FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 juni 2008

Introductie nodig?

Mijn naam is Esmée, ooit geboren op een winterse dag in februari.

Soms vragen mensen aan mij, Esmée wie ben jij eigenlijk, beschrijf jezelf eens in 5 woorden. Je kent ze wel de standaard vragen die mensen aan je stellen om wat meer over je karakter te weten te komen. Noem een slechte eigenschap noem een goede. Op die momenten weet je eigenlijk alleen de goede. Ben ik dan alleen maar lief, spontaan, vriendelijk? Of ben ik ook gewoon een trut, egoïstisch, jaloers en kinderachtig? Ja! Natuurlijk ben ik dat. Maar alleen op momenten waarop ik vind dat ik dat mag zijn, maar dat ga je natuurlijk niet vertellen aan iemand die je amper kent. Dat zou diegene afschrikken. Dus bij deze… Ik ben Esmée, 21 lentes jong, woon in hartje Amsterdam en ben single.

Hiddink: "Vink mag snel naar huis"

Pieter Vink heeft minpunten gescoord bij de bondscoach van Rusland, Guus Hiddink. De scheidsrechter gaf aan dat hij het liefst zag dat Nederland vroeg zou worden uitgeschakeld zodat hij de finale kan fluiten.

Hiddink gaf zijn kritiek na afloop van de wedstrijd tussen Rusland en Griekenland na de Nederlandse scheidsrechter. Vink zag een overtreding in het strafschopgebied van Zweden over het hoofd. "Ongelooflijk dat hij zaterdag geen strafschop gaf," aldus Hiddink. Ik denk dat Vink nu snel naar huis zal gaan. Hij moest nodig zeggen dat hij hoopte dat Nederland na de groepsronde niet zou doorgaan in het toernooi. Je bent niet meer dan een diender zeg ik dan maar."

Cocu: "Nederland fantastisch"

Gisteren na afloop van Nederland - Frankrijk sprak Goal.com met Philip Cocu. De oud-international was zeer enthousiast over het spel van Oranje.

"Als mij van tevoren was gezegd dat we zo goed zouden spelen, zou ik het niet hebben geloofd. Nederland is een erg sterk team en heeft dat laten zien door van twee topteam te winnen. Zeker tegen Frankrijk was het fantastisch", zei de voormalige PSV'er.

Cocu houdt tegenover Goal.com echter wel een slag om de arm. "In het voetballen kan van alles gebeuren. Je kan van toppers winnen en daarna van outsiders verliezen."

Terim is al uit opstelling Turkije

Bondscoach Fatih Terim van Turkije is er al uit met welke elf spelers hij morgen aan de aftrap verschijnt tegen Tsjechië.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Zwitserland (1-2 winst) kiest Terim nu voor twee spitsen. Semih Şentürk wordt naast Nihat Kahveci gezet. Mehmet Topal komt er na een goede invalbeurt in voor Tumer Metin op het middenveld.

Turkije moet morgen winnen van Tsjechië om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Bij een gelijkspel zullen beide ploegen strafschoppen moeten nemen.

Condoleezza Rice bekritiseert Israël

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice is vandaag in Israël aangekomen om voor de laatste keer deel te nemen aan vredesonderhandelingen tussen de Palestijnen en Israël.

Rice, die begin volgend jaar het Witte Huis verlaat, bekritiseerde Israël dat nieuwe nederzettingen wil bouwen in Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever waar de Palestijnen hun toekomstige staat willen vestigen. "Er moet nu vertrouwen gekweekt worden en dit helpt niet", aldus Rice vanuit het vliegtuig.

Israël maakte vrijdag bekend dat het 1300 nieuwe woningen in bezet Oost-Jeruzalem gaat bouwen. De Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat heeft daar woedend op gereageerd. Volgens hem wil Israël met het project het vredesproces om zeep helpen. Israël veroverde Oost-Jeruzalem in 1967 en annexeerde het later, een stap die internationaal nooit is erkend.

'Nederland zou ook 'nee' zeggen tegen EU-verdrag'

Nederland zou net als Ierland 'nee' hebben gezegd tegen het Verdrag van Lissabon. Dat concludeert Maurice de Hond zaterdag uit een peiling onder twaalfhonderd Nederlanders. Het Europese Hervormingsverdrag dat vrijdag door de Ieren werd weggestemd, zou ook in Nederland slechts door een minderheid van 46 procent gesteund worden. 

Het verdrag is een alternatief voor de Europese grondwet. Dit stuk werd in 2005 door 63 procent van de Nederlandse kiezers verworpen. Ook de Fransen zeiden destijds 'nee' tegen dit document, waarna een herziene versie moest worden opgesteld. Dat resulteerde in het Verdrag van Lissabon.

Ierland was ditmaal het enige land dat het risico nam het ingewikkelde werkstuk aan zijn bevolking voor te leggen. In Nederland bestond in de Tweede Kamer geen meerderheid voor een referendum en beslist het parlement over het verdrag. In achttien EU-landen is het parlement al akkoord gegaan.

Acht mannen steppen rond IJsselmeer

Acht mannen hebben zaterdag een rondje van 245 kilometer om het IJsselmeer gestept. Het doel van de tocht was de aandacht te vestigen op mensenrechten. Na ruim vijftien uur steppen kwamen de eerste twee mannen rond 19.30 in Kampen over de finish. Twee uur later volgden nog vijf. Rond 22.00 uur sleepte de laatste zichzelf over de eindstreep.

Met de tocht hebben de mannen zo'n duizend euro opgehaald voor hun goede doel, Amnesty International. De nadruk moet volgens de organisatie echter niet op de opbrengst worden gelegd. "Het gaat niet zozeer om het geld. Het gaat vooral om de publiciteit die we trekken." De IJsselmeerronde op de step werd dit jaar voor de tiende keer afgelegd.

De tocht was dit jaar vooral zwaar door fikse windvlagen op de Afsluitdijk, omschrijft de woordvoerder de rondrit. De route liep via het Friese Lemmer en Makkum richting de Afsluitdijk. Vanaf daar ging de reis verder via Medemblik, de Houtribdijk van Enkhuizen en Lelystad weer naar Kampen.

[Upd] FOK!games voorspelt uitslagen VII

Bij FOK!games doen ze ook aan het EK voetbal. In een game, wel te verstaan. FOK!user en gamesredacteur SocialDisorder heeft met het spel UEFA Euro 2008 voor de PlayStation 3 de wedstrijden van vandaag gesimuleerd.

Nou, gelukkig voor Nederland klopte de voorspelling niet echt voor de wedstrijd tegen Frankrijk, maar voor vandaag staat er weer dit op het virtuele scorebord:

Zweden - Spanje 0 - 2

59' Fernando Torres 0 - 1
90' Fabregas 0 - 2


De andere wedstrijd, Griekenland - Rusland komt zo snel als mogelijk!


We zullen afwachten wat er van waar is, kloppen de uitslagen zoals een computerspel ze voorspelt? Of kan een spel geen potje (voetbal) breken? De bal is natuurlijk rond. Kijk vanavond naar de wedstrijden en lees de verslagen op de FOK!sport EK-site. Morgen zal er weer een voorspelling zijn.

Voor meer gamesnieuws ga je natuurlijk naar FOK!games!


Update 22:39 uur
Helaas hebben we geen voorspelling ontvangen voor de wedstrijd van Griekenland - Rusland. Wel jammer, maar mischien morgen wel weer een volledige voorspelling.


Update 22:49 uur
De wedstrijd zoals die gesimuleerd is, is toch nog ergens vandaan gehaald:

Griekenland - Rusland 2 - 0
45' Gekas 1 - 0
62' Charisteas 2 - 0

EK: Uitslagen poule D

Vanavond werd de tweede speelronde in poule D gespeeld. Spanje speelde tegen Zweden en pakte in de laatste minuut de winst. De Spanjaarden zijn hiermee zeker van de volgende ronde. Griekenland verloor met 1-0 van Rusland en is uitgeschakeld voor de volgende ronde. Rusland speelt in de laatste speelronde tegen Zweden, beide ploegen kunnen nog door naar de kwartfinales.

Zweden - Spanje
Het waren de Spanjaarden die vanaf de aftrap het beste van het spel hadden. De mogelijkheden die ontstonden werden aanvankelijk niet goed uitgespeeld, maar de eerste hoekschop van de wedstrijd leverde wel een doelpunt op. De corner van Xavi werd kort gespeeld op David Villa. De spits legde terug op David Silva, die op zijn beurt de voet van Fernando Torres vond: 0-1. De Zweden werden hierna wakker, en openden een offensief. Johan Elmander en Henke Larsson kregen vervolgens kansen op de gelijkmaker, maar schoten over en naast.

De druk die Zweden uitoefende op de Spaanse defensie werd na ruim een half uur uitgedrukt in de gelijkmaker. Zlatan Ibrahimović kreeg de bal in de zestien aangespeeld, hield Sergio Ramos van zich af en schoot vervolgens uit de draai binnen. Naar de rust toe werd de ploeg van Luis Aragonés weer sterker. Toch zou er niet meer gescoord worden. Ook niet in blessuretijd, toen Pieter Vink het niet aandurfde een strafschop te geven nadat Silva een beuk kreeg in het Zweedse strafschopgebied.

Zweden begon de tweede helft zonder Ibrahimović, die werd vervangen door mede-ex-Ajacied Markus Rosenberg. Vermoedelijk kreeg de spits last van de kniekwetsuur die zijn EK bedreigde. De Spanjaarden waren lichtelijk beter, maar konden geen grote kansen creëren. Na een klein uur spelen haalde Aragonés het Barcelona-duo Xavi en Iniesta naar de kant. Omdat clubgenoot Carles Puyol in de eerste helft al geblesseerd uitviel waren het al de laatste reserves voor Spanje.

Silva kreeg na deze wissels een enorme kans, maar doelman Isaksson kon zijn inzet keren. Villa gaf hierop opnieuw voor, de poging van Torres ketste ditmaal echter af op een Zweedse verdediger. In de slotfase bleef Spanje de betere, maar kon het de kansen die het kreeg niet te verzilveren. Tot de blessureijd althans, toen Villa ineens aan de Zweedse defensie ontsnapte. De spits die in de eerste wedstrijd al driemaal doel trof wist ook vandaag de goalie te passeren: 1-2.

Karakteristieken

Zweden - Spanje 1-2
15' Fernando Torres 0-1
34' Zlatan Ibrahimović 1-1
90+2' David Villa 1-2

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Pieter Vink (NED)
Stadion: Tivoli Neu, Innsbruck
Gele kaart: Anders Svensson (Zweden), Carlos Marchena (Spanje).

Opstellingen

Zweden: Isaksson; Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson; Elmander (S. Larsson/79), Svensson, Andersson, Ljungberg; Ibrahimović (Rosenberg/46), H. Larsson (Källström/87).

Spanje: Casillas; Sergio Ramos, Puyol (Raúl Albiol/24), Marchena, Capdevila; Iniesta (Cazorla/59), Xavi (Fàbregas/59), Senna, Silva; Villa, Torres.


Griekenland - Rusland
Zowel Griekenland als Rusland verloren hun eerste wedstrijd en mochten daarom vandaag niet verliezen. Iets wat in het begin van wedstrijd duidelijk te merken was aangezien beide ploegen voorzichtig speelden, hierdoor ontstonden er ook nauwelijks kansen. Het enige gevaar kwam van schoten uit de tweede lijn, maar de keepers werden hiermee niet op de proef gesteld. De eerste serieuze kans was er na een kwartier voor Rusland. Pavljoetsjenko probeerde de Griekse keeper te verschalken met een lob, maar die ging net over.

Na 20 minuten kregen de Grieken een grote kans, Charisteas kopte echter net mis en de bal werd nog net weggewerkt door een Russische verdediger. Na 32 minuten werd het 1-0 voor Rusland. Nikopolidis kwam onnodig uitgelopen op Semak, die bracht de bal weer voor het dol waarna Zyrjanov vrij kon inschieten. De Grieken moesten na 39 minuten wisselen, Seitaridis moest geblesseerd het veld verlaten.

De Russen begonnen de tweede helft sterk en kregen gelijk enkele kansen. Deze werden echter redelijk makkelijk gestopt door Nikopolidis. De Russen kregen na 52 minuten een goede kans via Pavljoetsjenko, maar zijn schot belandde in het zijnet. De Russen bleven de goede kansen krijgen. Biljaletdinov kreeg uit uitstekende kans, maar schoot voorlangs.

De Grieken probeerden, in de wetenschap dat ze bij een nederlaag zouden zijn uitgeschakeld, meer aan te vallen. Kansen kwamen er hierdoor voor onder meer Charisteas en Basinas, maar deze werden niet benut. In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren de beste kansen zelfs nog voor Rusland, maar gescoord werd er niet, al kregen de Russen nog wel een enorme kans in de blessuretijd.

Griekenland - Rusland 0-1
33' Zyrjanov 0-1

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: Wals-Siezenheim, Salzburg
Gele kaart: Karagounis, Liberopoulos (Griekenland), Sajenko, Torbinskij (Rusland)

Opstellingen:

Griekenland: Nikopolidis, Seitaridis (Karagounis/40), Dellas, Kyrgiakos, Torosidis, Katsouranis, Basinas, Patsatzoglou, Charisteas, Liberopoulos (Gekas/61), Amanatidis (Giannakopoulos/80)

Rusland: Akinfejev, Anjoekov, Ignasjevitsj, Kolodin, Zjirkov (V. Berezoetsky/87), Torbinskij, Zyrjanov, Semak, Semsjov, Biljaletdinov (Sajenko/70), Pavljoetsjenko

 

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK!EK Pool!

Tussenstand FOK! EK Pool

Vandaag stond de achtste dag van het Europees kampioenschap voetbal op het programma. Spanje wist in de laatste minuut te winnen van Zweden en Rusland schakelde titelhouder Griekenland uit. Laten we eens kijken wat deze uitslagen hebben gedaan met de tussenstand in de FOK! EK Pool.

Seus staat opnieuw op de eerste plaats met 990 punten. Plastic_Power is doorgeschoven naar de tweede positie van de EK Pool met 960 punten. Het podium wordt afgesloten door chubaba met 955 punten en slechts vijf punten daar achter staat SnuggLe met 950 punten. Op de vijfde plaats staan momenteel FabFabFabFab en Wallo met 935 punten.

Bij de subleagues staat ONLINE ELITE met 880 punten nog altijd op de eerste plaats. Zeeland United staat met 850 punten op de tweede plaats. Baske sluit het podium af met 790 punten. Met 780 punten staat Hoi op de vierde plaats. Bij de subleagues sluit Pastasaus de top vijf af met 763 punten.

"Nederlaag door uitvallen Ibrahimovic"

Zweden ging vanavond met 2-1 onderuit tegen Spanje. Bondscoach Lars Lagerbäck wijt de verliespartij vooral aan het uitvallen van topscorer Zlatan Ibrahimovic. De aanvaller werd uit voorzorg gewisseld vanwege een knieblessure.

"We verloren aan stootkracht. We hebben fantastisch gevochten, maar in de tweede helft alleen nog maar verdedigd. Die late nederlaag is zeer bitter", sprak bondscoach Lars Lagerbäck na afloop.

Zweden moet nu op woensdag 18 juni tegen Rusland gaan strijden om een plaats in de kwartfinale.

Uitslag Griekenland - Rusland

De Europees kampioen is onttroond. Griekenland is door een 1-0 nederlaag tegen Rusland uitgeschakeld. De ploeg van Guus Hiddink maakt hierdoor nog wel kans op de kwartfinales.

Zowel Griekenland als Rusland verloren hun eerste wedstrijd en mochten daarom vandaag niet verliezen. Iets wat in het begin van wedstrijd duidelijk te merken was aangezien beide ploegen voorzichtig speelden, hierdoor ontstonden er ook nauwelijks kansen. Het enige gevaar kwam van schoten uit de tweede lijn, maar de keepers werden hiermee niet op de proef gesteld. De eerste serieuze kans was er na een kwartier voor Rusland. Pavljoetsjenko probeerde de Griekse keeper te verschalken met een lob, maar die ging net over.

Na 20 minuten kregen de Grieken een grote kans, Charisteas kopte echter net mis en de bal werd nog net weggewerkt door een Russische verdediger. Na 32 minuten werd het 1-0 voor Rusland. Nikopolidis kwam onnodig uitgelopen op Semak, die bracht de bal weer voor het dol waarna Zyrjanov vrij kon inschieten. De Grieken moesten na 39 minuten wisselen, Seitaridis moest geblesseerd het veld verlaten.

De Russen begonnen de tweede helft sterk en kregen gelijk enkele kansen. Deze werden echter redelijk makkelijk gestopt door Nikopolidis. De Russen kregen na 52 minuten een goede kans via Pavljoetsjenko, maar zijn schot belandde in het zijnet. De Russen bleven de goede kansen krijgen. Biljaletdinov kreeg uit uitstekende kans, maar schoot voorlangs.

De Grieken probeerden, in de wetenschap dat ze bij een nederlaag zouden zijn uitgeschakeld, meer aan te vallen. Kansen kwamen er hierdoor voor onder meer Charisteas en Basinas, maar deze werden niet benut. In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren de beste kansen zelfs nog voor Rusland, maar gescoord werd er niet, al kregen de Russen nog wel een enorme kans in de blessuretijd.


Griekenland - Rusland 0-1
33' Zyrjanov 0-1

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: Wals-Siezenheim, Salzburg
Gele kaart: Karagounis, Liberopoulos (Griekenland), Sajenko, Torbinskij (Rusland)

Opstellingen:

Griekenland: Nikopolidis, Seitaridis (Karagounis/40), Dellas, Kyrgiakos, Torosidis, Katsouranis, Basinas, Patsatzoglou, Charisteas, Liberopoulos (Gekas/61), Amanatidis (Giannakopoulos/80)

Rusland: Akinfejev, Anjoekov, Ignasjevitsj, Kolodin, Zjirkov (V. Berezoetsky/87), Torbinskij, Zyrjanov, Semak, Semsjov, Biljaletdinov (Sajenko/70), Pavljoetsjenko

Aragonés: "Geluk met late treffer"

Spanje won vanavond in extremis van Zweden, 2-1. Bondscoach Luis Aragonés van Spanje vond de overwinning zeer gelukkig.

Spanje imponeerde niet tegen de Scandinaviërs en een 1-1-eindstand was terecht geweest. Een late treffer van David Villa (92e minuut) resulteerde er echter in dat Spanje alsnog drie punten wist te pakken.

"We hadden niet veel kansen en hadden echt geluk dat Villa nog die late treffer maakte. Zweden was fysiek sterk", aldus de bondscoach.

Sinama-Pongolle kiest waarschijnlijk voor Benfica

Niet Atletico Madrid, maar Benfica lijkt de nieuwe club van Florent Sinama-Pongolle te worden. De Fransam is op dit moment nog eigendom van Recreativo Huelva.

Benfica lijkt inmiddels de beste papieren te hebben om de Franse aanvaller in te lijven, schrijft Le Parisien.

Diezelfde krant maakt ook melding van de interesse van Paris Saint-Germain.

De 23-jarige aanvaller leek in eerste instantie naar Atletico Madrid te gaan, maar deze transfer lijkt nu geen doorgang te vinden.

Al-Qaida claimt bomaanslagen Algerije

Op internet staan beelden van de zelfmoordenaars die afgelopen zondag een dubbele bomaanslag hebben gepleegd op een treinstation in Algerije. De beelden zijn publiekelijk gemaakt door de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaida, die ook gelijk andere aanslagen heeft aangekondigd. Alhoewel de bomaanslagen nu zijn opgeëist door Al-Qaida, is de claim nog niet bevestigd door onafhankelijke bronnen.

Bij de bomexplosies kwamen onder andere een Franse ingenieur en zijn Algerijnse chauffeur om het leven. Het was de derde aanslag in Algerije binnen vijf dagen en de eerste sinds de jaren negentig waarbij een Fransman om het leven kwam. Al-Qaida heeft de afgelopen jaren zijn volgelingen opgeroepen om Spanjaarden en Fransen uit het Noord-Afrikaanse land te verdrijven. Een eerdere bomaanslag kostte al aan zes soldaten het leven en een dag daarvoor werden bij een aanslag in de buurt van een militaire kazerne twee mensen gedood.

Algerije is de laatste jaren een bewust doelwit voor terroristische aanslagen. Sinds het verbod op de Islamitische partij FIS, nadat zij een overwinning hadden behaald tijdens de Algerijnse parlementsverkiezingen. Het parlement werd ontbonden en de meeste aanhangers van de partij verdwenen om zich aan te kunnen sluiten bij de gewapende strijd. Volgens schattingen zijn in de laatste 15 jaar ongeveer 200.000 mensen om politieke redenen gedood in Algerije.

Voetblessure voor Puyol

De Spaanse verdediger Carlos Puyol moest zich vandaag al voor de pauze laten vervangen. De aanvoerder van de nationale ploeg raakte geblesseerd aan zijn voet.

De 30-jarige speler van Barcelona moest al in de 24e minuut laten vvan het veld af en werd vervangen door Raúl Albiol van Valencia. De Spaanse voetbalbond liet weten dat Puyol zondag tests ondergaat om de ernst van de blessure te bepalen. Tot die tijd zal hij af moeten wachten. Puyol wordt in een Oostenrijks ziekenhuis onderzocht.

Ook middenvelders Xavi en David Silva kampen met pijntjes. Bondsoach Luis Aragonés kon niet zeggen of het duo de eerstvolgende wedstrijd tegen Griekenland kan spelen. "We hebben nog niet veel informatie over de ernst van deze blessures", zei Aragonés.

Zutphenaar maakte dollemansrit na feestvreugde

Een 25-jarige man uit Zutphen heeft na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland - Frankrijk met 'een dolle autorit' flinke schade aangericht. Zonder over een rijbewijs te beschikken stapte hij achter het stuur van een auto van een kennis. Nadat hij enkele geparkeerde auto's had geraakt, liet hij de auto van zijn kennis gehavend achter, meldt de politie zaterdag.

De man reed volgens de politie na de wedstrijd eerst als passagier mee in een vreugdetour door Zutphen. De rit startte bij een kroeg waar hij en zijn kennis de wedstrijd hadden gevolgd. Toen ze na de rit weer bij de kroeg aankwamen en de bestuurder was uitgestapt, nam de uitgelaten passagier de plaats achter het stuur over. Tijdens deze tweede vreugdetour botste de Zutphenaar tegen geparkeerde auto's en reed hij tussen de te smalle doorgang van twee paaltjes door. Hij liet vervolgens de auto achter en ging te voet verder.

Kroatisch talent in beeld bij Ajax

Volgens Nogometni Magazin heeft Ajax een oogje op het 17-jarige Kroatisch talent Hrvoje Tokić. Tokić komt momenteel uit voor NK Hrvatski dragovoljac, dat uitkomt in de tweede divisie in Kroatië.

Naast Ajax zouden ook Slavia Praag en Grasshoppers de speler volgen, weet het Kroatische tijdschrift.

De aanvaller debuteerde afgelopen seizoen in de hoofdmacht van zijn club en is een vaste waarde in de jeugdelftallen van zijn land.

Inter denkt aan Van Persie

Robin van Persie, de aanvaller van Arsenal, mag zich ondanks een seizoen vol blessureleed verheugen in de interesse van de kampioen van Italië. Inter ziet Van Persie als alternatief voor Quaresma en Mancini, de andere targets van Inter op de transfermarkt.

Volgens Le Corriere dello Sport heeft Van Persie aangegeven Arsenal te willen verlaten. De aanvaller toonde zich eerder al ontevreden over het uitblijven van prijzen bij de grootmacht uit Londen. Eerder gaven Adebayor en Hleb ook al aan wellicht te willen vertrekken.

Voor Inter is het feit dat Arsenal de laatste seizoen geen prijzen pakt wellicht goed nieuws. Naar verluidt hebben de Milanezen negentien miljoen euro over voor de aanvaller.

Van Persie scoorde gister nog de 2-0 tegen Frankrijk. Naast Van Persie heeft Inter voor de positie voorin ook FC Porto-aanvaller Ricardo Quaresma en AS Roma-speler Mancini op het oog.

Derde testdag Spanje 14-06-2008

Nelson Piquet jr. reed tijdens de derde en laatste testdag op het Circuit de Catalunya de snelste ronde in een tijd van 1:20.076. Met deze tijd was de Renault-coureur vier tienden sneller dan McLaren-testrijder Pedro de la Rosa die zelf nog een rode vlag-situatie veroorzaakte.

De la Rosa kreeg in het laaste uur problemen met onder andere zijn voorvleugel. Naast de Spanjaard veroorzaakten ook Sebastian Vettel, Mark Webber en Luca Badoer een rode vlag. Badoer behaalde zaterdag de derde tijd in de rode Ferrari terwijl hij de dagen daarvoor constant de snelste was. De grote verrassing van de dag bleef toch Nelson Piquet jr. die met 112 ronden het meest actief was en ook de snelste tijd neerzette. De eerstvolgende testweek start op 25 juni op het circuit van Silverstone.

#CoureurTeamTijd
1N. Piquet jr.Renault1:20.076
2P. de la RosaMcLaren-Mercedes1:20.402
3L. BadoerFerrari1:20.680
4M. WebberRed Bull1:21.037
5T. GlockToyota1:21.158
6N. HeidfeldBMW Sauber1:21.295
7R. BarrichelloHonda1:21.672
8N. HulkenbergWilliams1:21.674
9S. VettelToro Rosso1:21.880

Eerste bewaakte Italiaanse vuilnisbelt geopend

Het Italiaanse leger heeft vandaag de eerste vuilnisbelt geopend die door het leger wordt bewaakt. De bewaakte vuilstortplaats is onderdeel van een regeringsplan om de vuilniscrisis in en om Napels aan te pakken.

De vuilnisbelt, die ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Napels ligt, is de eerste van de tien nieuwe stortplaatsen die in de Campaniaregio worden geopend, ondanks protesten van omwonenden. De stortplaatsen zijn tot "militaire zones" verklaard zolang de vuilniscrisis voortduurt.

Het huisvuil in Napels wordt al maanden niet opgehaald en de stankoverlast is enorm. Door het vuil is er een groot gevaar voor de volksgezondheid.

Mozambikaan levend verbrand nabij Pretoria

Een Mozambikaan is vandaag nabij de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria gelyncht. Een menigte van ongeveer driehonderd mensen stenigden de 30-jarige man en staken hem in brand. De man werd beschuldigd van brandstichting in een schuur, waarna de onvrede uitbrak.

In Zuid-Afrika leidt xenofobie al enige tijd tot geweld en onrust, vooral in de regio Johannesburg. De met name arme sloppenwijkbewoners geven immigranten de schuld van de hoge werkloosheid en toegenomen criminaliteit in het land. Alleen al drie miljoen Zimbabwanen zouden naar Zuid-Afrika zijn getogen om werk te zoeken en de crisis en het geweld in eigen land te ontvluchten.

De afgelopen weken stierven zeker zestig mensen door het geweld tegen buitenlanders. Volgens de Verenigde Naties sloegen ruim 100.000 mensen op de vlucht voor de onlusten. Sommigen trokken naar buurlanden, anderen zijn opgevangen in vluchtelingenkampen.

Zelfmoordaanslag op Iraakse voetbalfans

Een vrouw heeft zaterdag een zelfmoordaanslag gepleegd op een Iraaks café vol feestvierende voetbalfans. Er vielen zeker 34 gewonden. Dat heeft de Iraakse politie bekendgemaakt. Er waren meer slachtoffers gevallen als een agent het bomvest van de vrouw niet had opgemerkt en alarm had geslagen.

Het Iraakse voetbalteam won net voor de aanslag een kwalificatieduel voor het wereldkampioenschap met 1-2 in en van China. De vrouw bracht haar bomvest tot ontploffing vlak voor het café in Qara Tappah, 120 kilometer ten noordoosten van Bagdad. In de stad wonen vooral Koerden en sjiieten. De gewonden zijn zeven agenten en 27 burgers.

Opstellingen Griekenland - Rusland

Om 20.45 uur begint de wedstrijd tussen Griekenland en Rusland. Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd en moeten vanavond winnen.

Griekenland: Nikopolidis, Seitaridis, Dellas, Kyrgiakos, Torosidis, Katsouranis, Basinas, Patsatzoglou, Charisteas, Liberopoulos, Amanatidis

Rusland: Akinfejev, Anjoekov, Kolodin, Ignasjevitsj, Zjirkov, Torbinskij, Zyrjanov, Semak, Semsjov, Biljaletdinov, Pavljoetsjenko

Man steelt 70 zakken potgrond en 150 klinkers

Een 39-jarige man uit Heerenveen heeft 70 zakken potgrond en ruim 150 klinkers gestolen, op de fiets.

Agenten zagen de man gisteravond toevallig rondfietsen op het terrein van een bouwmarkt. Toen hij de agenten zag probeerde hij er nog vandoor te gaan, maar hij werd toch staande gehouden. In zijn fietstas bleek een klinker te zitten. De man gaf toe de klinker gestolen te hebben en werd meegenomen naar het politiebureau.

Op het bureau gaf hij aan dat hij naast deze klinker ook nog wat andere dingetjes had gestolen tijdens een aantal bezoekjes aan de bouwmarkt. Bij een huiszoeking vond de politie nog eens 150 klinkers en 70 zakken potgrond.

De goederen zijn in beslag genomen en de man mocht met een proces verbaal het bureau weer verlaten. Waarschijnlijk zal de man nu gewoon moeten sparen voor zijn tuintje.

Sørensen wint bergrit Dauphiné

Chris Sørensen is de winnaar geworden van de zesde etappe in de Dauphiné Libéré. De Deen kwam in La Toussuire solo over de finish.

De leiding in het algemeen klassement bleef in handen van Alejandro Valverde. Makkelijk verliep de etappe echter niet voor de Spanjaard. Cadel Evans en Levi Leipheimer probeerden via ontsnappingen tijd te winnen, maar Valverde hield stand. Ook Robert Gesink maakte weer indruk. De Nederlander eindigde op 1:26 van Sørensen als achtste en steeg naar de vierde plek in het klassement.

Uitslag Zweden - Spanje

Spanje is vrijwel zeker van de kwartfinales, nadat het vanavond Zweden versloeg. De wedstrijd in Innsbruck leek lange tijd in een gelijkspel uit te monden, totdat Spanje in extremis alsnog de punten pakte.

Het waren de Spanjaarden die vanaf de aftrap het beste van het spel hadden. De mogelijkheden die ontstonden werden aanvankelijk niet goed uitgespeeld, maar de eerste hoekschop van de wedstrijd leverde wel een doelpunt op. De corner van Xavi werd kort gespeeld op David Villa. De spits legde terug op David Silva, die op zijn beurt de voet van Fernando Torres vond: 0-1. De Zweden werden hierna wakker, en openden een offensief. Johan Elmander en Henke Larsson kregen vervolgens kansen op de gelijkmaker, maar schoten over en naast.

De druk die Zweden uitoefende op de Spaanse defensie werd na ruim een half uur uitgedrukt in de gelijkmaker. Zlatan Ibrahimović kreeg de bal in de zestien aangespeeld, hield Sergio Ramos van zich af en schoot vervolgens uit de draai binnen. Naar de rust toe werd de ploeg van Luis Aragonés weer sterker. Toch zou er niet meer gescoord worden. Ook niet in blessuretijd, toen Pieter Vink het niet aandurfde een strafschop te geven nadat Silva een beuk kreeg in het Zweedse strafschopgebied.

Zweden begon de tweede helft zonder Ibrahimović, die werd vervangen door mede-ex-Ajacied Markus Rosenberg. Vermoedelijk kreeg de spits last van de kniekwetsuur die zijn EK bedreigde. De Spanjaarden waren lichtelijk beter, maar konden geen grote kansen creëren. Na een klein uur spelen haalde Aragonés het Barcelona-duo Xavi en Iniesta naar de kant. Omdat clubgenoot Carles Puyol in de eerste helft al geblesseerd uitviel waren het al de laatste reserves voor Spanje.

Silva kreeg na deze wissels een enorme kans, maar doelman Isaksson kon zijn inzet keren. Villa gaf hierop opnieuw voor, de poging van Torres ketste ditmaal echter af op een Zweedse verdediger. In de slotfase bleef Spanje de betere, maar kon het de kansen die het kreeg niet te verzilveren. Tot de blessureijd althans, toen Villa ineens aan de Zweedse defensie ontsnapte. De spits die in de eerste wedstrijd al driemaal doel trof wist ook vandaag de goalie te passeren: 1-2.

Spanje gaat nu met zes punten aan de leiding. Zweden blijft tweede met drie punten, maar de puntloze Grieken en Russen hebben nog een duel tegoed.


Karakteristieken

Zweden - Spanje 1-2
15' Fernando Torres 0-1
34' Zlatan Ibrahimović 1-1
90+2' David Villa 1-2

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Pieter Vink (NED)
Stadion: Tivoli Neu, Innsbruck
Gele kaart: Anders Svensson (Zweden), Carlos Marchena (Spanje).

Opstellingen

Zweden: Isaksson; Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson; Elmander (S. Larsson/79), Svensson, Andersson, Ljungberg; Ibrahimović (Rosenberg/46), H. Larsson (Källström/87).

Spanje: Casillas; Sergio Ramos, Puyol (Raúl Albiol/24), Marchena, Capdevila; Iniesta (Cazorla/59), Xavi (Fàbregas/59), Senna, Silva; Villa, Torres.

Leerlinge met Down bedolven onder de complimenten

De 18-jarige Marlies Bentlage uit Langbroek, het meisje met het Down-syndroom dat deze week met louter voldoendes slaagde voor haar vmbo-diploma, heeft dankzij de lovende reacties op internet nog meer zelfvertrouwen gekregen. Dat zegt haar moeder Renée Bentlage vandaag in het Algemeen Dagblad. Ook Marlies zelf reageerde vandaag op de reacties: ''Ik was sowieso al heel blij, maar ik vind het heel leuk dat zoveel mensen zo leuk reageren.''

Vooral op de site van het AD zelf waren de reacties positief. Helaas waren sommige reacties op FOK! en GeenStijl, die beiden gisteren naar het AD-artikel linkten, wat minder vlijend van aard schrijft het AD. Dat niet alle FOK!kers (en GeenStijlers) positief reageerden, is moeder Renée wel gewend: ''Marlies kan dat gelukkig best hebben en wij zijn het wel gewend. Bij het zoeken naar een middelbare school zijn we hier al vaak tegenaan gelopen. Scholen weigerden Marlies omdat ze vreesden voor de reacties van hun leerlingen. Misschien vinden die het bedreigend, dat het ze zelf heel veel moeite kost om een diploma te halen en dat het Marlies wel lukt. Gelukkig is onze ervaring dat heel veel mensen positief reageren.''

Marlies gaat na het behalen van het vmbo-diploma gewoon door met verder leren. Ze begint aan een vervolgopleiding tot gastvrouw op het ROC in Hilversum. Ze heeft ook al een stageplek geregeld voor na de zomer. ''Ik ga werken in een conferentiecentrum. Eerst achter de schermen, buffetten klaarzetten en tafels dekken en afruimen. En daarna hopelijk in de bediening.''

Het is voor kinderen met het syndroom van Down niet makkelijk om regulier voortgezet onderwijs te volgen. Alle scholen hebben toestemming om deze leerlingen te accepteren, maar in de praktijk blijkt het moeilijk om een plaats te vinden. De afgelopen tien jaar waren er nog geen tien leerlingen met Down die een diploma in het voortgezet onderwijs haalden.

Gert de Graaf van de Stichting Down Syndroom zegt dat het beter is voor de kinderen met Down om naar een gewone school te gaan. ''Ook voor de andere kinderen op een school. Uit onderzoek blijkt dat die laatsten dan socialer worden en meer verantwoordelijkheidsgevoel krijgen.''

Meisje aangerand in de Efteling

In de Efteling zijn gisteren vijf jongens gearresteerd die met hun tengels niet van een meisje konden afblijven. Zowel het 14-jarige slachtoffertje uit Barendrecht als de jongens waren op schoolreisje in het pretpark.

In de attractie Gondoletta kwam het meisje bij vijf jongens in een bootje terecht. Tijdens de vaartocht betastten de jongens haar billen, borsten en kruis.

Alle vijf de jongens werden door de politie aangehouden. Drie ervan bekenden inderdaad het meisje te hebben aangerand. Deze drie 13-jarige knapen uit Vlaardingen konden na verhoor door hun ouders aan het bureau worden opgehaald.

De Gondoletta

Netzer vindt Van Basten geniaal

De Duitse voetbalanalist Günter Netzer heeft veel respect voor Marco van Basten. Hij noemde de wissels tegen Frankrijk van de bondscoach "geniaal".

Tegenover de Duitse tv-zender ARD zei de criticaster: "In het internationale voetbal is dit zelden eerder vertoond. Zwaar onder druk staan tegen Frankrijk en dan extra aanvallers inzetten. Dat is ongelooflijk."

Zo'n compliment van Netzer is zeldzaam, de analist is niet vaak positief. "Van Basten heeft onvoorstelbare risico's genomen", vervolgde Netzer zaterdag. "Maar kennelijk is hij in staat het succes af te dwingen."

"Ze durven hun eigen weg te gaan, met een aantal fantastische aanvallers in de selectie. Daardoor kon Oranje in de slotfase alsnog flink afstand nemen van Frankrijk."

Oranje bezorgt Domenech slapeloze nacht

Zaterdag op een persconferentie in Vevey heeft de Franse bondscoach Raymond Domenech bekend dat hij niet heeft geslapen door het verlies van Frankrijk tegen Oranje.

"Ik heb niet geslapen", zei de Franse bondscoach. "Ik heb de wedstrijd een paar keer bekeken op video en kom tot de conclusie dat we niet scherp genoeg waren. Dirk Kuyt hoefde bij zijn 1-0 niet eens te springen om die bal binnen te koppen en we incasseerden de 3-1 toen enkele spelers de aansluitingstreffer nog aan het vieren waren."

Op de vraag of het niet eens tijd wordt om de 'oude mannen' Lilian Thuram (36), Willy Sagnol (31) en Claude Makélélé (35) te vervangen, antwoordde Domenech: "We worden allemaal ouder en de wedstrijden worden steeds zwaarder. Ik overweeg de jeugd meer speeltijd te geven, maar ik twijfel nog."

Schiedammer drugsfamilie veroordeeld

Een Schiedamse familie is gisteren door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens grootschalige drugshandel. Leider was  de 25-jarige Schiedammer Vahid G.  Hij kreeg bij zijn handel en wandel hulp van zijn vriendin, vader en zus.

De familie handelde in opium, heroïne en cocaïne. Ze waren actief in Schiedam en Vlaardingen en heeft zich ook schuldig gemaakt aan het witwassen van drugsgelden. Hoofdverdachte Vahid stuurde zijn vader Hamid en zijn zus als koerier op pad om de bestelde drugs te bezorgen. De schoondochter deed allerhande werkzaamheden: ze maakte in haar woning onder andere bolletjes cocaïne en nam de telefonische bestellingen op.

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat er feitelijk sprake was van een criminele organisatie. De familie is volgens het OM in 2001 begonnen met het ''bedrijfsmatig opereren als handelsonderneming in drugs''.

Hoofdverdachte Vahid G. kreeg 3 jaar cel opgelegd plus de ten uitvoer legging van twee eerder opgelegde voorwaardelijke celstraffen. Vader Hamid G. (52) moet 20 maanden de cel in.  De 23-jarige zus van Vahid kreeg 143 dagen celstraf opgelegd, waarvan 90 voorwaardelijk. Zijn vriendin moet een half jaar achter de tralies brommen.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Italië gaat uit van sportieve plicht Oranje

Italië vreest voor een opzettelijke nederlaag van het Nederlands elftal in de laatste groepswedstrijd tegen Roemenië. In dat geval kunnen zowel Italië als Frankrijk de kwartfinale van het EK niet meer bereiken. Voorzitter van de Italiaanse voetbalbond Giancarlo Abete zegt dat de geloofwaardigheid van het voetbal in het gedrang is als Nederland opzettelijk zou verliezen.

"Natuurlijk vrezen we daarvoor", zegt Abete. "Maar we zijn ervan overtuigd dat Nederland zijn sportieve plicht zal doen. Alleen al voor de geloofwaardigheid van de sport. Zo niet, dan moeten we de opzet van het poulesysteem onder de loep nemen." Abete verwees ook naar de ruime zeges van Oranje in de eerste twee wedstrijden. "Als je die duels ziet, moeten ze Roemenië ook kunnen verslaan."

Bondscoach Roberto Donadoni verwacht dat Oranje voor de winst gaat. "Ik geloof in een eerlijke sport. Marco van Basten is een eerlijke trainer. Ik ken hem erg goed en weet dus wat ik kan verwachten." Donadoni en Van Basten speelden in het verleden lang samen bij AC Milan.

Mogelijk krijgt een aantal basisspelers van Oranje dinsdag tegen Roemenië rust van bondscoach Van Basten. UEFA-woordvoerder William Gaillard zei in een reactie dat het niet tegen de regels is om spelers rust te geven als je al gekwalificeerd bent. "Alle landen hebben een selectie van 23 spelers en mogen rotaties doorvoeren. Je wilt geen gele kaarten riskeren en daarnaast andere spelers een kans geven om zichzelf te bewijzen. Dat is niet tegen de regels."

Italië was vier jaar geleden de dupe van een 'salonremise'. Tijdens het EK in Portugal hadden de Italianen goede papieren om door te gaan. Alleen bij een gelijkspel vanaf 2-2 in het duel tussen Denemarken en Zweden zou Italië uit het toernooi zijn. De wedstrijd tussen beide Scandinavische landen eindigde in 2-2.

Spanje arresteert twintig leden Russische maffia

De politie heeft in Spanje twintig leden van de Russische maffia gearresteerd. Onder de verdachten bevindt zich Gennadios Petrov, een vermeend kopstuk van de maffia.

De politie liet zaterdag weten dat het gaat om een van de vier grootste groepen maffiosi van de wereld, die Spanje gebruikten als thuisbasis.

Bij een huiszoeking in Valencia vonden agenten een doek van Salvador Dalí terug. De politie liet weten dat nog gekeken moet worden of het werk authentiek is. Het gaat om een schilderij uit 1949, gesigneerd met de naam van de artiest. Bij de huiszoekingen werd tevens 200.000 euro gevonden, evenals verschillende luxe auto's. Justitie bevroor 12 miljoen euro op bankrekeningen over de hele wereld.

De politie was vrijdag met vierhonderd agenten op de been om de maffiosi te arresteren. De aanhoudingen en huiszoekingen vonden plaats in heel Spanje, van Mallorca tot Malaga.

Stallone speelt mee in Bollywood-film

De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone gaat meespelen in een Bollywood-film. In het epos Kambakkth Ishq, dat zich afspeelt in Hollywood, speelt de 61-jarige Stallone een Amerikaanse filmster.

De productie wordt binnenkort opgenomen in de Universal Studio's in Hollywood. Kambakkth Ishq is daarmee de eerste Bollywood-film die in de Amerikaanse studio wordt gedraaid. Het budget van de productie is 21 miljoen dollar. Hiermee is Kambakkth Ishqéén van de duurste films uit de geschiedenis van Bollywood.

FOK!Blog Babe Battle #82

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden maandag in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot maandag 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Mirta en in de rechterhoek Ornella. Wie willen jullie maandag om 18.00 uur zien?

Film: Sex and the City

We hebben er even op moeten wachten maar het is de perfecte timing: tijdens het EK voetbal komt dan eindelijk de Sex and the City film uit. De mannen kijken naar het voetbal, de vrouwen kunnen weer genieten van het leven van de vier dames in New York. Vier jaar heeft het geduurd (onder andere door geruzie over salarissen) sinds de laatste aflevering van de serie. In die vier jaar is er natuurlijk een hoop gebeurd. Hoe zien de levens van Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha er nu uit?


Bos: alles draait om integratie

Niet de sociale zekerheid, maar de integratie is de grote sociale kwestie in Nederland voor de komende decennia. PvdA-leider Wouter Bos heeft dat vandaag gezegd tijdens een congres van zijn partij in Breda.

De geloofwaardigheid van de PvdA hangt volgens Bos, meer dan bij welk onderwerp ook, af van hoe zij omgaat met integratie. ''Het is de sleutel terug naar de harten van de mensen. Ik zal er dus ook zelf leiding aan blijven geven.''

Volgens Bos is de PvdA bij uitstek de partij om de leiding te nemen bij het integratievraagstuk. ''Omdat we de wijken kennen waar de nieuwe samenleving wordt uitgedokterd. Omdat we wortels hebben in alle grote emancipatiebewegingen van de afgelopen eeuw.''

Bos waarschuwde dat het debat bij de PvdA over integratie heftiger zal zijn dan bij andere partijen. ,,Omdat dingen gezegd worden die niet kunnen, dingen voorgesteld worden die niet mogen. Mensen zullen ervan schrikken, misschien zullen ze ons verlaten. Dat moet dan maar. Dit vraagstuk hoort bij ons.''

De PvdA-leider pleitte voor ,,actieve tolerantie''. ''We zijn alleen geloofwaardig in het verdedigen van een volwaardige plaats voor de islam in de samenleving als we geloofwaardig zijn in het verdedigen van verworven vrijheden.''

De PvdA moet volgens Bos altijd ondubbelzinnig op blijven komen voor de vrijheid van meningsuiting. ''We accepteren niet dat gekwetste gevoelens een rechtvaardiging zijn voor het gebruik van geweld.''

Bos maakte weinig woorden vuil aan de richtingenstrijd in de PvdA tussen voor- en tegenstanders van samenwerking met SP of GroenLinks en D66. Volgens hem kan de partij zich beter druk maken over de gevolgen van de globalisering. De PvdA moet daarover ''een eerlijk verhaal vertellen''. Bijvoorbeeld over de stijgende olieprijzen en de gevolgen die dat heeft voor de koopkracht.

''Ik vind het eerlijker om de mensen te zeggen dat de tijd van lage olieprijzen nooit meer terugkomt.'' Maar de PvdA zal er wel voor zorgen dat de allerkwetsbaarsten daar niet het slachtoffer van worden, aldus Bos.

Opstellingen Zweden - Spanje

Vanavond worden ook in Groep D de tweede groepsduels afgewerkt. Zweden en Spanje, die beiden hun eerste wedstrijden wisten te winnen, spelen vanavond tegen elkaar in Innsbruck. Pieter Vink zal de scheidsrechter zijn.

Ondanks de slechte berichten over Fernando Torres, staat de spits van Liverpool gewoon in de basis bij Spanje dat het opneemt tegen Zweden. Johan Elmander is bij Zweden de vervanger van de geblesseerde Christian Wilhelmsson.

Zweden: Isaksson; Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson; Elmander, Svensson, Andersson, Ljungberg; Ibrahimovic, H. Larsson.

Spanje: Casillas; Sergio Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila; Iniesta, Xavi, Senna, Silva; Villa, Torres.

CD: Temposhark - The Invisible Line

The Invisible Line is het debuutalbum van de Engelse electrorockformatie Temposhark. Zanger Robert Diament richtte in 2005 in Londen samen zijn schoolvriend Luke Busby Temposhark op. Op The Invisible Line krijgt het duo hulp uit verschillende hoeken, zoals producer Youth van de Britse postpunkband Killing Joke. Het resultaat is een licht verteerbare, frisse electroplaat geworden met nummers die niet direct in één hokje te plaatsen zijn.

Vernieuwde aanbieding voor Sansoni

Centrale verdediger Sébastien Sansoni heeft van Vitesse een verbeterd contract aangeboden gekregen. De 29-jarige Fransman gaat over het bod nadenken.

Sansoni's contract loopt tot 2009, maar nu kan hij bijtekenen tot 2010 voor een beter salaris. De Arnhemse club wil hem nu voor nog een jaar.

De fysiotherapeut van Vitesse is aan vervanging toe, Han van den Berg lijkt Jos Kortekaas op te volgen. Van den Berg is al werkzaam bij Vitesse.

Hevige bosbranden in Noorwegen

Het zuiden van Noorwegen heeft momenteel te kampen met de hevigste bosbranden sinds de Tweede Wereldoorlog. Tot gisterenmiddag is ongeveer 10.000 hectare bos in de as gelegd. Noorwegen bestrijdt het vuur met honderden brandweermannen en een groot aantal helikopters.

De Europese Unie en buurlanden Zweden en Denemarken zijn gevraagd hulp en materiaal beschikbaar te stellen. Verschillende landen hebben aangeboden om blusvliegtuigen te sturen, aldus de Noorse minister van Justitie.

Ove Frigstad, aanvoerder van de brandbestrijders, zegt dat zijn manschappen alle brandhaarden kennen, maar dat de branden nog niet allemaal onder controle zijn. Het blussen was eerder deze week moeilijk door de harde wind. Voor de komende dagen wordt er enige regenval verwacht.

Eind vorige week braken er bosbranden uit, nadat het al weken niet had geregend in het zuiden van het land. In de loop van de week werden tientallen mensen in Froland geëvacueerd omdat het vuur hun huizen bedreigde. Acht huizen en verschillende vakantiehuizen gingen in vlammen op. Er zijn geen doden of gewonden gevallen.

Metzelder ziet in Oranje titelfavoriet

Christoph Metzelder ziet na de overwinning op Frankrijk, Nederland als topfavoriet om de Europese titel binnen te slepen.

"Nederland heeft tot nu toe zeer overtuigend gevoetbald met mijn teamgenoten in een hoofdrol", zei de verdediger van Real Madrid.

Bij Real Madrid speelt de verdediger samen met Van Nistelrooij, Sneijder en Robben. Spelers die het erg goed doen dit toernooi. "Zij zijn nu de topfavoriet, maar het toernooi duurt natuurlijk nog een tijdje.

Italië hoopt op sportieve plicht Nederland

Italië heeft nog een kleine kans op de kwartfinale. Dan moet het zelf winnen van Frankrijk maar dan moet Nederland ook winnen van Roemenië. Italië heeft dan ook de hoop op Nederland gevestigd.

"Alles hangt af van de Nederlandse sportiviteit", schrijft Gazzetta dello Sport. "Wij hebben alleen nog kans op het bereiken van de kwartfinales als Nederland wint van Roemenië", aldus de Italiaanse sportkrant.

Wanneer Roemenië wint van Nederland kunnen Frankrijk en Italië naar huis, ongeacht de uitslag.

Rijnsburgse Boys wint amateurbeker

Zaterdaghoofdklasser Rijnsburgse Boys heeft vanmiddag op eigen veld de landelijke amateurbeker gewonnen. De ploeg wist zondaghoofdklasser Achilles '29 in de finale met 2-0 te kloppen.

Beide teams hadden de finale bereikt na enkele overwinningen in een nacompetitie met de zes winnaars van de districtsbekers. Achilles '29, winnaar van Oost, rekende in de kwartfinale af met de winnaar van Zuid I, Unitas. Het werd toen 1-6. Ook AFC Ajax, winnaar van West I, kon niet tegen de zondagamateurs op. De ploeg uit Groesbeek won met 0-2 en kwam zo in de finale. Rijnsburgse Boys was vrijgeloot voor de kwartfinale en hoefde dus alleen in de halve finale te spelen. Daarin versloeg de winnaar van West II de winnaar van Zuid II, Gemert, met 0-2. Gemert had eerder de winnaar van Noord, Hoogeveen, met 2-0 verslagen in de kwartfinale.

Rijnsburgse Boys, de nummer twee van de zaterdaghoofdklasse A, mocht dus thuis aantreden tegen de kampioen uit de zondaghoofdklasse C. Dankzij goals van Raymond Kolder en Martijn Gootjes zegevierden de Uien dus met 2-0. Hiermee neemt Rijnsburgse Boys de beker over van FC Türkiyemspor. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal men mogen spelen om de Supercup. Wie daarin de tegenstander zal worden, is pas volgende week bekend. FC Lisse en Hollandia maken namelijk vandaag en volgende week uit wie zich tot landskampioen mag kronen.

Van Basten mag B-elftal opstellen

Wat Nederland nu moet doen tegen Roemenië is de grote vraag. Winnen is leuk, maar kan nadelig zijn. De UEFA vindt het in ieder geval geen probleem wanneer Nederland een B-elftal opstelt.

"Het is duidelijk dat teams die al gekwalificeerd zijn voor de kwartfinales reserves opstellen", zei UEFA-woordvoerder William Gaillard. "Het is logisch dat de bondscoaches het risico op blessures of kaarten bij hun sterspelers willen voorkomen. Ook wat extra rust kan een rol spelen. De meeste teams hopen dat het in het derde groepsduel nergens meer om gaat."

Nederland is niet de enige die zich met twee wedstrijden geplaatst heeft voor de kwartfinale. Ook Portugal en Kroatië zijn al zeker van de kwartfinale.

NBC: "Meis getrouwd met v.d. Sar"

De Nederlandse internationals staan de laatste dagen volop in de belangstelling in de wereldpers. De spelersvrouwen lijken echter minder bekend. Nederlands bekendste spelersvrouw Sylvie Meis wordt in het buitenland voor iemand anders aangezien.

Op de website van het Amerikaanse televisiestation NBC gaat Sylvie Meis door het leven als de vrouw van doelman Edwin van der Sar. In Nederland weten we natuurlijk beter. Sylvie Meis is namelijk getrouwd met Rafael van der Vaart en samen hebben ze een zoontje, Damian.

Het bewuste plaatje van Sylvie van der Sar kun je hier vinden.

Mutu wil zich revancheren tegen Nederland

Tegen Italië scoorde hij de 1-0 maar miste de kans op 2-1 door een strafschop te missen. Hierdoor hield Mutu geen goed gevoel over aan de wedstrijd.

De spits baalde behoorlijk van de strafschop: "Ik bied mijn excuses aan. Ik zal me revancheren tegen Nederland komende dinsdag," liet de spits aan de krant Pro Sport weten. Aanstaande dinsdag zal Roemenië met Mutu aantreden tegen Nederland. Bij winst is de ploeg door naar de kwartfinale.

Gameplay video Resistance 2 toont alternatieve 50's

De 50's, ach, wie houdt er niet van? De wereld was al dat geweld zat en ging het er even lekker van nemen voordat het hele gezeik in Vietnam zou beginnen... Losbandige hippies verscholen zich nog in de kieren van de samenleving wachtend op de 60's... jammer genoeg is dit niet van toepassing in Resistance 2, waarin de Chaimera ervoor hebben gezorgd dat de hele oorlog anders is verlopen dan jij en ik denken (stiekem is het nu ook al het jaar 2394, maar niet verder verklappen). Na de stevige veldslagen in het eerste deel, waarin het Verenigd Koninkrijk er aan moest geloven, verhuizen de Chaimera hun aanval naar dat andere verenigde continent... Hoe dit in beweging eruit ziet kun je zien door hieronder te klikken.




Aan het einde van 2008 kun je je wapens weer oppoetsen en misschien wel die fonkelnieuwe DualShock 3 laten trillen als een gek wanneer je het gespuis er van langs geeft. Uiteraard wordt ook Resistance 2 weer exclusief op de PS3 uitgebracht.

'EU-verdrag niet ingevoerd op 1 januari'

Het nieuwe EU-verdrag zal niet in werking treden op de beoogde datum van 1 januari 2009, zei de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker. De Luxemburger is de gedoodverfde kandidaat voor de nieuwe functie van EU-president. Hij leidt al jaren de euroministers en is de langstzittende premier in de EU.

"Het is duidelijk dat het verdrag niet ingevoerd kan worden in januari", zei Juncker. "Er is een veelheid aan kwesties om op te helderen".

Juncker zei dat het ratificatieproces moet doorgaan in de acht EU-landen die zich nog niet hebben uitgesproken over het EU-verdrag. Eerder zeiden ook andere regeringsleiders in de EU dat.

Maandag zoeken de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen een oplossing. Donderdag en vrijdag bespreken de premiers en presidenten de zaak bij een EU-top in Brussel.  Het EU-verdrag, of het verdrag van Lissabon, werd opgesteld nadat een aantal landen, waaronder Nederland, in een referendum de vorige versie van het verdrag afkeurden.  Het verdrag droeg toen nog de naam 'Europese Grondwet'.

[A1GP] Nieuwe wagen test verder

Deze week is men opnieuw aan het testen geweest met de nieuwe A1GP-bolide. Er werd twee dagen succesvol getest op het circuit van Imola. Andrea Bertolini zat opnieuw aan het stuur van de wagen, die voortbewogen wordt door een Ferrari-motor.

"We hebben nu zo'n negenhonderd kilometer getest, en allen gaat relatief soepel", vertelde John Wickham, de General Manager technical and operations. "De auto presteert erg goed en de coureur is er blij mee. De balans is goed en de banden doen het ook goed. We hebben nog niet zoveel kunnen testen als we wilden, maar dat kwam vooral door het weer op Fiorano. De auto presteerde desondanks wel erg goed, ook in de regen. Ook met de betrouwbaarheid zit het wel snor. We kijken uit naar de test van volgende week."

Komende week zal er vijf dagen getest worden op het Guadix Circuit, in de buurt van Granada in Spanje. Dit is een vrij nieuw circuit, met een recht stuk van 750 meter en zowel snelle als langzame bochten.

De testsessies voor de teams vinden plaats van 18 tot en met 20 augustus op Silverstone, en op 17 en 18 september op het circuit van Mugello.

Boom Blox geen verkoopsucces ondanks hoge cijfers

Steven Spielberg, misschien wel een bekende naam in de entertainmentindustrie, kwam onlangs met het spel Boom Blox voor de Wii. Zoals hier te zien is kreeg het spel van ons een dikverdiende 83%. Op Gamerankings scoort het spel gemiddeld een 85%. Voor een nieuw spel met een compleet nieuw concept is dat natuurlijk een droomscore en uiteraard hoop je dan dat deze scores meewerken aan het verkopen van je spel, van scores kun je uiteraard je kinderen niet voeden.

In Amerika wist het spel 60.000 keer de winkels te verlaten, maar op een 10.2 miljoen verkochte Wii's blijft daar nog maar 0,6% van over... niet zo'n mooie score... Het bedrijf NPD, een marktonderzoekend bedrijf, geeft aan dat de tegenvallende verkopen waarschijnlijk te maken hebben met de overvloed aan titels in de afgelopen periode, waaronder Mario Kart Wii, GTAIV, Wii Fit, Smash Bros Brawl en het toen nog verwachte Metal Gear Solid 4.



Ook Blokito was zichtbaar teleurgesteld na dit nieuws...

Steven Spielberg had voor de release al aangegeven met zoveel plezier aan het project te hebben gewerkt dat hij al over een vervolg liep na te denken. Of deze plannen hierdoor gewijzigd of beinvloed worden is niet bekend.

CD: Campbell & Lanegan - Sunday at Devil Dirt

In 2006 kwam Ballad of the Broken Seas uit, een verassend goed uitpakkende samenwerking tussen de ex-zangeres van de Schotse folkformatie Belle & Sebastian en de frontman van de Amerikaanse grungeband The Screaming Trees. Isobel Campbell & Mark Lanegan zijn na dit succes voor een tweede maal samen de studio ingedoken en het resultaat ligt alweer een maand in de winkel. Op Sunday at Devil Dirt kunnen we horen hoe Belle en het Beest opnieuw een aantal prachtige liedjes hebben opgenomen.


'Microsoft wilde bod op Yahoo! verhogen'

Softwarebedrijf Microsoft heeft vlak voor het afzag van de overname van Yahoo! een laatste bod gedaan op het internetbedrijf. Kevin Johnson, een topman binnen Microsoft, heeft dat in een vrijdag verstuurde e-mail aan het personeel geschreven.

Microsoft wilde in een laatste poging Yahoo! over te nemen 35 dollar per aandeel betalen. Dat was twee dollar hoger dan het bod dat de softwaregigant eerder had gedaan. In totaal zou dat bod uitgekomen zijn op zo'n 47 miljard dollar. Yahoo! vond dat te laag en daardoor trok Microsoft donderdag de stekker uit de overnamegesprekken.

In zijn e-mail schrijft Johnson dat het samengaan van Microsoft en de zoekmachine van Yahoo! grote concurrentie voor Google zou hebben betekend. Yahoo! maakte donderdag bekend met Google een advertentiepact te hebben gesloten.

Amerikaanse tiener overleeft blikseminslag

De 16-jarige BreAnna Helsel weet hoe het voelt om door de bliksem te worden getroffen. Terwijl de tiener thuis in Michigan keek naar bliksemflitsen sloot ze het open keukenraam, omdat het ook regende.

Op dat moment sloeg de bliksem toe. "Het voelde net zoals wanneer je voet in slaap valt", zegt ze. Ze zag hoe de elektriciteit uit haar vingers schoot, richting de lamp boven haar hoofd. De bliksem veroorzaakte kortsluiting en de stroom in het huis viel uit.

In eerste instantie wilde ze niet naar een dokter, maar toen begon ze te klagen over een tintelend gevoel in haar arm. Haar moeder reed haar naar het ziekenhuis. Een paar vingertoppen van haar rechterhand kregen een donkere kleur. Sommige spieren in haar arm zijn beschadigd, maar ze herstelt naar verwachting volledig.

"Iedereen zegt dat ik veel geluk heb gehad", zegt ze. Verpleegsters zeiden tegen haar dat iemand met zoveel geluk meteen moet meespelen in de loterij. Haar moeder kocht de volgende dag een lot. Er viel 20 dollar op.

Met dank aan Shayndelvoor de submit.

Omgebrachte vrouw gevonden in auto langs A1

Het lichaam van een nog onbekende vrouw is vanochtend gevonden op een parkeerplaats langs de A1 bij Muiderberg. Ze is volgens de politie door geweld om het leven gekomen. Kort na de vondst is een man aangehouden.

De politie kreeg even voor 07.00 uur een melding van een voorbijganger dat op de parkeerplaats Honswijck een vechtpartij in een auto aan de gang was. De politie ging poolshoogte nemen en trof het levenloze lichaam van de vrouw in een auto aan. Op basis van een signalement van getuigen kon de verdachte in de omgeving van de Googweg in Muiderberg worden aangehouden.

De parkeerplaats is afgezet. De politie wil nog geen informatie geven over de identiteit van het slachtoffer en de verdachte.

Groter feestplein voor supportersvereniging

Wanneer Oranje volgende week zaterdag de kwartfinale speelt, zal de supportersvereniging van Oranje een groter feestplein toegewezen krijgen dan in eerste instantie was gepland.

Voor de aanvang van het toernooi werd in speelstad Basel de Marktplatz toegewezen, daar kunnen zo'n 20.000 supporters terecht. Dit zal echter veel te klein zijn.

"We praten zaterdagmiddag met de autoriteiten in Basel om te horen op welk plein ze ons willen hebben", aldus Lloyd Vandenberg, voorzitter van de supportersvereniging Oranje. "Ze zijn na de drukte in Bern bang dat alles dichtslibt. Basel wil zich zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van de Nederlandse supporters."

Iedereen officier

De legerleiding in het West-Afrikaanse Guinee heeft alle lagere rangen in de strijdkrachten opgewaardeerd. Iedereen krijgt promotie, hebben de autoriteiten vandaag laten weten.

De maatregel is een extraatje voor soldaten die eind mei aan het muiten sloegen, vooral in de hoofdstad Conakry. Ze waren boos omdat ze al maanden geen soldij kregen. Ze plunderden toen winkels en woningen van hogere officieren. Dat arbeidsconflict is inmiddels met uitbetalingen bezworen, maar de lagere rangen bleven ontevreden en eisten een hogere rang. Die eis is vandaag ingewilligd.

Duizenden 'ondersteboven' op EO-Jongerendag

Ongeveer 27.000 jongeren zijn vandaag in Arnhem bijeengekomen voor de EO-Jongerendag. Dat heeft de woordvoerder van de omroep meegedeeld. Thema is dit jaar 'Ondersteboven'. God is ondersteboven van de jongeren en omgekeerd zijn die ondersteboven van Hem, aldus de EO.

De deelnemers konden luisteren naar muziek van artiesten als Delirious? en Starfield. Op het buitenpodium was rapper John Reuben te beluisteren. Voorzitster Erica Terpstra van NOCNSF riep de deelnemers in een opgenomen boodschap op geld bijeen te brengen voor een voetbalveld voor jongeren die in het christelijke opvangcentrum voor verslaafden De Hoop in Dordrecht verblijven.

Tot de sprekers behoorden jongerenwerker Bram Rebergen en zanger Kees Kraayenoord, die vorig jaar tijdens de jongerendag nog samenspeelde met vicepremier André Rouvoet.


EO-jongeren

Coalitie wil schooltijdbanen

De coalitiepartijen PvdA, CDA en ChristenUnie willen dat ouders hun werktijden kunnen laten samenvallen met de schooltijden van hun kinderen. Zogenoemde schooltijdbanen moeten de combinatie van werk en opvoeding vergemakkelijken.

De fractievoorzitters van de PvdA en ChristenUnie in de Tweede Kamer hebben het plan zaterdag gepresenteerd op hun partijcongressen, die dit jaar samenvallen. Ze richten zich met hun voorstel op ouders met kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar. Het CDA sprak van een sympathiek idee.

Mariëtte Hamer (PvdA) en Arie Slob (ChristenUnie) willen schooltijdbanen mogelijk maken door een aanpassing van de wet. Ze denken aan het formeel invoeren van het recht om twee dagen in de week om drie uur te stoppen met werken, zodat ouders vanaf dat tijdstip hun kinderen kunnen opvangen.

CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum vraagt zich af waarom de regeling zich tot twee dagen zou moeten beperken. Hij ziet ook liever dat sociale partners in de cao's afspraken maken over schooltijdbanen. Het CDA prefereert dat boven een wetswijziging, onder meer omdat via de cao voor elke branche een passende regeling kan worden gemaakt.

"Uit verschillende onderzoeken blijkt dat meer geld in kinderopvang niet zoveel effect heeft, maar wel het laten aansluiten van banen op de arbeidstijden die mensen willen werken", zei Slob in een toelichting op het voorstel. "Veel ouders willen best langer werken, wanneer het maar verenigbaar blijft met de zorg die ze zelf aan hun kinderen willen besteden."

Legendary screenshots tonen weerwolven en kapotte steden

Legendary vertelt het verhaal van een dief, Deckard, die de doos van Pandora opent. Zoals iedereen na vele slechte Hollywood-films wel weet is dat over het algemeen een slecht idee en voor de Deckard het weet wordt de wereld overlopen door monsters als weerwolven en griffioenen. Aan hem de taak om de gemene diertjes terug te stoppen in de doos, want alleen hij die de doos opent kan hem weer sluiten. Gelukkig is hij niet alleen, want een duistere paramilitair gezelschap zal hem wel even helpen...



Legendary wordt in het derde kwartaal verwacht voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Italië denkt aan complot op EK

De Italiaanse selectie kan zich vooralsnog niet vinden in enkele beslissingen van de scheidsrechters gedurende het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. Een enkeling refereert zelfs al naar het WK van 2002. Een dubieuze rode kaart zorgde toen voor de aftocht van Francesco Totti en de uitschakeling van Italië.

Italië is met name niet te spreken over de afgekeurde treffer van Luca Toni tijdens het duel tegen Roemenië (1-1). Eerder verloor La Squadra Azzurra ook al van het Nederlands elftal (3-0), waardoor de kwartfinales inmiddels ver weg zijn. Na afloop van het duel met Oranje belegde de Europese voetbalbond (UEFA) een persconferentie. Tijdens deze bijeenkomst werd uitgelegd waarom het doelpunt van Ruud van Nistelrooy werd goedgekeurd.

"Als de UEFA een statement maakt over de goal van Van Nistelrooy, dan zou ik nu ook willen horen dat het doelpunt van Toni onterecht is afgekeurd", was de reactie van Giancarlo Abete, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond. Hiermee refereerde hij naar het afgekeurde doelpunt van Toni.

De Italiaanse aanvaller zou namelijk buitenspel staan, waarna Tom Henning Øvrebø de treffer niet toekende. De beelden lieten echter iets anders zien. Een Italiaanse krant heeft zijn conclusies inmiddels getrokken; de scheidsrechters zijn weer tegen Italië.

Iran geeft geen krimp

Iran blijft bij zijn standpunt dat het niet op last van grootmachten ophoudt uranium te verrijken. Dit was zaterdag de boodschap tijdens een bezoek van EU-buitenlandcoördinator Javier Solana aan Teheran.

Iran wil dat de westerse mogendheden eerst maar eens logisch op Iraanse voorstellen reageren. Dit zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki zaterdag in Teheran na een gesprek met Solana. Iran zal op Solana's voorstellen reageren zodra de grote mogendheden een redelijk antwoord hebben gegeven op voorstellen die Iran vorige maand heeft voorgelegd.

Solana heeft zaterdag de Iraanse regering een aanbod gedaan namens een reeks grote mogendheden. Hij overhandigde "het ruimhartige aanbod" aan Mottaki. Iran zou in ruil voor gunsten en leveranties "gevoelig nucleair onderzoek" moeten stopzetten, aldus een woordvoerster van Solana.

Grote mogendheden, vooral de VS, stellen dat Iran uit is op de productie van kernwapens. Teheran houdt vol dat het met behulp van vreedzame kernenergie aan de snel groeiende energiebehoefte in het land wil voorzien.

Iran heeft volgens de regering in Teheran het volste recht nucleaire projecten op te zetten en wil daarvoor zelf uranium verrijken. Maar dat mag niet van een aantal grote mogendheden die zelf kernwapens hebben. Zij hebben de Veiligheidsraad ingeschakeld om Iran onder druk te zetten. Teheran is razend en wenst ondanks sancties en dreigingen met meer sancties geen gehoor te geven aan de oproepen van de Veiligheidsraad.

Sony verhoogt prijzen downloadbare PSP-titels

In de Amerikaanse versie van de PlayStation Store heeft Sony van meerdere downloadbare PSP-titels de prijs omhoog gegooid, terwijl andere titels gewoon dezelfde prijs hebben behouden.

In de wekelijkse update bleek het vooral te gaan om de heruitgegeven titels die een prijsverhoging mee kregen, veel exclusieve PlayStation Store-titels behielden hun oude prijs. Onderstaande games zijn in ieder geval in prijs gestegen, de prijs is vergeleken met die van vorige week.

Gangs of London van $11.99 naar $22.99 (+$11)
Kingdom of Paradise van $10.99 naar $16.99 (+$6)
Ape Escape: On the Loose van $9.99 naar $15.99 (+$6)
Hot Shots Golf: Open Tee van $10.99 naar $15.99 (+$5)
WipeOut Pure van $10.99 up naar $15.99 (+$5)
SOCOM: Fireteam Bravo van $10.99 naar $15.99 (+$5)
Twisted Metal: Head-On PSP van $14.99 naar $15.99 (+$1)
LocoRoco van $21.99 naar $22.99 (+$1)

Of dit ook geldt voor de Nederlandse store is nog onbekend.

Update Wii Shopping Channel

Nintendo heeft weer een aantal nieuwe games toegevoegd die je kun downloaden voor de Virtual Console. Hieronder een overzicht van de toegevoegde games:

C64
The Last Ninja 2 (500 punten), compatible met Wiimote, Classic Controller en Gamecube controller
Nebulus (500 punten), compatible met Wiimote, Classic Controller en Gamecube controller

NeoGeo
Ninja Combat (900 punten), compatible met Wiimote, Classic Controller en Gamecube controller
Fatal Fury 2 (900 punten),compatible met Wiimote, Classic Controller en Gamecube controller

MegaDrive
Alex Kidd in Miracle World (500 punten), compatible met Wiimote, Classic Controller en Gamecube controller

Naast deze games kun je ook een demo van Ninja Gaiden: Dragon Sword voor de DS downloaden.

Engelaar: "Ik had het moeilijk"

Orlando Engelaar was enkele weken geleden nog één van de uitblinkers van het Nederlands Elftal. Vrijdagavond, tijdens het duel tegen Frankrijk (4-1), beleefde de middenvelder van FC Twente echter een mindere wedstrijd.

"Ik had het moeilijk," liet Engelaar na afloop van het duel weten. De speler baalde overigens wel van de wissel. "Ik had in het tweede deel graag willen laten zien dat het beter kan. Natuurlijk hebben we het tegen Frankrijk bij fasen moeilijk gehad. Gelukkig hebben we gewonnen."

Engelaar, die volgend seizoen zeer waarschijnlijk voor Schalke 04 zal spelen, heeft nog geen idee hoe het verdere verloop van het EK voetbal voor hem zal gaan verlopen. "Uiteraard hoop ik er de volgende keer gewoon weer in te staan, maar eerlijk gezegd heb ik nog niet zo over de consequenties van dit alles nagedacht."

Belgen verdienen aan Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog is een groeiende bron van inkomsten voor Belgen. De slagvelden, musea en graven trokken vorig jaar 13 procent meer toeristen. De 368.000 bezoekers zorgden voor 35 miljoen euro omzet voor de herdenkingssector.

De belangstelling voor de begraafplaatsen en bezoekerscentra zal de komende jaren nog groeien, verwacht de sector. "Tot 2014 kunnnen we nog verder boomen", zegt Franky Bostyn van het Memorial Museum Passchendaele in Zonnebeke zaterdag in de Gazet van Antwerpen. In 2014 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon.

Vooral Britten, Australiërs en Nieuw-Zeelanders komen nog kijken. De bezoekers zijn veelal nazaten van omgekomen soldaten. Ze boeken hun reis via de vele militaire reisorganisaties.

België was tussen 1914 en 1918 een slagveld voor de geallieerden en Duitsers, hoewel het land zelf neutraal wilde blijven. Vooral rond Ieper vielen veel doden. Daar staat nog altijd het Flanders Field Museum.

Onze eigen admin Yvonne is ook een groot liefhebber van de Eerste Wereldoorlog.  Op haar forumeerstewereldoorlog vind je veel informatie en discussies over de Eerste Wereldoorlog.

Warners stopt met tienkamp

Chiel Warners stopt na dit seizoen met deelname aan de tienkamp. De sporter uit Lelystad wil zich gaan concentreren op het onderdeel verspringen. De laatste tijd heeft de atleet teveel last van diverse blessures.

Warners heeft daarom te kennen gegeven genoeg te hebben van al het blessureleed. Dat is de reden waarom hij zich op het verspringen wil gaan richten. Op dit moment staat zijn persoonlijk record op een afstand van 7,85 meter. Een gerichte training zou ervoor moeten gaan zorgen dat deze afstand nog groter wordt.

De Nederlander heeft overigens wel laten weten nog altijd te hopen plaatsing voor de tienkamp tijdens de Olympische Spelen in Beijing.

Vos wint tijdrit van Kupfernagel

Marianne Vos is er in geslaagd om tijdens de rittenkoers Emakumeen Bira de 13,6 kilometer lange individuele tijdrit van zaterdag te winnen. Hanka Kupfernagel had zeven seconden achterstand op de Nederlandse en pakte de tweede plaats. Mirjam Melchers werd derde.

Met de hulp van deze overwinning wil Vos proberen een startbewijs voor de tijdrit op de Olympische Spelen veilig te stellen. Johan Lammerts, bondscoach van de wielerploeg in Beijing, koos ervoor om de wielrenster van DSB op de weg en op de baan te laten starten, waardoor hij haar niet voor de tijdrit selecteerde.

Later vandaag wordt het tweede deel van de derde etappe verreden. Zondag staat de laatste rit op het programma.

Race Driver: GRID gepatcht naar versie 1.1

Race Driver: GRID, Codemasters' nieuwste racegame, heeft een patch mogen ontvangen naar versie 1.1. De patch brengt ons force feedback-support onder Windows Vista, de nodige performance-verbeteringen, native ondersteuning voor meer verschillende gamepads en racestuurtjes, verbetering van de netwerkcode en meerdere fixes voor exploits.

De patch weegt 188 MB en is onder andere te vinden bij onderstaande mirrors:

Gamer's Hell
Actiontrip
Computergames.ro
Internode
The Patches Scrolls

Achttien Oranjefans aangehouden in Bern

Vrijdagnacht was het een groot feest in het centrum van Bern. Zo'n 50.000 oranjefans volgde de wedstrijd in Bern en vierde daarna ook feest in de stad. Er zijn slechts achttien Nederlanders aangehouden.

Dit heeft de Zwitserse politie haar Nederlandse collega's laten weten. Henk Groenevelt, delegatieleider van het Nederlandse politieteam in Zwitserland: "De fans zijn opgepakt omdat ze vervelend, uitdagend gedrag vertoonden. "Er waren geen grote incidenten, vechtpartijen of vernielingen." In totaal zijn zo'n 100 mensen aangehouden maar werden vlak daarna weer vrijgelaten.

Waar het in Bern wel goed ging, liep het in Zürich een stuk minder goed af. Het kwam ver na de wedstrijd tussen Italië en Roemenië tot rellen. Een Zwitser werd met een zwaar voorwerp geslagen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Een andere 'supporter' werd in de rivier de Limmat gegooid en liet daarbij verwondingen op.

Eminem werkt aan nieuw album

Eminem werkt aan een nieuw album. Dat verklapte de 35-jarige rapper op zijn eigen radiostation Shade 45. In een telefoongesprek met collega-rapper LL Cool J liet Eminem, wiens echte naam Marshall Mathers is, blijken dat hij op dat moment in de studio was om nieuwe liedjes te schrijven. De releasedatum van het nieuwe album is nog niet bekend.

In Nederland scoorde de rapper zijn laatste hit in 2006 met 'Smack That', een nummer in samenwerking met Akon. Zijn laatste studioalbum 'Encore' stamt uit 2004. In 2002 behaalde de rapper tweemaal de top van de Nederlandse hitlijsten met 'Without me' en 'Lose yourself'.

Naast zijn muzikale carrière staat het privéleven van 'Slim Shady' ook vaak in de aandacht, met zijn veelbesproken huwelijk in de hoofdrol. Hij trouwde twee keer met Kimberley Scott, maar verliet haar beide keren. Hij gebruikte vaak gemene teksten over zijn ex in zijn nummers. In het nummer '97 Bonnie and Clyde' beschrijft Eminem de fictieve moord op haar.

Gebruik van Wiimote uitgelegd in Alone in the Dark trailer

Atari komt 20 juni met een nieuw deel in de Alone in the Dark-serie, welke volgens onze preview nog best eens een zeer spannende game kon worden.

De game komt ook naar de Wii, en hoe de Wiimote gebruikt gaat worden wordt uitgelegd in onderstaande trailer. Let vooral ook op de "vieze mannetjes"-move waarbij de regenjas open wordt gedaan. In tegenstelling tot de echte wereld gebeurt dit echter niet om kleine meisjes bang te maken, maar om je inventory te benaderen.



Alone in the Dark komt 20 juni naar de PC, PlayStation 2 en 3, Xbox 360 en Wii.

EK: 40% Nederlanders verwacht titel Oranje

Na twee eclatante overwinningen denken twee van de vijf Nederlanders dat Nederland Europees kampioen wordt. Meer dan de helft (53 procent) denkt dat een finaleplaats erin zit voor Oranje. Een plek in de halve eindstrijd lijkt een zekerheid: bijna acht op de tien Nederlanders zijn ervan overtuigd dat dat gehaald wordt. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Maurice de Hond.

De cijfers laten een stijgende lijn zien. Voor aanvang van het toernooi dacht slechts een op de tien Nederlanders dat de mannen van bondscoach Marco van Basten met de titel aan de haal zouden gaan. Na de 3-0 zege op Italië steeg dat naar bijna een derde van de Nederlanders (31 procent) en na de winst op Frankrijk geloven twee op de vijf Nederlanders hardop in een herhaling van 1988.

Portugal is het tweede land op het lijstje van favorieten. Een op de vijf Nederlanders ziet de Zuid-Europeanen winnen. Duitsland is geen favoriet meer. Hadden onze Oosterburen na de makkelijke 2-0 winst op Polen nog 22 procent van de Nederlanders achter zich, na het verlies tegen Kroatië ziet nog maar zeven procent de 'Mannschaft' winnen.

Over de wedstrijd tegen Roemenië zijn de Nederlanders verdeeld. Van de ondervraagden vindt 44 procent dat een paar basisspelers rust moeten krijgen in de wedstrijd om des keizers baard. Ruim twintig procent wil dat Van Basten een B-elftal opstelt en zoveel mogelijk basisspelers rust geeft. Verliezen in het laatste pouleduel is geen optie. Niet meer dan acht procent van de ondervraagden denkt dat Nederland Roemenië de zege moet gunnen om zo Frankrijk en Italië uit het toernooi te knikkeren.

Surinaamse brassband met coke gepakt op Schiphol

Een Surinaamse brassband is vorig weekeinde op Schiphol aangehouden op verdenking van het slikken van bolletjes cocaïne. Veertien van de zestien bandleden hadden bolletjes in hun lichaam, zegt een woordvoerder van de marechaussee zaterdag.

Het is de derde keer dit jaar dat op Schiphol een Surinaamse brassband wordt aangehouden. De eerste band is inmiddels in zijn geheel veroordeeld. De tweede groep koperblazers moet nog voor de rechter verschijnen. Passagiers van vluchten uit Suriname moeten een zogeheten honderdprocentcontrole ondergaan.

De woordvoerder zegt dat er de laatste tijd wel vaker opmerkelijke vondsten worden gedaan. Zo is een priester aangehouden wiens gewaad vol coke zat en vorige maand 'vielen de bollen uit het plafond' bij de sloop van hotelkamers op Schiphol. "Ons is niks meer vreemd."

Geen onenightstands voor FOK!kers

FOK!ers hebben amper onenightstands (ONS). Dat blijkt uit de poll waar tot nu toe 2100 mensen op stemden. We peilden de meningen nadat bekend werd dat vrouwen meer eenmalige avontuurtjes hebben dan mannen. Op FOK! is dat anders. 17,7 procent van de FOK! mannen heeft soms een ONS, en 4,3 procent regelmatig. Slechts 2,6 procent van de vrouwen heeft soms een ONS en 0,9 procent regelmatig.

Daarentegen geeft 65 procent van de mannen aan nooit een spanennd eenmalig avontuurtje te hebben. Hiervan zou 20 procent het overigens wel willen ware het niet dat geen vrouw bereid is met ze naar bed te gaan. 1,6 procent van de vrouwen zegt een ONS te willen maar dat helaas niemand ze wil.

MrTorture neukt regelmatig eenmalig maar zegt ook: "Fok!ers zijn nerds he, die doen niet aan seks, dus de de uitslagen zijn niet representatief." Stbabylon bekent: "Overigens heb ik het af en toe. maar mag nog wel meer. Lekker simpel zonder het hele relatie gedoe, dat komt wel weer." En Bdijk doet een oproep: "Vrouwen die invullen: Ik wil een onenightstand, maar niemand wil mij, gaarne mailen."

Stem ook.




Hoe je van een onenightstand afkomt.

Fortuna wederom in financiële nood

Fortuna Sittard kampt wederom met financiële problemen, de Limburgse club kan de medewerkers en spelers niet betalen.

Fortuna zou een tekort hebben van 150.000 euro. Een externe partij die garant staat voor de salarissen weigert ditmaal bij te springen omdat de club nog een half miljoen schuld heeft bij deze partij. Reden voor de financiële problemen zouden de tegenvallende inkomsten zijn. Fortuna had verwacht te profiteren van ontwikkelingen rondom haar stadion, de plannen hebben echter flinke vertraging opgelopen.

De Raad van Commissarissen van Fortuna Sittard laat weten dat de problemen waarschijnlijk komende week worden opgelost door geldschieters. De begroting voor komend seizoen zou wel sluitend zijn.

KNVB al 11,5 miljoen rijker

De goede resultaten van het Nederlands elftal op het EK, hebben de KNVB geen windeieren gelegd. Na twee wedstrijden is de KNVB al 11,5 miljoen rijker.

De winst van vrijdagavond op Frankrijk leverde de bond 1 miljoen euro op. De kwalificatie voor de kwartfinale leverde nog eens een bonus van 2 miljoen euro op.

De andere 8,5 miljoen werden bij elkaar gehaald door een startpremie van 7,5 miljoen, en nog 1 miljoen voor de winst op Italië.

Al dit geld komt van de UEFA, die in totaal 184 miljoen euro te verdelen heeft over de deelnemende landen. Wanneer een ploeg alle wedstrijden wint en dus uiteindelijk Europees kampioen wordt, krijgt in totaal 23 miljoen van de UEFA.

Grootste nederlaag Frankrijk sinds 1982

De 4-1 nederlaag tegen Oranje betekende voor de Frankrijk de grootste nederlaag in bijna 26 jaar.

De laatste grote nederlaag kreeg Frankrijk op 31 augustus 1982 te verwerken in eigen huis. Polen wist destijds met 0-4 te winnen in Parijs. De grootste nederlaag tot nu toe leed Frankrijk tegen de mede-organistator van het huidige EK. Op 12 oktober 1960 werd er met 6-0 in en tegen Zwitserland verloren.

De nederlaag van gisteravond betekende voor Frankrijk de grootste toernooinederlaag sinds het WK 1958. Frankrijk werd toen met 5-2 verslagen door Brazilië op het WK in Zweden.

Super Mario RPG naar Europa

Super Mario RPG; een legendarische Super Nintendo titel die ontstaan is uit een samenwerking van Square-Enix en Nintendo. Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars kwam maart 1996 uit in Japan, en Noord-Amerika mocht een maand later genieten van de game. Een Europese release bleef uit. Tot nu!

Japan kan sinds een tijd genieten van de Virtual Console versie van Super Mario RPG, maar nu is bekend gemaakt dat Europa en Australië de game ook krijgen. Een exacte datum is nog niet bekend, maar voor vele fans zal het feit dat de game uberhaupt komt goed genoeg zijn.




De cover en een screenshot van Super Mario RPG

EK: Zwitsers vieren feest met Oranje-fans

Veel Nederlanders vierden vrijdagavond, na de klinkende zege op Frankrijk (4-1), een groot feest. Opvallend was dat ook veel Zwitsers in deze feestvreugde meedeelden. Naar schatting waren er ongeveer 140.000 mensen op de been in Bern.

Het Nederlands Elftal heeft ook veel supporters uit andere landen. Van de 140.000 feestvierders was een groot deel niet Nederlands. "Hoeveel Nederlanders daarbij waren is moeilijk aan te geven," liet Henk Groenevelt, delegatieleider van het Nederlands politieteam in Zwitserland, weten. "We houden het op 50.000 tot 60.000 Oranjefans."

De Zwitsers waren na de 3-0-overwining op Italië al dolenthousiast over Oranje. Een Zwitserse krant riep het volk, kort na de uitschakeling van Zwitserland, zelfs op dat de bevolking massaal achter het Nederlands Elftal moet gaan staan.

Voor meer EK-nieuws kijk je natuurlijk op de Euro 2008-site!

Dieven jatten hondenpoepbakken

De Leeuwarder politie zit met een stinkend zaakje. IJzerdieven zijn namelijk aan de haal gegaan met een aantal roestvrijstalen hondenpoepbakken. De bakken zijn zeer vakkundig verwijderd, alleen het deel dat op het riool is aangesloten, hebben de dieven niet meegenomen.

De leverancier kan niet precies vertellen hoeveel het de Friese hoofdstad gaat kosten de vier gejatte bakken te vervangen. "Een heel systeem met rioolaansluiting zat twee jaar geleden op €1250. Roestvrijstaal brengt momenteel veel geld op in de ijzerhandel. Het zijn niet alleen onze bakken die ze stelen. Ik hoor ook links en rechts verhalen dat de rvs-ringen van grondspotjes razend populair zijn bij de dieven."

Ook Bon Jovi in oranje gehuld

Jon Bon Jovi droeg vrijdagavond tijdens zijn optreden in de Amsterdam ArenA een oranje shirt en scoorde daar goed mee bij het publiek. De winst van 4-1 tegen Frankrijk zorgde al voor een enthousiaste sfeer, maar die werd nog opzwepender toen de 46-jarige frontman van de band in zijn oranjegezinde outfit op het podium verscheen.

Voorafgaand aan het concert liet de band zijn fans rustig de wedstrijd volgen. Dat er onder het publiek veel voetbalfans waren, bleek wel uit de knaloranje uitgedoste menigte. Na de wedstrijd was er geen tijd voor de scherpe analyses in de nabeschouwing, maar dat deerde de fans allerminst.

De band bracht zowel klassiekers als nieuwe hits ten gehore. Vooral bij oude hits als 'It's my life' zong het publiek uitbundig mee. Bon Jovi hield tijdens het hele concert contact met het publiek, waarbij de rocker de aanwezigen vroeg mee te zingen.

VanVelzen verzorgde het voorprogramma. Terwijl de fans binnendruppelden, zong de 30-jarige zanger nummers als 'When summer ends'.

Hamer baalt van negatieve beeld over PvdA

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer heeft haar buik vol van het negatieve beeld dat van haar partij bestaat. ''Ik baal van de beschuldigingen van kiezersbedrog en vermeend gedraai.''

Dat zei ze vanochtend op een PvdA-congres in Breda in haar eerste grote partijspeech als nieuwe fractieleider.

''Ik baal van het verhaal dat er een richtingenstrijd zou zijn. En ik baal het meest van het beeld dat dit kabinet geen resultaten boekt.'' Volgens Hamer moeten PvdA-politici ophouden met achter de waan van de dag aanlopen, omdat ze denken dat ze daarmee het vertrouwen van de kiezers kunnen herwinnen. ''Dat is een wedstrijd die we niet kunnen winnen. Bij die wedstrijd word je afgestraft omdat je de hoge verwachtingen niet kunt inlossen.''

Hamer baalt

Dadelpalm groeit uit 2000 jaar oud zaadje

Het zaadje waaruit drie jaar geleden in de resten van het fort Masada bij de Dode Zee een dadelpalm groeide, was 2000 jaar oud. Dat blijkt volgens het wetenschappelijke tijdschrift Science uit onderzoek van Israëlische wetenschappers.

De boom, die inmiddels anderhalve meter hoog is, heeft de naam Methusalem gekregen, naar de oudste man in de Bijbel. Hij zou 969 jaar zijn geworden. Het zaadje werd ongeveer veertig jaar geleden gevonden in Masada, het fort waar een groep joden zich in de jaren zeventig van de eerste eeuw na Christus verschanste tegen de Romeinen. Toen die door de verdediging heenbraken, bleek dat alle joden zelfmoord hadden gepleegd.

De boom verkeert in een blakende gezondheid.

Modchips legaal in de UK

Of modchips nu legaal of illegaal zijn blijft een lastig punt. Aan de ene kant kun je zeggen dat het om elektronica gaat die in jouw bezit is en waar je dus mee moet kunnen doen en laten wat je zelf wilt, aan de andere kant wordt er encryptie gebroken of omzeild, wat in veel landen als iets illegaals wordt gezien. In de UK is het inmiddels duidelijk wat men ervan vindt: een rechter heeft besloten dat modchips legaal zijn.

Het ging om een zaak van de ELSPA (een organisatie die de Britse softwareindustrie vertegenwoordigt) tegen een verkoper van modchips, waarbij de verkoper van modchips uiteindelijk in het gelijk is gesteld. Niet alleen won hij het proces, hij kreeg ook nog eens al zijn kosten die te maken hebben met de rechtszaak vergoed.

Theissen: "Beide coureurs gelijke status"

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen heeft aangegeven dat beide coureurs een gelijke status binnen het team houden. Kubica had na zijn overwinning in Canada het team gevraagd om volledige steun in de strijd om het kampioenschap.

Kubica is momenteel leider in de WK-stand, terwijl BMW het constructeurskampioenschap aanvoert. De Pool wil daarom de volledige steun van het team: "We staan momenteel bovenaan in het kampioenschap, dus ik hoop dat het team me voor de volle honderd procent steunt om te proberen deze positie tot het einde van het seizoen vast te houden."

Theissen wil hier echter niet aan. "Voor de komende races denk ik niet dat we onze strategie aan zullen gaan passen. Beide coureurs krijgen een gelijke behandeling in termen van auto en team. Dan kijken we hoe ze in de kwalificatie er voor staan en daarna bepalen we pas de racestrategie," aldus de teambaas in een interview met autosport.com.

Teamorders zijn volgens hem voorlopig nog niet aan de orde: "Laten we het daar over hebben als het moment daar is. Zelfs als je al werkt op een race-voor-race basis. Op het moment dat één coureur faalt tijdens de kwalificatie, is er geen enkele reden om de ander achter hem te houden."

Ook sprak Theissen over Kubica’s benadering van een wedstrijd die na zijn overwinning niet zal veranderen: "Voor hem was al duidelijk dat hij ooit een race ging winnen. Nu dat gebeurd is, gaat het dus gewoon door."

Belgisch leger bijna zonder kogels

Het Belgisch leger heeft bijna geen kogels meer. Per militair zijn er gemiddeld nog maar enkele kogels. Een recente bestelling voor 5 miljoen kogels stuitte op vormfouten. De aankoopprocedure moest overnieuw. Dat zorgt voor maandenlange vertraging in de aanvoer.

"Oorzaak is een uiterst secuur werkende inspecteur van financiën", aldus een woordvoerster van de Belgische Defensie vandaag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. "Die mannen gaan inderdaad met een vergrootglas langs de order en hebben blijkbaar enkele vormfouten gevonden."

Militairen meldden op sites dat het kogeltekort leidt tot gevaarlijke situaties in Afghanistan. Naar verluidt krijgen ze daar 215 patronen per persoon, terwijl ze er normaal over tweeduizend stuks beschikken.

België heeft 360 militairen gelegerd bij het vliegveld van Kabul en in Kunduz. Later dit jaar wordt dat aantal uitgebreid naar vijfhonderd.

Henry: "Goed voetballen, 4-1 verliezen"

Thierry Henry heeft moeite met het accepteren van de nederlaag tegen het Nederlands elftal. De Franse spits had kritiek op het arbitrale trio. De scheidsrechter had volgens Henry, die zelf uit buitenspelpositie scoorde, een penalty moeten toekennen toen Ooijer hands maakte in het strafschopgebied.

Het is moeilijk te accepteren. Ik zag Ooijer de bal met zijn hand raken. Het was een strafschop. Scheidsrechters meten met twee maten," aldus Henry. "Ik heb het niet vaak in mijn loopbaan meegemaakt: kansen genoeg krijgen, goed voetballen en 4-1 verliezen."

Frankrijk zal het komende dinsdag tegen Italië moeten opnemen en moeten winnen wil het nog kans houden op de volgende ronde.

Zwitsers delen mee in feestvreugde Oranje

Veel Nederlanders vierden vrijdagavond, na de klinkende zege op Frankrijk (4-1), een groot feest. Opvallend was dat ook veel Zwitsers in deze feestvreugde meedeelden. Naar schatting waren er ongeveer 140.000 mensen op de been in Bern.

Het Nederlands Elftal heeft ook veel supporters uit andere landen. Van de 140.000 feestvierders was een groot deel niet Nederlands. "Hoeveel Nederlanders daarbij waren is moeilijk aan te geven," liet Henk Groenevelt, delegatieleider van het Nederlands politieteam in Zwitserland, weten. "We houden het op 50.000 tot 60.000 Oranjefans."

De Zwitsers waren na de 3-0-overwining op Italië al dolenthousiast over Oranje. Een Zwitserse krant riep het volk, kort na de uitschakeling van Zwitserland, zelfs op dat de bevolking massaal achter het Nederlands Elftal moet gaan staan.

Michael: "Williams snelste subtopper"

Technisch directeur van Williams Sam Michael is van mening dat het team meer punten zou moeten hebben dan nu het geval is. De snelheid van de Williams is in orde, maar te vaak krijgt het team te maken met pech of worden er rijdersfouten gemaakt.

Nico Rosberg kwalificeerde zich zowel in Monte Carlo als in Montreal in de top zes, maar haalde beide keren geen punten. Teamgenoot Kazuki Nakajima reed zich in het Prinsdom wel in de punten door zevende te worden.

"Sinds Barcelona hebben we onze auto aardig doorontwikkeld, dus ik denk dat we er inmiddels beter voorstaan," aldus Michael in een Podcast. "Met onze snelheid is niets mis, we zijn misschien wel het snelste team in de middenmoot. Maar dan moeten we wel scoren."

Williams in inmiddels gezakt van de vierde naar de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. "We zullen onze achterstand om moeten buigen. Daar gaan we nu ons best voor doen, het kan nu eenmaal niet zo zijn dat het tegen blijft zitten. We reizen behoorlijk optimistisch af naar Frankrijk en wie weet wat er allemaal mogelijk is." Ook Rosberg is duidelijk: "We moeten gewoon zo snel mogelijk weer punten scoren."

Sneijder: "Klein feestje mag nu"

Na afloop van de wedstrijd tegen Italië waakte Wesley Sneijder nog voor teveel optimisme. Zijn commentaar na de 4-1-overwinning op Frankrijk was vrijdag een stuk uitbundiger.

"Geweldig. Dit is genieten," reageerde Sneijder opgetogen na afloop van het duel. Door de 4-1-overwinning op de Fransen is Nederland nu al zeker van de groepswinst, iets wat weinig mensen van te voren voor mogelijk hadden geacht.

"Vandaag hebben we hetzelfde gedaan als tegen Italië," vervolgde de kleine middenvelder. "Frankrijk en Italië zijn toch niet de minste landen. Dit geeft vertrouwen. We gaan een klein feestje bouwen nu."

Dompig naar Veendam

BV Veendam heeft de vijfde nieuweling voor het nieuwe seizoen gecontracteerd. Middenvelder Luciano Dompig komt transfervrij van promovendus FC Volendam.

De 21-jarige Amsterdammer speelde drie seizoenen voor FC Volendam, waar zijn contract niet verlengd werd. In die periode kwam hij slechts negen keer in actie in een competitieduel, waarin hij één keer scoorde. BV Veendam-trainer Joop Gall ziet in Dompig een rechtermiddenvelder of een nummer tien. De middenvelder tekende voor twee jaar in Veendam.

Eerder trok de club al het FC Groningen-duo Sander Rozema en Martijn van der Laan aan. Verder haalde Veendam Niek Loohuis terug van SC Heerenveen en bood het Michiel Hemmen een contract. Hemmen is evenals Dompig afkomstig van FC Volendam.

Co Stompé stapt over naar PDC

Co Stompé verlaat de British Darts Organisation (BDO) en gaat, net als onder andere Raymond van Barneveld en Jelle Klaassen, naar de Professional Darts Corporation (PDC). De Nederlander heeft de keuze zo lang mogelijk uitgesteld, maar concludeerde dat het niet meer werkte.

Dit weekend zal Stompé al actief zijn tijdens de Players Championships in het Engelse Bristol. "Ik ga proberen om alles op eigen kracht binnen te halen," liet hij in een reactie weten. "Misschien lukt het me om via de Europese Order of Merit het PDC WK te halen. Bovendien heb ik komend weekend nog een kans om een startbewijs voor het World Matchplay te verdienen."

De keuze die The Matchstick had werd hem uiteindelijk erg gemakkelijk gemaakt. "Ik moest wel. Met alle respect voor een ieder die in het WDF-circuit speelt, maar voor mij is er nog maar weinig te halen. Je moet er rekening mee houden dat ik full prof ben, dus mijn centjes moet verdienen met het spelletje. Dat is binnen de WDF/BDO toch wat moeilijker geworden. Drie toernooien zijn er nog maar over waar wat te halen is en dat is erg weinig."

Sneaken naar de top in de Dutch Charts

Sinds de release van GTA IV staat de game onafgebroken aan de top. Nu is die echter verslagen door drie nieuwe games op de drie verschillende next-gen consoles.

Op de derde plek staat een sportspelletje op de Wii genaamd Sports Island. Ryu vecht zich een weg naar de tweede plek met Ninja Gaiden 2 voor de Xbox 360. Toch zorgt de Octocamo ervoor dat niemand door heeft dat Snake zich een weg naar de eerste plek sluipt met Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

GTA IV voor de Xbox 360 en de Playstation 3 staan nog steeds in de lijst op een mooie vierde en vijfde plek. De rest van de lijst wordt wederom gedomineerd door NIntendo. Van de nieuwe binnenkomers van vorige week is helemaal niets meer te bekennen.

Wil je weten welke games het meest verkocht zijn voor jouw favoriete console, dan kan je hier kijken.

quote
1 METAL GEAR SOLID 4: GUNS OF THE PATRIOTS (PS3)
2 NINJA GAIDEN 2 (X-BOX 360)
3 SPORTS ISLAND (Wii)
4 GRAND THEFT AUTO 4 (X-BOX 360)
5 GRAND THEFT AUTO 4 (PS3)
6 BRAIN TRAINING (Nintendo DS)
7 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
8 MARIO KART (Wii)
9 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS)
10 WII FIT (Wii)

Wii - 4
DS - 2
Playstattion 3 - 2
Xbox 360 - 2

Southampton sluit deel stadion

Southampton gaat delen van het St Mary's Stadium sluiten. De club heeft zodanig grote financiële problemen dat men deze manier heeft bedacht om geld te besparen. Southampton gebruikt het stadion sinds 2001, maar sinds men in 2005 degradeerde uit de Premier League is het zelden uitverkocht.

Tijdens de thuiswedstrijden zullen drie van de vier stadionhoeken niet toegankelijk zijn. Deze zullen enkel geopend worden als er een grote vraag naar kaarten is. The Saints bezuinigen hiermee ook op het inzetten van personeel op wedstrijddagen.

Voorzitter Michael Wilde kwam met de volgende uitleg op de website van Southampton: "Het spijt ons ten zeerste dat we dit soort maatregelen moeten nemen, maar helaas zijn we daartoe gedwongen vanwege de financiële situatie waarin we verkeren. We moeten onplezierige beslissingen nemen om onze financiën weer op orde te brengen."

Guitar Hero III nodigt Coldplay uit voor trackpack

De fans zal het niet ontgaan zijn, gisteren is de nieuwe cd van Coldplay uitgekomen. Speciaal voor de fans (en ook voor alle andere gamers) komt 19 juni een trackpack voor Guitar Hero III met drie Coldplay-nummers. Het gaat hier om een oudje, "God put a smile upon your face", een heel oudje, "Yellow" en een hele nieuwe, namelijk "Violet Hill". Ben je dus groot fan of boeit de band je niet zo maar wil je gewoon nieuwe nummers om je plastic gitaar mee kapot te raggen, download dan vanaf 19 juni het Coldplay-pakket voor Guitar Hero III.



"Dammit, I'm sure that tourbus has to be around here somewhere..."
"Well, it would still be here if you hadn't played that Guitar Hero for 12 hours straight, Chris!"

G8 bezorgd over hoge prijzen voedsel en olie

Na afloop van de G8-top in de Japanse stad Osaka hebben de ministers van Financiën hun zorgen uitgesproken over de stijgende voedsel- en olieprijzen. In de verklaring die is uitgegeven noemen zij het een serieuze bedreiging voor de wereldeconomie. De ministers roepen op tot een verhoging van de olieproductie en een onderzoek naar de stijging van de olieprijzen.

"Wij sporen alle producerende landen aan hun productie op te voeren en te investeren in een vergroting van de raffinagecapaciteit", aldus het communiqué. De hoge voedsel- en olieprijzen zorgen volgens de ministers voor een oplopende inflatie en een onzeker economisch toekomstbeeld.

De ministers van de G8-landen (Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Rusland en de Verenigde Staten) verzoeken het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om aan het einde van het jaar, wanneer de nieuwe top plaatsvindt, een rapport uit te brengen over de stijgende olieprijzen. "Wij roepen het IMF en het IAEA ook op om met de bevoegde nationale overheden samen te werken aan een aanvullende analyse van de reële en financiële factoren achter de recente prijsstijging van de olie, de volatiliteit van die prijs en de gevolgen voor de wereldeconomie."

Ondanks de stijgende prijzen, blijven de ministers van de acht belangrijkste industriële landen toch positief naar de toekomst kijken. Dat geldt voor zowel de rijke als de opkomende landen.

Gunmetal Playstation 3 met aardig prijskaartje

De gunmetal PS3, de speciale MGS4 PS3, is veelgevraagd maar weinig verkrijgbaar. Veel mensen zouden er een hoop geld voor neer willen leggen, en voor sommigen is eBay dan een uitkomst.

Op eBay kan je een gunmetal PS3 vinden gesigneerd door Hideo Kojima, waarschijnlijk tijdens zijn toer, waarvoor hij onder andere in Amsterdam is geweest. De persoon die deze PS3 heeft laten signeren, biedt deze aan voor 5000$. Aan het begin der tijden voor de PS3 was de oplage zo schaars, dat er al eerder Playstations met zo'n prijskaartje verkocht zijn. We beginnen dus bij 5000 dollar, wie biedt meer?



Going once...

Winnen of verliezen van Roemenië

Het Nederlands elftal bevindt zich na de winst op Italië en Frankrijk in een luxe positie. De formatie van Marco van Basten heeft zich al geplaatst voor de kwartfinale en hoeft niet alles meer te geven in de laatste groepswedstrijd tegen Roemenië. Bij een verlies gaan de Roemenen door en wordt er afscheid genomen van Italië en Frankrijk.

Voor het verdere verloop van het EK zou het wellicht voordelig zijn om één van beide 'toplanden' niet meer tegen te komen. De spelers van Oranje denken daar echter helemaal niet aan. "We moeten onze sportieve plicht doen. Fair Play hoort ook bij het toernooi," aldus onder andere Dirk Kuyt na afloop van Nederland-Frankrijk.

Operatie voor Roemeen Radoi

De Roemeen Mirel Rădoi is uitgeschakeld voor het laatste groepsduel met Nederland. Radoi hield aan het gelijkspel met Italië een gebroken jukbeen en een gebroken neus over nadat hij in botsing kwam met zijn ploeggenoot Razvan Rat.

Volgens bondscoach Victor Piturca is het vrij ernstig: "Blijkbaar moet hij een oogoperatie ondergaan." Piturca verwacht dat Rădoi aanstaande dinsdag niet inzetbaar zal zijn tegen Nederland.

Piturca zal, naast Rădoi, ook Dorian Goian moeten missen tegen Nederland. Goian incasseerde zijn tweede kaart in de groepsfase van het Europees kampioenschap en is hierdoor geschorst.

Bekende Amerikaanse tv-journalist overleden

Een van Amerika's meest gezaghebbende journalisten, Tim Russert, is op 58-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Hij stierf tijdens werkzaamheden voor het programma Meet the Press van tv-station NBC, aldus Amerikaanse media.

Russert was bij de meeste Amerikanen bekend als politiek analist voor de programma's NBC Nightly News en Today. Daarnaast was hij eindredacteur van Meet the Press, het langstlopende programma in de tv-geschiedenis. Russert ging in 1984 bij NBC werken en werd het boegbeeld van de politieke verslaggeving van de zender.

In 2008 noemde het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine de journalist in de lijst van de honderd meest invloedrijke personen ter wereld.

President George Bush en zijn echtgenote Laura brachten in een verklaring naar buiten dat ze "diep bedroefd" waren.

EK: Nederland nu favoriet bij bookmakers

Na de tweede grote zege in de 'poule des doods' is Nederland nu favoriet bij de bookmakers. Een gokje op een kampioenschap voor Nederland levert na de 4-1 winst op Frankrijk dan ook niet veel meer op. Ook Spanje en Portugal staan hoog genoteerd.

Bij bookmaker Unibet levert een gok op Oranje 4,75 keer de inleg op. Na de zege op Italië was dat nog 6,5, voor aanvang van het toernooi zelfs 12,5. Ook aan Spanje (5) en Portugal (5,5) valt niet te veel te verdienen.

Bij Betfair is het verhaal niet anders. Iedere inleg voor Nederland wordt na het behalen van het kampioenschap nog maar beloond met 4,9 keer de inleg. Ook hier zijn Spanje (5,1) en Portugal (5,9) ook hooggeplaatst. Voor het EK begon betaalde Betfair voor Nederland nog 14,5 keer de inleg uit.  Opvallend is dat Spanje nog maar een wedstrijd heeft gespeeld (4-1 winst op Rusland) terwijl Nederland en Portugal al zeker zijn van een kwartfinaleplaats.

Frankrijk en Italië zijn een stuk interessanter voor wie veel geld wil verdienen. De twee titanen die nog een replay van de WK-finale van 2006 moeten spelen, zijn flink gezakt. Italië is daarbij wel duidelijk favoriet. De Azzurri hebben bij Betfair een notering van 21/1, tegen 29/1 voor de Fransen. Roemenië dat een punt meer heeft dan Frankrijk en Italië, maar nog wel tegen Nederland moet spelen, zit daar niet ver achter. Iedere euro wordt 32 keer uitbetaald als de Roemenen de titel grijpen.

Bij Unibet is Italië ook favoriet. Die staan op een notering van 20/1. Frankrijk en Roemenië zijn daar 25 keer de inleg waard.

Domenech: "We waren ongelukkig"

Frankrijk werd vrijdagavond in hun tweede groepsduel verslagen door Nederland met 4-1. Volgens de Franse bondscoach Raymond Domenech liet het rendement van zijn ploeg te wensen over.

"We speelden om te winnen, maar waren zeer ongelukkig tegen een ploeg met grote kwaliteit," aldus Domenech. "Natuurlijk waren wij in sommige delen van de wedstrijd beter. Maar het gaat bij voetbal om scoren. En daar was Nederland in dit duel veel beter in. Dit Nederlands elftal heeft in aanvallend opzicht zo veel kwaliteit. Heel veel aanvallers kunnen makkelijk een doelpunt maken. Wij hadden heel veel kansen nodig. Dus we missen in vergelijking met het Nederlands elftal iets."

De 56-jarige coach was niet verrast dat zijn collega Marco van Basten de aanvallers Robin Van Persie en Arjan Robben liet invallen na de rust. "Ik zou hetzelfde hebben gedaan. Dat zijn niet de minste aanvallers. Met zulke jongens win je wedstrijden."

EK: Bijna 7,5 miljoen Nederlanders zien winst Oranje

Bijna 7,5 miljoen mensen hebben vrijdagavond tijdens de wedstrijd Nederland-Frankrijk thuis voor de buis gezeten. Ruim 5,5 miljoen Nederlanders keken naar de nabeschouwing. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Oranje won het duel met 4-1.

Naar de wedstrijd tussen poulegenoten Italië en Roemenië keken ruim drie miljoen Nederlanders. Die wedstrijd eindigde in 1-1. De zege van Nederland op Italië maandagavond werd door bijna zeven miljoen Nederlanders bekeken. Die wedstrijd werd gewonnen met 3-0.

De nu bekende kijkcijfers tellen enkel de kijkers die thuis zaten. Liefhebbers die in de kroeg of bij vrienden keken, worden later in de cijfers opgenomen.

FNV pleit voor jongere vaders

FNV-voorzitter Agnes Jongerius vindt dat Nederlandse mannen te laat kinderen krijgen. Ze zegt dat vandaag in Trouw. De man wil anderhalf jaar langer nadenken over kinderen als hun vrouw daar al aan toe is.

Volgens Jongerius zou er maatschappijke winst te boeken zijn als mannen kunnen worden verleid om eerder aan kinderen te beginnen. "Het vermindert de risico's op medische problemen of kinderloosheid, omdat bij zwangerschappen op jongere leeftijd minder complicaties optreden."

Ze denkt dat mannen mede aarzelen door het gebrek aan aandacht voor de rol van vaders en de beperkte ruimte die mannen krijgen voor het combineren van werk en zorgtaken. Jongerius wil daarom onder andere een langer kraamverlof voor vaders en meer mogelijheden om parttime te werken. "Mannen worden raar aangekeken als ze minder willen gaan werken als er kinderen komen".

PvdA-congres wil richting van leider Bos

Het partijcongres van de PvdA dat dit weekeinde in Breda wordt gehouden, zou wel eens een roerige bijeenkomst kunnen worden. Veel PvdA-leden verwachten een antwoord van partijleider Wouter Bos op de problemen binnen zijn partij en het kabinet.

Zo zou er een vermeende richtingenstrijd gaande zijn binnen zijn partij en heeft het kabinet ruzie over het verruimen van de embryoselectie. De PvdA staat in de zogeheten embryokwestie lijnrecht tegenover coalitiegenoot ChristenUnie. En dan is er ook nog de bezuiniging van het kabinet op de kinderopvang die bij veel PvdA-leden op grote weerstand stuit.

De partij verwacht van Bos dat hij een einde maakt aan de discussie die zijn partij opdeelt in twee kampen. De vermeende richtingenstrijd gaat over samenwerking met andere partijen in de Tweede Kamer. De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer Mariëtte Hamer hield de afgelopen weken een warm pleidooi voor nauwere samenwerking met oppositiepartij SP van Jan Marijnissen.

Daar denkt PvdA-staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heel anders over. Hij pleitte twee weken geleden in een opinieartikel voor meer samenwerking met GroenLinks en D66 en verzette zich geeft op de vraag welke kant de partij op moet gaan.

Een ander mogelijk heikel punt op het congres is de embryokwestie. PvdA-staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker pleitte onlangs in een brief aan de Kamer voor verruiming van onderzoek op embryo's. Daardoor zou ook selectie van embryo's die grote kans hebben later borst- of darmkanker te ontwikkelen, mogelijk worden. Een standpunt dat door de achterban van de PvdA breed wordt gedeeld.

Coalitiegenoot ChristenUnie eiste echter dat Bussemaker de brief terugnam. De partij van vicepremier André Roevoet is principieel tegenstander van de uitbreiding van embryoselectie, vanwege de beschermwaardigheid van het leven. PvdA en ChristenUnie staan in het kabinet lijnrecht tegenover elkaar. Vicepremier Bos zei eerder dat de kwestie voor de PvdA 'net zo principieel ligt' als voor de ChristenUnie. Het kabinet is voornemens nog deze maand een besluit te nemen.
Het congres van de PvdA, maar ook dat van de ChristenUnie, dat zaterdag in Zwolle congresseert, kan de bewindslieden dwingen steviger stelling in te nemen in het kabinet. Daardoor zou een compromis binnen het kabinet verder weg komen te liggen.

Ook de bezuinigingen op de kinderopvang zou kunnen stuiten op verzet van de partijleden. De komende jaren worden honderden miljoenen minder uitgegeven aan de kinderopvang. En dat terwijl de PvdA in haar verkiezingsprogramma pleitte voor gratis kinderopvang voor drie dagen per week.

Oscarwinnaar Voight speelt snoodaard in '24'

De Oscarwinnende acteur Jon Voight speelt een slechterik in het volgende seizoen van de Amerikaanse hitserie 24. Het blad Hollywood Reporter stelde vanadag dat het de eerste keer in veertig jaar is dat de 69-jarige acteur in een serie te zien is.

Voight, de vader van actrice Angelina Jolie, speelde onder meer in films als Midnight Cowboy en Coming Home. De serie 24 vertelt over de zwaarste dagen uit het leven van speciaal agent Jack Bauer (Kiefer Sutherland). De reeks is internationaal een enorme hit en won onder meer enkele Emmy Awards en een paar Golden Globes.

Balkenende: Nederland zet ratificatie door

"Nederland is teleurgesteld in de Ierse afwijzing van het nieuwe Europese Verdrag van Lissabon, maar gaat zelf door met de ratificatie van het verdrag". 

Premier Jan Peter Balkenende liet dit gisteren weten. "Het Ierse nee betekent niet dat wij en andere lidstaten zouden moeten stoppen met het goedkeuringsproces." Na de Tweede Kamer, die op 5 juni voor het verdrag stemde, volgt binnenkort de behandeling in de Eerste Kamer. "Er is geen reden om het wetsvoorstel in te trekken", aldus de premier.


Het overweldigende 'nee' van de Nederlanders was ook al geen reden

Zware aardbeving in Japan

In het noordoosten van Japan heeft zich vanochtend lokale tijd een zware aardbeving voorgedaan met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving bevond zich 500 kilometer ten noorden van Tokio, berichtte het Japanse persbureau Kyodo op gezag van het nationaal meteorologisch instituut.

Ook gebouwen in de hoofdstad schudden op hun grondvesten. Het instituut vaardigde geen tsunami-waarschuwing uit. Het epicentrum bevond zich 10 kilometer onder het aardoppervlak in de provincie Akita, maar de beving werd ook gevoeld in de provincies Iwate en Miyagi.

Twee mensen zijn omgekomen, van wie een door een aardverschuiving. Tientallen mensen raakten gewond, onder meer door vallende dakpannen. Enkele snelwegen zijn afgesloten en ramen van gebouwen zijn gesprongen. Twee kerncentrales in het getroffen gebied meldden geen problemen.

Doden door mijnexplosie China

Zeker 27 mijnwerkers zijn omgekomen door een explosie in een kolenmijn in Noord-China. Nog enkele kompels zitten gevangen in de ondergrondse gangen, berichtte staatspersbureau Xinhua vandaag.

Reddingswerkers slaagden erin circa tien mijnwerkers te bevrijden. Vijftien kompels wisten op eigen kracht uit de mijn te ontsnappen in de stad Xiaoyi (provincie Shanxi). De explosie vond vrijdagochtend lokale tijd plaats. Vorig jaar kwamen bijna 4.000 mensen om in de Chinese kolenmijnen.

EK: Internationale pers prijst Oranje de hemel in

Internationale media komen superlatieven te kort om de 4-1 winst van het Nederlands elftal op Frankrijk te beschrijven. Oranje is de favoriet geworden van het EK, berichtte de Amerikaanse tv-zender CNN.

Volgens het Britse persbureau Reuters is bijna elke speler in topvorm en heeft Nederland de 4-1 winst op Frankrijk van vrijdag te danken aan "de snelheid en variatie van de counters". "Zo speelt alleen een topfavoriet", opent het Oostenrijkse Die Presse.

De voetbalwebsite Goal.com spreekt van een spectaculaire en verbluffende overwinning. "Dodelijke Nederlanders vernietigen Frankrijk" kopte de Britse website Sportinglife. En BBC Sport spreekt van een "grootse overwinning", die volgens de Britse zender te danken is aan "de briljante stijl van counteren". BBC noemde de wedstrijd "de tactische winst van coach Marco van Basten".

CNN berichtte: "Briljant Nederland laat niets heel van Frankrijk". Het tv-station doopte de wedstrijd om tot de mooiste van het toernooi. "De onstuitbare Nederlanders gaven een masterclass aanvallen", aldus CNN. De zender sprak van een "sensationele voetbalstijl".

De lovende woorden gaan maar door. De Zwitserse newswebsite '20 Minuten' kopt "Holland vernedert ook Frankrijk" en prijst het spel van de Nederlanders als pittiger en sneller.

De lijst internationale media die Nederland de hemel in prijzen is eindeloos. Allen zijn het eens over het geweldige spel, de fantastische spelers en de goede coach. Het Amerikaanse persbureau AP meent dat Van Basten zijn beste keuzes maakte vóór het toernooi door "zeurende oudere spelers thuis te laten".

En natuurlijk blijft het Oranjelegioen niet onvermeld. De sfeer in Bern met de ruim honderdduizend in Oranje uitgedoste supporters is opperbest, berichtten Zwitserse media. "Zelfs agenten nemen foto's", meldt een ooggetuige op internet. "Er waren zoveel Oranjefans in Bern", berichtte de Britse krant The Daily Telegraph, "dat het leek alsof er niemand meer in Amsterdam en Rotterdam achtergebleven was''.

Michael Jackson overweegt nieuwe optredens

Zanger Michael Jackson gaat mogelijk het podium weer op. 'Wacko Jacko' overweegt optredens te geven in gokstad Las Vegas om zijn schulden af te kunnen betalen.

De 49-jarige zanger heeft nog een slordige 23 miljoen dollar (15 miljoen euro) aan schulden openstaan. Zijn schuldeisers hebben hem meerdere afbetaalmogelijkheden voorgelegd, waaronder een baantje als huisartiest van een casino of nachtclub in Las Vegas. Ook een optreden in een musical behoort tot de mogelijkheden.

Zijn schuldeisers zien ook wel wat in een televisieoptreden van de artiest, bijvoorbeeld in de populaire talkshow van Oprah Winfrey. Ook zou hij op tv moeten laten zien dat hij nog steeds kan zingen en dansen.

Bitch? Vuile bitch!

Vrouwen zijn in de radiowereld schaars. Heul erg schaars. Althans, op de radio zal je ze niet vaak vinden. Achter de schermen zijn het er al meer. Het is eigenlijk net zoiets als motorcrossen en werken in de bouw: het is een mannenberoep. Om er als vrouw in de radiowereld 'bij te horen' moet je one of the guys zijn, vertelde iemand mij laatst. Conclusie: alle vrouwen die bij de radio werken zijn pot, dragen tuinbroeken en drinken bier. Zou je denken. Want nee, bij de radio werken weldegelijk mooie vrouwen, die niets verhullende naveltruitjes dragen en een charmant voorkomen hebben.

EK: Henry heeft record te pakken

De Franse aanvaller Thierry Henry heeft zich geschaard in het rijtje van voetballers die op drie verschillende Europese kampioenschappen heeft gescoord. Hij ziet de Duitser Jurgen Klinsmann en de Tsjech Vladimír Šmicer naast zich.

Tijdens de wedstrijd Nederland - Frankrijk van vandaag wist de Fransman in de 71e minuut de 2-1 te maken. Het zou het enige doelpunt zijn voor Les Bleus, een minuutje later lag de goal van Arjen Robben aan de andere kant in de korte hoek binnen: 3-1. Uiteindelijk zou Oranje er met 4-1 uitkomen.

De vraag is of Henry blij zal zijn met zijn record. Na de gevoelige nederlaag staat de vice-wereldkampioen nu gedeeld derde in Poule C. Roemenië speelde eerder vandaag met 1-1 gelijk tegen Italië, hoewel de Roemenen nog bijna wonnen door een penalty, maar die werd gemist. Alles hangt dan af van de komende wedstrijd van dinsdag tegen Italië, hoewel die beide ploegen afhankelijk zijn van het resultaat van Nederland tegen de Roemenen.

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK!EK Pool!

 

EK-primeur Oranje

Het Nederlands elftal scoorde dit EK maar liefst zeven doelpunten in twee duels, deze doelpunten werden gemaakt door zes verschillende spelers. Het is niet eerder voorgekomen dat Oranje tijdens een EK een dergelijk aantal verschillende doelpuntenmakers in de selectie had.

Het oude record dateerde van het EK 2000 in België en Nederland. Oranje scoorde toen dertien doelpunten die op naam van vijf verschillende spelers kwamen.

Op het huidige Europees kampioenschap troffen Wesley Sneijder (2x), Ruud van Nistelrooy, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuijt, Robin van Persie en Arjen Robben doel namens Oranje. Dit gebeurde tijdens de overwinningen tegen Italië (3-0) en Frankrijk (4-1).

Taliban bevrijden honderden gevangenen in Kandahar

De Taliban hebben vrijdag de gevangenis van Kandahar in het zuiden van Afghanistan aangevallen en honderden gedetineerde medestrijders bevrijd. Een onbekend aantal politiemannen is om het leven gekomen.

De aanval begon ermee dat een tankauto met explosieven bij het hek van de gevangenis tot ontploffing werd gebracht. Kort daarna blies een man zichzelf op bij de achterkant van de gevangenis. Door deze explosie werd een gat in een gevangenismuur geslagen. Taliban op motoren bestookten de gevangenis urenlang met raketten. Bij de aanslag bij het hek van de gevangenis werd een politiepost weggeblazen. Alle aanwezige agenten kwamen om het leven.

De Taliban lieten weten de aanval twee maanden te hebben voorbereid. In de gevangenis zaten zeker 350 Taliban-strijders, plus een aantal andere gevangenen. Volgens Wali Karzai, de broer van president Hamid Karzai, zijn alle gevangenen ontsnapt. Karzai is voorzitter van de provincieraad van Kandahar.

De Taliban-gevangenen hielden in mei een hongerstaking van een week. Ze gingen weer eten toen parlementsleden die hen bezochten beloofden dat er aandacht aan hun zaak besteed zou worden. Sommige van de gevangenen zouden al meer dan twee jaar vastzitten zonder te zijn berecht. Anderen kregen na korte rechtszaken lange gevangenisstraffen. Tientallen hongerstakers naaiden hun mond dicht.

Ook Poolse premier zwaar teleurgesteld


Na het teleurstellende gelijkspel tegen Oostenrijk kan de Poolse premier Donald Tusk moordlustige gevoelens nauwelijks onderdrukken.

De premier laat weten intens met het Poolse nationale elftal te hebben meegeleefd. Tusk is tevens supporter. De door de Engelse scheidsrechter in blessuretijd aan Oostenrijk toegekende strafschop kan hij dan ook moeilijk verdragen:

"Ik wilde gisteren wel iemand vermoorden. Een premier moet afgewogen en beheerst zijn. Maar gisteren sprak ik wel anders. Arbiters maken fouten en dit was er een die ons veel schade heeft berokkend. Als Oostenrijk voor de rust de kansen benut had, was dat minder erg geweest dan een arbitrale dwaling in de 93ste minuut."

Duitsland gehavend na nederlaag

Duitsland verloor gisteren niet enkel met 2-1 van Kroatië, het liep ook enkele blessures op. De meest in het oog springende geblesseerde speler is Lukas Podolski, die dit EK al driemaal doel trof.

Podolski liep een enkelblessure op. Volgens bondscoach Joachim Löw kon Lukas "vrijdagmorgen niet lopen" en "zullen we moeten afwachten." De andere twee spelers raakten licht geblesseerd. Marcell Jansen liep een schouderblessure op en Philipp Lahm kampt met een kuitblessure.

Het drietal zal dit weekend zeker nog niet kunnen trainen. Bondscoach Löw verwacht echter wel dat de ze maandag weer inzetbaar zijn tegen Oostenrijk. Duitsland zal mogelijk een zware kluif aan Oostenrijk hebben, aangezien beide landen nog kans hebben op de volgende ronde.

Politie zet hart Laakkwartier Den Haag af

De politie in Den Haag heeft vanavond na de wedstrijd Nederland-Frankrijk het Jonckbloetplein in het hart van het Laakkwartier afgezet. In de wijk achter station Hollands Spoor gingen na de overwinning van Oranje honderden jongeren de straat op.

De politie spreekt van een "uitgelaten feestvreugde waar we kort op blijven zitten". Volgens een zegsman was het maandagavond na de eerste kwalificatiewedstrijd van Oranje ook al onrustig in de wijk. "Er is nog niets aan de hand. Maar dat willen we ook graag zo houden."

De politie kan nog niet zeggen hoe lang de afzetting gaat duren. Diverse tramlijnen die langs het Jonckbloetplein rijden, worden omgeleid.

Italië zet leger in tegen misdaad

In een aantal Italiaanse steden wordt het leger ingezet om de misdaad te bestrijden. Dat heeft minister van defensie Ignazio La Russa vrijdag bekendgemaakt.

In totaal zullen 2.500 soldaten de politie gaan helpen de misdaad te bestrijden, met als doel het vergroten van de veiligheid van de burgers. In Napels zullen ze bovendien vuilstortplaatsen gaan bewaken, aldus de minister.

In de jaren negentig werd het leger naar Sicilië gestuurd om de politie werk uit handen te nemen, zodat die zich beter kon richten op de strijd tegen de maffia.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.