FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 april 2009

VVV-Venlo gehuldigd als kampioen

VVV-Venlo is zaterdag door 5000 à 6000 mensen gehuldigd op de Markt voor het stadhuis van Venlo. De ploeg van trainer Jan van Dijk pakte vrijdag de titel in de Jupiler League.

De spelers en technische staf van VVV kwamen op de Markt aan in gele T-shirts met de tekst van het clublied 'Alles heej is VVV' en het opschrift 'Kampioen 2009'. De Joeksmobiel was het vervoermiddel van de VVV'ers.

In het stadhuis heette burgemeester Hubert Bruls iedereen welkom. De burgervader feliciteerde de selectie met het behalen van de titel en overhandigde aanvoerder Keisuke Honda een oorkonde voor de promotie van VVV naar de Eredivisie.

Wolves winnen Championship

Wolverhampton Wanderers heeft de promotie naar de Premier League glans kunnen geven door het Championship te winnen. Een 1-1 gelijkspel tegen Barnsley was voldoende om kampioen te worden.

De Wolves moesten hard werken voor het ene puntje. In de 58ste minuut nam Barnsley de leiding en lange tijd zag het er naar uit dat 0-1 de eindstand zou worden. Kyel Reid zorgde in de 84ste minuut uiteindelijk voor de gelijkmaker en het startsein voor het grote feest in Wolverhampton.

Het is voor de Wolves de derde landstitel op het tweede Engelse niveau. Het laatste kampioenschap was in 1977.

[Upd][IndyCar] Uitslag kwalificatie Kansas

Graham Rahal heeft op de Kansas Speedway de poleposition opgeëist in de IndyCar Series. De Amerikaan reed zijn vier kwalificatieronden in een tijd van 1.43.581, waarmee hij Dario Franchitti en Helio Castroneves ruim voorbleef. Robert Doornbos start verrassend als vierde.

De kwalificatie begon een half uur later dan gepland, omdat een opgeblazen motor in de Truck Series zorgde voor olie op de baan. Uiteindelijk mocht Ed Carpenter als eerste de baan op, maar hij zag al snel Dan Wheldon, Marco Andretti en Scott Dixon onder zijn tijd door gaan. Deze laatste ging lang aan de leiding.

Franchitti die als veertiende het circuit op kwam, zette een zeer snelle tijd neer. Castroneves kon net niet aan deze tijd komen door de gedraaide wind. Als achttiende mocht Doornbos de baan op en de Newman/Haas/Lanigan-coureur kwam tot een derde tijd achter dit duo. Later kwam alleen zijn teamgenoot Rahal nog onder de tijd door wat hem de poleposition opleverde.

Doornbos kan mogelijk nog doorschuiven naar de tweede plaats op de startgrid. Zowel Franchitti en Castroneves overschreden mogelijk in hun kwalificatieruns de witte lijn, wat niet toegestaan is. Daarom zullen de prestaties van de Schot en de Braziliaan nader bekeken worden. Mochten ze gediskwalificeerd worden, dan moeten ze morgen achteraan starten.

Update

De organisatie van de IndyCar Series heeft Franchitti en Castroneves gediskwalificeerd. Beide coureurs hebben een stukje van het circuit afgesneden, doordat ze over de lijn aan de binnenzijde van de baan zijn gegaan. Omdat beide coureurs nu achteraan moeten starten, schuift Doornbos door naar plek twee. De Nederlander mag nu naast zijn teamgenoot starten in Kansas.

Akkefietje tussen Ajacieden Vertonghen en Suárez

Jan Vertonghen en Luis Suárez hebben vrijdag tijdens de training van Ajax onenigheid gehad. Bij een partijtje handbal kregen de kemphanen het met elkaar aan de stok.

Ploeggenoten moesten tussenbeide komen om de duwpartij tot een einde te brengen. Tegenover Zoomin.tv gaf trainer Marco van Basten het incident toe.

"Vertonghen viel op Suárez en dat vond Luis niet zo leuk. Zulke dingen kunnen gebeuren", aldus het commentaar van Van Basten, die beide spelers niet zal straffen voor het gebeuren.

Geadresseerde post verraadt illegale vuilstorter

Een man uit Enschede die op een niet al te nette manier van wat overbodige rommel af wilde, is op een lullige manier door de mand gevallen. Tussen alle troep, waaronder huisraad, een spelcomputer en zelfs een trouwjurk, bleken namelijk enkele brieven te liggen. Deze bleken te zijn voorzien van het adres van de dader.

Het was voor de politie dan ook vrij simpel om de vuilstorter in de kraag te vatten. Deze zal dan ook keihard worden aangepakt. Aangezien het vervuilen van natuurschoon een misdaad is, staat er dan ook een forse boete op. Maar liefst duizend pietermannen moet de Tukker aan de milieupolitie betalen.

Hier blijft het echter niet bij. Ook de kosten voor het opruimen komen voor zijn rekening. Normaal krijgt de dumper echter de kans om zelf zijn afval weer te verwijderen. Gezien de omvang van de afvalberg heeft Twente Milieu besloten zelf de hoop te verwijderen.

De storter heeft overigens veel werk gehad aan het lozen van zijn afval. De totale omvang van de afvalberg bedroeg maar liefst ruim tien kuub. Dat deze enorme stapel op een zeer moeilijk bereikbare plek werd gedumpt, heeft de heren van Twente Milieu en de milieupolitie toch wel enigszins verbaasd.

[GP2 Asia] Uitslag Bahrein race 1

Diego Nunes heeft op het circuit van Bahrein de hoofdrace is de GP2 Asia Series gewonnen. Achter de Braziliaan werd Roldán Rodríguez tweede voor Jerome d'Ambrosio. Kamui Kobayashi werd vierde en mag zich kampioen van deze raceklasse noemen.

De enige concurrent van Kobayashi Davide Valsecchi kwam niet weg bij de start en zijn race was daarna al ten einde, omdat hij zich uit het achterveld naar voren moest werken. Vooraan waren het Nunes, Rodríguez en Luiz Razia die na de start wegreden. Achter hen reed Giedo van der Garde die de rest van het veld ophield door motorproblemen.

De enige die de Nederlander wist te passeren was Kobayashi, maar de Japanse testrijder van Toyota schoot rechtdoor in de eerste bocht, waarna Van der Garde hem weer in wist te halen. Even later maakte de Japanner zijn verplichte pitstop om zo de Nederlander in te kunnen halen. Dit lukte, want Kobayashi schoof een plek op.

Na de pitstops was er een aanrijding tussen Edoardo Mortara die net uit de pits kwam en voor de eerste bocht Alvaro Parente tegen kwam. Beide coureurs moesten hierna opgeven. Verder waren er her en der nog wat incidenten die te maken hadden met de pitstops. Na de stops ging Nunes nog aan de leiding voor Rodríquez, Kobayashi, Razia en d'Ambrosio.

Van der Garde lag zesde, maar schoof een plaats naar voren toen Razia het tempo niet meer bij kon houden. In de slotfase van de race settelden de coureurs vooraan zich, maar was het Sakon Yamamoto die nog enkele coureurs in wist te halen en als zesde wist te eindigen. Nunes werd uiteindelijk na een uur rijden als eerste afgevlagd.

Morgen staat in Bahrein de laatste race van het seizoen op het programma in de GP2 Asia Series. Giedo van der Garde mag hierin van de vierde startplaats vertrekken.

Uitslag Heracles Almelo - PSV

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV. Hieronder vind je de uitslag.

Heracles Almelo - PSV 0-2
22' Dzsudzsák 0-1
76' Koevermans 0-2

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: Méndez, Dzsudzsák (PSV)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Maertens, Wuytens, Breukers, De Vries (Schulmeister/77), v.d.Bergh, Fledderus, Overtoom, Dost, Hakola

PSV: Isaksson, Culina, Marcellis, Rodríguez, Salcido, Méndez, Afellay (Bakkal/67), Simons, Amrabat, Toivonen (Koevermans/73), Dzsudzsák

Aquarellen Hitler brengen 32 duizend euro op

Twee aquarel kunstwerken, gemaakt door Adolf Hitler, hebben vandaag op een veiling in het Duitse Neurenberg 32 duizend euro opgeleverd. De twee stukken zijn in 1914 gesigneerd en vermoedelijk ook in dat jaar gemaakt door de Duitse ex-dictator.

De Poolse eigenaar wilde minstens 3500 euro voor elke aquarel ontvangen, maar het bedrag werd aanzienlijk hoger. Het veilinghuis Weidler wil niet bekend maken wie de nieuwe eigenaar is van deze werken. Ondanks de kritiek van Weidler, die de schilderstijl niet goed vond, werden de stillevens binnen enkele minuten verkocht.

Voordat Hitler aan de macht kwam in Duitsland probeerde hij het ver te schoppen in het artiestenbestaan. Enkele honderden schilderijen zouden op zijn naam staan, waarvan er een aantal in de afgelopen jaren zijn verkocht. Op een veiling in Engeland werden eergisteren dertien aquarellen van de Duitser verkocht. Deze brachten samen ruim 97 duizend pond op, wat omgerekend ruim 109 duizend euro is.

Nadal naar finale in Barcelona

Tennisser Rafael Nadal heeft de finale bereikt van het ATP-toernooi in Barcelona. De Spanjaard rekende in eigen land op het gravel af met de Rus Nikolai Davidenko.

Davidenko kreeg in de partij met Nadal in de eerste set kansen om de Spanjaard te breken, maar hij verzuimde deze te benutten. De nummer een van de wereld zette aan het eind van de set aan en won deze met 6-3. Ook in de tweede set kreeg Davidenko kansen, maar omdat hij deze wederom niet wist te benutten, won Nadal eenvoudig de set met 6-2 en daarmee de partij.

Tegenstander van Nadal in de finale wordt zijn landgenoot David Ferrer die met 2-6, 6-2 en 7-6 (5) won van Fernando Gonzalez.

Head: "Formule 2-project loopt op schema"

Technisch directeur van Williams Patrick Head is tevreden over de ontwikkeling die de Formule 2-bolide doormaakt. Het seizoen voor de nieuwe raceklasse begint eind volgende maand.

De Brit roemt de prestatie om voor het nieuwe seizoen 24 door hem ontworpen bolides op tijd af te hebben. "Ik was zeer onder de indruk van het assemblageproces en het is geweldig om te zien dat de auto de verwachtingen en de snelheid waarmaakt die in de ontwerpfase beoogd waren."

"Williams heeft grote interesse in het Formule 2-project en ik ben dan ook blij dat het van de grond komt en een goede start kent. Er is nog veel te doen, maar er is vertrouwen dat alles op tijd gereed is. We zullen het kampioenschap volgen en waar nodig helpen," aldus Head.

Voor de coureurs vangt het seizoen aan op 5 en 6 mei wanneer er getest gaat worden op het circuit van Snetterton. Daarna volgt nog een test op 18 mei op Silverstone. Het eerste raceweekend is op 30 en 31 mei in Valencia.

Uitslagen Eredivisie 25/04/2009

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

sc Heerenveen – FC Twente 1-1
77' Paulo Henrique 1-0
90' Janssen 1-1

Toeschouwers: 26.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Sibon, Janmaat, Svec (sc Heerenveen), Wellenberg, Boschker (FC Twente)

Opstellingen

sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Bak Nielsen, Dingsdag, Jong-a-Pin, Grindheim (Paulo Henrique/46), Roorda, Svec, Beerens (Ingelsten/71), Sibon, Pranjic

FC Twente: Boschker, Wellenberg (Vujicevic/86), Wisgerhof, Rajkovic, Braafheid, Brama (Gerritsen/86), Hersi, Janssen, Denneboom, N'Kufo, Elia


NEC Nijmegen - NAC Breda 2-3
45' Schöne 1-0
45+2' Kwakman 1-1
47' Boukhari 1-2
56' Schöne 2-2
90+3' Lurling 2-3

Toeschouwers: 12.250
Scheidsrechter: Burie (Bel)
Stadion: De Goffert
Gele kaart: v.d. Leegte, Ten Rouwelaar, Gilissen (NAC Breda)

Opstellingen

NEC Nijmegen: Babos, Fernández, Pothuizen, Zomer, Davids, Sibum, Schöne, Kivuvu, Rommedahl (Goossens/81), Janssen (Tshibamba/81), Ntibazonkiza

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Gorter, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Reuser (Kramer/69), v.d.Leegte (Gilissen/60), Kwakman, Cairo, Lurling, Boukhari

Rihanna wil sieraden terug

Rihanna, de zangeres die begin februari door haar toenmalige vriend Chris Brown werd mishandeld, wil haar sieraden terug. De drie ringen en een paar oorbellen heeft de politie toentertijd in beslag genomen in verband met het onderzoek naar de mishandeling.

Haar advocaat heeft onlangs een verzoek hiertoe ingediend bij de politie van Los Angeles. De sieraden zouden een waarde hebben van ruim een miljoen euro.

Begin februari deed Rihanna aangifte tegen Chris Brown wegens mishandeling. Brown zou haar hebben gebeten, geslagen en met de dood hebben bedreigd. Ook leek het hem een goed plan om haar keel dicht te knijpen tot ze bijna haar bewustzijn verloor. De 19-jarige Brown wordt vervolgd voor bedreiging en mishandeling, maar naar verwachting komt er een schikking in de zaak. Als Brown toch schuldig wordt bevonden kan hij een maximale celstraf van vijf jaar tegemoet zien.

[Teaser] 3FM Awards 2009

Donderdagavond 23 april zijn in de Gashouder in Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. De 3FM Awards zijn radioprijzen voor Nederlandse artiesten. De luisteraars van 3FM bepalen welke artiesten worden genomineerd en welke er uiteindelijk een award winnen. Meer dan 450.000 stemmen werden via internet geteld. De 3FM-dj’s Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Sander Lantinga presenteerden de tv-show en Michiel Veenstra presenteerde het op radio.

Volg deze link voor een volledig overzicht van alle winnaars en een heleboel foto's!

Nikki
Eén van de winaressen (c) Bram Muller

Briatore: "FOTA wil KERS verbieden"

Renault-teambaas Flavio Briatore zegt dat de organisatie van Formule 1-teams FOTA volgend jaar KERS wil gaan verbieden. Dit seizoen zijn er veel problemen met het systeem en er zijn maar enkele teams die KERS vlekkeloos werkend gekregen hebben.

"We wisten al meteen dat KERS een geldverslinder zou worden en de FIA had dat kunnen en moeten weten. Ze hadden vooraf veel beter met ons moeten overleggen over de introductie van het systeem. En dat geldt ook voor de diffusers," meldt de flamboyante Italiaan in La Gazetta dello Sport.

Briatore eiste duidelijkheid van de FIA over enkele kwesties. "Ik snap nog steeds niet wat de FIA bedoelt met zijn diffuserreglement. Laat staan dat het publiek het snapt. Dat is toch belachelijk? De regels moeten weer transparant worden - en de sport moet gelijkwaardiger worden. Nu hebben we teams met KERS en teams zonder, en renstallen die rijden met een dubbeldeks-diffuser en teams die er nog geen hebben. Dat is niet goed voor de sport."

Politie arresteert nepovervaller

Gisteravond is in Eindhoven een 26-jarige man aangehouden omdat deze een pompbediende had bedreigd met een nepvuurwapen. De politie werd gealarmeerd door diverse mensen die het voorval hadden zien gebeuren.

Op de John F. Kennedylaan werd vrijdagavond door diverse mensen gezien dat een pompbediende werd bedreigd door een man met een vuurwapen. Na aankomst van de politie bleek dat de man, die de pompbediende bedreigde, een vriend van de pompbediende was. Het wapen waarmee hij zijn vriend bedreigde bleek nep te zijn.

De 26-jarige werd hierop door de politie gearresteerd en meegenomen naar het bureau, waar hij de nacht moest doorbrengen. Het namaakvuurwapen werd door de politie in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal mee naar huis.

Bleekemolen wint eerste race Porsche Supercup

Jeroen Bleekemolen is er op het circuit van Bahrein in geslaagd om de eerste race van het nieuwe Porsche Supercup-seizoen op zijn naam te schrijven. De Nederlander bleef Patrick Huisman en Matt Halliday ruim voor.

In een veld van slechts dertien coureurs mocht Bleekemolen van de poleposition vertrekken. De rijder van Team Conrad kende de beste start en reed weg van het veld. Achter hem reden de Duitser René Rast en Patrick Huisman. Terwijl Bleekemolen een ruime voorsprong nam, was het Rast die problemen kende met de versnellingsbak en zijn auto in de pits moest parkeren. Huisman werd ondertussen fel op de huid gezeten door Halliday, maar uiteindelijk kon de debutant de meervoudig kampioen niet meer bedreigen.

Uitslag Roda JC - FC Volendam

Om kwart voor zeven begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen Roda JC en FC Volendam. Hieronder vind je de uitslag.

Roda JC - FC Volendam
26’ Bodor 1-0
83’ Platje 1-1

Toeschouwers: 17.400
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Gele kaart: Delorge, Linssen (Roda JC), Bakens, De Lange, Hofstede (FC Volendam)
Rode kaart: Bodor (40) (Roda JC), De Wit (47/2xg) (FC Volendam)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Linssen, De Fauw, Kah, De Jong, Delorge, Meeuwis (Lachambre/66), Bodor, Janssen (v.Tornhout/86), Oper (Addo/46), Cissé

FC Volendam: Verhoeven, Maynard (Hofstede/46), Bakens, Schilder, Koning, De Wit, De Lange, Meijers, v.Dijk, Sheotahul (Platje/78), v.Zaanen (Tuyp/65)

[Fotoreportage] 3FM Awards

Donderdagavond 23 april zijn in de Gashouder in Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. De 3FM Awards zijn radioprijzen voor Nederlandse artiesten. De luisteraars van 3FM bepalen welke artiesten worden genomineerd en welke er uiteindelijk een award winnen. Meer dan 450.000 stemmen werden via internet geteld.De 3FM-dj’s Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Sander Lantinga presenteerden de tvshow en Michiel Veenstra presenteerde het op radio.

Doornbos debuteert op oval Kansas

Robert Doornbos maakt dit weekend in de IndyCar Series zijn racedebuut op een oval. De Nederlander rijdt dit weekend op de Kansas Speedway alwaar hij in de top-10 hoopt te finishen.

De coureur die rijdt voor Newman/Haas/Lanigan testte afgelopen winter op de ovals van Texas en Homestead. "Op een oval rijden is zeker anders. Het voelde aan als een eerste schooldag. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten en hoewel ik veel informatie van het team had gekregen, moest ik het toch zelf doen. Nu ben ik er aan gewend en wil ik alleen maar sneller gaan. Ik ben nog steeds aan het leren, maar ik geniet er van. Mijn doel is om een foutloos weekend te rijden en ik het zou geweldig zijn om een sterk resultaat in de top-tien te behalen tijdens mijn eerste weekend in een oval."

Op de ovals kwalificeren de coureurs zich door een voor een enkele ronden op de baan te gaan rijden. De snelste man start dan vanaf de eerste startplek. "Ik ken dat systeem al uit de Formule 1, dus ik heb er wel ervaring mee. Op een oval zal het natuurlijk anders zijn en ik zal de juiste trucjes nog moeten leren," aldus Doornbos die daarvoor hulp krijgt van tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendyk.

Friezen moeten voor straf fietsen dreggen

Twee achttienjarige pubers uit Leeuwarden zijn keihard gestraft voor hun snode daden. Terwijl de koperen ploert aan de hemel stond en hun kameraden heerlijk op een terrasje zaten, moest het duo, bestaande uit een man en een vrouw, fietsen uit de gracht vissen. Ze moeten exact hebben geweten waar de rijwielen lagen, want de twee hadden deze afgelopen nacht zelf in de gracht gegooid.

Het tweetal werd samen met twee andere jongeren door ooggetuigen betrapt op het gooien van fietsen in de gracht. Ondanks dat men aanvankelijk niet wilde verklappen wie dit op zijn geweten had, bekenden de twee tegenover de politie dat zij de schuldigen waren. 

De opgedregde fietsen heeft het duo moeten inleveren bij de politie. Daarnaast werden zij ook nog met een bekeuring opgezadeld.

Vrouw blundert met invalidenauto

Een 31-jarige vrouw uit Meppel moest gisteravond even snel ergens heen, en besloot even de auto van haar schoonvader te pakken. De Drentse had in de gauwigheid echter een detail over het hoofd gezien. Schoonpa's auto was namelijk omgebouwd tot invalidenvoertuig. Door deze vergissing heeft zij veel schade aangericht.

De vierwieler was namelijk aangepast aan een persoon wiens rechterbeen niet kan worden gebruikt. Hiervoor moest het koppelingspedaal worden veranderd in een gaspedaal. 

In de haast wilde ze koppelen, maar drukte dus hard het gaspedaal in. De Meppelse knalde in volle vaart achteruit, en ramde de plaatselijke sporthal. De vrouw raakte door de crash zo ernstig bekneld, dat de brandweer haar uit het wrak moest zagen.

De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar schoonvader zal moeten uitkijken naar een andere invalidenauto, want deze kan als afgeschreven worden beschouwd. Ook de sporthal raakte zwaar beschadigd.

Fail
emo
 
Voor echte foto's van de ramp, klik hier

Harkemase Boys kampioen in hoofdklasse C

Nadat Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels vorige week de eerste afdelingskampioenen in de zaterdaghoofdklasse werden, is vandaag de derde bekend geworden. Harkemase Boys greep de titel in de hoofdklasse C.

Doordeweeks had Harkemase Boys al goede zaken gedaan door het inhaalduel met PKC '83 te winnen. De marge met concurrent HHC Hardenberg, de afgelopen twee seizoenen kampioenen in deze afdeling, werd toen vijf punten. HHC ging vandaag echter onderuit bij hekkensluiter Oranje Nassau, waardoor Harkemase Boys na de eigen 1-2 overwinning bij WHC niet meer in te halen is.

De titel van de Friezen krijgt nog meer glans vanwege het feit dat men dit seizoen als promovendus begon. Vorig seizoen werd Harkemase Boys al met overmacht kampioen in de eerste klasse E, waardoor men vooraf wel als outsider werd getipt. De ploeg van trainer Henk de Jong maakte die status meer dan waar, met de spitsen Oebele Schokker en Martijn Barto als opvallendste spelers.

Moeder overleden bij ongeluk Luxemburg

Voor een familie die deze week op vakantie wilde gaan is de pret snel gedrukt. Vanochtend vroeg op de A3 in Luxemburg is de 38-jarige moeder van het gezin overleden en de 37-jarige vader zwaar gewond geraakt bij een botsing.

De familie was onderweg naar Frankrijk en reed over de A3 bij afrit Liwingen toen de bestuurster merkte dat er iets mis was met de banden. Ze zette de auto aan de kant en werkte volgens het boekje: kinderen en vrouw achter de vangrail, gevarendriehoek opgezet en de knipperlichten aan. Het gezin zette, na het herstellen van dit euvel, de spullen terug in de auto toen er plotseling een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. De vrouw en haar echtgenoot werden gegrepen en vlogen enkele meters door de lucht voor ze weer op het asfalt neerkwamen.

De vrouw was opslag dood, de man ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Beide kinderen konden het met de schrik bekomen en zijn opgevangen. De bestuurder die aan kwam scheuren had de nodige alcohol genuttigd, maar hij en zijn maatje raakten slechts licht gewond.

Met dank aan startcool en kebabkever voor de submit.

Grote brand in Vlaardingen

In Vlaardingen woedt sinds 17:00 uur een grote brand in een bedrijf aan de Van Beethovensingel. De brand woedt in automaterialenbedrijf 'Stahlie'.

De politie meldt dat er bij de brand zich enkele explosies voordeden, welke worden veroorzaakt door de gasflessen die in het pand staan. De brandweer is bezig de brand te blussen en te voorkomen dat de brand overslaat op omliggende gebouwen. ‘Stahlie’ is volgens een woordvoerder van de brandweer bijna volledig uitgebrand en kan als verloren worden beschouwd.

De burgemeester van Vlaardingen, Tjerk Bruinsma, is aanwezig om de coördinatie op zich te nemen. Huizen aan de overkant van de straat zijn uit voorzorg ontruimt en er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar er wordt gesuggereerd dat het is ontstaan door het ontploffen van gasflessen.

Clinton belooft Irak niet te laten vallen

De Verenigde Staten zullen Irak blijven steunen, ook na de terugtrekking van alle Amerikaanse gevechtseenheden eind 2011. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vandaag tijdens een bezoek aan het Arabische land.

Het is haar eerste bezoek aan Irak sinds haar aantreden als Amerika's topdiplomaat. Het bezoek komt aan het eind van een week waarin het land werd geconfronteerd met bloedige aanslagen. Alleen al in de hoofdstad Bagdad kwamen deze week meer dan tachtig mensen om het leven als gevolg van twee zelfmoordaanslagen.

In een ontmoeting met meer dan honderd Iraakse studenten, journalisten en activisten zegde de bewindsvrouw Irak hulp toe. "De Verenigde Staten zullen trouw blijven aan het volk van Irak en wegen zoeken om een hechte en belangrijke relatie voor de toekomst te creëren", zei Clinton.

Ze zei dat de recente golf van aanslagen niet betekent dat het land weer in een spiraal van etnisch geweld aan het terechtkomen is, aldus Amerikaanse media. Volgens haar zijn de aanslagen een teken dat de opstandelingen bang zijn dat de regering erin zal slagen een vreedzaam en verenigd Irak te creëren. Ze vergeleek de huidige aanslagen met een spectaculaire aanslag in Noord-Ierland kort na het sluiten van het Goede Vrijdag Akkoord, dat een eind maakte aan decennia van sektarisch geweld in de Britse provincie.

Clinton belooft Irak niet te laten vallen  (foto: ANP)

Piraten Somalië kapen Duits schip

Somalische piraten hebben vandaag een Duits vrachtschip gekaapt. De 31.000 ton metende Patriot vaart onder de vlag van Malta. De piraten kaapten het schip in de Golf van Aden circa 300 kilometer ten zuidoosten van de Jemenitische stad Muqalla.

Aan boord zijn zeventien bemanningsleden. Het schip vervoert graan. Begin april namen piraten ook al met geweld een Duits schip over. De Hansa Stavanger en de 24 bemanningsleden worden sindsdien vastgehouden door de piraten.

Voor de kust van Somalië liggen meer dan vijftien gekaapte schepen met meer dan driehonderd man aan boord.

Een internationale marinemacht probeert de scheepvaart in de Golf van Aden te beveiligen, maar slaagt hier maar deels in.


Piraten Somalië kapen Duits schip  (foto: DAG)

Startgewichten Bahrein

Hieronder vind je de startgewichten voor de Grand Prix van Bahrein die morgen wordt verreden, gesorteerd op gridpositie. De Toyota's, die de eerste startrij in beslag nemen, starten het lichtst terwijl beide BMW's het zwaarst starten.

Gesorteerd op startgrid

#CoureurTeamGewicht
1Jarno TrulliToyota648,5 kg
2Timo GlockToyota643,0 kg
3Sebastian VettelRed Bull Racing659,0 kg
4Jenson ButtonBrawn GP652,5 kg
5Lewis HamiltonMcLaren652,5 kg
6Rubens BarrichelloBrawn GP649,0 kg
7Fernando AlonsoRenault650,5 kg
8Felipe MassaFerrari664,5 kg
9Nico RosbergWilliams670,6 kg
10Kimi RaikkönenFerrari671,5 kg
11Heikki KovalainenMcLaren678,5 kg
12Kazuki NakajimaWilliams680,9 kg
13Robert KubicaBMW698,6 kg
14Nick HeidfeldBMW696,3 kg
15Nelson PiquetRenault677,6 kg
16Sebastian BuemiScuderia Toro Rosso678,5 kg
17Giancarlo FisichellaForce India652,0 kg
18Mark WebberRed Bull Racing656,0 kg
19Adrian SutilForce India679,0 kg
20Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso667,5 kg

[NHL] Uitslag Capitals - Rangers

De Washington Capitals hebben nog steeds kans om de volgende ronde te halen in de play-offserie tegen de New York Rangers. In de derde thuiswedstrijd werden de Rangers met 4-0 verslagen door onder meer twee goals van Matt Bradley. Rookie goalie Simeon Varlamov behaalde zijn tweede shutout.

De Capitals moeten ook hun volgende wedstrijd (uit) winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Als ze deze winnen kunnen ze het thuis alsnog afmaken. "Dat is ons doel. We geven nooit op en blijven vechten," aldus sterspeler Alex Ovechkin, die een fantastische goal maakte. Hij omspeelde drie Rangers en de keeper Henrik Lundqvist voor de 4-0.

De eerder deze serie fantastisch keepende Lundqvist werd vandaag viermaal gepasseerd terwijl de Capitals slechts 21 schoten op doel lieten noteren. Naast de goal van Ovechkin werd hij gepasseerd door een breakaway van Bradley en een schot vanaf de zijkant van dezelfde Bradley. Het schot vanaf de zijkant glipte door de benen van Lundqvist. Verder wist Alexander Semin nog te scoren met een schot direct na de face-off. In de derde periode werd Lundqvist vervangen door Stephen Valiquette die zijn doel verder schoon hield.

Simeon Varlamov, de goalie van de Capitals, werd een stuk minder in de problemen gehad. Hij maakte twintig relatief eenvoudige reddingen. Zelfs in de powerplay van de Rangers had hij weinig te doen, aangezien New York in vier powerplay-mogelijkheden van ieder twee minuten slechts één schot op doel wisten te produceren. De Capitals zijn daarom nog volop in de race, maar de Rangers krijgen wel eerst de mogelijkheid om de serie thuis te beëindigen.

Klik hier voor de goal van Alexander Ovechkin.

WHO-chef noemt varkensgriep 'ernstig'

De uitbraak van een nieuwe variant van de varkensgriep in Mexico vormt een "ernstige situatie", aldus het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie vandaag.

Volgens Margaret Chan ontwikkelt de situatie zich snel en onvoorspelbaar. De ziekte heeft "de potentie" om pandemische vormen aan te nemen, maar ze kan niet zeggen of dat ook gaat gebeuren.

De varkensgriep heeft in Mexico al zeker twintig en mogelijk zelfs zestig levens geëist. Chan zei dat er geen aanwijzingen zijn dat de ziekte ook in andere delen van de wereld is opgedoken. De directeur-generaal van de WHO riep landen op extra bedachtzaam te zijn op een mogelijke uitbraak van de varkensziekte.

DICE maakt prijs Battlefield 1943 bekend

Ontwikkelaar DICE van Electronic Arts heeft de prijs bekend gemaakt die je zal moeten betalen voor hun opkomende shooter Battlefield 1943. Je zult de game voor 1200 Microsoft Points of €12,99 kunnen downloaden van respectievelijk de Xbox Live Marketplace en de PlayStation Store. De game zal natuurlijk ook op PC verschijnen, maar daar heeft DICE naast dat de game in september komt nog niets over gezegd.

"Dankzij de Frostbite-engine die we voor Battlefield: Bad Company hebben ontwikkeld, kunnen we gamers levensecht terugvoeren naar de Tweede wereldoorlog en het basisconcept van de Battlefield-franchise voorzien van een nieuw element: totale vernietiging", zegt Gordon Van Dyke, producent van Battlefield 1943. "We willen gamers de meest toegankelijke online oorlogservaring bieden. Met Battlefield 1943 halen gamers de meest waardevolle premium download in huis."

In Battlefield 1943 wordt gestreden op drie klassieke, tropische locaties; Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Je betreedt het slagveld als de Amerikaanse mariniers of als de keizerlijke Japanse marine en bestrijdt je vijand op de grond, in de lucht en op het water. Op het slagveld kun je zelf bepalen of je als schutter door loopgraven ploetert, als tankcommandant door de vijandelijke linies raast of het luchtruim kiest voor duizelingwekkende duels.

Saudi-Arabië strijdt tegen geluidoverlast moskee

De autoriteiten in Saudi-Arabië zijn de geluidsoverlast door moskeeën beu. SPA, het officiële persbureau in het koninkrijk, meldde zaterdag dat er sinds kort wordt opgetreden tegen al te luidruchtige geloofsuitingen. Zo verwijderden ambtenaren recentelijk honderd luidsprekers bij 45 gebedshuizen in de stad Bahah, in het westen van het woestijnland.

Sjeik Saleh al-Sjeik, de minister van Islamitische Zaken, heeft inspectieteams geformeerd die het land doortrekken op zoek naar moskeeën die te veel herrie produceren. Net als in andere islamitische landen roepen moskeeën in Saudi-Arabië de gelovigen vijf keer per dag op tot gebed.

Veel imams laten hun preken ook versterkt via luidsprekers horen op straat, zodat degenen die niet naar de moskee kunnen of willen komen, de boodschap toch meekrijgen. In steden met veel moskeeën, zoals Mekka en Riyad, ontstaat zo een kakofonie van geluid. Sommige speakers staan zo luid afgesteld, dat de gebedsoproepen en preken 5 kilometer verderop nog te verstaan zijn.

Button: "Snelheid was er gewoon niet"

Jenson Button en Rubens Barrichello konden zich zaterdag, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein, niet mengen in de strijd om poleposition. Het duo heeft bovendien het idee dat de concurrentie sterker begint te worden.

"We gingen vandaag voor de pole, maar helaas hadden we niet onze beste kwalificatie van het seizoen. De snelheid was er gewoon niet," liet Button na afloop van zijn kwalificatie weten. "Ik had geen geweldige laatste ronde. Ik worstelde met een tekort aan grip en had last van blokkerende wielen. We zijn eigenlijk wel verrast over ons gebrek aan snelheid en het feit dat onze rivalen zo snel waren. De concurrentie lijkt bezig met een flinke inhaalslag."

Ook Barrichello was niet helemaal tevreden over de kwalificatie. "Ik had tijdens mijn laatste ronde in Q3 wat last van verkeer. Ik zat in een groepje rijders dat het net wat rustiger aan deed, waardoor ik mijn banden niet goed op temperatuur kon brengen. Onze concurrenten lijken vooruitgang te boeken en het zal morgen een interessante race worden. Ik ben echter vol vertrouwen dat we in de punten kunnen eindigen."

Ronaldinho klaar voor slotfase seizoen

AC Milan-vedette Ronaldinho heeft gedurende een midweekse oefenwedstrijd inspiratie opgedaan voor de laatste zes competitieduels van het seizoen. AC Milan won woensdag van een Hongaarse ploeg.

"Ik heb woensdag heel de wedstrijd meegespeeld en het resultaat was positief voor mij en de het team," aldus Ronaldinho. "De wedstrijd was goed voor me, aangezien ik 90 minuten speelde en ik op het veld veel dingen liet zien, die de mensen aanstonden."

"Er staan nog zes wedstrijden op het programma en de 90 minuten die ik woensdag heb gespeeld, hebben mij meer motivatie en ritme gegeven voor de laatste fase van het seizoen," besloot hij.

Trulli: "Dit is geweldig voor Toyota"

Jarno Trulli kan zijn geluk niet op. De coureur van Toyota begint morgen vanaf poleposition aan de Grote Prijs van Bahrein. De laatste keer dat Italiaan vanaf de eerste positie mocht starten was in 2005. Dat was tijdens de roemruchtige Grand Prix van de Verenigde Staten.

"Het was geen gemakkelijke kwalificatie," liet Trulli na afloop weten. "Ik had na de eerste ronde wat problemen met de auto. Ik was vooral aan het worstelen met de remmen. Die werkten niet zoals ik wilde. Ik gaf echter niet op, want ik wist dat we verder een goede auto hadden, waarmee we voor pole moesten kunnen gaan. Het is fantastisch dat we eerste en tweede zijn geworden. Dit is geweldig voor Toyota."

Ook Timo Glock was dik tevreden over zijn tweede plaats, die hij tijdens de kwalificatie behaalde. "Ik was erg verrast om aan het einde van de kwalificatie de snelste tijd te rijden. De omstandigheden waren tegen het einde namelijk nog erg lastig, door de veranderende wind ging de auto zich erg nerveus gedragen. Jarno is altijd sterk in de kwalificaties. Ik maakte nog een foutje tijdens mijn laatste run, waardoor ik wat tijd verloor. Maar zonder dat foutje zou ik nog niet snel genoeg zijn geweest voor de pole."

Optreden gestaakt na hamburgerlucht

De Britse zanger Steven Patrick Morrissey, beter bekend als Morrissey, heeft zijn optreden tijdens het Coachella festival in Amerika gestaakt. Morrissey gaf als reden aan dat hij de sterke hamburgerlucht te ver vond gaan. De Brit is zelf extreem vegetariër en vond de reden dus groot genoeg om het podium te verlaten. Later kwam Morrissey wel terug om zijn optreden af te maken.

Toen Morrissey het podium af liep kon hij het niet laten om een snerende opmerking te maken tegen het publiek: "Ik hoop dat het mensenvlees is." Morrissey lichtte het incident toe met de woorden: "The smell of burning animals is making me sick. I just couldn't bear it."

Coureurs BMW Sauber missen top tien opnieuw

BMW Sauber is er opnieuw niet in geslaagd om een coureur in de top tien te krijgen. Tijdens de kwalificatie op het circuit van Bahrein, die vanmiddag werd verreden, kwamen Robert Kubica en Nick Heidfeld niet verder dan een respectievelijk dertiende en veertiende plaats.

"We wisten voor de kwalificatie al dat we het niet makkelijk zouden krijgen. We zijn gewoon niet snel genoeg," liet Kubica, die geen vlekkeloze kwalificatie kende, in een reactie weten. "In Q2 had ik bovendien veel moeite om grip in mijn zachte banden te krijgen en de radio werkte vandaag ook nog eens niet, dus het was heel moeilijk om vanuit de auto de bandendruk te finetunen. Verder hadden we nog eens twee kleine brandjes bij het bijtanken. Dit had geen invloed op het resultaat, maar het hielp ook niet."

Heidfeld dacht de oorzaak van de problemen al te weten. "Het is duidelijk dat we snelheid te kort komen, en we wachten dan ook op de aerodynamische verbeteringen die we in Barcelona zullen krijgen. Een kleine troost is dat we het voor de kwalificatie al wisten," aldus de Duitser. "De balans verschillende erg van run tot run. In mijn tweede run in Q2 was ik sneller dan de eerste, maar langzamer dan in Q1. Ik vocht gewoon hard om wat te kunnen met de auto, en miste in bocht 9 de apex. De kans dat we punten halen is klein, maar we zullen niet opgeven en alles proberen."

Gevangen journaliste in Iran in hongerstaking

De Amerikaans-Iraanse journaliste Roxana Saberi, die wegens spionage is veroordeeld tot acht jaar cel in Iran, is in hongerstaking gegaan. Dat maakte haar vader vandaag bekend.

Reza Saberi zei dat zijn 31-jarige dochter hem had gebeld vanuit de gevangenis. Ze zou al vijf dagen geen eten meer tot zich nemen. Ook kondigde ze aan dat ze pas weer zou gaan eten, als ze is vrijgelaten. "Ik ben erg bezorgd", aldus de vader.

Een rechtbank veroordeelde de vrouw op 18 april, na een kort proces achter gesloten deuren. Ze werd in januari aangehouden, in eerste instantie omdat zij alcohol zou hebben gekocht.

Later beschuldigde justitie haar ervan te werken zonder geldige papieren, waarna zij uiteindelijk werd aangeklaagd wegens spionage voor de VS. De Amerikaanse regering noemt de beschuldigingen onzin.

Saberi woont sinds zes jaar in Iran en werkte als freelancer voor de BBC, Fox News en de Amerikaanse publieke radio.


Gevangen journaliste in Iran in hongerstaking  (foto: DAG)

Sutil gestraft voor blokkeren Webber

Adrian Sutil is door de FIA drie plaatsen op de startgrid van morgen terug gezet. De coureur van Force India hinderde tijdens de kwalificatie op het circuit van Bahrein Mark Webber, die een snelle ronde daardoor op zijn buik kon schrijven.

Webber was aan het einde van Q1 bezig aan een snelle ronde, maar kwam toen ineens de bolide van Sutil tegen. Hierdoor verloor de Australiër veel tijd, waardoor hij zich niet voor Q2 kon kwalificeren.

Sutil begint de Grand Prix van Bahrein door deze sanctie vanaf P19. Webber schuift hierdoor een plekje naar voren en begint de race op de achttiende plaats.

Vermaelen: "Van Gaal ideale bondscoach"

Ajacied en Belgisch international Thomas Vermaelen ziet in Louis van Gaal een droomkandidaat voor de functie van bondscoach bij de Rode Duivels. De KBVB is op zoek naar een nieuwe keuzeheer en zou in de coach van de Nederlandse landskampioen een goede kandidaat zien.

Ajax-verdediger Thomas Vermaelen is erg te spreken over Louis van Gaal. "Ik heb veel respect voor hetgeen hij heeft gepresteeerd en ik was sowieso voorstander van een Nederlandse coach. Meneer van Gaal is ervaren en heeft veel kwaliteit. Kortom, precies wat wij nodig hebben."

"Denk je dat hij dat echt wil, een duobaan? Ik hoop het écht! Ik kan me zondag tijdens Ajax - AZ gelijk bewijzen," zo liet Vermaelen weten tegenover De Telegraaf. Ook AZ-speler Moussa Dembélé ziet in Van Gaal een goede bondscoach voor België. "Hij is een supercoach. Hij mag meteen komen. Van Gaal weet precies wat hij moet doen met een elftal met kwaliteiten."

Glasgow Rangers weer naar bekerfinale

Glasgow Rangers heeft zich wederom voor de finale van de Schotse beker geplaatst. In de halve finale was de ploeg, die onder leiding van manager Walter Smith staat, veel te sterk voor St. Mirren (3-0).

De Rangers stonden na twee minuten al op voorsprong door een doelpunt van Andrius Velicka. Na de pauze wisten ook Kris Boyd en Kenny Miller het net te vinden, waardoor het verschil met St. Mirren naar drie doelpunten opliep.

Voor Boyd had de treffer overigens een feestelijk tintje. Het was namelijk zijn 100e doelpunt in dienst van de Glasgow Rangers. Op 30 mei neemt de ploeg het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Falkirk en Dunfermline.

De geschiedenis van de striptease (11b)

en de macht van de blote venusheuvel. We zijn er bijna met deze vervolgserie:

Vrouwen over naakte vrouwen……Mannen hoeven niet verbaast te zijn dat hun mening hier niet gevraagd is want over het algemeen is deze wel bekend. Er zullen heel weinig mannen zijn die niet graag een blote dame zien! Veel mannen zijn zelfs verbaast te horen dat de meeste vrouwen ook graag ontbloot vrouwelijk schoon zien, veel liever dan een blote man…..!!

Willeboordse grijpt naast medaille op EK judo

Elisabeth Willeboordse is er niet in geslaagd om tijdens het EK judo de bronzen medaille voor zich op te eisen. In de strijd om de derde plaats verloor de Nederlandse van Alice Schlesinger uit Israël.

Willeboordse eindigde door deze prestatie op de vijfde plaats in de klasse onder de 63 kilogram. De judoka kende een goede start van het toernooi. In de eerste ronde hoefde ze niet in actie te komen en won daarna van de Britse Faith Pitman en Irene Chevreuil uit Frankrijk.

In de halve finale, die tot het einde spannend was, verloor Willeboordse uiteindelijk van Vera Koval uit Rusland. De teleurstelling was erg groot, maar ze wist zich toch voor de troostfinale te herpakken. Deze wist ze echter niet te winnen.

[Upd] Zilver voor D. Elmont op EK

Dex Elmont is er in geslaagd om de finale van het EK judo te bereiken. In de klasse onder de 73 kilogram was de judoka in de halve eindstrijd te sterk voor Mansoer Isajev uit Rusland.

Eerder versloeg de Nederlander ook Tengiz Paposjvili uit Georgië, Joao Pina uit Portugal en Gilles Bonhomme uit Frankrijk. Elmont moet het in de finale opnemen tegen de Oekraïner Volodimir Soroka.

Update:

Dex Elmont heeft op het EK judo in Tblisi beslag gelegd op de zilveren medaille. In de finale moest de Nederlander het opnemen tegen Volodimir Soroka, die hem na 47 seconden al op zijn rug wist te leggen.

'Ook Klöden verdacht van bloeddoping'

De beste Duitse wielrenner van dit moment, Andreas Klöden, wordt verdacht van het gebruik van bloeddoping. Dit meldt althans de Duitse krant Der Spiegel.

Het baseert zich daarbij op het eindrapport van een onafhankelijke commissie van experts. Die heeft in de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar beschuldigingen over dopingpraktijken van sportartsen van de universiteitskliniek in Freiburg. Daar zou Klöden samen met de inmiddels betrapte Matthias Kessler en Patrik Sinkewitz op 2 juni 2006 een bloedtransfusie zijn ondergaan.

Klöden, die dit seizoen voor Astana rijdt, heeft dopinggebruik altijd ontkend. Op de nieuwe beschuldigingen van Der Spiegel wil de Duitser niet reageren.

Volgens de krant is de commissie tot de conclusie gekomen dat er tussen 1995 en 2006 bij Telekom (later T-Mobile) een systematische dopingcultuur heerste. Het sprak met 77 getuigen en 58.000 bloedmonsters werden onderzocht. Ook werd het betalingsverkeer bij de Duitse wielerploegen nauwkeurig bestudeerd. De commissie verwacht grote juridische gevolgen voor de personen die in het rapport in een kwaad daglicht staan.

Varkensgriep H1N1 vermoed in New York

Het departement van gezondheid van New York City heeft gisteren een team onderzoekers naar een privéschool in de wijk Queens gestuurd, nadat tientallen scholieren klaagden over symptomen die overeenkomstig zijn met die van de varkensgriep H1N1.

Officials zeiden dat ongeveer 75 scholieren van de St. Francis Preparatory School donderdag hadden geklaagd over misselijkheid, koorts, duizeligheid en pijn. Verschillende studenten waren onlangs naar Mexico op vakantie geweest, waar al 61 mensen stierven aan het virus.

Om de epidemie in de hand te houden, hebben Mexicaanse officials musea, scholen en universiteiten gesloten, en de inwoners van Mexico-Stad aangeraden mondkapjes te dragen, zo veel mogelijk binnen te blijven, bij verhoging niet naar het werk te gaan, en publieke samenkomsten als bioscoop of kroeg te mijden.

Het Center for Disease Control and Prevention (CDCP) zei gisteren dat er tot nu toe acht gevallen van het virus in de VS zijn bevestigd; zes in Californië, twee in Texas. Die staten grenzen beide aan Mexico. In New York worden de maatregelen uit voorzorg genomen, en probeert men vast te stellen dat de griepuitbraak niet het gevreesde virus betreft.

Het departement zal nauw blijven samenwerken met scholieren, ouders en de schooldirectie om de situatie in de gaten te houden”, aldus de officials.

 

Derksen blijft leider in Zuid-Korea

Golfer Robert-Jan Derksen heeft bij het Ballantine's Championship in Zuid-Korea zijn leidende positie behouden. Derksen heeft na drie dagen een voorsprong van twee slagen op de Spanjaard Pablo Martin.

Derksen maakte vandaag een ronde van ronde 75 slagen (drie boven par). Zijn totaal kwam daarmee op 210 slagen (zes onder par). Aanvankelijk had de 35-jarige golfer een ruime voorsprong, na veertien holes stond hij zelfs een slag onder par, maar hij noteerde op de laatste vier holes een bogey. Daardoor liep de ruime voorsprong flink terug. Uiteindelijk bleef vandaag maar één speler, de Fransman Delamontagne, onder par.

Derksen won twee keer eerder een toernooi op de Europese Tour. Hij zegevierde eerder in 2003 (Dubai) en 2005 (Madeira). Het toernooi in Zuid-Korea behoort tot zowel de Aziatische als de Europese Tour.

Hamilton: "Heb het naar mijn zin bij McLaren"

Lewis Hamilton heeft nog maar eens duidelijk gemaakt niet bij McLaren weg te willen. De coureur moet zich aanstaande woensdag verantwoorden voor de FIA, omdat hij na de race in Australië foutieve informatie aan de stewards zou hebben gegeven.

Er wordt inmiddels een forse straf voor Hamilton verwacht. Toch wilde de Brit nog maar eens benadrukken dat een vertrek bij McLaren nog altijd niet aan de orde is. "Ik vertrek niet als het moeilijk wordt," was zijn statement. "Ik heb het hier erg naar mijn zin. We staan elkaar bij in goede en slechte tijden en ik ben blij met waar ik nu ben. Het is tijd dat een wereldkampioen opstaat, een sterke coureur is en voor zijn team werkt."

De eventuele straf voor Hamilton of McLaren zorgt nog altijd voor de nodige speculaties. Het varieert inmiddels van een forse boete tot een mogelijke uitsluiting van deelname aan het wereldkampioenschap.

Een dagje Mafia 2 in ruim tien minuten aan beeldmateriaal

The Godfather II is één van de twee prestigieuze mafiagames die dit jaar uitkomen. The Godfather II is inmiddels al uit en scoorde bij FOK!games een ruimvoldoende. De andere, Mafia 2, is nog altijd in de maak. Vandaag zijn er verse beelden verschenen van de game. De dames en heren van 2K Games doen hard hun best om de sfeer uit het eerste deel te behouden, terwijl ze tegelijkertijd een nog sterkere titel neer willen zetten. Mafia 2 komt later dit jaar uit op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.



Rogers start niet in Luik-Bastenaken-Luik

Michael Rogers heeft zich afgemeld voor Luik-Bastenaken-Luik, die aanstaande zondag wordt verreden. Na afloop van de Waalse Pijl werd de renner van Team Columbia namelijk ziek. Op dit moment kampt hij met hoge koorts.

Team Columbia vond het daarom niet verantwoord om Rogers te laten starten. Het is overigens wel de bedoeling dat de Australiër op 9 mei aan de start van de Giro d'Italia, de eerste grote wielerronde van 2009, zal verschijnen.

Oranje hoofddoekjes voor een tolerant NL

De Stichting Louka grijpt Koninginnedag in Haarlem aan voor een verbroederend gebaar. Die dag worden er vijfduizend oranje hoofddoeken uitgedeeld aan feestvierders.

Want het moest maar eens afgelopen zijn met het negatieve gezeur over moslims in Nederland, vinden initiatiefnemers Melissa Oosterbroek en Ben Rogmans.

Volgens de 21-jarige studenten kunnen de hoofddoeken ook als shawl worden gedragen en zijn ze bedoeld voor moslima’s om uit te drukken dat ze bij Nederland horen, en voor niet-moslims om te laten zien dat ze voorstander zijn van een open en tolerante samenleving. Dit alles onder het motto: "Denk niet zwart-wit, denk oranje."

De oranje hoofddoekjes zijn mede gefinancierd met de 3.000 euro van de SAMS-prijs van de gemeente Haarlem, die de studenten begin dit jaar wonnen.


Oranje hoofddoekjes voor een tolerant NL  (foto: DAG)

'VS zal valse vlag-terreuraanslagen uitvoeren'

Voormalig Republikeins presidentskandidaat Alan Keyes blijkt een notoire complotdenker te zijn. Keyes beschuldigt de Obama-regering ervan dat zij zogeheten valse vlag-terreuraanslagen aan het voorbereiden zijn. Ook zou de Amerikaanse regering de verkiezingen van 2012 willen schrappen.

De zwarte presidentskandidaat werd in 2000 nog als winnaar uitgeroepen van de Republikeinse debatten destijds. Keyes: "Het is overduidelijk dat de regering niet te stoppen is. Op een dag worden wij wakker met terreuraanslagen, waardoor de economie verlamd wordt. Dan wordt overal de staat van beleg afgekondigd, en die zal niet teruggedraaid worden vóórdat de crisis over is."

Keyes, vroeger werkzaam voor oud-president Ronald Reagan, verwijst naar recente rapporten van het MIAC (Missouri Information Analysis Center) en het ministerie van Homeland Security, waarin geïmpliceerd wordt dat Amerikanen die een beroep willen doen op hun grondwettelijke rechten, beschouwd worden als een bedreiging, en door de regering Obama worden gekenmerkt als potentiële 'binnenlandse terroristen'.

Tevens waarschuwde Keyes voor Obama's plannen voor een civiele veiligheidsmacht, die onderdeel zal vormen van zijn doelstelling om alle Amerikanen te ontwapenen en een politiestaat te creëren. Keyes roept Amerikanen op om in het verweer te komen en de grondwet van de VS als strikte leidraad te nemen.

Alan Keyes: Amerikaanse regering zal valse vlag-terreuraanslagen gaan uitvoeren

Brood ziet tekortkomingen van RKC

RKC Waalwijk verloor vrijdagavond verrassend met 2-1 op bezoek bij Fortuna Sittard. Trainer Ruud Brood was erg teleurgesteld in zijn ploeg. De Brabanders hadden het kampioensfeest van VVV-Venlo uit kunnen stellen, maar lieten dit na.

In de eerste helft kwam Fortuna op voorsprong. Benschot wist in de tweede helft nog wel gelijk te maken, maar vlak voor tijd scoorde Charlie van den Ouweland de winnende treffer.

De ploeg van Brood zal zich nu volledig op de play-offs moeten gaan storten. Het duel tegen Fortuna Sittard brengt echter weinig hoop. "Het schortte aan concentratie in balbezit en de onderlinge coaching", vertelde hij in het Brabants Dagblad. "Dit kunnen we ons in de play-offs niet permitteren."

Veel vakantieverkeer op de weg

Het begin van de meivakantie leidt vandaag tot grote drukte op de Nederlandse wegen. Toeristen en dagjesmensen trekken er massaal op uit, wat vanochtend leidde tot zo'n 50 kilometer file.

Dat meldde de ANWB. Vooral op de wegen naar de Bollenstreek staan de auto's over vele kilometers lengte bumper aan bumper. Ook op de A28 van Utrecht naar Amersfoort was het erg druk. Ter hoogte van het knooppunt Hoevelaken stond rond het middaguur 14 kilometer file. Dit kwam overigens door een ongeval. De ANWB vermoedt dat deze file in de loop van de middag weer oplost.

Veel vakantieverkeer op de weg  (foto: ANP)

Uitslag kwalificatie Bahrein

Jarno Trulli heeft de poleposition veroverd voor de Grand Prix van Bahrein. Timo Glock maakte er een volledige eerste startrij voor Toyota van.

De eerste tijden werden neergezet door de coureurs van Force India. Ondanks hun nieuwe diffusers hadden ze veel last van de temperaturen van boven de veertig graden en de vuile baan en konden in eerste instantie niet tippen aan hun goede tijden van vanmorgen. Sébastien Bourdais en Nico Rosberg tilden de tijden snel naar de 1.34 en Kimi Räikkönen maakte er een 1.33 van.

Lewis Hamilton had slechts één vliegende ronde nodig om het grootste deel van Q1 op de eerste plaats door te brengen, pas tien minuten later ging Trulli onder die tijd. Terwijl Kubica een klein brandje meemaakte in de pits, werd Webber in de weg gezeten door Sutil om de zeventiende plaats. Beiden haalden de cut niet, evenals Bourdais, Buemi en Fisichella. De snelste tijd was voor Sebastian Vettel, met 1:32.680, gevolgd door Jarno Trulli, Lewis Hamilton en Jenson Button.

De tweede sessie zag vanaf de start gelijk alle vijftien wagens op de baan. Zowel de Toyota's als de Brawns waren snel, maar Vettel noteerde opnieuw de beste tijd. Beide BMW's konden niet eens uit de onderste vijf komen en Kubica's vatte in de pits opnieuw even vlam. In de laatste minuut redde Massa zich van een vroegtijdige uitschakeling, ten koste van Kovalainen. Ook Nakajima en Piquet haalden de laatste sessie niet.

De eerste helft van de top ten qualifying werd gedomineerd door de Toyota's. Met nog een minuut op klok zette Button de snelste tijd neer, waar Hamilton net niet aan kon tippen. Glock lukte dat wel en ging als eerste naar de 1.33. Trulli zat daarachter nog op de baan en ging nog eens drie tienden onder Glock's tijd. Dat betekent een volledige eerste startrij voor Toyota, wat het team nog nooit eerder was gebeurd. De tweede startrij is voor Vettel en Button, gevolgd door Hamilton en Barrichello.

Uitslag kwalificatie

poscoureurteamtijdronden
1Jarno TrulliToyota1:33.43120
2Timo GlockToyota1:33.71220
3Sebastian VettelRed Bull Racing1:34.01518
4Jenson ButtonBrawn GP1:34.04420
5Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes1:34.19618
6Rubens BarrichelloBrawn GP1:34.23920
7Fernando AlonsoRenault F11:34.57820
8Felipe MassaFerrari1:34.81819
9Nico RosbergWilliams1:35.13421
10Kimi RäikkönenFerrari1:35.38019

11Heikki KovalainenMcLaren-Mercedes1:33.24214
12Kazuki NakajimaWilliams1:33.34813
13Robert KubicaBMW Sauber1:33.48713
14Nick HeidfeldBMW Sauber1:33.56213
15Nelson PiquetRenault F11:33.94118

16Adrian SutilForce India F11:33.72210
17Sébastien BuemiScuderia Toro Rosso1:33.7539
18Giancarlo FisichellaForce India F11:33.9109
19Mark WebberRed Bull Racing1:34.0388
20Sébastien BourdaisScuderia Toro Rosso1:34.1599

Heerkes ziet kansen tegen PSV

Vorige week zette PSV Ajax met 6-2 aan de kant. Vanavond mag Heracles proberen om punten te pakken tegen de Eindhovenaren.

Door personele problemen zal Heracles niet in de sterkste opstelling kunnen spelen. Toch ziet trainer Gert Heerkes kansen tegen de nummer vier van de Eredivisie. "PSV is met recht een topploeg. Het wordt moeilijk voor ons, al hebben we de laatste thuiswedstrijden tegen goede ploegen goed gespeeld. Daar moeten we ons aan vasthouden, we zijn niet bij voorbaat kansloos. PSV graaft zich niet in."

Heracles zal het zonder de geschorsten Mark Looms en Kwame Quansah moeten doen. Paddy John, Karim Bridji en Sebastiaan Steur zijn geblesseerd.

Zuma kan kiezen uit First Ladies

De toekomstige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma, wiens partij het ANC deze week een grote overwinning behaalde, komt straks voor belangrijke keuzes te staan. Een daarvan: wie moet hij straks als echtgenote meenemen naar internationale conferenties zoals de G20?

De polygame Zuma (67) kan uit zeker twee first ladies kiezen. De oudste rechten heeft zonder twijfel Sizakele Khumalo, die hij kent sinds 1959, maar met wie hij in 1973 officieel trouwde. Ze vertoont zich zelden in het openbaar.

Daarnaast huwde hij nog drie vrouwen. Nkosazana Dlamini-Zuma, de huidige en waarschijnlijk toekomstige minister van Buitenlandse Zaken, scheidde van hem in 1998. Kate Mantsho Zuma pleegde in 2000 zelfmoord. Maar Nompumelelo Ntuli (34), met wie hij vorig jaar in het huwelijk trad, stond woensdag aan zijn zijde te stralen toen hij stemde.

Ntuli, die haar meisjesnaam aanhoudt zoals gebruikelijk is bij polygame huwelijken om het verschil tussen de echtgenotes aan te geven, heeft zonder twijfel de meeste glamour. Zij kan zich het gemakkelijkst bewegen tussen 'collega's' als Michelle Obama en Carla Bruni. Maar of ze de 'vaste' first lady wordt, willen partijwoordvoerders niet zeggen omdat het om een privézaak gaat.

"Er zijn veel politici die maîtresses hebben en kinderen verbergen. Ik ben er liever open over. Ik hou van mijn vrouwen en mijn kinderen", zei Zuma ooit over zijn veelwijverij. Maar hoeveel kinderen hij heeft, houdt hij stil. Schattingen lopen uiteen van 10 tot 18, maar de Zuid-Afrikaanse The Sunday Times kwam niet verder dan 14 kinderen.


Zuma kan kiezen uit First Ladies  (foto: DAG)

Filmpje opgedoken van 25-jarige Susan Boyle

De wereld heeft zingende huisvrouw Susan Boyle pas net leren kennen, maar in haar hometown Blackburn wisten ze allang dat de ietwat belegen dame een gouden keeltje heeft.

De Britse krant The Mirror wist de hand te leggen op een filmpje van het gouden huwelijk van Boyle’s ouders Patrick en Bridget, 23 jaar geleden. Het zaaltje valt stil als Susan de hit I Don’t Know How To Love Him aanheft, een nummer uit de musical Jesus Christ Superstar.

Haar oudere broer Gerry vertelde aan The Mirror: "Het was een hele emotionele avond. Het werd stil toen Susan begon te zingen. Zo gaat dat altijd."

Boyle deed twee weken geleden iedereen versteld staan met haar optreden in de talentenjacht Britain’s got talent. Sindsdien is de huisvrouw overspoeld met aanbiedingen van platenmaatschappijen en zelfs van een pornoproducent .

Klik hier voor het fimpje.


Filmpje opgedoken van 25-jarige Susan Boyle  (foto: DAG)

inFamous bevat Uncharted 2 multiplayer-beta

Helaas voor Sony is de aankondiging die ze maandag wilden doen alweer uitgelekt. Sony toonde een plaatje waarbij Uncharted 2 en inFamous gecombineerd werd, de reden is dat je bij aanschaf van inFamous een voucher krijgt waarmee je toegang krijgt tot de multiplayer-beta van Uncharted 2: Among Thieves. Het plaatje waarop deze aankondiging te zien is komt van een placeholder van de Amerikaanse retailketen Best Buy. Of we de gelijke deal in Nederland ook krijgen is dan ook nog niet bekend.

Mislukte zelfmoordpoging Gordon op zijn achttiende

Schokkend nieuws: Gordon deed een zelfmoordpoging toen hij achttien was. Dat vertelt de zanger openhartig aan de Volkskrant dit weekeinde. Hij zat in de knoop met zijn geaardheid en het vertellen aan zijn ouders dat hij homo was.

Gordon: "Mijn moeder vond het vies en zei dat ik naar de dokter moest. Ik deed een zelfmoordpoging toen ik 18 was. Met vitaminepillen, slaappillen en drank. En ik dronk in die tijd niet eens. Ik ben gevonden door mijn broer."

Momenteel gaat Gordon ook door een diep dal. Zijn verkering is namelijk uit. "Ik zag Sander veranderen. Van een zachte introverte lieve schat in een koud gevoelloos, ja bijna harteloos iemand. Toch blijf ik wachten op de ware. Ik kan niet anders. Stel je voor dat ik dat niet doe en hij blijkt de ware te zijn. Dat vergeef ik mezelf nooit."

Niet Marco, maar Frans feest bij AZ

Niet de Alkmaarder en AZ-fan Marco Borsato zal morgen optreden tijdens het kampioenschapsfeest van AZ in Alkmaar, maar de Brabander Frans Bauer, die niet bekendstaat als groot voetballiefhebber.

Borsato is niet formeel gevraagd voor een optreden, zegt zijn management, terwijl hij toch een skybox heeft in het stadion. Iedereen verwachtte dat hij het officiële kampioensfeest luister zou bijzetten. Maar Borsato is morgen met vakantie. AZ zegt dat het feest een zaak is van de gemeente. "Op verzoek van veel spelers treedt Jan Smit op. Maar de rest van het programma heeft de gemeente geregeld", aldus Daan Schippers van de club.

Een woordvoerder van de gemeente Alkmaar zegt dat er 'contacten zijn geweest met verschillende artiesten, onder wie ook Borsato', maar wil op het programma niet verder ingaan. Het is vooral ook een kwestie van geld. Bauer is bereid zich muzikaal te laten ondersteunen door een tape. Borsato wil alleen zingen met zijn eigen band.

Uitslag 3e vrije training Bahrein

Timo Glock heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein. Felipe Massa pakte de tweede tijd, gevolgd door Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen maakte de top vijf compleet.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 T. Glock Toyota 1:32.60516
2 F. Massa Ferrari 1:32.72820
3 N. Rosberg Williams 1:32.90618
4 L. Hamilton McLaren 1:32.97516
5 K. Räikkönen Ferrari 1:32.98618
6 N. Piquet jr. Renault 1:33.17619
7 R. Kubica BMW 1:33.19513
8 K. Nakajima Williams 1:33.30217
9 J. Trulli Toyota 1:33.39719
10 N. Heidfeld BMW 1:33.41514
11 S. Vettel Red Bull 1:33.44316
12 H. Kovalainen McLaren 1:33.47812
13 F. Alonso Renault 1:33.48213
14 A. Sutil Force India F1 1:33.53417
15 J. Button Brawn GP 1:33.58617
16 R. Barrichello Brawn GP 1:33.68617
17 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:33.72015
18 M. Webber Red Bull 1:33.72614
19 G. Fisichella Force India F1 1:33.96215
20 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:34.9907

Plasterk wil geen gratis studies

Volgens Minister Plasterk (Onderwijs) is het 'niet de bedoeling' dat scholieren met een gemiddelde van 7,5 of hoger op hun vwo-eindlijst de eerste twee jaar gratis kunnen studeren in Tilburg en Eindhoven. De provincie Noord-Brabant wil zo meer studenten van buiten de provincie aantrekken.

"Alle studenten moeten via het collegegeld bijdragen aan hun opleiding", zei Plasterk gisteren na afloop van de ministerraad. "Het provinciefonds waar het collegegeld nu uit zou worden betaald, is daar niet voor bestemd. Collegegeld moet niet worden gecompenseerd door overheidsgeld."

Plasterk vreest ook dat er een concurrentieslag ontstaat tussen universiteiten en provincies die, in navolging van Brabant, ook het collegegeld gaan betalen. Hij gaat bij de provincie opheldering vragen, samen met minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken).

Noord-Brabant trekt 1,3 miljoen euro uit voor studiebeurzen om toptalenten naar de universiteiten in Tilburg en Eindhoven te lokken. Het is de bedoeling dat ze na hun studie in de provincie blijven.

Provincies en universiteiten kunnen volgens Plasterk wel beurzen geven 'voor heel specifieke gevallen'.


Plasterk wil geen gratis studies  (foto: DAG)

Steve Martin claimt sketch André van Duin

De Amerikaanse komiek Steve Martin beschuldigt André van Duin van plagiaat. De ster uit films als Father of the Bride, Three Amigos! en The Pink Panther heeft een brief naar Van Duin gestuurd waarin hij dreigt met juridische acties.

Volgens Martin is de act Mr Zipper van Van Duin een kopie van zijn sketch The Great Flydini, waarmee hij wereldwijd optrad.

Van Duin, die volgens Martin niet voor zijn sketch heeft betaald, deed de act Mr Zipper in 1994 in een tv-show voor RTL4. De komiek haalt daarbij allerlei spullen uit zijn gulp, waaronder een rinkelende telefoon en een brandende sigaret. Het fragment is de laatste tijd tamelijk populair op allerlei sites op internet. Martin eist dat Van Duin nooit meer met de act optreedt. Ook sommeert de Amerikaanse komiek dat Van Duin ervoor zorgt dat alle filmpjes voor 15 mei van het internet zijn verdwenen. Als dat niet gebeurt, dient Steve Martin een schadeclaim in.

Een woordvoerder van Joop van den Ende, die de gewraakte tv-show produceerde, heeft een bericht daarover in het AD zaterdag bevestigd. "Het is in de artiestenwereld niet ongebruikelijk om te werken met materiaal van anderen", legt hij uit. "Net zoals zangers ook liedjes van collega's vertolken." Of dat bij deze sketch van Steve Martin het geval is geweest, kan hij niet zeggen. Het productiebedrijf onderzoekt de claim van de Amerikaanse komiek. "Maar wij hebben te allen tijde naar eer en geweten gehandeld. En dat zullen we ook doen bij het toetsen van zijn claim."

Steve Martin claimt sketch André van Duin  (foto: ANP)

Punch-Out!! krijgt Balance Board compatibility

In hun laatste podcast hebben verslaggevers van 1UP bekend gemaakt dat Punch-Out!! Balance Board compatibility krijgt en dat Piston Honda zijn opwachting zal maken in de game. De Balance Board toevoeging is voor iedereen die toe is aan een flinke workout. Hoe Piston Honda exact in het spel verwerkt zal worden is niet bekend. Het citaat uit de podcast zegt het volgende:

Announcer 1: “Can we talk about Piston Honda?”
Announcer 2: “Nooo, you broke NDA not me.”
Announcer 1: “Just laughing at the fact we can’t mention Piston Honda.......Seriously though, there are embargoes than there are embargoes.”
Announcer 2: “So yea...Balance Board for example, apparently I'm not supposed to talk about the Balance Board.”

Piston Honda werd ook al in zijn gloriejaren verslagen...

Vorige generatie haalt de top

Na een tijdelijke overname van Nintendo en de intrede van allerlei gangsters in de top, brengen de Nederlandse verkoopcijfers ons een kleine verrassing. Het PlayStation 2 spel Fifa 2009 komt deze week binnen op 5.

Zoals we inmiddels gewend zijn, Wii Fit op 1. De gangsters van de Godfather houden de rest van de top 3 bezet. Net als vorige week hebben we 3 Mario's in de top 10, alleen wat andere versies dit keer. Jewel Quest verlaat de top en Chinatown Wars, Brain Training en Company of Heroes blijven in de top 10.

De lijsten per platform vind je hier.

1 WII FIT (Wii)
2 GODFATHER 2 (PS3)
3 GODFATHER 2 (XBOX 360)
4 MARIO KART (Wii)
5 FIFA 2009 (PS2)
6 BRAIN TRAINING (DS)
7 GRAND THEFT AUTO CHINATOWN WARS (DS)
8 MARIO KART (DS)
9 COMPANY OF HEROES/TALES OF VALOR (PC)
10 NEW SUPER MARIO BROS (DS)

Caissière laat vriendin gratis winkelen

Een 34-jarige caissière die in een groothandel in Breda werkte is aangehouden door de politie, omdat zij haar vriendin regelmatig gratis liet winkelen. De vrouw liet haar vriendin, die meerdere keren per week langskwam, elke keer haar kassa passeren zonder iets aan te slaan.

Onder andere grootverpakkingen luiers, fotolijstjes, tuinschermen en een droogmolen werden door de twee vrouwen op deze manier buitgemaakt. Het tweetal werd ontdekt toen de manager van de zaak op de camerabeelden zag dat de caissière 'vergat' om de artikelen van de vrouw aan te slaan. Toen uit eerdere beelden bleek dat dit wel vaker gebeurde deed de manager aangifte.

Ook Van Basten mist leider bij Ajax

Luis Suárez gaf eerder al aan een leider te missen bij Ajax. Nu zegt ook Marco van Basten, trainer van de Amsterdammers, dat de ploeg een leidinggevende persoon moet hebben. De selectie van de ploeg uit de hoofdstad bestaat namelijk veelal uit jonge spelers.

"Je zit met het gegeven dat leiderstypes doorgaans de jongens zijn die al jaren bij een club rondlopen," begon Van Basten zijn verhaal. "NEC heeft Pothuizen op het veld en in de kleedkamer, NAC heeft Penders en AZ heeft Schaars. Op veel meer namen kom ik niet in de Eredivisie. Van de jongens die bij ons in de as kunnen spelen, loopt alleen Gabri al meerdere jaren bij de club rond. En hij is geen speler die zich verbaal laat gelden."

Van Basten slaagde er dit seizoen niet in om met Ajax kampioen van Nederland te worden. "Je kunt ondertussen een rijtje opsommen hoor, van trainers die de laatste tien jaar geen kampioen zijn geworden met Ajax: Wouters, Adriaanse, Blind, Ten Cate, Koster. Dan heb je het over jong, oud, ervaren, onervaren. Het bevestigt mij in wat ik eerder al stelde: dat het probleem van de club dieper ligt en complexer is."

Kalezic: "We blijven moeilijk scoren"

De Graafschap zal ook na deze speelronde op de laatste plaats van de Eredivisie staan. De ploeg uit Doetinchem slaagde er gisteravond niet in om van Sparta, dat ook nog tegen degradatie vecht, te winnen. Na negentig minuten voetbal stond er 0-0 op het scorebord.

Darije Kalezic, trainer van De Superboeren, was in elk geval zeer te spreken over het veldspel van zijn manschappen. "Maar onze kwaal is dat we deze hele competitie al moeilijk scoren. Ook tegen Sparta hadden we genoeg kansen. En het kwam slecht uit dat onze aanvaller Jason Oost er vlak voor rust geblesseerd uit moest."

Briatore houdt vertrouwen in Piquet jr.

Flavio Briatore heeft zijn vertrouwen in Nelson Piquet jr. uitgesproken. De coureur van Renault, die eerder nog een contractverlenging kreeg, heeft in de eerste drie races van het nieuwe seizoen nog geen potten kunnen breken.

"Iedereen ziet op de televisie hoe Piquet presteert. Hij gaat een moeilijke periode door, en we moeten hem daarin steunen. Hopelijk gaat het straks beter," liet Briatore in een reactie weten. "Bovendien zal het in Bahrein de eerste normale race worden na drie races die raar verliepen, dus laten we afwachten hoe het in een normale situatie gaat. Misschien denken we zondag of maandag wel heel anders over hem, en ik hoop op een betere manier."

Criminele Belg kan straf afkopen

Het moet in België volgens staatssecretaris Carl Devlies mogelijk worden dat criminelen die tot twintig jaar celstraf riskeren hun straf kunnen afkopen. Met name de financiële misdaad zou op deze manier efficiënter kunnen worden aangepakt.

Door de regeling zouden langslepende fraudezaken eerder kunnen worden afgerond, omdat mogelijke straffen al in een eerder stadium kunnen worden afgekocht. De staatssecretaris van Fraudebestrijding in België is op dit moment wetgeving aan het vormen waardoor het plan moet kunnen worden uitgevoerd. Deze wetgeving zal echter in beginsel voor alle mogelijke vormen van criminaliteit gelden.

De wetswijziging zal een unicum zijn voor de wereld. Toch denkt de Belg niet dat de nieuwe wetgeving zal leiden tot klassenjustitie: "Het klopt dat enkel wie geld heeft zich een schikking kan veroorloven. Maar wat gebeurt er nu? Wie rijk is, kan dure advocaten betalen om een vrijspraak of verjaring te bekomen. Wat de rijken vandaag uitgeven aan advocaten, zullen ze morgen aan een schikking betalen".

Winnaars Famitsu Awards 2008 bekend gemaakt

Deze week zijn de winnaars van de Famitsu Awards bekend gemaakt. Hoewel we inmiddels bijna in mei 2009 leven heeft het Japanse magazine, Famitsu, de winnaars over 2008 bekend gemaakt. De awards zijn volledig ontstaan uit stemmen van lezers van Famitsu.

Game of the year: Monster Hunter Portable 2nd G
Best Seller: Monster Hunter Portable 2nd G
Person of the Year: Hideo Kojima
Character of the Year: Solid Snake
Company of the Year: Capcom
Rookie Title Prize: The Last Remnant
Innovation Prize: Wii Music
High Quality Prize: Metal Gear Solid 4
Racing Prize: Mario Kart Wii
Multiplayer Prize: Super Smash Bros Brawl
All Generation Prize: Pokemon Platinum
Communication Prize: Animal Crossing: City Folk
Adventure Puzzle Prize: Professor Layton and the Final Journey Through Time
Masterpiece Prize: Dragon Quest V
Character Action Prize: Dissidia Final Fantasy
Role Playing Prize: Tales of Vesperia
Dramatic Prize: 428
PlayStation 2 Prize: Persona 4
Worldwide Prize: Grand Theft Auto IV

Mama is allergisch voor water

Het bestaat echt, een allergie tegen water. De kans dat men het krijgt is één op 230 miljoen. Wereldwijd hebben dertig mensen deze allergie. De Engelse Michaela Dutton (21) is één van deze dertig mensen. Ze kan haar zoontje niet in bad doen, geen water drinken en niet zwemmen.

Dutton kreeg vier jaar geleden, nadat ze bevallen was van haar zoon Mitchell, voor het eerst met de allergie te maken. Toen ze haar pasgeborene in bad deed kreeg ze onmiddellijk last van een brandende, jeukende uitslag op haar handen. Ze kan geen water of koffie meer drinken, de drankjes zorgen voor blaren in haar keel. Het enige vocht dat geen probleem veroorzaakt is cola light.

Michaela Dutton: "Ik kan Mitchell eigenlijk nooit echt goed vastpakken want zweetdruppeltjes, speeksel of morsen met drank, dat is allemaal al voldoende om mijn lichaam te bedekken met jeukende bobbels. Ik kan zelfs zijn tranen niet afvegen. Het is een martelende, brandende, ondraaglijke pijn. Ik zou op zo'n moment mijn hete hoofd willen kaalscheren om het een beetje frisser te hebben." Haar vrienden ontwijken haar. "Ze denken ten onrechte dat het besmettelijk is", zucht ze. "Daarom kom ik ermee naar buiten. En ook in de hoop dat er ooit een geneesmiddel gevonden wordt."

BioShock film gaat te ver over het budget

Vorig jaar kondigde Universal en 2K Games aan dat BioShock verfilmd zou gaan worden. Pirates of the Caribbean director Gore Verbinski John Logan, die we kennen van Gladiator en The Aviator zouden aan het script werken. Momenteel is de film in pre-productie, maar er zijn wat problemen.

De kosten van de film zijn te hoog. De film zal dus op een andere manier gebracht moeten worden om binnen het budget te blijven. Een vertegenwoordiger van Universal vertelt ons het volgende: "so the studio and production can take a look at possible alternate shooting locations, available tax credits, foreign exchange rates and other elements that might help us make the film at a responsible budget."



De film is dus niet geannuleerd. De geruchten gaan dat de kosten momenteel op 160 miljoen dollar zouden staan, dus een weloverwogen heroverweging is misschien wel zo verstandig.

Danny overleeft eerste nacht in Bunker

FOK!baas Danny Roodbol heeft de eerste nacht in de Bunker overleefd. De kale Zwollenaar bracht de nacht door met Big Brother Bart en een geheel in het wit geklede kunstenaar.

Om 2.30 uur ging de stream uit. Danny en Bart waren toen nog aan het kletsen. Dat wil zeggen, Bart kletst en Danny geeft antwoord. Soms. Vanochtend gingen de gesprekken onder meer over hoe laat je op de dag je eerste biertje kon nemen en het bakken van eieren met spek en kaas.

Vandaag worden Big Brother Ruud en Terror Jaap nog in The Bunker verwacht. De deelname van Danny is onderdeel van de kickoff. Het echte spektakel met acht deelnemers begint maandag. Je leest er alles over in The Bunker Online. Danny bekijken kan gratis via de stream.

Danny heeft er zin an

"Als Big Brother Bart nog één keer praat over zichzelf ga ik slaan."

Guild wars 6 miljoen keer verkocht

NCsoft en ArenaNet hebben bekend gemaakt dat ze de afgelopen vier jaar totaal zes miljoen stuks van Guild Wars verkocht hebben. Om dit te vieren hebben de ontwikkelaar en uitgever een grote content update beschikbaar gemaakt inclusief in-game festiviteiten rondom de verjaardag van de game op 28 april.

Hoofd van de ArenaNet studio, Mike O'Brien geeft aan dat ze in hun nopjes zijn met hoe gamers gereageerd hebben op Guild Wars en dat hun business model een grote hit blijkt te zijn onder gamers:

"We are humbled by how gamers have responded to Guild Wars over the past four years, and we are proud that the game and its community have helped to continually shape, define, and expand the genre," "Our subscription-free business model has proven to be a big hit with gamers, bringing an enormous and diverse online community to the game."

Codemasters komt met Formule 1 games

Codemasters komt dit jaar nog met een Formule 1 game op de markt. De eerste titel, F1 2009, komt dit najaar uit voor de Wii en PSP en moet een authentieke en toegankelijke weergave bieden van het huidige Formule 1 seizoen. De ontwikkelaar en uitgever verwierf vorig jaar de rechten en is bekend van verschillende racegames, zoals de welbekende Colin McRae serie, de Micro Machines serie en Race Driver: GRID.

Codemasters heeft verder laten weten dat ze in de loop van 2010 met een nieuwe Formule 1 game komen voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Deze wordt ontwikkeld met behulp van de EGO Engine-technologie die eveneens verantwoordelijk is voor Race Driver: GRID.

Rod Cousens, CEO van Codemasters vertelt:

“FORMULE ÉÉN is het hoogtepunt van de motorsport. Voor velen is het een manier van leven en het enthousiasme groeit met de dag. We produceren nu een reeks games met passie, glamour en spanning die de fans echt verdienen en wij weten hoe we dit moeten doen. F1 2009 is nog maar het begin van iets heel speciaals voor Codemasters en wordt de nieuwe maatstaf voor de high definition-versies die volgen in de loop van 2010.”

F1 2009 moet een volledig Formule 1 seizoen in arcade-stijl gaan bieden. Hulpmiddelen voor bestuurders zijn volledig aan te passen door individuele spelers, zodat zowel beginners als gevorderden hun auto op de weg kunnen houden. In de PSP-versie van de game kunnen spelers draadloos tegen elkaar racen.

'Militaire aanval Iran ging net niet door'

Iran heeft op vrijdag 17 april 140 gevechtsvliegtuigen opgeborgen om een Israëlische verrassingsaanval op de Iraanse luchtmachtbasis Mehr-Abad af te slaan. Hiervoor waarschuwde Rusland het land met de nucleaire ambities.

De vliegtuigen zouden op Iran's Army Day een demonstratie gaan geven hoe een Israëlische aanval op Iraans nucleaire installaties afgeslagen zou worden.

De Iraanse media schreven dat de grootschalige luchtshow was geschrapt vanwege 'slechte weers- en zichtomstandigheden'. Op het moment van de geplande show scheen de zon echter volop in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Moskou had middels spionagesatellieten voorbereidingen voor een aanval waargenomen op Israëlische militaire vliegvelden. De demonstratie van Iran zou Israël de mogelijkheid geven om in één klap alle 140 gevechtsvliegtuigen uit te schakelen, de bulk van de Iraanse luchtmacht.

Hierdoor zouden de nucleaire installaties van het land niet meer vanuit de lucht beschermd kunnen worden. Een vergelijkbare Israëlische aanval verwoestte in de eerste uren van de oorlog in 1967 de hele Egyptische luchtmacht.


Sjeik mishandelt boer

Een sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten kwam gisteren in het nieuws nadat er een film van een gruwelijke marteling is uitgelekt. Hierop is te zien hoe de sjeik een boer foltert omdat deze graan zou hebben gestolen.

Zo is te zien dat de boer zand moet eten, wordt geslagen, wordt beschoten en dat zijn testikels in brand worden gezet. Uiteindelijk wordt hij overreden met een pick-uptruck, waarbij de cameraman wordt gewenkt dichterbij te komen zodat je zijn botten kan horen kraken. Deze folteringen werden uitgevoerd door de broer van de kroonprins van het land: Issa bin Zayed Al Nahyan. Een zakenman kreeg het filmpje in handen en smokkelde deze het land uit.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van het Arabische land laat in een reactie weten dat "de incidenten geen deel uitmaken van een gedragspatroon" en "dat alle procedures door de politie correct zijn opgevolgd". De sjeik had verzocht de marteling op te nemen zodat hij later zijn acties terug kon zien.

In januari waren onze kroonprins Willem Alexander en zijn vrouw Maxima nog in het land op bezoek. De Arabische natie geldt als een bevriende natie van Nederland.

Met dank aan KarelVH voor de submit

Moslim krabt posters lingeriedames kapot

In Amsterdam drijft sinds kort een moslim reclamebureaus tot wanhoop. De gelovige krabt namelijk met zijn blote nagels sexy vrouwen van reclameposters in Amsterdam-Oost.

Op de reclameborden staan sexy vrouwen afgebeeld die reclame maken voor het lingeriemerk Sapph. De 'vrouwenkrabber', Tarix Abdullah, handelt 'uit respect voor God'. Hij zegt niets tegen vrouwen te hebben, zolang ze maar meer dragen dan alleen een beha en een slipje.

"Ik doe het om vrouwen en kinderen te beschermen die hier langskomen. Straks denken vrouwen nog dat zij er zo uit moeten zien om mannen te behagen. Als ze de weg van God volgen, meer in het bijzonder van de islam, kunnen we het gevaar ontwijken", zo vindt Abdullah.

De Amsterdamse politie heeft inmiddels lucht gekregen van de snode plannen van de gelovige moslim. Toch hebben ze nog geen stappen ondernomen. De directeur van de lingeriefabriek heeft geschokt gereageerd op het bericht.

Volendam wil Tol terug bij proftak

De papieren editie van het weekblad Voetbal International meldt deze week dat FC Volendam gaat proberen middenvelder Nick Tol terug te halen bij de profselectie. De oudste zoon van Pier Tol komt dit seizoen uit voor het in de zaterdaghoofdklasse spelende amateurteam van de club.

De negentienjarige Tol doorliep de jeugdopleiding van Volendam, maar koos vorig jaar voor een overstap naar de amateurtak. Dit seizoen maakt hij een goede indruk. Tol scoorde al elf keer in de hoofdklasse B. De club wil deze week met de speler in onderhandeling gaan. Ook enkele hoofdklassers hebben interesse in Tol.

Experts: Noord-Korea is een kernmacht

Noord-Korea is een kernmacht en heeft de capaciteit om hele steden in Zuid-Korea en Japan met kernwapens te vernietigen. Deze conclusie trekken steeds meer experts, van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) tot de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Mohamed ElBaradei, voorzitter van het IEA, zei afgelopen week: "Noord-Korea heeft kernwapens, dat is een feit. Ik hou er niet van om te erkennen dat landen kernmachten zijn geworden, maar bij Noord-Korea is het de realiteit."

Noord-Korea zou met korte en middellange-afstandsraketten miljoenen mensen in Zuid-Korea en Japan kunnen doden, en Amerikaanse militaire bases in de regio kunnen platleggen. Zuid-Korea weigert echter om de noorderburen als kernmacht te erkennen. Het zou Noord-Korea bij onderhandelingen een veel te machtige positie geven.

Satellietbeeld Noord- en Zuid-Korea 's nachts met Seoul als grootste lichtpunt

CD: 21 Eyes Of Ruby - Conquer The World pt. 4

In de mediawereld is het vaak zo dat naarmate het sequel-nummer toeneemt, de kwaliteit omlaag gaat. Kijk onder andere maar naar The Godfather, Rocky, Rambo, American Pie. Tegen deel 3 was het niveau onder nul gedaald (als het dat al niet was bij sommige). Zou dit voor de band 21 Eyes Of Ruby ook zo lopen? Bij deze Nederlandse band heeft het er initieel de schijn van dat er al een aantal delen in de reeks Conquer The World zijn verschenen. Schijn bedriegt want Conquer The World pt. 2 & pt. 3 was hun officieel debuutalbum. Betekent echter wel dat Conquer The World pt. 4 een soort sequel is. En is deze nu vooruit of acheruit gegaan ten opzichte van het vorige deel?

Alleen met pasje coffeeshop in

Als het aan de Limburgse gemeenten ligt, kan softdrugs volgend jaar alleen nog met een pasje gekocht worden in hun provincie. Met de maatregel willen de Limburgse gemeenten de overlast van drugstoeristen beperken. Daarnaast moeten klanten nog maar maximaal drie gram per dag kunnen kopen.

Deze speerpunten staan beschreven in het plan 'Limburg stelt zijn grenzen' van de Limburgse gemeenten en een coffeeshop. Burgemeester van Maastricht Gerd Leers ziet de speerpunten als dé oplossing om het drugstoerisme in Limburg te beperken.

Besloten clubs
Alle Limburgse coffeeshops worden in het plan omgedoopt tot besloten clubs. "Daardoor kan de toegang worden geweigerd aan mensen die geen lid zijn. Het pasje of een vingerafdruk bewijst je lidmaatschap", aldus Leers. Ook buitenlanders kunnen lid worden van de clubs, anders zou dit in strijd zijn met de Europese regelgeving.

Maximaal drie gram per klant per dag 
Niet alleen de pasjes moeten het drugstoerisme minder aantrekkelijk maken, ook een maximale verkoop van drie gram wiet per klant per dag moet de softdrugstoeristen uit Limburg verjagen. "Een tochtje van een paar honderd kilometer loont dan nog nauwelijks", verklaard Leers. Er wordt momenteel ook gekeken naar de mogelijkheid om alle pasjessystemen van coffeeshops in één systeem te verwerken, zodat iedere klant nog maar één coffeeshop per dag kan bezoeken.

Het softdrugstoerisme moet ook ontmoedigd worden door een andere maatregel: verplicht betalen met een betaalpas. Anonimiteit is op deze manier volledig uitgesloten.

Den Haag is positief
Leers is het gesprek over het plan inmiddels namens de Limburgse gemeenten in Den Haag aangegaan. De betrokken ministeries, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Justitie, zijn tot nu toe positief over het plan. Ook de coffeeshophouders hebben geen problemen met het plan.

Met dank aan boschpoort voor de submit.

 

Judoka Elmont uitgeschakeld

Guillaume Elmont is klaar op het Europees kampioenschap judo in Tbilisi. De Amsterdammer verloor zijn eerste wedstrijd in de klasse onder 81 kilogram van de Italiaan Antonio Ciano. Elmont had tijdens de wedstrijd veel last van een kwetsuur aan zijn rechterpols.

Elmont, wereldkampioen in 2006, had al in de aanloop naar het EK gezegd dat hij zich eigenlijk moet laten opereren. De Nederlandse judoka wil die ingreep echter uitstellen. Hij moet anders het WK in Rotterdam eind augustus aan zich voorbij laten gaan.

Punch-Out!!-artwork laat danspassen en pijn zien

Hoewel er dit keer geen Mike Tysson in zit krijg je toch nostalgische gevoelens van die Punch-Out!!-screenshots. Natuurlijk lijkt Nintendo dit te weten en hypet verschillende mensen door screenshots en artwork vrij te geven.
In de game moet Little Mac het moet opnemen tegen gigantsiche en glazen tegenstanders, waaronder Glass Joe, Von Kaiser, King Hippo en Disco Kid. Er zal meer de genoeg vrij te spelen zijn, want volgens een woordvoerder van Nintendo is er geen plaats meer op de DVD. Heb je geen zin om al die toernooien te spelen om alles vrij te spelen? Dan heb je pech, maar je kunt altijd nog multiplayer spelen tegen je grootste vijand. Nog eventjes geduld, want het spel is, hopelijk, over een maandje uit.





















Fietsen van viaduct op A2 gegooid

Onverlaten hebben vanochtend rond kwart over zes twee fietsen van een viaduct op de A2 gegooid. Op dat moment reden twee auto's voorbij, waarvan er een flink beschadigd raakte.

Het voorval vond plaats ter hoogte van het academisch ziekenhuis Maastricht in de richting van de Limburgse hoofdstad. Een automobilist heeft dus flinke beschadigingen aan zijn wagen, de andere bestuurder kon de fietsen nog net ontwijken. De daders, twee mannen, zijn nog niet achterhaald. De politie zoekt dan ook naar eventuele getuigen.

Baby's zwaarder door flesvoeding

Doordat flesvoeding meer proteïne dan borstvoeding bevat, groeien baby's die de fles krijgen sneller. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek onder duizend baby's.

De zuigelingen werden verdeeld in drie groepen. Groep één kreeg borstvoeding. De tweede groep kreeg flesvoeding met een laag proteïnegehalte en de derde groep kreeg flesvoeding met een hoog proteïnegehalte. De baby's zijn tot hun tweede levensjaar gemeten op gewicht, lengte en body mass index. De groep met het hoge proteïnegehalte in hun flesvoeding bleken zwaarder. Professor Berthold Koletzko, leider van het onderzoek, raadt hierdoor borstvoeding aan.

De analisten concluderen naar aanleiding van het onderzoek dat een lage concentratie proteïne in flesvoeding, obesitas kan voorkomen op latere leeftijd. Producenten van flesvoeding hebben de dosis proteïne in flesvoeding inmiddels verlaagd. Een woordvoerder van de Britse Infant and Dietetic Food Association benadrukt dat voor een volledig beeld van de gevolgen op latere leeftijd meer onderzoek nodig is.

China bouwt goudreserves op

China onthulde vrijdag dat het de afgelopen jaren in het geheim de goudreserves heeft opgebouwd. Sinds 2003 heeft het land de reserves verhoogd van 600 naar 1054 ton goud, een stijging van 75 procent. Hiermee heeft China de goudreserves van Zwitserland, Japan en Nederland ingehaald.

Juist Westerse centrale banken en het IMF hebben de afgelopen jaren de goudvoorraden afgebouwd. Het opbouwen van de Chinese goudvoorraden bevestigt het beeld dat China zijn 1,9 biljoen dollar aan buitenlandse reserves aan het diversiferen is. Ook kopen de Chinezen steeds meer industriële metalen en olie op. Zij vrezen namelijk dat de Amerikaanse dollar steeds meer aan waarde zal verliezen.

Wereldgoudreserves

Lerares stopt drol in schooltas

Een Amerikaanse lerares heeft zich de woede op de hals gehaald van de ouders van een kleuter. De kleuterjuf had namelijk een drol in de schooltas van hun zoontje gestopt.

Het vijfjarige jongetje had volgens de lerares een lesje nodig en stopte een keutel met een begeleidend briefje in de boekentas. "Deze kleine drol lag op de vloer in mijn kamer", staat erop te lezen. 

De juf wist niet eens welke kleuter op de vloer had gepoept, maar stopte de drol zomaar bij een kind in de tas, zo oordeelt de vader van de jongen. Het was echter de moeder die de onwelriekende inhoud van de tas opmerkte.

De ouders eisen nu excuses van de kleuterjuf, want deze straf was toch wel 'zwaar vernederend'. De school zal onderzoek doen naar het poepincident. De directie heeft al wel laten weten dat de lerares hier niet voor wordt ontslagen. 

'Luchtlijn moet noorden en Randstad verbinden'

Een vliegverbinding op biobrandstof moet op korte termijn een alternatieve verbinding vormen tussen de Randstad en het noorden van het land. Het Platform voor Duurzame Luchtvaart (PDL) heeft vandaag een bericht daarover in het Dagblad van het Noorden en De Telegraaf bevestigd.

De organisatie voert momenteel intensief gesprekken met deze 'Noorderluchtlijn' (NLL) met onder meer Schiphol, luchthaven Eelde, de Nederlandse Spoorwegen (NS), het rijk en de noordelijke provincies.

Volgens de PDL kan de luchtlijn een goed alternatief zijn voor de Zuiderzeelijn, een hogesnelheidslijn waarvoor het noorden zich de afgelopen twintig jaar hard maakte. Het kabinet schoot dit plan in 2007 definitief af.

Nieuwe poule-indeling voor Oranjemannen op EK

Door de late terugtrekking van Slowakije heeft de European Squash Federation (ESF) de poule-indeling voor het Europese Kampioenschap voor landenteams moeten wijzigen. Deze aanpassing heeft ook consequenties voor de Oranjeheren die voor het eerst onder leiding staan van bondscoach Lucas Buit.

Nederland, tijdens het EK in het Zweedse Malmö als derde geplaatst, is nu in poule B ingedeeld bij Frankrijk (2), Zwitserland (6) en Schotland (7). De jonge Nederlandse ploeg, die zonder de viervoudig nationaal kampioen Laurens Jan Anjema afreist naar Zweden, moet bij de eerste twee eindigen in de groep om de halve finales te bereiken. Door de afwezigheid van de geblesseerde Anjema fungeert Dylan Bennett nu als kopman van de Oranjemannen. Het team bestaat verder uit Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink, Rene Mijs en debutant Bart Ravelli.

De Oranjedames zijn tijdens het prestigieuze evenement als tweede geplaatst, achter het tot nu toe ongenaakbare Engeland dat alle voorgaande edities van het EK wist te winnen. De formatie van Nicole Beumer is in Poule B ingedeeld met Frankrijk (3), Denemarken (6) en Wales (7). De Oranjevrouwen moeten daarin bij de beste twee eindigen om zich te plaatsen voor de halve finales. Met kopvrouw Natalie Grinham, die debuteert in het Nederlandse damesteam, voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom in de gelederen, moet dat normaal gesproken echter geen problemen opleveren.

De Europese titelstrijd begint komende dinsdag. Het definitieve speelschema wordt maandag bekend gemaakt.

Duels zonder publiek wegens dodelijke griep

De voetbalbond van Mexico heeft drastische maatregelen genomen vanwege een dodelijk griepvirus. De twee wedstrijden van topclubs Guadalajara en America zullen morgen achter gesloten deuren worden gespeeld.

De voetbalbond wil op deze manier het risico op verdere verspreiding van een nog onbekende variant van de varkensgriep zoveel mogelijk voorkomen. Volgens de Mexicaanse regering zijn er minstens twintig mensen door de griep overleden en de griep zou mogelijk ook de oorzaak van 48 andere dodelijke gevallen kunnen zijn. Ruim duizend Mexicanen zouden al besmet zijn met het virus.

"Het besluit om deze twee wedstrijden zonder publiek te spelen, is volledig in lijn met de maatregelen die het ministerie van Volksgezondheid heeft afgekondigd", aldus een verklaring van de voetbalbond.

Robert ten Brink wordt vierde Topper

De droom van Robert ten Brink komt uit. De immer goedlachse presentator mag zich namelijk voegen bij niemand minder dan de Toppers. Niet dat het trio nu een kwartet wordt, want Ten Brink mag slechts een nummer meezingen.

Robert liet gisteren aan de Telegraaf weten dat hij maar wat graag een keer zou willen optreden met de drie heren. RTL Boulevard besloot de presentator daarom gisteren te verrassen.

Met een smoes werd Robert door het showbizzprogramma aan de telefoon gelokt. Ten Brink dacht dat hij namelijk mocht vertellen over het televisieprogramma 'Laat ze maar lachen'. Robert neemt het stokje over van Ron Brandsteder en is dus de nieuwe presentator. Al snel bleek de oubollige show niet de reden te zijn voor het interview.

"Robert, je mag met ons een nummer komen zingen in de Arena", vertelde Gordon ineens. Robert viel zowat van zijn stoel van verbazing. "Dat meen je niet! Is dit serieus? Ik ben een topper! Eindelijk A dream comes true!", riep hij uit.

Na het gesprek kon de presentator het nog steeds niet geloven. Om te verifiëren dat hij niet in de zeik werd gezet, belde hij nog maar even met RTL Boulevard. Deze kon het nieuws gelukkig bevestigen. Welk nummer Robert zal meezingen is nog niet bekend.

'ANC mist tweederdemeerderheid net'

Na het tellen van nagenoeg alle stemmen heeft het regerende Afrikaans Nationaal Congres (ANC) een absolute meerderheid behaald bij de verkiezingen in Zuid-Afrika. De partij staat op iets meer dan 66 procent van de stemmen, terwijl de uitslag van één district nog ontbreekt.

De kiescommissie treedt naar verwachting vandaag later op de dag naar buiten met de officiële verkiezingsuitslag.

De opkomst tijdens de stembusgang van afgelopen woensdag was ongeveer 77 procent, een fractie hoger dan tijdens de vorige verkiezingen in 2004. Het ANC lijkt net te kort te komen voor een tweederdemeerderheid, waarvoor het 66,7 procent van de stemmen nodig heeft. De Britse premier Gordon Brown feliciteerde ANC-leider Jacob Zuma al met zijn zege.

De Democratische Alliantie, de belangrijkste oppositiepartij, blijft vrijwel zeker steken op 16,5 procent van de stemmen. Nieuwkomer COPE, een afsplitsing van het ANC, haalt ongeveer 7,4 procent.

'ANC mist tweederdemeerderheid net'  (foto: ANP)

Principeakkoord nieuwe CAO ziekenhuispersoneel

De Nederlandse ziekenhuizen hebben gisterenavond met de bonden een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor het ziekenhuispersoneel. Dat heeft Abvakabo FNV bekendgemaakt.

De overeenkomst, die een looptijd heeft van 24 maanden, voorziet in een loonsverhoging en een nieuw levensfasebudget. Een nieuwe CAO gaat gelden voor 190.000 werknemers.

Volgens het akkoord stijgen de lonen dit jaar en volgende jaar met 1 procent. Naast een loonsverhoging krijgt het verplegend personeel ook een hogere eindejaarsuitkering. Die is nu 5 procent en loopt in twee jaar op tot 6,7 procent. In 2011 komt daar nog eens eenmalig 0,6 procent bij, wat valt binnen de loonruimte van 2010. Verder veranderen de pensioenpremies. Werknemers betaalden tot nu toe meer premie dan werkgevers. Dit wordt nu vlot getrokken.

Het akkoord voorziet daarnaast in een nieuw levensfasebudget. Ziekenhuispersoneel tot 50 jaar krijgt er vanaf 2010 in drie jaren oplopend 20, 30 en 35 uren extra verlof bij.

Principeakkoord nieuwe CAO ziekenhuispersoneel  (foto: ANP)

Amerikaanse ex-KKK leider in Tsjechie opgepakt

In de Tsjechische hoofdstad Praag is oud Ku Klux Klan-leider David Duke gisteren opgepakt. Hij wordt verdacht van het ontkennen of het verdedigen van de Holocaust, laat het Tsjechische persbureau CTK weten. Op de ontkenning of verdediging van de Holocaust staat in Tsjechië een straf van maximaal drie jaar cel.

Duke heeft jarenlang een prominente rol in de racistische Amerikaanse beweging Ku Klux Klan gespeeld. Hij deed in 1992 tevergeefs een poging om genomineerd te worden voor de Republikeinse partij in de presidentsverkiezingen in Amerika.

Met dank aan AyrtonSenna voor de submit.

Kauwgom maakt tieners slimmer

Een recentelijk uitgevoerde Amerikaanse studie heeft uitgewezen dat kauwgom ervoor zorgt dat tieners beter scoren op wiskundige toetsen. Daarnaast helpt kauwgom volgens de onderzoekers bij het bestrijden van stress.

Voor het onderzoek volgden de onderzoekers 108 scholieren tussen de 13 en 16 jaar oud. De helft van de onderzoeksgroep kreeg suikervrije kauwgom tijdens de lessen, toetsen en tijdens het maken van hun huiswerk. Veertien weken na aanvang van het onderzoek bleek dat de kauwgomkauwende scholieren drie procent hoger scoorden dan voorheen. Deze kleine verbetering is volgens de onderzoekers toch een belangrijk onderzoeksresultaat.

Een ander onderzoek, gehouden onder universiteitsstudenten, toonde aan dat kauwgom kauwen tijdens een moeilijke computertest ervoor zorgt dat de studenten minder last hebben van stresshormonen dan wanneer ze geen kauwgom kauwden. Volgens de onderzoekers zorgt de vermindering van stress ervoor dat iemand zich makkelijker kan concentreren op zijn werk. 

De resultaten zijn volgens onderzoeker Gil Leveille belangrijk. "Dit is de eerste keer dat we wetenschappelijk kunnen bewijzen dat studenten echt beter presteren wanneer ze mogen kauwen."

Met dank aan Pjet voor de submit.

Zlatan wil graag in Spanje of Engeland spelen

Zlatan Ibrahimovic heeft het wel gezien bij Inter en zint aan op een vertrek. De oud-Ajacied heeft naar eigen zeggen het gevoel dat het tijd is voor wat anders.

De Zweedse topspits geeft tegenover Eurosport aan dat hij graag in Spanje of Engeland zou spelen. "Ik sta nog onder contract bij Inter en ben hier erg gelukkig, maar op hetzelfde moment zou ik graag wat nieuws proberen nu ik al vijf jaar in Italië speel", vertelt Ibrahimovic.

"Ik heb alles gewonnen wat er in Italië te winnen valt en heb hier ontzettend veel geleerd, maar er komen momenten in je leven wanneer je jezelf moet zeggen dat het tijd is voor wat anders. Dat had ik eerder ook al eens bij Ajax."

Over interesse heeft Zlatan niet te klagen. Hij zou in de belangstelling staan van onder meer Chelsea, Liverpool, Manchester City, Real Madrid en Barcelona.

The Bunker is nu echt online!

Gisteravond om acht uur is de reallifesoap The Bunker Online dan echt online gegaan. Met een speech van Big Brother Bart is het project officieel geopend. Onder de genodigden zijn onder anderen FOK!-eigenaar Danny en Johan Vlemmix.

Danny zal namens FOK! plaatsnemen in de kickoff die dit weekend plaatsheeft. Ook Big Brother Ruud en Gouden Kooi Jaap worden verwacht. Maandag begint de echte soap met acht deelnemers die 10.000 euro netto kunnen winnen. Via www.thebunkeronline.tv kun je dit weekend gratis meekijken met de stream. Wil je de soap daarna volgen dan kost dat 8 euro voor een hele maand.

Op het enige echte officiële Bunker Online Forum lees je alles over de kandidaten, zie je streamverslagen en kun je meepraten met makers en fans.



The Kickoff met Danny in het middelpunt van de belangstelling.

Vermaelen: "Voor hen is het een prestigestrijd"

Ajax verloor vorige week met grote cijfers van PSV. In Eindhoven werd het maar liefst 6-2. Morgen mag Ajax het opnemen tegen landskampioen AZ. Thomas Vermaelen heeft vertrouwen in een goede afloop.

De verloren wedstrijd tegen PSV lijkt al uit het hoofd van de Ajacieden. "We zijn professioneel genoeg om dat opzij te zetten. We evalueren de dingen die verbeterd moeten worden en we trainen heel hard om het te verwerken. Na een dag moet dat wel over zijn. We moeten ons op de volgende wedstrijd richten."

Ondanks het feit dat AZ al kampioen is, verwacht de aanvoerder van de Amsterdammers een lastige wedstrijd. "AZ speelt eigenlijk nergens meer voor, maar ik denk dat ze er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Het is voor hen een prestigestrijd", vertelt hij op de website van Ajax. "Voor ons is het wel een aparte wedstrijd. Er staat voor ons veel op het spel terwijl AZ al klaar is."

Amoah onzeker voor duel tegen NEC

Het is nog onzeker of NAC Breda vanavond kan beschikken over de Ghanese spits Matthew Amoah.

De spits van NAC kwam op de training in botsing met de jonge verdediger Tim Hofstede. Amoah liep een hoofdwond op die met vier hechtingen gedicht moest worden. Hofstede is ook onzeker, hij klaagde over duizeligheid.

Naast dit tweetal moet Robert Maaskant het ook doen zonder de geblesseerden Csaba Fehér, Edwin de Graaf, Kurt Elshot en Gert Jan Tamerus. Joonas Kolkka mist de wedstrijd tegen NEC vanwege een schorsing.

DVD: Hell Ride

In de jaren zestig en zeventig speelde Larry Bishop in diverse cultfilms over motorrijders, zoals Wild in the Streets en Savage Seven. En wat gebeurt er dan in een periode waarin retro helemaal hip is? Hij komt terug met zijn genre! Met de direct-to-dvd film Hell Ride is hij niet alleen weer als acteur op het witte scherm te zien, maar is hij ook op de achtergrond actief als schrijver én regisseur. Samen met Quentin Tarantino hoopt Bishop het biker genre nieuw leven in te blazen, als is het maar de vraag of Tarantino niet vooral voor de verkoopcijfers zijn naam aan de titel heeft verbonden. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.


Meeste hondenbeten van gezinshond

De meeste hondenbeten die leiden tot ernstige verwondingen, komen van honden uit het eigen gezin. Dat blijkt uit onderzoek van het Landelijke Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG,) waarover het Nederlands Dagblad vandaag bericht.

De organisatie lanceert vandaag de voorlichtingscampagne 'Minder hondenbeten, daar zetten we samen onze tanden in'. Volgens het LICG worden jaarlijks in Nederland 150.000 mensen gebeten door een hond. Een derde van de slachtoffers moet zich voor de beetwond laten behandelen bij een arts of in een ziekenhuis. Twee derde van alle hondenbeten wordt bewust of onbewust door het slachtoffer uitgelokt.

Kinderen zijn vaker het slachtoffer van bijtincidenten dan volwassenen.

Jay Leno uit het ziekenhuis

De Amerikaanse talkshowpresentator Jay Leno heeft gisteren een ziekenhuis in Los Angeles verlaten. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd.

De 58-jarige Leno meldde zich een dag eerder bij het ziekenhuis omdat hij zich beroerd voelde. Het tv-station NBC besloot daarop de uitzendingen van eergisteren en gisteren van The Tonight Show with Jay Leno af te blazen. Over de precieze gezondheidsproblemen van de tv-persoonlijkheid is niets bekend.

Een woordvoerder van de tv-zender NBC zei donderdag dat Leno waarschijnlijk maandag weer aan de slag gaat.

Vorige maand was de Amerikaanse president Barack Obama nog in de talkshow van Leno. Het was voor het eerst dat een zittende president van de VS in zo'n praatprogramma verscheen.

Leno (foto: ANP)

[NBA] Uitslag Cavs - Pistons

De Cleveland Cavaliers lijken vrij gemakkelijk naar de volgende ronde van de play-offs te gaan. Gisteravond werd er voor de derde maal op rij gewonnen van de Detroit Pistons. Dit keer was de eindstand 79-68.

Bij de Pistons was Richard Hamilton goed bezig. Hij hield zijn team in de wedstrijd en kwam uiteindelijk op vijftien punten. Rodney Stuckey voegde daar twaalf punten aan toe. Tayshaun Prince had weinig in te brengen door een sterk verdedigende LeBron James. Prince scoorde slechts zeven punten.

Bij de Cavaliers verloopt alles vlekkeloos. James blijft scoren zoals hij het hele seizoen doet en brengt zijn teamgenoten ook in gelegenheid om uit te blinken. Gisteravond was hij goed voor 25 punten, negen assists en elf rebounds. Hij kwam slechts een assist te kort voor een triple double. Joe Smith voegde daar negentien punten en tien rebounds.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUitUitslagStand
Detroit PistonsCleveland Cavaliers68-790-3
Philadelphia 76ersOrlando Magic96-942-1
Houston RocketsPortland Trailblazers86-832-1

Theo Bos tevreden over tweede seizoenshelft

Theo Bos is tevreden over de prestaties van Vitesse tijdens de tweede helft van dit seizoen. De Arnhemmers hoeven zich niet druk te maken om degradatie en maken zelfs nog kans op de UEFA-cup play-offs.

"We praten over de negende plaats, terwijl we enkele weken terug nog naar onderen keken. We zijn bezig aan een goede tweede seizoenshelft en doen het prima op de ranglijst van 2009. In tien van de veertien wedstrijden hebben we een goed niveau gehaald", aldus de oefenmeester.

Aanstaande zondag neemt de Gelderse club het met een nagenoeg fitte selectie op tegen FC Utrecht.

Noord-Korea hervat nucleair programma

In reactie op de aangescherpte sancties die de VN Noord-Korea vannacht oplegde, heeft het land besloten het nucleaire programma weer te hervatten. Het aanscherpen van de sancties houdt ondermeer in dat drie Noord-Koreaanse bedrijven op de zwarte lijst zijn gezet, vanwege hulp bij het ontwikkelen van kernwapens.

Volgens het staatspersbureau zullen gebruikte staven met kernbrandstof worden opgewerkt. Kernbrandstof kan worden gebruikt om kernenergie of kernwapens te produceren. Begin 2007 sloot Noord-Korea nog een akkoord met een aantal landen, waarin werd vastgelegd dat het land nucleair zou ontwapenen. Vorige week beëindigde het stalinistische land al de samenwerking met het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA).

Aanklager onderzoekt uitspraak Jack Tuyp

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar FC Volendam-speler Jack Tuyp. De spits liet zich na afloop van de verloren halve finale om de KNVB-beker tegen sc Heerenveen kritisch uit over scheidsrechter Björn Kuipers.

De arbiter verzuimde om de Volendammers een penalty te geven, alhoewel Kuipers na afloop na het zien van de TV-beelden toegaf dat hij een verkeerde beslissing had genomen.

Tuyp's uitspraak "Het leek wel of hij de opdracht had gekregen om de grote club door te laten gaan naar de finale", wordt hem zwaar aangerekend en de speler moet uiterlijk dinsdag zijn verklaring omtrent dit voorval inleveren.

VN scherpen sancties Noord-Korea aan

De Verenigde Naties hebben gisteren de sancties tegen het regime in Pyongyang aangescherpt vanwege de omstreden Noord-Koreaanse raketlancering op 5 april. Drie Noord-Koreaanse bedrijven zijn op een zwarte lijst gezet, omdat ze een volgens de VN Pyongyangs raket- en nucleair programma ondersteunen.

De Verenigde Staten hadden graag elf Noord-Koreaanse bedrijven op de lijst gezien en Japan veertien, maar Rusland, China en enkele andere leden van de Veiligheidsraad waren daarop tegen.

Noord-Korea lanceerde een naar eigen zeggen vreedzame communicatiesatelliet. Volgens critici was er echter geen sprake van een communicatiesatelliet, maar testte het land een langeafstandsraket. Noord-Korea liet onlangs weten zijn nucleair programma weer op te starten na kritiek van de VN-Veiligheidsraad op de lancering.

Verder stelde Noord-Korea dat het niet langer over zijn nucleair programma wil praten in het zogeheten zeslandenoverleg. Hieraan nemen naast Noord-Korea ook Rusland, Zuid-Korea, de VS, Japan en China deel.

KNVB kan licentie FC Eindhoven intrekken

De kans is aanwezig dat FC Eindhoven volgend seizoen niet meer in de Jupiler League speelt. De KNVB heeft vrijdagmiddag laten weten dat de voetbalbond de licentie van de club uit Eindhoven voor komend seizoen kan intrekken. Dit naar aanleiding van de financiële problemen binnen de club.

Eerder meldde de KNVB al dat de begroting van FC Eindhoven niet in orde is. De club was het hier niet mee eens en tekende hoger beroep aan bij de voetbalbond. Dat beroep is vrijdag afgewezen. Hierdoor krijgt de nummer negentien van de Jupiler League voor de vijfde keer een sanctie van de KNVB. Dit betekent automatisch dat de licentie kan worden ingetrokken.

De club kan opnieuw tegen deze beslissing in beroep gaan. Eindhoven zal dit ook gaan doen. Voorzitter Ed Creemers overweegt een stap naar de burgerrechter om het voortbestaan van Eindhoven hoop te geven.

BMW Sauber start wisselvallig in Bahrein

BMW Sauber kende een wisselend begin van het race-weekend in Bahrein. Nick Heidfeld en Robert Kubica lieten in de eerste sessie nog een tweede en derde tijd noteren, maar zij wisten dit in de middag niet meer te herhalen.

"Het zag er in de ochtend beter duit dan in de middag," concludeerde Heidfeld na afloop van de tweede sessie. "Het verschil in balans tussen de zachte en de harde band is hier vrij groot. Dat maakt het erg moeilijk voor ons om de auto goed af te stellen. ook had ik een gebrek aan remstabiliteit en grip, al is dat laatste normaal op de vrijdag in Bahrein. We zullen nu de data gaan bestuderen en kijken wat we kunnen verbeteren voor morgen."

Kubica maakt zich nog niet druk om de resultaten, die in beperkste mate nog tegenvallen voor het team van BMW Sauber. "Het was een normale vrijdag," aldus de Pool, die dit weekend met KERS zal rijden. "We hebben de banden vergeleken en gewerkt aan de balans van de auto. Verder hebben we ook gekeken naar de afstelling van het KERS-systeem, wat nogal een uitdaging is met die hoge temperaturenm hier. We zullen nu alla gegevens analyaseren en hopelijk doen we het morgen beter."

Rosberg: "We zitten er opnieuw goed bij"

Nico Rosberg keek met een goed gevoel terug op de vrije trainingen van vrijdag, die op het circuit van Bahrein werden verreden. De coureur van Toyota liet tijdens de tweede sessie namelijk de snelste tijd klokken.

"Opnieuw een goed begin van het weekend," liet Rosberg in een eerste reactie weten. "We lijken er opnieuw goed bij te zitten, misschien zelfs wel wat beter dan in de afgelopen weekenden. We hebben wat nieuwe onderdelen meegebracht en die doen goed hun werk, dus we mogen tevreden zijn. De auto is weer erg goed."

De Duitse coureur besloot met de woorden: "Vroeger of later moet onze snelheid in de trainingen zich vertalen naar een goede race. Dat gaat hopelijk snel gebeuren."

’s Zondags gaat ze naar de kerk (slot)

Ouders werden ook op de hoogte gesteld van mijn vertrek en al snel kwam er een brief van Ed Buitendijk, de broeder die mijn twaalfjarige dochter had uitgehoord en vervolgens de schoolleiding op de hoogte had gesteld van mijn losbandige leven. Hij bood zijn excuses aan voor de brief die hij eerder had geschreven en stelde, dat hij dit niet zo had mogen doen. Het was misschien toch handiger geweest, als hij éérst met mij was komen praten. Fijn. Hij probeerde alleen maar om zijn straatje schoon te vegen.

Ook hbo'er kan dominee worden

Hbo'ers kunnen 'in uitzonderlijke gevallen' het ambt van predikant in de Protestantste Kerk in Nederland (PKN) uitoefenen. Het kerkbestuur ging gisteren tijdens een vergadering in Lunteren akkoord met een voorstel over de hbo-dominee.

Tot nu toe moesten predikanten een universitaire studie hebben gevolgd. Maar een PKN-rapport van een stuurgroep onder leiding van Cees Veerman heeft hier verandering in gebracht. Volgens de oud-minister zijn er streken in het land waar niet genoeg predikanten zijn om in de kerkelijke gemeenten voor te gaan. In deze gemeenten zijn wel vaak kerkelijk werkers actief die vrijwel hetzelfde werk doen als een predikant.

Ook hbo'er kan dominee worden  (foto: ANP)

[Upd] RIVM waarschuwt voor Mexico-griep

De Mexicaanse overheid heeft vandaag alle scholen in de hoofdstad gesloten vanwege de uitbraak van een besmettelijk virus. Dit betekende dat miljoenen kinderen, pubers en studenten vandaag thuis zitten. Ook raadde de regering aan, dat iedereen met griepsymptomen van zijn of haar werk thuis blijft.

Het virus, H1N1, kwam oorspronkelijk alleen voor bij varkens, maar is gemuteerd en op mensen overgebracht. De afgelopen weken rapporteerde de World Health Organization (WHO) ruim 800 gevallen van patiënten met griepsymptomen. Hiervan was het overgrote meerendeel jongvolwassen.

In Mexico-Stad waren tot nu toe 57 doden te betreuren vanwege zware griep en in het Mexicaanse ommeland nog eens drie. Tot nu toe is bij 16 overlijdensgevallen H1N1 als doodsoorzaak vastgesteld, 45 anderen worden nog onderzocht.

Het feit dat vooral jonge mensen de griep krijgen, is volgens de WHO “zorgwekkend” te noemen. 'Normale' griepepidemieën raken vooral de zwakkeren, zoals kinderen en bejaarden. Grieppandemieën als de influenza van 1918 treffen echter juist de krachtigste, meestal jonge mensen.

Jose Angel Cordova, de Mexicaanse minister van volksgezondheid, zei donderdagnacht lokale tijd na een onderonsje met president Calderón en andere topofficials tegen de pers: “We hebben te maken met een nieuw griepvirus dat een via de luchtwegen verspreide epidemie heeft veroorzaakt. De epidemie is tot nog toe onder controle.”

Het virus is een zeer unieke mutatie van een aantal andere virussen. Er zitten delen in van Noord-Amerikaanse én Euraziatische varkenspest, vogelgriep en 'gewone' mensengriep. In de VS zoeken wetenschappers momenteel uit of het virus overeenkomsten vertoont met een gemuteerd varkensvirus dat dit jaar enkele malen werd geconstateerd in Californië. 

Varkensgriep wordt zeer zelden op mensen overgebracht. In de VS waren er in de afgelopen vijf jaar 12 gevallen, bijna allemaal veetelers in rurale gebieden.

Update 01:07: Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt mensen die vanaf zeventien april uit Mexico zijn teruggekomen, en binnen vier dagen een koorts van 38,5 graden of hoger hebben ontwikkeld, zich ogenblikkelijk bij de GGD te melden.

Hét echte ultieme moederdagcadeau

Oké, vergeet de DS bundel van Nintendo waar je zojuist een berichtje over kon lezen, het echte ultieme moederdagcadeau is zojuist verschenen: Een tas met daarop een NES-controller. Nee, niet die tas van een tijdje terug, maar een tas met een échte NES-controller. Eentje waar zelfs nog spelletjes mee gespeeld kunnen worden ook! Jeri Ellsworth heeft een Nintendo en Commodore 64-chip op een tas geplakt, met daarbij nog een LCD-scherm en een tweetal NES-controllers (die met klitteband vastgemaakt zijn, en dus losgehaald kunnen worden). Wat je vervolgens krijgt is een portable retro-tas die nog echt gebruikt kan worden ook!

Helaas voor de moeders is er momenteel maar één exemplaar van de tas en er zal erg veel geld geboden moeten worden eer die tas van eigenaar zal gaan veranderen.






Vissen wordt net echt op de Xbox 360 en PC

Om de een of andere reden blijven bedrijven maar duffe visspellen uitbrengen en blijven er mensen deze kopen. Griffin International komt echter met een nieuw soort visspel voor de Xbox 360.'The Strike' wordt geleverd met een speciale controller met motion sensor waardoor je het spel kunt spelen zoals we van de Wii gewend zijn: door flink te zwiepen en druk te bewegen. Het spel zal daarnaast ook rumble en force-feedback bevatten, waardoor het nog realistischer wordt om een vis aan de haak te gaan slaan.

Het spel zal $69,99 gaan kosten in de VS en zal ook verschijnen voor de Wii en PC. Of en wanneer we het spel in Europa kunnen verwachten is nog onbekend, maar de Amerikanen moeten voorlopig ook nog tot eind 2009 geduld hebben.



Volleybalsters Martinus landskampioen

De volleybalsters van DELA Martinus zijn voor het vierde jaar op rij landskampioen geworden. In de finale van de play-offs had de ploeg uit Amstelveen weinig problemen met AMVJ.

In de best-of-seven serie won Martinus de eerste drie duels en was het ook vandaag de sterkste, het werd 1-3. De setstanden waren 21-25, 25-22, 25-17 en 25-16. Martinus hoefde in de finale slechts drie sets af te staan.

Twee weken geleden won de ploeg van Avital Selinger, die dit seizoen in tegenstelling tot andere jaren uit veel jonge spelers bestond, ook al de nationale beker.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.