FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 juli 2009

Skil boert beter dan Rabo-ploeg

Skil Shimano heeft in twee weken tijd meer in de Tour de France verdiend dan de Rabobank-ploeg. Het debuterende team heeft in twee weken tijd 15.210 euro bij elkaar gefietst en staat daarmee vijftiende in het klassement.

Leider in dat klassement is Team Columbia. Dat team wist met Mark Cavendish al vier ritten te winnen en heeft nu 51.090 euro bij elkaar gesprokkeld. Cervélo staat tweede met 45.100 euro en Bbox Bouygues derde met 40.570 euro. Rabobank komt niet verder dan plaats zestien en 14.890 euro.

Uitslagen oefenduels 18 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Jong Utrecht Haarlem
Zouzou, Tjeertes
1-2
FC Utrecht
Van Wolfswinkel (2),
Mulenga (2), Wuytens
FC Zwolle
Guarino
5-1
VV Gemert FC Den Bosch0-0
FC Oss
Fachtali
RKC Waalwijk
Obodai, Benson,
eigen doelpunt
1-3
Southampton (Eng) Ajax
Suarez (2), De Jong,
Zeegelaar
1-4
Swansea City (Eng) FC Twente
Rukavytsya
3-1
Vitesse
Drost, Verhaegh
Lok. Sofia (Bul) 2-1
Heracles Almelo Kayserispor (Tur) 0-0
PSV
Dzsudzsák, Amrabat,
Koevermans
Sivasspor (Tur) 3-0 *
Sparta Rotterdam
Duplan
AA Gent (Bel) 1-1
FC Eindhoven
Tahapary
Maccabi Tel Aviv (Isr) 1-2
RC Genk VVV-Venlo
Calabro, Schaken
1-2
Roda JC
Janssen, Junker
KSK Beveren (Bel) 3-0
NEC Germ.Beerschot (Bel) afg.**
Litex Lovech (Bul) AGOVV Apeldoorn afg.
FC Emmen
Poldervaart, Stroeve
BV Veendam
Korf, De Leeuw
2-2
Westerlo (Bel) Excelsior
Erasmus (2)
2-2
Sallands elftal Go Ahead Eagles
Post (2)
0-2
Turnhout (Bel) MVV
Voorjans, Evers,
eigen doelpunt
1-3
RBC Roosendaal
Remacle (2), Jardim
DOTO 3-0
EVV Echt Fortuna Sittard
Voss (2), Voorn
3-3
FC Omniworld
Faria (2)
Istanbulspor (Tur) 2-1
KV Mechelen (Bel) SC Heerenveen
Papadopulos
1-1
Sporting Lissabon (Por) Feyenoord
De Guzman, Makaay
1-2

* Eerste helft werd na 26 minuten gestaakt en niet meer uitgespeeld.
** Afgelast wegens ongeregeldheden die werden veroorzaakt door supporters van de Belgische club.

Constructies in bouw soms levensgevaarlijk

Constructiefouten in de bouw komen nog regelmatig voor. Bij een inventarisatie in de Nederlandse bouw zijn in een half jaar tijd 82 constructiefouten vastgesteld. Werknemers uit de bouw hebben die anoniem gemeld.

Dat blijkt uit een TNO-onderzoek (pdf) waar RTL Nieuws vandaag over berichtte. De fouten waren zo ernstig dat de veiligheid in het geding kwam. Soms ontstonden grote scheuren of stortte de constructie in. De afwijkingen kwamen voor in winkelcentra, parkeergarages, kantoren, woningen en scholen.

Van de 82 gebreken kwamen er 71 aan het licht, voordat er schade ontstond. Elf keer zijn de fouten ontdekt, toen er scheuren zichtbaar werden of de constructie bezweek. Ongeveer de helft van de 82 bouwfouten is al tijdens het ontwerp gemaakt, de rest tijdens de bouw zelf.

Frustraties rondom achtervolging Garmin

George Hincapie leek vandaag op weg de gele trui over te nemen van Ricardo Nocentini. De Amerikaan kwam uiteindelijk vijf seconden tekort, mede door de achtervolging van Garmin.

Volgens Rolf Aldag, ploegleider van Hincapie's ploeg Columbia, probeerde Garmin zijn ploeg te treiteren: "Ik dacht dat we een sportieve rivaliteit hadden. Maar zij nemen die rivaliteit persoonlijk en maken de sport zo kapot", brieste Aldag. Volgens de Duitser kon Garmin het niet verkroppen dat juist een Amerikaan uit een ander team het geel zou pakken.

Garmin-ploegleider Jonathan Vaughters ontkend dit: "Dit had niets te maken met George of zijn Team Columbia," aldus Vaughters op Twitter. De achtervolging zou zijn om verder tijdverlies van Bradley Wiggins te voorkomen.

Daarna besloot ook Astana-ploegleider Johan Bruyneel zich ermee te bemoeien: "Het is onze zaak niet, maar Garmin had er gewoon geen belang bij om AG2R te helpen bij de achtervolging op Hincapie, of ze moeten bewust hebben willen voorkomen dat een Amerikaan de gele trui zou pakken."

Als laatste liet ook Lance Armstrong van zich horen: "Tot op tien kilometer van de streep was er niets aan de hand voor George, totdat Garmin ineens op het gas ging staan en ervoor zorgde dat hij het geel niet zou pakken," aldus Armstrong op zijn Twitterpagina.

Efteling investeert in nieuwe achtbaan

Slechts twee jaar na de opening van 'de Vliegende Hollander', gaat pretpark de Efteling het komende jaar vijftig miljoen euro in het park investeren. Eén van de nieuwste grote attracties zal de dubbele houten raceachtbaan 'Joris en de draak' zijn.

De nieuwe achtbaan zal ongeveer twaalf miljoen euro gaan kosten en de huidige achtbaan, de Pegasus, gaan opvolgen. Naar verwachting zal de attractie volgend jaar al worden geopend. De achtbaan zal 1400 meter lang worden en een hoogte van 25 meter bereiken. Per uur kunnen 1700 bezoekers in de attractie met een topsnelheid van 75 kilometer per uur starten. In de attractie zullen steeds twee karretjes tegelijkertijd starten, met als doel om de draak te verslaan.

De overige 38 miljoen euro die voor de verbouwing is uitgetrokken, zal naar het Ravelijn, een themagebied in middeleeuwse stijl, en het sprookjesbos gaan. Het bos zal namelijk een nieuwe bewoner krijgen: de Sprookjesboom. Deze bewoner is al bekend van de serie die op Omroep Brabant TV te zien is.

Het pretpark heeft momenteel 25 procent meer bezoekers gehad dan vorig jaar. Door de recessie gaan steeds meer Nederlanders minder ver van huis op vakantie en daar profiteert het park dankbaar van. Een punt van zorg is echter wel de Mexicaanse griep. Mocht deze echt toeslaan, dan zullen meer mensen drukke plaatsen gaan vermijden. Ook het ziekteverzuim onder het personeel zou sterk kunnen stijgen,.
 
Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

Gewonden na rellen bij oefenduel NEC

In Groesbeek zijn vanavond kort voor de geplande oefenwedstrijd tussen NEC en het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen rellen uitgebroken. Daarbij raakten drie supporters van NEC en twee stewards gewond, zo meldde een woordvoerder van NEC. Ook is geprobeerd de spelers van NEC aan te vallen. Het oefenduel ging niet door.

Volgens de woordvoerder begon de onrust toen een groep van zo'n zeventig tot tachtig supporters van Germinal onderling ruzie kreeg en met elkaar op de vuist ging. "Daarbij namen ze alles mee wat er bij hen in de buurt kwam. Ook NEC-supporters die stonden te kijken werden geraakt."

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 14

Vandaag werd in de Tour de France de veertiende etappe verreden. Deze werd gewonnen door de Rus Serguei Ivanov. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

De dagwinnaar werd vandaag cowboy_henk met 29 punten. Met één punt minder eindigde Bram2301 als tweede. Derde werd vandaag Rellende_rotscholier met 23 punten.

In het klassement blijft BassieD de leider, hij heeft nu 562 punten. el_salvador staat tweede plaats met 485 punten.Gitanki bezet de derde plaats met 480 punten. lookbehind staat met 469 punten vierde. De top vijf wordt volgemaakt door Inspire met 438 punten.

Morgen staat de vijftiende etappe op het programma. Dit is een bergetappe en gaat van Pontarlier naar Verbier over 207,5 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

[MotoGP] Rossi pakt pole Sachsenring

Valentino Rossi heeft de poleposition gepakt op een natte Sachsenring. De Italiaan reed in de laatste ronde zes tienden sneller dan zijn teamgenoot Jorge Lorenzo. Casey Stoner reed in de door crashes gekenmerkte kwalificatie naar plaats drie.

Randy de Puniet, Niccolò Canepa, Marco Melandri, Toni Elías, Alex de Angelis en Loris Capirossi gingen allemaal op enig moment tegen het natte asfalt, maar zij konden allen verder. Nicky Hayden kreeg het het zwaarst de verduren. De Amerikaan zag zijn achterwiel wegglijden en na een highslider knalde hij tegen de motor van Canepa op. Deze moest per brancard afgevoerd worden.

Achter Rossi, Lorenzo en Stoner werd Hayden toch nog vierde. De Amerikaan bleef hierbij De Angelis, De Puniet, Colin Edwards en de tegenvallende Dani Pedrosa voor. Capirossi wist nog de negende tijd te rijden, terwijl de teruggekeerde Tony Elias een tiende stek voor zich opeiste.

[SF] Uitslag kwalificatie Zolder

Kasper Andersen heeft voor FC Midtjylland de poleposition van de eerste Superleague Formula-race op Zolder voor zich opgeëist. De Deen bleef in de kwalificatie John Martin (Glasgow Rangers) en Adrian Valles (Liverpool FC) voor.

De Nederlandse coureurs, allemaal uitkomend in dezelfde groep, beleefden een teleurstellende dag vandaag tijdens de kwalificatie van de tweede ronde Superleague Formula op het Belgische circuit Zolder.

Dominick Muermans, rijdend in de PSV Eindhoven-auto, is tot nu toe de pechvogel van het weekend. Gisteren kon hij, op zijn 25e verjaardag, vanwege versnellingsproblemen nauwelijks testrijden. Vandaag reed hij in de 3e ronde van de baan en kwam in de grindbak en tegen de omheining terecht. Muermans: "Ik reed vol op de aanval en ging steeds sneller. Maar in de eerste chicane van de derde ronde stuurde ik te vroeg in waardoor ik een stukje van de bocht raakte. Mijn auto raakte uit balans, de achterkant schoot weg en ik kon de bak en muur niet meer ontwijken. Ik hoop dat het morgen beter gaat, want ik wil heel graag iets laten zien aan de PSV-fans die komen."

Ook Yelmer Buurman, in zijn RSC Anderlecht-bolide, had een baaldag en eindigde op de vijfde plaats in de kwalificatiegroep, net een plek te laag om door te gaan naar de volgende ronde. Buurman: "Tijdens mijn snelste ronde kwam net een andere auto voor mij op de baan en hij liet mij niet voorbij gaan. Daarna was er een gele vlag voor Muermans en moesten we ook inhouden. Toen we wel weer voluit konden rijden waren mijn banden al niet meer optimaal. Ik hoop dat we morgen regen hebben, dat heeft me vorig jaar ook een goed resultaat opgeleverd." Buurman behaalde vorig jaar in de tweede race van de Superleague Formula de derde plaats.

Ho Pin-Tung, de derde Nederlander die in actie komt tijdens dit seizoen, had ook last van de gele vlag. "Ik had het idee dat ik in mijn snelste ronde zat maar ik moest afremmen, echt jammer. Ik hoop dat het morgen regent, dan kan ik makkelijker inhalen. Anders is dat heel lastig hier."

Van de Nederlanders start Yelmer Buurman als Negende. De Anderlecht-rijder staat hiermee voor Ho-Pin Tung die als dertiende mag vertrekken, terwijl Dominick Muermans als achttiende en laatste van start moet gaan.

De races in de Superleague Formula starten morgen om 11.30 uur en 15.00 uur. De coureur die over de twee races de meeste punten voor het kampioenschap behaald zal ook tot weekendwinnaar worden uitgeroepen. Behalve veel fans van lokale clubs RSC Anderlecht en PSV Eindhoven worden ook verschillende spelers van beide clubs verwacht.

Volleybalsters bijna zeker van WK

De volleybalsters van Oranje hebben zich met grote overmacht praktisch geplaatst voor het WK van 2010 in Japan. Nadat vrijdag Slovenië werd verslagen had Azerbeidzjan tijdens het tweede duel in Almere geen schijn van kans: 25-20, 25-19, 25-15. Het duel tegen Duitsland gaat zondag slechts om de sportieve eer.

In het sfeervolle Topsportcentrum van Almere kwam Oranje geen moment in de problemen. Bondscoach Avital Selinger had een doortimmerd tactisch plan uitgestippeld dat door zijn team perfect werd uitgevoerd. Vooral het blok van Nederland was erg sterk, waardoor de aanvalsters van Azerbeidzjan gingen forceren. Chaïne Staelens bezorgde Oranje in de openingsset met een prachtig blok het 25-ste punt.

In de tweede set zorgde haar zus Kim Staelens met een indrukwekkende serviceserie voor een onoverbrugbare kloof (van 9-8 naar 16-8). Mede dankzij de steun van het publiek speelde de thuisploeg als een geoliede machine en kon Azerbeidzjan, dat een dag eerder Duitsland nog tot een vijfsetter had gedwongen, het ritme niet doorbreken.

Ook in de derde serie was Nederland oppermachtig. Op alle fronten werd de ploeg uit Zuid-Oost Europa overklast, waardoor Ingrid Visser bij 24-15 voor de wedstrijd mocht serveren. Chaïne Staelens benutte vervolgens het matchpoint op uitgekiende wijze met een prikbal over het hoge blok van Azerbeidzjan. Hierdoor was het WK-ticket zo goed als binnen en de opluchting groot. Alleen als Slovenië vanavond wint van Duitsland, wat zeker niet de verwachting is, kan het theoretisch nog anders lopen.

Avital Selinger: "Of Duitsland nu gaat winnen of verliezen van Slovenië, wij spelen morgen weer om te winnen, ook voor onze fans. In de wedstrijd vandaag speelden we beter dan gisteren, omdat we Azerbeidzjan beter kennen en zij nu eenmaal beter spelen dan Slovenië. Vandaag hebben we voor het eerst Mammadova echt onschadelijk kunnen maken, mede door ons 3-mansblok."

Aanvoerster Manon Flier complimenteerde haar teamgenoot Caroline Wensink, die dit weekend voor het eerst als passer/loper in Oranje opereert: "Ze stond er vandaag echt, dat vind ik heel knap. En gelukkig konden we vandaag echt laten zien waartoe we in staat zijn, als kan het nóg beter", voegde ze er glimlachend aan toe.

[F3] Uitslag Zandvoort race 1

Jules Bianchi heeft de eerste race van de Formule 3 Euroseries op het circuit van Zandvoort gewonnen. De Fransman leidde de gehele race en bleef daarmee Christian Vietoris en Valtteri Bottas voor. Henki Waldschmidt behaalde een keurige zesde plaats.

Bianchi kende een goede start en wist meteen zijn eerste plaats te behouden. Daarachter schoof Waldschmidt door naar plaats zeven, terwijl Mika Mäki en Stefano Coletti elkaar raakten en op moesten geven. Doordat Christopher Zanella en Roberto Merhi een valse start hadden gemaakt en door de pitstraat moesten rijden schoof Waldschmidt zelfs door naar de zesde plaats, terwijl Sam Bird na een goede start komend van plaats vijftien de achtste stek pakte.

Bianchi had een ruime voorsprong op Vietoris, maar zag deze teniet worden gedaan doordat de safety car in de baan moest komen. Bij de herstart was de Fransman goed weg, terwijl daarachter zijn teamgenoot Bottas Vietoris verschalkte en plaats twee pakte. Dit was uiteindelijk ook de volgorde aan de finish, waarna Jean-Karl Vernay, Esteban Gutiérrez, Waldschmidt, Jake Rosenzweig en Bird de top acht completeerden.

Uitslag Zandvoort race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 J. Bianchi ART Grand Prix 31:04.337
2 V. Bottas ART Grand Prix + 2.109
3 C. Vietoris Mücke Motorsport + 3.004
4 J. Vernay Signature-Plus + 4.852
5 E. Gutierrez ART Grand Prix + 5.198
6 H. Waldschmidt SG Formula + 6.937
7 J. Rosenzweig Carlin Motorsport + 7.532
8 S. Bird Mücke Motorsport + 7.701
9 A. Mustonen Motopark Academy + 8.148
10 B. Hartley Carlin Motorsport + 9.273
11 A. Tambay ART Grand Prix + 10.072
12 M. Wittmann Mücke Motorsport + 10.596
13 A. Sims Mücke Motorsport + 11.302
14 P. Enrique Manor Motorsport + 11.888
15 J. Cecotto Jr. HBR Motorsport + 15.954
16 B. Shaaban Prema Powerteam + 16.961
17 C. Ramos Manor Motorsport + 16.966
18 R. Merhi Manor Motorsport + 17.386
19 J. Jokinen Kolles & Heinz Union + 17.838
DNFM. Chinosi Prema Powerteam + 1 ronde
DNFC. Zanella Motopark Academy + 5 ronden
DNFA. Caldarelli SG Formula + 8 ronden
DNFM. Mäki Signature-Plus + 17 ronden
DNFS. Coletti Prema Powerteam + 17 ronden
DNFT. Geronimi Signature-Plus + 17 ronden
DNFN. Tandy Kolles & Heinz Union + 17 ronden

Opgepakte drugstoeristen blijken genept

De politie heeft gisteren in Breda drie Fransen opgepakt wegens drugsbezit. Bij aankomst op het politiebureau bleken de mannen door hun dealer te zijn opgelicht. Ze hadden 500 euro betaald voor een pakket dat 1,2 kilo sla en papier bevatte. Dat heeft de politie gemeld.

De politie hield de mannen, een van 22 en twee 20-jarigen, in hun auto aan omdat twee van de drie geen gordel droegen. Omdat er een hennepgeur in de auto hing onderzocht de politie de wagen en vond meerdere zakjes met hennep en een groot pakket waar een takje gedroogde hennep uitstak. De mannen werden hierop meegenomen naar het bureau.

De werkelijke inhoud van het pakket bleek zowel voor de politie als voor de Fransen een verrassing. De Fransen mochten na het betalen van ieder 100 euro het bureau weer verlaten.

[DTM] Uitslag kwalificatie Zandvoort

Oliver Jarvis heeft in de kwalificatie van de DTM in Zandvoort voor een primeur gezorgd. De Brit bleef met zijn jaar oude Audi de Mercedes-rijders Gary Paffett en Bruno Spengler voor. Het was voor het eerst dat een jaar oude auto de poleposition behaalde.

Mike Rockenfeller maakte het feest voor de oudere Audi's compleet door plaats vier voor zich op te eisen. Daarachter staan Paul Di Resta (Mercedes), Alexandre Prémat (Audi), Jamie Green (Mercedes) en Martin Tomczyk (Audi). De fabrieksrijders van Audi Mattias Ekström, Tom Kristensen en Timo Scheider kwamen niet verder dan plaats negen, tien en elf. Grootste pechvolgel is Ralf Schumacher die na een verkeerde strategie als laatste mag vertrekken in de Zandvoortste duinen morgen.

Cavendish gediskwalificeerd na klacht Hushovd

Mark Cavendish is teruggezet naar de 155e plaats in de etappe-uitslag van zaterdag. De Brit zou Thor Hushovd hebben gehinderd tijdens de sprint om plaats dertien.

De jury van de Ronde van Frankrijk kreeg na afloop van de etappe, die gewonnen werd door de Rus Ivanov, een klacht van de Noor Hushovd. De jury besloot om de beelden terug te kijken en naar aanleiding hiervan besloten ze Cavendish terug te zetten naar de 155e plaats. De Brit zou Hushovd bijna in de hekken hebben gereden.

Door deze beslissing schuift Hushovd een plaats op in de einduitslag en verstevigt hierdoor zijn eerste positie in het klassement om de groene trui.

Tour: uitslag veertiende etappe

Serguei Ivanov heeft de veertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Rus van Katusha demarreerde in de finale uit een kopgroep van twaalf en kwam solo over de finish.

De etappe van vandaag ging over 199 kilometer van Colmar naar Besançon. Al na 24 kilometer ontstond een kopgroep van dertien man. Hayden Roulston (Cervelo), Martijn Maaskant (Garmin), George Hincapie (Columbia - High Road), Nicolas Roche (AG2R), Daniele Bennati en Frederik Willems (Liquigas), Christophe Le Mevel (Francaise des Jeux), Daniele Righi (Lampre), Gerald Ciolek (Milram), Serguei Ivanov (Katusha), Albert Timmer (Skil-Shimano) en Jens Voigt (Saxo bank) sprongen weg. Voigt kreeg een lekke band en moest de kopgroep laten gaan. De twaalf namen een ruime voorsprong, waardoor Hincapie, de best geklasseerde uit de kopgroep, virtueel in het geel belandde.

Met nog 45 kilometer te gaan kwamen de mannen van Nocentini op kop in het peloton. De kopgroep had toen een voorsprong van meer dan acht minuten.

Op iets meer dan tien kilometer voor de finish begon het aanvallen te regenen in de kopgroep. Maaskant opende het bal door te proberen weg te springen, maar hij werd bijgehaald. Willems moest daarop meteen lossen, omdat het tempo omhoog ging. Daarna waagden verschillende renners een poging, maar het was Ivanov die weg kon komen. De Rus sloeg snel een groot gat. Timmer deed een dappere poging om Ivanov terug te pakken, en kreeg hierbij hulp van Roulston. De poging mislukte echter en Ivanov kwam solo over de finish. Net voor de streep werden Timmer en Roulston teruggepakt, en van de achtervolgers was Roche de snelste. Martijn Maaskant werd uiteindelijk vierde, Timmer was elfde.

Het aanstormende peloton had genoeg tijd teruggepakt om Nocentini in het geel te houden. Hincapie maakt wel een sprong in het klassement en staat nu tweede op vijf seconden van de gele trui. Cavendish won de sprint van het peloton, voor Hushovd.

Uitslag etappe 14

PlekNaamLandPloegTijd
1Serguei IVANOVRuslandKAT4:37.46
2Nicolas ROCHEIerlandALM+0.16
3Hayden ROULSTONNieuw-ZeelandCTTz.t.
4Martijn MaaskantNederlandGRMz.t.
5Sébastien MINARDFrankrijkCOFz.t.
6Daniele RIGHIItaliëLAMz.t.
7Christophe LE MEVELFrankrijkFDJz.t.
8George HINCAPIEVerenigde StatenTHRz.t.
9Daniele BENNATIItaliëLIQz.t.
10Gerald CIOLEKDuitslandMRM+0.22

 

Klassement na etappe 14

PlekNaamLandPloegTijd
1Rinaldo NOCENTINIItaliëALM58:13.52
2George HINCAPIEVerenigde StatenTHR+0.05
3Alberto CONTADORSpanjeAST+0.06
4Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+0.08
5Christophe LE MEVELFrankrijkFDJ+0.43
6Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRM+0.46
7Andreas KLÖDENDuitslandAST+0.54
8Tony MartinDuitslandTHR+1.00
9Christian VANDE VELDEVerenigde StatenGRM+1.24
10Andy SCHLECKLuxemburgSAX+1.49
55Laurens TEN DAMNederlandRAB+25.46

Huizenprijzen België dalen

De zware recessie doet de Belgische woningprijzen voor het eerst in 26 jaar dalen. In het eerste halfjaar zijn de huizen 0,4 procent en appartementen 2,2 procent goedkoper dan een jaar geleden, meldde makelaarsgroep ERA vandaag in de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Economen van ING België voorspellen voor het hele jaar een daling van 8 tot 10 procent. De terugval lijkt het grootst rond Brussel en de provincie Waals-Brabant. Notarissen melden dat de prijzen daar ruim 6 procent zakken.

Wel zien de banken en notarissen dat het aantal aankopen van woningen in het tweede kwartaal hoger lag dan in het eerste kwartaal.

In Nederland zijn volgens makelaarsvereniging NVM de gemiddelde woningprijzen in het tweede kwartaal gestegen, na drie kwartalen van daling.


Belgische huizen na lange tijd goedkoper  (foto: DAG)

Ivanov wint in Besançon

Serguei Ivanov heeft de veertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Rus van Katusha demarreerde in de finale uit een kopgroep van twaalf en kwam solo over de finish.

De etappe van vandaag ging over 199 kilometer van Colmar naar Besançon. Al na 24 kilometer ontstond een kopgroep van dertien man. Hayden Roulston (Cervelo), Martijn Maaskant (Garmin), George Hincapie (Columbia - High Road), Nicolas Roche (AG2R), Daniele Bennati en Frederik Willems (Liquigas), Christophe Le Mevel (Francaise des Jeux), Daniele Righi (Lampre), Gerald Ciolek (Milram), Serguei Ivanov (Katusha), Albert Timmer (Skil-Shimano) en Jens Voigt (Saxo bank) sprongen weg. Voigt kreeg een lekke band en moest de kopgroep laten gaan. De twaalf namen een ruime voorsprong, waardoor Hincapie, de best geklasseerde uit de kopgroep, virtueel in het geel belandde.

Met nog 45 kilometer te gaan kwamen de mannen van Nocentini op kop in het peloton. De kopgroep had toen een voorsprong van meer dan acht minuten.

Op iets meer dan tien kilometer voor de finish begon het aanvallen te regenen in de kopgroep. Maaskant opende het bal door te proberen weg te springen, maar hij werd bijgehaald. Willems moest daarop meteen lossen, omdat het tempo omhoog ging. Daarna waagden verschillende renners een poging, maar het was Ivanov die weg kon komen. De Rus sloeg snel een groot gat. Timmer deed een dappere poging om Ivanov terug te pakken, en kreeg hierbij hulp van Roulston. De poging mislukte echter en Ivanov kwam solo over de finish. Net voor de streep werden Timmer en Roulston teruggepakt, en van de achtervolgers was Roche de snelste. Martijn Maaskant werd uiteindelijk vierde, Timmer was elfde.

Het aanstormende peloton had genoeg tijd teruggepakt om Nocentini in het geel te houden. Hincapie maakt wel een sprong in het klassement en staat nu tweede op vijf seconden van de gele trui. Cavendish won de sprint van het peloton, voor Hushovd.

Uitslag etappe 14

PlekNaamLandPloegTijd
1Serguei IVANOVRuslandKAT4:37.46
2Nicolas ROCHEIerlandALM+0.16
3Hayden ROULSTONNieuw-ZeelandCTTz.t.
4Martijn MAASKANTNederlandGRMz.t.
5Sébastien MINARDFrankrijkCOFz.t.
6Daniele RIGHIItaliëLAMz.t.
7Christophe LE MEVELFrankrijkFDJz.t.
8George HINCAPIEVerenigde StatenTHRz.t.
9Daniele BENNATIItaliëLIQz.t.
10Gerald CIOLEKDuitslandMRM+0.22

Klassement na etappe 14

PlekNaamLandPloegTijd
1Rinaldo NOCENTINIItaliëALM58:13.52
2George HINCAPIEVerenigde StatenTHR+0.05
3Alberto CONTADORSpanjeAST+0.06
4Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+0.08
5Christophe LE MEVELFrankrijkFDJ+0.43
6Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRM+0.46
7Andreas KLÖDENDuitslandAST+0.54
8Tony MARTINDuitslandTHR+1.00
9Christian VANDE VELDEVerenigde StatenGRM+1.24
10Andy SCHLECKLuxemburgSAX+1.49
55Laurens TEN DAMNederlandRAB+25.46

Zwaargewonde Nederlander gerepatrieerd

Een van de twee Nederlanders, die gisteren zwaargewond raakten door de aanslagen in twee luxe hotels in de Indonesische hoofdstad Jakarta, is gisteravond Nederlandse tijd gerepatrieerd naar Singapore.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag laten weten. De tweede zwaargewonde Nederlander wordt gerepatrieerd zodra zijn medische toestand dat toelaat. "De derde Nederlander, die lichtgewond raakte door de aanslagen, kan vermoedelijk zondag het ziekenhuis verlaten. Hij woont in Jakarta”, aldus de zegsman van Buitenlandse Zaken.


Zwaargewonde Nederlander gerepatrieerd  (foto: DAG)

Veel files door vakantieverkeer

Nederlandse vakantiegangers die vandaag zijn vertrokken, kregen te maken met flinke vertragingen op de wegen in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Dat liet de ANWB weten.

Vooral in de laatste twee landen is het druk. In Zwitserland stond er rond het middaguur 20 kilometer file voor de St. Gotthardtunnel, goed voor een wachttijd van vijf uur. Voor de Oostenrijkse Tauerntunnel stond bijna 30 kilometer, resulterend in een wachttijd van zeven uur.

In Frankrijk viel de drukte mee. Hoewel de eerste files al om half drie zaterdagochtend ontstonden, stond er rond twaalven in heel Frankrijk in totaal 300 kilometer file.

In België en Italië waren er geen grote problemen op de weg.


Europese wegen vol vakantieverkeer  (foto: DAG)

[F2] Uitslag Brand Hatch race 1

Philip Eng heeft op Brands Hatch de hoofdrace van de Formule 1 op zijn naam geschreven. De Oostenrijker bleef na 28 ronden Andy Soucek en Henry Surtees voor.

Eng mocht van pole vertrekken en behield na de start de leiding voor Soucek en Kazim Vasiliauskas. Eng stond gedurende de race enorm onder druk van Soucek die geen gaatje kon vinden om de Oostenrijker te passeren. Daarachter was het voor plaats acht Sebastian Hohenthal die Carlos Iaconelli wist te passeren, mar veel profijt had hij er niet van want zijn bolide viel enkele bochten later stil.

De safetycar kwam in de baan en nadat deze weg was, waren er vele positiewisselingen. Onder meer Vasiliauskas ging in de fout en hij zag zowel Surtees en Robert Wickens passeren. Julien Jousse leek af te stevenen op plaats zes, maar werd gepasseerd door Iaconelli. Een fout deed hem later in de bandenstapels belanden. Hierdoor won Eng voor Soucek, Surtees, Wickens, Vasiliauskas, Iaconelli, Milos Pavlovic en Edoardo Piscopo.

Uitslag Brands Hatch race 1

Pos. Rijder Tijd
1 P. Eng 39:01.642
2 A. Soucek + 0.494
3 H. Surtees + 1.694
4 R. Wickens + 3.000
5 K. Vasiliauskas + 3.271
6 C. Iaconelli + 7.398
7 M. Pavlovic + 7.942
8 E. Piscopo + 8.416
9 N. de Marco + 8.953
10 M. Aleshin + 12.100
11 H. Karjalainen + 12.666
12 J. Palmer + 14.574
13 T. Gladdis + 15.072
14 N. Gachnang + 16.636
15 T. Hegewald + 21.503
16 J. Moore + 23.532
17 G. Sanchez + 31.820
18 P. Gandolfi + 49.727
DNFJ. Jousse + 3 ronden
DNFM. Bortolotti + 6 ronden
DNFJ. Clarke + 9 ronden
DNFA. Ebrahim + 12 ronden
DNFA. Brundle + 12 ronden
DNFS. Hohenthal + 18 ronden
DNFJ. Höing + 24 ronden

'Beschieting Freire kwajongensstreek'

De kans is groot dat de beschieting op Oscar Freire en Julian Dean een kwajongensstreek was. Dit heeft de procureur van Colmar vandaag laten weten. Het incident gebeurde gisteren, tijdens de dertiende etappe van de Tour de France.

"De zaak wordt serieus genomen," liet Erik Breukink vandaag, voorafgaand aan de start van de veertiende rit, weten. "Gisteravond zijn wij en Garmin bezocht door de Franse politie."

"Maar ik snap niet dat er niet tijdens de etappe meteen actie is ondernomen. Oscar had bij de tourarts gemeld dat hij vermoedelijk door een kogeltje geraakt was," vervolgde Breukink. Freire liet daarop weten dat hij dit van plan was, maar de renner kon niet in het Spaans of Engels met de Tour-organisatie praten. Een andere wielrenner zou uiteindelijk melding van het voorval hebben gemaakt.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Belgische fiscus struint netwerksites af

De Belgische fiscus struint netwerksites als Facebook en Netlog af om na te gaan of de aangifte van Belgische belastingbetalers wel strookt met hun levensstijl. Dit meldt de Belgische krant HLN vandaag.

"De gegevens die de fiscus zo verzamelt, vormen dan wel geen bewijs, maar ze kunnen ervoor zorgen dat u extra gecontroleerd wordt", waarschuwen boekhouders in Vlaanderen.

De Belgische Belastingdienst maakt er geen geheim van dat alle middelen worden ingezet om fraudeurs te grijpen. "Er wordt af en toe informatie ingewonnen via Facebook, Netlog en andere - gelijkaardige - sociale netwerksites, maar vooral via eBay", aldus een plaatselijk voorzitter van de dienst.

Getouwtrek om kinderen Jackson gaat door

Het getouwtrek om de kinderen van Michael Jackson gaat door. Een voor maandag belegde hoorzitting over de voogdij is uitgesteld tot 3 augustus. Dit heeft de nieuwssite tmz.com vandaag gemeld.

Prince (12), Paris (11) en Blanket (7) logeren sinds de dood van Michael Jackson, ruim drie weken geleden, bij de moeder van de popster. Katherine Jackson (79) onderhandelt al weken over de voogdij met Jacksons ex-vrouw Debbie Rowe, de moeder van de twee oudste kinderen.

Getouwtrek om kinderen Jackson gaat door  (foto: ANP)

Toeschouwer overleden bij ongeluk Tour de France

Bij een ongeluk vandaag met een politiemotor tijdens de veertiende etappe van de Ronde van Frankrijk is een toeschouwer overleden. Dat maakte de Franse politie bekend. Het incident vond plaats bij het dorp Wittelsheim, dat op ongeveer veertig kilometer van startplaats Colmar ligt.

Volgens de Franse radio is het slachtoffer een 61-jarige vrouw. Zij wilde juist het parcours oversteken op het moment dat de 'Republican Guard' passeerde. De vrouw werd geraakt door een motoragent van de ceremoniële eenheid van de Franse gendarmerie en overleed vervolgens in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De twaalf koplopers in de veertiende etappe waren kort voor het incident door Wittelsheim gereden.

Twee andere toeschouwers die langs de weg stonden, werden geraakt door de gevallen politiemotor. Die slachtoffers zijn ter plekke behandeld aan hun verwondingen.

Toeschouwer overleden bij ongeluk Tour de France  (foto: ANP)

Diverse recepten voor bijbelse leeftijd

De vandaag overleden oudste man ter wereld, de 113-jarige Brit Henry Allingham, zei dat hij zijn hoge leeftijd te danken had aan "sigaretten, whisky en wilde, wilde vrouwen".

Andere hoogbejaarden gaven andere tips om een bijbelse leeftijd te bereiken. De Française Jeanne Calment, die in 1997 op 122-jarige leeftijd overleed, zwoer bij olijfolie, knoflook en port. Op haar 117e stopte zij met roken, maar een jaar later greep ze toch weer naar de sigaret.

De Japanner Tomoji Tanabe, die 113 is geworden, zette in op onthouding en discipline: geen alcohol en sigaretten, elke dag een glas melk en elke ochtend om half zes het bed uit.

De Portugese Maria de Jesus, die eerder dit jaar op 115-jarige leeftijd overleed, liet alcohol en koffie staan. Ook bleef zij haar hersens gebruiken: na haar honderdste verjaardag begon de analfabete te lezen en schrijven.

De Puerto Ricaan Emiliano Mercado Del Toro, die 115 is geworden, geloofde in de verjongende werking van de dans. De Oekraïner Grigori Nestor, die 116 is geworden, zei dat hij zijn hele leven een 'rokkenjager' is gebleven. Maar hij is naar eigen zeggen alleen zo oud geworden omdat hij nooit getrouwd is geweest. Zo was hij niet "blootgesteld aan de zenuwslopende belastingen van het gezinsleven".

Diverse recepten voor bijbelse leeftijd  (foto: ANP)

Publieke omroep hekelt Rik Felderhof

Rik Felderhof begrijpt niet welke discussie er plaatsvindt over de beloningen van mensen die werken in de (semi-)publieke sector en plaatst "volstrekt misplaatste" opmerkingen. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is zacht uitgedrukt ontstemd over de presentator van Villa Felderhof, die vandaag in NRC Handelsblad praat over de salarissen in Hilversum.

Felderhof bevestigt noch ontkent in NRC dat hij 600.000 euro per jaar verdient. Maar hij voegt er wel aan toe: "En dat voor een parttime baan!" en "overigens komen bovenop dat bedrag nog mijn verdiensten die ik heb als producent van mijn eigen programma's."

Felderhof laat zich verder laatdunkend uit over de kansen dat de salariscode die de NPO gaat hanteren, succes zal hebben. Minister Ronald Plasterk (Media) legde de code op, die per 1 september van kracht is voor nieuwe arbeidscontracten. "Wij zijn er buitengewoon serieus mee bezig en zaten in een niet al te gemakkelijke discussie met de minister en de Tweede Kamer. Daar zijn we goed uitgekomen en dan is het schrijnend te zien wat Felderhof hierover in arrogantie heeft te zeggen, het staat haaks op wat we willen bereiken", aldus een zegsman van de NPO.

"Ik begrijp dat Felderhof zich in Zanzibar ophoudt. Hij snapt niet hoe er over dit soort zaken in Nederland en dus ook in Hilversum gedacht wordt", aldus de woordvoerder. "En dan lapt ie en passant nog even een paar collega's erbij."

Publieke omroep hekelt Rik Felderhof  (foto: ANP)

WHO: Griepvaccin heeft ernstige risico's

Het vaccin dat wordt ingezet tegen de Mexicaanse griep kan mogelijk ernstige bijwerkingen hebben. Het gaat namelijk om een nieuw virus en een nieuwe technologie bij het maken van het vaccin. Het is nog niet bekend welke bescherming het vaccin zal bieden. Dit zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een nieuw advies.

Pas in september dit jaar kan begonnen worden met een klinisch onderzoek onder volwassenen. De eerste uitkomsten worden in december verwacht. Te laat voor veel landen, waaronder Nederland, die al in het najaar willen beginnen met inenten.

Aardverschuiving sleurt huis in meer

In de Oost-Duitse deelstaat Saksen-Anhalt is door een aardverschuiving vannacht een huis een meer in gesleurd. Drie bewoners, die op het moment van de ramp waarschijnlijk sliepen, worden vermist en zijn volgens de autoriteiten waarschijnlijk dood.

Aan de oever van het Concordiameer is een stuk terrein van 350 bij 150 meter afgegleden en in het water verdwenen. Meer dan zestig mensen uit de omgeving zijn geëvacueerd. Het gebied is een populaire vakantiebestemming. Een woordvoerster van de autoriteiten repte over een 'onvoorstelbare' ramp, aldus weekblad Der Spiegel op zijn website. De oorzaak van de aardverschuiving is nog onduidelijk.

ANVR doet aangifte tegen Golden Tours

Reisbrancheorganisatie ANVR doet aangifte tegen het inmiddels failliete Golden Tours uit Hoofddorp. De Turkije-specialist zou ten onrechte het logo van de ANVR hebben gebruikt. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie van touroperators vandaag gezegd.

Golden Tours was in de periode van 12 december vorig jaar tot 20 januari geschorst omdat het de regels had overtreden. De reisorganisatie liet klanten bij een boeking te veel geld aanbetalen.

Klanten dachten volgens de ANVR door het logo dat ze veilig konden boeken. Volgens de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) is de schade ondertussen opgelopen tot 150.000 euro en zijn 250 mensen hun geld kwijt. SGR-directeur Piet Hein Debets ziet geen reden om aangifte te doen omdat het SGR-logo in de betreffende periode van de site was gehaald. Golden Tours meldde eerder deze maand niet meer aan haar verplichtingen te kunnen voldoen.

Jongen gearresteerd voor bedreiging kind

De politie heeft gisteravond een 17-jarige jongen aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij een 9-jarig kind in Amsterdam-Zuidoost heeft bedreigd met een vuurwapen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Het incident had donderdagmiddag plaats toen het jongetje samen met zijn broertje onderweg was van de kinderopvang naar huis. Zonder reden werd hij belaagd door een 12-jarige jongen die hem mishandelde. Diens oudere broer bedreigde de 9-jarige daarop met een vuurwapen, waarbij hij een schot loste. Het kind kwam er met wat blauwe plekken en mogelijk een hersenschudding vanaf.

De politie kon de 17-jarige gisteravond aanhouden. Hij zit nog vast. De politie heeft het pistool in beslag genomen. Het broertje van de schutter bleek niet thuis te zijn, maar een politiewoordvoerder liet weten dat zijn aanhouding op korte termijn wordt verwacht.

Jongen gearresteerd voor bedreiging kind  (foto: ANP)

Los gaan op de drums met de Tel Sell "Slap Chop Rap"

Vandaag lap ik ons fenomeen zondagnieuws even aan mijn laars, want ik post het gewoon lekker op zaterdag!

Op internet is een hype ontstaan over een Tel Sell reclame waarbij iemand zoals we gewend zijn veel te enthousiast praat over een veel te nutteloos apparaat. Dit kleine apparaatje waarmee je dingen gemakkelijk in stukjes kunt hakken heet de slap chop waar ene Vince Offer helemaal van uit zijn koekie gaat.

Internetters hebben hier vele remixes van gemaakt waarbij Vince rapt als een echte gangstah jeweetz:

Gamers gaan echter nog verder dan de normale internetters. Nu is er iemand die voor Drummania het nummer heeft ontcijferd en het aan ons demonstreert, nu kunnen ook drummers uit hun dak gaan op Tel Sell-geluiden.


'Beschieters Freire waren kwajongens'

De kans is groot dat de beschieting op Oscar Freire en Julian Dean een kwajongensstreek was. Dit heeft de procureur van Colmar vandaag laten weten. Het incident gebeurde gisteren, tijdens de dertiende etappe van de Tour de France.

"De zaak wordt serieus genomen," liet Erik Breukink zaterdag, voorafgaand aan de start van de veertiende rit, weten. "Vrijdagavond zijn wij en Garmin bezocht door de Franse politie."

"Maar ik snap niet dat er niet tijdens de etappe meteen actie is ondernomen. Oscar had bij de tourarts gemeld dat hij vermoedelijk door een kogeltje geraakt was," vervolgde Breukink. Freire liet daarop weten dat hij dit van plan was, maar de renner kon niet in het Spaans of Engels met de Tour-organisatie praten. Een andere wielrenner zou uiteindelijk melding van het voorval hebben gemaakt.

'VS op weg naar herstel'

De Amerikaanse economie toont de eerste tekenen van herstel, nu de 787 miljard dollar aan overheidsstimulering zijn intrede begint te doen. Dit zei Larry Summers, voorzitter van de National Economic Council van het Witte Huis, afgelopen vrijdag in een speech die hij in Washington hield.

Vertrouwen en hoop
"Het vertrouwen en de hoop keert terug, nu het programma van het herbouwen van de economie begint te werken"
, aldus Summers, die eerder als minister van Financiën onder president Bill Clinton werkte. Hij zei dat de Amerikaanse overheid de economie blijft ondersteunen totdat het niet meer nodig zal zijn.

Ondanks zijn vertrouwen in een herstel stelde de econoom dat een tweede stimulus niet uit te sluiten valt. Vooral de toenemende werkloosheid baart Summers zorgen.

Wall Street
Summers kwam onlangs onder vuur wegens zijn wel erg dichte banden met Wall Street. Zo kreeg hij 'vergoedingen' zoals ritjes met privéjets van de half-genationaliseerde Amerikaanse bank Citigroup, en kreeg Summers eerder 2,7 miljoen dollar voor het geven van speeches van financiële instellingen op Wall Street die een bailout kregen.

Larry Summers, hier achter president Barack Obama

Dembélé ziet interesse clubs afnemen

De interesse rond Moussa Dembélé is afgenomen. Genoa legde een maand geleden tevergeefs een bod neer bij AZ, maar sindsdien is het stil geworden.

De Italiaanse subtopper legde twaalf miljoen euro neer voor de spits van de landskampioen, maar dat veegde de clubleiding resoluut van tafel. "En sindsdien is het stil geworden", zegt Patrick Vervoort, zaakwaarnemer van Dembélé, in Het Laatste Nieuws.

"Maar hij zit goed bij AZ", stelt Vervoort. "Moussa zit zeker niet in zak en as en kijkt uit naar het komende seizoen. Het is de wens van AZ dat hij nog een jaar langer blijft. Bovendien zijn we niet geobsedeerd om hem daar weg te krijgen, want hij speelt met die club in de Champions League."

Dembélé heeft een contract tot de zomer van 2011 bij AZ. Vervoort: "De transfermarkt sluit pas over ruim een maand. Als je de markt nu bekijkt, zie je toch dat bepaalde ploegen veel geld uitgeven maar velen zijn voorzichtiger geworden. Er kan nog veel gebeuren maar een vertrek is geen must."

Investeerder: "Been wil ook nog een spits"

Feyenoord hoopt naast het aantrekken van een doelman ook nog een spits te kopen. Dat zegt investeerder Pim Blokland in het Algemeen Dagblad.

De Rotterdamse club baarde opzien door al drie aankopen te doen, maar het geld is nog niet op. "Nee hoor, over alles valt te praten", legt Blokland uit. "Al is het niet zo dat we de club een spaarpotje hebben gegeven om lekker mee te gaan winkelen."

Nieuwbakken trainer Mario Been wil, na het vertrek van Henk Timmer, sowieso nog een doelman bij de groep halen. "Ik begreep dat Mario het liefst ook nog een spits wil", haakt Blokland daar op in. "Ook daar zeggen wij niet meteen 'nee' tegen."

"Maar de directie moet wel altijd eerst akkoord gaan, zij moeten heel zorgvuldig naar de financiële positie van de club kijken. Een speler kost tenslotte ook salaris."

Door hulp van externe financierders lukte het Feyenoord al om Dani Fernández, Aleksandar Ignjatovic en Sekou Cissé vast te leggen.

Owen begint goed bij Man. United

Geen slecht begin voor Michael Owen bij zijn nieuwe club Manchester United. Boy Wonder maakte zijn eerste doelpunt in het oefenduel met een Maleisisch elftal.

De Engelse landskampioen kwam via Wayne Rooney en de Portugees Nani na een half uur op een 2-0-voorsprong, maar gaf deze marge uit handen. Armri Yahyah slaagde er twee keer in doelman Edwin van der Sar te passeren en trok daarmee de stand gelijk. In de slotfase zorgde Owen toch voor de winst voor Manchester United.

De wedstrijd was het eerste duel van een tour door Azië. Manchester United heeft na de bomaanslagen van vrijdag het bezoek aan Indonesië geschrapt.

Owen werd enkele weken geleden overgenomen van Newcastle United. De aanvaller kampte de afgelopen jaren met veel blessures, maar Sir Alex Ferguson ziet het zitten in de international.

Doelman Moeliker naar FC Lienden

FC Lienden heeft op de valreep nog een doelman aangetrokken voor komend seizoen. Kevin Moeliker komt van Go Ahead Eagles naar de club van Hans Kraaij junior.

Het aflopende contract van Moeliker in Deventer werd niet verlengd. De 29-jarige sluitpost moet gaan concurreren met Armand van de Top en de eveneens nieuwe Bas Wijnen. Laatstgenoemde is na een beenbreuk, opgelopen bij Achilles '29, echter nog niet volledig hersteld.

Onlangs keepte Moeliker nog in het Team VVCS, in een poging een contract af te dwingen bij een profclub. Dit is hem echter nog niet gelukt, waarna hij zich liet overschrijven naar FC Lienden.

De Rotterdammer debuteerde in het seizoen 1998/99 als prof bij FC Dordrecht en speelde vervolgens voor NEC, Helmond Sport, Telstar, SC Heerenveen en Go Ahead Eagles. Overigens kwam hij zowel bij NEC als bij Heerenveen niet in actie in het eerste elftal, waardoor hij al zijn 206 competitiewedstrijden als prof in de Jupiler League afwerkte.

Niko scheurt door de straten in GTA IV Ferrari F1 mod

Wat is het grote voordeel van PC-games ten opzichte van consolegames? (Nee, nu niet de muis en het keyboard gaan roepen!) De gamecommunity die aan de slag gaat om allerlei toffe mods uit te brengen!

Zo is er iemand geweest die in GTA IV nieuwe car-models aan het uitproberen was en deze persoon heeft een heuse ferrari formule 1 auto nagebouwd, waarmee hij door de straten van Liberty City scheurt. Altijd al willen weten hoe Niko er in een Formule 1-auto uit zou zien? Kijk dan onderstaand filmpje:

Crystal Defenders vanaf volgende week op PSN beschikbaar

Square Enix Ltd, de publisher van Square Enix producten in Europa, heeft aangekondigd dat het tower defence spel Crystal Defenders vanaf 23 juli te downloaden is in de PlayStation store.

Een wereldwijd ranking systeem maakt het voor spelers mogelijk om hun scores te versturen en vervolgens te bekijken hoe zij het doen ten opzichte van andere spelers in de wereld.

Een review van de game voor de Xbox 360 kun je hier lezen.

'KLM-topman wil witte lijst luchtvaart'

Een zogenaamde witte lijst van luchtvaartmaatschappijen heeft volgens KLM-topman Peter Hartman meer zin dan de nu bestaande zwarte lijst. "Het biedt in ieder geval de zekerheid dat de maatschappijen die daarop voorkomen zich houden aan internationale afspraken over onderhoud en veiligheid."

De zwarte lijst (pdf) heeft volgens Hartman zowel voor passagiers als luchtvaartmaatschappijen nadelen. Passagiers "krijgen de indruk dat maatschappijen die niet op zo’n lijst voorkomen veilig zijn. En dat is zeker niet het geval. De criteria zijn bovendien onduidelijk en niet transparant", zo licht Hartman toe.

Het nadeel voor een luchtvaartmaatschappij die op de zwarte lijst voorkomt, is dat de maatschappij in een isolement terecht komt. Hartman ziet voor deze bedrijven veel meer in een 'buddysysteem'. Hierbij krijgen maatschappijen die niet op de witte lijst voorkomen begeleiding om alles veiliger te maken.

Volleyballers missen kansen tegen Amerika

De mannen van Oranje speelden in de afgelopen nacht een sterke, maar ook een frustrerende wedstrijd tegen Amerika. Nederland kreeg in de tweede en derde set maar liefst negen setpoints, maar wist er geen één te benutten: 25-21, 32-30, 31-29.

In de sfeervolle Charles Koch Arena, een prachtig sportpaleis op het universiteitsterrein van Wichita, plaatste de Olympisch kampioen zich dankzij de overwinning op Nederland voor de finaleronde in Servië. Italië won het eerste duel in China weliswaar met 3-0, maar kan Amerika nu niet meer inhalen.

Oranje verloor de eerste set nog met vier punten verschil, maar liet meteen al zien over een uitstekende vorm te beschikken. De side-out liep gesmeerd en er werd uitstekend verdedigd. Nederland verzuimde wel de verdedigde ballen succesvol af te ronden en miste daardoor vaak een kans om een belangrijk punt te scoren.

De tweede en derde set waren vooral leuk voor het publiek en uiteindelijk ook voor de Amerikaanse ploeg. Oranje speelde tot een 20-15 voorsprong in de tweede set vlekkeloos, maar verloor toen zes punten op rij (20-21). Daarna volgde een attractieve ontknoping. Nederland liet eerst vier setpoints onbenut, waarna Amerika via de befaamde aanvaller Stanley Clayton bij 31-30 het publiek razend enthousiast maakte.

De derde set kende eigenlijk een zelfde soort verloop. Oranje knokte voor wat het waard was en kwam zowaar weer vijf maal op setpoint. Maar juist op die momenten haperde de service of speelde Amerika foutloos. Ook Niels Klapwijk, die in het veld was gekomen voor Kay van Dijk, kon niet verhinderen dat de thuisploeg de volle buit pakte.

Aanvoerder Jeroen Trommel was na afloop tevreden over het niveau, maar baalde van de gemiste kansen. "Toch zal ik het positief blijven bekijken. Zolang we kansen creëren, hebben we ook kans om te winnen. Nu moeten we alleen nog de laatste stap zien te maken."

"Boven de twintig was Amerika beter en rustiger," analyseerde de Nederlandse bondscoach Peter Blangé. "Ik ben tevreden met het niveau, maar ik erg teleurgesteld dat we de belangrijke punten niet wisten te scoren. Maar als het goed is, leren we van dit soort ervaringen en zullen we in het vervolg beter met dit soort kansen om gaan."

Hamilton wil zich in Hongarije bewijzen

Lewis Hamilton kijkt reikhalzend uit naar de Grand Prix van Hongarije, die volgend weekend wordt verreden. De Brit, die in dienst van McLaren rijdt, zou graag een goed resultaat neerzetten, aangezien vorig weekend nieuwe onderdelen op zijn bolide waren geïnstalleerd.

In Duitsland kwam Hamilton pas als laatste over de finish. De oorzaak hiervan was een lekke band, die hij in de eerste bocht opliep. De Brit hoopt op de Hungaroring op een mooie finishpositie. "Het is net een kartcircuit," blikte hij vooruit.

Hamilton vervolgde met de woorden: "Er zijn veel bochten en de enige plek waar je een beetje rustig aan kan doen, is het rechte stuk, dat eigenlijk ook maar erg kort is. Verder is er weinig grip, waardoor inhalen niet makkelijk is, maar ik vind het een mooi circuit. In 2007 won ik hier en vorig jaar stond ik op pole."

"Het circuit vereist een erg consistente en precieze rijstijl. Als je te hard pusht verlies je eerder tijd, dan dat je wat wint," aldus de coureur over het circuit in Hongarije. "Gezien het potentieel dat we in Duitsland toonden, hoop ik op een goed resultaat, waarmee we kunnen bewijzen dat de verbeteringen van de afgelopen weken zeker hebben geholpen."

Smeets-Smabers: "Even balen"

De teleurstelling was groot in het Nederlandse kamp na afloop van de 2-1 nederlaag tegen Australië. Vooral ook vanwege de onterechte strafbal die de Hockeyroos in de tweede helft kregen en waarmee ze de wedstrijd beslisten.

Maar Minke Smeets-Smabers vond dat niet alle schuld op die arbitrale dwaling geschoven kon worden. "Het ging natuurlijk nergens over dat we die strafbal tegen kregen," aldus Smeets-Smabers. "Dus dat is zuur. Maar het ligt echt niet alleen daar aan. We hebben het zelf vandaag ook gewoon niet goed genoeg gedaan."

"We misten wat felheid en dingen lukte vaak net niet. Geen idee hoe dat komt. Dat kan ik zo kort na de wedstrijd niet zeggen. We mogen nu even balen - want dit is gewoon een grote teleurstelling - maar we moeten ons ook weer snel herpakken. We kunnen morgen een bronzen medaille winnen. Daar moeten we voor gaan."

FC Groningen zoekt naar doelpuntmaker

De transfer van spits Marcus Berg naar het Duitse Hamburger SV werd vrijdag na lang onderhandelen afgerond. FC Groningen houdt een aanzienlijk transferbedrag over aan de overgang, maar levert wel veel doelpunten in.

Sinds zijn debuut voor FC Groningen op 18 augustus 2007 liet de 22-jarige Zweed 44 keer het net bollen in 69 officiële wedstrijden. Door zijn productie gaat Berg de geschiedenis in als de op drie na productiefste buitenlander ooit in de historie van FC Groningen, zo berekende VI. Alleen Mariano Bombarda, Rob McDonald en Erik Nevland scoorden vaker voor de Noorderlingen in officiële duels.

Berg was 32 keer trefzeker in de Eredivisie, scoorde vier keer in het toernooi om de KNVB beker en trof acht keer doel in de play-offs om Europees voetbal. Met name FC Utrecht had te lijden onder de trefzekerheid van de Zweed. In zes duels met de Domstedelingen passeerde Berg de doelman van FC Utrecht acht keer.

De eindscore van het afgelopen seizoen voor Berg was 26 doelpunten in 38 duels (Eredivisie, KNVB-beker en play-offs). Alleen Martin Drent en Peter Houtman waren ooit trefzekerder in een seizoen voor FC Groningen.

Bonden willen Van Gelder helpen

De Nederlandse turnbond (KNGU), het NOC*NSF en Defensie zullen Yuri van Gelder gezamenlijke steun aanbieden. De Brabander maakte afgelopen maandag bekend cocaïne te hebben gebruikt. Dit leverde hem uiteindelijk een schorsing op.

Jos Geukers, voorzitter van de KNGU, liet weten dat de drie bonden er voor zorgen dat Van Gelder wordt bijgestaan op medisch, financieel en trainingstechnisch gebied. "We gaan volgende week op vrij hoog niveau om tafel zitten," liet hij weten. "We willen bekijken wat we kunnen doen om het gat waarin Yuri valt, niet te groot te laten maken."

Daarnaast moet de medische behandeling, volgens Geukers, zo snel mogelijk aanvangen. "Dat is ons primaire belang, we gaan niet eerst uitzoeken of zo'n behandeling wel in zijn verzekering zit. Eerst aan de slag, daarna zien we wel waar de rekening naartoe moet."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Ancelotti: "Terry blijft bij Chelsea"

Over Chelsea-verdediger John Terry is de afgelopen weken al veel gespeculeerd. Manchester City zou er heel veel geld voor over hebben om de verdediger naar The Citizens te lokken, maar de Londenaren weigeren mee te werken aan een transfer.

Tegenover BBC Sport verklaarde manager Carlo Ancelotti eens te meer dat Terry niet zal vertrekken. "Ik ben er 100 procent zeker van dat hij bij Chelsea blijft. Hij heeft hier nog een driejarig contract en daar komt geen verandering in."

Ook teamgenoot Salomon Kalou denkt niet dat Terry zal vallen voor de miljoenen van Manchester City. "Hij vindt dat niet belangrijk," aldus de Ivoriaan. "Ik kan je verzekeren dat hij hiervan niet in de war raakt."

Manchester City haalde eerder spelers als Carlos Tevéz en Gareth Barry binnen en hoopt deze zomer nog meer grote namen te kunnen strikken.

'RKC Waalwijk wil Metaj huren'

Er bestaat een mogelijkheid dat Shkodran Metaj komend seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk zal spelen. De middenvelder zou voor de duur van één jaar van FC Groningen geleend moeten worden.

Metaj staat in elk geval open voor verhuur, waardoor hij zeer waarschijnlijk meer speelminuten zal krijgen dan bij de Groningers. Komende week gaan RKC Waalwijk en de speler met elkaar om de tafel zitten.

Ook Roda JC zou Metaj graag willen huren, maar volgens FC Groningen is het contact met de Limburgers inmiddels stil gevallen.

Woods klaar op British Open

Tiger Woods kan de British Open op niet meer op zijn naam schrijven. De Amerikaanse golfer, die tevens de nummer één van de wereld is, had 74 slagen voor een ronde nodig, waardoor hij uiteindelijk 145 slagen nodig had om 36 holes te bereiken.

Dat betekende dat Woods vijf slagen boven par zat. Het is voor de Amerikaan pas de tweede keer in zijn actieve carrière als golfer, dat hij bij een Major de cut niet weet te bereiken.

Bonden willen Van Gelder helpen

De Nederlandse turnbond (KNGU), het NOC*NSF en Defensie zullen Yuri van Gelder gezamenlijke steun aanbieden. De Brabander maakte afgelopen maandag bekend cocaïne te hebben gebruikt. Dit leverde hem uiteindelijk een schorsing op.

Jos Geukers, voorzitter van de KNGU, liet weten dat de drie bonden er voor zorgen dat Van Gelder wordt bijgestaan op medisch, financieel en trainingstechnisch gebied. "We gaan volgende week op vrij hoog niveau om tafel zitten," liet hij weten. "We willen bekijken wat we kunnen doen om het gat waarin Yuri valt, niet te groot te laten maken."

Daarnaast moet de medische behandeling, volgens Geukers, zo snel mogelijk aanvangen. "Dat is ons primaire belang, we gaan niet eerst uitzoeken of zo'n behandeling wel in zijn verzekering zit. Eerst aan de slag, daarna zien we wel waar de rekening naartoe moet."

Bomberman komt naar DSiWare?

Bomberman is ,net als Mega Man, Mario en Sonic, een mascotte van een bedrijf. Het is dan ook niet gek dat er veel Bomberman-games zijn op een heleboel platforms. Het lijkt er nu op dat Hudson nog meer Bomberman wilt maken. Dit keer voor DSiWare. Op de officiële Twitter-pagina van Hudson Entertainment staat de volgende tweet:

Bomberman on DSiWare would be pretty cool; any suggestions on features for something like that?

Het lijkt er dus op dat ze een idee gepitched hebben en dat ze dit keer ook nog de mening van de fans willen horen.



'Piraten laten Duits schip vrij'

Somalische piraten hebben vandaag een Duits schip na ruim drie maanden laten gaan in ruil voor 1,8 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) losgeld. Dat heeft een van de zeerovers laten weten. De informatie kon nog niet door de Duitse overheid worden bevestigd.

De woordvoerder van de piraten noemde niet de naam van het schip, maar het enige Duitse schip dat nog in handen was van de Somalische bandieten is de Hansa Stavanger met 24 bemanningsleden aan boord. De Hansa Stavanger werd begin april gekaapt uit de kust van Somalië. Twee bevrijdingsacties mochten niet baten.

Onlangs verscheen in het Duitse weekblad Der Spiegel een brandbrief van de kapitein. Per e-mail had hij het blad en de Duitse bondskanselier Angela Merkel laten weten dat de bemanning zonder eten, water en medicijnen zat.

"Wij kunnen niet meer verder", schreef de kapitein. "Drie maanden na de kaping op 4 april zijn veel van de 24 bemanningsleden ziek. De piraten hebben schijnexecuties georganiseerd: zij blinddoekten bemanningsleden en schoten dan vlak langs hun hoofden heen. De bemanning is emotioneel en fysiek op", aldus de kapitein.


'Piraten laten Duits schip vrij'  (foto: DAG)

Kist Vinkenoog gevuld met foto's en joints

Enkele honderden mensen, onder wie familie, vrienden en bewonderaars, nemen vandaag afscheid van Simon Vinkenoog. De dichter overleed zondag op 80-jarige leeftijd.

De open kist staat in de aula van begraafplaats St. Barbara in Amsterdam-West. Mensen lieten er onder meer foto's, krantenknipsels, joints en aanstekers in achter. Vinkenoog stond bekend als een liefhebber van joints. Onder meer Remco Campert en Spinvis waren aanwezig.

Voorafgaand aan het afscheid, werd de kist naar het volkstuinenpark Buitenzorg in Amsterdam-Noord gebracht, om Vinkenoog nog een keer langs zijn geliefde tuinhuis Eden te leiden.

Vinkenoog wordt rond het middaguur begraven. Na afloop van de begrafenis wordt een vreugdevuur ontstoken in kunstenaarsdorp Ruigoord. De dichter heeft ooit aangegeven dat hij op deze plek na zijn dood het liefste op de brandstapel van de wereld wilde verdwijnen.

Vinkenoog is het meest bekend als dichter en prozaschrijver. Zijn eerste dichtbundel Wondkoorts verscheen in 1950. Sindsdien schreef hij meer dan dertig boeken.

Releasedatum Colin McRae: DIRT 2 bekend

Trek de rallyhandschoenen maar aan, stof het racestuur maar af en positioneer je op de bank want de releasedatum van Colin McRae: DIRT 2 is bekend. Op 10 september komt deze rallyracer naar de gamewinkels in Nederland en Belgie. Twee dagen later dan in Noord Amerika en één dag vroeger dan het Vereningd Koninkrijk.


Dat wil zeggen, wanneer je een Xbox 360-, PSP, PS 3, Nintendo DS- of Nintendo Wii hebt. Volgens gameontwikkelaar Codemasters komt de PC versie van Colin McRae: DIRT 2 namelijk pas in December uit.

Gisteren zagen we al wat de combinatie van zand en ultra-realistische voertuigen kan betekenen voor je full HD screen. Bij deze nogmaals de trailer:

Journalist compleet uit z'n dak over Goldman

Financieel journalist Max Keiser ging deze week compleet uit zijn dak in een interview op financieel nieuwszender France24 over het handelen van de grootste Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De bank rapporteerde afgelopen dinsdag een recordwinst van 3,4 miljard dollar.

Goldman are scum
Keiser noemde de bank 'scum' en zegt dat Goldman samenwerkt met de Amerikaanse overheid, het ministerie van Financiën, de Amerikaanse centrale bank de Fed en de Obama-regering: "Barack Obama danst op de Goldman Sachs-tune."

Op een opmerking van de interviewer dat de vorige minister van Financiën Hank Paulson een ex-CEO van Goldman was zei Keiser: "Het zijn allemaal Goldman-scum, of het nu Hank Paulson is, of de huidige minister van Financiën Timothy Geithner, ze hebben allemaal diepe banden met de zakenbank."

Financieel terrorisme
"Op een of andere manier heeft het Amerikaanse volk toegelaten dat Goldman en zijn vriendjes een coup hebben gepleegd in de Amerikaanse regering. Goldman steelt dagelijks 100 miljoen dollar! Ze zouden op het Internationaal Strafhof in Den Haag moeten zitten wegens financieel terrorisme, en opgesloten moeten worden", aldus Keiser.

Volgens de financieel journalist moet er meer transparantie komen, en moet ook de Fed doorgelicht worden: "Maar dat gebeurt niet, want bankiers zeggen tegen het Congres dat zij het systeem zullen crashen wanneer de Fed doorgelicht zal worden. Daarom wordt het niet gedaan. Dit is echter in strijd met de Amerikaanse grondwet en daarom is het landverraad. Er is geen verschil met de praktijken van Osama Bin Laden."



Goldman zou Auschwitz nog naar de beurs brengen
De recordwinst van Goldman komt vooral door hulp van de Amerikaanse belastingbetaler aldus Keiser: "Het is hetzelfde als ik 1000 dollar steel van een bank. Dan kan ik ook zeggen dat ik 1000 dollar winst heb gemaakt."

"Als Goldman Auschwitz naar de beurs bracht dan zou Goldman de aandelen aan hun vrienden en familie verkopen met het verhaal: dit concentratiekamp is een great business." Op het einde van het interview haalt Keiser zijn geld uit zijn zakken en gooit het symbolisch naar Goldman: "Take the last money I have, you crooks!"

Onlangs kregen alle Goldman-medewerkers een bonus van gemiddeld 0,7 miljoen dollar, de hoogste bonussen bij de zakenbank in 140 jaar.

The Great American Bubble Machine
Goldman krijgt al langer de wind van voren, mede door een opzienbarend artikel in het Amerikaanse blad Rolling Stone. In het artikel, genaamd The Great American Bubble Machine, ging de Rolling Stone-onderzoeksjournalist Matt Taibbi dieper in op de rol op de financiële markten die vooral Goldman gespeeld heeft sinds de Grote Depressie.

Taibbi kwam tot de ontdekking dat Goldman de financiële markten grootschalig zou manipuleren, ten koste van pensioenfondsen, particulieren, verzekeraars en andere institutionele beleggers en als klap op de vuurpijl de belastingbetaler. Goldman zou fors verdienen aan het opblazen van economische zeepbellen en het barsten van deze zeepbellen.

The Daily Show
Ook presentator Jon Stewart van het satirische Comedy Central-programma The Daily Show nam de praktijken van Goldman afgelopen donderdag op de hak in een item.

Eliot Spitzer, voormalig gouverneur van New York, uitte zich deze week tevens kritisch over Goldman en andere banken in een interview met persagentschap Bloomberg.

Hier een lijst van alle (ex-)Goldmans die voor de Amerikaanse overheid of regulators hebben gewerkt of nog steeds werken.

Interview Max Keiser over Goldman Sachs

Killzone 2 Napalm & Cordite; The Weapons pack

Nog een paar nachtjes slapen en dan kunnen liefhebbers van Killzone 2, online hun hart weer ophalen. Donderdag verschijnt namelijk de nieuwe Killzone 2 DLC: Napalm & Cordite - The Weapons Pack.
Gameontwikkelaar Guerrilla Games heeft inmiddels de details vrijgegeven.


Napalm & Cordite omvat twee nieuwe multiplayer maps: Suljeva Cliffside en Arctower Landing.
In Suljeva Cliffside -de naam zegt het al- vecht je in de buitenwijken van het bekende Suljeva mining village. Arctower Landing neemt je mee terug naar de Arctower van mission 2: Blood Meridian.

Daarnaast geeft deze DLC de speler twee nieuwe wapens om dood en verderf mee te zaaien: de VC1 Napalm vlammenwerper en de Boltgun 4400. Deze wapens bestaan al in de game, maar waren tot nog toe alleen beschikbaar in de singleplayer mode.

Door dit gereedschap in combinatie met de twee maps ook in de multiplayer toegankelijk te maken, wil Guerilla voor een heel nieuwe spel-ervaring zorgen. Het opent, volgens de Nederlandse ontwikkelaar, een wereld van nieuwe mogelijkheden om je vrienden virtueel naar de eeuwige jachtvelden te helpen.

Napalm & Cordite - The Weapons Pack is zoals gezegd vanaf donderdag 23 juli verkrijgbaar in de Playstation store. De exacte prijs was bij het schrijven dezes nog niet bekend.

Hier is al vast een bewegend voorproefje:


Hoeness: "Zidane heeft geen respect voor ons"

Bayern München is het zat dat Real Madrid ondanks een nee toch nog steeds probeert om Franck Ribéry binnen te halen. De Spanjaarden zetten hierbij zelfs Zinedine Zidane in en dit is Bayern-manager Uli Hoeness een doorn in het oog.

"Iedereen praat over de transfer van Ribery, maar voor ons is dat geen thema," zei Hoeness die veel kritiek heeft op Zidane. "Zidane vertelt veel onzin over deze zaak. Hij heeft geen respect voor ons. Als Real op deze manier blijft handelen, zijn wij verplicht ons beklag te doen bij de FIFA."

"Toro Rosso mist Vettel"

Volgens Giorgio Ascanelli, technisch directeur bij Toro Rosso begint het team nu pas echt de afwezigheid van Sebastian Vettel te merken. De coureur scoorde vorig jaar 35 punten, waar het team nu op vijf blijft steken.

Ascanelli denkt dat dit verschil komt door Vettel: "We krijgen een upgrade en het hangt van de andere teams af wat ons dat gaat brengen. Niemand staat immers stil in de Formule 1. Het is niet eenvoudig om een stap voorwaarts te maken zoals we dit vorig jaar lieten zien. Wij krijgen toen schouderklopjes van de Italiaanse media omdat we Red Bull versloegen, maar dat was vooral toe te schrijven aan Vettel. Ik was vorig jaar geen genie en nu ook geen idioot."

Atleet Bolt maar net boven WR op 100 meter

Atleet Usain Bolt is vrijdag tijdens wedstrijden in Parijs wederom snel geweest op de 100 meter. De Jamaicaan kwam met lichte tegenwind en onder regenachtige omstandigheden tot een tijd van 9,79 seconden, wat een tiende boven zijn tijd uit Peking is.

Hiermee heeft hij een signaal afgegeven aan Tyson Gay die dit jaar al tot 9,77 seconden kwam, maar dit onder veel betere omstandigheden deed. In Parijs werd Daniel Bailey uit Antigua tweede in 9,91 en zijn landgenoot Yohan Blak derde in 9,93.

Na de Golden League-ontmoeting in Parijs zijn nog vier atleten in de race om een miljoen dollar te winnen. Sanya Richards won haar 400 meter in 49,34 seconden, waarmee ze voor de 37e maal de barrière van de 50 seconden slechtte. Kenenisa Bekele was in 7.28,64 de snelste over de 3.000 meter, terwijl Jelena Isinbajeva bij het polsstokhoogspringen tot een hoogte van 4,65 meter kwam. Kerron Stewart won tenslotte de 100 meter bij de vrouwen in een tijd van 10,99 seconden.

Willen deze atleten kans maken op de jackpot, dan moeten ze ook in Zurich op 28 augustus en in Brussel op 5 september hun races winnen af zien te sluiten. Mochten er meerdere atleten dat lukken, dan wordt de één miljoen dollar gedeeld.

[DSC] Euser pakt pole op Zolder

Komend weekend leek voor Cor Euser de uitgewezen mogelijkheid om zijn achterstand in het kampioenschap op de Engelsman Martin Short in te krimpen. Door verplichtingen elders moet de Mosler-coureur namelijk verstek laten gaan waardoor hij bij voorbaat al van punten uitgesloten is.

Euser moet dit weekend echter noodgedwongen in een andere Marcos stappen dan zijn vertrouwde LM600 en menigeen dacht dan ook dat het voor Euser wel eens moeilijk kon worden om zich vooraan in de strijd te mengen. Niets bleek minder waar, want Euser noteerde met de Marcos Mantis waar in het verleden de Portugees Jose Bermudez de Castro de snelste tijd. In de Supersport I-divisie ging de pole naar René Wijnen en Pieter Dubois, die op Circuit Zolder altijd snel zijn met de wendbare Méganes.

Euser kreeg zijn pole position niet cadeau, want De Graaff en Ribbens moesten met hun ETEC-Viper slechts 0,070 seconden toegeven op de snelle Marcos-coureur. Berry van Elk behaalde een derde positie door een tijd van 1:34.688 te noteren. Dit was slechts 0,387 seconden langzamer dan Euser. Ook de nummer vier van de kwalificatie bleef binnen een seconde van de polesitter. Het waren Peter Versluis en David Hart die deze plek opeisten. Zij rijden dit weekend samen met de Ferrari F430 GT2 waarmee Versluis de vorige race op Spa debuteerde.

Dat de Renault Mégane Trophy’s van Carworld Motorsport snel zijn op Circuit Zolder werd maar weer eens duidelijk tijdens de kwalificatie. René Wijnen en Pieter Dubois eisten de eerste positie voor zich op, voor teamgenoot Erol Ertan. Op de derde positie vinden we de leiders in het kampioenschap, Nol Köhler en Henk Haane, terug. Zij waren in de kwalificatie 0,5 seconden langzamer dan de polesitter. Knap op de vierde positie starten morgen vader en zoon Frijns met de Porsche 997 GT3. Zij hoefden ook minder dan een seconde toe te geven op het duo Wijnen/Dubois.

In de Supersport II-divisie noteerde Bert van de Zweerde al zeer vroeg een snelle tijd waar de concurrentie niet aan kon komen. Bob Herber verloor bovendien kostbare tijd door in de beginfase bij de eerste bocht in het grind te belanden. Na een tiental minuten kon de Saker-coureur zijn weg vervolgen. Teamgenoot Milko Tas positioneerde de Saker GT later in de kwalificatie toch nog op een vierde positie. Achter Bert van de Zweerde, die een tijd van 1:41.808 noteerde, pakten de gebroeders Monster knap een tweede positie. Met een tijd van 1:43.398 waren zij net iets sneller dan JR Motorsport-coureur Pieter van Soelen. Hij noteerde met zijn BMW 132 GTR een tijd van 1:43.529. Opvallend waren de geringe marges binnen het veld. De nummers twee tot en met acht kwalificeerden zich namelijk binnen een seconde van elkaar.

Nik de Jong en Koen Bogaerts waren in de Sport-divisie weer bovenaan de tijdlijst te vinden, maar zij kregen deze positie niet cadeau. Laurens de Wit stond namelijk lang op de eerste positie en een setje nieuwe banden waren er bij Bogaerts/de Jong voor nodig om deze eerste positie terug te pakken. Uiteindelijk noteerde het duo een tijd van 1:45.972 en daarmee waren ze ruim een seconde sneller dan de concurrentie. Willem van der Kooi en Ben Verwoerdt waren vandaag ook voorin te vinden, zij noteerden een derde tijd. Braspenning Racing, dat op Spa Francorchamps niet aanwezig was, plaatste zich ook met drie bolides in de top tien, waarbij het duo Kruyt/Braspenning zelfs op de vierde positie terecht kwam. Opvallende naam in de top vijf was die van nieuwkomer Stephan Poldermans. Poldermans komt dit weekend met een Renault Clio 2.0 RS uit voor Spirit Racing en was met een tijd van 1:48.978 goed voor de vijfde positie.

Dingsdag enkele weken uitgeschakeld

SC Heerenveen-verdediger Michael Dingsdag is door een gebroken teen enkele weken uitgeschakeld. Hierdoor mist hij de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal die volgende week zaterdag wordt gespeeld.

Heerenveen kan in de wedstrijd tegen landskampioen AZ ook niet beschikken over Geert Arend Roorda. De Fries heeft last van zijn knie waar hij al tweemaal aan geopereerd is. Het gewricht moet minimaal twee weken rust krijgen.

Tourjury clement voor te late Spilak

Simon Spilak mag de jury in de Tour de France dankbaar zijn. De Sloveen kwam gisteren in de door Heinrich Haussler gewonnen etappe 45 minuten na de Duitser over de streep en was hiermee buiten de tijdslimiet.

Toch mag Spilak vandaag weer opstappen. Hij zou in de Vogezen op de bergjes gehinderd zijn door het publiek. Wel viel de Sloveen ver terug in het klassement. Hij verruilde zijn 99e plaats voor een 128e.

Mischa Barton ten onder aan drugs

Actrice Mischa Barton is hard op weg ten onder te gaan aan een overvloed aan verslavende middelen. Dat zei een vriend van de 23-jarige actrice gisteren in het Amerikaanse blad People.

"Ze bevindt zich nu al een tijdje op een destructieve weg", aldus de bekende. Haar drugs- en alcoholgebruik zouden volgens de kennis inmiddels zulke vormen hebben aangenomen dat ze er niet meer op eigen kracht mee kan stoppen. "Ik denk niet dat ze haar grenzen kent."

Eerder deze week werd de voormalige The O.C.-ster overgebracht naar de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles. Volgens de politie was dat om een medische reden. De exacte omstandigheden zijn nog steeds niet helemaal opgeklaard.

In 2007 maakte Barton ook een zware tijd door. Eerst werd ze opgenomen in een ziekenhuis en later werd ze gearresteerd voor het bezit van softdrugs en het rijden onder invloed. De actrice verbleef toen een tijdje in een ontwenningskliniek.

Op het forum vind je hier en hier alleszeggende foto's van Mischa.


Mischa Barton ten onder aan drugs  (foto: ANP)

Van Duijn: BVD-archief verbijsterend

Actievoerder en politicus Roel van Duijn heeft een deel van het dossier dat de Binnenlandse Veiligheidsdienst, de voorganger van de AIVD, over hem verzamelde, ontvangen.

"Een naargeestige schending van de privacy. Het is een miezerig gevoel dat er jaren mensen zijn geweest die achter mijn rug om rapportjes hebben zitten schrijven, om me op zeker moment te grijpen", schrijft Van Duijn vandaag in Het Parool.

Van Duijn ontving 353 bladzijden, slechts een deel van het dossier. Alles in het dossier vanaf 1982 zou te actueel zijn of nog gebruikt kunnen worden in een onderzoek. Het eerste rapport dateert van 30 juni 1962. Van Duijn was toen negentien en zijn naam kwam voor op een pamflet dat opriep tot een demonstratie tegen de atoombom. De rest van het dossier beschrijft onder meer bijeenkomsten waar hij bij was, maar ook zijn verhuizingen. In het dossier 'heet' hij PD-106043.

Oudste man ter wereld (113) overleden

De oudste man ter wereld, de 113-jarige Brit Henry Allingham, is vandaag overleden. Hij stierf in zijn slaap in een Brits verzorgingstehuis voor blinde veteranen in de buurt van de zuidelijke havenstad Brighton. Dat hebben Britse media gemeld.

Allingham verwierf vorige maand zijn titel, toen zijn voorganger, de Japanner Tomoji Tanabe, op eveneens 113-jarige leeftijd was gestorven. Hij grapte toen, dat hij zijn lange leven aan sigaretten, whisky en wilde vrouwen te danken had. Om er daarna serieus aan toe te voegen, dat "op jezelf passen en je grenzen kennen" het geheim van een lang leven is.

De Brit was één van de twee Britse veteranen uit de Eerste Wereldoorlog die nog in leven waren. Hij was de laatste nog levende oprichter van de RAF, de koninklijke luchtmacht van Groot-Brittannië.

Oudste man ter wereld (113) overleden  (foto: ANP)
Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

BNN laag in de kijkcijfers

BNN heeft gisteravond qua kijkcijfers erg matig gescoord, terwijl de omroep twee troeven in handen had. De grote liveshow van Sterretje Gezocht, een talentenjacht waarin BNN op zoek ging naar een nieuwe presentatrice, wist nauwelijks te scoren.

De finale van het programma trok slechts 441.000 kijkers. Een half uur later volgde de uitslag, die door 553.000 Nederlanders werd gezien. Hiermee staat Sterretje Gezocht op de 22e plaats in de top 25. Tussen de finale en uitslag van de talentenjacht zond BNN het programma VOC uit, dat afgelopen week in opspraak raakte door de beruchte Albert-tapes.

Ondanks alle media-aandacht voor VOC, is het programma niet eens in de top 25 te vinden. Slechts 439.000 mensen keken naar VOC. Al met al een slechte avond voor BNN, ondanks alle aandacht en het groot uitpakken van Sterretje Gezocht.

Ter vergelijking: zelfs de late editie van Hart van Nederland trok meer kijkers (1.463.000) dan BNN in totaal op de hele avond.

ING: inflatie en rente gaan fors oplopen

Neerlands grootste bankverzekeraar ING ziet de inflatie en rentestanden wereldwijd flink oplopen de komende jaren. De inflatie in de eurozone zal van 0,4 procent in 2009 oplopen naar 1,7 procent in 2011.

De korte rente zal nog veel forser op gaan lopen. Zo verwacht ING dat de Amerikaanse bank de Fed de rente zal verhogen van 0 procent nu naar 3,5 procent in 2011.

De Europese Centrale Bank (ECB) zal het rustiger aan gaan doen; zij verhogen de korte rente van 1 naar 2,5 procent over twee jaar.

De lange rente (10 jaars) zal ook wat gaan oplopen volgens ING. Zowel in de VS als in de eurozone zal deze rente van 3,7 naar ongeveer 4,4 procent stijgen. Dit is onder andere ongunstig voor langlopende hypotheken die vastgezet moeten worden.

Verwachtingen ING voor korte rente wereldwijd 2009-2011

Legendarische nieuwslezer overleden

Walter Cronkite, oud-nieuwslezer in Amerika, is gisteren op 92-jarige leeftijd overleden. Hij blies zijn laatste adem uit in zijn woning in New York, zo maakte zijn voormalig werkgever, omroep CBS News, bekend.

Cronkite was van 1962 tot zijn pensioen in 1981 vaste presentator van CBS Evening News, te vergelijken met wat bij ons het 20:00 uur journaal is. Cronkite is belangrijk geweest voor de Amerikaanse journalistiek. "Het is onmogelijk om je CBS, de journalistiek of zelfs Amerika in te denken zonder Cronkite", zegt CBS.

Ook president Obama praat niets dan lof over de oud-nieuwslezer. "Zijn rijke baritonstem bereikte elke avond miljoenen woonkamers, en in een wereld van iconen vormde Cronkite de maatstaf waarmee alle anderen zijn beoordeeld. Hij was een stem van zekerheid in een onzekere wereld", aldus de Amerikaanse president.

Cronkite sloot zijn nieuwsuitzending steevast af met de legendarische zin "That's the way it is". In 1981 ging hij met pensioen en had een reputatie als "Amerika's meest betrouwbare man".

That's the way it is. 

Vierdaagsefeesten in Nijmegen

In de Nijmeegse binnenstad zal vandaag de veertigste editie van de 'Vierdaagsefeesten' van start gaan. Deze feesten duren zeven dagen en nachten en horen bij het vierdaagse wandelevenement.

In de stad zijn dertig podia opgebouwd en er zullen de komende dagen meer dan vijfhonderd artiesten optreden. Het startsein wordt vanmiddag gegeven met onder meer optredens van Marike Jager en Wolter Kroes. In de loop van de week zullen ook Frank Boeijen, De Staat en Racoon optreden.

Dit jaar worden er ongeveer 1,4 miljoen bezoekers verwacht die speciaal voor de feesten naar Nijmegen komen. De feesten zullen nog tot en met vrijdag 24 juli, de laatste dag van de wandelvierdaagse, duren.

Man overleden na geweld Vlissingen

Na een vechtpartij in Vlissingen donderdagavond, is een 40-jarige man uit Vlissingen aan zijn verwondingen overleden. Twee mannen (18 en 19 jaar oud) uit Middelburg zijn aangehouden door de politie en worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man.

Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding binnen: er zou een man bewusteloos liggen op de hoek van de Bloemenlaan en President Rooseveltlaan in Vlissingen. Er waren snel een aantal agenten ter plaatse. Zij surveilleren namelijk extra in dit gebied, aangezien er sinds kort een samenscholingsverbod geldt. De agenten constateerden dat de man niet meer aanspreekbaar was en een ambulance bracht de man naar het ziekenhuis. Hier overleed hij even later aan zijn verwondingen.

De politie heeft laten weten dat er onenigheid was ontstaan tussen het slachtoffer en een groepje mensen. Hierbij zou zijn gevochten. Wat de precieze toedracht van de dood van de man is, wordt nog onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Met dank aan AKA-zigor, Deurdouwer en ffserieus voor de submit.

Marokkanen met angst op reis

Nederlandse Marokkanen die dit jaar de vakantie in hun moederland willen doorbrengen zijn bang om overvallen te worden. Steeds vaker zijn zij het doelwit van gewelddadige overvallen bij de snelwegen in Spanje.

Alleen al het afgelopen weekend kwamen het bij het steunpunt van de ANWB in Barcelona zes meldingen binnen van overvallen. Volgens een woordvoerder is het een nieuw fenomeen. "Vroeger had moeder de waardevolle spullen in haar korset genaaid. Maar de nieuwe generatie Marokkanen is aardig welvarend, rijdt in mooie auto's en heeft mooie spullen en vaak veel geld bij zich omdat ze voor langere tijd gaan. Dat maakt ze tot een aantrekkelijke prooi."

Mohammed Chahim, raadslid in Helmond, heeft het probleem per brief aangekaart bij de minister van Buitenlandse Zaken. Hij vraagt hem en de staatssecretaris om de overvallen aan te kaarten bij de ambtsgenoten in Spanje. Ook het Samenwerkingsverband Marokkanen Nederland (SMN) stuurde een brief aan het ministerie waarin ze hun bezorgdheid uiten.

Chahim laat weten dat het om brute overvallen gaat. Auto's worden van de weg gedrukt en vervolgens beroofd. Voorheen hadden de 'Westerse' toeristen met hun dure auto's voornamelijk last van overvallers. Nu hebben de overvallers (veelal van Oost-Europese afkomst) het op de Marokkanen gemunt. Zij hebben volgens Chahim vaak cadeaus en veel contant geld bij zich dat ze in Marokko aan familie willen geven.

"Het gaat soms om tienduizend euro. Het is spaargeld, maar soms ook zwart geld. Dat is de reden dat mensen vaak niet eens aangifte durven te doen. Marokkanen stappen sowieso niet zo snel naar de politie. Dat heeft met schaamte te maken. Ook het taalprobleem speelt een rol bij het aangifte doen", aldus Chahim. Het is voor het SMN ook belangrijk dat het Nederlandse consulaat voorbereid is.

In theehuizen en moskeeën zijn de reizen en de overvallen het gesprek van de dag. Verschillende leden van de Marokkaanse gemeenschap in Eindhoven hebben al gezegd bewapend op reis te gaan, zodat zij zich tegen de overvallers kunnen beschermen. Vier Marokkaanse jongeren uit Amsterdam die in april van dit jaar bewapend op pad gaan, zitten nu echter in een Spaanse cel. Toen zij overvallen werden, schoten zij de Oost-Europese overvallers in de benen en sloegen ze de overvallers met knuppels.

Het SMN kent verschillende scenario's. Zo zijn er overvallers die vermomd als politieagent auto's van de weg halen of auto's worden gehackt tijdens het tanken. "Het gaat er dit jaar allemaal veel heftiger aan toe dan voorgaande jaren."

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

'Presentatoren kunnen salariscode ontlopen'

Televisiepresentatoren kunnen de salariscode die minister Ronald Plasterk (Media) de omroepen heeft opgelegd, ontlopen. Volgens NRC Handelsblad, dat onderzoek deed naar zestig presentatoren, heeft driekwart een eigen bedrijf.

Sommigen zijn in loondienst bij een omroep, maar declareren via hun eigen bedrijf ook nog bij de omroep. Daardoor is het niet mogelijk zicht te krijgen op hun totale verdiensten.

Plasterk wil dat presentatoren en omroepbestuurders maximaal ruim 180.000 euro verdienen, op enkele uitzonderingen na. In de beloningscode staat dat er door "uniek talent" meer mag worden verdiend. Het gaat om maximaal vijf tv-presentatoren en drie radio-dj's.

Er bestaan verschillende constructies, aldus de krant zaterdag, om aan die code te ontsnappen. Zo staat Paul Witteman op de loonlijst van de VARA, maar krijgt hij voor hij zijn columns in de VARA Gids via zijn bv betaald. Jack van Gelder, bij de NOS grootverdiener, zou voor zijn werkzaamheden voor de TROS (onder meer het presenteren van het Nationaal Songfestival), ook via zijn bv inkomsten ontvangen.

Klijnsma wil WW-premie herinvoeren

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil het onlangs afgeschafte werknemersdeel van de WW-premie opnieuw invoeren. De heffing zou 0,5 procent moeten bedragen en een bedrag van 350 miljoen euro moeten opleveren. Met de opbrengst moet een deel van de deeltijd-WW worden gefinancierd, zo zegt Klijnsma.

De staatssecretaris verdedigt haar plan door te stellen dat het kabinet heeft afgesproken niet te bezuinigen op de WW-uitkeringen en de bijstand. "Niet zolang deze coalitie er zit, niet in 2010 en niet in 2011. Het lijkt alsof niemand zich dat realiseert, maar het is bijzonder, zo’n afspraak, onder deze barre omstandigheden", aldus Klijnsma "We gaan een naargeestige tijd tegemoet", zegt Klijnsma, die een grote ontslaggolf verwacht in het najaar.

Minister Donner van Sociale Zaken ziet niets in het plan om de WW-premie opnieuw in te voeren, want hij wil niet dat de koopkracht wordt aangetast. Volgens Klijnsma zou het de hoogste inkomens maximaal 75 euro op jaarbasis schelen. Zelf denkt Donner bijvoorbeeld aan een bezuiniging op baanbegeleiding voor werklozen.

Aanstaande maandag wordt de deeltijd-WW weer opengesteld. Het budget is hiervoor verhoogd naar 950 miljoen euro. Bedrijven die een terugval hebben door de crisis, kunnen aanspraak maken op de deeltijd-WW. Uitkeringsinstantie UWV behandelt de aanvragen en wijst deze toe of af.

Brad Pitt: nooit bellen op het toilet

Bellen op het toilet is wat acteur Brad Pitt betreft taboe. Vooral als het een openbaar privaat betreft is telefonisch contact met de buitenwereld uit den boze. Dat zegt de Hollywoodster in het augustusnummer van het Amerikaanse technologietijdschrift Wired Magazine.

"Of wil je soms dat de persoon die naast je zit je hele gesprek kan volgen?" Pitt raadt iedereen aan die zo nodig op de wc met zijn mobieltje in de weer wil zijn te sms'en. "Maar pas op, voor je het weet staat er een foto van jezelf op Twitter."

De megaster pleit in het vraaggesprek ook voor een tweede leven voor oude seksblaadjes. Pitt raadt liefhebbers aan de zinnenprikkelende foto's uit het afgeleefde materiaal in te scannen op de computer. "Dit voelt alsof je van oude vinylplaten een MP3'tje maakt," weet hij. "Wanneer je een pauze nodig hebt van je werk, hoef je alleen maar je favoriete plaatje te openen."

Met beide benen op de grond....

In de submit vonden wij vanochtend de volgende bijdrage: Momenteel ben ik volop bezig met trouwreportages. Het lijkt wel, of iedereen in juni en juli wil trouwen. Niets mis mee, natuurlijk; ik moet er samen met mijn gezin van leven. Voor mijn vakantie van hooguit twee weken wil ik in ieder geval nog twee reportages klaar hebben. Vanochtend om half negen ging mijn GSM. Een uitvaartverzorgster uit Doetinchem.

Tilburgse kermis draait op volle toeren

'Sluit maarrr aan, we gaan snellerrr en altijd prijsss...'. Sinds gisteravond half zeven draait de Tilburgse kermis met zijn 237 attracties weer op volle toeren. Na een opwarmer door volkszanger Wolter Kroes zette kermiswethouder Joost Möller de kermis officieel in gang.

Tot en met zondag 26 juli kronkelt een drie kilometer lang lint aan attracties door het stadscentrum. Vorig jaar lokte de grootste kermis van de Benelux 1,1 miljoen bezoekers naar Tilburg.

Behalve de bekende kermisattracties als de Booster en de Dominator zijn ook dit jaar weer tal van nieuwe attracties te bewonderen. Naast het Mystery Hotel met een vrije val van 26 meter, zullen ongetwijfeld ook het loopspookhuis in Egyptische sferen en een wandeling door het binnenste van een prehistorisch monster de nodige bezoekers trekken.

Ook nieuw dit jaar is de kermisnacht van zaterdag 25 op zondag 26 juli. In verband met 200 jaar stadsrechten voor Tilburg blijft de kermis 200 minuten langer open tot 04.20 uur. Alle attracties draaien voor die gelegenheid muziek van André Rieu.

De Tilburgse kermis heeft verschillende themadagen waarvan de Roze Maandag, de bekendste is. Tilburg verwacht maandag 300.000 bezoekers op en rond de kermis. Thuisblijvers hoeven via de radiozender Kermis FM geen minuut van het jaarlijkse spektakel te missen. Tijdens de kermis komt zelfs een aantal bekende Hilversumse deejays naar Tilburg.

Kermis in Tilburg  (foto: ANP)

Beelden brandende Michael gelekt

Het reclamefilmpje waarop te zien is hoe het haar van Michael Jackson vlam vat, stelt colafabrikant Pepsi voor een raadsel. Het bedrijf heeft geen idee waar het "vreselijke" filmpje vandaan komt, liet een woordvoerder weten tegen de BBC.

Het beeldmateriaal dook afgelopen week op bij het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. Het betreft de opnamen voor een Pepsi-commercial die in 1984 werd opgenomen in het Shrine Auditorium in Los Angeles. Bij de zesde opname ging het mis: het vuurwerk ging te vroeg af en de vlammen sloegen over naar de krullen van Jackson. Hij danste nog even door, totdat hij doorhad dat zijn haar in brand stond.

De zanger hield er tweede- en derdegraagsverwondingen aan zijn hoofd aan over. Sinds die gebeurtenis zou hij verslaafd zijn geweest aan pijnstillers. "Het was een betreurenswaardig ongeluk dat meer dan 25 jaar geleden gebeurde", aldus de Pepsi-woordvoerder. "We waren blij dat Michael herstelde en kon doorgaan met enkele projecten voor ons."


Alpinisten verongelukt in Alpen

In de Italiaanse regio Aostadal zijn gisteren drie bergbeklimmers om het leven gekomen. Zij waren bij zeer dichte mist op de berg Monte Rosa verdwaald op 3900 meter hoogte.

Zij kwamen ten val en gleden 300 meter naar beneden over een steile helling. Een vierde persoon is gewond in een ziekenhuis opgenomen, zo meldde het Italiaanse persbureau ANSA. In het Frans-Italiaanse Mont Blancmassief deed zich een vergelijkbaar ongeval voor. Hier vielen drie alpinisten vanaf een hoogte van 3300 meter te pletter. Zij stortten 250 meter naar beneden. Het zou gaan om Litouwers, meldden Franse media.

Obama even populair als Bush

De populariteit van de Amerikaanse president Barack Obama is tot onder de 60 procent gedaald. Hij staat nu op 57 procent en is daarmee even geliefd als zijn voorganger George Bush na diens eerste zes maanden in functie.

Van de ondervraagde Amerikanen keurt inmiddels 36 procent het beleid van de eerste zwarte president af, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN. CNN berekende het gemiddelde van vijf nationale opiniepeilingen. Begin juni stond Obama nog op 62 procent.

Een CNN-analist wijt het verlies aan de mening van de Amerikanen over de manier waarop Obama de economie aanpakt. Een groeiend aantal Amerikanen vindt dat Obama geen helder plan heeft om de problemen van het land op te lossen.

  (foto: ANP)

Geraldine nieuw BNN Sterretje

De 19-jarige Geraldine uit Volendam is gisteravond door een vakjury en tv-kijkers uitgeroepen tot winnares van het BNN-programma Sterretje Gezocht. Ze wint daarmee een baan bij de jongerenomroep.

In een liveshow vanuit Openluchttheater Caprera in Bloemendaal namen de laatste twee deelneemsters het tegen elkaar op om de gunst van jury en publiek. Uiteindelijk kreeg Geraldine de meeste stemmen.

Geraldine wint een rol in de BNN-soap ONM en wordt een van de presentatoren van het programma Try before you die. Vandaag heeft zij direct haar eerste BNN-klus, ze moet op stap voor Spuiten & Slikken Zomertour, dat ze samen met presentatrice Zarayda presenteert.

Ruim achtduizend meiden meldden zich aan voor de zoektocht naar een nieuwe BNN-presentatrice. In het programma Sterretje Gezocht vielen elke week kandidaten af na het uitvoeren van opdrachten.

  (foto: ANP)

Nederlandse dood na val van berg

Een Nederlandse toeriste is omgekomen door een val van een berg in Bolivia. Dat heeft de Boliviaanse politie vandaag bekendgemaakt.

De 24-jarige vrouw was afgelopen donderdag aangetroffen op de flank van de berg Huayna Potosí, iets ten noorden van de hoofdstad La Paz. De politie vermoedt dat het slachtoffer door de hoogte haar evenwicht heeft verloren en van de berg is gevallen, aldus een woordvoerder.

Eva

Het gerucht verspreidde zich als een lopend vuurtje over de stad en elke volgende dag werd het weer drukker in lijn 17. De HTM koppelde zelfs extra voertuigen aan om het passagiersaanbod te kunnen verwerken. Toen er ook vanuit andere delen van het land mensen speciaal naar Scheveningen kwamen om mee te rijden in de ‘legendarische’ tramlijn, werd er door het VVV voor het eerst gesproken over tramtoerisme.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.