FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 april 2009

Drenthe: "Ik ging huilend naar huis"

Royston Drenthe heeft zich in de Spaanse pers, net als eerder al in Holland Sport, kwetsbaar opgesteld.

Drenthe, anderhalf jaar geleden overgekomen van Feyenoord, kent moeilijke tijden in Madrid. De linksbenige speler wordt niet zelden uitgefloten door zijn eigen fans en speelt sinds de trainerswisseling nog maar zelden in het maagdelijk witte shirt. Het gaat echter beter met hem, merkt hij zelf ook. "Ik slaap beter en ik hoop ook dat ik meer aan het team kan bijdragen. De voorlaatste keer dat ik in Bernabéu speelde, ging ik naar huis. Huilend."

"Gabriel Heinze en de aanvoerder (Raúl, red.) zijn belangrijk voor mij geweest", gaat hij verder. "Na afloop van de wedstrijd tegen Getafe zei Raul dat het hele team al hoopte dat ik erin zou komen, net als de fans. Maar ook jonge spelers als Sergio Ramos en Miguel Torres zijn heel belangrijk voor mij omdat ze weten hoe ik me voel."

"Slagen hier is echt belangrijk. In deze tijden richt ik me vooral om beter te worden op trainingen, mezelf scherper te krijgen en te wachten op de kans die komen gaat. Om te spelen in Bernabéu was een mooi gevoel, maar belangrijker is dat we hebben gewonnen", zei hij over de 3-2 zege op Getafe.

Over een mogelijk vertrek wil Drenthe dan ook niet denken. "Nooit. Ik wil plezier blijven hebben hier, geloof houden in mezelf en dus niet vertrekken. Ik wil belangrijk worden."

Uitslag Barcelona - Sevilla

FC Barcelona heeft Sevilla een enorm probleem bezorgd. In Camp Nou werden de Andalusiërs met 4-0 naar huis gestuurd, en dreigen de derde plaats te verspelen.

Barça, dat hard op weg is de titel te veroveren, gunde Lionel Messi en Carles Puyol rust. Dat maakte voor het spel weinig verschil, zo bleek al in de tweede minuut. Andrés Iniesta schoot de bal van zo'n twintig meter voorbij Sevilla-doelman Javi Varas, de vervanger van de geschorste Andrés Palop. De Catalanen hadden verreweg het beste van het spel, en dat betaalde zich een kwartier na de 1-0 uit in de verdubbelde marge. Xavi passte de bal breed op Samuel Eto'o, en de Kameroener liet de kans op zijn 27e competitiegoal niet onbenut.

Ook na de pauze bleek de kracht van de thuisclub teveel voor de arme bezoekers, die ook Adriano met een schorsing moesten missen. Allereerst was het Xavi die een mooie aanval afrondde, en vervolgens tikte Thierry Henry de vierde treffer langs de ongelukkige Varas, die vaak moest vissen tijdens zijn ongeplande debuut. De 5-0 was doorgaans dichterbij dan een goal van Sevilla, maar uiteindelijk zou de teller stokken bij de treffer van de Fransman.

Barcelona behoudt hierdoor de voorsprong van zes punten op Real Madrid. Doordat Sevilla voor de tweede keer op rij verliest is de voorsprong op nummer vier Valencia ineens verkleind tot twee punten. Aankomend weekend staat de club van Manolo Jiménez bovendien ingeroosterd tegen Real Madrid. Barcelona treft dan Valencia in Mestalla.


FC Barcelona - Sevilla FC 4-0
2' Andrés Iniesta 1-0
16' Samuel Eto'o 2-0
48' Xavi Hernández 3-0
54' Thierry Henry 4-0

Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: Manuel Mejuto González
Gele kaart: Éric Abidal (Barcelona), Fernando Navarro (Sevilla)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Márquez (Sylvinho/83), Piqué, Abidal; Xavi (Bojan/75), Touré Yaya, Keita; Iniesta (Hleb/60), Eto'o, Henry.

Sevilla FC: Javi Varas; Mosquera (Konko/65), Squillaci, Escudé, Navarro; Jesús Navas, Maresca, Romaric, Capel; Luís Fabiano (Renato/56), Koné (Kanouté/46).

Sollied: "Jackpot voor Heerenveen"

Woensdagavond plaatste SC Heerenveen zich voor de finale van de KNVB-beker. FC Volendam werd in eigen huis met 2-0 verslagen en zo stoomde de ploeg van trainer Trond Sollied door naar de eindstrijd.

Sollied sprak na afloop over de 'jackpot' voor zijn ploeg en over een ticket voor Europees voetbal, die dankzij deze overwinning zo goed als binnen is. "We hebben voor de zekerheid nog een puntje nodig. Dat moeten we dan zaterdag maar binnenhalen", aldus de Noorse trainer tegenover de camera's van RTL7.

Aanstaande zaterdag wacht een kopie van de finale van de KNVB-beker, namelijk de wedstrijd tegen FC Twente. "'FC Twente heeft een sterk collectief", aldus Sollied. "Ze spelen goed en positief voetbal. Tegen dergelijke teams spelen wij graag. Het is zaterdag een mooie test voor de finale in De Kuip."

Tenslotte deelt Sollied zijn mening over de wedstrijd: "heb er een goed gevoel bij. We hebben het onszelf alleen te moeilijk gemaakt. In de eerste helft hadden we 0-2 en 0-3 moeten maken. Nu kwamen we in de tweede helft nog in de problemen. Dat was ook de verdienste van Volendam, dat zich volgens mij zeker gaat redden in de eredivisie."

Force India komt met dubble diffuser

Het Formule 1-team van Force India zal in Bahrein na McLaren en Renault het derde team in de Formule 1 zijn dat na de uitspraak van het Court of Appeal van de FIA de dubbele diffuser introduceert. Teambaas en eigenaar Vijay Mallya verwacht dat het team een grote stap voorwaarts gaan maken.

"We introduceren een nieuwe vloer en een interim-diffuser. Behalve deze zaken willen we ook de nieuwe beweegbare vleugel gebruiken en zijn de sidepods veranderd om het totaalplaatje met de achterkant beter te laten kloppen. Deze ontwikkelingen waren al gepland sinds het debuut van de VJM02 en het zal zeker een flinke stap voorwaarts betekenen voor het team," aldus Mallya die hoopt dat het team een stap naar voren kan maken nu.

De Indiër denkt niet dat een van de coureurs op een positie kan rijden zoals Adrian Sutil in China deed. "We weten dat het moeilijk wordt om punten te scoren. Dat moeten we in Bahrein dan ook niet als doel hebben. Adrian wist ons uiteindelijk doel natuurlijk bijna te bereiken, maar we moeten de Chinese Grand Prix niet als graadmeter voor ons kunnen beschouwen."

Schrijver Martin Bril (49) overleden

Schrijver en columnist Martin Bril is vandaag op 49-jarige leeftijd in Amsterdam aan de gevolgen van darmkanker overleden. Bril had al eerder darmkanker, maar herstelde daarvan. Vorig jaar sloeg de ziekte echter weer toe.

Sinds 2001 schreef Bril columns voor De Volkskrant. Voor die tijd schreef hij onder meer voor Het Parool en Vrij Nederland. Samen met Dirk van Weelden schreef hij de romans 'Arbeidsvitaminen' en 'Piano en gitaar'.

In 2006 stelde Bril Het Groot Dictee der Nederlandse Taal samen. Verder kreeg hij een aantal prijzen uitgereikt voor zijn werk. In 1997 won hij de Pop Pers Prijs voor stukken die hij over popmuziek schreef. Dit jaar kreeg hij de Max Pam Oeuvre Prijs en gisteren nog kreeg hij de Bob den Uyl-prijs uitgereikt voor zijn boek over Napoleon, genaamd De Kleine Keizer.

Er is een condoleanceregister voor Martin Bril geopend.

Zwolle wil Everse behouden na 'bitterbalgate'

FC Zwolle wil Jan Everse terughebben als trainer. Dinsdag heeft de club uit de Jupiler League een gesprek gehad met de oefenmeester. Eerder dit seizoen moest Everse nog het veld ruimen vanwege 'de bitterbalgate'.

Everse kreeg een brief met een aantal voorwaarden waaraan hij moet voldoen. Maar hij gaat niet met de voorwaarden die daarin staat akkoord. "Zwolle zal een paar voorwaarden moeten laten vallen. Voorwaarden waar ik nooit mee akkoord kan gaan. Zij kunnen mij hiertoe ook niet verplichten. Ik heb een contract tot 2011 bij Zwolle. Zaken in een bestaand contract kun je niet veranderen als je iemand terugneemt in dienst," aldus Everse.

De club uit de Hanze stad stapte naar de arbitragecommissie met een lijst van veertig punten waarom Everse weg zou moeten. FC Zwolle kreeg echter nul op het rekest, omdat de trainer niet gewaarschuwd was voor zijn gedrag en er niets op papier stond. Daarom oordeelde de arbitragecommissie dat de oefenmeester die nog tot 2011 onder contract staat weg kan voor 250.000 euro.

Zwolle heeft tot 30 april de tijd gekregen om aan de uitspraak van de commissie te voldoen. De club wil nu Everse behouden en de trainer staat er voor open. "Ik heb het idee dat ze op dit moment misschien iets te enthousiast zijn," aldus Everse over het interim-bestuur van Zwolle.

Condooms opblazen voor slinger blijkt lullig karwei

In Groningen was het vandaag een glibberige boel. Tweehonderd studenten waren namelijk bezig ruim tweeduizend condooms op te blazen en aan elkaar te knopen. Hiermee hoopten ze een lange slinger te maken, hetgeen helaas niet is gelukt.

De studenten Leisure Sports & Wellness van het Noorderpoortcollege in Groningen waren met de klus bezig in het kader van de projectdag 'Veilig Vrijen'. Om er toch een vrolijke draai aan te geven, besloten ze een slinger te maken van opgeblazen condooms, die de hele Euroborg zou kunnen omspannen. Dit voetbalstadion, de thuishaven van FC Groningen, heeft een omtrek van zevenhonderd meter, dus de studenten hadden er een flinke kluif aan.

Maar helaas, door al het glijmiddel bleken de kapotjes toch te glad. De condooms gleden telkens los en knapten om de haverklap. De ludieke slinger kan dan ook als kapot worden beschouwd.


Een filmpje van het kapotjesfestijn

KNVB beker: Uitslag FC Volendam - sc Heerenveen

FC Volendam is er niet in geslaagd om voor een enorme stunt in de KNVB beker te zorgen. In eigen huis ging de ploeg van Frans Adelaar met 2-0 onderuit tegen SC Heerenveen. De Friezen zullen op 17 mei de finale van het bekertoernooi tegen FC Twente spelen.

De eerste kansjes van de wedstrijd waren voor sc Heerenveen. Geert-Arend Roorda schoot over het doel en Danijel Pranjic lepelde de bal over het doel van de Volendammers, nadat keeper Jeroen Verhoeven te ver uit zijn doel kwam. Na tien minuten spelen kwamen de Friezen via Viktor Elm op voorsprong. De Zweed kon de bal ongehinderd in het doel werken. Direct na de aftrap kreeg Gerson Sheotahul aan de andere kant een kans, maar wist deze niet te verzilveren. Na een kwartier spelen liet Roorda weer van zich horen. Deze keer had hij de tweede treffer van de avond op zijn slof, maar schoot de bal uiteindelijk voorlangs. Vervolgens liet ook FC Volendam zich via Rowin van Zaanen een paar keer voor het doel van Hans Vonk zien.

In het tweede deel van de eerste helft probeerde FC Volendam wat initiatief te pakken en kwam zelfs een aantal keer in de buurt van het doel van Vonk. Zo waagde Yannick de Wit een poging, maar kwam niet tot scoren. SC Heerenveen liet het daar niet bij zitten en probeerde de druk weer op te voeren, wat in een aantal kansjes opleverde voor onder meer Gerald Sibon en Roorda. Vlak voor rust was Beerens dichtbij de tweede treffer. Keeper Verhoeven moest zelfs achteruit lopen, maar wist de poging onschadelijk te maken.

Aan het begin van de tweede helft oogde sc Heerenveen enigszins slordig. Toch was het Christian Grindheim, die de eerste kans van het tweede deel van de wedstrijd kreeg. Verhoeven zat er echter goed bij en wist erger te voorkomen. Vervolgens was Roorda dichtbij een treffer, maar maakte een actie teveel. Hierdoor kreeg de keeper van FC Volendam de gelegenheid de bal te pakken. Beide ploegen konden echter niet voorkomen dat het niveau steeds verder wegzakte. Dat was overigens niet te merken aan de supporters, die maar bleven zingen.

In het vervolg van de wedstrijd golfde het spel heen en weer. Zowel sc Heerenveen als FC Volendam wisten wat kansen te creëren, maar tot doelpunten kwam het echter niet. Inmiddels was 'supersub' Melvin Platje binnen de lijnen gekomen. Ook hij wist het verschil tot dan toe nog niet te maken. In de 76e minuut kreeg Roy Beerens bijna de gelegenheid om het duel te beslissen, maar Aaron Meijers verdedigde goed en wist dit te voorkomen. In de tegenstoot werkte Dominique van Dijk de bal in het zijnet, die niet veel later opnieuw een grote kans kreeg.

SC Heerenveen wist het duel in de slotfase alsnog te beslissen. Pranjic kreeg alle ruimte om naar het midden van het veld, ter hoogte van het strafschopgebied, te lopen en werkte de bal vervolgens achter doelman Verhoeven. Voor FC Volendam was het in elk geval de nekslag en spande zich nauwelijks meer in. Ook in de toegevoegde tijd leken beide ploegen het wel prima te vinden en voetbalden het duel uit.


Karakteristieken

FC Volendam - sc Heerenveen 0-2
10’ V. Elm 0-1
84’ Pranjic 0-2

Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: De Dijk, Volendam
Gele kaart: de Lange, de Wit (FC Volendam)

Opstellingen

FC Volendam: Verhoeven, Maynard, Schilder, Bakens (Yildiz/85), Koning, de Lange, Sheotahul, de Wit (Meijers/70), van Dijk, Tuyp (Platje/65), van Zaanen

sc Heerenveen: Vonk (Vandenbussche/45+1), Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Roorda, Grindheim, Svec, Pranjic, V. Elm, Beerens (Elyounoussi/87), Sibon (Paulo Henrique/80)

Kijk voor meer voetbalnieuws op FOK!sport !

 

Uitslag FC Volendam - sc Heerenveen

FC Volendam is er niet in geslaagd om voor een enorme stunt in de KNVB beker te zorgen. In eigen huis ging de ploeg van Frans Adelaar met 2-0 onderuit tegen SC Heerenveen. De Friezen zullen op 17 mei de finale van het bekertoernooi tegen FC Twente spelen.

De eerste kansjes van de wedstrijd waren voor sc Heerenveen. Geert-Arend Roorda schoot over het doel en Danijel Pranjic lepelde de bal over het doel van de Volendammers, nadat keeper Jeroen Verhoeven te ver uit zijn doel kwam. Na tien minuten spelen kwamen de Friezen via Viktor Elm op voorsprong. De Zweed kon de bal ongehinderd in het doel werken. Direct na de aftrap kreeg Gerson Sheotahul aan de andere kant een kans, maar wist deze niet te verzilveren. Na een kwartier spelen liet Roorda weer van zich horen. Deze keer had hij de tweede treffer van de avond op zijn slof, maar schoot de bal uiteindelijk voorlangs. Vervolgens liet ook FC Volendam zich via Rowin van Zaanen een paar keer voor het doel van Hans Vonk zien.

In het tweede deel van de eerste helft probeerde FC Volendam wat initiatief te pakken en kwam zelfs een aantal keer in de buurt van het doel van Vonk. Zo waagde Yannick de Wit een poging, maar kwam niet tot scoren. SC Heerenveen liet het daar niet bij zitten en probeerde de druk weer op te voeren, wat in een aantal kansjes opleverde voor onder meer Gerald Sibon en Roorda. Vlak voor rust was Beerens dichtbij de tweede treffer. Keeper Verhoeven moest zelfs achteruit lopen, maar wist de poging onschadelijk te maken.

Aan het begin van de tweede helft oogde sc Heerenveen enigszins slordig. Toch was het Christian Grindheim, die de eerste kans van het tweede deel van de wedstrijd kreeg. Verhoeven zat er echter goed bij en wist erger te voorkomen. Vervolgens was Roorda dichtbij een treffer, maar maakte een actie teveel. Hierdoor kreeg de keeper van FC Volendam de gelegenheid de bal te pakken. Beide ploegen konden echter niet voorkomen dat het niveau steeds verder wegzakte. Dat was overigens niet te merken aan de supporters, die maar bleven zingen.

In het vervolg van de wedstrijd golfde het spel heen en weer. Zowel sc Heerenveen als FC Volendam wisten wat kansen te creëren, maar tot doelpunten kwam het echter niet. Inmiddels was 'supersub' Melvin Platje binnen de lijnen gekomen. Ook hij wist het verschil tot dan toe nog niet te maken. In de 76e minuut kreeg Roy Beerens bijna de gelegenheid om het duel te beslissen, maar Aaron Meijers verdedigde goed en wist dit te voorkomen. In de tegenstoot werkte Dominique van Dijk de bal in het zijnet, die niet veel later opnieuw een grote kans kreeg.

SC Heerenveen wist het duel in de slotfase alsnog te beslissen. Pranjic kreeg alle ruimte om naar het midden van het veld, ter hoogte van het strafschopgebied, te lopen en werkte de bal vervolgens achter doelman Verhoeven. Voor FC Volendam was het in elk geval de nekslag en spande zich nauwelijks meer in. Ook in de toegevoegde tijd leken beide ploegen het wel prima te vinden en voetbalden het duel uit.


Karakteristieken

FC Volendam - sc Heerenveen 0-2
10’ V. Elm 0-1
84’ Pranjic 0-2

Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: De Dijk, Volendam
Gele kaart: de Lange, de Wit (FC Volendam)

Opstellingen

FC Volendam: Verhoeven, Maynard, Schilder, Bakens (Yildiz/85), Koning, de Lange, Sheotahul, de Wit (Meijers/70), van Dijk, Tuyp (Platje/65), van Zaanen

sc Heerenveen: Vonk (Vandenbussche/45+1), Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Roorda, Grindheim, Svec, Pranjic, V. Elm, Beerens (Elyounoussi/87), Sibon (Paulo Henrique/80)

Dierenbeul gooit kat in glasbak

Een dierenbeul heeft in Maarssen een kat in een glasbak gestopt. Het vermoeden bestaat dat het dier is gedumpt, omdat er een touw om het middel en de voorpoten zat vastgebonden. Passanten hoorden geluiden uit de glasbak komen en waarschuwden de dierenambulance.

Nadat de kat uit de glasbak bevrijd was, door de bak te demonteren, bleek het dier verwondingen aan de achterpoten en veel glasscherven in de vacht te hebben; een dierenarts heeft zich over de kat ontfermd. De medewerkers van de dierenambulance hebben aangifte van dierenmishandeling gedaan. De eigenaar van de kat is achterhaald via een chip.

Klik hier voor foto's.

De Vries: besluit Kamer formeel niet nodig

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) heeft formeel niet de steun van de Tweede Kamer nodig om twee testtoestellen van de Joint Strike Fighter (JSF/F-35) aan te schaffen.

Maar in een parlementaire democratie luister je als bewindspersoon naar de mening van de Kamer. En als die in een motie wordt vervat, is dat reden voor overleg binnen het kabinet. Dat zei De Vries vandaag in de pauze van het JSF-debat. Hij zei overigens zijn verdediging niet te zullen voeren op formele gronden maar op de inhoud.

In zijn brief van 16 januari over de aanschaf van de test-JSF's, schreef de staatssecretaris al dat dit besluit "met de ondertekening van het contract zal worden geëffectueerd na overleg met uw Kamer over de kandidatenevaluatie."

De Vries benadrukte dat de bestelsystematiek van het JSF-programma vereist dat Nederland twee toestellen aanschaft om mee te kunnen doen aan de JSF-testfase. Dit jaar moet het eerste toestel worden gekocht en volgend jaar het tweede.

Liegende theaterdirecteur vertrekt

De schouwburgdirecteur van Nijmegen, Albert Krielen, is een leugenaar. Op zijn CV staat dat hij KLM-piloot was, als topman werkte bij Philips in Japan, en PvdA-wethouder in Rotterdam was.

Dagblad de Gelderlander heeft deze gegevens gecheckt en ze blijken onjuist. Ook PvdA-fractievoorzitter Rutger Zwart heeft bij het partijbureau en collega's in Rotterdam navraag gedaan. "Daar kennen ze hem niet. Dan ga je de verhalen die hij op zijn website heeft staan met andere ogen bekijken."

Krielen is vanwege de commotie per direct opgestapt als directeur van de Nijmeegse schouwburg en concertgebouw de Vereeniging, maar ook de Nijmeegse 4daagse feesten zitten nu zonder directeur.

Krielen lag al vanaf maart onder vuur, mede door zijn hoge salaris. Hij verdiende per jaar bijna 2 ton voor een parttime baan. Dat is veel meer dan de Balkenende-norm. De ondernemingsraad van de schouwburg trok hierover in maart bij de gemeenteraad aan de bel. Er zijn veel vragen gesteld aan de verantwoordelijke SP-wethouder Lucassen.

Omdat de schouwburg een zelfstandig naamloze vennootschap (de Keizer Karel Podia) is met een raad van commissarissen die toezicht moeten houden, heeft het lang geduurd voordat de gemeente overzicht had over de situatie.

Juist woensdagavond wordt een nog geheim rapport over de slechte financiële situatie van de schouwburg en het schimmige, hoogstwaarschijnlijk frauduleuze declaratiegedrag van de directeur door de raad besproken. Hij zou bijvoorbeeld zichzelf als theaterproducent opdrachten hebben verstrekt.

Britse retailer geeft totale Europese verkopen van consoles vrij

In iets wat men in de industrie een "oepsie"-momentje noemt heeft Britse retailer Game de totale Britse verkopen van de huidig te verkrijgen consoles vrij gegeven

De cijfers zijn te vinden in het rapport over het afgelopen kwartaal, waarin bij de appendix de verkopen gegeven zijn. Er zijn hier twee categoriën, de verkopen in de UK en de verkopen in Frankrijk, Spanje, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Tsjechië en Australië. Deze landen zijn niet zomaar willekeurig gekozen, dit zijn allemaal landen waarin Game actief is.

Maar goed, het draait hier om de cijfers. Het gaat dus om de totale verkopen van de huidig te verkrijgen consoles.



PlayStation 2: 10,0 miljoen UK - 14,9 miljoen overig - November 2000 gelanceerd
Nintendo DS: 8,8 miljoen UK - 12,6 miljoen overig - Maart 2005 gelanceerd
Wii: 4,9 miljoen UK - 5,4 miljoen overig - December 2006 gelanceerd
PlayStation Portable: 3,2 miljoen UK - 4,8 miljoen overig - September 2005 gelanceerd
Xbox 360 - 3,2 miljoen UK - 2,3 miljoen overig - December 2005 gelanceerd
PlayStation 3 - 1,9 miljoen UK - 2,6 miljoen overig - Maart 2007 gelanceerd

Maar uit het rapport blijken nog meer interessante feiten, zo was de verhouding man - vrouw in 1998 nog 88% - 12 %, tien jaar later is dit veranderd naar 64% tegenover 36%. Ook de leeftijd is veranderd, was in 1998 nog 76% van de gamers onder de 35 jaar, in 2008 is dit nog maar 55%. Ook is de markt in de jaren enorm gegroeid, werd er tijdens de PlayStation-generatie nog in totaal 10 miljoen consoles verkocht met de PlayStation als duidelijke overwinnaar, groeide dit ten tijde van de PlayStation 2 naar 16,5 miljoen verkochte consoles met wederom een machine van Sony als winnaar. In de huidige generatie is echter geen eenduidige winnaar aan te wijzen en is de markt gegroeid naar 22,5 miljoen verkochte consoles.


De meest succesvolle verkrijgbare console

Breukink: 'Een dag om snel te vergeten'

Rabobank kwam er vandaag niet aan te pas in de Waalse Pijl. Ploegleider Erik Breukink was dan ook niet blij.

"Dit is een dag om snel te vergeten," aldus Breukink op de website van Rabobank. 'Als team hebben we nooit in de wedstrijd gezeten,' vervolgde hij. "Het was natuurlijk een gesloten koers. Er reed een grote groep naar de Muur en dan heb je specialisten nodig. En die hadden we niet mee. We hebben nooit in de wedstrijd gezeten en dan baal je enorm."

Wethouders Rotterdam opgestapt

De twee VVD-wethouders in Rotterdam zijn vandaag uit het college van burgemeester en wethouders gestapt. Zij dienen hun ontslag in. De bestuurders hebben dat tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Het gaat om wethouder Mark Harbers (Economie en Haven) en Jeanette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie). De liberale wethouders zijn in overleg met de raadsfractie tot hun besluit gekomen.

Aanleiding is het debat over de integratie-adviseur Tariq Ramadan, vorige week donderdag. De fractie van de VVD wilde aanvankelijk Ramadan aan de kant zetten, maar draaide in een uren durend debat vervolgens bij. Een meerderheid in de raad besloot dat Ramadan zijn advieswerk kan voortzetten.

Wethouders Rotterdam opgestapt  (foto: ANP)

'FOK!ker spot The Stig in file op A15'

FOK!ker djayzz weet het zeker. Hij heeft gisteravond rond half zeven niemand minder dan The Stig gezien op de snelweg. Echt snel ging het echter niet, want de witte stuntman stond in de file op de A15.

Volgens de FOK!ker was The Stig niet alleen. Achter de Audi A8L W12 waar de Top Gear-coureur in reed, reed volgens hem een man die opnames maakte met een heel grote camera. 

In het bewuste topic is inmiddels een discussie losgebarsten over de betrouwbaarheid van de waarneming. Zo is de gereden Audi met een leeftijd van bijna drie jaar niet meer een van de nieuwsten. Ook zou de witte helm afwijken van de helmen die The Stig normaal draagt.

The Stig
Zou dit de echte Stig zijn?
 
The Stig in de file
The Stig in de file
 
Discussieer mee over de echtheid van deze beelden op ons forum

 

Verbouwing school wegens flesje kwik

Een omgevallen flesje kwik is de gemeente Emmen duur komen te staan. Maar liefst 70.000 euro kost het om een basisschool in hun gemeente kwikvrij te maken.

Zo'n drie maanden geleden viel er tijdens een schoonmaakbeurt een vergeten flesje kwik uit een voorraadkast op basisschool 't Swartemeer in het Drentse Zwartemeer. Gelukkig viel het flesje op een plek die niet door leerlingen wordt gebruikt, zodat de lessen gewoon kunnen doorgaan. Toch is de schade aanzienlijk.

Zo moeten betonvloeren worden geïsoleerd en wordt een deel van het schoolgebouw voorzien van nieuwe vloerbedekking. Ook zal er een verbinding tussen twee ruimten moeten worden afgesloten en moet de directieruimte worden voorzien van permanente ventilatie. Al met al zal dit zo'n 70.000 euro gaan kosten

Met dank aan Vries007 voor de submit

 

Op de vuist in Batman: Arkham Asylum video's

Rocksteady Studios komt in Juni met Batman: Arkham Asylum voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. In de game kruipen spelers uiteraard in de huid van Batman die de Joker zojuist heeft opgesloten. Het blijkt echter een snood plannetje van de Joker en hij laat de pleuris uitbreken in de inrichting/gevangenis. Hij krijgt hulp van onder andere Bane en Harley Quinn. Vandaag hebben we twee verse video's voor jullie die de combat van Batman in de schijnwerpers zetten.


Gratis bier voor blote tieten

In de Engelse stad Newcastle had een kroegeigenaar een briljante stunt bedacht om meer (mannelijke) klanten naar zijn pub te trekken. Vrouwen die in de Sinners bar hun tieten lieten zien, zouden worden beloond met gratis bier. Helaas stak politicus Denis MacShane hier een stokje voor.

MacShane vond de actie namelijk 'denigrerend voor vrouwen'. Hierop besloten studenten van de universiteit van Newcastle de kroeg te boycotten.

Vervolgens dwong de overheid de pub om te kappen met de stunt. De actie zou namelijk ook jongeren aanzetten tot overmatig drankgebruik. Het 'bier voor tieten'-initiatief werd hierop afgeblazen, met excuses van de uitbater.

[Upd] Armstrong toch niet in Trentino

Lance Armstrong zal de komende dagen actief zijn in de Ronde van Trentino. Het is voor de renner van Astana zijn eerste wedstrijd na zijn valpartij tijdens de Vuelta a Castilla y Léon, waarbij hij een sleutelbeen brak.

In een eerder stadium liet Armstrong ook al weten gewoon aan de start van de Giro d'Italia te verschijnen. De eerste grote wielerronde van het jaar begint op 9 mei. Verder is het ook nog de bedoeling dat de Amerikaan later dit jaar de Tour de France zal rijden.

Update:

Lance Armstrong is woensdag toch niet gestart in de Giro del Trentino. Dit is op de officiële website van de Italiaanse rittenkoers te lezen.

[NHL] Uitslag Sharks - Ducks

De San Jose Sharks hebben in hun eerste uitwedstrijd het zicht op de volgende ronde behouden. Na twee verloren thuiswedstrijden werd nu met 4-3 gewonnen van de Anaheim Ducks en weten ze hoe ze Anaheim-goalie Jonas Hiller kunnen verslaan.

Belangrijkste spelers aan de Sharks-kant waren verdedigers Dan Boyle en Rob Blake, de ervaren rotten die dit seizoen zijn gehaald en die al Stanley Cup ringen hebben gewonnen bij hun vorige clubs. Dan Boyle maakte twee goals en een assist, Rob Blake voegde daar nog een goal en een assist aan toe. De winnende treffer werd echter gemaakt door captain Patrick Marleau in een overtalsituatie.

Deze wedstrijd werd bovendien aangetoond dat ook Anaheim-goalie Jonas Hiller slechts een mens is. Hij stopte 77 van de 79 schoten in de eerste twee wedstrijden, maar Boyle was al het gepraat over de goalie inmiddels aardig zat: "Om eerlijk te zijn werd ik een beetje moe over dat gepraat over Hiller, hopelijk is dat nu even over. Hij is een goede goalie, dat weten we allemaal, ook al is het zijn eerste jaar in de play-offs."

Boyle was vooral ook blij dat de Sharks mentaal erg sterk bleken. Drie keer gaven zij hun voorsprong weg, maar bleven erin geloven. Rookie Bobby Ryan, verdediger James Wisniewski en verdediger Chris Pronger scoorden namelijk steeds nadat de Sharks op voorsprong kwamen een tegengoal. De Ducks zullen de komende wedstrijd moeten winnen om te voorkomen dat de Sharks hun thuisvoordeel weer volledig terugwinnen.

[NHL] Uitslag Blues - Canucks

De Vancouver Canucks zijn als eerste door naar de volgende ronde van de play-offs om de Stanley Cup. De Canucks wonnen hun vierde wedstrijd van de serie met 3-2 van de St. Louis Blues. Man van de wedstrijd was wederom Canucks-goalie Roberto Luongo die 47 reddingen maakte, waarvan achttien in de extra tijd.

Verder viel vooral Alexandre Burrows op. Burrows was normaal gesproken iemand die op de checking line vooral verdedigend werk verrichtte, maar speelt dit seizoen samen met de Sedin tweeling. Dit heeft goed uitgepakt, want hij scoorde in het reguliere seizoen 28 keer. Deze wedstrijd maakte hij de winnende goal in de extra tijd. Bovendien maakte hij in de tweede periode nog een treffer.

De Blues boden in hun twee thuiswedstrijden prima partij aan de Canucks, maar het geluk ontbrak om een overwinning te pakken. Bovendien maakte Canucks-goalie Luongo op de beslissende momenten steeds belangrijke reddingen, iets wat Blues-goalie Chris Mason, die toch niet onaardig stond te keepen, achterwege liet.

Ook DNA van onschuldigen vanaf heden in database

Rechtshandhavingsinstanties in de VS zijn met rap tempo hun DNA collectie aan het uitbreiden. Niet alleen de DNA van veroordeelden wordt afgenomen, maar ook van mensen die enkel gearresteerd zijn of vastgehouden worden, en dus achteraf onschuldig kunnen zijn.

Tot nu toe collecteerde de Amerikaanse overheid enkel DNA-monsters van veroordeelden, maar vanaf deze maand zal de FBI ook DNA gaan verzamelen van mensen die nog in afwachting zijn van hun rechtszaak en immigranten die worden vastgehouden.

De FBI, die al een database met 6.7 miljoen DNA profielen heeft, verwacht dat door deze maatregel de database met 80.000 nieuwe DNA profielen per jaar zal worden aangevuld en vanaf 2012 1,2 miljoen nieuwe profielen per jaar.

Minderjarigen moeten in 35 Staten hun DNA inleveren bij veroordeling en in sommige gevallen ook al bij arrestatie. Strafrecht deskundigen zijn bang dat door deze ontwikkeling het land een genetische surveillance-maatschappij zal worden.

[NHL] Uitslag Hurricanes - Devils

De Carolina Hurricanes hebben de stand in de serie tegen de New Jersey Devils gelijk getrokken: 2-2. Tweetienden voor het stoppen van de klok in de reguliere speeltijd maakten zij de beslissende 4-3. Dit was een omstreden treffer omdat goalie Martin Brodeur van de Devils gehinderd zou zijn.

De maker van de laatste - nu al legendarische - treffer was Jussi Jokinen, die daarmee ook direct man van de wedstrijd werd. De overige goals van de Hurricanes kwamen van Eric Staal, Ryan Bayda en Chad Larose. Voor de Devils scoorden Brian Gionta, Brendan Shanahan en David Clarkson. De Hurricanes hebben wel hard moeten werken voor de overwinning, getuige hun 46 schoten op doel deze wedstrijd. Ze lieten de Devils echter wel onnodig van een 3-0 voorsprong terugkomen tot 3-3.

Goalie Martin Brodeur was allerminst blij met de late treffer van de Hurricanes. "Hij hinderde me niet bij het schot zelf, maar daarvoor toen hij positie koos raakte hij me vrij hard. De scheidsrechters zeiden echter dat ik tijd had om mezelf te herstellen. Dat zeggen ze altijd, want dat is lekker makkelijk. Ik klaag niet over de speelstijl van de Hurricanes, het gaat om de scheidsrechters. Die moeten gewoon hun werk goed doen. Vandaag deden ze dat niet best."

Later had Brodeur wat tijd om af te koelen en kwam hij met de volgende reactie: "Er zat wat opgebouwde emotie bij. Ik hield ons in de wedstrijd met die 3-0 achterstand die veel hoger had kunnen zijn, en we maakten een ongelofelijke comeback. Als dat dan zo van je wordt afgepakt is dat erg zuur." Toch was dit niet het zwaarste verlies dat hij heeft meegemaakt. "Het was zeker een teleurstellend verlies, maar eigenlijk hebben we niet echt iets verloren. We hebben nog steeds thuisvoordeel. We hebben een wedstrijd verloren, dat is alles."

[NHL] Uitslag Blue Jackets - Red Wings

De Red Wings hebben naast het play-offdebuut van de Blue Jackets nu ook hun eerste thuiswedstrijd ooit in de NHL play-offs verpest. Detroit kwam al na een minuut op voorsprong en gaf deze de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. De eindstand was 4-1 voor de Red Wings.

De Red Wings staan nu 3-0 voor op de Blue Jackets en hebben dus kans om ze te sweepen, en dat is wederom te danken aan een sterk optreden van Chris Osgood. Hij stopte 31 van de 32 schoten. Elf daarvan kwamen in de eerste periode, de enige periode waarin de Blue Jackets sterker waren dan de Red Wings. Ondanks een 11-9 voordeel in aantal schoten stapten de Blue Jackets toch met een 2-0 achterstand de kleedkamer in.

De eerste goal werd gemaakt uit een rebound door Tomas Holmstrom. Dan Cleary maakte de tweede vlak voor het einde van de periode met een heuse spin-o-rama vlak voor goalie Steve Mason. De Red Wings bleken achteraf vooral goed de eerste tien minuten door te willen komen vanwege de atmosfeer die waarschijnlijk in het stadion zou hangen bij het play-offdebuut van de Blue Jackets: "We hebben van tevoren vooral over de atmosfeer gepraat en besloten dat als we geduldig bleven zelfs voordeel uit deze sfeer konden halen. Dat is prima gelukt," aldus Red Wings-coach Mike Babcock.

De overige twee goals van de Wings werden gemaakt door Henrik Zetterberg. R.J. Umberger scoorde drie minuten voor tijd de enige Blue Jackets-treffer voor tijd de 3-1, maar dit mocht niet meer baten.

Casillas veroordeelt gedrag Pepe

Iker Casillas heeft het schandalige gedrag van Pepe, tijdens het competitieduel tegen Getafe CF, veroordeeld. De keeper van Real Madrid zal niet raar opkijken als zijn ploeggenoot een hoge straf krijgt opgelegd.

"Dit soort dingen kun je niet doen als je een Real Madrid-shirt draagt," liet Casillas in een reactie weten. "We kunnen goed of slecht spelen, maar Madrid zal altijd iets groots hebben. Je draagt het clubicoon op je borst. Dat moet altijd trots uitstralen naar elke Real-fan."

Pepe kreeg na het incident direct een rode kaart voorgehouden. Getafe CF kreeg daarna nog een strafschop, die Javi Casquero niet wist te benutten. Uiteindelijk zegevierde De Koninklijke met 3-2.

[NHL] Uitslag Flyers - Penguins

De Pittsburgh Penguins hebben een 3-1 voorsprong genomen in de serie met de Philadelphia Flyers. De tweede uitwedstrijd werd met 3-1 gewonnen. De Penguins kunnen nu in de komende thuiswedstrijd een plek in de volgende ronde veilig stellen.

Verreweg de beste speler van de wedstrijd was Penguins-goalie Marc-Andre Fleury. Hij stopte 45 schoten op doel en hoefde slechts eenmaal te capituleren. De Flyers hadden maar liefst negen powerplay-mogelijkheden waaruit zestien van de 46 schoten kwamen. Penguins-coach Dan Bylsma: "Als je succes wilt hebben in de play-offs heb je zulk soort prestaties van de goalie nodig. Als het niet loopt moet je soms een overwinning kunnen stelen door goed keeperswerk."

De Flyers domineerden op vrijwel elk vlak de wedstrijd, behalve in doelpunten. De enige goal van de Flyers werd gescoord door enforcer Daniel Carcillo bij een 2-0 achterstand. Voor de Penguins scoorden Sidney Crosby, Tyler Kennedy en Maxime Talbot.

Schwarzenegger mogelijk weer op witte doek te zien

Arnold Schwarzenegger, de gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, is in mei mogelijk weer op het witte doek te zien. Filmmaatschappij Warner Bros. praat met de voormalige acteur over een rolletje in de nieuwe actiefilm Terminator Salvation, meldde de Los Angeles Times vandaag. In deze film speelt Christian Bale de hoofdrol.

Schwarzenegger heeft ingestemd met een rol, zo lang hij zelf maar niet voor de camera hoeft te staan. "Ik heb duidelijk gemaakt dat ik geen tijd heb om een film te maken", aldus de gouverneur. "Maar ik kom de filmmakers graag tegemoet als zij het technisch kunnen realiseren."

De filmstudio wil scènes van Schwarzenegger uit een eerdere Terminator-film verwerken in de nieuwe productie, waarin hoofdrolspeler Bale als de nieuwe Terminator wordt voorgesteld. "Ik vind het cool dat er een vervolg komt", aldus de vroegere actieheld.

Schwarzenegger mogelijk weer op witte doek te zien

"Voetbal beter af zonder slidings en tackles"

Voormalig KNVB-arts Han Inklaar is van mening dat het beter is voor voetballers wanneer slidings en tackles worden afgeschaft. Inklaar, die onlangs afscheid nam bij de bond na 32 jaar er in dienst te zijn geweest, denkt dat speler op deze manier blessures kunnen voorkomen.

"Kijk eens naar het profvoetbal", betoogt Inklaar op OnsOranje.nl. "Veel clubs hebben alleen een parttime clubarts, de aandacht voor preventie is minimaal. Het is vaak het opvangen van de ellende die na ieder weekeinde is ontstaan. Dat is vreemd, want met preventie is veel te winnen. Uit studies blijkt dat het aantal blessures met 20 tot 25 procent kan afnemen. Over kosten en besparingen gesproken…"

Inklaar zegt dat er een duidelijke reden is voor de toename van het aantal blessures in de voetballerij. "Als je kijkt naar het WK van 1974, dan zie je dat het voetbal in zo'n laag tempo werd gespeeld. Er wordt tegenwoordig veel sneller gespeeld, meer in de kleine ruimte en met een enorme intensiteit in bewegingen. Ook vanwege de fysiek grotere belasting en het toegenomen fysieke contact is de kans op een blessure groter. Het voetbal is hoogstaander dan vroeger, maar de risico's zijn dat ook."

Bovendien is de bescherming voor voetballers minimaal volgens de arts. "Auto's zijn in de loop der jaren ook steeds sneller gaan rijden. Maar er zijn wel airbags gekomen, kreukelzones en kooiconstructies. Voetballers kunnen die niet krijgen, uiteraard, maar zijn ook niet op andere manieren meer beschermd."

"Als de tackle en sliding worden verboden, zou dat veel minder blessures tot gevolg hebben. Medisch gezien zou dat een zegen zijn. Maar zo'n verandering doet wezenlijk geweld aan het karakter van de sport aan. Dat zal dus wel niet gebeuren."

Priester opgepakt wegens potloodventen

In het Britse Preston is een katholieke priester opgepakt. De geestelijke liep namelijk piemelnaakt door een park.

De 59-jarige gelovige gaf bij zijn arrestatie toe op zoek te zijn naar een sekspartner. Omdat er bij de openbare toiletten niets te vinden was, liep hij zonder onderbroek het park in en probeerde de aandacht op zich te vestigen. Ook kleine kinderen waren ongewild toeschouwer.

Een omwonende beweerde zelfs dat hij de benedictijn zichzelf had zien aftrekken. Hierop besloot de politie de beste man in de boeien te slaan. De geestelijke heeft te kennen gegeven zich volledig bewust te zijn van de gevolgen van zijn aanstootgevende gedrag.

De priester moet zich begin mei voor de rechter verantwoorden. De katholiek schaamt zich volgens zijn raadsheer oprecht en diep. De geestelijke, die verder niets op zijn kerfstok heeft, zou inmiddels contact hebben gezocht met een psycholoog.

Zijn parochie heeft de priester geschorst. De katholieke kerk zal bekijken wat voor stappen ze tegen de geile priester zullen ondernemen.

Klöden wint tijdrit in Giro del Trentino

Andreas Klöden is er woensdag in geslaagd om de eerste etappe van de Giro del Trentino op zijn naam te schrijven. De renner van Astana was in de tijdrit, die over 16,3 kilometer ging, het snelste en kreeg daardoor ook de eerste leiderstrui om gehangen.

De Duiter wist zijn ploeggenoot Janez Brajkovic achter zich te houden. Het verschil bedroeg maar één seconde. Andriy Grivko, die een achterstand van zeven tellen had, completeerde de top drie.

Morgen gaat de Giro del Trentino verder met een etappe van 141 kilometer lang. Vorig jaar schreef Vicenzo Nibali de Italiaanse rittenkoers op zijn naam.

Rebellin wil zondag weer winnen

Davide Rebellin heeft woensdag, tijdens de Waalse Pijl, laten zien dat hij nog altijd niet afgeschreven mag worden. De Italiaan pakte voor de derde keer de winst op de Muur van Hoei. In 2004 en 2007 was de renner van Serramenti Diquigiovanni ook al de beste.

"Ik hou van deze koers en ben blij met de nieuwe overwinning," liet Rebellin na afloop van de voorjaarsklassieker weten. "Ik ken mezelf goed en kan goed mijn doelen uitkiezen en ernaar pieken."

Aanstaande zondag staat de volgende krachtmeting alweer op het programma, namelijk de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Ook dan wil Rebellin zijn slag slaan. "Ik hoop op een nieuwe dubbel met Luik-Bastenaken-Luik zoals in 2004. Ik wil zondag graag winnen. Dat is immers de mooiste koers."

Games op PS3 inmiddels relatief populairder dan op de Wii

Het is één ding om een console in de markt te zetten die goed verkoopt, het is een tweede om een console in de markt te zetten waar veel games voor verkocht worden. Dat de twee niet equivalent zijn blijkt wel uit de NPD-cijfers voor Amerika. Al deze hele generatie is de tie ratio (het aantal verkochte games in verhouding tot het aantal verkochte consoles) op de Xbox 360 het grootst. Zelfs als we kijken naar hoe de X360 het deed in zijn eerste maanden tegenover de PS3 en Wii blijft de tie ratio hoger. Momenteel ligt die op 8,3 games per console.

Goed nieuws voor Sony, want voor het eerst sinds de lancering van de PS3 is de attach-rate hoger dan op de Wii: 6,5 tegen 6,2. Een klein verschil, maar toch. Ter vergelijking, de Xbox 360 zat in deze fase van zijn leven al op de 7,5. Toch is niet alles koek en ei voor Microsoft, sinds augustus 2008 is de tie ratio maar 0,3 punt gegroeid. Dat kan natuurlijk simpelweg betekenen dat er heel veel nieuwe consoles zijn verkocht en dat die mensen het gemiddelde omlaag trekken, het kan ook betekenen dat er minder gekocht wordt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Sony, dat er meer games per systeem zijn zegt weinig, want al het hele jaar worden er minder systemen verkocht dan in dezelfde periode in 2008.

Als we naar totalen kijken dan zien we dat de Xbox 360 en Wii erg dicht bij elkaar liggen, waar de PS3 ver achter blijft.. In totaal zijn er inmiddels in de VS zo'n 121 miljoen games over de toonbank gegaan voor Nintendos nieuwe speeltje, de Xbox 360 leidt met 124 miljoen en de PlayStation 3 ligt ver achter met 49 miljoen verkochte games. Ten tijde van de launch van de Wii en PS3 zat de X360 al op 23 miljoen, wat betekent dat Wii-games wel iets beter verkopen 120 miljoen om 100 miljoen.

Arshavin kon niet slapen na vier goals

Arsenal-aanvaller Andrei Arshavin liet de voetbalwereld dinsdagavond ademloos toekijken toen hij vier keer scoorde in de competitiewedstrijd tegen Liverpool. Het schouwspel op Anfield eindigde uiteindelijk in 4-4 en maakte ook op de Rus zelf een enorme indruk, zo vertelt zijn moeder Tatyana.

"Ik sprak vanochtend, toen het in Londen nog maar zeven uur 's ochtends was, met hem", aldus de moeder van Arshavin tegenover UEFA.com. "Hij kon de slaap niet vatten na zo'n spannende wedstrijd, waarin de druk erg hoog was. Ik vond het mooi dat Arsenal bleef aanvallen na zijn goals. Met Arshavin in de gelederen hebben ze een mooie toekomst voor zich."

Met zijn doelpuntenexplosie was de Rus dinsdag de eerste speler in meer dan 60 jaar die vier goals in een competitiewedstrijd wist te scoren op Anfield. Zijn voormalig trainer Dick Advocaat toonde zich echter niet verbaasd. "Voor mij was dit geen verrassing, aangezien ik Andrei als een uitzonderlijke speler ken", zei de coach van Zenit Sint-Petersburg. "Dat heb ik iedereen, inclusief mensen in Engeland, verteld. Zelfs voor hij daar begon te voetballen."

Scholieren met nepwapens aangehouden

Drie leerlingen van het Kerkraadse Rolduc College zijn opgepakt door de politie. De jongens, in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, hadden namaakwapens bij zich die niet van echt te onderscheiden waren.

De schoolleiding werd hierop attent gemaakt door een getuige. Deze zag de jongens met het wapentuig op het schoolplein. De schoolleiding waarschuwde de politie, die de havo-leerlingen aanhield en in de cel zette. De nepwapens werden in beslag genomen.

Vermoedelijk hadden de scholieren de nepwapens in Duitsland gekocht. Daar zijn deze niet verboden. Wat de jongens ermee van plan waren, is niet bekend.

Domme dief jat nep-camera's

Een dief heeft afgelopen nacht flink huisgehouden bij een fotozaak in Hoogeveen. Er werd een etalageruit ingegooid waarna twee duur uitziende camera's werden meegejat.

Bij thuiskomst moet de gauwdief wel sip hebben gekeken. De 'peperdure' camera's bleken slechts twee waardeloze, zogeheten dummy's te zijn. Nepcamera's met een waarde van een paar eurocent.

Toch kan de fotograaf er niet om lachen. Het vervangen van de vernielde ruit zal namelijk flink in de papieren lopen.

Kamer tegen AFM-maatregelen

De Tweede Kamer is tegen de maatregelen die voorgesteld zijn door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM wil onder meer dat er een eind komt aan de tophypotheek, waarbij huizenkopers meer dan de woningwaarde kunnen lenen. De koper zou niet meer mogen lenen dan 100 procent van de waarde van de woning.

Ook zou men niet meer dan 4,5 maal het jaarinkomen aan een hypotheek kunnen krijgen. De AFM kwam met die aanscherping, omdat steeds meer mensen hun woonlasten niet meer kunnen betalen. De Kamer begrijpt de zorgen, maar vindt dit te ver gaan. Een ruime Kamermeerderheid vindt dat vooral starters de dupe worden en wil dat de maatregel wordt teruggedraaid.

Prijsontwikkeling Nederlandse huizen 1985-2008 (1985=100%)

Van der Sar: "Dit is nu eenmaal geen damclub"

Er staan Manchester United zeer belangrijke weken te wachten. De beslissende fase van de Premier League staat voor de deur, terwijl binnenkort ook het tweeluik met Arsenal in de halve finale van de Champions League wacht. Drukke tijden dus ook voor doelman Edwin van der Sar.

"Het zijn drukke tijden, maar dit is natuurlijk wel een heerlijke fase in het seizoen", aldus de ervaren sluitpost tegenover Voetbal International. "Je zit deze weken als speler van Manchester United veel in het vliegtuig en hopt van het ene hotel naar het andere, maar dat is geen verrassing. Dit is nu eenmaal geen damclub."

Zelf krijgt Van der Sar af en toe een wedstrijd rust van Ferguson. "Voor mij is de fysieke belasting als doelman uiteraard minder dan voor pakweg een middenvelder, maar in vergelijking tot het vorige seizoen laat ik toch iets meer wedstrijden schieten. Thuis pak ik mijn rust. Ik ben veel met de kinderen bezig, breng ze naar school en help ze met hun huiswerk", zegt de doelman en vader over zijn eigen fysieke gesteldheid.

United lijkt dit seizoen minder te swingen dan vorig seizoen. Van der Sar hierover: "Het oogt misschien minder sprankelend omdat we veel wedstrijden met een kleine marge hebben gewonnen en vaak de nul hebben gehouden. Dan krijg je voor de buitenwacht langzaamaan een degelijk, zakelijk imago. Maar aan onze speelstijl is in vergelijking met het vorige seizoen niets veranderd. We blijven een voetballende ploeg die zeker niet opeens defensiever is gaan spelen. Zo'n speelstijl past überhaupt niet bij ons."

Microsoft toont Japanse line-up voor de lente

De Xbox 360 doet het aardig in Japan maar vergeleken met de systemen van Sony en Nintendo weet de console het hoofd niet goed boven water te houden. Microsoft heeft een video vrijgegeven met betrekking tot de games die deze lente uit moeten gaan komen op de Xbox 360 in Japan. Dit om de Japanse markt nog maar eens duidelijk te maken dat hun console best wel een goede console is voor het land van de rijzende zon. We zien bekende en minder bekende games.

Kras: "De champagne staat hier nog niet koud"

FC Dordrecht kan komende vrijdag alsnog een succes van dit seizoen maken door de zesde periode te winnen. De Schapenkoppen, die hun eerste vijf duels in de periode winnend afsloten, ontvangen op eigen veld sc Cambuur.

Verdediger Ruud Kras zegt tegen Elf Voetbal nog geen extra spanning te voelen. "Tegen Omniworld moesten we vorige week ook winnen, dus de druk is niet opgelopen. Het zijn gewoon twee hele belangrijke finales achter elkaar, waarvan we deel een al goed hebben afgerond."

Het zal echter geen eenvoudige opgave worden voor de ploeg van trainer Gert Kruys om Cambuur te verslaan. "Cambuur is een stugge tegenstander, met vooral voorin goede spelers", analyseert Kras de komende opponent. "Wij gaan ze aanvallend bestrijden."

De verdediger vindt het nog te vroeg om over een eventueel feestje te praten. "De champagne staat hier echt nog niet koud. We moeten het nog wel laten zien en winnen. Anders hebben we het niet meer in eigen hand en zijn we afhankelijk van RKC Waalwijk. Dat moeten we vermijden."

CDA wil verbod vegetarisch kookboek

Het CDA gaat minister Verburg vragen een kookboek voor vegetariërs tegen te houden. Dat zei CDA Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel vandaag in het programma Dit is de Dag op Radio 1.

Het omstreden boek is een uitgave van het Voedingscentrum, een door het ministerie van Landbouw gefinancierde instantie die voorlichting geeft over eten. Volgens Ormel is het niet gepast dat het ministerie propaganda maakt voor een vegetarische leefstijl.

Het CDA wil het geld van het vegetarisch kookboek besteden aan een voorlichtingscampagne over het maatschappelijk nut van dierproeven.

In een omgekeerd conflict ontstond ophef over de campagne ‘Kip ‘t meest veelzijdige stukje vlees’. De stichting Wakker Dier beschuldigde de vleessector er van overheidssubsidie te misbruiken voor een kip-campagne.

De tegencampagne ‘Kip ‘t meest mishandelde stukje vlees’ werd door vleesproducenten bestreden, maar Wakker Dier werd door de Reclame Code Commissie in het gelijk gesteld en mocht de spotjes blijven uitzenden.


CDA wil verbod vegetarisch kookboek  (foto: DAG)
Vegetarische gerechten staan wel nog steeds in het FOK!kookboek .

Utregs Glorie start petitie tegen 'kwestie Wolfsen'

De Utrechtse politieke partij Utregs Glorie is vandaag een petitie gestart om te komen tot een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken in de ‘kwestie Wolfsen’.

De ruimhartige excuses van burgemeester Aleid Wolfsen tijdens het interpellatiedebat van donderdag 16 april, zijn voor ons niet voldoende. Zeker niet nadat ná het interpellatiedebat nieuwe informatie bekend is geworden.
 
Zo is inmiddels een intern onderzoek gestart bij het Algemeen Dagblad/Utrechts Nieuwsblad over de rol van het dagblad in deze kwestie. Ook zijn er meerdere bestuursrechtdeskundigen die de mening van emeritus hoogleraar Twan Tak dat Wolfsen de pensionkostenregeling in zijn eigen voordeel zou hebben toegepast, onderschrijven. Eén van hen, mr. E.F. Vink uit Utrecht, heeft zelfs aangifte tegen burgemeester Wolfsen gedaan.
 
Wij willen, nee eisen, duidelijkheid over het al dan niet correct toepassen van de pensionkostenregeling door Wolfsen, het al dan niet onder druk zetten van (lokale) media door Wolfsen, de geloofwaardigheid van Wolfsen én de imagoschade voor de stad Utrecht. In de ogen van Utregs Glorie heeft de bevolking van Utrecht recht op duidelijkheid.
 
De petitie kan hier worden ondertekend.

Praat ook op ons forum mee over dit onderwerp, en zie ook: http://frontpage.fok.nl/column/9412/1/-DriekOplopers:-Censuurburgemeester.html .


 

FOK!Fotowedstrijd april 2009, Planes, Trains and Automobiles

  
De FOK!fotowedstrijd!
 
FOK! organiseert elke maand een fotowedstrijd met een uitdagend onderwerp. Iedereen met een camera kan hier aan mee doen! Denk je dat jij je camera volledig onder controle hebt? Kun jij de foto bij het opgegeven onderwerp maken die andere users aanspreekt? Dan kun je met deze wedstrijd mooie prijzen winnen!
 
De fotowedstrijd wordt elke maand vanuit het fotografieforum georganiseerd. Waar we vorige maand samen met à gogo-forum een wedstrijd hadden bedacht doen we dat deze maand met het Planes, Trains and Automobiles-forum
Dus heb jij nog een mooie foto van "een vervoersmiddel" of ben jij begin deze maand naar de AutoRai geweest en heb je een mooie foto gemaakt? Doe dan mee met de FOK!Fotowedstrijd!
 
 
De FOK!fotowedstrijden zijn open voor iedereen. Ook het vergeven van de prijs hangt grotendeels van jullie af! Na de inzendtermijn kan namelijk gestemd worden op de foto's waardoor de winnaars worden bepaald!
 

Inzenden kan nog een paar dagen tot en met 27 april 2009, 22.00 uur
Stuur je foto op naar: fotowedstrijd@fok.nl
(denk aan de maximum breedte en geef je foto als bestandnaam je nickname op FOK! mee). 
 
Over deze wedstrijd brainstormen of praten? Dat kan hier:

 
De prijzen
Deze maand mogen we in totaal 3 doeken weggeven van HerinneringenOpLinnen.nl
 
HerinneringenOpLinnen.nl is de grootste aanbieder van canvasdoeken op internet. Zij printen je foto op canvas en spannen dit vervolgens op een houten frame. Zo ontstaat er een schitterend en persoonlijk resultaat van je eigen foto op doek!
HerinneringenOpLinnen.nl stelt 3 canvasdoeken ter beschikking voor de FOK!fotowedstrijd. De 2 users met de meeste stemmen krijgen een doek. Wie het derde doek krijgt wordt bepaald door FOK!.
 

Rebellin, Vos winnen Waalse Pijl

Davide Rebellin is de winnaar geworden van de Waalse Pijl. Bij de dames ging de zege naar Marianne Vos.

Het is voor Rebellin zijn derde zege op de Muur van Hoei. Fumiyuki Beppu en Christophe Moreau reden lang vooruit maar zij haalden het niet. Een groepje met onder meer Karsten Kroon werd net voor de slotbeklimming ingehaald, waardoor een peloton van ongeveer vijftig renners aan de klim, die een stijgingspercentage van maximaal 23 procent heeft, begon.

De Fransman David Lelay sprong daar als eerste weg. Cadel Evans reed vervolgens het gat weer dicht, waarna Rebellin op zo'n 200 meter voor de streep versnelde. Niemand kon die aanval meer pareren. Andy Schleck eindigde als tweede, Damiano Cunego werd derde.

Bij de dames pakte Marianne Vos haar derde zege in de Waalse Pijl, voor de vrouwen een wereldbekerwedstrijd. De Zweedse Emma Johansson eindigde als tweede, Claudia Häusler werd op tien seconden derde. "Op de klimmetjes voor Hoei werd stevig doorgetrokken, maar er reden nog te veel favorieten bij elkaar. Doordat er vooral werd gekeken, kwamen we met zo'n veertig rensters aan de voet van de Muur", aldus Vos.

Organisatie Lowlands komt met nieuwe namen

De organisatie van Lowlands heeft een nieuwe serie namen naar buiten gebracht. Zo zullen de rockers van de Eagles of Death Metal dit jaar te zien zijn in Biddinghuizen. Verder zijn de acts van 2 Many DJ's, Beirut, Ska-P, 2000 and One, Babylon Circus en Mad Manoush aan het programma toegevoegd.

Hiermee begint het affiche voor Lowlands 2009 aardig vorm te krijgen. Eerder gaven onder andere de Arctic Monkeys, Kasabian, The Prodigy en Lily Allen aan op te treden op het festival.

Minder verkeersdoden in 2008

Vorig jaar zijn 750 mensen in het verkeer omgekomen in Nederland.  Er vielen om precies te zijn 41 verkeersdoden minder, wat een daling is van ruim vijf procent tegenover 2007. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Vooral onder de kinderen en jongeren zijn er minder verkeersdoden gevallen. Daarnaast vielen onder de voetgangers iets minder doden.

Al jaren staat ons land aan de top van de meest verkeersveilige landen over de hele wereld. Alleen Malta gaat ons te boven op de lijst, in verhouding vallen daar minder slachtoffers. Het ministerie van Verkeer streeft naar maximaal 580 verkeersdoden in 2020. Hier kun je de lijst met de cijfers nog eens bekijken.

Lola keert mogelijk terug in Formule 1

Lola heeft aangekondigd dat het mogelijk vanaf volgend jaar terug wil keren in de Formule 1. Het Engelse merk is een roemruchte naam uit het verleden en wil omdat de sport in 2010 goedkoper wordt, onderzoeken of een terugkeer haalbaar is.

"De bekendmaking dat de Formule 1-teams vanaf 2010 een financieel gezondere sport willen, heeft ons doen besluiten om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheid om een auto te ontwikkelen, waarmee we willen deelnemen aan de Formule 1. Het laatste decennium heeft Lola zich altijd bezig gehouden met oplossingen van hoge kwaliteit in financieel krappe situaties. De maatregelen in de Formule 1 vormen dan ook het ideale platform voor ons om aan de ontwikkeling van een auto te denken. We zullen in de komende weken bezig gaan met een formele aanmelding," aldus voorzitter van de Lola Group Martin Birrane.

Lola kwam in 1962 voor het eerst de Formule 1 binnen met het Bowmaker-Yeoman Racing Team. In de eerste race werd er meteen met coureur John Surtees een poleposition en in het kampioenschap werd het team vierde. Nadat successen in het jaar erop uitbleven, vertrok Lola uit de sport om in 1985 terug te keren als Haas Lola. Twee jaar later was het merk alleen nog maar op de achtergrond actief totdat het terugkeerde in Australië 1997. Omdat de auto's te langzaam waren werd het project al snel beëindigd.

Nu wil Lola een volgende comeback maken in 2010 als de kosten in de Formule 1 beperkt worden tot dertig miljoen euro per jaar. Het Britse merk wil mogelijk gebruik gaan maken van Cosworth-motoren, welke waarschijnlijk ook geleverd gaan worden aan USGPE. Dat team maakte eerder dit jaar al bekend dat het volgend jaar in de koningsklasse van de autosport actief wil zijn.

Waarom Spore niet naar de Xbox 360 en PS3 kwam

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom Spore niet naar de Xbox 360 en Playstation 3 is gekomen? In een interview met GameDaily geeft het brein achter de game, Will Wright, uitleg. De korte versie is dat de PS3 en Xbox 360 geen mogelijkheden boden tot extra creativiteit. Het lange antwoord staat hieronder.

"You know, we either [port the game to console] or we continue creating new applications on the PC or we kind of go into the handheld arena. I can't specifically say what the plans are right now, but really all these things are measured against each other. We can't do everything at once, so we have to say, 'What platforms would it kind of evolve the fastest on?' So you can sort of look at a straight port to the PS3 and Xbox 360 and basically have the same game we have on the PC... or we could say, 'What can we do on this platform that will help us explore different parts of the design?' I think the Wii is really unique in that sense, with the things you can do on Wii that you can't do on other platforms right now. It's represented a lot of learning for us in terms of the directions we might take it. So I'd say that's one of the under-appreciated aspects of how we choose to deploy this on different platforms."



Kalika krijgt opnieuw uitnodiging van Nigeria

De Rotterdammer Simon Kalika is door de Nigeriaanse bond uitgenodigd om komende zomer weer als assistent-bondscoach te fungeren tijdens het WK Onder 20 in Egypte. De trainer van JHR deed dit al twee keer zeer succesvol.

Samen met voormalig Nigeriaans international Samson Siasia vormde Kalika een succesvol duo op het WK Onder 20 in Nederland in 2005 en op de Olympische Spelen in Peking in 2008. Op beide toernooien pakten de Nigeriaanse voetballers een zilveren medaille.

Kalika, momenteel trainer van het in de eerste klasse van de zondagamateurs acterende JHR uit Rotterdam, heeft de aanbieding in beraad. Sportief gezien kent hij geen twijfels, maar de trainer dient een oogoperatie te ondergaan in augustus. In die maand beginnen de voorbereidingen op het toernooi, dat in september zal starten. Kalika hoopt de operatie nu naar een eerdere datum te kunnen verplaatsen.

[Actie] Win kaarten voor de Elf Fantasy Fair 2009!

Op 25 en 26 april is het weer zover, de poorten van Elfië openen voor de Elf Fantasy Fair 2009! Hét evenement voor liefhebbers van fantasy, manga, gothic, history en science fiction samen. Veel bezoekers komen in de meest prachtige en bijzondere kleding-creaties naar de fair, die wordt gehouden rondom kasteel ter Haar. Er zijn heel veel verschillende workshops te volgen op het gebied van o.a. dansen, muziek, en schrijven. Daarnaast is er een veldslag tussen honderden Vikingen en Necromantiers die de ondoden uit hun graf laten verrijzen zodat ze mee kunnen strijden.

elf2  

Zie jij dit wel zitten en lijkt het je leuk om hier naartoe te gaan? Let dan goed op! FOK! geeft namelijk in samenwerking met de organisatie van Elf Fantasy Fair geeft 3 x 2 e-tickets voor de zondag weg. Het enige wat je hoeft te doen is de volgende vraag te beantwoorden: 

In welk gebied kan je tijdens de Elf Fantasy Fair Haarzuilens op 25 & 26 april, de acteur James Marsters alias Spike uit Buffy, vinden?

Mail je antwoord voor woensdag 22 april 20.00 uur naar forumacties@fok.nl o.v.v. Elf Fantasy Fair en wie weet sta jij de 26e wel tussen de elfjes, ridders en ondoden! Vergeet uiteraard niet je usernamete vermelden.

 elf2

 Praat ook mee over de actie op het forum in DIT topic. 

Sparta test jonge aanvaller van Heerenveen

Sparta Rotterdam zal de komende twee weken beoordelen of Samuel Armenteros een aanwinst kan zijn voor de club. De achttienjarige aanvaller van SC Heerenveen komt een stage afwerken op het Kasteel.

De linksbenige Zweedse aanvaller werd als groot talent gezien, maar kan nog niet echt doorbreken in Friesland. Armenteros speelde zestien keer in Jong Heerenveen en wist in die duels twee keer te scoren. Hij was voornamelijk invaller. De aanvaller heeft naast een Zweeds ook een Cubaans paspoort en mag transfervrij vertrekken bij Heerenveen.

In Friesland wordt hij getraind door Jan de Jonge, toevalligerwijs de voornaamste kandidaat om trainer te worden bij Sparta. Volgens De Jonge speelde dit echter geen rol bij de keuze van Armenteros om stage te gaan lopen bij Sparta: "Dat is stom toeval. Samuel Armenteros heeft voetballend heel veel kwaliteiten. Maar onderweg is er wel iets misgegaan, anders had hij wel bij Heerenveen in het eerste elftal gespeeld. Ik heb onlangs een gesprek met hem gehad en toen heb ik hem verteld dat hij moet vertrekken uit Friesland. Een andere omgeving kan hem misschien goed doen", zegt de trainer. Sparta en SC Heerenveen hebben een samenwerkingsverband.

Liuzzi hoopt op terugkeer in Formule 1

Vitantonio Liuzzi hoopt in 2010 zijn rentree in de Formule 1 te maken. De Italiaanse coureur is dit seizoen testrijder bij Force India en hoopt volgend jaar voor hetzelfde team in de hoogste autosportklasse uit te komen.

De contracten van de huidige coureurs bij Force India, Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella, lopen na dit seizoen. De overeenkomst van Liuzzi loopt nog door tot medio 2011, dus het is aannemelijk dat hij volgend jaar zijn rentree zal maken. "Ik heb er veel vertrouwen in. Ik heb goede kansen om met Force India weer in de Formule 1 te racen," liet de Italiaan weten.

Dit jaar zal Liuzzi ook nog in de A1GP te zien zijn. Twee weken geleden beleefde hij zijn debuut en eiste direct pole-position voor zich op. "De beslissing om in de A1GP te racen heb ik samen met Force India genomen, omdat een derde rijder dit jaar niet maar kan testen. We hebben ook aan de GP2 gedacht, maar dit was niet mogelijk," lichtte de Italiaan toe. "De A1GP houdt me scherp voor een terugkeer in de Formule 1 in 2010."

Engelse beboet voor te luide seks

De 47-jarige Engelse Caroline Cartwright heeft een boete gekregen nadat een rechter een reeks geluidopnames van haar vrijpartijen moest aanhoren. De vrouw had eerder al een waarschuwing gekregen omdat er al 25 klachten bij de politie waren binnengekomen over de nachtelijke workoutsessies van haar en haar man.

Cartwright’s buurvrouw zette elke keer dat ze de buren bezig hoorde een geluidsrecorder aan. “Ik hoorde allerlei seksuele geluiden. Ze waren heel erg luid. Naast het gekreun was er ook herrie vergelijkbaar met huiselijk geweld.” In totaal verzamelde ze 23 opnames van het neukende stel.
Een andere buurvrouw van de familie Cartwright beweert dat ze al twee jaar geen fatsoenlijke nachtrust heeft gehad. Dit terwijl ze halfdoof is.

Caroline’s man, Steve, kreeg geen straf opgelegd. Hij klonk niet even enthousiast als zijn vrouw.

Fleur en Delanoy vertrekken bij RBC

RBC Roosendaal gaat na dit seizoen verder zonder Melvin Fleur en Sven Delanoy. Fleur stopt met profvoetbal, terwijl Delanoy te duur is voor de club uit de Jupiler League.

De 27-jarige Fleur, die werd opgeleid bij Ajax en Anderlecht, kampt al twee jaar met een slepende knieblessure. De Amsterdammer, die sinds 2002 bij RBC speelt, wil een opleiding tot fysiotherapeut gaan volgen. Hij speelde 108 competitieduels voor RBC op beide niveaus in Nederland en maakte daarin vijf goals.

De Belg Sven Delanoy lijkt te duur voor RBC. "Op basis van zijn kwaliteiten willen we Sven er graag bij hebben. Het is echter een financiële kwestie of we hem volgend seizoen nog kunnen betalen", laat trainer Rini Coolen weten aan BN/De Stem. De 25-jarige Delanoy kwam in de zomer van 2006 over van Willem II en was sindsdien basisspeler. Hij speelde 103 wedstrijden in de Jupiler League voor RBC en wist daarin tien keer te scoren.

Met de van AZ gehuurde aanvaller Gregory Nelson en de van Sparta gehuurde verdediger Cees Toet hoopt RBC verder te kunnen gaan. Coolen zal binnenkort in gesprek gaan met het duo.

De Zeeuw blijft HSV 'interessant' vinden

Een transfer van AZ-middenvelder Demy de Zeeuw naar het Duitse Hamburger SV is nog immer een mogelijkheid. De international van het Nederlands elftal leek vorig jaar op weg naar die Rothosen, maar bleef uiteindelijk toch in Alkmaar.

De 25-jarige De Zeeuw, die bij AZ bezig is aan zijn vierde seizoen, staat nog altijd open voor HSV. "Ik weet dat ze nog steeds belangstelling hebben", zegt de middenvelder tegen Voetbal International. "Een club van dat kaliber blijft interessant. Europees voetbal is voor mij wel een voorwaarde. Maar dat hoeft niet per se de Champions League te zijn."

AZ-trainer Louis van Gaal sprak vorige week de verwachting uit dat De Zeeuw komende zomer zal vertrekken bij de kersverse kampioen van Nederland. De middenvelder weigert zijn tot medio 2011 lopende contract te verlengen. "Het is een goede zaak dat AZ in een vroeg stadium contracten wil openbreken en verlengen", vertelt De Zeeuw hierover. "Ik heb dat zelf al twee keer gedaan. Maar ik hoop dat ze mijn standpunt respecteren."

Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat De Zeeuw komende zomer weggaat bij AZ. "Nu ik heb besloten niet bij te tekenen, gaat iedereen maar gemakshalve ervan uit dat ik komende zomer vertrek. Er spelen op dit moment wel wat dingetjes. Maar als er niets gebeurt, dan blijf ik gewoon bij AZ."

Tegenstellingen

Er is geen staat ter wereld waar men feller tegen abortus van leer trekt dan in de Verenigde Staten, Vaticaanstad even daargelaten. Het gelovige deel van de bevolking daar is zeer fanatiek, wanneer het gaat om de bescherming van het ongeboren leven. Onder diezelfde groep is, procentueel gezien, ook het grootst aantal voorstanders van de doodstraf te vinden. Voel je hier de tegenstelling? Dit verschijnsel kan moeiteloos en bijna één op één toegepast worden op vrijwel elk ander land op de wereld.

Dochter geeft vader borstvoeding

De 27-jarige Georgia Browne geeft haar vader elke dag borstvoeding in zijn gevecht tegen kanker. Vader en dochter hopen hiermee zijn leven te verlengen. De Australische Georgia was helemaal overstuur toen ze twee weken voor haar huwelijk hoorde dat haar vader Tim (67) aan kanker leed. Tim werd geopereerd, maar de uitzaaiingen hadden hun weg al gevonden. Tim kreeg hierop de diagnose terminaal. Hij kreeg daarna chemo, maar niets hielp.

Georgia, inmiddels bevallen van zoontje Monty, vond op het internet verschillende studies over de voordelen van moedermelk op kanker. Ze twijfelde geen moment om ook voor haar vader af te kolven. 'Ik geef toe dat ik het eerst een gek idee vond, maar dat ik mijn pa kon helpen, leek me geweldig. Het gaf een positieve wending aan zijn ziekte', zegt ze. Vader Tim mengt dagelijks de melk, samen met een beetje koemelk, door zijn cornflakes. Volgens hem smaakt het niet veel anders, alleen zoeter.

Georgia:'Ik weet dat het schokkerend klinkt voor de buitenwereld, maar voor ons is dat niet meer zo. Zelfs mijn pa stopt niet met het rond te vertellen, al zijn vrienden en kennissen weten het. Zeker is dat mijn pa veel stralender oogt en meer energie heeft dan voordien. Ik zal hem melk blijven geven zolang ik kan. Eerst krijgt Monty de borst, de rest is voor mijn pa. Het voelt natuurlijk aan en ik heb er geen problemen mee, zeker omdat ik zoveel van hem hou. Weinig dames kunnen zeggen dat je aan je pa eigen melk kan geven. Ik zou alles doen om extra tijd met hem door te brengen'.

Een maand na het starten met de moedermelk werd een scan genomen. Daarop was een lichte verbetering waar te nemen. De dokters weten niet zeker of dit door de moedermelk of door de chemokuur komt.

Uitslag Harkemase Boys - PKC '83

Gisteravond stond een inhaalduel in de hoofdklasse C van de zaterdagamateurs op het programma. Koploper Harkemase Boys maakte op eigen veld geen fout tegen PKC '83 en zette een goede stap richting de titel.

Hoofdklasse C

Harkemase Boys - PKC '83 3-2 (2-2)
1. 0-1 René van der Weij 13. 1-1 Martijn Barto 29. 2-1 Martijn Barto 44. 2-2 Cuneyt Karakaya 77. 3-2 Ronald van der Heijden
Rood: Cuneyt Karakaya, Robert Groninger (beiden PKC '83)

STAND

1. Harkemase Boys 23-51
2. HHC Hardenberg 23-46
3. Nunspeet 23-38
4. WHC 23-37
5. Berkum 23-25
6. Be Quick '28 23-33
7. Flevo Boys 23-31
8. Go-Ahead Kampen 23-30 *
9. Excelsior '31 23-29 *
10. SC Genemuiden 23-27
11. Staphorst 23-26 (-16)
12. ONS Sneek 23-26 (-19)
13. PKC '83 23-23
14. Oranje Nassau 23-17

*= één punt in mindering

Topscorers:

1. Arjen Postma (Flevo Boys) 18
2. Martijn Barto (Harkemase Boys) 15
=. Marc van der Meulen (Berkum) 15
3. Chris van der Meulen (Berkum) 14
5. Martijn Brakke (Staphorst) 11
=. Erwin Schouten (Nunspeet) 11
=. Jolf Stel (Excelsior '31) 11
8. Gerard Kocks (HHC Hardenberg) 10

Britney Spears in SM-kleding op podium

Zangeres Britney Spears beklom eergisteravond, tijdens haar Circus-tournee in Californië, het podium met kleding aan die verdacht veel lijkt op SM-kleding. Naast Britney stonden er ook twee semi-naakte mannen op het podium, wat Britney dus een SM-meesteres maakt. De zangeres had zelfs een blinddoek om, terwijl ze acrobatische bewegingen maakte in de touwen.

Het valt het publiek steeds meer op dat Britney tijdens haar laatste optredens schaars gekleed op het podium loopt. Het publiek fluisterde tijdens het concert over de houding en kledingstijl van La Spears, wat de laatste jaren drastisch veranderde.

Klik hier voor de foto's.

Brits begrotingstekort 12,4 procent

Uit de woensdag gepresenteerde begroting 2009/2010 van de Britse minister van Financiën Alistair Darling blijkt dat het Verenigd Koninkrijk (VK) afstevent op een economische krimp van 3,5 procent. Daarmee is het VK in de zwaarste recessie verzeild sinds 1945.

Toch denkt Darling dat de zwaar gehavende Britse economie in 2010 weer een herstel laat zien met een groei van 1,25 procent.

Dit begrotingsjaar zullen de Britten 170 miljard pond (190 miljard euro) gaan lenen, wat overeenkomt met een begrotingstekort van 12,4 procent van het bruto binnenlands product (BBP). De overheidschuld klimt van 51 naar 59 procent van het BBP.

Darling probeert het tekort terug te dringen door hoge inkomens, alcohol en tabak zwaarder te belasten.

Brits minister van Financiën Alistair Darling

Uniek diabetes-spel in aantocht

Game Equals Life heeft haar eerste project aangekondigd. De game zal 'The Magi and the Sleeping Star' heten, en zal een educatief spel worden dat zich richt op mensen met type 1 diabetes. In dit unieke 3rd person-action-adventure spel moet je als speler vechten tegen robot-achtigen. Je gebruikt hiervoor magische krachten, die gekoppeld zijn aan de hoogte van je bloedspiegel. Meer informatie (en een trailer) over dit unieke spel vind je op de site. Verdere details zijn nog niet bekend.


Wereldkaart en tabelletjes in Hearts of Iron III-trailer

Het is al een paar maandjes stil geweest rond de WWII-strategygame Hearts of Iron III, maar vandaag heeft Paradox dan weer wat screenshots en een trailer vrijgegeven. Uit deze beelden blijkt maar weer eens dat het absoluut geen titel is voor mensen die vinden dat Red Alert al te diep strategisch is. Zo kent de kaart meer dan 10.000 provincies die je moet beheren en komt eigenlijk elk detail van de Tweede Wereldoorlog aan bod, een game voor de die-hards kortom.

Hearts of Iron III staat in de planning voor augustus.




IMF: economie Nederland krimpt 4,8 procent

De Nederlandse economie krimpt dit jaar met 4,8 procent en zal ook volgend jaar niet groeien. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de woensdag gepubliceerde nieuwe editie van de World Economic Outlook.

Volgens het IMF gaat de Nederlandse economie harder achteruit dan gemiddeld in de eurozone. Na de ongekend forse krimp dit jaar voorziet het fonds in 2010 een verdere afname met 0,7 procent. In de andere eurolanden krimpt de economie dit jaar naar verwachting gemiddeld met 4,2 procent en volgend jaar met 0,4 procent.

Met de nieuwe voorspellingen schetst het IMF een nog somberder beeld van de Nederlandse economie dan het Centraal Planbureau (CPB). Dat voorspelde vorige maand een economische achteruitgang van 3,5 procent dit jaar en een kwart procent volgend jaar. De door het IMF voorspelde krimp van 4,8 procent zou de sterkste zijn die ooit in Nederland in vredestijd werd gemeten.

De economen van het fonds zijn echter minder pessimistisch over de werkloosheid. Die loopt volgens hun berekeningen volgend jaar in Nederland op tot 5 procent van de beroepsbevolking, terwijl het CPB rekening houdt met een werkloosheidspercentage van ruim 8 procent in 2010.

Honkbalscheids uitgeschakeld door knuppel

Scheidsrechter Kerwin Danley zal de honkbalwedstrijd die hij dinsdagavond leidde niet snel vergeten. Hij kreeg namelijk een stuk van een gebroken knuppel tegen zijn hoofd.

Texas Rangers-slagman Hank Blalock probeerde een hoge fastball te raken toen de knuppel brak. De wedstrijd tussen de Rangers en de Toronto Blue Jays werd tien minuten stilgelegd. Danley was nog wel bij kennis maar bleek later in het ziekenhuis een hersenschudding te hebben.

Het was niet de eerste keer dat Danley tijdens een wedstrijd uitgeschakeld werd. Ongeveer een jaar geleden raakte Los Angeles Dodgers-pitcher Brad Penny hem in het gezicht waardoor hij een maand afwezig was.

Klik hier voor een filmpje van het voorval.

Tiger Woods PGA 10 biedt ook de mogelijkheid tot Disc Golf

Een sport waar niet iedereen bekend mee zal zijn is disc golf, ook wel frisbee golf genoemd. Het is gelijk aan gewoon golf, in de zin dat je een object op een bepaalde plek moet krijgen en je het speelt op een golfbaan, verschil is dat je met een frisbee speelt en de frisbee in een basket moet krijgen. De komst van Wii MotionPlus was voor EA Sports genoeg reden om het ook in de game Tiger Woods PGA 10 te verwerken en dus zul je deze zomer ook in je huiskamer met een frisbee kunnen golfen.


Tweedehands games goed voor omzet van GAME

Eerder deze maand gaf Nintendobaas Reggie Fils-Aime aan absoluut geen toekomst te zien voor tweedehands games. De consument zou er geen interesse in hebben en veel liever gloednieuwe games kopen. Bedrijven zouden zich daar dan ook op moeten richten. Cijfers die mediaketen GAME vandaag bekend heeft gemaakt bewijzen het tegendeel, in ieder geval Engelse gamers zitten wel te wachten op gebruikte games.

GAME maakte vandaag zijn financiële cijfers bekend, waaruit bleek dat het afgelopen boekjaar een omzet werd gedraaid van bijna 2 miljard pond, een groei van 32% ten opzichte van vorig jaar, en een winst van 127 miljoen pond, een groei van 68% ten opzichte van 2007. Bijna 18% van de omzet werd gedraaid om het doorverkopen van gebruikte games, dat komt neer op een kleine 350 miljoen pond. Er is momenteel zelfs een groei te zien. Het heeft dus zeker een toekomst in de huidige industrie.

Financiële topman pleegt zelfmoord

David Kellermann, de CFO (Chief Financial Officer) van de Amerikaanse hypotheekgigant Freddie Mac, is woensdagochtend dood aangetroffen in zijn woning bij Noord-Virginia. Media gaan er van uit dat het om zelfmoord gaat. De 41-jarige Kellermann was sinds september 2008 CFO bij Freddie Mac.

De hypotheekgigant is een van de zwaarstgetroffen financiële instellingen van de financiele crisis. Zo kreeg Freddie Mac meer dan 60 miljard dollar aan staatssteun. Samen met zustergenoot Fannie Mae hebben zij meer dan de helft van de Amerikaanse hypotheekmarkt in handen.

Afval stapelen in nieuwe Playstation 3 game

Tetris mag toch wel één van de grondleggers van het puzzle-genre genoemd worden en er zijn al vele variaties op ontstaan. Sony kondigt nu een game aan met een heel nieuwe kijk op deze klassieker genaamd Trash Panic.

In Trash Panic moet je proberen zoveel mogelijk afval in een grote container op te bergen zonder dat deze te vol wordt. Door zware objecten te laten vallen op breekbare of rottend fruit bij elkaar te gooien kan de container steeds een beetje leeg gemaakt worden wat natuurlijk zorgt voor meer ruimte voor meer troep. De game zal verschijnen op het Playstation Network. Op Youtube zijn al een tijdje een aantal gameplay-video's van deze game te zien. Hieronder een voorbeeld.

Nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann

Er is een nieuwe verdachte opgedoken in de zaak Madeleine McCann. Dat melden Bitse media.

Het gaat om een man die in de dagen voorafgaand aan de verdwijning van  de Britse kleuter  meerdere keren is gesignaleerd in de buurt van het gezin McCann op hun vakantieadres in het Portugese Praia da Luz. Getuigen zagen de mysterieuze man in zijn eentje rondscharrelen rond het appartement en een paar keer naar binnen gluren.

Hij  zou een Mediterraans uiterlijk hebben en leek destijds eind twintig, begin dertig. Uit dossiers over de zaak zou blijken dat de politie de rol van de man nooit goed heeft onderzocht.

Op 3 mei is het precies twee jaar geleden dat Madeleine McCann een paar dagen voor haar vierde verjaardag spoorloos verdween.  Ondanks een intensief politieonderzoek en massale media-aandacht, is Maddie nog steeds spoorloos.

Forensisch experts hebben deze week een foto vrijgegeven waarop Maddie is afgebeeld zoals ze er vandaag de dag uit zou kunnen zien.

Ouders Gerry en Kate, door politie en media zelf meerdere malen in verband gebracht met de verdwijning van hun dochter, reizen woensdag af naar de Verenigde Staten, waar ze te gast zijn in The Oprah Winfrey Show. Vader Gerry heeft ook meegewerkt aan een reconstructie van de verdwijning, die de Engelse zender Channel 4 volgende maand uitzendt.


Nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann  (foto: DAG)

Besluit regering over Landsbanki vernietigd

De De Raad van State heeft vandaag het besluit van de regering om verschillende gedupeerde overheden te verbieden hun vorderingen van de IJslandse bank Landsbanki terug te halen, vernietigd. Het kabinet heeft dat besluit niet goed gemotiveerd, concludeert de Raad van State.

De actie van de regering maakte het voor de betrokken overheden, waaronder de provincie Noord-Holland, onmogelijk om via de rechter hun miljoenenvorderingen op de inmiddels failliete bank te verhalen.

De gedupeerde overheden hadden voor in totaal ongeveer 200 miljoen euro aan deposito's bij Landsbanki uitstaan. Na het bekend worden van de problemen bij de bank, lieten ze met succes beslag leggen op de bezittingen van de IJslandse financiële instelling. Door het gewraakte besluit van het kabinet konden ze die echter niet te gelde maken.

De regering wilde niet dat lagere overheden op eigen houtje in IJsland geld terug zouden halen, omdat ze daardoor de belangen van particuliere spaarders zouden schaden. Maar volgens de lagere overheden hebben ze geprobeerd uitgeleend gemeenschapsgeld terug te krijgen.

De betrokken overheden hebben in februari aangekondigd dat ze willen dat het Rijk hun financiële verlies compenseert als ze hun gelijk halen bij de Raad van State. Dit rechtscollege is het hoogste op het gebied van bestuursrechtspraak. Mocht het kabinet niet tot compensatie bereid zijn, dan willen ze dat eventueel met een miljoenenclaim via de rechter afdwingen.

De overheden die in de kwestie samenwerken zijn de provincie Noord-Holland, de gemeenten Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Asten, Dordrecht, Goes, Graafstroom, Naarden, Opmeer, Pijnacker-Nootdorp, Texel, Veere, Zundert, de Drechtsteden, en het Waterschap Roer en Overmaas.

Besluit regering over Landsbanki vernietigd  (foto: ANP)

Vernietigend rapport arbiter over Pepe

Real Madrid-verdediger Pepe kan rekenen op een lange schorsing na zijn wangedrag in de wedstrijd tegen Getafe afgelopen dinsdag. In het rapport van de scheidsrechter van dienst wordt de international van Portugal allesbehalve gespaard.

Pepe beging in de slotfase van de wedstrijd in La Liga een overtreding op Getafe-speler Francisco Casquero, waardoor de bezoekers een strafschop kregen. Toen Casquero op de grond lag, verloor de Real-verdediger compleet zijn zelfbeheersing en schopte hij het slachtoffer tot twee keer toe.

In het tumult sloeg Pepe vervolgens Casquero's ploeggenoot Juan Albin in het gezicht en zei hij tegen de vierde official: "Jullie zijn allemaal hoerenzonen." Bovendien kwam hij even later tegen de regels terug op het veld om de 3-2 zege van Real te vieren.

Een filmpje van de overtreding vind je hier

Zuma en Mandela stemmen

ANC-leider Jacob Zuma heeft vandaag zijn stem uitgebracht bij de Zuid-Afrikaanse parlementsverkiezingen. Zuma wordt na de stembusgang zo goed als zeker de nieuwe president van Zuid-Afrika.

Ook de 90-jarige oud-president Nelson Mandela heeft gestemd. Ondersteund door een plaatselijke politicus liep hij het stembureau in Johannesburg binnen, onder gejuich van een menigte. Op een campagnebijeenkomst van het ANC zondag had Mandela het ANC opgeroepen de armoede in Zuid-Afrika te bestrijden. Ook moet Zuid-Afrika werken aan een verenigde samenleving waarin ras geen rol speelt, aldus Nobelprijswinnaar Mandela.

Zuma en Mandela stemmen  (foto: ANP)

België blokkeert anti-kinderpornosite

De eerste site die in België door de overheid geblokkeerd wordt blijkt een anti-kinderpornosite te zijn, zo meldt Tweakers.net.  Deze site wordt geblokkeerd omdat de inhoud ervan door de Belgische overheid als 'illegaal' wordt gezien.  Op de site waren tot voor kort de persoonsgegevens van veroordeelde pedofielen te vinden.  Na diverse (aan)klachten werd deze informatie uit de site verwijderd en werd de functionaliteit verplaatst naar een infonummer.

In plaats van de site in kwestie krijgen Belgische internetters een scherm te zien met de volgende tekst:

"U wordt naar deze stoppagina doorverwezen omdat
de website die u tracht te bezoeken inhoud aanbiedt
die door de Belgische wetgeving als illegaal
wordt aanzien.
Indien u meent dat deze maatregel ten onrechte is
genomen kan u contact opnemen op onderstaand emailadres" 

 

Belgen die de website alsnog willen bezoeken, kunnen dat onder andere doen door OpenDNS als dns-provider in te stellen of door gebruik te maken van anonieme proxies of Tor Project.  Die laatste is ook verkrijgbaar als add-on voor bijvoorbeeld Firefox.

Inmiddels heeft stopkinderporno zelf gereageerd op de blokkering. 

Een recente poll op FOK! wees overigens uit dat 94% van de ondervraagden deze vorm van censuur onwenselijk acht.

Spanje verbiedt nachtelijke dopingcontroles

De Spaanse regering heeft besloten dat er geen nachtelijke dopingcontroles meer gehouden mogen worden. Dat betekent dat er tussen 23:00 uur 's avonds en 8:00 uur 's morgens niet meer gecontroleerd mag worden.

Dit besluit strookt hierdoor niet meer met de reglementen van het World Anti-Doping Agency (WADA). De Spanjaarden willen er op deze manier in elk geval voor zorgen dat de privacy van de deelnemende wielrenners wordt gewaarborgd.

Het verbod zou daarnaast niet alleen voor Spaanse renners gelden, maar ook voor buitenlandse deelnemers.

Dijkstra verlengt loopbaan met één seizoen

De dertigjarige Marieke Dijkstra is ook volgend seizoen nog op de Nederlandse hockeyvelden te bewonderen. De geroutineerde verdediger van Kampong heeft besloten om er nog één jaar achteraan te plakken.

Dijkstra maakte afgelopen zondag in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen HGC haar rentree nadat ze lang buitenspel stond wegens een duimbreuk. "Het ging goed", aldus de 13-voudig international. "Pas tegen het einde van de wedstrijd merkte ik dat de duim nog wat gevoelig was. Ik mag nu zeggen dat ik weer helemaal fit ben. Uiteindelijk is het herstel best snel gegaan."

Twijfel
Maar de rentree van de Utrechtse is niet het grootste nieuws van deze week. Dijkstra maakte dinsdag tegenover hockey.nl bekend dat ze in principe ook volgend seizoen bij Kampong hockeyt. De afgelopen maanden twijfelde de verdediger openlijk over een voortzetting van haar tophockeyloopbaan.

"Ik heb de laatste tijd veel nagedacht", zegt Dijkstra. "En ik ben tot de conclusie gekomen dat ik nog niet wil stoppen. Ten eerste vond ik het niet leuk om het zo af te moeten sluiten. Dan zou ik mijn laatste seizoenshelft bijna geheel hebben moeten missen door die duimbreuk. En daarnaast vind ik het spelletje gewoon veel te leuk. Ik kan en wil het hockey nog niet missen."

Schuitema geeft Rutten ruimte voor nieuwe ploeg

Frits Schuitema heeft laten weten dat Fred Rutten de tijd en ruimte krijgt om een nieuw elftal op te bouwen. Vorige week werd bekend gemaakt dat de oefenmeester vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van PSV is.

"Wij zouden niet voor drie jaar hebben getekend als we er niet stellig van overtuigd waren dat we op deze manier continuïteit kunnen aanbrengen," liet Schuitema weten. "We geven Fred de tijd en gelegenheid om te bouwen naar zijn eigen inzichten."

Bovendien is Schuitema erg blij met de komst van Rutten. "Fred is relaxed, mature, op z'n gemak. Hij weet wat-ie wil. Bovendien staat hij open voor overleg. Dat heeft hij mij ook nadrukkelijk gezegd. Fred begrijpt heel goed dat niet één man bij een club bepaalt wat er gebeurt."

Bionic Fireman to the rescue!

Capcom komt dit jaar met Bionic Commando voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. De game is gebaseerd op het principe van een soldaat met een bionische arm. Hiermee kan hij door de steden slingeren, vijanden aan gort smijten en meer. Hij kan zijn arm echter ook gebruiken om de brandweer een handje te helpen. Bionic Fireman is geboren.

Bionic Commando is een actiespel en speelt zich 10 jaar af na de gebeurtenissen van het origineel. Het verhaal draait om Nathan Spencer, Deze ten onrechte ter dood veroordeeld agent is de enige overlevende van een verwoestende terroristische aanslag. Hij krijgt een deal aangeboden: als hij de terroristen weet te verslaan zal zijn naam weer in ere worden hersteld. Met een nieuwe bionische arm moet Spencer zich een weg banen door een verwoeste stad vol robotachtige wezens.

Vermeer gaat uit van contractverlenging

Kenneth Vermeer gaat er vanuit dat zijn huidige contract met Ajax verlengd zal worden. Begin mei zullen beide partijen rond de tafel gaan zitten om de verbintenis uit te breiden.

"Het komt allemaal wel goed," laat Vermeer in een reactie weten. "Het is nooit mijn intentie geweest hier weg te gaan. Ik heb het hier naar mijn zin en probeer hier zo lang mogelijk te blijven en mooie jaren tegemoet te gaan."

Vermeer begon aan de huidige voetbaljaargang als derde keeper, maar wist gedurende het seizoen Dennis Gentenaar en Maarten Stekelenburg voorbij te streven. "Dit had ik alleen maar mogen hopen, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Ik kom hier uit de jeugd en heb altijd in Amsterdam gewoond en natuurlijk was het mijn doel onder de lat te staan bij Ajax."

'Doodsteek voor woningmarkt'

De huis- en hypotheekbranche is woest op de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij werden dinsdag overvallen toen bekend werd dat de AFM een maatregel wil instellen dat wie een nieuw huis koopt voortaan niet meer mag lenen dan de marktwaarde van die woning.

Dit betekent dat een huizenkoper altijd eigen geld mee moet brengen om de kosten van de koop te betalen, vaak zo’n 10 procent van de koopprijs. Vooral voor starters is dit amper op te brengen, omdat ze niet eerst een huis met winst hebben verkocht.

Vereniging Eigen Huis: "Dit is de doodsteek voor de huizenmarkt en voor starters in het bijzonder." Ron Bavelaar, directeur van adviesketen Hypotheekshop: "Starters houden de woningmarkt aan de gang. Als dat deel van de markt stagneert, valt de markt voor doorstromers helemaal stil."

Volgens Bas Millenaar, directeur van adviesketen De Hypotheker, is de maatregel op een slecht moment bedacht omdat de Nederlandse woningmarkt al op zijn gat ligt.

De AFM wil met de maatregel voorkomen dat huiseigenaren in financiële problemen komen. Door de crisis dalen huizenprijzen, waardoor er bij verkoop een restschuld overblijft; wegens ontslagen krijgen meer mensen problemen met het betalen van de rente en eventuele aflossing.

Volgende maand moet de maatregel volgens AFM-voorzitter Hans Hoogervorst ingaan. Banken die meer dan 100 procent van de marktwaarde aan hypotheken afsluiten krijgen een boete.

Martijn de Jong-Tennekes, specialist woningmarkt bij de Rabobank: "Huiseigenaren komen nooit in problemen doordat hun hypotheek hoger is dan de waarde van het huis. Wel door incidenten zoals ontslag of echtscheiding." Volgens hem lost de maatregel niets op en veroorzaakt het juist meer problemen op de woningmarkt.

De AFM wil ook dat er bijna geen uitzonderingen meer worden gemaakt op de inkomensregel. Die houdt in dat er nooit meer dan 4,5 keer het jaarinkomen geleend mag worden voor een hypotheek.


Tokkies eisen geld van Revu en Van Dale

De familie Tokkie pikt het niet langer dat hun achternaam met asociaal gedrag geassocieerd wordt. Zo heeft de familie geld geëist van het woordenboek Van Dale, die 'asociaal gedrag' heeft gebruikt als omschrijving van 'Tokkie'. Ook zijn de Tokkies razend op weekblad Revu.

Hanna Tokkie is boos op verslaggever Ger Post van Revu: "Mensen uit mijn familie worden in elkaar geslagen door jou. Door jouw schuld heb ik een hartinfarct gehad. En kanker en suikerziekte!"

Ze vinden dat hun imago een flinke deuk heeft opgelopen door de omschrijving van 'Tokkie' in het woordenboek en een artikel in het weekblad. Ze eisen van zowel de Van Dale als de Revu een schadevergoeding van 50.000 euro.

'Helft bedrijven snijdt in personeelsbestand'

Nederlandse bedrijven kijken om kosten te besparen vooral naar de korte termijn. Ruim de helft snijdt in 2009 in het personeelsbestand, zo blijkt uit internationaal onderzoek van adviesbureau Mercer onder 175 organisaties. Ruim acht op de tien ondernemingen hebben last van de economische teruggang.

Veel organisaties hebben een vacaturestop. Ook sporen zij mensen aan vakantie op te nemen. "We merken dat veel ondernemingen om deze turbulente tijden het hoofd te bieden de voorkeur geven aan kortetermijnacties boven de strategie voor de langere termijn" zegt Arnout Korteweg van Mercer. Maar zij verliezen de langere termijn niet uit het oog.

Mercedes wil standaard KERS leveren

Mercedes-Benz is net als BMW geïnteresseerd in het leveren van het standaard Kinetic Energy Recovery System in de Formule 1 volgend jaar. Mosley is tegen het idee, maar volgens de FOTA is het een manier om kosten te besparen in de Formule 1.

Haug vindt het vreemd dat BMW zich kandidaat heeft gesteld voor het leveren van KERS, terwijl BMW Sauber in de Grands Prix het systeem niet op de auto van Robert Kubica gebruikt, omdat de Pool zwaarder is dan zijn teamgenoot Nick Heidfeld. Op de vraag of Mercedes KERS wil leveren, zei Haug: "We zouden er wel interesse in hebben om de leverancier te worden van het systeem."

Britain's Got a Pornflick

Kennen we Susan Boyle nog? De zingende sensatie van Britain's Got talent. Zij heeft nu een aanbieding gekregen die je bijna niet weigeren kan:
 
"Homely British singing sensation Susan Boyle has been offered $1 million to make a porn flick. "Besides, after 47 years of virginity, I'm sure Susan is also anxious to get something cracking as soon as possible." "
 
Kijk dat is nog een makkelijk geld verdienen!

Brawn schaamt zich voor teamnaam

Teambaas Ross Brawn van de renstal Brawn GP schaamt zich voor de naam die hij het team gegeven heeft. De Brit vindt dat hij met deze naam de rest van de teamleden tekort doet.

Hij heeft de hele winter gewerkt om het team te redden, maar kon toen het eenmaal zover was geen naam verzinnen. "Het is ons niet gelukt een koper te vinden die aansloot op de wensen van Honda en haar management. Pas na kerst kregen we het idee om zelf het team over te nemen," aldus Brawn tegen Formule 1.nl.

"Als mensen het hebben over Brawn GP, denk ik steeds: waar hebben ze het over? En dan realiseer ik me het plotseling. Ik vind het ook bijna gênant dat juist mijn naam op de auto staat, want het is óns team, niet mijn team," aldus Brawn die verder niet meer over de afspraken met Honda wil praten.

Brawn wil in plaats daarvan zich gaan concentreren op het huidige seizoen en daarbij schroomt hij het noemen van de wereldtitel niet. "Het is een optelsom van zeges dus als je de titel wilt veroveren, moet je eerst zorgen dat je races wint. Dat hebben we nu al twee keer gedaan. Een mooiere beloning dan kampioen worden is niet denkbaar."

Leverkusen verstoort droom Mainz

Bayer Leverkusen heeft een einde gemaakt aan de bekeraspiraties van FSV Mainz 05. Leverkusen wist in de halve finale van de DFB Pokal pas in de verlenging het verschil te maken tegen de club uit de tweede Bundesliga, 4-1.

De bekerwedstrijd tussen de twee clubs koerste lang op 0-0 af, maar zeven minuten tijd wist Angelos Charisteas de openingstreffer voor de thuisploeg op het bord te zetten. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, maar Mainz kwam via een vreemd doelpunt in de laatste minuut toch nog op gelijke hoogte. Charisteas lag geblesseerd in het eigen strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet doorspelen, waardoor Mainz kon scoren.

In de verlenging was de pijp leeg voor de club uit de tweede Bundesliga, want via goals van Arturo Vidal, Simon Rolfes en Michal Kadlec liep te thuisploeg uit naar 4-1, wat ook de eindstand was. Hierdoor neemt Leverkusen het op 30 mei in de finale van de DFB Pokal op tegen de winnaar van het duel tussen Hamburger SV en Werder Bremen.

EA: PSP eigenaren gaan naar de hel

Electronic Arts heeft vandaag aangekondigd dat de action adventure game Dante's Inferno naar de PlayStation Portable zal komen. Het spel zal spelers meenemen op een episch avontuur door Dante's negen helcirkels. Dante's Inferno zal volgend jaar tegelijkertijd uitkomen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de PlayStation Portable.

Dante's Inferno voor de PSP wordt ontwikkeld door de Redwood Shores studio en Artificial Mind and Movement (A2M). De teams vertalen op dit moment de visie van het spel naar de PSP, aldus een creative director van het spel. PSP gebruikers kunnen hetzelfde niveau van snelle gameplay verwachten in alle negen gedetailleerde en unieke cirkels van de hel, als de console gebruikers.

Op aarde lijkende exoplaneet gevonden

Op 'slechts' 20,5 lichtjaren van ons vandaan wisten wetenschappers een exoplaneet, een planeet buiten ons zonnestelsel, te vinden die ongeveer 1,9 keer zo groot is als de aarde. Leven op planeet Gliese 581 e is niet mogelijk. Daarvoor cirkelt deze te dicht om de dichtstbijzijnde ster.

Opmerkelijk aan deze ontdekking is dat er toe nu toe maar een kleine 350 exoplaneten zijn ontdekt en de meeste daarvan zijn grote gasreuzen zoals Jupiter. Planeten kleiner dan onze aarde zijn nog niet te zien vanuit ons zonnestelsel. Gliese 581 e is de kleinste exoplaneet die tot nu toe is ontdekt.

Squashfinales tussen Almere en Hoofddorp

Zaterdag 25 april staat de Nederlandse squashsport in het teken van de Eredivisie Play-Offs. In het Frans Otten Stadion in Amsterdam nemen zowel de heren- als de dames van Hemubo / Squash Almere en 'MeerSquashHeroes' het dan vanaf 12.00 uur tegen elkaar op.

Deze finales mogen toch wel een verrassing genoemd worden. Door de aangepaste regels was het voorafgaand aan het seizoen al wel duidelijk dat beide teams tot de kanshebbers behoorden, maar de favorietenrol lag destijds toch nog wel stevig bij Victoria Rotterdam. In ieder geval bij de heren. De Rotterdammers kwamen aan het einde van de rit echter flink te kort. Dus wordt het straks een Almeers en/of Hoofddorps feestje in Amsterdam.

Bij de dames is er geen favoriet aan te wijzen voor de eindstrijd. Zowel Hemubo / Squash Almere als ‘MeerSquashHeroes treden in ieder geval in hun sterkste formatie aan, uiteraard wel binnen de 200-punten grens die Squash Bond Nederland aan het begin van het seizoen invoerde voor eredivisieteams. Door de nieuwe regel kan regerend landskampioen Hemubo / Squash Almere bijvoorbeeld niet spelen met Margriet Huisman of Milou van der Heijden op positie drie, maar moeten ze de 15-jarige Ilona Lagerweij opstellen. Kijkend naar beide opstellingen is het aannemelijk om te veronderstellen dat de ontmoeting tussen de zusjes Grinham op 25 april uiteindelijk gaat bepalen welk team zich een jaar lang landskampioen mag noemen. En met de nummers drie (Rachael) en vier (Natalie) van de wereld op de baan had de Nederlandse squashbond zich geen beter affiche kunnen wensen.

Bij de heren is er wel sprake van een favoriet, zonder dat daarbij overigens gezegd wordt dat deze de finale ook daadwerkelijk winnend gaat afsluiten. Want daar is de tegenstand te sterk voor. Hemubo / Squash Almere heeft met de Amerikaan Gilly Lane echter een ijzersterke nummer drie, die normaal gesproken zijn duel met Bart Ravelli niet zal verliezen. En dat zou dan betekenen dat de Almeerders, die dit seizoen overigens via de achterdeur behouden bleven voor de eredivisie omdat Squash Apeldoorn zich op het laatste moment terugtrok, nog maar één overwinning nodig hebben voor de titel.

De vermoedelijke opstellingen voor de finalewedstrijden:

Damesfinale

Hemubo / Squash Almere vs. ‘MeerSquashHeroes
Natalie Grinham (Ned) vs. Rachael Grinham (Aus)
Vicky Botwright (Eng) vs. Orla Noom (Ned)
Ilona Lagerweij (Ned) vs. Kim Hannes-Teunen (Bel)

Herenfinale

Hemubo / Squash Almere vs. ‘MeerSquashHeroes
Cameron Pilley (Aus) vs. Daryl Selby (Eng)
Dylan Bennett (Ned) vs. Jaymie Haycocks (Eng)
Gilly Lane (VS) vs. Bart Ravelli (Ned)

Trio Nederlanders in hoofdtoernooi Ierse Open

Orla Noom en Annelize Naudé hebben zich gisterenavond via het kwalificatietoernooi geplaatst voor de hoofdronde van de Irish Open 2009.

Met de plaatsing van Noom en Naudé komt de Nederlandse inbreng tijdens het met vijfentwintigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde toernooi op drie speelsters. Voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson was eerder al rechtstreeks toegelaten tot het zogenaamde WISPA Silver evenement.

De 23-jarige Noom moest overigens alle zeilen bij zetten in Dublin om zich bij de beste zestien squashsters te scharen. De Hoofddorpse had in de tweede en laatste kwalificatieronde een zware dobber aan de Engelse Alexandra Norman, maar de linkshandige Nederlandse won wel: 5-11, 11-7, 9-11, 11-9, 11-5. De negen jaar oudere Naudé daarentegen had het een stuk eenvoudiger. Tegen de Zuid-Afrikaanse Adel Weir hoefde de tweevoudig nationaal kampioene slechts 25 minuten op de baan te staan. Het werd 11-6, 11-6, 11-5.

Noom stuit vanavond laat op de Engelse Laura Lengthorn-Massaro, de als tweede geplaatste titelverdedigster. Naudé treft Samantha Teran (6) uit Mexico, terwijl de als vijfde ingeschaalde Atkinson het met opnemen tegen Delia Arnold uit Maleisië.

Robben wederom in de lappenmand

Arjen Robben en blessureleed: het lijkt helaas onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. In de wedstrijd tegen Getafe heeft de aanvaller van Real Madrid mogelijk een spierscheuring opgelopen.

Marca weet te melden dat het alweer de negende spierblessure is van de Nederlander sinds hij in de zomer van 2007 werd overgenomen van Chelsea.

Robben zou tegen Getafe eigenlijk gespaard worden en startte dinsdag dan ook op de bank. Daar Real Madrid het echter heel moeilijk had met de opponent, besloot trainer Juande Ramos de vleugelspeler toch in te brengen voor Rafael van der Vaart.

De invalbeurt duurde slechts zeventien minuten voor Robben, die bij een sprintactie geblesseerd raakte en vervangen moest worden door Royston Drenthe. De eerste diagnose duidde op een spierblessure met een grote kans op een scheuring.

Binnen twee weken duidelijkheid voor Sparta

Sparta Rotterdam wil dolgraag Jan de Jonge aanstellen als nieuwe trainer zodra de club zich heeft weten te handhaven in de Eredivisie. De Jonge, momenteel hoofd opleidingen bij SC Heerenveen, ziet het wel zitten om hoofdtrainer te worden op Het Kasteel, zo vertelt zijn zaakwaarnemer Rob Groener.

"Technisch manager Richard Grootscholten heeft zich bij Heerenveen gemeld", weet Groener het Algemeen Dagblad mede te delen. "De vraag is nu wat Jan precies wil"

"Er staat iets in zijn contract dat een vertrek mogelijk maakt. Al is het ons ook duidelijk dat Heerenveen het liefst heeft dat hij niet vertrekt. Veel hangt ook af van de strijd van Sparta tegen degradatie. Als dat goed afloopt, is de kans groter dat Jan naar Rotterdam wil. Binnen twee weken is er duidelijkheid."

"Ik kan er zelf weinig over zeggen", is de reactie van de hoofdpersoon in deze kwestie. "Alle contacten lopen via Rob Groener. Uiteraard ken ik Sparta goed. Het is een schitterende club met veel historie. Bovendien loopt er veel talentvolle jeugd rond en ik heb in het verleden bewezen daar goed mee uit de voeten te kunnen."

Externe financiers nodig voor komst Fernandez

Feyenoord is er nog altijd niet in geslaagd een definitief akkoord te sluiten over de transfer van verdediger Dani Fernandez. De Rotterdammers zullen nu proberen met behulp van externe geldschieters de Spanjaard naar De Kuip te halen, zo bericht het Algemeen Dagblad.

De overgang van Fernandez naar Feyenoord blijkt een complexe zaak te zijn. De transferrechten van de back zijn in handen van de Oekraïense zakenman Dmitri Selyuk. Met het geld van de externe financiers willen de Rotterdammers een percentage van deze rechten kopen. Bij een doorverkoop zou de investeerder een deel van de transfersom terugbetaald krijgen. Eerder probeerde Feyenoord Fernandez middels een huurconstructie aan te trekken.

Dat Feyenoord in financiële moeilijkheden verkeert, is al een tijdje geen geheim meer. De club moet flink bezuinigen om een sluitende begroting voor volgend seizoen te krijgen, terwijl er nauwelijks geld is om aankopen te doen. Fernandez, die zelf graag voor Feyenoord wil voetballen, is momenteel de enige haalbare speler voor De Stadionclub. De Spanjaard staat officieel op de loonlijst bij Arsenal Kiev, maar kwam voor deze club nog geen minuut in actie.

Muziekpiraten kopen veel meer muziek

De BI Norwegian School of Management heeft vorig jaar de hoeveelheid muziek onderzocht die gedownload werd door meer dan 1900 internetgebruikers tussen de 15 en 20 jaar, in de periode van mei tot en met oktober. De ondervraagden die wel eens illegaal muziek downloaden gaven opmerkelijk genoeg aan ook tien keer zoveel uit te geven aan legale muziekdownloads in tegenstelling tot de groep die nooit iets illegaals downloadt. "Degenen die zeggen dat ze gratis downloaden zijn eigenlijk de grootste consumenten van betaalde muziek online", zegt onderzoekster Audun Molde.

Verder blijkt uit het onderzoek dat het met met het koopgedrag van 15- tot 20-jarigen nog niet zo slecht gesteld is. In de onderzochte periode heeft vijftig procent minimaal eenmaal iets gekocht bij een online muziekdienst zoals iTunes of Amazon. Bovendien hebben zes op de tien jongeren in dat halfjaar ook nog een cd gekocht. Gemiddeld hebben de jongeren 5,1 cd's per persoon gekocht.

Maar platenlabel EMI is nog niet overtuigd, zo laat een Noorse woordvoerder weten. "Dit is niet het definitieve bewijs dat gratis downloads zorgt voor een toename aan het aantal betaalde downloads", zegt hij. "De consumptie van muziek neemt toe, terwijl de inkomsten afnemen", aldus de woordvoerder.

Uit een ander onderzoek (uit 2006) bleek dat p2p-gebruikers vaker cd's kopen dan mensen die niet downloaden. Downloaden zorgt dus niet voor een negatief effect op de verkoop van cd's of dvd's.

[Update] Prijs bekend voor Killzone 2 DLC

[Update 11:07u.]
De hele reden voor het vrijgeven van de trailer van de DLC bleek dat Sony een prijs bekend heeft gemaakt. Het Steel & Titanium Pack zal je bankrekening $5,99 lichter maken als je in Amerika woont en daarmee waarschijnlijk dus rond de €5,- a €6,- voor ons in Europa.

Oorspronkelijk bericht
Op 30 april verschijnt de eerste downloadable content van Killzone 2: het Steel & Titanium Pack. Deze DLC brengt twee nieuwe maps met zich mee. Deze twee maps zijn Wasteland Bullet, die spelers op een trein neerzet, en Vekta Cruiser, een level op één van de cruisers van de ISA. Vandaag is er een nieuwe trailer verschenen van het Steel & Titanium Pack.

Breuer: "We kunnen alleen verliezen"

SC Heerenveen en FC Volendam zullen vanavond gaan uitvechten wie in de finale van de KNVB beker tegen FC Twente speelt. De Friese formatie is inmiddels als favoriet bestempeld. Desondanks blijft men toch op zijn hoede.

"Half Nederland mag dan wel denken dat wij wel even over Volendam heen walsen, daar denken we zelf heel anders over," liet Michel Breuer, speler van sc Heerenveen, weten. "Als je ook FC Twente en NAC Breda kunt loten, is Volendam op papier geen verkeerde tegenstander. Dat is waar. Maar het gaat gewoon een moeilijke wedstrijd worden. We hebben twee weken geleden nog tegen ze gespeeld. Toen wonnen we thuis heel moeizaam, met 1-0. Bovendien is Volendam in vorm en begint het met veel vertrouwen aan de wedstrijd."

Breuer zal zelf overigens niet spelen, vanwege een blessure aan zijn lies, maar weet wel dat iedereen op een overwinning voor de Friezen rekent. "Wij kunnen eigenlijk alleen maar verliezen, dat klopt. Als we in Volendam winnen heeft Heerenveen 'gewoon' de finale gehaald."

Kijk voor meer informatie over dit bekerduel op het FOK!forum

Muziekluier maakt peuters zindelijk

Een Belgische wetenschapper heeft een manier bedacht kinderen sneller zindelijk te maken. Een speciale 'muziekluier' helpt kinderen thuis zindelijk te maken binnen vijf dagen. In het kinderdagverblijf duurt het iets langer met hulp van de muziekluier, de helft van de kinderen daar was droog na drie weken.

Alexandra Vermandel ontwierp voor haar doctoraat aan de Universiteit Antwerpen een muziekluier. Dit is een wegwerpluier waar een klevende strip in wordt bevestigd. Die strip bevat een urinegevoelige detector die geluid maakt als het kind plast. Dit zou bij de peuter het volle blaasgevoel moeten versterken, waarna het kind zich er meer bewust van wordt.

Zestig jaar geleden waren peuters twaalf tot vijftien maanden eerder zindelijk dan nu. Goed absorberende wegwerpluiers zouden hier mogelijk de oorzaak van zijn. Vermandel benadrukt wel dat een goede inzet van ouders bij de zindelijkheidstraining belangrijk is. Ze dienen voortdurend op te blijven letten, en als de muziekluier afgaat het kind motiveren verder te plassen op het potje. Voorwaarde is natuurlijk dat het kind rijp is om met zindelijkheidstraining te starten.

Glock tevreden over start nieuwe seizoen

Timo Glock kende een uitstekende start van het nieuwe seizoen. In de eerste twee races van het nieuwe Formule 1-seizoen startte de coureur van Toyota vanuit de pitstraat, maar wist elke keer in de punten te rijden. In Maleisië eindigde de Duitser zelfs op het podium.

"Het was zeker een goede start voor mij en het team. Persoonlijk was het voor mij ook erg mooi om al in de tweede race op het podium te staan en het gaf het team een tweede podiumplaats op rij, na de derde plaats van Jarno Trulli in Australië," liet een tevreden Glock weten.

Daarnaast wilde Glock het team van Toyota een pluim geven. "China verliep wat teleurstellender, maar in het algemeen is het geweldig om het seizoen te beginnen met een competitieve auto. Ik heb nu al veel punten gescoord, in moeilijke omstandigheden. Hier moet ik het team voor bedanken."

Glock slaagde er als één van de weinigen in om in de eerste drie races van het seizoen punten te pakken. Ook de coureurs van Brawn GP, Jenson Button en Rubens Barrichello, slaagden hier in.

Left 4 Dead Surival Pack nu te downloaden

De eerste uitbreiding voor Left 4 Dead is sinds vandaag te downloaden van Steam en Xbox Live. Naar een hoop nieuwe content, patcht de uitbreiding ook een aantal problemen in de game. Het belangrijkste is natuurlijk de nieuwe speelmode, de Survival Mode, waar we al een paar filmpjes van hadden. Daarnaast krijg je nieuwe maps, leaderboards en achievements. Dit alles kost je welgeteld 0,0 euro. Een volledig overzicht van alle vernieuwingen:


Survival Mode

* New gameplay Mode
* 16 maps including Last Stand
* Leaderboards
* 7 new achievements


Versus Changes

* Fixed a case where versus team score would continue to be recalculated after the score panel was displayed
* Fixed an issue with recalculating the versus score health bonus for a player when they are rescued from being incapacitated
* Fixed being able to start a swing as an infected, then teleport to the survivors and have the claw swing hit a survivor
* Fixed a case where teleporting to the survivors would not reset the ability timer
* Fixed an exploit where you could load the chamber of a weapon with bullets by holding down the melee key
* Fixed a case where it was not possible to join a game while it was in a finale
* Fixed a rare case where listen servers would speed up the game over time
* Removed convars related to melee fatigue
* Fixed a case where infected players would get a respawn time on their initial spawn into a map


Server Changes

* Made ms_force_dedicated_server not require cheats
* Add a message when queuing a heartbeat
* Simplified setting of game mode
* Removed convars director_no_human_zombies and irector_holdout_mode
* Added mp_gamemode [coop,versus,survival]


General

* Added lobby join and leave messages

Electronic Arts gaat games bundelen met Wii MotionPlus

Op 12 juni lanceert Nintendo de upgrade voor de bestaande controls voor de Wii in de vorm van Wii MotionPlus. Een add-on voor je Wiimote die de besturing stukken realistischer moet maken, mits spellen ervoor ontwikkeld worden. Electronic Arts is na SEGA de tweede developer die games op de markt gaat brengen en zal deze ook gaan bundelen met de accessoire. Zowel Grand Slam Tennis als Tiger Woods PGA 10 zullen te koop zijn in combinatie met Wii MotionPlus. In Engeland zullen de bundels 10 pond duurder zijn dan gewone Wii-titels, dus verwacht een prijs tussen de €49,99 en €59,99 voor de bundel.


Grand Slam Tennis ligt vanaf 19 juni in de winkels

[upd] Joran gespot met Terror Jaap

Na enige tijd ondergedoken te zijn geweest, lijkt Joran van der Sloot zelf de publiciteit op te zoeken. Van der Sloot is namelijk met Terror Jaap (winnaar van de Gouden Kooi) gespot tijdens een dinertje in Breda. Zij zouden tijdens dit diner gesproken hebben over een optreden in het nieuwe televisieprogramma van Terror Jaap dat op korte termijn op de buis zal verschijnen.  

Volgens weekblad Party komt Van der Sloot in het televisieprogramma met een 'schokkende onthulling'. Het werkoverleg van Terror Jaap en Joran van der Sloot werd vastgelegd door fotograaf Dennis van Tellingen. Wanneer het programma op de buis verschijnt is, vooralsnog onbekend.

Van der Sloot kwam in 2005 in het nieuws na de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op 30 mei van dat jaar. Joran zou een ontmoeting hebben gehad met de Amerikaanse die op Aruba op vakantie was. Waarschijnlijk was hij de laatste die het meisje levend heeft gezien.

Update: 10:12 uur:
Joran heeft meegewerkt aan de pilot voor een talkshow van Jaap. Hierin nam Joran plaats aan een leugendetector. Het programma is nog niet verkocht aan een zender. Met Joran als gast hoopt Jaap snel een omroep te vinden.

Overigens zal Jaap komend weekend ook te zien zijn in de kickoff van The Bunker. Wellicht vertelt hij daar meer over de ontmoeting.

Met dank aan Paul voor de submit.

McClaren blijft nuchter na winst

Dinsdagavond overheerste vooral de feestvreugde bij FC Twente. De ploeg bereikte ten koste van NAC Breda (1-3) de finale van de KNVB beker. Trainer Steve McClaren probeerde de euforie toch nog een beetje in de kiem te smoren.

"We gaan naar de bekerfinale in de Kuip. Dat is prachtig. Maar genieten doen we pas als we daar hebben gewonnen," liet McClaren in een eerste reactie weten. FC Twente speelt nu nog op twee fronten mee. In de competitie staat men namelijk tweede en gisteren werd dus de finale van de KNVB beker bereikt.

McClaren wilde in elk geval nog niet op de zaken vooruit lopen. "Toch hebben we nog niks," aldus de Engelse trainer. "Zelfs Europees voetbal is nog niet zeker. Daarom is er nog veel werk te doen. Wel ziet het er goed uit. De spelers hebben tegen NAC karakter getoond. Voor rust hadden we het moeilijk. Daarna beheersten we de wedstrijd."

Robert Maaskant, trainer van NAC Breda, was vooral teleurgesteld. "We hebben er alles aangedaan. Dat tegen een opponent die in vele facetten beter is. We hebben risico's genomen en zijn daarvoor in de eerste helft beloond. Daarna werd de druk van FC Twente ons te veel. De tegenstander heeft verdiend gewonnen. Dat komt hard aan, maar het is wel de realiteit."

Uitslag Liverpool - Arsenal

De topper tussen Liverpool en Arsenal, die gisteravond werd gespeeld, is in een spectaculair gelijkspel (4-4) geëindigd. Deze remise zorgde er overigens wel voor dat de thuisclub het zicht op de Engelse titel enigszins zag vertroebelen.

Liverpool had in de eerste helft voldoende mogelijkheden om te scoren, maar Benayoun en Torres vonden keeper Fabianski voortdurend op hun weg. Maar het was Arsenal dat uiteindelijk tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Na een mooie aanval bediende Fàbregas de vrijstaande Arshavin, die op zijn beurt via de onderkant van de lat wist te scoren.

Na de thee kwamen The Reds al snel op gelijke hoogte. Kuyt wist de bal te onderscheppen na slecht uitverdedigen van Sagna. De international van het Nederlands elftal zette voor, waarna Torres de bal eenvoudig kon inkoppen. Zeven minuten later stond Kuyt opnieuw aan de basis van een doelpunt. Deze keer liet Benayoun de keeper van Arsenal kansloos.

Toch wist Arsenal veerkracht te tonen. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door het tweede doelpunt van Arshavin. Drie minuten later zorgde de Rus zelfs voor de voorsprong door zijn derde van de avond achter Reina te werken. De thuisploeg liet het er echter niet bij zitten. Aan de hand van Torres wist Liverpool binnen drie minuten de gelijkmaker binnen te werken.

In de slotfase nam de hectiek steeds verder toe. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist Arshavin voor de vierde maal te scoren. Na een vlijmscherpe counter wist de Rus hard naast keeper Reina te werken. In de extra tijd kwam Liverpool toch nog op gelijke hoogte, nadat Benayoun zijn tweede van de avond maakte.

Na zes minuten in de extra tijd had Arsenal alsnog drie punten mee naar huis kunnen nemen, maar het doelpunt van Fàbregas werd afgekeurd. Eén minuut later wilde Liverpool nog een strafschop, die het echter niet kreeg. Hierdoor eindigde een spetterende voetbalavond uiteindelijk in 4-4.

Dr. Mario Express naar DSiWare

Met de Nintendo DSi lanceerde Nintendo DSiWare. DSiWare is een soorgelijke service als WiiWare en biedt onafhankelijke ontwikkelaars spelletjes en applicaties te ontwikkelen voor de Nintendo DSi. Sinds afgelopen maandag kunnen de Amerikanen genieten van onder andere Dr. Mario Express. De Europeanen moeten nog even wachten op deze game. Hoe lang is niet bekend. Wel hebben we een trailer voor jullie van verschillende DSiWare-games die in de VS beschikbaar zijn, waaronder Dr. Mario Express.

SUV valt op huis in New York

Een SUV-wagen is vanuit een parkeergarage neergestort op een huis in de stad New York. Volgens ooggetuigen zette een jonge medewerker van de garage de Mercedes per ongeluk in zijn achteruit en wist hij nog net op tijd uit het voertuig te springen, voordat het drie verdiepingen naar beneden stortte.

De Amerikaanse krant New York Post berichtte gisteren dat de medewerker niet gewond is geraakt. "Ik moet dan wel een nieuwe auto kopen, maar mensen zijn niet vervangbaar", aldus de opgeluchte eigenaar van het voertuig. De man zei de medewerker te kennen en beschreef hem als een "zorgeloze, vrolijke jongen". "Ik hoop dat ik er later met hem om kan lachen."

Nintendo domineert zijn eigen console in Japan

First Party-titels, al jarenlang zijn het games die het vrij standaard goed doen op een console. Toch zijn het lang niet altijd legendarische titels die miljoenen keren verkocht worden. Console-ontwikkelaars zijn dan ook erg afhankelijk van een goede third party-line-up. Games als Grand Theft Auto met eventueel exclusieve content die zorgen dat extra consoles verkocht worden. Deze regel geldt totaal niet voor de Wii, sterker nog, als we de verkoopcijfers bekijken in Japan zou je zeggen dat third party-titels totaal niet nodig zijn voor de console. De vijf best verkochte Wii-titels in het land van de rijzende zon komen namelijk van Nintendo zelf. Dat blijkt uit cijfers van Enterbrain.

1. Wii Sports
Launch: 02-12-06
Verkochte exemplaren: 3.481.469

2. Wii Fit
Launch: 01-12-07
Verkochte exemplaren: 3.301.373

3. Wii Play
Launch: 02-12-06
Verkochte exemplaren: 2.672.811

4. Mario Kart Wii
Launch: 10-04-08
Verkochte exemplaren: 2.218.756

5. Super Smash Bros. Brawl
Launch: 31-01-08
Verkochte exemplaren: 1.789.924

Peter belooft trioseks in The Bunker

Hadden wij gisteren al het nieuws dat Eline in The Bunker naakt te zien zal zijn omdat je daar volgens haar niet aan ontkomt. De dertigjarige entertainer/zanger/eigengeiler Peter Nuninga gaat zelfs een stap verder: hij wil trioseks voor de camera,

Nuninga is al erg bekend in Oss en omstreken als De Zakkenvuller. Hij is een wandelende PR-man die alleen zichzelf als klant heeft. Tot zijn vrienden kan hij mensen als Herman (I'm a dancer) en Johan Vlemmix rekenen. Met Vlemmix nam hij zelfs een plaatje op. Op FOK!radio beloofde hij spektakel, naakt en seks. Of hij alleen een trio wil met een van de dames in The Bunker of dat het triootje ook best uit twee of drie mannen mag bestaan is niet bekend.

Wat de dames van dit plan vinden kun je zien vanaf aanstaande maandag als The Bunker echt van start gaat. Vrijdag begint de kickoff met onder anderen Jaap, BB Bart en Oppergoeroe Danny. Meer over The Bunker lees je hier.



Kijken op eigen risico: FOK! is niet aansprakelijk!

[Upd] Pepe gaat flink te keer in wedstrijd

Gisteravond moest Real Madrid thuis aantreden tegen Getafe. De club uit Madrid won met 3-2 en houdt hiermee de druk op FC Barcelona. Er was wel een vrij negatieve sfeer door een actie van verdediger Pepe.

De verdediger ging vrij heftig door op Getafe-speler speler Francisco Casquero. Pepe haalde de speler in het strafschopgebied hard onderuit en ging flink door op de speler. Casquero kon de wedstrijd hervatten en eiste zelf de strafschop op. Zijn actie à la Panenka werd gekeerd door doelman Iker Casillas. De actie van Pepe werd met een rode kaart bestraft. Het is nog onduidelijk hoeveel wedstrijden schorsing de international krijgt.

De desbetreffende actie is hier te zien.

Update:

"Ik ben erg geschokt", zei de Portugese international na afloop tegenover AS. "Het is iets wat mij nog nooit is overkomen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle voetballiefhebbers, Casquero en de scheidsrechter, want mijn gedrag was niet goed. Veel mensen weten dat ik ook niet zo ben."

"Ik gaf hem een duw in het strafschopsgebied en toen gebeurde alles heel snel", zei Pepe. "Ik raakte buiten zinnen, want ik gaf een penalty weg op een belangrijk moment. Maar uitleggen kan ik het niet."

Trainer Juande Ramos van Real Madrid noemde het voorval slechts een ongelukje. "Hij probeerde in de lucht te schoppen", meende de Spanjaard.

'Llink moet verdwijnen uit publiek bestel'

Omroep Llink is te weinig onderscheidend, heeft niet doelmatig gewerkt en 'is onvoldoende verankerd in de Nederlandse samenleving'. De visitatiecommissie van de publieke onroep concludeert dit naar aanleiding van een 5-jaarlijkse beoordeling van de publieke omroepen. Het advies aan minister Plasterk luidt dan ook dat Llink moet verdwijnen.

Volgens het AD is de kans groot dat Plasterk het advies volgt en vanaf 2010 de geldkraan dichtdraait en de zendtijd intrekt. Llink ontvangt jaarlijks zeven miljoen euro van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, maar dit is niet voldoende. Door financieel wanbeleid moest ondermeer Floortje Dessing het veld ruimen en werd uitstel van betaling aangevraagd.

Vanwege het wanbeleid moest Llink een bezuinigingsplan voorleggen aan het Commissariaat van de Media. Het Commissariaat heeft het plan inmiddels beoordeeld en vindt het onvoldoende waarborging bieden. De omroep moet zich nu houden aan een aantal strenge voorwaarden. De basisorganisatie moet bijvoorbeeld worden teruggebracht tot vijf man, maar een woordvoerder liet direct weten dat dat onmogelijk is.

Zie ook het topic over Llink op ons forum.

[Special] Pittig Waals aperitiefje II

Eind februari is met de Belgische semi-klassieker de Omloop het Nieuwsblad het klassieke voorjaar van deze wielerjaargang in gang geschoten. Voor FOK!sport de hoogste tijd om de meest in het oog springende koersen van deze lente onder de loep te nemen. Deze week staan de heuvelklassiekers op het programma. Na de ouverture van zondag, volgt vandaag als intermezzo de Waalse Pijl. Een pittig aperitief voor Luik- Bastenaken - Luik; het sluitstuk van de klassiekerweek.

Deel II


Driemaal winnaar in de Waalse Pijl: Marcel Kint

Op het palmares van de koers staan dan ook gerenommeerde namen als Rik van Steenbergen (de sterkste in ’49 en ‘58), Fausto Coppi (’50), Ferdi Kübler (’51 en ’52), Raymond Poulidor (’63), Rik van Looy (’68), Roger de Vlaeminck (’71), de enige Nederlandse laureaat Joop Zoetemelk (’76), Francesco Moser (’77), Bernard Hinault (’79 en ’83), Laurent Jalabert (’95 en ‘97), Lance Armstrong (’96), Michele Bartoli (’99) en meer recentelijk: Davide Rebellin (’04 en ’07) en Alejandro Valverde (’06). De Luxemburger Kim Kirchen is momenteel de titelverdediger. Het recordaantal zeges in de Waalse Pijl staat echter op naam van drie coureurs: de wereldkampioen van 1938 Marcel Kint (’43, ’44 en ’45), Eddy Merckx (’67, ’70 en ’72) en Moreno Argentin (’90, ’91 en ’94).

Vooral Argentin zal tot in lengte van dagen in één adem worden genoemd met de Waalse Pijl. Niet enkel vanwege diens record, maar voornamelijk op de wijzen waarop hij triomfeerden. Zo won de Italiaan in 91’ na een imposante solo over 65 kilometer door kou en regen. En dat ondanks een glijpartij in de afzink van de Cöte de Ben Ahin. Het bleek later deel één te zijn van één van de weinige Ardense ‘dubbels’ uit de recente geschiedenis. De Italiaanse koning van de Ardennen noemde zijn zege later “de mooiste overwinning uit mijn carrière. Ik kon de ogen van de anderen in mijn rug voelen, en dat maakte het nog mooier allemaal.”


Moreno Argentin, hier in de regenboogtrui, won eveneens driemaal de Waalse Pijl

Toch zal bij het grote publiek vooral diens zegetocht uit ’94 zijn blijven hangen. Argentin onderstreepte toen namelijk het grootste machtsvertoon in een klassieker ooit van een wielerploeg. In de Waalse Pijl van 20 april 1994 joegen de negen coureurs van Gewiss-Ballan 80 kilometer lang, als ware het een strafexpeditie, op een vluchtgroep. Daarbij wensten ze geen hulp van andere ploegen te accepteren. Toen de ontketende Italiaanse wielerploeg de koplopers had achterhaald, was dat het sein om nogmaals sterk van leer te trekken.

Zoals vooraf aangekondigd door Argentin en ploegleider Emmanuele Bombini rolde ze met 65 kilometer op de teller hun aanvalsplan uit. Op de tweede van in totaal drie beklimmingen van de Muur van Huy flitsten Argentin en zijn ploegmaats Evgeny Berzin en Giorgio Furlan er vandoor, terwijl Armstrong wanhopig probeerde aan te klampen. Maar tevergeefs, want tegen het trio van Gewiss was geen kruid gewassen. “Bij de tweede beklimming van de Muur gooide Berzin alle remmen los. Het was niet de bedoeling dat we met ons drieën overbleven. We hadden op een klein groepje gehoopt. Maar ik heb vervolgens besloten dat we moesten doorrijden”, aldus Argentin.


Evgeny Berzin, hier in de roze leiderstrui, was een van de luxeknechten van Argentin tijdens de Waalse Pijl van '94

Het drietal rondde het laatste deel van de koers vervolgens af alsof het een show, dan wel veredelde trainingstocht betrof. Het peloton moest machteloos toezien hoe Argentin in zijn nadagen de zege min of meer cadeau kreeg van zijn teamgenoten. Furlan had immers in maart al op imposante wijze Milaan – Sanremo gewonnen, na een indrukwekkende punch op de Poggio. Terwijl de jonge belofte Berzin een paar dagen eerder al op groteske wijze winnaar was geworden van La Doyenne. Beide heren completeerden nog wel het podium. Daarmee stonden drie man in hetzelfde shirt op het schavot. Een unieke prestatie, want voordien was dit nog nooit voorgekomen in een zware eendagswedstrijd. Enkel het een-tweetje tussen Merckx en diens ploeggenoot Vic van Schil in Luik – Bastenaken – Luik van ’69, waarin het duo 110 kilometer lang de finale kleurde, kwam enigszins in de buurt. Het tekende de alleenheerschappij van Gewiss.

Gianni Bugno werd als eerste van de achtervolgers vierde op één minuut en veertien seconden. Eddy Bouwmans was de Beste Nederlander op plaats achttien: “Het is net Formule 1. Wij met onze karretjes tegen die Ferrari’s. Het is toch niet normaal dat drie man uit een ploeg op een berg zomaar het peloton het nakijken geven. Ik snap het niet meer. De Italianen rijden de hele dag op kop in een waanzinnig tempo." Ook Gert-Jan Theunisse die 25e werd, zat zichtbaar in de put. De Waalse Pijl was hem immers op het lijf geschreven. "Die drie deden whammmm... en ze knalden door zonder te stoppen. Ongelooflijk. Ik heb er de laatste tijd nog nooit zo veel voor gedaan. Ik heb dagen van tien uur training gemaakt, ben vroeg naar bed gegaan en heb me alles ontzegd. En dan word je zomaar weggereden. De Italianen zeggen: Hup, we gaan en ze zijn nog weg ook. Op de hellingen rijden zelfs hun knechten voorop", aldus de Brabantse klimmer. Een paar dagen na de Waalse Pijl werd Bruno Cenghialta, een helper uit de Gewissploeg, zomaar tweede in de Amstel Gold Race.


De Gewissformatie was midden jarig '60 dominant aanwezig in het peloton

Het tekende de suprematie van het Italiaanse wielerpeloton in het midden van de jaren negentig en Gewiss in het bijzonder. Illustratief daarvoor was niet enkel de overheersing van Gewiss in het klassieke voorjaar van ’94, maar ook de totale heerschappij van de azzuri in de top-10 van de Waalse Pijl van datzelfde jaar. Naast Berzin (wel lid van een Italiaanse stal) en Ronan Pensec bestond de gehele top-10 immers uit Italianen. Erg indrukwekkend. Zo indrukwekkend, dat het internationale journaille grote vraagtekens zette bij de diverse Italiaanse successen, en in het bijzonder de triomfen van Gewiss. Hoe was dit toch allemaal mogelijk?

Het antwoord kwam niet veel later uit de mond van Michele Ferrari, sportarts bij Gewiss. Zo schreven Paul Feld en Ludo van Klooster in De droom van de Giro: 'Toen het volledige podium van de Waalse Pijl werd bezet door renners van de door hem begeleide Gewiss-ploeg, onthulde ploegarts Ferrari tijdens de persconferentie na afloop van de klassieker overmoedig zijn filosofie rond EPO (erythropoietin, dat het aantal rode bloedcellen verhoogt): "Als ik als renner beter zou worden van een farmaceutisch middel als EPO en dat middel was niet aantoonbaar, dan zou ik het nemen." [...] EPO was nog niet aan te tonen, de hypocrisie vierde hoogtij in de wielerwereld en Ferrari moest zich ethisch verantwoorden voor de medische commissie van de Italiaanse wielerbond. Bovendien werd hij op staande voet ontslagen als medisch adviseur van de Gewiss-ploeg.' De Italiaanse ‘wonderdokter’ voelde zich onbegrepen en raakte in de sportwereld in een isolement.


Michele Ferrari in gesprek met Lance Armstrong

Alle commotie rondom het nieuwe ‘wondermiddel’ ging echter langs Argentin heen. De kleine man uit San Dona di Piave bij Venetië die zich in het grootste bos van België altijd op zijn gemak heeft gevoeld (hij won naast driemaal de Waalse Pijl ook viermaal Luik – Bastenaken – Luik), stopte immers met wielrennen na de Giro van 1994, die door Berzin werd gewonnen. Naast de overwinningen in La Doyenne en de Waalse Pijl won Argentin tijdens zijn loopbaan ook de Ronde van Vlaanderen, de Ronde van Lombardije en een behoorlijk aantal etappes in de Tour de France en de Giro d’Italia. Bovendien kroonde hij zich eenmaal tot wereldkampioen. De Italiaan liet dan ook een imposante erelijst achter. Maar wel eentje die door alle verdachtmakingen enigszins werd bezoedeld.

Hoe dan ook, de strafexpeditie van Gewiss in de editie van ’94 betekende de derde zege van Argentin. Daarmee heeft hij in zijn eentje bijna net zoveel zeges bij elkaar gereden als alle Waalse coureurs bijeen. In de historie van de Waalse Pijl kon het thuispubliek namelijk maar vijfmaal een Waalse winnaar omarmen. De eerste maal was in 1938, toen Emile Masson jr de bloemen pakte. Een Waal op de hoogste trede van het podium van de Waalse Pijl zou daarna eerder regel dan uitzondering blijken te zijn. Het voorbeeld van Masson jr. werd namelijk enkel gevolgd door Pino Cerami (1960), Claude Criquiellion (1985 en 1989) en Rik Verbrugghe (2001). Een schamele score: vijf zeges op 72 edities.


Philippe Gilbert

Het tekent het gebrek aan Waalse wielerkampioenen. Het lijkt dan ook een zeldzaam, bijna uitstervend ras. Misschien dat Philippe Gilbert de wereld vandaag kan verrassen, zodat de Waalse haan weer eens fier kan wapperen in plaats van de Vlaamse leeuw.

Klik hier voor Deel I

[Special] Pittig Waals aperitiefje I

Eind februari is met de Belgische semi-klassieker de Omloop het Nieuwsblad het klassieke voorjaar van deze wielerjaargang in gang geschoten. Voor FOK!sport de hoogste tijd om de meest in het oog springende koersen van deze lente onder de loep te nemen. Deze week staan de heuvelklassiekers op het programma. Na de ouverture van zondag, volgt vandaag als intermezzo de Waalse Pijl. Een pittig aperitief voor Luik- Bastenaken - Luik; het sluitstuk van de klassiekerweek.

Op weg naar La Doyenne (Luik – Bastenaken – Luik) van komende zondag wacht het wielergilde vandaag nog één laatste krachtproef: de Waalse Pijl. De opening van het Ardense tweeluik. Voor velen de laatste kans om te testen hoe de benen ervoor staan. Toch is La Flèche-Wallonne, zoals de koers in het Frans luidt, allesbehalve een veredelde voorbereidingskoers. Het is dan ook geen hapklare brok die de heuvelspecialisten even snel naar binnen schuiven. Nee, eerder een pittig stuk. Eentje die in ieder geval enkele dagen zwaar op de maag zal blijven liggen.

Dat komt vooral door de fameuze Muur van Huy die in het traject van de Waalse klassieker is opgenomen. Het afschuwelijke monster met haarspeldbochten met een maximaal stijgingspercentage van bijna twintig procent is namelijk een meer dan pijnlijke onderneming. De stevige puist moet in totaal driemaal (tot 1994 was dit viermaal) worden beklommen, telkens terugcirkelend naar de voet. De finish is, sinds 1983, op de top van de derde klim.


Het peloton op de Muur van Huy

De reus die opdoemt uit het kleine dorpje aan de oevers van de Maas, is daarmee dé scherprechter van de Waalse Pijl. De Muur, die eigenlijk Chemin des Chapelles heet (vanwege de zes kapelletjes die op de klim te vinden zijn), begint vlak na de rotonde in het centrum. Daar loopt de weg ietwat omhoog, maar is het nog niet echt heel steil: vijf tot zeven procent. Daarna laat het monster zijn gezicht pas echt zien. Zo valt te lezen in De 25 mooiste beklimmingen van Richard Plugge: ”Op het moment dat op het plein St. Denis de weg naar Hamoir rechtdoor gaat en de beklimming schuin naar rechts wegloopt, weet je dat het staat te beginnen. Vanaf daar is de weg vol gekalkt met ‘Huy’. Het bordje ‘19%’ staat er niet om je moed in te spreken, maar om je te waarschuwen! Let op: het is een gemiddelde over een kilometer, dus je komt steilere stukjes tegen.”

Plugge gaat verder: ”Het eerste rechte stuk is nog goed te doen. De weg stijgt pittig, maar je kunt nog blijven draaien. Als de weg naar rechts draait zie je voor je het ellendigste stukje van de klim opdoemen. De befaamde links-rechts combinatie waar de weg loodrecht omhoog lijkt te lopen. Het is het punt waar de vaste camera’s de renners bijna in sur place vangen. Je wordt er bang van als je voor het eerst dat steile stukje voor je ziet opdoemen.” Na deze passage volgen nog twee steile haarspeldbochten, waarna er nog driehonderd meter moet worden afgeharkt. De finish is getrokken naast het zesde kapelletje, de kerk, en de kabelbaan van Huy: de Telepherique. Het betekent het einde van de lijdenstocht.


Een steile strook van de befaamde Muur

De beklimming van de Muur is dan ook allesbehalve een sinecure. Dat maakt de koers winnen dan ook zo verdomde lastig. Zo weet ook kind van de streek Philippe Gilbert: “Oei, wat is die Muur ongelofelijk zwaar. Hij is op zich minder steil en lang dan de Redoute (scherprechter uit Luik – Bastenaken – Luik). Maar het is op het einde, hè. Je moet voluit om je klassering zeker te stellen. Na 200 kilometer is zo’n klim verschrikkelijk, je bent al kapot en dan moet je nog drie à vier minuten zo hard knallen. O, de pijn in je benen die je dan hebt.” Illustratief voor de moeilijkheidsgraad is het feit dat autobestuurders op deze puist noodgedwongen moeten terugschakelen naar de eerste versnelling. Voor de coureurs rest niks anders dan het binnenblad.

Zodoende mag de Muur dan ook met recht het kloppende hart van de koers genoemd worden, waarbij de overige acht steile kuitenbijters de race, als ware het de aanwezige kransslagaders, van de nodige energie voorzien. Met daarbij nieuw op 22 kilometer voor de finish: de Côte de Bousalle, een klim over 1,7 kilometer met een gemiddelde stijging van 4,9 procent. Op deze manier functioneert de Waalse Pijl al 73 jaar naar behoren. Met dank aan de Brusselse wielerjournalisten Albert van Laethem en Paul Beving, die in 1936 de Waalse Pijl in het leven riepen. Beiden heren, die als wielerjournalist werkzaam waren bij de Waalse sportkrant Les Sports, wilden naar het voorbeeld van de vele Vlaamse koersen in Wallonië ook een race die alle grote Waalse steden zou aandoen. Bovendien was het een mooie manier om de lancering van hun in 1935 gelanceerde wielerjaarboek Cyclisme extra onder de aandacht te brengen.


De eerste winnaar van de Waalse Pijl: Philémon de Meersman

En zo geschiedde het dat op 13 april 1936, tweede paasdag, de eerste Waalse Pijl van start ging. Deze 236 kilometer lange wedstrijd startte – opvallend genoeg – in het Vlaamse Doornik, om vervolgens als een lint over de belangrijkste Waalse klimmetjes en door de Waalse steden Ath, Mons (Vlaams: Bergen), Binche, Tchålerwè (Charleroi), Namur (Namen), Huy (Hoei), Neuville, Esneu (Esneux), Poulseur, Louveigné, Li Trô (Trooz) naar de Waalse hoofdstad Liège (Luik) te kronkelen, waar de finishlijn was getrokken. De eerste winnaar werd Philémon de Meersman, een 21-jarige neoprof uit het Vlaamse Zellik. Hij was, na dik zeven uur koers, in een sprint-a-deux te sterk voor zijn landgenoot Alfons Verniers.

Hoewel er in de eerste editie geen Waal met de bloemen aan de haal ging, de gedoodverfde favoriet en local hero Eloi Meulenberg werd namelijk een paar meter voor de meet aangereden door een motor, was de Waalse Pijl een doorslaand succes. Mede door de steun van Les Sports en de Waalse krant Le Derniere Heure, die de koers gebruikten om gazetten aan de man te brengen, groeide de wedstrijd al snel uit tot één van de bekendste aprilklassiekers. Bovendien vormde de Waalse Pijl tussen 1950 en 1964, via het prestigieuze Ardens Wielerweekend, een twee-eenheid met Luik – Bastenaken – Luik. Dat leverde logischerwijs natuurlijk ook bij aan het aanzien van de nieuwbakken koers.

Klik hier voor Deel II

Kabinetscrisis dreigt om JSF

De spanningen in de coalitie over de aanschaf van JSF-testvliegtuigen zijn hoog opgelopen. De fractievoorzitters van CDA, PvdA en ChristenUnie kwamen gisteravond in een spoedoverleg met de top van het kabinet niet tot overeenstemming.

Na afloop van het beraad in het Torentje van premier Balkenende zei PvdA-fractieleider Hamer 'buitengewoon kritisch' te staan tegenover het kabinetsbesluit om nog deze maand een order te plaatsen voor een of twee vliegtuigen.

De angst in de PvdA-fractie is dat de Tweede Kamer zich daarmee bindt aan de definitieve aanschaf van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig JSF. Een besluit daarover moet volgens het coalitieakkoord in 2010 worden genomen.

De opstelling van de PvdA leidde tot irritatie bij de coalitiegenoten CDA en ChristenUnie. Die vrezen dat de sociaal-democraten zich, onder het motto 'van uitstel komt afstel', willen onttrekken aan gemaakte afspraken.

Vandaag heeft een groot Kamerdebat plaats over de voorgenomen bestelling van testtoestellen, waarvoor Defensie ruim 270 miljoen euro heeft uitgetrokken. Volgens CDA-staatssecretaris De Vries (Defensie) dringt de tijd, wil Nederland volop blijven meedoen aan het JSF-project, middels de deelname van Nederlandse bedrijven aan de ontwikkeling en productie van de straaljager.

Zowel De Vries als premier Balkenende hamerde er gisteren op dat de PvdA-ministers in het kabinet reeds akkoord zijn gegaan met de aanschaf van de testtoestellen. Het PvdA-smaldeel in het kabinet werd dinsdagavond bij afwezigheid van vicepremier Bos - die net vader is geworden - vertegenwoordigd door staatssecretaris Timmermans (Buitenlandse Zaken). Hij was als Kamerlid een fervent tegenstander van de JSF.

PvdA-fractieleider Hamer suggereerde gisteravond dat het laatste woord over de opvolger van de F-16 in haar partij nog niet is gesproken. Voorafgaand aan of tijdens het Kamerdebat, dat vanmiddag begint, zou nog een compromis kunnen worden bedacht. "We gaan nu definitief onze mind opmaken."

Bij de coalitiegenoten werd die uitspraak gematigd positief uitgelegd: "De PvdA heeft de deur kennelijk nog niet helemaal dichtgegooid".

Vorige week leek een compromis in de maak. Defensie zou dit jaar slechts één testtoestel bestellen, en volgend jaar een tweede, waarna de definitieve beslissing over de totale order (ter waarde van ruim zes miljard euro) zou worden doorgeschoven naar een volgend kabinet. De PvdA ging daar niet op in.


Kabinetscrisis dreigt om JSF  (foto: DAG)

Poll-uitslag: 94% tegen internetcensuur

Ook sites met illegale inhoud zouden beschikbaar moeten blijven voor internetters, zo blijkt uit een door FOK.nl gehouden poll onder ruim 4850 deelnemers.

Het plan van auteursrechtenwaakhond om illegaal verklaarde sites door ISP's te laten blokkeren wordt gezien als een vorm van censuur waar 93,9% van de ondervraagden het niet mee eens is.  Slechts 4,3% vindt het blokkeren van sites met illegale inhoud wél acceptabel.

Brein kondigde eerder deze week aan bij de rechter aan te willen dringen op een doorgifteverbod van torrentsite The Pirate Bay, nadat de eigenaren hiervan in Zweden werden veroordeeld wegens het faciliteren van en aanzetten tot copyrightschending.  De site bleef echter gewoon in de lucht en Stichting Brein zag dat als reden om de censuur door een rechter te laten afdwingen.  Een dergelijk filter zou inhouden dat je provider in plaats van de pagina in kwestie je bijvoorbeeld een melding voor zou schotelen waarop staat dat de site niet bekeken mag worden.   Dergelijke filters zijn overigens kinderlijk eenvoudig te omzeilen.

Soortgelijke filters worden in een aantal landen al toegepast op sites waar kinderporno op staat, waaronder Engeland, Thailand, Denemarken en Australië.  Bij het uitlekken van de lijsten met geblokkeerde sites bleken echter ook sites te worden geblokkeerd die niets met kinderporno te maken hebben, zoals goksites, wikipedia en wikileaks pagina's waarop deze filterlijsten werden gepubliceerd.  Begin maart werd in Dresden (Duitsland) een beheerder van wikileaks.org opgepakt wegens het publiceren van deze lijsten.

In Engeland werd recentelijk nog een wikipedia pagina naar een album van The Scorpions geblokkeerd wegens vermeend kinderporno.  De platenhoes bleek de boosdoener.  In januari blokkeerde Engeland zelfs heel archive.org , een archief waarbij je oude versies van internetsites terug kunt bekijken.

In België wordt ook al gekeken naar het blokkeren van ongewenste sites.   Daar wil men naast kinderporno ook op zoöfilie, necrofilie, oplichting, haat en racisme websites filteren. 

'Gekruisigde' Klinsmann verliest rechtzaak

De veelgeplaagde trainer Jürgen Klinsmann van Bayern München heeft dinsdag ook buiten het veld verloren. Ditmaal ging het om een rechtzaak rondom een foto in een Duitse krant.

De fotomontage, waarop Klinsmann als Jezus aan het kruis hangt, verscheen de dag voor pasen in de Duitse krant Berliner Tageszeitung. De bijpassende tekst, een regel uit een liedje van 'Monty Python', Always look on the bright side of life, verwijst naar het slechte seizoen van de Duitse club.

Klinsmann, die zichzelf als een religieus persoon ziet, kon de foto niet echt waarderen en spande een rechtzaak aan. De trainer zag zich in zijn persoonlijkheid aangetast en vond de montage godslasterlijk. Ook was hij van mening dat de krant de spot drijft met het lijden van Jezus.

De rechter oordeelde echter anders. Hij ziet de afbeelding meer als satire, waarbij een voor iedereen herkenbaar symbool gebruikt wordt om een actueel thema aan te snijden. De vrijheid van meningsuiting weegt voor hem dan ook zwaarder dan het persoonlijkheidsrecht van Klinsmann. De door de trainer gevraagde schadevergoeding is daarom niet toegekend.

De desbetreffende foto is hier te vinden

[K1] Vier Nederlanders naar laatste acht World Max

Maar liefst vier Nederlanders hebben zich geplaatst voor de laatste acht van het K1 World Max toernooi om het Wereldkampioenschap.

De lichtgewichten Albert Kraus, Andy Souwer en Nieky Holtzken wonnen net als de Armeense Nederlander Gago Drago hun wedstrijden bij het toernooi voor de laatste 16. Ze mogen nu alle vier op 13 juli proberen in de finale te komen die ergens in oktober gevochten zal worden.

Drago zal het op moeten gaan nemen tegen de Japanner Yuya Yamamoto, Albert Kraus moet het opnemen tegen de Italiaan Giorgo Petrosyan, Andy Souwer moet tegen de Ukraïner Artur Kyshenko en Nieky Holtzken moet tegen de Thai Buakaw Por. Pramuk.

Het toernooi voor de laatste acht vindt op 13 juli plaats in Tokio, Japan.

[NBA] Uitslag Trailblazers - Rockets

De Portland Trailblazers wonnen het tweede duel in de play-offs van de Houston Rockets. Het jonge team won met 109-103.

Brandon Roy liet zich van zijn beste kant zien met 42 punten en zeven rebounds. LaMarcus Aldridge voegde daar 27 punten aan toe. De power forward had ook twaalf rebounds. De center Greg Oden, waarvan veel verwacht wordt, stelt vooralsnog teleur tijdens de play-offs. Slechts vier punten kon de rookie op de scoresheet laten noteren.

Bij de Rockets was Ron Artest niet te houden. De small forward had een groot aandeel in de score van de Rockets met negentien punten en zeven rebounds. Yao Ming kon weinig doen tegen de goede verdediging van de Blazers. De Chinees kon slechts elf punten scoren.

Het staat nu 1-1 gelijk in de best of seven series.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUitUitslag
Portland TrailblazersHouston Rockets107-103
Los Angeles LakersUtah Jazz119-109
Cleveland CavaliersDetroit Pistons94-82

Pathé introduceert sms hufteralarm

Zit je in de bios en heb je last van groepen agressieve en sfeerverlagende hangjongeren in de zaal? Dan hoef je bij Pathé niet meer de zaal uit om te klagen, want je kunt ook sms'en.

Pathé komt met een hufteralarm per sms in zes zalen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een woordvoerder van Pathé: "Bezoekers durven hier vaak geen melding van te maken, bang als zij zijn voor represailles."

Voor aanvang van de film wordt er een sms- en zaalnummer vertoond. Na een sms komt de beveiliging meteen poolshoogte nemen. De sms'er moet natuurlijk wel oppassen dat het oplichtende display hem of haar niet verraadt. Wat Pathé doet als deze jongeren zelf massaal voor de gein sms'jes gaan sturen en daarna meteen de telefoon uitzetten is niet bekend.

Stephen Fry de stem van LittleBigPlanet op de PSP

LittleBigPlanet was toch wel een van de schattigste games van vorig jaar. Natuurlijk speelde Sackboy een belangrijke rol hierin maar toch zeker niet zonder hulp van de warme en komische stem van Stephen Fry die alle tutorials van de game in heeft gesproken. Goed nieuws voor de fans van Fry is dat hij nu ook is gekozen om de stem van LittleBigPlanet op de PSP te mogen doen.

Wanneer we de game precies mogen verwachten en verdere details over de game zijn nog niet bekend.



De Sackboys zijn ook bij dat Fry weer meedoet

Survivallen op z'n best in Left 4 Dead beelden

Voor wie Left 4 Dead nog niet moeilijk of spannend genoeg was, is er goed nieuws. Vandaag zal er een update te downloaden zijn met nieuwe maps en een nieuwe mode. Deze mode heet toepasselijk de Survival-mode. Doel: Zo lang mogelijk overleven terwijl er honderden zombies op je af komen rennen. Niet zo'n makkelijke taak zoals je kunt zien in onderstaande gameplay-beelden.

De update is vanaf vandaag te downloaden voor de Xbox 360 en PC.

Contractverlenging Moreno bij ambitieus AZ

De kersverse kampioen AZ heeft zijn ambities bekrachtigd door het contract van verdediger Héctor Moreno te verlengen. Door de verlenging staat Moreno nu tot medio 2014 onder contract in Alkmaar.

De 21-jarige waarde hervatte recentelijk de groepstraining, nadat hij sinds het uitduel met Feyenoord op 13 december 2008 uit de roulatie was met een voetbreuk.

"Dit is heel mooi", aldus de verdediger op de clubsite. "Ik heb het gevoel dat ik nu met AZ aan de start sta van mooie jaren. AZ is gegroeid in Nederland en hopelijk lukt ons dat ook in Europa. Spelen in de Champions League, daar heb ik altijd van gedroomd. In Mexico keek ik altijd naar die competitie."

Ook technisch directeur Marcel Brands was te spreken over de contractverlenging. "Het is een prima jongen. Hij speelt heel zelfverzekerd en heeft zich goed aangepast. We hebben het gevoel dat hij hier al jaren speelt", zei Brands. "Tijdens het scouten viel ons al op hoeveel rust hij in zijn spel heeft. Dat heeft hij alleen nog maar uitgebouwd. Héctor kan uitgroeien tot een topverdediger. We zijn heel blij met hem."

Willemsen naar hekkensluiter Omniworld

De 24-jarige Marien Willemsen zal zijn carrière voortzetten bij FC Omniworld. De middenvelder is afkomstig van Telstar en zal vanaf begin volgend seizoen de gelederen van de Almeerse club versterken.

Willemsen, die reeds drie seizoenen voor Telstar speelde en afkomstig is uit de jeugdopleiding van AZ, tekende bij de huidige hekkensluiter van de Jupiler League een contract voor één seizoen.

Naast het aantrekken van de middenvelder heeft Omniworld nog meer positieve nieuwtjes te melden. Dione Malone, momenteel actief in de beloften van de club, kan een contract tekenen voor twee jaar, met de optie op nog een jaar.

Heineken ziet biervolumes instorten

Bierbrouwer Heineken heeft in de eerste maanden van dit jaar beduidend minder bier verkocht. Hogere prijzen compenseerden grotendeels de dalende biervolumes, aldus Heineken vandaag. Het is de eerste keer dat Heineken kwartaalcijfers bekendmaakt.

Heineken boekte een omzet van 3,046 miljard euro, 24 procent meer dan een jaar eerder. Toen was de brouwer echter nog niet de eigenaar van de Britse brouwer Scottish& Newcastle (S&N) en een aantal andere kleinere aankopen, dat Heineken vorig jaar samen met het Deense Carlsberg overnam. De autonome omzet daalde met 1 procent.

De biervolumes zonder het effect van S&N en de andere aankopen daalden met 6,3 procent. Met name in Europa en de Verenigde Staten werd er flink minder bier gedronken. In Afrika bleef het Heinekenbier populair, ook in Azië, maar wel in mindere mate, aldus Heineken.

Groene dop met rode ster (foto: ANP)

Film: Beverly Hills Chihuahua

Stel je voor: je loopt in Amsterdam in de PC, je komt een 'celebrety' tegen, samen met haar hondje, in vol Gucci-ornaat... de hond dan wel te verstaan. Klinkt dit gek? Zeker, voor ons nuchtere Hollanders. Hier zul je geen Chihuahua's in Prada-jasjes aantreffen, of mopshondjes op Manolo's. Laat staan dat er speciale restaurants zijn waar de honden terecht kunnen. Maar in Beverly Hills is alles anders, daar is het héél gewoon dat je je hond behandeld alsof hij je kindje is, met kleding en al. En dat mag dan een duit kosten. Dit fenomeen vormde voor Disney een leuke basis voor een nieuwe film: Beverly Hills Chihuahua, vanaf 22 april in ons land in de bioscoop.

Chávez doet VS eiland cadeau

De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft de Amerikaanse president Barack Obama afgelopen weekeinde tijdens een top in Trinidad en Tobago behalve een boek ook een eiland gegeven. Dat berichtte de Venezolaanse krant Nacional gisteren.

De Verenigde Staten krijgen van de linkse president Petty's eiland, dat in de Delaware-rivier in de Amerikaanse staat New Jersey ligt. Het eiland in de grensrivier met de staat Pennsylvania is in bezit van het olieconcern Citgo uit Houston. Dit concern is weer een dochteronderneming van het Venezolaanse staatsoliebedrijf Petroleos. Met het eilandje en het boek wil Chávez de betrekkingen tussen beide landen verbeteren. Het eiland meet ruim een vierkante kilometer en wordt bewoond door dieren.

Aantal spijbelaars toegenomen

Het aantal kinderen dat spijbelt in Nederland is in 2007 gestegen. In dat jaar kwamen 50.500 kinderen zonder reden niet op school. Dat is bijna 2 procent van het totaal aantal leerplichtige scholieren. In voorgaande jaren lag dat percentage nog op zo'n 1,8 procent.

Dat blijkt uit het onderzoek Kinderen in Tel 2009 (samenvatting) dat de leefsituatie van de jeugd per provincie en gemeente in beeld brengt, zo liet VN-kinderrechtenorganisatie Unicef vandaag weten. Kinderen in Tel is een project van onder meer Stichting Kinderpostzegels, Jantje Beton, Defence for Children, Unicef en het Verwey Jonker Instituut.

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel gemeenten schoolverzuim slecht registreren. Daarom is het lastig te zeggen hoe groot het verzuim precies is. Vlieland is volgens het onderzoek de gemeente met de meeste spijbelaars, gevolgd door Hattem en Moerdijk.

Verder blijkt dat de algehele situatie van minderjarigen in ons land iets is verbeterd. Zo is het aantal tienermoeders gedaald en komt zuigelingensterfte minder voor. Het aantal kinderen dat voor de rechter moest verschijnen, is wel iets toegenomen. Ook steeg het aantal kinderen dat vormen van gespecialiseerde jeugdzorg krijgt.

Ninety-Nine Nights 2 onthuld: 'Kleur is voor mietjes'

Ninety-Nine Nights was één van de eerst aangekondigde games voor de Xbox 360. De game werd niet bijster goed ontvangen omdat het weinig variatie bood. Ook concludeerde Morthy in de review dat Ninety-Nine Nights vrijwel op alle fronten tekort schoot. Toch gaat de ontwikkelaar, Phantagram, het nog eens proberen: Ninety-Nine Nights 2 komt er aan en zal donkerder en rokeriger worden dan ooit.

Op Kotaku is nu een lading verse screenshots te zien. Wat duidelijk opvalt is dat de kleurrijke omgevingen zijn vervangen voor een meer duistere, grimmige omgeving. Ook hebben ze de bedenker van het Ninety-Nine Nights verhaal, Tetsuya Mizuguchi, de deur uit geschopt en het lijkt er op dat Phantagram een frisse start willen maken:

"The game system, the graphics, the production, the action and pretty much every thing has been polished up since the previous title."

De ontwikkelaars laten weten ongeveer 50% af is en het zal 'ergens dit jaar' uit komen.



Microsoft gaat met Hyves browserstrijd in

Voor ontwikkelaars van internetbrowsers is het moeilijk om surfers te overtuigen van een overstap naar hun product. Softwaregigant Microsoft denkt voor zijn nieuwe Internet Explorer een wapen te hebben gevonden: samenwerkingsverbanden met populaire sites als Hyves en Marktplaats.

Gebruikers van Internet Explorer 8 (IE8) kunnen voortaan met hun rechtermuisknop eenvoudig controleren of bekende Nederlanders die zij bij het surfen tegenkomen ook een Hyves-pagina hebben. Met dezelfde knop kunnen zij dat bijvoorbeeld ook doen bij een automerk voor een potentiële advertentie op Marktplaats. Een andere vernieuwing is een optie om op de hoogte te worden gehouden als er iets is veranderd op hun favoriete pagina's.

De samenwerkingsverbanden zijn niet exclusief, aldus marketingdirecteur Jacqueline Smit van Microsoft. Maar het softwarebedrijf hoopt met het nieuwe snufje, waar ook andere internetpartijen gebruik van kunnen maken, meer loyaliteit te kweken onder internetgebruikers. "Daarna komt de rest wel", zo zei ze over de mogelijke opbrengsten in de toekomst. "Wij willen het nu vooral eenvoudiger maken voor de internetgebruiker."

IE8, dat door Microsoft ook als veiliger en sneller wordt getypeerd, is al enkele weken beschikbaar. De grote massa heeft de browser nog niet opgehaald. Smit schat het huidige marktaandeel in Nederland op ongeveer 3 procent. De meeste internetters gebruiken oudere versies. Maar daar moet verandering in komen als Microsoft er de boer mee opgaat.

Microsoft staat nu onder druk op de browsermarkt. Vooral Firefox is er in geslaagd om steeds meer marktaandeel van Internet Explorer af te snoepen. Vorig najaar is ook aartsrivaal Google met een eigen product gekomen: Chrome.

Justin Timberlake brengt The Phone op tv in USA

Justin Timberlake introduceert dinsdagavond voor het eerst The Phone op de Amerikaanse televisie. De zanger produceert de Amerikaanse versie van het Nederlandse tv-programma. "Onze versie is heftiger dan die show", aldus Timberlake tegen het tijdschrift People.

In The Phone accepteren deelnemers via een mobiele telefoon de uitdaging via aanwijzingen en testen een flinke geldprijs te winnen. Tv-presentator Beau van Erven Dorens produceerde het programma voor de Nederlandse televisie.

Timberlake heeft het format iets aangepast om de kandidaten nog meer op de proef te stellen. In de openingsbeelden van de show ziet de kijker een vrouwelijke deelneemster op 1 drukken op de telefoon, waarna vlakbij haar een auto ontploft.

De Amerikaanse The Phone is te zien op MTV.

De grote boze lts

Doel van het spel: elkaar pijn doen. Je moet proberen een American football bij je tegenstander door de benen te spelen. Die tegenstander moet dan maken dat-ie zo snel mogelijk bij één van de basketbalpalen komt. Tot die tijd mag iedere speler hem tot appelmoes meppen en schoppen. Heel wreed natuurlijk. Heel spannend uiteraard. Het duurt ook niet lang voordat de meesters en juffen doorkrijgen dat ons spelletje echt slachtoffers eist: blauwe plekken, schaafwonden, huilpartijen.

Risico op kanker veel groter bij eten rood vlees

Nieuw onderzoek wijst uit dat mensen die vaak bijna rauw vlees eten, een veel groter risico lopen op kanker. Wie regelmatig vlees consumeert dat slechts zeer kort op hoge temperatuur is dichtgeschroeid, bijvoorbeeld op een barbecue, loopt circa 60 procent meer kans om kanker te krijgen aan de alvleesklier.

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Minnesota. De resultaten werden gisteren gepubliceerd tijdens een conferentie van kankerdeskundigen in de Amerikaanse stad Denver.

Wetenschappers hebben negen jaar aan het onderzoek gewerkt. Ze hielden daarvoor de eetgewoonten van 62.000 mensen in de gaten.

Gratis klassieke Sierra-adventures online, gemixt met MMO

Een website genaamd Sarien.net heeft een interessant project opgezet. Op de website kan je gewoon in je browser een paar van de oude Sierra adventures spelen. Op dit moment zijn dat Space Quest, Police Quest en Leisure Suit Larry in al hun 8 kleurige tofheid. Maar het bijzondere is: terwijl je aan het spelen bent zie je ook alle andere spelers die de game spelen op dat moment. Het is de gewone klassieke adventure, maar dan net even wat anders.

In een verwoede poging mijn eerdere jeugd te herleven begon ik aan Space Quest. Vers uit de bezemkast gekomen, liep ik even wat rond. Daar kwam het bericht dat ik voetstappen hoorde aankomen. Wetend dat Vohaul's soldaten door het schip rondlopen wil ik snel de deur door maar helaas, ik word meteen neergeschoten. Oude adventures waren wat onvergefelijk. Nadat mijn levenloze lichaam de grond raakte, liep een andere speler op mijn lichaam af en typte "take clothes body".



Volgens de aboutpagina is er geen toestemming van Sierra/Activision/Blizzard maar hoopt de maker dat deze bedrijven deze ode aan de oude games online laten. Speel het dus nu het nog kan. Dat kan door hier te klikken.

Stoomkracht als primaire krachtbron in Damnation video

Blue Omega Entertainment is al een behoorlijke tijd bezig met Damnation voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. Damnation combineert acrobatische klimbewegingen met flink wat schietwerk in third person. Blue Omega noemt de game een verticule shooter, en wil daarmee een nieuw genre inluiden. Damnation zou oorspronkelijk eind vorig jaar uitkomen maar is uitgesteld tot mei van dit jaar. Vandaag leren we meer over de game aan de hand van de volgende video.

OM wil levenslang voor 16-jarige piraat

De jonge Somaliër die in de Verenigde Staten voor de rechter wordt gebracht wegens piraterij, riskeert een levenslange gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie in New York kondigde gisteren aan dat het deze straf gaat eisen tegen Abdi Wali Abdi Khadir Muse.

De verdachte werd vorige week aangehouden door Amerikaanse mariniers. Die beëindigden voor de kust van Somalië de kaping van het vrachtschip Maersk Alabama. Terwijl de 16-jarige op een Amerikaans oorlogsschip onderhandelde over losgeld, schoten scherpschutters drie collega-piraten dood die kapitein Richard Philips vasthielden.

De kapitein overleefde de bevrijdingsactie van de Amerikaanse elitetroepen Navy Seals. De gijzeling duurde vijf dagen.

Muse werd gisteren overgebracht naar de Verenigde Staten. Hij wordt aangeklaagd voor drie delicten, waarop stuk voor stuk levenslang staat. Het is de eerste keer in een eeuw tijd dat een piraat wordt berecht in de VS.

Verrijking van fantasie of aanzetting tot geweld?


Het is een warme namiddag. De lente is begonnen en ik maak daar dan ook gretig gebruik van. Ik trek mijn schoenen aan, zet mijn zonnebril op, bonjour de achterdeur open en stap naar buiten. Ik ben niet de enige die dit idee tot uitvoering brengt. Spelende kinderen, blije overgrootouders, mooie dames; ze zijn er allemaal. Helaas zijn ook de asociale sjonnies naar buiten gestapt. Kereltjes die denken dat ze de baas zijn op de stoep, totdat ze in aanraking komen met Nebo. Het duurde niet lang of ik liep zo’n kereltje tegemoet. Zelfverzekerd als hij was draaide hij zijn schouders niet om elkaar normaal te passeren. Ik deed dit maar een beetje in de wetenschap dat het waarschijnlijk niet genoeg zou zijn. Op het laatste moment zet hij zijn schouder met kracht naar voren om nog even zijn macht te tonen. Jammer voor hem had ik zojuist MadWorld gespeeld…
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.