FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 augustus 2008

AS Roma volgt Diego Milito

In de zoektocht naar een aanvaller is AS Roma bij Real Zaragoza-spits Diego Milito terecht gekomen. Wellicht dat de Romeinen er nu wel in slagen een aanvaller vast te leggen.

De komst van Adrian Mutu naar Rome was onmogelijk en Julio Baptista lijkt te duur voor de Giallorossi, maar nu lijkt Luciano Spalletti oren te hebben naar Diego Milito.

Wanneer AS Roma er niet in slaagt Julio Baptista vast te leggen, dan zal Milito het doelwit voor de Romeinen zijn. Roma wacht nog steeds op nieuws vanuit Madrid, waaruit moet blijken of Baptista voor twaalf miljoen euro overgenomen kan worden.

Mocht Real Madrid dit aanbod verwerpen, dan zal het halen van Diego Milito naar verwachting het belangrijkste doel van AS Roma zijn.

Strachan: "Barcelona-talent bijna binnen"

Celtic-coach Gordon Strachan heeft aangegeven dat 20-jarige Barcelona-speler Mark Crosas bijna van de Schotse kampioen is. Crosas wordt gezien als een van de grote, jonge talenten binnen Europa.

Vanwege de grote concurrentie bij Barcelona is de kans aanwezig dat Mark Crosas naar Celtic vertrekt. Volgens Gordon Strachan, de coach van Schotse ploeg, is de spelmaker bijna vastgelegd. Een gedeelte van het vorige seizoen deed Crosas reeds ervaring op bij Olympique Lyon.

"Peter Lawwel (Celtic-directeur, red.) zet momenteel de puntjes op de i. Mijn gedeelte komt wanneer Crosas bij ons is en wij kunnen proberen een betere speler van hem te maken," aldus Strachan.

Barcelona dicht bij inlijven Silva

Volgens Sport zijn de onderhandelingen tussen Barcelona en Valencia in een ver gevorderd stadium. David Silva zou dichtbij een contract van Barcelona zitten.

Valencia zal noodgedwongen spelers moeten verkopen, omdat de Spaanse topclub in financiële moeilijkheden zit. Zelfs belangrijke spelers uit de selectie van Los Che komen daardoor in aanmerking voor een transfer.

David Silva zou momenteel dicht bij een transfer naar Barcelona zitten. Ook is sprake dat goalgetter David Villa eventueel bij Valencia zou vertrekken. De zaakwaarnemer van Villa heeft echter aangegeven dat zijn cliënt niet zal vertrekken.

Naar verluidt heeft Barcelona 25 miljoen euro over voor de topscorer van Euro 2008.

Litmanen terug naar geboorteplaats

Oud-Ajacied Jari Litmanen zal tot het einde van 2008 bij FC Lahti, de club uit zijn geboorteplaats, spelen. De club uit de Finse Veikkausliiga heeft dit seizoen nog elf wedstrijden te spelen.

Uefa.com meldt dat Jari Litmanen tot het einde van 2008 bij FC Lahti actief zal zijn. De Finse club staat momenteel op de derde plek in de Veikkausliiga, drie punten achter koploper FC International Turku.

Mogelijk duidt deze stap in de carrière van de oud-Ajacied erop, dat hij nog voor het nationale Finse elftal zal uitkomen. Litmanen heeft 114 interlands achter zijn naam staan.

De aanvallende middenvelder speelde in het verleden voor Europese topclubs als Ajax, Barcelona en Liverpool.

Uitslagen LG Tournament

Om zeven uur vanavond begon de tiende editie van het LG Amsterdam Tournament. Bij dit toernooi krijg je behalve de punten voor een gewonnen (3) of gelijkgespeelde (1) wedstrijd, ook een punt voor elke gemaakte goal. Hieronder vind je de uitslagen van vanavond.

Uitslagen
Internazional - Sevilla 0-0

Ajax - Arsenal 2-3
34’ Suárez 1-0
36’ Huntelaar 2-0
67’ Adebayor 2-1
75’ Bendtner 2-2
83’ Adebayor 2-3

Stand

PositieTeamWedstrijdenPunten
1Arsenal16
2Ajax12
3Internazionale11
=Sevilla11

Programma zaterdag 9 augustus

TijdThuisUit
19.00ArsenalSevilla
21.15AjaxInternazionale

'Moskou kaapt Saenko weg voor Kiev'

Donderdag leek Ivan Saenko nog voor Dinamo Kiev te kiezen, maar nu heeft het Russische Spartak Moskou opeens de beste papieren om de Rus aan te trekken.

De Oekraïense topclub had 2,5 miljoen euro geboden plus een extra bedrag bij plaatsing voor de Champions League. De Russische aanvaller van 1.FC Nürnberg leek een transfer naar Dinamo Kiev wel te zien zitten en bij der Club ging men er al vanuit dat Saenko naar de Oekraïne zou gaan.

Niemand had er echter op gerekend dat Spartak Moskou zich in de strijd om Saenko zou mengen. De club uit de Russische hoofdstad, die tot dusverre niet concreet was geworden voor de aanvaller, is ruimschoots over het bod van Dinamo Kiev heengegaan.

De Oekraïense club heeft daarop besloten van Saenko af te zien, waardoor het er naar uitziet dat de aanvaller toch voor Spartak Moskou gaat tekenen.

Pikant detail is dat Spartak Moskou en Dinamo Kiev elkaar binnenkort treffen in de derde voorronde van de Champions League.

"Villa blijft bij Valencia"

Volgens zijn zaakwaarnemer zal David Villa komend seizoen gewoon uitkomen voor Valencia. De topscorer van Euro 2008 zou in de belangstelling staan van onder meer Real Madrid.

In de Spaanse media verklaart de zaakwaarnemer van de 26-jarige spits dat hij Valencia niet zal verlaten. El Mundo voegt hieraan toe dat Villa met een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro de best betaalde speler van de club is geworden.

Villa lag het afgelopen seizoen regelmatig overhoop met Ronald Koeman, destijds trainer van de Spaanse club. Verscheidene keren dreigde de spits met een vertrek, maar van een transfer lijkt het nu niet meer te komen.

Van Bommel definitief aanvoerder Bayern

Mark van Bommel heeft bij Bayern München definitief de aanvoerdersband overgenomen van de inmiddels gestopte Oliver Kahn. De middenvelder heeft bij Der Rekordmeister een primeur, omdat hij de eerste buitenlandse Kapitän in de historie wordt.

"Mark is voorbestemd om de leidersrol te bekleden", aldus de nieuwe Bayern-coach Jürgen Klinsmann. "Vanaf het begin van de voorbereiding heeft hij zich een uitstekend aanvoerder getoond. Hij toont bezieling is ook niet bang intern kritiek te leveren als hij dat nodig acht."

In de voorbereiding was Van Bommel al aangewezen als aanvoerder door Klinsmann, die de Argentijn Martin Demichelis en de Braziliaan Lucio als reserveaanvoerders heeft benoemd.

Skoubo is van FC Utrecht

Het hing al even in de lucht, maar nu is de transfer definitief: Morten Skoubo speelt de komende drie seizoenen voor FC Utrecht. De 28-jarige Deense spits is afkomstig van Real Sociedad en volgt in de Galgenwaard de naar Red Bull Salzburg vertrokken Robin Nelisse op.

Skoubo ondergaat zaterdag een medische keuring, waarna hij de dag erna voorafgaand aan de oefenwedstrijd FC Utrecht - Wigan Athletic gepresenteerd zal worden aan het Utrechtse publiek. Het is nog niet duidelijk of de Deen vervolgens zal meespelen met zijn nieuwe club.

Met het aantrekken van Skoubo is Utrecht nog niet uitgewinkeld. De Domstedelingen willen graag nog een spits aan de selectie toevoegen. "Hiervoor zijn we met meerdere spelers bezig, maar ik kan bevestigen dat we zijn geïnteresseerd in Jordy Brouwer van Liverpool FC," zegt technisch directeur Piet Buter op de website van FC Utrecht.

"Verder zijn we ook nog druk bezig met een vleugelverdediger. De Roemeen Mirceu Nesu van Steaua Boekarest is hiervoor één van de kandidaten."

Partizan roept spelers terug van OS

Voetbalclub Partizan Belgrado heeft als eerste naar aanleiding van de uitspraak van het CAS spelers teruggehaald uit Peking. De uitspraak van het sporttribunaal was dat clubs niet verplicht zijn om spelers af te staan voor een evenement als de Olympische Spelen. De Servische club besloot daarop om twee spelers op te eisen.

De Servische middenvelders Zoran Tosic en Ljubomir Fejsa worden teruggehaald, omdat Partizan ze nodig zegt te hebben in de Champions League voorronde wedstrijd tegen Fenerbahçe. Een woordvoerder van de club laat weten: "We hebben de nationale bond gevraagd hen onmiddellijk terug te laten vliegen. Belangrijke spelers zijn geschorst of geblesseerd, we hebben geen andere keus."

"Natuurlijk hopen we dat Servië het goed doet, maar we hebben geen andere keus," aldus trainer Slavisa Jokanovic, die niet wilde dat Tosic en Fejsa naar Peking zouden gaan. "Ik heb de club gevraagd hen niet vrij te geven en ik zou willen dat ze nooit naar Peking waren gegaan, want Partizan komt op de eerste plaats bij mij."

Dat beide spelers terug moeten naar Servië is te danken aan Barcelona dat bij het sporttribunaal CAS in beroep ging tegen de uitspraak van de FIFA dat spelers onder 23 jaar vrijgegeven moesten worden. De Catalaanse club won de zaak die op Messi betrekking had, maar besloot de Argentijnse sterspeler toch in Peking te laten blijven.

Weer Braziliaan voor Hoffenheim

Nieuweling in de Duitse Bundesliga 1899 Hoffenheim heeft de Braziliaan Wellington van SC Internacional overgenomen. De 20-jarige aanvaller is de derde Braziliaan in de selectie van de promovendus.

Wellington heeft voor vijf seizoenen getekend bij Hoffenheim. "Het is een kopsterke spits met een goed loopvermogen," zegt manager Jan Schindelmeister over de jonge Braziliaan. "Hij mag zich in alle rust ontwikkelen."

Het afgelopen seizoen verhuurde Internacional hem aan Náutico.

Uitslagen Jupiler League speelronde 1

Dit weekend werd in de Jupiler League de 1e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BV Veendam SC Cambuur-Leeuwarden 0-3
Fortuna Sittard FC Emmen 1-2
Helmond Sport AGOVV Apeldoorn 1-2
FC Dordrecht FC Eindhoven 2-0
VVV-Venlo Go Ahead Eagles 5-0
HFC Haarlem TOP Oss 2-1
FC Omniworld RBC Roosendaal 1-2
Excelsior Telstar 0-1
FC Den Bosch RKC Waalwijk 1-1
FC Zwolle MVV 0-0

Stand

PositieClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenSaldo
1 VVV-Venlo 1 1 0 0 35-0
2 SC Cambuur-Leeuwarden 1 1 0 0 33-0
3 FC Dordrecht 1 1 0 0 32-0
4 AGOVV Apeldoorn 1 1 0 0 32-1
4 FC Emmen 1 1 0 0 3 2-1
4 HFC Haarlem 1 1 0 0 3 2-1
4 RBC Roosendaal 1 1 0 0 3 2-1
8 Telstar 1 1 0 0 3 1-0
9 FC Den Bosch 1 0 1 0 1 1-1
9 RKC Waalwijk 1 0 1 0 1 1-1
11 FC Zwolle 1 0 1 0 1 0-0
11 MVV 1 0 1 0 1 0-0
13 FC Omniworld 1 0 0 1 0 1-2
13 Fortuna Sittard 1 0 0 1 0 1-2
13 Helmond Sport 1 0 0 1 0 1-2
13 TOP Oss 1 0 0 1 0 1-2
17 Excelsior 1 0 0 1 0 0-1
18 FC Eindhoven 1 0 0 1 0 0-1
19 BV Veendam 1 0 0 1 0 0-3
20 Go Ahead Eagles 1 0 0 1 0 0-5

Topscorers

PositieSpelerTeamGoals
1Ruben Schaken VVV-Venlo 2
2Dries Mertens AGOVV Apeldoorn 1
=Jeremy Bokila AGOVV Apeldoorn 1
=Rocky Siberie FC Dordrecht 1
=Rihairo Meulens FC Dordrecht 1
=Roy Stroeve FC Emmen 1
=Tim Matavz FC Emmen 1
=Sander Duits FC Omniworld 1
=Sebastiano Garlisi Fortuna Sittard 1
=Marc Höcher Helmond Sport 1
=Wilmer Kousemaker HFC Haarlem 1
=Marvin Wijks HFC Haarlem 1
=Tim Peters RBC Roosendaal 1
=Nicky Hayen RBC Roosendaal 1
=Luwamo Garcia RKC Waalwijk 1
=Rachid el Khalifi SC Cambuur-Leeuwarden 1
=Danny Guyt SC Cambuur-Leeuwarden 1
=Ruud ter Heide SC Cambuur-Leeuwarden 1
=Glynor Plet Telstar 1
=Charles Kazlauskas TOP Oss 1
=Samir El Gaaouiri VVV-Venlo 1
=Sandro Calabro VVV-Venlo 1
=Soufiane Dadda VVV-Venlo 1

Programma

DatumThuisUit
15 aug 2008 AGOVV Apeldoorn FC Dordrecht
15 aug 2008 FC Eindhoven HFC Haarlem
15 aug 2008 FC Emmen Helmond Sport
15 aug 2008 Go Ahead Eagles Fortuna Sittard
15 aug 2008 MVV Excelsior
15 aug 2008 RBC Roosendaal FC Zwolle
15 aug 2008 RKC Waalwijk BV Veendam
15 aug 2008 SC Cambuur-Leeuwarden VVV-Venlo
15 aug 2008 Telstar FC Den Bosch
15 aug 2008 TOP Oss FC Omniworld

Vreemde man loopt met Nederlanders mee

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen kwam er tegelijkertijd met het Nederlands team een man in gewone kleding de baan op. De man liep in het stadion in Peking tussen de Nederlandse sporters en zwaaide vrolijk naar het publiek.

De sporters dachten dat de man een vrijwilliger was, maar hij bleek te beschikken over een persaccreditatie. NOC*NSF-manager Jeroen Bijl heeft hem daarop uit de stoet verwijderd. Hoe de man door de strenge beveiliging is geraakt, is onbekend.

Uitslagen oefenduels 8 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. Als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Sparta
Slot
Middlesbrough (Eng)
Alves (2), Aliadiere, Walker, Downing, Williams
1-6
Heracles Almelo Xanthi (Gri) 0-0
Excelsior Maasluis Feyenoord
Biseswar (2), Janota, Fer, Landzaat, Vlaar, Bruins
0-7
Exc. Moeskroen (Bel) SC Heerenveen
Elyounoussi
1-1

Balkenende: Zorg over situatie Zuid-Ossetië

Premier Jan Peter Balkenende heeft vandaag in Peking gesproken met de Franse president Nicolas Sarkozy en de Russische premier Vladimir Poetin over de situatie in de Georgische regio Zuid-Ossetië.

De drie zijn in China vanwege de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Balkenende wees op het belang van het voorkomen van zoveel mogelijk geweld. "Het is een punt van zorg. Er moet gewerkt worden aan stabilisatie."

Eerder op de dag riep de Europese Unie de strijdende partijen in Zuid-Ossetië al op onmiddellijk te stoppen met vechten en de vredesbesprekingen te hervatten. Frankrijk is momenteel EU-voorzitter.

Georgië meldt tientallen doden

Bij Russische bombardementen op Georgië zijn tientallen Georgische militairen gedood. De Georgische president Saakasjvili sprak vrijdagavond in een live uitgezonden toespraak op televisie over circa dertig slachtoffers, hoofdzakelijk soldaten.

Volgens het staatshoofd zou de hoofdstad van de opstandige regio Zuid-Ossetië, Tschinvali, en de omgeving onder controle van de Georgische strijdkrachten zijn gebracht, net als de meeste dorpen in de streek.

Perez stapt naar arbitragecommissie

Kenneth Perez stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB. Hij wil op deze manier een plaats in het eerste elftal van Ajax afdwingen.

Perez moet sinds maandag met het tweede elftal meetrainen met het tweede elftal omdat trainer Marco van Basten het niet zag zitten in de Deen. Ajax wil de speler aan zijn contract houden, omdat ook het tweede elftal profvoetbal speelt. Perez voelt daar zelf niets voor. Omdat Ajax ook niet aan een oplossing wil meewerken, heeft hij besloten naar de arbitragecommissie te stappen.

Speler schopt teamgenoot knock-out

Stefan Babovic van Nantes heeft zijn teamgenoot Djamel Abdoun knock-out geschopt. De Serviër deed dit in de kleedkamer van zijn club.

Technisch directeur van de Franse club Christian Lariepe heeft laten weten dat beide spelers een zware straf vanwege het incident kunnen verwachten. Hij gaf echter geen details van het 'gevecht'.

Zaterdag vangt Nantes de competitie aan met een wedstrijd tegen Auxerre.

Metallica-drummer presenteert special op KinkFM

Metallica-drummer Lars Ulrich presenteert volgende week zaterdagavond een heavymetalprogramma op KinkFM. Ter gelegenheid van het Lowlands festival heeft de radiozender Ulrich benaderd een New Wave of British Heavy Metal-special te presenteren voor de thuisblijvers.

De 44-jarige Ulrich is medeoprichter, songwriter en drummer van Metallica. De populaire metalband geeft volgende week vrijdag een optreden op het Vlaamse Pukkelpop-festival. Lowlands vindt volgend weekeinde plaats in Biddinghuizen.

De bandleden van de metalband Textures nemen zondagavond de presentatie op KinkFM voor hun rekening. Leon Verdonschot, journalist en presentator van het programma Oeverloos, neemt het stokje die avond van de groep over om de Nederlandse deathmetalband Gorefest te interviewen.

ANWB: Het wordt razend druk dit weekend

Het wordt dit weekeinde opnieuw filerijden in Europa. De ANWB waarschuwt voor drukte op Franse, Duitse, Italiaanse en Oostenrijkse wegen. Zowel vertrekkende als terugkerende vakantiegangers moeten rekening houden met vertragingen. Naar schatting vertrekken zaterdag en zondag 775 duizend mensen uit Nederland naar hun vakantiebestemming.

In Frankrijk kunnen vooral rond Parijs opstoppingen ontstaan. Ook bij de Spaanse grens worden files verwacht. In het zuiden van Duitsland wordt het vooral druk rond Munchen. In Oostenrijk verwacht de ANWB urenlange vertraging in zuidelijke richting. Ook in Zwitserland wordt het druk op de wegen.

In Italie zijn de vakanties op 1 augustus begonnen. Volgens de Italiaanse verkeerspolitie gingen vorig weekeinde veertien miljoen mensen op stap. Ook dit weekeinde zal het er druk zijn. Automobilisten met panne hebben komende week in Italie dubbel pech: vanaf maandag zijn de meeste autodealers en garages een week gesloten vanwege de viering van Maria Hemelvaart op 15 augustus.

Huisartsen doen nachtdiensten van de hand

Huisartsen proberen steeds vaker onder hun nachtdienst vandaan te komen. Dat zegt Joke Lanphen van de Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN) vandaag in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Volgens Lanphen huren de huisartsen goedkope vervangers in om de onpopulaire diensten over te nemen.

Volgens de voorzitter van de VHN zijn de avond- en weekenddiensten onpopulair omdat steeds meer patiënten voor 'wissewasjes' naar het spreekuur komen. "Het is soms onbegrijpelijk waar mensen voor naar de avondpost komen. Soms kan bij meer dan de helft van de klachten worden gewacht tot de volgende dag."

Artsen kunnen hun diensten uitbesteden als er genoeg waarnemers voorhanden zijn. Het meest gebeurt dit in de regio Gooi- en Vechtstreek. Driekwart van de huisartsen komt er onder zijn avonddienst af.

Balkenende noemt ceremonie indrukwekkend

Premier Jan Peter Balkenende noemde de openingsceremonie van de Olympische Spelen vrijdag in Peking indrukwekkend. "Er was veel te zien. Ik hoop dat onze sporters hier zeer goed presteren."

Balkenende zei in Peking te zijn om de Nederlandse sporters bij te staan. Hij gaat op meerdere bijeenkomsten het belang van de sport benadrukken. Daarnaast is de premier in China om over politieke zaken te praten.

Toch nog explosieven in Biltse bunker

De verwijdering van de explosieven uit de bunker in Bilthoven is donderdag niet volledig geslaagd. Bij een nacontrole vrijdag bleken er nog zeven ladingen in het betonnen bouwwerk aanwezig. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente De Bilt vrijdag gezegd.

Hoe het mogelijk is dat springstof is achtergebleven, wordt volgens de zegsvrouw maandag pas duidelijk. De atoombunker uit de jaren vijftig zou met explosieven opgeblazen worden maar begin juli ging er bij een proefontploffing iets mis. Hierdoor vloog er puin tot in een nabijgelegen woonwijk. Om verdere risico's te vermijden besloot de gemeente om alle al aangebrachte springladingen te verwijderen.

Chandhok: "Opties Force India en STR"

De Indiër Karun Chandhok verwacht volgend jaar in de Formule 1-klasse uit te komen, en hij ziet zichzelf wel bij Force India of Scuderia Toro Rosso. De 24-jarige komt momenteel uit in de GP2-klasse en maakte zijn eerste meters in een F1-bolide in november vorig jaar, in een test met Red Bull op Barcelona.

Chandhok denkt vooral kans te maken bij Force India, waar het contract van de Duitser Adrian Sutil eind dit jaar afloopt. "Het zou ideaal zijn om een Indiaas team met een Indiase rijder in de Formule 1 te hebben, om zo het pattriotistische gevoel bij de fans wat verder aan te wakkeren" , aldus Chandhok in gesprek met de krant The Asian Age. "Maar ik krijg natuurlijk liever een contract op basis van mijn kwaliteiten, en niet op basis van mijn nationaliteit. Ik hou dan ook al mijn opties open. Bij Red Bull Racing zijn Mark Webber en Sebastian Vettel al bevestigd voor 2009, maar bij Scuderia Toro Rosso zijn beide stoeltjes nog beschikbaar."

Op dit moment staat de Indiër zevende in het GP2-kampieonschap en hij boekte onlangs in Duitsland zijn tweede zege. Hij is ook in gesprek met Red Bull Racing over een testrol. Toch houdt hij het wat geheimzinng: "Maar ik ben ook in gesprek met een van de topteams."

Schoonouders Mariah Carey niet blij met haar

Mariah Carey heeft geen goede eerste indruk achtergelaten op haar schoonouders. Toen het gevallen R'n'B-zangeresje de ouders van manlief Nick Cannon voor het eerst ontmoette, nam ze namelijk al haar assistentes mee.

Dit was wat te veel van het goede, zo vonden de Cannons. "Het eerste bezoekje leek meer op een publiciteitsstunt, en daar was Nick's moeder niet van onder de indruk", meldt een bron.

Moe Cannon is ook niet best te spreken over Mariah's wilde levensstijl. "Zijn ouders zijn nogal christelijk, en vinden haar drinkgedrag en gefeest niet kies. Ze drinkt champagne met flessen tegelijk, en dus is ze wat hen betreft niet het juiste type vrouw voor Nick."

 


Zolang ze niet gaat zingen is alles best...

Olympische Spelen 2008 begonnen!

De maar liefst vier uur durende openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking begon vandaag om 20.00 uur Chinese tijd (14.00 uur in Nederland). Daarmee werden de 29e Spelen officieel voor geopend verklaard.

In totaal zaten er 91.000 toeschouwers in het stadion. De verwachting is dat zo'n 4 miljard mensen de opening voor de televisie bekeken.

In het nationaal stadion, bijgenaamd het Vogelnest, telde het publiek onder toeziend oog van IOC-voorzitter Jacques Rogge en de Chinese president Hu Jintao de laatste tien seconden af. Daarna barstte een indrukwekkend vuurwerk los.

Met 2008 percussiespelers werd de aftrap gegeven voor het vier uur durende spektakel. Even later werd het publiek getrakteerd op een indrukwekkend en kleurrijk overzicht van de historie van het land, waarbij de 20ste eeuw overigens buiten beschouwing bleef. Ook waren er 2008 dansers vol met lampjes, die hun sierlijke kunsten vertoonden tijdens het pianospel van de Chinese concertspeler Lang Lang.

Nadat alle 205 landen binnen waren komen lopen met hun vlaggendragers voorop, Nederland vertegenwoordigd door hockeyer Jeroen Delmee, was het wachten op de olympische vlag en de toespraken van IOC-voorzitter Rogge en de Chinese gastheer, president Hu Jintao. De laatstgenoemde mocht van Rogge als eerste, die sprak dat de Olympische Spelen 2008 een zegen waren voor het Chinese volk. Hij verklaarde de OS van 2008 officieel voor geopend. Rogge had het over een sportieve Spelen, en de hoop dat de sporters doping zouden laten staan.

Vervolgens werd de olympische vlag het stadion binnen gedragen. De olympische eed werd afgelegd door een Chinese tafeltennisster. En daarop volgden de 'vredesduifjes', sinds de Spelen in Seoul waar een paar duiven door de olympische vlam werden verbrand geen echte duiven meer. Dit keer waren het vijftig Chinese dames die een dans uitvoerden.

De vlam werd overgedragen op een aantal atleten die elkaar steeds het vuur doorgaven en zo het hele stadion doorrenden. De laatste atleet werd de lucht in getild, onderweg naar de schaal, waar hij vervolgens het hele stadion aan de bovenrand door 'vloog' al lopend op het opgehangen doek alwaar de hele ceremonie door beelden op geprojecteerd werden. Het was een spectaculair gezicht, waarmee de Chinezen maar weer eens bewezen dat ze deze Spelen tot iets uitzonderlijks willen maken.

Na deze bijzondere rondgang ontstak de voormalige turner een soort lont, waarmee in een reuzenfakkel een enorm vuur ontbrandde. Hierna brak nog een prachtig vuurwerk los, waar de Chinezen zo om bekend staan.

Daarmee zijn de Olympische Zomerspelen 2008 écht geopend!

FOK!sport brengt je elke dag driemaal een overzicht van de uitslagen, en uiteraard zal ook al het Nederlandse en het bijzondere nieuws langskomen. Kijk vooral op de speciale Peking 2008-site! Veel plezier met dit wereldwijde sportevenement!

AVGN-wannabee

Hoera, weer iemand gevonden die beroemd wil worden op "teh internet", natuurlijk op Youtube. Dit keer is het iemand die de legendarische Angry Video Game Nerd wil nadoen. Het is in ieder geval hilarisch, maar dat heeft hij zelf volgens mij niet door. Gewapend met zijn accent, zijn knuffel, zijn one-liners en zijn afsluiter ("welterusten, mensen") komt hij iedere keer met een review, tenminste, als je het een review mag noemen.

Met dank aan SpankmasterC voor de submit

Special Opsporing Verzocht mag op tv

De Avro mag een speciale uitzending van Opsporing Verzocht over de voor doodslag veroordeelde Reggy K. uitzenden. De kortgedingrechter in Amsterdam besloot vrijdag dat het recht op vrije meningsuiting van de Avro zwaarder weegt dan de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de 22-jarige Reggy K.

De omroep wilde op 22 juli een uitzending wijden aan het leven van de jonge crimineel. K. startte een procedure om deze uitzending te laten verbieden, omdat het ten koste zou gaan van zijn goede naam. In de uitzending zouden feiten worden genoemd waardoor zijn identiteit zou kunnen worden achterhaald.

De rechter oordeelde dat de uitzending een maatschappelijk belang dient en dat er bovendien in andere media al zoveel details over het leven van K. bekend zijn gemaakt, dat zijn persoonlijke omgeving al op de hoogte moet zijn.

In oktober 2006 werd de maatschappelijk werker Marinus Ooms uit Haulerwijk door messteken om het leven gebracht. Het ging om een roofmoord. Reggy K. is tot 18 jaar cel veroordeeld (eis was 20 jaar + tbs) voor het misdrijf, dat hij met twee anderen (Mounim K. en Mohammed el M.) zou hebben gepleegd. K. ontkent iedere betrokkenheid. Het hoger beroep in deze zaak loopt nog.

Onbekend is wanneer de special wordt uitgezonden.

's Werelds duurste huis verkocht voor half miljard euro

's Werelds duurste huis is eindelijk in andere handen. De koper telde maar liefst een half miljard euro neer voor het optrekje.

Het is dan ook niet zomaar een huisje. Het huis is namelijk in 1902 gebouwd voor de toenmalige koning van België, Leopold II. Villa Leopolda was het buitenverblijf van de koning aan de Franse Azurenkust.

Het huis wordt nu nog bewoond door de weduwe van de Libanese zakenman Edmond Safra. Zij heeft het huis verkocht voor het sommetje van vijfhonderd miljoen euro aan een Russische oliemiljardair. Begin september wordt de overdracht officieel beklonken.

De afgelopen tijd gonsde het van de geruchten over de nieuwe bewoner. De Russische zakenman zou niemand minder zijn dan Roman Abramovitsj, de eigenaar van Chelsea. Ondanks dat ook hij zijn fortuin heeft vergaard met olie, blijkt de koper toch een andere Russische miljardair te zijn.

De verkoopprijs van een half miljard doet het vorige record van duurste huis teniet. Vorig jaar werd namelijk een huis in de tuinen van het Londense Kensington Palace verkocht aan een Indiër. De 147,28 miljoen euro die staalmagnaat Lakshmi Mittal betaalde is echter een schijntje vergeleken bij dit recordbedrag.

 

Villa Leopolda
Mooi optrekje voor 500 miljoen euro

 

Levenslang voor tienermoord om 'verkeerde blik'

Een 16-jarige Britse jongen uit Londen heeft vandaag levenslang gekregen voor het neersteken van een 14-jarig plaatsgenootje die hem 'verkeerd had aangekeken'. Dat meldden Britse media.

De dader, Joseph Chin (foto), maakte deel uit van een bende van ongeveer twintig jongens die de 14-jarige Martin Dinnegan (foto) vorig jaar besloten te achtervolgen. Minder dan een uur eerder waren er blikken tussen de tieners uitgewisseld. Dinnegan, beschreven als een topleerling, was alleen en ongewapend toen de groep op fietsen en brommers achter hem aankwam.

Het slachtoffer werd ingehaald en vervolgens geslagen, getrapt en vier keer in de rug gestoken. Hij werd stervende achtergelaten in de wijk Holloway in het noorden van Londen. De rechter sprak van zinloos geweld. De minderjarige dader, die al in het bezit was van een strafblad en ontkende schuldig te zijn, verdwijnt voor minimaal 12 jaar achter de tralies.

Medaillespiegel Olympische Spelen, Peking 2008

Paralympische spelen:

PlaatsLandGoud
Zilver
Brons
Totaal
1 China876852207
2 Verenigd Koninkrijk422931102
3 Verenigde Staten36342898
4 Oekraïne24183173
5 Australië22292778
6 Zuid-Afrika213529
7 Canada19102150
8 Rusland18232162
9 Spanje15212258
10 Brazilië15131745
11 Duitsland14252059
12 Frankrijk11211951
13 Zuid-Korea1081331
14 Tunesië99321
15 Mexico93719
16 Tsjechië631827
17 Polen5121330
18 Japan512724
19 Nederland510722
20 Griekenland591024
21 Wit-Rusland57113
22 Iran56314
23 Cuba53614
24 Nieuw-Zeeland53412
- Zweden53412
26 Kenia5319
27 Hongkong52310
28 Italië47516
29 Egypte44412
30 Nigeria4419
31 Algerije43815
32 Marokko4127
33 Denemarken3249
34 Oostenrijk3115
- Ierland3115
36 Kroatië31 4
37 Azerbeidzjan23510
38 Slowakije2316
39 Zwitserland2259
40 Finland2226
41 Thailand15713
42 Portugal1427
43 Noorwegen1337
44 Cyprus1214
45 Letland12 3
46 Singapore1124
- Venezuela1124
48 Saoedi-Arabië11 2
49 Hongarije1 56
50 Taiwan1 12
- Turkije1 12
52 Mongolië1  1
53 Israël 516
54 Angola 3 3
55 Jordanië 224
56 Litouwen 2 2
- Servië 2 2
58 Argentinië 145
59 Slovenië 123
60 Bulgarije 112
- Irak 112
62 Bosnië en Herzegovina 1 1
- Pakistan 1 1
- Papoea-Nieuw-Guinea 1 1
- Roemenië 1 1
- Verenigde Arabische Emiraten 1 1
67 Libanon  22
68 België  11
- Colombia  11
- Estland  11
- Jamaica  11
- Laos  11
- Maleisië  11
- Namibië  11
- Puerto Rico  11
- Syrië  11

Olympische spelen:

PlaatsLandGoud
Zilver
Brons
Totaal
1 China512128100
2 Verenigde Staten363836110
3 Rusland23212872
4 Verenigd Koninkrijk19131547
5 Duitsland16101541
6 Australië14151746
7 Zuid-Korea1310831
8 Japan961025
9 Italië8101028
10 Frankrijk7161740
11 Oekraïne751527
12 Nederland75416
13 Jamaica63211
14 Spanje510318
15 Kenia55414
16 Wit-Rusland451019
17 Roemenië4138
18 Ethiopië4127
19 Canada39618
20 Polen36110
21 Hongarije35210
- Noorwegen35210
23 Brazilië34815
24 Tsjechië33 6
25 Slowakije3216
26 Nieuw-Zeeland3159
27 Georgië3 36
28 Cuba2111124
29 Kazachstan24713
30 Denemarken2237
31 Mongolië22 4
- Thailand22 4
33 Noord-Korea2136
34 Argentinië2 46
- Zwitserland2 46
36 Mexico2 13
37 Turkije1438
38 Zimbabwe13 4
39 Azerbeidzjan1247
40 Oezbekistan1236
41 Slovenië1225
42 Bulgarije1135
- Indonesië1135
44 Finland1124
45 Letland1113
46 België11 2
- Dominicaanse Republiek11 2
- Estland11 2
- Portugal11 2
50 India1 23
51 Iran1 12
52 Bahrein1  1
- Kameroen1  1
- Panama1  1
- Tunesië1  1
56 Zweden 415
57 Kroatië 235
- Litouwen 235
59 Griekenland 224
60 Trinidad en Tobago 2 2
61 Nigeria 134
62 Oostenrijk 123
- Ierland 123
- Servië 123
65 Algerije 112
- Bahama`s 112
- Colombia 112
- Kirgizië 112
- Marokko 112
- Tadzjikistan 112
71 Chili 1 1
- Ecuador 1 1
- IJsland 1 1
- Maleisië 1 1
- Zuid-Afrika 1 1
- Singapore 1 1
- Soedan 1 1
- Vietnam 1 1
79 Armenië  66
80 Taiwan  44
81 Afghanistan  11
- Egypte  11
- Israël  11
- Moldavië  11
- Mauritius  11
- Togo  11
- Venezuela  11

Homer Simpson op Spaanse euro

De eigenaar van een snoepwinkel in het Spaanse Avilés kreeg onlangs een vreemde euromunt in handen. Hij ontdekte namelijk niemand minder dan tv-held Homer Simpson op de munt. Over de kale kop van de Spaanse koning bleek zeer vakkundig Homer te zijn gegraveerd.

Winkelier José Martinez had gelijk al in de gaten dat er iets niet in de haak was aan de munt. Toen hij de euro eens wat ander wilde bekijken, zag hij niet het vertrouwde hoofd van staatshoofd Juan Carlos maar dat van de gele anti-held. Blijkbaar had iemand met te veel vrije tijd Homer in het muntje gegraveerd.

Of we de munt ooit in Nederland zullen aantreffen is zeer onwaarschijnlijk. De snoepwinkeleigenaar houdt de munt voorlopig als amulet, maar wil hem eventueel wel verkopen als hij er genoeg aan overhoudt.

Wie de munt wil zien, klikt alhier

Kunstenaars 'ontvluchten' gevangenis Hoorn

Zeven kunstenaars die zich vrijwillig hadden laten opsluiten in de Krententuin, de voormalig gevangenis op het Oostereiland in Hoorn, zijn 'gevlucht' vanwege 'de erbarmelijke omstandigheden'.  Het zevental maakte deel uit van een groep van dertien kunstenaars die in het kader van het project 13isolations zich had laten opsluiten om in alle eenzaamheid inspiratie op te doen voor kunstwerken.

De kunstenaars gingen er begin deze maand in en zouden er op 30 augustus weer uit komen. Maar de zeven gevluchte kunstenmakers zeggen dat er een gebrek is aan bedden, meubilair, douches, werkmateriaal, stromend water en maaltijden. De weglopers, waaronder kunstenaars uit de VS, Oekraïne en Japan, verblijven voorlopig in een hotel.

De bedenker en initiatiefnemer van het project, Antony Murrell, zegt  dat de kunstenaars zich als ''prima donna's'' opstellen. ''Het is een gevangenis en geen Hilton'', stelt de in Amsterdam wonende Amerikaan. Hij erkent wel dat bepaalde dingen niet helemaal volgens planning verlopen. Zo is er gesteggel over een vergunning van de brandweer.

Kunstenaar Hank Botwinik zit nog wel in het gevang. ''Het zijn baby's'', zo oordeelt hij over zijn gevluchte collega's. ''Niemand is hier bevroren, nat geworden of mishandeld. Het is een uitdaging hier te werken.''

De Krententuin op het Oostereiland fungeerde vanaf 1829 tot medio 2003 als gevangenis.  De laatste decennia zaten er kort gestraften en gedetineerden die in de laatste fase van hun gevangenisstraf zaten.

[Special] Jupiler League seizoen 2008/09

Vanavond begint de Jupiler League aan het seizoen 2008/09. De hoogste tijd dus om eens vooruit te blikken.

Vandaag start het nieuwe seizoen in de Jupiler League. Zoals bekend is deze competitie altijd zeer onvoorspelbaar en daardoor leuk. Niet zelden werd de titelstrijd de laatste jaren pas op de slotdag of kort daarvoor beslist. Toen in de eredivisie de titel in 2007 op basis van het doelsaldo naar PSV ging, wist voetbalminnend Nederland niet hoe men het had. Maar in de Jupiler League zagen we een dergelijk scenario bijvoorbeeld al in 2004, toen FC Den Bosch dankzij de betere doelcijfers de titel op de slotdag van Excelsior afsnoepte. Ook FC Volendam wist vorig jaar te promoveren door een beter doelsaldo dan concurrent RKC Waalwijk. Spanning genoeg dus!

Daarnaast kan deze competitie toch ook worden gezien als een kweekvijver voor toekomstige toppers. Een greep uit het recente verleden leert dat internationals als Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy, Demy de Zeeuw en Danny Koevermans enige seizoenen op dit niveau speelden. Maar ook voetballers als Thomas Buffel, Salomon Kalou, Klaas-Jan Huntelaar en Gerald Sibon blonken één of meerdere seizoenen uit op dit niveau.
Mogelijk herbergt de Jupiler League dit seizoen weer enkele spelers die over enkele jaren tot de top gerekend mogen worden.

Tot slot staat er nog een aangrijpende verandering voor de deur. Als het aan de KNVB ligt, degradeert de nummer twintig uit de competitie naar het amateurvoetbal. De clubs, verenigd in de Coöperatie Eerste Divisie (CED), zijn er nog fel op tegen en proberen het tegen te houden. Zoals het er nu echter uitziet, zal de degradatieregeling door de KNVB gewoon doorgedrukt worden. Er is dus ook onderin het nodige om voor te spelen!

Titelkandidaten

Diverse clubs hebben de ambitie om zo snel mogelijk te promoveren en zo weer aan te haken bij de financieel en sportief interessante eredivisie. Daarbij wordt uiteraard gekeken naar de twee degradanten van vorig seizoen. Met name VVV-Venlo wordt gezien als titelfavoriet. De Limburgers verloren wel succestrainer André Wetzel aan ADO Den Haag, met in zijn kielzog de spelers Ekrem Kahya en Karim Soltani, zagen verder Edwin Linssen een mooie transfer naar Roda JC maken en verloren tot slot smaakmaker Nordin Amrabat aan PSV. Toch lijken de gaten in de selectie goed opgevuld met de snelle rechtsbuiten Ruben Schaken, vorig seizoen uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League, routinier Kevin van Dessel, voormalig Veendam-topschutter Marnix Kolder en de van Roda JC teruggekeerde Frank van Kouwen. Hij promoveerde in 2007 met de ploeg naar de eredivisie. De nieuwe trainer Jan van Dijk en zijn selectie lijken dé te kloppen ploeg.

Van de andere degradant wordt minder verwacht. Desondanks zal Excelsior toch wel bovenin mee gaan spelen. Het vertrek van doelman Ronald Graafland, aanvoerder Jos van Nieuwstadt, AZ-huurling Kees Luyckx en topscorer Geert den Ouden weegt echter zwaar. Excelsior zal het gaan doen met een jonge, enthousiaste groep. Spits Johan Voskamp, aan wie flink werd getrokken door ADO Den Haag, bleef wel. Van hem worden de nodige treffers verwacht.

Dan is daar ook FC Den Bosch, dat de laatste jaren een stijgende lijn laat zien. Na de degradatie in 2005 werden de Bosschenaren achtereenvolgens zevende, vijfde en derde. Wie die lijn doortrekt..... Topfavoriet is FC Den Bosch niet, maar kanshebber is men zeer zeker, met nieuwelingen als Adnan Barakat, Diangi Matusiwa en Paul Jans. Als men nog een goede rechtermiddenvelder kan vinden, lijkt de selectie goed in balans.

RKC Waalwijk liep vorig seizoen op zure wijze het kampioenschap mis en verloor daarna in de finale van de play-offs ook nog eens van ADO Den Haag. Ruud Brood, de opvolger van Zeljko Petrovic, heeft maar één opdracht gekregen: terug naar het niveau waarop RKC tot de degradatie in 2007 lange tijd speelde. Dit moet dan wel gebeuren zonder sterspeler Martijn Reuser, al kwam in de persoon van Anton Jongsma van FC Zwolle een prima vervanger naar Waalwijk. Met FC Zwolle is direct de laatste topfavoriet genoemd. Trainer Jan Everse liet zijn elftal leuk voetballen, hetgeen zijn centrale verdediger Niklas Moisander zelfs een transfer naar AZ opleverde. Zwolle gaat dit jaar op de internationale toer, met nieuwelingen uit Brazilië, Argentinië, Uruguay, Tsjechië en Slowakije. Aan Everse de taak hier snel een eenheid van te maken en dan kan Zwolle zeker meedoen.

De outsiders

Dit is een grote groep. Veel clubs hebben al laten weten te azen op een periodetitel, een plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs of in elk geval het linkerrijtje. Het leuke van de Jupiler League is dat ze het allemaal nog zouden moeten kunnen ook. Neem BV Veendam, met cultvoetballer Sjaak Polak als voornaamste aanwinst. Bovendien keerde Niek Loohuis terug van een mislukt avontuur bij Heerenveen, zodat Veendam zeker leuke dingen kan gaan laten zien. Polak riep al dat hij kampioen wil worden.

RBC Roosendaal probeert sinds de degradatie in 2006 al te promoveren. In 2007 leek men ver te komen, maar stortte men na de winterstop in en zag De Graafschap langszij komen. Vorig seizoen viel ronduit tegen. Of het nu lukt is zeer de vraag. De ploeg verloor nogal wat goede spelers en kreeg er vooral talentvolle amateurvoetballers voor terug. Een uitzondering is Sjoerd Ars, die voor de goals moet gaan zorgen. Alles zal moeten kloppen voor RBC, wil het meedoen om promotie.

MVV wil met de nieuwe trainer Fuat Capa, een Belgische Turk, hoge ogen gaan gooien. Capa heeft ambities en zag topscorer Gunter Thiebaut blijven. De grootste aankoop is Bülent Akin, die ooit Champions League speelde. Hij kampt echter nu al met motivatieproblemen. Desondanks valt er wat te verwachten uit Maastricht dit jaar. Bij Helmond Sport werd men onlangs nog geconfronteerd met het opstappen van trainer Jan Poortvliet, die zijn kans bij het Engelse Southampton wilde grijpen. Poortvliet had Helmond Sport na een dramatisch jaar weer terug in de bovenste helft van de ranglijst gekregen. Voormalig assistent Jurgen Streppel krijgt de zware taak deze prestatie te evenaren, waarbij hij vooral hoopt dat zijn nieuwe spits Dirk Jan Derksen een laatste kunstje wil uithalen.

Bij Go Ahead Eagles vertrokken enkele goede spelers, maar kwam er ook wel wat voor terug. De ploeg mikt dan ook op de bovenste plaatsen, maar kreeg een tegenvaller te verwerken. De beoogde spits Mathias Ranégie, een lange Zweed, bleek bij aankomst in Deventer verre van fit, zodat de transfer in het water viel. Meer valt te verwachten van FC Emmen, dat een spectaculaire nieuweling haalde in de persoon van Joos Valgaeren. De centrale verdediger uit België speelde met Celtic in de Champions League en kwam diverse keren uit voor de Rode Duivels. De voormalig speler van Roda JC koos voor Emmen vanwege zijn vrouw, die uit de regio komt. Bovendien kon men de talentvolle Tim Matavz huren van FC Groningen en bezit Emmen met Roy Stroeve de topscorer van de voorbereiding.

Vorig seizoen werd FC Dordrecht nog gezien als belangrijke outsider, maar toen viel het seizoen tegen. Nu kunnen de Schapenkoppen wat meer vanuit de luwte gaan spelen. Spelmaker Nick van der Velden vertrok naar AZ, maar trainer Gert Kruys kreeg weer enkele getalenteerde jonge spelers in zijn groep. Mogelijk kan FC Dordrecht weer net zo verrassen als in 2007, toen men zesde werd.

Dé outsider is echter SC Cambuur-Leeuwarden. De ambitieuze Friezen baarden opzien met het aantrekken van Nassir Maachi, Paul Beekmans, AGOVV-schutter Ruud ter Heide, Michael Jansen en Danny Guijt. Op papier staat er een topploeg, maar trainer Jurrie Koolhof zal dit eerst moeten zien te vertalen naar het veld. Als dat lukt kan Cambuur zomaar om het kampioenschap gaan spelen, maar de kans dat de verwachtingen te hooggespannen zijn, is eveneens aanwezig.

Degradatiekandidaten?

Uitgaand van het feit dat de hekkensluiter degradeert, zijn er dit jaar dus ook voor het eerst degradatiekandidaten. Voor AGOVV Apeldoorn en FC Omniworld zou een dergelijk lot extra zuur zijn, aangezien met veel inspanningen moest doen om profclub te worden. AGOVV is op basis van de laatste twee jaargangen, waarin het laatste en achttiende werd, wel een kandidaat. Trainer John van den Brom hoopt echter dat zijn volledig verbouwde selectie goed genoeg zal zijn om het veel beter te doen. De meeste nieuwelingen zijn echter jong, dus is het afwachten wat er gaat gebeuren in Apeldoorn.

In Almere heeft men het in de drie profseizoenen elk jaar beter gedaan, met de dertiende plaats van vorig jaar als beste resultaat. Die lijkt nu niet haalbaar, na het vertrek van smaakmakers als Diangi Matusiwa en Oussama Assaidi. Men hoopt dat de van Jong Ajax gekomen Chakib Tayeb en PSV-huurling Género Zeefuik net zo belangrijk kunnen worden. Dan moet degradatie voorkomen kunnen worden.

In het verleden was Fortuna Sittard een club van naam, die internationals als Fernando Ricksen, Mark van Bommel en Kevin Hofland liet debuteren. De laatste jaren is het, mede door de geldzorgen, niet echt fijn meer om supporter van Fortuna te zijn. Ook nu wordt de ploeg, die met een zeer kleine selectie aan het seizoen begint, weer gezien als mogelijke degradant. TOP Oss werd vorig seizoen achtste, maar trainer Hans de Koning klaagde onlangs nog dat hij zoveel ervaren spelers moest inleveren. De ploeg kiest voor een meer regionaal getint, jong team. Of dat verstandig is zal moeten blijken. TOP Oss lijkt te goed om te degraderen, maar te veel jeugd kan wel een gevaar vormen.

Traditioneel worden FC Eindhoven, Haarlem en Telstar genoemd als clubs die profvoetbal nauwelijks waardig zijn. Deze clubs zullen dus met angst en beven aan het seizoen beginnen. Eindhoven kreeg van de KNVB nog een brief, waarin de bond voorstelde zelf met het spelen van betaald voetbal te stoppen. De nieuwe Belgische trainer Marc Brys zegt al tevreden te zijn als de club weer een eenheid zal worden. Toch mag men, met enkele goede spelers in de selectie, redelijk gerust zijn. Negentiende moet kunnen, hoewel de selectie niet breed is. Haarlem eindigde vorig seizoen als laatste, maar trainer Jan Zoutman heeft al gezegd dat het dit seizoen beter zal gaan. De groep is meer in balans volgens de trainer, mede door de nieuwelingen Laurens ten Heuvel en John Nieuwenburg. Telstar biedt Edward Metgod, al jaren assistent-trainer bij AZ, de kans als hoofdtrainer te beginnen. Metgod moet eerst maar zien Telstar in de Jupiler League te houden en pas dan zal men zich op de toekomst kunnen gaan richten. Mogelijk kan de samenwerking met AZ dan een steuntje in de rug zijn.

Het belooft hoe dan ook weer een leuk seizoen te worden!

Natgereden fietser deelt rake klappen uit

Een 65-jarige Utrechtse fietser die gisteren nat werd nadat een auto door een plas reed heeft de bestuurder op onvriendelijke wijze laten weten dat hij het hier niet mee eens was. Hij deelde een kopstoot uit en gaf de 46-jarige man enkele rake klappen. De man is aangehouden voor mishandeling, meldt de Utrechtse politie.

Iets voor vijf uur reed de automobilist op het Smaragdplein in Utrecht door een grote plas, waarbij veel water opspatte. De fietser maakte op dat moment zijn fiets vast en kreeg een behoorlijke hoeveelheid water over zich heen. Dat pikte de krasse knar niet, en toen hij zag dat de auto verderop parkeerde, liep hij eropaf en begon tikken uit te delen. De vrouw van het slachtoffer kon de twee vechtende Utrechters uit elkaar halen, maar toen had haar echtgenoot al letsel aan zijn gezicht opgelopen.

De automobilist heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hierbij verklaarde hij dat de plas zo groot was, dat hij deze onmogelijk kon ontwijken. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Amerikaanse opent eerste kutkliniek

In navolging van alle borstvergrotingsklinieken en andere centra waar je je lijf kunt laten verbouwen, heeft een Amerikaanse nog een gat in de markt ontdekt. In New York heeft namelijk de Amerikaanse gynaecologe Lauri Romanzi de deuren geopend voor 's werelds eerste wellnesscentrum voor de vrouwelijke mossel.

Voor een bedrag van circa honderd euro kan de vrouw zich eerst van onderen laten bestuderen. Met dit onderzoek wordt nagegaan of zij beschikt over een luie vagina. Vervolgens wordt bekeken wat de vrouw eraan kan doen om de vagina weer in optimale conditie te krijgen.

"Het is een persoonlijke training van je vagina, die zowel helpt om je blaas beter te controleren als om intensere orgasmes te krijgen", vertelt Romanzi. Met deze speciale vaginafitness proberen vrouwen zonder pijnlijke operaties hun doosje weer lekker strak te krijgen. Met haar behandeling mikt de gynaecologe vooral op het oudere publiek en vrouwen die al meerdere kinderen hebben geworpen.

Romanzi heeft zelf een trainingsschema in elkaar geknutseld. Zij heeft dit de naam 'Pelvic Health Integrated Techniques' meegegeven, kortweg PHIT. Dit betekent zoveel als bekkengezondheidstechnieken.

Wie geen trek heeft in deze moeilijke oefeningen, kan ervoor kiezen elektrostimulatie te ondergaan. Voor wie uitwendig iets aan haar genitaliën wil veranderen, kan ook een laserbehandeling ondergaan. Wie interesse heeft in dit 'kutcentrum', kan hier alvast een kijkje nemen.

Russische tanks trekken Tschinvali binnen

Een colonne Russische tanks is vanmiddag de Zuid-Ossetische hoofdstad Tschinvali binnengetrokken. Dit heeft het Russische persbureau RIA gemeld op gezag van een Russische militaire bron.

In Moskou komen verder berichten binnen over ''etnische zuiveringen in dorpen in Zuid-Ossetië''. Dit heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov gezegd.

''Wij krijgen berichten binnen dat een beleid van etnische zuiveringen werd gevoerd in dorpen in Zuid-Ossetië. Het aantal vluchtelingen stijgt, de paniek groeit, mensen proberen hun levens te redden'', aldus de bewindsman.

De Georgische president Michail Saakasjvili heeft ondertussen tot een totale mobilisatie opgeroepen naar aanleiding van het geëscaleerde conflict met de afvallige regio Zuid-Ossetië. Voor de televisie zei Saakasjvili dat Georgië rekening moet houden met een grootschalige militaire interventie.

Saakasjvili zei dat door de Georgische militaire actie het grootste deel van Zuid-Ossetië is ''bevrijd''. Verder riep hij Rusland op te stoppen met het bombarderen van Georgische steden. Moskou ontkent echter dat het luchtacties in Georgië heeft uitgevoerd.

Zie ook de video's rechts van dit bericht.

[SLF] Doornbos twee keer snelste

Zowel gisteren als vandaag was Robert Doornbos de snelste coureur tijdens de testdagen van de nieuwe Superleague Formula. Op het circuit van Vallelunga was de Nederlander op donderdag met 1.23.754 het snelst, vandaag nog rapper met 1.23.184.

Donderdag was Davide Rigon, die rijdt voor Borussia Dortmund, tweede achter Doornbos, die voor AC Milan racet. De derde tijd zette toen Pier Guidi neer, voor Galatasaray. Vandaag was opnieuw Rigon tweede, maar op slechts acht duizendsten. En was Enrico Toccacelo een dag eerder nog vierde, dit keer werd hij derde, terwijl Guidi vierde werd.

Er werd wel geklaagd over de zitposities door de coureurs, en er wordt verwacht dat er nog wel aanpassingen zullen volgen aan de cockpit voordat de eerste race wordt verreden. Dat zal zijn in het weekend van 30 en 31 augustus. Het was de laatste testdag vandaag van een reeks van drie dagen die op woensdag begon.

Nederlander Yelmer Buurman rijdt ook in de Superleague Formula, voor voetbalclub PSV.

Ik heb Jessica Alba betast!

Onderzoek heeft aangetoond dat tussen jou en een willekeurig ander persoon op deze aardbol niet meer dan 6 of 7 schakels zitten. Ben jij de klasgenoot van de broer van mijn neefjes vriendin? Of misschien de dochter van de peettante van een ex-werknemer van mijn vader? En hoeveel personen scheiden mij van de Braziliaanse koeiencasanova, van de Gambiaanse president alias wonderdokter, en van Jessica Alba?

Gepest homostel veroordeeld tot werkstraffen

Een homostel is veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf voor het inrijden op twee fietsende jongens. Bijna een jaar geleden reden de 73- en 57-jarige inwoners van Laag-Keppel in op twee jongens die hen naar eigen zeggen al jaren treiterden vanwege hun seksuele geaardheid. De rechtbank in Zutphen is van mening dat dit niet afdoet aan de daad van de twee.

De 73-jarige man die de auto bestuurde is veroordeeld voor poging tot doodslag. Hij kreeg acht maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Zijn 53-jarige partner, die de gewonde jongens met een stok bedreigde, kreeg twee weken voorwaardelijk en zestig uur werkstraf.

De rechter rekende het de twee zwaar aan dat zij geen spijt hebben betoond. Volgens de rechter was er, ondanks de pesterijen, geen sprake van overmacht.

Goed debuut Van der Vaart bij Real

Rafael van der Vaart heeft een prima debuut gemaakt bij Real Madrid. De middenvelder viel in Colombia na rust in tijdens het oefenduel tegen Independiente de Santa Fé en hielp zijn nieuwe club aan de zege.

De Colombianen waren voor rust sterker dan het, door een snelle rode kaart voor Michel Salgado, tot tiental gereduceerde team van Real Madrid. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong. Na rust mocht Van der Vaart zijn trainingspak uittrekken en zich binnen de lijnen melden. Zo'n twintig minuten voor tijd werkte de Nederlander uit een vrije trap eerst de gelijkmaker binnen, enkele minuten later leidde hij de 1-2 van verdediger Pepe in.

De Spaanse kranten waren direct lovend over de ex-Ajacied: "Real was geniaal met de Hollander!", kopte Marca. Een andere krant, AS, was al even lyrisch: "Hij verkleedde zich als Zidane!"

Microsoft: downloads zullen groter worden dan retailverkoop

Vice President van Xbox, David Gosen is zeker van zijn zaak, er is geen twijfel over mogelijk dat de verkopen van gedownloade games de verkopen van retail games de komende jaren zal gaan overtreffen. Het is gebeurd in de muziekbranche en zal ook gaan gebeuren in de gamesindustrie. "There's no question digital will overtake physical. It happened in music and will happen to our industry." aldus de beste man.

Deze uitspraak heeft hij gedaan tijdens zijn speech op Microsofts UK Gamefest developer evenement in Londen. Er wordt steeds meer gedownload op consoles, of dat nou games of films zijn. Het succes van premium downloadable content voor spellen als Rock Band en Guitar Hero, plus het succes van Xbox Live Arcade bewijst dat digitale games het belangrijkst zullen gaan worden in de toekomst. Gosen wees het publiek erop zich voor te bereiden op deze stap. "We have to think about how the consumer is changing and how the ways they are accessing media is changing."

Hij wil tegelijkertijd Xbox Live meer promoten. Xbox Live is het belangrijkste onderscheidende element in de industrie, maar daar wordt amper voordeel uit gehaald. Het is het best bewaarde geheim lijkt het wel. Om Xbox Live aan het grote publiek bekend te maken is Microsoft bepaalde belangrijke onthullingen aan het voorbereiden welke te maken zullen hebben met de beschikbare content. "Expect to see some big announcements coming from us about Live, specifically for Europe, in the coming month." Deze aankondigingen zullen waarschijnlijk te maken hebben met meer Xbox Live Arcade games en meer Video Marketplace content, een deel van Xbox Live waar wij in Nederland nog helemaal geen gebruik van kunnen maken.

OS: Openingsceremonie Spelen begonnen

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking is vandaag om 20.00 uur Chinese tijd (14.00 uur in Nederland) begonnen.

In het nationaal stadion, bijgenaamd het Vogelnest, telde het publiek onder toeziend oog van IOC-voorzitter Jacques Rogge en de Chinese president Hu Jintao de laatste tien seconden af. Daarna barstte een indrukwekkend vuurwerk los.

In totaal zitten er 91.000 toeschouwers in het stadion. De verwachting is dat zo'n 4 miljard mensen de opening voor de televisie bekijken.



Het laatste nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op de speciale subsite!

Battlefield: Bad Company Conquest mode beschikbaar

Goed nieuws voor de Battlefield: Bad Company-spelers. De reeds bij de release aangekondigde Conquest mode is sinds gisteren te downloaden. Conquest mode zit hetzelfde in elkaar als in eerdere Battlefield-games. Het is de bedoeling dat je als team een punt overneemt door er een vlag te hijsen, en vervolgens kan het team daar spawnen. Voor elk "Control Point" krijgt het team punten naar mate het "Control Point" langer in het bezit is.

Zoek je ander slecht gezelschap om de game mee te spelen? Kijk dan eens in het Battlefield: Bad Company-topic.

DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen vergeefs

Nieuw DNA-onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) naar de moord in 1998 op de 11-jarige Nicky Verstappen in Brunssum heeft niets opgeleverd. Dat heeft de politie vandaag laten weten naar aanleiding van berichtgeving op de Limburgse zender L1.

Het NFI maakte gebruik van nieuwe DNA-technieken waarmee de moord opnieuw tegen het licht werd gehouden. Vergeefs, naar nu blijkt. Zondag is het precies tien jaar geleden dat Nicky Verstappen uit Heibloem werd vermoord tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerhei.

De politie hield in totaal vijf verdachten aan, die allen wegens gebrek aan bewijs werden vrijgelaten. Twee van de vijf zijn inmiddels overleden. Het onderzoek naar de moord is nog gaande, aldus een woordvoerder van de politie, "maar op een laag pitje".

Oorzaak aandoening kinderen in Boekel nog raadsel

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het onwel worden van twaalf kinderen donderdagavond tijdens een speurtocht in een bos bij een camping in Boekel. Van de kinderen liggen uit voorzorg er nog drie in het ziekenhuis van Helmond en drie in dat van Oss.

Dat heeft burgemeester Hans Haas van de gemeente Boekel vandaag medegedeeld. De brandweer breidt in de loop van de dag de zoektocht in het bosgebied naar de oorzaak verder uit. In het bos was een vossenjacht uitgezet waaraan ongeveer vijftig kinderen tussen 12 en 14 jaar en hun begeleiders deelnamen. De twaalf die ziek werden, zaten in één groep. Zij voelden zich niet goed en hadden last van hun ogen. De kinderen werden met spoed overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen, Helmond en Oss. Later meldden zich nog twee volwassenen met dezelfde klachten. Ook zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie heeft het bos afgezet en gasten van een nabijgelegen camping opgevangen in een kantine. Nadat de brandweer een strook bos naast de camping had uitgekamd, metingen had verricht en geen gevaarlijke stoffen had aangetroffen, konden de campinggasten vanochtend om vier uur terugkeren naar hun slaapplaats. Bij zonsopgang zijn politie en brandweer opnieuw begonnen het bos te onderzoeken.

Burgemeester Haas heeft in overleg met de organisatie besloten een ander jeugdevenement dat vandaag in de Boekelse bossen zou worden gehouden, vooralsnog af te gelasten.

Rabobank ziet huizenprijzen minder snel stijgen

Koopwoningen worden zowel dit jaar als volgend jaar naar verwachting 2,5 procent duurder. Dat staat in het vandaag verschenen Kwartaalbericht Woningmarkt van Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland. Eerder ging de bank uit van een iets scherpere stijging.

De stijging van de huizenprijzen komt daarmee voor het eerst sinds 2003 lager te liggen dan het inflatietempo, aldus Rabobank. De belangrijkste oorzaak van de langzamere stijging is de oplopende hypotheekrente, die ertoe leidt dat huizenkopers minder te besteden hebben.

Volgens Rabobank heeft het gros van de huizenbezitters geen last van de stijgende hypotheekrente omdat zij hun rente voor een lange tijd hebben vastgelegd. Alleen bij verhoging van de hypotheek of bij het aflopen van de rentevaste periode, voelen zij de hogere tarieven in hun portemonnee. Ook voor starters op de woningmarkt is de situatie verder verslechterd.

Meisje 'zwanger' van tumor van 5 kilo

Een 13-jarig Roemeens meisje dat wegens aanhoudende misselijkheid bij de dokter belandde, bleek een tumor van 5 kilo in de buik te hebben. De uitslag van het onderzoek kwam voor haar ouders als een verrassing, omdat ze dachten dat hun dochter zwanger was.

Dat meldde de Roemeense televisiezender TVR 2 vandaag. Het meisje klaagde al langere tijd dat ze zich niet lekker voelde. De laatste tijd werd de misselijkheid erger en begon de buik te groeien. De ouders brachten haar naar de huisarts. Die stuurde de 13-jarige door naar het ziekenhuis, waar de tumor werd ontdekt. Het kind is met spoed verlost van het gezwel. Eerder deze week werd er al een tumor van 18 kilo uit een baarmoeder verwijderd.

Vrijspraak voor dreigmail aan Wilders

Een man is vandaag vrijgesproken van het bedreigen van PVV-voorman Geert Wilders. Hij had in aanloop naar de verschijning van Wilders' film 'Fitna' een boze e-mail naar de politicus gestuurd. Volgens het Openbaar Ministerie werd Wilders met de dood en zware mishandeling bedreigd. Het had een werkstraf van 40 uur geëist.

De 39-jarige man, volgens de rechtbank een moslim, schreef onder meer: "Vuile Geertje, je tijd is gekomen, wie het laatst lacht, lacht het best". De politierechter van de rechtbank in Zwolle-Lelystad oordeelde dat de woorden 'je tijd is gekomen' meerdere betekenissen kunnen hebben en dus niet vaststaat dat het zonder meer doodsbedreigingen zijn.

Dat Wilders volgens de aangeklaagde ook besneden zou moeten worden, vindt de rechter geen dreiging met zware mishandeling. Het tegen iemands wil besnijden is te classificeren als mishandeling, niet als zware mishandeling, aldus de politierechter.

De man heeft verklaard dat hij boos was dat Wilders zijn geloof bekritiseert, maar dat hij spijt heeft van de mail.

'Maak Amsterdam tweetalig'

De hoofdstedelijke raadsfractie van D66 wil dat Amsterdam officieel tweetalig wordt.  De sociaal-democraten denken daarbij niet aan Turks, Marokkaans of Arabisch, maar aan het Engels. In het openbaar vervoer moet Engels naast Nederlands de voertaal worden, net als bij de gemeente en de politie, zo heeft duoraadslid Jan Paternotte (JanPaternotte.nl) in een notitie laten optekenen.  

Paternotte: ''In Amsterdam kun je overal met Engels terecht, alleen niet bij de gemeente. Aangifte doen kan alleen in het Nederlands, gemeentelijke belastingen worden aangeslagen in slechts Nederlands. Terwijl Engels onmiskenbaar de tweede taal in de stad is, simpelweg omdat Engels dé wereldtaal is en veel Amerikanen en Britten hier wonen of vakantie vieren.'' 

De D66'er wil dat algemene informatie van de gemeente en stadsdelen in het Engels op internet is te vinden. Dan weten buitenlanders bijvoorbeeld ook wanneer ze het afval moeten buiten zetten.  Verder wil hij een 'politiekiosk' in het centrum van de stad waar toeristen ook met Frans, Duits en Spaans terecht moeten kunnen. De aangifte geschiedt dan in het Engels. Engelssprekende agenten moeten in het centrum een 'Union Jack' (Britse vlag) op het uniform dragen.

Tekening: Maddy's ontvoerders volgens Anna Stam

Anna Stam, de caissière van een feestwinkel die denkt vorig jaar Maddy te hebben gesproken na haar ontvoering, heeft een compositietekening laten maken. Gisteren vloog de Amsterdamse naar Londen.

We zien een getinte man met een snor die Portugees sprak en een magere Franssprekende vrouw. Stam sprak vorig jaar mei een meisje dat zei dat ze was ontvoerd tijdens een vakantie. Ze deed echter pas vijf weken later aangifte toen de bewakingsvideo al was gewist. Stam zegt een fotografisch geheugen te hebben en wist daarom nog precies hoe de mensen eruit zagen. Ze claimt verder dat het meisje zei dat ze Maddy heette. Saillant detail: Madeleine McCann noemde zichzelf nooit Maddy. Peter R. de Vries liet vanochtend al weten het verhaal van Stam onzin te vinden.

Maddy compositie

Ken je deze mensen? Bel dan 0900-TUIG.

24-jarige wint Roze kasteel

De 24 jaar oude Linda Kasander uit Zwolle mag zich voortaan kasteeldame noemen. Ze heeft namelijk het Roze Kasteel in Land van Ooit gewonnen. Het kasteel in het failliete pretpark werd als prijs weg gegeven op Radio 538. De kanshebbers moesten in de radiostudio onder andere oud-Hollandse woorden vertalen en quizvragen over etiquette beantwoorden. Linda was daarin de beste.

"Dit is echt te geweldig voor woorden", reageert de Zwolse blij. "Ik heb in het Land van Ooit gewerkt en was toen al gek op het Roze Kasteel. Ik weet dat het niet alleen van buiten, maar ook van binnen ontzettend mooi is. Als ik er woon voel ik me vast en zeker een echte prinses!"

Er waren 1500 aanmeldingen om het kasteel te mogen bewonen. De gemeente Heusden wil voorkomen dat er krakers in het pand komen te zitten of dat het vervallen raakt. De attracties en spullen van het pretpark zijn inmiddels opgeruimd.

L'Oréal: niet geknoeid met huid Beyoncé

L'Oréal ontkent iets te hebben veranderd aan de huidskleur van zangeres Beyoncé op reclamefoto's voor een haarkleuringsproduct. De Amerikaanse website TMZ plaatste  gisteren twijfels bij de echtheid van de teint van Beyoncé en publiceerde vergelijkend fotomateriaal waarop haar huid veel donkerder is.

"De relatie die wij met Beyoncé hebben, staat bij ons hoog in het vaandel en het is pertinent onwaar dat L'Oréal iets heeft veranderd aan haar huidskleur", stelde de cosmeticagigant in een verklaring. Een woordvoerder van de 26-jarige zangeres wilde niet reageren en verwees naar de verklaring van L'Oréal.

Mocht blijken dat de huidskleur van Beyoncé inderdaad met opzet lichter is gemaakt op de foto, zou dat voor beroering kunnen zorgen in de Verenigde Staten. Dergelijke kwesties liggen daar gevoelig. De twee pagina's brede advertentie voor haarkleuringsproduct Feria is te zien in de septemberedities van de bladen Elle, Allure en Essence in de Verenigde Staten en ligt er nu in de winkel. Beyoncé is te zien met wapperend roodachtig haar met highlights. De r&b-zangeres is sinds 2001 een van de gezichten van het cosmeticamerk. Andere sterren die ook de producten van L'Oréal aan de man proberen te brengen zijn Scarlett Johansson, Milla Jovovich en Eva Longoria.

Bekijk hier het verschil!

Leraar wil leerlinge via sms verleiden tot seks

De politie van Florida heeft gisteren een 47-jarige leraar van de North Port High School in de boeien geslagen. Hij had namelijk geprobeerd door middel van een sms een zestienjarige leerlinge te verleiden met hem naar bed te gaan.

Ronald Barche, de leraar in kwestie, sms'te wel vaker met de studente zo liet de politie weten. Maar vanaf eind juli werden de smsjes pikanter.

Zo zou het meisje zelfs naaktfoto's naar de oude man hebben gestuurd. Dit gaf de leraar hoop, en hij stuurde haar een berichtje met de vraag of ze zin had om te neuken.

De leerlinge liet het smsje echter samen met haar moeder aan de politie zien. Hierop werd de leraar gisteren opgepakt en naar de gevangenis overgebracht.

The Police stopt definitief

Na honderdvijftig concerten is er een einde gekomen aan de eenmalige comeback-tour van The Police. De Britse band nam donderdag afscheid van zijn fans in Madison Square Garden in New York. Frontman Sting, gitarist Andy Summers en drummer Stewart Copeland hebben gedurende veertien maanden optredens gegeven.

Tijdens het laatste concert speelde het trio klassiekers als 'Roxanne', 'Every breath you take' en 'King of pain'. Na vier nummers bedankte Sting zijn bandmaten 'voor jullie muzikaliteit, jullie kameraadschap, jullie vriendschap en jullie begrip'. Die fijne samenwerking was geen vanzelfsprekendheid. "De ware overwinning van deze toer is dat we elkaar niet hebben gewurgd", zei de 56-jarige muzikant. The Police heeft er bewust voor gekozen om de comeback-tour te eindigen in de Amerikaanse wereldstad. Het eerste Amerikaanse optreden van de band vond dertig jaar geleden plaats in New York, in de legendarische club CBGB's.

De comeback-tour, die volgens The Police geen vervolg zal krijgen, gaat de boeken in als een van de succesvolste aller tijden. Alleen al vorig jaar verdiende de band 92 miljoen euro met 54 optredens. In september gaf The Police een concert in de Amsterdamse Arena.

 



The Police live in 2008.

Mary J. Blige aangeklaagd voor plagiaat

Mary J. Blige is aangeklaagd voor plagiaat. Het bedrijf Drama Family Entertainment beweert dat het nummer 'Work that' geschreven is door een producer van het bedrijf. Het eist voor deze vermeende inbreuk op het copyright ruim 1,3 miljoen euro van de zangeres. De aanklacht werd dinsdag ingediend bij een rechtbank in Manhattan.

Het nummer 'Work that' is te horen op het nieuwe album van Blige, 'Growing pains'. Ook is de muziek duidelijk hoorbaar in een reclame voor de iPod. In deze commercial is tevens het silhouet van de 37-jarige zangeres te zien. De producent van de iPod, Apple, wordt voor zover bekend niet aangeklaagd. De advocaat van The Queen of Hip Hop Soul, zoals Blige ook wel wordt genoemd, heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.

Driver komt naar PSN

Driver voor de originele PlayStation was een grote hit. Gamers waren dol op de toffe achtervolgingen en de spannende slow-mo bochten. Driver zet je in de schoenen van Tanner, een undercover agent die weet hoe het gaspedaal werkt. Voor de mensen die in vorige eeuw zijn blijven hangen is er goed nieuws: de game komt als download naar PSN.

Driver is te verwachten voor PSN op 14 augustus en zal €5,- gaan kosten.


Waar ging het mis?

Koeien terroriseren Spaans dorp

In het nabij het Spaanse Granada gelegen dorpje Prado Negro gaan de inwoners gebukt onder de terreur die zo'n 150 koeien zaaien. De mensen durven nauwelijks nog de straat op, omdat ze bang zijn onder de voet te worden gelopen of aangevallen.

In hun zoektocht naar voedsel lopen de hongerige runderen menig tuintje plat. Bloempotten, bomen en andere eigendommen van de 570 inwoners worden door de woeste biefstukken ruw gesloopt. Men vermoedt dat de beesten zo buitengewoon agressief zijn omdat de meesten zojuist hebben gekalfd.

De terreur is nu al een maand aan de gang. Omdat ze geen voedsel meer kunnen vinden op de weilanden, zijn de koeien de bewoonde wereld ingetrokken. De inwoners van het dorpje gaan nu de eigenaren van de koeien en de autoriteiten om hulp vragen.

Systeemeisen voor Far Cry 2 zijn bekend

Het vervolg op Far Cry zal zich op de Afrikaanse savanne af gaan spelen. Normaal gesproken zou je je lunchtrommeltje, een tentje en anti-leeuwenspray meenemen naar Afrika, maar het voordeel van een videogame is dat je alleen een stukje hardware nodig hebt. De systeemeisen voor de PS3- en X360-versie liggen voor de hand (hint: je hebt de console in kwestie nodig), maar voor de PC zijn nu ook de systeemeisen bekend:
MINIMUM REQUIREMENTS:

CPU: Pentium 4 3.2 Ghz, Pentium D 2.66 Ghz, AMD Athlon 64 3500+ or better

RAM: 1 GB

Video card: NVidia 6800 or ATI X1650 or better
Shader Model 3 required
256 Mb of graphic memory

Media reader: DVD-ROM

Hard drive space: ~12 Gig of HD space. (TBD)

RECOMMENDED:

CPU: Intel Core 2 Duo Family, AMD 64 X2 5200+, AMD Phenom or better

RAM: 2 GB

Video card: NVidia 8600 GTS or better, ATI X1900 or better
512 Mb of graphic memory

Sound: 5.1 sound card recommended

SUPPORTED VIDEO CARDS:

NVidia 6800, NVidia 7000 series, 8000 series, 9000 series, 200 series. 8800M and 8700M supported for laptops.
ATI X1650 – 1950 series, HD2000 series, HD3000 series, HD4000 series.

Doden door treinongeluk in Tsjechië

Een treinongeluk in Tsjechië heeft vrijdag aan zeker tien mensen het leven gekost. Ten minste honderd inzittenden van de trein liepen verwondingen op. Dat heeft de politie laten weten.

De EuroCity-trein, die onderweg was van de Zuid-Poolse stad Krakow naar Praag, botste in Studenka, ongeveer 350 kilometer van de Tsjechische hoofdstad, op een ingestorte brug. De trein had op dat moment een snelheid van 140 kilometer per uur.

Grand Theft Auto nu ook al slecht voor planten

Zoals jullie weten is Grand Theft Auto de bron van alle kwaad hedendaags. Bankovervallen, moorden, autodiefstallen, terrorisme. Nu heeft iemand GTA ook de schuld gegeven voor de vernieling van planten. Zweedse parkwachter Gert Axelsson is niet blij met de planten die in zijn park steeds vernield worden. Gelukkig weet hij de oorzaak van al dit kwaad: GTA "Waar je chaos in de stad schopt". Het waren vast goede dagen in het verleden, zonder Grand Theft Auto en zonder misdaad. Gert denkt verder eraan om camera's in het park op te hangen.


Gert en zijn plant.

Studenten: niet de BOB, maar de BAS

'Studenten en alcohol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden', vindt de GGD Hollands Midden. Daarom heeft de instelling met een knipoog naar de Bewust Onbeschonken Bestuurder (BOB), de BAS ingevoerd: de 'Bewust Alcoholmatige Student'.

De GGD hangt tijdens de introductieweek van de Leidse studenten, die maandag begint, BAS-posters op in de stad. Ook wordt de website benjijbas.nl gelanceerd, zo staat te lezen op de site van de GGD. "Door BAS worden de positieve aspecten van het matig drinken en/of niet-drinken benadrukt in plaats van de negatieve gevolgen van het wél drinken. Daarnaast kan de uitspraak ,,Ik ben BAS" als steuntje in de rug dienen voor studenten die niet of matig willen drinken'', aldus de GGD.




Dronken studenten, altijd lachen.

Draaijer vervangt Van Mil

Honkballer Loek van Mil kan niet in actie komen in Peking. De werper raakte tijdens de eerste training van het Nederlands honkbalteam geblesseerd aan zijn rechterarm. Uit een mri-scan is gebleken dat hij niet meer in actie kan komen op de Spelen.

Dave Draaijer is door bondscoach Robert Eenhoorn opgeroepen om Van Mil te vervangen. De pitcher van Hoofddorp Pioniers arriveert morgen in het olympisch dorp.

Jeugd Urk sloopt muskuseenden

Eind vorige maand berichtte FOK! nog over Kamervragen die de PVV had gesteld naar aanleiding van de Urker jeugd die hun tijd doorkomen met het mishandelen van de eendjes in het plaatselijke slootje. Vandaag kopt De Telegraaf op de voorpagina over de jeugd uit Urk die eenden gruwelijk mishandelen. De Dierenopvang Urk heeft uit voorzorg al tientallen Muskuseenden in een vijver in de wijk Het Ruim weggehaald, om ze te beschermen tegen de weerzinwekkende praktijken van de Urker jeugd.

Buurtbewoners doen in De Telegraaf anoniem, uit angst voor represailles, verslag van wat er zoal plaatsvindt. Jongens tussen 12 en 16 jaar gooien stenen naar de eenden, pakken pasgeboren pulletjes op en gooien die daarna keihard in het water, laten stenen op broedende vogels vallen en nemen jonge eendjes mee in een emmer om die later te gebruiken als aas bij het vissen. Enkele eenden zijn gevoerd met stukjes brood waar vishaakjes in zaten. Ook  worden  eenden geschopt en halen de jongeren eieren uit de nesten die ze vervolgens stukgooien.

Jongeren die door buurtbewoners worden aangesproken op hun daden, halen hun schouders op. De eenden krijgen volgens hen volgend jaar wel weer nieuwe jongen.

Een volwassen muskuseend is wat grootte betreft zo tussen de eend en de gans. Vandaag zal de Dierenopvang nog eens veertig van de eenden evacueren.

De Urker jeugd heeft overigens een reputatie op te houden als het gaat om vogelmishandeling. Ganzen worden ook geregeld onder handen genomen en een paar jaar terug waren aalscholvers die uit het IJsselmeer in Urk waren neergestreken, doelwit. Ze werden gestenigd en gedood. Sommige jongens trokken de dode vogels daarna achter hun scooters door het dorp. Een paar jeugdige Urkers zijn daar toen voor veroordeeld.

Van Commenée ook chef in Vancouver

Charles van Commenée treedt bij de Winterspelen van Vancouver in 2010 wederom op als chef de mission van het Nederlandse team.

Van Commenée zei wel dat hij na deze Spelen zijn dubbelrol zal evalueren: Hij is Peking ook aanwezig als technisch directeur van NOC*NSF. "Dat is zwaar. Het heeft echter ook veel voordelen. Voor Vancouver zijn we al te ver onderweg om dit nog te veranderen, als we dat al zouden willen."

Ook al ziet hij voordelen in de korte lijnen, Van Commenee moet wel vaak zijn aandacht verdelen. "Het zou een optie kunnen zijn de Zomer- en Winterspelen in dit opzicht uit elkaar te halen."

Groot en Dekker openen zwemtoernooi

Chantal Groot en Inge Dekker komen morgen voor Nederland als eerste in actie bij het zwemtoernooi. De twee zwemmen de series van de 100 meter vlinderslag. Groot start in de vijfde serie en Dekker in de zesde.

Thijs van Valkengoed komt bij de mannen in actie in de series op de 100 meter schoolslag. Hij start in de negende heat.

Morgen zijn ook de series van de 4x100 meter vrije slag bij de vrouwen. Nederland, de wereldrecordhouder, is op dit onderdeel medaillekandidaat. Femke Heemskerk, Hinkelien Schreuder, Ranomi Kromowidjojo en Manon van Rooijen zwemmen in de tweede heat. Zondag is de finale, en als Nederland zich daar voor plaatst zulen Marleen Veldhuis en Inge Dekker de plekken overnemen van de twee langzaamsten in de serie.

Sella per direct geschorst door CONI

Het Italiaans Olympische Comite Coni heeft wielrenner Emanuele Sella met onmiddelijke ingang en voor alle wedstrijden geschorst.

Eind juli testte de 27-jarige coureur van CSF bij een controle buiten de competitie positief op cera, de chemische variant van epo.

Vandaag zal Sella, winnaar van drie etappes in de Giro, zich moeten verantwoorden bij het CONI. Als het B-staal eenzelfde uitslag oplevert, hangt hem een tweejarige schorsing boven het hoofd.

Schröder blijft in Hongkong

Niet alle springruiters zijn van Hongkong naar Peking gevlogen om de openingsceremonie van de Olympische Spelen bij te wonen. Samen met bondscoach Rob Ehrens is Gerco Schröder achtergebleven in Hongkong, waar de hippische onderdelen worden gehouden. Ze verzorgen de paarden.

Angelique Hoorn, Vincent Voorn en Marc Houtzager zijn wel bij de opening. Morgen reist het drietal terug naar Hongkong.

Bommen gevonden in zuidwesten Frankrijk

Experts van de Franse politie hebben vandaag twee bommen onschadelijk gemaakt in drukke toeristenoorden in Frans Baskenland. Zij ontmandelden ook een explosief op de hogesnelheidslijn tussen Boucau en Ondres aan de Atlantische kust.

De politie kwam rond 4 uur vanochtend in actie na een telefonische melding dat er vijf bommen waren geplaatst. De politie trof explosieven aan in een vakantiecentrum bij de stad Arcangues, nabij Biarritz, en voor het VVV-kantoor in Arcangues. Meer dan duizend toeristen werden geëvacueerd. Het treinverkeer tussen Boucau en Ondres werd stilgelegd.

De politie zoekt nog naar explosieven op de twee andere genoemde plaatsen.

Van Basten hoopt nog altijd op Wielaert

Ajax-trainer Marco van Basten heeft de komst van Rob Wielaert nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. FC Twente wil de centrale verdediger niet naar Amsterdam laten vertrekken, maar Van Basten heeft nog hoop dat het goed gaat komen met de transfer.

"Ik weet niet beter dan dat de clubs nog met elkaar in gesprek zijn. Hij is gewenst. Maar ik begrijp de moeilijkheden wel. Alles heeft zijn prijs," zegt Van Basten hierover in de Telegraaf.

Ajax heeft inmiddels ook alternatieven voor Wielaert in het vizier. Van Basten raakt daarom niet in paniek. "We hebben tot 31 augustus de tijd en als we ons kunnen versterken, zullen we dat niet nalaten. Maar met Wielaert zijn we het langst bezig."

Real: 35 miljoen voor Robinho

Chelsea heeft donderdagavond een bod uitgebracht van ongeveer 27 miljoen euro op Robinho. Real Madrid heeft de waarde van de Braziliaan echter vastgelegd op 40 miljoen euro, maar geeft volgens The Mirror ruimte om te onderhandelen.

De Engelse krant meldt dat Real Madrid genoegen zal nemen met een bedrag van 35 miljoen euro. De 24-jarige international wordt al langer in verband gebracht met The Blues, maar lange tijd wilde Real niet denken aan een verkoop.

Robinho is sinds zijn komst naar de Spaanse kampioen drie seizoenen geleden nooit de echte grote ster geworden en staat ook zelf open voor een vertrek naar Londen waar hij herenigd kan worden met manager Luiz Felipe Scolari. De twee werkten eerder samen bij het nationale elftal van Brazilië.

Rigters op weg naar Barnsley

Maceo Rigters zal vermoedelijk op korte termijn de overstap maken naar Barnsley. De aanvaller komt ook onder Paul Ince niet voor in de plannen bij Blackburn Rovers en mag vertrekken.

Volgens het Algemeen Dagblad blijft de oud-NAC'er echter wel in Engeland, waar Championship-club Barnsley interesse zou hebben. Barnsley zou de topscorer van het EK onder 21 vorig jaar zomer op huurbasis over willen nemen.

Rigters speelde vorig seizoen nog enkele maanden op huurbasis bij Norwich City, maar ook daar kon de 24-jarige spits geen potten breken.

Georgische groepen in gevecht in Zuid-Ossetië

Georgische troepen zijn in Tschinvali, de hoofdstad van de afvallige Georgische provincie Zuid-Ossetië, in gevecht met separatisten. Zij hebben inmiddels de controle over de buitenwijken van de stad en hebben ook verschillende dorpen in de omgeving op de separatisten veroverd. Dit heeft de Georgische president Michail Saakasjvili in een verklaring op de televisie bekendgemaakt.

Tschinvali kwam kwam gisternacht zwaar onder vuur te liggen. Georgische troepen bestookten de stad met raketten. Volgens de regering van Zuid-Ossetië zijn bij het geweld vijftien burgers om het leven gekomen.

De regering in Tschinvali heeft de Russische regering gevraagd de inwoners van de provincie, van wie er veel een Russisch paspoort hebben, tegen de Georgische agressie te beschermen. Moskou weet het geweld aan de regering in Tbilisi en riep Georgië op een vreedzame oplossing voor de crisis te vinden.

"De Georgische leiders moeten tot bezinning komen en terugkeren naar beschaafde methoden om moeilijke kwesties op te lossen", zei een woordvoerder van het Russische ministerie van buitenlandse zaken.

Op verzoek van Rusland is de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties voor spoedberaad bijeengekomen.

De Georgische troepen gingen gisteravond tot de aanval over enkele uren nadat een staakt-het-vuren was afgekondigd. Eerder bood Saakasjvili de leiders van Zuid-Ossetië aan rond de tafel te gaan zitten en te praten over verregaande autonomie voor het gebied. De Zuid-Ossetiërs gingen akkoord met een voorstel om vandaag te overleggen.

In reactie op de nieuwe gewelddadigheden noemde de president van Zuid-Ossetië, Edoeard Kokoiti, het Georgische staakt-het-vuren een 'walgelijke en verraderlijke' zet. Ook Rusland veroordeelde de Georgische regering. "De acties van Georgië in Zuid-Ossetië tonen eens te meer aan dat de regering van Georgië niet meer te vertrouwen is", liet het ministerie van buitenlandse zaken weten.

De spanningen tussen Georgië en de door Rusland gesteunde separatisten in Zuid-Ossetië zijn onlangs hoog opgelopen, waardoor gevreesd wordt voor een nieuwe oorlog. Zuid-Ossetië en een andere regio, Abchazië, scheidden zich begin jaren negentig van Georgië af na een korte oorlog tussen de separatisten en het Georgische leger.

Rechters: supersnelrecht lukt niet

Het supersnelrecht dat de Tweede Kamer wil, komt vooralsnog niet van de grond. Een periode van drie dagen blijkt te kort om alle papierwerk rond een verdachte zodanig op orde hebben dat de rechter de zaak kan afhandelen.

Dat hebben rechters in de regio's Rotterdam en Den Haag de afgelopen maanden in de praktijk ondervonden, zei een woordvoerder van de Raad voor de Rechtspraak vandaag in een reactie op berichtgeving in de GPD-kranten.

De Tweede-Kamerfracties vinden dat een zeer snelle afwikkeling van een strafzaak herhaling van strafbare feiten kan tegengaan. De discussie over vaker toepassen van snelrecht laaide begin dit jaar op door de vele incidenten tijdens de jaarwisseling. Hulpverleners werden belaagd en relschoppers richtten voor miljoenen euro's schade aan.

Het parlement en ook minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin vinden het wenselijk dat verdachten van dergelijke feiten ook 's avonds en in het weekeinde worden berecht.

Onderzoeker UvA kraakt paspoortchip

De chip in moderne paspoorten die in Nederland en tientallen andere landen wordt gebruikt, is gekraakt. Gegevens op de chip en de pasfoto zijn te kopiëren naar blanco chips die stiekem in een paspoort kunnen worden geschoven. Dat ontdekte onderzoeker Jeroen van Beek van de Universiteit van Amsterdam.

De chip in paspoorten, die op afstanden tot een meter met een computer is uit te lezen, is bedoeld om fraude tegen te gaan. Er staat een kopie op van de informatie die ook in het paspoort zelf te lezen is, zoals naam, geboortedatum, sofinummer en een pasfoto. Vanaf medio juni komt daar in de hele EU ook een digitale versie van een vingerafdruk bij.

Van Beek onderzocht in opdracht van de Britse krant The Times de zogenoemde RFID-chip, de technologie die ook in de eerder gekraakte OV-chipkaart wordt gebruikt. The Times vroeg hierom omdat in Engeland recent een grote partij blanco paspoorten is gestolen. Hij slaagde er onder meer in met een paspoort met een vervalste chip door een controle te komen die vergelijkbaar is met die op Nederlandse gemeentehuizen.

Ook lukte het hem om de chip in een echt paspoort onklaar te maken, onder meer met een hamer en een magnetron. De chip of de informatie daarop kan niet worden vervangen. Het is wel mogelijk een nieuwe chip tussen de bladzijdes te schuiven waardoor die wordt uitgelezen. Zo liet hij in de Britse krant zien dat het mogelijk is door de controle te komen met een paspoort dat digitale informatie en een foto van Elvis Presley of Osama Bin Laden bevat.

Er zijn verschillende beveiligingssystemen die vervalsingen op zouden moeten merken, maar de controles worden vaak niet uitgevoerd. De versleuteling kan worden uitgewisseld door alle ongeveer vijftig landen die de paspoortchip gebruiken, maar slechts enkele landen doen dat. Nederland maakt geen gebruik van de gegevens in de databank. Wel stelt Nederland de eigen gegevens via internet beschikbaar. Andere landen zouden daar dus over kunnen beschikken, waardoor Nederlandse vervalsingen in het buitenland opgemerkt kunnen worden. Of, en welke, landen van die mogelijkheid gebruikmaken is onbekend.

Volgens de onderzoeker ligt het niet aan het ontwerp van het systeem. De fouten die door The Times zijn omschreven, komen doordat niet alle voorgeschreven beveiligingssystemen worden toegepast in de apparatuur waarmee de chips in de paspoorten worden uitgelezen. Er zijn volgens Van Beek geen standaardvoorschriften waaraan die apparatuur in Nederland moet voldoen.

Acuut gevaar is er niet, aldus Van Beek. "Wij claimen niet dat dit vandaag misbruikt kan worden, wel dat we zorgen hebben over de implementatie."

Beveiligingsproblemen, zoals met RFID-chips in paspoorten en in de OV-Chipkaart, kunnen volgens de wetenschapper alleen worden verholpen door openheid over de gebruikte beveiliging te geven. Op die manier kunnen onderzoekers de systemen met elkaar vergelijken en problemen evalueren.

Twee jaar geleden werd al bekend dat het mogelijk is om van een afstandje de nationaliteit van de houder van een paspoort met chip uit te lezen. Kwaadwillenden zouden die techniek in theorie kunnen gebruiken om een bom te laten ontploffen op het moment dat iemand met een bepaalde nationaliteit langs zou lopen.

Delmee draagt vlag Nederland

Jeroen Delmee zal tijdens de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 2008 de Nederlandse driekleur dragen. De hockeyer is aanvoerder van de mannenploeg en het worden zijn vierde Spelen.

De 35-jarige Delmee won maar liefst tweemaal de gouden medaille: in Atlanta 1996 tegen Spanje en in Sydney 2000 tegen Zuid-Korea; en eenmaal een zilveren: in Athene 2004 tegen Australië na een sudden death. Chef de mission Charles van Commenée noemt Delmee als perfecte kandidaat die voldoet aan de criteria van het NOC*NSF voor de erebaan die het marcheren vóór het land tijdens de openingsceremonie met de vlag is. Een succesvol sporter, een voorbeeldfunctie als aanvoerder, recordinternational, en hij hoeft de eerste 48 uur nog niet in actie te komen.

"Dit is, na het winnen van een gouden olympische medaille, het mooiste dat je als sporter kunt meemaken", aldus de vergulde Brabander. "Eindelijk weer een hockeyer, reageerden de jongens. Ze lopen allemaal mee. Dat is fantastisch om mee te maken."

In Peking begint de openingsceremonie om acht uur (20:00) op 08-08-08. Dat is om 14:08 uur Nederlandse tijd. Deze tijd is zo gekozen omdat het getal 8 in China voor geluk staat. De gehele ceremonie duurt zo'n drieëneenhalf uur, waarbij de hoogtepunten het binnenkomen van de landen, dit keer in de volgorde van het aantal streepjes van het eerste karakter van de Chinese naam, dus een geheel andere volgorde dan de westerse alfabetische, en het ontsteken van het olympisch vuur zullen zijn.

Premier Balkenende en staatssecretaris Bussemaker zijn voor Nederland aanwezig bij de openingsceremonie, ook presidenten George Bush van de VS en Nicolas Sarkozy van Frankrijk maken hun opwachting. Ondanks het omstreden karakter van deze Spelen vanwege de mensenrechtenkwestie in China, wordt een recordaantal hoogwaardigheidsbekleders in Peking verwacht. Mensenrechtenorganisaties hadden om een boycot verzocht.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Italiaanse regeringsleider Silvio Berlusconi, de Noord-Koreaanse president Kim Jong-il en de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon zijn niet aanwezig. De Britse premier Gordon Brown is ook afwezig, maar hij gaat naar de slotceremonie.

Amerikanen sluiten Irakezen op in kisten

De Amerikaanse bezettingsmacht in Irak sluit recalcitrante Iraakse gevangenen staande op in houten dozen die amper groter zijn dan de Arabieren zelf.

Dit heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN vandaag gemeld. Sommige van de houten dozen zijn maar 1,83 meter hoog, met een grondoppervlak van 92 bij 92 centimeter. Volgens het Iraakse ministerie van Volksgezondheid is de gemiddelde Iraakse man 1,68 meter lang.

Volgens Amerikaanse militairen worden de Irakezen ''niet langer dan twaalf uur achter elkaar'' in de houten dozen gestopt.

Grotere omzet voor Nederlandse industrie

De Nederlandse industrie heeft in juni 9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde maand een jaar eerder. De omzet werd vooral gestuwd door de hoge olieprijs. Dat bleek vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De aardolie-, chemische, rubber- en kunststofindustrie behaalde 18 procent meer omzet. Dit kwam door de hoge prijzen die voor een vat ruwe olie werd betaald. Begin juli steeg de olieprijs naar een recordhoogte van ruim 147 dollar per vat. Ten opzichte van mei steeg de omzet van de Nederlands industrie in juni met 0,8 procent.

Vrouw gewurgd door snoer polijstmachine

Een 49-jarige vrouw uit Fehring in Oostenrijk is om het leven gekomen door verstikking, nadat het snoer van een grondpolijstmachine rond haar hals was strakgetrokken. De vrouw was in de kelder van een school bezig met de machine, toen het snoer vastraakte in het apparaat. Ze werd gevonden door werklieden die het gebouw renoveren.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de vrouw het snoer om haar heen had gehangen om te voorkomen dat zij over het snoer zou heenrijden. Toch gebeurde dat, waardoor het snoer werd vastgedraaid in het apparaat. Het gevolg was dat het ook om haar keel werd strakgetrokken en de vrouw stikte. Sectie heeft uitgewezen dat het duidelijk een ongeval betreft en dat er geen sprake is van moord.

Utrecht denkt aan Brouwer

FC Utrecht gaat op 16 augustus Jordy Brouwer bekijken. De ex-Ajacied verhuisde als A-junior anderhalf jaar geleden naar Liverpool en staat daar nog twee seizoenen onder contract.

"Ik heb hem in Engeland gesproken," zegt technisch directeur Piet Buter tegen De Telegraaf. "En gezegd dat we hem 16 augustus komen bekijken. Als hij goed is, willen we hem wellicht een seizoen huren."

Utrecht vindt in de Deen Morten Skoubo zeer waarschijnlijk een vervanger van Robin Nelisse, maar de Domstedelingen zouden Brouwer als mogelijke back-up zien.

Ook Young naar Aston Villa

Zoals verwacht is Aston Villa erin geslaagd om Luke Young over te nemen van Middlesbrough. De verdediger heeft voor drie seizoenen getekend bij de club uit Birmingham.

"Deze kans kon ik niet laten lopen," zegt een gelukkige Young over zijn transfer op de website van Aston Villa. "Het ging allemaal vrij snel. Het ene moment stond ik nog op het trainingsveld bij Boro en plotseling ben je hier voor een medische keuring."

Na het vertrek van Olof Mellberg naar Juventus was Villa op zoek naar een rechtsbenige verdediger. Een jaar geleden toonde de club ook al belangstelling voor Young, maar destijds vond de deal niet plaats.

KLM pest reizigers zonder vliegtax

De KLM heeft een Belgisch echtpaar voor het blok gezet omdat ze een ticket zonder tax hebben gekocht maar wel via Schiphol vlogen. Het stel had een vliegreis naar Manilla geboekt via een Belgisch reisbureau. Als onderdeel van de ticket moesten ze vanuit België met de Thalys naar Amsterdam. Maar omdat ze met alternatief vervoer gingen en dus niet bij de Thalysbalie waren ingecheckt werd hun reis door de KLM in Schiphol geannuleerd en moesten ze voor meer dan 4000 euro nieuwe tickets kopen.

De KLM: "Wij verkopen vluchten van A naar B, in dit geval van Antwerpen naar Manilla via Schiphol. Onderdeel van het ticket was de treinreis van Antwerpen naar Schiphol. Toen de passagiers voor dat eerste traject niet kwamen opdagen, kwam de overeenkomst voor die geboekte trip dus te vervallen. Iedereen moet begrijpen dat producten in prijs nu eenmaal van het ene en het andere land verschillen. De benzine is aan de pomp in Duitsland ook goedkoper dan in Nederland. Maar dan moet je wel daar tanken. Zo is het ook met onze vluchten; die moeten dan wel daar beginnen”, aldus verkoopdirecteur Welmer Blom van KLM Nederland.

Pim de Vos, advocaat gespecialiseerd in luchtvaart en reizen, hekelt de opstelling van de KLM "Ik ken de boekingsstukken niet. Maar bij deze kwestie zijn wel kanttekeningen te plaatsen en die maken een uitspraak van de rechter wel interessant.” De Vos vraagt zich ook af of de vervoersvoorwaarden van de KLM wel van toepassing zijn omdat er ook een treinreis bij is betrokken. Het reisbureau heeft de schade inmiddels vergoed.

'Chinese moslims bedreigen Spelen'

Een relatief onbekende islamistische Chinese organisatie heeft in een nieuwe videoboodschap gedreigd met aanslagen tijdens de Olympische Spelen in Peking.  In de video waarschuwt een onherkenbare spreker moslims weg te blijven van alle plaatsen in Peking ''waar zich Chinezen ophouden''. De spreker rechtvaardigt een heilige oorlog (jihad) tegen het atheïstische communistische regime.

Volgens een Amerikaanse organisatie die extremisten in de gaten houdt, gaat het om separatistische moslims van de Turkestan Islamitische Partij (TIP). Dat zijn islamitische Oeigoeren die een eigen staat nastreven in de Chinese provincie Xinjiang

De onrustige provincie Xinjiang werd begin deze week nog opgeschrikt door een aanslag waarbij 16 politie-agenten om het leven kwamen.

Voor de video, zie rechts van dit bericht.

Ratchet & Clank krijgt eind 2009 een opvolger

Binnenkort komt Ratchet & Clank: Quest For Booty uit op PSN. Deze uitbreiding op Ratchet & Clank: Tools of Destruction is momenteel bij enkele Europese reviewers aangekomen en biedt een leuke boodschap voor degenen die hem uitgespeeld hebben.


Quest for Booty

Insomniac meldt namelijk aan het eind dat je je alvast op mag maken voor een nieuw avontuur van Ratchet en zijn robotmaatje ergens laat in 2009. Vooralsnog is er niets bekend over een opvolger van Tools of Destruction, maar momenteel heeft Insomniac elk jaar een game weten te produceren, waarbij Resistance en Ratchet & Clank elkaar afwisselen, dus het is goed mogelijk dat de Lombax eind 2009 wederom het universum zal gaan behoeden van gevaar.

Duyvendak: deuk in geloofwaardigheid

GroenLinks-Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak zegt zijn ''haren wel uit het hoofd te kunnen trekken'' dat hij informatie over zijn inbraak in 1985 heeft gepubliceerd zonder daarbij de noodzakelijke context te leveren.

Duyvendak zei dat gisteravond in het tv-programma NOVA. Eerder deze week verstuurde Duyvendak een uitnodiging voor de presentatie op 20 augustus van zijn boek 'Klimaatactivist in de politiek'. Hij voegde daaraan toe dat in het boek de erkenning is opgenomen dat hij betrokken was bij de inbraak door milieuactivisten in het ministerie van Economische Zaken in 1985. Tot dan toe had Duyvendak zijn betrokkenheid steeds ontkend.

De bekentenis heeft tot ophef in de Tweede Kamer geleid. Duyvendak benadrukte in NOVA dat hij in het boek juist afstand neemt van dat soort acties uit het verleden. Hij erkende dat zijn geloofwaardigheid als Kamerlid ''een deuk'' heeft opgelopen.

Deuk in geloofwaardigheid

Virtual Console krijgt er vier sequels bij

Nintendo houdt blijkbaar wel van sequels, want de Virtual Console krijgt er deze week vier games bij, allemaal hebben ze een mooie twee achter hun naam staan. Allereerst is daar Samurai Showdown 2 (NeoGeo), door velen beschouwd als een van de beste games die SNK ooit heeft gemaakt. Het is voor de fans te hopen dat het aantal rare vertalingen er niet minder op is geworden.

De tweede game is Ecco 2 (Megadrive), waarin je als dolfijn weer de aarde mag gaan beschermen. De volgende game, ook van de Megadrive, is Splatterhouse 2. De titel doet vermoeden waar de game over gaat. Je moet monsters in een huis in elkaar slaan. Als laatste is Pitstop II (Commodore 64) te downloaden. Een Formule 1 racegame, waarbij je er al aan moest denken om te tanken.

CU: Subsidieer controle alcoholverkoop

De ChristenUnie wil subsidie verlenen aan supermarkten die op afstand de verkoop van alcohol controleren. De partij vindt wel dat alleen supermarkten die de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar opschroeven, subsidie moeten krijgen.

Dat heeft Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie vandaag gezegd. Hij bevestigt daarmee een bericht in de gratis krant Sp!ts.

Binnenkort komt supermarktketen C1000 met het nieuwe controlesysteem. Daarbij worden er camerabeelden gemaakt van klanten die alcohol kopen. Controleurs die in het hoofdkantoor van C1000 zijn gevestigd, bekijken de beelden. Twijfelen zij over de leeftijd van de klant, dan moet die zijn identiteitsbewijs laten zien.

'Stel mobiel bellen op de fiets strafbaar'

Als het aan de Landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee ligt, mag er binnenkort op de fiets niet meer gebeld worden. In het Algemeen Dagblad zegt Spee hierover: 'Je ziet duidelijk dat de concentratie van fietsers wordt verstoord als ze bellen. Deelname aan het verkeer is een serieuze aangelegenheid.' Op dit moment geldt er wel een belverbod voor bestuurders van auto's en bromfietsen.

De verkeersofficier zegt regelmatig klachten te krijgen van automobilisten over druk telefonerende fietsers. 'Bestuurders benaderen ons, omdat ze zich rot zijn geschrokken of zo'n zwalkende fietser met een mobiele telefoon op hun motorkap hebben gekregen. Ze vragen zich vooral af 'waarom bellen in de auto niet mag en op de fiets wel.'

Voormalig minister van Verkeer Karla Peijs besloot twee jaar geleden zo'n belverbod voor fietsers niet in te voeren. Volgens een rapport van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer zouden er namelijk veel minder slachtoffers vallen door bellen op de fiets dan in de auto. De onderzoekers voorzagen grote problemen met de handhaving. Dit werd 'moeilijk' en 'duur' genoemd in het rapport.

Spee is het daar niet mee eens. Controle is volgens hem juist erg makkelijk. 'Je ziet het per slot van rekening een stuk beter dan wanneer iemand in de auto zit te bellen.' Volgens de verkeersofficier kan zo'n verbod snel worden ingevoerd. 'Waarom het nu nog steeds mag, moet je aan de wetgever vragen. Het is een politieke keuze.'

In diverse landen is mobiel bellen op de fiets al verboden. Zo kost een trappend een telefoontje plegen in Duitsland 25 euro.

 

Damnation: Een wereld zonder gerechtigheid, maar met wraak

Ontwikkelaar Blue Omega en uitgever Codemasters hebben de eerste trailer vrijgegeven van de verticale shooter Damnation. In deze game, die later dit jaar op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC zal verschijnen, zul je met extreme stunts je omhoog door levels moeten schieten, waarbij je vijanden uiteraard dezelfde mogelijkheden hebbe.






Damnation is een zogenaamde verticale shooter. Het gaat dus allemaal de hoogte in. Met de meest extreme sprongen en acrobaatacties zul je je door de levels heenwerken. De game is geïnspireerd door het Wilde Westen, al nemen de developers zeker een flink stuk creatieve vrijheid. De game speelt zich af in een tijd vlak na een massale oorlog als de mensheid moet vechten met een wapendealer die niets minder wil dan de wereld heersen.

Expo 'Palestina 1948' niet antisemitisch

De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft gisteren in een kort geding geoordeeld dat een tentoonstelling in het Tropenmusem gewoon mag blijven bestaan in haar huidige vorm. De expositie 'Palestina 1948, herinneringen aan een verdwenen vaderland', toont op welke wijze de oprichting van de staat Israël zestig jaar terug, de levens van de individuele Palestijnen heeft beïnvloed.

Een bezoeker van de tentoonstelling onstak bij het zien ervan in woede en klaagde het museum aan omdat er volgens hem meerdere feitelijke onjuistheden in de expositie zaten en het bovendien de legitimiteit van de staat Israël ter discussie zou stellen. Ook vond de klager dat de tentoonstelling aanleiding bood tot antisemitisme (jodenhaat) en voelde hij zich er persoonlijk door bedreigd.

De rechter oordeelt echter dat de tentoonstelling  binnen de grenzen valt die aan de vrijheid van meningsuiting kunnen worden gesteld. Alle eisen die de klager had ingediend, veegde de rechter gisteren van tafel.

Link: Achtergrondinformatie over de tentoonstelling.

10Tacle kan financiële verplichtingen niet meer nakomen

Duitse uitgever en developer 10Tacle heeft aangekondigd haar financiële verplichtingen niet meer te kunnen nakomen. Dit zou komen door het wegvallen van een toegezegde financiering van €6,2 miljoen. Gevolg is dat de aandelen van het bedrijf ingestort zijn naar 27% van de waarde die ze gisterochtend nog hadden. 10Tacle kampte, ondanks een sterk 2007, al langer met financiële problemen en moest al eerder haar plannen om ontwikkelstudio The Games Company stopzetten. Hoe het verder gaat met het bedrijf en de titels, zoals Elveon en Panzers: Cold War, die ze nog in ontwikkeling had is afwachten.

Ontwikkelaar Blimey! Games heeft in ieder geval al bekend gemaakt dat de problemen van 10Tacle geen invloed zullen hebben op de ontwikkeling van de huidige Ferrari-game en de titel voor "een grote publisher" waar ze mee bezig zijn. Het bedrijf is financieel gezond, heeft onlangs nieuws personeel aangenomen en is druk bezig met verscheidene titels. Dat maakte haar CEO Ian Bell bekend.

Despite 10T's unfortunate and recently announced insolvency, Blimey! Games is in a very strong position. We have recently signed an unannounced major project for a top tier publisher which secures our continued growth, and our Ferrari title remains unaffected. Work will continue as normal at our studio.

Peter R: Maddy in A'dam is onzin

Peter R. de Vries gelooft niet dat caissière Anna Stam de verdwenen peuter Madeleine McCann heeft gezien vorig jaar. Stam deed vorig jaar aangifte bij de politie omdat ze dacht dat Maddy in de feestwinkel was geweest waar ze werkt.

Dat deed ze echter pas vijf weken later nadat ze een maand lang dagelijks was gevoed door de media over de zaak. De Vries: "In elke verdwijningszaak krijg je talloze tips, dat iemand is gezien in Duitsland, Groningen, Zeeland of waar dan ook. Achteraf blijkt de persoon dan al lang dood te zijn en was hij nooit op al die plaatsen. Mensen denken altijd dat ze iemand ergens hebben gezien, bij de zaak Maddy is dat niet anders. Hoewel die mevrouw ongetwijfeld ter goeder trouw is."

De Vries heeft overigens een lucratief aanbod van de Amerikaanse zender ABC afgeslagen. "Na de zaak Joran kreeg ik een aanbod in Amerika verdwijningen te onderzoeken. Of ik kon hun man in Europa worden en dan zaken als die van Maddy gaan doen. Hoewel er veel geld tegenover stond en ik het een grote eer vond, zag ik er toch maar van af."


'Kabinet viel bijna door inbraak Duyvendak'

De inbraak van Wijnand Duyvendak in het ministerie van Economische Zaken in juni 1985 heeft bijna geleid tot de val van het eerste kabinet-Lubbers. Dit zegt toenmalig VVD-fractievoorzitter Ed Nijpels in een gesprek met de Volkskrant.

Nijpels, nu voorzitter van ONRI, branche-organisatie van Nederlandse advies- en ingenieursbureaus, keek deze week op van het nieuws dat het huidige GroenLinks-Kamerlid Duyvendak een van de inbrekers was die geheime stukken voor nieuwe kernenergieplannen verdonkeremaande op Economische Zaken, waar VVD'er Gijs van Aardenne minister was.

Terugdenkend haalt Nijpels de stofdoek over iets wat destijds geheim bleef. 'Die inbraak leidde tot een bijna-crisis. CDA-fractievoorzitter Bert de Vries kwam naar me toe en zei dat het nu wel heel moeilijk werd om Van Aardenne te blijven steunen.'

De diefstal van de gevoelige documenten vond plaats ruim twee maanden na het afsluitende Kamerdebat over de RSV-affaire, waarin een parlementaire enquête uitwees hoe overheidssteun aan de verliesgevende scheepswerf RSV de staat vele honderden miljoenen lichter had gemaakt.

Van Aardenne had het debat ternauwernood overleefd, met 'voorwaardelijk groen licht' van het CDA. Politiek was hij vleugellam. Van Aardenne had in de informatievoorziening over de staatssteun de Tweede Kamer misleid en volgens de enquêtecommissie was dat 'onaanvaardbaar'.

Dat het CDA twee maanden na het debat aan de stoelpoten van de eerste man van de VVD in het kabinet morrelde, werd Nijpels te veel. Nijpels: 'Ik heb in een tweegesprek tegen De Vries gezegd: als het CDA niet met zijn vingers van Van Aardenne afblijft, trekken wij de stekker uit het kabinet. Het is toch absurd dat Van Aardenne persoonlijk verantwoordelijk werd gesteld voor gejatte papieren?'

De verhoudingen binnen de coalitie én de VVD verslechterden. Een jaar later zouden de liberalen negen zetels verliezen.

De Vries, geconfronteerd met het gegeven dat hij de steun aan Van Aardenne zou intrekken en het daaropvolgende dreigement van Nijpels, zegt: 'Toen ik van de week het nieuws van die inbraak las, zei me dat niets. Mijn geheugen is niet op en top. Maar als Nijpels met een kabinetscrisis had gedreigd, zou ik dat zeker nog hebben geweten.'

Interim-managers zorg cashen massaal

Bij een kwart van alle ziekenhuizen staat een interim-bestuurder voor gemiddeld dertigduizend euro per maand op de loonlijst. In totaal is er in 2006 en vorig jaar zeker 6,75 miljoen euro aan interim-directeuren en bemiddelende bureaus uitgegeven. Dat concludeert RTL Nieuws donderdag na het doornemen van een kleine tweehonderd jaarverslagen van de laatste twee jaar.

SP en D66 noemen de bedragen in RTL Nieuws 'absurd'. Het geld zou besteed moeten worden aan het inzetten van meer personeel. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) erkent dat de introductie van de marktwerking in de zorg voor het aftreden van veel ziekenhuisbestuurders heeft gezorgd. NVZ-voorzitter Roelf de Boer stelt in een reactie dat ziekenhuizen zoveel mogelijk bestuurders in vaste dienst zouden moeten nemen en dat 'de interim-periodes van bestuurders zo kort mogelijk moeten zijn'.

Bij 25 van de 92 ziekenhuizen is volgens de zender de afgelopen jaren een vast bestuurslid vervangen door een tijdelijke plaatsvervanger. Vier ziekenhuizen hadden meerdere interim-managers in het bestuur. Bij vijf ziekenhuizen werden zij voor meer dan een jaar ingehuurd.

Het Amphia Ziekenhuis in Breda spant volgens RTL de kroon. Derk Vermeer was daar ruim een halfjaar werkzaam en kreeg maandelijks 65 duizend euro op zijn bankrekening bijgeschreven. In de directie zaten vorig jaar ook nog twee andere interim-leden. Het afgezwaaide bestuur had in totaal ruim een half miljoen euro aan ontslagvergoedingen meegekregen. RTL rekent voor dat de totale kosten ruim 1,17 miljoen euro bedroegen.

"Om de bestuurlijke continuïteit binnen het ziekenhuis te waarborgen werd in juni vorig jaar een interim-raad van bestuur aangesteld", staat in een schriftelijke verklaring van het Amphia Ziekenhuis. "Met behoud van de continuïteit en kwaliteit van zorg werd het jaar met een positief resultaat van 7,5 miljoen euro afgesloten."

Het liefst had RTL de inkomensgegevens van alle interim-managers bij ziekenhuizen onder de loep genomen. De ziekenhuizen zouden hebben geweigerd die gegevens te verstrekken, omdat zij vinden dat alleen de salarissen van bestuurders in de jaarverslagen openbaar zijn. RTL hoopt met een juridische procedure de gegevens alsnog op tafel te krijgen.

Gears of War 2 kan zonder bloed en vloekwoorden

Hoewel elke game tegenwoordig een rating krijgt waarin staat voor welke gamers hij geschikt is, komen veel gewelddadige games zoals Gears of War toch in handen van minderjarigen. Ontwikkelaar Epic zorgt nu dat Gears of War 2 een filter krijgt dat bloed verandert in vonken en alle vloekwoorden uit de game verwijdert. Op deze manier moet hij wat meer geschikt worden voor minderjarigen die toch de game in handen weten te krijgen. Het blijft wel gewoon mogelijk om vijanden met je kettingzaag open te rijten terwijl ze schreeuwen en trillen van de pijn, maar je moet toch wat.



Veel minder erg zonder al dat bloed natuurlijk

Splicers en Big Daddy's in Bioshock-trailer

Na het grote succes van Bioshock op de PC en Xbox 360 verschijnt er deze herfst ook een versie voor de Playstation 3. Dit zal niet een simpele poort zijn, maar er zal exclusieve content voor komen. Zo zal je nieuwe gebieden in Rapture kunnen verkennen en wordt het mogelijk je eigen skills te testen met de nieuwe Survivor mode.

Voor deze versie is nu ook een trailer verschenen, waarin we weer genoeg Splicers, Big Daddy's en enge met water gevulde gangen kunnen zien

CD: The Moody Blues - Live At The Isle Of Wight Festival

Het Isle of Wight Festival van 1970 was het grootste tot dan toe, zelfs groter dan het meer bekende Woodstock. Het festival is in totaal drie keer gehouden, de laatste keer was het eerder genoemde in 1970. Het Engelse eiland werd verrast door de hoge aantallen bezoekers, de meeste zonder kaartje, waarna de gemeenteraad besloot dat het afgelopen moest zijn.
In 1970 stonden de grootheden van die tijd op het festival, onder andere The Who, The Doors, Jimi Hendrix en the Moody Blues. De hier besproken cd, Live At The Isle Of Wight Festival, 1970 is een registratie van dit optreden.


Een rondleiding door Home in trailer

Een aantal jaren terug kwam Sony met de aankondiging dat ze een virtuele wereld op de PS3 zouden maken, waarin je zou kunnen rondlopen, een eigen huis zou kunnen maken, naar de film kan gaan, een spelletjes pool zou kunnen spelen of gewoon met je vrienden zou kunnen lullen. Home zou eigenlijk al lang beschikbaar moeten zijn, maar Sony wil het allemaal goed doen, en heeft het al een aantal keer uitgesteld.

Met de PSN update in de VS van gisteren kan je een thema downloaden voor je Playstation 3 waardoor je toegang zou kunnen krijgen tot de Home Beta. Daarnaast is er een nieuwe trailer verschenen waarin Home nogmaals helemaal wordt uitgelegd. Wanneer deze gratis applicatie nou eindelijk zal gaan verschijnen is nog steeds niet bekend.

Boek: Gaare en Sjaastad - Harry Potter en de school der wijz

J.K. Rowling had een hit te pakken toen ze over de tovenaarsleerling met zijn litteken en bril begon te schrijven. Op de één of andere manier sloegen deze verhalen enorm aan en werden ze niet alleen door kinderen gelezen. Meerdere delen uit de reeks zijn al verfilmd en er zijn ook vele boeken over de boeken verschenen. Harry Potter en de school der wijzen is er daar eentje van. Het behandelt de filosofische aspecten van Harry Potter en zijn wereld. Want dat die vragen er zijn is wel duidelijk. Neem bijvoorbeeld al die slangen die voorkomen in de verhalen. De boa constrictor in de dierentuin heeft geen kwaad in de zin, dit in tegenstelling tot Nagini, de slang van heer Voldemort. En ook in de oude literatuur en geschiedenis zijn er veel tegenstrijdige berichten over slangen.

Journalisten zenden illegaal uit in China

Precies twaalf uur voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen heeft de internationale journalistenorganisatie Reporters zonder Grenzen (RSF) illegaal berichten uitgezonden op de Chinese radio.

RSF riep op tot de vrijlating van politieke gevangenen en het opheffen van de censuur in China. e organisatie zond uit op een fm-frequentie die door iedereen te ontvangen is. "We willen respect voor mensenrechten, geen Olympische Spelen", aldus de uitzending, die af en toe verstoord werd door de lokale officiële zender op de frequentie.

De uitzending was in het Engels, Frans en Chinees te horen. Volgens de organisatie, die Parijs als thuisbasis heeft, is het voor het eerst dat zoiets is gebeurd in China sinds 1949.

'Gevechtsvliegtuigen vallen Zuid-Ossetië aan'

Georgische gevechtsvliegtuigen hebben vandaag gebieden in de afvallige provincie Zuid-Ossetië aangevallen. Dat schrijft persbureau Interfax op gezag van het hoofd van de Russische vredesmacht in de regio.

Vijf vliegtuigen zouden de stad Tkverneti hebben aangevallen.

Interfax meldde ook dat tanks de stad Tsinvali aanvallen. Dat zou de de facto president van de provincie, Eduard Kokoity gezegd hebben.

Arts zet 11-jarige zoon in als assistent

Een 44-jarige Chileense vrouw heeft aangifte gedaan tegen een Colombiaanse arts die bij een operatie zijn 11-jarige zoon als assistent inschakelde. De ingreep aan haar rechterhand werd voor de vrouw uit de noord-Chileense stad Iquique een drama, aldus het Spaanse persbureau Europapress gisteren.

De vrouw kan sinds de ingreep door de arts en zijn zoon niet meer werken. De geopereerde vrouw had door de conversatie rond de operatietafel de indruk gekregen dat het niet de eerste keer was dat de zoon als assistent optrad. De Chileense minister van Gezondheid María Soledad Barra heeft een onderzoek naar de zaak gelast.

Politici willen chocolade-ei verbieden

De commissie Kinderzaken van de Duitse Bondsdag wil chocolade-eieren met surprises erin verbieden. Volgens de politici is de combinatie van voedsel met niet eetbaar speelgoed te gevaarlijk.

Dit staat in de nota Veiligheids- en gezondheidsrisico's voor kinderen in het alledaagse leven, aldus de krant Die Welt gisteren. Het bedrijf Ferrero, dat jaarlijks miljoenen chocolade-eieren met smurfen en andere verrassingen verkoopt, stelt dat er geen bewijs is voor een verhoogd risico.

Politie laat suikerpatiënt aan lot over

Deze week is het de Amsterdammer Rob en een vriend van hem pijnlijk duidelijk geworden wat de prioriteiten van de Amsterdamse politie zijn. De agenten vonden het belangrijker om een bekeuring uit te schrijven dan een suikerpatiënt die zijn bewustzijn bijna verloor te helpen.

Eerder deze week reed Rob met een vriend over de Beneluxbaan. "Die vriend heeft diabetes en kreeg naast mij een hypo. Dan moet je heel snel suiker hebben, anders gaat het mis. We hadden niets in de auto, maar ik wist dat er verderop een benzinepomp was. Daar konden we iets van snoep of cola halen. Ik gaf daarom flink gas," aldus Rob. "Ik werd aangehouden. Terecht, want ik reed te hard. Ik legde de situatie uit, maar daar hadden ze maling aan. Ondertussen werd de toestand van mijn vriend steeds slechter. Maar ik moest papieren laten zien en die boete werd, tergend langzaam, geschreven. We waren nog net op tijd bij de benzinepomp, want mijn vriend had bijna het bewustzijn verloren."

's Avonds zijn Rob en zijn vriend Wim met hun echtgenotes naar het politiebureau aan de Van Leijenberghlaan gegaan. Om hun verhaal te bewijzen namen ze medische verklaringen mee, waaruit de suikerziekte van Wim blijkt. "We waren ontzettend boos. Die agenten hadden voor ons uit kunnen rijden naar die pomp en dáár de zaak kunnen bespreken." Op het politiebureau kregen de vier de horen dat de agenten in kwestie wel zouden bellen, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. Rob overweegt aangifte tegen de agenten te doen, omdat zij volgens hem bewust het leven van zijn vriend in gevaar hebben gebracht.

De Amsterdamse politie laat weten dat het voor de agent onmogelijk was om te zien aan de suikerpatiënt dat deze zich niet goed voelde. In het postvak van de agent is wel een briefje neergelegd met daarin het verzoek deze meneer te bellen. Omdat de agent in kwestie vrij was heeft hij dit briefje nog niet gezien en heeft hij Rob en Wim dus nog niet kunnen bellen.

Texas executeert weer buitenlander

Voor de tweede keer in een week tijd is in een gevangenis in de Amerikaanse staat Texas een buitenlander geëxecuteerd. Een 29-jarige man uit Honduras kreeg gisteren een dodelijke injectie toegediend als straf voor de moord op zijn voormalig werkgever in 2001.

De advocaten van Heliberto Chi zeiden dat hun cliënt na zijn arrestatie geen toestemming had gekregen om het Hondurese consulaat te bellen. De Amerikanen zouden daarmee internationale regels hebben geschonden.

Woensdag werd de Mexicaan José Ernesto Medellín geëxecuteerd in Texas. Zijn executie was verboden door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Ook Medellín had na zijn arrestatie geen contact kunnen opnemen met de consulaire vertegenwoordiging van zijn land.

Half miljoen vissen dood door brand

Een grote brand in een loods in Vredepeel (Limburg) heeft afgelopen nacht aan ruim 450.000 meervallen het leven gekost. In de loods, die volledig uitbrandde, waren een visverwerkingsbedrijf en een viskwekerij gevestigd.

De brand brak tegen twee uur 's nachts uit. Rond half vijf was het vuur onder controle. Niemand raakte gewond. Een varkensverwerkerij in een belendend perceel kon voor het vuur worden behoed.

Flexibele AOW-leeftijd gewenst

Iets meer dan 60 procent van de Nederlanders is voorstander van een flexibele AOW-leeftijd. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Pensioenkijker.nl. Uitgangspunt daarbij was dat een late pensioendatum samengaat met een hogere uitkering. Ook vinden twee van de drie respondenten dat de AOW-leeftijd niet omhoog moet.

Iets meer dan 60 procent van de respondent vindt dat rijke ouderen meer moeten betalen aan de AOW Vooral mannen en 65-plussers vinden dat relatief vaker, terwijl mensen met een inkomen boven de 2600 euro per maand het minder vaak met deze stelling eens zijn.

Over de stelling dat de opbouw van de AOW moet worden teruggebracht van 50 naar 40 jaar zijn de meningen het meest verdeeld. Bijna 40 procent vindt van niet, iets minder mensen vindt van wel, en de rest - bijna een kwart - heeft geen mening.

In het onderzoek is ook de kennis van de AOW onderzocht. 14 procent denkt ten onrechte dat de AOW lager is voor 65-plussers met een hoog aanvullend pensioen. Ruim 14 procent denkt dat je AOW krijgt als je vanaf je 65ste in Nederland woont. In werkelijkheid mag je over ter wereld wonen, wel moet je voor een volledige AOW tussen je 15de en 65ste in Nederland hebben gewoond.

Hockeyer Delmee draagt Nederlandse vlag

Hockeyer Jeroen Delmee draagt vvandaag bij de opening van de Olympische Spelen in Peking de Nederlandse vlag. Chef de Mission Charles van Commenée maakte dat in Peking bekend.

De 35-jarige aanvoerder van het mannenhockeyteam won in zijn lange loopbaan twee keer olympisch goud en eenmaal olympisch zilver. Hij neemt in Peking voor de vierde keer deel aan de Spelen. Delmee is recordinternational in het hockey.

Kinderen onwel tijdens speurtocht in Brabant

Tijdens een speurtocht in een bos bij een camping in Boekel zijn gisterenavond acht kinderen onwel geworden. Zij werden met spoed overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen, Helmond en Oss. Met de kinderen, tussen de 12 en 14 jaar oud, gaat het inmiddels weer goed.

Dat heeft de politie afgelopen nacht gemeld. Het is nog onduidelijk waardoor de kinderen onwel zijn geworden. De politie heeft het bos afgezet en alle campinggasten opgevangen in een kantine. De brandweer heeft het bos uitgekamd en metingen verricht, maar kon geen gevaarlijke stoffen vinden.

Rond vier uur 's nachts konden de campinggasten weer terugkeren naar hun slaapplaats. Vanaf zonsopgang vervolgen politie en brandweer hun onderzoek in het bos. De kinderen blijven voorlopig nog in de ziekenhuizen.

Politie Australië doet 'grootste xtc-vangst ooit'

De Australische politie heeft in juni de "grootste xtc-vangst ter wereld" gedaan. Dat maakte de politie na lang tellen vandaag bekend.

De politie vond in een zeecontainer 15 miljoen xtc-pillen met een staatwaarde van 260 miljoen euro. De pillen zaten in 3000 blikken, elk met een gewicht van 1,5 kilo. De politie kwam de pillen op het spoor tijdens huiszoekingen door heel Australië. De pillen zijn vermoedelijk vanuit Italië naar de Australische stad Melbourne gebracht.

BMW: oorzaak falen Hongarije onbekend

Het BMW Sauber-team weet nog niet wat de oorzaak van het matige presteren in Hongarije van Nick Heidfeld en Robert Kubica is. De coureurs kwamen snelheid tekort en wisten met een achtste en tiende plaats geen potten te breken in de race. Dat terwijl het team voor dit weekend tweede stond in de stand om de constructeurstitel.

BMW-teambaas Mario Theissen zegt dat het team met zo’n resultaat niet de goede klasseringen in de kampioenschappen vast kan houden: "Op basis van de prestaties en de gescoorde punten in Hongarije, zou ik zeggen: zeker niet. Maar we gaan nu natuurlijk niet met de duimen lopen draaien. We hebben nog steeds de nodige ontwikkelingen in de pijplijn, zowel op het aerodynamische als op het mechanische vlak. De ontwikkeling van de auto wordt niet zomaar stop gezet om één teleurstellend resultaat."

Over de race had Theissen te melden: "Tijdens de race waren we langzaam. We kwamen niet in de buurt van de tijden die we dachten te halen na de trainingen op vrijdag en zaterdag, terwijl we op het zelfde compound reden. De reden hiervoor weten we nog niet, maar we gaan alles grondig analyseren."

BMW-rijder Kubica was blij dat hij uiteindelijk nog een punt had behaald en gaf aan dat het een zware race was geweest. "We waren langzaam en konden weinig grip vinden. Ik had erg veel overstuur en kon daardoor nauwelijks pushen. Ik had moeite om de auto op de baan te houden, maar ja, een punt is een punt."

Weer dopinggeval in Tour

Het Franse anti-dopingbureau AFLD heeft bekend gemaakt dat er een vijfde renner positief is bevonden in de Tour. Het bureau heeft de naam van de renner nog niet vrijgegeven, maar wel gemeld dat de zondaar corticoïden heeft gebruikt, een van menselijke hormonen afgeleid medicijn.

Tijdens de Tour werden al vier renners betrapt op het gebruik van doping: de Italiaan Riccardo Riccò, de Spanjaarden Manuel Beltran en Moisés Dueñas en de Kazach Dmitri Fofonov. De Italiaan Leonardo Piepoli heeft dopinggebruik toegegeven, maar is zelf niet betrapt op het gebruik van stimulerende middelen.

Warner Music Group wil meer geld zien voor muziek in games

Het zal niemand ontgaan zijn dat muziekgames momenteel hot zijn. De strijd tussen Rock Band en Guitar Hero en straks ook Rock Revolution om een plekje in de huiskamer is hevig en daar hoort strijd bij om zoveel mogelijk gelicenceerde muziek. Warner Music Group vindt alleen dat de muziekindustrie, die zorgt dat deze games uberhaupt kunnen bestaan, er niet genoeg aan verdient. Volgens het platenlabel moeten ontwikkelaars meer licentiekosten gaan betalen voor de muziek die ze krijgen. Dat zei CEO Edgar Bronfman.

The amount being paid to the music industry, even though their games are entirely dependent on the content we own and control, is far too small.

Voor de consument zou het vrij vervelend zijn als de industrie meer geld gaat eisen. Het zou tot gevolg hebben dat ontwikkelaars als Activision minder muziek in hun games kunnen stoppen voor dezelfde prijs die ze nu al vragen.



Warner Music CEO Edgar Bronfman

Fable 2 vanaf 24 oktober in de winkels

De geruchten gingen al langer en veel signalen wezen al in deze richting, maar nu is het dan ook officieel: Fable 2 zal vanaf 24 oktober in de winkels liggen. Onze overzeese vrienden kunnen zoals gewoonlijk al een paar dagen eerder spelen, daar verschijnt de game op 21 oktober. Eerder werd al bekend wat de inhoud zal zijn van de collector's edition van de game die deze dag in de winkels zal liggen.

Voor mensen die al eerder wat met Fable 2 willen doen is er ook goed nieuws. Een van de Xbox Live Arcadegames die aan de game verbonden zullen zijn is vanaf 13 augustus al te downloaden. Het gaat hier om de Pub Games. Hij zal voor 800 Microsoft Points (ongeveer €10) te downloaden zijn, of je krijgt hem gratis als je de game pre-ordert bij speciale retailers. Welke dit zullen zijn is nog niet bekend.

Speciaal voor de release toont Lionhead Studios weer een plaatje van Master Chief in de wereld van Fable 2. Ditmaal speelt hij alleen geen gitaar en is zijn kostuum wat meer aangepast op de tijd en omgeving waar hij zich bevindt.



Master Chief komt ook naar Fable 2

Warhammer Online gaat 18 september live

Goed nieuws voor de fans van Warhammer, de MMORPG die Mythic Entertainment ontwikkelt op basis van de tabletop-game ligt vanaf 18 september in de winkels. Amerikanen die op de game zitten te wachten kunnen extra blij zijn, want als ze de game pre-orderen krijgen ze zelfs beta toegang vanaf 15 augustus. Mark Jacobs, oprichter en general manager van Mythic Entertainment, adviseert mensen de datum op hun kalender aan te merken. Zijn team is nu drie jaar bezig geweest met de game en ze zijn erg blij dat ze het eindresultaat kunnnen gaan delen met het publiek.

The countdown has officially begun. Mark your calendars! September 18th is the Day of Reckoning. For the last three years, the entire team at Mythic has poured their hearts into making Warhammer Online the next great MMORPG. We are so excited to open up this world and share it with the fans that will live in it, quest in it, go to war in it and make it come alive.

Net als vrijwel elke andere MMORPG zullen ook aan Warhammer Online maandelijkse kosten verbonden zijn. De prijzen wijken niet veel af van de standaard; per maand betaal je €12,99, per drie maanden €35,97 en per 6 maanden €65,94.

Flinke kneuzing voor Makaay

Voetballer Roy Makaay heeft vandaag in de met 0-0 gelijk gespeelde wedstrijd van Nederland tegen Nigeria een flinke kneuzing opgelopen aan zijn rechtervoet. De spits liep de blessure in de eerste helft op toen hij hard op doel schoot.

Na de wedstrijd is zijn pijnlijke voet in het ziekenhuis onderzocht, waarbij de artsen constateerden dat er niets gebroken was. Waarschijnlijk zal Makaay de wedstrijd tegen de Verenigde Staten moeten missen, waardoor coach Foppe de Haan met problemen kampt, omdat ook Evander Sno vanwege een rode kaart zal ontbreken.

PlayStation Store update brengt Dead Space trailer

De PlayStation Store kende slechts een kleine update deze week. In Amerika zijn wat nieuwe nummers te downloaden voor Rock Band, welke hier toch nog niet uit is op de PS3. Wij krijgen in plaats daarvan een Dead Space trailer en wat content voor Civilization Revolution en Guitar Hero III.

Amerika
GAME CONTENT
Rock Band (masters)
-System Of A Down - "BYOB" ($1.99)
-System Of A Down - "Toxicity" ($1.99)

Crüe Fest 3 Pack 02 ($2.99 voor allemaal of $0.99 per stuk)
-Buckcherry - "Rescue Me"
-Mötley Crüe - "Face Down In The Dirt"
-Sixx AM - "Life Is Beautiful"

QORE ($2.99) - Als je een abonnement hebt, dan is episode 3 te downloaden.
-Uitnodiging voor de Resistance 2 beta welke eind september begint. Mensen die de game pre-orderen kunnen al eerder de beta in.
-Veel info over DC Online, Inclusief een Exclusive Art Gallery.
-Hoofdartikel: Audrey Cleo is Living the Life in NBA 09: The Inside.
-Going Hollywood: Veronica Belmont gaat naar WB Backlot om eens goed te kijken naar LEGO Batman.

Europa

GAME DEMOS
Secret Agent Clank (PSP)

GAME CONTENT
Civilization Revolution "The Mythic" Wonders and Artefact pack (£0.69 - €0.99)
Guitar Hero III "Interscope" Track pack (£3.99 - €5.99)

GAME VIDEOS
Dead Space "Loved Ones" trailer

MOVEMENT
-Nieuwe Music Videos

Japan

GAME DEMOS
Vampire Rain

GAME CONTENT
Vampire Rain DLC

Software verkopen Japan, drie sterke binnenkomers

De Japanse gamewinkels moeten een leuke week gehad hebben. Met de lancering van drie titels die goed in de smaak vielen bij het publiek werden er goede omzetten gedraaid. Beste nieuwe game is Phantasy Star Universe welke binnenkwam op de eerste plek, gevolgd op gepaste afstand door Rhytm Heaven Gold. Soul Calibur IV op de PS3 verkocht beter dan op de 360, maar ook laatstgenoemde wist een plekje in de top-10 te veroveren.

01. [PSP] Phantasy Star Universe - (Sega) - 342,000 / 342,000
02. [NDS] Rhythm Heaven Gold - (Nintendo) - 213,000 / 213,000
03. [NDS] Dragon Quest V - (Square Enix) - 112,000 / 946,000
04. [PS3] Soul Calibur IV - (Namco Bandai) - 75,000 / 75,000
05. [PS2] Powerful Pro Baseball 15 - (KONAMI) - 37,000 / 121,000
06. [360] Soul Calibur IV - (Namco Bandai) - 35,000 / 35,000
07. [Wii] Fatal Frame IV - (Nintendo) - 33,000 / 33,000
08. [Wii] Wii Fit - (Nintendo) - 32,000 / 2,442,000
09. [Wii] Mario Kart Wii - (Nintendo) - 23,000 / 1,633,000
10. [PSP] Gundam Battle Universe - - (Namco Bandai) - 21,000 / 201,000

11. [WII] Wario Land: Shake It! (Nintendo)
12. [PS3] SIREN: New Translation (SCEI)
13. [PS2] Persona 4 (Atlus Co. )
14. [PSP] Monster Hunter Portable 2 G (Capcom)
15. [NDS] Katekyoo Hitman Reborn! DS Flame Rumble Hyper - Moeyo Mirai (Takara Tomy)
16. [NDS] Beautiful Letter Training DS (Nintendo)
17. [WII] Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 15 (Konami)
18. [NDS] Mame Goma 2: Uchi no Ko ga Ichiban! (My Kid is Number One!) (TDK Core)
19. [WII] Wii Sports (Nintendo)
20. [NDS] Doki-Doki Majo Shinpan! 2 (SNK Playmore)
21. [PSP] Eiyuu Densetsu: Sora no Kiseki the 3rd (Falcom)
22. [NDS] Daigasso! Band Brothers DX (Nintendo)
23. [NDS] Densetsu no Stafi: Taiketsu! Dire Kaizokudan (Nintendo)
24. [PSP] Jikkyou Powerful Pro Yakyuu Portable 3 (Konami)
25. [PSP] PC Engine Best Collections: Tengai Makyou Collection (Far East of Eden) (Hudson)
26. [NDS] Nobunaga no Yabou DS 2 (Koei)
27. [WII] Super Mario Stadium: Family Baseball (Nintendo)
28. [NDS] Taiko Drum Master 2 (Namco Bandai Games)
29. [NDS] Kirarin * Revolution: Minna de Odorou Furi Furi Debut! (Konami)
30. [NDS] Major DS: Dream Baseball (Takara Tomy)

NDS - 12
WII - 7
PSP - 6
PS2 - 2
PS3 - 2
360 - 1

CD: VA - The Darkraver - More Than 20 Years Of His Royal Dar

The Darkraver (Steve Sweet) is absoluut één van de meest populaire hardcore dj's van Nederland. Dit Antilliaanse feestbeest houdt het al meer dan 20 jaar vol en dat is reden voor een jubileum cd; met dvd natuurlijk! De drie schijven van The Darkraver - More Than 20 Years Of His Royal Darkness worden geleverd in een digipack dat aan de binnenkant gelardeerd is met foto’s van een Steve Sweet op verschillende leeftijden. Het lijkt er op dat Steve eindelijk oud begint te worden en behoefte heeft aan een terugblik.

The Darkraver – More Than 20 Years Of His Royal Darkness
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.