FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 juli 2008

FC Emmen strikt Jesse Schotman

Jesse Schotman zal niet vertrekken naar de Eredivisie. FC Emmen heeft de speler voor één seizoen vastgelegd. Hij komt over van Go Ahead Eagles.

De middenvelder had onder andere aanbiedingen van Willem II, FC Volendam en FC Den Bosch. In de winterstop hengelden FC Twente, NAC en Willem II al naar de diensten van Schotman.

De 24-jarige speler is gehaald voor de positie van rechtermiddenvelder, staat te lezen op het digitale huis van de Emmenaren. Bij Go Ahead Eagles stond hij zes seizoenen onder contract en speelde 106 duels. De in Twello geboren Schotman wist vijfmaal het net te vinden.

Meerdink wacht niet op De Graafschap

Martijn Meerdink blijft vooralsnog bij FC Groningen. RTV Noord meldt dat de middenvelder niet naar De Graafschap verkast, welke hengelde naar de diensten van de oud-speler.

Meerdink wilde niet langer wachten op een aanbieding vanuit Doetinchem. Bij de Groningers heeft hij nog een contract voor twee seizoenen. In de winterstop van het seizoen 2006/07 maakte de oud-speler van AZ zijn debuut voor de Groningers in het duel met sc Heerenveen.

In twee seizoen bij de club uit de Martinistad speelde hij 32 duels. Twee keer wist hij het net te laten bollen.

'Galatasaray in Madrid voor Baptista'

De toekomst van Julio Baptista ligt misschien in Turkije. De aanvaller van Real Madrid staat in de belangstelling van Galatasaray. Volgens enkele Spaanse media is er zelfs al een afvaardiging van de Turkse club naar Madrid afgereisd om met de Madrilenen te onderhandelen.

De bonkige Braziliaan zou vijftien miljoen euro moeten opbrengen. Twee seizoenen geleden werd Baptista al verhuurd aan Arsenal, waar hij geen contract wist af te dwingen.

Met de komst van Wesley Sneijder vorig seizoen bij De Koninklijke is het er niet beter op geworden voor de 26-jarige speler. Hij mocht nog slechts dertien keer vanaf de aftrap beginnen. Baptista heeft nog een contract tot medio 2010.

Woedende man neemt noodglijbaan vliegtuig

In het Zuid-Amerikaanse Guyana is een passagier van een vliegtuig gearresteerd na het oneigenlijk gebruiken van een nooduitgang. De Guyaan vloog business class, en vond het lullig dat het volk dat economy class vloog eerder het toestel mocht verlaten dan hij. Hierop opende de woedende luchtreiziger de nooduitgang en verliet het vliegtuig via de noodglijbaan.

De politie stond de dronken man beneden al op te wachten en sloeg hem in de boeien. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Vliegtuigmaatschappij Delta Airlines wil de lastige klant nu aanklagen wegens het hinderen van vliegtuigpersoneel.

Chelsea biedt op Kaká

Vice-voorzitter van AC Milan, Alberto Galliani, heeft een bod van Chelsea op Kaká ontvangen. De Milanezen lijken echter niet ondersteboven te zijn van het bod. Milan en Kaká hebben in een eerder stadium al aangegeven dat een vertrek niet aan de orde was of komt.

"Er is door Chelsea heel veel geld op Kaká geboden," zei Galliani tegenover La Stampa. "Ook voor Andrea Pirlo zijn er enkele geïnteresseerde clubs. Beide spelers noch hun zaakwaarnemers hebben om een salarisverhoging gevraagd."

AC Milan kampt met flinke schulden. De Rossoneri nemen dit jaar niet deel aan de Champions League, waardoor de club nog meer in het rood komt te staan. De enige oplossing zou de verkoop van Kaká en Pirlo zijn. Zij willen de club echter niet verlaten.

Calderón geeft komst Ronaldo op

Real Madrid-voorzitter Ramon Calderón denkt dat het lastig wordt Cristiano Ronaldo deze zomer naar Madrid te halen. De preses liet zich in Marca uit over de mogelijke komst van de Portugees.

"Ronaldo heeft verklaard dat hij voor ons wil spelen, dat het een droom voor hem is en dat hij opgewonden is om naar Madrid te komen. Maar als we het niet eens kunnen worden met United, gaat zijn wens niet door." De voorzitter van de Spaanse landskampioen gaat er dan ook van uit dat Ronaldo komend seizoen nog in Engeland speelt. "Daar ziet het momenteel wel naar uit," aldus Calderón.

Roma bereidt bod op Mutu voor

AS Roma gaat een bod uitbrengen op Fiorentina-ster Adrian Mutu. Vraag is of de achttien miljoen euro die ze voor de Roemeen overhebben genoeg zal zijn.

Mutu wist op het EK niet echt te imponeren, maar in de Serie A en de UEFA Cup wist hij wel potten te breken. Het doelpunt in de UEFA Cup tegen PSV staat bij elke voetbalfan waarschijnlijk nog op het netvlies. De aanvaller schoot een vrije trap snoeihard in de kruising.

Bij AS Roma is Mutu ook niet onopgemerkt gebleven, weet Corriere dello Sport. De Romeinen zouden een bod van achttien miljoen euro voorbereiden. De geruchten over een vertrek van Mutu, omdat Fiorentina hem niet tegemoet wilde komen met zijn salariseisen, worden hierdoor alsmaar sterker.

La Viola zou alleen luisteren naar een bod dat voldeed aan hun vraagprijs van 25 miljoen euro. Met het bod van achttien miljoen euro lijkt er nu ook schot in de zaak te komen. Roma kan momenteel nog geen officieel bod uitbrengen, maar door de overgang van Mancini naar Inter zou Roma de financiële middelen tot beschikking hebben.

Gevaarlijkste hond blijkt teckel

Menigeen zet het op een lopen bij het aanschouwen van een likkebaardende pitbull, bouvier of rottweiler. Onnodig, zo blijkt. Het is namelijk juist allemansvriend de teckel die de agressiefste hond is.

Wetenschappers van de universiteit van Pennsylvania zijn met deze bijzondere uitkomst van hun onderzoek naar voren gekomen. Voor deze studie ondervroegen zij meer dan zesduizend hondenbezitters. Hieruit werd een lijst opgesteld van agressieve honden, waarop 33 verschillende hondenrassen staan. 

De onbetwiste nummer een van deze lijst is dus de teckel. Niet alleen maakt deze worst op pootjes het meeste lawaai, ook heeft twintig procent van deze honden al eens een voorbijganger in zijn enkels gebeten of een poging daartoe gedaan. Hetzelfde aantal teckels gaat met andere honden op de vuist, en 1 op de 12 exemplaren heeft zelfs al eens naar het baasje gehapt.

De chihuahua, een hondje dat zelfs in een redelijke binnenzak past, is goed voor de tweede plek. Ook dit hondje valt regelmatig andere honden aan. De Jack Russell bezit de derde plek in de 'rothonden-top 3'. Wie op zoek is naar een hond die wel lief is, moet rondkijken naar een basset, golden retriever, labrador of greyhound.

Volgens een van de onderzoekers is er een mogelijkheid dat kleinere honden genetisch meer voorbestemd zijn voor agressief gedrag dan hun grote soortgenoten als een pitbull of rottweiler. Deze honden staan pas halverwege op de lijst genoteerd. Bij de kleine 'schattige' hondjes ligt het percentage beten of pogingen daartoe richting vreemden maar liefst 20 procent hoger dan het gemiddelde. De aanvallen op andere honden ligt bij de kleintjes zelfs 30 procent hoger dan bij hun grote soortgenoten.

 

[GP2] Uitslag Engeland race 2

De sprintrace van de GP2 op het circuit van Silverstone is gewonnen door Bruno Senna. De Braziliaan bleef op een natte baan zijn landgenoot Lucas di Grassi en kampioensleider Giorgio Pantano voor. Voor de Nederlanders verliep deze race wederom niet geheel naar behoren, want Yelmer Buurman werd tiende en Ho-Pin Tung viel uit.

’s Ochtends voor de race begon het te regenen, waardoor er voor de race veel water op de baan lag. Hoewel het voor de race al gestopt was met regenen, verkeken Sebastien Buemi en Michael Herck zich op de omstandigheden en spinden bij het rijden naar de grid al van de baan. Luca Filippi startte van poleposition en hij wist deze plaats te behouden. Senna schoof door naar de tweede plek en Di Grassi schoof van zeven door naar drie.

De race kende in de eerste ronde al drie uitvallers. Senna wist Filippi te passeren in Beckets en nam zo de leiding van de wedstrijd over. Filippi wist door de vele spins en uitstapjes naast de baan de finish uiteindelijk niet te halen. Romain Grosjean reed terwijl hij op de vierde plaats lag zijn vleugel kapot, waardoor hij na een pitstop op de achttiende plaats lag. Na een inhaalrace eindigde hij uiteindelijk op de achtste plaats.

Terwijl er vele coureurs uitvielen, reed Senna weg bij de rest van het veld. Onder andere Ho-Pin Tung was een van de coureurs die de finishvlag niet zagen. Dankzij de rijders van FMS International sneuvelden er twee reclameborden van hoofdsponsor van de Grand Prix van Engeland Santander. Uiteindelijk won Senna voor Di Grassi en Pantano.

uitslag

Pos. Rijder Team Tijd
1 B. Senna iSport International 44:29.867
2 L. Di Grassi Campos + 8.598
3 G. Pantano Racing Engineering + 9.420
4 M. Conway Trident Racing + 17.784
5 V. Petrov Campos + 23.390
6 D. Valsecchi Durango + 1:02.921
7 K. Kobayashi DAMS + 1:05.887
8 R. Grosjean ART Grand Prix + 1:16.083
9 A. Valerio Durango + 1:19.835
10 Y. Buurman Trust Team Arden + 1 ronde(n)
11 A. Zuber Piquet Sports + 1 ronde(n)
12 J. d`Ambrosio DAMS + 1 ronde(n)
13 M. Asmer FMS International + 1 ronde(n)
14 A. Valles BCN Competicion + 2 ronde(n)
15 P. Maldonado Piquet Sports + 2 ronde(n)
16 J. Villa Racing Engineering DNF
17 Roldan Rodriguez FMS International DNF
18 C. Iaconelli BCN Competicion DNF
19 A. Soucek Super Nova International DNF
20 L. Filippi ART Grand Prix DNF
21 H. Tung Trident Racing DNF
22 K. Chandhok iSport International DNF
23 A. Parente Super Nova International DNF
24 S. Buemi Trust Team Arden DNF
25 D. Nunes DPR DNF
26 M. Herck DPR DNF

Stand:

Pos. Naam Team Punten
1. G. Pantano Racing Engin. 50
2. B. Senna iSport 39
3. S. Buemi Arden 25
4. L. Di Grassi Campos 24
5. R. Grosjean ART Grand Prix 23
6. V. Petrov Campos 20
7. A. Parente Super Nova 19
8. A. Zuber Piquet Sports 19
9. K. Chandhok iSport 19
10. P. Maldonado Piquet Sports 18
11. M. Conway Trident 15
12. K. Kobayashi DAMS 9
13. H. Tung Trident 7
14. Roldan Rodriguez FMS 6
15. Y. Buurman Arden 5
16. L. Filippi ART Grand Prix 5
17. A. Valles BCN Competicion 5
18. D. Valsecchi Durango 3
19. J. Villa Racing Engin. 3
20. J. d`Ambrosio DAMS 3
21. A. Carroll FMS 1
22. A. Soucek DPR 1
23. B. Hanley Durango 1
24. A. Valerio Durango 0
25. D. Nunes DPR 0
26. C. Bakkerud Super Nova 0
27. M. Asmer FMS 0
28. G. Ricci DPR 0
29. M. Pavlovic BCN Competicion 0
30. C. Iaconelli BCN Competicion 0
31. M. Herck DPR 0
32. P. Nocera BCN Competicion 0
33. M. Puglisi Durango 0

Wimbledon: Langste finale ooit

Rafael Nadal heeft zijn eerste Wimbledontitel gewonnen. Hij klopte in een bijna vijf uur durende thriller vijfvoudig kampioen Roger Federer.

Nadal klopte in de langste Wimbledonfinale ooit Federer in vijf sets: 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7. In een partij, die twee keer onderbroken werd door de regen, vochten de twee beste tennissers van de wereld een legendarisch duel uit.

De eerste set ging dankzij een vroege break met 6-4 naar Nadal. In de tweede set kwam Federer met 4-1 voor, maar Nadal won vervolgens vijf games op rij en pakte zo een 2-0 voorsprong in sets. De derde set ging vervolgens in tiebreak na Federer, vooral dankzij sterk serveren.

In de vierde set wisten beide spelers elkaar niet te breken, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin kwam Nadal 5-2 voor, maar hij gaf die voorsprong weer weg. Ook twee matchpoints werden door de Spanjaard niet benut, waardoor Federer er een vijfde set uitsleepte.

In de vijfde set had vooral Federer het lastig op zijn eigen servicegames. Hij overleefde zelfs enkele breakpunten op 6-5. Op 7-7 wist Nadal uiteindelijk de Zwitser te breken. In zijn eigen servicegame maakte hij het vervolgens af.

Het betekende voor Federer een einde aan een reeks van 65 overwinningen op gras. Nadal is de eerste speler sinds Bjorn Borg die in één jaar zowel Roland Garros als Wimbledon wint.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

 

[WBD] Nadal onttroont Federer

Rafael Nadal heeft zijn eerste Wimbledontitel gewonnen. Hij klopte in een thriller vijfvoudig kampioen Roger Federer.

Nadal klopte in de langste Wimbledon-finale ooit Federer in vijf sets: 6-4, 6-4, 6-7, 6-7 en 9-7. In een partij, die twee keer onderbroken werd door de regen, vochten de twee beste tennissers van de wereld een legendarisch duel uit.

De eerste set ging dankzij een vroege break met 6-4 naar Nadal. In de tweede set kwam Federer met 4-1 voor, maar Nadal won vervolgens vijf games op rij en pakte zo een 2-0 voorsprong in sets. De derde set ging vervolgens in tiebreak naar Federer, vooral dankzij sterk serveren.

In de vierde set wisten beide spelers elkaar niet te breken, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin kwam Nadal 5-2 voor, maar hij gaf die voorsprong weer weg. Ook twee matchpoints werden door de Spanjaard niet benut, waardoor Federer er een vijfde set uitsleepte.

In de vijfde set had vooral Federer het lastig op zijn eigen servicegames. Hij overleefde zelfs enkele breekpunten op 6-5. Op 7-7 wist Nadal uiteindelijk de Zwitser te breken. In zijn eigen servicegame maakte hij het vervolgens af.

Het betekende voor Federer een einde aan een reeks van 65 overwinningen op gras. Nadal is de eerste speler sinds Björn Borg die in één jaar zowel Roland Garros als Wimbledon wint.

Mannen ouder dan veertig minder vruchtbaar

Een vrouw wordt minder snel zwanger en heeft een grotere kans op een miskraam als de vader van de baby ouder dan veertig is. Dat blijkt uit een onderzoek dat morgen wordt gepubliceerd in het British journal Reproductive Biomedicine.

Dit is het eerste onderzoek dat aantoont "dat je als een oudere man direct invloed uitoefent op de vruchtbaarheid van het stel", aldus een van de onderzoekers. Het was al bekend dat vrouwen vanaf hun vijfendertigste minder vruchtbaar zijn en een grotere kans op een miskraam hebben.

Franse wetenschappers onderzochten bij 12.000 koppels ruim 21.000 gevallen van intra-uteriene inseminatie (IUI), een vorm van kunstmatige inseminatie waarbij spermacellen rechtstreeks de baarmoeder worden ingebracht. De meeste stellen ondergingen IUI, omdat de man minder vruchtbaar was, maar de resultaten van het onderzoek zijn ook van toepassing op mannen zonder vruchtbaarheidsproblemen.

Agenten worstelen met Zeeuwen bij straatrace

In het Zeeuwse Ritthem zijn vrijdagnacht vier mannen aangehouden die zich ophielden bij een straatrace die op het punt stond te beginnen. De politie trof zo'n twintig auto's aan. Toen ze begonnen met het noteren van kentekens liep het uit de hand.

De politie had rond 01.30 uur een melding gekregen over een straatrace aan de Denemarkenweg. Ter plekke gedroeg een 33-jarige man uit Vlissingen zich opstandig toen agenten de kentekens noteerden, meldt de politie. Hij weigerde zich te legitimeren en werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich en beledigde hij een van de agenten. De agent die hem aanhield werd in zijn hand gebeten en aan zijn overhemd getrokken.

Tijdens de worsteling pakte een 28-jarige Vlissinger de agent bij zijn arm en overhemd om de aanhouding te voorkomen. Ook beledigde hij de agent, waarna hij werd aangehouden. Toen de 33-jarige eenmaal in een politieauto was gezet, stapte ook een 38-jarige man uit Middelburg in. Ook hij uitte beledigingen naar de agenten, waarna ook hij werd opgepakt. Een vierde man, een 33-jarige Vlissinger, werd aangehouden omdat hij filmde en het beeldmateriaal niet wilde afgeven.

Uitslag Porsche Supercup Engeland

Op een zeer nat Silverstone heeft de Brit Sean Edwards de Porsche Supercuprace gewonnen voor Danny Watts en Sefan Rosina. Beste Nederlander werd Sebastian Bleekemolen op plaats vijf.

Jeroen Bleekemolen mocht van pole position starten, maar beleefde weinig plezier aan de eerste ronde, omdat hij eerst door Jan Seyffarth aangetikt werd en later door Jaap van Lagen van de baan getorpedeerd werd. Hij kon nog wel uit de grindbak komen, maar eindigde uiteindelijk op de veertiende plaats. Van Lagen verklaarde later dat hij van zijn lijn gekomen was en last had van aquaplaning. Seyffarth ging aan het einde van de eerste ronde aan de leiding maar maakte in Woodcote een schuiver, waarbij hij geraakt werd door Damien Falkner die de strijd daardoor moest staken.

De eerste ronde kende een crash waarbij vijf coureurs, waaronder Patrick Huisman betrokken waren. De safety car kwam op de baan om leider van de wedstrijd Van Lagen op te vangen. De Nederlander beleefde weinig plezier aan de leiding, omdat hij door problemen met zijn wagen naar binnen moest.

Bij de herstart ging Rosina aan de leiding, maar de Slowaak zag al snel Edwards en Watts passeren. En omdat na tien van de dertien ronden de race afgevlagd werd, bleef de stand gelijk. In de stand om het kampioenschap verandert er weinig, omdat de leiders in het kampioenschap of uitvielen of weinig punten pakten. Wel schoof Watts op naar de derde plaats.

Uitslag:

Pos.Coureur:Team:Tijd:
1S. EdwardsKonrad Motorsport25:15.111
2D. WattsSAS-Lechner Racing+ 0.935
3S. RosinaLechner Racing Bahrain+ 4.578
4J. SuttonVELTINS MRS Racing+ 13.346
5S. BleekemolenBleekemolen Race Planet+ 15.660
6M. HolzerUPS Porsche Junior Team+ 16.260
7S. Hancocktolimit+ 17.462
8N. SiedlerVELTINS MRS Racing+ 18.143
9A. ZampedriLechner Racing Bahrain+ 18.640
10T. HarveyPorsche Cars Great Britain+ 20.036
11J. Mangstolimit+ 24.704
12M. BenzSPS automotive-performance+ 25.213
13T. BuijsBleekemolen Race Planet+ 27.909
14J. BleekemolenJetstream Motorsport+ 28.143
15N. Armindotolimit+ 38.702
16S. FrederiksHSF Porsche Eindhoven+ 46.492
17N. DagilisSPS automotive-performance+ 75.909
18L. GuerreroJetstream Motorsport+ 1 ronde
19D. SaelensIRWIN RacingDNF
20P. van SplunterenHSF Porsche EindhovenDNF
21J. SeyffarthKonrad MotorsportDNF
22J. JanakSchnabl EngineeringDNF
23C. MamerowDAMAC Kadach RacingDNF
24J. van LagenDAMAC Kadach RacingDNF
25D. FaulknerSAS-Lechner RacingDNF
26M. RaggingerUPS Porsche Junior TeamDNF
27P. HuismanIRWIN RacingDNF
28J. PickfordRacing Team JetstreamDNF
29D. O'YoungSchnabl EngineeringDNF
30P. PetizRacing Team JetstreamDNF

Stand:

Pos.Coureur:Team:Punten:
1 Jeroen Bleekemolen Jetstream Motorsport104
2 Jan Seyffarth Konrad Motorsport84
3 Danny Watts SAS-Lechner Racing70
4 Chris Mamerow DAMAC Kadach Racing68
5 Uwe Alzen UPS Porsche Junior Team67
6 Damien Faulkner SAS-Lechner Racing64
7 Jaap van Lagen DAMAC Kadach Racing55
8 Sean Edwards Konrad Motorsport53
9 Patrick Huisman IRWIN Racing53
10 Stefan Rosina Lechner Racing Bahrain52
11 René Rast VELTINS MRS Racing43
12 David Saelens IRWIN Racing41
13 Nicolas Armindo tolimit40
14 Sebastiaan Bleekemolen Bleekemolen Race Planet37
15 Alessandro Zampedri Lechner Racing Bahrain27
17 Jiri Janak Schnabl Engineering19
16 Norbert Siedler VELTINS MRS Racing19
18 Lucas Guerrero Jetstream Motorsport12
19 Jocke Mangs tolimit11
20 Tim Buijs Bleekemolen Race Planet9
21 Paul van Splunteren HSF Porsche Eindhoven6
22 Simon Frederiks HSF Porsche Eindhoven5
23 Nemunas Dagilis SPS automotive-performance5
24 Darryl O'Young Schnabl Engineering3
25 Pedro Petiz Racing Team Jetstream2
26 Alejandro Nunez Racing Team Jetstream1

Betaald plassen in Indiase stad

Wildplassen is een bekend maar ongewenst fenomeen in de Indiase stad Musiri. De Times of India bericht dat de gemeente in de strijd tegen het wildplassen heeft besloten om eenieder die zijn behoefte bij een openbaar toilet doet een premie te geven.

Iedereen krijgt een stempelkaart en als de behoefte bij een openbaar toilet is gedaan, wordt er een stempel op de kaart gezet. Elk bezoek levert 10 paise op, oftewel 0,15 eurocent, die aan het einde van de maand wordt uitbetaald. Een gezin verdient op deze manier ongeveer 30 rupee per maand, wat neerkomt op zo'n 44 eurocent. Blijkbaar verdienen de inwoners van Musiri graag een extra centje want er staan inmiddels lange wachtrijen voor het openbaar toilet.

Passagiers geven dronken chauffeur aan

Vakantiegangers die met een touringcar onderweg waren naar Engeland, hebben gisteravond de politie gebeld vanuit de bus omdat de chauffeur dronken was. De man reed slingerend over de weg en had eerder overgegeven, waardoor de passagiers zich onveilig voelden en besloten de politie in te lichten.

In verschillende steden werden mensen opgehaald, waarna de bus richting Engeland zou vertrekken. Volgens de passagiers van de touringcar reed de bestuurder met hoge snelheid slingerend over de weg, waarbij hij rakelings langs auto's scheurde. Dat de chauffeur ook al een keer had gekotst hielp de passagiers niet mee om zich op hun gemak te voelen.

Eenmaal in Breda moest de chauffeur een blaastest afleggen, die in zijn nadeel uitviel. Toen hij daarop werd aangehouden, verzette de man zich hevig. Later bood hij op het politiebureau zijn excuses aan en bekende hij vier biertjes te hebben gedronken. Een bloedtest zal echter laten blijken hoe hoog zijn alcoholpromillage was. Vanochtend mocht de man weer huiswaarts keren. De Engelandgangers konden overigens met een paar uur vertraging hun reis vervolgen.

Bezoekers vinden lijk op kerkhof

Bezoekers van een begraafplaats in Vlissingen hebben vandaag een lugubere vondst gedaan. Ondanks dat er op een kerkhof wel meerdere lijken liggen, troffen zij vandaag het nog verse lijk van vermoedelijk een vrouw aan.

Zowel identiteit als de doodsoorzaak zijn nog onbekend. De Technische Recherche is gelijk opgetrommeld om een groot onderzoek te starten.

Het is overigens wel uitgesloten dat iemand zich heeft schuldig gemaakt aan grafschennis. Een misdrijf wordt echter niet uitgesloten.

[GP2] Uitslag Engeland race 1

Giorgio Pantano heeft op het circuit van Silverstone zijn derde overwinning van het seizoen behaald en daarmee zijn leiding in het kampioenschap verstevigd. Lucas di Grassi eindigde op de tweede plaats, terwijl Karun Chandhok het podium completeerde. Yelmer Buurman eindigde op plaats vijftien, terwijl Ho-Pin Tung achttiende werd.

BCN-coureur Carlos Iaconelli kon zijn bolide door een probleem in de opwarmronde al parkeren, terwijl Mike Conway in de eerste ronde van plek acht terugviel naar de 23e plaats. Di Grassi klom na de start op naar de tweede plaats achter Bruno Senna en voor Romain Grosjean. In de vierde ronde pakte Di Grassi de leiding van de race over nadat Senna even op het gras kwam en hierdoor terugviel naar de vijfde plaats. Alvaro Parente en Andreas Zuber gingen in de rondte en Pastor Maldonado tikte Sebastien Buemi aan.

Tot de pitstops gebeurde er verder weinig en Grosjean was de eerste van de leiders die na vijftien ronden binnenkwam. Pantano kwam een ronde later binnen en bij de pitstops van Di Grassi en Senna ging het nog bijna mis. Di Grassi reed net weg toen Senna de pits inging, maar een aanrijding kon net voorkomen worden. Doordat Senna hierbij wat tijd verloor, kwam hij achter de Indiër Chandhok terecht.

Pantano wist enkele ronden na de pitstop Grosjean te passeren die kampte met bandenproblemen. Daarna wist Pantano ook Di Grassi te passeren. Zuber die op de vierde plaats lag, maakte een fout, waardoor hij terugviel naar de zevende plaats. Chandhok wist Grosjean ook te passeren, evenals de Zwitser Buemi die naast Grosjean ook Senna voorbijging. Uiteindelijk betraden Pantano, Di Grassi en Chandhok het podium.

Uitslag race 1:

Pos. Rijder TeamTijd
1 G. Pantano Racing Engineering 56:38.094
2 L. Di Grassi Campos + 4.060
3 K. Chandhok iSport International + 10.280
4 S. Buemi Trust Team Arden + 15.114
5 R. Grosjean ART Grand Prix + 18.842
6 B. Senna iSport International + 18.988
7 A. Zuber Piquet Sports + 20.205
8 L. Filippi ART Grand Prix + 23.311
9 J. d`Ambrosio DAMS + 25.590
10 V. Petrov Campos + 35.431
11 Roldan Rodriguez FMS International + 36.886
12 A. Soucek Super Nova International + 40.911
13 J. Villa Racing Engineering + 50.712
14 M. Conway Trident Racing + 53.147
15 Y. Buurman Trust Team Arden + 53.384
16 A. Parente Super Nova International + 56.497
17 D. Nunes DPR + 59.654
18 H. Tung Trident Racing + 1:01.002
19 D. Valsecchi Durango + 1:01.263
20 M. Asmer FMS International + 1:04.667
21 A. Valerio Durango + 1:07.767
22 A. Valles BCN Competicion + 1:16.876
23 M. Herck DPR + 1 ronde(n)
24 P. Maldonado Piquet Sports DNF Crash
25 K. Kobayashi DAMS DNF Electronica
26 C. Iaconelli BCN Competicion DNF Motor

Dronken stuurman op de Westerschelde

Het besturen van een coaster is een serieuze zaak, zeker als je de Westerschelde opdraait. Maar een loods ontdekte gisteren een stuurman die dronken op de brug van zijn schip stond. De waterpolitie moest eraan te pas komen.

De loods merkte dat er niemand aan dek was en dat de stuurman naar drank rook. De waterpolitie wilde hem een blaastest laten afnemen, maar dat weigerde hij. Dus heeft hij een boete van 350 euro gekregen. Dat accepteerde de stuurman.

Zeven Nederlandse deelnemers op Siemens Open

Aankomende week zullen er zeven Nederlanders te bewonderen zijn op het Siemens Open in Scheveningen. Waar Robin Haase (ATP-62), Peter Wessels (163), Jesse Huta Galung (173) en Matwé Middelkoop (210) rechtstreeks zijn toegelaten door hun plaats op de wereldranglijst, kregen Martin Verkerk (316), Thiemo de Bakker (389) en Melle van Gemerden (1082) een wildcard.

Er valt sowieso een Nederlander af na de eerste ronde. De als eerste geplaatste Haase moet het namelijk opnemen tegen Middelkoop. De andere Nederlanders komen in de volgende wedstrijden in actie: Wessels - Thierry Ascione (4, ATP-119), Huta Galung - Bruno Rodriguez (ATP-402), Verkerk - Christophe Rochus (3, ATP-112), De Bakker - Javier Genaro-Martinez (ATP-354) en Van Gemerden - Miguel Angel Lopez Jean (ATP-177)

Verdachte brute moorden Londen vrijgelaten

De 21-jarige verdachte van de ongekend brute moord op twee Franse studenten in Londen is zondag vrijgelaten. Hij is geen verdachte meer, aldus de politie.

De twee 23-jarige studenten werd een week geleden gevonden in een uitgebrande flat in de Britse hoofdstad. Vermoedelijk werden zij omgebracht door een inbreker die hun bankpasjes en spelcomputers heeft meegenomen. De dader stak zowel voor als na hun overlijden vele tientallen keren op de studenten in. Een lijkschouwer telde 243 steekwonden. Het duo studeerde biochemie en was voor een onderzoeksproject in Londen.

De ouders van Laurent Bonomo en Gabriel Ferez hebben een oproep gedaan aan de moordenaar om zich te melden. ,,Je bent misschien bang en je voelt je misschien een lafaard, naar je moet erkennen dat je een vreselijke fout hebt gemaakt'', aldus de ouders in een verklaring.

'Arsenal biedt 25 miljoen euro voor Huntelaar'

Arsenal zou 25 miljoen euro willen uitgeven aan Klaas-Jan Huntelaar. De Engelse krant News of the World beweert dat Arsenal-coach Arsène Wenger een vertrek van Emmanuel Adebayor voorziet en in de spits van Ajax een uitstekende vervanger heeft ontdekt.

Volgens News of the World heeft Robin van Persie, ploeggenoot van Huntelaar bij Oranje, een belangrijke rol heeft gespeeld in deze interesse voor Huntelaar. De spits van Ajax heeft laten weten oren te hebben naar een overgang.

Ajax lijkt zich voor te bereiden op een vertrek van Klaas-Jan Huntelaar. Deze transferperiode zijn Miralem Sulejmani van sc Heerenveen en Dario Cvitanich van Banfield reeds naar Amsterdam gehaald.

Reden voor Arsenal om Huntelaar aan te trekken is de grote kans op het vertrek van Emmanuel Adebayor. Naar verwachting zal Arsenal een enorm bedrag voor de Togolees incasseren, dat van belang is om de bouwkosten van het Emirates-stadion af te betalen.

Van der Vaart in belangstelling van Atlético

Atlético Madrid wacht momenteel op respons van Valencia en Hamburger SV. De Spaanse club heeft geboden op de spelers David Silva (Valencia) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV), zo bericht El Mundo Deportivo. Eerder legde Atlético al vier andere spelers vast.

Valencia heeft te kennen gegeven niet te willen meewerken aan een transfer van Silva, maar over Atlético's bod, dat rond de twintig miljoen euro ligt, zal Los Ches wel twee keer nadenken.

Los Colchoneros heeft bij Hamburger SV ook een bod op Van der Vaart neergelegd. Ze zouden ongeveer vijftien miljoen euro overhebben voor de spelmaker van de Duitsers. De transfer van de Nederlander lijkt het meeste kans van slagen te hebben, gezien het feit dat de voormalig Ajacied al meermaals heeft aangegeven het liefste naar Spanje te willen verkassen.

Verkerk wint derde toernooi dit jaar

Martin Verkerk heeft het future-toernooi van het Duitse Kassel gewonnen. Na dit jaar al het future-toernooi van Montréal en de challenger van Athene gewonnen te hebben, versloeg hij vandaag in de finale de Chileense qualifier Felipe Parada: 6-4 en 7-6(11).

De als tweede geplaatste Alphenaar was van te voren bestempeld als de grote favoriet van het toernooi. De aankomende weken de 29-jarige Verkerk in Nederland te bewonderen. Volgende week moet Verkerk op het Siemens Open in Scheveningen aantreden tegen de als derde geplaatste Christophe Rochus en de week daarna speelt hij op het Dutch Open in Amersfoort.

Toekomst Top Gear aan zijden draadje

De toekomst van Top Gear is in gevaar gekomen. De makers van het razend populaire autoprogramma hebben ruzie gekregen over hun salaris.

De immer zwijgende testcoureur The Stig houdt zoals gewoonlijk zijn mond, maar de kleine Richard Hammond en de langharige James May pikken het niet langer. Collega Jeremy Clarkson vangt namelijk veel meer geld voor het programma. En dat zet kwaad bloed onder de andere twee presentatoren.

Clarkson krijgt namelijk jaarlijks maar liefst 1 miljoen pond op zijn bankrekening bijgeschreven van de BBC. Zijn boeken, dvd's en krantencolumns waren vorig jaar zelfs nog goed voor bijna het dubbele. Hammond en May vangen per aflevering van Top Gear 'slechts' een schamele 15.000 pond. Veel te weinig vindt Hammond, die zijn populariteit zag stijgen na zijn bijna dodelijke crash van twee jaar geleden. Ook May wil meer, sinds hij ook goed boert als co-presentator van een wijnprogramma.

Fans hoeven nog niet bang te zijn dat ze binnenkort verstoken blijven van het autoprogramma. Het nieuwe seizoen is namelijk al op band vastgelegd en klaar voor uitzending. Hammond en May weigeren echter een nieuw contract te ondertekenen.

De BBC houdt voorlopig de poot stijf. De Britse omroep is namelijk van mening dat het duo minder waardevol is dan de populaire Clarkson. De onderhandelingen zitten dan ook muurvast. Plannen voor een volgende reeks afleveringen zijn voorlopig op een laag pitje gezet.

 


Deze crash kostte Hammond bijna zijn kop. Hij wil nu loon naar werken

'Biobrandstof doet voedselprijzen exploderen'

De grootste oorzaak van de hoge voedselprijzen is de productie van biobrandstoffen. Volgens een intern rapport van de Wereldbank dreef dit de prijzen met 75 procent op, veel meer dan eerdere schattingen. De Engelse krant The Guardian heeft het rapport in bezit gekregen en afgelopen vrijdag afgedrukt.

Het rapport werd nooit gepubliceerd om de Amerikaanse overheid niet in verlegenheid te brengen, menen bronnen die door The Guardian worden geciteerd. Volgens de Amerikaanse president Bush zijn de prijzen vooral gestegen door een toenemende vraag uit India en China. De productie van biobrandstoffen zou slechts voor een prijsstijging van 3 procent hebben gezorgd.

Die bewering wordt door het rapport weerlegd. De economische groei die landen als China en India doormaken, heeft niet geleid tot een enorme toename in de graanconsumptie. Ook de droogtes in Australië hebben geen grote invloed gehad. Tussen 2002 en februari 2008 nam de prijs van een geselecteerd mandje met voedsel met 140 procent toe. 75 procent daarvan is toe te schrijven aan het gebruik van biobrandstoffen, schat het rapport.

Volgens het rapport verstoort de productie van biobrandstoffen de markt op drie manieren. Allereerst wordt er nu graan verbouwd om als brandstof te dienen, terwijl het daarvoor gebruikt werd als voedsel. Ook worden boeren aangemoedigd om stukken land apart te houden voor de productie van biobrandstoffen. Ten slotte wordt de prijs van graan, dankzij de politieke aandacht voor de productie van biobrandstoffen, door investeerders 'omhooggespeculeerd'. Overigens blijkt uit het rapport dat de productie van suikerriet als brandstof, in tegenstelling tot graan, niet een dergelijk grote invloed heeft op de voedselprijzen.

In Groot-Brittannië moeten benzine en diesel sinds april ten minste 2,5 procent aan biobrandstoffen bevatten. De EU wilde dat biobrandstoffen een aandeel van 10 procent zouden bereiken in 2020, maar is aan het twijfelen gebracht, omdat het de prijzen nog verder zal doen stijgen. Voedselgewassen vormen de basis voor de eerste generatie biobrandstoffen. De productie van biobrandstoffen van de tweede (niet-eetbare gewassen of afvalproducten), derde (algen) en vierde generatie (kooldioxide) stuwt de voedselprijzen minder of niet op.

Graan

Speurhonden schoenen aan bij moslims

Om de talrijke moslims in het land niet voor het hoofd te stoten, wil de Britse recherche hun honden voortaan schoenen aantrekken tijdens het doorzoeken van huisjes van moslims of een moskee. Hiermee hopen ze te voorkomen dat de moslims zich niet meer gekwetst voelen tijdens een bezoekje van Oom Agent.

Volgens vele moslims is een hond namelijk een onrein dier. Door nu hun speurhonden geschoeid in te zetten, kunnen de recherscheurs zonder problemen moskeeën en moslimwoningen doorzoeken. Ondanks dit ludieke initiatief heeft een van de hoogste Britse moslims, Ibrahim Mogra, al gezegd dat wat hem betreft schoenen voor honden absoluut niet nodig zijn.

Brabantse feestgangers vallen agenten aan

Twee agenten zijn zaterdagnacht aangevallen toen ze een kijkje kwamen nemen bij een luidruchtig feest in Megen. Verschillende feestgangers in een woning belaagden de dienders rond 02.00 uur, meldt de Brabantse politie. Twee mannen uit Megen en Oss zijn aangehouden. De agenten raakten niet gewond.

De agenten kwamen na klachten over geluidsoverlast poolshoogte nemen bij het huis. De situatie liep uit de hand toen de bewoner een agent in het gezicht sloeg. Toen voldoende politieassistentie was gearriveerd kon een 32-jarige man uit Oss worden ingerekend. De 39-jarige bewoner was ervandoor gegaan. Hij meldde zich zondagochtend op het politiebureau. Beide mannen zijn vastgezet.

Vrijdagnacht werden in Oss, tot welke gemeente Megen behoort, agenten van hetzelfde politiekorps aangevallen door jongeren. Hierbij raakten drie dienders gewond en werden zes arrestaties verricht.

Doden door aanslag bij Rode Moskee in Islamabad

Door een zelfmoordaanslag nabij de Rode Moskee in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad zijn vandaag zeker elf politieagenten omgekomen. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Duizenden moslims waren vandaag de straat op gegaan om de bloedige aanval op de Rode Moskee van vorig jaar te herdenken. Regeringsmilitairen vielen op 10 juli 2007 de Rode Moskee binnen. Die was kort daarvoor bezet door extremistische moslimstrijders die de invoering van de sharia in Pakistan eisten.

Door de militaire actie vonden tientallen mensen de dood en haalde president Pervez Musharraf zich de woede van al-Qaeda-chef Osama bin Laden op de hals. Er verscheen een videoboodschap van de terroristenleider, waarin Bin Laden Musharraf de oorlog verklaarde naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Rode Moskee.

In vurige speeches gaven moslims zondag Musharraf de schuld van het bloedbad van vorig jaar "wat op verzoek van de Verenigde Staten is aangericht''. Duizenden moslims riepen om wraak en eisten de publieke ophanging van de president en andere verantwoordelijken.

Coulthard niet aan de finish in thuisrace

David Coulthard heeft zijn laatste F1-race op Engelse bodem niet weten te finishen. De Schot die donderdag zei er na dit jaar mee te stoppen raakte Sebastian Vettel, waarna ze beiden vast kwamen te zitten in de grindbak.

Wel was de 37-jarige coureur mans genoeg om na afloop zowel Red Bull als Vettel zijn excuses te maken. "Sebastian kwam bij Abbey erg slecht de bocht uit en ik zat daarna vlak achter hem. Ik zag een duidelijk gat aan de binnenkant van de volgende bocht, maar helaas werd dat gat steeds kleiner. Ik vind het heel erg voor Vettel dat ik hem heb geraakt. Het spijt me ook voor Red Bull, dat er in een klap twee wagens zijn uitgevallen."

Arnautovic mag niet weg bij FC Twente

De 19-jarige Marko Arnautovic mag volgens FC Twente-preses Joop Munsterman helemaal niet vertrekken.

Het verhaal dat de technisch directeur van Feyenoord, Peter Bosz, vertelde kan dus regelrecht naar de prullenbak worden verwezen. Het is volgens Munsterman lariekoek dat Feyenoord bijna rond is met het talent.

"Er is geen sprake van een aanstaand akkoord. Ik heb niet met Bosz onderhandeld en uiteindelijk ben ik degene die er over gaat. Dit is bijzonder voorbarig," is de reactie van Munsterman tegenover De Telegraaf.

De voorzitter ziet geen enkel voordeel bij een vertrek van Arnautovic. "Zijn contract loopt tot medio 2011 en het is een jonge getalenteerde speler, die we zelf hebben opgeleid en nu klaar is om te gaan spelen. Daarbij ontbreekt na de transfers van Orlando Engelaar en Karim El Ahmadi elke financiële noodzaak om een speler te verkopen."

De Rotterdammers zouden een miljoenenbedrag overhebben voor de jongeling. Geruchten gaan dat dit bedrag rond de 4,5 miljoen euro ligt.

Vrouw van 70 bevalt van tweeling

Groot feest voor een stel uit India. De vrouw des huizes heeft namelijk het leven geschonken aan een kerngezonde tweeling. Op zich totaal niet nieuwswaardig, ware het niet dat de kersverse moeder van een zoon en dochter al zeventig jaar oud is.

Helaas voor haar heeft de vrouw geen geboortebewijs. Mocht ze alsnog kunnen bewijzen dat ze inderdaad al zeventig jaar is, dan is zij de oudste moeder ter wereld. Dit record staat nu nog op naam van een Spaanse vrouw, die twee jaar geleden beviel van een tweeling. De Spaanse was destijds 67 jaar.

De Indiase tweeling is niet op de natuurlijke weg tot stand gekomen. De vrouw verkocht samen met haar 77-jarige man hun hele hebben en houden om een ivf-behandeling te kunnen lappen. 

Toch was de behandeling geen wanhoopsdaad, want het bejaarde stel was sowieso niet kinderloos gebleven. De vrouw heeft namelijk al twee dochters en vijf kleinkinderen.Toch bleven ze stug doorgaan om maar een zoon op de wereld te zetten. Een jongen heeft in India namelijk veel meer waarde, omdat hij voor het huwelijk een bruidsschat krijgt en hij op het land kan werken.

Barrichello erg tevreden

Voor het eerst sinds de befaamde Grote Prijs in Amerika van 2005 stond Rubens Barrichello vanmiddag op het podium. De Braziliaan hield zijn hoofd koel op een kletsnat Silverstone en kon zo als derde finishen.

Door de puntenfinish van Barrichello heeft hij inmiddels elf punten in 2008 verzameld. Zelf beschrijft hij de race als volgt: "Ik heb altijd in mezelf en mijn snelheid geloofd, al heb ik vandaag natuurlijk ook wel wat geluk gehad. Ik had nog wel een klein probleem bij de pitstop. Ik dacht dat ik genoeg benzine had, maar het team liet me niet gaan. Het was echter maar een klein probleem, want de keuze om over te stappen op regenbanden was goed."

Opvallend is dat niet Ross Brawn, teambaas van Honda en bekend meesterstrateeg, maar de 36-jarige coureur zelf de beslissing nam om te gokken. "Abbey en Club waren de lastigste delen. Bij Club was ik er zelf ook nog afgegaan. Ik zei dan ook tegen het team dat ik binnenkwam voor regenbanden. Daarna wist ik mensen overal in te halen, binnenom en buitenom. Het was magisch."

Teamgenoot Jenson Button spinde van de baan ondanks dat ook hij op de regenbanden reed op dat moment.

Steegmans naar Tinkoff

De Belgische wielrenner Gert Steegmans rijdt volgend seizoen vrijwel zeker voor Tinkoff. De sprinter uit de Quick-Step-formatie heeft een lucratief aanbod gekregen van het Italiaanse team.

De geruchten spreken er van dat de Belg 2,5 keer meer kan verdienen dan hij nu doet. Steegmans: "Ik vertrek wellicht naar Tinkoff. Alleen jammer dat ik er niet zoveel zal verdienen als wordt gezegd."

"Voor het BK sprak ik met Patrick Lefevere," aldus Steegmans. "Hij kon voor het bedrag van Tinkoff niet meedoen. We hebben elkaar een hand gegeven en gaan als vrienden uiteen."

In een reactie laat teambaas Patrick Lefevre weten dat zijn team niet tegen het bod op kan: "We moeten Steegmans laten vertrekken. Het bod van Tinkoff was te verleidelijk, denk ik. Het financiële verschil tussen hun en mijn bod is zo groot dat ik niet meekan. Gert is 28 en kiest nu voor het geld. Ik hoop voor hem dat hij de goeie keuze maakt. Ik betreur zijn vertrek, want fysiek hoeft hij niet veel onder te doen voor Tom Boonen. Alleen mentaal moet Steegmans nog een beetje groeien."

"Ik weet niet of ik nu een nieuwe topsprinter moet aantrekken. Ik heb er nog één: Tom Boonen. En ik heb ook Wouter Weylandt nog, tenzij die ook weggaat. Maar er komen nog wel renners vrij."

Steegmans rijdt momenteel in de Tour. In de slotkilometers van de tweede etappe ging hij onderuit, waardoor hij kansloos was voor de overwinning die vandaag ging naar de Noor Thor Hushovd.

Mathijsen gewild bij Engelse clubs

Joris Mathijsen staat in de belangstelling van enkele Premier League-clubs. De verdediger staat op de lijstjes van Newcastle United, Blackburn en Sunderland.

De Engelse geïnteresseerden zouden echter wel flink in de buidel moeten tasten om de international van Nederland te contracteren. Mathijsen zou naar verluidt een prijskaartje van ruim vijftien miljoen euro om zijn nek hebben hangen. Hiermee maakt zijn club Hamburger SV duidelijk dat hij niet voor een spotprijsje mag vertrekken.

The News of the World weet dat Blackburn Rovers-manager Paul Ince een oogje heeft op Mathijsen, maar voordat de verdediger kan worden aangetrokken moet eerst wel de concurrentiestrijd worden aangegaan met Newcastle United en Sunderland. Newcastle United zou de voornaamste kandidaat zijn om Mathijsen in te lijven.

The Magpies verzekerden zich eerder deze week echter wel van Steven Taylor, die langer bij de club blijft. Mathijsen zou dé man zijn om samen met Taylor het centrale duo achterin te vormen.

Tour: tweede etappe eindigt in massasprint

De tweede etappe in de Tour de France is gewonnen door Thor Hushovd van Crédit Agricole. Tweede werd Kim Kirchen (Team Columbia), derde werd Gerald Ciolek (Team Columbia). Het geel blijft in bezit van Alejandro Valverde.

De vluchters bleven lang vooruit. Op 2,5 kilometer van de meet was Chavanel de eerst die probeerde weg te rijden bij zijn medevluchters en voor eigen succes ging. Moreau en Voeckler werden door het jagende peloton gepakt, Le Lay was toen al opgeslokt. Chavanel bleef vooruit terwijl de geringe voorsprong steeds kleiner werd. Fabian Cancellara pakte de Fransman terug en ging ervandoor op één kilometer van de meet. Kort voor de streep werd de Zwitser gegrepen, waarop een massasprint volgde. Thor Hushovd had daarin de beste benen en pakte de tweede etappe.

Voor meer tournieuws kijk je op de FOK!Tour-site!

Belgen claimen 'grootste baggerschip ter wereld'

Het baggerschip Queen of the Netherlands van het Nederlandse Boskalis geldt niet langer als het grootste baggerschip ter wereld. De Belgische baggeraar De Nul claimt nu die titel met het schip Cristobal Colon.

De sleephopperzuiger werd vrijdag te water gelaten in het Spaanse Bilbao. De Cristobal Colon is 223 meter lang en kan tot 155 meter diep baggeren. De capaciteit is 46.000 kubieke meter, wat overeenkomt met 2.500 volgeladen vrachtwagens, goed voor een rij van 60 kilometer. Het elektrisch vermogen bedraagt 41.500 kW.

De Nul investeert 1,8 miljard euro in twintig nieuwe baggerschepen. Het bedrijf uit Aalst met 4.300 werknemers wordt dan de grootste baggeraar ter wereld, voor Nederlandse bedrijven als Van Oord en Boskalis en het Belgische DEME.

SBB waarschuwt voor geile herten

Staatsbosbeheer waarschuwt automobilisten voor hitsige reetjes. De met name in Flevoland veel voorkomende herten staan aan de vooravond van hun bronsttijd. In deze periode zijn de dieren minder behoedzaam, trekken ze meer en steken sneller de straat over.

Eind juli gieren de hormoontjes weer door de malse reerugjes. "Vaak zet een geit het op een lopen voor de hitsige bok, terwijl de jonge kalveren in hun kielzog volgen", vertelt Harco Bergma, een Flevolandse boswachter.

"Automobilisten moeten met dit gegeven rekening houden. Als een ree op een weg wordt gesignaleerd, remt iedereen wel. Maar daarna rijdt men weer in hoger tempo verder. Vervolgens hebben de reeën die het eerste ree volgen vaak een aanrijding met de auto."

Hushovd wint tweede etappe

De tweede etappe in de Tour de France is gewonnen door Thor Hushovd van Crédit Agricole. Tweede werd Kim Kirchen (Team Columbia), derde werd Gerald Ciolek (Team Columbia). Het geel blijft in bezit van Alejandro Valverde.

De rit begon in Auray en eindigde in Saint Brieuc. Na 28 kilometer koers konden er punten voor de bergtrui worden verdiend. Thomas Voeckler, de man in de bolletjestrui, en Sylvain Chavanel verdeelden onderling de punten en besloten daarop maar door te rijden. Onderweg kregen beide gezelschap van de Agritubel-rijders Christophe Moreau en David Le Lay.

De vluchters bleven lang vooruit. Op 2,5 kilometer van de meet was Chavanel de eerst die probeerde weg te rijden bij zijn medevluchters en voor eigen succes ging. Moreau en Voeckler werden door het jagende peloton gepakt, Le Lay was toen al opgeslokt. Chavanel bleef vooruit terwijl de geringe voorsprong steeds kleiner werd. Fabian Cancellara pakte de Fransman terug en ging ervandoor op één kilometer van de meet. Kort voor de streep werd de Zwitser gegrepen, waarop een massasprint volgde. Thor Hushovd had daarin de beste benen en pakte de tweede etappe.

Pos. Naam Tijd
1 Thor Hushovd, C.A, NOR 3.45:13
2 Kim Kirchen, THR, LUX z.t.
3 Gerald Ciolek, THR, GER z.t.
4 Robert Hunter, BAR, RSA z.t.
5 Erik Zabel, MRM, GER z.t.
6 Yury Trofimov, BTL, RUS z.t.
7 Óscar Freire, RAB, ESP z.t.
8 Jimmy Casper, AGR, FRA z.t.
9 Martin Elmiger, ALM, SUI z.t.
10 Leonardo Duque, COF, COL z.t.

Algemeen klassement:

Pos.NaamTotaaltijd
1 Alejandro Valverde, GCE, ESP 8.21:20
2 Kim Kirchen, THR, LUX + 01
3 Óscar Freire, RAB, ESP + 01
4 Juan José Cobo, SDV, ESP + 01
5 Cadel Evans, SIL, AUS + 01
6 Jérôme Pineau, BTL, FRA + 01
7 David Millar, TSL, SCO + 01
8 Riccardo Riccò, SDV, ITA + 01
9 Fränk Schleck, CSC, LUX + 01
10 Filippo Pozzato, LIQ, ITA + 01

Geen rugby maar porno op tv

Vol spanning zaten vele Nieuw-Zeelandse gezinnen vandaag voor de buis. Er zou namelijk een belangrijke rugbywedstrijd worden uitgezonden. Toen de spannende match volop aan de gang was, moest de uitzending plotseling plaatsmaken voor een keiharde pornofilm. Het duurde maar liefst vier minuten voor de fout werd ontdekt en er weer rugby te zien was.

De telefoon bij de televisiemaatschappij stond gelijk roodgloeiend. Puriteinse ouders belden massaal in woede op naar de omroep. Een boze vader beweerde zelfs dat zijn "achtjarige zoon nu zijn onschuld heeft verloren". 

De zender heeft inmiddels zijn excuses gemaakt. Volgens de omroep was er sprake van "een fout in het systeem".

"Ronaldinho wijst City af"

Vice-voorzitter van AC Milan, Alberto Galliani, gaf tegenover La Stampa aan dat Ronaldinho gezegd heeft niet naar Manchester City te willen gaan. Hij zei ook dat de vraagprijs van Ronaldinho, nadat de nieuwe trainer van Barcelona Pep Guardiola had aangegeven dat hij 'Ronnie' niet nodig heeft, gedaald is.

Het enige probleem is het salaris dat de Braziliaanse ster vraagt. Daarom zou het volgens de vice-voorzitter volledig op Barcelona aankomen. Als zij zakken met de vraagprijs is er meer mogelijk. AC Milan wil de ster ook wel huren, maar ook dat hangt af van Barcelona.

"Ronaldinho heeft Manchester City afgeslagen. Die club was bereid hem twee keer zoveel salaris te geven," aldus Galliani, die hiermee aangeeft dat Ronaldinho graag naar Milan wil.

Albert Zoer wint in Aken

Albert Zoer heeft de Grote Prijs van Aken gewonnen. De springruiter won met zijn paard Sam voor de Duitse ruiters Ludger Beerbaum (49.03) en Carsten-Otto Nagel (49.33). Zoer zette met 48.99 de snelste tijd neer.

Zoer liet zijn toppaard Okidoki op stal staan en koos voor de negenjarige Sam. "Of ik wist dat ik hier ook met Sam kon winnen? Daar heb ik van tevoren nooit over nagedacht", zo zei Zoer na afloop. Op de komende Olympische Spelen in Peking zal Okidoki waarschijnlijk wel weer van de partij zijn. Gerco Schröder kwam met zijn paard Eurocommerce Berlin ten val. Beiden raakten niet gewond maar moesten wel de strijd staken.

Olympische limiet in zicht voor De Jong

Marjolein de Jong heeft in Amsterdam de 400 meter horden gewonnen. De Nederlandse won in 55’86” en naderde daarmee de Olympische limiet van 55’30”. Bij de mannen was Thomas Kortbeek in 50’16” de sterkste.
”Dit had ik niet verwacht. Ik ben ziek geweest, maar blijkbaar voel ik me goed”, zo reageerde De Jong na haar winst. De Jong won alweer voor de zevende maal de 400 meter horden. In 2007 kapte de winnares nog met knieklachten. Dit jaar had De Jong last van haar inspanningsastma. Om in actie te komen in Peking zal ze echter nog wel sneller moeten. De zevenvoudig winnaar ziet daarvoor genoeg kansen: ”Het zou zo maar kunnen. Ik kom er nu lekker in en wil nu zoveel mogelijk wedstrijden lopen en daarmee kansen creëren.”

Call of Duty: World at War krijgt action figures

Heb je er altijd al van gedroomd om de heftige Call of Duty gevechten na te spelen op je bureau, in de trein of in de zandbak? Dat is vanaf november mogelijk. McFarlane Toys komt dan met een nieuwe lijn Call of Duty: World at War action figures.

De lijn bestaat uit een viertal verschillende figuren:

quote
- Marine Infantry, Battle of Peleliu - Includes M1 Garand rifle and M1 bayonet

- Marine Corps with Flamethrower, Battle of Peleliu - Includes M2-2 flamethrower with removable flame, and M1911A1 pistol & holster

- Marine Corps with Machine Gun, Battle of Okinawa - Includes M-1928A1 machine gun w/20 round magazine and M1911A1 pistol & holster

- British Special Ops, Battle for the Roer Triangle - Includes Mark II Sten gun


De action figures zullen ongeveer 15cm hoog zijn en een prijs hebben van tussen de tien en vijftien euro.



F1: Uitslag GP Engeland

Lewis Hamilton heeft in zijn thuisland op een natte baan de spectaculaire Grand Prix van Engeland gewonnen. De Brit won met zijn McLaren met overmacht op Silverstone voor de BMW van Nick Heidfeld en de Honda van Rubens Barrichello, die na een goede bandenkeuze toch nog op het podium belandde.

Met Heikki Kovalainen op poleposition ving de GP van Engeland aan. De beste start was voor Kimi Räikkönen, maar hij zat klem achter Kovalainen. Lewis Hamilton wist Mark Webber rechts te verschalken en ging naar de tweede positie. Räikkönen schoof naar de derde positie, terwijl Webber spinde op Hangar Straight, waardoor hij achteraan aan moest sluiten. Onder Bridge spinde Felipe Massa, terwijl Coulthard samen met Vettel spinden bij Priori en beiden uitvielen.

Aan het eind van de spectaculaire eerste ronde ging Nakajima nog door het gras. Hamilton drong al snel aan bij Kovalainen en wist aan het eind van Hangar Straight bij in het insturen van Stowe Kovalainen uit te remmen. Daarachter had Massa het niet naar zijn zin, want hij spinde wederom bij het opkomen van het rechte stuk. Fernando Alonso was op positie vier in het begin van de race de snelste man op de baan. De meeste posities werden gewonnen door Jarno Trulli die na vijf ronden al zeven posities gewonnen had.

Ook Adrian Sutil kwam uit het achterveld omhoog en ging naar positie twaaf in de race. Ondertussen was Webber bezig met een inhaalrace, terwijl Hamilton op de opdrogende baan verder van de coureurs achter hem vandaan liep. Räikkönen was na een spin van Kovalainen ondertussen doorgeschoven naar de tweede plaats, terwijl teamgenoot Massa achteraan op een achttiende plaats rondreed. Sutil stond na elf ronden zwaar onder druk van Sébastien Bourdais en zijn auto brak op het moment dat Bourdais dicht achter hem reed uit, waardoor hij de auto van de Fransman maar net miste en Sutil de derde uitvaller was.

Räikkönen begon aan zijn inhaalrace op Hamilton, terwijl zijn teamgenoot Massa door een verkeerde afstelling van zijn auto maar moeilijk van de laatste plaats af kon komen. Webber ging verder met zijn inhaalrace en lag na vijftien ronden al weer op de tiende plaats. Uiteindelijk wist Massa Rosberg en Fisichella te passeren, waardoor hij vijftiende lag.

Terwijl het weer wat begon te druppelen, waren de eerste pitstops van de dag voor Webber en Kovalainen. In de 21e ronde kwamen zowel Hamilton als Räikkönen binnen, waarbij de Brit zijn positie ten opzichte van de Ferrari-coureur behield. In de 23e ronde passeerde Nick Heidfeld zowel Glock als Alonso bij Luffield en Woodcote bij het opkomen van het rechte stuk, waardoor de BMW-coureur op de vierde plaats lag. Doordat er weer regen viel en Ferrari geen banden gewisseld had, viel Räikkönen terug naar plaats vier, omdat zijn banden versleten waren. Heidfeld wist bij het opkomen van het rechte stuk wederom twee plaatsen te winnen, want hij passeerde zowel de McLaren van Kovalainen als Räikkönen. Inmiddels was Nelson Piquet jr. teamgenoot Alonso gepasseerd, die daarna zijn tweede pitstop maakte.

Inmiddels was het team van Force India geheel uitgevallen, want ook Fisichella spinde er af. Räikkonen ging halverwege de race eindelijk de pits in om zijn banden te wisselen en de auto vol te tanken. Hij viel hierdoor terug naar de elfde plaats achter de Honda van Barrichello, terwijl Massa al op meer dan een ronde achterstand op de laatste plaats rondreed. Na 33 ronden passeerde Kubica Kovalainen bij het ingaan van Stowe, waardoor de BMW’s op de plaatsen twee en drie lagen. Ook Kovalainen ging naar binnen voor zijn laatste pitstop, waardoor hij terug viel naar de negende plaats.

In de stromende regen spinden Glock en Kubica er af, maar tot echte problemen leidde dit niet. Honda haalde beide rijders tegelijk naar binnen, maar de pitstops duurden erg lang, omdat de Honda’s wisselden naar Full Wet banden. Direct daarna viel Piquet jr. uit door de regen, terwijl Kubica door de grindbak reed en Massa door een grindbak spinde. Ook Hamilton, Räikkönen en Webber wisten hun auto’s niet op de baan te houden, maar allen konden doorrijden.

De rondetijden kelderden door de regenval behoorlijk en de Honda’s waren door hun banden in het voordeel, waardoor ze tien seconden per ronde sneller waren dan de rest van het veld. Kubica spinde er bij Abbey af, terwijl Rosberg zijn neus er af reed tegen de achterkant van Glock. Button was inmiddels uitgevallen op het moment dat Barrichello Heidfeld, die op de tweede plaats lag, passeerde. Achter de podiumplaatsen lagen Trulli, Alonso en Kovalainen op vier, vijf en zes. Räikkönen kon ondanks de eerdere problemen weer aanpikken bij Kovalainen. Barrichello werd op veertien ronden van het einde binnengehaald om zijn banden weer te wisselen. Hamilton lag door deze stop 62 seconden voor op de rest van het veld.

In de eindfase van de race spinde Massa nog enkele malen, terwijl Kovalainen datzelfde deed en Alonso en Räikkönen voorbij zag komen. Hamilton zat op dat moment al achter dit drietal en zette zo bijna het gehele veld op een ronde. Nadat dit gebeurd was, nam Räikkönen op Hangar Straight de vierde plaats van Alonso over, terwijl Kovalainen inmiddels aanhaakte bij dit tweetal. Op twee ronden van het einde wist de Fin de Spanjaard alsnog te verschalken, waardoor hij opschoof naar de vijfde plaats. Lewis Hamilton werd na zestig ronden afgevlagd als winnaar, ver voor de nummers twee en drie Nick Heidfeld en Rubens Barrichello.

Voor meer F1-nieuws kijk je op de FOK!F1-manager!

Uitslag Grand Prix van Engeland

Lewis Hamilton heeft in zijn thuisland op een natte baan de spectaculaire Grand Prix van Engeland gewonnen. De Brit won met zijn McLaren met overmacht op Silverstone voor de BMW van Nick Heidfeld en de Honda van Rubens Barrichello, die na een goede bandenkeuze toch nog op het podium belandde.

Met Heikki Kovalainen op poleposition ving de GP van Engeland aan. De beste start was voor Kimi Räikkönen, maar hij zat klem achter Kovalainen. Lewis Hamilton wist Mark Webber rechts te verschalken en ging naar de tweede positie. Räikkönen schoof naar de derde positie, terwijl Webber spinde op Hangar Straight, waardoor hij achteraan aan moest sluiten. Onder Bridge spinde Felipe Massa, terwijl Coulthard samen met Vettel spinde bij Priori en beiden uitvielen.

Aan het eind van de spectaculaire eerste ronde ging Nakajima nog door het gras. Hamilton drong al snel aan bij Kovalainen en wist aan het eind van Hangar Straight bij in het insturen van Stowe Kovalainen uit te remmen. Daarachter had Massa het niet naar zijn zin, want hij spinde wederom bij het opkomen van het rechte stuk. Fernando Alonso was op positie vier in het begin van de race de snelste man op de baan. De meeste posities werden gewonnen door Jarno Trulli die na vijf ronden al zeven posities gewonnen had.

Ook Adrian Sutil kwam uit het achterveld omhoog en ging naar positie twaaf in de race. Ondertussen was Webber bezig met een inhaalrace, terwijl Hamilton op de opdrogende baan verder van de coureurs achter hem vandaan liep. Räikkönen was na een spin van Kovalainen ondertussen doorgeschoven naar de tweede plaats, terwijl teamgenoot Massa achteraan op een achttiende plaats rondreed. Sutil stond na elf ronden zwaar onder druk van Sébastien Bourdais en zijn auto brak op het moment dat Bourdais dicht achter hem reed uit, waardoor hij de auto van de Fransman maar net miste en Sutil de derde uitvaller was.

Räikkönen begon aan zijn inhaalrace op Hamilton, terwijl zijn teamgenoot Massa door een verkeerde afstelling van zijn auto maar moeilijk van de laatste plaats af kon komen. Webber ging verder met zijn inhaalrace en lag na vijftien ronden al weer op de tiende plaats. Uiteindelijk wist Massa Rosberg en Fisichella te passeren, waardoor hij vijftiende lag.

Terwijl het weer wat begon te druppelen, waren de eerste pitstops van de dag voor Webber en Kovalainen. In de 21e ronde kwamen zowel Hamilton als Räikkönen binnen, waarbij de Brit zijn positie ten opzichte van de Ferrari-coureur behield. In de 23e ronde passeerde Nick Heidfeld zowel Glock als Alonso bij Luffield en Woodcote bij het opkomen van het rechte stuk, waardoor de BMW-coureur op de vierde plaats lag. Doordat er weer regen viel en Ferrari geen banden gewisseld had, viel Räikkönen terug naar plaats vier, omdat zijn banden versleten waren. Heidfeld wist bij het opkomen van het rechte stuk wederom twee plaatsen te winnen, want hij passeerde zowel de McLaren van Kovalainen als Räikkönen. Inmiddels was Piquet jr. teamgenoot Alonso gepasseerd, die daarna zijn tweede pitstop maakte.

Inmiddels was het team van Force India geheel uitgevallen, want ook Fisichella spinde er af. Räikkonen ging halverwege de race eindelijk de pits in om zijn banden te wisselen en de auto vol te tanken. Hij viel hierdoor terug naar de elfde plaats achter de Honda van Barrichello, terwijl Massa al op meer dan een ronde achterstand op de laatste plaats rondreed. Na 33 ronden passeerde Kubica Kovalainen bij het ingaan van Stowe, waardoor de BMW’s op de plaatsen twee en drie lagen. Ook Kovalainen ging naar binnen voor zijn laatste pitstop, waardoor hij terug viel naar de negende plaats.

In de stromende regen spinden Glock en Kubica er af, maar tot echte problemen leidde dit niet. Honda haalde beide rijders tegelijk naar binnen, maar de pitstops duurden erg lang, omdat de Honda’s wisselden naar Full Wet banden. Direct daarna viel Piquet jr. uit door de regen, terwijl Kubica door de grindbak reed en Massa door een grindbak spinde. Ook Hamilton, Räikkönen en Webber wisten hun auto’s niet op de baan te houden, maar allen konden doorrijden.

De rondetijden kelderden door de regenval behoorlijk en de Honda’s waren door hun banden in het voordeel, waardoor ze tien seconden per ronde sneller waren dan de rest van het veld. Kubica spinde er bij Abbey af, terwijl Rosberg zijn neus er af reed tegen de achterkant van Glock. Button was inmiddels uitgevallen op het moment dat Barrichello Heidfeld, die op de tweede plaats lag, passeerde. Achter de podiumplaatsen lagen Trulli, Alonso en Kovalainen op vier, vijf en zes. Räikkönen kon ondanks de eerdere problemen weer aanpikken bij Kovalainen. Barrichello werd op veertien ronden van het einde binnengehaald om zijn banden weer te wisselen. Hamilton lag door deze stop 62 seconden voor op de rest van het veld.

In de eindfase van de race spinde Massa nog enkele malen, terwijl Kovalainen datzelfde deed en Alonso en Räikkönen voorbij zag komen. Hamilton zat op dat moment al achter dit drietal en zette zo bijna het gehele veld op een ronde. Nadat dit gebeurd was, nam Räikkönen op Hangar Straight de vierde plaats van Alonso over, terwijl Kovalainen inmiddels aanhaakte bij dit tweetal. Op twee ronden van het einde wist de Fin de Spanjaard alsnog te verschalken, waardoor hij opschoof naar de vijfde plaats. Lewis Hamilton werd na zestig ronden afgevlagd als winnaar, ver voor de nummers twee en drie Nick Heidfeld en Rubens Barrichello.

De volledige uitslag

#CoureurMerkTijd
1Lewis HamiltonMcLaren1:39:09.440
2Nick HeidfeldBMW Sauber+67.3 secs
3Rubens BarrichelloHonda+79.6 secs
4Kimi RaikkonenFerrari+ 1 Laps
5Heikki KovalainenMcLaren+ 1 Laps
6Fernando AlonsoRenault+ 1 Laps
7Jarno TrulliToyota+ 1 Laps
8Kazuki NakajimaWilliams+ 1 Laps
9Nico RosbergWilliams+ 1 Laps
10Mark WebberRed Bull+ 1 Laps
11Sebastien BourdaisToro Rosso+ 1 Laps
12Timo GlockToyota+ 1 Laps
13Felipe MassaFerrari+ 1 Laps
14Robert KubicaBMW SauberSpin
15Jenson ButtonHondaSpin
16Nelson Piquet Jr.RenaultSpin
17Giancarlo FisichellaForce IndiaSpin
18Adrian SutilForce IndiaSpin
19Sebastian VettelToro RossoCrash
20David CoulthardRed BullCrash

Wereldrecord picknicken in Mill

Mill staat weer op de kaart. Want de bevolking van het Brabantse dorp heeft een wereldrecord in handen. 1004 mensen verbraken vanmiddag het wereldrecord picknicken. Daarmee is een Rotterdamse studentenvereniging het record kwijt.

Het record is overigens verpulverd, want maar 649 mensen hoefden mee te doen om het oude record uit de boeken te krijgen. Dat getal is dus ruimschoots overschreven. En dus mogen de inwoners van Mill zich voortaan wereldrecordhouders noemen.

Sneeuwwitje populairste sprookje

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen is het favoriete sprookje van de Nederlanders. Dat is gebleken uit onderzoek van het Documentatie en OnderzoeksCentrum (DOC) Volksverhaal en De Efteling.

Vier jaar geleden was Roodkapje nog favoriet. De uitslag wordt op maandag 7 juli officieel bekendgemaakt, want dat is de Dag van het Sprookje. Het online-onderzoek werd vorige maand gehouden onder duizend Nederlanders.

Bij volwassenen voeren de sprookjes Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje de top drie aan, bij kinderen van de ondervraagde Nederlanders is Assepoester favoriet, gevolgd door Sneeuwwitje en Roodkapje. Roodkapje wordt door de ondervraagden gezien als het meest typisch Nederlandse sprookje.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna driekwart (74 procent) van de Nederlanders wel eens een verhaal voorleest. Bij mensen met kinderen ligt dit percentage iets hoger (82). Vier op de tien van de ondervraagden (41 procent) leest wel eens een sprookje voor.

Het DOC Volksverhaal is een in juli 2006 opgericht kenniscentrum, een initiatief van het Meertens Instituut. Voornaamste doelstelling van het centrum is dat volksverhalen beter worden gedocumenteerd en onderzocht.


Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen

Baby overleeft aardverschuiving in Bangladesh

Een drie maanden oude baby heeft zondag in Bangladesh een aardverschuiving overleefd die wel het leven kostte aan haar ouders en hun twee andere kinderen. De lemen hut van het gezin in het district Teknaf werd bedolven door de aardverschuiving en de baby werd als enige ongedeerd onder de aarde vandaan gehaald.

Donderdag kostten aardverschuivingen in hetzelfde gebied al het leven aan negen mensen, onder wie zeven kinderen.

Acht doden door instorting in Pakistan

Acht mensen zijn zondag om het leven gekomen, toen een appartementengebouw in de Pakistaanse stad Karachi instortte. Twee van de slachtoffers zijn kinderen. Nog eens veertien mensen zijn gewond geraakt.

Het pand, dat twee woonlagen telde, was twee jaar oud. De oorzaak van de instorting was niet direct duidelijk, maar het is in Karachi vrij gebruikelijk dat gebouwen constructiefouten vertonen.

Tientallen aanhoudingen bij Gelders muziekfeest

De politie heeft zaterdagnacht in Bussloo 33 bezoekers van het muziekfestival Ground Zero aangehouden. Acht van hen zijn vastgezet, meldt de Gelderse politie.

Vijf verdachten moesten de cel in wegens bezit van een te grote hoeveelheid drugs. De politie pakte één arrestant op voor diefstal. De andere twee werden vastgezet vanwege bedreiging en mishandeling van een beveiligingsmedewerker.

Bij ruim 2600 alcoholcontroles rond het dancefeest werden 42 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Van hen was de helft beginnend automobilist. Eén bestuurder probeerde te ontsnappen aan de controle maar kon toch nog worden aangehouden. Hij had geen rijbewijs en reed in een onverzekerde auto zonder APK. Ook hij is vastgezet.

Doden bij aanslagen Irak

Een aanslag met een autobom in Bagdad heeft vandaag aan zes mensen het leven gekost. Nog eens veertien mensen, onder wie drie politieagenten, zijn gewond geraakt. De aanslag werd gepleegd in de sjiitische wijk Shaab.

In de oostelijke provincie Diyala vielen zeven doden bij een bermbomexplosie. De bom was bedoeld voor een Koerdische politicus, die gewond raakte. De doden zijn vijf familieleden van de politicus en twee van zijn lijfwachten. Bij de aanslag raakten nog drie mensen gewond.

Ruim 100.000 tv-kijkers volgen Sensation

Gemiddeld 102.000 tv-kijkers hebben vannacht het dance-evenement Sensation gevolgd via de televisie. Dit bleek vandaag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Jongerenomroep BNN zond de show in de Amsterdam ArenA live uit via Nederland 3. Het was de eerste keer dat een registratie van Sensation op tv werd uitgezonden. De televisie-uitzending van de negende editie van het dancefeest waarbij 40.000 bezoekers in het wit gekleed gingen, duurde drie uur en begon om middernacht.

Op internet duurde de videostream van tien uur gisteravond tot zeven uur vanochtend. Hiervan zijn nog geen bezoekercijfers bekendgemaakt. Op de site bnn.nl/sensation is de televisie-uitzending nog tot begin augustus terug te zien.

The Breakfast Club, Les Mis en tieten

Overigens; jij vertelde me dat ik je geraakt had.  Dat is heel leuk voor je, want dat weet je hoe anderen zich voelen als je lollig doet over overleden kindjes enzo.  Ik werd ook geraakt.  Niet door jou trouwens, maar door Les Misérables.  Gisteren voor de tweede keer (eigenlijk vierde keer, maar die twee keer ruim 15 jaar geleden in Scheveningen tel ik even niet mee) naar Les Mis geweest en ik werd geraakt.  Gek, want ik ken die mensen helemaal niet.  Hypocriet van me om wel tranen in mijn ogen te hebben als Fantine, Eponine of Gavroche sterven, maar niet als in Afrika een kindje dat ik ook al niet ken overlijdt.  Ik huil zelfs bij films.  Niet alleen als er mensen doodgaan trouwens.  Ook als een underdog overwint.  Het einde van Revenge of the Nerds bijvoorbeeld.  Of als een enorme tough guy toch opeens gewoon mens blijkt te zijn.  John Bender die in The Breakfast Club even laat merken hoe hij aan die brandplek op zijn arm komt bijvoorbeeld.

Nieuwe spits voor FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft een aanvaller gecontracteerd. De 26-jarige Richmar Siberie komt over van het Duitse SV Straelen.

De Antilliaans international, bijgenaamd Rocky, speelde in Nederland eerder voor Cambuur Leeuwarden. Vervolgens begon Siberie aan een zwerftocht door Europa, waarin hij uitkwam voor St. Pauli, NK Maribor, Wuppertaler SV, FC Valletta en dus Straelen.

Verder zal FC Dordrecht vanaf maandag verdediger Delano Hill testen. De 33-jarige Hill moet vertrekken bij Willem II. De Duitse keeper Frederik Gößling van VfL Osnabrück is in beeld om met Sjoerd Rensen en Nick van der Ploeg te gaan concurreren om de plaats in het Dordtse doel. Met verdediger Reinhard Breinburg wordt onderhandeld over een nieuwe verbintenis, nadat de club eerder had laten weten geen plaats meer voor hem te hebben.

FC Dordrecht speelde gisteren in Waardenburg de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Amateurclub WNC werd met 6-0 verslagen. De testspelers Jasper Kok en Luciën Dors krijgen, mede op basis van deze wedstrijd, geen contract aangeboden.

Tour: Soler start met gebroken arm

Mauricio Soler gaat vandaag gewoon van start in de tweede etappe van de Tour de France. De Colombiaan liep bij een valpartij in de etappe van gisteren een gebroken onderarm op.

De ploegleiding van Barloworld achtte de kans klein dat Soler vandaag van start zou gaan, maar de bergkoning van vorig jaar gaat het toch proberen. "We zullen zien hoe hij zich voelt tijdens de etappe", aldus ploegleider Claudio Corti. Soler verloor bij de valpartij gisteren al drie minuten.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Ook Hoelzer zwemt WR bij trials

Margaret Hoelzer heeft bij de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen het wereldrecord op de 200 meter rugslag verbeterd.

Hoelzer kwam in Omaha tot een tijd van 2.06,09. Daarmee verbeterde ze de oude toptijd van de Zimbabwaanse Kirsty Coventry met drie tienden. Achter Hoelzer werd de pas vijftien jarige Elizabeth Beisel tweede in 2.06,92.

Tijdens de Amerikaanse trials zijn de afgelopen week in totaal negen wereldrecords verbroken. Twee daarvan door Michael Phelps, die zich op acht onderdelen voor Beijing plaatste. Mocht hij op de Spelen op alle acht de nummers goud winnen, verbeterd hij het het record van Mark Spitz. Die kwam in 1972 in Munchen tot zeven keer goud.

Home op schema voor open-beta deze herfst

Het zit Sony niet mee met Home. Toen de game werd aangekondigd waren veel gamers zeer enthousiast, maar helaas is door de vele vertragingen die de game heeft opgelopen het enthousiasme een beetje getemperd. Voor de mensen die nog steeds niet kunnen wachten is er goed nieuws. Volgens Eric Lempel zal er deze herfst een open-beta verschijnen voor Home.

Lempel heeft gezegd dat ze geen halve applicatie de wereld in willen sturen, en dat het daarom allemaal zo lang heeft geduurd:

quote
The reason we've been delaying Home is so that we can deliver a high quality service that the users will enjoy. Even though it will be in beta, it will be a fair representation of what the service can be and its potential, so it won't be a 0.5 release, it will be a fully robust service.

De beta zal deze herfst verschijnen.

Vrouw komt om bij brand in woonboot

Een vrouw is zaterdagnacht om het leven gekomen bij een brand op een woonboot in Amsterdam. Ze woonde op het vaartuig dat bij de Haparandaweg in de Houthaven lag, meldt de brandweer.

De brand brak om 02.00 uur uit. Toen de brandweer arriveerde had het vuur zich over de hele boot verspreid. Twee mannen, onder wie de andere bewoner van de boot, hadden zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Rond 05.00 uur was de brand geblust en vonden de brandweerlieden het levenloze lichaam van de vrouw die ook op de boot woonde.

Het is nog onduidelijk waardoor de brand is ontstaan. De politie en de brandweer onderzoeken de zaak.

Jezusbeeld gestolen bij klooster

Dieven hebben gisteren op klaarlichte dag een Jezusbeeld gestolen bij een klooster aan de Carmelitessenweg in het Twentse Zenderen. Het gaat om een afbeelding van Jezus dat op een betonnen kruis was bevestigd met een afmeting van 1,5 bij 1 meter.

Omdat het beeld deels uit koper bestaat houdt de politie er rekening mee dat het om koperdieven gaat. "Het is een brutale diefstal, waarbij de dieven ook nog over een 2 meter hoge muur moesten klimmen. We zoeken getuigen die iets gezien hebben. Het vervoeren van het grote beeld moet zijn opgevallen", aldus een woordvoerder van de politie vandaag.

Soler start met gebroken arm

Mauricio Soler gaat vandaag gewoon van start in de tweede etappe van de Tour de France. De Colombiaan liep bij een valpartij in de etappe van gisteren een gebroken onderarm op.

De ploegleiding van Barloworld achtte de kans klein dat Soler vandaag van start zou gaan, maar de bergkoning van vorig jaar gaat het toch proberen. "We zullen zien hoe hij zich voelt tijdens de etappe," aldus ploegleider Claudio Corti. Soler verloor bij de valpartij gisteren al drie minuten.

Rookverbod leidt niet tot meer ongeregeldheden

Het rookverbod in de horeca heeft vooralsnog niet tot extra onveiligheid geleid in het uitgaansleven van Amsterdam. Tijdens het eerste weekeinde waarin feestgangers niet meer binnen een sigaret mogen opsteken, deden zich niet meer ongeregeldheden voor in drukke gebieden als het Rembrandtplein en het Leidseplein. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

Het Instituut voor Veiligheid en Crisismanagement (COT) waarschuwde vorige maand nog voor meer onveilige situaties in het uitgaansleven van de hoofdstad. Café- of clubbezoekers die buiten staan te roken, zouden voorbijgangers kunnen lastigvallen of het verkeer kunnen hinderen. Dat zou vooral het geval zijn op hotspots als het Rembrandtplein en het Leidseplein.

Volgens het COT zou het rookverbod ook kunnen zorgen voor meer geluidsoverlast en vuilnis op straat. Of dat is uitgekomen, kon de politie niet zeggen.

Lightsabers op weg naar de Nintendo DS

Eind juli komen er lightsabers uit voor je Nintendo DS. Wat we hiermee bedoelen is dat er nieuwe stylussen worden uitgebracht. Deze stylussen zijn in vorm van een lightsaber. Er komen heel wat 'originele' stylussen uit, maar deze blonk er toch uit.


Ze zijn via de website Amazon verkrijgbaar en kosten maar liefst acht dollars. De twee lightsabers die ook licht geven, kosten maar liefst zeventien dollars.

Wielerploeg Beijing rond met Kroon

De Nederlandse ploeg voor de wegwedstrijd bij de Olympische Spelen is rond. Karsten Kroon is de vijfde renner die zeker is.

De renner van CSC neemt niet deel aan de Tour, maar mag zich nu toch opmaken voor een grote wedstrijd. Naast Kroon bestaat de Nederlandse ploeg uit Thomas Dekker, Robert Gesink, Stef Clement en Laurens ten Dam. Als reserves zijn Sebastian Langevelt en Koos Moerenhout aangewezen.

Super Smash Bros. Brawl krijgt waarschijnlijk een vervolg

Onlangs geleden werd Super Smash Bros. Brawl, kortweg Brawl, uitgebracht in Nederland. Binnenkort staat de review op FOK!games, maar de échte Nintendo liefhebber hoeft daarop niet te wachten. In een interview met de Official Nintendo Magazine heeft de producer van Brawl, Masahiro Sakurai, verteld dat Brawl een vervolg nodig heeft.

Een reden daarvoor is dat Sakurai nog lang niet klaar was met het toevoegen van nieuwe characters en features. Het zijn er zoveel dat je er zo een nieuwe game van kunt maken. Sakurai wil dat Super Smash Bros. weer een waardige game wordt, die niet alleen bestaat uit nieuwe characters. Of er een vervolg komt, is nog niet zeker maar Sakurai denkt er serieus over na.

Huntelaar: "Man. United wil me hebben"

Verschillende Engelse clubs zouden interesse hebben in Klaas-Jan Huntelaar. Dit zegt de speler van Ajax zelf tegenover Sky Sports. Voor Huntelaar springt er één club bovenuit, Manchester United.

Onlangs liepen de onderhandelingen tussen Huntelaar en Ajax vast, waardoor de spits nu lijkt te azen op een vertrek. "Ik weet dat verschillende Engelse clubs me volgen, zoals Manchester United, die erg geïnteresseerd in me zijn. Ik houd van clubs met een grote historie, zoals Ajax. Ik ben ook zeer gecharmeerd van Manchester United. Het is een club waar ik van droom, zeker nu Ruud van Nistelrooij daar heeft gespeeld en schitterende dingen heeft bereikt," aldus Huntelaar.

Politie verricht 89 aanhoudingen tijdens Sensation

De politie heeft vannacht tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA 89 personen aangehouden. Dat gebeurde op verdenking van drugsbezit- of handel, illegale kaartverkoop, verstoring van de openbare orde of mishandeling. Vanochtend zaten nog tien arrestanten vast.

Ondanks de aanhoudingen was de sfeer op het evenement "uiterst relaxed en ongedwongen", zei een woordvoerder van de politie. Het aantal aanhoudingen was lager dan in voorgaande jaren. Volgens de zegsman viel het cijfer ook in verhouding tot het totale aantal van 40.000 bezoekers mee.

De negende editie van Sensation was helemaal uitverkocht. Dj's als Chuckie, Felix da Housecat, Fedde le Grand en Marco V draaiden hun platen tijdens het dancefeest.

 


Ook dit jaar was Sensation een succes

 

Paardenboerka niet aan te slepen

Wie 's zomers langs de Hollandse weilanden fietst, vraagt zich misschien wel af of de Taliban ook hier hebben toegeslagen. Menig paard loopt namelijk rond met een speciale boerka.

Het blijkt een geniale vinding te zijn van Stef van der Meulen uit het Drentse Noord-Sleen. Het is een soort deken, dat het edele dier moet beschermen tegen de vliegen. Dikwijls wordt zelfs het hele lijf van het paard ingepakt. 

De 'paardenboerka' is een regelrechte rage. Ze gaan dan ook de hele wereld over. "Ik verkoop dekens tegen zomereczeem, dat is een allergische reactie op vliegenbeten. Vroeger gingen paarden die hier last van hadden meestal naar de slager, omdat ze hun staart en manen kapotschuurden en overal eczeemplekken kregen. Maar een paard is tegenwoordig een huisdier. Mensen doen er alles aan om hun viervoeter met eczeem toch te houden door goede verzorging. Vandaar dat je steeds meer paarden ziet met dit soort dekens", vertelt van der Meulen.

Omdat de edele viervoeters steeds meer last krijgen van vliegen, zijn er ook speciale, luchtige vliegendekens op de markt. "Doordat minder bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, ecologisch bermbeheer wordt toegepast en de zachte winters zorgen ook voor meer vliegen", meent een Hoogeveense ruitersportzaakeigenaar. Daarom vliegen ook deze dekens massaal de winkels uit.

Foto's en een filmpje zijn te vinden in het bronartikel

CD: Joan As Police Woman - To Survive

Twee jaar geleden arresteerde Joan Wasser vele muziekliefhebbers. Onder haar artiestennaam Joan As Police Woman kwam de Amerikaanse met een ijzersterk debuutalbum, waar menigeen graag een klein uurtje opsluiting en verplicht luisteren voor over had. Het had even geduurd voor de voormalig geliefde van wijlen Jeff Buckley het aandurfde om de schijnwerpers op te zoeken. Als violiste en achtergrondzangeres van een keur aan bekende artiesten leek zij prima te gedijen. Het waren mannen als Antony Hegarty en Rufus Wainwright die haar aanspoorden met eigen materiaal te komen.

Vol oefenprogramma voor Ajax

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal Ajax tegen de FA Cup-finalist Cardiff City spelen. Daarnaast staan ook oefenduels tegen Sunderland en Real Murcia op het programma. Op 19 juli zal het eerste oefenduel gespeeld worden in en tegen Noordwijk.


Een week later zullen de heren uit Amsterdam aantreden tegen respectievelijk Germanicus, Excelsior ’31. De afscheidswedstrijd van Jaap Stam zal de laatste wedstrijd van de week worden. De selectie van coach Marco van Basten zal op 1 augustus reizen voor de wedstrijden tegen Cardiff en Sunderland. Op 8 augustus zal het Amsterdam Tournament gespeeld worden tegen Arsenal en Internazionale. De voorbereiding zal worden afgesloten tegen Real Murcia in Spanje.

Auto rijdt flat binnen

Een automobilist is vanmorgen een flatgebouw aan de Hoge Bothofstraat in Enschede ingereden. De brandweer is momenteel bezig het gebouw te stutten, zodat de auto veilig verwijderd kan worden.

Vermoedelijk had de bestuurder te veel gedronken. Hij raakte lichtgewond, aldus de politie. Het ongeluk vond plaats rond 6.40 uur vanmorgen. Behalve de bestuurder raakte er niemand gewond. De bewoners hoeven het flatgebouw niet te verlaten.

Broers willen bruidegom ontvoeren

In het Belgische Anderlecht waren drie broers het er gisteren niet mee eens dat hun vierde broer zijn jawoord wilde geven. De drie broers verstoorden de huwelijksceremonie om de bruidegom te ontvoeren. De getuigen wisten de snode plannen echter te dwarsbomen en de politie te bellen.

De beste man stond net in zijn netste pak voor het altaar, klaar om zijn jawoord te geven, tot net voor de plechtigheid zijn drie broers het gebouw binnenvielen. Terwijl alle gasten met open mond zaten toe te kijken, namen de gebroeders de bruidegom onder de arm en dwongen hem een auto in te stappen. De bruidegom kreeg hierop nog enkele tikken en werd vastgebonden.

De getuigen wilden echter dit feestje niet zo laten eindigen. Zij wisten de bruidegom te bevrijden en de politie te bellen. Deze sloeg de broers in de boeien, waarop het feest gewoon verder kon gaan.

 

'Crouch naar Portsmouth'

Het lijkt erop dat Liverpool-spits Peter Crouch binnenkort bij Portsmouth zal gaan spelen. Beide clubs zijn het eens geworden over de transfer van de boomlange spits. Het transferbedrag zou 12,5 miljoen euro bedragen, aldus The Guardian.

Crouch zou liever naar Portsmouth gaan dan naar Tottenham Hotspur, ondanks het feit dat de Londense club hem een hoger salaris kan aanbieden.

Liverpool wilde Robbie Keane van de Spurs in ruil voor Crouch. De spits wilde liever naar Portsmouth terugkeren waar hij in het seizoen 2000/2001 achttien maal trefzeker was. Daarnaast kennen de huidige Pompey manager Harry Redknapp en de spits elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Southampton.

Drogba wil weg uit London

The Guardian meldt dat Didier Drogba zo snel mogelijk bij Chelsea weg wil. De spits uit Ivoorkust voelt zich niet meer thuis bij Chelsea sinds het vertrek van José Mourinho als oefenmeester van Chelsea in september 2007. Met de komst van Luis Felipe Scolari als nieuwe coach is daar geen verandering in gekomen.

Didier is er nog steeds op gebrand om te vertrekken. Hij wil zo snel mogelijk weg,” meldt een insider tegenover de Engelse krant. AC Milan heeft al veel interesse in de spits getoond maar tot nu toe is het nog niet tot een overeenkomst gekomen. Chelsea wil FC Barcelona-aanvaller Samuel Eto’o contracteren om het vertrek van Drogba op te vangen.

Hleb trefzeker voor Roda

Vjatsjeslav Hleb, het broertje van Arsenal-middenvelder Alexandr Hleb, scoorde viermaal voor Roda JC in een oefenduel. De wedstrijd werd door Roda met 8-0 gewonnen tegen amateurvereniging Kerkrade West.

De 25-jarige Wit-Rus loopt momenteel stage bij de club uit Limburg. Op dit moment staat de speler onder contract bij FC MTZ-Ripo in zijn vaderland. De stageperiode loopt nog een week. Eerder kwam de international uit voor onder meer VfB Stuttgart en het Zwitserse Grasshoppers.

Man gearresteerd bij eerste keer geld pinnen

De Duitse Hans Mauer (40) had nooit eerder een geldautomaat gebruikt uit angst voor identiteitsfraude. Toen het leek of hij zijn angst eindelijk overwonnen had, werd hij gearresteerd.

Toen Mauer voor de eerste keer in zijn leven gebruik ging maken van een geldautomaat ging hij deze eerst inspecteren op camera's, vingerafdrukpoeder en aanpassingen aan het beeldscherm. Ten slotte trok de technofoob handschoenen aan, zodat hij geen vingerafdrukken achter zou laten op de automaat. Omdat dit nogal lang duurde kregen de mensen achter hem in de rij argwaan en haalden de politie erbij.

Een woordvoerder van de politie verklaart het incident: "Hij legde uit dat hij in zijn leven nog nooit een pinautomaat had gebruikt omdat hij bang was voor fraude. Ondanks dat zijn gedrag heel verdacht was, hadden we de zaak zo opgelost. Hij zal waarschijnlijk echter nooit meer opnieuw een pinautomaat gebruiken".

Met dank aan john6 voor de submit.

Oud-minister Bogaers overleden

Oud-minister en oud-KVP-Tweede Kamerlid Pieter Bogaers is gisteren in zijn woonplaats Amersfoort op 84-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de familie vandaag bekend.

Bogaers was in de jaren zestig namens de KVP minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening in de kabinetten-Cals en -Marijnen. Hij gaf de aanzet tot het oplossen van de woningnood, destijds "volksvijand nummer 1". Zo introduceerde hij groeikernen als Almere en voerde hij de productie op tot 100.000 woningen per jaar.

Bogaers stapte eind jaren zestig over naar de PPR, waarvan hij een van de oprichters en eerste voorzitter was. Later keerde hij deze radicale partij uit teleurstelling de rug toe en ging hij terug naar de KVP en opvolger het CDA.

Ligt het nou aan jou?

Is die site nou down of ligt het aan mij? Je zult je zoiets dergelijks misschien wel eens afgevraagd hebben. Smachtend naar je favoriete internet meuk maar diep teleurgesteld door een voortgangbalkje dat maar niet verder wil. De 24-jarige Alex Payne heeft daar een simpel antwoord op gevonden. De site downforeveryoneorjustme.com laat je precies weten of het aan de site of aan jou ligt. Simpel, dat wel ... maar handig genoeg om de New York Times te halen.

Bruid halfnaakt voor altaar

Wat voor de meeste vrouwen de mooiste dag van hun leven moet worden, eindigde voor een Italiaanse bruid in Rapallo in een drama. Toen ze met haar bruidegom voor het altaar stond begaf haar jurk het ineens, waardoor zij daar plotseling halfnaakt stond.

De naden van de bruidsjurk hadden plots losgelaten tijdens de ceremonie. De vrouw stond ineens halfnaakt voor het oog van al haar gasten. Zij heeft een schadeclaim van 23.000 euro tegen de kleermaker ingediend. Niet alleen de jurk wil zij vergoed zien, ook de morele schade die zij leed door de gênante situatie. Daarnaast was het niet mogelijk de traditionele foto's te maken op wat de mooiste dag van haar leven had moeten zijn.

Feyenoord wil af van Ekramy

Als het aan Feyenoord ligt wordt tweede keeper Sherif Ekramy verkocht. De Egyptenaar heeft weinig vooruitzicht op speelminuten.

"Pas als hij weg gaat, komt er een ander," legt technisch directeur Peter Bosz de situatie uit. De beleidsbepaler heeft al wel een lijstje met potentiële vervangers.

Ekramy heeft zijn langste tijd gehad in de Kuip. In de drie jaar dat hij bij Feyenoord onder contract staat, heeft hij zijn belofte niet kunnen inlossen. "Hij zit nu al zo lang achter de eerste keeper, dat het verstandig is dat hij gaat spelen," suggereert Bosz een verkoop tegen het Algemeen Dagblad.

"Die onrust heeft hij zelf ook. Gezien zijn leeftijd en ervaring heeft het geen zin meer om hem te verhuren," vervolgt Bosz. "Het is het beste om hem te verkopen. Verhuren doe je als talentvolle spelers rijper wil laten terugkeren."

'Heerenveen bekeek Granqvist'

Het lijkt erop dat ook Heerenveen belangstelling heeft voor Andreas Granqvist. Volgens Sport Expressen hebben de Friezen de verdediger bekeken.

Niet alleen Heerenveen is geïnteresseerd. Ook FC Groningen heeft al geruime tijd belangstelling voor de international. De Groningers zijn er echter nog niet uit met Granqvists huidige club Wigan Athletic.

Vandaag verklaarde de speler zelf graag naar FC Groningen te willen vertrekken. "Het is een goede club, die behoort in de top zes van Nederland. Ze hebben al twee Zweedse spelers (Frederik Stenman en Marcus Berg, red.) in huis en dat is positief."

Naast Groningen en Heerenveen hebben het Italiaanse Bologna en het Franse Nantes eveneens belangstelling.

Club Brugge laat De Cock gaan

Club Brugge zal vanaf volgend seizoen geen gebruik meer kunnen maken van de diensten van Olivier de Cock.

De verdediger van Club Brugge maakt geen deel meer uit van de selectie van trainer Jacky Mathijssen. Het contract van de rechtsback is ontbonden.

De 33-jarige speler is blij met de zijn transfervrije status. Tegenover Het Laatste Nieuws zegt hij: "Een opluchting. Ik had geen zin om net als vorig seizoen weer enkele weken met de B-kern te trainen."

Bij Brugge was hij kind aan huis. In twaalf seizoenen speelde de Belg 209 duels. Elf keer wist hij het net te laten bollen.

'ADO wil Janmaat meteen terughuren'

Het gesteggel rond Daryl Janmaat gaat maar door. SC Heerenveen wil de verdediger graag overnemen, maar ADO Den Haag wil Janmaat alleen verkopen als zij hem volgend seizoen mogen huren.

Dat meldt RTV West vandaag. Janmaat wordt door de Friezen gezien als de ideale opvolger van de naar West Bromwich Albion vertrokken Gianni Zuiverloon.

Janmaat zou al een gesprek met Heerenveen-trainer Trond Sollier achter de rug hebben. De rechtsback staat nog tot medio 2010 onder contract bij ADO.

Leiders, politie en demonstranten in Japan voor G8

Meer dan 20.000 politieagenten hebben vandaag een afgelegen vakantieoord in de bergen van Noord-Japan, waar de komende dagen wereldleiders bijeen komen voor de G8-top, afgesloten van de wereld. De agenten moeten voorkomen dat de top van rijkste industrielanden wordt verstoord door antiglobalisten.

Met de aankomst van de Amerikaanse president George Bush in het stadje Toyako, heeft Japan het luchtruim vandaag boven het eiland Hokkaido afgesloten. De politie houdt demonstranten ver van het conferentieoord. De meesten komen niet verder dan Sapporo, de grootste stad in de regio op circa 150 kilometer van Toyako.

Voor de tweede opeenvolgende dag hielden demonstranten vandaag protestbijeenkomsten in Sapporo tegen de top. Over het algemeen verliepen die rustig.

Lazio haalt Tsjechische aanvaller

Lazio Roma heeft een nieuwe aanvaller in de selectie. De Tsjech Libor Kozak komt de Romeinen versterken.

De jeugdinternational komt over van het Tsjechische Slezsky FC Opava, dat uitkomt in de tweede divisie. Kozak scoorde afgelopen seizoen twaalf maal voor zijn club.

De ploeg van trainer Delio Rossi heeft naar verluidt 1,2 miljoen euro neergeteld voor Kozak, die voor vijf jaar tekent in Rome.

Shell overweegt vertrek uit Zimbabwe

De Brits-Nederlandse oliemaatschappij Shell overweegt te vertrekken uit het politiek en economisch instabiele Zimbabwe. Uit een bron bij het concern is vernomen dat Shell een plan bekijkt om zijn activiteiten in het land te stoppen, meldde de Britse krant The Observer vandaag.

Shell voorziet samen met BP 74 onafhankelijke tankstations van brandstof die zij uit het buurland Mozambique aanvoeren. De maatschappij zou zijn aandeel van de samenwerkingsovereenkomst aan een derde partij kunnen verkopen. Shell heeft zich eerder al teruggetrokken uit landen waar de situatie moeilijk was, citeerde The Observer de bron.

Naar verluidt zou de omstreden president Robert Mugabe de verkoop van brandstoffen op tankstations uitsluitend aan aanhangers van zijn partij willen gunnen.

Briefje Queen Mum goed voor 20 duizend euro

Een briefje waarin de Britse Queen Mum om drank vraagt is gisteren voor ruim 20 duizend euro geveild. In de handgeschreven notitie verzoekt de koningin-moeder haar butler 'twee kleine flesjes Dubonnet en gin' voor haar in te pakken, dit 'voor het geval het eens nodig mocht zijn'.

Het krabbeltje van de in 2002 overleden Queen Mum is afkomstig uit de nalatenschap van William Tallon, die 51 jaar bediende was bij het Britse koningshuis en in november stierf. Op de veiling in de Engelse stad Colchester kwamen in totaal zevenhonderd koninklijke voorwerpen onder de hamer. De verkoop bracht ruim een half miljoen euro op, meldden Britse media.

Geweld tegen homo's in Hongarije

Tijdens de jaarlijkse Roze Zaterdag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest is het tot ernstig antihomogeweld gekomen. Mobiele eenheden moesten waterkanonnen en traangas gebruiken om rechtse extremisten ervan te weerhouden nog meer molotovcocktails, eieren, rotjes en flessen naar deelnemers en agenten te gooien. De politie arresteerde 45 personen.

Zeker acht personen raakten gewond. Ongeveer vijfhonderd personen waren de straat opgegaan om meer rechten te eisen. Vorige week kwam het al tot gewelddadigheden tijdens de zogeheten Gay Prides in Tsjechië en Bulgarije. Hongarije, Tsjechië en Bulgarije zijn alle drie lid van de Europese Unie.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.