FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 13 februari 2009

[GP2 Asia] Uitslag Race 1 Qatar

Nico Hülkenberg heeft de eerste nachtrace van de GP2 Asia Series in Qatar gewonnen. De Duitser won met overmacht voor Sergio Perez en Vitaly Petrov. Giedo van der Garde werd twaalfde terwijl Yelmer Buurman uitviel na een crash bij de start.

De start van de race in Qatar verliep spectaculair. Perez pakte bij de start de eerste plaats af van Hülkenberg, maar achterin het veld ging het mis. Sakon Yamamoto bleef bij de start staan, waarna Buurman bovenop de auto van de Japanner knalde. Door de ravage kwam er een safety car op de baan en moesten de coureurs door de pitstraat rijden.

Bij de herstart pakte Perez de leiding en reed ver weg bij Hülkenberg die onder druk kwam te staan van Javier Villa. De Spanjaard viel na zijn pitstop echter terug, doordat hij een drive-through-penalty kreeg opgelegd. Hülkenberg vond ondertussen het juiste racetempo en reed lang door voordat hij zijn pitstop maakte.

De Duitser kwam na zijn stop ruim voor Perez en Petrov de baan weer op. Deze twee coureurs kenden een gevecht tot aan de finish, waardoor Hülkenberg met 45 seconden voorsprong kon winnen. Van der Garde wist in de race van een zestiende tot een twaalfde plaats op te klimmen.

Op deze plaats zal de Nederlander ook starten in de tweede race in Qatar die zaterdag om 17.00 op het programma staat.

Uitslag Race 1

#Rijder Team Tijd
1 N. Hülkenberg ART Grand Prix 1:10:38.323
2 S. Perez Campos + 13.295
3 V. Petrov Campos + 14.343
4 K. Kobayashi DAMS + 14.746
5 J. d`Ambrosio DAMS + 23.419
6 D. Valsecchi Durango + 33.919
7 E. Mortara Trust Team Arden + 35.214
8 L. Razia Trust Team Arden + 35.341
9 J. Jakes Super Nova International + 41.162
10 F. Crestani Ocean Racing Technology + 43.774
11 D. Nunes Piquet GP + 45.097
12 G. van der Garde iSport International + 47.627
13 J. Villa Super Nova International + 47.827
14 D. Rigon Trident Racing + 1:07.444
15 M. Herck DPR + 1:09.324
16 M. Bonanomi Qi-Meritus.Mahara + 1:20.001
17 A. Parente Qi-Meritus.Mahara + 1:31.986
18 K. Nai Chia Chen FMS International + 2 ronden
19 F. Provenzano Trident Racing + 4 ronden
20 M. Dalle Stelle Durango + 4 ronden
21G. Ricci DPR DNF
22 R. Rodriguez Piquet GP DNF
23 H. Al Fardan iSport International DNF
24 S. Yamamoto ART Grand Prix DNF
25 R. Gonzalez FMS International DNF
26 Y. Buurman Ocean Racing Technology DNF

Nadal naar halve finale

Rafael Nadal heeft in Rotterdam de halve finale bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament. Hij klopte in de kwartfinale de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Net als in de eerste twee rondes had Nadal tegen Tsonga wederom drie sets nodig om te winnen. Het werd 6-4 6-7 (5) 6-4. Volgens Nadal was deze wedstrijd niet te vergelijken met de vorige rondes: "Dit was volkomen anders. Ik speelde mijn beste wedstrijd tot nu toe. Tsonga heeft een ongelooflijk goede service. Het was ontzettend zwaar."

Nadal treft in de halve finale de winnaar van het duel tussen de Fransen Gael Monfils en Julien Benneteau. De andere halve finale gaat tussen de Brit Andy Murray en de Kroaat Mario Ancic.

Van Dijk wint achtervolging in Kopenhagen

Ellen van Dijk heeft bij de wereldbekerfinale baanwielrennen in kopenhagen de individuele achtervolging gewonnen. In de finale kwam ze in drie kilometer tot een tijd van 3.38,870 waarmee ze de Canadese Tara Whitten bijna drie seconden voorbleef.

De Britse Joanna Rowsel pakte de wereldbeker op dit onderdeel. Van Dijk deed dit seizoen verder alleen in Melbourne mee aan dit onderdeel. Toen werd ze als regerend wereldkampioene scratsch nog vierde op de achtervolging.

Op de scratsch behaalde Vera Koedooder een zilveren medaille. Na een wedstrijd over tien kilometer werd ze op de streep geklopt door Elizabeth Armitstead. De Britse pakte hiermee ook de wereldbeker op dit onderdeel.

Uitslag Willem II - FC Utrecht

Vanavond stond er in de Eredivisie één wedstrijd op het programma. In Tilburg nam Willem II het thuis op tegen FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag van het duel.

Willem II - FC Utrecht 0-2
47’ Van Dijk 0-1
76’ Van der Gun 0-2

Toeschouwers: 13.000
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Gele kaart: Biemans, Boutahar, Messoudi (Willem II), Schut, Cziommer (FC Utrecht)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Biemans, Swinkels, Veloso (Mourad/79), Kargbo, Akgün, Mathijssen (Messoudi/68), Boutahar, Demouge, Manco (Zijler/61)

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Schut, Keller, Nesu, Silberbauer, Caluwé (Maguire/63), Van Dijk, Cziommer (George/88), Loval (Boussaboun/46), Van der Gun

'Arsenal wil Huntelaar deze zomer overnemen'

Amper zes weken in dienst van Real Madrid steken de geruchten over een vertrek van Klaas Jan Huntelaar alweer de kop op. De aanvaller zit al weken op de bank.

Volgens de 'huiskrant' van Madrid, Marca, wil Arsenal-coach Arsene Wenger Huntelaar deze zomer uit zijn lijden verlossen.

De Fransman heeft in een eerder stadium al eens aangegeven gecharmeerd te zijn van de kwaliteiten van de spits. In zijn Ajax-tijd werd Arsenal echter nooit concreet voor de Achterhoeker.

Net als Royston Drenthe komt Huntelaar maar sporadisch in actie bij Madrid. Alleen tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Villarreal was hij basisspeler. In de resterende duels kwam hij of niet meer dan een kwartier in actie, of helemaal niet.

Testdag 13-02-2009

Sebastien Bourdais was op Jerez opnieuw de snelste coureur. Hij reed echter met de oude auto; Lewis Hamilton was het snelste met een 2009-wagen. Op het circuit van Bahrein was Kimi Räikkönen de snelste man op de baan.

Jerez

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 01:17.472 117
2 L. Hamilton McLaren 01:19.632 94
3 F. Alonso Renault 01:19.846 109
4 N. Rosberg Williams 01:21.217 71
5 M. Webber Red Bull 01:21.313 62

Bahrein

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 K. Räikkönen Ferrari 01:33.325 105
2 J. Trulli Toyota 01:33.429 127
3 C. Klien BMW 01:33.666 125

'Brazilianen nemen Honda over'

Het Formule 1-team van Honda is mogelijk deels gered. Volgens de Engelse krant The Guardian zou het team door Braziliaanse geldschieters in ieder geval de eerste vier races in 2009 kunnen rijden. Jenson Button en Bruno Senna zouden dan de bolides besturen.

Eerder doken er geruchten op dat de Mexicaanse zakenman Carlos Slim het team over zou nemen, maar hij ontkende dat later. Nu zouden sponsoren rond Senna er voor zorgen dat het team voorlopig gered is. Grandprix.com meldt op haar site dat Mercedes de motoren zal gaan leveren.

In de nabije toekomst zal bekend worden of deze geruchten bewaarheid worden of dat het team opgedoekt gaat worden. Ross Brawn zal binnenkort duidelijkheid moeten verschaffen aan de werknemers in Brackley.

Plannen USF1 op 24 februari bekend gemaakt

Op 24 februari zal het nieuwe Formule 1-team USF1 haar plannen bekend maken. De Britse autosportjournalist Peter Windsor heeft dit namens het Amerikaanse team laten weten.

"Ken Anderson en ik zijn al vier jaar aan het studeren op de mogelijkheid om een Formule 1-auto te ontwerpen en te bouwen in de Verenigde Staten. Het verrassende is eigenlijk dat we onze plannen zo lang geheim hebben weten te houden. Pas deze week kwam het echt in het nieuws, maar de officiële bekendmaking zal gebeuren op Speed TV, mogelijk op 24 februari," aldus Windsor tegen Speed TV. Voor deze zender is hij actief als Formule 1-verslaggever.

Op de officiële site van USF1 staat inmiddels een klok die aftelt naar 24 februari. Waarschijnlijk zal het team in 2010 in de Formule 1 actief worden en twee Amerikaanse als rijders aantrekken.

Tuitert tegen Kramer op 1500 meter

Mark Tuitert en Sven Kramer rijden morgen tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Heerenveen op de 1.500 meter tegen elkaar. Dat heeft de loting vandaag bepaald.

Voor beide is de 1.500 meter erg belangrijk, omdat er tickets te verdienen zijn voor de WK Afstanden. Er zijn in totaal drie tickets te verdelen, waarvoor naast Tuitert en Kramer ook Stefan Groothuis en Simon Kuipers. Zij rijden in de zevende rit eveneens tegen elkaar.

Voor de vrouwen staat morgen een vijf kilometer op het programma. Renate Groenewold komt dan in de slotrit in actie tegen de Tsjechische wereldkampioene allround Martina Sablikova. Gretha Smit schaatst in de tweede rit tegen Maren Haugli uit Noorwegen, waarna Jorien Voorhuis in actie komt tegen Brittany Schussler uit Canada. In de vijfde rit schaatst Diane Valkenburg tegen Masaka Hozumi uit Japan. Ook op deze afstand worden na afloop drie WK-tickets uitgereikt.

Gary Anderson van BDO naar PDC

Darter Gary Anderson stapt over van de BDO naar de PDC.

Het overstappen van Anderson is een nieuwe klap voor de BDO, vorige week maakte ook Mark Webster al bekend de overstap te maken. "Ik heb hier heel lang over nagedacht," vertelt Anderson aan Sky Sports. "Voor mij is darten in de loop van de jaren meer werk dan sport geworden, vandaar dit besluit. Met de Phil Taylors en Raymond van Barnevelds die ik nu tegenkom is het natuurlijk ook een uitdaging."

Anderson was bij de BDO jarenlang aanvoerder van de wereldranglijst, maar wist op de Lakeside nooit te imponeren.

FOK!kers geven weinig om valentijnsdag

FOK!kers zijn over het algemeen niet erg romantisch, tenminste, niet speciaal op valentijnsdag. In de speciale valentijnsdag-poll stemden meer dan 4600 mensen, waarvan meer dan 67 procent geen partner heeft of niets speciaals doet op valentijnsdag.

Bijna tien procent is van plan om de hele dag knuffelend of seksend thuis door te brengen en ruim negen procent houdt het bij een kaartje, bos bloemen of een kadootje. Een kleine zeven procent heeft een etentje bij kaarslicht of een weekendje weg in de planning voor morgen en zes procent doet weer iets anders op valentijnsdag.

Voor de personen die nog geen date hebben voor morgen bieden de tips op het forum wellicht een uitkomst. Misschien vinden zij wel een date in het topic voor zoekertjes (18+).

Bedreiging en gijzeling gezin om Wii

Een 46-jarige Amerikaan is opgepakt voor het bedreigen en gijzelen van zijn vrouw en zoontje. De man ging volledig uit zijn dak toen zijn zoon zijn Nintendo Wii niet snel genoeg op pauze zette, nadat hij de jongen had gevraagd hun blaffende honden binnen te laten.

In zijn woede pakte de man de Wii, vernielde deze en gooide de restanten de voordeur uit. Hij pakte vervolgens de autosleutels van zijn vrouw af en hield haar tegen toen ze met hun zoon het huis uit probeerde te vluchten. Volgens getuigen leefde hij zich met een gummiknuppel uit op de auto van een familielid dat de jongen mee wilde nemen.

Klaarblijkelijk had het echtpaar al langer problemen, want hij dreigde tweemaal haar en hun kinderen te doden, vervolgens het huis in brand te steken en zelfmoord te plegen als ze hem zou verlaten om zijn drugsgebruik of als ze de politie zou bellen. De man is uiteindelijk opgepakt nadat een getuige anoniem bij de politie had gemeld wat er aan de hand was.

De val van Berlijn in World in Conflict: Soviet Assault trailer

Massive heeft een nieuwe trailer van World in Conflict: Soviet Assault vrijgegeven waarin Berlijn wordt binnengevallen. Eigenlijk valt er niet zo heel veel meer over te zeggen, dus geniet van onderstaande trailer en maak je borst maar vast nat voor 13 maart 2009, dan ligt de game namelijk eindelijk in de winkels als bundel samen met het origineel. Op het internet zal Soviet Assault wel gewoon los te verkrijgen zijn.

Man bedreigt en gijzelt gezin na ruzie om Wii

Een 46-jarige Amerikaan is opgepakt voor het bedreigen en gijzelen van zijn vrouw en zoontje. De man ging volledig uit zijn dak toen zijn zoon zijn Nintendo Wii niet snel genoeg op pauze zette, nadat hij de jongen had gevraagd hun blaffende honden binnen te laten.

In zijn woede pakte de man de Wii, vernielde deze en gooide de restanten de voordeur uit. Hij pakte vervolgens de autosleutels van zijn vrouw af en hield haar tegen toen ze met hun zoon het huis uit probeerde te vluchten. Volgens getuigen leefde hij zich met een gummiknuppel uit op de auto van een familielid dat de jongen mee wilde nemen.

Klaarblijkelijk had het echtpaar al langer problemen, want hij dreigde tweemaal haar en hun kinderen te doden, vervolgens het huis in brand te steken en zelfmoord te plegen als ze hem zou verlaten om zijn drugsgebruik of als ze de politie zou bellen. De man is uiteindelijk opgepakt nadat een getuige anoniem bij de politie had gemeld wat er aan de hand was.

Met dank aan Janetje voor de herschreven submit

Grote brand in Alphen aan den Rijn

Een Matrassenfabriek aan de produktieweg is door een grote brand totaal verwoest. Naast matrassen werden er ook keukenbladen in het pand gemaakt. Het achterste deel van het pand is ingestort, maar er zijn geen gewonden.

Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn uitgerukt om het vuur te bestrijden. De brand is inmiddels onder controle, maar nog niet geblust.
De brandweer onderzoekt nog of de rook giftig is. Die rook is tot ver in de omgeving te zien en drijft ook over een aanvliegroute naar Schiphol.

Vliegtuigen zijn een tijdje omgeleid. Daarnaast ligt het treinverkeer tussen Leiden en Alphen aan den Rijn stil.

Met dank aan Nienix, JohnOnline, Assassin92 en GameBabe voor de submit

Balkenende: Hoofd koel houden

Het kabinet wil "snel, zorgvuldig en effectief handelen" om de recessie in Nederland het hoofd te bieden. Premier Jan Peter Balkenende zei dat vanavond na afloop van de ministerraad.

Hij noemde de economische krimp van 0,9 procent die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor het vierde kwartaal van 2008 vaststelde fors.

Hij wilde niet vooruitlopen op mogelijke maatregelen. Wel is het volgens hem zaak dat het kabinet "het hoofd koel houdt en niet meegaat in de maalstroom van speculaties". Donderdag bleek dat miljardenbezuinigingen voor het kabinet dreigen, die in theorie zouden kunnen oplopen tot 20 miljard euro als het kabinet vasthoudt aan zijn eigen begrotingsafspraken.

"Als je 'm in het zand steekt, blijft-ie ook koel!"  (foto: ANP)

Marc-Marie Huijbregts draagt een pruik

TV-bekendheid Marc-Marie Huijbregts blijkt iedereen in Nederland jaren lang voor de gek te hebben gehouden. De presentator, acteur en de stem van Bobby uit Bobby's World draagt namelijk een pruik. 

Marc-Marie die sinds kort weer te zien is in het vervolg van 't Schaep met de 5 pooten, onthulde dit vanvond aan de tafel bij De Wereld Draait Door. Marc-Marie die vooral bekend is door zijn 'grappige stem' en altijd vrolijke karakter, zette tijdens de uitzending zijn pruik af.  

Marc-Marie zegt al meer dan tien jaar een pruik te dragen. Zelf noemt hij het zijn 'cavia'.  

[Upd] Zwangere vrouw verliest tweeling door aanval door...

In het Zwitserse Zürich is een 26-jarige zwangere Braziliaanse vrouw zondag mishandeld door een groep extreem-rechtse skinheads. Daarbij liep ze dusdanige verwondingen op dat haar zwangerschap moest worden afgebroken en ze daarbij de tweeling verloor die ze droeg. De benen, armen, rug en buik van de vrouw werden bij de aanval bewerkt met een stiletto. De skinheads kerfden bovendien de afkorting SVP in haar huid. De afkorting staat voor de Schweizeriches Volkspartei, een extreem-rechtse partij. De vrouw ligt momenteel in een ziekenhuis in de stad.

De vrouw, Paula Oliveira, werkt als advocate bij een groot advocatenkantoor in Zürich. Op een station in de stad sprak ze telefonisch in haar moedertaal met haar moeder toen de groep skinheads haar opmerkte, waarop zij de vrouw meesleurden en toesloegen. De Braziliaanse overheid heeft de Zwitserse zaakgelastigde inmiddels om opheldering gevraagd. De Zwitserse politie deed pas een oproep tot getuigen om zich te melden nadat Braziliaanse media uitgebreid aandacht aan de zaak besteedden. Er zijn tot dusver dan ook geen verdachten aangehouden.

Met dank aan laforest en ErwinRommel voor de submit.

Update: Inmiddels blijkt dat de vrouw het hele verhaal heeft verzonnen. Uit onderzoek in het ziekenhuis in Zürich blijkt dat ze helemaal niet zwanger was. De wonden blijken door haarzelf te zijn toegebracht.

Schieten op moeders mooiste in Resident Evil 5 video


Over precies een maand moet hij dan eindelijk in de winkels liggen; Resident Evil 5. Gamers kunnen al geruime tijd genieten van de demo van deze survival horror game van Capcom. Vandaag is er een korte video verschenen waarin gameplay te zien is van een bossbattle. Dat dit wezen niet bepaald moeders mooiste is moge duidelijk zijn. Dat we dit wezen gegarandeerd een kopje kleiner gaan maken moge ook duidelijk zijn. Voor de HD-beelden klik je hier.

[Special] Vandaag in 1994: De goudkoorts van Koss

In deze reeks specials duiken we op FOK!sport in de sportgeschiedenis. Regelmatig blikken we terug op een bijzondere gebeurtenis en plaatsen we het in perspectief met de huidige situatie.

Vandaag gaan we vijftien jaar terug in de tijd, naar Hamar in Noorwegen. Daar zijn de dag ervoor de Olympische Winterspelen van Lillehammer geopend. Op de tweede dag van de Olympische Spelen begint het schaatstoernooi in het Vikingskipet, de bijzondere schaatshal waar vele Noorse en Nederlandse fans hopen te gaan genieten van mooie schaatswedstrijden. Vooral bij het mannentoernooi wordt er een grote concurrentiestrijd verwacht tussen de Nederlanders en de Noorse favorieten op de midden- en lange afstanden. Het werd uiteindelijk inderdaad een bijzonder toernooi. In drie delen blikken we daarom terug op die winterdagen daar in het noorden. Vandaag de 5.000 meter.

Om 15.00 uur op zaterdagmiddag valt het startschot voor de eerste rit van die dag. De hal is uitverkocht en er hangt een prachtige ambiance. Nu komt het erop aan wie mag de opvolger worden van Gier Karlstad, die de titel twee jaar daarvoor won in Albertville. De favorieten zijn de Nederlanders Rintje Ritsma en Falko Zandstra en de Noren komen met de toppers Johann Olav Koss en Kjel Storelid. De Pool Jaromir Radke wordt als outsider gezien na zijn verrassende tweede plek op de 5.000 meter op het EK allround. Dat EK werd ook al in Hamar gehouden en Ritsma hield daar huis door drie afstanden te winnen en met overmacht de titel te grijpen.

Koss kende sinds de spelen van Albertville een moeilijke schaatsperiode. Na het winnen van een gouden medaille daar, mist hij de motivatie om zichzelf op schaatsgebied te verteren. Hij stort zich meer op zijn studie. In de aanloop naar het olympische seizoen weet hij met behulp van twee sportpsychologen, die bij de Noorse kernploeg actief zijn, weer de juiste motivatie te vinden. Wel legt hij slim de druk van te voren bij de Nederlanders neer met uitspraken als "Ik hoef niet te winnen, ik heb al een gouden Olympische medaille".

In de aanloop naar de spelen krijgt Koss ook maar niet de juiste vorm te pakken. Hij blijft klooien met zijn techniek en laat vlak voor de spelen nog zijn ijzers vervangen. Iets wat schaatsers over het algemeen niet graag doen voor belangrijke wedstrijden. Er is dus sprake van enige paniek in het Noorse kamp. Als Koss zijn techniek niet op orde krijgt, zouden de spelen een fiasco worden. Zijn techniek is de basis voor zijn snelheid. Een illustratie van de vormcrisis van Koss is de wereldbeker wedstrijd Davos waar hij zeventien seconden verliest op Ritsma tijdens de 5.000 meter.

Bij de start van de wedstrijd is dus ongewis hoe goed de Noor is. Maar dat alles voor hem goed is gekomen blijkt al snel. Al meteen na zijn start blijkt zijn techniek weer zo subliem te zijn als tijdens zijn beste dagen. Hij rijdt een fantastische rit en verbetert zijn eigen wereldrecord met 0.57 seconde (een record wat Gianni Romme pas drie jaar later met behulp van de klapschaats weet te verbeteren). Met 6:34.96 staat Koss bovenaan de tussenstand, maar de beste rijder van het seizoen moet dat nog starten. Rintje Ritsma moet de Nederlandse eer gaan redden. Speciaal voor deze wedstrijd komt Ritsma met een bijzondere schaats op de proppen. Over de normale schaats is een hoes gemaakt die de schaats aerodynamischer moet maken, in de wandelgangen ook wel de FTN (Fuck The Norwegians) schaats genoemd. Dit moet het verschil maken en Rintje aan goud helpen. De Beer uit Lemmer begint snel aan zijn race en rijdt zelfs een paar rondes onder het schema van de Noorse nummer één. Maar helaas kan Ritsma dit niet volhouden en gaat uiteindelijk volledig kapot. Met een knalrood hoofd komt hij over de finish in 6:43.94, een tijd die hem uiteindelijk een wat teleurstellende bronzen medaille brengt. Want de Noor Kjell Storelid weet in een mooie 6:42.68 het Noorse feestje compleet te maken.

Zo begint de eerste dag van het olympische schaatstoernooi dus met een super Koss. Zou dit slechts het begin zijn of zouden de Nederlanders nog revanche nemen? We weten allemaal wel hoe het verder ging tijdens deze spelen maar omdat het zo'n unieke prestatie was kijken we de komende tijd nog even terug. Op 16 februari kijken we terug naar de 1.500 meter en ten slotte op 20 februari nog het fenomenale slotstuk de 10.000 meter.

Van Gaal had liever Toivonen

PSV kan dit weekend, tijdens de belangrijke wedstrijd tegen AZ, niet over Ola Toivonen beschikken. De Zweedse aanwinst kreeg namelijk een rode kaart tijdens het treffen met FC Volendam.

De trainer van AZ, Louis van Gaal, vind het jammer dat Toivonen niet in actie mag komen. De oefenmeester is er namelijk bang voor dat Danny Koevermans, voormalig speler van AZ, nu zal starten.

"Als Koevermans in de praktijk brengt wat hij bij AZ heeft geleerd, is hij heel gevaarlijk. Ik ben er niet zo blij mee als hij zou spelen, hij is tegen zijn voormalige club extra gemotiveerd. Ik had liever gehad dat Toivonen zou spelen", aldus Van Gaal.



Meer informatie over het treffen tussen PSV en AZ vind je hier.

'AC Milan verhoogt bod op Beckham'

AC Milan heeft het bod op David Beckham, volgens Engelse media, verhoogd naar twaalf miljoen euro. De Brit, die nog bij Los Angeles Galaxy onder contract staat, wil graag naar Italië, maar zijn huidige werkgever wil de speler eigenlijk niet laten gaan.

Eerder weigerde Los Angeles Galaxy al een bod van zes miljoen euro op Beckham. Daarnaast willen de Amerikanen niet zeggen welk bedrag zij eventueel zouden aanvaarden.

Carlo Ancelotti, trainer van AC Milan, is in elk geval erg duidelijk. "We moeten offers brengen om Beckham te houden. Hij moet blijven, omdat hij een belangrijke speler is."

Beckham heeft ruim een week geleden ook al laten weten graag bij AC Milan te willen blijven.

Klien test voor het eerst in de F1.09

Christian Klien heeft vrijdag voor het eerst in de nieuwe F1.09 gezeten. Dit deed de testcoureur van BMW op het circuit van Bahrein, waar hij 125 ronden reed.

"In de ochtend was het circuit nog een beetje nat door een schoonmaakbeurt. Hierdoor duurde het even voordat de baan weer voldoende grip gaf," liet Klien na afloop van zijn testsessie weten. "Dit gaf me wel mooi de kans om eerst nog wat te wennen aan de nieuwe auto. In de middag waren de omstandigheden veel beter en konden we verder werken aan ons geplande testprogramma."

Aanstaande maandag zal Klien opnieuw plaatsnemen aan het stuur van de F1.09.

Arshavin debuteert volgend weekend pas

Arsene Wenger gaat ervan uit dat Andrei Arshavin volgend weekend zijn debuut kan gaan maken voor Arsenal. Doordat de deal met Zenit Sint Petersburg op het nippertje rond kwam, had Arsenal geen tijd meer om de speler in te schrijven voor de FA Cup.

Hierdoor is de Rus dit weekend niet speelgerechtigd om de replay tegen Cardiff City te spelen. Trainer Arsène Wenger is daar echter niet zo rouwig om. "Het is zelfs goed voor hem", zegt de Fransman tegen Arsenal TV. "Tegen Tottenham Hotspur vorig weekend kon ik hem niet inbrengen omdat we met tien man stonden. Dan ga niet een half fitte speler erin zetten."

"Doordat hij niet mee mag doen tegen Cardiff kan hij hopelijk helemaal fit raken voor het duel met Sunderland van volgend weekend", besloot Wenger.

Murray met geluk naar halve eindstrijd

Andy Murray is de volgende tennisser, die zich voor de halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft geplaatst. De Brit zag zijn tegenstander, de Fransman Marc Gicquel, in de derde set opgeven.

Op het moment van opgave stond het al 3-0 voor Murray, die in Rotterdam als tweede geplaatst is. Gicquel had zich eerder in de partij ook al een keer aan zijn linkerbovenbeen laten behandelen. De Brit wist de eerste set overigens nog te winnen, maar moest de tweede afstaan.

In de halve finale neemt Murray het op tegen Mario Ancic, die eerder vandaag de halve eindstrijd bereikte.

God of War 3 trailer, Kratos schopt kont

Er is een nieuwe trailer verschenen van God of War III, de hack 'n slash waar mening PS3-bezitter met smart op zit wachten. De titel is "epic scale trailer" en er is dan ook veel groots te zien. Kratos gooit zijn mening in de groep, berijdt een grote vijand en krijgt het nog moeilijk met de zwaartekracht. Het tweede filmpje is een interview met een ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het tempo in de game. Voor de HD-beelden klik je hier en hier.

FOK!admin yvonne: 'Het succesverhaal van forum WO 1'

FOK!admin en oprichtster van internetforum forumeerstewereldoorlog.nl, Yvonne Heslinga, staat met een interview in het tijdschrift 'Wereld in Oorlog'. 

Dit ter ere van het vierjarig bestaan van het toonaangevende forum over de Eerste Wereldoorlog. Het is donderdag 19 februari precies 4 jaar geleden dat het forum haar virtuele deuren opende.

Yvonne vertelt in het interview over de 'mannelijke' wereld waarin ze terecht kwam als geïnteresseerde in de Eerste Wereldoorlog. "Het Eerste Wereldoorlogwereldje wordt gedomineerd door mannen. Als vrouw voelde ik me eigenlijk een soort vreemde eend in de bijt." 

Verder vertelt ze over de enorme groei van het forum en de wereldwijde interesse in het digitale naslagwerk en ontmoetingsplek voor de vele mensen die geïnteresseerd zijn in de Eerste Wereldoorlog. Het blad met het ruim vier pagina's tellende interview met onze eigen FOK!moeder yvonne en daarnaast interessante artikelen over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, ligt al vanaf afgelopen dinsdag in de boekwinkel. 

Van Basten wordt ander type trainer

Marco van Basten zal de spelersgroep van Ajax in het vervolg anders gaan benaderen. Dit liet hij weten op een persconferentie.

In de afgelopen weken trachtte de clubleiding alles binnen de club te herstellen. Er is veel gepraat en Van Basten zal enkele wijzigingen toepassen. "Dat we vier keer niet hebben gewonnen, is voelbaar in alle geledingen van de club. Naar ons toe is er vertrouwen uitgesproken, dat voelt prettig en goed. Maar dat moet wel worden vertaald naar goede wedstrijden," aldus de trainer op de persconferentie.

"In gesprekken met diverse mensen kwam naar voren dat een aantal dingen misschien anders kan. En waar ik kan zal ik proberen te veranderen. Bijvoorbeeld in de benadering van de groep. Dat het goed is om je te verplaatsen in de speler. Niet alle spelers hebben aan een half woord genoeg om alles te begrijpen."

Wilders' speech openbaar

De speech die Wilders gisteren in het Britse parlement wilde houden is zojuist vrijgegeven voor de pers. In zijn toespraak wilde hij het Britse parlement bedanken voor het vertrouwen in hem en dat hij een toespraak mocht houden. Daarnaast eert hij het gebouw van het parlement als belangrijke plaats in de wereldgeschiedenis. "Op deze plek waarschuwde Winston Churchill voor het op de loer liggende gevaar in Duitsland en riep Ronald Reagan de wereld op om het communisme te verwerpen en te strijden voor de vrijheid". 

Ik ben hier gekomen om te waarschuwen voor een ander gevaar, de islam. De islam doet zich voor als een religie maar ondertussen heeft het een ander doel; overheersing van de wereld, een heilige oorlog, de sharia en het einde van de scheiding tussen kerk en staat. Het is geen religie het is een politieke idiologie. Het eist je respect maar heeft geen respect voor jou."

"Islam betekent onderwerping, er kan dus geen onduidelijkheid bestaan over het doel. Dat is zeker. De vraag is echter of het Britse volk, met hun glorieuze geschiedenis, verlangt naar die onderwerping.  Wij zien de islam met grote snelheid het westen overnemen. Het aantal moslims in het Verenigd Koninkrijk is zeer snel gegroeid de afgelopen tien jaar. Met dank aan de Britse politici ligt er een enorme druk op de samenleving, dit komt doordat zij Winston Churchill zijn vergeten. De Britten kiezen de weg van de minste weerstand. Ze geven terrein op." 

Ook ging Wilders er vanuit dat het Britse parlement het recht op vrije meningsuiting belangrijker vond dan de angst voor de islam. "Ik had er vertrouwen in dat ik werd doorgelaten bij de grens. Mede omdat er wel meer mensen die in opspraak zijn geraakt door hun uitspraken hier in het Parlement mochten spreken."

Ook is er volgens Wilders nog veel werk te doen. "Groot Brittannië lijkt een land dat wordt geregeerd door angst. Het is een land waar ambtenaren kerstfeesten afgelasten om moslims tevreden te stellen. Een land waar een middelbare school een voorstelling van het kerstverhaal stopten omdat het botste met een islamitisch festival. Een land waar de woorden kerstmis en Pasen van de kalender zijn gehaald om zo de moslims niet te beledigen. Een land waar een docent twee leerlingen straft omdat ze niet voor Allah wilde bidden als deel van een godsdienstles. Een land waar raadsleden worden opgeroepen niet te eten tijdens daglicht of te vergaderen tijdens de Ramadan. Een land waarvan de hoofdstad verandert in 'Londistan'."

Wilders beschouwt zichzelf niet als vrij man. "Vier en een half jaar geleden verloor ik mijn vrijheid. Ik heb momenteel vierentwintig uur per dag beveiliging om mij heen. Maar voor de islam is dat niet genoeg. Ze startte een gerechtelijke procedure tegen mij. Drie weken geleden besloot het hoge gerechtshof dat ik vervolgd moet worden voor het maken van de film Fitna. Mijn naam staat dan wel op de aftiteling van de film maar ik ben niet verantwoordelijk. De film is voor mij gemaakt. Hij is eigenlijk gemaakt door moslimextremisten, de koran en de islam zelf. Fitna wordt beschouwd als het oproepen tot geweld. Wat is de koran dan? met de oproepen tot geweld met betrekking tot joden en vrouwen?. Winston Churchill vergeleek de koran met Adolf Hitler's Mein Kampf. Wel, ik deed precies hetzelfde en daar word ik nu voor vervolgd. Ik vraag me af of het Verenigd Koninkrijk Churchill zou aanklagen."

"Europa verandert momenteel in sneltreinvaart in Eurabia. Dat is kennelijk de prijs die we moeten betalen voor grootschalige immigratie en de multiculturele samenleving. Dames en heren, ons meest dierbare vorm van vrijheid ligt onder vuur. Vrijheid van meningsuiting is in Europa niet meer vanzelfsprekend. Wat we ooit beschouwden als een bouwsteen van onze samenleving is nu weer iets waar we voor moeten vechten. Dat staat er op het spel. Of ik nou de cel in moet of niet is niet belangrijk. De vraag is: wordt de vrijheid van meningsuiting ook achter de tralies gezet?"  

"Voor de generatie van mijn ouders staat het woord 'London' synoniem voor hoop en vrijheid. Wanneer mijn land bezet werd door nationaal socialisten bracht de BCC dagelijks hoop in de donkere tijden van de bezetting door de tirannie van de Nazi's. Miljoenen landgenoten van mij luisterden naar de uitzendingen. 'This is London' stond als een symbool voor betere tijden die gingen komen. Wat zenden we over veertig jaar uit? Zal dat nog steeds 'This is London' zijn of zal het 'This is Londistan' zijn? Zal het ons hoop brengen of brengt het ons de waarden van Mekka en Medina? Wat doen de Britten, onderwerpen ze zich of houden ze stand. Worden ze slaven of blijven ze vrij."

"De keus is aan ons dames en heren. We zullen ons nooit verontschuldigen voor onze vrijheid. We geven nooit op en  zullen ons nooit overgeven. Vrijheid moet zegevieren en standhouden. Thank you very much," Aldus Geert Wilders.

Wie een kuil graaft voor een ander...

... valt er zelf in. De betekenis van het spreekwoord heeft een 45-jarige grafdelver aan der lijve ondervonden. Op een begraafplaats in het Belgisch-Limburgse Wintershoven viel hij in een graf dat hij net zelf had gegraven. De man kwam vast te zitten in de modder.

Collega's van de man hebben hem uit het graf getrokken en bevrijd. De grafdelver is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht met een kalmeringsmiddel weer naar huis.

Met dank aan john6 voor de submit.

[F1-teamportret] Renault

Het nieuwe Formule 1-seizoen nadert snel en voor de teams is het vanwege alle reglementswijzigingen spannender dan ooit. Daarom zet FOK!sport in tien weken op een rij welke teams er aan het kampioenschap deelnemen en welke coureurs zij hiervoor inzetten. Vandaag is het de beurt aan het team van Renault.

Teamnaam: ING Renault F1 Team
Hoofdsponsor: ING
Teambaas: Flavio Briatore
Chassis: R29
Motor: Renault RS27
Nationaliteit: Frans
Webite: www.ing-renaultf1.com
Coureur 1: Fernando Alonso (nr.7.)
Coureur 2: Nelson Piquet jr. (nr. 8)
Testcoureurs: Romain Grosjean, Adam Khan

Het team van Renault kwam in 1977 voor het eerst de Formule 1 binnen en reed vijf races dat jaar. Het team was wel razendsnel met de Renault-Gordini V6 1.5 liter turbomotor, waarmee het team onder raceomstandigheden in de Formule 1 een primeur had. Betrouwbaar was de motor echter nog niet. Het eerste goede resultaat kwam pas een jaar later met een vierde plaats in de Verenigde Staten. Ondanks de grote onbetrouwbaarheid van de auto werden de resultaten steeds beter en in 1979 won Jean-Pierre Jabouille de Grand Prix van Oostenrijk met de Renault.

In de jaren die volgden waren ook René Arnoux en Alain Prost succesvol voor het Franse team. Ze wonnen verschillende races, maar verder dan enkele tweede plaatsen in het rijders- en contructeurskampioenschappen kwam het team begin jaren ’80 niet. Daarna ging het minder, maar in 1985 kwam het team nog even in het nieuws met de primeur van onboard televisiebeelden, waarvoor het in Duitsland een derde auto inzette. Daarna trok het team zich terug uit de sport.

In 1986 leverde Renault nog motoren aan de teams van Lotus en Ligier om in 1989 terug te keren in de sport als motorleverancier van Williams. Met dit team behaalde het Franse merk vijf kampioenschappen, alsmede een kampioenschap met Benetton in 1995. Eind jaren negentig werden de motoren nog geleverd onder de naam van Mecachrome en Supertech, alvorens Renault geheel uit de sport verdween.

Lang duurde dit niet, want het Franse merk kocht in 2000 het team van Benetton op, maar was pas twee jaar later in staat om onder eigen naam de rentree in de sport te maken. In 2002 reden Jenson Button en Jarno Trulli voor het Franse team, maar zij kwamen niet verder dan 23 punten. Een jaar later met Fernando Alonso in plaats van Button won het team de Hongaarse Grand Prix. In 2004 wist Trulli de Grand Prix van Monaco te winnen, maar van de Italiaan werd later dat seizoen wegens tegenvallende resultaten toch afscheid genomen.

De jaren 2005 en 2006 waren zeer succesvol voor het Franse team. Alonso won in beide jaren het rijderskampioenschap en ook het constructeurskampioenschap werd in die tijd tweemaal gepakt. Het waren de eerste titels voor de chassis van Renault. Daarna vertrok Alonso naar McLaren en mochten Giancarlo Fisichella en Heikki Kovalainen het stokje overnemen, maar verder dan een tweede plaats voor de Fin in Japan kwam het team niet. Een jaar later waren beide rijders vertrokken en mochten Alonso en Nelson Piquet jr. het proberen. De auto werd gedurende het jaar steeds sneller en uiteindelijk wist Alonso in Singapore en Japan te winnen. Dit jaar probeert het team met het zelfde rijdersduo deze resultaten te verbeteren.

Statistieken

Gereden GP's 249
Constructeurtitels 2
Wereldtitels 2
Overwinningen 35
Dubbels 0
Podiumplaatsen 94
Snelste rondes 27
Poles 50
Puntentotaal 1056


Fernando Alonso

Fernando Alonso kwam in 2001 de Formule 1 binnen bij het team van Minardi. De Spanjaard reed bij het team van Paul Stoddart zijn teamgenoot zoek en wist in kwalificaties zelfs enkele malen voor de Benettons te eindigen. Hiermee wist hij de aandacht van andere teams te trekken en verkaste hij in 2002 als testcoureur naar Renault. Een jaar later mocht hij als vervanger van Jenson Button instappen bij het Franse team en toonde meteen zijn snelheid door in Maleisië op dat moment de jongste polesitter ooit te worden. In Brazilië dat jaar maakte Alonso een enorme crash mee toen hij op volle snelheid op de brokstukken van de auto van Mark Webber knalde.

In Hongarije dat jaar behaalde de Spanjaard zijn eerste overwinning in de Formule 1 en was hiermee tevens de jongste Grand Prix-winnaar ooit. In 2003 werd hij dan ook zesde in de eindstand van het kampioenschap. Een jaar later wist hij niet te winnen, maar wel goed te presteren. 2005 zou het jaar van Alonso worden. Hij won zeven races en ook het kampioenschap, waarmee hij de jongste kampioen in de Formule 1-geschiedenis was. Een jaar later wist hij wederom zeven races te winnen en kampioen te worden.

In 2007 maakte Alonso de overstap naar McLaren om teamgenoot te worden van Lewis Hamilton. De Spanjaard won vier races en deed tot de laatste race mee om de titel, maar kwam uiteindelijk één punt tekort. Echter Alonso voelde zicht niet thuis bij het Britse team, waardoor hij na één seizoen al weer bij Renault terugkeerde. Aanvankelijk was de Spanjaard mede door de mindere auto niet succesvol bij het Franse team, maar gedurende het jaar wist Renault de auto te verbeteren. Mede hierdoor kon Alonso de races in Singapore en Japan winnen. Dit seizoen wil de Spanjaard weer voor de titel gaan.

Naam Fernando Alonso
Nationaliteit Spaans
Geboren 29-07-1981
Team ING Renault F1 Team
Vorige teams Minardi, McLaren
Aantal gereden GP's 122
Aantal overwinningen 21
Aantal podiums 52
Aantal poles 18
Aantal snelste ronden 11
Totaal punten GP 551
Website www.fernandoalonso.com


Nelson Piquet jr.

Nelson Piquet jr. is de zoon van voormalig Formule 1-wereldkampioen Nelson Piquet en heeft een Nederlandse moeder. De Braziliaan behaalde in 2006 de tweede plaats in het GP2-kampioenschap, waarna hij testrijder voor het team van Renault werd. In 2008 werd Piquet jr. gepromoveerd tot racecoureur en kreeg hij de teruggekeerde Fernando Alonso als teamgenoot. In de eerste race kon de Braziliaan nog geen potten breken en kwalificeerde hij zich dan ook als 21e. De finishvlag in Australië zag hij dan ook niet door schade na een aanrijding.

Ook in de races daarna kon Piquet jr. geen potten breken, maar in Frankrijk behaalde hij met een zevende plaats wel zijn eerste punten van het seizoen. Twee races later in Duitsland ging het mede door een safety carsituatie een stuk beter. De Braziliaan ging een tijd lang aan de leiding van de race, maar zag uiteindelijk Lewis Hamilton nog passeren. Daarna wist hij alleen in Hongarije, Japan en China nog punten te scoren, waardoor zijn puntentotaal op negentien uitkwam in zijn eerste Formule 1-seizoen. Lang werd er getwijfeld of Piquet Jr. ook in 2009 aan het vertrek mocht komen, maar uiteindelijk hakte teambaas Flavio Briatore de knoop door en mocht de Braziliaan bij Renault blijven.

Naam Nelson Piquet jr.
Nationaliteit Braziliaans
Geboren 25-07-1985
Team ING Renault F1 Team
Vorig team geen
Aantal gereden GP's 18
Aantal overwinningen 0
Aantal podiums 1
Aantal poles 0
Aantal snelste ronden 0
Totaal punten GP 19
Website www.nelsinhopiquet.com.br

Ruud de Wild vader van zoon

Q-music dj Ruud de Wild is vanmiddag vader geworden. Zijn vrouw Aafke is via een keizersnede bevallen van Johnny Otto de Wild. De geruchten van een bevalling kwamen vanmorgen snel op gang toen Ruud zijn ochtendshow op Q-music verstek liet gaan. Het duo had eerder al bekend gemaakt in februari een kindje te verwachtten.

Ruud en Aafke stapten in september 2007 in het huwelijksbootje. De twee leerden elkaar kennen op de werkvloer van Radio 538, waar ze destijds beide werkzaam waren. Ruud de Wild heeft al een dochtertje met zijn ex-vrouw Tatum Dagelet: Toy Travis.

'Kom van dat dak af!'

Een Britse bisschop is aangehouden op verdenking van kindermishandeling omdat hij zijn twee zoons hielp met een schoolwedstrijd. Voor die wedstrijd moesten de jongens een foto inleveren van de gekste plek om een boek te lezen. De 52-jarige vader had daarom zijn kinderen geholpen op de schoorsteen van hun huis te klimmen.

Een van zijn buren zag de jongens op het dak zitten en belde de politie. "Ik werd voor de ogen van de hele buurt in de boeien meegenomen terwijl mijn kinderen huilden,"aldus de geschrokken vader. "Ik heb van 7 uur ‘s avonds tot 10 uur ’s ochtends in de cel gezeten, zonder dat me verteld werd waarom."

Volgens een woordvoerder van de politie had iemand melding gemaakt van twee kleine kinderen op een dak, zonder toezicht. De man beweerde echter dat de kinderen vast zaten met een veiligheidsharnas en dat ze via een plat dak op de schoorsteen geklommen waren. Hij is zonder aanklacht weer vrijgelaten.

Met dank aan Janetje voor de herschreven submit.

'Carnavalshit 2009 voor André van Duin'

Ook dit jaar is ie er weer: een carnavalskneiter. Tot nu toe ziet het ernaar uit dat André van Duin 'm in handen heeft. Met zijn nieuwe single 'De balletjes van de koningin' zal hij maandag de Single Top 100 binnentreden op nummer acht. Het is alweer bijna vijftien jaar geleden dat Van Duin een toptienhit had.

Van Duin is niet de enige die aast op een grote hit tijdens carnaval: zanger Fons, bekend uit de KPN reclames, doet ook en gooi met het nummer 'Viva viva casanova'. Dit nummer lijkt op het liedje uit de reclames, maar is het niet. Het is speciaal voor Albert van Bethem, de echte naam van Fons, geschreven door de zoon van Johnny Hoes: Adrian Hoes.


André van Duin - De balletjes van de koningin

Street Fighter IV al in de verkoop bij Consoleshop.nl

De officiele releasedatum is pas volgende week, maar mensen die niet langer willen wachten op Capcoms nieuwste fightinggame Street Fighter IV hoeven dat ook niet te doen. De Nederlandse webwinkel Consoleshop.nl biedt al vanaf vandaag als enige de mogelijkheid om de game aan te schaffen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en beide versies zijn €59.

Update:
Het spel is ondertussen ook bij andere winkels gespot. Blijkbaar wordt de releasedate niet heel erg strikt aangehouden.

Na lang wachten kunnen consolegamers weer uitgebreid genieten van een volledig nieuw deel in de bekende fighter-serie. Ook in dit nieuwste deel zijn de gevechten weer old-skool 2D, al zijn de omgevingen wel in 3D en kent alles een HD-sausje. Je zult kunnen vechten met oude bekenden zoals Ryu, Ken, M. Bison en Chun-Li, maar ook met nieuwe karakters zoals Crimson Viper en El Fuerte. De game krijgt een hoop nieuwe moves en supercombo's om de gevechten nog interessanter te maken, al zal de game ook voor de nieuwe generatie zeker goed op te pakken zijn.

Puber rijdt auto total loss

Dat het dom is een auto te besturen als je rijbewijs is ingevorderd, weet iedereen. Maar dat het nog dommer is in een auto te rijden als je niet eens een rijbewijs hebt, is nog niet voor iedereen duidelijk. Voor een 16-jarige jongen uit Lunteren, bijvoorbeeld.

De knaap reed op de Achterveldseweg in Barneveld waar hij de macht over het stuur verloor en tegen een boom reed. De auto waarin de jongen reed had hij meegenomen zonder toestemming van de eigenaar en is total loss verklaard. De puber is met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd, de politie zal proces-verbaal tegen hem opmaken voor het rijden zonder rijbewijs.

Nance zet Gerard Joling aan de kant

Enkele jaren was SBS-presentatrice Nance alleen aan het werk met Gerard Joling aan haar zij. De programmaleiding van de campingzender zet Nance Coolen nu bij een andere presentator: Viktor Brand. Brand is voornamelijk bekend als presentator van Shownieuws.

Het duo gaat het programma 'De Verbouwers XXL' samen presenteren. In dit programma worden klussende gezinnen uit het hele land gevolg. Daarna blijft per provincie het beste klusgezin over, dat in een landelijke finale uit moet gaan maken wie het beste kan klussen.

Amerikaanse PlayStation Store update van twaalf februari


Gisteren konden jullie de Europese PlayStation Store update lezen. En zoals was aangegeven is gisteravond de update gekomen van de Amerikaanse PlayStation Store. Zo kun je onder andere nu Flower en extra karakters voor Disgaea 3 aanschaffen. Of je kunt trailers bekijken van onder andere Locoroco 2 en Tekken 6.

Volledige Games
--------------------------------------------------------------------------------
- Flower ($9.99)

Game content
--------------------------------------------------------------------------------
- Disgaea 3
Disgaea 2 Sacrebleu Set with Free Theme! ($5.99 of afzonderlijk)
- Priere ($1.99)
- Tink ($1.99)
- Yukimaru ($1.99)

- Lumines Supernova
Classic Pack ($4.99)

- NBA Live 09
All Star Weekend (gratis)

- Rock Band
The Fratellis Pack 01 ($5.49 of afzonderlijk)
Creepin Up the Backstairs ($1.99)
Flathead ($1.99)
Henrietta ($1.99)

- Guitar Hero World Tour
Acoustic Track Pack ($5.49 of afzonderlijk)
Wonderwall by Ryan Adams ($1.99)
New Slang by The Shins ($1.99)
Drive by Incubus ($1.99)

Game video's
--------------------------------------------------------------------------------
- 50 Cent: Blood On The Sand
Trailer #1
Trailer #2
Trailer #3

- Brain Challenge
Expansion Pack

- GTI Club+
Trailer

- Flower
Trailer
Developer Diary

- Gran Turismo 5 Prologue
The Ride Of Your Life

- Tekken 6
Call To Arms Trailer

- LocoRoco 2 (PSP)
Launch Trailer

- PULSE (magazine)
2/12 Edition

Film trailers
--------------------------------------------------------------------------------
- Rent: Live on Broadway (Blu-ray)

Thema's en Wallpapers
--------------------------------------------------------------------------------
- Flower - Theme & Wallpaper
- LocoRoco 2 - The Planet Theme (ook voor PSP)
- PAIN - The Hoff Theme
- Magic Ball - Theme
- Mahjong Tales: Ancient Wisdom - Theme
- Cuboid - Theme
- Game Love - Wallpaper

Qore
--------------------------------------------------------------------------------
($2.99 of $24.99 abbo)
- Episode 09: February, 2009
featuring
- MLB 09 The Show
- Resident Evil 5
goodies
- Killzone 2 themes
- Syphon Filter (PSone) full game.

Van Bronckhorst mist klassieker

Giovanni van Bronckhorst is niet inzetbaar bij Feyenoord voor de klassieker van zondag tegen Ajax. De verdediger is niet op tijd hersteld van een enkelblessure.

Interim-trainer Leon Vlemmings mist ook Kevin Hofland en Jaricho Nieveld door een schorsing. Serginho Greene, Ron Vlaar en Tim de Cler zijn al langer geblesseerd. Feyenoord kan voor de klassieker in Amsterdam wel weer een beroep doen op Theo Lucius. Lucius zal met Andre Bahia het centrale verdedigingsduo vormen.

Meer nieuws over Ajax - Feyenoord vind je hier.

Nieuwe uitdagingen in knallende Red Alert 3: Uprising trailer

Later dit jaar zal de uitbreiding uitkomen voor de populaire Command & Conquer: Red Alert 3. De uitbreiding Red Alert 3: Uprsing bevat ondere andere drie nieuwe campagnes en een nieuwe modus genaamd Commander's Challenge. Omdat de game over een maand uitkomt hebben de makers een actievolle trailer vrijgegeven van de komende uitdagingen die spelers kunnen ervaren. Enjoy!

Cvitanich niet tegen Feyenoord

Dario Cvitanich kan aankomende zondag niet met Ajax in actie komen tegen Feyenoord.

De centrumspits is nog steeds niet hersteld van een blessure aan het bovenbeen. Ook Eyong Enoh is nog geblesseerd. Ismaïl Aissati trainde vandaag volledig mee met de selectie van de Amsterdamse club maar hij zal eerst zijn rentree maken bij Jong Ajax.

Overigens zal Maarten Stekelenburg zondag gewoon bij Ajax onder de lat staan. De aanvoerder van de Amsterdammers verkeert de afgelopen tijd in slechte vorm. "We willen Stekelenburg vertrouwen geven", aldus Ajax-coach Marco van Basten. "Hij speelt hier al zeven jaar en is ook onze aanvoerder. Bovendien is hij normaal gesproken een goede doelman."

Meer nieuws over Ajax - Feyenoord vind je hier

Wii-verkopen gestegen met 248% vergeleken met vorig jaar

Er zijn in de maand januari van 2009 minder PS3's verkocht dan in januari 2008. De Xbox 360 en de Wii komen er een stuk beter vanaf.

Zo zijn er in januari dit jaar 203.200 PS3's verkocht, wat vorig jaar januari nog 269.000 was, een daling van ruim 25%. Microsoft en Nintendo zagen hun verkopen wel stijgen. De Wii verkocht maar liefst 679.200 keer, tegen 274.000 van vorig jaar, een stijging van bijna 248%. De Xbox 360 verkocht 309.000 wat vorig jaar nog 230.000 was, een stijging van ruim 34%.

Bovenstaande statistieken gelden voor de VS, verkopen vergeleken met die van vorig jaar januari.


Nintendo's Wii blijft het erg goed doen.....

[WK] Janka pakt goud op reuzenslalom

Bij de WK skiën in Val d'Isère heeft Carlo Janka de wereldtitel gepakt op de reuzenslalom.

Na de eerste run was de Zwitser de snelste en hij hield in de tweede manche genoeg tijd over om Benjamin Raich ( zilver ) en Ted Ligety ( brons) voor te blijven. Voor Janka was het zijn tweede medaille dit WK, eerder pakte hij brons op de afdaling.

Overigens was het zilver voor Raich pas de tweede medaille voor de Oostenrijkse mannen op dit WK. 1938 was het enige jaar waarin de mannen uit het Alpenland geen medailles behaalden op een WK.

Ancic in halve finale Rotterdam

Mario Ancic is de eerste halve finalist van het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat deze week in Rotterdam wordt gehouden. De Kroaat was in zijn kwartfinale tegen de Rus Mikhail Youzhny de betere en won in twee sets. De standen waren 6-4 en 6-2.

In de eerste set had Ancic aan één break voldoende, die hij overigens zes kreeg. Op zijn eigen service kreeg de Kroaat het nog voor elkaar om drie breakkansen van Youzhny onklaar te maken.

De tweede set was eigenlijk een formaliteit. Ancic speelde geconcentreerd en brak meteen de service van de aangeslagen Youzhny. Vervolgens kwam hij nooit meer in de problemen. In de vijfde game brak hij de temperamentvolle Rus opnieuw, waarna de buit binnen was.

In de halve finale zal Ancic het op moeten nemen tegen de winnaar uit het duel tussen lucky loser Marc Gicquel en de favoriet Andy Murray.

Persona 4 krijgt releasedatum en soundtrack CD

Nog even wachten en dan kunnen gamers genieten van de langverwachte RPG opvolger Persona 4. Square Enix heeft namelijk aangegeven dat de manga gebaseerde game vanaf dertien maart verkrijgbaar is voor de PlayStation 2. Daarnaast zal de PAL-versie een special soundtrack bevatten met maar liefst 24 nummers.

Een stadsjongen gaat een jaartje op het platteland wonen. Na een serie bizarre misdrijven komt hij erachter dat alleen hij en zijn vrienden deze zaak op kunnen lossen en de verantwoordelijken kunnen straffen om zo de vrede te laten terugkeren.



[Upd] Belgische omroep gaat pornofilm maken

Vorig jaar ontstond in Nederland veel ophef over Deep Throat, de klassieke pornofilm. BNN zond 'm uit. Blijkbaar hebben we onze zuiderburen inspiratie gegeven, want Studio Brussel gaat morgen tijdens een marathonuitzending een pornofilm opnemen in hun eigen pand.

Op Valentijnsdag houdt Studio Brussel de extra lange uitzending over 'liefde, respect en seks'. Een woordvoerder van de Belgische publieke omroep zegt dat porno niet altijd hardcore hoeft te zijn: "We willen laten zien dat porno ook cool en teder kan zijn." De film, die zes minuten gaat duren, is morgenavond te zien in bioscoop Metropolis in Antwerpen. Maandag verschijnt de film op de website van de omroep.

De Vlaamse Christendemocraten, een soort ChristenUnie, is woedend op Studio Brussel. Ze vinden dit verspilling van belastinggeld: "De publieke omroep moet proberen een zo breed mogelijk publiek aan te spreken en dat kan van een pornofilm moeilijk worden gezegd", zegt parlementslid Carl Decaluwé.

Update
De directie van VRT is gezwicht voor alle commotie: het plan om een pornofilm te maken is geannuleerd.

F. de Boer gaat Van Basten helpen

Frank de Boer gaat zich meer met de selectie van Ajax bemoeien. De voormalig verdediger van de ploeg uit Amsterdam doet dit op verzoek van trainer Marco van Basten.

De Boer richt zijn focus voornamelijk op de defensie van de ploeg uit de hoofdstad. De 38-jarige oud-Ajacied is in Amsterdam sinds de zomer verantwoordelijk voor de A1.

Met deze stap lijkt De Boer het voorbeeld van Philip Cocu te volgen. De voormalig speler van PSV is sinds het vertrek van trainer Huub Stevens ook meer betrokken bij het eerste elftal.

Armstrong wil Leipheimer helpen

Lance Armstrong zal zaterdag weer aan de start van de Ronde van Californië verschijnen. De renner van Astana, die niet de intentie heeft om te winnen, was in 2005 voor het laatst in deze Amerikaanse wielerronde te zien. Hij wil vooral zijn kopman bij Astana, Levi Leipheimer, bij gaan staan.

Armstrong beleefde afgelopen maand, tijdens de Tour Down Under, zijn rentree in het peloton en voelde zich naar eigen zeggen goed. "Ik voel me fris. Ik voel me even goed op mijn 37e als tien jaar geleden. Als je een rustpauze van twee jaar gekregen hebt, dan ben je mentaal weer helemaal opgeladen."

In de Amerikaanse staat zal hij voornamelijk in dienst van zijn ploeg gaan rijden. "Levi Leipheimer is in vorm en is supergemotiveerd om hier weer te winnen. Ik wil hem daarbij helpen."

'Afellay kan tegen AZ spelen'

De kans is groot dat Ibrahim Afellay aanstaande zaterdag toch mee kan spelen in het duel tegen AZ. De middenvelder van PSV hield vorig weekend, na afloop van de wedstrijd tegen FC Volendam, wat lichte klachten over.

Afellay had namelijk last van zijn hamstring, die er ook voor zorgde dat hij niet met het Nederlands elftal tegen Tunesië kon spelen. Toch lijkt het er op dat de speler AZ gaat halen.

Dwight Lodeweges, de interim-trainer van de Eindhovenaren, liet weten tevreden te zijn over de prestaties van Afellay tijdens de training. "Een paar dagen rust hebben hem goed gedaan."

Daarnaast kan de oefenmeester tijdens de laatste training voorafgaand aan het belangrijke duel over een fitte selectie beschikking. Alleen Ola Toivonen doet zaterdag niet mee. De aanvaller is namelijk geschorst. De kans is dus groot dat Danko Lazovic of Danny Koevermans in de basis zal starten.

Een vooruitblik op het duel tussen PSV en AZ vind je hier.

Wilders: Balkenende nu eerst aan zet

PVV-leider Geert Wilders overweegt in beroep te gaan tegen het Britse besluit hem de toegang tot Groot-Brittannië te ontzeggen. Hij vindt echter dat het nu eerst aan het kabinet is om actie te ondernemen.

Premier Jan Peter Balkenende en minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) moeten volgens Wilders van de Britse regering eisen dat het inreisverbod van tafel gaat. Het Tweede Kamerlid liet dat vrijdag weten. Verhagen had Wilders aangemoedigd in beroep te gaan en hem daarbij ook hulp toegezegd.

"Verhagen moet niet de makkelijke weg kiezen. Hij en Balkenende moeten van de Britse regering eisen dat dit besluit meteen wordt teruggedraaid", stelde Wilders in een reactie.

Wilders probeerde gisteren Groot-Brittannië binnen te komen  (foto: ANP)

[Gerucht] SEGA schrapt Alien RPG van Obsidian

Het is alweer enige tijd geleden aangekondigd, maar developer Obsidian, bekend van Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords is bezig met een RPG in het Alien-universum. Er zijn nu alleen nare geruchten de wereld in gebracht dat SEGA, de uitgever van de game, de game gecanceld zou hebben en dat Obsidian meer dan twintig mensen heeft ontslagen als gevolg van deze actie.

Dit gerucht komt op de hielen van de bekendmaking dat er een nieuwe Aliens vs. Predator aan zit te komen, ook uitgegeven door SEGA. In het bijbehorende persbericht echter had SEGA het erover dat de komende Aliens vs. Predator de derde Aliens-franchise game zou zijn en de eerste die daadwerkelijk uit zou komen. Als de Aliens RPG gecanceld zou zijn, hoe komt SEGA dan aan de drie games?

SEGA geeft zoals gebruikelijk geen commentaar op geruchten, we houden jullie op de hoogte!

UCI: "Beltran twee jaar wereldwijde schorsing"

Ondanks eerdere berichten zal Manuel Beltran gewoon een schorsing van twee jaar krijgen. Een woordvoerder van de internationale wielerunie UCI heeft dit gezegd.

Vorig jaar kreeg hij al een schorsing die alleen binnen Frankrijk geldt. Toen bekend werd dat de Spanjaard met zijn Spaanse licentie nog wel gewoon wedstrijden buiten Frankrijk kon rijden ontstond er enige opschudding.

Eerder zei de voormalig renner van het team van Liquigas dat hij in overeenstemming met de UCI en de Spaanse wielerfederatie alle wedstrijden mocht blijven rijden, uitgezonderd de Tour de France. De UCI ontkent dit bericht tegenover Cyclingnews.com.

Na afloop van de zevende etappe In de Tour de France van vorig jaar werd de 37-jarige Beltran uit de strijd genomen. Toen werd namelijk bekend dat hij al na de eerste etappe van de Tour was betrapt op doping.

Ubisoft wil niet reageren op overname Wheelman

Het gerucht gaat dat Wheelman, de game die om Vin Diesel draait, als gevolg van het faillissement van Midway door Ubisoft overgenomen wordt. Daarnaast schijnt de ontwikkeling van de game stopgezet te zijn en zou Wheelman mogelijk onderdeel worden van de Driver serie.

Zowel Ubisoft als Midway weigeren in te gaan op de geruchten en geven geen commentaar. Midway zegt dat het slechts speculaties zijn. De eerste webwinkel is al gevonden die de publisher van Wheelman veranderd heeft van Midway naar Ubisoft. Of deze winkel meer weet dan de rest van de wereld is niet bekend.

Koffie? Eerst je tieten zien!

Inmiddels is hij met pensioen, maar voor zijn daden moet hij nog steeds boeten. Een 60-jarige gevangenbewaarder uit Arnhem betastte vrouwelijke gevangenen, in ruil daarvoor kregen ze een kopje koffie, een extra stukje brood of mocht hun telefoon de cel even in. Maar de man heeft spijt, veel spijt.

Twee jaar lang ging hij door met zijn praktijken, tussen januari 2006 en december 2007. Daarvoor stond de man gisteren terecht bij de rechtbank in Arnhem. In tranen gaf de man toe dat hij schuldig was, maar benadrukte dat er geen seks is geweest en zijn gulp altijd dicht bleef. "Ik snap er helemaal niks van. Tientallen jaren deed ik dat werk. Ook trainde ik vrouwen. Er is nooit, nooit wat gebeurd en dan dit...", verklaarde de man in emotionele toestand.

De officier van justitie zag de vergrijpen van de man als "heel ernstig misbruik van bevoegdheden en vertrouwen" en eist negen maanden cel en een schadevergoeding voor de slachtoffers. Althans, de slachtoffers die zich gemeld hebben, want niet iedereen durfde aangifte te doen. "Ik durfde ook geen aangifte te doen, want was bang voor represailles", zei een slachtoffer.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Wereldrecordhoudster breekt nagels

Het is een raar aanzicht: de 67-jarige Lee Redmond uit Salt Lake City heeft de langste nagels ter wereld. Al sinds 1979 knipte zij haar nagels niet meer, dat een paar jaar geleden goed was voor een vermelding in het Guiness Book of World Records. Maar ook Redmond blijft een vrouw, dus ook haar nagels breken wel eens af.

De 'ramp' gebeurde toen de 67-jarige betrokken raakte bij een verkeersongeluk. Ze moest voor controle naar het ziekenhuis. Met nagels van ieder ruim 83 centimeter houdt de vrouw het record op haar naam, maar ze zal het waarschijnlijk niet meer overtreffen...

FC Utrecht doet Van der Gun nieuwe aanbieding

Het Algemeen Dagblad bericht dat FC Utrecht aanvaller Cedric van der Gun een nieuw voorstel heeft gedaan om zijn aflopende contract in de Domstad te verlengen.

De 29-jarige Van der Gun is momenteel de smaakmaker van Utrecht, dat bezig is aan een goede reeks. Met acht treffers is de 29-jarige aanvaller clubtopscorer.

Het aanbod van Utrecht is volgens voorzitter Jan-Willem van Dop een reactie op het voorstel dat de zaakwaarnemer van Van der Gun deed aan de club na de eerste aanbieding. De Hagenaar heeft het aanbod momenteel in beraad.

Van der Gun en FC Utrecht onderhandelen al enkele weken over een nieuw contract. De aanvaller is nieuwsgierig naar wat de club van plan is qua aankopen voor de toekomst, daar hij graag jaarlijks Europees voetbal zou willen spelen.

Chelsea lijdt weer zwaar financieel verlies

Chelsea heeft wederom een boekjaar met een groot financieel verlies moeten afsluiten. Over 2007/2008 verloor de Londense club zo'n 73 miljoen euro.

De BBC meldt in dit kader dat The Blues 25 miljoen euro moesten betalen aan afkoopsommen voor ontslagen trainers. Zo moesten de contracten van José Mourinho, Avram Grant en enkele veldcoaches worden afgekocht. Chelsea noteerde vorig jaar een verlies van 82 miljoen euro.

Algemeen directeur Peter Kenyon heeft al meerdere maken verklaard dat Chelsea in 2010 'break-even' moet draaien. Eigenaar Roman Abramovich heeft sinds zijn overname van de club zes jaar geleden 786 miljoen euro in de Londense grootmacht gestoken.

Automobilist naakt over A4

Een 52-jarige Amsterdammer zocht afgelopen nacht op een wel heel bijzondere manier naar wisselende contacten. Hij reed zo goed als naakt in zijn auto over de A4, toen hij een vrachtwagen inhaalde. Toen de man naast de vrachtwagen reed, deed hij zijn binnenverlichting aan zodat de trucker zijn lichaam kon bewonderen.

Volgens de vrachtwagenchauffer hing de broek van de man op zijn knieën en maakte hij een behoorlijk opgewonden indruk. Ondertussen bleef de automobilist naast de trucker rijden, die hiervan schrok en de politie waarschuwde. De politie nam poolshoogte en gaf de 52-jarige man een volgteken.

Terwijl de agenten de automobilist naar de vluchtstrook dirigeerden, deed de man verwoede pogingen zijn kleding weer op te hijsen. De agenten gaven de man een gele prent en het dringende advies dit niet meer te doen.

'Marokkanen rijkste rappers van Nederland'

De rijkste rappers van ons land zijn Marokkanen. Dit blijkt uit een afstudeeronderzoek van Marie Oldeese die twee jaar lang onderzoek deed naar de inkomsten uit de Hip Hop in Nederland.

Het onderzoek is gebaseerd op de waarde van een artiest en kwam tot stand door interviews met de rappers zelf en de mensen om hen heen. De onderzoeksvraag was dan ook: Kunnen rappers leven van hun muziek?. Uit het onderzoek is een top tien van Nederlands rijkste rappers gekomen. 

Knuffelmarokkaan en rapper Ali B is de rijkste rapper van Nederland. Ali B is de enige Nederlandse rapper die miljonair is geworden door zijn muziek. Naast zijn concerten en inkomsten uit de CD en ringtone verkoop verdient Ali ook nog eens een groot stuk inkomsten uit zijn bedrijf SPEC, commercials, tv programma's en succesvolle theater tournees. Ali B doet al jaren lang zijn zaken in eigen beheer waardoor hij een groter stuk van de inkomsten in eigen zak steekt en gezien de populariteit van zijn artiesten brengt dat een hoop geld op. Onder zijn management staan onder andere de populaire rappers Sjaak, Darryl en Yes-R die de nodige concerten agenda vol houden. Ook dit jaar ziet het erg goed uit voor Ali en zal hij voorlopig nog aan de top van de rijkste Nederlandse rappers blijven.

Op de tweede plaats is de rapper Cilvaringz die in 1999 bij de Amerikaanse rap groep Wu-Tang Clan tekende. De Marokkaan uit Tilburg behaalt zijn inkomsten vooral uit zijn bedrijf RPEG dat naast management van o.a. producer Focus (getekend bij Dr.Dre) en radicale rapper Salah Edin, ook internationale concerten opzet voor artiesten als 50 Cent, Sean Paul en Beyonce. Cilvaringz, die al een paar jaar in Marrakech woont, heeft een succesvolle verkoop van zijn album in eigen beheer genoten en is tevens in het bezit van maar liefst 8 hectares bouwgrond rondom Marrakech. 

Nummer drie is niemand minder dan het neefje van de nummer één, Yes-R! Yes-R scoort enorm met zijn hitsingles en geniet daardoor van een volle en succesvolle concertagenda. Daarnaast heeft Yes-R veel medewerking verleend aan goede doelen instanties (waaronder Nederland Veilig en Fight Cancer). Ook heeft Yes-R de hoofdrol gespeeld in de met Gouden Status bekroonde kerstfilm 'Een Beetje Verliefd'. Yes-R's waarde wordt geschat op zo'n 150.000 euro. 

Andere rijke rappers uit de Top 10 Rijkste Hip Hop Artiesten Uit Nederland zijn Ruben & Jerry uit The Party Squad, het collectief Opgezwolle, The Opposites, Lange Frans, Typhoon, Salah Edin en de leden van de Jeugd Van Tegenwoordig.

  
Ali B is Nederlands rijkste rapper! 

[WK] Kostelic niet op slalom

Voor Ivica Kostelic is het WK in het Franse Val D'Isere voorbij. De Kroaat kampt al geruime tijd met rugklachten en kwam daarom niet aan de start. Nu is ook de kans op een start bij de slalom aankomende zondag verkeken.

Aanvankelijk leek het erop dat zijn rug dusdanig hersteld was dat hij wel kon starten op de slalom, maar hij blijkt nu toch teveel last te hebben.

De skiër wil zich nu gaan concentreren op de wereldbeker. De Kroaat is leider in de stand van de algemene wereldbeker.

Testrijder Porsche 911 verongelukt

Een 51-jarige testrijder van een nieuw Porsche cabrio-model is vannacht verongelukt op de Duitse autobahn. De man knalde op de A5 tussen Frankfurt en Heidelberg door een nog onbekende oorzaak tegen de vangrail. Daar schoof hij nog ongeveer vijftig meter door.

De man, die al 25 jaar ervaring had als testrijder, was op slag dood. Hij maakte deel uit van een team van drie mensen, die testten hoe de auto presteert op lange ritten. Iedere testrijder zou acht uur rijden voor zijn rekening nemen. De man was de enige inzittende van de sportauto.

Volgens de politie betrof het een nieuw Porsche 911-model, dat nog onherkenbaar gehouden werd door het in te pakken in folie. Foto's van het ongeluk zijn hier te zien.

VVD: 'Rode exitknop in games komt er'

Recentelijk heeft Toine Manders van de VVD voorgesteld een rode knop in games in te bouwen, waarmee je de game in een klap kan uitschakelen wanneer deze te aanstootgevend zou worden. Dit voorstel is nu ook goedgekeurd door het Europarlement en zal in samenwerking met PEGI gaan worden toegepast.

Hoe de knop precies zal gaan werken is nog niet helemaal duidelijk, volgens Manders betreft het een virtuele knop die te allen tijde zichtbaar is op het scherm. Een internationaal persbericht spreekt echter van een fysieke knop. Het verschil met een normale uitknop moet zijn dat hij automatisch een mailtje naar PEGI stuurt met de informatie dat een bepaald spel mensen heeft geschokt.

Op de blog Bashers.nl is een interview verschenen met Manders dat het een en ander verduidelijkt.

Wat doet de knop nou precies?
“De bedoeling van de knop is om het spel af te zetten. Maar ook om, als je online bent, direct een e-mail te sturen naar PEGI. Naar een soort verzamelbak van reacties van ouders, maar bijvoorbeeld ook van spelers. Ook zij kunnen zeggen: ‘Dit is niet wat ik ervan had verwacht, het spel is veel te agressief of seksistisch.’”

En iedere spelproducent moet wettelijk verplicht worden om dit te implementeren?
“Nee, we willen bewust geen nieuwe wetgeving maken. Dit is tot stand gekomen via overleg en de industrie heeft aangegeven eraan mee te willen werken, via [Europese overkoepelende organisatie van de game-industrie] PEGI. Vandaag is er gestemd en het Europese Parlement wil dit gaan invoeren.”

Even voor mijn beeldvorming. Nintendo is de maker van de Wii en is [via de ISFE] lid van de PEGI. Heeft Nintendo gezegd dat die rode knop oké is?
“Een aantal producenten heeft gezegd dat het geen probleem is. PEGI heeft gezegd dat het geen probleem is. Ik ben vandaag gebeld door [Nederlandse PEGI-partner] NICAM, daar heeft men gezegd dat het geen probleem is. Dus ik zou niet weten waar ik de beren moet gaan zoeken.”

Uit het interview blijkt dat er nog geen developers zijn die daadwerkelijk hebben gezegd dat het een goed idee was, maar het enkel de PEGI betreft. Ook stelt Manders in het interview geen nieuwe wetgeving te willen maken, waardoor de rode knop op vrijwillige basis zou zijn. Hieruit kun je concluderen dat het verschijnen van een rode knop in beeld een behoorlijk grote onwaarschijnlijkheid is. Desondanks is het een onaantrekkelijk toekomstbeeld dat naar alle waarschijnlijkheid alleen non-gamers aanspreekt.

Meer Gamenieuws vind je hier!

Vorm spreekt voorkeur uit voor FC Utrecht

Michel Vorm wordt sinds enkele dagen in verband gebracht met Feyenoord, maar warm of koud wordt de 25-jarige doelman uit Nieuwegein er voorlopig niet van.

Vorm staat open voor een transfer naar de Stadionclub, mocht de interesse concreet worden. Voorlopig denkt hij echter alleen maar aan een langer verblijf bij FC Utrecht. "Natuurlijk is het mooi dat mijn naam in verband wordt gebracht met een club als Feyenoord. Het blijft wel een mooie club. Ik wacht het allemaal wel af", zegt de eenvoudig international in het Algemeen Dagblad.

Momenteel onderhandelt Vorm met Utrecht over een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2010 af. Dat de onderhandelingen tussen beide partijen moeizaam zouden verlopen, doet de doelman niet veel. "Wat is moeizaam? Het duurt gewoon even. Als je met elkaar onderhandelt, ga je met elkaar een traject in. Het ene moment gaat het wat sneller dan het andere. Dat lijkt me logisch. Maar de intentie om met elkaar door te gaan is er."

Dat is ook de intentie van FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop. "Wij hebben niets van Feyenoord gehoord, dus we praten gewoon verder met Michel om zijn contract, dat na dit seizoen nog een jaar doorloopt, open te breken. Dan praten we dus over een verlenging met drie jaar", betoogt de preses. "Ik lees verhalen dat zoiets gebeurt tijdens een kort gesprek met een kopje koffie, maar het is natuurlijk veel serieuzer dan dat. Zulke onderhandelingen vergen tijd en die moet je er ook voor nemen om alles goed te doen."

Aborah mist duel tegen Telstar

FC Den Bosch zal het vanavond in de wedstrijd tegen Telstar zonder middenvelder Stanley Aborah moeten doen, zo meldt het Brabants Dagblad.

Naast Aborah zal ook Yoann de Boer ontbreken bij de Moerasdraken. Verder is de langdurig geblesseerde Paul Jans nog altijd afwezig. Alper Göbel keert daarentegen terug in de basisopstelling van Den Bosch. Dit gaat ten koste van Stef Wijlaars.

Doelman Brahim Zaari trainde gisteren niet mee. De jongeling zat afgelopen week voor het eerst op de bank bij een A-interland van Marokko.

Sastre, Landis gehavend aan start Californië

Floyd Landis en Carlos Sastre zullen gehavend aan de start verschijnen van de Ronde van Californië.

De Amerikaan maakte een flinke val tijdens de training, maar weigert zijn comeback in het wielerpeloton uit te stellen en zal morgen dan ook gewoon aan de start verschijnen. Sastre heeft al de hele week last van griep en heeft daardoor deze week ook nog niet kunnen trainen.

Sastre zal niet alleen zijn debuut maken voor zijn nieuwe ploeg Cervélo, ook is er een weerzien met oude bekende Lance Armstrong. "Ik heb veel respect voor Lance. Hij zal veel aandacht opeisen tijdens de wedstrijd en dat is goed voor mij," aldus de Spanjaard tegenover Cyclingnews.com.

Van Polen terug in selectie FC Zwolle

Na een afwezigheid van vijf maanden maakt Bram van Polen vandaag weer deel uit van de selectie van FC Zwolle, aldus de Stentor.

De 23-jarige middenvelder werd de afgelopen maanden gekweld door een hardnekkige buikblessure. Bij de thuiswedstrijd tegen Telstar van 5 september 2008 was Van Polen voor het laatst van de partij. Een andere meevaller voor trainer Jan Everse is de terugkeer van Roel de Graaff. De aanvaller is na zijn armbreuk weer op het trainingsveld verschenen.

FC Zwolle speelt vanavond op eigen veld tegen RBC Roosendaal.

'Retour Wilders pseudogebeurtenis'

Het retourtje Londen van Geert Wilders is een typisch voorbeeld van een pseudogebeurtenis die speciaal voor de media in scène is gezet. Dit zegt massapsycholoog en mediadeskundige Jaap van Ginneken vandaag.

Een pseudogebeurtenis is een uit Amerika overgewaaide wetenschappelijke term voor gebeurtenissen die door spindoctors worden georganiseerd om een politicus in een zo gunstig mogelijk daglicht te plaatsen. Van Ginneken heeft zich erover verbaasd "hoe media met gemak op de been te krijgen zijn voor zo'n voorspelbaar toneelstukje".

Vanuit massapsychologisch oogpunt heeft Van Ginneken er wel een verklaring voor dat Wilders met zijn vergeefse vlucht naar Londen zoveel zendtijd en krantenkolommen in binnen- en buitenland opeiste. "Het is een zichzelf versterkend mechanisme. Alle journalisten hobbelen op zo'n moment achter Wilders aan omdat ze bang zijn iets groots te missen. De media reageerden als honden van Pavlov."

'Retour Wilders pseudogebeurtenis'  (foto: ANP)

Zware val snowboardster Berghuis

Bell Berghuis is tijdens de kwalificatierace voor de wereldbeker op de cross in Canada zwaar ten val gekomen. De Nederlandse snowboardster brak daarbij een bovenarm en een pols. Het seizoen voor de Nederlandse is voorbij.

Berghuis kwam op de laatste sprong voor de finish ten val. Inmiddels is ze in Canada al geopereerd. Haar tweelingzus Britt Berghuis kwam niet aan de start in de kwalificatie omdat ze nog te veel last heeft van een kwetsuur aan haar knie.

Nederlandse bob vijftiende in Park City

Edwin van Calker en Sybren Jansma hebben het wereldbekerseizoen in de tweemansbob in Park City met de vijftiende plaats afgesloten. Na twee runs had het Nederlandse tweetal een achterstand van iets meer dan een seconde op de Russische winnaars Aleksander Zoebkov en Aleksei Voevoda.

Edwin van Calker en Sybren Jansma, die bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Winterberg hun olympische nominatie voor Vancouver 2010 al binnenhaalden, eindigden in het wereldbekerklassement als zeventiende.

Van Calker komt vandaag en morgen ook nog in actie met de viermansslee waarbij een dubbele wedstrijd wordt afgewerkt.

Toekomst Excelsior Moeskroen verre van zeker

Of Excelsior Moeskroen blijft voortbestaan is nog maar de vraag. De Belgische club, die op de tiende plek staat in de Belgische Jupiler Pro League, heeft te kampen met financiële problemen.

Vooral de laatste maanden heeft de club moeten afzien, aangezien het op het randje van de afgrond balanceerde. Moeskroen is afhankelijk van investeerders. Voorzitter Jean-Pierre Dufermont probeert voor de laatste keer om deze op donderdag te overtuigen van het voortbestaan van de club. Als er geen geld wordt gestort op de bankrekening van Moeskroen, moet het aan het einde van dit seizoen een faillissement aanvragen.

"Als we geen geld vinden is het voorbij. We doen er alles aan om te overleven," aldus algemeen directeur Benoit Roul tegenover Het Nieuwsblad.

Moeskroen is in de problemen gekomen door het feit dat de huidige shirtsponsor de beloofde 1,2 miljoen niet kan betalen, vanwege de eigen financiële situatie.

Mexicaanse bond steunt Eriksson

Sven-Göran Eriksson wordt nog steeds gesteund door de Mexicaanse voetbalbond. De bondscoach ligt in de media onder vuur na de achtereenvolgende nederlagen tegen Jamaïca (1-0), Honduras (1-0) en de VS (2-0).


Tegen de Verenigde Staten voetbalde het Zuid-Amerikaanse land in de laatste fase van de kwalificatie voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

De bondsvoorzitter, Justino Compean, maakte duidelijk dat Eriksson niet hoeft te vrezen voor zijn plek. Compean benadrukt dat er slechts drie van de dertig punten die te behalen zijn, zijn verloren. Eriksson wil zelf ook graag blijven. De keuzeheer oordeelde dat het tegen de Verenigde Staten niet meezat. Als de trainer alsnog de deur uit wordt geschopt, dan heeft hij volgens Engelse media nog opties achter de hand.

Chelsea en Portsmouth zouden lonken naar de trainer, die bij de eerstgenoemde club de taken van Guus Hiddink aan het einde van dit seizoen moet overnemen en bij Pompey de ontslagen Tony Adams kan opvolgen.

'Rode knop in games komt er'

Recentelijk heeft Toine Manders van de VVD voorgesteld een rode knop in games in te bouwen, waarmee je de game in een klap kan uitschakelen wanneer deze te aanstootgevend zou worden. Dit voorstel is nu ook goedgekeurd door het Europarlement en zal in samenwerking met PEGI gaan worden toegepast.

Hoe de knop precies zal gaan werken is nog niet helemaal duidelijk, volgens Manders betreft het een virtuele knop die ten aller tijden zichtbaar is op het scherm. Een internationaal persbericht spreekt echter van een fysieke knop. Het verschil met een normale uitknop moet zijn dat hij automatisch een mailtje naar PEGI stuurt met de informatie dat een bepaald spel mensen heeft geschokt.

Op de blog Bashers.nl is een interview verschenen met mijnheer Manders dat het een en ander verduidelijkt.


Wat doet de knop nou precies?

“De bedoeling van de knop is om het spel af te zetten. Maar ook om, als je online bent, direct een e-mail te sturen naar PEGI. Naar een soort verzamelbak van reacties van ouders, maar bijvoorbeeld ook van spelers. Ook zij kunnen zeggen: ‘Dit is niet wat ik ervan had verwacht, het spel is veel te agressief of seksistisch.’”

En iedere spelproducent moet wettelijk verplicht worden om dit te implementeren?

“Nee, we willen bewust geen nieuwe wetgeving maken. Dit is tot stand gekomen via overleg en de industrie heeft aangegeven eraan mee te willen werken, via [Europese overkoepelende organisatie van de game-industrie] PEGI. Vandaag is er gestemd en het Europese Parlement wil dit gaan invoeren.”

Even voor mijn beeldvorming. Nintendo is de maker van de Wii en is [via de ISFE] lid van de PEGI. Heeft Nintendo gezegd dat die rode knop oké is?

“Een aantal producenten heeft gezegd dat het geen probleem is. PEGI heeft gezegd dat het geen probleem is. Ik ben vandaag gebeld door [Nederlandse PEGI-partner] NICAM, daar heeft men gezegd dat het geen probleem is. Dus ik zou niet weten waar ik de beren moet gaan zoeken.”


Uit het interview blijkt dat er nog geen developers zijn die daadwerkelijk hebben gezegd dat het een goed idee was, maar het enkel de PEGI betreft. Ook stelt Manders in het interview geen nieuwe wetgeving te willen maken, waardoor de rode knop op vrijwillige basis zou zijn. Hieruit kun je concluderen dat het verschijnen van een rode knop in beeld een behoorlijk grote onwaarschijnlijkheid is. Desondanks is het een onaantrekkelijk toekomstbeeld dat naar alle waarschijnlijkheid alleen non-gamers aanspreekt.

Amerikaan Anthony Suau wint World Press Photo

De Amerikaanse fotograaf Anthony Suau heeft de World Press Photo 2008 gewonnen. Een internationale vakjury koos zijn foto van een gewapende agent die in de Amerikaanse staat Ohio een verlaten huis doorzoekt als beste persfoto van het jaar. Dat maakte de jury vrijdag in Amsterdam bekend.

De winnende foto was onderdeel van een reportage in het tijdschrift Time over de kredietcrisis. De agent op de zwart-witfoto beweegt zich met getrokken pistool door een huis in Cleveland, dat bewoners moesten verlaten omdat ze de hypotheek niet meer konden opbrengen.

De winnende foto  (foto: ANP)

Del Potro niet tegen Nederland

Tennisser Juan Martin del Potro heeft zich niet beschikbaar gesteld voor de eerste ronde van het Daviscup-duel tussen Argentinië en Nederland. De Argentijn wil niet van ondergrond wisselen.

Op zijn website schrijft de jonge speler: "Op dit moment speel ik veel wedstrijden op hardcourt. De ontmoeting in de Daviscup is op gravel, dus dat zal lastig worden voor mij. Maar na de eerste ronde, als we die winnen, ben ik er zeker weer bij." Vorig jaar nog was Argentinië verliezend finalist. De titel ging toen naar Spanje.

Testdag 12-02-2009

Gisteren was tijdens de Formule 1-testdag op het circuit in Jerez Sébastien Bourdais in de oude Scuderia Toro Rosso wederom de snelste in 1:18.493. Daarachter volgden de overige rijders op korte afstand van elkaar.

Van de achtervolgers was de Brit Lewis Hamilton de snelste met een tijd van 1:20.737. Sebastian Vettel volgde op één duizendste van een seconde, gevolgd door Kazuki Nakajima en Fernando Alonso. Vandaag staat de laatste testdag in Spanje op het programma.

In Bahrein hebben de coureurs het minder getroffen. Het circuit in Manama wordt getroffen door zandstormen en daardoor was het rijden donderdag wederom onmogelijk. Op enkele installatieronden na is er door de teams niet gereden.

Uitslag testdag Jerez

#Coureur Team TijdRonden
1 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:18.493 128
2 L. Hamilton McLaren Mercedes1:20.737 93
3 S. Vettel Red Bull Racing 1:20.738 92
4 K. Nakajima Williams 1:20.898 92
5 F. Alonso Renault 1:21.307 133

Paul McCartney over Beatles game

Een paar maanden terug kondigde MTV aan dat er een deal was gesloten met Apple Corps Ltd. over de muziekrechten van The Beatles, daardoor zou de legendarische band zijn eigen game krijgen. Sindsdien is het opvallend stil geweest rond de game, tot nu dan. In een kort interview meldde Paul McCartney een paar details van de game.

McCartney wist mede te delen dat de game diverse periodes van de Beatles zal bevatten; de vroege jaren, Liverpool, de psychedelische periode en meer. Ook wou hij kwijt dat hij het een goed medium vindt om een nieuwe generatie kinderen in aanraking te komen met de muziek. De mensen bij Harmonix hebben zich tot nu toe stil gehouden over de Beatles game, dus hoe gelukkig ze met McCartneys uitspraken zijn valt nog te bezien



Doping bij WK Biatlon

Drie Russische Biatleten zijn voor aanvang van het wereldkampioenschap dat in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang gehouden wordt, betrapt op het gebruik van doping. De atleten zijn inmiddels naar hun land teruggestuurd.

Bij het biatlon moeten de atleten een parcours langlaufend afleggen alvorens ze bij een schietbaan aankomen. Na vijf schoten gelost te hebben, maken ze wederom een ronde over het parcours. Voor elk gemist schot volgt een straf die bestaat uit 150 meter extra lopen of bij de langere afstanden een minuut tijdstraf.

Onder de gestraften is Jekaterina Jurjeva, die de wereldbeker bij de vrouwen leidt. Ook Albina Atsjatova en Dmitri Jarsotsjenko zijn betrapt op een onbekend verboden middel. Het zou hierbij gaan om epo van de derde generatie.

Voorzitter Andreas Besseberg van de wereld biatlonbond denkt dat er misschien meer dopinggevallen op zullen duiken. "Het is zaak om zo snel mogelijk al de feiten boven tafel te krijgen. In vergelijking met andere gevallen lijkt het hier te gaan om systematisch gebruik van dope in een van onze sterkste landen. Is dit alles of is dit slechts het topje van de ijsberg."

Inmiddels heeft Zweden aangekondigd om vanwege de positieve testen de wereldbekerfinale in Rusland in maart te mijden. Ook andere landen denken er over na om daar niet aan de start te verschijnen.

Boek: Arleston/Tarquin - De Bacterieplaag

Een paar dagen geleden werd een deel van de nieuwe stripserieYthaq besproken, een product van stripscenarist Christophe Arleston, in samenwerking met tekenaar Adrien Floch. Arleston is ook verantwoordelijk voor de teksten in de populaire stripreeksen over Lanfeust. Samen met tekenaar Didier Tarquin maakte hij de acht albums van de eerste reeks Lanfeust van Troy en de acht van de tweede reeks Lanfeust van de Sterren. Stripuitgeverij L. brengt de vertaling van het vijfde deel van Lanfeust van de Sterren uit, onder de smakelijke titel De bacterieplaag. Lanfeust is vooral in het land van herkomst, Frankrijk, erg populair. Talrijke spin-offs zijn gemaakt en een derde Lanfeust-reeks is in de maak.

Tsonga door in Rotterdam

Jo-Wilfried Tsonga heeft zich donderdag bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam als laatste bij de kwartfinalisten gevoegd. De Fransman was met 7-6 en 6-2 te sterk voor Dmitri Tursunov.

Tsonga had het in de eerste set lastig tegen de sterk spelende Rus, maar via de tiebreak wist de Fransman toch de set binnen te halen. Daarna ging Tursunov grilliger spelen en was het voor Tsonga eenvoudig om de partij binnen te halen en het aantal Fransen in de kwartfinales in Ahoy' op vier te brengen. Tsonga neemt het later vandaag op tegen Rafael Nadal.

Vennegoor of Hesselink jaar langer bij Celtic

Het Engelse medium Daily Mail onthult dat Jan Vennegoor of Hesselink en Celtic het eens zijn geworden over nieuw eenjarig contract voor de spits. Lange Jan, die dit seizoen geplaagd wordt door blessureleed, speelt sinds medio 2006 voor de Schotse topclub.

"Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het leven in Schotland bevalt me en mijn gezin vindt het ook leuk, hetgeen erg belangrijk is", zei Vennegoor of Hesselink, wiens huidige contract na dit seizoen afloopt, onlangs in de Schotse media.

"Celtic is een grote club. Tegenwoordig lees je dat veel spelers van club veranderen, maar daar heb ik niet echt aan gedacht."

Coronel: "Bij Ajax geen crisis, maar grote dip"

Door een dramatische start van de tweede seizoenshelft is de landstitel voor Ajax zo goed als uit het zicht verdwenen. Voorzitter Uri Coronel wil echter van geen crisis weten en prijst het handelen van de Amsterdamse club in deze lastige situatie.

"Als supporter heb ik een uur liggen balen van vier wedstrijden op een rij zonder zege", verklaart Coronel in het Algemeen Dagblad over de nacht na Vitesse - Ajax. "Maar ik lag niet wakker vanuit mijn bestuursfunctie bij de club. Deze periode van sportieve tegenslag is voor ons makkelijker te verwerken dan in het verleden."

"Iedereen in de organisatie weet wat hij moet doen, wat hij moet zeggen", vervolgt de preses van de Amsterdammers zijn verhaal. "Onze spokesmen vallen in de media nu niet meer over elkaar heen, waardoor je naar buiten toe ook echt het beeld uitdraagt dat het intern bij Ajax rustig blijft na een paar nederlagen."

"Een woord als 'crisis' wil ik sowieso al niet horen. De wereld kent een financiële en een economische crisis en wat wij hier hebben is 'een grote dip', die intern niet tot crisismaatregelen leidt."

Trainer Marco van Basten hoeft zich dus geen zorgen te maken over zijn toekomst. "Over Van Basten ga ik niets zeggen, dat is niet mijn bevoegdheid. Daarover gaat Van den Boog en die heeft al gezegd dat Marco alle steun geniet", aldus Coronel.

"Ook hier heb ik de indruk dat Ajax door het rapport beter bestand is tegen een moeilijke periode dan in het recente verleden. De steun die Van Basten intern geniet, heeft geen dubbele bodem."

Van der Vaart: "Ik speel geen bijrol bij Real"

Bondscoach Bert van Marwijk waarschuwde onlangs enkele internationals voor het feit dat ze bij hun club te weinig aan spelen toekomen. Rafael van der Vaart zou een van die spelers zijn, maar de middenvelder van Real Madrid vindt dat helemaal geen bijrol speelt in de Spaanse hoofdstad.

In de oefeninterland tegen Tunesië begon Van der Vaart op de bank. De middenvelder maakte in de tweede helft een getergde indruk. "Ik was wel gebrand om iets te laten zien", zei de 26-jarige Van der Vaart na afloop tegen het Algemeen Dagblad.

"Hopelijk helpt dit optreden mee om het beeld over mij wat te nuanceren. Dat beeld is dat ik bij Real Madrid niet speel en daardoor geen wedstrijdritme zou hebben, maar ik speel meer dan de mensen in Nederland nu denken."

Na een periode waarin hij veel kritiek kreeg van de Spaanse media, gaat het dus weer beter met Van der Vaart. AS berichtte onlangs dat Real Madrid de Nederlander weer zou willen verkopen, maar volgens zijn advocaat Robert Geerlings is dit absolute onzin.

"Real heeft absoluut vertrouwen in Rafael. Dat wordt expliciet geuit in een aantal gesprekken dat er is geweest", aldus Geerlings over de situatie.

"En het is ook te zien op het veld. Voor alle duidelijkheid: Rafael heeft in alle wedstrijden die hij beschikbaar was, gespeeld. In het begin steeds in de basis, de laatste tijd veelal als invaller. Aan wedstrijdritme ontbreekt het hem dan ook niet."

"Vorig weekeind startte hij in de basis en had hij zeker 90 minuten gespeeld als hij zelf niet uit voorzorg om een wissel had gevraagd. Trainer Ramos gebruikt hem ook in duels waarin het qua stand niet eens hoeft. Hij komt toch gewoon aan zijn minuten, en die situatie is dit seizoen nooit anders geweest. Dat onderscheid zou de bondscoach best mogen maken als hij de situatie van spelers vergelijkt."

13-jarige vader dolblij met baby

Hij lijkt nog maar acht maar hij is dertien. Het Britse jochie Alfie Patten is al vader en vormt een gezinnetje met zijn 15-jarige vriendin. Hij krijgt af en toe wat zakgeld en speelt iedere dag met zijn PlayStation, maar is erg blij met zijn kersverse dochter Maisie Roxanne.

Alfies vader, die op zijn 45ste opa werd, is erg trots op zijn zoon. ’Hij had ook achter zijn PlayStation kunnen blijven zitten, maar kiest ervoor een liefdevolle vader te zijn’. Hij is wel bezorgd dat zijn zoon de enorme verantwoordelijkheid van een kind opvoeden nog niet door heeft.

Alfie had één keer seks met zijn vriendin Chantelle Steadman en onmiddellijk was zij zwanger. Omdat ze beide tegen abortus zijn, besloten ze het kind te houden. Vier dagen geleden kwam de baby, met een gewicht van zes pond, in East Sussex ter wereld. Voorlopig woont de baby bij Chantelle, haar werkeloze ouders en haar vijf broers. Alfie mag blijven slapen om voor zijn dochter te zorgen. Foto's van het gelukkig paar zijn hier te vinden.

Met dank aan Trusten voor de submit.

Tekening Australische brandstichter verspreid

De Australische politie heeft vandaag een eerste compositietekening van een vermoedelijk brandstichter verspreid. De man van midden twintig is in de omgeving van een brandhaard ten noorden van Melbourne gesignaleerd. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Zeker 181 mensen zijn omgekomen en 1831 huizen zijn verwoest door bosbranden die ongeveer een week woeden in het zuidoosten van Australië. Meer dan zevenduizend mensen raakten dakloos.

De politie heeft twee andere verdachten in het vizier. Een van hen is opgepakt en wordt verhoord. Een ander is nog niet aangehouden, maar de politie weet om wie het gaat. De autoriteiten gaan ervan uit dat het merendeel van de ongeveer vierhonderd brandhaarden is aangestoken. De politie pakte zaterdag twee vermoedelijke brandstichters op. Donderdag werden twee personen aangehouden, maar die zijn inmiddels zonder aanklacht weer vrijgelaten.

Van de 20.000 tot 30.000 bosbranden die Australië jaarlijks teisteren wordt de helft ongeveer aangestoken, aldus onderzoekers. Dit soort brandstichters zou een psychische bevrediging zoeken, zoals spanning, erkenning, controle over hun omgeving of de kick om brandweerlieden en reddingswerkers een brand te zien bestrijden.

Gemeenten kennen hun burgers nauwelijks

Gemeenten hebben een slecht beeld van het gebruik dat burgers van hun diensten maken. Zij erkennen het belang van een goede toegankelijkheid van allerlei vormen van dienstverlening, maar twee derde van hen heeft geen beleid daarover geformuleerd.

Uit een onderzoek van de Universiteit Twente blijkt dat gemeenten niet goed weten hoe de burger de 'dienstverleningskanalen' gebruikt. De onderzoekers verstaan daaronder bijvoorbeeld e-mail, telefoonverkeer en de medewerker aan de balie van het gemeentehuis. In totaal 126 gemeenten hebben meegewerkt.

Supercars te zien in verschillende screens Supercar Challenge

Ferrari Challenge krijgt een opvolger genaamd Supercar Challenge. Ontwikkelaar Eutechnyx laat je met meer dan 40 auto's, waaronder de Aston Martin DB9, Lamborghini Murcielago RGT, McLaren F1 en de Bugatti Veyron, racen over meer dan 20 circuits (o.a. Silverstone, Spa, Nurburgring en Mugello). Daarnaast kun je via een LAN-netwerk racen of online, beide met 16 spelers tegelijk. Supercar Challenge moet in Q2 exclusief voor de PlayStation 3 verschijnen.











Meisje maakt het uit op radio 3FM

Geen Valentijnsdag maar Faal & Pijn-dag. Dat is het voor een jongen die op de radio te horen kreeg dat zijn relatie over is. Zijn vriendin maakte het live op de radio uit.

Hoewel de twee samenwonen is de jongen blijkbaar nog niet over zijn ex heen. "Ik vertrouw je niet meer helemaal. Elke keer als ik jullie samen zie doet het pijn", aldus het meisje. Giel Beelen had speciaal voor vrijdag de dertiende luisteraars opgeroepen hun relatie uit te maken. De jongen, die iets speciaals voor Valentijnsdag had georganiseerd, vond zelf dat de relatie juist erg goed ging.

Overigens zou het natuurlijk ook een grap kunnen zijn. Vorig jaar trapte Giel ook in een telefoongesprek van ene Otto die zijn dood aankondigde. Het uitmaak-fragment is hier terug te luisteren.

'Ik ben de seriemoordenaar van Weesp'

Twee tieners uit Weesp hebben bekend dat ze maandag in een telefoontje aan de politie een school in hun woonplaats hebben bedreigd. Dat heeft de politie vanochtend laten weten.

In het telefoontje werd gezegd: "Ik ben de seriemoordenaar van Weesp. De Jozefschool gaat er aan". Het gaat om twee jongens van 13 en 14 jaar. Na het dreigement werden scholen in Weesp extra beveiligd en ontstond grote beroering onder ouders.

  (foto: ANP)

Beenhakker gaat alsnog voor Feyenoord werken

Het Algemeen Dagblad meldt dat Feyenoord vrijdag openbaar zal maken dat het alsnog in zee gaat met Leo Beenhakker. De huidige bondscoach van Polen zal zich in ieder geval tot het einde van de competitie gaan bezighouden met het vormgeven van het technische beleid voor de toekomst.

Feyenoord en Beenhakker onderhandelden donderdagavond over het dienstverband en zullen daarmee vrijdag verder gaan. Over de werkzaamheden na dit seizoen wordt nog gesproken tussen beide partijen.

Beenhakker zal zijn werkzaamheden voor Feyenoord op vrijwillige basis gaan doen. Daarnaast blijft hij in dienst van de Poolse voetbalbond, die eigenlijk niet positief tegenover een dubbelfunctie stond. De Polen hebben echter geen moeite met de onbetaalde adviseursrol die Beenhakker nu gaat krijgen."In zijn vrije tijd mag hij doen wat hij wil", aldus Grzegorz Lato, voorzitter van de Poolse voetbalbond, hierover.

Prem: Rob Kamphues is dom bezig

Televisiemaker Prem vindt dat Rob Kamphues dom bezig is. Kamphues wil GeenStijl aanklagen omdat ze zonder zijn toestemming een fragment gaan uitzenden dat voor zijn woning is opgenomen.

Voor het Veronica-programma PowNed dat vanavond wordt uitgezonden bezocht Rutger televisiemaker Kamphues die momenteel een programma heeft waarin hij mensen ongevraagd aan zich vastboeit. Daarop kreeg Kamphues ongevraagd een bezoekje aan zijn huis, waar hij niet blij mee was.

Prem meent echter dat als je zelf dergelijke programma's maakt dat Kamphues ook niet moet zeuren als hij zelf aan de beurt is. "GeenStijl is gewoon een site gerund door pubers, zo moet je er ook mee omgaan", aldus Prem in het ochtendprogramma van Giel Beelen. "Hoe Kamphues nu reageert is niet slim. Rutger wacht gewoon tot iemand iets naar zijn hoofd gooit of hem in de weg zit."



Kamphues kreeg het ook al aan de stok met Donald Olie

Veel spetterend bloed in dertig screens Killzone 2


Over twee weken is het zover: dan verschijnt Killzone 2 in de Nederlandse winkels. In de game, die door de Nederlandse ontwikkelaar Guerilla ontwikkeld is, voer je het bevel over een eenheid goed getrainde soldaten en gaat met deze mannen op een missie die voor eens en altijd een einde moet maken aan de oorlogsdreiging van de Helghast. Ze krijgen bevel de hoofdstad Pyrrhus te bezetten, maar de eenheid komt er al snel achter dat de Helghast op hun eigen planeet een tegenstander van formaat zijn. Omdat je nog twee weken moet wachten zul je genoegen moeten nemen met onderstaande screenshots, onze review en natuurlijk ons bezoek aan Guerilla.

















Niko is terug in GTA IV: Lost and Damned-trailer

Afgelopen jaar verscheen het zeer populaire en langverwachte Grand Theft Auto IV. De game werd goed ontvangen door de pers en door gamers. Mensen met de versie voor de Xbox 360 wisten van te voren al dat er nieuwe content voor de game zou komen in de vorm van DLC. In deze DLC speel je niet meer met Niko maar speel je een lid van een motorvereniging. Toch zul je Niko nog tegenkomen in Liberty City zoals je kunt zien aan het einde van onderstaande nieuwe trailer.

Vang de wind in Flower-trailer

Gisteren is het langverwachte Flower verschenen in de Playstation Store. Sommigen van jullie zullen de game nu al aan het spelen zijn en kunnen genieten van de rustgevende kleuren en muziek van deze originele game. Naast de game is ook een trailer op het PSN verschenen. Om de mensen die geen Playstation 3 hebben toch te laten genieten van deze trailer, kun je deze hieronder bekijken.

Klant jaagt overvaller weg

Een overvaller van een cafetaria is gisteren verjaagd door een klant. De overval vond gisteravond rond 20:50 uur plaats in de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur. De overvaller kwam de zaak binnen en bedreigde een medewerker met een mes. Een klant stapte op de overvaller af en wist hem te verjagen.

De dader zou daarna naar een witte Combo gelopen zijn, waarin ten minste nog een handlanger zat. Hierna zijn zij gevlucht.

De politie is onmiddellijk met een onderzoek gestart. Dit heeft nog geen arrestaties opgeleverd. Via een SMS-Alert bericht zijn in een straal van 1500 meter, 2665 deelnemers over het incident geïnformeerd. Inmiddels hebben zich enkele getuigen gemeld, waarvan verklaringen worden opgenomen.

De overvaller was volgens de politie een jaar of 18, blank, had zwarte kleding en petje en reed dus in een witte Combo.

Vliegtuig neergestort op huis bij Buffalo

Een tweemotorig passagiersvliegtuig met vijftig inzittenden aan boord is gisteren neergestort op een huis in de buurt van het vliegveld van Buffalo in de staat New York. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Het is onduidelijk hoeveel slachtoffers er gevallen zijn.

Volgens omstanders is het huis compleet verwoest. Er zouden een man en een vrouw in het huis hebben gewoond. Door de crash ontstond een enorme brand. Er zou een persoon binnen zijn geweest. Twee personen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

"Ik hoorde een vliegtuig en het klonk raar", vertelde een getuige op CNN. "Ik wist meteen dat er iets mis was en twee seconden later hoorde ik een grote explosie. Mijn huis schudde op zijn grondvesten."

Het toestel van vliegtuigmaatschappij Continental was vertrokken van vliegveld Newark in de staat New Jersey, vlakbij New York. Het vliegtuig zou van het type Dash 8 zijn.

Microsoft geeft kwart miljoen voor tip virusmakers

Softwareconcern Microsoft heeft gisteren een beloning van 250.000 dollar (bijna 194.000 euro) uitgeloofd voor de gouden tip over de makers van een computervirus. Volgens het bedrijf heeft de worm met de naam Conficker en Downadup inmiddels wereldwijd miljoenen pc's geïnfecteerd.

De tipgever krijgt het geld als Microsoft de makers van het virus kan vinden en kan laten aanhouden. De makers worden dan vervolgd. De softwaregigant stelt dat allerhande bedrijven die virusscanners maken dag en nacht werken om de worm te kunnen detecteren en verwijderen.

Conficker is een virus dat inbreekt in computers die niet de laatste veiligheidsupdates van Microsoft hebben geïnstalleerd. Als het virus eenmaal binnen de computer is, graaft het zich als het ware in waardoor het moeilijk is de worm te verwijderen. Mogelijk is Conficker ontworpen om wachtwoorden te stelen.

Microsoft geeft kwart miljoen voor tip virusmakers  (foto: ANP)

Gebaren van baby's voorspellen schoolprestaties

Baby's die veel gebaren gebruiken om te communiceren hebben een grote woordenschat als ze naar school gaan. Dat komt hun schoolprestaties ten goede. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Op een leeftijd van veertien maanden gebruikten baby's uit welvarende gezinnen aanmerkelijk meer gebaren dan kinderen van armere gezinnen. Toen deze kinderen op een leeftijd van viereneenhalf naar school gingen hadden de rijkere kinderen een grotere woordenschat dan de kinderen uit minder gefortuneerde gezinnen. Ook deed de eerste groep kinderen het veel beter op school.

Volgens de onderzoekers praten en gebaren welvarende ouders meer met hun kinderen dan andere ouders.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahwww  (foto: ANP)

Bizar: Joaquin Phoenix bij Letterman

Of hij nou zwaar onder invloed was van drugs of medicijnen, of dat hij geestelijk aan de grond zit, feit is dat de Amerikaanse acteur Joaquin Phoenix een zeer verwarde indruk maakte toen hij onlangs te gast was bij talkshowhost David Letterman.

Phoenix, bekend van rollen in films als Gladiator, Signs en Walk the Line, kreeg nauwelijks een coherente zin over zijn lippen en maakte een verwarde, afwezige indruk. De 34-jarige Hollywood-ster heeft zich in het verleden meermalen laten opnemen in een afkickkliniek, vanwege een alcoholverslaving. Vorig jaar baarde hij nog opzien door te verklaren dat hij het acteren vaarwel zegt en zich voortaan stort op een carrière als rapper.

Of dat serieus bedoeld is, is echter zeer de vraag. Volgens een bron heeft Phoenix van tevoren aangekondigd dat het allemaal nep was. “Hij zei: ik ga net doen alsof ik instort en van carrière wil veranderen." Zijn vermeende overstap wordt ook op camera vastgelegd door acteur Casey Affleck, broer van Ben Affleck. Het is daarom niet uitgesloten dat ook Phoenix zijn opvallende optreden bij David Letterman een sterk staaltje acteerwerk was



Jaoaquin bij David

Villa van prinselijk paar op Google Maps

De kersverse investering van prins Willem Alexander en prinses Maxima (en haar familie), een kapitale Argentijnse villa aan de voet van de Andes, is te bekijken op Google Maps. Het prinselijk paar kocht de villa onlangs, Maxima’s broer Martin gaat de exploitatie verzorgen.

Volgens de Argentijnse krant Rio Negro heeft de familie van Máxima Zorreguieta het landhuis aangeschaft en mogelijk doen de prins en prinses daarin mee. De voormalige boerderij Pilpilcura, met 1500 hectare land, zou ruim 2,5 miljoen euro hebben opgebracht. Het huis, op 110 kilometer van Bariloche, is de laatste jaren gebruikt als klein hotel. 


Villa van prinselijk paar op Google Maps  (foto: DAG)

Sandalen van Gandhi te koop

De leren sandalen van Mahatma Gandhi worden op 5 maart in New York geveild. Ook zijn bril, horloge, bord en kom gaan onder de hamer, maakte veilinghuis Antiquorum Auctioneers gisteren bekend.

Het veilinghuis hoopt dat de spullen van de leider van de geweldloze Indiase strijd voor onafhankelijkheid tussen de 16.000 en 23.000 euro opbrengen.

Gandhi gaf zijn sandalen in 1931 aan een soldaat, nadat hij een foto van de Indiase leider had genomen. De bril gaf Gandhi aan een kolonel, die inspiratie nodig had. "Gandhi gaf hem zijn bril, waarbij hij zei dat dit zijn ogen waren die hem het visioen hadden gegeven van een vrij India", staat in de catalogus van het veilinghuis.

Naakte Madonna bijna 30.000 euro waard

Een naaktfoto van Madonna heeft gisteren in New York 37.500 dollar (29.100 euro) opgebracht. De zwart-witfoto van de Amerikaanse Queen of Pop ging bij veilinghuis Christie's onder de hamer.

De foto werd gemaakt door de Amerikaanse fotograaf Lee Friedlander in 1979, voordat Madonna beroemd werd als popzangeres. De opbrengst is drie keer zo hoog als verwacht werd door het veilinghuis.

Een andere foto van de diva, gemaakt in de jaren 80, ging voor 14.600 euro onder de hamer. Dit beeld werd vastgelegd ten tijde van de eerste successen van Madonna, toen Like a Virgin een hit was. Op de foto heeft Madonna een rode minirok aan en rookt ze een sigaret.

Naakte Madonna bijna 30.000 euro waard  (foto: ANP)

Indiër schuldig aan kannibalisme

Een Indiase bediende heeft bekend een groot aantal gruweldaden te hebben gepleegd. Surendra Koli ontvoerde in de periode van 2004 tot eind 2006 meerdere kinderen uit sloppenwijken. De slachtoffertjes nam hij mee naar het huis van zijn baas, waar hij hen vervolgens verkrachtte en vermoordde.

Een rechtbank in Ghaziabad bepaalde donderdag dat de bediende en zijn baas schuldig zijn aan moord. Het gaat hierbij om één persoon van een totaal van negentien slachtoffers. Vandaag horen de daders wat voor straf hen staat te wachten. Dit zou de doodstraf kunnen betekenen voor beide mannen.

Hoofdverdachte Surendra Koli bekende in 2007 dat hij eerder kinderen heeft ontvoerd uit de sloppenwijk Noida, een voorstad van New Delhi. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij de kinderen meenam naar de villa van zijn baas om ze daar vervolgens te verkrachten en vermoorden. Verder vertelde hij dat hij seks had met de levenloze lichamen en dat hij lichaamsdelen heeft opgegeten. Zijn jongste slachtoffer was 3 jaar oud.

De eigenaar van het huis heeft altijd ontkend iets af te weten van de acties van zijn werknemer. Ondanks deze bewering is hij alsnog schuldig bevonden aan moord.

Vermoed wordt dat de bediende ook actief was in de sloppenwijk Nithari. Tussen 2004 en eind 2006 werden hier veel kinderen vermist en nooit meer teruggevonden.

De ontdekking van het 'horrorhuis' in 2006 zorgde voor veel ophef in de Indiase sloppenwijken. Veel mensen waren woedend over het gegeven dat de politie te weinig met hun klachten heeft gedaan. In India komt het vaak voor dat autoriteiten zich weinig aantrekken van arme mensen. De woede werd voornamelijk versterkt in de wijk Noida. Hier staan de meest luxe villa's naast armoedige woningen.

Midway vraagt faillissement aan

Midway Games heeft bekend gemaakt dat dat ze hun faillissement heeft aangevraagd de Amerikaanse rechtbank. Het faillissement is aangevraagd onder bescherming van de zogenaamde Chapter 11 regeling waardoor Midway haar huidige activiteiten kan voortzetten en ondertussen kan onderhandelen met de schuldeisers. Het bedrijf dat voornamelijk bekend geworden is door Mortal Kombat bestaat sinds 1973. Het afgelopen halfjaar verkeert het bedrijf in de problemen.

CEO Matt Booty vertelt dat het een moeilijke beslissing is geweest, maar dat het wel een nodige stap is.

"We have been focused on realigning our operations and improving our execution, and this filing will relieve the immediate pressure from our creditors and provide us time for an orderly exploration of our strategic alternatives. This Chapter 11 filing is the next logical step in an ongoing process to address our capital structure."

Midway gaat het Chapter 11 in met een sterk vierde kwartaal achter de rug waarbij de verkopen alle verwachtingen overtroffen terwijl de economische omstandigheden zachtstgezegd niet optimaal waren. Booty voegt toe dat Mortal Kombat vs. DC Universe de 2 miljoen verkochte exemplaren nadert, dat van TNA Impact! ongeveer 1 miljoen exemplaren verkocht zijn en dat van Game Party bijna 3 miljoen exemplaren verkocht zijn. Helaas is het wel zo dat de meeste bedrijven die een Chapter 11 regeling aanvragen uiteindelijk definitief hun deuren moeten sluiten.

Obama moet weer op zoek naar minister van Handel

De Amerikaanse president Barack Obama moet wederom op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de post van minister van Handel. De Republikeinse senator Judd Gregg die hij voor de functie op het oog had, trok zich gisteren terug.

Gregg verklaarde dat er sprake is van "onoplosbare conflicten", onder meer over het economische stimuleringsplan. "Het is me duidelijk geworden dat dit niet gaat werken voor mij", aldus Gregg, die in de Senaat zit namens de staat New Hampshire.

Hij zei tevens het een grote eer te vinden dat Obama hem wilde hebben. Ook bewondert hij de poging van de nieuwe president om Republikeinen op te nemen in zijn regering. Obama heeft al twee Republikeinen in zijn ploeg.

De ministerspost heeft Obama al aardig wat kopzorgen bezorgd. Voor Gregg liet ook Bill Richardson de functie aan zich voorbijgaan. Hij trok zich terug in afwachting van een onderzoek naar een bedrijf in Californië waarmee zijn staat zaken heeft gedaan. De minister is hard nodig om samen met de minister van Financiën de economische crisis in de Verenigde Staten het hoofd te bieden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.