruimteveer Endeavour wordt vanavond losgekoppeld van het internationale ruimtestation ISS. De operatie staat gepland voor 19.26 uur (Nederlandse tijd).

De bemanning van de spaceshuttle, bestaande uit zes Amerikanen en een Canadees, verblijft sinds 17 juli in het ruimtestation. De astronauten hebben de afgelopen dagen onder meer camera's bevestigd en nieuwe batterijen aangesloten op een van de zonnepanelen. Ook vervingen zij onderdelen van het toilet, dat defect was geraakt. Dat kwam extra ongelegen, aangezien het ISS met dertien man drukker bevolkt was dan ooit.

Vrijdag komt de Endeavour naar verwachting terug op aarde. De volgende lancering van een spaceshuttle, de Discovery, staat gepland voor 18 augustus.

Danser Paulovich (19) krijgt hartinfarct

Ivan Paulovich (19), de winnaar van de Nederlandse versie van het RTL5-programma So You Think You Can Dance in 2008, heeft zaterdag een hartinfarct gehad. Dat heeft zijn management maandag gezegd.

Paulovich kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag plotseling hoge koorts. "Hij kreeg het heel erg benauwd en kon bijna niet meer ademen", liet zijn manager weten. De in België woonachtige Paulovich werd naar het ziekenhuis in het Belgische Brasschaat gebracht, waar een longontsteking werd geconstateerd.

Op zaterdag kwam daar een hartvliesontsteking bij, gevolgd door een hartinfarct. Gisteren heeft Paulovich de intensive care verlaten. "Het gaat nu redelijk met hem", aldus zijn manager.

Arie Boomsma trouwt in Californië

EO-coryfee Arie Boomsma gaat deze zomer trouwen in Californië. Dat vertelde de presentator in de uitzending van RTL Boulevard.

Hij wilde niet zeggen waar hij precies in het huwelijksbootje stapt, maar de trouwerij zal volgens hem niet plaatsvinden in Las Vegas. Ook een datum noemde hij niet. Boomsma en zijn vriendin Kieu kennen elkaar al ruim tien jaar.

De 35-jarige Boomsma presenteert al jarenlang allerlei programma's voor de Evangelische Omroep (EO), waaronder het programma 40 dagen zonder seks. De domineeszoon werd eerder dit jaar enkele maanden geschorst omdat hij schaars gekleed geposeerd had voor het blad Linda.

Ambtenaren in staking in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn tienduizenden gemeenteambtenaren maandag in staking gegaan. Ze eisen meer loon. Dat meldden lokale media. Het is een nieuwe tegenslag voor de in mei aangetreden president Jacob Zuma.

Volgens vakbonden hebben meer dan 150.000 vuilnismannen, agenten en arbeiders in de transportsector het werk neergelegd in Afrika's grootste economie. De staking volgt na dagen van rellen tegen slechte gemeentediensten en werkloosheid in sloppenwijken.

Betogingen verliepen maandag in de meeste plaatsen vreedzaam. Alleen in Polokwane in het noorden van het Afrikaanse land werden 25 arrestaties verricht wegens openlijke geweldpleging.

Zuma kwam aan de macht met de belofte de armoede aan te pakken. De vakbonden steunden daarom zijn kandidatuur. Maar eenmaal aan de macht kreeg Zuma te maken met een economische recessie. Hij heeft zijn verkiezingsbelofte om een half miljoen nieuwe banen te creëren al moeten breken.

De stakers eisen een loonsverhoging van 15 procent. De inflatie was vorig jaar in Zuid-Afrika 13,7 procent.

Staking  (foto: ANP)

Vluchtelingenboot uit Haïti kapseist

Een boot met tussen 160 en tweehonderd vluchtelingen uit Haïti is gekapseisd bij de Turks- en Caicoseilanden. Dat meldde de Amerikaanse kustwacht die de autoriteiten in het Britse overzeese gebiedsdeel helpt met het zoeken naar overlevenden.

Zo'n zestig bootvluchtelingen zochten hun toevlucht op een rif. Circa veertig van hen zijn inmiddels gered. Enkele ernstig gewonden zijn met helikopters overgebracht naar het vasteland. Uit het water zijn ook vier lijken opgepikt. Tientallen vermisten zijn vermoedelijk omgekomen.

Inwoners van het straatarme Haïti proberen geregeld het Caribische eiland te ontvluchten op zoek naar een beter bestaan in de Verenigde Staten. In mei verdronken zeker tien Haïtiaanse vluchtelingen nadat hun boot was omgeslagen voor de kust van Florida. Bij een vergelijkbaar drama bij de Turks- en Caicoseilanden kwamen twee jaar geleden 54 bootvluchtelingen uit Haïti om het leven.

DJ Hero moet een generatie DJ's kweken

DJ Jazzy Jeff zit in de nieuwste muziekgame van Activision, DJ Hero. Uit het onderstaande filmpje wordt duidelijk dat mixen zijn grote passie is en hij wil ons dan ook graag vertellen waarom DJ Hero zo tof wordt. Hij lijkt in ieder geval authentiek enthousiast voor de game en de mogelijkheid om meer mensen de DJ te laten zijn. De vraag is of gamers wel op nog meer games zitten te wachten waarvoor plastic instrumenten nodig zijn, maar dit wordt duidelijk als de game uitkomt in oktober (ook wel bekend als rocktober).

Vegan streaker: Ik heb niks tegen de koningin

Dierenrechtenactivist Peter Janssen, beter bekend als de Vegan Streaker, ontkent dat hij plannen had voor een aanslag op koningin Beatrix. "Dat is uit de lucht gegrepen. Ik heb totaal niks tegen de koningin en de koninklijke familie", zei Janssen vandaag in het programma Nova. "Dat ze bont dragen, wil niet zeggen dat ik tegen de personen zelf ben. Ik steun alleen de keuzes niet die ze maken."

De 24-jarige Janssen werd vorige week opgepakt op verdenking van het beramen van een aanslag op de koningin en het bezit van een vuurwapen. Eergisteren werd hij vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Hij blijft wel verdachte. Het vuurwapen is niet gevonden.

Janssen zei vandaag nooit een vuurwapen in handen te hebben gehad. "Ik wil niks met die dingen te maken hebben", zei hij. "Ik ben tegen geweld tegen mens, dier en milieu. Van vuurwapens komt alleen maar narigheid."

Vanuit twee verschillende invalshoeken laten columnisten drulovic en Driek Oplopers hun licht over de zaak schijnen.


De Vegan Streaker  (foto: ANP)

Cavendish verslaat McEwen in Aalst

De Britse wielrenner Mark Cavendish heeft maandag in Aalst het eerste Belgische criterium na de Tour de France gewonnen. Zesvoudig etappewinnaar Cavendish versloeg in de sprint de Australiër Robbie McEwen.

McEwen reed zijn eerste wedstrijd nadat hij ernstig ten val was gekomen tijdens de Ronde van België. Hij brak daarbij zijn scheenbeen en scheurde een pees onder de linkerknieschijf af.

[WK] Soni doorbreekt barrière op 100 school

Zwemster Rebecca Soni heeft maandag in de halve finales van de 100 meter schoolslag een barrière doorbroken. De Amerikaanse kwam tot een tijd van 1.04,84.

Hiermee snoepte ze het wereldrecord van de afwezige Leisel Jones af die in 2006 tot een tijd van 1.05,09 was gekomen. De Nederlandse zwemsters Moniek Nijhuis en Lia Dekker kwamen hier niet aan toe, want zij strandden al in de series.

Journalist Michaël Zeeman overleden

Journalist en literair criticus Michaël Zeeman is overleden. Dat heeft de Volkskrant gemeld. Een hersentumor is Zeeman fataal geworden.

Zeeman was sinds 1991 actief bij de Volkskrant. Hij schreef voor de krant voornamelijk artikelen over muziek, literatuur, beeldende kunst en theater. "Hij is van onschatbare waarde voor de Volkskrant geweest" aldus Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant.

Tot 2002 presenteerde hij voor de VPRO het programma 'Zeeman met boeken'. Michael Zeeman kreeg voor zijn werk diverse prijzen, waaronder de Gouden Ganzenveer in 2002.

Michaël Zeeman werd 50 jaar.

Xbox 360-controller aanbevolen voor Resident Evil 5 op PC

Capcom heeft de systeemeisen bekend gemaakt voor de PC-versie van de horror-survival game Resident Evil 5. Hieruit blijkt dat Capcom toch wel een fan is van meerdere cores, want als processor wordt er al een Quad Core geadviseerd, al moet de game al te spelen zijn op een Pentium D. Capcom adviseert verder om de game te spelen met een Xbox 360 Controller for Windows. Is de game daarmee een simpele 360-port of is het gewoon echt fijner spelen? Een vraag die we hopelijk later dit jaar kunnen beantwoorden.

Required:
Windows XP
Intel PentiumD Processor / AMD Athlon64 X2
RAM Windows Vista (1GB) / Windows XP (512MB)
HDD 8.0GB of meer
NVIDIA GeForce 6800 series / ATI Radeon HD 2400 Pro
Mouse & Keyboard

Recommended:
Windows Vista
Intel Core2Quad Processor of beter / AMD Phenom X4 of beter
RAM Windows Vista (2GB or more) / Windows XP (1GB or more)
NVIDIA GeForce 9800 series of beter / ATI Radeon HD 4800 series of beter
Xbox360 Controller for Windows

'Toch weer doping in Tour'

De Tour de France leek dit jaar verschoond te blijven van dopinggevallen, maar nu is toch bekend geworden dat er bij enkele ploegen verboden middelen zijn gevonden. De voorzitter van het antidopingbureau AFlD Pierre Bordry zei dit in een interview met de Süddeutsche Zeitung.

Een van de medicijnen die gevonden zijn, is een middel dat insuline aanmaakt en alleen door diabetici wordt gebruikt. Daarnaast zei Bordry dat hij de stalen van de renners op een later tijdstip nogmaals wil gaan controleren. "Wij zijn er van overtuigd dat in deze Tour twee soorten medicijnen zijn gebruikt, die nog helemaal niet op de markt zijn."

Eto'o officieel speler Internazionale

Samuel Eto'o mag zich vanaf nu officieel speler van Internazionale noemen. De Kameroener kwam voor ongeveer 43.25 miljoen euro van FC Barcelona. Eto'o zette vanavond rond 9 uur zijn handtekening onder een vijfjarig contract.

"Internazionale heet Samuel Eto'o van harte welkom", aldus de website van Inter. "We zijn bijzonder trots op zijn komst en we zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze successen." Eto'o zal dinsdagmiddag om 14:30 uur onder toeziend oog van voorzitter Massimo Moratti gepresenteerd worden op het trainingscomplex in Appiano Gentile.

Eto'o werd op jonge leeftijd door Real Madrid naar Europa gehaald en vervolgens verhuurd aan respectievelijk: Léganes, Espanyol en Real Mallorca. Bij laatstgenoemde veranderde Eto'o van een grillige speler tot een goalgetter. In de zomer van 2004 werdt Eto'o voor 24 miljoen euro verkocht Barcelona. Een van de wensen van Eto'o is om zijn voetbalcarrière af te sluiten bij Real Mallorca.

[CC09] Duitse verkleedpartijtjes in The Saboteur

Pandemics nieuwste project dat dit jaar moet verschijnen heet The Saboteur en laat je spelen als Sean Devlin die vast komt te zitten achter de Duitse frontlinies tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij besluit om te helpen met het verzet tegen de Nazi's in Parijs en zal al sneakend de stad moeten bevrijden van Hitlers regime. Op de Comic Con in San Diego toont EA deze game ook en is hij zelfs speelbaar. Van de gameplay heeft Pandemic wat camerabeelden gemaakt en deze op hun site gezet.

The Saboteur komt 4 december naar de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Barça presenteert Zlatan in uitzinnig Camp Nou

Zlatan Ibrahimovic heeft maandagavond in Camp Nou een warm onthaal gekregen van de clubleiding en fans van FC Barcelona.

Zeker 40.000 supporters waren naar de voetbaltempel gekomen om de Zweedse aanvaller welkom te heten. In het publiek waren ook opmerkelijk veel fans te zien met een shirt van Inter.

Bij de presentatie van Cristiano Ronaldo en Kaká bij Real Madrid was nog veel meer publiek aanwezig, maar de gekte is er niet minder om. De Barça-fans gedroegen zich alsof de club al een prijs heeft gewonnen.

Zlatan kreeg van voorzitter Joan Laporta het rood-blauwe Barcelona-shirt uitgereikt. De nieuwe spits gaat spelen met rugnummer 9. Daarna sprak de Zweed zijn eerste woorden als speler van FC Barcelona.

"Maanden geleden zei ik tegen Massimo Moratti (president van Inter, red.): 'Als een club belangstelling voor mij toont, zeg dan 'nee', behalve als het Barcelona is.' Moratti ging daarmee akkoord, en ik ben blij en dankbaar dat hij zich aan zijn woord heeft gehouden."

Ibrahimovic wil liever niet worden gezien als de opvolger van Samuel Eto'o, die nu voor Inter gaat voetballen. "Ik ben hier niet om hem te vervangen, ik wil hier gewoon mezelf zijn."

Bij Inter scoorde Ibracadabra vorig seizoen 25 keer. "Dat wil ik verbeteren, al ga ik hier geen aantallen noemen. Als je dat doet, wordt je te wanhopig om doelpunten te maken. Ik ben hier ook om mijn teamgenoten te helpen."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.